Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Soros: ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ο ουγγροεβραίος σιωνιστής George Soros (György Schwartz) δηλώνει ευθέως τις προθέσεις του για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μόνο που αυτές δεν είναι μόνο οι δικές του επιθυμίες, αλλά εκφράζουν το σιωνιστικό σχέδιο για την Ευρώπη και ειδικά την χώρα μας. Αυτός χρηματοδοτεί την εφαρμογή του σχεδίου. 
Συγκεκριμένα χρηματοδοτεί το σύνολο των Μ.Κ.Ο. και τους γνωστούς "αλληλέγγυους", οι οποίοι αγωνίζονται για να γεμίσει η Ελλάδα με λαθρομετανάστες και ισλαμιστές, ενώ  χρηματοδοτεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. 
Στο παρακάτω βίντεο (στο 2:15), ο αναρχοκομμουνιστής Αργύρης Τσακαλίας (θείος των αριστερών τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη, αδελφών Ξηρών), αποκαλύπτει ότι ο Τσίπρας χρηματοδοτείται από τον Soros, προκειμένου να δρά εναντίον του έθνους και των συμφερόντων της χώρας μας.
Ο Τσακαλίας γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και παρ' όλη την εμφάνισή του, ομολογεί συχνά πολλές αλήθειες.


ΠΗΓΗ: youtube



Στον χώρο των σχολίων, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Aνάληψη δράσης, Οι μαχητές διδάσκουν με το προσωπικό παράδειγμα, Υποσκελισμός του ιδεαλισμού από τον υλισμό, Ελέγχεις το παρόν-ελέγχεις το μέλλον, Μεθόδευση της Πανθρησκείας με Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, To "παράδοξο" με αφορμή την ταινία Peaceful Warrior, Ο ρόλος του Έλλην(α) στα γεωπολιτικά, Επανάσταση αξιών από διάσπαρτους πυρήνες διανόησης & καθοδηγητές, Μάχες στο αιθερικό πεδίο & πνευματικοί δάσκαλοι 

84 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΓΑΠ, Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΣΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ "ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ"!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ. ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΗ ,ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.!!!! ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ. ΦΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αρκτούρε, σαφώς έχουμε το δικαίωμα στην άμυνα. Η άμυνα πρέπει να διέπεται από αναλογικότητα (δηλαδή αποκρούουμε με ανάλογο τρόπο).
    Αν οι πολιτικοί και οι θεσμικοί ταγοί του κράτους, το προδίδουν και το παραδίδουν στον εχθρό, τότε οι πολίτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να καθαιρέσουν άμεσα τους δοσίλογους και επίορκους ταγούς και να τους τιμωρήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Αν μάλιστα έχει καταλυθεί το ευνομούμενο κράτος και η Δικαιοσύνη είναι παραδομένη στην διαφθορά και την ανυποληψία, τότε το δίκαιο αποδίδεται από τον λαό με συνοπτική διαδικασία (εκτέλεση).
    Όμως, αυτό που προβληματίζει είναι το τι θα ακολουθήσει. Υπάρχουν ικανοί ηγέτες που θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας ή θα αιματοκυληθούμε από εμφύλιο σπαραγμό προς χαρά των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που θα βρουν την ευκαιρία να βυσσοδομήσουν την χώρα;
    Εδώ θέλω απάντηση, αγαπητέ Αρκτούρε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να διεκδικώ σε καμία περίπτωση τον τίτλο της αυθεντίας,βλέπετε κάποια σχέση στο όνομα του Προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα και του πρώην Πάπα Βενέδικτου;
    Κάτι περίεργο στις σχέσεις Ομπάμα και Πάπα Φραγκίσκου σε συνάρτηση με την πρωθυπουργία της Ελλάδας από τον Τσίπρα και το προσφυγικό;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κύων, η ενημέρωση που έχω σχετικά με αυτά που θίγεις είναι ελλιπής και δεν μου επιτρέπει να κάνω τους συσχετισμούς. Θα παρακαλούσα να μας αναλύσεις το σκεπτικό σου και να πληροφορηθούμε το πως και το γιατί σχετίζονται.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Πιστευω πως αργα ή γρηγορα η παγκοσμια κατασταση (συνθηκες ζωης) θα χειροτερεψουν σε τετοιο βαθμο που ολοι μα ολοι θα κληθουμε να παρουμε θεση. Πρωτα και κυρια απεναντι στον ιδιο μας τον εαυτο και υστερα απεναντι στο οικογενειακο και ευρυτερο κοινωνικο περιβαλλον. Αυτο που ερχεται και του οποιου τους κραδασμους ολοι νιωθουμε ηδη να ταρακουνουν τα μεσα μας, θα το περιεγραφα απλα ως " 'Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ 'Η ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ " . Δυστυχως, απο πουθενα δεν προκυπτει οτι η αλλαγη θα γινει αναιμακτα. Οσο για τους κυβερνωντες....δεν υπαρχει περιπτωση να φερουν την "ειρηνη". Αν τωρα, καποιο παγκοσμιο σοκ γινει η αφορμη για την αναδειξη καποιου "ηγετη" (και δεν αναφερομαι σε αυτον που η ελιτ προετοιμαζει) πολυ φοβαμαι και παλι....οτι θα αναδειχθει για να "ξανασταυρωθει" απο τους πολλους.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα κληθούμε να πάρουμε θέση, αγαπητή Ελένη; Παθητικά και μοιρολατρικά; Αν πάρουμε θέση προ τετελεσμένων γεγονότων, τότε η θέση μας αυτή δεν μας αφήνει και πολλές επιλογές. Απλά θα εξαναγκαστούμε να ακολουθήσουμε την μόνο διαδρομή, που ετοίμασαν άλλοι για εμάς.
      Ο σκοπός είναι να πάρουμε θέση και δράση, πριν τα γεγονότα γίνουν τετελεσμένα.
      Όσο αφήνουμε τα πράγματα να εξελίσσονται και να παραμένουμε θεατές, τόσο λιγότερες επιλογές θα έχουμε έπειτα. Πόσο πραγματικά μέσα μας, είμαστε έτοιμοι να "αλλάξουμε μυαλά και στάση ζωής" για να μην χαθούμε;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Βέβαια το ερώτημα δεν απευθύνεται προσωπικά σε εσένα αγαπητή Ελένη, αλλά γενικά σε όσους αναμένουν το τέλος για να δουν πως θα κινηθούν.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή κύριε Διαχειριστά τί προτείνετε; Γιατί απο ευχολόγια και παροτρύνσεις καλά τα πάμε όλοι. Τί άλλο μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει η ροή των καταστάσεων; Την αφύπνιση εάν εννοείς αυτό, ο καθένας την πράτει με διαφορετικό τρόπο και απο διαφορετικό πόστο. Και εσύ απ' ότι φαίνεται αυτό κάνεις. Εχεις ένα μπλοκ που προσπαθεί να αφυπνίσει όσουν μπορεί και να δημιουργήσει έναν κοινό παρανομαστή. Κάποιο άλλοι έχουν κάποιο άλλο συστημα αντιμετώπισης. Αντε και αφυπνιζόμαστε όλοι μαζί συντονισμένα, ας πούμε, μετά τί; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ομάδα ομοειδών ανθρώπων;
      Εγώ αυτό που βλέπω είναι υπομονή και επιμονή πέραν της εσωτερικης αντίστασης που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την ηθική στρέβλωση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.
      Υπομονή γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει, όπως τελειώνουν όλα. Σε όλα τα παραμύθια υπάρχει ένα τέλος. Είτε είναι αίσιο είτε είναι κακό. Και επιμονή γιατί αυτό που πρέπει και επιβάλλεται να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τα μυαλά των νέων ανθρώπων, γιατί απ' ότι φαίνεται αυτοί θα είναι οι επόμενοι διαχειριστές των πραγμάτων. Εμείς, εγώ τουλάχιστον, θα είμαστε θεατές.
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    4. Τροποποιώ λοιπόν το ερώτημα:
      Αν δεχόμαστε ότι διερχόμαστε μια μεγάλη κρίση ως ανθρωπότητα, η οποία θα οδηγήσει σε βίαιη αλλαγή, τότε θα συμφωνήσουμε ότι θα κλιμακωθεί μια εμπόλεμη (με κάθε έννοια) κατάσταση. Θα συγκρουστεί ο γνωστός κόσμος, με τον νέο που θέλει να επιβληθεί. Αυτός ο νέος κόσμος που επιδιώκει να κυριαρχήσει, δεν φαίνεται να έχει και πολύ καλές προθέσεις για όσους δεν το ακολουθήσουν. Γενικά, θα έλεγα ότι δεν έχει και πολύ καλές προθέσεις για την ανθρωπότητα και την εξελικτική πορεία της.
      Η σύγκρουση θα είναι συντριπτική όταν θα ξεσπάσει, διότι σωρεύει τεράστια ενεργειακά αποθέματα, από την αδικία, την βία και το μίσος που καλλιεργεί το "νέο".
      Εύλογα λοιπόν, θα πρέπει να διερωτηθούμε πόσο ετοιμοπόλεμοι είμαστε. Πόσο θέλουμε να πολεμήσουμε για να εμποδίσουμε αυτό που μας ετοιμάζουν.
      Αν όντως θέλουμε να μαχηθούμε, τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι θα θυσιάσουμε πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα (και μας βολεύουν).
      Διότι μάχη από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο, δεν γίνεται. Η μάχη φθείρει και τον νικητή και τον νικημένο.
      Αν δεν αποδεχτούμε μέσα μας ότι δεν γίνεται "να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο", τότε όντως θα είμαστε θεατές και θα κάνουμε το χειρότερο όλων: θα κρίνουμε εκ του ασφαλούς τους άλλους, θα περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι, θα ρίχνουμε ευθύνες σε όλους τους άλλους για ότι μας συμβαίνει και θα γκρινιάζουμε για όλα.
      Και η μάχη ξεκινάει από τον εαυτό μας, όχι απλώς με το να "αφυπνιστούμε", αλλά από την στιγμή που αρχίζουμε να κάνουμε πράξη αυτά που πιστεύουμε.
      Συνεπώς σταματούμε να συμβιβαζόμαστε με ενέργειες της καθημερινότητας, που μας βρίσκουν συνειδησιακά αντίθετους.
      Σταματάμε την "πολιτική ορθότητα" στις συναναστροφές και τον επαγγελματικό μας χώρο και παίρνουμε ξεκάθαρη, θέση σύμφωνα με τις απόψεις μας και την συνείδησή μας.
      Αποκτούμε "εχθρούς", με την έννοια ότι δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αρεστοί σε όλους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι καλλιεργούμε αρνητικά συναισθήματα για όποιους διαφέρουν από εμάς.
      Αντίθετα δείχνουμε ισότιμο ενδιαφέρον και στους φίλους, αλλά και στους "εχθρούς" μας που απλά δεν μας συμπαθούν πλέον.
      Η ουσία της μάχης ξεκινάει τώρα:
      Με το προσωπικό μας παράδειγμα, δείχνουμε στους άλλους πως πρέπει να ζούμε, να μιλάμε, να νοιώθουμε και να σκεφτόμαστε. Δεν δίνουμε διαλέξεις, αλλά δείχνουμε με το παράδειγμά μας.
      Φυσικά θα αντιμετωπίσουμε την χλεύη, την ειρωνεία, το μίσος, την ζήλια, την κακόβουλη κριτική και βέβαια την υπονόμευση, ακόμα και την απειλή για την ζωή μας.
      Αυτό είναι και το τίμημα του μαχητή.
      Το όφελος όμως, είναι και άμεσο και έμμεσο. Κάποιοι όμοιοι θα σε αναγνωρίσουν και θα σε στηρίξουν (ένωση δυνάμεων). Κάποιοι που θέλουν να αντιδράσουν και διστάζουν, θα παρασυρθούν από εσένα.
      Κάποιοι άλλοι, θα προβληματιστούν και κάποια στιγμή θα πεισθούν.
      Κάπως έτσι, ο ένας (εσύ), θα έχεις επηρεάσει πολλούς και αυτοί με την σειρά τους άλλους τόσους, μέχρι να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα, η οποία μπορεί να αλλάζει καταστάσεις.
      Πόσο όμως είμαστε αποφασισμένοι να τα "σπάσουμε" με το περιβάλλον μας και να πλήξουμε τα συμφέροντά μας για μια ..."ιδέα";
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Αρχικά θα διαφωνήσω για την σιγουριά που δείχνεις ως προς την εξέλιξη των καταστάσεων. Αγαπητέ μου η σημερινή κρίση έχει να κάνει πρώτα απ' όλα σε οικονομικό επίπεδο. Κακά τα ψέματα το χρήμα είναι αυτό που μας κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες. Πηρε την εξουσία μέσα απο τα χέρια των ανρθώπων και μας χειραγωγεί πλήρως. Και ας μην κρυβόμαστε όλοι μας είμαστε υποχείριο του. Ακόμα και αυτοί που τολμούν να λένε εγώ ελέγχω την ζωή μου και το τρόπο που διαχειρίζομαι τα πραγματα, ψεύδοναται. Ειδικά οι άνθρωποι των πόλεων.
      Η βίαιη όπως λές αλλαγή δεν είναι απαραίτητο να συμβεί και δεν θα συμβεί κατα την γνώμη μου. Δεν χρειάζεται να συμβεί γιατί αυτή η συγκεκριμένη μεθόδευση της φτωχοποίησης έχει μελετηθεί πολλά χρόνια πριν απο ανθρώπους και μή οι οποίοι γνωρίζουν μεθόδους χειραγώγησης και εξαθλίωσης, μακρυά απο όπλα και συγκρούσεις. Είναι ο εξυπνότερος τρόπος να ελέγξεις τις μάζες και να τις καθυποτάξεις. Αυτό θέλουν και αυτό συμβαίνει ήδη. Και επειδή είναι το μαρτύριο της σταγόνας όταν ίσως θελήσουν κάποιοι να αντισταθούν, δεν θα μπορούν γιατί δεν θα έχουν τα μέσα, δηλαδή το χρήμα. Οι δήθεν επαναστάσεις πεθάναν πια. Η επανάσταση είναι μόνο ατομική για το ψυχοπνευματικό μας κομμάτι. Οποιος έχει τις εσωτερικές αντιστάσεις να εναντιωθεί απέναντι στους βαρβάρους που θέλουν να μας καθυποτάξουν και νοητικώς, αυτός θα βγεί κερδισμένος απο την μάχη. Επαναλαμβάνω την ψυχοπνευματική μάχη. Αυτός είναι που θα καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει όλη την ουσία του γίγνεσθαι στις επόμενες γενιές για να μπορέσει ίσως κάποτε αυτή η χώρα να ορθοπωδήσει ξανά.
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    6. Και μια μικρή πρόταση, όχι συμβουλή. Εάν βρίσκουμε παιδιά, εφήβους, νέους και αντιλαμβανόμαστε την παθογένεια τους, η οποία έχει περάσει απο εμάς τους ίδιους, ας μην μοιρολατρούμε και απογοητευόμαστε. Ας τους βοηθήσουμε να ξεφύγουν απο αυτήν την πάγια κατάσταση και την κατρακύλα που μας επιβάλλουν και ας σταθούμε δίπλα τους με υπομονή και επιμονή να εισπράξουν αρχές και αξίες, τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσουν προς όφελος δικό τους και της κοινωνίας ολόκληρης.
      Ολοι ίσως έχουμε κάποιο πόστο που ερχόμαστε σε επαφή με νεαρόκοσμο. Αλλος είναι δάσκαλος, άλλος καθηγητής, άλλος εργοδότης που απασχολεί νέους, ή ακόμα σημαντικότερο το να είσαι γονιός.
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Τίμε, αυτοαναιρείσαι μέσα στον λόγο σου. Αρχικά ισχυρίζεσαι ότι η κρίση είναι αποκλειστικά οικονομική και στην συνέχεια αναφέρεσαι στην ηθική-αξιακή κρίση, την οποία οφείλουμε να εντοπίσουμε στην νέα γενιά και να την ανατρέψουμε.
      Η δική μου άποψη είναι ότι η κρίση είναι σαφώς αξιακή και αυτό αντανακλά στην οικονομία του συστήματος. Η οικονομία έπεται και δεν προηγείται. Αν εμβαθύνουμε λοιπόν, θα διαπιστώσουμε ότι όλα ξεκινάνε από τον ηθικό και αξιακό εκμαυλισμό που προηγήθηκε της οικονομικής κρίσεως που βλέπουμε σήμερα. Βεβαίως όλα αυτά έγιναν μεθοδευμένα από το ιερατείο που χαράσσει την πορεία της ανθρωπότητας, διότι κατέχει γνώση και δύναμη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Οκ ας γίνω καλύτερα αντιληπτός. Απο την στιγμή που το χρήμα μπήκε στην ζωή μας υπήρχε και υπάρχει μια αλληλεπίδραση. Η οικονομική κρίση είναι εμφανής-αντιληπτή απ' όλους και εκεί εστιάζουν όλοι την σημερινή κρίση. Η ηθική-αξιακή είναι μή εμφανής απ' όλους. Είναι η εσωτερική αναστάτωση και οργή που προκαλείται απο τις εξωτερικές λαμβάνουσες καταστάσεις, οι οποίες θέλουν να μας βάλλουν και να μας αλλοτροιώσουν. Αυτή είναι όμως μια διακασία πρώτα ατομική (η επανάσταση του εγώ) και μετά ομαδική (συμπορευτική).
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    9. Το ότι "εκεί εστιάζουν όλοι την κρίση", δεν αποτελεί τεκμήριο αλήθειας. Γενικά, οι πολλοί συνήθως λανθάνουν!
      Έτσι θέλουν αν εμφανίζουν το πρόβλημα και να κρύβουν την πραγματική αιτία.
      Η ηθική-αξιακή κρίση στην οποία αναφέρομαι, αφορά το κοινωνικό σύστημα και όχι απλώς την ατομική ηθική. Αυτά τα μοντέλα εξυφαίνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου και δύσκολα εντοπίζονται ως παθογενή από έναν επιφανειακό παρατηρητή της κοινωνίας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Ναι εν μερη. Ακομα και να συμφωνουσαμε σ αυτό, θα χρειαζόταν κατι για να διαφθείρει και να εκμαυλισει τις ηθικές αξίες. Σ αυτη την κινητηριο δυναμη που λέγεται χρημα αναφερομαι.ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    11. Τίμε, το χρήμα υλοποιεί την υλιστική στάση της ζωής. Και ο υλισμός ενισχύθηκε ιδεολογικά απο τις αρχές του 1700 και γιγαντώθηκε ως αξία στην πάροδο του χρόνου. Ο ιδεαλισμός υποχώρησε μπροστά στον υλισμό του Μαμωνά. Κάπου εκεί, στις αρχές του 1700, ταυτόχρονα με την είσοδο της υλιστικής ιδεολογίας, κάποιοι εβραίοι ξεκίνησαν να χειραγωγούν το τραπεζικό χρήμα, αν θυμάσαι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. Πολύ σωστα. Επομένως συμφωνούμε οτι το χρήμα ηταν αυτό που ώθησε στην κατάρρευση του ιδεαλισμου
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    13. Όχι το χρήμα, αλλά η υλιστική ιδεολογία υποσκέλισε τον ιδεαλισμό (σου θυμίζω την κομμούνα και τον αθεϊσμό). Το χρήμα ήταν το μέσο και όχι η αιτία. Το χρήμα έγινε εργαλείο του υλισμού, ταυτοχρονα με την τραπεζική κυριαρχία των εβραϊκών λόμπι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ναυσιπλοΐα, υγιές εμπόριο.
    Θα έβαζα και βιοτεχνία αλλά είμαστε πολύ κακόγουστοι για να μπούμε σε ανταγωνισμό.
    Εκεί βρισκόμασταν πριν την τοποθέτηση μας πίσω από γραφεία δημόσια ή πολυεθνικά. Ήταν φτωχή και δύσκολη ζωή έτσι. Μπορούμε να ξαναγυρίσουμε; Είναι η μόνη λύση. Σκληρή αλλά αξιοπρεπής λύση. Και τί απαντά σ' αυτό ο σημερινός Έλληνας; "Πίσω θα γυρίσουμε; Πηγαίνουμε μπροστά."
    Και θα πει κανείς; Γύφτοι τις κάνουν τώρα αυτές τις δουλειές, και μετανάστες. Θα βγούμε στους δρόμους να πουλήσουμε ψάρια, λαχανικά και ξυλοκάρβουνα; Να μην βγούμε. Να μην ανεβούμε σε σκαλωσιές.
    Να σκεφτούμε όμως. Να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει πάνω σε άλλες εναλλακτικές διαβίωσης με αξιοπρέπεια. Ο καθένας μόνος του. Με τον στενό του περίγυρο.
    Πώς ακούγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα σου απαντούσα ναί σε όλα. Ωραίες οι θεωρίες. Πρακτικά όμως απαιτείται πολιτική βούληση, η οποία δεν υπάρχει. Πάνω απ' όλους εμάς θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα κάνει κουμάντο. Αυτός ο κάποιος είναι που λείπει για να εφαρμόσει όλες αυτές τις θεωρίες που γράφουμε και συμφωνούμε όλοι εμείς. Μέχρι τότε λοιπόν και αν έρθει ποτέ αυτή η στιγμή, ας συνεχίσουμε να είμαστε ονειροπόλοι και θεωριτιστές. Κακά τα ψέματα την αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας ενός κράτους δεν την κάνουμε εμείς οι λίγοι και οι εν δυνάμει πολλοί που μπορούμε να συμφωνούμε σε δύο-τρία πράγματα. Την βούληση πρέπει να την έχει ο Αρχων.
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    2. Όση βούληση και να έχει ο Άρχων, αν ο λαός δεν θέλει να αλλάξει διότι βολεύεται από την διαμορφωμένη κατάσταση, δεν θα καταφέρει τίποτα. Οι μηχανισμοί και οι βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες, ξεπερνούν κατά πολύ την δύναμη της βούλησης ενός Άρχοντα.
      Η μόνη περίπτωση που θα μπορέσει να τα καταφέρει να επιβάλλει την βούλησή του, είναι δια της βίας. Συνεπώς μιλάμε για μια δικτατορία, που θα εξαναγκάσει όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν στους σωστούς κανόνες.
      Συνεπώς, αν θεωρείς ότι η αλλαγή είναι θέμα Άρχοντα, μόνο με τον βίαιο τρόπο πιστεύω ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί.
      Ο άλλος δρόμος, είναι μια ηθική επανάσταση που να ξεκινά από διάσπαρτους πυρήνες διανόησης, "κρυμμένες" μέσα στο πλήθος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Περσινά ξινά σταφύλια. Φυλακισμένες σκέψεις και ουτοπίες.

      Διαγραφή
    4. Δείξε μας λοιπόν εσύ, τα φρέσκα γλυκά σταφύλια. Δείξε μας την ελεύθερη σκέψη σου για να την δοκιμάσουμε με την σειρά μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. μη χειροτερα εδω μεσα ,αντι να κοιταζουμε τη τυφλα μας με αυτους που εμεις τους βγαζουμε και κυβερνανε καταστρεφοντας την ελλαδα οι ξενοι φταινε,η καραμελα για την αποφυγη των ευθυνων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα γειά σου! Τώρα έρχεσαι στα λόγια μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω οτι διαφώνησε κανεις σ αυτό.
      ΤΙΜΟΣ

      Διαγραφή
    3. κυριε διαχειριστη να μιλας πιο ωραια ,οσες φορες εχω γραψει δεν
      μιλησα ετσι και αν δεν σου αρεσει η γνωμη μου να μη μου απαντας
      το περιφρονητικο σου υφος στο καθρεπτη σου ,και αντιο σας...νασος

      Διαγραφή
    4. ......

      Αγαπητέ Νάσο χωρίς παρεξήγηση μια χαρά σου "μιλάει" ο Λύκιος,

      μην σου πώ ότι είναι και "φίλος" σου και μάλιστα από τους καλούς.

      Βάζω και στοίχημα μαζί σου.

      Έλεγξε τον τρόπο που γράφει γενικότερα και θα δείς ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν.Ούτε έχει κάτι προσωπικό με τον οποιοδήποτε.

      Χαλάρωσε.. παρακολούθα τους τρόπους μας, και όταν νιώθεις ότι θές να γράψεις την άποψή σου.. να το κάνεις.

      Το Δίκαιο δεν έχουμε όλοι μας ( εδώ μέσα ) για πυξίδα :

      Απλά είναι ο τρόπος μας... και πως τον εκφράζουμε.


      Ελπίζω να με κατανοήσεις και να μην νιώσεις ότι σε προσβάλλω, ελπίζω να κατανοήσεις τις αντιδράσεις και φυσικά την αντίδρασή σου.



      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    5. Νάσο, σε καλωσορίζω στον Καταχθόνιο Δαίμονα. Εδώ είσαι φιλοξενούμενος σε έναν χώρο, που όλοι καταθέτουν τις απόψεις τους και αυτές συζητιούνται. Συνεπώς η γνώμη σου πρέπει να τεκμηριώνεται και να αντέχει στον διάλογο. Αν λοιπόν "δεν αρέσει η γνώμη σου" θα λαμβάνει και απάντηση, αλλά και αντίλογο.
      Έτσι παίζουμε εδώ.
      Περιφρονητικό ύφος δεν σου επέδειξα, ούτε σου μίλησα άσχημα.
      Αν λοιπόν αντέχεις τον διάλογο μείνε. Θα πρέπει να σεβαστείς τους κανόνες μας και να γράφεις με σεβασμό στους συνομιλητές σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. ο σεβασμος κυριε διαχειριστη πρεπει να ειναι αμοιβαιως και οταν σεις συνεχως ειρωνικα μιλατε ωσαν εξουσια καβαλησουσα την καλαμον τοτε ολα ειναι ματαια
      νασος

      Διαγραφή
    7. Νάσο, αν πιστεύεις ότι ο χώρος αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό σου και ειδικά ο διαχειριστής του, τότε για ποιό λόγο βρίσκεσαι εδώ μέσα;
      Αν δεν εκτιμάς την φιλοξενία και την ανοχή που σου προσφέρουμε, τότε ποιός είναι ο σκοπός σου;
      Αν λοιπόν έχω καβαλήσει τον κάλαμον της εξουσίας και είσαι ο μόνος που το διαπιστώνεις, τότε πράγματι όλα είναι μάταια (!) και δεν έχει νόημα να φθείρεσαι και να χάνεις την ηρεμία σου, διαβάζοντάς μας.
      Μην βασανίζεις τον εαυτό σου άλλο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Υ.Γ. Μια τελευταία ευκαιρία για διάλογο Νάσο, θα στην δώσω.

      Διαγραφή
    8. ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΜΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΩΣ "ΝΑΣΟΣ"!! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΩΣ "ΑΦΡΟΔΙΤΗ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ "ΜΗΤΣΑΡΑΣ" !!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ Αρκτούρε, δεν με πειράζει αν θα "σκάει" με πολλά ονόματα. Με ενδιαφέρει να ξεπεράσει το κώλυμα που τον εμποδίζει να μας πει τις δικές του απόψεις. Ακόμη κι αν το κώλυμά του είμαι εγώ προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να υποχωρήσω και να τον αφήσω στην δική σας διαλεκτική διάθεση. Ας εκφράσει κάποια συγκροτημένη άποψη πέρα από αφοριστικές ατάκες και εγώ θα τον αφήσω ασχολίαστο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΝΑΣΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.....!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    11. Ενταξει εχετε δικιο και οι δυο σας. Ζηταω συγγνωμη και δηλωνω οτι ειμαι εντελως βλακας και κομπλεξικος. Δεν θα ξαναμιλησω γιατι δεν εχω τιποτα να σας πω. Νασος

      Διαγραφή
    12. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ "ΝΑΣΟ". ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    13. Καλώς φίλε Νάσο. Οπότε αλλάξεις γνώμη και θελήσεις να συμμετάσχεις στους διαλόγους μας, θα είσαι ευπρόσδεκτος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητε Λυκιε και φιλοι του Κ.Δ. να με συγχωρειτε για την καθυστερημενη απαντηση και συμμετοχη αλλά τα πρωινα δεν δυναμαι....
    Οταν εγραψα παραπανω πως ΘΑ κληθουμε να παρουμε αποφασεις, δεν εκανα χρηση του Μελλοντα για να δειξω αποφυγη, εφησυχασμο και μεταθεση ευθυνων....Αλλωστε σε παλαιοτερο σχολιο μου προς τον αγαπητο Κυονα, υποστηριξα πως οι μαχες δινονται στο τωρα. Πως δινονται οι μαχες; Οπως περιγραψατε παραπανω. Γυρνωντας συνειδητα ο καθενας στην ΙΘΑΚΗ του, δηλ στα ΗΘΙΚΑ. Με το παραδειγμα του. Με την σταση και τον τροπο ζωης του, καλως να "παρασυρει" κι αλλους να τον μιμηθουν. Και να τον ξεπερασουν ακομα. Οταν μιλησα για μη ειρηνικες και προφανως αιματηρες καταστασεις που ερχονται αναφερομουν στην κλιμακωση των ηδη υπαρχουσων δυσχερειων. Το οτι ειμαι φυσει αισιοδοξη και εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στην δυναμη του καλου που πηγαζει απο μεσα μας, δεν ακυρωνει την ρεαλιστικη ματια (μπορει και μακαρι να σφαλλω) των γεγονοτων. Ειναι μη ρεαλιστικο αληθεια να λεει καποιος οτι ο υλισμος, παροτι αποκαλυπτεται τωρα η κενοτητα του, συνεχιζει να απασχολει και να ενδιαφερει τον μεσο ανθρωπο σε βαθμο που να μην ξεβολευεται κι ας βγαινει η ψυχη του; Τι βαραινει στην ζυγαρια των ανθρωπων γυρω σας; Ο υλισμος ή ο ιδεαλισμος; Μην κοιτατε τους ομοιους που ελκετε στο περιβαλλον σας. Αντικειμενικα κοιτωντας...Ποια ειναι η κρισιμη εκεινη μαζα ανθρωπων που θα διαποτισει τις δομες ως τα θεμελια του φαυλου συστηματος για εκριζωση των ζιζανιων; Δεν απαξιωνω την καθαρη προθεση των ανθρωπων γυρω μου, απλα δεν μπορω και να μην βλεπω ποσο καλα ειναι δεμενη η θηλια στην νοηση. Ο βομβαρδισμος στα κατωτερα ενστικτα και απολαυσεις απο αυτους που χρονια εκλεγονταν στα ηνια της καθε χωρας, και απο αυτους που τα κινουν απο το παρασκηνιο, και το τρεξιμο για τα προς το ζην (οχι το ευ ζην) δεν αφηνει περιθωρια για σκεπτομενους ανθρωπους. Το ευ ζην, για να το φιλοσοφησει κανεις και να το επιδιωξει, προΫποθετει χρονο. Τελικα, μας κλεβουνε το παρον ή οχι;
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....


      Το παρόν είναι το μόνο που μπορείς να ελέγξεις,

      αν το κάνεις με πλήρη συνείδηση τότε αποκτάς το πλεονέκτημα να ελέγξεις και το μέλλον.


      Υ.σ.

      ( Αν μου επιτρέπεται να προτείνω μία ταινία αγαπητή Ελένη και συνοδηπόροι, έχει αρκετά μηνύματα ( είναι παλιά ) και πιστεύω ότι θα βοηθήσει στην κατανόηση της στιγμής, το "παρόν" δηλαδή )



      https://www.youtube.com/watch?v=9aOB0PWeZeE



      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. Πολυ ευχαριστως αγαπητε φιλε να την δω. Μου αρεσουν οι ταινιες. Σε ευχαριστω για την προταση.
      :-)
      Ελενη

      Διαγραφή
    3. .....

      Σου αφιερώνω την στιγμή ( επί της ταινίας ) στην γέφυρα... στο ποτάμι !

      αααααααααααααααα



      έρρωσθε και ευδαιμονείτε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    4. Εκ των προτερων θα πω ευχαριστω και επιφυλασσομαι για ανταποδοση αφου την απολαυσω.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    5. ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΒΙΟΙ ΠΟΥ ΒΙΟΠΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΞΕΣΠΟΥΜΕ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΑΜΕ ΣΑΝ ΑΦΙΝΙΑΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΥΦΛΑ ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΜΟΧΘΟ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    6. Το εθεσες ομορφα....Τυφλα αλογα....
      Ας ανοιξουμε τα "ματια" μας αγαπητε Αρκτουρε....για να γραψουν την ΙΣΤΟΡΙΑ οι ΑΡΙΣΤΟΙ οπως λεει κι ενας καλος φιλος.
      Ελενη

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Λύκιε,

    Ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα,πριν γίνει Μπαράκ,ήταν Μπαράκα.Τα δυο πρώτα συνθετικά του ονόματός του,τα οποία είναι Αραβικά ονόματα,μας δίνουν τον "Πεφωτισμένο Ευεργέτη",ο οποίος προς μεγάλη έκπληξη όλων πήρε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μόλις εννέα μήνες μετά την εκλογή του και αφού,λίγες μέρες νωρίτερα,είχε γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που προέδρευσε του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κύων, δεν γνωρίζω την αραβική, ούτε μπόρεσα να επιβεβαιώσω την πληροφορία σου για την ετυμολογία της λέξης Baraka ή Baracka.
      Όμως από αυτά που είπες, δεν μου λύθηκε η απορία των συσχετισμών που ξεκίνησες να μας αποκαλύπτεις. Αν είναι Πεφωτισμένος (Illuminati), γιατί να φαίνεται στο μικρό του όνομα; Αυτά συνήθως κρύβονται, αν και αποτελεί κοινό μυστικό πως όλοι οι Αμερικανοί Πρόεδροι ανήκουν σε μυστικές εταιρείες.
      Αναμένω να διαβάσω ολοκληρωμένο το σκεπτικό σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Λύκιε,

      Τον όρο Barakah ή Baraka θα τον βρεις πολύ εύκολα στο Ισλάμ,όπως και την ετυμολογία του Χουσέϊν που κρατάει από τον εγγονό του Μωάμεθ.Ο Ομπάμα αμέσως μετά την εκλογή του έσπευσε,να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ,γεγονός που έδωσε χώρο για να αναπτυχθεί το ISIS.
      Ο Πάπας Βενέδικτος,νωρίτερα,είχε φροντίσει να χαλάσει τις σχέσεις του Βατικανού με τον Ισλαμικό κόσμο.Το 2013 τον κατέβασαν με συνοπτικές διαδικασίες και πολύ γρήγορα ήρθε στο προσκήνιο ο νέος Πάπας Φραγκίσκος.
      Οι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας της Αργεντινής,έδωσαν αμέσως συγχαρητήρια λέγοντας πως ο Μπεργκ-όλιο ήταν πάντα φίλος της Ισλαμικής κοινότητας.Συγχαρητήρια έδωσε και ο Μεγάλος Σεΐχης της Αιγύπτου λέγοντας πως είναι ευκαιρία να φτιάξουν οι σχέσεις τους και ότι το Ισλάμ απαιτεί σεβασμό από το νέο Πάπα.Συναντήθηκαν μάλιστα και στο Βατικανό αυτό το έτος.
      Παράλληλα,ο Φραγκίσκος και ο Ομπάμα,αφού συναντήθηκαν δύο φορές,μία στο Βατικανό και μια στον Λευκό Οίκο,φαίνεται πως έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία ως προς τις ιδέες τους.Ιδιαίτερα στο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και στην στήριξη των φτωχών.
      Ο Φραγκίσκος έχει δηλώσει,πως εργάζεται σκληρά και επιθυμεί να φέρει σε συμφωνία όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες της υφηλίου σε ένωση.Στις αρχές του έτους μαζί με τον Πατριάρχη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία και πως ελπίζουν οι δύο Εκκλησίες να ενωθούν.Το περίεργο είναι ότι ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε Πάπας με Πατριάρχη της Μόσκας.Περίεργο επίσης είναι ότι στην τελετή της εγκατάστασής του παρευρέθηκε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως,γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.
      Αν ανιχνεύσει κανείς τα ονόματα του Φραγκίσκου και την ημερομηνία γέννησής του θα βρει πολλά και περίεργα.
      Όλα αυτά σε μια εποχή που το ISIS δραστηριοποιήθηκε με τον τρόπο που όλοι είδαμε.Έτος 2015 και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας έχουμε αριστερή κυβέρνηση.Έτος 2016 και ο Φίλης προσπαθεί την αλλαγή της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    3. Πολύ ωραία λοιπόν, αγαπητέ Κύων, έχουμε μια μεθόδευση του ιερατείου για ισλαμοποίηση της Ευρώπης, με πρώτο θύμα την Ελλάδα. Η κατάλυση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού από την πρόσμιξη του Ισλάμ, θα φέρει την νέα Πανθρησκεία που μεθοδεύει ο πάπας με την πολιτική ελίτ. Η διάδοχη κατάσταση στην αμερικανική προεδρία, προμηνύει ακραία φαινόμενα και κοινωνικές συγκρούσεις.
      Η Ελλάδα έπρεπε να έχει την πλέον ενδοτική και νεοταξική κυβέρνηση, ώστε να αποδεχτεί ανεμπόδιστα όλες τις (μη αναστρέψιμες) εξελίξεις.
      Οσονούπω, η Τουρκία θα εκδηλώσει την δική της εκδοχή για το Αιγαίο και τα σύνορα με την Ελλάδα, την ώρα που θα μας προωθεί μυριάδες ισλαμιστές.
      Μήπως ο Λυκάνθρωπος μας τα λέει πολύ καλά;!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Να διευκρινίσω ότι λέγοντας ιερατείο, δεν εννοώ το Χριστιανικό, αλλά αυτό που βρίσκεται πίσω από θρησκείες, τράπεζες και κυβερνήσεις. Αναφέρομαι στο γνωστό σε εσάς, Κρόνιο ή Ατλάντιο ιερατείο. Τα πρόσωπα που επιλέγονται να διαδραματίσουν τους κρίσιμους ρόλους, δεν είναι καθόλου τυχαία, όπως μας πληροφόρησε ο αγαπητός Κύων.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Να ειστε ετοιμοι θα χυθει αιμα σε 2 μηνες απο σημερα. Επιθεση Τουρκιας και χανουμε 3 νησια. Ο κοσμος ξεσηκωνεται κατα κυβερνησης και ξεσπαει εμφιλος. Επεμβαση ευρωπαιων για διΦυλαξη συνορων και σφαγες απο χιλιαδες μεταναστες που ειναι υβριδια σημιτικης προελευσης και ασιατεσ. Παρτε μετρα προστασιας τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πού εισαι Λυκανθρωπε; Σε χασαμε....
    Ειναι ενας "φωτεισμενος" ανθρωπος εδω στην Μεσσηνια (εχω καιρο να τον επισκεφτω) που ειχε πει πριν ενα χρονο να προσευχομαστε διαρκως για την Ελλαδα μας και οτι θα κινδυνευσουν τρια νησια. Χωρις να προσδιοριζει ακριβως....νομιζω οτι μιλουσε για Ροδο, Καστελοριζο, ισως Κυπρο....
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν εγινε η επισκεψη στην Λεσβο απο τον Βαθολομαιο και τον Παππα που σταλησαν κατοπιν εντοληςνεοταξικων εκπροσωπων ,ειχα σχολιασει το θεμα της επισκεψης και τονισα οτι η Λεσβος θα εχει περιπετειες εξ αιτιας της επικεψης αυτης.Διοτι οπου πατησουν αυτοι το ποδι τους οπως και ο ΣΟΡΟΣ-Κισιγκερ και παρομοιοι μονο συμφορες προκαλουν στην περιοχη.Ηρθε η ωρα η Ελλαδα να αναθεωρηση τις συμμαχιες και τις φιλιες της με τους σημερινους δηθεν φιλους μας αλλα στην πραξη εχθρους μας και να ακολουθηση Εθνικη πολιτικη με επιλλογει συμμαχων και φιλων που να την στηριζουν στα δικαια της και οχι να την προδιδουν οπως το ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ που τα τελευταια χρονια μονο συμφορες μας προκαλεσαν εκμεταλλευομενοι τους ανικανους Ελληνας πολιτικους που μονο τα προσωπικα τους συμφεροντα εξουσιας υπηρετησαν γιαυτο και η Ελλαδα σημερα βρισκεται στο χειρωτερο σημειο της ιστορικης της διαδρομης.
    Ας ξυπνησει ο Ελληνικος Λαος και ας αναζητησει η επιλλεξει Εθνικο ηγετη και οχι ανδρεικελο ξενων συμφεροντων πρωτου κλαψουμε και νεες χαμενες Πατριδες.Των μεταπολιτευτικων ψευτοπολιτικαντηδων τα εργα και τις πραξεις της ειδαμε που δεν ειναι αλλες απο Εθνικες και κοινωνικες ταπεινωσεις,φτωχευσεις,αυτοκτονιες,διαπλοκες ,μιζες και ουκ εστι αριθμος.Το μονο εργο τους ειναι να κανει ο ενας εξεταστικες για τον αλλο χωρις αποτελεσμα να περναει ο χρονος και ολα στην συνεχεια να κουκουλωνονται.Αυτη λοιπον ειναι η σημερνη και χθεσυνη πολιτικη μας ηγεσια και ως εκ τουτου πως ειναι δυνατον με τετοιους πολιτικους να παει μπροστα μια χωρα.
    (κλεμμενο απο τον κωστα χατζη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην μας κάνει μήνυση για ...κλεπταποδοχή, ο Κώστας Χατζής!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Λοιπον, αγαπητε Κυονα, ισως και να το εχει παρει το ματι σου στο παρελθον μια κ αναφερθηκες στα του παπα.
    Αν οχι αξιζει να το ακουσετε τουλαχιστον απο το 30' λεπτο κ επειτα. Ασχετως της γνωμης που εχετε ή δεν εχετε για τον πατηρ Μουλατσιωτη... Κανει μια φοβερη αναλυση σχετικα με τους παπες που περιγραφονται στην Αποκαλυψη τοποθετωντας τον αγιο Ιωαννη χρονικα περιπου στο 2000 οταν περιγραφει αυτα που βλεπει να εκτυλισσονται.... 11 Φεβρουαριου 1929 το βατικανο γινεται βασιλειο κ οι παπες ονομαζονται πλεον βασιλεις. Απο το 1929 μεχρι σημερα εχουμε 8 παπες. Και στο περιπου τι λεει ο προφητης της αποκαλυψης: "Οι πεντε παρηλθαν...Ο εκτος ειναι εδω(στην εποχη του εκτου παπα ειναι ο Αγιος). Ο εβδομος ερχεται για λιγο....(Οντως ο εβδομος παπας/βασιλιας παραιτειται 11 Φλεβαρη του 2005 αν θυμαμαι...). Ο ογδοος που θα ερθει θα οδηγησει στην απωλεια"... Λεει κι αλλα που δεν τα θυμαμαι καλα μα θυμαμαι πως ηταν συγκλονιστικη η αναλυση του.
    Στο youtube βρισκετε το βιντεο με τον τιτλο: Εκτακτη ανακοινωση για τον παπα! Π.Νεκταριος Μουλατσιωτης.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε Ποιητη των Χρωματων,

    μολις ειδα την ταινια που προτεινες και την σκηνη που εστιασες......

    Με εκανε και εκλαψα αλλά και γελασα μαζι... Γιατι ετσι ειναι η ζωη που ζουμε και η
    ζωη που χανουμε καθε μερα...

    Μου θυμισες τον Λεο Μπουσκαλια σε αυτη την ομιλια :
    https://www.youtube.com/watch?v=UhDI8hnTsN0

    Και σου αφιερωνω το τραγουδι Βουτια στο κενο (σε ριχνω λιγο πιο βαθεια απο το
    ποταμι :-) ) Οπως στον ερωτα ετσι και στη ζωη να αφηνεται ο ανθρωπος...
    https://www.youtube.com/watch?v=fbHvkGJmxo4

    Με αγαπη

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......


      Αγαπημένη μας Ελένη,

      Το ότι έκλαψες και γέλασες ταυτόχρονα, σημαίνει ότι λειτουργούν άψογα οι συναισθηματικές σου εκφράσεις, ως πρός την φύση σου.

      Που το μοιράστηκες μαζί μας άφοβα αυτό που ένιωσες, δείχνει ειλικρινή Άνθρωπο.

      Ανταποδίδοντας με τα συγκεκριμένα οπτικοακουστικά, διαφαίνεται ότι μπήκες σε ταξείδι Νοητικών και συναισθηματικών συνειρμών και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.

      Φόρεμα από τώρα.. δεν πρόκειται να σου πάρω.. ( χιούμορ ) ακόμα δεν ειδωθήκαμε.
      ( οπότε δεν ξέρω το νούμερό σου )

      Αν τώρα είναι η στιγμή.. πάντα είναι οι στιγμές... που γεννούν τις Αναμνήσεις μας.

      Δεν σου σου στέλνω λουλούδια, ούτε όμορφα τραγούδια.. ( δείχνοντας ότι είμαι και κύριος απέναντι στην φύση σου ) απλά σου στέλνω ένα οπτικοακουστικό δημιουργημένο με προσομοίωση, για να "συλλάβεις" τον τρόπο που ταξειδεύουμε ( και τώρα αυτή την στιγμή ) όλοι μαζί στον Αιθέρα..... του Σύμπαντος Κόσμου.


      Η βουτιά στο κενό, ο Έρωτας... χορός είναι...

      Από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο και τούμπαλιν !



      https://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU



      Υ.Σ.
      ( Αν δεί τα σχόλιά μας το εν λόγο υβρίδιο που μας λέει ότι χρειαζόμασθε αντικατάσταση, να του πεί κάποιος ότι τον παλαιόν εκείνον τον καιρό.. πρίν την μάχη.. χτενιζόμασταν ! )




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. .....

      ααααα ξεχάστηκα... και καλό Μήνα σε όλους μας !


      .....

      Διαγραφή
  14. Καλό μήνα σε όλες και όλους σας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο μηνα σε ολους μας.

    Νομιζω οτι οι συναισθηματικες μου εκφρασεις κυριε Ποιητα των Χρωματων λειτουργουν αρκετα καλα οντως.
    (αν και ο συζυγος μαλλον θα διαφωνουσε αν επαιρνε μερος στην κουβεντα μια και εκπλησσεται καθε φορα
    που πακεταρω το γελιο με το κλαμα :-) )
    Χαρα μου ειναι παντως να δοκιμαζονται τα συναισθηματα κατω απο ευεργετικα για την ψυχη
    ερεθισματα.

    Οσον αφορα το Φορεμα, θα ηταν πλεονασμος μια και ηδη Φερεις στην παρεα του Κ.Δ. την καλη σου
    διαθεση της οποιας γινομαστε ολοι αποδεκτες και αρα συμμετοχοι. Και σε ευχαριστουμε για αυτο.

    Ταξιδι στο απειρο λοιπον......με την χτενα ανα χειρας και το χαμογελο στα χειλη.

    Ελενη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξεχασα να γραψω κατι σημαντικο. Καποιοι θα με χαρακτηρισουν ισως υπερβολικη ή ψευτικη. Αλλά θα το πω
    γιατι ετσι το νιωθω....τωρα.... Η παρεα ολων σας, εστω και πισω απο ψευτικα προφιλ και τεχνητα
    φωτιζομενες οθονες για μενα ειναι πολυτιμη και αισθανομαι σα να μιλαω με φιλους. Αυτο.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΧ, ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΝΟΙΘΩ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-)

      Γι'αυτο ζούμε.
      Για την ευφορία της ψυχής.

      Ελένη.

      Διαγραφή
    2. .....

      Βιώνουμε, δεν Ζούμε.

      Η πορεία μας είναι πρός την Ευδαιμονία δια μέσου της κάθαρσης της Ψυχής.

      Στον Βίο η ευφορία είναι εφήμερη.
      Στην αληθινή Ζωή η ευφορία είναι η αναπνοή της Ψυχής.


      Εις το Κόσμο των Ιδεών...

      η Ψυχή αγαπάει, τρέφεται τα Αληθή !




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  18. Στο πολιτικο ζητημα:
    Ο ευκολοτερος και γρηγοροτερος τροπος θα ηταν μια κυβερνηση ηθικων φιλοσοφων που θα καθοδηγουσαν τον λαο. Αυτο ομως ειναι ουτοπια, για πολλους λογους. Ενας λχ ειναι πως ο λαος δεν εχει την ωριμοτητα και την διακριση για να τους αναδειξει και δευτερον, πως οι ιδιοι δεν θελουν να παρουν την εξουσια. Ο σοφος αδιαφορει για εξουσιες και αξιωματα. Ο μονος τροπος να ασχοληθει και να βγαλει τα καστανα απο την φωτια αποτελεσματικοτερα απο καθε αλλον, ειναι αν τον καλεσουν, εαν του το ζητησουν, και ηδη ειπαμε πως ο λαος δεν εχει την ωριμοτητα να τους διακρινει για να τους το ζητησει, χωρια που δεν υπαρχει και η δυνατοτητα να συμβει κατι τετοιο καθως δεν προβλεπεται. Αρα ακυρο αυτο. Εαν τωρα ο αρχων εφαρμοσει βία, τοτε δεν ειναι σοφος διοτι αγνοει βασικους νομους, οπως το οτι για να βοηθησεις καποιον, πρεπει να το θελει και ο ιδιος. Βοηθεια με το ζορι δεν νοειται, αρα υπαρχουν ιδιοτελη, εγωιστικα κινητρα, αρα ο αρχων κατανταει δικτατορας και τυραννος. Κιμ Γιονγκ Ουν στην Ελλαδα δεν νοειται

    Οποτε ο μονος τροπος απο κατω ειναι ενα κινημα πολιτων τυπου ΣΑΔ. Μια πολιτικη προταση που θα μπορουσε να επαληθευσει το Νιτσε οταν ελεγε πως οι Ελληνες ειναι ηνιοχοι καθε επερχομενου πολιτισμου. Ενα πιλοτικο μοντελο που μονο Ελληνες θα μπορουσαν να ειχαν δημιουργησει http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2014/05/2.html

    Θα πει καποιος ομως, γιατι δεν το εχετε δημιουργησει; Πρωτον, γιατι τοτε δεν ημουν αρκετα "doer" (αυτος που κανει) ωστε να το τρεξω. Τωρα που γινομαι, δεν βρισκω τον λογο. Εαν οι Ελληνες εχουν ωριμασει αρκετα, θα το ζητησουν. Δυστυχως, χρειαζεται να υποφερουν κι αλλο ωστε να ωριμασουν τοσο, ωστε να παψουν να ειναι κακομαθημενοι. Και δυστυχως,εχουμε δρομο ακομα. Και το μαρμαρο το πληρωνουμε ολοι.

    Αλλωστε αν το θελει κανεις να το φτιαξει, δεν εχω copyright για την ιδεα. Ιδου η Ροδος

    Χρωματων Ποιητη, η ταινια Peaceful Warrior, ειναι ισως η ταινια που εχω δει τις περισσοτερες φορες και με αφορμη αυτην, διαβασα και το βιβλιο. Για να την εχω δει, μια τοσο φαινομενικα απλοικη ταινια, 20+ φορες, σιγουρα καποιος λογος θα υπαρχει, καθως μονο αργοστροφος δεν ειμαι. Εχω στοχαστει επι μακρον σε καθε προταση της ταινιας. Αξιζει πραγματικα. Ισως η μονη διαφωνια να ειναι στους 3 κανονες της ζωης. Παραδοξο, Χιουμορ, Αλλαγη (Paradox, Humor, Change). Παραδοξο= Η ζωη ειναι ενα παραδοξο, μην χανεις χρονο προσπαθωντας να το κατανοησεις. Αν και το κατανοω, αν και καταλαβαινω πως ετσι δεν ζω πραγματικα, δεν μπορω να μην το εφαρμοσω σε ενα βαθμο. Ας ειναι. Χρειαζομαι να το κατανοησω (δεν ειναι θεμα εγωισμου) και οποιος ψαχνει, βρισκει.

    Και τωρα, υπαρχει αναγκη να κατανοηθουν οι ανωτεροι κοσμοι. Και γι αυτο μελεταται ο Σταινερ
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .........

      Ελεύθερε Στοχαστή,

      άλλη μία φορά που ταυτιζόμασθε σε ένα θέμα.( Μας άρεσε η ταινία και δώσαμε έμφαση )Καλό αυτό.

      ( Παράδοξο γενικά χαρακτηρίζεται ο,τιδήποτε που αντιβαίνει στη κοινή αντίληψη, ή κάτι που συμβαίνει και θεωρείται απίστευτο. Ως ουσιαστικό σημαίνει οτιδήποτε προκαλεί έκπληξη. Στο δε πληθυντικό "παράδοξα" περιλαμβάνονται ακόμη και έννοιες του αφύσικου και μυστηριώδους ιδιαίτερα σε χώρους, μνημεία, κτίσματα κ.λπ.

      Στη φιλοσοφική έρευνα ο όρος "παράδοξο" χαρακτηρίζει κάθε ιδέα αντίθετη προς τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις ή τη κοινή λογική, που όμως ενδεχομένως να περιέχει ως κεντρική έννοια κάποια ορθότητα ή και αλήθεια που δύσκολα όμως γίνεται νοητή από μέτριο νου. Τα παράδοξα αυτά έχουν διττή μορφή.)

      Βικιπαίδεια


      Ως Ερευνητές ( έστω ερασιτέχνες ) μας προκαλεί το ίδιο το παράδοξο.

      Πόσο μάλιστα όταν εν λόγο έρευνας, ανακαλύπτουμε σφάλματα στην απόδοση των εννοιών και ειδικά επιστημονικών αποδείξεων - πορισμάτων που δεν συνάγουν με την ορθότητα των πραγμάτων - ουσιών ( για Εμάς τους Ερευνητές ) στην δική μας αντίληψη - κοσμοαντίληψη.

      Η ίδια η ταινία έχει πολλά παράδοξα, που όμως με τον τρόπο των μηνυμάτων της, τους δίδει ορθότητα και Λογική.

      "Εὰν μὴ ἔλπηται ἀνέλπιστον οὐκ ἐξευρήσει", μας λέει ο Φωτεινός Εφέσιος και πόσο δίκιο έχει.

      Όσο διεισδύουμε στις έννοιες , τόσο το παράδοξο μετουσιώνεται ( αντιληπτικά ) σε δόξα .( Δόξα = ορθή γνώμμη )

      "Ένδον σκάπτε" μας λέει ο Μάρκος Αυρήλιος.

      Από έξω πρός τα μέσα και από μέσα πρός τα έξω.

      Που εδράζουν λοιπόν, οι έννοιες των Ανώτερων Κόσμων :

      Μέσα μας ή έξω μας :

      Παράδοξο δεν ακούγεται, να βρίσκονται μέσα μας......:





      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  19. Τελος, σχετικα με την προειδοποιηση του Λυκανθρωπου. Θα μπορουσε πραγματι να ειναι ετσι. Οταν επεσε μαυρο στην ΕΡΤ, ο πραγματικος λογος ηταν για να αποσιωπηθει η εξεγερση στην Κωνσταστινουπολη και να βοηθηθει ο Ερντογαν να το κλεισει το θεμα αθορυβα και οχι καποια δηθεν εξυγιανση, που αλλωστε δεν συνεβη κιολας. Τωρα, παλι με αφορμη τον δηθεν διαγωνισμο, μπορει να θελουν να εκμεταλλευτουν την περιοδο του "μαυρου" σε 2+ μηνες τω ιδιωτικων καναλιων για να αιφνιδιασουν τον ελληνικο λαο, ωστε να βρεθει προ εκπληξεως, καθως η ΕΡΤ ελεγχεται ηδη και θεωρειται καθεστωτικη. Ισως γι αυτο ο Παππας πηγε στη Νεα Υορκη χωρις ατζεντα, για να λαβει οδηγιες, στην ιστορια με τους δημοσιογραφους με τις περουκες. Ο Δημαδης ειναι καλος δημοσιογραφος, και με το καλος εννοω οχι ξεπουλημενος.

    Αν ισχυει αυτο οι Αμερικανοι εφαρμοζουν σχεδιασμο. Εξ ανατολων και Βορρα η Τουρκια ειναι πιασμενη καλως, οποτε ελιγμοι και αντισταθμιστικα οφελη(sic) μπορουν νασυμβουν μονο εκ Δυσμας και Νοτου, ητοι Ελλαδα και Κυπρος. Αφου οι Αμερικανοι βρηκαν συμμαχο στους Κουρδους, τοτε λογικα κατι εταξαν στους Τουρκους απο τα δικα μας. Οποτε οι Τουρκοι τωρα καλουν να το λαβουν. Το ταξιμο θαναι ειτε ΑΟΖ ειτε νησια, αφου για Θρακη μου φαινεται τραβηγμενο. Και ισως αυτα να συμβουν σε 2+ μηνες. Το ελπιδοφορο ειναι πως αυτες οι καταστασεις ειναι λιγο "ρευστες" και δικοι μας χειρισμοι μπορουν να τους αποτρεψουν. Εαν οι πολιτικοι μας ειναι στο κοσμο, τοτε κατι τετοιο μπορει να αποτραπει μονο εαν εχουμε διαμορφωσει ηδη κλιμα, κοινως φωναζουμε πριν γινουν, ωστε να υποχρεωθουν οι "συμμαχοι" μας να επεμβουν υπερ ημων.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ , ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΛΕΟΝ!! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΛΕΣΒΟΣ ΧΙΟΣ ΛΗΜΝΟΣ). ΟΤΑΝ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!! ΧΑΧΑΧΑ! ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΑ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΑ ΤΣΑΝΤΗΣΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
    ΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ?
    ΑΛΛΑ ΝΑΙ! ΘΑ "ΕΠΕΜΒΟΥΝΕ" ΜΕΤΣ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 50% ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΑΠΑΛΑ!!
    ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΛ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ? ΧΑ ΧΑ! ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΓΙΑΥΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΥΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο "ΔΕΞΙΟΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ" ΧΩΡΟΣ. ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΓΗΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΔΕΞΙΟ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΠΟΥ ΨΩΦΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΓΕΛΟΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΡΤ? ΧΑΧΑΧΑ! Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ?
    ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ.
    ΑΣΤΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΕΟΝ. ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΣΙ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Αρκτούρε με κάθε σεβασμό,

      η Ελλάδα είναι η απόδειξη ότι το Φώς.. εισέρχεται στην ύλη.

      Έχω εμπιστοσύνη στον Έλληνα και στην Ελληνίδα.
      Έχω εμπιστοσύνη στον Άνθρωπο.
      Έχω εμπιστοσύνη σε ότι αντιπροσωπεύουν και σε οτιδήποτε εκφράζουν.

      Να έχεις και εσύ... και ειδικά να έχεις εμπιστοσύνη στον Εαυτό σου.

      Δεν με πείθει ο Ελλαδίτης ( κάτοικος της Ελλάδος και ουχί ο Έλλην )και δεν πρέπει ούτε εσένα να πείθει, για ότι συμβαίνει.
      Δεν με πείθουν οι βάρβαροι λαοί,τα υβρίδια.. για το σωστό και το Δίκαιο.

      Κοίτα με το εσωτερικό μάτι της Ψυχής σου.Χρησιμοποίησε την δική σου ματιά, όχι την δική τους.

      Δεν είναι η φυσιολογική πορεία εξέλιξης και οι εκφράσεις των Ανθρώπων, όλο αυτό που βιώνουμε καθημερινά.
      Δεν βλέπω όπως εκείνοι οι οποίοι διαστρεβλώνουν και διαβάλλουν τους Θεσμούς και ειδικά τον Ιερό Θεσμό της Οικογένειας .Μην βλέπεις και εσύ έτσι.

      Ο κόσμος της ύλης είναι το μεγάλο πάθημα - μάθημα , είναι γεμάτος παγίδες αλλά δεν είναι αυτός που θέλουν και δεν είναι το τέλος.

      Ούτε οι Νίκες, ούτε οι ήττες, ούτε οι χαρές, ούτε οι λύπες είναι το τέλος.
      Όλα είναι εφήμερα.

      Αυτό όμως που δεν είναι εφήμερο είναι οι Αξίες.

      Αφήνουν ανεξίτηλα το μήνυμά τους στο διαχρονικό, στο διηνεκές, στις Μνήμες των Ανθρώπων.

      Οι Αξίες.. που στις ύστατες ώρες της διήθησης των Ψυχών και των κρίσεων, αναδεικνύονται ακόμα πιό πολύ από τον Έλληνα.. την Ελληνίδα.. τον Άνθρωπο.

      Το παιχνίδι των εξουσιαστών είχε πάντα σαν εργαλείο τον φόβο.

      Ποιός όμως φοβάται :

      Εκείνοι φοβούνται !

      Και ότι κάνουν και διαπράττουν είναι επειδή φοβούνται.
      Φοβούνται να πεθάνουν.. φοβούνται να ζήσουν.. φοβούνται όλα εκείνα που έχουν αληθινές Αξίες διότι δεν αντέχουν την καθαρότητα.. το διαυγές.. το Φώς !

      Ότι μα ότι και να δημιουργήσουν, θα αντιμετωπίσουν εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στις Αξίες και στα αποτελέσματά τους.

      Δεν είναι μια μάχη ή ένας πόλεμος.. είναι ο κόσμος της ύλης που μάχεται τον ίδιο του το φόβο, την στιγμή που το Νείκος παραδίδει τους Νόμους στην Φιλότητα.

      Η Φιλότητα είναι το εργαλείο των Ελλήνων.

      Γι αυτό τον Αγαπάει Ο Θεός .

      Γι αυτό τον Αγαπάει ο Άνθρωπος.

      Ο κόσμος της ύλης ρίχνει τις Ψυχές στην λήθη, στην απόγνωση, αλλά όπως πασχίζουν να ξεχάσει ο λειτουργός της Αλήθειας και της Γνώσης.. ο Έλλην... όλα οδηγούνται τελικά στο να ξανα..θυμηθεί !

      Ιδού ο κόσμος της ύλης, ιδού και το άλμα !

      Η λήθη δεν αρμόζει στον Έλληνα, δεν θα ταιριάξει ποτέ μέσα του.

      Είναι Νόμος που κατοικεί μέσα στην Ψυχή του Έλληνα, να οδηγεί τις Ψυχές στην Αλήθεια... στο Φάος... στο Αγαθόν !

      Άσε τι κάνουν οι υλιστές.

      Άνοιξε το δικό σου κανάλι και να εκπέμπεις ατόφια.. διαρκώς.. με Φιλότητα πρός τις Αξίες και τα Ιδανικά.

      Σπάσε, κομμάτιασε τα ψεύτικα κύμματά τους.

      Δείξτους την δική σου Αλήθεια.


      Κάνε το Άλμα σου !




      Υ.σ
      ( Μην πιστέψουν μερικοί ότι εκφράζομαι ως Έλλην, όλα τα παραπάνω είναι από διαχρονικές πληροφορίες. Εκείνο που προσπαθώ προσωπικά είναι από άνθρωπος.. να γίνω Άνθρωπος.) ( Με το Άλφα κεφαλαίο )




      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  21. Το θεμα δεν ηταν να ενημερωνονταν οι Τουρκοι απο ΕΡΤ, αλλα οι ευρωπαιοι. Οι ευρωπαιοι δεν επρεπε να "μισησουν" την Τουρκια περισσοτερο απο οσο θελανε. Και αυτο, αλλα και το οτι επρεπε να ελεγχθει σαν καναλι.

    Οι Γερμανοι πάντα ηταν με την Τουρκια, οπως και οι Ρωσοι κατά. Οι τωρινες "συμφωνιες" ειναι ευκαιριακες και θα σπασουν πολυ ευκολα."εαν οι πολιτικοι μας ειναι στον κοσμο(στο κολπο ηθελα να γραψω)". Οποτε αυτο για το κλιμα που μπορει να ανατρεψει σχεδιασμους αφορα το λαο ειτε δημοσιογραφικα ειτε αλλιως.

    Αυτο με το ΣΤΕ ειναι λογικο να συμβει, ομως εαν θελουν μπορουν να βρουν τροπο να το καθυστερησουν 2-3 μηνες σαν αποφαση. Και παλι δικαιοσυνη στην Ελλαδα δεν υπαρχει, οποτε δεν ειναι στανταρ η αποφαση.

    Οι συμμαχοι ειναι μονο στα χαρτια εξου και τα εισαγωγικα. Δεν θα επεμβουν λογω συμπαθειας, μα εξ αναγκης. Για να συμβει αυτο, θα πρεπει εμεις σαν Ελλαδα να μην ειμαστε παντελως αχρηστοι. Παραδειγμα, κανεις και εσυ μια προσφορα στη Ρωσια και την καλεις στο αιγαιο να προστατευσει τα συνορα σου της ΕΕ σαν δυναμη ειρηνης. Την αλλη μερα σουρθαν ολοι οι ευρωπαιοι φιλοι να σε υπερασπιστουν.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα ΠΑΡΑΔΟΞΑ μας κανουν να αναρωτιομαστε για τα γνωστα και κεκτημενα και να τα αμφισβητουμε. Ετσι βρισκομαστε σε διαρκη αναζητηση. Ερευνατε...

    Η ερευνα με τις ανατροπες της προϋποθετει μοχθο και προσπαθεια υπερβασης για την κατακτηση νεων κορυφων. Ανηφορα διχως ΧΙΟΥΜΟΡ θα εμοιαζε με καταναγκαστικα εργα...Αγαλλιασθε...

    Ατενιζοντας απο διαφορετικη κορυφη τη ζωη ΑΛΛΑΖΕΙΣ.....Ζεις-άλλα...Ζηστε, νικωντας τον θανατο...

    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα όλη μέρα !


    Λύκιε έγραψες,

    "μια ηθική επανάσταση που να ξεκινά από διάσπαρτους πυρήνες διανόησης, "κρυμμένες" μέσα στο πλήθος"


    Θα ήθελα σε παρακαλώ όταν θα έχεις την ανάλογη έμπνευση να το αναπτύξεις.

    Κάτι σαν.. "διατριβή".


    Υ.σ

    ( Θα μας "χρειαστεί" πιό "απλωμένο" και δομημένο )




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να αντισταθεί η ανθρωπότητα στην καταστροφική της πορεία, είναι μια ηθική επανάσταση ή καλύτερα μια επανάσταση αξιών.
    Στην πραγματικότητα βέβαια, η ανθρωπότητα δεν απειλείται με καταστροφή. Θεωρώ όμως καταστροφή, την αποκοπή της από την ανελικτική της πορεία. Αυτό που συμβαίνει, είναι μια απόπειρα να υποβαθμιστεί η ανθρωπότητα. Αυτό που προσβάλλεται είναι η ελευθερία του ανθρώπινου πνεύματος, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ανελιχθεί και να επιτελέσει το Θείο Θέλημα. Πρόκειται για μεθοδευμένο εγκλωβισμό της ανθρώπινης συνειδητότητας.
    Αντίσταση σε αυτή την μεθόδευση, αποτελεί αφενός μεν η ατομική μας αφύπνιση, δηλαδή η άρνηση της αφομοίωσής μας από τον φθοροποιό πνευματικό μας ευνουχισμό και αφετέρου η καθοδήγησή μας από μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες, οι οποίες βρίσκονται "εν κρυπτώ".
    Διότι όσο κι αν αφυπνιστεί κανείς, όσο κι αν καταφέρει να ανοίξει μια τρύπα στο δίχτυ του "matrix", απλά θα αντιληφθεί την παγίδα μέσα στην οποία ήταν εγκλωβισμένος. Θα απαλλαχθεί από θρησκείες, δόγματα, ιδεολογίες, οπαδισμό, εμμονές, στερεότυπα, δεισιδαιμονίες, αλλά δεν θα πρέπει να μείνει με το απόλυτο κενό στην θέση τους.
    Το κενό θα πρέπει να πληρωθεί με γνώση και αλήθεια. Ο κίνδυνος να πληρώσουμε το κενό με νέες ιδεολογίες, δεισιδαιμονίες, αφορισμούς, εμμονές και δόγματα, είναι το πιο πιθανό να συμβεί, αν απλά γίνουμε αρνητές της καθεστηκυίας τάξης χωρίς να ανοίξουμε παράθυρο στην ελεύθερη γνώση και τις πηγές της.
    Αλλά ποιες είναι οι πηγές;
    Αν χρησιμοποιήσουμε την καθαρή λογική μας σε συνδυασμό με την εξωαισθητήρια αντίληψή μας, δηλαδή την διαίσθηση, τότε ανοίγουμε παράθυρο στην ελεύθερη γνώση.
    Καθαρή λογική, είναι η διαδικασία της ενσυνείδητης επεξεργασίας των πληροφοριών, η οποία δεν επηρεάζεται από δεδομένα ηθικισμού, ιδεολογιών και πεποιθήσεων τα οποία δημιούργησαν άλλοι και εμείς απλά τα ακολουθούμε ή τα αναπαράγουμε.
    Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάμε ως "tabula rasa", αρνούμενοι όλες τις πολιτισμικές και επιστημονικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας, αλλά αρχικά αμφισβητούμε και έπειτα πειθόμαστε για αυτές, μέσω της δικής μας νοητικής επεξεργασίας, αλλά και της διαίσθησης.
    Η αλήθεια είναι ότι αν λειτουργούμε πάντοτε έτσι, απλά κινητοποιούμε έναν εσωτερικό μηχανισμό που έχουμε, ο οποίος μας συνδέει με την αρχετυπική μνήμη που μεταφέρουμε μέσα στο γονίδιό μας, μια μνήμη της συλλογικής ανθρώπινης πορείας, η οποία περιέχει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διανοητική και πνευματική της εξέλιξη. Αυτή, είναι απηλλαγμένη από στερεότυπα, δοξασίες και δόγματα. Είναι η ωμή αλήθεια, όπως καταγράφεται βιωματικά ως δεδομένα συμβάντα και όχι ως ιδεολογικές τάσεις.
    Όμως ακόμα και αυτή η προσέγγιση, δεν αρκεί για να μας επιταχύνει στην ανελικτική μας πορεία.
    Χρειάζεται και δεύτερη βαθμίδα στην απελευθέρωσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτή είναι η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, η οποία είναι σε θέση να αποτελέσει έναν άξονα στήριξης της ανελικτικής μας πορείας.
    Η ανθρωπότητα πάντοτε κινείται από καθοδηγητές.
    Είναι τόσο νομοτελειακό αυτό, που φαίνεται στην καθημερινότητά μας, όπου από την πρώτη μέρα που γεννιόμαστε ακολουθούμε κάποιον καθοδηγητή-δάσκαλο.
    Ακόμα και η παρουσία κορυφαίων διδασκάλων στην ανθρώπινη ιστορία, είναι αδιαμφισβήτητη.
    Ο Χριστός, αποτέλεσε την κορωνίδα αυτής της αδήριτης ανάγκης του ανθρώπου.
    Πολλοί πριν τον Χριστό και άλλοι τόσοι έπειτα από αυτόν, δίδαξαν με τον τρόπο τους και σηματοδότησαν την ανθρώπινη διανόηση και τον πολιτισμό. Έθεσαν νέες διαχρονικές αξίες που αναβάθμιζαν το επίπεδο της ανθρώπινης πορείας.
    Σήμερα αυτοί απουσιάζουν;
    Μάλλον όχι. Δεν αλλάζει η νομοτέλεια, αλλά οι συνθήκες.
    Σήμερα ζούμε μια κατάσταση εντροπικής αλλαγής, δηλαδή μια συθέμελη αναδιαμόρφωση του ανθρώπινου κόσμου. Είμαστε στην διαδικασία αλλαγής και το σκοπούμενο αποτέλεσμα της νέας παγκόσμιας τάξης, φαίνεται πως δεν θα έχει θετικό πρόσημο.
    Τότε γιατί αυτοί δεν εμφανίζονται ώστε να ανακόψουν αυτή την πορεία; Μήπως την εγκρίνουν και απλά εμείς την βλέπουμε αρνητική, επειδή κρίνουμε με την λογική του παλιού κόσμου;
    Ή μήπως υπάρχουν και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθούν;
    Εδώ θα διακόψω και θα πετάξω το μπαλάκι σε όποιον θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.
    Ασφαλώς θα επανέλθω τεκμηριώνοντας τις απόψεις μου, αφού όμως διαβάσω και τις δικές σας απόψεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Αγαπητέ Λύκιε,

      σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση της απάντησής σου.

      Εύγε πάντως και για τις δράσεις - αναρτήσεις σου στον Κ.Δ που διατηρούν,
      χαμηλό ύφος και υψηλό επίπεδο !



      με εκτίμηση


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  26. 1. "...μηπως οι δασκαλοι-καθοδηγητες εγκρινουν την πορεια που εχουμε παρει, την οποια εμεις κρινουμε με το σκεπτικο του παλαιου κοσμου ως αρνητικη; "
    2. " Ή μηπως περιμενουν την καταλληλη στιγμη για να εκδηλωθουν; "

    Στην πρωτη περιπτωση οι δασκαλοι ηδη ενεργουν ως αξιακοι πυρηνες που ελκουν κι αλλους μιμητες μερα με τη μερα, επιτρεποντας στο χαος και την καταπτωση που επικρατει να μας φτασει το μαχαιρι μεχρι το κοκκαλο, κι οι αξιες να λαμψουν δια της απουσιας τους σε εναν κοσμο της απολυτης διαπλοκης κ διαφθορας "επιβαλλοντας" στην ουσια την επιστροφη τους ως τον μονο φωτεινο δρομο στο σκοτεινο συνειδησιακο τουνελ που διανυουμε. Κατι σαν το 'πιανω πατο για να ξανασηκωθω'. Το προβλημα σε αυτην την περιπτωση ειναι πως επειδη παραλληλα ζυμωνεται η αποχαυνωση των μαζων και η ληθη των διαδικασιων εκεινων που κανουν τον ανθρωπο να κοιταζει ψηλα, ενεχει ο κινδυνος, οι πυρηνες να αποτελουν αμελητεα ποσοτητα και οι φυλακές μας σταθερες αξιες για αγνωστο χρονικο διαστημα...Στο μεταξυ διαστημα βεβαια, ενας πυρηνικος πολεμος ή καποια αλλη καταστροφη μπορει ευκολα να μας στειλει στη λιθινη εποχη μηδενιζοντας το κοντερ και φτου κι απ' την αρχη...

    Καταλληλη στιγμη για τον καθε ανθρωπο προσωπικα, οπως ξαναειπαμε, ειναι καθε στιγμη της ζωης του. Και φωτεινα παραδειγματα ανθρωπων-οδηγητων συνανταμε παντα. Οσον αφορα τους μεγαλους δασκαλους ομως, καταλληλη στιγμη υποθετω πως ειναι εκεινη που το θειο σχεδιο επιτάσσει. Πριν καποια χρονια, μικροτερη ουσα κ αθωα αλλα κ αφελως σκεπτομενη, εκανα την εξης σκεψη που τωρα μοιραζομαι μαζι σας...'Τι ωραια που θα ηταν αληθεια να καταφερναμε ως ανθρωποτητα να εκπληξουμε τον Θεο! Να τον εκπληξουμε ευχαριστα, ανατρεποντας τα οσα ασχημα πολλοι προφητευσαν πως θα συμβουν στις μερες μας! Να μην χρειαστει να επεμβουν για να μας 'σωσουν'....Χαχαχα....Γελαω μονη μου μερικες φορες με τις σκεψεις μας... Δεν ξερω αν επρεπε να εκτυλιχθουν ολα οπως εκτυλισσονται τωρα κ παντα για να φτασει ο ανθρωπος στην ανασταση ή αν θα μπορουσαμε να 'κοψουμε δρομο' διαλεγοντας περισσοτερες ανηφοριες αντι τον περιφερειακο για την ιδια εμπειρια...Το σιγουρο ειναι πως βρισκομαστε ακριβως εκει που οι επιλογες μας μας στελνουν. Δικο μας το ΛΑΘΟΣ δικος μας και ο ΑΘΛΟΣ.

    Εν κατακλείδι, θαρρω, πως θα εκδηλωθουν φωτεινες οντοτητες προς βοη-θεια στον καταλληλο χρονο μονο που την βοηθεια αυτη θα την θελησουν οσοι ηδη δουλευουν με τον εαυτο τους. Οι υπολοιποι δεν νομιζω πως θα αναγνωρισουν αυτες τις ακτινες.

    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμπληρωματικες σκεψεις...

    Χρειαζεται αραγε η ανθρωποτητα ενα γερό ταρακουνημα για να ξυπνησει απο τον ληθαργο της χειραγωγησης και της αδρανειας; Και αν δεν ειναι αρκετοι οι αρνητικοι κραδασμοι των ημερων μας, αληθεια, ποσο πιο ισχυροι πρεπει να γινουν; Με τι κοστος σε υλικοπνευματικο επιπεδο μια και ειναι αλληλενδετες οι σχεσεις αυτες;
    Και οι φωτεινες οντοτητες χρειαζονται καποιο ελαχιστο πληθος για να γινουν μπροσταρηδες; Ή οχι; Και μπροσταρηδες πώς ; Αν ολα ειναι θεμα παιδειας και η παιδεια κατευθυνεται, εκτος απο το σπιτι μας, απο την πολιτικη που διαμορφωνει το πλαισιο αναπτυξης της, με ποιο τροπο θα ανατραπει το πολιτικο σκηνικο; Οι δασκαλοι θα ειναι με πνευματικα οπλα στα χέρια ή και με αληθινες σφαιρες;

    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη, θεωρώ ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να εκτοξευτεί εξελικτικά από μια άνωθεν παρέμβαση, διότι κάτι τέτοιο θα καταργούσε τον νόμο της ατομικής εξελικτικής πορείας και το ατομικό κάρμα. Οι διδάσκαλοι δεν μπορούν να απευθύνονται στο σύνολο της ανθρωπότητας, παρά μόνο σε όσους είναι έτοιμοι να τους υποδεχτούν μέσα τους.
      Αν λοιπόν δεχτούμε ότι οι άνθρωποι έχουν διαρκώς μια άνωθεν βοήθεια, τότε θα πρέπει και αυτή να διακλιμακώνεται, αναλόγως του εξελικτικού επιπέδου του καθενός.
      Συνεπώς οι μεγάλοι διδάσκαλοι, θα απευθύνονται σε αρκετά εξελιγμένους, αλλά και κάποια άλλη βοήθεια θα πρέπει να παρέχεται σε αυτούς που βρίσκονται πολύ πίσω.
      Για τους τελευταίους, η βοήθεια αυτή μπορούμε να πούμε ότι προσφέρθηκε από τον Χριστό, αλλά και από άλλους μεγάλους οδηγητές που σημάδεψαν την ανθρωπότητα.
      Όπως ο Χριστός απευθύνθηκε στις μάζες και όχι μόνο στο εξελιγμένο ιερατείο της εποχής, έτσι και πάντοτε θα εμφανίζεται κάποιος μεγάλος οδηγητής, για να θεμελιώνει τους νέους πυλώνες των αξιών της ανθρωπότητας.
      Ο Χριστιανισμός σήμερα υποκύπτει στον νέο σχεδιασμό, που θέλει να καταργήσει όλες τις γνωστές θρησκείες για να φέρει μια νέα.
      Συνεπώς βιώνουμε μια μεγάλη αλλαγή, από την οποία θα προκύψει μια νέα αξιακή βάση για την ανθρωπότητα.
      Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να εμφανιστεί μια προσωπικότητα που θα υλοποιήσει αυτή την τροπή και στο πρόσωπό του θα θεμελιωθεί η νέα θρησκεία.
      Αυτά βέβαια για τις μάζες, διότι οι διδάσκαλοι της εποχής μας θα συνεχίσουν να σαλπίζουν σε όσους έχουν ώτα και ακούειν, ανεξάρτητα από τι θα κελεύει η νέα θρησκεία.

      Πιστεύω λοιπόν ότι οι ενσαρκωμένοι διδάσκαλοι που υπάρχουν σήμερα εν ζωή, εκδηλώνονται μόνο εκεί που γίνονται αποδεκτοί και όχι παντού γενικευμένα.
      Αυτό που έρχεται έχει να κάνει με τους πολλούς και γι΄αυτό είμαστε σε εγρήγορση, διότι πριν συμβεί μια τέτοια εμφάνιση, προηγείται ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ "καλού-κακού" και του ποιός θα επικρατήσει.
      Θυμάμαι πως κάποτε ένας τέτοιος διδάσκαλος που είχε μιλήσει για την μάχη που δόθηκε στο αστρικό πεδίο, από τρεις λευκούς διδασκάλους για να νικηθεί ο μαύρος διδάσκαλος, που στον απτό κόσμο λεγόταν Αγιατολάχ Χομεϊνί. Μόλις ηττήθηκε, κόπηκε το νήμα της ένσαρκης ζωής του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω πως δεν μπορει να υπαρχει γενικευμενη ή ανευ ορων "βοηθεια" παρα μονο σε οσους εχουν ευαισθητοποιηθει εμπρακτως και καλωσοριζουν το Φως στη ζωη τους. Σε οσους ειναι μαχιμοι και ΤΑΠΕΙΝΑ-ΤΑ ΕΙΠΑΝ....

      Υ.Γ1. Θελεις να μας πεις περισσοτερα για την τελευταια σου παραγραφο;

      Ελενη.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Ελένη, η τελευταία παράγραφος αναφέρεται στις μάχες του αιθερικού πεδίου. Πριν εκδηλωθεί κάτι στο υλικό, έχει προηγηθεί μια κατάσταση στο αιθερικό πεδίο. Το ίδιο συμβαίνει και με την υγεία του σώματός μας.
      Εκεί λοιπόν διεξάγεται ο αιώνιος πόλεμος καλού-καλού όπως και στον υλικό κόσμο άλλωστε. Βέβαια εκεί δεν υπάρχουν στρατοί, άρματα, βόμβες, κτλ αλλά ένωση δυνάμεων από την μια και από την άλλη μεριά. Λίγο πολύ, έχουμε αναφερθεί στα στοιχειακά, τις αυτόνομες οντότητες και τους ανθρώπους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  28. .....

    http://www.blogodorium.com.br/wp-content/uploads/anjo.jpg

    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. .........

    Αγαπητέ Λύκιε,

    γνώριζα εξ αρχής ότι θα "ακουμπούσες" απαλά, σε νευραλγικά σημεία το άπλωμά σου και φυσικά με βρίσκεις σύμφωνο.

    Θέτεις δύο ερωτήματα :

    Τότε γιατί αυτοί δεν εμφανίζονται ώστε να ανακόψουν αυτή την πορεία; Μήπως την εγκρίνουν και απλά εμείς την βλέπουμε αρνητική, επειδή κρίνουμε με την λογική του παλιού κόσμου;

    Ή μήπως υπάρχουν και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθούν;


    Στο πρώτο ερώτημα θα έλεγα ότι εμφανίζονται και ανακόπτουν την ολίσθηση μέχρι εκεί που πιστεύουν ότι χρειάζεται.

    Την εγκρίνουν όμως.. και αρκετές φορές πιστεύω ότι χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους ανάλογα με την κατάσταση, που είτε να αποκτήσει ταχύτητα ένα γεγονός, είτε να επιβραδυνθεί.

    Γνωρίζουν και διαισθάνονται τους τρόπους της αιτίας και του αιτιατού.

    Το πως βλέπουμε Εμείς τα πράγματα έχει να κάνει με το γεγονός εάν βλέπουμε διαχρονικά ή βλέπουμε εφήμερα.

    Πιστεύω ότι προσπαθούμε να μην βλέπουμε εφήμερα αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι εδώ στο Κ.Δ.

    Σίγουρα κάποιοι ανάμεσά μας βλέπουν με διαφορετικές όψεις το διαχρονικό και είναι πιό έτοιμοι παρότι σε νεαρή Ηλικία.Τέτοιου είδους Άνθρωποι δεν γράφουν στο διαδίκτυο, δεν μετέχουν επικοινωνιακά και δρούν εκφράζοντας «μακρόσκελές έργο».
    ( Η νέα γενιά Πνευματικών οδηγών )

    Ο Δάσκαλος αεί διδάσκει "διδασκόμενος" και επειδή ο δρόμος της ύλης είναι επικίνδυνος ακι διαθέτει "αθέατες" παγίδες πάντα "ζυγίζεται" στο διάβα του.

    Κρίνει ο καθένας, βάση του σημείου που βρίσκεται.

    Επειδή ο Βίος κύκλους κάνει και η Ψυχή με την σειρά της περιστρέφεται μέσα από τους βίους της , έρχεται και η στιγμή που το παλαιό σε αλλαγή με το καινούργιο θα φέρει πόνους "Κοσμικής γέννας".

    Οι εποχές που διανύει η Ανθρωπότητα είναι οι τελευταίες του σκότους και γι αυτό κάποιοι από Εμάς θα δούν και θα βιώσουν αυτό που θα λέγαμε... "τα απίστευτα".

    Ήδη βιώνουμε ( όπως λέω στους γνωστούς μου ) το "παράλογο".


    Στο δεύτερο ερώτημα γνωρίζουμε και οι δύο ότι υπάρχουν από πάντα ( το έγραψες και πιό πάνω ) οι Πνευματικοί Οδηγοί, αλλά αυτό που γνωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά είναι ότι δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι εντυπώσεις ούτε τα φαινόμενα.Τα "σημάδια" όμως ναί.

    Τους ενδιαφέρει να εκδηλώνεται το έργο τους χωρίς να ανησυχούν για την προβολή της "εικόνας" τους.

    Τώρα "δημιουργούν" ( εδώ και χρόνια ) τους Ήρωες για τα επερχόμενα, αυτό είναι το έργο τους.

    Οι Ήρωες θα εκδηλωθούν δια χάρην ( στην θέση τους ) των Πνευματικών Δασκάλων ( τα Πνευματικά παιδιά τους ).

    Όπως προστάζει η εποχή, οι Ήρωες θα είναι και Πνευματικοί οδηγοί ακολουθώντας τις διδαχές των Διδασκάλων τους.

    Δεν βρίσκεται κανείς τους σε αναμονή, απλά σε προ..ετοιμασία και ταυτόχρονα σε εγρήγορση !

    Εκδηλώνονται σαν σπίθες στο φώς της Ημέρας.., δύσκολα διακρίνονται.

    Ήλυθεν η εποχή των Ηρώων, δια μέσου "ε - αυτών" θα αναδειχθούν και οι Αξίες !

    Στον Αιθέρα εκδηλώθηκαν και νίκησαν.

    Μένει σε Εμάς να το βιώσουμε, βραδέως στην ύλη...




    Υ.Σ.
    ( Αγαπημένη μας Ελένη, το ταρακούνημα δεν το γλυτώνουμε, αλλά δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να ακούσει Ο Θεός την σκέψη σου και να μας βοηθήσει να τον εκπλήξουμε !
    Από το στόμα σου και Στου θεού τ’αυτί, που λέει ο Λαός μας.)


    --------------


    Αληθινό γεγονός

    Σε μία τάξη έθεσε η Δασκάλα ένα ερώτημα στα παιδιά.

    Αν μένατε ναυαγοί μόνοι σας σε ένα νησί, ποιό βιβλίο θα θέλατε να έχετε μαζί σας :
    Άρχισαν τα παιδάκια να λένε.

    Το τάδε παραμύθι, τη τάδε Ιστορία μέχρι και στην Μυθολογία έφτασαν.

    Λέει κάποια στιγμή ένα παιδάκι.


    Κυρία, εγώ θα ήθελα έναν οδηγό επιβίωσις για ναυαγούς !



    Από τρελλό και από παιδί μαθαίνεις την Αλήθεια, λέει ο Σοφός Λαός.....





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραια τοποθετηση αγαπημενε Ποιητη των Χρωμάτων. Με λιγες λεξεις-κλειδια οπως "προετοιμασια, εγρηγορση(οχι αναμονη), Ηρωες Πνευματικοι Οδηγοι, Κοσμικη Γεννα" εδωσες το στιγμα του σημερα.

      Και ναι....τα παιδια ειναι ευφανταστα και διαισθητικα. Βρισκουν λυσεις εξω απο τα κουτακια. Μια ικανοτητα που μεγαλωνοντας οι περισσοτεροι την χανουμε. Παραμελουμε την Χιαστι εκπαιδευση του εγκεφαλου(αριστερο κ δεξι ημισφαιριο)...

      Οσο για τον Θεο...ακουει...
      .......
      Τι γνεφει δεν ξερω! :-)
      Ας διαισθανθουμε καλυτερα...

      Ελενη

      Διαγραφή
  30. "Στον Αιθέρα εκδηλώθηκαν και νίκησαν" γράφει ο αγαπητός Ποιητής των χρωμάτων!
    Αυτή η γνώση είναι κλειδί για τα επερχόμενα.
    Πολύ ορθές οι απόψεις σου αγαπητέ φίλε.
    Οι Ήρωες της νέας εποχής ετοιμάζονται και θα συμβούν πολλά "θαυμαστά" στο εγγύς μέλλον.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ειμαι ενας μικρος φοβισμενος ανθρωπακος .
    εχω αναγκη απο δασκαλους ,καθοδηγητες και θεους .
    χρειαζομαι εναν θεο για να του φορτωνω ολα τα καλα και τα κακα που μου συμβαινουν .
    χρειαζομαι εναν δασκαλο καθοδηγητη να μου δειξει το δρομο ,γιατι ειμαι λιγο τεμπελης και δεν μπορω να ψαξω μονος μου .
    ειμαι ενα δειλο φοβισμενο ανθρωπακι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.