Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

18ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ





Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

107 σχόλια:

  1. Η δική μου άποψη για τους παιχνιδάνθρωπους (gamers) είναι διαφορετική. Δεν τους αποκαλώ "παίκτες", διότι αυτούς τους κατατάσσω στην πραγματική ζωή. Αναφέρομαι μόνο στους gamers των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, της εικονικής πραγματικότητας.
    Η ζωή δεν είναι μια πραγματικότητα εξομοίωσης, αλλά μια αληθινή πραγματικότητα, στην οποία υπάρχει ο πραγματικός πόνος, η πραγματική χαρά, η αγάπη, η ανθρωπιά και κάθε λάθος δεν σβήνεται με ένα delete, reboot ή restart. Στην πραγματική ζωή, δεν μπορείς να παραιτηθείς στα δύσκολα και να ξαναρχίσεις απ' την αρχή χωρίς καμία δυσκολία και κανένα κόστος, όπως στο παιχνίδι.
    Στο παιχνίδι που λείπουν όλα αυτά, εύκολα βγάζουμε τον κυνισμό μας, την σκληράδα μας, γινόμαστε εκδικητικοί, αμείλικτοι, τσαμπουκάδες, μάγκες, φιλαράκια και σύμμαχοι, αλλά μόλις κλείσουμε τον υπολογιστή, η ζωή μας κυλάει στους πραγματικούς ρυθμούς, χωρίς να μας επηρεάζει το τι συνέβη στο παιχνίδι.
    Στο παιχνίδι δεν έχουμε πραγματικό κόστος από την απώλεια, αλλά μόνο ένα εικονικό, μέσα σε μια συμβατική λογική διαδικασία, σε μια "υπόθεση" δηλαδή.
    Συνεπώς ο παιχνιδάνθρωπος πιθανόν να αναπτύσσει δεξιότητες στρατηγικής, αλλά ακόμα και αυτές έχουν προβλεφτεί από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, άρα υπάρχουν πεπερασμένα όρια και γι' αυτές.
    Δεν μπορεί όμως να αναπτύξει συνολικά την προσωπικότητά του μέσα από ένα εικονικό και κατασκευασμένο κόσμο, που να έχει λειτουργική αντιστοιχία στην πραγματική ζωή.
    Διάβασα τελευταία ένα άρθρο, που αναφερόταν στην ανάγκη της χρήσης οπτικών βοηθημάτων σκόπευσης στα όπλα των αστυνομικών, τα γνωστά aim point ή red dot. Ο αρθρογράφος επικαλέστηκε την εξοικείωση των νέων αστυνομικών με τα αντίστοιχα οπτικά βοηθήματα που έχουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια των p/c, όπως το call of duty, το grand theft auto και άλλα!
    Η γελοία αυτή άποψη, ότι δηλαδή αν είσαι μαθημένος να πυροβολείς σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, με red dot και πετυχαίνεις τα κεφάλια των αντιπάλων, είναι το ίδιο με την πραγματικότητα, δείχνει την σύγχυση που επικρατεί μεταξύ των ανθρώπων που εχουν ταυτιστεί τόσο πολύ με τον εικονικό κόσμο (των υπολογιστών), που δεν μπορούν να διακρίνουν τις διαφορές του, με τον πραγματικό κόσμο!
    Αλίμονο αν οι νέοι αστυνομικοί λειτουργήσουν στον πραγματικό κόσμο, όπως πιθανών να παίζουν στον υπολογιστή τους...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντω εδω για να να ειναι ελευθερο το θεμα του αναψ
      "Συνεπώς ο παιχνιδάνθρωπος πιθανόν να αναπτύσσει δεξιότητες στρατηγικής, αλλά ακόμα και αυτές έχουν προβλεφτεί από τους δημιουργούς του παιχνιδιού"

      Μπαα, οχι και τοσο.Στα περισσοτερα παιχνιδια βγαινουν συνεχως ενημερωσεις,διοτι οι δημιουργοι ουτε καν ειχαν φανταστει τι σκαρφιζεται ο νους των πανουργων gamers.Ειναι στην ουσια ενας διαλογος "δημιουργων"-"αποδομιστων". Με το που οι δημιουργοι δημιουργουν κωδικα, οι χρηστες τον παιρνουμε στα χερια και τον αποδομουμε απο τα ευαισθητα σημεια του, οχι για να τον καταστρεψουμε αλλα για να "κερδισουμε" το παιχνιδι γρηγοροτερα και να ξεμπερδευουμε. Τωρα θα μου πεις "ε τοτε γιατι παιζεις;" Επαιζα, διοτι ηταν ενα ασφαλες περιβαλλον. Η πραγματικη ζωη δεν ειναι και τοσο. Ωστοσο, σε σχεση με την πραγματικη φυση του ανθρωπου και η πραγματικη ζωη αποτελει παιχνιδι μιας ζωης. Ειναι κατι αναλογο με την μεταβαση απο μολυβι σε στυλο που ειχα κανει παιδακι. Στην αρχη ενιωθα τρομοκρατημενος. "Τι, δεν θα μπορω να το σβησω αν κανω λαθος; Αρα απαγορευεται να κανω λαθος; Ωχ αμαν αμαν.Δεν αντεχω.Πνιγομαι"

      "Δεν μπορεί όμως να αναπτύξει συνολικά την προσωπικότητά του"
      Ε ναι σαφως. Αναπτυσσει την νοητικη ευστροφια, αλλα αναπτυσσεται σαν χελωνα στους αλλους τομεις οπως ο συναισθηματικος ή σωματικος ή ενεργειακος. Χαωδης διαφορα με την πραγματικη ζωη

      Οντως τα Red Dot ειναι διαδεδομενα.Ο gamer μαθαινει να στοχευει βαση του αποτελεσματος, δηλ απο την εμπειρια. Μαθαινει απο την εμπειρια οπως ο οποιος αστυνομικος απο την εξασκηση. Απλα ειναι πολυ καλυτερος στο να μαθαινει. Ωστοσο, αυτο το αρθρο δεν αφορα τους gamer στους οποιους αναφερομαι εγω. Αναφερεται στα νευριασμενα 15χρονα (και οχι μονο) που ψαχνουν να εκτονωσουν το θυμο τους. Εκει το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο και οντως πιστευω πως τα RedDot θα ειναι χρησιμα σε αυτο το αναλωσιμο πληθος εαν χρησιμοποιηθουν πχ στην αστυνομια ή στρατο. Φανταζομαι πως το αρθρο αναφεροταν στους νεους αμερικανους στυνομικους οποτε το θεωρω λογικο
      ΕΣ

      Διαγραφή
  2. εχω μεγαλη στεναχωρια κοντευω να σκασω
    η πατριδα μας ζωσμενη απο παντου
    νιωθω σαν το θηριο μεσα σε κλουβι
    ηθελα να ξυπνησω καποια μερα
    και ολα να εχουν περασει
    να γινοταν ενα θαυμα και η ελλαδα μας να ηταν
    οπως παλια σαν τοτε που μοσχομυριζαν οι γειτονιες
    αγιοκλημα και δυοσμο που δεν φοβομασταν τους κλεφτες γιατι δεν
    ειχαμε τι να μας παρουν που υπηρχε αγαπη σεβασμος αλληλεγγυη
    δεν ειμαιστα χρονια μεγαλος απλαζω σε μια συνοικια που ακομα
    υπαρχουν μονοκατοικιες παλιες με κηπους και λουλουδια
    δεν ξερωαν ειμαιμεσα στο θεμα που θα προκυψει
    αλλα η θυμηση με κυριευσε
    ολοι στο συνταγμα παιδια μη λειψει κανεις μας
    την ελλαδα και τα ματια μας ολοι ενωμενοι χωρις κομματικες
    ταμπελες για ενα κοινο σκοπο σαςευχαριστω που με διαβασατε καλη μερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρχικοί αντιφασίστες απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλει ο Σόρος για τις «αυθόρμητες» επαναστάσεις που τους ανέθεσε !

    https://hellas-now.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%87/

    Τέτοιοι είναι οι «αντίφες» των Εξαρχείων που θα αιματοκύλησουν το συλλαλητήριο της Αθήνας.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στὺξ δ᾽ ἔτεκ᾽ Ὠκεανοῦ θυγάτηρ Πάλλαντι μιγεῖσα
    Ζῆλον καὶ Νίκην καλλίσφυρον ἐν μεγάροισιν·
    καὶ Κράτος ἠδὲ Βίην ἀριδείκετα γείνατο τέκνα,
    τῶν οὐκ ἔστ᾽ ἀπάνευθε Διὸς δόμος, οὐδέ τις ἕδρη,
    οὐδ᾽ ὁδός, ὅππη μὴ κείνοις θεὸς ἡγεμονεύῃ,
    ἀλλ᾽ αἰεὶ πὰρ Ζηνὶ βαρυκτύπῳ ἑδριόωνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Στύγα, του Ωκεανού η κόρη, έσμιξε με τον Πάλλαντα
      και γέννησε μες στο σπίτι της το Ζήλο και τη Νίκη που ωραίους αστραγάλους έχει,
      το Κράτος και τη Βία, παιδιά περίφημα.
      Σπίτι γι᾽ αυτούς μακριά απ᾽ το Δία δεν υπάρχει, ούτε κάθισμα,
      ούτε και δρόμος που ο θεός να μην τους οδηγεί,
      μα κάθονται πάντα πλάι στο Δία το βαρύβροντο.

      Διαγραφή
  5. Ο λαός που διαμαρτύρεται για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, δεν έχει δίκιο να κατηγορεί τον Τσίπρα για προδοσία. Όσοι τον ψήφισαν όφειλαν να ξέρουν τις προεκλογικές θέσεις του Σύριζα, που ήταν σταθεροί υπέρ του ονόματος Μακεδονία και στήριζαν όλο τον αλυτρωτισμό τους. Εφόσον τους ψήφισαν, ήξεραν τι θα κάνει επί του θέματος αυτού ο Τσίπρας. Ο οποίος είναι τελικά συνεπέστατος στα πιστεύω του. Τώρα γιατί οι ψηφοφόροι του το παίζουν πατριώτες και κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια; Μη μου πει κανένας ότι ένα μύριο και βάλε που θα κατέβει στην Αθήνα, είναι όλοι χρυσαυγίτες γιατί θα πεθάνω στα γέλια!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 35% ποσοστο κυβερναει γιατι το 43% απειχε. Αυτοι κατεβαινουν κυριως στο Συνταγμα.
      Ελενη.

      Διαγραφή
  6. Σε κάθε συλλαλητήριο για εθνικά όπως λέμε θέματα (σαν τα εθνικά να μην είναι κοινωνικά και πολιτικά, αλλά αμιγώς “ιδεολογικά”)...
    σε κάθε είδους λαοσύναξη, ορισμένοι παθαίνουν “πολιτικά ορθές” αλλεργίες.

    Από την άλλη, οι συμμετέχοντες σε τέτοιες εκδηλώσεις μοιάζουν να οφείλουν κάθε φορά να απολογηθούν και να εξηγήσουν τη θέση τους: είναι ή δεν είναι αντιδραστικοί, λαϊκιστές ή “φασίστες”;

    Θα έλεγε κανείς ότι ο παραδοσιακός εθνικοσοσιαλισμός και η ιστορικά γνωστή Aκροδεξιά, αν δεν είχε ήδη υπάρξει, θα έπρεπε επειγόντως να εφευρεθεί.

    Έτσι ώστε η σημερινή σοσιαλκοσμοπολίτικη μορφή της υπερολοκληρωτικής πολιτικής αντίληψης της κοινωνίας (της παγκόσμιας ή της τοπικής), να έχει στη διάθεσή της ένα πειστικό αντίπαλο δέος, ένα άλλοθι αριστεροφροσύνης και ένα προσωπείο «προοδευτισμού», «ανθρωπισμού» και προσχηματικού “αντι-φασισμού”.

    Με αυτό ο νέος “κοσμοπολίτικος” φασισμός της εποχής της διεθνοποίησης του καπιταλισμού να επιχειρεί εκ του ασφαλούς την αποδόμηση των λέξεων, των εικόνων και των αφηγημάτων που οργανώνουν συμβολικά τις συλλογικές, εθνοτικές συνειδήσεις και συνεπώς την ιστορική μνήμη των λαών.

    Έτσι, κάποια μονίμως οικειόφοβη, σοσιαλφιλελεύθερη “Aριστερά”, μαζί με τους ελευθεριακούς ακροαριστερούς συνοδοιπόρους και τους ψευτοπαγκοσμιοποιημένους βλαχοκοσμοπολίτες, στους οποίους απευθύνει τις νεοφασίζουσες πολιτικές της χρηστοήθειες, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ιδεολογικά κάθε δημοκράτη, αριστερό ή μη, που τολμά να διατηρεί τα πατριωτικά του συναισθήματα.

    Ο νομικός λόγος περί των μειονοτήτων και των αποκλειστικά ατομικών ανθρώπινων δικαιωμάτων υποσκέλισε στις δυτικές συνειδήσεις τις απαιτήσεις των πραγματικών ιστορικών –συχνά συγκρουσιακά διακυβευόμενων– συλλογικών και πολιτικών δικαιωμάτων των ομάδων (εθνικών και ταξικών), εντός των οποίων ζουν τα φύσει κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπινα άτομα.

    Το δικαίωμα στην πατρίδα

    Όπως όλοι ξέρουμε, το πρώτο από τα ανθρωπολογικώς δεδομένα δικαιώματα όλων των πραγματικών ανθρώπινων ομάδων είναι να διαθέτουν ένα κοινό έδαφος ζωής και εργασίας και αργότερα μια πολιτική επικράτεια.

    Την ακεραιότητά της υπερασπίζονται στην ανάγκη με τα όπλα. Την συνέχειά της η κάθε γενιά αφηγείται στις επόμενες. Ο πολιτικός έλεγχος και η δημοκρατική διακυβέρνηση αποτελούν ένα μόνιμο διακύβευμα των λαϊκών αγώνων και των ταξικών συγκρούσεων.

    ΓΙΑΝΝΗΣ . ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι προφανες οτι αλλιως παιζεις στην ζωη και αλλιως στον υπολογιστη σου. Μπορει να τα βαφτιζουμε και τα δυο "παιχνιδι" αλλά με τι διαφορα κλιμακας; Τολμας και ρισκαρεις το ιδιο ευκολα σε ενα πραγματικο σε σχεση με ενα εικονικο περιβαλλον; Σαφως οχι. Στον υπολογιστη σου δεν σε κραταει κατι απο το να δοκιμασεις οποιαδηποτε θεωρια ή εμπνευση εχεις και να διαπιστωσεις την θετικη ή αρνητικη εκβαση της. Μπορεις να βιωσεις διαφορετικο καθε φορα "συναισθημα-αποτελεσμα" ανεβαινοντας στο τρενο ξανα και ξανα. Την ζωη σου ομως την ζεις με συμπρωταγωνιστες τους οποιους ουκ ολιγες φορες βαζεις πανω απο εσενα και σιγουρα συναποφασιζετε για την χαραξη πορειας η οποια δεν προσφερει παντα εισιτηριο επιστροφης ουτε καν στον αμεσως προηγουμενο σταθμο. Γιαυτο και σε μια φανταστικη(νους) ή γυαλινη οθονη οι ιδεες παιζουν και δοκιμαζονται ακαταπαυστα αλλά η πραξη σε καθηλωνει σε συγκεκριμενη χαραξη πορειας.

    Για να γελασουμε λιγο παντως, τοσα FPS παιχνιδια παιζει ενας γνωστος μου αλλά στο σκοπευτηριο του λουνα-παρκ δεν με εφτανε. Μιλαω τωρα προ εκπαιδευσεως Λυκιε... Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, σε εννόησα αγαπητή μου Ελένη! Ουδεμία σχέση έχει η πραγματικότητα των όπλων, συγκρινόμενη ακόμη και με το τελειότερο παιχνίδι.
      Η εκπαίδευση των αστυνομικών με εξομοιωτές, περιλαμβάνει γιγάντιες οθόνες (2,5Χ3,5μ.έκαστη) τριών επιφανειών (κέντρο-δεξιά-αριστερά) και ο εκπαιδευόμενος βρίσκεται μέσα στον περιεχόμενο χώρο. Δημιουργείται εικονικό περιβάλλον σαν ταινία με ηθοποιούς και ο εκπαιδευόμενος χρησιμοποιεί το πραγματικό του όπλο που συνδέεται με τον υπολογιστή και συγχρονίζεται με την ταινία. Ασφαλώς δεν χρησιμοποιεί πραγματικά φυσίγγια, αλλά ένα μηχανισμό στο κλείστρο που λειτουργεί με συμπιεσμένο CO2 και προσομοιάζει την ανάκρουση του όπλου στον πυροβολισμό. Αυτό το σύστημα (fats) κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δεν πωλείται σε ιδιώτες. Τελικά επιτυγχάνεται μια εξομοίωση της τάξης του 70% σε σχέση με την πραγματικότητα...
      Άρα είναι αστείο να μιλάμε για "εκπαίδευση" μεσω παιχνιδιών εξομοίωσης στο p/c, των αστυνομικών.
      Αγαπητέ Ε.Σ., το άρθρο αφορούσε τους ... Έλληνες αστυνομικούς!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ελένη, το ότι παίζει κάποιος πολλά FPS δε σημαίνει ότι είναι και καλός(όπως λέγεται και στη γλώσσα του gaming, μπορεί να είναι «noob»)ή μπορεί στο λούνα-παρκ να σε άφηνε για λόγους ευγένειας! :)

      Τα FPS ακόμη και στην οθόνη του υπολογιστή, βοηθούν στο σημάδι, στα αντανακλαστικά και στη διαχείριση της ανδρεναλίνης. Από εκεί και πέρα μια εξομοίωση δε μπορεί να συγκριθεί με μια πραγματική μάχη, όμως το ίδιο ισχύει και για τις διάφορες ασκήσεις σε φυσικό περιβάλλον. Ακόμη και ο πιο καλά εκπαιδευμένος στρατιώτης άνετα μπορεί να τα χάσει σε συνθήκες απόλυτου χάους.

      Αγαπητέ Στοχαστή, δεν ξέρω αν έχεις αναφερθεί στο παρελθόν, αλλά αφού μιλάμε για gaming , ποια είδη παιχνιδιών σου αρέσουν;

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
    3. Αγσπητε μου Ιππονοε, δεν θα κρινω καν την αποτελεσματικοτητα των fps παρολο που στο σπιτι ο συζυγος ειναι gamer γιατι τελευταια φορά που με θυμαμαι εμενα να παιζω στον υπολογιστη ηταν επι εποχης SuperMario, DonkeyKong και τα συναφη! Γιαυτο εγραψα: "για να γελασουμε λιγο"...

      Παντως, αν και ευγενικος, δεν με αφησε να κερδισω! Χαχα! Μην μου χαλάς την νικη! 😃

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε Λυκιε, ευκολα θα εβαζα στοιχημα πως αν με αφησεις σε ενα τετοιο δωματιο για 1 μηνα, γινομαι καλυτερος απο καποιον που εχει 10 χρονια πραγματικης εμπειριας στο χωρο. Αυτο βεβαια ισχυει για οσους ειναι ηδη εκπαιδευμενοι στο να προσαρμοζονται ταχεως, κοινως τους elite gamers, ητοι καπου <5% του συνολου.

      Αγαπητε Ιππονοε, εχω παιξει το πληρες φασμα παιχνιδιων. Εχω σταματησει καπου 3 χρονια τωρα, διοτι θελω να εστιασω το χρονο μου αλλου, και δεν νομιζω να επανελθω στο "αθλημα" παρα μονο ισως για χαβαλε. Προσκλησεις για εθνικες ομαδες κτλ, ειχα αρκετες μαζι με ενα φιλαρακι που μαζι παιζαμε, αλλα εμεις παιζαμε για αλλους λογους. Οποιο παιχνιδι παντως και να μου αναφερεις, μου αρκει 1 ωρα εξοικειωσης για να το παιξω σε πληρες ανταγωνιστικο επιπεδο. Κυριως, τα τελευταια χρονια ασχολιομουν με τη σειρα Battlefield απο οπου και εχω μαθει σχεδον ολες τις πολεμικες τακτικες στην πραξη, προφανως σε επιπεδο εξομοιωσης. Πχ θεωρω πως ακομα και πιλοτους πολεμικων αεροσκαφων που ασχολουνται μια ζωη με dogfight, σε εξομοιωτη τους "εχω". Αυτο δεν το λεω για να δειξω πως ειμαι "μαγκας", αλλα πως ο καλος gamer, αναλυει αμεσα νοητικα το τι χρειαζεται να κανει και προσαρμοζεται τοσο γρηγορα στις οποιες συνθηκες απαιτουνται που ενας στρατιωτικος δεν μπορει καν να φανταστει. Αναποφευκτα το μελλον εκει μας οδηγει. Ας μην μπερδευουμε ομως τους elite gamers με οσους απλα παιζουν παιχνιδια. Ας πουμε πως τωρα αναλυω το παιχνιδι της ζωης, εχοντας ξεκινησει απο την δημιουργια που αποτελει ο κοσμος. Δεν ειναι και τοσο μυστηριο, οσο φανταζομασταν.

      Φιλτατη Ελενη, ορθες οι παρατηρησεις σου. Το εικονικο περιβαλλον ειναι απλα ενας δοκιμαστικος χωρος. Σπουδαιος γινεσαι με την επαναληψη, μαθαινοντας καθε φορα απο την αποτυχια. Καθε ανθρωπος οταν ξεκιναει κατι ειναι "νεοπας" (noobas), αυτο συμβαινει εξ ορισμου. Η ικανοτητα του gamer ειναι πως ελαχιστοποιει το χρονο της μαθησης. Πχ τα τελευταια 2 χρονια ξαναρχισα το γυμναστηριο. Σε 2 χρονια εχω αποτελεσμα, που οι περισσοτεροι δεν εχουν ουτε σε 10, μπορει και ουτε σε ολοκληρη ζωη. Αυτο συμβαινει διοτι κανω ακριβως αυτο που χρειαζεται να συμβει,ξοδευοντας τον ελαχιστο χρονο. (μιλαμε παντα "καθαρα") Μονο καποιος με νοοτροπια gamer μπορει να το επιτυχει αυτο, καθως ο gamer προσαρμοζεται αστραπιαια στο βελτιστο.
      Το να βαζουμε τους συμπρωταγωνιστες πανω απο εμας, δειχνει την ικανοτητα αγαπης που εχουμε, ομως δεν ειναι αδικο για τον εαυτο μας αυτο; Η πραξη μας καθηλωνει ή οι πεποιθησεις μας; Μηπως αυτο χρειαζεται να το αναθεωρησουμε;

      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ε.Σ., δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γινόσουν καλύτερος από έναν επαγγελματία, που έχει εκπαιδευτεί στις ατομικές και ομαδικές τακτικές, ακόμη κι αν σε άφηνα μέσα στο δωμάτιο για ένα χρόνο!
      Το δωμάτιο σου προσφέρει την δυνατότητα, δηλαδή την προσομοίωση περιβάλλοντος 70%(στην καλύτερη), αλλά όχι την εκπαίδευση. Το να πετύχεις τον στόχο μόνο, είναι ένα 20% στο συνολικό αποτέλεσμα, διότι αν δεν γνωρίζεις πως να κινηθείς, θα σε έχουν σκοτώσει πριν προλάβεις να ρίξεις.
      Πίστεψέ με, ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή πραγματικότητα, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο.
      ΛΥΚΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Χαχα, εσυ λες "δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γινόσουν καλύτερος από έναν επαγγελματία", εγω παλι λεω "ναι", εξου και το στοιχημα για το ενδιαφερον του πραγματος! Θεωρω πως παραγνωριζω πως να κινηθω για να μην πετυχουν. Ωστοσο, μιλαω παλι για προσομοιωση ή καποιου ειδους lasertag. Δεν ειμαι χαζος να ασχοληθω με κανονικες σφαιρες για ασημαντη αφορμη. Οποτε σε σχεση με την αληθινη πραγματικοτητα, θα αποδεχτω πως εχεις δικαιο

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Ε.Σ., αν ήταν με αυτό τον τρόπο να εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα το είχαν ανακαλύψει πριν από σένα και θα ήταν η αποκλειστική εκπαιδευτική επιλογή. Αν τώρα πιστεύεις ότι είσαι αυτοεκπαιδευμένος από το "σχολείο" του youtube και των gamers στις μάχες, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να μπεις σε μια ομάδα airsoft-άδων που να είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί ή αστυνομικοί και να διαπιστώσεις πόσο ανταγωνιστικός θα είσαι μαζί τους.
      Τέλος θα αναφερθώ στον λόγο που ακόμα και τα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη είναι επανδρωμένα και όχι τηλεκατευθυνόμενα, ενώ τα UAV έχουν δευτερεύοντα ρόλο στις επιχειρήσεις. Προφανώς η παρουσία χειριστή-πιλότου είναι καλύτερη από έναν απομακρυσμένο χειριστή με ένα τηλεχειριστήριο...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Θα σου απαντησω ειλικρινα πως βαριεμαι να κανω το πρωτο καθως το βρισκω οχι τοσο νοητικα αργο και βαρετο οσο το οτι προυποθετει αρκετη προετοιμασια,ελευθερο χρονο και τρεξιμο που δεν διαθετω για να αφιερωσω,αρα θα επρεπε να ξεκλεψω απο αλλου. Αλλα κυριως δεν μου αρεσουν τοσο τα του στρατου. Τα βρισκω πολυ "πρωτογονα" με το συμπαθιο. Σε εξομοιωση ωστοσο δεν θα ειχα προβλημα

      Τα αεροσκαφη ειναι λογικο να εχουν χειριστη διοτι η αμεση αποκριση ειναι απαραιτητη. Δεν επιτρεπεται ουδεμια καθυστερηση κοινως lag σε αερομαχια. Αυτο βεβαια αφορα σημερινα δεδομενα και σημερινη τεχνολογια.
      ΕΣ

      Διαγραφή
    9. Αγαπητή μου Ελένη συγχώρεσέ με αν σε πρόσβαλα άθελά μου. Πιστεψέ με είσαι το τελευταίο άτομο που θα έκανα κάτι τέτοιο!

      Στοχαστή κι εγώ έχω σταματήσει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εδώ κι ενα χρόνο περίπου παρόλο που έπαιζα από την εποχή των Amiga(για την ακρίβεια είχα ένα Atari 520STE). Σε ρώτησα όμως ποια είδη φχαριστιέσαι περισσότερο όχι σε ποια είσαι top(αυτό εννοείται από το 0,1%). Απ’ότι κατάλαβα τα FPS! Προσωπικά έχω παίξει τα πάντα, χωρίς όμως να αναφερθώ στα δικά μου επιτεύγματα, θα σου πω πως απολάμβανα περισσότερο τα παιχνίδια στρατηγικής και κυρίως τα grand strategy της Paradox (Europa Universalis, Crusader kings & Hearts of iron). Τα οπόια είναι επίσης καλά, για την εκπαίδευση υψηλόβαθμων στρατιωτικών που ασχολούνται με σχέδια μάχης!
      πχ https://www.youtube.com/watch?v=RwFJXxlgCm0

      Ιππόνοος

      Υ.Γ : Καλή σε μηχανή γραφικών η Electronic Arts όμως η προπαγάνδα της είναι αντίστoιχη του History channel και ο σεβασμός των πελατών της κάτω απ΄το μηδέν.

      Διαγραφή
    10. Καλά βρε παιδιά πάντα μου έκανε εντύπωση που βρίσκετε το χρόνο για παιχνίδια, σερφαρισμα στο internet, σχολιασμους φιλοσοφικούς.... Ολοι εισοδηματίες είστε; Μπράβο σας πάντως, απολαμβάνετε την ζωή εκ του ασφαλούς. Να χαμε την χάρη σας!

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Μικρη διορθωση..
      Θα αστειευεσαι βέβαια αγαπητε μου Ιππονοε οτι ενοχληθηκα απο το σχολιο σου! Δεν ειδες τη χαμογελαστη φατσουλα στο τελος; Να λες οτι θες κι οπως σου βγαινει σε παρακαλω γιατι αν δεν το κάνεις, τοτε ναι, θα θυμωσω! Χαχαχα!

      Διαγραφή
    13. Αγαπητε Ιππονοε, κυριως απολαμβανα 2 ειδη παιχνιδιων. Τα chillout strategy οπως το Company Of Heroes και τον εξομοιωτη πολεμου που αποτελει η σειρα Battlefield. Ωστοσο, η επιλογη ηταν καθαρα θεμα τυχης. Πριν αρκετα χρονια που ηταν η περιοδος των ιντερνετ καφε, επαιζα αυτο που επαιζαν στο lan οι περισσοτεροι ακομα και αν δεν το ηξερα.

      Ωστοσο, τα παιχνιδια στρατηγικης τα ειχα σταματησει διοτι ειναι παιχνιδια που δεν μπορεις να τα παιζεις χαλαρος,σταυροποδι σε ανταγωνιστικο επιπεδο οπως πχ το Company. Για παραδειγμα στην σειρα Age of Empires θυμαμαι ειχα μεθοδολογια να παιζω ακουγοντας trance μουσικη, διοτι ετσι βρισκομουν σε κινητικη και νοητικη εγρηγορση. Ειναι λιγο περιεργο αυτο, αλλα ετσι συγκεντρωνομουν ακομα και στα μαθηματικα μερικες φορες, ισως επειδη ετσι καλυπτονταν ολοι οι εξωτερικοι ηχοι και δεν με αποσπουσαν.

      Η σειρα Battlefield τωρα ηταν η αγαπημενη μου καθως ειναι μακραν ο καλυτερος εξομοιωτης πολεμου και με απιστευτα γραφικα. Ειναι απολαυστικο να βρισκεσαι αναμεσα απο τανκ, ελικοπτερα, αεροπλανα, αντιαεροπορικα,οχηματα,πυραυλους, πεζικο σε 64αρηδες server και να ελισσεσαι χωρις να πεθαινεις αναμεσα απο πραγματικους παικτες και οχι χαζα AI, που ολοι τους ειναι εφοδιασμενοι με οπλα τελευταιας τεχνολογιας, πχ stinger, javelin, rpg, κατευθυνομενα SRAW, laser lock,c4,κοκ. Και φυσικα σε ολα αυτα να μπορεις να δοκιμαζεις συνεχως, καθε απιθανη ιδεα που μπορει να βαλει ο νους σου συνεργατικα με φιλους μεσω ομιλιας και φυσικα "βιωνοντας διαφορετικο καθε φορα "συναισθημα-αποτελεσμα" ανεβαινοντας στο τρενο ξανα και ξανα και ξανα" χωρις κανενα φοβο. Την μια εισαι σε dogfight 2v2 με συνομιλια με το συμπαικτη σου, την επομενη και οι δυο σε αρμα μαχης, μετα σε ελικοπτερο πιλοτος-πυροβολητης, μετα πεζικο εναντιον ολων των παραπανω κοκ

      Ανωνυμε, προσωπικα δουλευω παρα πολυ και πολυ πιεστικα στον ιδιωτικο τομεα. Οταν ομως εχω εξασκηθει σε περιβαλλον πολεμου να διαχειριζομαι ταυτοχρονα δεκαδες καταστασεις πολεμου αποτελεσματικα, πιστεψε με, το να δουλευω 2 ή 3 ή και 4 ποστα εργασιας μαζι, το κανω για πλακα. Δεν υπαρχει νοημα στο να απολαμβανει καποιος τη ζωη εκ του ασφαλους. Οποιος το κανει, μενει παντα στασιμος. Το θεμα και το δυσκολο της υποθεσης ειναι να υπερβεις την κατασταση, να την βαλεις "απο κατω" σου. Το ξερω πως ειναι δυσκολο,κουραστικο,ψυχοφθορο πολλες φορες κοκ, αλλα η ανταμοιβη εαν τα καταφερεις τοσο σπουδαια που αξιζει το κοπο. Οι φιλοσοφικοι στοχασμοι ειναι βγαλμενοι απο αναγκη και ψυχικο πονο μεσα στην καθημερινοτητα, μην σε παρασυρει στο να τους βλεπεις ως "εξω απο την ζωη". Μας αφορουν ολους αμεσα. Απο το επιμερους των προβληματων μας, τα φιλοσοφουμε στο γενικο. Πάντα ομως μπορουμε απο το γενικο, να τα εφαρμοσουμε ξανα σε καθε επιμερους.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  8. Όταν διάβασα Στοχαστή ότι έγραψες "..αν ήσουν δίπλα μου θα μέτραγες περισσότερα δόντια και απο όσα έχεις" σκέφτηκα να σου γράψω αυτό .." Ελθέτω πέρδειν τοις όρχεις ημών!" Το άφησα όμως μαζί με πολλά άλλα να περάσει στο ντούκου.Μην συγχέεις λοιπόν την σιωπή με αδυναμία.


    Εκτός αυτού πρόσφατα (πολύ πρόσφατα) είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με κάποιο άτομο, το οποίο μου έλεγε όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία, πως αντιμετώπιζε τους τσαμπουκάδες και τους πορδόμαγκες στον δρόμο, και πως τώρα.Άκουσα πολύ προσεκτικά ότι μου είπε...και τα σκέφτηκα πολύ σοβαρά ....μόνο που τα έλεγε στον λάθος άνθρωπο!!.Οι πορδόμαγκες όμως δεν υπάρχουν μόνο στους δρόμους και στα πεζοδρόμια...αλλά και στα ιστολόγια.!!


    Υ.Γ Ίσως θα έπρεπε να ζητήσεις απο τον Λύκιο να σου εξηγήσει την έννοια πορδόμαγκας (εγώ δεν μπορώ)...τότε ίσως θα καταλάβαινες κάποια πραγματάκια.Δεν θέλω να μου απαντήσεις...γιατί αν μου απαντήσεις, ανάλογα με τον τρόπο σου και την συμπεριφορά σου...θα εξαρτηθεί και η δική μου αντίδραση.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BE, η προσεγγιση σου δειχνει την ελλειψη στρατηγικης σκεψης που διακατεχει εναν ανθρωπο που δεν εχει υπαρξει ποτέ καλος gamer. Λες "Ελα να μας.." Αυτο ειναι εντελως αστοχο. Δεν υπαρχει ουτε ενας λογος για τον οποιο να θελησω να ερθω εγω σε σενα. Μα κανενας.Τι μπορει να εχεις που να το θελω; Εκτος και αν μου εχεις παρει κατι και δεν το ξερω. Ειναι σαν το '40 στην Ηπειρο να μαινεται ο πολεμος και εσυ να ταμπουρωνεσαι στο υπογειο του εξοχικου σου στην Ανταρκτικη και να λες "Ελατε ρε Γερμανοι αν σας βασταει". Πιστεψε με, κανενας δεν ενδιαφερεται να σου την πεσει. Ποιος χεστηκε για το υπογειο σου; Κρατα το, ολο δικο σου, να τοχεις να το χαιρεσαι.

    Αυτο που σου ειπα, ηταν απαντηση στο "Αν σε ειχα διπλα μου,θα σου τραβαγα το αυτακι" και εγω σου ειπα πως σε μια τετοια υποθετικη περιπτωση που θα παραβιαζες τοσο προκλητικα το προσωπικο μου χωρο και ορια, θα μετραγες δοντια. Μετα εσυ λες "Ελα αν σου βασταει". Τρικυμια εν κρανιω. Παρεμπιπτοντως, "this is me being friendly". Σημειωσε τη και αυτη τη φραση σε ενα τεφτερι να την εχεις να την χρησιμοποιεις.

    Ο Λυκιος που κολλαει και τον αναφερεις; Να εξηγησει μια κοτσανα που εσυ ανεφερες αλλα εσυ δεν μπορεις να εξηγησεις. Οκ, whatever. Τελικα θελεις ή δεν θελεις απαντηση; Αναθεμα και αν ξερεις. Τελοσπαντων, εαν θελεις συνεχεια, δεν εχω προβλημα, μπορεις αν θελεις να επιχειρησεις να με εκβιασεις και μενα, για να σου απαντησω πού ακριβως να τοποθετησεις τα σχολια σου αφου πρωτα τα διαγραψεις.

    ΥΓ. Αφου ειπες "ΤΕΛΟΣ" να φανταστω πως δεν θα απαντησεις ξανα; WTF?

    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Το να βαζουμε τους συμπρωταγωνιστες πανω απο εμας, δειχνει την ικανοτητα αγαπης που εχουμε, ομως δεν ειναι αδικο για τον εαυτο μας αυτο; Η πραξη μας καθηλωνει ή οι πεποιθησεις μας; Μηπως αυτο χρειαζεται να το αναθεωρησουμε;»

    Αυτο το ερωτημα δεν εχει ευκολη απαντηση φιλτατε Στοχαστη στο μυαλο μου. Εξαρταται απο το πώς ιεραρχεις τις αναγκες σου και τις αξίες. Απλα, αναγκες και αξίες δεν ταυτιζονται παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχει ευκολη απαντηση, απλα το διατυπωσα σε μορφη ερωτησης. "Αγαπα τον πλησιον σου μικρα ελαττουμενος" απο τους 7 σοφους της ελληνικου κοσμου.

    Μικρα ελαττουμενος. Με το να ζημιωνεσαι με μικρο τροπο. Εαν θυσιαζεσαι ολοκληρη για τον αλλο, ειναι λαθος. Δεν υπαρχει ισορροπια, δεν τηρειται το μηδεν αγαν. Και να ξερεις πως κανεις δεν επιθυμει πραγματικα καποιον που να θυσιαζεται εντελως γι αυτον. Λιγο ναι. Οχι παρα πολυ. Χαμενοι βγαινουν και οι δυο, διοτι σε αυτο υπαρχει μαρασμος. Το Δικαιο δεν μπορει ποτέ να καταστρατηγειται. Ποιες ειναι αυτες οι αξιες; Ειναι οντως αξιες ή ειναι επιπλαστες πεποιθησεις;

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατεβείτε όλοι στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4-2-18 στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος.
    Η παρουσία όλων μας, θα περάσει μέσα και έξω το μήνυμα ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού, να διαπραγματεύεται το όνομα της Μακεδονίας μας.
    Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, έχει το δικαίωμα να αντιδράσει και να μην επιτρέψει την κυβέρνηση να ξεπουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Ότι είναι νόμιμη κυβέρνηση δεν της δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει και να διαπραγματεύεται για την εκχώρηση των ιστορικών, γλωσσικών, πολιτικών και εδαφικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, δίχως να λαμβάνει την κρίση και την βούληση του ελληνικού λαού. Αν το πράξει αυτό, είναι σοβαρός λόγος για βίαιη ανατροπή της και παραδειγματική τιμωρία των εθνικών προδοτών.
    Κατεβείτε στους δρόμους της Αθήνας χωρίς να φοβάστε κανέναν. Αν τολμήσουν οι πληρωμένοι αντιεξουσιαστές να επιτεθούν στους Έλληνες πατριώτες,. τότε θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τους περάσει το μήνυμα ότι αυτοί είναι που δεν χωράνε στην πατρίδα μας και όχι εμείς. τσακίστε τους ανελέητα! Είναι τα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και των ξένων εντολοδοτών.
    Ή θα άλλάξει την Κυριακή η ιστορία της Ελλάδας ή έχουμε τελειώσει ολοκληρωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε Στοχαστη, ρητορικα τα ερωτηματα σου νομιζω αφου ο καθενας κρινει κατα περιπτωση. Τον αξιακο μας κωδικα και τον αναγνωριζουμε μα και τον χτιζουμε σταδιακα βασει αυτων που μπορουμε να νοησουμε καθε φορα. Και η νοηση διευρυνεται, δεν συρρικνουται. Αξίες, πεποιθησεις, βιωματα, προτυπα, στερεοτυπα, κτλ, αποτελουν μια αδιασπαστη αλυσιδα. Σημασια εχει παντα να ειμαστε ενεργα παροντες στις επιλογες μας. Συμφωνω φυσικα οτι δεον ειναι να τηρειται μια ισορροπια. Ποιος θελει να γερνει το σκαρι του αλλωστε;

    Απειρα τα αρθρα περι αξιων που μπορουμε να μελετησουμε, ορεξη να΄χουμε. Προχειρα παραθετω τα παρακατω.
    ....αν και....η μελετη γινεται εντος....

    http://sxeseis-kai-sunaisthimata.com/2017/02/08/%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82/#.WnTRHK6WaUs

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=90567

    Αγαπητε Πυρφορε Ελλην, εκει θα ειμαστε οι περισσοτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πυρφορε Ελληνα, νομιζω ολοι ειμαστε υπερ του συλλαλητηριου και θα το υποστηριξουμε. Προσοχη ομως, ναι στην προστασια του συλλαλητηριου, αλλα οχι στον διχασμο. Να μην δωσουμε αφορμη να αμαυρωθει με επεισοδια και αποχωρησουν οι "νοικοκυραιοι"

    "Αξίες, πεποιθησεις, βιωματα, προτυπα, στερεοτυπα, κτλ"
    "Σημασια εχει παντα να ειμαστε ενεργα παροντες στις επιλογες μας"

    Αγαπητη Ελενη, σε ενα ρητορικο ερωτημα η απαντηση πρεπει να ειναι ειτε αυτονοητη ειτε ανευ σημασιας, και οχι να διαλεγεις κατα προτιμηση. Προφανως καθενας μπορει να πορευεται και να επιλεγει οτι θεωρει καλυτερο, αλλα εμεις το προσεγγιζουμε φιλοσοφικα απο την οπτικη του τι ειναι βελτιστον, ποιο ειναι το ορθοτερον.

    Πώς μπορεις να εισαι ενεργα παρουσα στις επιλογες σου, εαν δρας βασει πεποιθησεων, βιωματων,προτυπων,στερεοτυπων; Εαν δρας βασει πεποιθησεων, δεν δρας εσυ, αλλα μεσα απο σενα δρουν ολοι οσοι σου εγκατεστησαν τις πεποιθησεις. Εκτος και αν τις εγκατεστησες εσυ, αλλα αυτο ειναι πολυ σπανιο. Εαν δρας μεσω βιωματων, δρας μεσα απο το παρελθον σου, αρα δεν εισαι ενεργα παρουσα. Προτυπα και στερεοτυπα μοιαζουν με τις πεποιθησεις, μαλλον ειναι και χειροτερα.

    Τις αξιες τωρα να τις δουμε. Ποιες ειναι οι αξιες; Να δουμε μερικες απο το αρθρο που παρεθεσες. "Ειλικρίνεια, σεβασμός, αγάπη, αφοσίωση, αποφασιστικότητα, περιπέτεια, ανεμελιά"

    Σε ολες αυτες, ο ελληνικος τροπος διδασκει "τιποτα σε υπερβολη". Μηδεν αγαν. Αυτες ειναι οι 12 ηθικες αρετες. http://i45.tinypic.com/2mcipa9.jpg

    Πχ Ειλικρινεια. Μας διδασκει λοιπον "Να εχεις ειλικρινεια, να λες την αληθεια και τα πραγματα οπως ειναι". Να μην υπερβαλεις ομως και να μην φερεσαι με αλαζονικο τροπο και κομπασμο συνεχεια. Ουτε να διακατεχεσαι απο ελλειψη (αρνητικη υπερβολη) και να μην ειρωνευεσαι προσποιουμενος και καλα τον χαζο πως δεν καταλαβαινεις. Επιθυμουμε την μεσοτητα

    Σεβασμος (αιδως). "Να εχεις σεβασμο". Να μην εχεις υπερβολη στον σεβασμο, να μην μενεις δηλ καταπληκτος με το παραμικρο και να μενεις να θαυμαζεις αποσβολωμενος σαν χανος, μην το παραχεσεις. Να μην εχεις ελλειψη σεβασμου, να μην εισαι ξεδιαντροπος.

    Αγαπη (φιλια). Να ασκεις το φιλειν. Μην εισαι πολυ δυστροπος (ελλειψη φιλιας) και μην εισαι κολακας-γλυφτης(υπερβολη φιλιας)

    Προσωπικα εχω παρατηρησει πως ολες οι ελλειψεις εμφανιζονται συνηθως σε οσους εχουν αναπτυγμενη περισσοτερο την θηλυκη αρχη και οι υπερβολες σε οσους εχουν αναπτυξει την αρσενικη αρχη. Οταν λεω "αναπτυγμενες" δεν εννοω σωστα αναπτυγμενες, αλλα οπως-οπως απο τον τροπο που μεγαλωσαμε. Παραδειγμα ενας ανθρωπος του κατηχητικου θα φαινεται "θηλυκος" απο την αποψη πως θα ειναι περισσοτερο μειλιχιος λογω συμπεριφορας περιβαλλοντος και θα ρεπει προς τις ελλειψεις. Αντιστοιχα, ενας χουλιγκαν θα φαινεται "αρσενικος" αφου στο περιβαλλον ολοι συμπεριφερονται αντιστοιχως και θα ρεπει προς τις υπερβολες. Ο ελληνικος τροπος επιζητα την Μεσοτητα του Μηδεν Αγαν.

    Και σε αυτα "αφοσίωση, αποφασιστικότητα, περιπέτεια, ανεμελιά", η απαντηση ειναι "Μηδεν Αγαν" (τιποτα σε υπερβολη)

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/blog-post_14.html?spref=fb


    https://www.youtube.com/watch?time_continue=608&v=uQA6iTGtWFo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ .

    Η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας , ειναι συγχρόνως υπεράσπιση του ανθρώπου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας .

    Αυτή η υπεράσπιση είναι ένας αγώνας διαρκής και ανυποχώρητος. Είναι ένας αγώνας ζωής και όχι ενας αγώνας περιστασιακός και σύντομος .

    Η συμμετοχή στη ΛΑΟΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι πατριωτικό καθήκον όλων των Ελλήνων, δεν ειναι ακραίος Εθνικισμός, όπως προσπαθούν μερικοί ιδεοληπτικά να ερμηνεύσουν τις Εθνικές αυτές συνάξεις . Ειναι η ελάχιστη τιμή, σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του Έθνους.

    Η συμμετοχή στη ΣΥΝΑΞΗ είναι πράξη ιστορικής και Εθνικής αυτογνωσίας, Εθνικής ομοψυχίας , που δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο υποτίμησης και διχαστικής αντιπαράθεσης απο τους πολιτικούς ταγούς της Χώρας μας. ΟΛΟΙ το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, είναι να είμαστε ΕΚΕΙ, με ομοψυχία, με πατριωτικό ενθουσιασμό, με ψυχραιμία αλλά και με απόλυτο σεβασμό στος συμπατριώτες μας που εχουν διαφορετική άποψη στο Εθνικό αυτό Θεμα .

    Διχασμό ενδεχομενως να επιθυμούν " Ορισμένοι " που προσπαθούν να " χτίσουν" πολιτικές καριέρες, εκμεταλλευόμενοι τον αγνό, τον άδολο πατριωτισμό του απλού κόσμου. Εμείς όμως δεν πρέπει να συμφωνούμε στην λογική, ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΑΖΟΝΩΝ , που προτάσσουν το ΕΓΩ τους έναντι του κοινού καλού. Ο Πατριωτισμός πρέπει να ενώνει και οχι να διχάζει. Είναι η προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη προάσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων . Ειναι βασική προϋποθέσει να έχουμε όχιι μια" ρεαλιστική" λύση στο Μακεδονικό θεμα , αλλα μια ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ . ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ .
    Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς για Καταχθόνιο Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με βρισκουν συμφωνη οσα λες αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη.
    Αναγκαστικα ομως αποτελουν την αφετηρια μας αυτα που λες να αποτινάξουμε ή εστω να ξεσκονισουμε για να φτασουμε στο βελτιστο. Να εχουμε την «ΙΔΕΑΝ» ως φαρο μα να μην παραγνωριζουμε τα «ΔΕΙΝΑ»(ας τα δουμε και ως βασανο του νου αν θελεις) που θεμελιωνουν την μιση γεφυρα για μια ασφαλη και αποτελεσματικη διελευση στο φως.
    Ενεργα παρον εισαι οταν δεν επαναπαυεσαι σε κανεναν ρολο-συμβολο οπως ξαναειπαμε σχετικα προσφατως.
    Ας μην ξεχναμε επισης πως ακομα και η μεσοτητα των ηθικων αρετων συμφωνα με τον Αριστοτελη προσδιοριζεται με υποκειμενικα και οχι αντικειμενικα κριτηρια αφου στηριζεται στα αποθεματα λογικης που ο ανθρωπος διαθετει. Γιαυτο μιλησα για το τι μπορει να (εν)νοησει ο ανθρωπος καθε φορα. Αυτο φερνει στον νου το «παντων χρηματων μετρο ανθρωπος» του Πρωταγορα. Επιπλεον, οι αρετες ως εξεις, βοηθουν καθε ον ξεχωριστα να επιτελεσει συγκεκριμενο εργο στο δρομο προς την δική του τελειωση. Και εργο απο εργο διαφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλως, ασφαλως. Εισαι υπερ το δεον ικανη να τα διαχειριστεις νοητικα (more than qualified). Ειναι σαν να να εισαι μαθητρια του 18 και να "μουρμουρας" για το διαγωνισμα. Αφου ολοι στην ταξη ξερουν πως στο τελος καπου 18-19 θα γραψεις. Το μονο "αναχωμα" ας το πουμε, ειναι ισως μια ελλειψη εμπιστοσυνης στον εαυτο. Το οτι δεν ειμαι ετοιμη ή προετοιμασμενη αρκετα. Και ποιος ειναι; Η συντριπτικη πλειονοτητα ειναι "μαθητες" του "13" στην ζωη τους.

      Ας μην ξεχναμε πως οι μονες πραγματικες επαναστασεις συντελουνται εσωτερικα και οχι εξωτερικα. Εξωτερικα δεν εχει και τοσο σημασια τι θα κανεις. Τα εξωτερικα ειναι για να τα συζηταει η κυρα-Φροσω με την Τατιανα και να χασομερανε. Τα εξωτερικα εχουν μικρη σημασια, ειναι δευτερευοντα, επονται των εσωτερικων. Μια μεγαλη επανασταση θα μπορουσε να ειναι ακομα και το να μην κανεις τιποτα, εαν παει κοντρα στην παρορμηση σου να κανεις συνεχως κατι. Ακομα και το να μην απαντησεις σε καποιον που βρισκεις ενοχλητικο ή αναγωγο. Κι ομως, δεν εισαι υποχρεωμενη να απαντησεις αν δεν θελεις. Αναφαιρετο δικαιωμα σου ειναι και το να αγνοησεις καποιον.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Κοιτα να δεις τωρα τι γινεται αγαπητε μας Στοχαστη!
      Για να γραψω καλα θελω την παρεα μου ολη μαζι!
      Καταρχας με τον Αρκτουρο είχαμε πει παλαιότερα οτι θα καθομαστε μαζι στις εξετασεις για να αντιγραφουμε! Δεν ξερω αν το θυμαται!
      Ε, τωρα αν εχουμε κι εσενα μπροστα μας να μας δειχνεις λιγο απο την κολλα σου δε θα λεγαμε οχι! Ο Μαυραετος ως υπερκινητικος θα βρισκεται παντου. Κατι θα μας σφυριξει κι αυτος στην αναγκη εχοντας αναλαβει και την μουσικη επιμελεια για αυξημενες επιδοσεις!
      Επιτηρητης ο Λυκιος με εθελοντη αναπληρωτη τον αγαπητο Εριωπα. Ο Κυων νομιζω εχει περασει σε αλλη ταξη αλλά θα ερθει για ενα επαναληπτικό τεστακι ετσι για την πλακα του!
      Κι οποιος αλλος πιστος-η ας προσελθει. Μην αναφερω ενα ενα τα ονοματα στην λιστα γιατι απο το 2012 μαζευονται πολλοι!
      Αντε να μαζευομαστε σιγα σιγα.

      Καλη δυναμη στην Ελλαδα μας.

      Καλημέρες!

      Διαγραφή
  18. Στρατηγε, πολυ ισορροπημενος ο λογος σου, καθαρος και σοφος. Σταθηκες αξιος του ονοματος που φερεις, αποφευγοντας τυχον κακοτοπιες. Το μηνυμα μας βρισκει συμφωνους. Ειδικα αυτη η δηλωση αποδοχης "και με απόλυτο σεβασμό στος συμπατριώτες μας που εχουν διαφορετική άποψη στο Εθνικό αυτό Θεμα" οχι μονο δεν διχαζει, αλλα στην ουσια "κερδιζει" και τους διαφωνουντες αφου η οποια διαφωνια τους, μην βρισκοντας καπου να "πιαστει" (πχ με το να μπει ταμπελα εθνικοφρονες "φασιστες") θα παρασυρθει στην πλημμυρα της εθνικης ομοψυχιας σαν κλαδακι σε ποταμο.

    Ωστοσο, το οτι το απεφυγες εσυ, δεν σημαινει πως θα το κανουν και πολλοι αλλοι. Εαν ημουν με αυτους που θα επιθυμουσαν να "σπασει" αυτη η ομοψυχια των Ελληνων, θα πονταρα σε μια πολωση αριστερας-δεξιας. Θα εβαζα μερικους και απο τις δυο μεριες, καποιοι θα προκαλουσαν με αποπειρα "καπελωματος" και καποιοι αλλοι θα ενορχηστρωναν εντονες αντιδρασεις. Θα επιανα και μερικους πιο "θερμοαιμους" και θα τους ελεγα: "Χωρις βια και ξυλο, χωρις να σπασουμε αυγα δεν γινεται ομελετα. Παμε να τους δειξουμε (σε ποιους;!) τι εστι βερυκοκο και ποσα απιδια πιανει ο σακος" και καπως ετσι η σεμνη τελετη θα λαβαινε τελος. Τωρα ειναι η ωρα της γιορτης και της θετικης συναισθηματικης εκφρασης (οχι αρνητικα συναισθηματα πχ μισους) αρα η ομοψυχια ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Ας μην δωσουμε λαβες.

    Φυσικα και ειναι εθνικο θεμα. Ενα πολυ σημαντικο εθνικο θεμα διοτι αφορα την ψυχη των Ελληνων. Οι Μακεδονες δεν ειναι απλα Ελληνες, ως ελληνικο φυλο και ελληνικο βασιλειο που ηταν η Μακεδονια, αλλα ειναι κατι πολυ πιο σπουδαιο. Οι Μακεδονες ειναι ενα συμβολο. Οι Μακεδονες με τον Μεγα Αλεξανδρο μπροστα, βασιλια και ηγετη ως νεο ανικητο Αχιλλεα, καθοδηγησαν τους Ελληνες με το ζορι στο να εκπληρωσουν τον ρολο τους σε μια εποχη που στον ελληνικο κοσμο αρχιζε να επικρατει η παρακμη λογω της οικονομικης χειραγωγησης απο τους Περσες. Ενας Αλεξανδρος ηταν αυτο που χρειαστηκε, για να ισοπεδωσει ολα αυτα τα σχεδια που και σημερα τα νιωθουμε ξανα να μας πνιγουν, να ηγειται των Ελληνων ως βασιλιας των Μακεδονων. Ενας θεικος Αλεξανδρος, αλλα ενας ανθρωπος.

    Σημερα συμβαινει κατι αντιστοιχο στην ανθρωποτητα, αλλα πολυ χειροτερο. Εαν οι Ελληνες εχουν καποια πιθανοτητα να προστατευσουν για μια ακομα φορα την ανθρωποτητα, αυτη σιγουρα θα χαθει, αν οι Ελληνες απωλεσουν την ψυχη τους που τους κανει Ελληνες. Και αυτη η ψυχη βρισκεται στη Μακεδονια, διοτι εκει εκφραστηκε τελευταια φορα. Δεν το βλεπω ως εθνικο θεμα απο αποψη αλυτρωτισμου των Σκοπιανων, μην μας φανε τιποτα εδαφη. Αυτα με τα εδαφη τα βρισκω πολυ δευτερευοντα, αυτα ειναι για καμια χωρα στο επιπεδο της Αλβανιας. Το παιχνιδι δεν παιζεται εκει, αλιμονο αν παιζοταν σε μερικα χιλιομετρα εδαφων. Τα εδαφη ακολουθουν ως φυσικο αποτελεσμα, σε αυτον που κερδιζει το παιχνιδι εκει που παιζεται, πολυ πιο "ψηλα". Αυτο δεν σημαινει βεβαια, πως θα παραχωρισουμε ουτε σπιθαμη εδαφους, ισχυει το "ουκ ελαττω παραδωσω". Ομως, η Μακεδονια αποτελει την καρδια του "παιχνιδιου" και ισως μετα απο αιωνες να αρχισουμε να το αντιλαμβανομαστε, καθως κατι σαν να μας "πονεσε" πολυ βαθια και ισως ξυπνησε, σε αντιθεση με τα μνημονια που μας "πονεσαν" μονο στην τσεπη και στο υπερφιαλο "εγω". Εαν η Μακεδονια ομως χαθει και ως Ελληνες το αποδεχτουμε και συναινεσουμε αβουλα, τοτε μαυρη μαυριλα πλακωσε. Ισχυει το "Αν σωσουμε τη Μακεδονια, η Μακεδονια θα μας σωσει". Ισως ηρθε η ωρα να ανζητησουμε ποιο ακριβως ειναι αυτο το βαθυ μυστικο που κρυβει η Μακεδονια και φοβουνται τοσο.

    Αγαπητε Λυκιε, ισως θαταν ενδιαφερον να δοκιμαστει η τεχνικη που μας ειχες αναφερει

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ποια τεχνική αναφέρεσαι, αγαπητέ Ελ. Στοχαστή;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο διαισθητικο γραψιμο. Θα το προσπαθησω κ εγω, αν και δεν περιμενω απο μενα καποιο αποτελεσμα της προκοπης
      ΕΣ

      Διαγραφή
  20. ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΔΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ. ΦΩΤΙΑ ΚΣΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!!!
    ΕΝΙΩΣΑ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. ΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΤΕ ΟΡΕ??
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και βέβαια πήγα και γω στο Σύνταγμα, έμπροσθεν της εξεδρας, έστεκα από αρχής μέχρι τέλους. Ενιωσα τον παλμό και την ελπίδα που είπες Αρκτούρε. Αλλά δεν νομίζω ότι η φασιστική ακόμα και για τον αριστερό Μίκη κυβέρνηση, θα αλλάξει γνώμη. Τότε είναι που θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους προδότες.
    Ενας υπολογισμός που έκανα, μου βγάζει γύρω στους 850.000 μέχρι 1.000.000 πολίτες. Το 140.000 που δήλωσε η αστυνομία είναι ρεζίλι και ξεφτίλα για την κυβέρνηση να προσπαθεί να νας βγάλει τρελούς.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν και οι κυβερνώντες σχολιάζουν στα κανάλια, πως "εντάξει, δεν έχουν σημασία οι αριθμοί", εγώ θα πω ότι στην δημοκρατία έχουν τεράστια και καθοριστική σημασία οι αριθμοί, ιδιαίτερα όταν αυτοί περιγράφουν πολιτικές τοποθετήσεις και θέσεις του λαού. Στην δημοκρατία, τα ποσοστά των ψήφων και κατ' επέκτασιν των διαδηλωτών, δείχνουν την λαϊκή βούληση, η οποία καθορίζει την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί σε ένα θέμα.
    Συνεπώς η εκτίμηση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, θα πρέπει να γίνει με την βέλτιστη ακρίβεια που είναι εφικτή.
    Μια δική μου εκτίμηση με την βοήθεια της τοπογραφικής μέτρησης στο Google maps και σύμφωνα με όσα στοιχεία μάζεψα για τα όρια της έκτασης που κατέλαβαν οι διαδηλωτές και με την υποθετική αναλογία τρείς άνθρωποι ανά τετραγωνικό μέτρο, ο συνολικός αριθμός που πήρα από τους υπολογισμούς μου, ήταν ο 807.900. Ασφαλώς αυτό το νούμερο είναι σχετικό, διότι οι αποστάσεις είναι κατά προσέγγιση και η αναλογία ανθρώπων ανά τετραγωνικό μέτρο, υπήρξαν στιγμές που μπορεί αλλού να ήταν πυκνότερη και αλλού αραιότερη. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή έφτασε στους 6 ανθρώπους ανά τετραγωνικό!
    Συνεπώς ο αριθμός που μπορεί τελικά να αντιστοιχεί στην αλήθεια, ίσως και να αγγίζει το 1.000.000!
    Αγαπητέ Λαοδίκη, συμφωνώ λοιπόν με τους δικούς σου υπολογισμούς.

    Σε σύνολο πληθυσμού 10.700.000 πολιτών, το 1.000.000 αποτελεί αναμφισβήτητα, κάτι λιγότερο από το 10%.
    Ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι από αυτούς που θα επιθυμούσαν να παραστούν στο συλλαλητήριο ή που απλά συμφωνούσαν με το θέμα του, τελικά το κατάφεραν ο ένας στους τέσσερις (δεδομένων των απειλών επεισοδίων, των δυσκολιών λόγω κλειστών σταθμών του Μετρό, επαγγελματικών ή προσωπικών λόγων, υγείας, έλλειψης χρημάτων, κτλ).
    Έχουμε λοιπόν περίπου 4.000.000 πολιτών που εναντιώνονται στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη χώρα των Σκοπίων.
    Αν η κυβέρνηση επιλέξει να περιφρονήσει αυτή την λαϊκή επιταγή και να προχωρήσει ακάθεκτη στα προσυμφωνημένα με τους ξένους εντολοδότες, τότε η ρήξη με τον λαό θα είναι αναπόφευκτη και ενδεχομένως απρόβλεπτη.
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Λύκιε πήγες στο Σύνταγμα ή τα είδες στη τηλεόραση; Γιατί εγώ ήμουν εκεί και συμφωνώ στο 6/τ.μ.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαίρομαι που ήσουν εσύ κι ο Αρκτούρος στο συλλαλητήριο. Ήμουν κι εγώ εκεί.
    Πιθανών να ήταν και άλλοι φίλοι του Καταχθόνιου Δαίμονα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι δρομοι ηταν ασφυκτικα αδιαπεραστοι. Στην πλατεια ομως ημασταν χαλαρα σαν σε γιορτη.
    Αρκτουρε, εσυ ησουν που μου τρυπησες τα αφτια με την φωνη σου;
    ;-)

    Το κακο ειναι οτι δεν ειχαν γιγαντοοθονες αλλά τουλαχιστον τα μεγαφωνα λειτουργουσαν τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΑΑ ΩΡΑΙΑ!!! ΕΙΜΑΣΤΑΝ 4!!!
    ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ? ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ AIX !!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΚΑΛΟΟΟ ΕΕΕΕ???
    ΝΑΙ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΦΩΝΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!! ΕΓΩ ΗΜΟΥΝΑ ΕΞΩ ΣΠΟ ΤΟ ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ. ΕΣΥ ΠΟΥ??
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ψηλα στην πλατεια απο την πλευρα της Οθωνος μα και μεσα κοντα στο συντριβανι και κατω απο την μεγαλη σημαια. Περιφερομασταν λιγο γιατι η σκετη ορθοστασια δεν ειναι το φορτε μου. Σουβλακια παντως δεν δοκιμασα! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να ειμαι ειλικρινης περιμενα οτι θα γινοταν το αδιαχωρητο γενικως. Θα μπορουσαν να εχουν ερθει περισσοτεροι νομιζω για Αθηνα. Αυτο συζητιοταν λιγο στα πηγαδακια...
    Αν και οι διαθεσεις και η Ψυχη του ελληνικου λαου προς το Κοινοβουλιο μα και εξω, φανηκαν. Τωρα, τα υπολοιπα, θα τα δουμε εν καιρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΩΡΑΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ. ΑΜΑ ΦΥΣΑΓΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕ ΩΡΑΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝΕ? ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΗΓΕΣ!!! ΕΣΥ ΛΥΚΙΕ ΠΟΥ ΚΑΘΟΣΟΥΝΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Αρκτούρε, εγώ ήμουν με καλή παρέα στην Μητροπόλεως και πλ. Συντάγματος. Μέχρι εκεί ακουγόσουν με την ...αγριοφωνάρα σου! Χαχαχα! Τους επισκίασες όλους!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα σουβλακια κολλαγαν σε μια φιλη που κοροιδευε καλοπροαιρετα οτι η τσικνοπεμπτη ηρθε νωριτερα μια και οι Ελληνες δεν χανουν ευκαιρια για τσιμπουσι αφου στην πλατεια εψηναν αβερτα! Ξερει αυτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λιγο αργα βρε αγαπητε μας Λυκιε δεν βρηκες να μας δωσεις τις συντεταγμενες; Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ε, αυτά πάντα εκ των υστέρων δημοσίως! Στο επόμενο συλλαλητήριο, θα κρατάω πλακάτ που θα λέει "Λύκιος"! Χαχα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. «Η Αθήνα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, εάν το ζητήσει η Ουάσινγκτον για διάφορους λόγους», ανέφερε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ρίχνοντας νέα «βόμβα¨ επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές του στην Αθήνα. Πρόκειται για μια είδηση βόμβα, καθώς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, όπως και το RT, απειχούν τις θέσεις του Κρεμλίνου και συγκεκριμένα του Β. Πούτιν!
    Ο μεγαλύτερος λόγος μιας «κυοφορούμενης» τέτοιας κίνησης από ελληνικής πλευράς είναι οικονομικός, αλλά και λόγω των αφόρητων πιέσεων που προέρχονται από την ΕΕ και την Γερμανία προς την Ελλάδα, ανέφερε το άρθρο.

    Ένας άλλος σοβαρός λόγος, σύμφωνα με τον Sputnik, είναι η ασφάλεια, λόγω των φιλοδοξιών των Αλβανών αλλά και των Τούρκων κατά της ελληνικής επικράτειας.




    Το Κρεμλίνο δίνει στεγνά Τσίπρα-Κοτζιά: «Η Αθήνα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο» – «Το απαιτεί η Ουάσιγκτον»
    Φεβρουάριος 7, 2018

    Κοινοποιήστε στο facebook28
    Σχόλια
    «Η Αθήνα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, εάν το ζητήσει η Ουάσινγκτον για διάφορους λόγους», ανέφερε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ρίχνοντας νέα «βόμβα¨ επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές του στην Αθήνα. Πρόκειται για μια είδηση βόμβα, καθώς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, όπως και το RT, απειχούν τις θέσεις του Κρεμλίνου και συγκεκριμένα του Β. Πούτιν!
    Ο μεγαλύτερος λόγος μιας «κυοφορούμενης» τέτοιας κίνησης από ελληνικής πλευράς είναι οικονομικός, αλλά και λόγω των αφόρητων πιέσεων που προέρχονται από την ΕΕ και την Γερμανία προς την Ελλάδα, ανέφερε το άρθρο.

    Ένας άλλος σοβαρός λόγος, σύμφωνα με τον Sputnik, είναι η ασφάλεια, λόγω των φιλοδοξιών των Αλβανών αλλά και των Τούρκων κατά της ελληνικής επικράτειας.



    Ο δικτυακός τόπος παραθέτει δηλώσεις του Ντούσαν Γιάνιτς από τη ΜΚΟ «Φόρουμ για τις Εθνοτικές Σχέσεις», ο οποίος δηλώνει ότι το ζήτημα της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου «βρέθηκε μέσα στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ» από τον ειδικό διαμεσολαβητή Μ.Νίμιτς .

    Η Ελλάδα, όπως επίσης η Ισπανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, και η. Κύπρος, παραμένουν ένα από τα πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Αφετέρου, παρά τη μη αναγνώριση, η Αθήνα ακολούθησε ευθύς εξαρχής μια πολιτική μη εμπλοκής με το Κόσοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έτερος Σέρβος ειδικός Μ. Τζάντζιτς δήλωσε ότι «η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, μέσα στη νέα πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ , ενισχύουν την πίεση τους τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά στα Βαλκάνια με σκοπό να εξωβελίσουν την Ρωσία».

    Επισημαίνει ότι «μια από τις προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου είναι να ενισχυθεί η επιρροή των ΗΠΑ στα Βαλκάνια ώστε να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την βαλκανική χερσόνησο, μη επιτρέποντας εθνικιστικά «παιχνίδια» από Ρωσία και Τουρκία, και έτσι θα είναι βέβαιο ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει το ρόλο αυτόν».

    «Οι σημερινές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας θέλουν να λύσουν το πρόβλημα που έχουν με την ονομασία , επειδή δεν μπορεί η ΠΓΔΜ να εισέλθει στην συμμαχία ως μέλος του ΝΑΤΟ εφόσον υπάρχει πρόβλημα με ένα από τα υπόλοιπα μέλη. Το γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή αντίθεση στους λαούς των δύο χωρών (σε μια συμφωνία) και σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ούτε και από την διαδήλωση που έλαβε χώρα στην Ελλάδα» , δήλωσε ο ίδιος .

    Παρατήρησε επίσης ότι «αυτά τα γεγονότα μπορούν μόνο να αυξήσουν την αξία της Ελλάδας την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την Αμερική για αυτήν την «υπηρεσία».

    Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα θα αναγνώριζε τώρα το Κοσσυφοπέδιο, ο Janjic είπε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι: όπως η οικονομική βοήθεια που θα λάμβανε από την Αμερική, αλλά και «μια πολύ σημαντική πτυχή ασφάλειας».

    Το πιο σοβαρό από όλα αυτά που δηλώνουν Σέρβοι και Ρώσοι είναι ότι όλοι « ξέρουν» ότι η Ελλάδα απειλείται …άμεσα από Αλβανία και Τουρκία , με την δεύτερη να λειτουργεί ειδικά ως «μπαμπούλας» όταν οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν κάτι στην περιοχή μας .


    Μας απειλούν, μας λοιδορούν, μας κλέβουν την ιστορία , το όνομα της ένδοξης Μακεδονίας , και εμείς ως ελληνικές αρχές θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε «καλύτερη τιμή», στο χρηματιστήριο της προδοσίας όπως λένε οι Σέρβοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε, η αντιγραφή-επικόλληση από άλλο ιστολόγιο χωρίς δικό σου σχολιασμό, είναι φάουλ για τον Κ.Δ.
    Εν πάση περιπτώσει και ελπίζοντας ότι θα σχολιάσεις στην συνέχεια, έχω να πω ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να απορεί όταν η Ελλάδα θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, αφού η μέχρι τώρα στάση της (υπέρ της Σερβίας), ουδέποτε αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από τους Ρώσους.
    Αντίθετα μάλιστα, οι Ρώσοι και οι Σέρβοι, αμέσως αναγνώρισαν τα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία" και παρόλο που βλέπουν τον δίκαιο αγώνα μας, ποτέ δεν ανακάλεσαν. Διότι για τους Ρώσους, ο πανσλαβισμός είναι σπουδαιότερος από την στήριξη της Ελλάδας και το "ομόδοξον" το χρησιμοποιούσαν πάντοτε για να εξασφαλίζουν πρόσβαση συναισθηματικού τύπου, στην χώρα μας.
    Ουδέποτε η Ρωσία στήριξε εμπράκτως την Ελλάδα και όταν το πρότεινε, ζητούσε υπερβολικά και ασύμφορα ανταλλάγματα.
    Στον πόλεμο της Σερβίας δε, οι Έλληνες στήριξαν την Σερβία με μεγάλο πολιτικό και διπλωματικό κόστος, ακόμη στέλνοντας και εθελοντές μαχητές.
    Η Σέρβοι ποτέ δεν ανταπόδωσαν την στήριξη.
    Τους οφείλουμε κάτι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι Σέρβοι είναι αδέρφια μας και δεν τους προδονουμε. Είναι ορθοδοξοι χριστιανοι σαν εμάς και μας αγαπάνε πολυ οπως και οι Ρωσσοι. Ρωσσια, Σερβία, Κύπρος, Ελλάδα συμμαχία!!
    Η Ρωσσια μας βοηθησε στο 21 και στο 40 και πάντα ηταν αδερφή μας. Έσωσε και τον δεξιο Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό Ελλάδας από εκτέλεση Αμερικανών πρακτόρων και μονο γι'αυτό τους οφείλουμε πολλά. Ο Πούτιν είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης όλων των εποχών και θα μας βοηθήσει αρκεί να μην τον προδόσουμε με το Κόσοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμε και οι Βούλγαροι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά δεν δίστασαν να βάλουν τους κομιτατζήδες να κατασφάζουν τους Μακεδόνες μας και να κάνουμε δυο βαλκανικούς πολέμους μαζί τους. Στην κατοχή ως σύμμαχοι των Γερμανών, ήρθαν ως κατακτητές και κατέσφαξαν ξανά τους Έλληνες. Οι Σέρβοι δεν δίστασαν να ενωθούν με τους "Έλληνες" κομμουνιστές και να πολεμήσουν εναντίον των Ελλήνων για να αρπάξουν την Μακεδονία μας.
    Οι Ρώσοι συμφώνησαν με τον Αυστριακό καγκελάριο Μέτερνιχ, ώστε να πνίγει η επανάσταση του 1821 στο αίμα. Πιο πρίν, μας παρέσυραν σε εξέγερση κατά των Τούρκων και αφού επιτελέστηκε το σχέδιό τους με την Τουρκία, μας εγκατέλειψαν στο έλεος τους (ορλοφικά).
    Οι Ρώσοι βυσσοδομούν στο οικουμενικό πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το διεκδικούν για την Ρωσία.
    Στηρίζουν την Τουρκία γιατί εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, ενώ πολλές φορές οι Ρώσοι επιθυμούσαν μια ελληνοτουρκική σύρραξη, διότι θα τους βοηθούσε στα δικά τους συμφέροντα.
    Τον Καραμανλή τον έσωσαν, διότι προσπάθησε να τους προσεταιριστεί, σε βάρος των νατοϊκών μας δεσμών με τις ΗΠΑ. Δεν το έπραξαν από ... αγάπη, αλλά από καθαρό συμφέρον.
    Ο Πούτιν όντως είναι κορυφαία πολιτική προσωπικότητα, αλλά άλλοι τον χαίρονται. Όχι εμείς!
    Όλοι αυτοί οι χριστιανοί ορθόδοξοι που λες, αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και δεν στηρίζουν τις δίκαιες θέσεις μας. Ποιά "συμμαχία" βλέπεις λοιπόν εσύ;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΕΓΚΠΛΑΓΕΙΤΕ

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS

    http://ixnos.blogspot.gr/2018/02/novartis_89.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειναι προφανες πως καθε χωρα κοιταει πρωτιστως τα δικα της συμφεροντα, θα ημασταν ανοητοι αν πιστευαμε το αντιθετο, πως πχ οι Ρωσοι θα πολεμησουν για εμας τους Ελληνες. Οι καθε Ρωσοι πολεμουν για τους Ρωσους και οταν δεν εχουν πια συμφερον, ασφαλως και θα μας εγκαταλειψουν ή ακομα και επιτεθουν. Αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν μπορουμε να αναζητουμε συμμαχιες. Η συμμαχια του "ορθοδοξου τοξου" κραταει παρα πολλα χρονια και πολεμους. Ελλαδα-Σερβια-Ρωσια. Φυσικα δεν περιμενουμε απο Σερβους και Ρωσους να βαλουνε το κεφαλι τους στο τορβα για εμας, αλλα οταν προκειται για αμοιβαια επωφελη κατασταση, σαφως μπορουμε να βασιστουμε σε συμμαχια, αρκει να ειμαστε εξυπνοι και να την διαμορφωσουμε ή δειξουμε. Καθε πελυρα εχει το σχεδιο και αφηγημα της, σκοπος δικος μας ειναι να δειξουμε πως στο δικο μας αφηγημα συμπεριλαμβανεται το καλο και των "συμμαχων" αυτων.

    Οι Σερβοι πολεμησαν μαζι μας στον πρωτο βαλκανικο πολεμο(μαζι με Βουλγαρια), και στον δευτερο οταν η Βουλγαρια μας επιτεθηκε αμφοτερους. Αρα με τους Σερβους οντως εχουμε ιστορια ως συμμαχοι. Δεν βλεπω το λογο να αναγνωρισουμε το Κοσοβο, βοηθωντας την Αλβανια στην πραγματοποιηση του οραματος της της Μεγαλης Αλβανιας. Θα πρεπει, οπως λεει και το αρθρο, να μας προσφερθει κατι παρα πολυ σπουδαιο απο την Αμερικη για να το κανουμε αυτο και οχι για ψυλλου πηδημα, λογικα σε σχεση με την Τουρκια, καθως Αμερικη-Τουρκια ειναι πλεον σε ανοιχτη "συρραξη". Εαν συμβει κατι τετοιο λοιπον, παρα τις παραδοσιακα καλες μας σχεσεις με την Σερβια, ειναι αυτονοητο πως η Ελλαδα θα κοιταξει το ζωτικο της συμφερον. Η Σερβια δεν ειναι Κυπρος, και οντως οπως ανεφερε ο Λυκιος, ποτέ δεν ανταπεδωσαν την στηριξη, οποτε δεν θα ειμαστε εμεις αυτοι που θα τους "προδωσουμε" εαν συμβει το σεναριο που ανεφερα, απλως θα πραξουμε το αυτονοητο, να μην ειμαστε δηλ μαλακες. Αυτα με "χρηματιστηριο της προδοσιας" που λενε οι Σερβοι, ας τα αφησουν καλυτερα να τα πουνε σε κανα χαζο και ας κοιταχτουν σε κανα καθρεφτη πρωτα.

    Κοινως, καθε χωρα εχει το δικο της αφηγημα και προσπαθει να βρει συμμαχους. Οποια εχει το καλυτερο και πιο "inclusive" κερδιζει τον "πολεμο" ψηλα, και το υλικο μερος αναποφευκτα ακολουθει ως "βραβειο".

    Περι Novartis, το σκανδαλο αφορα γιατρους,δημοσ.υπαλληλους και δημοσ.αξιωματουχους, και γενικα "μεγαλο(τρομαρα τους)αστους". Ηταν κακως κοινη πρακτικη των πολυεθνικων να λαδωνουν. Ωστοσο, αφου σε 22 χωρες δεν υπηρχαν ονοματα πολιτικων, δεν βλεπω το λογο να υπηρξαν στην Ελλαδα. Επιπροσθετα, η δικογραφια που ακουστηκε ειναι ΓιαΤονΠ.. πχ "Ακουσα, πιστευω,πως πηρε μια ροζ βαλιτσα με κιτρινα συννεφακια" και ιστοριες για αγριους. Αρα, ειναι μια συρραφη πλεκτανης του Συριζα, που το ειχε για καβατζα για τα δυσκολα, και μετα το Συλλαλητηριο που ετσουξε πολυ, το εβγαλε για να το χρησιμοποιησει ως "Ασσο στο μανικι"(sic). Σου λεει "Θα το φανε οι ιθαγενεις". Δικαστικα δεν προκειται να σταθει, αλλα δεν τους νοιαζει αυτο, αλλου αποσκοπουν,σε ψηφαλακια απο το ποιμνιο, στο να πληξουν την αντιπολιτευση της ΝΔ. Κανονικα θα ελεγα, καλα να τους κανουνε, ιδιες πιπες κανανε και εκεινοι οταν ηταν εξουσια στην Χ.Α με το Σαμαρα και τα "Πες στον Παναθηναικακια". Οτι δινεις, παιρνεις. Ομως, εδω υπαρχει μια διαφορα.

    Φοβαμαι πως υπαρχει δακτυλος απο εξω, διοτι τον Συριζα ακομα και για αυτην την πλεκτανη της πλακας, τον θεωρω ανικανο. Ισως δηλ η Αμερικη (ή η Γερμανια) να επιχειρει να εξοντωσει την ΝΔ, για να κρατησει ορθιο τον Τσιπρα. Αυτο αν ισχυει, ειναι πολυ επικινδυνο για την Ελλαδα, διοτι θα το κανουν ωστε να του επιτρεψουν να διεκπεραιωσει μεγαλη εθνικη μειοδοσια. Θα φανει απο το τι ειδους στοιχεια δωσει το FBI για τους πολιτικους της ΝΔ. Επισης, θα φανει αν στοχος τους ειναι και το να "φανε" καποια στελεχη της ΝΔ, διοτι δεν ειναι πολυ καλοβολα, ωστε η ΝΔ να ξαναγινει ενα ζωντανο πτωμα που θα λεει σε ολα Ναι, και ο Κυριακος να ειναι ο νεος Τσιπρας.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Στοχαστή τα πράγματα είναι όπως τα είπες και θα πρέπει να χυθεί αίμα τελικώς.
    Οι Αμερικάνοι χειρίζονται τους κυβερνώντες πολιτικούς και όταν τους βρουν πολύ συνεργάσιμους, δεν τους αλλάζουν (ομάδα που κερδάει δεν αλλάζει). Η ΝΔ δεν τους πείθει ότι θα είναι συνεργάσιμη με τον Κούλη που κλείνει ματάκια στη Γερμανία. Που θα βρουν καλύτερο συνεργάτη λοιπόν από το Τσίπρα; Επίσης είναι ο μόνος που το Σκοπιανό θα το πάει τέρμα σε κόντρα του λαού για χατίρι νατοϊκών και Αμερικανών. Αλλά ο λαός του έδειξε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟ, και αυτό το κατάλαβαν όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο λαός όμως το εννοεί αυτό που είπε στον Τσίπρα και κανείς δεν θα τον κρατάει αν κάνει πράξη την μειοδοσία. Αν δώσει (που θα το δώσει) το όνομα στα Σκόπια, τότε θα χυθεί αίμα αλλά οι Αμερικάνοι θα έχουν κάνει μια χαρά τη δουλειά τους. Τότε οι Αμερικανοί θα πετάξουν σαν φρεσκοστυμένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια τον Τσίπρα και θα βγάλουν πρώτο κόμμα και κυβέρνηση την Φώφη με δεύτερη την πληγωμένη ΝΔ από την φούσκα της Novartis. Αλλά θα έχει χυθεί αίμα στους δρόμους από συγκρούσεις θυμωμένων Ελλήνων με όποιον στηρίζει το προδοτικό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα είναι και το τέλος των Εξαρχείων που θα σκάει η μία βόμβα πίσω από την άλλη.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. " Αλλά θα έχει χυθεί αίμα στους δρόμους από συγκρούσεις θυμωμένων Ελλήνων "

    Kαλό μόνο ως ανέκδοτο...αντίσταση έπρεπε να γίνει εξ αρχής και οργανωμένα. Τόσο από την Εκκλησία της Ελλάδος, από τους στρατιωτικούς και τους δικαστικούς για την καταπάτηση του Συντάγματος και την μειωμένη εθνική κυριαρχία... που από ότι φαίνεται δεν είναι μειωμένη, αλλά έχει έντονες τάσεις προς ανυπαρξία.

    Εάν αυτές οι τρεις τάξεις οργανωμένα και συνωμοτικά υπέρ βωμών και εστιών, δρούσαν και αντιδρούσαν, στα γνωστά σχέδια... όλοι οι υπόλοιποι εμείς που δεν έχουμε κάποια δομή, κάποια σοβαρή οργάνωση, θα ακολουθούσαμε... δυστυχώς αυτός ο τόπος πάσχει από ΕΛΛΗΝΕΣ ηγέτες... μόνο μέσα από ένα γενικευμένο ένοπλο πόλεμο μπορεί κάποιοι να ξεχωρίσουν... όποιοι θέλουν τους Έλληνες, τότε να παρακαλάνε για ένοπλο πόλεμο, μόνο και μόνο τότε υπάρχει περίπτωση 1 στο 1.000.000 να φανούν Έλληνες.

    Υ.Γ Πρέπει να εκλείψει το δίποδο που κατοικεί στην χώρα των Ελλήνων...για να επιβιώσουν
    οι Έλληνες.
    Όσοι κάποιοι θέλουν ακόμα την όποια βολή τους, την καλοπέραση τους, την πάρτι τους, τον μισθουλάκο τους, την συνταξούλα τους κ.λ.π.... μην περιμένει κανένας να εμφανιστεί έστω και δείγμα Έλληνα ηγέτη. Οι Έλληνες ήταν από ανέκαθεν παιδιά του Χάους και του Φωτός, ως Ιδέα στέκουν όμοια με τους Θεούς... αυτό το γνώριζε και ο Κολοκοτρώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για το θέμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...θα πρέπει να γράψω κάποιες λέξεις τόσο για τους λοβοτομημένους πνευματικά "δεξιούς" αλλά και "αριστερούς". Το όνομα Μακεδονία αποτελεί το κλειδί για αλλαγή συνόρων και την απαρχή του Β΄κύκλου και την ουσιαστική έναρξη και κλείσιμο του Γ΄Βαλκανικού πολέμου. Από όλους τους τοπικούς αυνάνες, που αυνανίζονται σε τακτά χρονικά διάστημα επί αγέννητων, ζώντων και νεκρών, περί του ονόματος της Μακεδονίας για προσδιορισμό τον Σκοπίων, έχουν σκεφτεί εάν οι Αλβανοί των Σκοπίων, θέλουν να ονομάζονται "Μακεδόνες"; Ποια θα είναι η αντίδραση τους σε περίπτωση που οι Σκοπιανοί λάβουν το όνομα η έστω προσδιορισμό περί της Μακεδονίας;

    Όλοι αυτοί οι πνευματικά λοβοτομημένοι "δεξιοί" και "αριστεροί" πεμπτοφαλαγγίτες, που νοιάζονται για την ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, γνωρίζουν το στρατιωτικό δόγμα της Βουλγαρίας, ακόμα από τη εποχή του Ζέλιου Ζέλεφ, που αναφέρεται ότι σε περίπτωση ονομασίας των Σκοπίων, έστω και με προσδιορισμό του ονόματος Μακεδονία ως κρατικής οντότητας, αποτελεί ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για την Βουλγαρία;

    Υ.Γ Τα σχέδια σας είναι γνωστά... φέρνεται μάχιμες μουσουλμανικές μάζες στο εσωτερικό της πατρίδας για τον Γ΄γύρο... όταν θα έρθει η ώρα, θα βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις που δεν θα τις περιμένετε.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αιτία πολέμου οι Βουλγαρι για το όνωμα Μακαιδωνία, αλλά εμής όχη ε Μαβρε Αητέ;
    Θα βρεθείται μπρωστά σε εκπλίξης που δεν θα τοις περημένεται!!
    Πρέπη να εκλήψοι το δοίπωδο που κατηκοί στιν Ελάδα για να ζείσουν η Έλεινες. Διλαδεί μόνω εγό κε ο Μαβρος Αετώς θα ζίσουμαι εδο, που ημασται η μόνη γνίσηοι Ελεινες. Εσής να ψωφήσεται ανθελεινηκά δύποδα. Ο Μάβρος Αετώς κε ο Άσπρως Γλάρως ημασται Έλεινες θεή κε ξαιρουμαι τα γνίσεια ελεινικά γράματα κε οχοι αφτά που γράφαιται αισύς η αγραματι. Ασαι που το ντη αιν έη μας ήνε γνίσειο ελεινικό με τρειτοεθερεικοί γαιομετρύα αινό εσοίς εχεται μονωεθερικοί γσιομετρύα.
    Λιπόν ψόφω στα δύποδα τοις Ελάδας να ζείσουμαι μόνω η καθαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κι εγω σε θαυμαζω για την αφελεια σου κλωνε να νομιζεις οτι δεν ξερω ποιος κρυβεται απο πισω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Που ησουν χαμενος τοσο καιρο κλωνε;;Γιατί "δημιουργήθηκες" τώρα;; Αλλα ειναι γνωστο ...Το καλο φρουτο μαζευει μυγες και ζωηφυα.Οι Ελληνες , 500 σαν κι εσενα θελουν να τους γυαλιζουν τα παπουτσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Που σαι χαζοβιόλη γλαρέ, μια και ζεις στην Αθήνα ,και εκεί έχετε εκατομύρια σουνίτες μουσουλμάνους, όταν σύντομα θα έρθει η ώρα η C.I.A να εκμεταλλευτεί την όποια "επαναστατικότητα" σας ,εναντίων της B.N.D παραρτήματος Αθηνών, και άλλων αστικών κέντρων, τότε θα είναι η ώρα της B.N.D να σας στείλει τα ΑΛΛΑΧ ΟΥ ΑΚΜΠΑΡ λίγο πριν η λίγο μετά το προτελευταίο στάδιο της θυσίας σας.!Θα σου ήταν πολύ χρήσιμο να έχεις μαζί σου βαζελίνη....μιας και τα ΑΛΛΑΧ ΟΥ ΑΚΜΠΑΡ τους αρέσει πρώτα να το γλεντάνε και μετά να σκοτώνουν τα θυματά τους.....αφού πρώτα δεις να γαμάνε και να σκοτώνουν ότι έχεις και δεν έχεις (γυναίκα-παιδιά-συγγενείς κ.λ.π) .Αλλά εσύ μην σκας να ασχολείσαι με την ορθογραφία άλλων και το πως θα τους κοροιδέψεις...μην ακούς αυτά που σου λένε .Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στη Φύση που «σφραγίζει» με την γενετική «σφραγίδα» όσους εκ γενετής προορίζονται να αφανιστούν


    Ποτέ την Ιστορία δεν την «γράφουν» οι πολλοί αλλά, συχνά, οι ελάχιστοι και, κατά κανόνα, ο ένας. Και η «γραφή» της Ιστορίας είναι το ζητούμενο του Πολιτισμού, επάνω στα θεμέλια του οποίου κινείται η ζωή και ο κόσμος.Και αυτό δεν θα το αλλάξεις ούτε εσύ , αλλά ούτε κανενας άλλος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Kαι για να δεις γλαρόνι πόσο δίποδο είναι ο κάτοικος της χώρας...θα τα κάνουμε λίγο πιο λιανά, φραγκοδίφραγκα...νομίζουν ότι το συλλαλητήριο που έγινε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έγινε για την Μακεδονία.!!! χαχαχα μιλάμε υλικό για κωμωδία του Αριστοφάνη....τα συλλαλητήρια έγιναν γιατί οι Σαμαρομπουμπουκοι γνώριζαν ότι έρχεται η Novartis και ήθελαν ασπίδα αυτόν τον κόσμο...το δίποδο ντε...που το έχουν παραμυθιάσει τόσα χρόνια. Θα έπρεπε να υπήρχε και υπουργείο σανού.!!Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό "Μακεδονία" ήταν μέσα στις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007...και ψηφίστηκε απο την βουλή ...πήρε συγχαρητήρια απο την Εκκλησία....και υποστηρίχθηκε απο όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις όπως του Σαμαρά με 5 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!!!

    Ακόμα και ο Μίκυ-Μάους έδινε συναυλίες στ Σκόπια και έλεγε ότι οι διαφωνίες για το όνομα θα λυθούν όταν οι δύο λαοί φιλίωσουν.!!
    ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ η κυβέρνηση Σαμαρά ανέφερε στα διεθνή όργανα την ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ σαν προτεινόμενη απο την χώρα μας.!!!!!

    http://www.tribune.gr/politics/news/article/433522/syriza-ta-pente-ne-tou-samara-ke-tis-n-d-sti-syntheti-onomasia.html

    Ας δούμε και ΤΙ είπε ο Κούλις στην Βουλή στις 17 Ιουλίου του 2017...και μάλιστα απο σελίδα της Ν.Δούλας.

    https://nd.gr/nea/deyterologia-kai-tritologia-toy-proedroy-tis-nd-k-k-mitsotaki-sti-voyli-gia-kypriako

    " Τέταρτον: Δεν θα αναφερόμουν στο ζήτημα αυτό, εάν δεν είχε κάνει μια αναφορά ο κ. Λεβέντης, διότι δεν αποτελεί το κύριο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ποια είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο κ. Λεβέντης μπορεί να είναι παλιός στην πολιτική, είναι νέος σε αυτή την αίθουσα και προφανώς δεν θυμάται ότι υπάρχει επίσημη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης επικυρωμένη δις από την Εθνική Αντιπροσωπεία, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes.

    Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Καραμανλή το 2007. Θέση που επικυρώθηκε για άλλη μια φορά στο Βουκουρέστι. Το ερώτημα για σας, κ. πρωθυπουργέ και για σας κ. Καμμένε, είναι αν αυτή η θέση αντιπροσωπεύει συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών - διορθώστε με αν κάνω λάθος κ. Κοτζιά - τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου. Είναι, όμως, μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποσαφηνίσει ο κ. πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος, εάν αυτή είναι η επίσημη θέση, όχι της Κυβέρνησης, της κυβερνητικής πλειοψηφίας. "

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτά τα 5 ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ δείγματα του τι πίστευε και πιστεύει ο Σαμαράς καθώς και ο Κούλις...για να δούμε όμως μέσα απο την ομιλία του Κούλι τι λαγούς βγάζουμε.!!!



    1) Η θέση για ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ δεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βουκουρέστι το 2008 αλλά ήταν διακηρυγμένη απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή απο το 2007 ...οπότε και εμφανίστηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις.

    2) Η θέση για ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ σύμφωνα με τον Κούλι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ εγκρίθηκε μέσα στην Βουλή.

    3) Την θέση την υπερασπίζεται το καλοκαίρι του 2007 ο Κούλις, την θεωρεί την ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,και εγκαλεί την κυβέρνηση για να την υποστηρίξει.!! Λες και τα "αριστερά" μπουμπούκια δεν μπορούσαν να ξεπουλήσουν μονάχα τους το ονόμα...μήπως ήθελαν και συμπαράσταση;;


    Και εδώ εγώ τώρα έχω απορίες και θέλω να ρωτήσω το δίποδο ...ΤΙ δουλειά είχε ο Ν.Δκράτης Πατούλης σαν ομιλητής σε συλλαλητήριο που ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ;;;

    ΤΙ δουλειά έχουν να παραστούν βουλευτές και μέλη της Ν.Δ;;;;

    Για ποιό λόγο οι μισοί τουλάχιστον εκ των χορηγών των συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης ήταν Νεοδημοκρατες;



    Το παραπάνω κείμενο και απορίες μου ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ σε κάτοχο ιστολογίου...που μας το έπαιζε και εθνικιστής (μάλλον απο τα LIDL) ο οποίος ενώ μας δήλωνε ότι δεν είναι κρατιστής...τα τσέπωνε απο το κράτος (ήταν ο εργοδότης του) και ενώ δήλωνε εθνικιστής και μάλιστα ακραίος....ψήφιζε η οικογενειά του ΣΑΜΑΡΑ και ΚΟΥΛΙ και τώρα έρχεται να μας πει ότι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ!!!! Με ποιό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ρε φίλε;;


    Μα απο κάτι σαν εσάς "δεξιούς" "αριστερούς" χουντικούς, βασιλικούς, κεντρώους, χαυγίτες, φωσφοριζέ λαμέ και δεν συμαζεύεται...ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ...γιατί ενώ υπήρχαν και υπάρχουν Νεοδημοκράτες, Χαυγίτες, αριστεροί, Πασοκτσήδες κ.λ.π......ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.


    .Μόλις σήμερα το πρωί άκουγα σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό, ότι οι Κρήτες για αντίδραση στις ερχόμενες εκλογές, δεν θα ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α… αλλά Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.!Και μετά απορείτε και σας έρχεται λιγάκι "δυσκολοχώνευτο" που λέω ότι πρέπει να εξαφανιστεί το δίποδο που κατοικεί στην χώρα των Ελλήνων...για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι Έλληνες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μαυραετε που σε χανω που σε βρισκω παντα θα σε βρισκω εδω στον καταχθονιο να εισπνέες λιγο απο τον καθαρό αερα του. Γνωριζεις εκ των εσω την διαφορετικοτητα και την απαράμιλλη δύναμη που σου ασκει σε σχεση με τα αλλα ιστολογια που σουλατσαρεις. Βρε παιδι μου κανείς δεν εχει εναντιωθεί στις τοποθετησεις σου αφου κατεχεις και την γνωση και την τακτικη να τεκμηριωνεις. Οταν ομως βροντοφωναζεις την διαφορετικοτητα σου αποδυναμωνεσαι και δείχνεις σαθρος. Κουλαρε και αποκάλυπτε γνωσεις και πληροφορίες οπως πολυ σωστά πράττεις εδω και στα αλλα ιστολογια, χωρις πομπωδη παρουσία. Στο λέω τελείως φιλικά χωρις παρεξήγηση. Δεν εισαι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΤΈΛΕΙΟΣ Ο ΕΝΑΣ....
    ΑΜΕΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΑΜΕΛΙ...για να μην με ξαναχάσεις , θα διαβάζεις εδώ αυτά που κατά καιρούς θα έχω να πω.Εάν και εφόσον έχω κάτι να πω και να γράψω.

      https://zeys-elaynon.blogspot.gr/

      Διαγραφή
  51. Μα τοι λες τορα Αμελί!!! Ο Μάβρος Αετώς ήνε αίνας κε μωναδικός κε άρηστως χρίστεις τις ελινικείς γλόσας γηατί ήνε μαιγάλως Έλινος!!! Αφτό φενετε κε απώ τον τρώπο που γράφη τιν ελινικεί γλόσα. Γραματεικί, ωρθογραφύα, σείνταξι, λεξηλώγειο, νωίματα ώλα αψωγα ελινικά. Μυλάμαι γεια πωλεί μορφομαίνω πεντί.
    Η απώψοις του νε ήνε σαιβαστές αλά ωχι κε τα κώμπλεξ του που των κάνουν πωλή αντυπαθητηκώ κε παρανωικώ.
    Αυτώ λαίγεται αίπαρσι κε αλαζωνοία. Αίχη τώνους απώ αφτά ω Μάβρως Αετώς.
    Μάβρε Αεταί, άμα θαις να σωβαραιφτής κε να σαι αφίσο δηόρθοναι τα κήμενά σου στων αφτώματω διορθοτί του πλικτρωλογείου σου κε ξαικαβάλα τω καλάμυ που καβαλάς. Ίσε ωτι ήμασται ώλυ μας κε τύποτα παραπάνο. Κατάλαβαί τω ψονάρα!
    Μωλης τω καταλάβοις αιγό θα σαι αφίσο είσηχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσπρε Γλάρε, σε παρακαλώ γράφε κανονικά γιατί έβγαλα τα μάτια μου! Το μήνυμα που θέλεις να δώσεις, το έδωσες. Μην το συνεχίσεις αυτό, γιατί θα γίνει υπερβολή.
      Ο αγαπητός Μαύρος Αετός, λέει τις απόψεις του με τον δικό του τρόπο και ύφος.
      Εμείς τον αποδεχόμαστε κι ας κάνει λάθη στην γλώσσα. Ουδείς αλάθητος. Μας ενδιαφέρει το μήνυμα που στέλνει με τον λόγο του και δεν διορθώνουμε την "έκθεση" σαν να είμαστε καθηγητές του.
      Η άποψη που έχει για τον εαυτό του και τους υπόλοιπους, είναι στην κρίση του καθενός και ας απαντά ο ίδιος, αν το κρίνει σκόπιμο. Αλλιώς δέξου τον όπως είναι και χαρακτήρισέ τον όπως νομίζεις.
      Μαύρε Αετέ, οι αναφορές σου σε άλλα ιστολόγια και κατόχους τους, καθώς και το τι ψηφίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους, σε τι αφορά τον δικό μας χώρο;
      Οι συνδαιτυμόνες του Κ.Δ. θα πρέπει να μαντέψουν τι εννοείς ή πιστεύεις ότι απευθύνεσαι στο κοινό άλλων ιστολογίων, όταν γράφεις εδώ;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Θα μου τα κάνεις αέρα κλώνε....δεν κάνω ΤΙΠΟΤΕ απο ότι λες...θα γράφω ότι θέλω και όπως γουστάρω, αν δεν σου αρέσει χέστηκα.Για ψωνάρες και παρανοικούς που ψάχνεις, κοιτάξου στον καθρέπτη...για έπαρση και αλαζονία σε αυτούς που δίνεις αναφορά.
      Εδώ δεν έχεις το θάρρος να γράψεις με το όνομα που σε ξέρουν εδώ μέσα, για να μου την πεις δημιούργησες κλώνο...αυτό νομίζω τα λέει όλα...ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ...και φυσικά είμαστε τελείως διαφορετικοί, αλλιώς όλοι θα είχαμε και τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  52. Α και που σαι αν θέλεις να μου την ξαναπείς έλα εδώ χαχαχα.Μόνο να κοιτάξεις τον αγαπητό Λύκιο και να του πεις να σου δώσει τα συγχαρίκια.!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    https://zeys-elaynon.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Κρίμα δεν είναι βρε γλαρόνι να αναγκάζεις τον αγαπητό Λύκιο να σβύνει σχόλιο απο το ιστολόγιο του;; Δεν τον σκέφτεσαι καθόλου,έκανα ολόκληρο ιστολόγιο για να έρθεις να μου τα "πεις" εκεί...και εσύ ΔΕΝ.

      Διαγραφή
  53. Καλορίζικο το ιστολόγιο, αγαπητέ Μαύρε Αετέ! Χαίρομαι που έφτιαξες έναν δικό σου χώρο. Σου εύχομαι τα καλύτερα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σε ευχαριστώ αγαπητέ Λύκιε...και σε σένα σου εύχομαι τα καλύτερα, και είθε να δούμε κάποια στιγμή την πατρίδα μας λεύτερη. Ο αγώνας τώρα θα ξεκινήσει, τα δύσκολα τα έχουμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλοριζικο αγαπητε Μαυραετε!

    Ευχομαι να συνεισφερει ο χωρος σου στην ωσμωση φωτεινων ιδεων. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...σίγουρα είναι κάτι το οποίο το έκανα για μια διαπίδυση ιδεών και μπορούμε να έχουμε συνύπαρξη και συνεργασία ιδεών και έργων ανάμεσα μας.!!Ένα πείραμα που θα δείξει εν ευθέτω χρόνο.
      Απο ιδέες άλλο τίποτε...έχω αρκετές και νομίζω θα τις βρείς και ενδιαφέρουσες. :-)
      Θα σου ετοιμάσω έκπληξη.!! Άλλωστε εδώ θα είμαι και θα τα λέμε....δεν έχω σκοπό να φύγω, ούτε να εξαφανιστώ χαχαχα.

      Για απόψε.

      https://www.youtube.com/watch?v=Ol4dZAZZRAo

      Διαγραφή
    2. Πολυ χαιρομαι που εισαι γεματος ορεξη και ιδεες αγαπητε Μαυραετε μας!
      Οι εκπληξεις απο καλους φιλους ειναι παντα καλοδεχουμενες! :-)

      Η μουσικη σου επιλογη οπως παντα υπεροχη. Δε γινεται να μας αφησεις χωρις DJ οπως αντιλαμβανεσαι γιατι τελευταια εχουμε ατονησει!

      :-)

      Διαγραφή
  56. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΥΚΙΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αν και οι Τούρκοι πιστεύουν ότι έτσι ασκούν πίεση προς τα δικά τους συμφέροντα, θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν θα αποτολμήσουν μια θερμή αντίδραση, λόγω της αδυναμίας και της ενδοτικότητας που μας χαρακτηρίζει.
    Ωστόσο αποσκοπούν σε ένα λάθος μας, ώστε να προκληθεί ένα τοπικό επεισόδιο και να δημιουργήσουν τετελεσμένο με τις γκρίζες ζώνες, κάνοντας κατάλειψη μιας νησίδας για παράδειγμα.
    Δεν επιθυμούν γενικευμένο πόλεμο, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ βαρύ για τις ένοπλες δυνάμεις τους. Υπ'οψην ότι ναι μεν έχουν ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, αλλά όχι και τόσο ώστε να θεωρούν δεδομένη μια νίκη τους. Φοβούνται επίσης ότι σε τέτοια περίπτωση θα δωθεί η ευκαιρία σε Αρμένιους, Κούρδους και Σύριους να επιτεθούν ταυτόχρονα στην Τουρκία (αν κάνει γενικό πόλεμο με την Ελλάδα). Κάτι τέτοιο είναι έξω από τις ικανότητες των Τούρκων. Θα διαλυθούν εντελώς.
    Ρισκάρουν όμως, διότι ποντάρουν στην ενδοτικότητά μας, στην πίεση που μας ασκούν μέσω Αλβανίας και Σκοπίων και στην "συμμαχία" τους με τους Ρώσους.
    Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα ανταποκριθεί τελικά, σε αυτά τα επεισόδια, εκτός αν συμβεί κάποιο "ατύχημα" το οποίο θα "καταδικάσει απερίφραστα"...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γράφει το μαύρο πουλί που το παίζει "Έλλην"

    "ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΩΛΟΓΡΑΙΚΥΛΑ"

    Και λέω κι εγώ, γίνεται ένας να το παίζει Έλληνας και να μην έχει γνώσεις γραμματικής Γ' Δημοτικού; Ένας αγράμματος που αντί "να γίνετε" γράφει "να γίνεται" και θέλει να μας κάνει μαθήματα ελληνικών;
    Βέβαια γίνεται όταν έχεις να κάνεις με άτομο μικρής νοημοσύνης που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Κόμπλεξ κατωτερότητας το λένε.Επειδή αυτός είναι πολύ κοντός, θέλει να κατεβάσει τους άλλους χαμηλότερα για να φανεί αυτός ψηλός!!! Τον ενοχλεί π.χ. ο Στοχαστής που είναι διάνοια και τον αποκαλεί χαζό!!!!
    Λύκιε μη προστατεύεις κομπλεξικα άτομα γιατί τους κάνεις κακό , διότι έτσι νομίζουν ότι έχουν δίκιο και δεν βλέπουν το χαλί τους και δε τους βοηθάει αλλάξουν. Το σχόλιο που διέγραψες όπως και αυτό που δε πρέπει να σβήσεις, λέει την αλήθεια κατάμουτρα, μπας και την δει και καταλάβει την αλήθεια του προβλήματός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που έγραψε αυτή την φράση, Άσπρε Γλάρε;
      Εδώ που σχολιάζεις αγαπητέ, δεν υπάρχει τέτοια φράση.
      Αν επιδιώκεις έναν διάλογο με τον αγαπητό Μαύρο Αετό, συνεχισέ τον εκεί που τον άρχισες.

      Ως Λύκιος, δεν προστατεύω κανέναν, εκτός από ανήλικους και ανάπηρους. Εδώ φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι.
      Αυτό που προστατεύω είναι ο χώρος μας, εδώ στον Κ.Δ., όπου πρέπει να τηρούνται οι κανόνες του ευπρεπούς διαλόγου. Το σχόλιο που διέγραψα, έκρινα ότι ξεπερνούσε αυτά τα όρια και όπως αναφέρω στις οδηγίες των σχολίων, τέτοια σχόλια διαγράφονται.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Εδώ έγραψα αγαπητέ Λύκιε αυτή την φράση.Σαν απάντηση στο σχόλιο του μέσα στο ιστολόγιο μου...και φυσικά του το ανέβασα για να δουν όλοι το επιπέδο σχολιασμού και συμπεριφοράς του.

      https://zeys-elaynon.blogspot.gr/2018/02/blog-post_15.html



      Διαγραφή
    3. Φυσικά και εδώ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ αυτή η φράση....άρα την διάβασε εκεί που την έγραψα χαχαχα άρα την διάβασε στο ιστολόγιο που θα το ήξερε μόνο η μητέρα μου, σύμφωνα με τον ίδιο χαχαχα άρα εκτός απο την μητέρα μου βρε σαπρόφυτο το ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ και το έχεις επισκευθεί. ΧΑΧΑΧΑΧΑ μιλάμε θα κάνω καινούργιο συκώτι απο το γέλιο.

      Και για να σου απαντήσω στην απορία σου..." Και λέω κι εγώ, γίνεται ένας να το παίζει Έλληνας και να μην έχει γνώσεις γραμματικής Γ' Δημοτικού; Ένας αγράμματος που αντί "να γίνετε" γράφει "να γίνεται" και θέλει να μας κάνει μαθήματα ελληνικών;'

      Και ο Κολοκοτρώνης δεν ήξερε ορθογραφία, αλλά ήταν πολύ περισσότερο Ελληνας απο τον Κωλέτη και τουν Μαυροκορδάτο που ήταν τζιμάνια στην ορθογραφία....αλλά ήταν ανθέλληνες και δουλικά ξένων συμφερόντων. Τα ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΕΡΙΑ του Γέρου του Μώρια ελευθέρωσαν την πατρίδα και όχι τα γραμματιζούμενα χέρια των κοινωνικών φιόγκων και καλαμαράδων.

      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΑΠΡΟΦΥΤΟ;;;

      Διαγραφή
  59. Και πούσαι γλαρόνι...μόλις βρω λίγο χρόνο, να δεις τι καινούργιο " κουστουμάκι" "θεματάκι" για σένα θα αναρτήσω στο ιστολόγιο μου.!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν μπορείς να πεις όμως γλαρόνι εεε την λέξη -ΚΩΛΟΓΡΑΙΚΥΛΟ- την έγραψα με ΤΕΛΕΙΑ ορθογραφία.!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Stone Fury - Babe ...Για απόψε.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=211&v=t2C7eWLryIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χύνεται η θάλασσα μέσα στα μάτια σου
    και εγώ να θέλω να βουτήξω.
    Ασημοφέγγει όλη η πλάση μες στα χείλια σου
    πόσο θα ήθελα να τα γλυκοφιλήσω.

    https://www.youtube.com/watch?v=souIwyySgWE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ρε συ αετόπουλε, είσαι σίγουρα αετός?? μονογαμικά πτηνά είναι αυτά ρε, εσύ χοντρομουνάκιας φαίνεσαι αχχαχα, με την καλή έννοια ε..το ζιγκολίκι το χεις στο αίμα σου, καταλαβαίνω ότι είναι στα πλαίσια της δουλειάς σου αλλά και πάλι, για να χεις πρόγραμμα να κάμεις πεφτουλιά σε 10-20 γκόμενες την ημέρα, θα πρέπει να μπορείς, να σου αρέσει ένα τέτοιο έργο για να το παίζεις... μάλλον οφείλεις να αλλάξεις πτηνόν, κανά ανατολίτικο ξερωγώ, χαρέμι κατάσταση κι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ταν η ζήλια ψωρα θα κολλαγε ολη η χώρα.🐵

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Δεν θα κρινω την ευστοχια ή οχι του σχολιου, θα πω ομως αυτο. Ακομα και αν ειναι ετσι, εσενα γιατι σε ενοχλει και σου φαινεται αντιαισθητικο (σσ. γλοιωδες); Ειναι σημαντικο αυτο. Πριν αρκετα χρονια εβρισκα και εγω "αντιαισθητικο", το να βλεπω μεγαλυτερους ανδρες να "σαλιαριζουν" μπροστα σε κοπελες. Το θεμα ειναι γιατι εμενα να με ενοχλουσε κατι τετοιο. Κανονικα, θα επρεπε να με αφηνει παγερα αδιαφορο. Αν για παραδειγμα ο αλλος θελει να ντυθει με τραγιασκα μπλε,κιτρινα ρουχα κ ροζ παπουτσια, εμενα γιατι να με ενοχλει κατι τετοιο; Αν με ενοχλει, σημαινει πως πασχω απο υπερ το δεον καθωσπρεπισμο,που σημαινει πως ειμαι δεσμιος των αλλων και των αποψεων τους. Η "ενοχληση" λοιπον αυτη που ενιωθα, εβρισκε καπου μεσα μου, αφορουσε εμενα. Πάντα ετσι παει. Και ο λογος ηταν πως εγω δεν επετρεπα στον εαυτο μου να εκφρασει συναισθηματα στοργης ή αγαπης, οπότε, οταν το εβλεπα απο αλλους που ενιωθα πως δεν το "δικαιουνταν" τοσο οσο εγω που το απωθουσα γιατι το φοβομουν, με ενοχλουσε. "Πωπω, γλιτσας" μπορει να σκεφτομουν.Για να ειμαστε αντικειμενικοι, καπου πρεπει να υπαρχει ενα μετρο. Ειναι οντως καπως ασχημο, εαν ο αποδεκτης το αρνειται ξεκαθαρα, και παρολα αυτα συνεχιζεται με αμειωτο ρυθμο.

      Ωστοσο, αναγνωριζοντας πως ειμαστε ενας συναισθηματικα αναλφαβητος λαος, ελεω της θρησκειας μας που μας γεμιζει ενοχες για το καθετί, θα πρεπει να το δουμε πιο καθαρα, στην πραγματικη του διασταση. Και η αληθεια ειναι πως εαν δεν ειναι υποκριτικο, ειναι κατι αρκετα ομορφο, αρκει να μην γινεται για ανταποδοση. (no strings attached). Οχι "σου κανω το καλο", αρα οφειλεις να μου κανεις τα χατηρια ή να μου "κατσεις". Εαν λοιπον καποιος μας πει ενα ομορφο λογο και φυγει, χωρις να θελει ανταποδοση, τοτε εαν εμεις σκεφτουμε "α τον γλιτσα", σημαινει πως εμεις εχουμε προβλημα αποδοχης και αρα ελλειμα θηλυκης αρχης. Αρα θα πρεπει για το δικο μας καλο, να προσπαθησουμε να το ισορροπησουμε με το να ειμαστε πιο διαλλακτικοι και να μην συμπεριφερομαστε πάντα σαν νευριασμενα αγορακια στην εφηβεια χωρις λογο. Σιγουρα δεν μπορει ολοι οι ανθρωποι του περιγυρου μας να ειναι μαλακες ωστε να δικαιολογειται μια τετοια αντιδραση μας. Ακομα και αν ειναι ομως, ας επιλεξουμε καποιους που να μην ειναι στον ευρυτερο περιγυρο. Η στοργη (affection) χρειαζεται να βιωθει απο εμας και να εκφρασθει. Δεν θα ειμαστε αναξιοι ή αδυναμοι, αν την νιωσουμε και την εκφρασουμε. Τουναντιον.

      "A warrior is not about perfection, or victory, or invulnerability. He's about absolute vulnerability. That's the only true courage"

      ΕΣ

      Διαγραφή
    4. Λυκιε θα σε παρακαλούσα να διαγράψεις το σχόλιο που αφορα την κα Σουφλη γιατί ειναι τελείως απαράδεκτο και προσβλητικό.

      Διαγραφή
    5. Έχεις δίκιο ανώνυμε! Ήταν όντως άκρως προσβλητικό και το διέγραψα ήδη.
      Παρακαλώ να μην θίγουμε και να μην συκοφαντούμε επώνυμα πρόσωπα, που δεν μας έχουν προκαλέσει ποτέ. Ειδικά η κυρία Σουφλή, χαίρει της προσωπικής μου εκτιμήσεως και δεν επιτρέπω να συκοφαντείται στον χώρο μου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Είσαι σπαθί και δίκαιος γι αυτο χαιρεις την βαθυτατη εκτιμηση μου και αγάπη μου.

      Διαγραφή
    7. καλά εντάξει, λίγο ακόμη και θα μου φύγει το τσίσο απ' τα γέλια λέμε... αυτή τη φορά πάντως δε σου βγήκε και πολύ πετυχημένο το μαθηματάκι ηθικής, παραδέξου το... όντως, με ενοχλεί σφόδρα που το μισθωτό στρατόγκαβλο εθνίκι το παίζει γκόμενος αχχαχαχα! ρε συ μην τα πεις παραέξω αυτά, θα σε πάρουνε με τις λεμονόκουπες... είπα ότι ρίχνω πολύ γέλιο ήτοι βρίσκω γελοίο τον συνδυασμό του εθνομπατριωτισμού με το "την είδε γαμίκος των πιξελιών", δεν είπα ότι ενοχλούμαι... ιδίως αυτά με τους τεράστιους δίες, τις υπερβολές, τα εθνικά εμβατήρια, τις κολοκωτρονέικες περικεφαλαίες, την γενικότερη κιτς αιλληνέζικη αισθητική, την στρατογκαβλίαση, τη συνομωσία, το φασιστιλίκι, την ανορθογραφία και με κερασάκι την πεφτουλιά, ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας, πιστέψτε με κανείς μα κανείς δε θα ήθελε να βγει μπροστά ενας τέτοιος συνδυασμός που να εκπροσωπεί το ελληνικό στοιχείο, για πολλές ντομάτες λέμε... βέβαια, κατανοώ ότι ο αετόπουλος έχει το άνωθεν συνδυαστικό ως κομμάτι της μυητικής του μεθόδου χαχαχα, ναι είναι αρχιμύστης ο τύπος, έχει εμμονές με τις κρυφές γνώσεις, τις μυστικές γνώσεις, τις μυητικές ατραπούς και αδυναμία βεβαίως σε παραστρατημένες κορασίδες παντός τύπου ώστε να τις μυήσει και να τις βάλει στον ορθό αιλληνέζικο δρόμο... και λες, μα καλά ένας τέτοιος με τέτοια μακρυά γκομενολίστα, δεν μπερδεύεται ποτές?? κι όμως μπερδεύεται λέμε, διότι προ καιρού ενόμιζε ότι μπορεί να πει σε όσες δε φοράν ποτέ βρακί, τι χρώμα είναι το στριγκάκι τους και του τό πε η άλλη, να τις έχεις με αρίθμηση καλέ γιάντα καρφώνεσαι λέμε :) χαχαχαχ! γελάω πολύ ειλικρινά... τώρα για την θεία που θιχτήκατε... μα είναι δυνατόν να θίγεστε για την αλήθεια και να μη θίγεστε που υπάρχουν τέτοια άτομα που πληρώνονται για να το παίζουν μπατριωτισσες και να σούρνονται σαν να μην πω τι?? ποιος θα εκτιμήσει τέτοια άτομα καλέ?? εσείς που συνεργάζεστε μόνο με τέτοιας ποιότητας άτομα θα το παίξετε εκτιμητές της... κι ας είμεθα και ολίγο ρεαλιστές, τι πουλιά καλέ να πιάσει η θεία?? το πολύ πολύ καμιά φαφούτα μπεκάτσα ή κανάν ανισόρροπο τζιλφάκια, έλεος..΄και λέω, καλά κείθε στις υπηρεσίες σας δεν έχετε τίποτα νεαρές, φρέσκες κοπελούδες να το παίξουν όπως πρέπει και να πιάσουν και πιο ενδιαφέροντα πουλάδια?? ξυπνοπούλια μου εσείς! ευτυχώς δε λες που οδεύετε σε ταχύ αφανισμό, σούργελα... ως τότε χαρίστε γέλωτες καλέ :)

      Διαγραφή
    8. Ρε συ Ανωνυμόπουλε (Ανώνυμος17 Φεβρουαρίου 2018 - 6:52 μ.μ.)

      Το στοματάκι σου είναι πολύ μεγάλο...κάτι άλλο το έχεις μικρο για αυτό.Τώρα τι είμαι, τι έχω μέσα στο αίμα μου και τι δουλειά κάνω...καλό θα είναι για σένα, να ασχοληθείς με τον ευατούλη σου και να μην ασχολείσαι με τους άλλους, και κυρίως να μην είσαι περίεργος....γιατί για να σου το πω στην γλώσσα καταγωγής σου....insanin basina ne gelirse ya meraktan ya yaraktan ..



      Όσο για την δουλειά μου ,για να σου λύσω την απορία σου.... Έχω κάνει ένα τουριστικό Γκουλάγκ στην Σιβηρία.Οι τουρίστες ζουν μια βδομάδα ως κανονικοί τρόφιμοι γκούλαγκ....και όσοι επιζούν θα παίρνουν φεύγοντας μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν πότε.Ψάχνω καλό βασανιστή,να το γουστάρει ρε παιδί μου.Θα σε ενδιέφερε να δουλέψεις για μένα;;

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε-η, αποδέχομαι τα δικά σου λιβελογραφήματα ως χρώμα πολυφωνίας, αλλά δεν επιθυμώ συνέχεια σε προσωπικές και αήθεις επιθέσεις εναντίον επωνύμων προσώπων. Το μήνυμά σου μπορείς κάλλιστα να το δώσεις παραλείποντας όμως ονόματα συγκεκριμένων προσώπων και δη μπλογκερς. Δεν έχω αντίρρηση αν αναφερθείς σε πρόσωπα του δημοσίου βίου, όπως πολιτικούς και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι πρέπει να υπόκεινται στην δημόσια κριτική.
      Σεβάσου λοιπόν την επιθυμία μου, ώστε να δημοσιεύεται και η δική σου άποψη.
      Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. ααα μάλιστα... δημοσιεύονται λοιπόν σχόλια τα οποία δεν θίγουν όπως λέτε συγκεκριμένα άτομα, παρόλο που η εν λόγω αν δεν κάνω λάθος αυτοπαρουσιάζεται ως δημοσιογράφος... εντάξει, δεν υπήρχε ούτως ή άλλως περίπτωση να ασχοληθώ παραπάνω με τη θεία, για μενα τέτοια άτομα είναι παραδείγματα προς αποφυγίν, αυτή είναι και η μόνη χρησιμότητα τους, και να πληρώνεσαι ρε παιδί μου κάποια πράγματα δεν ξεπέφτεις για να τα κάμεις αν είσαι συγκροτημένο άτομο... και για να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που αναφέρθηκα σ' αυτην συγκεκριμένα ήταν για να φανεί αν όντως είναι της φασιστοομαδούλας σας ή όχι και ομολογώ ότι παρόλη την εμπειρία σας αντιδράσατε πολύ γρήγορα, θα έπρεπε να το καθυστερήσετε ολίγον τι :) ένιγουέης... ορίστε καλέ! μέχρι και ο αετόπουλος έκαμε φαρσί ορθογραφημένο σχόλιο κατευθείαν, τελίτσα δεν του ξέφυγε χαχαχα! να σε πω βρε αετόπουλε, καλά το πήγαινες που αποφάσισες να μου προσδίδεις το ορθόν φύλο, τώρα τι έγινε και με βγάζεις πάλι μπόυ?? φταίω μετά εγώ αν εσύ μπερδεύεις την πλαστικιά με την πέτσινη?? όχι μανάρι μου δεν φταίω γω... κανά ρεπό παίρνεις καλέ αλήθεια?? κάνε καλέ κανά οφφ να φας χαλβά και λαγάνα σαν άνθρωπος, συνεχίζεις από βδομάς τις ...μυήσεις... όσο για την πρόταση, θα αστειεύεσαι φυσικά... αλήθεια, πίστεψες έστω και για μία στιγμή ότι ένα άτομο σαν εμένα θα μπορούσε να δουλέψει για ένα άτομο σαν εσένα?? χαχαχα! θα πρέπει να σου πω ότι μία από τις βασικές αρχές μου είναι ότι δεν δουλεύω ποτέ για άλλους, πόσο μάλλον για δίποδα της συνομοταξίας σου... παρα ταύτα, επειδής αρέσκομαι στο χιόνι και στις χαμηλές θερμοκρασίες, αν γίνει αποκλειστικά με τους δικούς μου όρους και αν οι απολαβές είναι μεγάλες [κι όταν λέω μεγάλες εννοώ πραγματικά μεγάλες!] ε τότες ενδέχεται, ίσως, μπορεί, αν έχω διάθεσις να το συζητήσουμε περαιτέρω κάποια στιγμή... ως τότε, συνέχα να το παίζεις φω μύστης και αποτυχΥμένος γκόμενος :) γκια το αιλλάντα ρε γκαμώτο!

      Διαγραφή
    11. Δικαίωμά σου η άποψη για τον καθένα, όπως και η άποψη των άλλων για σένα. Εγώ θέλω απλά να μην ξεπερνούνται τα όρια που έθεσα, ασχέτως αν η κυρία Σουφλή δηλώνει δημοσιογράφος ή μπλόγκερ.
      Για την ιστορία, η αμερικανική Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι μπλόγκερς ασκούν είδος δημοσιογραφίας και ως εκ τούτου εξισώνονται με αυτούς.
      Όμως ενας μπλόγκερ, δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, αφού λειτουργεί μέσα στα πλαίσια ενός "ιδιωτικού" χώρου, δηλαδή ενός προσωπικού ιστολογίου (blog), περιορισμένης επισκεψιμότητας.
      Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, λειτουργούν μέσω ιστοσελίδων (sites) που αποφέρουν μεταξύ άλλων και χρηματικό κέρδος.
      Θεωρώ αθέμιτη λοιπόν, την επίθεση σε έναν μπλόγκερ, μέσω ενός άλλου ιστολογίου-μπλογκ.
      Όποιος επιθυμεί, ας επιτεθεί απευθείας στον μπλόγκερ, μέσα στον χώρο του, ώστε να έχει κι αυτός την δυνατότητα της απόκρουσης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. http://panellhnios-syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

      Διαγραφή
  64. Ευχαριστουμε Μαυραετε μας για το μοιρασμα της γλυκιας σου εμπνευσης.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αγαπητές φίλες και φίλοι, το 19ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο, σας περιμένει για την συνέχεια των σχολίων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.