Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

9ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για armonia

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

59 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=kJYKVyW8RZU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας,
      η επιλογή του κομματιού είχε να κάνει με την εικόνα :Ήλιος - Πυρ , Ουρανός - Αηρ , Ύδωρ , σύμβολο Ταό , η ένωση αρσενικής και θηλυκής αρχής ως Στερεό - Γη .
      Εκεί εμφανίζονται οι Άγγελοι ( ή Αρχάγγελοι ) , να τρέχουν την Γη σε Τριάδα , οι απεικονίσεις όμως οι σύγχρονες που ακολουθούν;
      Έντονα τα φύλα , ερωτικά ή όχι , λευκοί και σκοτεινοί.Πλήρης αντιπαράθεση με τις παλαιότερες γενιές , όπου οι άγγελοι είχαν άφυλες απεικονίσεις .
      Προχωρήσαμε τόσο γρήγορα στην τεχνολογία που χάσαμε τον εαυτό μας; Εκεί λοιπόν αναγκαζόμαστε να ολοκληρώσουμε το σύμβολο των 2 αντιθέτων , που είναι Μονάδα;
      Μέσα μας ο animus και η anima .
      Το κομμάτι ήλθε τυχαία καθώς τις τελευταίες μέρες ασχολήθηκαν κάποια ιστολόγια με το Κυμβάλειο και τις 7 αρχές του 1)το Όλον είναι Νους ,2)Όπως πάνω έτσι και κάτω ,3)Τα πάνατα είναι Δόνηση ,4)η αρχή του Διπόλου ,5)η αρχή του Ρυθμού ,6)ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος και 7)τα πάντα είναι ΕΜΦΥΛΑ.
      Animus & Anima
      Ευχαριστώ Λύκιε γαι τον χαιρετισμό , ανταποδίδω .

      Διαγραφή
    2. Και η εικόνα μου προέκυψε τυχαία, Animus & Anima!
      Η αφύσικη τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων 250 ετών, ενώ για χιλιάδες χρόνια αυτή εξελισσόταν αργά, σήμανε τεράστιες αλλαγές στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ουσιαστικά τον καθήλωσε σε έναν υλισμό και τον αποδυνάμωσε πνευματικά. Χάθηκαν αξίες και ιδανικά, για να γίνουν προσκόλληση στην ύλη και τις ηδονές της. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως η ανθρωπότητα διεβλήθη με βέβηλο τρόπο, με βία!
      Γιατί έγινε αυτό άραγε;

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Εμενα μου αρεσε παρα πολυ η τεχνολογια και τωρα μου αρεσει ακομα. Μου αρεσει να εχω καθε "γκατζετ" που κυκλοφορει

      Ομως, η τεχνολογια κρυβει καποιες μεγαλες παγιδες. Οταν καταστει αυτοσκοπος, οταν ο ανθρωπος εναποθεσει το νοημα της υπαρξης του στην τεχνολογια, οταν γινει τοσο μαλθακος που θα τα περιμενει ολα απο τα τεχνολογικα βοηθηματα και κυριως οταν ο νους του παρακμασει απο την αχρηστια, τοτε θα διαπιστωσει πως εσωτερικα ειναι κενος.

      Η τεχνολογια ειναι καλη οταν ο ανθρωπος ειναι ηδη φιλοσοφος, οταν τουλαχιστον ψαχνεται και αμφισβητει. Σε ενα αδιαμορφωτο μυαλο η τεχνολογια ειναι επικινδυνη, οπως το κοφτερο μαχαιρι στα χερια μικρου παιδιου.

      Θα ελεγα πως η αναπτυξη της τεχνολογιας χωρις αναπτυξη της σοφιας στους ανθρωπους εχει γινει επι σκοπο. Ο σκοπος ειναι παρομοιος με αυτον που ενας γονεας βαζει στο ταμπλετ παιδικα-καρτουν στο μικρο παιδακι του. Για να ξεχαστει εκει και να μην του τα ζαλιζει. Επομενως, η αναπτυξη της τεχνολογιας συνεβη ωστε να ασχολουμαστε με αυτην και οχι με κατι αλλο ουσιωδες. Αποπροσανατολισμος

      Αυτο που ειναι πιο ενδιαφερον ισως, ειναι γιατι τωρα, γιατι τα τελευταια χρονια. Τι συμβαινει τωρα που χρονικα εχει συμπεσει αυτη η χρονικη περιοδος με την τεχνολογικη εκρηξη. Τι ειναι εφικτο να συμβει απο εμας τους ανθρωπους τωρα και καποιοι δεν μας θελουν να ασχολουμαστε με την ταμπακιερα.

      Παντως, επειδη Ουδεν κακον αμιγες καλου, θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε αυτην την τεχνολογικη προοδο για να επιτυχουμε απιστευτα γρηγορη πνευματικη εξελιξη ως ανθρωποτητα.

      Καπου ειχα διαβασει μια ιδεα, πως επειδη ζουμε ηδη σε ενα ολογραμματικο-εικονικο κοσμο, εαν ως ανθρωποτητα μπουμε σε εναν δευτερο νεο εικονικο τετοιο κοσμο, την πατησαμε γιατι μετα θα χασουμε και τα αυγα κ τα πασχαλια. Και η τεχνολογια πλησιαζει στην εποχη που κατι τετοιο θα ειναι επιτευξιμο.

      Θα ηθελα να ακουσω κ την δικια σου αποψη -προσεγγιση Λυκιε πανω στο γιατι
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Προχωρήσαμε τόσο γρήγορα στην τεχνολογία που χάσαμε τον εαυτό μας; Εκεί λοιπόν αναγκαζόμαστε να ολοκληρώσουμε το σύμβολο των 2 αντιθέτων , που είναι Μονάδα;

      Για την ακριβεια τον εαυτο μας τον ειχαμε χασει ηδη απο πολυ παλια. Το προβλημα τωρα με την αναπτυξη της τεχνολογιας ειναι πως ακομα και οι σπανιες περιστασεις οπου καναμε καμια προσπαθεια σαμπως και τον βρουμε (τον εαυτο μας) εχουν περασει σχεδον ανεπιστρεπτι. Ως ανθρωποι κανουμε καθε ειδους απιστευτη ηλιθιοτητα, προκειμενου να αποφυγουμε την αναγκαια συναντηση με τον εαυτο μας, ειδικα σημερα που οι τεχνολογικες δυνατοτητες για αυτες ειναι σχεδον ανεξαντλητες. Μεταξυ μας, τωρα, αν μας πεσει το ιντερνετ καμια βδομαδα, θα αναρωτηθουμε λιγο: "Ωραια, και τωρα τι σκατα κανουμε;" Τωρα κανουμε αυτο που εχει σημασια

      Καπου εχει βγει μια ερευνα, πως η αναπτυξη του εαυτου και ολα τα σημαντικα πραγματα στην ουσια ενος ανθρωπου, συμβαινουν κατα την διαρκεια του προσωπικου χρονου. Η εργασια καλυπτει ενα 40% του συνολικου χρονου, ο υπνος ας πουμε ενα 35% και ο προσωπικος χρονος σημερα εχει μειωθει στο ελαχιστο 2-3% απο 15%(στο περιπου), οχι επειδη εχει αντικατασταθει απο εργασια αλλα απο τον χρονο που περναμε στο ιντερνετ.

      Η ενωση ή ισορροπηση των αντιθετων πρεπει να γινει στον εαυτο μας, μεσα μας. Τα συμβολα πρεπει να βιωθουν, δεν νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος. Τα βιωματα ομως αυτα μπορουν να γινουν πρωτα και σε δοκιμαστικους χωρους οπως και το ιντερνετ, πριν συμβουν στην πραγματικη ζωη.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Θα εισάγω στη συζήτηση ένα νέο παράγοντα:
      Στον κόσμο των αντίθετων, στον υλικό κόσμο δηλαδή, διαρκώς αντιμάχονται οι πανίσχυρες δυνάμεις του καλού και του κακού.
      Η ιστορία μας δείχνει πολλά παραδείγματα, που υπήρξαν περίοδοι κυριαρχίας, πότε του ενός και πότε του άλλου πόλου.
      Αμφότεροι οι πόλοι, χρησιμοποιούν πολύ πλούσιες φαρέτρες για να επικρατούν ενίοτε.
      Η εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας των τελευταίων αιώνων, αποτέλεσε μια αφύσικη μεταβολή στην ανθρώπινη εξέλιξη.
      Είναι εύκολη στην παρατήρηση εκ του μακρόθεν, η διαπίστωση ότι η ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε από μόνη της να προωθήσει αυτή την βίαιη επιτάχυνση στην τεχνολογία και την επιστήμη.
      Φαίνεται σαν κάποιος να έβαλε το χεράκι του.
      Ένα χεράκι καλοπροαίρετης βοήθειας;
      Χμ, μάλλον όχι καλοπροαίρετης!
      Οτιδήποτε ανατρέπει την ισορροπία γνώσης-πνευματικότητας, προκαλεί αρνητικές συνέπειες. Πρόκειται για εκτροπή από την ισορροπία και την τάξη. Είναι μια απόπειρα αλλαγής της εντροπίας, κάτι που αρέσκεται να κάνει το "κακό", που υπάρχει για να ανατρέπει την τάξη σε όφελος του χάους.
      Αρμονική εξέλιξη της ανθρωπότητος, υπάρχει όταν όλοι οι παράγοντες της ανθρώπινης δραστηριότητας, αναπτύσσονται ταυτόχρονα και ισόβαρα. Και αυτό συμβαίνει πάντα, όταν η ανθρωπότητα αφήνεται μόνη της να προοδεύει.
      Κάποτε στην Ατλαντίδα, μας λένε αρχαίες πηγές, οι άνθρωποι είχαν εξελίξει πρωτόγνωρες τεχνολογικές και ψυχικές ικανότητες (είπα ψυχικές, όχι πνευματικές!). Τότε επιχείρησαν να χειραγωγήσουν ολόκληρο τον κόσμο και να τον θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο εγκλωβισμού-φυλακής. Οι Αθηναίοι (δηλαδή οι Έλληνες) κατά τον Πλάτωνα, τους εμπόδισαν και τους κατέστρεψαν, ΣΩΖΟΝΤΑΣ την ανθρωπότητα. Τουλάχιστον για ...λίγο!
      Εδώ και 250 χρόνια περίπου, κάτι παρόμοιο πάει να ξαναστηθεί;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Γνωριζουμε ομως πως το Κακο ως οντοτητα δεν υφισταται. Δεν υπαρχει Στρατηγειο ή Κεντρικα του Κακου (Evil HeadQuarters) http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/07/blog-post_10.html

      Απο την στιγμη που μιλαμε για αποπειρα αλλαγης της εντροπιας, πρεπει πρωτα να παρατηρησουμε αν προκυπτει αυξηση ή μειωση της εντροπιας, αν παμε σε περισσοτερο χαος ή περισσοτερο ταξη. Συνηθως μειωση της εντροπιας ή περισσοτερο ταξη, συμβαινει οταν υπαρχει συνειδητη προσπαθεια, οταν εισαγεται εργο και ενεργεια. Δεν ειμαι σιγουρος πως οδευουμε σε αταξια, στο χερι μας ειναι. Αν υποθεσουμε ομως πως ειναι οντως ετσι, τοτε θα μπορουσαμε να πουμε πως υποθαλπτεται μια ενισχυση του καταστρεπτικου παραγοντα.

      Ισως παλι αυτο να μην ειναι ετσι. Και αν αυτο που συμβαινει ειναι πως η ανθρωποτητα εχει αρχισει να ξυπναει και οδευει προς μια εποχη ξεκαθαρισματος λογαριασμων; Μπορει αυτο να σημανει πολεμο, ομως Πολεμος πατηρ παντων.

      Παντως απαντωντας στο τελευταιο σου ερωτημα ο Αλκιρεας εδειχνε να συμφωνει με μια τετοια προσπαθεια, αναλογη των Ατλαντων. Κατι για "Κρυων" και ιστοριες περιεργες. Αυτο που εγω παρατηρω ειναι μια οργανωμενη προσπαθεια με αδιαφανη ατζεντα οπως αυτη του SpaceX για ελεγχο του διαστηματος και αποικιες στον Αρη κτλ. Κουραφεξαλα μεν, αλλα κατι σοβαρο κρυβεται απο πισω. Καποιος σοβαρος σχεδιασμος οσον αφορα την Γη και τα ορια της. Εαν θεωρησουμε την Γη ως κλειστο συστημα αρα φυλακη, κατι πρεπει να οργανωνουν. Πιθανοτατα να προσπαθουν να την ελεγξουν για την παρτη τους και σε βαρος της ανθρωποτητας, αλλα δεν μπορω να ξερω

      Σε καθε περιπτωση παντως και για οποιον λογο και να συνεβη η αναπτυξη της τεχνολογιας, ειτε το χερι ηταν φιλικο, ειτε εχθρικο, ως Ελληνες και ιστορικα μιλωντας, γνωριζουμε καλως πως δεν χρειαζεται να χτισουμε κατι για να το οικειοποιηθουμε. Εμεις διδαξαμε τον Δουρειο Ιππο. Εαν αποκτησουμε τον ελεγχο, αλλαζουμε και την χρηση. Μπορουμε να μετατρεψουμε κατι αρνητικο που φτιαξαν αλλοι με κοπο, σε κατι θετικο. Νομιζω το ιδιο καναμε και με τον Χριστιανισμο, αλλα αυτο ειναι προσωπικημου αποψη

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    7. Το κακό δεν υφίσταται ως οντότητα μεν, υφίσταται όμως ως κατάσταση. Μάλιστα είναι απόλυτα αναγκαία η ύπαρξη αυτής της κατάστασης και είναι νομοτελειακή. Φυσική ροπή προς το αρχικό Χάος, ως αντιρρόπηση της Τάξης της Δημιουργίας.
      Συνεπώς το κακό υπάρχει πάντοτε απέναντι σε κάθε καλό.
      Εμείς επιρρεάζουμε την ισορροπία με τις επιλογές μας, ατομικά αλλά και συλλογικά.
      Αλλά ας μην νομίζουμε ότι είμαστε τα μονά έλλογα όντα που υπάρχουμε και ορίζουμε τις ισορροπίες.
      Υπάρχουν κι άλλα, με τα οποία αλληλεπιδρούμε. Η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ποτέ μόνη της.
      Συνεπώς κάποια "κατορθώματα" της ανθρωπότητας, δεν είναι απαραίτητα δικά της...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Πολλα θα μπορουσαμε να πουμε αγαπητε Λυκιε πανω στα τελευταια που ανεφερες για να προχωρησουμε την κουβεντα, χωρις να διαφωνουμε πουθενά επι της αρχης, ομως νεο αναψυκτηριο-στοχαστηριο, φρεσκα κουλουρια. Μας εβαλε και ο φιλος ανωνυμος, μουσικη απο τους Two Steps from Hell (Δυο βηματα απο την "Κολαση"), ακουσα ξανα επ ευκαιριας και τα αγαπημενα "Προστατες της Γης" (Protectors of Earth) https://www.youtube.com/watch?v=ASj81daun5Q και "Καρδια απο Θαρρος" (Heart of Courage) https://www.youtube.com/watch?v=XYKUeZQbMF0 , Ενωμενοι Στεκομαστε,Διαιρεμενοι Πεφτουμε (United We Stand, Divided We Fall) https://www.youtube.com/watch?v=6O6Q1OiF6LI κτλ, οποτε λεω να αφησουμε την κουβεντα να μας παει και να μην την παμε.

    Παρεμπιπτοντως, μεγαλη φιλοσοφια κρυβεται στο "Αφηνεσθαι" (let go). Οχι στο να τα παραταμε φυσικα, καθως ειναι χαρακτηριστικο του ανδρος να μην τα παραταει, αλλα στο να επιτρεπουμε στα πραγματα να εξελιχθουν και να μην τα μπλοκαρουμε. Να μην βρισκομαστε σε αρνηση, να μην πολεμαμε την αποδοχη. Οπως λεει και ο συναδελφος φιλοσοφος Λαο Τσε:
    "Με το να τα αφηνεις, ολα γινονται. Ο κοσμος κερδιζεται απο αυτους που τον αφηνουν. Οταν ομως προσπαθεις και προσπαθεις.. Ο κοσμος δεν μπορει πλεον να κερδηθει."
    ("By letting it go,it all gets done.The world is won by those who let it go.But when you try and try.The world is beyond the winning")

    "Οταν αφηνομαι απο αυτο που ειμαι, τοτε γινομαι αυτο που θα μπορουσα να γινω" ("When i let go of what i am, i become what i might be")

    Οταν κατι το αφηνoυμε, δεν σημαινει πως δεν το επιθυμουμε ή δεν το χρειαζομαστε, μπορει καλλιστα να το χρειαζομαστε και πολυ μαλιστα, ομως τοτε δεν ειμαστε εξαρτημενοι απο αυτο, δεν ειμαστε προσκολλημενοι, οποτε πλεον μπορουμε να μην οριζομαστε απο αυτο.Αυτο επιτρεπει πλεον την αναπτυξη μιας υγιης σχεσης και οχι προσκολληση (involvement over entanglement)

    Και ενα ακομα ωραιο
    "Οταν εισαι ικανοποιημενος με το να εισαι απλα ο εαυτος σου και δεν συγκρινεσαι ή ανταγωνιζεσαι, ολοι θα σε σεβονται"
    ("When you are content to be simply yourself and dont compare or compete, everybody will respect you")

    Ο σεβασμος των τριτων δεν ειναι αυτοσκοπος, δεν αποτελει τον στοχο μας, ωστοσο προκυπτει οταν βαδιζουμε σωστα, ειναι συνεπακολουθο της σωστης μας πορειας. Θα συμβει αβιαστα και απο μονο του. Οταν δεν παμε καλα, εχουμε την ταση να ζηταμε εντονα τον σεβασμο απο τους αλλους. "Θα σεβεστε ρε!" Εαν ομως ο αλλος δεν σεβεται, τοτε ας ειναι ασεβης μονος του. Εμας τι μας νοιαζει; Θα τον παντρευτουμε; Θα αγαπηθουμε και θα ενωσουμε τα καρμα μας; Επομενως, εμεις απομακρυνομαστε και θετουμε τα ορια μας τα οποια και τα προφυλασσουμε σθεναρα, διοτι για καποιο "περιεργο" λογο, παλι μπροστα μας θα τον βρουμε τον "ασεβη", δεν του αρκει να ειναι μονος του οπως θελει, επιθυμει να επηρεαζει και εμας. "Οοχι γατακι, δεν παει ετσι". Αυτο εμεις δεν θα το ανεχτουμε. Εμεις θα θεσουμε τα ορια και τις αποδεκτες συμπεριφορες των δικων μας παρεων. Ετσι εχουμε το Δικαιο με το μερος μας.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ειμαστε "καλοι" εκ φυσεως και αρα μη συνειδητα, τοτε αυτο συμβαινει χωρις διακριση. Συνηθιζουμε να παιρνουμε πανω υπερμετρες ευθυνες αλλων ανθρωπων. Ποιων ανθρωπων τις ευθυνες ειναι δεον να αναλαμβανουμε; Εκεινων που το επιθυμουν (εστω και υποσυνειδητα) και που επιθυμουμε ή δυναμεθα (ειναι στα ορια των δυνατοτητων μας). Νομιζω ενας ευκολος τροπος για να γινεται ο διαχωρισμος, ειναι οταν ο αλλος το παιζει μαγκας ή ειναι ασεβης.Τοτε ειλικρινα με ευχαριστει, διοτι τοτε μπορω να πω "Οκ, μεγαλε, ορμα και φατους. Εισαι ομως μονος σου, μην βασιζεσαι στην "καλυψη" μου, να ξηγιομαστε. Εαν φας τα μουτρα σου,(υβρις>ατη>νεμεσις>τυσις) που σαφως και δεν το επιθυμω αλλα το θεωρω πολυ πιθανον, η ευθυνη ειναι ολοδικια σου." Και αυτο γιατι καμια νουθεσια δεν εχει νοημα εαν ο αλλος δεν ειναι δεκτικος, και για να ειναι δεκτικος πρεπει να την ζηταει,εστω και χωρις να το διατυπωνει λογω συστολης. Αυτα δεν ισχυουν μονο μεμονωμενα για τους ανθρωπους, αλλα ακομα και για μεγαλες πληθυσμιακες ομαδες οπως τα κρατη. Ολοκληρη η φιλοσοφια βρισκει εφαρμογη σε ενα κρατος, οπως καλη ωρα η Ελλαδα. Αναλογοι ειναι και οι συσχετισμοι και οι συμπεριφορες. Οπως υπαρχουν "τοξικοι" ανθρωποι, υπαρχουν και "τοξικα" κρατη που αρεσκονται να δρουν παρασιτικα. Μεγαλο κεφαλαιο αυτο.

    Για παραδειγμα ως κρατος κανουμε ενα απο τα συχνοτερα ανθρωπινα λαθη. Για να αντιμετωπισουμε το ζητημα της ψυχολογικης ασφαλειας (κυριως), επιλεγουμε μηχανικα ή ενστικτωδως την οδο του υλικου ευδαιμονισμου. Του να θεωρουμε δηλαδη πως "περισσοτερα αγαθα, θα μας φερουν πιο κοντα στην ευδαιμονια". Οχι βεβαια. Τα περισσοτερα αγαθα, θα μας φερουν πιο κοντα στην δουλεία μας απο αυτα, και αρα μακρυτερα απο την ελευθερια και επομενως μακρυτερα απο την ευδαιμονια. Αυτο που πρεπει να αποζηταμε ειναι την απελευθερωση μας απο την αναγκη μας για τετοια αγαθα. Αυτο για μια οντοτητα οπως ενα κρατος με τοσο πολλους πορους πρεπει να ειναι σχετικα ευκολο να μεταφερθει στους πολιτες, δεν βλεπω καποιον λογο για να μην μπορει να συμβει. Ειδικα σε μια χωρα οπως η Ελλαδα, που με τα τοσο πολλα νησια της, προσφερει απειρες ευκαιριες για πιλοτικες δοκιμες πρωτοποριακων προγραμματων σε καθε τομεα.

    Τελος, γιατι πολλα νηματα μπορουν να ξετυλιχθουν,ενα σχολιο για το χρημα. Δεν φταιει το χρημα, συμφωνω. Το χρημα ειναι το μεσον,το εργαλειο. Δεν μπορει να τα ριχνουμε στο σφυρι και να σκεφτομαστε να καταργησουμε τα σφυρια, ενα καποιοι ανοιγουν κεφαλια ανθρωπων με τα σφυρια. Για την κακοδιαχειριση ναι, να το συζητησουμε, και μια επανεκκινηση μπορει να ειναι μια επιλογη, οκ, αλλα δεν νοειται εαν πριν δεν εχουμε κατανοησει που βρισκεται το λαθος, διοτι ετσι απλα η ιστορια θα επαναληφθει. Εστω πως το χρημα καταργειται και γυριζουμε σε φεουδαρχικα καθεστωτα. Τι αλλαξε; Χειροτερα τα καναμε. Παλι η λυση για τον εξορθολογισμο του χρηματος ειναι απλη, και νομιζω ολοι την ξερουν, ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Ζουμε σε μια οικονομικη φουσκα, με χρημα αερα. Φυσιολογικο ειναι καποια στιγμη να σκασει, οσο και να το κρυβουμε ή καθυστερουμε. Και ο Γ' παγκοσμιος θρησκευτικος πολεμος ως αποπροσανατολισμος θα την κανει την δουλεια του, δεν λεω, αλλα το προβλημα βρισκεται στο οτι καποιος εχει μαζεψει ολο το "χρημα" και ελεγχει και την κυκλοφορια του και το νεο χρημα. Επειδη δεν ειναι ηλιθιος, γνωριζει πως μπορει να σκασει η φουσκα του χρηματοπιστωτικου συστηματος και γι αυτο εχει μαζεψει ολα οσα θεωρει πως θα μπορουσαν να χρησιμευσουν ως βαση για ενα νεο νομισμα, οπως πχ χρυσο. Αυτο ομως δεν σημαινει πως εχει και δικαιο, γιατι παντα μπορει να υπαρξουν νεοι "κανονες" οπως ο κανοντας του χρυσου. Ελεγχει και τις κυβερνησεις ομως και προσπαθει με μια παγκοσμιοποιηση να αποτρεψει συασρεστες εξελιξεις.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το κλεινω, νομιζω η λυση ειναι απλη. Μαζευονται τα κρατη και συνεννοουνται και επειδη ειναι προς το συμφερον ολων των λαων, τους βαζουν στην γωνια και τους τα παιρνουν ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο, και τελειωνει το πανηγυρι. Εαν οι λαοι δεν ενδιαφερονται για καποιους , τοτε αυτοι ειναι ξοφλημενοι. Το παιχνιδι της προπαγανδας ειναι γνωστο. Αυτο επαιξε και η Γερμανια σε βαρος της Ελλαδας, αλλα ακομα και με ανικανους-προδοτες πολιτικους ητοι χωρις αντιλογο, δεν καταφερε να το περασει στους ευρωπαικους λαους. Διαφορετικα θα μας ειχαν στειλει στον τακο, την ιδια μερα που ο ΓΑΠ "πηρε το μεγαλυτερο δανειο στην ιστορια" ή αλλιως, οταν μετετρεψε το πετσινο ομολογιακο χρεος προς ιδιωτες, σε δανεια απο ολους τους ευρωπαικους λαους. Αυτο πας και αναιρεις, βαζεις ολους τους συμμετεχοντες σε αυτο στην φυλακη και κριση τελος. Ξεφυγα ομως, sorry

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  4. Λαμπερη και κρυσταλλινη η φωτο στο 9ο Αναψυκτηριο-Στοχαστηριο, αγαπητε Λυκιε.

    Αναδιδει μια ηρεμη δυναμη. Το γαλαζιο και το χρυσο.

    Φερνει στον νου το Πνευμα που εφερετο επι των Υδατων...και εγενετο Φως...και διεχωρισθη απο το Σκοτος...(Γενεσις).

    Και θυμιζει την αποκριση του Ιησου στον Νικοδημο: Ο ανθρωπος αναγενναται μονο απο Πνευμα και Υδωρ.

    Ηλιος και Νερο.

    Καλοκαιρινη η αισθηση.

    Ελευθερε Στοχαστη, να σου θυμισω το αντηλιακο σου ;-)

    Καλες "βουτιες" στα ενδοτερα για ομορφους διαλογους.

    https://youtu.be/M1LQa0bAnEw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια κι εγινε λογος για την δουλεία στο χρημα(ή όποιο αλλο μεσο)...

    "Δούλος" του χρηματος γινεσαι οταν το κάνεις σκοπό της ζωης σου. Άρα εκχωρεις την ελευθερια σου στα κτιστα. Τα υπηρετεις για να τα ΕΧΕΙΣ στην ζωη σου.

    "Δούλος" Θεου γινεσαι οταν κάνεις Εκεινον(με την σταση ζωης σου) τελικο σου σκοπο. Υπηρετείς τον Άκτιστο συμμορφούμενος με τον Νόμο Του.

    Γιαυτο ελεγε ο Χριστός οτι δεν μπορεις να εχεις δυο κυριους στην ζωη σου...



    Οι Αρχαγγελικές οντότητες εικονιζονται ως αφυλες επειδη συμβολιζουν ιδιοτητες του Πνευματος το οποιο ειναι αφυλο. Το Πνευμα ομως οταν εισχωρει στην υλη για να ζησει στον κοσμο των πολικοτητων και να συνοδευσει τα οντα στην αυτεπιγνωση και επιστροφη τους στην Πηγη, "αποκτα" ταυτοτητα/φυλο. Για να βρεις την ελευθερια πρεπει πρωτα να "εγκυμονησεις" λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωματικη λεπτομερεια...
      Πώς ο Λογος αποκαλυπτεται και αποκαλυπτει...

      Εμφυλες και Αφυλες οντοτητες/ενεργειες/ουσιες...

      ΕΜ-Φ-ΥΛΗ...
      ΕΝ τη ΥΛΗ το Φ-ως(Δηλαδη οταν το Φως/Πνευμα εισχωρει στην Υλη παίρνει ΦΥΛΟ.


      Α-Φ-ΥΛΗ...
      ΑΥΛΟ Φ-ως(Δηλαδή καθαρο Πνευμα)

      ......

      Ιδιαιτερως διαφωτιστικα τα περι animus-anima.


      Ελενη.

      Διαγραφή
  6. Εντυπωσιακή (και αποκαλυπτική..) η ανάλυση σου ως προς τα φύλα και το πνεύμα Ελενη...!!
    Σ ευχαριστούμε...
    ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους επισκέπτες και συνσχολιαστές του Κ.Δ., εγκαίρως για το εξής θέμα:
    Η κυβέρνηση και οι εντολοδότες της, έχουν ήδη απλώσει το δίχτυ μιας εξέγερσης τύπου "6ης Δεκεμβρίου 2008". Έχει ήδη εδώ και αρκετές μέρες, δημιουργήσει τις συνθήκες για να προκύψει ένα γεγονός τύπου Γρηγορόπουλου. Αυτό που πλέον αναμένεται να συμβεί, είναι οι συγκυρίες της τυχαιότητος.
    Είναι θέμα χρόνου να έχουμε ακριβώς το ίδιο περιστατικό με αυτό του Κορκονέα-Γρηγορόπουλου, μέσα στα Εξάρχεια. Οι ομάδες του αναρχικού στρατού των Εξαρχείων, είναι έτοιμες και περιμένουν να συμβεί, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του μεγάλου σχεδίου.
    Αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα έχει προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά, όπως και η ταχύτητα της διάδοσης της ένοπλης εξέγερσης.
    Οι ευθύνες τεράστιες για ότι συμβεί, στην ανίκανη και υποταγμένη ηγεσία της αστυνομίας, η οποία στοχοποιεί Έλληνες αστυνομικούς, στέλνοντάς τους βορά στις πολιτικές σκοπιμότητες! Το ότι μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί, είναι επειδή οι αστυνομικοί μέχρι τώρα αντιδρούν σιωπηλά μη εκτελώντας κατά γράμμα τις ...εντολές!
    Παρόλα αυτά, είναι θέμα χρόνου να συμβεί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομιζω. Οχι οτι δεν πιστευω πως μπορει να υπαρχει ενα τετοιο σχεδιο και μεθοδευση αλλα εδω ειναι Ελλαδα δεν ειναι Αμερικη. Η αστυνομια δεν ειναι τοσο αντιπαθης στον λαο διοτι εκει εργαζονται και τα παιδια του. Εκτος αυτου η ελληνικη αστυνομια ειναι και σχετικα ανυπαρκτη. Πώς να προκαλεσει ο ανυπαρκτος αφου δεν φαινεται πουθενά; Πρωθυπουργους εχουμε βγαλει ετσι.

    Ο εξωθεν σχεδιασμος θα μπορουσε να λεει: "Θα δωσουμε το σημα, απο τα Εξαρχεια θα γινεται ο κακος χαμος, οι Ελληνες ειναι πολυ εξαγριωμενοι με αυτα που γινονται, καποια στιγμη η αστυνομια θα υποχρεωθει να δρασει, καπου θα γινει ενα συμβαν οπου καποιος "αναρχικος" θα χτυπηθει, θα το κανουμε σημεια στα ΜΜΕ, και η οργη του κοσμου θα θεριεψει"

    Ο σχεδιασμος αυτος ειναι πολυ κακος, διοτι ειναι εκτος ελληνικης πραγματικοτητας,μαλλον ξενοι τον εχουν σχεδιασει.Ακομα και η ελληνικη κυβερνηση να το θελει να συμβει, θελει πολυ προσπαθεια και ικανοτητα για να επιτευχθει ακομαι και ετσι. Και ολοι ξερουμε πως η κυβερνηση μας ειναι σχετικα ανικανη. Θεωρω πως ο λαος δεν θα τσιμπησει και χωρις την συναινεση του λαου, δεν γινεται γλυκο. Το πιθανοτερο ειναι η ελληνικη αστυνομια να κανει παθητικη αποτροπη και ο κοσμος να εκνευριστει με τα "κωλοπαιδα που δεν σεβονται τις περιουσιες του κοσμακη" παρα να εκνευριστει ο κοσμος με τους "μπατσους" που χτυπανε τα "παιδια που μονο αυτοι αντιδρουν ως γνησιοι επαναστατες"

    Ενοπλη εξεγερση απο ποιον; Ποια συμπαθης στην κοινωνια ελληνικη ομαδα εχει οπλα; Οι.. κυνηγοι; Μια ακροδεξια ομαδα με την στηριξη του στρατου θα μπορουσε να παιξει ενα τετοιο ρολο, αλλα ο λαος δινει διαρκως "ακυρο" σε τετοιες προσπαθειες. Αλλωστε η πλειονοτητα των συμπαθουντων ειναι ηλικιακα 50+. "Επανασταση" χωρις "ρευμα" στον κοσμο δεν γινεται

    Θα μπορουσα ισως να φανταστω μια θρησκευτικη εξεγερση και καλα καταπιεσμενων μουσουλμανων που ακαι καλα αδικουνται βαναυσα απο την ακραια ελληνικη πολιτικη. Πως και καλα "διωκονται" και εξεγειρονται. Αλλα σε ενα τετοιο ενδεχομενο θα γελασει ακομα και η ... Τασια. Στην Ελλαδα του σημερα του "μπατε-σκυλοι-αλεστε"; Αυτο ειναι ανεκδοτο απο μονο του. Μεχρι και οι ισλαμιστες θα γελανε. Γεωπολιτικα κατι τετοιο θα βολευε παντως τους ξενους "σχεδιαστες".

    Και στην τελικη, γιατι θελουν να μας κανουν εσωτερικα γης μαδιαμ, τωρα; Για να μην παρουμε ρυθμιση χρεους; Και ετσι να ειναι, εμεις δεν προκειται να φυγουμε. Δεν γουσταρουμε, πως να το κανουμε. Ως λαος εχουμε αποφασισει να μπαστακωθουμε. Μονο αν μας διωξουν γινεται.

    Κλεινοντας, δεν μπορω να πιστεψω πως κατι τετοιο ειναι δυνατον να συμβει. Οταν στο Συνταγμα οι Ελληνες τρωγανε το ξυλο της αρκουδας, δεν εκαναν ενοπλη αντιδραση και θα την κανουν τωρα σαν να τους τσιμπησε μυγα; Με τι αφορμη; Την υπογραφη του νεου μνημονιου; Οκ, αλλα ποιος εχει ερεισμα στον λαο για να το καταφερει; Ο .. Κανενας που λενε και οι δημοσκοπησεις; Θεωρω πως το επιπεδο πολιτικης αντιληψης των Ελληνων ειναι σχετικα καλο, και θεωρω πως τετοιες πορτοκαλι μεθοδευσεις δεν θα περασουν. Μονο εαν και η αστυνομια (εκτος απο την κυβερνηση) ειναι στο κολπο υπαρχουν ελπιδες ενα τετοιο εγχειρημα να επιτυχει. Ε δεν νομιζω να εχουμε φτασει σε τετοιο σημειο, γιατι τα στελεχη της αστυνομιας ειναι κοινοι Ελληνες.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα και από εμένα...
    Δεν θεωρώ ότι η ένοπλη εξέγερση θα ξεκινήσει από κοινούς Έλληνες (μέσα στους οποίους όπως είπες περιλαμβάνονται και οι αστυνομικοί) αγαπητέ Στοχαστή. Άλλοι θα την ξεκινήσουν. Όπως είχε γίνει και με την 6/12/08 όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο κοινοί Έλληνες δεν είχαν βγει στους δρόμους να καίνε και να σπάνε. Τον λόγο βέβαια προς το παρόν μόνο να τον φανταστούμε μπορούμε. Εαν γίνει όμως όντως κάτι τέτοιο, λόγω τυχαιότητος γεγονότων ή "τυχαιότητος", τότε πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσωπικά ο κ. Λύκιος ούτε με έχει ανησυχήσει αλλά και ούτε με έχει προειδοποιήσει έτσι ξανά, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει...

    Ακόμη να σας πω ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερος κόσμος σκέφτεται πολέμους...πχ εχτές πήγα στην κουρέα τον ένα γάτο μου και έτσι όπως μιλούσαμε μου λέει "εγώ σκέφτομαι ότι πώς θα ταϊσω τα σκυλιά μου αν γίνει κανένας πόλεμος..." κ της απαντάω αυτό που σκέφτομαι συνέχεια τελευταία, ότι δηλαδή αυτό δεν είναι το προβλημά τώρα, το πρόβλημα είναι ότι σκεφτόμαστε συνέχεια την πιθανότητα να έχουμε έναν πόλεμο, που σημαίνει για εμένα ότι ή μας οδηγούν την σκέψη εκεί (tomorrowland?) ή κάτι διαισθανόμαστε. Άρα κάτι τρέχει σίγουρα είτε έτσι, είτε αλλιώς

    Αυτά...
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Μαθητή, έχεις κατανοήσει πολύ καλά τι εννοώ.
    Αγαπητέ Ε.Σ., η ανωτέρω δήλωσή μου δεν αποτελεί "γνώμη μου", αλλά πληροφορία που σας εμπιστεύτηκα.
    Είμαι σε θέση να γνωρίζω πράγματα που δεν γνωρίζει ο λαός. Μένω εκεί.

    Δεν μίλησα για επανάσταση του ελληνικού λαού. Μίλησα για κατασκευασμένη "εξέγερση" ενός αναρχικού "στρατού", ο οποίος αποτελείται από ελληνόφωνους και αλλοδαπούς. Μίλησα επίσης για συνενοχή της ανίκανης ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είτε από ανεπάρκεια-ανικανότητα, είτε από προδοσία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να συμβεί. Ασφαλώς, άλλο η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και άλλο οι ευσυνείδητοι Έλληνες αστυνομικοί.

    Επί της παρούσης, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αυτά που ήδη είπα, μπορούν να τα εκτιμήσουν αρκούντως αυτοί που γνωρίζουν καλά το σύστημα και τους μηχανισμούς του.

    Αυτή την στιγμή, κάποιοι ευσυνείδητοι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν την εξέλιξη. Τέλος.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυκιε ευχαριστουμε για την πληροφορηση-προειδοποιηση-προσπαθεια σου σε ολα τα επιπεδα.
    Αν υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε απο την θεση που βρισκεται εκαστος, εδω ειμαστε να μας πεις.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή μου Ελένη, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό που σας πληροφόρησα. Θεώρησα χρέος μου να σας πληροφορήσω για κάτι που συμβαίνει, πριν αυτό εκδηλωθεί. Κάποιες φορές, η αποκάλυψη σχεδίων ή γεγονότων, από μόνα τους, είναι δυνατόν να αποτρέψουν εξελίξεις.
    Εσείς μπορεί να μην μπορέσετε να κάνετε κάτι, αλλά κάπου αλλού αυτό έχει επίδραση.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΕΙΠΕΣ
    Αυτά που ήδη είπα, μπορούν να τα εκτιμήσουν αρκούντως αυτοί που γνωρίζουν καλά το σύστημα και τους μηχανισμούς του
    ΡΩΤΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ? ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Αρκτούρε, πολύ λογική η απορία σου.
    Η απάντηση θα έρθει μέσα από μία ακαδημαϊκή ερώτηση:
    -Το σύστημα και τους μηχανισμούς του, τους γνωρίζει καλύτερα κάποιος που εργάζεται για παράδειγμα σε μια μυστική υπηρεσία του κράτους (π.χ. ΕΥΠ) ή ένας ιδιοκτήτης ψησταριάς;
    Τυχαία τα παραδείγματα, αλλά ικανά να δείξουν ότι δεν έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια αντίληψη για την πραγματικότητα και το πως δουλεύει το σύστημα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ Ο ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ "ΞΕΡΕΙ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ!!!!!!! ΕΓΩ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ "ΕΠΙΔΡΑΣΗ" .
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://katohika.gr/ellada/kirie-petro-imerominia-29617-epitheseos-tourkias-enantion-ellados-den-isxiei-pleon-meta-tin-proagogi-tou-uck-se-episimo-kratiko-strato-mias-stratias-200000-andron-asimmetron-eidikon-dinameo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, η ανάρτηση ενός link αποτελεί spam, δηλαδή "διαφήμηση" ξένου ιστολογίου. Σύμφωνα με τους κανόνες του Καταχθόνιου Δαίμονα, αυτά διαγράφονται!
      Ασφαλώς εκτιμώ ότι η πρόθεσή σου δεν είναι το spam, αλλά να ανεβάσεις μια είδηση που την κρίνεις σχετική με την συζήτηση.
      Παρόλα αυτά, μπορώ να ανέχομαι τέτοιες παρεμβάσεις μόνο από "επώνυμους" σχολιαστές, δηλαδή γνωστούς θαμώνες του ιστολογίου.
      Κατ΄εξαίρεση αφήνω την δική σου παρέμβαση, αλλά την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσεις το ψευδώνυμό σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα σας,
    Μεθοδεύσεις ή απόλυτη βλακεία; Διαβάζω σήμερα ότι συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών αποφάσισε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων... Μήπως μέσα από αυτή την απόφαση δοθεί το έναυσμα;

    O Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Μαθητή, δεν γνωρίζω αν η ΠΟΑΣΥ (συνδικαλιστές αστυνομικοί) είναι στο "παιχνίδι" ή σπάνε ρεκόρ απόλυτης βλακείας. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως, έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να δοθεί το έναυσμα.
    Η θρυαλίδα έχει ανάψει εδώ και δυο μηνες στα Εξάρχεια και ευτυχώς κάποιοι ευσυνείδητοι αστυνομικοί, δεν πειθαρχούν στις παράλογες εντολές!
    Αλλιώς...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. φαίνεται πως η βλακεία συναγωνίζεται με την μεθόδευση. Δεν ξέρω τι απ' τα δυο υπερισχύει, αλλά αμφότερα βάζουν την χώρα σε τρομερό κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. OI ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠ[ΕΚΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΒΑΤΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΑΤ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑΚΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!! ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΜΑΖΙ??? ΜΠΑΑΑΑ ΔΥΣΚΟΛΟ!!! ΜΑΛΛΟΝ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΝΔ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπερα,εχει κανεις αποχη για αυτον τον Ευαγγελο Γουτο και την αγορα του Ελληνικου?ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητε ΚΑΠΠΑ, προσωπικα δεν γνωριζω τι ρολο παιζει ο κυριος Γουτος και μακαρι να ειναι ευγενεις οι προθεσεις και οι κινησεις του, οπως θελει να δειχνουν. Το θεμα ειναι κατα ποσον μιλαει σε ευήκοα ώτα, σε ιθυνοντες που θα αναδειξουν τις αντιθετες φωνες, σε ανθρωπους που συλλογικα μπορουν να καταφερουν κατι το οποιο αντίκειται σε δοσιλογικα συμφεροντα. Συνηθως αυτες οι φωνες και προσπαθειες αποδομουνται, απαξιωνονται και πνιγονται μεθοδικα.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να θυμηθουμε λιγο αυτο το παλιο αρθρο του αγαπητου Λυκιου περι κρισιμου πλήθους και σημειου μηδεν;

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5038.html?m=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έσσε Έρμαν:
    "Ευτυχία σημαίνει αγάπη, τίποτε άλλο. Όποιος μπορεί να αγαπάει, είναι ευτυχής."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εαν αγαπας τα παντα, τοτε αποδεχεσαι τα παντα, και βλεπεις το καλο και θετικο στα παντα. Γιατι να εισαι δυστυχισμενος; Αφου βλεπεις μονο το καλο και θετικο, τοτε θα εισαι ευτυχισμενος.Η εστιαση σου στα καλα, δημιουργει την πραγματικοτητα σου. Αυτο ομως ειναι λαθος

    Διοτι αυτη η ευτυχια μπορει να ειναι επιπλαστη και να γινεται σε βαρος της πραγματικοτητας και της αληθειας. Τοτε δεν θα δρας και θα εισαι αβουλος. Διοτι εαν ολα ειναι καλα, εαν στα παντα βρισκεις πως ειναι τελεια, τοτε γιατι να αντιδρασεις; Δεν υπαρχει λογος.

    Αρα οσο επιθυμητη και να ειναι η αγαπη, δεν πρεπει να συμβαινει σε βαρος της αληθειας, τουλαχιστον οχι σε μεγαλο ποσοστο. Μπορουμε να κανουμε τα στραβα ματια μεχρι ενα σημειο. "Αγαπα τον πλησιον σου μικρα ελαττουμενος". Διαφορετικα θα ειμαστε δεσμιοι της αναγκης μας για αγαπη και δεν θα ειμαστε ελευθεροι.

    Εγω μπορει να σε αγαπαω, που σημαινει ανευ ορων αποδοχη, αλλα αυτο εχει και καποια ορια που εαν συμβουν οφειλω να τα παρατηρησω. Απο τη μια, την αγαπη μας την δινουμε ανευ ορων διοτι διαφορετικα καταληγει σε εμπορικη συναλλαγη. Δωσε μου, για να σου δωσω. Ομως, εαν ειναι μονομερης, θα πρεπει να αντιληφθουμε πως υπερβαινουμε το "μικρα ελαττουμενος" και γινομαστε λαθος. Δεν αγαπαμε συνειδητα αλλα παθολογικα. Προβαλλουμε τις ελλειψεις μας στον αλλο, και μηχανικα περιμενουμε ο αλλος να εκφραζει τις ελλειψεις μας αντι εμεις να το κανουμε αυτο οντας εμπνευσμενοι απο τον θαυμασμο μας οταν τις βλεπουμε στον αλλο.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν, λέω αν, κάποιος καταφέρει να ζει με απεριόριστη αγάπη για τους άλλους και ολόκληρη την Δημιουργία (αρά τον Θεό) και εξαιτίας αυτής της αγάπης δέχεται πλήγματα στο σώμα και την ψυχή του, αλλά τα υπομένει στωικά μέχρι που χάνει την ζωή του εξ αιτίας τους, τι γίνεται τότε;
    Τι κατέκτησε στην ζωή και τι έχασε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαινει οτι δεν ξερει να αγαπά αληθινά αγαπητέ Λυκιε. Οταν τρεφεσαι απο αγαπη ουτε η ψυχη ουτε το σώμα πονά....Υπαρχει νομοτελειακή αυτοθεραπεια!

      Διαγραφή
  26. Μεστό και σημαντικο το ερωτημα και η υποθεση εργασιας που εθεσες αγαπητε Λυκιε, δεν ηθελα να επιχειρησω μια γρηγορη απαντηση. Ανωνυμε φιλε, δεν θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Δεν θα ελεγα πως δεν υπαρχει πονος, υπαρχει και παραυπαρχει, αλλα γινεται αποδεκτος. Ειναι ομως δικαιο και δεον να γινεται αποδεκτος; Μηπως ενυπαρχει ενα ελλειμμα αγαπης προς τον εαυτο; Μηπως η αγαπη προς την Δημιουργια και ολα τα εξω, συμβαινει σε βαρος του μεσα; Ειναι μια σημαντικη ερωτηση.

    Ζει αραγε και με απεριοριστη αγαπη προς τον εαυτο του; Η θυσια ειναι συνεπακολουθο της θηλυκης φυσης, οπως και η αγαπη. Σε τετοια δυσκολα ερωτηματα, εφαρμοζω τον κανονα του Γκουρτζιεφ. "Εαν κάνεις κατι συνειδητα, τοτε ειναι σωστο. Εαν κάνεις κατι μηχανικα (πχ λογω διαμορφωσης,ισως και λογω εγγενους φυσης) τοτε ειναι λαθος". Πότε ξερουμε αν κανουμε κατι συνειδητα; Εαν μπορουμε να απαντησουμε στο "γιατι" το κανουμε και η απαντηση στεκει λογικης εξετασης.

    Γιατι καποιος να δεχεται πληγματα λογω της αγαπης του εαν υποθεσουμε πως αυτα δεν ειναι πληγματα του "εγω" αλλα πραγματικα πληγματα; Η αγαπη εξυψωνει, δεν καταστρεφει. Δημιουργει και προσθετει, δεν αφαιρει. Μηπως προκειται περι υπερμετρης αγαπης; Φυσικα και υπαρχει υπερβολικη αγαπη. Ουκ εν τω πολλω το ευ, μηδεν αγαν. Καποια λιγα και μικρα "πληγματα" μπορει να ειναι ανεκτα, οχι ομως πολλα.

    Αρα δεν θα επρεπε να υπομενει στωικα πληγματα μεχρι να απωλεσει την ζωη του. Εαν αγαπαω ενα μουλαρι και καθομαι διπλα του οτι και αν γινει, και αυτο αφηνιασει και αρχισει να με κλωτσαει, θα πρεπει να υπομενω τα χτυπηματα ή να απομακρυνθω; Επιβαλλεται να απομακρυνθω για να προστατευσω τον εαυτο μου. Η προστασια των προσωπικων οριων οταν αυτα παραβιαζονται παρα την θεληση μας, ειναι αρμοδιοτητα της αρσενικης/ενεργητικης αρχης και οχι της θηλυκης/παθητικης.

    Ομως ειναι στην φυση μας και ειδικοτερα στην φυση του πνευματικου ανθρωπου, να επιζηταει την ενωση. Ενωση ομως δεν μπορει να υπαρξει με το ζορι και σιγουρα δεν μπορει να υπαρξει στο υλικο επιπεδο. Στην ανατολη η ενωση του ανθρωπου με το Ολον ειναι αυτο που επιφερει την Νιρβανα, σκοπος και στοχος καθε μυστη. Αυτος που μπορει να "βγει" απο το σωμα του μπορει να το επιτυχει αυτο, αλλιως δεν γινεται. Οι αδεξιοι τροποι ειναι υπερβολικο φαγητο,συσσωρευση χρηματων, επεκτατισμος κτλ αλλα ειπαμε πως στο υλικο επιεπδο κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο να συμβει διοτι η υλη ειναι πεπερασμενη.

    Αρα θα ελεγα, επιχειρωντας μιαν απαντηση, πως ο ανθρωπος του παραδειγματος μας κατεκτησε την θηλυκη αρχη αλλα οχι την αρσενικη. Σπουδαιο επιτευγμα αν μη τι αλλο. Επειδη ομως η εκφραση της δεν ειναι αποτελεσμα συνειδητης προσπαθειας, αλλα αποτελεσμα της ευγενους του φυσης, δεν ειναι πληρες. Του μενει να αναπτυξει την αρσενικη αρχη ωστε να μπορει να χρησιμοποιει την αγαπη κατα βουληση και οχι συνεχως και αδιαλειπτως διοτι τοτε δεν θα ειναι δεσμιος αυτης.

    Εχασε την ευκαιρια, αν απωλεσε την ζωη του, να συνθεσει τις δυο αρχες και να επιτρεψει ετσι στο Θειο να εκφραστει μεσα του. Βεβαια, αν ισχυουν τα περι καρματος, θα ξαναενσαρκωθει μαλλον και θα εχει και αλλη ευκαιρια. Πιθανον, χωρις να μπορουμε να ειμαστε σιγουροι.

    Ωστοσο, εαν προκειται ηδη για καποιον τελειωμενο ανθρωπο, που κατεβηκε για καποιο σκοπο, τοτε την επιτυχια του σκοπου του δεν μπορουμε εμεις να την κρινουμε διοτι δεν τον γνωριζουμε. Πχ ο Χριστος προφανως δεν ειχε αναγκη να συνθεσει τις δυο αρχες, τις ειχε προφανως ηδη κατακτημενες. Αρα συνειδητα θα επελεξε την πορεια του. Δεν μπορω ομως να μην αναρωτηθω ως προς το γιατι να μην προσπαθησε ενεργα να αλλαξει τον κοσμο χρησιμοποιωντας την αρσενικη του αρχη. Ισως να μην θεωρουσε ικανο το κοινο του να εκτιμησει τον λογο του και να πιστευε πως θα υπηρχε καλυτερο αποτελεσμα ετσι οπως συνεβηκαν τα γεγονοτα. Κριμα και ξεπεσμος για εμας τους ανθρωπους να κρινομαστε ως αναξιοι, αλλα τι να κάνεις..

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και ενα σχολιο ακομα. Ο στωικος εχει καταφερει να επιτυχει αταραξια της ψυχης του. Αυτο δεν σημαινει απαθεια και αδρανεια, καθε αλλο. Ο στωικος κανει αυτο που πρεπει να κανει, αλλα εσωτερικα ειναι αταραχος. Απο τους γνωστοτερους στωικους ηταν ο Μαρκος Αυρηλιος, ο τελευταιος απο τους πεντε καλους αυτοκρατορες, πανω στον οποιο εχει γυριστει και η ταινια Μονομαχος. Μπορει να ηταν στωικος, αλλα ειχε ξεκωλωθει στους πολεμους. Μπορει να μην τους επιθυμουσε αλλα δεν ελεγε "ελα μωρε, δεν γαμιεται,αστο να παει στο διαλο". Τοτε οτι επρεπε να πολεμαει ομως, δεν σημαινει πως δεν ηταν εσωτερικα ηρεμος, διοτι οι επιλογες του ηταν φιλοσοφημενες και συνειδητες και αρα ενταξει με την συνειδηση του.

    Αρα οταν λεμε "δεχομαι στωικα τα πληγματα" ειναι λαθος εκφραση. Φανταζομαι πως ο κοσμος βλεποντας ετσι αταραχους τους στωικους να υπεθετε πως ειναι σακοι του μποξ, αλλα αυτο απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Αλιμονο σε οποιον ανοιξει πολεμο με στωικο, πραγματικα τον λυπαμαι. Διοτι ο στωικος ως φιλοσοφος, εχει κατανοησει αυτο που αναφεραμε παραπανω περι αρχων και μπορει να επιλεγει αρχη κατα βουληση. Προσωπικα προσπαθω να ειμαι στωικος

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και κατι τελευταιο. Το οτι μπορει να μου συμβαινουν τετοιες καταστασεις στην ζωη μου, σημαινει πως εγω τις ελκυω. Γιατι τις ελκυω; Διοτι υποσυνειδητα μου αρεσει. Τί ειναι αυτο ομως που μου αρεσει; Το οτι αυτην την συμπεριφορα την εχω αρνηθει στον εαυτο μου και χρειαζεται να την ενσωματωσω. Οσο ομως δεν την αναγνωριζω, τοσο την απωθω στο υποσυνειδητο και οπως λεει ο Γιουνγκ στην Σκια μου, με αποτελεσμα να την κανω εχθρο μου. Ως αθανατο ομως ψυχικο συμπλεγμα δεν πεθαινει, παρα θα προβληθει εκτος εμου και θα μου γυρισει πισω. Σκοπος να ενσωματωσω οσο πιο απροβληματιστα γινεται αυτα τα συμπλεγματα. Γενικα οταν κατι το αντιμετωπιζουμε ορθα σε πρωτο χρονο, αποτρεπουμε την εσωτερικη του γιγαντωση και μεγαλα προβληματα μετα. Εαν δινουμε τοπο στην οργη και το κραταμε μεσα μας χωρις να το εχουμε επεξεργαστει συνειδητα, τοτε αυτο θεριευει και ξεσπαει αδεξια αργοτερα.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εξαιρετική η τοποθέτησή σου, αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή! Ακριβώς αυτά είχα στο νου μου, όταν εξέφρασα το ερώτημα. Ο μόνος που "κέρδισε" από την θυσία της απώλειας ζωής αγαπώντας, ήταν ο Χριστός. "Κέρδισε" την επιτυχία στην αποστολή του, περνώντας το μήνυμα της αγάπης και λυτρώνοντας τον ανθρώπινο πόνο. Οι Έλληνες είχαν δείξει τον δρόμο μέσα από την φιλοσοφία και ο Χριστός με την πράξη.
    Η αγάπη για τον εαυτό μας (αφού εμείς είμαστε ατελείς) είναι απόλυτα αναγκαία. Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε κανένα μήνυμα από την ζωή και δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα χρήσιμο στους άλλους. Γι αυτό και ο Χριστός είπε "αγαπάτε αλλήλους ΩΣ ΕΑΥΤΌΝ".
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οσα μας ανέλυσε ο συλλογισμός του Ε.Σ. μας οδηγούν στην Ενωση.
    Η αρσενική αρχή που σχετίζεται με το αριστερό εγκεφαλικο ημισφαίριο και η θηλυκή αρχη με το δεξιό ημισφαιριο μας δείχνουν γιατί ο Χριστός "κάθεται εκ δεξιών" του Πατρός...

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρακτικα ομως τι θα λεγαμε πως σημαινει "να αγαπαμε τον εαυτο μας;" Σημαινει να βαλουμε και τον εαυτο μας στον καδρο; Σημαινει να μην θυσιαζομαστε για ολους τους αλλους χωρις επιλεκτικοτητα; Σημαινει πως δυστυχως δεν μπορουμε εμεις να τους σωσουμε ολους; Ποιοι αλλωστε ειμαστε εμεις για να κανουμε κατι τετοιο; Δεν ειμαστε δα και τοσο σπουδαιοι.

    Μηπως το μεγαλυτερο οφελος το αποκομιζει η δημιουργια εαν ειμαστε εμεις πληρεις και ευτυχισμενοι; Μηπως αυτο ειναι το κομματι που μας αναλογει;

    Τα λεω αυτα για να δειξω πως και η αγαπη θελει το μετρο της

    Για να πω και την αντιλογια μου που τις εχω ευκολες, πανω στην ρηση του Χριστου. Εαν οι "αλληλοι" δεν αγαπουν τον εαυτο τους, πραγμα συνηθες στον σημερινο κοσμο, η ρηση λεει να ΜΗΝ αγαπανε αντιστοιχα και τους αλλους; Αρα αν εγω δεν αγαπω και δεν αποδεχομαι τον εαυτο μου (κακως βεβαια), τοτε να συμπεριφερομαι και στους αλλους το ιδιο; Αρα λεω να μεινω με του Θαλη

    Περα απο την πλακα βεβαια, καταλαβαινω τι θελει να πει αλιμονο. Πως το "εγω" και το "εσυ" ειναι ψευδαισηση. Προτου ομως ανελθουμε και γινουμε ενα, υπαρχει πολυς δρομος και εργασια στον εαυτο. Αν βιαστουμε να τα εφαρμοσουμε αυτα, θα φαμε ασχημα τα μουτρα μας. Δεν δινεις σε ενα μικρο παιδι, φωτοσπαθο.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους, όσο και να το θέλουμε.
    Διότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι που δεν διαθέτουμε από εσωτερική βιωματική κατάκτηση.
    Η αντίληψη της Ολότητας ως υπέρβαση του Εγώ, είναι μια εσωτερική κατάκτηση που αφορά εξελιγμένους ανθρώπους οι οποίοι ζούν, μέσα στην πραγματική αγάπη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συνεπώς, ούτε το "αγάπα τον πλησίον σου μικρά ελαττούμενος" μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία, αν δεν αποδεχτούμε και αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μπορεί το "μικρά ελαττούμενος" να περιορίζει την ποσότητα της αγάπης προς τον πλησίον, αλλά η ποιότητα της αγάπης είναι επίσης άγνωστη στον μη φορέα της.
    Μπορεί ένας να μισεί τον εαυτό του και να αγαπά τους άλλους;
    Σαφώς δεν μπορεί, όσο και να λέει ότι "δεν αγαπά τον εαυτό του", εξαιτίας μιας κατάθλιψης ή μιας αρνητικής ψυχολογίας. Στην πραγματικότητα αγαπά τον εαυτό του και αγαπά και τους άλλους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι κανω λοιπον οταν αγαπαω τον εαυτο μου;

    Φροντιζω να εχω υγεια τρισυποστατη. Σωματικη, ψυχικη κ πνευματικη.

    Φροντιζω να προοδευω κ να εξελισσομαι. Αλλωστε, αν μεινω στασιμος θα λιμνασω, με ολα τα συνεπακολουθα. Φθορα, πτωση, πληξη, τελμα...Ειναι σα να σταματω την ροη που λεγαμε...κι ετσι ερχονται μπλοκαρισματα...

    Αρα, οταν θελω για τον εαυτο μου να ρεει ελευθερα, εχω κατανοησει την συνδεση μου με τους αλλους που "ρεουν" μαζι μου ή "εμποδιζουν" με την σταση τους το ταξιδι μου.
    Εχω κατανοησει πως αν και μοναδα, δεν ειμαι μονος μου. Και πως οσα σκεφτομαι, ανακαλυπτω, βιωνω, τα βιωνουν κι αλλοι. Οπως βοηθω εμενα να υπερσκελιζω τα εμποδια ετσι προσφερω τα οποια "φωτα-αγαπη" μου και στους αλλους αναλογως των εμποδιων που καλουνται να ξεπερασουν για να προχωρησουν.

    Ενιοτε "θυσιαζω" την δικη μου προοδο για να προοδευσει ο "αλλος-αλλοι" κι ετσι ολοι μαζι σαν Ενα.

    Δεν εχει σημασια ο χρόνος που θα "σπαταλησω".

    Ή κάπως ετσι...

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλτατε Λυκιε, ειναι φανερο πως ιχνηλατεις σε μονοπατια κατανοησης και κατακτησης της αγαπης. Ωστοσο δυσκολευομαι να παρακολουθησω τον συλλογισμο σου οπως τον διαβαζω, οποτε θα το γυρισω στο συμφιλοσοφειν.

    Ειναι πολυ σημαντικο να μας γινει βιωμα, το οτι: "Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους, όσο και να το θέλουμε". Θα προσεθετα την λεξη σωστα, κανοντας το "Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους με τον ΣΩΣΤΟ τροπο, όσο και να το θέλουμε". Σε αυτο το συμπερασμα εχω οδηγηθει και εγω. Κανοντας ενα γυρο στο διαδικτυο, παρατηρησα πως το εχουν πει και αλλοι οπως ο Φρομ ή ο Οσσο. Στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα. Ο χρονος που σπαταλαμε εχει μεγαλη σημασια, διοτι ο χρονος μας ειναι μακραν το πολυτιμοτερο αγαθο μας. Εαν δεν ειμαστε ικανοι φιλοσοφοι ή αρκετα σοφοι, τοτε ο μονος δρομος ειναι του "Παθων και μαθων"(να μαθαινουμε αφου παθουμε), οποτε χρεος μας ειναι να προσπαθουμε να εχουμε ικανη την αντιληψη μας και να μαθαινουμε χωρις να παθαινουμε πολλες φορες. Ενα παιδι, αν βαλει το χερι του στο ματι της κουζινας και καει, και μετα το ξαναβαλει και ξανακαει, και μετα ξανα-μανά το ιδιο, κοκ, ε, ηλιθιο, το λες.

    Ο Φρομ εχει γραψει ενα βιβλιο για την τεχνη της αγαπης,(δεν τοχω διαβασει) και καπου αναφερει πως υπερτατη αξια της ουμανιστικης(σσ. ουμανισμος,ανθρωπισμος ειναι παρομοια με τον ελληνισμο) ηθικης ειναι η αγαπη του ατομου για τον εαυτο του, και οχι η αυταπαρνηση. Αφου λοιπον η αγαπη ειναι μια τεχνη, οφειλουμε να μαθουμε την θεωρια της αν θελουμε να γινουμε καλοι σε αυτο.

    "Μπορει ενας να μισει τον εαυτο του και να αγαπα τους αλλους;" Μολονοτι ειναι συνηθες, ο κακοτροπος ανθρωπος να συμπεριφερεται ετσι στους αλλους διοτι ειναι ο ιδιος δυστυχισμενος και προφανως δεν αγαπαει τον εαυτο του αλλα τον μισει, δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν ανθρωποι που ενω δεν αγαπουν τον εαυτο τους, αγαπουν καποιους αλλους παρα πολυ.Γιατι να μην μπορει; Νομιζω αυτη ειναι η νορμα. Το προβλημα ομως εδω βρισκεται στο οτι το ατομο θα οδηγηθει σε αδιεξοδο. Διοτι ας πουμε εσενα εγω σε βλεπω τελεια θεα και τον εαυτο μου τον θεωρω αχρηστο. Αρα θα γινομαι μαζοχιστης. Δεν υπαρχει ισορροπια. Δεν μπορουμε να ζουμε μεσα απο τις ζωες των αλλων. Αυτος που ξερει να αγαπαει, θα ρεπει σε τετοιες καταστασεις
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το "αγάπα τον πλησίον σου μικρά ελαττούμενος" ειναι το μονο που προστατευει απο τετοιες καταστασεις υπερβολικης και παθολογικης αγαπης. Θα διαφωνησω πως περιοριζει την ποσοτητα της αγαπης, αν και φαινεται να το κανει και εχω ηδη επιχειρηματολογησει πως το θεωρω σωστο να μην ειναι η αγαπη "υπερμετρη". Η αγαπη μπορει να ειναι υπερμετρη, αρκει να μην εκδηλωνεται ετσι. Επειδη σε αγαπω, ειναι σωστο να σου δωσω οτι εχω και δεν εχω; Εαν εγω εχω μια κοπελα και την αγαπω πολυ, ειναι σωστο να της γραψω ολα μου τα υπαρχοντα; Ποιο το κινητρο πισω απο μια τετοια πραξη; Δεν ειναι μια προσπαθεια "εξαγορας" του αλλου; Ακομα και αν το νιωθω, δεν πρεπει να το κανω. Ακομα και τον Θεο να αγαπω, να μην του δωσω παρα πολλα. Να παραμεινω "μικρα ελαττουμενος". Να θυσιαζω τον εαυτο μου, οκ, αλλα μικρα ελαττουμενος. Μετρο και στην θυσια.

    Εαν δεν αγαπας ενα προσωπο και αυτο αρχισει να σου δινει αγαθα, και γενικα τα παντα ολα, οτι εχει και δεν εχει, και απο των αλλων οχι μονο απο τα δικα του, τοτε θα αρχισεις να τον αγαπας; Εαν πεις ναι, εισαι χρυσοθηρας και τον εκμεταλλευεσαι (gold digger).

    Θεωρω πως υπαρχουν ανθρωποι που αρεσκονται να δινουν και ανθρωποι που αρεσκονται να παιρνουν, αναλογα με την αρχη (θηλυκη και αρσενικη) ή στοιχειο (νερο και φωτια) που προτιμουν. Το ρητο του Θαλη μου αρεσει γιατι τους πιανει και τους δυο. Στους μεν που αρεσκονται να δινουν και να θυσιαζονται τους λεει "Βαλτε οριο, μικρα ελαττουμενος λεμε, μην το παραχεζετε" ενω στους δε λεει" Μαθετε να αγαπατε τους αλλους, και να γινεστε μικρα ελαττουμενοι, οχι μονο να τους παιρνετε οτι εχουν και δεν εχουν, και να κοιτατε μονο να αποκομιζετε οτι μπορεσετε, αιντε". Θεωρω λοιπον πως το ρητο καταφερνει να μαθαινει τους ανθρωπους Μητερα Τερεζα, να βαζουν ορια, που συνεπακολουθα οδηγει στην αγαπη προς τον εαυτο, αφου υποχρεωνει το ατομο να βαλει και τον εαυτο του στο καδρο. Αφου λοιπον δεν μπορω να προβαλλω τα μη συνειδητοποιημενα ψυχικα μου κομματια αλλου, θα υποχρεωθω να τα ενσωματωσω σε μενα. Πού αλλου θα τα παω; Στο παταρι;

    Επισης μπλοκαρει και τους τοξικους ανθρωπους που μια ζωη ζουν μεσα στο δραμα και μπλοκαρουν την εξελιξη των πιο ευαισθητων ανθρωπων, που το θεωρω πολυ σημαντικο.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η "σπαταλη" χρονου, μπηκε σε εισαγωγικα ακριβως γιατι δεν προκειται περι σπαταλης ανευ ουσιας αλλά επειδη η αναμονη-υπομονη-υποχωρηση-σταση οσο κι αν φαινομενικα καθυστερουν την προοδο, στην πραγματικοτητα αποτελουν απαραιτητα συστατικα της μαθησιακης διαδικασιας και ακομα και οι "δασκαλοι" αει μαθητευουν...Μπροστα σε αυτο το #αει# ο χρονος εχει σημασια μονο αν δεν ειμαστε συνειδητοποιημενοι στο #τωρα#.

    Οταν αγαπω τον εαυτο μου, μαθαινω να τον παρατηρω. Κι ασχετως τι μπορει να με "βολευει", ο ειλικρινης παρατηρητης διακρινει σταδιακα την υπερβολη και την ελλειψη που τον κακομαθαινουν, και αναγνωριζει το μετρο που "πρεπει" να λαμβάνει ή να δινει αγαπη διχως να διαφθειρεται μητε να διαφθειρει.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μην νομιζεις πως προσπαθω να νουθετησω καποιον αλλο περα απο εμενα. Αυτο ειδικα για τον χρονο.. πονεμενη ιστορια. Δασκαλε που διδασκες.. Οσο τα αναφερουμε ωστοσο, τοσο περισσοτερο αυξανουν οι πιθανοτητες να τα τηρησουμε

    Ειπες ενα ωραιο. Τι σημαινει να αγαπαμε τον εαυτο μας; Να τον φροντιζουμε οχι για τους αλλους, για να μην δινουμε λαβες για σχολια ή συμφωνα με τα θελω και επιθυμιες τριτων, αλλα για εμας. Να φροντιζουμε και το σωμα και την ψυχη και το πνευμα/νου. Υγεια μπορει να εχουμε, μπορει και οχι. Σιγουρα ομως φροντιδα και αγαπη τα χρειαζεται το συστημα μας

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ισχυει. Μεσα απο τις επαναληψεις, ξεσκεπαζονται νεα πετραδακια και το ματι μας βλεπει αλλιως. Κανει άλλες συνδεσεις-συλλήψεις ο εγκεφαλος. Αυτο πετυχαινουμε εδω στον Κ.Δ. άλλωστε. Γιαυτο δινουμε το παρον. Οχι;

    Οσο για το "δασκαλε που διδασκες"...λιγο-πολυ ολοι αυτο προσπαθουμε να μετριασουμε. Την ακατασχετη θεωρια εις βαρος των πραξεων. Τι να το κάνεις να έχεις την τεχνογνωσια αν δεν κουνας τα χερακια σου; Τι να την κάνεις την παρατηρηση αν στη βραση επιλεγεις να φοράς παρωπιδες;

    Δε νομιζω τίποτα. Το εχω καταλαβει.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι αλλα οταν εχεις την "τεχνογνωσια" τοτε μπορεις να ανελθεις της αυτοαμφισβητησης. Διοτι οταν γνωριζεις κατι πως γινεται και πως δουλευει,οταν το εχεις κατανοησει, τοτε μπορεις να βαζεις στην θεση του τον καθε ασχετο ξερολα και να μην τον αφηνεις να κελαηδαει.

    Επειδη θα εμφανισθει, πολυ ωραια του λες "αν θελεις να το κανεις, καντο μονος σου, εγω αποχωρω". Οταν μεινει μονος του, θα βαρεθει σε χρονο μηδεν διοτι δεν το αντεχει. Και θα το κανει και πολυ χειροτερα.

    Εχει και ορια το "μαζι", δεν γινεται με το ζορι. Κατι αντιστοιχο ισχυει και στην Ελλαδα. Βλεπεις παντου κοσμο να γκρινιαζει. Δεν ειναι και τοσο ωραιο το συλλογικο. Ελαχιστοι εχουν την δυναμη ενος Σωκρατη να συμμετεχουν στην ηλιθιοτητα των πολλων. Το κακο ειναι πως ο νομος δρασης αντιδρασης, οριζει πως πρεπει να πληρωσουν τις πραξεις και συμπεριφορες και λογω του "μαζι" την πληρωνουν δυσαναλογα αυτοι που ειτε δεν φταινε ειτε φταινε λιγο.

    Εαν εγω ειναι αθεραπευτος τζογαδορος, τι μου φταιει η οικογενεια μου που την καταδικαζω σε μια δυσκολη ζωη; Πρεπει πολυ συντομα να μπουν ορια, διοτι καταστρεψω το μελλον των αλλων μελων. Αυτα τα ορια πρεπει καποιος να τα θεσει. Και ο τυπος ανθρωπου "απεραντη αγαπη κ αποδοχη" αδυνατει να το κανει. Χρειαζεται να δημιουργηθουν στεγανα. Δεν μπορει η ηλιθιοτητα και αδικια ενος, να παιρνει στο λαιμο πολλους

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιατί να θέλουμε ”να βάλουμε στην θέση του τον κάθε άσχετο ξερόλα και να μην τον αφήνουμε να κελαηδάει"; Είναι δική μας δουλειά να διορθώνουμε τους άλλους, σύμφωνα με αυτά που νομίζουμε εμείς σωστά;
    Αυτό που μπορεί να μας ωφελήσει από την σχέση μας με τους άλλους, είναι η γνώση των δικών τους βιωμάτων και των λαθών τους. Επαγωγική εμπειρία! Δεν είναι δουλειά μας να διορθώσουμε τα λάθη των άλλων. Ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί μόνος του (παρατήρηση-κρίση-γνώση-διόρθωση) τα "λάθη" του και να επανεκτίμησει την στάση του απέναντι στην ζωή.
    Η αγάπη στον συνάνθρωπο και η αποδοχή-ανοχή, δεν σημαίνει πως θα επιτρέπουμε στους άλλους να ορίζουν την δική μας πορεία απεριορίστως.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εχεις δικαιο δεν το διατυπωσα σωστα λογω κινητου. Πρεπει να μην επιτρεπουμε στον καθε ασχετο ξερολα να κελαηδαει, οταν επικρινει αρνητικα εμας, τις επιλογες μας και τις δρασεις μας, διοτι η δικια μας ζωη δεν τον αφορα καθολου. Δεν πρεπει να του επιτρεπουμε να την οριζει ή να την επιδρα δημιουργωντας μας αρνητικη ψυχολογια, εαν βεβαια εμεις δεν το επιθυμουμε.

    Και αυτο διοτι αυτος ο τυπος ανθρωπου τρεφεται απο την επικριση και κακοτροπια που ασκει στους αλλους. Αρεσκεται να μειωνει και να υποτιμα. Εαν λοιπον διαθετεις "τεχνογνωσια" του αποστερεις καθε δυνατοτητα για να το πραξει. Ο σοφος, ο εχων σοφια, ειναι απροσβλητος.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.