Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

15o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ.



Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

82 σχόλια:

  1. .....


    " Oλοι είμαστε συνάθροιση δισεκατομμυρίων ετών μνήμης "


    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/09/o_67.html


    " Απαιτείται, όμως, το πρότυπο οργάνωσης που στηρίζεται στο ορθό και αντικειμενικό. Με άλλα λόγια, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ".


    Βαγγέλης Παπαθανασίου


    https://www.youtube.com/watch?v=i2Gh-sQxumQ&list=PLAJN82627T12qdzq6CeSKt1WXk1K6jAU0




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΚΙΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ BULLDOG ΣΟΥ, ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΑ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΥΦΟΣ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΛΠ. ΕΝΑ ΧΑΟΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΑΟΤΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΣΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΟΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΖΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΑΦΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ, ΑΛΛΙΩΣ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ.
    Ο ΝΤΑΡΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Χάος.
    ........
    Και στην ωραία συνεντευξη που μοιράστηκε μαζί μας ο παντα αγαπητος Ποιητης, ο Παπαθανασίου κανει λογο για την μουσική/αρμονία μέσα στο Χάος.

    Ποια είναι η ετυμολογία της λεξης; Είναι το Χαος-Αχος αρα Ήχος ;
    Έχει σχέση με το Χέω-Εχω αρα με την σπερματική δημιουριγια-γένεση;
    Εν Αρχή Ην το Χάος ή ο Λογος; Είναι ο Λογος η εκδηλουμενη Τάξη ;

    Είχε πεσει πριν απο πολλά χρόνια στα χέρια μου μια σελιδα απο σημειωσεις γνωστού προσώπου πανω στη λεξη Ήχος. Η ανάμνηση είναι αμυδρή γιαυτό συγκεχυμένη και ελλιπής. Θα γράψω αυτό που θυμάμαι κι ας με διορθωσετε/συμπληρωσετε...
    " το Η είναι η κλιμακα/σκαλα επι (Χ) του Ο-λου που ς-τρέφεται (ς=στίγμα) διαρκώς." ΗΧΟς.

    Ελένη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωματικη σκεψη.
      Χαος-Σχαο-Σκάω....Γεννω με εκρηξη.
      Ελενη.

      Διαγραφή
  4. Φυσικα και εχεις δικαιο Λυκιε. Υπαρχουν δυο ανωτερα κεντρα στον ανθρωπο, το ανωτερο διανοητικο κεντρο και το ανωτερο συναισθηματικο κεντρο, ικανοτητα του οποιου ειναι η διαισθηση. Νομιζω πανε μαζι σε "αξια", με ελαφρια πρωτοκαθεδρια στον νου. Για την συνοψη, στον ανθρωπο υπαρχουν και αλλα 5 κεντρα, το διανοητικο κεντρο (νους-νοηση), το συναισθηματικο κεντρο(συναισθηματα-καρδια), το κινητικο κεντρο (που ελεγχει τις κινησεις μας), το ενστικτωδες κεντρο(που ελεγχει τις ενστικτωσεις λειτουργιες μας, πχ χτυποι της καρδιας, πιεση, θερμοκρασια σωματος), και το σεξουαλικο κεντρο. Τα δυο ανωτερα κεντρα αναφερονται στον ανθρωπο που εχει ανελθει μονο της υλικης του φυσης.

    ΠτΧ, ο Βαγγελης φυσικα και εχει δικαιο. Πριν 2-3 χρονια συνειδητοποιησα αυτην μου την ελλειψη, να μην μπορω να αναπαραγω μουσικη που εχω ηδη ακουσει. Σκεφτομουν δηλαδη ποσο κριμα θα ηταν αν τα καταφερνα να ταξιδευω σε ονειρικους κοσμους, να μην μπορω να αποτυπωσω τις μουσικες που ακουγονται εκει. Φανταζομαι πως οι αιθησεις που χρησιμοποιουνται ειναι η διοραση και διακοη, οι δυο ανωτερες. Διοραση σαφως και υπαρχει, το ξερουμε ολοι απο οταν ονειρευομαστε και βλεπουμε ονειρα. Υπαρχει και η διακοη. Προς το παρον, δεν εχω καταφερει κατι ενδιαφερον, περα απο τα δοκιμαστικα με τα οποια επιβεβαιωσα την ισχυ αυτων των πληροφοριων. Ο Βαγγελης αναφερεται επισης στον Νομο του Επτα ή νομο της Οκταβας, ενα θεμελιωση Νομο της υπαρξης. Εχει δικαιο οταν λεει πως καθε επιστημονας θα επρεπε να διδασκεται μουσικη, ηρθα αντιμετωπος με αυτο το ελλειμα μου και γι αυτο καθομαι και παιδευομαι τωρα να βρω χρονο να μελετησω Θεωρια της Μουσικης. Αυτα εχουν καθολκη ισχυ στον απλο ανθρωπο και στην καθημερινοτητα του, ασχετως του αν γινονται αντιληπτα ή οχι. Και επισης εχει δικαιο στον τροπο που συνθετει μουσικη ως ανωτερο τροπο. Γενικα εχει πολλα δικαια και ειναι ωραιος

    Λεγοντας για πρακτικοτητα αυτων των θεωριων θα κανω "κόπι-πάστε" (αχαχα Πολακης) ενα ωραιο φεισμπουκικο που δειχνει ποσο ελεγχομενη μπορει να ειναι η χρηση των αρχων αυτων απο μια συμβουλη ενος Σαολιν μοναχου(λεει).
    "9) Αν κάνετε συνέχεια μόνο σωματικές ασκήσεις χωρίς να γυμνάζετε παράλληλα και το νου, αυτό σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας και να γίνετε νευρικοί και ανυπόμονοι. Γιατί θα έχετε χάσει το Γιν του σώματός σας. Η άσκηση πρέπει να ισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ.
    10) Εάν δεν ασκείστε ποτέ, και κάνετε απλώς καθιστική ζωή, δεν θα αποκτήσετε ποτέ ενέργεια Γιανγκ κι έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε εκείνα που θέλετε."

    Αρα αν θελετε ενεργεια Γιν, γυμναστε τον νου και κρατηστε ακινητο το σωμα
    Αν θελετε ενεργεια Γιανγκ γυμναστε το σωμα με κινητικες ασκησεις (πχ σπριντακια) και κρατηστε ακινητο (μην πολυσκεφτεστε) τον νου.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χαος προερχεται απο το χαινω>χασμα που σημαινει κενο,ρηγμα,βαραθρο συνηθως με μεγαλο βαθος και μεγεθος. πχ χασμα γενεων, δηλαδη εχουν μεγαλη διαφορα αντιληψης
    Η ετυμολογικη αναζητηση της λεξεως ειναι δυσκολη. Θα σημειωνα αρχικα την ομοιοτητα της λεξης με το φως καθως το φως προερχεται απο το φαος. Αντιστοιχα το χαος, θα μπορουσε να συνηρηθει σε χως. (Εικαζω τωρα δεν εχω εντρυφησει σε αυτα και δεν με πολυενδιαφερει). Αυτο θαταν ενδιαφερον καθως το γραμμα χ συχνα υποδηλωνει τοποθεσια γης, πχ χωμα,χους. Ισως να μας οδηγει στην σκεψη πως το χαος βρισκεται εδω στην υλη και σχετιζεται με το φως με την διαφορα πως το φως,φαινεται, ειναι φανερο,φαινεσθαι,φανος ενω το χαος οχι. Ενδιαφερον επισης δειχνουν τα φωνηεντα. Το Α συνηθως υποδηλωνει την αρχικη ενεργεια, εκφραση του Απολυτου ως ακτινα που εκδηλωνεται. Το Ο (ο- μικρόν) δειχνει εναν πεπερασμενο μικρο χωρο που σημειωνεται απο τον κυκλο του σχηματος, ο οποιος και προσδιοριζεται ως μικρος. Αρα το "ΑΟ" σημαινει μια ενεργεια-ακτινα του Απολυτου που κατερχεται επι πεπερασμενου χωρου, ισως στον κυκλο-σφαιρα της Γης και κατ'επεκταση της υλης. Χαος και Φαος. Βασει του ιδιου κωδικα ερμηνειας των γραμματων, το Η σημαινει "διπλη εκδηλωση της ενεργειας-ακτινας του Απολυτου που καθισταται ορατη και μπορουμε να την αντιληφθουμε". Αρα Ηχος θα σημαινε πως η ακτινα-ενεργεια του Απολυτου, εκδηλωνεται στη γη, σε πεπερασμενο χωρο, και γινεται αντιληπτη απο τις αισθησεις μας, ως Ηχος. (το σιγμα-στιγμα δεν θυμαμαι πως ερμηνευεται)

    Νταρμα, το θεμα δεν ειναι ντε και καλα να βαλουμε τα παντα σε ταξη, αυτο ειναι ανεφικτο σχετικα, διοτι η ζωη εκδηλωνεται χαοτικα, συνηθως οταν υπαρχει απολυτη ταξη δεν ζουμε πραγματικα, εχουμε στραγγαλισει την ζωη σε ζωη εργαστηριου και φυτοζωουμε.Ενας διανοουμενος δεν εχει απολυτη ταξη στο μυαλο του, διοτι αν τα εχει ολα σε απολυτη ταξη δεν ειναι διανοουμενος, αλλα ενας στειρος συσσωρευτης γνωσεων. Το ζητημα ειναι να επιτρεπουμε σε ενα σχετικο χαος να υπαρχει αλλα εσωτερικα, στην κατασταση του "ειναι" μας, να μαθουμε να μην μας επηρεαζει. "Ελεγχομενο χαος". Μηδεν αγαν-τιποτα σε υπερβολη. Η γνωση ειναι λειτουργια μονο του διανοητικου κεντρου ενω η κατασταση του "ειναι" που εχει την μεγαλυτερη σημασια ειναι κατασταση ολων των κεντρων, κυριως βεβαια του διανοητικου και του συναισθηματικου κεντρου. Βεβαια και αυτο μεγαλο θεμα που θιγεις. Δεν μπορουμε παντως να οδηγηθουμε σε κρισεις ανθρωπων απο 2-3 σχολια, ιδανικα δεν θα επρεπε να κανουμε καθολου κρισεις ή εστω αν δεν μας εχει θιξει προηγουμενως

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Οχι, δεν το εχω διαβασει αυτο του Μπαλανου. Αλλα επειδη δεν πιστευω στην τυχαιοτητα, θα το αναζητησω
      ΕΣ

      Διαγραφή
    2. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΧΑΟΤΙΚΑ Η ΖΩΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΑΠΟΛΥΤΩ ΘΕΪΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΒΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΕΙ. ΑΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΜΑΘΗΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
      Ο ΣΤΙΛΠ ΕΙΝΑΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΣΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΜΕΝ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕ ΔΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜ-ΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
      Ο ΝΤΑΡΜΑΣ

      Διαγραφή
    3. Η ζωη των ανθρωπων ειναι σε απολυτη θεικη ταξη; Αυτο ειναι σαν να λεμε η ζωη των ελαφιων εκει που γινεται σαφαρι ειναι σε απολυτη θεικη ταξη. Για τα ιδια πιθανον και να ειναι, διοτι δεν θα παρουν χαμπαρι πως αποτελουν τα θηραματα μεχρι να ειναι πολυ αργα.

      Η ζωη των ανθρωπων σε επιπεδο κοσμικης ταξης ειναι ενα τριμπουρδελο. Αλλα ειναι ζωη και ως τετοια σεβαστη, οτι στραβες και αν συνεβησαν, οσο και αν προσπαθησαν ιερες οντοτητες να μας βοηθησουν

      Εαν ειναι ολα καλα, κατσε οπως εισαι, δεν βλεπω κανα λογο να αλλαξεις οτιδηποτε. Μπορεις φυσικα να πιστευεις οτι επιθυμεις

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Θα ήθελα να δείτε αυτό το βίντεο. Τάξη στο χάος. Στηρίζεται στην θυσία εκατοντάδων ελαφιών κι όλα λειτουργούν σαν ρολόι. Κι ύστερα λέει ο Ντάρμας τα δικά του. Είναι τάξη αυτό το αιματοκύλισμα; Είναι αυτή η νομοτέλεια; Μπράβο! Συγχαρητήρια στον Κατασκευαστή! Θαυμάστε τον, κι αυτόν και την τάξη του. Τις εκατόμβες αίματος αθώας σπαρταριστής ζωής για να δουλέψει η τάξη. Αλλιώς καταλύεται. Πωπω, τί θαυμαστά μελετημένο σχέδιο, τί σοφία, τί αγάπη!! Πάντα εν σοφία εποίησας.

      https://youtu.be/PMtGIAMzbDk

      no name

      Διαγραφή
    5. Παιδια, συγγνωμη,αλλά δε νομιζω πως ο Νταρμας μιλαει για την υπαρχουσα Ταξη ως το απολυτο τελειωμενο αγαθο. Αυτο που λεει ειναι οτι οι Νομοι επιβάλουν την εκαστοτε Ταξη και φυσικα οταν οι Νομοι παραβιαζονται τοτε αυτη διαταρασσεται. Εμεις ειμαστε υπευθυνοι για το αποτελεσμα αυτου που βιωνουμε. Ο Νομος ειναι σοφος και δικαιος. Νταρμα, διορθωσε με αν θες.
      Ελενη.

      Διαγραφή
  6. Ας υποθεσουμε πως ο Δημιουργος των Παντων δημιουργει τον ανθρωπο σε μια νιρβανα ευτυχιας, χωρις προβληματισμους και αδιεξοδα. Τι θα ημασταν τοτε; Ελευθεροι ανθρωποι συν-δημιουργοι θεοι; Ή μαριονεττες στο θεατρο του Θεου, στερημενοι απο την εμπειρια της αντιληψης, της παρατηρησης, της υπερβασης και της γνωσης της ιδιας μας της φυσης;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΝΟ ΝΑΜΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΞΗ. ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΟΨΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΑΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ. ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Η ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    Ο ΝΤΑΡΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η φύση είναι σαρκοφάγα. Κι εμείς σαρκοφάγοι είμαστε, έστω και λίγοι φυτοφάγοι.
    Κανείς δεν ξέρει πώς βρεθήκαμε εδώ, σ' αυτόν τον πλανήτη των φυτών και των ζώων. Η πώς από ζώα γίναμε νοήμονες και με την πονηριά και την ευφυία μας καταφέραμε να βρεθούμε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Όλα τα άλλα είναι εικασίες. Στον χώρο της φαντασίας θα μπορούσε κι εμείς να είμαστε τροφή αγγέλων ή άλλων αόρατων οντοτήτων. Ο Νόμος είναι άθλιος και απαράδεκτος. Είμαστε σαρκοφάγα με ημερομηνία λήξης. Όμως αυτή η σπίθα, αυτή η νοημοσύνη, η σκέψη η ίδια, μας κάνει κοινωνούς ενός κόσμου των αοράτων. Τα όνειρα, οι καθημερινές φανερώσεις του Πνεύματος που θα γίνονταν πιο συνειδητές αν ξεσκουριάζαμε τον δεσμό μας μαζί του, ο κόσμος των ιδεών απ' όπου κατεβάζουμε διαρκώς νέες πληροφορίες, μας κάνουν να πιστεύουμε πως έχουμε μερίδιο σε έναν πνευματικό κόσμο, με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και στον οποίο προσδοκούμε να πάμε μετά τον θάνατο μας εδώ. Οτι δηλαδή αυτή η σπίθα νοημοσύνης μπορεί να υπάρξει και μετά.
    Η τραγική ζωή του Ανθρώπου έγινε δραματική με την έλευση του Χριστού. Ποιά είναι η διαφορά του τραγικού από το δραματικό; Το δραματικό πάσχει κι αυτό, αλλά
    στο δραματικό υπάρχει έξοδος, ενώ στο τραγικό δεν υπάρχει.

    Αυτή είναι η ζωή και πρέπει να την ζήσουμε. Πώς θα διαχειριστούμε την οντολογική μας ερήμωση;
    Με μέθεξη. Με ενθύμηση. Με συμπάθεια. Με συγκίνηση.
    "Για να μεγαλώσουμε, να μάθουμε, να αποκτήσουμε δεξιότητες, για να καινοτομήσουμε, χρειαζόμαστε την ανθρώπινη συν-κίνηση. Αυτή θέτει το όνειρο σε κίνηση μαζί με τον άλλον. Γιατί η ζωή, τι άλλο είναι, εάν δεν είναι η παιγνιώδης δημιουργία μιας ιστορίας, από κοινού ειπωμένης;"
    "Τι συμβαίνει όμως στις σχέσεις; Τι συμβαίνει με τον τεχνοκρατικό πολιτισμό; Των ψυχρών συναλλαγών και της μη ανοχής στον άλλον; Το ορθολογικό αριστερό ημισφαίριο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι του ηθικού και αισθητικού δεξιού, με κίνδυνο την ανισορροπία ανάμεσα στα δύο και το να ζήσουμε μια ζωή με επιθετικά μέσα, ξεχνώντας οτιδήποτε μας κάνει ανθρώπινους."
    Ανθρώπινους, Αγαπητέ Ντάρμα.

    no name

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Και είπεν ο Θεός, Ιδού, σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί του προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον· ταύτα θέλουσιν είσθαι εις εσάς προς τροφήν·
    και εις πάντα τα ζώα της γης και εις πάντα τα πετεινά του ουρανού και εις παν ερπετόν έρπον επί της γης και έχον εν εαυτώ ψυχήν ζώσαν, έδωκα πάντα χλωρόν χόρτον εις τροφήν. Και έγεινεν ούτω."

    Που αναφερει ο Νομος για βρωση κρεατων;
    Η εντολη ειναι ξεκαθαρη.
    Το τι εγινε στην πορεια....ειναι μεγαλη κουβεντα.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επειδη πολυ σωστα καποιος θα σπευσει να επισημανει άλλα χωρια της Π.Δ. περι θυσιων κτλ, κι οτι γενικα το "Αγιο Πνευμα" φασκει και αντιφασκει...δεχομαι οτι οι Γραφες ειναι και Συμβολικες και χρηζουν προσεχτικης μελετης, μα και Αλλοιωμενες. Εγκειται σε εμας να ξεδιαλυνουμε επομενως την ειρα απο το σταρι. Με εξαιρεση ισως την Αποκαλυψη του Ιωαννου, οπου η φραση "οποιος αλλαξει εστω κι ενα κομμα απο το βιβλιο τουτο..." που πιθανόν δηλωνει την γνησιοτητα του περιεχομενου του σε αντιθεση με τα υπολοιπα βιβλια...
      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ελένη, δες το κι αλλιώς: Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται!
      Αφού λοιπόν η κρεοφαγία δεν "απαγορεύεται" ρητά από τα κείμενα της Κ.Δ., τότε επιτρέπεται. Το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπινους νόμους. Συνεπώς αν τηρούμε το μέτρο, μπορούμε να τρώμε τα πάντα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε μου Λυκιε, μη φοβασαι! Απο βιταμινες δεν πασχω! Ασχετως τους ενδοιασμους μου, τρωω απο ολες τις τροφες...και προσπαθω να τηρω το μετρο... Τωρα...αν βρεθω σε ωραια ταβερνουλα με καρβουνα, θα το περασω και λιγο! Χαχαχαχα...
      Κουβεντα κανουμε. Οπως κανω με τους συγγενεις και φίλους μου. Το να συμπεριλαβει κανεις μια-δυο φορες την εβδομαδα λιγο κρεατακι στο διαιτολογιο του, δε νομιζω οτι θα τον σκοτωσει. Ειδικα αν φροντιζει να διατηρει ενα αλκαλικο ph και ισορροπια στις γευσεις(αλμυρο,γλυκο,ξινο,πικρο). Οσον αφορα τωρα την αφαιρεση ζωης, χμ....Δεν ξερω! Και δεν μιλαω για τα ακρα(σημερινη υπερκαταναλωση ή αναγκαιο ξακο γ επιβιωση). Στο φτωχο μου μυαλο φαινεται λαθος. Και δεν ξερω κατα ποσον το "εδω εχω άλλα παθη/λαθη να διορθωσω...το φαγητο ειναι το ελαχιστο" αποτελει δικαιολογια ή οχι. Παντως αφου καναμε λογο για τις Γραφες, να θυμισουμε πως ο Ιησους εριξε το βαρος του στους εξερχομενους ακαθαρτους λογους/σκεψεις/πραξεις παρα στις εισερχομενες τροφές.

      Καλημερα σε ολους.
      Ελενη.

      Διαγραφή
  10. Κατά την δική μου ταπεινή άποψη, η Κ.Δ. και τα Ευαγγέλια, δεν είναι Νόμος. Ούτε όσα αναφέρονται εκεί, είναι "Εντολές".
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστα Λυκιε. Ο Νόμος είναι γραμμένος μέσα μας. Δίνουν όμως μια κατευθυνση. Όχι; Κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη εκφράζω με βαση τα περιορισμένα όσα αντιλαμβανομαι...Έχω αναθεωρησει αρκετές φορες στη ζωή μου. Ευτυχώς.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχατε στο παρελθον κανει μια συζήτηση με τον ΑΩ και αλλους, περί χόρτο- και κρεο-φαγιας....και ομολογώ πως ηταν μια ερώτηση που είχα σημειώσει να θέσω ξανά ει δυνατόν. Και όπως καταλαβαίνεις, άδραξα την ευκαιρία γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη της παρέας.

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η άποψή μου, συγκλίνει με αυτήν της επιστήμης. Ο άνθρωπος είναι παμφάγο ον. Όλη η βιοχημεία του μεταβολισμού του, καθώς και η ανατομία του πεπτικού του συστήματος, δείχνει ότι αφομοιώνει κρέας και φυτά, εξίσου. Οι λόγοι που θέλουν την χορτοφαγία ως μόδα, είναι καθαρά ιδεοληπτικοί. Επίσης οι λόγοι που κάποιες θρησκείες, οι Πυθαγοριστές, οι μοναχοί, κτλ, αποφεύγουν το κρέας, είναι πάλι συμβολικοί και ιδεολογικοί.
    Ασχέτως των ιδεών και των επιλογών μας, το σώμα μας μπορεί και χρειάζεται να καταναλώνει την ζωική πρωτεΐνη, αφού την φυτική δεν την αφομοιώνει, ούτε το ήπαρ του μετατρέπει τον υδατάνθρακα σε πρωτεΐνη (όπως συμβαίνει με το ήπαρ των φυτοφάγων ζώων). Ακόμη και ο πήθικος (βιολογικός μας συγγενής) είναι παμφάγος και έχει κυνόδοντες (όπως και εμείς άλλωστε).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυο θεματα, ξεκιναω με το ελασσον. Φυτοφαγια ή κρεοφαγια; Καταρχας, μονο η φυτοφαγια ειναι διαιτα αποκλεισμου ενω η κρεοφαγια οχι, λεγοντας κρεοφαγια εννοουμε τα πάντα. Το ρητο "μηδεν αγαν" βρισκει εφαρμογη στο δευτερο, ενω στο πρωτο οχι. Επομενως συμφωνω με τον Λυκιο

    Αν δεχομαστε την αγια γραφη ως θεοπνευστη, τοτε δεν εχει νοημα να συζηταμε, δεν εχει νοημα να αμφισβητουμε, να ψαχνομαστε ή να φιλοσοφουμε. Πάμε και την εφαρμοζουμε κατα γραμμα και τελειωνει εκει το θεμα. Ομως, δεν ισχυει το αλαθητο της (αν αλλαχθηκε μετα ή οχι δεν με ενδιαφερει γιατι δεν μπορω να το γνωριζω για να τα ξεχωρισω) και αυτο διοτι λεει και μπαρουφες μεσα. Αρα την δεχομαστε ενδεικτικα και αναλογως αποφασιζουμε και πραττουμε, οπως σωστα σημειωσες μετα Ελενη διορθωνοντας τα περι "Νομου"

    Στην ουσια λοιπον, το βελτιστον για τον ανθρωπο ειναι κατευθειαν να τρεφεται απο τον ηλιο. Λεγεται πως υπαρχει η δυνατοτητα ακομα και δεν εχει χαθει, να τρεφεται απευθειας απο τον ηλιο μεσω των ματιων του αλλα θελει πολλη προσοχη για να μην γινει ζημια στον αμφιβληστροειδη. Υπαρχει καταγεγραμμενο πειραμα μαλιστα, της μεθοδου αυτης, σταδιακης δηλ παρακολουθησης του ηλιου ξεκινωντας με 10 δευτερολεπτα, κατα την δυση ή αυγη ωστε να μην γινεται ζημια, και αυξανοντας συνεχως τον χρονο, σε περιοδο λιγων μηνων το υποκειμενο να μην χρειαζεται σχεδον καθολου τροφη για να ζει. Sun gazing λεγεται.

    Ξεκινωντας απο αυτο και κατεβαινοντας, παμε στον επομενο καλυτερο που ειναι οι ηλιακες τροφες. Τροφες δηλαδη που εχουν μεσα τους σε μεγαλο ποσοστο την "δραστικη" του ηλιου, καρποι, φυτα κτλ. Εαν διαμορφωσουμε τον κορμο της διατροφης μας εκει ας πουμε κατα ενα μεγαλο ποσοστο, τοτε μπορουμε να τρωμε και ζωικες τροφες που υποστηριζουν καλυτερα μυικα το σωμα. Μετρο χρειαζεται. Πού βρισκεται το προβλημα με τις ζωικες τροφες λοιπον; Το προβλημα βρισκεται στο οτι οι ζωικες τροφες, μας συνδεεουν περισσοτερο με την υλη διοτι απεχουν καπως περισσοτερο απο τον ηλιο (ηλιος>φυτα,καρποι>ζωα) καθιστωντας μας βαρεις για "πτησεις" σε ανωτερους κοσμους(ειδικα τα κοκκινα κρεατα). Οι "πτησεις" ομως αυτες δεν εξαρτωνται μονο απο τις τροφες αλλα και απο ενα σωρο αλλους παραγοντες. Επομενως ειναι υποκριτικο να ειμαστε vegan-χορτοφαγοι και να βαυκαλιζομαστε πως ειμαστε καλοι ανθρωποι ενω δεν κανουμε τιποτα απο τα αλλα. Το κρεας ομως επειδη ειναι πιο νεκρη τροφη θελει περισσοτερη προσοχη για να μην μενει στο εντερο διοτι σαπιζει. Αλλα αλλο αυτο και αλλο το να απαγορευεται. Καλο ειναι να απαγορευεται μονο σε καποιες περιοδους πνευματικης καθαρσης ας πουμε οπως ειναι οι νηστειες, οι οποιες αντε να ειναι 2 φορες το χρονο το πολυ.

    Υπαρχει και το θεμα τωρα,ηθικα μιλωντας, του τι ειδους ζωικη τροφη εχουμε το δικαιωμα να τρωμε και παω στο μειζον. Εχουμε "δικαιωμα" να σκοτωνουμε για να φαμε ενα ζωο, μονο εαν αυτο δεν εχει επιγνωση του εαυτου του. Γι αυτο και δεν μας παει να τρωμε πχ σκυλο, διοτι μας δειχνει τετοια δειγματα επιγνωσης. Και εδω ειναι που τα ορια γινονται καπως δυσδιακριτα. Καταρχας να πουμε πως τα ζωα φερουν ψυχη, ποιοτικα κατωτερη σε επιπεδο εξελιξης σε σχεση με τον ανθρωπο αλλα και αναμεταξυ τους. Δεν διαθετουν νου, επιγνωση ενω διαθετουν μυαλο, μην τα μπερδευουμε, ειναι διαφορετικα αυτα. Επισης οι "ανθρωπινες" συνθηκες διαβιωσης των ζωων σε κτηνοτροφικες μοναδες ειναι εκ των ων ουκ ανευ.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερον θεμα εθεσες αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη για την ηλιακη τροφη....Αν και δεν νομιζω οτι υπάρχουν επαρκεις μελετες και πειραματισμοί για την εξαγωγη ικανων συμπερασματων...
      Λυκιε, το γνωριζεις το θεμα λιγο παραπανω μηπως;

      Ελενη.

      Διαγραφή
  15. Θα πει κανεις "αφου τρως ζωα, θα σου αρεσε να τρωγανε εσενα και ανθρωπους;" Το θεμα ειναι πως αυτο συμβαινει ηδη. Ο ανθρωπος δεν ειναι στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας. Απλα δεν το αντιλαμβανομαστε, ειμαστε τροπον τινα, ελευθερας βοσκης ανθρωποτροφειο. Το προβλημα ειναι πως ο ανθρωπος απεκτησε την "επιγνωση" ομως μεσω του θεικου πυρος, (η γνωστη ιστορια με τον Προμηθεα που εκλεψε το πυρ απο τους θεους και το εδωσε στους ανθρωπους κανοντας το Δια-Θεο πυρ και μανια καθως τωρα ως ελλογη ζωη αποκτησαμε δικαιωμα υπαρξης) οποτε ειναι λογικο να υποθεσουμε πως δεν θα του καλαρεσει να ακουσει πως ζει σε ανθρωποτροφειο και μαλλον θα αντιδρασει. Οι θρησκειες και τα συναφη συστηματα, θα τον κρατουν πειθηνιο λεγοντας του πως "ολα ειναι καλα" αλλα για ποσο; Σε εποχες ανατρεπτικες, οπως καλη ωρα η εποχη του Υδροχοου που μπηκαμε που ευνοει γενικως ξεκαθαρισματα λογαριασμων, αυτα θα ανατραπουν, οποτε ανοιγουν πολλα ζητηματα.

    Βλεπουμε πως η κοσμικη ταξη εχει γινει τριμπουρδελο, οπως ειπα πιο πανω. Υπαρχει ομως, σαφεστατα. Εισαι το ελαφι του παραδειγματος της noname. Εχεις την επιγνωση και αρα υποφερεις, η θεση σου ειναι οντως δραματικη και οχι συννομη με αυτα που λεγαμε πιο πανω σαν κανονες ανθρωπιας για να μην υποφερουν τα ζωα. Τι θα κανεις; Μπορεις να επιλεξεις να εισαι βλακας και προβατο για να μην εχεις σκοτουρες κατα το "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" και να ακολουθεις ενα "δεν γαμιεται, οτι φαμε και οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κω..ς μας" οπως ζει ενα γουρουνι σε χοιροστασιο. Ο ευφυης ομως δεν νοειται να απαρνηθει τον θεικο του σπινθηρα και αρα την επιγνωση και την εξ-υπν-αδα του. Αρα μελεταει αναποφευκτα την κατασταση του και το γεγονος του επερχομενου θανατου του, γινομενος φιλοσοφος (κατα το "φιλοσοφια εστι μελετη θανατου"). Αρα εχουμε ευφυες ελαφι. Το ευφυες ελαφι θα αναρωτηθει "πώς μπορω να αποφυγω το φαγωμα; Να ξεφευγω τους λυκους δεν αρκει, διοτι αργα ή γρηγορα θα πεθανω οποτε τοτε θα φαγωθω" Και εδω ξεκιναει η Οδυσσεια του ελαφιου μας. Μεγαλο θεμα, μαλλον το μεγιστο

    Μου αρεσε το κειμενο σου NoName, ηταν ομορφο. Ειχε την ομορφια της αγωνιωδους "δραματικης υπαρξης του ελαφιου". Ρωτας πώς θα διαχειριστουμε την οντολογικη μας ερημωση. Καλως ή κακως απο την στιγμη που σκασανε οι λυκοι, τα ελαφακια την καναμε σε μερικα απομονωμενα μερη, αρα εχουμε για συντροφια ο ενας τον αλλον, το "μαζι" ισχυει. Το ενα ημισφαιριο χρειαζεται το αλλο, αυτο ειναι σαφες, πανε χερι-χερι. Το δεξι (αριστερη μερια του σωματος) ειναι το συναισθηματικο, το καλλιτεχνικο, το ονειρικο και το αριστερο (δεξια μερια του σωματος) ειναι το πραγματιστικο, το λογικο, το ισχυρο. Το ενα χρειαζεται το αλλο, οπως σε καθε διπολο. Απαιτειται συγκερασμος γιν και γιανγκ.

    Να δουμε τι αλλο λεει ο παιδοψυχοβιολογος που ανεφερες
    "Δεν είναι τυχαία η παρατήρηση ότι ολοένα και περισσότερες ερευνήτριες, μετά το 1920, είναι πλέον γυναίκες στον χώρο της Ψυχολογίας και δη της Εμφυτης Διυποκειμενικότητας. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στατιστικά τα κορίτσια στους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους είναι πιο έτοιμα για το παιχνίδι της αλληλεπίδρασης με τον άλλον. Παρατηρούν περισσότερο, επικεντρώνουν την προσοχή τους στις εκφράσεις των άλλων και επεμβαίνουν με βλέμματα και κινήσεις. Γι’ αυτό και αναπτύσσεται περισσότερο το δεξί τους ημισφαίριο, που είναι το ημισφαίριο της συγκίνησης."

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο στατιστικο που ισχυει ειναι πως οι γυναικες εχουν την ταση να γινονται συχνοτερα "γιν". Ολα τα αλλα που αναφερει ειναι "γιν" χαρακτηριστικα, το ξαναλεω δεν εχει να κανει με τον φαινοτυπο, αν ειναι ανδρας ή γυναικα. Εαν καποιος προσπαθησει να μπει στο μυαλο ενος παιδοφιλου θα δει πως δεν υπαρχει προτιμηση σε αγορακια ή κοριτσακια, ισως μαλλον να υπαρχει προς τα αγορακια. Οταν ενας ανθρωπος καταφερει να συγκερασει καπως αυτα τα στοιχεια μεασ του, τοτε θεωρειται πληρης. Το ενα χρειαζεται το αλλο. Για παραδειγμα ενα ατομο γιν χρειαζεται να ειναι τοσο γιανγκ ωστε να λεει "δεν πανε να γαμ..ν οι αλλοι, δεν με ενδιαφερουν ουτε και τους βλεπω καθολου, αν δεν τους αρεσω μια, σε εμενα δεν αρεσουν δεκα." ωστε να μπορει να ζει για τον εαυτο του και οχι για την αποδοχη των τριτων. Ο μαγκας που θα καταφερει να συγκερασει γιν και γιανγκ χαρακτηριστικα, θα ειναι ελευθερος. Διοτι οπως ωραια ειπε και ο Βαγγελης Παπαθανασιου στην συνεντευξη που παρεθεσε ο ΠτΧ, "Ελευθερια ειναι να μπορεις και αλλιως".

      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Και αφου οι παραπομπες οδηγουν την σκεψη μας σε ενδιαφερουσες ατραπους θα παραθεσω και εγω μια

      http://www.lecturesbureau.gr/1/praise-of-socrates-for-love/

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  16. Ωραιος ο γνωστος διαλογος Ελ.Στοχαστη. Ευχαριστουμε για την παραπομπή.
    Ο Ερωτας 'φλερταρει' με την φιλοσοφια και την κατακτηση του Ωραιου και Αγαθου. Κεντρικο σημειο και ουσια νομιζω ειναι η Αθανασια που εξασφαλιζεται με την Γεννηση. Ποιος γεννα; Ο Νους. Τι γεννα; Αρετες. Γιατι; Για να Ειναι Αεναως Ευδαιμων. Αυτο δεν κυνηγαμε τελικα;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω αυτο ακομα δεν το εχω αφομοιωσει.


    " Ο Έρωτας, Σωκράτη, δεν είναι έρωτας του ωραίου, όπως εσύ νομίζεις.

    -Αλλά τι λοιπόν;

    -Της γέννησης και του τοκετού μέσα στο ωραίο.

    -Ας το παραδεχτώ, είπα εγώ.

    -Το πράγμα έχει ακριβώς όπως σου λέω, είπε εκείνη.

    Αλλά γιατί λοιπόν της γέννησης;

    -Γιατί η γέννηση αποτελεί το αιώνιο και αθάνατο στοιχείο στη θνητή του φύση. Ο πόθος δε του αγαθού αναγκαία συνυπάρχει με τον πόθο της αθανασίας, όπως συνεπάγεται από όσα είπαμε, αφού έρωτας είναι η επιθυμία να έχεις το αγαθό για πάντα. Από αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά ότι ο Έρωτας είναι έρωτας και της αθανασίας"

    Ο ερωτας ειναι η γεννηση μεσα στο ωραιο και οχι απλα ερωτας για το ωραιο-αγαθο με σκοπο την εναψνατωση του αγαθου στον εαυτο μας. Λεει δηλαδη πως τοτε "θα γεννησουμε" οταν κατακτησουμε την αρετη, το αγαθο και ωραιο και πως αυτος ειναι ο απωτερος σκοπος

    Τι θα γεννησουμε, τι θα δημιουργησουμε τοτε; Να εννοει αραγε τα ανωτερα σωματα και μια αλλη ανωτερη κατασταση υπαρξης;

    Ελ στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως εδω υπαρχει μια ενδιαφερουσα αντιθεση:"..η γεννηση αποτελει το αιωνιο και ΑΘΑΝΑΤΟ στοιχειο στην ΘΝΗΤΗ του φυση".
      .........
      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Μήπως εννοεί πως η γέννηση (άρα η εμφάνιση στο υλικό κόσμο), δεν είναι παρά μια προβολή του Αθάνατου κόσμου στον θνητό (φθαρτό) κόσμο της ύλης; Δηλαδή το Αθάνατο Πνευματικό πεδίο προβάλλεται στο Θνητό Υλικό πεδίο, μέσω της γέννησης, οχι όμως και του θανάτου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Χμ....Δηλαδή; Κάθε γέννηση συνεπάγεται κι εναν θάνατο και ούτω καθεξής...
      Κι αν παψεις να γέννας; Τι γίνεται; Και συνδεεται αυτο με το παραδειγμα του Χριστού που δεν τεκνοποιησε στο υλικό Πεδίο;
      Ελένη.

      Διαγραφή
    4. Η γέννηση προηγείται της ζωής (προϋπόθεση).
      Η γέννα (τεκνοποίηση) είναι μια δυνητική πράξη της ζωή μας.
      Το ένα δεν επηρεάζει το άλλο, εκτός και αν γενικευτεί η ατεκνία.
      Εμείς γεννιόμαστε και έπειτα πεθαίνουμε. Αν δεν γεννήσουμε, δεν δίνουμε συνέχεια στη συλλογική πορεία της ανθρωπότητας (μετενσαρκώσεις ανθρώπων για ανελικτική πορεία). Αυτό αφήνει καρμικό χρέος, διότι ζημιώνει το Θείο Σχέδιο. Ατομική ευθύνη, αλλά υπό προϋποθέσεις.
      Δεν γνωρίζουμε αν ο Χριστός άφησε απογόνους. Δεν θεωρώ ότι τα Ευαγγέλια έχουν ιστορική αξιοπιστία. Ακόμα όμως κι αν δεν άφησε απογόνους, δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ως άνθρωπο. Ο ιδιος ευλόγησε τξν οικογένεια και τον γάμο. Συνεπώς δεν μας παραδειγμάτησε για την αγαμία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  18. Θα έλεγα ότι αναφέρεται στην γέννηση (είσοδο) στον χώρο της Αθανασίας, όπου σαφώς δεν υπάρχει στο υλικό πεδίο, αλλά στο πνευματικό. Ο έρωτας, περιέχει την επιθυμία για την αιώνια ζωή. Ο έρωτας, είναι συνυφασμένος με το κάλλος, διότι από αυτό έλκεται. Το κάλλος, είναι συνυφασμένο με την αρμονία. Η αρμονία, είναι συνυφασμένη με την τάξη, δηλαδή την ισορροπία των δυνάμεων. Μόνο τότε ο έρωτας μας οδηγεί στην αναγέννηση ή αλλιώς με την γέννηση μέσα στον κόσμο της αιώνιας ζωής. Αυτή η γέννηση, σηματοδοτεί την απόλυτη ελευθερία μας από τα δεσμά της ύλης και της ψυχής μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μελετώ ήδη το θέμα της ηλιοθέασης και διαπιστώνω ότι υπάρχει αρκετό βάθος σε αυτή την πρακτική, περισσότερο απ' όσο φαίνεται εκ πρώτης ματιάς. Υπάρχουν παγίδες, που δεν την κάνουν και τόσο αθώα τεχνική. Θέλει πολύ ψάξιμο και τα στοιχεία που δίδονται, δεν είναι αξιόπιστα για να τα προτείνω. Αν πειστώ, θα το εφαρμόσω στον εαυτό μου πριν σας προτρέπω. Μέχρι τώρα, δεν γνώριζα τίποτα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τυχαίο Λύκιε ότι η έλλειψη Βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, η οποία προσλαμβάνεται απ' ευθείας απο την Ηλιακή πηγή, μπορεί να προκαλέσει πολλές ανισορροπίες είτε σωματικές είτε ψυχολογικές.
      ΑΡΕΤΗ

      Διαγραφή
    2. Ναι Αρετή, αλλά η έκθεση στον Ήλιο έχει και κινδύνους που δεν πρέπει να παραβλέπουμε (υπεριώδη ακτινοβολία). Επίσης στην θεωρία των ηλιοθεατών, δεν δέχομαι ότι η ηλιακή ενέργεια τροφοδοτεί απ' ευθείας το ανθρώπινο σώμα, όπως κάνει η φωτοσύνθεση στα φυτά! Η ηλιακή ακτινοβολία για παράδειγμα, προκαλεί την σύνθεση της βιταμίνης D στον οργανισμό, αλλά δεν την παράγει η ίδια! Αυτό που συμβαίνει στην ηλιοθέαση, μάλλον έχει να κάνει με την είσοδο του αιθερικού πλάσματος (πράνα) μέσα στο σώμα, από τις πύλες των οφθαλμών.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  20. http://thesecretrealtruth.blogspot.gr/2013/03/sun-gazing.html?m=1

    Εδω υπαρχουν μερικες γενικες πληροφοριες, αν μου επιτρεπεις αγαπητε Λυκιε. Σιγουρα δεν ειναι παιχνιδι ο ηλιος για να πειραματιζομαστε χωρις να γνωρίζουμε τα θετικα κ τα αρνητικα ενος τετοιου εγχειρηματος. Εχει ομως ενδιαφερον το θεμα και σε ευχαριστουμε πολυ που ψαχνεις και για εμας. Οτι βρουμε κι εμεις θα το παραθεσουμε ευχαριστως. Να προσθεσω εδω μια "συνομωσιολογικη" ερωτηση που ακουγεται τελευταια και ειναι σχετικη με το θεμα(ενα απο τα πολλα!) μας;;; Ο ηλιος μας ειναι αυτος που ξερουμε ή κατι εχει αλλαξει; Καποιοι μιλουν για μετατοπιση της γωνιας ανατολης κ δυσης του καθως και για ελαττωση της φωτεινοτητας του σε σχεση με λιγα χρονια πριν....
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. .......


    "Εγώ, από τη μεριά μου, αναρωτιέμαι από τί είδους αίσθημα, μυαλό ή λόγο κατεχόταν αυτός ο άνθρωπος που πρώτος μόλυνε το στόμα του με αίμα, και επέτρεψε στα χείλη του να αγγίξουν τη σάρκα ενός δολοφονημένου όντος. Που έστρωσε το τραπέζι του με τις κατακρεουργημένες μορφές των νεκρών σωμάτων, και ισχυρίστηκε ως καθημερινή τροφή και νόστιμα πιάτα αυτά που ήξερε πως ήταν όντα προικισμένα με κίνηση, με αντίληψη και με φωνή."

    Πλούταρχος


    Η βρώση κρέατος κάνει τα σώματα κραταιά και τις Ψυχές αδύναμες, μας μεταφέρουν οι Τραγικοί.


    Οι Βουδιστές Ιεροίς λένε ότι δεν τρώνε από το ζωικό βασίλειο για να μην τρώνε τα "πρόσωπά" τους.


    "Το να γίνεις χορτοφάγος είναι να εισέρχεσαι στο ποτάμι που οδηγεί στη νιρβάνα."

    Βούδας



    Να ήταν όμως μόνο η κατανάλωση κρέατος :

    Τι τρώει σήμερα ένα ζώο πρίν μπεί στην τροφική αλυσίδα του Ανθρώπου :

    Θα πούν μερικοί ότι οι άλλες τροφές που καταναλώνουμε , τι περιέχουν από τις διάφορες παρασκευαστικές εταιρίες :


    Το ζητούμενο βρίσκεται στην πληροφορία.

    Το είδος της πληροφορίας που διαθέτει οτιδήποτε μας περιβάλλει, φθάνοντας στο θέμα μας, μέχρι την πληροφορία της τροφής.

    Αυτό γίνεται κατανοητό με πείραμα και απόδειξη.

    Για να έχει καθαρό αποτέλεσμα το πείραμα δεν πρέπει να Είμασθε επηρεασμένοι και προκατειλημμένοι από τις διάφορες επιστημονικές αναλύσεις και αναγγελίες.

    Πείραμα στα όρια του όποιου μέτρου, δια μέσου της παρατήρησης.

    Ο μύθος της πρωτείνης που εύλογα καταρίπτεται από κάποια είδη τροφής όπως π.χ τα όσπρια , τα δημητριακά και οι ξηροί καρποί.

    Χρειάζεται συνδυασμός τροφών έτσι ώσθε να καλύπτονται οι ελλείψεις. ( π.χ. Τα όσπρια με πλούσια πρωτείνη έχουν έλλειψη αμινοξέων που καλύπτεται με τον συνδυασμό δημητριακών )


    Τι παρατηρούμε όμως με την κατανάλωση κρέατος σε σχέση με την κατανάλωση στην χορτοφαγία.

    Οι Άνθρωποι που καταναλώνουν κρέας είναι πιό "επιθετικοί" από τους χορτοφάγους.

    Είναι Ηλίου φαεινότερον ότι λαοί ειδικά όπως οι Άγγλοι και οι Γερμανοί που αρέσκονται σε κατανάλωση ειδών ωμού κρέατος ( π.χ. ρόζ μπίφ ) είναι επιθετικοί στις διαχρονικές εκφράσεις τους.

    Η βρώση με χορτοφαγία οδηγεί αναπόφευκτα σε πραότητα.



    Τα πάντα πλήρη Ψυχών, όμως και οι Ψυχές έχουν πυραμίδα διαδοχής και ποιότητας ( ανάλογη πληροφορία )


    Ο Άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και οφείλη να αναβιβασθεί.

    Για να κάνει ένα βήμα πρός τα επάνω πρέπει να να κάνει ένα βήμα πίσω.

    Το βήμα στο φυτικό βασίλειο.

    Οι κυνόδοντες πάνε πακέτο με τον ερπετοειδή εγκέφαλο.

    Ότι αφήνεις, σε αφήνει.


    -----------------------------


    Όταν ο Απολλώνιος ο Τυανεύς εισήλθε στο Τροφώνιον άντρον είπε στους Ιερείς ότι εισέρχεται δια χάρην της Φιλοσοφίας με το εξής ερώτημα: Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος βίωσης:

    Όταν εξήλθε δεν χρειαζόταν οι Ιερείς κάν να ρωτήσουν.

    Κρατούσε στα χέρια του μία δέσμη παπύρων ( βιβλίο ) όπου είχε τίτλο Πυθαγόριος βίος.



    "Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."

    Εμψύχων απέχου !

    Πυθαγόρας





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή μόνο διευκρίνηση: η πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (όσπρια, σόγια, κτλ.), ΔΕΝ αφομοιώνονται από τον οργανισμό όπως αυτή του κρέατος. Είναι χαμηλής ποιότητας με την έννοια ότι δεν απορροφάται από το ανθρώπινο ήπαρ (όπως και σε όλα τα σαρκοφάγα). Επίσης η βιταμίνη Β12, λίαν απαραίτητη για το σώμα μας, περιέχεται μόνο στο κρέας.
      Το να μεταλλαχθούμε σε μυρικαστικά και να εξαφανίσουμε τους κυνόδοντες, το κοντό λεπτό έντερο, την χοληδόχο κύστη και να αποκτήσουμε άλλο ήπαρ, άλλη βιοχημεία, μακρύ λεπτό έντερο, διπλό στομάχι και άλλα δόντια, είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο, αλλά θα προτιμούσα πρώτα να μεταλλάξουμε την ερπετική φύση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, πριν γίνουμε αγελάδες.
      Είναι αλήθεια όμως, ότι καταναλώνοντας κρέας, προσλαμβάνουμε και το αιθερικό μέρος του ζώου, το οποίο μας επηρεάζει. Κάποιος πολύ σοφός μου έλεγε να μην καταναλώνω ποτέ τον εγκέφαλο και τα εντόσθια από κανένα ζώο, διότι προσλαμβάνω τις δυνατότητες αυτού του οργάνου που τρώω. Αν φάω μυαλό αρνιού, θα σκέφτομαι σαν αρνί!
      Οι Πυθαγόρειοι απήχαν του κρέατος γι αυτόν τον λόγο.
      Εναλλακτικά και για όσους επιμένουν να είναι αποκλειστικά χορτοφάγοι, πρέπει να καταναλώνουν προϊόντα ζωικής προέλευσης, όπως γαλακτοκομικά και αυγά.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  22. .........


    Ο Ήλιος είναι ο οδηγός του Νού.

    Οι Φιλόσοφοι μας μεταφέρουν ότι στον Ήλιο επιστρέφει ο Νούς του Ανθρώπου όταν επέρχεται ο δεύτερος θάνατος στην Σελήνη όπου και διαχωρίζεται με την Ψυχή.

    Ο πρώτος θάνατος είναι εκείνος του σώματος όπου το σήμα – τάφος μένει στην Χθόνα.


    Η Ηλιοθέαση είναι υψηλό επίπεδο "απορρόφησης" ενέργειας.

    Δεν πρέπει να γίνεται με τους κλασσικούς οφθαλμούς και ειδικά τις ώρες που ανεβαίνει ο Ήλιος.

    Η Ηλιοθέαση γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες με κλειστούς οφθαλμούς σε συνδυασμό με την πρωινή "δρόσο".

    Είναι απαραίτητη η διαδικασία της "αποφόρτισης" με βαθύ στοχασμό αν και το καλύτερο είναι η Προσευχή ως προετοιμασία.

    Ακόμα μία προετοιμασία είναι αυτή της νηστείας.

    Νηστεία δεν είναι μόνο τι βάζεις στον οργανισμό αλλά και τι "βγάζεις", ως σκέψη, ως πράξεις και φυσικά ως λόγο.

    Όταν εννοούμε τι βάζεις δεν σταματάμε στην ανάγκη της τροφής αλλά και στο τι εικόνες απορροφάμε μέσω των οφθαλμών, οι ποιότητές τους σε σχέση με την ηθική έκφραση.

    Επίσης επαλήψεις ελαίων – αρωμάτων και διαφόρων παρασκευασμάτων που δεν αρμόζουν σε φυσιολογικό άρωμα του σώματος.

    Δεν αποκλείονται θυμιάματα κοντά μας όπως εκείνο του λιβανιού για λόγους καθαρότητας του χώρου.

    Η Ηλιοθέαση δεν καταργεί την τροφή.

    Η ενέργεια του Ηλίου καθαρίζει συστήματα όπως εκείνο του νευρικού συστήματος και καταπραϋνη το μυικό σύστημα.

    Βοηθάει στην ξηρότητα του οργανισμού.

    Η έννοια της νηστείας έχει να κάνει με πολύπλοκες διεργασίες που λαμβάνουν έργο ανάλογα με το επίπεδο της εγκράτειας.


    "Ενεργοποίηση του Φρήν".


    Π.χ. κάποιος που δεν τρώει κρέας και τρέφεται με το φυτικό βασίλειο δεν νοείται ότι νηστεύει όταν απέχει από το κρέας τις μέρες της νηστείας.


    Νηστεία είναι η αποχή από οποιοδήποτε είδος ηδονής.

    Όταν εννοούμε ηδονή εννοούμε την ικανοποίηση μέσω δονήσεων του φυσικού σώματος.

    Π.χ. φτάχνει κάποιος φακές χωρίς λάδι και βάζει μέσα μπαχαρικά και αρώματα που δημιουργεί τις ανάλογες γεύσεις για να μην νιώθει το φαγητό του άγευστο.

    Οι νηστείες δεν πρέπει να έχουν υπερβολικό χαρακτήρα όπως και κάθε δοκιμασία.

    Πρέπει να γίνονται στο μέτρο του δυνατού, ανάλογα σε τι Πνευματική και σωματική κατάσταση βρισκόμασθε.

    Δεν είναι τυχαίο που ο Λαός λέει, ότι άρρωστος και οδοιπόρος απέχει τα της νηστείας δρώμενα.

    Ο τρόπος λιτότητας στα του βίου όπως των Λακεδαιμονίων, θα λέγαμε είναι και ένας τρόπος νηστείας.

    Διότι η λιτότητα είναι έκφραση γενικής εγκράτειας.

    Όσο περισσότερο ερχόμασθε κοντά στην αυτονάρκωση των επιθυμιών μέσω της νηστείας ( εγκράτειας – λιτότητας ) τόσο περισσότερο αναβιβάζουμε την επαφή της Ψυχής με τον Πνευματικό Κόσμο.


    Διαιρώντας τις 360 μέρες του χρόνου ( στρογγυλοποίηση ) σε τέσσερα μέρη και αποδίδοντας σε κάθε μερίδιο ένα από τα στοιχεία, γάν – ύδωρ – αήρ - πύρ έχουμε αναλογία 90 μέρες για κάθε στοιχείο.

    Η Ορθόδοξη εκκλησία έχει ως βασικές νηστείες των Χριστουγέννων ( Ηλιούγεννα ) και της Λαμπρής ( Ανά"σ"τασης ) δηλαδή σαράντα σύν πενήντα = ενενήντα μέρες.

    Οι ενενήντα μέρες νηστείας , εάν πάρουμε ως το βαρύτερο στοιχείο της γής το οποίο μας κρατά δέσμιους στις επιθυμίες και στα πάθη.. λογικά αποδυναμώνεται.

    Απομακρύνοντας το βαρύτερον, ενδυναμώνει το ελαφρύτερον.


    Ανάταση... δια της ενέργειας του Πυρός.



    Οίτινες Λαμπαδηφόροι !




    έρρωσθε ακι ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. .....


    "Τροφή" πρός συλλογισμόν.



    Ποιός είναι ο βρωτός Άνθρωπος :

    Εκείνος που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση των επιθυμιών ικανοποιώντας τα του σώματος πάθη.


    Ποιός είναι ο Μέροψ :

    Εκείνος που η μερική του όψη αρχίζει να βλέπει, να φωτίζεται κατά το ήμιση.


    Ποιός είναι ο Αγαθός :

    Εκείνος που ορά πρός το Αγαθόν και έλκεται πρός το κάλλος του.


    Ποιός είναι ο Ευγενής :

    Εκείνος που ορά και αναγνωρίζει το Αγαθόν κάλλος και μεταφέρει το έργον της φώτισης μέσω της έκφρασής του.


    Ποιός είναι ο Ήρωας :

    Εκείνος που αφήνει πίσω τις φυσιολογικές Ανθρώπινες ικανότητες , υπερβαίνει μέσω των Διανοητικών – Ψυχικών – σωματικών δυνάμεων και φθάνει σε επίπεδα σύμπραξης με το Συμπαντικόν Δίκαιον ( Διαϊων ) πρός ασυνήθιστες ( για τα Ανθρώπινα δεδομένα ) Αγαθοεργές πράξεις.




    Ποιός είναι ο καθένας από Εμάς : ( ρητορικό ερώτημα )





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά πολύ σοφά, όσα μας είπες αγαπητέ ΠτΧ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Εγω θα ελεγα πως ειμαι ο στοχαστης, ο φιλοσοφος των σημαντικων, για να τον διαχωρισω απο τον αμπελοφιλοσοφο. Φιλοσοφος ειναι αυτος που ειναι σε ερωτα με την σοφια και προσπαθει να ανελθει στα βηματα ενα-ενα, και με την δυναμη της νοησης του προσπαθει να αποφευγει τις κακοτοπιες και να βρει τον δρομο του. Ο σοφος εχει προτυπο του τον Ηρωα φυσικα. Καπου ειδα και το αντιγραφω

      Άνθρωπος -> Φιλοσοφος -> Σοφος -> Ήρωας -> Δαίμων -> Ημίθεος -> Θεός

      ΕΣ

      Διαγραφή
    3. Ωραια η σειρά....
      Ελενη

      Διαγραφή
  24. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ !
    .
    ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !
    .
    ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ,
    .
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ! ! !
    .
    ΕΛΕΟΣ !
    .
    ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,
    .
    ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ,
    .
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ,
    .
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ……………………
    .
    ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ :
    .
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΕΝΟΧΕΣ !
    .
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ !
    .
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ……………………………..
    .
    Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ,
    .
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ! ! !
    .
    ΑΥΤΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ !
    .
    Η ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ,
    .
    ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ .
    .
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ …………. .
    ΣΑΣ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ , ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ
    .
    ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ,
    .
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ! ! !
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    ΣΕ ΟΛΑ …………………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .
    ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΣΥNΒΑΝ .
    ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ . ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ - ΔΩΘΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ .
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ,
    ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ .
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ ΑΠΟΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ : ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ;
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ : ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ !
    ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΑ ! ! !
    ΑΚΡΙΒΩΣ !
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ :
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ............ *********************************************************
    ΑΔΕΛΦΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ,
    ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ!
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ,
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ !
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ : : :
    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ - ΕΚΕΙΝΟΣ ! *********************************************************
    .
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ :
    .
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ,
    .
    ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΕΝΗ !
    .
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ Ή ΑΝΑΞΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ,
    .
    ΠΩΛ ΜΠΡΑΝΤΟΝ .
    .
    *******************************************************
    ΥΣ. 1
    .
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
    ΓΙΑ ΤΟ
    .
    * * * *
    .
    ΦΩΣ
    .
    ΥΣ. 2
    .
    ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ !
    .
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ! ! !
    .
    ΥΣ. 3
    .
    Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ………..
    .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....λενε οι διεφθαρενοι πολιτικοι και εφαρμοζουν οι διεφθαρμενοι ασυνειδητοι παπαδες.... Μην τα ισοπεδωνουμε ολα κοιτωντας αφ'υψηλου την καμπουρα των αλλων. Και ναι. Δεν χωραει ολος ο ωκεανος στην τρυπα που ανοιξε το παιδακι. Χωραει ομως μερος του που φερει στοιχεια του ολου και κοινωνει τις μνημες του ως νερο που ειναι για να διευρυνει η τρυπα τα ορια της....

      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. .....


      "Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού".

      Θαλής ο Μιλήσιος



      Τοις εγρηγορόσιν ένα και κοινόν κόσμον είναι, των δε κοιμωμένων έκαστον εις ίδιον αποστρέφεσθαι.

      Ηράκλειτος



      "Ένδον σκάπτε, ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη, εάν αεί σκάπτεις".

      Μάρκος Αυρήλιος




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  26. Αφού λοιπόν φίλη Αναζητήτρια, δεν επιθυμείς κανένα διάλογο με εμάς, παρά μόνον ένιωσες την επιθυμία να μας εκφράσεις τις σκέψεις σου, μένω στην ευχή σου να έχουμε καλό ταξίδι για το Φως.
    Παρόλα αυτά, οι απόψεις σου δεν διαφέρουν στην ουσία τους από των περισσότερων εδώ μέσα, οπότε μάλλον "η μοίρα που μας αξίζει", θα είναι κοινή (η δική σου με την δική μας).
    Καλες αναζητήσεις λοιπόν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητε Ποιητη των Χρωματων.....δεν θα μπορουσες να μας τα γραψεις ωραιοτερα! Συγχαρητηρια για τις φωτεινες σκεψεις σου!

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σχετικά με το επιχείρημα ότι "οι Άνθρωποι που καταναλώνουν κρέας είναι πιο "επιθετικοί" από τους χορτοφάγους", έχω να πω ότι η κρεοφαγία των ανθρώπων, δεν αφορούσε στα ίδια ποσοστά (κρέας-φυτά) σε κάθε αρχέγονη φυλή. Αναλόγως την μορφή της κοινωνίας (αγροτική-κυνηγιού), το ποσοστό άλλαζε. Οι αγροτικές κοινωνίες που καλλιεργούσαν την γη (πεδινές κοινωνίες), έτρωγαν λιγότερο κρέας. Οι κοινωνίες που ζούσαν σε υψηλότερα μέρη και δύσκολο να καλλιεργηθούν ή ήταν νομάδες (μετακινούμενοι λαοί), εξέτρεφαν ζώα ή κυνηγούσαν στα δάση.
    Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ομάδες αίματος των ανθρώπων, δημιουργήθηκαν ΚΑΙ από αυτή την διατροφική διαφορά (μεταξύ και άλλων αιτίων βεβαίως).
    Ο ελληνικός πληθυσμός, έχει κατά 65% αίμα της ομάδας Όμικρον (Ο), που σημαίνει ότι προέρχεται από κυνηγούς-κτηνοτρόφους. Ο οργανισμός αυτής της κατηγορίας, μπορεί να αφομοιώνει με πολύ μεγάλη ευκολία το κρέας και το χρειάζεται απόλυτα, σε αντίθεση με τις ομάδες Α, Β και ΑΒ που είναι κατά βάσιν χορτοφαγικές και δεν αφομοιώνουν με την ίδια ευκολία το κρέας, όπως αυτοί της Ο. Αντίθετα η αφομοίωση των φυτικών τροφών στην ομάδα Ο είναι ελλατωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη των άλλων ομάδων. Έτσι ο άνθρωπος της ομάδας Ο, μπορεί να καταναλώνει απροβλημάτιστα σχεδόν καθημερινά κρέας, χωρίς πρόβλημα.
    Αντίστοιχα το μυικό σύστημα αυτών των ανθρώπων (Ο), ευνοείται γονιδιακά από μεγαλύτερη ισχύ και αντοχή.
    Στην αρχαία Σπάρτη, οι πολεμιστές σε περίοδο πολέμων κατανάλωναν κρέας και μέλανα ζωμό (αίμα χοίρου, ξύδι, αλάτι και κρέας). Αντίστοιχη τροφή κατανάλωναν και σε άλλες πόλεις, πριν τον πόλεμο.
    Εξάλλου οι κυνηγοί στην αρχαιότητα, έπρεπε να είναι δυνατοί, ανθεκτικοί και ευφυείς, ώστε να νικούν τα μεγάλα ζώα και να το φονεύουν. Αντίθετα οι γεωργοί, είχαν να αντιμετωπίσουν μια ρουτίνα και μια ασφάλεια, αφού ο χώρος που εργάζονταν ήταν ασφαλής και δεδομένος. Συνεπώς δεν χρειάζονταν να είναι σε μια διαρκή διαδικασία επιβίωσης και μάχης για την νίκη ή την επιβίωση. Όπως λειτουργούσαν οι κυνηγοί, έτσι λειτουργούσαν και οι πολεμιστές μιας φυλής.
    Έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε ευκολότερα τα αίτια, που η κρεοφαγία συνδέεται με την βιαιότητα του πολεμιστή.
    Βεβαίως όταν αργότερα δημιουργήθηκαν οι πόλεις και η κοινωνίες έγιναν περισσότερο σύνθετες, οι άνθρωποι οργάνωσαν καλύτερα την διατροφή τους, η οποία περιελάμβανε μια ποικιλία τροφών του φυτικού και του ζωικού βασιλείου.
    Θεωρώ ότι εμείς οι Έλληνες, είμαστε προσαρμοσμένοι στο να τρεφόμαστε με ένα ιδανικό και ισορροπημένο τρόπο, ο οποίος περιλαμβάνει κρέας, ψάρι και πουλερικά 2-3 φορές την εβδομάδα και φρούτα, λαχανικά, όσπρια τις υπόλοιπες. Η επιστήμη θεωρεί την μεσογειακή διατροφή την ιδανικότερη. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ευεργετική για έναν Σουηδό ή έναν Αφρικανό, αλλά για εμάς τους Έλληνες είναι σίγουρα ιδανική.
    Η νηστεία είναι ευεργετική για αποτοξίνωση από μια συγκεκριμένη τροφή, αρκεί να κρατά λίγο.
    Η νηστεία όμως με την ηθική της υπόσταση, πρέπει να αφορά ταυτόχρονα και την αποχή από τοξικές σκέψεις και πράξεις, ώστε η "αποτοξίνωση" να είναι καθολική και καθαρτική για το υλικό και το ψυχικό σώμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....


      Αγαπητέ Λύκιε,

      κράτα μια επιφύλαξη για τον Μέλανα ζωμό. ( Ψάξε σχετικά με το μέλι Ταυγέτου )


      Ότι και να αναφέρουμε για τις περιοχές και το είδος τροφής βάση των αναγκών, το γεγονός ότι η Ορφική διδασκαλία που είχε τις "γραφές" της στην Αγέλαστο πέτρα ( περί Κοσμογονίας ) και η Πυθαγόρεια διδασκαλία που την ακολούθησε ο Απολλώνιος Τυανεύς δίνουν τα κλειδιά για την επαφή με τον Πνευματικό Κόσμο.

      Και είναι γνωστό ότι και οι δύο Διδασκαλίες απήχαν από την βρώση κρέατος.

      Μπροστά στο ρεαλιστικό δρώμενο της εξέλιξης... "λίγοι" ήταν εκείνοι που ακολούθησαν την δύσβατη ατραπό.

      Οι εκάστοτε Ασκητές που αποχωρούν από την κοινωνία στα Βουνά η γενικά στην Φύση, δεν τρέφονται κατά προσέγγιση με διάφορες "ρίζες" :

      Ένα παράδειγμα με έντονο και βαθυστόχαστο μήνυμα ήταν ότι ο Απολλώνιος ο Τυανεύς από κάποια στιγμή και μετά, έτρωγε καρπούς ( από δέντρα ) που είχαν πέσει στο έδαφος, για να μην χρησιμοποιεί βία.


      Περί διατροφής δεν διαφωνούμε στο θέμα των Βιταμινών, αρκεί να στοχεύεται η λήψη κατάλληλης τροφής, για την ισορροπία και την Αρμονία του οργανισμού.

      Όπως είπε ο Ιατρός Ιπποκράτης :


      "Αύξηση μειούντων, μείωση υπερβαλλόντων"




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  29. https://www.facebook.com/groups/vegan.thessaloniki/1073033422709585/

    Εδω υπαρχει ενα πολυ καλο, συντομο και περιεκτικο αρθρο, στο οποιο με παρεπεμψε μια "επαφη" μου στο φατσοβιβλιο κατοπιν ερωτησεως μου για την χορτοφαγικη διατροφη, που δινει απαντησεις σχετικα με την απορροφησιμοτητα της πρωτεινης, για την Β12 βιταμινη και άλλα στοιχεια απαραιτητα για τον οργανισμο. Προς Θεου, δεν προπαγανδιζω υπερ ή κατα της φυτοφαγικης ή μη διατροφης(ποσο μαλλον οταν δηλωσα παραπανω οτι τρωω κρεας αν και εχω ενδοιασμους). Απλα μου αρεσε και το μοιραζομαι μαζι σας οπως το μοιραστηκε και ο φατσοβιβλιοφιλος μαζι μου :-)

    Λυκειε, με ομαδα αιματος Ο, να εχω λιγοτερες ενοχες ε; Χαχαχαχχα. Με βολευεις :-) .
    Εχεις απολυτο δικιο παντως πως οφειλουμε να "νηστευουμε" κακες σκεψεις και συμπεριφορες! Αυτες ειναι οι πρωτες στην λιστα των αχονευτων και βεβαρυμενων για την πνευματοψυχοσωματικη μας υγεια τροφες!

    Ελενη.

    Υ.Γ. Αγαπητε Ποιητη, που εχεις διαβασει γαι την απορροφηση της ηλιακης ενεργειας με κλειστα τα βλεφαρα αληθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Αγαπητή Ελένη,

      δεν είναι όλα ανάγνωση, είναι και βιωματικές εμπειρίες.

      Άν "παρατηρήσεις" τα γραφόμενά μου, θα βρείς περισσότερες απαντήσεις.



      Ερωτήσεις :

      Εάν δείς τον Ήλιο κατάματα, έχουν ίδια Θερμοκρασία οι οφθαλμοί με τις ακτίνες του :

      Εάν κλείσεις τους οφθαλμούς, "δέχεσαι" την ενέργειά του :


      Αν δείς τελικά τον Ήλιο με κλειστούς οφθαλμούς, βλέπεις τον Απόλλωνα ή τον Υπερίωνα :



      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. Εχεις δίκιο Αγαπητέ Ποιητή.

      Λιγότερες κουβέντες, περισσότερη παρατήρηση, ακόμα περισσότερη δραση.

      Ελένη.

      Διαγραφή
    3. .....

      Και εσύ δίκιο είχες που ρώτησες Αγαπητή Ελένη.

      Όποτε έχεις έμπνευση, κάνε ένα "παιχίδι".

      Όταν θέτεις ένα ερώτημα, κάνε το ερώτημά σου πρώτα με την φωνή σου, με το λόγο σου.

      Να σε ακούς.....



      να Είμασθε καλά


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    4. Να Είμασθε Καλα και Καλη μας Ακρόαση... :-)

      Ελένη.



      Διαγραφή
  30. Αγαπητή Ελένη, δυστυχώς υπάρχει ένα τεράστιο εμπόριο που στηρίζει την μόδα της χορτοφαγίας (vegans) και υπάρχει πολλή πληρωμένη προπαγάνδα που την υποστηρίζει. Σπάνια θα βρεις επιστήμονες (ιατρούς, βιολόγους, κτλ) που να υποστηρίζουν την απόλυτη χορτοφαγία. Όσα σας μετέφερα προηγουμένως, προέρχονται από συζητήσεις που είχα με τρεις φίλους ιατρούς (έναν παθολόγο, έναν ογκολόγο και έναν καρδιολόγο). Όλοι τους συγκλίνουν στο ότι χρειαζόμαστε και το κρέας στην διατροφή μας και πως η χορτοφαγία δημιουργεί προβλήματα. Από την κλινική τους εμπειρία, διαπίστωσαν πως οι νοσηλευόμενοι χορτοφάγοι παρουσίαζαν σημαντική έλλειψη σιδήρου και βιταμίνης Β12, αλλά και αλλά προβλήματα με την πέψη τους. Διαψεύδουν τις διάφορες ψευδοεπιστημονικες "έρευνες" και τις αποδίδουν σε εμπορικά συμφέροντα. Είναι αλήθεια πάντως, πως όλα τα εξειδικευμένα καταστήματα που απευθύνονται στους vegans, είναι πανάκριβα και αμφίβολων υποσχέσεων...
    Συμπληρωματικά θα προσθέσω πως πάνω στην υπερβολική τους προπαγάνδα, δεν διστάζουν να ισχυρίζονται πως υπάρχουν ακόμα και bodybuilders vegans, οι οποίοι δήθεν πρέπει να καταναλώνουν 10% περισσότερη φυτική πρωτεΐνη, απ' ότι αν λάμβαναν ζωική! Αυτό είναι ένας μύθος που τον πιστοποιώ ο ίδιος, αφού ασχολούμαι με τον χώρο αυτό. Δεν γνωρίζω ούτε έναν χορτοφάγο...bodybuilder! Μέσα στην μυθολογία τους, αναφέρουν ως χορτοφάγο αθλητή τον πυγμάχο Mike Tyson, ενώ η αλήθεια είναι ότι έγινε χορτοφάγος πολλά χρόνια αφού εγκατέλειψε την πυγμαχία!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν αμφιβάλλω καθολου για τα οργανωμενα συμφεροντα και την συνεπαγόμενη παραφιλολογία, τοσο της μιας οσο και της αλλης πλευρας. Και επειδη δεν εχω σχεσεις με γιατρούς γενικοτερα και δη αντικειμενικους, ο μονος λογος που το εθιξα και ακουω με συμπαθεια τους vegetarians, και οχι τους vegans που πανε στο αλλο ακρο, ειναι καθαρα "ηθικης" διαστασης, αγαπητε μου Λυκιε :-) . Καλα κανεις και μας επισημαινεις ομως ολα τα σημεια και ειμαστε ευγνωμονες για αυτο.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έτσι είναι αγαπητή μου Ελένη! Και στον χώρο της διατροφής μας υπάρχουν τεράστια συμφέροντα και κέρδη. Το ίδιο συμβαίνει και στο συναφές θέμα της εμπορευματοποίησης της υγείας. Γι αυτό και εγώ θεωρώ ότι το μέτρο, δίνει την λύση στο δίλημμα. Στο ηθικό θέμα για την αποφυγή του κρέατος, δείχνω σεβασμό και δεν μπορώ να διαφωνήσω (αν και εγώ τρώω κανονικά κρέας). Μιλάς σωστά για την υπερβολή των vegans, οι οποίοι αρνούνται ακόμα και την βρώση αυγών και γαλακτοκομικών (που δεν απαιτείται η θανάτωση του ζώου).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. .........


    Χρόνια Ελληνικά Κούροι και Κόρες !


    https://www.youtube.com/watch?v=6VOAm2EQ3Dk


    Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου,
    σκύβω το κεφάλι στα μαρτύριά σου
    και θαυμάζω λαέ μου τα έργα σου.

    Ματώνεις τη σκέψη σου,
    ματώνεις τα νύχια σου λαέ μου
    για να βγάλεις τον άρτο τον επιούσιο.


    Στίχοι: Μιχάλης Σταυρακάκης
    Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
    Τραγούδι: Χαράλαμπος Γαργανουράκης



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε εν Αρμονία και Ειρήνη


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν γνωριζω τον μηχανισμο με τον οποιο ο Ηλιος επιδρα στον ανθρωπο μεσω των ματιων. Εχω διαβασει τις θεωριες αλλα δεν μπορω να ξερω. Αυτο που ειπες Λυκιε περι πλασματος μου ακουγεται λογικοφανες, μπορει ναι, μπορει και οχι. Αυτο που ξερω ειναι πως οταν κοιταω τον Ηλιο καταματα για πρωτη φορα την μερα, φτερνιζομαι αμεσως. Με κλειστα ματια αυτο δεν συμβαινει. Αρα, εδω κατι υπαρχει, κατι συμβαινει, κατι κινειται, δεν ειναι απλα θεωρητικο. Δεν μιλαμε ουτε για την ευεργετικοτατη βιταμινη D, ουτε για διαλογισμο-προσευχη με κλειστα ματια, αλλα για κατι πρακτικο.

    Το να ειναι κανεις vegan ειναι πολυ καλο, αλλα αυτο ειναι για επιπεδο μυστων και πανω. Μην βιαζομαστε απλα να αντιγραφουμε πρακτικες μυστων χωρις να τις κατανοουμε πρωτα. Και εγω ασχολουμαι με bodybuilding. Οποιος εχει ασχοληθει με αυτο, γνωριζει πως χωρις ποιοτικη πρωτεινη θα καταληξει να φτασει 200 κιλα, διοτι μετα απο μια προπονηση δυναμης το σωμα εχει απολυτη αναγκη για ποιοτητα και ποσοτητα πρωτεινης που ο vegan δεν μπορει να πιασει εκτος και αν τρωει δυο κιλα φακες την μερα σε σημειο που να του βγαινουν απο την μυτη. Ειναι προτιμοτερο λοιπον να καταναλωσει κρεας ή ασπραδι αυγου ή πρωτεινη ορου γαλακτος σε σκονη. Το προβλημα σε αυτο ειναι στο οτι ο vegan αναποφευκτα θα καταναλωσει μεγαλες ποσοτητες δημητριακων που ειναι καταστρεπτικα για την υγεια. Καλυτερα κρεας απο αυτο.

    Κατανοουμε ομως πως πνευματικα μιλωντας θα χρειαστει να περιοριστει. Ελπιζουμε να φτασουμε σε αυτο, διοτι παρατηρουμε το ελλειμμα μας εδω. Πλεον εδω και αρκετα χρονια υπαρχει και ποιοτικοτατη πρωτεινη σε σκονη απο αρακα, οποτε μπορει να υπαρχουν vegan bodybuilders. Οποτε ειναι εφικτο. Οι vegan ομως γενικα ειναι υποκριτες. Ο θανατος ειναι μερος του διπολου ζωη-θανατος. Το σημαντικοτερο δεν ειναι να μην τρωμε νεκρες τροφες, αλλα πρωτα να ειμαστε συνειδητοι του οτι καταναλωνουμε καποιες μορφες ζωης. Η υπαρξη μας εδω φερει καποιο κοστος. Για να ζουμε εμεις, σκοτωνουμε καποιες μορφες ζωης. Το θεμα ειναι συνειδητοποιωντας το αυτο, να ζουμε υπευθυνα και με επιγνωση του γεγονοτος. Αφου συμβει αυτο και αναπτυξουμε μια συλλογιστικη διαδικασια και την κατακτησουμε αυτην την σοφια, μπορουμε να ανελθουμε στο επιπεδο του να μην καταναλωνουμε οσο μπορουμε αλλες μορφες ζωης και οχι πριν.Επισης αυτο ειναι ατομικο ζητημα και οχι για να το διαφημιζουμε, δειτε ποσο καλος ειμαι που ειμαι vegan. Ειναι αλλωστε γνωστο το ανεκδοτο. "Πώς ξεχωριζεις εναν vegan; Δεν χρειαζεται να τον ξεχωρισεις, θα στο πει ο ιδιος" ή "Αν κοψεις το κεφαλι ενος vegan συνεχιζει να λεει χωρις διακοπη "vegan,vegan,vegan" για μια ωρα". Αρα ενας vegan που λεει χωρις λογο πως ειναι vegan, δεν ειναι καλυτερος ανθρωπος, αλλα παπαρας.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω γνωστο, που κοιταζει για χρόνια τον ηλιο με ανοιχτους οφθαλμους και με εχει προτρεψει να κανω το ιδιο(ασχετα αν εγω το εχω αμελησει). Μια χαρα ειναι ο ιδιος. Δεν εχει παθει κατι και θα ελεγα οτι ειναι 'ξυπνιος' σε βαθμο παρεξηγησεως. Ας πουμε....πιο μπροστα απο την εποχη του και ταυτοχρονα παραδοσιακος σε αξιες. Ίδωμεν.

      Καλα τα λες Ε.Στοχ. για την αναγκαιοτητα σταδιακής συνειδοτοποιησεως του τι τρωμε, γιατι, και που θελουμε να φτασουμε....

      Ελενη.

      Διαγραφή
  35. Και στο σημαντικοτερο κατ'εμε. "Ο ερωτας του ωραιου-αγαθου ειναι η γεννηση μεσα στο ωραιο". Καταρχας, το πιθανοτερο ειναι πως ο Χριστος αφησε απογονους, την λεγομενη Μεροβιγγιανη δυναστεια(με την Μαγδαληνη). Εχουμε επισης ευρημα που εχει γλυτωσει την λογοκρισια που λεει "Ο χριστος τους ειπε, η γυναικα μου..." Να γραφει "Ο Χριστος τους ειπε, η γυναικα μου ειναι το Αγιο Πνευμα" ή κατι τετοιο, δεν ειναι απιθανο αλλα οκ, το λογικοτερο ειναι το πρωτο προφανως. Γιατι να αφηνεις καρμικο χρεος αν δεν κανεις παιδια; Σε ποιον; Αν δεχτουμε πως ισχυει η θεωρια της επανεμφανισης μαλιστα, πού ειναι το προβλημα; Ισα ισα βλεπω μια ισορροπια. Δεν το βλεπω αυτο. Θεωρω την τεκνοποιηση, ειτε εγωιστικη ειτε αναγκη της κοινωνιας για να διαιωνιζεται και δεν βλεπω απαραιτητα την συνδεση με το πνευματικο.

    Μου γενναται ωστοσο η απορια. Εαν στο υλικο επιπεδο, η ενωση ενος ανδρα και μιας γυναικας κατα τον νομο των τριων ή νομο της πολικοτητας, προκαλει γεννηση (παιδι) μεσα σε αυτο το ωραιο, τοτε εχουμε περισσοτερο "ωραιο" ή ποσοτικα περισσοτερες ψυχες(και οχι απαραιτητα και ποιοτικα). Αυτο το πλεονασμα πού παει; Ποιός τρεφεται, ποιον εξυπηρετει αυτο το αυξανεσθε και πληθυνεσθε; Ειναι απαραιτητα καλο για εμας αυτο; Καπου ειχα διαβασει πως σε κοσμικο πλανητικο επιπεδο υπαρχουν φορες που υπαρχει αναγκη να υπαρξουν αυτες οι δονησεις που προκυπτουν απο θανατους, και οταν αυτο χρειαζεται τοτε συμβαινει ενα στεγνο καθαρισμα με κατι εκατομμυρια μαζικα απο νεκρους με διαφορες προφασεις και πως αυτες οι δονησεις εξαρτιωνται ακι απο την ποιοτητα των ψυχων και οχι απλα απο την ποσοτητα. Ισως αυτο να σημαινει πως σημερα εχουμε 7 δις ανθρωπων επειδη ψυχικα το επιπεδο εχει πεσει τοσο πολυ που για να συντηρηθει η κοσμικη ισορροπια χρειαζονται τοσα πολλα δις θανατων.

    Εαν το δουμε στο ψυχικο και ατομικο επιπεδο, αν μια ψυχη καταφερει να ενωσει τα δυο ορμεφυτα της, καταφερει να συνδυασει και τις δυο αρχες και βρεθει σε ενα περιβαλλον ωραιο, τοτε τι θα γεννησει; Οπως υποθετεις εσυ Λυκιε για το πνευματικο ετσι υποθετω και εγω πως θα γεννηθει κατι μη υλικης μορφης, ισως αυτο που λενε αστρικο σωμα, διοτι θα πρεπει να γεννηθει ενα σωμα οχι υλικο αρα ανωτερο αφου θα εχει προελθει απο ψυχικες ουσιες. Και αρα "Αυτή η γέννηση, σηματοδοτεί την απόλυτη ελευθερία μας από τα δεσμά της ύλης και της ψυχής μας". Αυτοι ομως που λενε για αστρικο σωμα μιλανε επισης και για ενα ανωτερο που το ονομαζουν ηλιακο ή αιτιατο σωμα και λενε πως αυτο ειναι το αθανατο διοτι ακομα και το αστρικο εχει μεγαλυτερη μεν, αλλα πεπερασμενη υπαρξη, ενω το ηλιακο οχι. Νομιζω πως μονο αυτη η εξηγηση τελικα χωραει στα λογια της Διοτιμας. Αρα το μονο που μενει ειναι οι λεπτομερεις για το "πώς"
    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκουρτζιεφ αναφερει την αναγκη για δονησεις, που λογω της χαμηλης ποιοτικα υπαρξης μας, ο θανατος, μαλιστα μαζικα, ειναι η λυση για να παραχθουν.
      Ισως ομως ειναι αλληγορικη η αναφορα του αν βασιστουμε στον τροπο που ειναι γραμμενο ολοκληρο το βιλιο των ιστοριων του βελζεβουλ.

      Διαγραφή
  36. .....


    Γνωστή ιστορία πρός ενθύμηση.


    Η μάχη γίνεται μεταξύ δυο "λύκων", που υπάρχουν "εσωτερικά" σε όλους μας.

    Ο ένας λύκος είναι το Κακό.

    Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή,η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία και το εγώ.

    Ο άλλος είναι το Καλό.

    Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία,η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη στο Θεό.



    Ποιος λύκος νικάει ;



    Αυτός που ταΐζεις...





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αφου και οι δυο λυκοι στην ινδιανικη αυτη ιστορια βρισκονται εσωτερικα μεσα μας και ειναι ενας καλος και κακος, μιλαμε γιαβτα δυο ορμεφυτα της ψυχης, αυτα που αναφερει ο Σωκρατης. Αυτα που γνωριζουμε και ως ασπρο και μαυρο αλογο στην παραβολη του ανθρωπου ως αμαξα. Μιλαμε για δυο αθανατα αλογα ή λυκους, καθοτι ψυχικα μερη.

    Η επιλογη μου ηταν παντοτε φουλ ασπρο, και το μαυρο στην ασιτια. Το μαυρο λοιπον δεν πεθανε καθοτι αθανατο, αλλα καταπιεσθηκε στο ψυχολογικο νερος της σκιας. Κατεστη σαφες μετα απο ψυχολογικη ενδοσκοπηση πως μονοδρομος ηταν η αναγνωριση του μαυρου αλογου και η ενσωματωση στον εαυτο διαφορετικα, καθιστατο ανεξελεγκτο.

    Εκτος αυτης της αναποφευκτης αναγκαιοτητας, ειναι και λογικοτερο καποιος αν εχει αμαξα δυο αλογων να τρεφει και τα δυο, για να μην σερνει το βαρος ενος κουφαριου απο αυτο που ψωμολυσαει.

    Ο σωστος ηνιοχος εχει και τα δυο εν αναμονη, εξ ισου ταισμενα, και αναλογων των περιστασεων και του τι επιθυμει, κανει χρηση και του καταλληλου λυκου με ελεγχο και αντιβαρο το αντιθετο του.

    Τελος,ο νομος της πολικοτητας οριζει δυο πολους. Εαν καποιος επιθυμει να ανελθει, θα πρεπει να ενωσει τους δυο πολους και οχι να επιλεξει το ενα και να καταπιεσει τον αλλο, διοτι το ενα δουλευει συναρτησει του αλλου και οχι ξεχωριστα.

    Το ζητημα ειναι πως θα κανει δικαιη χρηση του "κακου" μαυρου. Εκει πρεπει να ειναι κανεις προσεκτικος. Ειναι χρηση αναλογη της πολεμικης τεχνης. Δεν δικαιουσαι να την χρησιμοποιησεις σε καποιον αδικως

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημερα σας.
    Υποθετω πως η αποδοχη της ασπρης και μαυρης καταστασης οδηγει σε μετριασμα και συμφιλιωση των δυο ακρων, χαρας και θληψης για παραδειγμα, ελπιδας κ απογοητευσης. Αν αυτο επιτευχθει, βρισκοντας την ιδανικη κατασταση, πως μπορουμε μετα το παντρεμα αυτο να ανακαλουμε κατα βουληση τα δυο ακρα? Δεν ειναι σαν να κανουμε αυτοματα πισωγυρισμα? Και ποιο το οφελος, αφου κατακτησαμε το ιδανικο? Προς τι η δικαιη χρηση του μαυρου?
    Καλο ξημερωμα. Ευχαριστω για την τροφοδοτηση του νου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χμ.....
    Ενδιαφερουσες τοποθετησεις-σκεψεις αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη....τροφη για σκεψη...
    Αυτο για την γέννα και το καρμα ή μη της ατεκνιας, ειναι ενα σοβαρο και λεπτο ζητημα και θελει προσοχη και συνεση....
    Απο την μια θα πει κανεις, 'για ποιον λογο να δημιουργειται καρμα αν καποιος αποφασιζει να μην κανει παιδια; Αφου ετσι κι αλλιως δεν ξαναερχεσαι απαραιτητα μεσα απο τους δικους σου απογονους(ή μήπως οχι;) και αρα τα μαθηματα που ειναι να παρεις με την μετενσαρκωση/επανενσαρκωση θα τα παρεις ετσι κι αλλιως'. Απο την αλλη, θα ελεγε καποιος αλλος πως αν οι περισσοτεροι επελεγαν την ατεκνια θα καθιστατο δυσκολη η επανενσαρκωση τοσων ανετοιμων ψυχων προς εκπαιδευση τους αφου τα "δοχεια/φορεις/μητρες" αυτων των ψυχων θα λιγοστευαν επικίνδυνα, σωστα; Βασικα, θα καθυστερουσε πολυ η 'επαναφορα' τους να το θεσω απλουστευτικά.... Χμ...Κι αν για καποιο λογο κανενας δεν εφερνε στον κοσμο πλεον παιδια; Παλι χμ... Το θεμα δεν ειναι νομιζω η τεκνοποιηση-ατεκνια ετσι σκετα, αλλά το γιατι καποιος επιλεγει(μιλαμε παντα για οταν υπαρχει η δυνατοτητα της επιλογης) να φερει ή να μην φερει παιδια στον κοσμο...και γιατι να εχει μπει καποιος στη διαδικασια να προβληματιστει για αυτη την σημαντικοτητα της επιλογης... Εχει βαθειες προεκτασεις αυτη η κουβεντα. Κι υστερα, γεννα στον υλικο κοσμο κατανοουμε τι σημαινει...Γεννα στον αιθερικο ή στον ηλιακο οπως ειπες Ε.Σ....κατανοουμε;

    Μαυρο, ασπρο, γκρι; Τα αλλα χρωματα που πηγαν; Η ζευξη των δυο πολων ειναι το ζητουμενο; Κατι ειχε γραψει ο αγαπητός Λυκιος ξανα σχετικα προσφατα(4, 5 αναψυκτηρια πριν...και σιγουρα κατι πηρε το ματι μου κ σε πολυ παλαιοτερα αναψυκτηρια) αλλά αυτη η ζευξη δεν εχει να κανει με απορροφηση του ενος ακρου απο το αλλο, ουτε με διαλυση του ενος ακρου. Ισως με σταδιακη συνειδητη μεταμορφωση του;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Pit Zenk, ολο το βιβλιο με τον Βεελζεβουλ ειναι αλληγορικο, αυτος ειναι ο τροπος που επελεξε ο Γκουρτζιεφ να ξεκινησει να γραφει, διοτι ηθελε να προετοιμασει τον αναγνωστη για να μην τουρθει κανας νταμπλας. Λεει αληθειες αλλα τις παρουσιαζει σε μορφη μη απολυτη για να γινει σταδιακη απορροφηση.

    Εαν εχεις κατακτησει και την ικανοτητα της χαρας και της θλιψης τοτε αναποφευκτα τα ακρα των συναισθηματων αυτων μετριαζονται. Αυτο ειναι ενα καλο σημειο διοτι τα ακραια συναισθηματα δεν εξουσιαζουν τον ανθρωπο παραπανω απο οτι πρεπει. Στην περιπτωση του διπολου των αλογων ομως ειναι διαφορετικο, διοτι σε αντιθεση με τα συναισθηματα που ανεφερες που δημιουργουνται πιο φυσικα, εχεις ως ηνιοχος(νους)την επιλογη να επιλεξεις ποιες ιδιοτητες (ποιο αλογο) θα χρησιμοποιησεις, αναλογα με την περισταση. Εισαι ελευθερος να διαλεγεις, διοτι τωρα μπορεις και αλλιως, δεν εισαι καλος διοτι απλα παντα ησουν καλος αλλα επειδη το επιλεγεις, και ετσι εχει μεγαλυτερη αξια. Δεν κατακτησαμε το ιδανικο, αλλα την ικανοτητα να μπορουμε ειτε ετσι ειτε αλλιως. Τωρα αναλαμβανει ο νους να κρινει τι χρειαζεται. Το μαυρο αλογο ειναι ανυπακουο, ατιθασο, ασταθες,"κακο", και εχει την δυναμη να μας παρασυρει. Ποτέ δεν του δινουμε ελευθερια "εν λευκω" διοτι μπορει να μας παρασυρει σε αδικες πραξεις κατα τριτων ανοιγοντας αλλα προβληματα. Αρα παντα το μεταχειριζομαστε με προσοχη και χρησιμοποιωντας συνεχως τον νου ως "χαλιναρι".

    Αυτο που ειναι λογικο ειναι πως αν εχεις παιδια σε καποια πολη και μετακομισεις, περιοδικα θα νιωθεις την αναγκη ή την επιθυμια να θελεις να δεις τι κανουνε. Εαν δεν εχεις παιδια ή κατι αντιστοιχο να σε συνδεει με αυτην την πολη, μπορει και να μην ξαναγυρισεις ποτέ. Η αλλη πολη θα μπορουσε πχ να ειναι στο αστρικο επιπεδο.

    Δεν θα ελεγα πως ειναι απαραιτητη παντα η ζευξη. Ο Γιουνγκ ελεγε πως η σκια καθισταται εχθρος οταν δεν την αναγνωριζουμε. Αρα εαν ενα ψυχικο μερος το εχουμε απωθησει, αυτο μπορει να καταστει εχθρικο προς εμας, εαν τουλαχιστον δεν το αναγνωριζουμε. Αρα τουλαχιστον να ατα κατανοησουμε. Μπορει αυτο να αρκει. Δεν απορροφαται το ενα απο το αλλο, εισαι και τα δυο, αλλα τιποτα απο τα δυο.

    Γεννας στο αιθερικο. Για να κανει καποιος καποια μορφη αστρικης προβολης, ειναι λογικο πως χρειαζεται ενα μεσο για να κινηθει στον αντιστοιχο κοσμο. Αυτα τα σωματα δεν τα διαθετουμε απο την γεννηση μας, πρεπει να τα δημιουργησουμε ή γεννησουμε. Μαλλον διαθετουμε κατι σαν μια "βαση", ενα σπερμα για να φτιαχτουν αυτα. Εδω υπαρχουν πολλες πληροφοριες οσον αφορα ρο πώς κτλ. Για παραδειγμα λεγεται πως το αλκοολ καταστρεφει το αστρικο σωμα.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. .....


      Εἰρήνη εἶναι ὅταν...


      Εἰρήνη, λοιπόν,

      εἶναι ὅ,τι συνέλαβα μὲς ἀπ᾿ τὴν ἔκφραση

      καὶ μὲς ἀπ᾿ τὴν κίνηση τῆς ζωῆς.

      Καὶ Εἰρήνη

      εἶναι κάτι βαθύτερο ἀπ᾿ αὐτὸ ποὺ ἐννοοῦμε

      ὅταν δὲν γίνεται κάποτε πόλεμος.

      Εἰρήνη εἶναι ὅταν τ᾿ ἀνθρώπου ἡ ψυχὴ

      γίνεται ἔξω στὸ σύμπαν ἥλιος.

      Κι ὁ ἥλιος

      ψυχὴ μὲς στὸν ἄνθρωπο.



      Νικηφόρος Βρεττάκος




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  41. Παρατήρηση, ο μόνος τρόπος να κατανοήσεις τον κόσμο .
    αυτοπαρατήρηση ο τρόπος να κατανοήσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. δικαιοσύνη σε τούτο τον πλανήτη μην αναζητάς, δεν υπάρχει .
    ελευθερία μην αναζητάς, δεν υπάρχει
    το μόνο που μπορείς είναι η ισορροπία .
    φιλοσοφίες, άπειρες ,συνταγές, άπειρες και σε ανατολή και δύση .
    όμως όσα βιβλία και αν διαβάσεις όσες θεωρίες και να ασπαστείς χωρίς αυτοπαρατήρηση ποτέ δεν θα βελτιωθείς .
    ποιος είναι ο στόχος της αναζήτησής σου ?εάν δεν τον ορίσεις είναι μάταιο να ψάχνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΙΕΡΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Αγαπητε Φιλε.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Διαγράψατε το σχόλιο μου .υπάρχει λογοκρισία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. .....


    Είναι εκείνο το σημείο που βλέπεις τον Κόσμο επισκεπτόμενος πηγές.

    Πηγές να ξεδιψάσει η Ψυχή σου.

    Το ίδιο το σημείο, προσδίδει την οπτική που βλέπεις τα φαινόμενα.

    Οι σύμμαχοι στην θέση που βρίσκεσαι, είναι εκείνοι που βάδισαν και βαδίζουν σε παράλληλα μονοπάτια, ίδιους ατραπούς, που έλκονται από τις ίδιες πηγές, ίδιες αναζητήσεις.

    Οι εχθροί είναι εκείνοι που δεν έχουν να προσφέρουν καμιά πηγή που μπορεί να σε ξεδιψάσει, παρά μόνο να πάρουν, να αρπάξουν, να αλοιώσουν την αυθεντική πηγή που αληθινά σε ξεδιψάει.

    Παίρνουν κομμάτια - αποσπάσματα από τις αυθεντικές πηγές, προβάλλοντας θέσεις και υποτιθέμενα νοήματα, στάζοντας καλά κρυμμένο, σε μικρές δόσεις δηλητήριο στην Ψυχή και το Πνεύμα.

    Πως καταλαβαίνεις το δηλητήριο :

    Καταρχήν αλλοιώνει την ουσία του Νοήματος – μηνύματος.

    Μετέπειτα δημιουργεί εντυπώσεις και Πνευματική στασιμότητα.

    Αμφιβολίες και σύγχυση.

    Μια επανάληψη που οδηγεί σε συμφέροντα, αρκεί να είναι πειστική.

    Δεν το κάνει άμεσα.

    Έχει την ταχύτητα δημιουργίας ενός σταλαγμίτη, αργά και βασανιστικά.

    Απλώνουν τεντώνουν και κάνουν την τρίχα τριχιά, που λέει και ο Σοφός λαός.

    Βλέπεις , παρατηρείς πώς έχουν γίνει τα πρόσωπά τους, τα φυσιογνωμικά τους από την εκάστοτε πηγή που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν σημεία συμφερόντων τους.

    Ο βωμός του συμφέροντος τρέφει τις φιλοδοξίες τους και την ματαιοδοξία τους.

    Και όλα αυτά, στο περί Ανθρώπου δήθεν ενδιαφέρον.

    Κάθε φορά που προσεγγίζουμε περί των Φαινομένων, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της Αλήθειας.

    Το πιό συχνό συμβάν δε, η αποδόμηση.

    Οι αυθεντικές πηγές όμως δεν σε προδίδουν.

    Η αυθεντική πηγή έχει τον Κρίνο, έχει και την ρομφαία, όπως οι Αρχάγγελοι.

    Αυτό, λίγοι το κατανοούν.

    Ευωδιάζει αναπάντεχα, κόβει ανύποπτα.

    Διαπλάθει ΗθικοΠνευματικά.

    Τι κι” άν έρχονται και μας λένε όμορφα λόγια και μας δίνουν ωραίες περιγραφές απομακρυσμένες από τις αυθεντικές πηγές :

    Τα πρόσωπά μας, τα φυσιογνωμικά μας, έχουν σημάδια από τις πηγές που ήπιαμε... πληροφορίες που χωνέψαμε.


    Βαθειά μέσα μας εκπέμπει το ανάλογο ηχόχρωμα.

    Είναι από τις σταγόνες της πηγής, που ξεδιψά την αναζήτησή μας.

    Νεότητα της Ψυχής, το άγγιγμά της.

    Δρόσος στις πυρακτωμένες Καρδιές.


    Έτσι λοιπόν.....


    "Ὅταν κάποτε φύγω ἀπὸ τοῦτο τὸ φῶς

    θὰ ἑλιχθῶ πρὸς τὰ πάνω ὅπως ἕνα ρυακάκι ποὺ μουρμουρίζει.

    Κι ἂν τυχὸν κάπου ἀνάμεσα στοὺς γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω ἀγγέλους,
    θὰ τοὺς μιλήσω ἑλληνικά,

    ἐπειδὴ δὲν ξέρουνε γλῶσσες.

    Μιλᾶνε μεταξύ τους μὲ μουσική".



    "Νικηφόρος Βρεττάκος Ἡ Ἑλληνικὴ γλῶσσα"




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σε ευχαριστουμε Ποιητη των Χρωματων για το ομορφο κ ευγενικο κ υψηλοδονουμενο καληνυχτισμα.
    Πρεπει να ειναι ωραια εκει που 'πετας' και παντα κουβαλας νερο για να χαρισεις....
    Μακαρι να εχει ο νους μας διαύγεια να διακρινει την Ουσια....

    'Πάρτε στα χερια της ζωης την χαρα,
    Σκορπιστε τη γυρω σαν σκονη χρυση,
    Θα μοιαζουμε ολοι με κρίνα λευκα,
    Που λαμπουν σαν αστρα μα πανω στη γη'

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. .....

    Παρακαλώ σας... αγαπητή Ελένη,


    οι αοιδοί της Κοσμογονίας αναφώναζαν...


    "Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,

    αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

    Τόδε δ’ ίστε και αυτοί.

    Διψίη δ’ ειμί αύη και απόλλυμαι.

    Αλλά δότ’ αίψα ψυχρόν ύδωρ προρρέον της Μνημοσύνης από λίμνης".



    (Της Γης παιδί είμαι και του έναστρου Ουρανού• το γένος μου είναι βεβαίως ουράνιο. Αυτό το γνωρίζετε και οι ίδιοι. Φλέγομαι από την δίψα μου και χάνομαι• δώστε μου γρήγορα κρύο νερό που αναβρύζει από της Μνημοσύνης την λίμνη).



    να χαιρόμασθε εν Αρμονία και Ειρήνη


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητέ Λύκιε.....θα μπορουσες σε παρακαλω να μου εξηγησεις σε απλη γλωσσα αυτο το άρθρο?
    http://redskywarning.blogspot.gr/2014/08/equalitarianism.html αν εχεις χρονο. Πιστεύω θα σου αρέσει. Και επίσης θα ήθελα τα φωτα σου γιατι διαβάζω ΠΟΡΦΥΡΑ ποιηση - θελω να γραψω ενα ποιημα και ισως χρειαστω ομορφες λέξεις μαι και το λεξιλογιο μου ειναι φτωχο..:) *** Είδες σου μίλησα στον ενικό, ήρθα πιο κοντα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Aya, το άρθρο αναρτήθηκε ήδη στον Καταχθόνιο Δαίμονα και εκεί θα συζητηθεί διεξοδικώς. Από εκεί θα λάβεις απαντήσεις και μπορείς να συμμετέχεις στην συζήτηση.
      Δεν γνωρίζω πολλά από ποίηση, οπότε η "Πορφυρά ποίηση" μου διαφεύγει εντελώς!
      Δεν ξέρω αν θα σε βοηθούσα, αν μου έλεγες περίπου τον τίτλο ή το περιεχόμενο που θες να πραγματεύεται το ποίημα σου, ώστε να σου δώσω μερικές λέξεις προς αξιοποίηση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.