Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι (Χαρά Νικοπούλου)




22 σχόλια:

  1. ΛΥΚΙΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Η ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ
    ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι η κυρία Χαρά Νικοπούλου, αξίζει τον μέγιστο σεβασμό μας και με γεμίζει ελπίδα ότι υπάρχουν άνθρωποι, με ελληνική καρδιά, ικανοί να εμπνεύσουν την σημερινή και την αυριανή γενιά μας.
    Ναι, είναι μια μεγάλη ήρωας!
    Μακάρι άνθρωποι τέτοιας ποιότητας, να ηγηθούν σύντομα της χώρας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχουμε παρει χαμπαρι το μεγεθος της προδοσιας για την χωρα μας !!

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ


    https://katohika.gr/ellada/den-echoume-parei-champari-to-megethos-tis-prodosias-gia-tin-chora-mas/

    Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΤΟ ΠΑΣΧΑΦΤΑΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 00:30 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
    ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
    Ο ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΑΝΤΧΙΛ ΜΠΙΛΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εκτός από την Χαρά υπάρχουν και πολλοί άλλοι Άντρες:
    http://veteranos.gr/pia-ine-ta-metra-pou-protini-fantasma-ton-idikon-dynameon-gia-tin-apeleftherosi-ton-echmaloton-ellinon-stratiotikon-video/
    και επειδή καλλιεργείται εντέχνως η συριζοεθνοαποδομητική ηττοπάθεια είχε γράψει ο Μεταξάς : Θα νικήσουμε , αλλά πάνω από τη νίκη η δόξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος20 Μαρτίου 2018 - 11:31 μ.μ.

    Πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις του το "φάντασμα" για τα τα μέτρα που έπρεπε να είχαμε πάρει (στα οποία και συμφωνώ).....μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα.!!! Αν είναι δυνατόν απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού να μην στηλιτεύει την ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ δυο μόνιμων επαγγελματιών στρατιωτικών στον εχθρό. Στην Ιαπωνία θα είχαν κάνει χαρακίρι.Όλοι αυτοί οι ε.α είναι συνένοχοι-καθοδηγητές των παραδοθέντων εν καιρώ ειρήνης στον εχθρό και παραδόσαντων Ελληνικά όπλα , όχημα και ασύρματο,συντάσσονται με τους παραδοθέντες. Να φανταστούμε τι ωραίο 1897 και 1922 όλα αυτά τα ένστολα υπαλληλάκια είναι έτοιμα να επαναλάβουν...

    " και επειδή καλλιεργείται εντέχνως η συριζοεθνοαποδομητική ηττοπάθεια είχε γράψει ο Μεταξάς : Θα νικήσουμε , αλλά πάνω από τη νίκη η δόξα!"

    Και επειδή βλέπω ότι δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ότι Χ.Α ...Δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ είναι ΕΝ και το αυτό....όπως ΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ είναι ο Φασισμός και Κομμουνισμός....Δίδυμα αδελφάκια.Και έχουνε το ίδιο "αφεντικό"...Καννέλη και Κασιδιάρης έχουνε τα ίδια δόλια αφεντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για την κυρία Χαρίκλεια (Χαρά) Νικολοπούλου...την δουλεύουνε ψιλό γαζί και δεν το έχει καταλάβει.Ίσως θα έπρεπε να ψάξει την διασύνδεση μεταξύ Γιόζεφ Ἄκερμαν, Γιούγκερμαν κ.λ.π του Λυγερού και του χρηματιστή που έχει για άντρα...και τα περί Ε.Ο.Ζ στην Θράκη και όλα αυτά με ένα ωραιότατο πατριωτικό "περιτύλιγμα" για να το καταπίνουν τα πρόβατα δίχως να αναρωτιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά συμβαίνουν όταν εδώ και δεκαετίες έχουμε ελεγχόμενη εκπαίδευση και σκέψη από τον εχθρό.Ακόμα και η κυρία Χαρίκλεια, να έχει πατήσει την "μπανανόφλουδα"...αλλά να νομίζει ότι είναι "αγωνίστρια". Υπάρχουν αρκετές δασκάλες στην Θράκη...που κάνουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ δουλειά, και κυρίως....ΑΘΟΡΥΒΗ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/ge708_2.jpg?itok=5M0QKNf9

    Να ποιοί είναι οι "επαγγελματίες" αν παρατήρησει κανείς θα δεί ότι στην φώτο ο Δκτης Ταξχιας φέρει κανονικά την εξάρτηση (όπως τελος πάντων προβλέπεται για τη Μ71), αλλά ο Ανχης φέρει μόνο τη ζώνη (χμμμμ κάτι λείπει, κάτι λείπει).Όταν κανείς έχει να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και στην ντροπή....και διαλέγει την ντροπή ...να είναι σίγουρος ότι θα έχει και τον πόλεμο.!! Τί μήνυμα άραγε περνάμε στους απέναντι....όταν αρχηγός του ΓΕΣ είναι ΑΟΠΛΟΣ στα σύνορα.... και τι ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ αυτή η ΑΟΠΛΗ εμφάνιση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η αντίληψη "τι σημαίνει αξιωματικός", στον ελληνικό στρατό. Η λογική ότι ο αξιωματικός πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο και υπόδειγμα επαγγελματία στρατιώτη, απουσιάζει πλήρως από τις ένοπλες δυνάμεις μας.
      Αντίθετα οι αξιωματικοί μας, πιστεύουν ότι πρέπει να ξεχωρίζουν για τα προνόμια, τις ανέσεις και την χαλαρότητά τους, όταν για το κατώτερο προσωπικό, αυτά είναι αδιανόητα!
      Η εικόνα που βλέπω είναι τραγική, όχι μόνο για τα μάτια των υφιστάμενων τους, αλλά ακόμη περισσότερο για την εικόνα που δίνουν στα διεθνή ΜΜΕ.
      Η εμφάνισή τους, είναι επιεικώς τραγική. Εκτός του κράνους Kevlar που είναι σύγχρονο, όλα τα υπόλοιπα είναι αναχρονιστικός εξοπλισμός του Β'ΠΠ. Η ζώνη ΑΤ δεν χρησιμοποιείται από κανέναν δυτικό στρατό πλέον, ενώ οι μουσειακής αξίας θήκες πιστολιού (αλλά και το περιεχόμενό τους Μ1911-0,45"), αποτελούν στοιχείο γελοιότητας για έναν σύγχρονο στρατό. Το δε πορτοκάλι χρώμα της δερμάτινης θήκης με καπάκι, όχι μόνο αποτελεί παραφωνία στην λογική της παραλλαγής (βγάζει μάτι από χιλιόμετρα), αλλά και ο τρόπος που αναρτάται καθιστά το όπλο δύσκολο στο τράβηγμα και εμπόδιο στις κινήσεις. Ασφαλώς εφεδρική γεμιστήρα δεν υπάρχει (άρα ο κύριος αυτός έχει στην διάθεσή του μόνο 8 αργά φυσίγγια), ενώ τα μαύρα άρβυλα, έχουν κι αυτά ξεπεραστεί προ πολλού, λόγω του ότι εξίσου φαίνονται από μακρυά και χαλάνε την συνολική εικόνα της παραλλαγής.
      Ένα ζευγάρι αρβύλα της Miltec (για παράδειγμα) σε desert ή coyot χρώμα, αλλά και μια ζώνη με θήκη μηρού της ίδιας εταιρείας και στο ίδιο χρώμα, κοστίζουν 62+15+20=97€, που θα μπορούσαν να διαθέσουν από την τσέπη τους, όπως κάνουν όλα τα στελέχη που σέβονται τον εαυτό τους και μάλιστα από πολύ καλύτερες και ακριβότερες φίρμες.
      Μια αντίστοιχη εικόνα των αρχηγών του αμερικανικού, βρετανικού, γαλλικού ή του γερμανικού στρατού, θα έκανε τους δικούς μας να δείχνουν για τους φτωχούς συγγενείς, χειρότερους και από τους Αλβανούς...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες αγαπητέ Λύκιε...βλέποντας αυτή την ζώνη κανείς είναι σαν να βλέπει ταινία ...Spaghetti western.!! Ρεζίλι διεθνώς γινόμαστε.

      Διαγραφή
  9. Ειναι αργα για δακρυα στελλα...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΕ Ο Λ Α...!!!
    ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΜΑΣ...ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο "ΠΕΛΕΚΥΣ"...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ - ΚΑΛΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΑ), ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΟ - ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ.

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ" ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΓΙΑ ΜΑΣ.

    ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ; Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και η εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ, καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους. Το τουρκικό κράτος δεν κουράζεται να επιβεβαιώνει την εικόνα που έχουμε για αυτό.

    Η ελληνική κυβέρνηση εκτός από τις κούφιες επικοινωνιακού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις, θα πρέπει να δείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, ώστε το διεθνές κόστος για την Τουρκία, από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων, να καταστεί πολύ υψηλότερο από τα τυχόν πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό της.

    Ταυτόχρονα εκφράζουμε και την οργή μας για τη στάση του τουρκόστροφου ψευδο-μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB), το οποίο δεν άρθρωσε τον παραμικρό λόγο, μη τυχόν και θυμώσει ο μεγάλος σουλτάνος. Για άλλη μια φορά ξεσκεπάζεται το αληθινό του πρόσωπο και ο αποσταθεροποιητικός του ρόλος στην περιοχή.

    ΞΑΝΘΗ 20/03/2018
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΑΚΩΝ
    ΑΧΜΕΤ ΙΜΑΜ
    ΚΕΜΑΛ ΦΑΡΖΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
    ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Λύκιε.
    ένα μίνι ανάγνωσμα που ίσως αρέσει στους αναγνώστες σου:
    Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2018/03/blog-post_25.html#more

    Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ali al-Yunani, αυτό το ιστολόγιο δεν μπορεί να σου προσφέρει ελεύθερο πεδίο για την Τουρκική προπαγάνδα. Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι εντεταλμένο όργανο του Τουρκικού κράτους, αλλά η επαγγελματική προπαγάνδα σου, εδώ δεν περνά.
    Τα στοιχεία που παραθέτεις είναι αντιεπιστημονικά, έωλα και αυθαίρετα, γι αυτό και στερούνται έγκυρων πηγών.
    Δεν θα μπω στην διαδικασία του διαλόγου μαζί σου και απλά σου ανακοινώνω ότι το ιστολόγιο αυτό, δεν θα φιλοξενήσει κανένα επόμενο σχόλιό σου. Μπορείς να βρεις αλλού προσφορότερο έδαφος για αν δικαιολογήσεις τον μισθό σου στον Ερντογάν.
    Εδώ είναι Ελλάδα και αυτό θα το νιώσετε σύντομα στο πετσί σας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εαν κρινεις αγαπητε Λυκιε πως ο Ali-al-Yunani ειναι κακοπροαιρετος και ασκει προπαγανδα επηρεασμου σε λιγοτερο δυνατους νοες προωθωντας την ατζεντα της Τουρκιας, τοτε ειναι σαφως θεμιτο και δικαιο να μην του προσφερεις τον χωρο ωστε να το πραξει αυτο. Πιθανον να ειναι ετσι. Ισως παλι να το πραττει χωρις να το αντιλαμβανεται, θεωρωντας πως πραττει το ορθον και δικαιον. Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να δειξουμε την αληθεια. Εκφρασεις ομως οπως "θα το νιωσετε συντομα στο πετσι σας" ειναι μαλλον αστοχες, καθοτι παραπεμπουν σε αντεκδικηση χαμηλου σωματικου επιπεδου.

    Δεν μπορω ακομα να τον κρινω, διοτι δεν εχω αρκετα στοιχεια. Καταρχας δεν ξερω τι σημαινει το ονομα Ali-al Yunani, αν και διακρινω το β συνθετικο Yunan(Ελληνες). Βεβαια, το ονομα δεν υποδηλωνει κατι ξεκαθαρο, ειναι ωστοσο ενδεικτικο προθεσεων. Θα μπορουσε ο ανθρωπος να επιθυμει ειλικρινως και να εχει την δυνατοτητα συνδιαλλαγης/διαλογου/συζητησης.

    Θεωρω σημαντικο να δειχνουμε την πειθω μας πριν την ισχυ μας,καθως ο Ελληνας ποτέ δεν φοβαται τον διαλογο. Ο νομος της ισχυος (ο πιο δυνατος επικρατει) δεν ειναι απαραιτητα και δικαιος. Επεται του δικαιου. Δεν διαβασα ολα οσα αναφερθηκαν,διοτι φανηκε πως ηταν ενα παραληρημα με μανδυα λογικοφανειας βγαλμενο απο τα "κεντρικα" της Τουρκικης πολιτικης. Ειναι σαν τα κομματα που βγαζουν μια "γραμμη" επιχειρηματων της αποψεως τους σε ολα τα κατωτερα στελεχη τους, τους την δινουν να την μαθουν "απεξω και ανακατωτα" και μετα τους λενε: "Ξαμοληθειτε στα ορη, σε πολεις και αγρια βουνα, σε καφενεια, πλατειες, πορτα-πορτα και προσηλυτιστε τον κοσμο στην "αληθεια" μας". Ενας ΚΝΕ-καθοδηγητης ενα πραγμα.

    Στην ουσια τωρα, η μειονοτητα στη Θρακη ειναι μουσουλμανικη και οχι Τουρκικη. Αυτο δεν ειναι ζητημα ερμηνειας ή αποψης, καθως αναφερεται ρητα στη συνθηκη της Λωζανης. Ο πλανητης δουλευει και βασιζεται στις συνθηκες που ολα τα μερη εχουν υπογραψει. Δεν νοειται η Τουρκια να μην αναγνωριζει οσα δεν της αρεσουν. Την υπογραφη της την εβαλε με καθε επισημοτητα καθως ολη η επισημη κουστωδια ειχε παει εκει https://bit.ly/2GLh7mF Αν δεν γουσταρε, ας μην υπεγραφε. Δεν γουσταρει η Τουρκια την συνθηκη; Κανενα προβλημα. Χωρις αυτην την συνθηκη δεν υπαρχει Τουρκια. Τοτε ας ξαναμαζευτουν ολοι οι συμβαλλομενοι να ρυθμισουν τα συνορα της. Δεν εχουν καταλαβει μεσα στην Ατη τους στην Τουρκια, πως με το να πιεζουν για Τουρκικη μειονοτητα αντι για μουσουλμανικη στη Θρακη, αμφισβητουν την συνθηκη της Λωζαννης, που πρακτικα σημαινει πως κινδυνευουν να χασουν πανω απο την μιση Τουρκια, της Κωνσταντινουπολης συμπεριλαμβανομενης. Ο λογος που υπαρχει μουσουλμανικη μειονοτητα στη Θρακη, ειναι ως αντισταθμισμα στης ελληνικης μειονοτητας στην Κωνσταντινουπολη. Η Ελλαδα σεβαστηκε και σεβεται την μουσουλμανικη μειονοτητα γι αυτο και υπαρχει ακομα, ενω η Τουρκια καταδιωξε μεχρι εξαφανισης την Ελληνικη μειονοτητα στην Κωνσταντινουπολη. Οι επιδιωξεις των δυο ξεκαθαρες.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Τουρκια και η Αλβανια ομως ειναι πανω απο ενα αιωνα πισω. Νομιζουν πως χρησιμοποιωντας τους πληθυσμους ως οπλο, αποκτουν αξιωσεις και πατηματα για να υφαρπαξουν εδαφη οταν αυτα πεσουν στο τραπεζι των διαπραγματευσεων. Αυτο αρχικα δειχνει να δουλευει, οταν ομως τραβηξει την προσοχη των υπολοιπων δυναμεων, επειδη κατανταει πολυ ενοχλητικο και ελεεινο ως πρακτικη, θα γυρισει μπουμερανγκ.

    Οι Πομακοι δεν ειναι Τουρκοι. Ειναι πιο πολυ Βουλγαροι παρα Τουρκοι αν επρεπε να επιλεξουμε με το ζορι. Η Ελλαδα περισσοτερο φοβοταν μηπως η Βουλγαρια τους χρησιμοποιησει για να κλεψει εδαφη και να δημιουργησει ερεισματα παρα την Τουρκια, γι αυτ οκαι καποια στιγμη τους ειχε ονομασει και Τουρκους. Αλλα οι ανθρωποι δεν ειναι αυτοκινητα ουτε τυρια για να τους βαζουμε σταμπα στο κουτελο. Γι αυτο και η συνθηκη της Λωζαννης χρησιμοποιησε το θρησκευμα για να κανει την ανταλλαγη πληθυσμων, που για να ειμαστε ειλικρινεις κυριως ξεριζωσε τους Ελληνες απο τη Μικρα Ασια ως λυση αναγκης στις βαρβαρες γενοκτονιες και εγληματικες εκκαθαρισεις των Τουρκων, τοτε. Για να μην το κουραζουμε, αν η Τουρκια επιθυμει την δυτ Θρακη, εγω δεν εχω κανενα προβλημα, ας την παρει αυριο και ας παρει η Ελλαδα την μικρα Ασια,Ποντο και την Κωνσταντινουπολη. Τι, κοκό;

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Ελ. Στοχαστή, μπορώ να διακρίνω έναν επαγγελματία προπαγανδιστή από έναν αγνό σκεπτικιστή. Όταν αποφάσισα να τον αποκλείσω από αυτόν τον χώρο, δεν το έπραξα αβασάνιστα. Ασχολήθηκα μαζί του. Ο άνθρωπος αυτός ασχολείται αποκλειστικά με την ανθελληνική ρητορική, δηλαδή με το να στοχοποιεί και να διαστρεβλώνει κάθε εθνικό ζήτημα της Ελλάδας, πάντοτε υπερασπιζόμενος τις θέσεις των εχθρών μας, όπως στο θέμα της Τσαμουριάς (σε δικές του αναρτήσεις και σχόλια). Όλως τυχαίως, υιοθετεί τις επίσημες θέσεις τιυ Τουρκικού κράτους και των συμμάχων-φιλων τους (Αλβανών και Σκοπιανών) και χλευάζει με σοβαροφανή τρόπο τις ελληνικές θέσεις και όσους επιστήμονες, ιστορικούς, λένε την αλήθεια (που δεν βολεύει τους Τούρκους και τους φίλους τους). Παρότι χρησιμοποιεί έναν σοβαροφανή λόγο, τα επιχειρήματά του στερούνται έγκυρων πηγών και αποτελούν στρεβλώσεις, παρερμηνείες και διασπορά ψευδών πληροφοριών.
    Όλα αυτά, συνιστούν επαγγελματική προπαγάνδα υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων και δεν επιτρέπω στον χώρο μας να δρουν τέτοιες πρακτικές.
    Αγαπητέ Ελ. Στοχαστή, εκτός από ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, είμαι κσι Έλληνας. Ως εκ τούτου, δεν ανέχομαι την δόλια επίθεση της προπαγάνδας, η οποία στοχεύει σε όσους αγνοούν τα στοιχεία της ιστορίας.Δεν δέχομαι επίσης να παρασυρθώ σε έναν άγονο διάλογο, με έναν επαγγελματία προπαγανδιστή που πληρώνεται και ζει από αυτή την εργασία, ενώ διαθέτει όλον τον χρόνο του για αυτό τον σκοπό.
    Το έχω πράξει πολλές φορές στο παρελθόν και έχω την εμπειρία.
    Αν εσύ επιθυμείς διάλογο μαζί του και έχεις χρόνο για ξόδεμα, πράξε όπως επιθυμείς στο δικό του χώρο. Εγώ δεν πρόκειται να του επιτρέψω να ξαναπαρέμβει εδώ.
    Η προειδοποίηση που του εξέπεμψα, είναι αληθινή και ανάλογη με τις δικές του προθέσεις.
    Αγαπητέ φίλε, είμαι της άποψης ότι ο διάλογος έχει αξία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε κάποιες περιπτώσεις, είναι αναγκαία τα σκληρότερα μέτρα, ακόμα και η βία.
    Όταν θα μπει ο Τούρκος στο σπίτι σου, δεν νομίζω ότι θα ήταν ευφυές να του προτείνεις ... διάλογο με επιχειρήματα! Μάλλον θα πιάσεις το σπαθί και θα του πάρεις το κεφάλι, πριν αυτός πάρει το δικό σου...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Αν εσύ επιθυμείς διάλογο μαζί του και έχεις χρόνο για ξόδεμα, πράξε όπως επιθυμείς στο δικό του χώρο"
    Μπααα, δεν παιζει, εχω πολυ καλυτερα και πιο χρησιμα πραγματα να κανω.

    "Εγώ δεν πρόκειται να του επιτρέψω να ξαναπαρέμβει εδώ."
    Δεν αντιτιθεμαι σε αυτο. Ειναι σεβαστη επιλογη, καθως οπως ειπα και πιο πανω: "Εαν κρινεις αγαπητε Λυκιε πως ο Ali-al-Yunani ειναι κακοπροαιρετος και ασκει προπαγανδα επηρεασμου σε λιγοτερο δυνατους νοες προωθωντας την ατζεντα της Τουρκιας, τοτε ειναι σαφως θεμιτο και δικαιο να μην του προσφερεις τον χωρο ωστε να το πραξει αυτο. Πιθανον να ειναι ετσι"
    Αν ομως δεχθουμε πως η προπαγανδα απευθυνεται σε λιγοτερο ισχυρα μυαλα, τοτε αυτη η κινηση μπορει να ερμηνευθει ως μια κινηση φοβικη και να πουν: "Ωχ, για να τον εκοψε ο Λυκιος μαλλον ειχε δικαιο ο σχολιαστης, τους αδικουμε τους ανθρωπους και φοβομαστε το διαλογο" με συνεπεια να τον εχει ηδη πετυχει τον σκοπο του να επηρεασει. Κατι τετοιο ομως δεν ισχυει, το οτι δεν απανταμε ειναι πως δεν εχουμε ορεξη να ασχολουμαστε οπως δεν ασχολουμαστε με την γραμμη που δινουν απο το ΚΚΕ, οχι διοτι την φοβομαστε επειδη ειναι δικαιη, αλλα επειδη εχουμε καλυτερα πραγματα να κανουμε απο το να συζητουμε με οσους δεν πιστευουν καν στο διαλογο αλλα τον χρησιμοποιουν μονο για να ασκουν προσηλυτισμο. Ο διαλογος εχει αξια οταν και τα δυο μερη ειναι αρκουντως αναπτυγμενα ωστε να πιστευουν αμφοτερα σε αυτον.

    Πρωτα ομως δειχνουμε πως εχουμε δικαιο και μετα ασκουμε την ισχυ μας. Θεωρω πως το εδειξες μεν, χωρις ωστοσο να γινει αντιληπτο, με αποτελεσμα να φανει παραταιρη η κινηση σου να τον "σουταρεις". Βεβαια και ηταν τραγικο να κανει απλα copy/paste την γραμμη της Τουρκιας, καθως φαινεται του ειναι δυσκολο να την γραψει με δικα του λογια. Επισης δεν ξερω αν εχουν καν καταλαβει κανουν. Ειναι αληθεια τοσο χαζοι, ωστε να προσπαθουν να ασκησουν πολιτικη προσαρτησης της δυτη Θρακης, χρησιμοποιωντας ως οχημα την κοινη θρησκεια; Βρισκονται αραγε στην Τουρκια σε τετοια νοητικη παρακμη και αποχαυνωση; Δεν μου προξενει καμια ιδιαιτερη βεβαια εκπληξη, καθως και η Αλβανια ασκουσε αναλογη πολιτικη, οραματιζομενη τη Μεγαλη Αλβανια. Αλλα εδω μιλαμε για μια συνθηκη που αναγνωριζει μουσουλμανικη μειονοτητα. Αποτελει τεραστιο θρασος ομως.

    Δεν μου λες ρε Ali-al-Yunani. Βρισκεις το θρασος και μιλας; Κατα την συνθηκη της Λωζαννης, συμφωνηθηκε να συμβουν μετακινησεις πληθυσμων εκατερωθεν, οι χριστιανοι απο την Τουρκια να πανε στην Ελλαδα και οι μουσουλμανοι απο την Ελλαδα να πανε στην Τουρκια. Ο λογος ηταν οι γενοκτονιες και εκκαθαρισεις που εκανε η Τουρκια εκεινη την εποχη κατα Ελληνων,Αρμενιων και οποιονδηποτε θεωρουσε μη Τουρκο. Προφανως για λογους αμοιβαιοτητας ειπανε να κανουν τραμπα τους μεν με τους δε, αλλα στην ουσια αυτη η συνθηκη ολοκληρωνε και νομικα πλεον την γενοκτονια των Ελληνων(ιωνια,ποντος) απο τους Τουρκους. Εξαιρεθηκαν οι μουσλουμανοι της δυτ.Θρακης και οι Ελληνες της Κωνσταντινουπολης και οι δυο χωρες ανελαβαν την υποχρεωση της προστασιας των δικαιωματων των μειονοτητων αυτων. Η Τουρκια με πογκρομ (γενοκτονια αν σε δυσκολευει το πογκρομ) εξαφανισε την ελληνικη μειονοτητα στη Κωνσταντινουπολη, αν φυσικα η Ελλαδα εχει τηρησει τις υποχρεωσεις της ως κρατος δικαιου, μολονοτι θα ειχε το δικαιωμα να πραξει το ιδιο και να εξαφανισει τους μουσουλμανους. Το να ερχεται ομως ο καθε Ερντογαν και να μιλαει για ηθικη σε εμας, ειναι ο ορισμος του θρασους. Το κρατος με το ρεκορ Guiness στις γενοκτονιες δεν δικαιουται να μιλαει. Δεν εχουν περασει ουτε μηνες απο την γενοκτονια στο Αφριν κατα των Κουρδων. Και μιλαει η Τουρκια για κακομεταχειριση των μουσουλμανων απο την Ελλαδα που τιμα τα ανθρωπινα δικαιωματα σε σημειο υπερβολης αφηνοντας καθε λαθρομεταναστη να σουλατσαρει ελευθερα; Η χωρα που ακομα κατεχει παρανομα τη Β.Κυπρο με στρατο κατοχης;

    Αφου τα ειπαμε αυτα, τωρα μπορουμε να πουμε: 1.Βουλωσε την τρυπα σου και μην μιλας 2.Σαλτα και γαμησου
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γλουπ! Αμάν, ξεσπάθωσες και έσφαξες με την λεπίδα! Επικροτώ αγαπητέ Ελ. Στοχαστή.
    Όπως γνωρίζεις δεν αρνούμαι τον διάλογο, αρκεί αυτός να γίνεται υπό συνθήκες λογικής, ανοιχτού μυαλού και αληθείας. Ο διάλογος με έναν προπαγανδιστή, είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου.
    Αν μπεις στην σελίδα του στο G+, θα καταλάβεις τι εννοώ. Δε έχω σκοπό να αρχίσω τα σεντόνια για να πείσω κάποιον που πληρώνεται για να πείθει και όχι να πείθεται. Ας αναλωθούμε σε πιο παραγωγικό έργο...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. Πάντως δεν είδα κανέναν να διαμαρτυρήθηκε που τον απέκλεισα. Προφανώς όλοι αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται και τον αγνόησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαχαχα! Γελαω ποση ωρα τωρα! Αγαπητε Στοχαστη, δεν σταματας να με εκπλησσεις! Καλα το πας!

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.