Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 



Εύχομαι εσωτερική Ανάσταση σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου.
Είθε το μήνυμα του Θεανθρώπου, να κατακλύσει τις καρδιές μας και να φωτίσει τους νόες μας.
Ας αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και εν συνεχεία τους άλλους.

ΛΥΚΙΟΣ.

21 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη! Εύχομαι το Άγιο Φως να καθοδηγεί τις σκέψεις και τα έργα μας!

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, αγαπητή Ανατολή. Χρόνια πολλά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος! Χρόνια πολλά σε όλους και είθε η Ανάσταση του Θεανθρώπου να μας ξυπνήσει από τον λήθαργο.
    Χρόνια πολλά Λύκιε.

    Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά αγαπητέ Ρ.Ρ.. Εύχομαι αγάπη και φώτιση σε όλον τον κόσμο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Χρονια πολλα σε ολους με υγεια!

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά, αγαπητέ Joker. Να είσαι γερός, δυνατός και φωτισμένος.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστουμε ολοι αγαπητε Λυκιε για τις ευλογιες σου. Αποτελουν ενα φωτεινο παραδειγμα και σταση συμπεριφορας για τις διαπροσωπικες μας σχεσεις

      Ας σταθουμε αξιοι της συμπαραστασης φωτεινων δυναμεων ωστε και αυτες με τη σειρα τους να μας προσφερουν την ευλογια τους.

      Ειναι αυτο που λεγαν καποιοι σοφοι: "Μπορεσα και ειδα ψηλα , διοτι στηριζομουν στους ωμους γιγαντων"

      Με αυτην την προσεγγιση, ας προσπαθησουμε να ριξουμε λιγο περισσοτερο φως κατανοησης στα σκοτεινα σοκακια του κοσμου της υλης στον οποιο ζουμε

      Και οπως λεει το τραγουδι The sound of silence:

      "And in the naked light, I saw
      Ten thousand people, maybe more
      People talking without speaking
      People hearing without listening
      People writing songs that voices never share
      And no one dared
      Disturb the sound of silence"

      "Και στο γυμνο φως, ειδα μυριους μπορει και παραπανω, ανθρωπους να μιλουν χωρις να λενε κατι, ανθρωπους να ακουνε χωρις να κατανοουν, ανθρωπους να γραφουν τραγουδια που οι φωνες ποτέ δεν μοιραζονται,
      και κανεις δεν τολμησε, να διαταραξει τον ηχο της σιωπης. "

      Ας δοκιμασουμε λοιπον να διαταραξουμε τον ηχο της σιωπης ή την σιωπη της ατερμονης και ανουσιας φλυαριας και θορυβου, την οποια υπομενουμε καθημερινα.

      Μακαρι να σταθουμε ανταξιοι της ανωθεν ευλογιας

      Joker

      Διαγραφή
    3. Αμήν, αγαπητέ μου Joker!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Πάτερ Λύκιε την ευλογία σου. Ρίξε μου το πετραχήλι να ξομολογηθώ. Πάτερ, αμάρτησα, έχω λογισμούς περίεργους. Ειμί μεγάλος φαν σου, στο χω ξαναπεί. Πώς τα καταφέρνεις πάτερ αλήθεια, να χειρίζεσαι τόσες πολλές και αντιδιαμετρικές περσόνες, είναι πράγματι αξιοθαύμαστο! Και με τέτοια συνέπεια και ακρίβεια. Μιλάω σοβαρά. Έχω εντυπωσιαστεί και ξες εγώ δύσκολα εντυπωσιάζομαι. Ποιο είναι το μυστικό σου; Υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα που το κάνουν τόσο καλά και σε τέτοια έκτασις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέκνον μου, Θείον το Χάρισμα! Ειμί απλός κομιστής θεϊκών βαρών. Ποινήν εκτίω, αγγαρείαν πράττω!
    Την Ευλογίαν μου, τέκνον μου!
    Αμήν λέγω υμίν.
    ΛΥΚΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάτερ εγώ για Ολύμπιο σε ξεύρω, μη μου τα γυρνάς τώρα. Να σε ρωτήσω και μερικά ακόμη, τώρα που σε βρήκα όπεν. Είχες κάλεσμα από την παιδική σου ηλικία; Ήρθες σε επαφή με ζώντες δασκάλους που σε καθοδήγησαν στην πορεία σου; Έχεις συναντήσει κι άλλους σαν εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα απο τα πρωτα βηματα για την ελευθερια του ανθρωπου ειναι να αντιστρεψουμε τον εκφυλισμο των εννοιων, τουλαχιστον σε ατομικο επιπεδο, καθως σε συλλογικο δεν εξαρταται απολυτως απο εμας.

    Η ελληνικη γλωσσα δεν ανηκει στις συμβατικες γλωσσες. Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν και δεν με αγγιζουν οι συμφωνιες και οι κατα συμβαση εννοιες. Ειμαι Ελληνας και μιλαω την γλωσσα των προγονων μου, οποτε κανενα λεξικο και κανενας Μπαμπινιωτης δεν θα μου υποδειξει τις εννοιες των λεξεων που χρησιμοποιω, οταν οι ιδιες οι λεξεις μεταφερουν αυτουσιο το μηνυμα

    Πότε εκφυλιστηκε η εννοια της λεξης ευλογια για να αναφερεται στην εκκλησιαστικη χρηση; Ενταξει, οταν χρησιμοποιειται σε εκκλησιαστικους κυκλους να το καταλαβω, αλλα και στην καθημερινη χρηση; Κριμα, πολυ κριμα.

    Αλλο πραγμα η εκκλησια και αλλο πραγμα το θρησκευτικο συναισθημα των ανθρωπων. Στους Ελληνες, ως θρησκεια νοειται η ευσεβεια/σεβασμος απεναντι στους θεους ή θειο ή θεο ή ουρανο και τιποτα αλλο.

    Αποτελει μια θλιψη προσωπικα, αλλα αν οντως ειναι τοσο συχνη η παρερμηνεια, θα βαζω σε παρενθεση την φραση "με την αυθεντικη εννοια" εννοωντας την σημασια που εδωσαν στην λεξη εκεινοι που την δημιουργησαν.

    Ευλογια (με την αυθεντικη εννοια) ειναι λοιπον η καλλιλογια, ευλογω σημαινει λεω καλα λογια, καθως ο λογος μεταφερει δυναμη και ενεργεια, αναλογα με την ποιοτητα τους. Ας προσεχουμε λοιπον τις λεξεις που χρησιμοποιουμε ακομα και οταν αστειευομαστε

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου Joker, σαφώς και η έννοια της λέξης "ευλογία" δεν έχει αποκλειστικά θρησκευτική χρήση και ο τρόπος που την χρησιμοποίησες κατέστη εξ αρχής κατανοητός.
    Ωστόσο εγώ ήμουν εκείνος που έδωσα την αφορμή με το δικό μου "αμήν", να ακολουθήσει η χιουμοριστική συνέχεια.
    Ασφαλώς δεν ήταν πρόθεσή μου (διότι το "αμήν" είναι η επίρρωση των ρηθέντων) να γελοιοποιήσω όσα εξαίσια είπες, αλλά πολλές φορές ο λόγος μας δίνει εναύσματα για εύθυμα λογοπαίγνια και χιούμορ, που μας χαλαρώνει.
    Δεν είναι κακό, αν μπορούμε να το δούμε έτσι και χωρίς να θεωρήσουμε το χιούμορ λαβή για παρερμηνεία και παρεξήγηση.
    Νομίζω ότι ο Πωλ, θέλησε περισσότερο να παίξει με το δικό μου "αμήν" και λιγότερο με το δικό σου "ευλογία".
    Ίσως και τα δύο τελικά, να έδωσαν έμπνευση για χιούμορ.
    Συνεπώς θα ήθελα να δεις κι εσύ μόνο την εύθυμη διάθεση του διαλόγου που ακολούθησε, χωρίς καμία πρόθεση υποτίμησης των όσων είπες.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα προσθέσω ότι ουδεμία κυριολεκτική αξία δεν έχουν τα λόγια μου, στην χιουμοριστική μου απάντηση στον Πωλ.
    Ούτε ποινή εκτίω, ούτε αγγαρεία πράττω, αλλά αντίθετα διατηρώ το παρόν ιστολόγιο από αγάπη για τον ελεύθερο άνθρωπο και τη γνώση.
    Την φράση αυτή, είχε πει ο Βύρων Πολύδωρας όταν ως υπουργός δημόσιας τάξης το 2006, είχε ερωτηθεί σχετικά με κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε στην συνεργασία του με τους φορείς και τους θεσμούς της εποχής.
    Το σίγουρο είναι ότι εσύ δεν συγκαταλέγεσαι στις περσόνες που αναγκάζομαι να ανέχομαι και να δείχνω μεγαθυμία.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφως και δεν υπηρξε παρεξηγηση. Το ποιον ενος ανθρωπου διακρινεται σε βαθος χρονου και αυτο εχει καταδειχτει. Οπως επισης και ηταν ξεκαθαρο πως το "αμην" ειχε την εννοια του "αμην και πότε" και προσυπεγραφε το προηγουμενο κειμενο.

      Αυτο που ομως δεν ηταν εμφανες, ηταν το επομενο ή το μεθεπομενο βημα στο οποιο καλλιστα θα μπορουσε να παρασυρει αυτη η χιουμοριστικη ατραπος. Οχι επειδη ηταν χιουμοριστικη, αυτο ειναι καθολα επιθυμητο, αλλα επειδη αποτελουσε μια τακτικη χειραγωγησης καμουφλαρισμενη ως χιουμοριστικη διαθεση

      Joker

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Joker, σαφώς και έχεις δίκιο στην πρόβλεψή σου. Ωστόσο επειδή η διάδραση του Πωλ με τον χώρο των σχολίων του Κ.Δ. είναι οριοθετημένη και το γνωρίζει, οι εκτροπές του είναι περιορισμένες, αλλά παρόλα αυτά συμβαίνουν...
      Ήδη δυο σχόλιά του που ακολούθησαν, δεν δημοσιεύτηκαν.
      Είναι αλήθεια ότι ο Πωλ ψάχνει να βρει τον τρόπο που θα παρακάμπτει τους μηχανισμούς οριοθέτησης και θα πετυχαίνει τους στόχους του με πλάγιους τρόπους.
      Είναι τόσο εμφανείς οι διαθέσεις και οι σκοποί του όμως, που ποτέ δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα όρια.
      Όμως είναι αλήθεια, ότι του έχω δώσει περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη ανοχή, διότι μέσα από αυτό που προσπαθεί να κάνει, εξάγονται αξιόλογα στοιχεία που δίνουν τροφή για σκέψη.
      Είναι καλός στο να παίζει τον ρόλο του αποδομητικού παράγοντα.
      Αυτό είναι χρήσιμο για μας, αρκεί να μην αφήνεται να ξεπερνά τα όρια.
      Ωστόσο απ'τον ρόλο του, αυτά τα όρια πρέπει να έχουν αρκετή "ελαστικότητα", τόση ώστε να μπορέσει να παίξει σωστά τον ρόλο του αποδομητή.
      Ξέρει και ο ίδιος πότε ξεπερνά τα όρια και γι αυτό, όταν σχολιάζει εκτός ορίων, ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί το σχόλιό του.

      Τέλος, όπως βλέπεις δεν ικανοποιούνται όλες του οι προσπάθειες να διαβάλει, παρά μόνον όσες θέλουμε εμείς.
      Έστω κι έτσι, φαίνεται πως του αρκεί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ας μπει μια ανω τελεια στο θεμα αυτο, καθως απο την μερια μου θελω απλως να εφιστησω την προσοχη στην επικινδυνοτητα μια τετοιας διαδικασιας. Ουτε καταρτισμενοι ψυχοθεραπευτες δεν εχουν καταφερει να συμφωνησουν σε θεραπευτικο πρωτοκολλο, διοτι η επιστημη δεν εχει δειξει σαφως πως μπορει να υπαρξει. Πώς να υπαρξει διαλεκτικη και επομενως καποιου ειδους ψυχοθεραπευτικη διαδικασια, οταν ο αλλος ειναι πεπεισμενος πως ειναι μια χαρα και ολοι οι αλλοι ελαττωματικοι; Δεν μπορει ποτέ να αλλαξει καποιος που δεν θελει να αλλαξει. Σε προσωπικο επιπεδο ειναι μονοδρομος η φυγη (παραδειγμα βιβλιου "πρεπει να μεινω ή να φυγω; Should i stay or should i go) ή εστω η θεσπιση και τηρηση ανευ διαπραγματευσεων, ξεκαθαρων και καθορισμενων οριων.

      Αυτο ομως προυποθετει το να ειναι ο αλλος συνεχως "απο πανω" για να προλαμβανει τις εκτροπες. Δεν ειναι αυτο ομως δουλεία; Δεν εχει συντελεστει ήδη η χειραγωγηση, εκμεταλλευση, χρησιμοποιηση μεσω της επιχειρουμενης απομονωσης του θυματος; Εχουμε αντιληψη της γενικοτερης επιπτωσης που προκαλειται; Μπορει να υπαρξει δημιουργια, υπο τον ξεκαθαρο φοβο της απειλης; Ποιος να το τολμησει και γιατι; Απλα καταθετω καποια ερωτηματα στοχαστικης φυσεως. Μεταξυ αντρων υπαρχει το ρητο αν και μη πολιτικα ορθο "Μην πας με τρελές" (never fuck crazy), που θελει να καταδειξει ποσο δυσκολο ειναι να αποδεσμευτει καποιος απο μια κατασταση στην οποια ναι μεν δεν εχει δεσμευτει, αλλα η αλλη πλευρα δεν το εκλαμβανει ετσι.

      Σε προσωπικο επιπεδο μιλωντας, προσφατα ειχα μια εμπειρια εγκληματικης φυσεως που συνεβη σε βαρος μου. Εχοντας ολοκληρωσει τα προβλεπομενα που επρεπε να κανω, μπορω πλεον να στοχαστω ως προς το γιατι και πώς μου συνεβη αυτο. Γιατι επετρεψα να μου συμβει κατι, το οποιο δεν θα επρεπε να ειχε συμβει ποτέ, καθως ειχα αντιληψη της εκτροπης, εβλεπα τα "φαουλ"(red flags). Καταληξα λοιπον πως το λαθος μου και μηνυμα που πρεπει να ενσωματωσω, ειναι να μην επιτρεπω τα red flags να συμβαινουν. Τα red flags παρχουν για καποιο λογο. Για να μην επιτρεπουμε να συνεχιζεται μια κατασταση αν αυτα δεν αντιμετωπιστουν. Διαφορετικα το προβλημα γιγαντωνεται και κατι απλο, καταληγει σε καταστροφη. Ειναι σαν να χτιζουμε μια πολυκατοικια αλλα τα θεμελια να μην αντεχουν το βαρος της κατασκευης. Αν τα θεμελια δεν ειναι αρκετα ισχυρα, αυτο ειναι ενα red flag. Ειτε θα αντιμετωπιστει το red flag, ειτε δεν ασχολουμαστε με την κατασκευη της πολυκατοικιας. Ε, εγω ελεγα, "Δεν πειραζει" "Ας ειναι" "Δεν με ενοχλει αυτο" "Το ελεγχω" κοκ. Αυτο ηταν το λαθος, διοτι οταν βρεθηκα σε πεσμενη ψυχολογικη κατασταση, καποιοι εκμεταλλευτηκαν το γεγονος αυτο για απατη και το προβλημα που πρεπει πλεον να αντιμετωπιστει μεγαλο αν και ευτυχως διαχειρισμο (δεν το αφησα να ξεφυγει τοσο), ενω νωρις θα ηταν κατι σχεδον αμελητεο.

      Θελω να πιστευω λοιπον πως πλεον δεν θα ανεχομαι εκτροπες, παρα μονο ελεγχομενα και ως ενα βαθμο, μονο σε ανθρωπους που με τη συμπεριφορα τους το εχουν κατακτησει. Και αυτο βεβαια ειναι αναλογο του "κεφαλαιου" του καθενος.

      Joker

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ μου Joker, δεν προσβλέπω σε καμία ψυχοθεραπεία κανενός που σχολιάζει στον Κ.Δ.
      Όπως θα θυμάσαι, εδώ μέσα έχουν παρελάσει πολλές "προβληματικές" περσόνες, οι οποίες όταν ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους ή αποχώρησαν ή παρέμειναν αλλάζοντας διαρκώς προφίλ.
      Όπως δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πρόσωπα στην πραγματική μας ζωή, έτσι και εδώ μέσα θα υπάρχουν αναπόφευκτα.
      Ωστόσο, στην πραγματική και στην ψηφιακή πραγματικότητα, δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε τέτοια άτομα να γίνονται τοξικά για την ψυχική μας υγεία και γι' αυτό οφείλουμε να θέτουμε ευδιάκριτα όρια, που θα πρέπει να τηρούνται. Ασφαλώς αυτά τα όρια, τοποθετούνται ανάλογα με την αντοχή και την ανοχή μας και έχουν προστατευτικό ρόλο. Γι΄αυτό και πρέπει να τηρούνται.

      Σε ένα ιστολόγιο, ο διαχειριστής θα πρέπει να τοποθετεί όρια που να διαφυλάττουν το σύνολο των συνδαιτυμόνων και όχι την προσωπική του ανοχή και αντοχή στην τοξικότητα. Με αυτό το πρόταγμα, προσπαθώ να κρατήσω ισορροπίες, αν και ξέρω ότι δεν το κάνω πάντοτε επιτυχημένα.

      Η προσωπική μου επιλογή να δημιουργήσω το παρόν ιστολόγιο, περιείχε και την αποδοχή αυτής της παραμέτρου, δηλαδή της διαχείρισης ανθρώπων που θα ενοχλούν, θα προσβάλλουν, θα διαβάλλουν και θα εχθρεύονται τον χώρο και τους επισκέπτες του.
      Όπως ξέρεις, πέρασαν πολλοί και πολλές τέτοιοι. Θα μπορούσα βεβαίως να μετατρέψω το ιστολόγιο σε κλειστό κλαμπ για μέλη και να μην έχει κανείς την δυνατότητα να εισέρχεται, αν δεν γίνει αποδεκτό μέλος.

      Κάτι τέτοιο δεν είναι σύμφωνο με το πνεύμα και τις αρχές μου και προτιμώ να είναι ένας ανοιχτός χώρος, παρόλο το τίμημα που κοστίζει αυτό.
      Ως ελάχιστο μέτρο προστασίας, είναι ο μετριασμός (έλεγχος) των σχολίων και παρότι σίγουρα δεν καταφέρνω πάντοτε να αποτρέπω επιτυχώς παρεξηγήσεις και διαμάχες, πιστεύω ότι έχω ανακόψει το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

      Έτσι λοιπόν, πρέπει να είμαι από πάνω για να αποτρέπω τις εκτροπές, αλλά αυτό είναι το αναπόφευκτο τίμημα της επιλογής μου. Ούτως ή άλλως ξοδεύω πολύτιμο χρόνο για το ιστολόγιο, αλλά δεν το έχω μετανιώσει.

      Για το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω, είναι ότι προσωπικά δεν με έχει επηρεάσει καμία "επίθεση" από όσους το επιχείρησαν ή νόμισαν ότι μπορούν να το επιχειρήσουν. Αντίθετα παρατηρώ την γραφικότητα και την προβλεψιμότητα κάποιων, που οι ψυχώσεις ή οι νευρώσεις τους, τους κάνουν να πιστεύουν ότι έχουν δύναμη και αποτέλεσμα επάνω σε αγνώστους. Οι φαντασιώσεις και ψευδαισθήσεις, αυτοπαγιδεύουν αυτούς τους ανθρώπους σε μια παράνοια, που τελικά είναι καταστροφική για τους ίδιους. Ωστόσο δεν είναι ακίνδυνοι, διότι οι χειρισμοί που επιχειρούν σε ευπειθείς, αδύναμους και ανυποψίαστους ανθρώπους, μπορούν να τους βλάψουν.

      Για μένα λοιπόν, το ζητούμενο δεν είναι η δική μου "ασφάλεια", αλλά αυτή των συνδαιτυμόνων και σύμφωνα με τους δικές τους ανάγκες θα πρέπει να οριοθετώ.

      Είναι επίσης αλήθεια, ότι με δική μου ευθύνη, πήρα το ρίσκο να επιτρέψω ελεγχόμενα την παρουσία ενός "τοξικού" παράγοντα, ώστε να περιλάβω τον αντίθετο πόλο και να τον εκθέσω στην διαλεκτική και τον αναστοχασμό.

      Φυσικά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό στο μέτρο που το επιθυμώ, διότι οι ισορροπίες εξαρτώνται από τις επιμέρους συνιστώσες της συνάρτησης.
      Επίσης κάποιοι νεότευκτοι "επισκέπτες", δεν είναι παρά δημιουργήματα του ιδίου ατόμου που κάνει διαλεκτική με τον εαυτό του (δεν είναι κακό αυτό, αν έτσι κάποιος προσπαθεί να μεταδώσει τα μηνύματά του).

      ΛΥΚΙΟΣ.


      Διαγραφή
  10. Οκ οκ, δεν θες να απαντήσεις, δε θα σε πιέσω περαιτέρω... Εγώ την προσπάθεια την έκανα πάντως, δεν θες να ανταποκριθείς στην ειλικρινή προσέγγιση μου, θα το σεβαστώ. Αυτά πάλι τα ναζάκια που κάνεις, είναι χαριτωμένα, δε μπορώ να πω, ενίοτε όμως θυμίζουν στρουθοκάμηλο. Μα είμαι η μόνη περσόνα εδώ μέσα που δεν είναι δικιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.