Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Κάτω τα χέρια από την Άμεση Δράση!


Αποτέλεσμα εικόνας για αμεση δραση



Δημιουργούνται έξι (6) νέα τμήματα αντί για ένα (1) που ηδη υπάρχει χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους με άμεσο κίνδυνο την απώλεια του ήδη υπάρχοντος 
κατοχυρωμένου ωραρίου.

- Δημιουργούνται δώδεκα (12) νέες θέσεις αξιωματικών τμηματαρχών  (με αμοιβή επιδόματος διοίκησης) και αναπληρωτές αυτών αντί για δυο (2) υπάρχουσες.
- Δημιουργούνται πάνω από σαράντα (40) νέες θέσεις γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης από άτομα που θα αφαιρεθούν από περιπολικα τομέων.
- Θα ανευρεθούν και θα εξοπλιστούν πλήρως έξι (6) νέα γραφεία με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των ήδη ανύπαρκτων κονδυλίων συνυπολογίζοντας και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Παύει α πριορι η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα εν κατακλείδι των περιπολικών της πρώην Άμεσης Δράσης.
Οι εντολές του πρωθυπουργού και το σκεπτικό του Π.Δ της αναδιάρθρωσης είναι η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων. Το εκ διαμέτρου αντίθετο μοντέλο σπατάλης προκαλεί αλγεινη εντύπωση σε αστυνομικούς και πολίτες.

Αλλάζει η δημοκρατική ονομασία ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ σε ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ θυμίζοντας σε όλους άλλες εποχές.
Απομακρυσμένες περιοχές από το κέντρο των Αθηνών κινδυνεύουν από τη φύση της νέας διάταξης της υπηρεσίας να μένουν ακάλυπτες και προσφορές στην εγκληματικότητα. Αποκόπτονται πλήρως όλα τα εναπομείναντα περιπολικά από το κέντρο – εκφωνητήριο της υπηρεσίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε περιπτώσεις ασθενειών, μέτρων τάξης, διαθέσεων η αποσπάσεων, τα νέα τμήματα θα υπολειτουργούν και ενδεχομένως θα κλείνουν.



Χάνει πλέον ο Διοικητής της υπηρεσίας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής το πλεονέκτημα της άμεσης συνεννόησης λόγω ιδιαιτεροτήτων για την απόκτηση άμεσα μεγάλης δύναμης περιπολικών όπου και όταν τα χρειαστούν.
Τέλος, ακριβώς το ίδιο μέτρο υλοποιήθηκε το 1992 και μέσα σε ελάχιστους μήνες καταργήθηκε σαν ατελέσφορο προβληματικό και επικίνδυνο για την έλλειψη αστυνόμευσης.
Τόση ανοησία δεν μπορεί να την χωρέσει ανθρώπινος νους.





"Η μεγαλύτερη αστυνομική ανοησία, Διαλύουν την άμεση δράση" - Κείμενο του Σταύρου Μπαλάσκα



ΠΗΓΗ


Από χτες το απόγευμα ενημερώθηκα από τον Ταξίαρχο της Α.Δ. κ. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο ότι η εφαρμογή των διατάξεων του νέου Π.Δ. 7/2017 που αφορούν στην εκ θεμελίων τροποποίηση της 
δομής της Άμεσης Δράσης θα είναι άμεση. 

 Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτοί που εισηγήθηκαν αυτές τις αλλαγές δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ στην Α.Δ., δεν έχουν μπει ποτέ σε περιπολικό της Α.Δ. και δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε πρωινή συγκέντρωση της αλλαγής. Ο μόνος λόγος που αυτή η Υπηρεσία είχε ανέκαθεν τόσες επιτυχίες είναι η έντονη συναδελφικότητα και η συνοχή των συναδέλφων που σαν γροθιά μέρα-νύχτα αντιμετωπίζουν το κοινό έγκλημα. 

Αλλά πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, που μόνο ένας Αμεσοδρασίτης μπορεί να νιώσει και να κατανοήσει, υπάρχει και το καθαρά ορθολογικό. 

Η Άμεση Δράση αυτή τη στιγμή με τα περιπολικά και τις Ομάδες Ζήτα και ΔΙ.ΑΣ. έχει επωμιστεί το δύσκολο της εμφανούς αστυνόμευσης λειτουργώντας τα όσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά με στόχο και κύριο μέλημα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, στην κοινωνία. 

Μου φαίνεται, λοιπόν, παράλογο, αντί να ενισχυθεί με περισσότερα οχήματα και προσωπικό, να δημιουργείται με το νέο Π.Δ. πλήθος νέων επιτελικών θέσεων. Και ενώ αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας και των ίδιων των αστυνομικών αλλά και «βούληση» της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι το να βγουν οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία, το να βγουν οι αστυνομικοί ξανά στο δρόμο δίπλα στον πολίτη, την ίδια στιγμή κινούμαστε εντελώς προς την αντίθετη πλευρά. 

Άλλωστε στο παρελθόν μια προσπάθεια κατακερματισμού της Α.Δ. που επιχειρήθηκε με τα Τ.Α.Δ. απέτυχε παταγωδώς. 

Το συμπέρασμα και το ζητούμενο είναι ένα. Η Άμεση Δράση πρέπει να είναι δυνατή και ευέλικτη. Πρέπει να παγώσει άμεσα η εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων του νέου Π.Δ. . Η Άμεση Δράση πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό και μέσα για το καλό προς όφελος της κοινωνίας!!!!!!!! 

ΚΟΨΑΥΤΗΣ Σπύρος
Υπαστυνόμος Α’ 
Αντιπρόσωπος ΕΝ.ΑΞΙ.Α.στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
 Μέλος της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.)


dekapolice.gr


ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

  1. Εγκληματικό λαθος αυτο αμα γινει στ αληθεια. Οι τοπικοί διοικητές θα ελέγχουν τα περιπολικα τους και θα τους στελνουν να γραφουν τα μαγαζια που δεν τους πληρωνουν το νταβατζιλικι. Τοκανανε για να τα περνούν καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και ο κατακερματισμός της Άμεσης Δράσης, θα ευνοήσει την διαφθορά των αξιωματικών των τοπικών υπηρεσιών, αλλά το χειρότερο είναι ότι θα επιλέγονται πληρώματα με κριτήρια "γνωριμίας" (με ότι αυτό συνεπάγεται), χωρίς ικανότητες και εκπαίδευση, τα οχήματα δεν θα συντηρούνται πια από το κονδύλια της Διεύθυνσης Α.Δ., το κέντρο ασύρματου δεν θα γνωρίζει τα πληρώματα και γενικά θα επανέλθει η κάκιστη και αναποτελεσματική "άμεση επέμβαση" της χωροφυλακής της δεκαετίας του '70! Η Α.Δ. που υπάρχει μέχρι σήμερα, αποτελεί την συνέχεια της άριστα οργανωμένης "άμεσης δράσης 100" της Αστυνομίας Πόλεων, που λειτουργούσε μέχρι την ενοποίηση των δυο σωμάτων, το 1985.
    Αυτό με βάζει στην υποψία, ότι η σκοπιμότητα πίσω από αυτή την ενέργεια, είναι δόλια και στοχεύει στο να γκρεμίσει το τελευταίο προπύργιο της ασφαλείας των πολιτών, το οποίο είχε την άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα συμβάντα και στους πολίτες. Η κυβέρνηση ξεχαρβαλώνει έναν έναν, όσους μηχανισμούς απέμειναν αποτελεσματικοί, ώστε να προκληθεί ένα ατέλειωτο χάος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τους παω αυτους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, αναρωτιέμαι ειλικρινά τι απέγινε η φουρνιά με τα κακά παιδιά που εισηγαγε ο Σημίτης στο Σώμα της Αστυνομίας. Μου λείπει και ενα φιλαράκι....
    Τα σέβη μου,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.