Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

2ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για πολεμος ελλαδασ τουρκιας

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

34 σχόλια:

  1. Υπηρξε συζήτηση περι χορτοφαγίας στο παρελθον αλλα θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας πανω στο εξης πυθαγόρειο:

    "Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."

    Τελικά τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού στοχευουμε;
    Σε εναν ιδεατο κοσμο;
    Ο ιδεατος αυτος κοσμος στερειται καθε μορφης βιας;
    Υπαρχει κοσμος διχως πολικοτητες;

    Ο ανθρωπος τρεφεται με τα παντα.
    Και ειναι ικανος για τα παντα. Και καλα και ασχημα.

    Μπορει να φτασει σε τετοιο βαθμο εξελιξης που να επιλεγει μονο το καλο; Μονο τοτε θα απαλλαχθεί και απο οτιδηποτε επιφερει πονο στον ιδιο και στα υπολοιπα πλασματα.

    Τωρα κάνουμε προσπαθεια να αγγιξουμε την πιο ιδεατη εκδοχη μας. Σκεψεις, λογια, εργα, να αντανακλουν οσο το δυνατον αυτο στο οποιο στοχευουμε.

    Οταν τρωμε κρεας συναινουμε σιωπηλα στην ασκηση βιας και πονου. Δεν συνειδητοποιουμε πως σε βαθυτερο επιπεδο, και αυτη μας η επιλογη, αποδεικνύει ποσο αποκομμενοι ειμαστε απο την Αγαπη.

    Εμενα αυτη ειναι η γνώμη μου, οπως την ειχα εκφρασει και παλαιοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα προσθεσω και αυτο γιατι νομιζω βοηθα να καταλαβουμε την ιεραρχια που υπαρχει μα και τα βηματα που πρεπει να κανουμε για να ανεβουμε την σκαλα.

    "...Ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος, παρά την απέραντη αγάπη που έτρεφε προς τα ζώα, όταν ερωτήθηκε για το θέμα είπε ότι η αγάπη του ανθρώπου πρέπει πρώτα να εξαντλείται για τον άνθρωπο και όταν περισσεύει να πηγαίνει και προς τα ζώα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ορθά μίλησε ο Παϊσιος!
    Να ξεκαθαρίσω την δική μου γνώμη:
    Ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο, όπως και τα πηθικοειδή. Χρειάζεται να καταναλώνει κρέας και φυτά, εξίσου. Σε αυτό η επιστήμη είναι κάθετη.
    Το ηθικό ζήτημα που έθιξαν οι Πυθαγοριστές, όπως και πλείστοι άλλοι, δεν έχει να κάνει με την βιολογική ανάγκη μας για κρέας, αλλά με την ηθική.
    Το ηθικό ζήτημα, είναι ο φόνος.
    Φόνος όμως συντελείται και με την εκρίζωση ή το κόψιμο του φυτού, το οποίο είναι επίσης ζωντανός οργανισμός και μάλιστα με συλλογικό ψυχισμό! Έχει δε αποδειχτεί, ότι όταν κόψουμε ένα φύλλο από το φυτό, αυτό παράγει συγκεκριμένο ήχο (υπέρηχο), σαν να κλαίει. Φαίνεται πως πονά!
    Ναι, μπορεί τα φυτά να είναι κατώτερα βιολογικά είδη, αλλά παρόλα αυτά είναι αξιόλογοι ζωντανοί οργανισμοί. Το ηθικό θέμα του φόβου το οποίο προκύπτει, έχει να κάνει μόνο με τον άνθρωπο. Δηλαδή θεωρούμε ανήθικο να φονεύσουμε έναν ζώντα οργανισμό που ανήκει στην ανώτερη (εξελικτικά) βιολογία, μόνο και μόνο επειδή μοιάζει με εμάς! Το θεωρούμε ανήθικο επειδή φονεύοντας ένα μοσχάρι, μας μοιάζει πιο οικείο και πιο συναφές, με τον φόνο ενός ανθρώπου.
    Όμως η ηθική αυτή, η οποία προκύπτει από την ανασφάλεια που προκαλεί η δυνατότητα του φόνου ενός ζώου, ως εν δυνάμει δυνατότητα του φόνου ενός ανθρώπου, μας κάνει να ξεχνάμε την φυσική νομοτέλεια της βιολογίας. Όλα τα έμβια όντα, πρέπει να καταναλώνουν οργανικές ενώσεις άνθρακα, ώστε να ζουν. Τρώγοντας χώμα, δεν θα ζήσουν.
    Συνεπώς μια κατώτερη μορφή ζωής θα θυσιαστεί για βα ζήσει μια ανώτερη μορφή. Ο φόνος είναι νομοτελειακός μέσα στην φύση.
    Η κατσίκα, το μοσχάρι, το ψάρι και η κότα, είναι κατώτερες βιολογικές μορφές ζωής από τον άνθρωπο και ο φόνος τους που αποσκοπεί στην επιβίωση του ανώτερου ανθρώπου, είναι θεμιτή και επιτρεπτή από την μητέρα Φύση.
    Ασφαλώς πρέπει να υπάρχει μέτρο και σεβασμός του ζώου κατά την θανάτωση, ώστε να γίνεται με τρόπο που να υποφέρει το λιγότερο δυνατόν.
    Για σκεφτείτε το λίγο...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ!! ΜΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΚΙ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΤΣΙΣΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ?
    ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΕΣ, ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ, ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.......
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ!!ΕΛΕΟΣ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρκτούρε, η πρόθεση των συνδαιτυμόνων μας δεν είναι να ενσπείρουν ενοχικά σύνδρομα, αλλά να αναγνωρίσουν προθέσεις, να αναλύσουν σκέψεις και να δοκιμάσουν τις αντοχές των διαφόρων τάσεων και ιδεολογιών που υπάρχουν, κάτω από την βάσανο της λογικής και του στοχασμού. Πιστεύω ότι έχουμε ήδη γκρεμίσει κάποια κάστρα φοβιών και προκαταλήψεων που υπάρχουν στην κοινωνία μας, καθώς και έχουμε αποκαλύψει την συνομωσία των νεοταξιτών, οι οποίοι χειραγωγούν μέσα από την προπαγάνδα τους, τις μάζες.
      Γι αυτό είμαστε εδώ. Για να τα συζητάμε όλα!
      Θυμήθηκα τώρα, πως σε σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσεων του ελληνικού κράτους, η "αντίθεση στην παγκοσμιοποίηση", θεωρείται απειλή και αξιολογείται ως "πολύ σοβαρή"!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Αγαπητε μου Λυκιε,
    Το οτι οι ανθρωποι μπορουν να ζησουν μια χαρα και χωρις το κρεας το πιστοποιουν οι χιλιαδες χορτοφαγοι ανα τον κοσμο.
    Σιγουρα ομως, ως ανθρωποι με παθη που εκπαιδευομαστε στο σχολειο "Γη" εχουμε τοσα χιλιομετρα να διανυσουμε στον στίβο της ζωης(με ολες τις υλικες και ψυχολογικες παραμετρους και αγωνιες) που αναγκαστικα ιεραρχουμε τις προτεραιότητές μας, εκαστος οπως νομιζει, ωστε να βγουμε ασφαλεις στο ξεφωτο της αυτεπιγνωσης και της τελειωσης. Ασθενης και οδοιπορος ουκ εχει αμαρτια, λεει ο σοφος λαος, αφηνοντας στην κριση και τις δυναμεις του καθενός ατομικα το μεγεθος των ηρωισμων αλλά και συμβιβασμων που θα κανει στο ταξιδι του...
    Να θυμισω την προτροπη του Θεου να επιλεγουμε οποιο φυτο θελουμε προς βρώση και οχι ζωο; Μηπως επειδη απεχοντας απο τον φονο και την καταναλωση κρεατος ο ανθρωπος δυναται να ελξει πιο λεπτες ποιοτητες στη ζωη του; Η προτροπη, ειναι προτροπη και οχι απαγορευση. Κι εφοσον συμφωνεις οτι ιεραρχικα τα ζωα ειναι ενα βημα πριν τους ανθρωπους, μηπως και η δικη μας ευθυνη δεν ειναι μεγαλυτερη για την προστασια και την εξελιξη τους;
    Οσο πιο τελειος γινεται καποιος τοσο λιγοτερο ξοδευει την φυση! Γιατι στην τελειωση γινεσαι πηγη φωτος και ζωης και οχι καταναλισκουσα και φθοροποιος υπαρξη.
    Για το βασιλειο των φυτων....υπαρχει μια ενδιαφερουσα αποψη/θεωρια, αλλά θα το ψαξω λιγο πριν γιατι μολις το ακουσα...

    Αγαπητε Αρκτουρε,
    Προς Θεου...μακρια απο ενοχικα συνδρομα. Συζητηση κανουμε στην προσπαθεια μας να καταλαβουμε πεντε πραγματα παραπανω μεσα απο τις αντιθεσεις. Εγω παντως για την τσικνοπεμπτη εχω ηδη κλεισει τραπεζι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Λύκιε, διάβασα προσφατα ένα άρθρο τα παραθέτω για το Κοράνι ( καταγωγή λέξης ελληνική ). Η ανακάλυψη χειρόγραφου Κορανίου ( σε δέρμα κατσίκας ) απειλεί να «ξαναγράψει» την ιστορία του Ισλάμ

    http://biblemedia.tv/%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b5/

    όπως επίσης διάβασα οτι ο Αρχάγγελος Γαβρηίλ γνωστός ως Jibril είναι αυτός που υπέδειξε στον Μωάμεθ το Κοράνι. Το όνομά του σημαίνει ( ο θεός είναι η δύναμή μου ). Η πλανητική του αντιστοιχία είναι η Σελήνη, εποχή το φθινόπωρο, μαγική του γωνιά η δύση, στοιχείο του το νερό και μέταλλό τρου το ασήμι.

    Πως έχει γίνει τέτοια αλλοίωση και σκοτώνουν 10χρονα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαβάσω το άρθρο μόλις μπορέσω. Γενικά όμως, το Ισλάμ ως μια θρησκεία που έχει κοινή αφετηρία με τον Χριστιανισμό (τον Ιουδαϊσμό), έχει πολλά στοιχεία που μας φαίνονται οικεία.
      Όμως, όπως στον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, έτσι και στο Ισλάμ, οι ερμηνείες των ιερών κειμένων επιδέχονται πολλαπλές εκδοχές, οι οποίες προκαλούν φανατισμό και μίσος εναντίων όσων έχουν αντίθετη ερμηνεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των δογματισμών και των ιερατείων, που χρησιμοποιούν ως όχημα την θρησκεία (την ανάγκη των ανθρώπων νσ πιστεύουν σε μια ανώτερη δύναμη), προκειμένου να εξουσιάζουν τα πλήθη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Οι χιλιάδες χορτοφάγοι στον κόσμο, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας από την έλλειψη ορισμένων ουσιών (εκτός κι αν λαμβάνουν υποκατάστατα παραφάρμακα).
    Αλλά ας μην επανέλθουμε στο θέμα, μιας και το έχουμε ήδη αναλύσει στο παρελθόν.
    Ο "Θεός", κάπου αλλού στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρει "να τρώτε ότι φυτρώνει, πετάει, κολυμπάει, έρπει και περπατά στη γη. Είναι όλα δικά σας" (ή κάπως έτσι)! Όλα αυτά βέβαια, δεν τα είπε κανένας Θεός, αλλά το ιερατείο που συνέγραψε το ...θεόπνευστο βιβλίο, κατά την δική μου γνώμη πάντα!
    Διάβασα προσεκτικά τα λόγια σου αγαπημένη μου Ελένη, αλλά δεν είδα πουθενά να σχολιάζεις τον φόνο ενός φυτού. Σου φαίνεται υπερβολή; Πόσο εύκολα μπορούμε να ορίζουμε τι θα πεθάνει για εμάς και τι όχι!
    Εν κατακλείδι και για να μην σας κουράζω, θεωρώ ότι η άποψη περί μη φόνου ενός βρώσιμου ζώου είναι μια ηθικολογική θεώρηση των ανθρώπων και όχι μια παραβίαση των θεϊκών κανόνων ή αλλιώς της φυσικής νομοτέλειας.
    Δεν μπορούμε να απαρνηθούμε την φύση μας και να μην ταΐσουμε τα σώματά μας, εξ αιτίας κάποιων ενοχικών ιδεοληψιών μας. Αν δεν αφαιρέσουμε καμία ζωή (φυτού, ψαριού, πτηνού ή ζώου), θα πρέπει να φάμε πέτρες και χώμα. Αυτό απλά δεν γίνεται.
    Δεν είναι ότι προσπαθώ να απαξιώσω την ηθική του "φόνου απέχου". Είναι ότι θέλω να καταδείξω ότι φτάνουμε στην υπερβολή και χάνουμε την ουσία.
    Να απέχουμε από τον φόνο των ανθρώπων και των ζώων, αν δεν απειλείται η ζωή μας. Αυτό θεωρώ ως ισορροπημένη ηθική τοποθέτηση, πάνω στο θέμα του φόνου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τα γραφομενα σας. Θεωρώ σωστο να τρωμε με συνείδηση, οποιαδήποτε τροφη. Αλλωστε παντου υπάρχει η θεια πνοή. Οχι μονο στα φαινομενικά έμβια. Οποτε τρώτε συνειδητά, άνευ ασυδοσίας.

    Θα σταθώ λίγο στην κουβέντα του Λυκιου για συλλογικό ψυχισμό των φυτών. Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου? Ειναι και τα φυτα άραγε τρίκεντρα όντα? Αμφιβαλω επι τουτου λόγω ανατομίας.

    Αγαπητή Ελένη φυσικά και δεν υπάρχει κόσμος χωρίς πολικότητες. Χωρίς δύο πόλους, δεν υπάρχει κινητήριος δύναμη, δεν υπάρχει Φοχατ.
    Την τσικνοπέμπτη πιες ενα ποτηρι κρασι στην υγεια μου που ο δυστυχής θα δουλεύω παλι.
    Αγαπητέ Αρκτουρε δεν πρόκειται περι ενοχής, ειναι ενας απλός συλλογισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα φυτά υπάρχει η θεία επιστασία για την ζωή και την εξέλιξή τους, όπως και στα ζώα. Ο συλλογικός ψυχισμός τους, συνίσταται στην δυσυπόστατη φύση τους, όπου εκτός του φυσικού και αστρικού τους σώματος, υπάρχει και ενα κατώτερο ψυχικό, στο οποίο αποτυπώνονται οι εμπειρίες τους στην ζωή και οι πτυχώσεις των συμπεριφορών τους. Το ότι οι συμπεριφορές των φυτών είναι χημικές σε επίπεδο βιολογίας, δεν μας κομίζει κανένα νέο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον άνθρωπο. Βιολογικά τα πάντα είναι χημεία, ακόμα και τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή διαπιστώνουμε ότι το σώμα λειτουργεί και μεταβάλλεται μέσω των χημικών διεργασιών, δεν υπάρχει από πίσω ένα ψυχικό υπόστρωμα το οποίο αλληλεπιδρά αιθερικά με τα ενεργειακά κέντρα και κατά συνέπεια με την χημεία του σώματος!
      Όπως είπες αγαπητέ Pit Zenk, όλα στην πλάση έχουν θεία πνοή. Ακόμα και οι πέτρες. Ψυχικό σώμα έχει και ολόκληρος ο πλανήτης.
      Το νευρικό σύστημα στα ανώτερα βιολογικά όντα, είναι ένα εξελιγμένο και ανεξάρτητο όργανο, με κορωνίδα τον εγκέφαλο. Όσο κατεβαίνουμε σε εξελικτικό επίπεδο βιολογίας, τα όργανα χάνουν την πολυπλοκότητα και την εξειδίκευσή τους και συγχωνεύονται τρόπον τινά, σε βασικότερα όργανα που υποκαθιστούν τις ίδιες περίπου λειτουργίες. Το φυτό δεν έχει μεν ενα εξελιγμένο νευρικό σύστημα που θα στείλει ηλεκτρικό σήμα από το αισθητικό νεύρο προς τον εγκέφαλο, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ένα άγγιγμα ή τις δονήσεις μιας μουσικής! Απλά, τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι ικανά να επιδράσουν επάνω του, μέσω πιο απλών χημικών διεργασιών. Το αποτέλεσμα όμως, μας δείχνει ότι το φυτό αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του και σαφώς κινείται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του (π.χ. ακολουθεί την κίνηση του ήλιου ή στρέφεται προς τους ευεργετικούς ήχους). Ας μην κάνουμε σύγκριση με τις δυνατότητες των όντων της ανώτερης βιολογίας. Σαφώς μιλάμε για κατώτερη τάξη οντοτήτων, όπου οι λειτουργίες είναι πιο βασικές και απλές. Όμως ο κύκλος ζωής, ακολουθεί την ίδια αρχή, ενώ και αυτά τα όντα έχουν βιωματικούς κύκλους και κομίζουν εμπειρική γνώση (χωρίς συνείδηση) σε ένα ευρύτερο ψυχικό κέντρο, το οποίο ορίζει την εξελικτική πορεία του κάθε είδους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Νομιζω οτι αυτο το αρθρο απαντα στο ερωτημα σου περι "πονου" αγαπητε Λυκιε.

    http://siniparksi.blogspot.gr/2016/12/blog-post_18.html?m=1

    Οταν κλαδευω μια ελια συνεχιζει να πεταει βλαστους...αν "κλαδεψω" το κεφαλι μιας μπεκατσας ομως;;;

    Με χαρα αγαπητε Pit Zenk και ενα και δυο ποτηρακια! Και υπομονη...ερχεται το τριημερο της Καθαρας Δευτερας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εκείνο το τριήμερο εσυ θα πιείς για μενα!! Κάτσε να σε προλαβω...
      Υπομονή έρχεται το Πάσχα..!!
      Χαχαχα εντάξει δεν παραπονιεμαι. Ολά καλά.

      Διαγραφή
    2. !!!!

      Ετσι οπως το πας αγαπητε, εσυ θα καταληξεις εργασιομανης και πλουσιος και εγω αλκοολικη και στον ασσο!
      Χεχε!!!

      Διαγραφή
  11. Όταν κόψεις το κλαδί της ελιάς, αυτή αντιδρά με τον τρόπο της στην απώλεια-θάνατο με την ανάπτυξη νέας ζωής-ελπίδας (επούλωση της πληγής-θεραπεία), μιας και δεν έχει δυνατότητα άλλης αντίδρασης, όπως η διαφυγή!
    Η μπεκάτσα έχει πολλές δυνατότητες για να αποφύγει το μοιραίο. Μπορεί να πετάξει μακρυά, να δει, να ακούσει, να διαισθανθεί τον κίνδυνο, ακόμα και να παλέψει μαζί σου για να σώσει την ζωή της. Όταν τελικά της κόψεις το κεφάλι, σημαίνει ότι εξάντλησε όλες τις δυνατότητες για να επιβιώσει (να αποφύγει τον θάνατο) και απέτυχε.
    Το αντίστοιχο στο φυτό, δεν είναι το να κόψεις ένα κλαδί, αλλά να ξεριζώσεις ή να κάψεις ένα δέντρο. Το κόψιμο του κλαδιού, αντιστοιχεί στο βγάλσιμο ενός φτερού της μπεκάτσας. Τότε, θα βγει καινούργιο φτερό στην θέση του χαμένου...
    Στον άνθρωπο αντιστοιχεί σε μια γρατζουνιά...
    Ο "πόνος" του φυτού δεν συγκρίνεται με αυτή του ζώου, αλλά πρόκειται για χημική αντίδραση που πληροφορεί τον οργανισμό ώστε να λάβει αμυντικά μέτρα (επούλωση, τοξίνες,κτλ). Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υφίσταται το ίδιο αποτέλεσμα που έχει ο πόνος στα ζώα. Και εκεί, ο πόνος ενεργοποιεί χημικές διεργασίες για άμυνα, επίθεση, επούλωση, κτλ. Το "ανθρωπιστικό" θέμα όμως, είναι το συναίσθημα που κομίζει ο πόνος στο ψυχικό μας σώμα. Κάτι αντίστοιχο αλλά σε πιο απλή μορφή, συμβαίνει και στις κατώτερες μορφές της βιολογίας. Πρέπει να εξετάζουμε αυτά τα θέματα κατ' αναλογίαν και όχι κατά απόλυτη σύγκριση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολες οι ρησεις ειναι σωστες. Και το πυθαγορειο και του Παισιου και του Λυκιου. Η προσληψη ωστοσο της πληροφοριας οδηγει σε αρκετα διαφορετικες κατανοησεις, ερμηνειες,συμπερασματα και αποφασεις. Κοινως, αλλα θα καταλαβει και θα κανει ο καθενας

    Νομιζω πως το ειχα διαβασει απο Γκουρτζιεφ και ειχα συμφωνησει. Τα φυτα ειναι μονομυαλα-μονοκεντρα οντα, τα ζωα διμυαλα-δικεντρα και οι ανθρωποι τριμυαλα-τρικεντρα. Τα φυτα διαθετουν σωμα, τα ζωα σωμα και ψυχη, και οι ανθρωποι σωμα,ψυχη και νου.

    Οταν λεμε "σωμα",δεν αναφερομαστε απλα στην υλη. Το σωμα ειναι ζωντανο και ειναι συνδεδεμενο με τη Γη. Και αντιλαμβανεται και ποναει και απολα. Τα κανει ομως μηχανικα, αυτοματα. Οχι συνειδητα. Δεν ποναει συνειδητα και κλαιει το δεντρο. Ποναει μεν, αλλα δεν καθεται να τα βαψει μαυρα. Δεν μπαινει καν στην διαδικασια αυτη, διοτι δεν διαθετει τους μηχανισμους.

    Το ζωο λογω ψυχης, διαθετει συναισθημα και αρα αν του προκαλεις πονο, ποναει και συναισθηματικα. Περισσοτερο ποναει εαν το εγκαταλειψεις, παρα αν το βαρεσεις. Εχω δυο σκυλους να πεθαινουν εντος μηνος, οταν τους εβγαζαν και τους εγκατελειπαν στο μπαλκονι απο ψυχοσωματικες ασθενεις,πχ απο στενοχωρια. Ανεπτυσσαν καρκινο και πεθαιναν.

    Εμεις εχουμε νου να πουμε "γαμησε το, μωρε χεστο, αστο να παει,δεν πειραζει διοτι αυτο και αυτο". Τα ζωα δεν μπορουν, οποτε ειναι ερμαια στα χερια μας και αυτο συνεπαγεται μια ευθυνη

    Λεγεται πως εαν φας ενα ζωο,αποκτας μερος του ψυχισμου του, σε επηρεαζει. Οντως εχω παρατηρησει πως οταν τρωω χοιρινο, συντομα μου βγαινει μια ενεργεια λαγνειας. Κοινως οταν φας βαρια κρεατα, μετα θελεις σεξ και μετα να κοιμηθεις. Αυτο δεν ειναι τυχαιο. Εχω ακουσε μυστη να λεει πως αμα φαει κρεας, μετα πρεπει να αρχισει την προσπαθεια για τα ανωτερα παλι απο το μηδεν, διοτι τον ριχνει κατω.

    Γενικα οταν κανεις κανει συνειδητα κατι, τοτε αυτο να κανει, ακομα και αν ειναι λαθος. Αυτος ειναι κανονας. Πως οι μηχανικες πραξεις πρεπει να αποφευγονται. Εαν τρως μηχανικα ή απο συνηθεια κρεας, τοτε κακως τρως. Καμια φορα 2 μηλα επιφερουν ποιοτικοτερη θρεψη απο το κρεας. Εαν τρως συνειδητα, τοτε καλα κανεις. Αλλα αυτα δεν ειναι ευκολα. Εδω καλα καλα δεν μπορουμε να διακρινουμε την διψα απο την πεινα.

    Τελικα, η χορτοφαγια ειναι καλυτερη και το ξερουμε, αλλα ας μην προτρεχουμε, ας φτασουμε πρωτα σε αυτο το επιπεδο και μετα θα το κοψουμε εντελως το κρεας. Δεν ειμαστε εκει, ακομα.

    Ισως να χρειαζεται να παρουμε και καποιο μαθημα. Πως για να ζουμε εμεις, πρεπει κατι να πεθαινει. Και πως για να ζει κατι αλλο, πρεπει εμεις να πεθαινουμε. Ετσι, ισως ζοριστουμε καπως περισσοτερο και πιεστουμε λιγο να ξεβολευτουμε για να αφαιρεσουμε την καταναλωση κρεατος

    Ελ. Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική μου διατροφική πρόταση, είναι να καταναλώνουμε τροφή φυτικής προέλευσης, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα (όχι όμως το ίδιο το γάλα), ενώ μία φορά την εβδομάδα μπορούμε να καταναλώνουμε ψάρι ή πουλερικά (όχι θηλαστικά). Όσοι όμως αθλούνται ή κουράζουν πολύ το σώμα τους, μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση ψαριού ή πουλερικού, σε 2-3 φορές την εβδομάδα. Έτσι ο φόνος των ανώτερων βιολογικών μορφών, όπως είναι τα θηλαστικά, αποφεύγεται.
      Τα πτηνά και τα ψάρια, ανήκουν σε κατώτερες βιολογικές βαθμίδες και είναι περισσότερο διατροφικά ωφέλιμα, από τα θηλαστικά.
      Τα γαλακτοκομικά, θα πρέπει να είναι προϊόντα ζύμωσης (γιαούρτι και τυρί) ώστε η λακτόζη να είναι λιγότερη και οι ζυμομύκητες να ευνοούν το πεπτικό σύστημα και την υγεία μας. Ηθικό θέμα από το άρμεγμα ή τα αυγά των πουλερικών, δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει, διότι θα είμαστε υπερβολικοί (δεν επηρεάζεται η ποιότητα ζωής του ζώου).
      Το ότι επίσης και εμείς είμαστε αναλώσιμοι από τους μικροοργανισμούς και τα βακτήρια που φονεύουν το σώμα μας, είναι επίσης ενδεικτικό ότι η φύση θέλει να υπάρχει η διατροφική αλυσίδα που ανακυκλώνει όλα τα είδη, μηδενός εξαιρουμένου...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Η διατροφικη αυτη προταση ειναι αριστη, αν καταφερουμε να βγαλουμε και το σιταρι ακομα καλυτερα

      Εννοουσα πως ειμαστε τροφη για ανωτερα οντα, οχι κατωτερα, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση καθως δεν αφορα την υλη
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  13. Είναι αλήθεια, πως η Βίβλος βρίθει από συνεχείς απαιτήσεις-εντολές του Θεού από τα «δημιουργήματά» του. Συνήθως δε, συνοδεύονται κι από άφθονο αίμα. Βέβαια, όσο κι αν ξενίζουν κάποιον, έχουν μια, ας την πούμε, «λογική» αιτιολόγηση: Ο Θεός είναι ένα «ον» εγωιστικό, μοχθηρό και ζηλότυπο, οπότε μέσα σ' αυτό το πλαίσιο δεν φαντάζουν και τόσο εξωπραγματικές αυτές οι απαιτήσεις κι επιθυμίες.

    Το περιστατικό, στην Παλαιά Διαθήκη, όπου ο Θεός ψάχνει(!) να βρει την Μωυσή για να τον σκοτώσει, επειδή δεν του πρόσφερε το πετσάκι της ψωλής του γιου του για να τον ευχαριστήσει, δίνει σαφώς μια απ' τις πολλές κωμικοτραγικές πλευρές της «θεόπνευστης» Αγίας Γραφής, αυτού του πλαισίου.

    Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εντολές, που μοιάζουν να είναι εντελώς ακατανόητες, αλλόκοτες και παράλογες. Κάποιες, στις οποίες, η «λογική» εξήγηση, δύσκολα μπορεί να δωθεί, φαντάζουν δε, αν μη τι άλλο, κωμικές.

    Ενδεικτικά:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. Στην περίπτωση που κάποιος έχει αφήσει ανοιχτό λάκκο και προκληθεί ατύχημα, ο «Πάνσοφος» προβλέπει αποζημίωση. Μόνο που εξαντλεί την «δικαιοσύνη» του μόνο πάνω στο...βόδι και το γαϊδούρι. Φαίνεται πως ο «Ύψιστος» αποκλείει την περίπτωση ατυχήματος άλλων οικόσιτων ζώων ή και ανθρώπων, πλην αυτών των δύο τετράποδων ζώων... «Αν κάποιος ανοίξει έναν λάκκο ή αν κάποιος σκάψει έναν λάκκο, και δεν τον σκεπάσει, και πέσει σ' αυτόν ένα βόδι ή ένα γαϊδούρι, ο ιδιοκτήτης τού λάκκου θα δώσει αποζημίωση, θα αποδώσει χρήματα στον ιδιοκτήτη τους, αλλά, αυτό που θανατώθηκε θα είναι δικό του» (Έξοδος, 21: 33-34).

    2. Ο «Πάνσοφος» έχει πολύ «σοβαρό» λόγο που απαγορεύει την βρώση χοιρινού κρέατος: Το γουρούνι είναι δίχηλο ζώο (έχει δύο νύχια), αλλά δεν αναμασάει την τροφή του. Η δε βρώση τού λαγού απαγορεύεται για τον αντίστροφο «σοβαρό» λόγο: Αναμασάει την τροφή του, αλλά δεν είναι δίχηλο ζώο. Ως εκ τούτου, αυτά τα ζώα (και μερικά άλλα) θεωρούνται ακάθαρτα. Απλή «θεϊκή» λογική που σπάει καρύδια...«Κάθε τετράποδο, που έχει δίχηλο το πόδι του, και το νύχι του χωρισμένο σε δύο χηλές, και που αναμασάει, ανάμεσα στα τετράποδα, αυτά θα τρώτε. Τούτα, όμως, δεν θα τρώτε, από εκείνα που αναμασούν ή από εκείνα που έχουν το νύχι τους δίχηλο: Την καμήλα, και τον λαγό, και τον δασύποδα· επειδή, αναμασούν μεν, όμως δεν έχουν χωρισμένο το νύχι· αυτά είναι σε σας ακάθαρτα· και το γουρούνι, επειδή έχει μεν το νύχι του δίχηλο, όμως δεν αναμασάει· είναι σε σας ακάθαρτο· από το κρέας τους δεν θα τρώτε, ούτε θα αγγίζετε το ψοφίμι τους» (Δευτερονόμιον, 14: 6-8).

    3. Ο «Κύριος» απαγορεύει να οργώνει κάποιος, με βόδι και γαϊδούρι ταυτόχρονα. Το σκεπτικό γι' αυτή την τόσο «σοβαρή» απόφασή του εξακολουθεί να αγνοείται... «Δεν θα αροτριάσεις με βόδι και γαϊδούρι μαζί» (Δευτερονόμιον, 22: 10).

    4. Η γυναίκα απαγορεύεται να πιάσει τ'...αρχίδια κάποιου που...δέρνει τον άνδρα της για να τον υπερασπίσει. Δηλαδή, ότι χειρότερο σε μια τέτοια σκηνή, θα ήταν αυτή η απίθανη περίπτωση, για την οποία «προνόησε» ο «Κύριος»... «Αν άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους, και η γυναίκα τού ενός πλησιάσει για να ελευθερώσει τον άνδρα της από το χέρι εκείνου που τον χτυπάει, και απλώνοντας το χέρι της, τον πιάσει από τα κρύφια μέρη του, τότε θα κόψεις το χέρι της· το μάτι σου δεν θα λυπηθεί» (Δευτερονόμιον, 25: 11-12).

    5. Όποιος...κατουράει στον...τοίχο, την «έβαψε»... Σύμφωνα με την «θεϊκή» λογική, το κατούρημα στον τοίχο, αποτελεί κατά περίπτωση, βαρύτατο αμάρτημα... «Θα εξολοθρεύσω τον Ιεροβοάμ εκείνον που ουρεί στον τοίχο...» (Βασιλέων Α', 14: 10).

    Εάν τώρα, περιπτώσεις σαν τις παραπάνω, καταδεικνύουν την σοβαρότητα ενός θεού που επιζητά (ή καλύτερα απαιτεί) τον σεβασμό των ανθρώπων, μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την σημασία και την έννοια της λέξης «σοβαρότητα»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν απο δυο χρονια, αν καποιος με ρωτουσε για την Π.Δ. θα ελεγα πως, με εξαιρεση ισως τους Ψαλμους και τους Προφητες, προκειται για "παραμυθακι των Εβραιων".
      Εκτοτε ομως, εχω βασιμους λογους να πιστευω πως δεν ειναι τοσο "διαστροφικο-αντιφατικο" παραμυθι οσο φανταζει, εξαιτιας μιας διαφορετικης οπτικης που μου προσφερε μια συναντηση. Αν η διαισθηση μου περι της αξιοπιστιας αυτης της οπτικης βγει αληθινη, θα αλλαξει τις ισορροπιες.

      Εφοσον ομως δεν μπορουμε να ερμηνευσουμε ολα τα σημεια με την κρυμμένη σοφια τους, ας κραταμε οσα μιλανε για Αγαπη και Δικαιοσυνη. Τι αλλο μπορουμε να κανουμε εξαλλου;

      Διαγραφή
  15. Καθε σοβαρος και οχι τυποις χριστιανος, κανει τον διαχωρισμο μεταξυ παλαιας και καινης διαθηκης. Την παλαια δεν την αναγνωριζει ως θεοπνευστη και ας την εχει παρουσιασει ετσι το τμημα μαρκετινγκ του χριστιανισμου. Αποδεχεται την Καινη διαθηκη. Αυτο δεν το λεω μονο εγω αλλα στην αμερικη υπαρχουν πολλες χριστιανικες ομαδες που το τηρουν αυτο επισημα.

    Λογικα η Παλαια διαθηκη αποτελει την μυθολογια των Εβραιων, διανθισμενη απο πασα νοσο και μαλακια που κατεβασε το μυαλο των συντακτων. Αποτελει μια καρικατουρα απομιμησης της μυθολογιας των Ελληνων. Οχι επειδη μονο εμεις εχουμε μυθολογια, αλλα επειδη την δικια μας αντεγραψαν. Αλλο ομως να σου γραφουν την μυθολογια φιλοσοφοι οπως ο Ησιοδος και αλλο ο καθε τυχαρπαστος. Υπαρχει χαωδης διαφορα ποιοτητας. Με την λογικη αυτη, αν ημασταν εμεις στο τοτε, θα μας παρουσιαζαν τα μνημονια ως απεσταλμενα απο το θεο. Οτι ναναι για να πεισουν τις αμορφωτες μαζες και να τις καθοδηγησουν εκει που θελουν για τα εκαστοτε δικα τους ιδιοτελη συμφεροντα.

    Αναμεσα απο αυτες τις μπουρδες, υπαρχει σαφως και η μυθολογια της εβραικης παραδοσης, που αναφερεται σε παρομοια ή ιδια γεγονοτα με την δικια μας, την ελληνικη, αν τουλαχιστον καταφερει κανεις να την διακρινει. Ειναι η ιδια ιστορια. Αλλα απο αλλη οπτικη και κοσμοθεωρηση. Αυτοι που οι Ιουδαιοι παρουσιαζουν ως καθαρματα, εμεις οχι μονο μπορει να μην τους κριναμε ετσι, αλλα ισως να τρεφαμε και καποια συμπαθεια.

    Ποια ειναι αυτη η οπτικη στην οποια αναφερεσαι Ελενη;

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Ε.Σ.! Αγαπητή Ελένη, αντιλαμβάνομαι τι λες και αναμένω κι εγώ να μας εκθέσεις την εναλλακτική οπτική ανάγνωσης της Παλαιάς Διαθήκης. Ελπίζω μάλιστα να πείθει.
    Κάποτε είχα γνωρίσει έναν πολύ σπουδαίο καθηγητή της θεολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (αν δεν απατώμαι), ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν και καθηγητής στην Χάλκη. Μαθητής του υπήρξε και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της θεολογίας του 20ου αιώνα.
    Μου είχε λοιπόν εκμυστηρευτεί, πως η παλαιά Διαθήκη δεν θα έπρεπε να θεωρείται ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού και πως οι περισσότεροι ιεράρχες της Ορθοδοξίας, όπως και θεολόγοι δεν το αποδέχονται, αλλά αναγκάζονται να το κάνουν επειδή έτσι επιβάλλει το χριστιανικό δόγμα. Θεωρούσε ότι η Π.Δ. είναι καθαρώς ιουδαϊκή θεολογία που απέχει μακράν της ουσίας του Χριστιανισμού και πως ο Θεός των Ιουδαίων δεν έχει καμία σχέση με τον Πατέρα του Ιησού!
    Δεν μπόρεσα παρά να υποκλιθώ στην γνώμη του.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήθελα να θυμίσω μια παλαιότερη ανάρτηση σχετικά με την διατροφή των αρχαίων Ελλήνων στο σύνολο τους, (εξαιρουμένης της συγκεκριμένης μερίδας ανθρώπων που ακολούθησαν την Πυθαγόρεια φιλοσοφία).

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2014/04/blog-post_13.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχως δεν ειναι κατι που μπορω να καταθεσω πριν κυκλοφορησει μια και 1.δεν αποτελει προϊόν δικης μου πνευματικης ιδιοκτησιας και 2.εχω δει ενα μικρο μονο δειγμα γραφης που και να ηθελα να το μεταφερω θα ωχριουσε μπροστα στην αληθεια του. Καταθετω μονο οτι αυτο που εχω δει, δεν εχει προηγουμενο και δεν αφορα μονο την Αγια Γραφη. Θα δοθει πιστευω η ευκαιρια να το συζητησουμε και να το ερευνησουμε οταν θα γινει "κοινη κτηση", στην ωρα του.

    Το διαβασατε αυτο για το challenger;
    Εχετε ιδεα για το φαινομενο Μαντελα;
    Ποσο επιστημονικη φαντασια να ειναι αραγε;

    http://katohika.gr/gn-blog/nasa-nekro-pliroma-tou-diastimikou-leoforeiou-challengerela-omos-pou-meta-apo-30-xronia-zoune-oloi/

    http://katohika.gr/stranger-voice/to-fainomeno-mantela/2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπαρχει μια πολυ καλη πιθανοτητα ολο το εγχειρημα της NASA να ειναι μουφα. Εαν ειναι, τοτε πολλες απο τις αποστολες της ειναι σικέ. Μια απο αυτες θα ειναι αυτη του challenger.

    Γιατι; Για μαζικο αποπροσανατολισμο ακολουθωντας το δογμα "κρυψε το ψεμα, με παγκοσμια προβολη, κανεις δεν θα πιστεψει πως μπορει να ειναι ψεμα". Αν και φαινομενικα παραλογο, δουλευει μεσω ανθρωπινης ψυχολογιας. Ειναι οταν μια τσιγγανα σου κανει μαντικη με ενα 20ευρω που της δινεις. Μολις μαγκωνεσαι, προσπαθει να σε αφοπλισει λεγοντας "Τι πιστευεις, πως θα σου το παρω,οχι βεβαια". Φυσικα και θελει να στο παρει

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετά από προσεκτική παρατήρηση με την μέθοδο της φυσιογνωμικής ταυτοποίησης προσωπικών χαρακτηριστικών, διαπίστωσα ότι καμία από τις φωτογραφίες των προσώπων των νεκρών αστροναυτών, δεν αντιστοιχεί σε εκείνα που τους αποδίδονται ως ζωντανούς. πρόκειται για πρόσωπα που μοιάζουν, αλλά ΔΕΝ είναι τα ίδια.
    Ως εκ τούτου, θεωρώ πως ένα ακόμα HOAX του διαδικτύου, μας παραπλάνησε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμαν αυτα τα hoaxes!

    :-)

    Δεν πειραζει. Εξασκουμαστε στην διάκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για το συγκεκριμενο με το challenger δεν εχω αποψη διοτι δεν εχω ασχοληθει καθολου, και ουτε εχω την ορεξη να το κανω. Δεχομαι ωστοσο την εκτιμηση σου Λυκιε. Ειναι πιθανον, αν παντα ειναι hoax, ο εμπνευστης του να το εκανε για να προβληματισει τον κοσμο και να τον κανει να αμφιβαλλει, με σκοπο να ερευνησει προσεκτικοτερα τα της NASA. Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι και καποιος απο "μεσα" ή καποιος ασημος ιδιωτης ερευνητης. Θεωρω πως αυτος που ξοδεψε τοσο χρονο για αν το κανει, ειναι πεπεισμενος με τον ενα ή τον αλλο τροπο, πως "κατι ειναι σαπιο στο βασιλειο της Δανιμαρκιας". Το τι κρυβεται απο πισω, δεν το γνωριζουμε.

    Θεωρω πως κατι αντιστοιχο συμβαινει με την θεωρια της επιπεδης Γης. Αναποφευκτα με την αναλυση, αν ποτέ μπουμε ως ανθρωποτητα σε ενα σοβαρο επιστημονικο debate, θα βρεθουμε μπροστα σε μια ανακαλυψη μεγατονων, που η ελιτ δεν επιθυμει να συμβει ποτέ. Αντιστοιχα και με την NASA. Οποτε προσωπικα δεν με ενδιαφερει το περιστατικο του challenger μεμονωμενα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ακόμα hoax, από αυτά που δημιουργούν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι (με ψυχικά σύνδρομα εμμονών, κτλ), οι οποίοι επιδίδονται εμμονικά στο να θεωρούν τα πάντα ψεύδη και πως τα πάντα είναι συνωμοσίες.
      Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ψεύδη, ασκείται προπαγάνδα και χειραγώγηση των μαζών, καθώς και ότι υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία.
      Όμως το να λέμε ότι τα πάντα είναι έτσι και μόνο έτσι, είναι μια υπερβολή η οποία μας παρασύρει σε μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις.

      Για να διακρίνουμε τι είναι αληθές και τι προϊόν προπαγάνδας και συνωμοσίας, πρέπει να έχουμε πολλές γνώσεις, αλλά κυρίως να μας διέπει πνεύμα έρευνας με μέθοδο και αντικειμενική παρατήρηση. Δυστυχώς αυτά τα εφόδια λείπουν από τους περισσότερους "ερευνητές" και τα αποτελέσματα των "ερευνών" τους, είναι υπερβολές και νοσηρές φαντασιώσεις.
      Εκτός αυτών των νοσηρών μυαλών, υπάρχουν και πληρωμένοι ή εθελοντές "ερευνητές", τους οποίους στρατολογεί η πραγματική συνωμοτική μηχανή, για να κάνουν κι αυτοί μια εναλλακτική προπαγάνδα!

      Βλέπουμε πόσο εύκολα και άκριτα υιοθετούμε τέτοιες πληροφορίες, όπως η εν λόγω!
      Με λίγη παρατήρηση, μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι οι φωτογραφίες δεν εικονίζουν τους αστροναύτες, αλλά απλά μοιάζουν. Όμως λίγοι θα μπουν στην διαδικασία να αμφισβητήσουν την πληροφορία και να την ελέγξουν προσεκτικά. Αυτοί που θα διαβάσουν την είδηση, το κάνουν επειδή τους έλκυσε ο τίτλος και είναι προϊδεασμένοι με την θετική αποδοχή μιας τέτοιας είδησης, μιας και ανήκουν στην ομάδα των ανθρώπων που αποδέχονται την συνωμοσιολογία.
      Αυτό είναι και το target group της "είδησης". Μόνο αυτοί θα αποδεχτούν άκριτα, αυτή την πληροφορία. Αυτό θα ενισχύσει την πεποίθησή τους ότι "όλα είναι ψέματα και τίποτα αλήθεια"!
      Όπως η αλήθεια που σερβίρεται σε αυτό το target group, έρχεται ως μασημένη τροφή από το ίδιο κέντρο και γίνεται αυτομάτως αποδεκτή:

      Επειδή τίποτα δεν είναι αλήθεια από αυτά που μας "σερβίρουν", η αλήθεια πρέπει να είναι εντελώς παράξενη και ασυνήθιστη.
      Η αλήθεια βρίσκεται πέρα από το γνωστό και το ορατό, αλλά έχει υλική μορφή και λογική. Βρίσκεται κάτω από τη γη και πέρα από αυτήν (στο διάστημα). Είναι οι "Ελ θεοί" που θα έρθουν να μας σώσουν από τους κακούς. Είναι οι Ελοχίμ και οι Ανδρομέδιοι.
      Αυτά πίστεψαν εκατοντάδες πολίτες που ψάχνουν απεγνωσμένα για μια ελπίδα σωτηρίας, μέσα στην απελπισία τους. Μεταξύ αυτών και πάρα πολλοί επιστήμονες! Όλοι αυτοί, πίστεψαν κάποιον Σώρρα, αλλά και άλλους στο παρελθόν. Δεν θα επεκταθώ και πάλι στα γνωστά...

      Ναι, ασφαλώς η ΝΑSA ασκεί προπαγάνδα, κρύβει στοιχεία και λέει ψέματα. Όμως δεν είναι τα πάντα ψέμματα, ούτε όλα εξηγούνται τόσο εύκολα και απλά!

      Πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε καχύποπτοι με αυτές τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς, αλλά πριν απορρίψουμε κάποια είδηση, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  23. .....

    Mε κάθε σεβασμό γράφω στο δεύτερο αναψυκτήριο γιατί ήδη έχω μείνει πολύ πίσω από την ροή σας.

    Πρώτον χρωστάω μια απάντηση στον αγαπητό Ελεύθερο σχολιαστή σε αυτό που έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση:
    "..αυτός ο "αέρας" της "προχωρημένης" άποψης και δήθεν αποδοχής της ανωμαλίας βαπτιζόμενης ως "φυσιολογική" δράση, απλά δημιουργεί ασύλληπτα τέρατα Ψυχής.."

    Και με ρώτησε:

    " Εαν αφαιρεσουμε τον αερα της προχωρημενης αποψης, ειμαστε οκ; Κανενα τερας ψυχης;"

    Διατύπωσα σε αυτό το ύφος την αποδοχή στην διαστροφή και την ανωμαλία, από κάποιους οι οποίοι στηρίζουν ότι δεν έχουν συμπλέγματα ( κόμπλεξ ) και κατηγορούν εκείνους οι οποίοι μιλούν για τις αξίες το Δίκαιον και το φυσιολογικόν, βάζοντάς τους την ταμπέλα του Συντηρητικού.

    Για εμένα η προχωρημένη άποψη είναι εκείνη που έρχεται ως "έμπνευση" και ανοίγει ορίζοντες οικεία πρός το Αγαθόν και σε ιδέες εξέλιξης, που ταυτίζονται με την ροή της Φύσης και της Δημιουργίας και ουχί με την διαστροφή και τα "παραφύσην".

    -----------------

    Σε αυτό το σημείο μεταφέρω δύο πληροφορίες χωρίς να ελπίζω στην αποδοχή τους.Απλά τις καταθέτω.

    Πρίν 15 χρόνια γνώρισα μία Γυναίκα ( Ελληνίδα ) σε νησί του Αιγαίου και ένα βράδυ σε μια "πολυδιάστατη" συζήτηση μου εκμυστηρεύτηκε ότι στην δεκαετία του 80 φλέρταρε μία πανέμορφη Αμερικάνα το Αγόρι της, που ήταν εξίσου καλογυμνασμένος και όμορφος.Πανέξυπνη καθώς ήταν αντί να τρελαθεί και να πράττει ανούσια την έκανε φίλη της και την κέρασε αρκετά οινοπνευματώδη ώσθε η Αμερικάνα να χάσει τον έλεγχο και να της λέει αρκετά τα οποία δεν τα χωράει ο Νούς μας.

    Εν ολίγοις ήταν Επιστήμονας σε Πανεπιστήμιο του Σιάτλ όπου έκαναν λοβοτομές και πειράματα σε Ανθρώπους και όταν τελείωναν τα πειράματα τους χρησιμοποιούσαν ως εργάτες.
    Έκανε τις διακοπές της με έξοδα του Πανεπιστημίου σε νησιά του Αιγαίου και προσκαλούσε επιλαχόντα θύματα στο Σιάτλ για να συνεχίσουν με "άλλο τρόπο" την διασκέδασή τους.
    Περιττό να σας πώ ότι το Αγόρι της, επιβεβαίωσε αργότερα όλες αυτές τις πληροφορίες ενώ ήταν έτοιμος να πάει "επίσκεψη" στο Σιάτλ.


    Στην περίπτωση του Τσάλλεντζερ είχαν προειδοποιηθεί να μην πετάξει.
    Δυνάμεις με υπερσύγχρονη τεχνολογία γνώριζαν ότι στο συγκεκριμένο διαστημόπλοιο θα μετέφεραν λοβοτομημένους Ανθρώπους στην Σελήνη για να τους χρησιμοποιήσουν ως εργάτες.Ο κωδικός μεταφοράς απλών Ανθρώπων βρισκόταν στην φυσιογνωμία της δασκάλας η οποία επιβιβάστηκε επίσημα μέσα στο σκάφος.Δεν υπήρχε καμιά βλάβη.

    Η έκρηξη προκλήθηκε στα 15 χιλιόμετρα όπου έκλεισαν την οπή διέλευσης του σκάφους δυνάμεις προστασίας των Ανθρώπων.Δεν μιλάμε για εξωγήινους απλά για Επιστήμονες με αγάπη πρός τον Άνθρωπο.
    Έπρεπε να σταματήσουν το πρόγραμμα διότι εάν είχε επιτυχία θα επαναλαμβανόταν ξανά και ξανά.

    Έκτοτε σταμάτησαν και οι λοβοτομές.

    Το κακό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν σταμάτησει να δημιουργούν κλώνους.
    Εάν κοιτάξετε με προσοχή σε οπτικοακουστικά στο γιού τιούμπ με Αμερικάνους στρατιώτες στο Ιράκ με νυχτερινή λήψη περιστατικών με λίγη προσοχή θα καταλάβετε πολλά.

    Δεν αρέσκομαι να γράφω για τέτοια θέματα αλλά επειδή διανύουμε εποχές που θα δούμε παρα πολλά περίεργα..
    ας κρατάμε και στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και κάποια "είδη" πληροφοριών που συνδέονται στα τεκταινόμενα.




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι αλήθεια ότι στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, χρησιμοποιούνται άνθρωποι ως πειραματόζωα για μυστικές έρευνες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές λόγω ιατρικής δεοντολογίας και βιοηθικής.
    Συνήθως επιλέγονται οι πιο πρόσφοροι χώροι, όπως άσυλα αστέγων, αιχμάλωτοι πολέμων, φυλακισμένοι ισοβίτες, μα κυρίως οι ψυχιατρικές κλινικές. Τέτοια πειράματα αλλά σε μικρή έκταση, έχουν γίνει και στην Ελλάδα.
    Η λοβοτομή επισήμως έχει καταργηθεί ως μέθοδος θεραπείας της σχιζοφρένειας, αλλά σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, ακόμη επιτρέπεται...
    Ο λοβοτομημένος άνθρωπος γίνεται ένα πειθήνιο ρομπότ, χωρίς συναισθήματα, αλλά και χωρίς την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετείται. Αυτό τον καθιστά "ασφαλή" για χρήση του σε αποστολές που πρέπει να μείνουν μυστικές, υπό την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος δεν θα χάσει την ικανότητά του να αυτενεργεί κινητικά.
    Όμως οι μυστικές υπηρεσίες που θέλουν να χρησιμοποιούν ανθρώπους για μυστικές αποστολές, τους ελέγχουν με μεθόδους νοητικού ελέγχου (ultra mind control), όπου ο χειριστής τους δεν κινδυνεύει να προδοθεί από την λάθος ανάμνηση των υποκειμένων του (ανθρώπων). Η επεμβατική λοβοτομή, είναι μια παρωχημένη τεχνική, η οποία έχει ήδη αντικατασταθεί.
    Δεν αποκλείω όμως να μιλάμε για μια νέα επεμβατική τεχνική, η οποία να μοιάζει με την λοβοτομή, αλλά στην πραγματικότητα να εμφυτεύει στον εγκέφαλο, κάποια συσκευή νοητικού ελέγχου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.