Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Φόβος στην Αθήνα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα Σκόπια - Έκτακτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

ΒΑΘΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ UCK ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
Αποτέλεσμα εικόνας για uck

Με έκτακτη ανακοίνωση μέσα στη νύκτα που εξέδωσε το υπουργείο των Εξωτερικών αναφέρει την βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σήμερα στα Σκόπια όταν οπαδοί του Γκρούεφσκι εισέβαλλαν στην Βουλή της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:
«Με λύπη και ανησυχία διαπιστώνουμε ότι η πΓΔΜ διολισθαίνει σε βαθιά πολιτική κρίση.
Κρίση που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται οι εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας και του κράτους δικαίου.
Σεβασμό -όπως ζητούμε εδώ και χρόνια- στην κουλτούρα του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Χωρίς αυτές τις αρχές δημιουργούνται αδιέξοδα και εκρηκτικές καταστάσεις.
Η Ελλάδα που διαχρονικά και σταθερά υποστηρίζει την αρχή της μη παρέμβασης στα εσωτερικά γειτονικών χωρών, είναι διατεθειμένη όποτε της ζητηθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της  ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της πΓΔΜ».

Η Αθήνα τρομοκρατείται στην ιδεά  στο να περιέλθουν τα Σκόπια σε όχι απλά μια κατάσταση αναρχίας, αλλά σε μια εμφύλια σύγκρουση με το αλβανικό στοιχείο να επιτίθεται από όλες τις πλευρές στο αντίστοιχο σλαβικό.
Σημειώνεται πως, στο  Τέτοβο την πρωτεύουσα  των αλβανόφωνων όλα κινούνται  σε πολεμικό συναγερμό.  Οι  πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι σε Κόσσοβο  αλλά και Αλβανία έχουν ενεργοποιηθεί παλαιά κέντρα εκπαίδευσης «Ουτσεκάδων»  οι οποιοι δέχονται ήδη νέους εκπαιδευόμενους.
Μάλιστα επικεφαλής  της στρατολόγησης αναφέρεται ότι είναι ο Αλβανός ισλαμιστής της ISIS Λαβντρίμ Μουχατζέρι ή αλλιώς ο Κοσοβάρος «χασάπης των Βαλκανίων» με μεγάλη δράση σε σφαγές κατά Χριστιανών στην Συρία
Ο Μουχατζέρι απειλεί να σφάξει όλους τους χριστιανούς σε Αλβανία, Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο, δηλαδή στην ευαίσθητη γραμμή των βορείων συνόρων της χώρας μας.Οι άντρες του, οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη τόσοστην ISIS όσο και σε εκείνον, βεβηλώνουν σχεδόν καθημερινά εκκλησίες, μοναστήρια και νεκροταφεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι τζιχαντιστές έγραψαν με σπρέι: «Η ISIS έρχεται».
Η Αθήνα φοβάται ότι θα συμβεί πλέον αυτό που δεν συνέβη το 2001 ότι η φωτιά θα περάσει τα ελληνικά σύνορα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

19 σχόλια:

  1. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν την πραγματικότητα πλέον .

    Τα F-35 με τεχνολογία stealth που προμηθεύτηκε η Τουρκία δεν είναι ένα απλό μαχητικό, αλλά ένας καθοριστικός «παίκτης» που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως τους γνωρίζουμε. Το ραντάρ της Πάρνηθας για παράδειγμα θα μπορέσει να δει ένα Τούρκικο F–35 όταν αυτό θα φτάνει στο ακρωτήριο του Καφηρέα ( Κάβο Ντόρο ) , λίγο πριν την Κάρυστο( δηλαδή έχει χαμηλή ιχνηλασιμότητα από τα ραντάρ του αντιπάλου ) .. τότε θα είναι αργά όμως




    Η Τουρκική αγορά των εκατό F-35A έχει ως στρατηγικό στόχο την χρήση αεροπορικής ισχύος στα ανατολικά της σύνορα . Στην βάσει αυτή , χρησιμοποιούν οι Τούρκοι Πιλότοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο και για εξάσκηση . Αυτό μας δίδει μια πίστωση χρόνου .Μετά , όλη αυτή η δύναμη πυρός θα δράσει στο Αιγαίο από όπου η Τουρκία θέλει να αναπληρώσει ότι έχασε από την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα ΝΑ της και να ¨σπάσει τις γραμμές ¨ στο πλούσιο σε στρατηγική και κοιτάσματα … Αιγαίο .

    Και για να καταλήξουμε :
    Η αναβάθμιση όλων των F–16 της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα προηγμένα ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα , ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ . Τα βλήματα « ΜΑΚΕΔΟΝ » ελέγχονται πλέον από την Τούρκικη Αεράμυνα ( όπως έχουμε καταδείξει πρόσφατα )
    Προτάσεις :
    Προμηθευτείτε από Ρωσία τα πολύ ποιο επιχειρησιακά αποτελεσματικό από το F35 , τα Sukhoi T-50 (PAK FA) που είναι κλάσεις ανώτερα …. τουλάχιστον δύο τέτοια ( χρήματα θα βρεθούν εάν ενεργοποιήσετε την διαλειτουργικότητα στις ΕΔ ) .
    Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την δυνατότητα στην Ρωσία να ρυθμίσει την Ισορροπία δυνάμεων στην Μεσόγειο – Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος ) .Ο Τραμπ δεν θα αντιδράσει




    Σαν Ελλάδα , η απόκτηση πυρηνικών έστω και έμμεσα ως διευκόλυνση σε μια «ρωσική επέμβαση» π.χ στην ευρύτερη περιοχή ( στα ίδια πλαίσια ) …. μπορεί να αποτελέσει ένα πιθανό σενάριο στρατηγικής μας υπεροχής
    Τέλος , η Ρωσία και η Κίνα, μεταξύ άλλων, παράγουν και εξάγουν ραντάρ που ακυρώνουν την τεχνολογία stealth

    Καταλάβατε τώρα γιατί μας έχουν σε «οικονομική στενωπό » με τα συνεχής μνημόνια ;

    Κάντε κάτι πριν είναι αργά και αφήστε τις συσκέψεις και τις πορτοκαλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει λοιπόν, εμείς εδώ στο Κ.Δ. θα κόψουμε τις συσκέψεις και τις πορτοκαλάδες και θα πίνουμε μόνο Green Cola που είναι και ελληνική!
    Πράγματι η οικονομική στενωπός στην οποία έχουμε περιέλθει, έχει υποβαθμίσει επικίνδυνα την αμυντική ικανότητα της χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μπει σε κατάσταση εξοικονόμησης δυνάμεων και πόρων, απομειώνοντας την ποσοτική ισχύ και ρίχνοντας το βάρος μόνο στα ποιοτικά απάρτια του μηχανισμού τους.
    Ακόμα κι αυτά όμως, καθίστανται ανίσχυρα για να αντιπαρατεθούν στα αντίστοιχα όπλα των Τούρκων, οι οποίοι αναβαθμίζουν με φρενήρεις ρυθμούς το οπλοστάσιό τους, με οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς και σε μεγάλους αριθμούς! Ας είναι καλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η "φίλη" μας η ...Ρωσία.

    Το θέμα της αναπροσαρμογής και της διατήρησης του αξιόμαχου των ελληνικών δυνάμεων, είναι πολύ δύσκολο θέμα για να το απλοποιούμε τόσο πολύ και να προτείνουμε "λύσεις", αν δεν είμαστε ειδικοί γνώστες.

    Από που προκύπτει αγαπητέ, ότι το Τ50 είναι "κλάσεις ανώτερο" και πιο αποτελεσματικό από το F35; Ανάφερε σε ποιά "κόντρα" μεταξύ τους αναδείχτηκε νικητής το ρωσικό α/φ.
    Από που προκύπτει επίσης, ότι μπορούμε να προμηθευτούμε άμεσα τα ρωσικά μαχητικά, αφού η Ρωσία δεν διαθέτει ακόμα ούτε για τον εαυτό της τα αρχικά 250 α/φ που είχε παραγγείλει. Η Ρωσία μας είχε προτείνει την χορηγία ελαχίστων Τ50, υπο την προϋπόθεση ότι θα παραγγέλναμε έναν μεγάλο αριθμό Su 35 και θα αποκτούσαμε έτσι την λογιστική και τεχνική υποδομή για τα Shukoi. Αμφίβολο επίσης, αν οι Ρώσοι θα μας παρείχαν την πλήρη τεχνολογία αιχμής, όπως και όλα τα οπλικά συστήματα του τύπου και αν ναι, με ποιό τίμημα;

    Όμως το θέμα μας δεν είναι εκεί. Τώρα είναι αργά πια. Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής καμιάς παραγγελίας. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει εγκαίρως. Μια επίθεση της Τουρκίας ή και σε συνδυασμό με εμπλοκή μας στην βαλκανική σύρραξη που αναμένεται, θα πρέπει να μας βρει έτοιμους για αντίδραση με ότι έχουμε. Το πολύ πολύ, να ενισχύαμε το οπλοστάσιό μας ΑΜΕΣΑ (αύριο το πρωί) με αεροσκάφη και όπλα που ήδη έχουμε και γνωρίζουμε. Νέος τύπος όπλου, σημαίνει χρόνος προσαρμογής, επενδύσεις και υποδομές, εκπαιδεύσεις και δαπάνες, που δεν διατίθενται σήμερα.

    Το μόνο που θα προλαβαίναμε, θα ήταν η προμήθεια μερικών μεταχειρισμένων Μιράζ και F16, από Γαλλία και ΗΠΑ, άμεσα και μαζί με τα όπλα τους. Το μόνο που προλαβαίνουμε να κάνουμε, ώστε τουλάχιστον να έχουμε τον "κορεσμό" στον αέρα και απόθεμα στο έδαφος.

    Φοβάμαι όμως, πως ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί, ειδικά σε αυτή την περίοδο...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω όμως για τις συσκέψεις και τις δεξιώσεις με τις ...πορτοκαλάδες, διότι γνωρίζω ουκ ολίγους αξιωματικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτές οι "εκδηλώσεις", είναι εξίσου απαραίτητες όσο και οι εκπαιδεύσεις ή ο εξοπλισμός!
    Είναι οι ίδιοι αξιωματικοί που θεωρούν ότι δικαιούνται οδηγούς, λιμουζίνες και κουστωδία, προνόμια που δεν δικαιούνται, που καταχρώνται και παραβιάζουν τον κανονισμό και την εξουσία που έχουν σε βάρος των υφιστάμενων τους, την ίδια ώρα που με δουλικότητα υποκλίνονται στους ανώτερους τους, για να πέσουν στην ευμένειά τους...(στις κρίσεις)!
    Οι "καριερίστες" αξιωματικοί, είναι αυτοί που ευθύνονται για την σπατάλη και την μη ορθολογιστική αξιοποίηση των πόρων, ώστε σήμερα να έχουμε απωλέσει σημαντικό ποσοστό του αξιόμαχου των Ε.Δ.!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρις να παραγγειλω αναψυκτικο λοιπον,τι ακριβως προτεινεις να κανουμε αγαπητε ανωνυμε ως μεμονωμενα ατομα αληθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στραφειτε στην Ρωσια για τους εξοπλισμους οπως κανουν οι Τουρκοι τωρα. Οι Ρωσοι πουλησανε s400 στη Τουρκια και εμεις εχουμε μεινει με λιγα s300 στη Κρητη παλιου τυπου. Αμα βαλουν τους s400 στα Αδανα και την Σμυρνη, χτυπανε οτιδηποτε πεταει ακομα και στην Κερκυρα και το ριχνουν σε χρονο μηδεν και εμεις δεν μπορουμε να αντιδρασουμε σε αυτο, θα μας βυθησουν και ολοκληρο το στολο μεσα στον ναυσταθμο. Ρωσικα αεροπλανα να αγοραστουν τωρα που ειναι ανταγωνιστικα στα F35 F16 F4 και S500 . Και να αρχισει η εκπαιδευση των πιλοτων με 20 ωρες το μηνα με χρηματα απο περικοπη των μισθων σε ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ που παιρνουν πανω απο 2-3000 τον μηνα ο καθενας για να συνδικαλιζονται, να απεργουν και να κοροιδευουν τους πελατες. Να πανε και αυτοι στα 700 ευρω και τα υπολοιπα στην αμυνα της χωρας.
    THE EXCALIBUR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ. ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΑΚΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΕ. ΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥΣ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΡΑΒΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ. Α, ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ!!!
    ΑΡΚΡΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ε.Σ., σε περιμένει μια μικρή απάντηση που σου όφειλα, στο 6ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.

    Αγαπητέ THE EXCALIBUR, μπορεί να φαίνεται ωραία εναλλακτική η στροφή μας προς την Ρωσία, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Καλώς ή κακώς, εμείς ανήκομεν εις την Δύσιν και αυτό δεν είναι μια ρητορεία κλισέ, αλλά μια ιστορική πραγματικότητα.
    Το να αποδράσουμε από την Δύση και να δεθούμε στο άρμα της Ρωσίας, δεν είναι ούτε κάτι απλό, ούτε και κάτι ωφέλιμο.
    Ούτε και μέση λύση υπάρχει, να είμαστε δηλαδή ουδέτεροι σαν την Ελβετία και να τα έχουμε καλά με τους μεν και τους δε! Πρέπει να είσαι πανίσχυρος για κάτι τέτοιο και πάλι θα είναι αμφίβολο!

    Το να τεθείς στο άρμα της Ρωσίας, σε βάζει αυτομάτως σε έναν ανηλεή πόλεμο όπου η Ρωσία θα σε χρησιμοποιήσει για τις δικές της γεωστρατηγικές επιδιώξεις και αφού τις πετύχει, θα σε εγκαταλείψει εύκολα! Το έχει κάνει και στο παρελθόν. Θέλουμε να θυσιαστούμε για όφελος των Ρώσων; Μην πιστεύεις ότι το ομόδοξον, προκαλεί αγάπη και φιλία μεταξύ των κρατών. Αυτό είναι απλά μια πρόφαση για να δελεάζουν τις μάζες.

    Από την άλλη μεριά, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για κάποια ισορροπία στην περιοχή μας, η οποία δεν σημαίνει οπωσδήποτε σταθερότητα συνόρων. Η δική τους ισορροπία, δεν είναι αντίστοιχη με την δική μας αντίληψη...
    Θέλουν απλά να ελέγχουν τα πάντα και κυρίως τους πόρους (υδατάνθρακες, μεταλλεύματα) και τα γεωστρατηγικά σημεία της περιοχής. Ασφαλώς δεν είναι πανίσχυροι και δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα! Η Τουρκία αναδεικνύεται σε έναν γίγαντα με γυάλινα πόδια, στην περιοχή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μας τσακίσει εύκολα αν το θελήσει.

    Οι ΗΠΑ μαζί με το Βερολίνο, μεθοδεύουν μια ανάφλεξη στα Βαλκάνια για να κατευνάσουν το "θηρίο" (Τουρκία), παραχωρώντας του μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή που παραδοσιακά είχε και στο παρελθόν.
    Έτσι βρήκαν έναν τρόπο για να πατρονάρουν το ακραίο ισλάμ και τον ISIS (που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ), όπου πλέον η διείσδυσή του στην Ευρώπη, θα είναι παγιωμένη και πιο επίσημη. Το αντάλλαγμα των ΗΠΑ στην Τουρκία για το Κουρδικό κράτος που υποστηρίζουν, θα είναι η κυριαρχία της στα μισά Βαλκάνια, μέσω της Μεγάλης (ισλαμικής) Αλβανίας.

    Εμείς, ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο...


    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η συμφωνία έκλεισε. Οικονομικές συμφωνίες ΤΟΥΡΚΙΑ_ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ_ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Αναμένεται ΤΟΥΡΚΙΑ_ΗΠΑ. Ο Ερντογάν κατάφερε να φτιάξει γέφυρες και εμείς ακομη νομίζουμε οτι θα μας βοηθήσει η Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανεις δεν μπορει να γνωριζει αν προκειται για συμφωνιες διαρκείας ή απλα λυκοφιλιες. Οι "συμμαχιες" ειναι παντα ρευστες οταν διακυβεύονται οικονομικα συμφεροντα. Αλλαγη στρατοπεδων, πισώπλατες μαχαιριες και διπλωματικοι ελιγμοί ευκολα θα συμβουν αφου μιλαμε για παιχνιδια εξουσιας. Κι ο αναβρασμος δυναμωνει μερα με τη μερα....
    Σημασια εχει να μπορει κανείς να στηριζεται στις δικες του δυναμεις. Να ειναι αυτάρκης. Στο μετρο που μπορει. Κι οσο αντεξει. Με φιλους ή χωρις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οτι και να είναι το χρήμα είναι αυτό που επικρατεί και κυριαρχεί. Ειτε στην μια περίπτωση είτε στην άλλη μια υποτιθέμενη συμμαχία διακυβεύεται απο συμφέροντα. Η ανατροπή όμως έρχεται συντόμως.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική, δεν υπηρετούν αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και τις ζώνες επιρροής και άσκησης εξουσίας και ελέγχου των λαών. Δυο είναι οι ποσοτικές αξίες στην ανθρωπότητα: το χρήμα και οι μάζες. Αλληλένδετα μεν, αλλά όχι ταυτόσημα. Ο έλεγχος των μαζών, προκαλεί έλεγχο το χρήματος και τούμπαλιν. Μπορούν όμως να λειτουργούν και ανεξάρτητα.
    Ο διαγκωνισμός των δυνάμεων που εναλλάσσονται στην εξουσία των λαών (και του χρήματος), μοιραία προκαλεί ανατροπές, που συνήθως βάφονται με ανθρώπινο αίμα και πόνο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αιμα ανθρωπων βαφεται γιατι υπαρχει ο ρατσισμος που οπλιζει τα χερι για να σκοτωσουν αδερφος αδερφο. Τι εχουμε να χωρισουμε μουσουλμανο με χριστιανους? Μαυροι με ασπρους με κιτρινους? Τουρκοι με Ελληνες? Τιποτα δεν εχουμε να μοιρασομε κξαι κανενα δεν μας κανει διαφορετικους. Ολοι τρεχουμε το ιδιο κοκκινο αιμα στης φλεβες μας και ειμαστε ιδιοι ανθρωποι του ιδιου θεου αλλα με διαφοεριτικη γλωσσα, θρησκεια και εθιμα. Η γη ειναι μια και εμεις την κοψαμε κομματια για να σκοτωνομαστε. Ο ρατσισμος μας κανει να μισουμε τον αλλο επειδη ειναι μαυρος. Αυτο ειναι το προβλημα και οχι η οικονομια και τα λεφτα. Εμιλλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαφώς είμαστε όλοι δημιουργήματα του Ενός Θεού, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες των ανθρώπων. Οι ανθρώπινες φυλές, δεν είναι καθόλου ίδιες. Εκτός του κόκκινου αίματος, σε τίποτε άλλο δεν είναι όμοιες, ούτε καν στον ψυχισμό. Κάθε φυλή έχει την δική της προέλευση, την δική της ιστορία, εξέλιξη, ιδιότητες,χαρακτηριστικά (σωματικά και ψυχικά). Η συνύπαρξη όλων των φυλών στον πλανήτη, δημιούργησε πολέμους λόγω εδαφικής κυριαρχίας, οικονομικής επικράτησης και πολιτισμικών διαφορών.
    Συνεπώς οι λόγοι που οδηγούν τις φυλές σε συγκρούσεις, είναι πολλοί!
    Σήμερα οι λαοί χωρίζονται σε κράτη. Ασφαλώς υπάρχουν κράτη με αμιγείς φυλετικά πληθυσμούς, αλλά και κράτη με μικτούς φυλετικά πληθυσμούς.
    Έτσι προστέθηκε ένας ακόμη λόγος (εκτός του φυλετικού), ώστε το ένα κράτος να αντιμάχεται με ένα άλλο, για εδαφική διεκδίκηση, κυριαρχία ή θρησκευτικό μίσος.
    Ο ρατσισμός στον οποίο αναφέρεσαι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο φυλετισμός, δηλαδή η διαφοροποίηση των ανθρώπων με βάση την φυλετική ταυτότητα. Η έννοια όμως σήμερα, επεκτείνεται και πέραν της φυλετικής διαφοράς. Ρατσισμό εννοούμε γενικά την διάκριση των ανθρώπων με βάση -εκτός των φυλετικών γνωρισμάτων- των κοινωνικών, οικονομικών, θρησκευτικών, ιδεολογικών, σεξουαλικών, επαγγελματικών, κτλ. διαφορών.
    Οι διάφορες είναι υπαρκτές, αλλά η διάκριση σε μια κοινωνία, προκαλεί αδικίες αν δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου και ισονομία.
    Οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι ώστε να είναι και ίσοι. Πρέπει όμως να είναι ίσοι, απέναντι στους νόμους που διασφαλίζουν επιβίωση, ποιότητα ζωής και ευκαιρίες.
    Αν δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου, τότε οι αδύναμοι γίνονται εύκολη λεία και βορά των ισχυρών. Η έννοια εδώ του Κράτους Δικαίου, επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι αποκλειστικά σε ένα κράτος.
    Όμως ακόμη και σε ένα Κράτος Δικαίου, αν κάποιες δυνάμεις υποθάλψουν και υποκινήσουν την ρατσιστική βία σε βάρος άλλων κοινωνικών, φυλετικών ή θρησκευτικών ομάδων, και το κράτος αδυνατεί να παρέμβει, τότε η αμυντική αντίδραση των άλλων, είναι θεμιτή και δίκαιη.

    Έτσι για παράδειγμα, αν σε ενα κράτος κάποιοι ξεσηκώσουν μια αλλόφυλη και αλλόθρησκη ομάδα, εναντίον των υπολοίπων πολιτών και ασκούν βία και τρομοκρατία, τότε η αντίδραση των πολιτών, δεν είναι "ρατσιστική", αλλά αναγκαία και θεμιτή πράξη αμύνης.

    Έτσι, δεν είναι ρατσιστική η άμυνα των Ευρωπαίων πολιτών εναντίον των ισλαμιστών που ζουν μαζί τους, διότι οι δεύτεροι εξαπολύουν συστηματικά επιθέσεις βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους.
    Σε πιο ακραίες καταστάσεις, που οι ρατσιστικές επιθέσεις των ισλαμιστών (από θρησκευτικό και φυλετικό μίσος) γίνονται "τυφλά" και αδιάκριτα σε βάρος οποιουδήποτε απλά δεν μοιάζει με αυτούς, τότε η αντίστροφη αμυντική πράξη των Ευρωπαίων (δηλαδή η βία εναντίον οποίου μοιάζει με ισλαμιστής, ασιάτης, άραβας), δεν είναι ρατσιστική, αλλά αναγκαία άμυνα.
    Ένα τελευταίο παράδειγμα, είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις βίας για λόγους ιδεολογίας, των αναρχικών-αντιεξουσιαστών, εναντίον οποιουδήποτε αστού πολίτη ή οποιουδήποτε που τους φαίνεται για "δεξιός" (φαλακρός με μούσι ή στρατιωτικό κούρεμα, κτλ).
    Αν λοιπόν οι αστοί πολίτες αρχίσουν αντίστροφες επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε μοιάζει με αναρχικό, τότε αυτή θα είναι πράξη άμυνας και όχι ρατσιστική επίθεση.
    Αυτό ασφαλώς δεν έχει συμβεί ακόμη, διότι υπάρχει το Κράτος Δικαίου, το οποίο απαντά και προσπαθεί βα ανακαλύψει εξατομικευμένα τους ενόχους, ώστε να τους τιμωρήσει. Αν όμως μια γενίκευση σε τέτοιους αριθμούς που το Κράτος δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, τότε η κοινωνική αντίδραση, θα είναι γεγονός.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι μαυροι στην Αμερικη δικαιως μισουν τους ασπρους γιατι τους φερθηκαν ρατσιστικα και δεν ειναι δικιολογια για τους ασπρους να αμυνθουν τωρα που οι μαυροι τους εκδικουνται που ψηφισαν Τραμπ. Το ιδιο και οι μαυροι που ζουνε στη Γαλλια και εκδικουνται τις σφαγες που τους εκαναν στις αποικιες οταν ηταν οι Γαλλοι κατακτητες. Και η Αγγλια καλα να παθει τωρα γιατι οταν βασανιζε τους λαους του Πακισταν και της Ινδιας ηταν καλα. Τωρα ηρθε η ωρα των ασπρων να πληρωσουν με το ιδιο νομισμα. Και γιατι ειναι καλητερος ο πολιτισμος των ασπρων απο τους μαυρους? Πολιτισμο το λες να καταστρεφεις το οικοσυστημα για τα λεφτα και να κανεις δουλους τους μαυρους και κιτρινους ανθρωπους? Ολο το χρημα οι ασπροι και οι αλλοι πεινανε. Λυση ειναι μια.
    Ολες οι ασπρες να πηδηχτουμε με μαυρους και να φτιαξουμε την νεα φυλη που θα περιεχει τα παντα. Να πηδηχτουμε και με κιτρινους με Πακιστανους και με Τουρκους και να βγαλουμε παιδακια mixed. New generation που θα λυσει το προβλημα ρατσισμου και πολεμων. Τελος οι αδικιες και το μισος. Μια θρησκεια για ολους mixed up απο τις γνωστες θρησκειες. Μια σημαια με τον πλανητη μας καταπρασινο. Ελευθερη η καναβη για ολους και τερμα τα καρτελ των ναρκωτικων που πλουτιζουν παρανομα. Υγεια για ολους με χρηση καναβης. Απαγορευση φαγητου κρεατος. Καταργηση στρατων και συνορων. Η αστυνομια να καταργηθει και να υπαρχει ηλεκτρονικο συστημα καταγραφης των παραβασεων και να ερχεται το προστιμο στην εφορια. Ετσι δεν θα χρειαζονται ουτε οι φυλακες. Αλλα τα λαμογια των τραπεζων δεν θα αφησουν να ζησει ο κοσμος απλα και ομορφα οπως σας γραφω.Εμιλλυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καπως ετσι, παυει ο ανθρωπος να καλλιεργει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά και ταλέντα του, εξατομικευμενα μεν μα ενταγμένα σε κοινωνίες ανθρωπων οπως οριζει η φυση του, και αλλοτριωνεται σε εναν γκριζο και μονοτονο αποηχο-σκιά του εαυτου του.
      Καταρχην, κανεις δεν σου εγγυαται, οπως κι εσυ ειπες αγαπητη Εμιλλυ, οτι το συστημα θα διασφαλίσει την μη-διακριση των ανθρωπων σε (υπο)κατηγοριες.

      Οι ανθρωποι δεν ειμαστε λαμπακια ενος δεντρου που καιμε στα ιδια watt. Αναβοσβηνουμε με διαφορετικη ενταση και ετσι μαθαινουμε να κοσμουμε καλυτερα τον ψυχισμο μας μεσα απο την διεπαφη μας με τις ποικιλες προεκτασεις της Πηγης.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Έμιλλυ, αντί της δικής σου υπογραφής, θα μπορούσε να είχε υπογράψει το σύνολο της σιωνιστικής ελίτ. Όλως τυχαίως όσα έγραψες, αποτελούν το σιωνιστικό "μανιφέστο" της παγκοσμιοποίησης και της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας δικτατορίας.

      Νομίζω ότι δεν τα πιστεύεις πραγματικά αυτά που έγραψες, αλλά απλά σου αρέσει να τρολάρεις, χρησιμοποιώντας της ατάκες της προπαγάνδας της Νέας Τάξης Πραγμάτων...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  15. http://www.pronews.gr/portal/20170510/defencenet/eidikes-dynameis/31/megali-epityhia-ton-ekam-anadeihthikan-koryfaies-eidikes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντική η επιτυχία της ΕΚΑΜ στην Ιορδανία, δεδομένου ότι εν μέσω κρίσης και περικοπών των δαπανών συντήρησης και εκπαίδευσης, οι άνδρες της προσπαθούν να διατηρήσουν το αξιόμαχό τους με ίδια μέσα και πολύ λιγότερα φυσίγγια για βολές. Το επίπεδό τους ήταν πάντοτε κορυφαίο, πολύ πάνω από αυτό της ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΤΑ-ΔΥΚ).
      Όμως ο αρθρογράφος γράφει ορισμένες ανακρίβειες, δείχνοντας πόσο αδιάβαστοι είναι οι Έλληνες "δημοσιογράφοι" όταν γράφουν ένα άρθρο που απαιτεί γνώσεις ή εξειδίκευση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. "Εμιλλυ", η κατάσταση που περιγράφεις μπάζει. Γράφεις για το τι θα ήθελες να συμβεί, αν γίνουν ολα αυτά που λες. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και δεν την διδάσκουν, σε καμία κουλτούρα του "δρόμου".

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.