Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Γυναίκες και θηλυκότητα


Άρθρο του Henry Makow (2002) 

Πολλές γυναίκες έχουν ακόμα επαφή με τα θηλυκά τους ένστικτα. Τους αρέσουν οι αρρενωποί άνδρες κι επιθυμούν να θεμελιώσουν τη ζωή τους στη συζυγία και την οικογένεια.

Οι νέοι άνδρες θα πρέπει να περιορίσουν την αναζήτησή τους στις γυναίκες που είναι δεκτικές προς αυτούς και να αγνοήσουν τις υπόλοιπες. Στρατολόγησε, μην υποβάλεις συνεχείς αιτήσεις!

Εάν θέλετε μια γυναίκα να είναι Γυναίκα, τότε θα πρέπει ο άντρας να είναι Άντρας. Θα πρέπει να είναι ηγέτης. 

"Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να ταιριάξετε τα αταίριαστα επειδή διψάτε για ‘αγάπη’. Απεναντίας, επικεντρωθείτε μόνο στις γυναίκες που σας θέλουν". 

Από τον Henry Makow (2002).
Οι άνδρες χρειάζεται να διακρίνουν μεταξύ των γυναικών που είναι θηλυκές και των γυναικών που έχουν μεταλλαχθεί. Η γυναίκα που έχει θηλυκότητα είναι δεκτική προς τους άνδρες. Αποπνέει ευθυμία και φιλόξενη ζεστασιά. Θα δεχτεί θετικά τα φιλικά σχόλια των ανδρών.
Η μεταλλαγμένη-αντεστραμμένη γυναίκα είναι φοβισμένη και περιφρονητική προς τους άνδρες. Έχει διδαχθεί ότι ο άνδρας είναι ανταγωνιστής, ή ακόμα χειρότερα, ένα σαρκοβόρο αρπακτικό.

Η ουσιώδης φύση της γυναίκας είναι να γίνει ένα εκκολαπτήριο αγάπης. Ο φυσικός ρόλος της είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος εντός του οποίου όλοι ευδοκιμούν. Ο προορισμός της είναι να αγαπήσει έναν άνδρα και δια μέσου αυτού, τα παιδιά της. Η ανταμοιβή της είναι η αγάπη και ευτυχία τους.

Η γενετήσια επαφή και η τεκνοποιία αποτελούν εκδηλώσεις μιας πνευματικής σχέσης. Ο άνδρας πρέπει πρώτιστα να φυτέψει το πνεύμα του στην καρδιά μιας γυναίκας και να βρει ζεστή αποδοχή. Αυτό το πνεύμα αρχίζει και ριζώνει και η αγάπη αναπτύσσεται αρχικά ως δεντράκι και στη συνέχεια γίνεται μια πανύψηλη βελανιδιά. Και τελικά η γέννηση ενός παιδιού είναι η φυσική έκφραση αυτής της αόρατης πραγματικότητας.

Ποια είναι τα στοιχεία αυτής της δυναμικής αρσενικού-θηλυκού;

Το αρσενικό θα πρέπει να παρουσιάσει έναν χαρακτήρα που θα ωθήσει το θηλυκό να τον ακολουθήσει. Συνήθως οι άνδρες χρησιμοποιούν το χρήμα ή την εξουσία για να ελκύσουν γυναίκες.

Ωστόσο, ένας άνδρας είναι κάτι ανώτερο από πάροχος υλικών αγαθών ή καταφερτζής. Είναι ένας αντιπρόσωπος του Θεού. Κάθε άνδρας έχει μια θεϊκή αποστολή και σκοπό στην γη. Αυτή η αποστολή τον διαποτίζει με μια αρρενωπή αυτοπεποίθηση η οποία γοητεύει τα ανώτερα ένστικτα της γυναίκας.

 
Χάνουν οι γυναίκες την προσωπική τους ιδιομορφία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας; Μερικώς ναι. Η ψυχίατρος Μαίρη Ρόμπινσον (Marie Robinson) αποκαλεί αυτή την απώλεια ‘ουσιαστικό αλτρουισμό’. Η γυναίκα δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκει ταυτότητα και αυτοπραγμάτωση μέσω του συζύγου της και της οικογένειας. Αυτό είναι θετικό. Πάνω από όλα, οι γυναίκες δεν ικανοποιούνται με τα κοσμικά επιτεύγματα. Νιώθουν πληρότητα και ικανοποίηση όταν δίνουν και λαμβάνουν αγάπη. Είναι δημιουργήματα αγάπης (από αγάπη και για αγάπη), πλάσματα του Θεού.

Η ουσία της γυναικείας φύσης είναι η μητρική φροντίδα. Η γυναίκα αναθρέφει και καλλιεργεί τα παιδιά της. Προσφέρει στον άνδρα και τα παιδιά της άνευ όρων αγάπη. Όμοια, η ουσία της ανδρικής φύσης είναι η πατρική φροντίδα. Ο σύζυγος κατευθύνει και παρέχει ασφάλεια και σκοπό στην γυναίκα και τα παιδιά του. Όλα όσα οδηγούν στον γάμο είναι μια προετοιμασία προς την πραγμάτωση αυτών των αλληλοσυμπληρούμενων ρόλων.

Ο γάμος είναι μια μυστική ένωση*. Ο άνδρας και η γυναίκα γίνονται ένα. Σαν το σπαθί και το θηκάρι, όπως ο δίσκος και το εξώφυλλο. Αυτή η ένωση αγάπης είναι η ολοκλήρωση που όλοι ψάχνουμε. Αποτελεί προαπαιτούμενο της ευτυχίας και προσωπικής ανάπτυξης. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε καθηλωμένοι σε εμμονές, π.χ. με το σεξ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η ένωση η γυναίκα θα πρέπει να ταυτίσει το προσωπικό της συμφέρον με αυτό του συζύγου της. Να γίνει κομμάτι του. Και ο άνδρας να γίνει μέρος της συζύγου του, ώστε η ευτυχία τους να είναι ενιαία.

Τα ζευγάρια που παραμένουν «ανεξάρτητα» βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους. Αδυνατούν να αισθανθούν αληθινή οικειότητα. Δεν γνωρίζουν τι είναι αληθινή αγάπη.

Αντικρούοντας την σεξουαλική αντιστροφή

Πανίσχυρες δυνάμεις στις κοινωνίες χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να δημιουργήσουν «κοινωνικές τάσεις». Οι δυνάμεις αυτές προωθούν την σεξουαλική διαστροφή προκειμένου να υπονομεύσουν την φυσική οικογένεια και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία. Εξαπατούν τις γυναίκες εξωθώντας τις να απαρνηθούν την θηλυκότητά τους και να σφετεριστούν τον αρσενικό ρόλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες να έχουν αντιστραφεί ψυχικά και να χάνουν το τραίνο της ζωής. 

Αντί να δημιουργούν ένα περιβάλλον στοργής, γίνονται επιθετικές και εγωκεντρικές. Χρειάζονται τώρα κάποιον για να προσφέρει ένα στοργικό περιβάλλον σε αυτές. Έτσι προκύπτει η πάλη για εξουσία που καθιστά τις σχέσεις «ισότητας» μια συνεχή δοκιμασία.
(Στην ταινία ‘The Bostonians’ ο Κρίστοφερ Ρηβς βοηθά μια νεαρή γυναίκα να αντιληφθεί την απάτη του φεμινισμού)

Με πρακτικούς όρους, τι σημαίνει αυτό για τους άνδρες;

1) «Ο άνδρας κτίζει το σπίτι, η γυναίκα το νοικοκυριό». Ο άνδρας θα πρέπει να αναλάβει τα προσωπικά κι επαγγελματικά του καθήκοντα.

2) Θα πρέπει να αγαπά την γυναίκα που τον αγαπά, ειδάλλως θα πρέπει να την αφήσει ήσυχη.

3) Οι άνδρες δεν θα πρέπει να σπαταλούν το χρόνο τους σε μεταλλαγμένες γυναίκες (π.χ. φεμινίστριες). Κάποιος φίλος είπε ότι ο γάμος με μια φεμινίστρια είναι σαν τον γάμο μιας Εβραίας με έναν αντισημίτη.

Ένας δυνατός άνδρας μπορεί πιθανώς να βοηθήσει μια φεμινίστρια να ανακαλύψει ξανά την θηλυκότητά της. Δυστυχώς, όμως, αυτή η γυναίκα είναι ήδη ‘ξινισμένο γάλα’. Προτιμότερο είναι να βρεις μια γυναίκα που είναι εκ φύσεως θηλυκή και δεκτική. Αυτό απαιτεί πολλές επαφές και γνωριμίες. Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να ταιριάξετε τα αταίριαστα επειδή διψάτε για ‘αγάπη’. Απεναντίας, επικεντρωθείτε μόνο στις γυναίκες που σας θέλουν.

Η γυναίκα μου κατάγεται από το Μεξικό, έχει παραδοσιακές αξίες και μαζί της βρήκα οικογενειακή ευτυχία. Μου έμαθε τον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα δημιουργεί ένα περιβάλλον αγάπης. Μου προσφέρει χώρο, πνευματικό και φυσικό. Υπακούει τις 4 αρχές της αληθινής θηλυκότητας: δεν με ανταγωνίζεται, δεν με κριτικάρει, δεν χειραγωγεί, δεν γκρινιάζει. Εάν κοιτάξω μια άλλη γυναίκα δεν πέφτει να με κατασπαράξει. Είναι σύντροφος, όχι δεσμοφύλακας. Μήπως είναι δούλα στο σπίτι; Η σύζυγός μου έχει μεταπτυχιακό στην Πληροφορική από κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και δική της καριέρα. Έχω αναλάβει τα ψώνια και το μαγείρεμα και προσπαθώ να την κάνω ευτυχισμένη. Ο γάμος μας αποδεικνύει ότι οι ρόλοι μπορούν να είναι ευέλικτοι όταν οι ταυτότητες (αρσενική & θηλυκή) είναι στέρεες. Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 15 χρόνια.

"τὸ μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν ἐκκλησίαν. πλὴν καὶ ὑμεῖς οἱ καθ' ἕνα ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα οὕτως ἀγαπάτω ὡς ἑαυτόν, ἡ δὲ γυνὴ ἵνα φοβῆται τὸν ἄνδρα". (Εφεσίους 5,32)

ΚΟ / Πηγή

26 σχόλια:

  1. Θυληκοτητα και πνευματικοτητα. Αποδοχη και θαυμασμος. Υποχωρηση και παραδοση. Ερωτας και ελευθερια.
    Κανοντας χωρο στον αλλον να βιωνει την ελευθερια του πλάι μου και ενισχυοντας την δικη μου μεσα στον
    δικο του χωρο. Εμπιστοσυνη και Αυτοπραγματωση και Συγχωρητικοτητα.
    Ωραιο το αρθρο....
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ναι και οχι. Ο φεμινισμος σαφως ειχε αλλη ατζεντα και προεβλεπε σε αλλους σκοπους, αυτο ειναι σαφες, αλλα δεν ειναι απατη. Η γυναικα δεν ειναι κατωτερο ον απο τον ανδρα. Ο φαινοτυπος δεν μου λεει τιποτα. Γιται ο ανδρας πρεπει να προβαλλεται και η γυναικα οχι; Αυτα ειναι στερεοτυπα, απο εποχες αλλες, οπου ο ανδρας εβλεπε την γυναικα ως κτηση, και φοβοταν μηπως την χασει.

    Αστειες οι εκφρασεις οπως "μεταλλαγμενες γυναικες". Οταν βεβαια εδω λεει φεμινιστριες, εννοει τις γιανγκ γυναικες, και αυτο ια σχολιασω, διοτι αν λεει τις φεμινιστριες γυναικες εννοωντας τις επηρεασμενες απο την ιδεα του φεμινισμου και τις "κολλημενες", τοτε ειναι ανοησια, διοτι ειναι σαν να λεει κατι σαν "μακρια απο τις γυναικες που ειναι ΚΚΕ ή ΠΑΣΟΚ".

    Ειναι λαθος να κρινει καποιος εξ ιδιων τα αλλοτρια. Ο συγγραφεας οντας καπως ανευθυνος γιανγκ, θελει την γυναικα "υπο". Θεωρει πως ετσι ειναι η φυση. Οχι αγαπητε, κανετε λαθος. Δεν τον ξερω βεβαια τον συγγραφεα και ουτε με ενδιαφερει να τον μαθω. Ενας ανθρωπος φερει και τις δυο φυσεις και τα δυο ορμεφυτα μεσα του, το ασπρο αλογο και το μαυρο. Αυτα ειναι μερη της ψυχης του. Εαν θεωρησουμε το ασπρο αλογο-γιν-θηλυκη αρχη και το μαυρο-γιανγκ-αρσενικη, τοτε ενας ανθρωπος γινεται πιο πολυ απο αυτο το οποιο "θρεφει". Εαν η κοινωνια με θελει μπρουταλ και εγω συμμορφωνομαι με τα θελω της, τοτε θα γινω γιανγκ. Εαν καποια στιγμη μπουχτισω, και αυτο συμβαινει με τις γυναικες συχνα, και δεν αντεχω αλλο να ειμαι "υπο", απο την θεληση μου και τις αντιστοιχες πραξεις, θα θελω να επιβαλλομαι και θα γινω γιανγκ.

    Ομως, αυτο δεν σημαινει πως ειναι και σωστο. Φυσικα και ισχυει πως ενας σωστος ανδρας μπορει να βοηθησει μια "φεμινιστρια" (γιανγκ γυναικα) να ξαναβρει την θηλυκοτητα της. Ο λογος που απωλεσε αυτην την υπεροχη, ευαλωτη φυση της ηταν διοτι καποιοι ανοητοι μαλακες, της την ισοπεδωσαν. Ως αμυνα επιβιωσης, αναγκαστηκε να κλειστει και να γινει "σκληρη". Ζωντας διπλα σε εναν υπευθυνο ανδρα, θα μπορεσει να ανοιχτει ξανα και να ξανα αγαπησει πραγματικα, διοτι θα της προσφερθει το ασφαλες περιβαλλον ωστε να το πραξει.

    Αυτο ειναι το μυστικο μηνυμα του σταυρου του χριστιανισμου και οχι οι παπαριες της εκκλησιας. Η καθετη γραμμη αντιπροσωπευει την γιανγκ-αρσενικη αρχη-φωτια και η οριζοντια την θηλυκη-γιν-νερο. Η σωστη ενωση τους ειναι ο ιερος γαμος. Θα πω μονο αυτο. Τι προυποθετει η σωστη ενωση; Το ενα στοιχειο να μην εξαλειφει το αλλο. Εχουμε νερο και φωτια. Εαν η φωτια εχει το νερο συνεχως στη φαπα (στη βραση). τοτε το νερο θα εξατμιστει, οποτε συγνωμη χασατε. Εαν το νερο εχει τη φωτια συνεχεια να την ξενερωνει, τοτε η φωτια θα σβησει, οποτε παλι συγνωμη, ξαναχασατε.

    Συμφωνω σε αυτο. "2) Θα πρέπει να αγαπά την γυναίκα που τον αγαπά, ειδάλλως θα πρέπει να την αφήσει ήσυχη." Αλλα παλι ειναι υποκειμενικο και οχι αντικειμενικο, και για τους δυο ισχυει το ιδιο. Οποτε εχουμε: "Θα πρεπει να αγαπαμε τον συντροφο (α-φυλο) που μας αγαπαει, αλλιως ας τον αφηνουμε ησυχο"

    Τα αλλα, για να μην πιαστω στα επι μερους ειναι προσπαθεια ενος ανδρα να το παιξει προχωρημενος και δικαιος ενω πραγματικα δεν ειναι. Προσπαθει αλλα δεν ειναι. Η πολωση και η ξε-πολωση εχουν τους κανονες τους. Λχ οσο πιο πολυ πολωνεσαι, τοσο πιο πολυ θα πολωνεται ο αλλος απο την αλλη. Εαν θελεις να "επικρατησεις" της αλλης μεριας, σβησε την δικια σου πολωση και ω σαν απο θαυμα θα εξαφανιστει και του αλλου. Εαν γουσταρεις. Εαν δεν γουσταρεις, παιξτο αλλιως με τν δικια του την πολωση, και φταστον σε νευρικη κριση, αρκει παντα να μην χαλας τον κανονα του Δικαιου, κοινως αν απει ο αλλος γυρευοντας"
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προεβλεπε, απεβλεπε και αλλα πολλα, το νοημα να περναει (you get the point)
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  3. Και ποιος σου είπε στοχαστή πως αν είσαι ΚΚΕ η ΠΑΣΟΚ δεν σε χαρακτηρίζει και ποτίζει σαν προσωπικοτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πάντα χαρακτηριζουν. Δεν μπορουμε ομως να πουμε "μακρια απο αυτες/αυτους που ειναι Χ, διοτι ειναι μεταλλαγμενοι/ες και θα παει χαμενη η αγαπη σας". Ειναι γενικευση

    Οποιον ηξερα που ελεγε "Εγω δεν θα παντρευτω ποτέ καποιον που να ειναι Χ (πχ Παναθηναικο), τελικα ταφερε ετσι η ζωη και τετοιον παντρευτηκε"
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. True story! Ο,τι κοροιδευεις το λουζεσαι! Χεχεχε!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΙΣΚΑ.
    1) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ BABYSITTING
    2) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ MANAGMENT ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    3) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ SECURITY ΣΕ ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ
    4) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
    5) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΑ Ή ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ (ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ) ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    6) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΒΙΑΣΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΒΙΑΣΤΗ
    7) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
    8) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
    9) ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ
    10) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕΞ ΜΕ ΠΡΕΖΟΝΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΧΕΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ AIDS.
    Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ.
    ΑΡΑ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΜΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΑΡΕΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.
    ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΡΑ ΚΣΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΒΕΝΤΕΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΡΩΝΕ ΦΑΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή,

    Το σύμβολο του σταυρού ίσως θα το έχεις δει σε κάποιες εκκλησίες εκτός του Ελλαδικού χώρου με ένα κύκλο γύρω του,όπως δηλαδή ένας τροχός.Αυτό το σύμβολο ξεκάθαρα υποδηλώνει τον Ήλιο και έχει πάρα πολλές προεκτάσεις.Νομίζω έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να το ανιχνεύσεις,όχι όμως μέσα από τις πηγές του εσωτερισμού.
    Η κυβέρνηση Τσίπρα,επίσημα πλέον,έχει αφαιρέσει τον σταυρό από τα κοντάρια των ελληνικών σημαιών που χρησιμοποιούνται στην διεθνή πολιτική.Την ίδια στιγμή αν δεις τα αντίστοιχα των τουρκικών,θα παρατηρήσεις πως στην κορυφή τους έχουν αυτό,που οι Τούρκοι ονομάζουν "άστρο της σελήνης".
    Οι μουσουλμάνοι κυριολεκτικά φρίττουν μπροστά στο σύμβολο του σταυρού.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να σε υπερασπιστει καποιος πρεπει να δειχνεις ευαλωτος. Αν νομιζεις πως εισαι ο "γαμαω και δερνω τους παντες και παντου" ειτε ανδρας, ειτε γυναικα, προφανως και δεν "ζητας" βοηθεια, αρα γιατι να την λαβεις; Για να εισαι γιανγκ και να επιβαλλεσαι, πρεπει να εχεις και τα αρχ..ια για να το υποστηριξεις, ητοι να μπορεις να επιβληθεις. Δεν μπορει ποτέ κανεις να ειναι γιανγκ με τα αρχ..α αλλων. Δεν δικαιουμαι να το παιζω σπουδαιος λχ με τα λεφτα του μπαμπα.

    Αντιστοιχα μια φεμινιστρια που παραπηρε αερα και την ειδε Χαλκ, οντως δεν θα την βοηθησω, παρα οταν κριθει επιτακτικο. Αστην να φαει τις "σφαλιαρες" της στη ζωη για να λαβει και τα αντιστοιχα μαθηματα. Δεν αρκει να θελεις να εισαι κατι για να γινεις, πρεπει και να μπορεις εσυ να το υποστηριξεις. Μια γυναικα ομως θηλυκη, ενας ανδρας δεν μπορει να κανει τιποτα αλλο απο το να την προστατευσει, με τον ιδιο τροπο που προστατευεις ενα λουλουδι για να ανθισει.

    Τι θα πει να μετατρεψουν την γυναικα σε ανδρα; Φυσικα και ειναι σκοπος καθε ανθρωπου να ανακαλυωει και τις δυο φυσεις του, αρσενικη και αρχη. Οποιος αντιτιθεται σε αυτο δεν ειναι δικαιος και επιθυμει να του ανανακοψει την πορεια προς την ολοκληρωση, φυσικα για το προσωπικο του συμφερον, επειδη δεν επιθυμει αυτος να αλλαξει εσωτερικα ουτε κατα το ελαχιστο. Βολευει να ειναι η γυναικα κτημα. Η συμβουλη μου ειναι προς τις γυναικες συνηθως και τα ατομα γιν πολικοτητας. Εαν καποιοι σας ανακοπτουν αυτην την πορεια με το να μην σας δινουν τις ελευθεριες και γενικα οσα δικαιουστε, συζητηστε μαζι τους και ζητηστε τα. Μετα απαιτηστε τα. Και αν ο αλλος παραμενει ντουβαρι, φυγετε, μην χαραμιζετε την ζωη σας διπλα σε καποιον που δεν την αξιζει. Εαν δεν μπορειτε να φυγετε, διοτι σας εχουν αποστερησει ολα τα μεσα και τις δυνατοτητες, αυτο ειναι ξεκαθαρο σημαδι πως σας εκμεταλλευονται. Πρεπει να μενετε ΜΟΝΟ εαν το επιθυμειτε και οχι επειδη δεν μπορειτε να κανετε διαφορετικα

    Αγαπητε Κυον, η αναφορα μου στο συμβολο του σταυρου ειναι οντως εσωτεριστικη και αφορα τον ανθρωπο αμεσα και πρακτικα. Ειναι η μονη που εχει πρακτικη αξια. Πραγματι ισχυει πως αναφερεται στον Ηλιο (Χριστο για τον Χριστιανισμο) και για την ακριβεια στον σταυρο του ζωδιακου κυκλου. Πνευματικο συμβολο παρμενο απο τον παγανισμο οπως λεει το zeitgeist εδω στο 20.00" https://www.youtube.com/watch?v=nsfb64opK3E Το πραγματικο του νοημα ειναι αστρολογικο μεν αλλα ταυτοχρονα παραπεμπει στο αστρικο πνευματικο επιπεδο καθως αυτος ειναι ο κοσμος που διεπεται απο τους νομους των αστεριων. Εκει θα πρεπει να αναζητηθει το μυστικο του Ηλιου. Το συμβολο δηλ αναφερεται στον Ηλιο και κατα συνεπεια σε ολα τα αστρονομικα συμβαντα που περιλαμβανουν τον Ηλιο (και τη Γη). Εαν κατανοηθει ο Ηλιος, τοτε κατανοειται και η πραγματικη σημασια του συμβολου. Την απαντηση δεν την εχω ακομα. Αλλα ο Ηλιος αποτελει την Νο1 ενασχοληση μου, αναζητωντας αυτον αλλωστε ξερω απεξω ολες τις θεωριες για την επιπεδη Γη μεταξυ αλλων.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, ΠΡΣ ΜΟΥ ΒΡΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ? ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υποστηριζω την θεωρια της επιπεδης Γης. Λεω ομως πως σε συγκριση με το μοντελο της σφαιρικης Γης, μαλλον ειναι πιο κοντα στο σωστο. Ειμαι δε βεβαιος, πως αν παρουμε το μοντελο της επιπεδης Γης,γρηγορα και αναποφευκτα θα οδηγηθουμε σε ανακαλυψεις σχετικα με το υλικο μας συμπαν και περιγυρο, που θα σοκαρουν τοσο πολυ το λαο που αρκετοι θα φρικαρουν και δεν θα μπορουν να το διαχειριστουν.

    Ο ορος "αντιεπιστημονικος" ειναι σαφης και στην περιπτωση μας δεν ισχυει. Εχεις μιλησει προσωπικα με κανενα αστροναυτη; Ενας φιλος μου που ειχε μιλησει με τον Αρμστρονγκ οταν τον σερβιρε, που ειπε καποια ενδιαφεροντα πραγματα, που σιγουρα μονο καθησυχαστικα δεν ειναι σαν ενδειξεις. Για το φωτογραφικο υλικο που αναφερεις δεν θα σε κουρασω πολυ, θελω να μου βρεις ΜΙΑ μονο φωτογραφια που να μην ειναι CGI (φτιαγμενη στον υπολογιστη) στην οποια να φαινεται η ΓΗ απο μακρια. Για τον ISS(διεθνη διαστημικο σταθμο) που ειχε και περιφημο Live feed 24h (24ωρη ζωντανη αναμεταδοση) γελανε και τα κατσικια.Πρωτον δεν ηταν live αλλα timelapse(κομμενο και ραμμενο στο γρηγορο), και δευτερον ηταν ΟΛΟ CGI. Τωρα το σταματησαν για να μην ξεφτιλιζονται, αλλα πριν κανα μηνα που το παρατηρουσα, φαινοταν ξεκαθαρα πως τα συννεφα δεν κουνιονταν, ητοι ηταν φτιαχτο απο υπολογιστη. Οταν φτιαχνεις κατι τετοιο, δεν μπορεις να περασεις την τυχαιοτητα στη μετακινηση των συννεφων, ειναι πολυ δυσκολο. Ε, αυτοι, δεν ταχαν να κουνιουνται καθολου για ωρες. Το λεω γιατι μπορει να μας θεωρουν ολους μαλακες, αλλα δεν ειμαστε.

    Με το μοντελο της επιπεδης Γης, η αποσταση Ηλιου-Γης ειναι ενα τσιγαρο δρομος

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑ ΣΟΥ ΕΣΤΡΙΨΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ!! ΜΑ ΤΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΒΡΕ ΣΤΟΙΧΑΣΤΗ? πΑΡΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΡΗ, ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΟΙ. Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΛΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΗΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΣΤΑΧΑΣΤΗ ΜΟΥ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΕΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ? ΑΥΤΡΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΔΕΡΦΕ!!!! ΑΜΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣ ΟΛΟ ΕΥΘΕΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ? ΜΑ ΕΙΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΗΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ? ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΗΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΤΩΡΑ!! ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ COCA-COLA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΩΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ (ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΙΟΛΑΣ). ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΚΕΙΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΞ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ, Ή ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ. ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ, ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ./ Η ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΧΑΣΤΗ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1960 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ.
    http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/04/04/nasa-anniversary-first-picture-earth-space_n_3012503.html
    ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ CGI ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΦΑΠΕΣ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Με το μοντελο της επιπεδης Γης, η αποσταση Ηλιου-Γης ειναι ενα τσιγαρο δρομος"
    Δλδ αμα κο κοψεις ολο ευθεια κατα ανατολη μερια φτανεις Ηλιο. Τω ξερω γιατι το εχω κανεθ κι εγω. Μαθετε και αυτο απιστοι θωμαδες. Ενας φιλος μου που δουλευει στην γκασπρομ εκαναν γεωτρηση σε λαθος σημειο και σε βαθος 12 χιλιομετρων βγηκαν παλι στο διααστημα. Αποδειξη οτι η γη ειναι μια μπριζολα που κολυμπαει στο διαστημα και εχει παχος 12 χιλιομ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομιζω οτι κοιτωντας τον μικροκοσμο παιρνουμε μια ιδεα για τον μεγαλοκοσμο....Τι συμβαινει με τα μορια, τα ατομα, τους πυρηνες και τα ηλεκτρονια;
    Επιπλεον, αν ταξιδευει η δημιουργια απο την Πηγη σαν ηχος/ταλαντωση ή ακτινα/φως...και αν πουθενα δεν υπαρχει κενο (αφου ο "Θεος" πληρωνει το παν) τοτε στο ταξιδι αυτο συνανταει την αντισταση του χωρου δινοντας στην υλη το σφαιρικο της σχημα. Κατι για το οποιο κανει λογο ο Τουλατος ως διασυμπαντικη ωση.
    Ακομα και στην εκσπερματιση που ειναι εκρηξη δημιουργιας το σπερματοζωαριο εχει οβαλ σχημα και σε αυγα κατευθυνεται.
    Γενικα η φυση ειναι "τεμπελα" και αποφευγει την σπαταλη ενεργειας. Οι "σφαιρικοι" σχηματισμοι προτιμώνται.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρκτουρε, πρωτον μαθε να μιλας με σεβασμο. Τσαμπουκαδες και "γιανγκ" εκει που σε παιρνει. Οχι επειδη το εχω αναγκη για λογους εγωισμου, αλλα επειδη δεν προκειται να το επιτρεψω να συμβει. Σε ποιον θα ριξεις φαπες ρε καημενε; Ετσι εχεις μαθεις να ζεις και να φερεσαι; Σαν παρασιτο, σε βαρος τριτων, ωστε να τρεφεις την ανεπαρκεια σου; Εν προκειμενω λοιπον, απο εσενα δεν πιστευω να υπαρχει κατι που να μπορω να "παρω", να μαθω. Βλεπεις ομως πως δεν σου μιλαω υποτιμητικα, ουτε φερομαι υποτιμητικα. Νιωσε ομως και μην εκλαμβανεις ανοητα αυτην την σταση ως αδυναμια. Σου μιλαω ειλικρινα και ισοτιμα και συμπεριφερεσαι σαν μαλακας. Δευτερη φορα δεν θα υπαρξει, απλα δεν θα σου απαντησω καμια ερωτηση, ουτε θα μπω σε διαλογο, την εννοια του οποιου αγνοεις. Θα σε αφησω σαν ταλαιπωρο στην διπλη σου αγνοια, να μην ξερεις τιποτα και να νομιζεις πως ξερεις. Η δικια σου σταση θα κρινει αν θα υπαρξει συμφιλοσοφειν μεταξυ μας στο μελλον, οποτε τον υπαιτιο μονο στον καθρεφτη σου θα μπορεις να τον δεις.

    Σημερα ομως θα απαντησω κατ'εξαιρεση στο απαραδεκτο υφος σου και ο λογος ειναι μονο απο εκτιμηση στο προσωπο του οικοδεσποτη μας και στην προσπαθεια του μεσω του χωρου του ΚΔ, της οποιας και ειμαι υπερμαχος.

    Δεν μπορεις να ξερεις αν τα αστερια ειναι σφαιρικα μεσω παρατηρησης απο τηλεσκοπιο, διοτι η εικονα που λαμβανεις ειναι δισδιαστατη. Υποθετεις τρισδιαστατο σχημα. Για να βεβαιωσεις τρισδιαστατο σχημα χρειαζεσαι παρατηρηση και απο αλλο σημειο εκτος Γης. Αλλα εγω δεν μιλησα για τους πλανητες. Για την Γη μιλαμε. Επιστημονικα και μαθηματικα μιλωντας το μοντελο της επιπεδης Γης επαληθευεται ΑΚΡΙΒΩΣ οσο και αυτο της σφαιρικης. Παει αυτο. Να πω καταρχας πως δεν εχω καμια αναγκη να μαθω την επιστημονικη αληθεια, διοτι τις συνειδητοποιησεις που θα προκυψουν τις εχω ηδη κανει, πονηρα σκεπτομενος και μελετωντας οσους γνωριζαν, τους οποιους και μπορουσα να διακρινω με τα "περιεργα" τεστ μου. Οποτε γνωριζω ηδη πως η Γη ειναι μια φυλακη και γνωριζω ηδη και τον τροπο διαφυγης. Αλλα παμε, ετσι για την φαση.

    "ΑΜΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣ ΟΛΟ ΕΥΘΕΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ"
    Για την ακριβεια στο μοντελο της σφαιρικης Γης, οχι μονο θα γυριζες στο ιδιο σημειο αλλα θα επρεπε δεδομενου οτι υπερνικας την "βαρυτητα" να πετας ολο και σε ψηλοτερο υψομετρο.Αλλα αυτο ανοιγει την σημαντικοτερη συζητηση της ατμοσφαιρας της Γης και του κατα ποσο αυτη συμπεριφερεται ως στατικη ή παρασυρεται, κατα τον ιδιο τροπο που οταν μια μυγα πεταει ανετα και ανεπηρεαστη στο αμαξι σου οταν ταξιδευεις, αλλαζουν τα παντα εαν ανοιξεις ενα παραθυρο και επηρεαστει η "ατμοσφαιρα" του αμαξιου. Αλλα αυτη η συζητηση παει αναποφευκτα στο ζητημα θολος, με ή χωρις εισαγωγικα. Στο μοντελο της επιπεδης Γης παλι ισχυει, αν φανταστεις τον δισκο της Γης σαν ενα δισκο βινυλιου σε πικαπ. Αν πας ολο ευθεια την βελονα, θα επιστρεψεις μετα απο μια περιστροφη στο ιδιο σημειο.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περι αστροναυτη. Εσυ εφερες το επιχειρημα του οτι τοσοι αστροναυτες υπηρξαν και εγω σου το κατερριψα το δικο σου επιχειρημα, λεγοντας σου πως δεν εχεις μιλησει με κανενα αστροναυτη, αρα υποθετεις, δεν ξερεις. Επιπροσθετα σου ειπα πως εχω εμμεσες πληροφοριες πως οι ανθρωποι κρυβουν πολλα. Εχω απολυτη εμπιστοσυνη στον ανθρωπο που μου τις μετεφερε ομως. Εαν εγω ημουν αστροναυτης δεν θα συμπεριφερομουν σαν ψυχασθενης που κρυβεται. Υπαρχουν αυτονοητες συμπεριφορες απο τις οποιες κανενας ανθρωπος δεν εξαιρειται. Αλλα μην πιεζεσαι σε αυτο, ψυχολογικα δεν τοχεις. Δικος σου φιλος που να ειχε μιλησει με τον Αρμστρονγκ δεν υπηρξε, οποτε τωρα παλι ονειροπολεις. Το θεμα ομως δεν ειναι αν σου τολεγε οντως αυτο. Το θεμα ειναι τα ματια τι εδειχναν οταν το ελεγε αυτο. Τα ματια δεν ψευδονται, αρκει να ξερεις για τι ψαχνεις. Ισως μονο οσκαρικοι ψυχοπαθεις να μπορουν να εξαπατησουν, αλλα ποσοι τετοιοι να υπαρχουν;

    Ουτε αμορφωτος ειμαι, ουτε ισλαμιστης. Οντως παλια υπηρχε εκφραση πως οποιος πιστευει πως η Γη ειναι επιπεδη, ειναι αμορφωτος δογματικος συνηθως θρησκοληπτος, και επιστημονικα ασχετος. Πώς προεκυψε ομως η θεωρια της σφαιρικης Γης, γνωριζεις; Ο Ερατοσθενης με το πειραμα των σκιων κατεληξε σε αυτο το συμπερασμα. Ομως σημερα γνωριζουμε πως τα ιδια πειραματικα αποτελεσματα εξηγουνται σε επιπεδη Γη εαν ο Ηλιος ειναι σχετικα κοντα στη Γη. Υπαρχουν πολλα ζητηματα διαθλασης των ακτινων της Γης που δεν στεκουν και δεν εξηγουνται, οπως και συμπεριφορας των ακτινων του Ηλιου κτλ που δεν θα στα πληροφορησω σε ενα σχολιο.

    Για τις φωτογραφιες τις δυο που παρεθεσες ειναι τοσο χαλια η αναλυση που ουτε καν cgi δεν χρειαζεται να υπαρχει (που υπηρχε ηδη εκεινη την εποχη). Και στο χερι θα μπορουσαν να ειχαν γινει. Ειναι δε αστειο πως η πρωτη που δημοσιευσαν δεν ηταν πολυ καλη και της παραεβαλαν καμπυλοτητα και πιθανοτατα πολλοι επιστημονες απορησαν "Μα δεν ειναι κυκλος, ειναι οβαλ, ειναι ωοειδες το σχημα", οποτε στη δευτερη το διορθωσαν καπως και ειπαν "Ναι ρε οτι γουσταρετε". Φαινεται πως η Γη αλλαζει σχηματα μερα με τη μερα, βαριεται να εχει το ιδιο. Να σε αρχισω εγω τωρα στις φαπες Αρκτουρε; Σ'αρεσει οπως το ακους; Εαν δεν σου αρεσει να το λαμβανεις, τοτε γιατι το κανεις σε ολους; Εισαι επιτηδες αδικος και συμφεροντολογος ή απλως χαζος; Αρα κοψε το υφος. Εαν δεν μπορεις αλλιως, τουλαχιστον να συμπεριφερεσαι οπως σου συμπεριφερονται. Διαφορετικα νομοτελειακα, θα μεινεις εντελως μονος σου, διοτι κανεις δεν ειναι τοσο πολυ μαλακας ωστε να τα δεχεται αυτα αεναως. Αργα ή γρηγορα θα αντιδρασει και θα απομακρυνθει

    https://postimg.org/image/rb5r0lrfn/

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΦΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΕΩΝΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΣΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΕ ΥΠΕΡΟΠΤΗ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. ΤΟ "ΘΑ ΦΑΣ ΦΑΠΕΣ" ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΝΟΗΤΕ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ" ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΒΗ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ.
      ΦΙΛΕ , ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΣΟΥ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CGI ΑΣΧΕΤΕ!! ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ. ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΕΣΥ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ. ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 1960 ΑΣΧΕΤΕ!! ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΗΣ ΓΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΑΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΥΤΕ ΑΣΤΡΑ ΟΥΤΕ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΗΛΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΛΑΜΠΕΣ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΟΥ , ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ, ΞΕΡΟΛΑ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ηταν που δεν θα σηκωνες το "γαντι" που ποτέ φυσικα και δεν "εριξες" πρωτος, καθως ο εκφοβισμος τυπου "θα φας φαπες" ηταν αστεισμος προφανεστατα, που ολοι τον καταλαβαν εκτος απο μενα (χαχαχα τι γελιο, πως δεν το ειδα, δεν θα χω χιουμορ μαλλον, οι αλλοι σιγουρα λυθηκαν στα γελια) και οχι ψυχολογικος εκβιασμος επιβολης. Επειδη λοιπον το ψυχολογικο αυτο παιχνιδι ξερω καλα πως παιζεται, μαθε πως αυτα σε μενα δεν περνανε, ουτε καν υπο μορφη αστειακιων τυπου "χαχα, ελα μωρε λεμε καμια μαλακια ή κανα αστειακι να περναει η ωρα". Εαν μου πεταξεις το γαντι ασεβώς, θα στο δωσω να το φας. Εαν θελεις να διαφωνησεις, σαφως και πρεπει οπωσδηποτε να το κανεις, χωρις να υποτιμησεις τον συνομιλητη σου ομως, παρα μονο με επιχειρηματα και λογικη. Εαν επιμενεις να το πραττεις και να με υποτιμας λεγοντας με ανοητο, ετοιμασου να σου δειξω πως παιζεται αυτο το παιχνιδι. Δνε προκειται να δεχτω κανενα ψυχολογικο σου σκουπιδι για να αισθανθεις καλυτερα, αν και θα μπορουσα να τα απορροφησω ολα.

      Υπεροπτης:αυτος που πιστευει πως ειναι ανωτερος απο ολους και περιφρονει τους γυρω του
      Περιφρονηση:αδιαφορια, απαξιωτικη σταση, εμπρακτη ελλειψη σεβασμου απεναντι σε καποιον ή σε κατι
      Ανοητος:αυτος που δεν διαθετει νου ητοι δεν μπορει να σκεφτει
      Ασχετος: Ο μη σχετικος, αυτος που δεν γνωριζει τιποτα σχετικο με καποιο θεμα
      Βλακας: Αυτος που εχει χαμηλη νοημοσυνη ή που συμπεριφερεται χωρις σκεψη, συνωνυμα: ανοητος, χαζος

      Το να ειναι κανεις βλακας δεν ειναι κακο ουτε απαραιτητα αρνητικο. Οι χριστιανοι αλλωστε το χαιρονται: "Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" λενε. Αυτο που ειναι επιληψιμο, ειναι να προσπαθεις να μειωσεις τον αλλο για να καλυψεις την δικια σου ανικανοτητα, κοινως να αισθανθεις καλυτερα. Δεν εχεις κανενα δικαιωμα. Για μενα αυτα ειναι απειρως σημαντικοτερα απο το να καταρριψω το μοντελο της σφαιρικης Γης με τα δεδομενα που διδονται, που εχει ηδη συμβει, και που οποιοσδηποτε μπορει να καταφερει με ενα τηλεσκοπιο ή δυνατη καμερα με μεγαλη μεγεθυνση(πολλα zoom) σε δυο παρακτια σημεια να αποδειξει λαθος την καμπυλοτητα της Γης. Αφου ομως με κατηγορεις ως υπεροπτη, ας σου δωσω ενα παραδειγμα υπεροπτισμου για να το κατανοησεις, οπως αλλωστε και σε προειδοποιησα πως θα συμβει αν συνεχισεις να φερεσαι απαξιωτικα(χωρις καν να το κατεχεις): "Αντε ρε βλακα, δεν ασχολουμαι αλλο μαζι σου, ουτε με τις αποριες σου, μεινε να νομιζεις πως ξερεις τι σου γινεται (διπλη αγνοια). Φυσικα και μπορω να τις απαντησω αλλα σιγα να μην το κανω. Αυτη ειναι δικια μου γνωση και δεν την μοιραζομαι με κανενα (σσ:εμπορακος). Δεν αξιζεις να μαθεις την αληθεια"

      Λεγοντας αυτο, μου ηρθαν στο νου συμπεριφορες αλλων, που επεδειξαν υπεροπτισμο, εγω ομως οχι, δεν το εχω κανει, γιατι τις 12 ηθικες αρετες τις εξασκω συνεχως και δεν περιμενα εσενα να μου την πεις. Ακομα καλα-καλα δεν νομιζω να εχεις αντιληφθει (οπως και πολλοι αλλοι) την εννοια της μεσοτητας οποτε τι να λεμε.. Στα κουτουρου και στην τυχη, ουτε σε 500 χρονια. Καλη τυχη
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Ο Λυκιος με εχει εγκαλεσει για τις ασεβεις λεξεις που χρησιμοποιω και οχι για τον ασεβη τροπο που μιλαω. Και αυτο συμβαινει διοτι δεν νοειται ασεβεια οταν μιλαμε για την πραγματικοτητα. Οταν εγω χρησιμοποιω μια εκφραση, μπορω να την αιτιολογησω, εν αντιθεσει με σενα που οι χαρακτηρισμοι σου ειναι οτι ναναι. Να, εδω θαλεγα ΓιαΤονΠ.. αλλα ο Λυκιος δεν επιθυμει τετοιες εκφρασεις στον χωρο αυτο, διοτι κατανοει πως οι ανθρωποι δεν μπορουν να τις διαχειριστουν συναισθηματικα ως φορτισμενες λεξεις που ειναι και προφανως το σεβομαι και απεχω, χωρις να συμφωνω απολυτως. Θεωρω πως οι συμπεριφορες ειναι αυτες που ειναι επιληψιμες και οχι οι λεξεις και πως οι ανθρωποι θα πρεπει να μαθουν να κανουν αυτον τον διαχωρισμο. Ενας διαχειριστης-δασκαλος-παιδαγωγος ομως, οταν βλεπει παιδακια να κλαινε με λυγμους, προσπαθει να το αποφυγει αυτο εντελως, οποτε θετει περιορισμους. Για τα νηπια αυτο ειναι δοκιμο, για τους ενηλικες οχι. Αλλα απο την αλλη και οι ενηλικες νηπια ειναι, οποτε..

      Στοχος καθε ανθρωπου ειναι να υπερβει τα συμπλεγματα του (κομπλεξ). Ολοι θελουμε να ξεπερασουμε τις κομπλεξαρες μας, διοτι ολοι οι ανθρωποι εχουμε.Αυτος που δεν εχει, εχει βαρεθει να κοβει βολτες στα πνευματικα επιπεδα (χωρις ουσιες). Ελαχιστοι μπορουν να μαθουν το πώς. Η παναρχαια θεωρια του Γιν-Γιανγκ καταφερνει να απαντησει στο "πώς" στον τελευταιο πειρασμο της υλης που ειναι η συνουσια, αυτο που εμεις οι ανδρες ονομασαμε "γυναικα" προσωποιωντας το. Παρατηρωντας την συμπεριφορα σου μου γινεται ξεκαθαρα ορατο, ποσο "καμια τυχη" δεν εχει ενας χαρακτηρας "γιανγκ". Μα καμια ομως. Σαν να βλεπω την ζωη σε fastforward(στο γρηγορο). "Παντρευομαι μια γυναικα, κανω 2-3 παιδια, τους καταπιεζω αφορητα ολους με ασφυκτικο ελεγχο ζωης,νομιζω ολα ειναι καλα, μεχρι που καποτε συνειδητοποιουνται ολοι και με παρατανε, μενω να αναρωτιεμαι "γιατι ειναι ολοι τοσο αχαριστοι;", οποτε γερναω μονος και παραξενος πρηζοντας τους στο καφενειο με τις αποψεις μου για ολα που κανεις ομως δεν καθεται να ακουσει αφου με ξερουν πως οσα λεω ειναι ηλιθιοτητες, και λιγο πριν πεθανω μονο, ισως αναρωτηθω: "Ρε μηπως κατι φταιει σε μενα; Μηπως φταιει το οτι ποτέ δεν ακουσα πραγματικα καποιον αλλο, πιστευοντας οτι ειμαι τελειος;" Μεχρι εκει. Τελος και φτου κι απο την αρχη μετα".


      Τε'σπα, Αρκτουρε εισαι ανικανος να διεξαγεις διαλογο, οποτε "ταπαμε", με δικια σου υπαιτιοτητα(εσυ το αρχισες), οποτε μην μου τσαμπουνας κατηγοριες υπεροπτισμου. Μαλακας ειμαι να μεινω να απανταω, οταν με βριζεις; Οτι εδωσες, θα παρεις. Μεινε να πιστευεις πως δεν ξερω να απαντησω στα ερωτηματα σου και πως και "μου την βγηκες" και "μου την εφερες". Yeah, whatever. Εγω το χρεος μου το εκανα. Over and out
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Αγαπητοί φίλοι, time out!
      Πολύ εύκολα μπορείτε και οι δύο να αγνοήσετε τα ...γάντια και να αφοσιωθείτε στον διάλογο για την καμπυλότητα ή την όχι της γης. Έστω κι αν ο διάλογος καταλήξει σε αντιμαχία επιχειρημάτων, δεν χρειάζεται να βγάζουμε τα "μεγάλα" μας όπλα για να πλήξουμε τον "αντίπαλο" κάτω από την ζώνη.
      Ορίστε τώρα, που επικράτησε η προσωπική διένεξη και χάθηκε όλη η ουσία της συζήτησης. Έτσι θα μείνουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα και δεν θα έχει φωτιστεί καθόλου το ωραίο αυτό θέμα που ανέκυψε από τους δυο σας (και που με παρέσυρε να αναρτήσω και δυο σχετικά άρθρα)!
      Άντε να βάλω και εγώ ένα ερωτηματάκι:
      - αν η γη ειναι επίπεδη, τότε γιατί ο πολικός αστέρας είναι ορατός μόνο από το βόρειο ημισφαίριο και όχι από το νότιο;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Σωστη παρατηρηση.

      https://youtu.be/NGZEXkSX9wI

      Εχει ενδιαφερον και το part one του παραπανω βιντεο.

      Ελενη

      Διαγραφή
  17. "....οι εκλεκτοί μου θα απολαύσουν αληθινη αδελφότητα κ κοινωνία με τους αλλους μου υιούς κ κόρες απο αλλους ΚΟΣΜΟΥΣ κ ΣΦΑΙΡΕΣ..." (χάλκινοι κύλινδροι Κουμράν)....Αν είναι γνήσια τα ευρήματα γίνεται λογος γ σφαίρες αλλά....κ κόσμους απροσδιόριστους.
    Αν εχεις Ε.Σ. κάποιο κατατοπιστικο λινκ να προτεινεις για την θεωρια της επίπεδης γης, θα το εκτιμούσα.
    Όσο για το σύμβολο του σταυρού μια επισης ωραια αναλυση που είχα ακούσει είναι η εξης: Το οριζόντιο κομματι δηλώνει τα ηλεκτρομαγνητικα κύματα της γης. Γιαυτό κ κοιμομαστε οριζοντίως. Για να φορτιστουμε.(τα ζώα έχουν την σπονδυλική τους στήλη παράλληλη έτσι κι αλλιως). Ο άνθρωπος όμως ως πνεύμα, στέκει και όρθιος για να δεχθεί κ τις κοσμικές κ πνευματικές ακτινοβολίες απο την ατμόσφαιρα κ τον ήλιο. Το χερι, κανοντας το σημείο του σταυρού ξεκινά απο το πνεύμα(μέτωπο) κατεβαινει στην ψυχή(ομφαλός) και ανεβαίνει δεξια κ αριστερά στους ώμους(σαν δίκλωνο dna) ισορροπώντας την ύλη. Τα 3 δάχτυλα του σταυρου, συμβολικά η Αγια Τριάς, δηλωνουν το Πυρ-Αήρ-Αιθηρ. Τα αλλα 2 κλειστά δάχτυλα του κυκλωματος, τη Γη κ το Ύδωρ.
    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν λεμε "σφαιρα" δεν εννοουμε απαραιτητα το σφαιρικο σχημα. Λεμε σφαιρα επιρροης, σφαιρα φαντασιας, εννοωντας ενα επιπεδο, στρωμα, layer υπαρξης. Οταν λεει κοσμοι και σφαιρες εννοει τα πνευματικα επιπεδα υπαρξης, τις ανωτερες σφαιρες υπαρξης. Εχουμε υλικο επιπεδο και το "διπλο" του το αστρικο ή αιθερικο ή στοιχειακο. Μετα κλιμακωτα, αρχιζουν τα νοητικα πνευματικα επιπεδα που μονο πνευματικα μπορει να τα ταξιδεψει κανεις.

    Εαν γραψεις "flat earth" στο youtube θα βρεις παρα πολλα video. Νομιζω απο εδω ξεκινησε http://www.globalgreyebooks.com/?ddownload=16277 (βιβλιο στα αγγλικα)
    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. .........


    ΣΤΑΥΡΟΣ = ΤΑΥΤΟΣ = ΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ = Η ΓΝΩΣΙΣ = ΔΙΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ = ΕΛΛΗΝ ΜΥΣΤΗΣ = 1271




    έρρωσθε κα ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλές ανοησίες σ'αυτό το άρθρο του Henry Makow.
    "Ο προορισμός της είναι να αγαπήσει έναν άνδρα και δια μέσου αυτού, τα παιδιά της"
    Ποιος έδωσε αυτόν τον προορισμό στη γυναίκα; Όχι η φύση, πάντως. Διότι στη φύση, στη βιολογία δηλαδή, το δέσιμο μάνας-παιδιών γίνεται με τον τοκετό και το θηλασμό. Η γυναίκα δεν αγαπάει τα παιδιά της μέσω του άνδρα, αλλά λόγω των ορμονών που δημιουργούνται καθώς τα γεννά και τα θηλάζει. Πολλές γυναίκες ανατρέφουν παιδιά ενώ απεχθάνονται τον πατέρα αυτών.
    "Είναι ένας αντιπρόσωπος του Θεού. Κάθε άνδρας έχει μια θεϊκή αποστολή και σκοπό στην γη"
    Ποιανού θεού; Του χριστιανικού; Η Βίβλος λέει ότι ο άνθρωπος έγινε κατ'εικόνα θεού. Αν ο άνδρας είναι αντιπρόσωπος, τότε μόνο ο άνδρας είναι άνθρωπος. Και η γυναίκα περιμένει να την "εξανθρωπίσει" ο άνδρας.
    "Η γυναίκα δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκει ταυτότητα και αυτοπραγμάτωση μέσω του συζύγου της και της οικογένειας"
    Δηλαδή πριν εφευρεθεί ο γάμος, οι γυναίκες δεν είχαν ταυτότητα; Δεν έβρισκαν την αυτοπραγμάτωση; Η θρησκεία του συγγραφέως, ο χριστιανισμός, δέχεται τον μοναχισμό. Οι μοναχές δεν έχουν ταυτότητα; Δε βρίσκουν την αυτοπραγμάτωση; Σ'αυτή τη ζωή υπάρχουν χιλιάδες δρόμοι και για τα δύο φύλα. Δεν είναι μόνο ένας, η δημιουργία οικογένειας. Ούτε η οικογένεια έχει μόνο μία μορφή, την πυρηνική.
    "Πάνω από όλα, οι γυναίκες δεν ικανοποιούνται με τα κοσμικά επιτεύγματα. Νιώθουν πληρότητα και ικανοποίηση όταν δίνουν και λαμβάνουν αγάπη"
    Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μπορεί κάλλιστα η αγάπη να εκφράζεται μέσα από κοσμικά επιτεύγματα και να μην αφορά αποκλειστικά μια οικογένεια π.χ. μια ψυχολόγος, μια παιδαγωγός, μια γιατρός κλπ.
    Ο συγγραφέας προσπαθεί να ταυτίσει τις επιθυμίες του με τον προορισμό των άλλων. Υπεραπλουστευμένη η σκέψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.