Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

6o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκειες

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

68 σχόλια:

  1. Συμφωνω σε καθε θεμα και ερωτημα. Ειναι πολυ σπανιο να μην αποκομισει καποιος κατι, μετα απο οποιοδηποτε διαλογο. Αρα καθε διαλογος ειναι χρησιμος.

    Η λογικη του ΣΑΔ στη θρησκεια δεν ειναι διαφορετικη απο την λογικη του ΣΑΔ στην πολιτεια, στην δικαιοσυνη, στον δημο, στην πολυκατοικια και παντού. Αποσκοπει στο να σπασει τον ελιτισμο των ασκουντων εξουσια και να την παραδωσει στα μελη του φορεα που θα τον εφαρμοσει. Οχι να την δωσει σε καποιους αλλους, ουτε καν στους καλυτερους, τους "αριστους", αφου οι αποφασεις θα προτεινονται μεν απο αυτους, αλλα θα ψηφιζονται και θα εφαρμοζονται απο τους πολους που θα αποτελουν το βασικο σωμα. Η λογικη επισης ειναι να πουν οι πολλοι οταν ακουσουν κατι τετοιο να εφαρμοζεται στον τομεα τους "Ωχχ" διοτι τωρα καθενας θα αναγκαστει σε συμμετοχη και δεν μπορει απλα να καθεται και να γκρινιαζει και να λεει "Εγω δεν φταιω". Ετσι μεσω της συμμετοχης, οι πολλοι θα αναπτυψθουν και ωριμασουν ραγδαιως

    Θεωρω πιο ευκολο για αρχη να γινει στην πολυκατοικια σαν μικροκλιμακα και για να παρει καθε πολιτης μια γευση της λειτουργιας του. Στην θρησκεια ωστοσο, αυτη η ιδεα μπορει να απογειωθει ευκολοτερα απο παντου, διοτι η εκκλησια εχει ισως τις καλυτερες δομες και ετοιμες. Για παραδειγμα, οταν σκεφτομουν πως θα μπορουσαν να χωριστουν οι δημοι σε μικροτερα κομματια, παρατηρησα πως οι εκκλησια ηδη το εχει κανει και τους εχει χωρισει σε ενοριες και μικροτερα κομματια. Περιεργως, η εκκλησια στην διαχειρηση (και τα logistics) εχει βαλει τα γυαλια ακομα και στην πολιτεια. Ειναι ισως ο μονος μεγαλος θεσμος στην Ελλαδα που ειναι ετοιμος να τρεξει κατευθειαν ενα ΣΑΔ.

    Να πουμε βεβαια, πως αυτο θα συμβει μονο μεταξυ των κληρικων, μονο αυτοι θα συμμετεχουν. Το οφελος ομως για τον λαο θα ειναι επικο, διοτι η πληροφορια και η γνωση θα απελευθερωθει. Αυτο γενναει καποια ερωτηματα, ωστοσο η διαφανεια ειναι παντα προτιμοτερη του πονηρου συμφεροντολογικου ψευδους. Ειδαμε που μας εφερε το "κοροιδεμα" που και καλα καναμε στους Ευρωπαιους τα προηγουμενα χρονια και τους τα "τρωγαμε". Αυτοι μας τα εφαγαν πολλαπλα και βγηκαμε και κεραταδες και δαρμενοι.Ειδικα στην θρησκεια παντως, φανταζομαι πως επιτελους θα αναγκαστει απο την γνωστικη δυσαρμονια στην οποια θα βρει τον εαυτο της, να μεταλλαχτει προς το καλυτερο

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω για την μεταφορα του σχολιου. Η εικονα που επελεξες για το θεμα θρησκεια, αγαπητε Λυκιε ειναι η απολυτη επιλογη. Ειπαμε πως η θρησκεια αφορα την επανασυνδεση του ανθρωπου με το Θειο-Θεο και βλεπουμε στην εικονα την αποπειρα γι αυτο ακριβως. Ο ανθρωπος να αγγιξει το Θεο. Τον βλεπουμε βεβαια αραχτο. Θελει αλλα και βαριεται μαζι. Ο Θεος ειναι αυτος που τεντωνεται. Ειναι στην φυση μας να "ξεχνιομαστε". Γι αυτο εχουμε αναγκη απο μια υγιη θρησκεια που θα μας υπενθυμιζει διαρκως αυτο που "ξεχναμε"

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή οι παλιοι γνωριζετε τι ειναι η ΣΑΔ του αγαπητου ΕΣ αλλά οι καινουριοι φιλοι του ΚΔ οχι, παραθετω τους προβληματισμους 1 και 2 για την "Συμμετοχική Αρισταρχική Δημοκρατία"(ΣΑΔ) που αναπτυχθηκαν τον Απριλιο και τον Μάιο του 2014.

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2014/04/matrix.html

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2014/05/2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η διευκρίνηση, η οποία μας διέφυγε! Ευτυχώς που μεριμνάς για αυτές τις παραλήψεις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνας αγαπητε Λυκιε οτι κι εγω ψαρι ειμαι ακομα οπως λετε στον στρατο(χαχαχα), οπότε προσπαθω να σας παρακολουθησω.
      Ελένη.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα! Κι ομως...
      Πιστεψε με...ουδεν γνωριζω...
      Ελενη.

      Διαγραφή
    4. Γιατί, νομίζεις ότι γνωρίζω εγώ ή κάποιος άλλος, αγαπητή Ελένη;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Πολύ σωστά διαπιστώσεις αγαπητέ Ε.Σ., ότι η Εκκλησία, αν και πολύ παλαιός θεσμός, έχει εξαιρετική πυραμιδική οργάνωση και ιεραρχία.
    Η ορθόδοξη Εκκλησία μάλιστα, είναι και η πλέον δημοκρατική μέσα στον χριστιανισμό, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Σύνοδο και όχι από τον αρχιεπίσκοπο. Υπάρχει επίσης η εκλογική ψηφοφορία για την ανάδειξη των επισκόπων και του αρχιεπισκόπου. Υπάρχει επίσης πειθαρχικό δίκαιο, δικαστήριο και εσωτερική "νομοθεσία" των ιερών Κανόνων της Εκκλησίας.
    Όμως η Εκκλησία δεν μπορεί να πραγματεύεται αλλαγές επάνω στο βασικό της δόγμα. Το χριστιανικό δόγμα, είναι ο πυλώνας αυτής της θρησκείας και δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διασταλτικών ερμηνειών, νεοτερισμών, προσθαφαιρέσεων ή δημοκρατικού διαλόγου για αναθεώρηση. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια θρησκεία που δημιουργήθηκε στο όνομα του Θεανθρώπου Χριστού και τα ιερά του κείμενα έχουν θέσφατη αξία. Άρα, αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα πεδίο διαπραγματεύσιμο.
    Τα μόνα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίο δημοκρατικών διαδικασιών, είναι τα διοικητικά, τα οικονομικά και τα φιλανθρωπικά ζητήματα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκκλησια ομως πασχει απο την ιδια βαρια ασθενεια που πασχει και η πολιτεια. Εκλεγουμε καποιους για να μας κυβερναμε. Αυτο σε καμία περιπτωση δεν μπορει να θεωρηθει δημοκρατικο, αφου δεν επιλεγουμε τον τροπο με τον οποιο θα κυβερνηθουμε, παρα μονο τον κυβερνητη μας ή αλλιως τον δυναστη μας. Ειναι σαν να επιλεγουμε τον δήμιο μας, ο οποιος πριν εκλεγει θα ταζει φυκια για μεταξωτες κορδελες και οταν βγει αρπαζει το τσεκουρι και χραααπ. Παρατηρειται μια ασυνεχεια μεταξυ λαου και εξουσιας, η συνδεση ειναι σπασμενη. Αυτο το μοντελο μπορει να σταθει μονο οταν υπαρχει συνεχης ελεγχος του εκλεγομενου στο εργο του, και οχι μονο με τις εκλογες οταν γινονται αυτες. Το ΣΑΔ το παει κστευθειαν ολο αυτο δυο επιπεδα παραπανω. Συμφωνω παντως πως μαλλον μεταξυ των χριστιανικων δογματων ειναι το πιο δημοκρατικο και λεω μαλλον διοτι δεν το δεχομαι χωρις να τα εχω μελετησει

    Οταν λες βασικο δογμα του χριστιανισμου, αναφερεσαι στον Χριστο και σε οτι διδαξε. Ειναι λογικο αφου μιλαμε για τον Χριστιανισμο,να αποδεχομαστε τον Χριστο. Ας μην ξεχναμε πως εμεις δεν θα συμμετεχουμε σε αυτο το ΣΑΔ, παρα μονο οι κληρικοι και οι θεολογοι. Οπως αντιστοιχα, στην δικαιοσυνη θα συμμετεχουν οι δικαστικοι και οι νομικοι.(στο περιπου) Ωστοσο, αυτα θα τα βρουνε μεταξυ τους οι "ειδημονες", εννοωντας αυτους που εχουν την ικανοτητα,ορεξη,διαθεση και ενδιαφερον να ασχοληθουν με το αντικειμενο ως απασχοληση ζωης και οχι ο καθε καφενοβιος ξερολας. Μπορει λοιπον να γουσταρουν να κανουν Οικουμενικη Συνοδο, μαγκια τους. Δεν νομιζω να πρεπει να μας ανησυχει αυτο, δεν νομιζω η αληθεια να εχει να φοβηθει το φως. Απο οποιαδηποτε "επικινδυνη"¨αλλοιωση, πχ να το γυρισουν σε Ισλαμισμο, προστατευει η πλειοψηφια και η πολιτεια με τον ελεγχο των οσων φοιτουν στις αντιστοιχες σχολες. Αυτο που επιθυμουμε ειναι οι απο κατω να συμμετεχουν, να ελεγχουν και να πραττουν και να μην ειναι απλα αβουλοι θεατες.

    Εαν τωρα καποιος κληρικος ή θεολογος, το γυρισει ξαφνικα σε αθεος και φρικαρει και ζητησει να καταργηθει ο Χριστος απο τον χριστιανισμο, ε, προφανως η προταση του θα πεσει στο βροντο και ο ιδιος θα αξιολογηθει αρνητικα απο τους πολλους. Μονοι τους θα τα βρουνε, δεν θα τους πουμε εμεις τι να κανουνε. Θεωρω παντως πως τα υγιεστερα κυτταρα ενος "σωματος" οπως οι εκκλησια/θρησκεια ή η πολιτεια ή ο στρατος ή οτι αλλο, βρισκονται στα χαμηλα πατωματα και θελουμε αυτα να αξιοποιηθουν αξιοκρατικα.

    Θα ελεγα λοιπον πως ολα βρισκονται στο πεδιο των δημοκρατικων διαδικασιων. Ειναι σαν να ειμαστε σε μια πολυκατοικια εγω και εσυ και να συζητηταμε για το τι δεν θα μπορουμε να συζηταμε. Αν καποιοι λιγοι εχουν αμφιβολιες, ασ' τους να τις ψαξουν. Καλο θα τους κανει. Κατανοω την ανησυχια σου μηπως ξαφνικα πιασει μερικους μια ταση αυτοκαταστροφης και βαλουν μπουρλοτο απο τα νευρα τους. Αυτο θα μπορουσε ευκολα να λυθει με μια αυξημενη πλειοψηφια στα σοβαρα θεματα, οπου θα ζητουνται 3/5 αντι 50%.

    ΥΓ. Αυτος που κατανοει πως δεν γνωριζει, εχει ηδη ανελθει απο την διπλη αγνοια (του να μην γνωριζει πως δεν γνωριζει) οποτε εχει ελπιδες να γνωρισει αφου θα ψαξει. Σε καλο δρομο ειναι. Ουτε εγω γνωριζω

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαλλον οχι, σκεφτηκα καλυτερο. Ειναι σαν να ειμαστε σε μια πολυκατοικια τρια ατομα/μελη/χρηστες και να ερχομαι και να σου λεω "Προτεινω να γκρεμισουμε την πολυκατοικια μας και να χτισουμε μια πιστα για καρτ στην θεση της" Ε, φανταζομαι πως αυτο θα απαιτει αυξημενη πλειοψηφια και μαλλον σηκωνει και χρηση βετο, αφου αλλαζει ο χαρακτηρας. Χαχα, ωραιος γειτονας σου ετυχε. Ωραια θα περασεις

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ Ε.Σ.,

    η "σπασμένη σύνδεση" λαού και εξουσίας, δεν οφείλεται τόσο στο πολιτειακό μοντέλο, όσο στην ποιότητα των ανθρώπων που αποτελούν την κοινωνία μας. Μέσα από αυτή την κοινωνία προκύπτουν οι κυβερνήτες, αλλά και το εκλογικό σώμα που τους αναδεικνύει...

    Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, διότι δεν υπάρχει αξιοπιστία. Δεν υπάρχει αξιοπιστία, διότι δεν υπάρχουν σταθερές αξίες στις οποίες να δείχνουμε πίστη και να πειθόμαστε για αυτές. Γι αυτό λέω συχνά ότι η κοινωνία μας δεν πάσχει από οικονομική κρίση, αλλά από αξιακή!

    Ασφαλώς το ΣΑΔ παρέχει μια λύση ως μηχανισμός, η οποία όμως για να εφαρμοστεί αξιόπιστα θα πρέπει να διαφυλαχθεί από κάποια ανεξάρτητη εποπτική Αρχή, η οποία δεν θα συνδέεται με συμφέροντα, κόμματα, μηχανισμούς και ιδεολογίες.

    Η Χριστιανική Εκκλησία όμως, δεν διακηρύττει ότι αναζητά την Αλήθεια. Δηλώνει κάτοχος ολοκλήρου της Αληθείας, όπως ασφαλώς κάνουν όλες οι θρησκείες. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να προκύψει μέσα στους κόλπους της, ζήτημα δογματικής μετάλλαξης ή αναζήτησης νέας δογματικής πίστης.
    Σε αυτά δεν διαφωνεί κανείς ιεράρχης ή τουλάχιστον δεν τολμά. Βεβαίως γνωρίζω ότι για παράδειγμα ένα μέρος των ιεραρχών, θα ήθελε να αφαιρεθεί από τα ιερά βιβλία του Χριστιανισμού, η Παλαιά Διαθήκη.
    Κανείς όμως δεν αποτολμά να διακυβευτεί ένα νέο Σχίσμα ή μια ακόμη αίρεση, στην πολύπαθη ιστορία του Χριστιανισμού. Αντίθετα, βλέπω μια προσπάθεια να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές και να ενωθούν και πάλι οι Χριστιανικές Εκκλησίες (Ένωση των Εκκλησιών).
    Άρα το ΣΑΔ θα μπορούσε να εφαρμοστεί ως μοντέλο αποφάσεων για διοικητικά θέματα της εκκλησίας, αλλά όχι στα δογματικά.

    Είναι σωστό αυτό που λες, για την αξία (υγεία) των κυττάρων που βρίσκονται στα χαμηλά πατώματα. Έχουν άποψη και μάλιστα απηλλαγμένη από την "επαγγελματική διαστροφή" των υψηλόβαθμων στελεχών, τα οποία όσο ψηλότερα βρίσκονται, τόσο απομακρύνονται από την εφαρμοσμένη πραγματικότητα και την ανθρωπιά.

    Όμως για να είναι αξιότιμη και η δική τους γνώμη, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ επίπεδο γνώσεων που θα πρέπει να κατέχει και το τελευταίο κύτταρο της βάσης.
    Χωρίς αυτή την προϋπόθεση δεν θα έχουμε αξιοπιστία, αλλά μια ασυδοσία των πολλών. Συνήθως όμως, τα χαμηλά πατώματα τελούν σε άγνοια ή ημιμάθεια, πράγμα που βολεύει τους ιεραρχικά ανώτερους (υψηλόβαθμους) στο να ασκούν την εξουσία τους ανεξέλεγκτα και καταχρηστικά.

    Αν δεν υπάρχει λοιπόν αυτό το μίνιμουμ των γνώσεων, αλλά όλα τα μέλη έχουν ισότιμη ψήφο, τότε πολύ εύκολα οι επιτήδειοι που θέλουν να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα, θα ασκήσουν προπαγάνδα και θα επηρεάσουν τις αδύναμες "απόψεις" των πολλών. Θα έχουμε δηλαδή εύκολη χειραγώγηση και κατεύθυνση του αποτελέσματος, από μια μικρή αλλά ικανή μερίδα, η οποία θα κατορθώνει πάντα να επιβάλλεται.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε ΕΣ,
    συγχαρητηρια για την καταθεση σου περι ΣΑΔ. Τωρα την διαβασα και για αλλη μια φορα με εξεπληξε ο τροπος σου. Ο τροπος που την οραματιστηκες και την επενδυσες με γνωμονα το καλο και δικαιο. Δεν με πειραξε διολου ο βαθμος που το σχεδιο αυτο δειχνει ουτοπικο ή ανεδαφικο στην κοινωνια μας. Μαλλον με πειραζει που η κοινωνια μας(δηλ εμεις) αποδεχομαστε το Ιδεατο ως ανεφαρμοστο και ανεδαφικο γιατι....ετσι ειναι!
    Δεν ξερω τελικα,...το matrix γιγαντωνεται επειδη μονο υποσυνειδητα εχουμε αποδεχθει τα διχτυα του; Σε τι ποσοστο αραγε το υποσυνειδητο να εχει εξοβελισει τον συνειδητο μας νου; Χμ.

    Οσο για την εφαρμογη της ΣΑΔ στην θρησκεια...δεν καταλαβαινω ακριβως πως το εννοεις αγαπητε Λυκιε; Αφου στην Ορθοδοξη Εκκλησια τα δογματα ειναι αμετακινητα(ή μηπως δεν ειναι;), τι ελεγχος απο την βαση θα μπορουσε να εφαρμοστει; Μιλας μονο για επεμβαση στα διοικητικα, οικονομικα και φιλανθρωπικα ζητηματα της εκκλησιας μας, ή μηπως για βαθυτερες τομες ακομα και σε αυτα που στην εκκλησια θεωρουνται θεσφατα; Και ποια ειναι αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, ούτε κι εγώ κατανοώ πως ακριβώς μπορεί να υπάρξει μια Συμμετοχική Αρισταρχική Δημοκρατία (ΣΑΔ), μέσα στην Εκκλησία, αλλά και γενικότερα σε μια θρησκεία, εκτός από τα διοικητικά, οικονομικά και φιλανθρωπικά θέματα. Ο έλεγχος από την βάση (γενικά), είναι μια πρόταση του αγαπητού Ε.Σ., η οποία πιστεύει ότι μπορεί να αφορά οποιανδήποτε μορφή κοινωνικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και οι θρησκείες.

    Προσωπικά θεωρώ ότι οι θρησκείες θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτόν τον κανόνα, σε ότι αφορά τουλάχιστον το δόγμα τους.
    Διότι οι απόρριψη ή η μεταλλαγή κάποιου θρησκευτικού δόγματος, μπορεί να συμβαίνει μέσα σε κύκλους φιλοσοφικής ή θεολογικής αναζήτησης, όμως οι ίδιες οι θρησκείες οι οποίες χαρακτηρίζονται από την απολυτότητα και την βεβαιότητα ότι εκφράζουν απ΄ευθείας τον Θεό, δεν θα μπορούσαν να δεχτούν τέτοιες ανθρώπινες αναθεωρήσεις. Σε κάποιες Οικουμενικές Συνόδους που επιχειρήθηκε η διασταλτική ερμηνεία επάνω στο δόγμα, απλά οδήγησε σε διαχωρισμό, αφορισμούς και αναθέματα, μεταξύ των χριστιανών. Στο Ισλάμ επίσης, οι διαφορετικές ερμηνείες και οι διαφωνίες στο δόγμα τους, οδήγησαν σε πολυδιάσπαση και φανατισμό.

    Συνεπώς αγαπητή μου Ελένη, δεν μπορώ να μιλήσω για βαθιές τομές ή μετακινήσεις επάνω στο δόγμα της εκκλησίας, σεβόμενος το γεγονός ότι το τελευταίο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κάθε θρησκείας και δεν μπορεί να μεταβληθεί. Δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο δημοκρατικών διαδικασιών που θα πραγματεύεται θέσφατα ζητήματα, διότι τότε χάνεται η θεοπνευστία, η αποκλειστικότητα και υπεισέρχεται η ανθρώπινη υποκειμενικότητα. Χάνεται η θέσφατη εμπιστοσύνη (πίστη στο υπερφυσικό) και το θέσφατο γίνεται ανθρώπινο. Τότε επέρχεται η αμφισβήτηση, η ρήξη και ο διχασμός. Η θρησκεία χάνει την αποστολή της.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .....

    Γειά σας και χαρά σας , καλό μήνα σε όλους !

    Όλα καλά όλα ανθηρά !

    Ο "συμβατικός" χρόνος πλέον από είκοσιτέσσερις ( 24 ) ώρες έφτασε στις δεκαέξι ( 16 ),αλλά αυτό καλύτερα να μας το εξηγήσουν "εκείνοι" οι οποίοι βγαίνουν σε αστρικά και αιθερικά πεδία, οπότε έχουν συνειδητή αντίληψη του "φαινομένου".

    Λόγω απουσίας διάβασα εν τάχει τις προηγούμενες αναρτήσεις των Στοχαστηρίων.Σίγουρα ένα πέρασμα δεν αρκεί αλλά ο χρόνος βλέπετε... τρέχει...!

    Είμαι εδώ γύρω... κοντά σας.



    Με Αγάπη και Φιλότητα


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια και χαρα σου αγαπητε μας Ποιητη των Χρωματων :-)

    Καλο μηνα και σε εσε ευχομαι, ανθηρο και πολυχρωμο οπως αρμοζει στον Απριλη, την καρδια της Ανοιξης.

    Χαιρομαι για την "ορατη και αορατη παρουσια" σου στον χωρο.....

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ποιητή των Χρωμάτων, καλό μήνα και σε εσένα!
    Μην ανησυχείς για τον χρόνο, αυτός μπορεί να γίνει "λάστιχο" στην διάθεση του καθενός. Είναι και θέμα αντοχών βέβαια, αλλά όλα μπορούν να προσαρμοστούν στις επιθυμίες μας, αρκεί να έχουμε θέληση.
    Υποψιάζομαι όμως, ότι κάτι άλλο θέλεις να μας πεις για τον χρόνο...
    Για προχώρα το λίγο...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον Λύκιε το θέμα του χρονου..καλο μήνα και απο μένα.

      Διαγραφή
    2. Καλό σου μήνα, αγαπητή Aya!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ 8 ΩΡΟ? ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ 16 ΓΙΑ ΖΩΗ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα, να το δουμε και το θεμα χρονος μολις διατυπωσει την προσεγγιση ή αισθηση του ο ΠτΧ. Χωρις να θελω να σε επηρεασω, αυτη ηταν και δικια μου αποψη λιγο καιρο παλιοτερα και δεν μπορουσα να καταλαβω αν προκυπτει απο εμενα επειδη μεγαλωνω με οτι συνεπαγεται αυτο, αν ειναι αντικειμενικη παρατηρηση για τον κοσμο ή μιξη και των δυο.Αρκτουρε εννοει πως οι 24 ωρες παραμενουν 24, αλλα εχουν την διαρκεια των 16 επειδη ο χρονος "επιταχυνεται", δεν ειναι οπως ηταν, αλλαζει ως φυσικο μεγεθος. Οσον αφορα τους εαυτους μας, οσο αυξανονται τα ενδιαφεροντα τοσο μειωνεται ο διαθεσιμος χρονος. Οταν ημουν παιδι που δεν ηξερα τι να κανω, ο χρονος φανταζε αιωνιοτητα, δεν περναγε με τιποτα. Τωρα, που ξερω να κανω ενα σωρο πραγματα, ουτε που τον καταλαβαινω πως περναει. Νομιζω παντως πως η λυση ειναι η αυξηση της συνειδητοτητας, διοτι δεν δινουμε προσοχη στα πραγματα που εχουμε συνηθισει και αυτα μηχανικα περνανε πολυ γρηγορα. Θα μπορουσαμε επισης να σπαμε τις συνηθειες μας οσο μπορουμε περισσοτερο. Ισως και ο χρονος αυτος καθαυτος να επιταχυνεται αλλα δεν μπορω να το ξερω, διοτι δεν εχω τον τροπο να το γνωριζω. ΚΑτι λενε για την συχνοτητα Σουμαν και τον Ηλιο πως αλλαζουν, αλλα δεν εχω δεδομενα. Τελος, δεν βγαινω στο αστρικο για να εχω καποια ενημερωση απο εκει, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ουτως ή αλλως και απο οσους το κανουν.Ο χρονος εκει κυλαει τοσο αργα οσο μεγαλυτερη ειναι η συνειδητοτητα της στιγμης που απαιτει επισης ως καυσιμο ψυχικη ενεργεια ή αντοχη οπως ωραια το ειπε ο Λυκιος που τα ειπε ολα σε 2 μονο προτασεις. Λυκιε, θα μπορουσες ισως να μας βοηθησεις στο ζητημα ψυχικη αντοχη; Στο να εχουμε αποθεματα ψυχικης ενεργειας; Το να μην την ξοδευουμε φανταζει αυτονοητο, αλλα θα θελαμε να μας πεις εσυ

    "η "σπασμένη σύνδεση" λαού και εξουσίας, δεν οφείλεται τόσο στο πολιτειακό μοντέλο, όσο στην ποιότητα των ανθρώπων που αποτελούν την κοινωνία μας. Μέσα από αυτή την κοινωνία προκύπτουν οι κυβερνήτες, αλλά και το εκλογικό σώμα που τους αναδεικνύει"

    Σωστα, αλλα η κοινωνια εμπεριεχει τους παντες, ολα τα ειδη ανθρωπων και ολες τις ποιοτητες. Το οτι για παραδειγμα τα λαμογια στο ποδοσφαιρο προερχονται απο την κοινωνια δεν προσφερει αλλοθι στον χωρο για την υπαρξη αδιαφανειας, δηλ αρπαχτης και λαμογιας. Υγιεις ανθρωποι προφανως και υπαρχουν στην κοινωνια, αλλα εκ φυσεως απομακρυνονται απο χωρους μη υγιεις. Το ζητημα ειναι να φερουμε υγιεις ανθρωπους στους θεσμους με το να τους δωσουμε την δυνατοτητα δραστηριοποιησης και ταυτοχρονα διαφανεια στους αντιστοιχους χωρους, με το να τους δωσουμε το "μεσο". Αυτο μπορει να ειναι το σημειο αλλαγης (turning point) της αξιακης κατρακυλας της κοινωνιας που προκαλειται απο την ελλειψη αξιων μιας ηγεσιας που αναδειχθηκε αναξιοκρατικα.

    Πώς απαλλασσεται κανεις απο τα παρασιτα εντος και εκτος εισαγωγικων; Πρωτη του κινηση ειναι να τους αποστερησει την τροφη.Οταν δεν βρισκουν τροφη, πεθαινουν απο μονα τους. Στον οργανισμο μας αυτο επιτυγχανεται με καθαρη διατροφη, περιοδους νηστειας και αποκλεισμο ζαχαρης. Στην κοινωνια και στους θεσμους, με διαφανεια και αποστερηση οικονομικων πορων. Κοινως, τους κοβεις τα λεφτα που τρωγανε. Θα φυγουν απο μονοι τους, καθως οπως και τα παρασιτα δεν εχουν λογο να βρισκονται εκει.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρα, δεν εχω καποια εμμονη με το να εφαρμοστει ΣΑΔ σε ολα. Θεωρητικα θα επρεπε, καθως δεν μπορεις να λες στον αλλο τι δεν μπορει να κανει. Δειχνεις πως δεν τον σεβεσαι και δεν τον εμπιστευεσαι. Ασχημο πραγμα σαφως, αλλα χειροτερο ειναι η υποκρισια. Επομενως, θεωρω ορθη την παρατηρηση σου Λυκιε και δεν ειμαι αντιθετος, με τον ορο αυτο να αναφερεται ρητως για να φαινεται. Αποψη μου και επιδιωξη ειναι οι ανθρωποι να αποφασιζουν στην ζωη τους για ολα, αλλα ισως εχεις δικαιο και να το εντοπιζεις σοφα οταν λες πως οι ανθρωποι δεν ειναι ετοιμοι γι αυτο. Η λυση επομενως ειναι να εφαρμοστει κλιμακωτα. Εν προκειμενω στην θρησκεια που συζηταμε και ισως και παντου, θα μπορουσε να εφαρμοστει ΣΑΔ μονο σε θεματα διαχειρησης πορων. Οπως προειπαμε, μια τετοια διαδικασια αποστερησης "ζαχαρης" θα οδηγουσε σε εξυγιανση του σωματος του εκαστοτε "οργανισμου". Δεν εχει λογο να βρισκεται σε μοναστηρι καποιο λαμογιο, εαν γνωριζει πως δεν υπαρχει και δεν προκειται να υπαρξει γι αυτον "φαι". Νομιζω πως θα ειναι αρκετο. Αλλωστε η θρησκεια δεν εχει προβλημα να διδαξει για μια ακομα φορα την κοινωνια για τα προτερηματα της "νηστειας". Θα χαρει να το κανει αν της δοθει η δυνατοτητα

    Αγαπητε Λυκιε, λες:

    "Συνεπώς αγαπητή μου Ελένη, δεν μπορώ να μιλήσω για βαθιές τομές ή μετακινήσεις επάνω στο δόγμα της εκκλησίας, σεβόμενος το γεγονός ότι το τελευταίο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κάθε θρησκείας και δεν μπορεί να μεταβληθεί. Δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο δημοκρατικών διαδικασιών που θα πραγματεύεται θέσφατα ζητήματα, διότι τότε χάνεται η θεοπνευστία, η αποκλειστικότητα και υπεισέρχεται η ανθρώπινη υποκειμενικότητα. Χάνεται η θέσφατη εμπιστοσύνη (πίστη στο υπερφυσικό) και το θέσφατο γίνεται ανθρώπινο. Τότε επέρχεται η αμφισβήτηση, η ρήξη και ο διχασμός. Η θρησκεία χάνει την αποστολή της."

    Τοτε επερχεται η ρηξη και ο διχασμος και η θρησκεια χανει την αποστολη της. Οπως εχω προαναφερει το τελευταιο που επιθυμουμε ειναι ο διχασμος των ανθρωπων. Αντιθετως επιδιωκουμε το αντιθετο, την ενοτητα. Ειναι δυνατον η Δημοκρατια να ειναι διχαστικη; Η εννοια της υπαρξης της δημοκρατιας ειναι να γεφυρωνει και να ενωνει παρα τις διαφωνιες των ανθρωπων. Δεν ειναι υποκριτικη ομως. Αναγνωριζει τους διαφωνουντες και δεν τους αποβαλλει ως ξενα σωματα. Εδω ολοκληρος Σωκρατης συμμετειχε σε πολεμικες εκστρατειες. Ειναι δυνατον ενας Βουδας να παει σε πολεμο; Η αγαπη και το "μαζι" που μονο η δημοκρατια μπορει να προσφερει, οδηγει ανωτερους ανθρωπους να περνουν δεινα και να υποφερουν χωρις να υπαρχει ανωτερος λογος (καρμικος-νομος αιτιας αποτελεσματος) να το κανουν. Και αυτο διοτι εχουν συνδεσει τις τυχες τους με κατωτερους ανθρωπους, ωστε να τους τραβηξουν προς τα πανω ενω αυτοι πεφτουν προς τα κατω. Εαν δεν το εκαναν, οι πνευματικοι κοσμοι ηταν ετοιμοι απο καιρο να τους υποδεχτουν. Γι αυτο δεν ενσαρκωθηκε ο Χριστος; Ειχε αναγκη ο ιδιος την ενσαρκωση και τα ανθρωπινα; Τι να τα κανει; Η θρησκεια ως ο θεσμος που μεσολαβει για να εχει ο ανθρωπος συνδεση με τους ανωτερους κοσμους και τον Θεο-θεους οφειλει στον εαυτο της να το καταλαβει αυτο και να το δειξει στην πραξη

    Ηδη στην θρησκεια υπαρχει τεραστιος διχασμος. Καθε φορα που καποιος ερχοταν με ενα αγνο ερωτημα για τον Θεο, οδηγουμασταν σε σχισμα. Τι ανοησια Θεε μου. Ερχεται ο πατριαρχης Νεστοριος και ρωταει: "Μηπως ο Ιησους υπηρξε ως δυο προσωπα; Του Ιησου και του γιου του Θεου;" Προσωπικα βρισκω το ερωτημα παρα πολυ καλο, το θεωρω λογικοτερο, διοτι δεν νομιζω ο γιος του Θεου να ενσαρκωνεται σε σωμα μωρου παιδιου, πώς θα μπορουσε ενα τετοιο ανετοιμο σωμα να συγκρατησει την θεικη ουσια ενος θεανθρωπινου οντους χωρις να αυτοαναφλεγει; Αρα μαλλον χρειαστηκε ο Ιησους να προσφερει το οχημα ωστε να μετοικησει μεσα του ο θεανθρωπος Ιησους και μαλλον καπου αυτο συνεβη καπου στα 30- του. Ειλικρινα αυτη ηταν αποψη που ειχα εκφρασει παλιοτερα, χωρις ποτέ να γνωριζω την υπαρξη του Νεστοριου, για πρωτη φορα τον εμαθα σημερα γκουγλαροντας για ενα σχισμα για να το φερω ως παραδειγμα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι εκανε λοιπον η εκκλησια; Καταδικασε τον Νεστοριο και τις αποψεις του με την Γ' Οικουμενικη Συνοδο. Δεν αναγνωρισε την αποψη του, ουτε τον αφησε με το δικαιωμα να την εχει. Με βια λοιπον, οδηγηθηκαμε στο Νεστοριανικο Σχισμα και αργοτερα στο Χαλκηδονεια Σχισμα και "χασαμε" την Ασσυριακη εκκλησια της Ανατολης. Χειροκροτημα εδω. Κλαπ κλαπ κλαπ. Θελει προσπαθεια για να ειναι κανεις ηλιθιος. Αλλα για να ειμαστε ειλικρινεις δεν ηταν τοσο θεμα αποψης, οσο και συμφεροντος οσον αφορα το ποιος θα εχει τον ελεγχο της εκκλησιας και κατ επεκταση του κοσμου. Σου λεει ο αλλος: "Ευκαιρια να ξεφορτωθουμε τους Ασσυριους." Αυτα παιζουν.

    Εαν υπηρχε ΣΑΔ, θα ψηφιζαν στην Οικουμενικη Συνοδο και εαν "εχαναν", η αποψη του Νεστοριου δεν θα εφαρμοζοταν αλλα θα εμενε στην ιστορια ως μια αποψη. Δεν θα υπηρχε λογος να κριθει ως αιρετικος και να αποκλειστει. Δεν θα υπηρχε λογος για σχισμα. Υπαρχει χωρος για ολους. Το οτι "χανεται η θεοπνευστια" ειναι καλο. Δεν νομιζω να υπαρχουν τοσα πολλα "προβατα" που να πιστευουν σε αυτο, και αν υπαρχουν καλο ειναι να τους βοηθησουμε να το καταλαβουν. Φυσικα και υπαρχει η ανθρωπινη υποκειμενικοτητα, ο ανθρωπος προσπαθει να προσεγγισει και να καταλαβει το Θεο. Δηλαδη για να το καταλαβω. Η θρησκεια θελει να μας πει πως οταν εκλεγεται ο Παπας, ερχεται το Αγιο πνευμα και κατοικει μεσα του και εχει μετα το αλαθητο; Πότε το αποκταει ακριβως αυτο το αλαθητο; Οταν εκλεγεται; Αμα ειναι ετσι να την στησουμε παραδιπλα να δουμε το γεγονος της επιφοιτησης, δεν ειναι και μικρο πραγμα. Να μας πουνε μονο την ακριβη στιγμη για να μην περιμενουμε ωρα και πιαστουμε, πχ ειναι η στιγμη της υπογραφης, της ανακοινωσης των ψηφων ή της καταμετρησης; Αμα ειναι ετσι αφου το Αγιο Πνευμα προφανως γνωριζει τα μελλουμενα, γιατι δεν επιφοιτει στον μελλοντικο Παπα απο παιδι για να τον προετοιμασει για να μας βγαλει και απο την ταλαιπωρια της ψηφοφοριας; Τελωσπαντων, ακομα και αν μπει στον υπερηλικο Πάπα, γιατι δεν εκμεταλλευομαστε το γεγονος να του κανουμε μερικες ερωτησεις φιλοσοφικου περιεχομενου ωστε να αποκομισουμε καποιες γνωσεις ωφελιμες για την ανθρωποτητα; Μπορω να του παρω μια συνεντευξη εικοσι λεπτων μονο, να τον ρωτησω καποια απλα πραγματακια; Δεν νομιζω κοτζαμ Αγιο Πνευμα να εχει να φοβηθει κατι απο τις ερωτησεις ενος απλου τυχαρπαστου ξερολα αμφισβητια Στοχαστη. Τι, οχι; Θα μπορουσα να το συνεχισω και να το κανω πολυ γελοιο, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει λογος. Φανταζομαι θα συμφωνουμε πως η θεοπνευστια "μαλλον δεν παιζει". Αμα διαφωνει κανεις, εδω ειμαστε να το συζητησουμε περαιτερω

    Ελενη, χαιρομαι που μπηκες στο πνευμα της προτασης της ΣΑΔ κατα τον νονό Λυκιο. Οντως την οραματιστηκα με γνωμονα το δικαιο και το σωστο, προσπαθωντας να ειναι συμβατη με τους ανωτερους νομους οσο δυναμαι τουλαχιστον να τους κατανοω. Το "ματριξ" οντως γιγαντωνεται και μας οικειοποιειται οσο δεν ζουμε συνειδητα και το αποδεχομαστε μηχανικα, διοτι μας "κλεβει" ετσι την συναινεση που ειναι απαραιτητη. Σωστη η παρατηρηση σου, μονος ο ορος "υποσυνειδητο" δεν ειναι δοκιμος, αν και καταλαβαινω πως το εννοεις. Ειναι οπως οταν ειμαστε θυματα. Εμεις επιτρεπουμε και αποδεχομαστε χωρις να το αντιλαμβανομαστε να ειμαστε θυματα, διαφορετικα δεν μπορουμε να ειμαστε θυματα οσο και να προσπαθει ο θυτης.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελος, η παρατηρηση σου Λυκιε, για τον κινδυνο της προπαγανδας ειναι ευστοχη, για αυτο και υπαρχει ολο το κομματι της αρισταρχιας και του διαχωρισμου των μελων σε τρεις ταχυτητες. Τα απλα μελη ειναι μονο σχολιαστες και δεν μπορουν να ζητουν ή να θετουν ή να ψηφιζουν παρα μονο να προτεινουν ιδεες, τα εκλεξιμα μελη που αποτελουν τον βασικο κορμο μπορουν να προτεινουν και να εκλεγονται και να υλοποιουν, ενω το ανωτερο κομματι των πιο υψηλοβαθμων-ιεραρχια (κυριολεκτικα με την υψηλοτερη βαθμολογια που εχει αποκομιθει σε βαθος χρονου με την δραση τους απο τα υπολοιπα μελη) απο αυτων εχει τις αυξημενες αρμοδιοτητες να αναθετει. Πιστευω το βαθος χρονου που απαιτειται για την αναδειξη αυτων των ατομων δρα αρκετα ικανοποιητικα για την απομακρυνση των λαμογιων. Δυσκολα ενα λαμογιο που αναζηταει αρπαχτη, να κατσει να ξεκινησιε να λυνει και να αντιμετωπιζει τα μικρα επιμερους προβληματα της καθημερινοτητας των απλων ανθρωπων, βαριεται, επιζητα γρηγορα πλουτισμο. Μαλλον σε κανα τζογο θα στραφει.

      Ελευθερος Στοχαστης
      ΥΓ.Τελικα η πολυλογια μειωνεται οταν εχει αποκομιθει μια βαθια κατανοηση. Τοτε η αρχαια ελληνικη γλωσσα δρα ως μιμιδια (memes). Λυκιε, αν προσπαθησεις να χρησιμοποιεις καποια αρχαια νομιζω το αποτελεσμα θα ειναι εντυπωσιακο. Εγω προσπαθω αλλα δεν ειμαι ακομα εκει. Χαθηκε και ο Ιεραρχης που μας τα μαθαινε αυτα. Καλα να ειναι ο ανθρωπος βεβαια και ας μην γραφει

      Διαγραφή
  16. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΩ ΚΑΙ ΔΗ ΣΥΛΛΕΓΩ! ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΜΗ ΛΕΓΩΝ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩΝ, ΙΝΑ ΜΗ ΡΗΘΕΙΣΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΥΑΙ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ. ΛΑΚΩΝΙΖΩΝ Ο ΔΩΡΙΚΟΣ ΛΥΚΙΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑΝ ΡΗΤΟΡΕΥΕΙΝ. ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΕΝ ΛΥΚΙΩ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΕΛΕΝΗ ΕΝ ΦΙΛΟΤΙΤΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣ ΣΟΦΙΑΝ ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ. ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΘΕΙΣ ΕΚ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΜΙΛΕΙ.

    Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ ΕΣΤΙ, ΙΝΑ ΜΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΙΕΙ.

    ΙΕΡΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ιεράρχη, σ΄ευχαριστώ για την παρέμβαση και την εποπτεία του χώρου μας από το άγρυπνο μάτι σου, ΑΕΝΑΕ ΠΑΝΕΠΟΠΤΗ! Πολύτιμη η άποψη σου!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  17. Καλωστον! Οντως ο λογος του Λυκιου εινια μεστός. Ειπε για παραδειγμα πριν:
    "Μην ανησυχείς για τον χρόνο, αυτός μπορεί να γίνει "λάστιχο" στην διάθεση του καθενός. Είναι και θέμα αντοχών βέβαια, αλλά όλα μπορούν να προσαρμοστούν στις επιθυμίες μας, αρκεί να έχουμε θέληση."

    Εαν κανείς βρισκεται σε αυτο το επιπεδο, θα πει: "Ετσι ακριβως" Οι υπολοιποι θα πουμε: "Ποιός ηρθε;" Τα θελουμε πενηνταρακια μεν, αλλα ο αρχαιος λογος ως αποφθεγματικος, εντυπωνεται στον νου και μενει, βοηθωντας ετσι την κατανοηση οταν αυτη επιτευχθει.

    Θα συμφωνησω και θα ευχαριστησω για τους χαρακτηρισμους και θα σε παρακαλεσω να σχολιαζεις συχνοτερα οταν δυνασαι, ωστε να σου "κλεβω" μερικες φρασεις στα αρχαια μεσω μιμησης. Και αν βγει και κανας βατραχος απο το στομα μας, αυτο ειναι καλο διοτι εχοντας αντιληφθει το λαθος μας, σημαινει πως το εχουμε κατανοησει και ανελθει αυτου.Αυτο ειναι το νοημα του διαλογου και οχι η επικρατηση του ενος ή του αλλου. Αλλωστε "λαθη ειμαστε, ανθρωπους κανουμε"

    Η θρησκεια σαφως και ειναι θεοπνευστη, αφου εξ ορισμου εμπνεεται απο το θειο/Θεο. Ο δρομος προς τον Θεο δεν απαιτει να ειναι κανείς φιλοσοφος. Υποχρεωτικα ομως θα πρεπει να γινει σοφος. Πώς αλλιως θα καταφερει να ανελθει των καρμικων χρεων; Κοινως θα κανει μαλ.ίες και μετα υποχρεωτικα θα τις πληρωνει. Μπορει καποιος να γινει σοφος χωρις να ειναι φιλοσοφος; Ισως να μπορει, αλλα αυτος ο δρομος σιγουρα θα ειναι πιο επικινδυνος και μακρυτερος απο τον δρομο του φιλοσοφου(αυτου που αγαπαει την σοφια).

    Ειναι σαν να θελω εγω να παω απο την ΑΘηνα στην Καλαματα για πρωτη φορα στην ζωη μου χωριες να υπαρχουν ταμπελες στους δρομους. Μπορω να παω στην τυχη, απο ενστικτο ή απο πιστη (οπως το νιωθω). Αλλα νομιζω θα συμφωνησουμε πως ο γρηγοροτερος τροπος ειναι να ερωτω τους περαστικους και να συζητω μαζι τους για να βεβαιωθω πως οντως ξερουν και οχι απλα να νομιζουν πως ξερουν.

    Η θρησκεια ως ο δρομος και η συνδεση με το θειο/Θεο ειναι ανωτερη απο την φιλοσοφια. Αλλα εμεις πού ξερουμε αν μια θρησκεια ειναι εγκυρη και σωστη; Δεν ξερουμε και ας λενε ολες εγωιστικα, πως αυτες ειναι οι μονες σωστες. Καποιοι ανθρωποι μπορει να εχουν "θεοπνευστια" μεσα τους, αλλα εμεις πώς μπορουμε να το ξερουμε για να τους ξεχωρισουμε; Υπαρχει κανα τεστ; Οχι, αρα ο πιο ασφαλης τροπος παραμενει η φιλοσοφια και ο ορθος λογος, διοτι εκτος των αλλων, χρησιμοποιωντας αυτον τον τροπο μπορει καποιος να βοηθησει τους συνανθρωπους του, χωρις να τον περασουν για "ψυχακια που τοχει καψει".

    Κατσε να δοκιμασω και εγω
    ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΣΤΙ(για να το αλλαξω και λιγο στην κλοπη μην λες πως ειναι ολοιδιο, μπας και μπερδεψω κανενα), ΟΥΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑΝ ΙΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΥΧΟΝ ΑΣΤΟΧΙΑΝ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΛΦΗ ΕΣΤΙ

    Θα βελτιωθω που θα παει

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ. O blogger τρωει τα σχολια σαν το arcade τα πενηνταρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Ιεραρχη,
    σε ευχαριστουμε πολυ για τα καλα και ευγενικα σου λογια. Θα συμφωνησω με τον ΕΣ. Μακαρι να σε διαβαζαμε συχνοτερα, να παιρναμε μαθηματα-αποσταγματα και της δικής σου σοφιας και ευγενους παρουσιας.

    Οντως αγαπητε Στοχαστη, μεγαλώνοντας ο ανθρωπος νιωθει τον χρονο να γλιστρα ευκολοτερα αν και ειναι αρκετα γενικευμενη η αισθηση οτι και κατι άλλο συμβαίνει οπως ο φιλος Ποιητης αφησε να εννοηθει. Ας θυμηθουμε οτι το "φαινομενο" ομοιαζει με αυτο που ο Ευαγγελιστης Ματθαιος λεγει ως: "..δια δε τους εκλεκτους κολοβοθησονται αι ημεραι εκειναι(των εσχατων χρονων).." Δεν γνωριζω κατα ποσον συνδεονται...

    Τωρα, οσον αφορα στην εκλογή "αρισταρχικοδημοκρατικων" αντιπροσώπων, δυστυχως ο κυκλος ειναι φαυλος. Για να μαθει να εκλέγει ο κοσμος με γνωμονα το κοινο καλο, το ηθικο και το δικαιο, θα πρεπει να εκπαιδευεται και να καλλιεργειται απο το συστημα η ακεραιοτητα του ανθρωπου απο μικρη ηλικια. Για να περαστει αυτη η "γραμμη" στην υπαρχουσα εκπαιδευση θα πρεπει να διαμορφωθει το καταλληλο πλαισιο και περιεχομενο διδασκαλιας με τους αναλογους στοχους συνδεδεμενους παντα και με την αγορα εργασιας και τον τροπο ζωης και αναπτυξης των πολιτων και του εθνους. Κατι το οποιο για να γινει θα το συστημα πρεπει να θελει να αυτοκτονησει αφου η φαμπρικα ειναι ηδη στημενη ετσι οπως ακριβως χρειαζεται για να τρεφεται απομυζωντας ενεργεια. Άρα, ο δρομος ειναι μοναχικος και απαιτει προσωπικο αγωνα μετ'εμποδιων για την τελείωση μας. Δεν νομιζω να γινεται αλλιως.

    Για να υπεισελθουμε σε κριτική των δογματικων θεσεων μιας θρησκειας χρειαζεται σε πρωτη φαση να γνωριζουμε πώς ερμηνευονται απο την θεολογια και γιατι. Ας μην ξεχναμε ομως πως το θρησκευειν ειναι διαφορο της οργανωμενης θρησκειας και ας καλλιεργειται στους κολπους της. Πώς θα βάλουμε αυτην την Συνδεση με το Θειο στο χειρουργικο τραπεζι να αναλυσουμε το απειρο και ασβεστο φως της με την περατοτητα του ανθρωπινου νου; Γιαυτο ας κρατα η θρησκεια την θεοπνευστια της και ας παραμενει ο ανθρωπος ελευθερος να θρησκευεται. Καπως ετσι, και οι δυο πλευρες διατηρουν την αποστολη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεχρι να σχολιασει καποιος αλλος συνομιλητης ας πω κατιτις ακομα

    Ελενη, η αναγκη ειναι αυτη που οδηγει τους ανθρωπους και πειθει ακομα και τους θεους. Αρα πρωτα ξεκιναει το μεσο και μετα δημιουργουνται αυτα που αναφερεις πως θα επρεπε να υπαρχουν και να διδασκονται, διοτι διαφορετικα δεν θα συμβει τιποτα ποτέ, ο ανθρωπος δεν ξεβολευεται παρα κακώς μονο λογω αναγκης. Χρειαζεται να παθουμε για να μαθουμε. Μονο ο φιλοσοφος δυναται να υπερβει αυτον τον δρομο, αναζητωντας το σοφο και δικαιο και εφαρμοζοντας το απο αγαπη για την σοφια. Εικαζω πως και ο πιστός θα μπορουσε να το κανει λογω πιστης, αλλα ενεχει μεγαλο ρισκο το τι θα αποφασισει να πιστεψει, διοτι μετα δεν ξεκολλαει με τιποτα απο αυτο που πιστεψε.

    Πολυ σωστα λες πως η θρησκεια δεν μπορει να πιεζει τον ανθρωπο και οφειλει να τον αφηνει ελευθερο να θρησκευεται. Η θρησκεια υποχρεωτικα πρεπει να ειναι προαιρετικη. Δεν εχει νοημα το "με το ζορι", ποτέ δεν ειχε. Καλως ή κακως, ο πιστος πρεπει να την προσεγγισει και οχι αναποδα. Αν λοιπον λεει κοτσανες, ο πιστος δεν θα "ψωνισει". Ξερουμε ολοι πως ο κοσμος ειναι λιγο χαζουλης ομως, και τον ενδιαφερει περισσοτερο να εχει δικαιο σε αυτο που επελεξε παρα να μαθει την αληθεια που πάντα ξεβολευει. Αποστολη της θρησκειας ομως ειναι να "μαζευει κοσμο" αλλα δεν μπορει να το κανει με το ζορι. Το οτι ο κοσμος δεν παει στην θρησκεια ειναι επικο fail της θρησκειας και οχι του κοσμου.

    Ειναι σαν να εχω αλυσιδα απο σουβλατζιδικα, να ειμαι κρατικο μονοπωλιο, να πουλαω τζαμπα σουβλακια και να πληρωνομαι απο το κρατος γι αυτα και για τα εξοδα μου αντι απο τους πελατες, να μην υπαρχει αλλο φαγαδικο στη χωρα και να μην ερχεται κοσμος. Αν δεν ειναι αυτο αποτυχια, δεν ξερω τι ειναι. Προφανως ο λογος που δεν ερχεται ο κοσμος ειναι γιατι τα μαγαζια μου βρωμανε "σαπιλα". Εγω μπορει να λεω πως οι μυγες που βρισκουν μεσα στα τυλιχτα, ειναι γκουρμέ και αποψη του σεφ αλλα ο κοσμος φαινεται δεν το "τρωει". Τα δογματα μου ειναι ληγμενα. Με ποιο δικαιωμα διατηρω το μονοπωλιο των franchise λοιπον και δεν επιτρεπω στον κοσμο να εκπληρωνει μια ζωτικη του αναγκη;

    Αυτο που λεω ειναι "Κρατηστε τα σκασμενα τα μαγαζια σας" αλλα "Φτιαξτε το ρημαδοφαγητο σας", οχι τιποτα σκληροπυρηνικο (hardcore) (που ισως επρεπε). Η συνταγη που χρονια πουλατε εχει καταντησει σκετο σανό. Δεν το τρωει κανενας. Και να το παμε και αλλιως. Ποσους ευτυχισμενους ανθρωπους εχει φτιαξει η θρησκεια; Δεν λεω καν ποσους επιτυχημενους που να εχουν αναπτυξει διοραση και διακοη,σε ενα Παισιο εχουμε μεινει, λεω απλα ποσους ευτυχισμενους. Ευτυχισμενες θρησκοφατσες χωρις να υποκρινονται βλεπετε πολλες εσεις;
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η συνδεση με το Θειο ομοιαζει με την αναπτυξη ενος λουλουδιου. Δεν χρειαζεται να καταλαβεις τι ειναι αυτο που το κανει και ζει και ανθιζει, αρκει να κανεις αυτα που πρεπει οσον αφορα τις συνθηκες. Χρειαζεται να του προσφερεις ηλιο, φαγητο και νερο. Αντιστοιχα, ο ανθρωπος χρειαζεται να κανει σωστα αυτα που πρεπει να κανει. Και αυτα δεν ειναι τυχαια, μαθαινονται. Θρησκεια ειναι οτι μας βοηθα πραγματικα να συνδεθουμε με το Θειο ή εστω να το προσεγγιζουμε, οτι κι αν ειναι αυτο. Ολα τα αλλα ειναι τσαρλατανισμος.

    Για παραδειγμα γνωριζουμε πως ο κοσμος της υλης ειναι ο κοσμος της πολικοτητας. Αν καποιος θελει να ανελθει, χρειαζεται να υπερβει τους δυο πολους ή δυο αρχες ή εστω να μειωσει την πολωση του. Πώς θα συμβει αυτο; Ποιός εχει πει κατι σχετικα; Εχει πει η θρησκεια μας κατι πανω σε αυτο; ΔΝΤ=Δεν Νομιζω Τακη. Πολλα παραδειγματα σαν αυτο μου εχουν καταδειξει την υποκρισια των θρησκειων ως θεσμους που ΔΕΝ ενδιαφερονται για να ανελθουν οι ανθρωπου και να συνδεθουν με το Θειο. Ενδιαφερονται για το αναποδο, να μην καταφερουν οι ανθρωποι τιποτα, ωστε να νομιζουν πως τους εχουν αναγκη ως μεσολαβητες. Αν δεν ειναι αυτο προδοσια, δεν ξερω τι ειναι. Τουλαχιστον με ενα σχηματισμο τυπου ΣΑΔ, η ευθυνη της προδοσιας μοιραζεται σε πολλους ανθρωπους. Μεταξυ αυτων σιγουρα θα υπαρχουν και πολλοι που δεν θα ανεχονται να ειναι προδοτες, οποτε θεωρω σιγουρο πως θα κινητοποιηθουν, θα απαιτησουν να μαθουν, θα αμφισβητησουν, θα ανοιξουν κρυφες βιβλιοθηκες κτλ κτλ.

    "..δια δε τους εκλεκτους κολοβοθησονται αι ημεραι εκειναι(των εσχατων χρονων).."
    Καταρχας αν τυχουν οι εσχατες μερες σε εμας, μαγκια μας που θα τις δουμε. Δηλαδη αν δεν μας τυγχαιναν, δεν θα παθαιναμε τιποτα, δεν θα πεθαιναμε; Θνητοι ειμαστε. Αρα, χαιρω πολυ χαιροπουλος, σιγα τα ωα. Αν εννοει "θα ειναι κολοβες οι μερες για τους εκλεκτους" μαλλον εννοει θα ειναι μικροτερες. Σαν εκλεκτους θα εννοει οσους εχουν την "ευαισθησια" ή ικανοτητα να το αντιληφθουν. Παλι χαιρω πολυ,χαιροπουλος. Ε και; Προειδοποιηση και ετσι για να ετοιμαζονται ψυχολογικα; Οκ,δεκτον. Θα αγχωνομουν εαν το ελεγε με την εννοια πως "τικ,τακ,τικ,τακ, κατι πρεπει να κανεις και ο χρονος τελειωνει, βιάσου". Τοτε "Ωχ,ωχ,ωχ,ωωωωωχ, πολυ το κολοβαρεσαμεεεε". Αρα το μονο που παιρνω απο αυτο ειναι το "γρηγορειτε" αλλα αυτο ειναι θεμελιος λιθος για την εργασια καθενος απο εμας ουτως ή αλλως.

    Καφενειακα λοιπον, αν οι μερες μικραινουν ειναι λογικο να σκεφτουμε πως αυτη η αλλαγη οφειλεται στον Ηλιο, καθως η Γη (ακι κατ'επεκταση και εμεις οι ανθρωποι) αποτελει το παπαδοπαιδι του Ηλιου, κανει οτι κανει και αυτος. Και στον Ηλιο οντως κατι φαινεται να συμβαινει.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ καλα κανεις και Ελευθερα Στοχαζεσαι και φιλοσοφεις με πληθος σκεψεων και προτασεων αγαπητε Στοχαστη και δινεις πατημα σε ολους μας για "δοκιμη και πλανη" της "κεκτημενης ιδεολογιας". Προσωπικα σε χαιρομαι για την τολμη σου να "εκτιθεσαι" και να "συγκρουεσαι" μεσω της "πολυλογιας" σου! Οπως χρειαζεται το λακωνιζειν ετσι χρειαζεται και ο αλλος πολος ωστε τα δυο να υπηρετουν τελικα το μετρο.

    Δεν ξερω ποσο πολυ διαφερουν κατ'ουσιαν ο φιλοσοφος με εναν πιστο ετσι οπως το θετεις, γιατι οι δρομοι τους συγκλινουν και τα ορια συγχωνευονται, σε εναν φιλοσοφο που η περιεργεια του για την αναζητηση της αληθειας τον οδηγει στην πίστη αυτης της αρχης που φερει την αληθεια, και σε εναν πιστο που για να στηριχτει και να ενισχυσει την πίστη του φιλοσοφει την αξια και την σταθεροτητα των βασεων που η πίστη του προσφερει.

    Η εκκλησια ως οργανωση αποτελουμενη απο κεφαλες/ανθρωπους που την οριοθετουν θα πεσει και σε λαθη, αλλά ως σωμα ανθρωπων που εγκαλουνται(εκ-κληση) απο το εσωτερικο τους συναισθημα προς το θρησκευειν ελευθερως μαζι με αλλους που αισθανονται αυτην την ωθηση προς το Θειο, δεν κανουν παρα μονο τα λαθη εκεινα που ειναι αναγκαια για να μαθουν και να οδηγηθουν στην προσωπικη τους τελειωση. Οι ανθρωποι εκεινοι που μονο εξωτερικα ακολουθουν τους τυπους επειδη δεν εχουν διαθεση να ξεβολευτουν για να εμβαθυνουν, ευκολα θα ριξουν το φταιξιμο στο συνολο της εκκλησιας ως αναποτελεσματικη και με ιδιοτελη κινητρα. Οσοι εχουν ορεξη για ειλικρινη συνδεση και επαφη με την αγαπη/θειο, θα ψαξουν στο σωμα της εκκλησιας(οπως και εξω απο αυτο) τους καταλληλους υπηρετες της.

    Μεχρι προτινος η περιορισμενη προσβαση των ανθρωπων στην γνωση αποτελουσε το αδυναμο σημειο τους για "προβατοποιηση" χωρις να δικαιολογειται απολυτα η ευπιστια τους. Σημερα ομως; Τι ποσοστο μπορει να χρησιμοποιησει την "αγνοια νομου" ως δικαιολογια; Γιαυτο και οι ανθρωποι των 'εσχατων χρονων' θα κριθουν με πολυ αυστηροτερα κριτηρια απο την συνειδηση τους....

    Οσο για τον ηλιο, φαινεται να μας στελνει οτι του στελνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η αντίληψη-αίσθηση του χρόνου, είναι συνάρτηση της ενέργειας που καταναλώνουμε σε συνειδητή δράση, σε όλα τα πεδία της αντίληψης.

    Άρα, αίσθηση χρόνου = ενέργεια συνείδησης σε σχέση με την δράση μας στα πεδία των μορφών (υλικό, αιθερικό, ψυχικό).

    Σαφώς λοιπόν χρειαζόμαστε ενέργεια για να έχουμε δράση. Όσο περισσότερη ενέργεια διαθέτουμε, τόση περισσότερη δράση κάνουμε και τόσο λιγότερη η αίσθηση του χρόνου (δεν μας φτάνει το 24ωρο).

    Αντίθετα, το έργο που παράγουμε σε μη συνειδητή δράση (μηχανικά), μας δίνει την αίσθηση ότι ο χρόνος είναι πολύς και περισσεύει. Στην μη συνειδητή δράση, δεν ξοδεύουμε ενεργειακά "ψυχικά" αποθέματα, αλλά μόνο υλική ενέργεια (υδατάνθρακες στον υλικό εγκέφαλο και το σώμα).

    Ένα συνειδητό ταξίδι στο αστρικό, απαιτεί μόνο ψυχική ενέργεια και κάθε δράση μας εκεί, καταναλώνει τέτοιας μορφής ενέργεια.

    Αυτά για την αίσθηση του χρόνου μας!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαβάζω τις σκέψεις σας για την θρησκεία και το θρησκεύειν και σας βρίσκω σωστούς.

    Μια μικρή διευκρίνηση της δικής μου θέσης, σε ένα σημείο των σκέψεων του αγαπητού μου Ε.Σ.:

    Εσύ λες: "Για παράδειγμα γνωρίζουμε πως ο κόσμος της ύλης είναι ο κόσμος της πολικότητας. Αν κάποιος θέλει να ανέλθει, χρειάζεται να υπερβεί τους δυο πόλους ή δυο αρχές ή έστω να μειώσει την πόλωσή του."

    Εγώ λέω: "Για παράδειγμα γνωρίζουμε πως ο κόσμος της ύλης είναι ο κόσμος των αντιθέτων (όχι της πολικότητας, αλλά του διπολισμού). Αν κάποιος θέλει να ανέλθει, χρειάζεται να αυτεπιγνωσθεί μέσω των αντιθέσεων (διπολισμός) και να κάνει την συνειδητή επιλογή του Άνω, από το Κάτω."

    Ο Νόμος των Αντιθέτων (διπολισμός, δυισμός) δεν υπάρχει μόνο στο υλικό επίπεδο, αλλά και στα αμέσως ανώτερα (αστρικό, αιθερικό, ψυχικό), ενώ απουσιάζει μόνο στο ανώτερο πνευματικό. Ο λόγος ύπαρξής του, είναι να μας προσφέρει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τις εκφάνσεις της Θείας Νομοτέλειας και της Δημιουργίας. Υπάρχει για να προσφέρει το υλικό, στον συνειδητό μας νου, να αποκτήσει την αυτεπίγνωση, βασικό σκοπό της έλλογης ζωής.

    Συνεπώς οι δυο πόλοι δεν υπάρχουν για να τους ενώσουμε, αλλά για να μας δείξουν το εύρος των επιλογών μας, στην κατάκτηση της Γνώσης. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε καμία έννοια.
    Για παράδειγμα το δίπολο "πάνω-κάτω" δεν μας δείχνει "μέση", αλλά μας δείχνει μια διακλιμάκωση και ποια η δική μας θέση μέσα σε αυτήν. Εμείς, αφού γνωρίσουμε τα όρια (το απόλυτο επάνω και το απόλυτο κάτω), θα μάθουμε ότι υπάρχει αυτός ο ενδιάμεσος χώρος και που ακριβώς τοποθετούμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτό. Αφού μάθουμε, μετά επιλέγουμε μέσα από συνδυασμό και άλλων αντίστοιχων γνώσεων (πάντα συνδυαστικά), πως μπορούμε να κινηθούμε προς τα επάνω ή προς τα κάτω, αν το επιθυμήσουμε(επιλογή).
    Αυτό δεν μας κάνει να είμαστε ταυτόχρονα "πανωκάτω", αλλά να είμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του χώρου "πάνω-κάτω" ή της κλίμακας αν προτιμάτε.

    Αυτά, αγαπητοί μου φίλοι!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ σωστη η διευκρίνηση. Η απόλυτη μεσότητα φέρνει ακινησία. Στασιμότητα. Και ο άνθρωπος δεν επιδιωκει στον βίο του μια μονότονη παύση αλλά την κλιμακούμενη αρμονία/μελωδία. Άρα, οφείλει να δείχνει την τάση προς κάποια κατευθυνση. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της δυσαρμονίας/κακοφωνιας... Όμως σίγουρα η ευθύνη ειτε της μιας παραμέτρου ή της άλλης, εναπόκειται σε μας αποκλειστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. .....

    Λαμβάνοντας την πληροφορία της μείωσις του χρόνου στοχαζόμενοι ( στοχαστής = ο συνειδητά σκεπτόμενος ) στον φυσικό Κόσμο της Εναντιοδρομίας σημαίνει αύξηση στον αντίποδα ( μείωση <-> αύξηση ).

    Δηλαδή αύξησις της ηλεκτρομαγνητικής ταλάντωσις( ως αντίποδας ) .

    Βασικά όλα αυξάνονται ( π.χ.Αυξάνονται οι μηχανές και ταυτόχρονα οι θόρυβοι μέσω της λειτουργίας των μηχανών )

    Οι άνθρωποι διαθέτουν ηλεκτρομαγνητικό φορτίο οπότε αυξάνοντας ο πληθυσμός τους , έχει αυξηθεί και το φορτίο του ηλεκτρομαγνητισμού.

    Αυξήθηκε η συναλλαγή και η διοχέτευση της πληροφορίας ( ειδικά βάση διαδικτύου ).

    Οι πληροφορίες δημιουργούν εγκεφαλικές και συναισθηματικές "συνάψεις" που με την σειρά τους δημιουργούν φορτία και εν τέλει τι απογίνεται όλο αυτό το φορτίο ενέργειας :

    Που πάει και τι δημιουργεί το αυξανόμενο φορτίο όλων αυτών των κυμάτων :

    Τα κύτταρα εβρισκόμενα στην λειτουργία του φυσικού κόσμου δεν μπορούν να "συλλάβουν" την αύξηση του μήκους κύματος και της ταλάντωσις των ηλεκτρομαγνητικών ενεργειών.
    Όμως το πρωτόπλασμα... δη λα δή το Κάρυον δύναται !



    -----------



    Η εξάς εστίν το έμΨυχον.

    Κυκλικά και σφαιρικά τετραγωνιζόμενος και κυβιζόμενος !

    Α + Β + Γ = Ζ




    Υ.σ.
    ( Ελπίζω να μην παρ..εξηγηθώ.. , ότι προ..λαμβάνω..! )





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΡΥΟΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΝ ΤΗΣ ΕΞΑΔΟΣ ΤΟ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ. ΑΨΥΧΟΝ ΤΟ ΕΠΤΑ ΕΜΨΥΧΟΝ ΤΟ ΔΥΟ ΣΥΝ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΥΡΟ ΚΩΝΟ ΤΟ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΝ. Ζ+ΦΡ+Χ÷ΠΙ+ΦΙ=666/888/999×ΕΕΕ-333.
    ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ (-) ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ data (+) ΕΞΟΜΑΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΥΒΙΚΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΣ ΨΙΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΑΜΦΙΕΡΙΣΤΟΥ ΔΟΚΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ψ+Δ(Θ£**) omologationable tetris to the enveloped text ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΕΙΕΙ ΤΟ ΖΗΜΕΙΟ ΔΡΟΣΟΥ ΤΟΥ ΥΓΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΝΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΕΚΤΟΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. Ο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΥΞΟΜΟΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΑΣ [!ΟΠΑ""×34ΑΠΟ!] ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΨΙΟΝΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΜΕΘΑΖΟΝΙΟΥ ΖΙΡΚΟΝΙΟΥ ΘΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ 16Η ΩΡΑ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ. Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΡΙΤΟΧΟΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΠΟΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΤΤΑΛΟΥ 3 ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΟΜΦΑΛΟΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΚΑΤΩΧΘΩΝΟΣ ΣΤΟ 6 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ.ΛΥΚΙΕΕΕΕΕΕ Μ ΑΚΟΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣ????
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αρκτουρε, ευστοχη η σατιρα-κριτικη-σχολιασμος σου. Το "συνπορδια" ειδικα μ'εκανε και γελασα

    ΠτΧ, δεν προκειται να παρεξηγηθεις διοτι για να παρεξηγηθεις πρεπει να καταλαβουμε κατι διαφορετικο απο αυτο που ηθελες να πεις, ενω εμεις δεν καταλαβαμε τιποτα. Εγω ειδικα μετρησα 5-6 "Πόθεν (απο πού) προκυπτει αυτο;" Κοινως, νοητικα αλματα στην αλληλουχια σκεψεων και συνειρμων. Αυτο δεν σημαινει πως εχεις αδικο ντε και καλα, αλλα και πως ειτε εμεις δεν μπορουμε να σε παρακολουθησουμε, ειτε εσυ δεν τα εχεις κατανοησει αυτα που μας λες ή δεν μας τα μεταφερεις καλα.

    Μπορω να σταθω ωστοσο μεμονωμενα στην μια ερωτηση που κατεθεσες. Οι πληροφοριες ως προσλαμβανομενες εντυπωσεις αποτελουν οντως μια κατηγορια τροφης για τον ανθρωπο, ισως την σημαντικοτερη αν και οχι την πιο αναγκαια για να επιβιωνει. Ο ανθρωπος οντως μετασχηματιζει αυτην την "τροφη". Το "αυξανομενο αυτο φορτιο" λογικα ειναι αναλογο της συνειδητης δρασης των ανθρωπων. Πού παει; Πολυ καλη ερωτηση. Λογικα, επειδη ο ανθρωπος δεν αποτελει την πυραμιδα της δημιουργιας, θρεφει τους "απο πανω" οπως αντιστοιχα τα "απο κατω" φυτα θρεφουν εμας τους ανθρωπους που ειμαστε "απο πανω τους". Μας αρεσει δεν μας αρεσει, ετσι πρεπει να ναι. Κατανοωντας το, ας μαθουμε να ειμαστε πιο ευγενεις με τους απο κατω γιατι οι απο πανω ειναι περα απο τον ελεγχο μας. Ας φερομαστε στους απο κατω, οπως θα θελαμε να μας φερονται οι απο πανω. Ο Γκουρτζιεφ κατι ελεγε πως θρεφουμε την Σεληνη, αλλα νομιζω εννοουσε μετα θανατον.

    Και μιας και ανεφερα τον Γκουρτζιεφ (πολυυ σπανιο για μενα), καπου νομιζω ειχε πει αγαπητε Λυκιε, νομιζω στο "Αναζητωντας τον κοσμο του Θαυμαστου" του Ουσπενσκι, πως πριν μπορεσει καποιος ηδη σε καποιο βαθμο αναπτυγμενος ανθρωπος να ανεβει ψηλοτερα, θα πρεπει να αφησει καποιον αλλο στη θεση του ωστε τροπον τινα να του "επιτραπει" ελευθέρα βαρων η ανοδος, αφου καποιος αλλος θα συνεχισει να δινει τις "μαχες" στα "κατωτερα" (για εκεινον πλεον). Ποιος ξερει πως τα φερνει η ζωη, ισως να τα φερει ετσι ωστε να παιξω αυτο τον ρολο αναλαμβανοντας αυτο το "βαρος"-τιμη. Πάντα μου αρεσε ο Obi-Wan Kenobi. (Οποτε εσυ εισαι ο Jedi Master).

    "Για παράδειγμα γνωρίζουμε πως ο κόσμος της ύλης είναι ο κόσμος των αντιθέτων (όχι της πολικότητας, αλλά του διπολισμού)"
    Ναι, ετσι ακουγεται καλυτερα.

    "Αν κάποιος θέλει να ανέλθει, χρειάζεται να αυτεπιγνωσθεί μέσω των αντιθέσεων (διπολισμός) και να κάνει την συνειδητή επιλογή του Άνω, από το Κάτω."
    Σαφως. Πριν κανει την επιλογη του ομως, χρειαζεται να αυτεπιγνωσθει ή αλλιως να γνωρισει και το κατω και το πανω, και τους δυο πολους. Να γνωριζει καλως και τα δυο, διοτι διαφορετικα δεν προκειται περι ελευθερης επιλογης.(Ελευθερια ειναι να μπορεις και αλλιως) Αντιστοιχα, σε ενα μικροτερο διπολο, πρεπει να κατεχει και την αρσενικη και την θηλυκη αρχη, ωστε ελευθερα να χρησιμοποιει αυτην που χρειαζεται σε καθε περιπτωση.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Συνεπώς οι δυο πόλοι δεν υπάρχουν για να τους ενώσουμε"
    Γιατι οχι; Ασε με να το στοχαστω αυτο.. Ως ανθρωποι ειμαστε ομως στη μεση. Στο διπολο "πανω-κατω", στο περιφημο διλημμα "φωτεινο και καθαρο Απολλωνιο με οργιαστικο Διονυσιακο" μπορουμε αραγε να "πηδηξουμε" (παραλειψουμε) την εκφραση του Διονυσιακου; Πολυ φοβουμαι πως θα το βρουμε μπροστα μας αυτο. Εαν καποιος νιωθει "χορτατος" και δεν τον συγκινει το Διονυσιακο, τοτε "μαζι του". Αλλα ανησυχω πως το να προτρεχουμε, φερει τους κινδυνους του. Το Διονυσιακο εχει την αναγκη να εκτονωνεται, εξ ου και το Διονυσιακα που εκαναν οι αρχαιοι για να "ξεμπουκωνουν" τις ανθρωπινες μηχανες τους και να ξεδινουν.

    Οσον αφορα τις δυο αρχες, αρσενικη και θηλυκη, ποια θα μπορουσε να ειναι η στρατηγικη μας προσεγγιση; Δεν παυει να αφορα ενα θεμελιωδες διπολο. Ευχαριστουμε που μας τα εβαλες σε ταξη, οπως το οτι ο διπολισμος βρισκει ισχυ και στα λιγο παραπανω επιπεδα, οπου αφου αυτα τα επιπεδα ειναι πραγματικοτερα, η στρατηγικη μας επιλογη θα εφαρμοστει ταχυτερα αλλα με πιο πολλους κινδυνους. Μαλλον εγω θα προτιμησω να την εφαρμοσω στο υλικο.

    Ενα συνειδητο ταξιδι "στραγγιζει" την ψυχικη ενεργεια σαν ρουφηχτρα, εγω αυτο ειχα παρατηρησει. Με το που εγινα συνειδητος, αισθανομουν την κλεψυδρα να αδειαζει με καθε δευτερολεπτο. Ακουω πως με εξασκηση, ο χρονος αυτος μπορει να αυξανεται. Εχεις να μας δωσεις αγαπητε Λυκιε καμια συμβουλη; Κανα pro- tip? Και γενικα πως μεγαλωνουμε τα ψυχικα αποθεματα; Μην σε ζαλιζουμε με οδηγο και tutorial αλλα κατι εμπειρικο θα εχεις να μας πεις, ολο και κατιτις θα παιζει. Οχι για μας, εγκυκλοπαιδικαα. (ή "για την φουκαριαρα την μανα μας")

    Και κατι τελευταιο για την δραση. Ξερουμε πως η αρσενικη αρχη εχει πλεονασμα ενεργειας οποτε αρεσκεται να κινειται και να δρα. Θα μπορουσε ισως να δουλευει και αναποδα. Εαν κινουμαστε και δρουμε, αυξανουμε την αρσενικη ενεργεια του σωματος μας (yang chi) οποτε εχουν βαση αυτες οι φαινομενικα αλλοπροσαλλες προσεγγισεις της ανατολης οπως πχ της ενεργειακης ιατρικης μεσω της εξισορροπησης των ενεργειων. Αντιστοιχα, με ακινησια και stretching αυξανουμε την θηλυκη ενεργεια του σωματος (yin chi). Με αυτο το σκεπτικο ειναι ευκολο για τον καθενα να το εφαρμοσει

    Εσυ για παραδειγμα αγαπητε Αρκτουρε θα επωφελουσαν απο yoga. Χαχαχα. Σαν να σε ακουω να λες "Γαμησε μας ρε Στοχαστη που θα κανω εγω αυτα τα αδερφιστικα"

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητε Στοχαστη,
    Μπορεις να μας δωσεις συγκεκριμενα παραδείγματα εκφρασης του Απολλώνιου κ Διονυσιακου στοιχειου, στον καθημερινο βιο, σε μια προσπαθεια ενος ανθρωπου να τα εξουσιαζει(γνωρισει) καλά; Γιατι νομιζω οτι θα υπαρξει σύγχυση ταυτοτητας σαν τον Dr.Jekyll and Mr.Hyde.
    Απο το μυαλο περνούν χιλιαδες σκεψεις. Αν πρεπει ολες να τις εφαρμοζουμε για να πουμε οτι "τωρα ξερουμε" και συνειδητά επιλεγουμε....θα καταληξουμε σε ενα φαγοποτι ανευ τελειωμου με τον κινδυνο να μην σηκωσουμε ποτέ κεφαλι απο το "πειραμα". Καταλαβαινω κατι λάθος σε αυτο που θες να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με κάνατε και γέλασα με την ψυχή μου! Αγαπητέ Αρκτούρε, έχεις ταλέντο. Αγαπητέ Ε.Σ., με βάζεις στο STAR WARS σε ρόλο που δεν μου αξίζει! Χαχαχα! Πάντως ούτε εγώ σε έχω ξανακούσει να μιλάς για ...Γκουρτζίεφ! Τι ειν΄τούτο; Χαχα!

    Λοιπόν.
    Λες: "Στο δίπολο "πάνω-κάτω", στο περίφημο δίλημμα "φωτεινό και καθαρό Απολλώνιο με οργιαστικό Διονυσιακό" μπορούμε άραγε να "πηδήξουμε" (παραλείψουμε) την έκφραση του Διονυσιακού; Πολύ φοβούμαι πως θα το βρούμε μπροστά μας αυτό. Εάν κάποιος νιώθει "χορτάτος" και δεν τον συγκινεί το Διονυσιακό, τότε "μαζί του". Αλλά ανησυχώ πως το να προτρέχουμε, φέρει τους κινδύνους του."

    Πολύ ωραία! Αν και δεν θεωρώ ότι το Διονυσιακό είναι ακριβώς το αντίθετο του Απολλώνιου, θα δεχτώ την σύγκριση ως πολικά αντίθετα.
    Αρχικά, πρέπει να γνωρίσουμε τους δυο αντίθετους πόλους. Να τους δούμε και να τους βιώσουμε. Δεν θα παραλείψουμε κανέναν από τους δυο, σε ότι αφορά την γνωριμία και το βίωμά μας. Αν το παραλείψουμε από την γνώση μας, θα το βρούμε μπροστά μας όπως λες.
    Για να νιώσει κανείς "χορτάτος" όπως λες και να φτάσει να μην τον συγκινεί το Διονυσιακό, σημαίνει ότι το γνώρισε, το βίωσε και τελικά έκανε την επιλογή του.
    Συνεπώς φεύγουμε από το "αρχικά" και πάμε στο "τελικά". Αρχικά γνωρίζουμε τα αντίθετα και τελικά επιλέγουμε αυτό που θέλουμε (το σωστό είναι να επιλέγουμε αυτό που μας κραδαίνει ψηλά).

    Δεν μπορούμε να επιλέξουμε ταυτόχρονα και τους χαμηλούς και τους υψηλούς κραδασμούς, διότι δεν συγχρονίζονται. Θα μας διαλύσουν!

    Η περίπτωση της αρσενικής και της θηλυκής αρχής, είναι κάτι διαφορετικό.
    Δες την εικόνα της φύσης:
    Ενώ οι αντίθετες έννοιες "καλό-κακό", "πάνω-κάτω", "φως-σκοτάδι" είναι πρόσφορες και διαθέσιμες σε όλους, η φύση δίνει ένα συγκεκριμένο φύλο σε κάθε πλάσμα, το οποίο παραμένει αμετάβλητο από την βούληση και την επιλογή μας.

    Ας δούμε τι γίνεται στο υλικό πεδίο:
    Κάποιοι γεννιούνται άνδρες και κάποιοι γυναίκες. Αυτό δεν θα μεταβληθεί βιολογικά.
    Εγγενώς οι άνδρες έχουν αρσενική φύση (ψυχισμό) και οι γυναίκες έχουν θηλυκή φύση (ψυχισμό). Αυτό δεν οφείλεται στα στερεότυπα της κοινωνίας, αλλά σε γενετικές προδιαγραφές.

    [Δεν θα αναφερθούμε βεβαίως στις εξαιρέσεις που προκαλούν κάποιες γενετικές ή σε ορμονικές ανωμαλίες. Διευκρινίζω επίσης ότι με τον όρο ψυχισμό, δεν εννοώ την ψυχή, αλλά την εγγενή τάση συμπεριφοράς. Η ψυχή δεν έχει σχέση με αυτά]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι άνδρες και οι γυναίκες, καλούνται να ζήσουν την ζωή τους μέσα από αυτήν την ταυτότητα και να γνωρίσουν την αντίθετη φύση, όχι ταυτιζόμενοι με αυτήν, αλλά παράλληλα με αυτήν, σε επίπεδο συντροφιάς-ζεύγους. Η πληρότητα που νιώθει ένα ζεύγος αντρόγυνου όταν συμπλέκεται σωματικά και ψυχικά, δεν τους ομογενοποιεί, αλλά τους κάνει να βιώνουν επαγωγικά την συμπλήρωση του αντιθέτου πόλου, ο οποίος τους λείπει.

    Κάθε άνθρωπος είναι μισός, μέχρι να βρει το αντίθετο ταίρι του για να γίνει ολόκληρος.
    Η φύση όμως, τον θέλει να βιώνει το αντίθετο, όχι όμως και να μετουσιώνεται στο αντίθετο. Ο άνδρας θα παραμείνει άνδρας και η γυναίκα, γυναίκα!
    Ο άνδρας που βρήκε το ιδανικό του ταίρι, δεν θα αφομοιώσει τα θηλυκά στοιχεία της γυναίκας του, ούτε το αντίθετο θα συμβεί με την γυναίκα. Θα τα απολαύσει χωρίς να τα υιοθετήσει. Θα νιώσει πληρότητα, αλλά όχι ταύτιση. Αν χωρίσουν λόγου χάρη από τον θάνατο του ενός, το άλλο μέλος θα παραμείνει όπως υπήρξε αρχικά. Δεν θα έχει μεταβληθεί σε αρσενικοθήλυκο.

    Μέσα μας τώρα, το να πιέζουμε τον εαυτό μας να γίνει αρσενικοθήλυκος με το ζόρι, παραβιάζει την φύση μας. Αντιδρούμε σε αυτόν τον καταναγκασμό γιατί είναι αφύσικος.
    Αρκεί να γνωρίσουμε και να αφεθούμε στην επαφή μας με το αντίθετο φύλο. Αυτό μας προσφέρει το βίωμα που χρειαζόμαστε, χωρίς να μας αλλοιώνει την φύση μας. Εμείς πρέπει να ζήσουμε όπως μας όρισε η φύση, διότι μέσα από το πρίσμα που μας δόθηκε, πρέπει να αποκτήσουμε το βίωμα της ζωής. Αυτό είναι καθορισμένο από πριν και σε άλλα επίπεδα.

    Η εικόνα του υλικού, αντιστοιχεί στην εικόνα και των ανώτερων επιπέδων της Δημιουργίας. Η φύση δεν πρέπει να παραβιάζεται, διότι προκαλείται η Ειμαρμένη.

    Συνεπώς το να γίνουμε Γιν-Γιανγκ σε ποσοστό 50-50%, παραβιάζει την αρχική μας προδιαγραφή, αν δεν ήταν έτσι δοσμένη εξ αρχής.

    Δες την Οικονομία της Φύσης:
    Αν γίνουμε έτσι (50-50%), δεν χρειαζόμαστε σύντροφο. Αν δεν χρειαζόμαστε σύντροφο, δεν θα τεκνοποιήσουμε. Αν δεν τεκνοποιήσουμε δεν θα υπάρξει συνέχεια στον άνθρωπο και το Θείο Σχέδιο.

    Απλή τροφή για σκέψη, ελπίζοντας ότι δεν θα υπερφορτώσουμε το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης.
    Οι κραδασμικότητες που προκύπτουν από την ανθρώπινη δράση, φορτίζουν το αιθερικό και ψυχικό σώμα του πλανήτη μας. Αυτή η πλανητική "αύρα", έλκει και απωθεί ανάλογες καταστάσεις στο κοσμικό περιβάλλον...

    Εμπειρικό: Κάτσε ξυπόλυτος απευθείας εκτεθειμένος στην ευεργετικές ακτίνες του Ηλίου. Εναλλακτικά, ξάπλωσε γυμνός στο έδαφος, εκτεθειμένος στις ακτίνες. Ελαφρύ φαγητό και πολύ νερό. Σκέψου τις ακτίνες του Ήλιου να σε καίνε και να σε καθαρίζουν μέσα εσωτερικά.
    Μια καλή φόρτιση με ενέργεια, όταν πρόκειται να την ξοδέψεις ή μόλις την ξόδεψες. Έχουμε Άνοιξη και έρχεται το καλοκαίρι. Η διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ MATRIX - ΝΕΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    https://www.youtube.com/watch?v=bmP9ZQx9a3c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. .....

    Κι όμως το διαισθάνθηκα όλο αυτό, γι αυτό και έγραψα ότι ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.

    Αρκούρε μπορείς να σατυρίζεις όσο θέλεις, αλλά να μην ξεχνάς ότι ο λαός λέει.. "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

    Πάντως θα σου πρότεινα να μελετήσεις τους Κυνικούς καί ίσως αρχίζεις να "κεντάς" στην σάτυρά σου.. εκπαιδεύοντας λακωνικά όσους σε ακούν ή σε διαβάζουν.
    ( Σε άλλη περίπτωση θα γέλαγα και εγώ, να με συγχωρέσεις αλλά είμαι σε τελείως διαφορετική διάθεση )

    Βάση λοιπόν του έκτου Αναψυκτηρίου – Στοχαστηρίου έκλεισα την ανάρτησή μου με το έξι ( 6 ), την Εξάς.

    Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο και λόγω συμπάθειας αναμεταξύ μας,"επικοινωνούμε" οι συνδαιτημόνες του Καταχθόνιου Δαίμονα στα λεγόμενά μας ( γραφόμενα ),πάμε για μια μικρή αρχική τάξη της προηγούμενου επιλόγου.

    Επίσκεψη λοιπόν στους Πυθαγόρειους που ήσαν κυρίως Θεολόγοι.

    "Η εξάς πρώτη τέλειος¨τοις γάρ αυτής μέρεσιν αριθμείται, έκτον έχουσα, τρίτον και ήμισυ".

    Η εξάς δηλαδή είναι τέλειος αριθμός , διότι 1+2+3 = 6


    "Τετραγωνιζόμενος περιέχει εαυτόν¨κυβιζόμενος δε εαυτόν τετράγωνον".

    Η εξάς δηλαδή είναι Κυκλικός και Σφαιρικός αριθμός.

    ( Και εδώ έρχεται το κλειδάκι,
    για να βοηθήσει σε κάποια από εκείνα που έγραψαν οι αγαπητοί Ελεύθερος Στοχαστής και Λύκιος )


    Ο αριθμός έξι (6) επειδή εξ αρτίου και περιττού των πρώτων, άρρενος και θήλεος, δυνάμει και πολλαπλασιασμώ γίνεται, τον αποκαλούν αρρενόθηλυ και γάμον και αρτοπέρισσον, ο δε Πλάτων, επειδή 1=2=3 = 6 και 1Χ2Χ3 = 6 τον αποκαλεί..


    Ψ Υ Χ Η Ν


    Εξού και η Εξάς ( 6 ) Έμ Ψυχον !



    Υ.σ
    ( Τα γράμματα είναι αριθμοί.Οπότε α+β+γ = Ϛ ( το βρήκα σε καλύτερη μορφή από ότι έβαλα αρχικά το ζ )

    http://3.bp.blogspot.com/-bUs-qujI-w4/VET1RiU2J8I/AAAAAAAAAVo/h2NG6Oxm7DQ/s1600/1-9999.jpg


    Πηγή περί Πυθαγόριας ανάλυσης:

    http://users.uoa.gr/~hspyridis/KOSMOS.pdf

    ( Εδώ θα δείτε ότι είναι και ο αριθμός της μετεμΨυχώσεως )



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΧ ΒΡΕ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΣΥ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ΛΙΓΑΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ. ΣΑΤΥΡΗΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ? ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ.
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
    "Τετραγωνιζόμενος περιέχει εαυτόν¨κυβιζόμενος δε εαυτόν τετράγωνον".
    Η εξάς δηλαδή είναι Κυκλικός και Σφαιρικός αριθμός
    ΔΛΔ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ" "ΚΥΒΙΖΟΜΕΝΟΣ" "ΚΥΚΛΙΚΟΣ" ΚΑΙ "ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ" ΑΡΙΘΜΟΣ. ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...

      Αρκτούρε,

      διάβασες τη διεύθυνση ( λίνκ ) που πρότεινα..:

      http://users.uoa.gr/~hspyridis/KOSMOS.pdf

      Την μελέτησες..:

      Στοχάστηκες πάνω σε αυτό :

      Αν μείνεις πέντε ( 5 ) χρόνια σε "σιγή" θα κατανοήσεις πλήρως !
      ( χαχαχα εδώ γελάμε )

      με Αγάπη και Φιλότητα


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  35. Λύκιε να κάνω μια κουτή ερώτηση πως τροφοδοτουμαστε με ψυχικά καύσιμα νομιζα οτι ήταν θέμα ευδαιμονίας. Ευχαριστώ και γαι το θέμα του χρόνου.. μα για να σας παρακολουθήσω σωστά και γω δεν ξερω τι πρέπει να διαβάσω. Πολύ εκλεπτυσμένα μυαλά δεν μπορώ να συμβαδίσω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και η ευδαιμονία μας παρέχει "ψυχικό καύσιμο". Βέβαια αυτό το καύσιμο, είναι ενέργεια και αυτή διατίθεται από πολλές πηγές.
      Δεν χρειάζεται να έχει κανείς εκλεπτυσμένο μυαλό για να κατανοήσει κάποιες έννοιες. Χρειάζεται αυτές οι έννοιες να αναπτύσσονται με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε όλοι να τις καταλαβαίνουν. Και η πιο περίπλοκη έννοια, μπορεί να αποδοθεί με απλό τρόπο, αρκεί αυτός που την εκθέτει, να την έχει κατανοήσει απόλυτα και να είναι κτήμα του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ...

      Έχεις δίκιο Λύκιε..

      αλλά κάποιες φορές ο τρόπος αν και μή κατανοητός, δημιουργεί ζυμώσεις και συνάψεις.. διαφορετικού "τύπου" από τις περιπτώσεις απλότητας και άμεσης κατανόησης...

      και όσον αφορά αφορά Aya τις πληροφορίες, όποιος και αν τις μεταδίδει,τίποτα δεν είναι δικό μας.. μα τίποτα...

      οι Πνευματικές "συλλήψεις" ειδικά, κατά Χάρην.. δίδονται !


      έρρωσθε και ευδαιμονείτε

      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  36. Αγαπητε Λυκιε, καλα τα λες και ακομα καλυτερα τα διατυπωνεις, αλλα οσο και να προσπαθω δεν καταφερνω να συμφωνησω. Οπως γραφει και ο Ουσπενσκι (που του ειπε ο Γκουρτζιεφ) (το αλλαξα για ποικιλια), ο νους δουλευει σαν ενα ψαλιδι με δυο σκελη, οπου το ενα λεει ναι και το αλλο οχι. Προκειται παλι για τις δυο αρχες, οπου εδω η μια συμφωνει και η αλλη διαφωνει. Διαβαζοντας τα γραφομενα σου, συνεχεια αναρωτιεμαι "Ναι ή Οχι;" "Ειναι ετσι ή δεν ειναι;". Οσο και να προσπαθω το "Ναι" δεν μου "κολλαει", δεν συμπληρωνει το παζλ.

    Ελενη, το Απολλωνιο στοιχειο ειναι το νοητικο στοιχειο. Σε αντιδιαστολη το Διονυσιακο ειναι τα εργα στο υλικο επιπεδο, πχ το σεξ ως πραξη ειναι καργα διονυσιακο. Εαν του βγαλουμε το νοητικο παιχνιδι ομως, αποτελει μια ζωωδη, ενστικτωδη πραξη ανευ νου. Αφορα "κρεατα". Ειναι σαφες πως το Απολλωνιο ειναι ανωτερο. Εξ ορισμου ειναι ανωτερο, διοτι εκ των πραγματων ειναι "πιο πανω". Η επιλογη και σκοπος ενος ανθρωπου ειναι να ανελθει και να προσεγγισει το Απολλωνιο, που ειναι φωτεινο σαν τον Ηλιο. Εαν ομως παραλειψουμε το Διονυσικο, το λαθος μας θα επιστρεψει και θα μας "τσιμπησει στον κωλο" κατα την αμερικανιά. Το συμβολο χρειαζεται να το βιωσουμε ομως. Αρα χρειαζεται να βιωσουμε τα συμβολα και των δυο αρχων, αρσενικη και θηλυκη, για να λεμε πως ειμαστε ελευθεροι απο την διαμορφωση μας ωστε να επιλεξουμε. Της αρσενικης αρχης το απολυτο συμβολο ειναι ο φαλλος(εξ ου και οι οβελισκοι και τα λοιπα) και θεικο προτυπο ο Ηλιος. Της θηλυκης αρχης ειναι τα αντιθετα, που εκ φυσεως της ειναι δυσκολοτερα ορατο. Εικαζω πως συνηθη συμβολα της ειναι το θηλυκο γενετησιο οργανο, ο "ποπός", οι πατουσες, τα γυμνα ποδια και δαχτυλα, ισως ο λαιμος, η κοιλια, γενικα οτιδηποτε δειχνει ευαλωτο και τρωτο. Της δε αρσενικης αρχης οτιδηποτε δειχνει ικανο να βαλλει και να καταβαλλει τον απεναντι, συνηθως τα παπουτσια, οτιδηποτε μπορει να δρα ως οπλο, ειναι μυτερο, τα νυχια, κοκ.

    Ο κινδυνος στον οποιο αναφερεσαι ειναι ο κινδυνος του πειρασμου της υλης, που ο Καζαντζακης νομιζω αναφερει ως τελευταιο πειρασμο και αναφερει ως την γυναικα. Αυτο γινεται κατανοητο επειδη μιλαει ως αντρας. Η γυναικα αποτελει για τον ανδρα τον καθρεφτη των διπολικων του ελλειψεων. Προφανως το αντιστοιχο θα συμβαινει και για τον ανδρα εαν μιλαμε για γυναικα. Ο συντροφος εκτος απο τον "καθρεφτη" αποτελει και το πεδιο εφαρμογης και βιωσης των συμβολων που εχουμε αναγκη να βιωσουμε ως σκια του εαυτου μας. Στο νοητο-απολλωνιο μπορει να το κανουμε θεωρητικα αλλα χρειαζομαστε το πρακτικο μερος του διονυσιακου για να γινει επιτυχως αυτο το βιωμα. Ο Λυκιος το ειπε ωραια και θα το κανω αντιγραφη γιατι μου αρεσε:

    "Αρχικά, πρέπει να γνωρίσουμε τους δυο αντίθετους πόλους. Να τους δούμε και να τους βιώσουμε. Δεν θα παραλείψουμε κανέναν από τους δυο, σε ότι αφορά την γνωριμία και το βίωμά μας. Αν το παραλείψουμε από την γνώση μας, θα το βρούμε μπροστά μας όπως λες.
    Για να νιώσει κανείς "χορτάτος" όπως λες και να φτάσει να μην τον συγκινεί το Διονυσιακό, σημαίνει ότι το γνώρισε, το βίωσε και τελικά έκανε την επιλογή του"
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ισως το γνωρισε, το βιωσε, και πλεον το εκανε κτημα της ουσιας του και αρα ανηλθε πια της αναγκης του να το βιωσει για να το μαθει. Μεσω αυτης της διαδιακασιας υποχρεωτικα θα επηλθε μια μεταστοιχειωση. Διαφωνω Λυκιε σε αυτο: "Η πληρότητα που νιώθει ένα ζεύγος αντρόγυνου όταν συμπλέκεται σωματικά και ψυχικά, δεν τους ομογενοποιεί, αλλά τους κάνει να βιώνουν επαγωγικά την συμπλήρωση του αντιθέτου πόλου, ο οποίος τους λείπει. "
    Θεωρω πως το νοημα της συνυπαρξης ειναι το "ρουχα μαζι που πλυθηκαν και εχουν γινει ροζ". Διαφορετικα ποιο το νοημα; Σε εχω αναγκη για να με συμπληρωνεις; Δεν ειναι κακομαθημενιά αυτο; Με εχεις αναγκη για να σου λυνω τα προβληματα στα μαθηματικα και σε εχω αναγκη για να μου πλενεις τα ρουχα και να καθαριζεις το σπιτι; Και οταν χωριστουμε εγω θα καθομαι μεσα στη μπιχλα και εσυ δεν θα μπορεις να πληρωνεις τους λογαριασμους; Το σωστο πρεπει να ειναι πως σε εχω αναγκη γιατι μου αρεσει να ειμαι διπλα σου πέρα απο τα εξτρά ωραια που θα προκυπτουν. Διαφορετικα μιλαμε για εμπορικη συναλλαγη. Σου προσφερω-μου προσφερεις.

    "Μέσα μας τώρα, το να πιέζουμε τον εαυτό μας να γίνει αρσενικοθήλυκος με το ζόρι, παραβιάζει την φύση μας. Αντιδρούμε σε αυτόν τον καταναγκασμό γιατί είναι αφύσικος."
    Η φυση διδασκει πως το πληρες ειναι το αρσενικοθηλυκο, ο ερμαφροδιτος ανθρωπος. Ισως αυτο να εννοουν και οι αρχαιοι οταν λενε πως οι ανθρωποι παλιοτερα ηταν "διπλοι" ή "ενωμενοι" και ειχαν πολυ μεγαλη δυναμη και εφτασαν να "απειλησουν" ακομα και τον Ολυμπο και τους θεους, και γι αυτο ο Διας τους εκοψε στη μεση για να τιμωρησει την αλαζονεια τους. Το οτι επειδη ειχαν και τις δυο αρχες μεσα τους, ηταν αρσενικοθηλυκα, ηταν σχετικα "απιαστοι". Μπορουσαν χρησιμοποιωντας την θηλυκη τους φυση να βγαινουν στους ανωτερους κοσμους και χρησιμοποιωντας την αρσενικη τους αρχη να μην "κολωνουν" πουθενά οντας εκει. Εγω δεν λεω να γινουμε αρσενικοθηλυκοι για να κανουμε "γιούρια" στον Ολυμπο, αλλα γιατι ετσι πιστευω θα τιμησουμε την εννοια ανθρωπος και τους θεους τους ιδιους. Νομιζω εαν με αξιωνε ο Θεος να "δω" τον Ολυμπο απεξω και να "καταθεσω λουλουδια", θα μπορουσα μετα να πεθανω ικανοποιημενος παρα το οτι η πραξη θα ηταν ανευ ουσιας.

    Γιατι ο ανδρας να μην υιοθετησει τα θηλυκα στοιχεια; Ειναι αναξιο ενος ανδρος η συμπονοια, η αγαπη, το συναισθημα, το καλλος, η ομορφια, η χαρα; Ποιος το λεει πως ο ανδρας πρεπει να ειναι μονο μπρουταλ, να βαραει, να επικρατει, να επιβαλλεται, να ασκει βια, να ειναι αποτελεσματικος, να επιφερει εργο; Γιατι να μην μπορει να κανει και τα δυο κατα την κριση του; Ο μποντιμπιλντερας απαγορευεται να ζωγραφιζει; Δεν λεω να γινουμε γιν-γιανγκη 50-50, αλλα να κατεχουμε εξισου και τις δυο αρχες και να τις εφαρμοζουμε κατα περισταση και ελευθέρως.

    Ο Ηλιος ειναι η "προσωποποιηση" της αρσενικης αρχης. Οταν δεχομαστε τις ευεργετικες του ακτινες βρισκομαστε εκτεθειμενοι (και ξυπολυτοι) μπροστα του. Εαν ειμαστε κλειστοι, δεν θα τις λαβουμε. Θεωρητικα εκεινη την στιγμη γινομαστε ο δουλος του Ηλιου κατα το διπολο αφεντη-δουλου. (his bitch) Κανουμε χρηση της θηλυκης μας αρχης. Αυτο αποτελει επιλογη μας, καθως αναγνωριζουμε την ανωτεροτητα του. Δεν εχουμε κομπλεξ. Δεν αντιδρουμε σε αυτο ουτε το θεωρουμε αφυσικο καταναγκασμο. Αντιθετα, εαν το αρνιομασταν αυτο και λεγαμε "Ασε ρε, ποιος Ηλιος, δεν εχω αναγκη κανεναν εγω, εγω ειμαι ο καλυτερος και δεν υπαρχει τιποτα αλλο" τοτε θα μιλουσαμε για αντιδραση κια αφυσικο καταναγκασμο λογω της δικιας μας φοβιας να παραδεχτουμε/αποδεχτουμε το προφανες. Πως εχουμε και τις δυο φυσεις αλλα ντρεπομαστε να το παραδεχτουμε. Πιστευω πως η ροπη δεν ειναι εγγενης, αλλα χτιζεται με την συνηθεια οπως διδασκει ο Αριστοτελης. Ειμαστε οτι κανουμε
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εγω μεγαλωσα ως καλο αγορακι, οποτε ανεπτυξα την θηλυκη αρχη, διοτι οι πραξεις μου ηταν προς αυτην την κατευθυνση, του να μην στενοχωρω τους αλλους, να τους βοηθαω να τους αγαπαω ολους αρα ακριτη αποδοχη ανευ ορων, να προσφερω κοκ. Μεγαλωνοντας ειπα μερικα "Δεν πα να γαμηθειτε ρε μαλακες; Πώς την εχετε δει ετσι; Αμα το πατε ετσι, θα σας δειξω εγω πως παιζεται το παιχνιδι" και η αδικια και ο σεβασμος μου στο δικαιο με εκανε να αναθεωρησω και να ανελθω των χριστιανικων κατηχησεων και να αναπτυξω και την αρσενικη αρχη. Εαν ειμαστε ειλικρινεις, θα μας το δειξουν αυτο και οι ασθενειες μας και η σεξουαλικοτητα μας.

    Εστω μια γυναικα της θηλυκης αρχης, διοτι εγω δεν δεχομαι πως ο φαινοτυπος ειναι καθοριστικος. Το φυλο ειναι βιολογικη εκφραση, δεν ειμαστε το σωμα μας αλλα ουτε και το μυαλο μας. Βοηθανε βεβαια, αλλα δεν ειναι ο κυριος λογος που θα προκαλεσουν "επιλογη" μιας διπολικης αρχης. Κυριος λογος ειναι η συμπεριφορα μας, που με την σειρα της διαμορφωνεται απο την κατηχηση/διαμορφωση που μας μεταφερουν οταν μεγαλωνουμε, και που αλλαζει κατα το δοκουν. Μια τετοια ωραιοτατη και "θηλυκια" γυναικα, θα βρει ως συντροφο εναν "αρσενικο" αντρα που θα κανει και θα λεει οσα εκεινη δεν τολμαει. Μια τετοια γνωστη μου λοιπον γυναικα ταλαιπωρειται με συχνους ογκους στον εγκεφαλο, διοτι το σωμα της εκφραζει οσα εκεινη αρνιεται. Τα ορια που δεν εθεσε ποτέ, τωρα την ταλαιπωρουν πολυ ασχημα, διοτι ο μηχανισμος της φυσης εκφραζει μεσω "ασθενειων" οσα βυθιζονται στο σωμα. Εαν ειχε αναπτυξει της αρσενικη της αρχη δεν θα ειχε αυτο το προβλημα.

    Μεσα απο το παραδειγμα αυτο και χωρις να αναλυσουμε τον ακριβες μηχανισμο της αναπτυξης της εν λογω ασθενειας, νομιζω καθιστααι ορατο, πως δεν μπορει να αποτελει δρομο του ανθρωπου η μη αναπτυξη και των δυο αρχων. Εαν γινουμε πιο ισορροπημενοι, παλι θα θελουμε συντροφο, ακομα και αν η πολωση μας ειναι μηδενικη. Και αυτο γιατι συζητουμε τον κατωτατο αναβαθμο του ερωτα που αφορα το υλικο επιπεδο. Μετα θα ερωτευομαστε στοιχεια πιο ανωτερα, οπως πχ η ευφυια και οχι απλα τον αντιθετο πολο

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ε.Σ., με καθυστέρηση σου απαντώ:

      Ομογενοποίηση δεν μπορεί να συμβεί, όσο και να το θέλουμε μέσα σε μια υγιή και ιδανική συμβιωτική σχέση αρσενικού και θηλυκού.
      Γνωριμία του αντίθετου πόλου, ναι.
      Υιοθέτηση στοιχείων του αντίθετου πόλου ως πρόσθετων, ναι.

      Παρόλα αυτά, αν το ιδανικό μας ζευγάρι χωρίσει (ας πούμε με βίαιο τρόπο-θάνατος του ενός), τότε αυτός που θα μείνει, δεν θα είναι αρσενικοθήλυκος, ούτε ομογενοποιημένος εσωτερικά. Θα παραμείνει αρσενικός ή θηλυκός και θα αναζητήσει εκ νέου, ένα άλλο ταίρι! Ο λόγος δεν είναι η ανάγκη για σαρκικό έρωτα μόνο, αλλά η μόνιμη παρουσία της αντίθετης αρχής, που λειτουργεί εξισορροπιστικά.

      Ασφαλώς κανένας άνδρας δεν είναι 100% γιανγκ και καμία γυναίκα 100% γιν. Οι αναλογίες κυμαίνονται. Ακόμα και αν ένας άνδρας έχει περισσότερα γιν χαρακτηριστικά, το σώμα του του υπενθυμίζει να διατηρεί την γιανγκ πλευρά του. Αυτό όμως σπανίζει.
      Ενώ δηλαδή είναι σύνηθες και κατά φύσιν, ο βιολογικός άνδρας να είναι από 51% έως 100% γιανγκ (ανάλογα και η γυναίκα), αν το ποσοστό πέσει για παράδειγμα στο 20% γιανγκ, τότε το άτομο βρίσκεται σε σύγχυση και δυσαρμονία, διότι παραβιάστηκε η φύση του. Αυτή η δυσαρμονία είναι που μπορεί να βλάψει την υγεία του σώματος και της ψυχής.

      Ερχόμαστε στην ζωή "πολωμένοι", προκειμένου να υπάρχει "κίνηση" προς την αυτεπίγνωση. Αν είμαστε ουδέτεροι παν-περιέκτες, τότε δεν θα γνωρίσουμε τίποτα.
      Άλλο όμως γνωρίζω και άλλο γίνομαι!

      Όταν οι αρχαίοι μιλούσαν για ερμαφρόδιτο άνθρωπο, αναφέροντο στον άνθρωπο πριν την πτώση, δηλαδή στο Πνευματικό κόσμο, πριν την δημιουργία του μορφογενετικού πεδίου. Η τιμωρία των θεών να τους χωρίσουν στα δύο, ισοδυναμεί με την πτώση απ΄τον Παράδεισο της Παλαιάς Διαθήκης.

      Τέλος να πω, ότι δεν είμαστε μόνο ότι κάνουμε, αλλά και ότι σκεφτόμαστε...

      ΛΥΚΙΟΣ.




      Διαγραφή
    2. Φιλτατε Λυκιε, ευχαριστω για την απαντηση, η χρονικη στιγμη ειναι ησσονος σημασιας.

      Ομογενοποιηση ισως να μην μπορει να συμβει,αλλα ενα "μπλεξιμο" χαρακτηριστικων που αμφοτερα τα μελη του ζευγαριου αγαπουν στον αλλο και συνεπως θα υιοθετησουν στον εαυτο τους ειναι λογικο και αναμενομενο. Θα γνωρισουν μεσα απο την αγαπη τους τον αλλο πολο. Ποιος ειναι ο τελικος σκοπος της αγαπης, αν οχι η μεταστοιχειωση του ατομου; Θαυμαζουμε τα στοιχεια αυτα που θελουμε να αναπτυξουμε στον εαυτο μας. Εαν θεωρουμε πως δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο, τοτε δεν θαυμαζουμε, αλλα ζηλευουμε. Ο αλλος δρα ως "καθρεφτης". Ερωτευομαστε στην ουσια τον εαυτο μας, την Σκια του εαυτου μας.

      Αν το ιδανικο ζευγαρι χωρισει, ελπιζω πως αυτος που θα μεινει να μην παραμεινει εντελως ο ιδιος. Διοτι αν παραμενει ολοιδιος, τοτε η σχεση του απετυχε παταγωδως στον σκοπο της. Ποιο θα ηταν τοτε το νοημα; Να σκοτωνουμε την ωρα μας μεχρι να πεθανουμε; Ο λογος που οι ανθρωποι δεν γινονται αρσενικοθηλυκοι ειναι επειδη αποτυγχανουν ολοκληρωτικα στον σκοπο της ζωης τους. Αυτος ειναι ο τελικος σκοπος. The endgame. Νομιζω ειχα αναφερει και παλιοτερα πως τελικα, η νομοτελεια της σχεσης ειναι να αποτυγχανει. Μεσω καθε τετοιας ομως αποτυχιας, συντελειται ενα βηματακι, ενα σκαλοπατακι στην εξελιξη του ανθρωπου. "Μεσα απο τοσο πονο ρε φιλε;" θα ρωτησει καποιος. Εμ, ναι, αφου δεν ειμαστε σοφοι, αυτος ειναι ο δρομος, η αναγκη. Εαν ημασταν σοφοι, δεν θα χρειαζοταν.

      Θεωρω ωστοσο πιθανο να ειναι εφικτη και μια πεοσκαιρη ομογενοποιηση του ζευγαριου, αν υπαρχει πολλη αγπαη, διοτι η αγαπη δενει και ενωνει τους ανθρωπους σε πολλα επιπεδα. Δεν μπορω να γνωριζω ομως

      "Ακόμα και αν ένας άνδρας έχει περισσότερα γιν χαρακτηριστικά, το σώμα του του υπενθυμίζει να διατηρεί την γιανγκ πλευρά του. Αυτό όμως σπανίζει."

      Αυτο ειναι οξυδερκες, αλλα πώς δουλευει στην πραξη; Ας παρουμε εμενα. Οταν ημουν μικρος με ταλαιπωρουσαν καθε χρονο βρογχιτιδες και συναφεις ενοχλησεις. Γιατι; Αυτο κατανοησα πως ηταν απορροια της στατικοτητας του σωματος, τις περιοδους που δεν το αθλουσα επαρκως. Σαν εικονα, υπερισχυε το στοιχειο της θηλυκης αρχης (νερο) που πλεον θα την ονομαζω παθητικη, εναντι της ενεργητικης αρχης (αρσενικη-φωτια). Ποιος ειναι ο πιο ευφυης και αποτελεσματικος τροπος να μειωσει κανείς την επιδραση του νερου; Με το να γινει περισσοτερο φωτια. Εαν καποιος μαθει το "μυστικο", την ικανοτητα να μεταμορφωνει τον εαυτο του σε φωτια και νερο κατα βουληση, τοτε δεν θα γνωριζει μονο, αλλα θα μπορει και να γινεται, και αυτη πρεπει να ειναι η κατακτηση του τελικου στοχου (endgame).

      ΕΣ

      Διαγραφή
    3. Μπορω να δεχτω το οτι η η παθητικη αρχη μπορει να ειναι επιβλαβης για το ατομο, με την εννοια της απωλειας της ισορροπιας, διοτι χανεται το μετρο και ως Ελληνες δεν μπορει να μην αντιλαμβανομαστε το "Μηδεν αγαν" ή "Μετρον Αριστον". Ποιος ευθυνεται ομως για αυτο; Ποιος ευθυνεται που ειμαστε παθητικα οντα; Προβατα; Αν η θρησκεια μας αποτελεσε την "μητερα" μας, που μας μεγαλωσε οπως πιστευε, τοτε θα μπορουσαμε να πουμε πως δεν ειχαμε ποτέ "πατερα" για να μας δειξει και τον αλλο τροπο. Να τα λεμε και αυτα ευθαρσως. Με την παθητικη αρχη ομως, ενας ανθρωπος μπορει να επιτυχει πραγματα περα απο καθε φαντασια, να απορροφησει γνωση και να καταφερει κατανοηση, να θρεψει το σωμα του, και τοσα αλλα.

      Συνεπως, δεν "κοβουμε" την παθητικη αρχη, απλα αναπτυσσουμε και την αλλη, εν προκειμενω την ενεργητικη. Και σε αυτο στοχαζομαι ελευθερα πανω απο χρονο και εχω παρατηρησει πολλα. Καταρχας, δεν εχω βρει ανθρωπους να εχουν αρσενικη αρχη, να ειναι "ανδρες". Ολοι νομιζουν πως ειναι, αλλα δεν ειναι. Οταν μπορω να "ξεφτιλισω το συμπαν" του αλλου σε 2 λεπτα, τοτε ολη του η αρσενικη αρχη εχει χτιστει με τραπουλοχαρτα πανω στην αμμο, επιπλαστη οσο το "εγω". Ο φιλοσοφος μαθαινει βαθια την ασημαντοτητα του, και γινεται ενα μηδενικο, σφυρηλατειται απο το "τιποτα" και την καταθλιψη. Οχι επειδη αυτη ειναι η αληθεια, αλλα επειδη μονο τοτε εχει ελπιδες να χτισει "κατι" και να ανελθει. Οι ανθρωποι ομως χτιζουν πανω σε ενα "αποκουμπι". Ο αλλος την εργασια και εργασιομανια του, ο αλλος την μυικη δυναμη του, αλλος τα χρηματα ή κοινωνικη ισχυ, αλλος κατακτησεις υλικες ή ανθρωπινες, και ουκ εσται τελος.

      Αφου ο ερμαφροδιτος ανθρωπος ηταν ο ανθρωπος πριν την πτωση, ο ανθρωπος του πνευματικου κοσμου, και αφου γνωριζουμε πως και ο ανθρωπος υπαρχει και ο πνευματικος κοσμος υπαρχει,τοτε γνωριζουμε πως ο ερμαφροδιτος ανθρωπος μπορει να υπαρχει στον πνευματικο κοσμο. Οτι πεφτει, ανεβαινει και οτι ανεβαινει,μπορει και να πεσει. Αρα σκοπος του ανθρωπου θα πρεπει να ειναι να ξαναενωθει, αφου η τιμωρια των θεων ηταν να τους χωρισουν. Οι θεοι τιμωρησαν τον ανθρωπο ομως, επειδη εγινε αλαζονας και θελησε να επιτεθει στον "Ολυμπο". Εμεις θα πρεπει να κατανοησουμε πως οι "θεοι" δεν ειναι εχθροι μας για να τους κανουμε γιουρουσια. (ασχετως πως δεν εχουμε τα αρχ.. για κατι τετοιο, πες οτι τα εχουμε) Ασχετως του οτι μπορει να μας χρησιμοποιουν. Ειναι η μοιρα του αδυναμου, σε ενα βαθμο να αγεται απο τον δυνατοτερο. Οχι να τον σκλαβωνει, αλλα να παρασυρεται απο το αφηγημα του. Οπως η Ελλαδα με την Δυση ενα πραγμα. Αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να αφομειωθει εντελως και να χασει την ιδιοσυχνοτητα του, αλλα να ομογενοποιηθει το πραγμα. Η Ευρωπη με την Ελλαδα δεν ειναι η Ευρωπη με εναν ακομα. Ειναι η Ευρωπη με την Ελλαδα και τα μηνυματα που φερει ως Δουριος Ιππος (Trojan). Αρα εμεις θα μπουμε παιρνοντας μαζι μας καθε ευγενες μας χαρακτηριστικο.

      Κλεινοντας, ακομα το σκεφτομαι πως μπορει καποιος να μεταμορφωνει τον εαυτο του σε καθαρη φωτια χωρις να χανεται ο ελεγχος. Νομιζω πως το κλειδι μπορει να ειναι η μεταστοιχειωση του συναισθηματος του "θυμου"

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. ΥΓ. "Τέλος να πω, ότι δεν είμαστε μόνο ότι κάνουμε, αλλά και ότι σκεφτόμαστε..."
      Ακριβως ετσι ειναι αγαπητε φιλε. Διοτι οτι σκεφτομαστε ειναι οτι κανουμε με τον νου μας. Θα πρεπει να μας προβληματισει βαθια αυτο και να μην λεμε "Ελα μωρε στο μυαλο μου μου αρεσει να παιζω, δεν μετρανε αυτα"

      ΕΣ

      Διαγραφή
    5. Το κλειδι στην απαντηση του αγαπητου Λυκιου, φιλε Στοχαστη, ηταν αυτη η παραγραφος που αρχικα δεν ειχα παρατηρησει μεχρι που καλοσκεφτηκα τα γραφομενα σου προσπαθωντας να "μπω στο μυαλο σου".

      "Ερχόμαστε στην ζωή "πολωμένοι", προκειμένου να υπάρχει "κίνηση" προς την αυτεπίγνωση. Αν είμαστε ουδέτεροι παν-περιέκτες, τότε δεν θα γνωρίσουμε τίποτα.
      Άλλο όμως γνωρίζω και άλλο γίνομαι!"(ΛΥΚΙΟΣ)


      Αρα, με λιγο διαφορετικα λογια..

      Αφου το Ενιαιο του αορατου κοσμου διασπαστηκε σε αρρεν κ θηλυ στον ορατο, λες, αγαπητε Στοχαστη, οτι πρεπει να τεινει ξανα σε Ολον Ερμαφρόδιτο.
      Υπαρχει ενα προβλημα ομως. Ο λογος που διασπαστηκε εξ αρχης ηταν η αυτεπιγνωση του Ειναι.
      Στον ορατο ΔΙΠΟΛΙΚΟ κοσμο ειναι απαραιτητα τα "μισα". Γιατι; Μα για να ΕΛΚΟΝΤΑΙ προς γνωριμία(γνωση). Για να υπαρχει κινηση=ελξη=γνωση θελουμε τον ερωτα που κινει το Παν. Μεσα απο αυτην την κινηση/ταξιδι οταν η ψυχη απεκδυεται το σαρκίο της, επιστρεφει στον αορατο(μη διπολικο) κοσμο "πληρης σοφιας των αντιθετων".

      Διαγραφή
    6. Εξαιρετική εξήγηση, αγαπητή μου Ελένη! Έτσι ακριβώς είναι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  39. .....

    Η μονάδα μέτρησης συχνότητας οποιουδήποτε σύντομου περιοδικού φαινομένου ονομάζεται διεθνώς Χέρτζ.

    Η συχνότητα ενός χερτζ σημαίνει ότι το φαινόμενο που μελετάμε συμβαίνει μια φορά το δευτερόλεπτο, ή διαφορετικά ότι μια πλήρης ταλάντωση ολοκληρώνεται σε χρόνο ενός δευτερολέπτου.

    Ο ήχος ταξιδεύει κατά μήκος ενός κύματος το οποίο δημιουργείται από τις ταλαντώσεις της πίεσης.

    Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την συχνότητα των ηχητικών κυμάτων.

    Κάθε μουσική νότα αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία μπορεί να μετρηθεί σε Hertz. Το αυτί ενός βρέφους μπορεί να αντιληφθεί συχνότητες που κυμαίνονται απο 20 Hz μέχρι 20.000 Hz: ο μέσος ενήλικος μπορεί να ακούσει ήχους ανάμεσα στα 20 Hz και 16.000 Hz.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%B6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Έχουν γίνει πειράματα για να αυξήσουν οι Άνθρωποι τα χέρτζ των αισθήσεων όπως της όρασης και της ακοής.

      Υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν αυξημένα χέρτζ είτε από την φύση τους, είτε από διαδικασίες π.χ. Διαλογισμός.

      Οπότε εκείνοι οι οποίοι έχουν αυξημένα χέρτζ στις αισθήσεις τους, αντιλαμβάνονται φαινόμενα και καταστάσεις που φυσιολογικά δεν είναι αντιληπτά.

      Ας μου επιτραπεί να πώ και για το ακραίο φαινόμενο που όταν κάποιος έχει καταφέρει να ξεπεράσει την δράση – αντίδραση των στοιχείων ( γής – ύδατος – αέρος και πυρός ), την λετπότητά τους και την αραίωσή τους, μπορεί να επεμβαίνει επί της ύλης και των στιγμιαίων φαινομένων.

      Πρώτον υπάρχουν αναφορές σε Ιστορικά βιβλία, το έχουμε δεί ως φαινόμενο οι περισσότεροι σε ταινίες και δεύτερον δεν υπάρχει παρθενογέννησις ως πληροφορία.


      Στο δια ταύτα τώρα.

      Αν αυξηθούν τα χέρτζ της Χθονός ( Γής ) αυξάνονται και τα δευτερόλεπτα φαινομενικά.

      Όσοι βρισκόμασθε εντός του πεδίου της Μήτρας ( Μάτριξ ) ο οργανισμός μας δεν το αντιλαμβάνεται.

      Ίσως μια μερική έλλειψη του ύπνου και κάποιες εργασίες που παρελθοντικά τις φέραμε σε πέρας σε κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ τώρα δεν μπορούμε στο ίδιο χρονικό διάστημα.. να μας δίδουν ερεθίματα ότι κάτι συμβαίνει.

      Βέβαια τα κύτταρά μας έχουν την ικανότητα εν μέρη, να προσαρμόζονται μέχρι ενός σημείου.

      Η αντίληψη της μείωσις του χρόνου για να γίνει συνειδητά κατανοητή είτε πρέπει να είναι σε άκρατη υπερβολή, είτε κάποιος από Εμάς να μπορεί να παρατηρεί εκτός της Μήτρας των ψευδαισθήσεων ( Μάτριξ ).

      Ένα άσχετο – σχετικό παράδειγμα είναι ότι εάν κάποιος από την τέταρτη διάσταση εισέλθει στην τρίτη διάσταση και αφαιρέσει ένα αντικείμενο από τον χώρο που βρισκόμασθε ( τρίτη διάσταση ), θα δούμε μια εξαφάνιση ενώπιόν μας χωρίς να βλέπουμε πως συνέβει.

      Εάν όμως έχουμε υπεραυξημένα τα χέρτζ των αισθήσεών μας ( ειδικά της όρασης ), τότε και εκείνον βλέπουμε και το γεγονός.

      Το μαγνητικό πεδίο της Χθονός ( Γής ) έχει αλλάξει.Οι μαγνητικοί Πόλοι δεν είναι εκεί που έδειχναν παρελθοντικά οι πυξίδες.Έχουν πλέον απόκλιση.

      Η αύξηση του πληθυσμού έχει δημιουργήσει περισσότερους ήχους ( φωνές – κίνηση σωμάτων – εκφράσεις ).

      Η τεχνολογία καλπάζει συνεχώς σε καινούργες εφευρέσεις και με την αύξηση των μηχανών και την λειτουργία τους έχουμε υπερβάλουσα μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ήχων ( θορύβων ).

      Οι ασύρματες κεραίες αναμετάδοσης έχουν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα στην ροή και λειτουργία της Φύσης ( π.χ. κύκλος μελισσών )

      Η επέμβαση στην ιονόσφαιρας μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων της κεραίας στην Αλάσκα ( Χάρπ ) προκαλεί αστάθμητους παράγοντες απρόβλεπτων φαινομένων και απορυθμίζει την ισχύουσα φυσική ροή της Δημιουργίας του Πλανήτου μας.

      Ασθενές κύματα που διαπερνούν τις θάλασσες, το στρώμα της Χθονός ( Γής ), που διαβάλλουν την φυσική ιονόσφαιρα, υπόηχοι, υπέρηχοι αρνητικής εκπομπής που επηρεάζουν κύτταρα, νευρικά συστήματα αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

      Τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο,

      Αλλάζουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας μέσω μιας άκρατης χρησιμοποίησης της τεχνολογίας.

      Αλλάζουν οι ατμοσφαιρικές πιέσεις με ανθρώπινη παρέμβαση, δημιουργούνται ήχοι που επηρεάζουν την φυσική ροή , την βιολογική λειτουργία των οργανισμών και θέλουμε τα πράγματα να είναι ίδια ..:

      Τα πεδία εκδηλώσεως του χρόνου μας περιβάλλουν Βιολογικά, Κυκλικά, Κοσμικά.

      Αν δημιουργούμε ταχύτητες στους βιολογικούς κύκλους (π.χ. τροφές ), στις μηχανές, στην επικοινωνία ( ασυλλόγιστη )..

      ..τότε ένα είναι το σίγουρο....

      ..κάτι τρέχει....!



      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  40. .........


    Κάρυον = ο πυρήνας κυττάρου <-> πρωτοκύτταρο = πρωτόπλασμα ( Αρχείον )

    Κάρυον = Νοούμαι = Ισορροπία = 641


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  41. Αγαπητε Στοχαστη,

    καταλαβαινω την αναγκη που ολοι λιγο πολυ εχουμε να βιωνουμε την «αλλη πλευρα(πλευρες)» για να γνωριζουμε ολο το φασμα και τις επιλογες που μια παλετα μπορει να προσφερει. Υπαρχουν τα νοητικα αλματα που δυνανται οι «συναψεις» του εγκεφαλου να πραγματοποιησουν προς επιτευξη αυτης της «γνωριμιας» μεσω της απλης παρατηρησης και ενδοσκοπησης αλλά και οι πειραματισμοι που διατιθεται κανείς να κανει σε υλικο επιπεδο. Εξαρταται πού βρισκεσαι.

    Ας μην λησμονουμε οτι αυτη η γνωση κομιζεται ετσι κι αλλιως στην εξελικτικη μας πορεια με τις επανενσαρκωσεις. Προκειται για μια γνωση που οικειοποιειται μεσα απο τα διαφορετικα καθε φορά περασματα/βιώματά μας σε ξεχωριστα σημεια της κλιμακας(σκαλας) για την οποία εκανε λογο ο Λυκιος. Δεν σημαινει οτι σε εναν βιο το αρρεν ή θήλυ πρεπει να συγχωνευσει το «αντιθετο» του παραδιδόμενο κατα το ημιση ωστε να ισορροπει. Αν οπως λες, επιλογη και σκοπος ειναι να προσεγγισουμε το Απολλωνιο, τοτε δεν θα παραλειψουμε το Διονυσιακο, αλλά δεν θα σταθουμε και σε αυτο παραχωρώντας του «ισο χωρο». Η αφομοιωση της ποικιλοτητας συμβαινει σταδιακα χωρις να τεινει σε καποιο μοντελο ερμαφροδιτο αλλά μαλλον σε κατανοηση της Ουσιας του Ενος να «διασπαται» προς δημιουργιαν. Ο Θεος ειναι Ενας αλλά ταυτοχρονα Τριαδα ξεχωριστων προσωπων.

    Το 50-50 ομως που συλλογασαι, μαλλον ειναι το κλειδι του μετρου(συνεχως ανανεουμενου) που πρεπει να εχουμε υποψη ωστε να ξερουμε προς τα πού βαδιζουμε και να μην προχωραμε στα τυφλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το 50-50 δεν αποτελει τον σκοπο. Στοχος ειναι να μπορουμε και ετσι και αλλιως. Το ποσοστο δεν εχει σημασια. Οι καταστασεις και η αναγκη οριζουν το τι χρειαζεται ο καθενας.

    Ναι, να ανελθουμε του Διονυσιακου, αλλα αυτο θα συμβει οχι παραγνωριζοντας το, αλλα βιωνοντας το πληρως. Ισως με περιοδικες εκτονωσεις οπως ειχαν οι αρχαιοι καποιες τετοιες περιοδους που και εμεις σημερα εχουμε κρατησει σε παρομοια μορφη οπως τα καρναβαλια και οι αποκριες.

    Αν ο Θεος ειναι τριπλετα, τοτε ειμαστε και εμεις κατα αναλογιαν. Οι αρχαιοι ανεφεραν τον Δια ως Ζηνα(Ζευ) ή Δια, αναλογως του σε ποια απο τις δυο φυσεις/πλευρες του ηθελαν να αναφερθουν. Και εμεις λοιπον ειμαστε ενας αλλα εχουμε και ξεχωριστα προσωπα.

    Σκεφτομενος την θεση και αντι-θεση που διατυπωσαμε με τον Λυκιο, θα ελεγα πως η συνθεση μαλλον βρισκεται στο οτι ναι, εχουμε και τις δυο φυσεις/αρχες και καλο ειναι να τις γνωριζουμε να τις δουλευουμε και τις δυο, αλλα ισως μια προτεραιοτητα θα πρεπει να δινεται στην αρχη που ταιριαζει με τον φαινοτυπο, διοτι καποιος λογος θα υπαρχει σε ενα βαθμο για το οτι ειμαστε ανδρες ή γυναικες. Σαφως εαν αποζητουμε ελευθερια θα πρεπει να μπορουμε και τα δυο. Αλλα μαλλον, ο σκοπος της ζωης μας θα εκπληρωθει καλυτερα με την αρχη που υποδεικνυεται απο το βιολογικο μας φυλο.

    Αυτο σημαινει πως εμεις οι ανδρες φερουμε επιπροσθετα και τον ρολο της προστασιας και υπερασπισης του δικαιου και των συνανθρωπων μας. Πως εμεις οι ανδρες φερουμε βαρυτερη ευθυνη για τα δεινα στα οποια εχει περιελθει ο τοπος μας. Διοτι εαν εμεις ημασταν ανδρες, δεν θα ειχαμε επιτρεψει να συμβουν οσα συνεβησαν στην πατριδα μας εν προκειμενω. Δεν θα ειχαμε καν επιτρεψει την αδικια και μαλακια να υπαρχουν στον εγκεφαλο των συνανθρωπων μας, διοτι για να συμβουν αυτα, καποιες δικες μας αδικες πραξεις και νοοτροπια εχουν δωσει το πατημα.

    Ο ανδρας δεν νοειται να υποχωρει στις αδικες παροτρυνσεις εις βαρος τριτων ακομα και της γυναικας που λατρευει. Η γυναικα δικαιολογειται λιγο λογω της ασθενης της θηλυκης φυσης, ο ανδρας ομως χρεωνεται το σφαλμα, κατα το οτι ενα μικρο παιδι που του επιτρεπεται να φαει 20 παγωτα δεν φταιει το ιδιο που τα ζηταει, αλλα ο γονιος που εν προκειμενω φερει τον ρολο της αρσενικης αρχης ειτε ειναι ανδρας ειτε γυναικα.

    Αποτυχαμε κυριοι ως ανδρες. Ας το παρουμε χαμπαρι και ας κοιταξουμε μπροστα. Τουλαχιστον εγω δεν βαυκαλιζομαι πως ειχα και καμια τεραστια αρσενικη αρχη στο παρελθον εν αντιθεσει με τους συνελληνες. Ας ακουσει λοιπον η κοινωνια πως το κριμα πεφτει στην ιδια και στην γαλουχηση που κανει στα μελη της. Η εκκλησια/θρησκεια αποτελεσε μια κακη μητερα που ανεθρεψε μαμοθρεφτα παιδια. ΤΟ κριμα κατ' εμε, πεφτει στον λαιμο της και το πληρωνουμε σημερα ολοι. Ας ελπισουμε τα παθηματα μας, να γινουν μαθηματα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χαχαχαχα! Ναι! Εσεις φταιτε! Πολυ βολικο για τον μισο και παραπανω πληθυσμο του πλανητη...Αστειευομαι φυσικα αγαπητε Στοχαστη.

    Αλλά υστερα παλι ερχεται η κεραμιδα κατακουτελα πως καποιες μανες μας ανεθρεψαν ολους....με συζυγους βεβαιως βεβαιως! Κοινώς, η ευθυνη του "σφαλματος" μοιραζεται εξισου...εκτος αν μιλησουμε για μητριαρχικες και πατριαρχικες επιρροες στο περασμα των αιωνων.

    Δεν γνωριζω κατα ποσον ισχυει ενα ατερμονο 'πηγαινε-ελα' απο τον πυρηνα στην περιφερεια ενος φανταστικου κυκλου/σφαιρας(αυτο φαινεται να συμβαινει αν και κρατω μικρο καλαθι για τα φαινομενα). Παντως, αν ειναι αμεταβλητο γνωρισμα της Νομοτελειας αυτο το δρομολογιο απο την ακμη στην παρακμη και φτου κι απ' την αρχη, εεε, τοτε, τα σκοταδια μάς δινουν τα απαραιτητα καυσιμα/κινητρα για εκτοξευση στο φως.

    Ο Αγαπητος ΠτΧ ειπε πως κατι "τρεχει" στον κοσμο μας στραβα. Εμεις δηλαδη. Τρεχουμε στον "μαραθωνιο" που μονοι μας στησαμε. Και κάνει να λαβαινουμε τα μαθηματα μας με ιδρωτα.

    Αυτη την στιγμη της 'μεταβασης', ας επωμισθει ο καθενας το βαρος της δικης του ευθυνης γιατι μονον αυτο αν ειχαμε φροντισει να κοιταμε καταματα, ο δρομος θα ηταν γλυκυτερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μετά από την σημερινή πορεία του Επιτάφιου ξεχώρισα τα παρακάτω συνθήματα:

    "Εμπρός, Χριστέ, μη σκύβεις το κεφάλι! Ο μόνος δρόμος είναι Ανάσταση και πάλι!"

    "Ιούδα, κουφάλα, έρχεται κρεμάλα!"

    "Ούτε στο σταυρό, ούτε στις φυλακές, ο Ιησούς δε λύγισε ποτές"

    "Βενζίνη και μπουκάλι, στου Ιούδα το κεφάλι!"

    "Η αλληλεγγύη κάνει το κόσμο μας ωραίο, λευτεριά στο σύντροφο, Ιησού τον Ναζωραίο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ζεις μια μερα πριν εσυ:Σημερα ειναι ΕΠΙΤΑΦΙΟς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ...

    Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα.....



    Καλή Ανάσταση σε όλο τον Κόσμο !



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.