Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

16o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μετανοια

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

149 σχόλια:

  1. .....


    https://www.youtube.com/watch?v=Q5jM4hDRIH0



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας παρουμε για παραδειγμα μια και το ζητησες Ε.Σ. το εξης:

    Ο Πετρος νιωθει ενοχες που κακολογησε εναν συναδελφο για να ανεβει ο ιδιος στα ματια του αφεντικου. Την στιγμη που το εκανε ηξερε πως ηταν λαθος αλλά τον νικησε η φιλοδοξια του. Το βραδυ ομως που ο νους αναμοχλευει τα δεδομενα αρχιζει να αναλογιζεται την πραξη του και τις συνεπειες της. Η ζωη αλλωστε ειναι γεματη επιλογες. Αν βρει δικαιολογιες για την συμπεριφορα του δεν υπαρχει συντριβη κ μετανοια. Για να φτασει στο σημειο να νιωσει συντριβη ο Πετρος μπρος στο θεαμα των πεπραγμενων του σημαινει οτι σκεφτηκε πολυ καλα, τι εκανε, γιατι το εκανε, ποιους επηρεασε, πως θα επρεπε να εχει πραξει και πως θα μπορουσε να επανορθωσει. Αυτη η σκεψη, της επανορθωσης, τριβελιζει ενα ενοχικο μυαλο. Ειναι σα να εχεις χασει τον στοχο σου(=αμαρτανω) και προσπαθεις να κανεις focus στην επανασυνδεση με τον ανωτερο εαυτο σου. Η αμαρτια στο παραδειγμα δεν εχει να κανει με την απολαυση μιας επαγγελματικης και αρα υλικης ευμαρειας αλλά με την ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ στις "υλικες" απολαυσεις ανευ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ καλλιεργειας των πνευματικων. Η προσκολληση του, εγινε αιτια να στερηθει ο συναδελφος του το "αγαθο" που κρατησε για παρτη του. Οταν μιλαμε για διπολα πολλες φορες ξεχναμε κατι. Οτι το ενα ακρο και το αλλο ακρο δεν υπαρχουν μεμονωμενα μα προσδιοριζονται απο την μεταξυ τους σχεση. Ο ανθρωπος που άλλα οριζει ο ανωτερος εαυτος του και άλλα πραττει κρινεται ασυνεπης απο τον ιδιο και αυτο φερνει ανισορροπια. Ενδεχομενως να μην μπορει να κανει τη συνδεση αυτη αμεσως. Εξαλλου, αν πει απλα μετανοιωνω αλλά η συμπεριφορα του εξακολουθει να α-στοχει=αμαρτανει, εκ των πραγματων θα φαει μα και θα ριξει πολλα βελη ακομα για να ισορροπησει. Αν ο Πετρος παρει αφεση αμαρτιων μεσω της εξομολογησης για παραδειγμα, διχως εμπρακτα να αποδεικνυει την αναγνωριση της Χαρης του Αγιου Πνευματος, τοτε δεν αναγνωρισε πραγματικα, δηλ δεν μετα-νοησε, και παραμενει στασιμος μεχρι νεοτερας.
    Δεν ξερω αν το βλεπω λαθος.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΗ. ΡΩΤΑΩ ΟΜΩΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟ ΠΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΙΞΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    Υ.Γ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Όλα καλά Αρκτούρε, όλα ανθηρά.

      Η ίδια σου η φύση σε συγχωρεί, γιατί φαίνεται ότι προς..παθείς.. να είσαι Δίκαιος.

      Ο αυθορμητισμός σου σε οδηγεί και αυτό είναι καλό σημάδι, αρκεί κάποια στιγμή να συμβαδίζει με την Φρόνησή σου.

      Τι πιό όμορφο.. από το να είσαι αυθόρμητα Ηθικός.

      Χωρίς να σκέφτεσαι ποιό είναι το σωστό, χωρίς να χρειάζεται να ζυγίζεις τις καταστάσεις.


      Να είσαι Αιθέρας !


      Στο εύχομαι μέσα από την Καρδιά μου.



      Έρρωσο


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΝΑ, ΔΕΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΝ. ΝΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ, ΑΠΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΚΛΗΡΑ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΛΕΩ. ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΧΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΙΘΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ.
      ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΗΘΕΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ! ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΠΑΦΗ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ? ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ POLITICAL CORRECT ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΝΟΙΩΘΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙ!!!! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΤΟ ΕΔΙΝΑ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ-ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ. ΟΣΤΙΛΠ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ (ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΕΛΑ). ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ-ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ-ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ-ΞΕΡΟΛΙΑΣΗΣ-ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ-ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΗΨΗΣ. ΕΞΥΠΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΟΛΑ. ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΓΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!!!! ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΆΜΕ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΗΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ.
      ΕΥΧΑΡΣΙΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΞΟΥΣΑΤΕ. ΣΑΣ ΕΠΡΙΞΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΟΥ.....
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ο αυθορμητισμος σου ειναι αξιος θαυμασμου Αρκτουρε! Ο σκληρος λογος φαινεται αν κρυβει δολο ή οχι. Κι εσυ εισαι απλα Γνησιος. Να εισαι περηφανος για την αληθεια σου.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    4. ΩΩΩ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ!!! ΕΙΣΑΙ Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΛΥΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΑΜΑ ΜΙΜΙΘΩ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ....!!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    5. Ωχ ωχ ωχ! Οχι άλλες μιμησεις καλε μου Αρκτουρε...Δεν ειναι για χορταση...Πεφτουν βαριες στο στομαχι... :-) :-)
      Αν και τιποτα δεν ειμαι, σε Υπερευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      Η ξεχωριστη παρεα σας μου δινει χαρα και γνωση. Και ειδικα εσυ, το γιανγκ που μου λειπει!
      Ελενη.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητε Αρκτουρε καλημερα.

    Πώς να μην εισαι δυσπιστος αληθεια; Οι συνθήκες αλλάζουν μαζι μας. Δηλ διαρκως. Κι η αποδοχη μαζι με την αμφιβολια-αμφισβητηση των παντων, πανε χερι χερι για να κινουν το παν. Δεν την γλιτωνουμε την αστυνομευση του νου. Κι εγω ψεγω τον εαυτο μου πολλες φορες που δεν βλεπω εγκαιρα τις λεπτομερειες οι οποιες κανουν τη διαφορα. Οπως συνεβη και στην προηγουμενη κουβεντα μας. Η παρατηρηση κ η διακριση της αληθειας ειναι θεμα εξασκησης. Το "γρηγορειτε" νομιζω ερχεται δευτερο μετα το "αγαπατε αλληλους" σε σπουδαιοτητα... Ε δεν ειπε κανεις οτι ειναι κι ευκολο πραγμα. Ουτε να ειμαστε εγρηγοροι νοες, ουτε να ξερουμε πως να αγαπαμε. Οπως και να'χει παντως, καθε συμπεριφορα κρινεται κατα περιπτωση. Ανακουφιστικο μεσα στην ταραχη ειναι να εχει κανεις παντα πυξιδα του την καλη προθεση. Οταν η προθεση μας ειναι αγνη, νομιζω θα ερθουν κι οι ενισχυσεις :-). Ασε που ενας εναρετος ανθρωπος, δεν συνηθιζεται να ειναι ευθικτος, κατανοει και συν-χωρει. Αυτος που δεν μπορει να συγχωρει εχει δρομο να διανυσει ακομα.

    Ο Πετρος τωρα... Ειναι πραγματικα θαρραλεο να αναλαβει τις ευθυνες του και να πραξει ντομπρα οπως λες. Παει, το ξεφουρνιζει ζητωντας συγγνωμη απο τον συναδελφο και ενημερωνοντας και το αφεντικο και ξεμπερδευει, φροντιζοντας να μην το επαναλαβει. Περνανε ομως παμπολλα ερωτηματα απο το μυαλο. Εχει ο Πετρος τη δυναμη να το φτασει μεχρι τελους; Αν δεν την εχει, τι γινεται; Δεν ξεχρεωνει αλλιως; Ο συναδελφος τι χαρακτηρας ειναι; Υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιησει βια; Ειναι ευεξαπτος; Οπλοφορει; Το αφεντικο τι θα κανει; Θα χασει ο Πετρος τη δουλεια του; Εχει οικογενεια που εξαρταται απο αυτη τη δουλεια; Κοκ... Γιαυτο λεω οτι καθε συμπεριφορα και επιλογη μας κρινεται κατα περιπτωση. Θα επρεπε να ημουν ο Πετρος για να σου απαντησω στις λεπτομερειες ολων αυτων και να καταληξουμε σε ενα συμπερασμα. Ας ακουει ο καθενας τη φωνουλα που εχει μεσα του και νομιζω οτι για ολα υπαρχει λυση.

    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρα λοιπόν αγαπητή Ελένη, η μετάνοια απαιτεί και άλλες αρετές, όπως η ειλικρίνεια και το θάρρος. Για την ακρίβεια μιλάμε για την δεύτερη φάση της μετάνοιας, γιατί η πρώτη απαιτεί την μεταστροφή του νου. Η δεύτερη λοιπόν, που είναι η θεραπευτική φάση της μετανοημενης πράξης, αποκαθιστά έμπρακτα το λάθος.
    Πρέπει τώρα να ξοδέψουμε ενέργεια για να αποκαταστήσουμε το λάθος. Αυτή θα φύγει από τον εγωισμό μας, θα είναι από το υλικό του προστατευτικού τείχους που χτίσαμε μέσα μας. Θα ανοίξουμε μια τρύπα στο τείχος για να μπει η συγχώρεση ή αλλιώς η πληρωμή του κάρματος. Αυτή είναι η δική μας θυσία, που κατατίθεται με το θάρρος και την ειλικρίνεια, που θα μας εκθέσει στα μάτια του θύματος. Κάτι πρέπει να δώσεις για να πάρεις...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτα πρωτα, για να φευγει το "αρχη σοφιας η των ονοματων επισκεψις".
    Μετανοια σημαινει μετα-νοια, μετα-νοηση, μεταστροφη/μεταβολη του τροπου που δουλευει ο νους μας, του τροπου με τον οποιο σκεφτομαστε και αρα κατ' επεκταση του τροπου με τον οποιο πραττουμε και συμπεριφερομαστε.
    Στην ιδια κατηγορια με β συνθετικο τον νου, εχουμε πχ την παρα-νοια, οπου η νοοτροπια/τροπος νοησης εχει αρχισει και ξεφευγει παραδιπλα, (οπως παρα-θυρο ειναι αυτο που ειναι παρα/διπλα της θυρας), δια-νοια (νοοτροπια που "διαπερναει" τα υπο εξεταση θεματα) κοκ

    Αρα οπως λες Λυκιε, μετανοια σημαινει μεταστροφη του νου. Παει αυτο. Για ποιο λογο χρειαζεται να μεταβαλλουμε τον τροπο σκεψης μας; Επειδη κατι κανουμε λαθος. Πώς ομως ξερουμε πως οντως κανουμε κατι λαθος και οι τυψεις που αισθανομαστε δεν ειναι παρα ενα προιον διαμορφωσης του νου μας; Οεο;

    Ελενη, ειπα πως θελω να μου βρεις ενα παραδειγμα πως η θρησκευτικη μετανοια συνοδευεται απο μεταστροφη της νοησης. Το παραδειγμα του Πετρου ειναι ενδιαφερον οπως και καθε παραδειγμα, διοτι οι θεωριες μας πρεπει να βρισκουν εφαρμογη στα παραδειγματα για να μην ειναι αχρηστες. Οταν λες "κακολογησε ενα συναδελφο" ειπε ψεμματα; Εαν οχι, τοτε να μην εχει ενοχες, κακως τις εχει, δεν χρειαζεται να προβει σε καμια επανορθωση. Εαν ναι, τοτε εαν επιθυμει επανορθωση γιατι τον τρωει μεσα του, ας παει στο αφεντικο και ας του πει την αληθεια. Πως δεν ξερει γιατι απαντησε ετσι, αλλα δεν ισχυει αυτο που του ανεφερε, ζητει συγνωμη για την αναστατωση. Εαν ειναι στο ενδιαμεσο, ας πει παλι την αληθεια. Πως μπορει να ειπε το και το, αλλα μετα που το ξανασκεφτηκε συνειδητοποιησε πως τον αδικησε, διοτι δεν του αναγνωρισε πολλα καλα στοιχεια που ειναι πολυ σημαντικα. Στον συναδελφο ισως να μην χρειαζεται να μιλησει.

    "Πραττε αμετανοητως" λεει το δελφικο παραγγελμα. Αυτο δεν σημαινει να ειμαστε "αγιες", αλλα να αναλαμβανουμε τις ευθυνες των πραξεων μας. Επειδη ειναι πολυ γενικο το παραδειγμα, δυσκολευομαι να βρω την "μεταστροφη της νοησης". Να μην λεμε κακα λογια για τους αλλους για να αποκομισουμε οφελος; Αυτο ειναι μελλον, δεν ειναι δουλεια μας να υπολογιζουμε το τι μπορει να συμβει. Δεν ειναι και στο χερι μας αλλωστε, οποτε ας μην προσπαθουμε να ελεγξουμε τις επιπτωσεις. Δουλεια μας ειναι να προσπαθουμε οι πραξεις μας να ειναι "οκ", ωστε να μην μετανιωνουμε για αυτες μετα, αφου αναλαμβανουμε την ευθυνη τους. Υπευθυνοτητα.

    Για τι μεταστροφη νου μιλαμε ομως, αφου δεν ξερουμε καν αν ηταν η πραξη "αξιοποινη". Εαν ηταν, θα συμφωνησω με τον Λυκιο. Εαν οχι, δεν θα πρεπει να καταναλωνει ενεργεια με το να το πολυσκεφτεται. Αρα δεν εχει παρει το μαθημα του ο παθων και δεν εχει κατανοησει τον λογο που υποφερει. Μπορει να ειναι στη φαντασια του.

    Ο νους ειναι ευμεταβλητος ομως. Μπορει τωρα να "ορκιζεται" πως θα κοψει το τσιγαρα ή αρχιζει διαιτα, αλλα 2 μερες μετα τα ξεχναει ολα, και αγοραζει 2 πακετα τσιγαρα και 3 πιτσες. Αρα το θεμα ειναι πρωτα να κατανοηθει σαφως το λαθος, μετα να διατυπωθει το σωστο και να βρεθει τροπος τηρησης του. Με ισχυρη θεληση σαφως και γινονται ολα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε μου Στοχαστη, δεν σε προλαβαινω... :-)
      Επιπλεον ο Λυκιος ανελυσε επαρκως τι ειναι αυτο που μεταστρεφει τον νου και την συμπεριφορα μας.

      Προφανως και εννοουσα στο παραδειγμα μας οτι ηταν αξιοποινη η πραξη κι ας μην εγραψα εξαντλητικες λεπτομερειες χαριν συντομιας. Ποιος κρινει το αξιοποινο αν οχι αυτη η εσωτερικη ηθικη περι καλου και κακου, που ευστοχα επεσημανε ο Λυκιος; Ο ιδιος ο νους του ανθρωπου που ταλανιζεται απο τα πεπραγμενα του. Προφανως για να νιωθει ο Πετρος αβολα τα βραδια, σκεφτηκε και εντοπισε την αιτια της δυσφοριας του. Αν δεν την ειχε εντοπισει στην υπουλη αναρρίχηση εις βαρος του συναδελφου του, δεν θα επικεντρωνοταν στην επανορθωση με οποιον τροπο... Και τι αποκομισε απο την ολη ιστορια; Να μην κακολογει αδικως γιατι αυτο ειναι κατι που υστερα θα τον κανει να νιωθει αβολα. Οφειλει να μαθει αυτο που ειπες. Να προλαμβανει την διατηρηση της ηρεμιας του. Να αποφευγει την διαταραξη της συνειδησιακης ισορροπιας του.

      Λες πω ο νους ειναι ευμεταβλητος. Δεν θα διαφωνησω. Αλλά τι τον κανει ευμεταβλητο; Μηπως το γεγονος οτι αλλοτε παρασυρεται απο τα παθη του και αλλοτε οι νικες του επι των παθων του;

      Ελενη.

      Διαγραφή
  7. Το καρμα τωρα στην Ινδια απο οπου το πηραμε σαν εννοια, σημαινει πραξη. Οι πραξεις μας απορρεουν απο την νοοτροπια μας, που απορρεει απο τον προγραμματισμο μας. Σπαζοντας τον προγραμματισμο μας,(καθε προγραμματισμος ειναι ανοιχτος σε τροποποιησεις) αλλαζουμε την μοιρα μας. Αρα χρειαζομαστε γνωση. Μια γνωση που δεν εχουμε, διοτι αν την ειχαμε, θα την εφαρμοζαμε για να μην ταλαιπωρουμασταν μετα.

    Η λογικη του καρματος που μπορω να σκεφτω ειναι μια μεθοδευση για να πεις "Αααααα, ωστε αυτη ειναι η επιπτωση των πιστευω και πραξεων μου".Πωωωω. Μετανιωνω τωρα, διοτι αισθανομαι συντετριμμενος που τα προκαλεσα. Θα πρεπει να βιωσω ο ιδιος τις επιπτωσεις, μονο ετσι θα υπαρξει εσωτερικη συντριβη και μετανοια. Ο σοφα σκεπτομενος αποφευγει ολη την διαδικασια με τον διαρκη ελεγχο των πιστευω του. Ο Αττεσλης αναφερει μια ιστορια πως σε παλαιοτερη ζωη ζουσε καπου στην Ρωμη, και το σκοτωσε απο θρησκευτικο φονταμενταλισμο ενας πειρατης, που μετανιωσε μετα στο καπακι. Αυτος που τον σκοτωσε, εμφανιστηκε ως μωρο παιδι μπροστα του οταν ηταν μεγαλος, οταν του το φερανε χωρις φυσικα να γνωριζουν, μηπως τον γιατρευε. Ειχε ενα προβλημα με τοτ ποδια του και δεν θα μπορουσε να περπατησει. Βλεπουμε δηλ πως το καρμα επελεξε ενα τροπο, μακρια απο το "μια σου και μια μου".

    Αρκτουρε, τι εγινε, πολλες αγαπες μας πεσανε μαζεμενες. Δεν εχω καποιο παραπονο, ουτε φυσικα αισθανομαι πως δεν με γουσταρεις, καθως δεν μπαινω στην διαδικασια κρισης. Σχετικα με τον Λυκαστρο, ουτε εγω επιτιθομουν σε αυτον, παρα σε πεποιθησεις. Αυτο λυνεται πανευκολα με την εγκαταλειψη της προβληματικης πεποιθησης. Αλλα δυσκολα αφηνουμε την προσκολληση μας απο κατι. Σχετικα με τον/την Στιλπ, το οτι νομιζεις πως ειναι κοπελα, ειναι επειδη ειπε αυτο: "προσωπικα ειμαι καλυμμένη απο δαύτο" στο τελευταιο σχολιο. Ειναι πολυ ενδιαφερον αν ειναι κοπελα, αν και ομολογω πως δεν το παρατηρησα, ισως να μην προσεχα αρκετα λογω του τροπου και υφους γραφης, καθως αλλαζει αρδην το ψυχολογικο προφιλ και οι αναγκες. Εχω υποψιν την παρατηρηση για τον διαδικτυακο χωρο, πως αποτελει φθηνο υποκαταστατο και λειτουργει ως μεσο φυγης, για να ξεφευγουμε απο την πραγματικοτητα. Ο καθενας το χρησιμοποιει για αρκετους ακομα διαφορετικους λογους, οπως για "test drive", πεδιο δοκιμων. Δεν χρησιμοποιουν ολοι την "τεχνη" ως εργαλειο για να βγαλουν γκομενα, που λεει ο Πανουσης.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΥΓ. Γιν-Γιανγκ. Εργασια για το σπιτι. Πρεπει να διαβαστει το "Ι ΤΣΙΓΚ". Παντως το οτι επιζηταται μια ισορροπια ειναι σαφες https://www.youtube.com/watch?v=ReMQZV9EuhM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το βιβλιο θα πρεπει να επανελθουμε οσοι δεν το εχουμε διαβασει, αγαπητε Ε.Σ.
      Οσο για το διδυμο στην Ανίτα....τι ηθελες να θιξεις ακριβως; Την δυκολια στην ισορροπια του θηλυκού κ αρνητικου στοιχειου σε ενα ζευγαρι; Παντως σε πρωτη φαση, ειναι δυσκολο να την βρεις μεσα σου. Ποσο μαλλον να βρεις ισορροπια με τον καταλληλο συντροφο οπου οι ρολοι πολλες φορες θα χρειαστει να εναλλασσονται σε καποιο βαθμο.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Ουπς....Να που ξαναδιαβαζοντας τα προηγουμενα για να καταλαβω τον Στοχαστη, εντοπιζονται λαθακια... Θηλυκου και αρσενικου(οχι αρνητικου...χαχαχα)Αχ...Γλωττα λανθανουσα... ;-)


      Αστειευομαι φυσικα...

      Ελενη.

      Διαγραφή
  8. Δουναι και λαβειν! Σωστα αγαπητε μου Λυκιε. Δεν ξερω αν γινεται αλλιως. Η αυτοταπεινωση ειναι και μερος του νοηματος του Μυστηριου της Εξομολογησεως. Εκει δεν γινεται απ'ευθείας στα ματια του θυματος. Ειναι κομματι της προετοιμασιας ομως θαρρω.

    Κι εδω ηθελα να σε ρωτησω αγαπητε Λυκιε για την σημασια της Θειας Κοινωνιας. Ποσο απαραιτητη κρινεται η συμμετοχη ενος πιστου γενικα στα Μυστηρια και ειδικα σε αυτο της Θειας Ευχαριστιας, αφου πολλες φορες εχουμε πει οτι ο νους οφειλει να ειναι αδογματιστος για να ειναι ελευθερος. Ποση αναγκη μπορει να εχει καποιος απο το "καθαρτηριο" ενος τελετουργικου αν ολα βρισκονται στο μυαλο μας και η συμπεριφορα μας οριζει τη "μοιρα" μας. Αντιλαμβανομαι την βοηθεια που προσφερει στον ανθρωπο ενας 'μπουσουλας' για να βαδισει τα πρωτα του βηματα, αλλά ηθελα να ξερω αν υπαρχει κατι άλλο περα και πισω απο το προφανες.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ελένη, αποφυγή του δογματισμού δεν σημαίνει και απόρριψη όλων των στοιχείων που περιέχει ένα δόγμα. Ο δογματισμός είναι η προσκόλληση σε ένα καθορισμένο μοντέλο ιδεών και η άρνησή μας να λειτουργούμε και αλλιώς, με ελευθερία επιλογών δηλαδή.
      Έτσι, όντας πραγματικά ελεύθεροι, μπορούμε κάλλιστα να επιλέγουμε τι θα πιστεύουμε και τι θα πράττουμε, ακόμα και αν οι επιλογές μας αυτές είναι κοινές και χρησιμοποιούνται από δόγματα, θρησκείες, ιδεολογίες, κτλ.
      Τα μυστήρια της εκκλησίας είναι ιερουργικές τελετουργίες, οι οποίες υπάρχουν από την αρχαιότητα, πολύ πριν τον χριστιανισμό. Ιερουργώ, σημαίνει πως μετουσιώνω στην ύλη, στοιχεία από τον αιθερικό κόσμο. Πρόκειται περί μαγείας, αλλά όχι με την σύγχρονη έννοια της λέξης.
      Είναι χρήσιμα τα μυστήρια; Σαφώς και είναι, για τις θρησκείες. Έτσι ενισχύουν τους δεσμούς της ύλης με τον ψυχικό και τον πνευματικό κόσμο. Βέβαια, οι ιερουργίες μπορούν να κατευθύνονται προς διάφορες κατευθύνσεις και να συντονίζονται σε διάφορα επίπεδα κραδασμικότητας...
      Αν κάποιος πιστεύει ότι χρειάζεται μιαν ιδιαίτερη διασύνδεση με τα γιγάντια στοιχειακά της χριστιανικής εκκλησίας και να αντλήσει από αυτά δύναμη ή απλά να συντονιστεί με αυτά, τότε σαφώς η θεία μετάληψη του είναι χρήσιμη. Όμως επειδή με τις διαδικασίες αυτές ζητούμε συντονισμό με μεγάλα στοιχειά, για να το πετύχουμε θα πρέπει να ακολουθούμε τους ειδικούς κανόνες που επιβάλλουν. Έτσι δεν θα συντονιστούμε με αυτά, αν μεταλάβουμε χωρίς να έχει προηγηθεί μια εσωτερική προετοιμασία, όπως την ορίζει το ίδιο το στοιχειακό! Θα πρέπει να έχουμε περιέλθει σε μια κατάσταση βαθιάς μετάνοιας για τυχών αρνητικές πράξεις μας, αλλά και ταπείνωσης του εγώ μας, ζητώντας ειλικρινά την συγχώρεσή μας. Αν όχι, τότε δεν ανοίγει καμία πόρτα διασύνδεσης με το γιγάντιο στοιχειακό.
      Ακόμα όμως κι αν δεν ακολουθήσουμε την ιερουργική αυτή διαδικασία, η ορθή μετάνοια όπως την είπαμε, λειτουργεί ευεργετικά για το κάρμα μας, ούτως ή άλλως, νομοτελειακά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Σαφης η αναπτυξη που παρεθεσες Λυκιε. Μεσω της ιερουργιας επιζητας την ενδυναμωση και την ενισχυση του εργου σου, κατι σαν να εχεις παραστατες και οδηγους-αρωγους τα ανωτερα στοιχειακα στην προσπαθεια επιτευξης του σκοπου σου. Ομως, η ορθη μετανοια και εμπρακτως, οπως την αναλυσαμε, που θεραπευει το καρμα, σε συντονιζει αυτοματα και με τα στοιχειακα που αναφερεις, αν λαβω υποψην την τελευταια σου προταση. Αφου, αν ορθως σκεπτεσαι και ευ πραττεις δονεισαι σε ανωτερες συχνοτητες. Υποθετοντας λοιπον πως καποιος τα καταφερνει και μονος του, να υποθεσω οτι τοτε ειναι ετοιμος και να παρακαμψει τις ιερουργιες;

      Ελενη.

      Διαγραφή
    3. Χμμ, όχι ακριβώς! Τα στοιχειακά στα οποία αναφέρθηκα, είναι τεράστιες σκεπτομορφές που δημιουργήθηκαν και ενισχύονται από ανθρώπους και συγκεκριμένα από τους χριστιανούς. Μπορεί να συντονιστεί κανείς μαζί τους, σύμφωνα με το τελετουργικό.
      Αν κάποιος όμως μετανοήσει ορθά αλλά μακρυά από τις τελετουργίες, τότε δονείται σε ανώτερες συχνότητες αλλά χωρίς να συνδέεται με τα συγκεκριμένα στοιχειακά του αιθερικού πεδίου. Συντονίζεται με καταστάσεις ανώτερων δονήσεων που τον φέρνουν σε επαφή με νομοτελειακή "βοήθεια", τόσο από το ίδιο το επίπεδο στο οποίο ανελίσσεται, όσο και από επίκουρες οντότητες που υπάρχουν για αυτό τον σκοπό.
      Για να μην σε κουράζω, θα πω απλά:
      Για όλους τους ανθρώπους ισχύει η ίδια νομοτέλεια στην εξέλιξή τους. Οι ίδιες οντότητες αποκτούν διάφορα ονόματα, αναλόγως των πεποιθήσεων (άγγελοι, δαιμόνια,κτλ). Ασχέτως που πιστεύει ο καθένας, η ανέλιξη είναι εφικτή σε όλους.
      Μέσω των θρησκειών όμως, διευκολύνεται η ανέλιξη διότι από την ιερουργία και την προσευχή, "χτίζονται" τεράστια στοιχειακά, τα οποία αποτελούν συσσωρευτές δυνάμεως, αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Αυτά λειτουργούν ως "δεκανίκια", που βοηθούν αυτούς που συντονίζονται μαζί τους.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Τωρα μπορω να πω οτι με καλυψες αγαπητε Λυκιε. Σε ευχαριστω.

      Ελενη.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ Ε.Σ. γράφεις:
    " Για ποιο λογο χρειαζεται να μεταβαλλουμε τον τροπο σκεψης μας; Επειδη κατι κανουμε λαθος. Πώς ομως ξερουμε πως οντως κανουμε κατι λαθος και οι τυψεις που αισθανομαστε δεν ειναι παρα ενα προιον διαμορφωσης του νου μας; Οεο;"

    Μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό, αντιλαμβανόμαστε το καλό και το κακό, ή το ωφέλιμο και το ανώφελο.
    Ο ίδιος μας ο εαυτός μας οδηγεί στην γνώση. Οδηγός μας είναι το συναίσθημα που μας προκαλεί κάθε εξωτερικό ερέθισμα.

    Όταν κάποιος μας βοηθάει όταν τον χρειαζόμαστε, νιώθουμε όμορφα. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη.
    Όταν κάποιος μας δείχνει την αγάπη του και μας φροντίζει, νιώθουμε όμορφα.
    Όταν κάποιος μας αδικεί, νιώθουμε άσχημα. Όταν μας μισεί, νιώθουμε φόβο ή θυμό. Αυτό το νιώθουμε άσχημα. Όταν κάποιος μας συγχωρεί, νιώθουμε όμορφα. Όταν νικάμε μια φοβία μας, νιώθουμε όμορφα.
    Όταν είμαστε δέσμιοι κάποιου πάθους μας, νιώθουμε δυσφορία. Όταν είμαστε ελεύθεροι, νιώθουμε ευφορία.
    Όταν αγαπάμε, νιώθουμε υπέροχα, γεμάτοι ζωή! Όταν μισούμε, νιώθουμε ενοχές και είμαστε άβολα. Όταν κάποιος μας κακοποιεί σωματικά ή ψυχικά, νιώθουμε άσχημα.

    Τα μηνύματα που μας δίνει το ψυχικό μας σώμα, μας οδηγούν στην επίγνωση του καλού και του κακού.
    Μέσα από τα παραπάνω συναισθήματα-αντιδράσεις, βγαίνουν πάρα πολλά συμπεράσματα για το τι είναι καλό και τι κακό για εμάς.
    Το καλό και το κακό εδώ, ισούται με το ωφέλιμο και το ανώφελο (ή καλύτερα το επιβλαβές) για την ψυχική μας διάθεση.
    Έτσι υπάρχει και αυτός ο οδηγός μέσα μας που μας δείχνει αυτό που η νόησή μας ίσως να μην μπορεί να αντιληφθεί ξεκάθαρα.
    Λάθος λοιπόν, είναι αυτό που νιώθουμε ως κακό. Ότι είναι κακό για εμάς, είναι και λάθος να το πράττουμε στους άλλους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά αναμένω να πεις πως "τα συναισθήματά μας προκαλούνται από την εγκαταστημένη δεοντολογία, που μας επέβαλε η κοινωνία μας". Θα σε προλάβω λοιπόν, θυμίζοντας πως πάνω από την δεοντολογία (ηθική) της κοινωνίας μας, υπάρχει μια εγκατεστημένη αρχέγονη ηθική που είναι νομοτελειακή για κάθε ύπαρξη. Αυτή περιλαμβάνει τους νόμους της διατήρησης της ζωής (αυτοσυντήρηση, αναπαραγωγή, επιβίωση) και όλα τα παράγωγα αυτής (ασφάλεια, ειρήνη, πόλεμος). Παράλληλα, ο άνθρωπος έχει και ανώτερες ικανότητες, οι οποίες τον ωθούν στην μάθηση, τον λόγο, την πνευματικότητα, την ιδεολογία. Αυτές είναι οι εγκατεστημένες τάσεις "από το εργοστάσιο" και λειτουργούν ανεξάρτητα από την ηθική δεοντολογία και τις πεποιθήσεις της κάθε ανθρώπινης κοινωνίας. Δεν αλλάζουν ποτέ!
    Η αξία για παράδειγμα της ζωής, είναι θεμελιώδης, αφού εδράζεται στην έμφυτη ανάγκη για επιβίωση.
    Ότι βλάπτει ή απειλεί την ζωή, αυτομάτως είναι "κακό", όπως η καταστροφή είναι κακή και αντίθετη για την δημιουργία. Ο πόνος λοιπόν, όταν προκαλείται σκόπιμα εκλαμβάνεται πάντα ως "κακό". Εύκολα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να προκαλούμε πόνο στους άλλους.
    Δεν είναι θέμα ηθικής δεοντολογίας μιας κοινωνίας, αφού αντιλαμβανόμαστε αυτομάτως ότι είναι κάτι "κακό"! Κάπως έτσι μέσα μας υπάρχει η ορθή και αδιατάρακτη αίσθηση του καλού-κακού, τουλάχιστον στις βασικές νόρμες.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .........


    Ειμαρμένη

    Ειμαρμένη από το ειρήσομαι - ειρησομένη ( η συνδεδεμένη ).

    Πήρε το όνομά της από την σύνδεση των τριών αδελφών.
    Τις τρείς αδελφές Μοίρες, Κλωθώ Άτραπος και Λάχεσις.

    Η Κλωθώ έχει εποπτεία στο Ουράνιο και ανώτερο πεδίο ως Πρόνοια και στέλνει τις ενέργειές της στην αδελφή της Άτραπο η οποία έχει με την σειρά της τον έλεγχο του Ηλιακού μας συστήματος και προσθέτοντας τις δικές της ενέργειες μαζί με της Κλωθούς τις στέλνει στην αδελφή της Λάχεση.

    Η Λάχεση έχει τον έλεγχο και την εποπτεία του Πλανήτου μας και κατ¨ επέκτασην ορίζει την μοίρα των Ανθρώπων.

    Ο Πλούταρχος μας διευκρινίζει ότι κρατάει ότι θέλει από τις ενέργειες που παραλαμβάνει από τις αδελφές της και έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.


    Μοίρα

    Μοίρα από το μείρομαι δηλαδή μέρισμα μερίδιον.

    Ότι αναλογεί ως μέρισμα στην κάθε Ψυχή που έρχεται να βιώσει μέσω θεωριών αλλά ειδικά εμπειριών παίρνοντας τα ανάλογα παθήματα – μαθήματα.


    Πεπρωμένον

    Πεπρωμένον από το έπορον – πέπρωται που σημαίνει ότι ο πεπρωμένος είναι ο δεδομένος ο ορισμένος να λάβει.

    Γι αυτό και η Λαική παράδοση εξηγεί διαχρονικά ότι το πεπρωμένον φυγής αδύνατον, διότι έχουν γίνει όλες οι πράξεις που έχουν φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα , και είναι ήδη βάση μιας ακολουθίας γεγονότων πρός το ορισμένο – δεδομένο.


    Νόμος Αντιπεπονθόντος

    Αντιπεπονθός = αντιπάσχω - αντιπαθαίνω

    Κάθε λόγος - σκέψη - πράξη άπαντων βαθμών θέτει σε λειτουργία συνέπεια, που αναπόφευκτα να φέρει ταύτα ( όλα αυτά ) σε ισορροπία, είναι δε αδύνατος η διαφυγεί από τις συνέπειες των αυτών πραττομένων.

    Η οποιαδήποτε δημιουργημένη αιτία ( Λόγος – Σκέψη - Πράξη ) θέτει σε κίνηση πράξεις που γίνονται πάλι αιτία δια της σχέσεώς τους, μέχρι να φέρουν αποτελέσματα ισορροπίας .

    Η ακύρωση οποιασδήποτε κίνησης βίας .


    Κάρμα

    Η λέξη κάρμα φέρεται περισσότερο ως σανσκριτική και σημαίνει γενικά "δράση". Ετυμολογικά η λέξη "Καρ" σημαίνει δράση ενώ η λέξη "μα" σημαίνει το αποτέλεσμα.

    Κατά τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θ΄ ακολουθήσουν στο μέλλον.

    Έτσι ο νόμος του κάρμα ταυτίζεται με τον νόμο της αιτιότητας, της αναπόφευκτης δηλαδή σχέσεως αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ο νόμος της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, που ακολουθούν την εφαρμογή του σε κάθε εκδήλωση της ζωής με συνέπεια να διαμορφώνεται ανάλογα απ΄ αυτό το ίδιο το κάρμα.

    Σύμφωνα με τη δοξασία αυτή, το κάρμα ακολουθεί τον άνθρωπο κατά τις επίγειες ενσαρκώσεις του, τις συνθήκες των οποίων και προσδιορίζει. Έτσι, όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται τόσο λιγότερο εξαρτάται από τα δεσμά του κάρμα, με συνέπεια να καταστεί ο ίδιος συνειδητός δημιουργός των συνθηκών της ζωής του.


    Μετάνοια

    Η κατόπιν ερχόμενη σκέψις.η αλλαγή ( μεταβολή ) γνώμης, η μεταμέλεια.

    Το συναίσθημα της ψυχικής συντριβής που αισθάνεται κάποιος όταν καταλάβει ότι έκανε κάποιο σφάλμα

    Μετανοώ = μετανοέω

    Αντιλαμβάνομαι κατόπιν ή πολύ αργά

    Μεταβάλω σκέψη ή γνώμη, σκέφτομαι αλλιώς.Μεταμελούμαι

    Η μεταστροφή και η αλλαγή πορείας της σκέψης δια την αταραξία και την αρμονία του οργανισμού ( Νούς – συναίσθημα – σώμα ).




    Πηγές

    Πυθαγόριας ( Νόμος Αντιπεπονθόντος )
    Πλούταρχος ( Περί Ειμαρμένης )
    Λεξικόν Αρχαίας Ελληνικής Σταματάκου
    Βικιπαίδεια
    ( Επιπρόσθετα του ιδίου )



    "Το πεπρωμένο του Ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του"

    Λαική ρήση



    "Η μετάνοια εξαφανίζει την απόγνωση"

    Ιωάννης Χρυσόστομος





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Για όποιον θα ήθελε να "μπεί" ενθυμητικά, περισσότερο σε συλλογισμούς...

      https://el.wikisource.org/wiki/%CE%97%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1/5

      ( Είναι προτιμότερη η εκφώνησή του κατά την ανάγνωση. Άλλα "Συλλογισμοβάθη".Ασχέτος της όποιας κατανόησης του Αρχαίου κειμένου ).



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ ΠτΧ, σε ευχαριστούμε για τις σαφείς και σοφές ερμηνείες που μας κομίζεις. Και μόνο η ετυμολόγηση των λέξεων, μας παρέχει ένα τεράστιο περιεχόμενο γνώσης και στοχασμού!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Η Ευταξία ( η "τάξη" περί επίσκεψης ονομάτων ) Αγαπητέ Λύκιε μας βοηθά όλους μας, για την εναρμόνιση των συλλογισμών και απόψεών μας.

      Δεν στο κρύβω, ότι η ετυμολογία είναι από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις.

      Απλά η απουσίας της αρκετές φορές, δίνει "έναυσμα" για πιό "ελεύθερη" διείσδυση σκέψεων - στοχασμών - νοημάτων.

      Μην γίνομαι συχνά - πυκνά και αιτία για το φρενάρισμα στο Ταξείδι των συλλογισμών και αναζητήσεων.

      Η προσέγγιση χωρίς άμεση επίσκεψη στην ετυμολογία, δημιουργεί Νοητική "τριβή"- "λείανση".



      με σεβασμό


      Ποητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Ποιητη,

      Χρειαζομαστε και το φρενο και το γκάζι.....

      Σε ευχαριστουμε που τα σκεφτεσαι και τα δυο για το καλο μας....

      Ελενη.

      Διαγραφή
  13. Πώς ομως ξερουμε πως οντως κανουμε κατι λαθος και οι τυψεις που αισθανομαστε δεν ειναι παρα ενα προιον διαμορφωσης του νου μας;

    "Λάθος λοιπόν, είναι αυτό που νιώθουμε ως κακό. Ότι είναι κακό για εμάς, είναι και λάθος να το πράττουμε στους άλλους."

    Εαν ακολουθησουμε ως οδηγο το συναισθημα, την κατσαμε την βαρκα. Σαν γενικος κανονας δεν μπορει να σταθει, διοτι ειναι ευμεταβλητο. Ο φιλτατος Αρκτουρος ελεγε πριν κανα μηνα πως "θα μου κοψει το κεφαλι"(ή κατι τετοιο) και προχθες πως με αγαπαει.(μαζι με ολους τους αλλους).Το "αλογο" της αμαξας ειναι λιγο ατιθασο και κινειται, αυθορμητα μεν, αλλοπροσαλλα δε. Δεν μπορουμε να το εμπιστευθουμε εν λευκω. Για την διαισθηση θα συμφωνουσα, αλλα ποιος απο εμας την εχει αληθεια; Δεν μπορουμε να ξερουμε στα σιγουρα. Οι γυναικες παντως εχουν εφεση σε αυτο. Εκτος βεβαια απο την διαισθηση, μετραει και η αγνοτητα του ατομου, αλλα αυτο ειναι τελειως υποκειμενικο στοιχειο, και δεν μπορει να βοηθησει τριτους, παρα μονο εαν εξηγηθει μεσω της λογικης. (ο μιτος της αριαδνης= πολυ αγνη, για να βρει τον δρομο της επιστροφης ο Θησεας απο τον Λαβυρινθο που ειχε μπει για να νικησει τον Μινωταυρο=παθη του)

    Κοινως, εσυ μπορει να ξερεις ποιο ειναι το σωστο και το λαθος, διοτι ακολουθεις τον μιτο σου, μπορει ομως και να κανεις λαθος λογω της διαμορφωσης του νου σου χωρις να το αντιλαμβανεσαι. Εαν δεν εξηγηθει λογικα, υπαρχει προβλημα, διοτι τζογαρουμε. Παμε στην τυχη.

    Ενδεικτικα
    "Όταν κάποιος μας δείχνει την αγάπη του και μας φροντίζει, νιώθουμε όμορφα."

    Εαν ομως η πολυ "αγαπη" δρα υπερπροστατευτικα, τοτε ο δεκτης της που αισθανεται ομορφα, ειτε κακομαθαινει ειτε ευνουχιζεται. Τοτε η αγαπη πρεπει να ειναι για να ελευθερωθει απο την αγαπη ο δεκτης της, διοτι εγκλωβιζεται. Ειναι σαν να μην θελει η μητερα (απο αγαπη και ανησυχια και προστατευτισμο για το παιδι της) να μην θελει να το αφησει να βγει απο τη μητρα της ή "αγκαλια" της. Το παιδι σπανια μισει την μητερα του, σχεδον παντα την αγαπαει, αρα αν ακολουθει το συναισθημα ως δεικτη, δεν θα ελευθερωθει ποτέ. Και στην Ελλαδα, αυτο ειναι μεγιστο προβλημα για πολλους και διαφορους λογους.

    Στις προεγκατεστημενες τασεις μας, εκτος απο τους νομους της διατηρησης της ζωης (πχ ενστικτο επιβιωσης) υπαρχει και ενας αλλος νομος που ασκει ιση επιρροη. Ο καταστρεπτικος ή μεταμορφωτικος παραγοντας συμφωνα με το πολυ καλο λινκ που μας ειχες δωσει http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/07/blog-post_10.html
    Ειναι αυτο που ψυχολογοι ονομασαν "ορμη ή ενορμηση προς θανατο ή αυτοκαταστροφη" (todestrieb ή death drive). Θελουμε δεν θελουμε, υπαγομαστε στην επιδραση του, και για να το υπερβουμε χρειαζεται τουλαχιστον να το αναγνωρισουμε οπου και οπως και αν εχουμε συνηθισει να το προβαλλουμε. Σαφως και εχεις δικαιο οταν λες πως δεν μπορουμε να προκαλουμε πονο στους αλλους, διοτι δεν εχουμε αυτο το δικαιωμα αν δεν μας εχει δοθει τουλαχιστον, δεν εχεις δικαιο ομως οταν λες πως η καταστροφη ειναι κακη και αντιθετη στην δημιουργια. Η καταστροφη ειναι νομος της φυσης της δημιουργιας, στερειται ομως ηθικης, την οποια και θα πρεπει καπως να προσθεσουμε εμεις, οχι εξοβελιζοντας την καταστροφη, αλλα βρισκοντας της δικαιο χωρο συνυπαρξης και εφαρμογης.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρα το ερωτημα δεν απαντηθηκε, επομενως δεν ξερουμε εαν ο Πετρος εκανε "αμαρτημα" οντως ωστε να τεκμηριωθει μετανοια ή απλα εχει μεγαλωσει σαν παπαδοπαιδι. Αλλωστε, μια πραξη ειδικα αν παραμενει αναστρεψιμη, δεν στοιχειοθετει βαση μετανοιας-μετανοησης, διοτι αποτελει δειγμα και οχι πληθος πραξεων. Η μετανοια αφορα τροπο σκεψης γενικοτερο, στον οποιο υπαγονται πληθος σκεψεων. Εγω ας πουμε μετανιωσα που μια ζωη παραημουν καλος. Αυτο ειναι μια ειλικρινης μετανοια, που στοιχειοθετειται πληρως, διοτι μπορω να την εξηγησω λογικα και αμεροληπτα χωρις ιχνος συναισθηματισμου. Αρα μια αλλαγη γνωμης αν και μετανοια, αν ειναι προς την λαθος κατευθυνση, ειναι προς το χειροτερο, αφου σαφως δεν σωζει.

    Θα ελεγα μαλιστα, πως μαλλον ο καταστρεπτικος παραγοντας γινεται εμφανης και παρατηρησιμος στο σεξ. Πολλες προτιμησεις εχουν σαφη συμβολισμο καταστροφης. Επισης παρατηρω πως οταν αυτο καταπιεζεται, προβαλλεται εξωθεν. Θα μπορουσε μαλιστα, καλλιστα να ειναι αυτος ο λογος που θρησκειες που δεν αποδεχονται και δεν αναγνωριζουν την υπαρξη του και δεν προσαρμοζονται σε αυτον τον παραγοντα με δικαιο τροπο, για τον οποιον οδηγουνται σε τρομερα αιματηρες φανατικες πραξεις, ειτε πολεμοι, ειτε ιερες εξετασεις ή οτι αλλο.

    Πολυ καλη και χρυση η ετυμολογια, αλλα ειναι η αρχη της σοφιας. Αποτελει την αρχη της σκεψης μας και της σοφιας. Εαν η σκεψη δεν καταληγει σε καποια "αρα" ή "δια ταυτα", τοτε εμπιπτει στον χωρο της αμπελοφιλοσοφιας, δηλαδη ειναι αχρηστη (χωρις χρησιμοτητα) αφου απλα επανακυκλυεται στον εαυτο της.

    Αρα, για να υπαρχει μετανοια, χρειαζεται να βεβαιωνομαστε με λογικα επιχειρηματα πως οντως καναμε και πιστευαμε κατι λαθος. Και αυτο διοτι η διαμορφωση ειναι τοσο δυνατη, που οι αρχαιοι Ελληνες δεν πολυπιστευαν πως μπορει καποιος να υπερβει το "καρμα"- μοιρα του. Ενω εμεις φαντασιωνομαστε πως τοχουμε ευκολακι. Εγω θεωρω πως ειναι εφικτο, αλλα και πως κανεις μας δεν προκειται να το καταφερει.

    Τελος, με αφορμη την υποθεση πως ο Στιπλ ειναι η Στιλπ, μπηκα στην διαδικασια να σκεφτω πως μια γυναικα μπορει να καταφερει να αναπτυξει την γιανγκ αρχη της. Καταρχας, ο γιανγκ καθε πραξη του και καθε κουβεντα του πρεπει να μπορει να την υποστηριξει. Αλλιως δεν νοειται, ειναι γραφικο και αστειο. Δεν νοειται πχ να πει καποιος "αμφισβητω ευθεως το ταδε" (i call bullshit) και εγω να μην υποστηριξω και εξηγησω την σκεψη μου. Ο γιανγκ πρεπει να ειναι και να φερεται γιανγκ με τα δικα του αρχ...α, εστω και αν δεν εχει αν ειναι γυναικα. Νομος. Αναλογως του ποσο μακρια μπορουν αυτα να τον πανε, τοσο και δικαιουται να παει. Και οχι με "δανεικα" ή αρχ.. αλλων. Δεν μπορω εγω να το παιζω επιχειρηματιας, αν δεν εχω 50 ευρω στην τσεπη.

    ΥΓ. Αν ειναι ολα καλα, οποτε αποφασισουμε να τολμησουμε και ξεφυγουμε απο την ανβλητικοτητα, τοτε οκ. Αν ομως ολα ειναι καλα, τοτε γιατι να τολμησουμε να ξεβολευτουμε; Αν νιωθουμε καλα, δεν αλλαζουμε, κατα το "ομαδα που κερδιζει, δεν αλλαζει". Επομενως, καθολου καλα δεν ειναι.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. "Το παιδι σπανια μισει την μητερα του, σχεδον παντα την αγαπαει, αρα αν ακολουθει το συναισθημα ως δεικτη, δεν θα ελευθερωθει ποτέ. Και στην Ελλαδα, αυτο ειναι μεγιστο προβλημα για πολλους και διαφορους λογους."
      ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

      2. "Ο καταστρεπτικος ή μεταμορφωτικος παραγοντας συμφωνα με το πολυ καλο λινκ που μας ειχες δωσει http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/07/blog-post_10.html"
      ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΣΧΟΛΙΑ...ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥΩΡΗ ΜΕΛΕΤΗ

      3. "οι αρχαιοι Ελληνες δεν πολυπιστευαν πως μπορει καποιος να υπερβει το "καρμα"- μοιρα του. Ενω εμεις φαντασιωνομαστε πως τοχουμε ευκολακι. Εγω θεωρω πως ειναι εφικτο, αλλα και πως κανεις μας δεν προκειται να το καταφερει. "
      ΩΡΑΙΟ "ΠΑΡΑΔΟΞΟ" ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

      Τι να πρωτοσκεφτει κανεις.....

      Ελενη.

      Διαγραφή
  15. Στοχαστη, εισαι πραγματικα πολυ αρρωστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Ε.Σ., νομίζω ότι ήμουν σαφής. Αναφέρεσαι στην υπερβολική "αγάπη" ενός υπερπροστατευτικού γονιού, ή μιας ζηλιάρας συζύγου. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε τέτοια περίπτωση. Προβαίνεις σε ψυχολογικές αναλύσεις περί προστατευτισμού και φεύγεις εντελώς από την ουσία. Δεν κρίνουμε την αγάπη, αλλά σημείωσα ένα παράδειγμα του δικού μας συναισθήματος, όταν την δεχόμαστε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το έχεις νιώσει!
    Για την δύναμη της καταστροφής, ασφαλώς υπάρχει εκ της Δημιουργίας, δεν είπα το αντίθετο. Όμως ο σκοπός της καταστροφής είναι η αποδόμηση του έργου της Δημιουργίας, ως αντιστάθμισμα για να εξυπηρετηθεί το δίπολο. Το ότι ο Δημιουργός εποίησε το "καλό" και το λιγότερο "καλό" (ή το κοινώς "κακό"), δεν σημαίνει ότι είναι ισοδύναμα, όπως δεν είναι ισοδύναμο το φως και το σκοτάδι, όταν θέλουμε να δούμε κάτι.
    Το σκοτάδι υπάρχει για να μας δείξει την αξία του φωτός (και συνεπώς των εικόνων που αποκαλύπτει προ των οφθαλμών μας). Μέχρι εκεί είναι η χρησιμότητά του.
    Η καταστροφική δύναμη υπάρχει για να δείξει την αξία της Δημιουργίας, ως δομημένη τάξη. Δεν είναι ισοδύναμες αξίες, διότι η καταστροφή που είναι συνώνυμη του χάους, οδηγεί στην ανυπαρξία, κατά την οποία ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ. Η καταστροφή όμως, δίνει την δυνατότητα της επανα-δημιουργίας, άρα και σε αυτή την περίπτωση υπηρετεί την δημιουργία και την τάξη, ως αποφατική εκδοχή της.
    Κατ΄επέκτασιν το "κακό" υπάρχει για να καταδεικνύει την αξία του "καλού".
    Αυτό λοιπόν που είπα, δεν είναι ότι πρέπει να μας κατευθύνει το συναίσθημα, αλλά πως πρέπει να αξιοποιούμε τα μηνύματα που μας στέλνει. Το συναίσθημα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η εκδήλωση του ψυχικού μας σώματος. Το ψυχικό σώμα, επικοινωνεί με το συνειδητό μας μέρος και μας στέλνει μηνύματα.
    Τα μηνύματα αυτά, πρέπει να τα αξιοποιεί ο νους μας, καθότι είναι τόσο ισχυρά που εξουσιάζουν την βιοχημεία του οργανισμού και επιφέρουν από ασθένεια μέχρι ανάρρωση και από αυτοκαταστροφή, έως υπεράνθρωπη δύναμη. Συνεπώς δεν πρέπει να τα υποτιμούμε...
    Εξήγησα ήδη με ποιόν τρόπο μπορούμε να λαμβάνουμε τα μηνύματα των συναισθημάτων, προερχόμενα από τις αρχέγονες νόρμες μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΝΙΖΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗ!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ? ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΥΤΟ!! ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΜΕ ΝΟΣΗΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΤΛ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΩΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΕΙΧΕ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ!! ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΩ.....ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΥΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΣΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Ε.Σ.,

    δεν μιλησε κανεις για παραδοση των ηνιων στο συναισθημα εν λευκω αλλά για βαθυ αφουγκρασμο του μηνυματος που μεταφερει κατω απο την εποπτεια του νου για το τι και γιατι καποιος ή κάτι με συν-κινει ή οχι. Εχει το συναισθημα ουσια; Ειναι ωφελιμο; Μηπως ειναι παραπλανητικο; Μηπως γεννιεται εξαιτιας ενος λανθασμενου δικου μου νοητικου προγραμματισμου; Τι μαθημα με διδασκει; Εχω μαθει να ξεχωριζω την αγνη προελευση ενος συναισθηματος απο εκεινο που εχει τραφει κατω απο αρρωστες ή λανθανουσες συμπεριφορες; Χρειαζεται ο τωρινος μου εαυτος να βουτηξει στο συναισθημα και να το αγκαλιασει; Υπαρχουν λογοι να μην το εμπιστευτει; Προσδιοριζεις τα λογικα επιχειρηματα ως τα μονα ικανα να μας βεβαιωσουν για το τι ειναι λαθος ή οχι. Ναι. Αλλά ποιος κινει τον νου να βρει την ακρη του νηματος; Δεν αποτελουν τα σηματα του ψυχικο-συναισθηματικου φορεα εναρκτηριο εναυσμα για τριβη της λογικής μας;

    Και το συναισθημα και η διαισθηση και η αγνοτητα της προθεσης και ολα, περνουν απο την κρισαρα της λογικης. Την λογικη αναπτυσσουμε και αυτη αναδυεται μεσα απο τον γηινο βιο μας. Οχι για να καπελωσει τα γηινα χαρακτηριστικα μας αλλά μαλλον για να τα εξυψωνει σε πιο αιθερια μορφη.
    Η μανα απο υπερπροστατευτισμο λες φοβαται να αφησει το παιδι απο την μητρα...Εκει μπαινει κοντρα η λογικη και λεει κατ'αρχην τα αυτονοητα και υστερα τα λιγοτερο αυτονοητα. Λιγο λιγο. Βημα βημα. Οτι οι γονεις παντως εχουν κανει μεγαλα σφαλματα στο μεγαλωμα των παιδιων δεν το αμφισβητει κανεις. Απειρα παραδειγματα. Τα σφαλματα δεν οφειλονται στο λαθος συναισθημα μονο...Ισα ισα θα ελεγα πως οφειλονται στις δικαιολογιες που ψαχνει η "λογικη" μας να φορτωσει στο συναισθημα για να βρει ελαφρυντικα.

    Δεν απαντηθηκε λες το ερωτημα για τον Πετρο. Αμαρτησε ή οχι τελικα; Βρισκεις ελλιπη τα στοιχεια για μεταστροφη του νου αφου δεν αφορα πληθος πραξεων. Μα τι ψαχνεις; Να χωρεσεις την ζωη του "Πετρου" σε δεκα σειρες ενος παραδειγματος για να φανει το αξιοποινο ή μη της πραξης του; Μηπως χανουμε το δασος κοιτωντας το δεντρο;

    Το σεξ οταν καταπιεζεται, βρισκει διεξοδο με καποιου ειδους προβολη. Σαφως. Ειπαμε σε προηγουμενη αναρτηση οτι η καταστολη ειτε της πνευματικης ειτε της υλικης δομης του ανθρωπου , συνηθως προκαλει νευρωσεις(ψυχωσεις ειχα γραψει θυμαμαι). Και αυτες καπου θα προβληθουν. Ή ειμαστε ισορροποημενοι ή ειμαστε α-ν-ισορροποι. Υπαρχει αλλη οδος;

    Η ετυμολογια αποτελει την αρχη της σοφιας και δεν σταματαει εκει. Το λεει η ιδια η φραση: αρχη! Και η αρχη ειναι το ημισι του παντος ας μην ξεχναμε.

    Αν ολα ειναι καλα γιατι να ξεβολευτουμε; Χμ. Ποιος ειναι αρκετα καλα και δεν ονειρευεται τα καλυτερα;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειμαι ειδικος στα σεξουαλικα θεματα, επαγγελματιας. Στοχαστη μιλησε μου πως βλεπεις το σεξ εκτος του αρσενικου ρολου; Δεν ειναι ντροπη να χαιρεσαι το σεξ ενεργοπαθητικα. Η ηδονη τα επιτρεπει ολα, και δεν υπαρχουνε κανονες που να λενε οτι ο αντρας ειναι παντα ενεργητικος και η γυναικα ειναι παντα παθητικη. Μπορουν να αλλαζουν οι ρολοι σαν παιχνιδι εναλλαγης ρολων, οπως και στην ζωη μας που οδηγουν οι γυναικες και μαγειρευουν η σιδερωνουν οι αντρες. Επειδη βλεπω ενα ενοχικο συνδρομο σχετικα με τον ρολο σου σαν αντρα, απαλλαξου και ακολουθα την ηδονη σου, ακομα και σε παθητικο ρολο με την συζυγο σου η με ενα αλλο αντρα. Ως επαγγελματιας εχω εκπαιδευσει πολλους αντρες σαν εσενα, να βρουν την ηδονη και σε απαγορευμενες συνηθειες που ειναι ταμπου απο τον κοσμο. Αν θελεις μπορω να σε οδηγησω εγω στον κοσμο της ηδονης και σεξουαλικης απελευθερωσης, σε οτι παει το μυαλο σου. Θα νιωσεις και τους δυο ρολους ταυτοχρονα και να εκτοξευσεις το ιερο σου τσακρας στα περατα του ουρανου. Σου εγγυομαι εχεμυθεια και μεγαλη απολαυση χωρις καθολου πονο.
    Ασε τηλεφωνο στον διαχειρηστη.
    Στελθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το δικο μου τηλεφωνο ειναι 6981038141
    Στελθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΣΤΕΛΘ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αρκτουρε δεν χρειαζεται να αντιδρας τοσο πολυ. Αφου το ξερουμε και οι δυο οτι αυτο θελεις κατα βαθος. Εγω ειμαι εδω για να σε βοηθησω να απελευθερωθεις. Αφησου στην γιν πλευρα σου και ολο και καποια κοπελα θα βρεθει να σε συμπληρωσει με την δικια της γιανγκ πλευρα. Δεν ειναι ντροπη, μην νοιωθεις ασχημα.
    Να κοιτα, καπως ετσι θα γινει: http://67.media.tumblr.com/c345e868b6ca75381dc7f522da1c2ae5/tumblr_inline_n0hptmp3UA1rr6ht5.gif
    Στελθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το σχολιο δεν ειναι δικο μου. Καποιος με αντιγραφει
      Στελθ

      Διαγραφή
  23. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ Γ@@@@@ΕΙΣ ΛΕΩ ΓΩ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣ@Ρ@!! ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ Ψ@ΛΗ ΜΟΥ?? ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ??
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμμαζευτείτε κύριοι, ξεφύγατε! Μην με αναγκάσετε σε διαγραφές.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. .........


    ΣΥΝΑΨΕΙΣ = 0 ΚΥΚΕΩΝΑΣ = ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΘΕΡΙΖΕΤΕ = Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΗΤΡΑ = Ο ΓΛΥΚΥΣ Ο ΛΟΓΟΣ = ΕΝΙΑΥΤΩ = 1566


    http://2.bp.blogspot.com/-grrjBUSk3EI/U5GqKXjav8I/AAAAAAABkAo/5-FU0-K2dhw/s1600/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF+(10).jpg


    https://userscontent2.emaze.com/images/f8a5b8af-770a-486e-a348-0fab2064690b/c56f6cbc470d81d08bf63692e42e2386.jpeg


    http://i.dailymail.co.uk/i/gif/glassbrain.gif


    https://ugc.kn3.net/i/origin/http://images.telemetro.com/actualidad/ciencia/Cientificos-Canada-Alemania-crearon-cerebro_MEDIMA20130621_0039_5.jpg


    http://3.bp.blogspot.com/-07H1An1dK7o/UVeL6t-a8FI/AAAAAAAABD8/gJQI1IrCgrY/s1600/seed-of-life-tammy-wetzel.jpg




    έρρωσθε κα ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ................


    Αφ..ι..έρωσις.....



    https://blog.psprint.com/sites/default/files/2012/12/Sirius-by-I3a12C1-on-deviantART-Google-Chrome_2012-12-11_10-29-49.png


    http://cognitiomatrix.com/wp-content/uploads/2016/05/PURCHASED-ELANON-e1463522392518.jpg



    Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά
    ποτέ δε βάλαν έγνοια στην καρδιά
    δεν είδανε πολέμους και θανάτους
    και πάνω απ’ τη γαλάζια τους ποδιά
    φοράν τις Κυριακές τα γιορτινά τους

    Τις νύχτες που κοιτάν τον ουρανό
    ένα άστρο σαν φτερό θαλασσινό
    παράξενα παιδεύει το μυαλό τους
    τους φαίνεται καράβι μακρινό
    και πάνε και ρωτάν το δάσκαλό τους

    Αυτή τους λέει παιδιά μου είναι η Γη
    του σύμπαντος αρρώστια και πληγή
    εκεί τραγούδια λένε γράφουν στίχους
    κι ακούραστοι του ονείρου κυνηγοί
    κεντάνε με συνθήματα τους τοίχους

    Στο Σείριο δακρύσαν τα παιδιά
    και βάλαν από κείνη τη βραδιά
    μιαν έγνοια στη μικρούλα τους καρδιά

    Νἰκος Γκάτσος



    "Δεκαεξάκτινος Ευθυγράμμισις"




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στιχοι εικονοπλαστες, στιχοι γητευτες....

      Τα σεβη μου

      Ελενη.

      Διαγραφή
  27. Λυκιε, σχολιαζοντας την ρηση "Όταν κάποιος μας δείχνει την αγάπη του και μας φροντίζει, νιώθουμε όμορφα." ανεφερα ενα υπερβολικο παραδειγμα για να δειξω πως δεν ισχυει παντα. Συνηθως ισχυει, αλλα οχι παντα. Και αυτο διοτι αν η "μετανοια" ειναι μια φορα κακοποιημενη εννοια, η αγαπη ειναι εκατο. Τι ηταν αυτο πως δεν μπορεις να πιστεψεις πως δεν τοχω νιωσει; Τετοια διαβαζει ο Αρκτουρος, και μετα ξεκιναει να πλεκει συλλογισμους ψυχαναλυσης,αλλου γι αλλου, που με πονανε τα βλεφαρα και μονο που τα διαβαζω. Τι φαση και αυτη, ποσοι "Φρουντ"(που τον αγνοουν) κυκλοφορουν αναμεσα μας;

    Συνοπτικα (ελπιζω). Οχι, δεν ειχα ποτέ προβλημα ελλειψης αγαπης, το αντιθετο μαλιστα, ολο ημουν το "αγαπημενο παιδι", ειτε γονιων, δασκαλων, συγγενων και φιλων. Οι αλλοι μπορει να ειδαν θετικα την εκφραση αγαπης, ισως γιατι την αποζητουν περισσοτερο, εγω ομως οντως δεν συγκινηθηκα ιδιαιτερα. Και αυτο γιατι αυτη δεν ειναι αγαπη. Δεν νοειται αγαπη οταν αναφερεται ως αγαπη. Κανονας. Εαν μιλας για αγαπη, δεν ξερεις τι ειναι η αγαπη. Για την αγαπη ομιλουν, οσοι δεν την γνωριζουν. Οπως ενας vegatarian που λεει πως ειναι vegetarian, δεν ειναι τετοιος λογω ευαισθησιας αλλα κατ΄επιφαση, αποσκοπωντας σε οφελος. Αυτος που μιλαει για αγαπη λοιπον, ειναι επικινδυνος, διοτι μετα θα σου πει "Δες εμενα που σε αγαπαω, δεν με αγαπας και εσυ;" Αυτη ειναι μια αποπειρα χειραγωγησης, υποσυνειδητη συνηθως δεν λεω οχι, σιγουρα ομως δεν ειναι αγαπη. Ο λογος που καθομαι και γραφω ειναι η αγαπη, αλλα δυσκολευεσαι να το δεις, γιατι δεν εχει σχεση με οτιδηποτε εχεις γνωρισει μεχρι τωρα. Γιατι νομιζεις καθομαι και σου απανταω μετα απο 10 ωρες καθημερινης εργασιας, σε πραγματα που εγω τουλαχιστον τα θεωρω λυμενα, οταν το μεγιστο προβλημα μου ειναι ο χρονος; Ποσο μαλλον οταν δεν τηρεις σχεδον κανενα κανονα προσεγγισης της γνωσης; Νομιζεις το "εγω" και η περσονα, αλλα πλανασαι πλανην οικτρα, διοτι ουδεμια προσκολληση εχω με τον "ελευθερο στοχαστη". Τουναντιον, χαρηκα να δω τον/την Στιλπ να την πλαστογραφει και ηλπιζα να τα καταφερει, μεχρι που διαβασα κατι "γιατι ετσι", "καπου εχει πει κατι και ο Αττεσλης",και γενικα καμια αποπειρα εξηγησης ή εξαγωγης συμπερασματων, αν και η παραθεση ερωτηματων ειχε οντως χρησιμοτητα.

    Ο λογος που ενας ανευθυνος γιανγκ χαρακτηρας εκφραζεται με αγαπη, ειναι για να "τουμπαρει" το "θυμα". Θα το εξηγησω αλληγορικα.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εστω ενα "φρουριο". Το φρουριο (συνηθως ο γιν) για να ειναι φρουριο, προφανως κατι εχει να δωσει, ας πουμε πλουτο συναισθηματων, αλλα ειναι φρουριο ακριβως επειδη ολοι τον θελουν αυτον τον πλουτο, ενω το ιδιο εχει συνειδητοποιηθει πλεον αρκετα (με παθηματα που εγιναν μαθηματα) ωστε να γινει φρουριο απο ξεφραγο αμπελι που ηταν προηγουμενως ωστε να μην "βιαζεται"-παραβιαζεται συνεχως αυτος ο πλουτος. Ερχεται λοιπον ο πολιορκητης (συνηθως γιανγκ), καμαρωτος καμαρωτος, και αρχιζει τα γλυκολογα, τι ωραιο φρουριο που εισαι, τι υπεροχο, τι μοναδικο, δεν εχω συναντησει ποτέ αλλο σαν εσενα, σου εγγυωμαι,τι ωραια που θαναι κτλ κτλ, φλερτ τυπου "Στασου μυγδαλα" με δυο λογια. Εαν πεισει την "φρουραρχο" να ανοιξει την πορτα ,ητοι να εκμαιευσει την απαιτουμενη και πολυ σημαντικη συναινεση (αυτη που δινουμε με τις εκλογες παρεμπιπτοντως σε ενα αλλο μεγαλο θεμα), μπαινει μεσα, λεηλατει και χορτασμενος αποχωρει, μεχρι να ξαναπεινασει. Ουτε κατα διανοια δεν μπορει να φανταστει πως ο πολιορκητης που κατελαβε ενα φρουριο, εχει την ευθυνη της συν-διαχειρισης του. Αλλιως αν δεν γουσταρε να το εχει, γιατι το πολιορκουσε; (γιατι ειναι μαλακας αλλα τελοσπαντων) Με την παροδο του χρονου, το υπεροχο, αριστοκρατικο και φαντασμαγορικο φρουριο-καστρο, απο τις πολλες λεηλατησεις που απο συνηθεια και χαμηλη πλεον αυτοεκτιμηση επιτρεπει το ιδιο να γινονται απο τον πολιορκητη-λεηλατητη, και προφανως απο την μηδενικη προσφορα του ιδιου στην αναπτυξη της περιουσιας του καστρου, αφου ωσαν μνηστηρας θελει μονο να τρωει "γιατι ετσι", "ειναι δικαιωμα του και φυση του" κτλ, κατανταει το πολυθρυλητο και περιζητητο καστρο, σε ενα ξεβαμμενο, κενο, νεκρο εσωτερικα, παρατημενο κτηριο.

    Οπως οι γυναικες που λενε ευκολα και σε πολλους "ναι". Αντιθετως, τα πραγματα πως θαπρεπε να ειναι; Θαπρεπε η φρουραρχος, μετα απο αμφοτερο θαυμασμο, εμπιστοσυνη και αγαπη (που δεν θα αναλυσω πως προκυπτουν, σιγουρα παντως οχι με το ζορι και οχι χωρις χρονο) με τον πολιορκητη που επιθυμει να συντροφευσει την φρουραρχο στην διοικηση του καστρου και την "καλλιεργηση" του εσωτερικου πλουτου, συμφωνουν σε προσυνεννοημενες "πολιορκιες" ή εστω χαμηλης αντιστασης πολιορκιες.(καθως "τα καστρα κατακτωνται").Και μετα μπορουν να παιζουν οσο θελουν και να το χαιρονται

    Γιατι γινονται αυτα; Διοτι οι δυο πολοι, οι δυο αρχες, αρσενικη και θηλυκη ειναι το νερο και η φωτια. Πρεπει να υπαρχει ισορροπια των δυο στοιχειων ωστε να συντηρουνται και τα δυο. Αν η φωτια εχει στη φαπα διαρκως το νερο, τοτε το νερο θα εξατμιστει, ενω αν το νερο "καβαλαει"(ευνουχιζει) συνεχως την φωτια τοτε η φωτια θα σβησει και game over. Οποιος τοπιασε, τοπιασε.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τωρα, οι δυο πολοι και το παιχνιδι τους, οχι μονο δεν ειναι το παν, αλλα ειναι μονο ο κατωτερος αναβαθμος του ερωτα. Δεν μπορεις να θαυμαζεις για πολυ καιρο εναν ανθρωπο απλα για την εξωτερικη του παρουσια. Αργα ή γρηγορα, εαν βεβαιως υπαρχει επαφη και εγγυτητα, (διαφορετικα η εξιδανικευση θα παραμενει) θα δεις πως δεν υπαρχει ουσια, θα ξενερωσεις και η χημεια θα χαθει. Ακομα και αν δεν υπαρχει περιεχομενο, μπορει να δουλεψει το πραγμα αν υπαρχει διαθεση και προσπαθεια προς την αναπτυξη της

    Στελθ, μην εμμενεις στους τυπους διοτι χανεις την ουσια. Γινεσαι αυτο που σε εκνευριζε. Το ξερω πως η συνθεση δεν ειναι ευκολη για κανενα ανθρωπο, ειναι ομως εφικτοτατη. Η σεξουαλικη απελευθερωση απο ταμπου και ιδεοληψιες της διαμορφωσης μας (conditioning) ειναι σαφως επιθυμητη, αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος. Ειναι το μεσον για να οδηγηθουμε στην συνθεση και στην απαγκιστρωση μας. Δεν ψαχνω ολοκληρωση απο τη συντροφο μου, διοτι γνωριζω καλως πως δεν υπαρχει ολοκληρωση οσον αφορα τους πολους εξω απο εμας, σε προβολες. Θα ξαναπω ομως αυτο και το λεω σε μορφη τσιτατου διοτι ειναι σημαντικο. "Ο γιανγκ μπορει να γινει τοσο γιανγκ οσο του επιτρεπουν τα δικα του αρχ..α." Η αλλιως μπορεις να κατακτησεις ενα μεγαλο καστρο, αρκει να μπορεις να το κυβερνας υπευθυνα, προσθετοντας και οχι αφαιρωντας απο τον πλουτο του. Αν δεν μπορεις, ασε τις γαλιφιες και το γλυκολογα (sweet talking)

    Αυτα προς το παρον. Α, να σχολιασω τουλαχιστον αυτο. Η ομοφυλοφιλικη σχεση σαφως και μπορει να υπαρχει. Θα πρεπει ομως να γνωριζουν οι συμμετεχοντες σε αυτην, πως ειναι μια μορφη φυγης-αποφυγης-καταφυγης, διοτι αδυνατει να τους προσφερει οσα μπορει μια ετεροφυλοφιλικη σχεση. Ομως, σαν ενα προσταδιο, μια μεταβατικη περιοδος, μπορει να υπαρχει. Παραμενει στρεβλωση ομως, καθως υπαρχει εγγενης ιδεοληψια που πρεπει να σπασει, πχ "οι γυναικες ειναι κατωτερα οντα, αρα θαυμαζω και αγαπω αντρα σαν εμενα".

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Α, να σχολιασω αυτο " ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΩΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ"
    Οχι, δεν ισχυει. Αναποδα παει. "Αγαπιεσαι, επειδη αγαπας". Η συνειδητη αγαπη παντα απανταται με παρομοιο τροπο. Ο Γκουρτζιεφ το ειχε διατυπωσει ετσι "Ο συνειδητός έρωτας προκαλεί την ίδια ανταπόκριση". Να το επαναλβω ολοκληρο για τον/την Στελθ
    " Ο συνειδητός έρωτας προκαλεί την ίδια ανταπόκριση.
    Ο συναισθηματικός έρωτας προκαλεί το αντίθετο.
    Ο φυσικός έρωτας εξαρτάται από τον τύπο και την πολικότητα."

    Θα ελεγα πως ισχυει επισης αυτο "Αν δεν αγαπησεις τον εαυτο σου, δεν μπορεις να βιωσεις την πραγματικη (αμφιδρομη) αγαπη, διοτι την μπλοκαρεις στον αλλο"

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!! ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΣ ΣΤΟ INTERNET ΞΕΝΟΥΣ Κ@ΛΟΥΣ??? ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΣΕΙ ΚΡΥΦΑ ΣΕ GAY SITE. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΓΙΑΝΓΚ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό είναι και το τελευταίο σχόλιο που ανέχομαι, σε αυτόν τον "διάλογο". Με το επόμενο θα διαγραφούν όλα όσα εμπλέκονται...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Ε.Σ., αυτό που δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να μην έχεις βιώσει, είναι το ευχάριστο συναίσθημα που μας προκαλείται, όταν κάποιος μας δείχνει την αγάπη του. Είμαι βέβαιος ότι το έχεις νιώσει. Μιλάω για αυτό και μόνον. Τα περί αγάπης, υπερβολής, έλλειψης, κτλ. ούτε καν τα έθιξα. Αυτά είναι αντικείμενο άλλου θέματος. Ήθελε να μην εκτρέψουμε το θέμα σε άλλο πεδίο.
    Αυτά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ Ή Η ΚΟΤΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΟΕΟ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΙΚΡΟΣ. ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ. ΑΜΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΑΞΕΙΣ ΕΞΙΣΟΥ. Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ Ε? ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ.!! ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ......
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιατι δίνετε τόση μεγάλη σημασία στις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου; Ο ανθρωπος δηλαδή είναι αυτό που επιλέγει να έχει στο κρεββάτι του και τίποτα παραπάνω; Υπάρχει κάποια νομοτέλεια που λέει ότι ο ετεροφυλόφιλος είναι και ενάρετος ενώ ο ομοφυλοφιλος δεν είναι; Το γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ασκούν σωματικό σεξ, οι λεγόμενοι ασέξουαλ; Οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμη και τρανςτζέντερ; Προσωπικά γνωρίζω τέτοιο άτομο, ασέξουαλ τρανς. Απ' ότι φαίνεται αυτοί που απορρίπτετε ως μη φυσιολογικοί ένεκα σεξουαλικών προτιμήσεων, σας έχουν προλάβει εσάς τους σεξουαλικά φυσιολογικούς στην υπέρβαση αυτών των χαμηλοδονητικών απόψεων. Η μεταβολή του όρου τρανςσέξουαλ σε τρανςτζέντερ είναι το κλειδί. Όταν οι φυσιολογικοί ταυτίζετε τα φύλα με συγκεκριμένες σεξουαλικές προτιμήσεις ως political correct, οι μη φυσιολογικοί έχουν ήδη υπερβεί αυτόν τον εγκλωβισμό με την αλλαγή του παραπάνω όρου. Καλό θα ήταν επίσης να μαθαίνατε ότι ενώ στον εξελιγμένο καπιταλιστικό πατριαρχικό κόσμο ισχύουν νομοτελειακά δύο φύλα, σε κάποιες άλλες φυλές όπως είναι οι απάτσι ίσχυαν 5 φύλα. Δείχνετε τόσο απελπιστικά εγκλωβισμένοι σε ακαδημαϊκές αναλύσεις περί γιν και γιανγκ, όταν η ίδια η εμπειρία δείχνει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές ακόμη και γι αυτά που θεωρείτε φυσιολογικά. Στην πράξη τα πράγματα συνήθως απέχουν από τη θεωρία, αποκτούν άλλη υπόσταση και αυτό μόνο μέσα από χρόνια συντροφική εμπειρία μπορεί να κατανοηθεί. Οι τελειότητες ζούνε στη σφαίρα της φαντασίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και αφού σας αρέσουν τόσο πολύ οι ακαδημαϊσμοί, θα θέλατε να μας πείτε τι έχει επιδείξει η Κίνα ιστορικά και πού έχει φτάσει σήμερα, μέσα από το Ταοϊστικό φιλοσοφικό υπόβαθρο της και αν όντως συμβαδίζουν τα επιτεύγματα της με τη φιλοσοφία της; Ρωτάω γιατί οι όροι γιν-γιανγκ είναι ταοϊστικοί και παρατηρώ ότι τους χρησιμοποιείτε συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανωνυμε/η, πού απευθυνεις το ερωτημα σου οταν λες "εσεις"; Σαφως και δεν ειναι γενικο, αν "μας" θεωρεις "ενα" και μας βαζεις απεναντι με τη χρηση β' πληθ. Μην μπερδευεσαι και μην εγκλωβιζεσαι στον καταπιεσμενο σου θυμο, που δημιουργειται επειδη η πραγματικοτητα που διαπιστωνεις, δεν ειναι οπως την περιμενες να ειναι. Εξηγησε μου πώς απεχουν τα πραγματα απο τη θεωρια. Οντως μεσα απο την συντροφικη εμπειρια μπορουν να βιωθουν στην πραξη οσα λεμε, και επισης μπορουν να ανοιχθουν νεοι οριζοντες με "πτησεις" σε ανωτερους κοσμους. Αυτος ομως δεν ειναι ο μονος τροπος για καποιον για να τα κατανοησει, εαν ειναι πολυ ισχυρος νοητικα.

    Τελειοτητα ειναι η πληρης αναπτυξη και των δυο αρχων, αρσενικης και θηλυκης, απο το ατομο. Αυτο ειναι που στην ινδια ονομαζεται γκουρου (guru). Το πώς θα το επιτυχει αυτο, ειναι σχετικο. Οπως γουσταρει. Ο λογος που χρησιμοποιω τους ορους γιν-γιανγκ ειναι ακριβως επειδη ειναι ξενικοι και μακρινοι, για να μην προκαλουνται αντιδρασεις απο την διαμορφωση μας. Εαν μου πεις "εισαι γιν". Θα πω "Γιν ε; Καλη φαση". Εαν μου πεις ομως "εχεις περισσοτερο αναπτυγμενη την θηλυκη σου αρχη απο την αρσενικη" θα αντιδρασω και θα πω "Τι ειπες μωρη κουφαλα; Σε ποιον ειπες για θηλυκη; Ισα και σας γαμησα ολους"

    Οποιος ξερει τι κανει βεβαια, αποφευγει αστοχιες τυπου εγχειρησεις αλλαγης φυλου οπως οι transgender. Οχι πως ειναι καθολικα λαθος, δεν το κρινω, αλλα ειναι να θες να πας Θεσσαλονικη απο Αθηνα και να πας στην Κρητη. Σαφεστατα μεγαλο πισωγυρισμα διοτι χανεται το κεκτημενο της αναπτυξης της μιας αρχης, ανταλλασεται η μια με την αλλη, οταν το ζητουμενο ειναι η κοινη αναπτυξη τους χωρις να γινεται η μια σε βαρος της αλλης. Εαν ωστοσο, θεωρεις πως μονο ετσι θα τα καταφερεις, μαζι σου, οτι θεωρεις πως χρειαζεσαι. Θεωρω ωστοσο ομως πως εκλειπει η γνωση.

    ΤΟ να ειναι κανεις εναρετος ειναι θεμα συμπεριφορας πρωτιστως. Δεν ειναι θεμα ετεροφυλοφιλου ή ομοφυλοφιλου. Η αρετη ομως ως μεσοτητα εχει αναγκη και τις δυο αρχες. Οποιος εχει πλεονασμα θηλυκης θα υποπεσει σε ελλειψεις, ενω οποιος εχει πλεονσαμ αρσενικης αρχης θα υποπεσει σε υπερβολες των αντιστοιχων 12 ηθικων αρετων μεσα απο τις πραξεις του.

    Οι ανθρωποι εχουμε την ταση να βαφτιζουμε με ωραιες ονομασιες οτι δεν κατανοουμε. Φυσικα και υπαρχουν ανθρωποι που δεν κανουν σεξ και παρα πολλοι μαλιστα. Θα ελεγα ειτε επειδη ειναι δεσμιοι της διαμορφωσης τους, ειτε επειδη δεν εχουν βρει καποιον/α που να τους ξυπνησει την διαθεση. ΤΟ σεξουαλικο εννστικτο σαφως και υπαρχει ομως και θα εκδηλωνεται αλλου. Σε μεγαλες ηλικιες αρχιζει και εκλειπει απο τον ανθρωπο, και τοτε παρατηρειται μια αποσυρση γενικως. Για παραδειγμα αυτη η σεξουαλικη ενεργεια ειναι που οδηγει τον φιλοσοφο στην αποκτηση της σοφιας. Ο ερωτας για την σοφια τροφοδοτειται απο αυτην την ενεργεια. Πώς αποκτησα ας πουμε αυτες τις λιγες γνωσεις που εχω; Απο το παθος μου για να τις γνωρισω. Δεν σημαινει ομως πως ειναι ειτε το ενα ειτε το αλλο. Μπορουν να συνυπαρχουν αρκετες δραστηριοτητες.

    Το κελιδι λοιπον δεν ειναι να γινει καποιος τρανσ-τζεντερ αλλα να βρει τον τροπο να αναπτυξει και τις δυο αρχες μεσα του ομοτιμα και εξισου. Το πώς και αν θα τα καταφερει ειναι ολη η μαγκια. Εγω θα ελεγα μεσα απο τη δυναμη των συμβολων, αλλα τι ξερω εγω; Καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει οπως πιστευει πως ειναι καλυτερα, ευχομαι ειλικρινα να τα καταφερει.

    Δεν με ενδιαφερει τι εχει να επιδειξει η Κινα.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αρκτουρε, εαν εχεις δωσει αγαπη μικρος, αναποφευκτα θα την εχεις δεχθει. Δεν θα την εχεις γνωρισει μιμητικα ομως επειδη στην εδωσαν οι αλλοι, αλλα επειδη ηδη γνωριζεις πως ειναι να δινεις αγαπη. Αρα αφου ξερεις πως γινεται, μπορεις και να το ξανακανεις.
    Επομενως δεν ισχυει πως αμα αγαπηθηκες μικρος, ξερεις και να αγαπησεις, αν και φαινομενικα ισως ετσι να δειχνει. Η διαφορα βρισκεται στο οτι αν πιστευεις το δευτερο, ριχνεις την ευθυνη της ανικανοτητας για αγαπη στους αλλους.

    Η ομοφυλοφιλια δεν με βρισκει συμφωνο με την λογικη πως δεν ειναι το βελτιστο. Ειναι καθολα αποδεκτη ομως, ως ενα σκαλοπατι στην εξελιξη των ανθρωπων. Φυσικα και την αποδεχομαστε και δεν την κατακρινουμε. Τετοιες ηλιθιες και απολυταρχικες συμπεριφορες ειναι ωστοσο ο λογος που ανθρωποι καταφευγουν στην ομοφυλοφιλια. Η ψευδαισθηση πως μπορουμε να ελεγχουμε και να επιβαλλουμε μεσω της ισχυος, τροπους συμπεριφορας στους ανθρωπους.

    Ποσως με ενδιαφερει τι πιστευεις ή τι αποδεχεσαι ή οχι
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχουμε δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία; Έχουμε δικαίωμα στον αυνανισμό ή την παιδοφιλία ή την ζωοφιλία ή την αιμομιξία ή την νεκροφιλία ή την κοπρολαγνία ή τον σαδομαζοχισμό ή τα όργια ή την αγαμία; Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ότι μας γουστάρει με το σώμα μας, να αλλάξουμε φύλο, να κόψουμε βυζιά, κώλους, χέρια πόδια, μαλλιά, μύτες, γλώσσες, να κάνουμε τατούαζ, πιρσινγκ, φιστιγκ, να κλάνουμε και να χεζουμε παντου; Έχουμε δικαίωμα να κλέβουμε , να βιαζουμε, να πηδιωμαστε για τα φράγκα, να χαπακωνομαστε και να τρυπιωμαστε;
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ.
    Ειμαστε γεννημένοι ελεύθεροι και δεν θα μας πει κανένας ξεφτίλας φασίστας τι πρέπει να κάνουμε. Βγαλτε τον ΣΚΑΣΜΟ σας ξεφτίλες και αφήστε τον κόσμο να κάνει ότι του γουστάρει με το σωμα και το μυαλό του και μη κρίνετε κανένα. Κρίνετε μόνο τον δικό σας κωλο και τα δικά σας σκατά!
    Άντε τώρα να χαρείτε με τον Ομπάμα σας! Σφουγκοκωλαριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το οτι γεννηθηκαμε ελευθεροι ειναι σχετικο. Ναι, καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να χρησιμοποιησει αυτα που ελεγχει (το σωμα ΤΟΥ, το μυαλο ΤΟΥ) οπως αυτος επιθυμει.

    Δεν εχει κανενας ομως δικαιωμα πχ στην παιδοφιλια, διοτι δεν υπαρχει συναινεση, καθως το παιδι δεν δυναται να την δωσει. Ακομα και αν συμφωνει, δεν μετραει, καθως ειναι προιον πιεσης.
    Ουτε φυσικα στον βιασμο. Ολα μπορουν να ειναι ανεκτα ΑΡΚΕΙ να υπαρχει συναινεση ενηλικων μεταξυ οσων ειναι δικα τους. Δεν ειναι δικα τους τα παιδια τους, ουτε τα πτωματα, ουτε οσοι διαφωνουν.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακόμα δεν καταλάβατε οτι αυτός δεν είναι ο αληθινός στοχαστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μάλλον εσύ δεν είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Για δες καθρέφτη. Εσύ είσαι ή ο άλλος;
    Στοχαστή ο άνθρωπος γεννιέται εντελως ελεύθερος αλλά σκλαβωνεται στην πορεια απο το σύστημα. Εσύ εκφράζεις το σύστημα με το πρέπει και δε πρέπει, το σσωστο και το λάθος. Τι πάει να πει συναινεση και τέτοια κουλά; ισχύει ο νόμος της ζούγκλας και της ειμαρμενης. Αν μπορεις να κάνεις κάτι κάντο και μην ρωτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ω μα με παρεξηγήσατε, ευγενείας είναι ο πληθυντικός. Δεν αμφιβάλλω στο ότι μπορούν να κατανοηθούν νοητικά αυτά που λέτε, αυτό που λέω είναι ότι στον υπαρκτό ρεαλισμό τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν από τη θεωρία. Συνήθως έτσι γίνονται, οι παράμετροι-παράγοντες-πιθανότητες αυξάνουν Εσείς βεβαίως μιλάτε για ιδανικές καταστάσεις σύζευξης με συγκεκριμένες σταθερές, αλλά τελικά σχεδόν όλα τα ιδεατά και ιδανικά δεν έχουν συχνότητα επί του πρακτέου. ο άνθρωπος δεν είναι αυτόνομο ον, επηρρεάζεται και επηρρεάζει πολλά. Εξ ου και μορφές αναχωρητισμού και απομόνωσης ενδείκνυνται για τα ιδεατά, αλλά δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για αναχωρητισμούς. Ιστορικά τα ποσοστά είναι μικρά για τους τελειωμένους. Αλλά τελειωμένοι πώς; Ξέρουμε τι γίνεται αφού άφησαν τα εγκόσμια; Ανέπτυξαν τις αρετές εν ζωή και έφυγαν εν ειρήνη, οκ. Μετά; Ξέρουμε; όχι δεν ξέρουμε. όσοι λοιπόν παρρεκλίνουν από το μοντέλο σας, πισωγυρίζουν και λείπει η γνώση. Μα και ανάποδα να πάει κάποιος στον ίδιο προορισμό θα καταλήξει και με τον άλλο που πάει ίσια... Αμέτρητοι οι δρόμοι, ίδιο το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δες πως θα το συνδεσω φιλε. Καταρχας, αυτο που λες ειναι σωστο. Ο ανθρωπος γεννιεται σχετικα (μην κολλησουμε εδω) ελευθερος, αλλα σκλαβωνεται-διαμορφωνεται στην πορεια απο το συστημα. Εχει δωσει την σιωπηρη και μη συνειδητη του συναινεση ομως για να συμβει αυτο, καθως κανεις δεν μπορει να σκλαβωθει αν τουλαχιστον δεν συναινεσει. Η αποσπαση αυτης της συναινεσης ειναι το παν. Ολοι μας την δινουμε καθημερινα. Εαν δεν την διναμε, τιποτα δεν θα συνεβαινε, καθως αυτο που συνεχιζεται, ειναι αυτο που επιτρεπουμε. Η αποσπαση βεβαια, γινεται ολιγον τι, πουστικα. Οπως με τις εκλογες, με προσχημα την δημοκρατικη επιφαση, αποσπαται τεχνηεντως η συναινεση μας, και με αυτην μας κυβερναει ενα τυραννικο καθεστως. Η συναινεση ειναι νομος. Αυτο που εγω λεω, ειναι πως αυτη πρεπει να γινεται παντα συνειδητα

    Τα πρεπει και δεν πρεπει του συστηματος αφορουν στην επιβιωση του και διαιωνιση του εις βαρος των ανθρωπων. Τα δικα μου πρεπει ειναι "πως θα πρεπε να ειναι" τα πραγματα συμφωνα παντα με τους ανωτερους και δικαιους νομους αλλα και συμφωνα με το διακιο συμφερον του ανθρωπου.

    Ο νομος της ζουγκλας υπαρχει σαν ερπετικη μας φυση, δεν ειμαστε ομως μονο αυτο. Εχουμε ανελθει των ζωων. Οφειλουμε να την αναγνωριζουμε αλλα να μην της επιτρεπουμε να κυριαρχει πανω μας. Ο Λυκιος τα εχει εξηγησει πολλακις. Δες το ετσι. Εστω πως συναντιομαστε στον δρομο. Θεωρω πολυ πιθανον να σε "εχω". Θα σου αρεσε, μονο και μονο επειδη μπορω, να σε ληστεψω και να σε ξυλοκοπησω αγριως; Μπορω να το κανω. Μπορω επισης να σκεφτω απειρους τροπους να κανω απατες και να κλεψω τα λεφτα του κοσμακη. Γιατι δεν το κανω; Διοτι καποια απο τα λεφτα που μπορει να "οικειοποιηθω" μπορει να ειναι μιας ανημπορης γιαγιας, που ελλειψει αυτων θα κοιμαται στον δρομο. Το "ας προσεχε" δεν με ικανοποιει. Επισης οποιος εχει μια ικανοτητα, εχει και το χρεος της ευθυνης της χρησης της υπερ των πολλων και για την προστασια των αδυνατων. Δεν βλεπεις ταινιες απο ηρωες κομικ; Τοσες παιζονται. Σαφως θα συμφωνεις πως δεν θα σου αρεσε να μπω στο σπιτι σου και να σε "γδυσω". Δεν εχεις προσφερει την συναινεση σου.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τωρα μεταξυ μας, μπορει να παιζουμε πολλα παιχνιδια. Παλι αν σε χρησιμοποιω, το θεωρω εκμεταλλευση και δεν το κανω. Θα μπορουσα να χρησιμοποιω γλυκολογα που δεν πιστευω ή να χρησιμοποιω χειρονομιες που επιδρουν στο υποσυνειδητο σου. Ο Γκουρτζιεφ ειναι γνωστος για τις υπερβατικες ικανοτητες που κατειχε (μπορουσε να διαβαζει μυαλα, να ελεγχει ανθρωπους στην κυριολεξια κτλ)δεν τις χρησιμοποιουσε ομως. Εγω ικανοτητες τετοιες σαφως δεν εχω, αλλα την συναινεση παντα και παντου την επιζητω, γιατι αλλιως οδηγουμαστε σε μια μορφη "κτησης". Σαν "παιχνιδι" ειναι ωραιοτατο αν θελουν να παιξουν και οι δυο

    Η ειμαρμενη ή μοιρα ή καρμα, ειναι απορροια των πραξεων ενος ανθρωπου που δεν τα σκεφτεται αυτα τα "πρεπει". Αποσκοπει στο να τον διδαξει γιατι αυτα που εκανε ηταν λαθος και να τον κανει να μετανιωσει βαθυτατα, να συντριβει και να πληρωσει και απο πανω τιμωρητικα. Το ηδη χρεωμενο καρμα σου δεν νοειται να το αποφυγεις σε οποιοδηποτε βαθμο, αν δεν το κατανοησεις με τον ενα ή αλλο τροπο. Αυτο ειναι πνευματικος νομος και δεν μπορει να αποφευχθει οπως ο νομος των ανθρωπων. Σκεψου το ομως ετσι. Εστω πως κανεις ενα εγκλημα πχ βιασμο (σεξ χωρις συναινεση) και τρως 10 χρονια. Χρειαζεται να φας 10 χρονια φυλακη για να κατανοησεις πως αυτο ηταν λαθος; Πως τα θελω σου δεν εχουν μεγαλυτερη αξια απο αυτα των αλλων; Πως δεν ειχες το δικαιωμα να το κανεις; Ε, τοτε θα πληρωσεις, καρμικα δε, θα πληρωσεις πολλαπλως. Εμεις τι λεμε με τα "πρεπει" της φιλοσοφιας; Αναζητουμε το δικαιο ωστε να μην αποκτουμε καρμικα χρεη, οχι απο το φοβο της πληρωμης, αλλα επειδη αυτο ειναι το σωστο. Ο νοημων δεν χρειαζεται να τυραννιεται για να κατανοησει τα λαθη του. Τα διακρινει και τα κατανοει. Ετσι αποφευγει τις δραματικες συνεπειες του καρματος και της μοιρας. Αυτο το ευκολο πραγμα ειναι πολυ δυσκολο ομως. Ας ειναι ομως. Ειτε με τον ενα, ειτε με τον αλλο τροπο, ολοι θα μαθουμε καποτε

    Ελ Στοχαστης

    ΥΓ.Λυκιε, κατανοητον και δεκτον, συγνωμη για την παραλειψη να το αναφερω. Εκανα νευμα αποδοχης οταν το διαβασα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο αναχωρητισμος και η απομονωση ειναι οντως μια μορφη ευρεσης του θαυμαστου αλλα δεν ταιριαζει σε εμας του Ελληνες και ουτε ειναι και ο καλυτερος τροπος. Δεν βιαζομαστε να γινουμε τελειωμενοι γρηγορα, διοτι αυτο θα σημανει πως θα ερθει και το τελος μας γρηγορα. Θελουμε ομως να ειμαστε τοσο τελειωμενοι, ωστε να μπορουμε να χαιρομαστε, να απολαμβανουμε και να εκτιμουμε την ζωη, χωρις βασανα,ταλαιπωριες και περιττες ενοχες. Ο αλλος δρομος μας παει μεσω συνεχομενων και επαναλαμβανομενων τραγωδιων και ειναι απειρως μακρυτερος και πιο επωδυνος. Δεν θα ηταν καλυτερα να προτιμησουμε τον ευχαριστο δρομο στον οποιο και θα μαθαινουμε και θα περναμε ωραια και θα απολαμβανουμε την διαδρομη;

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εάν εσείς θεωρείτε πως οι δρόμοι είναι δύο και ότι έχετε βρει τον ορθότερο, μπορείτε να τον ακολουθήσετε ωστε να απελευθερωθείτε και να βρεθείτε εκεί που νομίζετε ως τελειωμένος. Προφανώς δεν μπορείτε να επιβάλλετε σε όλους τους υπόλοιπους αυτό που θεωρείτε ορθό. Εφόσον επιτρέπεται κατά κάποιον τρόπο να ενεργούν οι άνθρωποι με ποικίλους τρόπους, ακόμη και με κείνους που προκαλλούν αποτροπιασμό ή δεν μας αρέσουν, κάτι σημαίνει αυτό. Ίσως θα έπρεπε να σας προβληματίζει το γεγονός ότι στρεβλές δραστηριότητες και μορφές εγκλημάτων παρατηρούνται σε πυραμιδικά κοινωνικά συστήματα. Δεν σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε ανιμιστικού τύπου κοινωνίες, που το στοιχείο της συλλογικότητας είναι έντονο, δεν χρειάστηκαν ούτε νόμοι ούτε καταπιέσεις για να λειτουργήσουν ισόνομα; Η ισονομία σε αυτές τις κοινωνίες ήταν κατα κάποιον τρόπο εγγενής. Τα πραγματικά προβλήματα ξεκίνησαν με την επιβολή της πατριαρχίας και του μονοθεϊσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Από ποιά στοιχεία προκύπτει ότι οι "ανιμιστικού τύπου κοινωνίες, που το στοιχείο της συλλογικότητας είναι έντονο, δεν χρειάστηκαν ούτε νόμοι ούτε καταπιέσεις για να λειτουργήσουν ισόνομα"; Δεν γνωρίζω κάποιο παράδειγμα που να επαληθεύει αυτόν τον ισχυρισμό. Το αντίθετο ισχύει. Στις πρωτόγονες και στοιχειώδους οργάνωσης μικρές κοινωνίες, υπήρχε πάντοτε ιεραρχία (πρεσβύτεροι, φύλαρχος, μάγος-θεραπευτής, κτλ) και κανόνες που τους τηρούσαν με την απειλή της απόρριψης (εξορία) ή του θανάτου. Εξάλλου η ισονομία που επικαλέστηκες, απαιτεί την ύπαρξη νόμων. Όμως έκτοτε η ανθρωπότητα εξελίχθηκε σε περισσότερο οργανωμένες κοινωνίες, πιο σύνθετες και περίπλοκες.
    Συνεπώς ποιά είναι η αξία όσων είπες (τα οποία δεν ισχύουν ούτως ή άλλως);
    Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του (αυτοβούλως) με όποιον τρόπο επιθυμεί. Στην ζωή εμφανίζονται πολλοί δρόμοι και πολλές επιλογές. Όλες όμως κρίνονται από το αποτέλεσμα.
    Εδώ δεν ορίζουμε ούτε δύο, ούτε είκοσι δύο δρόμους. Εδώ συζητούμε για όλες τις εκφάνσεις της ζωής και περνούμε θέση
    Φυσικά και δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε σε κανέναν τίποτα. Γιατί το ένιωσες αυτό αγαπητέ ανώνυμε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εδώ μπορείτε να δείτε τι περίπου εννοώ: https://www.youtube.com/watch?v=kj21LpHUqnM
    Δεν ξέρω πόσους δρόμους ορίζετε εσείς, στην παραπάνω συνομιλία μου όμως ο άλλος κύριος μίλησε για δυο δρόμους. Το δικό σας ατόπημα βρίσκεται στο σημείο που λέτε: "Το ότι ο Δημιουργός εποίησε το "καλό" και το λιγότερο "καλό" (ή το κοινώς "κακό"), δεν σημαίνει ότι είναι ισοδύναμα, όπως δεν είναι ισοδύναμο το φως και το σκοτάδι, όταν θέλουμε να δούμε κάτι." Εάν έχετε αυτήν την άποψη τότε μάλλον δε μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν τον συμβολισμό γιν-γιανγκ, καθότι αυτός ο συμβολισμός βασίζεται στην απόλυτη ισορροπία αυτών των δυο πόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Άλλο το γιν-γιανγκ και άλλο το καλό-κακό αγαπητέ, γι' αυτό και δεν το επικαλούμαι και τόσο συχνά. Το γιν-γιανγκ, δεν περιλαμβάνει όλα τα δίπολα, παρά μόνο τις αρσενικές και τις θηλυκές αρχές. Κάνω αυτόν τον διαχωρισμό, διότι δεν θέλω να προσεγγίσω στατικά το δίπολο καλού-κακού (όπως είναι οι έννοιες γιν-γιανγκ) αλλά ενεργητικά ως σημείο εκκίνησης. Εννοώ ότι αφού γνωρίσουμε και κατανοήσουμε την φύση και την ουσία του καλού-κακού, πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε προς μια κατεύθυνση. Αυτή η κατεύθυνση θα προκύψει από την ελεύθερη επιλογή μας (αυτόβουλα) ώστε να μπορέσουμε βα εξελιχθούμε και να ξεφύγουμε από το σημείο εκκίνησης. Από την στιγμή που αρχίζουμε να κινούμαστε, μπαίνουμε στον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος

    Αν και υπάρχουν πολλές εκφάνσεις στην ζωή, όλες αποτελούν παρεκδοχές του καλού-κακού. Φυσικά επιλέγουμε αυτόν που μας ταιριάζει καλύτερα. Όμως όπως ξαναείπα, η επιλογή κρίνεται από το αποτέλεσμα και δικαιώνεται ή όχι.

    Το βίντεο επιφυλάσσομαι να το δω, όταν μπω σε Η/Υ (τώρα γράφω από κινητό).

    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί το εύρος και τη σημασιολογία του συγκεκριμένου συμβολισμού, εφόσον διαχωρίζετε τις παραμέτρους του. Κανένα δίπολο και κανένα σύμβολο δεν είναι στατικό. Εξ ου και ο υποκειμενισμός που τα διέπει. Διαφορετική σημασία αποκτούν ανά εποχή, χώρο, χρόνο, περίπτωση, κατάσταση. Μπορείτε να μου πείτε πώς ακριβώς επιλέξατε τον τίτλο που φέρετε, το όνομά σας; Σας τον έδωσε κάποιος άλλος ή τον επιλέξατε εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προφανώς "κόπηκα" στις δικές σας εξετάσεις, ανώνυμε! Ελπίζω να μην μου αφαιρέσετε το όνομα! Οι δικοί σας ορισμοί διαφέρουν από τους δικούς μου, χωρίς αυτό να τεκμαίρεται ορθότητα σε κανέναν από τους δυο μας. Μπορούμε να διαφωνούμε λοιπόν ελεύθερα, εκτός και αν έχετε την εντύπωση ότι έχετε περισσότερη γνώση από την δική μου. Σε αυτήν την περίπτωση, ας δημιουργήσετε δικό σας κύκλο συνομιλητών, που θα σας αποδέχονται ως φωστήρα γνώσης.
    Για την ώρα, ας έχετε τις δικές σας εντυπώσεις.
    Πάντως δεν θα σας ακολουθήσω στην τακτική της προσωπικής επίθεσης και της κακόβουλης κριτικής. Αυτό είναι γνώρισμα δικό σας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΜΑΝ ΡΕ ΣΤΙΛΠ ΣΤΕΛΘ ΚΤΛ. ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΦΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΕΔΩ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙΣ? ΜΑΣ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕΣ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ? ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ......
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΧΑΧΑΧΑ! ΘΕΛΕΙ Η Π@ΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ!!! Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΗ ΣΤΙΛΠ!! ΦΑΙΝΕΣΑΙ.....
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Είναι τόσο δύσκολο να απαντήσετε και μπαίνετε σε θέση άμυνας; Μα φυσικά και είναι δύσκολο να απαντήσετε, καθότι έχετε καταχραστεί αυτόν τον τίτλο, προφανώς εν γνώσει σας εφόσον αποφεύγετε να τοποθετηθείτε. Αγαπητέ κύριε, το αστρικό σας σώμα δεν φέρει τις απαραίτητες σφραγίδες ώστε να κουβαλάτε αυτόν τον τίτλο. Η δόνησή σας δεν είναι συγχρονισμένη με τη δόνηση του τίτλου που επιλέξατε. Μάλλον βαθιά μέσα σας το γνωρίζετε και εσείς, εξ ου και η άμεση θέση άμυνας που πήρατε. Δεν είναι κακό αυτό, πολλοί επιλέγουν τίτλους που δεν τους ταιριάζουν. Ίσως να έπρεπε να το σκεφτείτε να αλλάξετε λογοϊκή δόνηση. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Ενδεχομένως πολλά από τα νοητικά σας μπλοκαρίσματα να ξεμπλοκάρουν αυτομάτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εννοείτε πως πρέπει να σας επιτρέπω την επίθεση χωρίς να συναντά άμυνα; Πολύ εγωιστικό θα έλεγα.
    Επειδή ήδη δοκιμαστήκαμε στον "διάλογο" και έλαβα το δείγμα γραφής σας, δεν βρίσκω λόγο να αναλωνόμαστε επί ματαίω.
    Σας το ξανάπα. Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε για τον εαυτό σας και τις ιδέες σας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι η εμμονή σας να ασχολείστε με αυτούς που απορρίπτετε.
    Μήπως τελικά, βρήκατε εδώ κάτι περισσότερο από αυτό που μας ομολογείτε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Την επίθεση πού ακριβώς την είδατε στα άνωθεν; Εθεσα ένα απλό και συγκεκριμένο ερώτημα. Ακριβώς μετά από αυτό το ερώτημα, μπήκατε σε θέση άμυνας. Προφανώς ενοχληθήκατε, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό. Και ναι, τελικά βρήκα εδώ κάποιον που οφείλει να σεβαστεί ό,τι δεν του ανήκει και καπηλεύεται. Δηλαδή εσάς συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποσα απο τα παραπανω σχολια ειστε εσεις αγαπητε ανωνυμε; Εχετε το θαρρος να υπογραφετε τα λεγομενα σας για αρχη, διευκολυνοντας τους συνομιλητες σας να σας απαντανε προσωπικα.

      Ο οικοδεσποτης εχει εξηγησει στο παρελθον πως διαλεξε το ονομα που φερει. Αφου εχετε την υπομονη να ασχολειστε με το μπλογκ, θα σας προτεινα να διαλεξετε κι εσεις εναν τιτλο, και να σκαλισετε το σεντουκι για να βρειτε την απαντηση μονος σας. Χωρια οτι σκαλιζοντας, ολο και κατι χρησιμο θα μαθετε. Που χρονος για αναπαραγωγη των ηδη λεχθεντων αλλωστε....

      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Προς τι το ερώτημα σας όταν δεν σας έχω απευθύνει εσάς συγκεκριμένα τον λόγο σε όλα τα άνωθεν σχόλιά μου; Διατελείτε κάτι σαν συνήγορος των σχολιαστών εδώ μέσα ή μήπως κουβερνάντα του ...οικοδεσπότη; Καμιά υπομονή δεν χρειάζεται να έχω όταν απλώς διαβάζω επί τροχάδην οτιδήποτε δεν με ενδιαφέρει με κάποιες πολύ συγκεκριμένες στάσεις όπου και εάν κρίνω ότι θέλω να τις κάνω. Θα σας συμβούλευα να ασχοληθείτε καλύτερα με την ομολογουμένως αποτυχημένη προσπάθεια σας να δείξετε ότι είστε θήλυ -επιτυχημένη ίσως προς ...τον/τους εαυτό/ους σας- και σε περίπτωση που δείτε κάπου γραμμένο το όνομά σας σε κάποιο ανώνυμο σχόλιο, αν το επιθυμείτε και εσείς να ανταπαντήσετε. Εάν πάλι θέλετε να δείξετε πόσο καλή κουβερνάντα είστε, παρακαλώ, πείτε μου εσείς πώς και γιατί επέλεξε ο συγκεκριμένος καταχραστής, έναν τίτλο με τον οποιον ουδέμια σχέση έχει.

      Διαγραφή
  58. ...........

    Καλησπερα σε ολους.

    Σας διαβαζω καθημερινα με αρκετη προσοχη αλλά ο χρονος ειναι περιορισμενος.
    Πολλες οι σκεψεις που αναδυονται.
    Ποσοι δρομοι υπαρχουν λετε....Και αναρωτιεται κανεις....για Πού;

    Για την Χριστοποιηση;
    Για την Δαιμονοποιηση;
    Για την Θεωση;
    Για την ολοκληρωση;
    Τον μηδενισμο;
    Την ζουγκλοποιηση;
    Την σεξουαλικη αποθεωση;
    Την ειρηνικη συνυπαρξη;
    Για τον πλανητη Αρη;
    Κτλ...

    Εξαρταται λοιπον, σε ποιο σημειο αυτογνωσιας βρισκεται ενας ανθρωπος στο τωρα και τι λαχταρα
    η ψυχη του.

    Αρκετα πιο πανω, ο αγαπητος Λυκιος, μιλησε για δογματα και για ελευθερη και συνειδητη επιλογη απο
    τον ανθρωπο, των στοιχειων εκεινων μεσα και εξω απο τα "δογματα", που ταιριαζουν στην ιδιοσυγκρασια του και τις αναγκες του για να εκπληρωσει τα πιστευω του και τον σκοπο του.

    Κανεις δεν καταδικαζει κανεναν για τις επιλογες του. Απλα καθε κοινωνια προσωπων, υπαγεται σε
    καποια δομη και οργανωση. Νομους και κανονες. Καταγεγραμμενους και αγραφους. Και ολα κρινονται
    εκ του αποτελεσματος. Ακομα και στην ζουγκλα βρισκεται σε ισχυ ο νομος του ισχυροτερου.

    Με αγαπη,
    https://www.youtube.com/watch?v=Idz21x8WV18

    Ελενη.





    Ο καθενας καπου στοχευει. Ιδανικα θα ελεγα ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αγαπητή Ελένη, συμφωνώ σε όλα και μένω στο: "Εξαρτάται λοιπόν, σε ποιο σημείο αυτογνωσίας βρίσκεται ένας άνθρωπος στο τώρα και τι λαχταρά η ψυχή του".
    Αυτή η λαχτάρα της ψυχής, δηλαδή η εσωτερική ώθηση προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μιλάς δηλαδή, για έναν σπινθήρα που μας κινητοποιεί προς μια μεταλλαγή, μια εξέλιξη.
    Και λες πως η κατεύθυνση, καθορίζεται από το επίπεδο της αυτογνωσίας του κάθε ανθρώπου.
    Μαθαίνοντας λοιπόν, μπορούμε να προσδιορίζουμε όλο και πιο καθαρά τον τελικό μας στόχο. Σαφώς προκύπτει πως όσο χαμηλότερη αυτογνωσία έχουμε, τόσο λιγότερο καθαρά διακρίνουμε τον στόχο μας, αλλά παρόλα αυτά, μας κινητοποιεί η εσωτερική μας τάση για "κάπου"!

    Ασφαλώς και δεν δύναμαι να αναλώνομαι σε επαναλήψεις επί επαναλήψεων, για πράγματα που έχουν ειπωθεί πολλές φορές στον Κ.Δ.! Πόσο μάλλον, όταν διακρίνω μια δόλια πρόκληση, με το πρόσχημα "διαλόγου".
    Οι αναγνώστες του Κ.Δ., γνωρίζουν ότι "Καταχθόνιος Δαίμων" είναι το όνομα του ιστολογίου και όχι βέβαια το δικό μου ψευδώνυμο. Εγώ ως Λύκιος, το επέλεξα διότι μου άρεσε. Δεν είμαι ούτε Απόλλων, ούτε ημίθεος, ούτε διδάσκαλος. Ερευνώ την αλήθεια, στο μέτρο που μπορώ (όπως και όλοι μας άλλωστε).
    Για τις όποιες γνώσεις απέκτησα (ορθές ή λαθεμένες), υπόλογος του εαυτού μου είμαι εγώ και ουδείς άλλος. Πολλές φορές έχω δηλώσει το πόση άγνοια μου αποκαλύπτεται, κάθε φορά που γνωρίζω κάτι! Πραγματικά, η γνώση είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να την κατακτήσει πλήρως! Εγώ δεν ξεφεύγω από τον κανόνα, αλλά τον επιβεβαιώνω περίτρανα.

    Αυτός όμως που πιστεύει ότι κατέχει την γνώση και διορθώνει τους άλλους, θα πρέπει να μπορεί να θεμελιώνει πλήρως τις απόψεις του και βεβαίως να πείθει ότι η δική του γνώση είναι η ορθή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δέον και σοφό είναι, να σέβεται τις απόψεις των άλλων, έστω και αν δεν συμπίπτουν με τις δικές του.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα μάλιστα! Το "Καταχθόνιος Δαίμων" λοιπόν είναι το όνομα του ιστολογίου -το οποίο προφανώς θεωρείτε ότι δεν συνδέεται με εσάς που το δημιουργήσατε - και το δικό σας όνομα είναι Λύκιος και το επιλέξατε γιατί έτσι σας άρεσε! Βλέποντας τα παραπάνω το μόνο που μπορώ και οφείλω να κάνω είναι να σας απευθυνθώ ακριβώς όπως σας αρμόζει. Οπότε, ανόητε θνητίσκε, έχεις καταχραστεί έναν τίτλο μύησης με τον οποίο δεν σε συνδέει απολύτως τίποτε και σε κανένα επίπεδο. Αυτή σου η δράση εφόσον τελέστηκε εν γνώσει σου αποτελεί συνειδητή ύβρι και έχει αντίκτυπο στο κάρμα σου ίσως σε τέτοιο σημείο που δε μπορείς καν να φανταστείς. Δια τούτον λοιπόν, ανόητε και αδαή θνητίσκε, πράξε κατά το πρέπον. Τάδε έφη ο αγγελιαφόρος.

      Διαγραφή
  60. Ανώνυμε, απέφυγε τους χαρακτηρισμούς και την υψηλή κριτική στους συνδαιτυμόνες του Κ.Δ., διότι έτσι χάνεις και το ελάχιστο κύρος που προσπαθείς να αποκτήσεις με τον λόγο σου.
    Βλέπω ότι ούτε με την όψιμη "ευγένεια" του πληθυντικού, καταφέρνεις να συγκρατήσεις την γνωστή σου εμπάθεια για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον Καταχθόνιο Δαίμονα και τελικά αποκαλύπτεσαι. Είσαι πολύ προβλέψιμος πια...
    Δεν μπορείς να με παρασύρεις στην λογική σου και στο δικό σου επίπεδο. Το μόνο που ίσως καταφέρεις, είναι να ξεπεράσεις για μια ακόμη φορά το όριο ανοχής του ιστολογίου και να διαγραφείς.
    Δεν θα λάβεις καμία άλλη ανταπόκριση από εμένα προσωπικά.
    Σου αφήνω ελεύθερο το πεδίο να σχολιάζεις, αρκεί να μην προσβάλλεις κανέναν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανόητε θνητίσκε, ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι ο τομέας μου είναι οι καπηλευτές-καταχραστές-υβριστές; Μάλιστα ενίοτε με καλούν οι ίδιοι στους χώρους τους για να ακούσουνε όσα πρέπει να ακουσουνε. Πράξε κατά το πρέπον, ώστε να μην έρθει κάποια η στιγμή η ώρα που ανακαστικά θα με θυμηθείς όταν θα λογοδοτείς.

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ!!!!ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  61. Στους αγαπητούς συνδαιτυμόνες του Κ.Δ., προτείνω να αγνοήσετε τον συνήθη θαμώνα "ανώνυμο" και να τον αφήσετε να εκτίθεται μόνος του!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "....όσο χαμηλότερη αυτογνωσία έχουμε, τόσο λιγότερο καθαρά διακρίνουμε τον στόχο μας, αλλά παρόλα αυτά, μας κινητοποιεί η εσωτερική μας τάση για "κάπου"! ", εγραψες Λυκιε.
    Τα παιδια εξερευνουν τον κοσμο γυρω τους. Παιζουν, σκαρφαλωνουν, μαλωνουν, συμφιλιωνονται, θυμωνουν, αφηνονται, διακινδυνευουν, λατρευουν....και επιλεγουν αλλες διαδρομες τους να τις απορριψουν εντελως, σε αλλες να γυρνανε πιο συχνα και σιγουρα ο "ερωτας" γεννα διαρκως καινουριες.... Καπως ετσι. Κινουμαστε απο ερωτα για αυτο που μας "αποθεωνει".

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο Ε.Σ. ανεφερθηκε σε εναν δρομο δυσκολο, τον αναχωρητισμο/ασκητισμο. Και μιλησε και για εναν δρομο πιο ευχαριστο και ελληνικο, χωρις να τον προσδιορισει. Τι λεει αυτος ο ελληνικος δρομος;

    Υστερα σκεφτομουν την Καινη Διαθηκη οπου προτεινεται ο μοναχισμος αλλά οποιος δεν μπορει να ακολουθησει αυτον τον δρομο λεει ο Αποστολος, να παντρευεται (οχι πως ο γαμος ειναι ευκολη υποθεση :-) ) Κι εδω ερχονται τα "μεγαλα στοιχειακα" οπως τα αποκαλεσε, ο αγαπητος Λυκιος, να βοηθησουν αυτον που εχει επιλεξει να Τα εμπιστευτει.

    Ποσοι δρομοι να υπαρχουν αραγε και με τι συμβουλους; Αραγε καταληγουν ολοι οι δρομοι στην Ιθακη;

    Ελενη.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον δρομο της Αρετης εννοεις αγαπητε Ε.Σ., ετσι;
      Τον φιλοσοφικο και ενδοσκοπικο...

      Ελενη.

      Διαγραφή
  64. Αν δεχτούμε ότι αρκετοί μοναχοί, έφτασαν στην θέωση μέσα από τον ασκητισμό, τότε σαφώς ΚΑΙ αυτός ο δρόμος, καταλήγει στην Ιθάκη! Γενικότερα θα τολμούσα να πω, πως όταν αφιερωνόμαστε ολοκληρωτικά στην αναζήτηση της Αληθείας, βιωματικά, θυσιάζοντας με κάθε τρόπο τον κατώτερο εαυτό μας, τότε μας ανοίγονται διάπλατα οι πύλες των ανώτερων κόσμων. Το ίδιο πετυχαίνει όμως και ο βουδιστής μοναχός, αλλά και ο ινδουιστής! Όμως εγώ θεωρώ δυσκολότερο όλων αυτών των επιλογών, την ανέλιξη μέσα από τις δυσκολίες της έκθεσής μας στην ανθρώπινη κοινωνία, έξω από το προστατευτικό περιβάλλον μιας μονής ή μιας σκήτης.
    Αλλά ας μας μιλήσει ο αγαπητός Ε.Σ. για τον ελληνικό τρόπο, όταν μπορέσει...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ? ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ Αρκουδιαρη καλλιτερα να μασας γιατι καθε φορα που μιλας ολο μαλακιες λες.

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Ε!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΞΥΔΙΙΙΙΙΙ......
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Αρκτούρε μην ασχολείσαι.....!

      Διαγραφή
  66. Τωρα ο αγγελιοφόρος δεν μπορεί να σας μιλήσει γιατί είναι απασχολημένος με τα επεισόδια στο πολυτεχνείο. Διοικεί την δική του ομαδα αναρχικών που καίνε σημαίες και πετάνε μολότωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. .....

    Μέσα σε ένα διανοητικό παιχνίδι αντιλήψεων με καταθέσεις απόψεων, προσφέρεται εν δυνάμει ένα ποσοστό, για εύρος συνείδησης.

    Πόσο απέχουμε όμως σε προσωπικό επίπεδο από την έννοια του Φρήν ( Εγκράτεια – Φρόνηση ) :

    Η Φρόνηση είναι έκφραση που "δίνει" χρόνο για καλύτερα συμπεράσματα.


    Εκείνοι που χειρίζονται τις λέξεις έντεχνα ως τρόπο γραφής και σκέψης, θεωρούν ότι είναι και πιό έξυπνοι από τους υπόλοιπους :

    Έξω από τον ύπνο δηλαδή:

    Και πότε διακατέχεται κάποιος από ασύμμετρη αλαζονεία , εγωισμό και ειδικά υπεροψία, προκαλώντας καταστάσεις που εξοστρακίζει την Νόηση από κάθε έννοια εγρήγορσης και ενσυνείδησης :

    Όταν βέβαια δεν έχει την διάθεση και πιό ειδικά, την προδιάθεση της αρμονικής συνδιαλλαγής, έτσι ώσθε ακόμα και με άκρως αντίθετες απόψεις, η κατάληξη να είναι ΔιανοητικοΨυχικά κερδοφόρα για όλους.

    Η προδιάθεση δεν υφίσταται είτε σε ένα μήνυμα, είτε σε μια ανάρτηση.

    Φανερώνεται εν μέρη στην αρχή και ολοκληρώνεται στην πορεία της συμμετοχής.

    Για όλα υπάρχει μια διαδικασία.

    Η χειρότερη είναι, όταν κάποιος πέφτει στην παγίδα της Ατης (πλάνη).

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html

    Οδηγεί σε παράγωγα τύφλωσις και επερχόμενων κλονισμών.

    Καταλήγει μαθηματικά, στην αναζήτηση... Ελέους.

    Όλες οι διαδικασίες , θετικού ή αρνητικού περιεχομένου διαθέτουν Μαθηματική ακολουθία.

    Κάπως έτσι.. έθεσαν και το «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω».

    Ο τρόπος συμπεριφοράς μας, διατηρεί τις σκέψεις σε ισοσκελή- ισόπλευρα τρίγωνα ή σκαληνά :

    Ποιός μπορεί να αντιληφθεί το σχήμα της σκέψης και της συμπεριφοράς του :

    Αν δημιουργεί στους άλλους σκαληνά τρίγωνα με την συμπεριφορά του θα "λουσθεί" ισόπλευρα :::

    ‘Η έτσι κι αλλιώς ότι δημιουργεί, θα έρθει κάποια στιγμή να του "χτυπήσει την πλάτη" και να του πεί Δωρικά... θυμάσαι..:::



    Η Μετάνοια δεν είναι απλά μια μεταστροφή και μιά διαδικασία.

    Είναι ολοκληρωτική κατανόηση γεγονότων, σύνθλιψη Ψυχής και τρόπος Βίωσις.

    Δεν είναι μια σκέψη με ημερομηνία λήξις.

    Είναι συθέμελη αλλαγή.

    Μεγάκυκλοι ενδοκυμάτων.

    Μετουσίωσις.

    Απόηχος του Θείου δραμάτος.


    Όποιος δεν το εννοήσει απλά θα το βιώσει συντριπτικά απότομα.

    Το μέγεθος της προσβολής πρός τους άλλους, είναι ένας πολλαπλασιαμός της φωνής που φωνάζει στο τέλος.... Έλεος !

    Όσο πιό μεγάλη η προσβολή... τόσο δεν θα ακούγεται........!




    Δεν χρειάζεται να αποδεχθεί κάποιος τα παραπάνω γραφόμενα.

    Υπάρχουν οι "αριθμοί" και οι "πράξεις" τους,

    που έρχονται Νομοτελειακά... να πούν την δική τους Αλήθεια !





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οταν μιλησα πιο πανω για δυο τροπους-δρομους, αναφερομουν στην διαφορα του να παρασυρεσαι στη μηχανικοτητα της ζωης και να κανεις οτι γουσταρεις (με συνεπακολουθο να πληρωνεις τα πολλα λαθη που αναποφευκτα θα κανεις) και στο να προσπαθεις να βρεις την γνωση ωστε να αποφυγεις περιττες ταλαιπωριες. Αυτο ειναι απλοικοτατο. Δεν χρειαζεται να μεινεις εγκυος στα 13 για να καταλαβεις πως δεν θα πρεπε. Ουδεν προβλημα ομως. Αμα γουσταρεις, τραβα. Μην γκρινιαζεις ομως μετα. Δικες σου επιλογες ηταν αν και "μηχανικες". Αυτο πηγαινε στον ανωνυμο/η που κοιμαται τον υπνο του δικαιου και παρολα αυτα φαντασιωνεται πως ειναι ο φωστηρας που περιμεναμε και δεν αναγνωριζουμε.

    Οσον αφορα την αναζητηση του κοσμου του θαυμαστου, οι δρομοι ειναι τρεις και ειναι γνωστοι απο παλια. Ο ελληνικος δρομος ειναι ο τεταρτος δρομος και χρειαστηκε ενα ελληνικο μυαλο για να τον σχεδιασει.Αυτος ο δρομος ειναι σχετικα νεος, τουλαχιστον σε τοσο οργανωμενη και ελευθερη μορφη, και δεν εχει ουτε 100 χρονια. Φυσικα και ειναι παντελως αγνωστος, διοτι κανενα συστημα δεν επιθυμει να τον γνωρισουν οι ανθρωποι, διοτι μετα πώς θα καπηλευονται σαν χαραμοφαηδες τις αναγκες του;

    Το αντιγραφω. Μιλαμε φυσικα για τον Γεωργιο Γεωργιαδη που εμεινε γνωστος ως Γκουρτζιεφ. Αυτος μελετησε ολες τις αποκρυφες γνωσεις και μας τον συνεταξε περιπου το 1920+. Μας ειναι γνωστος σημερα αυτος ο τροπος απο τους μαθητες του, πιο γνωστοι εκ των οποιων ειναι οι: Πήτερ Ουσπένσκι, Μωρίς Νικόλ, Τόμας ντε Χάρτμαν, Οράζ, ο Τζων Μπένετ και πολλοι αλλοι που δεν εχω διαβασει. Τα βιβλια που εγω μελετω ειναι του Ουσπενσκι "Αναζητωντας τον κοσμο του θαυμαστου" που ειναι καταγραφη της μαθητειας του Ουσπενσκι απο τον Γκουρτζιεφ, το "Τεταρτος Δρομος" που εχει ολο ερωτοαπαντησεις, μερικα του Νικολ που ειναι ψυχολογος και επεξηγει αρκετα σημεια, και πολλα του Γκουρτζιεφ που δεν ειναι ευκολοδιαβαστος.

    Το θεωρω ελληνικοτατο τον δρομο, διοτι δεν απαιτει απομονωση, τουναντιον "ριχνει" τον ανθρωπο μεσα στον "κακο χαμο" της καθημερινοτητας και της συναναστροφης.βουρ στον πατσα. Πετυχαινει αυτο που περιεγραψες Λυκιε "Όμως εγώ θεωρώ δυσκολότερο όλων αυτών των επιλογών, την ανέλιξη μέσα από τις δυσκολίες της έκθεσής μας στην ανθρώπινη κοινωνία, έξω από το προστατευτικό περιβάλλον μιας μονής ή μιας σκήτης." Ειναι σαφως δυσκολοτερος τροπος και οχι ευκολοτερος, αλλα μακραν πολλαπλως αποδοτικοτερος χρονικα, αναλογως της ικανοτητας του ατομου, βεβαιως βεβαιως. Δεν αναφερεται ως ελληνικος τροπος, αλλα ειναι. Ειναι φτιαγμενος απο Ελληνα, παρολο που αυτος δεν ηταν ιδιαιτερα ταυτισμενος με αυτην του την ιδιοτητα, παρα περισσοτερο την κοσμοπολιτικη (που ειναι σαφως ελληνικη ιδιοτητα) και αναφερεται ως πανουργος/πονηρος δρομος. Αλιμονο, αν το "πολυμηχανος" δεν ταιριαζει στον Ελληνα, απο τα χρονια του Οδυσσεα. Δεν απαιτει τιποτα φοβερο, περα απο αντιληψη και ευφυια, αλλα προσπαθει να αναπτυξει μεθοδολογια ως προς αυτο.


    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. -----
    Ο ίδιος (Γκουρτζιεφ) ονόμαζε το σύστημά του "Τέταρτο Δρόμο", σε αντιδιαστολή με τους τρεις ήδη υπάρχοντες γνωστούς παραδοσιακούς δρόμους προς την πνευματική ολοκλήρωση, του φακίρη, του μοναχού και του γιόγκι. Σύμφωνα με το διαχωρισμό αυτό, ο δρόμος του φακίρη είναι ο δρόμος της πάλης με το υλικό σώμα. Ο άνθρωπος που εργάζεται με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αναπτύξει τη θέλησή του υποχρεώνοντας το σώμα του σε φοβερές ταλαιπωρίες, όμως οι άλλες δυο λειτουργίες του, το συναίσθημα και η σκέψη, παραμένουν υποανάπτυκτες.

    Ο δεύτερος δρόμος του μοναχού, είναι ο δρόμος της πίστης, του θρησκευτικού συναισθήματος και της θυσίας. Ο μοναχός επικεντρώνει την εργασία του στο συναίσθημα. Προσπαθεί, παλεύοντας σκληρά και για χρόνια με τον εαυτό του, να υποτάξει όλα του τα συναισθήματα σε ένα, στην πίστη, και έτσι να αναπτύξει μέσα του την πολυπόθητη ενότητα. Όμως και στην περίπτωση αυτή, οι δυο άλλες λειτουργίες, το σώμα και η σκέψη, δεν αναπτύσσονται.

    Ο τρίτος δρόμος είναι του γιόγκι. Είναι ο δρόμος της γνώσης, του νου. Ο άνθρωπος που βαδίζει αυτό το δρόμο αναπτύσσει το νου του στοχεύοντας στην πνευματική τελείωση, όμως το σώμα και τα συναισθήματά του δεν αναπτύσσονται. Μπορεί να φτάσει στο σημείο να ξέρει τα πάντα, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Για να αρχίσει να πράττει θα πρέπει να κυριαρχήσει πάνω στο σώμα και στα συναισθήματά του, και αυτό απαιτεί μια επιπλέον μακροχρόνια εργασία που είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να φέρει σε πέρας. Το ίδιο κατ' αντιστοιχία ισχύει και στους δυο προηγούμενους δρόμους. Πέρα από τις δυσκολίες αυτές και οι τρεις αυτοί δρόμοι απαιτούν για να τους ακολουθήσει κανείς, να αποσυρθεί από τη ζωή και να απαρνηθεί τα εγκόσμια. Ταυτόχρονα όμως, "οι δρόμοι είναι οι μόνες μέθοδοι που υπάρχουν για την ανάπτυξη των κρυμμένων δυνατοτήτων του ανθρώπου, και αυτό με τη σειρά του δείχνει πόσο δύσκολη και σπάνια είναι αυτή η ανάπτυξη".

    Μπροστά στην κατάσταση αυτή ο Γκουρτζίεφ επισημαίνει ότι η θέση του ανθρώπου που ζει στη σύγχρονη κοινωνία και που αναζητάει τη Γνώση, δεν θέλει όμως να απαρνηθεί τα εγκόσμια και βέβαια δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από τις διάφορες "αποκρυφιστικές και μυστικιστικές σχολές" του συρμού, θα ήταν πραγματικά απελπιστική αν δεν υπήρχε η δυνατότητα ενός Τέταρτου Δρόμου.

    Ο Τέταρτος Δρόμος ή "ο δρόμος του πονηρού ανθρώπου", λέει ο Γκουρτζίεφ, δεν απαιτεί να αποσυρθεί ο άνθρωπος από τη συνηθισμένη του ζωή. Αρχίζει πολύ πιο πέρα από το δρόμο του γιόγκι και αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι προετοιμασμένος σοβαρά και πολύπλευρα μέσα από την ίδια τη ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι σε αντιδιαστολή με τους τρεις παραδοσιακούς δρόμους, ο Τέταρτος Δρόμος δεν έχει καθορισμένη μορφή και πρώτα απ' όλα θα πρέπει να τον ανακαλύψει κανείς. Συνδυάζει την εργασία ταυτόχρονα και στο σώμα και στο συναίσθημα και στο νου, συν κάτι ακόμα. Αυτό το κάτι είναι κάποιο μυστικό που γνωρίζει ο "πονηρός άνθρωπος" και με τη βοήθειά του ξεπερνάει το φακίρη, το μοναχό και το γιόγκι.

    Στόχος του ανθρώπου που βαδίζει τον Τέταρτο Δρόμο είναι η ανάπτυξη της συνείδησης
    -----------------
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Να σχολιασω επισης κατι ακομα, γιατι πολλοι δεν θα διαβασουν τα βιβλια. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε πως δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να τα καταφερουν. Αυτο αναλυεται φυσικα σε τυπους ανθρωπων, αλλα ανοιγει μεγαλη παρενθεση. Γι αυτους που δυνανται, ελεγε πως αυτοι που μπορουν να ξεκινησουν ειναι αυτοι που εχουν φτασει τουλαχιστον στο επιπεδο του "ομπιβατελ". Ομπιβατελ ειναι μια ρωσικη λεξη, που εννοει αυτον που τουλαχιστον εχει οργανωσει ετσι την ζωη του, ωστε να μπορει να ζει σχετικα ανετα ο εαυτος του και τα μελη της οικογενειας του. Οχι να ειναι πλουσιος, αλλα να μην επιβιωνει με το ζορι, ουτε να ειναι αεργος. Κατι σαν τον σημερινο αστο, αλλα οχι απαραιτητα αστό.

    Επισης να σχολιασω το βιντεο με τους ιθαγενεις. Το κομμουνιστικο μοντελο ειναι αστειο, διοτι απαιτει απο τους πλουσιους να μοιραστουν με τους φτωχους. Οι πλουσιοι ομως δεν προκειται να δωσουν εθελοντικα οσα εχουν, οποτε θελει να τους τα παρει με το ζορι. Ειναι μεγιστα υποκριτικο.
    -Α, εσυ εχεις καποια λεφτα. Δωσμου τα μισα
    -Αντε χεσου ρε, εγω δουλευα 25 χρονια ενω εσυ τον επαιζες
    -Δωστα τωρα με το καλο για να μην στα παρω με το αγριο

    Προφανως οι εχοντες καποια οικονομικη ανεση, δεν θα συναινεσουν. Το πολυ πολυ να τα παρουν και να φυγουν, και να γινει ολος ο λαος προλεταριατο, δηλ φτωχος, αμορφωτος και συνεπακολουθα ο οχλος που θα στηριζει το νεο φασιστικο καθεστως. Ολα αυτα ειναι απολυτως περιττα. Εαν επιθυμεις μοιρασμα του πλουτου, βαζεις κλιμακωτη φορολογηση στους πλουσιους, που υπαρχει ηδη. Το πολυ πολυ, συνεννοειστε σαν κρατη και συμφωνειτε ενα κοινο μοντελο φορολογησης για να μην τα πανε περα-δωθε και τελειωσε το πανηγυρι. Ουτε επαναστασεις, ουτε λοιπες βλακειες με τις οποιες πειθουν τους αδαεις.

    Οι ιθαγενεις τους βιντεο λειτουργουν σαν μια μεγαλη οικογενεια. Αυτο εχει τα καλα του και τα κακα του. Εαν γυρισεις το νομισμα, η οικογενεια γινεται μαφια. Εαν επιθυμεις κατι διαφορετικο απο την οικογενεια ειναι σαν να διαφωνεις με την μαφια. Μονο νεκρος ή εξοστρακισμενος αποχωρεις. Ολα ειναι καλα ομως, οσο συμφωνεις. Κατι σαν χουντα. Ευχαριστουμε δεν θα παρουμε. Οποιος εχει την ψευδαισθηση πως σε ενα τετοιο συστημα θα του φερνουν σακουλες με ψαρια ενω αυτος θα καθεται ειναι βαθια γελασμενος. Βεβαια, η κοινωνικη ενσωματωση ειναι θεμελιωδης αναγκη του ανθρωπου. ΝΑ νιωσει πως συμμετεχει. Αυτο ειναι χαρακτηριστικο "γιν". Ο γιν συμπεριλαμβανει. (inclusive and expanding). Μονο οι ανευθυνοι γιανγκ την απαιτουν καθως θεωρουν πως ειναι δικαιωμα τους. Δεν ειναι. Ποναει ο αποκλεισμος ε; (suck it up) Αλλαξτε συμπεριφορα εαν δεν σας αρεσει

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλέπεις λοιπόν ότι δεν κατάλαβες απολύτως τίποτε; όχι δεν το βλέπεις γιατί μονίμως νομίζεις ότι είσαι σε θέση να καταλάβεις. το αστείο του θέματος είναι πως στο βίντεο θεωρείς πως βλέπεις κομμουνιστική κοινωνία με κάποιους να προσφέρουν και κάποιους όχι. καμιά σχέση! κατά δεύτρον μονίμως τείνεις να φιλτράρεις γραφόμενα μέσα από από άσπρο-μαύρο μπαλατζάρισμα, αμελώντας τις χιλιάδες αποχρώσεις μεταξύ αυτών των δυο. ξες ποια είναι η θεμελιώδης διαφορά μας; όχι δεν ξέρεις, άκου λοιπόν να μάθεις μπας και καταλάβεις επιτέλους μετά από χρόνια. εσύ, που όλη σου τη ζωή κρύβεσαι πίσω από τη γνώση και τα βιβλία, τι ακριβώς κατάφερες επί του πρακτέου. απολύτως τίποτα, το ξέρεις το ξέρω. ενώ κατέχεις τόσο καλά τη θεωρία του πράγματος, γιατί δεν κατάφερες να κάνεις μια αξιοπρεπή σχέση που να αντέξει στον χρόνο; γιατί συνεχίζεις να είσαι μόνος; από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε... εγώ που δεν κατέχω τη θεωρία που εσύ κατέχεις, γιατί κατάφερα να βρω το ταίρι μου; γιατί κατάφερα 13 χρόνια τώρα να κοιμάμαι και να ξυπνάω δίπλα στον ίδιο άνθρωπο και να συνεχίζω να επεκτείνω τον χρόνο μου δίπλα του; ζεις πολύ μέσα στο μυαλό σου, αυτό είναι το πρόβλημα σου. ερωτεύεσαι πίξελ γιατί δεν αντέχεις να ερωτευτείς κάτι έξω από αυτά. δεν θα είσαι σε θέση να διαχειριστείς παραμέτρους που επί του πρακτέου θα αναιρέσουν τις τέλειες και ιδανικές θεωρίες σου. σε λυπάμαι. όχι συγκεκριμένα εσένα, αλλά την τάση που φέρεις να εξιδανικεύεις το ιδεατό και να μην τολμάς το υπαρκτό.

      Διαγραφή
    2. Με ποιό δικαίωμα θέλεις να εισβαλεις στην προσωπική ζωή του άλλου; για να τον θιξεις από κακοήθεια; ντροπή! Και γιατι να πιστέψουμε οσα λεσ για 13 χρονια σχεσης αφου εχεις αποδειξει οτι είσαι 100% αναξιόπιστος σε οτι λες γιατί το χομπι σου ειναι η υποκρισία και το ψεμα;

      Διαγραφή
    3. you know nothing, free thinker, nothing at all._

      Διαγραφή
    4. Μπορεις να μου δωσεις ενα-δυο παραδειγματα περιπτωσεων απο αυτες τις παραμετρους που ανεφερες;

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΒΛΕΠΩ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΠΡΟΘΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟΤΙΣΜΕΝΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΤΥΛΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    6. Εγω και ο Jon Snow. Προσεχε τα βελη

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    7. οι παράμετροι μπορεί να είναι άπειρες. ο άνθρωπος είναι πολυμορφικό και απρόβλεπτο ον. εσύ θεωρείς ότι μπορείς να βάλεις φράγματα σε ένα τεράστιο κι ορμητικό ποτάμι κι ότι μπορείς να το ελέγξεις και να καταλήξεις σε συμπεράσματα δια της επιστημονικής οδού με συγκεκριμένα αξιώματα και νομοτέλειες. εφόσον όμως επιλέγεις την επιστημονική οδο, οφείλεις και να αποδείξεις ότι όντως ισχύουν τα αποτελέσματα σου. μπορείς; προφανώς και δε μπορείς, όχι μόνον εσύ αλλά ο οποιοσδήποτε, μπορείς μόνο να υποθέτεις και να θεωρείς ότι το αποτέλεσμα σου είναι κοτέτσι και όχι κοκορέτσι γιατί έτσι ταιριάζει στα φίλτρα σου. το τι ταιριάζει στα δικά σου φίλτρα όμως, μπορεί να απέχει μακράν από αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. παραπάνω από 7,5 δις ψυχές απάνω στον πλανήτη, με όλες τις διαφορετικότητες που χαρακτηρίζει την καθεμιά και συ θεωρείς πως ο ορθός δρόμος είναι ενας για όλους. θεωρείς ότι συγκεκριμένες περιπτώσεις ζευγών δε μπορούν να ολοκληρωθούν. πώς το ξέρεις; έχεις αποδεικτήρια των εξισώσεων σου ότι όντως μετά θάνατον κάποια ζεύγη κατέληξαν εκεί που νομίζεις ότι καταλήγουν τα τελειωμένα ζεύγη και κάποια άλλα όχι; θεωρείς πως συγκεκριμένοι άνθρωποι που δεν ακολουθησαν τον δρόμο τελείωσης που λες, θα αργοπορήσουν και δε θα πετύχουν αυτό που οι ενάρετοι κατ' εσέ θα πετύχουν. πώς το ξέρεις; μπορείς να ξέρεις τι είδους εκλάμψεις μπορεί να έχει στα στερνά του κάποιος μη ενάρετος όταν έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο; όχι δε μπορείς να το ξέρεις. μπορεί μια τέτοια έκλαμψη να αποβεί απελευθερωτική για κάποιον, ενώ ένας άλλος ενάρετος να χρειάζεται ίσως και περισσότερους βίους για να πετύχει όμοια απελευθέρωση. όλα είναι πιθανότητες. ο άνθρωπος αλλάζει συνεχώς. δεν είσαι καν ο ίδιος άνθρωπος με χθες, τα κύτταρα σου αλλάζουν μέρα με τη μέρα. μια σχέση είναι ένα κινητικό πράγμα. κι όταν λέω σχέση δεν εννοώ τύπου βρισκόμαστε σαββατοκύριακα γυαλισμένοι σιδερωμένοι κι ωραίοι κάνουμε ό,τι κάνουμε και τις καθημερινές ο καθένας στα σπίτια του κι άντε ξαναμανά το επόμενο σούκου. εννοώ συντροφική και συμβιωτική σχέση. σε μια τέτοια σχέση έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αδυσώπητο καθρέφτη συνεχώς. νομίζεις ότι τα ισορροπημένα σου γιν και γιανγκ μπορούν να είναι συνεχώς ισορροπημένα κατά τον τρόπο που ταιριάζουν στο δικό σου κεφάλι; νομίζεις ότι μπορείς να προορίσεις τι θα πεις στην τάδε περίπτωση, τι θα σου πει ο άλλος και πώς θα πορευτείς για να υπάρχει η ισορροπία που θέλεις; κυκλοφορείς μήπως με κανένα κινέζικο γκατζετάκι που σου δείχνει το πόσο ισορροπημένα ή μη είναι τα γιανγκ και τα γιν σου και συ είσαι ένα ρομπότ που ανα περίσταση θα δρας με τον τρόπο που εσύ θεωρείς ορθό; μα έχεις να κάνεις και με έναν άλλο άνθρωπο που η ύπαρξη του δε βασίζεται στα αξιωματα σου. βλέπεις ζευγάρια που δεν έχουν καν τα ίδια ενδιάφεροντα, που φαινομενικά φαίνονται αταίριαστα κι όμως οι δυο τους μαζί έχουν βρει τον τρόπο τους και κρατανε στον χρόνο. και βλέπεις και ταιριαστούς, υποδείγματα ζευγαριών που αγγίζουν σχεδόν την τελειότητα και έρχεται μια μερα που του βαράει του ενός και τα διαλύει όλα. μα πώς; αφού η εξίσωση ήταν απολύτως σωστή, τι λάθος έγινε; ο αστάθμητος παράγοντας της πολυμορφικής ύπαρξης έγινε, αυτό έγινε. και όπως είχε πει και μια μεγάλη, οι δρόμοι για τον θεό είναι όσοι και οι ανάσες των υιών των ανθρώπων.

      Διαγραφή

  71. Ωραια μας τα παρεθεσες Ε.Σ. Ευχαριστουμε για το μοιρασμα. Εχεις αναφερθει τοσες φορες στον Γκουρτζιεφ που εμενε μου εχεις κινησει την περιέργεια να τον διαβασω.

    Αγαπητε Αρκτουρε, δε νομιζω οτι η φιλοσοφια-ενδοσκοπηση του 'τι εστιν αρετη' εχει γεωγραφικους περιορισμους. Ευχαριστως να ακουσω τη γνωμη σου ομως.
    :-)

    Συνεχισε αγαπητε Ποιητη, μπας και ισιωσουμε καμια μερα ;-)

    Καλημερα σε ολους.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΙΝΔΟΙΣΜΟ ΒΟΥΔΙΣΜΟ ΣΟΥΦΙΣΜΟ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΙ ΚΡΟΟΥΛΥ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ. Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ!? ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αγαπητε Αρκτουρε,

    θα μπορουσα ευκολα να απομονωσω δυο-τρεις φρασεις απο τα γραφομενα του αγαπημενου μας Ποιητη των Χρωματων ΑΛΛ'Α ειναι τοσο ομορφα δοσμενο ολο το κειμενο και τοσο χρησιμο για να κανει ο καθενας μας την δικη του αυτοκριτικη....
    Ασε που η 'αναγνωση' ενος Ποιητη.....ειναι παντα πολυ προσωπικη υποθεση.....

    :-)

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ελενη + ποιητής των χρωμάτων = L.F.E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. low-frequency effects (LFE) Ή love for ever?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....


      Τι θα πεί Φώς:

      Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια.


      Ν.Καζαντζάκης



      http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/79435.png




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  76. Ποια ειναι η θεση του μπλοκ σας για τον φασισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το ερώτημα αφορά το μπλογκ, θα δώσω μια πρώτη απάντηση ως διαχειριστής, χωρίς να είναι δεσμευτική και για τους συνδαιτυμόνες του.
      Φασισμός είναι η συμπεριφορά που κατατείνει και σε ιδεολογία, κατά την οποία δεν ανεχόμαστε την διαφορετικότητα των ανθρώπων και των ιδεών τους. Αποτελεί το κύριο γνώρισμα όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων και το συναντούμε σε μοναρχικά πολιτεύματα, αλλά κυρίως στα εθνικοσοσιαλιστικά-κομμουνιστικά. Ο απολυταρχισμός, δεν επιτρέπει αντίθετες φωνές, ούτε αντίθετες συμπεριφορές. Τρανότερο πρόσφατο παράδειγμα φασισμού, το σοβιετικό κράτος και η χιτλερική Γερμανία.
      Η φασιστική συμπεριφορά όμως, υπάρχει και σε ατομικό επίπεδο. Ο μισαλλόδοξος άνθρωπος και αυτός που δεν μπορεί (ή δεν θέλει για ψυχολογικούς λόγους) να κατανοήσει ότι οι κοινωνίες εδράζονται και σέβονται την πολυμορφία των ιδεων των μελών τους, όπου κανένα μέλος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλεται δια της βίας, στην θέληση των άλλων.
      Συνεπώς η φασιστική συμπεριφορά, οφείλεται στον ισχυρό εγωκεντρισμό και την αδιάλλακτη θέση, ανθρώπων που κατά τεκμήριο βρίσκονται σε χαμηλό εξελικτικό και αντιληπτικό επίπεδο. Δυσπροσάρμοστοι στην κοινωνία άνθρωποι ή με επιβεβαρυμένο ψυχισμό, περιθωριοποιούνται από την κοινωνία και στην συνέχεια συλλέγονται σε ομάδες φασίζουσας συμπεριφοράς, που δρουν ανάλογα και προστατευμένα. Αναζητούν ιδεολογική στέγη πίσω από ακραίες ιδεοληψίες, αθλητικές ομάδες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες επιτρέπουν την βία, ως απάντηση αντεκδίκησης στην κοινωνία που τους απορρίπτει. Διέπονται από μίσος, το οποίο μέσα από αυτές τις συλλογικότητες, διαρκώς τροφοδοτείται και ενισχύεται.
      Σήμερα το βλέπουμε έντονα στις ομάδες των αναρχικών, των κομμουνιστών και των ακροδεξιών οργανώσεων, ενώ παραδοσιακά καλλιεργείται και από τις διάφορες ΠΑΕ.
      Η θέση του Καταχθόνιου Δαίμονα και προσωπικά η δική μου, είναι σαφώς εναντίον κάθε φασίζουσας συμπεριφοράς, αφού αντιτίθεται στην ελευθερία του ανθρώπου να σκέφτεται και να ενεργεί κατά συνείδηση, αλλά και κατά τον νόμο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Τοτε γιατι δεν καταδικαζεται την χρυση αυγη; γιατι καταδικαζεται μονο τους αριστερους; γιατι γραφετε υπερ του μεταξα; αυτο δεν ειναι φασιστες; οι αναρχικοι και οι αριστεροι δεν ειναι φασιστες γιατι θελουν ισοτητα ολων των ανθρωπων. Φασιστες ειναι οι αμερικανοι και πι καπιταλιστες και ολοι οι δεξιοι. Γιαυτο η αριστεροι λενε φασιστες τους δεξιους, γιατι εζησαν τον φασισμο με τις εξοριες που τους εστειλαν στξν γιαρο και την μακρονησσο. Οπως θελετε τα λετε γιατι ειστε φασιστομπλοκ.

      Διαγραφή
    3. ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΣ! ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΕ....
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  77. Ανώνυμε, η γενικευμένη τοποθέτηση που ακολουθείς, δεν χαρακτηρίζει τις δικές μου θέσεις. Αφού λοιπόν σου εξήγησα τι είναι ο φασισμός και για ποιόν λόγο τον απορρίπτω, τα υπόλοιπα θέματα που τοποθετείς έχουν να κάνουν με ιστορικά δεδομένα, που φαίνεται πως αγνοείς ή δεν θες να αποδεχτείς.
    Ο Μεταξάς ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός ηγέτης και αυτό είναι αποδείξιμο. Ήταν φασίστας; Επέβαλε στρατιωτικό νομό διότι η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εσωτερικής πολιορκίας (από τους αναρχικούς) σε μια πολυ εύθραυστη περίοδο που η Ευρώπη έμπαινε στον πόλεμο. Η διαδικασία με την οποία ανήλθε στην εξουσία ήταν νόμιμη, όπως και η επιβολή του καθεστωτος (προβλεπόταν από το Σύνταγμα). Εφόσον το κράτος είχε νόμιμους λόγους να θεωρεί ως εχθρούς του κράτους τους αναρχοκομμουνιστές, οι εξορίες που υπέστησαν οι τελευταίοι, ήταν ευνόητοι.
    Αντίστοιχα το σοβιετικό κράτος, φόνευσε δεκάδες εκατομμύρια "αντιφρονούντων" που θεωρούσε εχθρούς του κομμουνισμού.
    Το αποτέλεσμα της πολιτικής του τον δικαίωσε de facto, ασχέτως της αριστερής προπαγάνδας.
    Η Χρυσή Αυγή ως κόμμα, περιλαμβάνει μέλη με φασιστική συμπεριφορά, αλλά είναι ένα νόμιμο κόμμα, το οποίο προέκυψε μέσα από της διαδικασίες που προβλέπει η δημοκρατία μας. Είναι το ίδιο νόμιμο κόμμα, όσο και το ΚΚΕ, το οποίο περιλαμβάνει εξίσου μέλη με φασιστική συμπεριφορά. Επίσης νόμιμο κόμμα (το οποίο έχει την τύχη να μας κυβερνά), είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει επίσης πολλά μέλη με φασιστική συμπεριφορά.
    Αν θες να κρίνουμε τις ιδεολογίες αυτών των κομμάτων, θα έλεγα ότι τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και τα αριστερά κόμματα, έχουν εξίσου φασιστικό περιεχόμενο, όχι τόσο στην θεωρία τους, όσο στην εφαρμογή τους. Αυτό διότι η ιστορία έρχεται να μας δείξει πως εφαρμόστηκαν στην πράξη, αυτές οι ιδεολογίες!
    Εγώ λοιπόν, αλλά και το ιστολόγιο αυτό, απορρίπτουμε τον φασισμό σε κάθε του έκφανση και το αναγνωρίζουμε ως προϊόν του εγωισμού. Αν μας παρακολουθήσεις, θα δεις ότι είμαστε συνεπείς σε αυτή την θέση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Οι δικές σου θέσεις αποτυπώνονται στις αναρτησεις που βαζεις.Εκτος αν εισαστε πολλοι ως διαχειριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος ανώνυμε. Οι δικές μου θέσεις προκύπτουν από τα δικά μου σχόλια. Οι αναρτήσεις επιλέγονται με άλλα κριτήρια, όπως το να προκαλέσουν ως ερεθίσματα, έναν ευρύτερο σχολιασμό από τους σχολιαστές μας. Έτσι λειτουργούν τα ιστολόγια. Στο συγκεκριμένο λοιπόν θέμα που έθιξες, έλαβες την απάντηση που απηχεί στην γνώμη μου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεκτες οι εξηγησεις Λυκιε και κατανοητες. Αν ειναι ετσι ανακαλω αυτα που ειπα για το μπλοκ σας.
      Πως σου φανηκε το ξυλο που ριξαμε στο μαρουσι στον χρυσαυγιτη Γερμενη; Ηταν αυτο που του χρειαζοτανε του φασιστοειδους. Τους μιλαμε στην γλωσσα τους.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον μιλάτε την ιδια γλώσσα και οι δύο!
      Μου φάνηκε λοιπόν μια χαρά φασιστική συμπεριφορα, ενός φασίστα σε έναν άλλο φασίστα.
      Εκτός από φασιστική συμπεριφορά, ήταν και άνανδρη. Τριάντα οπλισμένοι εναντίων δύο άοπλων, κρύβει θρασυδειλία και ανανδρεία, συνήθης συμπεριφορά των αναρχικών.
      Αυτά είναι λυπηρά και δεν τιμούν καμία ιδεολογία και κανέναν άνθρωπο που θέλει να θεωρείται άνθρωπος και όχι ζώο.
      Και για να σε προλάβω, ναι τα ίδια θα έλεγα κι αν το θύμα της άνανδρης επίθεσης, ήταν αναρχικός.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. .....


      Αφιερωμένο στον Λύκιο...


      http://news247.gr/eidiseis/travel/article4049951.ece/BINARY/w660/arkas4.jpg




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    5. Χαχα! Τι να γίνει, κάποιος πρέπει να το κάνει κι αυτό! ...αν και έχω αρχίσει να κουράζομαι πλέον.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητε Λυκιε,

      Εισαι πολυ καλος σε αυτο που κανεις.

      Πολυτιμη η παντα θετικη επιρροή σου στο σκέπτεσθαι κ γιγνεσθαι.

      Ο Θεος ν ειναι μαζι σου.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    7. Να 'σαι καλά, αγαπητή μου Ελένη! Εγώ με την σειρά μου χαίρομαι που βρήκα άξιους και καλύτερους συνεχιστές, όπως εσείς. Ελένη, έχεις όλες τις δυνατότητες να απαντάς σε κάθε πρόκληση και ο λόγος σου, είναι από τους καλύτερους που έχουν περάσει από τον Κ.Δ.
      Πραγματικά χαίρομαι για εσάς, αγαπητοί μου φίλοι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Με οποιον δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις λεει η λαϊκή σοφια, καλε μου Δασκαλε Λυκιε.

      Ειναι πολυ τιμητικο αυτο που λες. Ο λογος Σου εχει ιδιαιτερο βαρος και δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω. Θα επιμεινω ομως να μενω στα πισω θρανια, και να παρακολουθω το αξιολογο δειγμα γραφης και σκεψης των άξιων πρωτοκλασατων φιλων του Κ.Δ.

      Τυχεροι οσοι διασταυρωνουν το δρομο τους με τον δικο σας.

      Με εκτίμηση και αγαπη,

      Ελενη.

      Διαγραφή
    9. Αγαπητή μου Ελένη, σε παρακαλώ, δεν είμαι "δάσκαλος" ούτε κατά διάνοια! Είμαι μαθητής της ζωής, όπως οι περισσότεροι. Σε πολλά με ξεπερνάτε και εγώ νιώθω περήφανος που με τιμάτε με την παρουσία σας, στον χώρο που έφτιαξα.
      Άλλα δεν υπάρχουν πρωτοκλασάτοι και δευτεροκλασάτοι συνδαιτυμόνες εδώ! Είμαστε όλοι ισότιμοι, αλλά διαφορετικοί. Ο καθένας κομίζει την δική του διάνοια, την δική του προσωπικότητα. Και τότε γίνεται η σύνθεσις των διανοιών και η όσμωση των ιδεών. Άρα δεν υπάρχουν ούτε μπροστινά, ούτε πίσω καθίσματα. Είμαστε όλοι καθισμένοι σε ένα κυκλικό τραπέζι και δεν υπάρχει πρώτος και τελευταίος.
      Από εσένα Ελένη, ήδη έχω πάρει αρκετά μαθήματα και αυτό το εκτιμώ πολύ και είμαι ευγνώμων.
      Η αγάπη μου για εσάς, είναι δεδομένη και είναι αυτή που με κρατά εδώ και δεν τα έχω παρατήσει.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Ενταξει λοιπον αγαπητε Λυκιε. Συμφωνοι. Και δε θα συνεχισω γιατι υπαρχουν και οι κακοήθεις που θα σπευσουν να πουν οτι ευλογαμε τα γένια μας...

      Σαν οικογενεια επομενως προτιμω να σας νιωθω, και μαλιστα οικογενεια που διαλεξα. Ισοτιμοι ολοι, με τις ιδιαιτεροτητες του ο καθεις.

      Να ειστε ολοι καλα.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    11. Σλουρπ σλουρπ !
      Εκει εσυ στα τεσσερα να γλυφεις !

      Διαγραφή
  79. ....

    https://youtu.be/STSzCX36U6o

    Γιαννης Χρυσομαλλης, One man's dream

    Καλο Σαββατοκυριακο,

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλα ηταν, ενα ακομα ωραιο συμποσιο στου Λυκιου, ας το μαζεψουμε γιατι παλι ανοιχθηκαν πολλα. Τα παρατηρησαμε αραγε; Ειμαι σιγουρος πως οχι, καθως και σε μενα ξεφυγαν αρκετα. Λυκιε, μολις ξεμπερδεψεις με το φιδι, πες μας. https://s15.postimg.org/ufc54eivv/20161120_025312.jpg

    Για ενα καθαρο νου το μονο που χρειαζεται να κανει ειναι να παρατηρει σωστα. Αυτο σαφως και δεν ειναι ευκολο καθως δεν ξερουμε τι κανουμε. Χρειαζεται επομενως σιγουρα καποια γνωση, για να μας βοηθησει σε αυτην μας την προσπαθεια. Αν δεν ειμαστε αλαζονες, αυτην την γνωση μπορουμε να την παρουμε απο αλλους συνομιλητες, οι οποιοι δειχνουν να την εχουν, και που σιγουρα εχουν κοπιασει για να αποκτησουν, με προεξαρχοντα τον διαχειριστη του χωρου. "Διδασκοντας τους αλλους, θα γνωρισεις/μαθεις τον εαυτο σου". (Γκουρτζιεφ) Ας επιμεινουμε σε αυτο, ειναι για καλο.

    Γιατι μου αρεσει ο Γκουρτζιεφ; Διοτι το βαριεμαι αφορητα το διαβασμα. Το κανω εξ αναγκης. Ακομα και στις πανελληνιες ουτε την μιση υλη δεν εβγαζα, αλλο αν ταφερνα βολτα. Δεν ειμαι βυθισμενος λοιπον στα βιβλια μου, τα ξεφυλλιζω. Οι γνωσεις μου ειναι ανθεκτικες ομως, διοτι κυριως προερχονται απο τη ζωη. "Παθων και μαθων". Ανθρωποι οπως ο Γκουρτζιεφ ομως μας γλυτωσαν απο απειρη φασαρια, καθως μυηθηκαν σε ολες τις αποκρυφες σχολες και εμεις παιρνουμε απο αυτους το κατασταλαγμα. Αφου τον εχω τσεκαρω σε απειρα και εβγαινε παντα σωστος, τοτε ειναι αρκετα ανθεκτικο το συμπερασμα πως θα ειναι και στα αλλα σωστος.

    "Οι ανδρες εχουν τα μυαλα και οι γυναικες τα συναισθηματα πιο υψηλως ανεπτυγμενα". (Γκ) Ανωνυμη/ε, τα κειμενα σου ειναι μια παλινωδια λογικης που φυσικα δεν αντιλαμβανεσαι. "Ολη η ζωη ειναι μαθηματικα" (Γκ) (deal with it), ετσι ειναι δομημενο το συμπαν. Οποιος κατεχει την νοηση μπορει να κατα-νοησει τουλαχιστον την συνδεση αιτιου-αιτιατου, καθως τα αιτια ερχονται απο ανω. Οσον αφορα την ισχυ, η νοηση ειναι ο ανωτερος και σημαντικοτερος τομεας. Μπορω να σου απαντησω σχεδον σε ολες τις αιτιασεις σου και να σου εξηγησω τις λαθος παραδοχες που κανεις, που αναποφευκτα οδηγουν σε λαθος συμπερασματα. Δεν θα το κανω ομως, διοτι σου λειπει ο σεβασμος. Οχι σε μενα αλλα στην γνωση. Φλερταρω ομως με την ιδεα να σου σερβιρω δυο πιατελες "Νεμεση" και να σου ισοπεδωσω ολο το νοητικο οικοδομημα. Δεν ξερω αν πρεπει ομως, γι αυτο και θα απεχω, αν και θα ευχαριστουσε απιστευτα τον Αρκτουρο.

    Σοφοτερος εμου ο Λυκιος, σου ανεβασε τοιχο απο νωρις οταν τα ειδε με το καλημερα ολα αυτα και αλλα πολλα. Πιο πονηρος ομως εγω, το αφησα να συμβαινει, για να παρατηρησω πολλα και διαφορα. Σε ευχαριστω γι αυτο. Μην αισθανεσαι πως σε χρησιμοποιησα, οχι, ηταν ειλικρινης ο διαλογος, απλα αφηνουμε κατι να εξελισσεται και εμεις παρατηρουμε, ακομα και αν συμμετεχουμε οι ιδιοι. Ολοι και ολα εχουν καποιο ρολο να παιξουνε. Το ενδιαφερον μου ηταν περισσοτερο, μεταξυ αλλων, στην συμπεριφορα της RedVeil, βλεποντας μια ανευθυνη(καθως δεν μπορει να στηριξει τον εαυτο της) γιανγκ συμπεριφορα, που εκμεταλλευομενη καποιες γιν παραχωρησεις λογω ανασφαλειας(δικες μου), να προσπαθει να κυριαρχησει μεσω ταπεινωσεως. Στα @@ μου και για σενα και για το ταιρι σου που μας το διαφημιζεις κιολας. Ειπα πως δεν θα σου σερβιρω νεμεσι+τυσι, 2σε1 πακετο για το σπιτι, αλλα αν επιμενεις, μπορεις να με "τσιγκλισεις" λιγο για να αναθεωρησω.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. RedVeil, η ακραια γιανγκ συμπεριφορα δεν γνωριζει ορια και δικα σου-δικα μου. Ειναι της αποψης "τα δικα μου, δικα μου και τα δικα σου, δικα μας". Επισης δεν θεωρει πως το δικαιωμα, μας δινεται, αλλα το παιρνουμε απο μονοι μας. Γιατι ετσι. Η επειδη μπορουμε, διοτι οι αλλοι ειναι φλωροι/βλακες/αγαθοι/ηλιθιοι/κοροιδα. Εδω ερχεσαι εσυ και σκεφτεσαι "Ααα, ετσι; Αμα το πατε ετσι, ωραια. Θα πραξω αναλογως". Και οχι τοσο "ντροπη" αφου τα "ντροπη" εχουν μηδενικη επιδραση. Η γιανγκ συμπεριφορα δεν ειναι κακη, οι ανθρωποι απλως ειναι ανοητοι και την χρησιμοποιουν κακως, καθως δεν τηρουν ουτε κατα διανοια το τσιτατο που ανεφερα παραπανω. Σε αυτην την ανοησια/υβρι(να νομιζουν πως ειναι κατι που δεν ειναι) βρισκεται και ο λογος που ποτέ δεν θα μπορεσουν να πανε μακρια, οταν βρισκονται απεναντι σε καποιον που γνωριζει την φυση αυτη καλως. Ειναι παντως αναμενομενο να πιστευουν σε κατι τετοια μαρξιστικα οικονομικα μοντελα, που ακομα και ο Μαρξ οταν τα εγραφε γελαγε και θα σκεφτοταν "Χαχα. Κατσε να δεις πως θα ακολουθησουν ολα τα "ζα". Ειναι στην φυση τους".

    Για να το ολοκληρωσω, "Οι ανδρες εχουν τα μυαλα και οι γυναικες τα συναισθηματα πιο υψηλως αναπτυγμενα. Το καθενα απο μονο του δεν μπορει να προσφερει τιποτα. Σκεψου τι αισθανεσαι, και νιωσε(αισθανσου) τι σκεφτεσαι. Η συγχωνευση αυτων των δυο, παραγει μια νεα δυναμη/ενεργεια (force)" (Γκουρτζιεφ)

    Αρα ανωνυμη, αν ηθελες να μιλησεις γι αυτο εχεις καποια δικια και το γνωριζω καλως, αλλωστε εχω αναφερθει στο οτι θελω μια "μουσα". Ακομα ομως και εγω που το ανεμενα, δεν το καταλαβα απο το λογο σου. Για να σκεφτεις τι αισθανεσαι χρειαζεσαι καποια βοηθεια, σκεψου απο που μπορεις να τη λαβεις. Εγω για τα συναισθηματα, αν και δεν εχω προβλημα με ελλειψη αλλα υπερβολη, συνομιλω με γυναικες για αυτα. Ολες ειναι προθυμες και λατρευουν αυτες τις συζητησεις, αλλα ομολογουμενως, δυσκολευονται να το πουν με λογια. Δεν ειναι κακο αυτο, καθολου

    Και μιας και σας εχω ζαλισει με Γιν-Γιανγκ (που αφορουν τον υλικο και στοιχειακο κοσμο μονο)και θα παω παραδιπλα, στην Ινδια. Εκει υπαρχει το διπολο Σιβα-Σακτι. Υπαρχει μια γνωστη φραση οπου "ο παντοδυναμος θεος Σιβα ειναι ενα πτωμα, εαν δεν χορεψει διπλα του η Σακτι." Αυτο τα λεει ολα.

    Τελος, οι αναρχικοι επισης εμπιπτουν στην κατηγορια που περιεγραψα παραπανω. Εχω απολυτο σεβασμο στον αναρχικο, αλλα δεν βλεπω κανενα. Μονο υποκριτες. Ο αναρχικος δεν πιστευει σε καμια αρχη που να τον εξουσιαζει μεταξυ των ανθρωπων. Αυτο ειναι σωστο. Εξ ορισμου ομως και απο την ιδεολογια του δεν δυναται να χρησιμοποιει ολα τα οφελη που παρεχει η κοινωνια που δεν αναγνωριζει. Δεν μπορεις να λες "αντε γαμησου πατερα και αντε γεια, φτου στη μαπα" και να τον παιρνεις τηλεφωνο καθε 3 του μηνος να σου βαζει το χαρτζιλικι για να ζεις. Αυτος ειναι ο ελληνας ξεφτιλας αναρχικος. Ντροπη στην αναρχια. Αναρχικος ειναι αυτος που δεν εχει BMW,δεν πινει coca cola,εχει βαλει φωτοβολταικα και οχι αυτος που ρωταει "πότε δινονται τα επιδοματα;" Το λεω γιατι η συνδεση με τον ανευθυνο γιανγκ ειναι προδηλη. Και κλεινω με το τσιτατο "Μπορεις να ειναι τοσο γιανγκ (ή αναρχικος, ή αυτονομος ή οτι αλλο), οσο σου επιτρεπουν τα δικα σου αρχ...α".

    Πολλες οι σκεψεις, δεν μπορουν να γραφουν ολες

    Λυκιε, η RedVeil πολυ ευστοχα ειχε πει πως τα κειμενα σου ειναι "μανιφεστο". Οντως. Εγω θα λεγα πως ειναι "σφραγιδα", διοτι μεχρι να το γραψεις (σφραγισεις), δεν ειμαστε σιγουροι αν εχουμε δικαιο ή οχι σε αυτα που λεμε

    ΥΓ. Αρκτουρε, η παρατηρητικοτητα σου με χαροποιησε. Το ζητημα ωστοσο δεν ειναι να ειμαστε "κλειστοι", αλλα να μαθουμε να διαχειριζομαστε τη δυσκολια του βαθεως συναισθηματος και της "παραδοσης" (letting go). Βεβαια αυτα αφορουν το κεφαλαιο γυναικα, τελευταιο πειρασμο για τον Καζαντζακη,και χρειαζονται απειρη προσοχη εκτος και αν η "γυναικα" ειναι γυναικα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωί Κυριακής έχεις κάνει το χέρι μου να τρέμει.
      Δεν έχω ιδέα σε τί πράγμα αναφέρεσαι.
      Όταν με αδικούν συνήθως εξαφανίζομαι. Ειδικά όταν με αδικούν παραλογιζόμενοι, λέω δεν αξίζει τον κόπο.
      Αλλά πώς θα μπορούσα να κάνω το ίδιο μαζί σου;
      Αν θέλεις εξήγησε μου τί είναι όλα αυτά που γράφεις. Δεν πάει ο νους μου ΠΟΥΘΕΝΑ. Είμαι σίγουρη πως πρόκειται για παρανόηση.

      RedVeil

      Διαγραφή
    2. δεν ξέρω για ποιον λόγο προσπαθείς να με ταυτίσεις με αυτό το redveil που λες, το οποίο και εμφανίστηκε ξαφνικά να ζητήσει εξηγήσεις, θα βολεύει στο σενάριο σου προφανώς... λοιπόν, άκου τώρα και μερικά ακόμη που πρέπει να ακούσεις: νοητικά είσαι γέρος σχεδόν υπερήλικος και συναισθηματικά μόμολο. βρες τρόπο να τα ισορροπήσεις. τα άνω κέντρα σου είναι υπερλειτουργικά ενώ τα κάτω υποτονικά. έχεις ένα χρόνιο μπλοκάρισμα στο δεύτερο σου το οποίο σε ταλαιπωρεί σωματικά με κάποιον τρόπο, μια μήτρα θα στο ξεμπλοκάρει μόνο, όχι ιδεατή, σάρκινη... τα μεσαία σου δεν τα βλέπω καθόλου ή τα κρύβεις καλά ή είναι μη κινητικά, τείνω προς το δεύτερο καθώς δεν ρέει η ενέργεια σου σωστά. τι περίεργο αλήθεια που ακόμα ψάχνεις τη μούσα σου ενώ τα ξέρεις όλα τόσο καλά και ορθά... όταν θα καταλάβεις ότι με το να επιμένεις να είσαι ένα απολυταρχικό, πατριαρχικό κοντρόλ φρηκ που προσπαθεί μονίμως να επιβάλλει στους άλλους το δικό του δεν καταφέρνεις τίποτα απολύτως, ίσως επιτέλους να κάνεις και το πρώτο βήμα για να έλξεις αυτό που σου λείπει και το οποίο θα σε θεραπεύσει.

      Διαγραφή
  82. RedVeil, εκτιμησα πως αυτο το σχολιο ηταν δικο σου Ανώνυμος18 Νοεμβρίου 2016 - 2:47 μ.μ.
    Εαν δεν ηταν τοτε εκτιμησα λαθος. Ευκαιρια να με απομυθοποιησεις (demystify).

    Ανωνυμε/η, μου αρεσει που μιλας ανοιχτα, αλλα σου λειπει ο σεβασμος. Τι θα πει "το RedVeil" ρε νουμερο; Αντικειμενο ειναι; Λες να αναφερομαι σε καρεκλα; Μαθε λοιπον να μιλας με σεβασμο, αλλιως μην μιλας. Δεν με ενδιαφερουν οι εκτιμησεις ή οι αποψεις ενος αμορφωτου ανθρωπου. Προφανως ουδεις τελειος και ολοι προσπαθουμε οπως μπορουμε, χωρις να γινομαστε υπολογοι στη συνειδηση μας. Οσα αναφερω ειναι οσα μελετησα και εμαθα προσφατα και τα προσφερω ανιδιοτελως μηπως και βοηθηθει και καποιος αλλος. Το κοστος που πληρωσα ηταν πολυ μεγαλο, με την εννοια πως εγω δεν στολιζομουν ουτε τα ΣαββατοΚυριακα και ο χρονος αυτος ηταν "κλεμμενος" απο την αναπαυση μου. Δεν ειμαστε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι. Μερικοι εχουμε τερματισει το θεμα "εργασια" και αισθανομαστε burnt out, και μαλιστα οχι για προσωπικα ιδιοτελη κινητρα. Διακοπες χρειαζομαστε γιατι μπορει να εχουμε και 7 και 8 χρονια να παμε

    Το ακουσαμε και αυτο. "πατριαρχικο κοντρολ φρηκ". Κικιρικου. Ποια ειναι τα "μεσαια" μου που δεν βλεπεις; Τα UHF; Τα μεσαια κεντρα; Τι ειναι παλι αυτα; Πώς τα βλεπεις; Κινεισαι στο αιθερικο ή εχεις επαφες με αλλους που σου τα λενε; Κατα τα αλλα δεν ειπες κατι που να μην εχω ηδη πει, απλα τοπες με τροπο που να σε χαρακτηριζει. Με αγενεια

    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ.Αμορφωτος, με την εννοια της ελλειψης μορφωσης, ητοι να μην προσβαλλει χωρις λογο τους αλλους, και οχι συσσωρευση γνωσεων
      ΕΣ

      Διαγραφή
    2. RedVeil, ειδα πως δεν το διατυπωσα ξεκαθαρα. Εννοουσα πως ενδιαφερομουν να δω την αντιδραση αλλων (και την δικια σου φυσικα αν υπηρχε και που νομιζα πως ηταν με το σχολιο που ανεφερα) οπως για παραδειγμα του Αρκτουρου, στην συζητηση μου με τον ανωνυμη/ο, οπου και πηγαιναν οι χαρακτηρισμοι περι "ανευθυνου γιανγκ χαρακτηρα". Δεν αναφερομουν φυσικα σε σενα
      ΕΣ

      Διαγραφή
    3. Εντάξει. Κατάλαβα. Έφταιγε η διατύπωση.

      RedVeil

      Διαγραφή
    4. RedVeil=(το, ουδέτερο γένος) κοκκινο πέπλο.
      δεν κερδίζεις κάτι πάντως παίζοντας το θύμα και μάρτυρας της γνώσης, μόνος σου επέλεξες αυτόν τον δρόμο του... φωστήρα της γνώσης, δε σου το ζήτησε κανείς, τι ακριβώς θες δλδ να σου στήσουν ανδριάντα για τους κόπους σου; κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που ταιριάζει σε σενα -και ακόμη δεν έχεις καταφέρει...- δεν ταιριάζει και σε όλους...

      Διαγραφή
    5. Δεν ισχυριστηκα ποτε το αντιθετο. Επισης, εχω μαθει και το προσπαθω συνεχως να μην κρινω καταστασεις. Ειμαι πεπεισμενος πως πριν ζησω σε αυτη τη ζωη, "ειδα" ολες τις καταστασεις της και ειπα "fuck yeah. I can handle it. Lets do it" (ναι, μπορω, το εχω, παμε)

      Αρα το τελευταιο που κανω ειναι να μυξοκλαιω(bitch-whining) και να γκρινιαζω.

      Να εισαι ασχετη με τα αγγλικα δεν ειναι κακο, κακο ειναι να πουλας μουρη με κατι που δεν κατεχεις. Με την λογικη σου και η Χιονατη ως Snow White θα επρεπε να λεγεται Το ασπρο Χιονι λες και ειναι κανας ινδιανος. Αρα ειτε εισαι ασχετη, ειτε συνειδητα προσπαθεις να υποτιμησεις που σημαινει πως εχεις γινεις τοξικη και εκτοξευεις κακιες προς πασα κατευθυνση. Η γνωση που κραζεις μπορει να σε βοηθησει και να σε βγαλει απο το τελμα, οπως κανει και σε εμας που προσπαθουμε να την χρηαιμοποιουμε ως προς αυτο, αλλα μεχρι να μαθεις σεβασμο, δεν θα βοηθηθεις

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  83. Ποιό; αυτό; Μου φαίνεται απίθανο.

    Ανώνυμος18 Νοεμβρίου 2016 - 2:47 μ.μ.
    Με ποιό δικαίωμα θέλεις να εισβαλεις στην προσωπική ζωή του άλλου; για να τον θιξεις από κακοήθεια; ντροπή! Και γιατι να πιστέψουμε οσα λεσ για 13 χρονια σχεσης αφου εχεις αποδειξει οτι είσαι 100% αναξιόπιστος σε οτι λες γιατί το χομπι σου ειναι η υποκρισία και το ψεμα;

    Μα αυτό νομίζω δεν απευθύνεται σε σένα αλλά σε κάποιον που λέει οτι έχει 13 χρόνια σχέση.

    Και όχι, δεν έχω καμμία σχέση ούτε μ' αυτό το σχόλιο ούτε με κανένα άλλο στο αναψυκτήριο αυτό. Ειλικρινά μου φαίνεται τόσο παράξενη αυτή η ταύτιση ώστε δεν ξέρω τί να πω.

    RedVeil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ελεύθερε Στοχαστή, είπες πως ενδιαφερόσουν να δεις και την αντίδραση άλλων.
    Να πω τι παρατηρώ.
    Ο ανώνυμος, που μπορεί να είναι και ανώνυμη, δεν υπάρχει αμφιβολία οτι πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό. Του αρέσει πολύ να συζητά μ' εσένα και τον Λύκιο και με κανέναν άλλον. Κι ως εδώ καλά. Είδαμε όμως οτι στο παρελθόν έγινε και επικίνδυνος. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναμπώ σε κουβέντα με τρολ, ανθρώπους δηλαδή που αποσυντονίζουν, σπάνε νεύρα, βρίζουν και γίνονται στο τέλος τόσο επιθετικοί ώστε να μην αφήνουν περιθώριο για ανεκτικότητα. Κι εσύ κι ο Λύκιος του χαρίζετε την προσοχή, την παρέα σας, τις γνώσεις σας και άφθονη από την ενέργεια σας. Κι αφού το μπορείτε, καλά κάνετε. Παρακολουθούμε και ευχόμαστε να μην ξαναγίνει η συμπεριφορά του τόσο έκρυθμη ώστε να πεις πως τελικά δεν άξιζε τον κόπο.

    RedVeil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμε-η, έχω την δυνατότητα να γνωρίζω ποτέ γράφεις ακόμα και όταν μιμείσαι κάποιον άλλον. Το ότι προσποιούμαι πως δεν το ξέρω, δεν θα πρέπει να σε επαναπαύει. Εν γνώση μου λοιπόν, σου επιτρέπω εδώ και πάρα πολύ καιρό, να γράφεις με τον τρόπο σου.
    Ξέρω επίσης ότι προσπαθείς και το θέλεις πραγματικά, να βρίσκεσαι ανάμεσά μας. Βλέπεις ότι στο επιτρέπω.
    Έχω όλη την ευχέρεια να σε αποκλείσω εντελώς, όπως για παράδειγμα να αναγκάσω όλους τους συνδαιτυμόνες να σχολιάζουν σε ασφαλές περιβάλλον (μέσω blogger) και να μην μπορεί κανείς να σχολιάζει ως "ανώνυμος".
    Μπορώ να το κλείσω επίσης, μόνο για τα μέλη.
    Τέλος, μπορώ να "μετριάσω" τα σχόλια και να εμφανίζω μόνο όσα θεωρώ εγώ "γνήσια". Πίστεψέ με, μπορώ να αναγνωρίσω την γραφή και το ύφος των συνδαιτυμόνων μας.
    Γνωρίζω επίσης και ποιός εμφανίζεται με δύο "επίσημα" πρόσωπα. Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό, αρκεί ο κάθε χαρακτήρας να έχει συνέπεια και σεβασμό στον διάλογο.
    Από τώρα και στο εξής, σου ζητώ να συμμετέχεις στους διαλόγους και να διατυπώνεις τις απόψεις σου, τις αμφισβητήσεις και την κριτική σου, αλλά με ένα πρόσωπο και οποιαδήποτε με ένα ψευδώνυμο.
    Το επόμενο βήμα που θα ζητήσω, θα είναι να γράφετε όλοι μέσω blogger, όπως έκανε ήδη η αγαπητή Ελένη.
    Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε στο δεύτερο βήμα.
    Βρες λοιπόν ένα νέο ψευδώνυμο και σχολίαζε μόνο με αυτό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. Βλέπω ότι τελευταία καταφέρνεις να γράφεις, χωρίς να ξεπερνάς την λεπτή γραμμή του ορίου. Μείνε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α, ωστε και εν γνώσει σου κιόλας μου επιτρέπεις εδώ και πάρα πολύ καιρό να γράφω... χαχαχαχχα! λοιπόν άκου κάτι, καταχραστή... δεν ξέρω αν όντως είσαι σε συνεννόηση με τον γνωστό διαδικτυακό φωστήρα aka στοχαστή για να με παρουσιάσετε ως κάποιον που γράφει εδω και πάρα πολύ καιρό ή αν σε εχουν μπερδέψει και σενα και νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με κάποιον που βρίσκεται στον χώρο σου εδώ και καιρό ή αν νομίζεις ότι μπορείς να βλέπεις τόσο καλά ενώ τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο... λοιπόν, το πρώτο μου σχόλιο εδώ μέσα έγινε στο ποστ του αττεσλή... πριν ουτε καν γνώριζα την ύπαρξή σου... υπήρξε κλήση, ακούσατε όσα θελήσατε οι ίδιοι να ακούσετε κι αυτό ήτανε όλο... ομολογώ ότι αρχίζω να βαριέμαι πραγματικά, πίστεψε με καλά θα κάνεις να παραμείνεις εστιασμένος σε αυτούς που πραγματικά συμμετέχουν στα όνειρα σου με τη θέληση τους και όχι σε περαστικές οντότητες σαν και εμέ, γιατί αυτό είμαι σε όνειρα άλλων, περαστικιά... συνεχίστε τις φιλοσοφίες σας, δε θα σας ενοχλήσω άλλο, δεν υπάρχει λόγος, μόνον αναρωτηθείτε γιατί ενώ κουβαλάτε το παλιό γράμμα, ακόμη και σ΄' αυτές τις εποχές που έχουν τελέψει και τα κόλλυβα που του αναλογούν, έχετε αποτύχει σε τόσες και τόσες ενσαρκώσεις σας να φτάσετε εκεί που νομίζετε ότι θα φτάσετε και τώρα ίσως στην ύστατη ευκαιρία σας, δίνετε τα ρέστα σας, όχι όμως για να πετύχετε τελικά αυτό το οποίο αποτύχατε πολλάκις, αλλά για να το επιβάλλετε σε άλλους... αυτά!

      Διαγραφή
    2. Αφού λοιπόν μας αποχαιρετάς, σου εύχομαι καλή συνέχεια στην "αποστολή" σου, να "βοηθήσεις" με αυτόν τον εποικοδομητικό σου λόγο όλους τους αποτυχημένους ανθρώπους.
      Σε χαιρετώ λοιπόν, θηλυκή οντότητα ειδικών αποστολών.
      Να είσαι γερή και δυνατή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Νόμισα οτι ήταν ο στιλπ. Ίσως έκανα λάθος.

      Διαγραφή
  86. .....


    https://www.youtube.com/watch?v=fsiGp-69mBA



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί γλυκιά μουσική!!! Λυπήθηκα κιόλας που έφυγε η θηλυκή οντότητα.. Αν δεν έβριζε τόσο, θα λυπόμουν ακόμη περισσότερο. Τί λέτε; Δημιουργούνται δεσμοί εδώ. Στην πραγματικότητα προκαλούσε άγρια τον Ελεύθερο Στοχαστή. Αλλά και τον Λύκιο. Όμως πίσω από την μεγάλη οργή κρύβεται μια βαθιά, απέραντη λύπη.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΥΡΛΗ? ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙΣ!!! ΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  87. Αγαπητοί φίλοι, το 17ο Αναψυκτήριο άνοιξε και περιμένει την συνέχεια των διαλόγων, ...μετά μουσικής!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.