Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός και Θεία Κοινωνία σε μια χώρα καρναβάλι

Θεία Κοινωνία - Μετάληψη (Φωτογραφία αρχείου)

Μάνος Χωριανόπουλος


Ο επιστήμονας, ο βουλευτής και κάθε ένας που εκφράζεται από θέση ευθύνης για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η επιδημία κορονοϊού, δεν μπορεί να το κάνει ως πιστός, αλλά εκ της θέσεώς του.

Το κράτος που θα ήταν θωρακισμένο για τον κορονοϊό, θυμίζει αυτό που είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι όταν του είχαν ζητήσει την άποψή του για τον Δυτικό πολιτισμό.
"Τι γνώμη έχω για το Δυτικό πολιτισμό; Νομίζω πως θα ήταν καλή ιδέα", είχε απαντήσει.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά διότι κράτος δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, τα κόμματα, οι αρχές και οι Θεσμοί, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, ως συμμέτοχοι. Η διαμάχη μεταξύ πολίτη και Πολιτείας, που στην περίπτωσή μας ξεκινά από την πρώτη μέρα ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους, μπορεί να αποβεί καταστροφική σε περιπτώσεις όπως αυτή της εξάπλωσης μιας επιδημίας.
Από τη στιγμή λοιπόν, που έφτασε ο κορονοϊός και στην Ελλάδα έχουν μέχρι στιγμής συμβεί τα εξής:

-Καρναβαλικές εκδηλώσεις, διότι δεν θα μας πουν οι κουτόφραγκοι αν θα διασκεδάσουμε ή όχι.
-Διαπιστώθηκε ότι ενώ παγκοσμίως υπήρχε εξάπλωση του ιού, αυτό δεν πτόησε τους Έλληνες που έκαναν ταξίδια αναψυχής.
-Πολίτες σε καραντίνα, βγαίνουν για καφέ διότι σκάνε στο σπίτι και πόσο να κάτσουν μέσα βρε αδερφέ;
-Ο Βελόπουλος, βουλευτής και πολιτικός αρχηγός διαφημίζει κρέμα που θωρακίζει από τον κορονοϊό (όσο και το θωρακισμένο κράτος) και δεν κουνιέται φύλλο.
-Η βουλευτής Έλενα Ράπτη, αναζητώντας ψήφαλάκια στις εκκλησίες, διαφημίζει την προσωπική της απόφαση να κοινωνήσει διότι "όταν υπάρχει βαθιά πίστη, η Θεία Κοινωνία θεραπεύει".
-Ιερείς από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, εκφράζουν αντιεπιστημονικές απόψεις για τη Θεία Κοινωνία και τη Μετάληψη. Αναμενόμενο, αλλά επικίνδυνο και σίγουρα επιχειρηματικά κοντόφθαλμο. Διότι αν σκεφτούμε τον μέσο όρο ηλικίας των θαμώνων στις εκκλησίες και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, γίνεται κατανοητό ότι οι ιερείς είναι περισσότερο του δος ημίν σήμερον και για αύριο έχει ο Θεός.
-Επιστήμονες (;) είτε τρέμουν να αντικρούσουν τους ιερείς και να μιλήσουν ευθέως για την επικινδυνότητα του συνωστισμού στις εκκλησίες αυτή την περίοδο και τη χρήση κοινών σκευών, είτε τους υποστηρίζουν! Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου μάλιστα, δήλωσε ευθαρσώς τα εξής:
"Σχετικά με την Θεία Κοινωνία αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Είναι διαφορετικό. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη Θεία Κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Είναι το μεγαλύτερο μυστήριο.Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ".
Όταν λένε τέτοια οι επιστήμονες, τι να περιμένεις από τον καντηλανάφτη;
Ο επιστήμονας όμως, όπως και ο βουλευτής και κάθε ένας που εκφράζεται από θέση ευθύνης για ένας τέτοιας σημασίας ζήτημα, δεν πρέπει να το κάνει ως πιστός, αλλά αντιλαμβανόμενος τον ρόλο του. Σεβαστή η πίστη του, αλλά δεν μας αφορά.
Είναι σαφές ότι από όλους τους παραπάνω, οι πιο δικαιολογημένοι είναι οι ιερείς. Επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αλλά λιγότερο επικίνδυνοι από έναν επιστήμονα, από τον οποίο περιμένεις επιστημονική άποψη και στοιχεία και σου απαντά "θα κοινωνήσω με πίστη στο Θεό και το πιστεύω για όλους".
Εφόσον λοιπόν οι αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση και αυτές τις συμπεριφορές, δεν χωράει άλλη καθυστέρηση, ούτε μέτρα με το σταγονόμετρο. Πρέπει να πάρουν όσα μέτρα χρειάζεται για τον περιορισμό του ιού γρήγορα και χωρίς βλέποντας και κάνοντας.
Και αν αυτοί που αποφασίζουν φοβούνται το πολιτικό κόστος από μια αντίδραση πιστών, επαγγελματιών και άλλων, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι ο βασικός στόχος είναι να μην φτάσουμε σε αριθμούς που θα θυμίζουν Ιταλία.
Τι περιμένουν; Κάποιο θαύμα;


31 σχόλια:

  1. Το ζητημα τις αντιμετωπισης του τελευταιου κορονοιου δεν ειναι πολυπλοκο. Ενω οι αρμοδιοι επικεντρωνονται στην ταχυτερη προετοιμασια του εμβολιου, εφαρμοζουμε το καλυτερο δυνατο σχεδιο προληψης και παραλληλα ετοιμαζομαστε για το χειροτερο δυνατο σεναριο που ειναι κατι σαν αυτο που συνεβη στην Ιταλια, δηλ ο κοσμος να αρρωστησει ταυτοχρονα και μαζικα. Το πρωτο δεν ειναι προς το παρον στον ελεγχο μας, οποτε θα ασχοληθουμε με τα αλλα δυο.

    Οσον αφορα το σχεδιο προληψης, προφανως τηρουμε τις ανακοινωσεις του αρμοδιου φορεα, του ΕΟΔΥ. Οτι λεει, το κανουμε. Σε αυτο το πλαισιο, οι οδηγιες-συστασεις του πρεπει να ακολουθουνται απο ολα τα μελη της κοινωνιας. Ως εκει. Οταν ενα ατομο ομως τιθεται σε καραντινα στο σπιτι του, το να μην βγαινει εξω, δεν μπορει να ειναι συσταση. Η καραντινα οφειλει να ειναι υποχρεωτικη. Θα πρεπει να υπαρχει ενας τηλεφωνικος αριθμος, ωστε να συνεννοειται το καθε ατομο, σε καθε επειγουσα αναγκη που μπορει να του προκυπτει, ωστε να ειδοποιει πριν βγει και να τεκμηριωνει την αναγκη αυτη. Διαφορετικα, θα πρεπει να υπαρχουν καποιες κυρωσεις αν δρα μονομερως. Και αυτο διοτι θετει την δημοσια υγεια σε κινδυνο. Για την τηρηση της καραντινας θα πρεπει αν ειναι υπευθυνη η ελληνικη αστυνομια, σε περιπτωση που υπαρξει καταγγελια για μη τηρηση της. Αν υποθεσουμε πως το ατομο σε καραντινα ειναι ενας κακοπροαιρετος ανθρωπος, και θελει να εξαπλωσει τον ιο μαζικα και σε αλλους ανθρωπους διοτι θελει να τους κανει κακο, αυτο δεν μπορει να ειναι επιτρεπτο. Δεν εμπιπτει στην κατηγορια του "Ελα μωρε, τι να κανεις. Να κατσεις να μαλωσεις;" Διοτι εγω ας πουμε ειμαι τρελος, και ερχεται στην εργασια μου που ειναι δημοσιος χωρος και δεν μπορω να τον αποκλεισω και αρχισει να σκορπα επιτηδες και προκλητικα τον ιο για να μολυνει οσο περισσοτερους μπορει, παιδια, μικρους,μεγαλους. θα ειμαι υποχρεωμενος να αντιδρασω με βια και να του σπασω τα παιδια. Οταν με παει στο δικαστηριο για σπασμενο σβερκο, εγω θα ισχυριστω πως ημουν σε νομιμη αυτοαμυνα λογω του οτι το κρατος και η αστυνομια αδυνατουσε να προστατευσει τα δικαιωματα μου, καθως δεν εκαναν τιποτα στην καταγγελια μου που προηγηθηκε. Αρα εδω υπαρχει κενο που πρεπει να καλυφθει. Οποιος σπαει την καραντινα χωρις εγκριση, θα εχει ξεκαθαρες και σαφεις κυρωσεις κλιμακωτα. Ζει μονος του και πρεπει να παει καπου; Θα το δηλωσει στον αρμοδιο αριθμο και αν δεν γινεται να αποφευχθει, θα λαβει οδηγιες γαι το πώς θα κινηθει (μασκα κτλ) και πού. Αν υπαρξει καταγγελια πως βρεθηκε αλλου, τοτε καμπανα και αμεση αφαιρεση καθε δικαιωματος να βγει μετα για 14 ή 20 μερες(οσο προβλεπεται).

    Κατι παρομοιο θα πρεπει να υπαρχει και για τα ταξιδια αναψυχης στο εξωτερικο εφοσον εχει κηρυχθει περιορισμος των ταξιδιων. Στο ελεγχο διαβατηριων σε ρωτανε τον λογο ταξιδιου, αν ειναι επαγγελματικος αυτο θα πρεπει να δειχνεται σαφως οπως και η αναγκαιοτητα που δεν γινεται να αναβληθει. Δεν υπαρχει ευθυνη των ταξιδιωτων, αλλα των αρμοδιων αρχων. Ο ιδιωτης εχει το δικαιωμα να ειναι ανοητος.

    Σχετικα με την εκκλησια. Καταρχας για τους ανθρωπους δεν θελω να σχολιασω, διοτι τους δινω το πλεονεκτημα της αμφιβολιας (benefit of the doubt) πως απλα δεν γνωριζουν και οχι πως δρουν επι σκοπο για το προσωπικο συμφερον σε βαρος της δημοσιας υγειας. Σε καθε περιπτωση ομως, ειτε ισχυει το ενα ειτε το αλλο, κρινω ως απαραδεκτο αυτα τα ατομα να κατεχουν δημοσιο αξιωμα, κοινως να πληρωνονται απο το λαο. Εαν ειναι αιρετοι, τοτε ο λαος δεν θα πρεπει να τους ξαναψηφισει. Εαν δεν ειναι,τοτε θα πρεπει τουλαχιστον να τους αφαιρεθει η θεση ευθυνης που κατεχουν.

    Joker Card

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια ειναι η Γιαμαρελλου; Αν ειναι ιδιωτης, εχει δικαιωμα να ειναι ανοητη ή καιροσκοπος και να κυνηγαει ιδιωτικα οφελη και ως εκ τουτου να αγνοειται παντελως. Εφοσον ο ελληνικος λαος ομως της πληρωνει εδρα καθηγητριας, τοτε οφειλει να ελεγχθει γι αυτην της την προτροπη.
    Θυμιζω περι Θειας κοινωνιας:
    "Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο. Τα ίδια έλεγαν και με το Aids. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Πάσχα. Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους"

    Κανενα προβλημα. Επιστημονας ειναι η γυναικα, οποτε θα εφαρμοσουμε την νο1 επιστημονικη μεθοδο, το πειραμα. Θα βαλουμε τον ιο σε ετοιμασμενη θεια κοινωνια, μετα θα παρουμε δειγμα, και θα το ελεγξουμε. Παμε στοιχημα. Αν το δειγμα βγει θετικο, η κυρια την επομενη μερα παει σπιτι της παραυτα. Αν βγει αρνητικο, θα της δωσουμε συγχαρητηρια και θα παμε να απομονωσουμε την θεραπεια για να την δωσουμε σε ολον τον πλανητη. Να ανακοινωθει ομως αυτο οτι θα γινει, για να αρχισουν να πεφτουν τα στοιχηματα. Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα το αλκοολ στην θεια κοινωνια να λειτουργει εξουδετερωτικα. Ποιος ξερει; Παντως, η αποδοση στο θετικο θα ειναι καπου μεταξυ 1.01 και 1.02.

    Στο δια ταυτα, η εκκλησια εχει δυο επιλογες. Η βαζει κουταλακια μιας χρησης ή ετοιμαζει δοσεις μιας χρησης, σαν τα μικρα μπουκαλακια με τσιπουρακια. Η σωστη επιλογη ειναι η δευτερη, περνας με τη σειρα σου και σου δινουν στο χερι ψωμακι και κρασακι σε ατομικες συσκευασιες . Αυτη ειναι η σωστη λυση, διοτι ενας ανθρωπος που σεβεται τον εαυτο του με αυτον τον τροπο θα πηγαινε να κοινωνησει. Με τους αλλους, στην ουσια αποκλειεται να και θελει. Εγω σεβομαι τον εαυτο μου και με αυτον τον τροπο, ισως να παω. Με καθε αλλο τροπο, δεν παω. Ακομα και τα κουταλακια μιας χρησης ειναι μια μεσοβεζικη λυση, μεταξυ σωστου και ανοησιας, οπου ομως ανοησια ειναι ο κανονικος τροπος. Οποτε και για την εκκλησια ισχυει, οτι και για ολους τους αλλους. Ειτε προσαρμοζεσαι, ειτε εξαφανιζεσαι σιγα-σιγα οπως οι δεινοσαυροι. Η εκκλησια ακολουθει τον δρομο των δεινοσαυρων. Το βλεπω σαν μια ευκαιρια για την ιδια να δειξει πως δεν ταυτιζεται με την ανοησια. Αν την χασει, σιγα-σιγα οι μονοι που θα πηγαινουν ειναι ανθρωποι σαν την Λουκα, την Γιαμαρελλου και του λιγουρηδες που πανε να παρουν ματι κανα ωραιο μωρο.

    Joker Card

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσον αφορα το κρατος οφειλει να προετοιμαζεται για το χειροτερο δυνατο σεναριο και να τρεχει παραλληλα το κομματι "εμβολια" ωστε να ειναι ετοιμη να το εκτελεσει ταχιστα και μαζικα, και να ετοιμαζεται και για το ενδεχομενο μη υπαρξης εμβολιου. Αυτο σημαινει αρκετες κλινες ΜΕΘ που απ' οσο εχω δει το κανει. Να μπορει δηλ να εξυπηρετησει οσο περισσοτερα σοβαρα περιστατικα μπορει. Παραλληλα, θα πρεπει να ετοιμαζεται και για το ενδεχομενο πανδημιας που ανακοινωθηκε ηδη, που σημαινει πως τα σοβαρα περιστατικα μπορει να ειναι και 1 εκατομμυριο, θα πρεπει να υπαρχει πλανο. Απο τη στιγμη που ειναι ιος, τοτε σιγουρα ενας ασθενης αν περασει την ασθενεια σπιτι του, θα πρεπει να εχει συσκευη οξυγονου, φιαλη και αναπνευστηρα. Αν τα χρειαστω, θα πρεπει να μπορω να τα αγορασω. Ενα γαματο κρατος, θα σταθει σιπλα μου και θα πρεπει να με βοηθησει να τα προμηθευτω. Δεν ειμαστε στο 1918. Σημερα οι ασθενεις μπορουν να μεινουν σπιτι και να βοηθησουν τους εαυτους τους, απο την στιγμη που η αντιμετωπιση ειναι κυριως υποστηρικτικη, επομενως το πρωτοκολλο θεραπευτικης αντιμετωπισης θα πρεπει να ανακοινωθει ωστε καποιος σε καραντινα στο σπιτι του με την βοηθεια ισως καποιου ιδιωτη νοσηλευτη να μπορει να το ακολουθησει. Προφανως η διασωληνωση στα σοβαρα περιστατικα, πρεπει να κανονιζεται απο τον ΕΟΔΥ να γινεται σε ιατρικες δομες.

    Αυτα ειναι νομιζω τα αυτονοητα και οχι η βαθυτερη συζητηση την οποια και δεν αγγιξαμε καν, αλλα πρεπει να φευγουν απο τη μεση για να μην χανουμε χρονο με αυτα επαναλαμβανομενοι.

    Joker Card

    ΥΓ. Ως ελαχιστη ενδειξη εκτιμησης και φορο τιμης προς την τοσο νωρις αποχωρησασα αγαπημενη μας Δ, θα αλλαξω το ονομα μου. Καποτε με ειχε αποκαλεσει "ακριβοθωρητο τζοκερ της τραπουλας" με το γεματο ευφυια και καλοσυνη, πνευμα της. Θα φορεσω περηφανα το νεο μου ονομα

    Δεν σχετιζεται με τον Τζοκερ της ταινιας, καθως η διαφορα μας ειναι χαωδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτη ειναι νεα ταξις πραγματων,αυτη ειναι η ευρωπαϊκη ενωσις,αυτος ειναι ο σημερινος κοσμος της τεχνολογιας και της επιστημης,χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    καλα να παθουμε και ακομα δεν παθαμε οσα μας ετοιμαζουν οι επιστημονες και οι μεγαλοεπιχειρηματιες της πολιτικης πολυεθνικης εταιριας...
    οπου υπαρχουν πολλα κοροϊδα και λιγα λαμογια παντα θα συμβαινουν αυτα,ετσι δουλευει αυτος ο κοσμος αρχαιοθεν,λιγα λαμογια και πολλα κοροϊδα...χαχαχαχααχχα
    περαστικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε και πώς πεθανε η Δέσποινα ο Θεός μακαρίσει την .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπημένη μας Δέσποινα, άφησε τον κόσμο μας τον περασμένο Νοέμβριο. Ποιος ρωτά;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Καλωσορίζω το νέο σου όνομα, προς τιμήν της αγαπημένης μας Δέσποινας.

    Αγαπητέ Joker Card,
    η κυβέρνηση κάνει πράξη όλα σχεδόν όσα πολύ σωστά επισήμανες πως θα πρέπει να γίνουν.
    Από σήμερα ενεργοποιήθηκε το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας "Άρτεμις". Η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός, από σήμερα βρίσκονται υπό τις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
    Οι οδηγίες της κυβέρνησης γίνονται πλέον διαταγές που θα επιβάλλονται ακόμη και με την βία, αν κάποιος ανόητος ή τρελός θέλει να τις παραβιάσει.
    Σταδιακά θα προχωρήσουμε σε περιορισμό και απαγόρευση της κυκλοφορίας και στους δρόμους θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας και του στρατού.
    Θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Ιταλίας, διότι ήδη ο έλεγχος του ιού έχει "χαθεί", με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές χιλιάδες που έχουν προσβληθεί και έχουν εκδηλωθεί ή αναμένεται να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της νόσου. Υπάρχει η εκτίμηση ότι περίπου το 60% του ελληνικού πληθυσμού έχει ήδη κολλήσει τον ιό και με την λήψη των σκληρών μέτρων, πιστεύεται ότι θα φτάσουμε μέχρι το 80%.
    Επειδή ο γηραιός πληθυσμός της χώρας είναι μεγάλος, αυτό σημαίνει ότι στις ηλικίες 65-80+ η θνησιμότητα θα είναι περίπου ένας στους πέντε (περίπου 17,5%) και συνεπώς ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα καταλήξει από τον ιό.
    Οι δομές υγείας και οι εναλλακτικές λύσεις έχουν ήδη οργανωθεί όσο μπορούν και αναμένεται η προσέλευση νέων γιατρών και νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν αυτές τις δομές (μέχρι και πλωτά νοσοκομεία έχουν προβλεφθεί).
    Η νοσηλεία της πλειονότητας των νοσούντων, θα γίνεται κατ΄οίκον και δεν θα απασχολούν τις δομές υγείας, οι οποίες θα επικεντρώνουν τις προσπάθειες, μόνο στα σοβαρά περιστατικά.
    Όποιος καταλαμβάνεται να κυκλοφορεί έξω ενώ νοσεί (με πυρετό ας πούμε) και να μην βρίσκεται σε κατ΄οίκον καραντίνα (14 ημερών συνήθως), θα συλλαμβάνεται και θα οδηγείται στο αυτόφωρο. Οι ποινές θα είναι πολύ σκληρές, για δόλια έκθεση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο και για απείθεια.
    Η εφαρμογή του σχεδίου "Άρτεμις", μοιάζει λίγο με την επιβολή στρατιωτικού νόμου (αν και δεν είναι).
    Ωστόσο είναι απολύτως αναγκαίο και θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτό είναι επ΄ωφελεία του γενικού συμφέροντος που βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και πως ο περιορισμός των ελευθεριών στις κινήσεις μας, δεν είναι "αντιδημοκρατική επίθεση ενός φασιστικού κράτους", όπως πολλοί ανόητοι ίσως σκεφτούν.

    Η Γιαμαρέλλου όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες ή κληρικοί, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των δηλώσεών τους και να μάθουν επιτέλους να διαχωρίζουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις από τις επιστημονικές θέσεις που δικαιούνται να εκφράζουν οι μεν πρώτοι, ενώ οι δεύτεροι θα πρέπει να περιορίζονται στο δογματικό τους ρόλο και να μη υπεισέρχονται σε τομείς που δεν γνωρίζουν ή δεν είναι ειδικοί.
    Η εκκλησία δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα επιστημονικό πείραμα με τη θεία Κοινωνία βεβαίως!
    Δεν υποτιμώ την δυνατότητα ορισμένων ανθρώπων να καταπολεμήσουν τον ιό, με την δύναμη της πίστης τους, ωστόσο η ίδια η Θεία κοινωνία δεν είναι δυνατόν να σκοτώνει τον ιό, εκτός κι αν το οινόπνευμα στο Νάμα (οίνος) που είναι γύρω στο 18%, αρκεί για να σκοτώσει τον ιό. Αυτό μπορεί εύκολα να αποδειχτεί εργαστηριακά.

    Υπάρχει και άλλη μια παράμετρος όμως που διαφεύγει:
    Η Τουρκία που απέκρυπτε την είδηση της προσβολής της χώρας από τον κορωνοϊό, σήμερα κλείνει όλα τα σχολεία της και αρχίζει κι αυτή να επιβάλλει ανάλογα μέτρα, όπως όλες οι χώρες του κόσμου πλέον.
    Η επιβολή των μέτρων περιορισμού των κινήσεων και η έντονη παρουσία της αστυνομίας και του στρατού στους δρόμους της χώρας μας, αποτρέπει οποιοδήποτε σχέδιο σκόπευε να πυροδοτήσει η Τουρκία, για εσωτερική φθορά στην ενδοχώρα μας.
    Συγκεκριμένα, η εξέγερση των λαθρομεταναστών που σκόπευε να ξεκινήσουν οι Τούρκοι πράκτορες, με την ενεργοποίηση των πυρήνων τζιχαντιστών, δεν θα μπορέσει να συμβεί όσο κρατούν αυτά τα μέτρα.
    Οι εξελίξεις πλέον, θα είναι καταιγιστικές σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, κοινωνικό, γεωστρατηγικό, πολιτισμικό), όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια.

    Εδώ θα είμαστε να τα αναλύουμε...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορώ να ρωτήσω σας παρακαλώ πώς πέθανε ο Θεός αναπαύσει την ψυχή της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά ένας αναγνώστης σας παρακαλώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κάποια άλλη λεπτομέρεια. Σημασία έχει ότι έφυγε από κοντά μας...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Δέσποινα δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις μα οι καλύτερες ευχές μου είναι μαζί σου να είσαι πάντα και αιώνια ο καλύτερος σου εαυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σας κ. Λύκιε και λοιποί συνδαιτυμόνες,

    Δύσκολη περίοδος για την χώρα μας αλλά και για όλο τον κόσμο. Ελπίζω να δείξουμε όλοι μας την απαραίτητη υπευθυνότητα αλλά κ σοβαρότητα, αν κ έξω δεν φαίνεται ακόμα αυτό. Λειτουργούμε (Ο λαός) με μια χρονοκαθυστέρηση. Μακάρι κ. Λύκιε η άλλη πλευρά του νομίσματος του περιορισμού να λειτουργήσει όντως ως ανασταλτικός παράγοντας για τον έξω αλλά κ εδώ εχθρό.

    Σίγουρα η κ. Δέσποινα είναι κάπου καλύτερα.

    Σήμερα είδα έναν αναγραμματισμό του "corona" που ταιριάζει στο "racoon" city του γνωστού παιχνιδιού resident evil για όποιον γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ μου Μαθητή!
      Ήδη έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο της ιστορίας μας, που με αφορμή τον ιό και τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, πολλά πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Είναι η ώρα που όλη η σπορά που καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια στα μυαλά των ανθρώπων, τους κάνει να εκπεταλώνονται, ο καθένας αναλόγως του σπόρου που υποδέχθηκε!
      Τα πράγματα βαίνουν προς το χείρον, αφού η άγνοια και ο έλεγχος της πληροφορίας, βάζει τους ανθρώπους σε πανικό και αυτός με τη σειρά του σε παράνοια. Έχει χαθεί η ελλογίκευση, η σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αντί αυτών επικρατεί φανατισμός, πανικός και παράνοια.
      Τίποτα από αυτά όμως δεν εντυπωσιάζει, αφού ήταν αναμενόμενα και σκοπούμενα.

      Ωστόσο ο περιορισμός των κινήσεων των πολιτών και η έντονη παρουσία των ενόπλων αρχών στους δρόμους, θα μπλοκάρει το σχέδιο της εξέγερσης των λαθρομεταναστών στα αστικά κέντρα, που θέλει να υποκινήσει η Τουρκία.
      Ίδωμεν!

      Αν και δεν είμαι "gamer" και δεν γνωρίζω το παιχνίδι, με μια ματιά που έριξα, είδα μια πόλη με ζόμπι και καταστολή τους από αστυνομικούς.
      Δεν θεωρώ ότι οτιδήποτε μας ταιριάζει με κάποιο τρόπο, σημαίνει πως συνδέεται οπωσδήποτε με συνομωσιολογικό τρόπο, παρότι υπάρχουν συμβολισμοί που χρησιμοποιούνται από τους παγκόσμιους εξουσιαστές για να σηματοδοτήσουν κάποια πράγματα.
      Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα (στο διαδίκτυο) την παρετυμολογία και την εκπόνηση συνομωσιολογικών, αλλά ανυπόστατων θεωριών, που επιστρατεύουν οτιδήποτε σχετικό ή άσχετο μπορείς να φανταστείς, προκειμένου να τους βγει η θεωρία.
      Είναι φαινόμενο της εποχής μας, που εκμεταλλεύεται την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι πέραν του προφανούς, σε κάτι που να μπορεί να αποδώσει ευθύνες ή να έχει σωτήρια δύναμη...
      Υπάρχουν όμως και νοσηροί νόες, που οδηγούν ανθρώπους στην παράνοια και την απόλυτη διαστροφή.

      Για την ιστορία πάντως, η λέξη κορώνα ως πρόθεμα στον κορωνοϊό, οφείλεται στην μορφή που έχει και ομοιάζει με κορώνα (πρωτεϊνικό αγκαθωτό στέμμα) που περιβάλει τον πυρήνα του ιού και είναι γνωστός με αυτό το όνομα εδώ και δυο δεκαετίες.


      Αν επιχειρήσουμε να συνδέσουμε το Racoon City με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να δεχτούμε ότι οι δημιουργοί του θέλησαν να αποδώσουν κρυφά, το όνομα της πόλης στην αιτία που -ενδεχομένως- μετέτρεψε τους κατοίκους της σε ζόμπι, δηλαδή στον κορωνοϊό.

      Αυτό θα μας οδηγήσει στην υπόθεση της σχεδίασης του ιού, ώστε να μετατρέψει σε άβουλα και αγελαία ζώα τους πολίτες, πράγμα που κάποιοι (αυτοί που το σχεδίασαν) θέλησαν να το ανακοινώσουν με υπονοούμενο τρόπο (παιχνίδι).
      Ανάλογες πρακτικές κάνουν και με αναρίθμητες ταινίες στο Χόλιγουντ.
      Υπάρχουν ωστόσο πολλά μηνύματα που περνάνε καθαρά ή υποσυνείδητα οι ταινίες και τα παιχνίδια. Πολλά είναι αντικρουόμενα και στοχεύουν στη σύγχυση, την τρομοκράτηση, τον φόβο, την μάταιη η ψεύτικη ελπίδα, την στρέβλωση ιδεών ή ιστορικών γεγονότων, την υποβολή συμπεριφορών, την δημιουργία ή την αποδόμηση προτύπων, την δαιμονοποίηση ή την απενοχοποίηση συμπεριφορών και τάσεων και βέβαια την αμφισβήτηση του κόσμου και των αξίων του.

      Ο ιός φαίνεται να μεταλλάχθηκε σε εργαστήριο, ώστε να προσβάλλει ανθρώπους και να έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Ωστόσο αυτή είναι μια υπόθεση που δεν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία, τουλάχιστον για την ώρα.
      Οι διάφορες "μαρτυρίες" ανώνυμων "ειδικών" που διακινούνται σε ιστολόγια και που εξιστορούν ευφάνταστες ιστορίες, έχουν κατακλύσει το ίντερνετ. Όπως λ.χ. ότι οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι έχουν έτοιμο το εμβόλιο, αλλά θα το δώσουν με αντάλλαγμα το χάραγμα του θηρίου ή το ..τσιπ στο χέρι, ώστε να επαληθευτεί η Αποκάλυψη. Άλλοι λένε πως θέλουν την απομείωση του πληθυσμού, εξοντώνοντας δισεκατομμύρια ανθρώπων, μέχρι να φτάσουμε τα 500.000.000 σε όλο τον πλανήτη...

      Οι εσχατολογικές θεωρίες, διαδίδονταν πάντοτε σε περιόδους κρίσεων, πανδημιών και μεγάλων καταστροφών. Κάπου εκεί, ακόμη οι οι Χιλιαστές (σημερινοί Μάρτυρες του Ιεχωβά) όριζαν συγκεκριμένες ημερομηνίες, για την συντέλεια του κόσμου και την Δευτέρα Παρουσία...

      Εγώ συνιστώ ψυχραιμία, καθαρά μυαλά και ενδελεχές φιλτράρισμα στις πληροφορίες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΓΕΝΗΘΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΦΩΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΗΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΒΥΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Θεία Κοινωνία αποτελεί Σώμα και Αίμα Χριστού, για αυτούς που το πιστεύουν.
      Το θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας όμως, δεν είναι θέμα πίστης, δοξασίας, πεποιθήσεων ή εμμονών. Είναι θέμα επιστήμης και μόνον. Η απειλή της υγείας και της ζωής μας από τον κορωνοϊό, δεν είναι ζήτημα πνευματικό άλλα οργανικό που αφορά το υλικό μας σώμα. Ως εκ τούτου, οι προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, θα πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στην αναγκαιότητα της επιβίωσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας και η μόνη αρμόδια να προσδιορίσει τα προστατευτικά μέτρα, είναι η επιστήμη.
      Ευτυχώς το σύνολο της Εκκλησίας το κατανόησε και επέδειξε τελικά την υπευθυνότητα που όφειλε, με την τραγική εξαίρεση κάποιων φανατικών "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας που ποτέ δεν εκλείπουν.
      Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, απαιτεί ανθρώπους με καθαρά μυαλά και όχι θολωμένους και εμμονικούς ανθρώπους. Ευτυχώς η κυβέρνηση αυτή τη φορά, δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και ακολουθεί τις οδηγίες των επιστημόνων. Ο καθηγητής Τσιόδρας, δίδει τις σωστές οδηγίες και ουδείς μπορεί να τον χαρακτηρίσει "άπιστο", αφού είναι άνθρωπος της εκκλησίας και λειτουργεί ως ψάλτης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ουτε εγω αμφισβητω το μυστηριο της θειας κοινωνιας. Πρεπει ομως να δεχτω την θεια κοινωνια με κουταλακι απο τον ιερεα ενω περιμενω στη σειρα ο ενας πισω απο τον αλλο; Αλλιως δεν πιανει; Πρεπει να ειμαστε ακριβως μπροστα απο το ιερο της εκκλησιας; Αν το παρω στο κατωφλι της πορτας δεν δουλευει; Χαλαει και ληγει; Δυναμη της συνηθειας ειναι αυτη. Μια χαρα μπορουν οι εκκλησιες να λειτουργησουν το Πασχα. Ισα ισα που ο λαος το χρειαζεται αυτην την εποχη. Ας λειτουργησουν αδειες οι εκκλησιες, και ας ακουγεται με μεγαφωνο η λειτουργια σε οσους βρισκονται εξω, που θα τηρουν τις αποστασεις. Πού ειναι το προβλημα; Κανενα προβλημα δεν υπαρχει. Παλια στο χωριο μου ετσι γινοταν ουτως ή αλλως, απο εξω περιμεναμε ολοι, καθως ο κοσμος ηταν πολυς και η εκκλησια μικρη. Οταν ερχοταν η στιγμη να κοινωνησουμε, καποιος βγαινοντας ειδοποιουσε και μπαιναμε. Ε, τωρα, το μονο που θα αλλαξει ειναι πως θα υπαρχει καποιος βοηθος στην εκκλησια που θα μοιραζει τις ατομικες συσκευασιες μιας χρησης, θα ετοιμασουν και ενα τραπεζακι ακριβως στο κατωφλι της εκκλησιας, και σιγα-σιγα θα περναει ενας-ενας τηρωντας τις αποστασεις και θα παιρνει αντιδωρο και θεια κοινωνια. Την θεια κοινωνια θα του λενε να την δεχεται επιτοπου και να πεταει το μπουκαλακι, το δε αντιδωρο θα ειναι σε ατομικη συσκευασια με μεβρανη και θα το παιρνει σπιτι του. Problem solved.

      Οσον αφορα τον τροπο που επιλεγει καθε ανθρωπος να βαδισει στη ζωη του, δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Ο δρομος της πιστης ειναι ενας σπουδαιος δρομος. Ειναι το μονοπατι της καρδιας και της αγαπης. Δεν μπορει ομως ο μοναχος να πεισει με την λογικη οσους βαδιζουν στο δρομο του νου. Ουτε μπορει να συμβουλευει σε αντιστοιχα ζητηματα. Φανταζεσαι εναν ιερεα να ασκει κριτικη στα μαθηματικα; Βρισκεται εκτος του ρολου του. Ο μοναχος ασχολειται με την καρδια, τα συναισθηματα, με τον εσωτερικο κοσμο του καθενος και τον τροπο που βιωνει τα συναισθηματα. Ο μοναχος λεει: "Γιατι παιδευεστε με λογια και προβληματα της ανθρωπινης κοινωνιας, οταν το μονο που εχετε να κανετε ειναι να βιωσετε μεσα σας το Χριστο; Οταν συμβει αυτο, ολα τα αλλα δεν εχουν νοημα. Εδω βρισκεται η σωτηρια της ψυχης". Και εχει δικαιο. Το επιχειρημα ειναι εγκυρο. Αρα οι συμβουλες της εκκλησιας αφορουν στην ψυχη μας και τα οσα εκεινη βιωνει. Η εκκλησια σε αυτα πρεπει να ασχοληθει. Εκει βρισκεται ο σπουδαιος ρολος της. Η εκκλησια ενα πραγμα οφειλει να πει: "Προσευχομαστε στο Χριστο και την Παναγια για τις ψυχες ολων μας. Κρατηστε μεσα στις καρδιες σας την αγαπη και το φως του Βασιλεα μας, Χριστου. Μην χανετε το θαρρος σας και μην αποκαμετε, διοτι δεν ειστε μονοι"
      Joker Card

      Διαγραφή
    3. Ωστοσο, ως ανθρωποι ο ρολος μας δεν ληγει εκει. Απο την στιγμη που ο ανθρωπος ειναι το μονο ζωο που κατεχει την νοηση, οφειλει να την χρησιμοποιει με τον σωστο τροπο, διοτι διαφορετικα ειναι σαν να απαρνειται το δωρο της ζωης που ο Θεος του προσεφερε και ακυρωνει την υπαρξη του. Καλο ειναι να προσπαθουμε να χειριζομαστε ολες τις πτυχες και λειτουργιες, και το νοητικο μας σωμα, και το συναισθηματικο μας σωμα και το ενεργειακο μας σωμα και το υλικο μας σωμα. Δυσκολο, ομως ας το προσπαθησουμε αντι να τσακωνομαστε για το ποιο υπερεχει εναντι των αλλων. Δεν κερδιζουμε τιποτα πραττοντας το τελευταιο.

      Συνηθως οσοι ακολουθουν τον δρομο του νου, εχουν την ταση να θεωρουν ανοητους οσους ακολουθουν τον δρομο της πιστης/καρδιας, διοτι δεν το καταλαβαινουν νοητικα. Πώς μπορεις να βιωσεις νοητικα βαθια συναισθηματα; Απλα δεν γινεται. Ωστοσο, αγαπητε φιλε, οταν λες"Αλαζονες και αφρονες" σε ποιους αναφερεσαι; Καλο ειναι οταν κατηγορεις να εισαι πιο σαφης στον χαρακτηρισμο σου. Αν απευθυνεσαι στον Λυκιο, ειναι αστοχο, διοτι εκφραζει ακριβως αντιθετη συμπεριφορα. Αν αναφερεσαι σε μενα, οντως παρουσιαζω φαινομενικη αλαζονικη συμπεριφορα, συνειδητα για να προκαλεσω τον οποιο συνομιλητη να με δειξει λαθος, φερνοντας στην επιφανεια καποια πραγματα. Τελοσπαντων, δεν θα το αναλυσω περαιτερω, ομως αν θελεις να το συζητησουμε φιλικα, εδω ειμαστε. Ο λογικος διαλογος θα μας λυσει οποια παρεξηγηση και θα εμφανισει το οποιο λαθος υπαρχει.
      Στο δια ταυτα, θα συμφωνησω με την θεση που πηρε ο Λυκιος. Δνε εχω να προσθεσω κατι παραπανω

      Joker Card

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ κατ΄αρχήν με την πρόταση για λειτουργία της εκκλησίας με τον τρόπο που περιγράφεις, αγαπητέ Joker Card.
      Ωστόσο θα πρέπει να δούμε αν στην πράξη είναι εφικτή η εφαρμογή ή ο κίνδυνος να μην τηρηθεί αυτή η τάξη είναι μεγαλύτερος απ΄όσο νομίζουμε.

      Παρατηρώντας τις εξελίξεις στην εκκλησία και γνωρίζοντας εξ ιδίας πείρας την συμπεριφορική ποιότητα των πιστών, διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για το αν είναι καλή ιδέα να εφαρμοστεί στην πράξη.
      α) Διαπιστώνεται από την ίδια την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ), ότι ένα σημαντικό μέρος των κληρικών, δεν πειθαρχεί στις συνοδικές αποφάσεις και πολλοί μητροπολίτες κάνουν ότι θέλουν. Σε ακόμη χαμηλότερες βαθμίδες, ούτε ο μητροπολίτης μιας περιοχής μπορεί να ελέγξει τους κατά τόπους ιερείς των ενοριών, που ειδικά στην επαρχία μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Δυστυχώς κάποιοι παπάδες, θέλοντας να κάνουν τους αντάρτες Παπαφλέσσες, θεωρούν χρέος τους να αντισταθούν στον ...Αντίχριστο και κάνουν "αντίσταση", προτρέποντας τους πιστούς να απειθήσουν στα προστατευτικά μέτρα.
      β) Οι πιστοί που θεωρούν χριστιανικό χρέος το τακτικό παρόν σε όλες τις θρησκευτικές τελετές μέσα στους ναούς, πιστεύουν πως η πίστη τους αρκεί για να μην νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Με αυτό το σκεπτικό, δεν θεωρούν ότι τα μέτρα χρειάζονται να τηρηθούν μέσα στους ναούς, αφού ο Κύριος επεμβαίνει υπέρ της ανοσίας! Θεωρεί επίσης ότι η Θεία Κοινωνία σκοτώνει τον κορωνοϊό και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους από την κοινή χρήση των Ιερών Σκευών.
      Ακόμη χειρότερα, είναι πολλοί οι ιερείς που πιστεύουν ακράδαντα σε αυτές τις ιδέες και πείθουν και το ποίμνιό τους.
      Μάλιστα, όλοι αυτοί (συμπεριλαμβανομένων και καταξιωμένων Μητροπολιτών) πιστεύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν την λατρεία και το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και γίνεται επιτηδευμένα για να χτυπηθεί η Ορθοδοξία, ενώ πίσω από τον κορωνοϊό κρύβεται ο Αντίχριστος, η Δευτέρα Παρουσία και η κατάλυση του χριστιανισμού. Υπό αυτή την ιδέα, θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να πολεμήσουν τον Σατανά και το σχέδιό του. Στα μάτια τους, Σατανάς είναι η κυβέρνηση και τα μέτρα που έλαβε.

      Με τέτοιες καταγεγραμμένες συμπεριφορές από μερίδα του κλήρου και του γηραιού και φανατισμένου ποιμνίου (που δεν μπορεί κανείς να τους γυρίσει τα μυαλά), τίθεται εν αμφιβόλω η αποτελεσματικότητα τέτοιων περιορισμών κατά την διεξαγωγή των ιεροτελεστιών.
      Δυνατότητα αστυνόμευσης και επιβολής μέτρων κατά τη διάρκεια των ιεροτελεστιών, δεν είναι εφικτή σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας. Αν ο παπάς δεν θελήσει να τα τηρήσει ή δεν μπορέσει να πείσει το φανατισμένο ποίμνιο, η ζημιά θα έχει ήδη συμβεί.
      Ακόμη και αν εκ των υστέρων επιβληθούν πρόστιμα ή μηνύσεις, το κακό θα έχει συμβεί.
      Αν επίσης κάποιος καταγγείλει την παραβίαση των μέτρων κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, κανείς δεν μπορεί να επέμβει για να διαλύσει την τελετή. Δεν θα πάει ο αστυφύλακας του χωριού να εμπλακεί με 100 θολωμένους υπερήλικες, που πιστεύουν ότι ο αστυφύλακας υπηρετεί τον Σατανά... Ούτε βέβαια θα στείλει κανείς τα ΜΑΤ για να τους διαλύσουν! Και να θέλαμε, δεν υπάρχει τόση αστυνομία.

      Διαγραφή
    5. Αν λοιπόν δημιουργήσουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούν θρησκόληπτοι υπερήλικοι σε έναν ναό και περιμένουμε να σεβαστούν τα μέτρα αποστάσεως κλπ, θα είναι τεράστιο το ρίσκο που θα πάρουμε.
      Γιατί αν περιμένουμε να αποδειχτεί εκ του αποτελέσματος ότι δεν θα τηρηθεί το μέτρο, θα είναι ήδη αργά. Ο συνωστισμός θα έχει ήδη συμβεί και ο ιός θα έχει ήδη διαδοθεί, ότι κι αν ακολουθήσει μετά. Μην ξεχνάμε ότι στους ναούς, συνωστίζονται κατά το πλείστον υπερήλικα άτομα, που είναι τα πλέον ευάλωτα στον ιό, ενώ η νοσηλεία τους, θα καταλάβει θέση που θα στερηθεί ένας νεότερος με περισσότερες πιθανότητες ίασης και επιβίωσης.

      Τέλος, δεν πιστεύω πως θα πάθουμε τίποτα αν μια φορά κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας, παρακολουθώντας την Λειτουργία από την τηλεόραση. Δεν πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση, αλλά για έκτακτη και προσωρινή. Το αγαθό που διασφαλίζεται από τα προσωρινά μέτρα, είναι ανώτερο από οποιαδήποτε δοξασία, ιδεολογία, θρησκεία, πίστη, λατρεία, εμμονή, θεωρία. Μιλάμε για την προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Ανεξαρτήτως της αιτίας που προκάλεσε την διάδοση του ιού, η απειλή που δέχεται η κοινωνία είναι αληθινή και κρίσιμη. Κανείς δεν δικαιούται να ρισκάρει την δημόσια υγεία, επειδή έχει τις δικές του θεωρίες ή δοξασίες. Αυτά μπορούν να υποχωρήσουν για λίγο και μόλις περάσει ο κίνδυνος να επανέλθουν όπως και πριν.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

    6. "Αν λοιπόν δημιουργήσουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούν θρησκόληπτοι υπερήλικοι σε έναν ναό και περιμένουμε να σεβαστούν τα μέτρα αποστάσεως κλπ, θα είναι τεράστιο το ρίσκο που θα πάρουμε"

      Πραγματι, το βλεπω καλυτερα τωρα το ρισκο. Υποεκτιμησα ισως την αντιδραση του θρησκοληπτου ποιμνιου. Απο την αλλη παλι, και η απαγορευση θα επιφερει πολυποικιλες αρνητικες συνεπειες. Αντιλαμβανομαι πως το μυστηριο της θειας κοινωνιας ειναι εκ των ων ουκ ανευ για την χριστιανικη πιστη και τους χριστιανους. Απο την στιγμη που συμβαινει μια φορα το χρονο, η εκκλησια η ιδια θα βιωσει τεραστια ακυρωση στο ρολο της, αν αυτο δεν συμβει. Μια λυση θα ηταν η μετακυλιση της ημερομηνιας απο την ιερα συνοδο, ισως για 20 μερες μετα. Θα μπορουσε αν συμβει, αλλα δεν τους εχω ικανους να το διεκπεραιωσουν γραφειοκρατικα σε τοσο συντομο χρονο.

      Δεν ειναι μονο η εκκλησια, που συμφωνω δεν θα παθει και τιποτα να μην τελεσει το μυστηριο μια φορα. Ειναι οι πιστοι και κυριως αυτοι μεγαλυτερης ηλικιας. Η ταυτιση ειναι σπουδαια. Θα βιωσουν μεγαλη ακυρωση ψυχολογικης φυσεως, σε σημειο δυσκολα αναταξιμο. Μπορει να ειναι για καλο, ομως οι περισσοτεροι δεν θα το εκλαβουν ετσι, παρα, εκτιμω, θα τους βγει ως αποσυρση απο τα της ζωης.

      Σε εναν ναο, σιγουρα δεν θα πρεπει να δοθει η δυνατοτητα συγκεντρωσης. Καθε Λειτουργια θα πρεπει να τελειται, προαιρετικα, κεκλεισμενων των θυρων, με το απολυτως απαραιτητο προσωπικο (προσωπικο ασφαλειας), εως 4 ατομων. (δεν ξερω τα εκκλησιαστικα αλλα καπου εκει θα ειναι, αντε 5). Αυτο ειναι ευκολα ελεγξιμο απο την ελληνικη αστυνομια.

      Το ζητημα προκυπτει στο πως θα διανεμεται η θεια κοινωνια στους πιστους και αργοτερα το αγιο φως. Δεν νομιζω πως ειναι δυσκολο να βρεθει ενας τροπος συμβατος οπου να τηρουνται οι αναγκαιες συνθηκες προστασιας. Το τραπεζι διανομης θα μπορουσε καλλιστα να μεταφερθει στον προαυλιο χωρο της εκκλησιας, που σημαινει πως αυτοματα αποκλειονται παντελως οσες εκκλησιες δεν διαθετουν ανοικτο (ισως και ισογειο) προαυλιο χωρο. Το προβλημα βρισκεται στην συγκεντρωση πολλων ατομων μαζι ταυτοχρονα. Αυτο μπορει να αντιμετωπιστει με επεκταση του ωραριου. Η θεια κοινωνια θα μπορουσε να προσφερεται σε ατομικες συσκευασιες σε ενα ευρος 4-5 ωρων, πχ απο τις 7-12.00 ομοιως και το αγιο φως απο τις 8-12.00 το βραδυ. Ολη αυτη η διαδικασια θα πρεπει να περασει απο τον ΕΟΔΥ, η γενικη γραμματεια πολιτικης προστασιας ειναι η αρμοδια για την θεσπιση αυτων των εκτακτων κανονων. Με μια τετοια μορφη ελαχιστοποιειται ο κινδυνος και το εργο της ελληνικης αστυνομιας καθισταται βατο. Σιγουρα ειναι παραλογο να επιτραπει χωρις κανονες τετοιου τυπου, καθως καμια αστυνομια πραγματι δεν θα μπορει να επιβαλει τοτε την ταξη και να διαφυλαξει την δημοσια υγεια.

      Προσωπικα, συμφωνω πως δεν θα παθουμε τιποτα αν κατσουμε μια φορα στο σπιτι μας, ομως αυτο δεν αφορα εμας αλλα πολλους συμπολιτες μας. Απο τη μια προσπαθουμε να διαφυλαξουμε την σωματικη δημοσια υγεια, αλλα απο την αλλη δεν θα πρεπει να αμελησουμε την ψυχικη δημοσια υγεια. Σκεφτομενους τους ασυντομικους σε κατι τετοιες περιπτωσεις, μου ερχεται στο μυαλο ενα ανεκδοτο των σερβιτορων οτνα τους αναθετουν την μια δουλεια πανω απο την αλλη ταυτοχρονα. Φερε αυτο, κανε το αλλο, φτιαξε τουτο κοκ. "Δεν μου βαζετε και ενα πινελο στον κ*λο για να βαφω τους τοιχους οπως παω περα-δωθε;"
      χαχαχα

      Joker Card

      Διαγραφή
    7. Χαχαχα! Καλό!
      Λοιπόν, τελικά η λύση δόθηκε πολύ σωστά από κυβέρνηση και Εκκλησία. Ο εορτασμός του Πάσχα μεταφέρεται στις 26-27 Μαϊου, πράγμα που επιτρέπεται απ΄τους Κανόνες της Εκκλησίας. Ασφαλώς αναμένεται πως μέχρι τότε θα έχουν χαλαρώσει τα μέτρα του περιορισμού. Αν όχι, τότε θα δούμε...
      Επίσης όλοι οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, με μέγιστο αριθμό ενεργούντων τους τέσσερις (ιερέας, ψάλτες, νεοκόρος).
      Προφανώς η Θεία Κοινωνία δεν θα δίδεται στους πιστούς όσο κρατούν τα μέτρα και αυτό η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όχι μόνο το δέχθηκε, αλλά το αιτιολόγησε και θεολογικώς. Ουσιαστικά δεν αναιρείται, ούτε καταργείται τίποτα από την θρησκευτική παράδοση και ιερουργία. Απλά αναβάλλονται και μετατίθενται κάποιες λειτουργίες για το εγγύς μέλλον.
      Οι υπερήλικες ή οι θρησκόληπτοι, ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να κατανοήσουν το σκεπτικό και το τι εξυπηρετείται. Σε αυτούς απλά θα επιβληθεί η απόφαση αυτών που έχουν την γενική ευθύνη.

      Το ψυχικό τραύμα από την ματαίωση (αναβολή στην πραγματικότητα) που θα προκληθεί στους πίστους, είναι σαφώς μικρότερης αξίας (και είναι ανατάξιμο), από τον κίνδυνο θανάτου που διασφαλίζεται (και ΔΕΝ είναι ανατάξιμο).

      Γενικά το πρόβλημα που διαπιστώνεται με την μη τήρηση των προστατευτικών μέτρων, είναι η αδυναμία μας να σπάσουμε την ρουτίνα που έχουμε συνηθήσει και βεβαίως η ηλιθιότητα που είναι πολύ μεγαλύτερη "νόσος" απ΄όσο νομίζουμε.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Η πρωτη εκτιμηση μου ειναι θετικη κ με βρισκει συμφωνο. Δεν γνωριζα λεπτομερειες ως προς το τι εκαναν τελικα. Ενημερωνομαι απο κανα δυο site και σε αυτα διαβαζω τις κεντρικες ειδησεις μονο.

      Θα πρεπει να προσεχουμε το "μετρο" οσον αφορα τα προστατευτικα μετρα. Η υπερβολικη ταξη δεν ειναι παντα επιθυμητη και ποτέ δεν μπορει να υπαρξει στα των ανθρωπων. Στην υπερβολικη ταξη, η ζωη συμβαινει με το σταγονομετρο.

      Αν και δεν ειμαι υπερ της εκκλησιας, δεν ειμαι ουτε κατα. Ως εκ τουτου ειναι λαθος η ολικη απαγορευση. Ο πιστος θα πρεπει να ακουσει πως απλα θα υπαρξει αναστολη. Ας ειναι και δυο Πασχαλιες μαζι με διαφορα καποιων ημερων, δεν με ενοχλει αυτο. Και για τη θεια κοινωνια και για το αγιο φως. Τι αλλαζει ομως σε μια εβδομαδα; Θα κοινωνησουν τοτε; Αφου οι λαικες μπορουν να συμβαινουν, θα πρεπει να μπορουν να συμβουν και οι βασικες λειτουργιες της εκκλησιας με τροποποιησεις φυσικα.

      Πραγματι, ειναι αναταξιμο στη θεωρια το ψυχικο τραυμα, ομως συμβαινει τοσο δυσκολα στην πραξη. Ο ανθρωπος που ευκολα το ανατασσει, ειναι και αυτος που δεν του συμβαινει καν. Αλλες κατηγοριες ανθρωπων αφορα. Η ακυρωση και η αποσυρση ειναι δυσκολο να αναταχθουν

      "Γενικά το πρόβλημα που διαπιστώνεται με την μη τήρηση των προστατευτικών μέτρων, είναι η αδυναμία μας να σπάσουμε την ρουτίνα που έχουμε συνηθήσει και βεβαίως η ηλιθιότητα που είναι πολύ μεγαλύτερη "νόσος" απ΄όσο νομίζουμε."
      Κατα βαση ο ανθρωπος δεν μπορει να πειστει για καποιο κινδυνο που δεν βλεπει και βιωνει ο ιδιος τα αρνητικα του αποτελεσματα. Αυτο λεγεται οντως ηλιθιοτητα, ομως το κρατος δεν εχει δικαιωμα να κρινει. ΕΙναι δικαιωμα του ανθρωπου να ειναι οσο ηλιθιος θελει, οπως και υποχρεωση του κρατους να προστατευσει το συνολο οταν διακυβευεται το γενικο καλο. Εγω μπορει να περναω ανετα μονος μου, ομως οι περισσοτεροι ανθρωποι πιεζονται ασχημα. Ο εξωστρεφης ανθρωπος ζει με τις αντιδρασεις των αλλων, οποτε υποφερει με τον εαυτο του.

      Δεν ειναι δουλεια του κρατους να "παιζει" τον λαο με ελεγχομενη πληροφορηση. Αυτο εχει μια λογικη και μπορει να ειναι ανεκτο μεχρι ενα σημειο διοτι τυγχαινει να εξυπηρετει τις τρεχουσες καταστασεις, ομως δεν μπορει να κρατησει (και σωστα) για πολυ. Παντα το "εκτακτο" δρα ως προφαση για στροφη στον αυταρχισμο. Παρακολουθω προσεκτικα την εξελιξη της καταστασης. Δεν μου αρεσει αυτο που συμβαινει μεν, αλλα προς το παρον ειναι ανεκτο. Στο προσεχες μελλον θα δουμε, διοτι για να περαστει μια κακοβουλη ατζεντα απαιτειται ενα προσθετο σοκ

      Joker Card

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ Joker, προσωπικά δεν διαπιστώνω καμία υπερβολή στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Δεν έχει χαθεί το "μέτρο", αφού τα μέτρα είναι ήπια και υπάρχει αρκετή ελαστικότητα στην εφαρμογή τους, απ' ότι βλέπω. Ασφαλώς το "μέτρο" ορίζεται από την αναγκαιότητα των περιστάσεων και σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε συναίνεση του λαού απαιτείται, ούτε μπορεί να το κρίνει ο οποιοσδήποτε που δεν είναι ειδικός. Εξάλλου δεν έχουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά περιορισμό. Η έννοια της έκτακτης κατάστασης ή της κατάστασης ανάγκης, αίρει προσωρινά κάθε έννοια κανονικότητας, μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία. Αυτό σημαίνει πως τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως συνήθως και αυτό θα πρέπει να είναι κατανοητό. Χρειάζεται κατανόηση, υπομονή και ψυχραιμία. Σε έναν πόλεμο, θα ισχύσει το ίδιο.

      Το κράτος δεν κρίνει την συνείδηση ή την βλακεία του καθενός. Έχει υποχρέωση και δικαίωμα όμως, να εμποδίσει την βλακεία να επιφέρει την καταστροφή.
      Μπορεί το ”έκτακτο" να λειτουργήσει και ως πρόφαση για να επιτευχθεί άλλος στόχος, όμως δεν σημαίνει ότι αυτή η πιθανότητα είναι ο κανόνας και πως με αυτό το σκεπτικό δεν θα πρέπει να υπάρχουν έκτακτα μέτρα. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες, όταν υπάρχει μια μεγάλη απειλή (εσωτερική ή εξωτερική) ώστε να μπορεί να διατηρείται η ειρήνη και η ασφάλεια της κοινωνίας. Είναι αποδεκτή και απαιτητή η προσωρινή αναστολή της κανονικότητας, για όσο χρειαστεί. Όσοι δεν μπορούν να το ανεχτούν, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αυτενέργειας.
      Το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει αυτή την κατάσταση και το μόνο που μένει είναι να τηρηθούν τα μέτρα ώστε με τον πέρας του κινδύνου, να γίνει και ο απολογισμός.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. ναι λύκιε, έχεις δίκιο μανάρι μου, είναι όντως μεγάλη η απειλή και η πολιτεία, ιδίως η συγκεκριμένη, πρέπει και θέλει να προστατέψει τους πολίτες της... γι' αυτό λοκ ντάουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος αγαπούλες! εκεί στα κλουβιά σας μέσα να μείνετε και ν'αφήσετε τα κόκαλα σας μπας κι αναπνεύσει το σύμπαν επιτέλους...περιττο να πω ότι εχω ήδη ξεκινήσει "εργασίες" για να σας έχουνε μπουζουριασμένους ΚΑΙ τον ιούλη ολάκερο, μπας και γλυτώσουμε από τη νοσηρότητα και τη βρώμα σας όσοι είμαστε επαρχιακά κι ευχαριστηθούμε κατα το πρέπον τη θαλασσα...απο αυγουστο βλέπουμε

      Διαγραφή
    11. "Ο εορτασμός του Πάσχα μεταφέρεται στις 26-27 Μαϊου,"

      Να αυτα παθαινει κανεις οταν δεν ειναι τοσο θηλυκος, δεν ακουει. Αλλα διαβαζει, αλλα καταλαβαινει. Mea culpa (δικο μου λαθος), νομιζα πως η μεταφορα ηταν για τις 26 του τρεχοντος μηνος. Επομενως, ακυρο το τελευταιο μου σχολιο
      Καλημερα

      Joker Card

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα αγαπητέ Joker Card.
      Εμένα να δεις πόσες φορές μου διαφεύγουν τέτοιες λεπτομέρειες!
      Χαχα

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

  12. Καλησπερα και απο μενα

    Αα, Resident Evil, ενα παιχνιδι της εφηβειας.. Βασικος πρωταγωνιστης ενας νεος αστυνομικος, ο Leon S. Kennedy που βρισκει εαυτον στο κεντρο της Raccoon City οπου πηγε να αναλαβει τα καθηκοντα του, χωρις να γνωριζει τι συμβαινει. Στην πολη αυτη η Umbrella corporation εχει ριξει τον Τ-ιό, εναν ιο που εχει κατασκευασει και μετατρεπει τους ανθρωπους σε ζομπι. Ο ηρωας μας καλειται να ανταποκριθει σε ενα αθλο και να λυσει ενα τιτανιο γριφο, με μονα οπλα του το καθαρο του μυαλο και την ηθικη του συγκροτηση και αξιες. Σκοπος δεν ειναι η καταστολη, καθως το ΑΤ της πολεως εχει χαθει. Ο ηρωας ειναι μονος του, σχεδον μονος του διοτι στην πορεια θα βρει και συμπρωταγωνιστες, οπως την Claire Redfield. Το παιχνιδι ειναι σαφες σε αυτο, καθως ο ηρωας ξεκιναει σχεδον χωρις σφαιρες στο οπλο του. Τις βρισκει στη πορεια σε ελαχιστο αριθμο, θελοντας ετσι να δειξει πως σκοπος δεν ειναι η καταστολη, αλλα η προστασια του εαυτου και μονο, η αποφυγη του να του συμβει οτι και στους υπολοιπους. Σαφως και υπαρχουν ομοιοτητες στο σημερα.

    "Αν επιχειρήσουμε να συνδέσουμε το Racoon City με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να δεχτούμε ότι οι δημιουργοί του θέλησαν να αποδώσουν κρυφά, το όνομα της πόλης στην αιτία που -ενδεχομένως- μετέτρεψε τους κατοίκους της σε ζόμπι, δηλαδή στον κορωνοϊό.
    "Αυτό θα μας οδηγήσει στην υπόθεση της σχεδίασης του ιού, ώστε να μετατρέψει σε άβουλα και αγελαία ζώα τους πολίτες, πράγμα που κάποιοι (αυτοί που το σχεδίασαν) θέλησαν να το ανακοινώσουν με υπονοούμενο τρόπο (παιχνίδι)."
    "Ο ιός φαίνεται να μεταλλάχθηκε σε εργαστήριο, ώστε να προσβάλλει ανθρώπους και να έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Ωστόσο αυτή είναι μια υπόθεση που δεν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία, τουλάχιστον για την ώρα. "

    Παμε και εμεις οπως ο αστυνομικος του παιχνιδιου να ξετυλιξουμε το κουβαρι. Παμε με δεδομενα διοτι αποδειξεις πιθανοτατα να μην βρουμε ποτέ.
    https://www.the-scientist.com/news-opinion/lab-made-coronavirus-triggers-debate-34502
    https://www.in.gr/2015/11/13/tech/diethnes-peirama-dimioyrgei-epikindyno-io-ergastirioy/
    https://www.nature.com/articles/nm.3985.pdf

    Τι λεει το αρθρο του 2015;
    "Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα. "

    Ολα τα αλλα ειναι "ναχαμε να λεγαμε". Ο ανθρωπος εκανε την μεταβαση του ιου απο τα ζωα στους ανθρωπους στο εργαστηριο. Καμια φυση δεν μας τιμωρει. Ο ανθρωπος δημιουργησε ενα βιολογικο οπλο. Να αποδειχτει σε καποιον που δεν θελει να το αποδεχτει ειναι δυσκολο. Ειναι σαν να να κλεβω μια εργασια απο καποιον αλλο. Η ιδια εργασια ειναι, ομως φροντιζω να καλυφτω αλλαζοντας τα σημεια που θα με προδιδαν. Αλλο περιτυλιγμα πανω στην ιδια δουλεια. Ειναι σαν να κλεβω μουσικη. Κραταω τον κορμο ιδιο, αλλα αλλαζω νοτες. Και ασε τους αλλους να συζητουν αν μοιαζει ή οχι.
    Joker Card

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ερευνα εδειξε πως θα μπορουσε ισως αυτος ο ιος να μεταπηδησει απο τις νυχτεριδες στον ανθρωπο, και το εδειξε επειδη οι ερευνητες καταφεραν να το κανουν. Πεντε χρονια μετα, "ετυχε" ο ιος να μεταπηδησει οντως. Η φυση και η φυσικη επιλογη και οι μεταλλαξεις δεν δουλευουν με αυτους τους ρυθμους. Αρα, στον λογικο ερευνητη εδω εχει βρεθει η σαφης ενδειξη (smoking gun). Ποιος το πυροβολησε αυτο το βιολογικο οπλο;

    Cui bono? Ποιος βγαινει ωφελημενος απο αυτο; Ποιος κερδιζει;
    Ποιος εχει Μεσα-Κινητρο-Ευκαιρια; Ποιος πυροβολησε τον απορο κοντο;

    Προβλημα-Αντιδραση-Λυση. (problem-Reaction-Solution) Δημιουργουμε το προβλημα που θα επιφερει μαι συγκεκριμενη αντιδραση ωστε να προωθηθει η λυση που θελουμε.
    Τι συμβαινει οταν εξαπολυθει ο ιος δεδομενης της μη διαθεσιμοτητας εμβολιου ή φαρμακου στο κοινο; Η κοινωνικη αποσταση μεσω επιβαλλομενης καραντινας. Καραντινα. Αυτο δειχνει και ποιος δεν ηταν στον κολπο, αθωωνεται λογω βλακειας ο Τραμπ και ο Τζονσον, Αμερικη και Αγγλια, καθως ουτε το αναμενομενο και λογικο δεν ηταν σε θεση να πραξουν. Οσο και να μην θελεις να επιβαλλεις την καραντινα, δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα. Επομενως, επιδιωκομενος σκοπος ηταν η καραντινα. Γιατι; Τι αποτελεσμα εχει η καραντινα λιγων μηνων; Σταση οικονομιας και οικονομικη ζημια. Δεν ειναι ο αποπληθυσμος ο στοχος, διοτι ο συγκεκριμενος ιος εχει μη επαρκη θνησιμοτητα για κατι τετοιο, θα μπορουσε ισως να αποτελει προβα τζενεραλε για ενα τετοιο ενδεχομενο, να τεσταρουν δηλαδη την αποτελεσματικοτητα της διασπορας πριν χρησιμοποιησουν ενα τετοιο οπλο ωστε να μην παει χαμενο, αν οι ανθρωποι το αποφυγουν μεσω καραντινας. Η ανθρωποτητα εχει τους ανθρωπους με τις καταλληλες πνευματικες ικανοτητες να φτασει συντομα στην αντιμετωπιση του ιου με φαρμακα ή εμβολια. (catch up with virus) Γι αυτο και η μυστικοτητα ηταν αναγκαια ωστε να αιφνιδιασθει η παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα και να μεινει για μερικους μηνες, ανικανη να αντιδρασει.

    Ειναι βεβαιο πως αυτος που χρησιμοποιησε τον ιο ως οπλο, εχει ετοιμο και εμβολιο και φαρμακευτικη αντιμετωπιση. Επομενως, αποκλειεται να μην εκμεταλλευτει αυτην την τεχνογνωσια για να μην κονομησει κιολας. Αρα μεταξυ εκεινων που θα φερουν τα σωτηρια φαρμακα/εμβολια θα ειναι και ο φταιχτης, μεσω καποιου μπροστινου φυσικα. Η λογικη λεει πως δεν θα εμφανισθει πρωτος για να μην καρφωθει, αλλα δευτεροτριτος. Αν περιμενει περισσοτερο, δεν θα παρει φραγκο. Αν εμφανισθει πρωτος, θα καρφωθει, διοτι αφου το εμβολιο κανει τουλαχιστον 18 μηνες μετα την εμφανιση ενος ιου, τοτε δυσκολα μπορει να δικαιολογησει πως το βρηκε σε κατω απο 12.

    Η ευκαιρια βρεθηκε στη Wuhan. Οι κινεζοι κατηγορουν τους αμερικανους και μαλιστα λενε χρονο και τοπο που συνεβη αυτο. Οι διεθνεις ερευνητες που δημιουργησαν τον υβριδικο ιο, ηταν παλι Αμερικανοι και Κινεζοι. Δεν αντιλεγω πως πιθανον να χρησιμοποιηθηκαν, αλλα ολοι αυτοι πρεπει να παρουσιαστουν σε ενα διεθνες δικαστηριο, ωστε να φανουν οι εντολοδοτες τους, οι χρηματοδοτες τους, οι παρακινητες τους, διαφορετικα θα πανε αυτοι φυλακη. Προκειται για ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας. Καποιοι πρεπει να πληρωσουν αυστηρα εστω και για πραδειγματισμο. Αν δεν βρεθει ο εγκεφαλος νους, τουλαχιστον οσοι χρησιμοποιηθηκαν, διαφορετικα μπορει στο μελλον να εχουμε πολυ χειροτερους ιους.
    Joker CArd

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Παμε τωρα στη ταμπακιερα. Ποιος κερδιζει; Αυτος που το εκανε, αποσκοπει στη καραντινα και στον οικονομικο στραγγαλισμο των αντιστοιχων οικονομιων. Τι θα κανουν αυτες οι οικονομιες; Ειναι υποχρεωμενες να ζητησουν χρηματα για να τις ξαναξεκινησουν. (jumpstart) Απο πού θα τα παρουν; Απο τις αγορες φυσικα. Νατο το ευρωομολογο. Ο σκοπος του εγκληματος επρεπε να φανει, διοτι πληθαινουν οι φωνες για φαρμακευτικη αντιμετωπιση του ιου, οποτε μπορει πολυ συντομα ο κορονιος να ειναι παλια νεα και κανεις να μην ασχολειται. Η Γερμανια τα παιρνει αυτα τα χρηματα απο τις τραπεζες τις, η Αμερικη απο την Federal Reserve, η Αγγλια φανταζομαι απο το city, εμεις οι υπολοιποι ζητουμε ευρωομολογο. Ευρωομολογο ζητουσε και ο Βαρουφακης αλλα η Γερμανια δεν μας το εδινε διοτι φταιγαμε ως τεμπεληδες. Τωρα ομως δεν φταινε οι χωρες του Νοτου. Η Γερμανια πιθανοτατα να μην το δωσει, διοτι ειναι η Γερμανια και νοιαζεται μονο για τον εαυτο της, αρα η αντιδραση των χωρων και υπο την πιεση των νεκρων ισως να ειναι η αποχωρηση απο το ευρω. Αρα σκοπος πιθανον να ειναι η διαλυση της Ευρωπης. Αν η Γερμανια παλι συμφωνησει, τοτε θα πνιγει ολη η ευρωπη στο χρεος υπο των αγορων. Ποια μυστικη οργανωση κερδιζει απο αυτο;

    Λεγαμε παλιοτερα με αφορμη το μεταναστευτικο επι Συριζα.
    -"Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το νέο πρόσωπο του παλιού και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, αναμεμιγμένο με τις αριστερές τάσεις των εμμονικών. Συνεπώς ο Τσίπρας, δεν αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μόνο των εμμονών του 4%, αλλά κάτι πολύ περισσότερο και βαθύτερο.Η υπόθεση μυρίζει νεοταξική μεθόδευση."

    -"Θεωρω πως ατζεντα που προωθει η ΝΤΠ ειναι να μετατραπει το ελληνικο χρεος σε ευρωπαικο μεσω του τροπου που προτεινει ο Βαρουφακης, μεσω ευρωπαικων ομολογων της Εκτ που μετα θα μετατραπει σταδιακα. Αυτο αν γινει θα γινει, πρεπει ναχει γινει, μεχρι τον Ιουνιο που χρωσταμε στην ΕΚΤ, ομολογο που ληγει. Εκει παιζονται ολα. Εμεις σαν Ελλαδα θελουμε επιτροπη λογιστικου ελεγχου για να δειξουμε πως καποιο χρεος ειναι παρανομο, το ιδιο θελουν και ολοι οι λαοι (και που ο Βαρουφακης δεν θελει να γινει). Το τι θα γινει τελικα, ο χρονος και η ιστορια θα το πουν""

    Joker Card, played

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς, δε νομίζω ότι θα πληρώσει κανείς άμεσα για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αγαπητέ Joker, αλλά αυτό μένει να φανεί.

    Ωραία η υπόθεση εργασίας σου για το ποιος ωφελείται από όλο αυτό το αρρωστημένο σκηνικό.
    Είναι πραγματικά έξυπνο το κόλπο πάντως. Εφόσον λειτούργησε το οικονομικό πείραμα σε μεμονωμένες χώρες όπως η Ελλάδα, σειρά έχει η μαζική οικονομική καταστροφή. Παγκόσμιο το πείραμα πλέον. Που σημαίνει ότι κανένα κράτος που βαυκαλίζεται ότι υπερέχει και ότι αντέχει, δε θα πρέπει να κοιμάται ήσυχο. Οι σκηνοθέτες δεν τρέφουν αγάπες προς συγκεκριμένη φυλή. Μόνο τη δική τους μαύρη φατρία αναγνωρίζουν.

    Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.