Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων Νο 2



134 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Black Eagle, όλα αυτά είναι πολύ πιθανόν να συμβούν στο άμεσο μέλλον και ίσως ακόμα περισσότερα.
    Το πρόβλημα είναι στο διαταύτα! Τι κάνουμε εμείς, εν όψει όσων έρχονται.
    Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο ελληνικός λαός στην πλειονότητά του είναι απερίσκεπτος, πολιτικά ανώριμος, αδαής ή αδιάφορος και εύπιστος.

    Ο νεοέλληνας, δεν σκέφτεται ποτέ με γνώμονα το κοινό όφελος, παρά μόνο με το ατομικό του κέρδος. Είναι τόσο αφελής, που οποιοσδήποτε του υποσχεθεί βόλεμα και χρήμα, τον υποστηρίζει μανιωδώς!
    Κατάντησε να είναι ένας από τους πιο εύκολα χειραγωγήσιμους λαούς της Ευρώπης, διότι έχει μεγάλο έλλειμμα ηθικών αξιών, ιστορίας και πολιτικής παιδείας.
    Εύκολα λοιπόν, απατεωνίσκοι της πολιτικής και επικίνδυνοι για το έθνος μας δωσίλογοι, παραπλανούν, πείθουν και υφαρπάζουν τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών, μονοπωλώντας την εξουσία για 45 περίπου χρόνια, μετά την μεταπολίτευση.

    Χειρότεροι όλων, οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων της χώρας, από την δεκαετία του '80 και εντεύθεν!
    Όταν οι χώροι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετατράπηκαν σε φυτώρια της αριστερής κουλτούρας, μέσα από την μεθοδική πλύση εγκεφάλου, οι νέες γενιές μολύνθηκαν με το μικρόβιο της νέας τάξης πραγμάτων (ΝΤΠ), του μηδενισμού των αξιών, της αθεΐας και της άκρατης (και άκοπης) υλικής ευμάρειας.
    Στην πορεία, μέσα από αυτή την γενιά, προέκυψαν οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες, οι οποίοι διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες του αρχαιότερου ευρωπαϊκού έθνους, χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το παρελθόν του. Στην πραγματικότητα είναι αδιάφοροι για το παρελθόν, αλλά κυρίως και για το μέλλον αυτού του έθνους.

    Πλήρως συντονισμένοι με τους αντίστοιχους (νεοταξίτες) ηγέτες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, στοχεύουν στην παράδοση του ελληνικού έθνους, σε ένα μαζικό μόρφωμα που θα περιλαμβάνει μια πανσπερμία λαών και εθνών, όχι πλέον ευρωπαϊκή αλλά ένα αμάλγαμα πολιτισμών, διαμετρικά αντίθετο προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

    Ουσιαστικά πρόκειται για την εξόντωση της λευκής φυλής και του πολιτισμού της.
    Είδαμε στο πρώτο μέρος της "σύγκρουσης Διογενών - Κρονίων", ότι η διαμάχη αυτή κρατά από τα βάθη της προϊστορίας. Οι σχολιαστές ερμήνευσαν τα αρχαία κείμενα και διαπίστωσαν πως ακόμα και οι θεοί του δωδεκάθεου, υπήρξαν διαιρεμένοι σε αυτούς που στήριζαν τον Δία και σε εκείνους που στήριζαν τον Κρόνο (και καμιά δεκαριά ακόμα ονομασίες του).

    Διάφορες περίοδοι της ανθρώπινης ιστορίας, διήρχοντο υπό την επίδραση της μιας ή της άλλης μεριάς, εναλλάξ. Ασφαλώς σήμερα βιώνουμε την κυριαρχία της Κρόνιας επίδρασης.

    Κοινό σημείο όλων των εποχών και των εναλλαγών, ήταν ότι πάντοτε όταν κυριαρχούσε η μια πλευρά, η άλλη διαφύλαττε το σπέρμα της ζωντανό, ώστε κάποτε να συμβεί μια νέα ανατροπή.
    Η αγωνία που εκφράζει ο αγαπητός μας Black Eagle, είναι πως το σπέρμα Διός για πρώτη φορά κινδυνεύει να χαθεί ολοσχερώς, αν και υπάρχουν ολίγα εναπομείναντα σπέρματα.

    Η προσπάθεια του Καταχθόνιου Δαίμονα, έγκειται ακριβώς στον να αφυπνίσει όσα τέτοια σπέρματα διεσώθησαν και να τους υπενθυμίσει το υψηλό τους καθήκον.
    Δεν είναι βεβαίως τυχαίο, ότι ο χώρος μας έλκει προσωπικότητες που κατέχουν ζώντα σπέρματα γνώσης και πνεύματος ελληνικού.

    Είναι πολύ σημαντικό να αντισταθούμε στις εξελίξεις της Κρόνιας κυριαρχίας, διασώζοντας ότι απέμεινε ή ακόμη σπινθηρίζει μέσα στους νόες και τις ψυχές μας. Δεν πρέπει να αλωθούμε, ούτε να συμβιβαστούμε με τις νόρμες που θέτει το Κρόνιο ιερατείο.

    Η λάμπα στην χώρα των Ελλήνων, πρέπει να μην καίει τσάμπα! Πρέπει όμως να καίει υπό κάλυψη, διότι έρχονται εποχές μεγάλου διωγμού κάθε τι ελληνικού!

    Πρακτικά, θα πρέπει να είμαστε "έσο έτοιμοι" για κάθε εξέλιξη και προνοητικοί, ώστε να μην αιφνιδιαστούμε και να μην παγιδευτούμε. Ο καθένας ας αξιοποιήσει αυτή την προτροπή, όπως την αντιλαμβάνεται...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλες ειναι και οι επιστημονικες ομαδες αγαπητε Ιατωρ και μαλιστα απαραιτητες αλλά αυτο δεν σημαινει πως δεν πρεπει ολοι μας να μελεταμε και να ψαχνομαστε στο μετρο που μπορει ο καθεις. Ιδανικα εχουμε ξαναπει πολλακις, η πανεπιστημονικη καταρτιση θα επρεπε να ξεκινα απο τα μικρατα μας με κρατικη μεριμνα. Μεχρι να γινει αυτο, οι ανθρωποι που ενδιαφερονται για το κοινο καλο και οφελος, αυτοδιδασκονται οπως μπορουν. Και με παρεα και κατα μονας! Δε νομιζω να εβλαψαν κανεναν τα οσα με ομορφο τροπο καταθετουν οι φιλοι σχολιαστες. Παντα κατι εχεις να κερδίσεις αρκει να θες.
    Αγαπητε Λυκιε, τα πραγματα εχουν ακριβως ετσι. Και η ατομικη προετοιμασια για ο,τι ερχεται, ειναι ακριβως αυτο που λεει η λεξη...ατομικη! Οπως την αντιλαμβανεται κανείς δηλαδη. Και νομιζω πως ολοι λιγο πολυ εχουμε πλεον αντιληψη του τι χρειαζεται να κανουμε.
    Οσο για την συσταση ιδιωτικου στρατου αγαπητε Black Eagle...χμ...γιατι μου ακουγεται καπως ουτοπικο; Ποιοι θα συναποφασιζαν για μια τετοια κινηση;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΛΥΚΗΤΑΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΠΕΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΝ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ. ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΝΟΜΙΖΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητε B.Eagle, μια και ξαναθετεις το ερωτημα για το ποιος/τι ειναι ο Ελλην, και αφου θελεις να το πας καπου αλλου απο τα γνωστα και τετριμμενα τυπου:

    Ειναι φως, πνευμα, συλληψη ιδεας, λογος, ενεργεια, μπλα, μπλα, μπλα...

    Δεν μας βοηθας λιγο με αυτο που εχεις κατα νου;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ιάτωρ, είναι φανερό ότι σε ενόχλησε το «μέτρο» που υιοθετήθηκε στο παρόν θέμα το οποίο υποχρεωτικά, όπως θα γνωρίζεις, υπόκειται στους νόμους κάποιας αρχικά μεν απροσδιόριστης σκοπιμότητας η οποία όμως καθώς αναδύεται σταδιακά στην επιφάνεια, με την εξέλιξη του διαλόγου, αυτοπροσδιορίζεται και αλλάζει το μέτρο και το ύφος του λόγου.

    Το «βήμα», γνωστό και ως Φόρος (η αρχαία αγορά, εκεί όπου σου τα έβγαζαν όλα στην φόρα…) , αγγλιστί το forum της σύγχρονης η άλλως νέας τεχνολογίας, δυστυχώς εξελίσσεται δίχως «μέτρο» διότι η σκοπιμότητα καθημερινά γίνεται όλο και πιο πονηρή, όλο και πιό ανόητη, όλο και πιο αυθάδης, όλο και πιο αόριστη, χάρη στα αμέτρητα τηλεκατευθυνόμενα bots.
    Συμφωνώ ότι πρέπει να τηρούνται κάποιοι συγκεκριμένοι ρητορικοί κανόνες, δηλαδή κάποιο «μέτρο» όπως το ήθελε ο Δημήτριος ο Φαληρεύς, αρκεί να εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον ή υπόδειξη με σαφή όρια από τον θεματοθέτη, ή τον διαχειριστή, ή έστω από κάποιο σχολιαστή, που είναι και ο κύριος παραγωγός αυτού του ρητορικού λόγου. Διότι περί ρητορικού λόγου πρόκειται και τίποτα περισσότερο.

    Όταν λοιπόν εμφανίζεται κάποιος ατημέλητος και στον λόγο και στο ύφος στο τέλος ενός διαλόγου και δεν ασκεί καλοπροαίρετη κριτική αλλά μόνο επικρίνει, κάνει τον αναγνώστη να διερωτάται «ποία η σκοπιμότητα του επικρίνοντος;»
    Μήπως λοιπόν έλειψε η σαφήνεια από όσα κατατέθηκαν, όλα προϊόντα μόχθου, όλο αυτό το διάστημα;
    Μήπως υπήρξαν ακρότητες; Ακατανόητο ύφος; Μήπως δεν αναδύθηκε απαλά η σκοπιμότητα;
    Μήπως φορτώθηκε με άσχετη βιβλιογραφία, ή παρουσιάστηκε το αντίθετο;
    Μήπως υπήρξε έντονη προσποίηση;
    Κάθε άλλο θα έλεγα.
    Μήπως λοιπόν αντιπροσωπεύει μία νέα τεχνική πωλήσεων για να λανσάρει άλλη μία εμπορεύσιμη θεωρία. Διότι κάτι τέτοιο οσφραίνομαι.

    Τα κείμενα (1) και (2) εμφανίζουν υποδειγματική τάξη στην παρουσίαση βιβλιογραφίας, περικοπών, αναλύσεων, σχολίων που θα ζήλευαν ακόμα και Βυζαντινοί λόγιοι.
    Σε μία δημόσια ανάρτηση η σκοπιμότητα λαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες μορφές και πλάθεται συνεχώς τόσο από τους ομόθυμους σχολιαστές όσο και από τους αντιδρώντες.
    Μεταξύ ευφυών σχολιαστών σε ένα δημόσιο διάλογο δεν νοείται η ύπαρξη προσωπικών αντιπαραθέσεων, διότι ο σχολιαστής σαν φυσικό πρόσωπο είναι δευτερεύων παράγων και κύριος παραλήπτης το αναγνωστικό κοινό. Οι σκέψεις και μόνον είναι ο κύριος παράγων και είναι αυτές και μόνο επαναλαμβάνω που είτε γίνονται δεκτές είτε απορρίπτονται με επιχειρήματα.
    Ὀταν λοιπόν κάποιος δηλώνει μόνος του ότι μπήκε στην Φόρο για να ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ τότε όλη η σκοπιμότητα στρέφει την προσοχή της πάνω στον εισβολέα επικριτή. Διότι κακά τα ψέματα, επικρίνω σημαίνει εξαπολύω φραστική επίθεση, ασκώ αρνητική και πολεμική κριτική στο έργο ή τις πράξεις κάποιων.
    Τότε αναπόφευκτα κηρύσσεται ιδεολογικός πόλεμος μέχρι τελικής πτώσης.
    Αν λοιπόν φίλε Ιάτωρ διαθέτεις τα εχέγγυα για ένα δραστικότερο διάλογο εμείς εδώ είμαστε. Διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να αρχειοθετηθείς και εσύ και οι εμπορεύσιμες θεωρίες σου στην κατηγορία των ………..!
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ιάτωρ, διαπιστώνω ότι περιορίζεσαι σε σχολιασμό 4-5 γραμμών, με συνθηματικό λόγο που καταγγέλει και νουθετεί τους σχολιαστές, αλλά αρνούμαι να το εκλάβω ως αδυναμία ανάπτυξης ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου λόγου.
    Λέω αδυναμία, διότι η πιθανότητα να αρνείσαι τον λόγο προφανώς απουσιάζει, αφου η παρουσία σου με τακτικό σχολιασμό είναι δεδομένη.
    Σαφώς αποτελεί δικαίωμα η διαφωνία σε έναν διάλογο, που είναι και ο κινητήριος τροχός για την των ανάπτυξη επιχειρημάτων της κάθε πλευράς. Σαφώς και στον διάλογο πρέπει να πείθουμε, ώστε ο λόγος μας να έχει ισοβαρές κύρος με αυτό του συνομιλητή μας και το επίπεδο του διαλόγου να επιτρέπει την παραγωγή γνώσης μέσα από την σύνθεση ιδεών.
    Η διαφωνία ενισχύει την αντοχή μιας ιδέας, όταν καταφέρει να επικρατήσει μέσα στον διάλογο. Οπότε χρειάζεται να δωθεί μάχη επιχειρημάτων για να συμβεί αυτό.
    Πέταξες λοιπόν το γάντι στους συνομιλητές σου και αυτοί το σήκωσαν!
    Ανταποκρίνονται στην ενδιαφέρουσα πρόκλησή σου με περισσή ευγένεια και αναμένουν τον επόμενό σου βήμα.
    Είμαι σίγουρος ότι μπορείς, ότι αξίζει και ότι θα βγεις και εσύ μαζί με όλους μας, κερδισμένος από αυτό τον διάλογο!
    Ξεκίνα από ένα σημείο που εντοπίζεις την κύρια διαφωνία σου και αμφισβήτησε. Εξήγησε γιατί λαθεύουν και τι θεωρείς σωστό.
    Μην αφήσεις να σε θεωρήσουν .....!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε Εριωπα, ηθελες να στραφουμε λιγακι στην αρχαια Αττουρια ή Ασσυρια και στο Τριλιθο του Μπααλμπεκ(ή δεν αναφεροσουν σε αυτο το τριλιθο;). Θελεις να μας κανεις την συνδεση αυτων με τα προηγουμενα και να συνεχισουμε απο εκει;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Ελένη, νομίζω ότι μία πρώτη διερεύνηση του περιβόητου Τριλίθου, το οποίο βλέπουμε να δεσπόζει ως σύμβολο του ναζισμού στην εποχή του Χίτλερ, δεν θα μας έβλαπτε καθόλου στην παράλληλα διενεργούμενη έρευνα και ανάλυση μας για την σύγκρουση μεταξύ Διογενών και Κρονίων, και συνιστώ να το πράξουμε αυτό αφού πρώτα εντοπίσουμε και ανιχνεύσουμε την πορεία του Τριλίθου μέσα στον χρόνο κάνοντας αρκετούς σταθμούς.
    Η διερεύνηση της παρουσίας του Τριλίθου και του απόκρυφου συμβολισμού του είναι κατά την γνώμη μου λίαν αναγκαία για μία καλύτερη κατανόηση αυτής της κοσμοϊστορικής σύγκρουσης και οπωσδήποτε μέσα στα πλαίσια της ενότητας «θεολογούμε πριν πολιτικολογήσουμε και πολιτικολογούμε πριν τελικά νομοθετήσουμε» έτσι όπως έθετε το θέμα ο Ηράκλειτος.

    Συναντάται το Τρίλιθον σχεδόν παντού όπου υπάρχει καταγραμμένη παρουσία του Σκυθισμού η οποία συνοδεύεται και από την λατρεία του πολυώνυμου σεληνιακού θεού Απόλλωνος ή Ωπόλλωνος όπως τον ήθελαν οι Ορφικοί, και αν θέλεις την γνώμη μου, πολύ ορθώς τον ονόμαζαν Ωπόλλωνα αντί Απόλλωνα αφού όπως δηλώνει και ο Νόννος ο Απόλλων ήταν λάτρις του Τυφώνα και όχι του Διός [Νόννος Α:333] « Ἁντί Διός μέλψειε Τυφωέα λάτρις Απόλλων»

    Στην μάχιμη αντιπολίτευση εμφανίζεται απ’ την αρχή ο Ελληνισμός από την εποχή του Αχιλλέως μέχρι τον Σωκράτη ο οποίος ενέπνευσε αργότερα τους Ιουδαίους , οι οποίοι με την σειρά τους πέρασαν την σκυτάλη στον πρωτο-Χριστιανισμό και αρκετά αργότερα στον πρωτο-Ισλαμισμό.
    Αντιθέτως οι Ιδουμαίοι Μιξοσκύθες Ασσύριοι ή Αττούριοι, οι επικυρίαρχοι των Ιουδαίων για μεγάλα διαστήματα, παρέμειναν πιστοί στον πατρογονικό Σκυθισμό τους διατηρώντας την Σεληνολατρεία και την λατρεία του Απόλλωνος. Υπενθυμίζω ότι ο Ιδουμαίος Ηρώδης ήταν ιερέας του Απόλλωνος και λειτουργούσε τον ναό των Σολύμων ως Σεληνιακό ναό από την εποχή του προπάππου του Ηρώδη Ηρώδου 131π.Χ.
    Χαρακτηριστικό της Σεληνολατρείας ήταν η προσφορά/θυσία περιστεριών τα οποία πουλούσαν στους περιβάλλοντες χώρους του ναού των Σολύμων ή Ιεροσολύμων τα οποία απελευθέρωσε ο Ιησούς όταν πήγε στον ναό και κυνήγησε τους εμπόρους και τους σαράφηδες.

    Ο ναός τώρα με το Τρίλιθο της Βaalbec, δεν είναι άλλος από τον ναό του Βαάλ Βεκ, δηλαδή του Βαάλ Βάκχου, από την Ρωμαϊκή εποχή, στον οποίο διακρίνονται οι τρείς λίθοι τοποθετημένοι οριζοντίως πλέον στην βάση του ναού αντί της κάθετης αρχικής τους τοποθέτησης όπως ήταν επί εποχής φαραώ. Τότε ήταν αφιερωμένος στον Αρωήρη Απόλλωνα και το Τρίλιθο έπαιζε τον ρόλο ενός τεραστίου Τριφασίου βωμού ανάλογο με αυτόν που συνάντησε στην Αιγυπτιακή Χέμμιν ο Ηρόδοτος [Ευτέρπη 156].

    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν επιτρέπεται να θέσω ένα γενικό ερώτημα προς όλους... βλέπω ότι κατά κύριο λόγο τα σχόλια σας δεν αφορούν απόψεις, αλλά εστιάζονται κυριως στη γνώση ορθών ιστορικών γεγονότων, μέσα από συνδυαστική μελέτη... θεωρείτε δλδ ότι ο σύγχρονος έλληνας αν λάβει τη γνώση της ορθής ιστορίας, θα γίνει και καλύτερος άνθρωπος; εσείς ας πούμε, έχετε γίνει καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτού του είδους τη γνώση; η ιστορική αλήθεια δλδ σας έκανε με κάποιο τρόπο να αποκτήσετε πανανθρώπινες αρετές; κι αν όντως είναι αυτό που χρειάζεται ο σύγχρονος έλληνας για να ενεργοποιηθούν οι αρετές του, την ιστορική αλήθεια δλδ, τότε τι ήταν εκείνο που χρειάζονταν ή είχαν οι έλληνες των παλαιών εποχών που μελετάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τόσο ρομαντική αγαπητέ/ή φίλε/η, η θεώρησή μας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας είναι ο θεός της Ελευθερίας και τίποτα περισσότερο.
      Ο Αμφιτρύων, που μας λένε οι καλοθελητές ότι σημαίνει "ο οικοδεσπότης που προσφέρει πλούσιο γεύμα", τύχαινε να είναι ο πατέρας του Ηρακλή.
      Αμφιτρύων όμως σημαίνει αυτός που πολεμιέται και από τις δύο πλευρές, ακριβώς όπως επιτέθηκαν τα δύο σελήνιακά φίδια της φιδομάνας Ήρας στον μικρό Ηρακλή ο οποίος όμως τελικά τα έπνιξε.
      Αυτός είναι ο Ηθικός Έλληνας στην μακρά πορεία του πάνω στην γη γι'αυτόν τον λόγο οι Αιγύπυιοι μας ονόμασαν Γραικούς ή Χραικούς, το οποίο στην γλώσσα τους σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Αυτά γράφουν και τα μεγάλα Ετυμολογικά λεξικά.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  15. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ - ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΩΣ ΧΡΟΝΙΡ. Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΟΠΟΊΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΝΥΞΕΙΣ ΣΑΣ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΑ ΑΠΣΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ. Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΗΘΙΚΟΙ" ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ ΣΤΗΝ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. ΔΛΔ ΕΝΩ ΞΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΒΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ TERABITE DATAS ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΣΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ Αρκτούρε στην υπόθεση που κάνεις και στο συμπέρασμα που βγάζεις.
      Ευχάριστο είναι γιά μενα που διακρίνεις την διαφοροποιημένη θέση μου. Οι ηθικές αξίες των "Ἑλλήνων" έτσι όπως παρουσιάζονται σήμερα και τα πρόχειρα τσαρούχια που του φόρεσαν πράγματι δεν ανταποκρίνονται στην Ηθική των Ελλήνων έτσι όπως τους θέλω εγώ πιθανότατα και εσύ. Αυτά βροντοφωνάζει και ο εκλεκτός μας φίλος BLACK EAGLE.
      Έχουν γίνει όμως αμέτρητες επεμβάσεις στον εγκέφαλο του Έλληνα από τον Σκυθικό παράγοντα και το αποτέλεσμα το βλέπεις νομίζω παντού γύρω σου, κάτι που σε λυπεί και σε εξοργίζει απ' ό,τι βλέπω με έντονο τρόπο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. " ΟΥΤΕ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΗΘΙΚΟΙ" ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ ΣΤΗΝ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. ΔΛΔ ΕΝΩ ΞΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΒΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ. "

    Αρκτούρε....ουδέποτε έγραψα ότι είμαι ΤΕΛΕΙΟΣ ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού. Απο εκεί μετά όμως για να μπορείς να κρίνεις κάποιον θα πρέπει να ξέρεις τόσοτο παρελθόν του όσο και το παρόν του, και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ούτε για μένα ούτε για τον Ερίωπα. Το μόνο που γνωρίζεις είναι ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ...τίποτε άλλο.

    Πάμε παρακάτω...μπορεί να μην είμαι τέλειος και να έχω στραβά σημεία....τα χέρια μου όμως είναι ΚΑΘΑΡΑ, και τι εννοώ....ουδέποτε έχω ψηφίσει παρά μόνο μια φορά και αυτο πριν χρόνια, γιατί ήθελα να δω το σύστημα πως δουλεύει απο μέσα. Συμπέρασμα για ότι κακό θα έρθει στους κατοίκους της χώρας....απο τις όποιες λανθασμένες επιλογές εδώ και δεκαετίες....τα δικά μου χέρια ΔΕΝ έχουν πάρει μέρος.!!!! Σκέψου εσύ πόσες φορές πήγες και ψήφησες και ποιούς.Οπότε μπορώ να σας τα "χώνω" όσο θέλω.!!

    Και στην τελική αυτό που εσύ θεωρείς ως "αλήθεια" σου (όλων οι αλήθειες) αποτελούν αποτέλεσμα των γνώσεων των εμπειριών και στο τέλος των αντιληπτικών ικανοτήτων τους (αισθήσεις,παραισθήσεις,και άλλα υπεσέρχονται εδώ).Και δεδομένου ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ποσότητα και ποιότητα όλων αυτών , τότε οι αλήθειες μας και το τι θεωρεί ο καθένας ως ορθό διαφέρουν εξ ορισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως Αρκτούρε παρόλο τον κακό μου χαρακτήρα και τον μη τέλειο....ουδέποτε σε ΚΟΡΟΙΔΕΨΑ όπως εσύ εμένα.!!! Ουδέποτε υποκρίθηκα και έγραψα ως Αρκτούρος όπως εσύ έγραψες ως Λύκαστρος και υποκρίθηκες εμένα.!! Άρα λοιπόν εσύ ΔΕΝ μπορείς να με κρίνεις...μπορεί να με κρίνει κάποιος που θα είναι καλύτερος και πιο ηθικός απο την αφεντιά μου. Αλλά ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ πρώτος τον λίθο βαλέτω...και όχι άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τρίποδας το τελετουργικό αντικείμενο της λατρείας του Απόλλωνος πάνω στο οποίο υπήρχε ένας μεγάλος λέβητας.Τρίποδας το σκαμνί πάνω στο οποίο καθόταν η Πυθία και έδινε τους χρησμούς της.
    Γνωστός είναι επίσης ο τρίποδας των Πλαταιών ή "τρικάρηνος όφις",ο οποίος κατασκευάστηκε μετά την μάχη των Πλαταιών και αφιερώθηκε στον ναό στους Δελφούς,τον οποίο ο Μ.Κωνσταντίνος μετέφερε αργότερα στην Κωνσταντινούπολη.
    Ο τρίποδας ήταν και ένα από τα σύμβολα του Ασσυροβαβυλωνιακού Σεληνιακού θεου Σιν.

    Ο τρί-πους έχει τρία σκέλη και με το όνομα τρισκέλιον είναι γνωστό ένα σύμβολο που είναι ίδιο με την σβάστικα,μόνο που αντί για τέσσερα σκέλη έχει τρία.Αυτό το σύμβολο έχει βρεθεί σε αρχαιότατα μεγαλιθικά κτίσματα στην Μάλτα και την Ιρλανδία,καθώς και σε αντικείμενα των Μυκηνών.
    Το τρισκέλιο ήταν και σύμβολο της Σικελίας,επειδή κατά τον Πλίνιο είχε τριγωνικό σχήμα,εξού και το όνομά της Τρινακρία,δηλαδή τρεις άκρες.Άκρες όμως έλεγαν και τις κορυφές των βουνών. Χμμμ..
    Στην Σικελία είχε καταφύγει και ο Τυφώνας όταν τον κυνηγούσε ο Δίας σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις.
    Δείτε την σημαία της Σικελίας και θα καταλάβετε.

    Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ κάτι μου λέει ότι αυτή η ιστορία σχετίζεται και με το αλφάβητο,γιατί Τριλίθους ονόμασαν στην σύγχρονη εποχή τις τρεις πέτρες που έχουν την μορφή του Π (δύο κάθετες και μια οριζόντια).Δυο διαφορετικά στρατόπεδα και διαφορά αξιών ή κάτι άλλο;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Φίλε ΚΥΩΝ, αν σε ενδιαφέρει το θέμα του Τριλίθου ερεύνησε και το Τρίλιθο του Μ. Κωνσταντίνου στο Σινάτο της Κωνσταντινουπόλεως το οποίο προσπάθησε αργότερα να κλέψει ο Θεοδόσιος. Θα καταλάβεις πολλά. Μπορείς επίσης να κατέβεις και στην Μέκκα και εκεί πάλι θα το βρείς!
      Τρίλιθο υπήρχε και στην αρχαία Αλεξάνδρεια πριν από την έλευση του Μ. Αλεξάνδρου το οποίο μοιράστηκε στα τρία και πήραν από μιά στήλη η Αγγλία, η Γαλλία και η Αμερική.



      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  22. Τα περιστέρια που θυσίαζαν ή πουλούσαν και ελευθέρωσε ο Ιησούς συμβόλιζαν τις ανθρώπινες ψυχές;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιστέρι (Ιωνάς) γιά τους Σκύθες, Ασσυρίους, και Εβραίους Ιδουμαίους, συμβολίζει την Σελήνη και τίποτα περισσότερο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  23. πάντως εγώ δεν γνώριζα τι είναι οι χρονίρ, εδώ τώρα το έμαθα, έψαξα και λίγο στο google και πήρα μια ιδέα... ωραίο φαίνεται, θα με βόλευε να είμαι κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς δεν είμαι... η αληθεια πάντως είναι ότι μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων γνωρίζει το ψευδές και υποκριτικό του κόσμου τούτου, ίσως όχι με τις λεπτομέρειες και στο επίπεδο που τα λέτε εσείς, αλλά για πολλούς και διαφόρους λόγους έχουν συναινέσει και αποδεχτεί τον εγκλωβισμό τους, ακολουθώντας κάποιο από τα λίγα και συγκεκριμένα μονοπάτια που τους δίνει το σύστημα, όντας και ανήμποροι να αντιδράσουν... είναι αντιφατικό αυτό, ωστόσο συμβαίνει... οπότε δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι περισσότερες αληθείς ιστορικές γνώσεις θα τους έκαναν να απεγκλωβιστούν από την κατάσταση τους...

    έχω όμως μια άλλη άποψη και ίσως να είναι και λίγο παρακινδυνευμένο να την καταθέσω, αλλά θα το κάνω... οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι άνθρωποι, στα πρώτα χρόνια της ζωής τους στο υλικό πεδίο, έχουν τουλάχιστον μια ας πούμε μεταφυσική εμπειρία, είτε αυτή αφορά κάποια περίπτωση αλλοίωσης της ύλης που τους περιβάλλει είτε κάποια μορφή επικοινωνίας με όντα που βρίσκονται σε παράπλευρες διαστάσεις... υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν ακόμη πολλές εγγραφές από το εδώ σύστημα και είναι πιο δεκτικοί στο να αντιληφθούν το ας πούμε μάτριξ... συνήθως όμως, δεν υπάρχει καν καθοδήγηση ή εξήγηση αυτών των εμπειριών τους από το κοντινό γονεϊκό ή μη περιβάλλον, συνήθως η αντίδραση είναι τύπου "δεν υπάρχει αυτό που λες, είναι της φαντασίας σου, παιδί μου" και όντως σε βάθος χρόνου, μικρό ή μεγάλο, το παιδί πείθεται ότι πραγματικά δεν υπάρχει αυτό που βιώνει και οι δίοδοι και οι εν δυνάμει τρόποι για να κατανοήσει την ψευδαίσθηση του μάτριξ, χάνονται... αν υποθέσουμε ότι ένα παιδί 3-4 ετών που έχει εμπειρίες, λαμβάνει και ορθή καθοδήγηση και εξήγηση των όσων αντιλαμβάνεται, φανταστείτε σε τι βαθμό θα μπορούσε να αναπτύξει την αντιληπτική του διάκριση στα συμπαντικά πεδία της ύλης και σε τι βαθμό αυτή του η διάκριση θα επηρέαζε την πορεία και τις επιλογές του σ' αυτόν τον κόσμο... βεβαίως εδώ υπάρχει το πρόβλημα για το ποιος είναι σε θέση να καθοδηγησει, εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει ανθρωπους που να μπορούν όντως να καθοδηγησουν, ίσως επειδή ακόμη και σ' αυτόν τον τομέα οι "απόψεις" βρίθουν και η υποκειμενικότητα και το μπέρδεμα υπερτερούν...

    εσείς που ερευνάτε την ελληνική βιβλιογραφία, σε αρχαιότερες εποχές, υπήρχε η γνώση εξωδιαστατικών πεδίων ή όντων; υπάρχουν καταγραφές; απ' όσο ξέρω γίνονται αναφορές για ηλύσια πεδία, άδη και μακάριους νήσους... υπάρχει κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ σχολιαστή/τρια,εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου.
      Ολόκληρη η Οδύσσεια περιγράφει και μάλιστα με σκληρό τρόπο αυτά τα εξωδιαστατικά πεδία και όχι μόνον.
      ό Αδης βέβαια των ποιητών ...απέχει παρασσάγγας από τον Άδη των αστρονόμων.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  24. Ατακτως ερριμμενα...

    Η wiki μας πληροφορει για τον Αιγυπτιακο Χαρόερι ή Αρουηρι Ωρο.
    Επισης η Ισιδα γεννησε τον Ωρο στην νησιδα Χεμμιν.
    Ωρος και Ωπολλων εν και το αυτο;

    Αν οι Ασσυριοι "εκπολιτιστηκαν" απο τους Ωαννες, ποια η σχεση εκεινων των "ιχθυων" με τους χριστιανους ψαραδες-αποστολους;

    Τα τριλιθα(κι οχι μονο) μνημεια ειναι σαν Πυλες παρατηρησης ή και συνδεσης με αστερισμους απλα με τον αριθμο τρια δηλωνεται τροπον τινα η Γεννηση; Πατηρ-Υιος-Εκπορευση.

    Ηλιος-Λεων-Ηρακλης
    Ο Ηρακλης ως Ηλια-κος ηρωας φερει την Λεοντη και μαλιστα καιγεται στην κορυφη του ορους για να αποδημησει (Π)Ανω αφηνοντας το σαρκιο του στην Γη.

    "Ετι δε Ηλιος επωνυμίαν έχων Σωτήρ δε είναι και Ηρακλής"
    ...............

    Αγαπητε ανωνυμε, η αποκατασταση της ιστορικης αληθειας καθαριζει τον νου απο τις παραμορφωσεις που εχει υποστει αιωνες τωρα ωστε ο ανθρωπος να ορα ταυτοχρονα σε παρελθον παρον και μελλον χωρις αγκυλωσεις. Δεν χρειαζεται να ειναι κανείς πανεπιστημονας για να ποιει εναρετα εργα βεβαια. Ομως, οσο λιγοτερα τα σκοταδια τοσο πιο γρηγορη και σιγουρη η βαδιση και αποτελεσματικοτερη η διαδραση.
    Καλυτερος ανθρωπος δεν γινεσαι αν κατεχεις την "ορθη γνωση" αλλά αν επιλεγεις συνειδητα να την εφαρμοζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αγαπητή Ελένη, διερωτάσαι γράφοντας τα εξής:
      Η wiki μας πληροφορει για τον Αιγυπτιακο Χαρόερι ή Αρουηρι Ωρο.
      Επισης η Ισιδα γεννησε τον Ωρο στην νησιδα Χεμμιν.
      Ωρος και Ωπολλων εν και το αυτο;»
      ----------------------------------------

      -Έχε υπ’ όψη σου ότι ο Πλούταρχος αναφέρει στο έργο του περί Ίσιδος και Οσίριδος [κεφ.12] ότι ο Αρούηρις είναι ο Απόλλων και σύμφωνα με κάποιους άλλους ονομάζεται και πρεσβύτερος Ώρος και νομίζω ότι απαντά ικανοποιητικώς στην απορία σου.

      «τη δε δευτέρα τον Αρούηριν [όν Απόλλωνα] όν και πρεσβύτερον Ώρον ένιοι καλέουσι»

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Αν οι Ασσυριοι "εκπολιτιστηκαν" απο τους Ωαννες, ποια η σχεση εκεινων των "ιχθυων" με τους χριστιανους ψαραδες-αποστολους;

      ============================================================================


      Ο Ιησούς δίδει οδηγίες στους "ψαράδες" Αποστόλους του να πιάσουν στα δίκτυα τους όσο πιο πολλούς "Ἰχθείς" μπορούσαν υπονοώντας με αυτό τον περίεργο χαρακτηρισμό τους λάτρεις του Ιχθυοκέφαλου Δάγωνος (Άτλαντος) δηλαδή τους Παλαιστινίους και να τους προσηλυτίσουν στον Νόμο του Ηλίου/Ηρακλέους. Κάτι που ο Εδουάρδος Συρέ κακοποίησε με πολύ βάναυσο τρόπο δίδοντας την πιο εξωφρενική εξήγηση για τα 153 ψάρια που μάζεψαν σε μια μέρα οι Απόστολοι. Υποστήριξε δηλαδή εκείνος ο τρισάθλιος ότι οι Απόστολοι πήγαιναν και έκλεβαν από τους πεθαμένους το νόμισμα από το στόμα.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  25. ΒΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ!!!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΚΣΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΡΙΩΠΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΣΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΣΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!! Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΚΣΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ point ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ
    Αμφιτρύων όμως σημαίνει αυτός που πολεμιέται και από τις δύο πλευρές, ακριβώς όπως επιτέθηκαν τα δύο σελήνιακά φίδια της φιδομάνας Ήρας στον μικρό Ηρακλή ο οποίος όμως τελικά τα έπνιξε.
    Αυτός είναι ο Ηθικός Έλληνας στην μακρά πορεία του πάνω στην γη γι'αυτόν τον λόγο οι Αιγύπυιοι μας ονόμασαν Γραικούς ή Χραικούς, το οποίο στην γλώσσα τους σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Αυτά γράφουν και τα μεγάλα Ετυμολογικά λεξικά.
    ΝΑΙ ΑΓΣΠΗΤΕ ΕΡΙΩΠΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΑΠΙΣΟΥΝ" ΚΑΤΑ ΤΟ "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΑΓΙΑΣΩ" ΜΕ ΤΟ "ΑΜΥΝΕΣΘΕ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ" "ΥΠΕΡ ΒΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΑΤΟΥΜΕΝΟΙ". ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!!
    ΑΓΣΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ" ΤΙ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. να πω επίσης ότι προσωπικά πουθενα δεν ανέφερα την λέξη "ηθική", σε πανανθρώπινες αρετές αναφέρθηκα και στο ανελικτικό της ανθρωπινης φύσης, νομίζω είναι σαφές... πείτε μου όμως εσείς που μάλλον θα ξέρετε, οι Ελληνες των εποχών που ερευνάτε, πώς φιλοσοφούσαν; πώς ψάχνανε την αλήθεια; κάνανε και τότε παραπομπές σε πρωιμότερους συγγραφείς; είχαν και εκείνοι βιβλιογραφία και μελετούσαν πολύ όπως και εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ερίωπα πιστεύεις στην ιστορικότητα του Χριστού και στην θρησκεία που έχτισε το εβραϊκό ιερατείο και που ονόμασαν χριστιανισμό;
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν σου απαντήσω σε όσα ρωτάς αγαπητέ Λαοδίκη, θα κάνω μία παρέμβαση στην ερώτησή σου. Τον Χριστιανισμό δεν τον έχτισαν οι Εβραίοι αλλά ο Εύοδος και οι 50 ή 52 Έλληνες που ήταν μαζί του.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Μιλάς για τον Απόστολο Εύοδο των Εβδομήκοντα;
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    3. Αναφέρομαι σε αυτόν τον Εύοδον:

      Εύοδος: «Εν δε ταις αρχαίς της βασιλείας του αυτού Κλαυδίου Καίσαρος μετά το αναληφθήναι τον Κύριον ημών και θεόν Ιησούν Χριστόν μετά έτη δέκα πρώτος μετά τον άγιον Πέτρον τον Απόστολον την χειροτονίαν της επισκοπής της Αντιοχέων μεγάλης πόλεως της Συρίας έλαβεν Εύοδος γινόμενος Πατριάρχης και επί αυτού Χριστιανοί ωνομάσθησαν του αυτού επισκόπου Ευόδου προσομιλήσαντος αυτοίς και επιθήσαντος αυτοίς το όνομα τούτο, πρώην γαρ Ναζωραίοι [εκαλούντο] και Γαλιλαίοι οι Χριστιανοί.» [Ιωάννης Αντιοχεύς]

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    4. Για τον ίδιον ομιλούμε. Τον Άγιον Εύοδο τον Απόστολο, επίσκοπο Αντιόχειας, ο οποίος εορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Πολύ ολίγα πράγματα γράφτηκαν γι αυτόν.Ποιοι οι πεντήκοντα και δυνητικώς δυο, Έλληνες τον συντρόφευαν;
      Ποιες πηγές των στοιχείων έχουμε;
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    5. Μήπως εννοείς τους 52 εκ των 70 Αποστόλων που είχαν ελληνικά ονόματα, επειδή ο Εύοδος έχει ελληνοπρεπές όνομα, συνώνυμος με αυτό του θεού Πάνος; Πως θα αποδείξουμε ότι εκείνα τα ονόματα ανήκαν σε Έλληνες και όχι σε ελληνίζοντες που ήταν ο κανόνας εκείνη την εποχή στην Συρία; Αλλά πιθανώς ανοίκεις σε αυτούς που θεωρούν Έλληνα τον Ιησού και την θρησκεία μιαν ελληνική υπόθεση.
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
  28. Η ΗΘΙΚΗ ΔΛΔ ΤΟ ΗΘΟΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΝΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΟΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΩΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΛΙΧΘΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΣΙ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ ΑΔΕΡΦΕΕΕΕ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΟΔΟΣ ΗΤΑΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΡΜΟΓΕΝΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ςΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Ερίωψ θεωρεί ιδρυτή του χριστιανισμού τον Εύοδο, καθόσον από εδάφιο του Ιωάννου της Αντιόχειας λέγεται ότι εβάπτιζε πιστούς δέκα έτη μετά τον θάνατο του Ιησού και αυτούς απεκάλουν χριστιανούς.Λογικόν διότι ήταν ήδη επίσκοπος (Πατριάρχης) Αντιοχείας, ήτοι ιερεύς της νεοσύστατης χριστιανικής θρησκείας, αντικαθιστών τον πρώτον αυτού Αποστολον Πέτρον! Το ίδιο όμως έπραττε και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής πριν ακόμη ο ξάδελφός του ο Ιησούς διδάξει. Η μόνη πηγή της περί του Ευόδου, είναι αυτή που έθεσε ο Ερίωψ και ουδεμία άλλη υπάρχει. Δι αυτό και δεν απαντά ο Ερίωψ. Μια και μόνη αναφορά, δεν αποτελεί στοιχείον αποδείξεως βεβαίως.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εστίασε στον κάτωθι διάλογο και θα καταλάβεις αγαπητέ Ιάτωρ περί του ισχυρισμού:
    http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11330

    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ισχυρισμός του Ερίωπα τυχαίως ταυτίζεται με αυτό της Μαίρης Καψάλη εξ Αυστραλίας ορμώμενη, με nickname "ypatia8".
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός ο λόγος αυτής της επισήμανσης, αγαπητέ Λαοδίκη;
      Δεν αναφέρομαι στο "ypatia8" αλλά στο ότι λέγεται Μαίρη Καψάλη και ότι είναι ορμώμενη από την Αυστραλία. Γιατί αυτό να έχει κάποια αξία που την τονίζεις;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Λύκις η συγκεκριμένη Κυρία...έχει πεθάνει, δεν βρίσκεται πια εν ζωή, οπότε το θεωρώ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ την αναφορά του ονοματός της στο συγκεκριμένο θέμα. ...και μάλιστα του πραγματικού της ονόματος.!!!

      Διαγραφή
    3. Κακοήθεια δεν είναι, είτε ζει είτε όχι. Απ' ότι είδα, το όνομά της φαίνεται στο profile της στο esoterica.gr, το οποίο είναι ενεργό. Ως εκ τούτου ο Λαοδίκης δεν αποκαλύπτει μεν κρυφά προσωπικά δεδομένα, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που τον έκανε να γράψει αυτή την λεπτομέρεια.
      Θα την θεωρήσω ατυχή, εκτός κι αν μας εξηγήσει τον λόγο.
      Μέχρι τότε, ας μην ξανασχοληθούμε με το θέμα, θα έλεγα. Είναι ανάξιο λόγου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Η ανακοίνωση του πραγματικού μας ονόματος, δεν είναι προσωπικό δεδομένο όταν το ανακοινώνουμε στο προφίλ μας, όπως η εν λόγω κυρία. Ασφαλώς δεν σημαίνει πως και αυτό το όνομα είναι οποιαδήποτε αληθινό. Μπορεί εγώ να έχω για nickname το Λύκιος, να δηλώνω στο profile του esoterica πως δήθεν λέγομαι Γιώργος Κωστόπουλος και το πραγματικό μου να είναι Ευριδίκη Καραμολέγκου! Ότι δηλώσεις είσαι στο διαδίκτυο.

      Δεν υπάρχει "άλλο στο εκεί μπλογκ και άλλο στο εδώ", όταν ο Λαοδίκης κάνει παραπομπή στο "εκεί". Επιτρέπεται η αναφορά σε πηγές από άλλα ιστολόγια και σε ότι περιέχουν αυτά. Το διαδίκτυο, είναι μια ενιαία δεξαμενή πληροφοριών και λειτουργεί όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία.
      Συνεπώς δεν κρίνω ότι συντρέχει λόγος διαγραφής του σχολίου, καθότι δεν παραβιάζεται κατά νόμον κανένα προσωπικό δεδομένο (γνωρίζω άριστα την νομολογία που διέπει το θέμα) και περιμένω τον αγαπητό Λαοδίκη να μας εξηγήσει γιατί θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί σε αυτή την λεπτομέρεια.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Υ.Γ. Για την ιστορία, παράνομη είναι η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων για κάποιον που γράφει ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, όταν ο ίδιος το αποκρύπτει και δεν το εμφανίζει σε καμία ανοιχτή πηγή του διαδικτύου (ότι δηλαδή εγώ ως "Λύκιος" είμαι ο Θεόδωρος Γριβοκωστοπουλος π.χ.). Όταν κάποιος με γνωρίζει προσωπικά και αποκαλύψει παρά την θέλησή μου το όνομά μου, διώκεται ποινικά και υπό προϋποθέσεις, αστικά!

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Λύκιε ανέφερα τα στοιχεία που δηλώνει η ypatia8 διότι με εντυπωσίασε ο τοπικός προσδιορισμός της Αυστραλίας διότι διάβασα σε παλαιότερες σελίδες σας ότι και ο Ερίωψ όλως τυχαίως εδράζεται εκεί. Θα μπορούσε να είναι η σύζυγος ή βεβαίως κάτι εντελώς τυχαίον! Απλώς το επισήμανα ως ενδιαφέρον σύμπτωμα, χωρίς πράγματι μεγάλη σημασία.
      Αλλά ο αγαπητός Ερίωψ, σιωπά δια τα στοιχεία περί του Ευόδου που εζητήσαμεν!!
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ Black Eagle, οι ΗΠΑ είναι η μοναδική κυρίαρχη δύναμη του διαστήματος, αφού διαθέτει μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οπλισμένων με ισχυρό Laser δορυφόρων,που μπορούν να καταστρέψουν οποιονδήποτε πύραυλο πετά στην ατμόσφαιρα, ανεξαρτήτως της ταχύτητας. Οι Ρώσοι έχασαν τον διαστημικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, πριν δέκα περίπου χρόνια. Κατεστράφησαν οι Ρωσικοί δορυφόροι που θα μπορούσαν να χτυπήσουν τους αμερικανικούς.
    Η είδηση δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που κάνείς δεν τολμά να απειλήσει σοβαρά την στρατιωτική κυριαρχία των ΗΠΑ, παγκοσμίως. Ο Τραμπ χαμογελά με τον Κορεάτη που δείχνει δόντια στην παντοδυναμία των ΗΠΑ! Οι τελευταίες θα είχαν χάσει την κοσμοκρατορία τους από τους Κινέζους, που σε πολλούς τομείς φαίνονται ισχυρότεροι.
    Στο διάστημα, δεν υπάρχει πλέον ανταγωνισμός! Επικράτησαν οι ΗΠΑ!
    Αέρας και έδαφος, ελέγχεται απόλυτα από την υπερδύναμη. Αυτό πιυ δεν ελέγχεται, είναι το ύδωρ και το υπέδαφος...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Black Eagle, δεν αναφέρθηκα σε τεχνολογία ελέγχου ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά σε όπλο πυκνωμένου φωτός (laser) τεράστιας ισχύος, που μπορεί να κάψει οτιδήποτε κινείται στην ατμόσφαιρα, αλλά και την γήινη επιφάνεια. Μπορεί να κάψει και οτιδήποτε κινείται στο διάστημα και είναι μέσα στην εμβέλειά του δραστικού του βεληνεκούς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Black Eagle, διάβασα το κείμενο που παρέθεσες. Πρόκειται για μια εκτίμηση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας, όπου εκτιμά ότι είναι σε θέση να πολεμήσει και να νικήσει σε συμβατικό πόλεμο τις γείτονες χώρες, εκτός της Κίνας.
      Ασφαλώς στις γείτονες χώρες δεν ανήκουν οι ΗΠΑ, από τις οποίες σύμφωνα με το κείμενο, υπολείπονται σημαντικά σε στρατιωτική ισχύ.
      Το κείμενο λοιπόν, κομίζει γλαύκας εν Αθήναις.
      Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που κατασκοπεύουν την Ρωσία, γνωρίζουν πολλά πράγματα για αυτήν, όπως και το αντίθετο.
      Αυτά όμως που δεν ανακοινώνονται, είναι τα κρυφά χαρτιά αυτών των υπερδυνάμεων.
      Ωστόσο και οι δυο πλευρές γνωρίζουν τις αντίπαλες δυνάμεις καθώς και την μυστική τεχνολογία που διαθέτουν. Η παρακολούθηση γίνεται ακόμη και μέσα από "άλλα" κανάλια (ξέρεις εσύ).
      Εξ όσων μπορώ όμως εγώ να γνωρίζω από δικές μου πηγές, οι ΗΠΑ υπερτερούν σχεδόν σε όλα.
      Εκτός του ότι είναι η μόνη δύναμη στον πλανήτη που μπορεί να διεξάγει πόλεμο σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, μπορεί να διεξάγει πόλεμο και στο διάστημα.
      Κάποτε μπορούσε σε μικρότερο βαθμό και η Ρωσία, αλλά έχασε εντελώς αυτή την δυνατότητα.
      Οι ΗΠΑ ελέγχουν κάποιους διαύλους, ενώ οι Ρώσοι κάποιους άλλους. Κάτι γίνεται στις στέπες της Μογγολίας και της Σιβηρίας και εκεί οι Ρώσοι έχουν τον πρώτο λόγο. Αυτό είναι και το μόνο χαρτί που μετράει για τους Αμερικάνους. Όλα τα άλλα που διαθέτουν οι Ρώσοι, τα έχουν για την πλάκα τους.
      Οι παραλληλισμοί των Ομηρικών επών με τις σημερινές δυνάμεις των ισχυρών, είναι ένα ζήτημα υποκειμενικών ερμηνειών.
      Ξαναλέω ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν χάνουν το σκήπτρο του "Πλανητάρχη", παρ όλη την οικονομική τους κρίση και την χρηματοπιστωτική τους υποταγή στην Κίνα.
      Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν πανίσχυρες, επειδή διαθέτουν την υπεροχή με όλα τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα, ακόμη και σε αυτά που λέμε "μεταφυσικά"!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  36. Εγώ δεν ανέφερα ότι η ypatia8 είναι το ίδιο πρόσωπο με τον εδώ Ερίωπα, αλλά ότι τυγχάνει να έχουν την ίδια θέση στο θέμα του Ευόδου. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται όμως, λέει ο λαός!!!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς όλους

    Μπορεί να μην το γνωρίζεται.....αλλά τα πάντα είναι καθαρά θέμα Νεμέσεως… ότι επιλέγεις και πράττεις, θα λάβεις. Ο τρόπος που θα το λάβεις είναι θέμα της φύσεως των πραγμάτων, και η φύση πάντα θα βρει τον τρόπο να αποδώσει τα πρέποντα!…
    Χαρακτηριστικό της Νεμέσεως είναι ότι, δεν γνωρίζει καταγωγή, φύλο, χρώμα, εθνικότητα....αν έχεις λεφτά , αν είσαι "κάποιος"....είναι πολύ άγρια η κοπελιά με το όνομα Νέμεσις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΥΡ ΓΗΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΝΕΜΕΣΙΣ. Β.Ε. ΑΝΕΜΕΝΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ. Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ...
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα παρακαλούσα όλους τους αγαπητούς σχολιαστές, να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο των διαλόγων και να αποφεύγουν προσωπικές επιθέσεις ή νύξεις εναντίον των συνδαιτυμόνων.
    Παρακαλώ να δρούμε επί των ιδεών και όχι επί των προσώπων.
    Ευχαριστώ πολύ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε διαχειριστά, αναρτήσατε το άρθρο αυτό προς σχολιασμό εκ των παρόντων και ιδίως του Ελευθέρου Στοχαστού.
    http://attikanea.blogspot.gr/2017/12/h.html?m=1
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗ? ΑΜΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη, αν μας διαβαζεις, το τραγουδακι για σενα.

      https://www.youtube.com/watch?v=8QnSpbVg98Y

      Διαγραφή
  43. Ο Κρονος εκοψε τα γεννητικα οργανα του Ουρανου και απο την θαλασσα που επεσαν γεννηθηκε η Αφροδιτη. Ενα απο τα συμβολα της και η Περιστερα(πεσε τρια...).
    Στον αστερισμο του Ταυρου(γονιμοποιος δυναμη) συνανταμε τις Πλειαδες-Περιστερες Εφτα τον αριθμο.
    Το Αγιο Πνευμα κατεβαινει σαν Περιστερι στην Ψυχη για να την βοηθησει να ανεβει απο τα γηινα στα Ουρανια αφυπνιζοντας τα εφτα κεντρα του ανθρωπου.

    Ειναι απολυτα λογικο οι ανθρωποι, παντου και παντα, στην προσπαθεια τους να βρουν, να κατανοησουν και να εκδηλωσουν το απολυτο του Ειναι τους, να του δινουν υποσταση και λογης λογης μορφες, αλλοτε πετυχημενες, αλλοτε ατυχεις(και δεν μιλαω για τις σκοπιμα ατυχεις) μα οπωσδηποτε ατελεις. Προφανως και δεν ειναι τυχαιες οι ομοιοτητες και οι συμπτωσεις ειτε στην περιγραφη, ειτε στο περιεχομενο ή και στις αριθμητικες αναλογιες που απαντωνται στα οσα εχουν ειπωθει/γραφτει για την δημιουργια του κοσμου, τον Δημιουργο του και την λειτουργια του.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  44. Περί ΕΥΟΔΟΥ - ΕΡΜΟΥ

    Η τραγικότητα του ιστορικού της έκδοσης του μεταφρασμένου Συναξαριστού το 1819, έτσι όπως είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό σήμερα, από τον Αγιορείτη Νικόδημο, βασισμένης στην παλαιότερη του Μαυρικίου, αναδύεται σχεδόν αυθόρμητα μέσα απ’ το εισαγωγικό σημείωμα του Νικόδημου ο οποίος γράφει, μεταξύ πολλών άλλων σχετικά με το πόσο ακατανόητη και δυσανάγνωστη ήταν η χειρόγραφη παλαιότερη έκδοση, τα εξής:

    «Προς τούτοις τα ασυμβίβαστα όσον το δυνατόν ημίν συνεβιβάσαμεν, τα άτακτα ερρυθμίσαμεν, τα ασαφή εσαφηνίσαμεν, τα αντιφατικά και ανάρμοστα συνηρμόσαμεν και απλώς πάσαν την δυνατήν ημίν επιμέλειαν κατεβάλομεν εις το να φέρωμεν την παρούσαν «μετάφρασιν» του Συναξαριστού εις κρείττονα κ΄τελειοτέραν τάξιν και κατάστασιν.
    Επειδή, εάν θέλωμεν να ειπούμεν την αλήθειαν, άλλον Βιβλίον της του Χριστού Εκκλησίας, δεν ήταν πλεόν Άτακτον και ανεπιμέλητον ωσάν ο Συναξαριστής, καθώς τούτο κοινώς παρά πάντων των ειδότων ομολογείται»

    Ο Νικόδημος επίσης αναφέρει ότι χρειάσθηκε να συγκεντρώσει εκατοντάδες Συναξαριστές μαζί με ένα παλαιό αντίγραφο του Συναξαριστή του Μαυρικίου το οποίο ήταν τελείως ακατανόητο ακόμη και από πατριάρχες.

    Οι πληροφορίες από τον Συναξαριστή για τον Εύοδο σύμφωνα με τον ίδιο τον Νικόδημο είναι ασαφείς και εμφανώς προϊόν της φαντασίας του και του ζήλου του. Αντιθέτως ο Ιωάννης ο Αντιοχεύς είναι πλήρης και σαφέστατος στις πληροφορίες του για τον Εύοδο και τους 70 ακολούθους του, εκ των οποίων οι 50 ή 52 είχαν Ελληνικότατα ονόματα.

    Το ότι εμφανίζεται και ένας «Ερμογένης» δίπλα απ’ τον Εύοδο στον Συναξαριστή αποδεικνύεται με τεκμήρια πλέον η παρουσία του παράγοντος «Ερμού» ο οποίος ήταν και ο κύριος φορέας του προσωνυμίου Εύοδος .


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητέ Ερίωπα, από την δική μου μικρή έρευνα προκύπτουν δυο διαφορετικοί Εύοδοι στην Εκκλησία.

    Ο ένας ήταν ο Απόστολος Εύοδος (αγιοποιημένος), ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου και πατριάρχης Αντιοχείας, ένας εκ των Εβδομήκοντα Αποστόλων, ο οποίος εορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου.

    Ο άλλος είναι ο Άγιος Εύοδος, ο οποίος εορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου και υπήρξε αδερφός με την Καλλίστη, την Αγαθόκλεια και τον Ερμογένη. Αυτοί είχαν τελείως διαφορετική βιογραφία από τον πρώτο.

    Μεταξύ των ονομάτων των Εβδομήκοντα, δεν υπάρχει κανένας Ερμογένης, αλλά υπάρχουν οι Ερμάς, επίσκοπος Φιλίππων ή Φιλιππουπόλεως (Ρωμ. ις΄ 14). (5 Νοεμβρίου) και ο Ερμής, επίσκοπος Δαλματίας (Ρωμ. ις΄ 14). (8 Μαρτίου).
    Από πουθενά δεν προκύπτει ταύτιση αυτών των ανθρώπων με τον Εύοδο των Εβδομήκοντα.

    Συνεπώς, ο Ερμογένης υπήρξε αδελφός του Αγίου Ευόδου, οι οποίοι είχαν μαρτυρικό θάνατο μαζί με τα άλλα δυο αδέλφια τους.
    Ο Εύοδος που περιλαμβάνεται στους Εβδομήκοντα Αποστόλους, έγινε Επίσκοπος Αντιοχείας και φαίνεται πως βάπτιζε χριστιανούς, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού, ενώ πέθανε από το γήρας. Από τους Εβδομήκοντα, οι περισσότεροι έχουν ελληνικά ονόματα (50-52).
    Πρέπει όμως να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να είχαν ελληνικά ονόματα εκείνη την εποχή και μη Έλληνες που ζούσαν στην Ρωμαϊκή επαρχία και ιδίως οι Εσσαίοι, αλλά και άλλοι κάτοικοι της Παλαιστίνης και της Συρίας.
    Επίσης πουθενά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο που να μαρτυρεί ότι ιδρυτής της χριστιανικής θρησκείας υπήρξε κάποιος Εύοδος. Λίγο δύσκολο να διέφυγε αυτή η σημαντική πληροφορία από τόσους Πατέρες και θεολόγους, επί δυο ολόκληρες χιλιετίες.
    Τέλος, με το προσωνύμιο Εύοδος, οι αρχαίοι επικαλούντο τον θεό Πάνα, ώστε να τους φέρει καλή πόρευση στους (πνευματικούς) οδοιπόρους.
    Όμως τον τραγοπόδαρο Πάνα...

    Πηγές:
    http://www.saintlucas.gr/_arthra_meletes/endiaferonta2.html
    http://www.saint.gr/889/saint.aspx
    http://www.saint.gr/2017/09/eortologio.aspx
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%8D%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "Θαμοῦν τινος βοῇ καλοῦντος, ὥστε θαυμάζειν. ὁ δὲ
    Θαμοῦς Αἰγύπτιος ἦν κυβερνήτης οὐδὲ τῶν ἐμπλεόντων
    γνώριμος πολλοῖς ἀπ´ ὀνόματος. δὶς μὲν οὖν κληθέντα
    σιωπῆσαι, τὸ δὲ τρίτον ὑπακοῦσαι τῷ καλοῦντι· κἀκεῖνον
    ἐπιτείνοντα τὴν φωνὴν εἰπεῖν ‘ὁπόταν γένῃ κατὰ τὸ Παλῶδες,
    ἀπάγγειλον ὅτι Πὰν ὁ μέγας τέθνηκε"

    (Πλούταρχος Περί των εκλελοιπότων χρηστηρίων,17)

    Και η μετάφραση

    "κάποιου φωνή ακούστηκε να φωνάζει τον Θαμούν,ώστε προκλήθηκε έκπληξη.
    Ο Θαμούς ήταν ο Αιγύπτιος ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ χωρίς όμως να είναι γνώριμος
    με το όνομά του από του περισσότερου επιβάτες.Αφού καλέστηκε δύο φορές και σίωπησε,
    την τρίτη όμως αποκρίθηκε σε αυτόν που τον καλούσε.Και εκείνος με δυνατή φωνή του είπε
    "όταν φτάσεις κοντά στο Παλώδες,ανακοίνωσε ότι ο Πάνας ο μέγας πέθανε".

    Όλα αυτά επί Τιβερίου του Καίσαρος,όπως αναφέρεται λίγες γραμμές παρακάτω.Κάποιοι θα πουν σύμπτωση που αναφέρονται αυτά τα δύο ονόματα στην ιστοριούλα του Πλουτάρχου καθώς δηλώνει το "τέλος" του αρχαίου κόσμου και την εισαγωγή της ανθρωπότητας στην νέα Οδό.

    Ας παραθέσω και τον Κρατύλο του Πλάτωνος "Οὐκ ἄρα παντὸς ἀνδρός, ὦ Ἑρμόγενες, ὄνομα θέσθαι [ἐστὶν] ἀλλά τινος ὀνοματουργοῦ: οὗτος δ᾽ ἐστίν, ὡς ἔοικεν, ὁ νομοθέτης, ὃς δὴ τῶν δημιουργῶν σπανιώτατος ἐν ἀνθρώποις γίγνεται" (Κρατύλος,389,a).

    Μετάφραση "Επομένως,Ερμογένη,δεν είναι έργο του πρώτου τυχόντα η θέσπιση ονόματος,αλλά κάποιου ονοματουργού.αυτός είναι,όπως φαίνεται,ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ,ο οποίος εκ των δημιουργών γεννιέται σπανιώτατος ανάμεσα στους ανθρώπους.

    Τυχαίο που το όνομα Εύοδος,μέχρι πρωτύτερα επίθετο του Πανός,σημαίνει στην ουσία "οδηγός".Τυχαίο που ο πρώτος Πατριάρχης της νέας θρησκείας,διορισμένος από τον απόστολο Πέτρο,λαμβάνει το όνομα Εύοδος και ονομάζει τους ακόλουθους της Εκκλησίας Χριστιανούς.
    Περίεργο που τέτοια τύχη έχει κρατήσει δύο χιλιετίες.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητέ Λύκιε, το πόσο σοβαροί ήταν ή όχι οι συλλέκτες του Συναξαριστή, μας το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα ίδια τα κείμενά του. Σου αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα κλασικού αγιομαγειρέματος , αυτού του δύστυχου Αγίου Χριστοφόρου του Κυνοκεφάλου.

    «Ο Άγιος ήν ανήρ ωραιότατος και υπηρέτει ως στρατιώτης, φρουρών εν τοις ανακτόροις βασιλέως τινός. Η θυγάτηρ του βασιλέως, ιδούσα αυτόν, ηράσθη εμμανώς, εκείνος όμως ενάρετος ων και μη δυνάμενος άλλως ν’ αποκρούη τας επιθέσεις της βασιλόπαιδος εδεήθη προς τον Κύριον ίνα γλυτώσει αυτόν από της αμαρτίας, ο δε Κύριος μετεμόρφωσε αυτόν εις σκύλον και έσωσε αυτόν από της παγίδος του διαβόλου» [Συναξαριστής]

    Το ποιος βέβαια κρύβεται πίσω από τον Κυνοκέφαλο Άγιο, γνωρίζει κάλλιστα ο κάθε ερευνητής που έχει ασχοληθεί με τον Κυνοκέφαλο Ερμή, και δεν δυσκολεύεται καθόλου να διακρίνει ποίων τα αυτιά χαϊδεύουν οι Συναξαριστές με τον «μαγειρεμένο» Άγιο Χριστόφορο τον Κυνοκέφαλο.
    Πως μπορούμε λοιπόν να στηριχθούμε σε ένα τέτοιο βιβλίο για την αυθεντικότητα των όσων γράφονται εκεί μέσα;

    Τον βρίσκω όμως πολύ χρήσιμο όταν θέλω να ανιχνεύσω τα «μαγειρέματα» και την «πονηρή μηχανή» που έστησαν οι Ρωμαίοι για να υποτάξουν και ελέγξουν το κίνημα των Ναζωραίων, Θεραπευτών και Εβιωνιτών μετά την απομάκρυνση του Ιησού ο οποίος ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος των Ερμογενών (η καταραμένη Συκή), των πιστών του Πανός –Μιν των Αιγυπτίων.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ Λαοδίκη ρίξε μιά ματιά στο 8ο Αναψυκτήριο.

    δες και αυτό:








    Ανώνυμος9 Ιουλίου 2016 - 3:35 μ.μ.

    Αγαπητέ Ελ. Στοχαστή μου γράφεις:

    " διοτι ο χριστιανισμος ειναι Ηλιακη θρησκεια ακομα και αν δεν το γνωριζουν οι χριστιανοί"


    - Θα εκπλαγείς στην πορεία όταν θα σου αποδείξω ότι ο Χριστιανισμός του Κωνστάντιου - Κωνσταντίνου - μέχρι τον Γιουπράντα (Ιουστινιανό) δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την Ηλιακή λατρεία και ότι ήταν Βαθειά Σεληνολατρεία και Οφιολατρεία Ανατολικού Τύπου.

    Άλλος ο Χριαστιανισμός των Γαβριήλ (Θεραπευτών/Ιασίν), άλλος του Ευόδου και άλλος των "Cohans Tantio" (Κωνστάντιων)


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Θεωρείς λοιπόν αγαπητέ Ερίωπα, ότι ο Χριστός ήταν Διογενής και πως μετά την Ανάληψή του, το Ερμογενές ιερατείο που τόσο πολέμησε ο Ιησούς, χειραγώγησε τους πιστούς του και δημιούργησε την νέα θρησκεία. Για την τελευταία όμως, θα έλεγες ότι "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς", αφού το Κρόνιο ιερατείο βρήκε έναν νέο τρόπο για να επικρατήσει, μέσα από μια νέα τάξη πραγμάτων.
    Προχωράμε όμως, αφήνοντας πίσω αναπάντητα κενά σχετικά με τον Εύοδο. Ποιός ήταν τελικά και τι σχέση είχε με τους 50-52 ελληνοφανείς Αποστόλους; Εξέφραζε το Κρόνιο ιερατείο αυτός και η ελληνόφωνη παρέα του ή όχι;

    Ας κλείνουμε ένα ένα τα θέματα, διότι αλλιώς προκαλούμε σύγχυση σε όσους διαβάζουν αυτά που γράφουμε.
    Θα προκύψουν πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, ώστε να εξαχθεί ένα τελικό συμπέρασμα και μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αν αυτό δεν γίνει, τότε θα πέσουμε στην χλεύη των αναγνωστών μας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά κάνε φίλε Β.Ε. μία έρευνα στο περιβάλλον σου ρωτώντας ας πούμε 20 άτομα. Τι νομίζεις ότι θα πουν όλοι;



      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγαπητέ Black Eagle, δεν είναι ζητούμενο να γράφουμε όλα όσα ξέρουμε για τα πάντα, αλλά απλά να ολοκληρώνουμε κάτι που αρχίζουμε. Ένας εχέφρων και δαήμων, δεν επιδεικνύει άσκοπα όσες γνώσεις διαθέτει χάριν επιδείξεως, αλλά καταθέτει αυτές που χρειάζεται για να εκφράσει ολοκληρωμένα και με σαφήνεια τις απόψεις του.
    Θεωρώ επίσης ένδειξη σοφίας, το να ακούει κάποιος, περισσότερο απ' όσο μιλάει!

    Ο Ερίωπας είναι βέβαιο ότι έχει ολοκληρωμένη άποψη μέσα στον νου του. Εμείς αναμένουμε να την ολοκληρώσει και στον λόγο του. Απλά θέλει κι αυτός τον χρόνο του, όπως όλοι μας.

    Ευτυχώς που δεν μας το έγραψες αυτό για το 72 και υο 27!
    Διότι αν το έγραφες, θα σε ρωτούσαμε τι εννοείς, αλλά αφού δεν το έγραψες, την γλύτωσες! Εμείς δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα! Χαχαχα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Καινούργια κουστουμάκια μας ετοιμάζει ο Β.Ε.
      Άκου που λέω Λύκιε. Κάνε καμιά συνδρομή σε κανένα γυμναστήριο,πάρε και τίποτα βιταμίνες όπως κάνω και εγώ διότι δεν το βλέπω να την "βγάζουμε" μέχρι την ένατη οδό με τον ρυθμό του εννεαπτέραρχου Β.Ε......

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή

  54. Οσες ανταλλαγες πληθυσμων κι αν εγιναν, και ιδεων και εθιμων, κοκ, ο Ελληνας παντα ειχε τον τροπο να προσαρμοζει τον Θεο στα μετρα του. Κι ας χαραζαν κι ας χαραζουν τα ιερατεια την δικη τους γραμμη.

    Ειδικα σημερα, νομιζετε οτι ο Ελληνας πιστευει σε δεισιδαιμονιες; Γνωμη μου ειναι πως οχι. Ουτε απο ηλιους σκαμπαζει ουτε απο φεγγαρια. Ουτε απο Ηρακλειδες ουτε απο Κρονιδες. Κι αν δεν γνωριζει απο αριθμους και συμβολισμους, γνωριζει εστω Ενα. Αυτο που του υπαγορευει η συνειδηση του.

    Η σκεψη μας ειναι αυτη που μας καθιστα υπηρετες του καλου ή του κακου. Στο μετρο που ελεγχει κανείς τον Εαυτο του, οριζεται και η θειοτητα του.

    Το ζητουμενο ειναι, μονος σου και με πολλους, να παραγκωνιζεις και ιδανικα να εξαλειψεις, μεσα στον αδιακοπο πολεμο, οσους χειραγωγουν, εκτρεπουν και κοιμιζουν συνειδησεις με πρωτη την δικη σου.

    Κι αν ερθουμε λιγο και στο τωρα, αληθεια, τι "ειδους χριστιανισμο"(ή πιστη-θρησκεια) ακολουθουν οι Ελληνες σημερα; Και δεν εννοω το τυπικο μερος αλλά κατα ποσον η σκεψη μας παραμενει Ελευθερη κατω απο τον μανδυα του τυπολατρικου φαινεσθαι.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη, μήπως ζούμε, αγαπούμε, μισούμε, παθιαζόμαστε, πολεμούμε κλπ., σε ένα θαυμαστό κόσμο μετωνυμιών;

      Διότι όσο το ψάχνει κανείς το θέμα ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, ΤΙΣ ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΔΥΕΣ τόσο πιό πολλά υποκριτικά μετωνύμια βρίσκει διαρκώς μπροστά του.

      "Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί..."

      Έλα μου ντε!!! Τι "ειδους χριστιανισμο"(ή πιστη-θρησκεια) ακολουθουν οι Ελληνες σημερα;

      ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΌ ΚΌΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΩΝΥΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!!!


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  55. Αγαπητέ Λύκιε δεν ξέρω πως θα γλυτώσουμε από τον αδηφάγο τρίτον ώπα του Β.Ε. Aντιλαμβάνομαι όμως ότι η άδη του δεν είναι καθόλου κρυψίβουλος. Μάλλον άδολη και πατερναλιστική θα την χαρακτήριζα. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ότι τα πνευμόνια μας δεν αντέχουν και δεν μας επιτρέπουν να μιμηθούμε την εννεάπτερο ουράνιο πτήση του.

    Επανέρχομαι στο θέμα του Ευόδου, τον οποίο δεν θεωρώ κάποιο συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο αλλά ένα ακόμη επίθετο του Ερμού σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται από τους παλαιότερους για τον Ευόδιο.

    Ο αρχαίος Οιοπόλος Ερμής πρέπει να θεωρείται ως μεταρρυθμιστής και Μέγας Ιερεύς και όχι θεός. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τον Ερμή Ευόδιο, διότι απλούστατα τον θεωρούσαν μέγα αρχιερέα του Σεληνόθεου Πανός.
    Ευόδιοι ήταν και οι ιερείς των Διονυσιακών και Σεληνολατρικών ναών τους οποίους έφερε στην Ελλάδα ο Ερμής/Κάδμος από την Αίγυπτο και την Βαβυλώνα.
    Αυτός λοιπόν ο Εύοδος, ως ιδρυτής του Χριστιανισμού και μάλιστα κάτω από την μύτη των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, για να μην πω με τις ευλογίες των Ρωμαίων, αναφέρεται από δύο ακόμη χρονογράφους, τον Μαλάλα και το Σύγκελλο, ως Ευόδιος και όχι ως Εύοδος και έτσι λύνεται και το μυστήριο.

    Ευόδιος, λοιπόν και όχι Εύοδος, ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην τιθάσευση των ανυπότακτων Ναζωραίων και Εβιωνιτών και στην αναβάπτιση του λαϊκού κινήματος του Ιησού μέσα από το ελεγχόμενο Ρωμαϊκό ιερατείο του Κυνοκέφαλου Ερμού, στα πρότυπα των 72 Κυνοκεφάλων ιερέων της Βαβυλώνας οι οποίοι σύμφωνα με τις παραδόσεις προσπάθησαν να χτίσουν και τον πύργο της Βαβέλ.
    Τα παραμύθια του Συναξαριστή δεν πείθουν κανένα σοβαρό άνθρωπο σήμερα και καλά είναι να αποφεύγουμε την ανάγνωσή του διότι όσα λέγονται εκεί μέσα είναι τελείως αναξιόπιστα.
    Οι Ναζωραίοι και οι Ελληνιστές Γαλιλαίοι, από ιδρυτές κατέληξαν με τις επεμβάσεις των Ευοδίων ιερέων του Ερμού να χαρακτηρισθούν «αιρετικοί» από την νέα Ευόδια Εκκλησία και να εισπράττουν την μήνη του Εβραίου Επιφανίου ο οποίος αφάνισε την μισή Κύπρο.
    «Μα Ναζωραίος δεν βρε ανόητε Επιφάνιε δεν ήταν και ο Ιησούς;» διερωτάται κανείς σήμερα. Για το ποίμνιο όμως, πέρα βρέχει.

    Είναι να γελά κανείς με τις μεθοδεύσεις των Ρωμαίων Ευοδίων του παλιού ιερατείου για να ελέγξουν πλήρως το κίνημα των Εβιωνιτών, των Εσσαίων, και των Θεραπευτών του Ιησού.

    Υπάρχει όμως και κάτι άλλο…


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Επειδή αναφερόμαστε σε αρχαίους θεούς, για τους οποίους λίγα γνωρίζουν "οι πολλοί" ρίξτε και μιά ματιά σε αυτό:


    Gotthard ... Being a very powerful ...





    Gotthard Tunnel (Close to CERN) Satanic Opening Ceremony Playlist ...




    Video for cern opening ceremony youtube▶ 14:41

    https://www.youtube.com/watch?v=fNij8VxjLP0


    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Black Eagle, ευχαριστουμε για το τραγουδακι. Κι αυτο για αποψε.

      https://www.youtube.com/watch?v=PJ7E40Ec5ec

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  57. Αγαπητε Εριωπα,

    οι Εβιωνιτες-Ναζωραιοι δεν ηταν αιρεση;

    Ο Ναζηραιος Σαμψων τι ηταν; Τι δηλωνει η λεξη τελικα; Καταγωγη ή ιδιοτητα;

    Εδω ενα γρηγορο αναγνωσμα ψηλαφισης της πληροφοριας.

    http://messianiko-panorama.blogspot.gr/2009/01/blog-post.html


    Αγαπητε Β.Ε,

    27 χιλιομετρα σηραγγα για παραγωγη ηχητικων δονησεων; Καλα, τι μας "ψελνουν"; Υποθετω οχι τα καλαντα!

    αιπολος=αει πολος=στρεφεται
    http://greek_greek.enacademic.com/10375/%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82

    Cern=κέρας=ειδος σαλπιγγος
    http://greek_greek.enacademic.com/68019/%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82


    Αγαπητε Κυων,

    που εισαι να ενωσεις τις τελιτσες με τον μοναδικο σου τροπο; :-)

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγαπητε Στοχαστη,
    Επανηλθες πολυ δυναμικα αν και δεν θα εβλεπα την επιστροφη σου στο 14ο Αναψυκτηριο αν δεν μου την κελαηδουσε ενα πουλακι! Χαχα!
    Γραφω εδω αυτο το μικρο σχολιο γιατι ειναι κριμα να παραπεσει της προσοχης και των υπολοιπων το καθαρο σου σεντονι.
    Τα υπολοιπα θα τα σχολιασουμε εν καιρω.
    Ελενη.

    Υ.Γ. Ξερω καλα πως δεν λειτουργεις καθολου σαν μικρο παιδι νοητικα και δεν ειχα το αγχος μηπως νιωσεις παραγκωνισμενος. Την αφιερωση την εκανα με την καρδια μου, πρωτον επειδη το ενιωσα και το ηθελα και δευτερον επειδη μου ελειψε ο λογος σου, η παρουσια σου, οι παντα αιτιολογημενες διαφωνιες σου, κα.
    Αυτα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 1)Ο ΤΡΑΜΠ ΔΛΔ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ή ΤΟΥ ΔΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ! Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ή ΚΡΟΝΙΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ?
    2)ΑΜΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ CERN ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ! ΤΙ ΑΝΤΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΗΧΗΣΗ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ Gotthard? ΠΑΝ-ΑΙΠΟΛΙΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ (ΑΙΓΕΣ) ΒΟΣΚΟΥΝ Ή ΧΕΙΜΑΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΟ-ΤΡΑΓΟ-ΠΟΔΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΘΕΟΙ (ΟΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ ΔΛΔ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΥΣ) ΖΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΗΚΛΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ. ΠΑΝΑΙΠΟΛΙΑ ΚΙΑ ΑΥΤΑ!!!!
    3)ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΥΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΤΡΕΛΑΝΕΤΕ. ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΥΟΔΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ.
    4) ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΝΙΟΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ Ή ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ? ΔΛΔ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΟ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙ? ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΡΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΦΩΤΙΣΤΗ ΔΗΛΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ή ΣΤΗΝ ΙΔΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ?
    5) ΞΕΧΑΣΜΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ. ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΥΛΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ? ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ. ΟΙ ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΦΥΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΣΚΥΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΑΛΟ ΑΠΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΧΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟ? ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΕΙΚΕΙ. Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΙΣ ΞΑΝΑΣΦΡΑΓΗΣΕ ΤΙΣ ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ? ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑΝ? ΟΕΟ????
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αρκτούρε, δεν χρειάζεται φίλε μου να "ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΡΟΣ Ο ΘΕΟΣ"
    διότι σοβαροί παλαιότεροι συγγραφείς μας το "ΞΕΔΥΑΛΥΝΑΝ" αρκετά και ένας απ'αυτούς είναι ο Ευσέβιος ο οποίος θεωρεί τον Απόλλωνα δεύτερο φως της Σελήνης.

    Τώρα η θρησκεία των κυρίων που ανέφερες είναι του μεν πρώτου Σεληνολατρεία Σκυθικού Τύπου του δε δευτέρου Σεληναλατρεία Αφροασιατικού Τύπου των δούρων-Τυφωνίων-Όνων εξ'ου και το σύμβολο του κόμματός του.
    Μία από τα ίδια που λέμε.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΩΡΑΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΝΟΥΣΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΙΟ ΗΤΑΝ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ? ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΣΛΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΦΙΛΕ ΕΡΙΩΠΑ!!! ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΣΕΛΗΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ. ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΣΕΛΗΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΝΟΥΣΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΙΟ ΗΤΑΝ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ? ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΣΛΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ?"

    Ο Αριστοφάνης σου κάνει;;; Δες εδώ:

    "....Ο αχρείος ο Ήλιος κι η Σελήνη στήνουν
    από καιρό εναντίον σας μια παγίδα
    και προδίνουν στους ξένους την Ελλάδα.
    410ΕΡΜ. Γιατί; ΤΡΥ. Επειδή προσφέρνουμε θυσίες
    εμείς σ᾽ εσάς κι οι άλλοι λαοί σ᾽ εκείνους,
    ζητούν να σας ξεκάμουν, κι έτσι μόνοι
    να ᾽χουν όλου του κόσμου τη λατρεία."

    http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=144&page=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠανΑιπολιον...απο το 2015...ετσι, για ενθυμιση...

      http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2015/02/4-2-2015.html

      Διαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αγαπητή Ελένη με ρωτάς:
    Q- «Ο Ναζηραιος Σαμψων τι ηταν; Τι δηλωνει η λεξη τελικα; Καταγωγη ή ιδιοτητα;

    Ναζηραίος, ή Νασηραίος Σαμψών σημαίνει ο «Νικητής Ήλιος» ή όπως τον θέλουν οι Χριστιανοί ο «Νικών Ιησούς».
    Δεν νομίζω να σημαίνει τίποτα περισσότερο. Οι οπαδοί του Ηλίου ήσαν όλοι «Ηλιοκεντρικοί στοχαστές» και ο Ελληνοποιημένος Σαμψών είναι …γνωστόν τοις πάσι, ότι εννοεί τον Ήλιο Shames
    Ένας Ήλιος ο οποίος σε μία παλαιότερη εποχή (Τιτανομαχία) τιμωρεί τους Άτλαντες και καταστρέφει τα έργα τους. Στον λαϊκό μύθο καταστρέφει απλώς τον ναό των Ατλάντων (Beth Dagon) στην προσφυγική περιοχή των ετερόχθονων Γαζαίων που ήταν αφιερωμένος στον Δάγωνα (Άτλαντα).
    Κάποια εποχή το ουσιαστικό Νασήρ (νικητής ) πέρασε και στην έννοια του Ναζήρ δηλαδή του Ηλιοκεντρικού στοχαστή, διανοούμενου , σκεπτόμενου, κλπ.
    Ο Πυθαγόρας για παράδειγμα ανήκει σε αυτή την κοινότητα των στοχαστών με δάσκαλο τον Ναζάρατο.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Θέλω φίλε Αρκτούρε να σχολιάσεις αν μπορείς το παρακάτω απόσπασμα:

    «Προς τον Απόλλω κελεύσαντα (διατάσσοντα) δις επτά παίδας τε και κόρας ΣΦΑΓΗΣΟΜΕΝΟΥΣ εκπέμπεσθαι τοις Κρησίν υπό Αθηναίων»

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ 14 ΝΕΟΥΣ ΚΣΙ ΝΕΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ . ΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ?
      ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ!!!!
      ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  67. Αγαπητή Ελένη για σένα https://www.youtube.com/watch?v=GRA2V-uWl2I

    Ένα γλυκό τραγούδι που μου φέρει στο νου τα Πλατωνικά Πρότυπα,που θέτουν σε κίνηση την Ανθρώπινη Ζωή και με γεμίζουν με πολλές σκέψεις τόσο για τις ανδρικές και γυναικείες ψυχές στο κοινό τους ταξίδι,όσο και για την Ανθρώπινη Ψυχή στο μοναχικό της ταξίδι στον ταυτόχρονα μεγάλο και μικρό Κόσμο που ζούμε,άλλοτε φιλόξενο και ζεστό,άλλοτε κρύο και αφίλοξενο.

    Την ίδια Ηλιοκεντρική γραμμή του Πυθαγόρα,κατά την άποψή μου,ακολουθεί και ο αγαπημένος μου Πλάτων καθώς στην Πολιτεία του ανυψώνει τον Ήλιο που βλέπουν τα μάτια μας σε ανώτατη Αρχή του φυσικού μας Κόσμου θεωρώντας τον αίτιο της γένεσης,της αύξησης και της γνώσης των αισθητών πραγμάτων.
    Στο ίδιο έργο αναφέρει τον αριθμό επτακόσια είκοσι εννέα και τον δίδει στην ενέργεια που εμφορεί τον πραγματικό Φιλόσοφο θεωρώντας τον αυτόν που ζει Ζωή Αληθινή.
    Στο απόσπασμα που μας παρέθεσε ο αγαπητός φίλος Black Eagle από τον Πλούταρχο,βλέπεις ότι ο αριθμός αυτός αποδίδεται από τους μαθηματικούς και γεωμέτρες στον Ήλιο.
    Ο Πλάτων είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές της κλασσικής εποχής και μέσα από τα έργα του,ακολουθώντας τον αγαπημένο του δάσκαλο Σωκράτη,προσπαθεί να μεταρρυθμίσει όλη την αρχαία κοινωνική συνείδηση.
    Οι Έλληνες κάποτε με το σύμβολο του Ήλιου εννοούσαν τον Λόγο.
    Θυμήσου τώρα την αρχή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου ή τα λόγια του Ιησού "Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή" ή "Ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾽ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς" και αναλογίσου την κοινή πνευματική καταγωγή όλων αυτών των λόγων.Αναλογίσου ακόμη αυτά που γράφει ο αγαπητός Black Eagle για τους Έλληνες.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αγαπητή Ελένη ειλικρινά σου μιλώ,μόλις διάβασα αυτά που γράφεις στο 14ο Αναψυκτήριο και δεν τα είχα υπόψη μου όταν έγραφα το ανωτέρω σχόλιό μου.

    Ένα μικρό χαδάκι κάνει θαύματα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μαλιστα αγαπητε Εριωπα. Στο πνευμα του Ζωροαστρη ο Ναζαρατος, ο δασκαλος του Πυθαγορα. Την εποχη της διαμονης του Πυθαγορα στην Βαβυλωνα. Βεβαιως και ηταν ηλιοκεντρικη η κοσμοθεαση. Τι αλλο θα ηταν αλλωστε;

    Αγαπητε Black Eagle, συγχωρεσε μου την καθυστερημενη αποκριση στο ομορφο τραγουδι σου, αλλά τωρα το ειδα, και σε ευχαριστω πολυ.
    Αγαπητε Κυων, παρομοιως...Σε ευχαριστω πολυ.

    Και αυτο για αποψε.

    https://www.youtube.com/watch?v=DrF0I4ann8M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Love is turned to silence
    And I forgive the violence
    Of your caress
    Emptiness is willing
    To understand the feeling
    Of your success
    Hide away your weakness
    Behind your finer secrets
    I'll never know
    Blow away your sadness
    And hope that under kindness
    My love will grow
    So put your arms around me
    Cause all I want from you is hope to live
    With or without you
    So put your arms around me
    Cause all I want from you is hope to live
    With or without you
    Never too demanding
    The hope of understanding
    For you my dear
    All of my devotion
    And intimate emotion
    Replaced by fear
    Show me how your colours
    While you're just sending powers
    Are turning red
    Help me find the meaning
    Cause now you are beginning
    To fade away
    So put your arms around me
    Cause all I want from you is hope to live
    With or without you

    Ψυχαναγκασμος...τωρα προσεξα τους λαθος στιχους...


    Εχεις δικιο αγαπητε Κυων. Ενα χαδι ειναι παντα θαυματουργο. Ας μην λειπει απο κανεναν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Διεξάγεις ψυχοκοινωνική έρευνα με θέμα τις ερωτικές σχέσεις, αγαπητέ aix; Αν είναι έτσι και ειδικεύεσαι στο θέμα, άσε το e-mail σου, ώστε όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ερωτικής φύσεως, να σε συμβουλευτούν!
      Ε, ας μην εκτεθούν δημοσίως οι άνθρωποι!
      Χαχαχα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εγω νομιζω aix πως πιο πολυ δυσκολευονται οι ανθρωποι που εχουν αδυναμια να φλερταρουν. Κι απο κοντα κι απο μακρια. Δεν εχει σημασια. Ασε που ειναι θεμα προσωπικης προσεγγισης-οπτικης. Οπότε, περι ορεξεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΑ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΦΘΟΓΓΟ ΑΙ=Ε!!!! ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!! ΧΑΧΑΧΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΘΗΛΥΚΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΑΛΙ ΠΟΙΑ ΣΕΞΟΜΟΥΣΙΤΣΑ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΚΑΣΕΣ ΜΥΤΟΥΛΑ ΕΔΩ, ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΑΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΜΠΕΡ ΝΤΙΚ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ. ΝΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ GANG BANG ORGY PARTY ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΜΟΥΡΗΔΕΣ. ΧΑΧΑΧΑ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Αρκτούρε, αυτή τη φορά αγγίζεις τα όρια που ευπρεπούς διαλόγου και προβληματίστηκα για το αν θα έπρεπε ή όχι να δημοσιεύσω το σχόλιό σου. Σε παρακαλώ τα επόμενα να είναι πιο σεμνά, καθώς επίσης θα ήταν λάθος να τροφοδοτήσουμε έναν διάλογο αντεγκλήσεων σε τέτοιο ύφος, που είναι γνωστό που θα καταλήξει.
      Δεν θέλω να λογοκρίνω και να κόβω τα σχόλια των συνδαιτυμόνων, οπότε μην με φέρεις στην δύσκολη θέση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  76. Aix, αν θεωρήσουμε ένδειξη "παθογένειας" το εφηβικού τύπου φλερτ που θεωρείς ότι κάποιοι κάνουν εδώ, καθώς επίσης και τον θαυμασμό που μπορούν να εκδηλώνουν κάποιοι για κάποιους άλλους, τότε πόσο πιο παθογενές είναι να ενοχλείται κάποιος από αυτές τις πολύ ανθρώπινες συμπεριφορές και να θεωρεί ότι οφείλει να τις "διορθώσει" με πικρόχολο και επικριτικό ύφος! Πόσο φυσιολογικό είναι να εκπέμπει κανείς μόνο αρνητισμό και να επιδίδεται μόνο στην επίκριση των άλλων, ηδονιζόμενος στην φαντασίωση ότι τους "κολλάει στο τοιχίον"; Αυτό μπορείς να το εντάξεις ως θέμα στην επόμενη ψυχοκοινωνική σου έρευνα, μόλις ολοκληρώσεις αυτήν για τις cyber ερωτικές σχέσεις.
    Ωστόσο η κριτική σε πρόσωπα είναι επιθυμητή πάντοτε, υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται καλοπροαίρετα και αφού ο κρίνων έχει αποδείξει ότι είναι φιλικός και οικείος.
    Αν όχι, ακόμα και η πιο χρήσιμη κριτική, είναι άτοπη και δεν γίνεται αποδεκτή.
    Όλα δηλαδή, θέλουν τον τρόπο τους.
    Τέλος, γίνεται να υποτιμάς τους άλλους αλλά να μην δέχεσαι το αυτό και για σένα; Να το θεωρείς αποκλειστικό σου προνόμιο και να το αρνείσαι στους άλλους, λίγο άδικο μου φαίνεται.
    Παρόλα αυτά βέβαια, κανείς δεν σε υποτίμησε μέχρι στιγμής.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παρακαλώ τα επόμενα σχόλια των συνδαιτυμόνων να γίνουν στο "Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων Νο 3" που μόλις δημιουργήθηκε.
    Ας μείνουμε επικεντρωμένοι στο θέμα που καταπιαστήκαμε και τυχών σχόλια άλλου τύπου, ας γίνουν στο ανάλογο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αγαπητέ φίλε Black Eagle νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς αυτός είναι ο σκοπός του πραγματικού διαλόγου και της επικοινωνίας,να αισθανθείς δηλαδή και να γνωρίσεις όσο πιο καθαρά γίνεται τις απόψεις του ανθρώπου με τον οποίον συνδιαλέγεσαι,αλλά και τον ίδιο.

    Πιστεύω επίσης ότι στον φιλόξενο χώρο του Καταχθονίου Δαίμονος η διάθεση για διάλογο είναι πραγματική και άδολη και αυτό μας επιτρέπει τις περισσότερες φορές να συγχρονιζόμαστε αρκετά καλά μεταξύ μας και να προκύπτει ένας καλός διάλογος και ένα καλό αποτέλεσμα.

    Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον φίλο μας Λύκιο για την πολλή καλή δουλειά του και για το πρόσφορο έδαφος που δίνει σε όλους μας.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.