Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων

Οι ανθρωποθυσίες της Κρόνιας λατρείας και η εγκατάστασή της στα (Ιερο)Σόλυμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΡΌΝΙΟΙ

Στην αυγή της "επίσημης" καταγεγραμμένης ιστορίας (δηλ. περίπου στην τέταρτη χιλιετία π.Χ.) οι Έλληνες -αφού συνήλθαν από τις καταστροφές που τους προξένησε ο μεγάλος κατακλυσμός (ο οποίος εξαφάνισε στο βυθό του Αιγαίου τον εξελιγμένο πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό της Αιγηίδος)- εμφανίστηκαν ξανά στο προσκήνιο. Διοικητικό και πολιτισμικό κέντρο αναδείχθηκε τότε η Κρήτη, η οποία, στηριζόμενη στην ναυτική της υπεροπλία, επανένωσε μέσω των θαλασσίων οδών τους διεσπαρμένους σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αφρική εναπομείναντες Έλληνες, δίνοντας ταυτόχρονα μέσω του εμπορίου την ευκαιρία για πολιτισμική αναγέννηση και των υπολοίπων λαών.

Ο ηγέτης της Κρήτης Μίνωας αναγνωρίστηκε πρώτος μεταξύ των Ελλήνων βασιλέων και ηγεμόνων. Παράλληλα ο ίδιος φρόντισε για την επέκταση της εξουσίας του και σε εδάφη μη Ελληνικά, δημιουργώντας νέες αποικίες κοντά στις πληγείσες και αδύναμες πλέον προκατακλυσμιαίες Ελληνικές εστίες της Μικράς Ασίας, της μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου, φθάνοντας ακόμα και μέχρι την Ιρλανδία σύμφωνα με Ιρλανδικές παραδόσεις των Δρυΐδων.

Παρά την προσπάθεια του Μίνωα να ενδυναμώσει τον Ελληνισμό, από νωρίς εκδηλώθηκε έντονη συνωμοτική αντίδραση και αντίσταση στο έργο του. Αυτή προέρχονταν από τους οπαδούς της παλαιάς Κρόνιας τυραννίας, η οποία είχε ηττηθεί στον πόλεμο του Δία κατά των υιών του Κρόνου Τιτάνων (Τιτανομαχία). Οι Κρόνιοι μεταξύ άλλων ευθύνονται και για τον παγκόσμιο-εμφύλιο πόλεμο Αιγαίων και Ατλάντων το 9.500 π.Χ. (η χρονολογία αυτή δίνεται από τον Πλάτωνα στον "Τίμαιο"). Ο πόλεμος αυτός είχε λήξει με την ήττα και καταστροφή της Κρόνιας Ατλαντίδος.
Αν και είχαν νικηθεί κατά κράτος από τις Διογενείς δυνάμεις, οι λειτουργοί και οπαδοί του Κρόνου συνέχισαν να αντιμάχονται "υπογείως" όσους βίωναν και εξάπλωναν την κοσμοθεωρία που είχε εγκαθιδρύσει ο Ζευς ως οικουμενικός βασιλέας. Η ιδεολογία του Διός κατά την πάροδο των αιώνων εξελίχθηκε, για να καταλήξει σε ότι ονομάζουμε σήμερα Ελληνισμός.

Ο Μίνως λοιπόν σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα ήταν ένας ηγέτης που άνηκε στο στρατόπεδο των Διογενών, όπως μαρτυρεί και ο Όμηρος (Οδύσσεια, ραψωδία τ, στοίχος 179): 

"Πόλη μεγάλη είναι η Κνωσός της Κρήτης, όπου ο Μίνωας, του Δία συνομιλητής, βασίλευε εννέα χρόνια". 

Άρα ο Μίνως, και λόγω αξιώματος, ήταν ο κυριότερος εχθρός των Κρονίων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη η περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η εποχή της μεγάλης σύγχυσης, εφ' όσον ο κόσμος είχε προέλθει από μία παγκόσμια καταστροφή. Φυσικά στο επίκεντρο του προβλήματος βρίσκονταν η ανθρωπότητα, που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της μετά από περίπου 4 χιλιετίες ημιάγριας κατάστασης. Ωστόσο καθ΄ όλη τη μακρά αυτή περίοδο βαρβαρότητας η απαραίτητη σπερματική γνώση (μαγιά) για την παλινόρθωση του πολιτισμού είχε σωθεί από τα ιερατεία του Διός στις βιβλιοθήκες των ναών, όπως ομολογεί στον Τίμαιο του Πλάτωνας ο αιγύπτιος ιερέας Σόγχιτος απευθυνόμενος στον Σόλωνα.

Οι Κρόνιοι από την άλλη μεριά δεν παρέδωσαν τα όπλα. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το χάος που επικράτησε εξαιτίας του κατακλυσμού, ώστε να επιβάλουν δια της πλαγίας οδού (δηλ. μέσω της θρησκείας) την τυραννία τους στους δυστυχείς ανθρώπους. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας ήταν οι ανθρωποθυσίες, και αυτή είναι μία πληροφορία που την αντλούμε από τον Πλούταρχο. Βεβαίως τα ιερατεία του Διός δεν έμειναν αδρανή. Οι τιμωρίες για τους οπαδούς του Κρόνου ήταν υποδειγματικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι του Λυκάωνος, βασιλιά της Αρκαδίας. Ο Παυσανίας στα "Αρκαδικά" του καταγράφει το περιστατικό: 

"Κατά τη γνώμη μου ο Λυκάων ήταν σύγχρονος με τον βασιλιά των Αθηναίων Κέκροπα, όμως οι δύο τους δεν υπήρξαν εξίσου συνετοί στην αναζήτηση του καλύτερου τρόπου λατρείας: ο Κέκρωψ ονόμασε πρώτος τον Δία ύπατο (ύψιστο θεό) και έκρινε, πως δεν είναι σωστό να θυσιάσει ζωντανή ύπαρξη και πρόσφερε στο βωμό γλυκίσματα του τόπου, που τα ονομάζουν πελάνους ακόμα και τώρα οι Αθηναίοι. Ο Λυκάων όμως έφερε πάνω στο βωμό του Λύκαιου Δία ανθρώπινο βρέφος και θυσίασε το βρέφος, για να βρέξει το βωμό με αίμα" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, "Αρκαδικά",VIII, 2, 3-3.1).

Μετά την βεβήλωση του βωμού ο Ζευς τιμώρησε τον Λυκάωνα και τον μεταμόρφωσε σε λύκο. Ο Παυσανίας, όπως φαίνεται και από το κείμενο, επιδοκιμάζει τον Διογενή Κέκρωπα τον οποίο αποκαλεί συνετό στην αναζήτηση του σωστότερου τρόπου λατρείας. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η αντιπαράθεση Κρονίων και Διογενών συνεχίστηκε με την μορφή σύγκρουσης ιερατείων που πρέσβευαν την μία ή την άλλη κοσμοθεωρία.


Η ίδρυση των (Ιερο)Σολύμων από Κρόνιους

Η άνοδος του Μίνωα στον θρόνο της Κρήτης σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τους οπαδούς του Κρόνου, οι οποίοι συσπειρώθηκαν γύρω από τον Σαρπηδόνα, αδερφό του Μίνωα. Ο Ηρόδοτος αναφέρει: 

"Όταν τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως, μάλωσαν για την βασιλεία και επικράτησε ο Μίνωας, ο Σαρπηδών έφυγε μαζί με τους συντρόφους του. Οι εξόριστοι έφθασαν στην Μιλυάδα της Ασίας, όπου σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι. Τότε λέγονταν Μιλυάδα και οι Μιλύες λέγονταν Σόλυμοι. Βασιλιάς ήταν ο Σαρπηδών..." ("Κλειώ", 173).

Όπως λεει ο Ηρόδοτος, η εξέγερση των Κρονίων με ηγέτη των Σαρπηδόνα απέτυχε. Ο Μίνωας τους εξόρισε στην Μέση Ανατολή όπου και πήραν το όνομα Σόλυμοι, ίδρυσαν την πόλη Σόλυμα και ανακήρυξαν τον Σαρπηδόνα βασιλιά τους. Ότι οι Σόλυμοι, ο λαός του Σαρπηδόνα, ήταν λάτρες του Κρόνου, μας το λέει ο Πλούταρχος:

 "Πράγματι πληροφορούμαι, ότι οι Σόλυμοι, οι γείτονες των Λυκίων, τιμούσαν ιδιαίτερα τον Κρόνο...." (Πλούταρχος, "Hθικά", "Περί των Εκλελοιπότων Χρηστηρίων", 421D).

Ότι ίδρυσαν εκείνοι την πόλη Σόλυμα το πληροφορούμαστε από τον Ιουδαίο ιστορικό και ραβίνο Ιώσηπο: 

"....επειδή επί της εποχής του Αβραάμ, του προγόνου μας, η πόλη λέγονταν Σόλυμα. Πολλοί λένε, ότι και ο Όμηρος την αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία "Ιερο-" οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με τη στρατιά του Ιησού (του Ναυή) κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους) από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ...." (Ιώσηπος, "Ιουδαϊκή Αρχαιολογία", Ζ,3,10-25).

Οι Κρόνιοι με ηγέτη τον Σαρπηδόνα δεν ξέχασαν ποτέ το μίσος για τους Διογενείς. Σύντομα απώλεσαν και κάθε στοιχείο Ελληνικής εθνικής συνείδησης. Η επόμενή τους κίνηση ήταν, να αναζητήσουν συμμάχους ομοϊδεάτες ανάμεσα στα βαρβαρικά φύλα που τους περιτριγύριζαν. Αυτοί βρέθηκαν στο σημιτικό βασίλειο των Ακαδίων, στην Μεσοποταμία, που είχε δημιουργηθεί πάνω στα ερείπια της Μινωικής Σουμερίας. Οι Ακάδιοι είχαν δύο κυρίαρχους αρσενικούς θεούς: τον "Ένκυ" και τον "Ενλίλ". Αμφότεροι άνηκαν στο πάνθεον των Αννουνάκι. Ο Ένκυ σύμφωνα με τον σερ Λώρενς Γκάρντνερ είναι ο θεός που οι Εβραίοι ονόμαζαν "Άδον" ή "Κύριο", δηλαδή "ο καλός θεός", ο Ενλίλ ήταν ο θεός Τυφών, που κατάστρεψε τις Ελληνικές πολιτείες των Σοδόμων και των Γομόρρων, και τον γνωρίζουμε ως Γιαχβέ, δηλαδή "ο κακός θεός". Ο τελευταίος, ο Ενλίλ-Γιαχβέ, ταυτιζόταν με τον Σεθ ή Σετ των Αιγυπτίων, δηλαδή τον Τιτάνα Τυφώνα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τα Διονυσιακά του Νόννου, όταν ο Κρόνος και οι Τιτάνες νικήθηκαν από τους Ολύμπιους , ο Τυφών αντεπαναστάτησε κατά του Διός. Ο πόλεμος θεών και Τιτάνων επαναλήφθηκε σε δεύτερο γύρο. Τελικά οι Έλληνες Ολύμπιοι στέφθηκαν ξανά νικητές. Ο Τυφών-Ενλίλ-Γιαχβέ-Σεθ, όπως αντιλαμβανόμαστε ήταν ο διάδοχος του Κρόνου στην ηγεσία των Τιτάνων. Στην ουσία όμως Κρόνος και Τυφών ταυτίζονται, γεγονός που θα αποδειχθεί παρακάτω από τα αρχαία κείμενα.

Η συμμαχία Κρονίων και σημιτικών φυλών

Οι Χαλδαίοι-Ακάδιοι πρέπει να καλοείδαν την συμμαχία με τους Σολυμίτες. Είναι η εποχή, που ο μάγος Αβραάμ από την πόλη Ουρ της Μεσοποταμίας περιφέρεται στην περιοχή της Φιλισταίας (Παλαιστίνης) κατασκοπεύοντας τις Μινωικές αποικίες, ενώ η δράση του φθάνει και μέχρι την Αίγυπτο, όπου υπήρχε κρυφό μεν αλλά ισχυρό ιερατείο του Τυφώνος. Ο Αβραάμ και οι δικοί του ονομάστηκαν Εβραίοι, λέξη που σημαίνει "περιπλανώμενοι". Πράγματι σκοπός της ομάδος αυτής δεν ήταν να στεριώσει κάπου, αλλά να αναγνωρίσει το έδαφος για την εισβολή που θα επακολουθούσε, και γι' αυτό το λόγο έπρεπε να βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Κρόνια παράταξη ετοιμαζόταν πυρετωδώς για την αντεπίθεσή της. Σκοπός ήταν να καταληφθεί πρώτα η Αίγυπτος και κατόπιν η Παλαιστίνη-Φιλισταία. Παράλληλα η επιμειξία Κρονίων Ελλήνων και σημιτικών φυλών δημιούργησε τον πειρατικό λαό των Φοινίκων οι οποίοι, σύμφωνα με τον Πλούταρχο ("Περί Δεισιδαιμονίας" 171Β) ήταν Κρόνιοι. Η ναυτική ικανότητα του λαού αυτού επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή στην κυρίως Ελλάδα, πράγμα που το είδαμε να γίνεται πράξη αιώνες μετά, κατά την διάρκεια των Μηδικών πολέμων.
Η Αίγυπτος λοιπόν δεν ήταν εύκολος στόχος. Η χώρα αυτή την εποχή εκείνη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και σύμμαχος της Μινωικής ομοσπονδίας. Αποφασίστηκε λοιπόν να αλωθεί από τα μέσα. Η εβραϊκή βίβλος με γλαφυρές περιγραφές αναφέρει, ότι οι Αιγύπτιοι είχαν αιχμαλωτίσει τους Εβραίους που ζούσαν εντός της επικράτειάς τους, επειδή τους φοβούνταν.

Η εξέγερση του ιερέα Οσαρσήφ, δηλαδή του Μωυσή (σύμφωνα με τα "Αιγυπτιακά" του Μανέθωνα), είχε ως σκοπό την επιβολή της Κρόνιας (Τυφών-Σεθ) λατρείας στην Αίγυπτο. Οι ταραχές ξέσπασαν, μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο Οσαρσήφ ήταν ένας "μεμιασμένος" ιερέας (με την λέξη αυτή να σημαίνει, ότι ο Μωυσής είχε τελέσει ανθρωποθυσία εντός του ναού: βλ. Και Ι.Φουράκη, "η πρώτη σύγκρουση Ελλήνων-Εβραίων", σελ.80). Η ανθρωποθυσία έχει ήδη αναφερθεί ότι ήταν χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας. Ο φόνος αυτός επιβεβαιώνεται και στο κεφάλαιο β' της " εξόδου", στα χωρία ια-ιε, όπου διαβάζουμε: "Αμέσως εφόνευσεν (ο Μωησής) αυτόν (τον Αιγύπτιο) και τον έχωσε εις την άμμον".

Τα γεγονότα από εδώ και μετά είναι πολύ-λίγο γνωστά. Οι Αιγύπτιοι οπαδοί του Οσαρσήφ-Μωυσή έχασαν τον πόλεμο και εξορίστηκαν από την Αίγυπτο. Πέρασαν στη χερσόνησο του Σινά και ονομάστηκαν Ισραήλ, δηλαδή: "Ο λαός του θεού" (Ηλ). Όχι όμως οποιουδήποτε θεού, αλλά του Κρόνου, εφ' όσον ξέρουμε, ότι: "Κρόνον τοίνυν οι Φοίνικες Ηλ προσαγορεύουσιν..." (Ερενίου Φίλωνος, "φοινικική ιστορία", απόσπασμα καταχωρημένο στο Δ΄ βιβλίο, κεφάλαιο Ζ΄, του έργου "Ευαγγελική προπαρασκευή" του Ευσέβιου Καισαρείας).

Η αποτυχία στην Αίγυπτο δεν πτόησε το Κρόνιο ιερατείο. Οι Αιγύπτιοι εξόριστοι (Ισραηλίτες) συμμάχησαν με τους Έλληνες Σόλυμους (Ιουδαίους) και υπό το γενικό όνομα Εβραίοι (έτσι τους ήξεραν οι Κρήτες της Φιλισταίας) ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο της γενοκτονίας των Διογενών Ελλήνων: "Δια τούτο τάδε λέγει ο κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν" (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).

Η Κρόνια λατρεία στον Πλούταρχο

Ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς ήταν αρχιερέας του Απόλλωνα στους Δελφούς. Από την θέση του αυτή συχνά καταφέρθηκε κατά της δεισιδαιμονίας και των υπολοίπων της Κρόνιας λατρείας. Ο ίδιος θεωρούσε την Κρόνια λατρεία βάρβαρη, ανθελληνική και επικίνδυνη για την ανθρωπότητα. Από τον Πλούταρχο γνωρίζουμε, ότι οι Φοίνικες λάτρευαν τον Κρόνο και του πρόσφεραν ανθρωποθυσίες: 

"Πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην Καρχηδόνα, επειδή ο Κρόνος δέχεται μεγάλες τιμές..." (Πλούταρχος, "Ηθικά", "Περί του Εμφαινομένου προσώπου τω Κύκλω της Σελήνης", 942C).
"Δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο για τους Καρχηδόνιους να πάρουν εξ αρχής ως νομοθέτη τον Κριτία ή τον Διαγόρα και να μην πιστεύουν στην ύπαρξη κανενός θείου πνεύματος ή θεού, από το να κάνουν θυσίες σαν και αυτές που πρόσφεραν στον Κρόνο; Δεν θα ήταν αυτά, όπως αναφέρει ο Εμπεδοκλής, μιλώντας για εκείνους που θυσίαζαν ζωντανά πλάσματα: "σηκώνει ο πατέρας τον αγαπητό του γιο, που έχει αλλάξει στη μορφή, και κάνοντας προσευχή τον σφάζει, ο ανόητος", αλλά με γνώση και συνείδηση πρόσφεραν οι ίδιοι θυσία τα παιδιά τους, ενώ οι άτεκνοι αγόραζαν από τους φτωχούς παιδιά και τα έσφαζαν σαν αρνιά ή σαν μικρά πουλιά, ενώ η μητέρα στέκονταν πλάι αυστηρή και χωρίς να θρηνεί. Αν όμως στέναζε ή δάκρυζε, στερούνταν την τιμή, αλλά και το παιδί της δεν γλίτωνε την θυσία. Μπροστά μάλιστα από το άγαλμα όλη η περιοχή γέμιζε από θορύβους, καθώς άρχιζαν να παίζουν τους αυλούς και να χτυπούν τα τύμπανα, για να μην ακούγεται η βοή των θρήνων. Αν ωστόσο γίνονταν άρχοντές μας οι Τυφώνες ή οι Γίγαντες, διώχνοντας τους θεούς, με ποιες άραγε θυσίες θα ευχαριστούνταν ή ποιες άλλες ιεροτελεστίες θα απαιτούσαν;" (Πλούταρχος, "Ηθικά", "Περί Δεισιδαιμονίας", 171Β -Α).

Η περιγραφή της ανθρωποθυσίας των Φοινίκων προς τιμή του Κρόνου, που μας δίνει ο Πλούταρχος, είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική. Στην τελευταία πρόταση μάλιστα ταυτίζει την λατρεία του Κρόνου με εκείνη του Τυφώνος. Μάλιστα στο "Περί Ίσιδος και Οσίριδος" (365 Α) ο ίδιος θεωρεί τον Τυφώνα υιό του Κρόνου: "Είναι δε τέκνα ο Τυφών και ο Νέφθυς του Κρόνου".

Ο Τυφών κατά τον Πλούταρχο είναι ο γενάρχης των Ιουδαίων: "Ορισμένοι πάλι, που λένε ότι εφτά μέρες κράτησε η φυγή του Τυφώνος πάνω σε γάιδαρο μετά την μάχη και, όταν αυτός σώθηκε, γέννησε τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο, είναι ολοφάνερο με βάση αυτό, ότι ανάμειξαν στο μύθο Ιουδαϊκά στοιχεία" ("Περί Ίσιδος και Οσίριδος", 363C).
Ο Τυφών είχε ως σύμβολό του τον γάιδαρο: "Νομίζουν επίσης, ότι ο γάιδαρος, όπως είπαμε, είναι όμοιος με τον Τυφώνα...". Γνωρίζουμε από τον Απίωνα, ότι μέσα στα "Άγια των Αγίων" του ναού του Σολομώντα υπήρχε ένα ομοίωμα του γαϊδάρου, στο οποίο οι ιερείς του Ισραήλ πρόσφεραν θυσίες. Φυσικά ο γάιδαρος αυτός ήταν ο Σεθ ή Σετ (Τυφών). Ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες του Απίωνος: 

"Μέσα στον ναό αυτόν ο Απίων είχε το θράσος να υποστηρίζει, ότι οι Ιουδαίοι διατηρούν το κεφάλι ενός γαϊδάρου, ότι λατρεύουν αυτό το ζώο και υποκλίνονται μπροστά του με μεγάλο σεβασμό. Το γεγονός που αναφέρει έχει σχέση με την λεηλασία του ναού από τον Αντίοχο τον Επιφανή, όταν ανακαλύφθηκε ένα κεφάλι φτιαγμένο από χρυσό μεγάλης αξίας. Για το θέμα αυτό ήθελα πρώτα να πω, ότι, ακόμα και αν είχαμε ένα τέτοιο λατρευτικό αντικείμενο, ένας Αιγύπτιος είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας κατηγορήσει. Γιατί ο γάιδαρος δεν είναι χειρότερος από τις γάτες, τα τραγιά και τα υπόλοιπα πλάσματα, που στη χώρα του περνιούνται για θεοί" (Ιώσηπος, "Κατ' Απίωνος", λόγος Β', 80-82).

 Επίσης στο ίδιο έργο ο Ιώσηπος απαντά στις κατηγορίες του Απίωνα ότι οι Ιουδαίοι θυσίαζαν Έλληνες και μετά τους έτρωγαν, ορκιζόμενοι αιώνιο μίσος προς τον Ελληνισμό.
Στα "Συμποσιακά" του Πλουτάρχου γίνεται δια στόματος Λαμπρία αναφορά σε τιμές που αποδίδουν οι Ιουδαίοι στον γάιδαρο: 

"Όχι βέβαια, είπε ο Λαμπρίας παίρνοντας τον λόγο, αλλά κρατιούνται οι Ιουδαίοι μακριά από το λαγό λόγω της ομοιότητάς του με το ζώο που τιμούν περισσότερο απ' όλα... πράγματι ο λαγός μοιάζει με γάιδαρο..." (Πλούταρχος "Συμποσιακά", βιβλίο τέταρτο, πρόβλημα Ε, 670 Ε).

Αλλά και η μέρα λατρείας του Γιαχβέ, το Σάββατο, ήταν η μέρα αφιερωμένη στον Κρόνο. Οι μέρες έπαιρναν το όνομά τους από το όνομα του πλανήτη της πρώτης ώρας τους σύμφωνα με τάξη αντίστροφη αυτής των πλανητών. Για παράδειγμα, εάν η πρώτη ώρα μιας μέρας ήταν η ώρα του Ήλιου, η πρώτη ώρα της δεύτερης μέρας σύμφωνα με τον χωρισμό σε 12 ώρες θα ήταν της Σελήνης κ.ο.κ. Στις λατινογενείς ονομασίες ακολουθείται η αρχή αυτή. Έτσι η Κυριακή είναι η "Sun-day", μέρα του Ήλιου. Η δική μας Δευτέρα είναι η μέρα της Σελήνης (Luna): Lunedi και στα Αγγλικά M(o)on-day. Έτσι φθάνουμε στο Σάββατο, την έβδομη ημέρα, που είναι αφιερωμένη στον Κρόνο (Saturnus): στα Αγγλικά "Satur-day". Ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο είναι το πρώτο συνθετικό "Σατ-" στην λατινική ονομασία του Κρόνου, το οποίο είναι πολύ κοντά στην Αιγυπτιακή ονομασία του Τυφώνος, δηλαδή του "Σετ". Τέλος και στις σύγχρονες Σατ-ανιστικές τελετές, όπου η μαγεία ασκείται και μέσω της "Σολομωνικής", η ανθρωποθυσία αποτελεί κεντρικό στοιχείο της τελετής.


Πηγή: Στέφανος Μυτιληναίος, περιοδικό "Δαυλός".

ΠΗΓΗ

187 σχόλια:

  1. Σόλυμοι, τα τέκνα της Έχιδνας. Οι Μαγώγ της Αποκάλυψης. Καμία σχέση με τους Ελληνοπρεπείς Κρήτες.

    Οι Σόλυμοι οι τύραννοι των Ιουδαίων.


    Καταγωγή;

    Χμ..


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν πως οι Σόλυμοι ήταν Σκύθες.Οι Σκύθες περιγράφονται από τον Ηρόδοτο,τον Ιπποκράτη,τον Γαληνό,τον Πλίνιο και άλλους ως κοκκινωποί με ανοικτού χρώματος μάτια,ενώ άλλοι συνήθως μεταγενέστεροι τους περιγράφουν με ξανθά μαλλιά.
    Μάλλον κατέβηκαν από την σημερινή Γεωργία και εξαπλώθηκαν στην μικρά Ασία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.Αρχική κοιτίδα τους ίσως το σημερινό Καζακστάν και η περιοχή Άλμα Άτα ή Άλμα Τάου,το οποίο σημαίνει Πατέρας των Μήλων ή Βουνό των Μήλων.Πρέπει όμως να σημαίνει και άλλα.
    Σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση ο Μ.Αλέξανδρος έχτισε τοίχος για να εμποδίσει την κάθοδο αυτών των βόρειων λαών,οι οποίοι ταυτίζονταν με τους Γωγ και Μαγωγ.Διάφοροι μελετητές ταύτισαν την παράδοση για το τοίχος του Μ.Αλεξάνδρου με τις Πύλες της Ιβηρίας,ενώ άλλοι με το Τοίχος του Κόκκινου Όφι.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε BLACK EAGLE!Κι εγώ χαίρομαι πολύ που σε ξαναβρίσκω και που βρίσκεται εδώ κι ο αγαπητός Ερίωπας.

      Πιστεύω πως ο όφις είναι σύμβολο που οδηγεί κυρίως κάτω από την επιφάνεια της γης,όπου υπάρχει σκοτάδι.Τα φίδια έρπουν και τα περισσότερα από αυτά έχουν κακή όραση και άλλα είναι τελείως τυφλά.Χρησιμοποιούν την θερμική όραση,η οποία γίνεται πιο καθαρή όσο πιο σκοτεινός είναι ο χώρος.Επιπλέον,όταν το κλίμα είναι αρκετά κρύο τα φίδια υποπίπτουν σε μια κατάσταση που μοιάζει με την χειμέρια νάρκη και ονομάζεται διαχείμαση(burmation),κατά την οποία είναι αδρανή και για να προστατευτούν μπαίνουν σε "λαγούμια",κάτω από πέτρες ή και μέσα σε πεσμένα στο έδαφος δέντρα.
      Επομένως,όταν οι αρχαίοι μυθογράφοι αναφέρονται σε μορφές όπως αυτή της Έχιδνας,ίσως κάνουν λόγο για κτίσματα τα οποία πάνω από την επιφάνεια της γης φαίνονται να έχουν ανθρώπινη προέλευση,δηλαδή είναι κατασκευές,ενώ από κάτω υπάρχουν περάσματα τα οποία οδηγούν στα βάθη της γης όπου υπάρχει σκοτάδι.
      Λογικά μπορούμε με όλα αυτά να συνδέσουμε και τις Σκαιές Πύλες.Οι αρχαίοι συγγραφείς,αν δεν κάνω λάθος,ερμηνεύουν το σκαιός ως αριστερός και δυτικός.Η δύση όμως σε αντιδιαστολή με την Ανατολή σχετίζεται με το σκοτάδι.Επομένως οι Σκαιές Πύλες ίσως είναι περάσματα που οδηγούν μέσα στην σκοτεινή γη.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    3. Σκαιες Πυλες...Βαβυλωνα...Μαγωγ...Μ.Αλεξανδρος...σεισμοι...

      Ελενη.

      Διαγραφή
  3. Καλώς ορίσατε, φίλοι του Κ.Δ.!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Λύκιε!

      Όπου τοίχος βλέπετε τείχος.Απροσεξία εκ παραδρομής.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  4. "Οι τρομοκράτες της οργάνωσης «Daesh» στην πόλη al Qaim έκαναν ένα συγκλονιστικό έγκλημα έφτασαν στον κανιβαλισμό έφαγαν κρέας κρατουμένων! Aυτό συνέβη στο Δυτικό Ιράκ στην ιρακινή επαρχίας Anbar κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα. Σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται πηγές «ένας τρομοκράτης της Daesh ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την πόλη της Qaim, συνελήφθηκε και ομολόγησε ότι έσφαξαν έναν από τους κρατούμενους και στη συνέχεια ετοίμασαν ένα γεύμα για τους μαχητές με το κρέας του καθώς οι ιρακινές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει την πόλη και δεν είχαν πρόσβαση σε τροφοδοσία κι ανεφοδιασμό.» O τρομοκράτης αποκάλυψε ότι για τον κανιβαλισμό «βασίστηκαν στο βιβλίο του Ibn Qudamah το al-mughni που επιτρέπει να τρώνε ανθρώπινη σάρκα εχθρού ή αποστάτη, αν υπάρχει έλλειψη τροφής, αφού τον σκοτώσουν.» Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και οι σύμμαχοί τους απελευθέρωσαν την περασμένη Παρασκευή την πόλη Qaim"

    Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ
    https://isxys.blogspot.com/2017/11/200000.html?utm_medium=$%7B%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CE%99%CE%A3%CE%A7%CE%A5%CE%A3%7D&utm_content=$%7Bblogspot/gccbq%7D

    ΜΕ ΤΙΤΛΟ
    Περί τους 200.000 ξένοι τζιχαντιστές πολέμησαν στη Συρία. Οι περισσότεροι ήταν από Σ Αραβία και Τουρκία - Τζιχαντιστές έσφαξαν αιχμάλωτο και τον έφαγαν

    Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΤΣ ΛΑΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΟΙ ΣΟΛΥΜΟΙ , ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΑΣΚΕΝΑΖΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥς ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ISIS?

    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=596Z0ELUXAI

    Καλησπερα σε ολους.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετίζω όλους τους φίλους και φίλες του Κ.Δ.
    Το κείμενο που αναδημοσιεύεται από τον Δαυλό ίσως μας βοηθήσει όλους να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην αναζήτηση της υπέρτατης αλήθειας. Η εμπλοκή του Ιεζεκιήλ, ο οποίος σύρεται εκών άκων σε ένα ηλίθιο ιδεολογικό πόλεμο, ίσως και αυτή μας βοηθήσει να ξεριζώσουμε κάποια ζιζάνια από την σκέψη μας που θέλουν εμάς τους Έλληνες διαρκώς αντιμέτωπους με κάποιο συμβολικό ή πραγματικό εχθρό.
    Ο αρθρογράφος τραβά απ’ τα μαλλιά τον Ιεζεκιήλ για να αποδείξει ότι οι αιώνιοι αντίπαλοι είναι οι Έλληνες και οι Ιουδαίοι αδιαφορώντας για την αλήθεια.
    Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής περίεργα αλλά και τελείως ακατανόητα:
    -Η αποτυχία στην Αίγυπτο δεν πτόησε το Κρόνιο ιερατείο. Οι Αιγύπτιοι εξόριστοι (Ισραηλίτες) συμμάχησαν με τους Έλληνες Σόλυμους (Ιουδαίους) και υπό το γενικό όνομα Εβραίοι (έτσι τους ήξεραν οι Κρήτες της Φιλισταίας) ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο της γενοκτονίας των Διογενών Ελλήνων: "Δια τούτο τάδε λέγει ο κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν" (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).
    -Και ρωτώ με την σειρά μου. «Οι Αιγύπτιοι εξόριστοι (δηλαδή οι Ισραηλίτες κατά τον αρθρογράφο) που καταγράφεται ότι συμμάχησαν με τους Έλληνες Σολύμους (Ιουδαίους σύμφωνα με τον αρθρογράφο) για να εξολοθρεύσουν τους Διογενείς Έλληνες;»
    Μα τι απροσεξία θα μου πείτε! Ο αρθρογράφος αναφέρει την πηγή (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).
    -Έλα όμως που στο κεφάλαιο ΚΕ΄ : 6 άλλα λέει. «διότι τάδε λέγει Κύριος, ανθ’ ων εκροτήσας την χείρα σου και εψόφησας τω πόδι σου και επέχαρας εκ ψυχής σου επί την γην του Ισραήλ»
    -Όλα αυτά αναφέρονται στις προφητείες του Ιεζεκιήλ κατά των Αμμωνιτών, και των Κεδέμ, δηλαδή των Καδμείων που είχαν καταπατήσει την γη του και όχι κατά των Ελλήνων.
    Πρώτη φορά διαβάζω ότι οι Σόλυμοι ήταν Έλληνες και μάλιστα Ιουδαίοι και ότι όλοι αυτοί μαζί ήταν οι Εβραίοι. Η πλήρης ασυναρτησία θα έλεγα.
    Με κάτι τέτοια σχιζοφρενικά κείμενα έχουν τρελαθεί κάποιοι ημιμαθείς στην εποχή μας και βλέπουν παντού φαντάσματα να τους καταδιώκουν.
    Τέλος πάντων!
    Ο Ιεζεκιήλ μας χαρίζει στο ΚΓ΄ κεφάλαιο : 4, μία σπάνια και σχεδόν ασχολίαστη πληροφορία.
    Μας λέει ότι το πανάρχαιο όνομα της αγαπημένης του Ιερουσαλήμ ήταν Οολιβά και ότι αυτή εξεπορνεύθη από τους Ασσυρίους, τους Καδμείους και τους Αμμωνίτες.
    Αυτοί ήταν οι εχθροί του και σε καμία περίπτωση οι Έλληνες.
    Αυτά για αρχή.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 8:18 κάτι δυνατό αυτονομήθηκε από τον εγωικό εαυτό μου και μπήκε στον Καταχθόνιο. Και τι έγινε, μονολόγησα, αν είμαι ανεπιθύμητη και σε δυσμένεια; Ποιον θα ενοχλήσω αν διαβάσω λιγάκι. Έφτασα λοιπόν και στο σημείο αυτό των σχολίων και είδα τον θαυμαστό και υπερβατικό λόγο που με ώθησε σ’ αυτήν την ανεξήγητη ενέργεια μετά από τόσους καιρούς.
      Πώς να μην απαντήσω στο γλυκό αυτό κάλεσμα;
      Επειδή όμως καταφέρνω και τα κάνω θάλασσα λόγω ιδιοσυγκρασίας και χωρίς ο παρατηρητής εαυτός να μπορεί να αντιληφθεί το πώς και γιατί, έχω δώσει *ιερή υπόσχεση* να μην συμμετέχω. Είτε εδώ είτε σε άλλο ξεχωριστό blog που δεν βρέθηκε ακόμη αλλά ίσως βρεθεί. Θα σας αφήσω όλους τα θερμά μου χαιρετίσματα και την εκτίμηση μου μαζί με την υπόσχεση να είμαι νοερά εδώ και να σας παρακολουθώ ως παρούσα.
      Ευχαριστώ πολύ.
      red veil

      Διαγραφή
    2. Μα ναι.. Δεν ηταν τυχαια επιλογη το τραγουδακι..
      Ειθε να ξανακανετε απαρτία οπως παλια..
      Καλημερες.
      Ελενη.

      Υ.Γ. Η μουσικη σου καλημερα κορυφαια!

      Διαγραφή
    3. Διαβαζοντας το "ιστορικο" του Κ.Δ., σε θαυμασα απειρες φορες για την πένα σου(κι οχι μονο..) RedVeil και χαιρομαι που μου δινεται η ευκαιρια να στο πω μεσα απο την σημερινη σου επανεμφανιση.
      Να εισαι καλα.
      Ελενη.

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Ερίωπα, πράγματι το εδάφιο που αναφέρει ο αρθρογράφος είναι λάθος και το ορθό είναι αυτό που παρέθεσες εσύ (Ιεζεκιήλ ΚΕ:6).
    Ωστόσο, το εδάφιο που αναφέρει ο αρθρογράφος, βρίσκεται στο εδάφιο 16 (Ιεζεκιήλ ΚΕ:16).
    Του διέφυγε δηλαδή το 1, οπότε μάλλον πρόκειται για ένα τυπογραφικό λάθος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Λύκιε, γνωρίζω πολύ καλά όλο το έργο του Ιεζεκιήλ και του προκατόχου του Ιερεμία.

    Στόχος του Ιερεμία και του Ιεζεκιήλ δεν είναι σε καμία περίπτωση οι Έλληνες αλλά οι Σκύθες εισβολείς οι οποίοι με εμπροσθοφυλακή τους Μιξοσκύθες και Ασσυρίους κατέστρεφαν διαρκώς την χώρα των Ιουδαίων οι οποίοι είχαν περισσότερο Συριακή καταγωγή παρά Σκυθική όπως οι Ιδουμαίοι του Ηρώδη.

    Ο Ιεζεκιήλ είναι γνώστης πραγμάτων. Ομαδοποιεί τους εχθρούς του οι οποίοι είναι όλοι Σκύθες του Βορρά ή Τσαφόν ή Τυφών, Μιξοσκύθες Ασσύριοι και Ιδουμαίοι και Καδμείοι ή Κεδέμ στους οποίους εντάσσει και τους παλαιότερους Αμμωνίτες Καδμείους ή Κεδέμ της αρχαίας Αμμωνίας ή Λιβύης (Το οικητήριο του Άτλαντος). Τέλος μέσα σ' όλους αυτούς προσθέτει και τους καθαρόαιμους Άτλαντες Φιλισταίους ή Γαζαίους ανάμεσα στους οποίους οι Κρήτες διατηρούσαν παραθαλάσσια εμπορικά κέντρα. Άλλοι όμως οι Κρήτες και άλλοι οι Φιλισταίοι (Άτλαντες).

    Οι Φιλισταίοι λάτρευαν τον Δάγωνα που δεν ήταν άλλος από τον Άτλαντα.
    Οι Κρήτες πράγματι κάποια εποχή έχουν κατακτηθεί από τους Καδμείους Τελχίνες, εξ ου και Τελχινία η Κρήτη, δηλαδή τους Άτλαντες, και γι' αυτό εισπράττουν και αυτοί την "μήνιν" του εξόριστου στην Αίγυπτο Ιεζεκιήλ.

    Θέλοντας τώρα να σε ανταμείψω για τον κόπο που έκανες να ερευνήσεις το κείμενο σου συνιστώ να διαβάσεις προσεκτικά το Η΄ Κεφάλαιο και να μου πεις με ποιούς πράγματι είχε ανοίξει μέτωπο ο Ιεζεκιήλ και για ποιά «Στήλη του Κτώμενου» μιλά.

    Μήπως αναφέρεται στην στήλη του δόλιου αρχιληστή Ατλαντογενούς Σκύθη Ερμού-Κάδμου ο οποίος ήταν ο θεός του εμπορίου;

    Ο αρθρογράφος προσπαθεί να μας πει ότι όλη η σύγκρουση του παλαιού κόσμου ήταν εκείνη μεταξύ Ελλήνων και Ιουδαίων. Κάνει όμως μεγάλο λάθος.

    Να θυμίσω μόνο κάτι οι Εβραίοι θεωρούνται κακοποιά στοιχεία και διαφθορείς των Ιουδαίων από τον δάσκαλο του Ιεζεκιήλ, δηλαδή τον Ιερεμία. Αυτό δεν βοηθά καθόλου;

    Πολλά γράφονται για τον Σπαρτό λαό των Εβραίων και για την ετυμολογία του ονόματος. Η μόνη ορθή είναι αυτή του Έμπρι, δηλαδή του «περαστικού» λαού των Σπαρτών προσφύγων οι οποίοι ξεκίνησαν με τον Κάδμο-Ερμή μετά τον κατακλυσμό από την απέραντη Αμμωνία (Λιβύη) και εισέβαλαν στην Αίγυπτο, την Μεσοποταμία, την Φοινίκη και την Μ. Ασία πριν εισβάλουν και διαπράξουν την μεγάλη γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Ο Διόδωρος Σικελιώτης μιλά για βάρβαρη εισβολή των Καδμείων συγχρόνως με τους Σκύθες του Βορρά (σύμφωνα με τον Λυκόφρονα) στην Ελλάδα. Δεν ακούω ούτε διαβάζω όμως κανένα να σχολιάζει τα έργα και τις ημέρες του Σεληνολάτρη Ατλαντίου Ερμού στην Ελλάδα.

    Όσον αφορά τον Μωυσή, μπορώ να πω ότι αυτός είναι άλλη πικρή ιστορία, την οποία μπορούμε να ερευνήσουμε στο προσεχές μέλλον αν υπάρχει όρεξη.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα δεν ασπάζομαι τις θέσεις του αρθρογράφου, αλλά ανέρτησα το άρθρο του (μετά από την υπόδειξη της Ελένης), ώστε να προκληθεί η συζήτηση που γίνεται. Είμαι ανοιχτός σε όλα και σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
      Αν μπορείς, διευκρίνισέ μας την διαφορά των Ιουδαίων, των Εβραίων και των Ατλάντων με επιγραμματικό τρόπο. Έχει ενδιαφέρον και η δική σου άποψη, με τον τρόπο που την τεκμηριώνεις.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

    2. Το κειμενο ειναι για αφορμη σχολιων και οχι για υιοθετηση των πληροφοριων αγαπητε Εριωπα.
      Οσο για τον Ιεζεκιηλ, απο οσο θυμαμαι, καταφερεται εναντια σε οποιον με τον ταδε ή δεινα τροπο ασχημονει, ειτε ειναι Ασσυριος, ειτε Φιλισταιος, ειτε οποιοσδηποτε. Και μαλιστα περισσοτερο καταφερεται εναντια στον δηθεν περιουσιο λαο παρα στους λοιπους. Οπότε, ναι, δικιο εχεις.

      Η στηλη του κτωμενου εχει να κανει με στηλη αναθηματων-θυσιαστηριο και δη βρεφων;

      Διαγραφή
    3. Αξιοποιώντας την μεγίστη ανταμοιβή σου αγαπητέ Ερίωπα, μελέτησα το Η΄κεφάλαιο του Ιεζεκιήλ και όντως συμφωνώ ότι περιγράφει τη στήλη του θεού του εμπορίου Ερμή. Ο "Κτώμενος", είναι ο θεός της απόκτησης των υλικών αγαθών, των χρημάτων και άρα του εμπορίου, είναι ο Κερδώος Ερμής.
      Λες λοιπόν πως οι Ιουδαίοι δεν υπήρξαν εχθροί των Ελλήνων, αλλά αυτοί ήταν οι Εβραίοι.
      Οι τελευταίοι λες, είναι ουσιαστικά οι Άτλαντες, που ορμώμενοι από την Λιβύη (δηλαδή την υποσαχάρια περιοχή όπου υπήρχε κλειστή θάλασσα και πιθανών η Ατλαντίδα) με τον Κάδμο-Ερμή, επέδραμαν εναντίον των Ελλήνων, κτλ. Αναφέρεις ότι έγινε μετά προφανώς τον τελευταίο κατακλυσμό. Η καταβύθιση της Ατλαντίδος, συνέβη συνεπεία της διαμάχης με τους Έλληνες (Αθηναίους, κατά τον Πλάτωνα). Συνεπώς αναφέρεσαι σε μια κίνηση των Ατλάντων, προς αντεπίθεση ή αντεκδίκηση σε βάρος των καταστροφέων τους;
      Οι Ιουδαίοι, γιατί ταυτίστηκαν με τους Εβραίους στην συνείδηση των ανθρώπων και ποια η πραγματική τους εμπλοκή με αυτούς;
      Πόση σχέση έχει ο Ιουδαϊσμός με τις δοξασίες και την θεολογία των Ατλάντων;

      Αυτά για την ώρα, αγαπητέ Ερίωπα.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. "Πιστεύω πως ο όφις είναι σύμβολο που οδηγεί κυρίως κάτω από την επιφάνεια της γης,όπου υπάρχει σκοτάδι"

    Αγαπητέ ΚΥΩΝ συμφωνώ...και συμπληρωματικά να προσθέσω ότισύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Σκύθες ονόμαζαν τους εαυτούς του Σκολότες...."σύμπασι δὲ εἶναι οὔνομα Σκολότους, τοῦ βασιλέος ἐπωνυμίην. Σκύθας δὲ Ἕλληνες ὠνόμασαν." Ηροδότου Ιστορία 4.6.

    Οι Σκύθες είναι επίσης γνωστοί για τη χρήση αγκυλωτών και δηλητηριωδών βελών πολλών τύπων, να θυμηθούμε το δηλητηριώδες βέλος στην φτέρνα του Αχιλλέα ο οποίος σκοτώθηκε μπροστά στις ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ... Σκαιές Πύλες = Πύλες που νεκρώνουν τις ακτίνες του ήλιου, δεν περνάει πίσω απο αυτές καθόλου το φώς του ήλιου και έτσι το μέρος πίσω η κάτω απο αυτές τις Πύλες στερέιται τις ζωογόνες και νοηφόρες φωτοχυσίες του ήλιου.

    Αυτή η στέρηση όμως απο τις ζωογόνες και νοηφόρες φωτοχυσίες του Ήλιου...δεν επιφέρει μετάλλαξη και εξανθρωπισμό στα είδη που διαβιούν κάτω απο το φώς του ήλιου. Μιλάμε στην κυριολέξια για άλλο γόνο....ΜΗ ανθρωπινο.

    "Επομένως,όταν οι αρχαίοι μυθογράφοι αναφέρονται σε μορφές όπως αυτή της Έχιδνας,ίσως κάνουν λόγο για κτίσματα τα οποία πάνω από την επιφάνεια της γης φαίνονται να έχουν ανθρώπινη προέλευση,δηλαδή είναι κατασκευές,ενώ από κάτω υπάρχουν περάσματα τα οποία οδηγούν στα βάθη της γης όπου υπάρχει σκοτάδι."

    Σαφέστατα...και αυτή η κατασκεύη το ανθρώπινο κτίσμα που απο κάτω υπήρχαν αυτές οι Σκαιές Πύλες ήταν ο Ναός του Θυμβραίου Απόλλωνα.Ιερέας του Θυμβραίου Απόλλωνα ήταν ο Λαο-κόων.Δεν μπορείς να φανταστείς αγαπητέ ΚΥΩΝ τι ειρωνεία και υποτιμητικά σχόλια για την νοημοσύνη μου εισέπραξα (αλλού όχι εδώ) όταν ανέφερα, ότι οι Τρώες δεν ήταν Έλληνες...και ότι δεν ήταν ένας εμφύλιος μεταξύ δύο ίδων φυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς λείπει η υπογραφή του Ερίωπα θα υποθέσω!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε αρχίσει βλέπεις αγαπητέ ΛΥΚΙΕ να πλησιάζουμε επικίνδυνα κοντά στο τι υπάρχει για αυτούς κάτω απο τις Σκαιές Πύλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΤΥΧΑΙΟ!!! ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ. Ο ΚΥΩΝ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΚΑΙ Η RED VEIL KATI ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΤΑΥΤΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ!!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η RED VEIL ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ Η ΣΑΝ ΣΤΙΠΛ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΥΡΙΖΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 14 ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΒΡΕ ΣΕ ΚΑΠΑΤΑΝΙΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ??? ή ΜΗΠΩΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΩ?? ΑΜ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΔΙΚΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    Ε ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ? Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ Ο PIT ZENK ΚΑΙ Η ΑΥΑ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ Ο ΣΤΙΛΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΑΣΙΑΤΗΣ? ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΤΟΣ ΣΚΥΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΕΡΤΙΠΙΑ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ Ή Η RED VEIL ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ? ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΝΩ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΟΝΤΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ RED VEIL ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΜΗΝ ΤΡΛΕΝΟΜΑΣΤΕ!!!ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΑΡΕΔΦΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ!!!! ΑΦΟΥ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΩ ΚΕΛΙΣΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ. ΤΑ ΠΕΤΑΩ ΑΜΕΣΩΣ ΚΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ.ΧΑΧΑΧΑ.
    ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΣ ΣΕ ΤΣΑΝΤΙΖΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ!!! :)
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ,στην ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια που έψαξα και σε άλλες σχετικές δεν βρήκα τίποτα για την ονομασία Οολιβά για την Ιερουσαλήμ,ούτε για την ονομασία Οολά για την Σαμάρια.
    Το μόνο που μου έρχεται στο νου είναι η ελιά και το Όρος των Ελαίων.Στα λατινικά σώζεται η ονομασία oliva για την ελιά.Επομένως το όνομα που δίνει ο Ιεζεκιήλ στην Ιερουσαλήμ σχετίζεται με την ελιά και επομένως με την θεά Αθηνά;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Αρκτούρε,
    Επειδή δεν γράφω συνεχώς, ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, δεν σημαίνει ότι είμαι αλλού και γύρισα λόγω μιας καλημέρας που βρήκα χρόνο να γράψω. Διαβάζω και αν νομίζω ότι έχω κάτι να προσφέρω, γράφω. Αν πάλι όχι δεν γράφω. Εξάλλου το λέει και το ψευδώνυμό μου, Μαθητής. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    Σε ευχαριστώ,
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχυαίοι και Βαβυλώνιοι ....και οι λοιποί εθνών, ων απώκισεν Ασσεναφάρ ο μέγας και ο τίμιος και μετώκισεν αυτούς εν πόλεσι της Σομόρων [Έσδρας Β΄ Κεφ. Δ΄: 8]

      Η αρχαία Ουρ (UR). Προφέρεται από τους Άραβες Αούρ. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε μιά ελαφρά διόρθωση στην Ελληνοποιημένη ονομασία Αρχυαίοι που κατέγραψαν οι 72 στην μετάφραση της Π. Διαθήκης και αντί Αρχουαίοι (προφέρω το υ ως ου)να τους ονομάσουμε Αουρουχαίους ή απλώς Αουρούχ (URUCH)στην γλώσσα των Βαβυλωνίων που είναι και το πλέον ορθόν...

      Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει όσα έχουμε πει κατά καιρούς για τις μετακινήσεις πληθυσμών που έκαναν διαρκώς οι Ασσυροβαβυλώνιοι στην Ιουδαία και κυρίως στην Ιερουσαλήμ.

      Ο Έσδρας μας δίνει επίσης άλλη μιά πολύ σημαντική πληροφορία για την καταγωγή των κατοίκων της Ιερουσαλήμ.

      "Η Ιερουσαλήμ είναι τόπος όπου καταφεύγουν οι δραπετεύοντες δούλοι από αρχαιοτάτων χρόνων" [Έσδρας Β΄κεφ.δ΄:15]

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  21. Αγαπητέ Λύκιε, θα αρχίσω με την τελευταία σου ερώτηση στην οποία λες «Πόση σχέση έχει ο Ιουδαϊσμός με τις δοξασίες και την θεολογία των Ατλάντων;» λέγοντάς σου τα εξής:

    -Οι Ιουδαίοι είναι κυρίως Σύροι δούροι οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τους Άτλαντες επικυρίαρχους της Αιγύπτου στα μεγάλα έργα τους.
    Ερμιούθ ονομάστηκαν οι Ιουδαίοι από τους αρχαίους συγγραφείς όσοι Σύροι επίσης μετοίκησαν στην Αίγυπτο και ασπάστηκαν την θρησκεία των Ατλάντων και του Ερμού. Πηγή για αυτή την πληροφορία [Αρτάπανος/Ευσέβιος Βιβλ. ΙΧ Κεφ. ΧVΙΙΙ].
    Η ονομασία Ερμιούθ προσδιορίζει το θρήσκευμα, το οποίο σε αυτή την περίπτωση είναι οι δοξασίες του απατεώνα Ερμή ο οποίος ήταν εγγονός του Άτλαντος.
    Ο Ερμής (Harami) ως Αρχιερεύς της Σελήνης και ο οποίος είχε ξεμείνει στην Αμμωνία την λεγόμενη και οικητήριο του Άτλαντος αυτοπροσδιορίζεται ως ο τελειοποιητής (Κάδεμ και Κάμελ, εξ ου και ο τίτλος Κάμιλλος) της νέας θρησκείας.
    Σε αυτή την παρεκτροπή επεμβαίνει ο Ιεζεκιήλ αρκετούς αιώνες αργότερα και καυτηριάζει την παρανομία των Ιουδαίων και Σαμαρειτών οι οποίοι όπως λέγει ο ίδιος είχαν αρνηθεί τον Νόμο του θεού και είχαν λατρεύσει τον Νόμο του Κτώμενου, δηλαδή του Ατλάντιου Ερμού.
    Στο παρελθόν έχω αναφερθεί εκτενώς στα έργα και στην ημέρες του δόλιου Ερμού/Κάδμου ο οποίος επανέφερε τις δοξασίες των Ατλάντων και Καδμείων στην Ευρώπη και την Ασία. Πολλοί συνταύτισαν τον Ερμή με τον Κάδμο επειδή ο Ερμής προσάρμοσε και τελειοποίησε τον «Νόμο της θάλασσας» των Ατλάντων. Ο Κάδμος όμως ήταν ο ίδιος ο πρόσφυγας θεός Διόνυσος ή Θαμούς για τον οποίο κλαίνε οι γυναίκες στον μεγάλο ναό σύμφωνα με αυτά που γράφει ο Ιεζεκιήλ.
    Πιστεύω να γνωρίζουν οι αναγνώστες ποιος είναι ο «Νόμος της Θάλασσας» δηλαδή ο Νόμος του εμπορίου. Οι Μουσουλμάνοι για παράδειγμα συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούν τον Νόμο της Θάλασσας γνωστό και ως Sharia. Οι παραδόσεις τους λένε ότι η Sharia είναι ΔΡΟΜΟΣ που έχει την αρχή του στο βάθος του ωκεανού. Η λέξη Sharia σημαίνει απλώς η «Οδός» και είναι συνώνυμο πλέον του «Νόμου».
    Μην απορείς, όσο αναλφάβητοι οικονομικά είναι οι Έλληνες άλλο τόσο αναλφάβητοι νομικά είναι και οι Μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιούν αμέριμνοι μέχρι σήμερα τον «Νόμο της θάλασσας» των Ατλάντων ο οποίος σιωπηρά αλλά μεθοδευμένα από τους Βαβυλωνίους απλώθηκε σ’ όλο των μουσουλμανικό κόσμο σε πλήρη αρμονία με τον Βρετανικό/Φοινικικό «Νόμο της θάλασσας» και το “Star Chamber”. Ο προφήτης ουδέποτε ασχολήθηκε με την Sharia.
    Η Sharia λοιπόν που συναντάται και στα Χριστιανικά κείμενα ως «Οδός» δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από «Νόμος». Για ποιόν όμως Νόμο μιλούν οι Χριστιανοί και για ποιόν οι Έμποροι τους οποίους καταδιώκει ο Ιησούς και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψή του;
    Θα σου θυμίσω τώρα κάτι από το 14ο κεφάλαιο, 6η παράγραφο στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο:
    «Εγώ είμι η ΟΔΟΣ και η αλήθεια και η ζωή, ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι’ εμού»
    Πολλά μπορούμε να πούμε για τις δύο κατευθύνσεις της ΟΔΟΥ αν υπάρξει ενδιαφέρον.

    Αν λοιπόν φίλε Λύκιε αναζητήσεις τον ρόλο των «δούρων» στην μακρά πορεία του ανθρωποκτόνου Ατλαντισμού θα καταλάβεις γιατί ο Σολομών αναφέρεται στους Σύρους δούρους, οι οποίοι δεν άργησαν να μετατραπούν γλωσσικά και σε Γα-δούρους.
    Οι Μυκηναίοι βασιλείς απόγονοι του Ερμού χρησιμοποιούσαν δούρους στα παλάτια τους. Σήμερα τους λέμε δούλους.

    Πιστεύω ότι πιό επιγραμματικός δεν θα μπορούσα να γίνω.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Κύων. Γνωρίζεις Εβραϊκά; Δηλαδή μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει η λέξη אול η οποία αντιπροσωπεύει το πρώτος μέρος της λέξης; Προφέρεται Ούλ, εξ ού και το διπλό οο στην Ελληνική γραφή.

    Δυστυχώς σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω η Οοολιβά δεν σημαίνει ελιά. Με αυτά που σού ανέφερα παραπάνω νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μιά αρχή. Βλέπεις ούτε οι 72 δεν τόλμησαν να μεταφράσουν αυτά τα δύο προσωνύμια.



    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ και αγαπητέ BLACK EAGLE,δυστυχώς δεν γνωρίζω Εβραϊκά.Προσπάθησα όμως να βρω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα και ίσως με την βοήθεια που μου προσφέρατε κάτι να βγήκε.

    Αναζήτησα το χωρίο του Ιεζεκιήλ στην πρωτότυπη γραφή και εκεί εντόπισα την λέξη Οολιβά γραμμένη έτσι אָהֳלִיבָה.

    Η γραφή του πρώτου μισού της ονομασίας διαφέρει ελαφρά από αυτήν που παρέθεσε ο αγαπητός ΕΡΙΩΠΑΣ.Στην γραφή אול διακρίνω τα γράμματα alep,vav και lamed.Δυστυχώς δεν βρήκα κάποια μετάφραση,αν και νομίζω πως δεν βρήκα κάποιο καλό λεξικό στο δυαδύκτιο.
    Αντίθετα στην μορφή אָהֳלִ διακρίνω τα γράμματα alep,he και lamed καθώς και κάποια σημάδια(niqqud),που δεν έχω καταφέρει ακόμη να μάθω όλες τις λειτουργίες τους.Όμως γι'αυτήν την μορφή βρήκα την σημασία "σκηνή",όπως μας ανέφερε ο φίλος BLACK EAGLE.

    Τώρα στο δεύτερο μισό της λέξης Οολιβά יבָה διακρίνω τα γράμματα yod,beth και he,αλλά δεν βρήκα και πάλι κάποια σημασία.

    Θα τολμήσω να πω ότι το he στην παλαιά του μορφή μοιάζει με το δικό μας Έψιλον ανεστραμμένο.

    Το "ιβά" είναι σωστή προφορά για την δεύτερη λέξη ή μήπως τα τρία αυτά γράμματα θα μπορούσαν να προφερθούν "Γιεβά,Ιεβά" ή "Γιεβέ/Ιεβέ" ;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Doero ο δουρος/δουλος οπως απανταται η λεξη σε μυκηναικες γραφές, Γαδαρα πολη της κοιλης Συριας ιδρυθεισα απο τον Μ.Αλεξανδρο και Σαρια ο δρομος προς την πηγη υδατος, μας πληροφορει η wiki.

    Δουλοι των Ατλαντων...και υπηρετες του Μαμωνά λοιπον που ξεστρατησαν απο την ιση οδο.

    Αληθεια, τι εννοεις Εριωπα με τις ΔΥΟ κατευθυνσεις τις ΟΔΟΥ;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη κι εγώ ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να ανιχνεύσουμε τις δυο κατευθύνσεις τις Οδού,ιδιαίτερα αν έχει να κάνει με το καλό και το κακό.
      Ο Ιησούς λέει στο Κατά Ιωάννην "Ἐὰν ὑμεῖς μείνητε ἐν τῷ λόγῳ τῷ ἐμῷ, ἀληθῶς μαθηταί μού ἐστε,καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς".

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Κυων,

      καλα να ειμαστε να ανιχνευουμε εξοδους στο φως :-)

      Λιγο παρακατω στο αποσπασμα που παρεθεσες μιλα ο Ιησους για τον "ανθρωποκτονο" διαβολο.
      Το επισημαινω ως χαρακτηριστικο που σχολιαστηκε και απο τον Εριωπα για τους Ατλαντες και απο τον Λυκιο ως κατι που πρεπει να δουμε αλληγορικα.
      Η αληθεια ειναι πως η όποια υβρις πρωτα στον νου διαπραττεται. Δεν ειναι αναγκη να φτασουμε στον "φονο" κυριολεκτικως. Οπως λεειι και ενας φιλος, ο ΦΟΝΟΣ γινεται στο ΣΟΦΟΝ.

      Ελενη.

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE και μένα μου έχουν κάνει εντύπωση αυτές οι δυο σημασίες.Ως Ούλιος αστήρ αναφέρεται και ο Σείριος.
    Ο Στράβων γράφει "το γαρ ούλειν υγιαίνειν".Το ούλος σημαίνει ολόκληρος,πραγματικός.Δηλώνει και σφαιρικότητα αν δεν κάνω λάθος και χρησιμοποιείται για τα μαλλιά που κάνουν μπούκλες.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοί φίλοι ερευνητές, η λέξη Ούλ στα Εβραϊκά אול σημαίνει δεινός/ή, ισχυρός/η, μέγας κλπ.,
    Γράφεται με ו (vav) για να επιτευχθεί ο ήχος ο ή ου, και είναι αντίστοιχο του Αραβικού و (Waaw).

    Το δεύτερο μέρος είναι το בהה (Ba-h, ή και Bah'a) το οποίο σημαίνει "Κοίλον" "κενόν" "χάσμα". Έχει όμως και άλλες αρχαιότερες έννοιες τις οποίες σταδιακώς θα παρουσιάσουμε μέχρι να φτάσουμε στο πανάρχαιο Ελληνικό έτυμό του και να αντιληφθούμε την πραγματική του υπόσταση.

    Και τα δύο μαζί δίνουν "Το δεινό ή μέγα χάσμα" "Η μεγάλη υποχθόνια κοιλότητα". Κάτι πρέπει να σας θυμίζει η περίεργη αναφορά των αρχαίων στην Κοίλη Συρία.

    Αρκούμαι σε αυτά τα ολίγα μέχρι να διαβάσω και τις υπόλοιπες δικές σας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις οι οποίες είναι όλες ορθές και μέρος μιάς ενότητας.

    Το θέμα πάντως έχει ...αρκετό βάθος!!! (Αυτό για τον BLACK EAGLE, που θα μας παρουσιάσει σύντομα τις Σκιερές Πύλες και την μάχη για μιά ξανθιά κατσαρομάλλα)!!!


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ...και κάτι που ξέχασα αγαπητέ BLACK EAGLE,


    "BLACK EAGLE12 Νοεμβρίου 2017 - 11:59 π.μ.

    Έχουμε αρχίσει βλέπεις αγαπητέ ΛΥΚΙΕ να πλησιάζουμε επικίνδυνα κοντά στο τι υπάρχει για αυτούς κάτω απο τις Σκαιές Πύλες."

    Η υπόγεια ευθεία γραμμή του Ωγυγίου κύκλου που αρχίζει από την Μακύνη (Μέκκα)περνά από την Ουλιμπά (κέντρο) και τελειώνει ακριβώς στις Σκαιές Πύλες. Αυτή η γραμμή ως διάμετρος τέμνει τον κόσμο στα δύο.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εκεί που θα σταθώ από τα λεγόμενά σου αγαπητέ Ερίωπα, είναι η αναφορά στους «ανθρωποκτόνους Άτλαντες», θέλοντας να εντοπίσω ένα σημείο κλειδί μέσα σε όλο το αφήγημα που εκπονούμε.
    Δεν θεωρώ ότι η αναφορά σου εστιάζεται σε τελετουργικές ανθρωποθυσίες, αλλά νομίζω ότι αναφέρεσαι στην γενικότερη κοσμοθεωρία των Ατλάντων, η οποία θέλει την ανθρωπότητα κατεστραμμένη. Βυσσοδομεί πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι'αυτό.
    Χωρίς να θέλω να εκτρέψω την συζήτηση από το σημείο που βρίσκεται, νομίζω πως δεν θα πρέπει να μας διαφύγει αυτή η ουσιαστική και κρίσιμη «λεπτομέρεια», αφού έτσι μπορούν να εξηγηθούν πολλά πράγματα.
    Αλλά για να φτάσουμε στους λόγους, θα πρέπει πρώτα να δούμε αν με τον όρο «ανθρωπότητα» περιλαμβάνουμε και τους Άτλαντες ή αυτοί εξαιρούνται και γιατί.
    Η ερμηνεία των Σκαιών Πυλών, ίσως προσφέρει πολλά, επάνω σε μια ολοκληρωμένη απάντηση αυτού του ερωτήματος.
    Ασφαλώς ο αγαπητός Black Eagle, θα έχει πολλά να εισφέρει με τις γνώσεις του και βέβαια περιμένω κι από τον αγαπητό μας Ερίωπα, την δική του ετυμηγορία!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το κλειδί στο "αφήγημα" αγαπητέ Λύκιε είναι τόσο η απληστία των Ατλάντων η οποία καταγράφεται από τον Πλάτωνα, και από τον Ιωάννη στην Αποκάλυψη όσο και τα εγλήματα κατά της ανθρωπότητας που έκαναν διαρκώς οι Άτλαντες στα υποχθόνια έργα τους χρησιμοποιώντας Δούρους τους οποίους όταν δεν εχρειάζοντο πλέον θυσίαζαν σε εκατόμβες στον θεό τους τον ολέθριο Ωπόλλωνα, δηλαδή τον Απόλλωνα.

    Οι σύγχρονοι σχολιαστές της Ελληνικής Γραμματείας αδυνατούν ή δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτές τις αναφορές στις θυσίες όνων των αρχαίων Σκυθών που ήσαν και οι πρόγονοι των Ατλάντων.
    Όνοι όμως δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα στην αρχαία Σκυθία μας λέει ο Ηρόδοτος και αυτό το δικαιολογεί στον ψύχος που επικρατεί εκεί.

    "Ούτε γαρ όνον ούτε ημίονον γη η Σκυθική φέρει, ως και πρότερον μοι δεδ'ηλωται. Ουδέ έστι εν την Σκυθική πάση χώρη το πράπαν ούτε ούνος ούτε ημίονος δια τα ψύχεια" [Ηρόδοτος, Μελπομένη, 129]

    Στην αρχαία Αίγυπτο έλεγαν ότι θυσίαζαν τυφωνίους χωρίς να μας εξηγούν το γιατί.
    Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Τυφών, ο όνος και ο Δούρος ή Γαδούρος είναι έν και το αυτό, δηλαδή ο δούλος.
    Δούλους εκτελούσαν μαζικώς όταν πλέον δεν τους είχαν ανάγκη, ή αν το πάμε βαθύτερα, τους εκτελούσαν μαζικώς για να κλέψουν το αίμα τους, την απαραίτητη πρώτη ύλη για την λειτουργία των Τυφωνείων τους και την δημιουργία του Τυφωνικού πυρός.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρόκειται δηλαδή για καθόλα ανθρώπους (οι Άτλαντες) κοινής προέλευσης με τους Έλληνες, που απλώς ρέπουν προς την απληστία και έχουν έναν αιμοδιψή Θεό Απόλλωνα ή μήπως ο δικός τους Θεός, είναι ο θεός της καταστροφής (ο Απολλύων ή ο Αββαδών);
    Ας αποκαλύψουμε τις διαφορές μας.
    Ούτε βιολογικά έχουμε την ίδια προέλευση με τους Άτλαντες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ BLACK EAGLE, δέχεσαι ότι ο Διόνυσος και ο Θαμούζ που αναφέρει ο Ιεζεκιήλ έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους; Τι γνωρίζεις για αυτόν τον περιβόητο Θαμούν ή Θαμούζ και σε ποιά αρχαία θεότητα νομίζεις ότι έχει τις αρχές του; Επίσης πως θα ετυμολογούσες και τα δύο αυτά ονόματα;

      Πως θα μπορούσες επίσης να πείσεις ένα σύγχρονο αρχαιολάτρη ότι η Ελληνική θρησκεία δεν ήταν ποτέ Ελληνική και ότι αυτή η αγυρτεία ρήμαξε το γένος των Ελευθέρων Ελλήνων και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας το φρικτό της έργο;

      Τυχαία ήταν η αντιπαράθεση του Σωκράτη με το Σκυθικό ιερατείο του Κτώμενου (κατακτητή) στην αρχαία Αθήνα;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  33. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ,πράγματι σε δυαδικτυακό βιβλικό Άτλα βρήκα την πληροφορία ότι Κοίλη Συρία ονομάζεται η περιοχή μεταξύ Λιβάνου και Αντιλιβάνου η οποία βρίσκεται στο κέντρο διάφορων βραχωδών οροσειρών.Αναφέρει ότι η κοιλάδα αυτή οφείλει την ύπαρξή σε μια μεγάλη ευθεία ρωγμή στο φλοιό της γης στην οποία συνεχίζονται πολλά παρακλάδια.
    Νομίζω ότι το όνομα Συρία ίσως συμφωνεί με αυτήν την πληροφορία καθώς μας θυμίζει τα συρίγγια,δηλαδή τους μικρούς στρογγυλούς σωλήνες.
    Βρήκα επίσης ότι κάποιοι ερμηνεύουν το όρος Ερμών ως δίκτυο ή σύμπλεγμα.Επίσης στο Δευτερονόμιο(Γ,9)αναφέρεται πως οι Φοίνικες το ονομάζουν Σανιωρ(Shirion) το οποίο ερμηνεύεται ως θώρακας,με την έννοια της πανοπλίας.Ο Ησύχιος μας πληροφορεί πως οι Λάκωνες έλεγαν τον θώρακα αιγίδα και πως αιγίς σημαίνει επίσης τα πλέγματα που δημιουργούνται στο στεφάνι.Στο λεξικό Σουίδα στο λήμμα αιγίς μεταξύ άλλων διαβάζουμε και "η εν τοις πεύκαις ουλότης".

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απόλυτα ορθό φίλτατε ΚΥΩΝ αυτό που είπες ότι οι Φοίνικες το ονομάζουν και Σανιώρ.Εδώ και η επιβεβαίωση.

    https://books.google.gr/books?id=HHIDDgAAQBAJ&pg=PA84&lpg=PA84&dq=%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%95%CF%81%CE%BC%CF%8E%CE%BD&source=bl&ots=ib4tspzIma&sig=0R_N6jG9aq32aSTDYeSO19AxCuM&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjL9Y_2477XAhUFXhoKHTeLB7A4ChDoAQglMAA#v=onepage&q&f=false

    Το όρος Ερμών εκεί που δόθηκε και η τελική μάχη ονομάζεται και "Βουνό του Αρχηγού" "Jabal Haramun" και Har Hermon.

    Αλλά στο Άσμα Ασμάτων 4:8 διαβάζουμε ότι το όρος Ερμών λέγεται και Αερμών.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση που ζητάς αγαπητέ Λύκιε καλά θα ήταν να κατέθεταν και οι υπόλοιποι σχολιαστές την άποψή τους για την φύση και τις ιδιότητες του περιβόητου Υπερβορείου Απόλλωνος τον οποίο μας φόρτωσαν οι Σκύθες και οι Καδμείοι Άτλαντες στην τελευταία μετακίνησή τους από την Αμμωνία (Λιβύη) και την Αίγυπτο.

    Κλειδί σε αυτή την ενότητα νομίζω ότι είναι ο Κάδμος ο οποίος κακώς ή καλώς συνταυτίζεται με τον Ατλαντοσκύθη Ερμή, τον Διόνυσο και την σκοτεινή Σεληνολατρία των ξενόφερτων Ελευσινίων Μυστηρίων.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "εν γάρ τοις της Φύσεως λεγόμενοις χρόνοις ωνομάζετο....ΣΔΙ=ΙΣΧΥΡΟΣ"

    Αγαπητέ BLACK EAGLE,αν αριθμήσουμε το ΣΔΙ με Εβραϊκά γράμματα שדי αν δεν κάνω λάθος μας δίνει 314.Τον λόγο της περιφέρειας προς την διάμετρο ενός κύκλου.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αγαπητέ ΚΥΩΝ μας δίνει τον αριθμό 314 αλλά στην Εβραική αρίθμηση το τονίζουμε αυτό.

      https://www.coinsmania.gr/cm/guide/noumeral/numbers.gif

      Διαγραφή
  37. Επίσης αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE το γράμμα ϟ που παρέθεσες είναι το Ν ;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Ερίωπα, όλως τυχαίως τον τελευταίο καιρό ασχοληθήκαμε με το θέμα του Απόλλωνα, αλλά και των άλλων θεών της Ανατολής, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε την «περίεργη» συμπεριφορά τους έναντι των Ελλήνων, στην Ιλιάδα!

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2017/10/o.html?m=1

    Καλοδεχούμενες και οι δικές σας απόψεις, ώστε να δούμε ποιον ρόλο έπαιζαν οι διάφοροι θεοί και κατά πόσον ήταν Έλληνες ή ξένοι! Ποιο ιερατείο κατάφερε να τους ενώσει όλους στο ελληνικό Πάνθεον, στην στέγη του Ολύμπου και γιατί;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ...και δεν κρύβω ότι αρχίζει να με προβληματίζει το αν πρέπει να διατηρήσω το όνομα Λύκιος (από τον Απόλλωνα) ή μήπως τελικά αυτό το όνομα εκφράζει το αντίθετο από αυτό που θέλω!Χαχα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ Λύκιε, παντού γύρω μας σήμερα υπάρχει μια τρομακτική πολυφωνία σχετικά με το θέμα του Τρωϊκού πολέμου, των κλασικών πρωταγωνιστών του και της υποτιθέμενης επέμβασης των ιερατείων στα πεδία των μαχών.
    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια χάρη και μόνο στην νέα τεχνολογία δημιουργήθηκε μια νέα Βαβέλ, εκατό φορές χειρότερη από την παλιά που γνωρίσαμε στην Βίβλο, με κύριους συντελεστές τους μπλόγκερς οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά και με καταιγιστικό ύφος την ολοκληρωτική διαφώτισή μας.
    Γενικά, το αδιαφιλονίκητο επιστητό παρουσιάζεται να είναι κάποια κείμενα τα οποία έχουν πολλάκις χαρακτηρισθεί από σοβαρούς ανθρώπους του πνεύματος από παιδαριώδη έως ηλίθια.
    Μέσα σε αυτά τα κείμενα διάφορα αστρονομικά φαινόμενα θεοποιήθηκαν, προσωποποιήθηκαν και απέκτησαν ονόματα για τα οποία παραδόξως σήμερα ερίζουν μεταξύ τους όλοι οι νεοφώτιστοι αρχαιολάτρες και επίδοξοι εθνοπατέρες όπως ακριβώς έπρατταν αμόρφωτοι λαοί πριν από χιλιάδες χρόνια.
    Υπάρχει επίσης μία ελίτ η οποία δεν αρκέστηκε στην μεθοδική έρευνα και ανάλυση των Ελληνικών βιβλίων έτσι όπως έκαναν με σοβαρότητα οι Ευρωπαίοι τα τελευταία τριακόσια χρόνια αλλά επεκτάθηκε και σε μία ύπουλη, ίσως και πατροναρισμένη ανοιχτή αντιπαράθεση με τους υφιστάμενους θεσμούς, πρώτα θρησκευτικούς και στην συνέχεια πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς κλπ.
    Δεν προσπαθώ να απαξιώσω το έργο και τον κόπο χιλιάδων ανθρώπων και κυρίως των Ελλήνων οι οποίοι έχουν πέσει με τα μούτρα στην έρευνα της αρχαίας Ιστορίας και Μυθολογίας . Δυσανασχετώ όμως όταν διαπιστώνω ότι αυτοί άνθρωποι που με τις ημιτελείς έρευνές τους και που μόλις χθες μπήκαν στον χορό θέλουν αμέσως να έχουν το πάνω χέρι και τον τελευταίο λόγο σ’ όλα τα θέματα.
    Λόγω ποσοτικών περιορισμών του ιστολογίου σου συνεχίζω στο Β΄μέρος

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Λύκιε συνεχίζω με το Β΄μέρος
    «Εκτός από τους ποιητές κανείς δεν πρέπει να μιλά για τα αστέρια χωρίς να γνωρίζει τις ιδιότητες της ύλης από την οποία είναι κατασκευασμένα»
    Λόγια του εξαίρετου Ουκρανού Αστροφυσικού George Gamov ο οποίος όταν διέφυγε από την Σοβιετική Ένωση άλλαξε το επίθετό του σε Gamow.
    Μήνες ολόκληρους πάλευα με τα κείμενά του όταν ήμουν ακόμα έφηβος έχοντας μονίμως δίπλα ένα Ορφέα και ένα Πλάτωνα έτοιμους να συνδράμουν στην προσπάθειά μου.
    Όσα έχει πει ο Πλάτων για τον κόσμο της Αστροφυσικής , όσα κατόρθωσα να καταλάβω διαβάζοντας τα Ορφικά κείμενα για την γέννηση και τον θάνατο των Ηλίων, τα βρήκα όλα στον διάσημο George Gamow. Ναι είχε διαβάσει τους αρχαίους μας γι’ αυτό και έβαλε τον Πίκο δηλαδή τον Ζευ να ρυθμίζει την γέννηση και τον θάνατο των ηλεκτρονίων.
    Έκτοτε η επιστημονική Τριτογένεια έπαψε να με προβληματίζει χάρη στον Ησύχιο όπως έπαψα και να βλέπω μια θεά ξυπόλυτη κορασίδα να παίζει τον ρόλο την Ζαν Ντάρκ στον πόλεμο της Τροίας και αυτό πάλι χάρη στον Λυκόφρονα και το φλεγόμενο τρίπατρο φάσγανό του πάνω από την Τροία. Ο Αγνός Απόλλων ο οποίος στα χέρια των ανθρώπων ευτελίστηκε και έγινε τρικέφαλο τέρας ξαναπήρε την θέση του μέσα στο διάστημα. Ο Ηρακλής Ήλιος ως θεία δίκη του σύμπαντος, έπαψε να είναι ο δύστυχος και ταλαίπωρος Ηρακλής των λαϊκών πανηγυριών. Ο Ηρακλής ως απελευθερωμένος πλέον άνθρωπος έπαψε πλέον να είναι ο δούρος στους κοπρώνες του Αυγείου και στα μεγάλα δημόσια έργα των Ατλάντων και των Σκυθών. Γίνεται Δωριεύς, αποκτά δόρυ, δηλαδή Νόμο και με αυτό τον Νόμο στα χέρια καταλύει την εξουσία των Καδμείων Μυκηναίων βασιλιάδων του Πλούτου. Διεκδικεί τα θησαυροφυλάκια των Ατλάντων και της Σκυθικής εξουσίας στην Ευρώπη. Το παγκόσμιο αυτό λαϊκό κίνημα απλώθηκε σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο και έφερε τα πάνω κάτω. Έφερε την ελευθερία στην ανθρωπότητα για πολλούς αιώνες πριν ξαναπέσει πάλι στα χέρια της παλιάς δόλιας εξουσίας του πλούτου και της διαφθοράς.
    Ο Νόμος του Ηρακλή είναι ο Νόμος του θεού, αντιθέτως ο Νόμος των 10 είναι ο Νόμος των 10 βασιλέων της Ατλαντίδος, είναι ο σκληρός Νόμος της θάλασσας και του εμπορίου και του Κτώμενου και της αρχαίας Χαλδίας της Σκυθίας. Ο Νόμος των 10 ή Asharia (Ashara ο αριθμός 10 στην Αραβική) είναι ο Νόμος του Μωυσή με προσωπείο τις 10 εντολές, είναι η Sharia των Βαβυλωνίων από την εποχή του ΟΑΝΝΗ με την οποία καπέλωσαν το κίνημα των φτωχών και των δούλων του Ισλάμ. Είναι ο Νόμος ου είχε βγεί μέσα από την θάλασσα ακριβώς όπως λένε ότι είχε εμφανισθεί και ο Νομοθέτης των 10 (μουούς, στην Αιφυπτιακή γλώσσα) Μωυσής
    Οι 10 της ΕΟΚ ήταν ο πρώτος πυρήνας της επανίδρυσης του Ατλαντισμού στην Ευρώπη. Μην απορούμε λοιπόν που εφαρμόζεται η Sharia με τις ευλογίες της E.E. στην Ευρώπη και την μαζική εισβολή των πιστών της, ούτε για τον αριθμό 10 του πρωθυπουργού της Βρετανίας. Τίποτα τυχαίο.
    Μία λόγχη, δηλαδή ένα δόρυ, δηλαδή ο Νόμος της Πόντου Φίκας τρύπησε και το σώμα του επαναστάτη ανθρώπου Ιησού ο οποίος ταγμένος στον Νόμο του Ηλίου, στον Νόμο Των Ελευθέρων Ελλήνων πολέμησε το Θηρίο, δηλαδή την εξουσία των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, των οποίων η καταγωγή σύμφωνα με τον Απολλώνιο Τυανέα κρατούσε από τις Θήβες της Αιγύπτου οι οποίες ήσαν το προπύργιο του Ατλαντισμού στον τότε γνωστό κόσμο.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαχα... Λύκιε τι βλέπω, κρίσεις ταυτότητας;
    Ηρέμησε, Ο Λύκιος είναι ο Αγνός Θεός και η Καταχθόνιος Δαίμων το είδωλό σου. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι λέω.

    Ο Ελ. Στοχαστής μπορεί να στα πει καλύτερα αυτά. Εγώ δεν το κατέχω πολύ.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ Ερίωπα, νομίζω πως έδωσες το πλήρες στίγμα σου! Τα είπες όλα.
    Ασφαλώς οι απορίες που προκάλεσες είναι πολλές και χρειάζονται διευκρινίσεις πολλά σημεία.
    Ωστόσο θα εστιάσω σε ένα πάρα πολύ σημαντικό σημείο που με αιφνιδίασε ευχάριστα: αποδίδεις συμβολική υπόσταση στις θεότητες, που αντιστοιχούν σε κοσμικά και αστρολογικά φαινόμενα. Οι θεότητες εκφράζουν επίσης, κοσμικούς νόμους. Συμφωνώ απόλυτα.
    Η απορία μου όμως, είναι πως την ίδια άποψη λίγο ως πολύ, έχει και η ερμητική φιλοσοφία. Που διαφοροποιείσαι από αυτήν;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ.: Το θέμα της επιλογής των τίτλων «Καταχθόνιος Δαίμων» και «Λύκιος» έγινε συνειδητά και βάσει της ερμηνείας του Ιάμβλιχου (των χρυσών επών) και της αγάπης μου για τον Ηλιακό θεό (σε ότι συμβολίζει το Φως δηλαδή).
    Άλλες ερμηνείες, δεν αντικατοπτρίζουν το δικό μου είδωλο. Οπότε σίγουρα, υπάρχει πολύς υποκειμενισμός σε αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διόρθωση ενός εκ παραδρομής λάθους:
      Ασφαλώς αναφέρομαι στην ερμηνεία των Χρυσών Επών του Ιεροκλέους και όχι βέβαια του Ιάμβλιχου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  44. Λες αγαπητέ Λύκιε:
    -Η απορία μου όμως, είναι πως την ίδια άποψη λίγο ως πολύ, έχει και η ερμητική φιλοσοφία. Που διαφοροποιείσαι από αυτήν;

    -Αρχικά ας διαχωρίσουμε την Ερμητική Φιλοσοφία από τον Αιγυπτιόφωνο Σεληνολάτρη Ερμή-Κάδμο, τον Ατλαντοσκύθη θρησκευτικό μεταρρυθμιστή ο οποίος χρησιμοποιώντας τα τεράστια εισοδήματα που είχε από τα χρυσορυχεία του στην Θράκη κατορθώνει και οργανώνει ένα εκστρατευτικό σώμα αποτελούμενο από Σπαρτούς, δηλαδή μια πολυεθνική στρατιά, με κύριο στόχο την κατάκτηση της Ευρώπης. Μια βάρβαρη εισβολή Καδμείων στην διάρκεια της οποίας διαπράχθηκαν μαζικές γενοκτονίες, εξανδραποδισμοί και ολοκληρωτική κατάλυση των Ελληνικών θεσμών σύμφωνα με αυτά που μας καταθέτει ο Διόδωρος Σικελιώτης.
    Τα Ερμητικά κείμενα όμως δεν πρέπει να συγχέονται σε καμία περίπτωση με την αρχαιότερη Ατλαντοσκυθική επικυριαρχία η οποία φτάνει στις ημέρες του Πρωτέα και του μεγάλου Ωγύγιου κατακλυσμού έστω και αν ξεκίνησαν να εμφανίζονται σαν Γραμματεία στην Αίγυπτο όταν αυτή πλέον είχε κατακτηθεί από τους Ρωμαίους.

    Η Φιλοσοφική Γραμματεία των Ερμητικών κειμένων δημιουργήθηκε επίσης εκείνη την εποχή στον Ελληνιστικό κόσμο για να λειτουργήσει ως αντίπαλος δέος ή κυματοθραύστης σε μια λαϊκή παραφιλολογία η οποία είχε ως κύριο θέμα της την Αστρολογία (όχι την Αστρονομία), την Αλχημεία, την Μαγεία και διάφορες άλλες μαγγανείες.
    Κατά γενική ομολογία όσων ασχολήθηκαν σοβαρά με τα Ερμητικά Φιλοσοφικά κείμενα η Πλατωνική πηγή τους είναι ολοφάνερη. Αμμώνιος Σακκάς, Πλωτίνος και άλλοι προσπαθούν κάτω από την μύτη του κατακτητή, δηλαδή την Ρωμαϊκή Εξουσία, να δημιουργήσουν μια τάση για μια νέα φιλοσοφική θρησκεία, στα πρότυπα των Αλεξανδρινών Θεραπευτών και άλλων μικρότερων φιλοσοφικών κινημάτων. Δεν λειτούργησαν ως σχολές στα πρότυπα της Ακαδημίας ούτε έκαναν ευρύ δημόσιο προσηλυτισμό. Λειτουργούσαν απλώς σαν ομάδες μελέτης και έρευνας, ας πούμε κάτι παρόμοιο με τους φίλους του Λυκίου και τίποτα περισσότερο. Οι ερευνητές και οι ακροατές αυτών των συναντήσεων συχνά κατέγραφαν μια διάλεξη για κάποιο θέμα και έτσι σιγά σιγά άρχισε να δημιουργείται μία φιλολογία.
    Τα ονόματα στους διαλόγους είναι όλα ψευδώνυμα, γράφει ο Λύκιος, ο Στοχαστής, η Ελένη, ο Αρκτούρος, ο μαθητής, ο δάσκαλος, ο Ερίωπας, κ.ο.κ..
    Συνήθως στον «δάσκαλο» εδίδετο ο τίτλος του Ερμού του Τρισμέγιστου, ή του Ασκληπιού για τον μαθητή.
    (συνέχεια στο Β΄μέρος)

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  45. (μέρος Β΄)
    Όλη αυτή η ιστορία δεν διαφέρει σε τίποτα με αυτά που συναντούμε και σε άλλους λαούς, εκεί όπου ο Ιεζεκιήλ ή ο Δανιήλ και λοιποί ιερείς γράφουν και αυτοί όλοι τους με ψευδώνυμα ανάλογα την τοποθέτησή τους. Αυτός που έγραψε τον Ενώχ δεν ήταν ο Ενώχ αλλά κάποιος που έζησε στα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας.
    Ας μη ξεχνάμε ότι Τρισμέγιστον και Τρισμέγαν ονόμαζαν και τον Πλάτωνα.
    Οι ανεξάρτητοι αλλά και ανοργάνωτοι οπαδοί της Ερμητικής φιλοσοφίας βασισμένης στα πρότυπα των Πλατωνικών διαλόγων δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους σύγχρονους Μπλόγκερς. Τα κείμενα είναι δικά τους και δεν συγκρούονται με τους επίσημους θεσμούς και πολιτικές εξουσίες γι’ αυτό και επέζησαν μέσα στον χρόνο.
    Γενικά τα Ερμητικά κείμενα είναι αναμασήματα από διάφορες Ελληνικές φιλοσοφικές σχολές εκείνης της εποχής. Η παρουσία Αιγυπτίων θεών μέσα στα κείμενα χωρίς καμία ουσιώδη πληροφορία γι’ αυτούς όπως και ο Επιτελικός Τίτλος τους είναι μάλλον παραπλανητικοί.
    Ένα έμπειρο μάτι δεν θα αργήσει να διακρίνει σε πολλά Ερμητικά κείμενα αργά η γρήγορα ένα σχολιασμό για τον Τίμαιο. Τίποτα όμως το συνταρακτικό και άς έχουν περάσει πέντε αιώνες από την εποχή τους Πλάτωνος μέχρι ας πούμε τις ημέρες του Ποσειδωνίου. Την προέλευση των Ερμητικών κειμένων από αναμασήματα των πλατωνικών έργων την διακρίνει και ο Lactantius κι ο Augustine.
    Ακόμα και όταν ο Λόγος αναφέρεται, ποιός μπορεί να αγνοήσει τον Λόγο του Ηρακλείτου από την στιγμή που δεν διακρίνεται πουθενά κάποια σημείο που μπορεί να έχει Χριστιανικές αρχές τουλάχιστον έτσι όπως έφτασαν μέσα από τα Ευαγγέλια; Αντιθέτως υπάρχουν πολλά υποτιμητικά υπονοούμενα στα οποία ο Χριστιανισμός θεωρείται από ασήμαντος έως θανατηφόρος εχθρός.
    Τώρα όσον αφορά τον γενικό τίτλο αυτών των έργων Corpus Hermeticum, μπορούμε να πούμε ότι δόθηκε από τους πρώτους Ευρωπαίους επιμελητές αυτής της συλλογής το 1470 περίπου.
    Αυτά γνωρίζω για την Ερμητική φιλοσοφία με την οποία δεν έχουν ούτε φιλικές ούτε εχθρικές σχέσεις. Μάλλον αδιάφορος είμαι. Μου αρκεί ο Πλάτων.
    Αν όμως αναφερόμεθα στον Ερμή – Κάδμο και στους βάρβαρους θεσμούς που μας κουβάλησε εκείνος ο τυχοδιώκτης εκεί τα πράγματα αλλάζουν και αγριεύουν. Εκεί τότε έρχεται στο προσκήνιο ο Σκυθισμός που αναφέρει ο Επιφάνιος. Ένας Σκυθισμός που κάποτε νικήθηκε από τον Ελληνισμό αλλά στην συνέχεια επανήλθε και δεν λέει να φύγει και πάει στην ευχή του θεού να ησυχάσουμε επιτέλους από δαύτον.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Α' Μέρος

    Αγαπητοί φίλοι περί Απόλλωνος ο λόγος.

    Ο Απόλλων κατά τον Όμηρο γεννήθηκε στην Λυκία της μικράς Ασίας εξού και το επίθετό του Λυκαγενής.Τον παρουσιάζει να είναι,όπως έχει αναφερθεί,στο πλευρό των Τρώων και τον ονομάζει "δεινο θεό" που φέρνει τον θάνατο και τους λοιμούς.Ο αιφνίδιος θάνατος των ανδρών απεδίδετο στα βέλη του.Αργότερα στους Ομηρικούς Ύμνους παρουσιάζεται να κατεβαίνει από τον βορρά σε μια εποχή που η Θήβα δεν είχε χτιστεί ακόμη και να επιβάλλει με βια την πρωτοκαθεδρία του.Ο Δήλιος Απόλλων λογικά είναι μεταγενέστερος.
    Υποτίθεται ότι γεννήθηκε τον μήνα Θαργηλιώνα ο οποίος σηματοδοτούσε την έναρξη του καλοκαιριού και τότε γιορτάζονταν τα Θαργήλια ,μια γιορτή που είχε χαρακτήρα αποτρόπαιο.Ο μήνας αντιστοιχούσε στον δικό μας Μάιο και Ιούνιο,στο δεύτερο μέσο του ενός και στο πρώτο μέσο του άλλου αντίστοιχα.Αρχικώς οι πρώτοι καρποί προσφέρονταν στον θεό για να είναι ευνοϊκός και να μην κάψει τις σοδειές από υπερβολική ζέστη και για να μην στείλει κάποια μολυσματική ασθένεια.Υπήρχαν φήμες πως στην συνέχεια επέλεγαν δύο εξιλαστήρια θύματα τα οποία θανάτωναν ή σε άλλες περιπτώσεις απλώς ξυλοφόρτωναν ή εξόριζαν.Ανάλογο χαρακτήρα,δηλαδή αποτρόπαιο,φαίνεται να έχει ο Απόλλων και στα έπη του Ομήρου,οπότε από αυτό γίνεται αντιληπτό ότι ο θεός αρχικά ήταν θεός της καταστροφής.Εξού και το όνομά του το οποίο οι περισσότεροι από τους αρχαίους συγγραφείς ετυμολογούσαν από το ρήμα απόλλυμι,το οποίο σημαίνει καταστρέφω,αφανίζω.
    Ένα ακόμη επίθετο του θεού ήταν Υπερβόρειος,το οποίο αναφερόταν σε έναν πιθανό τόπο της καταγωγής του.Η Υπερβορεία,δηλαδή η μυθική του πατρίδα,τοποθετείται ομοφώνως από τους αρχαίους συγγραφείς βορειότερα από τους Θράκες,απ'όπου πιστευαν ότι κατάγεται ο Βορέας,και από κει και ύστερα ανάλογα με τις πεποιθήσεις καθενός.Πάντως οι περισσότεροι την τοποθετούσαν στην Σκυθία,ενώ άλλοι στα Βαλκάνια ή και την κεντρική Ευρώπη.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Β' Μέρος

    Στην γλώσσα των Χετταίων απαντάται ένα θεός με το όνομα Απαλιούνας,ο οποίος θεωρείται προστάτης θεός της πόλης τους Βίλουσας,η οποία από τους σύγχρονους ιστορικούς ταυτίζεται με το Ίλιον,το οποίο αρχικώς στον Όμηρο είχε πνευματισμό και γραφόταν Fίλιον.Επομένως ο Απόλλων θα μπορούσε να ταυτίζεται με τον Απαλιούνας.
    Ανατολικότερα ακόμη υπήρχαν οι Χουρρίτες(Κχουρρίτες/Κχούροι/Κχάροι,Απόλλων κούρος;) οι οποίοι λάτρευαν το θεό Απλού,ο οποίος ήταν και αυτός θεός αποτρόπαιος των λοιμών και μοιάζει πολύ με τον Απόλλων Σμινθέα.Απλού πάντως ή Απούλου έλεγαν και οι Ετρούσκοι τον Απόλλωνα.
    Ακόμη ανατολικότερα υπήρχε μια άλλη θεότητα στην οποία το Απλού αποδιδόταν ως επίθετο.Η θεότητα αυτή ονομάζεται Νήργελ ή Νηριγελ,όπως απαντάται στην Π.Δ. στους Βασιλείς(Δ,17,30).Ήταν θεός της καταστροφής,του πολέμου και των λοιμών.Κάποιες από τις ιδιότητές του μοιάζουν πολύ με αυτές που έχουν περιγράφεί παραπάνω ως ιδιότητες του Απόλλωνα.Για παράδειγμα ο Νηριγελ αλληγορούσε τον ήλιο κατά το θερινό ηλιοστάσιο ή το μεσημβρινό ήλιο,δηλαδή το σημείο της μέρας κατά το οποίο ο ήλιος βρίσκεται στην ακμή του.Παρόλο που ήταν θεός της καταστροφής,πολλές φορές έδραμαν σε αυτόν και για βοήθεια και αποτροπή κακών.Διάφορα από τα σύμβολά του μοιάζουν με αυτά του Απόλλωνα.
    Αν δεν κάνω λάθος το όνομά του σημαίνει "Μεγάλος Κόκορας" ή "Στοίβα από κόκορες".Νομίζω το όνομα αυτό μας παραπέμπει σε φαλλικής μορφής πέτρες.Ο πετεινός ήταν ιερός και στον Απόλλωνα.
    Οι Δωριείς τον Απόλλωνα τον έλεγαν Απέλλων,το οποίο μας παραπέμπει στην απέλλα και το απελλάζειν του Ησυχίου που σημαίνει εκκλησιάζειν.Πέλλα όμως έλεγαν οι Μακεδόνες την πέτρα και ίσως Απέλλα να είναι η "Μεγάλη πέτρα".Γνωρίζουμε για τον Ομφαλό στο ναό των Δελφών ο οποίος ήταν μια πέτρα κωνικής μορφής.Πέτρα πύρινη μας λέει ο Αναξίμανδρος πως είναι και ο Ήλιος.
    Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως οι Έλληνες μέχρι και την εποχή του Σωκράτη δεν ταύτιζαν τον Απόλλωνα με τον Ήλιο κάτι που έκανα μετά τον 3ο π.Χ. αιώνα.
    Νομίζω αυτα τα στοιχεία ίσως μας παρουσιάζουν ότι ο Απόλλων αρχικώς ήταν θεός με κυρίως καταστροφικές ιδιότητες,ο οποίος εισήχθηκε από τον Βορρά και αρκετά αργότερα ίσως έγινε ηπιότερος και έλαβε και άλλες ιδιότητες σταδιακά από τους Έλληνες.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητέ Ερίωπα, σου είμαι ευγνώμων για όσα τόσο όμορφα μας καταθέτεις! Τα λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ όψιν και μου δίνουν τροφή για μελέτη και προβληματισμό. Αν θες, πες μου που περίπου θα ψάξω για τα όσα ανέφερες από τον Διόδωρο Σικελιώτη.

    Θα ήθελα τώρα να μας δώσεις το στίγμα της Ατλαντοσκυθικής φιλολογίας. Δηλαδή που εντοπίζουμε την θρησκευτική μεταρρύθμιση που επιτέλεσε ο Κάδμος και ποιά ακριβώς είναι τα σημεία που κάνουν την ειδοποιό διαφορά με τα Ερμητικά κείμενα.
    Ωστόσο, η πρώτη σχολή που διάνθισε την Ερμητική φιλοσοφία, είναι το Ομακοείο του Πυθαγόρα. Οι Πυθαγόρειοι (μαθητής των οποίων υπήρξε ο δάσκαλος του Πλάτωνα, Σωκράτης) αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της κλασσικής φιλοσοφίας των Ελλήνων.
    Έχει ενδιαφέρον να δούμε που εντοπίζεται ακριβώς η στρέβλωση που επέβαλε ο Κάδμος.

    Αγαπητέ Κύων, πολύ σωστά όσα έγραψες για τον Απόλλωνα, αλλά πιστεύεις ότι την θετική πλευρά του θεού την έδωσαν οι Έλληνες όταν τον έκαναν Δήλιο; Μήπως οι Σκαιές Πύλες, έχουν άνοιγμα και εκεί στην Δήλο;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ Λύκιε καλησπέρα.Θα ήθελα πρώτα να κάνω ένα σχόλιο για τον Διόνυσο και στην συνέχεια αν προλάβω να απαντήσω στην ερώτησή σου.Αν δεν προλάβω σήμερα θα συνεχίσω αύριο αν δεν σε πειράζει.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. "Η υπόγεια ευθεία γραμμή του Ωγυγίου κύκλου που αρχίζει από την Μακύνη (Μέκκα)περνά από την Ουλιμπά (κέντρο) και τελειώνει ακριβώς στις Σκαιές Πύλες. Αυτή η γραμμή ως διάμετρος τέμνει τον κόσμο στα δύο."

    Η ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΌ ΜΕΚΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕΣΩ ΣΥΡΙΑΣ (ΚΟΙΛΗΣ) ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΕΑΣ. ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΙΩΠΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Λύκιε, σχετικά με τα εγκλήματα και την γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων που διέπραξε ο κακούργος Διόνυσος-Κάδμος-Ερμής με τους φυγάδες Σπαρτούς ακολούθους του στην Θράκη και την Ελλάδα, ο Διόδωρος Σικελιώτης αναφέρει στην Τρίτη Βίβλο, κεφάλαιο 65, ότι ο φυγάς Διόνυσος-Κάδμος και ο πολυεθνικός στρατός του νίκησαν τους Έλληνες βασιλείς τους οποίους πριν σκοτώσουν τους έκαναν του κόσμου τα βασανιστήρια. Τον Λυκούργο για παράδειγμα τον βασάνισαν, τον τύφλωσαν και τελικά τον σταύρωσαν.

    «και τον Λυκούργον ζωγρήσαντα τυφλώσαι τε και πάσαν οικίαν εισενεγκάμενον ανασταυρώσαι»

    Τόσο καλός θεός ήταν ο Ερμής-Κάδμος και ο προπάτοράς του Κάδμος-Διόνυσος, ο προπάτορας και των Καδμείων Γεφυραίων και Πελοπίδων που τόσο πολύ λατρεύουν οι αρχαιομαϊμουδιστές της εποχής μας, έτσι για να θυμηθούμε και λίγο τον Ε. Ροΐδη.


    Εκείνο το ίδιο ξενόφερτο διαχρονικό ληστρικό ιερατείο του Σεληνολάτρη Κάδμου-Ερμού ευθύνεται απόλυτα και γιά τον θάνατο του Σωκράτη τον οποίον θεώρησαν υποκινητή της εθνικής αντίστασης εκείνης της εποχής και με κύρια κατηγορία το σπάσιμο των Ερμών από τους νέους της Αθήνας.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βασικά, αγαπητέ Αρκτούρε, όλη η Ουκρανία πέφτει στην Ανατολή, όπως και η μισή Τουρκία. Αυτή γραμμή όμως περνά δυστυχώς μέσα από την Λευκωσία και είναι η διαχωριστική γραμμή Ελληνικής και τουρκοκρατούμενης ζώνης.
    Η διαδικασία του χωρισμού ήδη έχει αρχίσει και σύντομα θα ακούμε γιά κράτη με όνομα Δυτική και Ανατολική Τουρκία.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Και μία έκτακτη είδηση.
    Χθές το ημικρατικό κανάλι SBS της Αυσταλίας παρουσίασε το θέμα του σύγχρονου δουλεμπορίου που ελέγχεται από Αραβόφωνους της Λιβύης.
    Το «εμπόρευμα» όπως ακούγεται μέσα από την κρυφή κάμερα είναι Αφρικανοί Νέγροι οι οποίοι πουλιούνται από 400 έως 800 δολάρια στους χονδρέμπορους οι οποίοι τους φορτώνουν στις βάρκες και στην συνέχεια παραδίδουν σε συγκεκριμένους Ευρωπαίους πελάτες τους με προορισμό τα σκαιά υποχθόνια κάτεργα της Β. Ευρώπης.
    Είπατε τίποτα;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αγαπητέ Λύκιε και αγαπητοί φίλοι σχολιαστές και αναγνώστες. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να μάθετε ποιά είναι η πραγματική υπόσταση του Απόλλωνος μόνον ο Σωκράτης μπορεί να σας διαφωτίσει.
    Μπορεί να σας ενοχλήσει, μπορεί να σας τρομάξει, μπορεί να σας εκτροχιάσει κάθε φιλοσοφική παρακαταθήκη που έχετε συγκεντρώσει για αυτόν το "θεό" αλλά δεν θα σας βλάψει.

    Είναι κρίμα σαν λαός να αναμασάμε τις βλακείες που μας έχουν φορτώσει στο μυαλό οι Δυτικοί ερευνητές και σχολιαστές του Ελληνικού κόσμου και να αγνοούμε με τόσο βάρβαρο τρόπο ένα Σωκράτη και ένα Πλάτωνα.

    Ο Σωκράτης περιγράφει τον Απόλλωνα όχι ως θεό, ούτε ως μαντείο όπως τον ήθελε ο Ηράκλειτος.
    Τον περιγράφει σαν κάποιο σώμα που περιστρέφεται εν τω αυτώ τόπω, εγγύς, και συγχρόνως με την Γη.
    Αυτό μας το λέει με τις δύο λέξεις "Ομού Πόλησις"

    Σας τρομάζει;
    Δεν θα έπρεπε.
    Αδελφή του είναι η Φερέπαφα, Σελήνη, Άρτεμις και είναι αυτή η οποία κάποτε προκάλεσε μέγα φόβο στο ανθρώπινο γένος.
    Φερέπαφα, σημαίνει αυτή που εφάπτεται της γης.
    Άρα ο Απόλλων σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν είναι ο Ήλιος, που θέλουν να πιστεύουν οι αρχαιολάτρες της πατρίδας μας.
    Το παραμύθι ότι ένας Ήλιος είναι αδελφός της Σελήνης μόνο σε ζαβά μυαλά χωρά.
    Αντιθέτως αν η τεχνητή Σελήνη είναι αυτή που βλέπουμε τότε και ο Απόλλων ή Ωπόλλων ήταν και αυτός ένα δορυφορικό σώμα το οποίο κάποτε ήλθε μαζί με την Σελήνη αλλά αργότερα κατέπεσε.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΙ ΛΑΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΥΘΕΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΚΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ. ΕΡΙΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΕΑ!!!!! ΤΟΤΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΙΝΕ Η ΑΠΟΡΙΑ
    -ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΗΤΑΝ? ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ? Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΩΝΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΙ ΗΤΑΝ, ΗΤΑΝ ΜΕΝΙΡ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ/ΑΠΟΛΛΩΝΑ? ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΩ. ΜΗΠΩΣ ΣΚΑΙΑ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επομένως,αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ,μας λείπει ένα ακόμη σώμα για να γίνει ο Ηρακλής Τρισέληνος;

    Πράγματι ο Απόλλων είναι Διδυμεύς,άρα ίδιας φύσεως με την Αρτέμιδα.Στον Ορφικό ύμνο ονομάζεται Βράγχιος και Γρύνειος.Βράγχιος σημαίνει κοίλος.Ο Βράγχιος μας δίνει τα βρόγχια τα οποία είναι οι σωληνοειδείς διακλαδώσεις ή πτέρυγες.
    Ο Γρύνειος είναι ο γρύπας.Γρυπός σημαίνει κεκυρτωμένος,στρογγυλή κοιλία,στόμαχος.Γρύπας το μυθολογικό τέρας που είχε σώμα λέοντος και κεφάλι φτερά και νύχια αετού.
    Επομένως ως κούρος ήταν το προπύργιο και δορυφόρος;
    Οι Άραβες "κούρα" كرة ονομάζουν την μπάλα ή σφαίρα.Η ίδια ρίζα στα Ελληνικά που μας δίνει τον κούρο μας δίνει και την κουρά και είναι το ρήμα κείρω που σημαίνει κόπτω ή ξυρίζω.
    Κουράτωρ σημαίνει επίσης επι-στάτης ή επί-τροπος.
    Ο Ησύχιος διασώζει στο λήμμα κουρεύς την σημασία "ὄρνις ποιός, ἀπὸ τοῦ φθέγγεσθαι ἐμφερὲς ἤχῳ γνα-
    φικοῦ μαχαιρίου",το οποίο μας φέρει στο νου αιχμηρά αντικείμενα και το ρήμα γνάφω ή κνάπτω/κνάω που σημαίνει ξύνω,σκαλίζω,ξεσκίζω.Κάπως έτσι έγραφαν τα αρχαία χρόνια και πάνω στις πέτρες.
    Επίθετο του Απόλλωνα ήταν το Χρυσάωρ.Ο Χρυσάωρ σύμφωνα με την μυθολογία είχε πέσει από την Σελήνη μαζί με τον Πήγασο.Στο Καζακστάν πριν κάποια χρόνια βρήκαν έναν "Χρυσό πολεμιστή",τον οποίον έκαναν άγαλμα να κάθεται επάνω σε έναν γρύπα.
    Πάντως και ο Λέων την Νεμέας έπεσε από την Σελήνη σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Α' ΜΕΡΟΣ

    Αγαπητοί φίλοι σχετικά με τον Διόνυσο.

    Αρχικώς πρέπει να πούμε ότι ο Διόνυσος στην αρχή δεν ήταν θεός του κρασιού.Ο Ευριπίδης στις Βάκχες παρουσιάζει τις ακολούθους του Μαινάδες να εκστασιάζονται πίνοντας νερό ή γάλα.Συμφωνώ με τον αγαπητό BLACK EAGLE ότι ο γεννήθηκε σε άντρο και μάλιστα σε άντρο που βρισκόταν πάνω σε βουνό.Αυτό νομίζω θα πρέπει να μας πονηρέψει λίγο,ιδιαίτερα αν γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τους Ορφικούς γεννήθηκε στα άρρητα κρεββάτια του Διός και της Περσεφόνης.Άρρητα είναι αυτά που δεν μπορούμε να περιγράψουμε,διότι είναι μέσα στα σκοτάδια.

    Ο Ευριπίδης μας παρουσιάζει τον Διόνυσο ως ξενόφερτο θεό από την Ασία,ο οποίος εισάγεται στην Θήβα την εποχή του Κάδμου και μας λέει ότι

    "ἔτεκεν δ', ἁνίκα Μοῖραι
    τέλεσαν, ταυρόκερων θεὸν
    στεφάνωσέν τε δρακόντων
    στεφάνοις, ".

    Δηλαδή ότι μόλις αποφάσισαν οι Μοίρες γεννήθηκε ο θεός που έχει κέρατα ταύρου και σταφανώθηκε με στεφάνι φτιαγμένο από φίδια.

    Μας λέει επίσης ότι λατρεύεται μαζί με την Μεγάλη Μητέρα Κυβέλη.

    Το Διόνυσ(σ)ος σημαίνει θεός που λατρεύεται στις κορυφές βουνών,από το δευς που σημαίνει θεός και το ρήμα νύσσω ή νύττω που σημαίνει τρυπώ δια οξέος οργάνου,κεντώ.Αυτό μας φανερώνει έναν θεό που λατρεύοταν στις αιχμές,δηλαδή στις κορυφές βουνών.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Β' ΜΕΡΟΣ

    Λεγόταν επίσης και Ζαγρεύς το οποίο σημαίνει "Μεγάλος κυνηγός" από το ζα που σημαίνει μεγάλο και το ρήμα αγρεύω που σημαίνει συλλαμβάνω εν θήρα,κυνηγώ ακόμη και διψώ για κάτι.Κυνηγούσαν ζώα τα οποία έπιαναν ζωντανά όπως μας μαρτυρά η λέξη ζάγρη που σημαίνει παγίδα και τα τρυπούσαν όταν πλέον ήταν η κατάλληλη στιγμή σε κορυφές βουνών για να πιουν το αίμα τους και να τα φάνε ζωντανά και ωμά.Ταύρους,ελάφια,φίδια και ό,τι άλλο.Ωμηστής όπως είπε ο φίλος BLACK EAGLE.
    Αυτές τις τελετές τις έκαναν κυρίως τον χειμώνα κατά τις αποφράδες μέρες και νύχτα υπό την παρουσία θυρσών και έπειτα από εκστατικούς χορούς.
    Διάφοροι συγγραφείς μεταξύ των οποίων ο Παυσανίας και ο Κλήμης έχουν διάφορες αναφορές που μιλάνε για ανθρωποθυσίες και κανιβαλισμό ζωντανών ανθρώπων.Υπάρχουν αναπαραστάσεις σε διάφορα αγγεία που δείχνουν θύματα να διαμελίζονται από ανθρώπους και έπειτα να τρώγονται.
    Ο Πλούταρχος μας λέει ότι διάφορες τέτοιες βακχικές ομάδες υπήρχαν ακόμη και στην εποχή του και ανέβεναν στα βουνά όπου έμεναν για μέρες.
    Τέτοια ήταν η λατρεία του Διονύσου στην αρχή.Σεληνολατρία στην πιο βάρβαρη μορφή της.

    Εν τω μεταξύ οι ακόλουθοί του φόραγαν δέρμα ελαφιού το οποίο ονομαζόταν νεβρίς,όπως έτσι ονομαζόταν και το μικρό ελάφι.Ο Γρηγόριος Νύσσης μας πληροφορεί ότι ο Γίγας κυνηγός Νεβρωδ ήταν ο εφευρέτης της κυνηγετικής επιστήμης και της αμπελουργίας.

    Το κρασί χρησιμοποιήθηκε αρκετά αργότερα στην λατρεία του Διονύσου.Τον τιμούσαν πολλοί οι βασιλείς των Ελληνιστικών χρόνων γιατί ήταν ένας θεός γεννημένος από την θνητή μητέρα και νόμιζαν και αυτοί ότι με κάποιο τρόπο θα μπορούσαν να αποθεωθούν μέσω κατακτήσεων όπως έκανε ο Διόνυσος.Αυτόν τον θεό λάτρευε και η Ρωμαϊκή αριστοκρατία.

    Τώρα για να προσπαθήσω να απαντήσω και στην ερώτηση του αγαπητού ΕΡΙΩΠΑ όσον αφορά τον Θαμμούζ,να πω ότι αυτό που γνωρίζω είναι ότι κατά την λατρεία του για μια βδομάδα οι γυναίκες έκλεγαν τον χαμό του και απ'είχαν απ'όλα τα δηητριακά προιόντα.Έτρωγαν δηλαδή μόνο κρέας γεγονός που μοιάζει με αυτά που έκαναν οι μαινάδες.Επίσης ο θάνατος και η αναγέννηση του μοιάζει με τον διαμελισμό και την αναγέννηση του Διονύσου από τους τιτάνες.Επίσης ήταν ο πρόδρομος του Άδωνι.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Επίσης αγαπητέ Λύκιε,όσον αφορά αυτό που με ρώτησες για τον Απόλλων ο Μιχαήλ Αποστόλης γράφει
    "τὴν Λητὼ εἰς Δῆλον ἐξ Ὑπερβορέων ἐλθεῖν Δήλιοι φασί".

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE,όπως το λες.
      Η Δήμητρα με τα λαμπρά τέκνα που έχουν χρυσές καρδιές;

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γράφεις αγαπητέ BLACK EAGLE:

    Και μια μικρή πληροφορία για το πότε έζησε ο Κάδμος μας το λένε οι Αιγύπτιοι ιερείς όταν λένε «...ατρεκέως φασί επίστασθε , αεί λογιζόμενοι και αεί απογραφόμενοι τα έτεα ..., πεντακισχίλια και μύρια λογίζονται» , τα χρόνια που έζησε ο Κάδμος πρ

    Με άλλα λόγια 15.000 προ του 569 παχχ . (Ηρόδοτος , Ευτέρπη , Ι 45) . και αφού ο Λυκόφρων μας λέει ότι δυο γενιές μετά την πτώση της Ατλαντίδας μας ήρθαν και μας μπαστακώθηκαν εδώ οι Άτλαντες , και υπολογίζοντας κάθε γενιά με 30 έτη δηλαδή μετά απο 60-80 χρόνια.....ξέρουμε και το πότε έγινε η πτώση της, και όχι 9.600 χρόνια πριν που μας λένε άλλοι.

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    -Να υποθέσω λοιπόν ότι συνταυτίζεις τον Διόνυσο με τον Κάδμο και ότι δέχεσαι αυτή την πληροφορία από τον Ηράδοτο και ως δική σου πάγια θέση;
    Βασικά ο Ηρόδοτος αμφισβητεί αυτή την πληροφορία που λέει ότι άκουσε από τους Αιγυπτίους και μάλιστα με πολύ δυνατά επιχειρήματα.
    Ρωτώ λοιπόν τους φίλους σχολιαστές πόσο δέχονται την θέση και βάσει ποίων επιχειρημάτων ότι ο Κάδμος μπορεί να είναι ο Διόνυσος παρ' όλω που επικρατεί η συνήθεια να προσονομάζεται και ο Ερμής ως Κάδμος;

    Τελικά ποιός είναι ποιός;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ.ΑΛΛΑ Ο ΕΡΜΗΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΑΔΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΡΚΑΣ ΕΡΜΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΣΠΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!!!! ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ (Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΥΣ Ή ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κάπου διάβασα στον χώρο σας, ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος ή Θηρίο της Αποκάλυψης και πως θα εκδηλωθεί σαν πρόξενος του Γ' Π.Π. λεγόμενου και Τρωικού. Καδμικός Ερμικός και Διονυσιακός θα είναι ο θηρίος και γιατί αντιστέκεται στον Χριστόν; Ο Χριστός ποιός είναι τελικώς φίλτατε Ερίωπα; Περισσότερα στοιχεία;
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εγώ είμι η οδός και αλήθεια και η ζωή, ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι' εμού"

      Αυτή είναι απάντηση του Ιησού απευθυνόμενος προς τον Θωμά.

      Η ΟΔΟΣ φίλτατε Λαοδίκη είναι ο Συμπαντικός και αμείλικτος Νόμος του Σύμπαντος.

      Ο Ελεύθερος και αγαπητός BLACK EAGLE νομίζω ότι σας τον περιέγραψε λεπτομερώς. Διάβασέ τον σε παρακαλώ προσεκτικά "BLACK EAGLE16 Νοεμβρίου 2017 - 7:46 μ.μ."


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Επίσης φίλτατε Λαοδίκη αν τυχόν δεν σε ικανοποιεί η εξήγηση του BLACK EAGLE, ή η ίδια η εξήγηση που δίδει ο Ιησούς ως Απόστολος αυτού του Νόμου, και τυχαίνει να είσαι αρχαιολάτρης ή αναζητητής της αλήθειας μέσα από τον ΑΓΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ αναζήτησε την Ηλυσίη και θα καταλάβεις. Θα έλεγα ότι θα τα καταλάβεις όλα και με το "παραπάνω".

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  66. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΑΟΔΙΚΗ ΑΝ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ Ή ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΕΡΜΗΣ Ή ΚΑΔΜΟΣ Ή ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ή ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ή ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ Ή ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΣΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ.
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΣΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρκτούρε, γιατί ρωτάς ποιός είναι ο ολέθριος Αντίχριστος;
      Αν αναζητήσεις τον πρωτότυπο Κώδικα του Βατικανού όπως και τον Σιναΐτικο Κώδικα (υπάρχουν διαθέσιμοι στο διαδίκτυο) θα δεις ποιός είναι. Βεβαίως άλλα γράφουν στις σύγχρονες εκδόσεις. Μην διερωτάσαι γιατί και πως.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  67. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

    Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση που έκανε ο αγαπητός ΕΡΙΩΠΑΣ.

    Ο Απολλόδωρος και ο Διόδωρος Σικελιώτης αναφέρουν τον Κάδμο να μετακινείται από την Αίγυπτο και με κέντρα την Φοινίκη,την Κιλικία και την Θράκη να επεκτείνεται προς όλα τα μήκη και πλάτη της γης.Κάποια στιγμή χτίζει και την Θήβα.Ο δίδυμος αδερφός του Βήλος εγκατεστημένος στην Αίγυπτο αποικίζει την Μεσοποταμία.
    Ο Απολλόδωρος στην συνέχεια αναφέρει ότι ο Κάδμος γεννά την Σεμέλη η οποία με τον Δία γεννά τον Διόνυσο.Ο Δίας παραδίδει τον Διόνυσο στον Ερμή και από το όρος Νύσα της Ασίας περιπλανάται στην Αίγυπτο και την Συρία μέχρι που τον δέχεται ο Πρωτέας.Από εκεί γυρίζει στην Φρυγία και μαθαίνει τις τελετές της Κυβέλης και μέσω της Θράκης φτάνει μέχρι την Ινδία απ'όπου επιστρέφει στην Θήβα μέσω Θράκης πάλι και από κει φεύγει πάλι μέσω του Αιγαίου προς Μικρά Ασία απ'όπου και εξαφανίζεται.
    Ο Δ.Σικελιώτης αναφέρει μια λίγο διαφορετική ιστορία.Λέει ότι ο Κάδμος είχε φέρει στην Θήβα την λατρεία του Οσίριδος και της Ίσιδος η οποία ήταν εξαπλωμένη σε όλον τον κόσμο.Κάποια στιγμή ο Ορφέας που ήταν φίλος με τους Καδμείους πηγαίνει από την Θράκη στην Αίγυπτο,μαθαίνει τις τελετές του Οσίριδος και της Ίσιδος και επιστρέφοντας στην Θήβα μεταρρυθμίζει ελαφρώς τις ήδη υπάρχουσες.Αυτό που έχει ενδιαφέρον εδώ είναι ότι σύμφωνα με τον Αρτάπανο ο Ορφέας διδάχτηκε ό,τι διδάχτηκε από τον Μωυσή τον οποίον καλεί Μουσαίο.

    Μια παρένθεση εδώ.Ο Δ.Σικελιώτης αναφέρει πως ο Όσιρις είναι ο Ήλιος και η Ίσιδα η Σελήνη,αν και δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη γιατί θεωρώ τον Όσιρι Σεληνιακό θεό.

    Ο Λυκόφρων επίσης,αν δεν κάνω λάθος,αναφέρει πως ο Αγαμέμνων θα κάνει κρυφές θυσίες στον Διόνυσο ο οποίος λατρεύεται στους Δελφούς στα άντρα του Κερδώου

    "σωτῆρα Βάκχον τῶν πάροιθε πημάτων
    Σφάλτην ἀνευάζοντες, ᾧ ποτ᾽ ἐν μυχοῖς
    Δελφινίου παρ᾽ ἄντρα Κερδῴου θεοῦ
    Ταύρῳ κρυφαίας χέρνιβας κατάρξεται"

    Και λίγο αργότερα μας λέει πως ο Διόνυσος λατρεύεται και στην Φιγαλεία, όπου υπήρχε ναός της Αρτέμιδος και ναός του Διονύσου και άγαλμα του Ερμή.

    Αν και με μπερδεύουν λίγο οι διαφορετικές αναφορές σχετικά με την εισαγωγή των νέων τελετών στην Θήβα,νομίζω ότι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα,ότι δηλαδή γίνεται μια μεταρρύθμιση η οποία εισάγεται από τον Βορρά και έχει προκύψει από την Αίγυπτο.
    Επίσης αν πούμε ότι Κάδμος είναι ο διαχρονικά ερχόμενος εξ Ανατολών,Ερμής,από το Haram,ο διαχρονικός Ιερέας και Διόνυσος η θρησκεία ή αυτός που λατρεύεται,μπορούμε να δούμε το Κάδμο/Ερμή/Διόνυσος να εισβάλει διαρκώς στον Ελλαδικό χώρο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "Δελφινίου παρ᾽ ἄντρα Κερδῴου θεοῦ
    Ταύρῳ κρυφαίας χέρνιβας κατάρξεται" [Αλεξάνδρα 208-9]

    Σημαντική αυτή η λεπτομέρεια αγαπητέ ΚΥΩΝ, διότι μας πληροφορεί ότι μέσα στο άβατο του Απόλλωνος, δηλαδή του Κερδώου θεού, αρχίζουν γιά πρώτη φορά (κατάρξεται) τις θυσίες και τελετές του Ταύρου, δηλαδή του Φιγαλέως Διονύσου.
    Άρα πριν από την έλευση των εισβολέων Πελοπίδων εξ Ανατολής, και προηγουμένως εκ Φοινίκης, ο Διόνυσος δεν είχε θέση στην Ελλάδα.
    Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκαλύψουμε ποιοί ήταν οι Πελοπίδες, δηλαδή οι απόγονοι του Πέλοπα και των εγγονών του των Κρονιολατρών και Σεληνολατρών Αγαμέμνονος και Μενελάου.
    Βλέπεις ο Λυκόφρων ξεσκεπάζει πολλά πράγματα, ακόμη και το ότι ο ναός/βωμός στην Αυλίδα είναι Κρόνιος. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό. Στην πραγματικότητα ανατρέπει πολλά.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Είπαμε πως ο Κερδώος θεός, είναι ο Ερμής. Αν μιλώντας τώρα για το άβατο του Απόλλωνα (μέσα στον ναό του), αναφερόμαστε σε Κερδώο θεό, τότε ταυτίζουμε τον Απόλλωνα με τον Ερμή.
    (επίσης «δελφίνιος» θεός ήταν ο Απόλλων, ο οποίος ως δελφίνι μετέβη από τους Δελφούς στην Κρήτη, όπου βρίσκουμε και εκεί τον ταύρο...)
    Καταλήξαμε όμως σε τέτοιο συμπέρασμα;
    Εκτός κι αν μιλάμε για την Μυκηναϊκή περίοδο (πολύ πριν τον 8ο π.Χ. αιώνα), όπου στους Δελφούς λατρευόταν και ο Ερμής, η Άρτεμις, ο Ζευς, ο Ποσειδώνας και ο Διόνυσος.
    Επίσης θέλω να μείνω λίγο στο θέμα του Λυκόφρονα. Πόσο έγκυροι είμαστε στην έρευνα, αν στηριζόμαστε μόνο στον Λυκόφρονα ως πηγή, χωρίς να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες και με άλλες αρχαίες πηγές-μαρτυρίες;
    Δεν αμφισβητώ τον Λυκόφρονα, αλλά αν αποτελεί την μόνη πηγή μιας πληροφορίας, θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε αν επαληθεύεται και από κάπου αλλού.
    Αυτή ήταν μια γενική παρατήρηση που με απασχολεί κάθε φορά που στηριζόμαστε σε μια δική του ανατρεπτική πληροφορία.
    Ο ναός της Αρτέμιδος στην Αυλίδα, σαφώς και είναι Κρόνιος αφού ανήκε στους Ταναγραίους του Κάδμου. Είχε δε και θυσιαστήριο ανθρώπων, όπως προκύπτει και από τον Όμηρο στην Ιλιάδα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως, ο ανθρωπος που γυριζε την εν λογω ταινια δολοφονηθηκε(αυτοκτονησε λεει η επισημη εκδοχη) πριν την ολοκληρωσει. Αυτο(ειδος ντοκυμαντερ περισσοτερο) που κυκλοφορει στο youtube ειναι άλλου "παραγωγου" ουσιαστικα με αποδεσμευση ελεγχομενης πληροφοριας στο κοινο.

      Διαγραφή
  76. Εντυπωσιακη η ροη σας αγαπητοι φιλοι.

    Σκορπιες σκεψεις μιας αδαους.

    Εγραψες φιλε Κυων για τον τρισεληνο Ηρακλη. Σεληνη-Αρτεμις-Εκατη αποτελουν την θήλυ τριαδα; Και Ηλιος-Απολλωνας-Διας την άρρενα(τρισηλιον);
    Ποιο ηταν το μπλε φεγγαρι της ατλαντιδος το οποιο απανταται και στην αγγλικη γλωσσα...Once in a blue moon;
    Εντυπωση μου προκαλει η επιφανειακη ομοιοτητα της λεξης ΦΕΓΓΑΡΙ με την λεξη ΓΕΦΥΡΑ αν σκεφτουμε οτι απο πολλους θεωρειται ενδιαμεσος σταθμος για περασμα των ψυχων απο τον Ηλιο/Πνευμα στην Γη/Σαρκα και το αντιστροφο.

    Αν οι Πελασγοι ζουσαν στην Αιγηιδα πριν απο τον καταποντισμο της και εξαιτιας αυτου μεταναστευσαν προς ολες τις κατευθυνσεις για να σωθουν, ειναι λογικο να ηρθαν σε επαφη με ξενα στοιχεια επιρροης τα οποια και υιοθετησαν, ωστε επιστρεφοντας σταδιακα στην μαμα πατριδα-Ελλαδα να τα κουβαλησαν εδω. Γιαυτο και ολο αυτο το ανακατεμα με τους θεους και την αλλοιωση των "πιστευω".

    Αγαπητε Black Eagle, θελεις να μας εξηγησεις λιγο καλυτερα γιατι το 6.6.6 απο το 666 ή χξς;

    Αυτο για τωρα

    https://www.youtube.com/watch?v=wasYNNfnfVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αγαπητοί φίλοι χαίρετε.

    Νομίζω πως οι απόγονοι του Πέλοπα είχαν εδραιωθεί για τα καλά στην Κόρινθο και τα Μέγαρα και πως είχαν αρκετό πληθυσμό και στην Αττική και την Μεσσηνία.Ακόμη και το όνομα Σπάρτη μαρτυρά την ανάμιξη διάφορων λαών.
    Εφόσον αυτοί εισήγαγαν την λατρεία του Διονύσου αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ,θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην κλασσική εποχή οι ιερείς του Διονύσου και συνεχιστές της λατρείας του ήταν απόγονοι του Πέλοπα;
    Επίσης μετά την κάθοδο των Δωριέων το μαντείο των Δελφών σε ποιανού την εξουσία βρισκόταν;Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για Ελληνική μεταρρύθμιση και προσπάθεια εξάπλωσης του νέου τρόπου ζωής μέσω των αποικιών ή στα θρησκευτικά κέντρα της εποχής συνέχισαν να βρίσκονται τα προηγούμενα αφεντικά και δολίως να διαφθείρουν τον Ελληνικό κόσμο;

    Αγαπητέ Λύκιε η αναφορά του Λυκόφρονα που παρέθεσα σχετίζεται με τον Αγαμέμνωνα,οπότε μιλάμε για πριν τον Τρωικό πόλεμο.
    Αν και προκύπτει κι άλλο ερώτημα.Αν ο Διόνυσος εισήχθη την εποχή του Αγαμέμνωνα τότε πριν ποιος λατρευόταν στους Δελφούς;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αγαπητέ Λύκιε, γράφεις:

    «Επίσης θέλω να μείνω λίγο στο θέμα του Λυκόφρονα. Πόσο έγκυροι είμαστε στην έρευνα, αν στηριζόμαστε μόνο στον Λυκόφρονα ως πηγή, χωρίς να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες και με άλλες αρχαίες πηγές-μαρτυρίες;
    Δεν αμφισβητώ τον Λυκόφρονα, αλλά αν αποτελεί την μόνη πηγή μιας πληροφορίας, θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε αν επαληθεύεται και από κάπου αλλού.
    Αυτή ήταν μια γενική παρατήρηση που με απασχολεί κάθε φορά που στηριζόμαστε σε μια δική του ανατρεπτική πληροφορία.»

    --------------------------------------------------------------------------------------

    -Πράγματι ο Λυκόφρων ανατρέπει πολλές πάγιες θέσεις τους αρχαίου κόσμου.
    Ανατρέπει για παράδειγμα τον Όμηρο, ή θα έλεγα καλύτερα, τα λογοκριμένα έργα του Ομήρου, στα οποία παρουσιάζεται ο βωμός στην Αυλίδα ως ανήκοντα στον Δία(δηλαδή στον θεό χωρίς να ονομάζεται). Ο Λυκόφρων με όλη την σιγουριά του κόσμου έρχεται και ανατρέπει αυτή την σταθερή και μας λέει ότι και ο βωμός στην Αυλίδα και ο μάντης ήταν του Κρόνου.

    Στην εποχή που ο Αλεξανδρινός ποιητής γράφει δεν υπάρχει γύρω του πλέον «ο φόβος των Γεφυραίων». Ο Ελληνισμός βρίσκεται ξανά στην κορυφή. Η λατρεία του Ήλιου, και η Τριτογένεια η πανάρχαια κοσμοαντίληψη των Ελλήνων για την Αρμονία του σύμπαντος είναι η νέα σταθερή.

    Ο Λυκόφρων κινείται άνετα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δίχως τον φόβο που είχε για παράδειγμα αργότερα ο Δ. Σικελιώτης κάτω από την κατοχική «μπότα» των Ρωμαίων. Αν ζούσε ο Λυκόφρων στην εποχή των Κρονιολατρών Ρωμαίων δεν θα έγραφε και δεν θα κυκλοφορούσε επίσημα αυτά που έγραψε. Η κρατική λογοκρισία θα τον «τσίμπαγε».
    Γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο ο Λυκόφρων παραμένει σχεδόν σε αδράνεια και αγνοείται συστηματικά από όλους τους λόγιους μέχρι την πτώση της Ρώμης. Πολύ αργότερα σχεδόν στον 10ο μ.Χ. αιώνα διάφοροι λόγιοι αναζητούν πάλι μέσα στα γραπτά του κάποια κρυπτογραφημένα μηνύματα. Το ίδιο έκαναν αρκετά αργότερα και οι Γερμανοί οι οποίοι δυσανασχετούσαν με την σκοτεινότητά του φτάνοντας στο τέλος να πούν «αφού δεν θέλει ο Λυκόφρων να μας αποκαλύψει το πνεύμα του ας το έχει και ας το χαίρεται».

    Βασικά για να καταλάβει κανείς τον Λυκόφρονα πρέπει να παίζει στα χέρια του την Ελληνική Γραμματεία, την Ελληνική θεολογία και την Ελληνική Πολιτική, αυτά που με μία λέξη ο Επιφάνιος ονομάζει Ελληνισμό, όπως παίζει την μπάλα ένας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.

    Ο Λυκόφρων τοποθετεί απέναντί του ως αντίπαλο δέος τον Σκυθισμό και τους ημιτελείς και τυχοδιωκτικούς θεσμούς του και γι’ αυτό βλέπουμε να τα ψέλνει στους Σεληνολάτρες Αγαμέμνονα και Μενέλαο. Το ίδιο πράττει και ο Επιφάνιος όταν αναφέρεται στην διαρκή και παναιώνια σύγκρουση Ελληνισμού και Σκυθισμού.
    Ο Αγαμέμνων, ως ένα ακόμη προσωνύμιο του Άμμωνα στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον καταγώγιο Διόνυσο ή Άμμωνα ή Αμμούν , ή Μαϊμούν, ή Θαμούν, ή Θαμούζ των Ατλαντίων τον οποίο συναντήσαμε να λατρεύεται και αυτός μέσα στα υπόγεια του Σκυθοκρατούμενου ναού των Σολύμων (Σκυθών) στην εποχή του Ιεζεκιήλ.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. "Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το μαντείο αποδίδεται στη Γαία, στον Ποσειδώνα, στον Πύθωνα, που είναι γιος της, στη Θέμιδα και στην αδελφή της τη Φοίβη, που κι αυτές είναι κόρες της Γης, στο Διόνυσο, στους Υπερβόρειους, στην Αθηνά και τέλος στον Απόλλωνα. Όλοι οι θεοί πριν από τον Απόλλωνα αποτελούν θεούς της μητριαρχίας. Ο Απόλλωνας (και η Αθηνά) εκφράζει τη μετάβαση από τη μητριαρχία στην πατριαρχία και φυσικά τα νέα ελληνικά φύλλα, τους Δωριείς."

    Πηγη:

    http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/naoi/delphi/Naos%20Apollona,%20Delphi.0.htm


    Η ιδια η λεξη παντως Δελφυς=Μητρα, καπου αλλου διαβαζα, υποδηλωνει την Δ-υναμη του ΕΛ-φωτος στην ΦΥΣη. Λογικο λοιπον να λατρευοταν η Γη και η Βλαστηση αρχικα απο τους ανθρωπους αφου αυτη ηταν η τροφος τους και αφου ειχαν εξασφαλισει τα γηινα να στραφηκαν στην ουρανια ζωοδοτρα πηγη Ηλιο-Απολλωνα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αγαπητέ Ερίωπα, ειλικρινά χαίρομαι για αυτές τις πληροφορίες περί του Λυκόφρονος. Ασφαλώς δεν τον έχω μελετήσει και τον αγνοούσα μέχρι που μας τον παρουσίασες εσύ.
    Είναι αλήθεια ότι ο λόγος του χρειάζεται αποκρυπτογράφηση και σίγουρα είχε επηρεάσει και εσένα, στο τρόπο που έγραφες παλαιότερα.
    Η μελέτη του Ελληνισμού κατά Επιφάνιον, ώστε να κατανοηθεί ο Λυκόφρων, είναι αναγκαίος εκ των ων ουκ άνευ! Όποιος διαθέτει τον χρόνο να ψάχνει τις βιβλιοθήκες, θα είναι πολύ τυχερός.
    Ασφαλώς κάποιος συνταξιούχος ή επαγγελματίας της αναζήτησης και της έρευνας, θα διαθέτει τον πολύτιμο χρόνο.
    Ως εκ τούτου, σε ευχαριστούμε που το πράττεις εσύ για εμάς.
    Οι ευχαριστίες μας βεβαίως και προς τους αγαπητούς Κύων και Black Eagle, για τις εξίσου πολύτιμες πληροφορίες που μας καταθέτουν και μάλιστα από τις πηγές.

    Σύμφωνα λοιπόν με το πνεύμα του Λυκόφρονα, οι Σεληνιακοί και οι Ηλιακοί θεοί, εχουν συμβολική υπόσταση (άρα αποτελούν προϊόν θεολογίας και φιλοσοφίας) ή έχουν αφετηρία σε κάποιο μακρυνό παρελθόν, μιας φυσικής παρουσίας στα γήινα;
    Υπάρχει τοποθέτηση του Λυκόφρονα για την προσελήνια εποχή που περιγράφουν οι Αρκάδες Πελασγοί υπό τον θεό Ερμή ή να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια συμβολική αναφορά σε μια περίοδο που οι Σεληνιακοί θεοί, δεν είχαν εμφανιστεί στο πάνθεον;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  82. Σύμφωνα λοιπόν με το πνεύμα του Λυκόφρονα, οι Σεληνιακοί και οι Ηλιακοί θεοί, εχουν συμβολική υπόσταση (άρα αποτελούν προϊόν θεολογίας και φιλοσοφίας) ή έχουν αφετηρία σε κάποιο μακρυνό παρελθόν, μιας φυσικής παρουσίας στα γήινα; [Λύκιος]
    ========================================================================================


    -Αγαπητέ Λύκιε, ο ευφυέστατος Λυκόφρων κυριολεκτικά δυναμιτίζει τα θεμέλια της αρχαίας εισηγμένης Διονυσιακής/Ατλαντοσκυθικής λατρείας με τον Λόγο του. Απευθύνεται στούς ελεύθερους αναγνώστες και προπάντων στους Έλληνες.

    Στον 329ο στοίχο επονομάζει τους Έλληνες Λυκίους, και αυτό νομίζω ότι θα σε ευχαριστήσει λιγάκι.

    Η ιδεολογική βόμβα νετρονίων όμως του Λυκόφρονα βρίσκεται στον 335ο στοίχο. Ξεσκεπάζει τι κρύβεται πίσω από το όνομα Δίας το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ΙΕΥ ή ΖΕΥ, που παρουσιάζεται στην φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν θέμα, να πολεμά τον Τυφώνα
    Και τι μας λέει;

    Μας λέει ότι ο Πρίαμος θυσιάζεται πάνω στον βωμό του Αγαμέμνονα, ο οποίος λατρεύεται ως θεός Δίας όπου έχουν βάλει το πόδι τους οι εισβολείς βάρβαροι Πελοπίδες.
    Στα σχόλια αναφέρεται και από τους παλαιότερους σχολιαστές ότι ο Αγαμέμνων λατρεύεται ως Δίας σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδος.
    Πίσω όμως από το όνομα Αγαμέμνων κρύβεται έντεχνα ο Λίβυος κερασφόρος θεός Άμμων, δηλαδή ο αναγεννημένος θεσμός των Ατλάντων. Σημειώνω μόνο ότι ο Μενέλαος είχε γεννηθεί στον Πλυνό της Λιβύης, που τύχαινε να είναι και γενέτειρα του προπάππου του Άτλαντος.

    Στους στοίχους 149-151 τα λέει όλα για τον Μενέλαο και την βαρβαρική καταγωγή του.


    «ο επόμενος από του Πλυνού την ρίζα βλαστάρι,
    Από τα νερά της Καρίας,
    Μισός Κρητικός, βάρβαρος Επειός,
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΓΕΙΟΣ ακραιφνής στη γενιά»


    Τα γράφω αυτά διότι πρέπει να ξεχωρίσουμε τον Έλληνα Οδυσσέα, τον Έλληνα Αχιλλέα που αρνούνται τον πόλεμο, και τον μισό στρατό στην Αυλίδα οι οποίοι σύρθηκαν εκόντες άκοντες σε ένα πόλεμο που δεν ήταν δικός τους και μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα να δικαιολογήσουμε τα Μεθομηρικά γεγονότα στα οποία αναφέρθηκε ο BLACK EAGLE.
    Βαρβάρους, αποκαλεί ο Λυκόφρων τους βάρβαρους εισβολείς Μυκηναίους οι οποίοι διέπραξαν και μέγα έγκλημα (γενοκτονία) σε βάρος του Ελληνικού λαού. Πως όμως να αντιμετωπίσεις τον νεοέλληνα που καμαρώνει για τα ελεεινά Ελευσίνια Μυστήρια που μας κουβάλησαν οι δόλιοι Καδμείοι εισβολείς με αρχηγό τον Ερμή ή Κάδμο ή Διόνυσο ή Αγαμέμνωνα ή Άμμωνα;

    Πώς να αντιμετωπίσεις την θεούσα που σταυροκοπιέται όταν ακούει το όνομα Σωκράτης;

    Πώς να αντιμετωπίσεις όλους σχεδόν τους Βαλκάνιους, κυρίως Αλβανούς, Σκοπιανούς, και Κροάτες οι οποίοι διδάσκονται από μικρά παιδιά ότι είναι οι ένδοξοι απόγονοι του Κάδμου-Ερμού και ότι αυτοί εκπολίτισαν κάποτε τους Έλληνες;

    Στην Αυστραλία για παράδειγμα βράζει αυτή η προπαγάνδα δίπλα σε μία άλλη ύπουλη η οποία θέλει τους Πόντιους να είναι Εσκενάζι Εβραίοι.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει κανείς τις θεούσες και τους απληροφόρητους ή τους πλανεμένους, αγαπητέ Ερίωπα! Η ιστορία ήταν πάντοτε ένα εργαλείο στα χέρια των εξουσιαστών, που την κόβουν και την ράβουν στα δικά τους μέτρα. Ποτέ η ιστορία δεν είναι προσπελάσιμη στους πολλούς, διότι αποκαλύπτει αλήθειες και μυστικά της παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ.

    Αναφέρεις ωστόσο ότι ο Λυκόφρων αποκαλεί βαρβάρους τους Μυκηναίους εισβολείς. Αναφέρεσαι στους Αχαιούς που πολιόρκησαν την Τροία και διέπραξαν γενοκτονία του Ελληνικού λαού, υπονοώντας τους Τρώες;
    Αν ναι, τότε θεωρείς Έλληνες τους Τρώες; Πες μας την θέση σου γι αυτό το θέμα, διότι εμείς θεωρούμε τους Τρώες, μη Έλληνες.
    Νομίζω όμως πως εννοείς ότι γενοκτονήθηκαν οι Έλληνες, που ως σύμμαχοι πολέμησαν στο πλευρό των Αχαιών-Μυκηναίων, εναντίον των Τρώων.
    Τέλος, το θέμα με την καταγωγή των Ποντίων πολλούς ερίζει.
    Ποια η θέση σου για τούς τελευταίους (μιας και νομίζω είσαι κι εσύ εκ Πόντου ορμώμενος);

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE αν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή είχες αναφέρει πως το όνομα Έκτωρ σημαίνει Πύργος.

    "δαίμονα,τέτοιον κίονα θα καταστρέψεις απ'τον οίκο
    αφού αφαίρεσες το στήριγμα της δύσμοιρης πατρίδας.
    αλλά όχι χωρίς καταστροφές,ούτε χωρίς μόχθους πικρούς
    και πένθος γελάει ο ληστής Δωριέας στρατός
    σαρκάζοντας την μοίρα αυτού που έχει πέσει,
    γύρω απ'τις πρύμνες την πανύστατη αφού διαβεί
    θύρα του βίου,θα καεί μαζί με τα πλοία
    καλώντας με ευχές τον Φύξιον Δία
    να κάνει να αντέξουν οι αφανιζόμενοι τους πικρούς θανάτους".

    Στίχοι 281-289 από τον Λυκόφρονα.

    Οι στίχοι αναφέρονται στον θάνατο του Έκτορα τον οποίον ονομάζει κίονα και στήριγμα της Τροίας.

    Το περίεργο είναι ότι αμέσως μετά στην αφήγησή του παραπέμπει στην σκηνή του Ομήρου κατά την οποία o Έκτορας έχει εισβάλει στο στρατόπεδο των αντιπάλων και προσπαθεί να κάψει τα καράβια τους.
    Δηλαδή πως γίνεται αφού έχει πεθάνει ο Έκτορας,να μας λέει ότι ο στρατός των Δωριέων δεν θα γελά για πολύ γιατί θα πυρποληθεί ο στόλος του,πράξη που αποδίδεται στον Έκτορα απ'τον Όμηρο;

    Μήπως εδώ ο ποιητής θέλει να μας πει κάτι άλλο;Υπάρχει κάποια άποψη;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αγαπητέ Λύκιε, απαντώ στις ερωτήσεις σου αρχίζοντας από την τελευταία.
    Δεν είμαι εκ Πόντου ορμώμενος. Η οικογένεια της μητέρας μου είναι όλοι μονολιθικά από την Τήνο. Από δε την πλευρά του πατέρα, η μεν γιαγιά από την Αμφίπολη ο δε παππούς, μονολοθικά και αυτού η οικογένεια, από την Αλεξάνδρεια ή Καϊσούν ή Θώνι όπως ήταν γνωστή πριν την έλευση του Μ. Αλεξάνδρου. Έχω στοιχεία που φτάνουν το 1789.
    Τώρα, για τους Έλληνες του Πόντου δεν έχω καμία θέση, διότι απλούστατα δεν διαθέτω έστω κάποιο αρχειακό υλικό από το οποίο μπορώ να διαμορφώσω μία κάποια θέση. Έχω όμως πολλούς και καλούς φίλους Έλληνες από τον Πόντο για τους οποίους έχω τα καλύτερα λόγια.
    Όσον αφορά την γενοκτονία των Ελλήνων από τους εισβολείς Σπαρτούς Καδμείους, όπως θέλουν να τους ονομάζουν οι αρχαιότεροι συγγραφείς, αυτή έγινε με την ανάβαση του Ατλαντίου Ερμού από την Λιβύη-Ᾱίγυπτο-Φοινίκη-Καρία-Θράκη στον Ελληνικό χώρο και τα σημερινά βαλκάνια.
    Τον Ερμή κακώς ονομάζουν Κάδμο, διότι ο Κάδμος είναι ο ίδιος ο θεσμός των Διονυσιακών Μυστηρίων και τίποτα περισσότερο.
    Ο Νόννος αναφέρει ότι ο Κάδμος (Ερμής) δίδαξε στους Έλληνες, εγώ θα έλεγα επέβαλε στους Έλληνες, την λατρεία του Διονύσου, έτσι όπως είχε αναπτυχθεί στην Αίγυπτο απ’ αυτόν τον ίδιο τον Ερμή/Κάδμο.
    «Αιγυπτίου Διονύσσου μύστιδος εννυχίας τελετάς εδιδάξετο τέχνης»
    Την γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων την διέπραξαν οι Σπαρτοί Κρόνιοι Καδμείοι εισβολείς, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο Δ. Σικελιώτης.
    Οι βασιλείς των Μυκηνών (Αγαμέμνων κλπ) είναι και αυτοί Καδμείοι και απ’ ευθείας απόγονοι του Ερμού Κάδμου οι οποίοι διεκδικούν κάποιες χαμένες κτίσεις στην Ιωνία από επαναστατημένους λαούς και από ηγέτες οι οποίοι τόλμησαν να ανεξαρτητοποιηθούν. Αυτός είναι ο πόλεμος της Τροίας στον οποίο βλέπουμε ότι όλος ο καυγάς είναι για το σημαντικό Θησαυροφυλάκιο, τον γνωστό Θησαυρό της Ελένης (ναού της Σελήνης) τον οποίο οικειοποιήθηκαν οι ανεξαρτητοποιημένοι Τρώες. Ο Λυκόφρων καλώς λοιπόν χαρακτηρίζει την Μιξοσκυθική – Μιξοατλαντική φάρα του Αγαμέμνονα βαρβάρους.
    Έλληνες δεν ήταν, και όπως γράφει ο ποιητής καμία σχέση δεν είχαν με το Άργος.

    Θεωρώ τον Λυκόφρονα μία σπάνια, αληθινή και μοναδική πηγή πληροφοριών για τον αρχαίο κόσμο διότι έδρασε σε μια αποχή που οι Έλληνες είχαν το πάνω χέρι σχεδόν σε όλους τους τομείς. Φαίνεται ότι δεν λογοκρίθηκε, ούτε αλλοιώθηκε από τα μετέπειτα κατεστημένα διότι ήταν λίαν γριφώδης. Σώθηκε το έργο του διότι ήταν και παραμένει «σκοτεινό» για τους βαρβάρους.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΤΩΡΑ!! Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΩΕΣ ΑΝΤΛΑΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ .....ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ!!! Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΔΜΙΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ [ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΡΓΙΟΙ] ΜΕ ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΔΜΙΟΥ ΕΡΜΗ [ΑΛΛΑ ΠΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΚΩΣ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΜΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΔΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ] ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΤΡΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ [ΔΛΔ ΤΟ ΧΡΗΜΑ?]!!!!
    ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ Ή ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΤΕΚΝΑ! Η ΠΟΛΥΜΑΘΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ "ΓΝΩΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ Ή ΠΟΛΥ ΚΑΒΑΛΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ Ή ΠΟΛΥ ΦΑΙΔΡΟΙ. ΣΑΣ ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΤΑΞΙΑ, Η ΟΠΟΊΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΛΑΒΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ Ή ΥΠΟΦΛΟΙΩΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ιάτωρ, να δεχτούμε την νουθεσία σου, αρκεί να πάρεις κι εσύ μια θέση, επάνω στα ζητήματα που συζητάμε και ήδη τα έκρινες.
    Αναμένω τι θέσεις σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΜΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Ο ΕΞΙΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΟΥ ΕΡΙΩΠΑΣ!!!
    ΓΙΑ ΒΡΗΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΣΣΜΑ!!!!
    ΚΑΛΩΣΤΟΝ ΙΑΤΩΡ!!!!
    ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΙΑΤΩΡ , ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!
    ΛΙΓΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΟΥΛΑ!!!
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΕΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΣΙ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΣΙ ΕΤΣΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΥΟΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ!!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΨΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΔΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE χαίρομαι πολύ για τα μηνύματά σου.Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

    Τα λίγα που γνωρίζω για τον αριθμό 50 είναι ότι τόσα χρόνια είναι η περίοδος των δύο άστρων του Σειρίου.
    Επίσης ότι η Σελήνη έχει το 1/50 του όγκου της Γης.
    Στην αρχεία γραμματεία υπάρχουν αρκετές αναφορές που περιλαμβάνουν τον αριθμό 50.Για παράδειγμα στο Πρυτανείο συμμετείχαν 50 μέλη.
    Και η σημαία της Αμερικής έχει 50 αστέρια.

    Σήμερα διαβάζοντας για αυτά που μου έγραψες φίλε μου κατέληξα να διαβάζω για αυτά που στην αστρονομία ονομάζονται μελανά σώματα και για τις μαύρες τρύπες.
    Αν δεν κάνω λάθος το Zephon σημαίνει Τυφώνας.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΣΥΝΈΧΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΤΑΞΙΝΩΜΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΙΑΘΈΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Επίσης αγαπητέ BLACK EAGLE κι εγώ τέτοια πράγματα βλέπω στον Λυκόφρονα.
    Ειλικρινά 2 μέρες τώρα σκεφτόμουν να αναρτήσω τους στίχους που ανήρτησες (229-231) και να τους σχολιάσω.
    Στα αρχαία σχόλια πράγματι αναφέρεται ότι Παλαίμων είναι ο Μελικέρτης και ότι σε αυτόν θυσίαζαν βρέφη.Ο Μελικέρτης λατρευόταν στην Τύρο και αργότερα ταυτίστηκε με τον Ηρακλή.Ακόμη και το όνομα αν διαβαστεί από δεξιά προς τα αριστερά μοιάζει πολύ.
    Ο Ησύχιος γράφει ότι Παλαίμων είναι ο Ηρακλής,όμως δεν μαρτυρείται να λατρεύεται ο Ηρακλής με τέτοιο τρόπο.Αντίθετα ξέρουμε ότι στην Καρχηδόνα που ήταν αποικία της Τύρου θυσίαζαν βρέφη στον Κρόνο μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα.
    Επομένως σκέφτομαι μήπως ο Κρόνος(Παλαίμων)ήταν κάποτε Ηρακλής,δηλαδή Ήλιος,και κάποια στιγμή κενώθηκε,αφού τον Παλαίμωνα τον γέννησε η Ινώ,που αν ετυμολογείται από το ρήμα ινάω σημαίνει κενόω,αδειάζω,και επομένως ο Λυκόφρων πάλι κάτι άλλο μας λέει;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  96. Περί Έκτορος


    Ο Λυκόφρων στον 526ο στοίχο της Αλεξάνδρας θεωρεί τον βασιλόπαιδα Έκτορα κάτι σαν «γίγαντα φρουρό των πύργων» και τον ονομάζει Καναστραίον.

    «…καίπερ προ πύργων τον Καναστραίον μέγαν εγχώριον γίγαντα»

    Έχουμε κατ’επανάληψη αναλύσει την ονομασία Hayk ή Ύκ όπως έχει καταγραφεί σε Ελληνικά κείμενα. Σε αυτό το στάδιο δεν θα ασχοληθούμε με την καθαρά Ελληνική ρίζα (ετυμολογία) της λέξης Ύκ ή Hayk διότι μπορεί να προκληθεί κάποια σύγχυση. Σχετίζεται όμως με την Σελήνη.

    Hayk, στις γλώσσες του Μιξοσκυθικού Καυκάσου (συναντάται στην Αρμενική) σημαίνει γίγαντας, βασιλεύς και γίγαντας Ωρίων. Ο Ιώσηπος επιβεβαιώνει ότι οι εισβολείς Μιξοσκύθες Υκσώς ή Ωξιανοί αντλούν το όνομα τους από την λέξη Ύκ, η οποία σημαίνει βασιλεύς [Λόγος Α΄82 , Κατ’ Απίωνος]
    Στις ίδιες γλώσσες η λέξη Tur, σημαίνει πύργος, τείχη, φρούριο με καθαρά Ελληνική ετυμολόγηση από την λέξη Τύρις.

    Hayk+Tur λοιπόν δίδουν τον Hektor, ή Έκτωρ ή αρχικά Αΰκ-Τωρ ο οποίος συχνά αναφέρεται και ως Κ΄- υκ - νος
    «Κύκνος:λέγε τίνες Κυκ’ νον τίνες Έκτορα πέφνον [λεξικό Πινδάρου 1.5.39] Στην πραγματικότητα ο Σεληνολάτρης Κύκνος είναι ο συνώνυμος Hayknus.
    Σε όλες αυτές τις λέξεις εμφανίζεται διαρκώς το κύριο έτυμο «υκ» το οποίο έχει Ελληνική ρίζα άσχετα αν έχει βαρβαρισθεί με το πέρασμα του χρόνου η προφορά του.
    Σας θυμίζω τι είχα γράψει κάποτε για την Hayk Atarina,ή Αγία Αικατρερίνη. Ή όπως συναντάται στα παλαιότερα κείμενα ως Αϊκατερίνη.

    Τέλος να πούμε ότι το όνομα Έκτωρ μαρτυρά βασιλικό όνομα σύμφωνα με τον Πλάτωνα [Κρατύλο] και είναι συνώνυμο του Άναξ/άνακτος.

    Ανακτοτελεσταί ήσαν και οι σκυθόφωνες ιερείς των Ελευσινίων Μυστηρίων που μας κουβάλησε ο Κάδμος.
    Όταν οι Τρώες πέρασαν στην Ιταλία διατήρησαν τον τίτλο του Ετόρε δηλαδή του υποκριτού στους ναούς τους.
    Σκύθες υποκριτές (το Διονυσιακό ιερατείο) κατεδίκασε σε θάνατο και τον δύστυχο Σωκράτη ο οποίος πολεμούσε διαρκώς το Καδμιακό κατεστημένο μέσα στην Αθήνα ενώ συγχρόνως κάποιοι Ιάτωρ(ες) του έλεγαν ότι έχει ΒΛΑΒΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ Ή ΥΠΟΦΛΟΙΩΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ"
    Όταν οι ΙΆΤΩΡ(Ες) κατάλαβαν τι έλεγε ο Σωκράτης ήταν πλέον πολύ αργά.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    2. Το «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», δεν νομίζω ότι είναι στοιχείο διαφοροποίησης από την φιλοσοφική θεώρηση που αποδίδει στον Σωκράτη ο αγαπητός Ερίωπας, αγαπητέ Ιάτωρ.
      Αλλά για να μιλήσουμε σε άλλο επίπεδο, θα πρέπει να θέλουμε και να μιλήσουμε.
      Το να έχουμε έναν αιρετικό λόγο, που κατακρίνει τις θέσεις των άλλων αλλά δεν μπαίνει ποτέ στην ουσία, δεν είναι λόγος πειστικός.
      Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να πείσεις και ότι έχεις την ευχέρεια στον λόγο.
      Μπαίνεις στον κόπο να γράψεις και να εκφράσεις την αντίθεσή σου και εμείς το σεβόμαστε και σου δίνουμε το ελεύθερο βήμα.
      Θα έλεγα λοιπόν να το εκμεταλλευτείς και να μας δώσεις κι εσύ την δική σου οπτική, τα δικά σου φώτα!
      Μια καλόπιστη αντιπαράθεση που γίνεται από ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, είναι και ελληνική αλλά και λογική ικανότητα.
      Θα πρότεινα, να μας εξηγήσεις τους λόγους που θεωρείς την φιλοσοφική θεώρηση του Σωκράτη λάθος, όπως την αντιλαμβάνεται ο αγαπητός μας Ερίωπας.
      Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα, οι αιτιάσεις του Ερίωπα για την αντίσταση του Σωκράτη στην καθεστηκυία τάξη του αθηναϊκού ιερατείου, ήταν όντως οι ερμαϊκές στήλες (τις ερμές) και τα θέματα ηθικής που δίδασκε το ιερατείο. Για αυτό και τον εξεδίωξαν ως διαφθορέα των νέων και εχθρό της θρησκείας.
      Πες μας γιατί δεν είναι έτσι.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  97. Αγαπητέ Ιάτωρ(α), την μόνη …απειλή που βλέπω να κυκλοφορεί ανενόχλητη μέσα στον Κ.Δ. είναι αυτή του Β.Ε. ο οποίος στοχεύει διαρκώς τον ραχιοπλευρικό προμετωπιαίο φλοιό της Ελένης με ισχυρά και ακριβά ηχοπαρασκευάσματα τα οποία βοηθούν στην έκλυση ντοπαμίνης μέσα στο βαθύτερο ραβδωτό σώμα του εγκεφάλου με φανερό σκοπό να καταστείλουν την ιδεολογική δραστηριότητά της, εξ ου και η απουσία της.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!
      Εδω ειμαι αγαπητε Εριωπα. Καθημερινα. Μπορει να το επιβεβαιωσει και ο Δαιμων του ιστολογιου.
      Σιωπω για να ακουω ολες τις νοτες. Μουσικες, ιστορικες, πλανητικες...
      Την καλημερα μου σε ολους-ες.
      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ο Δαίμων του ιστολογίου, επιβεβαιώνει επισήμως ότι η αγαπητή μας Ελένη, ουδέποτε απέδρασε από τα δαιμόνια δεσμά του Κ.Δ. και είναι πάντοτε παρούσα! Χαχα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Για τα αστρικά ταξιδια της εκλεκτης παρεας απο εκδρομη στην ομορφη Αρτα.

      https://youtu.be/9Hf1t_BXGfk

      Ελενη

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Χαχα! Αληθεια; Να πω την αληθεια δεν ειχα αρκετο σημα για να δω το βιντεο και ελπιζω τα "αξιοσημειωτα" να περιοριζονται στον συνδυασμο καλτσας γραβατας και οχι σε κατι αλλο...
      Σε ευχαριστουμε πολυ αγαπητε Black Eagle. Παντα ωραιος.
      Ελενη.

      Διαγραφή
  98. https://periergaa.blogspot.gr/2017/11/blog-post_732.html?m=1

    Διαβαστε εδω να δειτε οτι οι Μυκηναιοι και Μινωητες ηταν ιδιοι και Τρωες και Αχαιοι ηταν το ιδιο φυλο.
    Τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. «Αυτό προκαλεί έκπληξη, διότι οι Μυκηναίοι από πολλές απόψεις ήταν πολιτισμικά διαφορετικοί από τους Μίνωες: η τέχνη τους και οι τάφοι τους είναι γεμάτοι όπλα, είχαν άλογα, άρματα και αυστηρή ιεραρχική δομή, επειδή έθαβαν τους αρχηγούς τους με πολύ μεγάλες ποσότητες χρυσού και έχτιζαν τις “κυκλώπειες” ακροπόλεις τους με πελώρια ασβεστολιθικά τούβλα», προσθέτει ο Ιωσήφ Λαζαρίδης, μεταδιδακτορικός υπότροφος στην Ιατρική Σχολή του Harvard. «Οι ύστεροι Μυκηναίοι συνήθως ταυτίζονταν με τους Αχαιούς της ομηρικής Ιλιάδας, που ήταν αυτοί που κυρίευσαν την Τροία».
    Ο κ. Λαζαρίδης εξήγησε ότι το υπόλοιπο της καταγωγής των Μινώων και των Μυκηναίων προήλθε από την Αρμενία, τη Γεωργία και το Ιράν. Η καταγωγή των Μυκηναίων επίσης φτάνει μέχρι και την Ανατολική Ευρώπη και τη Σιβηρία, ενώ επεσήμανε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες γενετικά είναι αρκετά όμοιοι με τους Μυκηναίους.
    «Οι Μίνωες και οι Μυκηναίοι δεν είχαν κάποια ξεχωριστή καταγωγή: δημιουργήθηκαν από το ίδιο “υλικό” όπως άλλοι λαοί από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Έτσι, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί αυτοί οι πολιτισμοί άνθισαν χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να ρίξουμε λίγο φως στο ποιοι ήταν και από πού ήρθαν»,αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης


    Εγω δεχομαι στοιχεια και σποδειξεις και οχι θεωριες και ιδεολογιες κσποιων συγγραφεων ουτε και ερμηνειες που μπαζουν απο παντου. Η επιστημονικη ερευνα μιλησε και αποδειξε οτι ηταν γενετικα ομοιοι , αρα δεν γενοκτονηθηκαν οπως λετε.
    Τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE κι εγώ έτσι πιστεύω,ότι τότε έγινε το "έλα να δεις".
    Νομίζω ότι με το που αρχίζει το ποίημά του ο Λυκόφρων ξεκινάει απευθείας αυτήν την περιγραφή,όταν μιλάει για την πρώτη άλωση της Τροίας από τον Ηρακλή.
    Χρειάζομαι ακόμη πάρα πολύ διάβασμα,αλλά δεν πτοούμαι.Σιγά σιγά μέρα με την μέρα.
    Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό ουράνιο άτλα εσύ ή ο αγαπητός ΕΡΙΩΠΑΣ,που θα με βοηθήσει στις έρευνές μου;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Αγαπητέ Κύων, έχεις ακούσει γιά τις Τρωϊκές Πέτρες, ή Πλαγκτές ή .......;

    Ο Όμηρος περιγράφοντας την Κίρκη την τοποθετεί στην Άϊδω περιοχή, εκεί όπου συναντὠνται οι αραχνιασμένες κατασκευές της Περσεφόνης.[Οδύσσεια 10:503-574]

    Τοποθέτησέ τα όλα αυτά διαχρονικά και γεωγραφικά στην σωστή τους θέση και μετά θα καταλάβεις γιατί ο Μέγας πνευματικός ανήρ Λυκόφρων μιλά για το καταστροφικό Τρίπατρον Φάσγανον του Κανδάονος Ηφαίστου πάνω από την Τροία.
    Κάνε χρήση του αβατάρ σου και αν δυσκολεύεσαι πάλι ζήτα βοήθεια από τον Κλήμη τον Αλεξανδρέα ο οποίος γράφει ότι:

    "Τοιαύτα και οι Πυθαγόριοι ηνίσσοντο, Περσεφόνης μεν κύνας, τους πλανήτας"

    Νομίζω ότι αν ξεπεράσεις αυτή την "συμπληγάδα πέτρα" θα ακυρώσεις μέσα στο μυαλό σου όλη την συμβατική ανθρώπινη ιστορία έτσι όπως θέλουν να μας την προσφέρουν οι καλοθελητές "πανεπιστημιακοί κεκράκτες, οι θεσμικοί εγκάθετοι και οι παντοειδείς καλοθελητές δημοσιογραφίζοντες που λυμαίνονται τον Ελληνισμό.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αγαπητοί Κύων, και BLACK EAGLE, σε αυτά που αναφέρατε για τον αρχαιότατο πόλεμο της Τροίας, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσουμε και τον παράγοντα Απόλλωνα εναντίον του οποίου πολέμησε ο Ζευς.
    Ο Απόλλων και ο Ποσειδών κατέληξαν δούλοι μετά απ'εκείνο τον πόλεμο και δόθηκαν στον Λαομέδοντα να δουλεύουν και να χτίζουν τείχη.

    Μόνο το προσωνύμιο Κύννιος για τον Απόλλωνα;, νομίζω και πάλι, ότι μπορεί να μας λύσει τον γρίφο. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; ιδιαίτερα τα περί Απόλλωνος;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Ερώτηση γιά τον/την Τρολ ο οποίος δήλωσε "Εγω δεχομαι στοιχεια και σποδειξεις και οχι θεωριες και ιδεολογιες κσποιων συγγραφεων ουτε και ερμηνειες που μπαζουν απο παντου."

    Γνωρίζεις φίλε μας ποιοί κατοικούσαν στο Ίλιον πριν απ'την παρουσία του απελεύθερου δούλου Πριάμου και του προστάτη θεού του Απόλλωνος;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διπλό ν στον Κύννιο ή Κύννειο που βάζει ο Ησύχιος με παραξενεύει. Γιατί Κύννιος ή Κύννειος και όχι Κύνιος;Γιατί δεν ονομάζουν Κύννειο με δύο ν και τον Ήρακλή;
      ...και γιατί ονόμαζαν τον Αρκτούρο οι Μακεδόνες Κυνούπα;χαχα...
      Μήπως ο Κάρνειος μας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσουμε τον Κύννειο Απόλλωνα και ο Κώνος τον Κώνα;;;
      Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΚΩΝΑ είναι ο Διόνυσος τον οποίο κακώς οι Ευρωπαίοι ερευνητές της Ελληνικής Μυθολογίας, όπως ο Jacob Bryant που τον αναφέρει, θεωρούσαν ζώντα Ήλιο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  111. Κωναν και Κοναν ο Βαρβαρος Κιμμεριος! Ο Κοναν ειναι ο Ηρακλης των Κιμμεριων.
    Εριωπα δεν γνωριζω αλλα θα εννοεις οτι ζουσαν Ελληνες σκλαβωμενοι στους Σκυθες. Αλλα παντα οι Ελληνες της Μικρας Ασιας ζουσαν σκλαβωμενοι απο Περσες, Βαβυλωβιους, Ασσυριους. Και δεν σντισταθηκαν ποτε στους μηδικους πολεμους, ουτε καν στην μικρασιατικη εκστρατεια βοηθησαν τους Ελληνες και ηταν παντα με το μερος των Τουρκων. Ουτε στην επανασταση του 21 συμμετειχαν και ουτε οι μικρασιατες προσφυγες που ηρθαν στην Ελλαδα το 22 ενιωσαν ποτε Ελληνες. Φυλετικα ειναι ελληνικο φυλο αλλα συναισθηματικα και ηθικα ηταν παντα βαρβαροι και ανθελληνες προδοτες.
    Πες μου ενα μικρασιατη, κωνσταντινοπολιτη και ποντιο, ηρωα της ελληνικης επαναστασης. Ουτε ενας δεν υπαρχει, και ας ειναι ολοι τους φυλετικα Ελληνες.
    Τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Καλησπερα φιλοι.
    Και οι Florence and Kenneth Wood δεν ειχαν συσχετισει τους ηρωες και τις μαχες των επων με πλανητικες κινησεις και αστρικες αναλαμπες πριν λιγα χρονια στην "μυστικη Ιλιαδα κ Οδυσσεια" ;
    Αξιζουν τον κοπο αληθεια να μπουν κι αυτοι στο "καλαθι αγορων" ; Τους εχει διαβασει καποιος;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπητή Ελένη, και σύμφωνα με αυτούς η Ιλιάδα είναι στην πραγματικότητα η μυστική χαρτογράφηση του αρχαίου ουρανού. Και ότι τα 45 συντάγματα που καταγράφονται στην Β ραψωδία (29 των Αχαιών και 16 των Τρώων) ήταν στην πραγματικότητα οι γνωστοί στην εποχή του Ομήρου αστερισμοί!

      Αλλά αν διαβάσει κανείς τον Εύδοξο ο οποίος ήταν Έλληνας μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος, στο αρχαιότερο διασωθέν αστρονομικό σύγγραμμα που είναι δικό του θα διαπιστώσει ότι οι καταγεγραμμένοι αστερισμοί ήταν όντως 45!!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ελένη, προηγείται ο Charles-François Dupuis [The Origin All Religious Worship] 1872

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  113. Αγαπητοί φίλοι BLACK EAGLE και ΕΡΙΩΠΑ,κι εγώ στην ζώνη που μας παρέθεσε ο φίλος BLACK EAGLE προσπαθώ να τοποθετήσω την πρώτη Τροία ή καλύτερα την διαχρονική Τρώια,δηλαδή την τρωθείσα ή καταστραφείσα.

    Αν θέλετε και την ερμηνεία μου ή καλύτερα τις σκέψεις μου για τους στοίχους 31-43 της Αλεξάνδρας

    "Αλλοίμονο,ταλαίπωρη εσύ που με θήλασες,που έχεις καεί
    και πρωτύτερα απ'τις διαπεραστικές ακίδες που φέρουν καταστροφή
    του τρίεσπερου λέοντος,τον οποίον κάποτε με τα σαγόνια του
    παγίδευσε του Τρίτωνα ο κάρχαρος σκύλος
    όμως,ξεφυσώντας θα διαιρέσει τα ήπατα καθώς βράζει
    στον ατμό της χύτρας πάνω σε σχάρες χωρίς φλόγες
    οι τρίχες της κεφαλής του έσταξαν στο έδαφος
    αυτός που τα τέκνα του κατέστρεψε,που έφθαρε την πατρίδα μου,
    ο που την δεύτερη μάνα του χτύπησε στο άτρωτο στέρνο
    με βέλος βαρύ,μέσα στην μέση του σταδίου
    το σώμα του παλαιστή πατέρα του με τα χέρια θα πιέσει
    κοντά στον απόκρημνο λόφο του Κρόνου,όπου του γίγαντα
    Ίσχενου βρίσκεται ο τάφος,του ταρακτή των αλόγων"

    (η μετάφραση είναι δική μου και αν θέλετε θα χαρώ να την συζητήσουμε,αν και είναι δύσκολο να αγγίξεις την ακρίβεια και παραστατικότητα του αρχαίου κειμένου)

    είναι ότι ο Ήλιος είχε κολλήσει για τρεις ολόκληρες μέρες στον αστερισμό του Κήτους πολύ κοντά σε κάποιον πλανήτη,του οποίου την ατμόσφαιρα (Ηρα) κατέστρεψε,μαζί και τους ανθρώπους (τεκνοραίστης) και δένοντας τον πλανήτη Δία τον μετέφερε εκεί που βρίσκεται σήμερα δίπλα στον πλανήτη Κρόνο,σε μια πορεία ανασύνταξης του Κόσμου μας.

    Νομίζω ότι ,αν το Ίλιον ετυμολογείται από το ρήμα "είλω" που σημαίνει κινούμαι περιστροφικά μαζί με,συνελαύνω, μπορούμε να το τοποθετήσουμε στον Ουρανό.
    Πλαγκταί πέτραι σημαίνει περιπλανώμενες,περιφερόμενες πέτρες και συμπληγάδες πέτρες αυτές που συγκρούονται.
    Αυτό που με μπερδεύει λίγο είναι ότι υπάρχουν δυο ζώνες αστεροειδών και η περιγραφή που μας παρέθεσε ο αγαπητός ΕΡΙΩΠΑΣ από την Οδύσσεια,καθώς και η ραψωδία λ(Νέκυια) ταιριάζουν καλύτερα με την εξώτατη ζώνη.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. τρολ, είσαι εκτός θέματος και όλα αυτά που γράφεις είναι τελείως ανέδραστα. Γράφεις τον Τούρκο με κεφαλαίο Τ και τον πόντιο με μικρό π. Με βάση την δική σου αρχή,είσαι υποχρεωμένος τώρα να μας δικαιολογήσεις όλα αυτά που κατάθεσες. Ο Λύκιος πιστεύει ότι το "κατέχεις" το θέμα σου, περιμένουμε λοιπόν.

    Όσον αφορά τώρα την ερώτηση που σου έκανα και η οποία σχετίζεται άμεσα με την ροή του θέματος σημείωσε ότι σύμφωνα με τον Ι. Τζέτζη [Μεθομηρικά, 6] οι κάτοικοι του Ιλίου πριν από την παρουσία του οίκου του Πριάμου ήταν Μέροπες, δηλαδή Ατλάντιοι.

    "Πριν μεν γαρ Πριάμοιο Μέροπες άνθρωποι..."

    Ο Λυκόφρων μέσα από το Βακχικό στόμα της "μαύρης Σφίγγας" Κασσάνδρας μας επιβεβαιώνει αυτό το σχόλιο.

    Τέλος, θα πρέπει επίσης να μας παρουσιάσεις έστω και ένα βάρβαρο, ανθέλληνα, προδότη από την Ελληνικότατη Ιωνία,τον Ελληνικότατο Πόντο και την Κωνσταντινούπολη μαζί με τις πηγές σου πριν σου αναφέρουμε εμείς έστω ένα "μικρασιατη, κωνσταντινοπολιτη και ποντιο, ηρωα της ελληνικης επαναστασης" έτσι όπως τσουβαλιαστά τα γράφεις.

    Το λεξικό Etymologicum Magnum είναι το μόνο που αναφέρει ότι ο Ηρακλής στην γλώσσα των Αιγυπτίων είναι ο Κώνα, το οποίο κατά την γνώμη μου δεν ευσταθεί.
    Ο Jacob Bryant χρησιμοποιεί στο έργο του αυτό το λήμμα γιά να μας πει ότι είναι ο Ηρακλής αλλά δεν φαίνεται και να συμφωνεί και πολύ με αυτή την εξήγηση.
    Αν δεις με ποιά Εβραϊκή λέξη συνδυάζει τον Κώνα πιθανότατα να συμφωνήσεις μαζί του.
    Για να μην ψάχνεις σου την καταθέτω (Konah, קנה)
    Εδώ τα πράγματα αλλάζουν άρδην και ανατρέπονται πολλές πάγιες θέσεις και σεβαστά θέσφατα.

    Άντε καλή έρευνα,

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ,και μένα το μάτι που έπεσε πριν κάποιες μέρες,που έψαχνα,στο "Κύννειος" του Ησυχίου για τον Απόλλωνα και μου έκανε εντύπωση το διπλό ν.Στην αρχή σκέφτηκα ότι ίσως να είναι σύνθετο αλλά δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό.

    Η λέξη που μας παρέθεσες קנה αν δεν κάνω λάθος,μεταφράζεται καλάμι,σωλήνας,ραβδί,αυλός ή τέλος πάντων περικλείει αυτές τις έννοιες.Ο Jacob Βryant αναφέρει πως αυτή η ονομασία (Konah/קנה) δίδεται από τον Μωυσή στον Θεό και την συσχετίζει με το Cohen ή Cahen το οποίο σημαίνει Ιερέας.

    Κατέληξα να διαβάζω για τα ρήματα κοέω και κοννέω και βρήκα την λέξη κοννοειδή στον Ησύχιο που σημαίνει εις οξύ λήγων,δηλαδή κώνος.Δεν ξέρω αν το κοννέω μας δίνει τον Κύννιο,όμως το κονάω σημαίνει περιδινώ,στροβιλίζω,περιστρέφω.
    Με τους σωλήνες,τα καλάμια και τις περιστροφές μου ήρθε στο νου το κυκλάμινο του Προμηθέα.

    Όσον αφορά το Καρνείος υπάρχει μια λέξη και πάλι στον Ησύχιο,η "κάρνος" που σημαίνει φθειρ,βόσκημα,πρόβατο και μεγάλη ακρίς.Και η λέξη καρνοστάσιο που σημαίνει στάβλος.
    Διάβασα στο δυαδίκτυο ότι ο Λαομέδων ανέθεσε στον Ποσειδώνα το χτίσιμο των τειχών και στον Απόλλωνα να προσέχει τα κοπάδια του στο βουνό Ίδη,αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη με αρχαία πηγή.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πλέον τι είναι ο κώνος του Διονύσου και ποία η σχέση του Διονύσου ή Όσιρη με τον υιό του Ώρο ή Αρωήρη ή Απόλλωνα και προπάντων ότι διακρίνεις και την γεωγραφική προέλευσή τους.

      Βεβαίως αντλείς τις παραπάνω πληροφορίες από τον ανθέλληνα Jacob Bryant, με τον οποίο ασχολήθηκα πριν πολλά χρόνια διότι η φήμη του είχε απλωθεί σ' όλο τον κόσμο πριν 200 χρόνια και συνεχίζει να έχει πολλούς αποδέκτες στον Αγγλόφωνο κόσμο. Κάνει όμως άπειρες λαθροχειρίες και μιά απ' αυτές είναι αυτή που θέλει τον ΚΩΝΑ να είναι ο Ηρακλής και όχι ο Απόλλων των Μιξοσκυθών προπατόρων του ΙδουμαίωνἌσσυρίων /Αττουρίων/Τρωων.

      Η φράση ..." τον Ηρακλήν φήσι κατά την Αιγύπτιων διάλεκτον ΚΩΝΑ λέγεσθαι." είναι πλαστή και ας λέει ότι υπάρχει στο Magnum (Μέγα Ετυμολογικόν).
      Όσο και αν ψάξεις δεν θα βρεις τίποτα σχετικό. Άθελά του όμως μας δίδει το (Konah/קנה) το οποίο προφέρεται και Κάνα το οποίο πράγματι ετυμολογεί και τον ιερέα Κόεν ή Κοχάν ή Καχάν. Το (Konah/קנה) είναι το ηλεκτροφόρο σκήπτρο που κρατά κάθε σοβαρός ιερέας της αρχαιότητας ακριβώς όπως τον θύρσο του Μωυσή και τον θύρσο του Διονύσου. Αναζήτησε την Κάννα. και θα καταλάβεις.
      Ο Θύρσος όπως θα γνωρίζεις είναι ραβδί, υποχρεωτικά από καλάμι, περιτυλιγμένο με φύλλα αμπέλου και κισσού με ένα κώνο στην κορυφή. Το σύμβολο του Όσιρι/Διονύσου αλλά και κάθε γνήσιου αρχαίου ή σύγχρονου Σκύθη αρχιερέα όπως για παράδειγμα ο Hermano Σκύθης Χίτλερ του οποίου το γραφείο ήταν γεμάτο Θύρσους όπως ακριβώς αυτούς που βλέπουμε στο χέρι του προπάτορά του Ερμού/Κάδμου/Διονύσου αλλά και του Μωυσή.

      Όλα αυτά μας βοηθούν να παγιώσουμε τελικά μία θέσησχετικά με τον εισαγόμενο Απόλλωνα στην Ελλάδα από τους Ασσυρίους και Μιξοσκύθες λάτρεις του.
      Ουδέν κακόν λοιπόν αμιγές καλού.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  116. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα ραψωδία Η'444-454 αναφέρει και τους δύο να κτίζουν τα τείχη,ενώ στην ραψωδία φ'446-449 λέει ότι ο Ποσειδών έκτισε τα τείχη και ο Απόλλων έβοσκε τα βόδια της πόλης στην Ίδη.

    Ο Απολλόδωρος (Β'5,9) αναφέρει και τους δυο να κτίζουν τα τείχη και ο Δ.Σικελιώτης (Δ'4,42) αναφέρει μόνο τον Ποσειδώνα να τα κτίζει.

    Επομένως ο Ποσειδών κτίζει τα τείχη και ο Απόλλων επιτηρεί;...Τις περιστρεφόμενες ασπίδες(εἰλίποδας ἕλικας βοῦς βουκολέεσκες,στο Ομηρικό κείμενο)του Λαομέδοντα;Βους στον Ησύχιο σημαίνει και ασπίς.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ δεν είχα δει το σχόλιό σου όταν έγραφα το τελευταίο δικό μου

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για τα δυο τοπωνύμια που μας παρέθεσες.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  121. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αγαπητέ μου φίλε BLACK EAGLE κι εσύ μου δίνεις πολλές ιδέες και τροφή για σκέψη,και μαθαίνω καινούργια πράγματα μέσα από τα μηνύματά σου.
    Να συνεχίσεις να στέλνεις τραγουδάκια γιατί τα ακούω κι εγώ και μου αρέσει πολύ το γούστο σου στην μουσική,όπως σου έχω ξαναπεί.
    Και ένα από μένα https://www.youtube.com/watch?v=RxabLA7UQ9k ελπίζω να σου αρέσει.

    Αυτό που είπα στον αγαπητό ΕΡΙΩΠΑ είναι ότι αναζητώντας πληροφορίες για τον Κύννειο,έπεσα στο ρήμα κοέω και κοννέω τα οποία σημαίνουν νοώ,παρατηρώ,ακούω(κοέω) και γνωρίζω(κοννέω),χωρίς όμως να μπορώ να πω αν σχετίζονται με τον Απόλλωνα.Απλά μέσα από το κοννέω κατέληξα στην λέξη κοννοειδή στον Ησύχιο το οποίο μεταφράζει εις οξύ λήγων και εκεί μου ήρθε στον νου ο κώνος,γιατί και αυτός λήγει σε οξύ.Απ'τον κώνο πήγα στο ρήμα κωνάω στο οποίο στο λεξικό Liddell&Scott δίνεται σημασία περιδινώ σαν κώνο ή στρόμβιλον,περιστρέφω.Κώνο έλεγαν και το κουκουνάρι το οποίο είναι ο καρπός τον κωνοφόρων δέντρων.Ένα τέτοιο κουκουνάρι είχε και στην κορυφή του ο θύρσος του Διονύσου,όπως μας έγραψε και ο αγαπητός ΕΡΙΩΠΑΣ.

    Βοηθάνε καθόλου όλα αυτά;

    Ήθελα να σου στείλω και αυτό το τραγουδάκι https://www.youtube.com/watch?v=tIsFkkJ17Os 2-3 μέρες τώρα που κατά τ'άλλα είναι εξαιρετικό,αλλά με χαλούσε ο στίχος "στο σκοτάδι σου να μπω" που αναφέρει στο τέλος.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε BLACK EAGLE το έργο του Jacob Bryant δεν το έχω μελετήσει.Από το λίγο που έχω διαβάσει το έργο του νομίζω ότι τσουβαλιάζει πάρα πολλά πράγματα για να καταλήξει εκεί που θέλει χωρίς να αιτιολογεί,αλλά ίσως κάποιος που το γνωρίζει καλύτερα να μπορούσε να μας πει περισσότερα.
      Πάντως εκεί αναφέρει την φράση "τον Ηρακλήν φήσι κατά την Αιγύπτιων διάλεκτον ΚΩΝΑ λέγεσθαι" και παραθέτει ως πηγή το Μέγα Ετυμολογικό στο λήμμα Ηρακλής,αλλά εκεί δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.
      Στα Διονυσιακά του Νόννου που κοίταξα και δεν βρήκα την ονομασία Κώνα για τον Ηρακλή.Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις βιβλίο και κεφάλαιο;

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  124. Αγαπητε Κυων, καλα έκανες και το γυρισες και στο ελληνικο ρεπερτοριο.
    Θα κινηθω και εγω στο ιδιο υφος λοιπον.

    Αγαπητε Black Eagle, εφοσον θελεις διάλειμμα απο την πολλη υλη που απλωνεται...οριστε. Και αυτο για σενα.

    https://youtu.be/ZKg8grccbRQ

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Αγαπητοί φίλοι, νιώθω ότι είναι αναγκαίο να συμπτυχθούν οι απόψεις που κατατέθηκαν και να εξαχθούν ορισμένα και σταχυολογημένα συμπεράσματα, ώστε κάποιος που μας διαβάζει, να μπορεί να βγάλει μιαν άκρη.
    Θα προσπαθήσω να το πράξω εγώ, αν και δεν διαθέτω τον χρόνο για να το πράξω άμεσα.
    Ωστόσο θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να γίνει και μάλιστα σε μια νέα ανάρτηση, διότι εδώ τα σχόλια είναι ήδη πάρα πολλά.
    Θα ανοίξω λοιπόν τώρα μια νέα ανάρτηση με τίτλο "Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων Νο 2", ώστε να συνεχίσει ο διάλογος εκεί.
    Καλή συνέχεια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. «Είπαμε πολλά και σώνει,
    Ας λαλήσει και άλλο αηδόνι»

    Μαζί και η κατακλείς μου για την υπόσταση του Απόλλωνος και ποιόν θεό (αντίπαλο του Ζευ) υμνούσε (βλ. φωτογραφία θέματος):

    «Ἁντί Διός, μέλψειε Τυφωέα λάτρις Απόλλων» [Νόννος 2:333]

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Νομίζω ότι η κατακλείδα του BLACK EAGLE είναι η σκηνή που δείχνει τον Έλληνα Αχιλλέα μαζί με τον στρατό του, να διαχωρίζεται απ'τους υπόλοιπους και να κατευθύνεται πρώτος προς τον ναό του Απόλλωνος εκεί όπου μετά την μάχη κόβει με το σπαθί του το κεφάλι του Απόλλωνος.

    Βλέπε: BLACK EAGLE 26 Νοεμβρίου 2017 - 12:45 μ.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=Rx5_e8Jhyi8

    Στο 5:00 η αντίδραση όλων των Ελεύθερων Ελλήνων απέναντι σε κάθε "θεό", θρησκεία, υποδούλωση, ιερατείο, Ν.Τ.Π, παπάδων, μουλάδων, ραβίνων και cia.
    Μια είναι η "θρησκεία" των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ....ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    ==============================================================
    Σε χαιρετώ Πρώτε Έλληνα,

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Αγαπητέ Ερίωπα, θα παρακαλούσα πριν αποσυρθείς μέχρι την επόμενη επέλασή σου στον χώρο μας, να παραμείνεις για κάποιο διάστημα ώστε να εξηγήσεις μερικές λεπτομέρειες που θα προκύψουν από την ανάλυση του λογου σου, όπως για παράδειγμα γιατί λες "Μιξοσκύθες" αντί για Σκύθες και "Μυξοάτλαντες" αντί Άτλαντες. Αν τελικά ο Απόλλων είναι κατάσταση του Τυφώνα ή θεός που υπηρετούσε τον Τυφώνα.
    Λίγο φως στα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την κατάσταση.
    Δηλαδή, η κατάσταση που διέπει την ουσία του Τυφώνα(και όλων των παρ' αυτώ ονομάτων) ποιες ακριβώς αξίες και αρχές εκπροσωπεί και σε αντιδιαστολή με ποιες ελληνικές έρχεται;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ! ΑΦΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟΦΡΟΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ "ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ" ΤΩΡΑ ΤΊ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν'ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΚΑΡΝΑΥΣΣΕΣ, ΤΟΥ ΑΡΚΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΙΟΥ Ή ΤΟΥ ΛΕΣΒΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΗΝΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΑΜΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΟΝΟΝΤΑΣ COPY-PASTE. ΤΊ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ; ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΕΡΕΥΝΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΗΝ ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Αγαπητέ Λύκιε, δεν επήλασα κατά του Κ.Δ., πως σου εδόθη αυτή η εντύπωση;
    Επελαύνω, σημαίνει επιτίθεμαι, ορμώ, κάνω γιουρούσι συνήθως εναντίον εχθρών, ποτέ κατά φίλων. Το μόνο που κάνω στους φίλους μου είναι να τους ρίχνω στα «κρύα νερά» όταν διαπιστώνω ότι χαλαρώνουν πολύ ή υπερθερμαίνονται και προσδοκώ την αμοιβαιότητα, που είναι τόσο αναγκαία στις μέρες μας όπως παρατηρεί και η Ελένη. Διαφορετικά θα «καταλήξουμε» σαν και αυτούς τους μπλογκεράδες που δεν αξιώνονται να δούν έστω και ένα σχόλιο στις αναρτήσεις των έργων τους.

    Εντάξει, μην ανησυχείς, αντελήφθην τον νυγμόν περί επελάσεως. Η «σκηνή» δεν άντεξε το βάρος της ταυτόχρονης παρουσίας του ΚΥΩΝ, του BLACK EAGLE και του Ερίωπα. Βαρύ το ποτό, που λένε.

    Ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση αυτής της «επέλασης» ήταν προϊόν τριών κυρίως σχολιαστών και προσωπική μου γνώμη είναι ότι παρ’ όλες τις «κοίλες» παρεμβάσεις από χαλαρούς συνοδοιπόρους εξελίχθη λίαν ικανοποιητικώς.

    Το παρόν θέμα έχει ακόμη λίγο «χυμό», τον οποίο δεν διακρίνω με τα πρώτα σχόλια να παραρρέει στο 2ο μέρος και αυτό με λυπεί.
    Περίμενα να σχολιάζαμε έστω και επιφανειακά το Τρίλιθο για παράδειγμα και μέσα απ’ αυτή την διερεύνηση να καταλήγαμε σταδιακά στον περιβόητο Σκυθισμό και τον Μιξοσκυθισμό της αρχαίας Αττουρίας (αν σε ικανοποιεί αυτή η τηλεγραφική απάντηση).

    Άδειασα τον Jacob Bryant, θύμα του οποίου έπεσα και εγώ κάποτε, επειδή έχει κάνει άπειρες παραποιήσεις σε πολλά θέματα με βάση μία απώτερη σκοπιμότητα, την οποία δεν θα σχολιάσω προς το παρόν. Το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας. Βγαίνει ό κάθε ευφάνταστος και παρουσιάζει βιντεοκλίπ, βιβλία, άρθρα κλπ και διεκδικεί τον ρόλο της αυθεντίας. Και καλά με τους ρομαντικούς και τους ονειροπαρμένους που εθελοτυφλούν. Τι γίνεται όμως με τις πονηρές μεθοδευμένες προσπάθειες που έχουν στόχο τον εγκέφαλο ολόκληρων λαών;
    Έχω παρατηρήσει ότι όπου παρουσιάζεται μια συναίσθηση της πραγματικότητας, σε χρόνο μηδέν εμφανίζονται και τα ντενεκεδένια τρολάκια με το γνωστό τροπάριο και την κλασική μέθοδο της απαξίωσης του προσώπου ή του σχολίου που τους ενοχλεί.

    Αυτά τα λίγα είχα να προσθέσω…

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Αγαπητέ Ερίωπα, μάλλον παρανόησες το ύφος μου όταν ανέφερα την λέξη "επέλαση". Στην προκειμένη περίπτωση, αυτή η λέξη είχε μόνο θετική πλευρά και καμιά ύποπτη νύξη δεν υπέκρυπτε! Η επέλαση εδώ, είχε το νόημα της χειμαρρώδους ροής πληροφοριών (από τους τρεις σας, ναι) μέσα σε ένα και μόνον άρθρο.
    Αυτό σας περιποιεί τιμή και όχι βέβαια αρνητικό υπαινιγμό. Πως θα μπορούσε άλλωστε!
    Το αν οι υπόλοιποι σχολιαστές στάθηκαν στο επίπεδο των προσδοκιών σου ή "απέτυχαν", θα το αφήσω ασχολίαστο και θα μείνω μόνο στο ότι όλοι (σχεδόν) εκτίμησαν την ανιδιοτελή σου προσφορά στον χώρο μας. Το αν κάποιος ή κάποιοι είχαν άλλη άποψη, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ξενίζει, αφού είναι λογικό και πρέπει να είσαι συνηθισμένος σε αυτά τα πράγματα τόσα χρόνια. Δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν ή να δέχονται αβίαστα τους άλλους, ιδίως όταν εκφράζουν ανατρεπτικές απόψεις. Εμένα αυτό δεν με ανησυχεί και το βρίσκω αναμενόμενο. Ωστόσο όσα γράφτηκαν εδώ, θα μείνουν για πάντα, ως παρακαταθήκη για τον αναζητητή του μέλλοντος.
    Αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη αξία.
    Τέλος, δεν βρίσκω λόγο να μην συνεχίσεις τον διάλογο και την κατάθεση των πληροφοριών σου. Ας βγάλουμε και τον υπόλοιπο "χυμό", να τον πιούμε στην υγειά σου!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Αγαπητε Εριωπα,
    Δεν ειναι αληθεια οτι η "σκηνη" δεν αντεξε το "βαρος" αφου το χορευτικο ηταν σαγηνευτικο και καθηλωτικο. Δεν το προσεξες ποσοι σχολιαστες που ειχαν καιρο να γραψουν επανηλθαν εστω μονο για να εκφρασουν τα ευγε τους;

    Αντιλαμβανομαι πως θα ηταν πιο πλουσια η παρασταση με περισσοτερους πρωταγωνιστες αλλά μην θεωρεις δεδομενη την γνωση των βηματων...

    Για να μιλαω για μενα, αν μπορουσα να ειμαι πιο ενεργη θα το ειχα κανει.
    Η απουσια παντως πολλων σχολιαστων δεν αφαιρει απο την αξια του εργου. Προσωπικα σας εχω απολαυσει και στο παρελθον και εκτιμω τα παραθυρα που ανοιγετε στην γνωση και ειτε μεινετε στην παρεα μας ειτε αποχωρησετε, μονο ευχαριστω μπορω να πω.

    Ελπιζω οτι θα παραμεινετε.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ελένη, μεταφέρω τα "εκλεκτά αποστάγματα" στο "Σύγκρουση Διογενών-Κρονίων"(2)και καλή διασκέδαση σε όλους.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. σαν να μην περασε μια ημερα απο 2012 με τα αμετρητα σχολια γραφτε οσο μπορειτε μηπως και ανταμωσουμε παλι στο φιλοξενο ΛΥΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός είσαι αγαπητέ φίλε, που ζητάς ξαναντάμωμα;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  135. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ. Εαν ο Σουμεριο ασσυρο ακκαδικο βαβυλωνιακος Ενλιλ ταυτοποιειται ως ΚΡΟΝΟΣ ΤΥΦΩΕΑΣ ΣΕΤ ΓΙΑΧΒΕ ποιος ειναι ο Θεός Ενκι καλος θεος Αδον ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.