Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Δέσμια του κατασκευασμένου παρελθόντος η σακατεμένη Ελλάδα!



 Χιλιάδες παιδάκια θα καταθέσουν λουλούδια στο ομοίωμα της αντιαισθητικής μοσχαρο-κεφαλής του Πολυτεχνείου, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιον νεκρό της εξέγερσης.  

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κεφαλή του καθηγητή πανεπιστημίου Νίκου Σβορώνου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973 !!! 

Η απότιση λουλουδιών στο κεφάλι του ιστορικού Νικόλαου Σβορώνου (το οποίο τίμησε κι ο...ίδιος ο Σβορώνος, όντας ζωντανός τότε!), από παιδιά που νομίζουν ότι είναι μνημείο του Πολυτεχνείου, η βαμμένη «ματωμένη» σημαία που γίνεται αντικείμενο περιφοράς κάθε χρόνο, οι αναφορές στους «εκατοντάδες ή δεκάδες νεκρούς», η εθιμοτυπική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όλα αποτελούν τελετουργικές εκδηλώσεις της καθεστωτικής ιδεολογίας, η οποία κρατάει την Ελλάδα δέσμια ενός παρωχημένου και εν πολλοίς κατασκευασμένου παρελθόντος. 


Πραγματικά, πόσοι αστείοι είναι όλοι αυτοί που καταθέτουν κάθε χρόνο στεφάνι σε αυτό το μνημείο. Η προπαγάνδα της θολοκουλτούρας, έχει και τα όριά της. 

Το χειρότερο είναι ότι πολλά ελληνόπουλα πιστεύουν σε αυτά τα παραμύθια και τα μεταφέρουν από γενιά σε γενιά... 

Ο Νίκος Σβορώνος γεννήθηκε το 1911 στη Λευκάδα και πέθανε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε πάρει μέρος στην αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Το 1945, χάρις τις ενέργειες του διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου έφυγε με υποτροφία για τη Γαλλία. Το 1955 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και το 1961 απέκτησε τη γαλλική. Μετά την 7ετία επέστρεψε στην Ελλάδα και δίδαξε σε πανεπιστήμια. 
 ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ..."ΝΕΚΡΟΥ" ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ!!!!

ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε, σε παρακαλώ να γράφεις μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish.
      Είναι κανόνας του ιστολογίου.
      Ο Διαχειριστής
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Μα είναι δυνατόν ένας ζωντανός να βάλει στεφάνι στον εαυτό του (αλαχούακμπάρ) χα χα χααααααα αν είναι πως τα λέτε βάλτε και την φωτογραφία του την ώρα που βάζει στεφάνι να γελάσει και ο πεθαμένος ο ακος εαυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκειμένου να μην χαθεί το σχόλιό σου ανώνυμε, το μετέφερα στα ελληνικά.
      Την επόμενη φορά, μόνος σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.