Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

3ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ


Nikolas Gysis The Spider.jpg

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΝΗ*

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...


(* ως Αθηνά, εικονίζεται η αγαπητή μας Aya, ενώ από κάτω εικονίζεται η Αράχνη του Γύζη)

92 σχόλια:

  1. Χααα χαχαχαχαχα! Η Αθηνα πρεπει να ειναι παραδουλευτρα η να δουλευει οικοδομη! Δεν εξηγηται αλλιως το φοβερο μανικιουρ και πεντικιουρ!!!! Τι ειναι αυτη η σφραφιδα αναμεσα στα βυζια; Ελληνικο η εισαγομενο κρεας; αυτη η Αγα που γραφει εδω μεσα ειναι η εικονιζομενη; Ε δεν παμε καοθολου καλααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε σφίγγεις απο σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω η εσυ; Ολα εξηγουντε αμα πεις τοι ντυθηκες γιατις αποκριες! Αλλιως την εχεις ψωνισει αγρια ""θεα "" μου!! Χαχαχα!
    Αραχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα Γιαννης πίνει, Γιάννης κερναει! Εισαι φοβερος.
      Δ

      Διαγραφή
    2. οπς φοβερη ηθελα να πω.
      Δ

      Διαγραφή
    3. Δεν σ εχω 3εχασει...πες και του αφεντικου σου συντομα....

      Διαγραφή
  4. Η αγαπητή μας Aya, μας έκανε την τιμή να αφιερώσει στον Καταχθόνιο Δαίμονα, μια αναπαράσταση της Θεάς Αθηνάς, εμπνευσμένη από τον γνωστό πίνακα του Ν. Γύζη, "Η Αράχνη". Αυτός είναι και ο λόγος που ανάρτησα την δημιουργία της φίλης μας και από κάτω τον πίνακα του Γύζη.
    Θεωρώ πολύ αξιόλογη αυτή την δημιουργία και από τεχνικής πλευράς (ψηφιακή επεξεργασία), αλλά και από καλλιτεχνικής. Η ίδια η εικονιζόμενη είναι η φίλη μας Aya, η οποία όπως φαίνεται έχει όλα τα προσόντα για να υποστηρίξει την μορφή της θηλυκής θεότητας!
    Αυτό το οποίο με κάνει να σταθώ, είναι η επιθυμία της να βιώσει η ίδια μια συμβολική παράσταση, ως στατικό δρώμενο ενός αρχαίου μύθου. Πολλοί μπορεί να το έπραξαν με την φαντασία τους, φέρνοντας τον εαυτό τους σε ταύτιση με έναν ήρωα, ημίθεο ή θεό! Πόσοι όμως είχαν την τόλμη να το υλοποιήσουν και να δραματοποιήσουν αυτή την φαντασία; Εγώ θαυμάζω και επιδοκιμάζω αυτή την τόλμη και αυτήν την εσωτερική παρόρμηση!
    Η αγαπητή μας Aya, το τόλμησε και είχε την γενναιότητα και την χαρά να μας το κοινοποιήσει και να μας το αφιερώσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Aya, μας αφιερώνει δικές της εμπνεύσεις και δημιουργίες. Στην αριστερή στήλη του ιστολογίου, στο κάτω μέρος υπάρχει το δώρο της για τον Κ.Δ. Την ευχαριστώ θερμά!

    Ανώνυμε ή ανώνυμη, το σχόλιό σου είναι ειρωνικό και προσβλητικό. Όχι επειδή εκφράζεις την δική σου άποψη, αλλά διότι καταφέρεσαι εναντίον ενός υπαρκτού και γνώριμου προσώπου του ιστολογίου μας, με υποτιμητική διάθεση. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ, δεν νομίζω ότι χαρακτηρίζει ακόμη και τα αρχαία αγάλματα. Πόσο μάλλον δεν χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο που έχει την φυσική του ομορφιά, χωρίς να χρειάζεται φτιασιδώματα και βελτιώσεις για να δείξει ομορφότερος. Επειδή αντιλαμβάνομαι ως γυναικεία την φύση σου, θα έλεγα πως η ζηλότυπη και χαιρέκακη παρέμβασή σου, δείχνει πως η ανταγωνιστική διάθεση των γυναικών μεταξύ τους, ζει και βασιλεύει.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε μου δεν ειμαι γυναικα. Απλα αηδιάζω με την ματαιοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Ναι λυκιε ειμε γυναικα και το ονομαμα θα ειναι Αραχνη απο τωρα. Εσυ που απαντησες απο πανω δεν εισαι εγω. Εισαι ψευτης. Ανταγωνισμος δεν το ξερω αυτο που λες. Εγω δεν την ζηλευω και ουτε την ξερω τη κοπελα, αλλα φαινεται ψωνιο για να βγαζει φωτογραφιες και να τις δειχνει και να το παιζει θεα!!!! Χαχαχα! Θες να σου στειλω και εγω φωτογραφιες μου να δεις ποσο πιο ομορφη ειμαι για θεα; Πες μου που να σου στειλω γυμνη μου φωτοπγραφια να δεις τα δικα μου προσοντα. Τι επειδη εχει τουρλωσει τη ρογα του βυζιου την λετε ομορφη; Αμαν βρε παιδια!!!!
      Αραχνη

      Διαγραφή
  5. Πολλές φορές οι πράξεις μας αντικατροπτίζουν την ιδιοσυγκρασία μας και την εικόνα που θέλουμε να παρουσιάσουμε στους γύρω μας. Η αυταρέσκεια που πολλές φορές διαθέτουμε όλοι μας, έχει και αυτή μέτρο. Θεωρώ ότι η Aya πάντρεψε και τα δύο πρόσωπα μαζί. Την αράχνη του Γυζη και την θεά Αθηνά. Σύμφωνα με το μύθο η Αράχνη ήταν δημοφιλής για την ικανότητά της στην υφαντική. Έτσι, ζήτησε να διαγωνιστεί με τη θεά Αθηνά, που εφηύρε τον αργαλειό. Η Αθηνά δεν μπόρεσε να εντοπίσει οποιοδήποτε ψεγάδι ούτε στο έργο ούτε στην τεχνική της Αράχνης. Ωστόσο, η Αθηνά εξοργίστηκε από το γεγονός ότι, με έπαρση, η Αράχνη απεικόνισε ως θέμα του υφαντού της της ερωτικές πράξεις των θεών. Έτσι, τη μεταμόρφωσε σε ένα έντομο, που πήρε το όνομά της (αράχνη).
    Η ηλεκτρονική επεξεργασία πάντως που εγχειρήθηκε παρ' ότι έχει ατέλειες πέτυχε τον στόχο που είχε η Aya. Να κεντρίσει το ενδιαφέρον καταρχάς του διαχειριστή και όλων των υπολοίπων και να εκθέσει εσωτερικές πτυχές του εαυτού της (όπως μπορεί ο καθένας να τις αναλύσεις), σε συνδυασμό με την εξωτερική της εμφάνιση μέσω της επιβλητικότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λύκιε δεν με ενοχλει η αντίδραση του Ανώνυμου φίλου. Δεν υπάρχει θέμα ματαιοδοξίας. Αποκρυπτογράφησε τον πίνακα. Εκνευρίζομαι όταν ζώα χρησιμοποιούν την κουκουβάγια για τελετουργίες, να ένα στοιχείο - πχ bohemian club.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο bohemian club υπάρχει εάν "μότο" «Να Μην Περάσουν Εδώ οι Αράχνες που Πλέκουν τους Ιστούς τους»...μμμμμ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Η κουκουβάγια τώρα – που χτίστηκε από τον Haig Patigian το 1920 – δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον Μολώχ, αλλά με τις γυναικείες θεότητες Λίλιθ-Ινάννα-Αθηνά. Μπορεί βέβαια η εικονογράφηση της κουκουβάγιας να ακολουθούσε τις μάγισσες του Μεσαίωνα, αλλά ακόμη και στους τεκτονικούς κύκλους το πουλί αυτό αποτελεί σύμβολο γνώσης, αποκτημένης με υπομονή μέσα από την άγρυπνη σπουδή.

      Τι γίνεται όμως με την προσφορά του παιδιού στις φλόγες; Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση πρόκειται για μια κούκλα η οποία προσωποποιεί τις έγνοιες που παραδίδονται στη φωτιά για να εξιλεωθούν υπό το βλέμμα της πνευματικής γνώσης. Η ερμηνεία αυτή συμφωνεί και με το “μότο” του club που είναι «Να Μην Περάσουν Εδώ οι Αράχνες που Πλέκουν τους Ιστούς τους», εννοώντας τα άτομα που συλλογίζονται δολιότητες και σχέδια που αφορούν την καθημερινή ζωή και εργασία.

      Επίσημα, λοιπόν, το Bohemian Grove είναι ένα είδος κατασκήνωσης για πλούσιους και ισχυρούς άνδρες που κάθε καλοκαίρι ξεκινούν μια σειρά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων παραδίδοντας τις έγνοιες τους στη φωτιά, με τη βοήθεια μιας μελοδραματικής αλλά και καθαρά θεατρικής παράστασης.
      Αραχνη

      Διαγραφή
    3. Το σύμβολο της Σοφίας της γνώσης και της Μάθησης, η Κουκουβάγια είναι μια Ιστορική Παρεξήγηση-Παρερμηνεία από λάθος κατανόηση των Ομηρικών Κειμένων.
      Μελετώντας τα αρχαία κείμενα από τον Όμηρο μέχρι την Κλασική Εποχή, καταλήξαμε με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι: Δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο.
      Ούτε από κείμενα, ούτε από αρχαιολογικά ευρήματα!
      Στα κείμενα όπου αναφέρεται η λέξις "γλαύξ" γίνεται λόγος για κάποιο άσχετο θέμα που αφορά την κουκουβάγια.
      Εδώ είναι οι αναφορές και γενικότερα για το "γλαυκα" εδώ
      Σε ευρήματα υπάρχει η κουκουβάγια, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι σύμβολο της Σοφίας ή ιερό πουλί της Θεάς. Παραδείγματος χάριν στο "τετράδραχμο" της αρχαίας Αθήνας περισσότερο μοιάζει για σύμβολο της Απάτης και της Φιλαργυρίας παρά ως σύμβολο της Σοφίας.
      Ας δούμε τώρα πως προέκυψε αυτή η Ιστορική Απάτη.

      Είναι μια παρεξήγηση που έγινε από κακή μετάφραση της Ομηρικής φράσης "γλαυκώπις Αθήνη"

      Η έκφραση αυτή "γλαυκώπις Αθήνη" αναφέρεται περίπου 80 φορές στον Όμηρο, 30 στην Ιλιάδα και 50 στην Οδύσσεια.
      Εδώ είναι όλες (όχι μόνο του Ομήρου) οι 333 αναφορές
      Η Παρεξήγηση ξεκίνησε από την σύγχυση που έγινε μεταξύ των των λέξεων "γλαυκός" που σημαίνει "λαμπερός" και της λέξεως "γλαυξ" ή "γλαύκα" που σημαίνει κουκουβάγια. Στο ίδιο λεξικό βρίσκουμε και τις λέξεις "γλαύξ" και "γλαύκα" που σημαίνουν "κουκουβάγια".

      Οι μελετητές λοιπόν του Ομήρου παρασύρθηκαν και κατανοούσαν λανθασμένα το "γλαυκώπις Αθήνη" αντί για "απαστράπτουσα στην όψη Αθηνά" ως "κουκουβαγιοθώρητη Αθηνά"!!!
      Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε από μια παρερμηνεία ότι η κουκουβάγια είναι το ιερό πουλί της Αθηνάς και σύμβολο της Σοφίας.
      Αραχνη

      Διαγραφή
  7. Ωραια η ζευξη του θηλυκού στοιχειου του αρχαιου μυθου. Το λοξο απλανες βλεμμα νομιζω οτι κερδιζει τις εντυπωσεις μια και ειναι αυτο που σε κανει να αναρωτιεσαι για τις "σκεψεις" του εικονιζομενου μοντελου. Αν τα ματια αποτελουν τους καθρεφτες της ψυχης, η αδυναμια "οπτικης ταυτισης" προσδιδει ενα πεπλο μυστηριου στο εργο. Κι ενω στην Αραχνη του Γυζη η Υβρις ειναι εκδηλη στο μαλλον ενοχικο ή περιλυπο υφος της κοπελας, στο προσωπο της Αθηνας η Νεμεσις αναδεικνύεται απο την αυστηρη και αγερωχη σταση της Θεας.
    Αγαπητη Aya, παντα εμπνευσμένη να εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛένη σ ευχαριστώ για την όμορφη περιγραφή σου. Τα μάτια καλωσορίζουν το φως και το άνοιγμα στο Μέγα Κύων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανοιγμα στο Μεγα κυων; Τι ειναι αυτο, μου το εξηγεις;
    Αραχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα στο εξηγησω γιατι δε θα το ζησεις. Είναι το να βλέπεις το πνεύμα σου και την συνείδηση σου να βγαίνουν εκτός του σώματός σου και να φτάνουν στον Σείριο με ταχύτητα φωτός.

      Διαγραφή
  10. Αγαπητή Aya, θα έλεγα ότι την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος που κρύβει η εικόνα που δημιούργησες, θα πρέπει να γίνει από εσένα, μιας και είσαι παρούσα. Συνήθως αυτοί που αποπειρώνται να ερμηνεύσουν έργα καλλιτεχνών, το πράττουν εν απουσία τους και συνήθως δίνουν μια ερμηνεία δική τους, μακρυά από αυτήν του δημιουργού.
    θεώρησα ότι αναπαριστάς την Αθηνά, επειδή κρατάς το θεωρούμενο σύμβολό της (κουκουβάγια) και φοράς ως διάδημα, μια μέδουσα.
    Δώσε μας με δικά σου λόγια, τον λόγο που έβαλες μια Αθηνά να μοιάζει με την Αράχνη, αλλά με διαφορετική στάση των χεριών και αντίθετο σταυροπόδι από την εικονιζόμενη στον πίνακα του Γύζη.
    Ο κρουνός με την λεοντοκεφαλή που ρέει το νερό, συμβολίζει τον Ποσειδώνα ή κάτι αντίστοιχο;
    Έκανα καλά που το αντιπαρέβαλα με τον πίνακα του Γύζη, ή δεν έπρεπε;
    Ο μύθος της Αράχνης και της Αθηνάς, μας δίδει μηνύματα. Πως μας αποδίδονται αυτά τα μηνύματα μέσα από το έργο σου;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενε Λύκιε νομίζω θελει λιγο χρονο ακομη η αποκρυπτογραφηση δεν νομιζεις? Αραγε πως γεννηθηκε η ιδεα στον Γυζη να δημιουργησει τον πίνακα αυτό? Αν θυμαμαι καλα το συνοδευει και ενα μικρο αγαλμα που πιθανον βρισκεται σε ιδιωτικη συλλογη.

      Με αγάπη,
      Xrisalida

      Διαγραφή
  11. Το νερό συμβολίζει την μανία του David Rothschild γι αυτό( πολλά δεν παίζονται πάνω σε αυτό, Λύκιε? ( βλ ζωή, ενέργεια - υδρολυση , funds ). Άλλη εποχή του Γύζη που ορθά έβαλε ιστό και άλλο οι μέρες μας ( μια μεταφορά έκανα με πολλαπλά νοήματα τιποτα παραπάνω - όσο για τον ανώνυμο "κατασκήνωση" θα του απαντήσω άμεσα - όσο δε για τις ύβρεις δεν πειράζει και αυτές στο πρόγραμμα ήταν). Στο αριστερό χέρι δεν φαίνεται ακόμη είναι ένα φίδι τυλιγμένο στο χέρι μου, ήταν προσχέδιο στο είπα. Ακόμη περιμένω την περιγραφή σου. Δώσε τον ορισμό σου για τα μηνύματα του μύθο της Αράχνης και της Αθηνάς. Πάντα με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τότε αγαπητή Aya, θα περιμένω την τελική μορφή της εικόνας σου.
    Η έπαρση, η αλαζονεία των ανθρώπων μόλις γνωρίσουν λίγες από τις δυνάμεις τους, τους κάνει να ασεβούν προς τους θεούς, αμφισβητούν την δύναμη και την ύπαρξή τους, διαπράττοντας έτσι μεγίστη Ύβρη!
    Η νόηση είναι το αναγκαίο εργαλείο που κατά Χάριν μας εδόθη, ώστε να αποκτήσουμε την Αυτεπίγνωση. Συχνά μας παγιδεύει, ώστε να νομίζουμε όμως ότι είμαστε εμείς η συνείδησή μας (και η νόηση) και έτσι ταυτιζόμαστε μαζί της. Αυτή η πλάνη, είναι τελικά καταστροφική και μας εκτρέπει από τον θείο σκοπό μας. Μηδέν άγαν, γνώθι σ'αυτόν και Θεούς σέβου, είναι τα Δελφικά Παραγγέλματα που επιρρωνύουν τον Μύθο της Αράχνης.
    Ασφαλώς υπάρχουν πολλαπλές ερμηνείες για τον μύθο, σχετικά με τους συμβολισμούς του Ιστού, αλλά και της αμφισβήτησης της Αρχής. Θα κάνω την πάσα όμως, σε αυτόν που θεωρώ προσφορότερο για να τα αναπτύξει...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ενδόμυχες - υποσυνειδητες αντιδράσεις αυτές Λύκιε που με έκαναν να προχωρήσω σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σου παραθέτω μερικά απο τα στοιχεία τα περισσότερα που μπορώ να συλλάβω και γω η ίδια στην εσωτερική μου αναζήτηση.

    Επιπλέον άλλα στοιχεία ειναι:

    Ο Σείριος και η απόκρυφη Γεωμετρία του Παρθενώνα
    Η Μυστική Παράδοση των Δαναών & η Αρχαιοαστρονομία της Μαύρης Αθηνάς
    Μια ιστοριογνωσιακή περιηγηση απο τους Ντόγκον και τα Μυστήρια της Αιγύπτου έως την χθόνια και συγκαλυμμένη Λατρεία του Σείριου στο Εσωτερικό της Ακρόπολης.
    Η Σειριολατρεία στην Μινωική Κρήτη κτλ
    Το Λιοντάρι της Αμφίπολης και το νερό ελεύθερο
    Τα Δελφικα Παραγγέλματα - ΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοπελιά πως τα συνδέεις αυτα; Ξεμπλεξε μας από τον ιστό της αράχνης.

      Διαγραφή
  14. Άρα μιλάμε για ένα υφαντό που έχεις πλέξει, το οποίο περιλαμβάνει πολλές παραστάσεις, από διάφορα πεδία της συνείδησής σου. Ένας σύνθετος ιστός, που στο κέντρο του έχει τον Σείριο!
    Να φανταστώ λοιπόν πως εμφανίζεσαι ως μια ακτίνα του Σείριου, η οποία δονεί τον ιερό χώρο του Παρθενώνα και τον συντονίζει στους κραδασμούς της χθόνιας θεάς Αφροδίτης (Η Αθηνά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χθόνια).
    Αν θέλεις, περίγραψε τα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτή η εικόνα, όταν βλέπεις τον εαυτό σου σε αυτή την θέση και με αυτή την μορφή. Πως ένιωσες όταν υλοποίησες αυτή την έμπνευση;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ, ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΑΥΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΘΕΑ!! Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΞΙΑ , ΑΜΑ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΥΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΘΕΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΙΓΟΝ ΖΟΜΠΙ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εγω νομιζω Αρκτουρο οτι η αγια δεν ειχε τιποτα στο μυαλο της παρα μονο να μας δειξει τις ορθομενες της ρογες και τα ξυπολυτα ποδια της. Σας δουλευει κανονικοτατα και ειδικα εσενα λυκιε οτι και καλα ο μεγας κυων και η πρασινη αθηνα χορευουνε καρσιλαμα στης ακροπολης τα μερη που χουν σειριο και φτερη, βαθια μεσ το κωλομερι! Χαχαχαχα!
    Υποψιαζομαι ομως οτι ο λυκιος το πηρε χαμπερι και τη δουλευει κι αυτος ψηλο γαζι!!Χαχαχσχα!
    Αραχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μας "δουλεύει", ούτε εγώ την "δουλεύω", αγαπητή Αράχνη. Η φίλη μας Αya, εξέφρασε με ένα καλλιτεχνικό τρόπο, τον εσωτερικό της κόσμο και το πως αισθάνεται μέσα από τις ιδέες της. Είχε την τόλμη να το πράξει και να μας το δείξει. Δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά ζητά και την δική μας άποψη για το πως αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα που κομίζει. Αυτό ίσως την βοηθήσει να αντιληφθεί πολύπλευρα, μοιράζοντας μαζί μας, τον εσωτερικό της κόσμο.
      Θα σε παρακαλούσα να δεις πιο φιλόξενα το εγχείρημά της και να είσαι λιγότερο σκωπτική μαζί της.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  17. Ολοι οι άνθρωποι λίγο ή πολύ αποζητούν την εκτίμηση, τον θαυμασμό και την συμπάθεια των άλλων. Οταν ομως αυτή η επιθυμία γινεται ανάγκη , τοτε μιλάμε για έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού. Φιλτατη Άγια η μέχρι τώρα προσφορά σου με τις καλλιτεχνικές σου εικόνες σκιαγραφησανε την προσωπικότητα σου δίνοντας μας την αισθηση οτι εισαι ενα δημιουργικοτατο ατομο με έντονες ανησυχίες και βαθεις στοχασμούς.Με ολο τον σεβασμό δεν νομίζω οτι χρειαζόταν να εκθέσεις τον εαυτό σου με αυτον κιόλας τον τροπο. Το προβλημα δεν ειναι όπως λέει η αράχνη τα στήθη σου που προβάλλονται και τα ξυπολυτα σου πόδια που έχουν μια φυσικότητα . Το θεμα ειναι η έπαρση και η αλαζονεία που εμφαινονται ως στοιχεία του χαρακτήρα σου να προβληθεις ως Θεά. Προφανώς κατι σου λείπει ενδόμυχα για να προβάλλεις αυτη την ανάγκη... Εκτος πάλι αν όντως μας δουλεύεις λόγω απόκρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Διοτίμα, μην κρίνεις για να μην κριθείς, λέει ένα ρητό!
      Νομίζω ότι υπερβάλλεις στην κρίση σου και τους χαρακτηρισμούς σου για την Αya.
      Με το να εμφανίσει τον εαυτό της ως μοντέλο σε ένα εικαστικό δημιούργημα, δεν την καθιστά ούτε θεά, ούτε αλαζόνα, ούτε υβριστή! Αλλοίμονο. Αν ήταν έτσι, θα κατηγορούσαμε για τους ίδιους λόγους τους ηθοποιούς και τα μοντέλα που ποζάρουν για φωτογράφιση ή για ζωγραφική. Αν δεν σας έλεγα πως πρόκειται για την Aya, θα λέγατε τα ίδια για ένα άγνωστο μοντέλο;
      Δείτε λίγο πιο φιλόξενα αυτή την κίνηση, δείτε την ως έκφραση ενός μέλους της παρέας μας. Ας είστε πιο επιεικείς και δέστε τα βαθύτερα μηνύματα που θέλει να μας κομίσει. Διαφωνήστε με αυτά και όχι με το σώμα και την εικόνα της.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Μια ομορφη αναλυση του μυθου εδω:

      http://vagiablog.blogspot.gr/2014/10/blog-post_23.html?m=1

      Διαγραφή
    3. Η Αγια πηρε την πρωτοβουλία να εκτεθεί. Επομένως ολες οι κριτικές θα πρεπει να γινουν δεκτές. Ειτε αυτες ειναι θετικές ειτε αρνητικές .Οπως ακριβως και στα εκθέματα, στα μοντέλα κλπ. Δεν θα χρειαζόταν να μας πείς Λυκιε οτι ειναι η ιδια η Αγια αφου λιγο πολυ το εχουμε ολοι καταλαβει απο το προφίλ της οταν υπογράφει. Σαφώς και την βλεπουμε ως ανάγκη έκφρασης και αυτό κριτικαρουμε. Και στην τελικη η ιδια θέλησε να την ενδοσκοπησουμε λέγοντας οτι ειναι ενδομυχες υποσυνειδητες αντιδράσεις.

      Διαγραφή
    4. ...και την ενδοσκοπείς αποκαλώντας την ηπαρμένη και αλαζόνα, αγαπητή Διοτίμα; Όμως η Aya, δεν ζήτησε την κριτική μας, αλλά την ερμηνεία του συμβολισμού που μας κομίζει. Ας εστιάσουμε στην ουσία (όπως η αγαπητή Ελένη) και όχι στο περιτύλιγμα, αγαπητή Διοτίμα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Οκ σταματάω εδώ παρ οτι δεν εχει εκφραστεί η ιδια η ενδιαφερόμενη . Προφανώς η κριτική οταν γινεται λιγο πιο πικάντικη ενοχλεί. Δεν θεωρω παρ ταύτα κακό το να δώσεις στον αλλον μια εικόνα του εαυτού του που μπορεί να μην εχει ο ίδιος αντιληφθεί . Αρκει αυτο να γίνεται καλοπροαίρετα και κόσμια. Η λεξη αλαζόνας δηλώνει αυτός που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους. Εαν δεν υπηρχε συσχετισμός με τη Θεά Αθηνά δεν θα την χρησιμοποιούσα.

      Διαγραφή
    6. Η ίδια η Aya, δήλωσε πως δεν την ενοχλεί η κριτική. Δεν βλέπω όμως καλή προαίρεση στους χαρακτηρισμούς "αλαζόνας" και "ηπαρμένος".
      Αγαπητή Διοτίμα, είδες μέσα από την εικόνα της Αya, να θεωρεί ότι έχει "υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές της και να θεωρεί τον εαυτό της, ανώτερη από τους άλλους", επειδή υποκρίθηκε την μορφή μιας θεάς; Εξάλλου εγώ είμαι αυτός που την βάπτισε "Αθηνά". Η ίδια δεν αυτοαποκλήθηκε θέα, για να είμαστε ειλικρινείς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Ας μην συνεχίσουμε αλλο την συζητηση γιατι οπως λεει η Αγια περνει αλλες διαστάσεις και σε αυτο εχει δικιο. Αν τυχόν αφήνατε την Αγια να απαντησει στις προκλήσεις (οπως ειναι θεμιτές σε εναν διάλογο ) ισως να υπηρχε διαφορετικό αποτέλεσμα και να αναιρουσα ισως καποιες κριτικές μου. Δεν ειμαι δογματική στις αποψεις μου. Τα παντα ρη

      Διαγραφή
  18. Μια πολύ ωραία περιγραφή του μύθου την οποια έλεγα και στα παιδιά μου ειναι και αυτη. http://ilakate.blogspot.gr/2009/02/blog-post_5320.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ όλους. Δεν έχω κολλήματα αλλά το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις. Πάντα ίδια Λύκιε. Την επόμενη θα αφιερώσω κάτι άλλο στο blog. Εδώ θαμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπισθοχώρηση; Εάν αποσυρθεις δινεις τροφή στους επικριτές σου
      Δώσε τουλαχιστον την δική σου ερμηνεία και μετα καν τη.

      Διαγραφή
  20. ΧΑΧΑΧΑ! ΛΥΚΙΕ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΗ ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΗΛΥΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ) ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΕΙ.....!!! ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΒΓΑΝΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΠΑΡΑΤΑ ΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ...
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θαρρω πως οσο ζουμε παίζουμε ολοι διαφορους ρολους σε μια προσπαθεια να καταλαβουμε τα ορια μας και να τα επεκτεινουμε ή να τα αλλαξουμε προς το καλο και συμφερον μας. Οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι για τους ρολους που επιθυμει να ενδυθει ο καθενας, απο την στιγμη που δεν επιβάλλεται και δεν ενοχλει τον περιγυρο, δεν νομιζω οτι προσφερουν κατι ωφελιμο. Το μονο που πετυχαινουν ειναι να κανιβαλιζουν την ενεργεια των αλλων οπως κανουν οι αραχνες στους συντροφους τους. Η Aya, και η καθε "Aya", εκφραζει μια πτυχη της(καλλιτεχνικη; εσωτερικη; φιλοσοφικη; διερευνητικη;...δεν εχει σημασια). Δικαιωμα της ειναι. Δεν αυτοχρησθηκε "θεα" ή κατι παρομοιο επειδη υποδυθηκε εναν ρολο. Ποιο ηταν το ζητουμενο εξ'αρχης; Να βαθμολογησουμε μια εμφανιση και να προβουμε σε υποθεσεις για τον χαρακτηρα της εικονιζομενης; Μα δεν βλεπουμε την Aya αλλά εναν προσωρινο για τις ανάγκες του εργου ρολο της. Το ζητουμενο λοιπον ηταν να αποκωδικοποιησει εκαστος οπως μπορει(μια και η προσληψη αποτελει προσωπικη υποθεση) τα σημεια/σημαδια του εργου. Προσωπικα, δεν σκαμπαζω απο εργα τεχνης και γιαυτο κρατω αποστασεις, περιμενοντας να μαθω απο οσους γνωριζουν και κυριως απο την ιδια την δημιουργο την αναλυση της σκεψης της αν το θελει για τον αποσυμβολισμο της εικονας.

    Υ.Γ. Γέροντος Παισιου λογοι:
    "Γνώρισα εκ πείρας ότι σ’ αυτή τη ζωή οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες. Τρίτη δεν υπάρχει -ή στη μια θα είναι ή στην άλλη.

    Η μία, λοιπόν, κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μυγα.
    Η μύγα έχει την εξής ιδιότητα: να πηγαίνει πάντα και να κάθεται σε ό,τι βρώμικο υπάρχει. Για παράδειγμα, αν ένα περιβόλι είναι γεμάτο λουλούδια, που ευωδιάζαυν, και σε μια άκρη του περιβολιού κάποιο ζώο εχει κάνει μια ακαθαρσία, τότε μια μύγα, πετώντας μέσα σ’ αυτό το πανέμορφο περιβόλι, θα πετάξει πάνω απο όλα τα άνθη και σε κανένα δεν θα καθίσει. Μόνο όταν δει την ακαθαρσία, τότε αμέσως θα κατέβει και θα καθίσει πάνω σ’ αυτήν και θα αρχίσει να την ανασκαλεύει, αναπαυόμενη στη δυσωδία που προκαλείται από το ανακάτεμα αυτό και δε θα ξεκολλά από εκεί.
    Αν τώρα έπιανες μια μύγα, και αυτή μπορούσε να μιλήσει και τη ρωτούσες να σου πει μήπως ξέρει αν πουθενά υπάρχουν τριαντάφυλλα, τότε εκείνη θα απαντούσε πως δε γνωρίζει καν τί είναι αυτά. Εγω, θα σου πει, ξέρω πως υπάρχουν σκουπίδια, τουαλέτες, ακαθαρσίες ζώων, μαγειρεία, βρωμιές. Η μία λοιπόν μερίδα των ανθρώπων μοιάζει με τη μύγα. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που έχει μάθει πάντα να σκέφτεται και να ψάχνει να βρει ό,τι κακό υπάρχει, αγνοώντας και μη θέλοντας ποτέ να σταθεί στο καλό.

    Η άλλη κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μέλισσα.
    Η ιδιότητα της μέλισσας είναι να βρίσκει και να κάθεται σε ό,τι καλό και γλυκό υπάρχει. Ας πούμε, για παράδειγμα, πως σε μια αίθουσα, που είναι γεμάτη ακαθαρσίες έχει κάποιος τοποθετήσει σε μια γωνιά ένα λουκούμι. Αν φέρουμε εκεί μια μέλισσα, εκείνη θα πετάξει και.δεν θα καθησει πουθενά έως ότου βρει το λουκούμι και μόνον εκεί θα σταθεί.
    Αν πιάσεις τώρα τη μέλισσα και τη ρωτήσεις που υπάρχουν σκουπίδια, αυτή θα σου πει ότι δε γνωρίζει, θα σου πει εκεί υπάρχουν γαρδένιες, εκεί τριανταφυλλιές, εκεί θυμάρι, εκεί μέλι, εκεί ζάχαρη, εκεί λουκούμια και γενικά θα είναι γνωστής όλων των καλών και θά έχει παντελή άγνοια όλων των κακών. Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα, των ανθρώπων εκείνων που έχουν καλούς λογισμούς και σκέπτονται και βλέπουν τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..Όταν σ’ ένα δρόμο βρεθούν νά περπατούν δύο άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες, τότε φτάνοντας στο σημείο εκείνο όπου ένας τρίτος έκανε την «ανάγκη» του, ο άνθρωπος της πρώτης κατηγορίας, θα πάρει ένα ξύλο και θ’ αρχίσει να σκαλίζει τις ακαθαρσίες. Οταν, όμως περάσει ο άλλος, της δεύτερης κατηγορίας, που μοιάζει με τη μέλισσα, προσπαθεί να βρει τρόπο να τις σκεπάσει με χωμα και με μια πλάκα, για να μην αισθανθούν και οι άλλοι περαστικοί τη δυσωδία αυτή, που προέρχεται απο τις βρωμιές.

    Και κατέληξε ο Γέροντας:

    «Εγώ σε όσους έρχονται και μου κατηγορούν τους άλλους -και με δυσκολεύουν- τους λέω αυτό το παράδειγμα και τους υποδεικνύω να διαλέξουν σε ποια κατηγορία θέλουν να βρίσκονται και αναλόγως να ψάξουν να βρουν και τους ανάλογους ανθρώπους της κατηγορίας τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όπως βλέπεις αγαπητέ Αρκτούρε, δεν είναι όλα τα θηλυκά της παρέας μας ίδια! Χαχα!
    Αγαπητή μου Ελένη, πόσο δίκιο έχεις! Αυτό ακριβώς προσπάθησα να πετύχω με την ανάρτηση της εικόνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρτώ ή δίνω το βήμα έκφρασης στους φίλους του Κ.Δ.! Όπως τώρα με την εικόνα που μας έστειλε η Αya, έτσι και στο παρελθόν είχα ξαναναρτήσει δικές της δημιουργίες, αλλά και ποιήματα και άρθρα άλλων σχολιαστών-συνδαιτυμόνων. Το ίδιο θα ξανακάνω αν οποιοσδήποτε θελήσει να εκφραστεί με κάποιον παρόμοιο τρόπο. Αν θεωρήσουμε ότι είμαστε μια παρέα που ξέρει να συζητά και να ανταλλάσσει σκέψεις και ιδέες, πάντα με καλή προαίρεση, τότε της ίδιας αντιμετώπισης θα πρέπει να τύχουν και ανάλογες προσπάθειες εναλλακτικής έκφρασης. Ασφαλώς μπορεί (και πρέπει) να προκύπτει ένας γόνιμος διάλογος, αλλά αυτός πρέπει να γίνεται με τον ίδιο σεβασμό, όπως γίνεται και με τους συνήθεις μας διαλόγους.
    Ελένη, σε ευχαριστώ που με κατανοείς.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τέτοια μικρα παραδείγματα συμπεριφορών, λαμβάνονται μεγάλα συμπεράσματα .

      Διαγραφή
    2. Δεν σε παρεξηγω Λυκιε. Η αμεροληψία ειναι πολυ δύσκολο εγχείρημα

      Διαγραφή
    3. Νομιζω πως καταλαβαινει οποιος θελει να καταλαβει αγαπητε Λυκιε.
      Οπως γινεται παντα αλλωστε.

      :-)

      Διαγραφή
  24. Θα προσπαθησω να αποφυγω καποιο ψυχολογικο σχολιο(εκτος εαν ζητηθει), διοτι εχω παρατηρησει πως αυτα ενοχλουν αρκετα. Αποψη μου ειναι πως αυτο ακριβως το γεγονος, αποτελει το καλυτερο δωρο (εαν φυσικα πεφτει μεσα το σχολιο, και δεν λεει αλλα αντ'αλλων), ομως ειναι δωρο χωρις καμια αξια εαν δεν επιθυμει ο αλλος να το λαβει. Καπου λενε οι γιογκι, πως ο δασκαλος-γκουρου δεν ειναι απαραιτητα ανθρωπος. Ειναι ο,τι μας προκαλει ξεβολεμα απο τις παγιωμενες αντιληψεις μας και αλλαζει τον τροπο σκεψεως μας προφανως προς κατι ορθοτερο, που εμεις μεσα στον εγωισμο μας εχουμε την ψευδαισθηση πως οι δικες μας σκεψεις ειναι ηδη οι ορθες και απλα οι αλλοι δεν μπορουν να τις κατανοησουν. (μετανοια). Και η πραγματικοτητα εχει την ταση να μας το κανει αυτο, ανεξαρτητως των κινητρων των σχολιαστων. Μαλιστα, το να καταφερνει κανεις να μενει ανεπηρεαστος απο την κριτικη την οποια δεχεται,χωρις να το επιτυγχανει κρινοντας ως ανοητους τους σχολιαστες, αποτελει μεγιστη κατακτηση ελευθεριας. Καθε κριτικη ειναι θεμιτη, αν δεν υπερβαινει το μετρο της υβρεως, δεν θα επιλεξουμε εμεις ποιες θα ακουστουν, διοτι αυτο θα ηταν λογοκρισια. λεγοντας υβρη, εννοουμε ενα χαρακτηρισμο που δεν δικαιολογειται, δεν ακολουθει μετα το "διοτι". Εαν υπαρχει το "διοτι" δεν ειναι υβρις

    Σεβαστος και χαιρει εκτιμησης ο Παισιος, διοτι εαν ειχε αποκτησει την ικανοτητα της διορασης σε καποιο βαθμο (που πιστευω πως ηταν οντως ετσι), τοτε εκ των πραγματων ειχε καταφερει μια εξελιξη στον πνευματικο κοσμο. Οντως συνηθιζεται ο κοσμος να ασχολειται ειτε με τα "κακα", ειτε με τα "καλα". Μαλιστα οπως ελεγαν οι προγονοι μας, "Οι πλείστοι άνθρωποι κακοί". Πολλες μυγες, λιγες μελισσες. Σαφεστατα πιο χρησιμες οι μελισσες, καθως προσφερουν ποικιλοτροπως με την υπαρξη τους. Ειναι ομως ή δεν ειναι αμφοτεροι σκλαβοι της διαμορφωσης τους; Εχει την ιδια αξια η μηχανικη καλοσυνη με την συνειδητη καλοσυνη;

    Καποια κοπελα μου ειχε πει καποια στιγμη πριν καμποσο καιρο "Εσυ τους αγαπας ολους". Ειχε δικαιο. Ηταν λαθος μου. Δεν πρεπει κανεις να αγαπα και να αποδεχεται ανευ ορων τους παντες. Η θηλυκη-γιν φυση εχει την ταση να το κανει αυτο. Γι αυτο συνεπακολουθα, τσακωνονται οι επιδοξοι κατακτητες/τριες μεταξυ τους, για το ποιος θα επικρατησει και ως Αλφα θα παρει το "βραβειο". Οποία μηχανικοτης. Εδω εμπιπτει και το "ξεμαλλιασμα" των γυναικων Αρκτουρε, οπως αντιστοιχα και ο ανταγωνισμος των ανδρων για το ποιος την εχει μεγαλυτερη (την αρρενωποτητα). Προσωπικα θα προτιμουσα να επιλεγώ χωρις να επικρατησω της αγελης, οποτε ακομα και αν μπορω να το κανω, δεν θα το πραξω. Μπορει να αναπτυσσω οσο μπορω την αρσενικη αρχη, οχι ομως για να βγαλω την "καλη τη γκομενα".

    Αρα, πολυ καλη η συμβουλη του Γεροντα, οχι ομως αριστη. Διοτι εαν κανεις κατηγορει καποιον αλλο, δεν ειναι η απολυτη λυση, να του πεις: "Ελα μωρε, δες τα καλα και ασ'τα τα αρνητικα", διοτι μπορει οι κατηγοριες του αλλου να ειναι βασιμες. Χρησιμοποιωντας την υπερβολη για να το δειξουμε αυτο, εαν η μανα κατηγορει τον πατερα πως βιαζει το παιδι τους, πολυ καλα κανει. Δεν θα της πεις "Γινε καλη μελισσα". Θα της πει "Γινε μυγα και χωσου τερμα στα σκατα να δεις τι παιζει. Και αν οντως βρωμανε τοσο, πατα πανω τους και καντα ρημαδιο". "Ελευθερια ειναι να μπορεις και αλλιως"

    Καλο ειναι να συναναστρεφεσαι ομοιους, αλλα δεν ειναι παντα εφικτο, καθως οι περισσοτεροι ειναι "μυγες". Τι θα κανεις λοιπον; Θα αγνοησεις την πραγματικοτητα; Θα ελεγα πως δεον ειναι, να μαθουμε να συμπεριφερομαστε σε καθε περισταση

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστη καλημερα,
      καπου ειχα διαβάσει (όπως λες κι εσύ κατά καιρούς!!) οτι μονο το "κακό" έχει μηχανική έκφραση. Εχει αρχή και τέλος. Εμφανίζεται, λειτουργει, επισκιαζει την καθ'ολα "καλή" φύση του ανθρώπου και εξαφανίζεται. Εφόσων το κακό, για παράδειγμα, επεμβαίνει στην καλη φυση του ανθρώπου μηχανικά, για να συμβεί το αντίθετο, δεν προϋποθέτει η φύση του εκάστοτε ανθρωπου να είναι αυθορμήτως κακή? (Κακη, οπως ο τροπος που προσπάθησα να εξηγήσω την σκέψη μου λόγου χαρη!!)

      Καλημερα σε ολους τους φιλους.

      Διαγραφή
    2. Και ο Σωκρατης ελεγε: "Ουδεις εκων κακος" (κανεις δεν πραττει το κακο συνειδητα,με την θεληση του). Αυτο ισχυει και συμβαινει λογω αγνοιας. Νομιζω το ερωτημα δεν ειναι εγκυρο, επειδη βασιζεται σε λαθος παραδοχες.

      Οταν λες "το "κακό" έχει μηχανική έκφραση." αυτο θελει εξηγηση. Το "κακο" δεν υπαρχει, τουλαχιστον δεν υπαρχει στον κοσμο μας, σε ανωτερους κοσμους δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι, μπορει και να υπαρχει. Στο υλικο συμπαν επομενως το "κακο" δεν υπαρχει. Δεν προκειται να το βρεις ποτέ, οσο και να ψαξεις. Οταν λεμε λοιπον κακο, εννοουμε καποιες κακες πραξεις που εμεις οι ανθρωποι κανουμε, που ισως να εκανε το "κακο" εαν υπηρχε (που ομως δεν υπαρχει). Μηπως ομως μας βαζει το "κακο" να τις κανουμε; Υπερεκτιμαμε τον εαυτο μας. Αλλη δουλεια δεν ειχε το "κακο", να διασχισει διαστασεις και ανωτερους κοσμους(εαν και εφοσον υπαρχει εκει) για να ερθει να μου ψιθυριζει εμενα στο αυτι, για να με βαλει πχ να ξενοπηδησω, για να μου χαλασει τον γαμο.(αν ημουν) Ας ειμαστε ειλικρινοι και να μην ριχνουμε την ευθυνη στο μαυρο προβατο,σατανα,κακο. Εμεις οι ανθρωποι τα κανουμε, δεν μας βαζει κανενας. Αρα θα λεγαμε "Το "κακο" εκφραζεται μεσα απο την μηχανικοτητα των ανθρωπων". Δεν επεμβαινει το "κακο" διοτι απλουστατα δεν υπαρχει για τον απλο ανθρωπο.

      Εανς ανθρωπος γινεται "κακος" οταν αφηνεται να δρα μηχανικα. Ποια ειναι η φυση του ανθρωπου που ειναι καλη; Μονο η συνειδητοτητα θα μπορουσε να ειναι αυτη. Εαν λοιπον εισαι και δρας συνειδητα, εισαι καλος. Εαν δεν δρας συνειδητα, αλλα μηχανικα, βασει της διαμορφωσης που σου δοθηκε μεγαλωνοντας εισαι κακος ανθρωπος. Ισως αν εισαι τυχερος, φαινομενικα να φαινεσαι καλος ανθρωπος, αλλα στην ουσια εισαι κακος γιατι δρας μηχανικα, σαν ρομποτ, βασει προγραμματισμου. Πώς ξερεις αν εισαι συνειδητος; Γνωριζεις και μπορεις να απαντησεις στο "γιατι" καθε σου πραξης ορθολογικα.

      Παραδειγμα. Εισαι στην μεση ανατολη. Εχεις ανατραφει καπου ISIS μερια, στο χαλιφατο. Θεωρεις εαυτον καλον ανθρωπο, στρατιωτη του θεου. Εχεις ταχθει να τον υπηρετεις, πως θα μπορουσες να εισαι κακος; Ολη σου τη ζωη αυτα διδασκοσουν. Φυσικα και θα κοβεις κεφαλια απιστων. Απιστος καλος, μονο νεκρος. Σε ρωταει καποιος:
      -Γιατι του εκοψες το κεφαλι;
      -Διοτι ηταν απιστο σκυλι
      -Γιατι πρεπει να του κοψεις το κεφαλι επειδη πιστευει σε κατι διαφορετικο απο εσενα;
      -Διοτι το ζηταει ο Θεος
      -Και πώς το ξερεις πως το ζηταει ο Θεος;
      -Το λενε οι ιερεις και τα ιερα βιβλια
      -Και πού το ξερουν τα ιερα βιβλια;
      -Ειναι ιερα αυτα, δεν κανουν λαθος ποτέ, γραμμενα κατευθειαν απο το Θεο.
      -Οκ, εισαι ηλιθιος, δρας μηχανικα λογω της διαμορφωσης και του προγραμματισμου που σου εκαναν

      και εμεις οι χριστιανοι δεν ειμαστε πολυ διαφορετικοι. Μπορει να μην ειμαστε τοσο ΓιαΤονΠ, αλλα και εμεις εχουμε διαμορφωση.
      Η στιχομυθια ειναι στη λογικη του "Γιατι εχει Αθηναικες πινακιδες" https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY

      ΕΣ

      Διαγραφή
    3. Το κακο λοιπον δεν επεμβαινει στον ανθρωπο. Το κακο παρουσιαζεται οταν ο ανθρωπος δρα μηχανικα, διοτι δεν λειτουργει βασει της συνειδητης του φυσης, αλλα με αγνοια. Νομιζει πως πραττει σωστα, ενω κανει κακες πραξεις. Οποιον και να ρωτησεις που κανει κατι εξοφθαλμα κακο, θα σου εξηγησει γιατι αυτο που κανει ειναι σωστο και δικαιολογημενο. Η λογικη του μπορει να ειναι κουκουρουκου, αλλα με καποιον τροπο θα την εχει πιστεψει, δεν γινεται διαφορετικα. Θα πιστευει πως ειναι σωστος. Κανείς δεν κανει κατι που παει αντιθετα στα διαμορφωμενα πιστευω του, τα οποια θεωρει σωστα και καλα.

      Εγω μπορει να σε σκοτωσω. Ερχεται καποιος και μου λεει
      - Γιατι τον σκοτωσες;
      -Διοτι με στραβοκοιταξε.
      -Ε και;
      -Με υποτιμησε και εγω επρεπε να τον τιμωρησω, ημουν υποχρεωμενος να το κανω. Αυτο ειναι το σωστο, ειναι θεμα τιμης.

      Λες ομως "Για να κανουμε το κακο, μολις αφηνομαστε να δρουμε μηχανικα, μηπως η φυση μας ειναι κακη;"
      Οχι, διοτι δεν κανουμε απαραιτητα το κακο, οταν δρουμε μηχανικα. Αφηνομαστε στο τυχαιο. Το τυχαιο εξαρταται απο τι ανατραφηκες να πιστευεις, την διαμορφωση σου, που συνηθως ειναι ΓΤΠ. Το εθνος σε αναθρεψε καλο Ελληνα, αρα μπορεις να σφαζεις Τουρκους στο γονατο, διοτι ειναι Τουρκοι, η θρησκεια σε αναθρεψε καλο χριστιανο, αρα μπορει να εκμεταλλευεσαι αλλοθρησκους και να τους κλεβεις και να το θεωρεις σωστο, και χιλια δυο αλλα. Εαν ειχες καλη διαμορφωση, θα κανεις καλο. Εαν ειχες κακη διαμορφωση, κακο. Και ολα αυτα διοτι ζουμε μεσα στην αγνοια, εαν γνωριζαμε την αληθεια, θα ημασταν ελευθεροι απο ολα αυτα. Εαν μας ειχε αναθρεψει ενας φιλοσοφος, θα ημασταν υπερανω ολων αυτων.

      Αυτο που πρεπει παντως να μας μεινει ειναι να μην ψαχνουμε φταιχτη αλλου. Να μην τα ριχνουμε σε αλλον. Κακο,Σατανα,Δαιμονες κτλ. Αυτα που μας ταλαιπωρουν στον υλικο κοσμο ειναι δικα μας δημιουργηματα και εμεις εχουν την δυναμη και να σκλαβωνομαστε και να ελευθερωθουμε

      Ελπιζω ο τροπος που το εξηγησα να ηταν κατανοητος. Αν οχι, εδω ειμαστε

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Μόλις τώρα έκανες ξεκάθαρο τι εννοούσες "διαμόρφωση", διότι αυτό που εγώ είχα αντιληφθεί στα λόγια σου, ήταν η εγγενής διαμόρφωση. Εσύ αναφέρεσαι στην επίκτητη διαμόρφωση από το περιβάλλον. Οι σκέψεις σου με βρίσκουν σύμφωνο, αν και σε ορισμένα παραδείγματα σε βρίσκω ακραίο. Για παράδειγμα δεν συμφωνώ ότι ο "καλός Έλληνας" μεγαλώνει με την ιδέα να σφάζει Τούρκους επειδή είναι Τούρκοι, ούτε ο "καλός Χριστιανός" με την ιδέα να εκμεταλλεύεται αλλόθρησκους και να τους κλέβει. Αυτές είναι συκοφαντίες που με βρίσκουν αντίθετο.
      Είναι τελείως διαφορετικό να αμύνεσαι για την πατρίδα σου, εναντίων οποιουδήποτε εισβολέα (όχι μόνο Τούρκου) , από το να σφάζεις από φυλετικό μίσος. Οι Έλληνες δεν επέδειξαν ποτέ τέτοια συμπεριφορά (μην αναφέρεις ακραίες εξαιρέσεις).
      Ποτέ και πουθενά η χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία, δεν ώθησε τους πιστούς της να εκμεταλλευθούν και να κλέψουν αλλόθρησκους! Αν το κάνουν οι άνθρωποι, όπως και πολλές άλλες αμαρτίες, αυτό δεν συνεπάγεται ότι τους κατηύθυνε η θρησκεία να το πράξουν! Ο χριστιανισμός ευαγγελίζεται τα ακριβώς αντίθετα, ας μην είμαστε άδικοι λοιπόν.
      Είναι άδικη η εξίσωση του χριστιανισμού και του ισλαμισμού, αλλά και κάθε σύγκριση μεταξύ τους! Θεωρώ ότι το έκανες για να δείξεις μέσω της υπερβολής, τις θέσεις σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Απόλυτα κατανοητός, ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

      Διαγραφή
    6. Πολυ σωστα, αυτη ηταν χρηση της υπερβολης ως εργαλειο της ρητορικης, για να κανω κατανοητη την θεση μου. Δεν αποτελει την αποψη μου, ταυτιζομαι με την δικια σου αποψη, Λυκιε, καθως αυτη ειναι η σωστη

      Αντι γι αυτο,
      "Το εθνος σε αναθρεψε καλο Ελληνα, αρα μπορεις να σφαζεις Τουρκους στο γονατο, διοτι ειναι Τουρκοι"
      Ηθελα να γραψω
      "Το εθνος σε αναθρεψε καλο Ελληνα, αρα ΜΠΟΡΕΊ(και οχι μπορείς) να σφαζεις Τουρκους στο γονατο, διοτι ειναι Τουρκοι"
      Ελ στοχαστης

      Διαγραφή
  25. Φίλε Ε.Σ., η εξύβριση δεν τεκμαίρεται δίκαιο επειδή μπορεί να είναι αιτιολογημένη. Για παράδειγμα, αποτελεί εξύβριση το να αποκαλέσεις "πουτάνα" μια εκδιδόμενη γυναίκα. Μπορεί η εκδιδόμενη να πληροί όλα τα στοιχεία που ορίζουν την "πουτάνα" και έτσι να θεωρείται βάσιμη και πραγματική αυτή η έννοια, αλλά η πράξη του να αποκαλέσεις αυτό το πρόσωπο με την αυτή τη λέξη, αποτελεί ύβρη. Έτσι λέει ο νόμος και αυτή είναι και η αλήθεια. Μπορείς να πεις πως δεν εγκρίνεις την πράξη της πορνείας, αλλά δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις την πόρνη ως "πουτάνα", διότι το κάνεις για να την υποτιμήσεις, να την δυσφημίσεις και να την διασύρεις στο περιβάλλον της. Αυτό το δικαίωμα, δηλαδή να βλάψεις τον άνθρωπο επειδή δεν εγκρίνεις τις επιλογές του, δεν το έχεις.

    Όχι αγαπητέ, οι μύγες και οι μέλισσες δεν είναι σκλάβοι της διαμόρφωσής τους, αλλά σκλάβοι των επιλογών τους. Κανείς δεν γεννιέται κακός ή καλός. Επιλέγουμε στην πορεία το τι θα είμαστε.
    Λες πως "δεν πρέπει κανείς να αγαπά και να αποδέχεται άνευ όρων τους πάντες". Μα αυτή ακριβώς είναι η ανιδιοτελής αγάπη που πρέπει κάποτε να κατακτήσουμε. Είναι στόχος μας, άσχετα αν είναι ανεπίτευκτος ή πολύ δύσκολος!
    Τέλος, το "ελευθερία είναι να μπορείς και αλλιώς", θέλει διόρθωση. Ελευθερία είναι να επιλέγεις το ορθό, μέσα από την φαυλότητα. Διότι όλοι μπορούμε να λειτουργούμε και αλλιώς. Το θέμα δεν είναι τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά τι τελικά επιλέγουμε να κάνουμε.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυκιε κανείς δεν γεννιέται καλός η κακός, όμως, όπως έχεις πει και εσύ στο παρελθόν, κανείς δεν γεννιέται και σαν "άγραφος πίνακας". Η προδιάθεση παίζει κι αυτή τον ρόλο της.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς παίζει τον ρόλο της η προδιάθεση, αλλά και πάλι η ζωή μας προσφέρει την δυνατότητα να κάνουμε τις επιλογές μας, ιδίως αυτές που ανατρέπουν την "κακή" μας πλευρά! Εξάλλου, δεν θα είχε νόημα η μετενσάρκωση, αν παραμέναμε αμετακίνητοι από τις εγγενείς μας προδιαθέσεις, σε όλη μας την ζωή!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  26. ΚΑλημέρα, καλημέρα να έχετε μια όμορφη εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλτατε Λυκιε, δεν μπορει η πραγματικοτητα, οσο και αν ποναει, να αποτελει εξυβριση. Αμφιβαλλω αν ο νομος οριζει κατι τετοιο, αλλα και ετσι να ειναι (που δεν νομιζω διοτι θα μπορουσα να το καταρριψω με επιχειρηματα) ο νομος των ανθρωπων δεν ειναι κατι το οποιο με απασχολει, η υποταγη μου αφορα τον ανωτερο Νομο. Εαν μια γυναικα ειναι εκδιδομενη, τοτε μπορω να την αποκαλεσω "ιεροδουλη" χωρις να διαπραττω υβρη. Εαν παω στο δικαστηριο, απλα θα προσκομισω τα στοιχεια που αποδεικνυουν τον ισχυρισμο μου και θα αθωωθω. Εαν την πω "πουτανα", τοτε συμφωνουμε πως αυτο θα με κανει μεγαλο μαλακα λογω της συμπεριφορας μου, και τοτε πιθανον να εχεις δικαιο, διοτι εδω διαφαινεται μια προσπαθεια υποτιμησης και χλευασμου ενος αλλου ανθρωπου. Ειναι η λεξη ομως που χρησιμοποιησα που ειναι "φαουλ". Εαν την ελεγα "ιεροδουλη" δεν θα υπηρχε κατι μεμπτον.

    Σε ενα αλλο παραδειγμα ο Τσιπρας κανει κατι αντιστοιχο στον Αδωνι, ονομαζοντας τον "τηλεβιβλιοπωλη". Θεωρει πως ετσι τον υποτιμα και τον χλευαζει. Δεν υπαρχει κατι μεμπτον εδω, περα απο το προφανες της ηλιθιοτητας και του κομπλεξ κατωτεροτητας αυτου που τα λεει. (οπως και αυτου που αποκαλει μια γυναικα σε αλλο χωρο "ιεροδουλη" για να την ξεφτιλισει). Δυστυχως εχει δικαιωμα να τα λεει, διοτι ειναι η πραγματικοτητα. Μπορει να ειναι μαλακας, αλλα αυτο δεν διωκεται. Και παλι δυστυχως, μπορει κανεις οντως ετσι να βλαπτει καποιον αλλο.

    Εαν εγω ειμαι gay, και ερθεις στη δουλεια μου και πεις "Ο Στοχαστης ειναι gay", θα εισαι μεγαλος μαλακας και κακος ανθρωπος μεν, διοτι πιθανον να μου δημιουργησεις προβλημα στη δουλεια, εαν τα ατομα στον χωρο αυτο ειναι πολυ συντηρητικα,(οπως λεγαμε σε αλλη συζητηση για την αποδοχη απο την κοινωνια), καθως μπορει και να με διωξουν αν και ειμαι αψογος στη δουλεια μου με το επιχειρημα "Δεν εχω κατι με τους gay, απλα δεν σε θελω στην επιχειρηση μου".(η υποκρισια της "αποδοχης" σε ολο της το μεγαλειο)

    Εχει πραγματι συμβει πριν λιγο καιρο στην εργασια μου κατι αντιστοιχο, με μια κοπελα που ο πρωην της απο κακια, ερχοταν και διατυμπανιζε με καθε τροπο, ευκαιρια και μεσο πως ειναι "πουτανα", μπλεκοντας και τριτους. Και οντως θελανε να την σταματησουν απο την δουλεια, με το επιχειρημα "δεν θελουμε φασαριες". Αυτο δεν το ανεχτηκα, διοτι ο μονος λογος για τον οποιο κατι τετοιο θα μπορουσε να γινει αποδεκτο, ειναι εαν δεν εκανε για τη δουλεια. Οταν θελανε να κανουνε μηνυση στον τυπο για δυσφημιση μεσω fb, απλα facepalm. Μην το χανουμε το τοπι. Εαν ανεβασω φωτογραφια στο fb και με πει ο αλλος "χοντρο" θα του κανω μηνυση; Ειπαμε "οι πλειστοι ανθρωποι κακοι". Ας μαθουμε να ζουμε με αυτους, και ετσι να μαθουμε να τους ξεχωριζουμε και να αποφευγουμε τα πολλα νταραβερια, μην δινουμε δηλ πολλα δικαιωματα. Αν παραγινεται βεβαια, και ξεφευγει η κατασταση με χαρακτηρισμους, παρακολουθησεις,stalking κτλ, τοτε ναι, τα προβλεπομενα στην αστυνομια.


    Εαν δεχτουμε χαριν ευκολιας της συζητησης πως "Κανείς δεν γεννιέται κακός ή καλός", αν και ξερουμε και οι δυο πως υπαρχει μια προδιαθεση, προιστορια, κατι τελωσπαντων, τοτε και οι δυο εχουμε δικαιο οταν λεμε πως οι μυγες και οι μελισσες ειναι σκλαβοι της διαμορφωσης τους και των επιλογων τους. Ορθοτερο θα ειναι να πουμε πως ειμαστε σκλαβοι των επιλογων μας, καθως αυτο που κανουμε μας καθοριζει. Εαν κανεις καλες πραξεις, εισαι καλος. Εαν κανεις κακες πραξεις, κακος. Εαν κανεις μαλακιες, μαλακας. Ομως, ειμαστε σκλαβοι της διαμορφωσης μας, διοτι εξ απαλων ονυχων (απο παιδια), οταν αδυνατουμε να επιλεξουμε για τον εαυτο μας, δεχομαστε τις επιλογες των αλλων για εμας(οικογενεια,κοινωνια,σχολειο,εκκλησια,χωρο κτλ) και αυτες μας διαμορφωνουν. Δημιουργειται με το χρονο, μια συνηθεια, μια εξις, η διαμορφωση. Θα πρεπει να ωριμασουμε για να μπορουμε να επιλεξουμε το τι θα ειμαστε. Οι περισσοτεροι δεν ωριμαζουμε ποτέ. Το σωμα μεγαλωνει και πεθαινει, αλλα ουδεμια ωριμανση παρατηρειται.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας ειμαστε ειλικρινεις. Θα ημασταν χριστιανοι ορθοδοξοι εαν δεν ειχαμε γεννηθει στην Ελλαδα; Εαν ειχαμε γεννηθει στην Ινδια, θα ημασταν Ινδουιστες, ναι ή οχι; Ακομα και τωρα που ας πουμε ξερουμε καππια πραγματα παραπανω, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑσ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΝ, τυπικα παραμενουμε να να ανηκουμε στις ιδιες "ομαδες" που μας βαλανε χωρις την συναινεση μας, την οποια ημασταν πολυ μικροι για να δωσουμε, ακομα και αν διαφωνουμε. Λεμε "Ελα μωρε, δεν γαμιεται, πού να τρεχεις τωρα, πανω κατω τα ιδια ειναι ολα, τι ψαχνεις"

    "δεν πρέπει κανείς να αγαπά και να αποδέχεται άνευ όρων τους πάντες"
    Το συγκεκριμενο, εγω θεωρω πως το ειχα κατακτησει απο μικρος. Δεν το θεωρω κατι σπουδαιο. Το θεωρω απιστευτα σπουδαιο για ολους τους αλλους εκτος απο εμενα. Στους αλλους ποτέ δεν εφερα αντιρρηση. Διοτι οταν κανεις αγαπα και αποδεχεται ανευ ορων τους παντες, υποχρεωτικα το πραττει εις βαρος του εαυτου του. Γινεται σκλάβος ολων των αλλων. Και καλα αν ειναι σχετικα ανικανος, διοτι δεν θα σχολουνται και πολλοι μαζι του. Εαν ειναι πολυ ικανος; Τοτε τον ηπιε, διοτι ολοι θα τον θελουν και αυτος θα παει με ολους. Οταν κανεις αγαπα και αποδεχεται ανευ ορων τους παντες, συντομα η αγαπη των αλλων, καταληγει η δικια του φυλακη. Διοτι ο ιδιος, ποιον θα αγαπαει; Τους αλλους επειδη τον αγαπανε, ακομα και εαν δεν του ειναι συμπαθεις; Αυτο δειχνει ξεκαθαρα μια ελλειψη αγαπης προς τον εαυτο. Εκει ημουν (been there, done that). Ανταλλαζω ολες τις αγαπες, με την αγαπη προς τον εαυτο μου. Διοτι εαν πρωτα αγαπαω τον εαυτο μου, τοτε θα βαζω ορια, και τοτε θα μπορεσω να διακρινω την πραγματικη αγαπη, που θα ειναι εκτος απο αμφιδρομη και ταιριαστη.

    Το "ελευθερια ειναι να μπορεις και αλλιως" ειναι του Vangelis. Οταν το διαβασα, μου αρεσε και το κρατησα. Δεν νομιζω να θελει διορθωση. Λεει "να μπορεις και αλλιως", οχι "να κανεις και αλλιως". Διοτι εαν οντως μπορεις και αλλιως, τοτε κανοντας αυτο που κανεις, το κανεις κατ'επιλογην, και οχι λογω της διαμορφωσης σου και αρα μηχανικα. Καθολου δεν μπορουμε ολοι να λειτουργουμε και αλλιως, μακαρι να μπορουσαμε. Το οτι εσυ Λυκιε, μπορεις, ειναι μια μεγαλη κατακτηση, μην νομιζεις πως βρισκονται πολλοι σε αυτο το πλοιο. Συμφωνω πως βελτιστο ειναι να επιλεγουμε το ορθο, αλλα δεν θα το ελεγα αυτο ελευθερια, θα το ελεγα σοφια, παλι κατι που συνανταται εξαιρετικα σπανια. Θα ελεγα ας ειμαστε και ελευθεροι και σοφοι, οσο μπορουμε. Για να ειμαστε ελευθεροι χρειαζεται να μπορουμε και με τους δυο τροπους. Κορυφαιο πραδειγμα και οι δυο αρχες-πολοι. Να μπορεις κανει και αρσενικο και θηλυκο, και γιν-νυχτα-ακινησια-κρυο-υποταγη και γιανγκ-μερα-κινηση-θερμο-επιβολη. Το θεμα πλεον μετα απο αυτο το σημειο, το οποιο πιστευω ελαχιστοι θα καταφερουμε να φτασουμε, ειναι οντως αυτο που ειπες, "τι τελικα επιλεγουμε να κανουμε". Ποιο το ορθον. Αναζηταμε την σοφια, την αγαπαμε για αυτο και ειμαστε φιλοσοφοι και συζητηταμε εδω και ανταλλασουμε αποψεις (συμφιλοσοφειν). Για να δεχτουμε συμβουλες τι τελικα να κανουμε. Γι αυτο μας εφτιαξες τον ΚΔ

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ. Εγκρινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Ε.Σ. ας μου επιτρέψεις να σε ενημερώσω για όσα αναφέρει το Ποινικό Δίκαιο, μιας και φαίνεται πως δεν αποτελεί πεδίο των ενδιαφερόντων σου.
    Η "εξύβριση" (αρθ.361ΠΚ), ανήκει στα Εγκλήματα Τιμής.

    Στο πρώτο εδάφιο λοιπόν, αναφέρει:
    " Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της δυσφήμησης* (άρθρα 362 και 363), προσβάλλει την τιμή άλλου με λόγο ή με έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης."

    Η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της εξύβρισης, στοιχειοθετείται από την πρόθεση του ενός να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του άλλου. Δεν έχει σημασία αν η προσβολή της τιμής του προσβαλλομένου, εδράζεται σε μια αλήθεια. Η εξύβριση ορίζει την πρόθεση του ενός, να προσβάλλει την τιμή του άλλου δια της εξωτερίκευσης του μη σεβασμού αυτής. Τιμή τώρα, αποτελεί η προσωπική αξιοπρέπεια του καθενός και η προσωπική αξίωσή του, να τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι ανάλογα με τον προσωπικό, διανοητικό και ηθικό αξιολογικό του υπόβαθρο. Γι αυτό τον λόγο, είναι ρευστό το ποιες λέξεις μπορούν να θεωρηθούν ως υβριστικές. Έτσι, εκτιμάται ότι υβριστικός χαρακτηρισμός είναι η αξιολογική κρίση, η οποία στοχεύει στην προσβολή του ατόμου. Συνεπώς το αδίκημα αξιολογείται από την πρόθεση του υβριστή, αλλά και το αποτέλεσμα που προκαλεί, στην τιμή του προσβαλλομένου.

    Επίσης δεν θα πρέπει να μπλέκουμε την εξύβριση με την "συκοφαντική δυσφήμιση" (Αρθ.363ΠΚ), η οποία αφορά την πρόθεση που πλήττει την τιμή του προσβαλλομένου, δημόσια (έναντι τρίτων) με ψευδείς χαρακτηρισμούς ή γεγονότα.

    Τέλος, το άρθ.362ΠΚ, αναφέρεται στην "δυσφήμιση". Μοιάζει με την εξύβριση, αλλά διαφέρει στο γεγονός ότι η μεν εξύβριση κατευθύνεται μεταξύ του προσβαλλομένου και του θύτη, ενώ η δυσφήμιση απαιτεί αυτό να έχει συμβεί ενώπιον τρίτων.

    Για παράδειγμα:
    α)Εγώ σε αποκαλώ "απατεώνα" σε μια μεταξύ μας συζήτηση. Αυτό είναι "εξύβριση" (ασχέτως αν ο ισχυρισμός μου είναι βάσιμος).
    β)Εγώ σε αποκαλώ "απατεώνα" σε μια συζήτηση που παρευρίσκονται και άλλα πρόσωπα. Αυτό είναι "δυσφήμιση" αν ο ισχυρισμός είναι βάσιμος, αλλά είναι "συκοφαντική δυσφήμιση" αν ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος ή ψευδής.

    Αυτά λέει ο Ποινικός Κώδικας. Ας μην υποτιμούμε τον Π.Κ., διότι αυτός δεν είναι προϊόν κάποιων εμμονικών ή εμπαθών ανθρώπων, αλλά προέρχεται από την τεράστια κοινωνική πείρα της ανθρωπότητας και ουσιαστικά είναι κοινός σε όλους τους ανεπτυγμένους πολιτισμούς. Ο Π.Κ. περιέχει μια σεβαστή σοφία, η οποία έρχεται να ρυθμίσει τις κοινωνικές σχέσεις, ώστε μια κοινωνία να λειτουργεί ομαλά και ειρηνικά.
    Έχει λάβει υπ΄όψιν του τις ανθρώπινες αδυναμίες και συμπεριφορές και μπορεί να αναγνωρίζει τις προθέσεις και τις βλάβες που προκαλούν (ατομικά και συλλογικά), κάποιες ανθρώπινες πράξεις.
    Ο Π.Κ. αποτελεί την συνέχεια των αρχαίων παραγγελμάτων και των νόμων, πολλοί απ΄τους οποίους διατυπώθηκαν από τους σοφούς και φιλοσόφους της εποχής.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το παράδειγμά σου με το "τηλεβιβλιοπώλη" του Τσίπρα εναντίον του Άδωνι, θα μπορούσε να θεωρηθεί "δυσφήμιση", αν αποδεικνυόταν ότι η πρόθεση του Τσίπρα ήταν πρόδηλη στο να θίξει την τιμή και την υπόληψη του Άδωνι, ενώπιον τρίτων. Δεν θα ήταν όμως "συκοφαντική δυσφήμιση", διότι ο Άδωνις είναι όντως τηλεβιβλιοπώλης. Ένα δικαστήριο θα μπορούσε να αποφανθεί για το αδίκημα, όμως ευτυχώς δεν καταλήγει στο δικαστήριο κάθε τέτοιο περιστατικό. Και έτσι πρέπει να είναι...
    Όλα τα ανωτέρω, αναφέρονται στην νομοθεσία που υπάρχει ώστε να προστατεύει την τιμή και την υπόληψή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να καταφεύγουμε στην Δικαιοσύνη κάθε φορά που νιώθουμε ότι κάποιος μας προσβάλλει. Πριν φτάσουμε εκεί, υπάρχει μια διακλιμάκωση της δικής μας αντίδρασης. Από την πλέον ήπια αντίδραση της αγνόησης μιας προσβολής, μέχρι τον διάλογο και το αίτημα της ανάκλησής της. Ασφαλώς αναφέρομαι σε ήπιους τρόπους, διότι αν αναφερθούμε σε βαρύτερους όπως ανταπόδοση της εξύβρισης, σωματική βία ή θανατηφόρα βία, τότε μεταπίπτουμε και εμείς σε παραβατική συμπεριφορά και μάλιστα βαρύτερη (εκτός της ανταπόδοσης της εξύβρισης).
    Όλα αυτά βεβαίως, μπορούν να συνυπάρχουν με την ψυχολογική αξιολόγηση των υβριστικών συμπεριφορών, όπως η αναφορά σου περί Τσίπρα-Άδωνι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ασφαλώς το περιβάλλον διαμορφώνει τις πεποιθήσεις μας, αλλά η δική μας ελευθερία από τις εγκαταστημένες πεποιθήσεις, είναι μια κατάκτηση που έρχεται σε μεγαλύτερη, έως πολύ μεγαλύτερη ηλικία.
    Αλλά δεν γίνεται αλλιώς! Δεν γίνεται να γεννηθούμε και να μεγαλώνουμε έξω από τις κοινωνικές επιρροές.
    Τις έχουμε ανάγκη, διότι βάσει αυτών μπορούμε να θεμελιώσουμε ένα κώδικα αντίληψης του κόσμου, τον λόγο (και την λογική), τα συναισθήματα, αλλά και τις γνώσεις που κληρονομούμε από το παρελθόν της ανθρωπότητας. Αφού λάβουμε όλα τα εφόδια (ηθικά, γνωστικά, βιωματικά), θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την δική μας πεποίθηση για τον κόσμο.
    Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι οφείλουμε να είμαστε αφοριστικοί και συλλήβδην απορριπτικοί με τις πεποιθήσεις που λάβαμε. Πολλές από αυτές μπορεί να είναι ορθές και να τις διατηρήσουμε. Το ξαναλέω: οι εγκαταστημένες πεποιθήσεις που παραλάβαμε από το περιβάλλον, δεν είναι όλες για πέταμα. Οι περισσότερες θα αποδειχθούν ορθές και άλλες πάλι, θα τις βρούμε λάθος. Κάνουμε την διάκριση, απορρίπτουμε τις λάθος (για εμάς) και ανακαλύπτουμε ή δημιουργούμε νέες.
    Οι εγγενείς μας προδιαγραφές, μας κατευθύνουν προς μια τάση. Αυτή όμως μπορεί να αλλάξει, να αποδυναμωθεί ή να ενισχυθεί, από τις δικές μας επιλογές. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος για μετενσάρκωση, αν είμαστε ίδιοι κάθε φορά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το "αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν" νομίζω πως δίνει μια καλή απάντηση στο δίλημμά σου. Να αγαπάμε τους άλλους, όσο και τον εαυτό μας. Όχι περισσότερο! Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους. Συνεπώς αυτός που δεν αγαπά τον εαυτό του και προσφέρεται ως χαλί για τους άλλους, δεν το πράττει από αγάπη, αλλά επειδή με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να καλύψει κάποια ψυχολογική του μειονεξία (ανάγκη αποδοχής και αναγνώρισης λόγω χαμηλής αυτοεκτίμισης). Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μαζοχισμό, αυτοταπείνωση και αυτοτιμωρία. Μιλάμε δηλαδή για έλλειψη και όχι υπερβολή.
    Η Αγάπη, είναι ίσως η μόνη έννοια η οποία εξαιρείται από το "μέτρον άριστον", με την προϋπόθεση όμως ότι μιλάμε για την πραγματική Αγάπη και όχι για κάτι που μοιάζει ή υποδύεται την Αγάπη.

    Το "ελευθερία είναι να μπορείς και αλλιώς" του "Vangelis", συμπληρώθηκε από το "ελευθερία είναι να να μπορείς και αλλιώς, ώστε επιλέγεις το ορθό μέσα από την φαυλότητα" του "Λύκιος"! Χαχαχα!
    Νομίζω ότι τώρα θα το δεις πιο θετικά...
    Η ελευθερία είναι μια έννοια που εύκολα εκφέρεται, αλλά δύσκολα κατανοείται.
    Για να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι, θα πρέπει να γίνουμε πρώτα σοφοί. Όχι με την απόλυτη έννοια, αλλά με την έννοια της σοφίας που ορίζεται από την πείρα της ζωής. Οι εμπειρίες (δηλαδή τα βιώματα που επεξεργάστηκε η λογική μας), όταν αθροίζονται σε μεγάλο βαθμό (άρα εδώ χρειάζεται το βάθος του χρόνου), μας οδηγούν στην πείρα, δηλαδή στην αποκρυστάλλωση μιας γνώσης που συνοψίζει όλες τις επιμέρους εμπειρίες μας του παρελθόντος. Η γνώση αυτή, μας οδηγεί στην ελευθερία της διανοίας μας, διότι προέρχεται από την προσωπική μας αλληλεπίδραση με τις εγκατεστημένες πεποιθήσεις, τα παθήματα, τις δοκιμασίες και τις συνέπειες των επιλογών μας. Έτσι οδηγούμαστε να διαμορφώσουμε την δική μας πεποίθηση για την ζωή και τον κόσμο.
    Αυτή είναι η δική μας σοφία, που οδηγεί στην δική μας ελευθερία.
    Επειδή μιλάμε για κάτι δικό μας, μια ατομική κατάκτηση, οι έννοιες "σοφία" και "ελευθερία" στην περίπτωσή μας, δεν είναι οι απόλυτες! Πιστεύω μάλιστα, ότι αυτές οι έννοιες δεν μπορούν ποτέ να είναι απόλυτες στον άνθρωπο. Είναι απόλυτες μόνο για τον Θεό.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. Προσαρμόζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα ισχυε πως ειναι δοκιμο το συστημα με τις πεποιθησεις που μας δινει το περιβαλλον, εαν προσφεροταν σε ολους η δυνατοτητα ελευθερης ενημερωσης, κατι που δεν ισχυει παρα σε λιγες περιπτωσεις μεταξυ των ανθρωπων που ειναι ικανοι να τις αναζητησουν και να τις βρουν. Οποτε, οχι δεν το δικαιολογω το συστημα.

    Ας μου επιτρεψεις να θεωρω εκφυλισμο της εννοιας της Δικης, αυτον τον τραγελαφο του ΠΚ. Νομος που δεν εφαρμοζεται καθολικα και παντου, σε καθε περιπτωση, μονο νομος δεν μπορει να θεωρειται. Μην μου ζητας επομενως να τον εχω σε εκτιμηση. Η δικαιοσυνη των ανθρωπων ειναι συνηθως ενα τεχνασμα για να κραταει τους πολλους με την ψευδαισθηση της διακιοσυνης ενω στην ουσια τους κραταει σκλαβους. Νομιζω στην Ελλαδα των μνημονιων, οπου η δικαιοσυνη δεν βρηκε τιποτα μεμπτο, αυτα κατεστησαν σαφη. Κοντευουμε να πουληθουμε σκλαβοι, αλλα η δικαιοσυνη δεν βρισκει κατι παρανομο ή ακομα χειροτερα, δεν εχει τ'αρχι..α να δικασει.

    Η "συκοφαντικη δυσφημιση" ειναι κατι που οντως δικαζεται και αυτο γιατι εχει να κανει με χρημα. Η εξυβριση τωρα ειναι λιγο παραμυθι φουρναρης. Ο αδερφος του παππου μου ειχε παει τον παππου μου στο δικαστηριο επειδη τον ειχε πει "κατουρλιαρη". Τι νομιζεις πως εκανε το δικαστηριο; Συστασεις τυπου "βρειτε τα".

    Εαν με πεις απατεωνα ενω σε εχω απατεωνιασει, καλα κανεις. Πες το και παρουσια τριτων. Εαν εγω θιγομαι, θα σε παω στα δικαστηρια. ΕΑν εσυ ομως δειξεις πως οντως σε απατεωνιασα, τοτε οχι μονο αθωωνεσαι, αλλα παω μεσα εγω

    Τωρα το θλιβερο διδυμο "Τσιπρας-Αδωνις" ειναι αλλη ιστορια. Ο Αδωνις τον στολιζει καθε μερα "απατεωνα,ανικανο,ψευτη,ασχετο κτλ" ξεροντας πως ειναι δειλος να αναμετρηθει στα ισα, οποτε θα χανει διαρκως ποντους. Ο Τσιπρας ειναι οντως αργος, και κατι αναμασα βαζοντας και τον Πολακη αλλα το πουλι εχει ηδη πεταξει και το ξερει (ισως και να το θελει κιολας).

    Δεν λεμε "αν εδραζεται στην αληθεια" αλλα αν ειναι η αληθεια. Αν πεις καποιον gay και ειναι, δεν ειναι εξυβριση και ας το κανεις δειχνοντας με το δαχτυλο και γελωντας. ΕΑν τον πεις "καργιολοσκατοπουστα του κερατα" τοτε ειναι εξυβριση γιατι απλα εδραζεται σε καποια αληθεια. Η πραγματικοτητα δεν μπορει να αποτελει εξυβριση και δεν μπορουμε να κρυβομαστε απο αυτην.

    Τελος, δεν θεωρω το Ποινικο Δικαιο δειγμα σοφιας.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία κατανόησης των νόμων από ανθρώπους που δεν έχουν "νομική παιδεία", αλλά θεωρώ ότι έχεις την δυνατότητα να αντιληφθείς τις έννοιες και να μην τις συγχέεις.
    Μπερδεύεις τους νόμους με την εφαρμογή τους. Αν ένας νόμος δεν εφαρμόζεται σε μια πολιτεία ή από τους δικαστές, αυτό δεν τον καθιστά ούτε άκυρο, ούτε λάθος.
    Οι λόγοι που μια κυβέρνηση ή οι διαβρωμένοι και διεφθαρμένοι δικαστές δεν εφαρμόζουν τους νόμους, είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης.
    Τους καλύτερους νόμους κι αν έχεις, αν δεν τους εφαρμόζεις, χάνεις το ευεργέτημα του Κράτους Δικαίου.
    Εδώ όμως, κατέδειξα το πνεύμα του νόμου ο οποίος αντλεί τις αρχές του από την αρχαία σοφία.
    Δεν θα παραμείνω στο θέμα περισσότερο, διότι δεν έχω διάθεση να κάνω νομική διάλεξη. Μπορείς να μιλήσεις με κάποιον νομικό και να σου τα εξηγήσει αυτά.

    Η "συκοφαντική δυσφήμιση" δεν έχει να κάνει με χρήμα, διότι είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.
    Το ότι βάσει της ποινικής δίκης μπορεί να αξιωθεί αστική αποζημίωση (Αστικός Κώδικας), είναι κάτι διαφορετικό. Η πράξη τιμωρείται με φυλάκιση στην Ποινική δίκη και η ηθική βλάβη, προκαλεί αποζημίωση στην Αστική δίκη. Η μια είναι ανεξάρτητη της άλλης. Μπορεί δηλαδή κάποιος να ζητά μόνο την ποινική τιμωρία του υπαίτιου και να μην επιθυμεί αποζημίωση.

    Πιο κάτω λες:
    " Εαν με πεις απατεωνα ενω σε εχω απατεωνιασει, καλα κανεις. Πες το και παρουσια τριτων. Εαν εγω θιγομαι, θα σε παω στα δικαστηρια. ΕΑν εσυ ομως δειξεις πως οντως σε απατεωνιασα, τοτε οχι μονο αθωωνεσαι, αλλα παω μεσα εγω"

    Αν θα ανεχτούμε ή όχι την συμπεριφορά των άλλων είναι δικό μας θέμα. Ο νόμος υπάρχει ώστε αν εξαντληθεί η ανοχή σου, να μπορέσεις να δικαιωθείς από τον θεσμικό ταγό της κοινωνίας. Εσύ θα αποφασίσεις αν θα καταφύγεις στην Δικαιοσύνη.
    Μιλάς όμως για δυο διαφορετικές δίκες. Στην μια δίκη θα κριθεί η εξύβριση ή η δυσφήμιση και στην άλλη η απάτη. Υπάρχει η συνεδκίκαση δυο υποθέσεων, αλλά το αποτέλεσμα της μιας δεν αναιρεί το αποτέλεσμα της άλλης. Δεν γίνεται συμψηφισμός σε αυτές τις περιπτώσεις. Συνεπώς στην μια δίκη θα τιμωρηθώ (για εξύβριση), αλλά στην άλλη θα τιμωρηθείς εσύ (για απάτη).

    Το δίδυμο Τσίπρας-Άδωνις προσφέρεται ως ιλαροτραγωδία της πολιτικής μας ζωής, αλλά εγώ αναφέρθηκα στο παράδειγμά σου με την ματιά της ποινικής ευθύνης και όχι με αυτήν του πολιτικού σχολιαστή.

    Η παράγραφος "Δεν λεμε "αν εδραζεται στην αληθεια" αλλα αν ειναι η αληθεια. Αν πεις καποιον gay και ειναι, δεν ειναι εξυβριση και ας το κανεις δειχνοντας με το δαχτυλο και γελωντας. ΕΑν τον πεις "καργιολοσκατοπουστα του κερατα" τοτε ειναι εξυβριση γιατι απλα εδραζεται σε καποια αληθεια. Η πραγματικοτητα δεν μπορει να αποτελει εξυβριση και δεν μπορουμε να κρυβομαστε απο αυτην." δείχνει ότι δεν κατάλαβες τι ορίζουμε εξύβριση και πως στοιχειοθετείται αυτό το αδίκημα.

    ΛΥΚΙΟΣ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σχετικα με το "αγαπατε αλληλους", νομιζω αποδεχομαι μονο το "αγαπα τον πλησιον σου μικρα ελαττουμενος" οχι επειδη το ειπε ο Θαλης και βγαζω σπυρια με τα χριστιανικα, αλλα επειδη ειναι μακραν το σοφοτερο. Διοτι στο "αγαπατε αλληλους ως εαυτον" θα φερω το δικο μου παραδειγμα απο μικρο, οπου τωρα αντιλαμβανομαι πως δεν αγαπουσα τοσο τον εαυτο μου, αλλα αγαπουσα πολυ ολους τους ανθρωπους. Δεν νομιζω πως θα ηταν σωστο να τους αγαπουσα οσο αγαπουσα και εμενα, δηλαδη λιγο. Κατι τετοιο θα εκανε χειροτερα τα πραγματα, δεν θα τα βελτιωνε. Καλως τους αγαπουσα λοιπον, απλα επρεπε να ανεβασω την αγαπη στον εαυτο μου με το να θεσω καποια ορια, ητοι περιορισμο στην αγαπη προς τους αλλους σε σχεση με τον εαυτο μου. Αρα θα επρεπε να τους αγαπαω μεν, αλλα οχι πολυ περισσοτερο απο εμενα. Αρα "μικρα ελαττουμενος". Επομενως "αγαπα τον πλησιον σου μικρα ελαττουμενος". Εαν το γνωριζα τοτε το ρητο, θα σκεφτομουν:"Μικρα ελαττουμενος"; Δηλ να μην τα δινω ολα; Να κραταω και για μενα; Αυτο, τοτε, θα με ειχε ισορροπησει. Οχι τα αλλα αποφθεγματα.

    Οντως αν δεν αγαπησουμε τον εαυτο μας, δεν μπορουμε να αγαπησουμε πραγματικα τους αλλους, και να αποφυγουμε να προσκολληθουμε σε αυτες. Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.. Αυτη η παραγραφος σου ειναι πολυ καλη, αν και λιγο σκληρη.

    "Να αγαπάμε τους άλλους, όσο και τον εαυτό μας. Όχι περισσότερο! Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους. Συνεπώς αυτός που δεν αγαπά τον εαυτό του και προσφέρεται ως χαλί για τους άλλους, δεν το πράττει από αγάπη, αλλά επειδή με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να καλύψει κάποια ψυχολογική του μειονεξία (ανάγκη αποδοχής και αναγνώρισης λόγω χαμηλής αυτοεκτίμισης). Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μαζοχισμό, αυτοταπείνωση και αυτοτιμωρία. Μιλάμε δηλαδή για έλλειψη και όχι υπερβολή."

    Ασχετως των κινητρων ομως, παραμενει "αγαπη" διοτι τελει τα κριτηρια της πχ αποδοχη ανευ ορων. Μπορει να μην ειναι το "τελειο" αλλα σιγουρα δεν μπορουμε να πουμε πως ειναι "δηθεν". Ειναι αγαπη. Υπερβολικη ισως, διοτι δινει τοσο μεγαλη αξια στον αλλο, που την αφαιρει απο τον εαυτο. Αρα δεν βλεπω γιατι να εξαιρειται η αγαπη απο το "Μετρον Αριστον" ή "Μηδεν αγαν", που αποτελει τον πυρηνα της ελληνικης κοσμοθεωριας.

    Σχετικα με τα νομικα θεματα, οντως δεν ασχολουμαι διοτι τα εχω σε πολυ χαμηλη εκτιμηση. Θεωρω κωμικη την προσπαθεια καποιων μη σοφων ανθρωπων να δημιουργησουν νομους. Αν το επιτυγχαναν, θα ελεγα μπραβο, αλλα μπαα, δεν το βλεπω. Φυσικα αναφερομαι στις ανωτερες εννοιες της Δικης, του Νομου σε συγκριση πχ με την δικαιοσυνη και τους νομους που εχουμε. Πεποιθηση μου ειναι πως δεν υπαρχει δικαιοσυνη και οι νομοι ειναι της πλακας. Η δικαιοσυνη των ανθρωπων υπαρχει για να διαφυλασσονται τα συμφεροντα του ισχυρου και να διατηρειται η ψευδαισθηση στο λαο πως υπαρχει δικαιοσυνη. (ενω δεν υπαρχει). Διοτι εαν υπηρχε, εγω τωρα ατακα και επιτοπου θα ανεφερα εκατο περιπτωσεις οπου ξεφτιλιζεται στο συμπαν απο αδικια και η δικαιοσυνη σφυρα αδιαφορα, διοτι τα συμφεροντα ειναι μεγαλα. (ειναι πολλα τα λεφτα Αρη..)

    Εκτος αυτου, πνιγονται σε μια κουταλια νερο. Ο νομος πρεπει να ειναι απλος και καθολικα εφαρμοζομενος. Αυτοι λενε μια βλακεια και μετα βγαζουν διευκρινησεις και νομολογιες για να εξηγησουν τί και πώς. Τί θα πει δεν παει στο δικαστηριο; Εαν εγω αδικουμαι πρεπει να παω στο δικαστηριο για να δικαιωθω; Εγω θα τρεξω και θα ταλαιπωρηθω, θα πληρωσω ενα φαυλο συστημα συντηρωντας το, με την ελπιδα να παρω πισω ενα μερος οσων δικαιουμαι; Δεν υπαρχει δικαιοσυνη, μην γελιομαστε. Εφαρμοζεται μονο στις κραχτες περιπτωσεις, για τον μονο λογο να διατηρειται και να μην διαλυθει η ψευδαισθηση στον κακομοιρο κοσμακη (πως υπαρχει δικαιοσυνη) και δεν ειναι απλως μια αγελαδα που την αρμεγουν καποιοι πονηροι. Ασε ρε, σου λεει ο αλλος, μην γινει καμια στραβη και ξεσηκωθουν. Ο νομος πχ ειναι καθολικος. Πχ Νομος της Πολικοτητας. Θες δεν θες, σαρεσει δεν σαρεσει, τον καταλαβαινεις δεν τον καταλαβαινεις, υπαρχει και εφαρμοζεται παντου και παντα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δυσφημιση. Πριν λιγο ενας youtuber με ειπε πολλα, μεταξυ αλλων και "βλακα". Ειναι προφανης διαφημιση, και ως youtuber θεωρειται επωνυμος. Να τον παω μεσα και να του παρω τα λεφτα; Προφανως μου βλαπτει την τιμη και την υποληψη μου. Αστεια πραγματα και καργα υποκριτικα. Εαν ενας νομος δεν εφαρμοζεται δε μια πολιτεια, τοτε τι σόι νομος ειναι; Για τα ματια του κοσμου; Νομος-μπιμπελό; Ειναι σωστος νομος; Τι να τον κανω, να τον βρασω; Για αχρηστος νομος μου φαινεται. Πεποιθηση μου ειναι πως ο μονος λογος που υπαρχει αυτη η σειρα νομων της συκοφαντικης δυσφημισης ειναι επειδη σχετιζονται αμεσα με το χρημα, εκει καταληγει. Εαν δεν υπηρχε αυτο το στοιχειο, δεν θα ασχολιοταν κανενας. Μπορει οντως καποιος να ζητα την ποινικη τιμωρια του αλλου (φυλακιση), αλλα ο λογος που τον πηγε σε δικη παραμενει πως μεσω της συκοφαντικης δυσφημισης χανει αξια το δυσφημιζομενο "προιον" οποιο και αν ειναι αυτο. Θα μπορουσε να ηταν ενας πολιτικος. Ο πολιτικος αυριο μεθαυριο, θα φερει πολυ χρημα στο κομμα του,με διαφορους τροπους, εαν τον συκοφαντουν τον εμποδιζουν να το καταφερει αυτο στο μελλον. Αρα το κινητρο παραμενει το χρημα.

    Τωρα στο τελευταιο με την εξυβριση επιμενω χωρς να εχω ασχοληθει με τα νομικα πως δεν ειναι δυνατον να θεωρειται εξυβριση και μαλιστα ποινικα κολασιμη, η πραγματικοτητα. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Υποθετω πως οι νομικοι, γνωστοι αμπαλοι, θα εχουν καποια υποσημειωση-παρατηρηση να μην τιμωρουν αυτες τις περιπτωσεις. Σου λενε "Ασε τα κοροιδα να πηγαινουν σε μηνυσεις και δικες, να τους τα τρωμε απο δικηγορους,παραβολα, εξοδα δικης κτλ, και αυτοι να νομιζουν πως ψαχνουν το δικιο τους. Ξερουμε ολοι τι θα παρουνε. Τι, εμεις κλεφτες, θα γινουμε, αν δεν εχουμε δουλεια;"

    Googlaροντας εξυβριση, στο πρωτο λινκ, βρισκω επισημανσεις:
    "Το γράμμα του νόμου δεν δίνει κανέναν σαφή ορισμό για το τι εστί εξύβριση. Λογικό," (καθολου λογικο)
    "Γενικά όμως και όπως παγιώθηκε από τη νομολογία" (οτι ναναι δηλαδη)
    "Όπως προαναφέραμε, ισχυρισμοί γεγονότων (δεκτικοί αποδείξεως περί αλήθειας αυτών) που έγιναν για κάποιον άλλον απέναντι σε τρίτους, δεν στοιχειοθετούν το έγκλημα της εξύβρισης, δύναται όμως να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα της δυσφήμισης.
    Ως συνήθως, σ αυτές τις περιπτώσεις, η αλήθεια περί του ισχυρισμού αποτελεί αντικείμενο ποινικής συζήτησης και αποτέλεσμα αποδεικτικής διαδικασίας"

    Τελωσπαντων προσωπικα τα θεωρω υποκρισιες ή χαζομαρες, οποιος θελει τα διαβαζει εδω "http://nomika-analata.blogspot.gr/2013/04/361.html"

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ.Καλα κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάλι μου ξεγλιστράς από το θέμα, φίλε Ελ. Στοχαστή!
    Δεν είναι το θέμα μας η δικαιοσύνη, ούτε καν οι νόμοι γενικά! Το θέμα που έθιξα ήταν οι ποινικοί νόμοι. Ξέρεις, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία νόμων. Οι ποινικοί νόμοι (Ποινικός Κώδικας) είναι ο πιο αρχαίος και ο πιο βασικός απ όλους. Μιλάει για τις βασικές εγκληματικές πράξεις (κλοπή, φόνος, βιασμός, ληστεία, εξύβριση, άμυνα, απάτη, κατασκοπεία, εσχάτη προδοσία, σωματική βλάβη, κτλ). Πράγματα δηλαδή που έχουν να κάνουν με την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό τον Κώδικα δεν τον επινόησαν κάποιοι πολιτικάντηδες τελευταίας κοπής, αλλά έρχονται μέσα από τα βάθη των αιώνων, ως βιωματική κατάκτηση των πολιτισμών. Είναι κάτι σαν γραπτός ηθικός κανόνας, αλλά με νομική ορολογία.
    Η δικαιοσύνη ως έννοια θεμελιώνει το Κράτος Δικαίου.
    Η πολιτική όμως είναι αυτή που κάνει την εφαρμογή της, ...λάστιχο στα δικά της μέτρα! Εδώ συμφωνούμε.
    Εκεί που δεν συμφωνούμε, είναι ότι οι νόμοι που δεν εφαρμόζονται, δεν είναι νόμοι! Οι νόμοι είναι νόμοι και η εφαρμογή τους είναι θέμα επιλογών. Άμα θες τους εφαρμόζεις (ως πολιτεία) ή τους περιφρονείς! Είναι σαν να λες ότι ένα ποδήλατο δεν είναι ποδήλατο άμα το έχεις παρατήσει στην αποθήκη.
    Τέλος πάντων, δεν θα επιμείνω άλλο με τα νομικά, αφού είσαι τόσο απορριπτικός. Επιμένω όμως πως όταν σου δοθεί η ευκαιρία, μίλα με κάποιον νομικό να σου εξηγήσει κάποια πράγματα. Δεν χάνεις τίποτα.

    Τέλος, διάβασα πως βγάζεις "σπυριά με τα χριστιανικά" και αυτή η έκφραση με παραπέμπει στην ανελευθερία που μας οδηγεί η προκατάληψη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. ...από αγάπη!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να μην τους εχω σε μεγαλη εκτιμηση τους ποινικους νομους αλλα σε γενικες γραμμες τους τηρω, απλα δεν εχω προσκολληση. Εαν ηθικα διαφωνω, τους απορριπτω "κανονικα και με το νομο" χωρις καμια ενοχη. Σιγουρα εχουν μια βασικη ποιοτητα και δειχνουν μια σημαντικη κατακτηση των πολιτισμων, απλα δεν τρελαινομαι κιολας.

      Ειναι ενας νομος που δεν εφαρμοζεται, νομος; Ειναι ενα ματι που δεν βλεπει, ματι; Οταν κατι χανει την εντελεχεια του, την λειτουργια του, τον ρολο υπαρξης του, μπορει να συνεχισει να ονομαζεται το ιδιο; Τυπικα ναι, φιλοσοφικα ομως οχι. Ειναι το ποδηλατο που δεν χρησιμοποιειται ποτέ, ποδηλατο; (ενταξει οκ, ποδηλατο προφανως το λεμε παλι). Ρουχο που δεν φοριεται; (παλι ρουχο το λεμε, οκ). Αυτοκινητο που δεν κινειται; Νομος που δεν εφαρμοζεται;

      Οταν λεμε κατι ειναι νομος, ειναι νομος, παει και τελειωσε, ετσι ειναι και τελος. Σαν τον νομο της βαρυτητας ενα πραγμα (που δεν ξερουμε πως δουλευει για να μην ξεχνιομαστε). Αμα ο αλλος αρχισει και πεταει οποτε γουσταρει, τοτε τι σοι νομος ειναι αυτος;

      Χαχα, ειπα "οχι επειδη βγαζω σπυρια με τα χριστιανικα, αλλα επειδη ειναι σοφοτερο". Προσπαθω να διατηρω αντικειμενικοτητα και να μην εκνευριζομαι με τα χριστιανικα, επειδη διαφορετικα οντως οπως ειπες θα αγομουν ανελευθερα απο την προκαταληψη. Το λεω για να το τηρω και να μην ξεχνιεμαι, διοτι παλιοτερα οντως ενοχλιομουν λιγο παραπανω ενω δεν θαπρεπε

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Το θέμα της τήρησης των νόμων, είναι ένα σπουδαίο θέμα για συζήτηση. Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβανόμαστε την πολιτεία και τον ρόλο μας ως πολίτες. Επειδή στην Ελλάδα επικρατεί μια πολιτική αμάθεια, κυριαρχούν νοοτροπίες επιλεκτικής τήρησης των νόμων και υπονόμευσης του κράτους. Αντίστοιχη ευθύνη έχει και το πολιτικό καθεστώς.

      Ασφαλώς είναι νόμος, ο νόμος που δεν εφαρμόζεται, όπως και το ποδήλατο παραμένει ποδήλατο κι ας μην χρησιμοποιείται. Ο νόμος και το ποδήλατο είναι εργαλεία στην εργαλειοθήκη. Το αν θα τα χρησιμοποιούμε, πότε και με ποιόν τρόπο, είναι θέμα της δικής μας επιλογής.
      Το μάτι όμως που δεν βλέπει επειδή χάλασε και δεν διορθώνεται, χάνει την ιδιότητά του.
      Ο νόμος όμως δεν έχει "χαλάσει"! Είναι εκεί και μας περιμένει. Αν εμείς τον περιφρονούμε και τον απαξιώνουμε, ευθυνόμαστε εμείς. Ας μην μηδενίζουμε τα πάντα. Αυτό που μηδενίζει, είναι η κακή μας πρόθεση.

      Ο νόμος της βαρύτητας, ως συμπαντικός νόμος, δεν μπορεί να αναιρεθεί, ούτε να μείνει στην εργαλειοθήκη. Κι αυτό διότι η εφαρμογή του είναι ανεξάρτητη από την δική μας επιλογή ή επιθυμία. Εκεί έγκειται και η διαφορά των συμπαντικών, από τους ανθρώπινους νόμους. Οι τελευταίοι εξυπηρετούν μόνο την κοινωνική μας συνοχή. Οι ανθρώπινοι νόμοι, είναι κοινωνικοί νόμοι. Γι αυτό και είναι στην δική μας ευχέρεια, η εφαρμογή τους ή όχι.
      Αυτά, γενικά με τους νόμους.

      Ο τρόπος που διατύπωσες τα περί σπυριών, είναι ένας αποφατικός τρόπος για να πεις μιαν αλήθεια! Είναι καλό να γνωρίζεις αυτή την αλήθεια και να την τιθασεύεις (όπως καλά κάνεις)!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  38. Ευτυχως που λειτουργουν οι Πνευματικοι Νομοι και μαλιστα με αναποδραστη ισχυ και Δικαιοσυνη. Κι ειναι αυτοι που μας ωθουν να φτιαχνουμε Νομους που τους μοιαζουν οριοθετωντας ενα πλαισιο Δικαιου, εστω και θεωρητικο. Οι Νομοι καλως υπαρχουν, αρκει να μην επιτρεπουμε να μας κυβερνουν τα παραθυρακια τους... Η αποτυχια εφαρμογης των Νομων αλλωστε οφειλεται στη δικη μας χαλαροτητα των ηθων που αναδεικνυει σε θεσεις επιβολης τους, εκ προοιμίου παραβατες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΝΩΡΙΜΑ Ή ΜΗΠΩΣ
    ΜΕΓΑΛΩΣΑΝΕ ΧΡΟΝΙΚΑΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ /// ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Άγγελε, η απορία θα σου λυθεί διαβάζοντας τα σχόλια του 1ου Αναψυκτηρίου της Ωριμότητας. Εν ολίγοις όμως, είναι περίπου έτσι όπως το είπες. Καθετί που μεγαλώνει στο πέρασμα του χρόνου, ωριμάζει.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  40. ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ" ΚΑΙ ΟΤΙ "ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ"!!!!!!! ΕΡΩΤΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΗΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ? ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ?? ΑΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΘΚΗ ΔΙΚΗ!!!! ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΜΗΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΦΟΥ Η Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΥΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ? ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητε Αρκτουρε, αυτη η μεροληπτικη αντιμετωπιση αποτελει παγια τακτικη του συστηματος προς την Χ.Α. μα και προς πάσα φωνη αντιθετη με οσα το συστημα επιτάσσει. Οι "ξενες φωνες" χαρακτηριζονται ρατσιστικες, γραφικες, απατεωνιστικες, κοκ, σε μια πραγματι υπερπροσπαθεια του θηριου οχι τοσο να τις εξαφανισει οσο να τις διατηρει σε "σιγανο βρασμο" και να τις χρησιμοποιει στα γυρασματα του καιρου οπως αυτο κρινει και ορεγεται. Σημερα δεν μας βολευει η Χ ιδεολογια, αυριο μπορει να μας φορεσουν το κοστουμι της. Προσχηματα επινοουν με την ιδια ταχυτητα και πανουργια που επιδιδονται σε λεξιπλασιες για να αλλοιωνουν ορολογιες και νοηματα. Δεν αλλαζει μουρη το συστημα. Μασκες μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πληροφορήθηκα κι εγώ την είδηση, αγαπητέ Αρκτούρε. Θα ήθελα να διαβάσω το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, το οποίο αθωώνει τον Δήμαρχο.

    Παρότι λοιπόν, δεν γνωρίζω την δικογραφία και το σκεπτικό της απόφασης και θα ήταν επιπόλαιο να πάρω θέση, για χάρη της συζήτησης θα πω τα εξής:

    Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, από την δεκαετία του '80 μέχρι τις ημέρες μας, ζει την μεγαλύτερη καμπή της.
    Η διαφθορά και ο κομματισμός μέσα στην Δικαιοσύνη, είναι κοινός τόπος! Οι κυβερνήσεις το επιζητούσαν και το πέτυχαν, ώστε να ελέγχουν πλήρως και αυτόν τον πυλώνα εξουσίας.

    Μέσω αυτού του ελέγχου, αποφεύγουν τις ποινικές συνέπειες από τις παραβατικές τους πρακτικές, πετυχαίνουν την ποινική απαλλαγή των ημετέρων κομματικών φίλων (επιχειρηματίες, εκδότες, πολιτικοί), εξυπηρετούν με ευνοϊκές αποφάσεις το διεφθαρμένο τραπεζικό σύστημα (και αυτό των ασφαλιστικών εταιριών), ευνοούν το οργανωμένο έγκλημα ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ, ενώ αφήνουν ατιμώρητους τους ταραξίες από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Η ευθύνη για αυτό το φαινόμενο, βαρύνει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως την ΝΔ, η οποία βολεύτηκε από αυτή την εξέλιξη και δεν έπραξε τίποτα για να την αλλάξει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αποδέχθηκε την κατάσταση, αλλά επιχείρησε ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης (συνήθης πρακτική των αριστερών κυβερνήσεων).

    Έτσι σήμερα έχουμε μια απόλυτα χειραγωγούμενη Δικαιοσύνη, από τις αριστερές ιδεοληψίες και τις κομματικές σκοπιμότητες. Δεν θα αναφερθώ στις λίγες εξαιρέσεις. Όσοι δικαστές έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, αντιμετωπίζουν τον φόβο και την απειλή!

    Αν τα στοιχεία της δίκης, αφορούν την εκδίκαση της παράνομης πράξης του Δημάρχου να μην παραχωρήσει χώρο για προεκλογική εκδήλωση-ομιλία της Χ.Α. και κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως ο λόγος ήταν η ιδεολογική διαφωνία μεταξύ Χ.Α. και κομμουνιστή Δημάρχου, τότε η απόφαση είναι εξόχως άδικη. Και αυτό διότι το δικαστήριο υποχρεούται να εξετάσει το άδικο της πράξης, αν δηλαδή ο Δήμαρχος είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την εκχώρηση και για ποιόν αντικειμενικό λόγο. Η ιδεολογική διαφωνία, δεν συνιστά αντικειμενικό λόγο και δεν έχει δικαίωμα ο εκάστοτε Δήμαρχος να ελέγχει τις ιδέες των κομμάτων σε προεκλογική περίοδο, ούτε βέβαια να επιλέγει σύμφωνα με τα γούστα του, σε ποιους θα δίνει το δημόσιο βήμα. Η απόφαση αυτή, προσκρούει στον εκλογικό νόμο, αλλά και στο Σύνταγμα! Ασφαλώς αν και εφόσον είναι έτσι, η απόφαση είναι εφεσίβλητη (θα ασκηθεί έφεση για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό).
    Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου και σχολιάζω μόνο βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στην δημοσιότητα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πέραν αυτών όμως, το θέμα με την Χ.Α. είναι τεράστιο. Δεν αναφέρομαι στις ιδέες και τις πράξεις αυτού του κόμματος, αλλά στον εμπαθή, άδικο και αντιδημοκρατικό τρόπο που αντιμετωπίζεται από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
    Σε μια δημοκρατία, η ετυμηγορία των ψήφων του λαού, είναι απόλυτα σεβαστή! Ακόμα και μια ψήφος διαφοράς, μπορεί να αναδείξει μια κυβέρνηση. Τέτοια αξία έχει ακόμη και μια ψήφος!
    Ωστόσο φαίνεται πως για το "συνταγματικό τόξο", η αξία της ψήφου έχει να κάνει με το περιεχόμενό της!
    Έτσι, οι 500.000 περίπου ψήφοι πολιτών που εξέλεξαν την Χ.Α. (αναδεικνύοντάς την σε 3ο κόμμα), δεν έχουν την ίδια αξία, με τις υπόλοιπες ψήφους που εξέλεξαν τα δικά τους κόμματα.
    Κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου, καταστρατηγούνται όλες οι διατάξεις περί ισονομίας και ισοπολιτείας για την Χ.Α. και αποκλείεται από τη συμμετοχή στις λήψεις αποφάσεων, στα συμβούλια, κτλ, του κράτους.

    Επίσης η εντολή στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ, είναι να συμμετέχουν σε αυτό τον αποκλεισμό, να συκοφαντούν και να χλευάζουν το κόμμα και τους ψηφοφόρους και να προπαγανδίζουν διαρκώς κατά της Χ.Α.

    Είναι προφανές ότι το σύστημα επιζητά την πόλωση και την σύγκρουση των πολιτών, με αφορμή τις ιδεολογίες. Με την πρακτική που εφαρμόζει, ενισχύει την συσπείρωση των ψηφοφόρων της Χ.Α., αφού τους εμπεδώνει το αίσθημα της αδικίας και της καταδίωξης, ενώ δίνει τροφή και άλλοθι στους αριστερούς, αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, για να εξαπολύουν γενικευμένα πογκρόμ και επιθέσεις σε χρυσαυγίτες, αλλά και οτιδήποτε μοιάζει στα μάτια τους με αυτό!

    Είναι λογικό, ότι όσο τροφοδοτούνται δύο αντίθετοι πόλοι, τόσο γιγαντώνεται η ισχύς τους και κάποια στιγμή ο ένας πόλος διαδέχεται τον άλλο στην εξουσία. Τώρα κυβερνούν οι εμπαθείς αριστεροί. Σίγουρα είναι κοντά η ώρα που θα κυβερνήσουν οι εμπαθείς ακροδεξιοί.
    Η συνέχεια στο ακουστικό σας....

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συμφωνω με τις τοποθετησεις αυτες. Εαν ο δικαστης φοβαται να δικασει, τοτε η δικαιοσυνη παει περιπατο. Ο πολιτης δηλ τι πρεπει να κανει; Να τα κανει πανω του;

    Ειπαμε. Ψευδαισθηση δικαιοσυνης εχουμε. Προφανως η χρυση αυγη αδικειται. Και οι ηλιθιοι νομιζουν πως ετσι αντιμετωπιζεται η ανοδος της.

    Γενικα στη χωρα μας επικρατει μια γιν πολικοτητα, δειλοι και ατολμοι. Η χρυση αυγη εχει συσπειρωσει πολλα γιανγκ χαρακτηριστικα, συνηθως ακραια. Μ'αρεσει αυτο, γιατι δειχνει μια αντισταση. Βεβαια, αντισταση χωρις μυαλο, δεν εχει καμια ελπιδα.Doomed to fail. Νομιζω γινεται καταφανες ποσο αναγκη εχει το γιν το γιανγκ, και ποσο το γιανγκ το γιν. Αιωνιως το ενα ζηταει το αλλο. Μονο ο σοφος μπορει να επιτυχει την συνθεση τους

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οι ηλίθιοι νομίζουν ότι έτσι αντιμετωπίζεται η άνοδος της Χ.Α.! Το μόνο που κάνουν, είναι να στριμώχνουν την γάτα στην γωνία. Αν αποκλείσεις όλες τις διαφυγές της (π.χ. καταφυγή στην δικαιοσύνη), τότε έχεις εσύ την ευθύνη για την επίθεση που θα σου κάνει. Δεν θα φταίει η γάτα!
      Η Χ.Α. πέραν της ιδεολογίας της, προσπαθεί να λειτουργήσει μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους θεσμούς της πολιτείας. Δέχεται όμως χτυπήματα κάτω από την ζώνη, που αργά ή γρήγορα θα την εξωθήσουν σε λύσεις εξωθεσμικές και μη δημοκρατικές. Υπεύθυνοι για μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι οι "δημοκράτες" των κομμάτων του "συνταγματικού τόξου".
      Αυτό είναι το μόνο που καταφέρνουν με την τακτική τους, πράγμα το οποίο αντί να "χτυπήσει" την Χ.Α., της προσφέρει περισσότερη δικαίωση στα μάτια των οπαδών της...

      Το φαινόμενο της Χ.Α., δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι θέλουν να το αντιμετωπίσουν. Αν ήθελαν, υπάρχει εύκολος τρόπος. Δεν είναι εξάλλου λίγοι οι βουλευτές των κομμάτων, που δεν συμφωνούν με την τακτική που ακολουθείται, αλλά κανείς τους δεν εισακούεται.
      Σαν να επιδιώκουν αυτό που συμβαίνει...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  46. Η Χ.Α προσπαθει να λειτουργησει μεσω θεσμων διοτι αυτο αποτελει μονοδρομο. Θα ηθελε και θα προτιμουσε καποια αλλη συμπεριφορα, και την βολιδοσκοπησε, αλλα η κοινωνια την "αδειασε". Κοινως η ελληνικη κοινωνια "ξερασε" οποιοδηποτε μη δημοκρατικο σχεδιο. Χωρις την στηριξη της κοινωνιας τιποτα δεν μπορει να "τρεξει". Οπως αντιστοιχα η κοινωνια "αδειασε" και τον Τσιπρα στην προσπαθεια του να βγαλει την χωρα απο τους ευρωπαικους θεσμους μετα απο μια δηθεν διαπραγματευση που ηταν προγραμματισμενη να αποτυχει. Το σχεδιο αυτο ηταν εξ αρχης, αλλα το δημοψηφισμα 61-39 ηταν εκκωφαντικα αρνητικο γι αυτο το σχεδιασμο. Σε ενα τετοιο στημενο δημοψηφισμα, με ερωτημα τυπου "Οτι και να απαντησεις δεν πειραζει, εμεις δεν θα φυγουμε απο την Ευρωπη,στο εγγυωμαι ως πρωθυπουργος, πες τωρα: Δεχεσαι να πληρωσεις το κερατο σου το τραγιο; Πες οχι, και εγω θα παρω καλυτερα συμφωνια μεσα σε 2 μερες", σε ενα τετοιο δημοψηφισμα, το να βγει 39% Ναι, ε αυτο σημαινει "Αντε γαμησου ρε κραγιολη απατεωνα, σε πηραμε χαμπαρι, αμα κανεις καμια μαλακια και μας βγαλεις απο μονο σου θα σε φαμε λαχανο".

    Ο πρακτορας πιθανοτατα να παρατηρει το χαρτι της Χ.Α μηπως και χρειαστει να τρεξει καμια πορτοκαλι επανασταση, αλλα ο ελληνικος λαος, εχει μυριστει πως μας την εχουν στημενη απο παντου, και γι αυτο βρισκεται σε μια περιεργη φαση αδρανειας. Δεν ξερει τι να κανει, εχει μπλοκαρει. Σου λεει "Ρε πουστη μου τι γινεται;" Νομιζω πως αν τυχει και τους κατσει των εξω να μας πεταξουν απο την ΕΕ, τοτε θα ενεργοποιησουν το χαρτι της ΧΑ, που κρατειται σε αναμονη, για να πουν οι εξω στους λαους τους: "Δειτε ρε τι ειναι αυτοι οι Ελληνες, εμεις προσπαθησαμε αλλα δεν γινοτανε τιποτα, αυτοι φταινε"

    Η ΧΑ δεν ειναι λυση, μου αρεσει ομως γιατι οσοι την υποστηριξαν εχουν μεσα τους δυναμισμο και νευρο, δεν ειναι ευνουχισμενοι. Θα τους χρειαστουμε ολους. Αυτο το δυναμικο κομματι της κοινωνιας αποτελει το αναχωμα, σε αποπειρες σχηματισμου πεμπτης φαλαγγας. Ο σοφος δεν χρειαζεται να αντιμετωπισει τιποτα. Χρησιμοποιει τον καθενα εκει που χρειαζεται και ειναι καταλληλος. Η ΧΑ δεν χρειαζεται αντιμετωπιση, δεν ειναι εχθρος. Για να μην δημιουργει ομως προβληματα με το θερμο της το κεφαλι, χρειαζεται να της βρει κανεις καποιο "χωρο" να δραστηριοποιειται. Ο ι ανθρωποι ειναι στρατιωτες, θερμοαιμοι στρατιωτες. Δεν στελνεις πχ αυτους για διαπραγματευσεις, αυτοι ειναι για να σπανε κεφαλια οχι να διαπραγματευονται. Φροντιζεις ομως να τους εχει δει "τυχαια" και εν δρασει ο αντιπαλος, να γνωριζει τι προκειται να αντιμετωπισει για να σκεφτει "Ω ρε που παω να μπλεξω, δεν με παιρνει,αδικα το παλευω". Αν χρησιμοποιηθει ετσι,ελεγχομενα, η ΧΑ ειναι asset. Ακομα και ο Καμμενος κατι πηρε πρεφα, για να ειχε παρει μαζι του τον Κασιδιαρη βολτα στο Αιγαιο. Με λαθος τροπο βεβαια, αλλα κατι πηγε να κανει

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πολύ σωστά όλα όσα είπες, φίλε Ελ. Στοχαστή. Η Χ.Α. ενδυναμώθηκε διότι η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, έγειρε σύσσωμη στην αριστερή και την νεοταξική πλευρά. Σήμερα, κανένα κόμμα πλην της Χ.Α., δεν είναι ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

    Το έθνος και οι πολιτισμικές μας αξίες απειλούνται με αφανισμό, ένεκα των "προοδευτικών" αντιλήψεων που κυριαρχούν στο πολιτικό χώρο που κυβερνά ή που στηρίζει το έργο των κυβερνώντων (περιλαμβάνεται και το ΚΚΕ).

    Η πατριωτική δεξιά, στην Ελλάδα δεν υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής κοινωνίας, που έχει αντιληφθεί την έλλειψη αυτή ή ένιωσε προδομένο από κόμματα σαν το ΛΑΟΣ, στράφηκε προς το μοναδικό εναπομείναν πατριωτικό πόλο, έστω και αν το κεφάλαιο της Χ.Α. δεν βρίσκει στο σύνολό του, σύμφωνους αυτούς τους ψηφοφόρους.

    Πόση ευθύνη έχει αλήθεια η σημερινή Ν.Δ. για αυτή την στροφή των πολιτών που έχουν πατριωτική συνείδηση; Εδώ και καιρό, η Ν.Δ. έχει στραφεί προς το Κεντρώο χώρο, περιλαμβάνει πολλούς αριστερούς βουλευτές και έχει χάσει εντελώς την δεξιά της παρειά.

    Σήμερα, που η αντι-παγκοσμιοποίηση ως ρεύμα αρχίζει να γιγαντώνεται, με πολιτικές μορφές όπως ο Τραμπ, ο Πούτιν, η Λεπέν, κ.α. να κυριαρχούν, ενώ μεγάλη μερίδα πολιτών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αφυπνίζεται, στην χώρα μας η μόνη πολιτική δύναμη που ακολουθεί την νέα τάση, είναι η Χ.Α.!

    Παρουσιάζεται λοιπόν, ως μονόδρομος η Χ.Α.,για όσους πιστεύουν στην πατρίδα και απορρίπτουν την ομογενοποίηση των λαών μέσα στην παγκοσμιοποίηση, συνάμα όμως και με όλο το νεοναζιστικό της πακέτο, το οποίο δεν επιθυμεί να αποβάλλει.

    Ενδεχομένως το πολιτικό κατεστημένο επιθυμεί να ταυτίσει τον πατριωτισμό και την αντι-παγκοσμιοποίηση, με τον ναζισμό, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνει τοξική την ιδέα της πατρίδας.

    Θέλουν να δημιουργήσουν στο υποσυνείδητο του λαού, την σύναψη: πατρίδα=έθνος=φασισμός=ρατσισμός=ομοφοβία=ξενοφοβία=ισλαμοφοβία=νεοναζί=εγκληματίες=μπράτσα=όπλα=αμορφωσιά=φανατισμός=βία=Χρυσή Αυγή. Πιστεύουν ότι αυτό πείθει και πως είναι αρκετό για να αποθαρρύνει όσους αγαπούν την πατρίδα και το έθνος.
    Το 10% (περίπου) όμως των ψηφοφόρων, δεν φαίνεται να πείθεται από αυτή την αδέξια προπαγάνδα.

    Στον αντίποδα, ρίχνουν έναν Σώρρα και βάζουν στο παιχνίδι το δωδεκάθεο και την σωτηρία από την οικονομική κρίση.
    Πιστεύουν ότι έτσι, τοποθετούν μέσα στο κάδρο των συνάψεων, την παράνοια, την απάτη, το 12θεο και την γραφικότητα. Γι' αυτό τους φαίνεται χρήσιμος ο Σώρρας και τον προβάλλουν.

    Φαίνεται όμως, ότι όπως η νεοταξική προπαγάνδα χρεοκόπησε στις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το ίδιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα και στην Ελλάδα.
    Ιδίως όταν οι επιλογές του πολιτικού κατεστημένου, μας οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή, τότε ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η ανοδος της ακροδεξιας βρισκει ερεισμα στην αγανακτηση και εναντιωση του κοσμου στα συμπαρομαρτουντα της παγκοσμιοποιησης. Μονο που αυτη η εντονη δυσφορια και αισθηση πνιγμου των λαων ηταν προμελετημενη να προκυψει και να κλιμακωθει ωστε να επιζητησει ο κοσμος μονος του(φαινομενικα) την επιβολη ακραιων καθεστωτων, δηθεν φιλοπατριωτικων, για να αναχαιτιστει(και καλα) η ΝΤΠ. Δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι δεν προσκεινται στις "Χρυσες Αυγες" ολου του κοσμου γνησιοι πατριωτες και καθαροι ανθρωποι με αγνες προθεσεις, αλλά ειμαι πεπεισμενη πως η αντιπαραθεση των "κεφαλων" ειναι στημενη για να νομισουν οι λαοι οτι πετυχαν μια νικη κατα της παγκοσμιοποιησης ενω στην πραγματικοτητα θα εχουμε αλλαξει για αλλη μια φορα χρωμα σημαιας χωρις να εχουμε εμποδισει τον εχθρο. Το οργανωμενο συστημα επιθυμει να κρατα τον ανθρωπο σε αγνοια για το ποιος ειναι και τι μπορει να πετυχει αν αρχισει να σκεφτεται. Ειναι ο μοναδικος αποτελεσματικος τροπος για να συντηρει τα γραναζια στην καλοστημενη μηχανη του. Πιστευετε πραγματικα οτι αρχηγοί τυπου Τραμπ και Λεπεν θα επιβιωναν στις θεσεις τους αν δεν ηταν χρησιμοι αναλωσιμοι με συγκεκριμένη καλοκουρδισμενη πολιτικη ατζεντα για επιβολη ενος ακραια απολυταρχικου καθεστωτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εγώ πιστεύω πως οι Τραμπ, Λεπέν, κτλ, μπαίνουν στο προσκήνιο για να αντισταθμίσουν το κόστος της χρεοκοπημένης νεοταξικής "αριστεράς", η οποία αποδομείται στην συνείδηση των πολιτών, οι οποίοι βιώνουν την κρίση και τον "πολυπολιτισμό" του συστήματος.
    Πιθανόν το σύστημα, μέσω Τραμπ, να πριμοδοτεί το πακέτο "πατρίδα" ώστε να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος του πολιτικού κόσμου και να γίνει η μετάβαση στην παγκοσμιοποίηση, πάνω σε νέα πλατφόρμα. Σε μια πλατφόρμα αιματηρών συγκρούσεων εντός των χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου της Δύσης, ώστε να επιβληθεί δια της βίας και μέσω του χάους, μια νέα τάξη πραγμάτων.
    Η περιχαράκωση αξιών στις δυτικές χώρες, δεν είναι πλέον εφικτή, αφού η εισβολή αλλοφύλων με τα δικά τους πολιτισμικά δεδομένα, έχει αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την ταυτότητα τους. Έτσι, η σύγκρουση θα συμβεί εντός του κοινωνικού ιστού, πράγμα που δύσκολα θα αναδείξει κάποιον νικητή.
    Αυτό το κατόρθωμα, είναι η επιτυχία της πρώτης φάσης του σχεδίου της ΝΤΠ για την παγκοσμιοποίηση.
    Συνεπώς, όταν αναφερόμαστε σε αντι-παγκοσμιοποίηση, ουσιαστικά μιλάμε για το νέο προμόσιον της Νέας Τάξης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ειναι περιεργο το συναισθημα και η διαπιστωση οτι αναγνωριζουμε και κουβεντιαζουμε το ερεβος που πυκνωνει, απο την "ασφαλεια" των σπιτιων μας. Η αισθηση της ανημποριας να βαλουμε φρενο σε αυτο που πλησιαζει επιταχυνομενο, η αγκυλωση στη θεση του θεατη ενος εργου που παραλληλα αξιωνει την συμμετοχη μας στο αθλιο σεναριο του, μοιαζει με φαρσοκωμωδια στημενων καρέ που περνούν μπροστα απο τα ματια μας ενω σε ενα δευτερο μονο πλανο νομιζουμε πως ζουμε. Λες και η ζωη μας ειναι απλα το φοντο στο ξεδιπλωμα του παραλογου.  Και λεω φοντο γιατι τεινει να χασει τη χαρα, δηλ το νοημα της. Απο πρωταγωνιστες της ζωης μας, κινδυνευουμε να μετατραπουμε σε ανοητους πειθηνιους ακολουθους ενος παρα φυσην εξαναγκασμου. Δεν απαισιοδοξω με αυτες τις σκέψεις. Βλεπω σε πεισμα των χαλεπων καιρων ανθρωπους να ανθίστανται και να αναβλυζουν καλοσυνη. Εχω εμπιστοσυνη στη δυναμη του Φωτος να διαλυει τις σκιες και θα κλεισω με ευχες σε ολους για καλες Αποκριες και καλη Σαρακοστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το έρεβος που πυκνώνει, έρχεται επειδή εγκαταλείψαμε πρόθυμα τις αξίες και τα ήθη που κληρονομήσαμε και ξεχάσαμε το ποιοί είμαστε, τι δυνατότητες έχουμε και που πρέπει να στοχεύουμε.
    Αφού αδειάσαμε το αξιακό μας περιεχόμενο και γεμίσαμε με υλισμό και παθητικότητα, τώρα η επανάσταση πρέπει να γίνει μέσα μας.
    Να ξεκινήσουμε από μέσα μας πρώτα την επανάσταση, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε στην πορεία και την εξωτερική κατάσταση.
    Μόνο τότε μια επανάσταση μπορεί να έχει μόνιμο και ευεργετικό αποτέλεσμα.
    Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά ως μεμονωμένα άτομα.
    Περιοριζόμαστε στην προσωπική μας στάση απέναντι στα φαινόμενα, το προσωπικό μας παράδειγμα συμπεριφοράς και ίσως μια συλλογικότερη δράση, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις σε διάφορους τομείς.
    Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, καλές Αποκριές και καλή Σαρακοστή σε όσους την ακολουθούν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η ελλειψη χαρας στους ανθρωπους ειναι λογω κατηχησης και προπαγανδας. Πώς ομως δημιουργειται; Ας την δουμε πρωτα στον εαυτο μας.

    Πότε εχουμε καταθλιψη; Οταν δεν ζουμε. Πότε δεν ζουμε; Οταν η ζωη μας ακολουθει αβουλα τα προτυπα των αλλων. Αρα για να εχει νοημα και χαρα η ζωη μας, θα πρεπει να την ζουμε με τετοιο τροπο που να ταιριαζει με τα θελω μας. Οχι απαραιτητα με αξιες και ιδανικα αν και αυτο θα ηταν αριστο.

    Εχει δικαιο ο Λυκιος πως πρωτα πρεπει να το δουμε σε εμας. Ο νεος που μενει με τους γονεις του, συμμορφωνεται στις πεποιθησεις και τις αποψεις τους. Δεν ζει συμφωνα με τις δικες του. Αρα αναποφευκτα οσο μεγαλωνει θα υπαρχει ελλειψη χαρας. Δεν χρειαζεται να κανει το σωστο, αλλα αυτο που θεωρει πως θελει.
    Αντιστοιχα, ζουμε σε μια κοινωνια που μας ευνουχιζει, ειμαστε αβουλοι και ασημαντοι θεατες. Πως να μην υπαρχει ελλειψη χαρας

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. .....

    Πραγματικά σας απολαμβάνω.

    Ειδικά τώρα πρός το τέλος "ζωγραφίσατε" όλοι σας, μέσα από απλά "λόγια".


    ------

    Είναι μιά ταινία που για όσους δεν έχετε δεί, αξίζει να την δείτε.

    Είναι κάποια "σημεία" που "δείχνουν" χιουμοριστικά αλλα μόνο αστεία δεν είναι.


    http://xrysoi.se/the-green-beautiful-la-belle-verte-1996/


    Για όσους την δείτε σας αφιερώνω την σκηνή με το μαρουλόφυλλο !



    Με Αγάπη καλή Σαρακοστή !


    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου στο ψηλότερο σημείο του κάστρου και αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της περιόδου των ιπποτών.

    Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου είναι κτίσμα του 14ου αιώνα που κατασκευάστηκε από τους Ιωαννίτες ιππότες, οι οποίοι κατείχαν τη Ρόδο και ορισμένα άλλα νησιά όπως το Καστελόριζο από το 1309 έως το 1522, στη θέση παλαιότερης βυζαντινής ακρόπολης του 7ου μ.Χ. αιώνα. Σύμφωνα με νεότερες έρευνες στη θέση του, βρισκόταν ο ιερός ναός του θεού Ήλιου και σε αυτή την θέση πιθανόν να είχε στηθεί ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου σε αντίθεση με την προγενέστερη πεποίθηση ότι βρισκόταν στην περιοχή Μανδράκι, που βρίσκεται στη θέση του ενός εκ των τριών λιμανιών της Ρόδου. Το παλάτι εκτός από διοικητικό κέντρο των Ιπποτών και κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου ήταν επίσης έδρα της άρχουσας κοινωνικής και πνευματικής τάξης της Ρόδου.

    Τα σέβη μου Λύκιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.