Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

14ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΙΤΕς ΙΠΠΟΤΕς

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

131 σχόλια:

  1. ΣΙΝΑ ΕΤΗΚΕΝ ΧΘΟΝΙΟΝ ΤΟ ΠΗΛΩΔΕΣ ΓΕΝΟΣ. ΑΙΓΑΙΟΝ ΤΟ ΔΗΛΙΟΝ ΕΤΗΚΕΝ ΧΡΥΣΟΥΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΡΑΒΙΔΑΙ ΥΠΛΩΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΝ ΚΑΙ ΙΝΔΙΚΙΝ ΓΗΝ ΕΚ ΧΑΛΚΑΙΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ.
    ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΙ ΑΝΕΥΦΗΙΣΑΝ ΕΚ ΣΠΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΔΡΑΜΟΝ ΑΤΤΙΑΝ ΚΑΙ ΛΥΒΙΗΝ ΕΞΕΔΙΩΚΑΝ ΧΑΛΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΘΙΟΠΑΣ.
    ΣΤΟΧΑΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΣΙΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΔΟΚΙΜΑΙ ΩΣ ΑΚΑΡΠΟΣ ΧΟΥΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΝ ΡΕΝΕΙ ΟΞΥΝΟΝ ΥΔΩΡ ΕΙΣ ΚΗΠΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ.
    ΣΕΛΕΝΗ ΚΟΜΙΖΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΟΥΣ ΕΥΩΔΙΑΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ΑΓΑΣΤΗΣ.
    ΜΕΛΑΣ ΑΕΤΙΟΣ ΡΙΠΤΕΙ ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΣ ΥΛΗΝ ΣΤΟΒΙΛΙΖΩΝ ΤΕΣ ΑΙΣΘΗΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΤΩΣ ΕΞ ΑΘΗΝΑΪΔΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑΝ ΓΝΩΣΙΝ.
    ΛΥΚΙΟΣ ΕΓΚΥΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ.
    ΙΕΡΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ως διαχειριστής, μπορώ να αναγνωρίζω ένα γνήσιο σχόλιο φίλου, από ένα πλαστό.
      Η διαβολή σου, απέτυχε. Δεν θα ξαναέχεις την ευκαιρία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Τα σέβη μου αγαπητέ Ιεράρχη! Ήμουν σίγουρος ότι είσαι πάντα παρών, ως πανεπόπτης οφθαλμός, που τα πάντα ορά και σοφά σιωπά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την καλησπερα μου αγαπητε Ιεραρχη.
    Να εισαι καλα και να μας νουθετεις με αγαπη.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!! ΕΓΩ ΡΙΧΝΩ ΟΞΥ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΕ!!! ΧΑΧΑΧΑ!!! ΚΑΛΗΜΈΡΑ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρκτούρε γιατί το λες αυτό για μένα;
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
  5. Δεν εχω διαβασει ακομα το link που παρεθεσε η Ελενη. Προς το παρον, δεν εχω κατανοησει τον λογο για τον οποιο ο σιωνισμος ειναι εχθρος της ανθρωποτητας και αρα και δικος μου, δεν εχει δειχθει η συνδεση. Η φιλοχρηματη ταση και αρα ταση προς εξουσιομανια αποτελει κοινο τοπο για την πλειονοτητα των ανθρωπων.Αυτο δεν τους κανει εχθρους.

    Ιεραρχη, οι γνωσεις δεν ειναι αδοκιμες ως ακαρπο χωμα διοτι η γνωση δεν ειναι το χωμα. Το χωραφι ειναι ο ανθρωπος. Εαν το χωραφι ειναι στειρο αυτο ειναι προβλημα δικο του φυσικα και θα πρεπει να κοιταχτει στον καθρεφτη εαν επιθυμει μια απαντηση στο γιατι δεν φυτρωνει τιποτα. Να μαθει να μην ειναι. Η γνωση εχει την δυναμη να ελευθερωσει και να μεταλλαξει τον ανθρωπο, να τον μετασχηματισει αρκει αυτος να ξεφυγει απο την παγιδα της διανοητικης επεξεργασιας της πληροφοριας. Η γνωση πρεπει να περασει "μεσα". Εαν δεν περασει "μεσα" τοτε δεν βρισκει χρησιμοτητα. Και φυσικα η γνωση πρεπει να αφορα τον ιδιο τον ανθρωπο και οχι τον γειτονα. Μονο τον εαυτο μας μπορουμε να αλλαξουμε και οχι τους αλλους.
    Εαν αρρωστησεις δηλ, δεν θα πας στον γιατρο να σου μεταλαμπαδευσει λιγη γνωση και να την εφαρμοσεις στον εαυτο σου; Εαν πας λοιπον και οτι σου πει δεν το τηρησεις, ή το κατανοησεις μονο διανοητικα αλλα δεν το κανεις πραξη, ή απλα λες σε αλλους οτι σου ειπε και εσυ δεν κανεις τιποτα, εε, τοτε δεν θα φταιει η ιατρικη, θα φταιει το ξερο σου το κεφαλι.

    Φιλτατε Λυκιε, το μελετησα το κειμενο σου, μολονοτι καλογραμμενο, δεν θα με βρει συμφωνο στην πληροτητα του. Καταρχας δεν εξισωσα την "ακροαριστερή οργανωμένη βία, με το τοπικό έγκλημα των κλοπών." Αυτο που εκανα ηταν να δωσω μια πρακτικη συμβουλη συμπεριφορας σε καποιον που ισως ταλαιπωρειται απο τον φοβο μην του καψουν το αμαξι στην περιοχη που μενει, εαν βεβαια αυτο ισχυει, διοτι εαν δεν ισχυει, τοτε μιλαμε για παθολογικη ενοχληση, δεν εντοπιζεται δηλ το προβλημα στους αναρχικους αλλα στο ιδιο το ατομο που ενοχλειται.

    Το παραδειγμα με γαυρο-βαζελο ειναι μια χαρα αντιστοιχο. Εξισου ανοητη συμπεριφορα εχουν αριστεροι-δεξιοι, με τους χουλιγκαν γαυρους-βαζελους. Και οι δυο καταλογιζουν το φταιξιμο δια πασα νοσο και μαλακιαν στον αλλο και θεωρουν πως αν δεν ηταν αυτοι, ολα στην ζωη τους θα ηταν μια χαρα (φυσικα και οχι). Υπαρχουν παμπολλες ομοιοτητες, δεν θα τις αναφερω ολες.

    "Η αλήθεια λοιπόν, είναι ότι η «ακροδεξιά» απαντά στην ακροαριστερή βία και όχι το αντίθετο."
    Οχι βεβαια. Ποτέ δεν ευθυνεται ο ενας πολος σε ενα διπολο. Οταν σου κλεβουν την συνταξη που εχεις ηδη πληρωσει, τι ειδους βια ειναι; Ποιος ευθυνεται γι αυτο; Ποιοι ειναι στις λιστες Paradise Papers; Δεξιοι δεν ειναι κατα κορον; Αυτη δεν ειναι βια; Αυτην την βια και αδικια βλεπει ο "αριστερος" και του γυριζουν τα ματια αναποδα και γινεται "ακροαριστερος" και τα σπαει. Ο ανθρωπος της δρασης δεν ειναι ενα πολυ ωραιο στοιχειο; Ε, αυτος ο ανθρωπος πως να αντιδρασει; Με ακροαριστερη βια θα αντιδρασει, τι πιο λογικο; Εδω αρχιζεις να παρατηρεις, απο την μεση και λες: "Η αλήθεια λοιπόν, είναι ότι η «ακροδεξιά» απαντά στην ακροαριστερή βία και όχι το αντίθετο." Δεν εισαι δικαιος.

    Ειναι η βια θεμιτη στην λυση των κοινωνικων προβληματων; Εαν λεμε πως ειναι, τοτε προφανως δεν θα ειμαστε μονο εμεις αυτοι που θα την χρησιμοποιουμε, δεν θα ειμαστε μονο βιαστες των αλλων αλλα και βιαζομενοι αναλογως του "ποιος ειναι πιο μαγκας" και ποιος επικρατει του αλλου. Σε αυτην την υποθεση εργασιας οπου η βια ειναι θεμιτη, γιατι γκρινιαζουμε για τον σιωνισμο; Ανεβηκε απο πανω και ειναι σεξ και ξυλο. Μαγκια του. Να τους δω τωρα τους θιασωτες της βιας, που θα ειναι αυτοι που θα κλαιγονται τωρα και θα μυξοκλαιγονται. Σιγουρα εγω δεν θα βοηθησω. Δεν θα πολεμησω ενα πολεμο απλα για να αλλαξω τον δυναστη. Να τους δουμε τους ανθρωπους της δρασης που τους τυλιξαν σε μια κολλα χαρτι. Αρα η βια ειναι θεμιτη ως τροπος λυσης διαφορων; Ναι, εαν αποζητουμε απλως αλλαγη αφεντικου.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις απολυτο δικαιο αγαπητε Λυκιε, οταν λες πως δεν εξηγησα το γιατι ειναι λαθος η δραση που προτεινε ο Αρκτουρος, το ειδα μετα πως δεν απαντησα στο "γιατι". Οντως δεν ειναι απλη η απαντηση.

    Ας το δουμε στο ανωθεν παραδειγμα. Πώς λυνεται το ζητημα του ελληνικου εμφυλιου που ακομα δεν εχει ληξει; Εστω πως εχουμε το αντιμαχομενο διπολο ευρυτερη αριστερα και ευρυτερη δεξια. Αυτη που καλειται να απαντησει ειναι η ελληνικη κοινωνια. Στην επικαιροτητα τρεχουν οι ειδησεις της αδειας του Κουφοντινα, της απαντησης του Μπακογιαννη, και καπακι η απαντηση του γιου Τεμπονερα. Τι προσεφεραν αυτες οι δρασεις στο "στρατοπεδο" που υποστηριζουν; Οταν σκοτωνεις καποιο προσωπο, αδυνατιζεις το απεναντι στρατοπεδο ή το συσπειρωνεις δινοντας του λογο υπαρξης οποτε στην ουσια το δημιουργεις κιολας;

    Σωφρων δηλωση εκανε μονο ο γιος Μομφερατου. http://www.nooz.gr/greece/ligo-me-apasxolei-an-o-koufontinas-einai-mesa-i-ekso
    "ο Γιώργος Μομφεράτος τονίζει πως θα έπρεπε να μας απασχολεί το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κυρίως του πολιτικού κόσμου, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν δέχεται τη βία σαν τρόπο επίλυσης προβλημάτων και αυτό είναι ακόμα ανοιχτό.[...]Είναι σαν να έχουμε έναν άτυπο εμφύλιο ο οποίος συνεχίζεται πολλές δεκαετίες και ο οποίος μοιάζει να αναζωπυρώθηκε τα τελευταία 5-6 χρόνια της κρίσης"[...] Οι ιδέες τους (σ.σ.των μελων της 17Ν) δεν έχουν καμία διαφορά από ιδέες εκατομμυρίων άλλων, ο μόνος λόγος που τους ακούμε είναι επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους.

    Τελοσπαντων, νομιζω γινεται σαφες που οδηγει αυτη η ατραπος. Εχουμε την εντυπωση πως το ζητημα ειναι εαν ειναι θεμιτο εμεις να ασκησουμε βια, και δεν μας περναει απο το μυαλο πως ο αλλος δεν θα κατσει με σταυρωμενα τα χερια. Εαν εσυ παιξεις μια φορα το χαρτι της βιας, ο αλλος θα το παιξει 10. Η βια ειναι θεμιτη μονο για αυτοπροστασια. Εαν δεν μπορει να το δειξει καποιος αυτο, τοτε καλυτερα να μασαει παρα να μιλαει.

    Η βια εχει τον χωρο και τον χρονο της ως κομματι του αφηγηματος σου. Η ωρα της βιας ειναι η ωρα του κυνηγιου που ανεφερα πιο πανω. Τοτε αμολας τα σκυλια και οχι μονο δεν φταις, αλλα σου λενε ολοι και μπραβο και πιο αγριο κυνηγητο.

    Η ερωτηση μου λοιπον ειναι σαφης. Ποιο ειναι το δικο σου αφηγημα BlackEagle; Εχεις; Η απλα γκρινιαζεις για το αφηγημα των αλλων; Η ΝΤΠ δεν ειναι ιδανικη, αλλα ειναι ενα σαφες αφηγημα. Σου λεει: "Κυριοι, η ανθρωποτητα ειναι παντελως ανικανη και αχρηστη. Εαν αφεθει, θα παμε ολοι μαζι κατα διαολου. Βλεπετε και εσεις, εχουμε φτασει τα 7+ δις, σε 50-100 χρονια εαν συνεχιστουν αυτοι οι αριθμοι παπαλα. Το μοντελο των εθνων-κρατων εχει αποτυχει παταγωδως. Καθονται οι βλαμμενοι οι ανθρωποι και πληθαινουν ετσι ωστε να επικρατησουν στους απεναντι μπας και τους φανε λιγο γεωγραφικο χωρο, λες και θα ζησουν για 500 χρονια. Εμεις λεμε, τελος ολα αυτα, η ΝΤΠ δεν θα εχει κρατη, θα τους βαλουμε ολους σε ενα "κρατος", υπο μια αρχη, ετσι ωστε να μην εχουμε με ποιον να σκοτωνονται. Θα τις διαλυσουμε και τις θρησκειες αναλογα, για να μην σκοτωνονται και μεταξυ τους διοτι οι θρησκευομενοι ειναι ακομα χειροτεροι"

    Ακουω το εναλλακτικο αφηγημα.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΥΓ.Συμπαθα με Λυκιε για τον γενικοτερο δηκτικο τροπο γραφης, δεν ειναι υποτιμητικος, ειναι χρονικα συντομευτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπήτε Black Eagle, νομίζω πως εδώ θα πρέπει να επεξηγήσεις με κάποιο απτό παράδειγμα, τι εννοείς όταν λες:

    "Όπως όμως έχω ξαναγράψει, όταν οι πολλοί δίνουν το αίμα τους ενσαρκώνεται ΗΜΙΘΕΟΣ (στις μέρες μας έχει έρθει Ημίθεος) ...όταν ο ΕΝΑΣ δίνει το αιμα του για τους πολλούς ενσαρκώνεται ΘΕΟΣ.....το ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΟ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ...ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ."

    Διότι φοβάμαι ότι δεν γίνεσαι καταληπτός και δίνεις λαβή για παρερμηνείες στους αναγνώστες σου.
    Για να προλάβουμε λοιπόν τυχών αμφισβητήσεις λόγω ασάφειας, ας εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα τι εννοείς "ημίθεος" και τι "θεός', τι εννοείς "ενσαρκώνεται" και τι είναι το "αίμα" που γίνεται υλικό ενσάρκωσης και ενέργειας για άλλους. Φέρε απτά παραδείγματα από το σήμερα.
    Τέλος ανάφερε ποιος ακριβώς είναι ο Ημίθεος που στις ημέρες μας έχει ενσαρκωθεί.
    Ευχαριστώ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ε.Σ., κατανοώ το πνεύμα σου και δεν σε παρεξηγώ.
    Το σχόλιό σου όμως, διακρίνεται από μια επιφανειακή και άκρως θεωρητική θέαση του θέματος, που δεν απαντά με επιχειρήματα στις αιτιάσεις που προέβαλα τεκμηριωμένα.
    Εξετάζεις το θέμα της "ακροδεξιάς"-ακροαριστεράς, ως κάτι δοσμένο συνθηματικά, παραγνωρίζοντας ιστορικά δεδομένα και αληθινά περιστατικά. Κάνεις μια αδικαιολόγητη εξίσωση, σαν να πρόκειται για θεωρητικές απόψεις και υποθέσεις εργασίας. Γενικά η απάντησή σου δεν ανταποκρίνεται στο δικό μου ανάπτυγμα, αφού προσπερνάς σοβαρά επιχειρήματα που τα αφήνεις ασχολίαστα.

    Αντί αυτού, επιχειρηματολογείς με τρόπο που με ξενίζει.
    Την κόντρα ακροαριστεράς-"ακροδεξιάς" την ανήγαγες σε διαμαρτυρία -η οποία δεν μονοπωλείται από τους ακροαριστερούς- για τις πολιτικές των κυβερνήσεων, οι οποίες (κυβερνήσεις) ούτε καν προσδιορίζονται στον δεξιό χώρο, πόσο μάλλον στον "ακροδεξιό"-εθνικοσοσιαλιστικό, όπως η Χ.Α.
    Κυβέρνησε ποτέ η Χ.Α. και μας διαφεύγει;
    Οι αγανακτισμένοι από τις κυβερνήσεις πολίτες, ανήκουν σε όλους τους χώρους και όχι βέβαια αποκλειστικά στην ακροαριστερά!
    Η ακροαριστερά, αν σου διαφεύγει η λεπτομέρεια, ασκεί έναν επαγγελματικό αντιδραστικό ακτιβισμό, σε οποιαδήποτε πολιτική που ασκείται θεσμικά. Η επαναστατική της γυμναστική, είναι αυτοσκοπός της και όχι αποτέλεσμα αγανάκτησης και κοινωνικής αδικίας. Αφορμές πάντοτε ευρίσκονται, ώστε να υπάρχει ένα λογικοφανές άλλοθι για να «επαναστατούν»!

    Όχι αγαπητέ μου Ε.Σ., δεν έχουν πάντα και οι δύο πόλοι δίκαιο! Μπορεί ο καθένας να έχει το δικό του «αφήγημα», αλλά το δίκαιο δεν κατανέμεται στην μέση για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!
    Το έχω ξαναπεί, ότι η στάση της πολιτικής ορθότητας που σου αρέσει να ακολουθείς, ποτέ δεν υπηρετεί το δίκαιο, παρά μόνο την διπλωματία των ίσων αποστάσεων.

    Αυτό που με ξένισε ακόμη περισσότερο για άποψη Ελεύθερου Στοχαστή, είναι η προβολή του επιχειρήματος πως μια φορά βία εσύ, επί δέκα φορές εγώ! Ακόμη και σε αυτή την λογική της βίας κι αν μπούμε, το ένα αντικρούεται με ένα, για να υπάρχει τεκμήριο δικαίου (δράση-αντιίδραση). Το 10 για 1, είναι ανατροπή της δίκαιης και αναλογικής αντίδρασης, που προκαλεί αίτημα για χειρότερα αντίποινα από την άλλη μεριά. Περισσεύουν δηλαδή, άλλες 9 αντιδράσεις…
    Δίνεις την εντύπωση ότι αποδέχεσαι την λογική του 10 προς 1.

    Η πρακτική σου συμβουλή προς τον Αρκτούρο, νομίζω πως ήταν άστοχη.
    Ο Αρκτούρος δεν τοποθετήθηκε προσωπικά, αλλά εκδήλωσε τον προβληματισμό του για το κοινωνικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειες των αναρχικών-ταραξιών, κατά των περιουσιών των πολιτών. Εκτός κι αν θεωρείς ότι πρέπει κάποιος να εκφράζει άποψη, μόνο όταν θίγεται προσωπικά και όχι όταν βλέπει να θίγονται οι συμπολίτες του. Για τους αναρχικούς που "διαμαρτύρονται" σπάζοντας και καίγοντας την περιουσία των συμπολιτών τους, δεν φάνηκε να σε ενοχλεί ιδιαίτερα όμως και δεν τους καταλογίζεις "παθολογική ενόχληση".
    Είναι αυτή μια δίκαιη τοποθέτηση!

    Η βία κατά την γνώμη μου, δεν είναι θεμιτή στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, αλλά η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μου, αφού την θέλει να αποτελεί ένα τρόπο που λειτουργεί μέσα στην κοινωνική μηχανική και που διαμορφώνει -δυστυχώς- την ιστορία...
    Την εξετάζω λοιπόν ως φαινόμενο και όχι ως θεμιτό τρόπο.

    Αν παρ’ όλες τις αναλύσεις και την ιστορική αναδρομή, δεν πείσθηκες για την διαφορά και τους στόχους του Σιωνισμού σε σχέση με τον ελληνισμό και υιοθετείς με τόσο κυνισμό και ισοπεδωτική απλούστευση, τις θέσεις του, τότε θα διαπιστώσω ότι οι διαφορές μας είναι αγεφύρωτες.

    Μπορεί το αφήγημα της ΝΤΠ να είναι περίπου όπως το εξέφρασες, αλλά η πραγματική επιδίωξή της δεν έχει ανθρωπιστικό κίνητρο ούτε οικουμενικό όφελος. Σκοπός τους είναι η καθυπόταξη του ανθρώπινου είδους, η βεβήλωση της φύσης του, η αναστολή της εξέλιξής του και ασφαλώς ο απόλυτος και αυταρχικός έλεγχος της δικής τους ελίτ, ως μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα συγκεντρώσει τα πλούτη για δική της απόλαυση και θα απομυζά ενεργειακά, αιθερικά και υλικά τα ανθρώπινα στίφη μέσα στα ανθρωποτροφεία του πλανήτη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως στον Ομηρικό και όχι στον Ορφικό;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. Μια καλημέρα απλά, και να πω ότι παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή όλους σας...!
    Καλή Κυριακή σε όλους!

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ Μαθητή! Καλώς όρισες και πάλι στην παρέα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Πάντα εδώ είμαι και ας μην με παίρνετε χαμπάρι...!

      Διαγραφή
    3. Αυτό μας τιμά ιδιαίτερα, αγαπητέ Μαθητή! Ωστόσο οι απόψεις σου μας έλειψαν. Θα ήταν πολύ ευτυχές αν τις διαβάζαμε και πάλι!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Καταρχας, ο λογος που δεν τοποθετηθηκα αναλυτικα στις τεκμηριωμενες διαπιστωσεις σου ειναι το οτι αμφοτεροι συμφωνησαμε να το αποφευγουμε προς αποφυγην μακροσκελων συζητησεων που γινονται κουραστικες. Υποχρεωτικα λοιπον θα αναφερθω σε λιγες πιθανες μικροδιαφωνιες και οχι στις πολλες συμφωνιες, δεν ειναι αποφυγη σχολιασμου. Ενα υπαρχει καποιο σαφες ερωτημα μετα χαρας να δοκιμασω να το απαντησω, μπορει να κανω λαθος, μενει να δειχτει.

    Οντως υπαρχει γενικοτερα ασαφεια στην κοινωνια περι του τι σημαινει αριστερα και τι δεξια. Αυτη ακριβως η αδυναμια μας να ορισουμε τις εννοιες, μας εχει αφησει ως κοινωνια να πελαγοδρομουμε σε ανουσιες μετεμφυλιακες διαμαχες. Υπαρχει λοιπον η αισθηση πως αριστερη ειναι μια πολιτικη που προτασσει το συμφερον των πολλων στην κοινωνια, ενω δεξια πολιτικη ειναι αυτη που προωθει το καπιταλιστικο συστημα με την μορφη της πυραμιδικης συσσωρευσης πλουτου απο μια ελιτ της ταξης του 1-5%. Αυτο δεν ειναι απολυτως αληθες, αλλα πανω σε αυτην την βαση συζητουμε διοτι αυτες οι εννοιες ειναι αποδεκτες απο την κοινωνια με την μορφη του αισθηματος. Πολλοι μυθοι(με την κακη εννοια)και στερεοτυπα εχουν επικρατησει, οπως το οτι οποιος ειναι φιλοπατρις ή νοικοκυρης ή πολιτισμενος με τροπους ή ενα σωρο αλλα, πρεπει να ειναι δεξιος και οχι αριστερος. Οι αριστεροι δηλ τι ειναι; Σκυλια χωρις σπιτι; Αντιστοιχα, οποιος ειναι αριστερος πρεπει να εχει κοινωνικες ευαισθησιες, να νοιαζεται για τον συνανθρωπο του και για το συνολο. Δηλ οι δεξιοι τι ειναι; Πατανε επι πτωματων;

    Με χαροποιει που ενοχλησε η εκφραση περι αδικιας. Τον Ελληνα παντα τον ποναει αυτη η εκφραση. Το "καργιολης" μπορει να το αφησει να περασει στο ντουκου, το "εισαι αδικος" οχι. Δεν βλεπω καποιο αναρχικο στην συζητηση για να του την πω αρα δεν βλεπω γιατι να επρεπε να αναφερθω σε αυτο για να του ταρακουνησω την παθολογικη του προσκολληση. Αλλωστε οι κατ' ευφημισμον αναρχικοι ειναι πολυ ευκολοι, αρκουν 5 λεξεις για να συμβει αυτο. Ενα "Τραβα δουλεψε ρε παρασιτικε χαραμοφαη" ολοκληρωνει την εικονα του ελληνα "αναρχικου" του χαρτζιλικωματος.

    Ηταν αστοχη η συμβουλη προς τον Αρκτουρο; Να το δουμε. Αρκτουρε εχεις υποστει ζημια περιουσιας εσυ ή τα προσωπα του οικογενειακου σου περιβαλλοντος απο αναρχικους; Ναι ή οχι; Εγω λεω οχι. Το να λεμε οτι νοιαζομαστε για τους συμπολιτες μας και γι αυτο το κανουμε,ειναι σαφως υποκριτικο διοτι οι συμπολιτες μας ξεσκιζονται καθημερινα απο χιλια δυο πραγματα και εμεις επιλεγουμε να εστιασουμε στο ελασσον των δεινων τους.

    Φυσικα και δεν ειναι αποψη μου το 1 φορα βια εσυ, δεκα εγω. Δεν εξεφρασα ουτε αποψη, ουτε θεση. Δεν πιστευω καν στην επιλογη της βιας, την θεωρω καταντια. Ναι, να υπαρχει ως επιλογη, αλλα η αναγκη χρησης της σημαινει πως αυτος που την ασκει εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια οποτε η βια παραμενει ως υστατη αναγκη. Ισχυ θελουμε, μα η ισχυς δεν ταυτιζεται με τη βια. Ο ασκων βια ομως ειναι παραλογο να αναμενει υποχρεωτικα ηθικη αντιδραση. Δικαιη ή ανωτερη αντιδραση προκυπτει μονο απο ανωτερο αντιπαλο. Εαν ομως αναφερομαστε σε ανωτερο πνευματικα ανθρωπο δεν εχει νοημα να του ασκησουμε βια, θα ημασταν ξεφτιλες αν το καναμε αυτο, αρα δεν αφορα εμας αυτη η περιπτωση, αυτοι που τα κανουν αυτα ας τα βγαλουν περα μονοι τους στην ζωη τους, σιγα μην τους βοηθησουμε. Αρα η βια ασκειται εναντι κατωτερων ανθρωπων. Ο κατωτερος ανθρωπος επομενως αντιδρα στην καλυτερη περιπτωση με τον ιδιο τροπο και συνηθως με πολυ χειροτερο. Επομενως εαν εμεις ασκησουμε 1 φορα βια, θα δεχτουμε πιθανοτατα 10. Παραδειγμα. Εαν φτυσω ισλαμοπιθηκο (ISIS) στην μουρη δεν ειναι λογικο να περιμενω να αποπειραθει να με σκοτωσει με οτι οπλο βρισκεται στην εμβελεια του; Αυτο το λεμε 1 φορα βια, με >1000. Αρα η αντιδραση που περιμενω ειναι μεγαλυτερη ή ιση της δικιας μου δρασης (βιας εν προεκειμενω). Τι θα του πω; Δεν εισαι δικαιος; Αφου δεν δεχεται καν την λογικη ο ανθρωπος, εχει παρει διαζυγιο απο τοτε που πηγαινε παιδικό.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ειμαι πολιτικα ορθος, τουναντιον πασχιζω να μην ειμαι. Με παρεξηγεις ισως στο γεγονος πως δεν διατυπωνω θεση αλλα βαζω κατω τα δεδομενα προς κατανοηση.

    BlackEagle, δεν εχεις συνειδητοποιησει πως οχι μονο εχεις υιοθετησει αφηγημα αλλα εχεις γινει και πορωμενος οπαδος του. Το οτι αποφευγεις να το εκφρασεις φανερα σημαινει πως ειτε το κανεις μη συνειδητα, ειτε ντρεπεσαι να το κανεις. Για παραδειγμα εισαι ολοφανερα φυλετικος ρατσιστης. Ο λογος σου βριθει απο τετοιες αναφορες. Οι Ελληνες δεν ειναι δηλαδη βροτοι-θνητοι; Το αφηγημα σου ειναι εν προκειμενω (και πιανομαι μονο απο το τελευταιο) πως εσυ εισαι Ελληνας (πώς το ξερεις;απλα φαντασιωνεσαι πως δεν εισαι χοικος; με ποια εννοια; ποιες αξιες του ελληνισμου ενστερνιζεσαι;) και δεν εισαι σαν τους αλλους κατωτερους κοινους-θνητους-βροτους-ανθρωπους αφου λες πως οι Ελληνες ειναι αβροτοι/αθανατοι.Θα μας κανεις μηπως την χαρη να μας πεις, εμεις με ποιους ειμαστε; Ξυπνα φιλε,βροτος εισαι οπως ολοι μας, ξεκαβαλα απο το ψηλο σου αλογο μην πεσεις. Αλλα δειλιαζεις να πεις πως ναι, ειμαι ρατσιστης και γουσταρω. Κολωνεις; Μιλαμε για τον ορισμο του φυλετικου ρατσισμου, οχι για καποια αποψη δικια μου. Ενοχλεισαι καθολου απο αυτο που σου λεω ή περα βρεχει; Δεν λεω πως ειναι λαθος ντε και καλα, λεω να μιλαμε ευθεως

    Αγαπητε Λυκιε, ε οχι και σιωνιστης, ειπαμε. Το αφηγημα της προσπαθω να μεταφερω απλουστευτικα για να ξερουμε σε τι αναφερομαστε. Δεν το εξεφρασα καλα, μπορω να το παρουσιασω και πολυ πιο "ομορφα". Μονο οποιος κατανοει τον αντιπαλο του, μπορει να τον κερδισει και μαλιστα χωρις να πολεμησει ποτέ. Μας βοηθας πολυ σε αυτο με το κατωθι (αν και το ειχα ζητησει απο τον blackEagle) και το ξαναγραφω ωστε να εμβαθυνουμε πανω σε αυτο που μας προσφερες, να δουμε κατα ποσον ειναι ετσι και εαν ειναι πως τεκμηριωνεται

    "η πραγματική επιδίωξή της δεν έχει ανθρωπιστικό κίνητρο ούτε οικουμενικό όφελος. Σκοπός τους είναι η καθυπόταξη του ανθρώπινου είδους, η βεβήλωση της φύσης του, η αναστολή της εξέλιξής του και ασφαλώς ο απόλυτος και αυταρχικός έλεγχος της δικής τους ελίτ, ως μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα συγκεντρώσει τα πλούτη για δική της απόλαυση και θα απομυζά ενεργειακά, αιθερικά και υλικά τα ανθρώπινα στίφη μέσα στα ανθρωποτροφεία του πλανήτη. "

    Να αναφερω παντως πως τα ΜΜΕ δεν ειναι κλειστο μπλοκ. Τα στεγανα τους εχουν σπασει προ πολλου. Ολα τα επισημα ΜΜΕ ή εχουν πεθανει ή πεθαινουν. Εαν εδειξε κατι η δολοφονια του Γκιολια για το τροκτικο, ενω αρνουνταν μαλιστα και οποιαδηποτε σχεση, ειναι πως το συστημα "τρεμει" κυριολεκτικα την αυτοενημερωση και αυτοοργανωση του κοσμου και αυτη ειναι πλεον ευκολη μεσω διαδικτυου. Εδειξε βεβαια και οτι οι κατα συμβαση επαναστατικες τρομοκρατικες(αφου ασκουν βια) οργανωσεις που δρουν ως μισθαρνα οργανα του συστηματος ειναι ατοπες για τον κοσμο. Δεν ειναι αυτος ο δρομος, οχι επειδη δεν θα επιφερει καποιο αποτελεσμα, αλλα επειδη το αποτελεσμα που θα επιφερουν θα χειραγωγηθει απο τα ελεγχομενα ΜΜΕ για να προωθηθει η ατζεντα που τα ιδια προσπαθησαν να αποτρεψουν.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από το προηγούμενο σχόλιό σου, δεν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχε συμφωνία με τα δικά μου λεγόμενα και πως έμεινες μόνο σε κάποιες μικροδιαφωνίες, αγαπητέ Ε.Σ. Αντίθετα, κατάλαβα πως αγνόησες όσα έγραψα, διότι επανήλθες σε θέματα που είχα ήδη εξηγήσει.

    Ωστόσο δεν θα συμφωνήσω στον ορισμό του τι είναι η δεξιά-αριστερά, όπως τον αποτυπώνεις, έστω κι αν πολύς κόσμος έχει αυτή την εντύπωση.
    Η δεξιά, εκφράζει την ιδέα της ελευθερίας της έκφρασης και της ανάπτυξης της προσωπικότητας, όπως την επιθυμεί ο καθένας. Παρέχει ίδιες ευκαιρίες προς όλους και αποδίδει ωφελήματα ανάλογα με τις ικανότητες και τις δεξιότητες εκάστου ενός πολίτου. Εκφράζει το δίκαιο της αναλογίας, της ισάξιας ανταπόδοσης και της ποικιλότητας, όπως αυτή υπάρχει και στην φύση. Ενθαρρύνει την συνεργασία των τάξεων και τις αναγνωρίζει ως αναγκαίες για την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία της κοινωνίας. Ιεραρχεί την κοινωνία, ανάλογα με τις αξίες, τις ανάγκες και το κοινό όφελος, χωρίς να αρνείται τον πλούτο αν αυτός δημιουργείται σύμφωνα με τον νόμο. Η δημοκρατία είναι το κατ΄εξοχήν πολίτευμα που την εκφράζει, ενώ η εξουσία ασκείται πάντοτε ελεγχόμενα από τους Νόμους, το Σύνταγμα και την Δικαιοσύνη. Η οικονομία λειτουργεί ελεύθερα, αλλά μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος. Το κράτος δεν επιχειρεί, αλλά παρίσταται και εποπτεύει τις λειτουργίες της οικονομίας, μέσω των θεσμών του.
    Ασφαλώς στην εφαρμογή, η παθογένεια των ανθρώπων (η ιδιοτέλεια, η απληστία, ο καιροσκοπισμός, η απάτη, κτλ) υπάρχει και εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, δημιουργώντας συγκρούσεις και ταξικές ζυμώσεις. Η ισχύς συγκεντρώνεται στα χέρια των οικονομικά δυνατών και αυτοί με την σειρά τους χειραγωγούν τους θεσμούς. Μέσα όμως από αυτή την διαφορά δυναμικού μεταξύ των τάξεων, η κοινωνία προάγεται και κατακτά νέα πεδία στην επιστήμη, την τέχνη, την φιλοσοφία και την τεχνολογία. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί θετικά, μέσα στα πλαίσια του νόμου. Οι τάξεις αλληλεπιδρούν και εναλλάσσονται οι δυναμικές μεταξύ τους.
    Η αριστερά εκφράζει την ιδέα της κατάργησης των κοινωνικών ανισοτήτων που υπάρχουν με τις τάξεις. Θεωρεί ότι η ανισότητα προκαλεί αδικία και πως οι άνθρωποι έχουν ίδια αξία, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους. Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως ίδιους και αρνείται την οποιαδήποτε διαφοροποίηση, έστω και αν αυτό δεν επαληθεύεται πουθενά στην φύση. Δεν αποδέχεται την ιεραρχία μέσα στην κοινωνία, παρά μόνον αυτή της κομματικής εξουσίας. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να μοχθούν για τα αναγκαία αγαθά, τα οποία παράγονται από το κράτος και την εργατιά και κατανέμονται ισότιμα προς όλους. Ο πλούτος απορρίπτεται όταν συγκεντρώνεται στα χέρια των ολίγων, αλλά μπορεί να υπάρχει μόνο σε επίπεδο κράτους. Η εξουσία δεν ελέγχεται από κανέναν και η δημοκρατία είναι περιττή. Η εξουσία είναι εγκατεστημένη από τον "λαό" μέσω επαναστάσεως, οπότε αυτομάτως τον εκφράζει στο διηνεκές. Ανατρέπεται μόνο από μια νέα επανάσταση, η οποία όμως δεν μπορεί να υπάρξει, διότι κάθε αντίθετη άποψη από την αριστερή απαγορεύεται να εκφράζεται. Ασφαλώς το πολίτευμα είναι αυταρχικό και απόλυτο. Δεν χωρά ποικιλότητα και ελευθερία. Οι κοινωνικοί θεσμοί όπως η οικογένεια και η θρησκεία, είναι εχθροί της αριστεράς, διότι εμπεριέχουν συνεκτικές σχέσεις με δομές πέραν του κράτους και αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο της διαφοροποίησης, από τον ισοπεδωτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κοινοβιακό πολιτισμό της. Η παιδεία, η πληροφορία και οι επιστήμες, ανήκουν και ελέγχονται από το κράτος και ελευθερώνονται μόνο μέσα από λογοκρισία και ιδεολογική διόρθωση-προσαρμογή από το κόμμα.
    Η οικονομία δεν είναι ελεύθερη. Είναι κρατική (κρατισμός) και όλα αποτελούν κρατικό μονοπώλιο. Ο πολίτης δεν χρειάζεται να διαθέτει επιλογές. Το κράτος έχει φροντίσει και έχει επιλέξει για αυτόν το καλύτερο. Είπαμε, η ποικιλία προκαλεί ανισότητα και αδικία. Ο καταναλωτισμός είναι εχθρικός για την αριστερά, διότι αναγκάζει τον πολίτη σε εξάρτηση από τεχνητές ανάγκες και αυτό προκαλεί ανταγωνισμό. Γενικά, η ιδέα του αγώνα και όλα τα συνθετικά που περιέχουν αυτή την λέξη είναι λάθος, εκτός από τον αγώνα υπέρ της αριστερής ιδεολογίας. Στόχος της αριστεράς είναι ο διεθνισμός, δηλαδή η κατάργηση των εθνικών κρατών (δεν αρέσουν τα έθνη διότι έχουν διαφορετικότητα) και η επιβολή ενός υπερκράτους που θα ομογενοποιήσει τους λαούς και θα εξαφανίσει τις διαφορές τους, εννοείται υπό ένα απολυταρχικό καθεστώς εξουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η αριστερά εναντιώνεται σε κάθε έννοια πατρίδας και έθνους. Το αριστερό κράτος είναι κατ΄εξοχήν προνοιακό. Παρέχει αδιακρίτως τις δωρεάν υπηρεσίες στα αναγκαία αγαθά και υπηρεσίες που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζει. Όχι να ζει σε ευμάρεια, αλλά απλώς να ζει. Για την αριστερή ιδεολογία, όλα έχουν υλική υπόσταση και τίποτα δεν υπάρχει που να μην είναι απτό και εκδηλωμένο στον αισθητό κόσμο. Τελικός στόχος της αριστεράς, είναι αναρχική ουτοπία. Οι αριστεροί θα μεταμορφώσουν τον κόσμο σε ένα μια αγγελική κοινωνία, που οι άνθρωποι θα συνοικούν σε απόλυτη αρμονία, απηλλαγμένοι από πάθη, ανταγωνισμούς, αντιμαχίες, διαφωνίες, κτλ και θα είναι τόσο αγαπημένοι που κανένας νόμος δεν θα χρειάζεται για να τους περιορίσει τις πράξεις.
    Οι αναρχικοί των Εξαρχείων, μας δείχνουν με το προσωπικό τους παράδειγμα, πόσο κοντά είναι σε αυτό το αγγελικό επίπεδο αντίληψης της ανθρώπινης κοινωνίας.
    Αυτές λοιπόν είναι σε γενικές γραμμές, οι κατευθύνσεις της δεξιάς και της αριστερής ιδεολογίας. Ασφαλώς στην πράξη, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και θα πρέπει να γράψουμε ολόκληρο τόμο για να τα εξηγήσουμε όλα.
    Η αριστερά ως ιδεολογία μέσα σε ένα σύγχρονο καπιταλιστικό κράτος, απέχει πολύ από την εφαρμοσμένη αριστερά ως πολιτικό και οικονομικό μόρφωμα. Οι κουμμουνιστικές χώρες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εφαρμοσμένης αριστερής ιδεολογίας. Ασφαλώς όπου ο εφαρμοσμένος Μαρξισμός πήρε σάρκα και οστά, κατέρρευσε παταγωδώς, αφού πρώτα κόστισε σε εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα (Σοβιετία, Κίνα, Βιετνάμ, Β. Κορέα, Βενεζουέλα, Κούβα, κτλ) και μας έμειναν κάποια γραφικά αλλά ακόμα επικίνδυνα υπολείμματα, όπως η Β. Κορέα, η Βενεζουέλα, κτλ.
    Η αριστερά στις δυτικές χώρες, λειτουργεί ως αντίβαρο για τις παρεκτροπές που μπορεί να προκύπτουν από την φιλελεύθερη πολιτική. Υπό αυτή την μορφή, η αριστερά φαίνεται «φιλική» ιδέα προς τις πιεσμένες κοινωνικές τάξεις ή προς τα περιθωριακά στοιχεία που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην ανταγωνιστική κοινωνία. Ασφαλώς οι μαθημένοι και μεγαλωμένοι σε μια φιλελεύθερη κοινωνία, «αριστεροί» πολίτες, δεν θα ήθελαν ποτέ να ζήσουν σε ένα πραγματικά αριστερό κράτος. Η συντριπτική πλειονότητα εξάλλου των αριστερών, δεν γνωρίζουν πλήρως την αριστερή ιδεολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φαντασιώνονται με ιδανική γι΄ αυτούς κατάσταση, που απλά θα δικαιώνει τους ίδιους και θα τους αποκαθιστά στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως «αναβαθμισμένους» πολίτες.
    Έτσι, δεν είναι καθόλου σπάνιο αγαπητέ Ε.Σ., το φαινόμενο να βλέπουμε «αριστερούς» που να είναι ταυτόχρονα θρησκευόμενοι, πατριώτες, οικογενειάρχες και πλούσιοι! Αν γνώριζαν την αριστερή ιδεολογία, δεν θα μπορούσαν να είχαν κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά.
    Οι κοινωνικές ευαισθησίες και ο ανθρωπισμός, δεν είναι ιδεολογική πατέντα της αριστεράς. Απλά η αριστερά καπέλωσε και αυτές τις ιδέες, σαφώς υποκριτικά και απατηλά. Ρώτησε κάποιον που έζησε τον εφαρμοσμένο κουμμουνισμό, να σου πει πόσο ανθρωπιστικό και ευαίσθητο ήταν το αριστερό καθεστώς.
    Οι κοινωνικές ευαισθησίες και ο ανθρωπισμός, είναι αντικείμενο της φιλοσοφίας και της θρησκείας, που απαιτούν ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και δράσης. Τέτοιο που κανένα αριστερό κράτος δεν δίνει.
    Για τον Αρκτούρο, παραμένεις άστοχος στην συμβουλή σου. Είναι υποκριτικό το να νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και να διαμαρτυρόμαστε για ένα από τα πολλά θέματα; Μα η συζήτηση αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα. Αν η συζήτηση αφορούσε ένα άλλο θέμα, τότε θα εξέφραζε και για εκείνο την διαμαρτυρία του. Αυτό θα μπορούσε να το ισχυριστείς, μόνο αν ο Αρκτούρος έλεγε πως «οι πολίτες δεν έχουν κανένα άλλο πρόβλημα, εκτός από τις άδικες επιθέσεις των αναρχικών». Όμως κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε και ασφαλώς δεν θα ισχύει.
    Βεβαίως δεν σε είπα και σιωνιστή, αγαπητέ Ε.Σ.! Είπα μόνο ότι δείχνεις να αποδέχεσαι το αφήγημά τους ή τουλάχιστον να μην επιφυλάσσεσαι. Το να κατανοήσουμε τον αντίπαλο, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να ταυτιστούμε μαζί του.
    Σχετικά με τα ΜΜΕ, θα πω ότι το διαδίκτυο πραγματικά παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών που δεν μπορεί να ελεγχθεί, αλλά οι μάζες της κοινωνίας επιλέγουν την εύκολη πηγή πληροφόρησης, την τηλεόραση και τις εφημερίδες. Αναφέρομαι βεβαίως στον πληθυσμό που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως οι μεγάλοι άνθρωποι και αυτοί που δεν διαθέτουν χρόνο ή διάθεση για ψάξιμο.
    Ωστόσο και στο διαδίκτυο, υπάρχει μια θάλασσα πληροφοριών, πολλές από τις οποίες είναι παραπλανητικές, ασκούν προπαγάνδα ή εξαπατούν τους αναγνώστες. Συνεπώς δεν είναι εύκολο κάποιος να έχει καλή πληροφόρηση από το διαδίκτυο, αν δεν έχει ένα καλό γνωστικό υπόβαθρο και αρκετή διάθεση για έρευνα.

    Αυτή η αδυναμία των πολλών, τους κάνει ευάλωτους στους χειραγωγούς της κοινής γνώμης, που ελέγχουν τα ΜΜΕ και διαθέτουν επαγγελματίες «τρολ» ή ιστοσελίδες που ασκούν την προπαγάνδα τους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα εστιασω μονο στο αφηγημα που εδωσες απλοϊκα αγαπητε Ε.Σ για την ΝΤΠ ή σιωνισμο ή οπως αλλιως λεγεται ή θελει να παρουσιαζεται. Λιγη σημασια εχει το ονομα πλεον οταν η ουσια του εχει αποσαφηνισθει.
    Και ποια ειναι η ουσια της υπαρξης του; Ποιος ειναι ο στοχος του; Πλεον ουτε την βιτρινα του δεν φροντιζει ωστε να μας παρασυρει γοητευοντας στις επιδιωξεις του παρά ξεδιαντροπα ζητα να το υπηρετησουμε απεμπολωντας καθε ιχνος λογικης. Η λογικη μας ειναι και η ηθικη μας αλλωστε. Και τι ζητα λοιπον;
    Μειωση του πληθυσμου. Ναι. Αλλά πως; Φροντιζει να εκπαιδευει σκεπτομενους πολιτες του κοσμου που θα ξερουν πότε ειναι η ωρα(ωραιο) τους να κανουν παιδια; (υπο ποιες προϋποθεσεις)
    Καταργηση συνορων και θρησκευτικων ή αλλων διαφορων. Μαλιστα. Και πώς καταργει τα συνορα; Ριχνοντας βομβες; Εκβιαζοντας κυβερνησεις; Με ποιον τροπο μας εχει εκπαιδευσει στην ειρηνη; Και τι γινεται με τις λοιπες διαφορες που υπαρχουν απο την φυση των πραγματων; Απλα αλλαζει την φυση των πραγματων!
    Προαγει καποιου ειδους ελευθερια και ευημερια του ανθρωπου με αυτο το μοντελο της μιας κοσμικης αρχης; Κι αφου θα ειναι μονη της αυτη αρχηγος, ποιος θα αντιπολιτευεται τον μοναρχισμο της; Οι υπηκοοι-ρομποτακια που θα αποσυνδεονται ανα πασα στιγμη με το πατημα ενος κουμπιου;
    Ειναι νομιζω ευνοητο οτι η κοσμικη αρχη δεν μπορει σε καμια περιπτωση να αντιγραψει και να αντικαταστησει τον Θειο Νομο. Αυτος ειναι ο Μονος/Νομος κατω απο τον οποιο ο κοσμος αναγκαστικα μεριζεται, αυξανεται και πληθαινει. Σε αντιθετηη περιπτωση, συστελλεται και πεθαινει. Εμεις βεβαια μειναμε μονο στο «πληθυνεσθαι» ανευ αυξησης των χαρισματων του νοος.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνω απολυτα αγαπητε Black Eagle.

    Τραγουδακι;

    https://www.youtube.com/watch?v=ofA3URC1wyk

    Ελενη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μουσικη καληνυχτα και απο μενα!

    https://www.youtube.com/watch?v=nJWpnd8oGPs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καληνύχτα κι από μένα! Πολύ ωραίο το κομμάτι, αγαπητή Ελένη!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικες οι επιλογες σου αγαπητε μας φιλε. Μικροι θησαυροι που δεν γνωριζα.

      Σε ευχαριστουμε :-)

      Διαγραφή
  26. Σκεφτείτε λοιπόν ότι 10 οπαδοί του Ολυμπιακού δίνουν ραντεβού με 10 οπαδούς του Παναθηναϊκού, πλακώνονται στο ξύλο και οι μισοί από κάθε γκρουπ πεθαίνουν. Ποιος είναι χειρότερος; Προφανώς όλοι είναι τα ίδια χάλια. Θα ήταν εντελώς ηλίθιο εκ μέρους μας να πούμε ότι «οι βάζελοι είναι χειρότεροι γιατί οι γαύροι είναι παιδιά του λαού» ή οτιδήποτε άλλο θα δικαιολογούσε την συμπεριφορά τους. Στο ζουμί της, η αντιπαράθεση γίνεται επειδή οι μισοί είναι Ολυμπιακοί και οι άλλοι μισοί Παναθηναϊκοί, τόσο απλά.

    Τι γίνεται όμως αν αυτή την ηλίθια λογική την εφαρμόσουμε και στην καθημερινότητά μας; Δηλαδή, μόνο στο γήπεδο ή με ραντεβού θανάτου βρίσκεις οπαδούς της άλλης ομάδας; Αν για παράδειγμα στο Σούπερ Μάρκετ πετύχεις κάποιον με ένα κασκόλ του Παναθηναϊκού, γιατί να μη τρέξεις στα κουζινικά ψάχνοντας μαχαίρι για να σκοτώσεις τον βρωμοβάζελο και τα σιχαμένα παιδιά βαζελάκια του; Θα μου πείτε «καλά, αυτά προφανώς είναι ανοησίες», έλα μου όμως που δεν είναι! Γιατί βλέπετε προφανές είναι κάτι μόνο όσο παραδεχόμαστε όλοι ότι είναι αλήθεια. Αν όμως παραδεχτεί έστω και ένας στους δέκα ότι ο γάιδαρος πετάει, τότε παύει να είναι προφανές, ακόμα και αν οι άλλοι εννιά κοροϊδεύουμε τον δέκατο για την βλακεία του. Αν δεν υπάρχει ευθεία και σαφώς τεκμηριωμένη απάντηση, δεν είναι προφανές.

    Πάμε όμως στο δια ταύτα. Είναι προφανές ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι χειρότερος από εμάς; Όχι δεν είναι. Όσο υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ότι ο Κουφοντίνας έκανε έναν τίμιο αγώνα για το καλό του λαού, τόσο όλοι μας βγαίνουμε ζημιωμένοι. Όσο υπάρχουν άτομα που περιγράφουν ως παράδειγμα ηθικής τον Κουφοντίνα και ως ανήθικη την υπόλοιπη κοινωνία, τόσο κλωτσάμε την λογική και δικαιώνουμε τους κάθε λογής νεοναζί, από όπου και αν προέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι, νεοναζί χειρότερος από Ες Ες είναι ο Κουφοντίνας και το συνάφι του. Για πείτε μου, γιατί δικαιολογούνται οι πράξεις του; Επειδή έκανε ένοπλο αγώνα για να υπερασπιστεί τα πιστεύω του; Το ίδιο δεν έκανε και ο Ρουπακιάς όταν δολοφόνησε τον Φύσσα; Είναι μήπως διαφορετικό επειδή ο ένας είναι δεξιός ναζί και ο άλλος αριστερός ή μήπως είναι διαφορετικό επειδή ο ένας το παραδέχεται και ο άλλος όχι; Αν ήταν πιο έξυπνος ο Ρουπακιάς και η παρέα του, τακτικές Κουφοντίνα θα ακολουθούσαν. Απλά ήταν αρκετά χαζοί για να τους πιάσουν αφού είχαν δολοφονήσει μόνο (από όσο γνωρίζουμε) τον Παύλο Φύσσα.

    Ή μήπως ο Κουφοντίνας είναι καλύτερος από τον δολοφόνο της Δώρας, της διάσημης υπόθεση που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες με τον ναρκομανή που σκότωσε για 25 ευρώ, για να πάρει απλά τη δόση του; Όταν ο Κουφοντίνας βομβάρδισε εν γνώση του την κόρη, τη σύζυγο και τον οδηγό του Γιάννη Παλαιοκρασσά είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του, σε αντίθεση ίσως με τον εθισμένο ναρκομανή. Και όμως, υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ότι ο Κουφοντίνας είναι ένας επαναστάτης για την ελευθερία του τόπου ενώ ταυτόχρονα θεωρούν τον ναρκομανή δολοφόνο ένα γουρούνι που του αξίζει να πεθάνει.

    Ή μήπως θεωρεί κάποιος ότι ο Κουφοντίνας είναι πιο ηθικός από τον δολοφόνο του Νϊκου Τεμπονέρα, είτε αυτός ήταν ο καταδικασθής Γιάννης Καλαμπόκας είτε οποιοσδήποτε άλλος; Ο Καλαμπόκας δεν απολογήθηκε λέγοντας ότι ο θάνατος του Τεμπονέρα ήταν ένα ατύχημα; Ο Κουφοντίνας για τον εικοσάχρονο Αξαρλιάν τι είπε; Όχι μόνο ότι ήταν ατύχημα, αλλά ότι ήταν «παράπλευρη απώλεια». Κλασσική δικαιολογία. «Δεν γίνεται επανάσταση χωρίς νεκρούς, όπως δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά». Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη χαζομάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακόμα και από τον μαλάκα που πήγε πριν λίγες ημέρες και πυροβόλησε εξ επαφής το ελάφι στην Πάρνηθα, γιατί να είναι καλύτερος ο Δημήτρης Κουφοντίνας; Πήγε ο άλλος και κοίταξε το ελάφι στα μάτια από το ένα μέτρο και το πυροβόλησε, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Ο Κουφοντίνας που πυροβολούσε εξ επαφής ανυπεράσπιστους ανθρώπους, γιατί να είναι καλύτερος;

    Βλέπετε, όσο και αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε κάποιον πορωμένο οπαδό ότι κάνει λάθος, αυτός θα βρίσκει δικαιολογίες. «Μα οι γαύροι μας προκαλούσαν» «Μα οι βάζελοι είχαν πετάξει πέτρες πριν από εμάς» «Μα φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού μέσα στο Καραϊσκάκη» «Μα σκοπός μας ήταν ο Παλαιοκρασσάς και όχι η κόρη του, η σύζυγός του, ο οδηγός του, ο άτυχος περαστικός φοιτητής». Όλα ηλιθιότητες και, ως γνωστόν, ποτέ δεν μπορείς να νικήσεις έναν ηλίθιο χρησιμοποιώντας λογική. Έχει προπονηθεί για χρόνια στην ηλιθιότητα, την χειρίζεται με μαεστρία και παίζει πλέον εντός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπάρχει όμως κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Έστω λοιπόν ότι είναι έτσι. Χαρακτηριστική ηλιθιότητα: έστω ότι η Γη είναι επίπεδη, όπως πιστεύουν διάφοροι Δωδεκαθεϊστές συμπατριώτες μας (ναι, υπάρχουν τέτοιοι και είναι και αρκετοί). Έστω ότι είναι έτσι όπως λένε. Εάν η Γη έχει επίπεδο σχήμα, είναι π.χ. ένας δίσκος, τότε θα πρέπει η βαρύτητα να μας τραβάει όλους προς το κέντρο της. Δηλαδή, εκτός από αυτούς που ζουν ακριβώς στο κέντρο της επίπεδης Γης, όλοι οι υπόλοιποι θα γέρνουμε προς τις άκρες, αφού δεν θα μας τραβάει η βαρύτητα προς το πάτωμα ακριβώς από κάτω μας, αλλά προς το κέντρο του δίσκου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και από εμάς, οπότε όλοι θα γλιστράγαμε προς το κέντρο. Αν επιμείνουν λέγοντας ότι δεν υπάρχει βαρύτητα (όπως συχνά συμβαίνει), πείτε τους να κάνουν ένα πείραμα και να βουτήξουν από την ταράτσα του σπιτιού τους. Αν ζήσουν, να έρθουν να σας το πουν και εσείς θα δεχτείτε ότι δεν υπάρχει βαρύτητα. Κάπως έτσι απαντάνε σε ηλίθιους. (Παρεμπιπτόντως, αν όντως πάνε να βουτήξουν, μαζέψτε τους. Μπορεί να είναι ηλίθιοι, αλλά εσείς δεν φταίτε πουθενά να περάσετε τα χρόνια σας στη φυλακή μαζί με τον Κουφοντίνα και την παρέα του.)

    Έστω λοιπόν ότι είναι έτσι, Δημήτρη Κουφοντίνα. Έστω ότι για να κερδίσουμε το δίκιο μας και για να υπερασπιστούμε την ιδεολογία μας πρέπει να καταφεύγουμε σε ένοπλο αγώνα. Γιατί λοιπόν εγώ που είμαι υποστηρικτής της Δημοκρατίας να μη πάρω τα όπλα ενάντια σε όσους την απειλούν; Με την ίδια ακριβώς λογική με τον Κουφοντίνα, γιατί να μη σκοτώσω τον κάθε Δημήτρη Κουφοντίνα που θεωρώ ότι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία; Δεν είναι άλλωστε καμια ιδιοφυΐα και παρόλα αυτά κατάφερε και δολοφόνησε 11 άτομα (από ό,τι γνωρίζουμε). Οποιοσδήποτε λίγο πιο έξυπνος άνθρωπος θα μπορούσε να τον μιμηθεί και να κάνει ακριβώς το ίδιο. Γιατί λοιπόν να μη δολοφονήσω τον Δημήτρη Κουφοντίνα; Γιατί είμαι καλύτερος από αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλοι είμαστε καλύτεροι από αυτόν. Όλοι είμαστε καλύτεροι από τον Ρουπακιά γιατί δεν θα μαχαιρώναμε τον Παύλο Φύσσα, είμαστε καλύτεροι από τον Καλαμπόκα γιατί δεν θα χτυπάγαμε με λοστό τον Νίκο Τεμπονέρα, είμαστε καλύτεροι από τον ναρκομανή γιατί δεν θα μαχαιρώναμε τη Δώρα, είμαστε καλύτεροι από τον μαλάκα της Πάρνηθας γιατί δεν θα πυροβολούσαμε εξ επαφής το ελάφι και είμαστε καλύτεροι από τον Κουφοντίνα για τουλάχιστον έντεκα λόγους. Και δεν είναι ούτε η απάθεια, ούτε ο καναπές που μας κρατάει στη θέση μας. Είναι ότι εμείς είμαστε καλύτεροι και αυτός είναι χειρότερος, τελεία και παύλα. Και είμαστε καλύτεροι γιατί δεν είμαστε ΕςΕς στην ιδεολογία, όπως είναι ο Κουφοντίνας και κάθε ένας που πιστεύει στην επιβολή των ιδεών του δια της βίας.

    Αν θέλαμε, μπορούσαμε όπως σε άλλες χώρες να έχουμε θανατική ποινή και να ξεμπερδεύαμε συνοπτικά από κάθε Κουφοντίνα. Προσπαθήστε να πείσετε έναν Αμερικάνο ότι ο Κουφοντίνας δεν θα έπρεπε να έχει περάσει από την ηλεκτρική καρέκλα. Όμως όχι, εμείς είμαστε καλύτεροι. Ακόμα και σε αυτόν τον κατά συρροή δολοφόνο εμείς αναγνωρίζουμε ότι είναι άνθρωπος και έχει δικαίωμα στη ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι, το ίδιο δικαίωμα που στέρησε αυτός σε τουλάχιστον έντεκα περιπτώσεις. Καταλάβετέ το: είναι ζωντανός επειδή εμείς το θέλουμε και πολύ καλά κάνουμε. Το ότι τον αφήσαμε ζωντανό είναι απόλυτα συνειδητή δική μας επιλογή και, σε μία κοινωνία που έχει συνηθίσει να μας απογοητεύει, τουλάχιστον για αυτό μας αξίζουν συγχαρητήρια.

    Πηγή: http://apopseis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λαοδίκης για Ελεύθερο Στοχαστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Λαοδίκη, δεν συνηθίζουμε εδώ στον Καταχθόνιο Δαίμονα να ποστάρουμε μεγάλα άρθρα για να στηρίξουμε τις απόψεις μας. Προτιμούμε να τα πούμε με δικά μας λόγια και πιο συνοπτικά. Ασφαλώς όπου χρειάζεται, παραθέτουμε μέσα στον λόγο μας κάποιο απόσπασμα από κάπου αλλού ή δίνουμε το link της δημοσίευσης.
    Τουλάχιστον έπραξες σοφά, που παρέθεσες την πηγή σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Kαλησπέρα αγαπητέ ΛΥΚΙΕ και αγαπητέ Λαοδίκη.

    Αγαπητέ Λαοδίκη πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αν και θα μπορούσαν να ειναι απλά, τι εννοώ.Έγραψες δηλαδή το σημείο του κειμένου που μας ανέβασες.

    "....Προσπαθήστε να πείσετε έναν Αμερικάνο ότι ο Κουφοντίνας δεν θα έπρεπε να έχει περάσει από την ηλεκτρική καρέκλα. "

    "....Καταλάβετέ το: είναι ζωντανός επειδή εμείς το θέλουμε και πολύ καλά κάνουμε."

    Το ένα αναιρεί το άλλο και τι εννοώ...στο αεροπλάνο που έφερε τον Γέρο Καραμανλή ταξίδευε και ο Γιωτόπουλος (25 άτομα όλα και όλα και "ΕΤΥΧΕ" μέσα στο υψίστης ασφαλείας αεροπλάνο να είναι μέσα ο Γιωτόπουλο!!!!) καθώς επίσης και στο αεροπλάνο που έφερε τον Αντρέα ταξίδευε ο Κουφοντίνας .....και οι 2 πράκτορες ξένων υπηρεσιών, υπηρετούν ξένα συμφέροντα και οι δύο αμφότεροι για τους Αγγλοαμερικάνους δουλε'υουν, οπότε το αν τον θέλουν νεκρό αυτή την στιγμή νομίζω όχι. Αν τον ήθελαν νεκρό τώρα θα ήταν ήδη νεκρός, αντίθετα φρόντισαν να πάρει άδεια, για να πάει να φροντίσει τα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. " Ἡ Ἑλλάς διὰ νὰ ὀρθοποδήσῃ καὶ νὰ σταδιοδρομήσῃ δὲν ἔχει ἀνάγκην νὰ εἰσαγάγῃ ἀπὸ τὸ ἐξωτερικὸν οἰκονομικοπολιτικὰ καὶ κοινωνικὰ συστήματα, διότι τὰ συστήματα αὐτὰ ἦσαν ἀρκετὰ γνωστὰ καὶ κατὰ τὴν ἀρχαίαν ἐποχήν, ἀλλὰ ἐχρεωκόπησαν καὶ τότε ἐκεῖ ὅπου ἐφηρμόσθησαν, ὁπως ἀναφέρει καὶ ἡ ἱστορία, οἱ δὲ Λαοὶ ποὺ τὰ εἶχον δεχθῆ κατήντησαν ἀπὸ ἐλεύθεροι δοῦλοι."

    Ι.ΠΑΣΣΑΣ "ΑΡΧΑΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ" 1977

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για καληνύχτα απόψε αυτό.

    https://www.youtube.com/watch?v=VmutnNMNOTs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητε Black Eagle, περι μελισσων ο λογος...

    http://oxistineapagosmiataxi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για κρόνια μητριαρχία αγαπητή Ελένη. Για παράδειγμα οι μέλισσες που είναι πολιτικά έντομα θυσιάζουν τους κηφήνες μετά την γονιμοποίηση της βασίλισσας για το καλό της κυψέλης. Υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ταινία του 2006 The Wicker Man… αναφέρεται σε αυτά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος, αποτελούν τους εκτελεστικούς και ιδεολογικούς βραχίονες της «τρομοκρατικής κομμούνας», όπου θα στρατολογούσε πρόθυμους ηλίθιους, που θα διαδραμάτιζαν εκτελεστικούς ρόλους μέσω της ιδεολογικής ριζοσπαστικοποίησης. Ασφαλώς οι Γιωτόπουλος-Κουφοντίνας λειτουργούσαν ως πράκτορες σε αποστολή, από κάποιο «σκοτεινό κέντρο» που ήθελε να ρυθμίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας.
      Οι πράκτορες αυτοί, δεν είναι τυχαίοι βέβαια και είναι «μυημένοι» σε ειδικές διαδικασίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και κάποιες «μεταφυσικές» πρακτικές.
      Τέτοιο «κεφάλαιο», δεν θυσιάζεται στον βωμό μιας «αστικής δημοκρατίας» και δεν ξοδεύεται προς τέρψιν των οφθαλμών του φιλιθεάμωνος κοινού που επιζητά τιμωρία στην αρένα!
      Η κυψέλη που φροντίζει ο Κουφοντίνας, είναι η επόμενη γενιά πρόθυμων ηλίθιων τρομοκρατών, που καλλιεργεί στα φυτόρεια του Εξαρχιστάν και των βορείων προαστίων...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Aγαπητέ ΛΥΚΙΕ να ήταν μόνο αυτοί οι δύο (Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος) πράκτορες προ-προ καλά θα ήταν, ακόμα και ο Τσίπρας εξ΄αρχής ήταν πράκτορας των Η.Π.Α. για να είμαι ακριβείς… όλη η ευρωπαϊκή αριστερά αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα των Η.Π.Α. μέσα στην Ε.Ε. δεν θα μπορούσε ο Τσίπρας να αποτελεί εξαίρεση!

      Όπως και να έχει...με βίαιο τρόπο θα καθαρίσει η χώρα των Ελλήνων, από τους ψηφοφόρους των ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Χ.Α κ.λ.π.
      Δεύτερα δεχόμαστε μόνο από Al Nursa…
      Τρίτη μόνο από Daesh…
      Τετάρτη όσοι είναι μόνο από Al Shabaab…
      Πέμπτη μόνο παλικάρια από Boko Haram…
      Παρασκευή… ημέρα του Προφήτη!… μόνο από Lashkar-E- Taba…
      Σαββάτο μόνο αγόρια από Al Qaeda και Ansar al-Sharia…
      Κυριακή ελευθέρας σε όλους!
      Παρακαλούνται οι πρόσφυγες από τις τρομοκρατικές οργανώσεις να έχουν μαζί τους παιδιά κάτω των 7 ετών… το παιδί για τον δυτικό κόσμο είναι κάτι σαν χολιγουντιανό Passwood… η C.I.A. μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. μπορεί ποιο εύκολα να χρησιμοποιήσει το συναισθηματικό μέρος, ώστε κάποιος τρομοκράτης να βρει ασφαλές καταφύγιο σε κάποια χριστιανική χώρα. Εξ άλλου τα παιδιά μετά την όποια αρχική χρησιμοποίηση ως διακρατικό paswood, χρειάζονται και για την εξοικονόμηση χρημάτων… πωλούνται είτε ως κρέας, είτε ως υιοθεσία στον δυτικό πολιτισμό.

      Υ.Γ για αυτό που έγραψες ότι κάποιοι απο αυτούς είναι μυημένοι σε ειδικές δοξασίες, έχεις απόλυτο δίκιο πολλά θρησκευτικά και κατά επέκταση πολιτικά «μυστήρια» έχουν σχέση με τις 21 μέχρι τις 25 Μαρτίου, και το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου λόγο ισημερίας κ.λ.π. βεβαίως αυτά έχουν επηρεάσει τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις των λαών σε όλο τον πλανήτη… ακόμα και για διεξαγωγή πολέμων.Πρόσεξε τις ημερομηνίες στο παρακάτω.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

      Διαγραφή
    4. καλησπερα,τι εννοειτε οταν λετε οτι εχουν μυηθει σε ειδικες διαδικασιες?
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    5. Είναι μυημένοι σε ιδεολογικά και επιχειρησιακά assets, ορισμένα από τα οποία ανήκουν στο λεγόμενο "μεταφυσικό πεδίο" που τους δίνει πλεονεκτήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από συμβατική τεχνολογία ή μεθόδους. Θα μείνω εκεί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω!
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    7. Να υποθεσω οτι μιλας για αστρικο πεδιο ,σωστα?
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    8. Καλησπερα,βρηκα καποια σχεση αναμεσα σε 17 Ν και τεκτονισμο,παιζει ο Ναγος καποιο ρολο στην φιλοσοφια της 17 Ν ,γνωριζεις κατι περαιτερω?
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
  37. Και αυτό το μουσικ΄΄ο κομμάτι γιατί έχει σχέση με την σημερινή μέρα. :)

    https://www.youtube.com/watch?v=phd6bOxR-Tg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν σας προλαβαινω!

    Καλημερες σε ολους.

    https://www.youtube.com/watch?v=iQzB5T_B_iI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω τοσα στο μυαλο μου που ξεχναω!
      Αγαπητε Black Eagle, ευχαριστω για την υποδειξη της ταινιας.
      Τοτε που την ειχα δει, ουτε καν ειχα παρατηρησει τα "μηνυματα" αφου δεν ειχα το καταλληλο input για να κανω τις συνδεσεις.
      Να, ευκαιρια να την ξαναδω με άλλα ματια. :-)

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ελένη μας, ευχαριστώ και για το τραγούδι που έστειλες είναι εξαίσιο όπως πάντα το μουσικό σου γούστο είναι απαράμιλλο.Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου απαντήσω και στην ερώτηση που έκανες.Την καλημέρα μου σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστω διπλά. Για τα ευγενικα σου λογια και προκαταβολικα για την απαντηση.

      Κατσε να μας επιβαλλει ο αγαπητος Λυκιος κανεναν περιορισμο στις μουσικες αναρτησεις να γελαμε...

      :-)

      Αληθεια, τι ιδιαιτερο ειχε η χθεσινη μερα με το "αγωνιστικο" κομματι; Δεν αντελήφθην!

      Διαγραφή
  39. https://hellas-now.com/allo-ena-indoevropaiko-paramythi-katerrefse-apodichtike-synechia-ke-aftochthonia-tou-ellinismou-dna-milise/


    Αυτο για αυτους που πιστευουνε οτι οι Ελληνες νοθευτικαν απο αλλες φυλες και οτι οι μικρασιατες Ιωνες ηταν βαρβαροι.
    Τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρός Τρόλ

      Λάθος δεν είπε κανείς πουθενά ότι ΝΟΘΕΥΤΗΚΑΝ...ότι ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ και ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΑΝ γράψαμε, έχει τεράστια διαφορά.!! Βέβαια είναι πολύ δύσκολα κάποιοι να καταλάβουν αυτά που γράφουμε, για να τα καταλάβουν θα πρέπει να κάνουν επανακίνηση εγκεφάλου, και να γκρεμίσουν ότι γνώριζαν εως τώρα και να φτιάξουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

      Ζήτημα είναι να υπάρχουν 2-3 εκατομμύρια καθαροίελληνογενείς (πρόσεξε άλλο ΕΛΛΗΝ και άλλο Ελληνογενείς) γιατί αν δεν ήταν Σλαύοι-Τουρκόσποροι-απόγονοι διαφόρων εισωολέων ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ....παντού βλέπεις εγκλήματα διαφόρου φύσεως...οικονομικά-ηθικά-γενοκτονίες πληθυσμών-κακοτεχνίες-αλισβερίσι-ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ (ψάξε να δεις τι εθνικοτητας ήταν αυτοί που δολοφόνησαν τον Ανδρούτσο και τι αυτοί που έβαλαν τον Κολοκοτρώνη φυλακή).....και ΔΕΝ θα έσκυβαν το κεφάλι στα καυκάυσια και ανατολικά χαζαρικά-δίποδα , θα ήταν τουλάχιστον ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και θα άλλαζαν γνώμη και απόψεις, αφού θα μελετούσαν τους προγόνους τους για να βρούν τα αληθινά γεγονότα της ιστορίας. Και θα είχαν ανακαλύψει την ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....και πλείστα άλλα που δεν έχω χρόνο να σου απαριθμώ.

      Οι Έλληνες ως ιδέες θέλουν ειδικές κοινωνικές συνθήκες για να αναπτυχθούν… αυτές οι κοινωνικές συνθήκες είναι που φέρουν «κλίμα»… ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων έχει εκπαιδευτή αιώνες τώρα από τους εχθρούς του, να μην θέλει αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνουν και αναπτύσσουν τους Έλληνες, ως ιδέες, ως φαινόμενα.
      Ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, δηλαδή το δίποδο που έχει κατακλύσει αυτή την χώρα… είναι ουσιαστικά αντιέλληνας.. και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και οι ανθέλληνες, αλλά και οι Έλληνες.

      Ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων είναι ένας ανελλήνιστος και απαίδευτος όχλος ο οποίος νομίζει ότι είναι Έλληνες, επειδή έχει ελληνικό όνομα στο διαβατήριο, και έτυχε να έχει γεννηθεί σε αυτήν την ευλογημένη χώρα...αυτό όμως ΔΕΝ τον κάνει Έλληνα.Το ότι το "Ελληνικό" κράτος ΔΕΝ παράγει ελληνοπρεπείς νόες...αποτελεί βασικό του καθήκον.!!! Και έναν απο τους λιγοστούς ακόμα λόγους απο την Δύση.
      Όσοι δε γεννηθούν λόγο ύβρεως ως προς την σύλληψη...ΕΛΛΗΝΕΣ...κυνηγιούνται ποικιλοτρόπως σε όλο το μήκος της ζωής και της υπαρξεώς τους (όπως και ο Σωκράτης).

      Και να σου κάνω την ερώτηση που έχω κάνει και σε άλλους..και δεν πήρα απάντηση, ΤΙ είναι ο Έλλην αφού σου ξεχωρίσω ότι άλλο Έλλην άλλο Ελληνογενείς και άλλο Πελασγογενείς.Και αφου ο Έλλην εμπεριέχει και τα 5 στοιχεία (Γη-Αηρ-Υδωρ-Πυρ-Αιθέρα)...τι αντίκτυπο έχει αυτό τόσο στον φαινότυπο όσο και στον γονότυπό...και ποιές οι "ιδιοτητές" του;;;



      Διαγραφή
  40. Καταρχας, γραφω εδω μερικα σχολια απο μνημης μπας και καταφερω να ειμαι συνοπτικος(σιγα μην τα καταφερω), διοτι στο ποστ "Διογενεις-Κρονιοι" η ερευνα ειναι σε εξελιξη και δεν θελω να την εκτρεψω, ασχετως του αν διαφωνω με την μεθοδολογια που ακολουθειται. Οφειλουμε να παρεχουμε ζωτικο χωρο υπαρξης ακομα και σε οτι διαφωνουμε, εαν φυσικα δεν συμβαινει σε βαρος μας. Αρκτουρε, δεν ειναι θεμα επιθυμιας, ειναι θεμα προτιμησης λογω αναγκης. Πάντα προτιμουσα τον μοναχικο δρομο αναζητησης, οχι επειδη ειμαι εγωιστης(το αντιθετο ειμαι), αλλα επειδη ετσι φθανω αρκετα γρηγοροτερα στην απαντηση που αναζητω και στην πορεια μαθαινω και τον εαυτο μου καλυτερα. Η ιδια η αναζητηση μεταμορφωνει τον ειλικρινη αναζητητή. Προσπαθω να βιαζομαι διοτι καποια ερωτηματα μου προκαλουν εσωτερικο "πονο" και δεν νιωθω πως εχω την πολυτελεια να παω πιο αργα αλλα πιο ευχαριστα λογω μεγαλης παρεας. Ευχαριστω για την κινηση σου Ελενη, δειχνει την καλοσυνη σου αλλα δεν χρειαζεται να ανησυχεις μηπως παρεξηγηθω επειδη "αγνοηθηκα" οπως τα μικρα παιδια. Ας εισαι ελευθερη αυτου του "αγχους".

    Ο λογος αποτελει αγαπημενο πεδιο δρασης, ωστοσο τα πολλα λογια ειναι φτωχεια και δεν συμβαλλουν ιδιαιτερα σε εσωτερικη αλλαγη. Καταληγει ευκολα σε "ολο μελι μελι και τηγανιτα τιποτα". Δεν ειναι πως δεν μου αρεσει, αν με ιντριγκαρει κατι και υπαρχει λογος, θα παιξω. Αλλα το "παιχνιδι" θελει, δυο. Για παραδειγμα απο την σημερινη πολιτικη σκηνη, ζητημα να υπαρχουν 2-3 ικανοι συνομιλητες για ενδιαφερον παιχνιδι, εις εξ αυτων ειναι ο Αδωνις Γεωργιαδης. Ειναι ευκολος να νικηθει με "γκρι" χτυπηματα στα αδυνατα του σημεια καθως πλεον ολη η Ελλαδα τον γνωριζει, αλλα εγω μιλαω παντα για αντιπαραθεση ιδεων. Παραλιγο να μπω στην συζητηση ως υπερμαχος των αποψεων του Ιατορα, διοτι αντιτιθεμαι στην ιδεα του bullying που ελαβε, αλλα κρατηθηκα διοτι θα ηταν σαν να κλεβω εκκλησια. Συμπαθα με ρε BlackEagle (και οχι μονο), αλλα δεν πιστευεις πως ηρθε η ωρα να ωριμασεις και να μην εκνευριζεσαι οταν ακους αρνητικη κριτικη;

    Χαρακτηριστικο του ελληνικου τροπου ειναι το ανοιχτον, το φως και οχι το κλειστον. Και αυτο διοτι ο Ελληνας δεν εχει κατι να κρυψει, δεν εχει λογο να φοβαται το φως, αντιθετα το επιλεγει και ελκεται ερωτικα απο αυτο. Προσπαθει να ειναι πάντα δικαιος. Αν ειναι δικαιος και αληθης, τί και ποιόν εχει να φοβαται; Αρα δεν νοειται για τον Ελληνα, να μην δεχεται σχολια μη υβριστικα. Να επιτρεψεις στους αλλους να φερουν την δικια τους αποψη τους και να μην οργιζεσαι και να μην "κλειδωνεις". Η προσωποποιηση της "Ατης"(θολωμα του νου/συγχυση φρενων) εγινες, οταν επεμενες πως ο "Ελληνας" ειναι επιθετο. Οσον αφορα την γραμματικη, το μερος του λογου που αποτελει "ο Ελληνας" ειναι οντως ουσιαστικο και ο Ιατωρ ειχε δικαιο το οποιο κακως δεν του απεδωθη, ουτε απο σενα ουτε απο καποιον αλλο συνομιλιτη.Τον αδικησαμε. Αυτη δεν ηταν ελληνικη συμπεριφορα, διοτι ο Ελληνας και το Δικαιο αποτελουν εννοιες αλληλενδετες. Το Δικαιο για τον Ελληνα ειναι ιερο. Αυτο δειχνει πως κατα βαση ως ανθρωποι δρουμε ακομα φυλετικα (tribal). Φυλετικος ή δικαιος; Ποιο υπερεχει; Ας επιλεξει ο καθενας μας για τον εαυτο του
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απο φιλοσοφικη σκοπια ομως, μπορουμε οντως να πουμε πως ο Ελληνας αποτελει "επιθετο" και ως τετοιο συνοδευει το ουσιαστικο και φανερωνει την ιδιοτητα ή ποιοτητα του, ισως να το εχω πει και εγω καποτε αυτο, δεν θυμαμαι. Εδω υπαρχει ομως σαφως "ποιητικη αδεία", στο να λεει καποιος "Ελληνας Ελληνας". Αν θελουμε να ειμαστε και γραμματικα σωστοι θα πρεπει να πουμε "ελληνικος Ελληνας". Βλεπουμε λοιπον εδω πως πολυ μεγαλυτερη σημασια εχει να ειναι καποιος "ελληνικος" παρα "Ελληνας" και αυτο διοτι το "ελληνικος" δειχνει τροπο συμπεριφορας που ειναι το σημαντικοτερο καθως "οτι κανεις, εισαι" κατα τον μεγιστο Αριστοτελη. Το "ελληνικος", για μενα τουλαχιστον, ειναι ποιοτικοτερο του "Ελληνα". Τι ειναι δηλ ο μαλακας ο Ελληνας ο βαθυΠασοκ; Κατι παγκοσμιως μοναδικο; Ενας μαλακας πουθενάς απατεωνας βαλκανιος ειναι. Τιποτενιος και μικρος. Δεχομαι ωστοσο, πως το "ελληνικος Ελληνας" οχι μονο ειναι καλυτερο των αλλων δυο, αλλα αποτελει εκρηκτικο συνδυασμο. Αν δεν ειναι ελληνικος ο Ελληνας, τοτε δεν αξιζει να λεγεται Ελληνας, δεν αξιζει να φερει το ονομα του, το καπηλευεται οπως κανουν οι γυφτοι των βαλκανιων.

    Θυμομαστε εδω τον ωραιο φιλοσοφο Λιαντινη που ειχε πει: "Να υπαρχεις ελληνικος"
    "Να υπάρχεις Ελληνικός δηλώνει τέσσερες τρόπους συμπεριφοράς.
    Ότι δέχεσαι την αλήθεια που έρχεται μέσα από την φύση· όχι την αλήθεια που φτιάχνει το μυαλό των ανθρώπων.
    Ότι ζεις σύμφωνα με την ηθική της γνώσης· όχι με την ηθική της δεισιδαιμονίας και τον προλήψεων.
    Ότι αποθεώνεις την εμορφιά· γιατί η εμορφιά είναι δυνατή σαν το νου σου και φθαρτή σαν τη σάρκα σου.
    Και κυρίως αυτό: ότι αγαπάς τον άνθρωπο. Πώς αλλιώς! Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό πλάσμα μέσα στο σύμπαν»."

    Λες BlackEagle: "ΤΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ;;; Καθότι η λέξη Έλλην είναι δηλωτικό και επίθετο μιας κατάστασης οντότητας συγκεκριμένων ιδιότητων.!! ΠΟΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ;;"

    Οντως αυτο το ερωτημα δεν το εχουμε απαντησει στον ΚΔ, αν και το εχουμε προσεγγισει. Πρωτη κινηση του ερευνητη ειναι πάντα να οριζει τις εννοιες που ερευνα, αλλιως δεν εχει νοημα, θα αιθεροβατει. Μιλωντας γενικα, δεν μπορεις πχ να κηρυσσεις τον πολεμο σε αφηρημενες εννοιες, διοτι δεν υπαρχει κατι να πολεμησεις στην πραξη, παρα βαυκαλιζεσαι με διανοητικο αυνανισμο. Ειναι επιρρεπες σε αυτα το στοιχειο του αερα. Τι θα πεις δηλαδη; "Κηρυσσω τον πολεμο στη διαφθορα","Πολεμαω το αδικο, τον καρκινο κοκ"; Να τα πει αυτα ενας πολιτικος, να πουμε ενταξει, ο γνωστος σαλιαρης που γλυφει μην πω τι, μπας και παρει κανα ψηφαλακι. Αν τα πουμε εμεις, τι εγινε; Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. Ας μην κυνηγαμε φανταστικους ανεμομυλους, τιθασσευση του στοιχειου του αερα με αυτο της γης. Ενας τροπος ειναι να μην λεμε πολλα και ομορφα λογια. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν προσπαθω να εξαπατω με ωραιες συναισθηματικες εκφρασεις διοτι αυτο αποτελει χειραγωγηση μεσω του συναισθηματικου κεντρου και οχι πειθω
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Aix, προσωπικα δεν φοβαμαι τον θανατο. Αυτο που ισως φοβαμαι ειναι να πεθανω χωρις να εχω ζησει στο επακρο. Δεν φοβαμαι να ηττηθω. Φοβαμαι μηπως πεθανω χωρις να εχω δωσει μια καλη μαχη. Το "μπαμ" που λες, δεν υπαρχει λογος να μας ανησυχει, εφοσον ειμαστε δικαιοι στη ζωη μας. Φοβαμαι μηπως δεν γινει "μπαμ" και δεν παρω χαμπαρι τιποτα. Αν γινει μπαμ, ας γινει, χεστηκαμε, εδω ειμαστε, και θα λαβουμε την καταλληλη δραση.Τουναντιον τοτε θα βγουμε απο τις τρυπες μας. Γενικα μιλωντας, το αποτελεσμα ποτέ δεν ηταν στο χερι μας, αλλα στο χερι των θεων. Στο δικο μας χερι και δικο μας χρεος ειναι να κανουμε αυτο που μας αναλογει, δεδομενων των ικανοτητων μας. Φοβαμαι μην ντροπιασω την ψυχη μου. Θα πρεπε ολοι μας να βιαζομαστε και να γρηγορουμε, κατ' ελαχιστον μεχρι να φτασουμε στο σημειο της επιτευξης αταραξιας στον νου, διοτι φαινεται πως ο νους επιζει του υλικου θανατου αλλα χανει την δυνατοτητα διακρισης. Εαν ο νους ειναι σε θαλασσοταραχη, αν πεθανουμε τον ηπιαμε. Θα μπλεξουμε σε σαμσαρικες και καθαρτικες περιπετειες ητοι νοητικες κολασεις, ητοι φαινομενικα ατελειωτους επαναλαμβανομενους εφιαλτες.

    Λαοδικη,θα αποφυγω να μιλησω ποιητικα. Καταρχας, δεν υπαρχει ανδρας και γυναικα.Η μονη διαφορα που εγω βλεπω ειναι μια εφεση, μια μεγαλυτερη ικανοτητα του μεν ανδρα στο λογο, της δε γυναικας στο συναισθημα.Και οι δυο ειναι ικανοτατοι για οποιαδηποτε δραση. Αναγνωριζω παντως πως για την γυναικα ειναι δυσκολοτερο να κατανοησει την κατασταση ωστε να ανελθει, γιατι της ειναι ευκολοτερο να την αισθανεται παρα να την κατανοει.Και εμεις ομως τι κανουμε εδω; Μπορουμε να την βοηθησουμε να το κατανοησει, αν το εξηγησουμε κατανοητα, αφου πρωτα βεβαια το εχουμε κατανοησει εμεις.

    Η γυναικα ομως οντως συνηθιζει να αρκειται με την συναισθηματικη προσεγγιση. Εαν καποιος αρρωστησει, η γυναικα θα αναλαβει την φροντιδα του, οσο περισσοτερο και οσο καλυτερα μπορει. Ο ανδρας δεν μπορει ποτέ να αρκεσθει σε αυτο. Εχει αναγκη να καταλαβει πρωτιστως την αιτια, τον λογο που συνεβη. Θα βγει στην δραση, στην μαχη και στον πολεμο, μονος του αν ειναι αναγκη, δεν τον νοιαζει. Εαν κατσει σπιτι, θα αρρωστησει. Πρεπει κατι να κανει. Ακομα και αν δεν γινεται κατι, εαν μενει μονο να το αποδεχτει, θα ηρεμησει μονο οταν το κατανοησει. Στην γυναικα βλεπουμε λιγοτερο συχνα μια τετοια συμπεριφορα. Περα ομως απο την συμπεριφορα ειναι και η εγγενης ικανοτητα. Οι νοητικες μαχες αποτελουν εκ φυσεως τα λημερια του ανδρα. Ο ανδρας απο μικρος ασχολειται με μαθηματικα προβληματα, σπαζοκεφαλιες, και τετοιου ειδους νοητικες προκλησει ενω δειχνει να παραμελει το φαινεσθαι. Ενα φαινεσθαι που μετραει πολυ για την γυναικα. Βλεπουμε λοιπον πως ο ανδρας ειναι γαλουχημενος στα του νοητικου. Οταν 30αρισει η γυναικα, νομιζω νομοτελειακα θα αρχισει και αυτη να ψαχνεται στα θεμελιωση ερωτηματα του ανθρωπου. Υστερει τρομακτικα ομως σε σχεση με τον ανδρα που εκπαιδευει τον εαυτο του παιδιοθεν. Συνηθως ο ανδρας γινεται gamer, γιατι βλεπει καταματα την προκληση να λυσει το γριφο που ενα αλλο μυαλο συνεταξε. Συλλεγει εμπειρια απο βρεφος. Ειναι φυσει νοητικος παραβιαστης, και για τον νου δεν υπαρχουν υλικα απαραβιαστα ορια. Για το στοιχειο του αερα που αποτελει ο νους μιλουσαμε και νωριτερα. Αυτη ειναι η μοναξια του. Πεταει πολυ ψηλα και νιωθει μονος,νιωθει νοσταλγια. Ο αερας και η γη ειναι διπολο. Αυτο σημαινει πως οσο μεγαλυτερες οι πτησεις του νου, τοσο μεγαλυτερο το ανοιγμα του εκκρεμους και η ροπη/ερωτας προς τον αλλο πολο, το στοιχειο της γης, βασικο αρχετυπο του οποιου αποτελει η γυναικα. Η ενωση με την καταλληλη γυναικα που μπορει να τον υποστηριξει και τον αντεξει μεσω της αγαπης της, και θα εξυψωσει αμεσα την γυναικα και θα ζωογονησει τον ανδρα καθως δεν ειναι τυχαιο που πιθανοτατα το αζωτο (α στερητικο και ζωη) ειναι το χημικο στοιχειο που αντιστοιχει στο στοιχειο του αερα, καθως αδυνατει να συντηρησει την ζωη, αν χρησιμοποιηθει καταλληλα ομως το αζωτο γινεται νιτρο-γονο (αλλη ονομασια του αζωτου).
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η μοναξια του ανδρα εγκειται στο οτι στους ωμους του πεφτει το βαρος της προστασιας,υπερασπισης και απελευθερωσης της ανθρωποτητας ενω στους ωμους της γυναικας πεφτει το εργο της δημιουργιας και υπερσπαισης της ζωης. Για την γυναικα ο ανδρας gamer πάντα θα φαινεται loser/χαμενος διοτι δεν μπορει να τον κατανοησει πως δεν τον ενδιαφερουν τα κοινωνικα,συνηθισμενα και καθημερινα. Ο μονος λογος που τα διεκπεραιωνει (ευκολα στο ρελαντι) ειναι απο την αγαπη του για την γυναικα.Η γυναικα απο την αλλη επιθυμει συνηθως ο ανδρας να την αισθανεται. Ο ανδρας ομως φερει μεσα του μια βαθια θλιψη απο αυτην την εξημερωση. Καπου μεσα του νιωθει ασβεστη την σπιθα να στησει χορο πολεμου, να συμμετασχει και αυτος στον πολεμο των θεων. Να φανει χρησιμος. Οπως η γυναικα αισθανεται μια καποια ολοκληρωση οταν κανει παιδι, ετσι και ο ανδρας αισθανεται μια ολοκληρωση οταν φυλαττει Θερμοπυλες. Οι Θερμοπυλες ομως δυσκολα βρισκονται και συμβαινουν. Τοτε ο ανδρας σωπαινει. Και οταν καταλαβει οτι τις εχασε τις Θερμοπυλες και ειναι πλεον αργα, αναποφευκτα θα νιωσει πως προδωσε την ψυχη του και ισως αρχισει να κλαιει ξαφνικα. Μην τον ρωτησετε γιατι, οπως λεει και το αρθρο που μας εστειλες Λαοδικη, διοτι που να εξηγει.. Αν ηξερε να εξηγησει καλα, τοτε δεν θα ειχε χασει τις Θερμοπυλες του

    Ανωνυμε, οσον αφορα την αναγκη ενθυμησης της ιστορικης αληθειας, θα συμφωνησω μαζι σου πως αν και χρησιμη, δεν ειναι σημαντικη. Δεν την χρειαζομαστε. Θα απαντησω με μια στιχομυθια απο την ταινια "Ολικη Επαναφορα"(total recall) οπου ο ηρωας εχει απωλεσει την μνημη του.

    -Τι ειναι αυτο που επιθυμεις;
    -Θελω να θυμηθω
    -Γιατι;
    -Ωστε να μπορεσω να ειμαι ο εαυτος μου, να ειμαι αυτος που καποτε ημουν
    -Ειναι οντως αναζητηση καθε ανθρωπου να μαθει ποιος ειναι πραγματικα, αλλα η απαντηση σε αυτο βρισκεται στο παρον, οχι στο παρελθον. Οπως ειναι για ολους μας.
    -Μα το παρελθον μας λεει ποιοι εχουμε γινει
    -Το παρελθον ειναι κατασκευασμα του νου. Μας τυφλωνει. Μας ξεγελαει εις το να το πιστεψουμε. Μα η καρδια θελει να ζησει στο παρον. Ψαξε εκει. Και θα βρεις την απαντηση που αναζητεις

    Τι θα πει "Να υπαρχεις ελληνικος" λοιπον; Ξεκινωντας απο τα βασικα, στο μαντειο των Δελφων υπηρχαν 3 ρησεις.
    1. Μηδεν αγαν
    2.Γνωθι σαυτον
    3.Εγγυα παρα δ'αττα

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μηδεν αγαν. Τιποτα σε υπερβολη. Μετρον αριστον. Κατακτηση της μεσοτητας. Αυτο δεν σημαινει να γινεις αφυλος.Σημαινει να εισαι ταυτοχρονα ανδρας(φωτια) και γυναικα(νερο). Και ισχυρος νους (αερας) και υλη (γη). Σημαινει να μην εισαι μονο το ενα χωρις το αλλο. Μονο τοτε θα εισαι ελευθερος, οταν μπορεις να εισαι και τα δυο. Ετσι κατακταται το Γνωθι σαυτον, και μαζι με αυτο η γνωση για το συμπαν και τους θεους, αφου οπως κατω ετσι και πανω. Αφου υπερβεις τις πολωσεις, δεν θα ειναι δυσκολο να εισαι και δικαιος και ελευθερος, καθως δεν υπαρχει πια λογος μεροληψιας.

    Το "Εγγύα παρά δ' άττα" ομως τι σημαινει; Αλλιως αφου αλλαξουμε τα δωρικα "α" με "η", εχουμε "Εγγύη παρά δ' άττη". Η "εγγύη" παει χερι-χερι με την γνωστη μας "Ατη"(θολωμα του νου) απο το Υβρις>Ατη>Νεμεσις>Τισις(διαλυση/καταστροφη). Ξερουμε που οδηγει η Ατη. Ποια ειναι η "Εγγύη" που οδηγει στην Ατη, εκτος απο την γνωστη μας Υβρη; Δεν εννοουν απλα το να γινεις εγγυητης για καποιον αλλο. Εικαζω πως εννοειται το να πας με καποιον αλλο μαζι, το να γινεις γκρουπ, να εισαι κολλητα με καποιον αλλο. "Κατσε ρε φιλε, μονοι μας θα την βγαζουμε δηλαδη;" Οχι. Δεν λεει να μην εισαι με αλλους, αλλα να μην γινεσαι απερισκεπτα ουρα των αλλων ή δεσμιος με γενικους ορους. Ισως να εννοει αυτο που ανεφερα πιο πανω, να μην γινομαστε φυλετικοι. Ας νιωσουμε εαν αυτα ειναι συμβατα με την καρδια μας. BalckEagle, περιμενω να μας απαντησεις για την κατασταση στην οποια μπορουμε να βρεθουμε, και κυριως για τις αλλαγες που προκαλουν στον φαινοτυπο τα 5 στοιχεια

    Τελος, το ζητημα Διογενων-Κρονιων δεν εχει ληξει. Εφτασε μαλλον ο καιρος να μπουν στο καδρο οι Αρχοντες των Γνωστικων, να τους παρουμε τα μετρα τους και να δουμε τι συμβαινει. Καταρχας εαν αξιζει να ασχοληθουμε με το αν μπορουμε να κανουμε κατι. Διαβαζω τον περιεργο Cobra στυλ Καλογερακη, να δω τι λεει, αν καποια ισχυουν και ποσα εχουν βαση. Αυτα θα τα ξερω αφου τον ψυχογραφησω ομως και αυτο ισως παρει καιρο https://prepareforchange.net/resistance-movement/cornerstone-cobra-articles/

    Στο δε αλλο ζητημα αριστερων-δεξιων και κατ'επεκταση στο ζητημα του οικονομικου συστηματος, στοχαζομαι πανω στην προταση του Τραιανου, που λεει να καταργησουμε την χρηση της γνωσης ως κεφαλαιο. Αυτο δειχνει ελληνικη προσεγγιση μεν, αλλα συλλογιζομαι τις γεωπολιτικες συνεπειες
    http://aggeloiellas.blogspot.gr/2011/10/blog-post_13.html

    Τελος τελος, Λαοδικη, η λυση στα κοινωνικα ζητηματα ειναι οι εκλογες και οχι η βια. Αυτος ειναι ο μονος σωστος τροπος με τον οποιο αξιζει να ασχολουμαστε. Οι αλλοι ειναι προς αποφυγη για τους εχεφρονες. Εχει δικαιο βεβαια ο Λυκιος οταν αναφερεται σε πολυπλοκοτητα διαχειρισης, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ.Πωπω, οχι απλα δεν ημουν συνοπτικος, οχι απλα το παρακανα, μα το ξεφτιλισα. Αnyway

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ Ε.Σ.
    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ.
    ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.. ΩΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΘΗΡΙΑ..
    ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΚΤΕΙΛ
    ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΑΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
    ΠΑΡΑΓΑΓΕΙ-ΑΠΟΔΙΔΕΙ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΌΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ.
    ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ,Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ, ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ.
    ΚΟΙΝΗ ΠΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ. FEED-BACK. ΣΕΒΟΜΑΙ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΣΙΩΠΩ, ΚΑΤΑΝΟΩ.
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οι διαφορες ειναι μικρες, αλλα ολο το παιχνιδι παιζεται στην λεπτομερεια. Καταρχας,οπου αναφερεις ανδρα, βαλε την αρσενικη αρχη και αντιστοιχα οπου γυναικα την θηλυκη αρχη. Μπορει να υπαρχει μια στατιστικη προτιμηση μεταξυ των δυο φυλων, αλλα αυτο δεν αποτελει κανονα. Καθε ανθρωπος θελει και τα δυο (για την ακριβεια και τα τρια-βλεπε Νομος των Τριων). Το νοημα ειναι ο ανδρας να ενσωματωσει θηλυκα στοιχεια και η γυναικα αρσενικα.

    Ποιος λεει πως σημερα δεν εχουμε μαχες; Της Ποπης γινεται σε ολα τα επιπεδα. Το προβλημα ειναι πως οντως ομως δεν παρατηρουμε να γινονται μαχες. Οι αρχαιοι Ελληνες στους ελληνοπερσικους πολεμους αναγνωριζαν την ντροπη του να μην κανουν μαχη και να πεσουν αμαχητι. Αυτο ηταν το μηνυμα των θερμοπυλων. Το ιδιο συνεβη και το '21 οταν η επανασταση αρκετες φορες θα ειχε συντριβει οταν ο εχθρος προχωρουσε ατουφεκιστος. Οι ενδοξες στιγμες των Ελληνων δεν ηταν οι μεγαλες μαχες, αλλα τα σημεια καμπης, οπου καποιοι ηρωες εδωσαν την ζωη τους φωναζοντας "Δεν θα πεσω αμαχητί". Δεν ειναι ντροπη να χασουμε. Ντροπη ειναι να μην δωσουμε την καλη τη μαχη.

    Εχεις δικαιο ομως πως μαχη δεν φαινεται να υπαρχει. Εδω ειναι το προβλημα. Πως ο εχθρος δεν φαινεται καν. Εχουμε ομως ηδη αρχισει να νιωθουμε τις συνεπειες μια ασαφους υποδουλωσης, ετσι δεν ειναι; Γι αυτο ανεφερα πιο πανω, πως ειναι αναγκη ο οποιος εχθρος να μπει στο καδρο. Διαφορετικα δεν προκειται ποτέ να νικηθει. Δεν μπορεις να πολεμησεις, αυτο που δεν αντιλαμβανεσαι. Η ιστορια μας μας διδιασκει πως πολλες φορες ειχαμε βρεθει σε στιγμες οπου ολα εμοιαζαν χαμενα. Καποιες ελληνες ηρωες ομως, οπως ο Λεωνιδας, ο Θεμιστοκλης, ο ΜαρκοΜποτσαρης, ο γερος του Μωρια κρατησαν την δαδα αναμμενη. Θα μου πεις "Σημερα δεν υπαρχει η εννοια του Ηγετη". Ε λοιπον, Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα.

    Ισως να ειναι καλυτερα ετσι. Ισως να ηρθε ο καιρος να παψουμε ως Ελληνες να πολεμαμε φυλετικα, για το ελληνικο εθνος, και να συρουμε πρωτοι το χορο υπερ της ανθρωποτητας. Δεν χρειαζομαστε Βασιλια για να το κανουμε αυτο. Ισως ο Ηγετης να εμφανιστει, οταν υπαρχουν καποιοι ηρωες στους οποιους να αξιζει να ηγηθει. Αυτο που ξερω ειναι πως για να γινει καποιος ηρωας, αυτο που πρεπει πρωτα να κανει ειναι να αναπτυξει στο μεγιστο τα κατωτερα του κεντρα. Το διανοητικο(ανδρας-αρσενικη αρχη), το συναισθηματικο (γυναικα-θηλυκη αρχη), το κινητικο κεντρο (σωμα), και το σεξουαλικο (ενεργειακο). Ξερω πως αυτο ειναι το επομενο βημα για ολους μας.

    Βεβαια, αν δεν υπαρχει λογος να πολεμησουμε θα πρεπει να ειμαστε ευτυχεις, διοτι θα μπορουμε να ζησουμε μια ειρηνικη ζωη. Για το ανημερο θηριο μεσα στον καθε ανδρα, υπαρχει η γυναικα για να το ηρεμησει. Αγαπητε Λυκιε τι λες; Υπαρχουν αραγε μαχες;
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι και να πεθάνουμε, βρισκόμαστε διαρκώς μαχόμενοι! Δεν υπάρχει ούτε στιγμή που να μην δίνουμε μάχη. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο, με το βάρος της ύλης, με το περιβάλλον μας, στην εργασία, την οικογένεια, την γειτονιά, ως έθνος και ως άνθρωποι! Μα την μεγαλύτερη μάχη την δίνουμε με τον κατώτερο εαυτό μας, που θέλει να μας κρατά χαμηλά, στο ζωώδες επίπεδο.
    Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που διερχόμαστε μέσα από τα δεσμά της ύλης! Πρόκειται για την μάχη μας να σπάσουμε αυτά τα δεσμά και να ελευθερώσουμε το πνεύμα μας, καθιστώντας το αυτεπίγνωστο και κυρίαρχο, επάνω σε όλες της εκφάνσεις της Δημιουργίας
    Οι ευκαιρίες για μάχες δεν εκλείπουν από την ζωή, έως ότου φτάσουμε στην θέση του Λεωνίδα, στην μεγάλη μάχη των Θερμοπυλών. Τότε που θα αποφασίσουμε να πολεμήσουμε με το θηρίο και να νικήσουμε ή να πεθάνουμε, ξέροντας ότι τελικά θα πεθάνουμε. Διότι αυτό που τελικά θα πεθάνει, είναι ο κατώτερος εαυτός μας. Τότε και μόνον τότε θα αποδεσμευτούμε από την ύλη για να ανέλθουμε στους ουράνιους πνευματικούς κόσμους, όπου η ύλη θα είναι απλώς ένα σχολείο, απ΄ το οποίο θα έχουμε αποφοιτήσει.
    Μέχρι τότε, ο άνθρωπος προτιμά να θυσιάσει το σαρκίο του παρά να χάσει τον κατώτερο εαυτό του!
    Ευκολότερα κάποιος βουτά στην φωτιά της μάχης, ρισκάροντας την ζωή του για μια ιδέα, παρά (βουτά) μέσα στα βάθη του υποσυνειδήτου και των ορμεμφύτων του, ώστε να γίνει κύριος του εαυτού του.

    Ας μείνουμε όμως στις εξωτερικές μάχες, διότι αυτές υπάρχουν (οι συνθήκες που τις υπαγορεύουν δηλαδή), ώστε να μάθουμε πως να πολεμούμε αργότερα και με τον εσώτερο εαυτό μας.
    Άρα, το πρώτο μάθημα του σχολείου λέγεται: μάχη με το περιβάλλον μου.

    Πριν εκτεθούμε σε οποιαδήποτε μάχη, πρέπει να γνωρίζουμε τρία πράγματα:
    1) Ποιος ακριβώς είναι ο εχθρός μας
    2) Ποιες δεξιότητες και ικανότητες διαθέτουμε για να τον πολεμήσουμε
    3) Ποιες δεξιότητες και ικανότητες για πόλεμο, διαθέτει ο αντίπαλος

    Το δεύτερο και το τρίτο μέρος, μπορούμε να το αξιολογήσουμε με την παρατήρηση και να το βελτιώσουμε.
    Το πρώτο μέρος όμως θέλει πολλή προσοχή, διότι ο εχθρός μας δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτος.
    Πρέπει να τον εντοπίσουμε τοποθετώντας τον στο κάδρο, όπως είπες αγαπητέ μου Ε.Σ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ωστόσο, δεν ήρθε ακόμα η ώρα του πανανθρωπισμού αγαπητέ Ε.Σ. για να "σύρουμε πρώτοι τον χορό υπέρ της ανθρωπότητας". Και αυτό διότι η ανθρωπότητα δεν είναι κάτι το ενιαίο, ούτε το αδιαίρετο, γιατί δεν είναι ομοιοσύστατο.
    Η ανθρωπότητα είναι ποικιλόμορφη και ανομοιογενής. Η ποικιλότητα-διαφορετικότητα είναι επιταγή της φύσεως και όχι μια επινόηση. Η φύση θέλει τις διαφορές ώστε να προκύπτουν ζυμώσεις, βελτιώσεις, ανταγωνισμοί επιβίωσης και όλα αυτά μέσω του "πολέμου"! Είπαμε πως η ύλη δημιουργεί διαρκώς τις συνθήκες για μάχη επιβίωσης. Έτσι είναι δομημένη η λειτουργία της φύσης, ώστε να υπάρχει κίνηση εξ αιτίας κινήτρου (αίτιο και αιτιατό), διαφορετικά θα ήταν όλα στάσιμα και χαοτικά.

    Γνωρίζεις την ηθική που υιοθετώ και εν πολλοίς ταυτιζόμαστε, αγαπητέ Ε.Σ.
    Παρόλα αυτά, διακρίνω τις διαφορές και στέκομαι απέναντι στα πράγματα κατ΄αναλογίαν αξιών και επιλογών. Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές, σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.
    Όσον αφορά το ατομικό επίπεδο, στεκόμαστε στον πλησίον μας ανάλογα με το ποιος είναι, ποια η στάση του και τι προθέσεις έχει. Κάνουμε την διάκριση και φερόμαστε ανάλογα, όχι για να προστατέψουμε τον εγωισμό μας αλλά για να κερδίσουμε το όφελος από την αλληλεπίδραση μαζί του. Η αλληλεπίδραση είναι πάντοτε παραγωγική, είτε είναι συγκρουσιακή είτε φιλική.
    Στο συλλογικό επίπεδο όμως, ανήκουμε σε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα (κοινωνία, ομάδα, φυλή, έθνος, κόμμα, παρέα, θρησκεία, κτλ) και ενεργούμε μέσα από το συλλογικό συνειδητό. Αυτό μας ταυτίζει σε κοινά σημεία με τις άλλες μονάδες της συλλογικότητάς μας και μας διαφοροποιεί από αυτά των άλλων (συλλογικοτήτων). Έχουμε εξίσου την ανάγκη της αλληλεπίδρασης με τις άλλες συλλογικότητες, ώστε είτε μέσα από συγκρούσεις, είτε μέσα από φίλιες σχέσεις, να ωφεληθούμε αυτογνωσιακά και εξελικτικά.

    Η φύση προτιμά τις συγκρούσεις και η ηθική των ανθρώπων, επιλέγει την φίλια αντιπαράθεση. Όταν τα επίπεδα της ηθικής στάθμης των συλλογικοτήτων είναι παραπλήσια, τότε οι φίλιες αντιπαραθέσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Όταν τα επίπεδα αυτά, διαφέρουν σημαντικά, τότε οι συγκρούσεις πολεμικού τύπου, επικρατούν κάθε άλλης μορφής αντιπαράθεσης...

    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ειπες αγαπητε Στοχαστη: «Φυλετικος ή δικαιος;»
    Δεουσα απαντηση ειναι το δευτερο μια και η δικαιοσυνη των μελων μιας φυλης καταδεικνυει και την ανωτεροτητα της. Τι να την κάνεις την ρατσα αν ντρεπεσαι για αυτην και τι να σε κανει η φυλη αν την ντροπιαζεις; Υπο αυτη την λογικη επομενως, σαφως και ο «ελληνικος Ελλην» αποτελει εκρηκτικο συνδυασμο.

    Ειπες πολυ σωστα πως φοβος μας ειναι «Να μην ντοπιασουμε την ψυχη μας»
    Γιατι τι ειναι η ψυχη χωρις τον Δικαιο Αγωνα της; Μαλλον χαμενη στον λαβυρινθο.

    Βεβαια ο Black Eagle, δεν αντιταχθηκε στα παραπανω απλά επεσημανε πως η αποδοση του μεγιστου της δυναμικοτητας μιας ψυχης συνδεεται αμεσα με το ελληνικο συγκεκριμενα γονιδιο. Και σαφως περιμενουμε μια περαιτερω αναλυση της σκεψης του όποτε το κρινει σκοπιμο.

    Ο ‘’ανδρας’’ εχει την αναγκη να δρα συνεχως, να δημιουργει και να δινει τον νεο σπορο ενω η ‘’γυναικα’’ εχει την αναγκη να καλλιεργει με το χαδι και την φροντιδα της το μεγαλωμα του.

    «Οι Θερμοπυλες δυσκολα συμβαινουν», λες.
    Τι ειναι οι Θερμοπυλες;
    Τι ειδους μαχη;
    Εδω γυριζουμε νομιζω στην αρχη...Στον δικαιο Αγωνα της ψυχης. Αυτη ειναι η Μαχη για καθε ανθρωπο.

    Εγγυα παρα δ’αττα...Ιδου μια καλοστεκουμενη αποψη
    http://dikinalitheias.blogspot.gr/2013/07/6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πάντα ο λογος σου ειναι ομορφα δομημενος και συχνα ο συνομιλιτης δεν βρισκει αντιλογο. Ομως εγω εκφραζω συνεχως αντιθεση, διοτι καθε αντιθεση μας φερνει πιο κοντα στην αληθεια εστω και λιγακι. Φυσικα και ταυτιζομαστε σε μεγαλο ποσοστο αν και πιθανως προερχομενοι απο διαφορετικο υπαβαθρο(καλο ειναι αυτο). "'Ομοιως ομοίω αει πελαζει"(ο ομοιος τον ομοιο πάντα πλησιαζει,προσεγγιζει).

    Συμφωνω απολυτα με τα του εαυτου. Η βασικη μαχη καθε ανθρωπου ειναι με τον εαυτο του. Εκει πρεπει πρωτιστως να επικρατησει. Αυτο ειναι ολο το νοημα του εσωτερισμου. Σε ολους τους μυθους πάντα υπαρχει μια τετοια συμβολικη ερμηνεια και προσεγγιση που να αφορα τον εαυτο μας. Εκτος απο αυτην ομως υπαρχει οντως και μια γενικοτερη, η οποια αναγνωριζω πως μας διαφευγει, οπως ειχαμε συζητησει και παλιοτερα.

    Γιατί το υποσυνολο του ελληνισμου να ειναι διαφορετικο απο αυτο της ανθρωποτητας; Θεωρω πως κατα 95+% ταυτιζονται. Δεν τρεφω βεβαια φρουδες ελπιδες. Δεν αναμενω πανστρατιά της ανθρωποτητας. Οπως οι Σπαρτιατες στους περσικους πολεμους, απαξ και μπηκαν στον πολεμο, δεν περιμεναν συστρατευση. Οι αλλοι συστρατευτηκαν γυρω απο τους Σπαρτιατες και τους Αθηναιους. Δεν ελεγαν παλια "οι Ελληνες δεν ρωτανε ποσοι ειναι οι εχθροι, αλλα πού ειναι"; Αυτο δεν ηταν μονο για εντυπωσιασμο. Βγαινει απο την πεποιθηση πως οι εχθροι ως επι τω πλειστον ειναι θρασυδειλοι και αδικοι, και θα χασουν συντομα την επιθυμια για πολεμο και θα το βαλουν στα ποδια. Αρα οι Ελληνες ως καργα νοητικος λαος και αρα ευφυης, ας μπουνε μπροστα και οι αλλοι θα ακολουθησουν, εαν και εφοσον συρουμε το χορο σωστα, δικαια, φωτεινα και λεβεντικα. Οχι οι Ελληνες για την παρτη τους, αυτο θα ειναι η μεγαλυτερη ζημια

    Πού ειναι οι εχθροι; Αν δεχτουμε πως το εγκλημα ειναι η καταδυναστευση και δουλοποιηση της ανθρωποτητας, ποιοι ευθυνονται γι αυτο; Cui bono?(για ποιανού το οφελος συμβαινουν αυτα;) Γνωριζεις ποιος ειναι ο απατεωνας, οταν δεις ποιος ωφεληθηκε, ποιος κερδιζει απο την συμφορα των αλλων.Ειναι μηπως οι Χαζαροι Εβραιοι επειδη εχουν πιασει τα κεντρικα ποστα του χρηματος; Εστω πως φταινε αυτοι. Πού τα βρηκαν τα αρχ..δια για να εναντιωθουν στην ανθρωποτητα; Ποιες πλατες εχουνε; Εαν αυτη η εγκληματικη μαφιοζικη συμμορια (χαζαροι εβραιοι και καιροσκοποι συνεργοι) εχει φερει τον πλανητη στη θεση που ειναι σημερα, τοτε εχω να πω δυο πραγματα. 1.Πωπω ξεφτιλα, που μας εκαναν γιο-γιο οι πουθεναδες που οταν τους πηραν χαμπαρι οι Ρωσοι (και αρκετοι αλλοι) το μεσαιωνα, τους πηραν στο κυνηγι, οπως οι παοκτζηδες τους πακιστανους 2.Το προβλημα λυνεται γρηγορα και ευκολα με τον ελληνικο τροπο. Με φως και προβολη. Αρκει να τους βαλεις στο καδρο και στοχοποιησεις και δεν θα αντεξουν καθολου, θα κρυφτουν σε λαγουμια. Μονοι τους θα εκπεσουν των ποστων τους

    http://www.hawkshellas.com/2016/07/oikogeneia-ton-chazaron-pou-thelei-na-dioikei-ton-kosmo-meso-tou-chreousapodrasi-apo-ton-planiti-ton-rothschilds/

    Δεν μπορει να ειναι αυτο το προβλημα, δεν γινεται, ειναι πολυ γελοιο. Ας το δουμε λιγο πιο βαθια.Λεγεται πως αυτοι οι Χαζαροι υιοθετουν λατρεια αιματος, ητοι και θυσιες ακομα και βρεφων. Εαν αυτο ισχυει, πρεπει να υπαρχει λογος που το κανουν. Αρα οι πλατες που εχουν, μαλλον ειναι πλατες απο "ανωθεν", απο αυτους στους οποιους και θυσιαζουν. Τωρα μαλιστα, γινεται ενδιαφερον. Ποιοι ειναι οι ανωθεν; Εαν αυτοι ειναι οι εχθροι, τοτε οι Χαζαροι δεν ειναι τιποτε αλλο παρα οι χρησιμοι ηλιθιοι, τα τσιρακια τους. Και να εξουδετερωθουν, θα βρεθουν αλλοι σε απελπισια για να παιξουν τον ρολο τους. Εαν υπαρχουν ομως τετοιες αρνητικες οντοτητες ανωθεν, τοτε θα υπαρχουν και αλλες θετικες που τους αντιστρατευονται, μαζι πανε αυτα. Νομιζω πως ο ρολος ο δικος μας ειναι να στησουμε χορο δικαιου και φωτος(φανεροτητας, διαφανειας). Μπροστα σε μια τετοια σημαια, καθε μαφια βρισκει το τελος της.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ειναι περιεργος ο χωρος του μυστικισμου/αποκρυφισμου. Πολλες πληροφοριες προς επεξεργασια. Οπως παντα ομως θα τις αξιολογησουμε ελευθερα, χωρις δογματισμους. Ας δουμε μερικες απο τον τυπο Cobra, οχι επειδη ειμαι σε θεση να τις υιοθετησω αλλα επειδη τις βρηκα ενδιαφερουσες ως υποθεση εργασιας. Αυτα και αλλα σε αυτο το λινκ στα αγγλικα https://prepareforchange.net/resistance-movement/cornerstone-cobra-articles/

    "Ειναι σημαντικο να γινει κατανοητο πως οι Χαζαροι ειναι στην πραγματικοτητα Dracos (δρακονιανοι) που ηρθαν στον πλανητη Γη την υστερη Ατλαντικη περιοδο μεσα απο την πυλη του Καυκασου, και συνεχισαν να επανενσαρκωνονται σε ανθρωπινα σωματα.
    Πλειαδιοι και συμμαχικες φυλες πάντα υποστηριζαν τον πληθυσμο της Γης στην μαχη του για ελευθερια εναντιον της Chimera/Draco/Reptilian (Χιμαιρα/Δρακο/ερπετικη) καταπιεσης/καταστολης. Οι σλαβικοι λαοι, και ειδικα οι Ρωσοι, ηταν συνηθως αρκετα ανοιχτοι σε υποστηριξη και καθοδηγηση απο τους Πλειαδιους."

    Αυτες οι φυλες φαινεται να ειναι δημιουργημενες απο τους Αρχοντες (ή υποτελεις τους) που ανεφεραν οι Γνωστικοι. Ας δουμε και κανα δυο φρασεις ακομα του Cobra.

    "Υπηρξαν 3 βασικες εισβολες απο τους Αρχοντες και τις υποτελεις φυλες τους οπως οι δρακονιανοι(draconians) και ερπετικοι (reptilians) απο το απωτερο διαστημα στη γνωστη ανθρωπινη ιστορια. Ολες συνεβησαν μαζι, και στα φυσικα και στα πνευματικα επιπεδα.

    Η πρωτη ειναι η Κουργκαν εισβολη (Kurgan) που συνεβη το 3600πχ. Σκοτεινα οντα εισηλθαν απο την διαστατικη πυλη του Καυκασου. Ο σκοπος τους ηταν να καταστρεψουν την ειρηνικη λατρεια της Θεάς απο νεολιθικους πολιτισμους που ακμαζαν στην νεολιθικη Ευρωπη. Ηθελαν να καταστρεψουν τον σεβασμο στη Θεά διοτι η θηλυκη ενεργεια ειναι η αμεση συνδεση μας με την Πηγη.
    Η δευτερη ειναι η εισβολη των Χαζαρων που συνεβη περιπου το 393. Σκοτεινες οντοτητες χρησιμοποιησαν την ιδια διαστατικη πυλη στον Καυκασο. Ο σκοπος της εισβολης ηταν να διαλυσουν σχολεια μυστηριων, χριστιανικες ομαδες γνωστικων και φυσιολατρευτικο παγανισμο, και να τα αντικαταστησουν με καλτ χριστιανικο νοητικο προγραμματισμο. Αυτος ο προγραμματισμος ενισχυθηκε απο κολασεις εικονικης πραγματικοτητας στο χαμηλοτερο αστρικο επιπεδο, τις οποιες μετα χρησιμοποιησε η εκκλησια για να ισχυροποιησει τη θεση της.
    Η τριτη ειναι η εισβολη του Κονγκο που συνεβη το 1996. Σκοτεινες οντοτητες εισηλθαν απο το διχασμενο λογω πολεμου Κονγκο, Ρουαντα και Ουγκαντα. Η κυρια εστιαση της εισβολης ηταν στο αιθερικο και κατωτερο αστρικο επιπεδο. Ο σκοπος της εισβολης ηταν να καταστρεψουν τα κινηματα ανελιξης και νεας εποχης(new age) και να ενισχυσουν το πλεγμα-ματριξ το οποιο ειχε ηδη αρχισει να αποσυντιθεται απο το 1996 ως συνεπεια της μαζικης αφυπνισης στη Γη."

    Πολλα θα μπορουσα να σχολιασω αλλα θα πω κανα δυο πραγματακια μονο. Εαν οντως υπαρχουν αυτες οι πυλες, τοτε αυτο δεν θα πρεπει να μας φοβιζει, καθως σιγουρα θα το γνωριζαν και οι προγονοι μας και το διαχειριζονταν καταλληλα. Αν μπορουσαν εκεινοι να το διαχειριζονται σημαινει πως η τεχνολογια τους ειναι ιδια με την δικια μας. Δεν εχουν καποιο πλεονεκτημα. Ισως η φραση "Ανδρων γαρ οντων, ερκος εστι ασφαλες" (εαν υπαρχουν ανδρες, το περασμα/φραγμα ειναι ασφαλες) να απευθυνονταν σε αυτο ακριβως. Το προβλημα δηλ δεν βρισκεται στην πυλη, αλλα στον ευνουχισμο του συγχρονου ανθρωπου μεσω της χριστιανικης θρησκειας με την μορφη που επικρατησε.
    Τα λογια του Cobra ειναι ενδιαφεροντα διοτι πολλες αιτιολογησεις που δινει ειναι ευστοχες και διαφερουν απο την "επισημη" ιστορια.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εαν ειναι ετσι δεν καταλαβαινω γιατι να ειναι εχθρικες στην ανθρωποτητα αυτες οι φυλες. Σιγουρα υπαρχει τροπος συνυπαρξης. Στην σημερινη εποχη υπαρχουν τα δικαιωματα του ανθρωπου που σαφως δεν μπορουν ποτέ να καταπατουνται. Εαν αυτο ειναι αποδεκτο απο αυτες τις φυλες και δεν επιθυμουν να χρησιμοποιουν παρανομως ανθρωπους(ποσο μαλλον ανθρωπινες θυσιες), ουτε επιθυμουν παγκοσμια κυριαρχια σαν τον γραφικο κακο στις ταινιες, τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Στην Γη συνυπαρχουν εκατονταδες μπορει και χιλιαδες διαφορετικες φυλες. Ας ειναι καποιες και μη ανθρωπινες,εαν βεβαια αυτες ειναι και γηγενεις. Σιγα. Φυσικα δεν θα πρεπει να επεμβαινουν δραστικα στις υποθεσεις του ανθρωπου ομως, τουλαχιστον οχι σε κεντρικη κλιμακα.

    Μπορω να το δω απο την οπτικη τους, απο την αποψη πως ισως να ανησυχουν μηπως οι ανθρωποι δεν τους δεχτουν, οποτε μεσα απο το φοβο και ανασφαλεια, να επιθυμουν να κυριαρχησουν πρωτοι. Αυτο το ζητημα του ψυχρου πολεμου το ειχαν λυσει σε ενα βαθμο οι αρχαιοι ελληνες, μεσω σταδιακης αναπτυξης εμπιστοσυνης που επιτυγχανεται οταν αμφοτερες οι πλευρες κανουν βηματα αποδοχης και αποστρατιωτικοποιησης. ΕΑν συμφωνηθει ενα πλαισιο συνυπαρξης, νομιζω μπορει να λειτουργησει. Οταν ομως γινεται "πεσιμο" απο "εξω" τοτε αυτο ονομαζεται εποικισμος και ειναι σαφως επιθετικη κινηση, διοτι αυτο θα επιφερει και επισκεψη και αλλων "φυλων" (μαζι πανε αυτα), οποτε αυξανονται οι πιθανοτητες να γινει τριμπουρδελο. Ισως να ειμαστε κοντα σε μια τετοια περιπτωση. Εαν αυτες οι φυλες και οι αρχοντες τους ειναι εκ φυσεως κακες και δεν σεβονται ουτε τον ανθρωπο ουτε την ανθρωπινη ζωη, τοτε δεν εχουμε αλλο δρομο παρα να ταχθουμε με τις αντιστοιχες καλες.

    Ελενη, οντως η σημαντικοτερη μαχη για καθε ανθρωπο ειναι αυτη με τον εαυτο του. Αυτη η μαχη ομως εχει σαφως και στοιχεια εγωισμου, καθως ειναι κατι που κανουμε για το δικο μας το καλο. Οι ισχυροτεροι και ικανοτεροι ανθρωποι μπορουν να ανταπεξερχονται σε απιθανες δυσκολιες και να βρισκουν τον δρομο τους. Ομως, τί γινεται με τους ασθενεστερους; Εχουμε το δικαιωμα να τους αφηνουμε στην τυχη τους; Οι Θερμοπυλες δεν ειναι η εσωτερικη μας μαχη. Οι Θερμοπυλες δειχνουν ξεκαθαρα αυτοθυσια υπερ των αδυναμων που δεν μπορουν να υπερασπιστουν τους εαυτους τους. Οχι θυσια ανευ ουσιας, οχι θυσια του χριστιανου επειδη δεν μπορει να κανει διαφορετικα ετσι κι αλλιως,αλλα θυσια ενος ισχυρου υπερ δικαιου. Αυτη ειναι η μονη σημαντικη θυσια. Δεν μπορει να πει το ελαφι πως θυσιαστηκα και εκατσα να με φαει το λιονταρι. Ετσι κι αλλιως αμα γουσταρε το λιονταρι θα τοτρωγε.Δεν ειναι θυσια αυτο.Δεν ειναι θυσια ουτε αν σταθει ενα λιονταρι απεναντι σε 100 για δικαιο σκοπο. Θυσια ειναι να σταθουν δεκα απεναντι σε 50 για δικαιο σκοπο. Η δεκα εξυπνα απεναντι σε 100. Να υπαρχει δηλαδη ενα ενδιαφερον στη μαχη, να μην ειναι εντελως παραλογη και ασκοπη

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οι Θερμοπυλες ειναι μια γιορτη πολεμου συνειδητοποιημενων μαχητων. Μια καλη και αξια μαχη. Να πεθαινεις και να λες "Η σημαντικοτερη στιγμη της ζωης μου ηταν οταν "κρατησα Θερμοπυλες". Να τα δωσεις ολα και ας χασεις. Να μπορεις να πεθανεις χωρις να μετανιωνεις.Αυτες οι Θερμοπυλες δυσκολα συμβαινουν γιατι δεν εξαρτιονται απο σενα. Χρειαζεται να συμβουν παρα πολλα μαζι για να συμβουν στην πραξη. Τί χρειαστηκε για να γινει η επανασταση του '21; Χιλιοι δυο παραγοντες και παλι, ποσες και ποσες φορες κρεμοταν απο μια κλωστη. Μια κλωστη που οταν κοπηκε πολλες φορες, παρα πολλοι εβαλαν τα σωματα τους και τις ζωες τους για να συνεχιστει αυτο το αβεβαιο εγχειρημα.
    Λες"Δεουσα απαντηση ειναι το δικαιος να ειναι πανω απο το φυλετικος". Σιγουρα σημαντικο να το λες. Το θεμα ομως δεν ειναι να λεμε κατι. Να λεμε κατι, ειναι το ευκολο μερος. Δυσκολο ειναι να το τηρεις. Τί κανεις οταν γινεται αδικος ο συζυγος, η μητερα, ο γιος; Τί θεση παιρνεις, ποιον υποστηριζεις; Τιμας τον εαυτο σου και τον λογο σου ή τον ξεπουλας; Εδω ειναι το ζουμι

    Οσον αφορα το "ελληνικο γονιδιο" αυτο ακομα "παιζεται" εαν ισχυει. Την μονη στερεη τοποθετηση την εχει δωσει ο Λυκιος, οταν εδειξε πως καποια συσχετιση υπαρχει, δεν θυμαμαι ομως που το ειχε κανει το σχολιο. Αν θυμασαι Λυκιε, βοηθησε μας με μια παραπομπη. Επισης και τα του φαινοτυπου δεν εχω δει να ισχυουν. Μπορει και να κανω λαθος και για τα δυο, αλλα τουλαχιστον εγω δεν εχω βρει κατι περα απο εωλες εικασιες.

    Τελος,θα μιλησω για τον μυθο της Χιμαιρας και τον συμβολισμο της, καθως το διαβασα μολις πριν 3 μερες σε ενα βιβλιο του Μουραβιεφ (β τομος Γνωση)και το βρηκα πολυ ενδιαφερον. Παρεμπιπτοντως σε αυτο το βιβλιο αναλυει και επεξηγει τα ζητηματα τα οποια μας γνωστοποιησε ο Γκουρτζιεφ και εχουμε αναφερει και εδω οπως ο καθολικος Νομος των Τριων σε ολη την υπαρξη, ανθρωπου συμπεριλαμβανομενου. Αρσενικη-ενεργητικη αρχη, θηλυκη-παθητικη αρχη, και εξουδετερωτικη-καταλυτικη αρχη(συνηθως αφανης). Aix, θα βρεις την απαντηση στο ερωτημα σου, οπως αλλωστε θα δεις εκτος απο τον εαυτο μας και τον εαυτο σου μεσα. Καποια αλλη στιγμη αργοτερα ομως

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλα κάνεις και «πας κοντρα» αγαπητε Στοχαστη γιατι καπως ετσι δημιουργεις οντως τις συνθηκες για βαθυτερη ανιχνευση των φαινομενων και δοκιμη των στερεοτυπων. Εγω παλι δεν το κανω ευκολα live αυτο αν και το βρισκω αρκετα χρησιμο εν τελει.

    Αναρωτιομαστε λοιπον κατα καιρους γιατι να διαφερει και μαλιστα να υπερεχει ο ελλην γονος απο τους υπολοιπους. Και γραφεις καπου, «οι ελληνες, καργα νοητικος λαος και αρα ευφυης».
    Να το δουμε λιγο αυτο; Ευφυη αρα, σε κανει η νοηση. Δεν λενε ομως πως οσο μεγαλυτερο ευρος λεξεων χρησιμοποιεις τοσο πιο διευρυμενη ειναι η νοηση σου και η ικανοτητα της για επεκταση;
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%B7%CF%83%CE%B7
    Ειναι η γλωσσα μας και αρα οι δονησεις των γλωσσικων ηχων που ξυπνανε ευκολοτερα αρχετυπικες μνημες και δινουν σαρκα και οστα σε πνευματικες συλληψεις ανωτερας υφης. Φτανει προφανως ο Ελληνας πιο γρηγορα στην πηγη επειδη κανει χρηση αυτης της πηγης απο τα γεννοφασκια του. Μιλά με την πηγη την ιδια γλωσσα! Ειναι η μητρικη του. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε πως και οσοι ξενοι ηρθαν σε επαφη με την ελληνικη διανοηση, διεπρεψαν και αυτοι μετεχοντες στην ελληνικη παιδεια. Ειναι ο Λογος που δινει την ωθηση. Αν η ελληνικη ειναι η γλωσσα που μιλα το συμπαν...

    Φυσικα, διαπιστωνει κανεις ευκολα, πως λογω της ελευθεριας βουλησεως, αυτην την γλωσσα την πλαθεις οπως θες και αναλογως εισπραττεις και τις ενεργειες της. Και ο ελληνας παγιδευτηκε σε κακη χρηση του ελληνος λογου με αποτελεσμα την σημερινη του κατηφορα. Θυμασαι που ξαναμιλησαμε καποια στιγμη για τον ρολο που παιζει η δομηση των 24 ή 27 στοιχειων στην αποδοση και κατανοηση ενος μηνυματος; Ο ΗΣΙΟΔΟΣ μπορει να γινει και ΙΣΗ ΟΔΟΣ; Η ΚΑΙΝΗ δεν γινεται και ΙΚΑΝΗ; Τα ΦΤΕΡΑ αν θελω τα κανω ΤΕΦΡΑ; Και ολα αυτα πώς; Ποιος οριζει την αιτια και κατευθυνει το αποτελεσμα; Για μενα εκει κρυβεται η ΥΠΕΡΟΧΗ του Ελληνα. Στον ΥΠΕΡΗΧΟ της ΠΡΟΣΕΥΧΗς του....

    Θα επανελθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ενα νεο λινκ για μελετη των Χαζαρων απο Facebook

    http://bit.ly/2yqdR7O

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οι χαζάροι η αλλιώς Han-azir ανήκουν στην ουραλοαλταική φυλή της περιοχής Μογγολίας , δηλαδή πρόκειται για μογγόλους που είχαν και αίμα της κίτρινης φυλής, όπως μας πληροφορεί ο ιστορικός
    L.DINDORT (HISTORIA GRAECI MINORES.R.1,1870 LEIPZING) .Οι χαζάροι δεν ανήκουν στην λευκή φυλή, άσχετα αν στην πορεία άσπρισαν, δεν ήταν πάντα άσπροι.Ίσως θα ήταν καλό κάποιοι να ξανακοιτάξουν τον μύθο του Ηρακλή και των κερκοπιθήκων, οι οποίοι σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς έφεραν ουρά....όπως και οι αυθεντικοί λόρδοι η Σέρ. στην Αγγλία.



    https://4.bp.blogspot.com/-MqVs_7b7UJs/VOTsh_GwKLI/AAAAAAADbnw/2ufiw5BhMQQ/w1200-h630-p-nu/unnamed.jpg


    Προσέξτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα μάτια, την μύτη, τα αυτιά,τα φρύδια του, μπορεί να έχει λευκό δέρμα αλλά δεν ανήκει στην λευκή φυλή είναι καθαρόαιμος χαζάρος ,οι όπως τους ονόμαζαν παλαιότερα Χαλδαίους.Ο Όμηρος τους ονομάζει Άλυβες μεταπεσόντων δε σε Χάλυβες και μετά σε Χαλδαίους απο παραφθορά και μεταποίηση της λέξεως . Στην Ιλιάδα αναφέρονται ως σύμμαχοι των Τρώων, ο Στράβων αναφέρεται σε αυτούς και τους ονομάζει Χαλδαίους. Απο τα αρχαία χρόνια ο Άλυβας η Αλάζονας δήλωνε τον αγύρτη, τον περιπλανώμενο (τι θυμίζει άραγε αυτο;) τον απατεώνα, συμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Άλυβες κατοικούσαν στα σημερινά σύνορα Γεωργίας Τουρκίας, ακριβώς εκεί που βρισκόταν το βασίλειο των Χαζάρων.


    https://books.google.gr/books?id=rbJfAAAAcAAJ&pg=PA245&lpg=PA245&dq=%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%94%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%99&source=bl&ots=2ogYtLdqNd&sig=TYfpLMfGisuYU9IQFUSzU8UbAV0&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjujJKB_fzLAhWIESwKHV_JBlE4FBDoAQgeMAI#v=onepage&q=%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%94%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%99&f=false



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα σας,

    Χαιρετώ τους αγαπημένους συνδαιτυμόνες του Καταχθονίου δαίμονα. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που αποφάσισα να γράψω στο ιστολόγιο του αγαπητού Λύκιου. Χαίρομαι που είστε όλοι καλά παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε. Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως για το ηλεκτρονικό μελάνι που καταναλώνετε και να σας προτρέψω να συνεχίσετε γιατί υπάρχουν άνθρωποι (όπως εγώ) που τους ενδιαφέρουν τα όσα γράφετε. Προσωπικά όπως έχω πει και στο παρελθόν δεν θεωρώ ότι ο λόγος μου είναι άξιος να σταθεί δίπλα στον δικό σας, ούτε έχω ξεκάθαρη εικόνα των αντιλήψεων μου ώστε να υποστηρίξω την Α ή τη Β θεωρία και εν τέλει όπως έλεγε και ο μέγιστος Ηράκλειτος καλύτερα να κρύβεις την αμάθεια σου παρά να την παρουσιάζεις σε όλους.

    Αυτή τη φορά που γράφω, δεν είναι για να σας παρουσιάσω κάποιο εικαστικό έργο ή να συμμετέχω στη συζήτηση. Απευθύνομαι προς τον αγαπητό Λύκιο τον οποίο θεωρώ πως όλοι σεβόμαστε. Αγαπητέ Λύκιε, ξέρω πως δεν είσαι εδώ για να παρέχεις ψυχολογική υποστήριξη προς τον οποιονδήποτε, όμως ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τον λόγο, μου δηλώνει έναν άνθρωπο σοβαρό και συνειδητοποιημένο που αγαπάει και νοιάζεται τον συνάνθρωπο του. Βρίσκομαι εδώ και καιρό αντιμέτωπος με ένα δίλημμα και γι’ αυτό θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την συμβουλή σου. Αναρωτιόμουν λοιπόν αν υπάρχει κάποιος τρόπος(πχ e-mail) ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω προσωπικά μαζί σου.

    Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων και επειδή δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση να ξέρεις πως θα δεχθώ όποια απόφαση κι αν πάρεις.

    Με αγάπη,
    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγαπητέ Ιππόνοε, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν ξέρω αν είμαι ο καταλληλότερος για να συμβουλεύω τους άλλους όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ωστόσο, μια άποψη κάποιες φορές μας βοηθά.
    Ο χώρος του Καταχθόνιου Δαίμονα είναι προστατευμένος από κακόβουλα σχόλια, διότι φιλτράρονται πριν δημοσιοποιηθούν. Συνεπώς ουδείς δύναται να προσβάλει τον άλλον κακοπροαίρετα πλέον.
    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ζωή, πολλές φορές νομίζουμε πως είμαστε οι μόνοι που τους τυχαίνουν, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτά ταλαιπωρούν πολλούς περισσότερους από όσους νομίζουμε.

    Θεωρώ λοιπόν πως ότι σου συμβαίνει, μπορεί να αφορά και τρίτους, οι οποίοι να αντιμετωπίσουν ή να το έχουν ήδη αντιμετωπίσει επιτυχώς. Άρα θσ ήταν καλύτερα νομίζω, αν εμπιστευόσουν τον χώρο μας, με τις δικές μου εγγυήσεις, ώστε να μοιραστείς μαζί μας το θέμα σου και να ακούσεις εκτός της δικής μου θέσης και αυτές των άλλων, που μπορούν να γνωρίζουν.
    Όποια τυχών απάντηση λάβεις, μπορεί να βοηθήσει κι άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα και δεν τολμούν να το εκφράσουν ή να το συζητήσουν.
    Σε ενθαρρύνω και σε προτρέπω λοιπόν, να μοιραστείς μαζί μας το πρόβλημά σου δημόσια και όχι ιδιωτικά με εμένα μόνο.

    Ας βοηθήσουμε κι άλλους. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να εκτεθείς σε κανέναν, αφού εδώ είμαστε όλοι ανώνυμοι.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σ’ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Κατανοώ τα όσα μου αναφέρεις και όπως έγραψα θα δεχθώ την όποια απάντηση ακόμη κι αν αυτή με πληγώνει. Θα σταματήσω όμως εδώ χωρίς να προχωρήσω στη δημόσια κατάθεση του προβλήματός μου.

    Εύχομαι όλοι να έχετε καλές γιορτές και να συνεχίσετε αυτό το σπουδαίο έργο!

    Με εκτίμηση,
    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Ιππονοε, θα συμφωνησω με τον Λυκιο, πως οι δυσκολιες που συναντουμε στη ζωη ειναι πολυ συχνα κοινες, διοτι ως ανθρωποι δεν εχουμε συχνα μεγαλες διαφορες. Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που αρκετοι στραφηκαμε στην φιλοσοφια και στον εσωτερισμο, για να βρουμε την λυση στα προβληματα που συναντουμε στον εαυτο μας.

      Ισως να βαδιζουμε σε παρομοια μονοπατια, ισως και οχι. Εαν ομως ειναι σημαντικο ζητημα για σενα, δεν θα ηταν καλο να το αγνοησεις. Πιστευω πως θα ηταν χρησιμο να αναφερεις γενικά ποιον τομεα αφορα ή να αναφερθεις γενικα σε αυτο, ωστε να μπορεσω να διακρινω εαν υπαρχει καποια πιθανοτητα να φανω χρησιμος και εαν αυτο ισχυει να μιλησουμε μεσω προσωπικων μηνυματων

      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ιππόνοε, δεν χρειάζεται να μας αποχαιρετήσεις επειδή σου πρότεινα την δημόσια συζήτηση. Είναι σεβαστή η επιθυμία σου για ιδιωτική επικοινωνία, αλλά λόγοι ανώτεροι της δικής μου θελήσεως, επιβάλλουν μέτρα προστασίας για τον υπολογιστή που διαχειρίζεται το ιστολόγιο και δεν είναι δυνατόν να δοθεί πρόσβαση σε αυτόν μέσω e-mails.
      Ελπίζω στην κατανόησή σου.


      ΛΥΚΙΟΣ.
      Υ.Γ. Συγγνώμη για την καθυστερημένη δημοσίευση, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει τακτικά, διότι δεν είμαι πάντοτε εύκαιρος να ελέγχω τα σχόλια.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Στοχαστή,

      Θα σου εξομολογηθώ πως όταν είχα ξεκινήσει να σε διαβάζω δεν μου ήσουν ιδιαίτερα συμπαθής και αυτό κυρίως λόγω της επιθετικότητας που είχες στο γραπτό λόγο σου(βλέπεις πολλές φορές μπορεί να κρίνουμε λάθος ακόμα κι αυτούς που κοιτάμε κατάματα, πόσο μάλλον διαβάζοντας κάτι απο κάποιον ανώνυμο στο διαδίκτυο...). Όσο περνούσε ο καιρός καταλάβαινα πως η θετική σου πλευρά υπερισχύει κατα πολύ της αρνητικής, και αισθανόμουν πως μέσα μου γνώριζα αυτή τη μορφη, αυτόν τον άνθρωπο! Έχω διαβάσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από εσένα και χαίρομαι κάθε φορά που παρουσιάζεις τις σκέψεις σου. Αυτά τα έγραψα για να σου δείξω ότι εκτιμώ το ενδιαφέρον σου αλλά και εσένα ως οντότητα και πιστεύω ότι το κάνεις πραγματικά από την καλή σου την καρδιά!

      Με ειλικρίνεια θα πω πως ήθελα να γράψω προσωπικά στον αγαπητό Λυκίο γιατί τα χαρακτηριστικά που εκφράζει(η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η ευγένεια και πολλές άλλες αρετές), η γνώση του πάνω στο θέμα που έχω τον προβληματισμό μου και ο ρόλος του ως διαχειριστής του ιστολογίου, τον δεσμεύουν να μην αποκαλύψει τα όσα του γράψω.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστεύομαι εσένα όμως λόγω των παραπάνω έχω περισσότερες εγγυήσεις. Κατανοώ τους φόβους του και τον λόγο που δεν θέλει να δημοσιεύσει το email του. Ελπίζω κι εσείς να με καταλάβετε χωρίς να με παρεξηγήσετε!

      Όπως έγραψα και στον Λύκιο το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας δε σημαίνει πως θα σταματήσω να σας διαβάζω. Οπότε δεν αποχαιρετώ τον Καταχθόνιο δαίμονα απλά ξαναπερνάω στο ρόλο μου ως παρατηρητής.
      Ευελπιστώ οτι αντιλαμβάνεστε την ειλικρίνεια μου πίσω από τον άχαρο λόγο μου καθώς και να μου συγχωρέσετε τα όποια ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη.

      Την αγάπη μου,
      Ιππόνοος

      Υ.Γ: Μπορεί στο μέλλον να είμαι κι εγώ πιο έτοιμος να μιλήσω με εσένα ή με τον τρόπο που μου υπέδειξε ο αγαπητός Λύκιος ή ακόμη και δημόσια!

      Διαγραφή
  60. Καλησπέρα Λύκιε,

    Γι ακόμα ένα βράδυ με έφερε ο δρόμος στον χώρο σου και λέω γι' ακόμα, καθώς παλαιότερα έχει τύχει να ξαναδιαβάσω το μπλογκ του καταχθόνιου δαίμονα, ωστόσο συνήθως αρκούμαι στον ρόλο του παρατηρητή εκτός αν δι-αισθανθώ πως υπάρχει λόγος. Τα σχόλια εκτός από δαιδαλώδη είναι και συμπυκνωμένα, όπως άλλωστε και τα άρθρα που ανεβάζεις. Σίγουρα αυτά που θέλω να ρωτήσω τα έχεις ήδη απαντήσει κάπου-κάποτε, αν και δυστυχώς δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να ανατρέξω σε ολόκληρο το αρχείο του ιστότοπου. Στο παρασύνθημα λοιπόν.
    Διάβασα τις προάλλες τις 7 ομιλίες προς τους νεκρούς του Καρλ Γιουνγκ όπου εκτός πολλών άλλων κυρίως διαχωρίζει τη δημιουργία από το πλήρωμα και αναφέρει πως η φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι η χωριστικότητα. Επίσης αναφέρει το όνομα του Αμπραξα. Αν γνώριζες κάτι επί του θέματος θα ήμουν ευγνώμον. Εδώ είναι και το κείμενο just in case http://to-en.gr/Jung/index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΜΠΡΑΞΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΘΕΟΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟ, ΦΥΛΑΕΙ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΜΠΡΑΞΑΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ – ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΪΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ – ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ «ΤΥΦΛΟΥ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ – ΨΗΓΜΑΤΑ ΘΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ – ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ.
      ΙΑΤΩΡ
      ΙΑΤΩΡ

      Διαγραφή
    2. Αβραξάς ή Αβρασάξ, είναι μια αρχαία σανσκριτική ή περσική λέξη που συναντάται στα κείμενα των Γνωστικών (Βασιλείδης-Αλεξάνδρεια το 90 μ.Χ.). Πρόκειται για ηλιακή θεότητα που συμβολίζει τις 365 πνευματικές οντότητες (ημέρες του έτους), μέσω των οποίων ο Αβραξάς εκδηλώνεται. Ταυτίζεται με τον χρόνο-έτος, άρα με το εκδηλωμένο μέρος του Θεού, τον χωροχρόνο, δηλαδή τον Υλικό κόσμο. Στον κόσμο της παχιάς Ύλης, κυριαρχούν οι Άρχοντες των Γνωστικών, δηλαδή οι διαβολικές οντότητες, ο Σατανάς. Ο Αβραξάς είναι ο φύλακας των δεσμών του υλικού κόσμου, αυτός που εγκλωβίζει τον Άνθρωπο στις διαρκείς μετενσαρκώσεις.
      Στην πραγματικότητα, έχει κρυφή Σεληνιακή φύση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  61. Μια παρενθεση για αρχη,θεωρω πως δεν ειναι σωστο να γενικευουμε. Τί φταιει ενας Εβραιος πολιτης εαν καποιοι Εβραιοι εκαναν εγκληματα; Η συνενοχη του λαου μπορει καποιες φορες να υφισταται, συνηθως ομως δεν ισχυει. Το βλεπουμε και εμεις σημερα ως Ελληνες οταν μας κατηγορουν οι "εξω". Δεν φταιμε εμεις για τα εγκληματα των πολιτικων μας. Δεν μπορουμε να απαιτουμε απο τον μεσο ψηφοφορο να εχει γνωση και διακριση για το αν πχ ο ΓΑΠ ηταν ελεεινος ψευτης και εταζε τον ουρανο με τα αστρα ενω ηξερε πως δεν μπορουσε. Δεν ειναι μαγος ο ψηφοφορος. Μπορουσε να ασκουμε κριτικη για την ευπειθεια του, σιγουρα, αλλα δεν μπορουμε να πουμε πως ειναι συνενοχος εγκληματικων σχεδιασμων.Δεν μπορουμε να πουμε "Φταινε οι Ελληνες". Αντιστοιχα, καλα κανουμε και μελετουμε τους Χαζαρους και ας συνεχισουμε να το κανουμε στο πλαισιο της ιστορικης αναγνωσης, αλλα ας ειμαστε προσεκτικοι ωστε να μην τσουβαλιασουμε. Εαν υπαρχουν εγκληματικες πραξεις, αυτες πρεπει να μην γινονται ανεκτες και να τιμωρουνται, αλλα να τιμωρουνται οι υπαιτιοι και οσοι τις υποστηριζουν. Δεν ειναι εχθρος μας ουτε αντιπαλος, καποιος επειδη ειναι Χαζαρος. Θα μας βρει ομως σαφως απεναντι εαν πιστευει στις ανθρωπινες θυσιες, ειτε ειναι Χαζαρος, ειτε Ελληνας, ειτε Ανουνακι, ειτε ΠΑΣ Γιαννενα.

    Προσωπικα, αμα εχει καλη καρδια, μπορει να παντρευομουν και ... ερπετομορφη ή δρακονιανη, αλλωστε οι πληθυσμοι εχουν αναμιχθει μετα τοσες χιλετιες. Δεν κρινω γενικα, αλλα κατα περισταση και οχι παρελθον και γενεαλογικα δεντρα αλλα παρον.

    Παλιε Φιλε, προτεινε μια θεματικη ως κατευθυνση για καποιο επομενο αναψυκτηριο και αν δουμε πως υπαρχει απηχηση, ή καταθεσεις ερωτηματα, ευχαριστως να δοκιμασουμε να τα απαντησουμε, οπως μπορει ο καθενας μας.

    Αφου αναφεραμε τα προφανη, θα αναφερω και ενα ακομα σχολιο απο ενα γκρουπ στο FB οπου αναφεροταν ο τυπος Cobra (που ξαναλεω δεν γνωριζω την ατζεντα του) και εξηγουσε τι ειναι η "Cabal" χωρις να ξερω αν ο συντακτης ηταν ο ιδιος, ο συγγραφεας Καλογερακης ή καποιος αλλος. Το αντιγραφω:

    "Η Cabal είναι μια παγκόσμια εβραιογενής κλίκα κακοποιών και οικονομικών δολοφόνων των λαών, η οποία ευθύνεται καθ' ολοκληρίαν για την κακοδαιμονία της ανθρωπότητας. Απαρτίζεται από υπανθρώπους, εγωϊστές, μεγαλομανείς και κοινωνιοπαθητικά άτομα, που αυτοαποκαλούνται "οικονομική ελίτ". Η Cabal χρησιμοποιεί το χρήμα και την πολιτική για να ελέγχει τις κυβερνήσεις των χωρών και τις οικονομίες του κόσμου, διαιωνίζοντας τον ασφυκτικό οικονομικό κλοιό στην ανθρωπότητα, με απώτερο σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία.
    Τα κείμενα της Cabal αποτελούν την απόκρυφη ιερή εβραϊκή παράδοση που είναι γεμάτη μίσος για την ανθρωπότητα και θεοποιεί τον σιωνιστικό σωβινισμό και ρατσισμό μαζί με το όραμα της παγκόσμιας κυριαρχίας. Θεωρείται από τους ραββίνους τόσο ιερή, που διδάσκεται μόνον σε θρησκόληπτους Εβραίους που έχουν περάσει το 40ό έτος της ηλικίας τους και μόνον αν είναι φανατικοί σιωνιστές και έχουν ζήσει σύμφωνα με τις εβραϊκές παραδόσεις.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δημιουργεί με το χρήμα στο εσωτερικό των κρατών ένα είδος "Παράλληλης Κυβέρνησης" προς την επίσημη εκλελεγμένη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή είναι γνωστή σε διεθνές επίπεδο ως "Secret Shadow Goverment" ή "Super Goverment", η οποία έχει επίσημο εκφραστή της την Cabal. Σε όσους ηγέτες πολιτικούς ή στρατιωτικούς αντιστέκονται στα σχέδια της, χρησιμοποιεί εκβιασμούς, εκφοβισμούς, τρομοκρατία και δολοφονίες. Με αυτόν τον τρόπο ασκεί την παραπολιτική κατά των κρατών με βέτο και στρατιωτικές συγκρούσεις, στον δε ιδιωτικό τομέα με τον αφανισμό κολοσσιαίων επιχειρήσεων.
    Η Νέα Παγκόσμια Τάξη ή New World Order, είναι το άλλο όνομα της Cabal, η οποία προσπαθεί να ανατρέψει κάθε ηγέτη στη Γη που αντιστέκεται στα σχέδια της. Τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν που αντιστέκεται στην δολοφονική Δύση τον αποκαλεί νέο Χίτλερ, ενώ αυτή συνεργάζεται με τους νεοναζί της Ουκρανίας. Η Ρωσία και το Ιράν, είναι δύο έθνη που αντιστέκονται με επιτυχία στα σχέδια της Cabal για την λεγόμενη Παγκοσμιοποίηση.."

    Οποτε εχουμε μια ολοκληρωμενη υποθεση εργασιας, οπου καποιοι δουλευουν για προσωπικο οφελος και παγκοσμια κυριαρχια, και ευθυνονται για την σημερινη "κακοδαιμονια της ανθρωποτητας". Αυτο μενει να δειχτει βεβαιως. Καθενας μπορει να λεει οτι θελει και να κατηγορει οποιον θελει, αλλα γι αυτο εχουμε την Δικαιοσυνη σημερα για να αποφασιζει τι ισχυει και τι δεν ισχυει. Ολοι μας ειμαστε αθωοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου, το γνωστο τεκμηριο αθωοτητας. Το αν αποτελουν οι ανω, αυτη η "Cabal", μια εγκληματικη συμμορια κατα της ανθρωποτητας, μενει να φανει στην πραξη. Πιστευω πως ενα τοσο τεραστιο εγχειρημα, δεν μπορει να μην εχει αφησει ιχνη για ενα εισαγγελικο οργανο.

    Σταυρο, ο Αμπραξας (ή Αμπρασαξ/Abrasax για τους ξενους επειδη τους ακουγεται καλυτερα) ειναι ο Μεγας Αρχων (Αρχοντας) κατα τις πρωιμες σχολες των Γνωστικων. Ακριβως ουτε εγω ξερω. Αλλα ονοματα που χρησιμοποιουνται μαλλον για τον ιδιο "Κυριο" ειναι "Σαβαωθ, Ιαω, Αδωναι". Συνανατουμε επισης αυτο το ονομα στην ταινια Jupiter Ascending οπου εμφανιζεται ο οικος των Αμπρασαξ να κατεχει την κυριοτητα της Γης και να χρησιμοποιουν την ανθρωποτητα για να τρεφονται απο αυτην. Τωρα, τι και πως, δεν πολυξερουμε, διοτι για τους Γνωστικους οι περισσοτερες πληροφοριες εχουν χαθει ή καλυτερα τις εχει καταστρεψει, κυριως το χριστιανικο δογμα που επικρατησε. Τα περισσοτερα τα γνωριζουμε απο τις ανασκαφες στη Ναγκ Χαμαντι το 1945.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις απαντήσεις. Ωστόσο περισσότερο μπερδεύτηκα παρά κατατοπίστηκα. Λύκιε γράφεις ότι είναι ηλιακή θεότητα, αντιπροσωπεύει το εκδηλωμένο μέρος του Θεού και ύστερα γράφεις ότι εγκλωβίζει τον άνθρωπο σε διαρκείς μετενσαρκώσεις. Δεν καταλαβαίνω πως έκανες τη σύνδεση μεταξύ Θεού -Αβραξά- Σατανά, ήλιου και σελήνης. Βρίσκεται πάνω από όλα ή υπάγεται σε κάποια συγκεκριμένη νομοταξία? Πάντως όσον αφορά τις διαρκείς μετενσαρκώσεις, πιστεύω ότι η ευθύνη ανήκει στον άνθρωπο μιας κι έχει πρόσβαση στην βούληση, κάτι που απενεργοποιεί την επίδραση της σελήνης πάνω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλιακή θεότητα, διότι συμβολίζει τον ενιαυτό των 365 ημερών, οπότε ως τέτοια σχετίζεται και με τον χρόνο. Οι 365 ημέρες, συμβολίζουν τις 365 εκφάνσεις του χρόνου, δηλαδή μιας γραμμικής ακολουθίας της χωροχρονικής διάστασης. Ο χωροχρόνος, ορίζει τον κόσμο των μορφών, δηλαδή το απτό υλικό πεδίο, μεσα από το οποίο διέρχεται μια ψυχή επενδυμένη με σάρκινο-υλικό μανδύα. Ο χρόνος επιφέρει την φθοροποιό δύναμη των "365 ημερών" και με το πέρας του "ανθρώπινου ενιαυτού", ολοκληρώνεται ένας κύκλος ενσάρκωσης. Ως εκ τούτου, ο Αβραξάς συμβολίζει το εκδηλωμένο μέρος του Δημιουργού, μόνο στο μορφογενετικό πεδίο.
      Ταυτίζεται λοιπόν με την υλική υπόσταση του ανθρώπου και όχι την πνευματική. Ο εγκλωβισμός του ανθρώπου στο μορφογενετικό πεδίο, μέσω των διαρκών μετενσαρκώσεων, αποτελεί ανάγκη της Ύλης. Αυτή η κατάσταση ανάγκης, οφείλεται σε οντότητες που τροφοδοτούνται ενεργειακά από τον εγκλωβισμό των ανθρωπίνων ψυχών μεταξύ Γης και Σελήνης και ονομάζονται Άρχοντες.
      Ασφαλώς οι μετενσαρκώσεις υπηρετούν το Θείο Σχέδιο, δηλαδή την αυτεπιγνωσιακή πορεία του Ανθρώπου, μέσω των βιωματικών εμπειριών επίγνωσης από τον κόσμο των αντιθέτων (δυϊσμός). Ο Άνθρωπος ελευθερώνεται από τα δεσμά της ύλης και πορεύεται προς τον Ήλιο (ανώτεροι κόσμοι) μόλις ολοκληρώσει τον πνευματικό του προορισμό και γίνει πνευματικός Δαίμων (δαήμων).
      Η Πύλη αυτή όμως, ελέγχεται από τους Άρχοντες που εμποδίζουν το πέρασμα...
      Νομίζω πως τώρα ήμουν σαφέστερος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείς. Υποθέτω πως ο Αβραξάς ασκεί επιρροή από ανθρώπους που έχουν πέσει στην παγίδα να διαχωρίζουν την υλική από την πνευματική τους υπόσταση, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση και την παρατήρηση εντός των τριων διαστάσεων. Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.

      Διαγραφή
  64. Να τηρεις το «δικαιος» ειναι το δυσκολο πραγματι. Γιατι οταν η ευκολη λυση σε γλυκαινει ναρκωνοντας τις αντιστασεις, χρειαζεσαι σιγουρα τον ελληνικο τροπο που ειπες κι εσυ, αγαπητε Ε.Σ, να στις θυμιζει! Με ασκηση στις καλες εξεις. Δεν χρειαζεται καν επανανακαλυψη αυτου του τροπου. Επαναφορα του χρειαζεται στο προσκηνιο για «προσκυνημα».

    Για να προστρεξεις στην υπερασπιση των αδυνατων ή καλυτερα του δικαιου, εχεις αναγνωρισει και ιεραρχησει μεσα σου τις αξιες για τις οποιες αξιζει να μαχεσαι. Γιαυτο ειπα πως οι Θερμοπυλες ειναι πρωτιστα εσωτερικη μαχη επικρατησης της διακρισης αν θες. Κι υστερα καθρεφτιζεται στα υλικα «στενα».

    Λες αγαπητε Στοχαστη: «Αν υπαρχουν μη ανθρωπινες φυλες, ας υπαρχουν αρκει να μην επεμβαινουν εναντια στα ανθρωπινα».
    Κι υστερα εχουμε και τους Χαζαρους(Ευχαριστουμε για το λινκ. Ενδιαφερον).
    Ειτε για Χαζαρους προκειται ειτε για «αλλοειδεις», με τοσα στημενα παιχνιδια, καμία δυναμη δε βρεθηκε να τους σταματησει; Πώς γινεται να κοιμαται η ανθρωποτητα αιωνες τωρα οσο καποιοι εξυφαινουν την πλεκτανη τους;

    Οι φυλακες σιγουρα κοιμουνται αλλά.....ποιοι ειναι οι φυλακες; Ο εχθρος δεν ειναι εξωτερικος. Ποτέ δεν ηταν. Εγινε ομως και πηρε τα παγκοσμια ηνια επειδη δεν κρατησαμε αυτα του νου. Και αντε τωρα, να πολεμησεις με πετρες ή πυρηνικα την ηθικη καταπτωση! Τα ορατα θα τα ισοπεδωσουμε. Αυτο ειναι σιγουρο.

    Το διαδικτυο ευτυχως εχει αποτελεσει τον δουρειο ιππο στα σχεδια τους οπως διατεινεται και ο αρθρογραφος. Διασπειρει την πληροφορια σαν ιο σε συνειδησεις πριν αποκτησουν τον πληρη έλεγχό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ας μιλησουμε για τον ελληνικο μυθο της Χιμαιρας και τον αποσυμβολισμο του που μας εδωσε ο Μουραβιεφ. Πρωτα ομως, ας πουμε δυο λογια για αυτον. Ο Μουραβιεφ ηταν Ρωσος στρατιωτικος που μετα του μπολσεβικους την εκανε απο την Ρωσια και το γυρισε στην ιστορια,αρχαιολογια και ερευνα. Ασχοληθηκε ιδιαιτερα με τον εσωτερικο ορθοδοξο χριστιανισμο και καπου εκει γνωρισε τον Ουσπενσκι που ηταν μαθητης του Γκουρτζιεφ και εγινε φιλος και με τους δυο. Αρα γνωριζε αρκετα πραγματα. Δεν ηταν ομως μαθητης τους οποτε γραφει καπως πιο ελευθερα. Μετα τι εκανε δεν μας πολυνοιαζει. Αυτο που μας νοιαζει ειναι πως λεει κανα δυο πραγματα που δεν βρισκουμε να αναφερονται απο τους αλλους δυο φανερα, οπως η ιδεα της υπαρξης δυο φυλων, αδαμικη και προαδαμικη και την ιδεα των πολικων ζευγαριων.

    Συμφωνα με τον ελληνικο μυθο, ο Βελλερεφοντης ή Ιππονοος οπως ηταν το αρχικο του ονομα, εξορισμενος απο την πολη του επειδη σκοτωσε κατα λαθος τον αδερφο του ή τον Βελλερο, καταληγει στην αυλη ενος γειτονικου βασιλια ο οποιος, θελοντας να τον εξοντωσει, του αναθετει τρεις επικινδυνες αποστολες.
    1. Να αντιμετωπισει τους Σολυμους
    2. Να αντιμετωπισει τις Αμαζονες
    3.Να αντιμετωπισει την Χιμαιρα

    Παμε τωρα απο το βιβλιο του "Γνωσις" β' τομο, σελ 304
    "Στη μυθολογια η Χιμαιρα παρουσιαζεται με κεφαλι λιονταριου, σωμα κατσικας, ουρα δρακοντα και εκπεμπει απο το στομα της δινες απο φλογες και φωτια. ΕΛεγαν οτι η Χιμαιρα ειχε πατερα τον Τυφωνα, την αρχη του κακου και της στειροτητας και μητερα την Εχιδαν, μιση γυναικα και μιση φιδι. Την Εχιδαν την γεννησε ο Χρυσαωρ,που ξεπηδησε απο το αιμα της Μεδουσας. Απο την ελληνικη μυθολογια,η εικονα της χιμαιρας περασε στο χριστιανικο κοσμο οπου και συνανταται σε ορισμενους γοτθικους καθεδρικους ναους.[...] Η πρωταρχικη σημασια του τερατος εχει χαθει. Η συμβολικη του ομως εννοια ειναι γνωστη και το ονομα του εχει περασει στην κοινη γλωσσα οπου η λεξη χιμαιρα σημαινει λανθασμενη ιδεα,ματαιη φαντασιωση. Ενα χιμαιρικο πνευμα τρεφεται με πλανες και ενα χιμαιρικο σχεδιο καταρρεει εμπρος στα γεγονοτα,καθως δεν εχει υποβαθρο ή δεν ειναι πραγματοποιησιμο.

    Ας προσπαθησουμε να ανευρουμε την εσωτερικη σημασια της Χιμαιρας που οι μυστικες παραδοσεις εκρυψαν μεσα στη μυθολογια. ΕΙναι γνωστο οτι ολα τα οντα μεσα στην φυση χωριζονται σε τρεις κατηγοριες. συμφωνα με τον αριθμο των ψυχικων κεντρων που διαθετουν. Η πρωτη κατηγορια αποτελειται απο οντα που δεν διαθετουν παρα ενα μονο ψυχικο κεντρο,το κινητικο (σσ.αναφερεται στο σωμα κ εννοει τα φυτα).Τα οντα της δευτερης κατηγοριας εχουν δυο κεντρα: το κινητικο και το συγκινησιακο. (σσ. εννοει τα ζωα, που εχουν σωμα και ψυχη ή συναισθηματικο κεντρο). Τελος τα τα οντα με τρια κεντρα - αποκλειστικα οι ανθρωποι- εχουν το κινητικο, το συγκινησιακο και το διανοητικο κεντρο (σσ. σωμα,ψυχη και νου)

    Η μυθικη Χιμαιρα ειναι ενα ζωο ανωτερου τυπου'καταλεγεται, αναμφισβητητα, καθως εχει κεφαλι λιονταριου και σωμα κατσικας, στη δευτερη κατηγορια των οντων που εχουν δυο ψυχικα κεντρα. Γι αυτο σαν ζωντανο ον θα επρεπε να διαθετει το κινητικο και το συγκινησιακο κεντρο'αλλα ενω,διαθετει διαθετει δυο ψυχικα κεντρα,τα κεντρα αυτα ειναι το κινητικο και το διανοητικο (σσ.σωμα και νου). Δεν μπορει λοιπον παρανα εχει μια μη πραγαμτικη υπαρξη, χιμαιρικη, με τη σημερινη εννοια του ορου,γιατι στη φυση δεν υπαρχουν αλλα δικεντρικα οντα, παρα μονον εκεινα που διαθετουν κινητικο και συγκινησιακο κεντρο.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ποιος ηταν λοιπον ο λογος της εισαγωγης αυτου του τερατος στη μυθολογια της απωτερης αρχιαοτητας που αναγεται στις εποχες της μυησεως; Ο συμβολισμος της Χιμαιρας θα πρεπει να μελετηθει και στις δυο του οψεις,ωστε να γινει περισσοτερο αντιληπτος'ειναι η κατασταση του εξωτερικου ανθρωπου που κυριαρχειται απο το προσκαιρο Εγω της ατελους Προσωπικοτητας, καθως και απο το περιβαλλον, οπου περναει τη ζωη του,δηλαδη τη ζωη μας"

    Συνεχιζω συνοπτικα εγω γιατι δεν μπορω να γραψω ολο το βιβλιο. Το σωμα μας (δηλ κινητικο κεντρο) το οποιο χωριζεται οπως καθε κεντρο σε δυο μερη, το θετικο και το αρνητικο,λιγο πολυ αναπτυσσεται αυτοματα και μηχανικα. Το σωμα μας μεγαλωνει σε μεγαλο βαθμο απο μονο του, και φερει μεσα του προδιαθεσεις,κληρονομικοτητα,κυτταρικες μνημες κτλ. Οσον αφορα το διανοητικο κνετρο αυτο ξεκιναει ως tabula rasa (αγραφος πινακας) και πρεπει να το διαμορφωσουμε απο την αρχη. Ολο το συστημα της εκπαιδευσης αφορα το διανοητικο κεντρο μας(νου). Οσον αφορα το συναισθηματικο κεντρο ομως, υπαρχει προβλημα, καθως εχει εγκαταλειφθει στην τυχη του και εκφυλιζεται συνεχως. Οτι δεν αυξανεται και δεν χρησιμοποιειται, εκφυλιζεται (use it or lose it). Νομιζω πως ειναι εμφανες πως ο συγχρονος ανθρωπος (εμεις δηλ)εχει συναισθηματικο αναλφαβητισμο. Ειναι εμφανες και μεσα μας και ολογυρα μας. Και αυτο συμβαινει διοτι δεν φαινεται να ειναι απαραιτητο για μια λαμπρη σταδιοδρομια.Αντιθετα, ο ανθρωπος συνηθως φοβαται την αναμιξη του κεντρου αυτου, γιατι μπορει να διαταραξει τους υπολογισμους του και να του φερει μπελαδες. Ετσι, παραγκωνισμενο, πεφτει σε χειμερια ναρκη. Οποτε εχουμε τον συγχρονο ανθρωπο με μια μη ισορροπημενη αναπτυξη της προσωπικοτητας. Εχει ανωτερη ευφυια,αρκετα ικανος ως προς το αρνητικο μερος του κινητικου κεντρου, αλλα στο συγκινησιακο πεδιο εμφανιζει εντονη αδυναμια και παθητικοτητα.Αφου λοιπον το θετικο μερος του συγκινσιακου κνετρου ειναι σε ναρκη, το αρνητικο μερος (δηλ οι αρνητικες συγκινησεις) ειναι δυσαναλογα υπερευεθιστο και αντιδραστικο. Αυτο ζωομορφικα απεικονιζεται με την εικονα της χιμαιρας. Κεφαλι λιονταριου (ευφυια αλλα και αγριο θηριο) και σωμα ζωου με ουρα δρακοντα που συμβολιζει τα απογυμνωμενα απο συναισθηματα παθη. Η φωτια και οι φλογες που βγαινουν απο το στομαειναι η φωτια των διαφωνιων και η φλογα των διανοητικοποιημενων παθων, που διεγειρονται σφετεριζομενα την ενεργεια του ερωτικου κεντρου. Στην πορεια προς το θανατο, συγκροτημενος ετσι ψυχικα ο ανθρωπος, μπορει πραγματικα να διεκδικησει οπως και η Χιμαιρα, την πατροτητα του Τυφωνα, αρχης του κακου και της εσωτερικης στειροτητας. Ειναι η ελληνικη εικονα αντιστοιχη του Διαβολου με την εκδηλωση του ως "ψευστου" και "πατρος του ψευδους/πλαστου" για τον οποιο μιλαει ο Ιησους. Κατανοουμε καλυτερα τωρα τα λογια του Ιησου προς τους φαρισαιους: Εσεις, ειστε εκ του πατρος του διαβολου, και τις επιθυμιες του πατερα σας θελετε να πραγματοποιειτε".

    Τελος, "Πως μπορει κανεις να αφυπνισει το συγκινησιακο του κεντρο και μετα να το αναπτυξει;" Η απαντηση ειναι: "Με την κυριαρχια πανω στις αρνητικες του συγκινησεις και επειτα με την μετουσιωση τους σε συγκινησεις θετικες, ητοι συναισθηματικη τρυφεροτητα"

    Παρα πολλες πληροφοριες και συνειρμοι απο το ανω κειμενο για πολλα διαφορετικα πραγματα οπως και για "την πρωταρχικη σημασια του τερατος που εχει χαθει".
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Παρα πολλες πληροφοριες και συνειρμοι απο το ανω κειμενο για πολλα διαφορετικα πραγματα οπως και για "την πρωταρχικη σημασια του τερατος που εχει χαθει".

    Θα απαντησω ωστοσο σε εσενα Ιππονοε, καθως το θεμα των Αρχοντων ορθα σε μπερδεψε Σταυρο, καθως νομιζω κανενας μας δεν το γνωριζει καλως. Οτι εχουμε μαζεψει απο εδω και εκει παραθεσαμε. Παντως οι Αρχοντες αναφερονται και ως Αφεντες του Καρμα. Αυτο εχει πολλες ερμηνειες. Καταρχας, δεν τους κανει απαραιτητα κακους. Εαν το καρμα ειναι δικαιο, τοτε οι Αρχοντες ως ρυθμιστες του θα ειναι και αυτοι τουλαχιστον οσον αφορα την απονομη του (νεμεσις). Μπορει να χρησιμοποιουν την ανθρωποτητα ως ανθρωποτροφειο, ωστοσο υπαρχει μια διοδος ανελιξης, ειτε μεσω αυτοπραγματωσης/ολοκληρωσης ειτε αυτη που διδασκαν οι γνωστικοι που ελεγαν "οταν πεθανεις και σε βρουνε, να τους μιλησεις ετσι και ετσι, να τους πεις δηλαδη εγω δεν ειμαι δικος σας, δεν σας ανηκω, ξερω ποιος ειμαι και τι παιζει γενικα, και επιλεγω να φυγω και δεν μπορειτε να με κρατησετε". Ο ενας δρομος δεν νομιζω να αναιρει τον αλλο, καθως εαν δεν υπαρχει μια ολοκληρωση και βαριεστημαρα με τα γηινα, δυσκολα να θελησει καποιος να φυγει αφου ειναι ωραια εδω. Ισως ο Μεγας Αρχων να κραταει τις ισορροπιες σε αυτο ακριβως, στο να μην το παρακανουν οι Αρχοντες καταπατωντας πνευματικους νομους. Ξερουμε και απο την Οδυσσεια πως οταν ο Οδυσσεας κρατουνταν στο νησι της Καλυψους αλλα δεν ηθελε να μεινει εκει αν και περναγε ωραια με το φικι-φικι που αποτελει ενεργειακο αποστραγγισμα, πως ο Διας εστειλε τον Ερμη και της ειπε: "Ή τον αφηνεις ελευθερο ή στο βουλιαζω το νησι σου κυρα μου. Διας out"

    Ιππονοοε, χαιρετιζω τον ανοικτο τροπο ομιλιας σου. Σκεψου το εξης: Με εχεις αναγκη; Οχι. Αρα εαν εγω απαντησω σαν μαλακας, τραβας Χ και προχωρας χωρις εμενα. Καλυτερα θα εισαι. Ειναι αναγκη ομως να φτανουμε στο αμην για να κανουμε το ξεκαθαρισμα και να λεμε αυτα που πρεπει να λεμε; Να το κανεις συχνοτερα αυτο. Στην θεση που βρισκεσαι εσυ, εχω βρεθει και εγω. Η αρνητικη σου πλευρα ειναι εξισου πολυτιμη με την θετικη φιλε μου. Την χρειαζεσαι, αυτη θα σε απελευθερωσει. Δεν μου αρεσε να ημουν επιθετικος. Απο μικρος βιωνα εσωτερικη ταραχη οταν διαπληκτιζονταν οι ανθρωποι γυρω μου, δυσκολευομουν να το διαχειριστω, λογω ενσυναισθησης. "Να αγαπησεις οτι δεν αγαπει η προσωπικοτητα σου". Να αγαπησεις την επιθετικοτητα. Αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να γινεις αρνητικος. Προσωπικα, μπορει να φανταζεται κανεις πως οταν λογομαχουσα πως εβγαζα φωτιες, αλλα παρα σπανιοτατων εξαιρεσεων πάντα γελουσα οταν εγραφα επιθετικα σχολια και ελεγα: "Χαχαχα, για να σε δω τωρα πως θα φερθεις". Στον ΚΔ εκανα την διατριβη μου ή το αγροτικο μου αν θες, δοκιμαζοντας εναν επιθετικο εαυτο, πάντα ομως σε επιτιθεμενους και ποτέ σε θετικους. Δεν νομιζω να εχω πει καποιον αρνητικο ή επιθετικο λογο σε ανθρωπους οπως εσενα, τον Λυκιο ή την RedVeil. Και αυτο διοτι αυτη η ευγενικη πλευρα ειναι αυτη με την οποια ταυτιζομαι και ανηκω. Ομως, ειναι σημαντικο να μπορουμε και αλλιως, αν θελουμε να ειμαστε πληρεις και ελευθεροι. Δεν θελω αρνητισμο και τοξικοτητα στη ζωη μου. Ο μονος τροπος ειναι να βαλουμε ορια σε τετοιες συμπεριφορες και τα ορια σπανια γινονται σεβαστα με "σας παρακαλω αν θελετε μην το ξανακανετε αυτο". Αναγνωριζω ωστοσο, πως μπορει να δειχνω και ετσι και γιουβετσι και εχει την αληθεια του αυτο. Μπραβο σου που καταφερες να "δεις" μεσα απο το επιφανειακο προσωπειο, ησουν φυσικα ευστοχος
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μην γινεις παλι παρατηρητης. Ειναι σημαντικο να διεκδικησεις τον χωρο σου και ο ΚΔ αποτελει ευκαιρια δοκιμης. Μονο ο Λυκιος μπορει να σου τον απαγορευσει, αλλα αντιθετως στον εχει προσφερει απλοχερα πολλακις. Εσυ τον αρνεισαι. Δεν χρειαζεται να γνωριζεις κατι. Παρατηρησε πως ουτε εμεις που γραφουμε γνωριζουμε, απλα δειχνουμε πως ξερουμε. Να συμμετεχεις. Claim your space, your life. Be assertive. Μην υποτιμας τον λογο σου ως αχαρο ή με λαθη, ο λογος σου ειναι αψογος.Και να μην ηταν εμεις θα τον κρινουμε; Ως τι; Ειμαστε ταχα ανωτεροι; Οχι βεβαια. Εδω βρισκεται η πηγη της λυσης των προβληματων σου. Το εμαιλ μου φαινεται παραπανω, στειλε μου ενα εμαιλ. Εχεις τον λογο μου πως θα μεινει μεταξυ μας και εγω τον λογο μου δεν τον παταω, γιατι θα ειναι σαν να ξεφτιλιζω την ψυχη μου. Και το κανω αυτο διοτι ξερω πολυ καλα πως νιωθεις, αφου και εγω ημουν εκει, οχι πολυ καιρο πριν

    Ελενη σωστες οι παρατηρησεις σου. Εμεις επιτρεψαμε στο προβλημα να γιγαντωθει με την ηθικη καταπτωση. Δεν αρκει να αδικεισαι, πρεπει να μπορεις και να δειξεις εμφανως που εντοπιζεται η αδικια εις βαρος σου κια μετα φυσικα να διεκδικησεις το δικαιο σου. Μπορουμε εμεις σημερα ως Ελληνες να δειξουμε που εντοπιζεται η αδικια εις βαρος μας; Εαν δεν μπορουν να το κανουν οι Ελληνες που γεννησαν την ρητορικη γι αυτον ακριβως τον λογο, για να μπορουν να βρισκουν οι αδικημενοι το δικιο τους σε δικαιες δικες, τοτε θα εχουμε αποτυχει
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ειτε πισω απο τον "ιππο" κρυβεται το γενετησιο ενστικτο, οπως ισχυριζεται η Αλτανη, ειτε το α-λογο γενικα μερος της ψυχης, η επεμβαση της θεας Αθηνας/Νοησης για κυριαρχια του Ηρωα επι των παθων του συναισθηματικου του κοσμου(Πηγασος), δεν μπορει να λειπει. Για να εξοντωσει την Χιμαιρα/Δρακο, σαν άλλος Αη-Γιωργης(καβαλαρης του λευκου ιππου), και να κατακτησει την Χρυσαυγεια(ο "χρυσος" των αλχημιστων) πρεπει να περασει τις γηινες δοκιμασιες επιτυχως.

    Ενδεικτικες πηγες:
    http://www.altani.gr/greek/index.html
    https://www.diadrastika.com/2015/10/pegasus-belerefontes-aposymbolismos.html
    http://www.nea-acropoli-heraklio.gr/index.php/2013-11-18-23-34-24/2013-11-18-23-44-28/37-2013-08-20-06-05-02

    Αγαπητε Λυκιε, μου επιτρεπεις το παιχνιδι μου ε;

    ΣΟΛΥΜΟΙ=ΛΟΙΜΟΥΣ...Νικω την μολυνση
    ΑΜΑΖΟΝΕΣ=ΜΑΖΑ ΕΝΟΣ...Νικω την υλη
    ΧΙΜΑΙΡΑ=ΜΑΧΑΙΡΙ...Ξεπερνω την χωριστικοτητα, τον δυισμο, την γενετησια ορμη/φαλλος

    Αγαπητε Ιππονοε, εχει δικιο ο Στοχαστης. Ποιος γνωριζει; Ουδεις. Κουβεντα κανουμε. Ιδεες ριχνουμε. Απλα. Ανθρωπινα. Σιγανα. Χαιρομαστε να μεγαλωνει η παρεα μας.

    Καλημερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ειναι αραγε αδικοι οι Αρχοντες εναντιον των ανθρωπων; Γιατι;

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ελένη σ΄ευχαριστώ κι εσένα για την προτροπή σου!

      Να προσθέσω λοιπόν κι εγώ το λιθαράκι μου... Μια πέτρα φεύγει καταλάθος από το χέρι μου και εξολοθρεύει μια ομάδα μυρμηγκιών. Υπάρχει στο παράδειγμα η έννοια της αδικίας; Αν ναι, τι θα έπρεπε να γίνει; Να ξεφύγει η πέτρα των φυσικών νόμων ώστε να σωθούν τα μυρμήγκια και να μην υπάρξει αδικία; Δεν θα ήταν εξίσου αδικία αν οι νόμοι που είναι καθολικοί παραβιάζονταν αναλογα με την περίσταση;

      Ο Ηράκλειτος μας πληροφορεί ότι "Τῷ μέν θεῷ καλά πάντα καί ἀγαθά καί δίκαια ἄνθρωποι δέ ἅ μέν ἄδικα ὑπειλήφασιν ἅ δέ δίκαια"
      Για τον Θεό είναι όλα καλά και αγαθά και δίκαια. Οι άνθρωποι ,όμως, άλλα έχουν λάβει ως άδικα και άλλα ως δίκαια.

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ειναι οι Αρχοντες των Γνωστικων κατι σαν τα Τελωνεια;

    Γενικα δεν ξερω τι ισχυει αγαπητε Στοχαστη. Εχω μπερδευτει.

    Ειναι δεν ειναι, δεν μπορω να σκεφτω παντως πως ο ανθρωπος αδικειται στο τι κανει να εισπραττει η ψυχη του ως «ανταμοιβη ή τιμωρια».
    Νομιζω πως για να παρασυρθει φαινομενικα «αδικως», εχει αφησει πορτες ανοιχτες σε σκεψεις και εργα που δεν θα επρεπε να κατοικουν μεσα του. Η ψυχη και ναος μας, λειτουργει ως ιερο. Μαθαινουμε να τον χτιζουμε σιγα σιγα και να τον συντηρουμε στα επιπεδα που η εξέλιξή μας επιτρεπει. Πώς θα γινει να φυγει κανείς απο τον υλικο κοσμο οταν ακομα κουβαλα γηινες αποσκευες;

    Αγαπητε Ιππονοε, ο φυσικος νομος εδω κατω, υπαγορευει πως η πετρα αν πεσει με φόρα στα μυρμηγκια θα τα σκοτωσει. Εχουμε γνωση του πως λειτουργει ο νομος και δεν χαρακτηριζουμε αδικια το αποτελεσμα του εστω και ακουσιου λαθους μας. Ουτε υπαρχει λογος να παραβιαστει ο φυσικος νομος ενος συστηματος που ειναι επιτηδες σχεδιασμενο ετσι ωστε να μας εκπαιδευει στο ασπρο και στο μαυρο αφηνοντας μας την χαρά να δημιουργησουμε εμεις ουρανια τοξα.

    Αν οι αστοχιες μας περιοριζονταν μονο στις ακουσιες, δεν πιστευετε οτι θα ειχαμε αλλάξει «διασταση» προ πολλου;
    Την φυλακη μας την χτιζουμε συνειδητα ομως μιας και αρεσκομαστε να πειραματιζομαστε με την φωτια. Ε, λογικο ειναι, αν αρπαζουν λιγο τα φτερα μας στις ακρες, να μην καταφερνουμε και πολυ υψηλες πτησεις! Οι Αρχοντες μας φταινε; Χαχα!

    Αγαπητε Λυκιε τι λες; Θα μας χαριστει καμια "πιστα" που λεει και ο Στοχαστης ή θα το παμε τερμα αξιοκρατικα;;; Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω εξηγήσει πολλές φορές, ότι δεν μας χαρίζεται τίποτα και δεν υπάρχουν πλάγιοι δρόμοι που θα μας κάνουν την πορεία μας αβασάνιστη. Οι πλάγιοι δρόμοι έχουν παγίδες με πολύ υψηλό κόστος, αν και μπορούν να μας δελεάζουν!
      Αγαπητέ Ιππόνοε, στο παράδειγμα με την πέτρα, θα σου πω ότι δεν υπάρχει η έννοια του τυχαίου στην φύση. Τυχαίο θεωρούμε εμείς, οτιδήποτε δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με την λογική μας και το αποδίδουμε στην Τύχη, δηλαδή μια ξένη από εμάς βουλή. Στην πραγματικότητα όμως, πάντοτε υπάρχει μια βούληση για καθετί και αυτή προκαλεί μια κινητοποίηση των κοσμικών νόμων.
      Έτσι, δεν ήταν τυχαία η πτώση της πέτρας από το χέρι μας και ο θάνατος των μυρμηγκιών, έστω κι αν εμείς το νομίσαμε...
      Εμείς γίναμε απλά, οι φορείς μιας εξωτερικής βούλησης που δικαίως έφερε αυτό το αποτέλεσμα, αν και διαφεύγει της δικής μας εγκρίσεως ή κατανοήσεως.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  73. Αβραξάς ή Αβρασάξ, είναι μια αρχαία σανσκριτική ή περσική λέξη που συναντάται στα κείμενα των Γνωστικών (Βασιλείδης-Αλεξάνδρεια το 90 μ.Χ.). Πρόκειται για ηλιακή θεότητα που συμβολίζει τις 365 πνευματικές οντότητες (ημέρες του έτους), μέσω των οποίων ο Αβραξάς εκδηλώνεται, γράφεις φίλε Λύκιε.

    -Γιατί θεωρείς το προσωνύμιο αυτό να έχει Περσική ή Σανκριτική ρίζα και όχι Αιγυπτιακή, αφού στον Αιγυπτιακό χώρο συναντάται όχι μόνο με αυτό το όνομα αλλά και με άλλα τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να βρείς άκρη;
    Θέλεις να κάνεις μιά προσπάθεια ακόμα; Το λέω αυτό διότι ο δαίμων ΑΒΡΑΞΑ δεν έχει καμία μα απολύτως καμία σχέση με τον Ήλιο ή τους Ηλιακούς θεσμούς.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Το συνηθέστερο «βαρβαρικό», μαγικό, θεϊκό όνομα, που συναντούμε στα γνωστικά αποτροπαϊκά (που απομακρύνουν το Κακό) φυλακτά, είναι το ΑΒΡΑΣΑΞ ή ΑΒΡΑΞΑΣ. Το όνομα αυτό χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση κάθε κακού, όπως ασθένειες, πυρετοί, φαντάσματα, δαίμονες. Ανήκει σε μία πολύ δημοφιλή μαγική θεότητα που ταυτίζεται με πολλά άλλα θεϊκά ονόματα. Αυτή η θεότητα έχει αναγνωριστεί ως ο θεός των επτά σφαιρών από τις οποίες αποτελείται ο κόσμος. Γι αυτόν το λόγο το όνομα του θεού περιλαμβάνει επτά γράμματα. Τα επτά Ελληνικά γράμματα αποτελούν το αριθμό 365, ήτοι: α-1, β-2, ρ-100, α-1, ξ-60, α-1, σ-200

    Είναι, επίσης, ο θεός των 365 ζωνών του κόσμου και γι’ αυτό κατέχει αυτόν το μαγικό αριθμό. Κατά συνέπεια ο θεός εμπεριέχει τους 365 ημερήσιους θεούς, θεωρείται ως ηλιακός και αναπαρίσταται στα φυλακτά οπλισμένος, με κεφαλή πετεινού έχοντας στέμμα, κρατά μαστίγιο και σώμα που καταλήγει σε οφιοειδή πόδια. Οι αιρετικοί οπαδοί του Βασιλείδη εκτός από ότι συμβολίζει τις 365 εκπορεύσεις της απείρου θεότητας, ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς απεστάλει στη γη από τον Αβραξάς.

    Το όνομα ΑΒΡΑΣΑΞ ή ΑΒΡΑΞΑΣ ερμηνεύθηκε επίσης ως κοπτική λέξη που σημαίνει «Ιερό Όνομα» ή ως παραφθορά του εβραϊκού Ηα- Bracham, που σημαίνει «ευλογία». Επιβεβαίωση του τελευταίου αυτού στοιχείου μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι από την εβραϊκή έκφραση «Ηα- Bracham-Dabarah ή Ab, ruach, dabar” (“Father, Holy Ghost, word”) or “Abrai seda brai” (“Out, bad spirit, out”) » («αναγγελία της ευλογίας» ή «το όνομα του ευλογηθέντος») προέρχεται η διάσημη λέξη της μαγείας «abracadabra». Οποιαδήποτε είναι η σημασία του ονόματος αυτού, πάντοτε εκπροσωπείτο «Κυρίαρχο Πνεύμα». Πολλές φορές το όνομα ΑΒΡΑΞΑΣ βρίσκεται σκαλισμένο σε μαγικούς λίθους που, εξαιτίας αυτού, αποκαλούνται «Αβραξάς-λίθοι» ή «Γνωστικοί λίθοι».


    Το μαγικό φυλακτό παρέμεινε στη μόδα μέσα στα σκοτεινά χρόνια (500-1000), στη μαύρη πανούκλα (1346-1353), στην αναγέννηση (1500) και στην βικτοριανή εποχή. Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1900 η λέξη μεταπηδά από την ιατρική στη λέξη μάγος και συνδέθηκε με τη μαγεία που γνωρίζουμε σήμερα.

    Και η εξήγηση της Μπλαβάτσκυ



    Στο έργο της "Αποκαλυμμένη Ίσις" η Ε.Π.Μπ. μας λέει: "Το όνομα Ιάω δείχνει το σημείο όπου υποτίθεται κατοικεί ο Άγνωστος και γύρω από αυτό το όνομα διαβάζεται η επιγραφή: ΣΕΜΕΣ ΕΙΛΑΜ ΑΒΡΑΣΑΞ (ο αιώνιος Ήλιος Αβρασαξ)", μιλώντας μας για τα μυστικά των Γνωστικών και Οφιτών (3ος τόμος).

    Τελικά όμως τι σημαίνει ή τί αντιπροσωπεύει το ΙΑΩ?
    (ή το ΩΑΙ) (το οποίο ισούται με 811 δηλαδή με το 1).


    Καταρχάς, Ιαώ ή Ιαχώ είναι ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ Θεός των Φοινίκων και ερμηνεύεται ως Το Φώς το αντιληπτό ΜΕΣΑ από την Διάνοια και είναι η Φυσική και η Πνευματική Αρχή ΟΛΩΝ των Πραγμάτων, "η Αρσενική Ουσία της Σοφίας". Κάτι σαν το Ιδεατό Φώς...
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατά πρώτον φίλε Λαοδίκη οι Φοίνικες δεν είχαν φωνήεντα μέσα στην γραφή τους παρά μόνο σύμφωνα. άρα η λέξη Ιαώ η Ιαχώ ΔΕΝ είναι Φοινικική και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τον θεό τους.

      Κατά δεύτερον η Σοφία η Γνώση ΔΕΝ έχει αρσενική η θηλυκή ουσία.....ΜΙΑ είναι η ουσία της Γνώσης.Αλλά τι είναι η Γνώση η Σοφία;;;; Γιατί λέμε "... Είδομεν τό φώς τό αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον," άρα πήραμε Γνώση και Σοφία;; Γιατί δεν λέμε είδαμε το Ύδωρ η την Γη και πήραμε Πνεύμα επουράνιο;;;

      Γιατί οι ΔΩΝ-ΔΩΝ-ΑΙΟΙ χτυπούσαν τις καμπάνες τους...γιατί καθώς κάτι ΔΟΝΕΙΤΑΙ γενεσιουργεί ,παράγει μελωδία, παράγει ΗΧΟ παράγει ΦΩΣ .....η καμπάνα είναι και θήλυ και άρρεν που σε κατάσταση ροής ενέργειας παλλόμενο δημιουργούν ΕΝΩΣΗ.


      Άρα γιατί λέμε όμως ΦΩΣ ....είδομεν το Φώς και δεν λέμε χώμα, νερό η κάποιο άλλο στοιχείο;;;Γιατί σήμερα με την τεχνολογία των οπτικών ινών που έχουμε μπορούμε να αποδείξουμε ότι το φώς οι οπτικές ίνες μεταφέρουνε data δεδομένα...πληροφορίες.!!! Μέσα στις οπτικές ίνες φωτός υπάρχουν φωτεινές ακτίνες, αυτές όμως οι φωτεινές ακτίνες μεταφέρουνε data πληροφορίες...για αυτό λέμε είδαμε το φώς το αληθινόν, γιατί το φώς και ειδικά το Θείον Φώς (Ολυμπιακή Φλόγα) είναι ΦΟΡΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ....είναι ΓΝΩΣΗ.

      Διαγραφή
  75. Και εδώ θα απαντήσω και στην αγαπητή Ελένη για το Ηλεκτρικό Σύμπαν....μια και έχει απόλυτη σχέση με τη δονηση με ήχο και συχνότητες.ΔΩ-ΔΩ-ΝΑΙΟΣ έλεγαν και σε αυτόν ορκίζονταν ο Αχιλλέας.Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι κρύβουν ή μάλλον φανερώνουν οι λέξεις και οι γλώσσες των Βαβυλωνίων, Εβραίων, Αιγυπτίων, κλπ αν δεν έχει κάποια βασική γνώση και επαφή.
    Στην περίπτωση του ΔΩ, βλέπουμε ότι παρέμεινε η ανάμνηση κάποιας ιερής κατασκευής που σχετίζεται με τον θεό, όπως μας λέει ο Ησύχιος. Μας λέει επίσης ότι ΔΩΔΩΝΕΥΣ σημαίνει απλά θεός.

    Δω, όμως στις γλώσσες που προανέφερα, προφέρεται Do σημαίνει "κεραυνός" ή ο ισχυρός ήχος του κεραυνού. Σημαίνει όμως και κουδούνισμα.Το Δω όμως είναι παραφθορά για την λέξη ΔΕΥ ΔΕΟ (θεός) και τίποτα περισσότερο.Άρα μπορούσαμε να πούμε ότι μιας και ομιλούμε για Ήχο και συχνότητες το ΔΩ μπορεί να γίνει ΔΟΝΗΣΗ ΔΟΝΩ.

    Δεν ξέρω αν έχει σημασία αν πρέπει να γράφεται με όμικρον (ο) η ωμέγα (ω) ανάλογα αν θέλουμε ανοικτό η κλειστό κύκλωμα η γαλαξία....αλλά με τον ήχο παράγουμε συχνότητες-αντήχηση η αντήχηση δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικά κύμματα που μπορεί να μπροκληθούν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύμματα και απο τις εκλάμψεις του ήλιου,δημιουργώντας ένα είδος ΠΑΛΜΟΥ η ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ τόσο στον πλανήτη όσο και στους ανθρώπους... ο πλανήτης μας συμπεριφέρεται σαν ένα τεράστιο ηλεκτρικό κύκλωμα,όπως και ο γαλαξίας...ο άνθρωπος έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο...η Γή έχει...ο Γαλαξίας έχει...φαντάσου τώρα μια συσκεύη που να μπορεί να "ρυθμίζει" αυτά τα 3 να λειτουργούν μαζί ΑΡΜΟΝΙΚΑ ...η να μπορεί να μην αφήνει να διαταρχθεί αυτή η αρμονία.

    Επίσης οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το DNA μας μπορεί να παράγει μαγνητισμένες wormholes- «συνδέσεις σήραγγας (σύρριγγα) μεταξύ τελείως διαφορετικών περιοχών του σύμπαντος, μέσω του οποίου οι πληροφορίες μπορούν να μεταδοθούν έξω από το χώρο και το χρόνο. Το DNA έλκει αυτά τα bits των πληροφοριών και τις διαβιβάζει στην συνείδησή μας.Το dna όμως ακολουθεί κανόνες όπως η γλώσσα ,η γλώσσα μας στην κυριολεξία είναι μια ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ-ΑΝΤΗΧΗΣΗ του dna μας...ο προφορικός λόγος ΔΩΝΕΙ η ΔΟΝΕΙ ...ανάλογα με την συχνότητα μπορείς μέχρι και να επισκεύασεις κατεστραμμένα χρωμοσώματα....που έχουν καταστραφεί η ακόμα και να επαναπρογραμματισεις το dna...αυτή η συσκεύη θα ήταν κάτι σαν "θεός"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. -Αγαπητέ Λαοδίκη γράφεις ότι από το προσωνύμιο ΑΒΡΑΣΑΞ ή ΑΒΡΑΞΑΣ προέρχεται και η διάσημη λέξη της μαγείας «abracadabra».

    -Υποθέσεις επί υποθέσεων έκαναν όλοι όσοι έδωσαν ή προσπάθησαν να δώσουν κάποια εξήγηση στο όνομα αυτό.

    Μιά προσεκτική ανάλυση των παπύρων Leyden ανατρέπει όλα όσα κατέθεσες και οδηγεί τον ερευνητή στην εμφανέστατη πηγή του, ξέρεις ποιά λέω, η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Ήλιο ούτε με εσωτεριστικές, ούτε και αριθμολογικές αναλύσεις. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα μεταγενέστερων εποχών τύπου και ανθρώπων τύπου Ε.Π.Μπ...

    Επίσης επίτρεψέ μου να πω ότι οι λέξεις ABRAC AD AB ARA δεν έχουν καμία σχέση με μαγεία ούτε με εκδόσεις τύπου Ηα- Bracham-Dabarah κλπ., και αν θέλεις την γνώμη μου ο ΑΒΡΑΞΑ δεν είναι ουσιαστικό έτσι όπως νομίζουν σήμερα οι άνθρωποι.

    Πλησιέστερη σχέση έχει με την αρχική φωτογραφία του θέματος "Σύγκρουση Διογενών-Κρονἰων" παρά με ο,τιδήποτε άλλο.
    Περιμένω και τον αγαπητό Λύκιο να ολοκληρώσει, και μετά θα ολοκληρώσω και εγώ.
    Κρίμα που ξέφυγε το ενδιαφέρον από το θέμα "Σύγκρουση Διογενών-Κρονἰων" και μεταφέρθηκε στο αναψυκτήριο.Εκεί θα ταίριαζε θαυμάσια ο ΑΒΡΑΞΑ.
    ABRAC AD AB ARA, γραμμένες έτσι οι λέξεις αλλά κωδικοποιημένες, με καθαρή Παλαιο-Βαβυλωνιακή (Αραβική) ετυμολόγηση και ερμηνεία και αναφορά στον/στην θεό/ά ....... και με αιτιώδη σχέση τον "Θρήνο"

    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " ABRAC AD AB ARA, γραμμένες έτσι οι λέξεις αλλά κωδικοποιημένες, με καθαρή Παλαιο-Βαβυλωνιακή (Αραβική) ετυμολόγηση και ερμηνεία και αναφορά στον/στην θεό/ά ....... και με αιτιώδη σχέση τον "Θρήνο"

      Σαφέστατα αγαπητέ Ερίωπα....όταν κάποιοι παρανομούν και παραβαίνουν τους Κοσμικούς Νόμους τότε σίγουρα κάποιοι κλαίνε και θρηνούνε.Η λέξη ΑΒΡΑΞΑ είναι γραμμένη στην Ιερατική Αιγυπτιακή γλώσσα και σίγουρα κρυπτογραφεί κάτι άλλο. Υπόθεση κάνω, αλλά μπορεί αυτός ο θρήνος να έχει σχέση με τον πλανήτη Άρη;; Άλλωστε το ARA λίγο απέχει απο το ΑΡΑΤΟΣ.

      Αλλά όμως την λέξη ΑΒΡΑΞΑ θα μπορούσαμε να την γράψουμε και AvrAxA η Αvra και Αza ;;;

      Διαγραφή
    2. Η λύση βρίσκεται στην λέξη ABRAC, φίλε BLACK EAGLE. Η ονομασία υβρίδιο ΑΒΡΑΞΑ δεν εννοεί τίποτα διότι είναι κρυπτογράφημα από άλλη γλώσσα.
      Εγώ δεν μπορώ να κάνω δημόσια αποκάλυψη του κρυπτογραφήματος, αρκούμαι μόνο να λέω αν οι υποθέσεις των σχολιαστών είναι κοντά σε αυτά που γνωρίζω και πίστεψέ με είναι από λίαν αξιόπιστες πηγές.
      Το μόνο που λέω ξανά φίλε μου είναι παραμέρισε την Ελληνική γλώσσα από αυτή την φράση.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  77. Εχεις δικαιο Λυκιε οταν λες πως η εννοια του "καταλαθος" ή της τυχης δεν υφισταται σε κοσμικο επιπεδο. "Τυχη, μη πιστευε" που λεει και το δελφικο παραγγελμα. Ενδιαφερον οσα ανεφερες Ιππονοε. "Για το Θεο ολα ειναι καλα και αγαθα και δικαια". Κρατουμε το παραδειγμα σου, αφαιρωντας μονο την λεξη "καταλαθος" καθως μαλλον ειναι "καταλαθοεξεπιτηδες". Η πετρα που φευγει απο το χερι σου δεν ειναι αλλη απο μια κινηση, που γινεται λογω καποιας βουλησης σου για κινηση. Αυτη η κινηση θα μπορουσε να συμβολιζει τον χρονο οπως εξοχα ανεφερες Λυκιε πιο πανω απαντωντας στον Σταυρο. Αρα μεσω αυτης της κινησης που φευγει η πετρα, αρχιζει και γυριζει η υλη στο συμπαν και κυλαει ο χρονος. Ο χρονος τωρα ειναι αυτος που συνθλιβει την υλη και τα μυρμηγκια. Περα ομως απο την αρχικη κινηση, πώς συντηρειται ενεργειακα αυτο το κλειστο συστημα; Ειναι αρκετη η πρωτη κινηση για να φυγει η πετρα ωστε να κινειται αεναα;

    Μηπως ο θανατος των μυρμηγκιων (ανθρωπων) απο την κινηση της πετρας (χρονος) εξυπηρετει τους κοσμικους νομους και απλα μας διαφευγει η κατανοηση τους, οπως λες αγαπητε Λυκιε; Μηπως δηλ ο θανατος των μυρμηγκιων ειναι ο σκοπος; Πιθανοτατα. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε πως ο σκοπος της ανθρωποτητας ειναι να γινεται τροφη για την Σεληνη, εννοωντας πως μετασχηματιζουμε ανωτερες ενεργειες σε χρησιμη μορφη. (και λογο της οικονομιας της ανθρωποτητας με τα πολλα δις, μπορουν καποιοι μεμονωμενα να ξεφυγουν)

    Δεν μπορω να τοποθετησω τους Αρχοντες. Ειναι οι θεοι των αρχαιων Ελληνων; Ειναι κοσμικες δυναμεις; Αποτελουν κοινο μπλοκ ή υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους, αλλοι καλοι και αλλοι κακοι; Η τροφοδοτηση τους απο τους ανθρωπους εξυπηρετει κοσμικους σκοπους στο συστημα ή ειναι παρασιτικοι; Μηπως ειναι απλα συνοριοφυλακες;

    Μηπως δηλ το συστημα εχει φτιαχτει ετσι ωστε να ειναι σε επαναληψη (loop) και η πετρα (χρονος)αλα Σισυφος να πεφτει επαναλαμβανομενα και συνεχως να συνθλιβει τα μυρμηγκια ωστε με αυτον τον τροπο να επιτυγχανεται η τροφοδοτηση του Ματριξ με ενεργεια απο το θεο-Πηγη που οι ψυχες μπορει να φερουν; Οταν οι ανθρωποι πεθαινουν απελευθερωνουν καποιου ειδους ενεργεια που ειναι χρησιμη για τις κοσμικες υποθεσεις. Οι Αρχοντες-Rulers των ανθρωπων, που να κολλανε αραγε σε αυτο το αφηγημα; Εφοσον δουμε την Γη ως φυλακη, και τους ανθρωπους ως φυλακισμενους λογο του περιορισμου τους, τοτε οι Αρχοντες ειναι οι δεσμωτες ή αυτοι που μας τρωνε την ενεργεια; ΕΑν οι Αρχοντες ομως ταυτιζονται με τους αρχαιους θεους, τοτε ειμαστε κατα καποιον τροπο συνδεδεμενοι. Καποιες σκεψεις..

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Aγαπητέ Ιππόνοε....η συμβουλή μου στο προβλημά σου (αν θέλεις την λαμβάνεις υπόψιν) είναι απομακρύνσου απο το "πρόβλημα" και "ποιάσε τα ορεινά"....αποσυμβόλησε την έννοια "ορεινά" καθότι δεν εννοώ τα βουνά κυριολεκτικά αλλά μεταφορικα. Να θυμάσαι μόνο αυτό που είναι 1000% αποδεδειγμένο....το κακό πάντα ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΡΕΦΕΤΑΙ είναι ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Σύμφωνα με τον Θεόφραστο το κακό δεν είναι μια ανεξάρτητη δύναμη αλλά μπορεί να συγκριθεί περισσότερο με την αταξία. Η αταξία από μόνη της είναι μια δημιουργική αρχή. Έτσι σχηματίζονται οι φυσικές διαδικασίες που δημιουργούν τον κόσμο μας.

    Αγαπητέ Black Eagle, Γράφεις πιο πάνω : Η στενή πύλη είναι η ΕΠΙΦΥΣΗ η ομιλούσα φηγός της Αργώ,η Ίρις των θεών...όσο για το τεθλιμμένη, διότι μέσα απο τον πόνο φτάνεις στον Θεό...
    Γιατί πρέπει να φτάσεις στο Θείο μόνο μέσα από τον πόνο; Γιατί όχι μέσα από τη χαρά;
    Μας λέει επίσης ο Θεόφραστος ότι η αίσθηση, όταν λειτουργεί άριστα, μας δίνει μια αληθινή εικόνα του κόσμου. Όταν η αίσθηση είναι σωστά εναρμονισμένη σε σχέση με το περιβάλλον, είναι περισσότερο συνδεδεμένη με χαρά παρά με πόνο. Το ίδιο αφορά επίσης και τη σκέψη, που περισσότερο από όλα μας οδηγεί στη χαρά και στη γνώση του καλού . (Θεόφραστος ο Ερέσιος:Ο φιλόσοφος της χαράς και της ζωής- Haakon Smedsvig Hanssen)
    Αν μείνουμε στον πόνο, δεν είναι εύκολο να αρχίσουμε πρακτικές αυτοβασανισμού; https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Αγαπητέ Λύκιε, αν δεχθώ πως η τύχη είναι μόνο ένας ανθρώπινος τρόπος επεξήγησης των διάφορων φαινομένων που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως, δεν είναι πιο εύκολο να οδηγηθώ στον Επίκουρο; « Θέλει ο Θεός να εμποδίσει το κακό αλλά δεν είναι ικανός; Τότε δεν είναι παντοδύναμος. Μπορεί αλλά δε θέλει; Τότε δεν είναι πανάγαθος Και θέλει και μπορεί; Τότε γιατί υπάρχει το κακό; Δεν θέλει ούτε μπορεί; Τότε γιατί να τον αποκαλούμε Θεό;»
    Ο Διογένης ο Οινοανδέας μας γράφει: Το μακάριο και άφθαρτο ον ούτε το ίδιο έχει προβλήματα ούτε σε άλλους προξενεί έτσι, δεν οργίζεται με κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Γιατί όλα αυτά είναι γνωρίσματα των αδύναμων όντων.

    Γράφεις: «Εμείς γίναμε απλά, οι φορείς μιας εξωτερικής βούλησης που δικαίως έφερε αυτό το αποτέλεσμα, αν και διαφεύγει της δικής μας εγκρίσεως ή κατανοήσεως.» . Αν το δεχθώ αυτό αλλά και τα παραπάνω τότε δεν μιλάμε για τον Θεό αλλά για κάτι άλλο το οποίο δεν είναι τέλοιο(πχ άρχοντες ,αθάνατοι ή κατώτεροι Θεοί με τις δικές τους αδυναμίες οι οποίες εκφράζονται μέσα από τον βίο μας) .Ίσως αυτό να εννοούσε ο Ηράκλειτος με το : ἀθάνατοι θνητοί, θνητοὶ ἀθάνατοι. ζῶντες τὸν ἐκείνων θάνατον, τὸν δὲ ἐκείνων βίον τεθνεῶτες.

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ιππόνοε....ρωτάς γιατί μέσα απο τον πόνο και όχι μέσα απο την χαρά, μα όταν κανείς είναι χαρούμενος βρίσκεται σε απόλυτη ψυχική ηρεμία...πρόσεξε μιλάω για ψυχικό πόνο και θυμό...όχι σωματικό πόνο, αυτό που έστειλες έχει σχέση με βασανισμό του σώματος...αυτό είναι σαδομαζοχισμός.!!

      Αν θυμάσαι όλη η Ιλιάδα στηρίζεται στον ΘΥΜΟ και στον ΠΟΝΟ του Αχιλλέα....στην μήνι (οργή) του "....Μῆνιν ἄειδε, θεά, Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην" ...τι είναι όμως ο θυμός και ο πόνος και τι σχέση έχουν με την επίφυση και το κεντρικο νευρικό μας σύστημα και όλο αυτό με την ψυχή μας;;


      Υπάρχει το το ζωϊκό, το θυμικό και λογιστικό μέρος της ψυχής κατά Πλάτωνα...ο θυμός αδένας ονομάστηκε έτσι απο το θυμαίνειν δηλαδή οργίζεται, θυμαλγία= την ψυχήν αλγείν ποιούντα....την κάνει να πονάει.....δηλαδή πυρακτώνει την ψυχή με την δημιουργία σπινθήρων..!!! Πως θα ενεργοποιήσεις την επίφυση αν είσαι μέσα στην τρελή χαρά και ευτυχία;;; Διότι ο θυμός είναι ένας δαίμονας, που ψαλιδίζει τους μυθοχρονοχωρικούς δεσμούς του Είναι σας, απελευθερώνοντας την ψυχή σας, για το επόμενο επίπεδο… η Κόρη στα πεδία των Μουσών της μνημοσύνης. Ποιος ξέρει ίσως κάποιοι από εσάς στο τέλος της δοκιμασίας θα μάθετε να τον ελέγχεται κιόλας… τον δαίμονα βρε!


      Θέλει μεγάλα κότσια όμως να ανέβει κανείς τους βράχους για την χώρα του μεγάλου θυμού...έχεις αναρρωτηθεί ποτέ φίλε Ιππόνοε γιατί η κάθε θρησκεία...ζητάει ΠΙΣΤΗ απο τους οπαδούς της;;;;Τι είναι αυτή η πίστη τι κάνει γιατί την ζητάνε περισσότερο και απο τα χρήματα;;


      Διαγραφή
  80. Ενα λινκ σχετικο με τον Αβραξα και οσα γραφτηκαν, ειναι το εξης:

    http://septemsermonesadmoruos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_16.html#gpluscomments

    Και αυτος ο "θεος" αναπαρισταται σε αρμα με 4 λευκους ιππους σαν τον Απολλωνα στο αρμα του πατερα του Ηλιου.

    Εμενα η λεξη ΑΒΡΑΞΑΣ παντως μου φερνει στον νου το: ΒΑΡΚΑ η ΣΑΡΞ
    Το Ξ αλλωστε ειναι και Κς

    Αγαπητε Εριωπα, γιατι δεν μας δινεις κατι περισσοτερο σχετικα με τις πηγες σου να το ψαξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτο για αποψε

    https://www.youtube.com/watch?v=AG9ph9xkOrw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αγαπητές φίλες και φίλοι, λειτουργεί ήδη το 15ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    Παράκληση, όσοι σχολίασαν εδώ σχετικά με το θέμα των Κρονίων και Διογενών, ας μεταφέρουν το σχόλιό τους στον ομότιτλο σχετικό χώρο.
    Καληνύχτα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Το γραφω εδω για να μην εκτρεψω το θεμα στο νεο αναψυκτηριο

    "Γιατί πρέπει να φτάσεις στο Θείο μόνο μέσα από τον πόνο; Γιατί όχι μέσα από τη χαρά; "
    Μπινγκο! Εαν θελεις να φτασεις στο θειο, πρεπει να κανεις αυτο που χρειαζεται. Ουτε πονο, ουτε χαρα. Αυτα τα προσδιδουμε εμεις στην προσπαθεια.

    Εαν εγω θελω να εχω ενα υγιες βαρος, θα πρεπει να διατρεφομαι σωστα. ΕΑν το να τρωω μπροκολο το βιωνω ως καταδικη αυτο ειναι δικο μου προβλημα. ΘΑ μπορουσα να το βιωνω με χαρα απολαμβανοντας την υγιεινη μου διατροφη. Στο μυαλο ειναι ολα ως προς το πως τα προσλαβανουμε. Οταν μελετουσα την Ανατολη, δεν τον ειδα αυτο τον "πονο" και την κλαψα αλα Μαρθα Βουρτση απο τους γιογκι δηλ τους προχωρημενους πνευματικους. Σε κατασταση μακαριοτητας βρισκοντουσαν. Οι δικοι μας "πνευματικοι" (ο θεος να τους κανει) αντιθετως ειναι μεσα στην μιζερια, στα μαυρα και στο πενθος. Νομιζω πως ειναι σαφες που βρισκεται η παρεκκλιση. Δεν λεμε να ειναι ο αλλος χαζοχαρουμενος και αρα αδρανης, αλλα στωικος και αταραχος. Ο Οδυσσεας στωικος ηταν. Αυτο δεν τον εκανε να μην πολεμαει. Απο τους επιφανεστερους ηταν και αυτος στον οποιο οι Ελληνες εδωσαν τα οπλα του Αχιλλεα οταν πεθανε. Ο Αχιλλεας θεικος και σπουδαιος αλλα μεσα απο τον θυμο του απωλεσε την σωφροσυνη του και εγινε μαινομενος (went berserk), προκαλεσε τους Θεους και πεθανε (ακομα δεν ξερουμε πώς)

    Ο πονος εχει μια εννοια, διοτι οταν στρεφεται κανεις προς τα μεσα του, νιωθει δυσκολα. Ειναι ομως πραγματι υποχρεωτικη η αισθηση του πονου ή απλα εμεις ειμαστε κακομθημενοι και εχουμε βολευτει, οποτε μας ποναει το ξεβολεμα; Κανονικα το ταξιδι της ολοκληρωσης μας, το ταξιδι προς τα μεσα με το οποιο θα γνωρισουμε τον εαυτο μας, θα επρεπε να ειναι ενα ταξιδι χαρας

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Άριστη η τοποθέτησή σου, αγαπητέ Ε.Σ.. Η προσπάθεια για την κατανίκηση του κατώτερου εαυτού είναι δύσκολη και αυτή η δυσκολία από πολλούς εκλαμβάνεται ως πόνος. Αργότερα, όταν κατανοήσουν ότι αυτός ο αγώνας είναι ιερός, η δυσκολία εκλαμβάνεται ως χαρά, για την νίκη που θα επέλθει.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αγαπητέ Ε.Σ , με κάλυψες απόλυτα με όσα έγραψες. Δεν διαφωνώ με τον Black Eagle ότι διαμέσω του πόνου μπορείς να γνωρίσεις το Θείο ούτε ορίζω τη χαρά ως τον μοναδικό δρόμο. Γενικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τίποτα αν δεν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα μας επιτρέψουν την αντίληψη του. Αν δεχθούμε ότι το Θεϊκό, μέσα από την ανθρώπινη παρατήρηση (μπορεί να είναι λανθασμένη) είναι άπειρο και πεπερασμένο, καλό και κακό, ορατό και αόρατο, κινητό και ακίνητο , δηλαδή μία έκφανση των αντιθέτων αλλά και των ενδιάμεσων καταστάσεων, γιατί να μην υπάρχει, πέρα από τον πόνο και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη οδος κοκ ώστε να οδηγηθούμε κοντά του; Γιατί όχι μέσα από την έκσταση, τον έρωτα, τον διαλογισμό, την προσευχή, τη λογική, την πίστη, το θυμό ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση(από όλα αυτά ή και από κανένα από αυτά); θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τεχνική προσέγγισης αλλάζει ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο;

    Γι αυτό έγραψα πως αν πιστέψουμε ότι ο πόνος είναι ο μοναδικός δρόμος τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά διλήμματα και παραλογισμούς. Σίγουρα, ο πόνος είναι από τα πιο έντονα συναίσθηματα και η διάρκεια του φαίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν μας διαπερνάει. Αν όμως ήταν η λύση, δε θα προσπαθούσαν όλοι να δημιουργήσουν εκκούσια τον σωματικό ή ψυχικό πόνο στον εαυτό τους; Επίσης, αν μέσα από τον πόνο ήμασταν σίγουροι ότι θα αντικρίζαμε το Θείο δεν θα μετατρεπόταν σε θεμιτή πράξη η αναζήτηση του αλλά και παράλληλα αυτοσκοπός μας; Γιατί ποιος δεn θα ηθελε να Τον γνωρίσει αν υπήρχε ήδη η ορθή τεχνική;

    Αγαπήτέ Black Eagle μπορείς να μου αναλύσεις λίγο περισσότερο το «ψαλιδίζει τους μυθοχρονοχωρικούς δεσμούς του Είναι σας, απελευθερώνοντας την ψυχή σας, για το επόμενο επίπεδο…» γιατί ειλικρινά δεν το κατάλαβα.

    Σχετικά με το λόγο που οι θρησκείες απαιτούν την πίστη, δεν έχω τώρα κάποια απάντηση, έχει ενδιαφέρον όμως το ερώτημα σου και για να μην γράφω τελείως αυθαίρετες υποθέσεις θα το σκεφτώ περισσότερο και θα επανέλθω στο μέλλον.

    Αγαπητέ Λύκιε δεν ξέρω αν έπρεπε να γράψω εδώ αλλά θεωρώ πως είναι συνέχεια των παραπάνω. Αν πάλι θεωρείς πως μεγαλώνει πολύ το 14ο αναψυκτήριο μπορώ να τα μεταφέρω στο 15ο

    Ιππόνοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ιππόνοε, η συνέχεια των διαλόγων του 14ου Αναψυκτηρίου-Στοχαστηρίου μεταφέρθηκε στο 15ο. Κάθε Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο δεν αποτελεί μια αυτόνομη ενότητα, αλλά συνέχεια της προηγούμενης. Ο λόγος είναι καθαρά πρακτικός, διότι ένας όγκος σχολίων πέραν των 120-130, καθιστά λειτουργικά δύσκολη την ανάγνωσή τους.
      Καλή συνέχεια λοιπόν, τον 15ο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.