Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Εκατοντάδες οι αλλοδαποί κακοποιοί που έκαναν χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου και επέστρεψαν στο έγκλημα [βίντεο]


Βίντεο-Πάνος Σόμπολος: Οι λαθρομετανάστες έφεραν άγρια εγκληματικότητα.

Μόνιμος πονοκέφαλος έχει καταντήσει στην ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, ο Νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που έχει οδηγήσει στην αποφυλάκιση εκατοντάδων σκληρών κακοποιών, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνουν πολλοί αξιωματικοί να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, μία "ανακύκλωση" συλλήψεων, αποφυλακίσεων και εκ νέου αναζητήσεων και συλλήψεων εξαιρετικά σκληρών και σεσημασμένων κακοποιών.


Ένα από τα πρώτα θύματα αυτών των "βελτιωτικών" για τους κρατούμενους ρυθμίσεων ήταν τον δεκαπενταύγουστο

 του 2015, ο άτυχος 67χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Ύδρα, Μανώλης Οικονόμου.


Τότε οι Γεωργιανοί ληστές και δολοφόνοι του, που είχαν μελετήσει σε κάθε λεπτομέρεια το έγκλημά τους, του έσπασαν τα πλευρά ένα προς ένα, του προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία στα σωθικά από τα σφοδρά, συνεχή και βίαια χτυπήματα στο σώμα, το πρόσωπο και το κεφάλι, μέχρι να τους πει που βρισκόταν και το τελευταίο σεντ του ευρώ στο σπίτι, που βρισκόταν και το τελευταίο κόσμημα και αντικείμενο έστω και μικρής αξίας...



Και αφού τα έκαναν όλα αυτά δεν του έβγαλαν ποτέ την πετσέτα από το πρόσωπο και την μύτη με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο, ενώ ταυτόχρονα από το σοκ και τα βαριά εσωτερικά τραύματα που του είχαν προκαλέσει ... η καρδιά του έπαψε να χτυπά. Δεν έδειξαν τον παραμικρό σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή παρότι είχαν αρπάξει όλα όσα απαίτησαν από τα ανήμπορα θύματά τους.



Ένας εκ των συλληφθέντων αργότερα και συγκεκριμένα ο 34χρονος Γεωργιανός και βαριά σεσημασμένος κακοποιός, εντοπίστηκε με το αποφυλακιστήριο στην τσέπη. Είχε λάβει περιοριστικούς όρους και είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί ύστερα από 10ετη κάθειρξη για πλήθος κλοπών-διαρρήξεων και βίαιων ληστειών σε σπίτια..., όπως και η πλειονότητα των ομοεθνών του συνεργών.



Έκτοτε, απλά η μία περίπτωση ακολουθεί την άλλη... σχηματίζοντας μία αλυσιδωτή έκρηξη εγκληματικότητας... 



Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ακόμα και οι ολιγοήμερες άδειες που παρέχονται πολλές φορές εντελώς άκριτα σε άτομα που έχουν αποδείξει ότι δεν επιδέχονται σωφρονισμού, ενώ αδυναμίες για τους ευνοϊκούς όρους αποφυλάκισης προυπήρχαν στην νομοθεσία. Απλά την τελευταία διετία χάθηκε κάθε όριο. Ενδεικτική η περίπτωση σεσημασμένου 33χρονου Έλληνα για βιασμούς που πήρε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές, πήγε στο Αιτωλικό και λήστεψε και αποπειράθηκε να βιάσει μία 73χρονη!



Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση είχαν περιέλθει οι ελληνικές Αρχές έναντι της Γερμανίας εξαιτίας του ότι Αφγανός παράνομος μετανάστης που βίασε και σκότωσε στη Γερμανία την 19χρονη κόρη υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΕ, είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα το 2013 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος μίας 20χρονης στην Κέρκυρα και κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου απελευθερώθηκε και βρέθηκε στην Αυστρία και ύστερα στην Γερμανία...



Ακολουθεί η περίπτωση 46χρονου Έλληνα παιδόφιλου στην Πάτρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για αρπαγή και βιασμό ανηλίκου τον Φεβρουάριο του 2014, αποφυλακίστηκε καθώς στην δίκη κατέπεσε η κατηγορία του βιασμού και έμεινε μόνο αυτή της αρπαγής και αμέσως μετά, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015, βίασε κατ' επανάληψη την 16χρονη κόρη του, εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα τον 18χρονο Ρουμάνο σύντροφό της και βίασε ακόμα μια 14χρονη φίλη της κόρης της...



Η πρόσφατη περίπτωση του 32χρονου Νιγηριανού ληστή στην Κυψέλη με δεκάδες θύματα ηλικιωμένες και μία μάλιστα ανθρωποκτονία είναι από τις πλέον ενδεικτικές. Ο δράστης είχε καταδικαστεί και το 2013 για παρόμοια εγκλήματα σε 10 χρόνια φυλάκιση, αλλά ο νόμος Παρασκευόπουλου είχε φροντίσει να μείνει ελεύθερος.



Ο Νιγηριανός είχε μετατραπεί στον φόβο και τρόμο των ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης και του κέντρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο τους τελευταίους 2 μήνες είχε ληστέψει, χρησιμοποιώντας αλόγιστη βία, 20 ηλικιωμένους, κυρίως γιαγιάδες.
Δρούσε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στην Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου ανυποψίαστα
έκαναν συναλλαγές.



Στη συνέχεια, τα ακολουθούσε και όταν έμπαιναν στις πολυκατοικίες που διέμεναν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Μάλιστα, κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.



Επίσης πρόσφατα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει έναν 33χρονο Έλληνα ο οποίος, το τελευταίο εξάμηνο, ενέχεται σε 6 τουλάχιστον περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προσποιούμενος πολλές φορές τον αστυνομικό.
Ο συγκεκριμένος δράστης στο παρελθόν ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα για βιασμό και ληστείες και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς πράξεις.
Συγκεκριμένα, το 2013 συνελήφθη για τον βιασμό μίας ενήλικης αλλοδαπής, μόλις έναν χρόνο μετά αποφυλακίστηκε και ξανασυνελήφθη για ληστεία, για να φτάσει μετά από λίγο καιρό να αποφυλακιστεί και πάλι να συνεχίσει ακριβώς στον ίδιο δρόμο...



Όπως προέκυψε ο 33χρονος από 2011 έως και σήμερα, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο δράσης, διέπραξε έξι αποπλανήσεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Τα θύματά του ήταν κορίτσια ηλικίας 10, 11, 15 και 17 ετών.



Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της μη απόδοσης δικαιοσύνης στη χώρα και το πόσο εξωφρενικά είναι αυτά που γίνονται ακόμα και με εξαιρετικά βίαιους και σεσημασμένους κακοποιούς, ενδεικτικά, ο 33χρονος καταδικάστηκε και έκατσε στην φυλακή Τριπόλεως μόλις 5 μήνες και συγκεκριμένα από 13 Οκτωβρίου 12 έως 5 Απριλίου του 2013. Μόλις στις 10 Οκτωβρίου του 2013, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ξανά, αυτή την φορά στις φυλακές Μαλανδρίνου, έως τις 11 Απριλίου που αποφυλακίστηκε.



Δηλαδή και για τα δύο κακουργήματα έκατσε στη φυλακή μόλις από 5 μήνες! Η πρώτη ασέλγεια σε βάρος ανήλικης έγινε τον Νοέμβριο του 2011, σε βάρος μίας 17χρονης στην Ομόνοια και έκτοτε όποτε αποφυλακιζόταν "χτυπούσε" ηλικίες 10-12 ετών στην πλειοψήφία τους... Το 2012 έπεσε θύμα του μία 15χρονη στον Κολωνό, τον Οκτώβριο του 2013, μία 10χρονη στον Βοτανικό και στη συνέχεια, μία 12χρονη στον Άγιο Παντελεήμονα, τον Ιανουάριου του 2017 μία 11χρονη στα Κάτω Πατήσια και στις 3 Μαρτίου 2017, τελευταίο θύμα του ήταν μία επίσης 11χρονη στον Άγιο Παντελεήμονα...



Η πλέον πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή της ληστείας στο Π. Φάληρο με τους σεσημασμένους δράστες να δρουν ανενόχλητοι και να σκορπούν τον τρόμο στην κοινωνία παρότι έχουν συλληφθεί πολλές φορές για δεκάδες ένοπλες ληστείες απόπειρες ανθρωποκτονίας και τελεσμένες ανθρωποκτονίες.



Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι ένας Ρώσος και ένας Αρμένιος. Ειδικά για τον Ρώσο ανακάλυψαν πως ήταν παλαιότερα μέλος της διαβόητης συμμορίας «Ρουσλάν», όπως έλεγαν τον Γεωργιανό αρχηγό τους, γνωστός και ως «Ιορδάνης», ο οποίος στρατολογούσε κακοποιούς από την Δυτική Αττική με καταγωγή από πρώην Σοβιετικές χώρες, τους εκπαίδευε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τακτικές και όπλα και στη συνέχεια τους έριχνε στην διάπραξη δεκάδων οργανωμένων ένοπλων ληστειών.



Η συμμορία αυτή «ξεδοντιάστηκε» το 2008. Μάλιστα, ο Ρώσος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2011 στην Αμφιάλη, ύστερα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ που κατεδίωξαν εκείνον και τους συνεργούς του, μετά από ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κερατσινίου και στη συνέχεια κρύφτηκαν μέσα σε σπίτι κατοίκου της περιοχής.



Ο Μολδαβός που έχασε την ζωή του από πτώση κατά την προσπάθεια διαφυγής του είχε αποφυλακιστεί μόλις το 2015 με χρήση των βελτιωτικών νομοθετικών ρυθμίσεων περί αποσυμφόρησης των φυλακών. Τα κοινά όλων τους είναι ότι ήταν σεσημασμένοι, άκρως επικίνδυνοι και έτοιμοι για όλα και βέβαια παρά το ποινικό τους ιστορικό, ωφελημένοι από την Δικαιοσύνη και το «Σωφρονιστικό Σύστημα»...



Όλοι τους οι δράστες είχαν ένα πραγματικά βαρύ ποινικό παρελθόν και όλοι τους αποφυλακίζονταν με περιοριστικούς όρους και πριν τη χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου.



40χρονος Ρώσος: Συνελήφθη το 2007 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (πρόκειται για τη συμμορία «Ρουσλάν»)- Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και το 2011 συλλαμβάνεται ξανά για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κερατσινίου-Συνελήφθη στην Αμφιάλη όπου ταμπουρώθηκε σε σπίτι μαζί με τους συνεργούς του. Πρόσφατα αποφυλακίζεται ξανά με περιοριστικούς όρους μέχρι που συνελήφθη σήμερα 3 Απριλίου 2017, ύστερα από ληστεία σε σπίτι στο Π. Φάληρο.



35χρονος Αρμένιος: Σεσημασμένος για σωρεία κλοπών



41χρονος Μολδαβός (σκοτώθηκε από πτώση κατά τη διαφυγή του): Είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία το 2006 σε κοσμηματοπωλείο και αποφυλακίστηκε το 2015-Του είχαν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι για διακεκριμένες κλοπές

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη   

thepressroom.gr 

Δείτε το βίντεο.



5 σχόλια:

  1. Ο Σόμπολος που ήταν επί χούντας; Οι φασίστες δεν κατάλαβαν ότι τελείωσε η μπογιά τους και τώρα κυβερνά η αριστερά. Αριστερά ισον δικαιοσύνη του εργαζόμενου πολίτη οχι του κεφαλαιοκράτη. Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι δίκαιος και σωστός γιατί είναι ανθρώπινος. Η φυλακή δεν συμμορφωνει κανέναν από τις αμαρτίες του και τους κάνει χειρότερους. Όσο λιγότερο το κάτεργο στη φυλακή τόσο καλύτερα για τον άνθρωπο που έσφαλε. Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να είναι ελεύθερος και όχι σε κλουβί. Με ποιό δικαίωμα οι φασίστες σε βάζουν στο κλουβί σαν να είσαι ένα ζώο; Το ζώο θα αφηνιάσει και όταν βγει θα αρχίσει να δαγκώνει. Οι φυλακές πρέπει να καταργηθούν γιατί είναι απάνθρωπες και στην θέση τους να χτιστούν σχολεία και εκκλησίες. Μόνο έτσι θα μετανοησουν αυτοί που έσφαλαν στη ζωή τους και θα γίνουν όλο και καλύτεροι. Μόνο σε σχολεία που θα μαθαίνουν να αγαπούνε τον συνάνθρωπο και θα αποβάλλουν τον φασισμό από το μυαλό τους, και θα ξεριζώσουν τις σάπιες ιδέες περί μίσους για άλλους λαούς, για τα έθνη, για σημαίες και ψευτοήρωες, για μολυσμένους ομοφυλόφιλους, τρανς, λεσβίες, για όπλα και βία και για τα "κακά" "ναρκωτικά" που τα απαγόρεψαν για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Ως πότε θα υπάρχουν οι δυνάστες των λαών; Ξεσηκωθείτε και μη ψηφίσετε Ν.Δ. που θα καταργήσει δίκαιους νόμους υπέρ ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία όλα αυτά! Και τώρα πες μας τι προτείνεις για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των φιλήσυχων, ειρηνικών και νομοταγών πολιτών, στην ζωή και την περιουσία τους, αλλά όχι σε βάθος χρόνου, αλλά αυτή την στιγμή, άμεσα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26 Ιανουαρίου 2017 - 8:56 μ.μ.
      ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;Ο ΛΥΚΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ Η Η ΕΥΗ;Η ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΑΙΤ ΤΟ ΓΡΣΦΟΥΜΕ.ΧΕΧΕΧΕ

      Απάντηση

      Ανώνυμος11 Ιανουαρίου 2017 - 10:28 μ.μ.
      ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΔΩ ΕΠΙ ΟΜΑΔΑΣ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ TIMELORD. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΛΗΚΗ. Ο ΣΩΡΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

      Απάντηση

      eleni inele11 Ιανουαρίου 2017 - 11:17 μ.μ.
      Χαχαχαχα!
      Μάλιστα κυρία παλαιά παρουσια..
      Πρώτον, δεν διαβασατε καλά τι έγραψα παραπανω..
      Και δεύτερον, ο,τι πείτε....Μη σας χαλασω τον φανταστικό σας κοσμο.

      Ελένη.

      Διαγραφή
  3. ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΚΑΤΑ Ο ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ - ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλάρωσε και απάλλαξε το μυαλό σου από τέτοιες εμπλοκές, αγαπητέ-ή ανώνυμε-η.
    Βγες από τις εμμονές σου με τα διάφορα πρόσωπα και δες την ζωή κατάματα. Αν θες να συμμετάσχεις στους διαλόγους που αναπτύσσουμε, διάλεξε ένα θέμα που έχεις κατι να πεις και γράψε την γνώμη σου. Αυτά περί Σώρρα, Εξωκοσμικού, κτλ, δεν ενδιαφέρουν κανέναν εδώ μέσα.
    Καλή Μεγαλοβδομάδα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.