Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Νέα, προωθημένα σεξουαλικά ήθη στα γυμνάσια προωθεί το υπουργείο Παιδείας

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ
Ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε στους καθηγητές τη σχετική εγκύκλιο, βάζοντας στα σχολεία τη συζήτηση για γκέι και τρανσέξουαλ
Σάρκα και οστά παίρνει η εκστρατεία της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος με τίτλο «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», η οποία μεταξύ άλλων προωθεί τη θεσμοθέτηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απαλοιφή των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα. Ήδη, ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στους καθηγητές τη σχετική εγκύκλιο, βάζοντας στα σχολεία τη συζήτηση για γκέι και τρανσέξουαλ.
Νέα προωθημένα σεξουαλικά ήθη, με τη συστηματική διδασκαλία τους στους μαθητές των γυμνασίων της δημόσιας εκπαίδευσης και στους γονείς τους, προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, υλοποιώντας τη θεματική εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα», αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών στις έμφυλες ταυτότητες, την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων, τη διατροφή αλλά και την ποιότητα ζωής, ενώ στη συζήτηση βάζει και ζητήματα όπως αυτό του σεξουαλικού προσανατολισμού, των έμφυλων στερεότυπων, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας αλλά και της έμφυλης βίας.
Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης επιμορφωτικής εβδομάδας φαίνεται ότι είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο με την καμπάνια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ #MaziNikame «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε».
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» της 21/2/2016, ανάμεσα στις εμπνεύσεις του γραμματέα της Νεολαίας και γνωστού για τους «κληρονομικούς» διορισμούς στο Δημόσιο, ράπερ Ιάσονα Σχοινά-Παπαδόπουλου, περιλαμβανόταν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην απαλοιφή των διακρίσεων ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, ετεροφυλόφιλους ή τρανσέξουαλ.
Τώρα το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που κοινοποιεί στα γυμνάσια όλης της χώρας, δίνει οδηγίες για την εφαρμογή της θεματικής εβδομάδας κατά την οποία οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, τη διατροφή, τον εθισμό στην εφηβική ηλικία. Ταυτόχρονα, οι γονείς των μαθητών θα συμμετέχουν σε συζητήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ομοφοβία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ζητά να διοργανωθούν σε κάθε σχολείο ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες για τα εξής θέματα: Τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, την αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις διακρίσεις με βάση το φύλο στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία, την έμφυλη βία, την ενδοοικογενειακή βία, τη βία κατά των γυναικών, την ομοφοβία και την τρανσφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο.
Η δεύτερη ενημερωτική δράση αφορά τις διατροφικές συνήθειες, τον καταναλωτισμό και τη διαφήμιση, την οικονομική κρίση και τη διατροφή, τις διατροφοεξαρτώμενες παθήσεις και τις διαταραχές διατροφής στην εφηβεία.
Στην τρίτη ενημερωτική δράση «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων» θα γίνουν συζητήσεις στα ακόλουθα θέματα: Το σχολείο ως κοινότητα, τα κοινωνικά πρότυπα και τις εξαρτήσεις, τον εθισμό στην εφηβική ηλικία, τους προστατευτικούς παράγοντες ενάντια στον εθισμό, τις συνέπειες του εθισμού, τον ρόλο της οικογένειας, το σχολείο ως κοινότητα, τις δομές ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής.
Η διδακτική διαδικασία
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, στο πλαίσιο του διδακτικού τους ωραρίου και του ωρολογίου προγράμματος κάθε τάξης θα οργανώνουν δραστηριότητες που θα απευθύνονται στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τα περιεχόμενα του Φακέλου Εκπαιδευτικού Υλικού που θα είναι στη διάθεση των σχολείων. Στις μαθησιακές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνονται εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση ή άλλη δράση, σύντομα βιωματικά εργαστήρια (έως 6 διδακτικές ώρες) με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου. Επιπλέον, μπορούν να προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές του σχολείου ή να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κανονικά τις δράσεις της εβδομάδας.
Η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας χαιρετίζει την έκδοση της εγκυκλίου για τις «έμφυλες ταυτότητες»
Η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας συνεχάρη το υπουργείο Παιδείας για την κίνησή του αυτή, ενώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ένα πρώτο μικρό βήμα, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για εισαγωγή σχολικού μαθήματος για τη σεξουαλική αγωγή με ορθή και αμερόληπτη γλώσσα, το οποίο θα καταπιάνεται με τα γενικότερα ζητήματα της σεξουαλικότητας και του φύλου». Παράλληλα η Colour Youth ανακοινώνει ότι με την υποστήριξη της GLSEN, του Πολύχρωμου Σχολείου και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σκοπεύει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 να διεξάγει έρευνα για το σχολικό κλίμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να αναδείξει ακόμα περισσότερο και με επιστημονικό τρόπο το ζήτημα συμπεριληπτικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και του σχολικού εκφοβισμού.
Μεταξύ άλλων, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας καλεί το υπουργείο Παιδείας «να μην υποκύψει στις φωνές του συντηρητισμού, συναισθανόμενο τις ευθύνες του για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση και να μην αποσύρει την εγκύκλιο Φ20.1/220482/Δ2.
Να εκδώσει άμεσα εξειδικευμένη εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες για διαχείριση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου όπως αυτή περιγράφεται σε επιστολή της οργάνωσης Πολύχρωμο Σχολείο, που συνυπογράφεται από τις θεσμικές οργανώσεις προάσπισης των LGBTQI δικαιωμάτων και απεστάλη τον Σεπτέμβριο του 2016 στο υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Να εισαγάγει σχολικό μάθημα για τη σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, με ορθή και αμερόληπτη γλώσσα. Το εν λόγω μάθημα προτείνεται να διδαχθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανεξαρτήτως ειδικότητας, όλοι/όλες οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση».

86 σχόλια:

  1. Το να υπαρχει ενημερωση των νεων για το σωμα τους και τις σχεσεις δεν ειναι κακη ιδεα, αφου πολλες φορες στο σπιτι δεν γινεται η καταλληλη κουβεντα ωστε να καλυφθουν οι αποριες και οι αναγκες του παιδιου-εφηβου που ανακαλυπτει την σεξουαλικοτητα του.
    Το θεμα ειναι, ποιος θα μιλησει και με ποιον τροπο θα εκθεσει το "εκπαιδευτικό" περιεχομενο. Έχει προηγηθει επιστημονικη διαβουλευση για το "υλικο" προς συζητηση; Καταρτιση των εκπαιδευτικων μα και καποιου εγκεκριμενου εγχειριδιου σεξουαλικής διαπαιδαγωγησης; Υπαρχουν φορεις τις Υγειας που θα μπορουσαν να αναλαβουν αυτο το εργο. Δυστυχως η εγκυκλιος με την σημανση του επείγοντος βρισκει την εκπαιδευτικη κοινοτητα μουδιασμενη και ανετοιμη. Καλουνται να υλοποιησουν φορμες διαφορων ΜΚΟ αμφιβόλων σκοπων, χωρις προτερη ενημερωση!
    Η προχειροτητα του Υπουργειου ειναι ξανά άνευ προηγουμενου και σαφως δημιουργει ερωτηματικα για τους πραγματικους στοχους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρόκειται για ενημέρωση των νέων για το σώμα και τις σχέσεις (σεξουαλική διαπαιδαγώγηση), αλλά για προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας και ανάδειξή της ως μια φυσιολογική επιλογή! Η πρεμούρα του υπουργείου είναι να "διδάξει" ότι δεν υπάρχουν δυο φύλα, αλλά καμιά δεκαριά και πως όλα αυτά είναι φυσιολογικά.
    Στοχοποιούν μάλιστα τα παιδιά του Γυμνασίου, τα οποία βρίσκονται στην πιο ευάλωτη ηλικία, όπου ακόμα ανιχνεύουν την σεξουαλικότητα και δεν έχουν αποκτήσει μια πάγια σεξουαλική ταυτότητα.
    Στόχος τους είναι η "αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων", μια νεωτεριστική ιδεοληψία της νέας τάξης πραγμάτων, που μας θέλει άφυλους, απάτριδες, άθρησκους, αγράμματους! Θέλει να καταργήσει όλους τους κοινωνικούς θεσμούς (οικογένεια, πατρίδα, γλώσσα, ιστορία, θρησκεία), μέσα στα πλαίσια της ομογενοποίησης και της ατομικής απομόνωσης, ώστε να είναι αδύνατη η εναντίωση στο απολυταρχικό σύστημα που ετοιμάζουν. Προωθώντας την μονογονεϊκή οικογένεια ή την πλήρη απουσία της από ομόφυλα ζευγάρια, ενθαρρύνει την απομείωση του πληθυσμού και την ανάμειξη των λαών, αφού τα ομόφυλα ζευγάρια θα υιοθετούν ορφανά παιδιά του τρίτου κόσμου (άρα και άλλης φυλής).
    Στην επιχειρηματολογία της προπαγάνδας τους, επικαλούνται την λέξη "στερεότυπα", όταν αναφέρονται στα φύλα, σαν να πρόκειται για ανθρώπινη πεποίθηση και στρεβλώνοντας έτσι την πραγματικότητα της ύπαρξης δυο φύλων, σε όλα τα έμβια όντα. Οι απόκλιση από το κατά φύσιν, βαφτίζεται συμπεριφορά κατά φύσιν, η οποία πρέπει να παρουσιάζεται ως μια επιλογή ισάξια, ισοδύναμη και ισότιμη με τις υπόλοιπες.
    Τα υποτιθέμενα "ανθρωπιστικά" κίνητρα των "προοδευτικών" νεοταξιτών, κρύβουν υποκρισία και δολιότητα σε βάρος της ανθρωπότητας.
    Η επείγουσα εγκύκλιος δείχνει του λόγου το αληθές, διότι όπως λες και εσύ, στοχεύει να αιφνιδιάσει το εκπαιδευτικό κόσμο και τους γονείς, ώστε να μην προλάβουν να αντιδράσουν στην τόσο "ανθρωπιστική" και "παιδαγωγική" αυτή επίθεση. Πρόκειται για πρεμούρα της προοδευτικής κυβέρνησης, η οποία βιάζεται να υλοποιήσει όλο το ιδεολογικό πακέτο, των νεοταξιτών της μεντόρων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως ισχυει αυτο που λες αγαπητε Λυκιε, για τις προθεσεις του νεοταξικου κυβερνητικου προσανατολισμου και την ιδιοτελεια και πανουργία των χειρισμων του Υπουργειου...
    Ως ενα μεγαλο βαθμο βεβαια πιστεύω οτι η εκπαιδευτικη κοινοτητα δεν θα επιτρεψει την αποδομηση των φυλετικων "στερεοτυπων"(για γελια κ για κλαματα ειναι οι ρηξικελευθες νεοεισαγωμενες ορολογιες τους) που σχεδιαζεται, αλλά αντιθετα θα αποδομησει την παραφιλολογία αυτων των δηθεν φιλελευθερων "νεοτερισμων". Η πλειοψηφια των συλλογων διδασκοντων εχει ηδη εκφρασει την αντιθεση της και αν δεν το εχει κανει επισημα, θα το δειξει ανεπισημα στην πραξη... Χωρις να θελω να ευοιωνοσκοπω, ξερω οτι στην πραξη πολλα απο οσα το Υπουργειο φαντάζεται...απλα δεν εφαρμοζονται απο τους εκπαιδευτικους.
    Το θεμα ειναι οτι οσο περνα ο καιρος, περιοριζεται με γραφειοκρατικους πλειστους μηχανισμους η ελευθερια κινησεων των σχολικων μονάδων(κι οχι μονο) και οι κυβερνωντες απλα σφυγμομετρουν τις αντιστασεις που βαινουν διαρκως ελαττουμενες... Ευθυνη φερουν και οι συλλογοι γονεων γιατι μονο σαν γροθια μπορουν να εμποδισουν την πολιτικη που "ετσιθελικά" επιβάλλεται... Αυτη τωρα, ειναι μια συνιστωσα της απολυταρχικης πολιτικης που ασκείται και διευρυνεται...Κι ειναι γνωστό πως οτι δεν λυνεται, κοβεται... Ποιος θα "κοψει" ποιον ειναι το ερωτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ θα επιθυμούσα να συμμεριστώ την αισιοδοξία σου για την επαγρύπνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αγαπητή μου Ελένη, αλλά φοβάμαι πως δεν τα καταφέρνω. Από την δική μου εμπειρία, έχω σχηματίσει την ισχυρή εντύπωση ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών, αποδέχεται αυτούς τους νεοταξικού νεωτερισμούς, τις πρωτοβουλίες και τις ιδεοληψίες της παρούσας κυβέρνησης, αφού οι περισσότεροι έχουν αριστερή και ..."προοδευτική" συνείδηση!
    Αυτό είναι το κληροδότημα που άφησε η αριστερή διάβρωση μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, και ιδίως από την "κοινωνική επανάσταση" του 1981 μέχρι τις ημέρες μας. Αυτό είναι το άγος της αριστερής θολοκουλτούρας που βαρύνει την ελληνική παιδεία από το Δημοτικό, μέχρι την Ακαδημία.
    Η εμπειρία μου επίσης, έρχεται να μου θυμίσει την ευθυνοφοβία και τον ωχαδερφισμό πολλών εκπαιδευτικών-δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πάντοτε θεωρούν πως δεν είναι δική τους δουλειά να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα, ούτε να σώσουν τον κόσμο...
    Εξάλλου για 800 ευρώ τον μήνα, δεν έχουν κέφι να κάνουν "το κάτι τις παραπάνω" (έτσι λένε)!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ..

    :-)

    Συμμεριζομαι αυτο που λες για διαβρωση στους Πανεπιστημιακους χωρους καλε μου Λυκιε, αλλά δεν θα συμφωνησω οτι η πλειοψηφια των εκπαιδευτικων εχουν "αριστεριζουσες" τασεις και συνειδησεις, με την εννοια τουλαχιστον που οι κυβερνησεις επιχειρουν να αποδωσουν με τον ισοπεδωτισμο των αξιακων δομων. Ασε που τα αποτελεσματα των εκλογων της εκπαιδευτικης κοινοτητας αλλες προτιμησεις δειχνουν(οχι πως αυτο ειναι απαραιτητα καλυτερο ή χειροτερο σημαδι!). Η δικη μου εμπειρια απο συναναστροφες με φιλους εκπαιδευτικους δειχνει μια μαλλον συντηρητικη σταση απεναντι σε τετοιους ψευτο-νεωτερισμους. Εκτος αν η δικη μου αντιληψη περιοριζεται απο την σκοπια της επαρχιας που διαβιω εν συγκρισει με τα τεκταινομενα της Αθηνας. Αυτο που γινεται σαφες ομως ειναι πως η διαβρωση δεν εισχωρει σε συγκεκριμενους μονο επαγγελματικους κλαδους και δεν ξεκινα απο τον φοιτητοκοσμο. Στοχος ηταν και θα ειναι το βασικο κυτταρο που αναθρεφει συνειδησεις και δεν ειναι αλλο απο την οικογενεια.
    Οσο η ευθυνοφοβια και ο ωχαδερφισμος αναπτυσσονται καρκινικα αλλο τοσο υγιεις πυρηνες κανουν την διαφορα ακομα και για πολυ λιγοτερα απο 800 ευρω τον μηνα.
    Εχω ομως ομολογω την περιεργεια να δω πως θα "χαιρετισθει" το "καινοτομο" για τα ελληνικα δεδομενα εγχειρημα επι του πρακτεου. Οψομεθα..
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι να δικαιωθείς σε όσα λες, αγαπητή μου Ελένη. Σίγουρα η επαρχία είναι περισσότερο "συντηρητική" από την Αθήνα (ευτυχώς)!Παρεμπιπτόντως άκουσα ότι το Υπουργείο σχεδιάζει να επιβάλλει το εν λόγω "μάθημα" ως υποχρεωτικό και χωρίς την συναίνεση των γονέων, αν και αρχικά μιλούσαν για ενυπόγραφη συναίνεση του γονέα. Θεωρώ όμως, ότι ο γονέας μπορεί να συντάξει επιστολή απαγόρευσης της συμμετοχής του παιδιού του στο εν λόγω "μάθημα", επικαλούμενος την αθέμιτη, αντιεπιστημονική και προπαγανδιστική ουσία του περιεχομένου του. Αν αυτό μπορεί όντως να λειτουργήσει, τότε ίσως να αποτελέσει μία πρόταση για το πως θα μπορέσουν να αντιδράσουν οι γονείς, λύνοντας έτσι τα χέρια των εκπαιδευτικών.
    Σε δεύτερο πλάνο, μπορούν να ασκηθούν μηνύσεις στο Υπουργείο, για τους ίδιους λόγους. Είναι επίσης σημαντικό να αποδειχτεί η αντιεπιστημονικότητα αυτών των θεωριών, από σοβαρούς, διακεκριμένους και γενναίους επιστήμονες, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να εναντιωθούν στο σύστημα εξουσίας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΗΨΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΎ Η ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΙΣΟΝΕΤΑΙ ΤΟ 98% ΜΕ ΤΟ 2%.
    ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 13ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΛΕΣΒΙΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ Ή ΜΠΑΙΣΕΞΟΥΑΛ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΧΕΊΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ!!!! ΕΛΕΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑ ΠΑΛΟΥΚΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι το παιδί δεν θα πρέπει να αποκλείεται απο οποιαδήποτε πρόκληση της κοινωνίας, όσο σκληρή και εάν είναι. Τα εφόδια του θα πρέπει να είναι όμως ισχυρά και η αντίσταση του σθεναρή προερχόμενη απο την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Εκεί φαίνεται και ο ισχυρός δεσμός της οικογένειας και οι αρχές που θα πάρει το παιδί. Οσο πιο χαλαροί είναι οι γονείς και δεν επικοινωνούν με τα παιδιά, τόσο πιο ευάλωτο και τρωτό θα είναι το παιδί στις εκάστοτε προκλήσεις και προσιλητισμούς της κοινωνικής παθογένειας.

      Διαγραφή
    2. Τι θα γίνει όμως με αυτά τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν την τύχη να ζουν σε μια τέτοια οικογένεια; Θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και να γίνουν βορά της νεοταξικής προπαγάνδας, ή θα πρέπει να προστατευτούν κι αυτά μέσα σε έναν χώρο, ο όποιος θεωρείται ασφαλής, παιδαγωγικός και διαμορφωτής σωστών χαρακτήρων, όπως το σχολείο;
      Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σχολείο ως έναν εν δυνάμει επικίνδυνο χώρο, ηθικής διάβρωσης και ιδεολογικής προπαγάνδας μιας εμμονικής μειοψηφίας ή ως χώρο εκπαίδευσης και ηθικής αγωγής, απαλλαγμένο από πολιτικές ιδεολογίες και ιδεοληψίες;
      Θεωρώ πως το σχολείο πρέπει να αποκρούει τις προσπάθειες των πολιτικών χώρων, να διεισδύσουν στις εύπλαστες συνειδήσεις των μικρών παιδιών.
      Η λογική του να αφήσουμε τα μικρά παιδιά να κρίνουν μόνα τους την ορθότητα των πληροφοριών που τους παρέχει το σχολείο, είναι άτοπη και επικίνδυνη, διότι η ηλικία αυτή, δεν διακρίνεται για την ικανότητα στο να κρίνει, αλλά στο να αφομοιώνει μαθησιακά ότι του προσφέρουν. Η κρίση και η διάκριση, αφορά μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Η κρίση διαπλάθεται σε αυτήν την ηλικία (δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά ηλικίες γυμνασίου). Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που βρίσκονται μακρυά απο τον πυρήνα της οικογένειας, αποδομούνται εύκολα, είναι μετέωρα, αποδιοργανωμένα, ευάλωτα σε όποιες κατηχήσεις και ιδεολογίες του πασάρουν. Το παιδί που έχει ισχυρό στήριγμα απο την οικογένεια, του δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να αποκρούσει τυχόν παράσιτα που θα του βλάψουν την υγιή του εξέλιξη. Στο κάτω κάτω μεγαλώνοντας, που δεν θα είναι πια υπό την προστασία της οικογένειας, η σκληρότητα της σύγχρονης κοινωνίας που θα βιώσει και οι προκλήσεις της, θα είναι εντονότερες και εκεί θα πρέπει να βγεί βίαια απο το "γυάλινο κόσμο" που θα έχει συνηθίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σχολείο δεν είναι "γυάλινος κόσμος", αλλά ένας χώρος μάθησης και ορθής αγωγής. Δίνει εφόδια ζωής και αυτά πρέπει να είναι κοινωνικά αποδεκτά και συνυφασμένα με τα χρηστά ήθη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Οι Έλληνες πρέπει να απολαμβάνουν την ελληνική παιδεία και όχι μια νώθα και δόλια κατασκευασμένη κουλτούρα, αυτών που απεργάζονται το μέλλον του Ελληνισμού και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αφού πάρουν τα σωστά εφόδια (ανεξαρτήτως της οικογενειακής συνδρομής), θα κληθούν να ζήσουν ως σωστοί και χρήσιμοι πολίτες στο πραγματικό πεδίο της ζωής. Μέχρι τότε πρέπει να προστατεύονται στο μέτρο του λογικού.
    Η αναπτυσσόμενη κρίση των εφήβων,δεν είναι ολοκληρωμένη και ώριμη για να κάνει ορθή και τεκμηριωμένη διάκριση των πραγμάτων. Γι αυτό τον λόγο δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, πριν τα 18. Επίσης ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει πλήρη καταλογισμό των πράξεών τους, ακριβώς επειδή έχουν μειωμένη αντίληψη κρίσης και ευθύνης.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν αντιλέγω σε όλα αυτά. Αλλά η γνώμη σας είναι δηλαδή να τους κλείσουμε τα αυτιά και το στόμα και να τα κλειδαμπαρώσουμε μέχρι να ενηλικιωθούν; ΔΥΣΤΗΧΩΣ σε αυτή την αρρωστημένη κοινωνία που ζούμε, στην οποία έχουμε κληθεί να διαδραματίσουμε ένα ρόλο, όντας μειοψηφία, πρέπει να έχουμε γεμισμένη την φαρέτρα μας. Τον ρόλο αυτό τον επιλέγουμε εμείς. Εάν θέλουμε να βαδίσουμε στον δρόμο της αρετής και των αξιών, έχοντας ταυτόχρονα δημιουργήσει και οικογένεια, τότε σαφώς η σωστή διαπεδαγώγηση αρχίζει απο πολύ μικρή ηλικία. Σταδιακά τα εφόδια που θα παρέχουμε στα παιδιά θα πληθαίνουν και πολλές φορές θα αναθεωρούνται κάποιες εδραιωμένες απόψεις, σύμφωνα πάντα με την εξέλιξη της κοινωνίας. Το γυάλινο κόσμο τον ανέφερα ως υπερπροστασία που παρέχουμε στα παιδιά απο την σκληρή πραγματικότητα. Οχι το σχολείο. Το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία, που αναγκάζονται τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα, είτε αυτοί είναι ομοιδεάτες τους, είτε διαφορετικών αντιλήψεων και ιδεολογίας. Το ίδιο ισχύει και με τους καθηγητές. Πάντα θα υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που δεν θα παίξουν το παιχνίδι του συστήματος. Εκεί έρχεται και η δυνατότητα της διάκρισης των παιδιών να πορευτούν με τους σωστούς και ίσως λίγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν με εννοήσατε! Δεν εννόησα να κλείσουμε αυτιά και στόματα των παιδιών μέχρι να ενηλικιωθούν! Όταν μιλάω για ορθή και χρηστή εκπαίδευση, εσείς αντιλαμβάνεστε φίμωση και λογοκρισία;
      Μιλάω για σωστή κατεύθυνση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιδί δεν θα αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του σε όλα τα επίπεδα. Άλλο όμως οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι συγγενείς και άλλο ο εκπαιδευτικός θεσμός του σχολείου. Μπορεί ένα παιδί να δέχεται νοσηρά ή λανθασμένα μηνύματα από το περιβάλλον του, αλλά το σχολείο πρέπει να λειτουργεί ως πυρήνας ηθικού και γνωσιακού γνώμονα, καθώς και φάρος πολιτισμικών αξιών.
      Οι δε καθηγητές, οφείλουν να διδάσκουν σύμφωνα με αυτές τις αξίες και να αφήνουν στην άκρη τις προσωπικές τους πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις.
      Η "αναθεώρηση εδραιωμένων απόψεων" δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή των καθηγητών, ούτε και των πολιτικών. Αυτές προκύπτουν από την ίδια την κοινωνία αργά και προοδευτικά, μα ποτέ βίαια και συθέμελα, όπως επιχειρείται από τους σημερινούς κυβερνώντες.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Σταματάμε στο "πρέπει και στο οφείλουν" που γράφετε. Εκεί συμφωνούμε. Ολα αυτά που λέτε και προτείνετε είναι αυτά που θα πρέπει να γίνονται. Το θέμα είναι όταν δεν εφαρμόζονται. Πως λειτουργούμε εμείς οι υπόλοιποι που εναντιωνόμαστε στο διαφορετικό; Πως βοηθάμε τα παιδιά;
    Οι αναθεωρημένες απόψεις σαφώς προκύπτουν απο την εξέλιξη της κοινωνίας και συζητούνται πρωτίστως απο την οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.ipaideia.gr/eidhseis/anakoinosi-elme-n-voiotias-gia-tis-thematikes-evdomades-sto-gimnasio.htm


    http://www.ipaideia.gr/eidhseis/sinenteuksi-tou-xari-kousinidi-sto-thraki-net-gia-thematiki-evdomada-dimiourgikes-ergasies.htm

    Σε γενικες γραμμες....αυτη ειναι η πρωτη αντιδραση οταν η εγκυκλιος εσταλη στα σχολεια.
    Ειναι ελαχιστες οι φωνες συλλογων διδασκοντων(δεν μιλαω για μεμονωμενα ατομα αφου στα σχολεια συναποφασιζονται δρασεις κατοπιν συλλογων)που ειδαν και σχολιασαν θετικα τους στόχους του Υπουργειου.
    Απο εκει και περα, αναμενεται επιπλεον διαβουλευση αφου εχει δοθει καινουρια προθεσμια τοποθετησης μεχρι τις 20 Φλεβάρη.
    Και τελος, οι γονεις που ειναι παροντες στην φοιτηση και ζωη των παιδιων τους, εχουν συνταγματικο δικαιωμα να απαλλαξουν τα παιδια τους απο την παρακολουθηση οποιου θεματικου αξονα κρινουν αντιθετο στα χρηστα ηθη και θρησκευτικο-φιλοσοφικο-ιδεολογικα πιστεύω τους.
    Το ερωτημα που γεννάται ειναι, για ποσο ακομα τα παιδια μας θα μας ανηκουν;;; Και πως σταματας την αντιανθρωπινη πολιτικη ασκηση και επιβολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα. Και για να μην παρεξηγηθω, εξυπακούεται πως για τα παιδια εκεινα που δεν εχουν τη γονεικη στηριξη, το σχολειο οφειλει να παραμενει καταφυγιο γνωσεων και ηθικοπλαστικο κυτταρο οπως οριζει το Συνταγμα της Ελλαδος. Αλλωστε οικογενεια και σχολειο λειτουργουν αποτελεσματικα μονο οταν συνεπικουρει ο ενας στον ρολο του αλλου.

      Διαγραφή
  13. Αγαπητή Ελένη, χαίρομαι που όπως φαίνεται η πλειονότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας επιδεικνύει σκεπτικισμό, ωριμότητα και τελικά αρνείται να αποδεχτεί την απαράδεκτη και χωρίς προηγούμενο προσπάθεια χειραγώγησης των παιδιών μας, από τα εμμονικά και ιδεοληπτικά πολιτικά σκουπίδια του Υπουργείου.
    Τα παιδιά δεν μας ανήκουν. Ο κάθε άνθρωπος ανήκει στον εαυτό του και στον Δημιουργό. Αν και δεν μας ανήκουν, έχουμε την ευθύνη να τα μεγαλώσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο, ώστε να γίνουν ωφέλιμοι πολίτες για την κοινωνία και ελεύθεροι άνθρωποι για τον εαυτό τους.
    Το μέλλον της ανθρωπότητας, επαφίεται στον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Πρέπει να τα μεγαλώνουμε κατά συνείδηση και ελεύθερα από φανατισμό και ιδεοληψίες. Ας τα μεγαλώνουμε ...κατά φύσιν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Συμφωνώ απολύτως.Τα παιδιά δεν μας ανήκουν. Όσοι γίνονται γονείς οφείλουν να οπλισουν τα παιδιά με τις σημαντικότερες αξίες της ανθρωπότητας, μακρυά απο ιδεοληψίες και φανατισμούς.

      Διαγραφή
    2. Το κατα φυσιν σημαινει φυσιολογικα η συμφωνα με την φυση/κοντα στη φυση?

      Διαγραφή
    3. Κατα φύσιν σημαίνει, σύμφωνα με την φύση και όχι ενάντια σ' αυτήν!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  14. http://aktines.blogspot.gr/2015/06/blog-post_414.html?m=1

    Ειχα στο μυαλο μου αυτο οταν μιλησα για "ανηκειν". Αν ειναι ραδιοαρβυλα διορθωστε με.

    Προφανως και δεν μας ανηκουν τα παιδια να τα κανουμε οτι θελουμε. Προφανως και πρεπει να μεγαλωνουμε ελευθερα σκεπτομενους ανθρωπους. Γιαυτο υπαρχουν και οι υπηρεσιες προνοιας να επεμβαινουν οταν το καλο και ωφελιμο του παιδιου πραβιαζεται. Αλλά αν τα παραπανω ειναι μερος αυτου που το απροσωπο συστημα ορεγεται, ευτυχως που ως ωρας, το Συνταγμα κατοχυρωνει την συναινεση του γονέα για το περιεχομενο διδασκαλιας των μαθητών με βαση τα "ηθη και εθιμα" του λαου(οχι τα ατομικα δικα του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη, σε ποιό ακριβώς άρθρο του Συντάγματος αναφέρεσαι;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Μερος δευτερο του Συνταγματος παραγραφος 1. Εκει απο οσο φαίνεται μπορουν να πατησουν οι γονεις για να απαλλαξουν(αν τους επιτραπει) τα παιδια απο αυτο που κρινουν οτι παραβιαζει τα "χρηστα ηθη". Αυτο θελει κουβεντα με νομικο, γιατι ο προσδιορισμος των ηθων και πότε δικαιουσαι να τα επικαλεστεις ειναι αλλο μεγαλο θεμα. Απο την στιγμη που Γιαννης κερναει Γιαννης πινει...θα χρειαστει σθεναρη συγκρουση με οσα καινουρια νομοθετουνται... "Νομικιστικα" μιλωντας, ποιος αραγε θα θεωρηθει παρανομος; Ο γονιος αντιρρησιας ή το Υπουργειο;

      Διαγραφή
    3. ...Μερος δευτερο, Αρθρο 5, παραφραφος 1...

      Διαγραφή
    4. Άρθρο 5:
      "Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη."
      Εδώ τα "χρηστά ήθη", δεν πρέπει να παραβιάζονται από αυτόν που αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του. Συνεπώς, ο γονέας ως κηδεμόνας του ανηλίκου τέκνου του (ποινικός υπόλογος και υπεύθυνος γι' αυτό), έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει την προσωπικότητα του παιδιού του, ελεύθερα και χωρίς να προσβάλλει τα χρηστά ήθη.
      Ελέγχεται λοιπόν ο γονέας και κατ' επέκτασιν το παιδί του, ώστε να μην παραβιάζει χρηστά ήθη με τις επιλογές του.
      Στην περίπτωσή μας, το άρθρο αυτό πρέπει να το διαβάσουμε ανάποδα:
      Το κράτος ως θεσμικός παιδαγωγικός κηδεμόνας των παιδιών, δικαιούται να αναπτύσσει ελεύθερα (κατά το δοκούν) την προσωπικότητα των παιδιών (μέσω της εκπαίδευσης), αρκεί να μην προσβάλλει-παραβιάζει τα χρηστά ήθη.
      Τώρα τίθεται το θέμα, κατά πόσον το κράτος δικαιούται να θεωρηθεί ως "ο καθένας", αφού αυτός ο όρος μάλλον αφορά την "έκαστη ατομική υπόσταση" του πολίτη.
      Κατά την γνώμη μου, το συγκεκριμένο άρθρο δεν κατοχυρώνει επαρκώς και με σαφήνεια το δικαίωμα του πολίτη στην εναντίωση προς το κράτος. Αντίθετα, το κράτος προστατεύεται από την κατάχρηση του πολίτη, στο δεύτερο εδάφιο.
      Ίσως λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσουμε προστασία, όχι στο Σύνταγμα, αλλά στην νομολογία και τις δικαστικές αποφάσεις.
      Θα το ψάξω.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  15. Θελει ψαξιμο στην ΕΣΔΑ(Ευρωπαικη Συμβαση Δικαιωματων του Ανθρωπου). Θα το κοιταξω κι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην ΕΣΔΑ λοιπόν, ανευρέθη το επίμαχο άρθρο:

    Στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο στην Σύμβαση περί Προασπίσεως των Δικαιωμάτων του
    Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών που υπογράφηκε στο Παρίσι την 20η Μαρτίου 1952

    *Δικαίωμα στην εκπαίδευση*

    Άρθρον 2.- Ουδείς δύναται να στερηθεί του δικαιώματος όπως εκπαιδευθεί. Παν Κράτος εν
    τη ασκήσει των αναλαμβανομένων υπ' αυτού καθηκόντων επί του πεδίου της μορφώσεως και της
    εκπαιδεύσεως, θα σέβεται το δικαίωμα των γονέων όπως εξασφαλίζωσι την μόρφωσιν και εκπαί-
    δευσιν ταύτην, συμφώνως προς τας ιδίας αυτών θρησκευτικάς και φιλοσοφικάς πεποιθήσεις.

    Είναι λοιπόν σαφέστατο, πως το κράτος οφείλει να σέβεται το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των γονέων να εξασφαλίζουν την εκπαίδευση αυτή, η οποία είναι ΣΥΜΦΩΝΗ με τις θρησκευτικές και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ αντιλήψεις τους (των γονέων). Συνεπώς ο γονέας έχει δικαίωμα ΈΓΚΡΙΣΗΣ ή ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ οποιασδήποτε εκπαιδευτικής πρακτικής, άποψης και γνώσης που παρέχεται από το κράτος (μέσω του σχολείου), αν αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές του πεποιθήσεις. Έτσι, κατοχυρώνεται το δικαίωμα στον γονέα να ελέγχει και να κατευθύνει σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις την εκπαίδευση του παιδιού του, ενώ ΔΕΝ έχει αντίστοιχο δικαίωμα το κράτος.

    Σύμφωνα με αυτό το άρθρο λοιπόν, ο κάθε γονέας ή σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, δύναται να ασκήσει μήνυση κατά του Υπουργού, καθώς και να προκαλέσει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα απαγόρευσης αυτού του μαθήματος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή λεπτομέρεια. Πριν φτάσεις στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, πρέπει ρητώς να εχουν εξαντληθεί ολα τα εσωτερικά ένδικα μέσα και εντός προθεσμίας έξι μηνών από την ημερομηνία της αμετάκλητης εσωτερικής απόφασης. Επομένως φεξε μου και γλίστρησα.. Μέχρι να τελεσιδικήσει μια απόφαση του Ελληνικου Δικαστηρίου και ειδικά τέτοιου τύπου θα εχει αλλάξει η κυβέρνηση !

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι, αλλά ...ακόμη καλύτερα!
      Αρχικά παγώνει η ενέργεια του Υπουργείου με ασφαλιστικά μέτρα και δεν γίνεται πράξη, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η εκδίκαση βρίσκει τον υπουργό εκτός κυβέρνησης και χωρίς ασυλία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Να εισαι σιγουρος οτι το ΣτΕ θα απορρίψει συλλήβδην τα ασφαλιστικά μέτρα με την δικαιολογία οτι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος. DEZA VU.

      Διαγραφή
    4. Ας μην προδικάζουμε την ετυμηγορία του ΣτΕ, γιατί δεν είναι πάντοτε δεδομένη. Εξάλλου το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση, διότι προσκρούει στα χρηστά ήθη του λαού και απειλεί σοβαρή κοινωνική αναταραχή. Αυτά λαμβάνονται υπ' όψιν από τους δικαστές συνήθως. Πέραν αυτού, είναι πρόδηλη η παραβίαση του νόμου και η καταχρηστική απόφαση του Υπουργού στο να μην ζητήσει την γονεϊκή συναίνεση για το πρόγραμμα.
      Δεν υπάρχει έρεισμα για επίκληση "επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος" από μέρους του ΣτΕ, αφού το αντικείμενο αφορά ιδεολογική τοποθέτηση σε κοινωνικό ζήτημα και όχι επείγον και κρίσιμο ζήτημα που να άπτεται της δημόσιας τάξης ή της ειρήνης των πολιτών.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  17. :-)

    Πολυ χαιρομαι που το βρηκες αγαπητε Λυκιε!
    Ειμαι σε διακοπες αυτο το Σκ και δεν θα μπορουσα να ασχοληθω πριν την Δευτερα...
    Ελπιζω να μην εχει γινει τροποποιηση του αρθρου μετα το 1952.
    Αν και φιλη συνδικαλίστρια ερωτηθεισα για το δικαιωμα απαλλαγης απο καποια διδαχη μου ειπε οτι μια απλη υπευθυνη δηλωση του γονεα αρκει. Στις σχολικες εγκυκλιους και στα προεδρικα διαταγματα ειπε οτι οριζεται αυτη η δυνατοτητα.
    Οποτε...λεφτα δεν ξερω αν υπαρχουν(χαχαχα) αλλά λυσεις παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχει τροποποιηθεί η διάταξη και είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα.
    Καλή ξεκούραση στις διακοπές του ΣΚ σου, αγαπητή Ελένη!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κουιζ: Ποιος εχει δικαιο; Η Καινουργιου ή ο Σεραφειμ; Τί πιστευετε;

    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=MFsHPdokXZ4

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ νομίζω ότι αν θέλετε να αντιληφθείτε το ζήτημα πραγματικά σε όλο του το εύρος, θα πρέπει να κάνετε αναμεταξύ σας μια παρτούζα, αλλά όχι με τις αισθήσεις ενός ενήλικα αλλά με τις αισθήσεις ενός έφηβου που αρχίζει και ανακαλύπτει το σώμα του και που δεν έχει ενδοιασμούς να αγγιχτεί και να αγγίξει ερωτικά τους φίλους του, δεν έχει αλλοιωθεί ακόμη από τον ηθικισμό της θρησκείας και τις κοινωνικές νόρμες. Νομίζω ότι πρέπει να λειτουργήσετε κάπως απελευθερωτικά επάνω στο θέμα για να αντιληφθείτε κυρίως την πλευρά των παιδιών και όχι των γονέων. Ιδίως εσένα Λύκιε νομίζω ότι θα σε απελευθερώσει κάτι τέτοιο από πολλούς σου κόμπους. Θυμάστε πώς ησασταν στην αρχή της εφηβείας σας όταν πρωτονοιώθατε το σώμα σας να ξυπνάει; Σε κεινες της ηλικίες λειτουργεί κυρίως η ψυχή, και η ψυχή δεν αναγνωρίζει φύλα, οπότε δεν αντιλαμβάνεσαι το απαγορευτικό του κοινού φύλου ας πούμε ούτε καν τις απαγορεύσεις σε αιμομικτικό επίπεδο, είσαι αγνός, εξάλλου οι σωματικοί ερεθισμοί είναι υποτυπώδεις δεν ερεθίζεσαι όπως ένας ενήλικας, κυρίως επεξεργάζεσαι το σώμα σου και το σώμα των φίλων σου, ανακαλύπτεις νέες αισθήσεις, λειτουργεί η περιέργεια με όλη την παιδική αγνότητα. Εγω θα το πω δε ντρέπομαι, τις πρώτες μου ερωτικές ας πούμε περιπτύξεις τις είχα στα 10-12 μου χρόνια με τις ξαδερφούλες μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΕΔΩ? ΛΥΚΙΕ ΑΦΟΥ Η ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΗ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ Η ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Ε.Σ., στο εν λόγω βίντεο η Καινούργιου δεν τοποθετείται με επιχειρήματα παρά μόνον αναμασά τις νεοταξικές ατάκες που πληρώνεται για να προπαγανδίζει. Αντίθετα δεν επιτρέπει στον Σεραφείμ να αναπτύξει πλήρως τις θέσεις του, υποτιμώντας τον και παρερμηνεύοντάς τον. Η διάθεσή της είναι εξαρχής προκατειλημένη και χλευαστική. Βέβαια η ίδια δεν διακρίνεται για την μόρφωση και την ευφυΐα της, οπότε είναι άξιο απορίας το για ποιό λόγο δέχτηκε ο Σεραφείμ, να της δώσει συνέντευξη.
    Ο Σεραφείμ έχει δίκιο στο ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για τις ιδεοληψίες περί "φυσιολογικής σεξουαλικότητας" των γκέι και τρανσέξουαλ ατόμων, καθώς και ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει τις ιδεοληψίες της στα παιδιά, χωρίς την συναίνεση των γονέων, ενώ δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. .....

    Κι όλος αυτός ο "αέρας" της "προχωρημένης" άποψης και δήθεν αποδοχής της ανωμαλίας βαπτιζόμενης ως "φυσιολογική" δράση, απλά δημιουργεί ασύλληπτα τέρατα Ψυχής τα οποία προηγούνται του "Ψυχογονικού Δικαστηρίου".

    Εκεί σταματούν άδοξα και τραγικά οι "άνετες" απόψεις,οι ειρωνίες, οι προσβολές του Ανθρωπίνου είδους και λαμβάνουν σειρά..

    ο Τρόμος σε συνεργασία με τον Φόβο, στο πεδίο του μη ανατρέψιμου δρώμενου.

    Ο "λογαριασμός" έρχεται πάντα στο τέλος !


    "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" !




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΙΗΤΗ.ΣΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΗ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  24. Είναι εντυπωσιακή πάντως η κλίση που έχουν οι άνθρωποι του πνεύματος στην κατάκριση και επίκριση, σα να το ευχαριστιούνται με κάποιον τρόπο, μια υποσυνείδητη μορφή ηδονής τρόπον τινά, ίσως μέσω της σύγκρισης που κάνουνε να καταφέρνουν να αυτοτοποθετιθούν σε κάποια δήθεν υψηλότερη βαθμίδα από τα αντικείμενα κατάκρισης τους και όλη αυτή η διαδικασία να προσδίδει κύρος στην άθλια ύπαρξη τους. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δίνεται τόση σημασία στις σεξουαλικές επιλογές κάποιου, ιδίως από ανθρώπους του πνεύματος, που υποτίθεται ότι τους ενδιαφέρει το πνεύμα και η ψυχή και όχι το πεπερασμένο της σάρκας. Γιατί φοβάστε τόσο πολύ τη σάρκα; Γιατί θεωρείται ότι αυτό το κατώτερο κομμάτι του ανθρώπινου όντος μπορεί να επιβληθεί τόσο έντονα στην ουσία της ύπαρξης ενός ανθρώπου; Γιατί δίνετε τόση σημασία στον φαινότυπο της σάρκας; Εχουν φύλα και γένη το πνεύμα και η ψυχή; Δλδ για να καταλάβω, αν γνωρίσετε έναν άνθρωπο και τον συμπαθήσετε πολύ γιατί είναι πράγματι αξιόλογη η παρέα του και κάποια στιγμή μάθετε ότι είναι ομοφιλόφυλος, θα αλλάξει η άποψη σας γι αυτό το άτομο; Θα τον συμπαθήσετε λιγότερο για μια επιλογή του που δε σας αφορά καν; Ή ας υποθέσουμε ότι γνωρίζετε έναν ετεροφιλόφυλο άνθρωπο, εξίσου αξιόλογο και ενδιαφέρων και κάποια στιγμή μαθαίνετε ότι αυτός ο άνθρωπος είτε άνδρας είτε γυναίκα αρέσκεται να συνεβρίσκεται σεξουαλικά με πολλαπλούς παρτενέρ ταυτόχρονα. Θα αλλάξει κάτι από την άποψη σας γι αυτό το άτομο; Θα αλλάξει περισσότερο αν είναι γυναίκα και λιγότερο αν είναι άνδρας;

    Αρκτούρε γιατί αντιδράς τόσο πολύ; Δλδ τι θες να πεις, ότι εσύ όταν ήσουνα μικρός δεν επαιζες τον γιατρό με τους φίλους σου και τα ξαδερφάκια σου; Δεν πειραματιζόσασταν παρέα στον αυτοερωτισμό με τα άλλα παιδάκια; Ή μήπως όλα αυτά τα έχεις απωθήσει στο υποσυνείδητο σου γιατί σου είπανε κάποια στιγμή ότι είναι ντροπή, ίσως και να σε τρομοκρατήσανε γι αυτά τα παιδικά παιχνίδια που έπαιζες, να σε κάνανε να νοιώσεις άσχημα χωρίς να καταλαβαίνεις τον λόγο χωρίς να καταλαβαίνεις τι λάθος κάνεις, να σου επιβάλανε απαγορεύσεις σε πολύ τρυφερή ηλικία οι οποίες διαμορφώσανε όλη τη μετέπειτα πορεία επάνω στις σχέσεις σου με το άλλο ή με το ίδιο φύλο.. Σου είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να ξαναγίνεις παιδάκι και να παίξεις τον γιατρό με τα υπόλοιπα παιδάκια εδω μέσα; Είναι μήπως πιο εύκολο για σενα να ντυθείς τορκουεμάδας και να ρίχνεις κόσμο στην πυρά;Είναι πιο ερεθιστικό από το πρώτο ε; Ή μήπως και τα δυο μαζί σε συνδυασμό κάνουν κάτι περίεργο που δε μπορείς να ξεκαθαρίσεις ακριβώς; Αγνότητα και παιδική αφέλεια μπορεί να υπάρξει μέσα σ όλα αυτά, τι νομίζεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΞΟΥ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ!!! ΑΜΑ ΕΣΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΔΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Φ Υ Σ Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο Ι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ. ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΕΙΣΤΕ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΜΩΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ ΜΟΥ? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΙΥ ΜΠΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ! ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ 100 ΣΟΥΤ ΞΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΗΣ. ΑΘΕΗ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΈΝΗ ΑΝΩΜΑΛΗ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΜΕΝΗ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΨΥΧΊΑΤΡΟΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Επιλεγεις φανταζομαι να μην καταλαβαινεις τι λεει ο καθενας. Δεν μπορει να μπερδευεσαι, οι θεσεις ολων ειναι ξεκαθαρες. Η διαβαζεις αποσπασματικα προτασεις και τις μεταφραζεις οπως θελεις, η επιλεγεις να μην καταλαβαινεις, για να βρεις ενα φανταστικο πατημα να ξεδιπλωσεις καποιο κομπλεξ. Ηρεμισε αγαπητε, δεν ειναι η πιτα χωρισμενη οπως θες εσυ.
      Αρκτουρε κακως επιτιθεσαι. Δεν μπορει να θιξει κανεναν ο ανώνυμος.

      Διαγραφή
    3. Ο αγαπητός Αρκτούρος, επέδειξε μια υπερβολική αντίδραση σε μια πρόκληση. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα του να αμύνεται με αυτό τον τρόπο και δεν είναι η μόνιμη συμπεριφορά του. Αυτός είναι και ο λόγος που προτίμησα να παραβλέπω τις εκφράσεις του, γιατί θεώρησα ότι τελεί σε κατάσταση άμυνας σε μια προσβολή. Είδα επίσης ότι αμύνεται υπέρ όλης της παρέας και όχι μόνο για τον εαυτό του, πράγμα που δείχνει την καθαρότητα της ψυχής του.
      Αρκτούρε, παρόλα αυτά προσπάθησε να απέχεις από υβριστικές εκφράσεις, ακόμη και όταν αμύνεσαι. Ο λόγος πρέπει πάντα να είναι κομψός, ακόμη κι όταν αφήνει αιχμές.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  25. Οχι. Δεν συζηταμε ουτε αν ειναι φυσιολογικο, ουτε αν μας αρεσει, ουτε τις αποψεις μας, ουτε αν υπαρχει επιστημονικη τεκμηριωση. Συζηταμε για το αν θα πρεπει να αποδεχτουμε την επιλογη καποιων ανθρωπων για το πως θα ζησουν την ζωη τους, με το να μην τους περιθωριοποιουμε κοινωνικα με bullying. Και αυτο θα συμβει οταν ενημερωθουν τα παιδια πως καποια παιδια μπορει να εχουν δυο ομοφυλους γονεις και πως δεν ειναι τοσο τραγικο ωστε να τους αποφευγουν. Δεν θα κολλησουν τιποτα

    Εαν δυο ενηλικες του ιδιου φυλου επιθυμουν να ζησουν μαζι, πρεπει να παρουν την αδεια του καθε Σεραφειμ ή επιστημονικη τεκμηριωση; Οτι γουσταρουν θα κανουν, αυτο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα τους. Δεν εχετε ισως αντιληφθει πως η συζητηση δεν αφορα αυτους, αλλα το επιπεδο ολων ημων που συζηταμε για το αν ειναι σωστο ή οχι, παιζοντας το θεοι με τις ζωες των αλλων. Συζηταμε πραγματι για το αν θα αποσυρουμε τον "ρατσισμο" εναντιον τους; Δεν θαπρεπε να ντρεπομαστε;

    Παρατηρησα οντως πως τον διεκοπταν τον Σεραφειμ, οπως επισης παρατηρησα πως διεκοπτε και αυτος εξισου και επισης. Ουδεμια διαφορα επιπεδου δεν διαπιστωσα μεταξυ του Σεραφειμ και της Καινουργιου. Αντιθετως, ειναι σαφες πως ο Σεραφειμ "δεν ακουει" οποτε βρισκεται σε ενα μινι παραληρημα, οποτε και σε επιπεδο αναλογο των συνομιλητων του, αν και μου φανηκε πιο υποτιμητικος.

    Αλιμονο αν η Καινουργιου βρισκεται σε νεοταξικο payroll. Τα πιστευει αυτα που λεει και τα λεει.Ας μην βρισκουμε αντιπαλους εκει που δεν υπαρχουν. Στο θεμα μας. Εχουν δικαιωμα συναινουντες ενηλικες ιδιου φυλου να βρισκονται μεταξυ τους; Προφανως ναι. Αυτο ειναι γεγονος, αρεσει δεν αρεσει. Ειναι σωστο να δεχονται κοινωνικο αποκλεισμο ή να δεχονται bullying για το τι κανουν μες στο σπιτι τους; Προφανως οχι, αυτο ειναι δειγμα της ξεφτιλας στην οποια ειναι βυθισμενη, η βαθια αναχρονιστικη,καταπιεσμενη και καταπιεζουσα προς τα μελη της, ελληνικη κοινωνια. Ποιος τον ρωτησε τον Σεραφειμ και τον καθε Σεραφειμ; Τι ρολο παιζει; Πιστευει ειλικρινα πως η εκκλησια εχει καποιον ρολο στην διαμορφωση του ηθους της ελληνικης κοινωνιας; Η εκκλησια; Θα τρελαθουμε τελειως;

    Τι τερατα ψυχης δημιουργει αυτος ο αερας της προχωρημενης αποψης ΠτΧ; Οι ομοφυλοφιλοι ειναι τερατα ψυχης για εσενα; Θα εμμεινεις σε αυτην σου την αποψη;

    Η ομοφυλοφιλια ειναι ενα γεγονος. Σοβαρευτειτε επιτελους και αποδεχτειτε την σε οσους επιλεγουν να την εκφρασουν. Αγαπατε αλληλους κατα τα αλλα. Αγαπατε αλληλους, αρκει να ειναι οπως θα τους λεμε να ειναι.Δεν το συνειδητοποιειτε, αλλα ειστε συνυπευθυνοι πολλων εγκληματων που συμβαινουν, οπως στην Αυστραλια προσφατα, οταν απο φοβο κοινωνικης κατακραυγης, τελουνται εγκληματα κατα ομοφυλοφιλων, για να μην ντροπιαστει η οικογενεια στην κοινωνια. Ειλικρινα τωρα, αν το παιδι καθενος απο εσας, εβγαινε ανοιχτα και ελεγε πως ειναι gay και πως δεν θα το κρυψει, τι θα κανατε; Ειμαι περιεργος να ακουσω απαντησεις

    Ανωνυμη, θεωρω φυσιολογικο τον ερωτα μεσα στην οικογενεια ή σε συγγενεις, οταν δεν υπαρχουν αρκετες σχεσεις και συναναστροφες με αλλους ανθρωπους. Ειναι στην φυση του ανθρωπου να αγαπαει. Οταν εχει περιοριστει επι μακρον σε κλειστο χωρο, θα αγαπησει ανθρωπους σε αυτον τον χωρο. Και εγω αγαπουσα μια ξαδερφη μου, και ντρεπομουν γι αυτο,δεν εκανα ομως περιπτυξεις, αλλα ηταν γεγονος πως την αγαπουσα. Αλλα πιο πριν και περισσοτερο, αγαπουσα μια συμμαθητρια μου. Με αγορια ποτέ δεν ειχε δημιουργηθει ουτε υποψια αντιστοιχου συναισθηματος. Αλλα δεν παυω να κατανοω πως μπορει ενα αγορακι να βρεθει ερωτευμενο με ενα αλλο αγορακι. Τον μηχανισμο δεν τον εχω ακομα κατανοησει πληρως, εχω καποιες θεωριες, αλλα μεχρι εκει.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αρκτούρε γιατί αντιδράς τόσο πολύ; Απειλείσαι από κάτι που λέω; Πώς τα συμπέρανες όλα αυτά για μενα; Ετεροφιλοφιλικές είναι οι σεξουαλικές επιλογές μου και κανείς δε με βίαζε στο σπίτι μου. Πάρα πολλά παιδιά παίζανε και παίζουν τον γιατρό με άλλα παιδάκια, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρέπεται κάποιος να το αναφέρει. Ενα παιδι δεν τα αισθάνεται αυτά που συζητάμε με τον τρόπο που τα αισθάνεται ένας ανήλικας. Πρέπει δλδ να νοιώσω άσχημα για κάτι που έκανα όταν ήμουνα παιδάκι;

    Στοχαστή, οι ερωτικές περιπτύξεις που ανέφερα στην περίπτωση μου δεν είχανε σχέση με συναισθηματική αγάπη που έψαχνε εκδήλωση στο σώμα. Δεν ήμουν ερωτευμένη με τις ξαδέρφες μου, απλώς τύχαινε να κάνουμε πολύ παρέα, να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι στη γιαγιά, να έχουμε στενές επαφές και αυτό οδηγούσε στη σεξουαλική περιέργεια αλλά ξαναλέω μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού που περιεργάζεται το σώμα του και το σώμα ενός άλλου παιδιού. Ούτε ομοφιλόφυλη έγινα ούτε αιμομιξίες έκανα όταν μεγάλωσα ούτε με βίασε κάποιος συγγενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι το καταλαβα αυτο,ησουν σαφης, απλα συνεχισα με μερικες δικες μου παρατηρησεις, πιανομενος απο καποιες λεξεις-κλειδια που ανεφερες

    Νομιζω αυτες ειναι πιο φυσιολογικες στα κοριτσακια, στα αγορακια οχι και τοσο. Γενικα μας πιανει συγκρυο να ακουμπησουμε αλλο ανδρα, ποσο μαλλον να παιξουμε μαζι του εν αντιθεσει με τα γυναικεια σωματα, ισως επειδη αυτα ειναι ομορφοτερα
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητε Ε.Σ., το ερωτημα στο κουιζ που εθεσες δεν ηταν ξεκαθαρο. Ποιος εχει δικιο ως προς τι; Το θεμα του αποσπασματος της εκπομπης δεν ηταν πώς πρεπει να αντιμετωπιζουμε τους ανθρωπους με ομοφυλοφιλικο προσανατολισμο...Τι ερωτημα ειναι αυτο αλλωστε; Οπως αντιμετωπιζουμε καθε ανθρωπο. Με σεβασμο. Ποιος μιλησε για bullying και κατακραυγη; Ποιος εκανε λογο για περιθωριοποίηση και αναχρονιστικες πρακτικες; Μιλησαμε ομως για το ποια ειναι η νορμα και πώς οι Νεοταξιτες επιχειρουν να διαστρεβλωσουν το φυσιολογικο εξισώνοντάς το με αυτο που αποκλινει απο το φυσιολογικο. Αφορμη για την εμφανιση του ιερεα ηταν η εγκυκλιος προπαγανδας στις τρυφερες ψυχες των γυμνασιοπαιδων, που ακομα δεν εχουν σχηματοποιηθει ουτε κατασταλάξει στο τι ειναι και τι θελουν. Φευγοντας απο την εκτη δημοτικου, βλεπεις παιδια να "τσακωνονται" ακομα για το μολυβι που δεν τους δινει ο συμμαθητης τους! Αν ηταν ειλικρινες το ενδιαφερον του Υπουργείου, θα μαζευε αρχικα τους γονεις σε ενημερωτικα σεμιναρια και διαλογο ωστε σε τετοια λεπτα και προσωπικα ζητηματα να συνδραμει στο γονεικο ρολο. Δε θα αιφνιδιαζε και εκπαιδευτικους και γονεις στα μεσα της χρονιας εν μεσω πληθος αλλων αναγκων(π.χ. δεν καλυπτει θεσεις ειδικης αγωγης και μενουν τα παιδια στο ελεος του δασκαλου του κανονικου προγράμματος) επειδη μας αγαπαει... Τι σου λεει εσενα αυτο για τις προθεσεις του;

    http://www.vita.gr/ygeia/article/7071/omofylofilos-genniesai-h-ginesai/

    http://omofylofilia.gr/2015/06/σύνοψη-επιστημονικών-ομοφυλοφιλία/

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_83.html?m=1

    Απο το τριτο λινκ ας αναλογιστουμε τα εξης:
    1.Τα αποτελέσματα της θεώρησης της ομοφυλοφιλίας ως φυσιολογικής και ισότιμης συμπεριφοράς και η νομοθέτηση πρακτικών όπως ο «γάμος» μεταξύ ομοφυλοφίλων και η δυνατότητα υιοθέτησης παιδιών  μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην δομή της κοινωνίας και στις ανθρώπινες σχέσεις.

    2.Όπως πολύ ωραία αναφέρεται σε πρόσφατο παιδιατρικό άρθρο,  «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν είναι μόνον η ενημέρωση για την ανατομία και την λειτουργία του γεννητικού συστήματος, ή για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ο έφηβος χρειάζεται και ζητά να μάθει και για τα αισθήματα που είναι αλληλένδετα με την σεξουαλική ορμή, αλλά και την αγάπη. Πρέπει να μάθει για τις υποχρεώσεις που δημιουργεί μία μόνιμη σχέση και ο γάμος. Χρειάζεται να μάθει πως μπορεί η δική του σεξουαλική ζωή να επηρεάσει τη ζωή των άλλων. Πρέπει τέλος να αντιληφθεί ότι μέσα στην ένταξή του στην κοινωνία υφίστανται και στην σεξουαλική συμπεριφορά περιορισμοί, τους οποίους πρέπει να αποδεχθεί» (31).
    Δυστυχώς η κοινωνία δεν φροντίζει για την κατάλληλη εκπαίδευση των παιδιών και των νέων πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα, που εκτός των άλλων έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Οι έφηβοι (και όχι μόνον) στην Ελλάδα έχουν μεγάλη άγνοια ως προς τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. (31).Όταν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γίνεται στο σχολείο, θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και συναίνεση των κηδεμόνων ως προς το περιεχόμενό της .Το ίδιο ισχύει για την διανομή και συμπλήρωση ερωτηματολογίων από τα παιδιά, όπου η συμμετοχή θα πρέπει να είναι προαιρετικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3.το Υπουργείο Παιδείας υποστήριξε την δημιουργία φυλλαδίου και ιστοσελίδας (www.oloiisoi.gr) που απευθυνόταν σε εφήβους και διανεμήθηκε σε γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας, (σύμφωνα με πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης) όπου προτρέπει τα παιδιά να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία ως ισότιμη εκδοχή της σεξουαλικότητας, χαρακτηρίζοντας κάθε αντίθετη στάση ‘ομοφοβική’ και ‘ρατσιστική’. Η αψυχολόγητη  και αντιεκπαιδευτική  αυτή πράξη του υπουργείου Παιδείας, βλέπει τον χώρο της εκπαίδευσης ως «χώρο ζυμώσεως ιδεών και γνώσεων, ανάδειξης προτύπων και διαμόρφωσης προσωπικοτήτων». Όμως τέτοιες κινήσεις, χωρίς  ενημέρωση και συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων, χωρίς καμία συζήτηση με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, χωρίς  παροχή γνώσεων προς τους νέους αλλά  αντίθετα με χρήση επικίνδυνων προτροπών (www.oloiisoi.gr) και χρήση απειλής πως «θα ανήκεις στην χειρότερη μειονότητα (!), τους ρατσιστές» αποτελούν προπαγάνδα. Η διαμόρφωση προσωπικοτήτων με προπαγάνδα δεν χαρακτηρίζει τα δημοκρατικά πολιτεύματα.          Επίσης, τα πρότυπα  που αναδεικνύει ο χώρος της εκπαίδευσης αφορούν στην Ελληνική κοινωνία και δεν επιβάλλονται από εισαγόμενα  προγράμματα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ιστορικά βαθύτατα ριζωμένες και παγκόσμια αναγνωρισμένες αξίες ισότητας, ανεκτικότητας, ανθρωπισμού, πνευματικότητας,  λογικής αλλά και θρησκευτικότητας, που έχει αποτελέσει  αναπόσπαστο τμήμα της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας των Ελλήνων.

      4.Μπορεί και πρέπει η κοινωνία να αλλάξει  δομικά της στοιχεία όπως είναι οικογένεια , προς χάριν ενός μικρού ποσοστού των μελών της; Τι θα συνέβαινε εάν έπραττε το ίδιο για τις πάμπολλες ιατρικές και μη διαταραχές και αποκλίσεις (πχ γενετικά σύνδρομα, χαρτοπαιξία, βία κλπ);
      Οι επιστήμονες θα πρέπει με επιστημονικότητα και ειλικρίνεια να περιγράψουν  τις συνέπειες για τον ανθρώπινο ψυχισμό, τις διαπροσωπικές σχέσεις , την οικογένεια και την κοινωνία. Η μέχρι τώρα επιστημονική γνώση μας προειδοποιεί ότι η καταπάτηση των φυσικών νόμων έχει συνέπειες σε όλους τους τομείς της υγείας.


      Το Υπουργειο εν τελει, ας φροντιζε να στελεχωσει τις σχολικες μοναδες με ειδικευμενο προσωπικο για τετοιες κουβεντες σε μονιμη βαση, με ψυχολογους και κοινωνιολογους για την αντιμετωπιση ζητηματων βιας και εκτροπων στα σχολεια ωστε να βγαινουν τα παιδια ενισχυμενοι στην κοινωνια πολιτες προλαμβανοντας προβληματικες συμπεριφορες εν τη γεννεση τους.

      Διαγραφή
    2. Οσον αφορα την ερμηνεια των Γραφων, επειδη πιστευω πως οι Γραφες ειναι και κωδικας, θα τολμησω να παιξω με τις λεξεις.
      ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΗΣ..ΕΝ ΟΙΚΟ ΑΡΕΤΗΣ
      ΚΙΝΑΙΔΟΣ..ΔΙΚΑΙΟΣ/Ν
      Ποιος ειναι αυτος που "δεν θα κερδίσει την βασιλεια των ουρανων" ;Ποια ειναι αυτη η βασιλεια τελικα;
      Τροφη για σκεψη..

      Διαγραφή
  29. Η βασιλεία των ουρανών ανήκει και κερδίζεται από τα παιδιά και από όσους μπορούν να θυμούνται ότι υπήρξανε κάποτε παιδιά. Εγώ πάντως το ξαναλέω, θα σας βοηθησει πολύ μια παρτούζα έστω και ψηφιακή. Τον δε Ποιητή θα τον βοηθήσει πολύ, πριν την παρτούζα, ο μέγας ανατολικός του Εμπειρίκου. Εφόσον όμως επιλέγετε να θέτετε επί τάπητος την σεξουαλικότητα ατόμων που δεν καταλαβαίνετε και εφόσον επιλέγετε να ασχολείστε με τις σεξουαλικές επιλογές των άλλων, των όποιων άλλων, οφείλετε να εκθέσετε καταρχίν και να ασχολειθείτε με τη δική σας σεξουαλικότητα. Εχετε παιδιά; Ειστε άνετοι καταρχίν με τη γύμνια του σώματος; Κυκλοφορείτε γυμνοί μπροστά στα παιδιά και τους φίλους σας ή μπροστά σε αγνώστους; Το να μιλάει κανείς και να επικρίνει "ανώμαλες" σεξουαλικές επιλογές είναι εύκολο, αλλά θα ήταν προτιμότερο να γίνεται από ανθρώπους που καταρχήν έχουν σταθεροποιησει τις δικές τους σεξουαλικές επιλογές και δεν έχουν ενδοιασμούς να μιλήσουν γι αυτές, ακόμη και κυρίως για τις κρύφιες επιλογές τους. Εσείς εδώ μέσα είστε άνετοι με τη σεξουαλικότητα σας και τα σώματα σας;

    Στοχαστή, θυμάμαι τα αγοράκια όταν ήμουνα μικρή να μαζεύονται και να αυνανίζονται παρέα και μάλιστα να κάνουνε και διαγωνισμό για το ποιος θα εκτοξεύσει το σπέρμα του μακρύτερα :) Θα μπορούσες να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι εδώ με τα υπόλοιπα αγοράκια, τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω παιδια, δεν εχω αποβαλλει ακομα πληρως την αμηχανια μου για την γυμνια του σωματος μου, το προσπαθω ομως, μπροστα στα παιδια δεν ειναι καλο να κυκλοφορει κανεις εντελως γυμνος διοτι ισως αυτο σοκαρει τα παιδια ή να τα εγκλωβισει σε οιδιποδειο αν μιλαμε για γονεις.

      Δεν ειμαι ακομα πληρως ανετος ουτε εχω κατανοησει 100% την δικια μου σεξουαλικοτητα και θελω, αλλα ειμαι πλεον πιστευω κοντα. Τουλαχιστον εχω ανελθω απο το ταμπου της υποθεσης.

      Γενικα μιλωντας, θεωρω πως οσο πιο συντηρητικοι εμφανιζομαστε, τοσο περισσοτερο καταπιεσμενη και αδιερευνητη σεξουαλικοτητα εχουμε.

      Το παιχνιδι με τα αγορακια το θυμαμαι και εγω. Εξακολουθει να εχει μεσα του το σημειο του ανταγωνισμου και οχι του ναρθουν πιο κοντα μεταξυ τους. Συχνο επισης ειναι και το να κατουρανε διπλα-διπλα για το ποιος θα τα φτασει πιο μακρια. Προσωπικα δεν συμμετειχα σε περιπτωση παραδειγματος αυνανισμου που ανεδερες, αλλα το συζητουσα με κατι φιλους που το εκαναν. Θυμαμαι χαρακτηριστικα πως εαν καταλαθος ο ενας ακουμπαγε τον αλλον, ετρωγε φρικη, και ας καθονταν στον ιδιο καναπε. Πολυ σπανιο να αυνανιζει ο ενας τον αλλο, φανταζομαι πρεπει να εχουν απιστευτα κοντινη σχεση, γιατι γενικα εν αντιθεσει με τις γυναικες, ενα τυχαιο ακουμπημα των σωματων φερνει ανατριχιλα με την αρνητικη εννοια οταν βρισκονται σε ερωτικη κατασταση. Συνηθως ετσι συμβαινει

      Ελενη, το να θεωρηθει η ομοφυλοφιλια φυσιολογικη, δεν μας ενδιαφερει. Δεν μας ενδιαφερει πχ ο γαμος, να μην συμβει αυτο διοτι η κοινωνια κατανοουμε πως εχει τα συμφεροντα της. Αυτο που επιζηταται ειναι η κοινωνικη αποδοχη και οχι κατακριση και περιθωριοποιηση των συνανθρωπων μας που επιλεγουν να ζησουν με καποιο τροπο που θεωρουν πως τους κανει ευτυχισμενους. Οι πνευματικοι ανθρωποι οφειλουν να ειναι οι πρωτοι που θα σταθουν στο πλευρο τους και που θα τους στηριξουν με την αποδοχη τους. Ναι, να μας ενδιαφερει η κοινωνια, αλλα πρωτιστα μας ενδιαφερουν οι ανθρωποι. (There our loyalty lies). Οι ανθρωποι ειναι παντα υπερανω ολων, και φυσικα υπερανω ακομα και των θεσμων

      Θα επιχειρησω να απαντησω αναλυτικοτερα

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. ΥΓ. Δεν ειμαστε 12 χρονων για να παιζουμε ακομα ετσι. Πλεον ανδρωθηκαμε, οποτε οι γυναικες δεν φανταζουν εξωγηινα απομακρα πλασματα για να αναρωτιομαστε που θα τις βρουμε. Οποτε οτι παιχνιδια ειναι να παιξουμε, πλεον μονο με κοριτσακια-γυναικες. Η απαντηση ειναι οχι, το τρενο εχει περασει

      Χμμ. Δινοντας αυτην την απαντηση, ισως να βρηκα τον χαμενο κρικο στην κατανοηση της ομοφυλοφιλιας. Διαθεσιμοτητα (availability)

      Για ποιο λογο τα αγορακια μικρα παιζαν μεταξυ τους; Διοτι τα κοριτσακια τα θελανε, αλλα δεν τα βρισκανε. Ενω μεταξυ τους περνουσανε πολυ ζρονο. Αντιστοιχα και τα κοριτσακια οπως μαςβανεφερες το παραδειγμα με τις ξαδερφουλες σου. Αυτα, σε συνδυασμο με αυτα που ανεφερα πιο πριν, πως η αγαπη ειναι φυσικη κατασταση του ανθρωπου, ο ανθρωπος ειναι σχεδιασμενος να αγαπαει, εαν δεν βρισκει κατι να αγαπησει που του αναλογει και επιθυμει, θα μεταβει στο αμεσως επομενο καλυτερο (next best thing). Μεσω του μηχανισμου της ψυχολογικης προβολης, θα προβαλει τα χαρακτηριστικα που επιθυμει, αν οχι σε ανθρωπο του αλλου φυλου, τοτε σε ανθρωπο του ιδιου φυλου ή αν ειναι κανας βοσκος που δεν βλεπει κανεναν ανθρωπο, σε καμια κατσικα του (κτηνοβασια).

      Εαν πεφτω μεσα, τοτε η λυση ειναι απλη. Να φροντισει η κοινωνια να βρισκονται ευκολα οι ανδρες με τις γυναικες, με διαφορους τροπους κοινωνικοποιησης

      Χμμ,Πολυ ενδιαφερον
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  30. Να μας πουν ο Λύκιος, ο Αρκτούρος και ο ποιητής αν ερεθίζονται με την εικόνα δυο γυναικών που ερωτοτροπούν ή αν στις περιπτώσεις που βλέπουν μια τέτοια εικόνα συγκρατιούνται και υποκρίνονται ότι δεν ερεθίζονται γιατί η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία και προσβάλλει τα χρηστά τους ήθη. Τον Στοχαστή δεν τον ρωτάω γιατί σίγουρα ερεθίζεται και δε ντρέπεται γι αυτό. Ας μας πουν όμως οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ ΜΟΥ, ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΕΝΑ. Ή ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΥΑΛΟ (ΓΙΑΝΓΚ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ) Ή ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ! ΧΑΧΑΧΑ! ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ'ΣΑΙ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΒΟΥΛΩΝΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΖΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΕΡΑ ΣΚΑΜΠΙΛΙΑ ΣΤΑ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΑ!! ΕΝΤΑΞΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΗΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ ΜΟΥ? ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΛΕΣΒΙΕΣ Ή ΟΧΙ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ....
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αν και δεν επιθυμώ την εμπλοκή μου σε διάλογο μαζί σου (είναι γνωστή η κατάληξη που θα έχει), θα σου δώσω μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
      Από κοντά, υα μπορούσα να σου λύσω όλες τις απορίες σου για μένα και την σεξουαλικότητά μου. Δημόσια όμως δεν μπορώ, μιας και ως μπλόγκερ είμαι ο μόνος από τους σχολιαστές που είμαι έκθετος με τα στοιχεία μου στον blogger. Συνεπώς είμαι ο μόνος που θεωρούμαι επώνυμος, ενώ εσύ για παράδειγμα είσαι εντελώς συγκεκαλυμμένη από την ανωνυμία σου. Έτσι εσύ μπορείς να λες και να δηλώνεις ότι θέλεις αχρεωστήτως, ενώ εγώ όχι!
      Αν με γνώριζες από κοντά, θα έβλεπες πόσο ανοιχτός είμαι σε τέτοιες συζητήσεις, στο να εκθέτω το σώμα μου, αλλά και στο να συναναστρέφομαι με γκέι ή λεσβίες, ισότιμα και με ιδιαίτερη αγάπη, εφόσον μου την επιτρέπουν. Το ότι έχω φίλους και φίλες ομοφυλόφιλους, δεν σημαίνει πως παραγνωρίζω το γεγονός ότι η σεξουαλική τους συμπεριφορά ανήκει στο παρά φύσιν. Απλά, σέβομαι την επιλογή τους ή την φύση τους και εκτιμώ την προσωπικότητά τους ανεξάρτητα από την σεξουαλική τους προτίμηση. Προσωπικά δεν έλκομαι από άτομα του φύλου μου, ούτε και στην παιδική μου ηλικία έκανα τέτοιους πειραματισμούς. Τέλος, το ότι η ψυχή και το πνεύμα είναι άφυλα, δεν έπεται πως άφυλο είναι και το σώμα.
      Λυπάμαι που δεν θα επεκταθώ περισσότερο, αλλά περισσότερος διάλογος μαζί σου, έχει το ρίσκο της νοσηρής ρίξης. Παρότι καταχράσαι την ανοχή μου και δεν τήρησες την υπόσχεσή σου, σου προσφέρω για μια ακόμη φορά το βήμα, μέχρι να περάσεις τα εσκαμμένα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. Αγαπητέ Ε.Σ., συγκλίνω απόλυτα με τις απαντήσεις που έλαβες από την αγαπητή Ελένη.
    Παραταύτα, η δική μου θέση για την ομοφυλοφιλία είναι πως αποτελεί σεβαστό δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την σεξουαλική ζωή που του προσφέρει ηδονή και έρωτα, αρκεί να μην καταπιέζει, βιάζει ή κακοποιεί παρά την θέλησή του, τον ή την σύντροφο. Εξίσου σεβαστό δικαίωμα είναι να κάνει ομαδικό σεξ, στο οποίο να περιλαμβάνονται όλες οι παραλλαγές ή εκδοχές της ηδονής. Δεν θεωρώ πως το σεξ πρέπει οποιαδήποτε να είναι μια δραστηριότητα μεταξύ μόνο ενός ζεύγους και στην ηδονή όλα επιτρέπονται (με τους περιορισμούς που προανέφερα).
    Ωστόσο το σεξ μεταξύ ενός ζευγαριού, ως επίρρωση του έρωτα και της αγάπης του, είναι η ποιοτικότερη εκδοχή που μπορεί να έχει η ηδονή και η ψυχική μέθεξη.
    Καμμία όμως σεξουαλική επιλογή δεν επηρεάζει την αξία ενός ανθρώπου ως προσωπικότητα, αν δεν αποτελεί σημείο αποκλειστικής προβολής και νοσηρής εμμονής. Δηλαδή ένας ομοφυλόφιλος, ο οποίος ζει μόνο για το σεξ και αποκλειστική του ενασχόληση είναι η αναζήτηση ερωτικού παρτενέρ, η προκλητική συμπεριφορά που προσβάλλει τους άλλους γιατί δεν συμμερίζονται την επιλογή του και η διαφθορά των νέων, τότε αυτός ο άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, διότι δεν σέβεται τις επιλογές των πολλών.
    Δυστυχώς σήμερα, ενθαρρύνεται αυτή η συμπεριφορά σε πολλούς ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, με αποτέλεσμα να προκαλείται η δίκαιη αντίδραση των πολλών. Με αυτή την τάση που δημιουργείται, χάνεται η ιδιωτικότητα της σεξουαλικής ζωής και μετατρέπεται σε εργαλείο πολιτικής επιδίωξης στα χέρια της νέας τάξης πραγμάτων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. .....

    Επειδή τα πάντα τα πάντα είναι "αριθμός" έχουν και την "τάση" των συνθέσεων - συνδέσεων, πράξεων και αποτελεσμάτων.

    Οι αριθμοί οι οποίοι τείνουν κατόπιν "εφαρμογής" σε μη φυσιολογική δράση, δημιουργούν μη φυσιολογικά αποτελέσματα.

    Τα τέρατα της Ψυχής δημιουργημένα από δυσαρμονία της Φυσικής ροής των επαναλαμβανόμενων κύκλων της Ζώσας ενέργειας, προσκολούνται ως στοιχειακά, επηρεάζοντας - διαβάλλοντας την σύνθεση - ποιότητα και τις διαδικασίες της εξέλιξής της.



    Όταν παίζουμε με το μυαλό μας, χανόμασθε στον Λαβύρινθο.
    Άλλο το έργο και άλλο το Νόημα.
    Για να κατα - νοήσουμε το έργο ακολουθούμε Τον Λόγο.
    Έτσι "κινούμε" το έργο που Μαθηματικά μας δίδει το Νόημα.


    Άλλοι ασχολούνται με τα Νοήματα και άλλοι με τα ανομήματα.

    Ότι έλκεις "φέρεις"...!

    -----

    Υ.σ

    Ελεύθερε Στοχαστή έγραψα "δημιουργεί" τέρατα Ψυχής και δεν έγραψα "είναι".Άλλο τι είναι η Ψυχή στον πυρήνα της και άλλο τι δημιουργεί και προσκολά στην κίνησή της.Θα σου θυμήσω εκείνο που γράφει σε Αρχαίο κείμενο, όπου οι Ψυχές είναι σαν σεντόνι και εκείνες οι οποίες διέπραξαν ανόσιες πράξεις είναι γεμάτες κηλίδες.Βγαίνοντας από τα πεδία της ύλης τις αποφεύγουν οι άλλες ( καθαρές ) Ψυχές και νιώθουν μεγάλη ντροπή για την "εμφάνισή" τους.
    Με λίγα λόγια δεν ξέρουν που να κρυφτούν.( Ένα πολύ μικρό μικρό μέρος της Ιστορίας, έπονται χειρότερα )


    Ελένη σχετικά με τον κώδικα της "γλώσσας" θα σε παρακαλούσα να έχουμε το Νού μας.
    "Κυκλοφορούν" ύαινες.

    -----

    Όσο απέχει τελικά κάποιος - οια από την έννοια του Σεβασμού, τόσο στροβιλίζεται σε κυκεώνα ανικανοποίητων επιθυμιών, ποτίζοντας γύρω του μέλανα χολή,
    τυφλομένος -η εν την αγνοία του - της.

    Την εγωπαθητική αγνοία του - της !




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με βρισκεις συμφωνο. Προφανως ο ορος της συναινεσης ειναι απαραβατος, διοτι διαφορετικα αναφερομαστε σε ποινικες πραξεις καθως τα δικαιωματα ενος μερους καταπατωνται. Ουτε απολιτιστοι ειμαστε, ουτε στο ισλαμικο χαλιφατο βρισκομαστε

    Οντως η σχεση ανδρα-γυναικος ειναι η βελτιστη αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα κατακρινουμε τις αλλες σε οποιους τις επιλεγουν. Θα ηταν σαν να λεμε πως επειδη το καλυτερο φαγητο ειναι το στηθος κοτοπουλου με μπροκολο, θα πρεπει οσοι τρωνε πιτσα και πιτογυρα να εξαφανιστουν απο προσωπου γης. Ε οχι δα

    Ακομα και αν ενας ομοφυλοφιλος ζει μονο για σεξ, αυτο παραμενει δικαιωμα του, καθως προφανως εννοειται πως δεν θα βουταει παρτενερ παρα την θεληση τους. Διαφθορα των νεων; Αυτο ειναι περιεργο. Θα ηταν διαφθορα των νεων εαν ηταν κατι που οι νεοι θα προτιμουσαν εναντι του "φυσιολογικου". Εαν μιλαμε για διαφθορα νεων, τοτε εμμεσως λεμε πως φοβομαστε πως η ομοφυλοφιλια ειναι ανωτερη της ετεροφυλοφιλιας. Για διαφθορα νεων τιμωρηθηκε ο Σωκρατης επειδη μιλαγε για τα ανωτερα απεναντι στα συμφεροντα της κοινωνιας.

    Και εγω θυμαμαι πως μου την ειχαν πεσει μερικες φορες πριν αρκετα χρονια σε καποια νησια που καναμε διακοπες, οταν ημουν τζοβενο. Θα επρεπε να φοβηθω για διαφθορα ή οτι θα αλλαξω γουστα απο σποντα; Δεν αλλαζει ετσι η προτιμηση. Ισα ισα που μου αρεσε, γιατι αισθανθηκα πως "αρεσω". Νομιζω ειναι ολιγον τι αστειο να μας ανησυχει μηπως αλλαξουν γουστα οι ανθρωποι. Αυτο παντως δειχνει μια μεγαλη σαπιλα στην κοινωνια μας. Μια μεγαλη απομονωση καθως οι ανθρωποι δεν συναντιουνται. Ξεφτιλα της κοινωνιας μας ειναι αυτα και οχι των ομοφυλοφιλων.

    Καλως ενθαρρυνεται οχι η συμπεριφορα αυτη καθαυτη, αλλα η αποδοχη της συμπεριφορας εαν και εφοσον αυτη υπαρχει. Δεν την παραγουμε, αλλα μαθαινουμε ως κοινωνια να μην καταπιεζομαστε και να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις πως η ελληνικη κοινωνια κραταει ακομα καλα τις βαθιες καταπιεσεις και ενοχικες προβολες στα μελη της. Αυτος ειναι ενας τροπος να ελεγχονται τα μελη της, να μην ειναι ελευθερα.

    Ο Οσσο γραφει καπου:
    " Οι ενοχές είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας. Ολόκληρο το παρελθόν της ανθρωπότητας είναι στηριγμένο στις ενοχές και κάθε γενιά συνεχίζει να μεταβιβάζει τις αρρώστιες της στη νέα. Κι αυτές συσσωρεύονται όλο και περισσότερο. Έτσι, κάθε νέα γενιά είναι όλο και πιο φορτωμένη από την προηγούμενη.

    Οι ενοχές όμως είναι μία από τις βασικές στρατηγικές των παπάδων για να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Οι παπάδες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τις ενοχές. Όταν νιώθεις ενοχές, να θυμάσαι ότι τα χέρια του παπά είναι γύρω από το λαιμό σου. Σε σκοτώνει. Οι ενοχές είναι μία στρατηγική για να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους, για να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σκλάβους. Προσπάθησε να καταλάβεις το μηχανισμό. Μόνο με την κατανόηση θα μπορέσεις να ξεφύγεις."

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αναγνωριζω πως συμφερον της κοινωνιας ειναι αυτο που τυγχαινει πιο φυσιολογικο, οι σχεσεις ανδρων-γυναικων. Αναγνωριζω επισης τον νεοταξικο σχεδιασμο αποδομησης του κοινωνικου ιστου, διοτι ειναι προς το συμφερον του μοντελου της παγκοσμιοποιησης. Εμας ομως πρωτιστα μας νοιαζει η ελευθερια των ανθρωπων οταν φυσικα αυτη δεν ενοχλει τους υπολοιοους, και η ομοφυλοφιλια δεν μας ενοχλει στο ελαχιστο. Οποτε ας μην ασκουμε κριτικη, διοτι η κριτικη ειναι ελλειψη αγαπης και αποδοχης. Παντως, τα "χτυπηματα" της ΝΤΠ καταφερονται σε σαπιες δομες, αλλιως ο κοσμος θα τα απερριπτε.

    Η λυση ειναι απλη. Κοινωνικοποιηση. Οι ανδρες να βρισκονται με τις γυναικες και να περνουν χρονο μαζι. Αυτο συμβαινει φυσικα σε μια δημοκρατια, οταν αυτη ειναι δημοκρατια και οχι ενα απολιθωμενο κουφαρι απομιμησης σαν αυτα που εχουμε σημερα. Αντι να εφευρισκουμε εμποδια, θα επρεπε να εφευρισκουμε ευκαιριες και αφορμες οι ανθρωποι να συναντιονται και να περνουν ποιοτικο χρονο. Ειμαι πεπεισμενος πως η αφαιρεση των καταπιεστικων ιδεοληψιων της κοινωνιας, θα οδηγησει στην εξαλειψη τις ομοφυλοφιλιας. Ειναι λογικο ο κοσμος να επιλεγει την καλυτερη επιλογη. Αυτος ειναι ο δρομος και οχι η αστεια αυξηση των κινητοποιησεων. Δηλαδη τί; Τα συμβουλια γονεων και κηδεμονων, που ως επι το πλειστον συντελουνται απο ανθρωπους που ζουν μεσα απο τον ελεγχο που ασκουν στις ζωες των παιδιων τους, να μπλοκαρουν το τι θα ακουνε τα παιδια στα σχολεια; Αστεια πραγματα. Τα παιδια του γυμνασιου σημερα, εχουν ιντερνετ, δεν ειναι τοσο μουμιοποιημενοι οσο οι γονεις τους, και ευτυχως.

    Εαν θελουμε να βοηθησουμε, ενα πραγμα χρειαζεται να κανουμε. Να αφηνουμε τα παιδια να ζουν απελευθερωμενα, να κανουν σχεσεις και να περνουν πολυ χρονο με ατομα του αλλου φυλου. Χαχα, θυμαμαι τα φιλαρακια που παιζανε μαζι καμια φορα και πειραματιζονταν, που ειχαν μηχανευτει το εξης. Κανανε πως τσακωνονταν, και ο ενας εσπρωχνε τον αλλο "τυχαια" πανω σε κοριτσια, για να στηριχτει πανω τους και να τις "πιασει". Χαχα, εγω ντρεπομουν και που το εβλεπα. Γαμησε τα.. Ποιος ευθυνεται γι αυτην μου την ντροπη και για την τοση καταπιεση που με βασανιζε;Ποιος ειχε τα χεραι στο λαιμο μου; Στον καθε νεο, οχι εμενα. Εγω ας πουμε ψιλοξεγλιστρησα με την βοηθεια φιλων. Οι αλλοι;

    Εδω χρειαζεσαι Λυκιε. Να σταθεις υπερασπιστης-απελευθερωτης και να βοηθησεις με την νοητικη σου ικανοτητα, ολους τους νεους που ειναι εγκλωβισμενοι. Και οχι να ανησυχεις για το πού θα παει η κοινωνια. Η κοινωνια παει ηδη κατα διαολου, διοτι οι ανθρωποι πανε κατα διαολου. Βλεπει κανεις πολλους να ειναι ευτυχισμενοι; Τους ανθρωπους θελουμε ευτυχεις και η κοινωνια θα ακολουθησει

    ΥΓ.Αληθεια, εαν το καρμα τα εφερνε ετσι ωστε να εχετε δυο αγορια, που βγαιναν gay και περηφανοι, σημαιοφοροι στο gay parade ενα πραγμα, τί θα κανατε;

    ΥΓ2. Ανωνυμη, προσπαθησε να μην καταφερεσαι με υβριστικους χαρακτηρισμους, γιατι αυτο με την "εγκριση σχολιων" μας ταλαιπωρει ολους. Αυτο ισχυει και για εσενα Αρκτουρε. Τρυπα; Οταν υποβιβαζεις την θηλυκη αρχη σε "τρυπα" υποβιβαζεις τον εαυτο σου, ως "σκλαβο μιας τρυπας". Αυτο ειναι βαθια προσβλητικο και πρωτιστως εναι κακο για εσενα γιατι θα σε οδηγησει νομοτελειακα σε αδιεξοδο. Και ειναι κακο και για εμενα γιατι με την εγκριση, δεν βλεπω τι εγραψα και ξεχναω τι ηθελα να πω

    ΥΓ3. Αυτο με τις "λεσβιακες ερωτοτροπιες" δεν απανταται απλα. Ναι θα μου αρεσε καθως τα γυναικεια σωματα ειναι ομορφα, αλλα θα με εφτιαχνε; Εξαρταται απο τί ειδους ερωτοτροπια συμβαινει. Εαν ειχα αναπτυξει σχεση με καποια απο τις κοπελες. Εαν γινοταν συναινετικα και με συνεννοηση. Εαν εμφανιζοταν το διπολο "αφεντης-δουλος" και πώς, και αλλα πολλα.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ Ε.Σ., λυπάμαι που θα σου στερήσω την χαρά να έχεις διάλογο με την ανώνυμη, αλλά αυτή τη φορά θα είμαι αμείλικτος. Ο περιορισμός σχολίων θα παραμείνει, όσο αυτή η παρουσία θέλει να διαβάλλει τον χώρο μας. Ουδέν σχόλιο από αυτήν θα δημοσιεύεται, ακόμη και να δεν παραβιάζει τους κανόνες. Η στάση μου στο εξής θα είναι απόλυτη και τιμωρητική. Έδωσα πολλές ευκαιρίες με την ανοχή και την υπομονή μου, αλλά το άτομο αυτό είναι ανεπίδεκτο μηνυμάτων και ευκαιριών. Ως εκ τούτου, ο Καταχθόνιος Δαίμων αμύνεται. Επειδή μάλιστα αθέτησε την υπόσχεση πως δεν θα ξαναεμφανιστεί, λύεται και η δική μου δέσμευση για την διαγραφή των σχολίων που μου είχε ζητήσει. Θα επανέλθουν όλα δημόσια.

    Λες ότι με συμφωνείς μαζί μου, αλλά φαίνεται πως δεν είσαι και τόσο σίγουρος. Επιμένεις να κατηγορείς ότι κρίνουμε τους ομοφυλόφιλους για την επιλογή τους, ενώ ήμουν σαφής πως τους αποδέχομαι. Γιατί αυτή η εμμονή;
    Είπα ότι είναι ενοχλητικό και κατακριτέο, όταν κάποιος εμμονικός ομοφυλόφιλος επιλέγει να προκαλεί τους άλλους ανθρώπους. Ακόμη χειρότερο είναι όταν επιχειρεί να προπαγανδίζει την επιλογή του ως κάτι που πρέπει όλοι να γίνουμε. Ιδίως όταν το κάνει στην πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, στην πιο ευαίσθητη φάση της ζωής τους, στην εφηβεία, που μόλις αρχίζει ο νέος να αναζητά την σεξουαλική του ταυτότητα και να δοκιμάζεται με το άλλο φύλο. Εκεί εστιάζεται η "διαφθορά των νέων" και δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία του Σωκράτη, περί διαφθοράς των θρησκευτικών ειωθότων της εποχής του.
    Μιλάω για διαφθορά των σεξουαλικών προτύπων, όπως ορίζονται από την φυσιολογική συμπεριφορά των ανθρώπων.
    Το ξαναλέω και το κλείνω εδώ:
    Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποκλίνει από το φυσιολογικό. Το δικαίωμα στην απόκλιση, δεν καθιστά την επιλογή του, φυσιολογική. Ας μην τα μπερδεύουμε. Είναι διαφορετικές οι έννοιες.

    Η παιδεία τώρα, είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να προτείνει το ιδανικό, το κατά φύσιν, το κάλλος και την αρετή. Δεν είναι μια περίληψη της κοινωνίας και των παρεκτροπών της. Λειτουργεί ως πρότυπο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να διδάσκει πόσο επιβλαβή είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και οι εθισμοί στον τζόγο (και αλλού), αλλά όχι να διδάσκει πως γίνεται η χρήση ουσιών, πως παίζεται η τράπουλα και η ρουλέτα, κτλ.! Πρέπει να διδάσκει πόσο επιβλαβές για την κοινωνία είναι να κλέβεις και να σκοτώνεις, αλλά όχι να εκπαιδεύει πως να κλέβεις και πως να δολοφονείς ανθρώπους.
    Κάνε τώρα την αναγωγή για την απόκλιση στην σεξουαλικότητα.

    Ασφαλώς και οι γονείς έχουν τον πρώτο λόγο στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Αυτό έλειπε, να αποφασίζουν οι ανήθικοι και αδίστακτοι νεοταξίτες πολιτικοί για το πως θα εκπαιδεύονται οι νέες γενεές. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει σε μια ιδανική πολιτεία, αλλά όχι στην δική μας πραγματικότητα. Η εκπαίδευση είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και όχι των κυβερνήσεων. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν εκφράζουν την κοινωνία, αλλά θέλουν να την χειραγωγούν. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο λοιπόν.

    Αναφέρεσαι στην ανάγκη να βρίσκονται οι άνδρες και οι γυναίκες μαζί. Δεν συμβαίνει αυτό; Από το νηπιαγωγείο, μέχρι ακόμα και τις στρατιωτικές σχολές, αγόρια και κορίτσια είναι μαζί, είναι μικτά! Ακόμα και οι παιδικές κατασκηνώσεις είναι μικτές. Παλαιότερα ήταν όλα διαχωρισμένα, αλλά από τότε περάσαν τουλάχιστον 30 χρόνια. Στην πραγματικότητα οι συνθήκες παντού, επιτρέπουν την ερωτική συνεύρεση και την συναναστροφή των δυο φύλων από μικρή ηλικία. Από κει και πέρα, θα μπορούσαν να ενθαρρύνονται οι συναναστροφές με ενισχυτικό τρόπο, για όσα παιδάκια διστάζουν, ντρέπονται ή φοβούνται να αντικρίσουν το άλλο φύλο. Δεν εννοώ φυσικά να ενθαρρύνονται στην σεξουαλική πράξη, αλλά μια πολύ μελετημένη σεξουαλική αγωγή από ειδικούς στα σχολεία, θα μπορούσε να βοηθούσε τα παιδιά να είναι περισσότερο άνετα μεταξύ τους. Εννοείται ότι η εκπαίδευση θα πρότεινε το φυσιολογικό μοντέλο ζεύγους ως πρότυπο και όχι την διαθεσιμότητα πολλών επιλογών, ώστε να διαλέξουν. Μια απλή αναφορά στην εκτροπές και τις μειονότητες, καθώς και τον σεβασμό προς αυτές, θα αρκούσε.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμπληρωματικες κουβεντες.
    Φυσικα και τα παιδακια εξερευνουν το φυλο τους και εκδηλωνουν περιεργεια και για το αντιθετο φυλο. Το παιχνιδι του γιατρου ή αλλες αφορμες δινουν ευκαιριες στα μικρα παιδακια για αθωα αγγιγματα και χαδια, τοσο του δικου τους σωματος οσο και των αλλων. Αυτο συμβαινει στην προνηπιακη μα και στην νηπιακη ηλικια και ειναι μερος της ανάπτυξης τους. Ειναι σημαντικο να εξηγουμε στα μικρα παιδια πως δεν συναπτουμε σχεσεις με συγγενείς μας. Και γενικα πως δεν αφηνουμε τους αλλους να μας αγγιζουν οπουδηποτε...για ευνοητους λογους.
    Δεν εχω παιδια, και κρινω μονο παρατηρώντας αλλά θεωρω πως δεν υπαρχει λογος να κυκλοφορουμε εντελως γυμνοι μεσα στο σπιτι για εξοικείωση. Αλλά αν τυχει και το παιδι δει τυχαια γυμνο εναν γονεα(ή και τους δυο), αρκεί ο γονιος να φερθει ηρεμα και φυσιολογικα χωρις να κανει το παιδι να νιωσει ενοχικα ή ασχημα και να ειναι ετοιμος να απαντήσει υστερα σε τυχον ερωτησεις του παιδιου του. Οι απαντησεις εξαρτωνται απο την ηλικια και ωριμότητα του παιδιου.
    Ολοι γνωριζουμε λιγο πολυ ποσο δυσκολο πραγμα ειναι η μη αποδοχη ενος ανθρωπου και ποσα προβληματα δημιουργει στην ψυχοσυνθεση του, το να ειναι δακτυλοδεικτουμενος και αποδεκτης ασχημων πειραγματων... Καποιοι μπορει να το εχουμε δει στον περίγυρό μας, καποιοι να το εχουμε βιωσει απο την πλευρα του θυτη ή του θυματος. Σαφεστατα ειναι πολυ σημαντικο μαθημα ο σεβασμος στον συνανθρωπο και τις ελευθεριες του! Οπως και ο αυτοσεβασμος. Αλλο αυτο και αλλο πραγμα ο εξισωτισμος των παντων. Οι ανθρωποι που κακομεταχειριζονται(εστω και λεκτικα)  εναν ομοφυλόφιλο, αγαπητε Ε.Σ., πιστεψε με, κακομεταχειριζονται γενικα τον οποιον συνανθρωπο τους γιατι δεν διαθετουν ενσυναισθηση ουτε αυτογνωσία.
    Ο υποκριτικος συντηρητισμος δημιουργησε προβληματα και ενοχικα συνδρομα σε αρκετες γενιες. Οταν προβαλουν οι γονεις και η κοινωνια τα δικα τους συμπλεγματα και επικριτικα βλεμματα στα παιδια, ειναι λογικο αυτα να μεγαλωνουν με ελλειψεις. Ελλειψη αυτοπεποιθησης, δυναμισμου, ελευθεριας εκφρασης, κτλ. Κι υστερα, ως ενηλικες εχουν αρκετα δεκανικια να πεταξουν και πολλες μαχες να δωσουν για να βρουν ισορροπιες. Ας μαθαινουμε στα παιδια να ειναι υπευθυνα και να κανουν την αυτοκριτικη τους παραλληλα με την καλλιεργεια της κριτικης σκεψης και σφαιρικης αντιληψης. Ναι. Εχεις δικιο στο οτι οι νεοι χρειαζονται κοινωνικοποιηση και συναναστροφες για να βλεπουν, να παρατηρουν, να βιωνουν, να ζουν, να νιωθουν, να παλευουν, να πειραματιζονται και να μαθαινουν. Να μπορουν να συγκρινουν, να αναλυουν, να αποκτουν γνωση και εμπειρια δικη τους. Ευτυχως οι σημερινοι νεοι αυτο το εχουν! Η κοινωνια εχει σαφεστατα κανει στροφη προς μια πολυ φιλελευθερη σταση οσον αφορα την ανατροφη των νεων πλην ομως, οι στροφες για να μην ειναι επικίνδυνες πρεπει να εχουν καλη ασφαλτο και σωστη κλιση, καταλληλη σηματοδοτηση, το οχημα φρενα και πατηματα γερα, και ο οδηγος ενημερωση και αντιληψη... Αλλιως εκτροχιαζεται κανεις ευκολα...Το μετρο ειναι ο χρυσος κανονας και απο οτι φαινεται, δυσκολοκατακτιεται.
    Αγαπητε Λυκιε, τα ειπες ηδη απ'οτι βλεπω. Ορθα μιλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο δεν μπόρεσα να το αναδημοσιεύσω (είναι κλειδωμένο) είναι το ακόλουθο και ανήκει στον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων:

    http://www.amen.gr/article/fylo-goneis-ekklisia-kapoies-skepseis

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Η ψευδαισθηση πως καποιος δεν υποκειται στους περιορισμους του φυλου, μονο τον ναρκισσισμο του εξυπηρετει"

    Ποιοι ειναι οι περιορισμοι του φυλου, για να καταλαβουμε σε τι αναφερομαστε. Θα εξηγουσα στον συντακτη, που εντοπιζεται η υποκρισια του, αλλα δεν επιτρεπει σχολια στο σαιτ του, κατα ταλλα ενδιαφερεται για ανοιγμα στον κοσμο. Δεν ενδιαφερεται για ανοιγμα στον κοσμο, αλλα για κατηχηση του κοσμου,να προπαγανδισει και να εφαρμοσει τα πιστευω και τις αντιληψεις του. Νομιζω ο κοσμος που εχει μεσα του ζωη, καταλαβαινει την υποκριτικη διαθεση, γι αυτο τους εχει κανει ολους περα.

    Το προβλημα με τον σεβασμο στις μειονοτητες ειναι πως δεν επιτυγχανεται με μια απλη αναφορα. Οταν ο πατερας σφαζει το παιδι του επειδη του βγαινει gay,και δεν ανεχεται τον εξευτελισμο που θα υποστει στο καφενειο, μια απλη αναφορα δεν αρκει καθολου.

    Δεν απαντησαμε ομως στο ερωτημα. Εαν καθεις μας κανει δυο αγορια και του βγουν Βαλιανατοι, τί θα κανει;

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ε.Σ., ήδη έχουμε απαντήσει στο ερώτημα και εγώ, μα και η Ελένη. Γιατί δυσκολεύεσαι να το δεις και εμμένεις;
      Ασφαλώς και θα τους αποδεχτούμε αν κάτι τέτοιο συμβεί. Χρειάζεται ερώτημα;
      Ως γονείς δεν θα έχουμε "αποτύχει", αν πριν συμβεί αυτό, τους δείξαμε το φυσιολογικό πρότυπο στην θεωρία και την πράξη. Στην πράξη, όπου ο άρρεν είναι ο πατέρας και το θήλυ η μητέρα.
      Αν παρόλα αυτά τα παιδιά επιλέξουν την δική τους σεξουαλικότητα, αυτή θα είναι σύμφωνη με την φύση τους και όχι με την προπαγάνδα του συστήματος.
      Κατανοητόν;
      Αυτά με τον πατέρα που σφάζει κτλ, έχουν εκλείψει προ πολλού στην ελληνική κοινωνία. Τα λίγα περιστατικά μη αποδοχής, αποτελούν την εξαίρεση πια.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  39. Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα απο οσο δειχνουν οι συζητησεις. Και το προβλημα στην πραγματικοτητα δεν ειναι οι ομοφυλοφιλοι και οι αποκλινουσες απο την νορμα συμπεριφορες. Την βιαιη(συμπεριλαμβανομενης της ψυχολογικης βιας) αντιδραση των γονιων δεν υφιστανται μονο οι μειοψηφιες οπως οι gay αλλά ολοι οι γιοι και κορες ανθρωπων με πουριτανικες αντιληψεις για ολα τα θεματα. Αποτελεσμα του καθωσπρεπισμου(με την αρνητικη χροια του) υπηρξε η καταπιεση απο την κοινωνια της εκφρασης της σεξουαλικοτητας. Αυτη ειναι μια αληθεια που καλυπτεται κατω απο πολλα πεπλα. Την προσπαθεια της κοινωνίας να ξεπερασει το "πρόσεχε , τι θα πει ο κοσμος" ,προσπαθεια η οποια ηταν αναποφευκτο να συμβει αφου η συνειδοτητα διευρυνεται, ηρθαν να εκμεταλλευτουν διαφορες οργανωσεις σκοτεινων σχεδιων με σκοπο το πεπλο να μην αρθει αλλά να αντικατασταθει με εναν αλλον αφυσικο μανδυα που ξανα θα κρατα τους ανθρωπους μακρια απο την "ελευθερια και την αγαπη". Αυτα τα δυο πανε πακέτο. Δεν νοειται διαχωρισμος τους. Ο έρωτας ειναι κινητηριος δυναμη. Ο ανοθευτος απο ταμπου μα και απο εκχυδαϊσμους. Κι αν δεν μπορεις να βρεις τον γηινο, ας μην μιλησω για ουρανιο. Ας εχουμε τον νου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ορθά όσα είπες αγαπητή Ελένη. Η σεμνοτυφία εμφανίζεται μέσα από τα θρησκευτικά κείμενα του Ιουδαϊσμού, όταν ο Αδάμ και η Εύα μετά την πτώση τους, ενδύονται την γύμνια τους και σεμνύνονται για αυτήν! Στην πορεία, το ιερατείο που έχτισε τον Χριστιανισμό, υποτίμησε το ανθρώπινο σώμα και την ηδονή, τοποθετώντας το στο κάδρο της αμαρτίας και της αποστροφής.
      Το σεξ ήταν επιτρεπτό μόνο για την τεκνοποιία μεταξύ του εν γάμω ζεύγους.
      Οι πιστοί, έπρεπε να είναι και να δείχνουν σεμνοί στα μάτια της κοινωνίας. Η κοινωνία αναζητούσε το ελάχιστο ερέθισμα, για να σκανδαλιστεί. Με την παραμικρή υποψία σεξουαλικής δραστηριότητας εκτός κανόνων, διαπόμπευαν τον "αμαρτωλό" παραβάτη και στιγμάτιζαν την οικογένειά του. Ο καθωσπρεπισμός ήταν πλέον αναγκαίος, για την καλή έξωθεν μαρτυρία της οικογένειας.
      Σήμερα η κοινωνία έχει κατά πολύ ξεπεράσει αυτές τις αγκυλώσεις και μόνο σε κάποια χωριά (κλειστές κοινωνίες), μπορεί κανείς να δει τέτοιες συμπεριφορές.
      Αυτή η κοινωνική αναστολή, έρχεται τώρα να αντικατασταθεί από ενέσεις "φοβίας", δηλαδή να φιμωθεί κάθε αντίδραση στην νοθεία της φύσης και να επιβληθεί βιαίως ένα καθεστώς εξίσωσης των διαφόρων των ανθρώπων, με τρόπο ώστε να μην μπορεί να γίνει διακριτό το κατά φύσιν από το παρά φύσιν.
      Τώρα η "σεμνοτυφία" έρχεται να απαγορέψει ακόμα και την έκφραση άποψης, με την απειλή ότι θα θεωρηθείς "φοβικός" και "ρατσιστής".
      Το σχολικό πρόγραμμα που θέλουν να εφαρμόσουν, θέλει να εγκαταστήσει μια τέτοια νέα "σεμνοτυφία" στα παιδιά, επιχειρώντας να τους μάθει ότι απαγορεύεται να διακρίνουν τις διάφορες στην σεξουαλικότητα και προπαντώς να γνωρίζουν ποιό είναι το νορμάλ και ποιό η απόκλισή του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  40. Ειναι κριμα αγαπητε Λυκιε και λυπηρο να διαδεχεται ο ενας ζυγος τον αλλον.
    ...
    ...
    Ειναι φορες που μαζευονται ολα τα γιατι του κοσμου και δεν υπαρχει χωρος να σταθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. .....

    Το παρόν μήνυμα το έστειλα πρίν τρείς μέρες αλλά πάλι κάπου βραχυκύκλωσε διαδυκτιακά η αποστολή του.Δεν πειράζει, ίσως χρειαζόταν η καθυστέρησή του.

    -----

    Επειδή τα πάντα είναι "αριθμός" έχουν και την "τάση" των συνθέσεων - συνδέσεων, πράξεων και αποτελεσμάτων.

    Οι αριθμοί οι οποίοι τείνουν κατόπιν "εφαρμογής" σε μη φυσιολογική δράση, δημιουργούν μη φυσιολογικά αποτελέσματα.

    Τα τέρατα της Ψυχής δημιουργημένα από δυσαρμονία της Φυσικής ροής των επαναλαμβανόμενων κύκλων της Ζώσας ενέργειας, προσκολούνται ως στοιχειακά, επηρεάζοντας - διαβάλλοντας την σύνθεση και τις διαδικασίες της εξέλιξής της ( Ψυχής ).


    Το να παίζουμε με το μυαλό αρκετές φορές είναι όμορφο αλλά και πολύ επικίνδυνο διότι οι περισσότεροι από Εμάς έχουν άγνοια για όλες τις παραμέτρους των πράξεων και αποτελεσμάτων.

    Όταν παίζουμε με το μυαλό μας, χανόμασθε στον Λαβύρινθο.
    Εκεί παραμονεύουν τα "στοιχειακά" προμηνυνητές του Μινώταυρου.

    Άλλο το έργο και άλλο το Νόημα.

    Για να κατα - νοήσουμε το έργο ακολουθούμε Τον Λόγο.

    Έτσι "κινούμε" το έργο που Μαθηματικά μας δίδει το Νόημα.


    Άλλοι ασχολούνται με τα Νοήματα και άλλοι με τα ανομήματα.

    Ότι έλκεις "φέρεις"...!



    Ελεύθερε Στοχαστή έγραψα "δημιουργεί" τέρατα Ψυχής και δεν έγραψα "είναι".Άλλο τι είναι η Ψυχή στον πυρήνα της και άλλο τι δημιουργεί και προσκολά στην κίνησή της.Θα σου θυμήσω εκείνο που γράφει σε Αρχαίο κείμενο, όπου οι Ψυχές είναι σαν σεντόνι και εκείνες οι οποίες διέπραξαν ανόσιες πράξεις είναι γεμάτες κηλίδες.Βγαίνοντας από τα πεδία της ύλης τις αποφεύγουν οι άλλες ( καθαρές ) Ψυχές και νιώθουν μεγάλη ντροπή για την "εμφάνισή" τους.
    Με λίγα λόγια δεν ξέρουν που να κρυφτούν.( Ένα πολύ μικρό μικρό μέρος της Ιστορίας, έπονται χειρότερα )



    Όσο απέχει τελικά κάποιος - οια από την έννοια του Σεβασμού, τόσο στροβιλίζεται σε κυκεώνα ανικανοποίητων επιθυμιών, ποτίζοντας γύρω του μέλανα χολή,
    τυφλομένος -η εν την αγνοία του - της.

    Την εγωπαθητική αγνοία του - της !




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν θεωρω πως το ερωτημα απαντηθηκε, οποτε και γι αυτο το επανελαβα. Δεν νομιζω πως διατυπωθηκε απαντηση που δυσκολευομαι να το δω. Δεν το βλεπω διοτι μαλλον δεν υπηρχε κατι να δω. Οι τελευταιες απαντησεις που δοθηκαν τωρα, ωστοσο ειναι πιο ευστοχες και οξυδερκεις

    Η αποδοχη ειναι αυτονοητη, δεν ειναι απαντηση. Τι αλλο θα μπορουσε κανεις να πει; Αμα μου ερχοταν ο γιος μου και μου ελεγε πως ειναι gay με καμαρι, θα μπορουσα να τα πω "Οχι, δεν εισαι, δεν το αποδεχομαι.Βγες και ξαναμπες και πες κατι αλλο";.(απωθηση και καταπιεση,στρουθοκαμηλισμος) Θα μπορουσα σαφως να επιδειξω και εγω εμπρακτα την αγαπη της εκκλησιας μας, αντιστοιχιζοντας τον αφορισμο που κανει σε τετοιες περιπτωσεις με την αποκληρωση και μη αναγνωριση του ως υιου, αλλα δεν την βαζω καν ως επιλογη στο τραπεζι διοτι εκτιμαω αρκετα τους συνομιλητες μου σε αυτη την συζητηση για να το κανω

    Στη συζητηση θα μπει αναποφευκτα το ζητημα "γεννιεσαι ή γινεσαι", η απαντηση στο οποιο ειναι "και τα δυο". Γιατι ομως ο νεος αναζητησε τα χαρακτηριστικα σε ομοφυλο ανθρωπο; Γιατι βρεθηκε να τον αγαπησει; Δεν βρηκε δυναμικα χαρακτηριστικα ή χαρακτηριστικα ανωτεροτητας σε καποια γυναικα για να θαυμασει και να αγαπησει; Η απαντηση ειναι οχι. Αρα ως γονεις σαφως εχουμε αποτυχει, αλλο αν εχουμε την δικαιολογια πως δεν ξεραμε τι θαπρεπε να κανουμε.

    Το να δειξεις το "φυσιολογικο προτυπο" μπορει καλλιστα να αποτελεσει την αιτια που θα βγει gay. Διοτι εαν του υιου του αρεσει η γυναικα να κανει κουμαντο (γιν γαρ), αλλα βλεπει ενα πατριαρχικο μοντελο οπου ο ανδρας αποφασιζει και η γυναικα ακολουθει, τοτε παθαινει κοκομπλοκο. Σου λεει "Δεν ειμαι φυσιολογικος. Η γυναικα ειναι αυτη που παντα, ακολουθει. Δες το "φυσιολογικο προτυπο" των γονιων μου. Αφου εμενα μου αρεσει να ακολουθω, τοτε ειμαι γυναικα". Η συλλογιστικη ειναι ολη λαθος, αλλα ο νεος ειναι ανικανος να την εντοπισει. Μπερδευει τα γιν χαρακτηριστικα, με τα γυναικεια χαρακτηριστικα. Αρα μαθαινει σιγα-σιγα να φερεται σαν γυναικα για να εγκλιματιστει στο περιβαλλον συμφωνα με το τι του αρεσει. Αφου ολοι ετσι λενε, ετσι θαναι, σκεφτεται. Αρα, μεσω ενος μηχανισμου για τον οποιο δεν ειναι υπευθυνος αυτος, αλλα φορεις οπως η εκκλησια και αδαεις κατεστημενες αντιληψεις της κοινωνιας, μπαινει στον ρολο της γυναικας και αναζηταει ανδρα. Αιτια ολης αυτης της στρεβλωσης, η πεποιθηση του "φυσιολογικου προτυπου" το οποιο αμφισβητω ευθεως και με ανοιχτη προσκληση ενδιαφεροντος για debate.

    Ποιο ειναι το "φυσιολογικο προτυπο"; Εδω ερχομαι κοντρα και στον Αττεσλη, ο οποιος ειχε συμβουλευσει μια ελληνοκυπρια να παει να μεινει στα κατεχομενα, με την οικογενεια του τουρκοκυπριου με τον οποιο ηταν ζευγαρι, λεγοντας της πως πρεπει να ακολουθει τον αντρα της και πως πλεον η οικογενεια του ειναι η οικογενεια της. Μπουρδες. Θα με βολευε πολυ ως ανδρα να αποδεχομουν πως η γυναικα εχει χαρακτηριστικα κτησης ή ζωου, και αρα ακολουθου του ανδρα και ετσι απλα θα ξεμπερδευα απο ανασφαλειες, καθως δεν θα με πολυενοιαζε πλεον τι πιστευει αυτη, αλλα δεν παει ετσι. Η γυναικα δεν υποτασσεται στον ανδρα. Του προσφερει τον εαυτο της, ωστε να γινουν απο δυο μισα, ενα. Αβυσσος η διαφορα. Δεν χανει τον εαυτο της ουτε απορροφαται, αλλα αμφοτεροι αλληλοενσωματωνονται. Στο νεο σχηματισμο που προκυπτει, απλα τυγχαινει η γυναικα να μην φαινεται τοσο ο ανδρας, διοτι η φυση της θηλυκης αρχης ειναι να ειναι στατικη και να μην τραβαει τα βλεματα των αδαων. Καμια σχεση με υποταγη. Συμφωνα με αυτο το προτυπο, καλλιστα θα μπορουσε να συμβει το ιδιο, με αντιστροφη των ρολων. Ο ανδρας να ειναι αυτος που να μην πολυφαινεται και η γυναικα να ειναι αυτη που θα ειναι πιο δραστηρια. Θα μπορουσε ανετα ο ανδρας να μεινει σπιτι να φροντιζει τα παιδια και να δουλευει η γυναικα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ενδιαφερον το οτι η σεμνοτυφια ειναι κληροδοτημα του χριστιανισμου, μεσα απο την ιουδαικη του παραδοση. Εδω δυο επιλογες υπαρχουν. Ειτε απορριπτει κανεις τον χριστιανισμο, ειτε τον αποδεχεται α λα καρτ, αφαιρωντας το παρελθον του πριν τον πιασουν στα χερια τους οι ελληνες με την καινη διαθηκη, την φιλοσοφια και τα παγανιστικα εθιμα που παρεμειναν. Η βεβαια μπορει να παραμενει σεμνοτυφος, και να χανει την ζωη του. ΝΑ τα λεμε αυτα,να τα γνωριζουν ολοι.

    Σημερα η κοινωνια ακομα δεν εχει ξεπερασει αυτες τις αγκυλωσεις. Αλιμονο αν ξεπερνιουνταν τοσο γρηγορα αιωνες κατηχησης. Ευτυχως η νεα γενια, ειναι απορριπτικη προς αυτα, ειναι γεγονος αυτο, αλλα αυτο συμβαινει μονο κατα παρεες. Οσοι δεν εχουν τετοιες παρεες δεν ξεμπλοκαρονται, διοτι το μπλοκαρισμα παραμενει κεντρικο και θεσμικο. Και εδω χρειαζεται κατι να συμβει, για να μην θεριζονται τοσα εκατομμυρια ανθρωπων απο τραγικες ασθενειες

    Αγαπητε ΠτΧ, δεν κατανοησα τι θελεις να πεις. Ριχτο λιγο πιο απλα, για να δω εαν συμφωνω ή αν διαφωνω. Τερατα ψυχης δημιοργουνται ηδη καθημερινα γι αυτο και πασχιζουμε να φερουμε λιγο φως γνωσης στον κοσμο μας, για να σταματησει αυτο να συμβαινει. Εαν αφαιρεσουμε τον αερα της προχωρημενης αποψης, ειμαστε οκ; Κανενα τερας ψυχης; Εαν μου το δειξεις αυτο, τοτε καθε Κυριακη θα παω πορτα-πορτα να μοιραζω φυλλαδια της εκκλησιας απο οποιον πρεσβυτερο μου πειτε.

    Δεν ειπαμε να αλλαξουμε τον εναν δραγατη με τον αλλο. Αλλα ουτε το να κρατησουμε τον παλιο, ειναι λυση. Την αληθεια αναζητουμε για να ελευθερωθουν οι ανθρωποι. Καπου στο ματριξ λεει:

    "Το Ματριξ ειναι ενα συστημα, Νιο.Αυτο το συστημα ειναι ο εχθρος μας. Αλλα οταν βρισκεσαι μεσα σε αυτο, κοιτας τριγυρω, τι βλεπεις; Επιχειρηματιες, δασκαλους, δικηγορους, ξυλουργους. Αυτα ακριβως τα μυαλα των ανθρωπων που προσπαθουμε να σωσουμε. Μα μεχρι να το κανουμε, αυτοι οι ανθρωποι παραμενουν ενα κομματι αυτου του συστηματος και αυτο τους κανει εχθρους μας. Πρεπει να καταλαβεις, οι περισσοτεροι απο αυτους τους ανθρωπους, δεν ειναι ετοιμοι να αποσυνδεθουν. Και πολλοι απο αυτους ειναι τοσο κατηχημενοι, τοσο απελπιστικα εξαρτωμενοι απο το συστημα, που θα πολεμησουν για να το προστατευσουν"

    Τι λεω; Ας μην γινομαστε και εμεις αθελητα, πραιτωριανοι του συστηματος. Επειδη κατανοω την χρησιμοτητα ομως της κοινωνιας, του εθνους ή της χωρας, δεν λεω να το αφησουμε βορα των αρπακτικων. Η ασφαλης και σιγουρη λυση για να κανουμε το σωστο, ειναι να νοιαζομαστε για την απελευθερωση και την ψυχολογικη ευημερια των ανθρωπων, και μονο αυτων, ξεκινωντας απο τους γυρω μας και επεκτεινομενοι.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητε Ποιητη των Χρωματων,

    Μεσα σε δυο γραμμες, κι εδω και στο αναψυκτηριο που εγραψες, ειπες οσα δεν ειπωθηκαν σε δεκα.
    Περιεκτικα και φωτεινα μεταδιδόμενα.
    Ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητε Ε.Σ., δεν απαντησα ευθεως γιατι θεωρησα οτι απο τα λεγομενα μου ηταν σαφης η θεση μου. Ευχαριστως ομως να μικρυνω τα νοητικα αλματα των προσωπικων συνειρμων. Αν λοιπον κανω ενα παιδι που η ταση του ειναι στο ιδιο φυλο, θα το αγαπω οπως και πριν και θα το στηριζω το ιδιο ή οσο χρειαζεται. Η αγαπη δεν ειναι ρουχο να το μαζευουμε ή να το ξεχειλωνουμε οπως βολευει το εγω μας. Η πραγματικη αγαπη ειναι σοφη και παμπεριεκτικη εννοια. Ετσι, ενω δεν συναδει με αφορισμους, γνωριζει την αιτια τους. Και λειτουργει θεραπευτικα. Κατανοει, καταδεικνυει και συμβουλευει, αλλά μιλα εξισου καλα με τις σιωπες της.

    Εχεις δικιο οτι δεν ειναι αναγκαιο να περασουμε απο τον εναν δερβεναγα στον αλλον, αν και η ιστορια εχει δειξει πως ακριβως αυτο γινεται. Δεν ξερω τι λεει αυτο για την εξελιξη μας. Αυτοι οι επαναλαμβανομενοι κυκλοι μου φερνουν στον νου τον Ηρακλειτο.
    "Ο κόσμος δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ή γένεσης, αλλά προϋπάρχει προαιώνια και περιγράφεται ως ζωντανή φωτιά, (αείζωον πυρ- μια κοσμολογική σταθερά) η οποία εναλλάξ δυναμώνει και εξασθενεί, χωρίς ποτέ να σβήνει εντελώς."
    Οι κυκλοι βεβαια δεν σημαινει οτι ταυτιζονται. Προφανως υπαρχει κινηση και μεταστοιχειωση ενεργειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η λογικη της νοητικης αυτης ασκησης ειναι να μπει κανεις στα παπουτσια του αλλου. Δεν αρκει ομως να μπει κανεις νοητικα. Πώς αισθανεσαι λοιπον; Υποθετω πως οκ, το αποδεχεσαι. Ουτε αυτη ειναι η απαντηση που αναμενω. Ο γιος σου βγηκε gay. Εκ των πραγματων κατι στην ανατροφη του εκανες λαθος και ας μην ξερεις τι. Εαν εβγαινε serial killer παλι καποια ευθυνη θα ειχες, διοτι σαφως μπορει να υπηρχε μια προδιαθεση αλλα αυτη θα μπορουσε με σωστη παιδεια να μην εκδηλωθει ως δολοφονικη ταση. Πιο πολυ με ενδιαφερουν τα πραγματικα συναισθηματα, το feeling, οπως οταν οι ηθοποιοι μπαινουν στο πετσι του ρολου τους. Ισως να ηταν χρησιμο να εμπαινε κανεις στα παπουτσια του gay γιου, αλλα καταλαβαινω πως αυτο ειναι πιο δυσκολο

    Οι κυκλοι μπορουν να σπασουν, εαν κανεις δεν χρειαζεται πλεον να τους ζησει για να λαβει τα αντιστοιχα μαθηματα ωστε να κατανοησει
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η αποδοχή λοιπόν, δεν είναι καθόλου αυτονόητη, αγαπητέ Στοχαστή! Μόνος σου μίλησες για τον "πατέρα που σφάζει το παιδί του". Αποδέχομαι την επιλογή του παιδιού μου, σημαίνει ότι το σέβομαι και συνεχίζω να το αγαπώ ανεξάρτητα από κάθε του επιλογή. Τα παιδιά δεν μας ανήκουν, ούτε σε αυτά προβάλλονται οι δικές μας επιθυμίες, πεποιθήσεις και οι συνήθειες. Η αγάπη προς το παιδί δεν μεταβάλλεται, ούτε εξαρτάται από μια αλληλεπίδραση με αυτό. Η γονεϊκή αγάπη είναι ανιδιοτελής και άπειρη. Ο γονεϊκός ρόλος, είναι η μόνη ευκαιρία ζωής που προσφέρεται, στο να ζήσει κανείς αυτό το υπέρτατο συναίσθημα-κατάσταση. Όσοι δεν το έχουν βιώσει, δεν αντιλαμβάνονται, παρά μόνο το φαντάζονται...
    Ασφαλώς υπάρχουν και άνθρωποι που απωθούν αυτή την κατάσταση και γυρίζουν την πλάτη στην μοναδική ευκαιρία να βιώσουν αυτό το "σχολείο"!
    Σαφώς αποτελεί δικαίωμα του γονέα να καταδείξει τον δρόμο, αλλά η εκτροπή από αυτόν συνιστά επιλογή του νέου ενήλικα.
    Πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ως tabula rasa, αλλά όλοι έχουν τις γενετικές τους προδιαγραφές, οι οποίες καθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό την πορεία τους στην ζωή. Ασφαλώς σημαντική συμμετοχή στον χαρακτήρα και τις επιλογές του ανθρώπου έχει και ο επίκτητος παράγων, το περιβάλλον, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η γονεϊκή επιρροή, το σχολείο, κτλ.

    Η συζήτηση δεν μπαίνει καθόλου αναπόφευκτα στο ερώτημα "γεννίεσαι ή γίνεσαι", διότι το θέμα είναι "η νεοταξική προπαγάνδα που επιχειρείται στα παιδιά" και δεν σχετίζεται. Την πας εκεί, επειδή το επιθυμείς εσύ και όχι γιατί εκεί μας πάει μόνη της.

    Θεωρείς δεδομένο ότι στην ομοφυλοφιλία υπάρχει αγάπη μεταξύ ενός ομόφυλου ζεύγους, αλλά εξ όσων γνωρίζω από ομοφυλόφιλους φίλους, οι σχέσεις τους διέπονται από άκρατο ηδονισμό και ελάχιστο συναίσθημα. Δεν θα αρνηθώ ότι μπορεί να υπάρχει και σχέση αγάπης, αλλά νομίζω ότι ο "έρωτας" που τους διέπει, είναι καθαρά σεξιστικός και οργιαστικός. Δηλαδή, αναζητούν ευκαιριακούς συντρόφους, διότι ενδιαφέρονται πολύ για την ποσότητα και λιγότερο για την ποιότητα μιας σχέσης. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι αυτό ισχύει περισσότερο στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών, ενώ σε αυτά των γυναικών, ίσως αναπτύσσεται περισσότερο ποιοτική σχέση και ευκολότερα μια σχέση αγάπης. Οι λεσβίες είναι περισσότερο δεμένες και "πιστές" από τους γκέι, οι οποίοι αναζητούν σχεδόν αποκλειστικά την σαρκική ηδονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στο παράδειγμά σου περί "φυσιολογικού προτύπου", μεταφέρεις τον προβληματισμό των ενηλίκων στα παιδιά. Δεν ισχύουν αυτά όμως. Ένα παιδί 13-14 ετών, δεν προβληματίζεται και δεν γνωρίζει αν του αρέσει να κάνει η γυναίκα ή ο άντρας κουμάντο σε μια σχέση. Μπορεί να παρατηρεί τι συμβαίνει στο ζευγάρι των γονέων του, αλλά για να εντοπίσει τι αρέσει στον ίδιο, θα πρέπει να βιώσει μια δική του σχέση με γυναίκα και μάλιστα σε επίπεδο συμβίωσης, πράγμα αδύνατον σε αυτή την ηλικία.
    Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός σου ότι το φυσιολογικό πρότυπο θα λειτουργήσει αντίθετα, είναι άτοπος. Ακόμα και έτσι να ήταν όμως, η αυτοδιαπίστωση της γιν φύσης ενός άρρενος παιδιού, απέχει τεράστια απόσταση από το να γίνει τελικά γκέι-αρσενικοθήλυκο! Εσύ για παράδειγμα που ομολογείς ότι είσαι κατά βάσιν γιν, γιατί δεν έγινες γκέι; Γιατί ευτυχώς υπήρχαν πλείστοι τόσοι άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες, που σε εμπόδισαν από αυτή την εκτροπή και έτσι μπόρεσες να ισορροπήσεις μέσα σου το γιν-γιανγκ, χωρίς να μεταλλάξεις την φύση σου για να ταιριάζει στην ανισορροπία που είχες.

    Τέλος, το φυσιολογικό πρότυπο δεν αποτελεί ανθρώπινη πεποίθηση, αλλά προκύπτει από την παρατήρηση της φύσης. Η φύση δεν λαθεύει, δεν υποκρίνεται και δεν κάνει πολιτική. Είναι μετρήσιμη και επαληθεύσιμη, όπως τα μαθηματικά. Η φύση (δηλαδή η παρατήρησή της) λέει ότι οι αποκλίνοντες από την φυσική σεξουαλικότητα, είναι ένα ποσοστό 3-4 του συνόλου. Τέλος!
    Η νεοταξική πολιτική, επιδιώκει να στρεβλώσει το φυσικό ποσοστό σε ένα 50-60% ή και πολύ περισσότερο.
    Τρανό παράδειγμα, ο Νορβηγός υπουργός παιδείας (γκέι) που δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνουν όλοι οι νέοι γκέι!!
    Συνεπώς ανθρώπινη πεποίθηση, είναι η κατάργηση του φυσιολογικού προτύπου και όχι η ανάδειξή του.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για τους Γονείς: Αυτή είναι η δήλωση απαλλαγής απο την "θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης" σύμφωνα με Ν.Δ. 53/1974 – ΦΕΚ 256/Α ́ που κύρωσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ ή Σύμβαση της Ρώμης)

    http://www.tideon.org/content2012/se_exelixi/dhlwsh_apalaghs_apo_thematikh_evdomada_01.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε αγαπητή Διοτίμα για την παροχή αυτής της δήλωσης.
      Όσοι γονείς το επιθυμούν, ας την προωθήσουν σε φίλους και γνωστούς και ας την αποστείλουν στο σχολείο του παιδιού τους, χωρίς να περιμένουν άλλη προειδοποίηση από το Υπουργείο ή το Γυμνάσιο του παιδιού.
      Ζητήστε οπωσδήποτε τον αριθμό πρωτοκόλλου κατά την κατάθεση της δήλωσης από το Γυμνάσιο, ώστε να στραφείτε εναντίων του Γυμνασιάρχη αν παραβιάσει τον νόμο. Ζητήστε την επ΄αυτοφόρω σύλληψη του Γυμνασιάρχη και του καθηγητή που "δίδαξε" το "μάθημα", μέσα σε 24 ώρες από το αδίκημα. Παραστείτε ωε πολιτικός ενάγων στην δίκη και διεκδικήστε αποζημίωση για ηθική βλάβη (σε αστική δίκη) για το ποσό των 100.000 ευρώ (για παράδειγμα). Το Υπουργείο υποχρεούται να πληρώσει την αποζημίωση, αφού αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για τα αδικήματα των υπαλλήλων του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  50. Θα προσπαθησω να σημειωσω τις διαφωνιες μου οσο μπορω συνοπτικα.

    Φυσικα και δεν ειναι αυτονοητη η αποδοχη. Σπανιζει μαλιστα. Θεωρω πως ειναι αυτονοητη, οσον αφορα τους συνομιλητες μου, εδω. Εχεις απολυτο δικαιο οταν λες πως τα παιδια μας δεν μας ανηκουν και ουτε προβαλλουμε σε αυτα τις δικες μας επιθυμιες,πεποιθησεις,συνηθειες. Συνειδητα ή οχι, εγω παρατηρω πως το συνηθες ειναι η αναποδη συμπεριφορα, να συμμορφωνονται με το ζορι τα παιδια και οχι να αφηνονται ελευθερα να αποφασισουν τα ιδια.

    Εαν η "νεοταξικη προπαγανδα που επιχειρειται στα παιδια" δεν δυναται να τους αλλαξει σε οιονδηποτε βαθμο, τοτε γεννιομαστε και δεν γινομαστε. Αρα γιατι να συζητηταμε γι αυτο;
    Εαν παλι δυναται να τους αλλαξει, τοτε γινομαστε και δεν γεννιομαστε με τον α ή β τροπο και τελος. Αρα το ερωτημα που "δεν σχετιζεται" ηδη το εχουμε θεσει και το εχουμε απαντησει "πως ισχυουν και τα δυο". Και εσυ Λυκιε το απαντησες λεγοντας πως εχουμε γενετικες προδιαγραφες αλλα σημαντικη συμμετοχη παιζει και ο επικτητος παραγων. Αρα σιγουρα δεν το παω εγω εκει, καθως εγω δεν εθεσα το θεμα της συζητησης.

    Δεν μπορουμε να ισχυριστουμε πως οι ομοφυλοφιλοι αναζητουν σχεδον αποκλειστικα την σαρκικη ηδονη. Δεν στοιχειοθετειται τετοιο επιχειρημα. Ισως να το παρατηρησες εμπειρικα, ομως δεν εχεις ικανο δειγμα για να βγαλεις συμπερασμα. Και αυτο γιατι πιθανον να γνωριζεις κυριως αυτο το υποσυνολο το οποιο δεν εχει κανενα ενδοιασμο και αναζηταει κυριως σαρκικη ηδονη, καθως αυτοι γινονται πιο διακριτοι προς τους υπολοιπους. Ειναι σαν να παει κανεις στη Μυκονο. Ε θα πει "Ρε τι εναι αυτοι οι ομοφυλοφιλοι, μονο σεξ και κακο, τιποτα αλλο". Αντιστοιχα. θα μπορουσα να παω και εγω σε ενα club ανταλλαγης συντροφων (swinging) και βλεποντας τους να βγαλω το συμπερασμα: "Ρε τι ειναι αυτοι που ειναι σε σχεση. Μονο το σεξ τους νοιαζει, τιποτα αλλο". Προφανως ο ισχυρισμος ειναι εωλος

    Το παιδι 13-14 ετων προβληματιζεται παρα πολυ, διοτι ειναι στην ηλικια που προσπαθει να κατανοησει την σεξουαλικοτητα του. Συνειδητα ή οχι, δεν εχει σημασια, συμβαινει παντως. Δεν χρειαζεται να κανει σχεση για να μαθει τι του αρεσει. Του αρεσει αυτο στο οποιο ανταποκρινεται σεξουαλικα, του αρεσει οτι τον φτιαχνει. Σχεδον σιγουρα χωρις να γνωριζει το γιατι. Δεν χρειαζεται συμβιωση για να μαθει τι του αρεσει, απλα μπαινει σε ενα σαιτ πορνο. Το "κουμαντο" ειναι μοναχα μια ομαδα εκδηλωσεων προτιμησεων, υπαρχουν πολλα αρχετυπα. Μπορει να του αρεσουν τα "παπουτσια" (συμβολο εξουσιας) ή οι πατουσες(συμβολο τρωτοτητας/ευαλωτοτητας, μπορει να του αρεσουν τα δερματινα(συμβολο ισχυος/προστασιας) ή το γυμνο (ευαλωτο), το γυναικειο στηθος συνηθως παντα παιζει ως συμβολο θρεψης και γαλακτισμου, και τοσα αλλα. Αρα ο χαρακτηρισμος ατοπος δεν τεκμαιρεται. Μπορει να ισχυει ή να μην ισχυει, αλλα δεν ακυρωθηκε απο τον συλλογισμο με τον 13χρονο.

    Η αυτοδιαπιστωση της γιν φυσης ενος αγοριου οντως δεν σημαινει πως θα γινει gay. Θα πρεπει να συμβουν πολλα στραβα, οπως για παραδειγμα αυτα που ανεφερα περι λαθος προτυπων και λαθος παιδειας για να συμβει αυτο. Γιν ειναι σχεδον η νορμα για ενα παιδι, διοτι δεν μπορει να ανακτησει την ανεξαρτησια του απο την οικογενεια.Ειναι υποταγμενος σε αυτη.Δεν μπορει να βρει την δυναμη του, ανακοπτεται. Μεχρι μια ηλικια ενηλικιωσης ειναι φυσιολογικο αυτο. Στην Ελλαδα ομως αυτη η ηλικια δεν ειναι τα 18 ή 20 αλλα καπου στα 35. Μεγαλη ξεφτιλα αλλα ετσι ειναι. Αυτοι που συνηθως ξεφευγουν ειναι αυτοι που μαθαινουν να ειναι μαλακες και να μην ενδιαφερονται τοσο για τους αλλους, αυτοι που ειναι αρκετα εγωιστες. Αυτοι που την εχουν χεσμενη την οικογενεια, ακομα και αν φυσικα δεν το εκφραζουν.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γιατι δεν εγινα gay; Γιατι να γινω; Το να αρεσει σε καποιον να μην τραβαει τα φωτα, να μην ειναι ματαιοδοξος αλλα ταπεινος, ακομα και αν υποτιμαει και αδικει τον εαυτο του, σιγουρα δεν ειναι ισορροπημενο και εχουμε αναφερει ποιοι ευθυνονται για αυτην την ταπεινοφροσυνη, σιγουρα δεν σημαινει ομως πως επιθυμει ερωτικα καποιον ανδρα.Δεν υπαρχει συνδετη αιτιας αποτελεσματος. Θα το απαντησω ομως, δεν θα το αποφυγω. Δεν μπορουμε να ερωτευτουμε καποιον που δεν θαυμαζουμε σε κατι. Εαν θαυμαζω μια γυναικα, μπορω και να την ερωτευτω. Εαν δεν βρισκω τιποτα αξιο θαυμασμου, δυσκολα. Αρα εαν καποιος εχει ανατραφει με την πεποιθηση πως οι γυναικες ειναι αχρηστες, "τρυπες", ανικανες, μιαρες, ποταπα πλασματα του σατανα και τα τοιαυτα, τοτε αυτος ακριβως ειναι αυτος που "κινδυνευει" να βγει gay γιατι μονο σε ανδρες μπορει να βρει κατι να θαυμαζει. Μετα ερχεται η πολικοτητα. Ενας τετοιος γιανγκ ανδρας θα αναζητησει εναν ανδρα γιν, ητοι αγορι(γι αυτο ευδοκιμει το φαινομενο σε χωρους συνωστισμου ανδρων πχ μοναστηρια). Ενας ανδρας γιν, θα αναζητησει εναν ανδρα γιανγκ.

    Εγω παρα-θαυμαζω τις γυναικες και τωρα τοχω μειωσει λιγο αυτο, για να γινω πιο αντικειμενικος με την πραγματικοτητα. Ενας ανδρας γιν χωρις τις προκαταληψεις που ανεφερα, θα αναζητησει μια γυναικα γιανγκ ητοι "τσαχπινα". Αυτο ειναι το φυσιολογικο. Ενας ανδρας γιανγκ θα αναζητησει μια γυναικα γιν, ητοι "να σκυβει το κεφαλι" μπροστα του. Αυτα αφορουν την πολικοτητα, ητοι τον φυσικο ερωτα και μονο, οχι τους ανωτερους αναβαθμους. Εκει χρειαζεται να θαυμαζεις αλλα στοιχεια, κυριως πνευματικα, πχ ευφυια εξου και sapiosexual, αυτοι που βρισκουν την νοημοσυνη το πιο ερωτικο στοιχειο. Για να φτασει κανεις σε αυτο το σημειο βεβαια, θα πρεπει να εχει συνειδητοποιησει σε καποιο βαθμο μεσα του την αναγκη να αναπτυξει το αντιστοιχο χαρακτηριστικο, για να μπορεσει μετα να την διακρινει και να την θαυμασει στον αλλο. Πχ ενας βαρβαρος δεν μπορει να ειναι sapiosexual.

    Τελος, οταν λεμε "φυσιολογικο προτυπο" τι εννουμε; Ανδρας με γυναικα; Αν ναι, θα συμφωνησω. Αλλα για μενα αυτο δεν εχει σημασια. Σημασια εχει η πολικοτητα και πως αυτη βρισκει εκφραση, μεσα απο ποια αρχετυπα. Εδω παιζεται το παιχνιδι και χρειαζεται ευφυια. Θα μπορουσε ενας ανδρας να επιθυμει να τον πηδαει η γυναικα του. Τυποις δεν λεγεται gay, αλλα για μενα ειναι. Το ποσοστο 3 ή 4% αποκλινοντων απο την φυσιολογικη συμπεριφορα ποθεν προκυπτει; Απο που; Σε τι δειγμα και με ποια μεθοδο; Τους ρωτησαμε εμεις αν ειναι φυσιολογικοι και μας απαντησαν "ναι ή οχι"; Γιατι αν ειναι ετσι, τοτε μου θυμιζει αντιστοιχες ερευνες που μετρουν σε διαφορες χωρες το μοριο του ανδρος, με την επιστημονικοτητα μεθοδο:
    -Ελα εδω εσυ. Ποσο τον εχεις;
    -Εγω; 25 εκατοστα
    -Εσυ, ο διπλα;
    -Ε αφου αυτος 25, εγω 28

    Τον Νορβηγο δεν τον ξερω και δεν με ενδιαφερει, αλλα ενα ποσοστο 50-60% το θεωρω φυσιολογικο να εχουν γιν πολικοτητα, και αυτο λογω της χριστιανοσυνης, που επεβαλλε μια υπερ το δεον ταπεινοφροσυνη, που επηρεασε την πολικοτητα. Η πολικοτητα του καθενος δεν ειναι χαραγμενη στο μαρμαρο. Αλλαζει και αλλαζει και ευκολα μαλιστα, αν κανεις ειναι διατεθειμενος να αλλαξει τις παγιωμενες κατηχησεις του. Οι πραξεις και η συμπεριφορα την διαμορφωνουν. Εαν καποιος ανεχεται παρα πολλα, τοτε ειναι γιν. Αν σταματησει να τα ανεχεται, παυει να ειναι. Τοσο απλα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εβλεπα χθες ενα βιντεο οπου ενας πολυ gay τυπος, εξηγουσε πως το γυρισε σε κανονικος λογω του... Χριστου. Το ειδα γιατι ημουν περιεργος να δω τι θα ελεγε, οντως δεν ειπε τιποτα σημαντικο ή ενδιαφερον αναφορικα με τον τιτλο, αλλα ακουσα κατι ενδιαφερον. Ειπε πως δεν ειχε πατρικο προτυπο ή προερχοταν απο διαλυμενη οικογενεια και πως πιστευε πως ολοι οι gay προερχονται απο μια αντιστοιχη κατασταση. Αυτο ειναι ενδιαφερον και ειναι αυτο που ισχυριστηκε και ο Λυκιος για το φυσιολογικο προτυπο.

    Ισως επομενως ο υιος να υιοθετει την συμπεριφορα, χαρακτηρα και αρα πολικοτητα του πατερα. Φυσικα και δεν ειναι δεσμιος αυτης, αλλα συνηθως ο υιος διαμορφωνεται οπως ο πατερας, εαν αυτος ζει μηχανικα οπως το 99% των ανθρωπων. Αρα ο πατερας συχνα ¨"κληρονομει" μηχανικα την πολικοτητα του στον υιο.

    Εαν τωρα το πατρικο προτυπο εκλειπει εντελως (πχ διαλυμενη οικογενεια), τοτε ο υιος ισως αναζηταει αυτο το προτυπο στον εραστη του. Αυτο συμβαινει πολυ συχνα, και οι κορες πολλες φορες ερωτευονται καποιον που μοιαζει με τον πατερα τους. Παραμενει στρεβλωση δηλ η ομοφυλοφιλια αλλα δεν ειμαστε εμεις αυτοι που θα την κρινουμε και την καταδικασουμε. Εαν ετσι αισθανεται κανεις, απο το να το απωθει, καλυτερα ας το ζησει για να το βιωσει. Ετσι θα οδηγηθει στο σημειο οπου καποια στιγμη δεν θα τον ικανοποιει οσο πιστευε και σταδιακα ισως γινει ετεροφυλοφιλος. Το σημαντικο σε αυτην την πορεια ειναι η αδηφαγα κοινωνια να μην τον καταστρεψει ψυχικα ως ανθρωπο και δεν εχει την διαθεση ή ενεργεια να συνεχισει την πορεια του και απομονωθει και παραιτηθει απο την ζωη. Αυτο θα συμβει εαν οι ανθρωποι ως κοινωνια συμπεριφερονται ετσι οπως συνηθιζουν, μικροψυχα και χαιρεκακα για να σκεπαζουν την δικια τους ανυπαρκτη ζωη.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Χριστός έχει μεταστρέψει πολλούς ανθρώπους σε καλύτερες επιλογές ζωής, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Γνωρίζω κι εγώ ένα αντίστοιχο περιστατικό μεταστροφής ομοφυλόφιλης γυναίκας, αλλά πολλά περισσότερα με μεταστροφή τοξικομανών και εγκληματιών! Ας μην χλευαστεί αυτό, γιατί είναι αλήθεια!
    Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που για οργανικούς λόγους ένας άνθρωπος βρίσκεται σε μη ξεκάθαρη έμφυλη κατάσταση (ορμονικοί λόγοι εκ γενετής), οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι επιλέγουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά από επίκτητους παράγοντες. Ένα σημαντικό παράδειγμα που συναντάται πολλές φορές ν είναι όταν ένα αγόρι βιάζεται από ενήλικο και μαθαίνει με στρεβλό τρόπο, τι είναι το σεξ. Αντίστοιχη εμπειρία μπορεί να συμβεί και στα κορίτσια. Στην παιδική ηλικία, η πρώτη εμπειρία είναι καθοριστική για την μετέπειτα συμπεριφορά. Θυμάμαι την αντίστοιχη ομολογία του γνωστού Γιάννη Μαρίνου. Η επιλογή του στην ομοφυλοφιλία δεν ήταν συνειδητή, αλλά καθορίστηκε από τα παιδικά του βιώματα (βιασμοί από ενήλικες). Ένοιωθε άσχημα γι αυτό και θυμό για τον βιαστή του, ενώ ντρεπόταν τις γυναίκες.
    Να γιατί δεν πρέπει να προβάλλουμε ως πρότυπο την ομοφυλοφιλία στην παιδική ηλικία. Ότι διδάσκουν οι μεγάλοι, αφομοιώνεται και υιοθετείται άκριτα από τα παιδιά. Ενώ ότι προέρχεται από αλληλεπίδραση με συνομηλίκους, δεν υιοθετείται αναγκαστικά από ρα παιδιά. Άλλο λοιπόν μια ομόφιλη εμπειρία αναγνώρισης μεταξύ παιδιών και άλλο η διδασκαλία της ομοφυλοφιλίας από τους δασκάλους ή τους γονείς.
    Το 3-4% ως ποσοστό ομοφυλόφιλων ανθρώπων, προκύπτει από επιστημονικές έρευνες και όχι από ερωτήσεις αμφιλεγόμενες και ερασιτεχνικές. Οι έρευνες έχουν μεθοδολογία για να είναι έγκυρες κι αποδεκτές από την επιστημονική κοινότητα. Το 4% είναι μάλιστα η ποιό αισιόδοξη μέτρηση, γιατί οι περισσότερες έρευνες δείχνουν μικρότερα ποσοστά.
    Επίσης, όσα ανέφερα ως παρατηρήσεις μου για την σεξουαλικότητα των ομοφυλόφιλων, προέρχονται από την δική μου αντίληψη και την επαφή με τέτοια άτομα. Ασφαλώς μπορεί να κάνω λάθος, αφού δεν μπορώ να έχω άποψη για το σύνολο αυτών των ανθρώπων.
    Κλείνω με το ότι τα παιδιά δεν αφήνονται να αποφασίσουν ελεύθερα, αλλά σαφώς και πρέπει να κατευθύνονται. Τα παιδιά δεν είναι ενήλικες για να επιλέγουν ελεύθερα. Δεν έχουν αυτή την ικανότητα, διότι δεν έχουν το γνωστικό υπόβαθρο, την εμπειρία ζωής και την κριτική ικανότητα ώστε να συγκρίνουν, να εκτιμησουν και να επιλέξουν το σωστό και το ωφέλιμο. Γι αυτό τα παιδιά εκπαιδεύονται από γονείς και δασκάλους και γι αυτό πρέπει να είναι προστατευμένα από επικίνδυνες διαβολές.
    Η ελευθερία στην επιλογή, έρχεται σταδιακά και σε μεγαλύτερη ηλικία.
    Η ελευθερία δεν είναι αυθύπαρκτο δικαίωμα, αλλά επίπονη εσωτερική κατάκτηση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν χλευαζω τι κανει ο Χριστος, ουτε τι πιστευει ο κοσμος πως κανει. Αλλα ασχετα με το πιστευει κανεις πως του συμβαινει, χρειαζεται να γνωρισουμε πραγματικα τι συμβαινει. Ειναι ζητημα ορολογιας. Πώς το διατυπωνει κανεις

    Εαν μου πει καποιος πως μου εμφανιστηκε ο Χριστος και μ εκανε να κοψω τον οποιο εθισμο μου, θα σκεφτω "κουκουρουκου". Οχι επειδη πιστευω πως ειναι τρελος, αλλα επειδη εμενα δεν με πειθει πως ετσι εγινε. Αυτος μπορει να λεει την αληθεια απο την δικια του οπτικη, δεν την μεταφερει ομως οπως θαπρεπε, ορθολογικα.

    Εαν ομως μου ελεγε πως βιωσε μια πολυ δυνατη εμπειρια, πως αισθανθηκε στην καρδια του την παρουσια καποιου θειου οντος πχ Χριστου, πως ξαφνικα συνειδητοποιησε πως ολα ειναι ενταξει, επαψε να ανησυχει και η ψυχη του γαληνευσε, πως πλεον δεν ενιωθε την αναγκη μετα απο αυτο το γεγονος να συνεχισει μια παρομοια συμπεριφορα που δεν του προσφερε αυτο που χρειαζοταν, διοτι τωρα εχοντας μετρο συγκρισης συνειδητοιησε τι κανει και τι χρειαζεται, τοτε θα ελεγα "ναι,μαζι σου"

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ώπα! Όταν λέω "ο Χριστός μετέστρεψε..." αναφέρομαι σε ανθρώπους που στράφηκαν προς την διδασκαλία και τον δρόμο του. Δεν αναφέρομαι σε θαύματα, παρουσίες και προσωπικές παρεμβάσεις του Χριστού! Αλλά το πως βιώνει ο καθένας τον δρόμο του Χριστού, είναι πάντα μια προσωπική υπόθεση, η οποία δεν χωράει κριτική.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αναρωτιόμουν οι περισσότεροι ισχυρίζονται οτι δεν υπήρχε ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα. Πολλά όμως μελανομορφα αγγεία που σωθηκαν μαρτυρούν το τελείως αντίθετο. Γυναικειες μορφες να χαιδευονται μεταξυ τους και αντιστοιχα άνδρες να πράττουν σεξουαλική πράξη....ας μην προχωρήσω κι αλλο. Ο νοών νοειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η ομοφυλοφιλία είναι μια σεξουαλική απόκλιση, σύμφυτη με τον άνθρωπο, εξ αρχής. Πιθανολογώ ότι το σημερινό ποσοστό του 3-4% να ισχύει για όλες τις εποχές, αν και σίγουρα θα υπήρχαν περίοδοι που η σεξουαλική καταπίεση και ο ηθικισμός, θα είχαν περιορίσει αυτό το ποσοστό της ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ομοφυλοφιλίας.
    Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η αντρική ομοφυλοφιλία ως φαινόμενο, αλλά η κοινωνία δεν την αποδεχόταν και οι νόμοι την τιμωρούσαν ακόμα και με θανατική ποινή. Παρόλα αυτά, υπήρχε και ήταν κατάκριτη! Στις γυναίκες όμως, η ομοφυλοφιλικές σχέσεις ήταν αποδεκτές και δεν ενοχλούσαν τα χρηστά ήθη, αρκεί να μην υπήρχε δημόσια εκδήλωση μιας τέτοιας ερωτικής περίπτυξης. Ίσως να το αποδέχονταν ως προτιμότερη λύση για τις γυναικείες ορμές, από την μοιχεία, στην περίπτωση που οι άνδρες εξέλειπον σε εκστρατείες ή στον ...άλλο κόσμο!
    Επίσης οι "ερωτική" σχέση δασκάλου-μαθητή (άνδρας-αγόρι) όπου και όταν υπήρχε, δεν περιελάμβανε διείσδυση, αλλά μόνο τριβή. Η διείσδυση απαγορευόταν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.