Ο πραγματικά πνευματικός άνθρωπος ενδιαφέρεται για ό, τι τον περιβάλλει και λιγότερο για τον ίδιο του τον εαυτό!. Δεν είναι αρκετό να φροντίζουμε την προσωπική μας γαλήνη. Είναι απαραίτητο να φροντίσουμε ούτως ώστε ο άνεμος της ειρήνης να φθάσει σε όλα τα δεκτικά άτομα, με τα οποία είμαστε σε επαφή, με τα οποία συνδεόμαστε. Το άτομο που εμψυχώνεται από την επιθυμία να διασπείρει τα κύματα τις ειρήνης γύρω του θα ανακαλύψει ότι, ασχέτως από το τελικό αποτέλεσμα, η ίδια του η προσπάθεια θα του αποφέρει ασφαλώς ειρήνη !
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ. Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤ ΑΛΉΘΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο Χριστος "ηρθε" και ασχοληθηκε με τον εαυτο Του ή ανέδειξε Εαυτον μεσα απο την προσφορα στους Αλλους;
Οταν ασχολουμαι με τον Εαυτο μου, φροντιζω να νιωθω μεσα μου καλα. ΜΕΣΑ=ΕΜΑΣ.... 3Ε....το αντιρροπο Εψιλον μας δειχνει πως οτι ειναι εξω απο εμας ειναι και μεσα μας. Οι αλλοι λειτουργουν σαν ειδωλα αυτων που σκεφτομαστε και αισθανομαστε. Ειναι σαν να λαμβανουμε την πληροφορια μεσα απο τον αντικατοπτρισμο της.
Η φροντιδα του Εξω/άλλοι ειναι αλληλενδετη με το Μεσα/εμείς. Πανε χερι με χερι.
Οσο για τον πολεμο, μαλλον πρεπει να καταλαβουμε πως εχθρος μας ειναι ο "κακος" εαυτος μας, και ναι, "πολεμαμε" και "θα πολεμαμε" μεχρι να τον εξελιξουμε. Ποιος μπορει να ισχυριστει οτι νιωθει καλα να επαναπαυεται στις "δαφνες" του;
Δυστυχώς απο τέτοια μυαλά έχουμε γεμίσει και εχει τελματωθει η ανθρωπότητα... Μας εχουν πείσει οι νεοεποχιτες (new age) πως το εγώ μας πανω απ όλα. Έχουμε μπερδέψει την εξελιξη του εαυτού μας με το εγώ μας. Ριξτε μια ματιά στα Δελφικα παραγγέλματα και θα αντιληφθείτε ότι η εξελιξη του εαυτού μας αλληλοεξαρταται απο την επιδραση που εχουμε εμεις στο περιβάλλον και το περιβάλλον σε εμάς.
Χμ, πρωτε σχολιαστη δεν θα συμφωνησω μαζι σου αν και αμφιταλαντευτηκα για λιγο. Αυτο το "δεκτικα ατομα" ειναι πολυ χαλαρος ορος. Εχεις δικιο Αρκτουρε οταν μας υπενθυμιζεις πως "πολεμος πατηρ παντων" και επομενως και της ειρηνης.
Γενικα μιλωντας εχουμε υπερτιμησει την ειρηνη σαν καποιο υπερτατο αγαθο. Η ειρηνη ειναι εσωτερικη βιωματικη κατακτηση. Μπορει να "διψαμε" για ειρηνικη συνυπαρξη αλλα αυτο ποσο απεχει απο μια φαντασιοπληξια ενος μοντελου καλλιστειων που ευχεται παγκοσμια ειρηνη; Εαν δεν εχεις εντρυφησει στην τεχνη του πολεμου, τοτε δεν μπορεις να εχεις πραγματικη και σταθερη ειρηνη. Εαν νομιζεις πως εχεις ειρηνη χωρις να γνωριζεις την φιλοσοφια του πολεμου, τοτε αναζητησε να βρεις σε ποιον βρισκεσαι υποδουλωμενος. Σε αυτην την περιπτωση, εσυ θα επρεπε να εισαι αυτος που αναζητας τον πολεμο ωστε να ελευθερωθεις.
Οταν λεμε πνευματικος ανθρωπος σε τι αναφερομαστε; Ποιος ειναι ο πνευματικος ανθρωπος; Νομιζω πολλες ερμηνειες θα μπορουσαμε να πουμε, ομως φρασεις οπως "ανθρωπος του θεου ή της ειρηνης και αγαπης" δεικνυονται λαθος ως ασαφεις. Και ο ισλαμιστης του χαλιφατου που κοβει 8 κεφαλια την μερα, ανθρωπος του θεου θαρρει πως ειναι, οπως και ο πασιφιστης κληρικος που εχει καταχραστει κατι εκατομμυρια και ειναι παιδοφιλος.
Πνευματικος ανθρωπος ειναι αυτος που μπορει να βρισκεται συνειδητα στους πνευματικους/νοητους κοσμους, και αν ειμαστε ειλικρινεις δεν ειναι σχεδον κανενας απο εμας. Θα μπορουσαμε ομως να ανοιξουμε λιγο τον ορισμο για να βαλουμε αυτους που προσπαθουν να ειναι πνευματικοι ανθρωποι και προσπαθουν να εφαρμοζουν, να τηρουν και να κατανοουν τους πνευματικους νομους, οπως αυτον του Δικαιου και της Ελευθεριας, για να μπουμε και εμεις μεσα.
Νομιζω πως αποτελει ψευδαισθηση του ατομου η πεποιθηση πως μπορει να αλλαξει τους αλλους ή τον κοσμο. Μονο τον εαυτο του μπορει να αλλαξει και μεσα απο αυτην την αλλαγη να επηρεασει και τους αλλους.
Αν και δεν μου αρεσει το παραδειγμα του Χριστου διοτι εχω ενστασεις, ποια ακριβως ηταν η ΕΓΚΟΣΜΙΑ προσφορα του στους αλλους; Μεχρι και την μητερα του νομιζω την παρατησε μεσα στην ανασφαλεια και δυσκολιες και εφυγε. Οχι;
Σε αντιγραφω: "Πνευματικος ανθρωπος ειναι αυτος που μπορει να βρισκεται συνειδητα στους πνευματικους/νοητους κοσμους, και αν ειμαστε ειλικρινεις δεν ειναι σχεδον κανενας απο εμας. Θα μπορουσαμε ομως να ανοιξουμε λιγο τον ορισμο για να βαλουμε αυτους που προσπαθουν να ειναι πνευματικοι ανθρωποι και προσπαθουν να εφαρμοζουν, να τηρουν και να κατανοουν τους πνευματικους νομους, οπως αυτον του Δικαιου και της Ελευθεριας, για να μπουμε και εμεις μεσα."
Ο Χριστος δεν κατανοησε απλα και προσπαθησε να εφαρμοσει τους Πνευματικους Νομους αλλά Ειναι Ο Νομος.
Και ο Λογος σαρξ εγενετο... Λειτουργησε ως Υποδειγματικο Προτυπο Ανθρωπου που "φερει" τον Θεο μεσα του και τον εκδηλωνει παντα με Λογια και Εργα.
Ενσαρκωσε το Τελειο Καλο κι Αγαθο κι εδειξε τον Τροπο για να το φτασουμε. Ο Τροπος/Δρομος δεν ειναι ξενος αλλά Χαραγμενος μεσα μας και με ιδία βουληση Τον ακολουθουμε ή τον απορριπτουμε.
Εκτελεσε την αποστολή Του υπηρετωντας/εκπληρωνοντας τον Νομο που δημιουργει "θεους-συμπαντα-κι ανθρωπους".
Δεν παρατησε την Μανα του. Ελευθερωσε ολες τις "Μανάδες" με την παραδειγματικη θυσια Του απο την αγνοια του σκοτισμενου νου δινοντας την Ζωη Του απο Αγαπη, για να φανερωθει η υπερτατη Αξια και Σκοπος του να ερχομαστε στην Υπαρξη για Θεωση μεσω της Αγαπης.
Ο δρομος της καρδιας, της πιστης και του συναισθηματος ειναι ενας δοκιμος δρομος. Βεβαια, ο πιστός θα τα βρει σκουρα στην πορεια εαν εχει αμελησει την αναπτυξη του νου του και του σωματος του, ομως το συναισθημα μπορει να τον πηγαινει για καμποσο καιρο. Μπορει να καταπινει τις γνωστικες ασυμφωνιες που θα συνανταει δεκα-δεκα, βασισμενος στην πιστη του. Δεν εχει πολυ σημασια σε τι πιστευει, δεν θεωρω πως υπαρχει καποια ουσιωδης διαφορα.
Ενας πιστός Μωαμεθανος ή Ινδουιστης ή Μαρτυρας του Ιεχωβα, σε τι διαφερει δηλαδη; Στο οτι το δογμα του ειναι λαθος ενω το δικο μας το σωστο; Αστεια πραγματα. Το ιδιο και το αυτο ειναι ολοι.
Ομως ας μην προσπαθουμε να βαφτιζουμε αυτο που κανουμε ως κατι αλλο, διοτι το αποτελεσμα ειναι γραφικο. Να το χρησιμοποιουμε, δεν διαφωνω, ειμαι συμφωνος, αλλα μεχρι ενος σημειου ετσι;
Τι απο ολα αυτα δηλ γνωριζεις; Τι αποτελει γνωση σου και τι κατηχηση;
Για μενα δεν ειναι το ιδιο και το αυτο ολοι και διαφωνω με τις ομαδοποιησεις και τον εξισωτισμο. Το γιατι δεν μπαινουν ολοι στο ιδιο τσουβαλι το θεωρω αυτονοητο και δε θα αναλωθω σε συγκρισεις περιεχομενου διδασκαλιας. Τα εχετε ξανακουβεντιασει αλλωστε στο παρελθον.
Καταλαβαινω ομως θαρρω τι δεν θεωρεις αυτονοητο/αυταποδεικτο και θα προσπαθησω να το εξηγησω αν και κινδυνευω να πεσω σε "αιρετικες ανακριβειες". Εστω...
Δεν συνηθιζω να πιστευω σε κατι ή καποιον λογω κατηχησης κι ας εχουμε γαλουχηθει αναγκαστικα μεσα σε αρκετα "πιστευω" επηρεασμενοι απο το περιβαλλον μας.
Για μενα σημειο αναφορας κ συγκρισης, αν θες και πιστης, αποτελει αυτο ή αυτος που εμφορείται, μιλα και πράττει δικαια. Για ποιο δικαιο ομως μιλαμε; Του εργατη; Του εφοπλιστη; Της μανας; Του εχθρου; Το δικο σου; Το δικο μου;......Οχι φυσικα. Μιλαω για το Δίκαιο των Πνευματικων Νομων. Αυτων που Γνωριζουν πως να κρατανε την ισορροπια και την αρμονια στον Νου και στην Καρδια ολης της Πλασης. Αυτης της αρμονιας που εσυ καλεις Ζεύξη της Αρσενικης κ Θηλυκης Αρχης με καταλυτη...καποια "Τριτη Αρχη".
Τον Σωκρατη τον ειδα; Οχι. Τον Δια; Οχι. Τον Χριστο; Οχι. Τον Μωαμεθ; Οχι. Τους ηρωες του 21; Οχι. Τι θελω να πω με αυτο...Τα "μηνυματα" τους(το τι διδασκουν δηλ οι ζωες τους) σε εμας ερχονται δια του Λογου(κι εδω θα συμπεριλάβω και τον "σπερματικο λογο" εννοωντας αυτες τις "μνημες" δισεκατομμυριων ετων που κουβαλαμε στα κυτταρα μας, οπως εχει πει και ο Β.Παπαθανασίου).
Ο Χριστος δεν ονομαζεται τυχαια και Λογος του Θεου και δεν εχει σημασια αν υπηρξε ή δεν υπηρξε. Σημασια εχει τι μας διδασκει ο τροπος Του. Αν εγω τον ονομαζω Θεο ή Νομο ή αλλιως, δεν ειναι πλεον αποτελεσμα εξωθεν μαρτυριας και επιρροής αλλά δικης μου εσωθεν αναζητησης του Ποιος την Αληθεια Λεγει. Ενα ευλογο ερωτημα που γενναται ειναι το εξης: Μα καλα, μονον ο Χριστος τα "κανει ολα σωστα" και τον βαφτιζεις Θεο υπερανω ολων; Εδω θα περιοριστω να πω πως και η λεξη Χριστος οπως και η λεξη Ιησους δηλωνουν ποιοτητες/ιδιοτητες και δεν προσωπολατρευεται ο Θεος.
Να πω την αληθεια, οχι, δεν κατανοησα τι θελεις να πεις, αλλα απο την αλλη δεν εισαι προφανως και υποχρεωμενη να αιτιολογησεις την προτιμηση σου, η οποια μαλιστα μπορει να ειναι ιδια και με την δικη μου προτιμηση.
Ομως γιατι δεν ειναι το ιδιο και το αυτο τα παραδειγματα που ανεφερα; Να το πω λιγο διαφορετικα. Σε τι διαφερει ενας μαρτυρας του Ιεχωβα, ενας Πεντηκοστιανος, ενας καθολικος, κοκ απο την στιγμη που ολοι πιστευουν στο Χριστο; Εαν δεν ειναι το ιδιο ολοι, που εντοπιζεται η διαφορα τους; Στο οτι καποιοι εχουν δικαιο και ειναι σωστοι και θα επιβραβευθουν μετα θανατο, ενω οι αλλοι την πατησαν διοτι τους ελαχε ο Ζονκ; Ειναι καποιοι καλυτεροι ανθρωποι και αξιζουν περισσοτερο και αρα ανωτεροι απο τους αλλους;
Τον ιδιο δρομο βαδιζουν ολοι, τον δρομο του μοναχου ή της πιστης. Το ποσο καλα θα προχωρησουν εξαρταται απο τους ιδιους και οχι απο το περιεχομενο της πιστης. Αν τον λες Χριστο ή Ζωροαστρη ή Ζιου Ζιτσου, μικρη σημασια εχει
Αυτα περι Χριστου και Λογου δεν ειναι κατι που διαφωνω. Διαφωνω ισως στο να αναπραγουμε κατι που δεν κατανοουμε. Δεν ειναι ντροπη να λεμε "Δεν ξερω", μαλιστα ειναι σημαντικο να το κανουμε. Εγω το λεω, δεν τα πολυκατανοω, αλλα προσπαθω
Ναι, όλοι αυτοι που προανεφερες λένε οτι πιστεύουν στον Χριστό, όπως οι μουσουλμάνοι στον Αλλάχ κοκ. Μα εδω δεν κρινουμε την Πίστη τους, που είναι δικαιωμα τους, αλλά είπα πως δεν εξισώνεται ο τροπος που την εκφράζουν/προβάλλουν/εκδηλώνουν. Πώς εκφράζει ο ισλαμιστής την Αγαπη; Πώς ο Ιεχωβας; Πώς ο Ορθόδοξος; Κι οταν μιλάμε για Αγάπη εννοούμε προς τους πάντες και τα παντα και προς τον ίδιο τον Εαυτο μας. Δηλαδή, λίγη σημασία έχει το όνομα Αυτου που Πιστεύω αν ο τροπος που αντιλαμβανομαι τον Θεο μου δεν με μεταμορφώνει ολακερη σε Αγάπη. Οπότε, δεν έχω εμμονή με δόγματα και με την συστημική κατήχηση. Ενα είναι το Φως. Κι εγώ το ονομαζω Χριστό γιατί αυτό φέγγει πιότερο στα δικα μου ματια.
Αυτοι που τα πολυκατανοούν, μας έχουν αφήσει στην δική μας έρευνα αγαπητέ Στοχαστή, γιατί με μασημένη τροφή δεν δυναμώνει το Πνεύμα. Όπως αντιλαμβανεσαι, ουτε εγώ γνωρίζω. Ψάχνοντας πάω. Συζήτηση κάνουμε στο μέτρο που μπορούμε να "συναντηθουμε".
Συμφωνώ λοιπον πως εξαρτάται απο εμας τους ίδιους. Κι εμείς είμαστε αυτοι που επικαλουμαστε και κάνουμε χρηση των Δυνάμεων. Αρα, πρεπει να είμαστε προσεκτικοί με ποιες Δυνάμεις " παιζουμε και συνδιαλεγομαστε". Το ίδιο πραγμα είναι να επικαλεστω τον Ιάσωνα που θεραπευει με το να ζητησω τον Αλλάχ που Χαλά;(επιτρεψε μου το παιχνιδι). Αν ο Λογος έχει την δυναμη να δονεί σε διαφορετικές συχνότητες, τότε οφείλω να ζυγιζω τα λογια μου γιατί φερουν άλλο βαρος στην πραγματικότητα μου. Επιπλεον, δεν θεωρώ οτι διαφωνουμε επι της ουσίας, που δεν είναι άλλη απο την κατανοηση της Αλήθειας.
Εχω πολυ καλη αποψη για το εργο του Χορχε Μπουκαι. Το θεωρω εργο φιλοσοφιας για ολους. Εικαζω πως ηταν το αντιθετο του εγωιστης και η φιλοσοφια του εδειξε το δρομο να το ισορροπησει. Σε αυτο το λινκ αναφερεται σε αυτο ακριβως http://enallaktikidrasi.com/2017/04/na-eisai-egoistis/
Βεβαια, αναφερομαστε κατα βαση σε ανθρωπους του ενος πολου, εξ ου και οι συμβουλες. Εαν αναφερομασταν σε ανθρωπους του αλλου πολου, δεν νομιζω αυτες οι συμβουλες να ηταν χρησιμες, διοτι αυτοι παρα ειναι ατομιστες. Απο την αλλη, σε ενα σημαντικο βαθμο, το να προσπαθεις οντας αγνωστος σε αυτους, να επιχειρησεις νουθετηση ή πειθω ειναι κατα βαση ατοπο, διοτι η απαντηση που θα εισπραξεις, ακομα και αν τα επιχειρηματα σου ειναι ορθα, θα ειναι του τυπου: "Αιντε μωρη ασχετη. Τι ξερεις εσυ; Δεν ξερω εγω και ξερεις εσυ; Τραβα κουρεψου"
Φανταζομαι πως για να υπαρξει "ακουσμα" θα πρεπει να εχει χτιστει μια σχεση εκτιμησης και εμπιστοσυνης
Πολυ σημαντικη η λεξη "ακουσμα-ακουω" αγαπητε Ε.Σ. Δηλωνει την σιγαση ετερων φωνων για ακροαση και εστιασμενη καθε φορα παρατηρηση. Το αποσπασμα που μας παρεθεσες ειναι παρμενο απο εναν δρομο. Τον δρομο της Συναντησης(ο τιτλος). Ενω ο εγωισμος καλλιεργει την Αποσταση. Αναγκαια και αυτη για την θεσπιση των οριων για μη αλλοτρίωση του Εγω μου, αλλά παντα καθοριζεται σε σχεση με καποιο σημειο εξω απο εμενα. Αυτο το σημειο ειναι ο αλλος.
Τωοντι ωραιος ο Χορχε. Μακαρι να συμμετειχε εδω στον Κ.Δ.! Χεχε! Θα ειχε ενδιαφερουσες ψυχαναλυσεις να κανει!
Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την υπερήφανη ενσάρκωση των πιο παθογενών χαρακτηριστικών του νεοέλληνα. Είναι ένα ημιμαθές άτομο που ανδρώθηκε στον κομματικό σωλήνα, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν κουράστηκε για τίποτα, δεν πάλεψε για τίποτα, δεν κατέκτησε τίποτα· απλώς θήτευσε στο κατηχητικό της παράταξης, γαλουχήθηκε με τα δόγματα και τον φανατισμό της κλίκας του, και όταν έφτασε η ώρα του, αναδείχθηκε ως αρχηγός της. Την ώρα που άλλοι σπούδαζαν, ξανασπούδαζαν, ταξίδευαν, δούλευαν, έστηναν δουλειές, αποτύγχαναν, ξαναπροσπαθούσαν, πετύχαιναν, μοχθούσαν, αμφισβητούσαν, εξελίσσονταν, και προσέθεταν με χίλια ζόρια και βιώματα ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην πραγματική ζωή, ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωνε εκπροσωπώντας την πιο κλισέ εκδοχή του αδρανούς παρασίτου: Ήταν ο παρατεταμένα έφηβος ιδεαλιστής που, να μωρέ, θα έκανε πολλά πράγματα αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, αλλά δυστυχώς, επειδή δεν είναι και μέχρι να γίνει τέτοιος, θα πορεύεται με τον μόνο τρόπο που θεωρεί αποδεκτό η κουλτούρα της παράταξης. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αφισοκολλήσεις, καταληψούλες, κηρύγματα. Μέχρι που του έλαχε να μας κυβερνήσει. Οπότε και αποφάσισε να μας δείξει πώς γίνονται όλα εκείνα για τα οποία ο ίδιος δεν έχει ιδέα, και για τα οποία άλλοι έχουν φτύσει αίμα όσο εκείνος κοιμόταν. Από μόνη της η ιδέα του να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος από έναν αριστερό κρατιστή που εχθρεύεται τον καπιταλισμό και διακατέχεται από ιδεολογικά ταμπού προηγούμενων αιώνων, είναι αστεία, αντιφατική και προβληματική. Η επίδοση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν προδιαγεγραμμένη, λοιπόν, και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορούσε εύκολα να προβλέψει πόσο καταστροφική θα ήταν, όποια στρατηγική κι αν ακολουθούσε ο πρώτος. Είτε, δηλαδή, παρέμενε πιστός στα βλακώδη ακροαριστερά του φρονήματα είτε πραγματοποιούσε την αναμενόμενη κωλοτούμπα ενώπιον της αμείλικτης πραγματικότητας είτε έκανε και τα δύο (όπως και συνέβη), ήταν προφανές εξαρχής ότι θα αποτύγχανε. Γιατί, αφενός, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός μιας μοσχαναθρεμμένης καπιταλιστικής κοινωνίας είναι αδύνατος (ούτε ο λαός τον θέλει ούτε ο Τσίπρας ήταν σε θέση να τον πετύχει) και, αφετέρου, η επίτευξη της οικονομικής ευημερίας ενός οποιουδήποτε καπιταλιστικού κράτους δεν γίνεται να περατωθεί με επικεφαλής ένα πρόσωπο με το έλλειμμα γνώσης, ικανότητας, εμπειρίας και πρόθεσης του Τσίπρα. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χαράμισε εφτά μήνες για να αποδειχθεί το αυταπόδεικτο, για να εμπεδωθεί το προφανές, για να επαληθευτεί ένα μαθηματικό σχήμα – δεδομένο εξαρχής: Η πρόσθεση μηδενικών θα κάνει πάντοτε μηδέν, όσα κι αν είναι τα μηδενικά. Τα μήλα δεν κάνουν πορτοκαλάδες, τα πορτοκάλια δεν κάνουν μηλόπιτες, η αρρώστια δεν θεραπεύεται από τον γιατρό που αρνείται την ύπαρξή της.
Ανωνυμε, ειναι προφανες πως ο Τσιπρας, να το πω κομψα, ειναι ενας πολυ μετριος σε ικανοτητα πολιτικος ανδρας. Αυτο το ξερει και ο ιδιος. Δεν το ξερουνε ισως οι γυναικες μεσης ηλικιας που ψηφιζουν με κριτηριο το αν ειναι ωραιος. Που ουτε ωραιος ειναι ο Τσιπρας, αλλα τελοσπαντων.
Εμεις ως λαος ομως βρισκουμε χρησιμοτητα σε αυτην την επιλογη. Σκεψου το ως εξης. Στελνεις μπροστα τον χαζοβιολη γνωριζοντας πως θα αποτυχει. Υποχρεωνεις ομως τον απεναντι να εμφανισει ολη του την οργανωση και εντοπιζεις τις αδυναμιες. Probing λεγεται. Ολο το συστημα που εχουν χτισει οι Γερμανοι ειναι της πλακας. Πυργος χτισμενος στην αμμο. Με τους μπροστινους τους, τους οποιους ακομα και αυτος ο Συριζα θα επρεπε ηδη να τους εχει βγαλει απο την σκακιερα.
Δεν λεω πως το καναμε ως λαος γι αυτο, αλλα πως ουδεν κακον αμιγες καλου. Οσον αφορα τα οικονομικα μετρα, παλι θα τα τρωγαμε αφου ειμαστε σε βαρελι διχως πατο. Τι 15 ποντοι, τι 20. Μπορεις να πεις πως το να βγαλεις εναν κλοουν ηταν μια σεβαστη επιλογη. Οταν παιζεις ενα παιχνιδι που χανεις ακομα και αν παιξεις καλα, ειναι μια επιλογη να μην παιζεις και να κανεις τον τρελο.
Βεβαια, στα παντα υπαρχει λυση, μην τρελαινομαστε. Αρκει να μην υποκρινομαστε πως ολα ειναι καλα, ενω δεν ειναι. Αυτο ειναι το χειροτερο
Ας ηταν πατριωτες και αυθεντικοι οι πολιτικοι μας και θα τους βαζαμε και στο Vogue! Τωρα, για την λυση του προβληματος, ετσι οπως γιγαντωθηκε, χρειαζονται πολλοι και δυνατοι λυτες!
Δεν εχει ανελθει το επιπεδο μας απο το επιπεδο του φαινεσθαι, αυτο ειναι γεγονος. Ακομα κρινουμε βασει εικονας, αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο.
Πάντα μου αρεσαν τα δυσκολα προβληματα, αυρο ειναι το χομπι μου. Δυσκολο προβλημα προς λυση ειναι η υφη, δομη και σχημα του υλικου κοσμου. Αυτο που "γιγαντωθηκε" δεν ειναι δυσκολο προβλημα, απλα δεν μας αρεσει η προφανης λυση. Ας ειμαστε ειλικρινεις
Δεν ειναι δυσκολο το προβλημα του να φτιαξει καποιος αψογο σωμα. Ευκολο ειναι. Απλα δεν γουσταρουμε τον κοπο και την ταλαιπωρια της διατροφης και του γυμναστηριου
Δεν υπαρχουν αλυτα προβληματα, υπαρχουν μη επιθυμητες λυσεις. Τι θα πει "συστημα"; Πού βρισκονται τα γραφεια του και ποιος παιρνει τις αποφασεις; Εαν μου το εμφανισεις, εγω οχι μονο θα στο πεισω αλλα θα το κανω να μας παρακαλαει κιολας, διοτι η εναλλακτικη προταση δεν θα το περιλαμβανει καθολου. Η μεθοδος της αγαπης για να το πεισεις να αλλαξει, ειναι καταδικασμενη σε αποτυχια, διοτι οι φορεις του δεν αντιλαμβανονται την εννοια της αποδοχης αλλα της επικρατησης.
Οποιος παιζει ομως σε παιχνιδι επικρατησης, νομοτελειακα, αργα ή γρηγορα θα χασει, διοτι καποια στιγμη θα βρεθει καποιος ισχυροτερος. Εξ ορισμου αυτος που παιζει σε παιχνιδι επικρατησης δεν ειναι σοφος, ουτε καν ικανος φιλοσοφος, διοτι εαν ηταν θα γνωριζε το ατοπο του δρομου του. Θα γνωριζε πως οδηγει σε αδιεξοδο. Θα μπορουσε βεβαια καποιος σοφος να παιζει σε παιχνιδι επικρατησης για διαφορους λογους, αλλα αυτο γινεται εμφανες απο την ποιοτητα του παιχνιδιου του και την συμπεριφορα του. Δεν περιμενεις δηλαδη να σου προσφερθει σε αυτην την περιπτωση, δεν περιμενεις να σου δοθει, αλλα εσυ παιρνεις
Η θεωρια της επιπεδης Γης εβαλε το ζητημα στο τραπεζι. Ο υλικος κοσμος ειναι πολυ πιο συνθετος, απο πετρες που γυριζουν γυρω γυρω στο διαστημα, αλλα ταυτοχρονα πολυ πιο ενδιαφερον, καθως η φαινομενικη εξωτερικη του συσταση δεν ειναι παρα μια μορφη αντικατοπτρισμου. Αμεσα δεν μας ενδιαφερει να το λυσουμε, η εργασια μας βρισκεται στον εαυτο μας και αυτο δεν μπορουμε να το πηδηξουμε. Ομως παραμενει ενα προβλημα που με ιντριγκαρει να το κατανοησω και λυσω σαν χομπι. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι μηπως δεν πρεπει
Σε καθε περιπτωση αυτα θα αρχισει να τα παρατηρει ο επιδοξος μυστης μολις αρχισει να αναπτυσσει το επιπεδο της αντιληψης του και καταφερει να υπερβει την ταυτιση του με τον νου του που επιτυγχανεται οταν καταφερει να αποταυτιστει απο καθε λογης ταυτοτητες με τις οποιες εχει μαθει μεγαλωνοντας να οριζει τον εαυτο του
Εχεις εν μερει δικιο οσον αφορα το "αορατο συστημα" αφου τελικα εμεις το θεριεψαμε με την ανοχη μας κι εμεις τωρα το γκρεμιζουμε αλλαζοντας(μυαλα)! Μονο που δεν ειναι τοσο απλο γιατι αυτοι που κερδιζουν απο την χειραγωγηση του νου παλευουν με καθε μεσο(κι ειναι αληθεια πως ελεγχουν ολα τα "κτιστα" μεσα) να παραμεινει το πεπλο ως εχει ή...να διαλυθει το παν με μερικα "αρμαγεδωνικα" κουμπακια.
Δεν ξερω τι να πω Ε.Σ.
Ειδικα για την επιπεδη Γη, ουτε κατα διανοια! Τα χομπυ ειναι κι αυτα μερος της εκπαιδευσης μας...
Αγαπητε Λυκιε, αισθητη η απουσια σου απο το 10ο Αναψυκτηριο-Στοχαστηριο. Το καπελακι της φωτογραφιας by the sea, μας κλεινει το ματι για την διαθεση σου! Χαχα :-) Την καλημερα μου.
Χμ, δεν είμαι ακόμη σε διακοπές, αλλά έχω μπλέξει σε δουλειές που δεν μου αφήνουν καθόλου χρόνο. Σε λίγες ημέρες ελπίζω να τελειώσω, ώστε να επανέλθω... ΛΥΚΙΟΣ.
Αγαπητέ Ε.Σ. ένας καλός και αξιόπιστος οδηγός για να δοκιμάζεις τις αναζητήσεις σου περί υφής του υλικού πεδίου, είναι το "ότι πάνω και κάτω, ότι μέσα και έξω"! Μέχρι τώρα, για μένα είναι αξιόπιστο και ο λόγος είναι ότι η λογική και οι αισθήσεις μας, είναι τα βασικά εργαλεία που μας δόθηκαν από τον Δημιουργό για να τον κατανοήσουμε. Συνεπώς οι αισθήσεις μας δίνουν μια αξιόπιστη αλλά βασική εικόνα του κόσμου και ο νους μέσω της λογικής, μπορεί να επεκτείνει την αντίληψη σε ευρύτερα πεδία. Το "σύστημα" δεν είναι τίποτε άλλο, από τον τρόπο που μας έχουν μάθει να συμπεριφερόμαστε. Αυτό όμως δεν είναι μόνο ένα φαινόμενο κοινωνικής εξέλιξης, αλλά και αποτέλεσμα μεθόδευσης από μια ελίτ ομάδα ανθρώπων που έχουν την δύναμη να ορίζουν την πορεία της ανθρώπινης κοινωνίας. ΛΥΚΙΟΣ.
Ευστοχες οι επισημανσεις σου Λυκιε, ανατροφοδοτουν την συζητηση. "Οπως πανω, ετσι και κατω". Το ρητο αυτο του ερμητισμου νομιζω αποτελει σταθμο στη σκεψη καθε στοχαστη.
Απο τον ερμητισμο μας ερχεται η αντιληψη πως ο υλικος και ο πνευματικος κοσμος διεπονται απο μια αντιστοιχια και μια συμμετρια, οπως και ο ανθρωπος αποτελει εναν αναλογικο μικροκοσμο του μεγαλου κοσμικου συμπαντος. Πρακτικα μας μιλαει για τα τεσσερα στοιχεια της φυσης, τις 4 αρχες,πως υπαρχουν παντού, αλλα τα λεει με πιο φαντεζί τροπο.
Μας λεει οως καθε τι αποτελειται απο μια μιξη αυτων των στοιχειων. Η γνωση επομενως του μιγματος αποτελει κομβικο στοιχειο, διοτι εαν ξερεις τι σου λειπει, μπορεις να το προσεγγισεις.Επιστρεφουμε παλι στο σταυρο. Σκοπος μας ειναι η φωτιση που επιτυγχανεται μετα την κατανοηση πως και οι δυο πλευρες, και οι δυο πολοι, αποτελουν διαφορετικες οψεις του ιδιου νομισματος, και μετα την κατανοηση επερχεται η κατακτηση των διπολων, νερο-φωτια και αερα-γη, η οποια ξεκλειδωνει την δυνατοτητα της φωτισης.
Χαζευα προσφατα μια ομιλια σε ενα TED, οπου ο τυπος αναφεροταν στην χημεια του σωματικου λιπους και στο πώς αυτο φευγει απο τον οργανισμο οταν προφανως συντρεχουν οι θερμοδυναμικες προυποθεσεις. Σκεφτηκα "Ε,σιγα, με τα νερα θα αποβαλλεται". Και ομως, ισχυριστηκε πως φευγει κατα 85% απο την εκπνοη και 15% ως νερο και εξηγουσε την χημεια πισω απο αυτο. Αυτο με εκανε να αναθεωρησω λιγο την αντιληψη μου για τον υλικο κοσμο.
Γνωριζουμε απο μυστες πως το παιχνιδι στους νοητικους κοσμους παιζεται με τα στοιχεια της φυσης, εξ ου και η ονομασια στοιχειακος κοσμος και στοιχειακα. Ενας μυστης που μπορει να μεταμορφωνεται αναλογως του τι επιθυμει να κανει σε συνδυασμους των τεσσαρων αυτων στοιχειων, ειναι πρακτικα ανικητος στον στοιχειακο κοσμο διοτι μπορει να προταξει αυτο που κερδιζει σε καθε περιπτωση, σαν να παιζει πετρα-ψαλιδι-χαρτι, Αμα του εμφανιστεις με ψαλιδι, σου σκαει μια πετρα και αντε γεια. Αμα του εμφανισθεις ως χαρτι, σου βγαζει ενα ψαλιδι,και καληνυχτα. Αμα του εμφανιστεις ως πετρα, γινεται χαρτι και σε τυλιγει σε μια κολλα χαρτι για πρωινο.
Αρα κατεχει τα τεσσερα στοιχεια, μπορει αυτος να τα μεταχειριζεται κατα βουληση και οχι αυτα να τον παρασερνουν και γνωριζει την δυναμικη και δυνατοτητες τους ωστε να ξερει ποιος συνδυασμος "νικαει" ποιον σε καθε περισταση. Σκεφτομαι λοιπον αν υπαρχει αντιστοιχια με χημικα στοιχεια στον υλικο κοσμο, ποια θα ειναι αυτη. Ενδιαφερον πως ολος ο Κοσμος, το συμπαν αποτελει απλα συνδυασμους που προκυπτουν απο εναν "χορο" αυτων των βασικων στοιχειων.
Πανω σε αυτην την υποθεση εργασιας λοιπον λογικα ο ανθρακας C θα αποτελει το στοιχειο της γης. Τα υπολοιπα που μας μενουν ειναι το αζωτο Ν, το οξυγονο Ο και το υδρογονο Η επειδη νομιζω ειναι πιθανοτερα λογω αφθονιας και πληθους συνδυασμων. Το νερο ξερουμε ολοι ειναι Η20 αρα το νερο ειναι λογικα το υδρογονο, αφου υπερισχυει σε πληθος του οξυγονου που απλα το συμπληρωνει. Ταυτοχρονα το οξυγονο θα αποτελει ως αντιθετο του το στοιχειο της φωτιας, που τσουπ οποτε βρισκει ευκαιρια παει και του κολλαει. Αρα μας μενει για τον αερα το αζωτο Ν οπου φαινομενικα δειχνει να μην κολλαει και πολυ. Α-ζωτο καταρχας σημαινει χωρις ζωη, και το ονομα αυτο του δοθηκε επειδη ειναι ενα ασφυξιογονο στοιχειο, ενω λιγο συνηθεστερα συνανταται ως nitrogen ητοι νιτρογονο (νιτρον+γεννα). Αυτη τελοσπαντων ειναι η αρχικη θεωρια.
Εαν ισχυει λοιπον το οπως πανω ετσι και κατω, θα πρεπει στο παιχνιδι της χημειας οσον αφορα τα στοιχεια αυτα, να συναντουνται αναλογικα οι ιδιες αρχες.
Έτσι είναι αγαπητέ Ε.Σ. η ερμητική φιλοσοφία. Το πρακτικό της μέρος οδηγεί στην Αλχημεία και την αναζήτηση της "φιλοσοφικής λίθου", πράγμα που κατόρθωσαν να "βρουν" ορισμένοι μεγάλοι μύστες... Επειδή όμως εδώ μένουμε μόνο στο ...στοχαστικό μέρος, η αλχημεία (που αργότερα εξελίχθηκε στην χημεία χάνοντας το πνευματικό της μέρος, με συνρπεια να εκτραπεί σε λάθος δρόμο), απαιτεί μεγάλη διατριβή με τον ερμητικό εσωτερισμό και την φιλοσοφία. Τότε αρχίζει και η σύμπλευση με την υψηλή μαγεία ή θεουργία. ΛΥΚΙΟΣ.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!! ΤΗΑΝΚS!!! ΕΙΜΑΙ ΔΙΣΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΟΥ 3-4 ΤΗ ΜΕΡΑ!!!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!! ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ..... ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ!!! ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Πολλές φορές νοιωθουμε την ανάγκη μη ύπαρξης. Θελουμε να χαθούμε στα βάθη της αγνωμοσυνης στα βαθη της λήθης στα βάθη της ανυπαρξίας. Ειναι η ανάγκη του επαναπροσδιορισμου η ανάγκη να μηδενισουμε το κοντέρ και να ξεκινήσουμε απο το μηδέν. Το μηδέν σημείο.... Οσα γνωριζαμε μέχρι τωρα επαναξιολογουνται. Ποιός μπορεί πραγματικά να το πράξει; Η ΘΕΩΡΊΑ ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ
Για να νοιώσεις δυνατός πρέπει να νοιώσεις την αδυναμία των άλλων. Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου πρέπει να νοιώσεις τις δονήσεις των άλλων. Για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου πρέπει να αφεθείς στις επιθυμίες των άλλων... ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Εννοώ ότι δεν γνωρίζω ποια είναι η θεωρία των πάντων που λέει αυτά τα πράγματα. Την θεωρία των χορδών γνωρίζω μόνο, η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται και πολύ με αυτά τα λόγια. Οπότε θα ήθελα να γνωρίσω ποιός εξέφρασε αυτή την θεωρία και τι ακριβώς λέει. ΛΥΚΙΟΣ.
Θεωρία των Παντων ή αλλιως θεωρια-Μ των Υπερ-Χορδων...
Αν σκεφτουμε οτι ολα(και ολοι) συνδεονται με μια λεπτη αορατη Χορδη τοτε, οπως λενε οι συγχρονοι φυσικοι, η Υλη και οι Δυναμεις ενοποιουνται σε μια φυσικη υπαρξη/οντοτητα.
Η επαναξιολογηση λοιπον που αναφερει ο ανωνυμος σχολιαστης παραπανω, εχει να κανει με την Ταλαντευση μας θα ελεγα εγω, προς πασα κατευθυνση και κραδασμο για καλυτερη κατανοηση αυτου που Ειναι.
Πριν λιγες μερες επεσε στα χερια μου η "Επιστημη του Μεγαλουργειν" του Wallace Wattles και με εντυπωσιασε η αναφορα του σε αυτο το Στοιχειο Δυναμης που, οπως το αναλυει, μοιαζει να ειναι αυτο το περιβοητο και περιζητητο ¨σωματιδιο" του Θεου...
Εψαχνα ενα λινκ για παραπομπη-μεταφραση στην Ελληνικη Γλωσσα(για τους αναγνωστες του Κ.Δ. που δεν το εχουν διαβασει και ισως ενδιαφερονται), μια και εχει εντελως διαφορετικη δονηση το κειμενο στα Ελληνικα, αλλά ματαια. Θα δωσω την αγγλικη εκδοχη εδω: http://www.psitek.net/pages/PsiTek-the-science-of-being-great-1.html#gsc.tab=0
αλλά αντεγραψα απο την ελληνικη εκδοχη που εχω μερικα σκορπια σημεια...
[Ας μην με "μαλωσεις" Λυκιε για την αναπαραγωγη δουλειας άλλων στοχαστων, αλλά το βρηκα σπουδαιο σαν αναγνωσμα...]
Κεφάλαιο 4/Η διανοια του Θεου Υπαρχει μια Κοσμικη Νοημοσυνη που βρισκεται μεσα στα παντα και διαπερνα τα παντα. Αυτη ειναι η μία και πραγματικη ουσια. Απο αυτην προχωρουν τα παντα. Ειναι Νοημων Υλη ή Νοητικο Υλικο. Ειναι Θεος. Όπου δεν υπαρχει υλη, δεν μπορει να υπαρξει νοημοσυνη. Όπου υπαρχει σκεψη, πρεπει να υπαρχει και υλη που σκεφτεται. Η σκεψη δεν μπορει να ειναι λειτουργια, γιατι η λειτουργια ειναι κινηση και ειναι αδιανοητο η απλη κινηση να σκεφτεται. Η σκεψη δεν μπορει να ειναι δονηση, γιατι η δονηση ειναι κινηση και κανείς δεν μπορει να σκεφτει οτι η κινηση πρεπει να εχει νοηση. Η κινηση δεν ειναι τιποτε αλλο απο κινηση της υλης. Εαν εμπεριεχει νοημοσυνη, αυτη πρεπει να ανηκει στην υλη και οχι στην κινηση. Η σκεψη δεν μπορει να ειναι το αποτελσμα κινησεων μεσα στον εγκεφαλο. Εαν η σκεψη βρισκεται στον εγκεφαλο, πρεπει να βρισκεται στην υλη του εγκεφαλου και οχι στις κινησεις που κανει η υλη του εγκεφαλου. Η σκεψη ομως, δεν βρισκεται στην υλη του εγκεφαλου, γιατι η υλη του εγκεφαλου, χωρις ζωη, δεν εχει κανενος ειδους νοημοσυνη και ειναι νεκρη. Η σκεψη βρισκεται στο στοιχειο «ζωη» που ζωντανευει τον εγκεφαλο, στην πνευματικη υλη που ειναι ο αληθινος ανθρωπος. Ο εγκεφαλος δεν σκεφτεται. Ο ανθρωπος σκεφτεται και εκφραζει την σκεψη του μεσω του εγκεφαλου. Υπαρχει μια πνευματικη υλη που σκεφτεται. Καθως η πνευματικη υλη του ανθρωπου διαποτιζει το σωμα του και σκεφτεται και γνωριζει μεσα στο σωμα, ετσι και η Πρωταρχικη Πνευματικη Ύλη, ο Θεος, διαποτιζει ολη τη Φυση και σκεφτεται και γνωριζει μεσα στη Φυση. Η Φυση ειναι εξισου ευφυής με τον ανθρωπο και γνωριζει περισσοτερα απο τον ανθρωπο. Η Φυση γνωριζει τα παντα. Ο Νους των Παντων βρισκεται σε επαφη με ολα τα πραγματα εξ αρχης και περιεχει ολη την γνωση. Οι θεοπνευστες αληθειες που αντεληφθη ο ανθρωπος ειναι σκεψεις που κρατα στο μυαλο του. Εαν δεν ηταν σκεψεις, οι ανθρωποι δεν θα μπορουσαν να τις αντιληφθουν, γιατι δεν θα ειχαν πραγματικη υποσταση και δεν θα μπορουσαν να υπαρξουν σαν σκεψεις, χωρις να υπαρχει ενα μυαλο μεσα στο οποιο να υπαρχουν. Και το μυαλο δεν μπορει να ειναι τιποτε αλλο απο μια υλη που σκεφτεται. Ο ανθρωπος ειναι σκεπτομενη υλη, ενα κομματι της Κοσμικης Υλης, αλλά ο ανθρωπος ειναι περιορισμενος, ενω η Κοσμικη Νοημοσυνη απο την οποια ξεπροβαλε ειναι απεριοριστη.
Κεφάλαιο 7/Η ατομική οπτικη γωνια Δεν υπαρχουν «κακοι» ή «φαυλοι» ανθρωποι. Υπαρχουν πολυ καλοι ανθρωποι που εχουν ξεφυγει απο τον σωστο δρομο, αλλά δεν χρειαζεται ουτε να τους καταδικασουμε, ουτε να τους τιμωρησουμε. Το μονο που χρειαζονται ειναι επαναφορα στον σωστο δρομο. Μολις αντιληφθουμε αυτο το γεγονος και φθασουμε σε αυτην την οπτικη γωνια,χανουμε καθε επιθυμια να βρισκουμε ψεγαδια στους ανθρωπους, να τους κρινουμε, να τους επικρινουμε ή να τους καταδικαζουμε. Τους βλεπουμε ως τελειες υπαρξεις που εξελισσονται για να ολοκληρωθουν.
Κεφαλαιο 9/Ταυτιση Το επομενο βημα ειναι να συνειδητοποιησεις και να αποδεχθεις πληρως το γεγονος οτι το Στοιχειο Δυναμης μεσα σου ειναι ο ιδιος ο Θεος. Πρεπει συνειδητα να ταυτισεις τον εαυτο σου με τον Ύψιστο. Υπαρχει μια υλη, η πηγη των παντων, και αυτη η υλη εχει μεσα της τη δυναμη που δημιουργει τα παντα. Όλη η δυναμη περιεχεται σε αυτην. Αυτη η υλη ειναι ενσυνειδητη και σκεπτεται. Ενεργει με τελεια κατανοηση και νοημοσυνη. Ξερεις οτι ετσι ειναι, γιατι ξερεις οτι και υλη υπαρχει και η συνειδηση υπαρχει, και οτι πρεπει να ειναι η υλη εκεινο που διαθετει συνειδηση. Ο ανθρωπος ειναι ενσυνειδητος και σκεπτεται. Ο ανθρωπος ειναι υλη, αλλιως δεν ειναι τιποτε και δεν υπαρχει καν. Εαν ο ανθρωπος ειναι υλη, και σκεπτεται και ειναι ενσυνειδητος, τοτε υπαρχει. Ενσυνειδητη Υλη. Ειναι αδιανοητο το γεγονος οτι μπορει να υπαρχουν περισσοτερες απο μια Ενσυνειδητες Υλες, επομενως ο ανθρωπος ειναι η αρχεγονη υλη, η πηγη της ζωης και δυναμη ενσωματωμενη σε φυσικη μορφη. Ο ανθρωπος δεν μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο τον Θεο. Η νοημοσυνη ειναι μια και ειναι ιδια παντου. Δεν μπορει να υπαρχει αλλο ειδος νοημοσυνης μεσα στον Θεο και αλλο ειδος νοημοσυνης μεσα στον ανθρωπο. Η νοημοσυνη μπορει να βρισκεται μονο σε νοημονα υλη και η Νοημων Ύλη ειναι Θεος. Ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος απο την ιδια υλη που ειναι και ο Θεος. Επομενως, ολα τα χαρισματα, οι δυναμεις και οι δυνατοτητες του Θεου βρισκονται και στον ανθρωπο. Οχι μονο σε μερικους εξαιρετικους ανθρωπους, αλλά στον καθενα. Το Στοιχειο Δυναμης στον ανθρωπο ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος, και ο ανθρωπος αυτος καθ’αυτος ειναι Θεος. Αλλά, ενω ο ανθρωπος ειναι Αρχεγονη Υλη και εχει μεσα του ολη τη δυναμη και ολες τις δυνατοτητες, η συνείδησή του ειναι περιορισμενη. Δεν γνωριζει ολα οσα υπαρχουν, επομενως ειναι επιρρεπης σε παρεκτροπες και λαθη. Για να σωσει τον εαυτο του απο αυτα, πρεπει να συνδεσει τον νου του με τον νου που βρισκεται εξω απο αυτον, που γνωριζει τα παντα. Πρεπει ενσυνειδητα να γινει ενα με τον Θεο. Υπαρχει ενας Νους που τον περιβαλλει απο καθε μερια, σε αποσταση αναπνοης, πιο κοντα απο τα χερια και τα ποδια του. Και μεσα σε αυτον τον Νου υπαρχει η μνημη ολων οσων εχουν συμβει απο καταβολης κοσμου, απο τις μεγαλυτερες καταστροφες στην προϊστορικη εποχη, μεχρι την πτωση ενος σπουργιτιου σημερα. Ο ανθρωπος ειναι απο την ιδια ακριβως υλη με αυτον τον Νου. Εχει προελθει απο αυτον και μπορει να ταυτιστει μαζι του, εχοντας την δυνατοτητα να μαθει ολα οσα εκεινος γνωριζει.
Κεφαλαιο 10/Εξιδανικευση ...μια σκεψη που διατηρειται ως σκεπτο-μορφη ειναι κατι το πραγματικο, ειναι μια μορφη και εχει υπαρξη, παρολο που εσυ δεν μπορεις να την δεις. Εσωτερικα παιρνεις την μορφη εκεινη, την οποια ο ιδιος σκεφτεσαι για τον εαυτο σου, και περιβαλλεις τον εαυτο σου με τις αορατες μορφες εκεινων των πραγματων μετα οποια συνδεεσαι στις σκεψεις σου. Εαν επιθυμεις ενα πραγμα, σχηματισε την εικονα του καθαρα και κρατησε την σταθερα στο μυαλο σου, μεχρι να γινει μια συγκεκριμενη σκεπτομορφη, και ΕΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, το πραγμα που επιθυμεις θα ελθει σε εσενα σε υλικη μορφη.
Κεφαλαιο 11/Πραγματοποιηση Οταν εχεις σχηματισει τη σκεψη, εσωτερικα εισαι ηδη εκεινο που θελεις να εισαι. Υστερα πρεπει και εξωτερικα να γινεις εκεινο που θελεις να εισαι. Ο μονος τροπος να αναπτυξεις αντιληψη της αληθειας στα Μεγαλα πραγματα, ειναι να εμπιστευεσαι απολυτα την δικη σου αντιληψη στα μικρα πραγματα.
Κεφλαιο 13/Σκεψη Το μεγαλείο επιτυγχανεται μονο οταν συνεχως κάνεις «μεγαλες» σκεψεις. Κανενας ανθρωπος δεν γινεται Μεγας εξωτερικα, εαν δεν ειναι Μεγας εσωτερικα. Και κανενας δεν μπορει να ειναι Μεγας εσωτερικα, μεχρι να σκεφθει μεγαλειωδως.....Δεν αναπτυσσεσαι πνευματικα με αυτα που διαβαζεις, αλλά με αυτα που σκεφτεσαι οταν τα διαβαζεις.....Αναλογισου οτι αυτος ειναι κοσμος του Θεου και οτι ειναι ο καλυτερος κοσμος απο ολους τους κοσμους που θα μπορουσαν να υπαρχουν. Οτι εχει φτασει μεχρι αυτο το σημειο ολοκληρωσης με τις διαδικασιες της οργανικης, κοινωνικης και βιομηχανικης εξελιξης και οτι προχωρα προς μια περαιτερω ολοκληρωση και αρμονια. Αναλογισου οτι υπαρχει ενα μεγαλο, τελειο, νοημον Στοιχειο Ζωης και Δυναμης που προκαλει ολα τα φαινομενα αλλαγης του κοσμου....Υστερα σκεψου την υπεροχη αληθεια οτι αυτη η μεγαλη Νοημοσυνη βρισκεται μεσα σου, ειναι η δικη σου νοημοσυνη. Ειναι ενα Εσωτερικο Φως που σε σπρωχνει προς το σωστο και το καλυτερο, την μεγιστη πραξη και την ανωτερη ευτυχια. Ειναι το Στοιχειο Δυναμης μεσα σου που σου δινει καθε υπαρκτη ικανοτητα και διανοια.
Κεφαλαιο 14/Δραστηριοτητα στο σπιτι Μην σκεφτεσαι απλως οτι θα γινεις Μεγας, σκεψου οτι εισαι ηδη Μεγας. Μην σκεφτεσαι οτι θα αρχισεις να ενεργεις κατα μεγα τροπο καποια στιγμη στο μελλον, αρχισε τωρα. Μην σκεφτεσαι οτι θα αρχισεις να ενεργεις με μεγα τροπο οταν βρεθεις σε διαφορετικο περιβαλλον, ενεργησε κατα μεγα τροπο εκει που βρισκεσαι τωρα...Φερσου στους αχαριστους και τους κακους με μεγαλη κατανοηση, ακριβως οπως κανει ο Θεος. Μη μιλας για την μεγαλοσυνη σου. Στην πραγματικοτητα, σε ο,τι αφορα την ζωικη σου υπαρξη, δεν εισαι πιο μεγαλειωδης απο τους γυρω σου. Μπορει να εχεις μπει σε εναν τροπο ζωης και σκεψης τον οποιο εκεινοι δεν εχουν ανακαλυψει ακομα, αλλά ειναι τελειοι στο δικο τους επιπεδο σκεψης και ενεργειας. Δεν δικαιουσαι ειδικες τιμες ή ανταμοιβη για την μεγαλοσυνη σου. Εισαι ενας Θεος αλλά και περιβαλλεσαι απο θεους...Ο Μεγας ανθρωπος σεβεται τον εαυτο του, εξυπηρετει και βοηθα αλλά δεν φθανει τα ορια της δουλοπρεπειας. Δεν μπορεις να βοηθησεις την οικογένειά σου μετατρεπομενος σε σκλαβο τους ή κανοντας πραγματα που θα πρεπει να κανουν οι ιδιοι για τον εαυτο τους...Ιδανικος κοσμος δεν ειναι εκεινος στον οποιο υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που τους φροντιζουν αλλοι ανθρωποι. Ειναι ενας κοσμος που ο καθενας φροντιζει τον εαυτο του...Μην υποδουλωνεσαι σε κανεναν αλλον, αλλά προσεχε να μην υποδουλωνεις κι εσυ κανεναν στην δικη σου αντιληψη του τι ειναι σωστο.
Κεφαλαιο 16/Περισσοτερα για σκεψη Για να σκεφτεσαι μεγαλα πραγματα, πρεπει να εισαι απολυτα ειλικρινης, και για να εισαι απολυτα ειλικρινης πρεπει να γνωριζεις οτι οι προθεσεις σου ειναι σωστες..... Πρεπει να παψεις να βλεπεις τα ανθρωπινα λαθη και να αρχισεις να βλεπεις τις επιτυχιες, να παψεις να βλεπεις ψεγαδια και να βλεπεις αρετες. Δεν μπορεις πλεον να βλεπεις τους ανδρες και τις γυναικες σαν κατεστραμενες υπαρξεις που κατεβαινουν στην κολαση. Πρεπει να φθασεις στο σημειο να τους βλεπεις σαν λαμπερες ψυχες που ανεβαινουν στον ουρανο. Αυτο θα χρειαστει καποια ασκηση της δυναμης της θελησεως, αλλά, αυτη ειναι η σωστη χρηση της βουλησης:να αποφασιζεις τι και πως θα σκεφθεις. Η λειτουργια της βουλησης ειναι να κατευθυνει την σκεψη.
Κεφαλαιο 17/Μια αποψη για την εξελιξη Να θυμομαστε οτι αυτος δεν ειναι ενας κακος κοσμος, αλλά ενας καλος κοσμος σε διαδικασια εξελιξης. «Ειναι ο Θεος εκεινος που δουλευει μεσα σου, κατα τη βουληση Του και τις αγαθες προθεσεις Του», λεει ο Αποστολος Παυλος. Απο την μερα που εμφανιστηκε ο πρωτος ανθρωπος, ο Θεος αρχισε να εργαζεται μεσα στους ανθρωπους, βαζοντας ολο και περισσοτερο απο τον εαυτο Του μεσα σε καθε επερχομενη γενεα...Ο Θεος επιθυμουσε να εκφραστει, να ζησει με μορφη μεσω της οποιας θα μπορουσε να εκφραστει στο υψηλοτατο ηθικο και πνευματικο επιπεδο. Ο Θεος ηθελε να αναπτυξει μια μορφη, με την οποια θα μπορουσε να ζησει ως Θεος και να εκδηλωνεται ως Θεος. Αυτος ηταν ο σκοπος της εξελικτικης δυναμης. Και αυτο, εξελισσοντας τον εγκεφαλο του ανθρωπου, μεχρι να φθασει στο σημειο να μπορει να εκφραζει πληρως την αγαπη και δικαιοσυνη του Θεου. Και δεν εχουμε φθασει ακομα στο τελος.
Πριν αποπειραθω να κανω κινηση στο δευτερο δοκαρι, ανωνυμε, ας κανουμε μια εισαγωγη σε οσα ξερουμε
Καταρχας αγαπητε Λυκιε, η Θεωρια των παντων ειναι μια επιστημονικη θεωρια που προσπαθει να εξηγησει το συμπαν και ο φιλος απλα επελεξε αυτην την ονομασια για ψευδωνυμο. Δεν αντιλεγω πως οι λογοι που οδηγησαν σε μια τετοια αναγκη ειναι καθαρα φιλοσοφικοι, απο την εννοια πως ολοι καποια στιγμη αντιληφθηκαν, λιγοτερο ή περισσοτερο, πως το ειχαν παρακανει με την παραγωγη επιστημονικων θεωριων και καπου θα επρεπε να το "μαζεψουν" λιγο. Κοινως εβγαινε ο καθενας και ελεγε την μπουρδα του που ισχυε μονο σε καποιες συνθηκες, οποτε ο κοσμος ζητησε να μπει ενα στοπ και αρχισαμε να αναζηταμε μια θεωρια για ολα.
Δεν μπορει δηλαδη να λεμε σημερα πως το ηλεκτρονιο ειναι σωματιδιο υλης, αυριο ειναι πιθανοτητα, μεθαυριο νεφος, μετα σημειο, μετα κατι αλλο. Φυσικο ειναι να πει ο αλλος: "Ρε δεν πατε να κουρευτειτε ολοι μαζι; Στην τυχη τα πετατε;" Ειναι σαν να θελουμε να παμε απο Αθηνα στη Θεσσαλονικη και να καθομαστε στα στενα σε καθε πολη και να λεμε στο καθενα :"Χμ, αριστερα ή δεξια;" Οι επιστημονες σημερα ειναι μεγαλα παιδια που αντι να πειραματιζονται με lego, πειραματιζονται με θεωριες. Εμεις τι φταιμε να μας ζαλιζουν με το παραμικρο. Οφειλεις να βασιστεις σε κατι που ηδη γνωριζεις, αν θες να φτασεις στην Θεσσαλονικη πριν περασουν κατι μηνες.
Η θεωρια των παντων μπορει να θεωρειται προς το παρον η M-θεωρια (στην οποια φαινεται να ανηκει και η θεωρια των χορδων) αλλα δεν ειναι αυτη που συγκινει και εμπνεει τον κοσμο στον να την επιλεγει για ψευδωνυμο. Η θεωρια των παντων ειναι αυτη που θα καταφερει να ενωσει τον υλικο και τον πνευματικο κοσμο σε μια θεωρια. Ειναι η θεωρια για τα παντα. Προφανως θα συνδεει την υλη με το νου και την συνειδηση και τις ανωτερες διαστασεις. Ειναι παντως ενα βημα προς αυτην την κατευθυνση.
Ελενη, θα διαβασω αργοτερα το λινκ στα αγγλικα διοτι το ελληνικο αποσπασμα δεν με συγκινησε. Το βρηκα ενα ολιγον τι βαρετο συνονθυλευμα απο διασπαρτες φιλοσοφικες και επιστημονικες (;) ρησεις. Θα επιχειρησω καποια στιγμη στο αγγλικο να αντλησω το τι θελει να πει και το μπλεκει με 67 κιλα δογμα. Δεν φταιει παντως η μεταφραση στο οτι "χανει", ο συγγραφεας φταιει που δυσκολευεται να βαλει σε μια ταξη και σειρα την σκεψη του. Δεν διατυπωνεις θεση με βαθυστοχαστα(sic) ρητα. Να ητανε τουλαχιστον σωστα θα ελεγα "να παει στο διαολο". ΕΣ
Καταρχας, αν και ειναι απο τα ελαφρυτερα, τι θα πει η επιστημη του μεγαλουργειν ή για την ακριβεια "η επιστημη του να εισαι σπουδαιος" ρε μεγαλε; Ποιο κριτηριο τηρεις για να δικαιολογεις την χρηση της λεξης επιστημης; Του οτι η λεξη "επιστημη" ακουγεται "γουαου" στα μυαλα των πολλων ή του οτι ειναι "κουλ"; Αμα ειναι ετσι που ειναι η σχολη που εχει ανοιξει και παραγει μαζικα σπουδαιους και.. Μέγες; Και αφηνω καταμερος το τι θεωρει ως σπουδαιο γιατι εκει θα ταχει κανει μανταρα. Οταν ολος ο τιτλος ειναι λαθος, σιγουρα δεν ξεκινας καλα. Ο σωστος θα ηταν "Η τεχνη του μεγαλουργειν" και η μεταφραση το βοηθα αντι να το κανει να χανει. Στα αγγλικα ειναι χειροτερο. Αλλα ας πουμε πως τον τιτλο τον εβαλε ο εκδοτης για να πουλησει ή ας κανουμε τα στραβα ματια.
"Για να νοιώσεις δυνατός πρέπει να νοιώσεις την αδυναμία των άλλων. " Για να νιωσεις και να εισαι δυνατος, δεν χρειαζεσαι τους αλλους. Οι αλλοι βοηθουν να ειναι ευκολοτερη η διακριση, αλλα δεν ειναι απαραιτητοι. Θα ελεγα πως αυτο ειναι ενα προσωρινο "φιξακι" ψευδαισθησης δυναμης. Νιωθω δυνατος διαμεσου της αδυναμιας του αλλου οταν μου την παραχωρεσει. Εαν αυριο δεν μου την παραχωρεσει, τι χαμπαρια μαστορα; Θα τον δειρω μηπως για να του την παρω με την βια; Αρα η δυναμη που νομιζα πως ειχα, ηταν επιπλαστη και οχι πραγματικη. Θα ελεγα ωστοσο, πως "Προτου νιωσεις δυνατος, πρεπει να εχεις νιωσει την αδυναμια των αλλων" με την εννοια πως εχεις χρησιμοποιησει ενσυναισθηση και εχεις υπαρξει ή εχεις βιωσει την θεση του αδυνατου
"Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου πρέπει να νοιώσεις τις δονήσεις των άλλων." Πώς; Δεν βλεπω καποιο τροπο να ισχυει αυτο. Σκεψου ενα παραδειγμα (φανταστικο) και πες μας οπου να συμβαινει αυτο. Θα ελεγα "Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου, πρεπει πρωτα να βιωσεις ειλικρινα τα αποτελεσματα που προκυπτουν απο αυτες"
"Για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου πρέπει να αφεθείς στις επιθυμίες των άλλων." Το σιγουρο ειναι πως ΔΕΝ πρεπει να αφεθεις ακριτα στις επιθυμιες των αλλων. Θα ελεγα πως "Πρεπει να γνωριζεις συνειδητα, πού και πότε προσφερεις τις υπηρεσιες σου". Δεν ειναι σημαδι σοφιας αυτο το ρητο που ανεφερες, διοτι υπαρχουν συνθηκες που πρεπει να τηρουνται. Εαν εγω ξερω καρατε δεν σημαινει πως πρεπει να κατσω να διδασκω τον καθενα. Καποιες ικανοτητες δεν πρεπει να προσφερονται ελαφρα την καρδια στον οποιοδηποτε τις ζηταει χωρις να ξερουμε πχ γιατι τις ζηταει και τη χρηση σκοπευει να κανει. Εαν εγω ξερω να φτιαχνω πυρηνικες βομβες, να αρχισω να φτιαχνω στον καθενα που μου ζηταει και απο μια;
Ελ Στοχαστης ΥΓ.Λυκιε,μπορεις να μας βγαλεις (δοκιμαστικα και αν χρειαστει την επαναφερεις) την εγκριση; διοτι απο κινητο δυσχεραινει αρκετα
Λυπάμαι που σας έβαλα στην διαδικασία να αναρωτιέστε για την σύνδεση του ΨΕΥΔΩΝΎΜΟΥ μου (ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) με τις ελεύθερες προς στιγμήν σκέψεις μου. Οι ρήσεις είναι τελείως προσωπικές μέσα απο βιώματα μου και την εως τώρα πορεία μου και το ψευδώνυμο είναι και αυτό φευγαλέα επιλογή. Ο στοχαστής έπιασε ακριβώς των νόημα της επιλογής μου!
Εγκρίνω κι επαυξάνω, αγαπητέ Ε.Σ. Θαυμάζω επίσης την προθυμία σου να αναλύεις οτιδήποτε γράφει ο καθένας. Εγώ έχω κουραστεί να το κάνω. Γνωρίζω την θεωρία των χορδών και τις παράγωγές της. Ωστόσο η θεωρία των πάντων όπως μας την εξέθεσε με την παραπομπή της η αγαπητή μας Ελένη, μάλλον με απογοήτευσε. Πρόκειται για κοπτοραπτική φιλοσοφημάτων και δογματισμών (όχι λαθεμένων βέβαια), που αποδίδεται με ένα κουραστικό λογίδριο, με τρόπο που σηκώνει πολύ αμφισβήτηση διότι είναι κακοδιατυπωμένα. Δεν κομίζει κανέναν νεοτερισμό για να ονομάζεται "θεωρία". Όλα αυτά είναι ήδη γνωστά και χιλιοειπωμένα από την αρχαιότητα. Τέλος πάντων, όντως ο ανώνυμος δεν αναφέρθηκε σε αυτή την θεωρία, αλλά την επέλεξε ως ψευδώνυμο και δεν θα το κρίνω.
Αγαπητέ-ή "θεωρία των πάντων", σε προτρέπω στην αναθεώρηση των ρητών που εξάγονται από την πείρα της ζωής σου και την εμπλούτισή τους με όσα είπε ο Ελεύθερος Στοχαστής!
Γιατί πρέπει να αναθεωρήσω κάτι που μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα; Δεν είναι απαραίτητο πάντα να μπαίνουμε σε αναλύσεις επί των αναλύσεων για να βγάζουμε ομαδικά πορίσματα!
Αγαπητέ Ε.Σ., δυστυχώς δεν γίνεται να αφήσω ανοιχτά τα σχόλια, παρότι γνωρίζω ότι δυσκολεύουν την διαδικασία. Μόλις τα άφησα για λίγο, ο γνωστός ψυχοπαθής που μαίνεται στον χώρο μας, βρήκε την ευκαιρία να κάνει επίδειξη της μωρίας και των κόμπλεξ που τον βασανίζουν. ΛΥΚΙΟΣ.
Δεν θα κολλησουμε στον τιτλο. Βεβαιως ομως να "κολλησουμε", με την καλη την εννοια, στην ουσια.
Αναλαφρο ειναι Ε.Σ, απλο και ευληπτο για καλοκαιρακι. Αυτο δεν το κανει λιγοτερο "αξιο" στο μηνυμα που κομιζει. Σε πολλα σημεια, σταματησα κι εγω, μονολογωντας: "Πόθεν προκυπτει αυτο;" Σε βαζει να σκεφτεις και να συνδεσεις τα φαινομενικα ασυνδετα(αν συνδεονται). Ηρθε και η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ στην παρεα και ετσι προεκυψε η προσπαθεια ενωσης του Νοητου με το Υλικο. Και μου θυμισε τον Wattles στο Κεφαλαιο 4. Πώς θα γινει "παιχνιδι" χωρις μπαλα αλλωστε; Ναι, οσα αναφερει ο συγγραφεας σαν κεντρικες ιδεες-συμβουλες ειναι χιλιοειπωμένα και δη με πλειστους τροπους, αλλά με αυτο το σκεπτικο, δεν εχει νοημα να μιλαμε για τιποτε, εκτος αν προκειται για καινοτομια!
Επειδη γραφεις απο κινητο και θελεις οπως καταλαβαινω να βλεπεις τι ειπες στην προηγουμενη σου παραγραφο πριν περασεις στην επομενη(γραφεις και πολλα, ευτυχως για μας), ειναι πολυ ευκολο να γραφεις στο notepad του smartphone σου και απο εκει αντιγραφη-επικολληση στα σχολια. Με αυτον τον τροπο εχεις παντα ευκολοπροσβασιμα τα γραφομενα μεχρι να τα ανεβασει ο Λυκιος. Ελενη.
Καλό το tip για όποιον θέλει να βλέπει τι έχει γράψει. Από μεριάς μου, προσπαθώ να παρακολουθώ τακτικά τα σχόλια ώστε να τα ελευθερώνω. Όπως διαπιστώσατε (αν προλάβατε πριν τα διαγράψω), δοκίμασα να ελευθερώσω τα σχόλια μετά την έκκληση του Ε.Σ. και αμέσως ο χώρος γέμισε με υβριστικά σχόλια από το νοσηρό μυαλό του ταλαίπωρου ανθρώπου. ΛΥΚΙΟΣ.
Μια καλη κινηση επισης για αυτον που γραφει στο σημειωματαριο και θελει να θυμηθει τι εχει ειπωθει στην ροη του καταχθονιου...ειναι το κουμπακι(συνηθως βρισκεται κατω δεξια ή αριστερα) που ανοιγει μαζι σε σμίκρυνση ολα τα τελευταια ανοιγμενα παραθυρα του κινητου και ετσι το μπρος πισω απο τις σημειωσεις στο chrome ή οπου αλλου γινεται χωρις πολλα μπες-βγες με τον κλασσικο τροπο. Τωρα αυτο δεν ξερω ποσο κατανοητο εγινε...Χρειαζεται demonstration ισως.
Καταρχας, η ετυμολογικη σημασια της λεξης επιστημης σημαινει επι-ισταμαι, στεκομαι επι. Το να στεκεσαι εχει τεραστια σημασια, εξ ου και το γνωστο "στωμεν καλως" απο την χριστιανικη μας παραδοση που ειπε ο αρχαγγελος Μιχαηλ ωστε να βαλει φρενο στην "πτωση" των αγγελων, σαν να τους λεει "Βαστατε ωρε παληκαρια, κρατηθειτε γερα, μην πεσουμε παρακατω". Το προθεμα επι- δηλωνει επι αυτου, επι τουτου, επι-βλεπω,παρατηρω,και κατ επεκταση νοηματικα αρχιζω να γνωριζω. Αρα η επιστημη δηλωνει μια οργανωμενη προσπαθεια επι+ισταμαι. Αρα οσον αφορα τα μαθηματικα, η πειστημη των μαθηματικων σημαινει πως θα προσπαθησουμε να τα μαθουμε με τον τροπο που οριζει το προθεμα επι-. Δεν θα μπεις μεσα στα μαθηματικα, ουτε θα κατσεις απο κατω(υφιστημη), ουτε θα κατσεις παραδιπλα (παριστημη) αλλα θα τα περιτριγυρισεις, θα τα μελετησεις, θα τα παρατηρησεις, θα τα καταγραψεις, θα τα μετρησεις, θα τους γινεις στενος κορσες,τσιμπουρι ατελειωτο,δεν θα τα αφησεις σε χλωρο κλαρι, και με αυτον τον τροπο θα αρχισεις να τα μαθαινεις.
Αυτη η οργανωμενη προσπαθεια αποκτησης της γνωσης λοιπον που ονομαζουμε επιστημη, εχουμε συναποφασισει σαν ανθρωποτητα να χρησιμοποιειται οταν ικανοποιουνται καποια κριτηρια, εαν αυτα δεν τηρουνται δεν μπορεις να χρησιμοποιεις την λεξη, σαν ενα trademark(εμπορικο σημα) ενα πραγμα. Δεν μπορω εγω να ειμαι τυραννος στην χωρα μου και να ονομαζω το πολιτευμα της χωρας ως δημοκρατια, υπαρχουν και καποια ορια, μην το ξεφτιλισουμε τελειως. Στην ξεφτιλα λοιπον πρεπει να υπαρχει ενα προσχημα δημοκρατιας, πχ εκλογες. Αντιστοιχα, στην επιστημη υπαρχουν καποια συγκεκριμενα κριτηρια, μην τα αναφερουμε τωρα, ας πουμε εν ταχει πως πρεπει να τηρειται η επιστημονικη μεθοδος για να χρησιμοποιησεις την λεξη επιστημη. Με την ελληνικη εννοια λοιπον της λεξης, ο συγγραφεας θα μπορουσε ισως να την χρησιμοποιησει στον τιτλο του βιβλιου του, αλλα αυτο δεν ισχυει διοτι ουτε ελληνας ειναι, ουτε την ελληνικη γνωριζει. Οποτε ειναι σαν να φτιαχνει ενα προιον και να το ονομαζει coca-cola. Ρε μαγκα, το νεροζουμι σου, τι σχεση εχει με την coca-cola, θα μας τρελανεις τελειως; Το οτι η coca-cola δεν σε παει στα δικαστηρια που της κλεβεις το ονομα, συμβαινει επειδη η επιστημη δεν εχει κεντρικα γραφεια για να ασχολειται με τετοια πραγματα. Αυτο ομως δεν παυει να σημαινει πως εσυ δεν εισαι γελοιος που καταφερνεις και παραποιεις το ονομα της. Γελάνε και τα τσιμεντα, πως αλλιως να το πω. Αλλα ειπαμε, ας το παραβλεψουμε. Θα το αναζητησω μαλιστα για να διαβασω το κεφαλαιο 4. Αλλωστε οπως ειπε ο ανωνυμος, πηρες "πασα" για να τραβηξεις την αμυνα του αντιπαλου πανω σου, ωστε να κανω κινηση προς την εστια εγω ανενοχλητος, να κανω την "βρωμοδουλεια" μου δηλαδη μπας και μπει κανα γκολακι. Παιχνιδι να γινεται!
Η κριτικη παντως στον συγγραφεα δεν εγινε επειδη χρησιμοποιησε χιλιοειπωμενες ατακες, αλλα επειδη αυτες ειναι ατακτως ερριμενες. Δεν υπαρχει σειρα στην σκεψη του, δεν υπαρχει συνδεση του προηγουμενου με το επομενο. Αυτο αυξανει τις πιθανοτητες να τις χρησιμοποιει επειδη ειναι και αυτες "κουλ" και πιασαρικες χωρις να τις κατεχει δηλαδη. Και εμενα θα μου αρεσε να πεταω ξεμπαρκα αρχαια ρητα, αλλα δεν το κανω αν ειναι εκτος θεματος διοτι οι "καιροι ου μενετοι". Μην ψαχνεις να βρεις τωρα που κολλαει αυτο με τις ευκαιριες που δεν περιμενουν, διοτι δεν κολλαει πουθενα, δεν κολλαει ουτε με 50 κιλα κολλα. ΕΣ
Οσον αφορα το σημειωματαριο στο κινητο, η εφαρμογη ColorNote ειναι εκ των ων ουκ ανευ για οποιον το χρησιμοποιει, διοτι προσφερει πολλαπλες δυνατοτητες και αυτην χρησιμοποιω οταν γραφω εκει. Η δυσχερεια προκυπτει απο το κοψιμο ωστε να σταλει το σχολιο, σε 2 ή 3 μικροτερα, διοτι αν ειναι μεγαλυτερο του οριου αντε να θυμαμαι που το εκοψα μετα, ασε που ο blogger εχει την ταση να "τρωει" καποια σχολια. Ασε που εχω το συνηθειο να διαβαζω τα σχολια μου αφου τα στειλω, διοτι μου φαινεται σαν να ταχει γραψει αλλος,ισως και να διαφωνησω καπου. Γι αυτο και δεν με πειραζει να διαφωνει κανείς μαζι μου, ισα ισα το χαιρομαι, διοτι εγω εχω ηδη διαφωνησει μαζι μου πολυ περισσοτερες φορες, με τις διαφωνιες πολλαπλασιαζεται η προσπαθεια αποκτησης γνωσης.
Λες ΘτΠ (Θεωρια των παντων), "Γιατί πρέπει να αναθεωρήσω κάτι που μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα; Δεν είναι απαραίτητο πάντα να μπαίνουμε σε αναλύσεις επί των αναλύσεων για να βγάζουμε ομαδικά πορίσματα!"
Ας μου επιτρεψεις να σου απαντησω στο γιατι. Εδω με τον διαλογο (συμφιλοσοφειν) φιλοσοφουμε παρεα, εαν εσυ πεις κατι σοφοτερο απο τα προυπαρχοντα, θα κάνεις καλο σε ολους μας, δεν θα το θεωρησουμε επιθετικο, τουναντιον θα χαρουμε. Γιατι θα χαρουμε; Διοτι γνωριζουμε πως ο τροπος που ο ανθρωπος μαθαινει, ειναι παθαινοντας. Εμεις οντας φιλοσοφοι, αγαπαμε την γνωση διοτι γνωριζουμε πως εαν καποιος κατεχει την γνωση, δεν χρειαζεται να παθει για να μαθει και μαλλιστα συνηθιζεται να παθαινουμε πολλαπλως προτου (και εαν) μαθουμε. Μολονοτι χαιρετιζω την προσπαθεια σου να σταθεις καλως στα ποδια σου και να υπερασπιστεις τα λεγομενα σου μιλωντας απο ψυχολογικης πλευρας, αυτο δεν σημαινει πως θα σου δωσω δικαιο. Προφανως ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις ο,τι επιθυμεις, και κατ'επεκταση να ακολουθησεις τον δρομο του "παθοντα και μαθοντα", αλλα εαν αυτη ειναι οντως η επιθυμια σου, τοτε τι δουλεια εχεις να βρισκεσαι σε ενα "συμποσιο" και να μην δεχεσαι αναλυση των λεγομενων σου; Μηπως λοιπον, ειναι ο εγωισμος που αντιδραει αντι για την λογικη σου, επειδη θεωρει πως "προσβαλλεται" η αξια των γραφομενων σου και κατ'επεκταση (στρεβλα προφανως διοτι δεν ισχυει) ως υποτιμηση της δικια σου αξιας; Ο εγωισμος ομως ειναι φιλος σου δεν ειναι εχθρος, οποτε πού και πότε του εδωσες το "δικαιωμα" να παρεμβει για να σε "προστατευσει"; Διοτι εσυ του το εδωσες. ΕΣ
Η αποψη μου ειναι πως αυτο συνεβη οταν λανθασμενα επελεξες να πεις πως "Λυπάμαι που σας έβαλα στην διαδικασία να αναρωτιέστε για την σύνδεση του ΨΕΥΔΩΝΎΜΟΥ μου (ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) με τις ελεύθερες προς στιγμήν σκέψεις μου." Αυτο ηταν λαθος, διοτι δεν επρεπε να λυπηθεις. Το δελφικο παραγγελμα λεει "Μη επι παντι λυπου" (να μην λυπασαι για τα πάντα και το καθετι). Τι λαθος εκανες για να λυπασαι εαν αλλος σε παρεξηγησε; Σιγουρα, δεν ησουν αρκετα σαφης, αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να λυπασαι. Δεν επρεπες να πεις πως λυπασαι, διοτι τοτε υποτιμησες τον εαυτο σου και ο εγωισμος ανηλθε για να προστατευσει την αξια σου, δημιουργωντας μεταγενεστερα προβλημα αφου σε υποχρεωσε να αναιρεσεις ακομα και το δικο σου ρητο "Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου πρέπει να νοιώσεις τις δονήσεις των άλλων". Για να δαμασει λοιπον καποιος τις αδυναμιες του, πρεπει να νιωσει τις δονησεις των αλλων που βρισκονται σε καλυτερη δονηση απο τον ιδιο οχι σε χειροτερη, διοτι εαν οι δονησεις των αλλων ειναι σε χειροτερο επιπεδο δεν νομιζω να καταφερει να δαμασει τις αδυναμιες του, μαλλον σε δεινοτερη θεση θα βρεθει διοτι οι ανθρωποι εχουμε την ταση να απορροφουμε ο ενας τις δονησεις του αλλου, ωσαν συγκοινωνουντα δοχεια. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν καταφερει να ανελθουν απο αυτο και να "στεκονται καλως" ανεξαρτητων των τριτων και σιγουρα εχουν φιλοσοφησει και αναλυσει τα κερατα τους για να βρεθουν σε τετοιο σημειο. Η επιλογη του δρομου που θα επιλεξεις ειναι δικια σου. Παντως ο δρομος της ταλαιπωριας, των βασανων, του καρματος, του "παθοντα και μαθοντα" ειναι η νορμα, συμβαινει σε ολους μας, θελουμε δεν θελουμε.Εαν επιλεξουμε αυτον τον δρομο, εννοω πως θα πρεπει να παρατηρουμε και να αναλυουμε τις αιτιες των δεινων μας τα οποια και πρεπει να αποδεχομαστε και θα πω ενα παραδειγμα για να γινω κατανοητος.
Προσωπικα, εχω αναπτυγμενο το στοιχειο του αερα, ητοι της σκεψης. Αυτο αναποφευκτα σημαινει πως το στοιχειο της γης μεσα μου υστερει, και οταν λεμε γη, αναφερομαστε στα απλα και βασικα πραγματα, να κοιμασαι και να τρως σωστα, να πλενεις τα δοντια σου, να κανονιζεις και να τηρεις τα ραντεβου σου εγκαιρως κοκ. Πρακτικα αυτο σημαινει πως ειμαι ο ανθρωπος της "τελευταιας στιγμης". Το ΠΣΚ που μας περασε υπεφερα ανευ προηγουμενου οταν το νευρο ενος δοντιου μου, εδωσε ρεστα. Γιατι εφτασα σε αυτο το σημειο; Πολυ απλα γιατι ενα σφραγισμα που ηξερα πως χρειαζομουν το καθυστερησα ευκολα κανα χρονο, διοτι το "αυριο" πολυ ευκολα γινεται "ποτέ". Επρεπε δηλ να πονεσω και να πονεσω παρα πολυ, για να "βαλω μυαλο" μηπως και μαθω να τηρω εγκαιρως τα αυτονοητα. Μπορει το ΚΤΕΟ αν δεν το περασω τελευταια μερα της μιας εβδομαδας που δινεται εξτρα μετα το τελος της προθεσμιας, να μην πειραζει διοτι το προστιμο ειναι αμελητεο, ομως σε καποια πραγματα το "κοστος" ειναι πολυ υψηλο και αρκετες φορες η βλαβη μη αναστρεψιμη. Λεω λοιπον, πως ειναι δικαιωμα σου να μην αναλυεις και πολυ τα πιστευω σου, εφοσον ομως τηρεις μη σοφες πεποιθησεις, οφειλεις οπως ολοι μας να αναμενεις φριχτους "πονοδοντους" στον μελλον. Ευχομαι να μην συμβουν, αλλα ξερω πως κατι τετοιο δεν ισχυει οποτε πρακτικα το ευχομαι τυπικα απο ευγενεια. Αυτο που ζηταω μονο ειναι οταν συμβουν και παρατηρησεις πως υποφερεις, να αναζητας τα γιατι στον εαυτο σου και οχι σε τριτους που ειναι οι ευκολοι φταιχτες. Η αναζητηση των αιτιων των αποτελεσματων ειναι πρακτικα ο πνευματικος Νομος αιτιας αποτελεσματος. Οι σοφοι αναζητουν τις αιτιες στα νοητικα επειπεδα
Ελ Στοχαστης
ΥΓ.Λυκιε, προφανως και εννοειται η συμφωνια μου, δεν χρειαζεται καν να την διατυπωσω
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ!!! ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΛΔ Ο ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ. ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΣ ΣΠΙΚΑΡΩ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΑΓΑΜΙΑ ΦΤΑΙΕΙ!!! ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Γεια σου Αρκτουρε δεν παρεξηγουμαιευκολα, πιο πολυ παρεξηγω προθεσεις παρα συμπεριφορες. Και οταν λεμε παρεξηγω, απλα αντιτιθεμαι σε αυτες.
Ξερεις, ειναι δυσκολος ο νοητος κοσμος για να περπατηθει, γι αυτο και απαιτειται καθαρος και δουλεμενος νους. Ωστοσο, δεν θεωρω πως ειναι σπανιο να κατεχει καποιος το στοιχειο του αερα. Αυτο που νομιζω ειναι σπανιο ειναι να μην χαθει κανεις στις φαντασιοπληξιες που ο ευστροφος νους του σχηματιζει, εξ ου και το αιθεροβαμων εχει αρνητικη εννοια εννοωντας αυτον που εχει χασει την επαφη με την πραγματικοτητα ή καποιες φορες "τοχει καψει".
Πανω σε αυτα λοιπον σκεφτομουν τον Αχιλλεα,που ολοι γνωριζουμε ποσο κορυφαιος ηταν. Επισης ολοι γνωριζουμε την Αχιλλειο πτερνα και τι σημαινει. Η πτερνα λοιπον τι συμβολιζει; Τι μηνυμα θελει να μας περασει ο ποιητης; Τι σημαινει πως ο ανικητος και θεικος ηρωας μπορει να κερδηθει οταν χτυπηθει στην πτερνα του;
Η πτερνα ειναι ισως το πιο ευαισθητο σημειο στην αλυσιδα κρικων του σωματος μας που μας επιτρεπει να στεκομαστε ορθιοι. Αρα μετα το χτυπημα στην αχιλλειο πτερνα ο Αχιλλεας δεν θα μπορουσε να σταθει καλα, δεν θα μπορουσε να πατησει δυνατα στην γη με το σωμα του για να καταφερει αλματα. Ισως δηλαδη να μην μπορουσε πια να κανει αλματα στους αιθερες οπως λες, και αυτο να ηταν το γεγονος που τον εκανε να χασει την θεικοτητα του και την αθανασια του. Ισως παλι να μην παταγε πια καλα στη γη
Ταυτοχρονα το σημειο του αχιλλειου φερει και ερωτικο χαρακτηρα σε καποιους ανθρωπους, αρα ως συμβολο κατι συμβολιζει (νταα). Επειδη ομως γνωριζουμε πως το συμβολο πρεπει να βιωνεται, μας βαζει σε σκεψεις. Να συμβολιζει αραγε την ισορροπια στο διπολο αερα-γης; Να συμβολιζει την ικανοτατα του ανθρωπου να ισταται, να στεκεται που οπως ειπαμε και πριν ειναι πολυ σημαντικη; Να συμβολιζει την συνδεση μας με την γη; Να παω να φαω πρωινο; Πολλα τα ερωτηματα
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥΛΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΦΕΤΙΧ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Ή ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΓΗ? ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Χαχα! Ωραια. Αντε, αφου αναλυθηκε η "επιστημη" αρκετα ας δουμε και πως εικαζεται οτι προεκυψε ο αγγλικος ορος, ετσι για να ειμαστε πιο περιληπτικοι.
http://www.etymonline.com/index.php?term=science
Τι να σε κανουμε βρε Στοχαστη, αφου εισαι ο επιθετικος της ομαδας, εχεις και την ευθυνη/βαρος του σκοραρισματος!
Αυτα τα ατακτως ερριμενα, τα χωρις εξηγησεις και πολλα λογια-αναλυσεις ειναι που με κεντρισαν εμενα. Για να μπορω να αναρωτηθω τι εννοει ο "ποιητης". Οταν πχ λεει οτι "ο ανθρωπος ειναι σκεπτομενη υλη, και οτι ενσυνειδητη υλη ειναι και ο Θεος που ειναι ενα με τον ανθρωπο, κτλ", βλεπεις οτι ο αορατος-θειος-άυλος κοσμος δεν ειναι και τοσο "εξω" απο το κεφαλι μας οσο νομιζουμε, ουτε οι 11 διαστασεις, ουτε οι "εξωγηινοι". Δεν υπαρχουν αστροπλοια για να μας "σωσουν" ουτε αγγελοι με αναλογη αποστολη, γιατι ο,τι υπαρχει, ειναι δικο μας δημιουργημα-κατασκευασμα του Νου, που εμεις το θεσαμε σε λειτουργια μα κι εμεις το λησμονησαμε και εισπραττουμε τα επιχειρια των ενεργειων μας. Στην Γενεση λεει: "Και ΕΙΠΕ ο θεος...και εγένετο." Και στον Ιωβ(κεφ. λη') ρωτα ο θεος: "Που ησουν οταν εθεμελιωνα την γην;" Δηλαδη, ο Λογος θεμελιωνει και ο ανθρωπος εχει Λογο. Ξερω ξερω. Και ο αστυνομικος οργανο. Και το μπουζουκι οργανο. Δεν επεται οτι ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι! Χαχα! Λοιπον, τωρα, θα με παραλαβει ο αγαπητος Λυκιος, μην σου πω απο το αυτι κιολας, να με επαναφερει στα συγκαλα μου και να μην διατυπωνω βλασφημιες! Αλλά δεν μπορω να μην κανω και χιουμορ γιατι σκετο Συμποσιο μου πεφτει βαρυ.
Οσον αφορα την ΘτΠ μα και καθε Σχολιαστη που παιρνει το θάρρος να εκφραστει, οφειλω να επισημανω την γνωμη μου, οτι η υπεραναλυση και κριτικη της όποιας εκφρασης(οταν δεν υβριζει φυσικα), αποθαρρύνει πολυ κοσμο απο το να παρει τον λογο. Αυτη ειναι προσωπικη μου γνωμη και αισθηση. Αν αφηναμε και τιποτα να "πεσει κατω" που λεει ο λαος, αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα σκονταφταμε κιολας.
Οσο για το "ανθρωπος της τελευταιας στιγμης" νομιζω λιγο πολυ το εχουμε ολοι οι Ελληνες. Δεν ξερω γιατι. Ισως επειδη δεν μας αρεσουν τα κουτακια, τα προγραμματα, η ταξη! Μας αρεσουν μεν, αλλά οχι οταν καταπιεζουν την ελευθερια κινησης! Παντως δεν εισαι μονος σου. Δυστυχως διολισθαινω κι εγω ευκολα στην "εκπροθεσμη δραση" ή εστω στην "παρα-τσακ"!
Η Αχίλλειος πτερνα λοιπον. Ωραιο ακουγεται. Χτυπηθηκε το σημειο που στερεωνοταν καλα ΠΤΕΡΝΑ/ΠΕΤΡΑΝ για να παρει φορα να πεταξει ΠΤΕΡΝΑ/ΠΤΕΡΑ του Νου. Χμ. Ενδιαφερον. Παλι αλληλενδετη υλη-αντιυλη. Ελενη.
Συμπληρωματικη απορια-σκεψη... Έχασε ο Αχιλλέας την ικανοτητα του να ανεβαίνει στους αιθέρες λόγω του βέλους ή ήρθε το βέλος ως τιμωρία για την αλαζονεία που επέδειξε στον πόλεμο υποκύπτοντας στο θυμικο-γηινο στοιχειο που κόστισε τόσες ψυχές συντρόφων του..;
Αρκτουρε, μην συμπεριφερεσαι σαν να με οριζεις ή να με ελεγχεις, διοτι δεν σου παραχωρω αυτην την δυνατοτητα. Για ποιο λογο αλλωστε να σου την παραχωρουσα; Εαν επροκειτο για μια ωραια γυναικα, υπαρχει μια κατανοηση και αδυναμια, ισως να το επετρεπα. Εσυ ποθεν; Καταλαβαινω πως ετσι σου βγαινει λογω φυσης και πολικοτητας, αλλα συγκρατησε το. Κλεινει η παρενθεση.
Τα ατακτως ερριμενα ενος συγγραφεα υποδηλωνουν πως ετσι βρισκονται και στον νου του, ητοι πως δεν εχει κατανοησει οσα επιχειρει να διδαξει, διοτι οταν κατι το εχουμε κατανοησει, μπορουμε να το εξηγησουμε με απλα λογια. Εαν αδυνατουμε να το κανουμε αυτο ή καποιος μας υποδειξει αυτην την αδυναμια μας, αυτο σημαινει πως δεν γνωριζουμε καλως οσα λεμε, που προφανως σημαινει πως πρεπει να τα φιλοσοφησουμε κι αλλο διοτι οσα λεμε δεν ειναι γνωση αλλα πεποιθησεις και δογματα.
Ασφαλως και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει. Και εγω μπορει να την βρισκω να τρωω μακαρονια με μερεντα και μουσταρδα. Γουστο και καπελο μου. Δεν νοειται ομως να επιλεγω να βγαινω σε χωρους οπου συζητουν σεφ και να λεω μακαρονια-μερεντα-μουσταρδα και να περιμενω να μην δεχθω σχολιασμο. Ουτε μπορουμε να ζηταμε απο τους σεφ να αφηνουν ασχολιαστη την συνταγη ή να την αποδεχονται για να ενθαρρυνουν και αλλους να συμμετασχουν, διοτι οπως και να το κανεις, αυτο ριχνει το επιπεδο της μαγειρικης τους τεχνης. Δεν κρινουμε τον φορεα της συνταγης ως ηλιθιο, αλλα την συγκεκριμενη συνταγη ως ανεπιτυχη. Καλο θα ειναι να μαθουμε να κανουμε τον διαχωρισμο και να μην θιγομαστε, οταν δεν μας θιγουν. Και εγω μπορει να κανω μια σκεψη που να ειναι κοτσανα, αυτο δεν σημαινει πως ειμαι ηλιθιος. Αλλωστε εχω κανει ενα σωρο λαθη σε οσα λεω, και αρκετα τα εχω δει αφου διαβασω τα σχολια μου. Ο μονος που δεν κανει λαθη, ειναι αυτος που δεν προσπαθει να κανει τιποτα. Δεν θα πρεπει να μας αποθαρρυνουν τα λαθη, διοτι καθε λαθος, μας φερνει ενα βημα και πιο κοντα στο σωστο.
Οντως οι Ελληνες φημιζομαστε ως λαος της τελευταιας στιγμης και εχουμε δεχθει κριτικη γι αυτο. Ομως αυτο το χαρακτηριστικο υποδηλωνει εναν λαο με ακμαιο νου, εναν λαο που διαθετει το στοιχειο του αερα, ισως οσο κανενας αλλος. Δεν μπορω να σκεφτω καποιο λαο πιο "αερινο" και πιο "φωτεινο" απο εμας, που να εχει δουλεψει περισσοτερο απο μας την νοηση του. Αυτο αποτελει κληροδοτημα των προγονων μας, και ειναι φυσικο εμεις να το φερουμε μεσα μας οσο και να το εχουμε αφησει να ατροφησει λογω της χριστιανικης μας διαπαιδαγωγησης που δεν ευνοει την αμφισβητηση.Η ψυχολογια ομως μπορει να εφαρμοστει στους Ελληνες, οπως μπορει να εφαρμοστει στον απλο ανθρωπο. Οπως εγω και ο καθενας δουλευει για να επιτυχει ισορροπια στο διπολο αερα-γης, το ιδιο χρειαζεται να κανουν και οι Ελληνες. Πρακτικα αυτο σημαινει πως οι Ελληνες πρεπει να αναλαβουν συγκεκριμενους και οριοθετημενους στοχους για να λαμψουν. Να τεθουν συγκεκριμενες συμπεφωνημενες κοινες επιδιωξεις και μετα αστους να ζωγραφισουν, διοτι χωρις αυτες θα παραπαιουμε σε "αιθεροβαμμωνιες" και θα ζουμε εκτος πραγματικοτητας. Παντως, οσο καποιος εκπαιδευεται απο την πιεση της τελευταιας στιγμης, μαθαινει να γινεται πολυμηχανος.Εαν μαλιστα μαθει να τιθασσευει το αγχος και το στρες, που επιτυγχανεται οταν δεν επιτρεπει στον νου του να ζει στο μελλον αλλα να μενει στο παρον και εχει αυτοπεποιθηση στις ικανοτητες του πως θα τα καταφερει σε οποιαδηποτε κατασταση, τοτε το παιχνιδι ερχεται τουμπα και αυτο ειναι κατι που μπορει ο ελληνικος λαος να το επιτυχει και αν το επιτυχει.. ε ρε γλεντια. Πολυ ευστοχα Ελενη, εντοπισες σε αυτο το στοιχειο τον παραγοντα της ελευθεριας, ο αερας και ο νους ειναι ελευθεροι απο την φυση τους. ΕΣ
ΠΩΣ? ΜΥΓΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ? ΤΙ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΣ??? ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟΥΛΙ? ΜΑ ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ.ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ? ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Διεκρινα μια συμπεριφορα που εκφραζεται συχνα με χρηση υποκοριστικων. Πιθανολογω πως την διεκρινα ορθα, εαν παλι κανω λαθος, ουδεν μεμπτον, δεν σε ειπα και καμπουρη. Παμε παρακατω
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗ!!!!! ΤΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟΥΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ. ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΞΙΝΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ. ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.ΤΕΣΠΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ... ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Φετιχ ονομαζεται ενα αντικειμενο που φερει μεσα του εντονα την μεταμορφωτικη επιδραση που μπορει να εχει το συμβολο. Του εχουμε αποδωσει καποιες ιδιοτητες που εμεις επιθυμουμε εντονως να αποκτησουμε μεσα μας. Το συμβολο ειναι κατι απιστευτα σημαντικο. Ολη η ουσια βρισκεται στο πώς θα επιτευχθει αυτο. Πώς καταφερνεις να αποκτησεις μεσα σου τις ιδιοτητες που φερει το συμβολο; Πώς το κανεις κτημα σου; Με το να το βαλεις σε βαθρο ωστε να το βλεπεις καθε μερα; Με το να το ακουμπας; Με το να το λατρευεις; Με το να το φιλας; Με το να το βαζεις στο στομα σου; Αυτο το ερωτημα ειναι πολυ σημαντικο. Θεωρω πως ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που περιγραφουν πολλοι σημαντικοι ανθρωποι οπως ο Γιουνγκ και ο Γκουρτζιεφ οπου μεταξυ αλλων αναφερουν πως το συμβολο πρεπει να βιωνεται. Πρεπει να το βιωσουμε, να το ζησουμε. Ετσι ισως να μεταφερει μεσα μας τις ιδιοτητες που συμβολιζει.
Στο ανθρωπινο σωμα τωρα υπαρχουν απειρα συμβολα. Τα συνηθεστερα ισως ειναι ο φαλλος ως φαλλικο συμβολο(νταα) ητοι συμβολο της αρσενικης αρχης και στοιχειου της φωτιας, τα οπισθια και το αιδοιο ως θηλυκα συμβολα της παθητικης αρχης και στοιχειου του νερου, τα ποδια ως στοιχειο της γης, και τωρα για αερα δυσκολευομαι λιγο διοτι ισως δεν το αναζηταω, ισως να ειναι η ευφυια ή κατι που να την υποδηλωνει. Η Αχιλλειος πτερνα τωρα, σαφως και αποτελει συμβολο. Δεν με ενθουσιαζει ερωτικα ωστε να μπορω να το προσεγγισω, θα αποπειραθω ομως. Ισως να συμβολιζει ευαλωτοτητα οποτε να ειναι συμβολο της θηλυκης αρχης, με την εννοια πως εαν αυτο το σημειο ειναι εκτεθειμενο μπορεις να επιφερεις πληγμα στο θυμα και να το ακινητοποιησεις, αφου θα του στερησεις την δυνατοτητα κινητοποιησης,αρα θα το κανεις στατικο, αρα μπορεις να το εξοντωσεις ή να το κατακτησεις, αφου πλεον δεν μπορει να ξεφυγει, εχει εγκλωβιστει. Η λογικη ειναι λογικη ζουγκλας.
Σε μια αλλη αποπειρα, θα μπορουσαμε να δουμε τον αχιλλειο τενοντα σαν το κλειδι, σαν τον συνδεσμο που μας επιτρεπει να στεκομαστε, να ισταμεθα. Προηγουμενως που ριξαμε μια ματια στην εννοια της λεξης επιστημη, ειδαμε ποσο σημαντικο ειναι κανεις να ισταται, και πως ξεκαθαρα αυτο οδηγει σε γνωση (και επιγνωση), και πως συνδεεται με τον νου και κατ'επεκταση με τον ουρανο. Ειναι γνωστο πως το μεγαλυτερο φορτιο το δεχεται ο αχιλλειος τενοντας, εαν αυτος κοπει παπαλα, στον παγκο ο αθλητης, ξεχαστε τον, δεν μπορει να σηκωθει ουτε μισο μετρο. Αρα ο αχιλλειος τενοντας θα μπορουσε να ειναι αυτος που κραταει τον ανθρωπο ορθιο, και επομενως οχι στη γη. Αρα θα μπορουσε να συμβολιζει την επιθυμια και ικανοτητα του ανθρωπου να επιστρεψει και να ανεβει στον ουρανο. Αλλωστε και τα ψηλα παπουτσια δινουν στο ποδι αυτην την ανυψωση. Ειπαμε ομως πως το συμβολο πρεπει να βιωνεται. Οσο και να λατρευουμε το συμβολο και να παιρνουμε ετσι προσωρινα "φιξακια" ικανοποιησης, δεν θα επιτυχουμε αυτο που θελουμε εαν δεν βιωσουμε αυτο που συμβολιζεται. Εν προκειμενω, θα μπορουσε να ειναι μια "πτηση" σε ανωτερο κοσμο. Οσοι το εχουν βιωσει, ειναι τυχεροι.
Μια τελευταια παρατηρηση. Οποιος δεν εχει βιωσει το συμβολο που τον ελκει, ειναι σημαντικο να προσεξει την προσεγγιση του σε αυτο. Εαν το ζηλευεις, αυτο σημαινει πως θεωρεις πως εισαι ανικανος να το βιωσεις και εσυ. Εαν ωστοσο το θαυμαζεις, σημαινει πως εισαι ικανος να το κανεις και εσυ. Ως ανθρωποι εχουμε την ταση να μην θαυμαζουμε, διοτι μαλλον μας φοβιζει να πουμε σε καποιον αλλο καλο λογο,μηπως ετσι του δινουμε δυναμη να μας πληγωσει. Ειναι πολυ σημαντικο ομως, διοτι μετα τον θαυμασμο επεται η βιωσης του επιθυμητου, οταν εμεις επιλεξουμε να το κανουμε. Η δυνατοτητα ειναι εκει. Ειπες πιο πριν Λυκιε "Θαυμάζω επίσης την προθυμία σου να αναλύεις οτιδήποτε γράφει ο καθένας. Εγώ έχω κουραστεί να το κάνω". Θαυμαζεις κατι που κατεχεις αριστα, και μπορεις να χρησιμοποιησεις οποτε θελησεις αφου κατεχεις την δυνατοτητα. Το εφερα ως παραδειγμα για κατανοηση, διοτι ειναι ενα εμφανες γεγονος, αποδεικνυομενο πανευκολα μεσω του ιστολογιου σου. ΕΣ
Θεωρω πως ειναι λογικο, διοτι μαθαινουμε πλεον να αγαπαμε την δραση και τις πραξεις, εκτος απο την θεωρια, οποτε μας κουραζει η επαναληψη οταν αυτη δεν γινεται αποδεκτη. Η κουραση αυτη προκυπτει οταν δεν υπαρχει απεναντι η αντιμετωπιση που αναμεναμε, οταν συνανταται αρνηση "γιατι ετσι". Δεν μπορεις να βοηθησεις καποιον που δεν θελει να βοηθηθει, οσο και αν προσπαθησεις, ειναι αναποφευκτο να κουραστεις. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε "Βοηθα μονο αυτον που δεν ειναι ανενεργος-εν αναμονη (idler)"(Only help him who is not an idler).Κατι παραπανω θα ηξερα με τους τοσους μαθητες που ειχε. Μονο τα παθηματα της ζωης εχουν την δυναμη να μας ταρακουνησουν απο τις πεποιθησεις μας.Και να μην ξεχναμε πως πολλες φορες ο idler ειμαστε εμεις, οταν καταλαβαινουμε πως κατι δεν ισχυει λογικα, αλλα επιμενουμε να το υιοθετουμε. Τοτε διαπραττουμε σοβαρο "αμαρτημα" στον εαυτο μας. Τελος, "διδασκοντας αλλους, θα κατανοησεις ο ιδιος (By teaching others you will learn yourself). Και το Νο1 "Μαθε να σου αρεσει, οτι δεν σου αρεσει (Like what “it” does not like)
Ειναι σαν να σου ζηταει καποιος την συνδρομη σου, εσυ απλοχερα να την προσφερεις, και μετα να σου ασκει υπερβολικη ή αδικη κριτικη σε κατι που δεν θα επρεπε καν να κανεις εσυ, αλλα αυτος. Ε λογικο ειναι κατι τετοιο να σε κουραζει. Λογικο ειναι να πεις "Κανε οτι γουσταρεις, εμενα μη με ζαλιζεις". Επειδη ομως εχουμε την ταση να μην τα παραταμε, επιμενουμε και συνεπακολουθα κουραζομαστε. Μετα βρισκουμε εαυτους στον φαυλο κυκλο να γινομαστε ειρωνικοι, και αυτο το σπιραλ ολο και να χειροτερευει. Ενας σοφος τι θα εκανε σε μια τετοια περιπτωση; Ισως οντως να απεσυρε την συμμετοχη του απο νωρις. Το δραμα του καθενος, ειναι δικο του και αποτελεσμα δικο του
Ελ Στοχαστης
ΥΓ. Ισως οντως μεσα στον θυμο του να απωλεσε την ικανοτητα να ανεβαινει στους αιθερες λογω της υβρις>ατις(θολωμα του νου)>νεμεσις>τυσις(καταστροφη), καθως αψηφουσε ακομα και τους θεους. Πρακτικα ομως το ερωτημα παραμενει. Το βελος ηταν η αιτια ή η τιμωρια; Μηπως και τα δυο απο την στιγμη που ο ιδιος εδωσε το δικαιωμα μεσα απο την υβρι του; Δεν ξερω. Γενικα ως βελη πρεπει να εννοουνται ακτινες, καθως ο Απολλωνας με το τοξο και τα βελη συμβολιζει τον Ηλιο με τις ακτινες του.
Φίλτατέ μου Ε.Σ., λες: "...όσο κάποιος εκπαιδεύεται από την πίεση της τελευταίας στιγμής, μαθαίνει να γίνεται πολυμήχανος. Εάν μάλιστα μάθει να τιθασσεύει το άγχος και το στρες, που επιτυγχάνεται όταν δεν επιτρέπει στον νου του να ζει στο μέλλον αλλά να μένει στο παρόν και έχει αυτοπεποίθηση στις ικανότητές του πως θα τα καταφέρει σε οποιαδήποτε κατάσταση, τότε το παιχνίδι έρχεται τούμπα..."
Αποδίδεις μάλιστα την πρακτική της τελευταίας στιγμής, ως ίδιον του Έλληνα. Ισχύει αυτό. Ισχύει και ότι ο μην προνοών, αναγκάζεται να γίνει πολυμήχανος προκειμένου να διορθώσει τα έλλειμμα ή να βρει διέξοδο στο πρόβλημα που προκλήθηκε επειδή δεν το προέβλεψε.
Όμως η απρονοησία δεν είναι αρετή και δεν ήταν πάντοτε γνώρισμα του Έλληνα.
"Ου μετανοείν, αλλά προνοείν χρη τον άνδρα τον σοφόν" (Επίχαρμος), "Ουκ αεί θέρος έσσεται, ποιείσθε καλιάς" (Ησίοδος) και "Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν;" (Ιπποκράτης)
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν θα είχαν κατακτήσει το υψηλό τους πολιτισμό αν δεν ήταν προνοητικοί. Η πρόνοια είχε θεϊκή φύση!
Ασφαλώς ο εχέφρων είναι προνοητικός και βεβαίως αυτό του προκαλεί άγχος. Όταν όμως είναι μεθοδικός και μπορεί να προγραμματίζει με ορθολογική ιεράρχηση τα πράγματα, τότε νοιώθει ασφαλής και ήρεμος. Ήρεμος διότι δεν παραβλέπει το μέλλον που θα τον εξέθετε σε αγνώστους κινδύνους, αλλά έχει μεριμνήσει ώστε όλα να πάνε καλά (στο μέτρο του εφικτού).
Με τον τρόπο αυτό, ο εχέφρων δεν ζει στο μέλλον, αλλά σε ένα διαρκές παρόν το οποίο όμως δεν στηρίζεται στην τυχαιότητα. Θα έλεγα μάλιστα πως ο άνθρωπος ξεχωρίζει από το ζωικό βασίλειο από το γεγονός ότι μπορεί να ορίζει την τύχη του, μέσω της νόησης και της πρόνοιας. Τα ζώα δεν μπορούν, αν και υπάρχουν κάποια παραδείγματα ζώων που προνοούν για κάποια βασικά θέματα επιβίωσης.
Αν αφήνουμε το μέλλον μας στην τυχαιότητα, τότε μας περιμένουν εκπλήξεις οι οποίες είναι μη ανατάξιμες ή ανατάσσονται με τεράστιο κόστος, κόπο και πόνο.
Το "πολυμήχανο" της υπόθεσής μας, αφορά την ικανότητα του ανθρώπου να εφευρίσκει μηχανισμούς κάτω από το κράτος του πανικού ή του επείγοντος, αλλά αυτές οι λύσεις δεν είναι ούτε σοφές, ούτε μόνιμες, ούτε ασφαλείς. Είναι λύσεις ανάγκης και προσωρινές.
Αν αυτός είναι ένα μόνιμος τρόπος να λειτουργούμε καθημερινά, τότε θα δημιουργούμε μπροστά μας διαρκώς νέα εμπόδια τα οποία θα αποσυντονίζουν και θα αποδιοργανώνουν όλους τους μηχανισμούς. Τίποτα δεν θα έχει συνέχεια και συνέπεια και η ζωή θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, όλο και πιο παράλογη.
Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα στο χείλος του γκρεμού, ως κοινωνία και ως έθνος. Αφεθήκαμε στο "ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι ..."!
Σωστα Ελευθερε Στοχαστη. Τα βελη ειναι οι ακτινες ενος δικαιου ηλιου που ειτε ζωοποιουν ειτε κατακαινε...
Σκεφτομουν λιγο αυτο με την "αναβλητικοτητα-αδιαφορια-ασ'το για αργοτερα" θεμα. Συνηθως, οταν κατι μας αρεσει πολυ και το επιζητουμε, το φροντιζουμε και το διεκπεραιωνουμε αμεσα γιατι λειτουργει πανω μας ελκτικα σαν μαγνητης. Σαν ερωτας. Ερωτας για το Ωραιο του πραγματος. Να δειχνει καθαρο το αμαξι μας, περιποιημενη η επιδερμιδα μας, στην σειρα και με ταξη οι λογαριασμοι πληρωμενοι στην ωρα τους, χορτασμενο το μυαλο μας απο την τριβη της σκεψης και την ανακαλυψη μιας νεας γνωσης ή ιδεας, κτλ...
Τυχαιο παραδειγμα...Οταν δεν μπαινω στον κοπο να πλυνω το αμαξι που μοιαζει με αποθηκη, ειναι γιατι ριχνω το βαρος ή αλλιως προτεραιοτητα σε κατι αλλο που θεωρω "σπουδαιοτερο" απο την εικονα του αυτοκινητου μου. Αυτο μπορει να ειναι το διαβασμα για εξετασεις, η εμφανιση της αυλής μου ή ο τερματισμος ενος ηλεκτρονικου παιχνιδιου που παλευω! Χαχα! Ποιο ειναι ομως το ζητουνενο στη ζωη μου; Μην λησμονώντας παντα οτι η ζωη μου, που συνδεεται εκ των πραγματων και με αλλες ζωες, γινεται παραδειγμα προς αποφυγή ή μιμηση...Χμ...η ατομικη υπευθυνοτητα εχει αντικτυπο στην συλλογικη πραγματικοτητα...
Άρα, οταν κατι δεν φροντιζουμε να λειτουργει ρολόι, ωραια, στην ωρα του, για καποιο λογο εχουμε χασει το ενδιαφερον μας γιαυτο -γιατι αραγε; τι φταιει;- και μαζι το νοημα της ισορροπιας στην ζωη σε ολα τα πραγματα. Συνηθως φταινε τα εξης: φθορα-κοπωση, απογοητευση-απελπισια, μελαγχολια-καταθλιψη, οκνηρια-βαρεμαρα, λανθασμενοι υπολογισμοι...Δηλ, δεν εχει επιτευχθει ο σταυρος. Δεν εχω κατανειμει σωστα τον χρονο μου(=Χιαστι Ροη του Νοος=Ψυχη) στον χωρο(=Χιαστι Ορω=Υλη) που υπαρχω. Δεν εχω βρει το κεντρο μου. Εεεε...δεν ειναι και ευκολο πραγμα η ισορροπια... Ελενη.
Μα φυσικα αγαπητε Λυκιε και εχεις δικαιο. Δεν ειναι δυνατον να θεωρειται αρετη η ελλειψη, καθως μιλαμε για ξεκαθαρη ελλειψη του στοιχειου της γης. Επειδη δεν μου κανεις για ανθρωπος με σημαντικη ελλειψη γης, δειχνεις να εισαι τακτικος, θα σημειωσω μια διαφορα στην κατα τα αλλα ευστοχη παρατηρηση σου πως αυτο δεν ειναι κατι σωστο να γινεται παρα λαθος. Ειναι οντως κατι "κακο", ως μη τελειο, ομως δεδομενων των συνθηκων της ζωης και το οτι σχεδον κανενας δεν ειναι τελειος, απο αυτο μπορει να αναδειχτει κατι πολυ σπουδαιο,(ουδεν κακον αμιγες καλου) κατι που η ανθρωποτητα γενικα μιλωντας εχει απωλεσει αλλα εχει τοση αναγκη οσο το ξερο χωμα τη βροχη.
Δεν ειναι απρονοησια ο λογος, δεν ειναι "μη προνοων" αλλα "μη διεκπεραιων". Δεν ειναι πως δεν μπορουσε να προνοησει, μια χαρα και πανευκολα μπορει να προνοησει,κατεχει και με το πολυ παραπανω την δυνατοτητα ...αλλα δεν το κανει. Τα κινητρα της αναβλητικοτητας τωρα, μπορει να ειναι πολλαπλα. Μπορει να ειναι ο φοβος της κριτικης, το αγχος της μη τελειοτητας που προκυπτει απο ανασφαλεια, ή η κοπωση επειδη τρεχουμε το σεναριο στο μυαλο μας και μας κουραζει το οτι το σεναριο αυτο ειναι βαρετο και χωρις ανατροπες. Συνηθως η βαρεμαρα ειναι νοητικη και οχι φυσικη.
Αυτο πρεπει να προκυπτει απο την ταυτιση μας με τον νου μας. Μα θα πει κανείς αν δεν ταυτιστουμε και με τον νου μας (συνηθεστερο ειναι με το σωμα μας) με τι θα ταυτιστουμε; Η λογικη λεει πως δεν πρεπει να ταυτιζομαστε ουτε με το σωμα ουτε με τον νου, πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε σαν λειτουργιες. Μαλλον η λυση στην αναβλητικοτητα βρισκεται στην χωρις σκεψη ελαχιστη πραξη. Ξεκινας απο κατι πολυ μικρο και συνεχιζεις να πραττεις. Αν δεν σκεφτεσαι και απλα κανεις, δεν βαριεσαι, μπορεις να το συνεχισεις μεχρι να κουραστεις σωματικα
Πολύ ωραία. Η συνήθεια ως μέθοδος εκπαίδευσης, είναι πολύ αποτελεσματική και υπερβαίνει την αδράνεια, που είναι κι αυτή μια φυσιολογική τάση του σώματος (εξοικονόμηση ενέργειας), η οποία δίνει σήμα στον νου "άραξε μεγάλε"! Για να αντισταθούμε σε αυτό, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σε μια ρουτίνα με προγραμματισμένες κινήσεις. Οι στρατιωτικοί για παράδειγμα, οι οποίοι έχουν συνηθίσει σε μια διαρκή ρουτίνα ενεργειών από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι μαθημένοι στην δράση. Αν λοιπόν υιοθετήσουμε κάποιες συνήθειες ρουτίνας, όπως π.χ πρωινό ξύπνημα στις 07:00 κάθε μέρα, γυμναστική, καλό πρωινό, ντους και ετοιμασία μέχρι τις 08:00, προάριστον στις 10:00, γεύμα στις 13:30, ανάπαυση στις 16:00-17:00, στις 18:00 φρούτο και βόλτα με τα πόδια, στις 20:00 δείπνο και στις 23:00 κατάκλιση, τότε εύκολα μπορούμε να προσθέσουμε εμβόλιμα και κάτι καινούργιο ή έκτακτο. Αν αντίθετα ζούμε "χαλαρά" χωρίς πρόγραμμα και ρουτίνα, ακολουθώντας τις παρορμήσεις της στιγμής και τα ένστικτα, τότε το σώμα (που επιζητά την ρουτίνα πάντοτε), θέτει τον νου σε αδράνεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Γινόμαστε αδρανείς, παχαίνουμε και καταλήγουμε στην οκνηρία. Γινόμαστε τέλος αναβλητικοί, ευθυνόφοβοι, δειλοί, ριψάσπιδες, παθητικοί και φυγόμαχοι. ΛΥΚΙΟΣ.
Σωστα, σωστα. Βεβαια η αναβλητικοτητα αφορα πρρισσοτερο αποφασεις και "κινησεις" ζωης και οχι τοσο κυριολεκτικες κινησεις, διοτι εγω μπορει να ειμαι Βεγγος στην καθημερινοτητα αλλα να ειμαι στην ζωη μου πιο "στατικος" και απο κολωνα της ΔΕΗ. Μαλιστα, υπαρχει και ο ορος "tilting" δανεισμενος απο το ποκερ ο οποιος περιγραφει μια ψυχολογικη κατασταση κατα την οποια οι αναποδιες της ζωης, μας κανουν να χανουμε τον καθαρο νου και να λειτουργουμε πολυ θυμικα με συνεπεια να προσπαθουμε ολο και περισσοτερο και ολο πιο πολυ σε μια ανεπιτυχη συνταγη. Τρεχουμε σαν το χαμστερ στον τροχο και επιλεγουμε να τρεχουμε ολο και πιο πολυ ολο και πιο δυνατα στην απελπιδα προσπαθεια να ξεφυγουμε. Αυτο δεν μπορει να εχει διαφορετικο αποτελεσμα απο το να "σκασουμε". Αυτη ειναι η παγιδα του ανθρωπου της δρασης (και οχι σκεψης). Χρειαζομαστε και τα δυο
Έτσι είναι. Ούτε κι εγώ αναφέρθηκα στις κυριολεκτικές κινήσεις. Είπα ότι αν εκπαιδευτούμε σε μια ρουτίνα κυριολεκτικών κινήσεων, μαθαίνουμε να δρούμε σε όλα τα επίπεδα, κατανικώντας την οκνηρία μας. Αυτός που κατανικά την αδράνεια του σώματος αντιστεκόμενος στην βαρεμάρα του, μπορεί με τον ίδιο τρόπο να αντισταθεί και στην πνευματική του οκνηρία, διότι επιβάλλεται κατά κάποιον τρόπο ψυχαναγκαστικά στο να κινείται και να δρα.
Ασφαλώς το tilting είναι μια εκτροπή, που αναζητά διέξοδο μέσα από την ψυχοκινητική δράση. Σε όλα λοιπόν χρειάζεται μέτρο, ώστε να μην απολύουμε την ισορροπία.
Επιστημη και θεολογια συμπορευονται και αλληλοσυμπληρωνονται.
Τα παντα ειναι Νους αφου χωρις παρατηρηση-συνειδητοτητα ουδεν θεαται(μεσα κι εξω).
Το δυσαρεστο ειναι οτι με καθε τεχνολογικη εκρηξη ο ανθρωπος μαλθακευει και διαφθειρεται με τασεις αυτοκαταστροφης. Η λαθος διαχειριση του καρπου της γνωσεως.
Με καθε καινουριο αναβοσβημα του κοσμου, ας ανεβαιναμε κι ενα σκαλοπατι...
Καθε χρονικη περίοδος ανθρωπινης εξελιξης και επιτευγματων, θεωρητικα σβηνει(ή ολοκληρωνει τον κυκλο της) με μια "μοιραια" καταστροφη να μας γυριζει στην απαρχη ενος νεου εξελικτικου κυκλου. Υποθετικα μιλωντας, οι επιζησαντες αυτης της "μοιρας", φερουν την ευθυνη να οδηγησουν τον πολιτισμο(ανθρωπο), ενα βημα πιο κοντα στην πληροτητα-θεωση. Ή μηπως οχι;
Ισχύει. Όμως ίσως να συμβαίνει παραδόξως το αντίθετο. Ίσως οι προηγούμενοι πολιτισμοί να έφταναν σε υψηλότερο σημείο από τους επόμενους. Ας θυμηθούμε την χρυσή, την αργυρά, την χάλκινη και την σιδηρά γενεά! Ασφαλώς η ερμηνεία μπορεί και να είναι συμβολική, αλλά το πιθανότερο είναι να υπήρξαν κυριολεκτικά αυτές οι γενεές-πολιτισμοί. ΛΥΚΙΟΣ.
Ισως αγαπητε μου Λυκιε. Αλλά επειδη αυτο το "παραδοξο" ειναι ενα δυσαρεστο σεναριο, θα μπορουσαμε αραγε να σκεφτουμε ως εξής;
Τα πεντε γενη υπαρχουν ταυτοχρονα. Και οι δαιμονες, και οι φαυλοι, και οι ηρωες, κτλ. Σαν ενα κραμα δυνατοτητων-γνωσης που το διαχειριζομαστε κατα βουληση. Ενα κραμα ομως, που για να καταδειξει την αξια και την καθαροτητα του, επιλεγει να περασει δια Πυρος και Σιδηρου και να βγει Νικητης σε καθε νεα δοκιμασια συμπαρασυροντας και ολη την πλαση στο επομενο βημα. Εξαλλου, υπαρχει "τελος" στις δοκιμασιες; Ελενη.
Δέχομαι τον συμβολισμό των γενεών. Αναφέρθηκα στην πιθανότητα, πέραν των συμβολισμών που τους βρίσκουμε στην παρούσα ανθρωπότητα, να πρόκειται για ανθρώπινους πολιτισμούς που υπήρξαν στο παρελθόν. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Αν ήταν εδώ ο Λύκαστρος, θα διερήγνυε τα ενδύματά του πως πρόκειται για πραγματικότητα. Έχουμε στοιχεία που δείχνουν την ύπαρξη ανθρωπίνων πολιτισμών του παρελθόντος, όπου οι άνθρωποι δεν ήταν απλώς πιο μπροστά από εμάς στην τεχνολογία, αλλά κατείχαν δυνάμεις που εμείς δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα. ΛΥΚΙΟΣ.
Και εγω δεχομαι την πιθανοτητα της κυριολεκτικης υπαρξης αυτων των πολιτισμων. Μαλιστα, αν ο αγαπητος Λυκαστρος μας διαβαζει, θα χαιρομασταν ολοι νομιζω να παρεμβει με τα ωραια του... Μια παρατηρηση μονο. Κατειχαν δυναμεις εικαζουμε, που εμεις δεν εχουμε αποκτησει ακομα. Τι δυναμεις ομως και πώς τις κατειχαν; Τι σχεση ειχε η δυναμη με την αρετη της ψυχης; Προϋποθέτει η μια την αλλη; Ελενη.
Φυσικα και αποδεχομαστε οποιονδηποτε ερχεται και συνομιλει με σεβασμο, ποσο μαλλον συνομιλητες που εχουν και παρελθον στον ΚΔ.
Θεωρω πιθανοτερο να πεφτει το επιπεδο των γενεων, παρα να ανεβαινει. Η τεχνολογικη προοδος δεν σημαινει και βελτιωση του ανθρωπου. Η τεχνολογια προσφερει σημαντικες δυνατοτητες, αλλα μεχρι τωρα δεν εχει χρησιμοποιηθει προς αυτον τον σκοπο. Το μονο κριτηριο ειναι η εσωτερικη ποιοτητα
Οι δυναμεις αυτες ειναι νοητικες και ψυχικες. Καθενας μας μπορει να τις αποκτησει εαν εξελιχθει εσωτερικα και οχι εξωτερικα. Τις κατεχει κανεις, εαν τις αξιζει και τις εχει κατακτησει δικαια, βαση της αξιας του. Αν εχω 1 δις ευρω στην τραπεζα, καμια διαφορα δεν κανει. Η αρετη ψυχης ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Χωρις αρετη ψυχης, κανεις δεν μπορει να φτασει μακρια. Φυσικα και η δυναμη με την αρετη, αλληλο -προυποθετονται. Οι νοητικες και ψυχικες δυναμεις "ξεκλειδωνονται" αναλογα με την πιστα που εχεις φτασει.
Ειναι "επικινδυνη" η τεχνολογια διοτι μας κανει μαλθακους, και αφηνουμε τον νου να ατροφει. Οι αρχαιοι ελληνες πχ γνωριζαν τα επη του Ομηρου "απεξω". Στα πρωιμα χρονια απεφευγαν μεχρι και τα βιβλια. Ποιοι; Οι Ελληνες, οι εραστες της γνωσης, αυτοι που αργοτερα στα ελληνιστικα χρονια διεσωσαν την γνωση και καθε βιβλιο, να αποφευγουν τα βιβλια; Ειναι δυνατον; Και ομως κατι ηξεραν
Ο νους αν "πεταξει" ψηλα και ανελθει, δεν χρειαζεται βιβλια, μπορει να "γνωρισει" χωρις βιβλια. Μαλιστα αυτος ειναι πολυ ανωτερος τροπος αποκτησης γνωσης
Τι ποσοστο αραγε των ανθρωπων να υψιπετουσε τότε και τι ποσοστο τωρα; Υπαρχει τροπος να το γνωριζουμε ωστε να εικαζουμε πως οι γενεές πραγματικα ατροφουν και κατρακυλουν; Δεν ειναι λιγο αυθαιρετο αυτο το συμπερασμα και ισως και αδικο για τις ψυχες που λαμπουν στον κοσμο μας σημερα χωρις να διατυμπανιζεται ο εσωτερικος θησαυρος και ανάτασή τους; Ειμαστε σε θεση να διακρινουμε τους αληθινους θησαυρους; Δεν ξερω αν "αλληλοπρουποθετονται" ειναι η αληθεια, μια και καποιος ενδεχομένως να ειναι μυστης μιας ιερουργιας που αποφερει ψυχικες δυναμεις χωρις εξασκηση της αρετης. (Και δεν ξερω τι συμβαινει με τις πνευματικες). Αυτο δεν συνεβη και με τους Ατλαντες; Βεβαια η υβρις καποια στιγμη πληρωνεται. Να! Η υβρις σε τι; Στο πνευμα. Αρα οι πνευματικες δυναμεις ισως εχουν ως προϋπόθεση την αρετη. Χμ.
Τα γένη δεν είναι 5 αλλά 7.Υπάρχουν άλλα δύο ,στο τέλος κάθε κύκλου ωριμάζει η ανθρωπότητα στο να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει με τις προυπάρχουσες συνθήκες η όχι. Ο Αχιλλέας ήταν το 'έβδομο παιδί της Θέτιδος και του Πηλέα, πριν από αυτόν υπήρξαν άλλα 6 "αδέλφια" η αλλιώς πολιτισμοί στην λεκάνη της Μεσογείου μιας και Θέτις=Τηθύς (και οι δύο έχουν να κάνουν με το ΥΓΡΟ στοιχείο).ΘΜΕ η Θεμέι η Θέτιδα σύμφωνα με τους Αιγυπτίους.Θεότητα αλήθειας και δικαιοσύνης.
Τηθύς είναι και ονομασία της αρχαίας μεγάλης εσωτερικής θάλασσας της Γης κατά τον Κρητιδικό Αιώνα, σημερινό και σχετικά μικρό απομεινάρι της οποίας αποτελεί η Μεσόγειος Θάλασσα.Ονομάσθηκε Τηθύς από το μυθικό αυτό πρόσωπο.Συμπέρασμα πριν από τον τον δικό μας πολιτισμό, υπήρξαν και άλλοι τουλάχιστον, πριν εξαφανιστούν μετά από μια μεγάλη καταστροφή η οποία μπορεί να προήλθε και από τις δικές τους πράξεις, κάτι το οποίο θα το ζήσουμε ξανά και στην δική μας εποχή.
Υπήρξε μια εποχή που η τεχνολογία και ο πολιτισμός είχαν φτάσει σε θεόρατα ύψη, η τηλεμεταφορά, η αλλαγή της μορφής, η κατανόηση της γλώσσας των ζώων η υλοποίηση και απουλοποίηση ήταν ικανότητες εφικτές όπως και οι τηλεπαθητικές εντολές, και οι επικοινωνία γινόταν μέσα στη Γαλάζια Σπείρα όπου μπορούσαν να σερφάρουν στα φρακταλικά κύματα του συμπαντικού δικτύου.Οι Γεννήτορες οι Εκλεκτοί και οι Εταίροι έδιναν όρκο για την διαφύλαξη αυτής της γνώσης.Επειδή η ανθρωπότητα απέτυχε, η γνώση κρύφτηκε.
ΘτΠ, θα συμφωνησω μαζι σου στο "Η εσωτερικη ανελιξη ειναι μια διαδικασια προσωπικης "μονομαχιας"". Τα εξωτερικα ερεθισματα ειναι ομως πολυ χρησιμα στο να μας υποδεικνυουν και να εντοπιζουμε αυτες τις "μαχες"
Θεωρω πως οι γενεες αφορουν περισσοτερο την υλικοπνευματικη κατασταση των οντων της εκαστοτε γενεας και λιγοτερο τον πολιτισμο τους. Ειναι διαφορετικη η εννοια του πολιτισμου που αφορα τα επιτευγματα μιας κοινοτητας. Για παραδειγμα ως χρυσο γενος θα μπορουσε να εννοειται το γενος των αθανατων που εξ ορισμου ζει σε ανωτερη απο εμας σφαιρα (γι αυτο και δεν γνωριζει θανατο). Βλεπουμε μια διαδοχικη πτωση μεχρι το σιδηρουν οπου μαλλον εννοειται το υλικο γενος, ο θνητος ανθρωπος. Θα μπορουσε ισως καποιος να αναφερθει σε πολιτισμους αυτων των γενεων. Οσον αφορα θνητους ανθρωπους, τα προιοντα των πολιτισμων τους ειναι προσεγγισιμα, μπορουμε να δουμε τα συμβολα τους, πχ πυραμιδες, ακροπολη. Τα πραγματικα προιοντα ομως βρισκονται στο νοητο και τον κοσμο των ιδεων. Ωχρια η ακροπολη μπροστα στην ιδεα της δημοκρατιας και ελευθεριας.
Αρα για τις ανωτερες απο εμας γενιες, αν καποιος θελει να ιχνηλατησει τα προιοντα του πολιτισμου τους, θα πρεπει να τα αναζητησει σε ακομα πιο νοητα επιπεδα. Αν δεχτουμε πως υπηρξαν, τοτε θα υπαρχουν ακομα ως αθανατοι (χρυσο γενος)
Ο Αττεσλης αναφερει μια ιστορια οπου οταν επεφτε ανεξελεγκτα στη γη ενα κομματι απο μια αποστολη της nasa, ειχε βγει απο το σωμα του και το ειχε βρει προσπαθωντας να το σπρωξει στη θαλασσα, μακρια απο κατοικημενη περιοχη. Τοτε ειχε συναντησει 2 ή 3 τετοιες οντοτητες οπου εκπληρωσαν αυτο το εργο, και μαλιστα τον ειχαν καλεσει στον "κοσμο" ή σφαιρα στην οποια κατοικουν, μετα την αρνηση τους να κατεβουν στη γη στην προσκληση του κυπριου μυστη.
Φανταζομαι πως το ποσοστο θα ειναι σημερα πολυ μικροτερο απο οτι ηταν καποτε, διοτι κομβικος παραγοντας αποτελει το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνει ενας ανθρωπος. Αλλιως ειναι να ζεις σε ενα κοσμο οπου μυθος και ιστορια ενωνονται, οπου τα προτυπα των ηρωων και ημιθεων ειναι εκει να σε οδηγουν, οπου τα μυστηρια και οι φιλοσοφοι διδασκουν καθημερινα, και αλλιως ειναι να μεγαλωνεις σε ενα κοσμο οπου τα προτυπα ειναι τηλεσταρ, τραγουδιστες και ποδοσφαιριστες και κριτηριο το χρημα και η κενοδοξια, πως να το κανουμε.
Ομως, ποσοτικα ο πραγματικος αριθμος μπορει να ειναι μεγαλυτερος, και εν δυναμει εκρηκτικα μεγαλυτερος διοτι σημερα τα μεσα δικτυωσης επιτρεπουν αστραπιαια μεταδοση πληροφοριας.
Το οτι οι γενεες πεφτουν φαινεται απο το "μεταλλο" που συμβολιζει τις γενεες. Λογικα βυθιζονται ολο και περισσοτερο στην υλη, σε βαρος του νοητου. Δυσκολα διακρινονται οι θησαυροι, διοτι η εικονα κυριαρχει σε βαρος της νοησης, αλλα διακρινονται με την παροδο του χρονου. Δυστυχως ομως η σημερινη κοινωνια δεν ευνοει την δημιουργια μεγαλων κυκλων ανθρωπων.
Μια "ιερουργια" θα μπορουσε να επιφερει καποιες δυναμεις, σιγουρα, και μερικες ουσιες μπορουν να το επιτυχουν αυτο, ομως αυτες ειναι προσκαιρες και αλλοτριες δυναμεις και οχι πραγματικες. Δεν μπορει καποιος να "πηδαει" με τα αρχ...α καποιου αλλου. Το να συμπεριφερεται καποιος σαν να κατεχει δυναμεις που δεν εχει, ειναι ο ορισμος της υβρεως και εχουμε πει πως οδηγει στο να φαει τα μουτρα του. Δεν μπορει ο λαγος να συμπεριφερεται σαν λιονταρι, διοτι στο λεπτο θα τον φαει η αλεπου, διοτι δεν ειναι λιονταρι και ας νομιζει πως ειναι, λαγος ειναι, και η καθε αλεπου τον εχει για πρωινο. Εαν δωσεις δυναμεις στον λαγο που δεν μπορει να διαχειριστει, αργα ή γρηγορα οο αλεπουδες θα τον παρουνε χαμπαρι και θα τον φανε
Ψυχικες και νοητικες δυναμεις χωρις την αρετη, ειναι εγγυηση προς καταστροφη. Ειναι σαν να δινεις φωτοσπαθο jedi σε 5χρονο. Τι περιμενεις να συμβει; Οι νοητικοι κοσμοι δεν ειναι παιδοτοπος. Διαβιουν πολλοι και διαφοροι. Οι καλυτεροι και οι χειροτεροι. Το θεμα δεν ειναι να βγεις, αλλα να βγεις επαξια και αυτο συμβαινει οταν βγαινεις με τις δικες σου δυναμεις. Δεν βγαινεις παγανιά στους δρομους, εαν δεν εχεις την ικανοτητα της οδηγησης, εστω σε καποιο βαθμο
ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΠΗΡΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕ. ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΣΙ ΠΑΛΙ!!!!! ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Το μυστικο στην λυση της αναβλητικοτητας μπορει να βρισκεται στην κατανοηση της λειτουργιας του "κενου" που ομοιαζει με αυτην του ερωτα στο οτι προκαλουν κινηση. Οπως ο ερωτευμενος δεν μπορει παρα να ελκεται προς το αντικειμενο (ή υποκειμενο) του ερωτα του(την μουσα του), ετσι συμβαινει και με το κενο διοτι η ζωη απεχθανεται το κενο και παντα κινειται πρις την πληρωση του.
Εαν λοιπον αναζητω την θρεψη αλλα κατεβαζω 20 μπεργκερ την μερα, επειδη ικανοποιω την αναγκη μου ετσι (οχι ποιοτικα), ειναι λογικο να μην αναζητησω ποιοτικη τροφη. Το κολπο βρισκεται συο να σταματησουμε την λειτουργια του ημιμετρου. Εαν κοψω τα μπεργκερ απο τα mcdonalds,δεν θα μπορω παρα να κινουμαι συνεχως προς ικανοποιηση της αναγκης αυτης της οποιας το ημιμετρο εκοψα, αλλα με ποιοτικοτερο πλεον τροπο. Αυτη η κινηση προς τα "ανω" τελειωνει μονο με την τελειωση(ολοκληρωση) τπυ ανθρωπου
Εαν σταματησω να βλεπω ολη μερα τηλεοραση, τοτε θα αναγκαστω να πληρωσω το κενο αυτο με καποιον αλλο τροπο, ισως βγαινοντας εξω με παρεες.
Εαν σταματησω να παιζω candy crush στο facebook, θα βρεθω αντιμετωπος με την μοναχικοτητα και θα βιωσω ισως καποια στοιχεια μοναξιας. Το αποτελεσμα αυτο που προκαλει το κενο χρειαζομαι να το βιωσω κατα μετωπο χωρις να το κρυβω κατω απο το χαλι, εαν θελω να ανελθω του προβληματος. Μετα η αναγκη θα με κινητοποιησει προς δραση.
Η ρουτίνα για τον καθένα μας εξαρτάται και απο την κατάσταση που βρίσκεται. Αλλιώς προγραμματίζει την καθημερινότητα του ένας ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις και αλλιώς ένας παντρεμένος με παιδιά. Ο ελεύθερος άνετα δημιουργεί ενα πρόγραμμα και να είναι πιστός σε αυτό, ενώ ο παντρεμένος απαιτείται να εφαρμόζει τακτικές ευελιξίας και διαφορες εναλλακτικές προκειμένου να τηρεί ενα προσωπικό πρόγραμμα ρουτίνας. ΘτΠ
Ο Αλβανικός κίνδυνος απειλεί και πάλι τα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος , σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σερβικό τύπο τα οποία επικαλούνται την σερβική υπηρεσία πληροφοριών (SDB).
Οι Σέρβοι φέρονται να έχουν εντοπίσει Αλβανούς παραστρατιωτικούς , οι οποίοι κινούνται στα χωριά που βρίσκονται στην μεθόριο με την Σερβία και την ΠΓΔΜ.
Οι Αλβανοί πιστοποιώντας έμμεσα στην ουσία την ύπαρξη τους αναφέρουν στα δικά τους ΜΜΕ για ύπαρξη Σέρβων με αλβανικές στολές του UCK που ετοιμάζουν προβοκάτσια.
Μάλιστα οι Σέρβοι που έχουν το γενικό έλεγχο των κινήσεων αναφέρουν για μετακίνηση Αλβανών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν «λουφάξει» σε διάφορες περιοχές , συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ελλάδος, κάτι που ως πληροφορία θα κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές.
Αυτό επακριβώς ανέφερε Σέρβος αναλυτής που συνεργάζεται με την σερβική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, και αξίζει να εξετασθεί ενδελεχώς από τις αρχές στην χώρα μας.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της σερβικής PRAVDA «ομιλεί» για 160.000 ένοπλους Αλβανούς οι οποίοι αναμένουν το «σύνθημα» των μεντόρων τους από τη Δύση για να ξεκινήσουν την επίθεσή τους στη Σερβία και σε άλλες χώρες της περιοχής……(ίσως και στην Ελλάδα ελέω Τσάμηδων).
Αυτή η δραματική προειδοποίηση εμφανίστηκε επίσημα και από καθηγητή της ασφάλειας του Μιλάνου Ν. Mijalkovskog, έναν σεβαστό εμπειρογνώμονα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένοπλοι Αλβανοί εξτρεμιστές έχουν μετακινηθεί και διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή κοντά στα σύνορα Σερβίας και ΠΓΔΜ…αλλά και αλλού.
« Οι Αλβανοί σε αυτή την περιοχή διαθέτουν 160.000 ετοιμοπόλεμους μαχητές που είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν. Οι πολέμαρχοι τους έχουν χωρίσει την περιοχή και έχουν αναπτυχθεί σε Κ
σοβο, ΠΓΔΜ, στη βόρεια Ελλάδα και το Μαυροβούνιο. Αν η Δύση και οι σύμβουλοι τους δώσουν εντολή να επιτεθούν , θα επιτεθούν αμέσως», προειδοποιεί ο Mijalkovski στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και εκτιμήσεις άλλων εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας, οι Αλβανοί ετοιμάζουν μεθοδικά εδώ και καιρό μια νέα σύγκρουση, διότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποτρέψουν τον εσωτερικό διάλογο για το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Σερβίας A. Vučić, αλλά και να αποτρέψουν πιθανές συμφωνίες άλλων χωρών με τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν θα «υπακούουν» στην λογική της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας.
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος φόβος είναι ότι η Δύση θα είναι σύντομα σε θέση να «αποδεχθεί» κάποιες επιλογές που θα τεθούν επίσημα στο Βελιγράδι , τις οποίες δεν θα είναι δυνατόν να αποτρέψει.
Ο Σέρβος αξιωματούχος Μάρκο Ντιούριτς, διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει ότι δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν «πολλοί» που θα ήθελαν να είναι στην περιοχή και να πυροδοτήσουν εκ νέου έναν πόλεμο.
«Η εμπειρία του παρελθόντος μας διδάσκει ότι διαφορετικοί τύποι εξτρεμισμού αποτελούν ακόμα πιο μεγάλη απειλή. Η Σερβία, φυσικά, θα κάνει ό, τι δύναται περισσότερο για να τηρήσει την ειρήνη στα Βαλκάνια, και για αυτό συνεχίζω να απευθύνω έκκληση προς τα μυαλά όλων εκείνων που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι της αποσταθεροποίησης της περιοχής», είπε ο Djuric.
Ο αναλυτής Αλεξάντερ Πάβιτς, που εργάζεται στο Ίδρυμα Ρωσικής Στρατηγικής και πολιτισμού, δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις των εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να θέσουν σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στα Βαλκάνια , και να δεχθούν ότι οι απειλές είναι υπαρκτές και σοβαρές .
«Οι απόψεις του καθηγητή Mijalkovsky πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη . Οι Αλβανοί θα τεθούν ως «βορά των κανονιών» για την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση της περιοχής. Καθήκον τους είναι να αποτραπεί η εξάπλωση της ρωσικής και κινεζικής επιρροής, αλλά και να αποτραπεί η πλήρη σταθεροποίηση της Σερβίας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι το χάος, η εξάπλωση των δικτύων ναρκω-μαφίας και η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» λέει ο έτερος αναλυτής Α.Πάβιτς.
Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες , μιλώντας στην Deutsche Welle η Γερμανίδα πολιτικολόγος Silvija Štajninger, επίσημη σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «έρχεται μεγάλος πόλεμος από τα «βόρεια» της Ελλάδος βασιζόμενη σε πλήθος έγκυρων πληροφοριών τους από την περιοχή μας, και επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις για τα Βαλκάνια.
Δεκάδες αποσχιστικές τάσεις, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, προβοκάτσιες κατά μήκος εθνικών γραμμών στα δυτικά Βαλκάνια συνεχίζονται και δεν πρόκειται να εκτονωθούν οδηγώντας σε μια δυνητική σύγκρουση , οι πιθανότητες της οποίας είναι εξαιρετικά υψηλές.
Στην τελική , για να «φωνάζουν» οι Σέρβοι εδώ και μήνες…κάτι γνωρίζουν περισσότερο από όλους τους άλλους…απλά ας τους….ακούσουμε προσεκτικά
Η λύση μια είναι. Με το που ξεκινάνε το παραμικρό επεισόδιο οι κωλοαλβανοι στα σύνορα μας εκτελούμε όποιον Αλβανό δούμε μπροστά μας η όποιον ξέρουμε ότι μένει στην γειτονιά μας. Ούτε ένας να μη μηνει ζωντανός γιατί αν δε το κάνουμε εμείς πρώτοι και τους αφήσουμε ζωντανούς θα το κάνουμε αυτοί σε μάς.Θα παρουμε τα όπλα και θα τους στείλουμε για πιλάφια τους κωλοαλβαναραδες που μας μισούν γιατί όλοι μα όλοι τους μας μισούν. Πολυτιμη
ΕΖΗΣΑ ΜΟΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΥΠΗΡΞΑ "ΕΝ-ΕΝΙ" ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΙΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΛΥΨΑ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΖΩΣΑ, Η ΠΑΛΛΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΛΕΒΕΣ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Η "ΕΝ ΕΜΟΙ" ΒΙΟΥΣΑ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΙΕΡΕΥΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΑΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ.
ΕΙΜΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΤΟΣ. ΥΠΗΡΞΑ ΗΜΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΗΜΕΡΑ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. ΟΡΑΤΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΕΡΓΟΝ ΕΜΟΝ ΕΣΙ, ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΘΕΟΠΑΤΩΡ. ΕΜΨΥΧΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΨΥΧΑ, ΕΜΒΙΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΒΙΑ, ΕΡΓΟΝ ΕΜΟΥ ΕΙΣΙ. ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ.
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΤΟ ΠΡΟ ΕΜΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ, ΤΟ ΕΜΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΘΗΝ ΚΑΙ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΡΓΟ ΜΟΥ. Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΒΗ. ΕΡΓΑ ΜΟΥ.
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ. ΠΡΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ. ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
ΩΠΑΑΑΑ ΚΑΛΩΣΤΟΝΑ!!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ? (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΡΟΦΙΛ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΣΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ)!!!! ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΥΛΑ ΘΕΟΣ ΠΑΥΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Ή ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΙΑ??? ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Σιγά μην άλλαξε ο Λυκαστρος!! Ίδιος και χειρότερος έγινε και πιστεύει ότι μόνο αυτός είναι ο Έλλην superman που ξέρει τα πάντα και εσείς τίποτα. Ούτε τα ρούχα αλλιώς δεν έβαλε ο Μανολιός!! Πολυνικη
Αγαπητοί σχολιαστές, δείξτε υπομονή και ανοχή. Αν ο Λύκαστρος επέστρεψε, είναι όπως όλοι καλοδεχούμενος. Ότι και αν λέει, είναι οι προσωπικές του απόψεις, οι οποίες μπορούν να απαντηθούν αν σας βρίσκουν διαφωνούντες. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει για τον εαυτό του και τους άλλους. Όσον αφορά την αξιοπιστία του υπογράφοντος ως "Λύκαστρος", θα σας την επιβεβαιώσω μόλις λάβω την αντίστοιχη πιστοποίηση από τον παλαιό Λύκαστρο. Μέχρι τότε, ας διατηρούμε επιφυλάξεις. ΛΥΚΙΟΣ.
Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι στον κόσμο μας δεν υπάρχει τίποτε μόνο του χωρίς την παρουσία του αντιθέτου του. Για κάθε θετικό φορτίο υπάρχει το αρνητικό του, για κάθε πάνω υπάρχει το κάτω, για το δεξιά υπάρχει το αριστερά, απέναντι από το εγώ υπάρχει το εσύ, από το εμείς οι άλλοι, για κάθε παρελθούσα διάρκεια χρόνου υπάρχει η αντίστοιχη μελλοντική και ούτω καθ’ εξής. Όλα είναι ενεργειακά πεδία μέσα σε άλλα ενεργειακά πεδία, κάθε άκρο των οποίων, προϋποθέτει αυτόματα την ύπαρξη του απέναντι αντιθέτου του, χωρίς απαραίτητα να υπερισχύει κάποιο από τα δύο ή να βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία μαζί του, αλλά αναλογικά, να υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξής του σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Από το ένα άκρο του νοητού τους άξονά στο άλλο, ποτέ όμως με ολοκληρωτική υπερίσχυση ή εξαφάνιση κάποιου από τα δύο.
Κι έτσι για μας υπάρχουν δύο δυνατότητες. Όντες μέσα σε ένα διπολικό κόσμο ο οποίος αναπαράγει τμήματά του δημιουργώντας έτσι υποσύνολα, εμείς ή είναι αδύνατον να υπάρχουμε μόνοι μας ή οι ίδιοι αποτελούμε ένα επίσης δίπολο, το ένα άκρο του οποίου αντιστοιχεί στο Εγώ μας και το άλλο στο εικονικό του άκρο το οποίο γίνεται σε μας αντιληπτό ως οι άλλοι που βρίσκονται απέναντί μας. Όλοι αυτοί οι άλλοι, όμοια ή ανόμοια με μας πλάσματα, με τα οποία αλληλεπιδρούμε συνεχώς, μοιραζόμενοι ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα, δράσεις, αντιδράσεις και καταστάσεις οι οποίες δημιουργούνται γύρω μας αδιάλειπτα.
Πώς οι άλλοι αποτελούν δίπολο μαζί μου, αφού Εγώ και ο άλλος απέναντι, είμαστε δύο διαφορετικά "Εγώ";
Μπορείς να φανταστείς τον Εαυτό σου σαν μικρό λαμπάκι, όπως αυτά που βάζουμε για να στολίσουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα; Αυτά τα λευκά ή τα πολύχρωμα μικρά λαμπάκια που αναβοσβήνουν πάνω στο δέντρο, στις βιτρίνες των καταστημάτων ή τα μπαλκόνια των σπιτιών; Εσύ λοιπόν είσαι ένα τέτοιο μικρό λαμπάκι. Για να φωτίσεις και να εκπέμψεις φως, θα πρέπει να ενώσεις τα δύο σου άκρα στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλιώς δεν φέγγεις. Στο ένα άκρο σου λοιπόν, υπάρχει το Εγώ σου και στο άλλο στην αρχή δεν υπάρχει τίποτε, είναι κενό. Κι όσο παραμένει έτσι, Εσύ παραμένεις σβηστός. Μέχρι που το διπλανό λαμπάκι θα σε αγγίξει στο ελεύθερό σου άκρο. Τότε θα κλείσει το κύκλωμα, το ηλεκτρικό ρεύμα θα περάσει από μέσα σου, θα ανάψεις και θα φωτίσεις. Το άκρο αυτό που μέχρι πριν ήταν ελεύθερο, κενό, τώρα το αγγίζει κάποιο άλλο λαμπάκι μεν, αλλά συνεχίζει να σου ανήκει. Το άκρο αυτό όπως και εκείνο απέναντι που βρίσκεται το Εγώ σου, ανήκει στο λαμπάκι το οποίο Είσαι Εσύ. Αυτό το άκρο σου όμως το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Εγώ σου και τώρα το άγγιξε ένας άλλος, αντιστοιχεί στο εικονικό αποτύπωμα του Εγώ σου. Αν δεν το αγγίξει κάποιος, δεν το αναγνωρίζεις. Είναι δικό σου αλλά δεν γνωρίζεις ότι είναι εκεί, όπως δεν αναγνωρίζεις και το Εγώ σου. Όσο δεν σε αγγίζει κανείς, Εσύ δεν αναγνωρίζεις ούτε το ελεύθερο άκρο σου ούτε το Εγώ σου. Διότι το Εγώ σου, εμφανίζεται μόλις ανάψει η λάμπα, δηλαδή μόλις ο άλλος που βρίσκεται απέναντί σου, αγγίξει το άκρο το οποίο αποτελεί την εικονική αντανάκλαση του δικού σου Εγώ.
Αλληλεπιδρούμε λοιπόν με τους άλλους γύρω μας, αλλά στην ουσία η αλληλεπίδραση αυτή μαζί τους, αποτελεί νοητική ενεργειακή σύζευξη. Ενεργειακή σύνδεση.
Δεν επιβεβαιώνω ακόμη, διότι δεν έχω λάβει κάποιο μήνυμα που να πιστοποιεί ότι πρόκειται για τον γνωστό Λύκαστρο. Το αν ο γνωστός μας πέθανε ή όχι, πως μπορείς να το γνωρίζεις; Ας ελπίσουμε ότι ζει και ... βασιλεύει ο άνθρωπος, κι ας μην είναι αυτός που έγραψε! ΛΥΚΙΟΣ.
Αφήστε το σχόλιό σας Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.
Ο πραγματικά πνευματικός άνθρωπος ενδιαφέρεται για ό, τι τον περιβάλλει και λιγότερο για τον ίδιο του τον εαυτό!. Δεν είναι αρκετό να φροντίζουμε την προσωπική μας γαλήνη. Είναι απαραίτητο να φροντίσουμε ούτως ώστε ο άνεμος της ειρήνης να φθάσει σε όλα τα δεκτικά άτομα, με τα οποία είμαστε σε επαφή, με τα οποία συνδεόμαστε. Το άτομο που εμψυχώνεται από την επιθυμία να διασπείρει τα κύματα τις ειρήνης γύρω του θα ανακαλύψει ότι, ασχέτως από το τελικό αποτέλεσμα, η ίδια του η προσπάθεια θα του αποφέρει ασφαλώς ειρήνη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, γιατι οπως εχουμε ξαναπει με άλλα λογια, ο,τι σπερνεις θεριζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγαπη ειναι μοιρασμα.
Δεν εγκλωβιζεται στα στενα ορια του Εγω.
Εξάλλου, πώς θα υπαρξει το Εγω χωρις Εσενα;
Ελενη.
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ. Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤ ΑΛΉΘΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς το παρουμε αλλιως αγαπητε Αρκτουρε.
Ο Χριστος "ηρθε" και ασχοληθηκε με τον εαυτο Του ή ανέδειξε Εαυτον μεσα απο την προσφορα στους Αλλους;
Οταν ασχολουμαι με τον Εαυτο μου, φροντιζω να νιωθω μεσα μου καλα.
ΜΕΣΑ=ΕΜΑΣ....
3Ε....το αντιρροπο Εψιλον μας δειχνει πως οτι ειναι εξω απο εμας ειναι και μεσα μας. Οι αλλοι λειτουργουν σαν ειδωλα αυτων που σκεφτομαστε και αισθανομαστε. Ειναι σαν να λαμβανουμε την πληροφορια μεσα απο τον αντικατοπτρισμο της.
Η φροντιδα του Εξω/άλλοι ειναι αλληλενδετη με το Μεσα/εμείς. Πανε χερι με χερι.
Οσο για τον πολεμο, μαλλον πρεπει να καταλαβουμε πως εχθρος μας ειναι ο "κακος" εαυτος μας, και ναι, "πολεμαμε" και "θα πολεμαμε" μεχρι να τον εξελιξουμε. Ποιος μπορει να ισχυριστει οτι νιωθει καλα να επαναπαυεται στις "δαφνες" του;
Ελενη.
Δυστυχώς απο τέτοια μυαλά έχουμε γεμίσει και εχει τελματωθει η ανθρωπότητα... Μας εχουν πείσει οι νεοεποχιτες (new age) πως το εγώ μας πανω απ όλα. Έχουμε μπερδέψει την εξελιξη του εαυτού μας με το εγώ μας. Ριξτε μια ματιά στα Δελφικα παραγγέλματα και θα αντιληφθείτε ότι η εξελιξη του εαυτού μας αλληλοεξαρταται απο την επιδραση που εχουμε εμεις στο περιβάλλον και το περιβάλλον σε εμάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμ, πρωτε σχολιαστη δεν θα συμφωνησω μαζι σου αν και αμφιταλαντευτηκα για λιγο. Αυτο το "δεκτικα ατομα" ειναι πολυ χαλαρος ορος. Εχεις δικιο Αρκτουρε οταν μας υπενθυμιζεις πως "πολεμος πατηρ παντων" και επομενως και της ειρηνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικα μιλωντας εχουμε υπερτιμησει την ειρηνη σαν καποιο υπερτατο αγαθο. Η ειρηνη ειναι εσωτερικη βιωματικη κατακτηση. Μπορει να "διψαμε" για ειρηνικη συνυπαρξη αλλα αυτο ποσο απεχει απο μια φαντασιοπληξια ενος μοντελου καλλιστειων που ευχεται παγκοσμια ειρηνη; Εαν δεν εχεις εντρυφησει στην τεχνη του πολεμου, τοτε δεν μπορεις να εχεις πραγματικη και σταθερη ειρηνη. Εαν νομιζεις πως εχεις ειρηνη χωρις να γνωριζεις την φιλοσοφια του πολεμου, τοτε αναζητησε να βρεις σε ποιον βρισκεσαι υποδουλωμενος. Σε αυτην την περιπτωση, εσυ θα επρεπε να εισαι αυτος που αναζητας τον πολεμο ωστε να ελευθερωθεις.
Οταν λεμε πνευματικος ανθρωπος σε τι αναφερομαστε; Ποιος ειναι ο πνευματικος ανθρωπος; Νομιζω πολλες ερμηνειες θα μπορουσαμε να πουμε, ομως φρασεις οπως "ανθρωπος του θεου ή της ειρηνης και αγαπης" δεικνυονται λαθος ως ασαφεις. Και ο ισλαμιστης του χαλιφατου που κοβει 8 κεφαλια την μερα, ανθρωπος του θεου θαρρει πως ειναι, οπως και ο πασιφιστης κληρικος που εχει καταχραστει κατι εκατομμυρια και ειναι παιδοφιλος.
Πνευματικος ανθρωπος ειναι αυτος που μπορει να βρισκεται συνειδητα στους πνευματικους/νοητους κοσμους, και αν ειμαστε ειλικρινεις δεν ειναι σχεδον κανενας απο εμας. Θα μπορουσαμε ομως να ανοιξουμε λιγο τον ορισμο για να βαλουμε αυτους που προσπαθουν να ειναι πνευματικοι ανθρωποι και προσπαθουν να εφαρμοζουν, να τηρουν και να κατανοουν τους πνευματικους νομους, οπως αυτον του Δικαιου και της Ελευθεριας, για να μπουμε και εμεις μεσα.
Νομιζω πως αποτελει ψευδαισθηση του ατομου η πεποιθηση πως μπορει να αλλαξει τους αλλους ή τον κοσμο. Μονο τον εαυτο του μπορει να αλλαξει και μεσα απο αυτην την αλλαγη να επηρεασει και τους αλλους.
Αν και δεν μου αρεσει το παραδειγμα του Χριστου διοτι εχω ενστασεις, ποια ακριβως ηταν η ΕΓΚΟΣΜΙΑ προσφορα του στους αλλους; Μεχρι και την μητερα του νομιζω την παρατησε μεσα στην ανασφαλεια και δυσκολιες και εφυγε. Οχι;
Ελ Στοχαστης
Σε αντιγραφω:
Διαγραφή"Πνευματικος ανθρωπος ειναι αυτος που μπορει να βρισκεται συνειδητα στους πνευματικους/νοητους κοσμους, και αν ειμαστε ειλικρινεις δεν ειναι σχεδον κανενας απο εμας. Θα μπορουσαμε ομως να ανοιξουμε λιγο τον ορισμο για να βαλουμε αυτους που προσπαθουν να ειναι πνευματικοι ανθρωποι και προσπαθουν να εφαρμοζουν, να τηρουν και να κατανοουν τους πνευματικους νομους, οπως αυτον του Δικαιου και της Ελευθεριας, για να μπουμε και εμεις μεσα."
Ο Χριστος δεν κατανοησε απλα και προσπαθησε να εφαρμοσει τους Πνευματικους Νομους αλλά Ειναι Ο Νομος.
Και ο Λογος σαρξ εγενετο...
Λειτουργησε ως Υποδειγματικο Προτυπο Ανθρωπου που "φερει" τον Θεο μεσα του και τον εκδηλωνει παντα με Λογια και Εργα.
Ενσαρκωσε το Τελειο Καλο κι Αγαθο κι εδειξε τον Τροπο για να το φτασουμε. Ο Τροπος/Δρομος δεν ειναι ξενος αλλά Χαραγμενος μεσα μας και με ιδία βουληση Τον ακολουθουμε ή τον απορριπτουμε.
Εκτελεσε την αποστολή Του υπηρετωντας/εκπληρωνοντας τον Νομο που δημιουργει "θεους-συμπαντα-κι ανθρωπους".
Δεν παρατησε την Μανα του. Ελευθερωσε ολες τις "Μανάδες" με την παραδειγματικη θυσια Του απο την αγνοια του σκοτισμενου νου δινοντας την Ζωη Του απο Αγαπη, για να φανερωθει η υπερτατη Αξια και Σκοπος του να ερχομαστε στην Υπαρξη για Θεωση μεσω της Αγαπης.
Ελενη.
Ο δρομος της καρδιας, της πιστης και του συναισθηματος ειναι ενας δοκιμος δρομος. Βεβαια, ο πιστός θα τα βρει σκουρα στην πορεια εαν εχει αμελησει την αναπτυξη του νου του και του σωματος του, ομως το συναισθημα μπορει να τον πηγαινει για καμποσο καιρο. Μπορει να καταπινει τις γνωστικες ασυμφωνιες που θα συνανταει δεκα-δεκα, βασισμενος στην πιστη του. Δεν εχει πολυ σημασια σε τι πιστευει, δεν θεωρω πως υπαρχει καποια ουσιωδης διαφορα.
ΔιαγραφήΕνας πιστός Μωαμεθανος ή Ινδουιστης ή Μαρτυρας του Ιεχωβα, σε τι διαφερει δηλαδη; Στο οτι το δογμα του ειναι λαθος ενω το δικο μας το σωστο; Αστεια πραγματα. Το ιδιο και το αυτο ειναι ολοι.
Ομως ας μην προσπαθουμε να βαφτιζουμε αυτο που κανουμε ως κατι αλλο, διοτι το αποτελεσμα ειναι γραφικο. Να το χρησιμοποιουμε, δεν διαφωνω, ειμαι συμφωνος, αλλα μεχρι ενος σημειου ετσι;
Τι απο ολα αυτα δηλ γνωριζεις; Τι αποτελει γνωση σου και τι κατηχηση;
Ελ Στοχαστης
Για μενα δεν ειναι το ιδιο και το αυτο ολοι και διαφωνω με τις ομαδοποιησεις και τον εξισωτισμο.
ΔιαγραφήΤο γιατι δεν μπαινουν ολοι στο ιδιο τσουβαλι το θεωρω αυτονοητο και δε θα αναλωθω σε συγκρισεις περιεχομενου διδασκαλιας. Τα εχετε ξανακουβεντιασει αλλωστε στο παρελθον.
Καταλαβαινω ομως θαρρω τι δεν θεωρεις αυτονοητο/αυταποδεικτο και θα προσπαθησω να το εξηγησω αν και κινδυνευω να πεσω σε "αιρετικες ανακριβειες". Εστω...
Δεν συνηθιζω να πιστευω σε κατι ή καποιον λογω κατηχησης κι ας εχουμε γαλουχηθει αναγκαστικα μεσα σε αρκετα "πιστευω" επηρεασμενοι απο το περιβαλλον μας.
Για μενα σημειο αναφορας κ συγκρισης, αν θες και πιστης, αποτελει αυτο ή αυτος που εμφορείται, μιλα και πράττει δικαια.
Για ποιο δικαιο ομως μιλαμε; Του εργατη; Του εφοπλιστη; Της μανας; Του εχθρου; Το δικο σου; Το δικο μου;......Οχι φυσικα. Μιλαω για το Δίκαιο των Πνευματικων Νομων. Αυτων που Γνωριζουν πως να κρατανε την ισορροπια και την αρμονια στον Νου και στην Καρδια ολης της Πλασης. Αυτης της αρμονιας που εσυ καλεις Ζεύξη της Αρσενικης κ Θηλυκης Αρχης με καταλυτη...καποια "Τριτη Αρχη".
Τον Σωκρατη τον ειδα; Οχι. Τον Δια; Οχι. Τον Χριστο; Οχι. Τον Μωαμεθ; Οχι. Τους ηρωες του 21; Οχι.
Τι θελω να πω με αυτο...Τα "μηνυματα" τους(το τι διδασκουν δηλ οι ζωες τους) σε εμας ερχονται δια του Λογου(κι εδω θα συμπεριλάβω και τον "σπερματικο λογο" εννοωντας αυτες τις "μνημες" δισεκατομμυριων ετων που κουβαλαμε στα κυτταρα μας, οπως εχει πει και ο Β.Παπαθανασίου).
Ο Χριστος δεν ονομαζεται τυχαια και Λογος του Θεου και δεν εχει σημασια αν υπηρξε ή δεν υπηρξε. Σημασια εχει τι μας διδασκει ο τροπος Του. Αν εγω τον ονομαζω Θεο ή Νομο ή αλλιως, δεν ειναι πλεον αποτελεσμα εξωθεν μαρτυριας και επιρροής αλλά δικης μου εσωθεν αναζητησης του Ποιος την Αληθεια Λεγει.
Ενα ευλογο ερωτημα που γενναται ειναι το εξης: Μα καλα, μονον ο Χριστος τα "κανει ολα σωστα" και τον βαφτιζεις Θεο υπερανω ολων; Εδω θα περιοριστω να πω πως και η λεξη Χριστος οπως και η λεξη Ιησους δηλωνουν ποιοτητες/ιδιοτητες και δεν προσωπολατρευεται ο Θεος.
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητη.
Ελενη.
Να πω την αληθεια, οχι, δεν κατανοησα τι θελεις να πεις, αλλα απο την αλλη δεν εισαι προφανως και υποχρεωμενη να αιτιολογησεις την προτιμηση σου, η οποια μαλιστα μπορει να ειναι ιδια και με την δικη μου προτιμηση.
ΔιαγραφήΟμως γιατι δεν ειναι το ιδιο και το αυτο τα παραδειγματα που ανεφερα; Να το πω λιγο διαφορετικα. Σε τι διαφερει ενας μαρτυρας του Ιεχωβα, ενας Πεντηκοστιανος, ενας καθολικος, κοκ απο την στιγμη που ολοι πιστευουν στο Χριστο; Εαν δεν ειναι το ιδιο ολοι, που εντοπιζεται η διαφορα τους; Στο οτι καποιοι εχουν δικαιο και ειναι σωστοι και θα επιβραβευθουν μετα θανατο, ενω οι αλλοι την πατησαν διοτι τους ελαχε ο Ζονκ; Ειναι καποιοι καλυτεροι ανθρωποι και αξιζουν περισσοτερο και αρα ανωτεροι απο τους αλλους;
Τον ιδιο δρομο βαδιζουν ολοι, τον δρομο του μοναχου ή της πιστης. Το ποσο καλα θα προχωρησουν εξαρταται απο τους ιδιους και οχι απο το περιεχομενο της πιστης. Αν τον λες Χριστο ή Ζωροαστρη ή Ζιου Ζιτσου, μικρη σημασια εχει
Αυτα περι Χριστου και Λογου δεν ειναι κατι που διαφωνω. Διαφωνω ισως στο να αναπραγουμε κατι που δεν κατανοουμε. Δεν ειναι ντροπη να λεμε "Δεν ξερω", μαλιστα ειναι σημαντικο να το κανουμε. Εγω το λεω, δεν τα πολυκατανοω, αλλα προσπαθω
Ελ Στοχαστης
Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή,
ΔιαγραφήΝαι, όλοι αυτοι που προανεφερες λένε οτι πιστεύουν στον Χριστό, όπως οι μουσουλμάνοι στον Αλλάχ κοκ. Μα εδω δεν κρινουμε την Πίστη τους, που είναι δικαιωμα τους, αλλά είπα πως δεν εξισώνεται ο τροπος που την εκφράζουν/προβάλλουν/εκδηλώνουν. Πώς εκφράζει ο ισλαμιστής την Αγαπη; Πώς ο Ιεχωβας; Πώς ο Ορθόδοξος; Κι οταν μιλάμε για Αγάπη εννοούμε προς τους πάντες και τα παντα και προς τον ίδιο τον Εαυτο μας. Δηλαδή, λίγη σημασία έχει το όνομα Αυτου που Πιστεύω αν ο τροπος που αντιλαμβανομαι τον Θεο μου δεν με μεταμορφώνει ολακερη σε Αγάπη. Οπότε, δεν έχω εμμονή με δόγματα και με την συστημική κατήχηση. Ενα είναι το Φως. Κι εγώ το ονομαζω Χριστό γιατί αυτό φέγγει πιότερο στα δικα μου ματια.
Αυτοι που τα πολυκατανοούν, μας έχουν αφήσει στην δική μας έρευνα αγαπητέ Στοχαστή, γιατί με μασημένη τροφή δεν δυναμώνει το Πνεύμα. Όπως αντιλαμβανεσαι, ουτε εγώ γνωρίζω. Ψάχνοντας πάω. Συζήτηση κάνουμε στο μέτρο που μπορούμε να "συναντηθουμε".
Ελένη.
Συμφωνώ λοιπον πως εξαρτάται απο εμας τους ίδιους.
ΔιαγραφήΚι εμείς είμαστε αυτοι που επικαλουμαστε και κάνουμε χρηση των Δυνάμεων.
Αρα, πρεπει να είμαστε προσεκτικοί με ποιες Δυνάμεις " παιζουμε και συνδιαλεγομαστε".
Το ίδιο πραγμα είναι να επικαλεστω τον Ιάσωνα που θεραπευει με το να ζητησω τον Αλλάχ που Χαλά;(επιτρεψε μου το παιχνιδι).
Αν ο Λογος έχει την δυναμη να δονεί σε διαφορετικές συχνότητες, τότε οφείλω να ζυγιζω τα λογια μου γιατί φερουν άλλο βαρος στην πραγματικότητα μου.
Επιπλεον, δεν θεωρώ οτι διαφωνουμε επι της ουσίας, που δεν είναι άλλη απο την κατανοηση της Αλήθειας.
Ελένη.
Εχω πολυ καλη αποψη για το εργο του Χορχε Μπουκαι. Το θεωρω εργο φιλοσοφιας για ολους. Εικαζω πως ηταν το αντιθετο του εγωιστης και η φιλοσοφια του εδειξε το δρομο να το ισορροπησει. Σε αυτο το λινκ αναφερεται σε αυτο ακριβως
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://enallaktikidrasi.com/2017/04/na-eisai-egoistis/
Βεβαια, αναφερομαστε κατα βαση σε ανθρωπους του ενος πολου, εξ ου και οι συμβουλες. Εαν αναφερομασταν σε ανθρωπους του αλλου πολου, δεν νομιζω αυτες οι συμβουλες να ηταν χρησιμες, διοτι αυτοι παρα ειναι ατομιστες. Απο την αλλη, σε ενα σημαντικο βαθμο, το να προσπαθεις οντας αγνωστος σε αυτους, να επιχειρησεις νουθετηση ή πειθω ειναι κατα βαση ατοπο, διοτι η απαντηση που θα εισπραξεις, ακομα και αν τα επιχειρηματα σου ειναι ορθα, θα ειναι του τυπου: "Αιντε μωρη ασχετη. Τι ξερεις εσυ; Δεν ξερω εγω και ξερεις εσυ; Τραβα κουρεψου"
Φανταζομαι πως για να υπαρξει "ακουσμα" θα πρεπει να εχει χτιστει μια σχεση εκτιμησης και εμπιστοσυνης
Ελ Στοχαστης
Πολυ σημαντικη η λεξη "ακουσμα-ακουω" αγαπητε Ε.Σ.
ΔιαγραφήΔηλωνει την σιγαση ετερων φωνων για ακροαση και εστιασμενη καθε φορα παρατηρηση.
Το αποσπασμα που μας παρεθεσες ειναι παρμενο απο εναν δρομο. Τον δρομο της Συναντησης(ο τιτλος). Ενω ο εγωισμος καλλιεργει την Αποσταση. Αναγκαια και αυτη για την θεσπιση των οριων για μη αλλοτρίωση του Εγω μου, αλλά παντα καθοριζεται σε σχεση με καποιο σημειο εξω απο εμενα. Αυτο το σημειο ειναι ο αλλος.
Τωοντι ωραιος ο Χορχε.
Μακαρι να συμμετειχε εδω στον Κ.Δ.! Χεχε! Θα ειχε ενδιαφερουσες ψυχαναλυσεις να κανει!
Ελενη.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την υπερήφανη ενσάρκωση των πιο παθογενών χαρακτηριστικών του νεοέλληνα. Είναι ένα ημιμαθές άτομο που ανδρώθηκε στον κομματικό σωλήνα, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν κουράστηκε για τίποτα, δεν πάλεψε για τίποτα, δεν κατέκτησε τίποτα· απλώς θήτευσε στο κατηχητικό της παράταξης, γαλουχήθηκε με τα δόγματα και τον φανατισμό της κλίκας του, και όταν έφτασε η ώρα του, αναδείχθηκε ως αρχηγός της. Την ώρα που άλλοι σπούδαζαν, ξανασπούδαζαν, ταξίδευαν, δούλευαν, έστηναν δουλειές, αποτύγχαναν, ξαναπροσπαθούσαν, πετύχαιναν, μοχθούσαν, αμφισβητούσαν, εξελίσσονταν, και προσέθεταν με χίλια ζόρια και βιώματα ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην πραγματική ζωή, ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωνε εκπροσωπώντας την πιο κλισέ εκδοχή του αδρανούς παρασίτου: Ήταν ο παρατεταμένα έφηβος ιδεαλιστής που, να μωρέ, θα έκανε πολλά πράγματα αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, αλλά δυστυχώς, επειδή δεν είναι και μέχρι να γίνει τέτοιος, θα πορεύεται με τον μόνο τρόπο που θεωρεί αποδεκτό η κουλτούρα της παράταξης. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αφισοκολλήσεις, καταληψούλες, κηρύγματα. Μέχρι που του έλαχε να μας κυβερνήσει. Οπότε και αποφάσισε να μας δείξει πώς γίνονται όλα εκείνα για τα οποία ο ίδιος δεν έχει ιδέα, και για τα οποία άλλοι έχουν φτύσει αίμα όσο εκείνος κοιμόταν. Από μόνη της η ιδέα του να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος από έναν αριστερό κρατιστή που εχθρεύεται τον καπιταλισμό και διακατέχεται από ιδεολογικά ταμπού προηγούμενων αιώνων, είναι αστεία, αντιφατική και προβληματική. Η επίδοση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν προδιαγεγραμμένη, λοιπόν, και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορούσε εύκολα να προβλέψει πόσο καταστροφική θα ήταν, όποια στρατηγική κι αν ακολουθούσε ο πρώτος. Είτε, δηλαδή, παρέμενε πιστός στα βλακώδη ακροαριστερά του φρονήματα είτε πραγματοποιούσε την αναμενόμενη κωλοτούμπα ενώπιον της αμείλικτης πραγματικότητας είτε έκανε και τα δύο (όπως και συνέβη), ήταν προφανές εξαρχής ότι θα αποτύγχανε. Γιατί, αφενός, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός μιας μοσχαναθρεμμένης καπιταλιστικής κοινωνίας είναι αδύνατος (ούτε ο λαός τον θέλει ούτε ο Τσίπρας ήταν σε θέση να τον πετύχει) και, αφετέρου, η επίτευξη της οικονομικής ευημερίας ενός οποιουδήποτε καπιταλιστικού κράτους δεν γίνεται να περατωθεί με επικεφαλής ένα πρόσωπο με το έλλειμμα γνώσης, ικανότητας, εμπειρίας και πρόθεσης του Τσίπρα. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χαράμισε εφτά μήνες για να αποδειχθεί το αυταπόδεικτο, για να εμπεδωθεί το προφανές, για να επαληθευτεί ένα μαθηματικό σχήμα – δεδομένο εξαρχής: Η πρόσθεση μηδενικών θα κάνει πάντοτε μηδέν, όσα κι αν είναι τα μηδενικά. Τα μήλα δεν κάνουν πορτοκαλάδες, τα πορτοκάλια δεν κάνουν μηλόπιτες, η αρρώστια δεν θεραπεύεται από τον γιατρό που αρνείται την ύπαρξή της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνέχεια εδώ. http://www.pesotithes.gr/ο-πιο-αντιπροσωπευτικος-ελληναρας-κα/
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνωνυμε, ειναι προφανες πως ο Τσιπρας, να το πω κομψα, ειναι ενας πολυ μετριος σε ικανοτητα πολιτικος ανδρας. Αυτο το ξερει και ο ιδιος. Δεν το ξερουνε ισως οι γυναικες μεσης ηλικιας που ψηφιζουν με κριτηριο το αν ειναι ωραιος. Που ουτε ωραιος ειναι ο Τσιπρας, αλλα τελοσπαντων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεις ως λαος ομως βρισκουμε χρησιμοτητα σε αυτην την επιλογη. Σκεψου το ως εξης. Στελνεις μπροστα τον χαζοβιολη γνωριζοντας πως θα αποτυχει. Υποχρεωνεις ομως τον απεναντι να εμφανισει ολη του την οργανωση και εντοπιζεις τις αδυναμιες. Probing λεγεται. Ολο το συστημα που εχουν χτισει οι Γερμανοι ειναι της πλακας. Πυργος χτισμενος στην αμμο. Με τους μπροστινους τους, τους οποιους ακομα και αυτος ο Συριζα θα επρεπε ηδη να τους εχει βγαλει απο την σκακιερα.
Δεν λεω πως το καναμε ως λαος γι αυτο, αλλα πως ουδεν κακον αμιγες καλου. Οσον αφορα τα οικονομικα μετρα, παλι θα τα τρωγαμε αφου ειμαστε σε βαρελι διχως πατο. Τι 15 ποντοι, τι 20. Μπορεις να πεις πως το να βγαλεις εναν κλοουν ηταν μια σεβαστη επιλογη. Οταν παιζεις ενα παιχνιδι που χανεις ακομα και αν παιξεις καλα, ειναι μια επιλογη να μην παιζεις και να κανεις τον τρελο.
Βεβαια, στα παντα υπαρχει λυση, μην τρελαινομαστε. Αρκει να μην υποκρινομαστε πως ολα ειναι καλα, ενω δεν ειναι. Αυτο ειναι το χειροτερο
Ελ Στοχαστης
Ας ηταν πατριωτες και αυθεντικοι οι πολιτικοι μας και θα τους βαζαμε και στο Vogue!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα, για την λυση του προβληματος, ετσι οπως γιγαντωθηκε, χρειαζονται πολλοι και δυνατοι λυτες!
Δεν εχει ανελθει το επιπεδο μας απο το επιπεδο του φαινεσθαι, αυτο ειναι γεγονος. Ακομα κρινουμε βασει εικονας, αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μου αρεσαν τα δυσκολα προβληματα, αυρο ειναι το χομπι μου. Δυσκολο προβλημα προς λυση ειναι η υφη, δομη και σχημα του υλικου κοσμου. Αυτο που "γιγαντωθηκε" δεν ειναι δυσκολο προβλημα, απλα δεν μας αρεσει η προφανης λυση. Ας ειμαστε ειλικρινεις
Δεν ειναι δυσκολο το προβλημα του να φτιαξει καποιος αψογο σωμα. Ευκολο ειναι. Απλα δεν γουσταρουμε τον κοπο και την ταλαιπωρια της διατροφης και του γυμναστηριου
Ελ Στοχαστης
Σωστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε ομως να πεισεις το συστημα που τρεφεται με "φαστ-φουντ" να προσφερει ισες ευκαιριες και για "χορτοφαγους" και να γυαλισει τις μηχανες του!
Υφη, δομη και σχημα...; Μιλας για την θεωρια της επιπεδης γης; Δεν το'πιασα...
Ελενη.
Δεν υπαρχουν αλυτα προβληματα, υπαρχουν μη επιθυμητες λυσεις. Τι θα πει "συστημα"; Πού βρισκονται τα γραφεια του και ποιος παιρνει τις αποφασεις; Εαν μου το εμφανισεις, εγω οχι μονο θα στο πεισω αλλα θα το κανω να μας παρακαλαει κιολας, διοτι η εναλλακτικη προταση δεν θα το περιλαμβανει καθολου. Η μεθοδος της αγαπης για να το πεισεις να αλλαξει, ειναι καταδικασμενη σε αποτυχια, διοτι οι φορεις του δεν αντιλαμβανονται την εννοια της αποδοχης αλλα της επικρατησης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟποιος παιζει ομως σε παιχνιδι επικρατησης, νομοτελειακα, αργα ή γρηγορα θα χασει, διοτι καποια στιγμη θα βρεθει καποιος ισχυροτερος. Εξ ορισμου αυτος που παιζει σε παιχνιδι επικρατησης δεν ειναι σοφος, ουτε καν ικανος φιλοσοφος, διοτι εαν ηταν θα γνωριζε το ατοπο του δρομου του. Θα γνωριζε πως οδηγει σε αδιεξοδο. Θα μπορουσε βεβαια καποιος σοφος να παιζει σε παιχνιδι επικρατησης για διαφορους λογους, αλλα αυτο γινεται εμφανες απο την ποιοτητα του παιχνιδιου του και την συμπεριφορα του. Δεν περιμενεις δηλαδη να σου προσφερθει σε αυτην την περιπτωση, δεν περιμενεις να σου δοθει, αλλα εσυ παιρνεις
Η θεωρια της επιπεδης Γης εβαλε το ζητημα στο τραπεζι. Ο υλικος κοσμος ειναι πολυ πιο συνθετος, απο πετρες που γυριζουν γυρω γυρω στο διαστημα, αλλα ταυτοχρονα πολυ πιο ενδιαφερον, καθως η φαινομενικη εξωτερικη του συσταση δεν ειναι παρα μια μορφη αντικατοπτρισμου. Αμεσα δεν μας ενδιαφερει να το λυσουμε, η εργασια μας βρισκεται στον εαυτο μας και αυτο δεν μπορουμε να το πηδηξουμε. Ομως παραμενει ενα προβλημα που με ιντριγκαρει να το κατανοησω και λυσω σαν χομπι. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι μηπως δεν πρεπει
Σε καθε περιπτωση αυτα θα αρχισει να τα παρατηρει ο επιδοξος μυστης μολις αρχισει να αναπτυσσει το επιπεδο της αντιληψης του και καταφερει να υπερβει την ταυτιση του με τον νου του που επιτυγχανεται οταν καταφερει να αποταυτιστει απο καθε λογης ταυτοτητες με τις οποιες εχει μαθει μεγαλωνοντας να οριζει τον εαυτο του
Ελ Στοχαστης
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας και χαρά σας !
Απανωτές διαφορετικές "σπείρες κινήσεως" με έχουν απομακρύνει από την έμορφη παρέα σας, αλλά σε ανύποπτους χρόνους σας παρακολουθώ.
Εύχομαι να έχουμε ένα υπόλοιπο Ευλογημένο Καλοκαίρι !
"Φυσικά".. με κάθε σεβασμό,ας μεταφέρω μια εικονοκινητική σύναψη .
https://1.bp.blogspot.com/-Cul0F3mN3cc/WS8sL4MOJKI/AAAAAAAAAyc/zTb88Oh7CUAaoIqWxHU9qzDKzbJ4HzHkgCEw/s1600/giphy565.gif
να Είμασθε όλοι σε Αρμονική έκφραση..
https://www.youtube.com/watch?v=c8PSo1xTYEQ
Την πρώτη ουσία.. την Αρχή...
σηκώστε με να δώ...
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
Εχεις εν μερει δικιο οσον αφορα το "αορατο συστημα" αφου τελικα εμεις το θεριεψαμε με την ανοχη μας κι εμεις τωρα το γκρεμιζουμε αλλαζοντας(μυαλα)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜονο που δεν ειναι τοσο απλο γιατι αυτοι που κερδιζουν απο την χειραγωγηση του νου παλευουν με καθε μεσο(κι ειναι αληθεια πως ελεγχουν ολα τα "κτιστα" μεσα) να παραμεινει το πεπλο ως εχει ή...να διαλυθει το παν με μερικα "αρμαγεδωνικα" κουμπακια.
Δεν ξερω τι να πω Ε.Σ.
Ειδικα για την επιπεδη Γη, ουτε κατα διανοια!
Τα χομπυ ειναι κι αυτα μερος της εκπαιδευσης μας...
Αγαπητε Λυκιε, αισθητη η απουσια σου απο το 10ο Αναψυκτηριο-Στοχαστηριο. Το καπελακι της φωτογραφιας by the sea, μας κλεινει το ματι για την διαθεση σου! Χαχα :-)
Την καλημερα μου.
Ελενη.
Χμ, δεν είμαι ακόμη σε διακοπές, αλλά έχω μπλέξει σε δουλειές που δεν μου αφήνουν καθόλου χρόνο. Σε λίγες ημέρες ελπίζω να τελειώσω, ώστε να επανέλθω...
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Χεχε! Δεν εννοουσα πραγματικες διακοπες...αλλα ρεπο σιωπής! Σε αναμενουμε Λυκιε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρε αγαπητε μας Ποιητη! Σε ευχαριστουμε!
Κι εσενα σε αναμενουμε!
Ελενη.
Αγαπητέ Ε.Σ. ένας καλός και αξιόπιστος οδηγός για να δοκιμάζεις τις αναζητήσεις σου περί υφής του υλικού πεδίου, είναι το "ότι πάνω και κάτω, ότι μέσα και έξω"! Μέχρι τώρα, για μένα είναι αξιόπιστο και ο λόγος είναι ότι η λογική και οι αισθήσεις μας, είναι τα βασικά εργαλεία που μας δόθηκαν από τον Δημιουργό για να τον κατανοήσουμε. Συνεπώς οι αισθήσεις μας δίνουν μια αξιόπιστη αλλά βασική εικόνα του κόσμου και ο νους μέσω της λογικής, μπορεί να επεκτείνει την αντίληψη σε ευρύτερα πεδία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "σύστημα" δεν είναι τίποτε άλλο, από τον τρόπο που μας έχουν μάθει να συμπεριφερόμαστε. Αυτό όμως δεν είναι μόνο ένα φαινόμενο κοινωνικής εξέλιξης, αλλά και αποτέλεσμα μεθόδευσης από μια ελίτ ομάδα ανθρώπων που έχουν την δύναμη να ορίζουν την πορεία της ανθρώπινης κοινωνίας.
ΛΥΚΙΟΣ.
Ευστοχες οι επισημανσεις σου Λυκιε, ανατροφοδοτουν την συζητηση. "Οπως πανω, ετσι και κατω". Το ρητο αυτο του ερμητισμου νομιζω αποτελει σταθμο στη σκεψη καθε στοχαστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τον ερμητισμο μας ερχεται η αντιληψη πως ο υλικος και ο πνευματικος κοσμος διεπονται απο μια αντιστοιχια και μια συμμετρια, οπως και ο ανθρωπος αποτελει εναν αναλογικο μικροκοσμο του μεγαλου κοσμικου συμπαντος. Πρακτικα μας μιλαει για τα τεσσερα στοιχεια της φυσης, τις 4 αρχες,πως υπαρχουν παντού, αλλα τα λεει με πιο φαντεζί τροπο.
Μας λεει οως καθε τι αποτελειται απο μια μιξη αυτων των στοιχειων. Η γνωση επομενως του μιγματος αποτελει κομβικο στοιχειο, διοτι εαν ξερεις τι σου λειπει, μπορεις να το προσεγγισεις.Επιστρεφουμε παλι στο σταυρο. Σκοπος μας ειναι η φωτιση που επιτυγχανεται μετα την κατανοηση πως και οι δυο πλευρες, και οι δυο πολοι, αποτελουν διαφορετικες οψεις του ιδιου νομισματος, και μετα την κατανοηση επερχεται η κατακτηση των διπολων, νερο-φωτια και αερα-γη, η οποια ξεκλειδωνει την δυνατοτητα της φωτισης.
Χαζευα προσφατα μια ομιλια σε ενα TED, οπου ο τυπος αναφεροταν στην χημεια του σωματικου λιπους και στο πώς αυτο φευγει απο τον οργανισμο οταν προφανως συντρεχουν οι θερμοδυναμικες προυποθεσεις. Σκεφτηκα "Ε,σιγα, με τα νερα θα αποβαλλεται". Και ομως, ισχυριστηκε πως φευγει κατα 85% απο την εκπνοη και 15% ως νερο και εξηγουσε την χημεια πισω απο αυτο. Αυτο με εκανε να αναθεωρησω λιγο την αντιληψη μου για τον υλικο κοσμο.
Γνωριζουμε απο μυστες πως το παιχνιδι στους νοητικους κοσμους παιζεται με τα στοιχεια της φυσης, εξ ου και η ονομασια στοιχειακος κοσμος και στοιχειακα. Ενας μυστης που μπορει να μεταμορφωνεται αναλογως του τι επιθυμει να κανει σε συνδυασμους των τεσσαρων αυτων στοιχειων, ειναι πρακτικα ανικητος στον στοιχειακο κοσμο διοτι μπορει να προταξει αυτο που κερδιζει σε καθε περιπτωση, σαν να παιζει πετρα-ψαλιδι-χαρτι, Αμα του εμφανιστεις με ψαλιδι, σου σκαει μια πετρα και αντε γεια. Αμα του εμφανισθεις ως χαρτι, σου βγαζει ενα ψαλιδι,και καληνυχτα. Αμα του εμφανιστεις ως πετρα, γινεται χαρτι και σε τυλιγει σε μια κολλα χαρτι για πρωινο.
Αρα κατεχει τα τεσσερα στοιχεια, μπορει αυτος να τα μεταχειριζεται κατα βουληση και οχι αυτα να τον παρασερνουν και γνωριζει την δυναμικη και δυνατοτητες τους ωστε να ξερει ποιος συνδυασμος "νικαει" ποιον σε καθε περισταση. Σκεφτομαι λοιπον αν υπαρχει αντιστοιχια με χημικα στοιχεια στον υλικο κοσμο, ποια θα ειναι αυτη. Ενδιαφερον πως ολος ο Κοσμος, το συμπαν αποτελει απλα συνδυασμους που προκυπτουν απο εναν "χορο" αυτων των βασικων στοιχειων.
Πανω σε αυτην την υποθεση εργασιας λοιπον λογικα ο ανθρακας C θα αποτελει το στοιχειο της γης. Τα υπολοιπα που μας μενουν ειναι το αζωτο Ν, το οξυγονο Ο και το υδρογονο Η επειδη νομιζω ειναι πιθανοτερα λογω αφθονιας και πληθους συνδυασμων. Το νερο ξερουμε ολοι ειναι Η20 αρα το νερο ειναι λογικα το υδρογονο, αφου υπερισχυει σε πληθος του οξυγονου που απλα το συμπληρωνει. Ταυτοχρονα το οξυγονο θα αποτελει ως αντιθετο του το στοιχειο της φωτιας, που τσουπ οποτε βρισκει ευκαιρια παει και του κολλαει. Αρα μας μενει για τον αερα το αζωτο Ν οπου φαινομενικα δειχνει να μην κολλαει και πολυ. Α-ζωτο καταρχας σημαινει χωρις ζωη, και το ονομα αυτο του δοθηκε επειδη ειναι ενα ασφυξιογονο στοιχειο, ενω λιγο συνηθεστερα συνανταται ως nitrogen ητοι νιτρογονο (νιτρον+γεννα). Αυτη τελοσπαντων ειναι η αρχικη θεωρια.
Εαν ισχυει λοιπον το οπως πανω ετσι και κατω, θα πρεπει στο παιχνιδι της χημειας οσον αφορα τα στοιχεια αυτα, να συναντουνται αναλογικα οι ιδιες αρχες.
Ελ Στοχαστης
Έτσι είναι αγαπητέ Ε.Σ. η ερμητική φιλοσοφία. Το πρακτικό της μέρος οδηγεί στην Αλχημεία και την αναζήτηση της "φιλοσοφικής λίθου", πράγμα που κατόρθωσαν να "βρουν" ορισμένοι μεγάλοι μύστες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή όμως εδώ μένουμε μόνο στο ...στοχαστικό μέρος, η αλχημεία (που αργότερα εξελίχθηκε στην χημεία χάνοντας το πνευματικό της μέρος, με συνρπεια να εκτραπεί σε λάθος δρόμο), απαιτεί μεγάλη διατριβή με τον ερμητικό εσωτερισμό και την φιλοσοφία. Τότε αρχίζει και η σύμπλευση με την υψηλή μαγεία ή θεουργία.
ΛΥΚΙΟΣ.
...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερι φιλοσοφικης λιθου...
http://autognosia.pblogs.gr/tags/filosofiki-lithos-gr.html
Ελενη.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΠΗΓΑΤΕ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ναι.....φιλοσοφουμε απο τις παραλίες.
ΔιαγραφήΑγαπητε Αρκτουρε,
ΔιαγραφήΧαχα! Μηπως πρεπει να ρωτησουμε το ιδιο και για σενα; Που εισαι εσυ; Σε ποια παραλια;
Σου αφιερωνω ενα τραγουδακι που άκουσα προσφατως και λατρεψα τον ηχο του.
https://youtu.be/0gCEGo8DJK8
Με αγαπη,
Ελενη.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!! ΤΗΑΝΚS!!! ΕΙΜΑΙ ΔΙΣΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΟΥ 3-4 ΤΗ ΜΕΡΑ!!!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!! ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ..... ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Χαχαχα! Καταλαβα...ειτε ετσι ειτε αλλιως, μαυρα ματια θα κανουμε να σε δουμε "Παναγή"!
ΔιαγραφήΧαλάλι σου ομως αγαπητε Αρκτουρε! Με το καλο η εξοδος σου απο την μπανιερα προς καποιον παραθαλασσιο παραδεισο!
Ελένη.
Πολλές φορές νοιωθουμε την ανάγκη μη ύπαρξης. Θελουμε να χαθούμε στα βάθη της αγνωμοσυνης στα βαθη της λήθης στα βάθη της ανυπαρξίας. Ειναι η ανάγκη του επαναπροσδιορισμου η ανάγκη να μηδενισουμε το κοντέρ και να ξεκινήσουμε απο το μηδέν. Το μηδέν σημείο.... Οσα γνωριζαμε μέχρι τωρα επαναξιολογουνται. Ποιός μπορεί πραγματικά να το πράξει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΘΕΩΡΊΑ ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ
Μήπως εννοείς "στα βάθη της άγνοιας" αντί της "αγνωμοσύνης";
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Οπς σωστά απο κεκτημένη ταχύτητα γράφτηκε
ΔιαγραφήΓια να νοιώσεις δυνατός πρέπει να νοιώσεις την αδυναμία των άλλων. Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου πρέπει να νοιώσεις τις δονήσεις των άλλων. Για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου πρέπει να αφεθείς στις επιθυμίες των άλλων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Ποιός είναι ο θεωρητικός αυτής της θεωρίας, αγαπητέ;
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Τι εννοείς ;
ΔιαγραφήΕννοώ ότι δεν γνωρίζω ποια είναι η θεωρία των πάντων που λέει αυτά τα πράγματα. Την θεωρία των χορδών γνωρίζω μόνο, η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται και πολύ με αυτά τα λόγια.
ΔιαγραφήΟπότε θα ήθελα να γνωρίσω ποιός εξέφρασε αυτή την θεωρία και τι ακριβώς λέει.
ΛΥΚΙΟΣ.
Και τωρα η μπάλα στον στοχαστή ο οποίος δίνει πάσα στην Ελένη πάει δοκάρι ξαναπαίρνει την μπαλα ο στοχαστής σουτάρει και γκολ......
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεωρία των Παντων ή αλλιως θεωρια-Μ των Υπερ-Χορδων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σκεφτουμε οτι ολα(και ολοι) συνδεονται με μια λεπτη αορατη Χορδη τοτε, οπως λενε οι συγχρονοι φυσικοι, η Υλη και οι Δυναμεις ενοποιουνται σε μια φυσικη υπαρξη/οντοτητα.
Η επαναξιολογηση λοιπον που αναφερει ο ανωνυμος σχολιαστης παραπανω, εχει να κανει με την Ταλαντευση μας θα ελεγα εγω, προς πασα κατευθυνση και κραδασμο για καλυτερη κατανοηση αυτου που Ειναι.
Πριν λιγες μερες επεσε στα χερια μου η "Επιστημη του Μεγαλουργειν" του Wallace Wattles και με εντυπωσιασε η αναφορα του σε αυτο το Στοιχειο Δυναμης που, οπως το αναλυει, μοιαζει να ειναι αυτο το περιβοητο και περιζητητο ¨σωματιδιο" του Θεου...
Εψαχνα ενα λινκ για παραπομπη-μεταφραση στην Ελληνικη Γλωσσα(για τους αναγνωστες του Κ.Δ. που δεν το εχουν διαβασει και ισως ενδιαφερονται), μια και εχει εντελως διαφορετικη δονηση το κειμενο στα Ελληνικα, αλλά ματαια. Θα δωσω την αγγλικη εκδοχη εδω: http://www.psitek.net/pages/PsiTek-the-science-of-being-great-1.html#gsc.tab=0
αλλά αντεγραψα απο την ελληνικη εκδοχη που εχω μερικα σκορπια σημεια...
[Ας μην με "μαλωσεις" Λυκιε για την αναπαραγωγη δουλειας άλλων στοχαστων, αλλά το βρηκα σπουδαιο σαν αναγνωσμα...]
Κεφάλαιο 4/Η διανοια του Θεου
Υπαρχει μια Κοσμικη Νοημοσυνη που βρισκεται μεσα στα παντα και διαπερνα τα παντα. Αυτη ειναι η μία και πραγματικη ουσια. Απο αυτην προχωρουν τα παντα. Ειναι Νοημων Υλη ή Νοητικο Υλικο. Ειναι Θεος. Όπου δεν υπαρχει υλη, δεν μπορει να υπαρξει νοημοσυνη. Όπου υπαρχει σκεψη, πρεπει να υπαρχει και υλη που σκεφτεται.
Η σκεψη δεν μπορει να ειναι λειτουργια, γιατι η λειτουργια ειναι κινηση και ειναι αδιανοητο η απλη κινηση να σκεφτεται. Η σκεψη δεν μπορει να ειναι δονηση, γιατι η δονηση ειναι κινηση και κανείς δεν μπορει να σκεφτει οτι η κινηση πρεπει να εχει νοηση. Η κινηση δεν ειναι τιποτε αλλο απο κινηση της υλης. Εαν εμπεριεχει νοημοσυνη, αυτη πρεπει να ανηκει στην υλη και οχι στην κινηση. Η σκεψη δεν μπορει να ειναι το αποτελσμα κινησεων μεσα στον εγκεφαλο. Εαν η σκεψη βρισκεται στον εγκεφαλο, πρεπει να βρισκεται στην υλη του εγκεφαλου και οχι στις κινησεις που κανει η υλη του εγκεφαλου.
Η σκεψη ομως, δεν βρισκεται στην υλη του εγκεφαλου, γιατι η υλη του εγκεφαλου, χωρις ζωη, δεν εχει κανενος ειδους νοημοσυνη και ειναι νεκρη. Η σκεψη βρισκεται στο στοιχειο «ζωη» που ζωντανευει τον εγκεφαλο, στην πνευματικη υλη που ειναι ο αληθινος ανθρωπος. Ο εγκεφαλος δεν σκεφτεται. Ο ανθρωπος σκεφτεται και εκφραζει την σκεψη του μεσω του εγκεφαλου.
Υπαρχει μια πνευματικη υλη που σκεφτεται. Καθως η πνευματικη υλη του ανθρωπου διαποτιζει το σωμα του και σκεφτεται και γνωριζει μεσα στο σωμα, ετσι και η Πρωταρχικη Πνευματικη Ύλη, ο Θεος, διαποτιζει ολη τη Φυση και σκεφτεται και γνωριζει μεσα στη Φυση. Η Φυση ειναι εξισου ευφυής με τον ανθρωπο και γνωριζει περισσοτερα απο τον ανθρωπο. Η Φυση γνωριζει τα παντα. Ο Νους των Παντων βρισκεται σε επαφη με ολα τα πραγματα εξ αρχης και περιεχει ολη την γνωση.
Οι θεοπνευστες αληθειες που αντεληφθη ο ανθρωπος ειναι σκεψεις που κρατα στο μυαλο του. Εαν δεν ηταν σκεψεις, οι ανθρωποι δεν θα μπορουσαν να τις αντιληφθουν, γιατι δεν θα ειχαν πραγματικη υποσταση και δεν θα μπορουσαν να υπαρξουν σαν σκεψεις, χωρις να υπαρχει ενα μυαλο μεσα στο οποιο να υπαρχουν. Και το μυαλο δεν μπορει να ειναι τιποτε αλλο απο μια υλη που σκεφτεται.
Ο ανθρωπος ειναι σκεπτομενη υλη, ενα κομματι της Κοσμικης Υλης, αλλά ο ανθρωπος ειναι περιορισμενος, ενω η Κοσμικη Νοημοσυνη απο την οποια ξεπροβαλε ειναι απεριοριστη.
Κεφάλαιο 7/Η ατομική οπτικη γωνια
Δεν υπαρχουν «κακοι» ή «φαυλοι» ανθρωποι. Υπαρχουν πολυ καλοι ανθρωποι που εχουν ξεφυγει απο τον σωστο δρομο, αλλά δεν χρειαζεται ουτε να τους καταδικασουμε, ουτε να τους τιμωρησουμε. Το μονο που χρειαζονται ειναι επαναφορα στον σωστο δρομο. Μολις αντιληφθουμε αυτο το γεγονος και φθασουμε σε αυτην την οπτικη γωνια,χανουμε καθε επιθυμια να βρισκουμε ψεγαδια στους ανθρωπους, να τους κρινουμε, να τους επικρινουμε ή να τους καταδικαζουμε. Τους βλεπουμε ως τελειες υπαρξεις που εξελισσονται για να ολοκληρωθουν.
Κεφαλαιο 9/Ταυτιση
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο επομενο βημα ειναι να συνειδητοποιησεις και να αποδεχθεις πληρως το γεγονος οτι το Στοιχειο Δυναμης μεσα σου ειναι ο ιδιος ο Θεος. Πρεπει συνειδητα να ταυτισεις τον εαυτο σου με τον Ύψιστο. Υπαρχει μια υλη, η πηγη των παντων, και αυτη η υλη εχει μεσα της τη δυναμη που δημιουργει τα παντα. Όλη η δυναμη περιεχεται σε αυτην. Αυτη η υλη ειναι ενσυνειδητη και σκεπτεται. Ενεργει με τελεια κατανοηση και νοημοσυνη. Ξερεις οτι ετσι ειναι, γιατι ξερεις οτι και υλη υπαρχει και η συνειδηση υπαρχει, και οτι πρεπει να ειναι η υλη εκεινο που διαθετει συνειδηση. Ο ανθρωπος ειναι ενσυνειδητος και σκεπτεται. Ο ανθρωπος ειναι υλη, αλλιως δεν ειναι τιποτε και δεν υπαρχει καν. Εαν ο ανθρωπος ειναι υλη, και σκεπτεται και ειναι ενσυνειδητος, τοτε υπαρχει.
Ενσυνειδητη Υλη. Ειναι αδιανοητο το γεγονος οτι μπορει να υπαρχουν περισσοτερες απο μια Ενσυνειδητες Υλες, επομενως ο ανθρωπος ειναι η αρχεγονη υλη, η πηγη της ζωης και δυναμη ενσωματωμενη σε φυσικη μορφη. Ο ανθρωπος δεν μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο τον Θεο. Η νοημοσυνη ειναι μια και ειναι ιδια παντου. Δεν μπορει να υπαρχει αλλο ειδος νοημοσυνης μεσα στον Θεο και αλλο ειδος νοημοσυνης μεσα στον ανθρωπο. Η νοημοσυνη μπορει να βρισκεται μονο σε νοημονα υλη και η Νοημων Ύλη ειναι Θεος.
Ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος απο την ιδια υλη που ειναι και ο Θεος. Επομενως, ολα τα χαρισματα, οι δυναμεις και οι δυνατοτητες του Θεου βρισκονται και στον ανθρωπο. Οχι μονο σε μερικους εξαιρετικους ανθρωπους, αλλά στον καθενα. Το Στοιχειο Δυναμης στον ανθρωπο ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος, και ο ανθρωπος αυτος καθ’αυτος ειναι Θεος. Αλλά, ενω ο ανθρωπος ειναι Αρχεγονη Υλη και εχει μεσα του ολη τη δυναμη και ολες τις δυνατοτητες, η συνείδησή του ειναι περιορισμενη. Δεν γνωριζει ολα οσα υπαρχουν, επομενως ειναι επιρρεπης σε παρεκτροπες και λαθη. Για να σωσει τον εαυτο του απο αυτα, πρεπει να συνδεσει τον νου του με τον νου που βρισκεται εξω απο αυτον, που γνωριζει τα παντα. Πρεπει ενσυνειδητα να γινει ενα με τον Θεο.
Υπαρχει ενας Νους που τον περιβαλλει απο καθε μερια, σε αποσταση αναπνοης, πιο κοντα απο τα χερια και τα ποδια του. Και μεσα σε αυτον τον Νου υπαρχει η μνημη ολων οσων εχουν συμβει απο καταβολης κοσμου, απο τις μεγαλυτερες καταστροφες στην προϊστορικη εποχη, μεχρι την πτωση ενος σπουργιτιου σημερα. Ο ανθρωπος ειναι απο την ιδια ακριβως υλη με αυτον τον Νου. Εχει προελθει απο αυτον και μπορει να ταυτιστει μαζι του, εχοντας την δυνατοτητα να μαθει ολα οσα εκεινος γνωριζει.
Κεφαλαιο 10/Εξιδανικευση
...μια σκεψη που διατηρειται ως σκεπτο-μορφη ειναι κατι το πραγματικο, ειναι μια μορφη και εχει υπαρξη, παρολο που εσυ δεν μπορεις να την δεις. Εσωτερικα παιρνεις την μορφη εκεινη, την οποια ο ιδιος σκεφτεσαι για τον εαυτο σου, και περιβαλλεις τον εαυτο σου με τις αορατες μορφες εκεινων των πραγματων μετα οποια συνδεεσαι στις σκεψεις σου.
Εαν επιθυμεις ενα πραγμα, σχηματισε την εικονα του καθαρα και κρατησε την σταθερα στο μυαλο σου, μεχρι να γινει μια συγκεκριμενη σκεπτομορφη, και ΕΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, το πραγμα που επιθυμεις θα ελθει σε εσενα σε υλικη μορφη.
Κεφαλαιο 11/Πραγματοποιηση
Οταν εχεις σχηματισει τη σκεψη, εσωτερικα εισαι ηδη εκεινο που θελεις να εισαι. Υστερα πρεπει και εξωτερικα να γινεις εκεινο που θελεις να εισαι.
Ο μονος τροπος να αναπτυξεις αντιληψη της αληθειας στα Μεγαλα πραγματα, ειναι να εμπιστευεσαι απολυτα την δικη σου αντιληψη στα μικρα πραγματα.
Κεφλαιο 13/Σκεψη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μεγαλείο επιτυγχανεται μονο οταν συνεχως κάνεις «μεγαλες» σκεψεις. Κανενας ανθρωπος δεν γινεται Μεγας εξωτερικα, εαν δεν ειναι Μεγας εσωτερικα. Και κανενας δεν μπορει να ειναι Μεγας εσωτερικα, μεχρι να σκεφθει μεγαλειωδως.....Δεν αναπτυσσεσαι πνευματικα με αυτα που διαβαζεις, αλλά με αυτα που σκεφτεσαι οταν τα διαβαζεις.....Αναλογισου οτι αυτος ειναι κοσμος του Θεου και οτι ειναι ο καλυτερος κοσμος απο ολους τους κοσμους που θα μπορουσαν να υπαρχουν. Οτι εχει φτασει μεχρι αυτο το σημειο ολοκληρωσης με τις διαδικασιες της οργανικης, κοινωνικης και βιομηχανικης εξελιξης και οτι προχωρα προς μια περαιτερω ολοκληρωση και αρμονια. Αναλογισου οτι υπαρχει ενα μεγαλο, τελειο, νοημον Στοιχειο Ζωης και Δυναμης που προκαλει ολα τα φαινομενα αλλαγης του κοσμου....Υστερα σκεψου την υπεροχη αληθεια οτι αυτη η μεγαλη Νοημοσυνη βρισκεται μεσα σου, ειναι η δικη σου νοημοσυνη. Ειναι ενα Εσωτερικο Φως που σε σπρωχνει προς το σωστο και το καλυτερο, την μεγιστη πραξη και την ανωτερη ευτυχια. Ειναι το Στοιχειο Δυναμης μεσα σου που σου δινει καθε υπαρκτη ικανοτητα και διανοια.
Κεφαλαιο 14/Δραστηριοτητα στο σπιτι
Μην σκεφτεσαι απλως οτι θα γινεις Μεγας, σκεψου οτι εισαι ηδη Μεγας. Μην σκεφτεσαι οτι θα αρχισεις να ενεργεις κατα μεγα τροπο καποια στιγμη στο μελλον, αρχισε τωρα. Μην σκεφτεσαι οτι θα αρχισεις να ενεργεις με μεγα τροπο οταν βρεθεις σε διαφορετικο περιβαλλον, ενεργησε κατα μεγα τροπο εκει που βρισκεσαι τωρα...Φερσου στους αχαριστους και τους κακους με μεγαλη κατανοηση, ακριβως οπως κανει ο Θεος. Μη μιλας για την μεγαλοσυνη σου. Στην πραγματικοτητα, σε ο,τι αφορα την ζωικη σου υπαρξη, δεν εισαι πιο μεγαλειωδης απο τους γυρω σου. Μπορει να εχεις μπει σε εναν τροπο ζωης και σκεψης τον οποιο εκεινοι δεν εχουν ανακαλυψει ακομα, αλλά ειναι τελειοι στο δικο τους επιπεδο σκεψης και ενεργειας. Δεν δικαιουσαι ειδικες τιμες ή ανταμοιβη για την μεγαλοσυνη σου. Εισαι ενας Θεος αλλά και περιβαλλεσαι απο θεους...Ο Μεγας ανθρωπος σεβεται τον εαυτο του, εξυπηρετει και βοηθα αλλά δεν φθανει τα ορια της δουλοπρεπειας. Δεν μπορεις να βοηθησεις την οικογένειά σου μετατρεπομενος σε σκλαβο τους ή κανοντας πραγματα που θα πρεπει να κανουν οι ιδιοι για τον εαυτο τους...Ιδανικος κοσμος δεν ειναι εκεινος στον οποιο υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που τους φροντιζουν αλλοι ανθρωποι. Ειναι ενας κοσμος που ο καθενας φροντιζει τον εαυτο του...Μην υποδουλωνεσαι σε κανεναν αλλον, αλλά προσεχε να μην υποδουλωνεις κι εσυ κανεναν στην δικη σου αντιληψη του τι ειναι σωστο.
Κεφαλαιο 16/Περισσοτερα για σκεψη
Για να σκεφτεσαι μεγαλα πραγματα, πρεπει να εισαι απολυτα ειλικρινης, και για να εισαι απολυτα ειλικρινης πρεπει να γνωριζεις οτι οι προθεσεις σου ειναι σωστες.....
Πρεπει να παψεις να βλεπεις τα ανθρωπινα λαθη και να αρχισεις να βλεπεις τις επιτυχιες, να παψεις να βλεπεις ψεγαδια και να βλεπεις αρετες. Δεν μπορεις πλεον να βλεπεις τους ανδρες και τις γυναικες σαν κατεστραμενες υπαρξεις που κατεβαινουν στην κολαση. Πρεπει να φθασεις στο σημειο να τους βλεπεις σαν λαμπερες ψυχες που ανεβαινουν στον ουρανο. Αυτο θα χρειαστει καποια ασκηση της δυναμης της θελησεως, αλλά, αυτη ειναι η σωστη χρηση της βουλησης:να αποφασιζεις τι και πως θα σκεφθεις. Η λειτουργια της βουλησης ειναι να κατευθυνει την σκεψη.
Κεφαλαιο 17/Μια αποψη για την εξελιξη
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα θυμομαστε οτι αυτος δεν ειναι ενας κακος κοσμος, αλλά ενας καλος κοσμος σε διαδικασια εξελιξης.
«Ειναι ο Θεος εκεινος που δουλευει μεσα σου, κατα τη βουληση Του και τις αγαθες προθεσεις Του», λεει ο Αποστολος Παυλος. Απο την μερα που εμφανιστηκε ο πρωτος ανθρωπος, ο Θεος αρχισε να εργαζεται μεσα στους ανθρωπους, βαζοντας ολο και περισσοτερο απο τον εαυτο Του μεσα σε καθε επερχομενη γενεα...Ο Θεος επιθυμουσε να εκφραστει, να ζησει με μορφη μεσω της οποιας θα μπορουσε να εκφραστει στο υψηλοτατο ηθικο και πνευματικο επιπεδο. Ο Θεος ηθελε να αναπτυξει μια μορφη, με την οποια θα μπορουσε να ζησει ως Θεος και να εκδηλωνεται ως Θεος. Αυτος ηταν ο σκοπος της εξελικτικης δυναμης. Και αυτο, εξελισσοντας τον εγκεφαλο του ανθρωπου, μεχρι να φθασει στο σημειο να μπορει να εκφραζει πληρως την αγαπη και δικαιοσυνη του Θεου. Και δεν εχουμε φθασει ακομα στο τελος.
Πριν αποπειραθω να κανω κινηση στο δευτερο δοκαρι, ανωνυμε, ας κανουμε μια εισαγωγη σε οσα ξερουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχας αγαπητε Λυκιε, η Θεωρια των παντων ειναι μια επιστημονικη θεωρια που προσπαθει να εξηγησει το συμπαν και ο φιλος απλα επελεξε αυτην την ονομασια για ψευδωνυμο. Δεν αντιλεγω πως οι λογοι που οδηγησαν σε μια τετοια αναγκη ειναι καθαρα φιλοσοφικοι, απο την εννοια πως ολοι καποια στιγμη αντιληφθηκαν, λιγοτερο ή περισσοτερο, πως το ειχαν παρακανει με την παραγωγη επιστημονικων θεωριων και καπου θα επρεπε να το "μαζεψουν" λιγο. Κοινως εβγαινε ο καθενας και ελεγε την μπουρδα του που ισχυε μονο σε καποιες συνθηκες, οποτε ο κοσμος ζητησε να μπει ενα στοπ και αρχισαμε να αναζηταμε μια θεωρια για ολα.
Δεν μπορει δηλαδη να λεμε σημερα πως το ηλεκτρονιο ειναι σωματιδιο υλης, αυριο ειναι πιθανοτητα, μεθαυριο νεφος, μετα σημειο, μετα κατι αλλο. Φυσικο ειναι να πει ο αλλος: "Ρε δεν πατε να κουρευτειτε ολοι μαζι; Στην τυχη τα πετατε;" Ειναι σαν να θελουμε να παμε απο Αθηνα στη Θεσσαλονικη και να καθομαστε στα στενα σε καθε πολη και να λεμε στο καθενα :"Χμ, αριστερα ή δεξια;" Οι επιστημονες σημερα ειναι μεγαλα παιδια που αντι να πειραματιζονται με lego, πειραματιζονται με θεωριες. Εμεις τι φταιμε να μας ζαλιζουν με το παραμικρο. Οφειλεις να βασιστεις σε κατι που ηδη γνωριζεις, αν θες να φτασεις στην Θεσσαλονικη πριν περασουν κατι μηνες.
Η θεωρια των παντων μπορει να θεωρειται προς το παρον η M-θεωρια (στην οποια φαινεται να ανηκει και η θεωρια των χορδων) αλλα δεν ειναι αυτη που συγκινει και εμπνεει τον κοσμο στον να την επιλεγει για ψευδωνυμο. Η θεωρια των παντων ειναι αυτη που θα καταφερει να ενωσει τον υλικο και τον πνευματικο κοσμο σε μια θεωρια. Ειναι η θεωρια για τα παντα. Προφανως θα συνδεει την υλη με το νου και την συνειδηση και τις ανωτερες διαστασεις. Ειναι παντως ενα βημα προς αυτην την κατευθυνση.
Ελενη, θα διαβασω αργοτερα το λινκ στα αγγλικα διοτι το ελληνικο αποσπασμα δεν με συγκινησε. Το βρηκα ενα ολιγον τι βαρετο συνονθυλευμα απο διασπαρτες φιλοσοφικες και επιστημονικες (;) ρησεις. Θα επιχειρησω καποια στιγμη στο αγγλικο να αντλησω το τι θελει να πει και το μπλεκει με 67 κιλα δογμα. Δεν φταιει παντως η μεταφραση στο οτι "χανει", ο συγγραφεας φταιει που δυσκολευεται να βαλει σε μια ταξη και σειρα την σκεψη του. Δεν διατυπωνεις θεση με βαθυστοχαστα(sic) ρητα. Να ητανε τουλαχιστον σωστα θα ελεγα "να παει στο διαολο".
ΕΣ
Καταρχας, αν και ειναι απο τα ελαφρυτερα, τι θα πει η επιστημη του μεγαλουργειν ή για την ακριβεια "η επιστημη του να εισαι σπουδαιος" ρε μεγαλε; Ποιο κριτηριο τηρεις για να δικαιολογεις την χρηση της λεξης επιστημης; Του οτι η λεξη "επιστημη" ακουγεται "γουαου" στα μυαλα των πολλων ή του οτι ειναι "κουλ"; Αμα ειναι ετσι που ειναι η σχολη που εχει ανοιξει και παραγει μαζικα σπουδαιους και.. Μέγες; Και αφηνω καταμερος το τι θεωρει ως σπουδαιο γιατι εκει θα ταχει κανει μανταρα. Οταν ολος ο τιτλος ειναι λαθος, σιγουρα δεν ξεκινας καλα. Ο σωστος θα ηταν "Η τεχνη του μεγαλουργειν" και η μεταφραση το βοηθα αντι να το κανει να χανει. Στα αγγλικα ειναι χειροτερο. Αλλα ας πουμε πως τον τιτλο τον εβαλε ο εκδοτης για να πουλησει ή ας κανουμε τα στραβα ματια.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Για να νοιώσεις δυνατός πρέπει να νοιώσεις την αδυναμία των άλλων. "
Για να νιωσεις και να εισαι δυνατος, δεν χρειαζεσαι τους αλλους. Οι αλλοι βοηθουν να ειναι ευκολοτερη η διακριση, αλλα δεν ειναι απαραιτητοι. Θα ελεγα πως αυτο ειναι ενα προσωρινο "φιξακι" ψευδαισθησης δυναμης. Νιωθω δυνατος διαμεσου της αδυναμιας του αλλου οταν μου την παραχωρεσει. Εαν αυριο δεν μου την παραχωρεσει, τι χαμπαρια μαστορα; Θα τον δειρω μηπως για να του την παρω με την βια; Αρα η δυναμη που νομιζα πως ειχα, ηταν επιπλαστη και οχι πραγματικη. Θα ελεγα ωστοσο, πως "Προτου νιωσεις δυνατος, πρεπει να εχεις νιωσει την αδυναμια των αλλων" με την εννοια πως εχεις χρησιμοποιησει ενσυναισθηση και εχεις υπαρξει ή εχεις βιωσει την θεση του αδυνατου
"Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου πρέπει να νοιώσεις τις δονήσεις των άλλων."
Πώς; Δεν βλεπω καποιο τροπο να ισχυει αυτο. Σκεψου ενα παραδειγμα (φανταστικο) και πες μας οπου να συμβαινει αυτο. Θα ελεγα "Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου, πρεπει πρωτα να βιωσεις ειλικρινα τα αποτελεσματα που προκυπτουν απο αυτες"
"Για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου πρέπει να αφεθείς στις επιθυμίες των άλλων."
Το σιγουρο ειναι πως ΔΕΝ πρεπει να αφεθεις ακριτα στις επιθυμιες των αλλων. Θα ελεγα πως "Πρεπει να γνωριζεις συνειδητα, πού και πότε προσφερεις τις υπηρεσιες σου". Δεν ειναι σημαδι σοφιας αυτο το ρητο που ανεφερες, διοτι υπαρχουν συνθηκες που πρεπει να τηρουνται. Εαν εγω ξερω καρατε δεν σημαινει πως πρεπει να κατσω να διδασκω τον καθενα. Καποιες ικανοτητες δεν πρεπει να προσφερονται ελαφρα την καρδια στον οποιοδηποτε τις ζηταει χωρις να ξερουμε πχ γιατι τις ζηταει και τη χρηση σκοπευει να κανει. Εαν εγω ξερω να φτιαχνω πυρηνικες βομβες, να αρχισω να φτιαχνω στον καθενα που μου ζηταει και απο μια;
Ελ Στοχαστης
ΥΓ.Λυκιε,μπορεις να μας βγαλεις (δοκιμαστικα και αν χρειαστει την επαναφερεις) την εγκριση; διοτι απο κινητο δυσχεραινει αρκετα
Λυπάμαι που σας έβαλα στην διαδικασία να αναρωτιέστε για την σύνδεση του ΨΕΥΔΩΝΎΜΟΥ μου (ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) με τις ελεύθερες προς στιγμήν σκέψεις μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ρήσεις είναι τελείως προσωπικές μέσα απο βιώματα μου και την εως τώρα πορεία μου και το ψευδώνυμο είναι και αυτό φευγαλέα επιλογή. Ο στοχαστής έπιασε ακριβώς των νόημα της επιλογής μου!
Εγκρίνω κι επαυξάνω, αγαπητέ Ε.Σ. Θαυμάζω επίσης την προθυμία σου να αναλύεις οτιδήποτε γράφει ο καθένας. Εγώ έχω κουραστεί να το κάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωρίζω την θεωρία των χορδών και τις παράγωγές της. Ωστόσο η θεωρία των πάντων όπως μας την εξέθεσε με την παραπομπή της η αγαπητή μας Ελένη, μάλλον με απογοήτευσε.
Πρόκειται για κοπτοραπτική φιλοσοφημάτων και δογματισμών (όχι λαθεμένων βέβαια), που αποδίδεται με ένα κουραστικό λογίδριο, με τρόπο που σηκώνει πολύ αμφισβήτηση διότι είναι κακοδιατυπωμένα. Δεν κομίζει κανέναν νεοτερισμό για να ονομάζεται "θεωρία". Όλα αυτά είναι ήδη γνωστά και χιλιοειπωμένα από την αρχαιότητα.
Τέλος πάντων, όντως ο ανώνυμος δεν αναφέρθηκε σε αυτή την θεωρία, αλλά την επέλεξε ως ψευδώνυμο και δεν θα το κρίνω.
Αγαπητέ-ή "θεωρία των πάντων", σε προτρέπω στην αναθεώρηση των ρητών που εξάγονται από την πείρα της ζωής σου και την εμπλούτισή τους με όσα είπε ο Ελεύθερος Στοχαστής!
ΛΥΚΙΟΣ.
Γιατί πρέπει να αναθεωρήσω κάτι που μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα; Δεν είναι απαραίτητο πάντα να μπαίνουμε σε αναλύσεις επί των αναλύσεων για να βγάζουμε ομαδικά πορίσματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά! Μην αναθεωρήσεις τίποτα! Δεν χρειάζεται να αναλύουμε τίποτε! Γράφει εσύ ότι θέλεις αυθορμήτως και εμείς δεν θα τα σχολιάζουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Αγαπητέ Ε.Σ., δυστυχώς δεν γίνεται να αφήσω ανοιχτά τα σχόλια, παρότι γνωρίζω ότι δυσκολεύουν την διαδικασία. Μόλις τα άφησα για λίγο, ο γνωστός ψυχοπαθής που μαίνεται στον χώρο μας, βρήκε την ευκαιρία να κάνει επίδειξη της μωρίας και των κόμπλεξ που τον βασανίζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Χμ... Επιστημη και Τεχνη...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://stavmanr.wordpress.com/2009/02/24/επιστήμη/amp/
Δεν θα κολλησουμε στον τιτλο. Βεβαιως ομως να "κολλησουμε", με την καλη την εννοια, στην ουσια.
Αναλαφρο ειναι Ε.Σ, απλο και ευληπτο για καλοκαιρακι. Αυτο δεν το κανει λιγοτερο "αξιο" στο μηνυμα που κομιζει.
Σε πολλα σημεια, σταματησα κι εγω, μονολογωντας: "Πόθεν προκυπτει αυτο;" Σε βαζει να σκεφτεις και να συνδεσεις τα φαινομενικα ασυνδετα(αν συνδεονται). Ηρθε και η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ στην παρεα και ετσι προεκυψε η προσπαθεια ενωσης του Νοητου με το Υλικο. Και μου θυμισε τον Wattles στο Κεφαλαιο 4.
Πώς θα γινει "παιχνιδι" χωρις μπαλα αλλωστε;
Ναι, οσα αναφερει ο συγγραφεας σαν κεντρικες ιδεες-συμβουλες ειναι χιλιοειπωμένα και δη με πλειστους τροπους, αλλά με αυτο το σκεπτικο, δεν εχει νοημα να μιλαμε για τιποτε, εκτος αν προκειται για καινοτομια!
Επειδη γραφεις απο κινητο και θελεις οπως καταλαβαινω να βλεπεις τι ειπες στην προηγουμενη σου παραγραφο πριν περασεις στην επομενη(γραφεις και πολλα, ευτυχως για μας), ειναι πολυ ευκολο να γραφεις στο notepad του smartphone σου και απο εκει αντιγραφη-επικολληση στα σχολια. Με αυτον τον τροπο εχεις παντα ευκολοπροσβασιμα τα γραφομενα μεχρι να τα ανεβασει ο Λυκιος.
Ελενη.
Καλό το tip για όποιον θέλει να βλέπει τι έχει γράψει. Από μεριάς μου, προσπαθώ να παρακολουθώ τακτικά τα σχόλια ώστε να τα ελευθερώνω. Όπως διαπιστώσατε (αν προλάβατε πριν τα διαγράψω), δοκίμασα να ελευθερώσω τα σχόλια μετά την έκκληση του Ε.Σ. και αμέσως ο χώρος γέμισε με υβριστικά σχόλια από το νοσηρό μυαλό του ταλαίπωρου ανθρώπου.
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Το ειδαμε αγαπητε Λυκιε. Ηταν αναμενομενο.
ΔιαγραφήΜια καλη κινηση επισης για αυτον που γραφει στο σημειωματαριο και θελει να θυμηθει τι εχει ειπωθει στην ροη του καταχθονιου...ειναι το κουμπακι(συνηθως βρισκεται κατω δεξια ή αριστερα) που ανοιγει μαζι σε σμίκρυνση ολα τα τελευταια ανοιγμενα παραθυρα του κινητου και ετσι το μπρος πισω απο τις σημειωσεις στο chrome ή οπου αλλου γινεται χωρις πολλα μπες-βγες με τον κλασσικο τροπο. Τωρα αυτο δεν ξερω ποσο κατανοητο εγινε...Χρειαζεται demonstration ισως.
Επίσης πολύ καλό tip, αγαπητή Ελένη! Η εμπειρία σου δεν κρύβεται και διαμοιράζεται...
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Καταρχας, η ετυμολογικη σημασια της λεξης επιστημης σημαινει επι-ισταμαι, στεκομαι επι. Το να στεκεσαι εχει τεραστια σημασια, εξ ου και το γνωστο "στωμεν καλως" απο την χριστιανικη μας παραδοση που ειπε ο αρχαγγελος Μιχαηλ ωστε να βαλει φρενο στην "πτωση" των αγγελων, σαν να τους λεει "Βαστατε ωρε παληκαρια, κρατηθειτε γερα, μην πεσουμε παρακατω". Το προθεμα επι- δηλωνει επι αυτου, επι τουτου, επι-βλεπω,παρατηρω,και κατ επεκταση νοηματικα αρχιζω να γνωριζω. Αρα η επιστημη δηλωνει μια οργανωμενη προσπαθεια επι+ισταμαι. Αρα οσον αφορα τα μαθηματικα, η πειστημη των μαθηματικων σημαινει πως θα προσπαθησουμε να τα μαθουμε με τον τροπο που οριζει το προθεμα επι-. Δεν θα μπεις μεσα στα μαθηματικα, ουτε θα κατσεις απο κατω(υφιστημη), ουτε θα κατσεις παραδιπλα (παριστημη) αλλα θα τα περιτριγυρισεις, θα τα μελετησεις, θα τα παρατηρησεις, θα τα καταγραψεις, θα τα μετρησεις, θα τους γινεις στενος κορσες,τσιμπουρι ατελειωτο,δεν θα τα αφησεις σε χλωρο κλαρι, και με αυτον τον τροπο θα αρχισεις να τα μαθαινεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτη η οργανωμενη προσπαθεια αποκτησης της γνωσης λοιπον που ονομαζουμε επιστημη, εχουμε συναποφασισει σαν ανθρωποτητα να χρησιμοποιειται οταν ικανοποιουνται καποια κριτηρια, εαν αυτα δεν τηρουνται δεν μπορεις να χρησιμοποιεις την λεξη, σαν ενα trademark(εμπορικο σημα) ενα πραγμα. Δεν μπορω εγω να ειμαι τυραννος στην χωρα μου και να ονομαζω το πολιτευμα της χωρας ως δημοκρατια, υπαρχουν και καποια ορια, μην το ξεφτιλισουμε τελειως. Στην ξεφτιλα λοιπον πρεπει να υπαρχει ενα προσχημα δημοκρατιας, πχ εκλογες. Αντιστοιχα, στην επιστημη υπαρχουν καποια συγκεκριμενα κριτηρια, μην τα αναφερουμε τωρα, ας πουμε εν ταχει πως πρεπει να τηρειται η επιστημονικη μεθοδος για να χρησιμοποιησεις την λεξη επιστημη. Με την ελληνικη εννοια λοιπον της λεξης, ο συγγραφεας θα μπορουσε ισως να την χρησιμοποιησει στον τιτλο του βιβλιου του, αλλα αυτο δεν ισχυει διοτι ουτε ελληνας ειναι, ουτε την ελληνικη γνωριζει. Οποτε ειναι σαν να φτιαχνει ενα προιον και να το ονομαζει coca-cola. Ρε μαγκα, το νεροζουμι σου, τι σχεση εχει με την coca-cola, θα μας τρελανεις τελειως; Το οτι η coca-cola δεν σε παει στα δικαστηρια που της κλεβεις το ονομα, συμβαινει επειδη η επιστημη δεν εχει κεντρικα γραφεια για να ασχολειται με τετοια πραγματα. Αυτο ομως δεν παυει να σημαινει πως εσυ δεν εισαι γελοιος που καταφερνεις και παραποιεις το ονομα της. Γελάνε και τα τσιμεντα, πως αλλιως να το πω. Αλλα ειπαμε, ας το παραβλεψουμε. Θα το αναζητησω μαλιστα για να διαβασω το κεφαλαιο 4. Αλλωστε οπως ειπε ο ανωνυμος, πηρες "πασα" για να τραβηξεις την αμυνα του αντιπαλου πανω σου, ωστε να κανω κινηση προς την εστια εγω ανενοχλητος, να κανω την "βρωμοδουλεια" μου δηλαδη μπας και μπει κανα γκολακι. Παιχνιδι να γινεται!
Η κριτικη παντως στον συγγραφεα δεν εγινε επειδη χρησιμοποιησε χιλιοειπωμενες ατακες, αλλα επειδη αυτες ειναι ατακτως ερριμενες. Δεν υπαρχει σειρα στην σκεψη του, δεν υπαρχει συνδεση του προηγουμενου με το επομενο. Αυτο αυξανει τις πιθανοτητες να τις χρησιμοποιει επειδη ειναι και αυτες "κουλ" και πιασαρικες χωρις να τις κατεχει δηλαδη. Και εμενα θα μου αρεσε να πεταω ξεμπαρκα αρχαια ρητα, αλλα δεν το κανω αν ειναι εκτος θεματος διοτι οι "καιροι ου μενετοι". Μην ψαχνεις να βρεις τωρα που κολλαει αυτο με τις ευκαιριες που δεν περιμενουν, διοτι δεν κολλαει πουθενα, δεν κολλαει ουτε με 50 κιλα κολλα.
ΕΣ
Οσον αφορα το σημειωματαριο στο κινητο, η εφαρμογη ColorNote ειναι εκ των ων ουκ ανευ για οποιον το χρησιμοποιει, διοτι προσφερει πολλαπλες δυνατοτητες και αυτην χρησιμοποιω οταν γραφω εκει. Η δυσχερεια προκυπτει απο το κοψιμο ωστε να σταλει το σχολιο, σε 2 ή 3 μικροτερα, διοτι αν ειναι μεγαλυτερο του οριου αντε να θυμαμαι που το εκοψα μετα, ασε που ο blogger εχει την ταση να "τρωει" καποια σχολια. Ασε που εχω το συνηθειο να διαβαζω τα σχολια μου αφου τα στειλω, διοτι μου φαινεται σαν να ταχει γραψει αλλος,ισως και να διαφωνησω καπου. Γι αυτο και δεν με πειραζει να διαφωνει κανείς μαζι μου, ισα ισα το χαιρομαι, διοτι εγω εχω ηδη διαφωνησει μαζι μου πολυ περισσοτερες φορες, με τις διαφωνιες πολλαπλασιαζεται η προσπαθεια αποκτησης γνωσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες ΘτΠ (Θεωρια των παντων), "Γιατί πρέπει να αναθεωρήσω κάτι που μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα; Δεν είναι απαραίτητο πάντα να μπαίνουμε σε αναλύσεις επί των αναλύσεων για να βγάζουμε ομαδικά πορίσματα!"
Ας μου επιτρεψεις να σου απαντησω στο γιατι. Εδω με τον διαλογο (συμφιλοσοφειν) φιλοσοφουμε παρεα, εαν εσυ πεις κατι σοφοτερο απο τα προυπαρχοντα, θα κάνεις καλο σε ολους μας, δεν θα το θεωρησουμε επιθετικο, τουναντιον θα χαρουμε. Γιατι θα χαρουμε; Διοτι γνωριζουμε πως ο τροπος που ο ανθρωπος μαθαινει, ειναι παθαινοντας. Εμεις οντας φιλοσοφοι, αγαπαμε την γνωση διοτι γνωριζουμε πως εαν καποιος κατεχει την γνωση, δεν χρειαζεται να παθει για να μαθει και μαλλιστα συνηθιζεται να παθαινουμε πολλαπλως προτου (και εαν) μαθουμε. Μολονοτι χαιρετιζω την προσπαθεια σου να σταθεις καλως στα ποδια σου και να υπερασπιστεις τα λεγομενα σου μιλωντας απο ψυχολογικης πλευρας, αυτο δεν σημαινει πως θα σου δωσω δικαιο. Προφανως ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις ο,τι επιθυμεις, και κατ'επεκταση να ακολουθησεις τον δρομο του "παθοντα και μαθοντα", αλλα εαν αυτη ειναι οντως η επιθυμια σου, τοτε τι δουλεια εχεις να βρισκεσαι σε ενα "συμποσιο" και να μην δεχεσαι αναλυση των λεγομενων σου; Μηπως λοιπον, ειναι ο εγωισμος που αντιδραει αντι για την λογικη σου, επειδη θεωρει πως "προσβαλλεται" η αξια των γραφομενων σου και κατ'επεκταση (στρεβλα προφανως διοτι δεν ισχυει) ως υποτιμηση της δικια σου αξιας; Ο εγωισμος ομως ειναι φιλος σου δεν ειναι εχθρος, οποτε πού και πότε του εδωσες το "δικαιωμα" να παρεμβει για να σε "προστατευσει"; Διοτι εσυ του το εδωσες.
ΕΣ
Η αποψη μου ειναι πως αυτο συνεβη οταν λανθασμενα επελεξες να πεις πως "Λυπάμαι που σας έβαλα στην διαδικασία να αναρωτιέστε για την σύνδεση του ΨΕΥΔΩΝΎΜΟΥ μου (ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) με τις ελεύθερες προς στιγμήν σκέψεις μου." Αυτο ηταν λαθος, διοτι δεν επρεπε να λυπηθεις. Το δελφικο παραγγελμα λεει "Μη επι παντι λυπου" (να μην λυπασαι για τα πάντα και το καθετι). Τι λαθος εκανες για να λυπασαι εαν αλλος σε παρεξηγησε; Σιγουρα, δεν ησουν αρκετα σαφης, αλλα αυτος δεν ειναι λογος για να λυπασαι. Δεν επρεπες να πεις πως λυπασαι, διοτι τοτε υποτιμησες τον εαυτο σου και ο εγωισμος ανηλθε για να προστατευσει την αξια σου, δημιουργωντας μεταγενεστερα προβλημα αφου σε υποχρεωσε να αναιρεσεις ακομα και το δικο σου ρητο "Για να δαμασεις τις αδυναμιες σου πρέπει να νοιώσεις τις δονήσεις των άλλων". Για να δαμασει λοιπον καποιος τις αδυναμιες του, πρεπει να νιωσει τις δονησεις των αλλων που βρισκονται σε καλυτερη δονηση απο τον ιδιο οχι σε χειροτερη, διοτι εαν οι δονησεις των αλλων ειναι σε χειροτερο επιπεδο δεν νομιζω να καταφερει να δαμασει τις αδυναμιες του, μαλλον σε δεινοτερη θεση θα βρεθει διοτι οι ανθρωποι εχουμε την ταση να απορροφουμε ο ενας τις δονησεις του αλλου, ωσαν συγκοινωνουντα δοχεια. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν καταφερει να ανελθουν απο αυτο και να "στεκονται καλως" ανεξαρτητων των τριτων και σιγουρα εχουν φιλοσοφησει και αναλυσει τα κερατα τους για να βρεθουν σε τετοιο σημειο. Η επιλογη του δρομου που θα επιλεξεις ειναι δικια σου. Παντως ο δρομος της ταλαιπωριας, των βασανων, του καρματος, του "παθοντα και μαθοντα" ειναι η νορμα, συμβαινει σε ολους μας, θελουμε δεν θελουμε.Εαν επιλεξουμε αυτον τον δρομο, εννοω πως θα πρεπει να παρατηρουμε και να αναλυουμε τις αιτιες των δεινων μας τα οποια και πρεπει να αποδεχομαστε και θα πω ενα παραδειγμα για να γινω κατανοητος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικα, εχω αναπτυγμενο το στοιχειο του αερα, ητοι της σκεψης. Αυτο αναποφευκτα σημαινει πως το στοιχειο της γης μεσα μου υστερει, και οταν λεμε γη, αναφερομαστε στα απλα και βασικα πραγματα, να κοιμασαι και να τρως σωστα, να πλενεις τα δοντια σου, να κανονιζεις και να τηρεις τα ραντεβου σου εγκαιρως κοκ. Πρακτικα αυτο σημαινει πως ειμαι ο ανθρωπος της "τελευταιας στιγμης". Το ΠΣΚ που μας περασε υπεφερα ανευ προηγουμενου οταν το νευρο ενος δοντιου μου, εδωσε ρεστα. Γιατι εφτασα σε αυτο το σημειο; Πολυ απλα γιατι ενα σφραγισμα που ηξερα πως χρειαζομουν το καθυστερησα ευκολα κανα χρονο, διοτι το "αυριο" πολυ ευκολα γινεται "ποτέ". Επρεπε δηλ να πονεσω και να πονεσω παρα πολυ, για να "βαλω μυαλο" μηπως και μαθω να τηρω εγκαιρως τα αυτονοητα. Μπορει το ΚΤΕΟ αν δεν το περασω τελευταια μερα της μιας εβδομαδας που δινεται εξτρα μετα το τελος της προθεσμιας, να μην πειραζει διοτι το προστιμο ειναι αμελητεο, ομως σε καποια πραγματα το "κοστος" ειναι πολυ υψηλο και αρκετες φορες η βλαβη μη αναστρεψιμη. Λεω λοιπον, πως ειναι δικαιωμα σου να μην αναλυεις και πολυ τα πιστευω σου, εφοσον ομως τηρεις μη σοφες πεποιθησεις, οφειλεις οπως ολοι μας να αναμενεις φριχτους "πονοδοντους" στον μελλον. Ευχομαι να μην συμβουν, αλλα ξερω πως κατι τετοιο δεν ισχυει οποτε πρακτικα το ευχομαι τυπικα απο ευγενεια. Αυτο που ζηταω μονο ειναι οταν συμβουν και παρατηρησεις πως υποφερεις, να αναζητας τα γιατι στον εαυτο σου και οχι σε τριτους που ειναι οι ευκολοι φταιχτες. Η αναζητηση των αιτιων των αποτελεσματων ειναι πρακτικα ο πνευματικος Νομος αιτιας αποτελεσματος. Οι σοφοι αναζητουν τις αιτιες στα νοητικα επειπεδα
Ελ Στοχαστης
ΥΓ.Λυκιε, προφανως και εννοειται η συμφωνια μου, δεν χρειαζεται καν να την διατυπωσω
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ!!! ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΛΔ Ο ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ.
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΣ ΣΠΙΚΑΡΩ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΑΓΑΜΙΑ ΦΤΑΙΕΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Γεια σου Αρκτουρε δεν παρεξηγουμαιευκολα, πιο πολυ παρεξηγω προθεσεις παρα συμπεριφορες. Και οταν λεμε παρεξηγω, απλα αντιτιθεμαι σε αυτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞερεις, ειναι δυσκολος ο νοητος κοσμος για να περπατηθει, γι αυτο και απαιτειται καθαρος και δουλεμενος νους. Ωστοσο, δεν θεωρω πως ειναι σπανιο να κατεχει καποιος το στοιχειο του αερα. Αυτο που νομιζω ειναι σπανιο ειναι να μην χαθει κανεις στις φαντασιοπληξιες που ο ευστροφος νους του σχηματιζει, εξ ου και το αιθεροβαμων εχει αρνητικη εννοια εννοωντας αυτον που εχει χασει την επαφη με την πραγματικοτητα ή καποιες φορες "τοχει καψει".
Πανω σε αυτα λοιπον σκεφτομουν τον Αχιλλεα,που ολοι γνωριζουμε ποσο κορυφαιος ηταν. Επισης ολοι γνωριζουμε την Αχιλλειο πτερνα και τι σημαινει. Η πτερνα λοιπον τι συμβολιζει; Τι μηνυμα θελει να μας περασει ο ποιητης; Τι σημαινει πως ο ανικητος και θεικος ηρωας μπορει να κερδηθει οταν χτυπηθει στην πτερνα του;
Η πτερνα ειναι ισως το πιο ευαισθητο σημειο στην αλυσιδα κρικων του σωματος μας που μας επιτρεπει να στεκομαστε ορθιοι. Αρα μετα το χτυπημα στην αχιλλειο πτερνα ο Αχιλλεας δεν θα μπορουσε να σταθει καλα, δεν θα μπορουσε να πατησει δυνατα στην γη με το σωμα του για να καταφερει αλματα. Ισως δηλαδη να μην μπορουσε πια να κανει αλματα στους αιθερες οπως λες, και αυτο να ηταν το γεγονος που τον εκανε να χασει την θεικοτητα του και την αθανασια του. Ισως παλι να μην παταγε πια καλα στη γη
Ταυτοχρονα το σημειο του αχιλλειου φερει και ερωτικο χαρακτηρα σε καποιους ανθρωπους, αρα ως συμβολο κατι συμβολιζει (νταα). Επειδη ομως γνωριζουμε πως το συμβολο πρεπει να βιωνεται, μας βαζει σε σκεψεις. Να συμβολιζει αραγε την ισορροπια στο διπολο αερα-γης; Να συμβολιζει την ικανοτατα του ανθρωπου να ισταται, να στεκεται που οπως ειπαμε και πριν ειναι πολυ σημαντικη; Να συμβολιζει την συνδεση μας με την γη; Να παω να φαω πρωινο; Πολλα τα ερωτηματα
Ελ Στοχαστης
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥΛΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΦΕΤΙΧ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Ή ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΓΗ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Χαχα! Ωραια. Αντε, αφου αναλυθηκε η "επιστημη" αρκετα ας δουμε και πως εικαζεται οτι προεκυψε ο αγγλικος ορος, ετσι για να ειμαστε πιο περιληπτικοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.etymonline.com/index.php?term=science
Τι να σε κανουμε βρε Στοχαστη, αφου εισαι ο επιθετικος της ομαδας, εχεις και την ευθυνη/βαρος του σκοραρισματος!
Αυτα τα ατακτως ερριμενα, τα χωρις εξηγησεις και πολλα λογια-αναλυσεις ειναι που με κεντρισαν εμενα. Για να μπορω να αναρωτηθω τι εννοει ο "ποιητης". Οταν πχ λεει οτι "ο ανθρωπος ειναι σκεπτομενη υλη, και οτι ενσυνειδητη υλη ειναι και ο Θεος που ειναι ενα με τον ανθρωπο, κτλ", βλεπεις οτι ο αορατος-θειος-άυλος κοσμος δεν ειναι και τοσο "εξω" απο το κεφαλι μας οσο νομιζουμε, ουτε οι 11 διαστασεις, ουτε οι "εξωγηινοι". Δεν υπαρχουν αστροπλοια για να μας "σωσουν" ουτε αγγελοι με αναλογη αποστολη, γιατι ο,τι υπαρχει, ειναι δικο μας δημιουργημα-κατασκευασμα του Νου, που εμεις το θεσαμε σε λειτουργια μα κι εμεις το λησμονησαμε και εισπραττουμε τα επιχειρια των ενεργειων μας. Στην Γενεση λεει: "Και ΕΙΠΕ ο θεος...και εγένετο." Και στον Ιωβ(κεφ. λη') ρωτα ο θεος: "Που ησουν οταν εθεμελιωνα την γην;" Δηλαδη, ο Λογος θεμελιωνει και ο ανθρωπος εχει Λογο.
Ξερω ξερω. Και ο αστυνομικος οργανο. Και το μπουζουκι οργανο. Δεν επεται οτι ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι!
Χαχα! Λοιπον, τωρα, θα με παραλαβει ο αγαπητος Λυκιος, μην σου πω απο το αυτι κιολας, να με επαναφερει στα συγκαλα μου και να μην διατυπωνω βλασφημιες! Αλλά δεν μπορω να μην κανω και χιουμορ γιατι σκετο Συμποσιο μου πεφτει βαρυ.
Οσον αφορα την ΘτΠ μα και καθε Σχολιαστη που παιρνει το θάρρος να εκφραστει, οφειλω να επισημανω την γνωμη μου, οτι η υπεραναλυση και κριτικη της όποιας εκφρασης(οταν δεν υβριζει φυσικα), αποθαρρύνει πολυ κοσμο απο το να παρει τον λογο. Αυτη ειναι προσωπικη μου γνωμη και αισθηση. Αν αφηναμε και τιποτα να "πεσει κατω" που λεει ο λαος, αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα σκονταφταμε κιολας.
Οσο για το "ανθρωπος της τελευταιας στιγμης" νομιζω λιγο πολυ το εχουμε ολοι οι Ελληνες. Δεν ξερω γιατι. Ισως επειδη δεν μας αρεσουν τα κουτακια, τα προγραμματα, η ταξη! Μας αρεσουν μεν, αλλά οχι οταν καταπιεζουν την ελευθερια κινησης! Παντως δεν εισαι μονος σου. Δυστυχως διολισθαινω κι εγω ευκολα στην "εκπροθεσμη δραση" ή εστω στην "παρα-τσακ"!
Η Αχίλλειος πτερνα λοιπον. Ωραιο ακουγεται. Χτυπηθηκε το σημειο που στερεωνοταν καλα ΠΤΕΡΝΑ/ΠΕΤΡΑΝ για να παρει φορα να πεταξει ΠΤΕΡΝΑ/ΠΤΕΡΑ του Νου. Χμ. Ενδιαφερον. Παλι αλληλενδετη υλη-αντιυλη.
Ελενη.
Συμπληρωματικη απορια-σκεψη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχασε ο Αχιλλέας την ικανοτητα του να ανεβαίνει στους αιθέρες λόγω του βέλους ή ήρθε το βέλος ως τιμωρία για την αλαζονεία που επέδειξε στον πόλεμο υποκύπτοντας στο θυμικο-γηινο στοιχειο που κόστισε τόσες ψυχές συντρόφων του..;
Αρκτουρε, μην συμπεριφερεσαι σαν να με οριζεις ή να με ελεγχεις, διοτι δεν σου παραχωρω αυτην την δυνατοτητα. Για ποιο λογο αλλωστε να σου την παραχωρουσα; Εαν επροκειτο για μια ωραια γυναικα, υπαρχει μια κατανοηση και αδυναμια, ισως να το επετρεπα. Εσυ ποθεν; Καταλαβαινω πως ετσι σου βγαινει λογω φυσης και πολικοτητας, αλλα συγκρατησε το. Κλεινει η παρενθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ατακτως ερριμενα ενος συγγραφεα υποδηλωνουν πως ετσι βρισκονται και στον νου του, ητοι πως δεν εχει κατανοησει οσα επιχειρει να διδαξει, διοτι οταν κατι το εχουμε κατανοησει, μπορουμε να το εξηγησουμε με απλα λογια. Εαν αδυνατουμε να το κανουμε αυτο ή καποιος μας υποδειξει αυτην την αδυναμια μας, αυτο σημαινει πως δεν γνωριζουμε καλως οσα λεμε, που προφανως σημαινει πως πρεπει να τα φιλοσοφησουμε κι αλλο διοτι οσα λεμε δεν ειναι γνωση αλλα πεποιθησεις και δογματα.
Ασφαλως και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει. Και εγω μπορει να την βρισκω να τρωω μακαρονια με μερεντα και μουσταρδα. Γουστο και καπελο μου. Δεν νοειται ομως να επιλεγω να βγαινω σε χωρους οπου συζητουν σεφ και να λεω μακαρονια-μερεντα-μουσταρδα και να περιμενω να μην δεχθω σχολιασμο. Ουτε μπορουμε να ζηταμε απο τους σεφ να αφηνουν ασχολιαστη την συνταγη ή να την αποδεχονται για να ενθαρρυνουν και αλλους να συμμετασχουν, διοτι οπως και να το κανεις, αυτο ριχνει το επιπεδο της μαγειρικης τους τεχνης. Δεν κρινουμε τον φορεα της συνταγης ως ηλιθιο, αλλα την συγκεκριμενη συνταγη ως ανεπιτυχη. Καλο θα ειναι να μαθουμε να κανουμε τον διαχωρισμο και να μην θιγομαστε, οταν δεν μας θιγουν. Και εγω μπορει να κανω μια σκεψη που να ειναι κοτσανα, αυτο δεν σημαινει πως ειμαι ηλιθιος. Αλλωστε εχω κανει ενα σωρο λαθη σε οσα λεω, και αρκετα τα εχω δει αφου διαβασω τα σχολια μου. Ο μονος που δεν κανει λαθη, ειναι αυτος που δεν προσπαθει να κανει τιποτα. Δεν θα πρεπει να μας αποθαρρυνουν τα λαθη, διοτι καθε λαθος, μας φερνει ενα βημα και πιο κοντα στο σωστο.
Οντως οι Ελληνες φημιζομαστε ως λαος της τελευταιας στιγμης και εχουμε δεχθει κριτικη γι αυτο. Ομως αυτο το χαρακτηριστικο υποδηλωνει εναν λαο με ακμαιο νου, εναν λαο που διαθετει το στοιχειο του αερα, ισως οσο κανενας αλλος. Δεν μπορω να σκεφτω καποιο λαο πιο "αερινο" και πιο "φωτεινο" απο εμας, που να εχει δουλεψει περισσοτερο απο μας την νοηση του. Αυτο αποτελει κληροδοτημα των προγονων μας, και ειναι φυσικο εμεις να το φερουμε μεσα μας οσο και να το εχουμε αφησει να ατροφησει λογω της χριστιανικης μας διαπαιδαγωγησης που δεν ευνοει την αμφισβητηση.Η ψυχολογια ομως μπορει να εφαρμοστει στους Ελληνες, οπως μπορει να εφαρμοστει στον απλο ανθρωπο. Οπως εγω και ο καθενας δουλευει για να επιτυχει ισορροπια στο διπολο αερα-γης, το ιδιο χρειαζεται να κανουν και οι Ελληνες. Πρακτικα αυτο σημαινει πως οι Ελληνες πρεπει να αναλαβουν συγκεκριμενους και οριοθετημενους στοχους για να λαμψουν. Να τεθουν συγκεκριμενες συμπεφωνημενες κοινες επιδιωξεις και μετα αστους να ζωγραφισουν, διοτι χωρις αυτες θα παραπαιουμε σε "αιθεροβαμμωνιες" και θα ζουμε εκτος πραγματικοτητας. Παντως, οσο καποιος εκπαιδευεται απο την πιεση της τελευταιας στιγμης, μαθαινει να γινεται πολυμηχανος.Εαν μαλιστα μαθει να τιθασσευει το αγχος και το στρες, που επιτυγχανεται οταν δεν επιτρεπει στον νου του να ζει στο μελλον αλλα να μενει στο παρον και εχει αυτοπεποιθηση στις ικανοτητες του πως θα τα καταφερει σε οποιαδηποτε κατασταση, τοτε το παιχνιδι ερχεται τουμπα και αυτο ειναι κατι που μπορει ο ελληνικος λαος να το επιτυχει και αν το επιτυχει.. ε ρε γλεντια. Πολυ ευστοχα Ελενη, εντοπισες σε αυτο το στοιχειο τον παραγοντα της ελευθεριας, ο αερας και ο νους ειναι ελευθεροι απο την φυση τους.
ΕΣ
ΠΩΣ? ΜΥΓΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ? ΤΙ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΣ??? ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟΥΛΙ? ΜΑ ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ.ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ?
ΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Διεκρινα μια συμπεριφορα που εκφραζεται συχνα με χρηση υποκοριστικων. Πιθανολογω πως την διεκρινα ορθα, εαν παλι κανω λαθος, ουδεν μεμπτον, δεν σε ειπα και καμπουρη. Παμε παρακατω
ΔιαγραφήΕΣ
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗ!!!!! ΤΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟΥΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ. ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΞΙΝΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ. ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.ΤΕΣΠΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ...
ΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦετιχ ονομαζεται ενα αντικειμενο που φερει μεσα του εντονα την μεταμορφωτικη επιδραση που μπορει να εχει το συμβολο. Του εχουμε αποδωσει καποιες ιδιοτητες που εμεις επιθυμουμε εντονως να αποκτησουμε μεσα μας. Το συμβολο ειναι κατι απιστευτα σημαντικο. Ολη η ουσια βρισκεται στο πώς θα επιτευχθει αυτο. Πώς καταφερνεις να αποκτησεις μεσα σου τις ιδιοτητες που φερει το συμβολο; Πώς το κανεις κτημα σου; Με το να το βαλεις σε βαθρο ωστε να το βλεπεις καθε μερα; Με το να το ακουμπας; Με το να το λατρευεις; Με το να το φιλας; Με το να το βαζεις στο στομα σου; Αυτο το ερωτημα ειναι πολυ σημαντικο. Θεωρω πως ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που περιγραφουν πολλοι σημαντικοι ανθρωποι οπως ο Γιουνγκ και ο Γκουρτζιεφ οπου μεταξυ αλλων αναφερουν πως το συμβολο πρεπει να βιωνεται. Πρεπει να το βιωσουμε, να το ζησουμε. Ετσι ισως να μεταφερει μεσα μας τις ιδιοτητες που συμβολιζει.
Στο ανθρωπινο σωμα τωρα υπαρχουν απειρα συμβολα. Τα συνηθεστερα ισως ειναι ο φαλλος ως φαλλικο συμβολο(νταα) ητοι συμβολο της αρσενικης αρχης και στοιχειου της φωτιας, τα οπισθια και το αιδοιο ως θηλυκα συμβολα της παθητικης αρχης και στοιχειου του νερου, τα ποδια ως στοιχειο της γης, και τωρα για αερα δυσκολευομαι λιγο διοτι ισως δεν το αναζηταω, ισως να ειναι η ευφυια ή κατι που να την υποδηλωνει. Η Αχιλλειος πτερνα τωρα, σαφως και αποτελει συμβολο. Δεν με ενθουσιαζει ερωτικα ωστε να μπορω να το προσεγγισω, θα αποπειραθω ομως. Ισως να συμβολιζει ευαλωτοτητα οποτε να ειναι συμβολο της θηλυκης αρχης, με την εννοια πως εαν αυτο το σημειο ειναι εκτεθειμενο μπορεις να επιφερεις πληγμα στο θυμα και να το ακινητοποιησεις, αφου θα του στερησεις την δυνατοτητα κινητοποιησης,αρα θα το κανεις στατικο, αρα μπορεις να το εξοντωσεις ή να το κατακτησεις, αφου πλεον δεν μπορει να ξεφυγει, εχει εγκλωβιστει. Η λογικη ειναι λογικη ζουγκλας.
Σε μια αλλη αποπειρα, θα μπορουσαμε να δουμε τον αχιλλειο τενοντα σαν το κλειδι, σαν τον συνδεσμο που μας επιτρεπει να στεκομαστε, να ισταμεθα. Προηγουμενως που ριξαμε μια ματια στην εννοια της λεξης επιστημη, ειδαμε ποσο σημαντικο ειναι κανεις να ισταται, και πως ξεκαθαρα αυτο οδηγει σε γνωση (και επιγνωση), και πως συνδεεται με τον νου και κατ'επεκταση με τον ουρανο. Ειναι γνωστο πως το μεγαλυτερο φορτιο το δεχεται ο αχιλλειος τενοντας, εαν αυτος κοπει παπαλα, στον παγκο ο αθλητης, ξεχαστε τον, δεν μπορει να σηκωθει ουτε μισο μετρο. Αρα ο αχιλλειος τενοντας θα μπορουσε να ειναι αυτος που κραταει τον ανθρωπο ορθιο, και επομενως οχι στη γη. Αρα θα μπορουσε να συμβολιζει την επιθυμια και ικανοτητα του ανθρωπου να επιστρεψει και να ανεβει στον ουρανο. Αλλωστε και τα ψηλα παπουτσια δινουν στο ποδι αυτην την ανυψωση. Ειπαμε ομως πως το συμβολο πρεπει να βιωνεται. Οσο και να λατρευουμε το συμβολο και να παιρνουμε ετσι προσωρινα "φιξακια" ικανοποιησης, δεν θα επιτυχουμε αυτο που θελουμε εαν δεν βιωσουμε αυτο που συμβολιζεται. Εν προκειμενω, θα μπορουσε να ειναι μια "πτηση" σε ανωτερο κοσμο. Οσοι το εχουν βιωσει, ειναι τυχεροι.
Μια τελευταια παρατηρηση. Οποιος δεν εχει βιωσει το συμβολο που τον ελκει, ειναι σημαντικο να προσεξει την προσεγγιση του σε αυτο. Εαν το ζηλευεις, αυτο σημαινει πως θεωρεις πως εισαι ανικανος να το βιωσεις και εσυ. Εαν ωστοσο το θαυμαζεις, σημαινει πως εισαι ικανος να το κανεις και εσυ. Ως ανθρωποι εχουμε την ταση να μην θαυμαζουμε, διοτι μαλλον μας φοβιζει να πουμε σε καποιον αλλο καλο λογο,μηπως ετσι του δινουμε δυναμη να μας πληγωσει. Ειναι πολυ σημαντικο ομως, διοτι μετα τον θαυμασμο επεται η βιωσης του επιθυμητου, οταν εμεις επιλεξουμε να το κανουμε. Η δυνατοτητα ειναι εκει. Ειπες πιο πριν Λυκιε "Θαυμάζω επίσης την προθυμία σου να αναλύεις οτιδήποτε γράφει ο καθένας. Εγώ έχω κουραστεί να το κάνω". Θαυμαζεις κατι που κατεχεις αριστα, και μπορεις να χρησιμοποιησεις οποτε θελησεις αφου κατεχεις την δυνατοτητα. Το εφερα ως παραδειγμα για κατανοηση, διοτι ειναι ενα εμφανες γεγονος, αποδεικνυομενο πανευκολα μεσω του ιστολογιου σου.
ΕΣ
Θεωρω πως ειναι λογικο, διοτι μαθαινουμε πλεον να αγαπαμε την δραση και τις πραξεις, εκτος απο την θεωρια, οποτε μας κουραζει η επαναληψη οταν αυτη δεν γινεται αποδεκτη. Η κουραση αυτη προκυπτει οταν δεν υπαρχει απεναντι η αντιμετωπιση που αναμεναμε, οταν συνανταται αρνηση "γιατι ετσι". Δεν μπορεις να βοηθησεις καποιον που δεν θελει να βοηθηθει, οσο και αν προσπαθησεις, ειναι αναποφευκτο να κουραστεις. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε "Βοηθα μονο αυτον που δεν ειναι ανενεργος-εν αναμονη (idler)"(Only help him who is not an idler).Κατι παραπανω θα ηξερα με τους τοσους μαθητες που ειχε. Μονο τα παθηματα της ζωης εχουν την δυναμη να μας ταρακουνησουν απο τις πεποιθησεις μας.Και να μην ξεχναμε πως πολλες φορες ο idler ειμαστε εμεις, οταν καταλαβαινουμε πως κατι δεν ισχυει λογικα, αλλα επιμενουμε να το υιοθετουμε. Τοτε διαπραττουμε σοβαρο "αμαρτημα" στον εαυτο μας. Τελος, "διδασκοντας αλλους, θα κατανοησεις ο ιδιος (By teaching others you will learn yourself). Και το Νο1 "Μαθε να σου αρεσει, οτι δεν σου αρεσει (Like what “it” does not like)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι σαν να σου ζηταει καποιος την συνδρομη σου, εσυ απλοχερα να την προσφερεις, και μετα να σου ασκει υπερβολικη ή αδικη κριτικη σε κατι που δεν θα επρεπε καν να κανεις εσυ, αλλα αυτος. Ε λογικο ειναι κατι τετοιο να σε κουραζει. Λογικο ειναι να πεις "Κανε οτι γουσταρεις, εμενα μη με ζαλιζεις". Επειδη ομως εχουμε την ταση να μην τα παραταμε, επιμενουμε και συνεπακολουθα κουραζομαστε. Μετα βρισκουμε εαυτους στον φαυλο κυκλο να γινομαστε ειρωνικοι, και αυτο το σπιραλ ολο και να χειροτερευει. Ενας σοφος τι θα εκανε σε μια τετοια περιπτωση; Ισως οντως να απεσυρε την συμμετοχη του απο νωρις. Το δραμα του καθενος, ειναι δικο του και αποτελεσμα δικο του
Ελ Στοχαστης
ΥΓ. Ισως οντως μεσα στον θυμο του να απωλεσε την ικανοτητα να ανεβαινει στους αιθερες λογω της υβρις>ατις(θολωμα του νου)>νεμεσις>τυσις(καταστροφη), καθως αψηφουσε ακομα και τους θεους. Πρακτικα ομως το ερωτημα παραμενει. Το βελος ηταν η αιτια ή η τιμωρια; Μηπως και τα δυο απο την στιγμη που ο ιδιος εδωσε το δικαιωμα μεσα απο την υβρι του; Δεν ξερω. Γενικα ως βελη πρεπει να εννοουνται ακτινες, καθως ο Απολλωνας με το τοξο και τα βελη συμβολιζει τον Ηλιο με τις ακτινες του.
Φίλτατέ μου Ε.Σ., λες:
ΑπάντησηΔιαγραφή"...όσο κάποιος εκπαιδεύεται από την πίεση της τελευταίας στιγμής, μαθαίνει να γίνεται πολυμήχανος. Εάν μάλιστα μάθει να τιθασσεύει το άγχος και το στρες, που επιτυγχάνεται όταν δεν επιτρέπει στον νου του να ζει στο μέλλον αλλά να μένει στο παρόν και έχει αυτοπεποίθηση στις ικανότητές του πως θα τα καταφέρει σε οποιαδήποτε κατάσταση, τότε το παιχνίδι έρχεται τούμπα..."
Αποδίδεις μάλιστα την πρακτική της τελευταίας στιγμής, ως ίδιον του Έλληνα. Ισχύει αυτό.
Ισχύει και ότι ο μην προνοών, αναγκάζεται να γίνει πολυμήχανος προκειμένου να διορθώσει τα έλλειμμα ή να βρει διέξοδο στο πρόβλημα που προκλήθηκε επειδή δεν το προέβλεψε.
Όμως η απρονοησία δεν είναι αρετή και δεν ήταν πάντοτε γνώρισμα του Έλληνα.
"Ου μετανοείν, αλλά προνοείν χρη τον άνδρα τον σοφόν" (Επίχαρμος), "Ουκ αεί θέρος έσσεται, ποιείσθε καλιάς" (Ησίοδος) και "Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν;" (Ιπποκράτης)
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν θα είχαν κατακτήσει το υψηλό τους πολιτισμό αν δεν ήταν προνοητικοί. Η πρόνοια είχε θεϊκή φύση!
Ασφαλώς ο εχέφρων είναι προνοητικός και βεβαίως αυτό του προκαλεί άγχος. Όταν όμως είναι μεθοδικός και μπορεί να προγραμματίζει με ορθολογική ιεράρχηση τα πράγματα, τότε νοιώθει ασφαλής και ήρεμος. Ήρεμος διότι δεν παραβλέπει το μέλλον που θα τον εξέθετε σε αγνώστους κινδύνους, αλλά έχει μεριμνήσει ώστε όλα να πάνε καλά (στο μέτρο του εφικτού).
Με τον τρόπο αυτό, ο εχέφρων δεν ζει στο μέλλον, αλλά σε ένα διαρκές παρόν το οποίο όμως δεν στηρίζεται στην τυχαιότητα.
Θα έλεγα μάλιστα πως ο άνθρωπος ξεχωρίζει από το ζωικό βασίλειο από το γεγονός ότι μπορεί να ορίζει την τύχη του, μέσω της νόησης και της πρόνοιας. Τα ζώα δεν μπορούν, αν και υπάρχουν κάποια παραδείγματα ζώων που προνοούν για κάποια βασικά θέματα επιβίωσης.
Αν αφήνουμε το μέλλον μας στην τυχαιότητα, τότε μας περιμένουν εκπλήξεις οι οποίες είναι μη ανατάξιμες ή ανατάσσονται με τεράστιο κόστος, κόπο και πόνο.
Το "πολυμήχανο" της υπόθεσής μας, αφορά την ικανότητα του ανθρώπου να εφευρίσκει μηχανισμούς κάτω από το κράτος του πανικού ή του επείγοντος, αλλά αυτές οι λύσεις δεν είναι ούτε σοφές, ούτε μόνιμες, ούτε ασφαλείς. Είναι λύσεις ανάγκης και προσωρινές.
Αν αυτός είναι ένα μόνιμος τρόπος να λειτουργούμε καθημερινά, τότε θα δημιουργούμε μπροστά μας διαρκώς νέα εμπόδια τα οποία θα αποσυντονίζουν και θα αποδιοργανώνουν όλους τους μηχανισμούς. Τίποτα δεν θα έχει συνέχεια και συνέπεια και η ζωή θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, όλο και πιο παράλογη.
Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα στο χείλος του γκρεμού, ως κοινωνία και ως έθνος.
Αφεθήκαμε στο "ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι ..."!
ΛΥΚΙΟΣ.
Σωστα Ελευθερε Στοχαστη. Τα βελη ειναι οι ακτινες ενος δικαιου ηλιου που ειτε ζωοποιουν ειτε κατακαινε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκεφτομουν λιγο αυτο με την "αναβλητικοτητα-αδιαφορια-ασ'το για αργοτερα" θεμα.
Συνηθως, οταν κατι μας αρεσει πολυ και το επιζητουμε, το φροντιζουμε και το διεκπεραιωνουμε αμεσα γιατι λειτουργει πανω μας ελκτικα σαν μαγνητης. Σαν ερωτας. Ερωτας για το Ωραιο του πραγματος. Να δειχνει καθαρο το αμαξι μας, περιποιημενη η επιδερμιδα μας, στην σειρα και με ταξη οι λογαριασμοι πληρωμενοι στην ωρα τους, χορτασμενο το μυαλο μας απο την τριβη της σκεψης και την ανακαλυψη μιας νεας γνωσης ή ιδεας, κτλ...
Τυχαιο παραδειγμα...Οταν δεν μπαινω στον κοπο να πλυνω το αμαξι που μοιαζει με αποθηκη, ειναι γιατι ριχνω το βαρος ή αλλιως προτεραιοτητα σε κατι αλλο που θεωρω "σπουδαιοτερο" απο την εικονα του αυτοκινητου μου. Αυτο μπορει να ειναι το διαβασμα για εξετασεις, η εμφανιση της αυλής μου ή ο τερματισμος ενος ηλεκτρονικου παιχνιδιου που παλευω! Χαχα!
Ποιο ειναι ομως το ζητουνενο στη ζωη μου; Μην λησμονώντας παντα οτι η ζωη μου, που συνδεεται εκ των πραγματων και με αλλες ζωες, γινεται παραδειγμα προς αποφυγή ή μιμηση...Χμ...η ατομικη υπευθυνοτητα εχει αντικτυπο στην συλλογικη πραγματικοτητα...
Άρα, οταν κατι δεν φροντιζουμε να λειτουργει ρολόι, ωραια, στην ωρα του, για καποιο λογο εχουμε χασει το ενδιαφερον μας γιαυτο -γιατι αραγε; τι φταιει;- και μαζι το νοημα της ισορροπιας στην ζωη σε ολα τα πραγματα.
Συνηθως φταινε τα εξης: φθορα-κοπωση, απογοητευση-απελπισια, μελαγχολια-καταθλιψη, οκνηρια-βαρεμαρα, λανθασμενοι υπολογισμοι...Δηλ, δεν εχει επιτευχθει ο σταυρος. Δεν εχω κατανειμει σωστα τον χρονο μου(=Χιαστι Ροη του Νοος=Ψυχη) στον χωρο(=Χιαστι Ορω=Υλη) που υπαρχω. Δεν εχω βρει το κεντρο μου.
Εεεε...δεν ειναι και ευκολο πραγμα η ισορροπια...
Ελενη.
Μα φυσικα αγαπητε Λυκιε και εχεις δικαιο. Δεν ειναι δυνατον να θεωρειται αρετη η ελλειψη, καθως μιλαμε για ξεκαθαρη ελλειψη του στοιχειου της γης. Επειδη δεν μου κανεις για ανθρωπος με σημαντικη ελλειψη γης, δειχνεις να εισαι τακτικος, θα σημειωσω μια διαφορα στην κατα τα αλλα ευστοχη παρατηρηση σου πως αυτο δεν ειναι κατι σωστο να γινεται παρα λαθος. Ειναι οντως κατι "κακο", ως μη τελειο, ομως δεδομενων των συνθηκων της ζωης και το οτι σχεδον κανενας δεν ειναι τελειος, απο αυτο μπορει να αναδειχτει κατι πολυ σπουδαιο,(ουδεν κακον αμιγες καλου) κατι που η ανθρωποτητα γενικα μιλωντας εχει απωλεσει αλλα εχει τοση αναγκη οσο το ξερο χωμα τη βροχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειναι απρονοησια ο λογος, δεν ειναι "μη προνοων" αλλα "μη διεκπεραιων". Δεν ειναι πως δεν μπορουσε να προνοησει, μια χαρα και πανευκολα μπορει να προνοησει,κατεχει και με το πολυ παραπανω την δυνατοτητα ...αλλα δεν το κανει. Τα κινητρα της αναβλητικοτητας τωρα, μπορει να ειναι πολλαπλα. Μπορει να ειναι ο φοβος της κριτικης, το αγχος της μη τελειοτητας που προκυπτει απο ανασφαλεια, ή η κοπωση επειδη τρεχουμε το σεναριο στο μυαλο μας και μας κουραζει το οτι το σεναριο αυτο ειναι βαρετο και χωρις ανατροπες. Συνηθως η βαρεμαρα ειναι νοητικη και οχι φυσικη.
Αυτο πρεπει να προκυπτει απο την ταυτιση μας με τον νου μας. Μα θα πει κανείς αν δεν ταυτιστουμε και με τον νου μας (συνηθεστερο ειναι με το σωμα μας) με τι θα ταυτιστουμε; Η λογικη λεει πως δεν πρεπει να ταυτιζομαστε ουτε με το σωμα ουτε με τον νου, πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε σαν λειτουργιες. Μαλλον η λυση στην αναβλητικοτητα βρισκεται στην χωρις σκεψη ελαχιστη πραξη. Ξεκινας απο κατι πολυ μικρο και συνεχιζεις να πραττεις. Αν δεν σκεφτεσαι και απλα κανεις, δεν βαριεσαι, μπορεις να το συνεχισεις μεχρι να κουραστεις σωματικα
Ελ Στοχαστης
Πολύ ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνήθεια ως μέθοδος εκπαίδευσης, είναι πολύ αποτελεσματική και υπερβαίνει την αδράνεια, που είναι κι αυτή μια φυσιολογική τάση του σώματος (εξοικονόμηση ενέργειας), η οποία δίνει σήμα στον νου "άραξε μεγάλε"!
Για να αντισταθούμε σε αυτό, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σε μια ρουτίνα με προγραμματισμένες κινήσεις.
Οι στρατιωτικοί για παράδειγμα, οι οποίοι έχουν συνηθίσει σε μια διαρκή ρουτίνα ενεργειών από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι μαθημένοι στην δράση.
Αν λοιπόν υιοθετήσουμε κάποιες συνήθειες ρουτίνας, όπως π.χ πρωινό ξύπνημα στις 07:00 κάθε μέρα, γυμναστική, καλό πρωινό, ντους και ετοιμασία μέχρι τις 08:00, προάριστον στις 10:00, γεύμα στις 13:30, ανάπαυση στις 16:00-17:00, στις 18:00 φρούτο και βόλτα με τα πόδια, στις 20:00 δείπνο και στις 23:00 κατάκλιση, τότε εύκολα μπορούμε να προσθέσουμε εμβόλιμα και κάτι καινούργιο ή έκτακτο.
Αν αντίθετα ζούμε "χαλαρά" χωρίς πρόγραμμα και ρουτίνα, ακολουθώντας τις παρορμήσεις της στιγμής και τα ένστικτα, τότε το σώμα (που επιζητά την ρουτίνα πάντοτε), θέτει τον νου σε αδράνεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Γινόμαστε αδρανείς, παχαίνουμε και καταλήγουμε στην οκνηρία. Γινόμαστε τέλος αναβλητικοί, ευθυνόφοβοι, δειλοί, ριψάσπιδες, παθητικοί και φυγόμαχοι.
ΛΥΚΙΟΣ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης καλό σου καλοκαίρι αγαπητέ!
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Σωστα, σωστα. Βεβαια η αναβλητικοτητα αφορα πρρισσοτερο αποφασεις και "κινησεις" ζωης και οχι τοσο κυριολεκτικες κινησεις, διοτι εγω μπορει να ειμαι Βεγγος στην καθημερινοτητα αλλα να ειμαι στην ζωη μου πιο "στατικος" και απο κολωνα της ΔΕΗ. Μαλιστα, υπαρχει και ο ορος "tilting" δανεισμενος απο το ποκερ ο οποιος περιγραφει μια ψυχολογικη κατασταση κατα την οποια οι αναποδιες της ζωης, μας κανουν να χανουμε τον καθαρο νου και να λειτουργουμε πολυ θυμικα με συνεπεια να προσπαθουμε ολο και περισσοτερο και ολο πιο πολυ σε μια ανεπιτυχη συνταγη. Τρεχουμε σαν το χαμστερ στον τροχο και επιλεγουμε να τρεχουμε ολο και πιο πολυ ολο και πιο δυνατα στην απελπιδα προσπαθεια να ξεφυγουμε. Αυτο δεν μπορει να εχει διαφορετικο αποτελεσμα απο το να "σκασουμε". Αυτη ειναι η παγιδα του ανθρωπου της δρασης (και οχι σκεψης). Χρειαζομαστε και τα δυο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλ Στοχαστης
Έτσι είναι. Ούτε κι εγώ αναφέρθηκα στις κυριολεκτικές κινήσεις. Είπα ότι αν εκπαιδευτούμε σε μια ρουτίνα κυριολεκτικών κινήσεων, μαθαίνουμε να δρούμε σε όλα τα επίπεδα, κατανικώντας την οκνηρία μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός που κατανικά την αδράνεια του σώματος αντιστεκόμενος στην βαρεμάρα του, μπορεί με τον ίδιο τρόπο να αντισταθεί και στην πνευματική του οκνηρία, διότι επιβάλλεται κατά κάποιον τρόπο ψυχαναγκαστικά στο να κινείται και να δρα.
Ασφαλώς το tilting είναι μια εκτροπή, που αναζητά διέξοδο μέσα από την ψυχοκινητική δράση.
Σε όλα λοιπόν χρειάζεται μέτρο, ώστε να μην απολύουμε την ισορροπία.
ΛΥΚΙΟΣ.
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάμεσα στο είναι και δεν είναι,
εάν υπάρχει και δεν υπάρχει,
η "απόδειξη" το καθιστά πλέον "φανερό" !
https://www.youtube.com/watch?v=-ybJZl1oehQ
https://www.youtube.com/watch?v=d2e-ZZDqPCw
"Nους ορή και νους ακούει, τάλλα δε τυφλά και κωφά".
Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός
Καλές βουτιές.. ευλογημένη "ανανέωση" σε όλους !
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
Και ελεγα: " Τι θα ακουσω στην παραλία εκτος απο τον ηχο της θαλασσας!"
ΔιαγραφήΕυχαριστουμε Αγαπητε μας Ποιητη των Χρωματων.
Καλες βουτιες και καλη Παναγια!
Ελενη.
Εξαιρετικός ο κ.Καφάτος! Ευχαριστούμε αγαπητέ ΠτΧ!
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Οντως εντυπωσιακος. Ειδικα στο πρωτο βιντεο.
ΔιαγραφήΕπιστημη και θεολογια συμπορευονται και αλληλοσυμπληρωνονται.
Τα παντα ειναι Νους αφου χωρις παρατηρηση-συνειδητοτητα ουδεν θεαται(μεσα κι εξω).
Το δυσαρεστο ειναι οτι με καθε τεχνολογικη εκρηξη ο ανθρωπος μαλθακευει και διαφθειρεται με τασεις αυτοκαταστροφης. Η λαθος διαχειριση του καρπου της γνωσεως.
Με καθε καινουριο αναβοσβημα του κοσμου, ας ανεβαιναμε κι ενα σκαλοπατι...
Ελενη.
Αγαπητή μου Ελένη, ας μείνουμε λίγο στο τι εννοείς "αναβόσβημα του κόσμου". Φώτισε λίγο αυτή τη φράση...
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Καθε χρονικη περίοδος ανθρωπινης εξελιξης και επιτευγματων, θεωρητικα σβηνει(ή ολοκληρωνει τον κυκλο της) με μια "μοιραια" καταστροφη να μας γυριζει στην απαρχη ενος νεου εξελικτικου κυκλου.
ΔιαγραφήΥποθετικα μιλωντας, οι επιζησαντες αυτης της "μοιρας", φερουν την ευθυνη να οδηγησουν τον πολιτισμο(ανθρωπο), ενα βημα πιο κοντα στην πληροτητα-θεωση.
Ή μηπως οχι;
Ισχύει. Όμως ίσως να συμβαίνει παραδόξως το αντίθετο. Ίσως οι προηγούμενοι πολιτισμοί να έφταναν σε υψηλότερο σημείο από τους επόμενους. Ας θυμηθούμε την χρυσή, την αργυρά, την χάλκινη και την σιδηρά γενεά! Ασφαλώς η ερμηνεία μπορεί και να είναι συμβολική, αλλά το πιθανότερο είναι να υπήρξαν κυριολεκτικά αυτές οι γενεές-πολιτισμοί.
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Ισως αγαπητε μου Λυκιε. Αλλά επειδη αυτο το "παραδοξο" ειναι ενα δυσαρεστο σεναριο, θα μπορουσαμε αραγε να σκεφτουμε ως εξής;
ΔιαγραφήΤα πεντε γενη υπαρχουν ταυτοχρονα. Και οι δαιμονες, και οι φαυλοι, και οι ηρωες, κτλ.
Σαν ενα κραμα δυνατοτητων-γνωσης που το διαχειριζομαστε κατα βουληση. Ενα κραμα ομως, που για να καταδειξει την αξια και την καθαροτητα του, επιλεγει να περασει δια Πυρος και Σιδηρου και να βγει Νικητης σε καθε νεα δοκιμασια συμπαρασυροντας και ολη την πλαση στο επομενο βημα.
Εξαλλου, υπαρχει "τελος" στις δοκιμασιες;
Ελενη.
Δέχομαι τον συμβολισμό των γενεών.
ΔιαγραφήΑναφέρθηκα στην πιθανότητα, πέραν των συμβολισμών που τους βρίσκουμε στην παρούσα ανθρωπότητα, να πρόκειται για ανθρώπινους πολιτισμούς που υπήρξαν στο παρελθόν. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Αν ήταν εδώ ο Λύκαστρος, θα διερήγνυε τα ενδύματά του πως πρόκειται για πραγματικότητα.
Έχουμε στοιχεία που δείχνουν την ύπαρξη ανθρωπίνων πολιτισμών του παρελθόντος, όπου οι άνθρωποι δεν ήταν απλώς πιο μπροστά από εμάς στην τεχνολογία, αλλά κατείχαν δυνάμεις που εμείς δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα.
ΛΥΚΙΟΣ.
Και εγω δεχομαι την πιθανοτητα της κυριολεκτικης υπαρξης αυτων των πολιτισμων. Μαλιστα, αν ο αγαπητος Λυκαστρος μας διαβαζει, θα χαιρομασταν ολοι νομιζω να παρεμβει με τα ωραια του...
ΔιαγραφήΜια παρατηρηση μονο. Κατειχαν δυναμεις εικαζουμε, που εμεις δεν εχουμε αποκτησει ακομα. Τι δυναμεις ομως και πώς τις κατειχαν; Τι σχεση ειχε η δυναμη με την αρετη της ψυχης; Προϋποθέτει η μια την αλλη;
Ελενη.
Φυσικα και αποδεχομαστε οποιονδηποτε ερχεται και συνομιλει με σεβασμο, ποσο μαλλον συνομιλητες που εχουν και παρελθον στον ΚΔ.
ΔιαγραφήΘεωρω πιθανοτερο να πεφτει το επιπεδο των γενεων, παρα να ανεβαινει. Η τεχνολογικη προοδος δεν σημαινει και βελτιωση του ανθρωπου. Η τεχνολογια προσφερει σημαντικες δυνατοτητες, αλλα μεχρι τωρα δεν εχει χρησιμοποιηθει προς αυτον τον σκοπο. Το μονο κριτηριο ειναι η εσωτερικη ποιοτητα
Οι δυναμεις αυτες ειναι νοητικες και ψυχικες. Καθενας μας μπορει να τις αποκτησει εαν εξελιχθει εσωτερικα και οχι εξωτερικα. Τις κατεχει κανεις, εαν τις αξιζει και τις εχει κατακτησει δικαια, βαση της αξιας του. Αν εχω 1 δις ευρω στην τραπεζα, καμια διαφορα δεν κανει. Η αρετη ψυχης ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Χωρις αρετη ψυχης, κανεις δεν μπορει να φτασει μακρια. Φυσικα και η δυναμη με την αρετη, αλληλο -προυποθετονται. Οι νοητικες και ψυχικες δυναμεις "ξεκλειδωνονται" αναλογα με την πιστα που εχεις φτασει.
Ειναι "επικινδυνη" η τεχνολογια διοτι μας κανει μαλθακους, και αφηνουμε τον νου να ατροφει. Οι αρχαιοι ελληνες πχ γνωριζαν τα επη του Ομηρου "απεξω". Στα πρωιμα χρονια απεφευγαν μεχρι και τα βιβλια. Ποιοι; Οι Ελληνες, οι εραστες της γνωσης, αυτοι που αργοτερα στα ελληνιστικα χρονια διεσωσαν την γνωση και καθε βιβλιο, να αποφευγουν τα βιβλια; Ειναι δυνατον; Και ομως κατι ηξεραν
Ο νους αν "πεταξει" ψηλα και ανελθει, δεν χρειαζεται βιβλια, μπορει να "γνωρισει" χωρις βιβλια. Μαλιστα αυτος ειναι πολυ ανωτερος τροπος αποκτησης γνωσης
Ελ Στοχαστης
Ακριβώς έτσι! Η εσωτερική ανέλιξη πρέπει να απέχει απο εξαρτήσεις εξωτερικών ερεθισμάτων... Ειναι μια διαδικασία προσωπικής μονομαχιας!
ΔιαγραφήΘτΠ
Τι ποσοστο αραγε των ανθρωπων να υψιπετουσε τότε και τι ποσοστο τωρα; Υπαρχει τροπος να το γνωριζουμε ωστε να εικαζουμε πως οι γενεές πραγματικα ατροφουν και κατρακυλουν; Δεν ειναι λιγο αυθαιρετο αυτο το συμπερασμα και ισως και αδικο για τις ψυχες που λαμπουν στον κοσμο μας σημερα χωρις να διατυμπανιζεται ο εσωτερικος θησαυρος και ανάτασή τους; Ειμαστε σε θεση να διακρινουμε τους αληθινους θησαυρους;
ΔιαγραφήΔεν ξερω αν "αλληλοπρουποθετονται" ειναι η αληθεια, μια και καποιος ενδεχομένως να ειναι μυστης μιας ιερουργιας που αποφερει ψυχικες δυναμεις χωρις εξασκηση της αρετης. (Και δεν ξερω τι συμβαινει με τις πνευματικες). Αυτο δεν συνεβη και με τους Ατλαντες; Βεβαια η υβρις καποια στιγμη πληρωνεται. Να! Η υβρις σε τι; Στο πνευμα. Αρα οι πνευματικες δυναμεις ισως εχουν ως προϋπόθεση την αρετη. Χμ.
@eleni inele
ΔιαγραφήΤα γένη δεν είναι 5 αλλά 7.Υπάρχουν άλλα δύο ,στο τέλος κάθε κύκλου ωριμάζει η ανθρωπότητα στο να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει με τις προυπάρχουσες συνθήκες η όχι. Ο Αχιλλέας ήταν το 'έβδομο παιδί της Θέτιδος και του Πηλέα, πριν από αυτόν υπήρξαν άλλα 6 "αδέλφια" η αλλιώς πολιτισμοί στην λεκάνη της Μεσογείου μιας και Θέτις=Τηθύς (και οι δύο έχουν να κάνουν με το ΥΓΡΟ στοιχείο).ΘΜΕ η Θεμέι η Θέτιδα σύμφωνα με τους Αιγυπτίους.Θεότητα αλήθειας και δικαιοσύνης.
Τηθύς είναι και ονομασία της αρχαίας μεγάλης εσωτερικής θάλασσας της Γης κατά τον Κρητιδικό Αιώνα, σημερινό και σχετικά μικρό απομεινάρι της οποίας αποτελεί η Μεσόγειος Θάλασσα.Ονομάσθηκε Τηθύς από το μυθικό αυτό πρόσωπο.Συμπέρασμα πριν από τον τον δικό μας πολιτισμό, υπήρξαν και άλλοι τουλάχιστον, πριν εξαφανιστούν μετά από μια μεγάλη καταστροφή η οποία μπορεί να προήλθε και από τις δικές τους πράξεις, κάτι το οποίο θα το ζήσουμε ξανά και στην δική μας εποχή.
Υπήρξε μια εποχή που η τεχνολογία και ο πολιτισμός είχαν φτάσει σε θεόρατα ύψη, η τηλεμεταφορά, η αλλαγή της μορφής, η κατανόηση της γλώσσας των ζώων η υλοποίηση και απουλοποίηση ήταν ικανότητες εφικτές όπως και οι τηλεπαθητικές εντολές, και οι επικοινωνία γινόταν μέσα στη Γαλάζια Σπείρα όπου μπορούσαν να σερφάρουν στα φρακταλικά κύματα του συμπαντικού δικτύου.Οι Γεννήτορες οι Εκλεκτοί και οι Εταίροι έδιναν όρκο για την διαφύλαξη αυτής της γνώσης.Επειδή η ανθρωπότητα απέτυχε, η γνώση κρύφτηκε.
https://www.youtube.com/watch?v=YcPlbGHsF7M
Wellcomeback Lykastros!
Διαγραφήhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/blog-post_95.html
ΔιαγραφήΟυδεν κρυπτον ομως...αρκεί να αναψουμε τον ήλιο...
Ελενη
ΘτΠ, θα συμφωνησω μαζι σου στο "Η εσωτερικη ανελιξη ειναι μια διαδικασια προσωπικης "μονομαχιας"". Τα εξωτερικα ερεθισματα ειναι ομως πολυ χρησιμα στο να μας υποδεικνυουν και να εντοπιζουμε αυτες τις "μαχες"
ΔιαγραφήΘεωρω πως οι γενεες αφορουν περισσοτερο την υλικοπνευματικη κατασταση των οντων της εκαστοτε γενεας και λιγοτερο τον πολιτισμο τους. Ειναι διαφορετικη η εννοια του πολιτισμου που αφορα τα επιτευγματα μιας κοινοτητας. Για παραδειγμα ως χρυσο γενος θα μπορουσε να εννοειται το γενος των αθανατων που εξ ορισμου ζει σε ανωτερη απο εμας σφαιρα (γι αυτο και δεν γνωριζει θανατο). Βλεπουμε μια διαδοχικη πτωση μεχρι το σιδηρουν οπου μαλλον εννοειται το υλικο γενος, ο θνητος ανθρωπος. Θα μπορουσε ισως καποιος να αναφερθει σε πολιτισμους αυτων των γενεων. Οσον αφορα θνητους ανθρωπους, τα προιοντα των πολιτισμων τους ειναι προσεγγισιμα, μπορουμε να δουμε τα συμβολα τους, πχ πυραμιδες, ακροπολη. Τα πραγματικα προιοντα ομως βρισκονται στο νοητο και τον κοσμο των ιδεων. Ωχρια η ακροπολη μπροστα στην ιδεα της δημοκρατιας και ελευθεριας.
Αρα για τις ανωτερες απο εμας γενιες, αν καποιος θελει να ιχνηλατησει τα προιοντα του πολιτισμου τους, θα πρεπει να τα αναζητησει σε ακομα πιο νοητα επιπεδα. Αν δεχτουμε πως υπηρξαν, τοτε θα υπαρχουν ακομα ως αθανατοι (χρυσο γενος)
Ο Αττεσλης αναφερει μια ιστορια οπου οταν επεφτε ανεξελεγκτα στη γη ενα κομματι απο μια αποστολη της nasa, ειχε βγει απο το σωμα του και το ειχε βρει προσπαθωντας να το σπρωξει στη θαλασσα, μακρια απο κατοικημενη περιοχη. Τοτε ειχε συναντησει 2 ή 3 τετοιες οντοτητες οπου εκπληρωσαν αυτο το εργο, και μαλιστα τον ειχαν καλεσει στον "κοσμο" ή σφαιρα στην οποια κατοικουν, μετα την αρνηση τους να κατεβουν στη γη στην προσκληση του κυπριου μυστη.
Φανταζομαι πως το ποσοστο θα ειναι σημερα πολυ μικροτερο απο οτι ηταν καποτε, διοτι κομβικος παραγοντας αποτελει το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνει ενας ανθρωπος. Αλλιως ειναι να ζεις σε ενα κοσμο οπου μυθος και ιστορια ενωνονται, οπου τα προτυπα των ηρωων και ημιθεων ειναι εκει να σε οδηγουν, οπου τα μυστηρια και οι φιλοσοφοι διδασκουν καθημερινα, και αλλιως ειναι να μεγαλωνεις σε ενα κοσμο οπου τα προτυπα ειναι τηλεσταρ, τραγουδιστες και ποδοσφαιριστες και κριτηριο το χρημα και η κενοδοξια, πως να το κανουμε.
Ομως, ποσοτικα ο πραγματικος αριθμος μπορει να ειναι μεγαλυτερος, και εν δυναμει εκρηκτικα μεγαλυτερος διοτι σημερα τα μεσα δικτυωσης επιτρεπουν αστραπιαια μεταδοση πληροφοριας.
Το οτι οι γενεες πεφτουν φαινεται απο το "μεταλλο" που συμβολιζει τις γενεες. Λογικα βυθιζονται ολο και περισσοτερο στην υλη, σε βαρος του νοητου. Δυσκολα διακρινονται οι θησαυροι, διοτι η εικονα κυριαρχει σε βαρος της νοησης, αλλα διακρινονται με την παροδο του χρονου. Δυστυχως ομως η σημερινη κοινωνια δεν ευνοει την δημιουργια μεγαλων κυκλων ανθρωπων.
Μια "ιερουργια" θα μπορουσε να επιφερει καποιες δυναμεις, σιγουρα, και μερικες ουσιες μπορουν να το επιτυχουν αυτο, ομως αυτες ειναι προσκαιρες και αλλοτριες δυναμεις και οχι πραγματικες. Δεν μπορει καποιος να "πηδαει" με τα αρχ...α καποιου αλλου. Το να συμπεριφερεται καποιος σαν να κατεχει δυναμεις που δεν εχει, ειναι ο ορισμος της υβρεως και εχουμε πει πως οδηγει στο να φαει τα μουτρα του. Δεν μπορει ο λαγος να συμπεριφερεται σαν λιονταρι, διοτι στο λεπτο θα τον φαει η αλεπου, διοτι δεν ειναι λιονταρι και ας νομιζει πως ειναι, λαγος ειναι, και η καθε αλεπου τον εχει για πρωινο. Εαν δωσεις δυναμεις στον λαγο που δεν μπορει να διαχειριστει, αργα ή γρηγορα οο αλεπουδες θα τον παρουνε χαμπαρι και θα τον φανε
Ψυχικες και νοητικες δυναμεις χωρις την αρετη, ειναι εγγυηση προς καταστροφη. Ειναι σαν να δινεις φωτοσπαθο jedi σε 5χρονο. Τι περιμενεις να συμβει; Οι νοητικοι κοσμοι δεν ειναι παιδοτοπος. Διαβιουν πολλοι και διαφοροι. Οι καλυτεροι και οι χειροτεροι. Το θεμα δεν ειναι να βγεις, αλλα να βγεις επαξια και αυτο συμβαινει οταν βγαινεις με τις δικες σου δυναμεις. Δεν βγαινεις παγανιά στους δρομους, εαν δεν εχεις την ικανοτητα της οδηγησης, εστω σε καποιο βαθμο
Ελ Στοχαστης
Εξαίσια!
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΠΗΡΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕ. ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΣΙ ΠΑΛΙ!!!!!
ΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Νομιζω μας καλυψες αγαπητε Ε.Σ. Τα συμπεριελαβες ολα λιτα και περιεκτικα.
Διαγραφή;-)
Ελενη.
Α ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΔιαγραφήΤο μυστικο στην λυση της αναβλητικοτητας μπορει να βρισκεται στην κατανοηση της λειτουργιας του "κενου" που ομοιαζει με αυτην του ερωτα στο οτι προκαλουν κινηση. Οπως ο ερωτευμενος δεν μπορει παρα να ελκεται προς το αντικειμενο (ή υποκειμενο) του ερωτα του(την μουσα του), ετσι συμβαινει και με το κενο διοτι η ζωη απεχθανεται το κενο και παντα κινειται πρις την πληρωση του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕαν λοιπον αναζητω την θρεψη αλλα κατεβαζω 20 μπεργκερ την μερα, επειδη ικανοποιω την αναγκη μου ετσι (οχι ποιοτικα), ειναι λογικο να μην αναζητησω ποιοτικη τροφη. Το κολπο βρισκεται συο να σταματησουμε την λειτουργια του ημιμετρου. Εαν κοψω τα μπεργκερ απο τα mcdonalds,δεν θα μπορω παρα να κινουμαι συνεχως προς ικανοποιηση της αναγκης αυτης της οποιας το ημιμετρο εκοψα, αλλα με ποιοτικοτερο πλεον τροπο. Αυτη η κινηση προς τα "ανω" τελειωνει μονο με την τελειωση(ολοκληρωση) τπυ ανθρωπου
Εαν σταματησω να βλεπω ολη μερα τηλεοραση, τοτε θα αναγκαστω να πληρωσω το κενο αυτο με καποιον αλλο τροπο, ισως βγαινοντας εξω με παρεες.
Εαν σταματησω να παιζω candy crush στο facebook, θα βρεθω αντιμετωπος με την μοναχικοτητα και θα βιωσω ισως καποια στοιχεια μοναξιας. Το αποτελεσμα αυτο που προκαλει το κενο χρειαζομαι να το βιωσω κατα μετωπο χωρις να το κρυβω κατω απο το χαλι, εαν θελω να ανελθω του προβληματος. Μετα η αναγκη θα με κινητοποιησει προς δραση.
Ελ Στοχαστης
Η ρουτίνα για τον καθένα μας εξαρτάται και απο την κατάσταση που βρίσκεται. Αλλιώς προγραμματίζει την καθημερινότητα του ένας ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις και αλλιώς ένας παντρεμένος με παιδιά. Ο ελεύθερος άνετα δημιουργεί ενα πρόγραμμα και να είναι πιστός σε αυτό, ενώ ο παντρεμένος απαιτείται να εφαρμόζει τακτικές ευελιξίας και διαφορες εναλλακτικές προκειμένου να τηρεί ενα προσωπικό πρόγραμμα ρουτίνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘτΠ
Σίγουρα ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και προσαρμόζει το πρόγραμμα που του ταιριάζει.
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Ο Αλβανικός κίνδυνος απειλεί και πάλι τα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος , σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σερβικό τύπο τα οποία επικαλούνται την σερβική υπηρεσία πληροφοριών (SDB).
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Σέρβοι φέρονται να έχουν εντοπίσει Αλβανούς παραστρατιωτικούς , οι οποίοι κινούνται στα χωριά που βρίσκονται στην μεθόριο με την Σερβία και την ΠΓΔΜ.
Οι Αλβανοί πιστοποιώντας έμμεσα στην ουσία την ύπαρξη τους αναφέρουν στα δικά τους ΜΜΕ για ύπαρξη Σέρβων με αλβανικές στολές του UCK που ετοιμάζουν προβοκάτσια.
Μάλιστα οι Σέρβοι που έχουν το γενικό έλεγχο των κινήσεων αναφέρουν για μετακίνηση Αλβανών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν «λουφάξει» σε διάφορες περιοχές , συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ελλάδος, κάτι που ως πληροφορία θα κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές.
Αυτό επακριβώς ανέφερε Σέρβος αναλυτής που συνεργάζεται με την σερβική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, και αξίζει να εξετασθεί ενδελεχώς από τις αρχές στην χώρα μας.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της σερβικής PRAVDA «ομιλεί» για 160.000 ένοπλους Αλβανούς οι οποίοι αναμένουν το «σύνθημα» των μεντόρων τους από τη Δύση για να ξεκινήσουν την επίθεσή τους στη Σερβία και σε άλλες χώρες της περιοχής……(ίσως και στην Ελλάδα ελέω Τσάμηδων).
Αυτή η δραματική προειδοποίηση εμφανίστηκε επίσημα και από καθηγητή της ασφάλειας του Μιλάνου Ν. Mijalkovskog, έναν σεβαστό εμπειρογνώμονα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένοπλοι Αλβανοί εξτρεμιστές έχουν μετακινηθεί και διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή κοντά στα σύνορα Σερβίας και ΠΓΔΜ…αλλά και αλλού.
ΑπάντησηΔιαγραφή« Οι Αλβανοί σε αυτή την περιοχή διαθέτουν 160.000 ετοιμοπόλεμους μαχητές που είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν. Οι πολέμαρχοι τους έχουν χωρίσει την περιοχή και έχουν αναπτυχθεί σε Κ
σοβο, ΠΓΔΜ, στη βόρεια Ελλάδα και το Μαυροβούνιο. Αν η Δύση και οι σύμβουλοι τους δώσουν εντολή να επιτεθούν , θα επιτεθούν αμέσως», προειδοποιεί ο Mijalkovski στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και εκτιμήσεις άλλων εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας, οι Αλβανοί ετοιμάζουν μεθοδικά εδώ και καιρό μια νέα σύγκρουση, διότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποτρέψουν τον εσωτερικό διάλογο για το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Σερβίας A. Vučić, αλλά και να αποτρέψουν πιθανές συμφωνίες άλλων χωρών με τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν θα «υπακούουν» στην λογική της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας.
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος φόβος είναι ότι η Δύση θα είναι σύντομα σε θέση να «αποδεχθεί» κάποιες επιλογές που θα τεθούν επίσημα στο Βελιγράδι , τις οποίες δεν θα είναι δυνατόν να αποτρέψει.
Ο Σέρβος αξιωματούχος Μάρκο Ντιούριτς, διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει ότι δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν «πολλοί» που θα ήθελαν να είναι στην περιοχή και να πυροδοτήσουν εκ νέου έναν πόλεμο.
«Η εμπειρία του παρελθόντος μας διδάσκει ότι διαφορετικοί τύποι εξτρεμισμού αποτελούν ακόμα πιο μεγάλη απειλή. Η Σερβία, φυσικά, θα κάνει ό, τι δύναται περισσότερο για να τηρήσει την ειρήνη στα Βαλκάνια, και για αυτό συνεχίζω να απευθύνω έκκληση προς τα μυαλά όλων εκείνων που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι της αποσταθεροποίησης της περιοχής», είπε ο Djuric.
Ο αναλυτής Αλεξάντερ Πάβιτς, που εργάζεται στο Ίδρυμα Ρωσικής Στρατηγικής και πολιτισμού, δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις των εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να θέσουν σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στα Βαλκάνια , και να δεχθούν ότι οι απειλές είναι υπαρκτές και σοβαρές .
«Οι απόψεις του καθηγητή Mijalkovsky πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη . Οι Αλβανοί θα τεθούν ως «βορά των κανονιών» για την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση της περιοχής. Καθήκον τους είναι να αποτραπεί η εξάπλωση της ρωσικής και κινεζικής επιρροής, αλλά και να αποτραπεί η πλήρη σταθεροποίηση της Σερβίας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι το χάος, η εξάπλωση των δικτύων ναρκω-μαφίας και η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» λέει ο έτερος αναλυτής Α.Πάβιτς.
Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες , μιλώντας στην Deutsche Welle η Γερμανίδα πολιτικολόγος Silvija Štajninger, επίσημη σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «έρχεται μεγάλος πόλεμος από τα «βόρεια» της Ελλάδος βασιζόμενη σε πλήθος έγκυρων πληροφοριών τους από την περιοχή μας, και επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις για τα Βαλκάνια.
Δεκάδες αποσχιστικές τάσεις, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, προβοκάτσιες κατά μήκος εθνικών γραμμών στα δυτικά Βαλκάνια συνεχίζονται και δεν πρόκειται να εκτονωθούν οδηγώντας σε μια δυνητική σύγκρουση , οι πιθανότητες της οποίας είναι εξαιρετικά υψηλές.
Στην τελική , για να «φωνάζουν» οι Σέρβοι εδώ και μήνες…κάτι γνωρίζουν περισσότερο από όλους τους άλλους…απλά ας τους….ακούσουμε προσεκτικά
Η λύση μια είναι. Με το που ξεκινάνε το παραμικρό επεισόδιο οι κωλοαλβανοι στα σύνορα μας εκτελούμε όποιον Αλβανό δούμε μπροστά μας η όποιον ξέρουμε ότι μένει στην γειτονιά μας. Ούτε ένας να μη μηνει ζωντανός γιατί αν δε το κάνουμε εμείς πρώτοι και τους αφήσουμε ζωντανούς θα το κάνουμε αυτοί σε μάς.Θα παρουμε τα όπλα και θα τους στείλουμε για πιλάφια τους κωλοαλβαναραδες που μας μισούν γιατί όλοι μα όλοι τους μας μισούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυτιμη
ΕΙΜΑΙ Ε Λ Λ Η Ν
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ. ΕΖΗΣΑ ΜΟΝΟΣ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟΣ, ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΩ ΤΩΝ "ΠΟΛΛΩΝ" ΕΙΣ "ΕΝ", ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΥΠΟ ΜΗΔΩΝ ΠΛΑΣΘΕΝΤΑ.
ΕΖΗΣΑ ΜΟΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΥΠΗΡΞΑ "ΕΝ-ΕΝΙ" ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΙΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΛΥΨΑ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΖΩΣΑ, Η ΠΑΛΛΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΛΕΒΕΣ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Η "ΕΝ ΕΜΟΙ" ΒΙΟΥΣΑ. ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΙΕΡΕΥΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΑΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ.
ΕΙΜΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΤΟΣ. ΥΠΗΡΞΑ ΗΜΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΗΜΕΡΑ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. ΟΡΑΤΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΕΡΓΟΝ ΕΜΟΝ ΕΣΙ, ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΘΕΟΠΑΤΩΡ. ΕΜΨΥΧΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΨΥΧΑ, ΕΜΒΙΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΒΙΑ, ΕΡΓΟΝ ΕΜΟΥ ΕΙΣΙ. ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ.
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΤΟ ΠΡΟ ΕΜΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ, ΤΟ ΕΜΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΘΗΝ ΚΑΙ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΡΓΟ ΜΟΥ. Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΒΗ. ΕΡΓΑ ΜΟΥ.
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ. ΠΡΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ. ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ...
ΩΠΑΑΑΑ ΚΑΛΩΣΤΟΝΑ!!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ? (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΡΟΦΙΛ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΣΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ)!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΥΛΑ ΘΕΟΣ ΠΑΥΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Ή ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΙΑ???
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Σιγά μην άλλαξε ο Λυκαστρος!! Ίδιος και χειρότερος έγινε και πιστεύει ότι μόνο αυτός είναι ο Έλλην superman που ξέρει τα πάντα και εσείς τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε τα ρούχα αλλιώς δεν έβαλε ο Μανολιός!!
Πολυνικη
Αγαπητοί σχολιαστές, δείξτε υπομονή και ανοχή. Αν ο Λύκαστρος επέστρεψε, είναι όπως όλοι καλοδεχούμενος. Ότι και αν λέει, είναι οι προσωπικές του απόψεις, οι οποίες μπορούν να απαντηθούν αν σας βρίσκουν διαφωνούντες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει για τον εαυτό του και τους άλλους.
Όσον αφορά την αξιοπιστία του υπογράφοντος ως "Λύκαστρος", θα σας την επιβεβαιώσω μόλις λάβω την αντίστοιχη πιστοποίηση από τον παλαιό Λύκαστρο. Μέχρι τότε, ας διατηρούμε επιφυλάξεις.
ΛΥΚΙΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφιερωμένο...
Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι στον κόσμο μας δεν υπάρχει τίποτε μόνο του χωρίς την παρουσία του αντιθέτου του. Για κάθε θετικό φορτίο υπάρχει το αρνητικό του, για κάθε πάνω υπάρχει το κάτω, για το δεξιά υπάρχει το αριστερά, απέναντι από το εγώ υπάρχει το εσύ, από το εμείς οι άλλοι, για κάθε παρελθούσα διάρκεια χρόνου υπάρχει η αντίστοιχη μελλοντική και ούτω καθ’ εξής. Όλα είναι ενεργειακά πεδία μέσα σε άλλα ενεργειακά πεδία, κάθε άκρο των οποίων, προϋποθέτει αυτόματα την ύπαρξη του απέναντι αντιθέτου του, χωρίς απαραίτητα να υπερισχύει κάποιο από τα δύο ή να βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία μαζί του, αλλά αναλογικά, να υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξής του σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Από το ένα άκρο του νοητού τους άξονά στο άλλο, ποτέ όμως με ολοκληρωτική υπερίσχυση ή εξαφάνιση κάποιου από τα δύο.
Κι έτσι για μας υπάρχουν δύο δυνατότητες. Όντες μέσα σε ένα διπολικό κόσμο ο οποίος αναπαράγει τμήματά του δημιουργώντας έτσι υποσύνολα, εμείς ή είναι αδύνατον να υπάρχουμε μόνοι μας ή οι ίδιοι αποτελούμε ένα επίσης δίπολο, το ένα άκρο του οποίου αντιστοιχεί στο Εγώ μας και το άλλο στο εικονικό του άκρο το οποίο γίνεται σε μας αντιληπτό ως οι άλλοι που βρίσκονται απέναντί μας. Όλοι αυτοί οι άλλοι, όμοια ή ανόμοια με μας πλάσματα, με τα οποία αλληλεπιδρούμε συνεχώς, μοιραζόμενοι ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα, δράσεις, αντιδράσεις και καταστάσεις οι οποίες δημιουργούνται γύρω μας αδιάλειπτα.
Πώς οι άλλοι αποτελούν δίπολο μαζί μου, αφού Εγώ και ο άλλος απέναντι, είμαστε δύο διαφορετικά "Εγώ";
Μπορείς να φανταστείς τον Εαυτό σου σαν μικρό λαμπάκι, όπως αυτά που βάζουμε για να στολίσουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα; Αυτά τα λευκά ή τα πολύχρωμα μικρά λαμπάκια που αναβοσβήνουν πάνω στο δέντρο, στις βιτρίνες των καταστημάτων ή τα μπαλκόνια των σπιτιών;
Εσύ λοιπόν είσαι ένα τέτοιο μικρό λαμπάκι. Για να φωτίσεις και να εκπέμψεις φως, θα πρέπει να ενώσεις τα δύο σου άκρα στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλιώς δεν φέγγεις. Στο ένα άκρο σου λοιπόν, υπάρχει το Εγώ σου και στο άλλο στην αρχή δεν υπάρχει τίποτε, είναι κενό. Κι όσο παραμένει έτσι, Εσύ παραμένεις σβηστός. Μέχρι που το διπλανό λαμπάκι θα σε αγγίξει στο ελεύθερό σου άκρο. Τότε θα κλείσει το κύκλωμα, το ηλεκτρικό ρεύμα θα περάσει από μέσα σου, θα ανάψεις και θα φωτίσεις. Το άκρο αυτό που μέχρι πριν ήταν ελεύθερο, κενό, τώρα το αγγίζει κάποιο άλλο λαμπάκι μεν, αλλά συνεχίζει να σου ανήκει. Το άκρο αυτό όπως και εκείνο απέναντι που βρίσκεται το Εγώ σου, ανήκει στο λαμπάκι το οποίο Είσαι Εσύ. Αυτό το άκρο σου όμως το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Εγώ σου και τώρα το άγγιξε ένας άλλος, αντιστοιχεί στο εικονικό αποτύπωμα του Εγώ σου. Αν δεν το αγγίξει κάποιος, δεν το αναγνωρίζεις. Είναι δικό σου αλλά δεν γνωρίζεις ότι είναι εκεί, όπως δεν αναγνωρίζεις και το Εγώ σου. Όσο δεν σε αγγίζει κανείς, Εσύ δεν αναγνωρίζεις ούτε το ελεύθερο άκρο σου ούτε το Εγώ σου. Διότι το Εγώ σου, εμφανίζεται μόλις ανάψει η λάμπα, δηλαδή μόλις ο άλλος που βρίσκεται απέναντί σου, αγγίξει το άκρο το οποίο αποτελεί την εικονική αντανάκλαση του δικού σου Εγώ.
Αλληλεπιδρούμε λοιπόν με τους άλλους γύρω μας, αλλά στην ουσία η αλληλεπίδραση αυτή μαζί τους, αποτελεί νοητική ενεργειακή σύζευξη. Ενεργειακή σύνδεση.
WOW! Women !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://wow4women.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html
💗
ΔιαγραφήΟ Λυκαστρος που βλέπετε είναι μαϊμού. Ο αληθινός έχει πεθάνει στα αλήθεια γι'αυτό δεν επιβεβαιώνει ο λύκιος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυνικη
Δεν επιβεβαιώνω ακόμη, διότι δεν έχω λάβει κάποιο μήνυμα που να πιστοποιεί ότι πρόκειται για τον γνωστό Λύκαστρο. Το αν ο γνωστός μας πέθανε ή όχι, πως μπορείς να το γνωρίζεις;
ΔιαγραφήΑς ελπίσουμε ότι ζει και ... βασιλεύει ο άνθρωπος, κι ας μην είναι αυτός που έγραψε!
ΛΥΚΙΟΣ.
Αγαπητοί φίλοι, λειτουργεί νέο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.