Τρίτη 9 Μαΐου 2017

7ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

Σχετική εικόνα


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

96 σχόλια:

  1. Φτανοντας στη δουλειά, κοιτω την εικονα παραπανω και σκεφτομαι κατα ποσον μπορουμε να αναγνωρισουμε τους πραγματικους μας φιλους μα και να σταθουμε ως τετοιοι στους ανθρωπους που αγαπαμε.
    Ενας καλος δεικτης για να το πετυχουμε ειναι να επιδιωκουμε σθεναρά να ειμαστε φιλοι με την αλήθεια.

    Καλημερα σε ολους τους φιλους του Κ.Δ.

    Με αγαπη,
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΙΖΑΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑΣ!!!! (ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ)
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά αγαπητή μου Ελένη. Η πραγματική φιλία, πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια και την ειλικρίνεια. Μόνο τότε επιτρέπουμε στον άλλον και αντίστροφα ο άλλος σε εμάς, να τον γνωρίσουμε πραγματικά και να δούμε την ψυχή του κατάματα! Εχθρός της φιλίας, η υποκρισία και η ιδιοτέλεια.

    Αλλά για να επιτρέψουμε στον άλλον να δει μέσα μας, πρέπει πρώτα να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δει εκεί μέσα, βαθειά! Αν φοβόμαστε να ενδοσκοπηθούμε, τότε δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί με τον άλλον!
    Αν φοβόμαστε μην φανούμε λίγοι, ανεπαρκείς και ελλιπείς στον άλλον, επειδή δεν μπορούμε να αντικρίσουμε την πραγματικότητα στο ποιοι είμαστε, τότε θα φοράμε πάντα μια μάσκα υποκρισίας για τα μάτια των άλλων (αλλά και τα δικά μας τελικά).

    Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που δύσκολα φτιάχνουμε καλές και βαθειές φιλίες και ακόμη πιο δύσκολα δημιουργούμε πετυχημένες σχέσεις-γάμους. Ανασφάλεια.

    Η φιλία απαιτεί την εμπιστοσύνη. Αυτός που θα προδώσει την εμπιστοσύνη είναι ο χαμένος και όχι αυτός που θα προδοθεί. Αυτός που εμπιστεύεται, είναι ανώτερος. Είναι τέτοιος διότι δεν φοβάται τον εαυτό του. Είναι σίγουρος γι αυτόν, διότι τον γνωρίζει. Κανείς δεν μπορεί να τον διαβάλλει κακόβουλα.
    Αυτός που δεν εμπιστεύεται και είναι καχύποπτος (εκτός κι αν έχει βάσιμους λόγους να είναι επιφυλακτικός με κάποιον), φοβάται μην αλωθεί διότι δεν γνωρίζει την φύση του και τα όριά του.

    Συνεπώς οι άνθρωποι που γίνονται καλοί φίλοι-σύντροφοι, είναι αυτοί που γνωρίζουν τον εαυτό και τις ανάγκες τους και νοιώθουν ασφαλείς. Είναι αυτοί που αγαπούν τον εαυτό τους (όχι βέβαια οι νάρκισσοι).

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως ειναι υγιες να μην κρυβεσαι απο τον ιδιο σου τον εαυτο ετσι αρμοζει με τους φιλους που επιλεγεις να νιωθεις ελευθερος να εισαι. Απλα να εισαι. Η φιλία δεν αναπτυσσεται επι χάρτου συγκεκριμενων ορίων και χαρακτηριστικων, απόλυτων και άτεγκτων. Ο εαυτος δεν εχει ορια. Συνεχως τα εξερευνα και τα επανακαθοριζει. Ετσι κι ο φιλος, κανει χωρο στη ζωη και στην σκεψη του για συνδιαμορφωση μιας ευχαριστης, εποικοδομητικης και ζωοδοτρας πορειας. Οχι απαραιτητα κοινης στις επιμερους κατευθυνσεις αλλά οπωσδηποτε υποστηρικτικης και ενθαρρυντικης στην καλλιεργεια των σημειων εκεινων που οι ξεχωριστες προσωπικοτητες εχουν αναγκη για να ανθισουν.
    Και διαφωνιες θα υπαρξουν, και αρνητικες εκφορτισεις, και ηχηροτατες σιωπες. Καλλιεργοντας την ενσυναισθηση ομως, και μαθαινοντας να δουλευουμε πανω στη διακριση των αληθινων αναγκων και αξιών, ειμαστε σε θεση να προσφερουμε απο καρδιας.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα είπες αγαπητή μου Ελένη. Ο εαυτός δεν έχει όρια, με την έννοια πως δεν τα γνωρίζει. Διότι όρια υπάρχουν σε όλα και παντού (ορίζονται από τους κοσμικούς νόμους). Η αναφορά μου στα όρια, αφορά αυτά που μας είναι γνωστά κι ας μην είναι αμετακίνητα. Σαφώς τα όρια είναι ρευστά και διευρύνονται όσο αυτεπιγνωνόμαστε κι εξελισσόμαστε. Αυτά είναι τα "σχετικά" όρια, σε σχέση με τα "απόλυτα" που ορίζονται εκ φύσεως. Συνεπώς είναι σωστή η διόρθωσή σου.
      Στην φιλία (εκ της φιλότητας), μπορούμε να συμπλέουμε στο εξελικτικό ταξίδι μας με τον φίλο, χωρίς να έχουμε τον ίδιο καπετάνιο. Μερικές λοξοδρομίες είναι θεμιτές και αναπόφευκτες. Δύσκολο όμως μεταξύ φίλων να υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες πλεύσεις. Αν και η δύναμη της αγάπης περιλαμβάνει την ανοχή, η αντιδιαμετρική πλεύση γρήγορα θα βάλει σε δοκιμασία αυτή την αρετή. Οι πολύ εξελιγμένοι άνθρωποι θα την αντέξουν, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα είναι αμφίπλευρη!
      Η ενσυναίσθηση είναι το διαβατήριο που ανοίγει τις πύλες, για μια καλή φιλία!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω με τα "ορια" οπως τα εθεσες στον λογο σου αγαπητε μου Λυκιε. Και τωρα και νωριτερα. Δεν επροκειτο για διορθωση αλλωστε αλλά για διατυπωση σκεψης περι φιλίας οπως ξετυλιχτηκε ανευ εστιασης στην 'ορολογια' που χρησιμοποιησες. Αλλά καλώς προεκυψε η τωρινη αποσαφηνιση γιατι μαλιστα πιστευω στα ορια οπως τα θετεις και ενω σκεφτομουν να το διευκρινισω, το αφησα σκοτεινο! Επομενως, συμπληρωθηκαν τα σημεια!

      :-)
      Ελενη.

      Διαγραφή
    3. Ήταν δική μου η παράλειψη να εξηγήσω τι εννοώ "όρια", αφού στον λόγο μου πρωτοαναφέρθηκαν. Επομένως εσύ μου έδωσες την ευκαιρία να κάνω αυτή την διευκρίνηση, διότι αλλιώς θα λάμβανε διαφορετική ερμηνεία. Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Ο γαμος τωρα, φανταζει άλλη υποθεση αλλά δεν απεχει και πολυ απο την φιλία. Γιατι αν το «φιλώ» εχει κυρίως την σημασια του «αγαπώ», τοτε στον συντροφο σου πρεπει να μπορεις να βλεπεις τον φιλο-αγαπημενο σου. Υπαρχει ομως και ο ερωτας σε αυτο το γαμηλιο τριπτυχο. Φιλος-αγαπημενος-ερωτας.
    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υπάρχει και ο έρωτας στο τρίπτυχο. Παρόλα αυτά, ο έρωτας μεταλλάσσεται σε βαθειά αγάπη συν τω χρόνω. Μια αγάπη που διατηρεί την ικανότητα να σπινθιρίζει όπως ο έρωτας, αλλά χωρίς το πέπλο του παθιασμένου ενθουσιασμού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Λύκιε,
      Σε παλαιοτερες κουβεντες σας ειχε γινει αναφορα στον Ιερο Γαμο αλλά λογω σβησμενων σχολίων εκεινης της περιοδου, εμεινα με καποια κενά. Να ρωτησω λοιπον ευκαιρίας δοθείσης με τον ανωτέρω σχολιασμο, τι οριζεται ως τετοιος; Εχει να κανει με την ζευξη του Νου με το Συναισθημα και τους συμβολισμους των εννέα συζύγων του Διός;
      Ελένη.

      Διαγραφή
  5. Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
    Αφορμή για αυτό το τραγούδι είναι ένα βιβλίο θρησκευτικού, ας πούμε, περιεχομένου, που λέγεται "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού". Ουσιαστικά πρόκειται για το ημερολόγιο ενός Ρώσου προσκυνητή του 18ου αιώνα, ο οποίος αφού έχασε τη γυναίκα του έφυγε απ' το σπίτι για να κάνει ένα προσκύνημα κάπου σχετικά κοντά.

    Περπάτησε λοιπόν, πήγε στο προσκύνημά του. Αφού το έκανε δεν γύρισε πίσω στο σπίτι, συνέχισε για ένα άλλο προσκύνημα κάπου αλλού και με αυτόν τον τρόπο διένυσε τεράστιες αποστάσεις σε μια εποχή δύσκολη, διέσχισε τη Ρωσία, έφτασε μέχρι την Ελλάδα, πήγε στο Άγιον Όρος.

    Στο βιβλίο αυτό καταγράφεται η πορεία του αυτή και ταυτόχρονα η προσπάθειά του να εμβαθύνει στη νοερά προσευχή. Εκεί στο Άγιον Όρος ξέχασε το ημερολόγιό του φεύγοντας για τους Άγιους Τόπους. Το ημερολόγιο κρατήθηκε και βρέθηκε πολλά χρόνια μετά, μεταφράστηκε στα ελληνικά και εκδόθηκε σε βιβλίο.

    Αυτή η πορεία της ανθρωπότητας, αυτό το μαγικό βήμα που κάνεις για να φύγεις ή για να γυρίσεις του έδωσε την ιδέα αυτού του τραγουδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα βουνά περνάω
    και τις θάλασσες περνώ
    Κάποιον αγαπάω
    Δυο ευχές κρατάω
    και δυο τάματα κρατώ
    Περπατώ και πάω

    Κάποιος είπε πως η αγάπη
    σ' ένα αστέρι κατοικεί
    αύριο βράδυ θα 'μαι εκεί
    Κάποιος είπε πως ο έρωτας
    για μια στιγμή κρατά
    αύριο βράδυ θα 'ναι αργά

    Στα πουλιά μιλάω
    και στα δέντρα τραγουδώ
    Κάποιον αγαπάω
    Κι όταν τραγουδάω
    προσευχές παραμιλώ
    περπατώ και πάω

    Κάποιος είπε πως ο δρόμος
    είναι η φλέβα της φωτιάς
    ψυχή μου πάντα να κυλάς
    Κάποιος είπε πως ταξίδι
    είναι μόνο η προσευχή
    καρδιά μου να 'σαι ζωντανή

    Κάποιος είπε πως η αγάπη
    σ' ένα αστέρι κατοικεί
    αύριο βράδυ θα 'μαι εκεί
    Κάποιος είπε πως ο έρωτας
    για μια στιγμή κρατά
    αύριο βράδυ θα'ναι αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφιερωμενο σε καποιον εδω μεσα που ξερει να αγαπα πιστα και αιωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ......!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ενας ειναι ο σπουδαιοτερος εδω μεσα

      Διαγραφή
    3. Ολοι μπορούμε να φανταστούμε ποιός είναι.....

      Διαγραφή
    4. ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ? ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  8. Ενας πολύ ωραίος μύθος....
    "Μιά φορά κι έναν καιρό.. όλα τα συναισθήματα μαζί, ταξίδευαν μέσα σε ένα μεγάλο καράβι, το οποίο όμως έχασε την πορεία του. Τότε το κάθε συναίσθημα ήθελε να επιβάλει την γνώμη του, και ήθελε να πάρει στον έλεγχο του το τιμόνι. Η διαφωνίες μεταξύ τους άφησαν ακυβέρνητο το καράβι, το οποίο αφού βρέθηκε σε άγνωστα σκοτεινά νερά, και αφού παρασύρθηκε από έναν κυκλώνα που το τσάκισε επάνω σε βράχια κοφτερά.. δεν άντεξε και ναυάγησε !!.
    Μέσα σε αυτό ταξίδευαν η Αγάπη, η Ελπίδα, η Ευτυχία, η Λύπη, η Απελπισία.. όπως και τ’ άλλα δευτερεύοντα συναισθήματα. Μόλις διαισθάνθηκαν τον κίνδυνο απ’ τα πελώρια κύματα που ήθελαν να τα καταπιούν μαζί με το καράβι, τότε το κάθε συναίσθημα κατέβασε στην θάλασσα και από μία βάρκα. Μπήκε το καθένα από αυτά στην δική του βάρκα, και άρχισαν να απομακρύνονται.
    Η μόνη που έμεινε επάνω στο μισοβυθισμένο καράβι ήταν η Αγάπη.. διότι το είχε αγαπήσει καθώς την ταξίδευε τόσα χρόνια, και δεν ήθελε να το εγκαταλείψει. Ήθελε να μείνει μαζί του όσο περισσότερο αντέξει.
    ΔΙΟΤΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν όμως η Αγάπη είδε την βάρκα της Ελπίδας να έχει σχεδόν εξαφανιστεί στον ορίζοντα, και αντιλήφθηκε ότι έμεινε μόνη δίχως βάρκα.. τότε σκέφτηκε πως εάν χαθεί, δεν θα υπάρχει πλέον αγάπη στον κόσμο.. και έτσι αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.
    Άρχισε λοιπόν να φωνάζει για βοήθεια, ώσπου ξαφνικά είδε τον Πλούτο που περνούσε από μπροστά της με μια λαμπερή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον φώναξε και τον ρώτησε:
    _ «Πλούτε έμεινα μόνη δίχως βάρκα.. μπορείς να με πάρεις μαζί σου σε παρακαλώ ??»
    _ «Όχι, δεν μπορώ» απάντησε ενοχλημένος ο Πλούτος.. «διότι έχω γεμάτο ασήμι και χρυσάφι το σκάφος μου, και δεν υπάρχει χώρος για σένα» !!.
    Μετά από λίγο είδε η Αγάπη να περνάει η Αλαζονεία, επίσης μέσα σε ένα μεγαλοπρεπές σκάφος.. και επιχείρησε να παρακαλέσει εκείνην για βοήθεια:
    -«Αλαζονεία, σε παρακαλώ βοήθησε με.. θα πνιγώ» φώναζε δυνατά η Αγάπη.
    _ «Δεν μπορώ να σε πάρω μαζί μου Αγάπη» της απάντησε... «είσαι μούσκεμα και κουρελιασμένη, και θα μου λερώσεις το πανέμορφο σκάφος μου» !!.
    Η Λύπη δεν είχε απομακρυνθεί και πολύ, και έτσι η Αγάπη άρχισε να της ζητάει να την λυπηθεί:
    _ «Λυπήσουμε τουλάχιστον εσύ καλή μου.. και άφησε με να έρθω μαζί σου».
    _ «Ω Αγάπη» απάντησε η Λύπη, «είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου. Κι άλλωστε εμείς μαζί δεν κάναμε ποτέ καλή παρέα.. ζήτα βοήθεια απ’ την Ευτυχία» !!.
    ΔΙΟΤΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίταξε η Αγάπη να δεί πόσο είχε απομακρυνθεί η Ευτυχία.. και την είδε μέσα στην βάρκα της να τραγουδά τόσο ευτυχισμένη που είχε σωθεί.. που ούτε καν άκουγε την Αγάπη να της ζητά βοήθεια !!.
    Η Απελπισία μέσα απ’ την βάρκα της, σταμάτησε λίγα μέτρα παραπέρα, και παρακολουθούσε την αγωνία της Αγάπης. Βλέποντας ότι κάνεις δεν ενδιαφερόταν για την Αγάπη, άρχισε να της κουνάει το μαντήλι.. σαν να την αποχαιρετούσε. Η Αγάπη ήξερε ότι η Απελπισία ήταν ένα απ’ τα συναισθήματα που την μισεί.. αλλά και πάλι τόλμησε και την ρώτησε:
    _ «Απελπισία, πώς μπορείς να με μισείς τόσο, που μπορείς να κάθεσαι ατάραχη να βλέπεις τον θάνατο μου ?!.. σου είναι τόσο δύσκολο να ξεχάσεις για λίγο το μίσος σου για να με βοηθήσεις» ??!!.
    _ «Σε μισώ γιατί πολλές φορές με ξεγέλασε ο ψεύτης ο γιός σου ο Έρωτας..» είπε πικρόχολα η Απελπισία, «και αν σου αξίζει λοιπόν να σωθείς.. θα κάτσω να περιμένω μπας και δώ κανένα θαύμα» !!.
    Τότε ξαφνικά απ' το πουθενά, ακούστηκε μια βραχνή και πονεμένη φωνή μέσα στην θαλασσοταραχή:
    _ «Αγάπη.. έλα προς τα εδώ γλυκιά μου Αγάπη !! Εγώ θα σε σώσω, γιατί εγώ σε χρειάζομαι» !!.
    Ήταν ένας ηλικιωμένος ταλαιπωρημένος κύριος ντυμένος με κουρέλια, πάνω σε μία σανίδα και προσπαθούσε να πλησιάσει την Αγάπη για να την σώσει. Εκείνη δεν τον γνώριζε, αλλά ένιωθε τόσο ανακουφισμένη που βρέθηκε “σανίδα σωτηρίας” για εκείνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.
    Όταν επιτέλους έφτασαν στην στεριά, ο γερασμένος, ταλαιπωρημένος και πονεμένος κύριος την ακούμπησε απαλά στην αμμουδιά, και της έδωσε το “φιλί της ζωής”. Τότε η Αγάπη παρατήρησε ότι μεταμορφώθηκε σε ένα ωραίο γεμάτο λάμψη παλικάρι, που της χαμογέλασε.. και δίχως να της πεί κουβέντα έφυγε - τράβηξε τον δρόμο του !!.
    Μόλις συνήλθε η αγάπη από αυτήν την περιπέτεια της, αναρωτήθηκε ποιος τάχα ήταν αυτός ο άγνωστος και περίεργος άνδρας που την βοήθησε, και γιατί της είπε ότι την χρειαζόταν, αφού την άφησε και έφυγε ??!!.
    Οπότε έχοντας μεγάλη περιέργεια, αλλά και νιώθοντας ευγνωμοσύνη απέναντι του, την οποία ήθελε να του την εκφράσει.. πήγε να ρωτήσει την Γνώση.
    Όταν η Αγάπη συνάντησε την Γνώση, την ρώτησε ποιος ήταν ο σωτήρας της, και πού θα μπορούσε να τον βρεί:
    _ «Ο Πόνος ήταν Αγάπη.. ο γιός του Χρόνου» της απάντησε η Γνώση.. «ο οποίος μέρα με την ημέρα γερνάει απ’ το βάσανο του, και τότε παρακαλά τον πατέρα του για να τον λυτρώσει απ’ αυτό.
    _ «Και γιατί ο Χρόνος έστειλε να σώσει εμένα ο Πόνος » ?! ρώτησε απορημένη η Αγάπη.
    Τότε η Γνώση της χαμογέλασε, και με την βαθιά σοφία της, της είπε:
    _ «Διότι Αγάπη, μόνο ο Χρόνος γνωρίζει πόση μεγάλη ανάγκη σε έχει ο Πόνος, ο κάθε ψυχικός πόνος. Ούτε καν' η Ελπίδα μπορεί να τον απαλύνει. Το είδες και μόνη σου πώς μεταμορφώθηκε ο Πόνος σε νέο παλικάρι και πήρε λάμψη από την λάμψη σου, μόλις σε κράτησε στην αγκαλιά του» !!.
    _ «Γνώση, βοήθησε με να τον βρώ.. να τον ευχαριστήσω», είπε συγκινημένη η Αγάπη.
    _ «Αγάπη, δεν έχεις λόγο να τον αναζητήσεις και να τον ευχαριστήσεις» απάντησε η Γνώση, και συνέχισε.. «άλλωστε ο Χρόνος θα τον στέλνει σε εσένα την πιο κατάλληλη στιγμή.. διότι μόνο στην αγκαλιά σου μπορεί εκείνος να αναγεννηθεί»!!.
    ΔΙΟΤΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με γυρισες περιπου μια δεκαετια πισω αγαπητη Διοτιμα, οταν ειχα πρωτοφτιαξει θυμαμαι email και μια φιλη μου ειχε στειλει τον παραπανω μυθο αλλά καπως κουτσουρεμενο. Θυμαμαι σαν χτες που διαβάζοντάς τον κατι ελειπε απο την ιστορια. Το κομματι του Πονου. Να λοιπον πως ο Χρονος συμπληρωνει το παζλ.
      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι Ελένη που συνέβαλα στο να ολοκληρώσεις το πάζλ. Ένας πολύ ωραίος μύθος για την δύναμη της Αγάπης και τη λυτρωτικής της επίδραση στον Πόνο. Οπως ο σωματικός πόνος χρειάζεται παυσίπονο για να απαλυνθεί, έτσι και ο ψυχικός πόνος απαλύνεται με ανθρώπους που μας προσφέρουν ανιδιοτελή Αγάπη, απαλύνεται απο την Αγάπη μας στο Ολον, απαλύνεται απο την Αγάπη που τρέφoυμε εμείς στον ίδιο μας τον εαυτό, απαλύνεται απο την προσφορά!

      Διαγραφή
  11. Φιλτατε Λυκιε αυτη ισως να ειναι η τελευταια μου συμμετοχη στο Καταχθονιο Δαιμονα, οποτε θεωρησα χρησιμο να σας αποχαιρετησω. Αυτη την φορα θα ειμαι λιτος και θα σας απαλλαξω απο τα σεντονια φιλοσοφιας που με εχετε κατηγορησει οτι σας γραφω. Βαρεθηκα να με κατηγορειτε συνεχεια οτι ειμαι πολυλογας και πνευμα αντιλογιας. Εγω σας ειπα οτι ειμαι φιλισοφος και εσεις κανετε πως δεν ακουσατε. Χεστηκα! Σας εδειξα τον δρομο που δεν μπορειτε να δειτε. Γιν και γιανγκ ειναι ολα στη ζωη και εγω σαν γιν σε γιανγκ σωμα, μου βγαινει ο σεξουαλικος σοδομισμος σαν μια προσπαθεια να νιωσω και σωματικα οτι ειμαι θηλυκο. Ναι δεν κολλαω πουθενα (no stuck) και το λεω με θαρρος. Μου αρεσει να χωνω δονητες στον πωπο μου και μερικες φορες καθομαι και σε φιλους επιβητορες να με ξεσκισουν. Δεν ντρεπομαι να το πω, αφου οι σκεψεις και οι πραξεις μας χαρακτηριζουν και ειμαστε αληθηνοι οταν ειμαστε ειλικρινεις, οπως αντιγραφω απο σενα Λυκιε. Το θεμα ειναι οτι εσεις ειστε ανικανοι να δεχτειτε οτι η "ομοφυλοφιλια" μου ειναι φυσιολογικη ροπη προς την εσωτερικη ισορροπια. Ελενη δοκιμασε και συ να γλυψεις και να πηδηξεις μια φιλη σου,για να βιωσεις την γιανγκ πλευρα σου. Δεν ειναι παραβαση του κατα φυσην αυτο, ειναι γνωριμια του φυσην! Βλεπω ομως οτι αν και δας τα ελεγα παντα ωμα και σταρατα, εσεις δεν μπορεσατε να με ακολουθησετε.
    Ετσι κι εγω, θα φτιαξω δικο μου μπλογκ και θα σας καλεσω να γινετε θαμωνες για να μιλαμε με ανοιχτα φιλισοφηματα, χωρις παροπιδες και πεποιθησεις δογματων. Οταν αποφασισω το ονομα, θα σας το ανακοινωσω.
    Τελος σε ευχαριστω Λυκιε για την πολυχρονη φιλοξενια και σου ειμαι ευγνωμων. Αλλα μεχρι εκει ομως.
    Goodbye!
    Ελ. Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε, δεν κουραζεσαι βλεπω να επαναλαμβανεσαι.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και δεν είναι αυτός ο αγαπητός Ε.Σ.
      Ανώνυμε, δεν είναι εύκολη η διαβολή στον χώρο μας. Χάνεις τον χρόνο σου...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Καταχθόνιος Δαίμων ΛΥΚΙΟΣ12 Μαΐου 2017 - 12:20 μ.μ.
      Ασφαλώς και δεν είναι αυτός ο αγαπητός Ε.Σ.

      ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΝΕΙΡΟΚΑΤΟΥΡΙΔΑ ΓΛΥΚΙΑ

      Διαγραφή
    4. Για να κλείσει το θέμα όπως αρμόζει, αναμένεται το σχετικό σύνθημα από τον πραγματικό Ε.Σ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Γιατι δεν με πιστευετε φιλοι μου; Σας κανει εντυπωση που φευγω; Κι ομως εγω ειμαι και σας χαιρετω. Αρχιστε να το πιστευετε σιγα σιγα γιατι ειναι αληθεια!
      Δευτε λαβετε τελευταιον ασπασμο! Βie bie!
      Ελευθερος Στοχαστης

      Υ.Γ. Αυτη ηταν η τελευταια μου παρουσια. Οποιος αλλος γραψει με το ονομα μου θα ειναι πλαστος.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε, σου διαφεύγει ότι όταν ο Ε.Σ. θέλει να γράψει με γνησιότητα, γράφει με το blogger name του και όχι ανώνυμα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ!!!
      ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ Ή Η ΓΝΩΣΤΗ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΠΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΣΑΙ!!! ΑΙ Π@Δ@ΞΟΥ ΜΩΡΗ!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    8. Αρκτούρε! Συμμαζέψου... Μην αφήνεις την παρόρμηση να σε κυριεύει.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Ελα,ναι, να απαντησω

    Καταρχας, ανωνυμη/ε, σε ευχαριστω, διοτι μου προσφερες μια ακομα ευκαιρια να δειξω στον εαυτο μου εαν με οριζει το "εγω" μου, εαν εχω καταφερει να ανελθω αυτου. Διαπιστωσα λοιπον, πως σε αρκετο ποσοστο αυτο εχει επιτευχθει, καθως δεν θα ελεγα πως ενοχληθηκα ή επηρεαστηκα απο το σχολιο σου. Δεν ειμαι ταυτισμενος πχ με την ταυτοτητα του Ελευθερου Στοχαστη. Την χρησιμοποιω μεν,αλλα δεν ειμαι αυτη η ταυτοτητα. Με τιμα που καποιος μπαινει στην διαδικασια πλαστοπροσωπιας διοτι δειχνει πως αυτη φερει καποια αξια. Με τιμα επισης που οι φιλοι αντιλαμβανονται την διαφορα στην ουσια και το περιεχομενο. Φυσικα τιμουν και τον εαυτο τους, διοτι δεν δεχονται μια τοξικη συμπεριφορα. Εαν ημουν αυτος, εαν πιστευα αυτα τα πραγματα, θα ημουν ενας τοξικος Στοχαστης και η ενδεδειγμενη συμπεριφορα θα ηταν η υιοθετηση οριων, κοινως θα επρεπε να με ειχαν κανει στην ακρη και να αποφυγουν την συναναστροφη μαζι μου για να μην τους επηρεασει η τοξικοτητα.


    Ωστοσο, δεν θα ακολουθησω την δικια μου συμβουλη, διοτι θεωρω πως κοντευω να υπερβω το σημειο του να μην οριζομαι και επηρεαζομαι εσωτερικα απο τριτους χωρις την θεληση μου, κατα το "Νοιαζεσθαι εξωτερικως". Ισως να υπαρχει και ενα μικρο εγωιστικο κριτηριο σε αυτο, κατα το "Διδάσκοντας τους άλλους θα μάθεις ο ίδιος", καθως θεωρω πως εχω λιγο καλυτερη κατανοηση των 2 αρχων. Ανωνυμη, ισως ομως αυτη να ειναι η τελευταια φορα που θα γινει με αυτον τον τροπο, καθως γινεσαι κουραστικη με το να μην λες ευθεως αυτο που επιθυμεις. Ποιος ο λογος να μην διατυπωνεις ερωτημα; Θεωρεις μηπως πως ο ερωτων θετει εαυτον υποδεεστερα απο τον ερωτωμενο; Αν το πιστευεις, κακως το πιστευεις. Δεν θεωρω πως τρολαρεις, διοτι φαινεται πως υπαρχουν θεματα τα οποια θελεις να κατανοησεις/συζητησεις.Στην συγκεκριμενη συνδιαλλαγη μας και μονο, δεχομαι να σου απαντησω καθε ερωτημα ακομα και προσωπικο. Τι θα σε ενδιεφερε να μαθεις;

    Καποιες διευκρινησεις. Ο λογος που συμμετεχω στον ΚΔ ειναι επειδη σεβομαι την προσπαθεια του ΚΔ, και επειδη οπως και εγω εκανα χρηση του ΚΔ, ετσι και θα βρισκομαι εδω διπλα στον Λυκιο να προσφερω τον οποιο δικο μου οβολο σε αυτην την προσπαθεια αυτογνωσιας απεναντι σε οποιονδηποτε την αποπειραται. Η δικια μου προσεγγιση ειναι λιγο διαφορετικη αλλα συγκλινει. Μην εχοντας εμπιστοσυνη σε κανενα, ξεκινησα απο κατω, απο το μηδεν την αναζητηση απαντησεων και μετα αρχισα να μελετω τους συγγραφεις ωστε να μπορω να κρινω και διακρινω. Δεν βρισκομαι λοιπον εδω για να μου λενε οι αλλοι "Τι ωραια τα λες" ωστε να καλυπτω ετσι προσκαιρα μια τετοια ανασφαλεια. Παει αυτο. Δεν κανω μπλογκ διοτι ψιλοβαριεμαι την διαδικασια αν και ευκολα μπορω να στησω site. Σε αυτο ειμαι εκθετος απεναντι στον Λυκιο διοτι παλιοτερα ειχα πει σε μια συζητηση να το κανω, ωστε να τον βοηθησω να απαλλαγει απο το σοβαρο κουστουμι του διαχειριστη στις συζητησεις, επειδη το ειχε αναφερει πως η θεση του δρα περιοριστικα. Sorry. Αλλα και παλι αυτο δειχνει να μην τον εμποδιζει και τοσο, μια χαρα τα καταφερνει, οποτε..Παει και αυτο. Στο σημαντικοτερο τωρα

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πώς μπορει ενας ανθρωπος να αναπτυξει την αρσενικη/ενεργητικη αρχη; Αρκει για μια γυναικα να "πηδηξει" μια φιλη της; Οχι βεβαια. Δεν ειναι αυτο η ενεργητικη/αρσενικη αρχη.Νομιζω ειχα αναφερει παλιοτερα, πως οτι κι αν κάνει κανείς πανω σε αυτο, θα πρεπει να το κανει "με τα δικα του αρχ..δια", εννοωντας με τις δικες του δυναμεις και οχι με αλλοτριες. Αναγνωριζω την δυσκολια του εγχειρηματος για τις γυναικες εναντι των ανδρων που ειναι ευκολοτερο, αλλα φυσικα και κατι τετοιο ειναι εφικτο να συμβει. Νομιζω πλησιαζω στο να καταλαβω το πώς ακριβως, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οσον αφορα το πώς και τί θα πρεπει να πω. Επειδη ομως τα αρρητα δεν μου αρεσουν, με καποιον τροπο θα το επικοινωνησω. Μια παρενθεση εδω. Επειδη δωρισα σε μια κοπελα το βιβλιο "Τετραλογια του φοβου" του Riemman για να την βοηθησει να ξεπερασει την ασθενεια που την ταλαιπωρουσε,(που παρεμπιπτοντως συμβαινει με αναπτυξη της αρσενικης της αρχης) ειδα στο site του βιβλιοπωλειου ενα βιβλιο του Αιβανοφ "Η επιστημη των δυο αρχων". Μου φανηκε ενδιαφερον και λεω "Λες να λεει για τις ιδιες;" το πηρα και το διαβασα και οντως αναφερει οσα λεμε τοσο καιρο. Πηρα βεβαια και αλλα δεκα να δω τι αλλο λεει γενικα, αλλα στο συγκεκριμενο δεν αναφερει το πώς μπορει καποιος να αναπτυξει την αρσενικη αρχη. Λεει ομως πως ειναι σκοπος καθε ανθρωπου να βρει και να αναπτυξει και την αλλη του αρχη και αυτο ακριβως ειναι που αναζηταει στους συντροφους χωρις ποτέ να τον ικανοποιει, διοτι μονο στον εαυτο του μπορει να την βρει(στο περιπου). Λεει μαλιστα ενα ωραιο:

    "Αν οι ανθρωποι δεν παραδεχτουν οτι η Αγια Τριαδα αποτελειται απο μια αρσενικη αρχη, μια θηλυκη αρχη και μια τριτη αρχη - το παιδι- δεν θα μπορεσουν να καταλαβουν τιποτα, ουτε απο την φιλοσοφια,ουτε απο την ζωη. Αφου ολες οι θρησκειες αναγνωριζουν οτι εχουμε δημιουργηθει κατ' εικονα του Θεου, πρεπει να δωσουμε την πραγματικη θεση στην θηλυκη αρχη, που ειναι μεγαλειο και τελειοτητα. Φυσικα, εδω, επανω στην γη, η γυναικα ειναι μια αντανακλαση πολυ μακρινη της θεικης Μητερας, της κοσμικης Γυναικας,για την οποια ειναι αδυνατο να εχει κανεις μια αληθινη ιδεα. Μπορει,ακομα, ορισμενοι να πρεπει να υποστουν μια οποιαδηποτε γυναικα,κακιά, αγενη ή ασχημη, ομως δεν πρεπει επειδη οπως ο Σψκρατηςμ εχουν πεσει πανω σε μια Ξανθιππη να βαλουν και ολες τις υπολοιπες γυναικες στο ιδιο καλαθι."

    Λεει και αλλα ωραια ο Αιβανοφ, αλλα δεν λεει κατι που να μην εχουμε ηδη πει. Προσωπικα με ικανοποιει το γεγονος πως εμεις τα ειπαμε πριν τα διαβασω, καθως δρα ενισχυτικα στο οτι ειμαστε σε σωστο δρομο και ευτυχως δεν ειμαι τα παπαγαλακι του (καθε) Αιβανοφ. Βεβαια αυτο καποιος μπορει να μην το πιστεψει, ειναι δικαιωμα του να θεωρει πως χρονικα συνεβησα αναποδα. Κλεινει η παρενθεση.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να "πηδηξεις" καποιον/α πρωτιστως πρεπει να το επιθυμει ο ιδιος/α. Εαν εισαι κατωτερος πνευματικα, τοτε το κάνεις για να ικανοποιησεις την ανασφαλεια σου και για επιβεβαιωση οτι δεν εισαι κατωτερος. Αυτο σε δεσμευει. Επιπλεον, αυτο δεν ειναι βιωσιμο, διοτι απορροφας απο τον αλλο χωρις να του δινεις πισω. Αυτο το κανουν τα παρασιτα. Αυτο λοιπον ειναι πολυ ευκολο να το κανει καποιος. Δεν ειναι ομως αυτο η αρσενικη αρχη. Ο Ηλιος, το απολυτο προτυπο αρσενικης αρχης, δεν κραταει την Γη σε σκλαβια και λουρι, η Γη με την θεληση της περιστρεφεται γυρω του διοτι ο Ηλιος απλοχερα χαριζει, εχει και δινει. Η Γη ζει και ευδοκιμει επειδη γυριζει γυρω απο τον Ηλιο. Εαν εφευγε, θα κρυωνε, θα παγωνε και θα χανοταν. Απο πού βρισκει ο Ηλιος και παιρνει την ενεργεια αυτη; Μα φυσικα απο τον ιδιο το Θεο, καθως ο Ηλιος βρισκεται πιο κοντα στο Απολυτο/Πηγη και οχι φυσικα απο εκρηξεις υδρογονου.(Θυμαστε που λεγαμε πως ο Ηλιος δεν ειναι αυτο που νομιζαμε, πως δεν ειναι κατι που καιει και δεν πλησιαζεται;) Αντιστοιχα λοιπον, ο ανδρας (ο φερων την αρσενικη αρχη) οφειλει να προσφερει και οχι να αφαιρει απο την γυναικα. Απο πού μπορει να βρισκει για να προσφερει; Απο τα πνευματικα επιπεδα. Διαφορετικα, αυτα τα λιγα που καθε ανθρωπος εχει πανω του, αν δεν ανανεωνονται θα εξαφανιστουν. Δεν παρατηρουμε οντως, πως οταν ενας ανδρας παντρευεται μια φρεσκια,χαρουμενη και φωτεινη γυναικα, μετα απο κανα δυο χρονια αυτη εχει γινει σκοτεινη και εχει χασει την λαμψη της; Της τα ρουφηξε ολα και μετα την ξεφορτωνεται για να βρει μια αλλη πιο "φρεσκια".

    Αυτα που συζηταμε εχουμε σημασια, οι ενεργειες και οχι αν και τι βαζει καποιος στον ποπο του.Αυτα ειναι πολυ δευτερευοντα και ανευ σημασιας. Ας υποθεσουμε λοιπον πως εγω παω στον μαναβη και διαλεγω αγγουρια γιατι μου αρεσει να τα βαζω στον ποπο μου. Ας βαλουμε στην ακρη το γεγονος πως αυτο δεν εχει λογικη, διοτι αναδεικνυω σε αρσενικη αρχη ενα.. αγγουρι. Εσυ που ενοχλεισαι και το κριτικαρεις, τι ζορι τραβας; Τι σε πειραζει και τι σε ενοχλει; Στον δικο σου ποπό μπαινουν; Οχι φυσικα. Αρα γιατι ασχολεισαι με εμενα και τι κανω εγω; Γιατι ελκεσαι απο εμενα και την συμπεριφορα μου; Μηπως διοτι κατι βρισκεις εδω; Ενα ιχνος συνδεσης με τα ανωτερα; Μια προσπαθεια ωστε να ανεβαινεις αντι για να κατεβαινεις οπως παρατηρειται συνηθως; Αφου λοιπον συναντας μια τετοια προσεγγιση και συμπεριφορα, ποια ειναι η σταση σου; Δεν θα ηταν λογικο να με βοηθησεις να κρατηθω ψηλα, ωστε να ανεβαινουμε παρεα; Αντ'αυτου, προσπαθεις να με κατεβασεις και εμενα; Οπου "εγω" ο καθε ανθρωπος με αντιστοιχη συμπεριφορα.

    Εαν δουμε πχ εναν ευφυη ανθρωπο, τι κανουμε; Τον θαυμαζουμε και τον ανεβαζουμε ή τον ζηλευουμε και τον καταστρεφουμε; Η πρωτη ειναι θηλυκη συμπεριφορα και η δευτερη "αρσενικη". Οταν θαυμαζουμε κατι ομως, μπορουμε και εμεις να το φτασουμε και να το καταφερουμε. Οταν το ζηλευουμε, αποκλειουμε τον εαυτο μας απο το να καταφερει κατι αντιστοιχο. Η επιλογη βρισκεται στα χερια του καθενος.

    Οποιος θεωρει την θηλυκη αρχη εξευτελιστικη, δεν την εχει κατανοησει. Αυτο δεν ειναι μεμπτον, σχεδον κανεις δεν την εχει κατανοησει γι αυτο και ολοι την αποφευγουνε,την κρυβουνε ή την απωθουν. Ας ξερουν ομως πως καταδικαζουν τον εαυτο τους σε μια ασχημη ζωη, διοτι η ομορφια δεν μπορει να υπαρχει χωρις την θηλυκοτητα. Ας μην γκρινιαζουν μετά. Τελος, αν θελει καποιος να αναζητησει τον φταιχτη αυτης της συμπεριφορας, ας κοιταξει την θρσηκεια μας, η οποια μπορει να ειναι καλυτερη απο πολλες αλλες, αλλα εξακολουθει να πασχει οικτρα και μαλιστα στην ιδια την Αγια Τριαδα. Για να ειμαστε δικαιοι ομως, εμεις οι Ελληνες αν και η Παναγια δεν ειναι στην Αγια Τριαδα, την σεβομαστε δεοντως. Ενα σκασμο εκκλησακια σε ενα σωρο επιθετα της Παναγιας εχουμε αφιερωσει. Ελπιζω οι Ελληνες καποια στιγμη να αποκαταστησουμε την αληθεια, διοτι αν δεν το κανουμε εμεις..

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μου Ελεύθερε Στοχαστή, σε συγχαίρω για μια ακόμη φορά, αν και δεν εκπλήσσομαι. Οι απαντήσεις και η μεθοδικότητα που τις έδωσες, ήταν οι αναμενόμενες για εσένα.
    Μένω στο τελευταίο εντυπωσιακό σημείο του κειμένου σου.
    Οι ορθόδοξοι καταξίωσαν την Παναγία ως μητέρα του Χριστού (άρα Θεού), ως Υπεραγία Θεοτόκο. Την ανέβασαν στο υψηλότερο σημείο, ένα σκαλί πριν τον Υιό του Ανθρώπου.
    Είναι η παρθένος Μαρία, όπως η παρθένος Αθήνα της παλαιότερης θρησκείας.
    Είναι η θηλυκή Αρχή, η οποία εκφράζει την υπομονή, την στωικότητα, την αγάπη, την αφοσίωση, την φροντίδα, την σοφία και την διαφύλαξη των αξιών μέσα στους κόλπους της.
    Οι Δυτικοί δεν την καταξίωσαν σε τέτοιο σημείο. Δεν γνωρίζω ποιά αξία έδιναν οι Ρωμαίοι στην Μινέρβα.
    Σίγουρα όμως η ανάγκη των Ελλήνων να εξυμνήσουν την θηλυκή Αρχή, διατηρώντας και μεταφέροντας τις αρχαιτυπικές τους μνήμες από το παρελθόν, τίμησαν την Υπεραγία Αειπαρθενο Μαρία, με τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες γιορτές του έθνους (μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: Αθηνά αντί Αθήνα (εκνευριστική παρέμβαση της αυτόματης διόρθωσης).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  16. Συμφωνω μαζι σου, οι δυτικοι απεχουν περισσοτερο απο την κατανοηση της Παναγιας. Εμεις ως Ελληνες μπορουμε να το καταφερουμε. Οι Βυζαντινοι για παραδειγμα ηταν πιο κοντα απο οτι εμεις σημερα, καθως και πιο κοντα στο παρελθον και τις αρχετυπικες μνημες, οπως ωραια ειπες. Πασιγνωστο πως εψελναν την "Υπερμαχω Στρατηγο τα νικητηρια" αναδεικνυοντας την Παναγια σε Στρατηγο που θα φερει την Νικη, οταν οι αρχαιοι Ελληνες την εβαζαν στον Παρθενωνα, βαζοντας την να κραταει δορυ-ασπιδα και να εχει στο χερι την Νικη.

    Η θηλυκη αρχη δεν ειναι της φαπας οπως εχει καταντησει να την θεωρουν σημερα οι ανθρωποι, συνεπεία της προσεγγισης της χριστιανικης εκκλησιας, ειναι πανοπλη και πανσοφη Στρατηγος. Κανείς δεν μπορει να παιξει μαζι της. Νομιζω πως εμεις οι Ελληνες μπορουμε να το κατανοησουμε αυτο, διοτι οπως παντα βρισκομαστε μεσα στα πραγματα,στο κεντρο των ζυμωσεων,πανω στο σταυροδρομι και ειμαστε φορεις ολων των προσεγγισεων. Αν μπορει καποιος να διορθωσει αυτην την στρεβλωση, ειμαστε εμεις. Και καλως ή κακως, ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα, εχουμε ετοιμο κοινο για να μας ακουσει ΕΑΝ αυτα που εχουμε να πουμε ειναι σωστα και δικαια.

    Θεωρω πως τα περισσοτερα προβληματα ξεκινουν απο εκει. Η μη υπαρξη και μη εμφανιση του θηλυκου, το οποιο το ιδιο το επιλεγει ως αυτοπροστασια, μπλοκαρει και την αναδειξη του γνησιου αρσενικου που πιστευω πως θα συμβει αυτοματα. Θεωρω πως η ανωνυμη ειναι ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτου του φαινομενου, καθως πιστευω πως ειναι γυναικα που αν οχι μισει, τοτε απεχθανεται την θηλυκη της πλευρα, ως φυσιολογικο αποτελεσμα των οσων επιζηταει η κοινωνια απο τα μελη της. Οταν βεβαια λεμε κοινωνια εννοουμε ολους εμας και ολες τις επιρροες συμπεριλαμβανομενων των θεσμων οπως η εκκλησια με την αποψη που εχει για την γυναικα. Δεν ριχνω επομενως κανενα φταιξιμο στην ιδια. Να αγαπησει την θηλυκη της πλευρα οπως και ολες οι γυναικες, θελω και να μην ακουνε τον καθε αγροικο.

    Και μονο το γεγονος της αποδοχης της θηλυκοτητας, αυτοματα θα γεννησει μια αναπτυξη της αρσενικης αρχης. Μια συμπεριφορα "Ετσι ειμαι και σε οποιον αρεσω" αυτοματα συνεπαγεται μια διατηρηση ενος προσωπικου υφους, μια προσωπικης ιδιοσυχνοτητας που οι τριτοι δεν μπορουν να επηρεασουν με τις δικες τους αποψεις. Μετραει ο Ηλιος την αποψη της Σεληνης για την συμπεριφορα του; Οχι, η καθε Σεληνη προσαρμοζεται στις δικες του. Ο Ηλιος ειναι αυτος που ειναι και αν καποιος δεν γουσταρει ή επικρινει αρνητικα, μπορει να φυγει, δεν τον κραταει κανεις με το ζορι

    Ελ Στοχαστης






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαφώς πρέπει να αναδεικνύεται η θηλυκή Αρχή, όπως η αρσενική. Πιστεύω μάλιστα πως η υποχώρησή της, συνέβη κατά την βιομηχανική επανάσταση, όπου η γυναίκα έχασε τον θηλυκό της ρόλο και άρχισε να υιοθετεί περισσότερα αρσενικά χαρακτηριστικά, εκφυλίζοντας και υποτιμώντας την θηλυκή της φύση. Η επισφράγιση αυτής της υποτίμησης, έγινε με τον φεμινισμό, ο οποίος αντί να υπερθεματίσει την θηλυκή Αρχή, ενίσχυσε την αρσενική για καθε γυναίκα! Πέτυχε την πλήρη διαστρέβλωση και όχι τυχαία βέβαια, αφού είναι γνωστό το κέντρο που εμπνεύστηκε αυτή την χειραγώγηση των ανθρώπων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας απολαμβανω πρωινο Σαββατου.

    Την καλημερα μου.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα
    Συμφωνω μεν, αλλα δεν θεωρω πως στοχος ηταν οι γυναικες αλλα η θηλυκη αρχη αυτη καθαυτη. Εαν οι γυναικες ενισχυθηκαν να μην εκφραζουν την θηλυκη τους φυση, μπορουμε να φανταστουμε ποσο δυσκολο κατι τετοιο θα ηταν για τους ανδρες. Εκει εντοπιζω την απωλεια. Ο κοσμος εγινε πιο ασχημος και η ζωη λιγοτερο ομορφη και ευχαριστη καθως η αρσενικη αρχη ειναι κυριως πρακτικη. Οτι δεν εξυπηρετει εμφανη χρησιμοτητα, φευγει

    Θεωρω πως εαν ο ανδρας δεν φοβαται την θηλυκη του αρχη, τοτε η γυναικα θα αισθανθει ασφαλης για να το κανει και αυτη. Προφανως δεν αναφερομαι σε τραβεστι σκηνικα, αλλα σε νοητικα και σε επιπεδο συμπεριφορων. Δεν αναιρει απο την αρσενικοτητα, η θηλυκη αρχη, αλλα προσθετει σε αυτην, αρκει να ξερει καποιος τι κανει

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ. Στοχοποιήθηκε και υπονομεύθηκε η θηλυκή Αρχή.
    Συμφωνώ σε όλα!
    Την καλημέρα μου αγαπητή Ελένη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενα αρθρο που εχει σχεση με την κουβεντα , και δειχνει οτι ο πολεμος στην θηλυκη αρχη συνεχιζεται και σημερα αββυσαλεα κι υποσυνειδητα.. Το θεμα παντως με τις γυναικες ,στις οποίες δυστηχως μειώνεται ολο και περισοτερο η θυληκοτητα τους, ειναι λιαν σοβαρό και πιστευω οτι εχει τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνικη δομη και συνεχεια, οπως την ξέραμε. Ετσι ισως μπορεί να εξηγηθεί
    η υπογενητικοτητα και το γιατι δυσκολεψαν τοσο πολύ οι σχεσεις ανδρων -γυναικών , πραγμα μοιραιο...
    http://redskywarning.blogspot.com.cy/2017/05/girl-power.html?m=1#comment-form
    καλησπερα σας...
    Παλαίχθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Παλαίχθων!
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Η αφαίρεση της θηλυκής Αρχής από την ανθρωπότητα, εξυπηρετεί την υπογεννητικότητα των ανεπτυγμένων κοινωνιών, ενώ την ίδια στιγμή ενθαρρύνεται η υπεργεννητικότητα των υπανάπτυκτων λαών, ώστε να αλλοιωθεί η πληθυσμιακή αναλογία σε όλο τον πλανήτη, υπέρ των εύκολα ελεγχόμενων ανθρωπομαζών, λόγω φτώχιας και έλλειψης παιδείας. Σε αυτό το σκεπτικό οι νεοταξίτες (εγχώριοι και μη) ενθαρρύνουν την εισβολή τριτοκοσμικών φυλών στην Ευρώπη, με όπλο το ισλάμ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι,πραγματι Λυκιε ειπες αυτο που ανεφερα και εγω μεταγενεστερα, λαθος μου που δεν το προσεξα καλυτερα, μαλλον επειδη βιαζομουν και το διαβασα εν ταχει.

    Το λαθος του φεμινισμου ειναι που προσπαθει να αλλαξει την πολωση των γυναικων, και να αλλαξει την θηλυκη αρχη με την αρσενικη. Σαν κινημα ομως ο φεμινισμος δεν ειναι αδικος, καθως οι γυναικες προφανως ειναι ισοτιμες με τους ανδρες. Το οτι θα υπαρξει προβλημα υπογεννητικοτητας δεν μου λεει κατι, διοτι δεν μπορουμε να εξισωνουμε ενα λαθος με ενα λαθος. Επειδη καποιους τους συμφερει να εχουν πολλες γυναικες και να κανουν πολλα παιδια, διοτι ευνοει μια πολιτικη επεκτατισμου και επικρατησης εναντι αλλων πολιτισμων, δεν σημαινει πως πρεπει να κανουμε και εμεις το ιδιο.

    Οι σχεσεις ανδρων-γυναικων εχουν δυσκολεψει διοτι ζουμε σε μια αρρωστη κοινωνια. Στην κοινωνια εντοπιζεται ο λογος, η οποια αποτυγχανει οικτρα να εκπληρωσει τον ρολο της εις βαρος των μελων της και νομιζοντας κακως προς οφελος δικο της.

    Δεν θεωρω σωστο να αλλαξει κανεις την πολωση του, αυτο ειναι σχετικα ευκολο. Το ζητημα ειναι να ισορροπησει καποιος, που σημαινει να αναπτυξει και την αλλη αρχη, χωρις να απωλεσει την υπαρχουσα. Μαζι πανε αυτα. Για παραδειγμα μια ιδιοτητα της θηλυκης αρχης ειναι να μπορει καποιος να εκμηδενιζει τον εαυτο του, να τεντωνει την υπαρξη του τοσο πολυ, που να γινεται μηδαμινη η ποσοτητα του ειναι του. Αυτη ειναι η απολυτη αγαπη και κατανοηση, διοτι τοτε καποιος γινεται ενα με το ολον και μεσα απο αυτην την διαδικασια κατανοει τα παντα. Αυτη ειναι η νιρβανα, η κορυφαια εκσταση. Για να το τολμησει ομως καποιος αυτο το αλμα πιστης, πρεπει να εχει μεγαλη αυτοπεποιθηση πως δεν θα χαθει. Να εχει μια σιγουρια, μια αυτοπεποιθηση πως δεν θα παψει να υπαρχει, πως θα καταφερει να διατηρησει την ιδιοσυχνοτητα του. Αυτο που θελω να πω ειναι πως το να τολμαει κανεις να αγαπαει ενσυνειδητα αν και χαρακτηριστικο της θηλυκης αρχης, προυποθετει μεγαλη δοση αρσενικης αρχης.

    Δεν χρειαζεται η γυναικα να κανει μποντιμπιλντιγκ.Αρκει να γνωριζει πού να προσφερει την αγαπη της. Να μην την δωριζει οπουδηποτε ή οπου της την ζητουν, αλλα εκει που αυτη επιθυμει. Να ειναι βεβαιη, πως αυτη ειναι η απολυτη υπερδυναμη και να θυμαται πως σε οποιον την δωρισει, θα τον φωτισει και θα τον ενδυναμωσει και θα τον βοηθησει να πραγματοποιησει το εργο του. Εαν ελεγξει αυτην την ικανοτητα της, θα γινει πιο δυνατη απο 100 Σβαρτζενεγκερ.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο φεμινισμός στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για την ισοτιμία των δυο φύλων, όπου οι γυναίκες θα παραμένουν θηλυκές και οι άνδρες αρσενικοί, αλλά αμφότεροι ισότιμοι.
    Στοχεύει στην υποτίμηση της γυναικείας φύσης (της θηλυκής της Αρχής) και την υποκατάστασή της με την αρσενική! Θέλει τις γυναίκες σε ανδρικούς ρόλους, ενώ διακρίνεται για εκδικητικότητα και μίσος εναντίον των ανδρών.
    Δεν είναι τυχαίο πως ο φεμινισμός έχει τις ρίζες του στην Γαλλική επανάσταση και στους εμπνευστές της. Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο φεμινισμός στρέφεται κατά του θεσμού της οικογένειας, της τεκνοποίησης, του φυσιολογικού σεξ και στηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων γυναικών, κτλ!
    Ο φεμινιστικός ακτιβισμός, ανήκει στην ίδια φαρέτρα των νεοταξιτών, που περιέχει όλους τους -ισμούς, μεταξύ των οποίων και του αντιρατσισμού, αντιφασισμού, εθνομηδενισμού, αθεϊσμού, κτλ.
    Όλως τυχαίως, τα βέλη αυτής της φαρέτρας στοχεύουν την καρδιά του δυτικού πολιτισμού και δεν απευθύνονται ανάλογα στον τρίτο κόσμο. Έτσι βλέπουμε τεράστιο "ενδιαφέρον" για τα δικαιώματα των γυναικών στην δύση, αλλά πλήρη σιγή και συγκάλυψη της καταπάτησης των ίδιων δικαιωμάτων των γυναικών, στην Ανατολή και το Ισλάμ!

    Συνεπώς ο φεμινισμός έχει μεγάλη σχέση με τους στόχους των εμπνευστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, μεταξύ των οποίων είναι η απομείωση του πληθυσμού της δύσης (υπογονιμότητα) ώστε για να συμβεί η παγκοσμιοποίηση με τον "σωστό" τρόπο, να υπάρξει ομογενοποίηση (βιολογική, ηθική, θρησκευτική, γλωσσική) και να εξαλειφθούν οι διάφορες.
    Ασφαλώς η υπογεννητικότητα της Δύσης, πρέπει να συνδυαστεί με εισβολή μεγάλου αριθμού τριτοκοσμικών φυλών, ώστε να υπάρξει αλλοίωση μέσω της επιμειξίας σε όλα τα επίπεδα.
    Αυτό ακριβώς συμβαίνει τωρα στην Ευρώπη...

    Άρα, το πρόσχημα της ισοτιμίας των γυναικών με τον φεμινισμό, αποτέλεσε όχημα για την προώθηση άλλων, δολίων σχεδίων χειραγώγησης και ελέγχου της ανθρωπότητας, από το ίδιο κέντρο που εκπονεί τις νέες ιδέες που μεταλλάσσουν την κοινωνία των ανθρώπων, σε κοινωνία ανελεύθερων δούλων!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατ αρχάς θα συμφωνησω με τον Λυκιο όσον αφορά τον φεμινισμό οτι εξ αρχης δημιουργήθηκε εκ του πονηρου.Ξερανε οτι αποδομόντας την γυναίκα,καταστρεφουν και την κοινωνία οπως την ξεραμε.Αυτος ηταν ο σκοπός τους φυσικα.Στην γυναίκα πάντοτε αναγνωριζοταν η αξία της. Αν παρατηρησουμε την ιστορια σε βαθος χρόνου θα δουμε οτι στην γυναικα παντοτε αποδιδονταν τιμές για την τεράστια προσφορά της στην κοινωνια.(απο την Αρχαία Ελλάδα (π.χ οι 6 απο τους δώδεκα θεους ηταν γυναίκες.Ακομα και ο αρχηγος τ ων θεων ο Δίας δεν ειχε λογο στα δρωμενα της Ηρας...) εως τα νεοτερα . Αγαπητε Στοχαστη λες :"Οι σχεσεις ανδρων-γυναικων εχουν δυσκολεψει διοτι ζουμε σε μια αρρωστη κοινωνια." Ποιος δεν αναγνωριζει την δυναμη και την αξία της Μάνας και Συζυγου στην σταθεροτητα της οικογενειας (η μικροτερη μορφη κοινωνιας) και στην διαπαιδαγωγηση των παιδιων (αυριανα στελέχη της κοινωνιας..).Αρα η κοινωνια αρρωστησε λογο της κοινωνικής μηχανικής μεσω του φεμινισμου...Αλλο "ίσος" αλλο "ιδιος".
    Τωρα ,το σημαντικό ερώτημα είναι αν και τι μπορούμε να κάνουμε σε ατομικό επίπεδο, για το προβλημα αυτο.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ τις γυναίκες οπως τις γνωρίζαμε...Παντου πια υπαρχουν γυναίκες "αντρακια" , και η θυληκοτητα-σεξουαλισμος αντικατασταθηκε απο τον ξιπασμο και τον τσαμπουκα...!!
    Θα ηθελα ν ακουσω την αποψη-προταση των κοριτσιων της παρέας,για το σοβαρο αυτο θεμα...
    Παλαιχθων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. *σεξουαλικοτητα*...
    Παλαιχθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα αγαπητε Παλαιχθων.

    Εχει ενδιαφερον η κουβεντα οπως διεξαγεται μεταξυ αντρων παντως :-)

    Παρ'ολα αυτα, δεν απεχω επίτηδες απο τα ωραια σχολια που αναπτυσσονται. Τα παρακολουθω στο ποδι ανευ χρονου για συμμετοχη μεσα στον πυρετο του Σβ/κου.

    Επιφυλασσομαι σε λιγες ωρες να ειμαι μαζι σας οπως μπορω.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ? ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΚΑΤΙ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μου φαίνεται πως τελικά η σημερινή κουβέντα, ...ανδροκρατείται! Χαχα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαχαχα!
    Για να επιχειρισω μια μικρη ρωγμη στο "κράτος" σας τωρα που η νυχτα καλυψε τους θορυβους της μερας.
    Και απο πού να αρχισω με όσα ειπωθηκαν; Θα επρεπε να εχω την μεθοδικοτητα(και οχι μονο) του Ε.Σ. για ολοκληρωμενο σχολιασμο. Και την λακωνικη σαφηνεια(και οχι μονο) του Λυκιου για αποτελεσματικη στοχευση. Χμ. Χαμενο παιχνιδι.
    Παμε λοιπον απλοϊκα...
    Η ενισχυση των αρσενικων χαρακτηριστικων στην γυναικα εις βαρος της θηλυκης της αρχης επηρεασε ταυτοχρονα αντιστρόφως και τον αντρα. Άρα στοχος ήταν και η αρσενικη αρχη. Η υπονομευση και των ΔΥΟ αρχων σε ενα θολο συνονθυλευμα σε οσα η Φυση ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. Δε θα μεινω καθολου στα κινηματα και τα κεντρα που καταφεραν αυτην την πολεμικη στα δυο φυλα και στις ισορροπιες που γκρεμισαν. Καποιες αλλαγες αλλωστε συνεβησαν για καλο και ειναι αυτες θαρρω αυτονοητες. Οπως απολυτα ευκρινης ειναι ο κατακερματισμος της σημερινης ταυτοτητας των ανθρωπων μεσα απο τις παρα φυσιν παρεμβασεις.
    Θα εστιασω στην αρχικη μου σκεψη οταν σας διαβαζα χτες και σημερα, που εχει να κανει με τα "θελω" των ανθρωπων. Εκει αρχιζουν ολα και εκει τελειωνουν. Ο ανθρωπος, ειτε αντρας ειτε γυναικα, για να ειναι ευτυχισμενος πρεπει να ξερει τι θελει. Οταν ξερει τι θελει δεν διακατεχεται απο το αισθημα του ανικανοποιητου. Γνωριζει τις βουλες του, τις κυνηγα και εχει μια σιγουρια και μια προσηλωση στον στοχο του. Για να ξερει τι θελει ομως πρεπει να ξερει ποιος ειναι. Ποια ειναι τα δυνατα και αδυναμα σημεια του, τα καλως και τα κακως κειμενα του εαυτου του και με συμμαχο αυτα τα εργαλεια να ανοιξει δρομους για την εξελιξη του. Την ατομικη και συλλογικη.
    Τι καταφερε λοιπον η διαστρεβλωση των χαρακτηριστικων εκεινων που κανουν τα αρσενικα αντρες και τα θηλυκα γυναικες; Μηπως μας οδηγησε να βλεπουμε τα θελω μας μεσα απο παραμορφωτικους καθρεφτες και να κυνηγαμε φυκια για μεταξωτες κορδελες; Και ενω θεωρητικα πετυχαμε μια σχετικη υλικη ευμαρεια(μιλαω για τις ανεσεις της τεχνολογικης προοδου και οχι για την καταντια του πολιτικοοικονομικου συστηματος) στην πραγματικοτητα απωλεσαμε την ελευθερια της σκεψης κατω απο την ελευθεριοτητα των νεων τεχνηεντως επιβεβλημενων ηθων. Χασαμε την ταυτοτητα μας, αντρες και γυναικες, και τα αποτελεσματα τα βιωνουμε στις μεταξυ μας σχεσεις που πολυ σωστα ο Παλαιχθων εγραψε οτι εχουν γινει δυσκολες.
    Το ερωτημα "τι κανουμε τωρα", γιατι νομιζω οτι εχει ηδη απαντηθει πολλακις;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ας το πιασω και λιγο πιο πρακτικα και πιο ωμα.
    Οι αντρες παραπονιουνται οτι οι γυναικες τους καπελωνουν με τον δηθεν τσαμπουκα τους. Θελουν ομως την γυναικα αντρακι που θα ξελασπωνει και μονη της στα ανεμοβροχια αλλά θελουν και την γυναικα γατουλα. Οι γυναικες παλι απογοητευονται απο τον ευνουχισμο των αντρων. Ψαχνουν για τον αντρα αρσενικο προτυπο-υπερηρωα αλλά θελουν και το ρομαντζο και την ανεκτικότητά/χειραγώγησή του για να αισθανονται φιλελευθερες και χειραφετημενες.
    Αν και δεν μου αρεσουν οι παραπανω ταμπελες, χρησιμοποιω λεξιλογιο που χρησιμοποιειται κατα κορον στα πηγαδακια...
    Καλα κανουν και θελουν(θελουμε). Η συνυπαρξη ποικιλων στοιχειων θα επρεπε να μας χαροποιει και εξυπηρετει στις αναγκες μας που δεν ειναι μονοδιαστατες. Το προβλημα δημιουργειται οταν υπαρχει ποσοτικη και ποιοτικη συγχυση αυτων των "θελω-ταμπελων".

    Οι αρετες θα επρεπε να "οριζουν" τον ανθρωπο και οχι αυτες οι ψευδεπιγραφες παραπλανητικες επιμερους ταμπελες.

    Σαφεστατα πρεπει να αγκαλιαζουμε και τη θηλυκη και την αρσενικη αρχη μεσα μας με την εννοια οτι κατανοουμε τον ρολο τους και κανουμε ορθη χρηση και των δυο. Δεν θα επρεπε να μας μπερδευει η συνυπαρξη τους. Αλλά οταν προσπαθουμε να ισορροπησουμε τα ανισορροπα, στο ονομα μιας ομογενοποιητικης ισοτητας, τοτε δεν εκδημοκρατιζομαστε αλλά μαλλον αλληλοεξουδετερωνομαστε. Αληθεια, δεν συμβαινει ηδη;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα,Λυκιε θα ηθελα να ειχα το e-mail σου για να σε ρωτησω για καποια ζητηματα που με αφορουν.Ευχαριστω εκ των προτερων.
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ (ή αγαπητή) ΚΑΠΠΑ, δεν μπορώ να σου διαθέσω το προσωπικό μου e-mail, αλλά αν θέλεις να με ρωτήσεις για θέματα που σε αφορούν και δεν θέλεις να γίνει δημόσια, μπορείς να γράψεις στα σχόλια μιας παλιάς ανάρτησης και ο μόνος που θα το διαβάσει, θα είμαι εγώ. Εκεί θα σου απαντήσω. Το δικό σου σχόλιο, δεν θα φαίνεται.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  33. Ενδιαφερον, το θεμα εχει πολλες οπτικες απο οπου μπορει κανείς να το εξετασει. Ο αγαπητος Λυκιος, οντας ευφυης και στρατηγικα σκεπτομενος,αρεσκεται να το βλεπει μακροσκοπικα. Ειναι θεμιτοτατος ο τροπος σκεψης, να αναζητας το: "Ποιος κερδιζει απο αυτο;" ωστε να εντοπισεις τον υπαιτιο και την μεθοδευση. Του εχεις φτιαξει το προφιλ και τον εχεις βαλει στο καδρο. Πώς ομως του ανατρεπεις τον σχεδιασμο; Καλως ή κακως, (καλως λεω εγω) το φεμινιστικο κινημα συνεβη, δεν μπορεις να το παρεις πισω. Δεν θα ειχε μαλιστα το αντικτυπο που εχει, αν δεν παταγε σε στερεες βασεις, εαν δεν υπηρχει δικαιο και αληθεια απο πισω. Οπως η δικαιοσυνη, εγω θα προτεινω παρα το οτι βλεπουμε και πολυ καλα μαλιστα,να παριστανουμε τους τυφλους και να κρινουμε την δικαιοτητα των επιμερους πραξεων ξεχωριστα, χωρις να βλεπουμε τους εμπνευστες αυτων των πραξεων και τους οποιους σχεδιασμους που πιθανον εχουν. Δεν ειναι δικη μας δουλεια αυτο, προς το παρον τουλαχιστον, διοτι και σε αυτο το παιχνιδι σκακι μπορουμε να παιξουμε αν το επιθυμουμε

    Θα παρατηρησουμε πως ο φεμινιστικος ακτιβισμος ειναι δικαιος ασχετως του πώς χρησιμοποιηθηκε,απο ποιους και για ποια ατζεντα. Δεν ειναι δικια μας δουλεια να κρινουμε το που θα οδηγησει αυτο πριν αποφανθουμε για την δικαιοτητα ή μη, διοτι τοτε θα ημασταν κακοι δικαστες. Δεν μπορει νβα μην αναγνωριζουμε δικαιο σε: "δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος της γυναίκας και της αναπαραγωγικής της ικανότητας, η ενδο-οικογενειακή βία, οι άδειες και τα επιδόματα μητρότητας, διεκδίκηση ίσων μισθών για την ίδια εργασία , η σεξουαλική παρενόχληση, οι διακρίσεις και η σεξουαλική βία". Ειναι σαν να λενε οι Αμερικανοι πως οι Ευρωπαιοι εκ του πονηρου τους υποχρεωσαν να καταργησουν τον θεσμο της δουλείας ωστε να τους αποδυναμωσουν ως χωρα. Ετερον εκατερον (αλλο το ενα, αλλο το αλλο). Θα εχουν ετσι το δικαιωμα να μην αποδεχονται μετα την καταργηση της δουλείας; Τους δινει δικαιο κατι τετοιο; Οχι φυσικα.

    Στην γυναικα σχεδον πουθενά δεν αναγνωριζοταν η αξια της ως μεμονωμενη μοναδα και οχι φυσικα ως κτημα και ιδιοκτησια. Καποιες λιγες μονο φωτεινες εξαιρεσεις εντοπιζονται στην αρχαια Ελλαδα, οντως, κυριως στον Μυθο ως μορφη διαπαιδαγωγησης απο Μυστες. Αυτη η συμπεριφορα ευτυχως "περασε" σε ενα βαθμο και στους αρχαιους Ελληνες και η αξια της γυναικας αναγνωριζοταν στον ελληνικο πολιτισμο. Πού αλλου και πότε συνεβαινε κατι τετοιο; Απο ποιον πολιτισμο; Εγω κατι Υπατιες που τις εγδερναν με οστρακα εχω υποψη επειδη ηταν επιστημονες, κατι γυναικες να τις καινε στην πυρα επιδη ηταν "μαγισσες", και ακομα και σημερα στον δρομο κατι "τραβα στην κουζινα σου μωρη" ακουω. Το θεμα δεν ειναι να αναγνωριζεται η αξια της γυναικας, αλλα να τιμαται ισοτιμα. Και η αξια της κατσικας αναγνωριζεται, για την αγελαδα μαλιστα οχι μονο η αξια της αναγνωριζεται αλλα στην Ινδια την τιμουν και με γιορτες.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αναφερεις την Μανα και Συζυγο και την σημασια της στην οικογενεια. Ειναι γνωστο κα ιδιαιτερα λιγο πιο ανατολικα, (οχι πολυ) πως υπαρχει ενας διαχωρισμος των γυναικων σε δυο γκρουπ. Το ενα γκρουπ περιλαμβανει τις γυναικες που οι ανδρες επιθυμουν ερωτικα και το αλλο γκρουπ περιλαμβανει τις γυναικες που ειναι "μανες" και "συζυγοι". Αυτο δεν ειναι υποκρισια; Δηλαδη απο την μια την θελουμε τερμα θηλυκια, να μην λεει ποτέ οχι, να ικανοποιει τα γουστα μας, να πλενει,να μαγειρευει,να καθαριζει κτλ, και μετα αφου εμεις την εχουμε διαμορφωσει ετσι, να παμε και να πηδαμε την "αλλη" που δεν καθεται να κανει τιποτα απο αυτα και ειναι αντρακι και ανωμαλιαρα; Ειναι δικαιο αυτο; Ο λαος λεει οπως εστρωσες, θα κοιμηθεις. Εαν ο αντρας ευνουχισε την γυναικα του (και οι γυναικες ευνουχιζονται), να κατσει και να την φαει στην μαπα μετα. Οχι να "ψαχνει" αλλου και ας μην παιζουμε τις κουμπαρες μεταξυ μας. Διοτι οι μισοι ανδρες αφου σπιτωσουν την "μανα" και "συζυγο" που την σεβονται δεοντως, μετα "ψαχνονται" αλλου να κανουν αυτα που θελουν, και οι αλλοι μισοι ψαχνουν τα λεφτα που θα τους επιτρεψουν να πληρωσουν για να κανουν αλλου αυτα που θελουν. Αλλά η γυναικα και μανα, κορωωωνα στο κεφαλι,κατα τ' αλλα. Και μετα μας φταιει ο φεμινισμος, που φουσκωσε τα μυαλα των γυναικων, και τις χασαμε και τις θελουμε πισω και καθομαστε και μυξοκλαιμε. Πολυ καλα εκανε και τους τα φουσκωσε.

    Η δικια μου κατανοηση λεει πως διπλα σε εναν ανδρα πραγματικα αρσενικο, ή αρσενικο με δικα του αρχιδια, η γυναικα οσο αντρακι και αν ειναι,με φυσικο τροπο και αυτοματα βρισκει την θηλυκοτητα της. Και αυτο το λεω διοτι θεωρω πως καθε γυναικα επιθυμει το πραγματικο αρσενικο στοιχειο στον ανδρα και επειδη ο συνειδητοποιημενος ανδρας απο τη φυση μπορει να αναπτυξει πολυ περισσοτερο την αρσενικη αρχη απο τις γυναικες διοτι τον βοηθα η φυση του. Ο αρσενικος ανδρας παρομοιαζεται με τον ηνιοχο-νου και η θηλυκη γυναικα με το αλογο-συναισθημα-καρδια. Φυσικα και η γυναικα επιθυμει καποιον να την διαχειριστει αλλα με τετοιο τροπο ωστε να μην το αντιλαμβανεται,να νιωθει και να ειναι αδαμαστη, οπως ο ηνιοχος χειριζεται το αλογο στην αμαξα του. Το αλογο πρεπει να αισθανεται ελευθερο, γι αυτο και παντα τα αγρια αλογα ειναι τα σπουδαιοτερα. Αλλα εμεις εχουμε την ταση να σφιγγουμε σφιχτα αυτο που "αγαπαμε" μεχρι να το σκοτωνουμε απο ασφυξια.

    Θεωρω πως ο τσαμπουκας των γυναικων ειναι αντιδραση στην προσπαθεια των ανδρων να τις καταστησουν αντικειμενα και κτηματα. Ξεχναμε βεβαια πως αν επιτυχουμε σε αυτο, θα εχουμε αποτυχει, καθως μετα η γυναικα θα εχει καταντησει να μας εχει αναγκη σε απολυτο βαθμο και αυτο θα καταντησει κουραστικο και ξενερωτικο. Οι γυναικες παλι διαμαρτυρονται για τον ευνουχισμο των ανδρων, που ΟΙ ΙΔΙΕΣ κανουν στους ανδρες. Απο την μια τους ευνουχιζουν, και μετα λενε πως ειναι ετσι αυτος. Ε μα μωρη τρελέγκο, εσυ τον εκανες ετσι, να τον φας στην μαπα τωρα. Εαν δεν τον ηθελες ευνουχισμενο, να μην τον ευνουχιζες. Ακομα και γονιος οταν εισαι, τα ιδια ισχυουν. Ολα αυτα μπαινουν στην κατηγορια "κακομαθημενοι ανθρωποι". Εαν δεν σου αρεσει η ισορροπια, εσυ θα υποφερεις με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Μην γκρινιαζεις μετα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τελος, θεωρω αυτο το ζητημα λυμενο, διοτι αναφερεται στις δυο αρχες, που παρομοιαζονται με την φωτια και το νερο. Οταν τα βαλεις μαζι και δεν ξερεις να τα διαχειριστεις ωστε να χειραγωγεις την ισορροπια κατα την βουληση σου, τοτε δυο τινα θα συμβουν: Ειτε το νερο θα σβησει την φωτια, ειτε η φωτια θα εξατμισει το νερο. Εαν επικρατησει το νερο, τοτε τα χαρακτηριστικα της θηλυκης αρχης θα γινουν υπερβολικα και αρα θα ειναι αρνητικα, εαν επικρατησει η φωτια τοτε τα χαρακτηριστικα της της αρσενικης αρχης θα ειναι υπερβολικα. Για παραδειγμα εαν μια γυναικα θελει πολυ τον αρσενικο ηρωα, το κανει διοτι εχει μεγαλο ελλειμμα αρσενικης αρχης και προσπαθει να το αναπληρωσει με το να την προβαλει στον συντροφο της. Να ξερει ομως πως θα την κερατωνει, διοτι αυτα πανε μαζι, μην γκρινιαζει μετα. Να της ειναι πιστος δεν γινεται, να το ξεχασει, της το υπογραφω.

    Κλεινοντας, να πως πως κατανοησα τελικα πώς αναπτυσσεται η αρσενικη αρχη, ηταν τελικα απλουστερο απο οτι περιμενα. Ενας ανθρωπος αναπτυσσει την αρσενικη του αρχη, οχι οταν την προβαλλει εξωθεν αυτου, σε συντροφους ή αντικειμενα, αλλα οταν κανει πραξεις συννομες με την αρσενικη αρχη. Οπως εαν κανεις πραξεις δικαιες, γινεσαι δικαιος, ετσι και οταν κανεις πραξεις αρσενικες, γινεσαι αρσενικος, ανεξαρτητως αν εισαι ανσδρας ή γυναικα, δεν εχει καμια σημασια αυτο. Αρα αρκει κανείς να κατανοησει την αρσενικη αρχη και να μην μεινει σε μια λανθασμενη επιφανειακη προσεγγιση της. Η γνωση επομενως θα δωσει το κλειδι για να κατακτησει καποιος και τις δυο αρχες και συνεπως την ελευθερια. Να πω κανα παραδειγμα. Το να εισαι αρσενικος σημαινει να στηριζεσαι στις δικες σου δυναμεις, επομενως εαν σε συντηρει αλλος, δεν εισαι αρσενικος, εισαι θηλυκος. Αυτο και μονο ειναι αρκετο για να μας κανει να σκεφτουμε απειρα πραγματικα παραδειγματα

    ΥΓ.Ελενη, δεν καταλαβα τι θελεις να πεις στις δυο τελευταιες σου προτασεις. Αν θελεις, πες το λιγο πιο αναλυτικα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, φυσικα, Ελευθερε Στοχαστη.

      Να "εξισορροπησουμε τα ανισορροπα" ειπα σε μια πιο προφορικη και ελευθερη απόδοση της σκέψης εννοωντας οτι δεν γινεται να εξισωνουμε ποσοτικα τα χαρακτηριστικα αρρενων και θηλεων οταν η ιδια η φυση οριζει κλισεις και έξεις διαφορετικες στα δυο φυλα. Δεν θεωρω οτι κανοντας χωρο σε μια ρευστη σεξουαλικοτητα και κλεινοντας τα ματια ετσι στην ετεροκανονικοτητα ο ανθρωπος σπαει καποια δεσμά προς οφελος "δημοκρατικοτερων" συμπεριφορων/τάσεων. Αλλο 'ισος' αλλο 'ιδιος' οπως ηδη ελεχθη.

      Τι αλλο θελει διευκρινηση; Το ερωτημα περι αλληλοεξουδετερωσης; Χμ. Αν ομογενοποιηθουν αντρες και γυναικες, αραγε, θα υπαρχει η δημιουργικη ελξη της ετεροτητας; Ή θα καταφυγουμε στην αναπαραγωγη του "σωληνα";

      Ο μονος τροπος για να διακρινουμε και να κρατησουμε την αληθινη προοδο απο τον ψευτοπροοδευτισμο ειναι σαφως η γνωση. Πού αποσκοπει η ταδε αλλαγη; Ποιους αλλους τομεις της ζωης συμπαρασυρει; Τι βιβλιογραφια εχω; Τι εχει διδαξει η ιστορια; Ποιοι εκπονουν τον σχεδιασμο και ποιοι ωφελούνται; Τι να περιμενω βραχυπροθεσμα και μακροπροθεσμα; Τι λεει η λογικη μου; Κτλ.

      Διαγραφή


  36. Θα ηταν ωραιο καποια στιγμη να κανουμε μια λιστα με το τι σημαινει να ειναι κανείς αρσενικος, οπως θα ηταν ωραιο να κανουμε και το ιδιο με το τι σημαινει να ειναι κανεις Ελληνας. Ειχαμε πει να κανουμε για το δευτερο αλλα δεν το ειχαμε κανει, αδρανησαμε.

    Επειδη, το να εισαι αρσενικος, σημαινει να δρας, και επειδη οτι κανουμε, αυτο και ειμαστε, θα αντισταθω στην παρορμηση να το αφησω για αλλη φορα και θα κανω μια αποπειρα επιγραμματικης αναφορας χωρις παραδειγματα, καλωντας και εσας να συμμετασχετε στην αναζητηση με τυχον ιδεες. Αλλωστε τα περισσοτερα που θα αναφερω θα τα κλεψω ως χαρακτηριστικα του yang, δεν θα τα "βγαλω" εγω

    ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

    -Να δρας, να μην αφηνεις για αυριο.Οχι στην αναβλητικοτητα και στην "ασθενεια" του αυριο
    -Να καταφερνεις και να επιτυγχανεις με τις δικες σου δυναμεις
    -Να κινητοποιεισαι συνεχως, να μην μενεις στασιμος
    -Να προσφερεις και να εκπεμπεις,να χαριζεις απλοχερα και να μην κατακρατας
    -Να διεγειρεσαι και να διαστελλεσαι
    -Να εισαι εξωστρεφης
    -Να βραζει το αιμα σου
    -Να εισαι φωτεινος και θερμός
    -Να εισαι ενεργος/ενεργητικος και να αναπτυσσεσαι
    -Να δημιουργεις
    -Να εισαι ισχυρος,σκληρος και δυνατος
    -Να υπερεχεις
    -Να προστατευεις
    -Να φροντιζεις να αναπτυσσονται απροσκοπτα οσοι προστατευεις,να μην γινεσαι εμποδιο
    -Να εισαι πρωτος στην υπερασπιση του αδυνάτου
    -Να καταβαλλεσαι για το δικαιο
    -Να χρησιμοποιεις την λογικη
    -Να εισαι θετικος (τωρα εδω τι να εννοει..)
    -Να εισαι σαν τον Ηλιο (ποσο μαλλον εδω..)
    -Να δρας φανερα
    -Χρωματα λευκο και κοκκινο

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Να πρωτοπορεις
      -Να επεκτεινεσαι
      -Να ανεβαινεις πνευματικα

      ΕΣ

      Διαγραφή
    2. -Να μην αγεσαι,να μην παρασυρεσαι
      -Να κρατας την ιδιοσυχνοτητα σου, να μην χανεις την ταυτοτητα σου και να μην ξεχνας ποιος εισαι
      -Να διαμορφωνεις το δικο σου αφηγημα

      ΕΣ

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να μας πεις Στοχαστή την πηγή αυτων των χαρακτηριστικών της Γιανγκ φύσης;

      Διαγραφή
    4. η πηγη ειναι: http://katahthoniosdemon.blogspot.gr

      Διαγραφή
    5. -Να μπαινεις μπροστα στα δυσκολα. Οπως ο καλος καπετανιος, φαινεται στην φουρτουνα (στα δυσκολα) και εγκαταλειπει τελευταιος το πλοιο οταν βυθιζεται, καθως δεν σταματαει να προσπαθει.

      Η πηγη ειναι η φιλοσοφια του συμβολου γιν-γιανγκ, το ταο, το ι τσινγκ κτλ. Αν γκουγκλαρεις yin-yang θα τα βρεις παντού. Ειναι σχετικα γνωστα. Στην δυση μας ειναι γνωστο το φενγκ-σουι, ενας τροπος διαρρυθμισης του χωρου ωστε να επιτυγχανεται ισορροπια και αρα υγεια και ευεξια. Λιγοτερο γνωστο ειναι το Τσι, η ζωτικη ενεργεια που διαπερναει το σωμα, η οποια βασιζεται στην ισορροπια μεταξυ θηλυκου Τσι και αρσενικου Τσι.

      Στην κινεζικη ιατρικη για παραδειγμα το σωμα που εχει πλεονασμα γιν, δημιουργει μεσα του υγρα και αρρωσταινει. Η προσεγγιση τους για ιαση ειναι τα χτυπηματακια στο σωμα ωστε να γινει πιο θερμο και να γινει πιο ζωντανο με την αναπτυξη του γιανγκ, επιτυγχανοντας την ισορροπια. Κατι αντιστοιχο μπορουμε να παρατηρησουμε στο σεξ, ειτε με σφαλιαριτσες ή οτι αλλο, αρχετυπικα ειναι εκει.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    6. -Να αντιμετωπιζεις το παρον και να μην ανησυχεις για το μελλον πριν αυτο ερθει

      ΕΣ

      Διαγραφή
  37. Τα παραπανω γνωρισματα της αρσενικης αρχης αλληλεπιδρουν ως γνωστον με τα αντιστοιχα της θηλυκης και στα δυο φυλα με το προβαδισμα να σχετιζεται αμεσα με τον φορεα που τα εγκολπωνει(αρρεν-θηλυ). Γιαυτο συμφωνουμε ολοι λιγο πολυ αν καταλαβα καλα οτι δεν εχει νοημα να παρεμβαινουμε «με το ζορι» σε μια 50-50 εξισορροπηση αλλά μονο σε αναγνωριση, σεβασμο και κατανοηση των δυο αρχων(προβολες του θειου) ωστε να μπορουμε να τις αναδεικνυουμε κατα περιπτωση στον υλικο μας κοσμο. Το να ειναι σε θεση καποιος να κινειται «δεξια ή αριστερα» σε αυτο το διπολο δεν αλλάζει το γεγονος οτι καλώς «περιοριζεται» απο τις εγγενεις του προδιαγραφες/τασεις.
    Οταν ειπα οτι ο ανθρωπος δεον ειναι να διακρινεται απο τις αρετες του(προσπαθεια προσεγγισης του αγαθου-θειου), σκεφτομουν πως ο ανθρωπος οφειλει να εκμεταλλευτει τα διδαγματα των «αρσενικοθηλυκων» περιορισμων του για να τους ξεπερασει και να βρεθει σε ενα νοητικο επιπεδο ανεπηρεαστος απο τις γηινες, υλικες, διαχωριστικες ταμπελες. Οποια αρχη και να προβαλλεται-υπερισχυει εδω κατω, σε πνευματικο επιπεδο υπερκαλυπτεται απο την μια απολυτο Αρχη του Αγαθου.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Α ωραια μου το φαγε το σχολιο ο blogger και δεν το ειχα σωσει.Εν ταχει, διαφωνω Ελενη με πολλα απο οσα αναφερεις. Για παραδειγμα δεν δεχομαι πως το βιολογικο φυλο προδικαζει την πολωση του ατομου, αλλα η συμπεριφορα. Αλλωστε ζουμε σε νοητικο κοσμο, μην το ξεχναμε αυτο. Δεν ανεφερα 50-50 πολωση, αλλα μια ισορροπια. Η ισορροπια δεν ειναι απαραιτητα μεσοσταθμικη.

    Ποιες ειναι οι εγγενεις τασεις που δρουν περιοριστικα; Εαν εγω ειμαι αδυναμος, πρεπει να κατσω να τις τρωω απο ενα δυνατοτερο; Δεν μπορω να παρω ενα οπλο και καταστησω τον εαυτο μου αμεσα ισχυροτερο;

    Οι αρετες οι ιδιες ηταν αυτες που με οδηγησαν στην "ανακαλυψη" της υπαρξης των δυο αρχων. Αναγκαστικα τις βρηκα μπροστα μου. Τελοσπαντων, δεν σε βρισκω πολυ κατανοητη ή λογικη ή με πειθω σε οσα αναφερεις, χωρις να το λεω για να υποτιμησω την θεση σου, η οποια ποια ειναι ακριβως; Να βολευομαστε στην τρεχουσα πολωση μας, διοτι "ετσι λεει η φυση"; Η δικια μου κατανοηση λεει πως αυτη η συμπεριφορα ειναι βολικη και ευκολη αερα λαθος, διοτι μου ομοιαζει με αυτο "Επειδη βαριεμαι δεν πας εσυ να ξυριστεις/κανεις μπανιο/γυμναστικη για εμενα;" Εδω ολοι καταλαβαινουμε πως μια τετοια συμπεριφορα δεν προκειται να μας προσφερει τα επιδιωκομενα αποτελεσματα εαν δεν την πραξουμε εμεις. Και ομως μας βολευει να αφηνουμε τον ρολο του οδηγου σε καποιον αλλο και εμεις να ειμαστε οι ανευθυνοι συνεπιβατες

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σκεψεις διατυπωνουμε αγαπητε Ε.Σ. Δεν πιεζουμε για υπογραφη συμφώνου.
    Σωστα λες οτι δεν με κατανοεις γιατι οι γιν-γιανγκ θεωριες ειναι κτημα μου οσο και οι κινέζικη κουζινα!(το πολυ να εχω δοκιμασει τρεις φορες).
    Βολεμα στην τρέχουσα φυση; Πόθεν προκυπτει αυτο;
    Δεν εχεις καταλαβει ισως οτι δεν συμμετεχω στα σχολια για να δωσω τα "φωτα" μου αλλά για να μαθαινω με αλληλεπιδραση.
    Καμια παρεξηγηση. Εισαι παντα ξεκαθαρος.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο φεμινιστικός ακτιβισμός όπως και κάθε εργαλείο χειραγώγησης που επιστρατεύει το σύστημα, εδράζεται επάνω σε κάποιο υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο είτε είναι αληθινό, είτε κατασκευασμένο. Αν δεν υπάρχει κάπου ένα πρόβλημα, το δημιουργεί για να προτείνει έπειτα μια ριζοσπαστική λύση, με κινηματικό χαρακτήρα. Η κοινωνική μηχανική σε όλο της το μεγαλείο!
    Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η συστηματική υποδοχή σε μια χώρα μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, διαφορετικών πολιτισμικών αξιών, ικανών να δημιουργήσουν ουσιαστικό πρόβλημα στους πολίτες, οι οποίοι τελικά αντιδρούν. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε. Το ονομάζουμε «ρατσισμό». Στην συνέχεια προτείνουμε την λύση. Καταπίεση των πολιτών, προπαγάνδα που προκαλεί ενοχικό σύνδρομο, εξαναγκασμός σε παθητική αποδοχή όλων των επιδιώξεων των αλλοδαπών εισβολέων.
    Εργαλεία: ο «αντιρατσιστικός» ακτιβισμός, η προπαγάνδα των ΜΜΕ και των ψευτοδιανοούμενων, οι ΜΚΟ, οι «φασίστες» και οι «αντιφασίστες», τα δήθεν διεθνή και ευρωπαϊκά «παρατηρητήρια» και τα δήθεν δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Ο φεμινισμός λειτούργησε ως εργαλείο, όταν το σύστημα θέλησε να χτυπήσει τον θεσμό της οικογένειας και των διακριτών ρόλων ανδρός-γυναικός (άσχετο με το γιν-γιάνγκ).
    Ενοχοποίησε τον ανδρικό ρόλο σε βάρος του γυναικείου, δια της εξισώσεως. Παραπλάνησε τις μάζες με το σκεπτικό της ανισότητας, χωρίς να υπολογίζει την ανομοιότητα. Είπε: γιατί οι άνδρες να είναι στρατιωτικοί; Να είναι και οι γυναίκες. Γιατί οι άνδρες να είναι πυροσβέστες; Να είναι και οι γυναίκες. Γιατί οι άνδρες να είναι δικαστές; Να είναι και οι γυναίκες. Και τέλος, γιατί οι άνδρες να είναι μπαμπάδες και προστάτες της οικογένειας; Να είναι και οι γυναίκες...
    Βέβαια, κανείς δεν είπε: Γιατί οι γυναίκες να είναι μαμάδες; Να είναι και οι άνδρες. Γιατί οι γυναίκες να είναι νηπιαγωγοί; Να είναι και οι άνδρες. Γιατί οι γυναίκες να είναι νοικοκυρές; Να είναι και οι άνδρες.
    Ασφαλώς και τα δύο φύλα μπορούν να τα καταφέρουν και σε αντίθετους ρόλους, όμως σπανίως μπορούν να τα πετύχουν τόσο καλά.

    Παλαιότερα η γυναίκα θεωρείτο «το ευγενές και αδύναμο φύλο», το οποίο ως ευαίσθητο, απαιτούσε ιδιαίτερη μεταχείριση και σεβασμό. Κανείς δεν τολμούσε να προσβάλλει μια κυρία, πόσο μάλλον να την χτυπήσει.
    Σήμερα, η «κυρία» οδηγεί το όχημά της και μπαίνει ανάποδα στον μονόδρομο. Ο άνδρας οδηγός του οχήματος που κινείται κανονικά στον μονόδρομο, της κάνει την παρατήρηση: «δεν βλέπετε κυρία ότι είστε σε μονόδρομο;». Η «κυρία» απαντά με τσαμπουκά : «ρε άντε πήγαινε από κει, που θα μας την πεις κι από πάνω, ρε μ@λ@κα!»
    Η «κυρία» αντέδρασε εντελώς εγωιστικά και γιανγκ! Μίλησε σαν αντράκι. Η συνέχεια είναι κάπως έτσι:
    -Ποίον είπες μ@λ@κα μωρή;
    -Εσένα ρε πατσαβούρη!
    -Με προκαλείς;
    -Ναι ρε, σε προκαλώ! Θα με κάνεις ντά;
    Κατεβαίνουν αμφότεροι, ενώ η κυρία πιστεύοντας πως επειδή βρίσκεται μέσα σε γυναικείο σώμα, ο κύριος δεν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση, προχωρά περισσότερο:
    -Αν τολμάς, σήκωσε χέρι πάνω μου να δεις τι θα γίνει, παλιομ@λ@κα!
    Ο κύριος χάνει την υπομονή του και αφού τελικά έχει να αντιμετωπίσει έναν καθ’ όλα …άντρα, της τραβάει ένα δυνατό κροσέ στο σαγόνι και η «κυρία», μετά από δυό σβούρες, πέφτει κάτω αναίσθητη.
    Απολογισμός: Η κυρία που υποκρίθηκε τον άνδρα (γιατί το σύστημα την έκανε να πιστεύει ότι αν παίξει τον άνδρα, γίνεται πραγματικός άνδρας) πέτυχε να αντιμετωπιστεί ως τέτοιος, από έναν πραγματικό άνδρα. Διότι ο ρόλος του άνδρα δεν περιέχει μόνο την μαγκιά, αλλά και τις συνέπειές της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν ως γυναίκα, έλεγε με ένα ζεστό χαμόγελο: «με συγχωρείτε κύριε, έκανα λάθος και θα το διορθώσω», το πιθανότερο θα ήταν ο άνδρας να έδειχνε κατανόηση και να περίμενε να κάνει την αναστροφή της ή την όπισθεν!
    Το παράδειγμα δεν είναι απόλυτα ενδεικτικό της πραγματικότητας, αλλά το χρησιμοποίησα για να δείξω μια πρακτική συνέπεια της στρέβλωσης των ρόλων στα φύλα.

    Πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε αν την παλιά εποχή, ο έλεγχος και ο περιορισμός των κινήσεων των γυναικών, δεν υπήρχαν για να την υποτιμήσουν, αλλά για να την προστατέψουν από κινδύνους. Μήπως η λογική ήταν ότι κάτι το πολύτιμο, δεν το αφήνεις έκθετο, αλλά το προστατεύεις.

    Η ενδοοικογενειακή βία ως φαινόμενο, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, χωρίς να μπορούμε να την αποδώσουμε στην φαλλοκρατία των ανδρών. Η ερμηνεία ανήκει σε άλλους χώρους και βεβαίως ο φεμινισμός και η «ισότητα» δεν επέλυσε το πρόβλημα.

    Στον προβληματισμό «πως θέλει ο άνδρας την γυναίκα» στην Ανατολή, η απάντηση είναι πως την θέλει οικοκυρά, δηλαδή εγγυητή της ψυχικής αρμονίας μέσα στον οίκο (θεμελιώδης πυρήνας της κοινωνίας), της οικονομίας, της παιδείας και γαλούχησης των απογόνων, ειρηνοποιό, τροφοδότη αγάπης, εμπιστοσύνης, πνευματικής ανάταξης και σοφίας, θεραπευτή σώματος και ψυχής, ηθικό στυλοβάτη και δικαστή, αλλά και ικανή ερωτική σύντροφο στο κρεβάτι (σε όποιο επίπεδο ηδονής επιθυμεί το ζεύγος).

    Αντίστοιχα ο ρόλος του άνδρα στην Ανατολή, είναι ο προστάτης από φυσικούς κινδύνους και απειλές, ο εγγυητής της τροφοδοσίας και της παροχής των υλικών αγαθών στον οίκο, ο επιχειρησιακός αρχηγός (ενώ ο επιτελικός αρχηγός είναι η γυναίκα), ο κατασκευαστής-επισκευαστής των υποδομών, ο εξωτερικός εκπρόσωπος του οίκου στον ευρύτερο κοινωνικό σχηματισμό (πολιτική) και βέβαια ο πολεμιστής υπέρ βωμών και εστιών.

    Και οι δυο ρόλοι εξίσου αναγκαίοι, αλλά διακριτοί και ανάλογοι της φύσης και των προσόντων του κάθε φύλου. Δεν είναι τυχαία η κατανομή των ρόλων. Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να μπορούν να διαδραματίσουν επιτυχώς αυτές τις αποστολές.
    Ένα αυτοκίνητο μπορεί να κάνει μια διαδρομή με δύο τρόπους. Με την προς τα εμπρός κίνηση, αλλά και με την όπισθεν. Η πρώτη επιλογή όμως, είναι αυτή για την οποία σχεδιάστηκε να κινείται και να ταξιδεύει. Η δεύτερη είναι μια εναλλακτική επιλογή ανάγκης. Αν ξενικήσεις να πάς με όπισθεν στην Θεσσαλονίκη, κάποτε θα φτάσεις. Αλλά με τι κόστος;
    Έτσι είναι και ο αρχικός προορισμός των δυο φύλων. Το καθένα έχει συγκεκριμένο πεδίο δράσεων, για το οποίο κατασκευάστηκε. Μπορεί να διαδραματίσει και κόντρα ρόλους, αλλά αυτό θα έχει μεγάλο κόστος! Αυτό το κόστος πληρώνει η σημερινή κοινωνία, χωρίς να επιχειρήσω και πάλι να το αποδώσω σε μεθόδευση…

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητε Στοχαστη.
    ολα καλα και άγια αυτα με τις 2 αρχες.
    Κανείς δεν θα αρνηθεί οτι καπως ετσι έχουν τα πράγματα...
    ΌΜΩΣ εδω μιλάμε για τα (επικίνδυνα) αποτελεσματα ενος καθαρα προπαγανδιστικου κινήματος ...
    για καποιο λογο υπεραμυνεσαι του κινηματος αυτυ και μαλλον λιγο ατσαλα..
    Μου μπερδευεις Ανατολη και Δύση προκειμένου να επιχειρηματολογισεις..
    Αλλο η γυναίκα στην Δύση κι άλλο στην Ανατολη...
    Στην Δυση λοιπον ,ναι,υπηρχε σεβασμος στην γυναικα μεχρι τις νεότερες εποχες..
    (Μην ξαχναμε οτι σεβόμαστε καποιον ,μονο οταν του αναγνωριζουμε αξία...)
    Εσύ δηλαδή,δεν σεβεσαι την Μανα σημερα;
    Δεν νιωθεις δέος στην Σύζυγο που πραγματωνει μεσα της το θαυμα της ζωης... ;
    Για τους απεναντι τι να πεις...ως γνωστόν αυτοι "σκοτώνουν μεχρι και την Μανα τους" και μπορει να βιασουν καποια και αν μεινει εγκυος ,χωρις γαμο , την λιθοβολουν κι απο πανω ...!
    Τι συγκρινεις...; (Εστω και εμμέσως...)
    Στο σημερα λοιπον η γυναίκα έχει χασει τον (αυτο)σεβασμο..(με αποκορύφωμα τα τελευταία 40 ,50 χρονια)
    Λες καπου στο σχόλιο σου ,"Η δικια μου κατανοηση λεει πως διπλα σε εναν ανδρα πραγματικα αρσενικο, ή αρσενικο με δικα του αρχιδια, η γυναικα οσο αντρακι και αν ειναι,με φυσικο τροπο και αυτοματα βρισκει την θηλυκοτητα της."
    Δες ,σε παρακαλώ τι εικονα βγαζει η Wikipedia στην λεξη φεμινισμος...https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
    Δες τι σου δείχνει η γυναίκα και πως σε "χαιρεταει" και πες μου ποσο "αγνο " , "λογικο" και "δίκαιο " σου φαίνεται το κινημα...
    Η γνωμη μου ειναι οτι η γυναίκα σήμερα μας εχει αναγκη τους αντρες όσο ποτε...
    Κινδυνεύει θανασιμα χωρις, καν , η ιδια να το υποψιαζεται(κι ολοι μας μαζι εν τέλει).
    Νομιζω οτι την μαχη αυτη θα πρεπει να την αναλαβουμε εμεις οι αντρες και να λυτρωσουμε την γυναικα απο την ληθη στην οποια την οδηγησε η ελιτ ...
    Γιατι πιστευω οτι και η γυναικα ταλαιπωρειτε ,χωρις παλι να το συνειδητοποιει...
    Γιατι μπορει να εχασε την θυληκοτητα της μεν προσπαθωντας να γινει αντρας , απ την αλλη ομως υπαρχει το ενστικτο της μητροτητας το οποιο έρχεται και της θυμιζει τον προορισμο και αξια της και καπου εκει αρχίζει η ταλαιπωρία της...
    Αυτην ειναι η θεση μου και η αγωνια μου. Πως μπορεις να βοηθησεις σε ατομικο επιπεδο πια , την γυναικα να ξαναβρει τον εαυτο της , κι ετσι να ξαναβρεις κι εσυ την χαμενη ευτυχία...Πως χειρίζεσαι μια κατασταση με συμπεριφορες οπως στο παραδειγμα του Λυκιου;
    Μην μου πεις ο διαλογος...Η γυναικα αυτη τη στιγμη υποφέρει απο πληση εγκεφαλου...
    Ουτε βεβαια ειναι λύση να απαντησεις κι εσυ με τσαμπουκα και να "παίξετε " φαπες...
    Επι του πρακταιου λοιπον ...
    Πως την επαναφερεις...;
    Παλαίχθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πρέπει να διευκρινήσω ότι όταν αναφέρθηκα στην Ανατολή, εννοούσα την παραδοσιακή συμπεριφορά των Ελλήνων, που πολλές φορές την ταυτίζουν με αυτόν τον όρο. Στην πραγματική Ανατολή, δηλαδή την Ασία και τον αραβο-ισλαμικό κόσμο, η θέση της γυναίκας είναι γνωστή.
    Αγαπητέ Παλαίχθων, συμφωνώ με τις αιτιάσεις σου. Υπάρχει πλύση εγκεφάλου, η οποία στρεβλώνει τα στερεότυπα των φύλων, όπως και άλλες αξίες. Τίποτα τυχαίο.
    Η αποκατάσταση της ισορροπίας που διασαλεύτηκε, χρειάζεται μια διαφορετική παιδεία και όχι αυτή που προωθείται στην μετά-φεμινιστική εποχή μας! Η συστημική μας κυβέρνηση, επιδιώκει να εκπαιδεύσει τους νέους, στο να μην αναγνωρίζουν την φύση και τα κατ'αυτήν φύλα, αλλά σε έναν πλουραλισμό κατασκευασμένων "φύλων" που περιλαμβάνει ακόμα και τον όρο "άφυλος"!
    Μέσα στην σημερινή κοινωνία και τις επίπλαστες υλιστικές ανάγκες της, η γυναίκα δεν μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο της αφοσιωμένης μάνας και του στυλοβάτη του οίκου. Η φιλοδοξία για καριέρα, χρήμα και ανεξαρτησία, φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την "κακή" δέσμευση σε γάμο, τον ρόλο της μάνας και της καλής συντρόφου. Προέχει η καριέρα, η προσωπική καταξίωση στον επαγγελματικό στίβο (ματαιοδοξία-ανάγκη για αναγνώριση) και για "σχέση": κάποιος "ωραίος" για να κάνει σεξ. Τίποτε περισσότερο! Ακριβώς ένας άντρας σε γυναικείο σώμα.
    Όταν στα 35-40 χτυπήσει το καμπανάκι της μητρότητας, η επιλογή είναι εύκολη (και ανεύθυνη): μονογονεϊκή οικογένεια με κάποιον "δωρητή σπέρματος"! Αυτό το πρότυπο, όχι μόνο προωθείται στην Δύση, αλλά επιδοτείται αδρά...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το δουμε απο την μερια της γυναικας, μπορει καλλιστα να ισχυρισθει πως δεν ενδιαφερεται για επαγγελματικη καταξιωση αλλα προσπαθει να συντηρει τον εαυτο της, κατι πολυ σημαντικο για καθε ανθρωπο. Εαν δεν καταφερει να αυτοσυντηρειται και να χειραφετηθει, δυσκολα θα αναπτυξει τον αυτοσεβασμο ωστε να μην παγιδευθει σε καποιον κακο γαμο. Πώς αλλιως θα φυγει απο το σπιτι των γονιων της; Με γαμο αιντε-αιντε με τον πρωτο τυχοντα που θα την ζητησει, σαν προξενιο; Αυτα εχουν πεθανει.

      Εδω δεν εχει απογαλακτιστει ο 35αρης ανδρας αφου δεν εχει λεφτα για να πληρωνει νοικι, μην εχουμε και τρελες απαιτησεις απο τις γυναικες. Αυτο ειναι μια παγιδα των καιρων, μια παγιδα που εμεις ως ανδρες δεν θα επρεπει ποτέ να ειχαμε επιτρεψει να συμβει. Ας αυτοσυντριβουμε εμεις για τις ευθυνες μας πρωτα. Βεβαια, για μενα φταιει πρωτιστως η αναχρονιστικη κοινωνια που ζουμε, που κλειδωνει τα παιδια και νεους στα σπιτια για "το καλο" τους μην τους συμβει τιποτα. Δεν γνωριζονται οι νεοι μεταξυ τους, διοτι δεν υπαρχουν οι κοινωνικες αφορμες που η κοινωνια θα επρεπε να δημιουργει. Αντ αυτου υπαρχουν κατι σαπια απολιθωματα σαν την εκκλησια. Πολλοι μαλιστα πανε σε γαμοβαφτησια για να βρουνε ανδρα-γυναικα. Αυτο για μενα ειναι ξεπεσμος και αποτυχια

      Βεβαια εχουμε τον Τσιπρα που.. νοιαζεται και προσπαθει να λυσει το προβλημα ετσι οπως μονο αυτος γνωριζει, οποτε ολα καλα
      https://www.youtube.com/watch?v=-8h7c79rhXI
      ΕΣ

      Διαγραφή
  44. Καταρχας, συμπαθα με Ελενη αν φανηκα υπερ το δεον επιθετικος,δεν ηταν ο σκοπος μου. Οταν εγραψα "τελοσπαντων" δεν το εκανα γιατι βαρεθηκα την συζητηση,αλλα διοτι ημουν ξενερωμενος με τον εαυτο μου που δεν εκανα "αντιγραφη" ενα μεγαλο σχολιο πριν το στειλω,και μην εχοντας ορεξη και εμπνευση να το ξαναγραψω προσπαθησα να το συντομευω. Σε παρακινησα ωστοσο να διατυπωσεις μια θεση-αποψη διοτι αυτο ειναι σημαντικο για την κατανοηση μας να το κανουμε. Ανεξαρτητως αυτου φανταζομαι γνωριζεις καλως πως οπως και ο καθενας εισαι καθολα αποδεκτη. Οντως,ιδεες και συμπεριφορες διασταυρωνονται και μερικες απο αυτες απορριπτονται,και οχι οι ανθρωποι. Εαν καποιος "κλειστει" στον εαυτο του ως αυτοπροστασια απο ανασφαλεια και αμφιβολια για το αν ειναι αποδεκτος, αυτο ειναι μεγαλο λαθος και δεν πρεπει να επιτρεψουμε να συμβει.

    Αγαπητε Λυκιε, πολυ ωραιο και ευστοχο το παραδειγμα σου. Να μου επιτρεψεις να το σχολιασω τελευταιο, διοτι μου αρεσει να κραταω τα καλυτερα για το τελος.

    Παλαιχθων, δεν ισχυει πως υπαραμυνομαι του κινηματος αυτου. Αυτο το "κινημα" αποτελει μια κινηση στο αφηγημα της παγκοσμιοποιησης. Δεν με ενδιαφερει η επιτυχια αυτου του αφηγηματος, τουναντιον ειμαι προδιατεθειμενος αρνητικα. Θα χαρακτηριζα ατσαλη την δικια σας προσεγγιση και αντιδραση στην κινηση αυτη, αφου ξεκαθαρα παιζετε σε αυτο το παιχνιδι απο την απεναντι μερια. Ο αντιπαλος σας, εχει συνοχη, σχεδιο, αφηγημα, πληρες πλανο, στρατηγειο, ηγεσια, πορους, κανει την μια κινηση τακτικης μετα την αλλη και εσεις τι κανετε; Καθεστε και γκρινιαζετε "Ωω,δεν μας αρεσει αυτο" "Α, αυτο δεν ειναι σωστο" "Γιατι το κανατε αυτο ρε,εμας δεν μας σκεφτηκατε; "Αχ, τι θα κανουμε τωρα;"κοκ Δεν χρειαζεται να ειναι κανείς μαντης για να προφητευσει πως ο αντιπαλος, θα σας παρει ευκολα το σκαλπ. Ειναι λογικο αφου δεν παιξατε ποτέ. Μονος του παιζει, δεν θα κερδισει;

    Η κινηση εχει συμβει και ηταν η απλευθερωση των γυναικων. Ποια η αντιδραση σου; Γκρινιαζεις και καθιστας τις γυναικες εχθρους; Εισαι υποχρεωμενος να χορεψεις. Θα την αναγνωρισεις, ως δικαιη, οπως εκανες με την απελευθερωση των σκλαβων, σε βολευε, δεν σε βολευε. Ειναι χρεος σου να το κανεις. Εαν θελεις να μπουμε στην διαδικασια του πως κερδιζεις το αφηγημα της παγκοσμιοποιησης, εχω να σου προτεινω ενα καλυτερο που θα ειναι βιωσιμο και δικαιο. Αλλα ετσι κερδιζεις, οχι αντιδρωντας στο αφηγημα του αλλου, αλλα προσφεροντας ενα καλυτερο, πειστικοτερο, ομορφοτερο, καλυτερο για τον ανθρωπο. Σε αυτο το αφηγημα παλι οι γυναικες ειναι ελευθερες, αν ειναι δυνατον να μην ηταν. Αν θελει η αλλη να ειναι αντρακι, ας ειναι.

    Νομιζεις αυτος ο δρομος οδηγει στην ευτυχια; Οχι φυσικα. Αναφερομαστε στο διπολο αφεντη-δουλου, οπου προφανως αυτος ειναι φορεας της αρσενικης αρχης εχει το πανω χερι.Ποιος γινεται "αφεντης"; Αυτος που μπορει να ειναι. Μπορω εγω να γινω Ηλιος; Εχω την ικανοτητα; Οχι φυσικα. Ειναι ζητημα αν μπορω να βοηθησω μια χουφτα ανθρωπους, για μεχρι εκει ειμαι. Δεν εχω τα αρχιδια να ειμαι Ηλιος. Μακαρι να μπορουσα. Οσον αφορα λοιπον το διπολο Εγω-Ηλιος μαντεψε ποιος ειναι ο δουλος. Ειμαι ενας περηφανος δουλος, ειναι τιμη μου να βρισκομαι υπο τον Ηλιο, να βλεπω Ηλιο. Γιατι; Διοτι ο Ηλιος μπορει και χαριζει την ζωη με τις ακτινες του. Δεν το παιζει πως μπορει, το κανει. Και εγω δεν μπορω παρα να τον θαυμαζω
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο αρσενικος ανθρωπος λοιπον δεν ειναι αυτος που το παιζει ως τετοιος, αλλα αυτος που ακτινοβολει, αυτος που προσφερει απλοχερα. Διπλα σε εναν τετοιο ανθρωπο που αγαπα απο την φυση του, ειναι λογικο και επομενο να εχει ανθρωπους γυρω του καθως οι ανθρωποι παντα ελκονται απο το φως. Η ισχυς δεν υποδεικνυεται με φωνες, ουτε με βρισιες. Ποσο φτηνες απομιμησεις δυναμης ειναι αυτες. Επισης ειναι αυτος που τα καταφερνει αντικειμενικα και οχι στην φαντασια του, διοτι στην φαντασια τους ολοι νομιζουν πως ειναι Μ.Αλεξανδροι οι Ναπολεοντες. Εχεις απολυτο δικαιο οταν λες πως η γυναικα κινδυνευει θανασιμα και πως εχει αναγκη σημερα τους ανδρες οσο ποτέ. Θα συμπληρωνα την ρηση μου απο την αναποδη, λεγοντας πως και η γυναικα διατηρωντας την θηλυκοτητα της απεναντι στον αξιο ανδρα μπορει να τον βοηθησει να αναπτυξει την αρσενικοτητα του αναλογα με τις ικανοτητες του. Η γυναικα με την αγαπη της μπορει να βοηθησει το ανδρα να ολοκληρωθει και να αναδειχθει ως γνησια αρσενικος. Αυτο προυποθετει ομως καλη επιλογη απο μερους της.

    Πολυ σωστα λες πως αυτην την μαχη πρεπει να την αναλαβουμε εμεις οι ανδρες, επιτρεποντας στην γυναικα να εκδηλωνει την ευαλωτη θηλυκη της φυση χωρις να φοβαται. Αυτο ειναι win-win συμφωνα με την θεωρια παιγνιων, και οι δυο κερδιζουμε. Γιατι νομιζεις πως η γυναικα δεν εκφραζει την θηλυκοτητα της; Διοτι η εμπειρια ή η ευφυια της της λεει πως οι αλλοι αυτο θα το εκμεταλλευτουν για να την κατακτησουν και να την χρησιμοποιησουν. Και εχει δικαιο σε αυτο, με την διαφορα πως δεν θα το κανουν ολοι αυτο. Ο ανδρας που διατηρει την θηλυκοτητα του και γνωριζει αυτην την φυση, δεν προκειται να το κανει αυτο. Ειναι αυτο που λενε μερικοι "Τα ροζ πουκαμισα ειναι γυναικομαγνητες" διοτι το ροζ ως θηλυκο χρωμα αποτυπωνει αυτο ακριβως. Ο ανδρας ομως πρεπει να ειναι και ισχυρος αλλιως αυτοακυρωνεται. Αρα πρεπει να κατεχει και τα δυο. Το ιδιο ισχυει και για την γυναικα. Ομως αλλες οι δυνατοτητες του ανδρα να αναπτυξει την αρσενικη αρχη και αλλη της γυναικας.

    Εδειξες μια φωτογραφια μιας γυναικας να δειχνει τον δικεφαλο που δεν εχει. Αυτη ηταν μια καμπανια της ΔΕΗ της Αμερικης το 1943, επι Β παγκ πολεμου. Ο λογος ηταν να εμψυχωσουν την αρσενικη αρχη των γυναικων στην Αμερικη, διοτι στην Αμερικη τοτε κυριως δουλευαν οι γυναικες στα εργοστασια για την πολεμικη παραγωγη και οχι μονο, καθως οι ανδρες ειχαν σταλει στον πολεμο ανα την υφηλιο. Τι ηθελες να δειξουν δηλαδη; Τι εχεις να φοβηθεις απο το μπρατσο των γυναικων; Φανταζεσαι μια συνομωσια γυναικων Αμαζονων, να υποταξουν τους ανδρες και να κατακτησουν τον πλανητη; Σοβαρα ομως; Εγω το βρισκω χαριτωμενο και σεξυ. Γνωριζω επισης πως η ατυπη μαχη των φυλων εχει ληξει και την εχουν κερδισει οι ανδρες, καθως ειναι πιο ισχυροι εκ φυσεως. Αυτο ομως επουδενι δεν σημαινει πως ο πιο δυνατος εχει δικαιωματα στην ελευθερια των αλλων ανθρωπων. Αλλωστε γνωριζουμε πως ο κοσμος ειναι νοητικος, αρα μικρη σημασια εχει η υλη.

    Σεβομαι την γυναικα και μαλιστα υπερβολικα και το μειωσα για να το ισορροπησω. Το θαυμα της ζωης δεν ειναι θαυμα μονο της γυναικας αλλα κυριως του ανδρα, μιας και η γυναικα κυοφορει. Ειναι ενα θαυμα που το μοιραζομαστε. Εισαι ωραιος χειμαρρος αλλα μαλλον δεν θα καταφερω να απαντησω σε ολα τα ερωτηματα,οποτε παω στο βασικο με το παραδειγμα του Λυκιου. Πριν απο αυτο να θυμισω πως για πολεμησουμε σε αυτην την μαχη, πρεπει να ειμαστε μαχητες. Για να ειμαστε μαχητες πρεπει να κατανοησουμε την ρηση απο την ταινια Peaceful Warrior "Ο μαχητης δεν ειναι ατρωτος.Ειναι απολυτα ευαλωτος και τρωτος. Αυτο ειναι το μονο και πραγματικο κουραγιο". Μαλιστα χαρηκα που ειδα κατι αντιστοιχο στο τελευταιο επεισοδιο Prison Break. Ο γιος του πρωταγωνιστη ζωγραφιζε και οταν του λεει η μητερα του "τι ωραια ζωγραφιζεις" ο ιδιος απανταει:

    "-Ειναι ενας Ελληνας Ηρωας
    -Φαινεται πληγωμενος
    -Ολοι πληγωνονται, αργα ή γρηγορα. Αυτο ειναι το σπουδαιο με τους Ελληνες Ηρωες. Ειναι πραγματικοι, οχι ηπερηρωες. Πληγωνονται. Μπορουν να πεθανουν."
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γι αυτο και δεν αναφεραμε στα χαρακτηριστικα της αρσενικης αρχης την "απροσβλητοτητα" μολονοτι δουλευει αρκετα.
    Εμεις βεβαια βασανιζομαστε με ψυχολογικες πληγες οχι με πραγματικες, αυτες ειναι παρα πολυ σπανιες. Γιατι λοιπον δεν θα πρεπε να πληγωνομαστε; Ποιος το λεει; Ακομα καλυτερα, ποιος πληγωνεται ακριβως απο τις προσβολες; Εγω, θα πει κανείς, αλλα ποιος ειναι αυτο το εγω; Ειναι το πραγματικο εγω ή ενα εγω ψυχολογικο κατασκευασμα που πληγωνεται επειδη η υποτιθεμενη κοινωνικη αξια που το ιδιο εδωσε στον εαυτο του φαινεται να υποτιμαται; Γιατι να με ενδιαφερει τι ειδους κοινωνικη αξια μου προσδιδει η κοινωνια; Για να ελξω "καλυτερο ταιρι"; Να γινω ο καλυτερος και ο δυνατοτερος, ο Αλφα στην αγελη της κοινωνιας, για να παρω με την δυναμη αυτη την καλυτερη γυναικα; Οχι ευχαριστω, δεν θα παρω, δεν θα παιξω σε αυτο το παιχνιδι της μιζεριας, διοτι ακομα και αν καταφερω να γινω ο απολυτος Αλφα, ο ισχυροτερος "αφεντης" στην υφηλιο, ο δυνατοτερος πλανηταρχης, ως φιλοσοφος γνωριζω πως "αναποδραστη καταληξη του "αφεντη" αποτελει το υπαρξιακο κενο". Οι υπολοιποι μπορουν να γυριζουν γυρω γυρω στο καρουζελ. Οι στωικοι ειχαν ασχοληθει με τις προσβολες, και ειχαν βρει πως απαξ και αποταυτιστουμε οι προσβολες περνανε και δεν ακουμπανε.

    Πώς "επαναφερεις" λοιπον την γυναικα; Θεωρω πως εαν ο ανδρας κατακτησει αυτην την εσωτερικη ηρεμια τοτε την αποκταει και η γυναικα. Επειδη συνηθως ισχυει πως "Οτι δινουμε, αυτο και παιρνουμε" και επειδη το 99% των ανθρωπων απλα αντιδρα, τοτε οτι εκφρασεις αυτο και θα λαβεις. Εαν δειχνω θηλυκα χαρακτηριστικα οντας ασφλαης και σιγουρος για τον εαυτο μου και την αξια μου, θα το κανει και η γυναικα. Εαν ομως δειχνω θηλυκα χαρακτηριστικα ως αποτελεσμα εσωτερικης ανασφαλειας και ελλειψης σεβασμου στον εαυτο μου, αυτην την ελλειψη σεβασμου θα την υιοθετησει και η γυναικα. Ειναι δυο πολυ διαφορετικα πραγματα, που ομως φαινομενικα μπορει να δειχνουν το ιδιο, χωρις να ειναι.

    Η βια δεν ειναι λυση, η Λια ειναι Βισση. Θα το ξαναλεω οσο ακουω για την επιλογη της βιας. Η βια μπορει να υπαρχει μονο για να τηρουνται καποια προσωπικα ορια και απεναντι σε ανθρωπους χαμηλης αξιας αν τηρουν ανεγκεφαλη συμπεριφορα. Η γυναικα οδηγος-οχετος, διαπραττει υβρη, καθως θεωρει πως ειναι κατι που δεν ειναι, δεν ειναι γιανγκ διοτι δεν μπορει να υποστηριξει η ιδια τις πραξεις της. ΘΑ την "επαναφερεις" ή καλυτερα θα της δειξεις τι εστι νεμεσι εαν παραβιασει τα προσωπικα σου ορια. Αλλιως νομιζω ειναι καλυτερα να μην ασχοληθεις καν, διοτι με συναναστροφη μονο τα ψυχολογικα της σκουπιδια θα σου μεταφερει. Μην νομιζεις πως ειναι καλα, υποφερει και μαλιστα παρα πολυ. Απεφυγε οσο μπορεις να επιδεινωσεις την κατασταση της.Η τιμωρια της ειναι αυτο που ηδη βιωνει και πιστεψε με ειναι αρκετη. Θεωρω πως καποιος μπορει να την επαναφερει αν εχει την υπομονη και αγαπη να ασχοληθει μαζι της αρκετα, αλλα αυτο ειναι κατι επιβλαβες για αυτον που θα το επιχειρησει. Λιγοι ανθρωποι μπορουν να το κανουν. Κανονικα, πρεπει ο ιδιος που εχει το προβλημα να το αποδεχτει και να παψει να ειναι σε αρνηση και να ζητησει συμβουλη για να το λυσει. Λυνεται, δεν ειναι κατι σπουδαιο, αλλα συνηθως οταν ο αλλος ειναι σε αρνηση καλυτερα να απόφευγουμε την συναναστροφη, εως οτου υποχρεωθουμε σε αντιδραση απο μια καταπατηση οριων.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "αναρωτηθούμε αν την παλιά εποχή, ο έλεγχος και ο περιορισμός των κινήσεων των γυναικών, δεν υπήρχαν για να την υποτιμήσουν, αλλά για να την προστατέψουν από κινδύνους. Μήπως η λογική ήταν ότι κάτι το πολύτιμο, δεν το αφήνεις έκθετο, αλλά το προστατεύεις. "
    Το προστατευεις για να μην στο κλεψουν, διοτι ενας ανθρωπος που δεν εχει αναπτυξει την αρσενικη του αρχη, αγεται απο το αφηγημα του καθενος, οτι πιπα και αν λεει αυτος.Φοβουνταν και μην τις χασουν απο καναν αλλο.Σημερα αυτη η πρακτικη δεν μπορει να βρισκει εφαρμογη.

    Η ενδοοικογενειακή βία πρεπει να οφειλεται στο πιο αρσενικο μερος του ζευγαριου, ειτε ειναι ανδρας ειτε γυναικα. Ξερω και ανδρες που τρωνε ξυλο. Αν η βια ειναι εκτος κρεβατοκαμαρας δεν μπορει να ειναι ανεκτη.Καποιο απο το δυο μερη εχει ελλειμα αυτοσεβασμου, συνηθως περισσοτερο αυτο που τρωει το ξυλο. Το ξυλο ειναι μια πρωτογονη αποπειρα πειθους. Εαν δεν θελει η αλλη, δεν θα κατσω με το ζορι να της αλλαξω τα μυαλα,δεν θα την βαρεσω, θα αποχωρησω. Αλλο να "παιζουμε" και αλλο η βια. Η βια εχει σεξουαλικο περιεχομενο, γι αυτο νομιζω πως συνηθως πρεπει να υπαρχει σε ατομα με ελλιπη μορφωση που δεν μπορουν να κανουν τον διαχωρισμο.Αυτο που η η κοινωνια πρεπει να κανει, ειναι να φροντισει ολα τα μελη της να γνωριζουν,πως ειναι ανθρωπινο δικαιωμα να μην δεχεται καποιος βια,και πως δεν πρεπει να την ανεχονται. Επισης, καλο ειναι οι γυναικες να μην εξαρτωνται αποκλειστικα απο τον συζυγο διοτι τοτε αυτος μπορει να ενθαρρυνεται να κανει καταχρηση της συζυγου του. Ο φεμινισμος και ο ακτιβισμος βοηθησε τις γυναικες να απεμπλακουν απο τετοιες αρρωστες καταστασεις

    Αυτα..

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παλαίχθων είπες κάτι πολύ σωστό. "Η γυναίκα κινδυνεύει θανασιμα χωρις, καν , η ιδια να το υποψιαζεται(κι ολοι μας μαζι εν τέλει).
    Νομιζω οτι την μαχη αυτη θα πρεπει να την αναλαβουμε εμεις οι αντρες και να λυτρωσουμε την γυναικα απο την ληθη στην οποια την οδηγησε η ελιτ ..."
    Ακριβως αυτο. Το σύστημα ήθελε και οδήγησε την γυναίκα σε αυτήν την θέση και οι άντρες βολεύτηκαν. Βολεύτηκαν διότι τα προς ζην τα μοιράζονται και οι δύο, βολεύτηκαν γιατί η σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών ηδονίζει τον αντρικό πληθυσμό, αυτό το δόσιμο και τα κάνω όλα χωρίς αναστολές.... Είστε ένα εγωπαθές είδος που μόνο την πάρτη σας κοιτάτε.. Είστε ικανοποιημένοι όταν έχετε την δούλα στο σπίτι, να είναι όλα στην εντέλεια, γκρινιάζοντας βεβαίως εάν κάτι δεν σας αρέσει, νοιώθετε πασάδες στον οίκο σας όταν όλα κυλάνε ρολόι, με τα παιδιά να έχουν μπεί στον αυτόματο, αλλά κάποιος άλλος τα έχει οριοθετήσει για εσάς, και βέβαια η δούλα και κυρά πρέπει να είναι και η καλύτερη ερωμένη μετά απο 12 ώρες στην τσίτα, μην τυχόν και βρεί ο πασάς αλλού "τροφή". Ε λοιπόν φτάνει η κοροϊδία. Ανακτήστε πρώτα εσείς την αληθινή σας ανδρική φύση και πιστέψτε με η γυναίκα ακολουθεί γιατί δεν αντέχει πια........
    Και όχι δεν είμαι φεμινίστρια. Την σιχαίνομαι αυτήν την ορολογία. Είμαι ρεαλίστρια και μαχήτρια στην ζωή, αγωνιώντας για το αύριο της κοινωνίας, της οικογένειας, της προσωπικής μου επιβίωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητή Ανώνυμη, καλωσήλθες! Λάβε και ένα ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος.
    Πράγματι οι άνδρες είναι αυτό που φαίνεται σαν "εγωπαθές είδος". Πιο πάνω, μπορείς να δεις ορισμένα γνωρίσματα της αρσενικής Αρχής, όπως τα τοποθέτησε ο Ελεύθερος Στοχαστής.
    Ο αντίθετος πόλος είναι η θηλυκή Αρχή, η οποία εξισορροπεί τις αιχμές της αρσενικής.
    Η απώλεια της ισορροπίας συνέβη, επειδή η θηλυκή Αρχή υπονομεύτηκε.
    Για να επανέλθει η ισορροπία, θα πρέπει να γίνουν δομικές κοινωνικές αλλαγές. Αυτό ασφαλώς απαιτεί βούληση, και μεγάλο βάθος χρόνου.

    Ωστόσο, το πρώτο δεν υπάρχει, διότι όλοι "βολεύονται" από αυτή την κατάσταση, εκτός από τις γυναίκες που υποφέρουν κάτω από τον ζυγό του τριπλού τους ρόλου (εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα).
    Το σύστημα όμως, βολεύεται μια χαρά!
    Πως είναι δυνατόν σήμερα και μέσα στην οικονομική κρίση, να πούμε πως μια μητέρα δεν θα εργάζεται (ενώ μπορεί) και πως μόνο ο άνδρας θα εισφέρει με την εργασία του, το χρήμα στην οικογένεια;
    Αν γυρίζαμε στην δεκαετία του ΄50, που ο σύζυγος με ένα μεροκάματο, μεγάλωνε φτωχικά και "στον αυτόματο" 5-6 παιδιά, συντηρώντας σύζυγο και παππού-γιαγιά, τότε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για τους ρόλους. Όμως αυτή η εποχή πέρασε ανεπιστρεπτί ή έτσι θέλουμε να νομίζουμε! Το βιωτικό επίπεδο και η "μόρφωση" αναβαθμίστηκαν, ενώ οι καταναλωτικές ανάγκες αυξήθηκαν και δημιουργήθηκαν νέα πρότυπα ζωής.
    Η χειραφέτηση της γυναίκας, ήταν μια εκ των ων ουκ άνευ απαίτηση της κοινωνίας αυτής.

    Τι κάνουμε τώρα;

    Η υπόδειξη ότι αν εξελιχτούμε πνευματικά και ισορροπήσουμε μέσα μας τις δυο Αρχές, δεν θα έχουμε ανάγκη από αρσενικούς και θηλυκούς ρόλους, μάλλον είναι ουτοπική.
    Είμαστε παγιδευμένοι δηλαδή; Σαφώς η πλειονότητα των ανθρώπων, είναι. Οι άνθρωποι είναι ευνουχισμένοι
    από τον φυσικό τους ρόλο, σε όλα τα επίπεδα (όχι μόνο στο φυλετικό).
    Δεν είναι θέμα ποιος θα κάνει την αρχή. Αν δηλαδή θα ανακτήσουν οι άνδρες πρώτοι την αρσενική τους Αρχή ώστε να ακολουθήσουν οι γυναίκες ή το ανάποδο.
    Αυτά είναι αλληλένδετα και πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χρειάζεται κατ΄αρχήν μια ιδεολογική αντιπροπαγάνδα, στην προπαγάνδα του συστήματος. Διότι όταν οι επιλογές μας στηρίζονται σε επίπλαστες ανάγκες και ιδέες που έχουν κυριαρχήσει ή επιβληθεί από το σύστημα, τότε δεν έχουμε λόγο για να αλλάξουμε κάτι. Ναι μεν γκρινιάζουμε για τις συνέπειες, μιας και αντιλαμβανόμαστε την ανισορροπία και το αφύσικο, αλλά απ΄την άλλη δεν επιθυμούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές στις ανάγκες και τις ιδέες μας. Έχουμε συνηθίσει να ζούμε έτσι...

    Η "απελευθέρωση" της γυναίκας που ο αγαπητός Ε.Σ. την ταυτίζει με την απελευθέρωση των δούλων, είναι μια πλάνη. Η γυναίκα δεν ήταν ποτέ δεσμευμένη στην Δύση, ώστε να καταστεί ανελεύθερη. Απλά οι δικές της ελευθερίες (μια πολύ σχετική έννοια γενικώς), ήταν διαφορετικές από αυτές των ανδρών.
    Η πραγματικότητα είναι ότι η κατά Ε.Σ. "απελευθέρωση" έγινε, όταν οι γυναίκες απέκτησαν τις ελευθερίες των ανδρών, χάνοντας όμως αυτές που είχαν ως γυναίκες.
    Με δυο λόγια, οι διακριτές ελευθερίες (δηλαδή οι συμπεριφορές των ρόλων ανδρών-γυναικών), έπαψαν να ξεχωρίζουν τους δυο ρόλους και οι γυναίκες μεταπήδησαν στο πεδίο συμπεριφορών, των ανδρών. Το αντίστροφο όμως δεν συνέβη. Έτσι οι γυναίκες μιμήθηκαν τους άνδρες φορώντας παντελόνια και κουστούμια με γραβάτες, ενώ βεβαίως οι άνδρες δεν φόρεσαν φουστάνια.
    Ο ρόλος των γυναικών, έμεινε κενός! Οι καημένες οι γυναίκες, έπρεπε τώρα να επιφορτιστούν και με τους δυο ρόλους, γενόμενες ανδρογύναικα!
    Ισότητα δεν σημαίνει ομοιότητα. Οι άνδρες και οι γυναίκες είχαν την ίδια αξία ως άνθρωποι. Ήταν ισότιμοι και ισάξιοι. Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους, θέλησαν να επιφέρουν μια ομογενοποίηση η οποία θα ισοπέδωνε τις όποιες διαφορές των δυο φύλων, ακόμα και τις οφθαλμοφανείς.

    Τα παραδείγματα απ΄τον μεσαίωνα ή άλλες σκοτεινές περιόδους της δυτικής ιστορίας, δεν πρέπει να εξετάζονται μονόπλευρα. Δεν ήταν μόνον οι γυναίκες που βίωναν την απανθρωπιά και την βαναυσότητα της κοινωνίας. Ήταν εξίσου και οι άνδρες, οι οποίοι ως αναλώσιμοι, πολεμούσαν και πέθαιναν, σακατεύονταν στις βιοτεχνίες και τους αγρούς, πλήρωναν δυσβάσταχτους φόρους, εκβιάζονταν, τρομοκρατούνταν και βασανίζονταν, από την ελίτ της εκάστοτε εξουσίας.

    Άρα λοιπόν, η στρέβλωση των ρόλων έγινε σκόπιμα με την χρήση της προπαγάνδας και της κοινωνικής μηχανικής. Όλα έχουν αφετηρία στο κοινωνικό-οικονομικό μοντέλο που προωθήθηκε τον 19ο αιώνα.
    Οι ιδεολογίες και τα συστήματα, αλλάζουν με άλλες ιδεολογίες και συστήματα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέφερες μια σοφή κουβέντα. "Ουτοπική". Επειδή λοιπόν αναμασιούνται και φιλοσοφούνται τα ίδια και τα ίδια και επειδή η κοινωνία έχει ροή και η ζωή δεν σταματά, ας δώσετε εσείς οι άνδρες την λύση στο τί πρέπει να γίνει... Μέχρι τότε και επειδή θα περάσουν γενεές και γενεές ώστε να επιτευχθεί κάτι διαφορετικό, προσαρμοστείτε στην νέα πραγματικότητα και αναλάβετε τα ηνία που είναι δυσβάσταχτα και πολλά. Ας δώσω ένα nickname.
      ΠΟΘΕΙΝΗ

      Διαγραφή
    2. Μια μικρή προσθήκη. Ο σκοπός της ζωής είναι εσωτερικός και εξωτερικός. Ο εσωτερικός σκοπός της ζωής μας όπως αντιλαμβανόμαστε έχει να κάνει με την ύπαρξη και την αφύπνιση,ενώ ο εξωτερικός σκοπός της ζωής αφορά την δράση και την αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους, ο οποίος βέβαια μπορεί να αλλάζει σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες.
      ΠΟΘΕΙΝΗ

      Διαγραφή
    3. Πολύ ωραία και συμπληρώνω πως ο εσωτερικός και ο εξωτερικός σκοπός μας, είναι αλληλένδετοι. Ο εξωτερικός σκοπός υπηρετεί τον εσωτερικό και ο εσωτερικός τροφοδοτείται από τα βιώματα του εξωτερικού.
      Όμως αγαπητή ΠΟΘΕΙΝΗ, η λύση δεν είναι υπόθεση του ενός μόνο φύλου, αλλά γενικά των ανθρώπων.
      Οπότε όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε παγιδευμένοι και ότι πρέπει να αποδράσουμε από την παγίδα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  51. Αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη,
    διαβαζοντας χτες το "παρελθον" σας ( http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/06/7o.html ), βρηκα τα σχολια σου προς το τελος του εν λογω "αφηγηματος" περι γιν-γιανγκ φυσης, ιδιαιτερως διαφωτιστικά. Παρ'οτι λοιπον επανειλημμενως εχεις κάνει αναφορες στις δυο αρχες, θα σου πω οτι η ματια μου υπηρξε περισσοτερο επιφανειακη. Μεχρι που τα προσφατα σχολια σε συνδυασμο με τον παραπανω συνδεσμο, κινητοποιησαν μια διαφορετικη συλλογιστικη τροχια. Στην προσπαθεια μου λοιπον να σκεφτομαι "δυνατα"(δηλαδη να γραφω μαζι σας στον ΚΔ) ανακαλυπτω που σφαλλω, υπερβαλλω ή προσθετω κατι τις(η αλληλεπιδραση που προανεφερα).
    Εκανα λογο για κινεζικη κουζινα επειδη κινεζικα μου ακουγονται τα "ο Γιανγκ ειναι θετικος, ηλιος, κοκ, και ο Γιν αρνητικος, σεληνη, κοκ". Και αυτο επειδη δεν εχω μαθει να σκεφτομαι με εννοιες που δεν εχω μελετησει. Καπως ετσι, μιλησα για ταμπελες(γιν-γιανγκ) και τις αντιπαρεβαλα με τις αρετες βαση των οποιων κρινει ενας ανθρωπος ποσο πιο κοντα βρισκεται στο Ολον. Δεν προσπαθουσα να καταληξω καπου αλλά δουλευα "φωναχτα". Με ολα οσα γραφτηκαν στο παρον αναψυκτηριο-στοχαστηριο, εμπλεξα στο σκεπτικο μου λοιπον, καλλιεργεια αρχων και αρετων με ρολους και βιολογικα φυλα, οχι για να καταληξω απαραιτητα καπου, αλλά για να καταλαβω πώς αυτα λειτουργουν, μπλεκονται, συνεργαζονται ή και χειραγωγουνται.
    Δεν θα σου πω οτι δεν με στενοχωρησε ο τροπος σου, αλλά ουδεποτε εχω αναγνωρισει δολο στις προθεσεις σου. Γιαυτο σου ειπα εξαλλου οτι δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης. Το οτι εισαι ξεκαθαρος, επειδη σε εχω παρακολουθησει πως κινεισαι(και αυτο επειδη εισαι ιδιαιτερα αναλυτικος και επεξηγηματικος ο ιδιος), ειναι μια αληθεια αναμφισβητητη. Προσωπικα, μπορει να μην ειμαι σε θεση να επικοινωνησω την σκεψη μου με τον ιδιο τροπο οπως πολλοι σχολιαστες, ή και να μην θελω για τους χ,ψ λογους(κυριως συμβαινει το πρωτο), αλλά απο τα να μενω σιωπηλη για να αποφυγω την “αντιπαραθεση” δεν ειναι μεσα στους τωρινους στοχους μου. Ξερω να διαχωριζω πότε θιγεται το εγω ή εγειρονται προσωπικες ανασφαλειες και αδυναμιες και πότε ο ιδιος ο ανθρωπος ως προσωπικοτητα. Εν κατακλειδι, ολα καλα. Και περιμενω τα καινουρια σεντονια σου.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη ,
    κατ αρχας δεν νομίζω ότι κάποιος "γκρινιαξε" στην κουβεντα που εχουμε...
    Θιξαμε ενα θεμα-πρόβλημα ,που ολοι συμφωνούμε οτι είναι υπαρκτό , και απλα εκφραζουμε αποψεις κι αγωνίες...
    Συμφωνούμε απολυτα στο γεγονος οτι ο εχθρος εχει σε ισχυ οργανομενο σχεδιο και στρατηγικη... Γι αυτο ακριβως και το συζηταμε εδω...για να μοιραστουμε εμπειριες, και να "συντονηστουμε" οσο γινεται περισσότεροι σε κοινή αντιδραση (οσο το δυνατον..)
    Αδυνατώ να καταλαβω πως συμπερανες "γκρινια ,ξαπλα και κλαμα"...
    Έπειτα,
    συμφωνείς οτι η μαχη αυτη θα πρεπει να είναι δική μας ευθηνη (των αντρων) ,κι αυτο που προτείνεις ως τροπο είναι :"επιτρεποντας στην γυναικα να εκδηλωνει την ευαλωτη θηλυκη της φυση χωρις να φοβαται.."...(?!)
    (Εγω γιατι εχω την εντύπωση οτι εμεις οι άντρες "λιωνουμε" σχεδον παντα οταν μια γυναικα (μπορει να ) εκδηλωνει απολυτα την θυληκη της φυση και γινομασται παιγνια στα χερια της...?)
    Επισης :
    "Πώς "επαναφερεις" λοιπον την γυναικα; Θεωρω πως εαν ο ανδρας κατακτησει αυτην την εσωτερικη ηρεμια τοτε την αποκταει και η γυναικα." ...
    Συγχωρα με αλλα το βρισκω εξ ισου απλοικό κι "ευκολο" με το ποιο πανω σχολιο...
    Εχω την αισθηση οτι καποιες φορες "χανεις" καποιες λεπτομέρειες, οπως για παράδειγμα στην φωτο...
    Ειδες μονο οτι σου δείχνει το μπρατσακι της...
    Το οτι κανει ,παράλληλα,και την χαρακτηριστικη κινηση των Αμερικανων οταν θελουν να πουν "fuck you " , το χασες...Δεν ξερω αν ακομη εξακολουθεις να το βλεπεις "χαριτομενο" και ..."σεξυ"...
    Τελος , ειναι γνωστό αγαπητε στοχαστη οτι ο "άνδρας γεννά και η γυναικα τικτει.."
    Αλλα εγω εκθειασα την ευλογία της Γυναικας να "σιγοπλάθει"(πραγματωνει την ζωη μεσα της...!
    Κατα τα αλλα , χαιρομαι τον λογο σου...
    Παλαιχθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγαπητη Ποθειτη , χαίρομαι που εχουμε αλλη μια γυναικεια φωνη στη συν-ζητηση αυτη και δεν ειναι μονη η Λενα μας...
    Εχεις δίκιο μεγαλο οταν λες οτι οι ανδρες στη αρχη καλοδεχτηκαν κ απολαυσαν την σεξουαλικη απελευθέρωση των γυναικών...
    Ομως πια ολο αυτο απομυθοποιηθηκε και και καταλαβαμε το περριτον της υποθεσης μπροστα σε μια υγιής σχεση με εναν αληθινο συντροφο...
    Γίνεσαι αδικη οταν λες οτι ειμασται εγωιστες και παρτακιδες κι οτι θελουμε τις γυναικες δουλες ...Η γενια τουλαχιστων των 40-45 ετων δεν φανταζεται ουτε απολαμβανει ετσι την γυναικα του...Την θελει αρχοντισα στο σπιτι, και δασκαλα στην αγαπη...
    Και βεβαίως δεν μπορω παρα να συμφωνησω δυνατα στο σχόλιο του αγαπημένου Λυκιου πως :"Δεν είναι θέμα ποιος θα κάνει την αρχή. Αν δηλαδή θα ανακτήσουν οι άνδρες πρώτοι την αρσενική τους Αρχή ώστε να ακολουθήσουν οι γυναίκες ή το ανάποδο.
    Αυτά είναι αλληλένδετα και πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα." Πραγμα που σημαίνει, αγαπητη Ποθειτη πως χρειαζόμαστε και την δικη σας προσπαθεια ωστε να καταφερουμε να διορθώσουμε οτι μπορουμε...Εμεις θελουμε να κανουμε και θα κάνουμε οτι μπορούμε γιατι μας ...λειπετε...!
    Παλαιχθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αγαπητε μου Παλαιχθων,
    Επι του πρακτεου....
    Η μεταστροφη των ανθρωπων σε ενα μοντελο κοινωνιας οπως αυτο που σκιαγραφειτε και φανταζεστε, απαλλαγμενο απο τις παθογενειες του χτες στις διαπροσωπικες σχεσεις των φύλων μα και συνδεδεμενο με τις παραδοσιακες γνησιες αξιες της αγαπης, της θαλπωρης, του αλληλοσεβασμού κ αυτοσεβασμου, της κατανοησης, κτλ, ως φορεας ολων των αγαπητικων και ειρηνοποιων δυναμεων της φυσεως του ανθρωπου για αυτοπραγματωση(μεσα απο τον θεσμο της οικογενειας αλλά και κατα μόνας για οσους τους εξυπηρετει), θα ελθει μονο οταν καταρρευσει (με ποιον τροπο;) το παρον υλιστικο συστημα που για την συντηρηση του δεν λαμβανει υποψη του την καλλιεργεια του ανθρωπου σε ολα τα επιπεδα(σωμα-ψυχη-πνευμα). Οταν αγνοι, οραματιστες ανθρωποι, παρουν τα ηνια της διακυβερνησης και αναπλασης της κοινωνιας απο το μηδεν που φτασαμε(ή θα φτασουμε...οπως το δει κανεις) δίνοντάς της κατευθυνση χωρις να την αποκοπτει απο την ιστορια και το παρελθον της(πολυτιμα διδαγματα). Με την καταρρευση μεσα μας των ψευτοαξιων, που ηδη συμβαινει, ερχεται ταυτοχρονα και η αποδομηση του τερατωδους οικοδομηματος της Βαβελ. Δεν ερχεται ευκολα, αβασανιστα ουτε  αναιμακτα...Πώς αλλιως θα βαλουμε στο κεντρο ξανα τον Ανθρωπο και την Αγωγη του για ολοπλευρη εξέλιξη-προοδο; Οταν αντρες και γυναικες μεγαλωνουν με σεβασμο στις πανανθρωπινες αξιες της ζωης(κι οχι απλα της επιβιωσης, και δη της επιβιωσης σε ενα επιβαρυμενο απο μια υλιστικη προσεγγιση, ματριξ ), δεν θα υπαρχει συγχυση ταυτοτητων ουτε κατευθυνσης. Θελει πρωτα σε ατομικο και επειτα σε συλλογικο επιπεδο, ΟΡΑΜΑ, καρδια, θυσια, χρονο, κοπο, υπερβαση, ηρωισμο, μαχητικοτητα, κουραγιο, υπομονη, αφοσιωση, δοσιμο. Δεν νομιζω οτι υπαρχει συντομοτερος δρομος και tips θεραπειας των σχεσεων που εχουν διαρραγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κουβεντιαζοντας χτες σε ενα γυναικειο μπατσελορ και επιχειρωντας μια μικρη σφυγμομετρηση σε ενα γκρουπ με ηλικιακο μεσο ορο τα 35 χρονια,σας μεταφερω τα εξης:

    Μια σημαντικη αναπηρια της συγχρονης εποχης ειναι η ελλειψη ερωτισμου. Λειπει το φλερτ και η διαθεση για φλερτ. Οταν τα ζευγαρια καταφευγουν σε εναν στεγνο, τεμπελικο σεξουαλισμο-αισθησιασμο απομιμηση του αληθινου ερωτα, δεν αναδυονται ανθη στην καρδια για αναταση των συναισθηματων και ορεξη για παλη και ανατροπη. Οι κινησεις γινονται μηχανικα και ζομποποιημενα. Ποσοι αφιερωνουν χρονο να αισθανθουν τις ιδιες τις ανασες τους, τις χαρές, τα λεπτα αισθηματα, τον πονο του αλλου, τα ονειρα, το βαθος του κενου και τα υψη του ουρανου; Ποσοι περπατανε και κοιτανε ψηλα τα πιο απλα, την οψη της πολης τους, τα συννεφα(κι οχι μονο τις ουρες...), τα αναρριχομενα στα μπαλκονια, τις πεταλιδες στα φωτα του δρομου, τη ζωη που κυλα; Ο Στοχαστης εχει δικιο οτι πολλες γυναικες μεχρι σημερα κατεφευγαν στον γαμο μονο και μονο για να φυγουν απο το σπιτι ή γιατι περνουσαν τα "γονιμα" χρονια και ετσι βολευονταν σε σχεσεις που δεν ευνοουσαν την προσωπικη εξελιξη. Ειναι πολλα τα παραδειγματα και δεν το λεω ελαφρα τη καρδία. Το "φταιξιμο" επεσε κυριως στους ανελευθερους γονεις και στις υποκριτικες κοινωνικες δομες και αξιωσεις.
    Τα νεα παιδια παλι, ποσο να κρατηθουν απο τον βομβαρδισμο του fast and easy food; Με τι εχέγγυα θα αντιληφθουν τις παγιδες;
    Οι αντρες εχασαν τις γυναικες και οι γυναικες τους αντρες γιατι απο τον συντηρισμο των προηγουμενων δεκαετιων περασαμε στο αλλο ακρο του αχαλινωτου ευδαιμονισμου και απαξιωσης των παντων. Οταν οι ανθρωποι δεν τολμουν να πουν αυτα που πραγματικα σκεφτονται και νιωθουν, αυτος ειναι ο πραγματικος ευνουχισμος. Η υποκρισια.

    Αληθεια, σας φαινεται ξενη αυτη η πραγματικοτητα; Αναρωτιεμαι σε τι βαθμο η αισθηση αυτη ειναι αντικειμενικη ή μιας μικρης μονο μειοψηφιας.

    Μιλατε ομορφα στις γυναικες σας, ηρεμα, χωρις υβρεις; Συνεχιζετε να τις διεκδικητε και να τις εκπλησσετε με ενα λουλουδι ή ενα ομορφο στιχακι στο κινητο ή στο μαξιλαρι της μολις ξυπνησει; Ενα φιλι οταν μισοκοιμαται; Την παιρνετε αγκαλια; Ονειρευεστε παρεα; Πότε ηταν η τελευταια φορα που της ανοιξατε την πορτα να περασει; Πότε της ειπατε ευχαριστω με λογια και εργα για οσα θεωρουνται δεδομενα μα καθολου δεν ειναι; Αναλογες βεβαια τρυφερες εκδηλωσεις αναμενονται και απο μας τις γυναικες προς τους συντροφους.

    Στα εκλεπτυσμενα μυαλα και ευαισθητες ψυχες της εκλεκτης παρεας του ΚΔ ολα τα παραπανω ειναι γνωστα, τουλαχιστον στην θεωρια...αλλά η ζωη εκει εξω...δειχνει πως τιποτα δεν ειναι δεδομενο ουτε οπως φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπέρα σε όλους και φυσικά στον κ. Λύκιο!
    Όταν υπάρχει αληθινή Αγάπη τότε όλα αυτά Ελένη συμβαίνουν απλά. Σίγουρα η καθημερινότητα είναι έτσι φτιαγμένη για να μην μας αφήνει χώρο για τίποτα αλλά και πάλι θεωρώ ότι η αληθινή Αγάπη τα ξεπερνάει. True Love's kiss που λένε στα παραμύθια, θεραπεύει τα πάντα.
    Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ερωτισμού αλλά Αγάπης. Αυτή είναι που εξυψώνει (εσωτερικά), εξισορροπεί (αρχές) και φωτίζει (εξωτερικά). Αυτή είναι το πρόβλημα. Η κοινωνική μηχανική που είπε ο κ. Λύκιος, αλλά και η υλιστική ζωή που μας εκπαιδεύουν να έχουμε εκεί στοχεύουν θεωρώ.
    Είχε συζητηθεί νομίζω παλαιότερα το θέμα της αληθινής Αγάπης καθώς κ του Ιερού Γάμου...

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γεια σου αγαπητε Μαθητη.
    Ο Θεός, αγαπη εστι. Και εκδηλώνεται ποικιλοτροπως.
    Ετσι υπαρχει και η μητρικη αγαπη, και η αδερφικη, και η ερωτικη.... Ολες οι σχεσεις για Αγαπη μιλανε. Με τι "λογια/περιεχομενο" ομως; Με τι "ενταση/δυναμη"; Με τι "κραδασμους/ενεργειες";
    Να ξαναρωτησω τι εννοειτε οταν μιλατε για Ιερο Γαμο μια και το λινκ στο οποιο εικαζω οτι αναφερεσαι(Μάιος ή Ιουνιος του 2016..δεν θυμαμαι καλα) εχει αρκετα σβησμενα σχολια; Ιερο ως προς το Χριστιανικο Μυστηριακο Τελετουργικο ή κατι αλλο;
    Οπως και να'χει παντως η συζητηση περι Αγαπης απο το βιωμα, απεχει αλλεπάλληλες "δοκιμαστικες διαδρομες".
    Νους και συναισθημα σε αρμονια. Λογικη και θεληση.
    Ο λογος ομως νομιζω ανηκει σε αλλους...
    Θα κατσω στη γαλαρια να παρακολουθησω καλυτερα.
    Επιτρεψε μου να σου κλεψω για αυτην την αναρτηση το πετυχημενο σου ψευδώνυμο.

    Ελενη-Μαθητρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλωσήλθες και πάλι, αγαπητέ Μαθητή.
    Ο Ιερός Γάμος, νομίζω πως περιγράφεται ωραία εδώ:
    http://www.astrology.gr/zodia/enallaktiki-gonia/story/47528/o-ieros-gamos

    Η Σοφία Άτζακα είχε γράψει για τον Ιερό Γάμο, αλλά αν και θα έπρεπε, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία της.

    Επειδή λοιπόν, δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα, δεν θα συνοψίσω με την δική μου τοποθέτηση. Νομίζω ότι στο παραπάνω λινγκ, περιγράφεται επαρκώς ο όρος.

    Η περιγραφή που έδωσες αγαπητή (και εορτάζουσα) Ελένη, για το έλλειμμα φλερτ και έρωτα στις σχέσεις των σημερινών νέων, είναι αποκύημα των ιδεολογιών και των προτύπων ζωής που μας έχουν επιβληθεί.
    Αν μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι μας ελέγχουν την σκέψη, ότι οι απόψεις μας, δεν είναι και τόσο δικές μας και πως πρέπει να σκεφτόμαστε με καθαρό μυαλό, ξεπλυμένο από ιδεοληψίες και συστημικό "προγραμματισμό", τότε θα μπορέσουμε να είμαστε Εμείς και όχι ο καθρέπτης των Άλλων. Τότε θα μπορέσουμε να ερωτευτούμε και να μην φοβόμαστε την σχέση με το άλλο φύλο...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπητε μου Λύκιε.

      Σε ευχαριστω...

      Ισως και να ειναι ετσι...

      Ελενη.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.