Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΩΡΑΙΑ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ «ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ» ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΜΕΤΑ ΤΙ;


 
Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.

  Τώρα που όλοι μας λίγο πολύ, αντιλαμβανόμαστε βιωματικά την επίδραση που έχει στην ζωή μας η Νέα Τάξη Πραγμάτων και το Σιωνιστικό Σχέδιο, ιδιαίτερα μάλιστα εμείς οι Έλληνες, νοιώθουμε (επιτέλους) την ανάγκη για να δράσουμε… Να δράσουμε εναντίον του! Να το «τσακίσουμε»…
 Αλλά πριν γίνει αυτό, μήπως προηγείται κάτι άλλο. Ποιο όμως;
Το μεγάλο ερώτημα:
- Αν τελικά το «τσακίσουμε» και το θανατώσουμε, τι θα το διαδεχθεί μετά;
Έχουμε έτοιμη πρόταση; Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε έπειτα;
Κάθε ανατροπή στην κοινωνία, θα πρέπει να υποκαθιστά την προϋπάρχουσα τάξη με μια νέα καλύτερη. Οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι καλύτερη! Αν δεν είναι, για ποιο λόγο να ανατραπεί η προηγούμενη; Πριν ξεντυθούμε πρέπει να έχουμε δίπλα μας τα νέα ρούχα που θα φορέσουμε, αλλιώς αν ψάχνουμε εκ των υστέρων να τα βρούμε ή θα κρυολογήσουμε ή μπορεί να βρούμε ρούχα χειρότερα από τα πρώτα…
Δεν επαφιόμαστε στην εντροπική αλλαγή! Φροντίζουμε εκ των προτέρων. Δεν επενδύουμε στο Χάος.

Μια πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη για την Υφή του Χρόνου




H επιστήμη, σε ιστορική καμπή, ξανα-ανακαλύπτει τις γνώσεις των αρχαίων Eλλήνων για την υφή του Xρόνου και τη σωστή κατανόηση του Σύμπαντος και της Zωής, λύνοντας συγχρόνως τα πολλαπλά παράδοξά της,
με αποφασιστικές ωφέλειες για την ανθρώπινη ισορροπία.

Ιωάννης ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Δρ. Πυρηνικής Μηχανικής, Βρυξέλλες

Ο Χρόνος στην σύγχρονη επιστήμη

H φύση του χρόνου απασχόλησε τον άνθρωπο από την πιο βαθιά αρχαιότητα και οι μύθοι των διαφόρων πολιτισμών το φανερώνουν. Oι φιλόσοφοι είναι αυτοί που προσπαθούν ανέκαθεν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «από πού προέρχεται ο χρόνος;», «τι είναι αυτό που κάνει τον χρόνο να κινείται έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε;». Το πλατύ κοινό όμως, στην καθημερινή του ζωή ασχολείται μόνο με τα αποτελέσματα του χρόνου όπως εμφανίζονται στην υποκειμενική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, η μη αντιστρεψιμότητα των γεγονότων που είναι το βέλος του χρόνου που ζούμε καθημερινά, όπως επίσης ο ψυχολογικός χρόνος, δηλαδή το πως νιώθουμε το πέρασμα του χρόνου. Όλα αυτά όμως είναι απλώς φαινόμενα που προκαλεί ο χρόνος, και όχι μια ιδιότητα του χρόνου του ιδίου που είναι μια πολύ πιο βασική έννοια.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ;


Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.




  Έλληνες! Μια λέξη βαριά…
Γιατί «βαριά»; Γιατί να μην είναι όσο «βαριά» είναι και η λέξη Γερμανός ή Σομαλός,  Πακιστανός ή Αμερικάνος; 
Εύκολα κάποιος θα απαντούσε κάπως έτσι:
- Μα οι Έλληνες δεν είναι συγκρίσιμοι με τους υπόλοιπους λαούς, μιας και η ιστορία  και οι επιδόσεις τους στην επιστήμη, την φιλοσοφία, την ηθική, την πολιτική, τις τέχνες και την πολεμική τους αρετή, κατέδειξαν στον κόσμο (δύση και ανατολή) την μετέπειτα πορεία του, που και σήμερα ακόμη τίποτε από αυτά δεν έχει ξεπερασθεί κατ’ ουσίαν. Ο κόσμος ακόμη και σήμερα πορεύεται πάνω στο δρόμο της αρχαιοελληνικής λογικής, πάνω στις δομές της Ελληνικής σκέψης. Έτσι, οι σημερινοί Έλληνες δικαιούνται την αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα, για την προσφορά τους στην Ανθρωπότητα….
  Έτσι είναι όμως τα πράγματα;