Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Οι θέσεις της κυβέρνησης για το Σκοπιανό!Αυτές είναι οι απόψεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που θέλει να χειριστεί το "Σκοπιανό" ζήτημα, περιφρονώντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και της εκκλησίας, απαξιώνοντας την σημασία του ονόματος της γείτονος χώρας υπό το πρίσμα μιας αλυτρωτικής μελλοντικής διεκδίκησης και "αναλαμβάνοντας" το βάρος της ιστορικής ευθύνης!
Απολαύστε τον υπουργό εξωτερικών που του εμπιστευτήκαμε την τύχη του ελληνικού έθνους...
ΛΥΚΙΟΣ.

14 σχόλια:

 1. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ....!!!!
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΥΟ ΧΤΕΝΙ. ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΟΧΗ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
  ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την ονομασία “Παιονία” προτείνει για τα Σκόπια ο επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκλεϊ κ. Στίβεν Μίλλερ, ο οποίος το 2009
  απευθύνθηκε με επιστολή στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ζητώντας του να μην επιτρέψει την παραχάραξη της ιστορίας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάδειξη της αρχαίας Νεμέας και της αναβίωσης των θρυλικών Νέμεων Αγώνων της αρχαιότητας.

  Στην επιστολή προς τον Ομπάμα, την οποία συνυπέγραψαν πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι διεθνώς επιστήμονες του κλάδου των λεγομένων «ανθρωπιστικών επιστημών» απ’ όλο τον κόσμο, ο κ.Μίλλερ με ακλόνητα επιχειρήματα απεδείκνυε πως τα Σκόπια επιχειρούν να πλαστογραφήσουν την ιστορική πραγματικότητα εμφανιζόμενοι ως απόγονοι του ελληνικότατου φύλου των αρχαίων Μακεδόνων. Ο ίδιος επιμελήθηκε και τον διαδικτυακό τόπο www.macedonia-evidence.org, προβάλλοντας και προωθώντας την ιστορική αλήθεια.
  Παρεμβαίνοντας στις τελευταίες εξελίξεις ο επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκλεϊ, όχι μόνο ζητάει να μην περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων, αλλά προτείνει ως λύση την ονομασία “Παιονία” που συνάδει απόλυτα με την ιστορική πραγματικότητα. “Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος του Βασιλείου της Μακεδονίας". Όπως ήταν Ιωνία, η Συρία, η Παλαιστίνη, η Αίγυπτος, η Μεσοποταμία, η Βαβυλωνία η βακτριανή κ.α.. Μπορεί έτσι να ήταν προσωρινά "Μακεδόνες", αλλά δεν ήταν ποτέ "Μακεδονία". Η κλοπή του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί” επισημαίνει ο κ.Μίλλερ, τονίζοντας : “Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό και μόνο οι Σκοπιανοι, που προσπαθούν να οικειοποιηθούν μια ιστορία που δεν τους ανήκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπως υποστηρίζει επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκλεϊ κ.Στίβεν Μίλλερ, η Παιονία ήταν περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.

  Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη).

  Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).

  Βεβαίως όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κ.Στίβεν Μίλλερ, οι φίλοι του τον αποκαλούν με το ελληνικό «Στέφανος», είναι ένας διαχρονικός φίλος της Ελλάδας και «πρέσβης» του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας στο εξωτερικό. Δεν είναι μονάχα οι σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη Νεμέα και η ανάδειξη τους, από το 1973 έως σήμερα, αλλά και η προάσπιση των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της Μακεδονίας και της διαφοράς με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας. Από τη συνταξιοδότησή του το 2005 μοιράζει το χρόνο του, μαζί με τη σύζυγό του Έφη, ανάμεσα στην California και την Αρχαία Νεμέα. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει τιμηθεί ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  protothema.gr/Λαοδίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ απόλυτα με τον Αρκτούρο ΦΗΜΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Β.Ε. μιλας για γνωσεις αρχαιων Ελληνων και νομιζεις οτι αμα τις εχεις (που δεν τις εχεις) αρκει. Αυτο που δεν εχεις και κραυγαζει, ειναι η ηθικη των αρχαιων Ελληνων για την οποια δεν εκανες λογο ποτε. Και δεν διαθετεις ψηγμα αυτης της ηθικης, οπως εκφραστηκε απο τον Πλατωνα ή τον Αριστοτελη.
  Οποτε μη θεωρεις εαυτον εξαιρεση απο τους νεοελληνες γιατι δεν εχεις καμμθα σχεση με το πνευμα του ελληνισμου, εκτος απο απλος φορεας ορισμενων γνωσεων, που τις ερμηνευεις πολυ λαθος συμφωνα με σημερινο μυαλο σου. Ενας αρχαιος Ελληνας θα γελουσε με αυτα που γραφεις. Αν θες να δεις τον εαυτο σου και την αληθεια, ξεχνα τα οργια που αποτελουν το κοινο σου εδω μεσα και ακολουθησε εμενα και την aix.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΣΑΙ?
   ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.