Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Νέα, προωθημένα σεξουαλικά ήθη στα γυμνάσια προωθεί το υπουργείο Παιδείας

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ
Ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε στους καθηγητές τη σχετική εγκύκλιο, βάζοντας στα σχολεία τη συζήτηση για γκέι και τρανσέξουαλ
Σάρκα και οστά παίρνει η εκστρατεία της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος με τίτλο «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», η οποία μεταξύ άλλων προωθεί τη θεσμοθέτηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απαλοιφή των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα. Ήδη, ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στους καθηγητές τη σχετική εγκύκλιο, βάζοντας στα σχολεία τη συζήτηση για γκέι και τρανσέξουαλ.
Νέα προωθημένα σεξουαλικά ήθη, με τη συστηματική διδασκαλία τους στους μαθητές των γυμνασίων της δημόσιας εκπαίδευσης και στους γονείς τους, προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, υλοποιώντας τη θεματική εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα», αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών στις έμφυλες ταυτότητες, την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων, τη διατροφή αλλά και την ποιότητα ζωής, ενώ στη συζήτηση βάζει και ζητήματα όπως αυτό του σεξουαλικού προσανατολισμού, των έμφυλων στερεότυπων, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας αλλά και της έμφυλης βίας.
Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης επιμορφωτικής εβδομάδας φαίνεται ότι είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο με την καμπάνια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ #MaziNikame «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε».
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» της 21/2/2016, ανάμεσα στις εμπνεύσεις του γραμματέα της Νεολαίας και γνωστού για τους «κληρονομικούς» διορισμούς στο Δημόσιο, ράπερ Ιάσονα Σχοινά-Παπαδόπουλου, περιλαμβανόταν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην απαλοιφή των διακρίσεων ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, ετεροφυλόφιλους ή τρανσέξουαλ.
Τώρα το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που κοινοποιεί στα γυμνάσια όλης της χώρας, δίνει οδηγίες για την εφαρμογή της θεματικής εβδομάδας κατά την οποία οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, τη διατροφή, τον εθισμό στην εφηβική ηλικία. Ταυτόχρονα, οι γονείς των μαθητών θα συμμετέχουν σε συζητήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ομοφοβία.

Πως να ημερέψει η καρδιά ...με πέντε στίχους

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθρωπινη αγαπη

Πως να ημερέψει η καρδιά 
με πέντε στίχους ,
πως να γιάνει η ψυχή 
μέσα σε τοίχους ;

Γράψε Γράψε γι'αυτούς που ξέρουνε να ζουν 
δίχως να σκύβουν το κεφάλι,
γι'αυτούς που ξέρουν ν'αγαπούν 
και να βιώνουν της ζωής την γλυκιά την παραζάλη.

Άδειες καρδιές δεν τις σμιλεύει ο γλύπτης ,
άδεια ψυχή δεν θα την γιάνει κάποιος στίχος ,
μόνο γ'αυτούς που ξέρουν κι έχουν βάλει για σημάδι 
να ζουν και να αγαπούν σε μια ζωή που δεν στρώνεται με άνθη ...

ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ 

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Φάκελοι Lacerta: Η Συνέντευξη μιας Ερπετοειδούς

Συνέντευξη με το μη Ανθρώπινο πλάσμα «Lacerta» τον Δεκέμβριο του 1999. Μου έδειξε τόσο πολλά απίστευτα πράγματα, που δεν μπορώ να αρνηθώ την πραγματικότητα και την αλήθεια στα λεγόμενα της. Ημουν σε όλη μου την...Φάκελοι Lacerta: Η Συνέντευξη μιας Ερπετοειδούς

«Αἰὼν παῖς ἐστι παίζων, πεσσεύων• παιδὸς ἡ βασιληίη» Μέγιστος Ηράκλειτος
«Είμαστε οι παίκτες, τα παίγνια και οι εμπαιζόμενοι του Kοσμικού Παιχνιδιού» Κώστας Αξελός
Οι Φάκελοι Lacerta: Η Συνέντευξη μιας Ερπετοειδούς
Τα παρακάτω είναι τμήματα σημειώσεων συνέντευξης, που πήρα από ένα μη Ανθρώπινο ερπετοειδές πλάσμα τον Δεκέμβριο του 1999. Αυτό το θηλυκό πλάσμα ήταν ήδη σε επαφή με έναν φίλο μου (του οποίου το όνομα δίνεται μόνο με τα αρχικά Ε.Φ. στο κείμενο) εδώ και κάποιους μήνες. Ας μου επιτραπεί να πω πως ήμουν σε όλη μου την ζωή επιφυλακτικός σχετικά με τα ΑΤΙΑ, τους εξωγήινους και άλλα περίεργα πράγματα και σκέφτηκα ότι ο Ε.Φ. μου έλεγε είτε όνειρα είτε φανταστικές ιστορίες όταν μου μίλησε σχετικά με τις πρώτες του επαφές με το μη Ανθρώπινο πλάσμα «Lacerta». Ήμουν επιφυλακτικός όταν γνώρισα αυτό το πλάσμα στις 16 Δεκεμβρίου του  1999 σε εκείνο το μικρό ζεστό δωμάτιο στο απομονωμένο σπίτι του φίλου μου κοντά σε μιά πόλη στον νότο της Σουηδίας, παρά το γεγονός πως έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια ότι δεν ήταν Ανθρώπινη.
Μου είχε πει και μου είχε δείξει τόσο πολλά απίστευτα πράγματα στην συνάντησή μας, που πλέον δεν μπορώ να αρνηθώ την πραγματικότητα και την αλήθεια στα λεγόμενα της. Δεν πρόκειται για μια ακόμη λανθασμένη δημοσίευση για ΑΤΙΑ που ισχυρίζεται ότι λέει την αλήθεια ενώ είναι φανταστική, έχω πεισθεί ότι το κείμενο περιέχει την μόνη αλήθεια και γι’ αυτό πρέπει να το διαβάσετε.
Μίλησα μαζί της για πάνω από 3 ώρες, οπότε το κείμενο περιέχει περίληψη της συνέντευξης, γιατί μου ζήτησε μετά την συνέντευξη να μην δημοσιεύσω ότι μου είχε εκμυστηρευθεί. Η σειρά των ερωτήσεων στο κείμενο δεν είναι πάντοτε με την ίδια σειρά που την ρώτησα, οπότε μερικές φορές μπορεί να σας φανεί ασαφές. Δεν ήταν εύκολο να αφαιρέσω όλα τα σημαντικά τμήματα που μου ζήτησε από το κείμενο, γι’ αυτό συγχωρήστε με για την ίσως ασυνήθη σειρά.
Έχω στην κατοχή μου όλο το κείμενο της συνέντευξης (49 σελίδες μαζί με κάποια σκίτσα μου του σώματός της και του εξοπλισμού της) και κάποιων κασετών στις οποίες έχω όλη την συνέντευξη, όμως δεν θα την αποκαλύψω πριν έχω την άδειά της. Θα στείλω αυτήν την συντομευμένη μορφή του κατά τα αλλά συναρπαστικού κειμένου σε 4 από τους έμπιστους φίλους μου στην Φιλανδία, Νορβηγία Γερμανία και Γαλλία και ελπίζω ότι θα το μεταφράσουν στις γλώσσες τους καθώς και σε άλλες και ελπίζω ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να το διαβάσουν και να κατανοήσουν το κείμενο.
Επίσης βεβαιώνω ότι, διάφορες παραψυχολογικές ικανότητες του είδους της όπως η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση (όπως η μετακίνηση και ο χορός του μολυβιού μου πάνω στο τραπέζι χωρίς να το ακουμπήσει και το πέταγμα ενός μήλου περί τα 40 εκατοστά πάνω από τα χέρια της) μου παρουσιάστηκαν στην διάρκειας των 3 ωρών και 6 λεπτών της συνάντησης μας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτές οι ικανότητές της δεν ήταν τρικ.
Τα παρακάτω είναι σίγουρα δύσκολο να γίνουν κατανοητά και πιστευτά για κάποιον που δεν τα έζησε, αλλά ήμουν πραγματικά σε επαφή με τον νου της και είμαι τώρα απολύτως βέβαιος ότι όλα όσα είπε στην συνέντευξη είναι η απόλυτη αλήθεια για τον κόσμο μας. Δυστυχώς, εάν διαβάσω όλο το κείμενο (και πολλά περισσότερα) η παρούσα πολύ συντομευμένη μορφή έχω την έντονη εντύπωση, ότι όλα όσα έγραψα ακούγονται πολύ απίστευτα για να είναι αλήθεια, ότι όλα ακούγονται σαν αποτυχημένη επιστημονική φαντασία για την τηλεόραση ή το σινεμά και αμφιβάλω ότι κάποιος θα πιστέψει τις εμπειρίες μου.
Αλλά είναι η αλήθεια, είτε το πιστεύετε είτε όχι, άλλωστε δεν έχει καμιά ουσιαστική σημασία. [Ι.Μ. Όποιος δεν γνωρίζει, προτιμά να πιστεύει. Πιστεύουν, οι πιστοί, τα πρόβατα, τα μιμίδια, τα ανθρώπινα ζώα κι όχι οι άνθρωποι. Αυτοί είτε γνωρίζουν κάτι, είτε δεν το γνωρίζουν] Διαβάστε το κείμενο, σκεφτείτε κι ίσως να δείτε την αλήθεια στα λόγια μου. Θα υπάρξει μιά νέα συνάντηση ανάμεσα σε εμένα και σε αυτήν (ξανά στο ίδιο σπίτι στην Σουηδία) στις 23 Απριλίου 2000 και μου υποσχέθηκε να μου δώσει ίσως κάποιες αποδείξεις της ύπαρξής της. Στο μεταξύ συλλέγω ερωτήσεις τις οποίες και θα την ρωτήσω τότε. Ίσως μου δώσει και την άδεια να αποκαλύψω περισσότερα από τα παραλειπόμενα τμήματα του κειμένου σχετικά με τον πόλεμο.
Ole K. -8 Ιανουαρίου 2000. Κείμενο της συνέντευξης (συντομευμένη έκδοση) 16/12/ 1999
Ερώτηση: Πρώτα απ’ όλα, ποιά είσαι και τι είσαι; Είστε εξωγήινο είδος ή η κοιτίδα σας βρίσκεται σε αυτόν εδώ τον πλανήτη;
Απάντηση: Όπως βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια, δεν είμαι ανθρώπινο πλάσμα όπως εσύ και για να είμαι ειλικρινής δεν είναι πραγματικά θηλαστικό (παρά τα θηλαστικοειδή χαρακτηριστικά του σώματός μου, που είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης) Είμαι ένα θηλυκό ερπετοειδές πλάσμα, που ανήκω σε ένα μία πολύ παλιά ερπετοειδή φυλή. Είμαστε οι ιθαγενείς γήινοι και ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αναφορές για εμάς υπάρχουν στις θρησκευτικές γραφές σας όπως η χριστιανική Βίβλος και πολλές από τις αρχαίες ανθρώπινες φυλές γνώριζαν την ύπαρξή μας και μας λάτρευαν σαν θεούς, για παράδειγμα οι Αιγύπτιοι, οι Ίνκας και πολλές άλλες φυλές. Η χριστιανική θρησκεία διαστρέβλωσε τον ρόλο μας στην δημιουργία σας, οπότε μας αναφέρει ως το «κακό ερπετό» στις γραφές της. Αυτό είναι λάθος.
Η φυλή σας είναι γενετικά κατασκευασμένη από εξωγήινους κι εμείς ήμασταν λίγο ή πολύ παθητικοί επισκέπτες στην επιταχυμένη εξελικτική διαδικασία σας. Θα πρέπει να μάθετε (κάποιοι επιστήμονες σας ήδη το αναφέρουν) ότι το είδος σας εξελίχθηκε με μία αφύσικη τελείως απίθανη ταχύτητα μέσα σε 2-3 εκατομμύρια χρόνια. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο, γιατί η εξέλιξη είναι μία πολύ πιο αργή διαδικασία εάν είναι φυσική, αλλά εσείς δεν το έχετε καταλάβει. Η δημιουργία σας ήταν τεχνητή και έγινε μέσω γενετικής μηχανικής, όχι από εμάς, αλλά από ένα εξωγήινο είδος. Εάν με ρωτήσετε, εάν είμαι εξωγήινη, θα πρέπει να απαντήσω πως όχι. Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς γήινοι. Είχαμε και έχουμε κάποιες αποικίες στο ηλιακό σύστημα, αλλά προερχόμαστε από αυτόν εδώ τον πλανήτη. Είναι στην πραγματικότητα δικός μας πλανήτης κι όχι δικός σας, ποτέ δεν ήταν δικός σας.
Ερώτηση: Μπορείς να μου πεις το όνομά σου;
Απάντηση: Αυτό είναι δύσκολο, γιατί η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να το προφέρει σωστά (και η μη σωστή προφορά των ονομάτων μας είναι πολύ προσβλητικό για κάποιους από το είδος μου). Η γλώσσα μας είναι πολύ διαφορετική από την δικιά σας, αλλά το όνομά μου είναι -θα προσπαθήσω να το πω ομαλά χρησιμοποιώντας ανθρώπινα γράμματα- κάτι σαν «Σσσσιαασσσακκκασσκκχχχςςςς» με πολύ βαριά προφορά των «σ» και των «Κ» ήχων. Δεν έχουμε επίθετα όπως εσείς αλλά μονάχα ένα και μοναδικό όνομα το οποίο χωρίζεται και χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που λέγεται και δίνεται όχι σε παιδιά (τα οποία έχουν τα δικά τους παιδικά ονόματα) αλλά μόνο με μία ειδική διαδικασία στην περίοδο της εφηβείας την εποχή της είτε θρησκευτικής είτε επιστημονικής διαφώτισης ή αφυπνίσεως (όπως θα το αποκαλούσατε). Θα προτιμούσα να μην προσπαθούσατε να πείτε το πραγματικό μου όνομά με την ανθρώπινη γλώσσα σας. Παρακαλώ να με φωνάζετε «Lacerta», αυτό είναι το όνομα που γενικά χρησιμοποιώ όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους και μιλώ μαζί τους. (ΛΑΣΕΡΤΑ)
Ερώτηση: Πόσο χρονών είσαι;
Απάντηση: Μετρούμε τον χρόνο όχι όπως εσείς με αστρονομικά χρόνια και την περιστροφή της Γης γύρω από τον ήλιο, αλλά επειδή ζούμε κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Η μονάδα μέτρησης του χρόνου εξαρτάται από περιοδικούς κύκλους του μαγνητικό πεδίο της Γης και σύμφωνα με αυτό (και με τους δικούς σας αριθμούς) είμαι σήμερα. Για να υπολογίσω, 57.657 κύκλους. Έφτασα στην φάση της ενηλικίωσης και της αφυπνίσεως 16.337 κύκλους πριν (αυτή είναι μία πολύ σημαντική ημερομηνία για εμάς). Σύμφωνα με την ανθρώπινη χρονική κλίμακα είμαι περίπου 28 χρονών.
Ερώτηση: Ποια είναι εργασία σου; Έχετε «δουλειές» όπως εμείς;
Απάντηση: Για να το πω στα λόγια σας: Είμαι μία περίεργη μαθήτρια της κοινωνικής συμπεριφοράς του είδους σας. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ και μιλάω μαζί σας, γι’ αυτό και αποκάλυψα την πραγματική μου φύση στον Ε.Φ. και τώρα σε εσένα και γι’ αυτό σου δίνω όλες αυτές τις μυστικές πληροφορίες και θα προσπαθήσω να απαντήσω όλες τις ερωτήσεις στις τόσες σελίδες χαρτιού με ειλικρίνεια. Θα δω πώς αντιδράτε, πως άλλοι από το είδους σου αντιδρούν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρελοί και ψεύτες από το είδος σας στον πλανήτη που ισχυρίζονται ότι ξέρουν την αλήθεια για εμάς, για τα ούφο, για τους εξωγήινους κ.τ.λ. και κάποιοι από εσάς πιστεύουν τα ψέματα τους. Μ’ ενδιαφέρει να δω πως αντιδρά το είδος σας εάν αποκαλύψω την αλήθεια (την οποία θα σου πω τώρα) στο ευρύ κοινό. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο οποιοσδήποτε θα αρνηθεί να πιστέψει τα λεγόμενα μου, αλλά ελπίζω να κάνω λάθος, γιατί πρέπει να καταλάβετε εάν θέλετε να επιζήσετε τα επόμενα χρόνια.
Ερώτηση: Διάβασα όλη την δήλωσή σου (που είχες δώσει στον Ε.Φ.) σχετικά με αυτό, αλλά μπορείς να μου δώσεις τώρα μια σύντομη απάντηση: πετάνε στα αλήθεια τα ΑΤΙΑ με πιλότους εξωγήινους ή ανήκουν στο δικό σας είδος;

Οδηγός «τσέπης» από την ΕΛ.ΑΣ: «Πώς θα αναγνωρίσετε τον ισλαμιστή και τον ακροαριστερό τρομοκράτη»

ΤΟ ΝΕΟ «ΟΠΛΟ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Έναν πλήρη οδηγό με το πως θα αναγνωρίζεται ο ακροαριστερός και ο ισλαμιστής τρομοκράτης, δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και την εξουδετέρωση ακραίων στοιχείων που αποτελούν απειλή για το κοινωνικό σύνολο.
 
Πρόκειται για έναν οδηγό τσέπης 17 σελίδων και αποτελεί το νέο «ατού» της Ελληνικής Αστυνομίας, του προσωπικού υπηρεσιών επιβολής του νόμου και σωφρονιστικού συστήματος για τον εντοπισμό και την αναγνώριση τζιχαντιστών, θρησκευτικά φανατισμένων, εξτρεμιστών, ακροδεξιών, αναρχικών και τρομοκρατών τον οποίο παρουσίασε αποκλειστικά σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στην έντυπη έκδοσή του
 
Το εγχειρίδιο προήλθε από την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), με τις εργασίες να ξεκινούν το περασμένο καλοκαίρι και να ολοκληρώνονται τον περασμένο Οκτώβριο. 
 
Ο επιχειρησιακός οδηγός, που έχει αρχίσει και διανέμεται σε όλους τους «επαγγελματίες πρώτης γραμμής», πάτησε πάνω στο Community Policing and the Prevention of Radicalization (CoΡΡra), ένα σχέδιο της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, την Κοινωνία Αστυνόμευσης και Πρόληψης της Ριζοσπαστικοποίησης, το οποίο προσαρμόστηκε στα ελληνικά και τα διεθνή δεδομένα.
 
Στον οδηγό γίνεται και παρουσίαση… τατουάζ με σύμβολα, εμβλήματα και λογότυπα που παραπέμπουν σε εξτρεμιστικές-τρομοκρατικές οργανώσεις, σε θρησκευτικά υποκινούμενη ριζοσπαστικοποίηση αλλά κυρίως σε ακροδεξιό εξτρεμισμό. Το ίδιο γίνεται με σύμβολα που εντοπίζονται σε κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, αφίσες, ακόμη και σε… αυτοκόλλητα αυτοκινήτων.
 
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μελέτη προέβλεψε τις επιθέσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πλήθους (μαλακούς στόχους – soft targets), όπως αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Ο επιχειρησιακός οδηγός παρομοιάζει τη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης στο σχήμα του γνωστού παιχνιδιού «φιδάκι», όπου θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να ελαχιστοποιηθούν οι σκάλες και να πολλαπλασιασθούν τα εμπόδια («φίδια») προκειμένου να έρθει το άτομο όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχή. Αυτό το μοντέλο παρουσίασης της ριζοσπαστικοποίησης ως δυναμικής διαδικασίας («φιδάκι») χρησιμοποιήθηκε από τον David Sloggett, τον Βρετανό ειδικό επί θεμάτων τρομοκρατίας και συμβούλου του υπουργείου Αμυνας της χώρας του. Φιλοδοξία των συντελεστών δημιουργίας του οδηγού είναι αυτή η μελέτη να γίνει βασικό μάθημα στις σχολές της Αστυνομίας, αλλά ακόμη και σε κάποιες βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.
 
Στόχος του χρήσιμου εγχειριδίου (Οδηγός Ευδιάκριτων Ενδείξεων/Observable Indicators Manual) είναι να γίνει ένα πρακτικό και χρήσιμο «εργαλείο» έγκαιρης αναγνώρισης, καταγραφής και ταξινόμησης εμφανών ενδείξεων που ενδεχομένως να σημαίνουν τη συμμετοχή σε «διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης και βίαιου εξτρεμισμού». Οι αστυνομικοί και στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών πρέπει να μπορούν να διακρίνουν ευάλωτες ομάδες και ανθρώπους που χρήζουν υποστήριξης για να μην τύχουν εκμετάλλευσης από ακραίες και βίαιες οργανώσεις.
 
Οι επαγγελματίες «πρώτης γραμμής» πρέπει να εντοπίζουν κάποιες ενδείξεις που αποτελούν σημάδι ότι ένα άτομο βρίσκεται σε μια διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης.
 
Πρέπει να αναγνωρίζουν σύμβολα και εμβλήματα που μπορεί να βρίσκονται σε έγγραφα, σε φυλλάδια, σε πανό, σε κοσμήματα/προσωπικά αξεσουάρ, σε ενδύματα, σε δερματοστιξία, σε αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, σε αφίσες και σε ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, κ.λπ.).

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Σώρρας στην κυβέρνηση, ο Λαός στην εξουσία!



Αν αναρωτιέται κανένας εχέφρων άνθρωπος πώς γίνεται και ο Σώρρας κυκλοφορεί ελεύθερος και δικαιωμένος από δικαστήρια (!) την ώρα που φαίνεται πεντακάθαρα από 100 χιλιόμετρα ότι η ιστορία του βρωμάει και πώς γίνεται να τον ακολουθεί πλήθος ανθρώπων, που ορκίζεται σε καφενεία και σε δυνάμεις υπερκόσμιες, η απάντηση είναι απλή: Δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Μετά τη μεταπολίτευση, γιατί πριν οι κάτοικοι της χώρας ας πούμε ότι ήταν αμόρφωτοι, εμφανίστηκαν διάφορα φαινόμενα τύπου Σώρρα.

 Το 1976 εμφανίστηκε ένας τύπος που υποστήριζε ότι διαθέτει το νερό που γιατρεύει τον καρκίνο! Κατά πλήθη συνέρρεαν οι πολίτες με μπιτόνια και μπουκάλια για να πάρουν από τα χέρια του το νερό και μερικοί, κατά τα άλλα σοβαροί άνθρωποι, διατείνονταν ότι είδαν γιατρειά! 
 Το ανήκουστο ήταν που η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, «Τα Νέα», υποστήριζε τον εμφανώς απατεώνα και έβλεπε τις πωλήσεις των φύλλων της να απογειώνονται! Ποιος ήταν διευθυντής της; Ο γνωστότατος δημοσιογράφος και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Καψής! 
Η ιστορία του Καματερού ξεφούσκωσε όταν αποδείχτηκε με χημικές έρευνες ότι το νερό που πάσαρε στα πλήθη δεν ήταν παρά νεράκι και άρχισε να επιβάλλεται η λογική επί της υστερίας του πλήθους. Ο Καματερός πήγε σπίτι του και το 1998 αυτοκτόνησε! 

Εκεί γύρω στις αρχές του 1980 τα πλήθη άρχισαν να συρρέουν πάλι κατά χιλιάδες σε μια άλλη πηγή λύσης των προβλημάτων τους, στο Αιγάλεω. Μια πανέξυπνη γυναίκα διαπίστωσε στη ζωή του δρόμου πόσο ανόητοι είναι οι άνθρωποι και μεταμορφωμένη σε μοναχή Αθανασία είχε αρχίσει ήδη μετά την Κατοχή να… κάνει θαύματα, να γιατρεύει αρρώστους, να λύνει ατομικά και οικογενειακά προβλήματα, με την απαραίτητη βοήθεια μερικών μπιστικών.
Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω είχε μαζέψει περιουσία ολόκληρη από τις δωρεές και τα τάματα και τις προσφορές των πιστών μέχρι τη μέρα που ένας καλός εισαγγελέας παρενέβη σπρωγμένος από ρεπορτάζ δημοσιογράφων και η Αγία αποκαθηλώθηκε και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, παρά την αδυναμία που της είχε δημοσίως ο τότε υπουργός Εργασίας Κ. Λάσκαρης! Αθωώθηκε φυσικά, αλλά τα δημοσιεύματα είχαν ήδη κλονίσει την πίστη των οπαδών. Μέχρι το 2013 ήταν γνωστό ότι ζούσε ανάπηρη στην Αίγινα. 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ρομά ή Ρομ ή Τσιγγάνοι ή Γύφτοι: Από πού κατάγονται τελικά;

Πώς ήρθαν και πώς εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη; Από πού προέρχονται τα διάφορα ονόματά τους;

Γράφει ο Μιχάλης Στούκας

Ρομά ή Ρομ ή Αθίγγανοι ή Τσιγγάνοι ή Γύφτοι… Τόσες λέξεις, για μια φυλή, η καταγωγή της οποίας αποτελούσε μυστήριο και μόνο τους τελευταίους αιώνες ξεκαθάρισε.

Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την καταγωγή των Ρομά και τους πρώτους αιώνες της διαδρομής τους στην Ευρώπη. Η χρήση των άλλων όρων γι' αυτούς (Αθίγγανοι,Τσιγγάνοι και, κυρίως, Γύφτοι) δεν έχει κανένα μειωτικό σκοπό, απλά γίνεται για να δοθούν απαντήσεις στην ετυμολογία των όρων αυτών. 
Αποτέλεσμα εικόνας για γυφτοι ρομα καλασνικοφ

Οι Ρομά (αγγλ. Gypsies, γαλλ. Tsiganes ή Tziganes, γερμ. Zigeuner), αποδείχτηκε ότι είναι Καυκασοειδής λαός με σκουρόχρωμο δέρμα, που προέρχεται από τη Βόρεια Ινδία, αλλά σήμερα κατοικέι σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Κυρίως όμως στην Ευρώπη.
Είναι ο μόνος νομαδικός λαός που δεν υπήρξε ούτε κατακτητικός ούτε κτηνοτροφικός και παρά το ότι έχουν γίνει αντικείμενο πολλών μελετών από κορυφαίους επιστήμονες, εξακολουθούν να περιβάλλονται από μύθους και μυστήρια.

Την άποψη για προέλευση των Ρομά από την Ινδία, διατύπωσε ο Αδαμάντιος Κοραής στο έργο του "Άτακτα" 4,37. Θεωρεί βέβαια, ότι κάποια φύλα (οι Ατσίγγανοι) ήρθαν στην Ευρώπη μέσω Ασίας, ενώ άλλα (οι Γύφτοι) μέσω Αιγύπτου. Αυτό το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, πάντως η ταύτιση Αθίγγανων και Γύφτων έγινε αργότερα από την έλευσή τους στην Ευρώπη (περ. 14ο - 15ο αι.).

Φαίνεται λοιπόν, ότι οι Ρομά ήταν Ινδοί παρίες (οι οποίοι σύμφωνα με το "καστικό" σύστημα που ίσχυε ως την εποχή του Γκάντι, ονομαζόταν "Άθικτοι", οι οποίοι μετά τον 9ο αιώνα, μέσω διαδοχικών μεταναστεύσεων, έφτασαν από το Ιράν και από εκεί στα εδάφη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη.

Πράγματι, στο Βυζάντιο, ήταν γνωστοί από τον 9ο αιώνα με την ονομασία Αιγύπτιοι, από την οποία προήλθε η ονομασία Γύφτοι.