Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

16ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΙΚΟ ΩΟΝ

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

97 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά
    ετοιμάζεται και η αμερικανική κοινή γνώμη , από τους φίλους μας...

    https://www.zerohedge.com/news/2018-01-02/gas-wars-will-eastern-med-be-scene-first-conflict-2018

    Ο πρώτος λοιπόν πόλεμος για το 2018 θα είναι στην πόρτα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα ανώνυμε! Παρακολουθώ τις εξελίξεις, αλλά δεν σπεύδω να υιοθετήσω σενάρια πολέμου με χρονικό προσδιορισμό, διότι όσοι το αποτόλμησαν εκτέθηκαν δημόσια.
      Σίγουρα όμως, οι εξελίξεις δεν είναι ευνοϊκές για την χώρα μας, αφού μας βρίσκουν σε πολύ αδύναμη θέση και με πολύ ενδοτική και αδέξια κυβέρνηση.
      Όλα όμως δείχνουν ότι η περιοχή μας θα αναφλεχθεί αν χαθούν οι ισορροπίες, καθώς νέοι παίκτες μπαίνουν στην σκακιέρα και τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και οι πιέσεις ασφυκτικές.
      Ίδωμεν...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. ΞΕΔΙΠΛΩΝΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, δεν χρειάζεται να προλογίσω το επίκαιρο θέμα για την Μακεδονία. Το εισάγεις εσύ ελεύθερα γράφοντας τις απόψεις σου και επάνω σε αυτές θα προκληθεί ένας διάλογος από τους συνδαιτυμόνες μας.
      Παρακαλώ δώσε μας το έναυσμα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Μία περιοχή την ονομάζουν οι κάτοικοί της.
    Παραχωρείς όνομα = Παραχωρείς περιοχή , αλλά η αριστερή θολοκουλτούρα της σοφιστείας " Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του " έχει διαβρώσει τον ορθολογισμό.
    Εάν η Ελλάδα αποδεχτεί να περιέχεται ο όρος Μακεδονία , παραχωρεί στους γείτονες τα πάντα.
    Δεν έχει σημασία εάν 149 κράτη του ΟΗΕ τους λένε Μακεδόνες , κατά τον ίδιο τρόπο που δεν έχει καμμία σημασία εάν σε έναν ουρανοξύστη των 150 διαμερισμάτων οι 149 λένε ότι κάποιος από αυτούς είναι ιδιοκτήτης του μισού δικού σου διαμερίσματος . Σημασία έχει εσύ να κατέχεις τους τίτλους ιδιοκτησίας !
    Εάν υπογράψεις , τους παραχωρείς και με την υγειά σου!
    Και αν κάποιος νομίζει ότι αυτά δεν γίνονται στον σύγχρονο κόσμο , τότε στον 20 αιώνα , πείτε μου : Τί έγινε και πού είναι η Πρωσία; Γιατί λέγεται Ηνωμένο Βασίλειο με Αγγλία , Ουαλία , Σκωτία , Β.Ιρλανδία και όχι πλέον Μεγάλη Βρετανία;

    Φυσικά εάν πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν ο Ερντογάν , θα μπορούσαμε αμέσως να τους πούμε Μακεδονία , αφού λίγο μετά θα τους ενσωματώναμε στην μητέρα πατρίδα ! ( εάν δεν θέλανε κακό του κεφαλιού τους).

    ίσως όνομα - ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ- περίπου ( τον πέρασα , αλλά ξαναέκανα πίσω , και πάλι τον περνώ , και τώρα έχω νερά , πίσω ρε , όχι ξανά εμπρός) , ε μα πια δεν έχω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Να το πω και πιο απλά αγαπητέ μου Black Eagle:
    Μιας και είσαι "Έλλην" και γνωρίζεις απόλυτα την ταυτότητα αυτή, πες μας πως πρέπει να ζούμε ως Έλληνες. Ποιοι οι κανόνες και οι διδαχές για την καθημερινότητά μας;"

    Ωχ,ωχ βραχυκυκλωμα. Με προσοχη μη καει καμια φλαντζα. Παρεμπιπτοντως, για να το κλεισω, οταν λεω μελεταω φωτισμενους ανθρωπους στην Ανατολη που δεν βρισκω στη Δυση, εννοω στο παρον. Να τους βλεπω και να τους παρακολουθω σε βιντεο αναλυτικα, πως μιλανε, πως συμπεριφερονται, πως σκεφτονται,πως ζουν με μια λεξη να τους μελετω και να μαθαινω με προφανη σκοπο να καταφερω καποτε να φτασω στην θεση που εκεινοι εχουν ηδη κατακτησει.

    Υπαρχει μια πολυ σημαντικη ιστορια στη μπαγκαβατ γκιτα, οπου τιθεται η ερωτηση στους ηρωες: "ποιο ειναι το πιο σημαντικο πραγμα σχετικα με τον ανθρωπο;" και σχεδον ολοι αποτυγχανουν, εκτος φυσικα απο τον τελευταιο ηρωα, που απανταει: "Το οτι δεν μαθαινει ποτέ" Ας προσπαθησουμε να τους αποδειξουμε λαθος και να παρουμε τα μαθηματα που απλοχερα μας προσφερει η ζωη.

    Τελος, ενδιαφερον το ζητημα της Μακεδονιας, αν κανεις ανωνυμε μια εισαγωγη, οχι σχετικα με το θεμα Μακεδονια, αλλα οσον αφορα τις αποψεις και τα αισθηματα σου για την Μακεδονια, τοτε θα ακολουθησουμε

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχα! Εντάξει δεν θα επιμείνω με τον αγαπητό Black Eagle. Αποσύρω το ερώτημα!

    Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας, οφείλει να δίνει μεγάλη σημασία στους ορισμούς της κάθε λέξης που χρησιμοποιεί, αλλά και να γνωρίζει πολύ καλή ιστορία πριν πάρει θέση σε κάποιο μείζων ζήτημα, όπως αυτό με το όνομα των Σκοπίων. Διότι διατηρεί το τεκμήριο της αλήθειας και της ορθότητας, αν είναι συνεπής με την γλώσσα και την ιστορία.
    Μπορεί η περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας να ήταν ευρύτερη από τα όρια της σημερινής περιοχής που ανήκει στην ελληνική επικράτεια, αλλά το όνομα μιας περιοχής πρέπει να συνδέεται και με την ταυτότητα των ανθρώπων που την κατοικούν.
    Η Γαλλία για παράδειγμα, δεν λέγεται πλεον Γαλατία όπως λεγόταν στην αρχαιότητα που κατοικείτο από Γαλάτες. Σήμερα λέγεται Φραγκία (France), διότι κατοικείται πλέον από Φράγκους.
    Η μόνη χώρα που τους αποκαλεί με το παλαιό τους όνομα, είναι η Ελλάδα!

    Η σημερινή περιοχή που κάποτε ανήκε στην Μακεδονία (εκτός της ελληνικής), κατοικείται από Σλάβους και Βούλγαρους.
    Ούτε οι μεν, ούτε και οι δε έχουν κάποια ιστορική σχέση με την αρχαία Μακεδονία, αφού αυτά τα δύο φύλα ήρθαν ως επύλιδες στα βυζαντινά χρόνια, εκτοπίζοντας το ελληνικό στοιχείο και διατηρώντας τον δικό τους πολιτισμό και γλώσσα.
    Ουδένα πολιτισμικό στοιχείο των αρχαίων Μακεδόνων ή φυλετική σύνδεση, είχαν ή αφομοίωσαν αυτά τα φύλα.

    Εκτός αυτού, αυτά τα φύλα δεν είδαν ποτέ με συμπάθεια το ελληνικό στοιχείο, αφού ήταν πάντοτε εχθρικοί με αυτούς.
    Τους ενοχλούσε που δεν είχαν πρόσβαση στο Αιγαίο, γιατί τους εμπόδιζε η ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας και δεν κατάφεραν με δυο βαλκανικούς πολέμους να πετύχουν τον στόχο τους.
    Ωστόσο υπήρχε ο δόλιος τρόπος για να εγκαταστήσουν ένα μελλοντικό τους αίτημα, στις συνειδήσεις των πολιτών τους, αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
    Καπηλευόμενοι το όνομα των Ελλήνων Μακεδόνων και στρεβλώνοντας την ιστορία με γελοίους ισχυρισμούς, έπεισαν το κοινό τους ότι είναι οι γνήσιοι απόγονοι των Μακεδόνων και πως η Μακεδονία είναι μη ελληνική!
    Με αυτόν τον τρόπο επαναφέρουν τον αλυτρωτισμό τους για τα ελληνικά εδάφη, κατασκευάζοντας "μειονοτικά" δεδομένα και ζήτημα αποκατάστασης των δήθεν καταπιεσμένων εθνοτικών δικαιωμάτων!

    Ασφαλώς τα Σκόπια, δεν έχουν την αυτόνομη ισχύ για να πετύχουν κάτι περισσότερο από εντυπώσεις, αλλά γνωρίζουν πως να παίξουν το παιχνίδι της διπλωματίας, με την εκχώρηση της κυριαρχίας τους στους ισχυρούς (ΗΠΑ, Τουρκία) ώστε να έχουν την δική τους στήριξη.

    Οι ΗΠΑ επιθυμούν μια επίσπευση της διαδικασίας του ονόματος και λύση της διένεξης με την Ελλάδα, ώστε να αρθούν οι αντιρρήσεις της τελευταίας και να εισάγουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ανακόπτωντας την ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια.
    Ωστόσο τα Σκόπια απολάμβαναν πάντοτε την οικονομική στήριξη του σιωνιστή Σόρρος, σε μια πλάγια μεθόδευση που ασκεί ο τελευταίος στην βαλκανική, ώστε να πετύχει τον νεοταξικό του στόχο, την απεθνοποίηση των χωρών αυτών.
    Βρήκε λοιπόν πρόθυμους συμμάχους στην Ελλάδα, τους οποίους χρηματοδοτεί για πολλά χρόνια ώστε να υποστηρίζουν τα δικά του σχέδια.
    Οι ΜΚΟ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΕΡΦΑ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, κ.α. στηρίζονται ανοιχτά ή κρυφά από δική του χρηματοδότηση και έχουν δικούς του ανθρώπους.

    Σήμερα που οι πιέσεις για επίλυση του ζητήματος είναι μεγάλες, η κυβέρνηση τύγχανει να είναι η πλέον ενδοτική και χειραγωγίσημη από αυτούς, χωρίς βεβαίως να απαλλάσσονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για εξίσου ενδοτική και αδέξια στάση στο ζήτημα. Οι κακοί χειρισμοί που έγιναν στο παρελθόν, στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών και εκπέμπουν το μήνυμα στην διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα υποχωρεί εύκολα από τα δίκαιά της, αφού εύκολα αυτοπαγιδεύεται από την αδεξιότητα, την προχειρότητα και την απερισκεψία των πολιτικών της.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Λύκιε, για να μπορέσουμε να έχουμε μία κανονική συζήτηση θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι αυτή είναι μία φωτογραφία ενός κόκκινου μήλου.
    http://juliandance.org/wp-content/uploads/2016/01/RedApple.jpg
    Έγραψες: «Τα ιερατεία ως θρησκείες, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που απέδωσες. Όμως τα ιερατεία δεν είναι ακριβώς θρησκείες, αλλά κάτι που βρίσκεται ψηλότερα από αυτές. Οι θρησκείες εκπορεύονται από αυτά, αλλά δεν ταυτίζονται.»

    ιερατείο το [ieratío] : α. το σύνολο των ιερέων μιας θρησκείας• (πρβ. κλήρος): Tο ~ της αρχαίας Aιγύπτου. || (ειδ.) οι ανώτερου βαθμού ιερείς οι οποίοι αποτελούν και μια λίγο ή πολύ κλειστή ηγετική ομάδα. β. (ειρ.) για πολιτική ηγετική ομάδα που, κατά την άποψη του ομιλητή, λειτουργεί με έναν τρόπο ανάλογο προς τα θρησκευτικά ιερατεία: Tο ~ του κόμματος.

    Αν εσύ αναφέρεσαι σε κάτι ανώτερο από αυτά, γλωσσομαθής είσαι, μπορείς να πλάσεις μία νέα λέξη ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε( πχ εξω-ιερατεία, υ-περατεία ή ότι άλλο θες εγώ θα τη δεχθώ). Γιατί, στην προκειμένη περίπτωση δεν ευθύνομαι εγώ που έκρινα τα ιερατεία και όχι τα «ιερατεία». Έτσι κι αλλιώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι αναφερόμουν στον ανθρώπινο παράγοντα των οργανωμένων ή μη θρησκειών. Γι αυτό πιστεύω πως συμφώνησε και η αγαπητή Ελένη!

    Μου γράφεις: «θεωρείς ότι είναι παγίδα το να διακρίνεις τις διαφορές τους, μήπως και φανεί προς τα που συγκλίνεις.» Την παγίδα την ανέλυσα παρακάτω λέγοντας «Μιλάμε λοιπόν, για το ίδιο κάλπικο νόμισμα. Εναλλάσουν συνεχώς ρόλους προσπαθώντας να μπερδέψουν τα πρόβατα τους ή τις όρνιθές τους. Στην πραγματικότητα καμμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ τους αφού κάθε ιερατείο παρουσιάζει τη μισή αλήθεια» Μια εβραική παροιμία λέει «μισή αλήθεια,ολόκληρο ψεύδος» . Η Αλήθεια κατ’εμε δεν κρύβεται σε υπόγειες στοές. Η αλήθεια δεν κρύβεται! Την αλήθεια αν κάποιος την κατείχε θα ήταν απλή-κατανοητή και καθολική(ακόμα κι αν ήταν άσχημη- Ο καλος, ο κακός και ο ασχημος) .Οπότε όλο αυτό το μελάνι που έχει χυθεί- όλοι αυτοί οι τόμοι «γνώσης» είναι άλλα λογια ν’αγαπιόμαστε (κέρδος, εξουσία και χειραγώγηση). Μάλλον κανείς δεν την κατέχει κι ετσι η άβυσσος άβυσσον επικαλειται και μας παίρνει όλους η μπάλα...

    Ιππόνοος (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιπλέον, Δεν μπορώ αγαπητέ μου Λύκιε να καταλάβω, πως στο παρακάτω μπορείς να κάνεις τη σύνδεση της Επικούρειας φιλοσοφίας με κοινωνικά φαινόμενα/ρεύματα, αλλά αδυνατείς να κάνεις τη σύνδεση σχετικά με τους «γνωστικούς»; Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί η στάση σου!

    Καταχθόνιος Δαίμων ΛΥΚΙΟΣ-2 Ιουνίου 2017 - 11:55 π.μ. : «Όπως σήμερα υπάρχουν φιλοσοφίες και κινήματα ακραίας άποψης, στα όρια της στρέβλωσης και της παράνοιας, έτσι υπήρχαν κάμποσες και στην αρχαιότητα. Αιχμηρά τα λόγια μου και άδικα. Εκφράζουν όμως την προσωπική μου αντίθεση και μόνο έτσι θα ήθελα να το δείτε. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και η καθεμία έχει την δική της αξία.

    Δεν είναι τυχαίο που οι σημερινοί θιασώτες του συνθήματος "χασίσι, γ@μήσι, επιστροφή στη φύση", οι παντός είδους "επαναστάτες" και "αναρχικοί", οι μηδενιστές και οι άθεοι, οι οπαδοί του μαρξιστικού υλισμού και της "αριστερής κουλτούρας" και οι οπαδοί της κάθε ανήθικης και διαστροφικής πρακτικής, βρίσκουν μόνιμο άλλοθι στις θεωρίες και τις ρήσεις του Επίκουρου. Όχι άδικα, διότι πράγματι οι απόψεις του Επίκουρου, δίνουν τέτοιες κατευθύνσεις και εκφράζουν ή δικαιώνουν κατά περίπτωση, αυτές τις συμπεριφορές.
    Ασφαλώς οι σύγχρονοι θεωρητικοί της αναρχίας και του σοσιαλισμού-διεθνισμού, στηρίχθηκαν σε θεωρίες αρχαίων Ελλήνων, όπως ο Ζήνων (στωικισμός) και ο Επίκουρος. Ωστόσο τις μπόλιασαν και με νεοταξικές ιδέες (σκοπιμότητες)...»

    Καταχθόνιος Δαίμων ΛΥΚΙΟΣ-4 Ιανουαρίου 2018 - 12:41 π.μ. «Κατ'αρχήν δεν θεωρώ κοινωνικό φαινόμενο τον Γνωστικισμό. Ο Γνωστικισμός ήταν μια προσπάθεια των φιλοσόφων της πρώιμης χριστιανικής εποχής, να γεφυρώσουν τον Χριστιανισμό με την ελληνική σοφία και αυτήν επίσης της Ανατολής.»

    Αγαπητέ, Φιλόσοφοι οι μεν, φιλόσοφοι οι δε... Ας μην υιοθετούμε λοιπόν το «δύο μέτρα και δύο σταθμά» γιατί έτσι οδηγούμε και τον αγαπητό B.E να βγαίνει από τα ρούχα του και να μας δηλώνει κάποιες αλήθειες όσον αφορά τα κοινωνικά ρεύματα με επιθετικό τρόπο!! Εγώ με τους γνωστικούς οσφρίζομαι διαίρεση και όχι ζεύξη... Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας;

    Ιππόνοος (συν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανεξικακία αγαπητέ Ε.Σ κ’ Β.Ε είναι αρετή. Δήλωσες παύση πυρός,όμως αυτό πχ «Ωχ,ωχ βραχυκυκλωμα. Με προσοχη μη καει καμια φλαντζα.» δεν είναι κάτι τέτοιο... Κι εσύ αγαπητέ B.E δεν πας πίσω, ούτε εγώ θα σου έλεγα την καταγωγή μου αν μου τη ζητούσες με τέτοιο επιθετικό τρόπο(γι ‘αυτό και γέλασα με το 1-0). Χτίστε τη φιλία σας και ίσως σου αποκαλύψει την καταγωγή του. Δίκιο και άδικο έχετε και οι δύο,ίσως κι εγώ πλέον, γιατί κάνω το λάθος να ανακατεύομαι ανάμεσα σε δύο που θεωρώ e-φίλους (βλ. Βίας Πριηνεύς).Οπότε είναι και η τελευταία φορά που δηλώνω κάτι για τις αψιμαχίες σας.

    Πέρα από τη θεωρία υπάρχει και η πράξη! Θεωρία: Θυμού κράτε- Φιλίαν αγάπα- Ψέγε μηδένα- Ευγένειαν άσκει- Κακίας απέχου- Ύβριν μίσει- Ευλόγει πάντας- Διαβολήν μίσει- Έριν μίσει- Ομίλει πράως- Ομόνοιαν δίωκε- Έχθρας διάλυε. Αντίστοιχα μπορώ να φέρω πολλά και από τη Χριστιανική Πίστη. Πράξη;

    Μην προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε εναντίον μου γιατί προσωπικά τα εφαρμόζω και δεν τα εφαρμόζω, τα ακούω και δεν τα ακούω...Τα αναφέρω όμως επειδή εσείς επικαλείστε τους Δελφούς ή τον λόγο του Χριστού.

    ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ

    Ιππόνοος

    Υ.Γ Μια διαπίστωση: Λες αγαπητέ Β.Ε «Την ανωτερότητα - η οποία δε σημαίνει κατ' ανάγκη και καταπίεση, όπως ηλιθιωδώς κάποιοι επιμένουν - είναι φυσικό να τη φθονούν μόνο όσοι δεν έχουν την ελπίδα να την έχουν. Δεν έχω π.χ. δει κανέναν να διεκδικεί τον τίτλο του γνήσιου Γύφτου!» Ναι, την Πάολα!!(χιούμορ καλοπροαίρετο)! :)

    Και μια απορία:Αγαπητέ Ερίωπα όσο προχωρούσε η κατάθεση των σκέψεων σου μου δημιουργήθηκε ο εξής προβληματισμός: Άραγε τα πραγματικά κίνητρα του Ηρόστρατου ήταν αυτά που ισχυρίστηκε; Ή κρυβόταν κάτι άλλο όπως στην πράξη των Ερμοκοπιδών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λόγω επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ και ανευθυνότητος των υπολοίπων κομμάτων και ιδίως της νέας δημοκρατίας θα δοθεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια και μετά θα λέμε : ΦΤΑΊΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ... και οι μόνοι που δεν φταίμε θα είμαστε εμείς οι αργόσχολοι καναπεδάτοι Έλληνες που δυστυχώς δείχνουμε ποιοι είμαστε απο αυτούς που ψηφίζουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ξερεις πολλους που ενδιαφερονται για το μακεδονικο; Εγω οσους ξερω χεστηκαν, το εχουνε ξεγραψει το θεμα και δε τους ενδιαφερει αφου δεν τους ποναει στη τσεπη!!!
      Μιθρας

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ Ιππόνοε, εδώ και δυο μήνες αναφερόμαστε διαρκώς σε δυο ιερατεία, τα οποία ονομάζουμε Κρόνιο και Διός. Γνωρίζεις εσύ κάποια επίσημη θρησκεία των Κρονίων και των Διογενών σήμερα; Προφανώς και όχι. Συνεπώς το αυτονόητο είναι ότι έχουμε αναφερθεί σε κάτι που βρίσκεται πίσω από τις γνώστες θρησκείες, το οποίο ταιριάζει καλύτερα στην (β) εκδοχή του λήμματος, όπως την ανέφερες (...για πολιτική ηγετική ομάδα που, κατά την άποψη του ομιλητή, λειτουργεί με έναν τρόπο ανάλογο προς τα θρησκευτικά ιερατεία: Tο ~ του κόμματος.) Βέβαια, ούτε αυτό περιγράφει ικανοποιητικά αυτό που τόσο καιρό λέμε.

    Ιερατεία εδώ, ονομάζουμε τα κρυφά εκείνα κέντρα που κατέχουν την γνώση και την δύναμη να εξουσιάζουν την ανθρωπότητα, χωρίς να αποκαλύπτουν τις πραγματικές και βαθειές τους προθέσεις. Εκφράζουν μια ολόκληρη θεολογία-κοσμοθεωρία και προέρχονται από τα βάθη του παρελθόντος. Δημιουργούν τις θρησκείες, οι οποίες επιδρούν στα πλήθη με ηθικοπλαστικό τρόπο και τους εξουσιάζουν.

    Νομίζω πως τώρα μιλάμε για το ίδιο κόκκινο μήλο!

    Το απόσπασμα του σχολίου μου που παραθέτεις, στηρίχθηκε στο δικό σου:
    "Κάθε προσπάθεια απόδοσης των χαρακτηριστικών που τα διέπουν θα είχε ως αποτέλεσμα να φανεί πως κλίνω προς το ένα ή το άλλο" Δεν παραποίησα κάτι. Το αν πιστεύεις ότι λένε μισές αλήθειες, είναι άλλο θέμα. Αναφέρθηκες ότι επιφυλάσσεσαι, για να μην φανεί προς τα που κλίνεις. Συ είπας!

    Τώρα, το αν αφήνεσαι να σε "πάρει η μπάλα" όπως λες πιο κάτω, είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι με παρασύρει κάποια μπάλα, ούτε ότι κανείς δεν κατέχει την Αλήθεια. Πιστεύω ότι όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα, ακόμη και οι θρησκείες, κατέχουν ένα μέρος της Αληθείας. θες να πούμε ψήγματα, εντάξει! Η Αλήθεια βρίσκεται διάσπαρτη και κρυμμένη. Περιμένει τον αναζητητή να την ανακαλύψει ΠΑΝΤΟΥ!

    Η Αλήθεια υπάρχει μπροστά στα τυφλά μας μάτια, αλλά δυσκολευόμαστε να την δούμε διότι είμαστε μερικώς τυφλοί. Ο καθένας ανακαλύπτει ένα μικρό της μέρος κάθε φορά, διότι την αναζητά μέσα από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Για να δεις ολόκληρη την Αλήθεια, θα πρέπει να μπορείς να την αντικρίσεις από παντού ταυτόχρονα, πράγμα που απαιτεί πολύ ανοιχτό μυαλό, απηλλαγμένο από αγκυλώσεις και δογματισμούς. Λίγοι μπορούν να το πλησιάσουν...

    Και τώρα θα σου "χαλάσω" την μεγάλη εντύπωση που σου προκάλεσε η στάση μου, για την Επικούρεια και την Γνωστική επίδραση στην κοινωνία.

    Η Επικούρεια φιλοσοφία, αξιοποιήθηκε από τους διανοητές του Διαφωτισμού, οι οποίοι εμπνεύσθηκαν τα νέα πολιτικά κινήματα της εποχής, τα οποία έμελλε να προκαλέσουν επαναστάσεις, φέροντας τελικά την Μαρξιστική θεωρία και αυτήν της αναρχίας. Με την Γαλλική επανάσταση και την Ρωσική του 1917, η ιδέα έγινε και πράξη. Συνεπώς η φιλοσοφία του Επίκουρου, είχε πολιτικοκοινωνική επίδραση στους διανοητές και τον πολιτισμό και δεν αφορούσε την δογματική ανάλυση-ερμηνεία της θεολογίας των πρώτων Χριστιανικών αιώνων, όπως έκαναν οι Γνωστικοί.
    Οι Γνωστικοί ήταν "μυστικές εταιρείες" της εποχής, που στην συνέχεια εξελίχθηκαν στον τεκτονισμό και κάποια άλλα εσωτερικά τάγματα. Όπως γνωρίζεις, το περιεχόμενο των ταγμάτων, δεν κοινοποιείται στις μάζες, αν και μπορεί να επιδρά σε επίπεδο ιερατείων και θρησκειών.
    Οπότε "φιλόσοφοι οι μεν, φιλόσοφοι και οι δε", αλλά δεν κάνουν όλες οι πορτοκαλιές τα ίδια πορτοκάλια!
    Νομίζω πως η διαφορές είναι εύκολα διακριτές, ώστε να σου λυθεί η απορία.

    Αν όμως εσύ έχεις κάποια διαφορετική άποψη για τους Γνωστικούς και ότι με κάποιον τρόπο επέδρασαν στις μάζες, προκαλώντας "κοινωνικό φαινόμενο", τότε θα ήθελα να το καταθέσεις για να το μάθω.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητε Ιππονοε, ναι, αναφερομουν στο νοθευμενο πακετο που δινεται στο ευρυ κοινο-πιστους και οχι στην Ουσια που τελικα ο καθενας ανακαλυπτει μονος του. Γιαυτο και θεωρησα "παγιδα" την σκιαγραφηση των παρεκκλισεων απο την Νορμα(αληθεια, ποια ειναι η Νορμα και με τινος το αλανθαστο κριτηριο θα την ορισουμε;)που απαντωνται σε ολα τα ιερατεια-θρησκειες.

    Δεν υπαρχουν ομως Λεωφοροι για την Ουσια. Γιατι αυτο το "αληθινο, καθαριο νεκταρ" του οποιου ζηταμε να γινουμε ολοι κοινωνοι δεν ειναι για μαζικη καταναλωση.

    Ενας μοναχος ή ενας γκουρου ή καποιος φιλοσοφος, και ομαδοποιημενους αν τους παρουμε, δεν μπορουν ουτε οι ιδιοι να αγγιξουν το απολυτο, ποσο μαλλον να μας το δωσουν σε φυλλαδιο οδηγιων!

    Ο αγαπητος μας Λυκιος, προχωρησε πισω απο την κουρτινα, εκει που τα ιερατεια συγκλινουν σε μια κορυφη απο την οποια οι ιερεις τους αντλουν εκαστος στο δικο του χωνευτηρη την ποσοτητα και την ποιοτητα των ιδεων που ο επεξεργαστης τους(νοημοσυνη, βουληση) καταληγει να "ιδρυματοποιησει".
    Αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον. Και γιαυτο μιλαει για αεναη εναλλαγη και υπονομευση του ενος ιδρυματος απο το αλλο στο διαβα του χρονου παροτρυνοντας μας να μην εστιασουμε στα παρακλαδια αλλά να συμφωνησουμε ποια ειναι η πλησιεστερη στο "νεκταρ" συνταγη.

    Ειναι σα να εχουμε μπροστα μας ενα χιλιοζεσταμενο φαγητο και να προσπαθουμε να προσθαφαιρεσουμε τα υλικα εκεινα που θα το απογειωσουν!

    Τι σαπιο ή σαθρο ή ξεπερασμενο παρατηρουμε που χρειαζεται ξηλωμα και τι νεο διαισθανομαστε ή καταλαβαινουμε οτι θα επρεπε να εμπλουτισει το εγχειριδιο σκεψης μας;

    Αν παιζαμε λιγο με το ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ θα βλεπαμε το ΕΝΑΡΕΤΟΙ(ι); Ισως και το ΟΤΑΝ ΡΕΕΙ(ι)...Ειμαστε ομως σε θεση να το κανουμε να ρεει εναρετα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηθελα να ρωτησω την ανώνυμη του 15ου αναψυκτηριου αν γνωρίζει και θελει, να μας υποδείξει κάποιο φόρουμ στο οποιο "σταθεροί" σχολιαστες καταφέρνουν επι μακρον να διατηρουν υψηλές δονήσεις.
    Για να μαθαίνουμε κι εμείς.
    Πραγματικα θα με ενδιέφερε να το δω αυτό αν υπαρχει αλλά και πώς εννοει αυτην την αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου πω... καταρχίν να διευκρινίσω ότι μίλησα για δόνηση, δε μίλησα για την φιλοσοφική, εννοιολογική σημασία/επεξήγηση της αγάπης, έχει τεράστια διαφορά, οι δονήσεις εκπέμπονται και λαμβάνονται, είναι μορφές ενέργειας που γίνονται αισθητές και ένα κατάλληλο όργανο γι' αυτη τη δουλειά είναι και το υλικό μας σώμα, συγκεκριμένα τα ενεργειακά κέντρα αυτού και όχι μόνο, αλλά κυρίως αυτά... τώρα βέβαια εσύ απ' ό,τι λες θες να μάθεις, να δεις, τί εννοώ, χρησιμοποιείς συγκεκριμένα ρήματα που πρόσκεινται σε ορθολογιστικές αναλύσεις και υποδείξεις και θα πρέπει να σου πω ότι το βρίσκω περίεργο αυτό, γιατί βλέπω ότι είσαι μάλλον η μόνη σταθερή γυναικεία παρουσία εδώ, η οποία όμως παρατηρώ ότι προσεγγίζεις δεδομένα με ...αρσενικό τρόπο κατά βάση, δεν είσαι αισθαντική, αναλύεις και χρησιμοποιείς την εγκεφαλική σου ενέργεια σαν άνδρας! αυτό σημαίνει δύο τινά: είτε δεν είσαι πραγματικά γυναίκα, είτε είσαι όντως γυναίκα με υποτονικό όμως το θηλυκό σου στοιχείο, παρένθεση αυτό... η συγκεκριμένη δόνηση για την οποία με ρωτάς, μαζί με τις υπόλοιπες ποιότητες που την διέπουν, γίνεται αισθητή στο καρδιακό κέντρο και από τη δική μου εμπειρία είναι ίσως το μόνο κέντρο που δεν λανθάνει και ξαναλέω άλλο πράμα η δόνηση μιας ποιότητας και άλλο η έννοια της σε επίπεδο λεκτικής ανάλυσης, εγώ αναφέρθηκα στο πρώτο... σε διαδικτυακό λοιπόν επίπεδο, την έχω συναντήσει αρκετές φορές σε διαπροσωπική κλίμακα, σε ιστολογικό πεδίο νομίζω ότι ήταν δύο οι φορές... και ξέρεις δεν είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει μία δόνηση να εκπέμπεται από σύνολο πομπών, μπορεί ένας και μόνο πομπός να είναι αρκετός... αυτοί οι δύο χώροι δεν είναι πλέον ενεργοί και η εκπομπή γινόταν και στις δυό περιπτώσεις από τους κατόχους, οι οποίοι ήταν και οι δυο άντρες... ήταν εντυπωσιακό μπορώ να σου πω το να παρατηρώ το πώς μπορεί να εμφανιζόταν στα σχόλια ο κάθε τυχάρπαστος και να έλεγε το οτιδήποτε και οι συγκεκριμένοι να διατηρούν με απόλυτη γαληνη την δόνηση που λέμε, ενδεχομένως μη συνειδητά, με αποτέλεσμα να έρχεται στιγμή που το έργο φαινόταν σαν να βρίσκεται ένα τσούρμο μικρών άτακτων παιδιών στην παιδική χαρά του ανεκτικού, αγαπησιάρη και γαλήνιου μπαμπάκα :)

      Διαγραφή
    2. Μηπως την εχεις ψωνισει κοπελα μου και την ειδες μαγισσουλα με ψυχικες υπερδυναμεις; Καλα τωρα μιλας σοβαρα οτι μεσα απο το internet νιωθεις δονησεις στο κεντρο της καρδιας; Αυτο πρεπει να το κοιταξεισ δεν κανει να το αφηνεις ετσι γιατι θα χειροτερεψει.
      Για πες μου τα sites να τα δω μηπως το νιωσω και γω
      Μιθρας

      Διαγραφή
    3. Και για να λεμε τα συκα συκα, οι μονοι που βγαζουν αγαπη και ευγενικη κατανοηση εδω ειναι η Ελενη με τον Λυκιο και λιγο τον Κυων αν και για τον τελευταιο δεν ειμαι τοσο σιγουρο
      Μιθρας

      Διαγραφή
    4. καμια σχέση με μαγικά και ψυχικές υπερδυνάμεις, ο καθένας μπορεί να εξασκηθεί με κάποια καθοδήγηση, το σώμα μας είναι καλός αγωγός ηλεκτρομαγνητικών ενεργειών, απλώς οι περισσότεροι δεν έχουν καλή επαφή με το σώμα τους και όταν ακούν κάτι σχετικό νομίζουν ότι πρόκειται για μαγικά φαινόμενα... κατα κανόνα οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές ένεκα φύσεως, αλλα αυτό δε σημαίνει ότι και οι άντρες δε μπορούν να ασκηθούν, οι πάντες όλοι μπορούν... δυστυχώς δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να σου πω περισσότερα, παρότι αυτό βρίσκεται πολλά χρόνια στο πεδίο ενασχόλησης μου, κάποτε με πλήρωναν για να δώσω σχετικές καθοδηγήσεις, πλέον δεν με αφορά να το κάνω, βαριέμαι, ιδίως όταν πρόκειται για εντελώς άσχετους με το θέμα... παρα ταύτα με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις πολλές σχετικές πληροφορίες και κάποια στιγμή να μπορείς και εσύ να έχεις καρδιακούς οργασμούς :)

      Διαγραφή
  13. Φιλε Ιππονοε, ο Γνωστικισμος ειναι σαν να λεμε Χριστιανισμος, απλα ο δευτερος επικρατησε, εγραψε την ιστορια και φροντισε να εξαφανιστει απο καθε ιστορικη καταγραφη ο δευτερος. Πες το θρησκεια, πες το οπως θες. Μονο και μονο για την πολεμικη που ασκησε ο Χριστιανισμος και τον προσηλυτισμο που ασκει συνεχως σημερα, για μενα Γνωστικισμος-Χριστιανισμος 2-0.

    Λες "Εγώ με τους γνωστικούς οσφρίζομαι διαίρεση και όχι ζεύξη". Το παν ειναι να συμπεριφερομαστε συνειδητα και οχι μηχανικα στη ζωη μας. Οταν συμπεριφερομαστε συνειδητα, μπορουμε να απανταμε στην απλη ερωτηση "γιατι;" Πχ, γιατι δεν σου αρεσει ο Γνωστικισμος; Καταρχας, ξερεις σε τι αναφερεται; Αν ξερεις πες το και σε μενα, γιατι ειλικρινα θα ηθελα να μαθω. Το οτι λενε καποιοι "φτου φτου μακρια απο τους γνωστικους, ειναι κακοι" ειναι τουλαχιστον γελοιο και δεν αποτελουν αξιολογη πηγη αναφορας. Το αφηγημα τους ειναι τοσο σαπιο, που τουλαχιστον σε μενα μονο μειδίαμα μπορει να προκαλει για το θρασος της αμαθειας τους. Παρομοιο θεωρω και το οτι "ο οφις ειναι κακος". Και αν σου ελεγα πως ο Οφις ειναι ο Ανδρας, τι θα ελεγες; Παρεμπιπτοντως, ο Ιασονας δεν αντιμετωπισε φιδι αλλα δρακοντα. Παλι ο δρακος δεν ειναι απαραιτητα κακος. Τελοσπαντων, ας το αφησουμε γιατι θα ξεφυγουμε. Γενικα μιλωντας παντως, οι ανθρωποι εχουμε την ταση να βλεπουμε αυτο που θελουμε να δουμε και οχι αυτο που υπαρχει.

    Η ανεξικακια δεν ειναι αρετη. ασε που ειναι πολυ υποκειμενικη εννοια. Πόθεν προκυπτει πως εγω κραταω κακια στον εκαστοτε ΒΕ; Κατι τετοιο απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα, μπορει να ειναι η αισθηση που αποκομιζεις εσυ, αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι και ετσι τα πραγματα. Οι ηθικες αρετες ειναι συγκεκριμενες, δες τες εδω http://i46.tinypic.com/whckkl.jpg Οι ηθικες αρετες ειναι αυτες που βρισκονται στη μεση, εξ ου και τις λεμε "μεσοτητα", και εμεις ως ανθρωποι θα πρεπει να προσπαθουμε ετσι ωστε οι πραξεις μας να χαρακτηριζονται απο την μεσοτητα αυτη, και οχι απο την ελλειψη στα αριστερα ή υπερβολη στα δεξια. Εν προκειμενω στην περιπτωση που μου αποδιδεις, η ηθικη αρετη που βρισκεται στο μεσον ειναι η Νεμεσις και εχει ελλειψη την Επιχαιρεκακια και υπερβολη τον Φθονο. Εγω θεωρω ξεκαθαρα πως αποδιδω Νεμεσι (ευλογος μομφη επι τη παρ΄αξια ευτυχια τινός, κατακρισις), ενω εσυ το βλεπεις ως επιχαιρεκακια. Ο διαχειριστης του χωρου με περισση ευγενεια του καταθετει ενα απλοικο διευκρινιστικο ερωτημα σε κατι που ο ιδιος με αλαζονια διαλαλει επανειλημμενα πως κατεχει περιτρανα και ως δια μαγειας παρατηρουμε σιωπη, θεωρω δε βεβαιο πως θα παει "τουμπεκί ψιλοκομμενο" η δουλειά. Μαλιστα, με απειρη ευγενεια ο διαχειριστης απεσυρε το ερωτημα για να μην δυσκολεψει τον συνδαιτημονα. Θεωρω πως δικαιως "τσιγκλαω" και επαναφερω το ερωτημα, διοτι ετσι αποδιδεται νεμεσις. Ή ξερεις ή δεν ξερεις, κυριε.Δεν ειναι ντροπη. Παραδεξου το. Εισαι ανικανος να το κανεις; Δικο σου προβλημα. Εσυ ησουν αυτος που μας μετεφερες το ρητο "Παν ερπετο, πληγη νεμεται" το οποιο εγω το βρηκα "πολυ αυστηρο". Δεν μπορω να πιστεψω λοιπον, να μην συμφωνεις να μην αποδιδεται σε καθε αποψη αυτο που της αναλογει(νεμεται).

    Οσον αφορα, τα δελφικα παραγγελματα, ποιο θεωρεις πως δεν τηρω απο ολα αυτα στη πραξη; Αναφερε το μας, ωστε να το ελεγξω επι τοπου να το δουμε. Μπορει και να εχεις δικαιο, και να μην το παρατηρω, να το δουμε ομως. Εγω θεωρω πως διαφωνουμε μονο στη μεθοδολογια που ασκειται. Εγω ισως να ακολουθω διαφορετικη απο εσενα, απορροια φιλοσοφικης σκεψης, καθως η προαιρεση μου ειναι να ειμαι αγαθοτερος ακομα και απο σενα
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσον αφορα το Μακεδονικο ζητημα. Εχεις δικαιο σε οσα αναφερεις ανωνυμε φιλε οπως φυσικα και ο αγαπητος Λυκιος στην συντομη αναλυση του. Οντως δεν εχει σημασια τι λενε οι αλλοι, αλλα τι θα πουμε εμεις, αφου η Μακεδονια ειναι στη δικη μας επικρατεια και οι Μακεδονες ειναι Ελληνες, οπως σωστο και το "προηγουμενο" με τη Μ.Βρετανια. Τα Σκοπια τωρα ειναι ενα κρατος "buffer",ενα κρατος μη-κρατος, ενας χωρος δηλ που εχει τοποθετηθει ως "τσοντα" για να δρα σαν "αμορτισερ". Το ονομα τωρα εχει πολυ μεγαλη σημασια, γιατι πρεπει να σκεφτεσαι "αυτο το κρατος αυριο, ποιος θα το παρει, οεο;" Το ζητημα του ονοματος ειναι οντως ενα σοβαρο προβλημα, τα προβληματα ομως δεν πρεπει να τα βλεπεις ως προβληματα, αλλα ως ευκαιριες. Ακομα και το οτι τωρα υπαρχει μια κυβερνηση "φλωρεαλ" αποτελει μεγιστη ευκαιρια, διοτι οι αλλοι, θεωρουν την συγκυρια την πλεον ιδανικη για τους ιδιους και για αυτο θα δεχτουν ευκολοτερα αυτο που εμεις θα δωσουμε. Ας ειναι ο Τσιπρας λιγο "κουκουρουκου", ο Κοτζιας δεν ειναι. Εμας θα πρεπει να μας ενδιαφερει να το διαχειριστει ο Κοτζιας και οχι ο πρωθυπουργος. Αν ακουστει οτι το "παιρνει πανω του ο πρωθυπουργος", ζητω που καηκαμε. Δεν ειναι χαζοι ομως, αρα θα το δωσουν στο Κοτζια.

    Το ονομα τωρα, αποτελει ευκαιρια. Καταρχας, λογικα θα το πουνε Βορεια Μακεδονια. Για διαφορους λογους, ανικανοτητα προηγουμενων, αστοχιες κτλ, υπαρχει ενα σαφες momentum ωστε να ονομασθει ετσι, εκτος και να υπαρχει κανας κρυφος ασος στο μανικι, που δεν τον εχουν δημοσιοποιησει. Για μενα αυτο δεν ειναι τοσο τραγικο. Θα ηταν καλυτερα δηλ αν το λεγανε, κατι τυπου Ανατολικα Τιρανα ή Δυτικη Σοφια; (δεν ξερω τα αντιστοιχα διαμερισματα τους) Δεν θα ενιωθες πως αυριο-μεθαυριο αυτοι θα το ενωσουν το τσιφλικι τους; Η στοιχειωδης νοημοσυνη λοιπον λεει, πως αυτο που κανεις ειναι να διασφαλισεις και κατοχυρωσεις πως εχεις το original ονομα Μακεδονια στο διαμερισμα της χωρας σου περα απο καθε αμφισβητηση και μετα εσυ εισαι αυτος που τα λες αδερφια μας με δεσμους αιματος "ως παλαια αποκτηση των Μακεδονων", αφου εχεις εξασφαλισει ισχυρες συμμαχιες με μικρους και κυριωςτους μεγαλους που τους εχεις τωρα στο τραπεζι της διαπραγματευσης. Το ρισκο ειναι μεγαλο, αλλα οποιος δεν ρισκαρει ποτέ, τοτε απλα ολο και συρρικνωνεται, δεν γινεται αλλιως. Η Ελλαδα τωρα ειναι που θα πρεπει να θυμηθει τον δυναμισμο της, και τον αερα της βαλκανικης υπερδυναμης, και οχι να ειναι φοβισμενος συνταξιουχος που μετραει με το εκατοστο το χωραφι του. Αρσενικη αρχη, αυτοπεποιθηση πως θα απορροφησεις και δεν θα απορροφηθεις, ξεκαθαρο και επιβλητικο λογο και αφηγημα. Εαν τα καταφερει, τοτε μετα το περας της αναμπουμπουλας θα της δοθει Ν.Αλβανια-Νοτια Σκοπια-λιγο απο Ν.Βουλγαρια-Ανατολικη Θρακη.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ. Καποιες φρασεις οπως " Ή ξερεις ή δεν ξερεις, κυριε.Δεν ειναι ντροπη. Παραδεξου το. Εισαι ανικανος να το κανεις; Δικο σου προβλημα." αγαπητε Ιππονοε, δεν αναφερονται σε σενα, ειναι γενικες. Το σημειωνω διοτι ισως παρερμηνευτει, καθως επειδη γραφω βιαστικα αρκετες φορες δεν ειναι ξεκαθαρο που απεθυνομαι. Απλα μου αρεσει η χρηση β ενικου οταν μιλαω γενικα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιά είναι η πρότασή σου αγαπητέ ΛΥΚΙΕ για το όνομα της FYROM; Ποιά λύση θα ήταν διπλωματικά εφικτή και γιατί;
    Το ερώτημα και προς άπαντες άλλους.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Λαοδίκη, το τι είναι διπλωματικά εφικτό, έχει να κάνει με το πόσο ισχυροί είμαστε, πόσο αποφασισμένοι και πόσο κύρος έχουμε στην διεθνή σκηνή.
    Τίποτε από τα τρία αυτά δεν έχουμε σε επίπεδο που να μας επιτρέπει να επιβάλλουμε την δική μας θέληση και να έχουμε αποτέλεσμα!

    Αναγκαστικά λοιπόν, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με κάποια λύση που θα ικανοποιεί και την άλλη μεριά.
    Η άλλη μεριά, επιζητεί οποιαδήποτε να υπάρχει η λέξη "Μακεδονία" στο όνομά της. Το βέβαιο είναι ότι οποίο και αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο συνθετικό, π.χ. Νόβα, νέα, βόρειος, του βορρά, σλαβο-, κτλ, στην πράξη αυτή η χώρα θα χρησιμοποιεί λόγω συντομίας μόνο το "Μακεδονία".
    Αυτό θα είναι μια ουσιαστικά απόλυτη διπλωματική νίκη των Σκοπιανών, διότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν και -σχεδόν- επίσημα, την χρήση του ονόματος που ήθελαν!
    Αντίστοιχο παράδειγμα: Δεν λέμε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, αλλά απλά Γερμανία. Δεν λέμε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ρωσίας, αλλά σκέτα Ρωσία, κτλ.
    Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος που θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία" μέσα στα συνθετικά του, αποτελεί μια ήττα για την ελληνική πλευρά.
    Αύριο οι Σκοπιανοί, θα επικαλεστούν αναγνώριση της ιδιότητάς τους ως Μακεδόνες από την επίσημη Ελλάδα και θα ζητήσουν αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στα ελληνικά εδάφη. Αυτό αργότερα μπορεί να οδηγήσει σε διεκδίκηση ελληνικών εδαφών και αμφισβήτηση της ελληνικότητάς τους.

    Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιμείνει στο παλαιό όνομα "Βαρντάσκα" ή "Δημοκρατία του Βαρδάρη", που και ιστορικότητα έχει και δεν προκαλεί ιστορική και εδαφική σύγχυση.
    Βεβαίως οι Σκοπιανοί δεν το συζητάνε καν, αν και εμείς θα έπρεπε να το επιβάλλουμε επίμονα.

    Αγαπητέ Ελ. Στοχαστή, στην διπλωματία δεν παίρνεις ρίσκα με την έννοια που το λες. Πατάς γερά πριν κάθε σου βήμα και έχεις plan B, ώστε να μην ζημιώσεις την χώρα σου σε καμία περίπτωση.
    Για να ασκήσεις διπλωματική πίεση, πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για πόλεμο και να το δείχνεις.
    Αν δείχνεις ότι ο πόλεμος για σένα δεν υπάρχει ποτέ ως ενδεχόμενο, αλλά "πιέζεις" με φωνές και γκρίνια στους δυνατούς, τότε και οι δυνατοί θα σου γυρίσουν την πλάτη και βέβαια κανείς δεν θα υποχωρήσει, ακόμη κι αν είναι κατά πολύ πιο αδύναμος από σένα!
    Για εμάς που δεν έχουμε ισχυρή οικονομία ώστε να πιέσουμε, αλλά το μόνο γερό μας δόντι μέσα στο σάπιο μας στόμα, είναι ακόμη η στρατιωτική ισχύς, θα πρέπει να το δείχνουμε κάθε φορά που μας στριμώχνουν στον τοίχο. Ακόμη και μια μικρή επίδειξη ισχύος, πείθει τους αδύναμους και δείχνει την δική μας αποφασιστικότητα.

    Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια διπλωματική νίκη στο θέμα του ονόματος. Μια συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με τη Fyrom και ένα στημένο επεισόδιο, θα μπορούσε να δείξει το μοναδικό μας δόντι, την ίδια στιγμή που οι διπλωμάτες το κουβεντιάζουν στις πολυθρόνες.
    Αλλιώς, θα υπογράψουμε το όνομα Μακεδονία και την επόμενη μέρα το κράτος τους θα επαναφέρει όλες τις αλυτρωτικές και εθνικιστικές υστερίες του Γκρούεφσκι, με αγάλματα, ονόματα , κτλ...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λογικα θα το πανε με ενιαιο ορο και οχι σπαστό. Το "Νοβαμακεντοσκι" ας πουμε ειναι αρκετα πιθανο, απο την αποψη πως εμεις θα επιμεινουμε να χρησιμοποιειται ετσι σε ολες τις χρησεις, ο δε κυριλλικος ορος το κανει πιο αποδεκτο απο τους ελληνες αφου δεν μας μοιαζει τοσο πολυ για μακεδονια οπως ακουγεται. Θα κατσουν εκει στο τραπεζι και θα τσακωθουν για την εθνικοτητα, το brand πως θα φαινεται κτλ για κανα τριμηνο και αυτο ηταν. Αφου οι "μεγαλοι" το πηραν αποφαση, το "προβλημα" θα λυθει. Ας ελπισουμε απο την μερια μας να παρουμε καλα "αντισταθμιστικα".

    Δυστυχως, τα ρισκα τα παιρνεις. Η διαφορα ειναι πως εαν αρνουμαστε να "παιξουμε" σε αυτο το παιχνιδι, τοτε θα το πληρωσουμε μετα. Για παραδειγμα το οτι μπηκαμε στο Ευρω ηταν ενα τεραστιο ρισκο. Εμεις αντι να "τρεξουμε" οπως δεν ειχαμε τρεξει ποτέ, επαναπαυθηκαμε και φυσικα μετα λουστηκαμε τις γνωστες συνεπειες.

    Στα βαλκανια παραμενουμε υπερδυναμη.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Γνωστικισμός όπως ανέφερα στο προηγούμενο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο, δεν ήταν κάτι το εννιαίο για να τον βάλουμε σε ένα τσουβάλι. Υπήρχαν πάμπολλες απόψεις, που διέφεραν πολύ μεταξύ τους.
    Σαφώς και κάποιες Γνώσεις (έτσι έλεγαν την κάθε μια γνωστική σχολή), ήταν Σεληνολατρικές, όπως οι Οφίτες με τους Καϊνίτες και τους Σηθιανούς.
    Οι περισσότερες Γνώσεις όμως, θεωρούσαν ως Δημιουργό του απτού (υλικού) κόσμου, τον Σατανά και ασχολήθηκαν με τον τρόπο που ο άνθρωπος μπορεί να ξεφύγει από αυτόν. Συνεπώς δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε όλους Σεληνολάτρες.
    Άλλο να διαπιστώνεις την ύπαρξη και την κυριαρχία του Σεθ ή του Ιαλδβαώθ κι άλλο να τον λατρεύεις!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατσε βρε Λυκιε γιατι θα με τρελανεις. Καταλαβες δηλ τι σημαινει σεληνολατρεια; Δεν ειπε σατανολατρεια, να πω δεν γαμιεται, καταλαβαινω τι θελει να πει ο ποιητης και δυσκολευεται, ειπε σεληνολατρεια, ητοι λατρεια της σεληνης.

    Τι πιο λογικο να υπαρχει λατρεια της σεληνης. Δυο ηταν οι βασικες λατρειες, διοτι δυο ειναι οι βασικες αρχες, η αρσενικη που αντιπροσωπευεται απο τον Ηλιο και η θηλυκη που αντιπροσωπευεται απο τη Σεληνη. Καθε ανθρωπος επηρεαζεται αμεσα ΚΑΙ απο τις δυο. Προφανως οι γυναικες περισσοτερο με την Σεληνη, καθως αυτη ρυθμιζει την περιοδο τους. Εαν δεν υπηρχε αυτη η συσχετιση, δεν θα γεννιομασταν. Εαν η γυναικα δεν επηρεαζοταν απο την Σεληνη, κανεις απο εμας εδω δεν θα ειχε γεννηθει. Οποτε που ειναι το περιεργο να τιμαται και να λατρευεται η Σεληνη οπως ο Ηλιος; Ειναι οι δυο ρημαδοαρχες που διεπουν ολη την ρημαδουπαρξη. Βρισκονται μεσα στο καθετι και φυσικα μεσα σε καθεανθρωπο.

    Ο Αβραξας τωρα δεν μπορει να ειναι σεληνολατρεια καθως πρεπει να ειναι τουλαχιστον και τα δυο, αρα και Ηλιολατρεια και Σεληνολατρεια. Οπως ο Διας εχει και τις δυο φυσεις, ειναι και Διας (αρσενικη) ειναι και Ζευς (θηλυκη).

    Αυτο για Σεθ-Τυφωνα να το συζητησουμε να δουμε τι ειναι

    ΒΕ, τα ντοκουμεντα προσεχε μην στα κλεψει ο Βαξεβανης
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κανετε σαν μικρα παιδια! Ντροπη σας
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πρός Μίθρα 12:09
    Το βλέπω φίλε και λυπάμαι . Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι εξωκοσμικές αρλούμπες.
    Γι'αυτά έχουν άποψη, για τα υπαρκτά όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μιθρα, μην μπερδευεις τον εγωισμο των μικρων παιδιων με την υπερασπιση του αδιαμφισβητητου δικαιωματος χωρου υπαρξης. Προσωπικα, θεωρω πως αποδεικνυω υπερβαση εγωισμου πολλακις καθως αμετρητες αναφορες σε μενα τις αγνοω ή τις περναω στο ντουκου οσο απαραδεκτες και αν ειναι. Θα ηθελα ειλικρινα να δω ποιος αλλος θα μπορουσε να το κανει ανεπηρεαστος. Θα μου πεις τοτε: "Γιατι τον τσιγκλας τοτε;" Διοτι αν δεν το εκανα θα σημαινε πως θα επετρεπα σε καποιο κακομαθημενο παιδι να αλωνιζει ανενοχλητο και να τα κανει ολα ρημαδιο. Ειναι εμφανες πως δεν αντιλαμβανεσαι την αναγκη του γονιου να κραταει την ισορροπια. Ολοι θελουμε να ειμαστε ο καλος γονιος με "αγαπη μονο", ομως ο κακος γονιος ειναι περισσοτερο αναγκαιος.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ανώνυμος6 Ιανουαρίου 2018 - 5:02 μ.μ.
    Ειναι παιδια και υποκριτες και μαλιστα ακομα σε αυτον που συνηθως γλυφουνε τον Λυκιο εννοω. Την μια το παιζουνε σεβαστικοι και {{αγαπητε Λυκιε}} και την αλλη {{ρε Λυκιε μας δουλευεισ;}}.
    Ανωριμα αγορακια του δημοτικου
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακραίο αυτό που γράφεις και όμως αληθινό. Και εγώ κάποτε δν πίστευα το Λύκιο απο την ώρα που ασχολήθηκα ,να τον διαβάζω με προσοχή,κατάλαβα τη σοβαρότητα και την ευπρέπεια που τον διακρίνει
      Θα ήθελα να γράφω πιο πολλά αλλά πάνω σε υπαρκτά θέματα όπως το ξεπούλημα της πατρίδας μας , την αγριοότητα της καθημερινότητας , την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν υπάρχει , την εξωτερική πολιτική και τόσα μύρια άλλα που απασχολούν νομίζω τους πιο πολλούς Έλληνες ,από το να απασχολώ το μυαλό μου με τόσες αερολογίες. Θα γράφω με ψευδώνυμο του ποιητή .....ΦΗΜΙΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Φήμιε, σε καλωσορίζω στον Καταχθόνιο Δαίμονα.
      Στον χώρο των Αναψυκτηρίων-Στοχαστηρίων, μπορούμε να συζητούμε οποιοδήποτε θέμα, χωρίς όρια!
      Ωστόσο τα θέματα που επικεντρώνεται κυρίως το ενδιαφέρον μας είναι σε αυτές τις ενότητες που θα διαβάσεις στην δεξιά στήλη (θεματολόγιο).
      Συνεπώς εσύ μπορείς να συμμετέχεις σε όσες συζητήσεις θεωρείς ενδιαφέρουσες, αλλά ακόμη και να θέτεις εξ αρχής οποιοδήποτε θέμα θελήσεις!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. Εγω Στοχαστη πιστευω πως δεν χρειαζεται να πεφτεις στο επιπεδο του αλλου αμα τον βρηκες λαθος. Αστον αλλον να χτυπιεται μονος του, αυτος εκτεθεται.
    Δεν εισαι γονιος κανενος Στοχαστη και χσλιεσαι για κομπλεξικους.
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ερώτημα είναι άλλο.
    Αν δεν συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία ως πρωτο η δεύτερο ή περιπου συνθετικό, καλώς.
    Αν όμως συμπεριληφθεί λογω "αστοχιας-αποτυχιας-προδοσιας" των κυβερνωντων, τοτε τι; Τι προτεινετε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσα να προτείνω πολλά αν ήταν άλλοι καιροί.Τώρα όμως και κάτω απω αυτές τις συνθήκες της παγκόσμιας αλητείας που ζούμε,προτείνω αποχή απο τις εκλογές,όποτε γίνουν.Βέβαια θα μου πεί κάποιος, ο,τι και στις εκλογές που γίνονται ολα φτιαχτά είναι '' το ξέρω , μα δεν βρίσκω άλλο τρόπο να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου πρός τους προδότες. ΦΗΜΙΟΣ

      Διαγραφή
  33. Αν τελικά περιληφθεί με οποιονδήποτε τρόπο, τότε πιστεύω πως η ελληνική διπλωματία θα έχει υποστεί μια μεγάλη και επώδυνη ήττα! Το ότι υπάρχει το στοιχείο της προδοσίας, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει σήμερα...
    Δεν θα είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει με τους πολιτικούς μας. Συνηθίσαμε...
    Από κει και ύστερα, τι να προτείνουμε;
    Η ζημιά θα έχει συμβεί!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οτι δεν μπορώ να πω με λόγια
    αφιερωμένο σε όλους σας ΦΗΜΙΟΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=dO_Ps8yp4ww

    Να δεις τι σου χω για μετά Παπακωνσταντίνου Μαχαιρίτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ!! Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΜΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ Αρκτουρε αυτό δεν είναι λύση αλλά ευσεβής πόθος. Δυστυχώς.

    Αγαπητή ανώνυμη, καταλαβαίνω για τι ειδους δόνηση μιλάς και είναι αλήθεια οτι σπανίζει αλλά πίσω απο μια οθόνη ξεγελιέται κανεις ευκολα για το αν πρόκειται για αληθινή έκφραση ή προσωπείο. Αν εσύ μπορείς να το νιωσεις, καλό για σένα. Σημασία έχει να φροντιζούμε να αναγνωριζουμε και να επενδυουμε στα χειροπιαστα δίπλα μας τα οποία πολλές φορες παραμελουμε για χάρη των φανταστικών...

    Τώρα το αν εγώ είμαι Ελενη ή Έλενος ή αν έχω περισσότερο ανεπτυγμένη την αρσενική απο την θηλυκή μου αρχή, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στο επίπεδο που συζητάμε.

    Αγαπητέ Μίθρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογια. Όλοι καλοί είμαστε μωρέ. Κι αν δεν είμαστε και τόσο καλοι, μαθαίνουμε και βελτιωνομαστε. Τι κάνουμε εδώ άλλωστε; Δεν περνάμε πάντως απλα το χρονο μας γιατί ο χρονος είναι οτι πολυτιμότερο έχουμε.

    Αγαπητέ Β.Ε. εθεσες ενα ερώτημα προς ολους. Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω να σου απαντήσω αν ο Γνωστικισμός στον πυρήνα του είναι Σεληνολατρεια κι αν η τελευταια ταυτίζεται με την Σατανολατρεια. Απο οτι φαίνεται, διαχρονικα, την κεφαλή κάθε οργανωμένης σέκτας καταλαμβάνουν Διαβολεις της Αληθειας. Η Ουσια ομως ειναι σαν ιος/ υιος και μας μπολιαζει ολους αργα και σταθερα.
    Αν εχεις στοιχεια-αποδειξεις που θα μπορουσες να μοιραστεις μαζί μας, θα χαρουμε πολύ να τα δουμε μια και σε έχουμε συνηθίσει να μιλάς με πηγες. Κρίμα να μην μπορω να συνεισφερω κι εγώ μα δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε καλά σίγουρα, είτε είσαι ελένη είτε έλενος την ίδια ψευτοσύνη κουβαλάς, υποκριτικό άτομο είσαι είτε σε θηλυκή είτε σε αρσενική εκδοχή... όχι δεν καταλαβαίνεις για τι μιλάω, θες να δείξεις ότι καταλαβαίνεις... γελάω πολύ με άτομα τους είδους σου, είστε τόσο αστείοι όταν με κάθε τρόπο κι ευκαιρία προσπαθείτε να δείχνετε ότι ελέγχετε, ο έλεγχος είναι το μεγαλύτερο θέμα σας... κάθε φορά που θα εμφανιστεί ένα ξένο στοιχείο στον χώρο σας, το οποίο θα σας μιλήσει για κάτι που ελάχιστα ή καθόλου δεν κατέχετε, μπαίνετε σε συναγερμό ώστε να βρείτε τις σοβαρές απαντήσεις και φυσικά να νουθετήσετε το υποκείμενο που σας λέει κάτι έξω από τις δυνατότητες κατανόησης σας αχχαχαχα! το ότι μπαίνεις ας πούμε σε συγκριτική διαδικασία του ψηφιακού μέσου με το "σάρκινο" ολόγραμμα, δείχνει αυτην ακριβώς την τάση νουθεσίας, που θυμίζεις κάτι καημένους νιουεητζάδες που είναι στημένοι 24/7 ομπρός από μια οθόνη κάνοντας αυτό ακριβώς το κήρυγμα που κάνεις κι εσύ, βγάζοντας ταυτόχρονα σέλφιζ, μπας και ξεπεράσουνε το μπούλιν που τρώγανε στο γυμνάσιο... σημασία έχει αυτό, σημασία το άλλο, μια οικτρη αποστείρωση απόλυτα υποκριτική, αυτό ακριβώς εκπέμπεις και κουβαλάς χρυσή μου, μια καημένη ανάγκη να φτάσεις κάπου που σου έχουν πει ότι πρέπει να φτάσεις, με διασκεδάζουν τα δίποδα του είδους σου :)

      Διαγραφή
    2. Βολεψου όπως θες.
      Τα ξαναπάμε...Περί ορεξεως...

      Διαγραφή
    3. Λογια που σταζουνε φαρμακι απο στομα ανθρωπου {{ευαισθητου}} που μιλαει για {{αγσπη}}. Οποια υποκρισια!!
      Μιθρας

      Διαγραφή
    4. Τελικά παρακολουθώντας την ανώνυμη σχολιαστή, διαπιστώνω ότι κατά την λογική της ουδένα θέμα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε καθότι είμαστε απαξάπαντες αιρετική της δικής της διανοίας και το καλύτερο που θα μπορούμε νσ κάνουμε, είναι να σιωπούμε και διατί όχι, να πεθάνουμε ούτως ώστε να ζουν μόνο οι του δικού της είδους. Η γυναίκα μας το φωνάζει με όση δύναμη έχει η καημένη:"ΣΚΑΣΤΕ, ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΣΑΣ ΜΙΣΩ" μας λέει, αλλά που εμείς.
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    5. μα γιατί να σας μισώ βρε χαζούλι; ξέρεις καταρχίν τι ποσότητα ενέργειας απαιτείται για κάτι τέτοιο; έχεις την εντύπωση ότι σκορπάω τη ζωτική μου ενέργεια τόσο απερίσκεπτα; αφού είπα ότι με διασκεδάζετε! ιδίως οι ορθόδοξοι εγκεφαλικοί αυνανιστές είναι οι αγαπημένοι μου! αυτοί που μπορούν να χακάρουν οτιδήποτε μπαίνει σε μπρίζα, αλλά σε καμμία περίπτωση δε μπορούν να χακάρουν την ίδια τους τη σκέψη... ρίχνω πολλά γέλια να βλέπω πιστούς ορθόδοξους που παιρνιένται για αιρετικοί, να διυλίζουν νεκρά γράμματα μπας και βρούν ...διέξοδο αχχαχαχα! μα καλά, δεν αναρωτιέστε γιατί τόσα χρόνια μένετε στάσιμοι; ένας είναι ο τρόπος διαφυγής από αυτό το πεδίο, η δυσκολία του είναι σε τεχνικό επίπεδο... μόνο με σαμποτάρισμα του ντηζάινερ μπορεί να συμβεί αυτό και ο τρόπος είναι αντίθετος από τα ορθόδοξα εμφυτεύματα που κουβαλάτε... μια σχετική μικρή νύξη υπάρχει και στο πίστη-σοφία... όλα μπροστά σας είναι, αλλά είπαμε... θέλει χάκιν το μυαλό σας :)

      Διαγραφή
  37. Φημιε, κι αυτό απο μένα για απόψε.

    https://youtu.be/9z3jCiCrsx0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αν είσαι αδύναμος , δεν κλείνεις εθνικό θέμα , απλώς με έξυπνες κινήσεις το διαχειρίζεσαι , ακόμη και αν περάσει η γενιά σου , ώσπου οι συγκυρίες και η δύναμη που κάποια στιγμή θα μεγαλώσει θα σου δώσουν την λύση που επιθυμείς .
    Το όνομα δεν είναι το μοναδικό θέμα , ας υποθέσουμε ότι οι γείτονες συμφωνούν να ονομάζονται Ομοσπονδία της Κεντρικής Βαλκανικής , σωθήκαμε;
    Ομοσπονδία ; Αν ένα από τα συνιστώντα είναι η μακεδονία , τότε από την πίσω πόρτα να και μακεδονική εθνότητα , χωρίς το επίσημο κράτος να έχει τον όρο μακεδονία ή παράγωγό του , καλό;
    Η λύση δεν είναι να βάλεις στο μαντρί τον λύκο επειδή φόρεσε προβειά , ποιά είναι ;
    Τα δυσκόλως εννοούμενα παραλείπονται χωρίς τα ευκόλως να αγνοούνται.
    Τί κάνει ο αδύναμος ; εκτός της διαχείρησης;
    Το γράφει ο Θούκυ ; Τί είπαν οι Μυτιληνιοί στους Αθηναίους; επιλέγει τον τόπο και τον τρόπο που θα χτυπήσει !

    Αειθαλής

    Τί είπαν οι Μυτιληνιοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για την ακριβεια ακομα και αν συμβει, υπαρχει δυνατοτητα να αποτραπει και μαλιστα με σχετικη ευκολια απο την μερια των πολιτων. Αρκουν μονο οι Θεσσαλονικεις, δεν χρειαζονται την συνδρομη των Αθηναιων. Τροπους μπορω να σκεφτω 2-3 διαφορετικους, ομως εχω παψει να προσφερω συμβουλες απο την αποψη πως δεν βλεπω να ειναι υποχρεωτικα προς το συμφερον της Ελλαδας και δευτερον, αμα ειναι ικανοι ας το κανουν μονοι τους οσοι ενδιαφερονται. Υπαρχει λογος που ενας ανθρωπος παραμενει προβατο και αυτος ειναι πως ειναι αρκετα πιθανον να μην ειναι ωριμος για να υποστηριξει υπευθυνα ενεργητικη δραση. Δεν παρατηρω κατι που να με πειθει για το αντιθετο, οποτε μπορει ανετα ο κοσμος να κατσει να γκρινιαζει οπως συνηθως

    Η αντιπολιτευση και οι Ανελ ακομα και ο Λεβεντης, συμφωνουν αλλα παιζουν πολιτικα παιχνιδια για ψηφαλακια. Η αντιπολιτευση αφου ειναι συμφωνη, σιγα μην το τραβηξει στα ακρα Αρκτουρε.Η αποχη απο τις εκλογες δεν μπορει να εχει καποια πρακτικη σημασια.

    Τωρα "το ξεπούλημα της πατρίδας μας , την αγριοότητα της καθημερινότητας , την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν υπάρχει , την εξωτερική πολιτική και τόσα μύρια άλλα" ειναι απορροια του επιπεδου των πολιτων. Αυτη ειναι η νεμεσις της υπερφιαλης νεοελληνικης κοινωνιας. Να την πηδ@νε και να μην ξερει τι να κανει. Αυτο ειναι το φυσικο επακολουθο οταν καποιος δεν εχει αναπτυξει τα αρχ.δια για να υποστηριξει τον εαυτο του και το λογο του. Μπορει αγαπητε Φημιε, να σε ποναει αυτο που βλεπεις να συμβαινει στην ελληνικη κοινωνια, αλλα δεν εχεις αλλη λυση παρα να το αποδεχτεις. Εχεις μηπως και κανω λαθος; Η νεμεσις που απασχολει τους Ελληνες δεν ειναι αδικη. Στα δικο μου μυαλο ειναι θεια ευλογια. Και πολυ αργησε. Ισως προλαβαινουν ακομα να σωσουν την παρτιδα αν αποδεχτουν την συντριβη και καταφερουν να ανελθουν, χωρις να εννοω υλικα αποκτηματα (αν και αυτα θα ερθουν).

    Μιθρα, φυσικα και δεν ειμαι γονιος. Η ιδια σχεση ομως ισχυει και μεταξυ φιλων,αδερφων,γειτονων ή οτι αλλο. Οσον αφορα το "αγαπητος", η χρηση συνηθιζεται απο το διαχειριστη προς τους συνδαιτημονες. Οφειλουμε να σεβομαστε,οσο μπορουμε, την επιθυμια του ανθρωπου που μας φιλοξενει. Προσωπικα, προτιμω να αναφερομαι με σκετο το ονομα, ομως παρατηρω πως η χρηση ομορφων επιθετων διευκολυνει την επικοινωνια μεταξυ των συνομιλιτων. Αρα δεν ειναι αστοχη, οποτε καποιες φορες το κανω και εγω. Αλλη χροια εχει το "ρε Λυκιε μας δουλευεισ" απο το "βρε Λυκιε θα μας τρελανεις;" Θα ηταν τουλαχιστον αστοχο για να μην πω και αχρειαστο, να ειμαι προσβλητικος απεναντι σε καποιον που διαθετει ευγενεια και τον σεβασμο να ακουσει τον συνομιλιτη του.

    Απο τη μερια σου να με αποκαλεις εμμεσως υποκριτη και ανωριμο παιδακι του δημοτικου,δεν το θεωρω πρεπον. Θεωρω αστοχους και αδικους τους χαρακτηρισμους σου και το αφηνω εκει. Παντως, καθως το βημα ειναι ελευθερο, ολοι οι συνδαιτημονες μπορουν να καταθεσουν και να ξεδιπλωσουν τις αποψεις του και τα πιστευω τους, οποια και αν ειναι αυτα.Την αποψη μου μπορω παντα να την κραταω για μενα και να μην την κοινοποιω, σκεφτομενος πως ισως αυτο να αγχωνει καποιους συνομιλητες

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΕΙΘΑΛΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ.ΣΩΣΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ , ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΕΙΣ? ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!! ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΣΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΣΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΑΓΚΑ ΜΠΙΚΙΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΙΝΣΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΥΜΝΗ!!!!
    ΣΤΟΧΑΣΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΦΕΛΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ Η ΝΔ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΣΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΜΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στοχαστη τα λεω της νυφης να τ ακουει η πεθερα, αλλα και συ γινεσαι εριστικος ευκολα. Αρκτουρο η νεα δημοκρατια δημιουργησε το προβλημα του σκοπιανου και μαλιστα ο Μητσοτακης και ο Σαμαρας.
    Ο Μητσοτακης μαλιστα ειχε δηλωσει το 1992 οτι σε δεκα χρονια θα το εχουμε ξεχασει ολοι το θεμα της Μακεδονιας αν τους το παραχωρουσαμε τοτε!!! Εσυ τωρα πιστευεις οτι ο Κουλης και η Ντορα θα το πολεμησουν και ο κοσμος θα τους ψηφισει; Πλανασαι πλανη εικτρη.
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1ο μερος «Θέση των Γνωστικών»

    Αγαπητέ Λύκιε και λοιποί, έκανα μια μικρή έρευνα και προσπάθησα να συγκεντρώσω διάφορα γνωστικά κινήματα. Δυστυχώς στην ανατολή είναι πιο δύσκολη η αναζήτηση γι’αυτό όποιος γνωρίζει περισσότερα ας βοηθήσει. Συμφωνώ μαζί σου, πως υπάρχουν βασικές διαφορές ανάμεσα στα κινήματα των γνωστικών, όμως υπάρχει μία βασική αρχή που τα συνδέει μεταξύ τους και τα διαφοροποιεί από τον Χριστιανισμό και από τη φιλοσοφική σκέψη των αρχαίων Ελλήνων(κι ας χρησιμοποίησαν πολλά στοιχεία και από τους δύο).

    Καταρχάς να ξεκινήσω μεταφέροντας την άποψη του Ν. Μαργιωρή για τους γνωστικούς από το βιβλίο: Η Μυστική διδασκαλία: «Το κίνημα των γνωστικών, είχε βαθειές τις ρίζες, μέσα στην ίδια την φύση του ανθρώπου και είχε βγάλει σωστές παρατηρήσεις, τόσο για τη φύση των πραγμάτων, όσο και για τον ίδιο άνθρωπο, που κατοικούσε και ζούσε μέσα στην εξαθλίωση της ύλης και στην ανθρώπινη εξαθλίωση. Τα συμπεράσματά τους ήταν πολύ αποκαρδιωτικά και πάρα πολύ πεσιμιστικά. Με βαθειά απαισιοδοξία και μια μεγάλη απελπισία κατείχε τις καρδιές τους για τον κόσμο τούτο, που γι’αυτούς, τους γνωστικούς, δεν δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μια εξορία, μια φυλακή, μια ποινή στα κάτεργα, μια ακατάπαυστη εκδικητική τιμωρία, που δεν είχε καμιά ελπίδα λήξης.
    Ο κατασκευαστής αυτού του κόσμου,αυτής συγκεκριμένα της διάστασης,αυτής της μορφικής παράστασης, δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά τουλάχιστον ένας παράφρονας, αν όχι ένας σαδιστής, που χρησιμοποιούσε όλη την κακία και όλη την βαρβαρότητα του, για να εκδικηθεί αυτό το γένος των ανθρώπων. Έπρεπε να γίνει μία αντίδραση, μία επανάσταση, ένας ξεσηκωμός, μια πανανθρώπινη διαμαρτυρία, που θα απαντούσε στην αρχή αυτή μα και στην απάνθρωπη εξουσία, ότι το γένος των ανθρώπων, αντιλήφθηκε πια το βρωμερό παιγνίδι που παιζόταν ειςβάρος του και...θ’αντιδρούσε..Ναι. Θ’αντιδρούσε βίαια και ολοκληρωτικά και τελειωτικά και...επανορθωτικά. Θα διεκδικούσε τα δικαιώματα του και θα εύρισκε τους τρόπους και τα μέσα, να επανέλθει στην αληθινή πατρίδα του.»

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 2ο μέρος «Θέση του Χριστιανισμού»

    Αγαπητέ Στοχαστή, μεταφέρω τις βασικές διαφορές Χριστιανισμού/ Γνωστικισμού γιατί έγραψες πως ο Γνωστικισμός είναι Χριστιανισμός! (πηγή http://antifono.gr : Ο μεταμοντέρνος γνωστικισμός)

    Από την πρωτοχριστιανική όμως περίοδο, όπου αναμετρήθηκε σκληρά ο χριστιανισμός με τον γνωστικισμό η μεταξύ τους διαχωριστική γραμμή κατέστη σαφής: α) Για τον χριστιανό ο κόσμος δεν είναι φυλακή. Είναι καλός λίαν. Δημιούργημα του Θεού. Δώρο του Θεού στον άνθρωπο. β) Ματαιότης δεν είναι συλλήβδην τα ανθρώπινα, αλλά μόνο τα έργα του κακού. γ) Το αυθεντικό (το μη ονειρικό και ψεύτικο) δεν βρίσκεται «κάπου αλλού», σε έναν «εσωτερικό χώρο», αλλά στο «εδώ και τώρα», στα έργα του καλού. Η πραγματικότητα είναι μία και αδιαίρετη. Η ζωή δεν είναι όνειρο και εφιάλτης γενικά, αλλά μόνο η ζωή η βουτηγμένη στο κακό. δ) Ο χριστιανισμός δεν επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη σωτηρία της ατομικής ψυχής. Απεναντίας. Φτιάχνει κοινότητα στραμμένη στον ευαγγελισμό του κόσμου. Υποτάσσει την «ατομική σωτηρία» στην κοινωνική προσφορά. ε) Δεν απαξιώνει το σώμα, γιατί πιστεύει στην ανάσταση. Τους χριστιανούς δεν τους ενδιαφέρει τόσο η σωτηρία της ψυχής, όσο η σωτηρία του σώματος. (Γι’ αυτό και ο Κέλσος τους κατηγόρησε για «φιλοσώματον γένος».) στ) Η χριστιανική μυστικιστική «ένωση με τον Θεό», η «θεοπτία» των ησυχαστών, δεν είναι «ταύτιση με τη θεία ουσία» ή αφομοίωση στην απροσωπία του Απολύτου, αλλά εναγκαλισμός δύο Προσώπων: του επώνυμου ανθρώπου και του επώνυμου Θεoύ και συγχρόνως Ανθρώπου, ασυγχύτως και αδιαιρέτως.

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 3ο «Ελληνική σκέψη»

    Ποια η σχέση της θέσης των γνωστικών με τον Ελληνικό πολιτισμό;Δεν υπάρχει υλικό κάπου συγκεντρωμένο οπότε θα δώσω την δική μου άποψη. Ελληνική σκέψη δεν είναι μόνο ο Πλάτωνας ή ο Αριστοτέλης ή ο Πυθαγόρας. Αν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις κάποιο από τα υπόλοιπα κομμάτια απλά δεν έχεις ελληνικό πολιτισμό... Είναι ένα κράμα φιλοσοφικών απόψεων που εκφράζεται από τον Όμηρο, τον Ησίοδο,τους 7 σοφούς/ προσωκρατικούς, τον Σωκράτη,τους Αριστοτελικούς -Περιπατητικούς, τους Πλατωνικούς, τους Πυθαγόρειους, τους Ατομιστές,τους Ελεάτες, τους Σοφιστές, τους Κυνικούς, τους Επικούρειους, τους Στωικούς,τους Εσχατολόγους, τους Ηλειακούς, τους Πεισιθάνατους, τους Σκεπτικούς κ.α Είναι η Λυρική ποιηση, η Τραγωδία και η κωμωδία. Είναι η υλική τέχνη(γλυπτική, αρχιτεκτονική, αγγειοπλαστική)! Είναι το θάρρος, το κάλλος, η αμφισβήτηση, η κριτική σκέψη και χιλιάδες άλλα επίθετα που θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να αποτυπώσουμε αυτό που ήταν οι πρόγονοι μας!

    Για να φτιαχτεί αυτό διαμάντι, οι αρχαίοι δεν είδαν μόνο την κακή πλευρά του κόσμου. Δεν είδαν μόνο την κακή πλευρά της ύλης. Αν έβλεπαν μόνο την κακή πλευρά θα κλείνονταν στον εαυτό τους, θα ασχολούνταν μόνο με το πνεύμα και θα δημιουργούσαν ότι και οι γνωστικοί – ένα τίποτα ή την καταστροφή. Δεν έριξαν το φταίξιμο σε έναν κακό Θεό που κυβερνάει τον κόσμο μας. Αποδέχθηκαν το ρόλο τους ως συνδημιουργοί και ως θιασώτες της χρυσής τομής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πολλές φορές δεν έχαναν το μέτρο, και έδρασαν αναλόγως... Δεν ήταν τέλειοι, όπως κανένας, προσπαθούσαν όμως και αυτό είναι το πιο βασικό. Γι’αυτό και ο Χριστιανισμός αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στα μέτρα αυτού του λαού. Γι αυτό δημιουργήσε την Αγιογραφία κι ας φώναζαν οι Ιουδαίζοντες,την ΑγιαΣοφιά, τις εκκλησίες, ακόμα και την Αγία Ράβδο(Δυναστεία του Ηρακλείου, των Μακεδόνων και των Κομνηνών) και τόσα άλλα που φαίνονται αντιφατικά με τον Λόγο των Γραφών.
    Έιχαν αντιληφθεί την τραγική μοίρα του ανθρώπου, αλλα αγαπησαν τον κόσμο που ζούμε, κι ας είναι ως επί το πλείστον σκληρός. Αγάπησαν το πνεύμα όσο και την ύλη. Δεν περίμεναν μεσσίες να τους σώσουν αλλά έγιναν οι ίδιοι μεσσίες της (εικονικής ή μη) πραγματικότητας. Γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο...

    Μια πρόχειρη προσπάθεια απόδοσης της Ελληνικής σκέψης (απεχθάνομαι τον όρο ελλην-ισμός). Κάθε –ισμος είναι σύστημα που βολεύει το «Σύστημα»!

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 4ο μερος «Γνωστικά Κινήματα»

    Ας επιστρέψουμε στους γνωστικούς και την δική μου τοποθέτησή τους στο χρόνο!
    Αγαπητέ Λύκιε καταννοώ τις διαφορές σου με τον Επίκουρο ακόμα και στο θέμα της ύλης, είναι σεβαστή η άποψη σου, όμως προσωπικά δεν μπορώ να του ρίξω το φταίξιμο για όσα αναφέρεις. Μήπως στην περίπτωση των γνωστικών δεν μπορούμενα κάνουμε το ίδιο; πχ Επίλογος «το σύμπαν που αγάπησα- η κοσμολογια των γνωστικών» : https://www.youtube.com/watch?v=NTS8RYwp-c4
    Σχετικά με τους γνωστικούς και τα κοινωνικά ρεύματα παραθέτω ένα απόσπασμα από το ιστολόγιο του Θεόδοτου: «Το τέχνασμα λοιπόν σε τι συνίσταται; Α) Αφήνουν την παρουσίαση αυτών των κινημάτων στην Θρησκευτική ιστορία, η οποία επικεντρώνεται στην αιρετική τους θεολογία και δεν αναφέρεται εκτεταμένα στην πολιτική τους ιδεολογία. Β) Η δράση τους εξετάζεται όχι ως σύνολο αλλά αποσπασματικά, απομονώνοντάς τα σε συγκεκριμένους τόπους και χρονικές περιόδους. Με αυτό τον τρόπο ο μελετητής της ιστορίας σχηματίζει την ιδέα ότι κατά καιρούς, σε διάφορες χώρες,εμφανίστηκαν κάποιες θρησκευτικές αιρέσεις και....τελεία.»

    Παραθέτω λοιπόν όσο πιο πιστά χρονικά μπορώ τα διαφορα γνωστικά κινήματα, όπως εγώ τα έχω αντιληφθεί βασιζόμενος πάνω σε όσα έχω διαβάσει.
    Μανιχαίοι, Μανδαίοι, Εσσαίοι, Νικολαίτες-Βορβορίτες, Σιμωνιανοί, Κυρινθιανοί, Καρποκρατιανοί, Σατορνιλιανοί, Εβιωναιοι, Moντανιστές, Τασκοδρούγοι, Μαρκιωνιστές/Μαρκιωνίτες, Ευνομιανοί, Ηρακλεωνίτες, Περατικοί, Βαρβηλογνωστικοί, Σηθιανοί, Οφίτες,Ναασήνοι, Σατανιανοί, Αυδιανοί, Ωδιανοί, Μεσσαλιανοί, Διονυσιανοί, Βασιλειδιανοί, Αρειανοί, Μελετιανοί, Αδαμιανοί/Αδαμίτες, Ελκεσαΐτες, Κλεοβοιανοί,Αγαπητοί,Άλογοι, Αγγελικοί, Υδροπαραστάτες, Υψιστάριοι κ.α
    ---------------------------------------------------------------->
    Αθίγγανοι,Βογόμιλοι,Καθαροί- 'Μαύρη Αδελφότητα', Παυλικιανιστές, Αμαυριανοί,Ουνιτάριοι, πασσατζινέροι,Βάλδιοι, Πικαρδιοι, Τονδρακιανοί, Μαϊτρεγιανισμός , Μο-νι Τζιάο
    --------------------------------------------------------->
    Όπως προανέφερες τα τεκτονικά τάγματα, Ναΐτες Ιππότες κ’ Ροδόσταυροι, Ελευθεριστές
    ---------------------------------------------------->
    Πουριτανιστές, ‹‹Ένωση και Πρόοδος››-Ντονμέδες- Νεότουρκοι-Σαββατιανοί, Φρανκιστές Ντ/Δουκοβόροι,Σιωνιστές, Khlysts. Διαφωτισμός – Ρομαντισμός- Τάγμα των Ιλλουμινάτων, Αλεβισμός, Αλαουίτες
    ------------------------------------------->
    Θεοσοφία- ανθρωποσοφία- Εταιρεία της «Θούλης», Σχολής της Φρανκφούρτης, Φροϋδομαρξισμός- Ψυχολογία, Φιλελευθερισμός, Ναζισμός/Φασισμός, Αναρχισμός, Σοσιαλισμός, Καπιταλισμός, στρουκτουραλισμος, Σουρεαλισμός, Λετρισμός, Ντανταϊσμός και όλη η Μοντέρνα τέχνη
    ----------------------------------->
    Νέο-βογόμιλοι, Η σεξουαλική επανάσταση του '60, Φεμινισμός-Μητριαρχία, ), Νέα Αριστερά, Νεοφιλελευθερισμός, Νεο-γνωστικοί(Πάνω κάτω ισχύει ότι και στο παρελθόν δηλαδή πάρα πολλά κινήματα

    Αν θέλεις,αν γνωρίζεις και αν στο επιτρέπει η θέση σου, βοήθησε με να ξεδιαλύνω την όποια λανθασμένη εικόνα που μπορεί να έχω σχηματίσει...

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 5ο Μερος «Επίλογος»

    Αν η ύπαρξη τόσων κινημάτων (ειδικά στην πρώτη έκφανση του κινήματος) δεν είναι διάσπαση/διαίρεση τότε τι είναι; Τόσοι πολλοί και διαφορετικοί οι ξύπνιοι και όλοι οι υπόλοιποι οι κοιμισμένοι; Ο Σωκράτης είπε: «ένα ξέρω πως τίποτα δεν ξέρω» κι ας ήξερε περισσότερα απ’τους γύρω του, δεν είπε αυτό που λεει πχ ο Βεόρ το «κοιμισμένο ανθρωποειδές δεν γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει». Μπα και γνωρίζει αυτός ο τιτανοτεράστιος ή οι υπόλοιποι «γνώστες»; Ο Σωκράτης χαρακτηρίστηκε Σοφός ακριβώς γιατί το έστρεψε στον εαυτό του όχι στους άλλους. Διαφορετικά πιο πιθανό θα ήταν να έπαιρνε τον τίτλο του Μωρού παρά του Σοφού!

    Καταλήγοντας θα πω ότι το πρόβλημα μου με τον γνωστικισμό πέρα από την ίδια του τη φύση είναι ότι αφού είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, την οποία δεν την όρισε κανένας Θεός, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας(αυτοι που θέλουν να επιβεβαιώνουν τις προφητείες με κάθε δυνατό τρόπο=> που καμμία σχέση δεν έχει με μάτριξ και κύκλους, εκείνοι θέλουν να φαίνεται έτσι) και βγαίνουμε(καλώς ή κακώς) απ’το ένα καλούπι γιατί πρέπει να επιστρέψουμε σε παλιές αποτυχημένες συνταγές και να μην κάνουμε το επόμενο βήμα; Όπως γράφεις και στο καλωσόρισμα: *Εδώ θα σημάνει το λυκαυγές των νέων καιρών* Ας είναι... Γιατί όμως να πέφτουμε ξανα και ξανά στα ίδια; Τόσο πολύ ανάγκη έχουμε αυτόν τον κύκλο του φιδιού; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 6ο Μέρος «Λοιπές παρατηρήσεις»

    1) Αναφορικά με τον Αβρασάξ ούτε εγώ έχω πειστεί ότι είναι Σεληναίος καθώς στις περισσότερες παραστάσεις εμφανίζεται ανάμεσα στον Ηλιο και την Σελήνη. Συμβολικά (για εμένα) δε στέκει.
    2) Σχετικά με το Σκοπιανό προσωπικά δεν έχω κάτι να προσθέσω. Δεν είμαι σε κάποια θέση εξουσίας! Οπότε τσάμπα e-μελάνι θα καταναλώσω...Αν έχετε εσείς κάποια ιδέα που θα μπορούσαμε εμείς ως «λαός ή πλέμπα όπως λέει η ανώνυμη :)» να συνεισφέρουμε, εγώ τα αυτιά μου τα έχω ανοιχτά...
    3)Αγαπητή Ανώνυμη εγώ ΓΝΩΡΙΖΩ ότι είμαι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Πολλές φορές όμως το σπάσιμο ενός και μονο κρίκου αρκεί για στείλει όλο το καράβι στον πάτο, μην κακίζεις λοιπόν την προσπάθεια μου. Να απαγκιστρωθώ προσπαθώ, ούτε να το παίξω έξυπνος, ούτε μεσσίας, ούτε γνώστης, ούτε καλύτερος απ’τους άλλους. Βλαξ ναι είμαι και έχω πιαστεί αρκετές φορες!! Ξέρω ότι δε σε νοιάζει η άποψη μου, όμως θέλω να γνωρίζεις πως διακρίνω αρκετές αλήθειες στα γραφόμενά σου.
    4) Αγαπητέ Μίθρα και τον πατέρα σου τον σέβεσαι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συμφωνείς με όσα σου λέει. Πολλές φορές αν δεν διαφωνήσεις(σε πολιτισμένο επίπεδο πάντα) δε θα μάθεις...
    5)Αγαπητέ Ε.Σ α) για να κλείσω το θέμα με τον όφι. Το ζωάκι δε μου φταίει τίποτα, ούτε είναι κακό, αντίστοιχα δεν είναι κακός ο καρχαρίας, το κουνούπι ή ο σκορπιός. Ισχύει το παράδειγμα που έδινε ο Λιαντίνης για τον λύκο και τον λαγό. Μίλησα για τον λαό που συμβολικά επέλεξε τον αετό και όχι το φίδι(το αν ήταν ορθή η επιλογή ή αν έπρεπε να επιλέξει γενικά, είναι άλλο θέμα) β) τελευταία παρακολουθώ τις απόψεις του πατέρα Λίβυου. Δες τον κι εσύ, θα με ενδιέφερε η άποψη σου. Πως τον σκιαγραφείς;
    https://www.youtube.com/watch?v=ogI_pho8AhQ ,
    https://www.youtube.com/watch?v=r2_BpwQLD3E
    6) Αγαπητέ Φήμιε, δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου, αυτό όμως δε σημαίνει πως η ευθύνη που μου αναλογεί είναι μικρότερη από αυτούς που ψηφίζουν ή οτι άλλαξα έτσι κάτι...
    7) Σίγουρα δεν φταίνε οι Εβραίοι! Κι εκεί αγαπητέ ανώνυμε η προπαγάνδα είναι πολύ μεγάλη ώστε το ποίμνιο να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και ΠΑΝΤΑ να ακολουθεί τον ποιμένα! Αν θες παρακολούθησε, το ντοκιμαντερ του Yoav Shamir(είναι με αγγλικούς υπότιτλους- το είχα δει με ελληνικούς αλλά δεν κατάφερα να το ξαναεντοπίσω, αν σε ενδιαφέρει και σε δυσκολεύουν οι αγγλικοι υπότιτλοι μπορώ να ψαξω περισσότερο):
    https://www.youtube.com/watch?v=XNWF9CeoZdE
    8) Ελπίζω να μην σας κούρασα με το σεντόνι μου!

    Θα κλεισω με ένα τραγουδάκι Clara Luzia - Cosmic Bruise: https://www.youtube.com/watch?v=xAx64PFgqxg

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητέ Ιππόνοε, εν συντομία:
    Συμφωνώ σε όσα κατέθεσες από το ιστολόγιο που ανέφερες για τους Γνωστικούς. Σίγουρα οι θέσεις της κάθε Γνώσης, μετά την κυριαρχία του Χριστιανικού δόγματος (από Πατέρες και Συνόδους), μετεξελίχθηκαν σε άλλες μορφές ώστε να διασωθούν στον χρόνο. Έτσι αναγκάστηκαν σε μυστικότητα και δημιούργησαν στοές! Οι μυστικές εταιρείες, ήταν πλέον γεγονός. Ο κατάλογος των ονομάτων των διαφόρων τάσεων-σχολών-Γνώσεων κτλ, ήταν αυτός και πιθανών κι αλλα ακόμη. Όμως τα μετέπειτα τάγματα και εταιρείες που καταθέτεις μέχρι και τις ημέρες μας, δεν είμαι βέβαιος ότι όλες αποτελούν εξελίξεις των Γνωστικών. Ενδεχομένως να είναι, ίσως και όχι. Μιλάμε για εξέλιξη 2.000 ετών, οπότε σίγουρα υπάρχουν μεγάλες αλλοιώσεις και μεταγενέστερες προσθήκες.
    Αν όμως θεωρήσουμε ότι οι σημερινές πολιτικές ιδεολογίες και τα συστήματα, οφείλονται στις Γνωστικές εταιρείες που υπήρξαν πριν δυο χιλιετίες, μάλλον θα είμαστε υπερβολικοί αν εξάγουμε τόσο απλοϊκά ένα τέτοιο συμπέρασμα.

    Για την σχέση μου με τον Επίκουρο, δεν είναι έτσι ακριβώς όπως κατάλαβες. Ο Επίκουρος παρερμηνεύτηκε βάναυσα. Είμαι αντίθετος με την παρεκδοχή, την παρερμηνεία και την ιδεολογία που κατασκευάστηκε από τους διανοητές των τελευταίων αιώνων, που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε ένα νέο σκοταδισμό και μια βίαιη εκμαύλωση και υπονόμευση της ανθρώπινης φύσης!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ολοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα προδοτικά σχέδια

    130.000 υπογραφές κατάφερε να συγκεντρώσει σε τρεις μέρες, μέσω του ιστότοπου onomasia.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας συλλέγοντας περισσότερες από 30.000 υπογραφές την ημέρα, κατά...ΦΗΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και τι θα συμβεί αν μαζευτούν και 1.500.000 υπογραφές Φήμιε; Θα ιδρώσουν τα αυτιά του Τσίπρα; Θυμάσαι τιε εκατομμύρια υπογραφές για την ταυτότητα που είχε μαζέψει ο αρχ. Χριστόδουλος για να πιέσει τον Σημιτη, τίποτα δεν έγινε! Ο Σιμίτης έκανε αυτό που του είπε η συναγωγή του.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μιθρα,να τα πω και γω στη πεθερα, πιστεψε με πως δεν με εχεις δει να γινομαι εριστικος. Επιτρεπω μια μικροποσοτητα εριστικοτητας, εκει που κρινω δικαιο και πάντα αρκετα μικροτερη απο αυτη που συναντω. Ζητημα να απανταω ενα φαουλ στα δεκα και αυτο πολυ ηπια.Δεν ειπαμε πως στη ζωη "ο,τι δινεις, παιρνεις"; Αυτο και τηρω ενω δεν "χαλιεμαι" ιδιαιτερα, επηρεαζομαι πολυ λιγοτερο απο οσο επηρεαζω, ενω μου αρεσει να παρατηρω το "προτυπο" απαντησης που συνηθως συνοψιζεται σε προσποιητα νευρικα γελια (fake forced laughs) και κακιες ή προσπαθεια αποδοσης αναξιοτητας και υποτιμησης(δεν αξιζεις, εισαι ενα τιποτα). Βεβαια αυτο προυποθετει την υπαρξη ενος "ανοιγματος" (αδυναμιας) ψυχολογικου τυπου στον αποδεκτη που προκυπτει απο ελλειψη αυτογνωσιας και ανασφαλεια. Ειναι τουλαχιστον ανοησια να με αποκαλει καποιος "χαζο",διοτι ειμαι βεβαιος πως διανοητικα ανηκω στο τοπ 1-2%. Αυτο το γνωριζω και ομως συνεχεια με προσβαλλουν σε αυτο, οταν διαφωνω φυσικα. Το λεω αυτο διοτι ουδεποτε θα ειμαστε "αρκετοι" για καποιους. Οταν για καποιον δεν ειμαστε αρκετοι, χαιρομαστε και παμε παρακατω, δεν προσπαθουμε παραπανω να τους αποδειξουμε πως ειμαστε αρκετοι. Αυτοι ειναι οι προβληματικοι. Και στο κατωτατο 1% να ανηκει καποιος, για μενα ειναι καθολα αποδεκτος και επουδενι λιγοτερο αξιος. Η αξια του ανθρωπου δεν οριζεται απο την διανοητικη ικανοτητα του (ή την καταγωγη του), μολονοτι αυτη δειχνει μια "τριβη" και εξασκηση, αλλα απο τον εσωτερικο του κοσμο. Ουτε μπορουμε να κατακρινουμε καποιον επειδη εχει εξελιχθει λιγοτερο, καθε ανθρωπος αναπτυσσεται με την δικια του χρονικη φαση, διαφορετικη απο την δικια μας. Σιγουρα κανει οτι καλυτερο μπορει, αναλογα με τι εργαλεια διαθετει.

    Προσπαθω και εγω οπως και ο καθενας να "μαθαινω". Ειπαμε ειναι πολυ σπανιο στους ανθρωπους αυτο, αλλα πολυ σπουδαιο. Εαν δεν μαθαινουμε στη ζωη, τοτε δεν υπαρχει καποιο βαθυτερο νοημα στη ζωη μας, απλα σκοτωνουμε τον χρονο μας. Αυτη ειναι η εξελιξη. Τουλαχιστον να φτασουμε στο σημειο οπου ο νους μπορει να ηρεμησει στωικα και να μενει αταραχος. Ανωνημη μας λες, πως ενας τροπος ειναι να κανουμε σαμποταζ στον Δημιουργο του Συμπαντος (οχι Θεο-Πηγη). Οντως ο νους εκτος απο το πολυτιμοτερο εργαλειο που κατεχει ο ανθρωπος ειναι ταυτοχρονα και αυτος που μας εγκλωβιζει στις δινες του . Χρειαζεται να τον παρατηρησουμε διοτι τοτε θα αναρωτηθουμε: "Ποιος παρατηρει; Γινεται εγω να παρατηρω εμενα;" οποτε και επιτυγχανεται μια αποκολληση απο την ταυτιση μας. Διαφωνω με την προσεγγιση σου ομως πως το μυαλο θελει "χακαρισμα", διοτι θεωρω τον εαυτο μου απολυτως ικανο να κερδισω το παιχνιδι χωρις χακαρισμα. Το χακαρισμα ειναι συνηθως μια επιλογη οσων δεν ξερουν να χανουν (bad losers). Οταν κατανοεις κατι, τοτε ειναι πολυ πιο ευκολο να το παρατηρησεις και να απελευθερωθεις απο την επιδραση του με στοχευμενες κινησεις.

    Για παραδειγμα, πάντα ηθελα να μην επηρεαζομαι απο "τοξικους" ανθρωπους. Τωρα ομως ειναι η πρωτη φορα που μπορω να το κανω και η ικανοτητα αυτη απορρεει απο την φιλοσοφια. Πάντα ομως ειμαι περιεργος να δω που θα προσπαθησει καποιος να "χτυπησει", σε ποιο ανοιγμα. Ελαχιστα ανοιγματα εχουν μεινει, οχι επειδη εγω γινομαι ολο και πιο κλειστος(γινομαι επιλεκτικα), αλλα επειδη αποδεχομαι τις οποιες αδυναμιες μπορει να εχω. Δεν μπορω να ειμαι τελειος, αποδεχομαι/αγαπαω ομως τον εαυτο μου με αυτες, οποτε σε οποιον δεν αρεσω, αυτος δεν κανει για μενα. Σιγουρα δεν τον χρειαζομαι και δεν τον εχω αναγκη. Τα λεω αναλυτικα γιατι πρεπει και αλλοι να ακολουθησουν αυτην την νοοτροπια (τροπο σκεψης και συμπεριφορας). Αυτο ειναι ενα ενδεικτικο link που ειδα τωρα στο fb, αλλα υπαρχουν πολλα παρομοια για οποιον θελει να τα διαβασει http://mysticalraven.com/relationships/10743/why-empaths-attract-toxic-people-and-how-to-break-the-cycle
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε εξτρίμ μέζουρς αναφέρομαι όταν λέω για σαμποτάρισμα, στον τρόπο δλδ που θα γίνει σαμποτάζ στο σενάριο ανακύκλωσης του ντηζάινερ... εσυ λες αφενός ότι μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι αλλα στο επόμενο σχόλιο σου δεν έχεις απαντηση για το πώς θα μπει φρένο στον τροχό της ανακύκλωσης, επομένως όταν ο ντηζάινερ σε ανακυκλώνει αενάως, μπορείς απλά να έχεις μια ψευδαίσθηση ότι τον σαμποτάρεις :) εντωμεταξύ η απάντηση για το πώς μπορεί να σταματήσει το έργο των επανασαρκώσεων, είναι τόσο γελοιοδέστατα απλή χαχαχαχα! το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει συνειδησιακή παρέμβαση και στο τελευταίο υπάρχον δίποδο, εσείς τώρα εδώ ασχολείστε με τον παλιό δρόμο τύπου ατομική ολοκλήρωση και ξύστα ρχιδια σου, εγώ αναφέρομαι σε μπαμ κι έξω καταστάσεις... η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους πέραν του εγκεφαλικού χάκιν, αλλά ενδεχομένως στους άλλους τρόπους να υπάρξουν ..ηθικά κολλήματα... είναι λοιπόν τραγικά απλό σε σημείο αηδίας: ποια είναι τα πιο αρχέγονα και πρωταρχικά εμφυτεύματα που μας έχει χώσει ο καριόλης;; βρες τρόπο να τα απενεργοποιήσεις μαζικά και μετά... γουέητ... κι όταν όλοι απαξάπαντες βρεθούμε κει από όπου δεν θα υπάρχει απολύτως καμμία είσοδος για εδώ, τότε να δω πώς θα το χειριστεί ο πούστης :)

      Διαγραφή
    2. Να ανατινάξουμε τον πλανήτη;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. έλα βρε λύκιε και συ, λες να ερχόμουνα δω μέσα στους τσέουλες και στους στρατόγκαβλους για να μιλήσω για μπομπαρδισμό του πλανήτη;; χαχαχα! με αδικείς... εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήτανε εξτρίμλυ κιτς... για μαζική απενεργοποίηση 1ου και 2ου b.c. μίλησα, ώστε να κλείσουν οι δίοδοι στο υλικό πεδίο... βέβαια οι συνδαιτημόνες εδώ παραείναι συντηρητικοί και το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν διάφορες ελένες και λοιποί για να κάνουνε μαθήματα ηθικής και να επιπλήξουνε, όπως άλλωστε έχουνε επιδείξει πολλάκις οτι αρέσκονται να κάνουνε κάθε που παρουσιάζεται ευκαιρία για να ντυθούν δάσκαλοι :)

      Διαγραφή
    4. Αχχχ! Μου το χάλασες τώρα! Με είχες βάλει σε ωραίες ιδέες...
      Τέλος πάντων, πες μου τι είναι το 1ο και 2ο b.c. και πως μπλοκάρουν οι δίοδοι στο υλικό;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. εμ είσαι κι αργός πανάθεμα σε και μας το παίζεις και κογιότ... αφού το λέω βρε ξεκάθαρα στο πρώτο σχετικό μου σχόλιο παραπάνω, ξαναδιάβασε το... κι άμα δεν το πιάσεις και τώρα, ανέμενε να σκάσει αργότερα ο ελ στοχ, που ανήκει λέει και στο τοπ 1-2% των εγκεφάλων του έθνους, να στο μεταφράσει...

      Διαγραφή
    6. Όσο κι αν έψαξα στα προηγούμενα σχόλιά σου, δεν βρήκα την απάντηση που ζήτησα. Το μόνο που δεν κατανόησα είναι το " μια σχετική μικρή νύξη υπάρχει και στο πίστη-σοφία...".
      Καλά, εκτός του ότι δεν το έπαιξα ποτέ κογιότ, είμαι όντως πολύ αργός, όχι όμως χαζός (ούτε και ιδιαίτερα έξυπνος όμως)!
      Οπότε θα σου ζητήσω να χαμηλώσεις λίγο την ένταση της υψηλής σου ευφυίας και να την κατεβάσεις στα δικά μου μέτρα, για καταλαβαίνω κι εγώ ο καημενούλης, χαχα!
      Τώρα αν δεν αξίζω αυτή την θυσία, θα περιμένω και εγώ τον δεύτερο Einstein, μπας και μου το εξηγήσει...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  52. Τωρα ειναι λοιπον που μπορω να αρχισω να απελευθερωνω το συναισθηματικο μου κεντρο διοτι θεωρω ικανο το διανοητικο να το διαχειριζεται. Ο λογος δεν ειναι ανωνυμη πως ο διανοητικος αυνανισμος ειναι προτιμητεος, αλλα προκυπτει εξ αναγκης οταν το συναισθημα ειναι πολυ δυνατο, καθως οταν η ψυχη μας δεν μπορει να διαχειριστει την ενταση του ψυχικου πονου, αυτο αμεσα εκδηλωνεται ως σωματικη ασθενεια επικινδυνη για την ιδια τη ζωη. Ειναι ωραιο και μεγαλο σχολειο η ζωη. Δεν χρειαζεται ντε και καλα να ψαχνομαστε για κοπάνα, μπορουμε να ζησουμε την σχολικη ζωη. Εαν δε, βρουμε και αλλους ωραιους μαθητες, η σχολικη ζωη μπορει να ειναι πολυ ομορφη και αξια νοσταλγιας. Παρατηρω μεσα απο τον εαυτο μου, πως εμεις ειμαστε αυτοι που αυτο-παγιδευομαστε απο μονοι μας(ξανά-μανά), που σημαινει πως η μεταστροφη ειναι απλη για αυτον που ξερει τι να κανει. Ειναι σημαντικη η σοφια, αλλα εαν καποιος δεν επιθυμει να την μοιραστει μαζι μας οταν εμεις το ζητησουμε ευγενικα, τοτε ουδεποτε πρεπει να επιμενουμε, παρα μονο εαν ειμαστε βεβαιοι πως αυτος ειναι οντως σοφος και οχι απλα το "παιζει σοφος". Αν θελεις ανωνυμη, μπορεις να μας πεις τι θεωρεις πως γνωριζεις σχετικα με την πιστη-σοφια, εαν δεν θες, μεγεια σου με χαρα σου! Εμεις θα παμε παρακατω

    Παμε τωρα στους γνωστικους, αν και εχουμε δυο θεματα,ενα με Αβραξα και κατ'επεκταση γνωστικους και το Μακεδονικο που ειναι επικαιρο μεν, αλλα δεν ξερω τι μπορει να κανει γι αυτο ο μεσος πολιτης περα απο τα συλλαλητηρια και τις συλλογικες κινητοποιησεις, που καλο ειναι να τις κανει, αλλα δεν γνωριζω εαν συμφερει τον Ελληνα να προτεινουμε δρασεις για να μπλοκαρουμε την λυση του ονοματος με β συνθετικο τον Μακεδονικο ορο.Ο σεβαστος Λυκιος ας επιλεξει. Η αληθεια ειναι πως οι πολιτικοι εχουν υποτιμησει την επιπτωση του ζητηματος αυτου στην ελληνικη κοινωνια. Δεν εχουν αντιληφθει πως ο Ελληνας μπορει να τα γκρεμισει ολα για τους τυπους. Το Μακεδονικο, περισσοτερο θεμα τυπων παρα ουσιας, μπορει να προκαλεσει τετοια αντιδραση στον κοσμο που να γκρεμισει ολο τον πολιτικο κοσμο. Κοινως, τον Ελληνα δεν πειραζει να τον πηδ@νε, αρκει να του μιλανε ωραια. Ειναι ικανος να τα ανατιναξει ολα ομως, για ενα θεμα τιμης ακομα και εαν ειναι κοντρα στο "συμφερον" του. Και το Μακεδονικο ειναι ενα θεμα τιμης. Εαν κατι τετοιο συμβει, εκ των πραγματων το μονο πολιτικο κομμα που θα διασωθει και θα ισχυροποιηθει ειναι η Χρυση Αυγη. Εαν δε, εκει στην Χρυση Αυγη, κανουν και καποια κινηση ματ και αλλαξουν τον αρχηγο με καποιον καλυτερο, το αποτελεσμα θα ειναι εκρηκτικο. Ισως, ειναι και η στιγμη καταλληλη για ενα νεο πολιτικο φορεα, υπαρχει σαφως ενα momentum γι αυτο και θα γινει συντομα πολυ πιο αισθητο, καθως ο πολιτικος κοσμος το εχει ηδη ξεπουλησει το ονομα.

    Αγαπητε Ιππονοε, ευχαριστω για το "μαζεμα" που εκανες. Τα 1κ2, τα βρισκω αρκετα ευστοχα.Στο 3, μιλωντας καθαρα αντικειμενικα, δεν εισαι "βλαξ" καθως η νοημοσυνη σου ειναι κατα πολυ ανωτερη του μετρίου. Θα σε τοποθετουσα ανετα, χωρις ναξερω, αλλα απλα διασθητικα, στο τοπ 10%. Αυτο που κρινεις ως βλακεια δειχνει ετσι μονο φαινομενικα, καθως πολλες φορες προτιμουμε και επιλεγουμε την αγαπη, και φερομαστε μονοπολικα, δηλ μονο με αγαπη. Αυτο δεν ειναι βλακεια, αλλα υπερβολικη αγαπη. Η διαφορα των δυο ειναι χαωδης, καθως ο δευτερος βρισκεται σε απιστευτα σπουδαια θεση οσον αφορα το εν δυναμει, καθως εχει ηδη αναπτυξει τον ενα πολο, εαν το κανει και στον δευτερο θα βιωσει την ολοκληρωση και θα εξελιχθει ραγδαιως. Ακομα και στο παραδειγμα στο βικιλεξικο λεει: "(αργκό) σαν βλάκας: πάρα πολύ. Παραδειγμα: Ετρεχε πίσω της διαρκώς, την ήθελε σαν βλάκας". Επομενως, η αγαπη πρεπει να μετριαζεται με σοφια. (love tempered with wisdom). Ο σοφος πχ γνωριζει πως το φως και η αγαπη που βρισκει στην αγαπημενη του, απορρεουν απο μεσα του και οχι απο την αγαπημενη η οποια δρα ως μουσα. Επομενως μπορει να απελευθερωσει πληρως την δυναμη της αγαπης του χωρις να προσκολληθει σε αυτην.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στο 5, με επιασες αδιαβαστο δεν την ειχα διαβασει αυτην την ιστορια απο τον Λιαντινη. Την βρηκα εδω http://antikleidi.com/2014/07/05/tsakali-lagos/ Ωστοσο, την ειχαμε συζητησει εδω στο ΚΔ σε παλιοτερη συζητηση και αν και δεν θυμαμαι λεπτομερειες ειχαμε καταληξει σε καποιο παρομοιο συμπερασμα. Θυμαμαι ωστοσο πως ο Λυκιος ειχε φερει ενστασεις σε αυτην την σκληροτητα της φυσης. Και αν ειμαστε ειλικρινεις, παρατηρουμε πως οντως εαν ξεφυγει ο λαγος με μια ντριπλα, θα χαρουμε και θα πουμε "Yeah,γλυτωσε". Ερμηνευοντας το αυτο, θα λεγαμε πως ταυτιζομαστε με τον λαγο και οχι με το τσακαλι. Καπου στο λαγο βλεπουμε τον εαυτο μας.Μπορει να νομιζουμε πως ειμαστε στην κορυδη της "διατροφικης" αλυσιδαςμ αλλα αυτο δεν ισχυει. Και εμεις φαγωνομαστε, με διαφορετικο καπως τροπο. Απο αποψη δικαιου, θα λεγαμε πως μας αξιζει να φαγωθουμε, με τον ιδιο τροπο που εμεις τρωμε τους απο κατω. Παρατηρουμε οντως, πως οσο καποιος ανθρωπος ανεβαζει την δονηση του, φερεται ολο και με περισσοτερη αγαπη και συμπονοια με τους απο κατω οργανισμους. Τους τρωει μεν, κυριως φυτα και λιγοτερο ζωα, αλλα υπαρχει διαφορα ποιοτητας στην πραξη που προκυπτει απο την συνειδητη δραση.

    Λες:"Μίλησα για τον λαό που συμβολικά επέλεξε τον αετό και όχι το φίδι".Αυτο το θεμα ειναι πολυσυνθετο και βαθυ. Καταρχας πολλοι λαοι εχουν επιλεξει τον Αετο, δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι. Σε αυτον το συμβολισμο, ο Αετος παλευει καθημερινα με το Φιδι/Όχια/Δρακοντα. Αυτο κοσμολογικα υποδηλωνει την "παλη αναμεσα στις δυο αντιθετες αρχες, το φως και το σκοταδι" http://bit.ly/2Fedl1m Οταν λεμε κοσμολογικα, αναφερομαστε σε επιπεδο κοσμου/συμπαντος. Συμπαντικα μιλαμε. Αυτες οι δυο αρχες πρεπει να ταυτιζονται με τους δυο νομους της φυσης, τον δημιουργικο παραγοντα και τον καταστρεπτικο παραγοντα. http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/07/blog-post_10.html
    Η αληθεια ειναι πως μαζευονται πολλα διπολα αρχων. Ισως να μπορουμε να εξισωσουμε το διπολα αερα-γης, με αυτο του πνευματος-υλης και δημιουργικου-καταστρεπτικου.Να πουμε αερας=πνευμα=δημιουργικο και γης=υλη=καταστρεπτικο. Οποτε να μεινουμε στα δυο μονο διπολα, σε αυτο που προειπαμε και στο αρσενικο-θηλυκο (γιν-γιανγκ) και τελος. Δειχνει ικανοποιητικα απλο

    Εδω ομως ο Αετος του Καστανεντα εχει νυχια και δεν δειχνει και τοσο..αγαπησιαρης, ενω συνοδευεται απο τα αρπακτικα βολαδορες. Ενω και το συκωτι του Προμηθεα ενας αετος ερχεται καθε μερα και του το τρωει, αλλα ως αθανατος την νυχτα του ξαναγεννιεται. http://bit.ly/2mddHxp

    Κλεινω. Η υπαρξη πολλων κινηματων δεν ειναι κατι αρνητικο. Δεν δειχνει κατι η διαιρεση, περα απο ειλικρινη αναζητηση της αληθειας.Και ο χριστιανισμος εχει απειρες διαφορετικες γνωμες. Το οτι αποφασισε να τις καταδικασει ως αιρετικες και να τις εξαφανισει, επουδενι δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν.Μπορουν να υπαρχουν 1 εκατομμυριο θρησκειες; Καλυτερα θα ειναι.
    Ο Αουν Βεορ ειχε προσβαση στα αρχεια της Λευκης Αδελφοτητας, οι οποιοι ειχαν διαφυλαξει καποιες γνωσεις μη προσβασιμες σε εμας σημερα.Αρα, ναι κατι γνωριζε παραπανω απο εμας, τον μεσο ανθρωπο. Αυτο δεν τον κανει απαραιτητα καλυτερο ανθρωπο, απλα γνωριζε κατι παραπανω απο εμας.
    "Γιατί όμως να πέφτουμε ξανα και ξανά στα ίδια;" Αν εννοεις τον τροχο της σαμσαρα και των επαναγεννησεων ως τον κυκλο του φιδιου που τρωει την ουρα του, δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να βγεις.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τελος,για τον πατερα Λιβυο θα σου πω την αποψη μου καποια στιγμη αργοτερα μολις δω μερικα βιντεο. Μολονοτι η εκκλησια ειναι υπολογη πολλων εγκληματων, αυτο δεν επηρεαζει την αποψη μου για πατερες της εκκλησιας. Για τους δε γνωστικους, θελω να ξαναδιαβασω μια φορα ηρεμα οσα ανεφερες

    Λαοδικη και Φημιε, υπαρχουν κινησεις που μπορουν να γινουν για να πεσει μια κυβερνηση. Γενικα μιλωντας, οι κυβερνησεις πεφτουν ευκολα(εννοω απο τους πολιτες). Αν μαζευτει τετοια κρισιμη μαζα, τοτε ισως και να φανερωθουν οι κινησεις που πρεπει να γινουν αν και ειναι πιθανοτερο να πεσουν απο μονοι τους, χωρις καν αυτες τις κινησεις. Εγω δεν εχω πειστει ομως πως αξιζει να γινει. Τα παραδειγμα με την εκκλησια ειναι καλο, ομως το αιτημα με τις ταυτοτητες ηταν περισσοτερο "γινάτι" για το οτι "δεν μας υπολογιζουν εμας στην εκκλησια οπως μας αρμοζει" παρα δικαιο αιτημα πολιτων. Τον δε πολιτη δεν τον ποναγε και τοσο. Πιο πολυ κακομαθημενιά ηταν τυπου "εγω ετσι γουσταρω, να φαινεται και να το βλεπω"

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
    ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ
    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ
    ΛΕΙΠΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 200 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΑΓΝΩΣΤΕ, δεν είναι αυτοσκοπός μας τα νούμερα των σχολίων, αν και δεν πάμε άσχημα και σε αυτά! Σκοπίμως σταματώ κάθε Αναψυκτήριο, μόλις ακουμπήσει περίπου τα 100-120 σχόλια, ανοίγοντας το επόμενο για λόγους λειτουργικότητας.
      Εγώ βλέπω διάλογο από τους συνδαιτυμόνες, με επιχειρήματα και πολύ καλό λόγο, που έχει ουσία και σαφήνεια.
      Αν τώρα, έχεις ως πρότυπο αλλά ιστολόγια τα οποία ανήκουν σε αλλους χώρους και περιεχόμενο, λυπάμαι αλλά εδώ είμαστε αλλιώς!
      Αν εσύ πιστεύεις ότι κανένα θέμα δεν σε εκφράζει εδώ μέσα, πρότεινε ενα δικό σου, να δούμε τι ανταπόκριση θα βρει.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πω πω ρε φιλε σε λυπαμαι!!! Σα να χει δικιο η ανωνυμη που λεει οτι δεν υπαρχρει καλη ενεργεια εδω μεσα και καποιοι υποκρινονται. Ποτε θα το τελειωσετε αυτο ρε παιδιά; Αμα το συνεχισετε αλλο εγω θα σας χαιρετησω.
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΗΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ 3Η ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
    httpsellas-now.com/chartis-dichni-ta-polemika-aeroskafi-stin-evropi/

    ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΚΥΜΜΑΤΙΖΕΙ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ, ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γιατι να εισβαλουμε στην Αλβανια και τα Σκοπια δεν καταλαβα. Για να δωσουμε δικαιωματα στην εε και την Τουρκια να μας πανε γ.....;
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ας δουμε το διδαγμα και ας παρουμε λοιπον το μαθημα, αποδεικνυοντας στους εαυτους μας, πως εμεις δεν ειμαστε οπως η πλειονοτητα των ανθρωπων που δεν μαθαινει ποτέ. Πάντα να βεβαιωνομαστε πως οταν λεμε σε καποιον αλλο "ναι" (προκειμενου πχ να μην τον νευριασουμε ή να μην φυγει), δεν λεμε "οχι" στον εαυτο μας. Διοτι τοτε αδικουμε τον εαυτο μας. Εμεις θα ειμαστε δικαιοι και θα κανουμε αυτο οου θεωρουμε σωστο και οτι ειναι να γινει, ας γινει. Νομιζω το εδειξα επαρκως, επισπευδοντας τεχνητα καποια κατασταση. Το ιδιο ισχυει και για σενα Μιθρα. Μολονοτι ειναι σαφεστατο δικαιωμα σου να κανεις οτι θελεις, η εκβιαστικη διατυπωση σου (παιξτε ομορφα κ οπως μου αρεσει,αλλιως φευγω), ηταν αστοχη

    Σε αυτο το λινκ απο το κοκκινο βιβλιο διαβαζουμε μια προσεγγιση απο τον Γιουνγκ που θεωρω ευστοχοτερη, οπως και αυτη για το "Πληρωμα" ή Θεους ως κοσμικες υπαρξεις. http://bit.ly/2D9plR9

    "Στην τελευταία από τις Επτά Ομιλίες, ο Φιλήμων αποκαλύπτει πως ο άνθρωπος «είναι μια πύλη μέσω της οποίας περνάς από τον εξωτερικό κόσμο των Θεών, των δαιμόνων και των ψυχών, στον εσωτερικό κόσμο». Σε αυτό τον κόσμο «ο άνθρωπος είναι ο Αμπράξας, ο δημιουργός και καταστροφέας του δικού του κόσμου», ο οποίος έχει ένα αστέρι ως δικό του «οδηγό Θεό»"

    Τελος, συναντησα διαφορετικα στοιχεια που δειχνουν τον Σειριο. Ενα η συσχετιση της θεας Αθηνας(ή Ισιδας) με αυτον, οπως Απολλων ονομαζεται ο Ηλιος μας, αλλο ενα η υποθεση εργασιας του Ιππονοου, αλλο ενα η θεωρια που συσχετιζει τον Σειριο με τον Ηλιο της Βεργινας, εχουμε και απο τον Πλουταρχο την αποψη πως το κυων (αστερισμος του κυνος-σειριος) βγαινει απο το κυεω-κυω-φορω, δηλ γενναει, το γνωστο "μα το κυνα" του Σωκρατη κοκ.

    Ολα αυτα τα θεματα απτονται του μακεδονικου ζητηματος αμεσα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΛΥΚΙΕ
    ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΑ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΥΣΙΑΣ
    ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΓΩ ΟΥΤΕ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
    ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ
    ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ
    ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Άγνωστε, το ότι "πολυλογούμε άσκοπα" είναι δική σου άποψη και δικαίωμά σου να την έχεις. Εμείς έχουμε άλλη άποψη.
    Τα "επίκαιρα θέματα ουσίας" που επικαλείσε, πρότεινέ τα για συζήτηση στο παρόν Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    Όπως διαπιστώνεις όλα συζητιούνται, όπως αυτό για το Σκοπιανό ζήτημα που τέθηκε εδώ μέσα.
    Αν οι απαντήσεις που σου δίνω είναι για σένα "παραμύθι" και τις απαξιώνεις με αυτό τον αγενή τροπο, τότε αυτή θα είναι και η τελευταία που σου δίνω.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΕΝΗ ΤΡΟΠΟ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΜΩΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ
      ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ
      ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΝΤΩΣ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ
      ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ
      ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΝΟΧΛΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
      ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΟΛΑΚΙΕΣ ΕΓΩ ΠΑΡΟΛΆ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟΣΟ ΕΣΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΝΕΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ. ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ

      ΑΓΝΩΣΤΟΣ

      Διαγραφή
  67. Αγαπητε Λυκιε σε ευχαριστω για την φιλοξενια στο μπλογκ σου και ηρθε η ωρα να σε αποχαιρετησω αφου σου πω οτι η προσπαθεια σου ειναι πολυ καλη αλλα εχεις να παλεψεις με πολλα ανθρωπινα θηρια!!! Δε θελω να προσβαλω κανεναν αλλα καποιοι θελουν πολλη δουλεια με τον εγωισμο τους και βοηθα τους. Ενα μεγαλο ευχαριστω στην αγαπητη Ελενη αλλα και την ανωνυμη που παρολη την κακια που βγαζει εχει μια καθαροτητα και ειληκρινια.
    Στοχαστη στην αρχη μου αρεσες πολυ αλλα αυτο χαλασε στη πορεια γιατι εχεις μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου και τον βαζεις μπροστα απο ολους και ολα. Ειπες οτι σου ειπα {{παιξτε ομορφα κ οπως μου αρεσει,αλλιως φευγω }}. Εγω δεν ειπα παιξε ομορφα οπως μου αρεσει εμενα αλλα οπως ειναι ο σωστο κι ειρηνικος διαλογος στο χωρο που μας φιλοξενει.
    Β.Ε. για σενα δεν εχω να πω τιποτα δεν θα χαλασω το σαλιο μου για παρτυ σου.
    Χαρηκα
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιθρα, εχεις δικαιο πως ο ειρηνικος διαλογος ειναι ορθοτερος και προτιμητεος. Ομως ο πολεμος ειναι πατηρ παντων, και επομενως πατερας και της ειρηνης. Εσυ ειπες "Αμα το συνεχισετε αλλο εγω θα σας χαιρετησω" και εγω το παρεφρασα λιγο διαφορετικα οπως το εξελαβα. Θα σου πω γιατι δεν μου ακουστηκε ωραια. Ειναι σαν να ειμαστε σε μια παρεα 5-6 νοματαιοι και ξαφνικα να τσακωνονται οι δυο. Για να τσακωνονται, καποιο λογο θα εχουν, δεν ειναι τρελοι, μπορει να λυνουν καποια θεματα τους. Οι υπολοιποι της παρεας ειναι λογικο και επομενο να κρατουν μια διαλλακτικη σταση. Εαν αυτο συνεχιστει επι μακρον ειναι φυσιολογικο να φυγεις και εσυ και οι περισσοτεροι. Ομως την ωρα της εντονης λογομαχιας οπου τα νευρα μπορει να ειναι τεντωμενα, εαν επεμβεις και πεις "Η το κοβετε ή φευγω" τι απαντηση θαρρεις θα εισπραξεις; Εδω δεν το εκανε ο ιδιοκτητης του χωρου, στο σπιτι του οποιου εγινε η μανουρα,και αφησε λιγο χρονο να περασει. Τελοσπαντων,δεν εγινε και τιποτα.

      Οσο για τον εγωισμο και την μεγαλη ιδεα που παρατηρεις να εχω για τον εαυτο μου, θα ηθελα να σου πω πως η εικονα που παρουσιαζω πολλες φορες ειναι τεχνητη. Ας πουμε πως δοκιμαζω καποιες προσεγγισεις και συμπεριφορες, για να εξακριβωσω την ορθοτητα τους. Πάντα ομως απαντω ειλικρινως σε ευθειες ερωτησεις που δεν ειναι εκ του πονηρου.

      Τελος, η απαντηση του διαχειριστει νομιζω μας καλυπτει ολους. Αλλωστε, σιγα. Θα παντρευτεις και ψαχνεις τοσο τον τελειο χαρακτηρα για να κανεις χωριο; Συζητηση κανουμε και μεσα απο αυτη, ΟΛΟΙ περνουμε πραγματα και μαθαινουμε

      ΕΣ

      Διαγραφή
  68. Αγαπητέ Μίθρα, δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της αποχώρησής σου. Η ευθιξία είναι κάτι που αφορά λίγο πολύ όλους μας, αλλά πρέπει να την διαχειριζόμαστε. Κάνε κι εσύ αυτό που ζήτησες στους άλλους! Δώσε τόπο στην "οργή" και συνέχισε την παρουσία σου, με τον δικό σου λόγο. Απάντησε ή μην απαντάς στον διάλογο με τους συνδαιτυμόνες.
    Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να σε κρατήσω εδώ χωρίς την θέλησή σου. Αν πραγματικά θέλεις να μας αποχαιρετήσεις, έχω να σου ευχηθώ καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. BE, με βρισκεις συμφωνο πως εχουμε μπροστα μας σοβαρη δουλεια/μελετη, γι αυτο και την εχω ηδη ξεκινησει, τουλαχιστον οσο μου επιτρεπει ο διαθεσιμος χρονος και η ενεργεια. Οι υποτιμητικες ομως εκφρασεις προς οποιονδηποτε ειναι αστοχες και αχρειαστες. Θα σε παρακαλουσα να μην το κανουμε αυτο. Χρειαζομαστε οσο περισσοτερο κοσμο μπορουμε. Η ισχυς εν τη ενωσει. Ας ειμαστε λοιπον δεκτικοι και οσο μπορουμε να αποδεχομαστε ολο και περισσοτερους.

    Θεωρω και εγω πως το επομενο θεμα της ερευνας μας ειναι ο Σειριος, ποσο μαλλον εαν αυτος ταυτιζεται με την θεά Αθηνά. Εχω μαλιστα την διαισθηση πως το θεμα αυτο θα μας οδηγησει στην καρδια του μυστικου που αποτελει η Μακεδονια και ο Μεγας Αλεξανδρος. Οσον αφορα το Μακεδονικο, το ζητημα αυτο λογικα θα τραβηξει καποιους μηνες, οποτε θεωρω πως υπαρχει χρονος να το συζητησουμε διεξοδικα.

    Βρηκα πολλες ενδιαφερουσες πληροφοριες σε αυτο το λινκ "Ναυσινοος - Σειριος (ειστε ετοιμοι για την αληθεια;)" https://www.youtube.com/watch?v=dZQuIuz0ooM Αποψη μου πως θα πρεπει να το παρακολουθησουμε ολοι. Πχ λεει πως λυκανθρωποι ονομαζονταν οσοι ειχαν μυηθει στα μυστικα του Σειριου. Σχολιαζει γενικα πολλα πραγματα που εχουμε συζητησει και εμεις εδω. Σημαντικοτερη για μενα πληροφορια ειναι αυτη με τη θεά Αθηνά, γιατι εψαχνα καιρο να δω ποια ειναι η θεα Αθηνά σε κοσμικο επιπεδο. "Ο αρχιερεας των δελφων Πλουταρχος λοιπον θεωρει τον Σειριο μια ουρανια μητρα, μια παρθενα μεγαλη θεά που κυοφορει απο μονη της." Ισιδα κατα τους Αιγυπτιους και Αθηνά κατα τους Ελληνες.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ακολουθεί το 17ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο. Η συνέχεια των διαλόγων, ας γίνει εκεί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.