Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

12ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για σεπτεμβριος αρχη σχολικης χρονιας τα κεφάλια μέσα

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

66 σχόλια:

  1. Μιλιστε για την αναρχια και την αθεια παρακαλω. Θελω να ακουσω επιχειρηματα εναντιον και υπερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε μας Λυκιε,
    Απο το μαυρισμενο κορμι του προηγουμενου αναψυκτηριου-στοχαστηριου στα θρανια με μαυροπινακα;
    Και για το πρωτο διωρο κοινωνικοπολιτικη αγωγη και θρησκευτικα;
    Με ανοιχτες τις κουρτινες και τον ηλιο να μας κλεινει το ματι για παιχνιδι, να δω πως θα μας κανεις καλα!
    ...
    Κυριε, κυριε! Να παω τουαλετα;

    Χαχαχα!

    Καλο φθινοπωρο και καλη δυναμη και φωτιση σε μαθητες και δασκαλους του σχολειου που λεγεται ζωη.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα! Καλό Φθινόπωρο λοιπόν και τα κεφάλια μέσα!
    Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς!
    Έτσι είναι αγαπητή μου Ελένη. Από τα μαυρισμένα καλλίγραμμα κορμάκια, στις σχολικές αίθουσες και το εργασιακό περιβάλλον... Απότομη προσγείωση!

    Ανώνυμε-η, η παραγγελιά στο juke box για να "απολαύσεις" διαλόγους, θέλει πρώτα την δική σου συμμετοχή.
    Αρχικά επίλεξε ένα ωραίο ψευδώνυμο και πες μας την δική σου άποψη, για αθεΐα και αναρχία.
    Πάνω σε αυτά που θα πεις, θα χτιστεί ο διάλογος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δειτε για τον ιουδαισμο οτι δεν ειναι μονοθεισμος που μερικοι νομιζουν.
    http://redskywarning.blogspot.gr/2017/09/blog-post_11.html?m=1
    Εσεις τι λετε;
    Για την αθεια ειμαι υπερ γιατι δεν υπαρχει καμια αποδειξη οτι υπαρχει θεος. Για να λες οτι υπαρχει πρεπει να το αποδειξης.
    Για την αναρχια ειμαι υπερ γιατι η εξουσια διαφθειρει και καταπιεζει το ανθρωπο. Η γη ανηκει στα φυτα και τα ζωα κοιχι στον ανθρωπο πλεονεκτη. Ο πλεονεκτης καταστρεφη το φυσικο περιβαλλον και ειναι καρκινικο κυταρο που πρεπει να πεθανει.
    Αναρχια ιδεα πανω απο τον καρκινικο ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε, ας δουμε τα δυο θεματα που θετεις προς συζητηση, αναρχια/αναρχισμος και αθεια/αθεισμος. Καταρχας, και για να φευγει απο την μεση, οσον αφορα το αν ο ιουδαισμος ειναι μονοθειστικη ή πολυθειστικη θρησκεια, η απαντηση μου ειναι "Ποιος νοιαζεται;" (who cares?) Ποιος λεει πως ο μονοθεισμος ειναι σωστοτερος του πολυθεισμου; Οι μονοθειστικες θρησκειες; Ο νικητης/επικρατων μπορει να γραφει την ιστορια ως προς το ποιος εχει δικιο (ο ιδιος φυσικα), αλλα αυτο δεν σημαινει πως εχει και δικαιο

    Ολες οι θρησκειες, λιγοτερο ή περισσοτερο απεχουν απο την αληθεια. Θεωρω πως το να μπουμε στη διαδικασια να συζηταμε ποια ειναι λιγοτερο λαθος απο τις υπολοιπες ειναι ατοπο. Καθε θρησκεια βεβαια κατι προσφερει, δεν ειναι αχρηστες. Εαν λοιπον ο ιουδαισμος δεν ειναι 100% μονοθειστικη θρησκεια, τοτε αυτο ειναι μαγκια του. Αλλα δεν μας πολυνοιαζει κιολας.

    Αναρχια.
    Αρχη σοφιας η των ονοματων επισκεψις. Α-ν-αρχια. Α στερητικο και αρχη. Ελλειψη αρχης. Δεν αναγνωριζουμε καποια αρχη, λογικα οχι αρχη=ξεκινημα αλλα αρχη=εξουσια. Προφανως αναφερομαστε στα της κοινωνιας, διοτι καποιες ανωτερες αρχες=εξουσιες τις αποδεχομαστε αφου μας ειναι αναγκαιες για να υπ-αρχουμε, πχ ο Ηλιος. Ζουμε υπο τον Ηλιο, θελουμε δεν θελουμε, μας αρεσει δεν μας αρεσει. Μεταξυ εμων των ισοτιμων ανθρωπων ομως, ποιος ο λογος να αποδεχομαστε καποιον ως αρχη; Ειναι πχ ο εκαστοτε Τσιπρας κατι ανωτερο και φωτεινοτερο απο εμας και γι αυτο του οφειλουμε αντιστοιχη τιμη οπως του Ηλιου; Οχι βεβαια. Χεσμενο τον εχουμε. Ο αναρχισμος λοιπον ως μια μορφη αυτοοργανωσης που καταργει την αναγκη του κρατους ειναι μια ορθη ιδεολογια πολυ κοντα στην πραγματικη δημοκρατια. Ο λογος που δεν λειτουργει ειναι πρωτον διοτι απαιτει την υπαρξη πολιτων και οχι ανεγκεφαλων προβατων για να ειναι αποτελεσματικος και δευτερον διοτι το υπαρχον συστημα δεν προκειται να το αφησει να του παρει την εξουσια. Οταν ομως οι πολιτες συνειδητοποιηθουν και ωριμασουν αρκετα, μεσω της αποτελεσματικης αυτοοργανωσης τους αυτης, θα μπορεσουν να το αποτρεψουν. Απο τους ανθρωπους-πολιτες ομως εξαρταται, παντα ετσι ηταν. Μεχρι αυτοι να καταφερουν να το υποστηριξουν, θα τρωμε στην μαπα το κρατικο μοντελο. Σιγουρα παντως η αναρχια δεν εχει καμια σχεση με τους αναρχικους που τα σπανε. Αυτοι ειναι ακριβως οι ανεγκεφαλοι που επιτρεπουν στο κρατικο μοντελο να δειχνει πως ειναι απαραιτητο αφου οι πολιτες ειναι παντελως ανωριμοι για να υπαρχουν χωρις αυτο.

    Επομενως, προσωπικα ειμαι υπερ της αναρχιας, αλλα αναγνωριζω πως ελαχιστοι πληθυσμοι ειναι ωριμοι για να το υποστηριξουν. Αρα προς το παρον ας τρωμε στην μαπα τον καθε Τσιπρα και να λεμε και ευχαριστω. Ωστοσο, ο λογος που επικαλεισαι υπερ της αναρχιας ειναι λαθος.(κατα την αποψη μου παντα). Μονο αυτος που μπορει να διαχειριζεται αυτο που ανηκει σε αλλον, ειναι ικανος να εχει δικο του. Η Γη μπορει να ειναι το σπιτι του ανθρωπου, αλλα δεν του ανηκει, ανηκει στην Γη την ιδια (και οχι ακριβως στα φυτα και τα ζωα). Οσο ο ανθρωπος δειχνει να μην σεβεται και να μην μπορει να διαχειριζεται την Γη, δειχνει πως δεν ειναι αξιος να θεωρειται σπιτονοικοκυρης. Ενα κακομαθημενο κωλοπαιδο ειναι. Σιγα μην του δωσουμε την Γη να την κανει σαν τα μουτρα του. Δεν το σκοτωνουμε το κακομαθημενο κωλοπαιδο, το πειθαρχουμε και το νουθετουμε, με το να το αφηνουμε να τρωει τα μουτρα του και σιγουρα να μην του δινουμε εξουσια. Οταν και εαν τα καταφερει να γινει ανθρωπος σωστος, η Γη ειναι η κληρονομια του και μπορει να εχει εξουσια πανω της. Η εξουσια δεν διαφθειρει, η εξουσια απλα αναδεικνυει αυτο που ηδη υπαρχει. "Αρχη ανδρα δεικνυσι". Η εξουσια δειχνει τον ανδρα. Την εξουσια επιζητουν διακαως, οσοι δεν την αξιζουν. Αυτοι που την αξιζουν, δεν την επιζητουν. Τελος, μονο οποιος μπορει να κυβερνιεται, αξιζει να μην κυβερνιεται. Η αναρχια λοιπον δεν μπορει να σταθει, εωσοτου υπαρξει υψηλο επιπεδο ανθρωπων. Το λεω αυτο διοτι ο σημερινος αναρχικος, ειναι ακριβως το κακομαθημενο κωλοπαιδο που δεν του αξιζει ακομα τιποτα
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αθεια.Α-θεος.Το μεταθετω: "Θεος:Υπαρχει ή δεν υπαρχει;" ή πιο απλα: "Υπαρχει Θεος;"
    Αν μη τι αλλο, μεγαλο θεμα θετεις φιλε ανωνυμε. Ας δοκιμασουμε να το προσεγγισουμε. Καταρχας,ο λογος για τον οποιο εισαι υπερ Αθειας δεν ειναι δοκιμος(κατα την δικια μου αποψη). Λες πως δεν υπαρχει Θεος επειδη δεν μπορουμε να το αποδειξουμε. Θα μπορουσε να πει καποιος: Εγω υποστηριζω πως υπαρχει Θεος, διοτι δεν μπορειτε να αποδειξετε πως δεν υπαρχει. Και η βαρυτητα δεν εχει αποδειχτει πως υπαρχει, ομως την αποδεχεσαι, ετσι δεν ειναι; Εαν μπεις στην διαδικασια να αποδεχεσαι μονο οτι εχει αποδειχθει, συντομα θα οδηγηθεις σε ατοπο.Αλλωστε, ισως να μπορουσε να αποδειχθει στο μελλον, ετσι δεν ειναι; Ουτε ο ανθρωπος εχει αποδειχθει πως υπαρχει, ουτε καν το υλικο συμπαν (η υλη) εχει αποδειχθει πως υπαρχει. Αμα σου πως πως εσυ δεν υπαρχεις αφου δεν εχεις αποδειχθει, θα μου απαντησεις "Δεν πα να γαμηθ..ς ρε;" Κατι μεσα σου νιωθει πως υπαρχει και το οποιο δεν αποτελειται απο υλη.

    Η αποδεικτικη διαδικασια ειναι μια επιστημονικη μεθοδος που βασιζεται στο πειραμα που βασιζεται στη συνεπη μετρηση. Καποια πραγματα δεν προσμετρωνται ετσι ευκολα. Εαν θελαμε να μετρησουμε ποσο αγαπας τους γονεις σου, για να δουμε το μεγεθος, θα μπορουσαμε να το κανουμε; Να πουμε πως τους αγαπας 32 μοναδες μετρησης αγαπης, ενω εγω 27 μ.μ.α.;Πώς υα μετρησεις κατι αυλο; Βλεπουμε λοιπον πως υπαρχουν καποια πραγματα που η επιστημονικη μεθοδος αδυνατει να προσεγγισει, αρα αδυνατει να αποδειξει. Η επιστημη ομως δεν ειναι το παν. Η επιστημη ειναι ενας βραχιονας, ενα παρακλαδι της φιλοσοφιας, το οποιο ο φιλοσοφος δημιουργησε για να τον υπηρετει και να τον βοηθαει. Απλα σημερα ο κοσμος την εχει θεοποιησει. Δεν παει ετσι. Η τεταρτη διασταση την οποια μελετω και σκεφτομαι πολυ καιρο, δεν προσεγγιζεται με μετρηση, παρα μονο με τον νου.Αλλα ας μην ξεφυγουμε

    Πριν απαντησουμε στο αν υπαρχει Θεος, πρεπει να ορισουμε τι εννοουμε ως Θεο. Εαν νομιζουμε πως ο Θεος ειναι ενας τυρρανος γερακος που ζει στα συννεφα και οριζει την καθε μας κινηση, τοτε ναι, δεν υπαρχει Θεος. Ποιον θεωρουμε τελικα Θεο; Τι ιδιοτητες του παραχωρουμε; Εαν ο Θεος ειναι κατι που εξαιτιας του μπορουμε να ζουμε, τοτε Θεος καλλιστα ειναι και ο Ηλιος, αφου χωρις αυτον παπαλα, αντιο ζωη. Ο Ηλιος για τον ανθρωπο ειναι ενας Θεος, αφου αναλογικα στον μικροκοσμο του, ο Ηλιος αποτελει Θεο για τον ανθρωπο. Υπαρχει ομως και μεγαλυτερος Θεος απο τον Ηλιο, αλλα ειναι δυσκολο να τον κατανοησουμε αφου δεν ειναι υλικος. Η υλη εχει αρχη και αρα και τελος, ο Θεος δεν μπορει να αποτελειται απο υλη που ειναι φθαρτη και πεθαινει.

    Επισης ο Θεος δεν υπαρχει, διοτι οτι υπαρχει βρισκεται κατω απο μια αλλη εξουσια/αρχη (υπ-αρχει), ο Θεος ειναι αυτη η αρχη κατω απο την οποια ολα τα αλλα υπαρχουν, αρα ο Θεος ειναι. Νομιζω το ταλαιπωρω ομως. Για μενα η απαντηση ειναι πως ο Θεος υπαρχει,ειναι η Πηγη της ζωης και της υπαρξης, αλλα δεν συμμετεχει στα ανθρωπινα μεγεθη περα απο το δινει στον ανθρωπο την δυνατοτητα να υπαρχει. Οποτε και να πιστευεις πως ο Θεος δεν υπαρχει, δεν εγινε και τιποτα, διοτι παλι θα σου προσφερει απλοχερα την ζωη. Αντιστοιχα, εαν πιστευεις πως ο ηλιος δεν υπαρχει, δεν εχει καμια ιδιαιτερη σημασια, διοτι ο Ηλιος προσφερει την ζωη σε ολους, πιστευουν ή δεν πιστευουν, δεν κανει διαχωρισμο. Ωστοσο, εαν εγω πιστευω πως δεν υπαρχει Ηλιος, η διαφορα ειναι πως εγω ειμαι υποκριτης, διοτι συνεχως κανω χρηση αυτου που πιστευω πως δεν υπαρχει, χωρις να το συνειδητοποιω. Διοτι αν σταματησω να τρωω μετασχηματισμενη ηλιακη ενεργεια (φυτα ή ζωα που τρωνε φυτα) σε λιγες μερες θα τα κακαρωσω απο ασιτια. Αυτο που γνωριζουμε παντως ειναι πως οταν κανουμε κατι συνειδητα, απογειωνεται η αποτελεσματικοτητα του. Και υπαρχουν γκουρου που εχουν καταφερει να τρεφονται κατευθειαν απο ανωτερη πηγη, και δεν χρειαζονται τροφη για μηνες.

    Επομενως, για μια συνηθισμενη ζωη, ο Θεος δεν χρειαζεται, μπορει και να μην υπαρχει. Για οποιον ομως επιθυμει κατι βαθυτερο και αναζηταει το νοημα της ζωης ή κατι παραπανω, η συνειδητη γνωση και χρηση της υπαρξης του Θεου αποτελει μονοδρομο

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τοτε οτι μπουρδα μας λεει η εκλησσια υπαρχει, οπως οι διαβολοι οι τριβολοι και οι σαταναδες! Τοτε να πιστεψουμε καθε παπαρια που ειπε ο Παισιος, ο Πατροκοσμας και ο Ιωαννης. Ο θεος ειναι δημιουργημα της φαντασιας μας επειδη γουσταρουμε να τα ριχνουμε σε καποια υπερδυναμη και δεν μπορουμε να χονεψουμε οτι ολα ειναι το μυαλο μας. Ολα ειναι θεμα χημειας και ορμονων στον εγκεφαλο. Η αναρχια ειναι σωστη και μου αρεσει που συμφωνεις και συ γιατι θελει να χτισει ενα κοσμο δικαιο και ισιο, που να μην γινονται αδικιες και ανισοτητες. Ολοι ειμαστε ισοι και κανεις δεν πρεπει να διαφερει σε κανενα πραγμα, οπως θελουν οι φασιστες να διαφερουν απο το χρωμα και την φυλη οι ανθρωποι.
    Θελω να δω τι βλακεια θα πει τωρα ο Λυκιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μπορούσα να σου πω πολλές βλακείες επάνω στα θέματα που έθεσες, αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο ανώνυμε. Αν είσαι προκατειλημμένος για τις απόψεις μου και τις θεωρείς εκ προοιμίου βλακείες, τότε γιατί να τις υποστείς και γιατί να τις γράψω;
    Ήδη αυτά που σου είπε ο αγαπητός Ελεύθερος Στοχαστής είναι πολύ σωστά και εν πολλοίς, εκφράζουν και τις δικές μου θέσεις.

    Αναφερόμενος στον αγαπητό Ε.Σ., θα ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πολυθεϊστικό θρήσκευμα. Όλα τα δήθεν πολυθεϊστικά ή μονοθεϊστικά θρησκεύματα, δέχονται έναν ως κύριο Θεό-Πατέρα-Δημιουργό-Πατριάρχη-Βασιλιά-Αρχηγό και στην συνέχεια μια ακολουθία μικρότερων Θεών-Αγίων-Προφητών-Οσίων-Ημιθέων-Ηρώων, οι οποίοι στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι διαφορετικές εκφάνσεις του Ενός, όπως προβάλλονται επάνω στις ανθρώπινες ανάγκες.
    Άρα όντως μικρή σημασία έχει η μορφή μιας θρησκείας, ως προς τον αριθμό των "θεών" που δέχεται.

    Η αναρχία, αγαπητέ Ε.Σ. είναι μια ιδεατήξ κατάσταση της ανθρωπότητας, η οποία δεν αφορά την παρουσία της στο υλικό πεδίο των παθών και των αδυναμιών του ανθρώπου.
    Ίσως κάπου στα Ηλύσια Πεδία, να μπορεί να ...εφαρμοστεί!
    Στην γη που πατάμε, είναι εντελώς ανέφικτο να συμβεί. Όσο υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι υποταγμένος στο μικρό Εγώ του, δεν πρόκειται να λειτουργήσει καμία ιδέα αναρχίας!
    Η αρχή και η ιεραρχία, είναι θεμελιώδεις δομές της Δημιουργίας και δεν αναιρούνται.
    Μόνο το Χάος είναι Άναρχο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου περι πολυθεισμου απο την αποψη πως καποιος επιλεγει να εστιασει στις κατωτερες θεοτητες, αυτες που δυναται να αντιληφθει και ο ιδιος. Υπαρχει καποια δοση ειλικρινειας, τυπου "αυτο βλεπω, αυτο πιστευω". Για το αλλο, τον ενα Θεο, δεν μπορω να ξερω, οποτε δεν απαντω, δεν μπορω να ισχυριστω κατι. Συμφωνω πως εξακοκουθει να υπαρχει, αλλα αφου δεν επηρεαζει αμεσα τα ανθρωπινα, θεωρω πως δεν πειραζει

    Οσον αφορα την αναρχια, συμφωνω πως ειναι μια ιδεατη κατασταση, αλλα δεν βλεπω τον λογο να μην βρισκει εφαρμογη στα ανθρωπινα. Η αρχη δεν ειναι παντα απαραιτητη. Σιγουρα χρειαζεται οσο αναφερομαστε σε "παιδια" οπως στο σχολειο, αλλα ο ρολος του δασκαλου δεν ειναι παντα απαραιτητος. Οι ανθρωποι ειναι ικανοι να αυτοοργανωνονται μονοι τους. Για παραδειγμα στο γυμναστηριο σχεδον κανενας, δεν κανει χρηση του γυμναστη, με αποτελεσμα αυτος να καθεται ολο το βραδυ στο youtube αφου δεν εχει τι να κανει. Ο λογος ειναι πως θεωρω πως δεν αναφερομαστε σε παιδια, αλλα σε ενηλικες που ξερουν τι θελουν και προσπαθουν συνειδητα, σεβομενοι παραλληλα τον χωρο που τους προσφερει αυτην την δυνατοτητα. Εαν ηταν κακομαθημενα παιδια στο χωρο, τοτε η αρχη θα ηταν απαραιτητη για να τον διαφυλαξει.

    Δεν διαφωνω πως παντα χρειαζεται καποιος να παιζει τον αχαρο ρολο της αρχης, το θεμα ειναι ομως πως αυτο ειναι καταντια και μη αναρχικο προφανως. Τουλαχιστον θα επρεπε να εκτελει αυτα τα χρεη ο ανωτερος ανθρωπος. Ή να ειναι δημοκρατικα εκλεγμενος.

    Στην Δημιουργια μπορει να υπαρχει ιεραρχια διοτι ειναι φτιαγμενη απο πανω προς τα κατω. Μεταξυ ημων των ανθρωπων νομιζω ειναι παραλογισμος να κανουμε το ιδιο. Το βλεπω σαν να ειμαστε μια παρεα 6 ατομων και να λεει ο ενας εγω ειμαι ο προεδρος και θα αποφασισω που να παμε. Το βεβαιο ειναι πως με τετοιον βλακα εγω σιγουρα δεν θα παω μαζι του. Αυτη η παρεα δεν χρειαζεται ιεραρχια.

    Αναγνωριζω ομως πως η ιεραρχια μπορει να διαμορφωνεται πχ βαση ισχυος. Αυτος που ειναι απο πανω ομως οφειλει οταν του παραχωρειται να μην την αποδεχεται και να την παραπεμπει σε αναρχια και δημοκρατια και εν προκειμενω να ρωταει την παρεα να συναποφασισει προορισμο, οπως κανεις και εσυ Λυκιε με τη θεματολογια των αναψυκτηριων

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατ' αρχήν, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Θεός δεν είναι πρόσωπο. Αυτό από μόνο του μας κάνει πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε, τι περίπου είναι ο Θεός.
    Ας πούμε ότι ο Θεός είναι μια κατάσταση, που περιλαμβάνει όλη την Ύπαρξη, η οποία όμως εκπορεύεται από Αυτόν. Είναι η Πηγή των Πάντων. Ποιών Πάντων; Όλων όσων χωράει ο ανθρώπινος νους και όλων όσων δεν μπορούν να χωρέσουν. Τόσο απλά! Ο Θεός είναι απροσδιόριστος στο σύνολό Του. Ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί ένα ελάχιστο μέρος Του.
    Εμείς ζούμε μέσα στον Θεό!
    Ο άνθρωπος δυσκολεύεται να αντιληφθεί την φύση Του, αλλά έχει την έμφυτη ανάγκη να τον προσεγγίσει γνωστικά. Τον προσωποποιεί για να τον αντιληφθεί σύμφωνα με τον δικό του αντιληπτικό κώδικα. Με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Θέλει να τον δει σαν άνθρωπο με υπερδυνάμεις.

    Στην πραγματικότητα, η αντίληψη της Θεϊκής φύσης αφορά την φιλοσοφία και αυτή με την σειρά της, μια μικρή μερίδα ανθρώπων.
    Οι πολλοί άνθρωποι, αφήνονται στην εύκολη και βολική εικόνα που προσφέρουν οι θρησκείες.
    Όσοι δεν ικανοποιούνται από αυτές, αλλά δεν είναι δεκτικοί στην φιλοσοφία, οδηγούνται στην άρνηση και τον μηδενισμό. Αυτό συμβαίνει ευρέως σήμερα γιατί η κυριαρχία της επιστήμης, ακυρώνει το αφήγημα των θρησκειών, αλλά δυστυχώς συσκοτίζει και το λυκαυγές της φιλοσοφίας. Έτσι ο άνθρωπος μένει μετέωρος, ως χρήσιμος ηλίθιος με πολλά πτυχία και μηδενική γνώση ουσίας!
    Εξ ου και η επικράτηση του υλισμού και της αθεΐας!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Αρχή μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία προκύπτει αυτόματα (και νομοτελειακά), επειδή οι άνθρωποι που την αποτελούν δεν είναι ίδιοι, οπότε δεν είναι και ίσοι. Αυτή η ανισότητα, προκαλεί την ιεραρχία η οποία κι αυτή προκύπτει αυτομάτως, μόλις μια ομάδα ανθρώπων δημιουργήσει μια κοινότητα.
    Ο καθένας θα άρχισει να αναλαμβάνει από έναν ρόλο, με κριτήριο την μεγαλύτερη δεινότητα που έχει για αυτό. Έτσι ο πιο έμπειρος και ικανός σε κάτι, θα αναλάβει τον αντίστοιχο ρόλο και οι υπόλοιποι θα του τον εκχωρήσουν επειδή είναι προφανής η υπέροχη του. Κάπως έτσι θα δημιουργηθούν σχέσεις αλληλεξάρτησης μεταξύ των μελών, που ο ένας θα είναι ισχυρότερος του άλλου σε κάποιο πεδίο. Το ότι ο καθένας όμως είναι χρήσιμος στο σύνολο από την δική του προσφορά-ρόλο, θα κάνει τις σχέσεις ισότιμες για την κοινότητα, αλλά όχι πραγματικά ίσες. Η ανάγκη για συντονισμό και εύρυθμη συμβίωση, θα φέρει τους κανόνες κοινής αποδοχής και αυτοί ως σύμβαση, θα απαιτήσουν τήρησή τους και την ανάλογη εποπτεία.
    Η εποπτεία των κανόνων, επιζητά τους πιο ικανούς, έμπειρους και δίκαιους διαχειριστές. Αυτοί θα προκύψουν αυτομάτως (φυσικοί ηγέτες) και η εξουσία τους θα είναι αποδεκτή από όλους.
    Οι άνθρωποι δεν έχουν την δύναμη ή την βούληση να ελέγχουν συνειδητά όλες τις πράξεις τους και συχνά ενεργούν υπό την παρόρμηση των συναισθημάτων, των παθών και των στρεβλών ιδεών τους.
    Αυτό τους κάνει να μην συμμορφώνονται πάντα με τους συμφωνημένους κανόνες της κοινότητας και συχνά τους παραβιάζουν (όπως κάνουν επίσης και με τους δικούς τους "εσωτερικούς κανόνες").
    Αν όμως η κοινότητα επιτρέψει στο κάθε μέλος να αυτενεργεί χωρίς να σέβεται τους κοινούς κανόνες, τότε η κοινότητα κινδυνεύει να χάσει την εύρυθμη λειτουργία και να καταστραφεί. Συνεπώς για να προστατευτεί η κοινότητα (δηλαδή τα συμφέροντα του συνόλου, αλλά ΚΑΙ του "παραβάτη"), θα χρησιμοποίησει την εξουσία της Αρχής, ώστε να διευθετεί όλες τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν καθώς και την δίκαιη νομή του πλούτου που θα παραχθεί από τα μέλη. Ασφαλώς το "δίκαιο", ορίζεται και αυτό, σύμφωνα με το έθος της κοινότητας.
    Να λοιπόν που η Αρχή είναι αναγκαία για την λειτουργία ενός σύνθετου οργανισμού (κοινότητα) η οποία αποτελείται από ετερόκλητα και διαφορετικά μέλη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ποια περίπτωση λοιπόν, μπορεί μια ανθρώπινη κοινωνία να μην έχει ανάγκη από την Αρχή, που εγγυάται την ομαλότητα και την τάξη;
    Μόνο αν τα μέλη αυτής της κοινωνίας, μπορούν από μόνα τους να σέβονται απόλυτα τους κοινούς κανόνες και να ενεργούν με ανιδιοτέλεια, ώστε να μην βλάπτουν τον διπλανό τους, αλλά ούτε και τον εαυτό τους.
    Πότε μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο πειθαρχημένοι, δίκαιοι και ανιδιοτελείς;
    Όταν μπορέσουν να αποβάλουν την ιδιοτέλεια και τον εγωισμό τους, να ελέγξουν τις παρορμήσεις και τα πάθη τους και να νοιώσουν την ευδαιμονία.
    Θα χρειαστούν την αυτεπίγνωση και την πρόσβαση στην Αλήθεια.
    Με δυο λόγια, μιλάμε για μια κοινωνία ανθρώπων πολύ εξελιγμένων, τόσο κοντά στην ολοκλήρωσή τους, που ουσιαστικά θα μιλάμε για μια κοινωνία Διδασκάλων και όχι θνητών ανθρώπων με τα πάθη τους.

    Μήπως φαντασθήκατε πως η ιεραρχία και η Αρχή της εξουσίας στις ανθρώπινες κοινωνίες, ήταν επινόηση κάποιων πονηρών τυράννων; Όχι βέβαια!
    Η ανάγκη αυτή προέκυψε αυτομάτως και νομοτελειακώς.
    Άλλο θέμα το πως εξελίχθηκαν στην πορεία της ανθρωπότητας, οι πολιτικές και οι μορφές των πολιτευμάτων.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε Λυκιε, στο πρωτο σχολιο σου θα με βρεις απολυτως συμφωνο. Και στις ιδιοτητες που αποδιδεις στον Θεο αλλα και στην παρατηρηση για την θεοποιηση της επιστημης εις βαρος της φιλοσοφιας, που θα μπορουσε να αναχθει και σε υλισμο εις βαρος της νοησης. Ο υλισμος υποχρεωτικα παει χερι-χερι με την αθεια, διοτι ο Θεος ειναι υπερανω της υλης. Θα διαφωνησω ομως πως η φιλοσοφια (αγαπη για τη σοφια) ειναι για λιγους. Ειναι για ολους. Λιγοι ισως ειναι αυτοι που μπορουν να διαμορφωνουν επιχειρηματα, αλλα ολοι μπορουν να τα αξιολογησουν εαν αυτα ειναι διατυπωμενα κατανοητά. Καπου ειχα ακουσει μια παρομοιωση που μου αρεσε, νομιζω απο Αλκιρεα, πως η ψυχη και το πνευμα μας αποτελουν ενα κυτταρο στο "σωμα" του Θεου.

    Οσο αναφορα την Αρχη, με εχει προβληματισει (με την καλη εννοια) η τοποθετηση σου και το επεξεργαζομαι, αλλα νομιζω πως τεινω να διαφωνησω με το μεγαλυτερο κομματι του δευτερου σχολιου απο την αποψη πως θεωρω τα πραγματα πολυ πιο πολυπλοκα και "γκρι" απο οτι τα παρουσιαζεις. Αντι να πιασω τα επιμερους,θα σταθω στο: "Μήπως φαντασθήκατε πως η ιεραρχία και η Αρχή της εξουσίας στις ανθρώπινες κοινωνίες, ήταν επινόηση κάποιων πονηρών τυράννων; Όχι βέβαια"

    Γιατι οχι; Μηπως ηταν οντως μια μεθοδευση και επινοηση καποιων τυρρανων και καταφεραν ετσι να παγιδευσουν το μυαλο μας στο να πιστευει στην αναγκαιοτητα ενος τετοιου μορφωματος; Μηπως συνηθισαμε στην ανεμελια της ανευθυνοτητας που μας επιτρεπει ενα τετοιο πατερικο μοντελο εξουσιας και χασαμε την συμμετοχη στην ζωη μας μεσδα απο τα χερια μας;

    Δεν βλεπω για ποιο λογο μια ομαδα να μην μπορει εκτος απο το να αυτοοργανωνεται και να αυτοπροστατευεται χωρις την υπαρξη καποιας αρχης. Ηταν συχνο φαινομενο στο online παιχνιδι να συναντουμε τον "χακερ", το κακομαθημενο παιδι που δεν ανεχεται να χανει. Επειδη σπανια υπηρχει καποιος διαχειριστης online για να τον διωξει, υπηρχε ενα απλο εργαλειο που επετρεπε στους χρηστες να τον "πεταξουν εξω" απο μονοι τους. Η ψηφοφορια για "σουταρισμα" (votekick)

    Προφανως ο καθενας μας ειναι αδιαμφισβητητη αρχη(διαχειριστης) στα του οικου του. Αυτο ειναι ξεκαθαρο. Τι γινεται ομως οταν αναφερομαστε σε κατι κοινο; Ποιος εκτελει χρεη αρχης και γιατι; Εχουμε δικαιωμα να μην την αναγνωριζουμε οταν δεν εχει αναδειχτει με δημοκρατικη διαδικασια;

    Τελος, επειδη το τζουκ-μποξ μου εφαγε ενα κερμα (σχολιο) οταν εστειλα απο κινητο, ανωνυμε, η αναρχια την οποια αναφερεις καμια σχεση δεν εχει με την αναρχια στην οποια αναφερομαι εγω. Η δικια σου "αναρχια" δεν θελει να χτισει ενα κοσμο δικαιο. Ο αναρχικος, που δεν αναγνωριζει αλλη αρχη, υποχρεωτικα εχει και τα αρχιδια να υποστηριξει τον εαυτο του μονος του, ειναι αρχη ο ιδιος του εαυτου του. Αυτοκυβερνιεται. Ο αναρχικος στον οποιο εσυ αναφερεσαι, ειναι ενα κακομαθημενο παιδι που δεν εχει καταφερει ακομα να χειραφετηθει και που προκειμενου να αποφυγει να αναλαβει τις ευθυνες και τον κοπο που επιφερει η διαδικασια απογαλακτισης του, εφευρισκει δικαιολογιες. Και ολα αυτα για να μην δουλεψει, διοτι εχει βολευτει να τον συντηρουν αλλοι. Αυτος λοιπον ο αναρχικος τα σπαει ολα, διοτι δεν τον συμφερει η νεμεσις, η απονομη του τι δικαιουται ο καθενας. Ειναι σαν τον καταληψια που κανει καταληψη στο σχολειο, διοτι ξερει πως θα μεινει στην ιδια ταξη, προσπαθει με αυτον τον τροπο να αποφυγει την αξιολογηση του. Αρα το να λες πως αυτος ο αναρχικος θελει να χτισει ενα κοσμο δικαιο και ισιο, ειναι ανεκδοτο. Πώς να το κανουμε, δεν ειναι ολοι οι μαθητες ισοι. Καποιοι ειναι του 18 και καποιοι του 8. Αυτο δεν σημαινει πως αξιζουν λιγοτερο, ισοτιμοι ειναι, αλλα δεν ειναι ισοι. Καποιοι ειναι καλυτεροι, τι να κανουμε, διοτι εχουν καταβαλει μεγαλυτερη προσπαθεια και ισως να εχουν μεγαλυτερη ικανοτητα. Αλλος ειναι καλυτερος στον στιβο, δεν ειναι ολοι ισοι στον στιβο, ειναι ομως ισοτιμοι ως αθλητες του στιβου, αλλα καποιοι ειναι καλυτεροι, τι να κανουμε. Ο Λυκιος ειχε μιλησει λιγο παλιοτερα για την διαφορα μεταξυ ισοτητας και ισοτιμοτητας.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Πλούταρχος αναφέρει στο έργο του Ερωτήσεις “Πῶς Πλάτων ἔλεγε τόν θεόν ἀεί γεωμετρεῖν.”Από αυτή τη φράση προκύπτει ο μνημονικός κανόνας “Αεί ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί” όπου ο αριθμός των γραμμάτων δείχνει το αντίστοιχο ψηφίο του αριθμού π, με προσέγγιση 5 δεκαδικών ψηφίων (3,14159).
    Αεί = 3
    ο = 1
    Θεός = 4
    ο =1
    μέγας = 5
    γεωμετρεί = 9
    Σε νεότερους χρόνους, αποδίδεται ότι την συμπλήρωσε ο καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ν. Χατζιδάκης (1872-1942),έχει χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη πρόταση για περισσότερα ψηφία “Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι”.
    το οποίο αντιστοιχεί στην παρακάτω δεκαδική προσέγγιση του π
    3,1415926535897932384626.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η φιλοσοφία είναι για τον άνθρωπο και για κάθε άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος όμως, δεν μπορεί να φιλοσοφεί.
    Πόσοι φίλοι σου αλήθεια έλκονται και ασχολούνται με την φιλοσοφία; Πόσοι φιλοσοφούν την ζωή και τα φαινόμενά της; Πόσοι στοχάζονται;
    Από την δική μου εμπειρία, ένα ελάχιστο ποσοστό ανθρώπων στοχάζεται. Οι περισσότεροι ζουν συμβατικά και σκέφτονται επιφανειακά. Κάθε απόπειρα να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον για στοχασμό, πέφτει στο κενό και εισπράττεις χλεύη και γέλωτα. Αυτό δεν είναι φαινόμενο της εποχής μας. Πάντοτε έτσι ήταν η κοινωνία των ανθρώπων. Πάντοτε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, στοχαζόταν και φιλοσοφούσε.
    Παρότι η φιλοσοφία είναι ανοιχτή στον καθένα, λίγοι επιθυμούν να την προσεγγίσουν. Λίγοι έλκονται.
    Αυτός είναι ο λόγος που ανέφερα ότι η φιλοσοφία τελικά, είναι για λίγους. Είναι έτσι, διότι η φάση του στοχασμού και της φιλοσοφίας έρχεται αργότερα στην εσωτερική μας εξέλιξη. Προηγείται η περίοδος των έντονων βιωματικών δράσεων, των έντονων συναισθημάτων και των πολλών παθημάτων. Η περισυλλογή έρχεται αργότερα και η φιλοσοφία, αρκετά αργότερα.

    Ακριβώς για να προλάβω αυτή σου την αντίδραση, ανέφερα πως:
    "Άλλο θέμα το πως εξελίχθηκαν στην πορεία της ανθρωπότητας, οι πολιτικές και οι μορφές των πολιτευμάτων".
    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
    Φαντάσου μια αρχική μορφή κοινωνίας, την οικογένεια.
    Ο άνδρας της οικογένειας ήταν η δύναμη εναντίον των απειλών και ο νους που εξασφάλιζε την ασφαλή επιβίωση (κατασκευή καταλύματος, εργαλεία, όπλα, παγίδες, καλλιέργεια γης, σχέδιο δράσης, επέκταση ζωτικών ορίων οικογένειας, σχέσεις με άλλες οικογένειες). Η γυναίκα ήταν η εγγύηση της διαιώνισης και της πνευματικής παρακαταθήκης της οικογένειας (γαλούχηση και ανατροφή τέκνων, παιδεία, οικονομία, μνήμη, ένδυση, φροντίδα, συναισθηματική σταθερότητα, ηθική).
    Διαφορετικοί ρόλοι, αλλά ισότιμοι. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον για να λειτουργήσει η φαμίλια!
    Η οικογένεια μεγαλώνει και γίνεται φατρία.
    Οι άνδρες είναι πλέον πολλοί και οι γυναίκες επίσης.
    Οι γνώμες διίστανται και συχνά είναι διαμετρικά αντίθετες. Τα συμφέροντα και οι ανάγκες επιβίωσης της φατρίας όμως είναι συγκεκριμένα και οι περιστάσεις απαιτούν γρήγορες και ξεκάθαρες απαντήσεις-λύσεις. Η διχογνωμία περιλαμβάνει δόκιμες και λειτουργικές λύσεις, αλλά και παράλογες, ανεφάρμοστες και επικίνδυνες. Θα πρέπει να αποφασιστεί μια ενιαία λύση, που να την αποδεχτούν και να την εφαρμόσουν όλοι.
    Μοιραία όλοι οι διαφωνούντες θα απευθυνθούν στον σοφότερο της φατρίας, επειδή του αναγνωρίζουν την πείρα ζωής και την σωφροσύνη του.
    Βλέπουμε λοιπόν ότι η ανάγκη για γρήγορη και ορθή λύση, οδηγεί την φατρία στο αυτονόητο:
    Την αναζήτηση του καλύτερου κεφαλαίου που διαθέτει η φατρία. Ζητούν αυτόν που θα συγκεντρώνει το καλύτερο αμάλγαμα εμπειρίας, γνώσης, αρετής και δύναμης. Σε αυτόν θα δώσουν την εξουσία της Αρχής. Θα τον αναδείξουν σε πρώτη (αρχική-αρχή) δύναμη, μεταξύ ίσων.
    Σε καμία περίπτωση δεν θα έδιναν την αρχή στο πιο ιδιοτελή, κακότροπο, πονηρό, καιροσκόπο και αποτυχημένο μέλος. Νομίζω είναι αυτονόητο, διότι η ανάγκη απαιτεί τον καλύτερο.

    Μιλάμε λοιπόν για την φυσική ανάδειξη του Ηγέτη. Αυτόν δηλαδή, που η κοινότητα του αναθέτει την εξουσία για να την οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια και που θα διασφαλίσει την ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία της. Η κοινότητα θα επιλέξει τον καλύτερο κατά την γενική ομολογία.
    Ακόμα δεν δημιουργήθηκαν οι πολιτικοί.

    Το πιθανότερο είναι ο προτεινόμενος ηγέτης να μην επιθυμεί τον ρόλο, αλλά η κοινότητα του τον επιβάλλει. Τότε η επιλογή είναι καλή, διότι ο ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του ρόλου, προτιμά να απέχει. Άρα είναι ευσυνείδητος και κατάλληλος για να ασκεί την εξουσία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τότε κάποιος άλλος φιλόδοξος και εγωπαθής, που κατά κανόνα οι απόψεις του δεν πείθουν τον ηγέτη διότι είναι επικίνδυνες, παράλογες ή ακραίες, θα θελήσει να υφαρπάξει την εξουσία. Θα μεθοδεύσει τον τρόπο και σε κάποια στιγμή αδυναμίας του ηγέτη, θα τον εκθρονίσει και θα αρπάξει την εξουσία.

    Η κοινότητα δεν θα αποδεχθεί τον νέο ηγέτη, επειδή ο τρόπος που κατέλαβε την εξουσία ήταν αθέμιτος, αλλά και επειδή γνωρίζει ότι οι απόψεις και ο χαρακτήρας του είναι ιδιοτελής και επικίνδυνος για το μέλλον τους.
    Αν ο νέος ηγέτης μπορεί να ελέγχει τους μηχανισμός ισχύος της φατρίας (όπλα, εργαλεία, τρόφιμα) και έχει προηγουμένως προσεταιρισθεί κι άλλους δυσαρεστημένους ομοϊδεάτες του, τότε θα έχει φτιάξει τον μηχανισμό της τυραννικής του εξουσίας. Θα επιβάλλει τις απόψεις του με την βία, σε αντίθεση με τις επιθυμίες της φατρίας και το συμφέρον της.
    Μόλις τώρα, εμφανίστηκε ο πρώτος πολιτικός! (Η δημοκρατία έρχεται πολύ αργότερα)

    Κατέθεσα όλο αυτό το αφήγημα, για να δείξω ότι η ανάγκη για την Αρχή, ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ της τυραννίας και της πολιτικής (αν και ο ηγέτης πάντοτε εφαρμόζει μια πολιτική). Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, διότι ο αρχικός πυρήνας της φατρίας, δηλαδή η μικρή ολιγομελής οικογένεια των 5-6 ατόμων, ξεκίνησε με ισότιμους ρόλους και χωρίς ανάγκη επιδιαιτησίας από κάποια Αρχή. Ήταν εύκολη υπόθεση η λήψη των αποφάσεων, διότι ο καθένας αποφάσιζε για το δικό του πεδίο δράσης.
    Για θέματα ασφαλείας, ο άνδρας. Για θέματα παιδείας, η γυναίκα, κ.ο.κ.
    Όταν οι οικογένειες μεγάλωσαν σε αριθμούς, το κάθε πεδίο δράσης χωρούσε πάνω από ένα μέλη, αλλά αρχικά ήταν ισότιμα. Μπορεί στο πεδίο της καλλιέργειας της γης, ο πιο δυνατός ή έξυπνος να επιβαλλόταν στους άλλους, αλλά για να αναδειχθεί ένας γενικός ηγέτης της φατρίας, θα έπρεπε να συγκεντρώνει ικανότητες απ΄όλα τα πεδία. Δυνατός, έξυπνος, έμπειρος και σοφός.
    Όσο οι φατρίες ακόμη ήταν μικρές, ήταν εύκολο να εκπορθήσουν κάποιον που θα ήθελε να επιβληθεί χωρίς την αποδοχή των υπολοίπων.
    Άρα κάπως έτσι, θεμελιώθηκε ο αρχικός τρόπος ανάδειξης της Αρχής, πριν οι ιδιοτελείς αρχίσουν να κατεργάζονται τρόπους για να καρπωθούν την εξουσία. Αυτό θα συνέβαινε πολύ αργότερα, όταν η κοινότητα γινόταν σύνθετη και πολυπληθείς.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικα μ αρεσεις Λυκιε. Θα αρχισει να μου στριβει εντελως. Εχετε δικιο παναθεμα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά, οι βλακείες σε κέρδισαν φαίνεται. Καλά θα κάνουμε κι εμείς να τις ελευθερώνουμε σιγά σιγά, μην σου στρίψει από το πολύ απότομο! Χαχα!
    Πάντως είναι καλό που βρίσκεις δίκιο στις απόψεις μας. Αυτό δείχνει ότι οι απόψεις μας αντέχουν και πως κι εσύ είσαι ειλικρινής και αναθεωρείς ανεμπόδιστα τις απόψεις σου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα σας και καλη βδομαδα.
    Νιοβη Λαμπροπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα, αγαπητή Νιόβη!
    Να υποθέσω ότι δεν είστε ο ανώνυμος που έγραφε πιο πάνω;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα Λυκιε,γνωριζεις ποια η σχεση του Τρικάρηνου Οφι και του θεου Απολλωνα?
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι! Πες μας εσύ αγαπητέ Κάππα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Τρικάρηνος Όφις ειναι ενα μνημειο το οποιο κατασκευαστηκε οπως λενε μετα την μαχη και την νικη των Ελληνων εναντιον των Περσων στις πλαταιες και τοποθετηθηκε στο μνημειο του Απολλωνα στους δελφους ,ποια ειναι η σχεση του Απολλωνα με τα φιδια ομως εκτος του οτι σκοτωσε το Πυθωνα και γιατι να εχει αυτο το σχεδιο το μνημειο αυτο?
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όφις= και το Χρυσούν ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟΝ και ο Δράκων ο φυλλάσων τα ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ .!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάρη= Κάρα Κεφαλή
    Καρήατα= Κεφαλαί
    Κάρηνα= ΆΚΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙ-ΚΟΡΥΦΕΣ

    Μιλάμε για την ΥΠΟΓΡΑΦΗ της Θεάς Αθηνάς. ΤΡΙΑ λοφια υπάρχουν στην ΠΕΡΙ-ΚΕΦΑΛΑΙΑ (περιξ της κεφαλής της) της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΡΑ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στο ερωτημα "Γιατι φιλοσοφια;" η απαντηση ειναι αντιστοιχη στο "Γιατι υγεια;" ή "Γιατι Ιατρικη;"(η κανονικη ιατρικη ειναι προληπτικη) Αναποφευκτα, οι περισσοτεροι απο εμας, επειδη δεν δρουμε συνειδητα, αρρωσταινουμε και καταφευγουμε στην βοηθεια της ιατρικης για να μας βοηθησει με καποιο μαγικο χαπι. Συντομα θα διαπιστωσουμε ομως πως η συνηθισμενη ιατρικη δεν προσφερει ιαση, αλλα απλα αντιμετωπιση συμπτωματων και αυτο διοτι βλεπει μονο το σωμα του ανθρωπου, αδυνατωντας να αντιληφθει πως το σωμα ειναι απλα η προβολη του νου και της ψυχης. Το σωμα δρα υποβοηθητικα στην κατανοηση του προβληματος, οπως αντιστοιχα προβαλλουμε στο τετραδιο των μαθηματικων ενα προβλημα, ωστε να το "δουμε" καλυτερα, να το κατανοησουμε καλυτερα και να το λυσουμε ευκολοτερα. Καποιοι εχουν το χαρισμα της ικανοτητας να λυνουν ευκολοτερα προβληματα διοτι ειναι δυνατοι στο νοητικο τομεα, και απο αυτους επιθυμουμε να μας βοηθησουν να κατανοησουμε το προβλημα μας στην πηγη του οσον αφορα το πώς εμεις το δημιουργουμε(οι αιτιες βρισκονται στο νοητικο επιπεδο) και κραταμε τον εαυτο μας μακρια απο την καθαρση.

    Αλλα οπως πολυ ωραια ειπες αγαπητε Λυκιε, πρεπει να παθουμε πρωτα, να πονεσουμε για να βαλουμε μυαλο. "Προηγείται η περίοδος των έντονων βιωματικών δράσεων, των έντονων συναισθημάτων και των πολλών παθημάτων". Η φιλοσοφια ομως ειναι για ολους οπως και η σωστη ιατρικη ειναι για ολους. Πρεπει να ειναι για ολους για να αποτελει το καταφυγιο μας στην αναγκη. Ο φιλοσοφος ειναι ιερος,πιο πολυτιμος και απο τον γιατρο. Πληρωνουμε ασχημο αντιτιμο σημερα που εξοβελισαμε τον φιλοσοφο, οσοι απο εμας δεν το αποφυγαμε. Δεν κανουμε κανα κακο στον φιλοσοφο, στην τελική χαρη του κανουμε που γλυτωνει απο το μπουρδελο που ειμαστε εσωτερικα. Εμεις ζημιωνομαστε διοτι εμεις ειμαστε στην αναγκη, αυτος δρα απο αγαπη, δεν εχει αναγκη

    Σκεφτομαι πως κατι αντιστοιχο, θα ισχυει και για το Θεο. Εαν εμεις δεν πιστευουμε στον Θεο, σκασιλα του μεγαλη και 10 παπαγαλοι. Εχασε η Βενετια βελονι, επειδη ειμαστε εμεις λιγο μαλακες. Πφφ.Σιγα. Αλλο αν ειναι οντως κριμα απο το θεο. Κριμα ειναι και παραειναι, αλλα τι να γινει.. Εμεις ειμαστε στην αναγκη του Θεου και θα πρεπει να ξεκαβαλησουμε λιγο αν θελουμε να δουμε προκοπη. Η οπως το λεει ο ποιητης:

    "Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματά των,
    γιατί τους διώξαμεν απ’ τους ναούς των,
    διόλου δεν πέθαναν γι’ αυτό οι θεοί."

    Ε βεβαια, εμεις χασαμε. Το συνεχιζει ομως για να μην μας ξεφτιλισει εντελως εμας τους ανθρωπους ως παντελώς αχρηστους και λεει:

    "Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,
    σένα η ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.
    Σαν ξημερώνει επάνω σου πρωί αυγουστιάτικο
    την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος απ’ την ζωή των·
    και κάποτ’ αιθερία εφηβική μορφή,
    αόριστη, με διάβα γρήγορο,
    επάνω από τους λόφους σου περνά."

    Τι ειχε η γη της Ιωνιας και προσεγγιζε το Θείο και οι Θεοι το ανταπεδιδαν απλωνοντας σφριγος απο τη ζωη τους; Σοφια. Αλιμονο εαν δεν παρηγαγαν οι Ιωνικες αποικιες της μητροπολιτικης αρχαιας Αθηνας, σοφια. Την κατακτουσαν την σοφια με την δυναμη της νοησης τους. Αναφερομαστε σε πολλες πολεις-κρατη που καταφερναν αποκεντρωση της εξουσιας και της αρχης. Αυτο ισως τους εδινε την δυναμη για να επιτυγχανουν και να ανεβαινουν τοσο ψηλα στα νοητικα επιπεδα. Ο δουλος της αρχης ειναι εξ ορισμου καταδικασμενος σε νοητικο μαρασμο, οσο η αρχη δεν του αφηνει το χρονο και το χωρο για να αναπτυχθει. Στην αρχαια Αθηνα ηταν συχνο, να μαζευονταν χιλιοι νεεοι και νεες και να φευγουν με τα πλοια να πανε να φτιαξουν μια πολη δικια τους, διοτι προφανως η Αθηνα δεν τους χωραγε. "Χωρος". Ισως να αναφερομαστε για μια απολυτη αναγκη για εναν "χωρο" εξουσιας,ενα χωρο να ανασαινουμε, ενα χωρο να υπαρχουμε, εναν χωρο τον οποιο εμεις να διαφεντευουμε. Ισως να σχετιζεται και με την Εωσφορικη πτωση αυτο, ποιος ξερει;
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα αναφερω αυτα, διοτι το ζητημα της "Αρχης" ειναι πολυ βαθυτερο απο οτι ανεμενα. Πολυ ενδιαφερον το αφηγημα που μας παρεθεσες με την ιστορια της αρχης στα της κοινωνιας,δειχνει πως ακομα σκουντουλαμε σαν ανθρωποτητα σε αυτο το θεμα, ομως το ερωτημα παραμενει. Ειναι η Αρχη απαραιτητη; Ποιος αποτελει Αρχη; Ποιος ειναι ο σκοπος της Αρχης, τι επιδιωκει; Προσωπικα δεν το εχω ακομα κατανοησει

    Νομιζω πως Αρχη μπορει να θεωρειται μονο αυτος που ειναι ανωτερος. Οταν στα της κοινωνιας και μεταξυ εμων των ανθρωπων προσπαθουμε να μιμηθουμε μια ουρανια ιεραρχια, νομιζω το αποτελεσμα ειναι ενα θλιβερο κακεκτυπο που ουδεμια σχεση μπορει να εχει με αυτο που επιθυμουμε να αντιγραψουμε. Δεν εχουμε τροπο να ειμαστε δικαιοι. Ακομα και η δημοκρατια, υστερει. Εαν παμψηφει βγαλουμε αρχηγο και κεντρο του συμπαντος μας την Σεληνη, αυτο δεν λεει τιποτα. Δεν ειναι η Σεληνη το κεντρο, διοτι η Σεληνη δεν ειναι αξια να ειναι το κεντρο, δεν εχει την ικανοτητα να ειναι, πως να το κανουμε. Δεν μπορει το παληκαρι, που λεει και ο Αλεφαντος. Αμα ο αλλος ειναι "παλτο", πως θα τον κανουμε εμεις Μαραντονα, δεν γινονται αυτα. Ο Σωκρατης μπορει να ηταν πιο ασχημος, πιο κοντος,πιο φτωχος, πιο απ' ολα σε σχεση με τον Αλκιβιαδη της εποχης, ομως ηταν ανωτερος απο τον Αλκιβιαδη. Ανωτερος ειναι πάντα αυτος που εχει να δωσει και να προσφερει και ειναι ανωτερος διοτι βρισκεται σε πιο ψηλο επιπεδο απο εμας, λιγοτερο υλικο και περισσοτερο νοητικο.

    Τι να επιδιωκει αραγε η Αρχη; Εαν ο Σωκρατης ηταν ανωτερος απο τον Αλκιβιαδη, τι επιδιωκε απο αυτον; Επιδιωκε απο αυτον να γινει σοφοτερος και πιο εναρετος, να τον φτασει (τον Σωκρατη) και γιατι οχι, να τον ξεπερασει. Ο Αλκιβιαδης θα πρεπει να επιδιωκε να ομοιασει στον Σωκρατη και αν μπορουσε να τον ξεπερασει. Το διπολο Δασκαλου-Μαθητη. Ο μαθητης απορροφα απο τον δασκαλο. Δεν ειναι παρασιτο ομως, διοτι αποσκοπει στο να απελευθερωθει απο την αναγκη του δασκαλου. Παρασιτο θα ηταν εαν δεν σκοπευε ποτέ να απελευθερωθει και να παρει την ευθυνη του εαυτου του μολις ωριμασει, παρα εχει βολευτει στο να τραβαει κουπι ο δασκαλος. Αντιστοιχο διπολο ειναι το γονιος-παιδι. Ο γονιος επιθυμει να προστατευσει το παιδι οσο ειναι μικρο και μετα να το προετοιμασει για να ειναι ετοιμο να αντιμετωπισει τον κοσμο χωρις την συνεχη του φροντιδα. Αρα η πραγματικη Αρχη δεν αποτελει εχθρο για τον ανθρωπο, καθως αυτος θα επρεπε να την παρακαλαει να ασχοληθει μαζι του.Αυτο βεβαια προυποθετει πως η Αρχη ειναι ανωτερη, αλλιως ειναι σαν να κανει το μικρο παιδι τον γονιο και ο γονιος το παιδι. Προβλημα.

    Τελος, η ερωτηση ειναι "Τι συμβολιζει ο Τρικαρηνος Οφις/Στηλη που αφιερωσαν οι Ελληνες στο μαντειο των Δελφων μετα την νικη τους επι των Περσων; Τι σημαινει; Το συμβολο πρεπει να βιωνεται. Για να το βιωσουμε πρεπει να καταλαβουμε τι σημαινει. Το θεμα δεν ειναι να μιλαμε πχ για αρχ..α ή φαλλο, ενα απο τα διασημοτερα συμβολα. Το θεμα ειναι να μπορουμε να τα εχουμε τα αρχ..δια ειτε ειμαστε ανδρες ειτε γυναικες. Να φορουμε παντελονια, να τιμουμε τον λογο μας, να εχουμε αρχες και αξιες και να τις υποστηριζουμε. Να μπορουμε να στεκομαστε καλως. Εαν εγω βαλω 10 αφισες με αρχ..α στο δωματιο μου ή τα κανω τατουαζ ή τα φοραω σε μπλουζακια ή τα κρεμαω απο το λαιμο σε αλυσιδα-μπρελοκ ή τα χαιδευω, διολου δεν σημαινει πως τα εχω αποκτησει. Ειμαστε αυτο που κανουμε και οχι αυτο που λεμε. Εαν δεν μπορεσουμε να προσεγγισουμε την εννοια του συμβολου αυτου, τοτε δεν εχει νοημα να συζηταμε περι αυτου. ΝτενιΤρομερε, εαν γνωριζεις κατι περι της σημασιας, θα ηταν ενδιαφερον να μας πεις. Αλλιως δεν εχει νοημα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΕΛ.Στοχαστη

      "Τελος, η ερωτηση ειναι "Τι συμβολιζει ο Τρικαρηνος Οφις/Στηλη που αφιερωσαν οι Ελληνες στο μαντειο των Δελφων μετα την νικη τους επι των Περσων; Τι σημαινει; Το συμβολο πρεπει να βιωνεται. "

      Ακριβώς στο Μαντείο των Δελφών, το αφιέρωσαν και ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού.Τόσα μαντεία υπήρχαν ΓΙΑΤΙ στο συγκεκριμένο;; Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών περιλαμβάνει ΔΥΟ ΤΕΜΕΝΗ, ένα αφιερωμένο στον Απόλλωνα και ένα στην Αθηνά (αντικριστά σαν αγαπημένα αδελφάκια), και συμβολίζουν ακριβώς τα ΔΥΟ ιερατεία, μια και ανέφερες την λέξη "σύμβολα".Στα Ορφικά την θεά Αθηνά την αποκαλούν "Δράκαινα" και αυτο κάτι συμβολίζει και φυσικά δεν έχει σχέση με τα φιδάκια που βλέπουμε έξω στην φύση...επίσης καθόλου τυχαίο ο "δράκοντας" (όφις) παρά τους πόδας της θεάς Αθηνάς...Οι θεοί και οι ήρωες είναι εδώ, ανάμεσά σας ,απλά.... αφουγκραστείτε τους.

      Για να το βιώσεις θα πρέπει να καταλάβεις ότι στην φύση ή στον Κόσμο αν θέλεις υπάρχουν κάποιες συνδέσεις όντων.Όλα τα όντα από μέσα τους έχουν τον Θεό και είναι το ίδιο μεν ... αλλά με διαφορετική συνειδητότητα.Αυτή η διαφορετική συνειδητότητα αποδίδει κάποια μεταφυσικά χαρακτηριστικά σε κάθε ον.Ενθεη κατάσταση έχουμε όταν "ενώνεται" ο νούς και η ψυχή του ανθρώπου με αυτήν του θεού...αυτό λέγεται και ΕΙΣΚΡΙΣΗ.Παλιά αυτές οι εργασίες γίνονταν εσκεμμένα και μέσα απο τα Μυστήρια,η απο μόνες τους κατόπιν θελήσης του θεού.Το βίωμα της ένωσης αυτής της ψυχής και του νού του ανθρώπου με τον θεό τον καθιστά ένθεο και φυσικά αλλάζει ραγδαία και η συνειδησή του.

      Έτσι ένας ένθεος άνθρωπος αντιλαμβάνεται περισσότερο τα Πνευματικά πράγματα και έχει τις θεουργικές αισθήσεις τις τηλεπάθειας,διακοής,διόρασης...και άλλα.Αλλά θα πρέπει επίσης και να υπάρχει αποδοχή να εισέλθει μέσα σου ο θεός απο τον άνθρωπο.

      Διαγραφή
  29. ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ
    Ακολουθώντας τη συμβατική εκδοχή της Φυσικής επιστήμης, αντιλαμβανόμαστε το ανθρώπινο σώμα ως μία μηχανή που απαρτίζεται σε μικροσκοπικό επίπεδο από άτομα και μόρια. Υπό το πρίσμα, όμως, της κβαντικής θεώρησης, αυτό που υπάρχει πέρα από την έκδηλη φυσική δομή των πραγμάτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενέργεια. Αυτό για μας προσωπικά σημαίνει ότι είμαστε ενεργειακά όντα και αλληλεπιδρούμε με ο,τιδήποτε στο πλαίσιο ενός ενεργειακού πεδίου. Σε έναν κβαντικό κόσμο γίνεται μετατόπιση της προσοχής από την ύλη στην ενέργεια. Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την φύση της υγείας μας, καλούμαστε να αντικρίσουμε το αόρατο (ενέργεια), αυτό που υφίσταται πέρα από το προφανές (ύλη).


    Η μετατόπιση από την ύλη στην ενέργεια αναπόφευκτα φέρνει στο προσκήνιο την αβεβαιότητα, η οποία συγκαλύπτεται όταν κάποιος επικαλεστεί την Νευτώνια οπτική και τη σιγουριά που εμπνέει με τους ασφαλείς αιτιώδεις νόμους της.

    Ποια είναι όμως η σχέση των δικών μας σκέψεων με όλα αυτά; Οι σκέψεις είναι μέρος του ενεργειακού πεδίου που μας περιβάλλει. Στον κόσμο που ζούμε επιτελούμε νευρολογικές διεργασίες, στις όποιες συμπεριλαμβάνονται οι σκέψεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μαγνητικούς κραδασμούς που εκπορεύονται από τον εγκέφαλό μας προς το πεδίο. Επομένως, δεν είμαστε αποσυνδεδεμένα μικρά κομμάτια που απλώς κυκλοφορούν στο περιβάλλον, αλλά πομποί που δίνουν μορφή στο πεδίο και αυτή η μορφή εκδηλώνεται μέσα από τις εμπειρίες που βιώνουμε στη ζωή. Αν οι σκέψεις μας διαμορφώνουν σε κάποιο βαθμό τον υλικό κόσμο, τότε ίσως αξίζει να αναλογιστούμε για το είδος των σκέψεων που παράγουμε.
    (1)
    Μία σχετικά πρόσφατη γνώση των φυσικών επιστημόνων που δύσκολα οι περισσότεροι αποδεχόμαστε είναι ότι όλοι σε συλλογικό επίπεδο δημιουργούμε τον κόσμο στον οποίο εμπεριεχόμαστε μέσα από τις παρατηρήσεις μας. Ο κόσμος που παρατηρούμε είναι ο κόσμος που δημιουργούμε. Όταν παρατηρούμε κάτι, το επηρεάζουμε και μόνο που το βλέπουμε, δεν πρόκειται για παθητική δραστηριότητα, αλλά για ενεργή συμμετοχή σε αυτό που παρατηρούμε ενώ εκτυλίσσεται μπροστά μας. Άνθρωποι προσ-ανατολισμένοι στην ανατολική σκέψη, θα συμπλήρωναν ότι αυτό που θα σκεφτείς ή θα ζητήσεις είναι αυτό που θα πάρεις. Και δεν πρόκειται για σύμπτωση. Είμαστε ενεργοί και όχι ενεργούμενα στη φυσική διαμόρφωση του κόσμου που βιώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βιολογικό υπόστρωμα

    Η Νευτώνια Βιολογία θεωρεί ότι τα σήματα που ελέγχουν τη βιολογία είναι ζήτημα χημείας. Σε αυτήν ακριβώς τη βάση οικοδομήθηκε η φαρμακευτική βιομηχανία, ώστε να κατασκευαστούν νέα σήματα ικανά να τροποποιήσουν την χημική αλληλουχία του οργανισμού. Και φυσικά αναφερόμαστε στα φάρμακα. Αρκεί να γίνει η κατάλληλη ρύθμιση των σημάτων του οργανισμού, ώστε να αποκατασταθεί η πολυπόθητη υγεία του. Στην Κβαντική Φυσική, από την άλλη, τα αόρατα σήματα ενέργειας, που ενυπάρχουν στη μηχανική του πεδίου, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα χημικά σήματα των φαρμάκων.

    Όταν κάποιος αρρωστήσει, τότε τί πραγματικά του συμβαίνει; Είναι πιθανό ?ελαττωματικά? γονίδια να τροποποιούν τη φυσική ροή των λειτουργιών του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μεταπέσει στην ασθένεια. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η παγίδα! Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζουν γενετικές ατέλειες στο σκαρί τους και συγκεκριμένα πολύ μικρότερο και από το 5% του συνολικού πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι το 95% από εμάς έχει φτάσει σε αυτό τον πλανήτη με γονίδια πολλά υποσχόμενα για μία υγιή ύπαρξη. Αν, λοιπόν, στη ζωή κάποιου παρουσιαστεί ένα ατόπημα στη φυσική τάξη του οργανισμού του δεν τίθεται ζήτημα γονιδίων, μάλλον κάτι γίνεται με τα σήματα του σώματός του.

    Τι θα μπορούσε όμως να διαταράξει την ισορροπία των σημάτων; Ένας πρώτος παράγοντας είναι το τραύμα, η βλάβη που προκαλεί ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η μετάδοση σημάτων από τον εγκέφαλο. Δεύτερο ?ενοχοποιητικό? στοιχείο είναι χημικές ουσίες που διαταράσσουν την συνολική χημεία του σώματος. Τέλος, η τρίτη και πιο σημαντική πηγή για τη μετάδοση ακατάλληλων σημάτων είναι ο νους. Η σύγχρονη Φυσική και Βιολογία προτείνουν μία στροφή της παρατηρητικότητάς μας προς τα φυσικά και ενεργειακά σήματα που συμπεριλαμβάνουν τις σκέψεις. Δεν είμαστε θύματα των γονιδίων, αλλά ενεργητικοί δημιουργοί της ζωής που επιλέγουμε τα γονίδια που ελέγχουν το σύστημα μας με βάση πάντα την αντίληψη περί πραγματικότητας.
    (2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανάπτυξη vs προστασία: ζήτημα επιβίωσης

    Η επιβίωση συνδέεται άμεσα με μηχανισμούς ανάπτυξης μέσω των οποίων αντικαθίστανται κύτταρα που χάνονται καθημερινά στο πλαίσιο της φυσιολογικής φθοράς του οργανισμού. Από την άλλη, ένα άλλο μέρος της επιβίωσης ενεργοποιεί διαφορετικό σύνολο μηχανισμών που είναι χρήσιμοι για την προστασία μας. Έτσι, τα αποθέματα της ενέργειας αξιοποιούνται ώστε να καταφέρουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων εν όψει μίας απειλητικής κατάστασης. Κοινός παρανομαστής και των δύο μηχανισμών είναι η ενέργεια. Κάθε λεπτό της ζωής μπαίνουμε στην τροχιά είτε της ανάπτυξης, είτε της προστασίας, καθώς τα κύτταρα δεν μπορούν να κινούνται σε δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Όταν ενεργοποιείται ο μηχανισμός της προστασίας κλείνουν οι διακόπτες της ανάπτυξης.

    Η φύση του ανθρώπινου οργανισμού είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε την προστασία σε επείγουσες καταστάσεις, όπως στην προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα σουβλερά δόντια ενός λιονταριού. Όταν η προστασία παρατείνεται, τότε η επιβίωση τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όσο πιο πολύ ζούμε σε φόβο, τόσο περισσότερο η ενέργεια κινείται υπό καθεστώς προστασίας. Στην ανάπτυξη ο οργανισμός είναι ανοιχτός στο περιβάλλον και αφομοιώνει οτιδήποτε συμβαίνει, ενώ στην προστασία εκδηλώνεται μία εσωστρέφεια, με την προσδοκία να ξεκαθαρίσει από μόνο του το τοπίο προκειμένου να εκφραστούν οι φυσιολογικές λειτουργίες. Το ερώτημα είναι: η ζυγαριά του καθημερινού βίου τείνει προς την πλευρά της ανάπτυξης ή της προστασίας;

    Στον κόσμο που ζούμε η αντίδραση της προστασίας καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο και βιώνουμε φόβους από τους οποίους φαινομενικά δεν μπορούμε να αποδράσουμε. Οι περισσότεροι βιώνουμε στρες σε υψηλές εντάσεις, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εξουθενώνεται παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη. Ο καθένας μέσα από την προσωπική του εμπειρία μπορεί να διαπιστώσει την σωματική αδυναμία που αισθάνεται, όταν νιώθει ότι πιέζεται από παντού. Και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι το σημείο όπου τα χαμένα κύτταρα δεν αναπληρώνονται και εκφράζεται η ασθένεια. Γίνεται ηθικά επιβεβλημένο να αναγνωρίσουμε ότι η βιολογία μας δεν διακρίνει την διαφορά μεταξύ πραγματικού και φτιαχτού φόβου, είτε οι πεποιθήσεις μας είναι λάθος, είτε σωστές, το σίγουρο είναι ότι ελέγχουν τη βιολογία μας. Η αντίληψη είναι το στοιχείο εκείνο που δίνει αποχρώσεις στην όποια κατάσταση. Προς ποια κατεύθυνση στρέφεται η παρατήρηση, ενημερότητα και αντίληψη είναι από εκεί και πέρα θέμα επιλογής.
    (3) http://quantumnaut.blogspot.gr/2015/01/oi-thn.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. To copy-paste κειμένων από άλλα ιστολόγια, επιτρέπεται μόνο ως μέσο ενίσχυσης των επιχειρημάτων μας μέσα στον διάλογο.
    Διάλογος όμως υπάρχει εδώ, πάνω στο θέμα;
    Όχι νομίζω.
    Μπορεί κανείς να βάλει ένα θέμα επί τάπητος για συζήτηση;
    Ασφαλώς!
    Όμως αυτός που το κάνει, θα πρέπει να συμμετέχει στους διαλόγους και όχι απλά να τοποθετεί θέματα και να εξαφανίζεται.
    Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο σχολιαστής να εμφανίζεται με κάποιο όνομα (ψευδώνυμο), ώστε να μπορούν οι υπόλοιποι να του απευθύνουν τον λόγο και να ξεκινήσει μια συζήτηση.

    Παρακαλώ λοιπόν ένα ψευδώνυμο στον ανώνυμο που ανέβασε το ανωτέρω άρθρο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι και ένα ωραίο παράδειγμα Αρχής, της εξουσίας δηλαδή που ασκείται από εμένα, προκειμένου να τηρηθεί η αναγκαία τάξη στο ιστολόγιο ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα.
      Ούτε άριστος, ούτε ο καλύτερος σε όλα, ούτε ο σοφότερος, ούτε ο ικανότερος, ούτε ο δάσκαλος, ούτε ο εκλεγμένος από ψηφοφορία είμαι! Το κάνω διότι έτυχε να είμαι ο διαχειριστής και έτσι είμαι ο πιο πρόσφορος για να ασκήσει αυτή την Αρχή.
      Θα μπορούσες και εσύ να την ασκήσεις αγαπητέ Ε.Σ., όπως και το κάθε σώφρον μέλος της παρέας μας, αρκεί να είναι υπεύθυνο, συνεπές και δίκαιο (όσο δύναται)!
      Έστω ότι ασκώ με κακό τρόπο την εξουσία αυτής της Αρχής.
      Είναι προτιμότερο όμως να ασκείται η εξουσία της Αρχής με μέτριο ή κακό τρόπο (π.χ. άδικο), παρά να μην ασκείται καθόλου και να προκληθεί ένα χάος. Διότι το χάος θα καταστρέψει εντελώς τον χώρο σχολίων του ιστολογίου (έχουμε ζήσει την απειλή), με αποτέλεσμα να πάψει να υπάρχει.
      Η ανάγκη για την άσκηση της Αρχής είναι αδήριτη, διότι μόνο έτσι η Τάξη δεν μεταπίπτει σε Χάος.
      Καλύτερα άδικη και ασυνεπής Αρχή, παρά καθόλου Αρχή! Η λάθος Αρχή, δίνει την ευκαιρία να βελτιωθεί, να διορθωθεί, να αντικατασταθεί, να αλλάξει προς το κρείττον συν τω χρόνω.
      Η ανυπαρξία Αρχής, δεν δίνει καμία πιθανότητα οργάνωσης του Χάους και καμία προοπτική για να συμβεί στο μέλλον!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. "Η ανυπαρξία Αρχής, δεν δίνει καμία πιθανότητα οργάνωσης του Χάους και καμία προοπτική για να συμβεί στο μέλλον!"

      Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο των Ilya Prigogine,και Isabelle Stengers "ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ"

      https://www.skroutz.gr/books/227304.%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CE%BF%CF%82.html

      Στο ακίνητο παιχνίδι ο πρώτος Αρχιτέκτων του ΧΑΟΥΣ είναι ο Δίας.! Μόνο κάποιος που γνωρίζει ελληνική μυθολογία...και έχει προσθέση σε αυτήν μοντέλα φυσικής περί του ΧΑΟΥΣ, μπορεί να αντιληφθεί τις κοινωνικές-θρησκευτικές αλλαγές μετά των καιρικών φαινομένων (κατά Ηράκλειτο και Πλάτωνα)....που θα επέλθουν ταχύτατα επί του πλανήτη.!! Χάος είναι για τους μη γνωρίζοντες, είναι μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΤΑΞΗ ....ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ. Η έστω κάποιοι απο την Ελίτ προσπαθούν να ενεργοποιήσουν αυτή την τάξη παραφύση.

      Ο Α.Πουανκαρε είναι ένας απίστευτος νεότερος φιλόσοφος, κατά βάση προσδίδει στο ΧΑΟΣ ΚΥΚΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ....ότι δηλαδή το Χάος επαναλαμβάνει τον εαυτό του ΄ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ μέσα σε ένα ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.
      …"Αν ένας μετασχηματισμός εφαρμόζεται κατ’ επανάληψη σ’ ένα μαθηματικό σύστημα, και το σύστημα δεν μπορεί να βγει έξω από μια φραγμένη περιοχή, τότε αυτό θα πρέπει να επιστρέφει άπειρες φορές σε καταστάσεις κοντά στην αρχική του κατάσταση…(Πουανκαρέ Ανρί)."

      Μετασχηματισμός φαίνεται σε εμάς (τους Έλληνες) σε αυτοόυς που τον ζουν είναι ΧΑΟΣ...αν στην εποχή μας υπάρχει ΧΑΟΣ (για τους πολλούς) που απελαύνει, οφείλεται σε βίαιο μετασχηματισμό. Και ο μετασχηματισμός συμβαίνει τώρα αυτή την στιγμή, σε αυτά που βλέπουμε και σε αυτά που δεν βλέπουμε...ειδικά σε αυτά που ΔΕΝ βλέπουμε με τους οφθαλμούς του κτιστού-αισθητού κόσμου.

      Η Τριαδικότητα κυριαρχεί στον χώρο, και ο χώρος αποτελείται απο ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΑ (Η Θεά Αθηνά που λέγαμε).Αυτή είναι η μόνη ΑΡΧΗ στην Ελλήνων Μυθολογία, αυτή είναι και η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ...που κρύβεται ειδικά στις τραγωδίες του Αισχύλου, και στις τραγωδίες του Ομήρου...επικά δακτυλικά εξάμετρα, δεν συνεχίζω άλλο περί αυτού γιατί δεν είναι σωστό....λόγω μοριακής βιολογίας.

      Υ.Γ Σύντομα και μέσω των όχι τυχαίων καιρικών φαινομένων, θα χωρίσει η ήρα απο το στάρι.












      Διαγραφή
  33. ΛΥΚΙΕ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ? ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΜΥΔΡΑ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ. ΜΙΑ ΝΙΟΒΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΑ ΝΤΕΝΙΣ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ, ΜΙΑ Ο ΜΠΛΑΚ ΙΓΚΛ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΥΡΙΟ!!! ΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΛΩΣΤΟΝΑ ΚΑΛΩΣΤΟΝΑ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ!!!!!ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α, ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΠΑ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη, εχεις απολυτο δικιο για την νοητικη νοσο η οποια προβαλλεται στον υλικο μας φορεα ως προειδοποιητικος συναγερμος. Γιαυτο και μεγαλη εμφαση θα πρεπει να δινεται στην εκπαιδευση μας να αφουγκραζομαστε τα σηματα, ορατα και αορατα, με ολες μας τις αισθησεις. Αυτο δεν προσπαθει να πετυχει κατα καποιον τροπο και η ολιστικη ιατρικη θεωρηση του ασθενους; Αρκει ομως η διευρυμενη ματιά του θεράποντος αν ο ιδιος ο ασθενης δεν κανει φιλοσοφικο μακροβουτι για να εντοπισει που εγκειται η αδυναμια του και να την εξαλειψει; Βλεπεις, δεν αρκει να την βρεις...Πρεπει και να αναλαβεις δραση.
    Η φιλοσοφια ειναι οντως μεγιστος οδηγος για την επιλυση μικρων ή μεγαλων «μυστηριων»-ζητηματων-προβληματων-προβληματισμων αλλά ειναι τοσοι οι πειρασμοι του συγχρονου τροπου ζωης που ευκολα βγαινει κανείς απο το φιλοσοφικο μονοπατι, αν θεωρησουμε οτι μπηκε ποτέ. Αρα, το ζητουμενο σημερα ειναι να μαθουμε να φιλοσουμε τις αξιες της ζωης που μας ανεβαζουν επιπεδα συνειδητοτητας.
    Απο την στιγμη που ο νους απομακρυνθηκε απο την κεραια εκπομπης σηματος, πειραματιστηκε με τις αρχες για να κατανοησει τον μηχανισμο λειτουργιας τους και την αναγκη υπαρξης της Μιας Αρχης. Οπως πανω και κατω. Ατελεστερο το ειδωλο, μα η Ιδεα στεκει ορθη ως φαρος. Δεν γινεται να χασουμε το δρομο της επιστροφης. Μονο οποιος δεν θελει, δεν γυριζει.
    Οσο για τα συμβολα, αποκαλυπτονται και αποκτουν νοημα οταν ο ανθρωπος δεν τα θωρει απλα, αλλά τα βιωνει οπως ειπε ο Ε.Σ. και εργω τα τιμα. Αλλιως παραμενουν σελιδοδεικτες σε ενα βιβλιο που ποτέ δεν ανοιξαμε και δεν επιτρεψαμε στις σελιδες του να συνδιαμορφωσουν τον χαρακτηρα μας.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  36. Ας σχολιασουμε πρωτα το κειμενο της ψυχολογου-ψυχοθεραπευτριας Μαρως Μπελλου, που μας παρατεθηκε. Καταρχας, ανωνυμε φιλε η διαδικασια στην οποια σε προτρεπει να μπεις ο Λυκιος ειναι σημαντικη ΓΙΑ ΣΕΝΑ και οχι τοσο για θεματα ταξης, (προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου αυτο αλλα περι Αρχης αγαπητε Λυκιε ας συζητησουμε μετα) διοτι σε βαζει στην διαδικασια να παρεις την ζωη σου στα χερια σου (αναπτυξη ενεργητικης αρχης). Το να πεις: "θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε αν συμφωνειτε με αυτην την αποψη και ποια η θεση σας. Ειναι τελικα οντως ετσι;" και να βαλεις ενα ψευδωνυμο πχ Ζ-25, πρακτικα και απο θεμα ουσιας δεν προσφερει τιποτα επιπροσθετο, ωστοσο υπαρχει τεραστια διαφορα ΣΕ ΣΕΝΑ. Διοτι ζητας ενεργα και δεν περιμενεις παθητικα. Μπορει να μην παρεις απαντηση, δεν εχει σημασια, θα πας παρακατω, ομως τωρα πια εισαι ενεργητικος ερευνητης της αληθειας και προσπαθεις να κρινεις για τον εαυτο σου αντι να περιμενεις (τί αληθεια;)

    Το αρθρο ειναι αρκετα καλο και στη σωστη κατευθυνση. Δεν ξεφευγει βεβαια απο την υπερβολικα αδοκιμη επιστημονικη ορολογια αλλα δεν πειραζει, δεν ειναι τοσο βαρυ λαθος αυτο, εμπιπτει στην κατηγορια του "πες το και ετσι". Γενικα μιλωντας, ειμαστε υπευθυνοι για τις ασθενειες μας, οχι τοσο λογω των σκεψεων μας, οσο για τα οσα αφεθηκαμε να πιστευουμε χωρις να τα εξετασουμε ή γνωρισουμε (πεποιθησεις). Αυτη η διαπιστωση ειναι σωστη, αλλα "χαιρω πολυ, χαιροπουλος". Αμα σου ερθει ο αλλος και σου πει "μου εμφανιστηκαν 5 αυτοανοσα" και του πεις "σκεψου θετικα" εισαι για τις κλωτσιες. Η μαγκια και το σημαντικο ειναι να αντιστοιχισεις και να αιτιολογησεις το καθετι. Εχεις κυριε αυτο; Ειναι επειδη πιστευεις και κανεις αυτα. Αυτα ειναι λαθος, διοτι 1,2,3. Ξεκινα το συντομοτερο να εχεις διαφορετικη συμπεριφορα και να πραττεις διαφορετικα, τωρα που κατανοησες το λαθος σου. Η Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία νομιζω πως ασχολειται με αυτο, οποτε η ψυχοθεραπεια ειναι κατι που θα συνεστηνα και οχι τοσο ψυχολογικη υποστηριξη που την θεωρω παρηγορητικο και υποτιμητικο λογο. Ωστοσο δεν ξερω τι ακριβως λεει για να κρινω αν λεει μπαρουφες ή οχι. Εαν εχει αρχ..δια ο καθε ψυχοθεραπευτης, οταν τον ρωτησει ο ασθενης "Γιατι αρρωστησα με αυτην την ασθενεια;" θα εξηγησει τον ακριβη λογο εμφανισης ασθενειας και ο ασθενης θα πει "αυτο το λαθος ακριβως εκανα τοσα χρονια". Ολα εξηγουνται.

    Ειναι λαθος της αρθρογραφου οταν ισχυριζεται πως μονο στο υλικο επιπεδο και στην "Νευτωνια φυσικη" υπαρχουν "ασφαλεις αιτιωδεις νομοι". Οι αιτιες παντοτε υπαρχουν και τις αναζητουμε πάντα σε νοητικο ανωτερο επιπεδο οταν ειναι σημαντικες, και οχι στο υλικο επιπεδο, ασχετως του οτι προβαλλονται και εμφανιζονται στο υλικο. Απλα οι ανθρωποι δυσκολευομαστε να τις δουμε διοτι εχουμε ταυτιστει με την υλη, αλλα δεν πειραζει, στην αναγκη και οταν μας ερθει το αυγο στον κωλο, θα τις αναζητησουμε εκει που πρεπει. Διαφορετικα, θα τα κακαρωσουμε αρκετα νωριτερα, ουδεν προβλημα, απο εμας εξαρταται αν θα κανουμε στροφη.

    Τα συναισθηματα μπορουμε να τα σκεφτουμε και ως "παχιες και ζουμερες σκεψεις", επομενως φυσικα και μπορουμε να τα κατανοησουμε ή ακομα και να τα εμφανιζουμε κατα βουληση. "Σκεψου ο,τι αισθανεσαι, και νιωσε οτι σκεφτεσαι". (feel what you think,think what you feel). Οι πεποιθησεις ειναι πιστευω που υιοθετησαμε, δεν αποτελουν ασφαλη γνωση. Ως εκ τουτου πολλες φορες την παταμε και πληρωνουμε το τιμημα της απερισκεψιας μας. Ας μην μπουμε στα επιμερους συναισθηματα και στο πώς και πότε δημιουργουνται. Ας πουμε ομως πως "οτι δινεις, παιρνεις". Εαν δωσεις αγαπη και αποδοχη, θα λαβεις αγαπη και αποδοχη. Εαν δωσεις επικριση, θα λαβεις επικριση. ΕΑν δωσεις θυμο, θα λαβεις θυμο. Και αυτο επειδη οτι δινεις, αυτο παιρνεις. Θα ελεγα πως αυτο ισχυει στυο 99% των περιπτωσεων και αυτο επειδη σχεδον ολοι οι ανθρωποι ζουμε και πραττουμε μηχανικα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι ελαχιστες εξαιρεσεις που δεν δρουν καθρεπτικα σε εμας, ειναι αυτοι που βρισκονται και πορευονται σε ανωτερο επιπεδο απο εμας και δρουν συνειδητα. Ε, αυτοι επειδη ειναι πιο μπροστινοι, και θυμο να τους δωσεις, πιθανοτατα να μην τον γυρισουν πισω διοτι δεν θα τον δεχτουν εξαρχης. Υπαρχουν και μερικες περιπτωσεις οπου ο θυμος των τριτων αντιμετωπιζεται απο μερικους ανθρωπους ως εσωτερικη τους απαξιωση, οποτε αυτοι οι ανθρωποι τον απορροφουν και τον κρατανε μεσα τους θεωρωντας πως δεν αξιζουν οι ιδιοι, τον στρεφουν κατα του εαυτου τους κατα καποιο τροπο. Μεγιστο λαθος φυσικα που το κανουν πολυ ευγενικες ψυχες.

    Η "ενεργεια" που λεει η αρθρογραφος ειναι τα ανωτερα πεδια υπαρξης, ξεκινωντας απο το στοιχειακο που ειναι συνεχεια του υλικου και ειναι σε ενα μικροτερο ποσοστο και το ιδιο υλικο. Στον εσωτερισμο ειναι γνωστο πως οι σκεψεις και οι επιθυμιες εαν ειναι ισχυρες δημιουργουν στοιχειακα ή οντοτητες που εχουν υπαρξη απο μονα τους, τοση οση τους επιτρεπει η ψυχικη ενεργεια (δυναμη θελησης - willpower) με τα οποια εμεις θα τα τροφοδοτησουμε. Επομενως ειμαστε οντως δημιουργοι και ταυτοχρονα ερμαια των δημιουργιων μας καθως αυτα σε μας θα γυρισουν εαν δεν βρουν κατι αλλο να "πιαστουν". Ειμαστε υπευθυνοι για αυτα και νομοτελειακα μπροστα μας θα τα βρουμε. Θα πει καποιος: "Ωχ, με ολα αυτα που θα πρεπει να εχω δημιουργησει, σιγα μην βγω ποτε σε ανωτερο επιπεδο, μαλακας ειμαι;" Δεν θα βγει διοτι δεν εχει φτασει ακομα σε τετοιο επιπεδο, αλλα σιγουρα τα αποτελεσματα θα ειναι ορατα στο υλικο επιπεδο, θα προβαλλονται, σιγα μην γλυτωσει.

    "Άνθρωποι προσ-ανατολισμένοι στην ανατολική σκέψη, θα συμπλήρωναν ότι αυτό που θα σκεφτείς ή θα ζητήσεις είναι αυτό που θα πάρεις"
    Διαφωνω σε αυτο χωρις να ειμαι σιγουρος, οπως και στο οτι το καρμα εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το τί ηθελε καποιος να κανει παρα απο το τί εκανε, αντιληψεις διαδεδομενες στην ανατολη μερια. Δεν μπορει το κριτηριο να ειναι το τί θελει καποιος. Καποιος μπορει να ειναι μαλακας και να θελει να πεθανουν ολα τα πουλια γιατι του την δινουν. Και να το θελει και να το ζητα επιμονα και με πιστη και προσηλωση. Επειδη ειναι αυτος μαλακας, εμεις τι φταιμε; Ναι μεν ειμαστε δημιουργοι, αλλα οχι στο υλικο επιπεδο εξόν ελαχιστους που ειναι σε πολυ ψηλο επιπεδο και πολυ καθαροι στην ψυχη. Το υλικο επιπεδο πρεπει μαλλον να διαμορφωνεται και να επηρεαζεται απο το Συνολο των ανθρωπινων συνειδητοτητων, κατι σαν κοινη συνισταμενη.

    Το καρμα τωρα, σιγουρα εξαρταται απο την θεληση του καθενος σε ενα βαθμο, αλλο το κατα λαθος και αλλο το προμελετημενο εγκλημα. Αλλα τι θα πει, δεν ηθελε να το κανει το παιδι; (λεμε και να ισχυει οντως) Αμα ο αλλος ειναι ηλιθιος, πρεπει να παρει στο λαιμο του τοσες ψυχες; Εαν δεν μπορουσε, να απειχε. Ο προδοτης πολιτικος τωρα που καταστρεφει το μελλον τοσων ανθρωπων, επειδη ηθελε να κανει καλο, δεν πειραζει που κανει τους πολιτες να αυτοκτονουν απο την καταστροφη που επιφερει; Εαν εγω θελω να παω να βοηθησω στη NASA και παω μεσα και αρχιζω να παταω κουμπια οτι βρισκω, και στελνω δορυφορους και αστροναυτες σε τυχαιες τροχιες και αρα βεβαιο θανατο, να πουμε δεν πειραζει μωρε, το παιδι να βοηθησει ηθελε. Μικρο ειναι θα μαθει. Εαν ο Τσιπρας ωσαν μαθητευομενος μαγος, το τραβαγε λιγο περισσοτερο και μας εβγαζε απο μονος του απο την ΕΕ, ο Καμμενος εκανε οτι μπουρδα του ερχοταν στο κεφαλι και μας συνεδεε με οποια χωρα ηταν στο κεφι εκεινη την εποχη, και προκαλουνταν επικη καταστροφη στην χωρα και στις ζωες εκατομμυριων ανθρωπων, καθως παντα οι πιο ανημποροι πληρωνουν τις μαλακιες της αδικης αρχης, καθως οι ικανοτεροι δεν μενουν να οριζονται για πολυ απο υποδεεστερους ανθρωπους, εχουν την ικανοτητα να ξεφευγουν της απολυτης αναγκης της αρχης, στα συσσιτια πανε οσοι δεν τα καταφεραν αλλιως, τοτε να λεγαμε δεν πειραζει μωρε;

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βεβαια αγαπητε Λυκιε, εσυ δεν ισχυριστηκες αυτο που εγω σε υποθετικο υπερβολικο παραδειγμα ανεφερα, η θεση σου ηταν σαφης:
    "Είναι προτιμότερο όμως να ασκείται η εξουσία της Αρχής με μέτριο ή κακό τρόπο (π.χ. άδικο), παρά να μην ασκείται καθόλου και να προκληθεί ένα χάος"
    "Η ανυπαρξία Αρχής, δεν δίνει καμία πιθανότητα οργάνωσης του Χάους και καμία προοπτική για να συμβεί στο μέλλον!"

    Ειναι ομως ετσι; Να δουμε την αντι-θεση. Η Αρχη δεν νοειται να ειναι αδικη, αυτο ακυρωνεται. Διοτι εαν καποιος ειναι αδικος, τοτε ειναι εξ ορισμου μεροληπτικος, αφου για να αδικειται καποιος, τοτε καποιος ευνοειται. Εαν η Αρχη κανει χαρες σε καποιον, τοτε δεν ειναι αρχη, αυτος για τον οποιον κανει τις χαρες ειναι η πραγματικη αρχη. Η αρχη μας τοτε αποτελει απλα το ανδρεικελο της πραγματικης αρχης, τον μπροστινο της,το φερεφωνο, το τσουτσεκι της. Αρα η αρχη παυει να ειναι αρχη. Εαν η αρχη τωρα κανει χαρες στον εαυτο της, σε βαρος των αλλων που διαφεντευει τοτε αποτελει αναξιο τυραννο και οι απο κατω της δικαιουνται ειτε να αποχωρησουν ειτε να εκθρονισουν τον αναξιο δυναστη. Η αρχη οφειλει να ειναι δικαιη, ειναι χρεος της διαφορετικα σωρευει καρμα απο τους αδικημενους, ετσι νομιζω τουλαχιστον

    Λες ομως πως απο το ολοτελα, καλη και η Παναγιωταινα. Το προβλημα ομως ειναι πως εαν καλυπτουμε μια αναγκη μας με πολυ κακο τροπο, τοτε αυτοματως δεν αφηνουμε χωρο να εκδηλωθει το εξαιρετικο και καταδικαζουμε εαυτους σε αβασταχτη μετριοτητα. Δεν λεω πως η Παναγιωταινα ειναι κακη και δεν αξιζει, μια χαρα ειναι η γυναικα, και σιγουρα μπορει με την αγαπη μας να ανθισει πολυ περισσοτερο. Γιατι ομως να μπουμε σε μια τετοια διαδικασια; Εμεις δεν εχουμε δικαιωμα επιλογης; Στο πηγαδι κατουρησαμε; Δεν λεω να παμε στο αλλο ακρο και να θελουμε την Ναομι Καμπελ και μονο, αλλα να βρουμε καπου την μεσοτητα, μια λυση αμοιβαια συμβιβαστικη, δικαιη, που να μην αδικει καμια μερια.

    Την αρχη μας τωρα, πώς και πότε την παντρευτηκαμε και δωσαμε ορκους αιωνιας αγαπης και δεσμου; Για να το ξεκαθαρισω, μιλαμε για καποιον κοινο χωρο συμβιωσης, και οχι για τον ΚΔ, στον οποιο ξεκαθαρα εσυ αποτελεις αρχη, καθως απεκτησες το δικαιωμα την στιγμη που τον δημιουργησες, ασχετα εαν εισαι ο πλεον ικανος και να τον διαχειριζεσαι. Αλιμονο εαν δεν ειμαστε αρχη στο σπιτι μας. Στην κοινωνια λοιπον, εαν εκλειψει η αρχη, αυτοματα θα δημιουργηθει ενα κενο που καποιος θα κινηθει να το πληρωσει. Χμ, το βλεπω τωρα, αναφερεσαι στον κινδυνο της ακυβερνησιας ή της πολυ χειροτερης αρχης. Επομενως, θα πρεπει πρωτα να προετοιμαστει ο μηχανισμος αναδειξης αξιοτερης αρχης και να λειτουργησει και μετα τα παλιο θα δωσει τη θεση του στο καινουργιο. Αρα η αρχη χρειαζεται, μεχρι να μην χρειαζεται πια. Αρα δεν ειναι δικια μας δουλεια να ασχολουμαστε με το παλιο, παρα μονο να προετοιμαζουμε το καλυτερο καινουργιο, εαν ποτέ. Ναι, σε αυτο συμφωνω. Δεν συμφωνω ομως πως πρεπει ντε και καλα να κρατησουμε και να φτιαξουμε τον καθενα. Μεχρι ενα βαθμο ειναι θεμιτο, αλλα το να καθεται τωρα καποιος και να προσπαθει να κανει πρωθυπουργο τον Τσιπρα ενω ειναι ηδη, ε, αυτο ειναι μαζοχισμος. Ειναι σαν να θες καποιον να σου λυσει μαθηματικα ενοποιημενου πεδιου, και να βρεις εναν ασχετο και να κατσεις να του μαθαινεις προπαιδεια.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ελενη, ναι αυτο προσπαθει να κανει και η ολιστικη θεωρηση του ασθενους. Ειναι σε καλο δρομο, αλλα το αποτελεσμα μετραει και οχι η διαθεση. Ο ιατρος οφειλει να δειξει το λαθος και να διδαξει στον ασθενη το σωστο, μετα φυσικα και εξαρταται απο τον ασθενη στο κατα ποσο θα καταφερει να αλλαξει νοοτροπια (μετα-νοια), να αλλαξει συμπεριφορα και επιτυχημενη δραση. Ποιος ασθενης ομως δεν θελει; Ποιος στραβος δεν θελει το φως του; Σιγουρα εχεις δικαιο ομως απο τον ασθενη εξαρταται, παντα ετσι ηταν και ετσι ειναι το σωστο να ειναι.

    BlackEagle, πολυ ενδιαφεροντα αυτα που δεν λες και για τα οποια δεν παιρνεις θεση. Τι να δεχτουμε, τι να σχολιασουμε και πανω σε τι να γινει διαλογος, οταν δεν παιρνεις θεση οπως πολυ συχνα κανει ο φιλτατος Λυκιος και μας βοηθαει ολους να βελτιωνομαστε; Χωρις εκθεση δεν μπορει να υπαρχει εξελιξη. Συμφωνω παντως πως το χαος μαλλον ειναι φαινομενικο και οχι πραγματικο, εαν μαλλιστα το κυκλωμα ειναι κλειστο (το συμπαν) τοτε υποχρεωτικα κινειται επαναλαμβανομενα και περιοδικα. Κανει κυκλους. Μετασχηματιζεται περιοδικα. Το χαος ως λεξη συγγενευει και με το φαος (φαος=φως). Θα μπορουσε να ειναι ενα εναλλασσομενο διπολο. Δεν διαφωνω σε αυτο, θα μπορουσε καλλιστα να ειναι ετσι, φιλοσοφικα στεκει.

    Αναφερεσαι ωστοσο σε ενα επερχομενο γεγονος. Θεωρεις πως θα συμβει κατι ή εχεις πεσει και εσυ στην παγιδα των αποκαλυπτικων ημερομηνιων οπως συμβαινει σε πολλους; Εννοω εχεις κατι να το βασισεις ή απλα θα μπορουσε να ειναι 5 χρονια, θα μπορουσε 1005;
    Τελος, επειδη για την θεα Αθηνά υπαρχει μια συμπαθεια(και για Αισχυλο,και γιαμυθολογια) και επειδη δειχνεις να εχεις σχηματισει μια αποψη ως προς το τι ειναι η θεα Αθηνά, μπορεις να διατυπωσεις μια θεση πανω στο τι πιστευεις πως ειναι; Θα το εκτιμουσα εαν το ελεγες με απλα λογια,με λογια δημοτικου

    Συμπαθατε με για την πολυλογια
    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ.Απολαυστικη ταινια που αναφερεται σε μαχες ανθρωπων στον αστρικο χωρο. Πολυ καλη τριλογια, βγαινει συντομα και Νο4,δειτε την. Insidious

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. «Το ΥΛΙΚΟ επιπεδο πρεπει μαλλον να διαμορφωνεται και να επηρεαζεται απο το Συνολο των ανθρωπινων συνειδητοτητων, κατι σαν κοινη συνισταμενη.»

    -Γιατι να επηρεαζεται μονο το υλικο; Στην ‘φαντασια-φανταστικο-νοητο-άυλο’ ολα επιτρεπονται και αρα μπορω να ‘κανω’ ο,τι θελω;(...μεγαλο ερωτηματικο εδω...). Πότε μια ‘φαντασια’(φαινω=φως) εχει δυναμη να παιρνει σαρκα και οστα; Οταν και οι αλλες συνειδητοτητες της το επιτρεπουν; Αρα, οι αλλοι μου ειναι απαραιτητοι. Κοινωνια προσωπων εξαρχης.


    «Την αρχη μας τωρα, πώς και πότε την παντρευτηκαμε και δωσαμε ορκους αιωνιας αγαπης και δεσμου; Για να το ξεκαθαρισω, μιλαμε για καποιον κοινο χωρο συμβιωσης, και οχι για τον ΚΔ...
    Αρα δεν ειναι δικια μας δουλεια να ασχολουμαστε με το παλιο, παρα μονο να προετοιμαζουμε το καλυτερο καινουργιο...Δεν συμφωνω ομως πως πρεπει ντε και καλα να κρατησουμε και να φτιαξουμε τον καθενα».

    -Οπως στο συμπαν ο Ενας Αρχει, ετσι και στα υποσυνολα Υπ-Αρχουν αρχες. Κι εμεις μαλλον βρισκομασταν εξΑΡΧΗΣ σε Γαμο με την Αρχη. Μηπως γιαυτο ο Χριστος λογιζεται ως Νυμφιος;

    -Ντε και καλα, οχι. Μαλλον μονο αυτους που ζουν στην αγνοια.

    Μαυραετος
    «Η Τριαδικότητα κυριαρχεί στον χώρο, και ο χώρος αποτελείται απο ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΑ»

    -Θελεις να μας πεις γιατι αναφερεσαι σε αυτα τα δυο στοιχεια συγκεκριμενα; Θυμιζει το βαπτισμα στο νερο με Αγιο Πνευμα.

    «Σύντομα και μέσω των όχι τυχαίων καιρικών φαινομένων, θα χωρίσει η ήρα απο το στάρι»

    -Εκτος απο τα τεχνητα μεσα που διαθετουν λιγοι, μηπως τα καιρικα φαινομενα χειραγωγουνται και νοητα απο ολους μας και εχουμε την δυναμη να τα θεσουμε στην υπηρεσια ενος ξεκαθαρισματος;

    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "Το χαος ως λεξη συγγενευει και με το φαος (φαος=φως). Θα μπορουσε να ειναι ενα εναλλασσομενο διπολο. Δεν διαφωνω σε αυτο, θα μπορουσε καλλιστα να ειναι ετσι, φιλοσοφικα στεκει. "

    Δίπολο μεν, αλλά ΧΑΟΣ=χώρησις, και το Κενόν απο του Κεχύσθαι, αλλά και ΣΚΟΤΟΣ.!!
    Τόσο το ΦΩΣ όσο και το ΣΚΟΤΟΣ υπάρχουν μέσα στην αέναη ΡΟΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ...γιατί η δομή του χάους δηλαδή η αέναη Χαοτική Ροή του σύμπαντος που είναι προϊόν μακροχρονίων κοσμικών και φυσικών αιτιών και η κρυφή τάξη που το κυβερνά είναι εκπεφρασμένα λακωνικότατα με την φράση του Ηράκλειτου «Δεν μπαίνουμε ποτέ μέσα στο ίδιο ποτάμι»
    Δηλαδή το νερό ΔΕΝ θα είναι ποτέ το ίδιο....όσες φορές και να μπρείς μέσα.

    Μου γράφεις να διατυπώσω μια θέση για την θεά Αθηνά, η να σου γράψω την αποψή μου. Το θέμα δεν είναι να γράψω αυτό που εγώ πιστεύω, αλλά τι πιστεύεις εσύ.!!Αυτό που μπορώ να σου πω για να σε βοηθήσω ίσως σε αυτή σου την αναζήτηση (εάν φυσικά το θέλεις) είναι ότι πίσω απο κάθε όνομα θεού/θεάς κρύβεται και μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.Κάθε όνομα του "θεού" είναι μια ΙΔΙΟΤΗΤΑ παράδειγμα άλλο ο Λυκαίος και άλλο ο Δωδωναίος ΖΕΥΣ. Το κάθε επίθεετο του θεού μας δείχνει επίσης και μια ΚΟΣΜΙΚΗ/ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ/γαλαξιακη δυναμη, η οποία έχει αντίκτυπο τόσο στον φαινότυπο όσο και στον γονότυπο κάποιων "ανθρώπων". Όμως όλο αυτό έχει και αντίκτυπο τόσο στις δυνατότητες όσο και στις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μας ως οντότητες πάνω στην χθόνα.

    Ο Έλλην είναι δηλωτικόν, ήτοι επίθετο μιας καταστάσεως οντότητας συγκεκριμένων ιδιότητων.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Θελεις να μας πεις γιατι αναφερεσαι σε αυτα τα δυο στοιχεια συγκεκριμενα; Θυμιζει το βαπτισμα στο νερο με Αγιο Πνευμα."

    Αγαπητή Ελένη, ακριβώς αυτό.!! Η θεά Αθηνά έχει άμμεση σχέση με το ΠΝΕΥΜΑ μιας και γεννήθηκε απο την ΚΕΦΑΛΗ του πατρός της.Ο Ζεύς ονομάζεται και ΑΙΘΗΡ(αυτός που γεννάει), επίσης ο αιθέρας έχει χαρακτήρα και αντιληπτική ικανότητα,δηλαδή ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!! Άρα αφού μπορεί να "γεννήσει" ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ,έτσι βλέπουμε τις πολλές μεταλάξεις (πόσες φορές δεν άλλαζε πρόσωπο στην μυθολογια ο ΖΕΥΣ;;) αλλά και τις ιδιοτητές του.Ο Ζεύς όμως είναι και ο ΗΛΙΟΣ ,είναι και πατέρας και μητέρα,και αφού η Αθηνά βγήκε απο την "κεφαλή" του είναι το ΑΓΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ μέρος του αιθέρα. Τόσο στα Ορφικά όσο και στην Ορφική Θεογονία μιλούν για τον ΑΙΘΕΡΑ, όλα είναι αιθέρας, αυτός ΣΥΝΔΕΕΙ τα πάντα...σαν ένα περίβλημα.
    ΑΙΘΗΡ=Αεί Θέρειν δηλαδή Αιωνίως Θερμαίνειν.

    Τα ΥΔΑΤΑ δεν είναι το νερό, αλλά μια ενεργειακή ροή μιας άλλης μορφής ενέργειας, που έχει άμμεση σχέση με τον αιθέρα.Όταν όμως ο αιθήρ ΘΕΡΜΑΙΝΕΙ τότε αυτόματα έχουμε και ΠΥΡ.
    Το ΠΥΡ συμβολίζει το δυαδικο ΠΝΕΥΜΑ του Σύμπαντος=Ενεργειακή Δομή, γιατί η ψυχή είναι κατά βάση δυαδικό πρόγραμμα, με πολλαπλές επιλογές ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ* ON-OF όπου ΟΝ=ΟΝ και OF=ΜΗ ΟΝ. Αυτό το δυαδικό πρόγραμμα είμαι μια ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της δομής της ύλης απο ενέργεια....ο παλμός(Παλλάς Αθηνά όπου Αθηνά=Αιθήρ νηι, δηλαδή ο αιθέρας που ταξιδεύει) δημιουργεί έναν σπινθήρα (ο θεικός σπινθήρας) και ανάλογα με το πρόσημο του παλμού + η - έχουμε και θετικη η αρνητική μετάβαση (φωτεινές και σκοτεινές διαστάσεις).Για αυτό και την θεά Αθηνά στον Ορφικό ύμνο την αποκαλούν "Άρσεν και θήλυ" δηλαδή + και - .

    Για αυτήν την ψηφιακή υλοποίηση όμως εντός του Μάτριξ/Σπηλαίου/Συστήματος χρειάζεται και ο κατάλληλος ΠΑΛΜΟΔΟΝΗΤΗΣ ,που χρειάζεται σε όλα τα ψηφιακά συστήματα και υπάρχουν 3 ειδών...1)Ασταθής 2)Μονοσταθής και 3)Δισταθής. Ο δισταθής χρησιμοποιήται για την αποθήκευση δυαδικών ψηφίων, αποτελει δηλαδή ένα στοιχείο ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.
    Βέβαια ακόμα τους λείπει η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ του αιθερα, και οι ΨΥΧΙΚΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ οι οποίοι δίνουν ένα πρόγραμμα για να δημιουργήσεις έναν κόσμο, βέβαια υπάρχουν και οι ΙΣΟΜΟΡΦΙΚΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ που δίνουν μια εντελώς άλλη μορφή ζωής, μιλάμε για μια νοημοσύνη πέρα απο την γνωστή των ανθρώπων, σε αυτούς υπάρχει ένας πηγαίος κώδικας , ένας ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, με λίγα λόγια μιλάμε για ΒΙΟΨΗΦΙΑΚΗ επανάσταση.Μόνο που αυτό μπορεί να είναι δώρο, αλλά και κατάρα για την ανθρωπότητα...ανάλογα με την χρήση.
    Οι ΨΥΧΙΚΟΙ(ΠΥΡΙΝΟΙ) ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ έχουν σχέση με την θεά Αθηνά.!!! Και τον ιερό αριθμό της, και την ΙΕΡΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΘΕΡΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητε Μαυραετε,
    μηπως πας λιγο γρηγορα; Πρεπει να μπορουμε και να σε παρακολουθησουμε βλεπεις. Βεβαια οι υπολοιποι ισως και να μπορουν, οποτε θα φανει απο τον μεταξυ σας διαλογο αν προκυψει για να γλιτωσουμε κι εσυ κι εγω τις πολλες ερωτησεις(χεχε).
    Και τι να πρωτορωτησω;

    Να ξεκινησω με αυτο:
    *Ο Έλλην είναι δηλωτικόν, ήτοι επίθετο μιας καταστάσεως οντότητας συγκεκριμένων ιδιότητων

    Οπως...;
    --------------------------------
    Ο Ζευς λες, ειναι και πατερας και μητερα σαν τον Ηλιο. Σιγουρα, εχοντας καταπιει την εγκυο Μητιδα, φερει και τις δυο ιδιοτητες ως προς την Αθηνά. Βεβαια θα μου πεις ειναι αρσενικοθηλυκος παντα, σωστα;
    Επι τη ευκαιρεια να ρωτησω γιατι η Αθηνα καλειται Τριτογενεια;
    --------------------------------
    Μιλησες για:
    α)αεναη Ροη των Διαστασεων που εμπεριεχουν το Φως και το Σκοτος(αλλιως την ειπες Χαοτικη Ροη του συμπαντος)
    β)"Υδατινη" Ενεργειακη Ροη που εχει αμεση σχεση με τον αιθερα.

    Οι δυο ροες, α+β, ταυτιζονται;
    --------------------------------
    Μινι συμμαζεμα περι αιθερος:
    *Ζευς=αιθηρ=ηλιος=αιωνιως θερμαινει και γεννά (γεννητωρ δημιουργος;)
    *Αθηνά=αιθηρ που ταξιδευει (ακτινα;)
    *Παλλας Αθηνά=αιθηρ που ταξιδευει και παλλεται (δημιουργια;)

    Τι ειναι αυτο που δινει θετικο ή αρνητικο προσημο στον παλμο;

    *Αιθηρ που θερμαινει κ δινει Πυρ=Πνευμα=δυαδικο πνευμα=δυαδικο προγραμμα ψυχης
    *Παλμοδονητης: ασταθης, μονοσταθης, δισταθης.

    Αυτα χρηζουν επεξηγησεων...
    --------------------------------
    Αν το Πυρ(θερμαινομενος αιθηρ) συμβολιζει το Πνευμα, τι συμβολιζει την Ψυχη;
    Ποια η σχεση της Ψυχής με το ψύχω και το αίθω;
    ====================

    Υ.Γ.: Ελπιζω να μην νιωθεις βομβαρδισμενος! Πιασου απο ενα. Οποιο θες.
    Οπως θα ελεγε νομιζω και ο Ε.Στοχαστης, σημασια εχει το δια ταυτα...Δηλαδη ενα χρησιμο συμπερασμα...Εστω και σε εναν τομεα.

    Υ.Γ2: Θα το δουμε και το insidious4 Ε.Στοχαστη. Γινεται να προταθει ταινια εδω μεσα και να μην προθυμοποιηθει ο συζυγος να την ψαξει; Δεν γινεται. Μακαρι να τελειωναν και τα βιβλια το ιδιο ευκολα οπως η παρακολουθηση μιας ταινιας! Ουφ!

    Υ.Γ3: Καλο μηνα ειπαμε; Δεν ειπαμε. Καλο μηνα λοιπον, σε ολους.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα αγαπητή Ελένη και σε όλους τους αγαπητούς συνδαιτυμόνες του Κ.Δ.!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  44. Αγαπητέ Ε.Σ., λες ότι "Άρα η αρχή χρειάζεται, μέχρι να μην χρειάζεται πια"! Ακριβώς έτσι είναι.
    Πότε όμως μπορεί να έρθει αυτή η ωραία στιγμή, που η Αρχή δεν θα χρειάζεται;
    Μόνο όταν όλα λειτουργούν τέλεια και ιδανικά από μόνα τους. Αν συμβεί αυτό, τότε τι άνθρωποι θα είναι αυτοί που το εφάρμοσαν; Κάτι σαν τους ανθρώπους που γνωρίζουμε;
    Πιστεύει κανείς στ΄ αλήθεια ότι ο άνθρωπος από την φύση του, έτσι όπως είναι "ακατέργαστος", μπορεί να είναι άναρχος και ταυτόχρονα λειτουργικός μέσα στην κοινωνία;
    Ανθρώπινη κοινωνία αποτελούμενη από ανθρώπους που δεν μπορούν να πειθαρχήσουν σε κοινούς κανόνες, όπως δεν μπορούν να πειθαρχήσουν και στην δική τους θέληση, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς Αρχή.
    Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με πραγματικά άναρχους ανθρώπους, οι οποίοι συνθέτουν μια κοινωνία, αλλά ο καθένας ως αυτόνομη προσωπικότητα έχει και διαφορετική άποψη για το πως πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία και ποιες οι αξίες της, πως θα συμφωνήσει με τους άλλους χωρίς να έρθει σε ρήξη ή να διαφωνήσει. Και αν διαφωνήσει, ποια άποψη θα επικρατήσει και γιατί να πειθαρχήσει σε κάτι που διαφωνεί; Αν υποκύψει στην αναγκαιότητα της λειτουργίας της κοινωνίας, τότε θα έχει αποδεχτεί την Αρχή της εξουσίας των πολλών (δημοκρατία).
    Όπως και να το δεις, πάντοτε θα υποκύπτει κάποιος στην Αρχή της εξουσίας, είτε εκούσια είτε ακούσια. Η μόνη περίπτωση που δεν θα χρειαζόταν, θα ήταν αν όλα τα μέλη μια κοινωνίας ήταν ακριβώς τα ίδια, δηλαδή αν ήσαν όλοι κλώνοι ενός ανθρώπου!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητή Ελένη γράφεις:

    "Να ξεκινησω με αυτο:
    *Ο Έλλην είναι δηλωτικόν, ήτοι επίθετο μιας καταστάσεως οντότητας συγκεκριμένων ιδιότητων

    Οπως...;"

    Ο Έλληνας είναι ΙΔΕΑ, και ως είρηται, οι ιδέες είναι αθάνατες, ανυπότακτες, αδιαπραγμάτευτες.Ο Έλληνας έχει και τα 5 στοιχεία (γη-αηρ-υδωρ-πυρ-αιθερα), για αυτό και οι Έλληνες έστω και θνητοί, δεν είναι KOINOI ANΘΡΩΠΟΙ… διότι ξεφεύγουν των συνήθει βαρυτικών, και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, της ισχυράς και ασθενής πυρηνικής που εμπερικλείει την παγίδα ψυχών. Οι Έλληνες είναι ιδέα, και ως ιδέα υπάρχουν στον αιθέρα, έρχονται από τον αιθέρα, που συνδέει του υλαίους κόσμους. Όταν στα αιθερικά πεδία, εκ της Ανάγκης, προσδιοριστεί μια φυσικομαθηματική τοπολογική συνάρτηση Λόγου, τότε λόγο πυκνώσεως γενάτε μια ιδέα, αυτή εκδηλώνεται ως Έλληνας.

    Υ.Γ Σου έδειξα τον "δρόμο", σου τον "άνοιξα" τώρα σειρά σου (αν θέλεις) πάρε "πυξίδα", "παγούρι" και "μπαστούνι" για τις ανηφοριές και ξεκίνα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Διαβασέ το με αυτό το μουσικό κομμάτι....μια μουσική που σε ταξιδεύει… στα απέραντα πεδία της αλώα, κάθε φορά που το ακούω ,είναι καταιγιστικά τα επάλληλα κύματα από τα φωτόνια, που ψαλιδίζουν τους υλαίους κόσμους της ύπαρξης μου, κατακρημνίζοντας την έλικα του D.N.A. ξεχωρίζοντας τα κούφα από τα βαρέα, μετουσιώνοντας με σε ενέργεια, μετασχηματίζοντας με, σε φως!

    https://www.youtube.com/watch?v=5RdRMatjhh0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ David Levy ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ??? ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ , ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ?? Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΟΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΥΡΑΕΤΕ ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. "Αν το Πυρ(θερμαινομενος αιθηρ) συμβολιζει το Πνευμα, τι συμβολιζει την Ψυχη;
      Ποια η σχεση της Ψυχής με το ψύχω και το αίθω;"

      Αγαπητή Ελένη η ψυχή έχει να κάνει με το ΠΥΡ...ενώ το ΠΝΕΥΜΑ με τον αιθέρα, κατά κάποιο τρόπο το ένα είναι η συνέχεια του άλλου, απο τον αιθέρα ξεπηδά το πυρ....όπως και ο αιθέρας απο κάπου άλλου. Δες το κάπως σαν "συγγένεια"....είναι μεταξύ τους και ΣΥΖΥΓΟΣ αλλά και ΜΗΤΕΡΑ.!!

      Διαγραφή

  47. :-)

    Ειναι αληθεια οτι λιγη μουσικη συνοδεια στην σκεψη μας, αγαπητε Black Eagle, ελειπε...

    https://www.youtube.com/watch?v=WUsQbri9yaI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητή Ελένη, με εντυπωσιάζεις ευχάριστα.!! Ο HAVASI είναι απο τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες.Ρωτάς αγαπητή Ελένη....."Επι τη ευκαιρεια να ρωτησω γιατι η Αθηνα καλειται Τριτογενεια;'

    Τριτογένεια = Η το τρείν ενγεννώσα τοις εναντίοις.

    Τριτώ όμως σημαίνει και κεφαλή....αλλά και ΡΕΥΜΑ. Όχι το γνωστό σε όλους μας ηλεκτρικό ρεύμα...αλλλά άλλου είδους ενέργεια.

    Αυτό είναι απο τα αγαπημένα μου....είναι αν όχι ο πιό γρήγορος πιανίστας του κόσμου, αλλά απο τους πιό γρήγορους. :-) Για όλους τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.

    https://www.youtube.com/watch?v=65PyJ8DCqts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Black Eagle, το κομματι ηταν μια ασφαλης επιλογη -σε ποιον δεν αρεσει αλλωστε μια τετοια μελωδια...- και χαιρομαι που επιτελεσε τον σκοπο της :-)

      Κατανοητη η "συγγενεια" Πυρος-Αιθερος οπως ετεθη...

      Ποση σχεση εχουν οι τριαδες-ενεργειες-κεφαλες με το αναπαραγωγικο συστημα του ανδρα που γεννά; Οπως πανω ετσι και κατω, σωστα;

      Ελενη.

      Διαγραφή
  49. ΑΡΚΤΟΥΡΕ

    Ξέρεις είμαι και "Νίντζα σιωπηλός δολοφόνος".!! Δολοφονώ τους κεφτέδες απο το μεσημέρι, και καρφώνω απο μακριά το τελευταίο κομμάτι παστίτσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ!!!ΧΑΧΑ! ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΥΤΗΣ! ΦΑΤΑΟΥΛΑ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ. ΕΚΤΟςΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ!!!ΧΑΧΑ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΛΕΝΗ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΥΡΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.
    Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΦΑΣΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΦΑΛΛΟΣΧΗΜΟ ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΙΘΕΡΙΚΩΝ ΣΦΑΙΡΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟ ΠΥΡΕΡΥΘΡΟΝ ΣΠΕΡΜΑ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ. ΟΥΤΙΝΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΕΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ Ο ΦΑΛΛΟΣΧΗΜΟΣ ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΗΡ. ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΗΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΘ ΑΥΤΗΣ ΔΙΑΡΥΓΝΥΕΤΑΙ Η ΧΑΟΤΙΚΗ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΥΡΟΝ ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ. Η ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ 34^90+QRT/S*29x2 ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ REBOOT ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο SERVER ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΟΤΡΙΤΟΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΨΥΧΟΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΤΡΙΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ Ο ΘΕΙΚΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡ ΤΗΣ ΡΟΙΚΗΣ ΖΩΟΦΟΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΑΙΔΙΟΛΗΚΤΟ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΑΟΤΗΤΟΣ ΕΓΚΟΛΠΩΜΑ ΤΗΣ ΥΜΕΤΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΧΘΟΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ , ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΧΝΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΔΟΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΕΙ. ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΕΝΗ , ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΧΘΟΝΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΡΕΒΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΝ ΩΣ ΒΑΡΧΥΒΙΟΙ ΠΕΠΤΟΚΟΤΕΣ.ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΩΝ ΦΩΣΤΗΡ ΕΚ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ , ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΕΡΥΘΡΟΝ ΚΑΙ ΠΥΡΙΜΑΧΟΝ (PYREX) ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΣΙΝ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΕΙΣ ΧΘΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟΝ ΧΑΟΦΟΝΙΑΝ "ΜΠΛΑΚΕΙΟΝ ΑΕΤΕΙΟΝ" Η ΑΛΛΩΣ "ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΝ ΑΣΤΡΟΝ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ".
    ΤΟΤΕ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ "ΟΘΕΝ ΚΑΤΕΛΘΕΤΕΝ Ο ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΥΡΛΑΜΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ , ΤΟ ΧΑΟΣ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΦΑΟΘΕΝ ΤΡΙΛΑΜΠΕΣ ΑΙΘΕΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΒΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΙΠΤΕΙ ΕΙΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΝΟΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΦΕΡΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΗΔΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΔΟΥΣΑΙΑ ΜΟΡΦΗΝ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ". ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ!!!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χαχαχαχα! Κλαίω! Καταπληκτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χαχαχα!!!

    Ευχαριστω πολυ φιλε Αρκτουρε για την προθυμια σου να με διδαξεις τετοιες υψηλες, υπερδιαστατικες και αποκρυφες γραφες για να καλυψω τα μαθησιακα μου κενα!
    Καιρο ειχες να ξεδιπλωσεις τετοιο ταλεντο!

    Να'σαι καλα που μας εκανες και γελασαμε..

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. " ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΥΡΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ. '

    "ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ"

    Αρκτούρε κατά πρώτον η Αργώ ΔΕΝ έχει μηχανικό, και κατά δευτερον..ούτε και τιμόνι!!! Δεν είναι ποδήλατο.!!! Η Αργώ καθότι "νηΐ μελαίνη" σύμφωνα με τα Αργοναυτκά του Ορφέα είναι ΜΑΥΡΟ ΠΛΟΙΟ.
    Που πάει να πει ότι έχει γεννήτρια Σκοτεινής Ύλης, η οποία είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ,και μπορεί να βγεί αλώβητη μέσα απο τις δυσκολότερες συνθήκες.Η γεννήτρια αυτή της σκοτεινής ύλης της παρέχει απεριόριστη ενέργεια για πάντα. Μπορεί να διανύσει ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ η ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ.

    Δημιουρήθηκε απο έναν χαμένο πολιτισμό οι οποίοι κατασκεύασαν μια μηχανή ΑΕΝΑΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Κανείς δεν γνωρίζει πως λειτουργεί...εκτός απο μένα. Αυτή η μηχανή Αέναης Ενέργειας, δημιουργεί ΜΑΥΡΗ ΟΠΗ μέσα απο την οποία μπορεί κανείς με περάσει σε ένα άλλο Σύμπαν.
    Αλλά μια και είσαι καλός στην σύνθεση λέξεων και κειμένων...και ανέφερες ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την λέξη "ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΔΟΥΣΑΙΑ ΜΟΡΦΗΝ" και "Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗ!!"

    Μέδουσα και Τσούχτρα χμ χμ χμ λοιπόν έχω μια ΙΔΕΑ τι λές να γίνεις ο γενικός συντάκτης στο περιοδικό " Η Τσούχτρα μου και Εγώ" ;;;;
    Θα είναι ένα περιοδικό για την ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΑΜΑ και θα έχει:

    ΟΔΗΓΟΣ: Τι να κάνετε αν σας ακουμπήσει άνθρωπος.
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι 10 Ελληνικές παραλίες που πρέπει να επισκευθείτε.
    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΝΘΕΤΟ ΖΩΔΙΑ: ΙΧΘΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ.

    ΚΑΙ ΔΩΡΟ DVD H TAINIA: Ξέρω ποιόν Τσίμπησες Πέρυσι το Καλοκαίρι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΧΑΧΑΧΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ!!! ΡΙΞΕ ΕΣΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ!!!
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΟΡΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ , ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΣΤΡΟΚΑΠΠΑΣ ΜΠΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΡΑΤΟΣ!!!!
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΛΑΤΖΑ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΣΕ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.