Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Γιατί η αποίκιση του πλανήτη Άρη κινδυνεύει να εξελιχθεί σε… ιστορική τραγωδία


Το πλάνο για την αποίκιση του πλανήτη Άρη μοιάζει να είναι το πιο «καυτό» επιστημονικό σχέδιο της εποχής, τουλάχιστον από άποψη προβολής και συγκέντρωσης ενδιαφέροντος.


Είναι απολύτως λογικό, στο ενδεχόμενο να πατήσουμε για πρώτη φορά πάνω σε άλλο πλανήτη, τα βλέμματα να επικεντρώνονται στα κόκκινα εδάφη του Αρη. Πόσω μάλλον όταν άτομα σαν τον Ελον Μασκ ή τον Μπας Λάνσντορπ υπόσχονται… άμεσες εξελίξεις και πρώτο ταξίδι πριν από το 2025.


Είναι όμως εφικτό, ηθικό αλλά και ωφέλιμο ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη, με τα σημερινά δεδομένα;


Αυτό είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς ανθρώπους της επιστήμης, διχάζοντας κατά κάποιο τρόπο τους πιο φιλόδοξους με τους περισσότερο υπομονετικούς ή τους απαισιόδοξους. Σε μια τόσο μεγάλη και κρίσιμη στιγμή για την επιστήμη, αλλά και συνολικά για την ανθρωπότητα, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις και διαφωνίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πιθανότατα οι πιο «συντηρητικές» απόψεις έρχονται να ακουστούν ως η… φωνή της λογικής, απέναντι σε ένα κλίμα ενθουσιασμού που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε κινήσεις υψηλού ρίσκου, πατώντας πάνω στα όρια της επιστημονικής ηθικής.


Για αρχή, μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη θα μπορούσε να σταλεί ίσως ακόμα νωρίτερα από το 2025 που έχει θέσει ως στόχο ο Λάνσντροπ. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη στα χέρια των ειδικών. Το πλάνο καθυστερεί λόγω της προσπάθειας να διασφαλιστούν βιώσιμες συνθήκες για τους αστροναύτες, αλλά και να μειωθεί το ρίσκο για τον ίδιο τον Αρη. Μια προσπάθεια που σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, το 2025 θα είναι ακόμα ανολοκλήρωτη.


Ο Ολλανδός ιδρυτής του οργανισμού Mars One έχει στα χέρια του πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις από ανθρώπους που επιθυμούν να είναι οι πρώτοι που θα πατήσουν στον Αρη, γνωρίζοντας πως το ταξίδι δεν θα έχει επιστροφή! Γεγονός που, από μόνο του, αποτυπώνει την ματαιοδοξία πίσω από αυτήν την ιστορική προσπάθεια.


Εταιρίες όπως η SpaceX και οργανισμοί όπως ο Mars One, είναι δεδομένο ότι θα επωφεληθούν από μια ενδεχόμενη αποίκιση του Αρη. Ο στόχος όμως είναι, μέσα από την αποστολή, να προοδεύσει η επιστήμη, να δημιουργηθούν προοπτικές για το μέλλον και όχι να… σκοντάψουμε στο πρώτο μας βήμα εκτός σπιτιού, έστω κι αν αυτό μας προσγειώσει σε κόκκινο χώμα.


Αποστολή… αυτοκτονίας; – Μια τεράστια λίστα από τεχνικά και ηθικά προβλήματα


Τα προβλήματα σε ένα επανδρωμένο ταξίδι μακράς διάρκειας είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Μάλιστα, το 2002 η NASA είχε γράψει μια λίστα με αυτά. Ο κίνδυνος επιπτώσεων στην υγεία λόγω της κοσμικής ακτινοβολίας, αποδυνάμωση των οστών και του μυικού ιστού των αστροναυτών  από την διαφορετική βαρύτητα, αδυναμία αντιμετώπισης τραυματισμών και ασθενειών στο διάστημα είναι μόλις λίγα από αυτά.


Αν όλα αυτά ξεπεραστούν, με κάποιο τρόπο που ως σήμερα δεν έχει βρεθεί, τότε μπαίνουμε στη… δεύτερη λίστα προβλημάτων, που αφορούν την συμπεριφορά του πληρώματος. Οι αστροναύτες στον Αρη θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες, την ώρα που θα βρίσκονται σε απομόνωση, μακριά από όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.


Η πιθανότητα να αψηφήσουν τις εντολές, λειτουργώντας με δική τους πρωτοβουλία είναι πολύ μεγάλη, δημιουργώντας ένα πραγματικά καταστροφικό ενδεχόμενο. Σύμφωνα με μελέτες πάνω στην συμπεριφορά απομονωμένων ατόμων ή κοινοτήτων, υπάρχει μια πληθώρα από ψυχο-κοινωνικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Γιατί οι πρώτοι άποικοι του Αρη να μην λειτουργήσουν αυτόνομα, παραβλέποντας τις οδηγίες από την Γη; Γιατί να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, όταν οι συνθήκες δυσκολέψουν;


Εδω αξίζει να αναφερθούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, γύρω από την μελλοντική αποστολή.


Το πρώτο είναι πως στο πλάνο του Λάνσντροπ περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα ριάλιτι που θα δείχνει το ταξίδι των αποίκων και την ζωή τους στο διάστημα! Πώς θα λειτουργήσουν οι «εκλεκτοί» της αποστολής, γνωρίζοντας ότι τους παρακολουθεί ένας ολόκληρος πλανήτης, που όμως αδυνατεί να τους ελέγξει;


Το δεύτερο έχει να κάνει με την διαχείριση ενός θανάτου στο διάστημα. Προφανώς, θα ήταν καταστροφικό να παραμείνει ένας νεκρός οργανισμός πάνω στο «παρθένο» έδαφος του Αρη. Αν αυτό συμβεί, για παράδειγμα αν γίνει ταφή, τότε σε βάθος χρόνου ο Αρης μπορεί να εξελιχθεί σε εντελώς αφιλόξενο και μολυσμένο πλανήτη. Δεν γνωρίζουμε ποιοι μικροοργανισμοί θα καταφέρουν να επιβιώσουν στον κόκκινο πλανήτη, ούτε πως θα εξελιχθούν. Το σίγουρό είναι πως θα δυσκολευτούμε να τους ελέγξουμε, αν… δημιουργήσουν αυτοί πρώτα την αποικία τους.


Το σενάριο για ελεγχόμενο θάνατο με ένεση ευθανασίας μέσα σε κλειστό θάλαμο είναι το επικρατέστερο, αφού ως τώρα είναι το μόνο ασφαλές. Ποιος όμως από όλους που έχουν αιτηθεί για το ταξίδι θα μπορέσει να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή; Είναι λογικό, ή ηθικό, να εκτελέσει ένας άνθρωπος μια τέτοια οδηγία;


Αν όλα τα παραπάνω προβλήματα και οι ηθικοί ενδοιασμοί ξεπεραστούν, τότε περνάμε στον… επόμενο κύκλο. Εδώ πλέον οι επιστήμονες θα κληθούν να παίξουν με τις πιθανότητες. Για την επιβίωση των αστροναυτών, ειδικά το πρώτο διάστημα, απαιτούνται αρκετές αποστολές βοηθείας, οι οποίες θα περιέχουν τα απαραίτητα. Τρόφιμα, νερό, μπαταρίες και ότι άλλο χρειάζεται για ομάδα απομονωμένων ανθρώπων.


Εχουμε δει ωστόσο πως, ακόμα και πολύ ελαφρύτερες αποστολές, συνηθίζουν να αποτυγχάνουν, προσκρούοντας πάνω στο έδαφος κατά την προσεδάφιση. Ο ανιχνευτής Σκιαπαρέλι που καταστράφηκε πριν λίγες βδομάδες στο έδαφος του Αρη, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.


Τι θα γίνει αν μια από τις αποστολές αποτύχει, αφήνοντας τους αποίκους δίχως αποθέματα; Πιθανότατα αυτό το επεισόδιο του ριάλιτι δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο…


Μπορεί λοιπόν το ταξίδι στον Αρη να είναι εντυπωσιακό, μπορεί η ώρα του σιγά σιγά να φτάνει, αλλά πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες ώστε να μιλήσουμε με σχετική αισιοδοξία για αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, το μεγαλεπήβολο πλάνο πιθανότατα θα μετατραπεί σε μια τρομακτική τραγωδία, με αρνητικές επιπτώσεις για την επιστήμη συνολικότερα.




99 σχόλια:

  1. Η αποψη μου ειναι η εξης. Οι ανθρωποι που θα σταλουν στον πλανητη Αρη, προοριζονται για θυσια.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ή καλύτερα για αυτοθυσία, αν συνειδητά προσφερθούν για το όφελος της ανθρωπότητος.
    Φοβάμαι όμως, πως όσοι σταλούν για το πρώτο κύμα της αποίκησης, θα έχουν προηγουμένως υποστεί εγκατάσταση ultra mind control ή εμφύτευση ψηφιακού μηχανισμού ελέγχου στον εγκέφαλο.
    Πάντως το θέμα της ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη, δεν είναι υπόθεση μόνο της NASA, αφού η έξοδος του ανθρώπινου υλικού σώματος από το σύστημα γης-σελήνης, είναι "απαγορευμένη"...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αυτο που λενε οτι κανεις δεν επιτρεπεται να εξελθει απο το αιθερικο περιβλημα της γης και γιαυτο το columbia κατεστραφη; Κι αφου γνωριζουν οι "ιθύνοντες" την απαγορευση/περιορισμο και εχουν διαπιστωσει τη "γλυκα", πώς πιστευουν οτι αυτη τη φορα θα παρακαμψουν τους κανονες του παιχνιδιου; Μηπως απλα μιλουν για το θεαθήναι ;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μιλούν για το θεαθήναι. Είναι πιθανότερο να έχουν πάρει έγκριση. Ίσως και να μην έχει εξασφαλιστεί ακόμη κάτι τέτοιο.
      Η "Μυθωδία" του Β. Παπαθανασίου, ήταν μια ωδή-επίκληση στον "Δία" για να επιτραπεί μία αποστολή στον Άρη.
      Ο περιορισμός του αιθερικού που ανέφερες, αίρεται υπό συνθήκες.
      Το "ξεκλείδωμα" αυτό, είναι περίπλοκο να εξηγηθεί. Έχει να κάνει με καταστάσεις που ελέγχουν τον ευρύτερο χώρο του ηλιακού συστήματος και κάποιες οντότητες-φύλακες του Νόμου.
      Ας μην σπεύσουμε να χαμογελάσουμε, γιατί αναφέρομαι σε έναν κόσμο πολύ πέραν του καταληπτού. Έναν κόσμο περισσότερο πραγματικό από την δική μας ...πραγματικότητα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Η τεχνογνωσια ειναι δωρο. Δωρο στον ανθρωπο στην προσπαθεια του να εξιχνιασει τον κοσμο. Και ως τετοιο, καλο ειναι και καλως αποπειράται να ανακαλυπτει και να ξεπερνα τα ορια του. Αν τα βηματα ομως δεν πατουν σε στερεες ηθικες βασεις, ο Νομος ,του οποιου αλλωστε η επιστημη κανει χρηση(κι ας μην τον γνωριζει καθ'ολοκληριαν) δεν επιτρεπει να πας παρακατω. Μπορει να σε αφησει στασιμο ή και να σε γυρισει πισω για να ξαναδιανυσεις την αποσταση κατανοωντας τον καλυτερα.
    Αυτα τα προγραμματα νοητικου ελεγχου παντως ειναι τοσο κολασιμα οσο και η κολαση που επιφερουν στα θυματα τους...
    Αυτο που δυσκολευομαι να καταλαβω ειναι πως οι ανθρωποι(;) που τα εφαρμοζουν δεν εχουν κανεναν φοβο ή συστολη; Ποσο αποστειρωμένο απο ανθρωπια ειναι το περιβαλλον που μεγαλωνουν για να μην κατανοουν οτι το εγω ειναι εσυ και το εσυ εγω...Λενε οτι οι "κεφαλες" κρατουν τη γνωση για την αφεντια τους ώστε να εκμεταλλευονται τον ανθρωπο. Τι σόι γνωση ειναι αυτη που οδηγει στην εκμεταλλευση κι οχι στο δόσιμο ;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυρίαρχη ελίτ, αυτή που κρατά την οικονομική δύναμη και την εξουσία, γαλουχείται με πρότυπα κυνισμού, σε ότι αφορά την διαχείριση ανθρώπων. Μαθαίνουν να βλέπουν τους ανθρώπους, ως μάζα και ως αναλώσιμους. Αξία γι αυτούς, έχουν μόνο τα μέλη της ελίτ.
      Αν αγαπητή Ελένη, έχεις πρόσβαση στην ζωή τέτοιων ανθρώπων, θα καταλάβεις ότι στερούνται ανθρωπισμού και συναισθήματος.
      Η ανθρωπιά και το συναίσθημα, ασκείται μόνο επιλεκτικά, για τους ομόσταυλους της άρχουσας τάξης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΛΥΚΙΕ? ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΤΟΣΑ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΣΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Βεβαίως αγαπητέ Αρκτούρε! Η ελίτ φροντίζει για την καλή έξωθεν μαρτυρία, ώστε να καλύπτει τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποιεί ως κυρίαρχη τάξη. Η φιλανθρωπία της ελίτ, είναι πραγματικά η στάχτη στα μάτια του κόσμου, ώστε να μην βλέπει την αλήθεια. Την ώρα που ο κύριος Χ απολύει υπαλλήλους, μειώνει μισθούς, εκμεταλλεύεται εργαζόμενους, φοροδιαφεύγει, λαδώνει δικαστές και κρατικούς υπαλλήλους, διακινεί με τα πλοία του ναρκωτικά και όπλα, ασελγεί σε γυναίκες που εξαρτώνται απ' αυτόν, εκβιάζει, απειλεί, πληρώνει συμβόλαια θανάτου για τους αντιπάλους του, διαφθείρει την νεολαία, προωθεί την πορνεία και τον τζόγο, εμπορεύεται λαθραία καύσιμα ή όπλα σε τριτοκοσμικές χώρες, χρηματοδοτεί κόμματα και πολιτικούς, νοθεύει προϊόντα υγείας, φάρμακα ή τρόφιμα, η σύζυγος διοργανώνει φιλανθρωπικά σουαρέ, εράνους, κάνει δωρεές (φοροαπαλλάσσονται) και εγκαινιάζει σπίτια φιλοξενίας, κτλ. πάντα κάτω από το φώτα της δημοσιότητας και δακρύβρεχτες συνεντεύξεις, ώστε το όνομα της οικογένειας να ταυτίζεται με την αγαστή προσφορά στην κοινωνία! Και ο κόσμος...χειροκροτεί και θαυμάζει!Δόλια υποκρισία.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Ναι αγαπητέ Λύκιε. Στο challenger αναφερομουν παραπανω(οχι στο columbia...), για την αποστολη του οποιου κληθηκε ο Β.Παπαθανασιου να γραψει την Μυθωδια. Πραγμα που βεβαια δεν κατευνασε την "οργη" της Νεμεσης ωστε να επιτραπει η πολυποθητη εξοδος...
    Προφανως και θα υπαρχουν ειδικες "αδειες" για να στεφθει ενα τετοιο εγχειρημα με επιτυχια και συμφωνιες που εμεις δεν μπορουμε να γνωριζουμε.
    Τωρα, οσον αφορα την κυριαρχη ελιτ....τι να πω.... Οτι κλεισμενοι στα χρυσα κλουβια τους 'ου γαρ οιδασι τι ποιουσι';
    Μακαρι σε μια ωραια ανατροπη της μοιρας, να φωτισθουν οι διανοιες ολων μας.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομιζω η ελιτ δεν θεωρει καν ανθρωπους οσους δεν εχουν μυηθει στα μυστικα τους. Τους θεωρει ισαξιους με τα ζωα, πως αφου δεν εχουν μυηθει (initiated) τοτε ειναι ενταξει να τους σκοτωνεις αφου δεν το αντιλαμβανονται και δεν πονανε. Προφανως ανοησια αλλα δεν τους ενδιαφερει ιδιαιτερα, αυτοι να βολευονται. Και οι νοημονες εξ αυτων, εθελοτυφλουν

    Ειμαι λατρης της τεχνογνωσιας, ομως οφειλω να μιλαω ελευθερα ακομα και αν δεν με συμφερει. Η τεχνογνωσια δεν ειναι δωρο, ειναι σκλαβια. Δεν χρειαζεσαι τιποτα απο τα τεχνολογικα εφευρηματα. Ως ανθρωπος εχεις ικανοτητες που η τεχνολογια ουτε τις φανταζεται, ουτε θα τις φτασει ποτέ. Η τεχνολογια μας κανει να επαναπαυομαστε, να γινομαστε λαπαδες. Η τεχνολογια ειναι παγιδα. Οταν ονειρευεσαι, βλεπεις ποσο αμεσα μπορεις να δημιουργησεις ή να "κατασκευασεις" την πραγματικοτητα που θελεις. Ωστοσο, με μετρο η τεχνολογια μπορει σαφως να ειναι δωρο, αρκει να μαθουμε να μην βασιζομαστε σε αυτην.

    Λυκιε, δεν θα το ελεγα αυτοθυσια, διοτι οι ιδιοι δεν γνωριζουν πως θα θυσιαστουν και προφανως δεν γνωριζουν ουτε γιατι θα θυσιαστουν. Δεν νομιζω να ειναι για το καλο της ανθρωποτητας, σιγα να μην τους πηρε ο πονος για την ανθρωποτητα. Κατι για την παρτη τους σχεδιαζουν, για να εξασφαλισουν τα τομαρια τους. Δεν γνωριζω ομως, οποτε μπορει να κανω λαθος. Νομιζω πως θα τους θυσιασουν για τους σκοπους της

    Εχουμε "απεναντι" τους 30.000 του Διος, που ανηκουν στο χρυσο γενος και ειναι αθανατοι. Ειναι αυτες οι λευκες φωτεινες σφαιρες που εμφανιζονται τελευταια συχνοτερα ανα τον κοσμο. Εχουμε το βιντεο οπου μια εξ αυτων "βομβαρδιζει" εναν πυραυλο του SpaceX πριν αυτος απογειωθει. Αρα εδω υπαρχει μια διαμαχη. Οι οντοτητες αυτες δεν θελουν την συνεχιση αυτου του προγραμματος.

    Τι ειναι το προγραμμα του Elon Musk; Ειναι μια εξερευνηση του διαστηματος; Ειναι κατι αλλο; Ο Musk εχει δηλωσει πως ειναι βεβαιος πως ζουμε σε μια εικονικη πραγματικοτητα, μια υπολογιστικη προσομοιωση (computer simulation). Αρα γνωριζει πως ζουμε σε μια φυλακη. Αρα ειναι λογικο να θελει να αποπειραθει να σπασει τα ορια. Προφανως, ο σωστος τροπος ειναι μεσω της συνειδησης και οχι μεσω του σωματος, αλλα τα πνευματικα γενικα δεν πολυκαθονται καλα στους δυτικους.

    Η πρωτη μου υποθεση ειναι πως θελει να σπασει το φραγμα/τειχος της υλικης μας φυλακης. Επειδη αυτο παντα τρωει ακυρο, θεωρω πιθανον να δοκιμασει να βαλει ανθρωπους μεσα στους πυραυλους ωστε να μην τολμησουν οι οντοτητες/φυλακες να επεμβουν, καθως η αφαιρεση της ζωης γι αυτες δεν ειναι δοκιμη, ισα ισα ειναι υπερασπιστες της ζωης. Σου λεει ο Musk "Να σας δω τωρα". Οπως οι τρομοκρατες με τα αεροπλανα. Σου λενε "Δεν θα το ριξουν, δεν θα σκοτωσουν τοσους επιβατες". Βεβαια οι κυβερνησεις εχουν ξεσκιστει να τα ριχνουν και μετα λενε "Χαθηκε" για να μην το παραδεχτουν. Οι οντοτητες αυτες ομοως δεν ειναι ανθρωπινες αρα ισως να αλλαζει το πραγμα.

    Παρεμπιπτοντως, ο Αττεσλης ειχε μια συνομιλια με αυτες τις οντοτητες. Το ειχα βρει πολυ ενδιαφερον οταν το διαβαζα. Ηταν ενας διαστημικος σταθμος της ΝΑΣΑ που θα επεφτε στη Γη ανεξελεγκτος και φοβοντουσαν ολοι μην πεσει σε κατοικημενη περιοχη. Ο Αττεσλης ειχε βγει στο αιθερικο και προσπαθουσε να τον σπρωξει προς τη θαλασσα και μακρια απο στερια. Τοτε ειχε συναντησει αυτες τις οντοτητες (που δεν ηξερε ποιες ειναι), που ανελαβαν αυτες (νομιζω ηταν ή 2 ή 3) αυτο το εργο λεγοντας του κατι τυπου ¨"Αστο, μην παιδευεσαι". Τις ειχε καλεσει στην Γη νομιζω και τουχαν πει αυτες "Ελα εσυ στο ανωτερο νοητικο επιπεδο", αλλα ο Αττεσλης ειχε αρνηθει διοτι ειχε παιδια-εγγονια κτλ. που δεν ηθελε να αφησει. Το δια ταυτα ειναι πως αυτες μαλλον "καλες" ειναι. "Κακοι" της υποθεσης ειναι οι "δικοι μας" με τους πυραυλους και τις σκοτεινες ατζεντες. Παντως τα βιντεο ειναι πολυ cgi ητοι fake ητοι "παραμυθια φουρναρης". Αρα ο πραγματικος τους σκοπος παραμενει κρυμμενος. Αν ισχυει η θεωρια της επιπεδης Γης θα ελεγα πως θελει να σπασει το Θολο.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με την ελίτ και την συμπεριφορά τους, έχω να πω τα εξής:
    Δυστυχώς όλοι μας έχουμε μέσα μας την ελιτίστικη συμπεριφορά, απλά για να εκδηλωθεί, θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.
    Πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει ανθρώπους που γνωρίζατε ως φίλους και ύστερα από κάποια σημαντική αλλαγή στην ζωή τους (χρήματα, δύναμη, δόξα, εμφάνιση, εξουσία), άρχισαν να σας βλέπουν με υπεροψία και να σας αποστρέφονται;
    Πόσες φορές άνθρωποι που αναρριχήθηκαν κοινωνικά, ξεχνούν από που ξεκίνησαν και φέρονται με αλαζονεία και εμπάθεια στους ανθρώπους που άφησαν πίσω;
    Πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται δίκαια για την εξουσία και την εκμετάλλευση των λαών (π.χ. συνδικαλιστές), μόλις πήραν την εξουσία στα δικά τους χέρια, έκαναν τα ίδια και χειρότερα στους λαούς;
    Πόσες φορές είδατε τον συνάδελφό σας να μιλά για τον κακό προϊστάμενο και πως θα έπρεπε να διοικεί δίκαια, αλλά μόλις πήρε προαγωγή, έγινε χειρότερος από τον προηγούμενο και άρχισε να σας βλέπει με εμπάθεια και εκδίκηση, επειδή και μόνη η θέα σας, του θυμίζει το "ποταπό" παρελθόν του;
    Έχουμε λοιπόν όλοι μας την τάση να περιφρονούμε το παρελθόν μας, όταν αναβαθμίσουμε την θέση μας απέναντι στους άλλους. Όχι μόνο γινόμαστε υπερόπτες, αλλά θέλουμε να επιδεικνύουμε και να υπογραμμίζουμε διαρκώς την ανωτερότητά μας. Θέλουμε η διαφορά αυτή να φαίνεται και να αυξάνεται. Νιώθουμε ικανοποίηση που ξεφύγαμε από τους πολλούς και ανήκουμε στους λίγους. Οι δημοκρατικές ιδέες που είχαμε, αρχίζουν να υποχωρούν και τα δικαιώματα των πολλών, αρχίζουν να μας ενοχλούν. Θέλουμε προνόμια για να τονίζουν το πόσο ιδιαίτεροι και διαφορετικοί είμαστε. Θέλουμε να μας αναγνωρίζουν εύκολα, από το ντύσιμο, το αυτοκίνητο, την περιοχή και το σπίτι μας, τον τρόπο που μιλάμε, το χτένισμα, το ύφος, την θέση μας, το χρήμα μας. Ταυτιζόμαστε τόσο πολύ με την νέα μας προσωπικότητα, που ουσιαστικά την υπηρετούμε. Γινόμαστε σκλάβοι της ματαιοδοξίας μας, σε βάρος των πολλών.
    Μα και από αυτούς τους πολλούς, κάποια στιγμή θα ξεπηδήσει η νέα ελίτ που θα κάνει ακριβώς τα ίδια!
    Ασφαλώς υπάρχει και η ανώτατη ελίτ που μεταβιβάζει την δύναμή της στους απογόνους της, κληρονομικά.
    Μιλάμε για τις δυναστείες των ισχυρών, που κάποιες από αυτές έρχονται από τα βάθη των αιώνων.
    Εν κατακλείδι, ο ελιτισμός είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση και εδράζεται στον εγωισμό, την φιλοδοξία και την ματαιοδοξία του.
    Άνθρωποι υψηλής πνευματικότητας, αποφεύγουν αυτή την συμπεριφορά (την τιθασεύουν), ζώντας απλά, διακριτικά και ποτέ δεν επιδεικνύονται. Έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης για την δίκαιη χρήση της δύναμης που διαθέτουν και κατά κανόνα είναι καταθλιπτικοί, από την αγωνία τους να σώσουν ότι μπορούν.
    Ασφαλώς αυτοί είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τεχνολογία θα έλεγα πως είναι η δυνατότητα του νου να ελέγξει την φύση και να την προσαρμόσει στις ανάγκες του ανθρώπου. Όπως λες όμως αγαπητέ Ε.Σ., ο άνθρωπος έχει εν δυνάμει την ικανότητα να τιθασεύσει την υλική φύση και μόνο με την ψυχοπνευματική του δύναμη. Στην κυριολεξία μπορεί να υλοποιεί και να αφυλοποιεί ότι θέλει. Μόνο που για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να εξελιχθεί πολύ.
    Η ιδανική κοινωνία κατ΄εμέ, είναι αυτή που εξελίσσει ταυτόχρονα την τεχνολογία και την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, σε μια απόλυτη ισορροπία. Αυτό ίσως ήταν δεδομένο πριν χιλιάδες χρόνια, στην εποχή των Ατλάντων και πιο πριν. Βέβαια ο καταστρεπτικός παράγων επενέβη, ώστε η ανθρωπότητα να εγκλωβιστεί σε μια κατώτερη κατάσταση, με μια αποδυναμωμένη πνευματικότητα και μια ανεπτυγμένη τεχνολογία.

    Οι κυρίαρχοι της ανθρωπότητας (η ελίτ που λέγαμε), γνωρίζει άριστα την νομοτέλεια που διέπει την φύση, το διάστημα, τους πλανήτες, το υλικό, το αστρικό, το αιθερικό πεδίο και τους περιορισμούς από τους φύλακες-οντότητες. Όπως είπες και εσύ Ε.Σ., είναι μυημένοι σε αυτή την γνώση.
    Όχι μόνο γνωρίζουν, αλλά έχουν "επαφή" με αυτές τις οντότητες και διαπραγματεύονται για τα δικά τους συμφέροντα, να το πούμε απλά!
    Οι οντότητες αυτές που αναφερόμαστε όμως, υπηρετούν την νομοτέλεια και δεν έχουν συναισθηματισμούς, αν και έχουν φιλάνθρωπη αποστολή. Όχι βέβαια γιατί "αγαπούν" τους ανθρώπους περισσότερο από άλλα είδη, αλλά διότι υπηρετούν την οικονομία της Δημιουργίας και δεν επιτρέπουν την ανατροπή της.
    Ωστόσο δεν φείδονται του Νόμου, αν χρειαστεί να "θυσιάσουν" ανθρώπινες ζωές. Ο Νόμος είναι νόμος, με όποιο κόστος!
    Συνεπώς δεν πιστεύω ότι θα αποστείλουν ανθρώπινα όντα στην κάψουλα, για να συγκινηθούν και να κάμψουν τον νόμο...
    Αυτό ήδη συνέβη και πέθαναν όλοι οι αστροναύτες. Οι οντότητες-φύλακες, δεν πιάνονται κορόιδα από κουτοπονηριές. Ισχύει ότι το κατώτερο υπόκειται στο ανώτερο και συνεπώς άνετα θυσιάζονται κάποιες ζωές για να σωθούν οι περισσότερες ή ακόμα περισσότερο η ίδια η συμπαντική τάξη.

    Μιας και αναφέρθηκες στον Αττεσλή και επειδή είναι στο θέμα μας, θα πω πως για τον Άρη είχε κάποτε πει ότι τον επισκέπτεται τακτικά (στο αιθερικό), πως υπάρχουν εκεί κάποιες εξελιγμένες οντότητες οι οποίες σε αυτή την φάση (περίοδος) έχουν σώμα που μοιάζει με μανιτάρι και αργιλώδη (πιτυρούχο) σύσταση. Αν θυμάμαι καλά, είχε πει πως αυτά τα υλικά σώματα δεν έχουν κινητικότητα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχη ανδρα δεικνυσι. Η ποιοτητα του καθενος φαινεται μολις λαβει καποια εξουσια. Ναι, διαφθειρει καπως, αλλα πιο πολυ ισχυει το οτι με την εξουσια αποκαλυπτεται το πραγματικο ποιον του καθενος.

    Ο Αλκιρεας ειχε γραψει παλιοτερα πως θα εκαναν κατι τετοιο, να θυσιασουν ενα αριθμο ανθρωπων, για τνα εγκλωβισουν τις ψυχες τους στην πεμπτη (νομιζω) διασταση. Τον ακριβες σκοπο δεν τον κατανοω, αλλα γενικα για θυσια φανεται πως παει. Και μενα μου φαινεται χαζο αν ειναι απλα για να δοκιμασουν τις αντιδρασεις τους. Πρεπει να υπαρχει καποιο γενικοτερο σχεδιο. Αντικειμενικα παρατηρωντας το, με το να επεμβαινουν οι οντοτητες αυτες ολο και πιο συχνα σε διαφορες περιοχες του κοσμου, δειχνει πως ανησυχουν γι αυτο που παει να συμβει και λαμβανουν μετρα. Ουτε τα δικα μας λαμογια ειναι χαζοι.

    Παντως το προγραμμα εξερευνησης του διαστηματος ειναι σαφως προκαλυψη
    Ιδωμεν

    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες με το ερευνητικό σου μάτι, αυτό:
      http://www.diadrastika.com/2016/11/ine-avto-astropolitia-athinas.html
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Κατανοω απολυτα την υπεροψια και τον εγωισμο που δηλητηριαζει τις καρδιες των ανθρωπων και ευθυνεται τα μεγιστα για τις χειριστες των συμπεριφορων μας, με πρωτο και κυριο παρατηρουμενο ‘θυμα’ τους εμενα. Παρατηρωντας επειτα τους αλλους, και μεσα απο την αναγνωριση των δικων μου βαρεων στοιχειων, δινω σχετικα ευκολα ελαφρυντικα στις ‘’α-σχημες’’ συμπεριφορες γιατι διακρινω ή διαισθανομαι τον μηχανισμο που συνειδητα ή ασυνειδητα παραγει σκαλινα τριγωνα(αν μου επιτρεπει ο αγαπητος Ποιητης των Χρωματων να τον αντιγραψω λιγο). Ομως, αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι πώς, ενω συνηθως η ελιτ εχει μια πιο ευκολη προσβαση στην ‘’γνωση’’, ειναι διαβασμενα ατομα, εχουν μελετησει πολιτισμους και την ιστορια/φιλοσοφια τους, και τελοσπαντων εχουν διασταυρωσει τα μονοπατια τους με τα μαργαριταρια των αιωνων, εστω και μονο θεωρητικα, πώς ξαναλεω δεν αντηχουν μεσα τους οι θεραπευτικες παλμικες δονησεις αυτης της γνωσης, και δεν σκιρτανε και δεν εχουν τον παραμικρο ‘’φοβο θεου’’. Απο την αλλη, θα πει κανεις, πως το μεγαλυτερο πανεπιστημιο της ζωης και της φιλοσόφισής της, δεν γινεται μεσα απο τα βιβλια με εναν λογο κενο περιεχομενου εφοσον δεν βρισκει εφαρμογη στον συνανθρωπο. Γινεται με ανοιγματα και αγγιγματα-δοκιμες και γρατζουνιες στην καρδια. Οποτε το ερωτημα αποδεικνυεται μαλλον ρητορικο αγαπητε μου Λυκιε.

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι αγαπητή Ελένη. Η γνώση από μόνη της, δεν προσφέρει τίποτα αν δεν γίνει πράξη στον εαυτό μας. Οι βολεμένοι στην δόξα, την δύναμη και την χλιδή, θέλουν περισσότερη δύναμη από τους άλλους για να παραιτηθούν από την θέλξη της υλικής ευμάρειας και της ματαιοδοξίας τους. Γι αυτό, ο λιτός τρόπος ζωής και ο απλός και μετρημένος λόγος, είναι ένας καλός δρόμος για την πνευματική ανέλιξη του ανθρώπου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΑΙ ΜΟΧΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ? ΕΝΩ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ. ΠΑΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΟΓΚΑ ΟΜΙΛΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΤΛ. ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΧΛΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Και ποιος σου ειπε Αρκτουρε πως ολα αυτα που αναφέρεις βοηθανε στην πνευματική εξέλιξη τιυ ανθρώπου;

      Διαγραφή
    4. Ολα αυτα ειναι εργαλεια ψευδεσθησεων για βιωματικες εμπειρες και αναλωση ψυχικης ενεργειας.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε Αρκτουρε,

      Εχεις δικιο για τον περιορισμενο χρονο του ανθρωπου που κυνηγα το μεροκαματο. Αυτος ειναι κι ενας απο τους λογους αλλωστε που η κυριαρχη ελιτ μας κλεβει ωρες και κρατα τα κεφαλια σκυμμενα ωστε να μην ατενιζουμε τον ηλιο(εξωτερικο και εσωτερικο). Η πνευματικοτητα ομως δεν πηγαζει μονο απο το κεντρο του εγκεφαλου αλλά και απο το κεντρο της καρδιας. Κι εκει εχουμε ολοι ευκαιριες και προσωπικη ευθυνη για ξεμπλοκαρισματα....Δεν ειναι ετσι;

      Ελενη

      Διαγραφή
    6. Και ομως απο το κεντρο της καρδιάς για να προχωρήσουμε χρειαζόμαστε κάποιον "καθοδηγητή" για να μας ξεμπλοκαρει ετσι δεν ειναι Ελενη;

      Διαγραφή
    7. ΕΛΕΝΗ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    8. Γεια σου Αρκτουρε :-)

      Το παρακατω link με τους εσωτερικους συνδεσμους που παραθετει για εκτενεστερη αναλυση εχει αρκετο ενδιαφερον σχετικα με το ενεργειακο πλεγμα της γης....

      Ελενη.

      Διαγραφή
    9. Καθοδηγητη;
      Προτιμω να κρατω το τιμονι γενικα.
      Συνεπιβατες για αλληλεπιδραση ειναι ευπροσδεκτοι μα κι επιδιωξη μου, αν επιλεξω να εμπιστευτω και να με εμπιστευτουν. Οφειλει να ειναι αμοιβαια η ροη της 'πιστης-εμπιστοσύνης' για λιγοτερα προσκόμματα.
      Καθοδηγητη τωρα ετσι οπως το θετεις, προσωπικα, εχω τον Λογο. Οσο πιο καθαροι ειμαστε τοσο πιο πολυ μας αποκαλυπτεται. Μπροστα απο διλληματα παντως αναρωτιεμαι "ο Χριστός τι θα ελεγε και τι θα έκανε ;". .....οποιος εχει αυτια ας ακουει και ματια ας βλεπει....

      Ελενη.

      Διαγραφή
    10. Χμ... Τον Λογο.. Μια έννοια με πολύ ουσία. Πάντως ο καθοδηγητής στην ζωη μας μας βοηθάει να δούμε πτυχές του εαυτού μας που δεν μπορουμε να διακρίνουμε από μόνοι μας. Το να κρατάμε παντα εμεις το τιμόνι δηλώνει εγωιστική διαθεση πορευσης. Λοιπον θα υιοθετήσω το "καθοδηγητής".

      Διαγραφή
    11. ΕΛΕΝΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΙΓΚ ΜΙΛΑΣ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    12. ΡΕ ΣΤΙΛΠ, ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕΣ. ΑΦΟΥ ΟΛΟ ΛΕΣ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ. ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΕΓΙΝΕΣ.ΠΑΛΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ? ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΙΤΕΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕ!!
      ΕΛΕΝΗ , ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ! ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ....(Ο ΣΤΙΛΠ ΔΛΔ)!! ΧΑΧΑΧΑ!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    13. Εχεις δικιο αγαπητε Αρκτουρε!
      Ξεχάστηκα!
      Ιδου!

      http://katohika.gr/diethni/energeiako-plgema-gis-sinaisthimata-aisthiseis-psixi/

      Οσο για τον ανωνυμο συνεπιβατη της πλατφορμας, μην ανησυχεις αφου τα μηνυματα φιλτραρονται πριν βγουν.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    14. Σωστη η παρατηρηση "καθοδηγητη".

      Πρωτον, ποιος ειπε οτι εχω απαλλαγεί απο τον εγωισμο μου;

      Δευτερον, το οτι θελω να κραταω το τιμονι γενικα(δεν ειπα παντα) δηλωνει κυριως οτι αναγνωριζω την ευθυνη των επιλογων μου.

      Και τριτον, στην Προσευχη ο Λογος λεει: Γεννηθητω το θελημα Σου ως εν Ουρανω κι επι της Γης.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    15. Φρονήσης μεν μηδέποτε επί σεαυτώ μέγα, αλλά μηδέ καταφρονήσης σεαυτού.

      Διαγραφή
    16. Σοφες κουβεντες, πρεπει να ομολογήσω.....

      Διαγραφή
  11. Άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες εκτίθενται άνωθι. Ομιλείτε περί κοσμικού αιθέρος, όπου η ενέργεια ελαχιστοποιείται και όπου ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται μη ύλη, κενό ; Είναι το ίδιο στοιχείο, στο οποίο ο Αριστοτέλης αναφέρεται ως την πρόσθετη κοσμογονική ουσία, η οποία συνδέει τις άλλες τέσσερις γνωστές ; Μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι αυτή η κοσμογονική ουσία βρίσκεται στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως γνωρίζουμε από την αρχαία ελληνική κοσμολογία ; Από την ετυμολογία της (< αίθω = καίω ) μήπως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η έκθεση του ανθρώπου σε υψηλές πυκνότητες αυτής της ουσίας θα αποβεί καταστρεπτική ; Μπορείς να μου πεις, Λύκιε, γιατί η έξοδος του ανθρώπινου σώματος από το σύστημα γης και σελήνης είναι απαγορευμένη ;
    Ζητώ από σένα και τους λοιπούς αναγνώστες και ομιλητές επιείκεια και ανοχή περί τις άλυτες απορίες μου. Λόγω απειρίας ως εκ της μικρής μου ηλικίας δεν είμαι καλώς συντονισμένος και προσαρμοσμένος στην κοσμική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΟ ΡΕ ΣΤΙΛΠ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!!! ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΔΛΔ? 12-13 ΧΡΟΝΩΝ?ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΜΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Γιατι Αρκτουρε τριβεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη;

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΒΡΕ ΚΟΥΤΟ!!! ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ!!!! ΔΕΝ ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΕΜΕΝΑ .......
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Εισαι γατονι... τι να σου πω.

      Διαγραφή
  12. Ειδα τα αντιστοιχα βιντεο απο τη ΝΑΣΑ. Στην ταινια Jupiter Ascending των Wachowskis που ειχαν γραψει και το Matrix αναφερεται ενα αστροπλοιο Aegis (Αιγιδα) που προφανως αναφερεται στην Αθηνά, που περιγραφεται ως "space cops" δηλ Αστυνομια του Διαστηματος. Εαν ηρθε/εμφανιστηκε τωρα, τοτε μαλλον προβλεπεται να γινει συντομα μεγαλο νταραβερι. Γνωριζουμε πως το αιθερικο επιπεδο ειναι πραγματικοτερο του υλικου, αρα ειτε η μαχη διεξαγεται εκει (στους "ουρανους") που το θεωρω και πιθανοτερο με αντικτυπο και εδω, ειτε θα γινει εδω, ειτε και στα δυο επιπεδα. Ακομα και στο πρωτο σεναριο θα μας παρουν σιγουρα τα σκαγια, αρα μιλαμε για ενα τροπο τινα "παγκοσμιο πολεμο" στον οποιο η ουδετεροτητα ειναι μαλλον ουτοπια.

    Ακομα ψαχνομαι για να βρω τα εμπλεκομενα μερη. Παντως το λογικο ειναι να ειμαστε με την μερια της Αθηνάς, οχι τοσο επειδη γεννηθηκαμε ή ζουμε εδω ή εχουμε ελληνικη ταυτοτητα, αλλα επειδη ολοι ασπαζομαστε τα ιδεωδη των αρχαιων Ελληνων, και αυτοι περιτρανα ηταν με την Αθηνά, οχι απο συμφερον αλλα απο δικαιο ή ανωτερο Νομο. Η Αθηνα/Παναγια παντα εμφανιζονταν ως Υπερμαχος, Προστατισσα, Στρατηγος, Σοφη, ακομα και μεσα στο χριστιανισμο που τετοιοι οροι ηταν αβασιμοι. Λογικο συμπερασμα λοιπον, πως ειμαστε μαζι της, χωρις να ξερουμε ποιος/που/ποτε/γιατι.

    Το θεμα ομως ειναι πως εχουμε βαθια μεσανυχτα απο βασικες γνωσεις. Τα προφανη που τα παρατηρουμε και με τα ματια μας ειναι πως μπορουν να αλλαζουν κατα βουληση ως τουλαχιστον τετραδιαστατικα οντα, επιπεδο υπαρξης. Το υλικο επιπεδο ειναι η προβολη των οσων συμβαινουν σε ανωτερη διασταση. Αρα το θεμα ειναι τι συμβαινει και τι μπορουμε εμεις να κανουμε. Η ελληνικη παραδοση στη "μαχη των θεων" λεει πως μπορουν να συμμετασχουν μονο οι Ηρωες, οσοι με λιγα λογια μπορουν να βγαινουν στο αιθερικο επιπεδο, και εχουν κατορθωσει να συνθεσουν τις δυο πολικοτητες (γιν-γιανγκ) ωστε να ειναι αποτελεσματικοι. Τιτανομαχια; Ισχυει ακομα; Ειναι οι οντοτητες αυτες ανωτερες ψυχες; Υπαρχει μια ομορφη θεωρια που λεει πως τα αστερια ειναι ψυχες. Σε κανει να σκεφτεις πού στεκεται η θεα Αθηνά. Ποιο αστερι/πλανητη; Οι αλλοι θεοι λιγο-πολυ "αντιπροσωπευονται"

    Δυστυχως, ο Λυκανθρωπος δειχνει να επαληθευεται. Δεν ξερω γενικα τι ισχυει αλλα θα φανει σε λιγο καιρο

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βεβαια στην ιδια ταινια αναφερεται πως τον πλανητη τον εσπειρε ο θεος Αμπραξας και πως οταν ο πληθυσμος φτανει στα μεγιστα ορια αντοχης του πλανητη, ερχονται για θερισμο. Ουπς!

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Ε.Σ., σχετικά με την άποψη ότι "...οχι τοσο επειδη γεννηθηκαμε ή ζουμε εδω ή εχουμε ελληνικη ταυτοτητα, αλλα επειδη ολοι ασπαζομαστε τα ιδεωδη των αρχαιων Ελληνων...", ήθελα να πω πως δεν πρέπει να υποτιμούμε την γονιδιακή καταβολή των ανθρώπων. Είναι κατασκευασμένος μύθος ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, όπως και ότι "Έλληνας είναι οποίος έχει ελληνική...παιδεία"! Όση ελληνική παιδεία κι αν έχεις, δεν γίνεσαι Έλληνας βιολογικά, όσο και αν στενοχωρεί αυτό ορισμένους. Η επιστήμη έχει αποδείξει τις γονιδιακές καταβολές μιας φυλής και πως αυτές καθορίζουν τα σωματικά και τα ψυχικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, της κάθε μιας.
    Εκτός αυτού, στο γονίδιο μεταφέρονται οι μνήμες και οι ιδιότητες του φυλετικού μας παρελθόντος, ΟΛΩΝ των προγόνων μας. Από εκεί εκπορεύεται το "εν δυνάμει" των σημερινών Ελλήνων, στο να ενθυμηθούν αφυπνιζόμενοι τις ιδιότητες, τα βιώματα και τις γνώσεις των προγόνων τους.
    Από την άλλη όμως, το να είσαι γονιδιακά Έλληνας, δεν σημαίνει ότι είσαι και "ενεργεία" Έλληνας. Είναι δυνατό μάλιστα (συνηθισμένο σήμερα) να αποποιηθεί κανείς συνειδητά πλήρως την ελληνική καταγωγή του και να μεταβληθεί σε διώκτης του ελληνικού πνεύματος ή να κοινωνηθεί σε τελείως αντίθετες ιδεολογίες με τις ελληνικές. Αυτοί απλά, αφήνουν αναξιοποίητο το προνόμιο του να είσαι, να ζεις και να φιλοσοφείς ως Έλλην.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι σωστο αυτο που λες αλλα ειναι και πολυ επικινδυνο διοτι ανοιγει πορτες ρατσισμου, αριας φυλης, ευγονικης και μπορει να χρησιμοποιηθει για να δικαιολογησει εγκληματα κατα της ανθρωποτητας για φυλετικη καθαροτητα. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει τεστ γονιδιακης αναγνωρισης (εκτος και αν κρατειται κρυμμενο που δεν ειναι διολου απιθανο) δεν μπορουμε να ισχυριζομαστε "Εγω ειμαι Ελληνας και η σκουφια μου κραταει απο τον Περικλη".

    Ο Λυκανθρωπος ειχε αναφερει καποια τεστ, οπως λοβο αυτιων, οταν ομως του αντετεινα πως εγω δεν εχω λοβο, ειπε "δεν πειραζει". Αρα αφου δεν υπαρχει μεθοδος αναγνωρισης, ας μην επιχειρουμε ταυτοποιησεις. Θα ελεγα πως ο καθενας μεσα του γνωριζει εαν ειναι, απο ενα χαρακτηριστικο "ριγος" που τον διαπερναει καποιες φορες. Καλυτερα ετσι. Αντικειμενικα στοιχεια, εαν ειμαστε ειλικρινεις, οφειλουμε να παραδεχθουμε πως κανεις μας δεν κατεχει, ουτε εγω, ουτε εσυ Λυκιε, ουτε κανενας απο την παρεα. Αυτο που λεω ειναι να μην το χρησιμοποιουμε ως ευκαιρια αποκλεισμου αφου αλλωστε δεν υπαρχει τροπος, αλλα ευκαιρια "συμπεριληψης" (inclusion) οποιουδηποτε ανθρωπου το επιθυμει και ειναι διατεθειμενος να ακολουθησει καποιες αξιες που διεπουν τον ελληνισμο. Εαν ισχυει, που δεν αντιλεγω πως ισχυει, ας επιλεξουν ανωτερες δυναμεις απο εμας, οχι εμεις.

    Τι σημαινει Ελληνας; Αυτος που καταγεται απο το Σειριο; Ποια η ποιοτικη και ουσιαστικη διαφορα; Πως τον διακρινει ενας νοστος για το σπιτι του, την πνευματικη του προελευση; Εαν ειναι ετσι, τοτε "αδερφος" θεωρειται καθε ενας που θα επιλεξει να βαδισει το μονοπατι αυτο. Ας μην ειμαστε εμεις αυτοι που θα κρινουμε αν μπορει να τα καταφερει ή οχι, επειδη ειναι ή δεν ειναι απο την ιδια παστα με "εμας", αλλα ας αφησουμε να φανει στην πραξη. Για μενα Ελληνας ειναι οποιοσδηποτε ασπαζεται τα ανθρωπινα ιδεωδη, και αςειναι Σκανδιναβος ή Κογκολεζος. Αλλωστε και ετσι να το δει κανεις, με τετοια διασπορα του Ελληνισμου, κανεις δεν μπορει να ξερει ποιος ειναι τί.

    Βεβαια, παραμενει αναπαντητο αν και ειχαμε επιχειρησει να το απαντησουμε και παλιοτερα, το τι σημαινει να ζεις ως Ελλην.

    ΥΓ. Καθε μορφη πιστης ειναι μια μορφη σκλαβιας, διοτι αυτος που πιστευει δεν μπορει να δει την αληθεια οπως ειναι, καθως την βλεπει οπως ηδη πιστευει πως πρεπει να ειναι. Ο ελευθερος ανθρωπος δεν μπορει να εχει καμια a priori πιστη, παρα μονο την πιστη/εμπιστοσυνη στον εαυτο του
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν δέχομαι ότι αυτό που λέω είναι "επικίνδυνο"! Απορώ πως το λες εσύ αυτό αγαπητέ Ε.Σ., που έχεις τόσο ανοιχτό μυαλό και δεν σε φοβίζει η αλήθεια!
    Η αλήθεια πρέπει να καταμαρτυρείται χωρίς φόβο ή προκατάληψη. Είτε μας βολεύει είτε όχι. Δεν δέχομαι τις ιδεολογικές ή τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της νεοταξικής κουλτούρας, αν πρόκειται να πούμε αλήθειες που αντιτίθενται σε αυτή.
    Από όσα είπα, δεν προκύπτει παρότρυνση για φυλετισμό, άρια φυλή, ευγονική, ούτε βέβαια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αν η αλήθεια χρησιμοποιείται από κάποιους για πολιτικούς σκοπούς ή γίνεται στοιχείο ιδεολογικής ή ιδεοληπτικής προπαγάνδας και άλλοθι για εγκλήματα, εμένα δεν με αφορά ως αναζητητή της!
    Δεν θα κάνω την χάρη στους καιροσκόπους να κρύψω την αλήθεια, για να μην τους δώσω "όπλο".
    Δεν είμαι ποτέ "πολιτικώς ορθός", όταν μιλάω για γνώσεις και αλήθειες.
    Αντίθετα, αυτοί που θέλουν να κρύβουν την αλήθεια προκειμένου να "προστατέψουν" τους λαούς, είναι αυτοί που επιχειρούν το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ας μην επεκταθούμε όμως προς τα εκεί.

    Ιδού λοιπόν η επιστημονική απόδειξη από την έρευνα των πανεπιστημίων της Πάβια, του Stanford (Stanford University of U.S.A-Pavia university of Italy research of greek DNA), αλλά και του Α.Π.Θ. με τον καθηγητή του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής βιολογίας, Κ. Τριανταφυλλίδη:

    http://www.pronews.gr/portal/20160626/genika/epistimes/27120/terastia-ereyna-8-panepistimion-katharo-dna-ton-ellinon-kai-idio-me

    Παρόμοιες γενετικές και ανθρωπολογικές έρευνες είχαν γίνει στο παρελθόν από του καθ. Άρη Πουλιανό, που αποδεικνύουν την γενετική συνέχεια των αρχαίων με τους νέος Έλληνες, αλλά τα αποτελέσματα του έχουν αποκρυφτεί.

    Το ποσοστό της γενετικής καθαρότητας των αρχαίων με τους νέους Έλληνες λοιπόν, είναι της τάξης του 99,5%. Αυτό επαληθεύεται και από την ιστορική παρατήρηση, εφόσον μελετηθεί από τις σωστές πηγές.
    Με αυτά λοιπόν, δεν ισχυρίζομαι πως είσαι ή είμαι γενετικά Έλληνας, αλλά ότι η πιθανότητα να είμαστε αγγίζει το 99,5%. Αν φυσικά γνωρίζεις την ιστορία της οικογενείας σου, μπορείς να είσαι πιο σίγουρος αν είσαι ή όχι Έλληνας. Αν για παράδειγμα γνωρίζεις ότι κάποιος πρόγονός σου καταγόταν από την Αλβανία, υπάρχει η πιθανότητα 1/3 να ήταν γενετικά Έλληνας, αφού τα τρία γενετικά φύλα που απαρτίζουν τους Αλβανούς, είναι το Ελληνικό (νότια), οι Γκέγκες (κεντρικά) και οι Τόσκες (βόρεια). Αν ήταν από την Μικρά Ασία της Τουρκίας, η συμμετοχή στο ελληνικό γονίδιο εκεί είναι της τάξης του 80%. Αν ήταν από την Νότιο Ιταλία, η συμμετοχή του ελληνικού γονιδίου αγγίζει το 85%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνεπώς μιλάμε με πιθανότητες βάσει στατιστικών ποσοστώσεων. Ασφαλώς η απορία θα σου λυθεί με έρευνα του δικού σου DNA. Όμως, ακόμα και αν η έρευνα έδειχνε μια συμμετοχή του ελληνικού γονιδίου στο 50% για παράδειγμα, δεν σημαίνει ότι δεν φέρεις μέσα σου την γενετική μνήμη και τις ιδιότητες της φυλής.

    Όλα αυτά όμως, δεν έχουν να κάνουν με την ενσωμάτωση ή την αφομοίωση του ελληνικού πνεύματος από τον οποιονδήποτε. Ασφαλώς και ο καθένας μπορεί να αφομοιώσει τον ελληνικό λόγο και την ελευθερία της σκέψης και να ωφεληθεί τα μάλα! Εξάλλου αυτό πέτυχε το ελληνικό πνεύμα: διαδόθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και ώθησε την ανθρωπότητα σε νέες πολιτισμικές κατακτήσεις, σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό πνεύμα διεσώθη από τους Ευρωπαίους και τους ομογενείς της διασποράς, κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, όταν στην περιοχή της σημερινής Ελλάδας, οι Έλληνες ζούσαν στο σκοτάδι.
    Το ελληνικό πνεύμα δεν είναι ιδιοκτησία των Ελλήνων, αλλά η προσφορά τους στην ανθρωπότητα.

    Όμως, όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας, δεν καθίσταται και βιολογικά Έλληνας, παρά μόνον ηθικά ή νοητικά (μεταφορικά δηλαδή). Αυτό είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο.
    Στο προηγούμενο σχόλιό μου αναφέρθηκα στην βιολογική ιδιότητα του Έλληνα. Ας μην τα συγχέουμε λοιπόν.

    Δεν υπάρχει λοιπόν "πνευματική προέλευση" αγαπητέ συνδαιτυμόνα. Υπάρχει μόνο γενετική προέλευση, η οποία συμπεριλαμβάνει και ψυχικοπνευματικά γνωρίσματα. Όμως αυτό δεν είναι πανάκεια όπως έχω ήδη αναφέρει, διότι μπορεί κανείς να μην τα αφυπνίσει ποτέ.
    Αυτό λοιπόν, δεν καθιστά "ανώτερο ον" τον Έλληνα από έναν μη Έλληνα γενετικά. Ίσως έχει ένα ενδογενές "προσόν", αλλά δεν έχει καμία αξία να δεν το αφυπνίσει. Αντίθετα ένας μη Έλληνας, μπορεί να αναπτύξει και να εξελίξει μέσα του το ελληνικό πνεύμα και να οδηγηθεί εκεί που ο μη αφυπνισμένος Έλληνας, δεν θα φτάσει ποτέ! Ως εκ τούτου, το να είσαι γενετικά Έλληνας, δεν "λέει" κάτι από μόνο του.
    Αυτό που "λέει", είναι η γνωριμία με το ελληνικό πνεύμα και η ανέλιξη μέσα από τον δρόμο του.
    Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείουμε κανέναν από το ελληνικό πνεύμα! Πως θα μπορούσαμε άλλωστε, αφού το ελληνικό πνεύμα κομίζει πανανθρώπινο μήνυμα και υποστηρίζει τον άνθρωπο και την φύση ως ενιαίο σύνολο, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλείσεις.

    Πουθενά λοιπόν δεν επέφερα κρίση ή διάκριση για το ποιος δύναται να ακολουθήσει το ελληνικό πνεύμα και τα ελληνικά ιδεώδη. Μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος.
    Ο Έλληνας έχει έμφυτη την κλίση προς αυτό τον δρόμο λόγω γονιδιακής μνήμης και μόνο εκεί είναι η διαφορά του με τους άλλους. Η κατάκτηση όμως της εσωτερικής ανέλιξης μέσω αυτού του δρόμου, είναι εφικτή για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω το ξεκαθαρίσαμε τώρα. Όσοι θεωρούν αυτή την αλήθεια, λαβή για να στηρίξουν την μισαλλοδοξία τους και να αποκλείουν άλλους ανθρώπους, είναι εντελώς μακράν του ελληνικού πνεύματος και σίγουρα δεν φέρονται ως Έλληνες.

    Τώρα αγαπητέ Ε.Σ., το αν ο Έλληνας κατάγεται από τον Σείριο ή την Ανδρομέδα, τις Πλειάδες ή τον Ωρίωνα, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα.
    Σίγουρα οι προπάτορες των Ελλήνων, έχουν καταγωγή από κάποιο μέρος του γαλαξία μας, όπως και οι μη Έλληνες βεβαίως, από κάποιο άλλο.
    Σκοπός είναι να δούμε πως μπορούμε να επιτελέσουμε την ανθρώπινη αποστολή μας εδώ στην γη, ώστε να ανέλθουμε της πτώσης μας στον κόσμο των μορφών, πράγμα που από μόνο του είναι τόσο δύσκολο και σοβαρό, που οι διαμάχες μεταξύ φυλών γήινων ή εξωγήινων, μόνο συμβολική σημασία μπορεί να έχει. Δεν υποτιμώ την ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά αυτή είναι κατά μεγάλο ποσοστό άγνωστη ή κρυμμένη και η επίγνωσή της επηρεάζει σε μικρό βαθμό την ατομική μας πορεία.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα διαφωνησω σε οσα ειπες. Εαν ομως ειναι μονο ζητημα βιολογικης συνεχειας, τοτε τι Ιταλος, τι Ελληνας, τι Κυπριος. Ποια ειναι η κληρονομια του Ελληνα; Η φιλοσοφια και η δημοκρατια; Οκ, μεγαλα και φοβερα επιτευγματα και θα πρεπει να αναζητουμε τον τροπο ενεργοποιησης της ιστορικης ενθυμησης μεσα μας πως αποτελουμε συνεχεια τους. Να το βιωσουμε βαθια αυτο για να δουλεψει. Θελω να πω υπηρχαν γενικως πολλες φυλες στην αρχαιοτητα ακομα και μεταξυ των ελληνικων περιοχων.

    Το πνευματικο ζητημα για μενα ειναι σημαντικοτερο, και γι αυτο δεν μπορω να το περιορισω στους Ελληνες μονο. Και στους Υπερβορειους πηγαινε ο Απολλωνας.

    Σαφεστατα το γνωθι σαυτον αποτελει την βασικη μας μεριμνα και ολοι το δουλευουμε ακαταπαυστα. Παρατηρουμε ομως εξελιξεις κοσμικων διαστασεων που δεν μπορουν να μας αφηνουν ανεπηρεαστους. Αυτον ας πουμε τον Elon Musk δεν μου παει να τον καταταξω στους "προδοτες". Τον εχω δει να μιλαει, καποιες ειλικρινεις διαθεσεις φαινεται πως εχει. Ηλεκτρικα αυτοκινητα κατασκευαζει, δεν τον κοβω ικανο για ναωκατασκευαζει καλο προφιλ. Ισως να σκεφτεται "Ρε σεις μπορει να γινει μπραφ και να ξεπαστρευτουμε, αε στειλουμε μερικους μακρια, μπας και σωθουνε". Το κανουν και αιντε-αιντε, αρα βιαζονται

    Εχει μεγαλη σημασια, τεραστια σημασια, για να κατανοησουμε το τι συμβαινει. Εαν παει για μαζικη ξαταστροφη, ισως αποτραπει σε καποιο βαθμο το ευρος της. Καπου ειναι μια ιστορια στην Αγια Γραφη μαλλον, οπου ο Θεος ανακοινωνει σε ενα προφητη πως μια πολη θα καταστραφει, οχι επειδη το αποφασισε ο Θεος, αλλα ως καρμικο αποτελεσμα της συμπεριφορας της. Παει και τους το λεει, αυτοι μετα-νοησαν γενικως, και καταστροφη,δεν συνεβη. Οποτε παει ο προφητης στον Θεο και του λεει "Ρε συ Μεγαλε, με εκθετεις, εχω καποια αξιοπιστια. Τι μου λες και μετα με κανεις και βγαινω ψευτης;" και ο θεος του απαντησε "Αφου μετανοησαν οι ανθρωποι, ο λογος για την καταστροφη επαψε να ισχυει, οποτε θαταν αχρειαστη"

    Αρα, καλο θα ηταν να μαθουμε αν ειναι να γινει κατι αντιστοιχο, για μα ενημερωθει ο κοσμος, διοτι μπορει να εχει και σημαντικο αποτελεσμα μια αλλαγη νοοτροπιας. Αρα, γιατι οχι, αν εχεις υποψιν καποια θεωρια για προελευση των Ελληνων και των αλλων, θαταν πολυ σημαντικο να την ακουσουμε, ακομα και αν ειναι σε επιπεδο θεωριας

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,
      (βλ. ταινία World of Tomorrow με George Clooney...) Μας τα λένε, αλλά...

      Διαγραφή
    2. Μαθητη εισαι σιγουρος για το ονομα της ταινιας? Μου κινησες το ενδιαφερον αλλα δεν βρηκα ταινια του George Clooney με αυτον τον τιτλο.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Pit Zenk,
      O τίτλος είναι Tommorowland, έκανα λάθος και το έχει γράψει και η Ελένη παρακάτω. Παρ'όλα αυτά δεν το είχα δει...
      Σχετικός δεσμός http://www.imdb.com/title/tt1964418/

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
  20. Αγαπητέ Ε.Σ., όπως γνωρίζεις για αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να μιλά κανείς με βεβαιότητα, αν θέλει να είναι αξιόπιστος. Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει διάφορες θεωρίες σχετικά με την καταγωγή των ανθρώπων και το παρελθόν του πλανήτη, αλλά και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Έχουν γραφεί κυριολεκτικά χιλιάδες σχόλια, αναρτήσεις, άρθρα και πολλά Αναψυκτήρια, πάνω σε αυτό το θέμα. Ας μην τα επαναλάβουμε. Όποιος θέλει μπορεί να γυρίσει μερικές σελίδες στο παρελθόν του Κ.Δ. και να εντρυφήσει.
    Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω τον προφήτη και να πω ότι σε λίγες μέρες ή μήνες ή χρόνια, θα συμβεί αυτό ή εκείνο!
    Ακόμα και αν ήξερα, υπάρχουν τόσοι μεταβλητοί παράγοντες που αλλάζουν την πορεία των εξελίξεων, που κάθε πρόβλεψη μπορεί να καταστεί έωλη.
    Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως υπάρχουν δρώμενα εξελίξεων επί του πλανήτου μας, που δεν γίνονται αντιληπτά από τους ανθρώπους και πως το πεδίο αυτών των εξελίξεων δεν είναι μόνο το υλικό πεδίο του αισθητού κόσμου, αλλά και το αστρικό, αιθερικό επίπεδο. Επίσης γίνεται και χρήση-αλληλεπίδραση των παράλληλων συμπάντων, κοινά εφαπτόμενα σε ειδικά σημεία (πύλες).
    Αυτά τα δρώμενα, έχουν άμεσο και έμμεσο αντίκτυπο στο υλικό πεδίο. Αρκεί να πούμε ότι όταν καταστραφεί ένα αστρικό σώμα σε μια διαμάχη στο αντίστοιχο πεδίο, αυτομάτως πεθαίνει και το υλικό σώμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://www.youtube.com/watch?v=5sZnphH7L80

    Ενας διλεπτος μονολογος της ταινιας tomorrowland απο τον γνωστο "Dr.House" που περιγραφει αυτο που λες Ε.Σ. περι προειδοποιησης με δυνατοτητα ανατροπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε εσένα Ελένη,
      Το έγραψα σαν σχόλιο πριν δω ότι το ανέφερες και εσύ.

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Μαθητη.
      Σινεφιλ κι εσυ;

      :-)

      Ελενη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ελένη,
      Φανατικός μπορώ να πω. Μια και είδα χτες το τελευταίο επεισόδιο από την σειρά Westworld, να στο (και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται) συστήσω ανεπιφύλακτα. Πέραν του σεναρίου και πλοκής -που δεν είναι ό,τι φαίνεται στην αρχή- έχει ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο (background) που θίγει καίρια θέματα, τα οποία έχουν συζητηθεί πολλές φορές στα αναψυκτήρια του ΚΔ και όχι μόνο.

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
  22. Τα ρηθέντα της ΟΕΑ, μιλούν για τελεσίγραφο που έχει δοθεί στους επίγειους Δρακονιανούς, να παραδώσουν (επαναφέρουν) την κυριαρχία στην γαλαξιακή τάξη, αλλιώς οι δυνάμεις Διός, θα τους εξολοθρεύσουν.
    Αν και ακούγεται πολύ γραφικό, μάλλον είναι μια πραγματικότητα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχω διαβασει κατα καιρους κατι λιγα απο την ΟΕΑ, αγαπητε Λύκιε, αλλά δεν ξερω τι να πιστεψω και τι να αφησω. Αυτα σχετικα με την ΒΑΣΤΡ για παραδειγμα και την Δρακονιανη Συμμαχια, περι στημενου πολεμου για την επανοδο της Πολης, κι υστερα για γενικοτερη σφαγη των δυτικων απο την κιτρινη φυλη μεχρι της ολοκληρωτικης επικρατησης τους, και οτι ο Ιησους αποτελει χαπι για να καθησυχαζονται οι Χριστιανοι με την ελευση ενος υποτιθεμενου σωτηρα ενω στην πραγματικοτητα(τη δικη τους πραγματικοτητα) ειναι ο δουρειος ιππος για την αλωση των υπολοιπων φυλων.... Μπορεις να μας τα βαλεις σε μια ταξη;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ! Τα πρώτα κείμενα της ΟΕΑ περιείχαν πολλά στοιχεία αληθείας, αν και ήταν αναμεμιγμένα με μυθολογίες και παρανοήσεις. Ο κ. Καραγεωργίου που συνέγραψε τα κείμενα, έλαβε προφορικές πληροφορίες από κάποιους ανθρώπους και στην συνέχεια τις ανέπτυξε με τον δικό του λόγο και με τις δικές του διανθίσεις, όπως τις αντιλήφθηκε και τις αφομοίωσε ο ίδιος. Συνεπώς πρέπει κανείς να μπορεί να διακρίνει τις αληθείς πληροφορίες που κρύβονται μέσα σε εκείνα τα κείμενα και να τις διαχωρίσει από τις πεποιθήσεις και τις ιδεοληψίες του συγγραφέα τους.
      Στην συνέχεια όμως, οι πληροφοριοδότες του συγγραφέα φαίνεται πως τον εγκατέλειψαν (αφού πέτυχαν τον σκοπό τους) και τον άφησαν να ταλανίζεται μέσα στις ιδέες του, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο αντιμαχιών με παρόμοιους εμπόρους "ελληνοκεντρισμού" ή πληρωμένους πράκτορες και τέκτονες σε αποστολή προπαγάνδας.
      Τα επόμενα κείμενα που εξέδωσε, περιέχουν κατά το μέγιστον τις δικές του εμμονές ή εντυπώσεις, οι οποίες όμως έχουν ψήγματα αληθείας και αποκάλυψης γνώσεων, από όσα του έμειναν από τις αρχικές του επαφές.
      Πάντως στα δικά του κείμενα-"ευαγγέλια", στηρίχθηκαν πολλοί μετέπειτα συγγραφείς, οι οποίοι εμπορεύτηκαν ή διέδωσαν αυτές τις πληροφορίες.
      Το αξιόλογο της υπόθεσης είναι ότι όντως οι άνθρωποι αυτοί με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Καραγεωργίου, δεν είναι καθόλου τυχαίοι ή απλοί άνθρωποι! Ούτε τυχαίο φυσικά ότι επέλεξαν έναν άνθρωπο σαν τον Καραγεωργίου για να διατυπώσει με τον τρόπο του αυτές τις πληροφορίες. Θυμίζω ότι οι πληροφορίες αυτές που διέσπειρε ο Καραγεωργίου, έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Αυτό λέει πολλά...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ναι Λύκιε. Καταλαβα. Ειναι ενα γαϊτανάκι που θελει καλο ξεμπερδεμα και φιλτραρισμα, οπως ολα αλλωστε. Οπως λεει ενας φιλος, 'Μαθε τα παντα, μη δενεσαι με τιποτα'.

      Διαγραφή
  24. Θα μπορουσαμε ισως να διατυπωσουμε την σκεψη πως η ανθρωποτητα ως χαμηλα εξελικτικα οντοτητες, τελει υπο "προστασια" ωστε να ωριμασει. Ξενες οντοτητες ευκολα θα μπορουσαν αν ηθελαν να μας ελεγξουν και να μας εκμεταλλευονται. Αρα πιθανον οι "μεγαλες δυναμεις" να εχουν συμφωνησει σε μια κατασταση μη καταληψης του ελεγχου της ανθρωποτητας. Κατι σαν το Κυπριακο. Ουτε η Τουρκια και ουτε η Ελλαδα θα επιχειρησουν να την κατακτησουν αν και μπορουν βαση ισχυος, αλλα θα της αφησουν σε μια εντος οριων ελευθερια. Κατι αντιστοιχο ισως να ισχυει με την Γ, αλλα καποια πλευρα να αποφασισε να αναλαβει τον ελεγχο της Γης με τα κολπα των ελιτ, προκαλωντας την αντιδραση και την επεμβαση και των αλλων.

    Εαν ισχυει αυτο, ειμαι περιεργος να μαθω τον απωτερο σκοπο αυτων που το κανουν αυτο στην ανθρωποτητα,(endgame)διοτι ειναι μια κινηση τακτικης που προφανως κρυβει απο πισω αλλους σχεδιασμους. Να ειναι μια κινηση απελπισιας απο στριμωγμα στην γωνια οπως βρισκεται τωρα η Τουρκια; Να επικειται καποιο γεγονος (οπως ο "θερισμος") και να τρεχουν να προλαβουν να πιασουν τα ποστα;

    Η αποψη μου ειναι πως ο χριστιανισμος αποτελεσε και αποτελει το εργαλειο ευνουχισης των λαων και εν προεκειμενω του ελληνικου.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφελης ισως η ερωτηση μου, αλλά τι σημαινει θερισμος;
    Μαζικος θανατος εκατομμυριων ανθρωπων με σκοπο τον εγκλωβισμο των ψυχων ως ενεργειακη τροφη για καποιους τριτους και υστερα επανενσαρκωση στη Γαια;
    Αν ναι, ποιος ο λογος για μαζικο θερισμο αφου ετσι κι αλλιως με την πλυση εγκεφαλου στον ανθρωπο για υποταγη στα κατωτερα ενστικτα, υπαρχει μια αεναη ανακυκλωση αυτης της "τροφης".
    Στοχευουν σε μια αιφνιδιαστικη μαζικη επιθεση επειδη φοβουνται πως ο "χρονος" εξαντλειται ως προς την παρεμβαση εξωτερικης βοηθειας ή επειδη ο κοσμος αφυπνιζεται(ισως) με αυξανομενους ρυθμους και συρρικνώνεται ο αρθμος των "προβατων";

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ανθρώπινο είδος (ο νοήμων άνθρωπος) δεν είναι δημιούργημα της Γης. Η Γη είναι ο κήπος, αλλά ο σπόρος φυτεύτηκε από εξωγενή παράγοντα. Το ανθρώπινο γονίδιο περιέχει γήινη αλλά και εξωγήινη δομή. Γήινο στοιχείο είναι ένα 70% (κατ'εκτιμηση) ενώ το 30% είναι μη γήινο.
    Αυτή η γενετική παρέμβαση, είναι συνήθης πρακτική στον γαλαξία μας και ενδεχομένως σε όλο το σύμπαν.
    Οι οντότητες που επεμβαίνουν με την γενετική μηχανική σε κάθε πλανήτη, τοποθετούν έλλογες οντότητες ως κορωνίδες της εκάστοτε βιολογικής του πυραμίδας, ώστε να επιτελεστεί το θείο Σχέδιο.
    Σε κάθε πλανήτη, δημιουργείται ένα είδος προσαρμοσμένο στις επικρατούσες συνθήκες. Η μορφολογία του κάθε είδους, διαφέρει από πλανήτη σε πλανήτη.
    Στόχος είναι η δημιουργία πολιτισμών.
    Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, κάποια είδη είτε καταστρέφουν την βιόσφαιρα του πλανήτη τους, είτε μετοικίζουν σε νεους πλανήτες για διάφορους λόγους. Αυτή η μετοίκηση, απαιτεί την βιολογική προσαρμογή στις νέες συνθήκες που δύσκολα είναι όμοιες με αυτές του μητρικού πλανήτη. Η βιολογική προσαρμογή, απαιτεί γονιδιακή μετάλλαξη. Η Γη φιλοξένησε και φιλοξενεί διαφορετικά είδη ανθρώπων, με διαφορετικές μεταλλάξεις, αναλόγως της αρχικής τους προέλευσης. Οι ανθρώπινες φυλές οφείλουν τις διάφορες τους σε αυτό τον λόγο, αν και η μορφή τους σχετίζεται και με τις κλιματικές συνθήκες του χώρου που ζουν.
    Αυτή η συνύπαρξη διαφορετικών οντοτήτων στον πλανήτη μας, δεν έγινε χωρίς εντάσεις, διεκδικήσεις, συγκρούσεις και σκληρούς πολέμους. Κάποια είδη που υπηρξαν κυρίαρχα, χάθηκαν ή έφυγαν, ενώ κάποια άλλα πήραν την θέση τους. Η προσπάθεια για επιβίωση και κυριαρχία, εκτόπισε τους πιο αδύναμους, ενώ κάποια είδη εκμεταλλεύτηκαν αλλά.
    Βέβαια ο πλανήτης μας δεν πρωτοτυπεί σε κάτι. Αυτά είναι συνήθη σε πολλούς πλανήτες. Ο Άρης σήμερα είναι βιολογικά εξαντλημένος, ενώ κάποτε ήταν πολύ φιλόξενος στην έλλογη ζωή. Ο Κρόνος φιλοξενεί έλλογη ζωή και φαίνεται να έχει μετά τον Ήλιο, κυρίαρχη θέση στο τοπικό σύστημα.
    Η ζωή στην Γη επιτηρείται ώστε να τηρείται η οικονομία της έλλογης ζωής, πάντα σύμφωνα με τους συμπαντικούς νόμους. Αυτό δεν σημαίνει ότι προστατεύεται καταχρηστικά κάποιο είδος, καθ' υπέρβαση του νόμου. Άρα όλοι είναι "αναλώσιμοι" αφού υπόκεινται στην ίδια νομοτέλεια, αυτήν της αιτίας και του αποτελέσματος.
    Ασφαλώς η μεταμέλεια και η μεταστροφή συλλογικά ενός είδους, ανατρέπει την δυσμένεια του πεπρωμένου του, αρκεί να αποκαταστήσει την βλάβη που προκάλεσε στην φύση ή σε άλλα έλλογα είδη.
    Κάπου εδώ ίσως και να βρισκόμαστε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Συλλογικη μεταμελεια-μεταστροφη και αποκατασταση της βλαβης...."
    Μας βαζεις σε σκεψεις αγαπητε Λυκιε..

    Ας παρουμε δυο πιθανα σεναρια:

    Α) Αλλαζουμε το ελλατωματικο συστημα σκεψης και δρασης, γκρεμιζουμε το θηριο που στηριζεται  στον 'μαμωνά' και εξελισσουμε στην ψυχη τις αρετες που θα μας σηκωσουν απο την κατακρήμνιση στην υλη, ομαλα και συνεργατικα, ωστε να ξαναβρουμε την χαμενη ισορροπια. Σοφοι ηνιοχοι του αρματος μας και της διαδρομης μας.
    Μια τετοια δυνατη θεληση απαιτει ηρωες(ηρωας=αρω την ηρα=εξελισσω την ψυχη) και 'νομιμοποιει' την όποια επεμβαση φωτεινων οντοτητων προς προασπιση των αδελφων ηρωων.

    Β) Συνεχιζουμε τον ιδιο σκοπο, υποδουλωνοντας και τις τελευταιες φωτεινες πτυχες του εαυτου που εχουν μεινει σε ενα αλυσωδιτο ντομινο ατομικων και κοινωνικων ανελευθεριων. Ζομποποιηση και εκχώρηση του δικαιωματος σκεψης στα σκοτεινα οντα που εισχωρουν και κυριευουν ανελεητα τον ηνιοχο του αρματος προς οφελος τους.
    Στη δευτερη αυτη περιπτωση, 'νομιμοποιειται' η εξωθεν επεμβαση για σωτηρια και αναταση-ανασταση του ανθρωπινου στοιχειου στην ουρανια εκδοχη του μονο για ενα "κρισιμο πληθος" ;
    Και τι ρολο παιζει αυτο το "κρισιμο πληθος" στην εκπληρωση ενος γενικοτερου 'θαυματος' ; Αφυπνιστικο, για περιορισμενο αριθμο ψυχων που εστω και την υστατη στιγμη μεταστρεφουν τον νου ή καταλυτικο στο να συμπαρασύρει χαριστικα ολακερη τη δημιουργια στον Δημιουργό της;

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ανέλιξη του ανθρώπου, δεν χαρίζεται. Αν γινόταν αυτό, τότε ποιο θα ήταν το νόημα της ανθρώπινης προβολής στο υλικό πεδίο και στον κόσμο των μορφών; Ο άνθρωπος έχει όλα τα προσόντα να κατακτήσει την αυτεπίγνωσή του, μέσα από την νόηση και την βούλησή του. Έστω κι αν εμποδίζεται, έστω κι αν δυσκολεύεται από πολλούς και ύπουλους παράγοντες, έχει την δύναμη να αντεπεξέλθει και να τα καταφέρει. Η πίστη στις δυνάμεις του και η αυτοπεποίθησή του, τον καθιστά ισχυρό ήρωα.
    Δεν πιστεύω ότι ανώτερες οντότητες πρόκειται να χαρίσουν σωτηρία στο ανθρώπινο είδος με την έννοια της αυτόματης ανέλιξης-αναβάθμισης. Το πολύ πολύ να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από ένα βασανιστικό ζυγό, ώστε να διευκολύνουν την ελεύθερη πορεία μας.
    Όμως για ποια ανθρωπότητα μιλάμε; Είναι όλοι οι άνθρωποι, ...άνθρωποι; Όχι, δεν είναι ίδιοι!
    Η ανθρωπότητα σήμερα, περιλαμβάνει διαφορετικής προέλευσης ανθρωπόμορφων όντων. Σίγουρα υπάρχει μια κοινή γενετική βάση, αλλά ένα μεγάλο μέρος των γενετικών προδιαγραφών, κυρίως αυτά που αφορούν τα ψυχοπνευματικά γνωρίσματα, διαφέρουν.
    Δεν θα ασχοληθώ με τις προελεύσεις των προγόνων τους (Σείριος, Βοώτης Ε, Βοώτης Β, Ωρίων, Πλειάδες, Κρόνος, Άρης, κτλ), αλλά με το γεγονός ότι οι διαφορές αυτές δεν προσφέρονται μόνο για λογοτεχνική αξιοποίηση, αλλά έχουν πραγματικό έρεισμα στην ανθρώπινη ιστορία.
    Πολλοί πόλεμοι και πολλές πολιτισμικές συγκρούσεις (θρησκευτικές, ιδεολογικές, κτλ), είχαν ως πραγματικό αίτιο αυτές τις διαφορές και την κρυφή διεκδίκηση της παγκόσμιας κυριαρχίας, από τα ιερατεία αυτών των "φυλών".
    Ο αγαπητός Ε.Σ., έχοντας αντιληφθεί αυτή την διαφορά, έχει εστιάσει στο "που ανήκουμε" εμείς. Είμαστε με τους "καλούς" ή με τους "κακούς"; Έβαλε λοιπόν κάποια κριτήρια-γνωρίσματα και συσχετίζοντας προσπαθεί να αυτοπροσδιοριστεί και να ταξινομηθεί.
    Θέλοντας να βάλω ένα χέρι βοηθείας στο σκεπτικό του, θα πω ότι λογικά όσοι βρισκόμαστε εδώ μέσα και συζητάμε πάνω στο θέματα του Κ.Δ., σίγουρα ανήκουμε στο ίδιο "είδος", διότι όσα λέμε, διαπνέονται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα οποία όλοι συμφωνούμε, αλλιώς δεν θα μέναμε εδώ (δεν θα μας εξέφραζαν ή θα νιώθαμε άβολα).
    Αλλά ας δούμε ποιοι είναι οι "καλοί" και ποιοι οι "κακοί". Οι πληροφορίες μας λένε για την "παρουσία γαλαξιακών αποστατών οι οποίοι καταλαμβάνουν πλανήτες, κόντρα την γαλαξιακή τάξη".
    Χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τις ανεπτυγμένες -για τα δικά μας μέτρα- ικανότητες, για αυτό τον σκοπό. Καταδυναστεύουν άλλα είδη με σκοπό την υποδούλωσή, την εκμετάλλευσή τους και την απομύζηση της ενέργειά τους. Το θείο Σχέδιο τους έδωσε αυτή την δυνατότητα, την οποία εκμεταλλεύτηκαν χάριν της ελευθέρας τους βουλήσεως. Όμως αυτή η επιλογή δεν τους δικαιώνει. Ούτε βεβαίως σημαίνει ότι επειδή λειτουργούν υπό την συμπαντική νομοτέλεια (πως αλλιώς θα γινόταν εξάλλου), δεν θα πρέπει να εμποδιστούν! Όπως ο κλέφτης έχει την επιλογή να κλέβει, αλλά θα υποστεί τις συνέπειες της πράξης του, μόλις συλληφθεί από το θύμα του ή τις αρχές, έτσι και οι "αποστάτες" της γαλαξιακής τάξης, θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους από τα θύματα ή τις "αρχές" της γαλαξιακής τάξης.
    Οι ενσαρκωμένοι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτούς τους αποστάτες, δεν νιώθουν θλίψη, λύπη, αγωνία, φόβο, συμπόνια, ανθρωπισμό για τους ανθρώπους που βασανίζουν, που εκμεταλλεύονται και που φονεύουν. Θεωρούν πως αυτό είναι αναγκαίο κακό και πρέπει να συμβαίνει προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί (και οι όμοιοί τους). Δεν επιθυμούν να μοιραστούν τα αγαθά του πλανήτη, ούτε τον χώρο τους. Τα θέλουν όλα δικά τους.
    Θέλουν τους ανθρώπους του άλλους είδους, σκλαβωμένους και φυλακισμένους, ως σε φυτώριο ανθρώπων. Τους κρατούν σε ένα διανοητικό μάτριξ και ένα φυσικό εκφυλισμό, μέσω της τεχνολογίας, των επιστημών, της ιατρικής και των ιδεολογιών που κατασκεύασαν.
    Η αφύπνιση των ανθρώπων τους ενοχλεί πολύ. Την "ποινικοποιούν" και την συσκοτίζουν με πολλούς τρόπους.
    Μήπως αυτά τα έχουμε ήδη εντοπίσει;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ορθά μιλάς.
    Ναι. Τα έχουμε εντοπίσει. Οποιος δεν κανει χώρο στη δημιουργία για ειρηνική συνυπαρξη , απλα έρχεται μια μέρα που θα αποβληθεί σαν ξένο σωμα.
    Τώρα, το ποιοι είναι ποιοι εκεί εξω, νομιζω οτι και αυτό ανιχνεύεται απο τον σεβασμο που δείχνουν στον όποιον αλλον, δηλ στην ίδια τη ζωή.
    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νημοσυνη και πευματικοτητα εχουν αντιστροφως αναλογες πορειες. Θυμιζουν τα χερια ενος ορειβατη που τραβουν το σωμα του εναλλαξ. Στο ιδιο σημειο θα βρεθουν μονο στην κορυφη. Το μονο που μενει να δουμε ειναι ποτε θα φτασουμε πνευματικα στο βυθο για να αρχισουμε να κινουμαστε πλεον ανοδικα.
    Σε οτι αφορα τη γνωση. Οπως ειπε και ο αξιος θαυμασμου Λυκιος, η γνωση δεν ειναι κατι. Το καταλαμβανειν εχει σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. .....

    Απλά τα πράγματα..


    όλοι "φαίνονται" από την "κίνησή" τους.

    Και "ακίνητοι" να κάθονται, φαίνονται από την "στάση" τους.

    Μα Όλοι όμως..!



    Υ.σ.

    Δεν σας προλαβαίνω η αλήθεια είναι ( πίεση χρόνου ), αλλά τουλάχιστον σας χαίρομαι.



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα και από εδώ σε όλους,
    Μόλις διάβασα την εξέλιξη του διαλόγου αφού βιάστηκα να απαντήσω παραπάνω. Πιστεύω ότι πρέπει να δείτε την σειρά που πρότεινα παραπάνω όλοι σας -παίζουν και καλοί ηθοποιοί-. Δέκα επεισόδια που αν δεν είσαι νωθρός θεατής βίας και σεξ, θα καταλάβετε ότι πραγματεύεται κάτι παραπέρα, ίσως ακόμα και το endgame αγαπητέ ΕΣ (από φιλοσοφικής άποψης).

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βεβαιως θα δω την προταση σου φιλε Μαθητη. Με χαρα.

    Κινηση κ ακινησια αγαπητε ΠτΧ....Ποσο δικιο εχεις! Ενας μουσικος σκοπος αναδεικνύεται και απο τις παυσεις του.

    Καλησπερα σε ολη την παρεα του Κ.Δ.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. .....

    Αφού μπήκαμε σε αναζητήσεις μηνυμάτων μέσω ταινιών,τι γνώμη έχετε για τον Μαύρο καθρέπτη :


    http://xrysoi.se/black-mirror-2011-2013/


    Αν ενδιαφερθεί κάποιος που δεν γνωρίζει για αυτά τα αυτοτελή επεισόδια,προτείνω να αρχίσει από το δεύτερο επεισόδιο.. ( εννοώντας τον πρώτο κύκλο ) το πρώτο ας το αγνοήσει.

    Είναι δυό τρία, που έχουν απίστευτο σενάριο.



    Έρρωσθε κα ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διανοητικος γιγαντας ο Λυκιος, αυτο ειναι γνωστο και διακριτο, καθενας που σεβεται τον εαυτο του οφειλει να το επισημαινει, συννομα με το "Επαινει Αρετην". Υποψιν οι διανοητικες αρετες δεν οριζονται απο την Μεσοτητα, οποτε οσο περισσοτερο, τοσο καλυτερο.

    Ειναι σαφες ομως, πως ο διανοητικα ευφυης, καποια στιγμη θα φτασει στο σημειο να αντιληφθει πως χρειαζεται να ξεπερασει τον νου του, αλλα για να φθασει σε αυτο το σημειο χρειαζεται δυνατο και καθαρο νου.

    Για την ακριβεια, ειναι τεσσερα τα δωματια που απαιτουνται να οργανωθουν για να επιτευχθει το θαυμαστο. Το σωμα, το συναισθημα, ο νους και τελος η ενεργεια (αμεσα σε σχεση με το σεξουαλικο). Παρατηρηση και αντιληψη πως δεν ειμαστε ουτε το σωμα μας, ουτε τα συναισθηματα μας, ουτε το μυαλο μας και σαφως ουτε η σεξουαλικη ενεργεια (οι πολυ δυνατες ορμονες). Αυτη η αποταυτιση και η παρατηρηση αποτελει το ξεκινημα και ξετυλιγμα του κουβαριου

    Ξεκινησα το Westworld. Πολυ ενδιαφερον, θυμιζει τις αντιστοιχες ταινιες του τυπου, οπως ο 13ος οροφος, Τρον και φυσικα ολες τις σχετικες με τεχνητη νοημοσυνη. Η ανατροπη σε αυτες τις ταινιες ερχεται οταν προσπαθησεις να ταυτιστεις και να συντονιστεις με καποιον ηρωα "απο κατω", ενα "ρομποτ". Να δεις τις αντιδρασεις του, τηνβσυλλογιατικη του, την πορεια του. Εκει θα βρεθει μια συσχετιση, μια ομοιοτητα με μας και την κατασταση μας.

    Διαβασα το σχολιο σου Λυκιε 3-4 φορες και μεβταξιδεψε σε διαφορες σκεψεις. Μου εχει μεινει η ατακα του Jor El στον Σουπερμαν στο Man of Steel. "Το συμβολο του οικου των Ελ σημαινει ελπιδα. Μεσα σε αυτην βρισκεται η θεμελιωδης πεποιθηση πως καθε ανθρωπος μπορει να γινει μια δυναμη για καλο". Η πεποιθηση αποτελει μια τυφλη πιστη, και ομως ο αδογματιστος ελευθερος ερευνητης, κανει το αδιανοητο και αποδεχεται ως συμβολο ενα ονειρο, μια ελπιδα. Αθεραπευτα ονειροπολος ή θεληματικα αμετακινητος; Μηπως και τα δυο; Αυτο που ξερω ειναι πως αν υπαρχει ενας τροπος και καποια ελπιδα, θα την βρει. Και νομιζω πως ηδη εχει συμβει αυτο απο τον Αριστοτελη, που διδαξε "εισαι/γινεσαι οτι κανεις". Η πιθανοτητα υπαρχει.

    Παλευω με την επιλογη, διαχωρισμος ή συμπεριληψη; Μαλλον καταληγω πως ειτε ετσι ειτε αλλιως, Δικαιο ειναι την επιλογη να την κανει ο καθενας για τον εαυτο του οπως θα αποτυπωθει απο τις πραξεις του και οχι απο καποιο γενεαλογικο δενδρο.

    Η αφυπνιση των ανθρωπων ειναι ισως ο βασικος λογος. Στην ανθρωποτητα γενικα, απο κοσμικης αποψης, δεν επιτρεπεται η μαζικη αφυπνιση διοτι "φαρμαρεται" και πρεπει να υπαρχει μια σχετικη ταξη, ετσι λεγεται τουλαχιστον. Οι δυναμεις που επεμβαινουν για να "πνιξουν" αυτην την προσπαθεια ειναι τεραστιες. Συνηθως η μεθοδος ειναι η "ηλιθιοποιηση", κατι που επιτυγχανεται στην ελληνιμη κοινωνια σημερα με τα μεταναστευτικα ρευματα, προς τα μεσα και προς τα εξω. Μετα ερχεται το βαρυ χαρτι,το χτυπημα στα βασικα ενστικτα, που ακολουθειται με το asset "Πολεμος". Ζουμε ομως σε περιεργες εποχες που θεωρω ολα αυτα δεν θα εχουν την μαζικη αντιδραση στην οποια προσβλεπουν(θα χρησιμοποιηθουν ωστοσο), οποτε παμε για ενα νεο χαρτι, υψηλου ρισκου (wild card). Κατι τυπου "Ωραια, πνευματικοτητα θελετε; Θα σας την προσφερουμε εμεις". Μια fake πνευματικοτητα, που ως fake, θα ακολουθει ορους χολιγουντ. Τραγελαφος για τους γνωριζοντες, "αχ τι υπεροχα, ειμαι συγκλονισμενος" για την μεγαλη μαζα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Διαβάζοντας σας σχολιαστά μου μεταπηδάται και άλλο ερώτημα σε συνέχεια του προηγούμενου μου σε άλλη ανάρτηση. Fake πνευματικότητα... Αν λοιπόν έχει ξεκινήσει αρκετές δεκαετίες πίσω μια πληροφόρηση (δεν θα πω παραπληροφόρηση) με ομάδες πνευματικών ανθρώπων, τάγματα, οργανώσεις, κέντρα εσωτερισμού κ.α., που σκοπό έχει τελικώς να κατευθύνει τον αναζητητή και εξερευνητή της αλήθειας μέσω λανθασμένων προτύπων σε ψευδαισθήσεις και επομένως σε fake ατραπούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΙΙΙΙΙΛΠΠ! ΣΕ ΕΠΙΑΣΑΑΑΑΑ ΠΑΛΙΙΙΙ! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ!!! ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΕΨΗΜΗ ΠΙΑ ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΣΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα! Sherlock Holmes εχεις γινει αγαπητε Αρκτουρε. Με το συμπαθειο δηλαδη. Και με πολυ χιουμοριστικη διαθεση το λεω(μην παρεξηγηθω) :-)
      Ας μην ξεχναμε ομως, πως απο την στιγμη που τα μηνυματα του οποιουδηποτε(ανωνυμου ή "επωνυμου") παιρνουν έγκριση για να ανεβουν, σημαινει οτι πληρουν τις προϋποθέσεις για εναν κόσμιο διαλογο. Αντι να ψεγουμε το παρελθον και να βαζουμε ταμπελες, δεν ειναι προτιμοτερο να κοιταζουμε το τωρα;
      Με πολυ αγαπη το επισημαινω.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΝΕΟ ΦΕΗΣ ΛΙΦΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΜΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ "ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ' ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΧΑΧΑΧΑ! ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΛΥΚΟΥΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΥΛΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΛΙ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ Ο ΣΕΡΛΟΚ!

      Διαγραφή
  37. Διαχωρισμός ή συμπερίληψη. Νομίζω ότι στο δίλημμα αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί η διάκριση μέσω της επίγνωσης. Επίσης θα πρέπει να μας προβληματίσει κατά πόσον πορευόμαστε μόνοι μας ή μέσω των άλλων.
    Σαφώς και όλοι οι άνθρωποι είναι εξελίξιμοι και τελικά όλοι θα τελειωθούν. Ο καθένας όμως έχει την δική του πορεία, που δεν ταυτίζεται με των άλλων. Αν και η εξελικτική μας πορεία είναι μια ατομική υπόθεση, κάποιες φάσεις θέλουμε να τις βιώνουμε μέσα από συλλογικότητες, ενώ κάποιες άλλες μόνοι μας.
    Σε ότι αφορά την διάκριση των ανθρωπίνων ειδών, αν και υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, κανένα είδος δεν διαφεύγει του Θείου Σχεδίου, όσον αφορά την ανέλιξη μέσα από τον αισθητό κόσμο της πυκνής ύλης.
    Συνεπώς όλα τα ήδη οντοτήτων που φέρουν υλικό σώμα, έχουν την ίδια αποστολή: την ανέλιξη στους ανώτερους κόσμους, μέσω της αυτεπίγνωσης. Σε αντιδιαστολή αυτών, υπάρχουν οντότητες που ΔΕΝ έχουν υλικό σώμα και ΔΕΝ έχουν ως αποστολή να ανελιχθούν σε ανώτερους κόσμους, ΟΥΤΕ μπορούν να έχουν αυτεπίγνωση.
    Έτσι, σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη μας είμαστε εδώ μαζί με πολλούς άλλους, που ο καθένας έχει την δική του πορεία, καταγωγή, αποστολή! Αν και υπάρχει ο διαγκωνισμός των ειδών που διεκδικούν τον δεδομένο χώρο, τα όσα συμβαίνουν εδώ είναι απότοκα των τεσσάρων διαστάσεων που ορίζουν το υλικό πεδίο που μπορούμε να αντιληφθούμε. Αν είχαμε μιαν έκτη αίσθηση, θα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον χωροχρόνο, αφού θα μπορούσαμε να "δούμε" κατακερματισμένες τις μορφές σε διάφορα σημεία και να αντιληφθούμε την έννοια της ασυνέχειας των μορφών και της ματαιότητας του χρόνου.
    Ο διαχωρισμός μας βοηθά σε πρακτικό επίπεδο να αντιληφθούμε την θέση μας, με όρους συσχετισμών. Ας μην μας τρομάζει αυτό, έχει την χρησιμότητά του.
    Η συμπερίληψη μας βοηθά να νοιώσουμε υπερβατικά την θέση μας ως μέρος του Όλου και να υπερσκελίσουμε τον εγωκεντρισμό μας.
    Και τα δυο χρήσιμα, αναλόγως του επιπέδου και της φάσης που βρισκόμαστε στην εξελικτική μας πορεία.
    Ένα όμως είναι σίγουρα κακό: το να μην πορευόμαστε καθόλου και να μένουμε στάσιμοι και παθητικοί επειδή απορρίπτουμε κάθε γνώση, κάθε ιδέα, κάθε ελπίδα, κάθε αίσθηση του κόσμου μας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ.: Αγαπητέ Ε.Σ. δεν αποδέχομαι την φιλοφρόνηση περί της διανοίας μου, όχι διότι είμαι ακατάδεκτος, αλλά διότι έχω επίγνωση του εαυτού μου και είμαι ρεαλιστής. Η διάνοιά μου δεν ξεφεύγει από τον μέσο όρο των πολλών, ούτε βεβαίως από αυτόν του αγαστού μας κύκλου των συνδαιτυμόνων. Ευχαριστώ όμως για την εκτίμηση που θέλεις να μου αποδόσεις και αυτή είναι αμοιβαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν προκειται περι φιλοφρονησης Λυκιε, αλλα για διαπιστωση. Η διανοια σου απεχει πολυ του μεσου ορου βρισκεται σαφως εντος του top 5%, και λεω 5 αντι για μικροτερο αριθμο,για να μην φανει σαν φιλοφρονηση. Η σωφροσυνη αποτελει αρετη αρα καλο ειναι να την επαινουμε. Εν αντιθεσει δεν γνωριζω αν ειναι δοκιμο να κανουμε το ιδιο για μη αρετες οπως πχ η ομορφια.

    Θα προσεθετα την παρατηρηση πως ο διαχωρισμος ως κατ' εξοχην νοητικη διαδικασια ειναι εξ ισου απαραιτητος με την συμπεριληψη που αποτελει μαλλον πνευματικη διαδικασια. Δεχομαι ως ορθη την κριση πως και τα δυο ειναι αναγκαια διοτι δεν πρεπει να αφηνονται ανεξελεγκτα. Αφου ελευθερια ειναι να μπορουμε και αλλιως, χρειαζεται να εχουμε την ικανοτητα να ξεδιπλωνουμε και τις δυο ικανοτητες. Ενας ισχυρος νους μπορει να διαχωριζει κατα κορον, να θετει και να αντιλαμβανεται τα ορια, κοινως να μπορει να διαχειριζεται αποτελεσματικα και να πλοηγειται στον κοσμο της υλης. Απο εδω μαλλον προερχεται η μεγαλυτερη εφεση των ανδρων στην οδηγηση και στον προσανατολισμο στον τρισδιαστατο χωρο σε σχεση με τις γυναικες, απο την ταση που εχουμε να κινουμαστε διανοητικα/εγκεφαλικα εν αντιθεσει με τις γυναικες που μεταχειριζονται ευκολοτερα το συναισθημα (they feel their way, we think our way). Ανωτερο και των δυο αποτελει η αντιληψη καθως προερχεται απο την συνειδηση, απο τον πραγματικο μας Εαυτο. Και αυτο ειναι αναγκαιο να γινει βιωμενη γνωση. Ενας σημαντικος διαλογισμος στην Ανατολη ειναι η εισπνοη στοχαζομενοι "Δεν ειμαι το σωμα μου" και εκπνοη στοχαζομενοι "Δεν ειμαι καν το μυαλο/ο νους μου"

    Η συμπεριληψη ειναι η ικανοτητα (skill) να γινομαστε ενα. Χωρις αυτην δεν νοειται αγαπη. Ειναι το να χαθω μεσα σε σενα, χωρις να με ανησυχει πως θα χασω τον εαυτο μου. Επειδη ειναι μια κινηση τυπου "ρεστα (all in), εαν δεν συναντηθει με αντιστοιχη κινηση, ξεκινουν τα προβληματα. Και αυτη ειναι η δυσκολη θεση στην οποια σχεδον καθε ανθρωπος βρισκει τον εαυτο του μπλεγμενο και δεν μπορει να ξεμπλεξει. Εαν δεν το κανει, ειτε επειδη δεν μπορει, ειτε μην τολμωντας για λογους αυτοπροστασιας, το αποτελεσμα θα ειναι ενα μεγαλο κριμα, μια χαμενη ευκαιρια φωτισης. Ακομα και αν μπορει, για να το τολμησει χρειαζεται μια μουσα για να τον εμπνευσει να κανει το αλμα. Σε καθε περιπτωση ενας δυνατος νους, μπορει να σταθει αντιβαρο αλλα αποτελει ταυτοχρονα και τροχοπεδη. Ισως να μπορουσαμε να το εξασκησουμε πανω σε μη ανθρωπινες μορφες, αλλα αυτο απαιτει και μια σημαντικη πνευματικη και νοητικη/αντιληπτικη εξελιξη για να ανελθουμε της διαδικασιας της ψυχολογικης προβολης ειτε σε αλλους ανθρωπους, ειτε σε μερη του σωματος τους, ειτε σε αντικειμενα (φετιχ). Ολοι παντως εχουμε την δυνατοτητα

    Διοτιμα, αυτο που εχω παρατηρησει ειναι η ταση του νου, να σταματαει την αναζητηση του, μολις βρει μια λογικη ή λογικοφανη(αναλογα με το ποσο ευκολα πειθεται) απαντηση στο ερωτημα του. Σκεφτεται "α, το καταλαβα, μου αρκει". Αυτο ειμαι βεβαιος πως θα εχει τυχει εκμεταλλευσης. Η νουμερο 1 αναζητηση του ανθρωπου ειναι η αναζητηση νοηματος/πνευματικοτητας. Επειδη οποιος ψαχνει βρισκει, δεν πρεπει να τον αφησουν να ψαχνει (διοτι θα αρχισει να βρισκει). Αρα πρεπει να εφευρεθει ενας τροπος, να σταματησει να ψαχνει. Θα σταματησει να ψαχνει, μολις πιστεψει και πιστει πως το βρηκε, ακομα και αν προκειται για παραμυθι, μια δοξολογια ή μια κενη πιστη. Γι αυτο ο πιστος για μενα, ειναι σαν να πηρε μια αγκυρα και να την εδεσε στο ποδι του, ενω την θεωρει το σημαντικοτερο του κοσμημα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Θα προσεθετα την συμφωνια μου στην παρατηρηση πως ο διαχωρισμος ως κατ' εξοχην νοητικη διαδικασια ειναι εξ ισου απαραιτητος με την συμπεριληψη που αποτελει μαλλον πνευματικη διαδικασια"
      ΕΣ

      Διαγραφή
  39. Ειναι ωραιο να λες πως η Γη ειναι στρογγυλη (δεν λεω πως ειναι ή δεν ειναι) διοτι δεν υπαρχουν ορια να αναζητησεις και να σπασεις. Το αποδεχεσαι και τερμα, μενεις στασιμος. Αντιστοιχα ειναι ωραιο να πιστευεις πως ο Χριστος ειναι εδω για εμας, αρα ολα καλα. Το αποδεχεσαι και τερμα. Η αληθινη ανελιξη/εξελιξη πάντα ξεβολευει τον ανθρωπο, οποτε οτι πιστεψεις που δεν σε ξεβολευει και απαιτει την αμεση εγρηγορση σου, αποτελει το οπιο σου. Η μεγαλυτερη "μαγκια" απο αποψη εγκλωβισμου ομως, ειναι να σε βαλει σε ενα φαυλο κυκλο, ενα χαμστερικο τροχο. Νομιζεις πως κινεισαι και καπου πας και προσπαθεις ολο και περισσοτερο, αλλα επειδη δεν μπορεις να "δεις" και να αντιληφθεις την ματαιοτητα, σε εχουν "πιασμενο" για τα καλα. Εδω εμπιπτει η "πνευματικοτητα" των θρησκειων και των καθε λογης "ρευματων". Προσφερουν μερικα απο αυτα μια φαινομενικη εξελιξη ή και πραγματικη καποιες φορες, αλλα αυτη ειναι ανευ ουσιας, εαν απλο "τυρακι". Το ζητημα δεν ειναι να προσπαθεις ολο και πιο δυαντα πανω στην ιδια συνταγη, το ζητημα ειναι να "δεις" περα απο την διανοια σου. Η διανοια βλεπει μια πλευρα του κυβου. Ο διανοητικα ισχυρος θα δει 2-3 πλευρες του κυβου και ισως αντιληφθει διανοητικα πως προκειται περι κυβου.

    Αυτος που ανελθει διασταση μεσω της αντιληψης του (που επιτυγχανεται μεσω της ικανοτητας αποταυτισης ΚΑΙ απο την ιδια την διανοια) θα "δει" και τον κυβο με την μια και ενα σωρο αλλα πραγματα που θα χρειαζονταν ισως 100 ζωες μαθητειας για να κατανοησει μεσω της ικανοτητας του κατανοειν("καταλαβαινειν"). Νομιζω εκει πατουν για αποπροσανατολισμο οι καθε λογης στοες, πρωτα επειδη διδασκουν πως απλα ειναι ζητημα τελετουργιας αντι για εσωτερικη διαδικασια, και δευτερον επειδη καταλαβαινουν πως κανεις δεν προκειται να τα καταφερει και να αποφοιτησει, να φτασει στο 33ο σκαλι και να πιασει το καροτο. Η τελετη ηταν στα ελευσινια μυστηρια μια διαδικασια που σφραγιζε και ολοκληρωνε μια διαδικασια, μια τροπον τινα τελετη παραλαβης πτυχιου. Ειναι σαν να παω σε μια τελετη παραλαβης πτυχιου Ιατρικης χωρις να φοιτησω και να εχω την ψευδιασθηση μετα πως πλεον ειμαι γιατρος αφου εχω το πτυχιο. Προφανως δεν θα ειμαι γιατρος αν απλα εχω πολλα χαρτια που να λενε πως ειμαι, οπως και δεν θα εχω πετυχει πνευματικα τιποτα με διαφορες τελετες αποφρυφιστικου χαρακτηρα σε επιπεδο ουσιας. Ο ιδιος γκασμας θα ειμαι, με πιο φαντεζι ρουχα. Η μονη ποιοτικη ουσιαστικη αλλαγη ειναι η εσωτερικη αλλαγη.

    Τι ειναι αυτο λοιπον που αλλαζει και ποσο ευκολα αλλαζει; Ολοι παρατηρουμε ποσο δυσκολα αλλαζει ενας ανθρωπος και ποσο πρεπει να ερθει αναποδα το συμπαν μπας και συνειδητοποιηθει καπως (και αν). Τι ειναι αυτο που αλλαζει; Ο διαλογισμος σε αυτο το ερωτημα ειναι κομβικος

    ΥΓ. Ο δρομος της πιστης ειναι απολυτως δοκιμος, διοτι αποτελει τον δρομο του συναισθηματος, η ενταση του οποιου μπορει να επιφερει δραστικες αλλαγες στην ουσια του ανθρωπου. Απλως η κατευθυνση που μπορει το συναισθημα να παρει να μην ειναι η επιθυμητη, καθως το "αλογο της αμαξας" ειναι ολιγον τι αλλοπροσαλο
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η άποψή μου είναι ότι η θρησκείες είναι χρήσιμες, για όσους η πνευματικότητα δεν καταλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο στην ζωή τους. Λίγοι εστιάζουν στην πνευματική αναζήτηση και την ανέλιξη. Ως εκ τούτου, οι θρησκείες αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για το έλασσον των πνευματικών ανησυχιών, μα κυρίως για να διαδραματίσουν τον ρόλο ενός ψυχικού στηρίγματος που χρειάζονται οι άνθρωποι, όταν οι δυνάμεις τους δεν αρκούν να αντιμετωπίσουν τα βαριά φορτία της ζωής τους. Επίσης αποτελούν ένα ηθικοπλαστικό ιστό, που συγκρατεί το ποίμνιο από τον "ερπετισμό" του.
    Όσοι όμως καταλαμβάνονται από έντονες πνευματικές ανησυχίες και ροπή για εσωτερική ανέλιξη, γρήγορα αντιλαμβάνονται πως οι θρησκείες δεν επαρκούν για την δίψα τους και τις προσπερνούν. Όσα είπες λοιπόν Ε.Σ., αφορούν την οπτική από την δική σου θέση, όπου η θρησκεία δεν μπορεί να σου προσφέρει το ύδωρ της γνώσης που αναζητείς. Αυτό που για σένα είναι λίγο, για άλλους είναι υπεραρκετό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν βρίσκονται όλοι οι άνθρωποι στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης και ροπής προς το άνω. Ασφαλώς και όλοι έχουν μέσα τους το "εν δυνάμει", αλλά ο καθείς ξεκινά από διαφορετικό σημείο εκκίνησης. Στα πρώτα στάδια ενός "νέου" (στον κύκλο των μετενσαρκώσεων) ανθρώπου, η εξέλιξη είναι μόνο βιωματική. Δηλαδή δεν στοχάζεται συνειδητά τα πάθη του, αλλά τα βιώνει και εμπλουτίζει τον ψυχικό του κόσμο με εμπειρικά εντυπώματα. Αργότερα, αρχίζει να ταξινομεί και να αναγνωρίζει νοητικά αυτά τα εντυπώματα και από εκεί του δημιουργούνται οι πνευματικές ανησυχίες.
    Μετά την θρησκευτική φάση, έρχεται η αναζήτηση της Αληθείας υπεράνω δογματισμών και μέσω του ελευθέρου στοχασμού. Φυσικά δεν υπάρχει πλήρης απόσχιση από τον δογματισμό, διότι ουσιαστικά σε κάθε φάση της αναζήτησής μας, διαμορφώνουμε διαρκώς ένα δικό μας δόγμα...
    Αυτό το δικό μας δόγμα, εύκολα φαίνεται στα μάτια ενός τρίτου ως δογματισμός! Όμως, δεν είναι παρά ένα αποσπασματικό σημείο της πορείας μας προς την Επίγνωση και την κατάκτηση της Αλήθειας. Δεν είναι ένας στάσιμος δογματισμός.
    Αφού λοιπόν είμαστε ελεύθεροι να διαφύγουμε από τον στάσιμο δογματισμό της θρησκείας, φαίνεται πως δεν είμαστε δέσμιοί της και συνεπώς η θρησκεία δεν είναι εγκλωβισμός και φυλακή για κάθε ελεύθερό πνεύμα. Άρα λοιπόν, η θρησκεία δεν υπάρχει για να περιορίσει την ελευθερία μας, παρά μόνο για να αγκαλιάσει τους πνευματικούς πένητες και να τους προσφέρει το έλασσον των αναγκών τους.
    Αυτό που δεν αντιλήφθηκα, είναι το πως μπορούμε να βιώσουμε την συμπερίληψη σε μη ανθρώπινες μορφές και αντικείμενα, όπως είπες. Εφόσον μιλάμε για πνευματική και ψυχική διαδικασία, η οποία συνάδει με την έννοια της αγάπης, πως την κατεβάζουμε στο επίπεδο της ύλης και της προσκόλλησης σε άψυχα αντικείμενα; Κάτι τέτοιο απλά επιστρέφει στον εαυτό μας, την ψυχική ενέργεια που εκπέμψαμε προς το φετίχ αντικείμενο. Επίσης με αυτό τον τρόπο συντονιζόμαστε με τους κραδασμούς του υλικού αντικειμένου, ήτοι του ξύλου, του πλαστικού ή του μετάλλου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "Η θρησκεία δεν είναι εγκλωβισμός και φυλακή για κάθε ελεύθερό πνεύμα. Άρα λοιπόν, η θρησκεία δεν υπάρχει για να περιορίσει την ελευθερία μας, παρά μόνο για να αγκαλιάσει τους πνευματικούς πένητες και να τους προσφέρει το έλασσον των αναγκών τους."
    Πολύ ωραία εκδοχή περί θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ίσως, αρκεί όμως να προηγηθεί το:
    "Αφού λοιπόν είμαστε ελεύθεροι να διαφύγουμε από τον στάσιμο δογματισμό της θρησκείας, φαίνεται πως δεν είμαστε δέσμιοί της και συνεπώς..." ώστε να μην εκληφθεί στρεβλά, το νόημα της πρότασης.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αλλη οπτική αλλά ο.κ εν μέρει συμφωνώ. Οι θρησκείες επαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Γι αυτό ας μην τις απαξιώνουμε και ας προσπαθούμε να συλλέγουμε κομμάτια τους γιατι κάποια στιγμή στη ζωή ισως βρεθουμε σε τέτοια κατάσταση που μπορεί να χρειαστούμε το στήριγμα τους. Ποτέ μη λες ποτέ. Η ζωη παίζει πολλά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτή είναι και η δική μου θέση. Το σχόλιό μου δεν απαξιώνει την θρησκεία, αλλά της αποδίδει την αξία που πιστεύω ότι της αναλογεί. Ασφαλώς είναι δογματική και βεβαίως δεν υποχρεώνει κανέναν να την ακολουθεί ή να παραμένει σε αυτήν. Το περιεχόμενο των θρησκειών πραγματεύεται την αρχαία γνώση, η οποία διασώζεται πάντα μέσω των ιερατείων. Αυτό που φτάνει όμως στο ποίμνιο, είναι ένας απλουστευμένος ηθικοπλαστικός δογματισμός, ο οποίος είναι χρήσιμος για τις κοινωνίες, αλλά εγκλωβίζει την ελευθερία ενός ανοιχτού νου. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να αδράξει τα ωφέλιμα της θρησκείας και να την υπερσκελήσει, αναζητώντας την Αλήθεια σε ευρύτερα γνωστικά πεδία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και δω αρχιζει ο ανηφορικός δρόμος της αναζήτησης της αλήθειας. Δύσβατα μονοπάτια, αλλοκοσμικες εικόνες αλλες φωτεινές, αλλες σκοτεινές και αποκοσμες. Η ζωη εναι μια κινηματογραφική ταινια με αρχή και τέλος με σεναριογράφο τον ίδιο μας τον εαυτό. Εμείς επιλέγουμε το σεναριο που θα ακολουθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κι όμως, αυτός ο κόσμος είναι πολύτιμος, γιατί μόνο μέσα από αυτόν και τις αντιθέσεις που μας προσφέρει, μπορούμε να κερδίσουμε την αυτεπίγνωση και να γνωρίσουμε τον Θεό μέσα από την Δημιουργία του.
    Α, να μην ξεχάσουμε στο σενάριο της ταινίας μας, να δίνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην διαίσθησή μας...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαίσθηση είναι μέρος του εαυτού μας, επομένως ακούσια ή εκούσια έχει και αυτή ρόλο. Η διαφορά είναι στο ποσοστό που συμμετέχει εαν δηλ.είναι άνδρας ή γυναίκα καθότι η φύση προίκισε λίγο παραπάνω την γυναικεία φυση με αυτό το δώρο.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς αναφέρομαι στην διαίσθηση που εκδηλώνεται μέσα από το συνειδητό. Ας αίσθηση κι αυτή, έρχεται να προστεθεί στις πέντε γνωστές που τροφοδοτούν το συνειδητό μας, με πληροφορίες για τον περιβάλλοντα κόσμο. Ο συνειδητός νους, έχει μάθει να δέχεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες των πέντε αυτών αισθήσεων. Τις εμπιστεύεται απόλυτα και διαμορφώνει τις εντυπώσεις του βάσει αυτών των πληροφοριών. Την έκτη αίσθηση της "διαίσθησης", δηλαδή του εξωαισθητήριου αυτού κέντρου που μας δίνει άλλου είδους πληροφορίες, ο συνειδητός μας νους, δεν αποδέχεται και δεν εμπιστεύεται, διότι δεν κομίζει απτά και επαληθεύσιμα στοιχεία.
      Συνεπώς η διαίσθηση, πρέπει να γίνει αποδεκτή από το συνειδητό μας, ώστε να μπορούν να αξιοποιούνται οι πληροφορίες που του κομίζει.
      Η γυναικεία συνείδηση αποδέχεται ευκολότερα τις πληροφορίες της διαίσθησης, διότι είναι περισσότερο εξοικειωμένη με τον υπερβατικό κόσμο και είναι πιο δεκτική σε αυτόν.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  47. Οι θρησκειες ειναι χρησιμες με την λογικη πως τα πάντα καπου μπορει να χρησιμευσουν. Εαν διψαω του θανατά για νερο και το μονοπωλιο της ΕΥΔΑΠ μου δινει "αλμυρο νερο", υπαρχει μεγαλο προβλημα. Διοτι αντι να ξεδιψαω, διψαω ολο και περισσοτερο, ενω αποκομιζω μονο την ιδεα του οτι ξεδιψασα. Καταληγω πρεζακιας, και καποιος θα αποκομισει μεγαλο οφελος, ειτε οικονομικο ειτε επηρροης. Αντιστοιχα, η θρησκεια μας εξαπατα με μια επιπλαστη καλυψη των πνευματικων αναγκων, λεγοντας ξεκαθαρα ψεμματα, πως αυτος ειναι ο δρομος προς τον Θεο, προσφεροντας μας μια απατηλη παρηγορια μεχρι να βγει η ψυχη μας. Αυτο ειναι εγκλημα κατα της ανθρωποτητας. Θα το δεχομουν να υπαρχει οπως ειναι ΜΟΝΟ εαν η θρησκεια εβγαινε και ελεγε φως φαναρι την αληθεια. Κατι σαν την προειδοποιηση στα πακετα με τα τσιγαρα. "Προσοχη. Με την εφαρμογη των θρησκευτικων παροτρυνσεων ΔΕΝ εχει διαπιστωθει προσεγγιση προς αυτο που αναζητατε". Αντιστοιχα, στα φαρμακα, ενα αυτα ισχυριζονται πως θα χασεις 10 κιλα σε 2 εβδομαδα με 2 χαπια την ημερα, ερχεται ο ΕΟΦ, και σου λεει ειτε δεν παιρνεις εγκριση, ειτε θα γραψεις πανω στο κουτι πως αυτος ο ισχυρισμος δεν τεκμηριωνεται.

    Αυτα συμβαινουν διοτι Λυκιε δεν ανηκεις διανοητικα στον μεσο ορο. Ανηκεις στο τοπ 5%. Εσυ μπορεις να ξεφυγεις απο το στασιμο δογματισμο της θρησκειας λογω της νοησης σου. Η συντριπτικη πλειονοτητα του κοσμου ομως αδυνατει να κανει την διακριση και θα παρασυρθει σε εκμεταλλευση. Κοινως, θα της τα φανε της γιαγιας τα λεφτα, που θα τα γραψει ολα στην εκκλησια μπας και σωσει την ψυχη της. Θα πει η εκκλησια "Δεν της ειπα εγω να κανει κατι τετοιο". Αυτο δεν ισχυει, διοτι νομικα αποτελει εξαπατηση, και εκμεταλλευση νοητικα ασθενεστερου, μεσω ομως μιας πανεξυπνα στημενης απατης που οντως ομως πολυ δυσκολα αποδεικνυεται. Δεν υπαρχει δικαστικη μεσολαβηση, διοτι ειναι παλιες καραβανες και ξερουν πως το παιζουν. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει το χρηματικο σκελος, τρελαινομαι ομως οταν πατανε πανω στην πνευματικη αναγκη του ανθρωπου και την χειραγωγουν προς ιδιο οφελος. Οχι ρε καθαρματα, ειστε και θα ειστε τιποτενιοι απατεωνες, ξεφτιλισμενοι "εμπορακοι"(που ουτε τετοιοι ειστε αφου δεν κατεχετε αυτο που πουλατε) ενος Θειου που ουτε αντιλαμβανεστε, ουτε γνωριζετε. Με ποιο δικαιωμα λοιπον συνθεσατε ενα καθεστως (κλειστο κυκλωμα) διαχειρισης περιουσιων που δεν σας ανηκει; Με ποια νομιμοποιηση, αφου στον "κυριαρχο" λαο, δεν πεφτει λογος; Στην ξεφτιλα, θα πρεπει να μπει πανω σε καθε εκκλησια μια προειδοποιηση με μεγαλα φωτεινα γραμματα."Προσοχη,απατεωνες".Διαφορετικα, δημοκρατικες εκλογες, ωστε να γελασει στις συνοδους και το παρδαλο κατσικι, με τις κοτσανες και αστηριχτες μπουρδες που χρησιμοποιουν δογματικα ως "αληθειες εκ Θεου".Τοτε, ναι, ας υπαρχουν

    Παμε στο "φοβο θεου". Εαν αυτο που σε κραταει απο το να συμπεριφερεσαι σαν "μαχητης του ISIS", ειναι ενας απροσδιοριστος φοβος Θεου (που σαφως ειναι παραμυθι), τοτε δεν εισαι ανθρωπος, αλλα μαλακας. Καλυτερα, να το ξερω μια ωρα αρχυτερα για να παρω τα μετρα μου απεναντι σου, δεν θελω να υποκρινεσαι, προτιμω να σε παρω χαμπαρι κατευθειαν. Παρατηρουμε βεβαια, πως αυτη η αποψη δεν φαινεται να ισχυει, διοτι οριστε βλεπουμε σημερα καποιους αλλους ηλιθιους που χρησιμοποιουν ως αφορμη για τα εγκληματα τους, τον φοβο τους πως ο Θεος τους θα τους τιμωρησει εαν δεν σφαξουν τους απιστους.Βλεπουμε δηλαδη πως αυτες οι δογματικες βλακειες, την υπαρξη των οποιων επιτρεψαμε ως "πιθανως χρησιμα ψεμματα" με την λογικη του μπαμπουλα, ερχονται τωρα να μας "δαγκωσουν στον κωλο" (bite in the ass). Αρα καλυτερα να μην υπαρχει γενικως κανενας φοβος Θεου, που ειναι η αληθεια, καθως ο Θεος ειναι αγαπη, δεν νοειται φοβος και Θεος μαζι, ειναι ατοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεχομαι πως για καποιους σε καποιες περιοδους της ζωης τους, το πνευματικο λιγο τους αρκει, διοτι αυτο ακριβως επιθυμουν. Το τιποτα, αλλα να μην φαινεται πως ειναι τιποτα, να φαινεται ως κατι. Αυτοι ειναι καλυτερα να μην κοροιδευουν τον εαυτο τους, δεν θα τους βοηθησουμε κι ολας σε αυτο. Αμα πας στην εκκλησια να "κοψεις κανα καλο γκομενακι", ε δεν θα σε διευκολυνουμε κι ολας. Μπορεις να πας κι αλλου. Εμενα με ενδιαφερει αυτος που πασχει, και προσπαθει με "πιο πολυ" προσπαθεια σε μια ανυπαρκτη συνταγη, να παραξει καποιο αποτελεσμα που θα τον βοηθησει/απελευθερωσει απο τα παθη/προβληματα του. Αυτος που παει και καθεται νυχθημερον στα στασιδια και δοξολογει, διοτι πιστευει πως ο Θεος τον κοιταει σαν κριτης στο x-factor και αξιολογει την σεβασμιοτητα του, και παρακαλει να πατησει το "κουμπι".

    Εγω δεν θελω μια θρησκεια να μου κραταει το χερι μεχρι να βγει η ψυχη μου λεγοντας μου ομορφα και παρηγορα ψεμματα. Θελω να μου πει "Μαγκα, δεν ξερω". Απλη ειλικρινεια. Θελω το "δεν ξερω" να γιγαντωθει μεσα μου, να θεριεψει, να αρχισει να καιει, οπως και στον καθενα. Τοτε μονο μπορει να μαθουμε. Παντως με υποχρεωτικη θρησκεια μεγαλωσαμε. Πλεον δεν μας υποχρεωνει να μενουμε, με την λογικη πως μπορουμε να φυγουμε αμα θελουμε, ομως αυτο δεν ειναι ετσι απλο, καθως οι δομες της ειναι ακομα μπλεγμενες με αυτες του κρατους. Ο ηθικοπλαστικος δογματισμος των θρησκειων ειναι χρησιμος στις κοινωνιες που δεν θελουν πολιτες αλλα πειθηνια ευνουχισμενα προβατα να υπακουν τα καθεστωτα ητοι τους τσοπανους τους. Πιο πολλα ειχαμε συζητησει/διαφωνησει στο αν υπαρχει ταυτιση σε αυτην την ηθικη, με την πραγματικη ηθικη αρετη. Εαν υπηρχε ταυτιση θα το δεχομουν, ομως στην δικια μου τουλαχιστον κριση, δεν υπηρχε.

    Αυτα τα ολιγα για να γινεται κουβεντα. Με τα περισσοτερα συμφωνω Λυκιε, τα εβαλες στην σωστοτερη τους διασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Την συμπεριληψη δεν την κατεχω νοητικα, τωρα την επεξεργαζομαι αφου ακουσα τον Sahguru να λεει κατι σχετικο. Καταλαβαινω πως ειναι αυτη η ικανοτητα που παραγει αυτο που λεμε αγαπη, ειναι η ικανοτητα του ξεχειλωματος ωστε να συμπεριλαμβανουμε τα παντα και να γινομαστε ενα. Αυτο πρεπει να ανηκει στην σφαιρα του πνευματικου, διοτι απο εκει πρεπει να πηγαζει. Πρεπει να ειναι η επεκταση, η επιθυμια του πνευματικου στοιχειου μεσα μας, να σπασει τα ορια, να ανελθει του πεπερασμενου στοιχειου της υλης. Ωστοσο, εκδηλωνεται ποικιλοτροπως καθως δεν ειμαστε μονο πνευμα. Στο υλικο εκδηλωνεται με λαιμαργια (θελω να φαω τα παντα), με ανεξελγκτο shopping ισως (θελω να αποκτησω τα παντα), με επιθετικη επιχειρηματικοτητα (θελω να κατακτησω τους παντες), με πολεμο μεταξυ κρατων κοκ. Καποιες σκεψεις εδω ειναι πως εαν ο θεος ειναι απολυτη Αγαπη, τοτε πρεπει να εχει απειρη συμπεριληψη και επεκταση, αρα να βρισκεται παντου και μεσα στο καθε τι ακομα και αν μιλαμε για μικροσκοπικο βαθμο υπαρξης του., δεν εχει σημασια η ποσοτητα (ουκ εν τω πολλω το ευ) Αυτο στεκει. Δευτερον, ο βασικος παραγοντας που μας αποτρεπει να το κανουμε αυτο, αφου αυτο ειναι ικανοτητα που ολοι εχουμε, ειναι πως φοβομαστε μην χασουμε τον εαυτο μας μεσα στον αλλο. Πως παψουμε να υπαρχουμε εαν γινουμε ενα μηδαμινο κομματι μεσα στο αλλο. Αυτο ειμαι κατι που πρεπει να μαθουμε να κανουμε παντως, πρεπει να το εξασκησουμε.

    Ισως σε μια σχεση, ισως σε κατι πιο ασφαλες πρωτα, που φανταζομαι θα ειναι μια μη ανθρωπινη μορφη. Ισως και να πρεπει απλα να κατανοησουμε, πως δεν υπαρχει λογος να φοβομαστε, πως ο φοβος ειναι μονο διανοητικος και πηγαζει απο κατι που υποθετουμε αλλα δεν υπαρχει. Ο Αττεσλης χρησιμοποιουσε αυτην την ικανοτητα στον πνευματικο κοσμο, ισως εκει αυτος να ειναι ο τροπος προοδου. Εμεις εδω εχουμε αναγκη να την δοκιμασουμε. Μπορει να ειναι ψυχοπνευματικη διαδικασια, στον κοσμο μας ομως παιρνει πολλες μορφες, σαφεστατα οχι τοσο πληρης οπως φαινεται με τα παραδειγματα πιο πανω, αλλα τι να κανεις.. Δεν μπορεις να πας Τσαμπιονς Λιγκ απο την Γ'Εθνικη. Λεγοντας μη ανθρωπινες μορφες ειχα στον νου κατι οπως εξυψωση σε θεοτητα καποιον ανθρωπο, δηλ με αφορμη αυτον να δοκιμασουμε να λατρεψουμε το αντιστοιχο θειο(και ταυτοχροναι και αυτον) του οποιου αλλωστε αποτελει "καθ'ομοιωσιν". Ισως οντοτητες ουρανιες οπως ο ηλιος, αλλα αν δεν εχεις και ενα υπαρκτο προσωπο, αυτη ειναι μια δυσκολη μεταβαση που ισως να μην γινεται ευκολα. Τα ζωα ειναι γνωστον πως αποτελουν μια προβα για να μαθουμε να αγαπαμε, αλλα ελα μωρε τωρα, θαυμασμος/επεκταση/συμπεριληψη σε ζωο χωρις διανοια; Μπαα. Η λογικη μου λεει πως θα μπορουσαμε ισως να χρησιμοποιησουμε και αντικειμενο/φετιχ/τοτεμ, βλεποντας το ως μια υλικη,υπαρκτη και ορατη βοηθεια για το ιδεατο που απεικονιζει και οχι για το αντικειμενο αυτο καθε αυτο. Αλλωστε δεν υπαρχει αναγκη καμιας μορφης, καμια μορφη δεν ειναι απαραιτητη, αλλα ολοι συμφωνουμε πως δεν ειμαστε σε αυτο το επιπεδο, πως εχουμε ελξη ακομα για τις μορφες. Αυτο ακουγεται περιεργο, αλλα στην αρχαιοτητα, νομιζω οι διονυσιακες εορτες εκαναν κατι αντιστοιχο, οταν περιφερανε "φαλλους". Τωρα τί και πώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Την συμπεριληψη δεν την κατεχω νοητικα, τωρα την επεξεργαζομαι αφου ακουσα τον Sahguru να λεει κατι σχετικο. Καταλαβαινω πως ειναι αυτη η ικανοτητα που παραγει αυτο που λεμε αγαπη, ειναι η ικανοτητα του ξεχειλωματος ωστε να συμπεριλαμβανουμε τα παντα και να γινομαστε ενα. Αυτο πρεπει να ανηκει στην σφαιρα του πνευματικου, διοτι απο εκει πρεπει να πηγαζει. Πρεπει να ειναι η επεκταση, η επιθυμια του πνευματικου στοιχειου μεσα μας, να σπασει τα ορια, να ανελθει του πεπερασμενου στοιχειου της υλης. Ωστοσο, εκδηλωνεται ποικιλοτροπως καθως δεν ειμαστε μονο πνευμα. Στο υλικο εκδηλωνεται με λαιμαργια (θελω να φαω τα παντα), με ανεξελγκτο shopping ισως (θελω να αποκτησω τα παντα), με επιθετικη επιχειρηματικοτητα (θελω να κατακτησω τους παντες), με πολεμο μεταξυ κρατων κοκ. Καποιες σκεψεις εδω ειναι πως εαν ο θεος ειναι απολυτη Αγαπη, τοτε πρεπει να εχει απειρη συμπεριληψη και επεκταση, αρα να βρισκεται παντου και μεσα στο καθε τι ακομα και αν μιλαμε για μικροσκοπικο βαθμο υπαρξης του., δεν εχει σημασια η ποσοτητα (ουκ εν τω πολλω το ευ) Αυτο στεκει. Δευτερον, ο βασικος παραγοντας που μας αποτρεπει να το κανουμε αυτο, αφου αυτο ειναι ικανοτητα που ολοι εχουμε, ειναι πως φοβομαστε μην χασουμε τον εαυτο μας μεσα στον αλλο. Πως παψουμε να υπαρχουμε εαν γινουμε ενα μηδαμινο κομματι μεσα στο αλλο. Αυτο ειμαι κατι που πρεπει να μαθουμε να κανουμε παντως, πρεπει να το εξασκησουμε.

    Ισως σε μια σχεση, ισως σε κατι πιο ασφαλες πρωτα, που φανταζομαι θα ειναι μια μη ανθρωπινη μορφη. Ισως και να πρεπει απλα να κατανοησουμε, πως δεν υπαρχει λογος να φοβομαστε, πως ο φοβος ειναι μονο διανοητικος και πηγαζει απο κατι που υποθετουμε αλλα δεν υπαρχει. Ο Αττεσλης χρησιμοποιουσε αυτην την ικανοτητα στον πνευματικο κοσμο, ισως εκει αυτος να ειναι ο τροπος προοδου. Εμεις εδω εχουμε αναγκη να την δοκιμασουμε. Μπορει να ειναι ψυχοπνευματικη διαδικασια, στον κοσμο μας ομως παιρνει πολλες μορφες, σαφεστατα οχι τοσο πληρης οπως φαινεται με τα παραδειγματα πιο πανω, αλλα τι να κανεις.. Δεν μπορεις να πας Τσαμπιονς Λιγκ απο την Γ'Εθνικη. Λεγοντας μη ανθρωπινες μορφες ειχα στον νου κατι οπως εξυψωση σε θεοτητα καποιον ανθρωπο, δηλ με αφορμη αυτον να δοκιμασουμε να λατρεψουμε το αντιστοιχο θειο(και ταυτοχροναι και αυτον) του οποιου αλλωστε αποτελει "καθ'ομοιωσιν". Ισως οντοτητες ουρανιες οπως ο ηλιος, αλλα αν δεν εχεις και ενα υπαρκτο προσωπο, αυτη ειναι μια δυσκολη μεταβαση που ισως να μην γινεται ευκολα. Τα ζωα ειναι γνωστον πως αποτελουν μια προβα για να μαθουμε να αγαπαμε, αλλα ελα μωρε τωρα, θαυμασμος/επεκταση/συμπεριληψη σε ζωο χωρις διανοια; Μπαα. Η λογικη μου λεει πως θα μπορουσαμε ισως να χρησιμοποιησουμε και αντικειμενο/φετιχ/τοτεμ, βλεποντας το ως μια υλικη,υπαρκτη και ορατη βοηθεια για το ιδεατο που απεικονιζει και οχι για το αντικειμενο αυτο καθε αυτο. Αλλωστε δεν υπαρχει αναγκη καμιας μορφης, καμια μορφη δεν ειναι απαραιτητη, αλλα ολοι συμφωνουμε πως δεν ειμαστε σε αυτο το επιπεδο, πως εχουμε ελξη ακομα για τις μορφες. Αυτο ακουγεται περιεργο, αλλα στην αρχαιοτητα, νομιζω οι διονυσιακες εορτες εκαναν κατι αντιστοιχο, οταν περιφερανε "φαλλους". Τωρα τί και πώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πανω σε αυτο παντως ας κανουμε κανα δυο σκεψεις. Η εντελεχεια(ο ρολος του) του ματιου ειναι να βλεπει. Δεν νοειται ως ματι εαν δεν βλεπει, ενα "τυφλο ματι" δηλαδη δεν επιτελει καποια λειτουργια. Η εντελεχεια του φαλλου, ποια ειναι; Εδω υπαρχει μια περιπλοκοτητα κκαι θα πρεπει να δοκιμασουμε να το απαντησουμε

    Και αυτο γιατι ενα πληθος συμβολων/αρχετυπων παραπεμπουν εμμεσως σε αυτο. Το ιδιο ειναι πιο αμεσο. Ειναι σαφες πως αποτελει ενα πολιορκητικο κριο,αρα ενα οπλο/μεσο επιβολης/κατακτησης, το απολυτο γιανγκ συμβολο, συμπαγες, το αντιθετο της επεκτασης, μαζεμενο ετσι ωστε να ειναι αποτελεσματικο στην εισχωρηση. Αυτο ειναι σαφες.

    Το βλεπω να γυριζει και να επιστρεψει σαν κυκλος, αλλα δεν καταλαβαινω ακομα το πως συμβαινει αυτο. Καπου το περιτριγυριζω παντως. Περιτριγυριζω... Ισως να πρεπει να "εισχωρησω" καπως. Ψαχνω καποια συνδεση του πνευματικου με το υλικο, ισως αν η επεκταση/εξαπλωση θεωρειται πνευματικο χαρακτηριστικο, τοτε η εισχωρηση δεν ειναι; Χμ

    Πανω στο λινκ που παρεθεσες Λυκιε http://www.diadrastika.com/2016/11/ine-avto-astropolitia-athinas.html να κανω ενα σχολιο, οπως το καταλαβαινω μεχρι τωρα. Η 4η διασταση αποτελει μια πλεον επιστημονικα αποδεκτη διασταση υπαρξης και οχι μια θεωρια. Ως εκ τουτου, να το σκεφτουμε λιγο. Εστω καποια μυρμηγκια που κινουνται σε ενα "δισδιαστατο" χωρο, το πατωμα. Εαν περπατας εκει, το ποδι σου θα εμφανιστει για λιγα δευτερολεπτα στον δισδιαστατο τους κοσμο και μετα θα εξαφανισθει. Προφανως δεν εξαφανισθηκε, απλα εσυ συνεχισες την πορεια σου στον τρισδιατατο σου κοσμο.Εαν ησουν μυρμηγκι, "δισδιαστατο" ον δηλαδη, πώς θα παρατηρουσες το συμβαν; Θα παρατηρουσες ξαφνικα, απο το πουθενα, να καταλαμβανεται ενας δισδιαστατος χωρος, χωρις να φαινεται να εχει προελθει αυτο το "αντικειμενο" απο πουθενα στον δισδιαστατο σου χωρο. Λογικο, διοτι κινειται στον τρισδιαστατο, στον οποιο ο δισδιαστατος σου κοσμος αποτελει μοναχα μια λεπτη του φετα. Αυτο που παρατηρουμε λοιπον στο βιντεο,ειναι μια κινηση στον τετραδιαστατο χωρο, τον οποιο παρατηρουμε απο τον τρισδιαστατο, αναλογικα οπως ενα μυρμηγκι που μπορει να βλεπει μονο ευθεια και οχι πανω-κατω στον τρισδιαστατο χωρο, και επομενως παρατηρει μονο ενα πολυ μικρο μερος του τι συμβαινει γενικοτερα και προφανως δεν μπορει να βγαλει κανενα νοημα και καμια ακρη μονο με αυτην του την δυνατοτητα παρατηρησης. Με την νοηση μπορουμε να σκεφτουμε στο μυαλο μας ομως. Το ανωτατο βεβαια θα ηταν να χρησιμοποιησουμε την αντιληψη της συνειδησης μας για να ανελθουμε του τρισδιαστατου υλικου μας περιορισμου, αλλα αυτα δεν γινονται ετσι ευκολα.

    Το ερωτημα επομενως ειναι τι ειδους οντοτητα ειναι αυτη και σε τι ειδους κινηση προχωραει; Εαν ειναι φυσικη οντοτητα και βρισκεται σε καποιου ειδους τροχια, ισως να ειναι καπως φυσιολογικο και κατι που συμβαινει. Δεν νομιζω ομως. Θεωρω πιο πιθανο να ομιλουμε για μια ελλογη οντοτητα που κινειται κατα βουληση. Αντιλαμβανομαστε ομως πως μιλαμε για ενα ολοκληρωτικα νεο κοσμο, οποτε οτι και να λεμε ειναι λιγο και εικασια. Βεβαια αυτο δεν μας αποτρεπει απο το να το επιχειρησουμε
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μια μικρή σύγχυση μπορεί να προκληθεί με τις έννοιες των διαστάσεων, όταν λέμε "2D", "3D", "4D" ή "5D". Θα πρέπει να διευκρινίσουμε αν περιλαμβάνουμε ή όχι τον χρόνο. Αν ναι, τότε το παράδειγμα με το μυρμήγκι ανήκει στη διάσταση Μήκος-Πλάτος-Χρόνος, άρα μιλάμε για τρεις διαστάσεις. Βέβαια τα μυρμήγκια ζουν στην ίδια διάσταση με εμάς, άρα Μήκος-Πλάτος-Ύψος-Χρόνος (4 διαστάσεις), αλλά δέχομαι το παράδειγμα ως υπόθεση εργασίας, όπως το θέτεις.
    Αν από την άλλη θεωρήσουμε τον Χρόνο ως απότοκο των άλλων διαστάσεων του χώρου και γι΄αυτό τον παραλείπουμε, τότε θα συμφωνήσω με το δισδιάστατο, τρισδιάστατο και τετραδιάστατο χώρο.

    Η συνείδησή μας φοβάμαι πως δεν μπορεί να αντιληφθεί διαστάσεις που δεν βιώνει μέσω των αισθητηρίων οργάνων. Αν σου πως για παράδειγμα ότι στην επόμενη διάσταση από την δική μας, οι μορφές κατακερματίζονται και ο χρόνος πάλλεται, πως μπορείς να το αντιληφθείς; Είναι αδύνατον, όσο κι αν προσπαθήσεις. Αν αποκτούσες όμως ένα αισθητήριο όργανο που να σου δίνει τέτοιες πληροφορίες, τότε μια νέα περιοχή του εγκεφάλου σου θα δημιουργούνταν, η οποία θα υποδεχόταν αυτά τα ερεθίσματα, ενώ νέες συνάψεις θα τα συνέδεαν με τα ερεθίσματα των άλλων αισθήσεων και ο νους θα τα συνέθετε όλα, σε μια ενιαία αντίληψη του περιβάλλοντος κόσμου.
    Πες μου πως θα μπορούσες να μεταφέρεις με λόγια, την οπτική εικόνα του κόσμου μας, σε έναν εκ γενετής τυφλό! Όσο και να προσπαθήσεις, δεν θα καταφέρει ο νους του να "δει" μέσα από την περιγραφή σου.

    Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αντιληφθούμε συνειδητά τις άλλες διαστάσεις, είναι αν επιτρέψουμε στην διαίσθηση να μας μεταφέρει εντυπώσεις από τα εξωαισθητήρια κέντρα του. Ασφαλώς δεν πρόκειται να αποκτήσουμε έτσι νέα αισθητήρια όργανα, αλλά θα μπορέσουμε να νιώσουμε την απεραντοσύνη του σύμπαντος κόσμου και πόσο περιορισμένη αντίληψη έχουμε γι αυτόν από τις πενιχρές μας αισθήσεις.
    Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε την ικανότητα να υπάρχουμε σε όλες τις διαστάσεις. Και υπάρχουμε πράγματι σε όλες! Το ζητούμενό σου είναι, το ένα κλάσμα μας να καταλάβει (κυριεύσει) το όλον και να το κάνει κτήμα του. Ε, δεν ζητάς και πολλά! Ζητάς την Ολοκλήρωση του Ανθρώπου.

    Να επανέλθουμε λοιπόν: Η επόμενη διάσταση είναι ο κατακερματισμός των μορφών. Μέσα από αυτήν και σε μια χρονική μετατόπιση, μπορούμε να ζούμε "ταυτόχρονα" σε πολλά επάλληλα σύμπαντα, αλληλοεπιδρώμενα μεταξύ τους, αναλόγως της χρονικής τους εγγύτητας. Όμως εδώ, όταν μιλάμε για χρόνο δεν τον εννοούμε όπως τον γνωρίζουμε βιωματικά.

    Υπάρχουν "πύλες" επικοινωνίας αυτών των κόσμων που έχουν να κάνουν με σημεία του χώρου, όπου ο χρόνος καμπυλώνεται λόγω βαρυτικών "ανωμαλιών". Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι μπορεί κανείς να βρεθεί στο"μεσοδιάστημα" αυτών των πεδίων και να πολυμεριστεί εντελώς χαοτικά. Ο Γ. Μπαλάνος έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα και έχει προχωρήσει πειραματικά.

    Το αστρόπλοιο που αναφέρεται στο link (αν πρόκειται για τέτοιο), μπορεί να διέρχεται από τέτοιες πύλες, μπορεί να δημιουργεί τέτοιες πύλες, μπορεί να κινείται μέσω τέτοιων πυλών, μπορεί όμως και να έχει την ικανότητα να κάνει την υπόστασή του αραιότερη ή πυκνότερη κατά το δοκούν.

    Ασφαλώς δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα του "τι είναι", αν προέρχεται από άλλη διάσταση.
    Αν όμως προέρχεται από την γνωστή μας διάσταση και χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνικές κίνησης, απόκρυψης, κτλ (μέσω πυλών ή μέσω αραίωσης), τότε μπορούμε να το αναγνωρίσουμε με τους γνωστούς μας όρους. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν και άλλες οντότητες στον κόσμο μας, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο εξελιγμένες από εμάς. Είναι άτοπο να θεωρούμε ότι είμαστε μόνοι μέσα στο σύμπαν!

    Η αλήθεια είναι ότι και μόνο στην δική μας διάσταση, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών οντοτήτων μέσα στον Γαλαξία μας. Εκεί έξω υπάρχει ...συνωστισμός! Όμως δεν συμφέρει την κυρίαρχη ελίτ να γίνουν γνωστά αυτά τα πράγματα, διότι θα καταρρεύσει όλο το εξουσιαστικό τους οικοδόμημα.

    ΛΥΚΙΟΣ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. .....

    Χαίρεσθε κα υγειένεσθε.

    Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι υπάρχουν 183 Κόσμοι.

    Μας λέει ότι είναι σε διάταξη τρία (3) τρίγωνα, από (60) εξήντα Κόσμους ( κοινωνίες ) σε κάθε τρίγωνο, με έναν Κόσμο "επόπτη" στην κορυφή κάθε Κόσμου που μας κάνουν εκατόν ογδόντα τρείς (183) Κόσμοι.

    Αν τώρα εμπιστεύομασθε αυτήν την πληροφορία ως αληθή καταγραφή, τότε σίγουρα δεν είμασθε μόνοι μας.

    Πέρα από κάποιες εικασίες και συνειρμούς που μπορούμε να αναπτύξουμε, το γεγονός ότι οι Κόσμοι αυτοί είναι τριγωνικοί σε διάταξη, μας δίδει την εντύπωση μια τέλειας Ποιητοδημιουργίας ( Λόγο "σημαινόμενων" αριθμών και Γεωμετρίας ).

    Νοηματοδοτώντας τον αριθμό "180" ( χωρίς τον κυρίως επόπτη ) άμεσα ταυτίζεται ο αριθμός με τις εκατόν ογδόντα 180 μοίρες, που σημαίνει γεωμετρικά, μισός κύκλος ( ημικύκλιον ) αποτελούμενος από τρία (3) τρίγωνα.


    Θυμίζει.. Θέατρον..!



    ( Πάμε τώρα για μια "φευγάτη" σύλληψη )

    Φαντασθείτε τώρα ένα έργο πολλών επεισοδίων που παίζουν ταυτόχρονα ( στην ίδια σκηνή – Χθόνα ), που διαδραματίζεται σε ζωντανή μετάδοση μοιρασμένο σε κανάλια επιλογής ιστοριών – δρώμενων ( ο Βίος μας ως προσωπικός - οικογενειακός – και γενικότερος κοινωνικά π.χ. γιορτές , εντάσεις συγκρούσεις ) να γίνεται είτε για Ψυχαγωγία, είτε να λειτουργεί ως μια Σχολή οπτικής μάθησης, είτε για παραδειγματισμό αποφυγής δυσμενών επιλογών κ.τ.λ. αναγνωρίζοντας σε πραγματικό χρόνο τις συνέπειες ενός Κόσμου σε αρκετό βάθος πυκνότητας της ύλης που αναπόφευκα ενεργοποιεί "διασάλευση" Συνείδησης και προπαντώς "εθισμούς" επιθυμιών ( με τις όποιες παραμέτρους ).



    Συνεχίζεται...

    ( Λίγο χιούμορ)

    Του μπί κοντίνιουμ !


    Υ.σ.
    Αναμένω και κάποια ανάπτυξη σε σχόλια από τους "Πρωταγωνιστές"...!




    Έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ναι, τον χρονο τον αφηνουμε προσωρινα απ έξω, οχι επειδη δεν υπαρχει αλλα επειδη ειναι συμφυτα συραμμενος και αντι να μας διευκολυνει, θα μας μπλεξει περισσοτερο. Δεν ξερω αν ειναι συρραμενος μονο με την 4η διασταση, με ολες ή τις ανωτερες, αλλα στην 4η αναφερομαστε γενικα ως χωροχρονο. Προσπαθουμε να το δουμε κομματι-κομματι για να το μελετησουμε, γι αυτο και οι απλοποιησεις πχ πως τα μυρμηγκια ειναι 2D (ενω ειναι 3D φυσικα) κοβοντας τους το υψος.

    Εδωσες καποιες ωραιες ιδιοτητες. Πως υπαρχει κατακερματισμος των μορφων, πως δεν ισχυει απαραιτητα η γραμμικη συνεχεια του χρονου, υπαρχουν πυλες οπου η φυσικη γινεται πολυπλοκη, και γενικα μιλαμε για ενα κοσμο περισσοτερο νοητικο παρα υλικο.

    Η συνειδηση δεν μπορει να αντιληφθει κοσμους και διαστασεις που δεν βιωνει με τις αισθησεις της. Τα αισθητηρια οργανα παραπεμπουν στο υλικο σωμα. Η προσωπικη μου κατανοηση δεχεται την αντιληψη ως την "αισθηση" της συνειδησης μας. Στον υπνο για παραδειγμα μπορουμε να αντιλαμβανομαστε πραγματα χωρις την χρηση των αισθητηριων οργανων μας. Αρα η 4η διασταση-χωροχρονος, μπορει να βαδιστει απο εμας μεσω της αντιληψης μας, εαν αυτην την αναπτυξουμε.(το ιδιο λεμε αλλα με διαφορετικες ορολογιες) Συμφωνω πως ο νους μπορει να μας παει μεχρι ενα σημειο, διοτι ειναι πεπερασμενος. Θα ηταν πολυ προτιμοτερο να βγουμε και να δουμε με τα ματια της συνειδησης.

    Υπαρχει μια μυθο-ιστορια, πως στην αρχαια Ελλαδα, ηταν σε μια παραλια ο Αριστοτελης και την ανεβοκατεβαινε συνεχεια στοχαζομενος χωρις να προσεχει τιποτα αλλο. Καποιος αλλος με την ιδια επιμονη, εκανε ενα παρομοιο δρομολογιο χρησιμοποιωντας ενα κουταλι για να παιρνει νερο απο τη θαλασσα, το οποιο μετα εριχνε σε μια τρυπα που ειχε ανοιξει στην αμμο. Αν και δεν του εδωσε σημασια, καποια στιγμη δεν μπορεσε να μην αναρωτηθει "Τι σκατα κανει αυτος;" οποτε πηγε και τον ρωτησε.
    -Τι προσπαθεις να κανεις;
    -Προσπαθω να αδειασω τον ωκεανο στην τρυπα που εχω ανοιξει
    Ο Αριστοτελης γελασε, οπως δεν ειχε γελασει για χρονια
    -Αναθεμα σε, τρελος εισαι; Ναχες τουλαχιστον κανα κουβα, να πω πως εχεις καποια ελπιδα, αλλα και με κουταλι; Εκτος απο αυτο, πως θαρρεις πως η μικρη πεπερασμενη τρυπα σου θα χωρεσει ολακερο ωκεανο; Αυτο δεν το σκεφτηκες; Και ως ποτε θα εργαζεσαι προς αυτο, ποτε θαρρεις θα τελειωσεις την δουλεια αυτη που κανεις;
    -Η δουλεια μου μολις τελειωσε. Ειναι ξεκαθαρο λοιπον πως μονο καποιος τρελος, ελπιζει πως θα καταφερει να χωρεσει ενα ολοκληρο κοσμο των ιδεων στον πεπερασμενο του νου.(σσ στο περιπου) Αυτος ηταν ο Ηρακλειτος..

    Αρα το κλειδι ειναι η αναπτυξη της συνειδησης. Σε αυτο η παρατηρηση ειναι κομβικη. Βεβαια, και οι δυο μας εχουμε βιωματικες εμπειριες απο αυτον τον νεο κοσμο-4η διασταση-χωροχρονο (σε διαφορετικο ποσοστο)

    ΥΓ. ΠτΧ, μαλλον αναφερεσαι σε καποιο βαθμο σε αυτο που αναφερεται στην ταινια Cloud Atlas, των συγγραφεων Matrix, Jupiter Ascending. Δεν τοπιασα ολοκληρο
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πολυ ωραια η αναλυση σου περι των κοσμων αγαπητε Ποιητη των Χρωματων. Μιλωντας για το ημικυκλικο θεατρο των 180 κοσμων(3×60) φερνεις στο νου το αλλο μισο που λειπει για να ισορροπησει και να γινει κυκλος 360 μοιρων. Προφανως οι 3 εποπτες ειναι ο καταλυτης(ή αλλιως η Αγια Τριαδα) που ολοκληρωνει και πληρωνει το Παν. Οπως πανω ετσι και κατω....Και βλεπω τα τρια εξαρια(60+60+60) να καθρεφτιζονται ως τρια εννιαρια(90+90+90) σαν τον ανθρωπο που τεινει την χειρα του προς τον θεο(6) και ο θεος την δικη του προς τον ανθρωπο(9) για να συντελεστει η ενωση που οδηγει στο απειρο(8).

    Καλην εσπερα στην εκλεκτη παρεα του ΚΔ.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...

      Μιά χαρά τα βλέπεις Ελένη μας, μια χαρά.


      Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι κάθε τόσο μας επισκέπτονται Δαήμονες ( όντα - ελεγκτές ) κατά επιλογήν ενός προσώπου ( Ανθρώπου ) που έχει στατιστικά "καλές αναφορές" από τους υπάρχοντες Δαήμονες που προσέχουν - παρατηρούν( διαφυλάτουν ) τους Βίους μας ( Χρυσούν γένος ).

      Έρχονται σε άμεση επαφή μαζί μας έχοντας πάρει μορφή οικείου προσώπου ( οπτικά ) και μέσω συζήτησης ( αλληλεπίδρασης ) ελέγχουν το εσώτερο Ποιόν μας ( διαμέσου των εκφράσεών μας ).

      Μην ξεχνάμε ότι ο Πλούταρχος διετέλεσε ως Αρχιερέας των Δελφών, που "σημαίνει" και διαχρονικός "Μύστης" μέσα από το έργο του.


      Συμπερασματικά λοιπόν δεν είναι μόνο η πληροφορία του Πλάτωνα ότι δεν Είμασθε μόνοι μας, αλλά δεχόμασθε και επισκέψεις !


      Ας θυμηθούμε και την Θεά Αθηνά που για να μιλήσει και να βοηθήσει τον Τηλέμαχο ( Οδύσσεια ) πήρε την μορφή του οικείου βοσκού της Ιθάκης, Μέντορα ( Μέντωρ )

      Να έχουμε κανένα "ωραίο" αφέψημα - βότανο στο "σπίτη" μας ( μεταφορικά αγαθές εκφράσεις εκ των ένδων μας ), γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα σου χτυπήσει την πόρτα...!



      Υ.σ.
      Μέντωρ = ο υποστηρικτής, σύμβουλος και πνευματικός καθοδηγητής κάποιου νεότερου.
      Βικιπαίδεια



      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  56. Παρεμπιπτόντως, Αθηνά = 69...

    Ποσο πλουσια νιωθω αναμεσα σε τοσους Μεντορες σε ετουτη την παρεα.
    Ποτέ δεν εχω φυγει απο τις σελιδες χωρις να κινηθει ο Νους.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      ΑΘΗΝΑ <-> ΑθΗΝΟΗ = ΔΙΑΝΟΙΑ = ΜΝΗΜΗ = 146 ( πυθμενικός 2 )

      ΜΕΝΤΩΡ = ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ (ο νόμος της σύνδεσης,της έλξης,της οικονομίας ) = ΕΝΤΡΟΦΟΣ = ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ = ΚΥΚΕΩΝ = 1295 ( πυθμενικός 8 )


      κυκεών < αρχαία ελληνική κυκεών < κυκάω - ώ = αναμειγνύω.

      Ανάμειξις εσωτερικής υπερδύναμης "εν τροφής" ( Μνήμη - Διάνοια ) μέσω της οικονομικής ( νόμοι οίκων ) έλξης, δια της συνδέσεώς τους.



      έρρωσο


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. .....

      ΑΘΗΝΑ <-> ΑθΗΝΟΗ = ΔΙΑΝΟΙΑ = ΜΝΗΜΗ = 146 ( πυθμενικός 2 )

      ΜΕΝΤΩΡ = ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ( ο νόμος της σύνδεσης,της έλξης,της οικονομίας ) = ΕΝΤΡΟΦΟΣ = ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ = ΚΥΚΕΩΝ = 1295 ( πυθμενικός 8 )


      κυκεών < αρχαία ελληνική κυκεών < κυκάω -ώ = αναμειγνύω.


      Ανάμειξις εσωτερικής υπερδύναμης "εν τροφής" ( Διάνοια + Μνήμη ), μέσω της οικονομικής ( νόμοι οίκων ) έλξης, δια της συνδέσεώς τους.



      έρρωσο


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  57. Κυριε Ποιητη, εφοσον γνωριζετε να Ζωγραφιζετε, αδημονω για τα Χρωματα σας στον νεο καμβα του αναψυκτηριου.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.