Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Σου ληστεύουν το σπίτι στην Ιταλία του Σαλβίνι ή στην Ελλάδα του Τσίπρα; - Η απάντηση που μπορεί να σου σώσει την ζωή

Αποτέλεσμα εικόνας για γυφτοι εγκληματιες
Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Το ζήτημα των ημερών για άλλη μια φορά είναι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών οι οποίοι τελικώς δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι θα τους ξημερώσει, είτε περπατώντας ή οδηγώντας έξω στον δρόμο, είτε μένοντας κλειδαμπαρωμένοι μέσα στο σπίτι τους.
Τις ημέρες που πέρασαν είχαμε το γνωστό περιστατικό της Κορίνθου όπου ιδιοκτήτης σκότωσε Ρομά ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι του.
Ο δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα και μετέφερε το πτώμα σε ερημική περιοχή όπου βρέθηκε ύστερα από έρευνες. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Ίσως θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν τελειώσει πολύ πιο ήρεμα, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να το πει κάποιος που δε νιώθει ότι απειλείται από τον καναπέ του σπιτιού του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 50χρονος, μαζί με έναν 54χρονο, επιχείρησαν να κλέψουν πουλερικά από αυλή σπιτιού, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος αντέδρασε τον γνωστό τρόπο.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο 35χρονος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή με περιοριστικούς όρους.
Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος πρέπει να επιλέξει άλλον τόπο διαμονής, καθώς και να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του.
Να διαμένει στο ίδιο μέρος που έμενε είναι πρακτικά αδύνατο καθώς θα πρέπει να τον προστατεύει η Αστυνομία 24 ώρες το 24ωρο.
Σε μια άλλη χώρα τώρα, η πορεία που ακολουθάται από την πολιτική ηγεσία για το ίδιο ζήτημα είναι εντελώς διαφορετική.
Πέρασε ο νέος νόμος για την αυτοάμυνα στην Ιταλία και όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός ΥΠΕΣ Μ.Σαλβίνι «Από σήμερα οι εγκληματίες θα ξέρουν πως θα είναι δυσκολότερο να είσαι διαρρήκτης στην Ιταλία: θα είναι ένα επάγγελμα ακόμη πιο επικίνδυνο»
Η ιταλική Γερουσία υιοθέτησε σήμερα σε τρίτη και τελευταία ανάγνωση έναν νόμο που διευρύνει σημαντικά την έννοια της νόμιμης άμυνας, κάτι που αποτελούσε μείζονα προεκλογική υπόσχεση του Ματέο Σαλβίνι.

«Είναι μια πολύ ωραία ημέρα, τελικά το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα των Ιταλών στη νόμιμη άμυνα επιβεβαιώθηκε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι μετά την έγκριση του κειμένου με 201 ψήφους έναντι 38.
Ο νέος νόμος έχει στόχο να περιορισθούν οι διώξεις σε βάρος προσώπων που ανοίγουν πυρ εναντίον κάποιου που έχει μπει στο σπίτι τους ή στην ιδιοκτησία τους.
Ενώ μέχρι σήμερα έπρεπε να αποδείξουν πως ο εισβολέας δημιουργούσε άμεση φυσική απειλή, ο νέος νόμος αναγνωρίζει «την κατάσταση σοβαρής αναστάτωσης» για να δικαιολογήσει πυροβολισμούς χωρίς προειδοποίηση εναντίον κάποιου εισβολέα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες να ρίχνουν στο «ψαχνό».
Ο νέος νόμος υπόσχεται επίσης δωρεάν δικαστικά έξοδα και δωρεάν έξοδα υπεράσπισης για όποιον διώκεται επειδή τραυμάτισε ή σκότωσε κάποιον στην κατοικία του και επικαλείται τη νόμιμη άμυνα.
Είναι η πρώτη φορά που σε μια χώρα δίνονται τόσα κίνητρα υπέρ του  ιδιοκτήτη για να υπερασπιστεί την οικία του και την ιδιοκτησία του.
Ενισχύει επίσης τις κυρώσεις για κλοπή, για κλοπή σε κατάστημα και για παραβίαση κατοικίας, ενώ δεν επιτρέπει την υπό όρους απελευθέρωση παρά μόνο αφού καταβληθεί αποζημίωση.
Τα τελευταία χρόνια, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είχε διεξαγάγει εκστρατεία υπέρ ιδιωτών και καταστηματαρχών που διώκονταν επειδή είχαν σκοτώσει διαρρήκτες που δεν ήταν οπλισμένοι.
Τι σημαίνου ολα αυτα; Πολύ απλά, στην Ιταλία δίνουν βάρος στον ΝΟΜΙΜΟ και όχι σε αυτόν που θα παρανομήσει. Δημιουργούν ένα νομικό πλαίσιο το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε έχει σκοπό να εισβάλει σε ξένη ιδιοκτησία.
Κάποιος θα πει μα είναι σκληρό. Ε και; Κάποιος που δεν θέλει να ανήκει στην «άλλη πλευρά του νόμου» πως θα υπερασπιστεί, τον εαυτό του, την γυναίκα του, τα παιδιά του και την ιδιοκτησία του;
Και εν τέλει, ας γνωρίζει ο παρανομούντας ότι πλέον θα έχει μεγάλη πιθανότητα να υποστεί σοβαρό πλήγμα. Εάν παρόλα αυτά πάλι θέλει να εισβάλει σε μια ξένη ιδιοκτησία τότε υπευθύνη του. Τόσο απλά.
Όμως η Πολιτεία πρέπει πρώτα να προστατεύει τον νομιμόφρονα και υποχρεούται απλώς να τηρεί το νόμο σε ότι αφορά των παρανομούντα ότι θα έχει όλα τα δικαιώματα που ορίζουν οι νόμοι και αρμόζουν σε ένα πολιτισμένο κράτος.
Στην Ελλάδα όμως όλα τείνουν να είναι υπέρ του εισβάλοντα.
Έχει το «δικαίωμα» της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής που ο πολίτης ουσιαστικά ΔΕΝ το έχει. Έχει το «δικαίωμα» του να κτυπήσει πρώτος! Εάν κάποιος δεν έχει υποστεί θανατηφόρας φύσεως ενέργεια από τον εισβολέα ΔΕΝ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας.
Και φυσικά θα πρέπει να αποδείξει πρώτα ότι όντως έγινε έτσι άμα έχει επιβιώσει...
Ο εισβολέας έχει το «δικαίωμα» του αιφνιδιασμού, ο ιδιοκτήτης τα μόνα δικαιώματα που έχει είναι να κοιμάται, να βλέπει τηλεόραση και να κάθεται ακίνητος όταν τον ληστεύουν και «λιμπίζονται» την γυναίκα του ή την κόρη του.
Εν ολίγοις η Ελλάδα είναι μια δύσχρηστη και επικίνδυνη χώρα για όποιον θέλει να φτιάξει μια μικροαστή νόμιμη ζωή.
Το αντίθετο συμβαίνει στην Ιταλία. Εκεί φροντίζουν το ρίσκο της απώλειας να μεταφερθεί στον εισβολέα, στην τελική σε όποιον αρέσει το «vivere pericolosamente» (του ζειν επικινδύνως) να έχει και το ρίσκο.
Νο guts no glory, όχι εκ του ασφαλούς, όπως εδώ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.