Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Τι ετοιμάζουν; Ιδρύεται άμεσα «Στρατιωτικό Διαστημικό Σώμα»



Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ψήφισε την Πέμπτη και αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου στρατιωτικού κλάδου: του Αμερικανικού Διαστημικού Σώματος.
Το σώμα θα είναι το έκτο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και η πρώτη νέα στρατιωτική υπηρεσία που δημιουργείται  από το 1947.
Το «Space Corps» των Ηνωμένων Πολιτειών θα ενσωματωθεί στο στρατό ως μέρος μιας ξεχωριστής στρατιωτικής δύναμης εντός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ διαθέτουν τρείς κλάδους των ενόπλων δυνάμεων,  στρατό, Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, Πεζοναύτες και Λιμενικό Σώμα. Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων  αυτή την εβδομάδα ψήφισε την ίδρυση του  έκτου σκέλους του Αμερικανικού στρατού, με την ονομασία «Αμερικανικό Σώμα Διαστήματος», το οποίο θα είναι πλέον απολύτως υπεύθυνο για τον επικείμενο  πόλεμο  στο διάστημα.
Το Σώμα του Διαστήματος σύντομα θα αποσυνδεθεί σε μεγάλο βαθμό από την Πολεμική Αεροπορία, η οποία ήταν το τελευταίο καινούργιο τμήμα του αμερικανικού στρατού που δημιουργήθηκε το 1947.
Η πρόταση αποτελεί συνέχεια των αυξανόμενων προσπαθειών του Πενταγώνου τα τελευταία χρόνια για να λάβει  μεγάλη χρηματοδότηση για την επικείμενη μάχη του διαστήματος.
Αυτό έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες αφότου η Πολεμική Αεροπορία δημιούργησε το Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων,  υποσκάπτοντας σημαντικά τις προσπάθειές του στρατού  να αναλάβει  την ευθύνη  των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε μελλοντικούς διαστημικούς πολέμους.
Όλα αυτά βέβαια, αναφέρει ο αμερικανικός τύπος,  συμβαίνουν παρόλο που καμία άλλη χώρα του πλανήτη δεν έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στην καταπολέμηση του διαστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αξιόπιστος αντίπαλος για τις ΗΠΑ να πολεμήσει  σε αυτόν τον μελλοντικό πολεμικό πόλεμο , ή συμβαίνει κάτι διαφορετικό;
Ο κόσμος ευρίσκεται , σύμφωνα ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες  στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου.  Μετά τις  απειλές για υβριδικό ,  οικονομικό , ενεργειακό , εμπορικό  πόλεμο  , ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη,  ο «διαστημικός πόλεμος», σύμφωνα με ρωσικό κανάλι.
Για το σκοπό κάτω από άκρα μυστικότητα, Ρωσία ,  Κίνα  , τώρα και οι ΗΠΑ ,  «εργάζονται» πυρετωδώς για την κατασκευή των ανάλογων οπλικών συστημάτων και υπηρεσιών . Πιθανότατα να  έχουν τεθεί σε τροχιά οι αποκαλούμενοι «δορυφόροι-δολοφόνοι», οι οποίοι διαθέτουν την μοναδική ικανότητα να είναι εξοπλισμένοι με όπλα ισχυρών ακτίνων  λέιζερ, για να καταστρέφουν ανταγωνιστικούς δορυφόρους.
Μετά από αυτό το στάδιο, θα εισέλθουμε  στον σχεδιασμό ενός  εντελώς νέου   στρατιωτικού επιπέδου  , που αφορά την  διεξαγωγή πολέμου από το διάστημα προς « επίγειους στόχους», σύμφωνα με « διάσπαρτες» πληροφορίες.

Με  αυτόν τον τρόπο  τα επίγεια συστήματα αεράμυνας  καθίστανται τελείως  «ανενεργά»,  και ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα  άμεσου  «κτυπήματος» σε οποιοδήποτε επίγειο στόχο με «οπτική επαφή». Τρομερές δυνατότητες και σενάρια που μας μεταφέρουν σε ταινίες δράσης του Σινεμά.
Πολλοί  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια. Σε περίπτωση π.χ, που  «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια » κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού  GPS,   αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο».
Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων  πλοίων και  αεροσκαφών, θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια  κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα» «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια , ενώ  ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και  με τα ΑΤΜ. Τρομερές συνέπειες, για αυτό και ο « κατέχων τα όπλα» αυτά, θα διαθέτει τεράστια  δύναμη στο οπλοστάσιο του .
«Το πρώτο πλήγμα  σε περίπτωση « απενεργοποίησης» δορυφόρων,   θα δεχθεί ο χώρος των ενόπλων  δυνάμεων καθώς και ο τρόπος  διεξαγωγής των επίγειων, εναέριων , και θαλάσσιων επιχειρήσεων.
Κάτι  το οποίο  αποτελεί σοβαρότατο  ζήτημα ,  στο πολύ άμεσο μέλλον μάλιστα . Οι επικοινωνίες, η πλοήγηση, η ακρίβεια των κατευθυνόμενων πυραυλικών συστημάτων, και πολλά άλλα θέματα που έχουν σαφή αναφορά στις διαστημικές παραμέτρους,  θα επηρεαστούν τα μέγιστα από ένα τέτοιο πλήγμα  .
«Το ζήτημα της υπεροχής στον αποκαλούμενο διαστημικό  χώρο είναι πολύ,  πολύ σοβαρό.  »  τονίζει   Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Τον Απρίλιο, αναφέρθηκε ότι η διοίκηση της  ρωσικής Αεροδιαστημικής Άμυνας , ανακάλυψε  αμερικανικό  δορυφόρο σε τροχιά, ο οποίος μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση,   ηλεκτρονικές  πληροφορίες  κατασκοπεύοντας  την ρωσική επικράτεια , ανακοίνωσε και το ρωσικό ΥΠΑΜ .
Μέχρι σήμερα, στην επίσημη  λίστα του  κέντρου εξερεύνησης του διαστήματος, στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας,  αναφέρονται πάνω από 20.000 διαστημικά « αντικείμενα». Συνολικά κοντά στη Γη αιωρούνται περίπου εκατό χιλιάδες αντικείμενα, ενώ  οι ενεργοί  ρωσικοί δορυφόροι  ανέρχονται στους 140.
Οι φόβοι για μια διαστημική σύγκρουση ανάμεσα στις τρεις υπερδυνάμεις αυξάνεται δραματικά μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο των 30 + εκτοξεύσεων μόνο για το 2017, εν μέσω φόβων ότι προμηνύεται πόλεμος για την πρωτοκαθεδρία στο διάστημα .
Διεθνείς εμπειρογνώμονες ασφάλειας έχουν προειδοποιήσει ότι οι Κινέζοι επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση ελέγχου στον χώρο πάνω από την γη κατοχυρώνοντας την ηγεμονία τους με την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος τους.
Πιστεύεται ότι στο εγγύς μέλλον η Κίνα θα ανταγωνίζονται πραγματικά τις δύο άλλες  υπερδυνάμεις Ρωσία και  ΗΠΑ, αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη .
Τρομακτικές είναι οι  προβλέψεις των μελλοντικών συγκρούσεων από  τον ανελέητο  ανταγωνισμό μεταξύ των υπερδυνάμεων για επικείμενες επιθέσεις από το διάστημα  στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.
Τέτοιου είδους επιθέσεις  σε βασικούς στρατηγικούς στόχους από το διάστημα ενάντια σε οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να είναι καταστροφικές  για την υποδομή και τις εγκαταστάσεις .
Καταστρέφοντας την διαστημική υποδομή του κράτους-εχθρού θα μπορούσε να διακοπεί για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση ολόκληρων περιοχών , και να τεθούν εκτός λειτουργίας   τηλεοράσεις, τηλέφωνα, GPS, ακόμη και συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αεροπλάνα και  πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Ο Αμερικανός στρατηγός John Hyten, επικεφαλής της στρατηγικής διοίκησης των ΗΠΑ, είπε για το θέμα: «Ως άνθρωποι βγαίνοντας εκεί πάνω  πάντα θα υπάρχει σύγκρουση, σαν την Άγρια Δύση, … η οποία μας έδωσε δύο φορές στην Ευρώπη  φρικτούς παγκόσμιους πολέμους. Έτσι, κάθε φορά που οι άνθρωποι πραγματικά προχωρούν τεχνολογικά  υπάρχει σύγκρουση, και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτήν» .
Η Κίνα είναι αποφασισμένη να επιταχύνει το ρυθμό της ανάπτυξης διαστημικής βιομηχανίας της και το φιλόδοξο διαστημικό της πρόγραμμα αναφέρει επίσκεψη στο φεγγάρι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με  επιστροφή  στην Γη.
Ειδικοί  σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι η Κίνα αυξάνει  το πρόγραμμά της και την καινοτομία στον διαστημικό χώρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον διαστημικό πόλεμο με άλλα έθνη.
Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» δημιούργησε έναν δορυφόρο-δολοφόνο ο οποίος κατασκευάστηκε  από την κρατική εταιρεία «Roscosmos» για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Κίνα , Ρωσία και ΗΠΑ πρώτα από όλα θα κονταροχτυπηθούν εκεί ψηλά και μετά στην γη , διότι όποιος ελέγχει πλέον το διάστημα ελέγχει και τον πλανήτη. Από ότι φαίνεται το «πανηγύρι» ξεκίνησε και επίσημα. 

11 σχόλια:

  1. Μηπως σκοπευουν να πληξουν τη γη με διαστημικα(δορυφορικα) οπλα και αυτο να πυροδοτησει την επανεκκινηση του πολιτισμού;
    Κατι τετοιο δεν εχει συμβει αλλεπάλληλες φορες στο παρελθον;
    Ειναι κατι που μπορουμε να αποτρεψουμε;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ελένη, οι ΗΠΑ πάντοτε κατείχαν μυστική τεχνολογία και δη διαστημική. Ή υπεροπλία στο διάστημα, αποδεικνύει την παντοκρατορία των αμερικανών στον πλανήτη. Μπορούν να δουν και να χτυπήσουν οτιδήποτε υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη και όχι μόνο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος της κυριαρχίας τους στον ουρανό. Η υπεράσπιση του πλανήτη από μία ξένη απειλή, αποκλειστικά από την υπερδύναμη των ΗΠΑ, έχει κι αυτή τον λόγο της!
    Πολλά στοιχειά έχουν διαρρεύσει, για τον λεγόμενο "πόλεμο των άστρων" δηλαδή την μάχη μεταξύ σκαφών και δορυφόρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
    Άλλα πόσο τυχαίο είναι που οι ΗΠΑ αναφέρονται απροκάλυπτα πλέον σε στρατό του διαστήματος; Είναι οι λόγοι που επικαλείται το άρθρο, ή μήπως όχι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η υπεράσπιση του πλανήτη από μία ξένη απειλή, αποκλειστικά από την υπερδύναμη των ΗΠΑ, έχει κι αυτή τον λόγο της!"

    Και γιατι αυτη η αποκλειστικοτητα αγαπητε μου Λυκιε;
    Δεν θα μπορουσε να ειναι υπερδυναμη καποιος αλλος;

    Τωρα, οσον αφορα τους λογους που οι ΗΠΑ μιλουν για διαστημικο στρατο, τι να πω; Δεν ξερω. Κατι θα σχεδιαζουν παλι για να αιφνιδιασουν τα πληθη και να συνηθιζουμε στην ιδεα του "προστατη" απο παντος ειδους απειλες...

    Για πες μας ομως εσυ που τα ξερεις καλυτερα.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ιστορικούς λόγους, οι ΗΠΑ αποτελούν την παγκόσμια υπερδύναμη του πλανήτη αυτή την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.
      Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η αλήθεια. Η παντοδυναμία της στηρίζεται στην οικονομία, την τεχνολογία και τα όπλα της. Επίσης διαθέτει το καλύτερο σύστημα πληροφοριών, παρακολούθησης και μυστικής δράσης.

      Είναι φυσικό επακόλουθο να συλλέγει και να διαχειρίζεται, όλα όσα έχουν να κάνουν με την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.
      Ακόμη και τυχόν σχέση με εξωγήινη παρουσία, καθώς και συμφωνίες, διαμάχες ή συνεργασίες με αυτήν, είναι λογικό να συμβαίνει από την υπερδύναμη (όχι απολύτως βέβαια, αλλά σίγουρα επικεντρώνεται εκεί).

      Συνεπώς είναι ευνόητο πως μια διαστημική στρατιωτική δύναμη, είναι εκ των ων ουκ άνευ αναγκαίο να υπάρχει, είτε για επίγειες διενέξεις, είτε για εξωτερικές.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα,ασχετο με το συγκεκριμενο αρθρο,Λυκιε θα μπορουσες να γραψεις καποιο αρθρο για την λευκη και μαυρη αδελφοτητα?ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Κ.Δ. υπάρχουν ήδη πολλά σχόλια και σχετικά άρθρα. Κάνε αναζήτηση στην αντίστοιχη μηχανή, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Μια και μιλαμε για δυναμεις...
    Σε καποιο πρόσφατο σχόλιό σου αγαπητέ μου Λυκιε, διαχωρισες τις ψυχικές απο τις πνευματικές δυνάμεις. Θα μπορούσες να επεκταθεις λίγο πανω σε αυτον τον διαχωρισμό;

    Καλημερα.

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θυμάμαι αγαπητή Ελένη, σε τι είχα αναφερθεί, ώστε να το κάνω σαφέστερο. Αλλά οι ψυχικές δυνάμεις είναι αυτές που απορρέουν από το δυναμικό του ψυχικού μας σώματος, καθώς και από το δυναμικό άλλων οντοτήτων ή "κατασκευών" που ανήκουν στο ψυχικό πεδίο (καθώς και στο αστρικό και το αιθερικό). Οι πνευματικές δυνάμεις είναι αντίστοιχα αυτές που απορρέουν από το πνευματικό μας πεδίο, αλλά και αυτές που ανήκουν εκεί, χωρίς να είναι ανθρώπινες.
    Η μαγεία και η θεουργία για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τις ψυχικές δυνάμεις για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Στον πνευματισμό, επίσης χρησιμοποιούνται οι ψυχικές δυνάμεις.
    Οι πνευματικές δυνάμεις δεν χρησιμοποιούνται ούτε ελέγχονται από το συνειδητό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9ο Αναψυκτηριο 16 Ιουνιου 3:14.
    Πω πωωω...
    Δεν ηταν και τοσο προσφατο τελικα αλλά επειδη ηθελα απο τοτε να ρωτησω φαινεται, το κουβαλουσα σαν να ηταν "τωρινο"...

    ...Κάποτε στην Ατλαντίδα, μας λένε αρχαίες πηγές, οι άνθρωποι είχαν εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές και ψυχικές ικανότητες (είπα ψυχικές, όχι πνευματικές!). Τότε επιχείρησαν να χειραγωγήσουν ολόκληρο τον κόσμο...(Λυκιος)

    Κατανοητος! Ευχαριστω.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο.κ. τώρα το θυμήθηκα κι εγώ! Ωστόσο η απάντηση που έδωσα, με καλύπτει. Οι Άτλαντες είχαν αναπτύξει την θεουργία και την μαγεία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Υπάρχουν και ποιο μεγάλα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.