Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων Νο 3


36 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στο ερώτημα:
    Που εστιάζονται οι διαφορές του Διογενούς και του Κρόνιου Ιερατείου.
    Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δυο ιερατείων και από ποια δόγματα, δοξασίες, φιλοσοφίες και θρησκείες εκπροσωπούνται στο πέρασμα του χρόνου, μέχρι και τις μέρες μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Λύκιε, ο Ευσέβιος υποστήριζε ότι οι Χριστιανοί απεστάτησαν απ' τον "Ελληνισμό".
    Το ερώτημα είναι "από ποιόν Ελληνισμό απεστάτησαν"
    Εκείνος βέβαια φρόντισε και κάλυψε με πολύ σοβαρά επιχειρήματα την "δήλωσή" του. Οι Έλληνες "δηλωσίες" του 21ου αιώνα πως πρέπει να αντιμετωπισθούν;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο Ευσέβιος θεωρούσε πίστη στον ελληνισμό τις αρειανικές του πεποιθήσεις, τότε πράγματι οι Χριστιανοί απεστάτησαν από αυτόν οριστικώς, μετά την Σύνοδο της Αντιοχείας.
    Οι Έλληνες "δηλωσίες" του 21ου αιώνα, τι ακριβώς αποποιούνται με την "δήλωσή" τους;
    Αναφέρεσαι σε ελληνοχριστιανούς ή σε προγονολάτρες της αρχαίας παραδόσεως;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά αγαπητέ Λύκιε και αγαπητέ Ερίωπα και εμένα με ενδιαφέρει,αν υπάρχει διάθεση,να ερευνήσουμε τι εννοεί ο Ευσέβιος όταν γράφει ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε Ελληνισμός,ούτε Ιουδαϊσμός,αλλά κάποια καινούργια και αληθής θεοσοφία.
    Ελληνισμό εννοεί την φιλοσοφία των Ελληνιστικών χρόνων και της εποχής του ή την Ελληνική λαϊκή θρησκεία;
    Χριστιανισμό τι εννοεί;Τον χριστιανισμό του Κλήμη και του Ωριγένη από τους οποίους ήταν επηρεασμένος ή την σχετικά επισημοποιημένη πλέον θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μετά την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης;
    Όπως ανέφερε ο αγαπητός Λύκιος ο Ευσέβιος λέγεται ότι είχε φιλοαρειανικές απόψεις,όμως δέχτηκε τα συμπεράσματα της Α'Οικουμενικής Συνόδου που καταδίκαζαν τον αρειανισμό,όταν έγινε φανερό ότι δεν θα μπορούσε κάποιος πλέον να διατηρήσει το επισκοπικό του αξίωμα αν δεν δεχόταν το σύμβολο πίστης που θεσπίστηκε τότε.
    Ποιος ο ρόλος του και ποια η σχέση του με τον Μ.Κωνσταντίνο ο οποίος έλαβε μέρος στις εργασίες της Συνόδου;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα λυκιε

    κανενα θεμα για τα τρεχοντα ζητηματα που να αφορουν τη συγχρονη εποχη κ τα προβληματα που αντιμετωπζουμε οπως: οικονομια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη μεταναστευτικο εξωτερικη πολιτικη που ουδεις αναφερει θα μπορουσες να αναρτησεις για να πουμε τη γνωμη μας ευχαριστω

    παλιος φιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε, καλησπέρα! Ο κατάλληλος χώρος για να καταθέσει κανείς τις απόψεις του για τέτοια θέματα, είναι το τελευταίο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο. Πήγαινε λοιπόν στο 14ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο να τοποθετήσεις την άποψή σου, είτε στους εκεί διαλόγους, είτε να θέσεις ένα θέμα που σε απασχολεί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Κυων γραφεις:
    "...τι εννοεί ο Ευσέβιος όταν γράφει ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε Ελληνισμός,ούτε Ιουδαϊσμός, αλλά κάποια καινούργια και αληθής θεοσοφία."

    Καινουρια, επειδη ουτε ο ιουδαισμος ουτε ο ελληνισμος απο μονοι τους ειχαν αποδωσει την Ουσια;

    Θα μπορουσαμε να πουμε οτι ο Θεος αποκαλυφθηκε με το Προσωπο του Ιησου Χριστου, τον Βιο Του και την Ανασταση Του και συγκερασε τα γηινα με τα ουρανια με εναν τροπο συμβατικο(Ιησους ανθρωπος) και ταυτοχρονα υπερβατικο(Ιησους θεος) ωστε ο ανθρωπος να κατανοησει την Φυση/Ουσια του και να την Ορισει;
    Δηλαδη, να μην υποκειται πια στον Νομο αλλά να γινει Ο Νομος.


    https://www.youtube.com/watch?v=BwdifWxHKpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια και το θεμα ειναι η συγκρουση κρονιων-διογενων, εχει διαβασει καποιος το Saturn Death Cult του Troy για το ηλεκτρικο συμπαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφερον ακουγεται αυτο, εαν εχεις καποιο λινκ θα ηθελα να του ριξω μια ματια. Λεγεται(αν ισχυει δεν ξερω) πως στην ταινια "Η οδυσσεια του διαστηματος" πως ο πλανητης στο τελος που σουταρει πισω την ψυχη, ειχε αλλαχθει απο τον Κρονο στον Δια.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δες εδω:

      http://saturndeathcult.com/the-sturn-death-cult-part-1/

      Διαγραφή
    2. Ναι σε αυτα εριξα μια ματια και θα ξαναριξω. Ελεγα μηπως εχεις το pdf.

      ΕΛ Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Δεν το εχω Στοχαστη μου.
      Στο τελος καθε σελιδας σε παραπέμπει σε συνδεσμο της επομενης και το διαβάζεις με αυτον τον τροπο. Στην πανω μπαρα της ιστοσελίδας υπαρχει και το part 2. Το ξεκινησα κι εγω. Για να δουμε τι θα δουμε...

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ Ερίωπα θα ήθελες να συζητήσουμε μερικά πράγματα ακόμη;

    Ο Ευσέβιος σύμφωνα με αυτά που γράφει,όταν λέει ότι οι Έλληνες απεστάτησαν από τον Ελληνισμό εννοεί ότι απεστάτησαν από την πατροπαράδοτη θρησκεία που υπήρχε στον Ελλαδικό χώρο και ό,τι είχε σχέση με μαντεία,"θεούς" και όλα αυτά,την οποία θεωρούσε ότι οι Έλληνες είχαν λάβει από τους Αιγυπτίους και τους Φοίνικες.Με άλλα λόγια κατηγορεί την πολυθεΐα τους.
    Επιπλέον για να υποστηρίξει την αρχική του θέση ότι "ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε Ελληνισμός ούτε Ιουδαϊσμός" αναφέρει ότι ουσιαστικά οι Χριστιανοί δεν ακολουθούν πλέον τον τρόπο ζωής και διάφορα έθιμα των Ιουδαίων,τα οποία είχαν εισαχθεί από τον Μωυσή την εποχή της Εξόδου,αλλά ότι αποδέχθηκαν την γραπτή τους παράδοση.

    Με μπερδεύουν όμως λίγο οι αναφορές του στον Μωυσή.
    Γράφει ότι ο Χριστιανισμός και ο Νόμος του Ιησού είναι η αρχαία και αληθής γνώση του Παγκόσμιου Νόμου,ο οποίος ήταν γνωστός πάρα πολλά χρόνια πριν από τον Μωυσή.Αναφέρει ακόμη ότι η πραγματική αυτή γνώση υπήρχε πριν την εποχή του Αβραάμ και αναφέρεται στον Μελχισεδέκ και στους ακόλουθους αυτού του Νόμου,για τους οποίους λέει ότι ζούσαν σε κοινότητες χωρίς γραπτούς νόμους διότι ήταν τόσο αγαθοί που γνώριζαν και εφάρμοζαν τον Νόμο του Ιησού χωρίς να έχουν ανάγκη από τίποτα άλλο.
    Όμως με μπερδεύει ότι,ενώ λέει για τον Μωυσή ότι ο νόμος του απευθυνόταν σε δούλους και αδύναμους ανθρώπους και ότι προστάζει θυσίες ζώων και άλλα τέτοια για εξαγνισμό αμαρτιών,κάποιες φορές μέσα στο έργο του φαίνεται να προσπαθεί να δικαιολογήσει τον Μωυσή,αν και ηθικά ταιρίαζει λιγότερο με τον Νόμο του Ιησού απ'ότι ταιριάζουν κάποιες αναφορές των Πυθαγορείων για παράδειγμα.
    Έχοντας υπόψη όλα αυτά που έχεις καταθέσει για τον Μωυσή και αυτά που έχω συλλέξει γενικότερα μπορώ να δω στο όνομά του και στην ιστορία του το Ατλαντικό ιερατείο να επανιδρύει τους θεσμούς του,αλλά για κάποιο λόγο δεν μου "κολλάνε" κάποιες αναφορές σχετικά με αυτόν από τους πρώτους Χριστιανούς και την εκτίμηση που δείχνουν να του έχουν.
    Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον αλλά διαισθητικά νιώθω ότι κάποιες από τις αντιλήψεις του ή τους θεσμούς του είχαν και έχουν εισχωρήσει στην Εκκλησία και μου έρχονται στο νου συνεχώς οι αναφορές σου για τον Ερμή-Ευόδιο.
    Ο Ευσέβιος για παράδειγμα ενώ λέει ότι οι Έλληνες όλα τα πήραν από τους βάρβαρους και ότι όσα φαίνεται να ανέπτυξαν ήταν εξαιτίας της δύναμης της γλώσσας τους,γιατί δεν σκέφτεται και δεν αναρωτιέται από που προήλθε αυτή η γλώσσα και από που αντλεί την δύναμή της;

    Θα ήθελες να μας πεις λίγα περισσότερα σχετικά με αυτά,αν έχουν σχέση με το θέμα και αν δεν κάνω κάποιο λάθος στις αναφορές μου;

    Φίλε Ερίωπα,αλήθεια νιώθω την ανάγκη πολλές μέρες τώρα να σου πω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το πλατείασμα των οριζόντων μου.
    Να ξέρεις ότι έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου και την ευγνωμοσύνη μου.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE η απάντηση είναι Αρχιερέας του Ουσάρ/Οσίρι,επομένως Σεληνολατρεία.
    Με μπέρδεψαν οι αντιφατικές αναφορές κάποιων πρωτοχριστιανών συγγραφέων σχετικά με τους Εβιωναίους,Ναζωραίους και Εσσαίους ως προς την τήρηση ή όχι από αυτούς του Νομου του Μωυσή,αλλά
    σήμερα είμαι λίγο καλύτερα και νομίζω πως τακτοποιήθηκαν κάποια πράγματα στην βιβλιοθήκη μου...χαχα

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Black Eagle , όταν ακούω για σημαντικό Βιβλίο ξέρεις ποιος μου έρχεται στο νου; Ο Ιήσων.
      Επομένως Βιβλίο του Ηλίου αφού το πήρε από την Ηλιούπολη;

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  14. Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, η μέχρι τώρα έρευνα που κάνουνε, εστιάζεται στο ποιοί ανήκουν στο ένα και ποιοί στο άλλο ιερατείο. Σημαντική αυτή η διαπίστωση, ειδικά αν καταλήξουμε στο ζήτημα του Χριστού.
    Πιστεύω όμως ότι ακόμη πιο ουσιώδες είναι, αν μπορέσουμε να εντοπίσουμε σε τι διαφέρουν τα δύο ιερατεία.
    Αντίπαλα για ποιον λόγο;
    Αυτό το σημείο δεν το έχουμε ακουμπήσει ακόμη και νομίζω πως αν το τολμήσουμε, θα πάρουμε πολύ χρήσιμες απαντήσεις και ίσως αντιληφθούμε την φύση και την αποστολή του ανθρώπου μέσα στον υλικό κόσμο.
    Υλικός κόσμος να θυμίσω, πως δεν είναι μόνο ο απτός-αισθητός, αλλά και ο αιθερικός-ενεργειακός. Διότι η δυναμική των ιερατείων, δεν ξεκινά αλλά καταλήγει στον αισθητό κόσμο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Φίλε Κύων, η διεύρυνση του ατομικού γνωστικού αρχείου σου πρωτίστως τιμά εσένα για τον διαρκή κόπο, έρευνα και ενδιαφέρον σου για ένα αρκετά σοβαρό, κατά την γνώμη μου, γνωστικό χώρο ο οποίος αφορά και αγγίζει όλη την ύπαρξη του ανθρωπίνου γένους και όχι μόνο. Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια, και εύχομαι να συνεχίσεις να με θεωρείς σαν μία καλή συμπληρωματική παρακαταθήκη πληροφοριών προϊόν αμερόληπτης έρευνας και όχι κάποιου στείρου θρησκευτικού, πολιτικού ή φυλετικού ζηλωτισμού.

    Εύλογη θα έλεγα είναι η απορία σου για τον Ευσέβιο για τον οποίο γράφεις:

    «Ο Ευσέβιος για παράδειγμα ενώ λέει ότι οι Έλληνες όλα τα πήραν από τους βάρβαρους και ότι όσα φαίνεται να ανέπτυξαν ήταν εξαιτίας της δύναμης της γλώσσας τους, γιατί δεν σκέφτεται και δεν αναρωτιέται από που προήλθε αυτή η γλώσσα και από που αντλεί την δύναμή της;»

    -Είμαι βέβαιος ότι αν σε διάβαζε σήμερα ο Επιφάνιος, ο οποίος αν και υπήρξε διώκτης της εισηγμένης θεολογίας στην Ελλάδα, κάτι που οι σύγχρονοι αρχαιολάτρες θα κατέτασσαν αμέσως στους «κακούς χριστιανούς» που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό, θα σου έδινε μία αρκετά ικανοποιητική απάντηση εκθέτοντας ίσως με αυτόν τον τρόπο και την άγνοια του Ευσεβίου στην υποθετική σου ερώτηση.

    Στο κεφάλαιο «Περί 72 Οικοδόμων του Πύργου της Βαβέλ» στο έργο του Κατά Αιρέσεων Ογδοήκοντα» ο Επιφάνιος μας πληροφορεί ότι οι Ίωνες ή Ιάονες ήσαν οι μόνοι οι οποίοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν μετά τον κατακλυσμό την ίδια γλώσσα που είχαν και πριν απ’ αυτόν.
    Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι λαοί , με το πέρασμα του χρόνου, αποσυνέθεσαν, σύγχυσαν και κατέστρεψαν την «Μοναδική Γλώσσα» αυτή την οποία η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ως «και ήν πάσα η γη χείλος εν, και φωνή μία πάση» δηλαδή την γλώσσα που είχαν κάποτε όλοι άνθρωποι μέχρι την Πτώση του Πύργου της Βαβέλ με την εξής φράση:

    «Οι Ιωυάν ή Ιωυνάν ή Ίωνες την παλαιά των Ελλήνων γλώσσαν έσχοντες»

    Ως από μηχανής θεός, έρχεται τώρα ο Black Eagle και μας καταθέτει ένα κλασικό παράδειγμα για αυτή την μοναδική γλώσσα με την φράση «ο Ιερέας (Σηφθάς) του Όσιρι η Ασσάρ», εξηγώντας έμμεσα ότι τον «ιερέα» μπορείς να τον ονομάζεις και «Σηφθά», γλωσσικό υβρίδιο και τίτλος του ιερέα ή Κηφέα του Ηφαίστου ή του ΠΤΑ ή Φθά.

    Σηφθάς ήταν και ο Ερμής και αυτό επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο Ερμής γλωσσικά ήταν πρώτα Σηφθάς και κατόπιν Harame, δηλαδή Ναϊτης.

    Το ίδιο έχει συμβεί και με τον Αβραξά, λέξη που υιοθέτησαν οι Βαβυλώνιοι πάλι για τον Ναΐτη ή ιερέα ή Σηφθά ή Επίσκοπο, με Ελληνικότατο αρχικό έτυμο που συνάδει με την ιδιότητα του Αβραξά. Τώρα ποίου Ναϊτης, θεσμός κλπ. ήταν; μπορεί να το εξηγήσουμε στην πορεία αν υπάρξει ενδιαφέρον, μπορεί και όχι.

    Επομένως το τελευταίο ερώτημα του αγαπητού Λυκίου, «Πιστεύω όμως ότι ακόμη πιο ουσιώδες είναι, αν μπορέσουμε να εντοπίσουμε σε τι διαφέρουν τα δύο ιερατεία. Αντίπαλα για ποιον λόγο;
    ...γίνεται ιδιαίτερα πιεστικό αν υιοθετήσουμε ερευνητικό πνεύμα και όχι παραταξιακό.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α’ μέρος

    Αγαπητέ Ερίωπα, πριν κάνω την προσπάθεια μου να συνδέσω τον ΑΒΡΑCΑΧ με τους Βαβυλώνιους, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για όσα καταθέτεις στο ιστολόγιο του αγαπητού Λύκιου. Δε χρειάζεται να δίνεις σημασία στους κακόβουλους, αλλά ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις για όσους ενδιαφέρονται. Ο Ηράκλειτος έλεγε: «Είμαι ο Ηράκλειτος τι με τραβάτε πάνω κάτω αγράμματοι; Κόπιαζα όχι για εσάς αλλά γι’ αυτούς που μ’ εννοούν. Ο ένας άνθρωπος είναι, για μένα, τρεις μυριάδες, και οι αμέτρητοι είναι κανένας. Τούτα θα πω και στην Περσεφόνη».
    Δε μπορώ να σου πω ότι καταννοώ όλα όσα γράφεις, πολλές φορές μπερδεύομαι, χτίζω βλέπεις, σιγά-σιγά τη γνώση μου, ερασιτεχνικά και με περιορισμένο χρόνο καθώς άλλος είναι ο τομέας που έχω αποφασίσει να αφοσιωθώ. Όμως, θέλω πολύ και ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω και να συντονιστώ με τη σκέψη σου!

    Επιστρέφουμε στον ΑΒΡΑCΑΧ. Ακόμη και αν κάνω λάθος, θεωρώ πως αυτά έχουν άμεση σχέση με τη σύγκρουση Διογενών-Κρονίων ή και με κάτι άλλο πέρα από τα δύο αυτά ιερατεία. Στο βιβλίο "Η μύηση του Διαγόρα στα ελευσίνια μυστήρια" μαθαίνουμε πως στα μικρά και μεγάλα μυστήρια το φόντο έχει ως εξής: Στην πρώτη γραμμή κάθεται η Δήμητρα χαμογελαστή στα δεξιά της η Κόρη της η Περσεφόνη και στα αριστερά ο Διόνυσος Ίακχος που στο στήθος του έλαμπε το πεντάκτινο αστέρι. Πίσω τους σε φτερωτή άμαξα που την έσερναν κουλουριασμένοι δράκοντες στεκόταν ο Τριπτόλεμος .Αυτό που μου προκάλεσε όμως εντύπωση είναι ο ιεροφάντης. Ο ήλιος έλαμπε δεξιά του και αριστερά του η σελήνη, όπως ακριβώς συμβαίνει στην εικόνα του Αbraxas(15ο αναψυκτήριο). Αντικείμενα επίσης που βρίσκονταν στο χώρο ήταν το κουλουριασμένο φίδι, το αυγό αλλά και το κουκουνάρι.
    http://1.bp.blogspot.com/-afi1fUbAimI/Vish3SW9VAI/AAAAAAAATCs/lRl3NUx9eCI/s400/Pine-Cone-Ancient-images.jpg
    http://1.bp.blogspot.com/-lPm_8PqZ5wA/WLAyCJZf7yI/AAAAAAABA80/YLmcuaf-hrMbseClxIJF6cN4wk-zTfTTQCLcB/s1600/Anunnaki_humankind-e1429106755451.jpg
    http://2.bp.blogspot.com/-es_0BWYEAyA/Visg3QH91yI/AAAAAAAATCM/vCmnooDy-nY/s400/Pine-Cone-Symbolism-Pigna.jpg

    Πιο κάτω αναφέρει ο Διαγόρας πως είδε δεμάτια στάχυα να συγχέωνται με κάτι φαλλικά αντικείμενα και αμέσως του ήρθε στον νου ο Κασμίλος, Κασμείλος, Κάμιλλος ή ακόμα και Κάδμος(Ιθύφαλλος Ερμής).
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B4%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Β’ Μέρος

    Ας βάλουμε στο παιχνίδι την σέξυ Αφροδίτη που της αρέσουν τα μήλα...Από τα Ορφικά ενημερωνόμαστε ότι γεννήθηκε στην Κύπρο αγαπάει τις ολονύχτιες διασκεδάσεις,πλέκει δόλια σχέδια, τα πάντα προέρχονται από εκείνη, κυριαρχεί τον κόσμο σε τρία μερίδια είναι συμπαρακαθήμενη του Βάκχου, ενεργεί κρυφά, χρησιμοποιεί ερωτομανή φίλτρα και είτε βρισκεται στον Όλυμπο είτε στη Συρία είτε στην ιερή Αίγυπτο.

    Στην βικιπαίδεια διαβάζουμε για τον πλανήτη Αφροδίτη ότι Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Εωσφόρος ("αυτός που φέρνει την αυγη") όταν εμφανίζονταν το πρωί και Έσπερος το βράδυ.

    Για την Θεά Αφροδίτη γράφει: Ιερά όντα της θεάς ήταν η μυρτιά, τα περιστέρια, τα σπουργίτια, τα άλογα και οι κύκνοι. Γιος της θεωρείται επίσης ο Ερμαφρόδιτος, τον οποίο έφερε στη ζωή η θεά μαζί με τον Ερμή. Έκανε τον Αινεία μαζί με τον Αγχίση, τον αδελφό του Πριάμου. Η ταύτιση της θεάς με τον πλανήτη Αφροδίτη -επιβεβαιωμένη στους πολυάριθμους πολιτισμούς της εγγύς ανατολής, και στους αβορίγινες του νέου κόσμου- είναι εκείνη που προσφέρει τον απαραίτητο κοινό παρονομαστή για την κατανόηση των μυθικών ιδιοτήτων της θεάς. Σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι μελετητές συναινούν ότι η λατρεία της Αφροδίτης έφθασε αρχικά στην Ελλάδα από την Εγγύς Ανατολή: «Πίσω από τη μορφή της Αφροδίτης στέκει καθαρά η σημιτική θεά της αγάπης, Αστάρτη, θεϊκή σύζυγος του βασιλιά, βασίλισσα του ουρανού και εταίρα ταυτόχρονα». Αυτή η άποψη υποστηρίζεται από τους ίδιους τους Έλληνες. Ο Παυσανίας, για παράδειγμα, είχε την ακόλουθη άποψη: "Οι Ασσύριοι ήταν οι πρώτοι από την ανθρώπινη φυλή που λάτρεψαν την ουράνια Αφροδίτη Ουρανία, κατόπιν ο λαός της Πάφου στην Κύπρο και των Φοινίκων στην Παλαιστίνη και ο λαός των Κυθήρων, που έμαθε τη λατρεία της από τους Φοίνικες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γ’ μέρος

    Πάμε λοιπόν στην Αστάρτη. Το βιβλίο προχριστιανική εποχή μας λέει ότι η Αστάρτη ήταν η τελευταία και η σπουδαιότερη γυναικεία θεότητα των Χαναναίων. Οι βιβλικοι συντάκτες για να δείξουν την περιφρόνηση τους παραμόρφωσαν το όνομα της σε «Ασστόρετ» για να θυμίζει τη λέξη «μπόσσετ» που πάει να πει «ντροπή». Υπάρχει η άποψη πως η Αστάρτη ήταν αρχικά βαβυλωνιακή θεότητα «Ιστάρ» που το όνομα της προέρχεται από το «ΑSHARU» που πάει να πει «επιθεωρώ». Το χρησιμοποιούσαν στη αστρολογία για να προσδιορίσουν την κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη, που «επιθεωρεί τ’αστρα το σούρουπο» Αν και υπάρχουν ενδείξεις πως στην αρχη ήταν αρσενικη θεότητα ο πλανήτης ντύθηκε με θηλυκές ιδιότητες.

    Επειδή δεν κάνω προπαγάνδα για κανέναν αλλά και επειδή δεν είμαι γλωσσολόγος θα καταθέσω και άλλες ερμηνείες που βρήκα στο βιβλίο «Η Αιγηϊς κοιτίς των Αρίων και του Ελληνισμού» . Η Αστάρτη/ Ιστάρ προέρχεται από τη ρίζα της λέξεως «Άστρον» και «Αστήρ» και υπήρξαν δάνεια από την Αιγαία χώρα(κοιτίδα των Αρίων).

    Στην Αγγλική βικιπαίδεια αναφέρει πως ο ερευνητής George A. Barton προτείνει ως ετυμολογία το irrigation ditch (αυλάκι άρδευσης ) το οποίο σημαίνει «αυτή που ποτίζει» ή «ποτίζεται» ή «ο αυτόματος ποτιστής». Το βρήκα ενδιαφέρον και αυτό, είναι σα να λέμε «Η υδροχόα»!

    Στον ιστότοπο: http://aktines.blogspot.gr/2017/07/blog-post_71.html Βρήκα και αυτό: Ἡ Ἰστάρ (στά ἑβραϊκά Ἀστορέθ, στά ἑλληνικά Ἀστάρτη) κόρη τοῦ Σίν, εἶναι ἡ σπουδαιότερη γυναικεία θεότητα τοῦ βαβυλωνιακοῦ καί ἀσσυριακοῦ Πανθέου, ἡ ὁποία συγκεντρώνει στόν ἑαυτό της διάφορες καί ἀντίθετες ἰδιότητες. Ἀφ’ἑνός εἶναι ἡ θεά τῆς σαρκικῆς ἡδονῆς, ἡ «ἱερόδουλος τῶν θεῶν», ἡ ὁποία ἀσκεῖ τόν ἔρωτα καί μέ ἀνθρώπους καί μέ ζώα ἀκόμα. Ὁ ἔρωτάς της εἶναι συνήθως ὀλέθριος στόν ἐραστή, ἄν καί αὐτή ἀγαπᾶ εἰλικρινῶς τήν ἀνθρωπότητα, ὑπέρ τῆς ὁποίας ὀδύρεται κατά τόν Κατακλυσμό. Ἀφ’ἑτέρου ἡ Ἰστάρ εἶναι ἡ θεότητα τοῦ πολέμου καί τῆς μάχης, ἡ ὁποία καταβάλλει τόσο εὔκολα τόν ἀντίπαλο, ὥστε ταυτόχρονα νήθει καί ὑφαίνει, πετώντας σαν χελιδόνι. Ἀστρονομικῶς συνδέεται μέ τήν Ἀφροδίτη καί τόν Σείριο. Ἱερό ἀριθμό ἔχει τό 15 (τό μισό τοῦ πατρός της Σίν), ἱερό ζώο τόν βρυχώμενο λέοντα καί σύμβολο ἕνα ἀστέρι μέ 8 ἤ 10 ἀκτῖνες. Στήν κύρια ἔδρα τῆς λατρείας της, τήν πόλη Οὐρούκ, ὑπῆρχαν, ὄχι μόνο θήλειαι ἱερόδουλοι, ἀλλά καί κίναιδοι ἄρρενες. Μέ τόν πολεμικό ἤ τόν μητρικό χαρακτῆρα της λατρευόταν σέ πολλές ἄλλες πόλεις ἡ Ἰστάρ : Οὔρ, Βαβυλῶνα, Ἀκκάδ, Ἀσσούρ, Καλάχ, Νινευΐ, Ἄρβηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δ’ Μέρος

    Ως καλλιτέχνης πέρα από τα κείμενα μου αρέσει να παρατηρώ και τα εικαστικά δημιουργήματα. Εντύπωση μου προκάλεσε το πεντάκτινο αστέρι που διαφαίνεται στις γραμμές του συγκεκριμένου γλυπτού
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ishtar#/media/File:British_Museum_Queen_of_the_Night.jpg

    Να καταθέσω και τα σύμβολα τους γιατί θα τα χρειαστούμε για τη σύνδεση με τα παραπάνω
    Ιστάρ : https://en.wikipedia.org/wiki/Star_of_Ishtar#/media/File:Ishtar-star-symbol.svg
    Αστάρτη: https://rlv.zcache.co.nz/symbol_astarte_ishtar_classic_round_sticker-r15773987f98f4c7d9706211eefe2a45f_v9waf_8byvr_324.jpg

    Η θεολογική τριάδα των βαβυλωνίων περιελάμβανε τον Σιν(Σελήνη),τον Σαμάς(Ήλιος) και την Ιστάρ(Αφροδίτη). Αν παρατηρήσουμε τις παρακάτω και παραπάνω εικόνες ίσως μπορέσουμενα κάνουμε και τη σύνδεση με τον Abraxas.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ishtar#/media/File:Kudurru_Melishipak_Louvre_Sb23_n02.jpg
    http://i2.wp.com/rosettedelacroix.com/wp-content/uploads/2015/12/abraxas3.png
    http://i0.wp.com/rosettedelacroix.com/wp-content/uploads/2015/12/starbuck1.jpg

    Η Αστάρτη/Ιστάρ/Αφροδίτη συνδέεται επίσης με ένα άλλο καλό κορίτσι την Λίλιθ (Λιλιθ - θῆλυ;).Σχετικά με την Λίλιθ αυτό που μου τράβηξε την προσοχή είναι ότι κάτα την μετάφραση των Εβδομήκοντα δεν αναφέρετε με το όνομά της αλλά ως «δαίμων ονοκένταυρος»
    https://theamapati.files.wordpress.com/2009/08/damas8.jpg?w=595
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lilith#/media/File:Lilith_(John_Collier_painting).jpg

    και αυτό για τον αγαπητό Ε.Σ : Φτάνοντας στον 19ο αιώνα, η Λίλιθ απολαμβάνει για άλλη μια φορά την διασημότητα μέσω του ψυχολόγου Καρλ Γιουνγκ, που την χρησιμοποιεί ως έκφραση και προσωποποίηση του αρσενικού άνιμους, δηλαδή την καταπιεσμένη θηλυκή πλευρά του κάθε άνδρα.

    Ελπίζω να έπεσα έστω και λίγο μέσα στο θέμα και να μη βρεθώ μετεξεταστέος. Αν ο Αμπράξας συνδέεται ή όχι με τον ιεροφάντη/Τριπτόλεμο/Αφροδίτη/Αστάρτη/Ιστάρ/Λίλιθ δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, οπότε διορθώστε με αν εντοπίζετε κάτι λάθος.

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ εγώ προσωπικά δηλώνω προκαταβολικά ότι ενδιαφέρομαι να συνεχίσουμε την έρευνα και είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω χρόνο για εύρεση πληροφοριών και να προσφέρω το λιθαράκι μου όπου μπορώ.

    Κηφέας,Πέτρος,Σίμων,Βαριωνάς ιερέας του Ηφαίστου.Κοιτίδα της λατρείας του αν δεν κάνω λάθος η Μέμφιδα της Αιγύπτου.
    Η πόλη σύμφωνα με τον Μανεθώ είχε ιδρυθεί από τον Μήνη ή Μάνη μεταξύ 34ου και 31ου αιώνα π.Χ. και κατά τους Αιγυπτιολόγους το πρώτο της όνομα σήμαινε "Λευκά Τείχη" ή "Λευκό Φρούριο".Σύμφωνα με τους ίδιους κυρίους πάλι το όνομα Μήνης σημαίνει "Αυτός που αντέχει".
    Την ίδια περίπου εποχή τοποθετούν κάποιοι μελετητές και την ιστορία του Νώχου.
    Οι Αιγυπτιολόγοι φαίνεται να έχουν μπερδευτεί με τον Μήνη και τον κύριο Λαξευτό Γατόψαρο.
    Ο Ησίοδος πάλι την Μέμφιδα την θέλει κόρη του Επάφου.
    Ο φίλος Black Eagle φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τι λέει στο παράλληλο αναψυκτήριο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Αγαπητέ Ιππόνοε, χαιρετίζω την μεθοδευμένη προσπάθειά σου για μια βαθύτερη διερεύνηση του ΑΒΡΑΞΑ και της φερώνυμης θεσμικής παραφιλολογίας που τον συνοδεύει. Χαιρετίζω και επικροτώ επίσης την ασφαλή τακτική της «αργής καύσης» που ακολουθείς από την οποία ουδείς βγήκε ζημιωμένος μέχρι σήμερα.

    Αφήνεις την εντύπωση ότι σαν σημείο εκκίνησης της έρευνας και ανάλυσής σου βάζεις την αναζήτηση ή τοποθέτηση γεωγραφικώς του ΑΒΡΑΞΑ στον ευρύτερο χώρο της Αραβικής χερσονήσου και πιο συγκεκριμένα σε μία από τις πολλές, κατά την γνώμη μου, επισκοπές του, την Βαβυλώνα και την ευρύτερη περιοχή της UR.

    Εκ των πραγμάτων και βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων ο Αβραξάς συναντάται κυρίως στον χώρο αυτό αλλά και στον χώρο και πολυεθνικό κόσμο της Αιγύπτου, τον οποίον προσωπικά τοποθετώ ιδεολογικά ως μόνιμο αντίπαλο δέος, αρκεί να αποδείξουμε ότι ο Αβραξάς συνταυτίζεται, κυρίως ως αποτέλεσμα λογικής διεργασίας, με τον χώρο του αλληγορικού φιδοπόδαρου Τυφώνα τον οποίον διακρίνουμε στο εικονίδιο του παρόντος θέματος (1) να βρίσκεται ως ισότιμος αντίπαλος του ΙΕΥ ή Ζεύ. Οι ποιητές μάλιστα στην απύθμενη και ανυπόφορη αφέλειά τους παρουσίασαν τον Τυφώνα να νικά τον Ζεύ.

    Ο Τυφών στην αρχαία Αίγυπτο συνυπάρχει με τους Αυαρίτες λάτρεις του, οι οποίοι ήταν κυρίως Σκυθικής καταγωγής μαζί με τους Μιξοσκύθες ακολούθους τους, τους περιβόητους Υκσώς αλλά και με τους ομόθυμους Ατλαντοσκύθες πρόσφυγες όπως οι Σπαρτοί του Κάδμου Ερμού.

    Αυτοί όμως οι Υκσώς ένα βήμα πίσω βρίσκονται στην Ur ή Αούρ στην γλώσσα των Βαβυλωνίων ή Ωρ και Ωρίτες στην Ελληνική γλώσσα.
    Αουαρίτες, Ωρίτες, Υκσώς και Αυαρίτες είναι έν και το αυτό, δηλαδή λάτρεις του πυρός Ur. Όλοι αυτή ήσαν οι περιβόητοι Σπαρτοί λαοί από τρείς ηπείρους οι οποίοι κάποτε έγιναν η μάστιγα του θεού για τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες. Μαζί τους κουβαλούσαν και μία πανάρχαια Πυρολατρεία και Σεληνολατρεία την οποία διακρίνουμε διάχυτη όπου πάτησαν το πόδι τους οι Σπαρτοί ακόλουθοι του Ερμού/Κάδμου.

    Ο Όμηρος περιγράφοντας τα όπλα του Αγαμέμνονα δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Αγαμέμνων ήταν και πυρολάτρης και Σεληνολάτρης και μέγας Αβραξάς (ιεράρχης) της Σελήνης και του Τυφώνος, δηλαδή του ναού του Πυρός.

    Είδα ότι στην αναζήτηση στοιχείων που έκανες για τον Αβραξά, παρουσίασες και ένα νόμισμα στο οποίο αναφέρεται το όνομα ΑΒΡΑΧΑΣ δηλαδή Αβραχάς και όχι Αβραχάς ή Αβρασάξ.
    Νομίζω ότι αυτή και μόνη η μικρή ορθογραφική αλλαγή μας φέρνει ακόμα ένα βήμα πλησιέστερα στην αρχική του ιδιότητα, δηλαδή αυτή του Επισκόπου, ή Ιεράρχη, ή Θεράποντος ή απλώς ιερέως. Αυτή η ονομασία είναι γνωστή ακόμα και μέχρι σήμερα στην Αραβική χερσόνησο ως Abrashi, δηλαδή ο επίσκοπος. Παλαιότερα η προφορά του ήταν Abrahi και Abrah. Έτσι μόνο μπορεί να δικαιολογηθεί ο τίτλος του ιερέα της Σελήνης Αβράμ ή απλώς Abrahi ή Ibrahi(m) που ήταν γιός του Αρχιερέα της Ur.
    Αν αυτό γίνει δεκτό τότε η ελληνική του ετυμολόγηση και η σχέση του με την Σεληνολατρεία και Πυρολατρεία δεν είναι μακριά.

    Τώρα όσον αφορά το «μαστίγιο» ως σύμβολο βασανισμού στα χέρια του Αβραχά και ως αναφορά στην μακρά ιστορία των θρησκευτικών θεσμών νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτεί κανένας σχολιαστής που μας παρακολουθεί να το διακρίνει στα χέρια ενός πολύ συγκεκριμένου αρχαίου θεού/άς που μας κουβάλησε ο Ατλαντοσκύθης Κάδμος.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Munius,ο ιεράρχης της.

      Βλέπε: http://www.chabad.org/parshah/article_cdo/aid/627663/jewish/What-Was-Moses-Real-Name.htm

      Φίλε BLACK EAGLE, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς σήμερα γιατί ο Όμηρος ονόμασε τον Άρη "τυκτόν κακόν". Πιστεύω εσύ να μην έχεις πλέον καμία αμφιβολία.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  24. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ θα την κάνω κι εγώ την προσπάθειά μου και αν κάπου σφάλλω διόρθωσέ με.

    Θα αρχίσω με το μαστίγιο που συναντάται στα χέρια του Πανός.Τα πόδια τράγου συμβολίζουν ότι η λατρεία του γινόταν σε κορυφές βουνών,όπως και οι αίγες διάγουν σε οροσειρές.Τα κέρατά του σύμβολο της Σελήνης.
    Στην Σπάρτη προς τιμήν της Ορθίας Αρτέμιδος μαστίγωναν εφήβους με σκοπό να βραχεί ο βωμός της με αίμα.
    Επομένως το ΑΒΡΑΧΑΣ ετυμολογείται από το ΑΒ(Πατήρ) και ΡΑΧΙΣ(Οροσειρά) και υποδηλώνει τον Μετέωρο Πατέρα,που είπε και ο φίλος BLACK EAGLE,ο οποίος λατρεύεται σε κορυφές βουνών;

    ΑΒRAC AD AB ARA

    Το AD στην Ουγκαριτική γλώσσα σημαίνει Πατέρας.Στην Ισλαμική παράδοση αναφέρεται ο Ad ή Aad ο οποίος είναι απόγονος του Σημ.Ο Σημ γεννά τον Ιραμ(Αραμαίο),ο Ιραμ τον Αβάδ ή Ουζ και ο τελευταίος τον Αδ.Ο Αδ θεωρείται ο γενάρχης των Αδίτων,οι οποίοι ήταν η πρώτοι κάτοικοι της Αραβικής χερσονήσου και σύμφωνα με την παράδοση ήταν μεγαλόσωμοι άνθρωποι,οι οποίοι κατέληξαν να γίνουν πολυθεϊστές και ειδωλολάτρες και καταστράφηκαν από τον Θεό ο οποίος τους έστειλε μια φοβερή καταιγίδα.
    Θεωρούνται η γνήσια Αραβική φυλή και ταυτόχρονα η χαμένη.Οι γνωστοί μας Γίγαντες;

    Το ΑΒ στις Σημιτικές γλώσσες σημαίνει Πατέρας και στην Περσική και Σανσκριτική σχετίζεται με το Νερό.

    Το ARA μου έφερε στο νου την θεά Αρά ή Αρή που είναι η προσωποποίηση του ολέθρου και της καταστροφής.Σημαίνει και βλάβη.
    Την ara οι γλωσσολόγοι την ανάγουν σε ινδοευρωπαϊκή ρίζα as το οποίο σημαίνει καίω.
    Το ara στα Λατινικά σημαίνει βωμός.Στην παλαιοΙρλανδική αρματηλάτης,αγγελιοφόρος,δίδει και τον ναό.Στην Μαλαισιανή και Πολυνησιακή δίδει αίμα.

    Νομίζω πως το ARA σχετίζεται και με το Αραράτ ή Ararad και όλα αυτά με τον Αραμαίο.
    Αραμαίος σημαίνει Μετέωρος και Βουνό ή Ορεινός.Βρήκα ότι τον συνδέουν και με την λέξη 'armon και harmon που σημαίνει Πύργος,Ανάκτορο,Ακρόπολη.
    Το Αραράτ όπου άραξε η κιβωτός του Νώε στα Τουρκικά είναι Ağrı Dağı,όπου Agri σημαίνει Πόνος,Θρήνος και Dagi Βουνό.Οι Κούρδοι το ονομάζουν çiyayê Agirî που σημαίνει Πύρινο Όρος.
    Ο Αραμαίος λογικά μας δίδει την Αρμενία και όλα αυτά σχετίζονται με τον Ερμή/Harame.

    Επομένως ΑΒRAC AD AB ARA ο Πατήρ των Οροσειρών των Αδίτων Πατήρ Κατεστραμμένος;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 τα έτυμα του AYRARAT,το θέμα είναι τι αρμόζει η Αρμονία..χεχε..Φίλε BLACK EAGLE έπαθα πλάκα με τον Λυκόφρονα!Αρχής απ'άκρας...

      Να σαι πάντα καλά φίλτατε!Σου στέλνω την αγάπη μου και τον σεβασμό μου μαζί με ένα τραγουδάκι

      https://www.youtube.com/watch?v=XdjWqFeJImg

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.