Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

15ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ



Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

125 σχόλια:

  1. Πολυ ευστοχο το λινκ σου Ελενη, το αναδημοσιευω
    "Η μυστηριώδης θεότητα Αβραξάς" http://septemsermonesadmoruos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_16.html

    Καπου μεσα γραφει: "Οι Γνωστικοί πιστεύουν σε μια έννοια της σωτηρίας ή της απελευθέρωσης που εμφανίζεται ως ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός στο παρόν, μια διαδικασία πνευματικής ανάπτυξης τόσο στη γη, όσο και στα αόρατα βασιλεια πέρα από τη φυσική πραγματικότητα σε αντιθεση με την ριζικα διαφορετικη αντιληψη περι σωτηριας στον χριστιανισμο οπως αυτη σχηματιστηκε μετα την συνοδο της Νικαιας οπου η σωτηρια ειναι το αποτελεσμα ενος μοναδικου, μη επαναλαμβανομενου γεγονοτος (σσ συνεβη απαξ) και συγκεκριμενα της σταυρωσης, του θανατου και της αναστασης του Ιησου Χριστου στη σαρκικη του μορφη"

    Προσωπικα ομως γνωριζω απο ιδία εμπειρια και στοχασμο, πως "Η αληθεια ειναι αυτη που απαιτει την δικια σου συμμετοχη". Ο κανονας αυτος τηρειται μονο στην αποψη των Γνωστικων, οποτε "Γνωστικοι-Χριστιανοι" περι σωτηριας, σημειωσατε 1. Ή οπως λεει και ο Λυκιος "δεν μας χαρίζεται τίποτα και δεν υπάρχουν πλάγιοι δρόμοι που θα μας κάνουν την πορεία μας αβασάνιστη"

    Παμε στο πιο σημαντικο τωρα που αφορα το "πώς". Καταρχας αναφερθηκε στο προηγουμενο αναψυκτηριο το οτι η λεξη ΑΒΡΑΞΑΣ βγαζει λεξαριθμο 365 και αυτο δεν ειναι τυχαιο διοτι οι αρχαιοι τα προσεχαν πολυ αυτα. Αναδημοσιευω το σχολιο του αγαπητου Λυκιου για λογους τακτικοτητας ωστε να ταχουμε μαζεμενα:
    "Ηλιακή θεότητα, διότι συμβολίζει τον ενιαυτό των 365 ημερών, οπότε ως τέτοια σχετίζεται και με τον χρόνο. Οι 365 ημέρες, συμβολίζουν τις 365 εκφάνσεις του χρόνου, δηλαδή μιας γραμμικής ακολουθίας της χωροχρονικής διάστασης. Ο χωροχρόνος, ορίζει τον κόσμο των μορφών, δηλαδή το απτό υλικό πεδίο, μεσα από το οποίο διέρχεται μια ψυχή επενδυμένη με σάρκινο-υλικό μανδύα. Ο χρόνος επιφέρει την φθοροποιό δύναμη των "365 ημερών" και με το πέρας του "ανθρώπινου ενιαυτού", ολοκληρώνεται ένας κύκλος ενσάρκωσης. Ως εκ τούτου, ο Αβραξάς συμβολίζει το εκδηλωμένο μέρος του Δημιουργού, μόνο στο μορφογενετικό πεδίο.
    Ταυτίζεται λοιπόν με την υλική υπόσταση του ανθρώπου και όχι την πνευματική. Ο εγκλωβισμός του ανθρώπου στο μορφογενετικό πεδίο, μέσω των διαρκών μετενσαρκώσεων, αποτελεί ανάγκη της Ύλης. Αυτή η κατάσταση ανάγκης, οφείλεται σε οντότητες που τροφοδοτούνται ενεργειακά από τον εγκλωβισμό των ανθρωπίνων ψυχών μεταξύ Γης και Σελήνης και ονομάζονται Άρχοντες.
    Ασφαλώς οι μετενσαρκώσεις υπηρετούν το Θείο Σχέδιο, δηλαδή την αυτεπιγνωσιακή πορεία του Ανθρώπου, μέσω των βιωματικών εμπειριών επίγνωσης από τον κόσμο των αντιθέτων (δυϊσμός). Ο Άνθρωπος ελευθερώνεται από τα δεσμά της ύλης και πορεύεται προς τον Ήλιο (ανώτεροι κόσμοι) μόλις ολοκληρώσει τον πνευματικό του προορισμό και γίνει πνευματικός Δαίμων (δαήμων).
    Η Πύλη αυτή όμως, ελέγχεται από τους Άρχοντες που εμποδίζουν το πέρασμα..."

    Να προσθεσω και εγω με τη σειρα μου το λιθαρακι μου. Πρωτα ομως απο το λινκ της Ελενης: "Επιπλέον προς την αριθμητική του αξία, το όνομα του Αβραξά κρύβει ένα ακόμη σημαντικό μυστικό στο γεγονός ότι αποτελείται από 7 γράμματα. Αυτά τα 7 γράμματα θεωρείται ότι συνδέονται με τις 7 ακτίνες της δημιουργικής δύναμης των πλανητικών σφαιρών, οι οποίες στα γνωστικά συστήματα αντιπροσωπεύουν τόσο τη δημιουργικότητα, αλλά και την περιοριστική φύση του κόσμου. Οι επτά κυβερνήτες και άρχοντες του κόσμου, των οποίων τα φυσικά σύμβολα είναι οι 7 πλανήτες, λέγεται από τους Γνωστικούς ότι ενεργούν ως φρουροί, αλλά και ως δεσμώτες της ψυχής. Η αφώτιστη ψυχή εξουσιάζεται από τους πλανήτες ή αλλιώς από τις ψυχολογικές δυνάμεις και τα συμπλέγματα που συμβολίζονται από τους πλανήτες"
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω σας εχω πρηξει αρκετα με τον Νομο των Τριων (ενεργητικη αρχη-παθητικη αρχη-εξουδετερωτικη) που αφορα ολη την υπαρξη. Ο Γκουρτζιεφ απο τον οποιο τον διαβασα αυτο τον Νομο των Τριων ειχε αναφερθει και σε εναν αλλο. Τον Νομο του Επτα ή Νομο της Οκταβας που αφορα οτιδηποτε κινειται, οτιδηποτε σχετιζεται με τον χρονο. Ομολογω πως δεν τον εχω κατανοησει ικανοποιητικα, ισως παντως να εφτασε η στιγμη.

    Α - Β - Ρ - Α - Ξ - Α - Σ
    DO- RE-MI - FA- SO- LA-SI

    "Ο πάπυρος συνεχίζει με έναν κοσμογονικό μύθο, στον οποίο ο Αβραξάς δημιούργησε την Ογδοάδα (= το σύστημα των οχτώ σφαιρών) με το γέλιο του"

    Η Ογδοαδα ειναι σαν να λεμε η Οκταβα σαν να λεμε ο Νομος του Επτα, απλα στο σολφεζ επαναλαμβανουμε την πρωτη νότα. Γιατι ειναι πολυ σημαντικο τωρα αυτο. Γιατι οποιοδηποτε εγχειρημα ειναι καταδικασμενο να αποτυχει στον χρονο εαν δεν λαβει υποψιν του αυτον τον Νομο. Διοτι ο νομος αυτος διδασκει πως ανα τακτα συγκεκριμενα διαστηματα οποιαδηποτε μας κινηση πάντα "στριβει" οποτε η ευθεια μας κινηση καταληγει σε κυκλο και εμεις ξαναγυριζουμε στο σημειο απο οπου ξεκινησαμε. Ο γνωστης του νομου αυτου ειναι ομως σε επιφυλακη και χρησιμοποιει προσθετα σοκ την καταλληλη στιγμη ωστε να εξουδετερωνει τον κοσμικο νομο. Ο Μουραβιεφ στα βιβλια Γνωση νομιζω τα εξηγει (δεν τα εχω διαβασει ακομα). Φυσικα αφορα και τους πλανητες ολους ο ιδιος νομος.

    Οντως οι πλανητες εχουν επιδραση στον ανθρωπο. Η αστρονομια δεν ειναι μπουρδες. Το μιγμα των 4 στοιχειων σε καθε ανθρωπο, πιθανοτατα να δημιουργειται αστρονομικα. Ο συνειδητος ανθρωπος μπορει να ανελθει αυτης της επιδρασης, αλλα αυτο δεν ειναι απλο πραγμα. Ο συνηθης μηχανικος ανθρωπος αντιδραει αναμενομενα συμφωνα με την πλανητικη διαμορφωση που εχει λαβει, μην παυοντας να αναζηταει αεναα την ολοκληρωση του στα διπολα που φερει ελλειψεις.

    Και θα πω ενα παραδειγμα για να φανει η επιδραση αυτου του νομου οταν τον παρατηρησα πρωτη φορα πριν διαβασω οτιδηποτε γι αυτο. Πριν καμποσα χρονια εκανα συνεχως διαιτα. Αλλες φορες την κραταγα 1 μηνα, αλλες 3, αλλες 5. Αυτο που ειχα παρατηρησει ηταν πως επειδη ξεκιναγα παντα Κυριακη, 4 στις 5 φορες την παρατουσα την Τριτη βραδυ συγκεκριμενη ωρα μαλιστα. Αυτο δεν μπορει να ηταν συμπτωση. Μαλιστα εβαζα υπενθυμιση για εκεινη περιπου την στιγμη οταν την ξεκιναγα, ωστε να ειμαι σε επιφυλακη. Κατι σα το προσθετο απαραιτητο σοκ.

    Η ουσια λοιπον ειναι πως το συστημα αν και δεν δειχνει ειναι λουπα. Παει γυρω γυρω ολοι και στην μεση ο Μανωλης. Οποιος θελει οπως οι γνωστικοι να ανελθει οφειλει να γνωριζει τον Νομο του Επτα διαφορετικα απλα θα παει γυρω γυρω

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ABRAXA ή ......., σημαίνει Συνέλευση, ναός, μυστικός ναός, κύκλος, Δάειρα.
    Είναι φυσική συνέχεια των Ελευσινίων Μυστηρίων του Ερμού Κάδμου αλλά και η πανάρχαια Ατλαντική πρωταρχική πηγή τους.
    Όποιος γνωρίζει ακριβώς τι αντιπροσωπεύουν τα Ελευσίνια Μυστήρια δεν νομίζω ότι χρειάζεται εξηγήσεις για το τι είναι το SECRETUM TEMPLI, των Μιθρολατρών Ρωμαίων αυτοκρατόρων και ο Τυφώνειος θεός ABRAXA.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Σείριο και σε συνέχεια με την Έλευση; Ως ΑΒ+ΡΑ+ΣΑΞ δηλαδή ΑΒ=πατέρα (πχ Η λέξη αββάς ή αβάς είναι συροχαλδαϊκής προέλευσης και χρησιμοποιήθηκε στην αραμαϊκή γλώσσα με την έννοια του πατέρα είτε στη γονεϊκή σχέση είτε ως επίκληση προς το Θεό)- Ρα (Ηλιος) και ΣΑΞ=έντονα γαλάζιος;

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
  4. Σε μερικα Πετραδια Abraxas υπαρχουν χαραγμενα λεξεις αλλα και μορφες οπως πχ σε ενα οπου γυρω απο τη φιγουρα ειναι γραμμενο "+ SECRETUM : TEMPLI+" ή " I AW ABPACAΞ"...Οι μορφες του Abraxas που μπορει να βρει κανεις μπορει να ειναι ειτε μορφη Χιμαιρας ειτε ανδρικο σωμα με κεφαλι κοκορα(ή βασιλια) και φιδισια ποδια....
    Witch Shadow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά, αγαπητή aix. Οι γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει, έχουν μεγάλη δύναμη στο ύστερο (εξ ου και η δυνατή "υστερία" που τις καταλαμβάνει). Όταν τεκνοποιήσει όμως, όλη αυτή η δύναμη διοχετεύεται στην κύηση και τον τοκετό. Η γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη, μεταλλάσσεται ορμονικά και μεταστρέφεται η ψυχολογία της. Μια αντίστοιχη διακύμανση, υπάρχει σε κάθε γόνιμη γυναίκα, κατά την διάρκεια του εμμήνου κύκλου της. Πριν την έμμηνο ρύση, η σωρευμένη δύναμη που δεν κατευθύνθηκε προς το κύημα, επιδρά στην ψυχολογία της και προκαλεί μικρά επεισόδια υστερίας.
      Η μαγεία όμως, όπως πολύ σωστά είπε η aix, είναι άλλο πράγμα...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=16&TOPIC_ID=1012

    Ο λυκιος και ο ελ στοχαστη εχει δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ? ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΨΗΛΑ (ΑΝΘΡΩΠΟΙ=ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ). ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΔΙΑΛΈΓΕΣΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΡΑΣΔΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΌΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ.
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχουν άψυχοι άνθρωποι, αλλά ψυχές μη ανθρώπινες. Αυτό εννοεί ο αγαπητός Black Eagle.
      Αγαπητέ Ιάτωρ, όταν μιλάς για "όντα χαμηλής κραδασμικότητας", είσαι πολύ κοντά στην αλήθεια.
      Εκτός από τα περιστατικά της κατάληψης ενός οργανικού φορέα από κάποια οντότητα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική προέλευση από άλλους (διαφορετική γενετική γραμμή) και η ψυχή τους είναι διαφορετικά δομημένη, σε σημείο που να θεωρείται "μη ανθρώπινη" ή συγκεκαλυμμένη.
      Στην κυριολεξία όμως, δεν μπορεί ένα σώμα να ζει δίχως ψυχικό περιεχόμενο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ OTHERKINS ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ. ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    7. Το θέμα αυτό, το έχουμε εξαντλήσει σε παρελθούσα συζήτηση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τιτανομαχία χώρισε τους Τιτάνες από τους Γίγαντες και έβγαλε νικητές τον Δία και τα αδέρφια του που ήταν Γίγαντες. Οπωσδήποτε οι νικητές Γίγαντες είναι οι «Διογενείς» και οι ηττημένοι οι «Κρόνιοι» Τιτάνες. Άρα black eagle όταν λες ότι «Πριν την Τιτανομαχία....δεν υπήρχαν πολλά Ιερατεία,μόνο ΈΝΑ» υπήρχε μόνο υο Κρόνιο ιερατείο, που είναι το κακό.
    Πρώτα υπήρχε το κακό και μετά ήρθε το καλό όπως διαπιστώνεις, με αποτέλεσμα να ταιριάζει ο Δίας-Σωτήρας με τον Χριστό-Σωτήρα που ήρθε και αυτός να πολεμήσει το κακό που είχε ξανακυριαρχήσει τότε. Το Κρόνιο ιερατείο όμως τον πολέμησε και η θρησκεία των χριστιανών καπελωθηκε και πάλι από την Α Οικουμενική Σύνοδο, οπότε έγινε και πάλι Κρόνια. Συμπεραίνω ότι το κακό κυριαρχεί πάντα και το καλό έρχεται μόνο για μικρές περιόδους να διδάξει τον ορθό δρόμο.
    Υποθέτω ότι ο επόμενος Σωτήρας, θα λέγεται Μαύρος Αετός ή υπερβάλλω;
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρον. Την καλησπέρα μου. Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρον για αυτό που έγραψε ο Ιάτωρ σε σχέση με την μαρτυρία του Λυκίου.

    https://fainareti.wordpress.com/%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%8D/otherkins-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/

    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα αγαπητη Αya.

    Καλησπερα σε ολους τους φιλους του Κ.Δ.

    Αγαπητε Ιππονοοε, πλακα μας εκανες που δισταζες να συμμετεχεις, ετσι; :-)

    Αγαπητε Εριωπα, παντα υπαρχει ενδιαφερον για οσα ωραια κατατίθενται κι απο εσενα και απο αλλους, και σιγουρα ειμαστε παραπανω του ενος(μυριοι που εγραψε και ο Ιππονοος...).

    Να ευχηθω καλες εορτες σε ολους με υγεια.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ελένη, για να μην παρεξηγηθώ να σου πω πως σίγουρα δεν εννούσα ότι είμαι ο μοναδικός αναγνώστης που θέλει να διαβάσει περισσότερα...Αρκετές φορές και πολλοί από εσάς έχετε εκφράσει το ενδιαφέρον σας. Απλά ήθελα να τονίσω στον αγαπητό Ερίωπα(αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο καταθέτει την προσωπική του αντίληψη) πως ακόμα κι αν υπάρχει ένας και μόνο που να μπορει να τον κατανοήσει(ακόμα κι αν εμφανιστεί στο μέλλον), οφείλει να συνεχίσει...

      Εύχομαι καλές γιορτές και σε εσένα!!

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε μου Ιππονοε, δεν γινεται να παρεξηγηθεις! Ισα ισα που συμφωνησα απολυτα με το σκεπτικο σου και το τονισα επι τουτου!

      :-)

      Θα προσπαθησω μετα τις γιορτες να παρω κι εγω "παρουσια" στην "Εριωπικη" ταξη! Χαχα!

      Να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Black Eagle, σε ευχαριστώ για την επεξήγηση και για το εξαιρετικό έργο του Ντράπερ!

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
  13. Φίλε BLACK EAGLE, αναστοχαζόμουν πριν λίγη ώρα κάποια κεφάλαια του G. Gamow από το έργο του "Γέννηση και θἀνατος ενός Ηλίου μέσα από ένα κοσμικό παλμό" και καθὠς είπα να ρίξω μιά ματιά στον Κ.Δ. είδα και την ανάρτησή σου η οποία αναφέρεται ακριβώς στο ίδιο θέμα με ποιητικο τρόπο χάρη στον Νόννο. Σου έχω πει πολλές φορές να μην με χακάρεις αλλά εσύ που...χαχα...
    Το καλεί και η μέρα βλέπεις!!!
    Εύχομαι να μας βρεί η αυριανή μέρα όλους γεμάτους με νέα και καθαρή ενέργεια βγαλμένη σαν γλυκιά αναπνοή μέσα από ένα ερωτικό κοσμικό παλμό του ΙΕΥΑ ΗΛΙΟΥ.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο εριωπας ειναι εβραικης καταγωγης μυστικος ραββινος, που προπαγανδιζει οτι ο ελληνισμος ειναι εβραικης προελευσης και οτι αυτος ειναι ο «περιουσιος λαος» του Θεου. Εκει θα σας οδηγησει στο τελος! Θα σας πεισει οτι οι ελληνες ειναι οι εβραιοι και οτι ο θεος τους ηταν ενας και μοναδικος ΙΕΥΑ ή ΙΑΦΕΘ ή ΙΑΠΕΤΟΣ ή ΓΙΑΧΒΕΧ. Θα σας πει οτι ο Χριστος ηταν απεσταλμενος του ΙΕΥΑ και οι ελληνες και ιουδαιοι τον πολεμησαν.
    Θα σας πεισει οτι καθε τι που νομιζετε ελληνικο ειναι εβραικο και οτι ολα ξεκινησαν απο συτους.
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μίθρα, δεν μας έχει πάει ακόμα εκεί ο αγαπητός μας Ερίωπας. Εσύ πως γνωρίζεις με τόση βεβαιότητα ότι θα καταλήξει εκεί;
      Πως γνωρίζεις επίσης ότι είναι "Εβραίος μυστικός ραββίνος" ο Ερίωπας;
      Θα παρακαλέσω να μην χαρακτηρίζουμε ανθρώπους, με ιδιότητες που οι ίδιοι δεν έχουν επικαλεστεί ποτέ. Το τι νομίζεις εσύ, θα μπορούσες να το διατυπώσεις με διαφορετικό τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι είναι δική σου εντύπωση και όχι γεγονός.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Απλη διαισθηση λογο μεγαλης εμπειριας στους αιρετικους της εκκλησιας και στους σιωνιστας.
      Ηλιου φαηνωτερον που θα το παει ο εριωπας.
      Μιθρας

      Διαγραφή
    3. Άρα λοιπόν, πρόκειται για την δική σου διαίσθηση.
      Συνεπώς όλο το προηγούμενό σου σχόλιο, θα έπρεπε να ξεκινά με το "νομίζω ότι" ή το "διαισθάνομαι ότι".
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ολοι συμφωνουν οτι το ποιημα γραφτηκε μονο για εσενα αλλα απο ευγενεια δε στο λενε ναρκισσε, που την εχεις ψωνισει και νομιζεις οτι εισαι ο μονος ελληνας και ολοι οι αλλοι απλως οδοντοκρεμες. Ασε που το ελλην δεν ειναι ακλητο, χαχα.
      Μιθρας

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω φερνω το φως που εξαφανιζει τις σκιες της αβυσσου που φερνει ο ραβινος σε ολα τα ιστολογια. Οι αιρετικοι χιλιαστες που κρυβουν σιωνισμο, χτυπανε τωρα τον ελληνισμο θελοντας να δειξουν οτι ολα τα ελληνικα πραγματα τα εφτιαξε ο καδμος, αρα ειναι ολα εβρσικα. Αλλα ξεσκεπαζονται ολοι οι ραβινοι απο την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια των πανελληνων του Διος θεου ημων Χριστου και Ιασονος.
      Μιθρας

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΦΟ! Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ...) ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΩΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ. ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ. Ο ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΛΩΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ NICKNAME, Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΚΙΚΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ. Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  16. Αληθεια βρε παιδια; Βρηκατε ποιος ειμαι; Ποιος ειμαι λοιπον πειτε μου, αφου ειστε τοσο γατονια και πιανετε ηλεκτομαγνητικες ταυτοτητες;
    Τωρα θα σας αποδειξω ποση παπατζα πουλατε και ποσο μουφες ειστε και παραπλανατε τον κοσμο
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα υποστηριξω (i second that) και εγω με την σειρα μου το ζητημα των δυο τυπων ανθρωπων, διοτι θεωρω πως παρασυρομαστε σε πλανες. Θεωρω πως θα πρεπει να το ξεκαθαρισουμε. Πριν απο αυτο να πω πως δεν θεωρω τους Αρχοντες εχθρικους. Ας δουμε μια παρομοιωση. Εαν υποθεσουμε πως η ανθρωποτητα αποτελει ανθρωποτροφειο, θα μπορουσαμε να μας δουμε ως ενα κοτέτσι ή ενα μαντρι. Εστω λοιπον πως εγω εχω ενα κοτέτσι. Κανω κανα κακο στις κοτες; Τα τρωω τα αυγουλακια τους, ναι, αλλα δεν τις σφαζω στο γονατο, πεθαινουν απο φυσικα αιτια. Τουναντιον, το κοτετσι τους, το εχω φτιαξει "κοσμημα" (κοσμος). Ας υποθεσουμε τωρα πως μια κοτα, επιτυγχανει αυτεπιγνωση και φωτιση και ολα αυτα τα ωραια, και ξαφνικα ανερχεται του κοτετσιου και ολων των "εικονικων" ψευδαισθησεων του αστρικου χωρου και ξεφευγει. Εχω τοσες και τοσες κοτες,δεν θα μου λειψουν, οχι μονο δεν θα ενοχληθω αλλα θα ενθουσιαστω κιολας. Εκ των πραγματων ειναι τοσο δυσκολο που δεν υπαρχει ανησυχια μηπως αρχισουν οι ανθρωποι να εκλειπουν απο τον πλανητη. Τωρα το αν αυτη η δυσκολια ειναι θεμιτη ή αθεμιτη, αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Ολοκληρωνοντας, οι Αρχοντες δεν μπορει να ειναι εχθροι της ανθρωποτητας. Ο Αρχων ταυτοχρονα ειναι και ο προστατης. Τον θελουμε. Αρχοντες υπαρχουν παντού ολογυρα μας. Ο περιπτερας ειναι ο αρχων του περιπτερου. Ο γυμναστης του γυμναστηριου. Σε αυτους πεφτει η ευθυνη διαφυλαξης της ευρυθμιας και ταξης. Αντιστοιχα, οι Αρχοντες ειναι Αρχοντες της ανθρωποτητας. Επομενως πιθανοτατα μας προστατευουν και απο πολλα "επικινδυνα" πραγματα "εκει εξω".

    Λεγαμε και παλιοτερα για παραδειγμα, πως δεν μπορεις να γινεις θυμα εαν δεν δωσεις την συναινεση σου, συνειδητα ή οχι. Γιατι να μην μπορει δηλαδη; Δεν θα μπορουσε ενας κακοβουλος μη ανθρωπινος πολιτισμος να ερθει και να μας σκλαβωσει; Για πλακα θα μπορουσε ως πιο προηγμενος. Γιατι δεν συμβαινει; Γιατι τουλαχιστον στα φανερα "δεν τον παιρνει". Τι φοβαται δηλαδη; Τον Τσιπρα και το Καμμενο; Καποια Αρχη πρεπει να υπαρχει εκει εξω. Ισως να ειναι οι Αρχοντες. Καπου ειχα διαβασει σε ενα βιβλιο, εναν συγγραφεα να αποκαλει τον Δια, Αρχοντα του Φωτος. Δεν μας κανει δηλαδη; Να τον στειλουμε στον διαολο; Εχουμε τα αρχιδια να σταθουμε μονοι μας; Εχουμε την δυναμη και την ικανοτητα; Για φλεγομενες πορδες στο youtube καλοι ειμαστε. Μεχρι εκει. Λεγαμε παλιοτερα πως μπορουμε να φτανουμε μεχρι εκει που μας επιτρεπουν οι δικες μας δυναμεις, τα δικα μας αρχ..δια. Εαν κρυβομαστε πισω απο πλατες αλλων, τουλαχιστον οφειλουμε να δειχνουμε σεβασμο και εκτιμηση. Οχι ωφελιμιστικα, αλλα επειδη αυτη ειναι η προφανης ταξη πραγματων. Οχι "εκανε η μυγα κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο". Αρα, η δικια μου προσεγγιση ΔΕΝ βρισκει εχθροτητα στους Αρχοντες, απο την αποψη πως δεν θεωρω τιμωρια την παρουσια μου στη Γη ως ανθρωπος. Αρα απολυτως θεμιτο και λογικο ο Αμπραξας, ο Μεγας Αρχων, να βρισκεται σε φυλαχτο. Εαν καποιος ανθρωπος ειναι δικαιος στη ζωη του, δεν βλεπω λογο να φοβαται τους Αρχοντες. Μονο οι λωποδυτες και οι απατεωνες φοβουνται το φως και τη δικαιοσυνη.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τωρα, οσον αφορα το ζητημα της υπαρξης των δυο ειδων ανθρωπων. Ο Ιων Μαγγος τους αναφερει ως αψυχους και οργανικες πυλες. Ισως και να υπαρχει κατι τετοιο, αλλα σε πολυ μικρο ποσοστο που δεν μας αφορα. Τασσομαι με την αποψη του Λυκιου πως δεν μπορει να υπαρχει χιμαιρικος ανθρωπος στη φυση, δηλ ανθρωπος χωρις ψυχικο περιεχομενο (εξαιρουμενων ισως των κλωνων).Εδω ομως κατι υπαρχει ξεκαθαρα. Θεωρω ορθοτερη την προσεγγιση του Γκουρτζιεφ για την οποια ο ιδιος δεν μιλησε στα βιβλια του, αλλα μαθαμε απο φιλους και μαθητες του. Υπαρχουν δυο ειδη ανθρωπων, ο προΑδαμικος και ο Αδαμικος. Πριν τον Αδαμ και μετα τον Αδαμ. Πριν τον Αδαμ, ο ανθρωπος δεν ειχε τον θεικο σπινθηρα που του προσφερει την δυνατοτητα επιστροφης στην Πηγη. Μετα τον Αδαμ τον απεκτησε, ισως αυτο που περιγραφει η ελληνικη μυθολογια με τον Προμηθεα που εκλεψε το Πυρ απο τους Θεους και το εδωσε στους ανθρωπους. Αρα εχουμε δυο ειδη ανθρωπων,που ζουνε μαζι. Ποσοστωση δεν ξερουμε, αλλα πιθανον να ειναι μοιρασμενη, αν και θεωρω πολυ πιθανοτερο οι προΑδαμικοι να ειναι αρκετα περισσοτεροι απο την αποψη πως δινουν περισσοτερη εμφαση στα βασικα ενστικτα(σεξ και αναπαραγωγη) ενω λογω δυσκολιας διαμορφωσης ατομικοτητας, θα αγονται απο συλλογικες εκδηλωσεις, ισως και καποιας μορφης συλλογικων ψυχων.

    Αυτο δεν σημαινει πως ειναι κακοι και βαμπιρ. Σε καμια περιπτωση. Το να τους βλεπει καποιος εχθρικα ειναι παθολογικα προβληματικο. Αν δεχτουμε πως υπηρχαν πριν τον Αδαμ, τοτε εχουν ερθει και πρωτοι. Ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω που δεν εκκαθαριστηκαν πριν εμφανιστει ο "αναβαθμισμενος" Αδαμικος ανθρωπος, ειναι πως επιτελουν μια χρησιμη και αναγκαια λειτουργια οσον αφορα την ππλανητικη υποστηριξη. Αν και ο μυθος λεει πως ο Διας ηθελε να τους "ξεπαστρεψει" πριν φτιαξει τους "καινουργιους" ανθρωπους, αλλα η κινηση του Προμηθεα του εδεσε τα χερια και του αλλαξε τα σχεδια. Μιλαμε λοιπον για πληρεις ανθρωπους, με σωμα+ψυχη+νου ή απο αποψη κεντρων, με κινητικο+συναισθηματικο+διανοητικο κεντρο ΚΑΙ σεξουαλικο κεντρο. Τους λειπει μονο το ανωτερο συναισθηματικο και ανωτερο διανοητικο, τα οποια ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν εχει καταφερει να αναπτυξει ετσι κι αλλιως (εκτος ισως του Λυκιου, δεν ξερω).
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θυμομαστε εδω την ταινια Blade Runner οπου βλεπουμε την ιστορια απο την οπτικη του πρωταγωνιστη. Δυσκολο λοιπον το ζητημα απο την εξης αποψη. Εχω διαβασει απο 3 διαφορετικες πηγες, αν και οι δυο ηταν περιπου 1925, πως το μελλον και το ζητημα της ανθρωποτητας "παιζεται", βρισκεται σε "κριση", συζηταται το τι δεον γενεσθαι (οχι σε ανθρωπινο επιπεδο.) Το οτι στα τωρινα χρονια αυτο ειναι σε εξελιξη το πιστευω σθεναρα, για διαφορους λογους, ενας ειναι η μαζικη και απολυτη ελλειψη πληροφοριων και μεγιστος αποπροσανατολισμος. Στον πολεμο για παραδειγμα, αν ξαφνικα δεν μαθαινεις τιποτα, αυτο σημαινει πως τα "ζορια εφτασαν". Κανεις ποτέ δεν προειδοποιει τον κοσμο, καπως οπως τον κερατά που το μαθαινει πάντα τελευταιος. Μια επιλογη στο τραπεζι λοιπον θαναι σιγουρα η "εκκαθαριση", ειτε μεσω φωτιας ειτε μεσω νερου (πλημμυρα). Μια ευκολη εξηγηση θα μπορουσε να ειναι ο υπερπληθυσμος, απο την αποψη πως το χωραφι ειναι ετοιμο για θερισμα. Θεωρω ομως πως σχετιζεται καπως και με τα δυο ειδη ανθρωπων. Ο Μουραβιεφ καπου ειχε γραψει πως εαν επιλεγει η Ανοδος ή κατι τετοιο, τοτε ο Αδαμικος ανθρωπος θα ανελθει επιπεδο υπαρξης και ο προΑδαμικος θα παρει την θεση του. Σιγουρα ευκταιο σεναριο. Εαν επιλεγει το θερισμα μαλλον μιλαμε για reset και οχι για προοδο. Η διαφορα θα μπορουσε ισως να εχει σε κατι να κανει με τις ποσοστωσεις των δυο τυπων ανθρωπων. Ισως παλι να πρεπει ο ανθρωπος κατι να κανει αλλα να μας διαφευγει, οπως το να καθαρισει την Γη απο αλλοτρια ειδη οντοτητων αν ειναι να γλυτωσει απο την καταστροφη.

    Τελωσπαντων, το σκεφτομουν προσφατα και καλο θα ειναι να το σκεφτει ο καθενας με τον εαυτο του. Και αν ειμαι σαν τον Blade Runner; Και αν ειμαι προΑδαμικος; Και αν ειμαι ερπετομορφος; Δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. Αποψη ζωης μου ειναι να μην κρινω εξωτερικα και αυτο θα συνεχισω να κανω. Δεν με ενδιαφερει η καταγωγη μου. Δεν με κανει καποιο μακρινο παρελθον μου αυτο που ειμαι, αλλα το παρον μου και οι πραξεις μου. Ειμαστε οτι κανουμε. Θα συνεχισω να προσπαθω να μην αδικω κανενα, και να εχω την Ηθικη ως φαρο. Και αν δεν μπορω να φτασω στους Θεους; Θα προσπαθω παλι να μην τους ζηλευω και σιγουρα δεν θα τους μισησω. Γι αυτο λεγονται Θεοι αλλωστε γιατι ειναι πολυ ψηλα. Και τους αλλους ανθρωπους που ισως μπορουν; Δεν θα τους σταθω εμποδιο. Σε ενα βαθμο μοιαζει με το να σε παραταει η κοπελα που αγαπας γιατι της αρεσει να ειναι με καποιον αλλο. Αμα την αγαπας πραγματικα ομως, θα πρεπει να αποδεχτεις οτιδηποτε την κανει ευτυχισμενη ακομα και αν δεν εισαι εσυ αυτος που το προσφερει. Στα λογια βεβαια ειναι ευκολο, στη πραξη ομως..
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστή έγραψες :


      - Πριν απο αυτο να πω πως δεν θεωρω τους Αρχοντες εχθρικους.

      - Τα τρωω τα αυγουλακια τους, ναι, αλλα δεν τις σφαζω στο γονατο, πεθαινουν απο φυσικα αιτια.

      - .Ο Αρχων ταυτοχρονα ειναι και ο προστατης. Τον θελουμε

      - Αρα, η δικια μου προσεγγιση ΔΕΝ βρισκει εχθροτητα στους Αρχοντες

      - Αρα απολυτως θεμιτο και λογικο ο Αμπραξας, ο Μεγας Αρχων, να βρισκεται σε φυλαχτο.

      - Δεν με ενδιαφερει η καταγωγη μου.


      Και εγώ ρωτώ με την σειρά

      - Πώς το ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι εχθρικοί/ος;; Τον έχεις δεί;;Ξέρεις πως είναι η φάτσα του και απο που κρατάει η σκούφια του;;Αλλά ακόμα και αν σου το έλεγε ότι δεν είναι εχθρικός/οι...εσύ θα τον/τους πίστευες;;

      - Πως ένα γενετικά τροποποιημένο ζώο όπως ο άνθρωπος, μπορεί να ξέρει αν πεθαίνει απο φυσιολογικά αίτια;;Όλα αυτά τα δις των δίποδων πάνω στον πλανήτη ξέρεις τι ποσότητες ψυχοζωικής ενέργειας παράγουν;;;Και με τι τρόπο την μαζεύουν;;

      - Πως μπορεί να είναι κάποιος προστάτης όταν σου ρουφάει την ψυχοζωική σου ενέργεια;;Εσύ μπορεί να το θελεις αυτό, αλλλά σημασία δεν έχει τι θέλεις η όχι εσύ και κάθε άλλος...αλλά τι θα αποφασίσουν αυτοί που ελέγχουν τα Ιερατεία, και πίσω απο αυτούς κάποιοι άλλοι.Πάντα οι μεγάλες αλλαγές διέπονται από την βία… το κράτος η το ιερατείο, ελέγχει την βία, αλλά πριν από την βία ρίχνεται η προπαγάνδα για να ζαλίσει το υποψήφιο θύμα.

      - Αυτός ο πετεινοκέφαλος δεν μπορεί να προστατέψει κανέναν, και φυσικά δεν είναι ο Μέγας Άρχων όπως τον αποκαλείς εσύ.Τι σχέση μπορεί να έχει αυτός με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ;;;ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ.

      - Αλήθεια μια μίλησες περί καταγωγής....ποιά είναι η καταγωγή σου;;


      Υ.Γ Το ξέρεις ότι όσα λέγονται η γράφονται/υπάρχουν μέσα στο διαδίκτυο όλα ελέγχονται από μία κεντρική διοίκηση.;;;Μπορείς να φανταστείς ποιός βρίσκεται πίσω απο αυτήν την κεντρική διοίκηση και γιατί δημιούργησε αυτόν τον εικονικό κόσμο που ονομάζουν διαδύκτιο;;

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ μου Στοχαστή, χαίρομαι που χρησιμοποιησες τη λέξη «θεωρώ», γιατί κι εγώ το ίδιο πιστεύω, πως παρασυρόμαστε σε πλάνη ακολουθώντας μια «εσωτερική» προσεγγιση στο θέμα των Οφιτών. Έχω διαβάσει πάμπολλες ερμηνείες σχετικά με τον όφι. Από την «απαγορευμένη γνώση»,τον χρόνο, τον κύκλο της ζωής και τις αιώνιες μετενσαρκώσεις(samsara) , την ερμητική σχεση του φιδιού με τον χρυσό, το τροποποιημένο σπέρμα, το DNA κ.ο.κ. Τελευταία διάβασα επίσης την άποψη του πνευματικού «τέκνου» της Μπλαβάνσκυ, Ν. Μαργιωρή (Εσωτερισμός- Η μυστική διδασκαλία), ο οποίος έδινε μία ερμηνεία σαν αυτή που κατέθεσες (βέβαια εκείνος αναγνώριζε τους άρχοντες ως εχθρικούς προς τον άνθρωπο ενώ το Υπέρτατο Ον ως φιλικό). Αυτά τα γράφω για να σου δείξω πως δεν είμαι κλειστός στις απόψεις των άλλων, τις ακούω και τις σέβομαι, όμως θέλω και μια πιο εξωτερική(μπορείς να την πεις ρηχή ή επιφανειακή) σύνδεση των οφιτών με άλλα ιερατεία,γιατί τότε θεωρώ πως θα οδηγηθώ σε ορθότερα συμπεράσματα. Έτσι κι αλλιως και οι ίδιοι δεν κάθισαν στα «εσωτεριστικά αυγά» τους αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν μέχρι και σήμερα να διαβρώσουν την κοινωνία. Προσπαθώ λοιπόν να διαχωρίσω την ήρα από το στάρι και αυτό δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται μόνο με την εσωτερική προσέγγιση. Το αν θα μας βοηθήσει ή θα μας μπερδέψει περισσότερο ο αγαπητός Ερίωπας ή ο αγαπητός B.E. είναι άλλο θέμα(πχ θα ενδιέφερε πολύ η άποψη του Ερίωπα για τα φίδια στην Ποιμαντορική ράβδο ή για τον Τρικάρηνο Όφι, ερμηνείες που πάλι έχω διαβάσει πολλές όμως δεν έχω πεισθεί ακόμα). Έτσι κι αλλιώς εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με όλους και με όλα!

    Είναι φανερό πως έχεις δημιουργήσει μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς την ανατολή και τη γνώση τους! Δε διαφωνώ! Θα βρούμε αρκετά διαμάντια στη σκέψη των γκουρού ή των σιφού.Υπάρχει όμως μία βασική διαφορά. Για έναν περίεργο λόγο εκείνοι λάτρευαν τα ερπετά ενώ εμείς τα εξολοθρεύαμε(Ιππόνοος- Αη Γιώργης, Ηρακλής, Ιάσωνας κτλ) κι ας εβρίσκαν πάντα χώρο για να εισχωρήσουν στον κόρφο μας(loop).

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σχετικά με την πλάνη και τους οφίτες, ποιος ευθύνεται; Εμείς ή εκείνοι; Δρακοκτόνος λαός εμείς κι αυτοί επέλεξαν για brand name τον όφι, γιατί όχι τη φράουλα, τα φασόλια, τη μαγκούστα ή το ελάφι;Πιο δύσκολο θα έκαναν έτσι το έργο μας.Σα να τους έτρωγε/τρώει νομίζω... Συμβολισμός-ξεσυμβολισμός αν θα πετύχεις ένα φίδι στη φύση δε θα πιάσεις κουβέντα μαζί του , ή θα τρέξεις μακριά ή θα του δώσεις μια στο κεφάλι ώστε να συναντήσει το δημιουργό του( Μέγιστος Ηράκλειτος: πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται). Έτσι προσωπικά δε με ενδιαφέρει να συνδέσω μόνο τα φιδια με τα φίδια(παρεμπιπτόντως ΦΟΙΝΙΚΑΣ=ΟΦΙΣ ΝΙΚΑ;) Αυτά ξεχωρίζουν στο «δέρμα»...αλλά και τα υπόλοιπα ερπετά (τύπου αμνόσχημοι λύκοι )που όπως έλεγε και ο Αίσωπος(που δαγκώθηκε από φίδια) «Όφις το δέρμα αποδύεται, την γνώμην δε ουδαμώς» ή όπως λέει κι ο λαός «Κι αν κελαηδάει η οχιά, δεν είναι καρδερίνα.»

    Αναφορικά με την γνώση των οφιτών, μπορώ ευχαρίστως να δεχθώ, πως εμπεριέχει αρκετή δόση αλήθειας. Κάθε μορφή προπαγάνδας είτε λευκή(απλή ή αγκιτάτσια), είτε φαιά, είτε μαύρη, βασίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην αλήθεια, διαφορετικά δε θα μπορούσε να επηρεάσει τον δέκτη. Έτσι και οι «γνωστικοί» πάτησαν σε αυτή την αλήθεια για να διαστρεβλώσουν την εικόνα του καλού και του κακού, μπερδεύοντας τις δύο έννοιες. Εκτενέστερη αναφορά για τους γνωστικούς και τη συμπεριφορά τους στο πέρασμα του χρόνου μπορείς να δεις στο επίσης αξιόλογο ιστολόγιο(κατ’εμέ πάντα) του Θεόδοτου.
    http://theodotus.blogspot.gr/2017/07/h.html
    http://theodotus.blogspot.gr/2016/10/blog-post_10.html
    Το να τους παρατηρήσω λοιπόν μέσα από ένα «εσωτερικό» πρίσμα, μου φέρνει στο νου τον πίνακα του Magritte “Ceci n'est pas une pipe” https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b9/MagrittePipe.jpg ή το“Ceci n'est pas une pomme”. http://imgc.allpostersimages.com/img/print/affiches/rene-magritte-ceci-n-est-pas-une-pomme_a-G-7403842-0.jpg

    Οπότε, εδώ αγαπητέ μου θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Να ξέρεις πως σίγουρα θα διαβάσω με μεγάλο ενδιαφέρον όσες «εσωτερικές» αναλύσεις και αν μας παρουσιάσεις, όμως προσωπικά θα επιλέξω να ακολουθήσω την «εξωτερική» έρευνα γιατί για εμένα το μήλο είναι μήλο, η πίπα είναι πίπα και ο όφις είναι όφις(ακόμα κι αυτός που κρύβεται ή εμφανώς μας γλυκομιλάει)... Έτσι θέλω να προχωρήσω στην αναζήτησή μου και ας πλανώμαι πλάνην οικτράν!

    Φιλικά,
    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε Ιππονοε, να πω την αληθεια θα ηθελα να ακουσω την αποψη του Λυκιου περι Αρχοντων πριν ξαναεπιχειρησω να διαμορφωσω μια αποψη-θεση. Η αποψη που κατεθεσα ειναι μια πρωτη προσπαθεια και δεν την εχω υιοθετησει ως τελικη(δεν ταυτιζομαι με αυτη οπως πιστευει ο BlackEagle), αναμενω τις αντι-θεσεις για να προχωρησουμε στην συν-θεση. Βλεπεις πως προχωραει ετσι μια βαθυτερη κατανοηση. Ειδα αναφερθηκαν αντι-θεσεις, απο τον B.Ε και τον Μαργιωρη που μας ειπες, αλλα τα σκεπτικα τους δεν ειναι τοσο τεκμηριωμενα οσο θα τα ηθελα (απο τον B.Ε), ενω απο τον Μαργιωρη το σκεπτικο (το γιατι κρινει πως ειναι ετσι) δεν το ξερω καν. Το ζητημα με τα ιερατεια ειναι περιεργο, απο την αποψη πως δεν ξερουμε ποιοι ειμαστε εμεις και ποιοι οι αλλοι. Δεν ξερουμε σιγουρα καν εαν υπαρχουν. Ακομα και να υπαρχουν, μολονοτι το να γνωριζεις τον "εχθρο" προσφερει μια γνωση, το θεωρω δευτερευον διοτι του δινουμε ετσι πολυ αξια. Ειναι λιγο σαν το mega channel την εποχη των μνημονιων. Ολους μας εκνευριζε η προπαγανδα του, αλλα εκει, ολοι το βλεπαμε αντι να κανουμε το ορθοτερο να μην το παρακολουθει κανεις οπως συμβαινει σημερα και εξαφανιστηκε. Απο αυτην την αποψη, οταν ασχολεισαι με κατι, εστω και αρνητικα, το τρεφεις και το τροφοδοτεις. Σωστοτερο ειναι να ασχολεισαι με αυτο που θελεις να κανεις και θεωρεις σωστο και οχι με αυτο που θελεις να εμποδισεις ή να πολεμησεις. Εαν εισαι δικαιοτερος, θα βρεθεις επικρατων.

    Λες για τους Οφιτες. Απο την στιγμη που δεν εχεις καταφερει να ορισεις την εννοια αυτη, δεν εχει νοημα να μπαινεις σε εικασιες για "εμας" ή τους "αλλους". Πρωτο βημα σε καθε μελετη, ο ορισμος των εννοιων. Διαφορετικα, νομοτελειακα θα αιθεροβατουμε σε νεφελωδεις ομιχλες. Χασιμο χρονου δηλαδη και πονοκεφαλος. Ποθεν προκυπτει οτι "εμεις" ειμαστε δρακοκτονος λαος; Εγω δεν το γνωριζω αυτο που λες. Το φιδι αυτο καθαυτο δεν ειναι κακο. Γιατι να ειναι κακο; Ειναι κακια η κατσικα; Μηπως το κρινουμε ως κακο επειδη μπορει να μας τσιμπησει, επειδη δηλ διαθετει την δυνατοτητα επιθεσης; Και ο σκορπιος το ιδιο κανει. Κακος και αυτος; Αν δεν του παραβιασεις επιθετικα τον χωρο ωστε να αμυνθει υπερασπιζομενο, τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Αρα το επιχειρημα περι εγγενης κακιας του φιδιου δεν το βλεπω να στεκει. Ενταξει ο Ηρακλης επνιξε δυο φιδια ως μωρο τα οποια ειχε αποστειλει η Ηρα στη κουνια του. Ο Ιασονας δεν θυμαμαι να ασχοληθηκε με φιδια. Ο Ιππονοος; Ουτε. Τα φιδια δεν χρησιμοποιουνται αρνητικα, ντε και καλα, και ο συμβολισμος του, εχεις δικαιο, ειναι πολυσημαντος. Παραδειγμα το Κηρυκειο, επουδενι δεν εχει αρνητικη σημασια. Τωρα, εαν κρυβεται κατι αλλο σε επιπεδο "μυησης" απο πισω, αυτο δεν μπορω να το γνωριζω. Γενικα το καλο/κακο, φιλικο/εχθρικο ειναι καργα υποκειμενικες εννοιες και απο την εμπειρια μου οποιος τις χρησιμοποιει αυτες τις εκφρασεις, κατα 90% (και λιγο λεω) , τις χρησιμοποιει λανθασμενα.

    Σχετικα με το ρητο του Ηρακλειτου "πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται". Στο ιντερνετ αποδιδεται "Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα" Δεν ειμαι καλος στα αρχαια, αλλα δεν το βλεπω αυτο. "Παν γαρ ερπετον" (Καθε τι που ερπει), "πληγη νεμεται" (νεμεται πληγη=λαμβανει πληγη=του απονεμεται πληγη=δικαιουται πληγη=του αναλογει πληγη). Μου φαινεται λογικο. Οταν κατι ερπει, θα υποφερει. Και εμεις ως ανθρωποι εχουμε ενα κομματι ερπετικο, το 1/3 νομιζω του εγκεφαλου μας ειναι ερπετικο. Οταν επιτρεπουμε στον εαυτο μας να αγεται αβουλα απο αυτο, θα δεχομαστε χτυπηματα απο τη ζωη, θα υποφερουμε. Οταν σερνομαστε στο χωμα, θα πληγωνομαστε. Αυτο ισως να εχει καποια "αποκρυφη" σημασια, μπορει και οχι. Το λαικο ασμα λεει "ήρθαν και μου είπαν πως δεν μ’ αγαπάς,κι αν δεν μ’ αγαπάς, τι θέλεις και περνάς,εσύ μ’ αυτή τη γνώση και εγώ μ’ αυτό τον νου, να ιδούμε ποιος θα πέσει στα πόδια τ’ αλλουνού." Εγω παλι βλεπω τα δυο διπολα των στοιχειων, αερας-γη,φωτια-νερο(αρσενικο-θηλυκο), στα οποια ως ανθρωποι αεναα γυρευουμε ολοκληρωση μεσα απο τα ταιρια μας. Στην αναζητηση σου Ιππονοε, να προχωρησεις οπως πιστευεις καλυτερα!
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ερχομαι σε σενα B.E.
    -Αλήθεια μια μίλησες περί καταγωγής....ποιά είναι η καταγωγή σου
    -Αααααυτη.(με κατακορυφη κινηση του χεριου απο πανω προς τα κατω). "1-0"
    Εε, μας ζαλισες. Καταθεσε το δικο σου πιστοποιητικο καταγωγης σε pdf να το δουμε. Δεν μιλας με καποιο ανασφαλη παιδαρελι. Δεν αναζητω την καταγωγη μου σε χαρτια ουτε σε τεστ DNA. Μετα απο μακρα περιοδο στοχασμου, ξερω καλα ποιος θελω να ειμαι. Εσυ δειχνεις να μην ξερεις. Ασε τις Λιακοπουλεικες ερωτησεις, εδω δεν πουλας βιβλια. Αν εχεις την δυναμη, δωσε απαντησεις. Εαν δεν μπορεις, κατσε στα αυγα σου.

    Οι Ελληνες παραδοσιακα ως λαος απο ιδρυσεως της πρωτης Αθήνας,οπως λεει ο μυθος, ειχαν αποδεχτει ως προστατιδα της πολεως την θεα Αθηνά. Η αγαπη προς τη θεα Αθηνά ουδεποτε σταματησε. Ειτε ως "θεα Αθηνά", ειτε ως "Υπερμαχω Στρατηγω", ειτε ως "Παναγία", πάντα συνοδευει τους Ελληνες στη ζωη τους καθως την μνημονευουν συχνά. (δεν εννοω το "γ.. την παναγια σου" βεβαια που σιγουρα ηρθε στο μυαλο). Ο προστατης ειναι και ο αρχων, ετσι παει, σαρεσει δεν σαρεσει. Μπορεις μαλιστα να τον πεις και "νταβατζη". Αμα δεν το θες τον νταβατζη, κανε πιατσα μονος σου, κανενα προβλημα. Οι δρομοι ομως την νυχτα ειναι επικινδυνοι και οι κινδυνοι πολλοι. Συνηθως μαλιστα απο αλλους νταβατζηδες. http://www.dailymotion.com/video/x65awi5 (στο 7.40) Και ομως λοιπον, οι Ελληνες, ο μονος λαος στην ανθρωπινη ιστορια που καταφερε για καποια χρόνια να ειναι ελευθερος, ειχε προστατισσα και ας ελπισουμε να εχει ακομα. Το κρατος ας πουμε αποτελει "μεγα Νταβατζη".Ο κακος νταβατζης στην ουσια "προστατευει" απο τον ιδιο, ενω ο καλος νταβατζης απο απειλες. Ακομα και ο αγαπητος Λυκιος αποτελει Αρχοντα του ΚΔ, που σημαινει συνεπακολουθα και νταβατζη. Ολοι ομως αποδεχομαστε ευχαριστα την υπαρξη του και την προστασια που προσφερει απο παρεκτροπες. Το προβλημα δημιουργειται οταν η συμπεριφορα ειναι τυραννικη και αδικη. Κρινουμε δηλ το θεσμο της Αρχης και το κατα ποση αυτη ειναι επιθυμητη ή αναγκαια. Σε παλιοτερη συζητηση ειχα υποστηριξει πως δεν την χρειαζομαστε οταν ολοι οι συμμετεχοντες ειναι συνειδητοποιημενοι και ωριμοι. Επειδη ομως μαλακες πάντα υπαρχουνε, αποδεχτηκα την αποψη του Λυκιου πως η αναγκη για υπαρξη Αρχης οντως υπαρχει.

    Ειναι οι Αρχοντες εχθρικοι; Εαν δεχτουμε την υπαρξη τους, τοτε ή ειναι ολοι ιδιοι ή ειναι διαφορετικοι μεταξυ τους. Εαν ειναι ολοι ιδιοι, τοτε τοποθετηθηκαν εξαρχης σε αυτο το ποστο απο τον Δημιουργο ή Θεο, αρα ειναι και καλοι και χρησιμοι εξ ορισμου, αρα κανενα προβλημα. Εαν ειναι κακοι, τοτε αυτοματα σημαινει πως υπαρχουν και καποιοι αλλοι καλοι. Δεν γινεται αλλιως. Αρα εδω υπαρχει εριδα μεταξυ τους. Εμεις επομενως ως ανθρωποι, εχουμε ως μονη λογικη επιλογη να ταχθουμε με τους καλους, αυτο ειναι αυτονοητο. Αμα ταχθουμε με τους κακους,θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Αμα το παιξουμε "ουδετεροτητα", τοτε δεν βοηθουμε τους καλους που στην ουσια προσπαθουν να μας βοηθησουν και μπορει να τους κανουμε να πουνε κιολας "Ρε δεν πατε να πηδηχτειτε; Εμεις φταιμε που ασχολουμαστε με την παρτη σας" και να τα παρατησουν, οποτε παμε στο σεναριο επικρατησης των κακων.

    Φυσικα και μελετω την Ανατολη, και την Δυση και τον Βορρα και τον Νοτο. Η Ανατολη εχει μια βαθια κατανοηση που εκλειπει απο την Δυση. Επισης στην Ανατολη εχει διασωθει το συνολο σχεδον της αρχαιας γραμματειας, διοτι ηταν μακρια για τα αρπακτικα νυχια των κακων Δυτικων λογοκριτων. Δεν ειναι πως δεν τα ειπαμε εμεις οι Ελληνες. Ειναι πως τα δικα μας, δεν "διασωθηκαν" (και καλα). Στην Ανατολη τα βρισκω ομως. Για παραδειγμα τωρα διαβαζα την Μπαγκαβατ Γκιτα απο την Μαχαμπαρατα, που αποτελει τα αντιστοιχα των Επων του Ομηρου. Οι ομοιοτητες ειναι ξεκαθαρες. Ο Αχιλλεας ας πουμε ειναι ο Αρτζουνα. Ακομα και στην μεταφραση απο το αγγλικο αναφερει τις προφανεις αναλογιες. Λεει για παραδειγμα στην αρχη κατι φοβερα ενδιαφεροντα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Ο πολεμος που περιγραφεται στο Επος των Μπαρατα ηταν ενας παγκοσμιος πολεμος της εποχης εκεινης, οχι μονο γιατι ελαβαν μερος πολλα εθνη ακι αλοι (πανω απο 50 βασιλιαδες κρατων)του τοτε κοσμου, αλλα και επειδη ηταν αποτελεσμα μιας αδυσωπητης μαχης αναμεσα στους ντεβα και ασουρα. Η λεξη "ντεβα" ειναι γενικος ορος για τους θεους και τους αγγελους. Οσο για τους ασουρα ειναι και αυτοι θεοι, αλλα αντιμαχονταν τους ντεβα. Στον πρωτο τομο περιγραφηκε ο πρωτος πολεμος αναμεσα σε αυτες τις δυο κατηγοριες θεοτητων.Οπως συμφωνα με την ελληνικη μυθολογια, οι γιγαντες επιτεθηκαν καποτε στους ολυμπιους θεους, ετσι και η ινδικη μυθολογια μιλαει για ενα πολεμο αναμεσα στους ντεβα(σσ προφανως οι ολυμπιοι) και ασουρα. Οταν οι ασουρα νικηθηκαν, αποφασισαν να ενσαρκωθουν στον κοσμο των ανθρωπων και να καταλαβουν την εξουσια ολων των εθνων της γης, βοηθουμενοι και απο τους ρακσασα(δαιμονες). Το σχεδιο αυτο στεφθηκε στην αρχη με επιτυχια, αλλα επειτα ο αρχηγος των θεων Ιντρα, αντιστοιχος του ελληνικου Δια, ζητησε απο τους θεους να ενσαρκωθουν κι αυτοι σε σωματα ανθρωπων. Δινοντας πρωτος το παραδειγμα, με ενα μερος του εαυτου του γεννηθηκε σαν γιος του βασιλια Παντού, δηλαδη ως Αρτζουνα. Μετα απο τη ενσαρκωση των θεων, ο ουρανιος πολεμος μεταφερθηκε στη γη, με αποτελεσμα να σκοτωθουν εκατομμυρια ανθρωποι και να χαθουν πολλοι ηγεμονες κρατων και ενδοξοι ηρωες.[..]

    Οι δυο βασικοι αντιπαλοι αυτου του αιματηρου πολεμου ηταν, οπως ειπαμε,οι Παντάβα και οι Καουράβα. Οι πεντε αδελφοι Παντάβα ηταν γιοι του βασιλια Παντού, ο οποιος ειχε ενα μεγαλυτερο και εξ γενετης τυφλο αδελφο, τον Ντριταράστρα. Αυτος ο τελευταιος ειχε 100 γιουςκα αναμεσα τους τον φοβερο Ντουριοντάνα, που ηταν ο κυριος αντιπαλος των Παντάβα.[..]

    Οι θεοι που ειχαν ενσαρκωθει πηραν το μερος του δικαιου Γιουντιστίρα, ενω οι ασουρα ενισχυσαν την παραταξη του κακου Ντουριοντανα.[..] Ο αγαθος και δικαιος Γιουντιστίρα, ο γιγαντοσωμος Μπιμασένα και ο ασυγκρατητος Αρτζουνα ειναι σαν τον Αγαμεμνωνα, τον Αιαντα και τον Αχιλλεα αντιστοιχα. "

    Η Μπαγκαβατ Γκιτα λοιπον ειναι το κομματι αυτο των επων που συνολικα λεγεται Μαχαμπαρατα, και αναφερει τις θαυμασιες πνευματικες διδασκαλιες που δινει ο Κρισνα (ενσαρκωση του θεου Βισνου,του παντεποπτη και θειου παρατηρητη του συμπαντος και συντηρητη ολων των οντων) στον μαθητη του Αρτζουνα, παρακινωντας τον να λαβει μερος στον πολεμο εναντια του κακου. Φαινεται ξεκαθαρα πως η Τιτανομαχια εχει μεταφερθει στην ανθρωποτητα. Η ανθρωποτητα επομενως ειναι πολυ σημαντικοτερη απο οτι λεει η επισημη επιστημη.

    Τελος, γιατι ανοιξαμε πολλα θεματα, ειχα κανει μια σκεψη παλιοτερα, πως μπορει οι Αρχοντες να ταυτιζονται με τους μνηστηρες της Οδυσσειας. Εαν αυτο ισχυει, το ζητημα γινεται πολυ ενδιαφερον. Απο μικρος που θυμαμαι που ειχα δει την ταινια "Οδυσσεια"(the odyssey 1997), μου ειχε κακοφανει η πραξη του Οδυσσεα οπως αποτυπωνοταν στην ταινια, να εξολοθρευσει τους μνηστηρες που ετρωγαν το βιος του. Μου ειχε φανει αδικη. Τον ρωταει ο Αντινοος νομιζω: "Ποιο ειναι το εγκλημα μας;Φαγαμε απο το βιος σου αλλα δεν σκοτωσαμε κανεναν" και του απανταει ο Οδυσσεας: "Το εγκλημα σας ειναι πως προσπαθησατε να κλεψετε τον κοσμο μου, τον κοσμο που εχτισα με τα χερια μου και το αιμα μου, τον κοσμο που μοιραστηκα με μια γυναικα που γεννησε το γιο μου και κανεις ποτέ δεν θα μου τον παρει". Θυμαμαι που σκεφτομουν "κατι θελει να πει ο ποιητης εδω".
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμπαθα με Λυκιε, αλλα οταν γραφω ωρα, με κουραζει οποτε απαντω βιαστικια, οποτε φαινεται αποτομα."Πως μπορεί να είναι κάποιος προστάτης όταν σου ρουφάει την ψυχοζωική σου ενέργεια;" Το ερωτημα δεν ειναι κακο.Ομως θα σου πει κανεις: "Μην πηδας και μην τον παιζεις. Ποιος σε υποχρεωνει;" Οσο μεγαλυτερη η πολωση στα διπολα, τοσο δυσκολοτερο γινεται. Αρα επιστρεφουμε στο ζητημα πως ισως να μην ειναι θεμιτο να ειναι τοσο αυξημενη η δυσκολια. Αυτο το δεχομαι και ευχαριστως το συζηταω

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ.Ενδιαφερουσα η θεωρια εργασιας σου Ιππονοε,οπου συσχετιζει τον Αβραξά με τον Σειριο και αρα τον Κυνα στον οποιο ορκιζοταν ο Σωκρατης. Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα την βρηκα πολυ καλη θεωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρμυγκα ,έναν ασκό είχε ο Αίολος .

      Τζίτζικας.

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Ε.Σ, με έκανες και γέλασα με το 1-0 και σε ευχαριστώ γι’ αυτό, γιατί μας χρειάζεται και το γέλιο στη ζωή μας! Ο λόγος που υποστηρίζω όμως τον αγαπητό Ερίωπα ή τον B.E είναι γιατί βλέπω τα χτυπήματα που δέχονται κάτω από τη μέση. Δεν προκάλεσαν κανέναν, αλλά ακόμα και αν το έκαναν με τον τρόπο τους, αυτός που προσβλήθηκε όφειλε να καταθέσει τα δικά του αντεπιχειρήματα και όχι να οδηγηθεί στην ύβρη, την απαξίωση ή τη συκοφαντία. Έγραψα μόνο σε εσένα γιατί : 1ον σου έχω εκφράσει το σεβασμό μου και το ενδιαφέρον μου για τις απόψεις σου, 2ον αναγνώρισα τις προσπάθειες σου να διατηρηθείς ήρεμος παρά τις όποιες αντιθέσεις σου με αυτόν τον τρόπο έρευνας , 3ον επειδή μπορείς να προσφέρεις πολλά στην έρευνα με τον αντίλογο και τα επιχειρήματά σου(σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να απέχεις γιατί μπορείς να δεις, να εντοπίσεις, να συζητήσεις και να καταθέσεις κάτι που δεν έχουμε αντιληφθεί οι υπόλοιποι), 4ον μπορείς να ακούς άρα κατανοείς. Αφού κατανοείς και θες να είσαι ηθικός οφείλεις κι εσύ να δημιουργήσεις ένα τοίχος προστασίας που θα αγκαλιάσει τους δύο παίχτες του ιστολογίου και όχι να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες τους, γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί όλοι οι αναγνώστες. Ο αγαπητός B.E θα θυμώσει και θα εγκαταλείψει και ο αγαπητός Ερίωπας θα σιωπήσει με αποτέλεσμα η έρευνα να μετατραπεί σε ένα λειψό βιβλίο! Αυτή η άτιμη η μήτρα με τις επαναλήψεις της! Στάθηκα στη λέξη πλάνη γιατί όταν τη χρησιμοποίησες και εσύ ήταν σαν να βοήθησες τους απο πάνω(Μίθρα- Ιατωρ), οι οποίοι εκ προοιμίου με τον τρόπο τους είχαν χάσει πόντους/γκολ. Προσωπικά αγαπητοί θα σας σεβαστώ και εσάς αν επιλέξετε την οδό που περιγράφω(το ίδιο έχει ζητήσει επανειλημμένα και ο αγαπητός Λύκιος), θέλετε τον αντίλογο δεκτό, θέλετε να εκθέσετε τα σημεία που ο άλλος σφάλει επίσης δεκτό αλλά με επιχειρήματα όχι με αυτό τον τρόπο. Τότε μόνο θα πείσετε τους υπόλοιπους αμαθείς (όπως ο γράφων) και τότε μόνο θα βρείτε το δίκιο σας. Αγαπητέ B.E προσπάθησε κι εσύ να ελέγξεις τον Θυμό σου, όπως μου έγραψες στο προηγούμενο αναψυκτήριο! Αγαπητέ Ερίωπα σε παρακαλώ μην αποχωρήσεις!Ήμουν τέκνο της Φυγής οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα, όμως έσφαλα και προσπαθώ μέχρι και σήμερα να το αντιμετωπίσω γιατί πλέον πιστεύω πως αυτός είναι ο εύκολος δρόμος, ο δύσκολος είναι να παραμένεις και να αγωνίζεσαι για αυτά που πιστεύεις! Αυτά όσον αφορά τη θέση μου για τους e-καβγάδες!
    Ελπίζω να μην ενοχλει, κυρίως τον οικοδεσπότη μας αλλά και τους υπολοίπους, ο ανοιχτός τρόπος επικοινωνίας που υιοθετώ!Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω σε άλλο μήνυμα γιατί είναι εξίσου σημαντικά και δεν γράφω γρήγορα...

    Και ένα τραγούδι με αγάπη https://www.youtube.com/watch?v=gBcwcMFNvsA

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα απαντήσω ενδελεχώς, με το ... νέο έτος! Αναμείνατε, ευχαριστώ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να τα πωωω;

    Αρχιμηνια κι αρχιχρονια
    Ευχομαι ειρήνη στην καρδιά
    Σ'ολα τα σχόλια θεια γνώση
    Στο ιστολόγιο την πρωτιά!

    ;-)

    Και αυτό το τραγουδακι απο εμένα, με αγαπη:

    https://youtu.be/TJ1LDQ2UGfA

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, αγαπητή μου Ελένη! Ωραία τα κάλαντα και εξειδικευμένα!
      Ψάχνομαι για κανά ψιλό στις τσέπες μου, αλλά τίποτα! Τι να σε φιλέψω, πες μου;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα!

      Ε ναι! Τέτοια ωρα που τα ειπα τα'χεις δωσει ολα τα ψιλά στους πρωινους ψάλτες!

      Το καλυτερο λοιπον αγαπητε μας Λυκιε, είναι να μας φιλεψεις ολους με κανενα Λυκιογνωμικο σεντονακι!

      Την αγάπη μου σε ολους τους φιλους για την νέα χρονιά.

      Ελένη.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα! Ναι αγαπητή μου Ελένη, μου φαίνεται πως δεν θα μπορέσω να αποφύγω ένα δικό μου εορτινό σεντόνι...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  35. Ασε με ρε ΒΕ, γιατι δεν με αφηνεις να αγιασω, ειπα στον Λυκιο να στηριξω την προσπαθεια σου, αλλα πας γυρευοντας να σε αρπαξω απο το λαιμο. Δεν εχω κανενα προβλημα οταν λες μπουρδες, τα λαθη ειναι απολυτως θεμιτα στις συζητησεις, ετσι μαθαινουμε, εχω ομως προβλημα και μαλιστα μεγαλο οταν δεν τις παραδεχεσαι. Δεν ξερεις να ακους. Δεν εχω ουτε τον χρονο, ουτε την διαθεση, ουτε την ενεργεια να νουθετησω κακομαθημενους ανθρωπους. Αλλα προσεχε, εχω αφησει παρα πολλα φαουλ σου να περασουν στο ντουκου. Νομιζω η ανοχη βαινει προς το τελος της. Τωρα θα μου πεις "Ως τι θα με μαζεψεις εσυ στο μπλογκ οπου Αρχων ειναι ο Λυκιος;" Ευκολα, με το να ξεφτιλιζω καθε σου ατοπημα, διοτι ο Λυκιος ειναι πολυ ευγενικος για να το κανει. Εχεις το θρασος ρε ΒΕ να επιχειρεις μαθηματα νουθετησης, εσυ ρε εγωισταρε, που ακομα δεν παραδεχτηκες ποτέ οτι ειχες μπερδεψει τις ρημαδο-ισημεριες με τα ηλιοστασια και δεν ντραπηκες οταν ο Λυκιος καθοταν σχολιο μετα σχολιο να στο εξηγει; Το κατεβαζω τόνο, γιατι δεν θελω και πολυ και σεβομαι τον χωρο, οπως και τις ευγενικες ψυχες αναμεσα στους συνδαιτημονες που μπορει να ανεβαζουν σφυγμους.

    "Συμπάθα με ρε Στοχαστή (και οχι μόνο), αλλά δεν πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να ωριμάσεις και να μην εκνευρίζεσαι όταν ακους αρνητική κριτική;"
    Πλακα μου κανεις; Μου αναπαραγεις τις ατακες μου; Οσα σου λεω στη σταση, μου τα λες στο λεωφορειο; Ποσο χρονων εισαι; 13; Τι θα πει "λικερακι της μανουλας"; Ποσο γλοιωδης και γλιτσας μπορει να εισαι για να αναφερεσαι σε μανες; Το λικερακι, τι φαση; Στη δεκαετια του '80 εχεις κολλησει; Εχεις και πικαπ; Να το παραβλεψω και αυτο να παει στα κομματια για λογους ευγενειας. Ωστοσο, σε καλω να διορθωσεις την συμπεριφορα σου, οχι για τους λογους ευγενειας οσο επειδη "δεν σε παιρνει". Αρκετα ασχοληθηκα με τις χαζομαρες σου. Ισως λαβεις καποια απαντηση που φυσικα δεν δικαιουσαι αφου εσυ δεν δινεις, πλαγιως μεσα απο απαντηση αλλού. Αν καποιος αλλος ενδαιφερεται για κατι, ευχαριστως θα του το απαντησω

    Φιλε Ιππονοε, μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Θεωρεις δηλαδη πως και οι αλλοι ειναι σαν εσενα. Αυτο δεν ισχυει, καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικο μιγμα στοιχειων, ωστοσο υπαρχουν πολλες ομοιοτητες. Ο ομοιος προσεγγιζει τον ομοιο διοτι νιωθει να ταιριαζουν τα χνωτα του.(ομοιος ομοιω αει πελαζει) Ερωτικα ομως, εαν ειναι ειλικρινης, θα δει πως ελκεται απο τα αντιθετα (τα ετερωνυμα ελκονται). Οσο μεγαλυτερη η πολωση, τοσο μεγαλυτερη η ερωτικη ελξη στο πολωμενο αντιθετο. Αρα, αυτο που οφειλουμε να κανουμε ειναι να μειωσουμε την πολωση μας.

    Λες πως βλεπεις επιθεση κατα του ΒΕ ή Εριωπα, οι οποιοι σαφως και ειναι καθολα αγαπητοι(οι ασεβεις συμπεριφορες δεν ειναι, τα δυο δεν ταυτιζονται καθως οι συμπεριφορες αλλαζουν), και την κρινεις ως αδικαιολογητη επιθεση κατω απο τη ζωνη. Γιατι θεωρεις πως τοσοι συνομιλητες τους, πχ (μιθρας-ιατωρ) το κανουν; Μηπως ειναι εγγενως κακοι ανθρωποι και καταφερονται αναιτια εναντιον τους; Γιατι να το κανουν; Μπορεις να σκεφτεις εναν λογο; Ετσι, ξυπνησαν στραβα; Μηπως λοιπον αυτοι βλεπουν και αντιλαμβανονται κατι που εσυ αδυνατεις να εντοπισεις λογο πιο αγαθης φυσης και προαιρεσης; Τωρα λες: "Να το τεκμηριωσουν με επιχειρηματα". Δεν ειναι ευκολο πραγμα αυτο που ζητας, διοτι προυποθετει ενα τεραστιο γνωσιολογικο υποβαθρο και φυσικα ορεξη και υπομονη να το αναλυσουν ωστε να στο τεκμηριωσουν με τροπο που θα σου γινει αντιληπτος. Στο μυαλο τους καταλαβαινουν αριστα ομως μεσα απο την εμπειρια τους, ακομα και αν το βαζουν σε γρηγορη ταμπελα τυπου "Αυτος ειναι μαλακας, μακρια"
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτη λοιπον ειναι μια ξεκαθαρη προσπαθεια να σου επιβληθουν, χαρακτηριστικο της αρσενικης αρχης. Ολογυρα μας στις ανθρωπινες σχεσεις βριθουν οι περιπτωσεις οπου δημιουργειται το διπολο "Αφεντη-σκλαβου". Αυτο ειναι φιλοσοφικα ευκολοδιακριτο και θεωρειται "λυμενο". Εσενα τωρα, ουδεποτε σε εχει απασχολησει το ζητημα του να "καθυποταξεις" καποιον αλλο ανθρωπο, να τον ελεγξεις, να τον χειραγωγησεις, να τον χρησιμοποιησεις. Θεωρεις πως ειμαστε μια ομαδα ισοτιμων μελων που προσπαθουμε εξισου για καποιον κοινο σκοπο. Οταν το πρωτοσυναντησα στη ζωη μου αυτο λοιπον, και εγω επεσα απο τα συννεφα. "Δεν ειναι δυνατον" σκεφτηκα. "Αδυνατω να το πιστεψω πως καποιοι ενδιαφερονται μονο για αυτο (να ειναι δηλ απο πανω) και οχι μονο δεν τους ενδιαφερει να λυθουν τα προβληματα, αλλα μπορει και οι ιδιοι να τα δημιουργουν". Αυτο το μικρο σοκ ηρθε η σειρα σου να το περασεις. Μπορει να μην το εχεις βιωσει ακομα, αλλα θα το βρεις μπροστα σου. Αυτος λοιπον που θελει μονο να εχει την εξουσια και την βρισκει σε ρολο Αφεντη, αναποφευκτα καταληγει μονος του διοτι αργα ή γρηγορα ολοι θα τον εγκταλειψουν καθως γινεται τοξικος. Αργα εαν τα περιβαλλοντα ατομα ειναι πολυ ευγενικες ψυχες. Πώς λοιπον αυτος θα κρατησει το "κοινο" του που το εχει τοσο πολυ αναγκη; Με την αναγκη και την δυναμη, που μπορει να εκδηλωνεται ως χρημα ή γνωση ή εξουσια. Γραφικο παραδειγμα στο καφενειο του απομακρυσμενου χωριου, ο "διδακτορας" ξερολας παππους που λεει,λεει,λεει και ως κοινο του εχει απομεινει μονο ενας κουφος με ανοια γερακος που μενει εκει απλα γιατι δεν εχει που αλλου να παει. Οταν λοιπον δεν μας ενδιαφερει και τοσο πολυ ο χωρος στον οποιο βρισκομαστε, τοτε αποχωρουμε. Εαν μας ενδιαφερει, τοτε μενουμε και πολεμαμε. Δεν πολεμαμε υποχρεωτικα τον ξερολα παππου του παραδειγματος, αλλα απαιτουμε καπιες βασικες αρχες να γινουν σεβαστες και αν αυτες δεν γινουν, τοτε παιρνουμε τα μετρα που πρεπει να παρουμε.

    Δεν θελω να φυγει ουτε ΒΕ ουτε ο Εριωπας. Τους θεωρω εν δυναμει assets. Αλλα θα πρεπει να συμπεριφερονται με σεβασμο. Αυτο ειναι αδιαπραγματευτο. Εαν δεν το εμαθαν μεχρι τωρα στη ζωη τους, τοτε θα το μαθουν τωρα. Επειδη βεβαια, δεν ειναι δικο μου το μπλογκ, εαν (που δεν νομιζω) μου ελεγε ο Λυκιος, πως "εμενα ετσι μου αρεσει", τοτε κανενα προβλημα, θα αποχωρουσα και δεν θα το μετανιωνα στιγμη. Αυτες βεβαια ειναι οριακες καταστασεις που απεχουν πολυ απο την περιπτωση μας, ωστοσο σου τις αναφερω για να γνωριζεις πως κινουμαστε. Επουδενι δεν ειναι θεμα αδυναμιας να ειμαι ηρεμος. Η ηρεμια δεν εχει σχεση, διοτι οταν κανεις κάνεις κατι συνειδητα (δηλ ξερεις τι κανεις και γιατι το κανεις) δεν αγεσαι απο το θυμικο σου. Ειναι αυτο που πρεπει να συμβει και τιποτα παραπανω.

    Αυτη ειναι ισως και η μοναξια του ανδρα(αρσενικη αρχη) που λεγαμε λιγο και πιο πριν. Της γυναικας μπορει και να της δικαιολογηθει να ειναι "αγαπη μονο". Στους ωμους του ανδρα ομως πεφτει το βαρος των δυσκολων αποφασεων που πρεπει και χρειαζεται να παρθουν. Η θηλυκη αρχη ειναι αυτη που λεει "οχι, μη, τι κριμα" ας δοκιμασουμε περισσοτερη αγαπη. Οταν ομως μια συνταγη ειναι λαθος, πότε αυτο οδηγησε σε λυση αν αυξησουμε την ενταση της; Οταν καποιος κανει το ιδιο και το ιδιο, αλλα περιμενει αυτη την φορα διαφορετικο αποτελεσμα, λεγεται παραλογισμος. Εμεις ομως για να το καμουφλαρουμε, λεμε:"Ναι μεν κανουμε το ιδιο, αλλα αυτη τη φορα θα το κανουμε καλυτερα γιατι θα βαλουμε μεγαλυτερη δοση". Δυστυχως, με πονο θα διαπιστωσουμε πως αυτο δεν δουλευει. Εν προκειμενω, δεν χρειαζομαστε περισσοτερη "αγαπη", αλλα λιγο απο τον αλλο πολο, λιγο "πολεμο". Την δοκιμασα την συνταγη σου νομιζω καπου περυσι, ειπα: "Αυτοι ξερω πολυ καλα τι κανουν. Θα δοκιμασω μια τελευταια φορα να το παιξω αγαθο θυμα και χανος, να δω βρε αδερφε μπας και κανω λαθος." Δεν εκανα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γενικα μιλωντας, η θηλυκη αρχη δειχνει απεριοριστη υπομονη και αγαπη γι αυτο και ασκει θελκτικη επιδραση στους ουρανους. Ωστοσο, αν διεπεται απο υπερβολη, δεν θελει και πολυ να συναντησουμε την γυναικα που καθεται και τρωει ξυλο απο τον παραδωμενο στα παθη συζυγο της, που τον καλυπτει ακομα και αν βιαζει το ιδιο τους το παιδι. Αλιμονο σε οσες και οσους μπλεξουν με ατομα που δεν ξερουν να δινουν παρα μονο να παιρνουν. Οσο και αν μας ποναει, θα πρεπει να σταματησουμε την παρεκτροπη.Οσο νωρτιτερα, τοσο καλυτερα. Στο game of thrones εχει μια στιχομυθια οπου η Σερσει λεει στον Τυριον: "Το περιμενα. Ειναι ο τυπος της γυναικας που σου αρεσει. Μια ξενη πορνη που δεν ξερει την θεση της" (a foreign whore who doesnt know her place). Καθε ανθρωπος λοιπον χρειαζεται να βαλει τα ορια του. Εγω τα εχω αναζητησει μεσω της φιλοσοφιας.

    Φρεσκα κουλουρια ομως. Λες: " Αφού κατανοείς και θες να είσαι ηθικός οφείλεις κι εσύ να δημιουργήσεις ένα τοίχος προστασίας που θα αγκαλιάσει τους δύο παίχτες του ιστολογίου". Οχι, δεν το οφειλω, καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και τις συνεπειες που αυτες φερουν. Εγω απο που και ως που ειμαι υποχρεωμενος να τους καλυψω; Επειδη μπορω; Δηλ αμα εσυ βαριεσαι να στρωσεις το κρεβατι σου στο στρατο και δεν το στρωνεις και ξερεις πως η ποινη ειναι 5 μερες φυλακη, επειδη εγω κατανοω και θελω ειρηνη, πρεπει να κατσω να το στρωνω εγω καθε πρωι; Εγω θα κανω τον μαλακα; Οχι, δεν παει ετσι. Να στρωσουν τον κωλο τους να το στρωσουν. Να παψουν να ειναι κακομαθημενοι. Εγω θα ειμαι αυτος που οταν μετα θα φωναζουν και θα γκαριζουν για την αδικια, θα τους δωσω και απο μια φαπα για να το βουλωσουν γιατι μας πηραν τα αυτια. Δεν εχουν σχεση με ηθικη αυτα. Η ηθικη ειναι συγκεκριμενη και τεκμηριωμενη αριστοτελικα, μεσα απο τις 12 ηθικες αρετες και τις εννοιες ελλειψεων-υπερβολων. Εκει που ακομα δυσκολευομαι να ειμαι δικαιος, ειναι προς την γυναικα που μου αρεσει, εκει υπαρχει ακομα αδυναμια, το ομολογω. Θα πρεπει επιτελους να μαθουμε να φευγουμε (οσοι δυσκολευομαστε). Η οπως λεει ο Νοτης: "Δωσε ενα τελος να αρμοζει, κανε μια εξοδο μεγαλη, να σε χειροκροτησουν ολοι, τα πληθη μαγεψε και παλι"

    Περα απο ολα αυτα τωρα, βεβαια, δεν το συζητω πως ειμαστε ολοι μια καλη παρεα, και ολοι ειμαστε επιθυμητοι και αναγκαιοι. Μας θελουμε και μας αγαπαμε ολους. Ποσο μαλλον τον αγαπητο ΒΕ ή τον αγαπητο Εριωπα με την μεγαλη τους ευρυμαθεια. Η αγκαλια μου ειναι ανοιχτη! Ματς-μουτς ειναι και χρονιαρες μερες. Αγαπη μονο.

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ."Ο αγαπητός B.E θα θυμώσει". Ξυδακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο γρηγοροτερος τροπος να γνωρισεις εναν ανθρωπο ειναι να διαφωνησεις μαζι του. Τοτε θα βγαλει τον πραγματικο του εαυτο και θα γνωρισεις με τι ειχες να κανεις.

    ΒΕ, thank you for playing

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΒΕ εισαι ενας υπολογιστης που χωραει 1terrabite δεδομενα, αλλα χωρις ικανοτητα κρισης και διακρισης. Ενας αχραρμας χιλιαδων πληροφοριων τιποτα αλλο. Καλη χρονια και υγεια σε ολους.
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητοί, πολλά θα ήθελα να γράψω και στους δυό σας (Ε.Σ/Β.Ε), όμως θα μείνω στην παρακάτω ποιητική προσπάθεια(ζητάω επιείκεια γιατί πρωτη φορά γράφω κατ’ αυτόν τον τρόπο)

    Σκοτείνιασε απότομα
    μ’ αγκάλιασε η Σιωπή!
    Διαλέξατε το σκότωμα
    Αχ Θεέ μου, πόση οργή!

    Εμπρός λοιπόν τι περιμένετε;
    Μήπως, κι εσείς δεν αργοπεθαίνετε;

    Πιάστε καθένας τη δική του κόχη
    Του διπλανού να βγάλετε την κόγχη
    Οπλιστείτε με δόρυ και με λόγχη
    Κι ας φωνάζει η Ειρήνη ΟΧΙ!

    Τι κι αν σας δείχνει που είναι η κρήνη
    Αφού διαλέξατε το ποιος θα κρίνει!

    Αλφα- Βήτα- Ητα- Θήτα
    αποζητάτε την δική σας Ήττα
    και καταπιάνεστε με Θεικά
    Ειδήμονες στα Αληθινά!

    Λες και πληρώνετε
    του Λύκιου το νοίκι
    στην άμμο χτίζετε
    εν’ αδειανό τσιφλίκι

    Ξεχάσατε που σαν παιδιά
    παίζατε μες τη τρελή χαρά;
    Πως είναι τ’ανθρώπινα μικρά
    και μας λεπταίνουν την καρδιά;

    Μα ο θάνατος ο ξαφνικός
    Πνευματικός ή φυσικός
    θα’ναι βουβός, σιωπηλός
    αδιάφορος ποιος είναι ποιος!

    Εκεί κερδίζει ο ζωντανός
    Που δεν σκοτώθηκε μικρός
    Της μοίρας ο μοναχογιος
    Του Έρωτα ο ειρηνοποιός

    Βλέπει το χρόνο να περνά
    πιάνει κι αυτός μία γωνιά
    και επιμένει δυνατά
    ΑΓΑΠΗ και Καλή Χρονιά!

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια η προσπαθεια. Δεν ειναι θεμα τσιφλικιου στυλ "δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα". Το ζητημα θεωρειται ληξαν, μπορουμε να συνεχισουμε αμφοτεροι μια χαρα την συνυπαρξη μας.

      Ωστοσο, νομιζω εγινε σαφες, πως υπαρχουν καποια ορια.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλή χρονιά σε όλες και όλους σας! Ειρήνη υμίν, αγαπητοί μου πολύτιμοι φίλοι!
    Όλοι είμαστε ξεχωριστές προσωπικότητες, με τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματά μας.
    Μέσα από αυτόν τον δίαυλο του ψηφιακού μας συμποσίου, έχουμε την δυνατότητα να φιλτράρουμε τον λόγο μας και να ελέγχουμε το θυμικό μας όταν γράφουμε, πράγμα που στον προφορικό λόγο είναι πιο δύσκολο.
    Μπορούμε λοιπόν να έχουμε έναν χρυσό και πολύτιμο λόγο, κάθε φορά που πατάμε "Δημοσίευση"! Έναν λόγο που θα μείνει και μετά από πολύ καιρό, θα τον διαβάζουμε και θα αναστοχαζόμαστε τον εαυτό μας...

    Σας οφείλω λοιπόν τις δικές μου θέσεις σε όσα συζητήθηκαν και είναι πολλά!

    Ο αγαπητός Ε.Σ. έθεσε ένα πολύτιμο ερώτημα, στο οποίο χρειάζεται να μείνουμε αρκετά:
    "κι αν είμαι ερπετόμορφος;", "είμαστε ότι κάνουμε", "θα συνεχίσω να έχω την Ηθική ως Φάρο", κτλ

    Κατ΄αρχήν, πριν διαπιστώσουμε "τι είμαστε" ο καθένας, θα πρέπει να ανακαλύψουμε ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε.
    Παρότι αφιερώσαμε δυο ολόκληρες αναρτήσεις για τα δυο ιερατεία (κρόνιοι και διογενείς), δεν καταστήσαμε διακριτές τις διαφορές των δυο αυτών ιερατείων, όσον αφορά την Ηθική τους. Μείναμε μόνο σε ονόματα, μύθους και ιστορίες.
    Επέμενα να αναδείξουμε αυτές τις ουσιώδεις διαφορές, ώστε να γίνει κατανοητή η ροπή της μιας και της άλλης πλευράς. Κανείς δεν τόλμησε να το αγγίξει, διότι κανείς δεν το γνωρίζει.

    Είμαστε έτοιμοι να ξιφουλκήσουμε εναντίον του εχθρού, αλλά νομίζουμε ότι θα τον αναγνωρίσουμε από το φυλαχτό με τον Αβραξά, με τον Δία, με τον Μίθρα ή τον Χριστό! Νομίζουμε ότι αν η ταυτότητά μας λέει "Έλλην" ή πιστεύουμε ότι είμαστε "Έλληνες", αυτομάτως ανήκουμε στον Δία, τον Χριστό ή ότι άλλο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε.

    Κι αν κάποιος από εμάς γεννήθηκε από "μη Έλληνες" γονείς, τι σημαίνει; Είναι καταδικασμένος να ανήκει στο "κακό" Τυφώνιο ή Κρόνιο ιερατείο και να το υπηρετήσει; Δεν έχει δυνατότητα επιλογής; Δεν μπορεί να ορίσει ελεύθερα την δική του πορεία; Ή μήπως αν γεννήθηκε "Έλλην", είναι βέβαιο ότι ανήκει στο "καλό" ιερατείο του Διός και ότι κι αν κάνει, είναι "ανώτερος" από τους άλλους τους "κακού";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λοιπόν, εγώ λέω ότι ανεξάρτητα από την γονιδιακή προέλευση των σωμάτων αλλά και των ψυχών μας, είμαστε όλοι ανώτερες οντότητες του Ενός Θεού-Δημιουργού, όλοι πλάσματα αγαπητά Του!
    Είμαστε όλοι οντότητες που έχουμε εκδηλωθεί στο μορφογεννητικό πεδίο (την ύλη) και έχουμε όλες τις εκφάνσεις που διέπουν μια ανώτερη οντότητα (όλες τις υλικές, αιθερικές, ψυχικές και πνευματικές μας υπάρξεις). Έχουμε κοινή αποστολή, κι ας έχουμε διαφορετική αφετηρία, παρελθόν και γονιδιακή μνήμη.

    Πάντοτε μπορούμε να διαμορφώνουμε την πορεία μας, ελεύθερα και κατά συνείδηση, μαθαίνοντας και επιλέγοντας, ακόμη και κόντρα στις καταβολές μας. Το καλό και το κακό υπάρχουν μπροστά στα μάτια μας, είτε γεννηθήκαμε στην μια είτε στην άλλη "γενιά". Ο καλός μπορεί να γίνει κακός και ο κακός, καλός!
    Ως εκ τούτου, ακόμα και ένας ερπετόμορφος δρακονιανός ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορεί να διαφύγει της κληρονομικής του κατεύθυνσης με όπλο την συνείδησή του. Μπορεί να αλλάξει τον εσωτερικό του προγραμματισμό. Διότι αν και αυτός υπάρχει (ναι φίλε Ε.Σ., υπάρχει γονιδιακή προδιάθεση για ψυχική συμπεριφορά, που εδράζεται στο παρελθόν μιας φυλής-γραμμής αίματος), μπορεί να ανατραπεί 180 μοίρες!

    Το Θείο Σχέδιο περιλαμβάνει την ύπαρξη των αντιθέτων πόλων, ώστε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα έλλογα όντα της Δημιουργίας, να αυτεπιγνωσθούν και να επιστρέψουν στην Πηγή με την Επίγνωση του Όλου. Αυτό το Σχέδιο, δεν αφορά μόνο την Γη, αλλά όλο το Σύμπαν. Είτε λοιπόν μια οντότητα γεννήθηκε στην Γη, είτε στον Σείριο, είτε στον Κύνα, είτε στον Ρετικούλι είτε στον Βοώτη, έχει να αντιμετωπίσει το ίδιο δίπολο και πρέπει να διέλθει από τις ίδιες συμπληγάδες πέτρες της βιωματικής αυτεπίγνωσης, ώστε να απελευθερωθεί από την Ύλη και να επιστρέψει στην ίδια για όλους, Πηγή.

    Τα ιερατεία εκφράζουν δυο διαμετρικά αντίθετες Ηθικές. Ασφαλώς ο Χρόνος έκτισε μια ιστορία για κάθε ένα από αυτά. Έτσι γίνεται πάντα στο τετραδιάστατο πεδίο. Η Ηθική, ως κατευθυντήρια πλεύση μέσα στον γραμμικό χωροχρόνο, χαράσσει ιστορία και χρειάζεται "υπηρέτες" για να υλοποιηθεί στον απτό κόσμο.
    Οι "υπηρέτες" αυτοί, έπρεπε να έχουν τα χαρακτηριστικά της δικής τους Ηθικής. Μια ιεραρχία αξιών, δημιούργησε το Ιερατείο. Αρχικά κανείς δεν ρωτήθηκε που θα ανήκει! Όλα διαχωρίστηκαν βίαια και απότομα, στην αρχή του Κοσμικού Χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Άρα, είτε εμείς έχουμε γονίδια Ερπετών, Ατλάντων και Τιτάνων, είτε του Χριστού, του Διός και του Φάνητος, μπορούμε να επιλέξουμε την Ηθική που κρίνουμε ότι μας πορεύει καλύτερα προς το Θείο μας σκοπό. Ούτως ή άλλως, ακόμα και οι πιο "κακοί" στο τέλος θα γίνουν πολύ "καλοί", από δική τους μάλιστα επιλογή! Ταυτόχρονα όμως, θα δημιουργηθούν οι νέοι «κακοί» και πάει λέγοντας…

    Συνεπώς τι νόημα έχει από που καταγόμαστε, αν μπροστά μας βλέπουμε ανοιχτούς ορίζοντες που μας οδηγούν στον τελικό μας σκοπό; Το παρελθόν είναι όντως ένα άχθος που μας ακολουθεί, αλλά εμείς μπορούμε να το πετάξουμε από τους ώμους μας, ανά πάσα στιγμή το θελήσουμε! Είτε αυτό προέρχεται από το δικό μας παρελθόν, είτε από το προγονικό-συλλογικό.
    Η Φύση έχει και άλλα ωραία δημιουργήματα, που δεν αντιλαμβανόμαστε, αλλά αλληλεπιδρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μαζί μας.
    Υπάρχουν οντότητες μέσα στην φύση, που δεν έχουν υλικό σώμα, δεν έχουν ψυχή, αλλά είναι μόνο πνεύμα. Κι όμως, δεν είναι ανώτερες οντότητες, διότι είναι οντότητες ενός σκοπού (υπηρέτες). Δεν έχουν ελευθερία επιλογής, ούτε συνείδηση, ούτε επίγνωση. Μόνο εκτελούν τον ρόλο τους. Υπάρχουν οντότητες μόνο ψυχικές. Υπάρχουν οντότητες μόνο αιθερικές.
    Όλα αυτά υπάρχουν για να υπηρετήσουν, το καθένα απ΄την μεριά του, το ίδιο Θείο Σχέδιο. Αυτά μας βοηθούν και εμείς βοηθούμε τον Θείο Σκοπό.

    Οι Άρχοντες εκφράζουν την κοσμική-νομοτελειακή ανάγκη για την τήρηση των κανόνων. Είναι οι θεματοφύλακες των Νόμων που δεν έχουν αυτόνομη βούληση, άρα πρόκειται για οντότητες, που υπηρετούν το Θείο Σχέδιο, με επιμερισμένες αρμοδιότητες.
    Ορισμένα από αυτά, υπηρετούν το δίπολο. Κάποιοι Άρχοντες υπηρετούν το «καλό» και κάποιοι άλλοι το «κακό», ώστε να υπάρχει ο διαχωρισμός των αντιθέτων δυνάμεων, με καθορισμένα τα χαρακτηριστικά τους. Οι ιουδαιογενείς θρησκείες τους διαχωρίζουν ως Άγγελους και Δαίμονες.
    Ωστόσο οι Άρχοντες έχουν δύναμη, τόση όση αυτοί που τους επικαλούνται! Οι άνθρωποι χρειάζονται τους Άρχοντες, διότι ο τρόπος που ο νους αντιλαμβάνεται και κατακτά μια γνώση, χρειάζεται μια διαλεκτική με κάποια ανώτερη δύναμη. Οι Άρχοντες αλληλεπιδρούν με την συνείδησή μας, αλλά «ζουν» στο δικό μας υπερσυνειδητό.

    Νομίζω πως δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση, διότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως η ύπαρξη των Αρχόντων είναι μια αναγκαιότητα.

    Αυτά για την ώρα αγαπητοί μου φίλοι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ευχαριστουμε για το μοιρασμα του ποιητικου σας οιστρου αγαπητοί Ιππονοε και Β.Ε.

    Αγαπητέ Λύκιε, ελπιδοφόρο και κατανοητο το μηνυμα σου.

    Εφόσον έχουμε συνείδηση ως ελλογα όντα και κατευθύνουμε την θεληση μας, είναι παντα και αποκλειστικά στο χερι μας το "περασμα" στην αντίπερα οχθη, την καλη ή την κακή.

    Ο Χριστός μας διαβεβαιωσε πως ο,τι έκανε εκείνος τα ίδια και περισσότερα μπορούμε κι εμείς. Αρα, για ποιους "άρχοντες" μιλάμε; Ποιος "άρχοντας" Του εφραξε Εκεινου τον Δρόμο; Κανείς.

    Άρχοντες γινόμαστε εμείς του εαυτού μας. Πότε άγγελοι και πότε δαίμονες.

    Γνωριζοντας τον εαυτο σου τον Ορίζεις και καλυτερα ως "κύριος" αυτου. Απο αυτήν την Γνώση του Εαυτού εξαρτάται και η κυριότητά σου επανω του.

    Σε αντίθετη περιπτωση, οπου υπάρχει άγνοια δηλαδή, εκεί υπάρχει και εκδούλευση και εκμεταλλευση απο στημενα, σκοτεινα "ιερατεία" τα οποια πατανε πανω στα μεγαλυτερα δικά μας σκοταδια για να εξασφαλίζουν ενα πρόσκαιρο "αρχοντιλικι" στο αιώνιο παρόν.
    Και λέω πρόσκαιρο γιατί, ενω το παρόν είναι αιώνιο, οι "ψευδοάρχοντες" και οι "αρχομενοι" με κάθε ακτίνα φωτός, αλλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προσωπικα θα μου αρεσε λιγη περαιτερω αναλυση. Οσον αφορα τον Αβραξα, ισως να αποτελει μια προσωποποιηση της κινησης του χρονου που συνεπακολουθα δημιουργει το συμπαν μας, μεσα απο την εναλλαγη και εναγκαλισμο των δυο βασικων αρχων της υπαρξης, της αρσενικης και θηλυκης, ή γιν-γιανγκ, ή τα δυο φιδια στο κυμβαλειο. Αν αυτο ισχυει οντως δικαιολογειται ο ορος Μεγας Αρχων που του ειχε δοθει απο την εννοια πως ειναι η αιτια που προκαλει το συμπαν.

    Αν λοιπον Αρχοντες ειναι οι θεοι οπως τους γνωριζουμε απο την μυθολογια μας, αυτο δεν αναιρει την νομοτελειακη αναγκαιοτητα τους επειδη τους εχουμε προσωποποιησει υποβοηθητικα λογω καλυτερης κατανοησης. Για παραδειγμα οταν λεμε Απολλων, εννοουμε την Ηλιακη περιοδο.

    Αν το δουμε μεσα απο ενα τετοιο πρισμα, τοτε ο πολεμος των θεων στον οποιο επικρατησαν οι Ολυμπιοι, ειναι ενας κοσμικος συμπαντικος πολεμος, δηλ μια προσπαθεια επικρατησης και καθορισμου οριων επικρατειας. Ποιος θα μπορουσε να ειναι ο λογος αυτου του πολεμου; Εννοω πολεμας για κατι που χρειαζεσαι ή αγαπας. Πολεμαω για το σπιτι μου, επειδη αυτο στεγαζει την οικογενεια μου και οχι για τα τουβλα. Ειναι επομενως ο λογος του πολεμου, η κυριοτητα της ανθρωποτητας; Ειναι αραγε δυνατον να ειναι η ανθρωποτητα τοσο σημαντικη και ας εχει βαθια μεσανυχτα;

    Στην Ανατολη μαθαινουμε πως υπαρχουν οι Ντεβα-Ολυμπιοι και οι Ασουρα με νομιζω Αριμανικη συσχετιση. Ισως οι μεν να θελουν να τραβηξουν τους ανθρωπους "πανω" και οι δε "κατω" ωστε να τους κατεχουν.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μονο καποιος εντελως ανωριμος θα μπορουσε να φαντασιωνεται πως εναντιωνεται στους θεους. Να παει κοντρα σε τι; Στον Ηλιο-Απολλωνα; Στη Γη-Δημητρα; Αν καποιος θελει να παει κοντρα στη Γη, κανενα προβλημα, αυτο πρεπει να σημαινει πως εχει και τα αρχ..ια να σταθει χωρις αυτην, δεν την εχει αναγκη. Αρα, ας σταματησει να αναπνεει. Problem Solved σε δυο λεπτακια το πολυ.

    Για εμενα τα ερωτηματα που τιθενται ειναι τα εξης. (Ειναι πολλα,αλλα θα πω κανα δυο) Για ποιον λογο οι Ασουρα ενσαρκωθηκαν μεταξυ των ανθρωπων; Μηπως λογω πικριας για την ηττα τους απο τους Ολυμπιους, με αυτον τον τροπο τους βλαπτουν; Ποια ειναι αυτη η αμοιβαια επωφελης συνδεση μεταξυ θεων και ανθρωπων, πως επιτυγχανεται και πως οι Ασουρα την εκτρεπουν; Πώς αυτο αντιστρεφεται; Καλως ή κακως, οι θεοι ειναι αδυναμοι να επεμβουν στα των ανθρωπων εαν αυτοι δεν το επιδιωξουν, διοτι ειναι πολυ ψηλα και απεχουν αρκετα, μιλωντας κοσμικα. Οι ανθρωποι πρεπει να το κανουν. Πώς συνδεομαστε με τους θεους; Πώς επιτρεπουμε στις ανωτερες ενεργειες να φτασουν σε εμας;

    Νομιζω η απαντηση ειναι μεσω της ανελιξης μας. Οσο περισσοτερο ο ανθρωπος πλησιαζει την ολοκληρωση, τοσο περισσοτερο ανεβαινει και αντιλαμβανεται τους Ουρανους. Στην Ανατολη εχω μελετησει τετοιους ανθρωπους. Στη Δυση οχι. Νομιζω το προβλημα θα λυθει οταν η Δυση με την βαρια βιομηχανια της, την σκεψη, προσανατολιστει σε αυτο και αρχιζει να παραγει μαζικα φωτισμενους ανθρωπους. Διοτι αγαπητε Λυκιε, τι εννοουσε ο Λυκανθρωπος οταν ελεγε πως την δυναμη σου την χρειαζονται και για το υλικο επιπεδο αν οχι γι αυτο;

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ναι, παρόλα αυτά όμως αγαπητή Ελένη, οι Άρχοντες υπάρχουν ως αυτόνομες οντότητες, άσχετα αν δεν έχουν αυτόνομη βούληση. Δεν μπορούν δηλαδή να επιλέξουν από μόνοι τους αν θα υπηρετήσουν το "καλό" ή το "κακό", διότι αυτό είναι καθορισμένο άνωθεν.
    Ωστόσο υπάρχει μια "ελίτ" Αρχόντων που βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας τους και μπορεί να υλοποιείται (για λίγο), αλλά και να βούλεται πιο αυτόνομα.
    Εμείς είμαστε όντως άρχοντες του εαυτού μας, μόνο όμως όταν μπορέσουμε να ποδηγετήσουμε την ερπετική μας φύση.
    Μέχρι τότε, χρειαζόμαστε τους Άρχοντες για να μάθουμε...
    Οι άρχοντες των ιερατείων, είναι άνθρωποι που νέμονται την εξουσία που τους παρέχει η ανάγκη των ανθρώπων για πίστη σε μια ανώτερη δύναμη-αρχή.

    Η αλήθεια είναι ότι οι Άρχοντες που υπηρετούν το "κακό", είναι πιο δημοφιλείς και έχουν περισσότερους "πελάτες" να υπηρετήσουν, διότι η αρχική κατάσταση του ανθρώπου ξεκινά από την ερπετική του φύση, που ταυτίζεται με το "κακό", με την έννοια ότι είναι μη ανθρώπινο (ζωώδες) οπότε είναι κατώτερο στην διακλιμάκωση της ιεραρχίας των οντοτήτων. Η υπέρβαση επιτυγχάνεται με την αναβάθμισή μας σε ανώτερα όντα, δηλαδή σε τέλειους ανθρώπους.

    Πέραν όμως της ατομικής εξέλιξης, υπάρχουν οι καταβολές που κουβαλάμε μέσα στο ψυχικό μέρος του DNA μας και αφορούν το προγονικό μας παρελθόν. Υπάρχουν φυλές, δηλαδή είδη ανθρώπων, που έχουν διαφορετική πορεία στα βάθη των αιώνων. Βλέπεις οι επιλογές των προγόνων, μας επηρεάζουν. Οι πρώτοι "Θεοί" ήταν Άρχοντες που υπηρετούσαν το ερπετικό "κακό" μας μέρος.
    Κάποιοι άνθρωποι προχώρησαν εξελισσόμενοι και εξεδίωξαν αυτούς τους Άρχοντες, οι οποίοι εκτοπιζόμενοι παρέδωσαν την σκυτάλη στους "καλούς" Άρχοντες.
    Κάποιοι άλλοι όμως άνθρωποι, παρέμειναν υπό το κράτος των αρχικών "κακών" Αρχόντων και έτσι έχουμε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά ιερατεία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πιστεύω ότι σε συμβολικό επίπεδο, ο πόλεμος μεταξύ Ολυμπίων και Τιτάνων (και κάθε παρεκδοχή του μύθου σε άλλους πολιτισμούς) έχει να κάνει με όσα προείπα. Δηλαδή την μετάβαση από το κράτος των Αρχόντων του "κακού", στην επόμενη κατάσταση που κατευθύνεται προς το ανώτερο "καλό".
    Αυτή η κατάσταση όμως, έχει αντίκρυσμα και στο υλικό πεδίο, οπότε μιλάμε και για έναν κυριολεκτικό πόλεμο μεταξύ των επίγειων ιερατείων, που έλαβε χώρα στην γη. Μιλάμε για πόλεμο μεγάλων διαστάσεων, όπου συμμετείχαν τεράστιοι στρατοί οι οποίοι εκπροσωπούσαν τα δύο μέρη.
    Πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη των ανθρώπων, η οποία επέφερε την ρήξη με το παλαιό ιερατείο, έγινε καθολικά στην παλαιά ανθρωπότητα. Σε αντίπραξη αυτής της αλλαγής, το ιερατείο του κακού επιστράτευσε αλλότριες δυνάμεις, δηλαδή μια άλλη φυλή που καταγόταν από άλλο μέρος του διαστήματος.
    Δεν είναι τυχαίο ότι το Κρόνιο ιερατείο κινδύνεψε πολύ, όταν το πρώτο μέρος των αλλοδαπών αποίκων που απέστειλε, επηρεάστηκε επικίνδυνα από το συλλογικό συνειδητό της γήινης ανθρωπότητας, το οποίο κράδαζε πολυ ψηλά! Το αποτέλεσμα ήταν να απολέσει την επίδραση που ασκούσε επάνω τους, δηλαδή τους ...έχασε!
    Τότε έπρεπε να δρομολογηθεί ένας γενικός πόλεμος επικράτησης, ο οποίος δεν τελειώνει οριστικά ποτέ, επανερχόμενος κυκλικά, μέχρι τις μέρες μας.
    Δεν πρέπει πάντα να μας διαφεύγει ο κανόνας, ότι πάνω και κάτω.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το βασικό δόγμα του Ζωροαστρισμού περικλείεται στα εξής χαρακτηριστικά διακριτικά στοιχεία:

    Υπάρχει ένας καθολικός και υπερβατικός θεός, με την όνομασία Αχούρα Μάζντα, μόνος αδημιούργητος δημιουργός, ο οποίος και αποτελεί το αντικείμενο κάθε λατρείας.
    Η δημιουργία του Αχούρα Μάζντα αποδεικνύεται ως η άσα, η αλήθεια ή η τάξη, ενώ η αντίθεση και το χάος, αποδεικνύεται ως το ντρουζ, το ψέμα και η αταξία. Η διαμάχη ανάμεσα στην άσα και το ντρουζ περιλαμβάνει όλο το σύμπαν, και την ανθρωπότητα που έχει ενεργό ρόλο σε αυτή τη σύγκρουση.
    Η ενεργός συμμετοχή στη ζωή μέσω καλών σκέψεων, καλών λόγων και καλών πράξεων είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ευτυχίας και τη διατήρηση της τάξης. Αυτή η ενεργή συμμετοχή είναι κεντρικό στοιχείο στην αντίληψη του Ζωροάστρη για την ελεύθερη βούληση, ενώ παράλληλα ο Ζωοραστρισμός απορρίπτει όλες τις μορφές μοναχισμού.
    Ο Αχούρα Μάζντα θα κυριαρχήσει τελικά απέναντι στο κακό πνεύμα Άνγκρα Μαϊνιού ή Αριμάν, και τότε το σύμπαν θα βιώσει μία κοσμική αναγέννηση και ο χρόνος θα τελειώσει. Σε αυτή την τελική αναγέννηση, όλη η δημιουργία -ακόμα και οι ψυχές των νεκρών που αρχικά τιμωρήθηκαν στο σκοτάδι-, θα ενωθεί με την αναβίωση του Αχούρα Μάζντα σε ζωντανή μορφή. Στο τέλος του χρόνου ένας σωτήρας θα συντελέσει την τελική αναγέννηση του κόσμου με την ανάσταση των νεκρών.
    Στην ζωροαστρική παράδοση το πνεύμα του κακού αναπαρίσταται από τον Άνγκρα Μαϊνιού, που αναφέρεται και ως Αριμάν ή καταστροφικό δόγμα, ενώ το καλό πνεύμα αναπαρίσταται από τον Σπέντα Μαϊνιού του Αχούρα Μάζντα, όργανο του δόγματος της ένωσης για την πράξη της δημιουργίας. Θεωρείται ότι ο Σπέντα Μαϊνιού είναι υπερβατική έκφραση του Αχούρα Μάζντα και μέσο επικοινωνίας του με τον κόσμο.
    Ως εκφράσεις και πλευρές της δημιουργίας, ο Αχούρα Μάζντα εκπορεύτηκε τους Αμέσα Σπέντα (γενναιόδωρους αθάνατους), κάθε ένας από τους οποίους αποτελεί την υπόσταση και την αντιπροσωπεία μίας πλευράς της δημιουργίας. Οι Αμέσα Σπέντα με τη σειρά τους υποστηρίζονται από μία ομάδα άλλων αρχών, τις Γιαζάτα, κάθε μία από αυτές άξια λατρείας και υπόσταση ενός ηθικού ή υλικού κανόνα της δημιουργίας.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Έβαλα αυτές τις πληροφορίες για να επικυρώσω όλα αυτά που είπε με τόσο απλά λόγια ο αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ. Γιατί όλες οι αρχαίες θρησκείες έχουν αφετηρία στην αρχαία γνώση που προέρχεται από δεκάδες χιλιάδες χρόνια πίσω και λένε σχεδόν τα ίδια. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που σώζεται αιωνίως.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χα χα και τουμπεκι ο Εριωψ και ο μαυραετος!!!
    Μίθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. http://thesecretrealtruth.blogspot.gr/2011/12/blog-post_1124.html?m=1

    Αυτη η αφιερωση απο μενα για τα Χριστουγεννα που μας περασαν.
    Μιθρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αγαπητέ μου Λύκιε, πόσο σοφά είναι τα λόγια σου! Είσαι μια πηγή αστείρευτης γνώσης που ο λόγος της παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο! Μακάρι κάποια στιγμή στο βίο μου να ακουμπήσω έστω και το ελάχιστο της σκέψης σου! Ελπίζω, βέβαια να μην καώ ως άλλος Ιππόνοος!

    Πέρα βέβαια από τη μεταφυσική ανάλυση των αρχόντων, που δεν ήταν η δική μου απορία, περίμενα να ακούσω αγαπητέ Λύκιε τη δική σου προσέγγιση για τους “γνωστικούς” ως κοινωνικό φαινόμενο και τη δράση τους στα βάθη των αιώνων.

    Ας παίξουμε όμως(όπως λέει και ο αγαπητός Ε.Σ), αφού εσύ είσαι ο οικοδεσπότης και αφήσαμε το ερώτημά σου αναπάντητο γιατί κανένας από εμάς δεν μπόρεσε να διακρίνει τις διαφορές του Α με το Β ιερατείο. Μέσα από τα κατώτερα επίπεδα της δικής μου διανόησης και καθοδήγησης του προσωπικού μου πνευματικού «Άρχοντα», θα προσπαθήσω να ορίσω τα χαρακτηριστικά των δύο ιερατείων. Δεν ήθελα να απαντήσω εξ’αρχής γιατί θεωρώ πως το ερώτημα είναι παγίδα... Κάθε προσπάθεια απόδοσης των χαρακτηριστικών που τα διέπουν θα είχε ως αποτέλεσμα να φανεί πως κλίνω προς το ένα ή το άλλο. Αυτό είναι λάθος και πιστεύω πως οδηγούμαστε στην πλάνη! :)

    Από τη στιγμή που μιλάμε για ιερατεία θα τολμήσω να πω, πως μόνο φαινομενικά διαφέρουν και κι ας εμφανίζονται με διαφορετικές όψεις. Μιλάμε λοιπόν, για το ίδιο κάλπικο νόμισμα. Εναλλάσουν συνεχώς ρόλους προσπαθώντας να μπερδέψουν τα πρόβατα τους ή τις όρνιθές τους. Στην πραγματικότητα καμμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ τους αφού κάθε ιερατείο παρουσιάζει τη μισή αλήθεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατατάσσω στην ίδια θέση τους ιερείς του Φοίβου και τις Σίβυλλες, με τους ιερείς του Χριστού, τους ιμάμηδες του Αλλάχ, τους ραββίνους του Γχβχ, τους γκουρού του Βούδα, τις ιέρειες του Εωσφόρου κ.ο.κ .

    Πριν οδηγηθώ σε κάποιες λοιπόν από τις διαφορές που εγώ εντοπίζω, να κάνουμε και λίγο χούμορ με την Ανατολή των “φωτισμένων” . Στις παρακάτω φωτογραφίες μη νομίσετε πως αυτοί είναι παραμελημένοι άνθρωποι, απλά βρίσκονται σε φάση ράτζα γιόγκα “training” !!

    http://funguerilla.com/images/strange-weird/india-train/india-train25.jpg
    http://ste.india.com/sites/default/files/2017/10/26/634133-railways.jpg

    Εντάξει –εντάξει, μη μου πετάτε πέτρες,κάποιοι τις λατρεύουν ως Θεό! :)

    Ας έπιστρέψουμε στο θέμα: Τα Ιερατεία “καλού”- “κακού” εκφράζουν : α) το ψεύδος αφού παρέχουν τη μισή γνώση/ αλήθεια, β) την απόκρυψη(μύστες, μάντεις, ιερείς κτλ) , γ) την υποδούλωση (πίστη και έλεγχος) δ) προκαλούν την ανθρωποφαγία(είτε φυσική είτε κοινωνική) . Ο Λόγος από την άλλη είναι: α) η Αλήθεια, β) η Αποκάλυψη γ) η Απελευθέρωση των ανθρώπων από τα ιερατεία και δ) η αληθινή Αλληλεγγύη ανάμεσα τους.

    Μη βιαστείτε να αφορίσετε την γνώμη μου γιατί όπως είπε και ο αξιοσέβαστος Λύκιος, «Δεν πρέπει πάντα να μας διαφεύγει ο κανόνας, ότι πάνω και κάτω.»

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ δλδ ιππόνοε θεωρείς ότι είσαι κάτι διαφορετικό από τα πρόβατα και τις όρνιθες που λες; κι όμως δίνεις την εντύπωση ότι δεν διαφέρεις... οι συζητήσεις σας εδώ μέσα είναι ιεραρχικές, 2 επιπέδων κιόλας: είστε όλοι οι αποκάτω και ο μόνος αποπάνω είναι αυτός ο λύκιος, τον οποίο εσείς οι αποκάτω έχετε τοποθετήσει σ' αυτη τη θέση και σας αρέσει πολύ κιόλας αυτό, σας αρέσει η θέση σας και σας αρέσει και η θέση του... το περίεργο είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν λέει απολύτως τπτ δικό του, τπτ διαφορετικό ή καινοτόμο από όσα ήδη έχουν ειπωθεί από άλλους ανα τους αιώνες... περίπου το ίδιο συμβαίνει και με εσάς τους αποκάτω, δεν διαθέτετε επαρκή κριτική σκέψη, παπαγαλίζετε και έχετε μια έντονη επιθυμία να βρείτε κάποιον κάτι να σας δείξει τον δρόμο, τον όποιο δρόμο... αυτό ακριβώς το πάττερν είναι κι εκείνο που μέμφεστε, δεν διαφέρετε απολύτως σε τπτ από ένα κλασσικό μαντρί :) αχχαχαχα! ακόμη δλδ κι αν πρόκειται για κάποιου είδους πώς να το πω, σεναρίου, παραείναι προβλέψιμο...

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι κανείς δεν πρέπει να με θεωρεί "από πάνω". Ωστόσο οι συζητήσεις μας φαίνεται πως σε ενδιαφέρουν πολύ, διότι δεν φαίνεται να χάνεις λέξη απ΄όσα λέγονται. Αν ήταν ένα σενάριο απόλυτα προβλέψιμο, θα ήταν ανιαρό και δεν θα σε έλκυε. Μην μου πεις πάλι ότι διεξάγεις έρευνα! Πολλές φορές σου δόθηκε ο λόγος για να κάνεις την διαφορά, με τις δικές σου αυθεντικές και καινοτόμες ιδέες, αλλά δεν το έπραξες.
      Όσοι είναι έξω από το κλασσικό μαντρί, ξέρουν να μιλούν ελεύθερα! Εσύ γιατί δεν μιλάς;
      Καλή χρονιά σου εύχομαι και να είσαι γερή, δυνατή και φωτισμένη!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. στην πραγματικότητα χάνω πάρα πολλές λέξεις από όσα λέτε, συνειδητά, καθότι δεν διαβάζω με τον συμβατικό τρόπο... πχ. ένα σχόλιο το οποίο χρειάζεται κάποιος 3 λεπτά για να το αναγνώσει, εγώ θα το κάνω σε 30 δεύτερα, γιατί για κάποιον λόγο μπορώ να απομονώνω πολύ γρήγορα τα δεδομένα που με ενδιαφέρουν και να προσπερνώ εκείνα που δεν με ενδιαφέρουν... κατα τη γνώμη μου είναι πολύ δυτικός ο τρόπος σκέψης σας και πολωμένος μαθηματικά, δυτικός σε σύγχρονο επίπεδο, επιχειρείτε να αναλύσετε στοιχεία που προϋπήρχαν του δυτικού ντετερμενισμού με μαθηματικές κατηγοριοποιήσεις... δείχνετε κάπως ασύμβατοι με όσα προσεγγίζετε και φαίνεται και δύσκολο να ξεχάσετε τον τρόπο που έχετε μάθει να σκέφτεστε κι αυτό δεν το συναντάω πρώτη φορά, είναι πολύ κοινό σε άτομα της πάστας σας... το ότι ας πούμε προσπαθείτε να εξηγήσετε την ανατολή με δεδομένα της δύσης και μάλιστα με πολύ προσωπικούς τρόπους αντίληψης σας όσον αφορά εσωτερικές έννοιες, δείχνει αδυναμία προσαρμογής... συγκεκριμένα για να μιλήσει κάποιος δυτικός ας πούμε για το τι συμβαίνει στην ανατολή, στην ινδία, θα πρέπει είτε να έχει ζήσει εκεί κάποιο διάστημα είτε να έχει λάβει εκτενείς πληροφορίες για τον τρόπο ζωής εκεί και αφού επιχειρήσει να γίνει "ινδός" σε επίπεδο κουλτούρας, τότε ίσως να μπορεί να αντιληφθεί πώς λειτουργούν και λειτούργησαν για αιώνες κάποια θέματα εκεί, ακόμη κι αν με μια πρώτη ματια του φαίνονται αντιφατικά για τα όσα ο ίδιος έχει μάθει.. το ίδιο συμβαίνει και για παλιότερες εποχές άλλων ηθών... δε γίνεται να μιλάς για σύμβολα και καταστάσεις 2 και 3 χιλιάδων ετών πίσω με σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να βρεις τρόπο να γίνεις και συ ένας άνθρωπος του τότε για να το προσεγγίσεις κάπως αυτό το τότε :) μπορείς;;

      Διαγραφή
    4. Εννοείται πως η προσπάθειά μας να κατανοήσουμε το πνεύμα άλλων εποχών, εδράζεται στις σημερινές γνώσεις που έχουμε, χρησιμοποιώντας τις παλαιές πηγές ή ότι σώθηκε από αυτές. Είναι λίγο απίθανο να καμπυλώσουμε τον χωροχρόνο, για να είμαστε παρόντες σε κάθε εποχή και κάθε μέρος για να γνωρίσουμε ιδίοις όμμασι τα πράγματα! Ωστόσο δεν έχεις άδικο, όταν λες ότι για να κατανοήσεις πλήρως το πνεύμα ενός τόπου ή μιας εποχής, δεν θα πρέπει να την κρίνεις μέσα από το πρίσμα των δικών σου δεδομένων.
      Εναλλακτικά όμως, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Μένει μόνο να προσπαθείς με όσο πιο ανοιχτό μυαλό μπορείς, να δεις τα πράγματα στο αλλού.
      Δεν θα αναφερθώ σε υπερβατικές προεκτάσεις και δυνατότητες για κίνηση στο αστρικό χρόνο.
      Αν το πας εκεί, τότε αλλάζει η συζήτηση!
      Εδώ αρκούμαστε στο να ερευνούμε στοχαστικά. Ειδάλλως ο καθένας θα αρχίσει να εμπλέκει φανταστικές ιστορίες με ιστορικά δεδομένα και θα χαθεί εντελώς η μπάλα.
      Εσύ τι προτείνεις αγαπητή μου; Δώσε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο προτείνεις να κινούμαστε, ώστε να είμαστε πιο κοντά στην Αλήθεια.
      Ο τρόπος που μιλάς, υπονοεί ότι εσύ μπορείς να προσεγγίζεις εποχές και περιοχές του παρελθόντος και έτσι έχεις ορθότερη εντύπωση για αυτές.
      Μίλησέ μας για αυτό.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Ο αιτιοκρατικός τρόπος της σκέψης μας ωστόσο, εκτός του ότι είναι Αριστοτελικός (και όχι μόνον, αλλά σίγουρα αρχαίος), συμβαδίζει με τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος ο οποίος διέπει τον Κόσμο μας. Ωστόσο, στον εξώκοσμο δεν φαίνεται να ισχύει αυτός ο κοσμικός νόμος, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Ακόμη και η "αρχή της απροσδιοριστίας" που προέκυψε από την κβαντομηχανική, αναμένει την ανακάλυψη ενός παράγοντα που μεταβάλλει το αποτέλεσμα κάθε δράσης, σε μια αναλογία (άγνωστη για την ώρα). Συνεπώς δεν είναι εσφαλμένος ο τρόπος που σκεφτόμαστε κι ας μην είναι ο τέλειος. Ο άτακτος λόγος, είναι χαοτικός και ασυνάρτητος. Δεν κομίζει νοήματα και ιδέες, αλλά μόνο ακαθόριστα στιγμιότυπα από την δεξαμενή των αισθήσεων. Ο ορθός λόγος, ταξινομεί και κατανοεί τις έννοιες και παράγει ιδέες. Αυτό είναι το μαθηματικό μοντέλο του λόγου και δεν μπορούμε να συλλογιζόμαστε χωρίς αυτό. Συνεπώς καλά θα ήταν να μας δώσεις με ένα παράδειγμα, το πως κατανοεί κανείς καταστάσεις από το παρελθόν, χωρίς αιτιοκρατική σκέψη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ/ή, ίδωμεν!

      "θεωρείς ότι είσαι κάτι διαφορετικό από τα πρόβατα και τις όρνιθες!" Αμνός είμαι που με παράτησε ο ποιμένας...και τώρα κάνω παρέα με Λύκους! Μη δαγκώνεις! ;)
      "δεν διαθέτετε επαρκή κριτική σκέψη" Δεν το αρνούμαι! Προσπαθώ όμως, τι άλλο να κάνω; τόσο "Αϊ Κιου" διαθέτω!

      https://www.youtube.com/watch?v=OKkUOUvGZnI

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
    7. Διαπιστωνω την ιδια μαινομενη περσονα στο προσωπο της ανωνυμης και του Β.Ε. με υπεροψια που δειχνει αγριο ψωνισμα και υποτιμηση των αλλων. Βρε να ειναι τυχαιο ολο αυτο; Η μηπως......
      Μιθρας

      Διαγραφή
    8. όχι δεν αναφέρομαι σε υπερβατικές καταστάσεις... επίσης το ότι επισημαίνω κάτι δε σημαίνει και ότι το έχω υπερβεί προσωπικά... αν ας πούμε κάποιος θέλει να μυηθεί στο σύστημα της γιόγκα σε όλο το εύρος του, θα πρέπει να το κάνει στον τόπο γέννησης του, αυτό συμβαίνει με όλα τα συστηματα αυτοανάπτυξης στον κόσμο, γιατι το κάθε σύστημα έχει δομηθεί από όλα τα στοιχεία που αφορούν μια κουλτούρα, από το διατροφικό κομμάτι μέχρι το γεωδυναμικό... δε μπορεί πχ. κάποιος που ζει στην αγγλία να γίνει γιόγκι, θα φτάσει μέχρι ένα σημείο ή απλώς θα κάνει τη γυμναστική του, γι αυτό και βλέπουμε ότι πολλά συστηματα της ανατολής έχουν "προσαρμοστεί" [=μεταλλαχθεί] στα δεδομένα της δύσης... ακόμη όμως και σε κοντινότερο γεωγραφικό επίπεδο, μέσα στην εε για παράδειγμα, πόση σχέση έχει ένας ολλανδός με έναν φινλανδό ή ένας έλληνας με έναν ιταλό; ελάχιστη... το ότι κάποιοι επιχειρούν πολιτισμική κιμαδοποίηση, δε σημαίνει και ότι θα τους βγει, γιατί οι παράγοντες είναι πολλοί και αντιφατικοί, δεν είναι μόνο η διαφορά του βορά από τον νότο, είναι και ενδιάμεσες διαφορές... αυτό το βλέπω και με έλληνες που λειπουν πολλά χρόνια από την ελλάδα ένεκα σπουδών και εργασίας, όταν έρχονται εδώ για τις διακοπές τους, το πληθωρικό ελληνικό ταμπεραμέντο το μεταφράζουν ως επιθετικότητα, γιατί οι ίδιοι έχουν προσαρμοστεί στο αγγλικό, ολλανδικό, γερμανικό πολιτισμικό στοιχείο... θυμήθηκα τώρα που κάποιοι φίλοι πριν χρόνια είχαν προσκαλέσει στη μυτιλήνη έναν παππού κινέζο δάσκαλο του τάι τσι, ο οποίος τους είχε πει το εξης εντυπωσιακό, ήταν η πρώτη του επίσκεψη στην ελλάδα: τους είπε λοιπόν ότι αυτός δε θα μπορούσε να ζήσει στην ελλάδα, γιατί η ενέργεια του τόπου είναι πολύ δυνατή για αυτόν!

      ο αιτιοκρατικός τρόπος σκέψης δεν ξέρω πόσο αξιωματικός μπορεί να είναι στην πραγματικότητα, γιατί αν πχ. μια συγκεκριμένη αιτία που λαμβάνει χώρα 3000 χρόνια πριν και έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο τότε, είμαστε σίγουροι ότι αν η ίδια ακριβώς αιτία συμβεί στο σήμερα, θα έχει και το ίδιο αποτέλεσμα στο σημερα όπως και στο τότε; πόσοι είναι οι παράγοντες που εμπλέκονται χωροχρονικά μέσα σε ένα αιτιοκρατικό σύμπαν; ακόμη κι εσύ λύκιε, που θεωρείσαι κάτι σαν υπέρτατο ον εδώ στον χώρο σου, βλέπω ότι αντιμετωπίζεις κάποιες αντιδράσεις απόλυτα διπολικά... αν δεν είναι ας πούμε κάτι αιτιοκρατικό και αριστοτελικό, θα είναι άτακτο και χαοτικό... δλδ δεν υπάρχουν ενδιαμεσες καταστάσεις; δεν υπάρχουν συνδυασμοί; είναι στατικές οι προσεγγίσεις αναπόφευκτα;

      ακόμη και σε αρχετυπικό επίπεδο, πόση σχέση μπορεί να έχει ένα αρχέτυπο μερικών χιλιάδων χρόνων πίσω, με το σήμερα; όταν τα αρχέτυπα δομούνται από το συλλογικό ασυνείδητο, το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς και το οποίο έχει άλλη δυναμική σήμερα από χθες, πόσο ίδιοι ας πούμε μπορεί να είναι οι άρχοντες για τους οποίους μιλάτε σήμερα, με τα παρελθοντικά δεδομένα τους; δε νομίζω ότι είναι καλός οδηγός το παρελθόν, ώστε να επέλθει πραγματική γνώση στο σήμερα... είναι πολύ ρευστό το θέμα και το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ένας παρελθοντικός τρόπος σκέψης για την κατανόηση του σήμερα ή ένας σημερινός τρόπος σκέψης για την κατανόηση του χθες...

      Διαγραφή
    9. Κι όμως, οι άνθρωποι παραμένουν περίπου ίδιοι στο πέρασμα του χρόνου και αντιδρούν περίπου ίδια σε κάθε εποχή! Μπορεί η τεχνολογική πρόοδος να εξελίσσεται και η ποιότητα ζωής (υλιστικής) να αναβαθμίζεται, αλλά οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι, διότι έχουν τα ίδια πάθη και τις ίδιες αδυναμίες σε κάθε εποχή. Αυτό το διαπιστώνουμε πολύ εύκολα, όταν παρακολουθήσουμε μια αρχαία τραγωδία ή κωμωδία. Παρότι αυτά τα έργα γράφτηκαν πριν από 2.500 και πλέον χρόνια, απεικονίζουν άριστα τις αντίστοιχες σύγχρονες καταστάσεις της ζωής μας. Οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι, αν και αντιλαμβάνομαι όλα όσα ανέφερες. Οι νοοτροπίες είναι διαφορετικές και γι αυτό ευθύνεται η εκάστοτε πολιτισμική τους ταυτότητα. Είναι σωστά όσα έγραψες για αυτές, αλλά μελετώντας συγγράμματα ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή και γνωρίζοντας κάποια πράγματα για τις τότε πεποιθήσεις, μπορεί κανείς να εξάγει κάποια συμπεράσματα για το τότε, κι ας έχει κάποια απόκλιση από την αντικειμενική αλήθεια. Η μελέτη της ιστορίας και η ανακάλυψη των κρυφών πτυχών της, έχει μεγάλη αξία για την κατανόηση του σήμερα και την πρόγνωση του αύριο, διότι η ιστορία ανακυκλώνεται σπειροειδώς. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει πολύ εύκολα κάποιος, μελετώντας την. Επίσης αποδεικνύεται πως κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο, έστω και αν αλλάζουν τον φαινότυπό τους ώστε να μην είναι ευδιάκριτα. Το θέμα των ιερατείων δεν είναι κάτι που αφορά το παρελθόν, αφού πρόκειται για μια διαχρονική κατάσταση η οποία δεν μεταβάλλεται στον χρόνο.
      Η φιλοσοφία από την άλλη, είναι μια ζωντανή λειτουργία της ανθρώπινης σοφίας, η οποία εξελίσσεται και δεν πεθαίνει ποτέ. Υπάρχει μια συνέχεια και ο μελετητής χρειάζεται να ξεκινήσει με τις θεμελιώδεις αρχές της, που πηγάζουν από την απαρχή της στο τότε! Ο μυστικισμός δεν διαμορφώθηκε όμως από κανένα συλλογικό ασυνείδητο, διότι δεν αφορούσε ποτέ το σύνολο των ανθρώπων. Αυτός αφορούσε μια μικρή μερίδα μεμυημένων και ανθρώπων της εξουσιαστικής ελίτ, όλων των εποχών (μέχρι και σήμερα).

      Μπορεί να έχεις δίκιο, που με βλέπεις ως διπολικό. Παρόλα αυτά, προσπαθώ να βλέπω και τις ενδιάμεσες καταστάσεις στην πραγματική ζωή, αλλά στην φιλοσοφία που αναζητούμε την απόλυτη γνώση και αλήθεια, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα δίπολα. Το κάνουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο, οι διαφορές γίνονται περισσότερο αισθητές και κατανοητές. Πάντως η αγάπη, η κατανόηση και η ανοχή ως έννοιες, περιέχουν πολύ συγκερασμό των δυο άκρων και εδώ αναδεικνύουμε αυτές τις αξίες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. δεν αντιλέγω στο σπειροειδές και στην επανάληψη της ιστορίας, αλλά μήπως τελικά αυτή είναι και η παγίδα μας σ' αυτό το πεδίο; όταν διδασκόμαστε από όλες τις μπάντες ότι όλα είναι κύκλος, όταν μάλιστα πολλές φορές εξιδανικεύεται αυτή η νοσηρότητα της ανακύκλωσης, δε σου δίνει λίγο την εντύπωση ότι πιθανότατα πρόκειται για κάποιου είδους εμφύτευμα;; τι θα συνέβαινε άραγε αν ξαφνικά ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης συνείδησης έδινε ένα νοητικό τέλος στην πίστη της επαναληψης; ο νους δεν είναι αυτός που δημιουργεί την πραγματικότητα; όταν είναι τόσο ακλόνητη και σταθερή η πεποίθηση της σπείρας, τότε ναι, μπορούμε απλώς να βάζουμε στοιχήματα για το ποιος θα κάνει τις πιο πετυχημένες προβλέψεις ανακύκλωσης... τα ιερατεία που λες μπορεί κάποια στιγμή να βγάλαν στη φόρα τα αρχετυπα, αλλά η δυναμική η οποία τα έχτισε και τα κράτησε ζωντανά είναι το πλήθος των πιστών! είναι ίδια η δυναμική 10 συνειδήσεων με τη δυναμική μερικών χιλιάδων ή και μύριων συνειδήσεων; τι θα πετύχαιναν άραγε αυτά τα ολιγάριθμα ιερατεία αν όσα πετούσαν στην πιάτσα, δεν τα έδινε κανένας σημασία; μιλάτε ας πούμε για κάποιον αμπράξα, τον οποίο στην εποχή του τον τιμούσαν μερικές χιλιάδες δίποδων... πόσα είναι σήμερα άραγε τα δίποδα τα οποία τιμούν και μνημονεύουν τον αμπράξα; μπορεί ο αμπράξα να έχει την ίδια δυναμική σε ψυχονοητικό επίπεδο όταν πλέον δεν τον θυμάται ούτε η μάνα του; πάντως αυτό το ύστατο που λες περί αγάπης κατανόησης και ανοχής, με το συμπάθιο αλλά εγώ δεν το έχω δει εδώ στον χώρο σου... διάχυτη ωστόσο είναι η μυρωδιά της ...αγέλης έστω και ολιγάριθμης :)

      Διαγραφή
    11. Άρα λοιπόν, παρόλο που διακηρύττουμε την αγάπη και την ανοχή, εσύ παρατηρείς ότι δεν τα καταφέρνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ως άνθρωποι δυσκολευόμαστε να απαλλαχθούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες μας; Προφανώς, αλλά αυτό μας δείχνει και τον λόγο που de facto ανακυκλώνουμε την ιστορία μας, διότι παρόλο που ξέρουμε το σωστό, αδυνατούμε να κάνουμε αλλαγές μέσα μας και επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Γινόμαστε πολύ προβλέψιμοι τελικά.
      Η σπειροειδής ανακύκλωση της ιστορίας, δεν είναι λοιπόν προϊόν μιας νοητικής μας πίστης, αλλά μια εκ των ενόντων πραγματικότητα που προκαλείται επειδή ακριβώς εμείς οι ίδιοι δεν αλλάζουμε.
      Θα σπάσει αυτός ο κύκλος της ανακύκλωσης, όταν ο άνθρωπος συλλογικά, κάνει μια τεράστια υπέρβαση, εξελικτικά!
      Όχι, δεν το λέω με νεοεποχίτικο πνεύμα, αλλά σαν κάτι το αυτονόητο. Είμαι μαζί σου, στο να "σπάσουμε" αυτή την επαναληψημότητα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ανακαλύψουμε την πραγματική αιτία. Επειδή τα αγαθά κόποις κτώνται, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ μέσα μας για να μην είμαστε οι ίδιοι προβλέψιμοι εαυτούληδες.
      Όπως εξήγησα και προηγουμένως όμως, τον Αμπραξά δεν τον πίστευε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, διότι δεν ήταν μέρος μιας θρησκείας. Ήταν ένα πρόσωπο των εσωτερικών ταγμάτων των Γνωστικών. Ο Γνωστικισμός ήταν μια φιλοσοφική τάση των πρωτοχριστιανικών χρόνων, που αφορούσε μια κλειστή ομάδα ανθρώπων, όπως είναι σήμερα οι τέκτονες. Μιλάμε δηλαδή για πολύ μικρό αριθμό ατόμων. Το συλλογικό ασυνείδητο που δημιουργεί αρχέτυπα, έχει ανάγκη από τεράστιο πλήθος πιστών, που θα ενδυναμώνει την πίστη του σε μεγάλο βάθος χρόνου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. δεν ξέρω τι πρέπει να κάνετε εσείς για να αλλάξετε, αυτό το ξέρετε εσεις, εγώ είμαι από άλλο έργο, δεν είμαι και πολύ φίλια με τις παλιές ενέργειες, ούτε καν με τις νέες, όπως τις ξέρει τουλάχιστον ο περισσότερος κόσμος... πάντως αν περιμένεις να ανέβεις σκαλί παρέα με την πλέμπα, θα περιμένεις πολύ... αυτό που εννοούσα είναι ότι εδώ στον χώρο σου δεν υπάρχει η δόνηση της αγάπης και της κατανόησης που λες οτι διακυρρήτετε, ούτε καν αυτές τις διακυρήξεις δεν είδα, πιθανόν να είναι κωδικοποιημένες, πάντως σίγουρα σε επίπεδο δόνησης δεν :) το πιθανότερο είναι ότι βγάζετε μεροκάματο, δεν είν κακό αυτό, εγώ να ξες συμπονάω την εργατική τάξη, αν και ποτέ δεν ανήκα σ' αυτην... οπότε νομίζω ότι ένεκα και ημερών, θα πρέπει να εστιαστείς στα της ματσεντόνια... καλά οκ, το ότι ως νότιοι επί δεκαετίες μας αποκαλούσατε βούλγαρους εμάς του βόρειους στα γήπεδα, δεν θα το αναφέρουμε, παν απ' όλα η δουλεία δια το έθνος... φιλάκια!

      Διαγραφή
    13. Προσωπικά δεν περιμένω να ανέβω σκαλί με την βοήθεια κανενός. Εργάζομαι μόνος μου με τον εαυτό μου (όπως και ο καθένας). Τις αρετές της αγάπης, της ανοχής και της κατανόησης τις διακηρύττω από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα το ιστολόγιο και με λόγια και με προσωπικό παράδειγμα. Ασφαλώς ούτε κι εγώ είμαι ο ιδανικός γι αυτό, αφού δεν είμαι τέλειος. Μια προσπάθεια κάνω μόνο. Αν εσύ δεν βλέπεις τέτοιες δονήσεις, δεν θα σε αδικήσω. Εδώ (όπως και παντού αλλού), υπάρχουν άνθρωποι ατελείς που έχουν όλη την παθογένεια των ανθρώπων. Γίνεται όμως μια προσπάθεια να κρατηθούμε σε καλό επίπεδο. Σε άλλα ιστολόγια τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, δεν νομίζεις; Όμως εσύ που "πιάνεις" και αναγνωρίζεις τις υψηλές δονήσεις, πως και αφήνεσαι στις χαμηλές δονήσεις με τις κακιούλες που σου βγαίνουν;
      Εντάξει, είπαμε κανείς δεν είναι τέλειος και σε καταλαβαίνω.
      Πριν σε φιλήσω κι εγώ, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον ωραίο διάλογο που μου προσέφερες και να σου ζητήσω να επανέρχεσαι κάθε φορά που νομίζεις ότι χρειάζεται να μας συνεφέρεις. Διότι θεωρώ εποικοδομητική την καλόπιστη κριτική, αλλά με ενδιαφέρουν και οι ιδιαίτερες τοποθετήσεις σου. Όποτε έχεις κέφια, γράψε μου για τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και από ποίο "άλλο έργο" είσαι! Που ξέρεις, μπορεί να βρεις και άλλους όμοιους...
      Φιλάκια.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  56. Ουδείς πρόκειται να αφορίσει την γνώμη σου, αγαπητέ Ιππόνοε!
    Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς θέλεις να σου πω για το "κοινωνικό φαινόμενο των Γνωστικών και τη δράση τους στα βάθη των αιώνων"!
    Αλλά ας κάνω μια προσπάθεια:
    Κατ'αρχήν δεν θεωρώ κοινωνικό φαινόμενο τον Γνωστικισμό. Ο Γνωστικισμός ήταν μια προσπάθεια των φιλοσόφων της πρώιμης χριστιανικής εποχής, να γεφυρώσουν τον Χριστιανισμό με την ελληνική σοφία και αυτήν επίσης της Ανατολής. Πίστευαν ότι η Αλήθεια παρουσιάζεται μέσω της Γνώσεως και όχι της Πίστεως και γι΄αυτό τον λόγο οι Πατέρες της Εκκλησίας τους θεώρησαν αιρετικούς, αν και πολλά στοιχεία του Γνωστικισμού, υιοθετήθηκαν τελικά από τον Χριστιανισμό.
    Ωστόσο, η δράση τους στα βάθη των αιώνων, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς ήταν. Υπήρξαν πάρα πολλές Γνωστικές σχολές, οι οποίες είχαν διιστάμενες απόψεις. Ο Γνωστικισμός δεν ήταν ποτέ κάτι το ενιαίο και το οργανωμένο σε ένα σώμα. Μελετώντας κανείς τους Γνωστικούς, θα βρει κάποιες κοινές αναφορές που συνέκλιναν όλοι, αλλά και πολλές διαφορές (όπως για παράδειγμα οι Οφίτες με τους Καϊνίτες και τους Σηθιανούς, ως παραδείγματα ακραίας θέσεως).
    Αν και η Χριστιανική Εκκλησία τους απέρριψε ως αιρετικούς, η φιλοσοφικές σχολές τους συνέχισαν να υπάρχουν με άλλες μορφές, μέχρι τις ημέρες μας. Πρόκειται για εσωτερικά τάγματα και τον εσωτερικό χριστιανισμό.

    Τώρα στο θέμα των ιερατείων, συμπεραίνεις ότι και τα δυο είναι ουσιαστικά ίδια, αφού κομίζουν την μισή αλήθεια και έπειτα τα διαχωρίζεις από τον Λόγο.
    θεωρείς ότι είναι παγίδα το να διακρίνεις τις διαφορές τους, μήπως και φανεί προς τα που συγκλίνεις.
    Νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να καταθέσει με ουδέτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του ενός και του άλλου ιερατείου, χωρίς να πρέπει να μεροληπτήσει για κάποιο.
    Τελικά αποφεύγεις να κάνεις την διάκριση και παραθέτεις μόνο το τελικό σου συμπέρασμα για αμφότερα, χωρίς να εξηγήσεις που εστιάζονται οι αιτιάσεις σου για κάθε ένα από αυτά. Για παράδειγμα, πως προκύπτει ο αποκρυφισμός και για τα δυο ιερατεία; Ποια μισή αλήθεια εξέφραζε το ένα και ποια το άλλο ιερατείο; Ποια η ηθική τους διαφορά; Έστω κι αν έλεγαν μισές αλήθειες, δεν έλεγαν τις ίδιες!
    Νομίζεις ότι είναι πλάνη το να ερευνήσουμε τις διαφορές; Αν δεν το κάνουμε, τότε πως θα οδηγηθούμε στο απορριπτικό σου συμπέρασμα;
    Τα στοιχεία που απέδωσες στον "Λόγο", φαίνονται σαν τους ιδεατούς στόχους ενός ερευνητή της Αλήθειας, ή ενός Φιλοσόφου. Αν λοιπόν μαζεύονταν πολλοί φιλόσοφοι με τους ίδιους στόχους, δεν θα αποτελούσαν ένα ιδιαίτερο ιερατείο; Μα με τις ίδιες ακριβώς αρχές, ξεκινάνε οι φιλοσοφικές σχολές και τα ...τάγματα!
    Από αυτή την σταχυολόγηση που έκανες, προκύπτουν και πάλι δυο ιερατεία, με πρώτο το "ψευδές" και δεύτερο τον "Λόγο". Δές το λιγάκι με αυτό το μάτι και ξανασκέψου το!

    Τα ιερατεία ως θρησκείες, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που απέδωσες. Όμως τα ιερατεία δεν είναι ακριβώς θρησκείες, αλλά κάτι που βρίσκεται ψηλότερα από αυτές. Οι θρησκείες εκπορεύονται από αυτά, αλλά δεν ταυτίζονται.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Λες αγαπητε Λυκιε:
    "..οι Άρχοντες υπάρχουν ως αυτόνομες οντότητες, άσχετα αν δεν έχουν αυτόνομη βούληση. Δεν μπορούν δηλαδή να επιλέξουν από μόνοι τους αν θα υπηρετήσουν το "καλό" ή το "κακό", διότι αυτό είναι καθορισμένο άνωθεν."
    Οσοι δεν εχουν ελευθερη βουληση δεν υποκεινται και σε "κριση" αφου υπαρχουν για να εξυπηρετουν συγκεκριμενο σκοπο οπως τα μαχαιρια. Μπορω να επικαλεστω την "βοηθεια" του εγχειριδιου, ακομα και να το βαπτισω ΑρχοντοΘαναση, για να σκαλισω ενα γλυπτο ή για να βασανισω τον γειτονα. Μιλαμε επομενως για "συστατικα-οντοτητες" της Δημιουργιας που τα ελλογα οντα "χρησιμοποιουν" αναλογως προς τα πού βαδιζουν.
    Γιαυτο και βλεπουμε στα ιερατεια να συγχεονται "μορφες-συμβολα-θεοι" που θεωρητικα ανηκουν σε "αντιπαλα" ιερατεια.
    Ο αγαπητος Ιππονοος εχει δικιο που μιλα για παγιδα. Κι αυτο γιατι ουσιαστικα καμια απο τις "δυο" ιερατικες πλευρες-ιδεολογιες οπως σκοπιμα εχουν διαμορφωθει στην ευρεια συνειδηση του κοσμου δεν ερμηνευει τον Λογο καθαρα αφου οχι μονον δεν εχουν το αλαθητο αλλά τεχνηεντως και σκοπιμα οι ιδρυτες-εκφραστες τους πεφτουν σε λαθη και αντιφασεις και διαπραττουν εγκληματα ωστε παντα να υπαρχουν αμφισβητιες, αρνητες, αντιπαλοι, καπηλευτες και γενικα χωρος για ολους τους τσαρλατανους ακορεστους καρεκλοκενταυρους...show must go on!
    Αυτο δεν σημαινει φυσικα οτι ο Λογος ειναι απιαστος ή αφανερωτος. Απλα απαιτει εμεις να καθαρισουμε την οραση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μα πόσο καθαρά έχουμε δει τα δυο ιερατεία; Έχουμε αλήθεια μια ολοκληρωμένη εικόνα για το καθένα από τα δυο; Μπορούμε να τα ορίσουμε, να τους προσδώσουμε χαρακτηριστικά;
    Η μίξη των θεών που αναφέρεις αγαπητή μου Ελένη, σε ποιο ιερατείο αναφέρεται;
    Είναι ξεκάθαρο ή νομίζουμε ότι βλέπουμε την καθαρή εικόνα του ενός; Και ποιο είναι αυτό; Κι αν αυτό είναι αυτό, τότε ποιο είναι το άλλο;
    Πως ξέρουμε λόγου χάρη, αν ο Απόλλων ανήκει στο Α ιερατείο και η Αθήνα στο Β; Μήπως η εικόνα αυτή είναι συγκεχυμένη διότι κάποιο ιερατείο νόθευσε και διέβρωσε το άλλο;
    Τα δυο ιερατεία συνυπήρξαν ποτέ ισοδύναμα ή μήπως εναλλάσσονταν στην κυριαρχία και όσο κυριαρχούσε το ένα, το άλλο ήταν κρυμμένο;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αναφορικα με τα ιερατεια οφειλουμε να παραδεχτουμε πως αναφερομαστε σε οσα γνωριζουμε, που σημαινει πως πιθανοτατα δεν εχουμε ερθει ποτέ σε επαφη με τα ιερατεια. Αρα δεν μπορουμε να κρινουμε αυτο που δεν γνωριζουμε.Θα μπορουσαμε ομως να τα προσεγγισουμε. Θα μπορουσαμε ισως να χρησιμοποιησουμε την εννοια της εντροπιας απο τη φυσικη. "Καλοι" ειναι ετσι οσοι προσφερουν στο συστημα καθως οταν εισαγεται ενεργεια σε ενα συστημα αυτο βαινει προς την ταξη και γλυτωνει απο το χαος και αταξια. Με την εννοια της εντροπιας μπορει να ιδωθει ολοκληρο το συστημα που περιγραφεται απο τις διαφορες θρησκειες, να το κατανοησουμε ετσι στην πραξη και οχι μονο ως αφηγημα. Τοτε "κακοι" θα ειναι οσοι συμβαλλουν στην αταξια και αποδιοργανωση. Αυτα οσον αφορα τα ανθρωπινα μεγεθη, καθως το να κατσουμε εμεις να καταταξουμε τους θεους σε καλους και κακους μου φαινεται λιγο ατοπο, απο την αποψη πως και κακο να τον βγαλουμε καποιον, τι θα του κανουμε δηλαδη; Αρα χασιμο χρονου. Ακομα και ετσι παντως ο Απολλωνας ως Ηλιος δεν μπορω να τον δω ως κακο, αφου προσφερει σωτηρια ενεργεια στο συστημα. Να πουμε τοτε πως η Σεληνη ειναι κακη επειδη ειναι κρυα; Δεν νομιζω να ισχυουν αυτοι οι οροι εδω, παρα οι δυο αρχες. Ο Ηλιος ειναι θεικη εκφραση της αρσενικης αρχης και η Σεληνη της θηλυκης.

    Αυτο δεν σημαινει υποχρεωτικα πως δεν υπαρχουν ιερατεια. Οταν οι Αθηναιοι νικησαν τους Περσες εφτιαξαν και στολισαν τον Παρθενωνα με καθε λογης γλυπτα. Ξεκαθαρα λοιπον, αυτη θα ειναι η εκδοχη της ιστοριας του ιερατειου των Ελληνων οπως απεικονιζεται, εαν αυτο υπαρχει. Τοτε το απεναντι ιερατειο, θα ειναι το αναποδο.

    Πάντως, εμεις πορευομαστε ανεξαρτητως ιερατειων. Επιδιωκουμε να γνωρισουμε την αληθεια, διοτι η αληθεια ελευθερωνει. Το δυσκολο ομως δεν ειναι αυτο. Το δυσκολο ειναι να κανουμε οσα απαιτει το δυσκολο μονοπατι της αρετης, σε αντιθεση με το πιο ανετο μονοπατι της κακιας. Λιγο-πολυ, αν ειμαστε ειλικρινεις, πιστευω μπορουμε να διακρινουμε το καλο και δικαιο απο τα αντιθετα τους, ετσι δεν ειναι;

    Χαζευα βιβλια του Μαργιωρη που ανεφερε ο φιλος Ιππονοος, και επεσα πανω σε αυτο. https://www.politeianet.gr/books/9789607484215-margioris-a-nikolaos-omakoeion-leuki-mageia-162989
    Μεταθετει την επιλογη μας σε διατυπωση Λευκης ή Μαυρης μαγειας. Εδω θα απαντησω και στις φωτογραφιες σου περι Ινδιας Ιππονοε. Οντως στην Ανατολη παρατηρω μια μαζικη προσπαθεια των καθημερινων ανθρωπων να επιτυχουν την φωτιση για την οποια τους μιλανε οι γιογκι. Αυτα δεν ειναι πραγματα ομως που επιτυγχανονται "με το ζορι" και το "σφιξιμο" ουτε με συλλαλητηρια. Δεν αντιλεγω πως η θεληση ειναι εκει, για διαφορους λογους. Το θεμα δεν ειναι ομως να θελεις, αλλα να μπορεις. Να εχεις τα αρχ.α να το υποστηριξεις και να τα καταφερεις. Το πνευμα ειναι αλλεργικο σε καθε ειδους φασαρια.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Στην Ανατολη το ποσοστο ανθρωπων που επιτυγχανουν καποιου ειδους φωτιση πρεπει να ειναι πολυ χαμηλο ΠΑΡΑ την τρομερη τους παραδοση,συσσωρευμενη γνωση και τεχνικες και την μαζικη λαικη επιθυμια. Θαλεγα 1/εκατομμυριο να καταφερνει κατι και αν. Αντε ναναι δηλ 2000-3000 ανθρωποι. Τι αλλο να κανουν δηλαδη. Ολη μερα προσπαθουν. Τωρα θα μου πεις εμεις στην Δυση δεν εχουμε ουτε τους μισους. Σωστο ειναι αυτο, ουτε καν κοντά στους μισους. Ομως ο Δυτικος ανθρωπος ειναι πολυ πιο κοντα και πιο ετοιμος ΑΝ το κατανοησει και μετεπειτα το αποφασισει και διεκδικησει με ισχυρη θεληση. Θα εκρινα εφικτοτατο ενα ποσοστο 1/10.000. Τρομακτικο νουμερο. Εμεις ομως σημερα, ψιλοχεστηκαμε γι αυτα ε; Το "μωρακι" να γυρισει και να μας αγαπησει και "ολα θαναι καλα".

    Τα ειπα αυτα ως εισαγωγη στην λευκη και μαυρη σκεψη. Μεγαλη υποθεση το που θα επιλεξει να βρισκεται καποιος. Αυτο ειναι το μονοπατι της αρετης και της κακιας. Το πως θα καταφερουμε να μεταβουμε απο την μαυρη στην ασπρη. Ισως να απανταει και στο ερωτημα των ιερατειων στην πραξη. Αυτο ομως δεν ειναι απλα θεμα επιλογης, αλλα κατακτησης. Δυσκολα ξεφευγει κανείς απο την μαυρη, εαν υπαρχουν ισχυρες επιθυμιες. Οταν ομως καποιος κατανοησει βαθια, πως η υλη αποτελει απλα το συμβολο για κατι ανωτερο και νοητικοτερο το οποιο μαλιστα το βρισκουμε μεσα μας, τοτε εχει γινει ενα μεγαλο βημα. Εδω βρισκεται το καλο και το κακο. Αυτα τα δυο ΔΕΝ ειναι το αιωνιο διπολο της υλης, γιν και γιανγκ, αρσενικο και θηλυκο, μολονοτι εχουν ομοιοτητες, καθως αναφερονται σε μεθοδολογια, αναφερονται στο Δικαιο. Μαυρη μαγεια σημαινει να παιρνεις απο οσους δεν επιθυμουν να δωσουν, καθως εαν επιθυμουσαν να δωσουν δεν θα υπηρχε ο λογος χρησης της μαυρης μαγειας. Θελω εγω την αγαπη μιας κοπελας, η οποια δεν θελει να μου την δωσει.Θα της τραβηξω μια μαυρη μαγεια για να με γουσταρει με το ζορι. Δεν ειναι το ιδιο με την αρσενικη αρχη που αρεσκεται να επιβαλλεται, αν και μοιαζει. Πιστευω εδω υπαρχει ενα σημαντικο κλειδι. Σπουδαια σημασια εχει λοιπον το να καταφερει ενας ανθρωπος να εκφραζει και τις δυο αρχες, αρσενικη και θηλυκη, διοτι μειωνει την πολωση του και αρα τις τρομερες του ψυχικες επιθυμιες που τον οδηγουν να αδικει προκειμενου να παρει αυτο που χρειαζεται.

    Οντως ολες οι θρησκειες, λιγο-πολυ σε αυτα αναφερονται, εχουν κοινο υποβαθρο και συμβολισμο, και ο ζωροαστρισμος και ο μιθραισμος μεταξυ αλλων, αποτελουν "καλες" και ικανες θρησκειες.

    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ο Γνωστικός Βασιλείδης, περιγράφει την άποψη ότι ο Μέγας Άρχων είναι ο πρώτος Δημιουργός του ουράνιου κόσμου και των αιθερίων όντων. Αυτός γεννήθηκε από την ένωση του κοσμικού και του οικουμενικού σπέρματος. Υπεράνω αυτού, είναι η Αρχή του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
    Συνεπώς είναι ένας κατώτερος θεός της Ύπαρξης και όχι ο ανεκδήλωτος και αν-ύπαρκτος Θεός-Πατήρ των Πάντων. Ο Μέγας Άρχων-Δημιουργός λοιπόν, νόμιζε ότι είναι ο "επιδέξιος Αρχιτέκτων" και επιδόθηκε στην δημιουργία του Κόσμου, αλλά και του δικού του Υιού. Οι δυο τους μαζί, δημιούργησαν όλα τα αιθέρια όντα που περιστρέφονται στην Ογδοάδα. Αμέσως μετά γεννήθηκε ο Δεύτερος Άρχων, ο οποίος θα εξουσίαζε την Εβδομάδα. Αυτός ο Δεύτερος Άρχων, είναι ο δημιουργός του Αισθητού Κόσμου. Ποίησε κι αυτός τον δικό του Υιό.
    Ο Μέγας Άρχων λοιπόν, εξουσιάζει την Ογδοάδα (ο ουρανός των απλανών αστέρων), ενώ ο Δεύτερος Άρχων, την Εβδομάδα (οι επτά πλανητικοί ουρανοί). Όλα αυτά βεβαίως συνέβησαν μετά την "επιθυμία" του Ανυπάρκτου Ενός Θεού.
    Ωστόσο, οι ιδέες και η αρμονία του Κόσμου, δεν πηγάζουν από Αυτόν, αλλά περιλαμβάνονται εντός του παγκοσμίου σπέρματος, δηλαδή από τον εγκόσμιο Θεό.
    Οι Άρχοντες γεννήθηκαν μέσα από αυτή την νομοτέλεια και περιορίζονται στο να οργανώνουν ότι ήδη προϋπήρχε (νόμοι).
    Συνεπώς ο αισθητός κόσμος δημιουργήθηκε από τον δημιουργό της Εβδομάδος, που άλλοι Γνωστικοί ονομάζουν Ιαλδβαώθ, υιό της Σοφίας (όπου η Σοφία είναι η θηλυκή πτυχή του Θεού, δηλαδή το Άγιο Πνεύμα). Κατά άλλους Γνωστικούς, ο Υιός της Σοφίας Ιαλδβαώθ ήταν ο πρώτος Άρχοντας, ο οποίος ποίησε τους Άρχοντες της Εβδομάδος δηλαδή των επτά πλανητών και των αντιστοίχων ουρανών τους: τον Ιαώ, τον Σαβαώθ, τον Αδωναίο, τον Ελοαίο, τον Οραίο και τον Ασταφαίο.

    Αυτά για τον ορισμό του Μεγάλου Άρχοντα και τους κατώτερους Άρχοντες, κατά τους Γνωστικούς.

    Ο αγαπητός Black Eagle, έγραψε κάποια στιγμή κάτι πολύ σημαντικό:

    "Όταν θυσιάζεις και τρως την σάρκα ενός ζώου, στην ουσία πισωγυρίζεις στα αρχέγονα ένστικτα του θηρίου… αυτό γίνεται για να μην σε αναγνωρίσει, σε θυσιάσει και φάει εσένα το πραγματικό θηρίο! Η κρεατοφαγία όταν βρίσκεται κάτω από θρησκευτικές παραδόσεις, ταυτίζεται με αστρονομικούς περιοδικούς κύκλους του Άδη – γαλαξία… και αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός.Έχεις σκεφτεί την περίπτωση ότι όταν θα σταματήσει να χύνεται αίμα στον πλανήτη γη… ότι τότε είναι που θα έρθουν, ας πούμε οι Ανουνάκι (μπορεί να ονομάζονται και αλλιώς) για την μεγάλη συγκομιδή;;;
    Και ακόμα ότι κάποια ιερατεία φροντίζουν πάντα να χύνεται αίμα… ώστε να μην συμβεί κάποιο σοβαρά παράδοξο γεγονός;;;"

    Στην Χριστιανική θρησκεία η οποία έχει ούτως ή άλλως μυστηριακό χαρακτήρα, υπάρχει ο συμβολισμός της εξαγοράς των ψυχών, δια της εκχύσεως του θείου αίματος. Οι Γνωστικοί επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα τι είναι η Πτώση και με ποίον τρόπο επέρχεται η Σωτηρία-Λύτρωση. θεωρούν ότι αυτό που αποστερήθηκε ο άνθρωπος με την Πτώση, ήταν η "φωτεινή δρόσος", που επέτρεψε στον Ιαλδβαώθ και τους Άρχοντές του, να επιβουλευτούν το ανθρώπινο γένος. Θεωρούν ότι ο Σωτήρας θα επιτύχει την σωτηρία του Ανθρώπου, όταν διασπάσει τον κλοιό της Ειμαρμένης. Τον νόμο δηλαδή που εγκλωβίζει τις ανθρώπινες ψυχές μέσα στον κατώτερο κόσμο του Ιαλδβαώθ, τον απτό κόσμο.

    Μπορούμε να συσχετίσουμε τώρα όσα είπε ο Β.Ε. με αυτά των Γνωστικών;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αγαπητέ Black Eagle, το να ονοματίζουμε τους θεούς του ενός και του άλλου ιερατείου, δεν σημαίνει ότι εξαντλήσαμε το θέμα! Έστω ότι αναγνωρίσαμε τα δυο βιβλία από το εξώφυλλο. Δεν θα πρέπει να τα ανοίξουμε για να πάρουμε μια ιδέα για το περιεχόμενό τους, ώστε να μάθουμε τι λέει το ένα και τι το άλλο;
    Ποια η ηθική του ενός και ποια του άλλου, αλήθεια; Εκεί είναι που μπορούμε να φωτίσουμε λιγάκι το θέμα πιστεύω.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. δεν χρειάζεται να θυμώνουμε όταν συνομιλούμε. Διεξάγουμε μια έρευνα με τους δικούς μας ρυθμούς. Όλες οι απόψεις ακούγονται και όλα μπορούν να πέφτουν στο τραπέζι. Ας είμαστε ανεκτικοί και ας σεβόμαστε την νοημοσύνη και τις απόψεις των άλλων, έστω κι αν διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Να το πω και πιο απλά αγαπητέ μου Black Eagle:
    Μιας και είσαι "Έλλην" και γνωρίζεις απόλυτα την ταυτότητα αυτή, πες μας πως πρέπει να ζούμε ως Έλληνες. Ποιοι οι κανόνες και οι διδαχές για την καθημερινότητά μας;
    Πολύ απλά πράγματα! Ας ξεκινήσουμε από εκεί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παρακαλώ η συνέχεια της συζήτησης, να γίνει στο 16ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.