Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

12ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Ηλικιακή "αναστροφή", Εργαστήρια τύπου "Dulce" , Ασφαλή καταφύγια, Από τον έρωτα στην αγάπη, Διερεύνηση του εγωισμού, Υλικός&πνευματικός έρωτας, Σύγκρουση Ελ με ερπετά, Πολεμιστές εν υπνώσει, Μονογαμία-Πολυγαμία, Αρμονία Νου&Καρδιάς, Προβολές του αιθερικού στον υλικό κόσμο, Αρσενική&θηλυκή αρχή, Μήνυμα αφύπνισης, Υπομονή&καρτερία, Γ. Γκιόλβας, Η επιστήμη της Ψυχολογίας & η δύναμη του Λόγου]

Αποτέλεσμα εικόνας για θεος διας χριστος διονυσος ζαγρεας

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

148 σχόλια:

  1. .....

    "ὁ ἄναξ, οὗ τὸ μαντεῖόν ἐστι τὸ ἐν Δελφοῖς, οὔτε λέγει οὔτε κρύπτει ἀλλὰ σημαίνει"

    ( Ο άρχοντας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το μαντείο των Δελφών, δεν μιλάει ούτε κρύβει, παρά στέλνει σημάδια )

    Ηράκλειτος



    https://www.youtube.com/watch?v=iBhuIkQA6JQ



    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Sculpture_Eyelashes.jpg

    http://arahova-pansion.gr/wp-content/uploads/2015/09/head-1.jpg

    http://www.digital-camera.gr/photos/inioxos_35894.jpg




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας πείραξε το σχολιό μου και το σβήσατε .Για ποιό λόγο?
    Ηταν αληθινό και με την αλήθεια δεν τα πάτε καλά ! Έστω κι'έτσι χάρηκα που το διαβάσατε
    και συμφωνείτε μαζί μου το έδειξε η αντιδρασή σας αν και άστοχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, μην σπεύδεις να βγάλεις συμπεράσματα και να κατηγορήσεις άλλους για τις δικές σου γκάφες...
      Δες το σχόλιό σου που το έβαλες και τι σου απάντησα. Δες στο αρθρο "Ωραιόκαστρο: πρόβα τζενεράλε για την μουσουλμανική μειονότητα". Εκεί το έβαλες μόνος ή μόνη σου...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
      1) ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ
      2) ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
      3) ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
      4) ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ
      5) ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΘΕΩΝ
      6) ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΜΑΣ ΛΟΓΟ
      7) ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ (ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ?) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ....!!!!
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!!!
      ΜΕΓΑΛΕ, ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ!!!!
      ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ακουσέ με επώνυμε ,δεν είπα κάτι για σένα ,δεν γενίκευσα .Γνωρίζω πολύ καλά για ποιούς ομιλώ αν έκανα λάθος και έγραψα αλλού το σχόλιο ζητώ ταπεινά συγνώμη.Ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων γράφω δεν χρειάζομαι υπεράσπιση ,ούτε και πολιτική αγωγή για τα ναρκωτικά συ είπας επώνυμε!

      Διαγραφή
    4. ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΜΟΝΟΛΟΓΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΩΝΥΜΕ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    5. ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΑΝΕ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΚΡΙΤΩΝ

      Διαγραφή
    6. ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΛΕΓΟΜΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. Ε, ΕΓΩ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΙΟΑ ΜΙΛΑΕΙ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΕΣΥ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  3. "Ριξε τοπο στην οργη" λεει ο σοφος λαος...Μια παρεξηγηση ηταν...
    Αναξ, δηλ αρχοντας του μαντειου των Δελφων, δεν ηταν αλλος απο τον θεο Απολλωνα. Α-πολλα...Παλι δηλαδη στον Ενα Θεο γυρναμε.
    Μιλησες για ιεραρχια κλεινοντας το 11ο αναψυκτηριο Λυκιε. Και δεν μπορω να μην παιξω με την λεξη και παλι....Εχουμε λοιπον ΙΕΡΑΡΧΙΑ=ΧΑΙΡΕ ΑΙΡ=ΑΡΧΕΙ ΑΙΡ....Ποιος αρχει λοιπον; Μηπως ολα ειναι αερας και πυρ; Αερας=Πνευμα=Πνοη=Νοη το Πυρ.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να συμπληρωσω κάτι. Λογικά η καταταξη στην ιεραρχεια εξαρτάται απο το βαθμο νόησης του Όλου.
    Και κατι που ξέχασα να ρωτησω τον Λυκάνθρωπο. Ειπες Λυκανθρωπε πως είμαι με βαση τα "Απολλωνία" δεδομένα 52 χρονων, ενω με βαση τη γήινη μέτρηση είμαι 33. Τι γίνεται με την μέτρηση του χρονου εκεί πανω; Πως καθοριζεται ;
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E, TΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ!!!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΜΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ...."
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  5. Χαχαχαχα! Ταυτοτητα παρακαλω!
    Οχι Αρκτουρε. Δε νομιζω οτι αυτο ειναι αναγκαιο. Μη χασουμε αλλωστε και το μυστηριο που προσδιδει απο μονο του μια καποια μαγεια συναμα με μια μεγαλυτερη ελευθερια εκφρασης. Ο Λυκανθρωπος αν διαβασες στο προηγουμενο αναψυκτηριο εκανε λογο για "ηλικιες" (πχ τη δικη του...75αρης σε σωμα 30αρη αν θυμαμαι καλα...) κ απλα ρωταω αν ξερει να μας εξηγησει πως μετρουν τον χρονο εκει "πανω". Σπουδαιο πραγμα ο Κρονος, που με μια μικρη επεκταση των πλευρων του μεταμορφωνεται σε Χρονο που αποκαλυπτει πολλα. Ολα ειναι θεμα οπτικης Γωνιας αλλωστε. Αλλαζοντας την ΓΩΝΙΑ των ΑΓΙΩΝ...
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλικια . Εκ του ΗΛΙΟΣ + ΚΙΩ.
    ΚΙΩ=πορευομαι.
    Αρα...πορευομαι περι τον ηλιον= περιστρεφομαι γυρω απο τον ηλιον.
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ /// Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα! Ε οχι δα! Ο Μπαμπινιωτης εχει φαει μια ζωη στα θρανια! Ουτε στο μικρο του δαχτυλακι...
      Ελενη

      Διαγραφή
  7. Δεν ξερω πως μετραει ο χρονος στον Ηλιο αλλα θα ρο ρωτησω να δου πω και επισης δεν ξερω ποσο χρονων εισαι. Απλα σου μετεφερα αυτα που μου ειπαν απο πανω αλλα τι εννοουνε ομως μονο εσυ μπορειςνα ξερεις. Μου αρεσουν οι αναλυσεις που κανεις στις λεξεις πρωτη φορα τις βλεπω.Γεννηθηκα το 1941 και ειμαι 75 αλλα πριν απο 12 χρονια που με καλεσαν εκει πανω με εκαναν μια θεραπεία αλλαγης αιματος και σιγασιγα αρχισα να αλλαζω προς το νεανικοτερον. Τωρα ειμαι σαν 30 στο σωμα δηλαδη το δερμα εχει σφιξει εχουν φυγει οι ρυτιδες οχι ολες βεβαια εχουν φυγει οι κιληδες και οι μυες μου εχουν αναπτυχθει οπως τοτε. Τα κοκκαλα εχουν επανακτησει ενα 6% της οστικης πυκνοτητας αλλα η καρδια μου εχει επιβαρυνθει και εχω προβληματα. Και το ηπαρ το ιδιο. Η οραση διορθωθκε και η ακοη το ιδιο. Η γευση χαθηκε ομως εντελως. Αυτα μου τα ειχαν πει πως θα συμβουν και ειπα ενταξει. Ο χρονος ζωης μπορει και να μην αυξηθει πολυ αλλα πιστευω να πιασω τα 100 εκτος και πεθανω στη μαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η βαση ντουλτσε δεν υπαρχει πια την κατεστρεψαν με πυρηνικα οι αμερικανοι.
    Ξερω οτι εκει ειχαν τα ερπετα συνεργασια με αμερικανους για να φτιαχνουν τα υβριδια οι επιστημονες τους. Τωρα τα ερπετα εχουν αλλα εργαστηρια στο Βελγιο τη Ρουμανια τα Σκοπια την Κινα και το Αφγανισταν. Απο την Αμερικη εφυγαν τα εργαστηρια και εχουν φτιαξει αλλεσ βασεις με δικα τους σκαφη. Αυτα εμεις θα τα χτυπησουμε ολα σε ολο τον πλανητη.
    Στην Ελλαδα δεν εχουν τιποτα αλλα εχουν στην Τριπολη της Λυβιης τα Δαρδανελια της Τουρκια στα 3 μιλια βορεια απο Σκοπια και 6 μιλια νοτια της Ιερουσαλημ. Αυτα θα γινουν γυαλι.
    Οταν θα γινει ο μεγαλος πολεμος βα πατε για προστασια μεσα στον Ιλλυσο ποταμο οπου βρειτε περασματα μπειτε μεσα για τους Αθηναιους. Επισης κατω απο την ακροπολη ειναι επικινδυνα μακρυα απο κει. Οι Θεσσαλονικεις να πανε κατω απο τον Αγ. Δημητριο υπαρχει μεγαλη προστασια εκει και επισης της Δεθ υπαρχει ασφαλεια. Στην Τριπολη ειναι ασφαλες η περιοχη του αεροδρομιου. Στην Κορινθο να βγειτε ολοι στο βουνο γιατι μπορει να λιωσει ολη η πολη. Η Μυκονος θα λιωσει ολη. Το Ρεθυμνο θα λιωσει ολο και η γη θα καει σε ολο το νομο σχεδον.
    Η Καστορια θα ειναι μεγαλο καταφυγιο για πολυ κοσμο να πατε ολοι εκει ειναι ασφαλης πολη. Η Λαρισα κινδυνευει μονο στο αεροδρομιο που θα λιωσει. Η Θασος πολυ ασφαλης και να πανε εκει οι Καβαλιωτες γιατι κινδυνευουν στην πολη. Οταν γινει το κακο οσοι εχουν εστω και 30% γονιδιο ΕΛ θα νιωσουν την καθοδηγηση μεσα τους που να πανε να σωθουν οι υπολοιποι δεν θα νιωσουν τιποτα δεν θα πιστευουν τιποτα δεν θα κανουν τιποτα και θα ψηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλη σας μέρα
    Λυκάνθρωπε,εσύ σε τί νομίζεις ότι οφείλεται το ότι κάλεσαν ειδικά εσένα;
    Yπάρχουν και άλλοι σαν εσένα;
    Και δεν μας είπες γιατί ''Λυκάνθρωπος'' ;
    Oυρανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε ξερω γιατι με διαλεξαν ισως να ειναι τυχαιο. Το ονομα μου το διαλεξα για να φαινεται οτι ειμαι ανθρωπος και λυκος μαζι δυο σε ενα. Δηλαδη ειμαι ανθρωποσ σαν εσας και γινομαι και λυκος οταν πρεπει και αυτο εξαιτιας της λειτουργιας μου σαν μαχητης του Απολλωνα σε αποστολες. Τοτε γινομαι λυκος. Και τωρα που σας γραφω ειμαι λυκος γιατι εκτελω εντολες σε αποστολη απο τους επανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα αγάπη μου

    Είσαι η πιο γλυκιά μου συντροφιά το πρωί και το βράδυ

    Είσαι ο ήλιος μου και το φεγγάρι μου μαζί

    Είσαι τα πάντα για μένα

    Δεν θα πάψω ποτέ να σου λέω Σ' αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο! Μακάρι όλοι να νιώθουμε έτσι για τους συνανθρώπους μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνας έρωτας που κανείς δεν ξέρει από που προέρχεται και σε ποιόν απευθύνεται..
      Τι καλά να είμασταν πάντα ερωτευμένοι με κάτι ή κάποιον ή κάποιους. Κάτι με μόνιμη μαστούρα θα ήταν !!
      Ουρανία

      Διαγραφή
  13. Αφου σου αρεσει Λυκανθρωπε η ετυμολογια των λεξεων θα βρεις ενδιαφερον το 9λεπτο βιντεακι με τον Πλευρη σε αυτο το λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=5Fa_Jzm-RqI
    Ας μην ξεχναμε αλλωστε οτι "αρχη σοφιας η των ονοματων επισκεψις".
    Πραγματικα ο Λογος ειναι ακρως αποκαλυπτικος και δεν ψευδεται.
    Οσο για τις πληροφοριες που εδωσες για τις βασεις που θα καταστραφουν θυμιζει λογια απο την Αποκαλυψη του Ιωαννου και αλλες προφητειες οπως του Αγιου Ανδρεα(δια τον Χριστο Σαλος)....για τα βδελυρα/ρυπαρα γενη αναβαινοντα εκ της αβυσσου....Νομιζω ομως οτι δεν πρεπει να παιρνουμε κυριολεκτικα τις εννοιες αυτες. Θελει μεγαλη προσοχη ο αποσυμβολισμος των νοηματων. Θυμιζει βεβαια οσα ακουγονται περι ανιερων πειραματων που διεξαγονται σε υπογειες βασεις εις βαρος χιλιαδων ανθρωπων που αγνοουνται καθε χρονο και δη παιδια! Λενε επισης, οτι καταγραφουν σε αυτες τις βασεις τις κραυγες των θυματων απο τα βασανιστηρια που υφιστανται, και δημιουργουν οπλα που στοχευουν στην παραλυση του νευρικου συστηματος ή του εγκεφαλου ενος ανθρωπου καθιστωντας τον υποχειριο ζομπι εκτελεσης δικων τους εντολων. Εκει αποδιδονται και πολλες φρικαλεοτητες που ακουμε τα τελευταια χρονια να συμβαινουν με συνεχως αυξανομενο ρυθμο. Παραφιλολογια; Δοση αληθειας; Δεν γνωριζω. Σιγουρα παντως η τεχνολογια που τα κρατη διαθετουν ειναι τουλαχιστον 50 χρονια μπροστα απο αυτη που εμεις βλεπουμε.
    Οσο για τον ανωνυμο ρομαντικο επισκεπτη μας, να ειναι καλα που μας χαριζει την ομορφια της ψυχης του.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ερωτική έλξη, κινητοποιεί όλο μας το ενεργειακό δυναμικό. Αναζητεί την πλήρωση από τον αντίθετο πόλο. Θέλει να μας φέρει, όλο αυτό που μας λείπει. Και όλα ξεκινάνε από τον νου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Ερωτας είναι νοητικός ; Mπορεί να είναι ελεγχόμενος;
    Η μήπως διαφέρει αναλογα του επιπέδου του ατόμου;
    Oυρανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχαίο ερωτικό ποίημα αγνωστης ποιήτριας από την αρχαία Ελλάδα...
    Αφιερωμένο κάπου...και σε σας..

    Με κοινή μας επιλογή και σύμμαχο την αγαπημένη Αφροδίτη, γίναμε ταίρι.
    Πονώ σα θυμάμαι που με φιλούσες επίμονα, σκορπίζοντας στο κορμί μου τόσο γλυκιά σύγχυση, ενώ είχες σκοπό να με παρατήσεις και να διαλύσεις την αγάπη μας.
    Δεν αντιμάχομαι πια τον έρωτα που νιώθω.
    Αγαπημένα άστρα και νύχτα δέσποινα, γλυκιοί συνεργοί, άσφαλτα στείλτε με σ’ αυτόν, που κι η ίδια η Αφροδίτη έρμαιο μ’ οδηγεί, εκεί, όπου ο μεγάλος Έρωτας περιμένει να με τυλίξει στα δεσμά του.
    Συνοδοιπόρος μου η μεγάλη φλόγα που καίει τα σωθικά μου.
    Ο λογοπλάνος μαυλιστής του νου μου, αυτός που από πάντα του μεγαλοπιανόταν, αγνόησε την αγάπη μου δίχως να φέρει βαριά την αδικία που μου ’κανε.
    Αυτό ειν’ άδικο για με και με πεθαίνει.
    Οργίζομαι!
    Τρελαίνομαι!
    Καίγομαι, μονάχη μου!
    Αφέντη του νου, της καρδιάς και του κορμιού μου, χρωμάτισε πάλι την άδεια μοναξιά μου!
    Δέξου με, που σου ζητώ διακαώς και με χαρά, να ’μαι δούλα σου και μη με παραμερίζεις άκαρδα!
    Μεγάλη οδύνη έχει ο μανιασμένος, χωρίς ανταπόκριση, έρωτας κι οδηγεί στη τρέλα.
    Γιατί πρέπει να υπομένει, να καρτερά και να ψήνεται στις πύρινες γλώσσες της ζήλειας.
    Μάθε πως σου ’χω απέραντη κι ακατανίκητη οργή!
    Τρελαίνομαι σα πλαγιάζω ολομόναχη στο κρεβάτι μας, ενώ εσύ αλλού δίνεις και παίρνεις χαρά!
    Όμως δεν είναι σωστό να μαλώσουμε, γιατί θα πρέπει να χωριστούμε.
    Έχουμε φίλους να κρίνουν και να μας συμβουλέψουν για δίκιο κι άδικο.
    Έλα μαζί να τους μιλήσουμε, χαρά μου, τίμια, άξια, σωστά και λογικά, αν κι ο Έρωτας δεν έχει λογική!
    Δες άρχοντά μου, πως μ’ έχεις καταντήσει, αν και καλά και πιστά θα σ’ υπηρετούσα!
    Τώρα πια δε μπορώ μήτε λιγάκι έστω να σε πλησιάσω, να σ’ αγγίξω!
    Πώς με παρατάς έτσι κύριέ μου, συ που πρώτος και τόσον επιδέξια με γεύτηκε;
    Που πρώτος διέβης τις πύλες του νου και του κορμιού μου;
    Ζηλεύω και τους δούλους ακόμα που σε πλησιάζουν, ό,τι κι αν σκέφτεσαι μ’ αυτό!
    Ανόητα παραξενεύεσαι που λέω πως θαυμάζω κείνες που γίνονται χαλάκι στα πόδια των αγαπημένων τους!
    Αρρώστησα!
    Τρελαίνομαι!
    Καίγομαι, μονάχη μου!
    Αφέντη του νου, της καρδιάς και του κορμιού μου, χρωμάτισε πάλι την άδεια μοναξιά μου!
    Δέξου με, που σου ζητώ διακαώς και με χαρά, να ’μαι δούλα σου και μη με παραμερίζεις άκαρδα!
    Μεγάλη οδύνη έχει ο μανιασμένος, χωρίς ανταπόκριση, έρωτας κι οδηγεί στη τρέλα.
    Γιατί πρέπει να υπομένει, να καρτερά και να ψήνεται στις πύρινες γλώσσες της ζήλειας.
    Μάθε πως σου ’χω απέραντη κι ακατανίκητη οργή!
    Τρελαίνομαι σα πλαγιάζω ολομόναχη στο κρεβάτι μας, ενώ εσύ αλλού δίνεις και παίρνεις χαρά!
    Όμως δεν είναι σωστό να μαλώσουμε, γιατί θα πρέπει να χωριστούμε.
    Έχουμε φίλους να κρίνουν και να μας συμβουλέψουν για δίκιο κι άδικο.
    Έλα μαζί να τους μιλήσουμε, χαρά μου, τίμια, άξια, σωστά και λογικά, αν κι ο Έρωτας δεν έχει λογική!
    Δες άρχοντά μου, πως μ’ έχεις καταντήσει, αν και καλά και πιστά θα σ’ υπηρετούσα!
    Τώρα πια δε μπορώ μήτε λιγάκι έστω να σε πλησιάσω, να σ’ αγγίξω!
    Πώς με παρατάς έτσι κύριέ μου, συ που πρώτος και τόσον επιδέξια με γεύτηκε;
    Που πρώτος διέβης τις πύλες του νου και του κορμιού μου;
    Ζηλεύω και τους δούλους ακόμα που σε πλησιάζουν, ό,τι κι αν σκέφτεσαι μ’ αυτό!
    Ανόητα παραξενεύεσαι που λέω πως θαυμάζω κείνες που γίνονται χαλάκι στα πόδια των αγαπημένων τους!
    Αρρώστησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερως ανίκατε μάχαν

    Έρως ανίκατε μάχαν,
    Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις,
    ός εν μαλακαίς παρειαίς
    νεάνιδος εννυχεύεις,
    φοιτάς δ’ υπερπόντιος
    εν τ’ αγρονόμοις αυλαίς·
    καί σ’ ούτ’ αθανάτων φύξιμος ουδείς
    ούθ’ αμερίων σέ γ’ ανθρώπων.
    Ο δ’ έχων μέμηνεν.
    Σύ καί δικαίων αδίκους
    φρένας παρασπάς επί λώβα,
    σύ καί τόδε νείκος ανδρών
    ξύναιμον έχεις ταράξας·
    νικά δ’ εναργής βλεφάρων
    ίμερος ευλέκτρου νύμφας,
    τών μεγάλων πάρεδρος
    εν αρχαίς θεσμών.
    ’Αμαχος γάρ εμπαίζει Θεός, Αφροδίτα.
    Νυν δ’ ήδη ’γώ κ’αυτός θεσμών
    έξω φέρομαι τά δ’ ορών ίσχειν δ’
    ουκέτι πηγάς δύναμαι δάκρυ
    τόν παγκοίτην όθ’ ορώ θάλαμον
    την δ’ Αντιγόνην ανύτουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρωτα, ανίκητε σε κάθε μάχη,
      συ που κυριαρχείς όπου κι αν πατήσεις,
      συ που ξενυχτάς τα κορίτσια
      με τα τρυφερά μάγουλα,
      που δρασκελάς πάν’ από θάλασσες
      και τρυπώνεις στους κήπους,
      κανείς δε γλυτώνει από ’σε,
      μήτε Θεός μήτε θνητός.
      Όποιον αγγίξεις, τονε παλαβώνεις.
      Συ, άνθρωπο φρόνιμον εξωθείς
      στ’ άδικο και στο χαμό,
      συ π’ ανάβεις ταραχή κι αμάχη
      ανάμεσα σε γιο και πατέρα,
      νικά πόθος και λαχτάρα για τη γλυκομάτα νύφη,
      κόντρα σ’ όλους τους μεγάλους νόμους.
      Σαν ατάραχος Θεός τους περιγελάς, ω Αφροδίτη.
      Ήδη τώρα κι εγώ παρανομώ
      που δε μπορώ να κρατήσω τα δάκρυα,
      βλέποντας τη δύστυχη Αντιγόνη
      να τη σέρνουν άκαιρα στον τάφο
      που μέσα του μια μέρα όλοι θα μπούμε.

      Διαγραφή
  18. Τι σχέση έχει με την αγάπη ο έρωτας; Η αγάπη είναι αυταπάρνηση, ο έρωτας εγωισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς και δεν πρέπει να συγχέονται! Η ερωτική αγάπη, είναι μια κτητική αγάπη, που οφελεί την ιδιοτέλεια της ένωσης δυο ανθρώπων. Είναι παρορμητική και πεπερασμένη. Έρχεται και φεύγει...
      Η αληθινή αγάπη, είναι ανιδιοτελής και αστείρευτη.Είναι αυτή που νοιώθει η μάνα για το παιδί, αυτή που νοιώθει το ζευγάρι, όταν ξεθυμάνει το πάθος του έρωτα και καλλιεργηθεί κι από ρους δυο, με βάση τον αλληλοσεβασμό, την ανοχή και την υποχώρηση του εγωισμού. Είναι αυτό που νοιώθουμε για την πλάση, την φύση, τα ζωντανά και δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε το μυρμήγκι που περπατά, δεν θορυβούμε για να μην χαλάσουμε τους αρμονικούς ήχους της φύσης, δεν ρυπαίνουμε, δεν επεμβαίνουμε στο οικοσύστημα για να οφεληθούμε. Είναι αυτό που αν το αποχτήσει ο άνθρωπος ως κορωνίδα της χθόνιας φύσης, θα είναι ο προστάτης της και ο εγγυητής της φυσικής ευρυθμίας και ο θεματοφύλακας της κοσμικής νομοτέλειας!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  19. http://www.diadrastika.com/2016/09/egonota-stin-antarktiki-2016.html

    Πολέμησες εκεί Λυκάνθρωπε; Τι εμπειρίες έχεις και μπορείς να μας διηγηθείς ;

    ΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως σας μιλαω εδω ετσι εχουνε βαλει και αλλουσ να μιλανε αλλου. Αυτα που λεει ο στρατηγος ειναι μπερδεμενη αληθεια με ψεμα. Πολυ λιγα ισχυουν απο αυτα που λεει που γνωριζω και εγω καπου το 20% ειναι αληθεια. Τουλαχιστον συμφωνα με αυτα που ξερω. Εγω δεν εχω συμμετοχη σε τιποτα τετοιο εχω μονο 12 χρονια στο παιχνιδι καιδεν εχω πολεμησει ακομα γιατι με εκπαιδευουν ακομα.

      Διαγραφή
  20. Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ /ΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ Ο ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο έρως είναι η συνεκτική ουσία για την ένωση. Έπειτα έχει σειρά η αγάπη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  21. .....


    https://www.youtube.com/watch?v=dnZ5H_dioJc


    http://static.pblogs.gr/f/481316-14.%20Bouguereau,%20William%20-%20L'amour%20et%20Psyche.jpg



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α -αιρ
    Γ -γη
    Α -αιθηρ
    Π -πυρ
    Η -ύδωρ(στον πίνακα της χημείας Η2Ο)
    ........
    Ο έρως γίνεται Ιερός με την μονάδα μπροστά.
    ........
    Ο Παναγιωτης Τουλατος έχει κανει σημαντικές εκπομπές για τα παραπανω (και για πολλά άλλα).
    .......
    Κι αφου μιλάμε για αγαπη κ αυταπάρνηση το παρακατω ρητό δεν μπορεί να λείπει:
    "Η αγάπη μετριέται με ο,τι κανεις απαρνιεται για χάρη της, ακόμα κ την ίδια την αγάπη"
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Ελένη, για να μας βγει η λέξη ΑΓΑΠΗ ως αρκτικόλεξο, επιστρατεύουμε και χημικούς τύπους γραμμένους με λατινικούς χαρακτήρες; Το Η (απο το Η2Ο) ανήκει στο HYDROGEN (υδρογόνο), όπου το Η μπαίνει ως δασεία στο Υ που ακολουθεί (αν δεν κάνω λάθος)! Η λέξη υδρογόνο, περιέχει την λέξη ύδωρ (νερό).
      Συνεπώς αν θέλαμε να χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις προκειμένου να τις ταιριάξουμε ως αρκτικόλεξα σε μια επίσης ελληνική λέξη (αγάπη), νομίζω ότι θα έπρεπε να παραμείνουμε στους ελληνικούς τύπους των λέξεων (ύδωρ, άρα -Υ-) και όχι τις λατινικές παρεκδοχές τους.
      Τα λέω αυτά, διότι αν και είναι ωραίο να προσπαθούμε να αναλύουμε τις λέξεις με αρκτικόλεξα ή την αριθμολεξία, νομίζω ότι θα πρέπει να τηρούμε κάποιους αποδεκτούς κανόνες, ώστε να υπάρχει μια λογική αποδοχή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  23. "Ο ερωτας δεν εχει λογικη". Οχι. Εχει και παρα εχει, οπως εχουν τα πάντα. Απλα χρειαζεται να αποδεχτουμε πως δεν ξερουμε να τον εξηγησουμε. Και αυτο βεβαια το αμφισβητω ευθεως. Ξερουμε και παραξερουμε, απλα οσοι ξερουν δεν μιλανε. Οποτε δεν ξερει ο "λαουτζικος".

    Προσωπικα πιστευω πως ολοι αναζητουμε αυτο που μας λειπει, αρκει να εχουμε φτασει στο επιπεδο επιγνωσης ωστε να επιθυμουμε να το αναπτυξουμε (αυτο που μας λειπει). Οταν καποιος ειναι συνειδητα "κατι", τοτε εξ ορισμου ειναι σωστος, ειτε ειναι καλος ειτε κακος(υποκειμενικες εννοιες), διοτι η αφυπνισμενη συνειδηση γνωριζει να πραττει παντα προς την σωστη κατευθυνση. Υπαρχουν βεβαια και αλλοι κανονες που πρεπει να τηρουνται που δεν ειναι της παρουσης να αναφερουμε αναλυτικα, οπως το οτι αυτες οι πραξεις και επιλογες πρεπει να ειναι αυτες που απαιτουν προσπαθεια και οχι να αφηνομαστε στο ευκολο. Αυτο εχει να κανει με την "ηθικη εντροπια", εναν νομο που λεει πως ενα κλειστο συστημα (πχ ανθρωπος) θα παει κατα διαολου (ρεπει προς αταξια) οταν δεν υπαρχει εξωθεν ενεργεια, εν προκειμενω η ψυχικη προσπαθεια. Αλλα ειναι μεγαλο θεμα αυτο. Κοινως, αν σου ειναι ευκολο, ειναι λαθος. Δεν θα πρεπε να ειναι. Τοσο απλα. Πιστευω επισης πως ο εγωισμος ειναι απλως ενα χαρακτηριστικο της αρσενικης αρχης. Εαν ισχυει αυτο, το οποιο ειναι φρεσκο σαν ιδεα, που το παρατηρησα μετα το σχολιο σου Λυκιε, τοτε το ολο ζητημα της ολοκληρωσης ειναι εξευτελιστικα απλο. Και αυτο ειναι μια τρομερη ενδειξη πως ετσι μαλλον ειναι τα πραγματα, κατα το "ξυραφι του Οκαμ"(η απλουστερη θεωρια συνηθως ειναι η σωστη) που σχεδον πάντα πεφτει μεσα.

    Χρηζει διερευνησης. Ο εγωισμος δεν ειναι "κακος",δεν ειναι αρνητικο στοιχειο. Ομοιαζει με το ψυχολογικο κατασκευσμα του φοβου. Πρακτικα δεν υπαρχει. Εμεις το κατασκευαζουμε για να μας προστατευει επειδη κρινουμε (οχι συνειδητα προφανως) πως το εχουμε αναγκη για να επιβιωσουμε, να προστατευθουμε. Προκυπτει απο το ισχυροτατο ενστικτο επιβιωσης, που ανηκει στο ενστικτωδες κεντρο, που εξ ορισμου δεν λαμβανει εντολες απο το συνειδητο (δεν ρυθμιζεις τους χτυπους της καρδιας σου πχ), παρα σε πολυ προχωρημενους. Δεν τιθεται θεμα καθυποταξης του εγωισμου ή διαλυσης του. Ο σωστος και υπευθυνος τροπος υπερκαμψης του ειναι να μαθεις να μην τον χρειαζεσαι. Και αυτο θα συμβει οταν δεν θα ενοχλεισαι πια. Πώς δεν θα ενοχλεισαι πια; Οταν αναπτυξεις την αρσενικη αρχη, οταν της επιτρεψεις να αναπτυχθει μεσα σου. Πώς θα γινει αυτο; Με το να κανεις πραξεις, που θα εκανες εαν ησουν αυτο που δεν εισαι, αλλα θελεις να γινεις. Παιξτο πως εισαι, μεχρι να εισαι. (Fake it, until you make it). Και μην το προβαλλεις στον συντροφο, στο ταιρι σου, που ειναι η ανευθυνη σταση, η ευκολη σταση. Η σταση "καντο εσυ για μενα", "νασαι εσυ για μενα" και κρατα με διπλα σου, στα ποδια σου για να παιρνω δυναμη απο την δυναμη σου. Λαθος. Η υπευθυνη σταση ειναι ερχομαι διπλα σου για την δυναμη σου (μην αναφερθω σε φετιχιστικες συμπεριφορες γιατι δεν θελω και πολυ να τις πω ολες), και μαθαινω διπλα σου να ειμαι κι εγω δυνατη/ος. Ολο αυτο δεν ειναι τιποτα αλλο απο τον φυσικο ερωτα, την ελξη στο υλικο επιπεδο, που εξαρταται απλως απο την πολικοτητα, και οχι το φυλο. Παρομοια ισχυουν και για πνευματικα χαρακτηριστικα, οπως πχ η νοημοσυνη. Για συναισθηματικα ισχυουν τα αναποδα. Συναισθηματικος ερωτας υπαρχει οταν το αντικειμενο της παρατηρησης μας ειναι ενα υποκειμενο και κολλησουμε εκει. Φυσικα και υπαρχει λογικη. Μηχανισμοι απλοικοτατοι ειναι που αδυνατω να πιστεψω πως η ανθρωποτητα δεν εχει μαθει και περιμενε εμενα τον εξυπνακια, απλα αποκρυβονται εγκληματικα.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξεφυγαμε. Ειναι αντιφαση πως ο εγωισμος ειναι χαρακτηριστικο της αρσενικης αρχης αλλα για να τον υπερβουμε χρειαζεται να αναπτυξουμε (ορθα αρα υπευθυνα και οχι ως καγκουρες) την αρσενικη αρχη; Νομιζω πως οχι αν και φαινομενικα αν το βλεπε καποιος θα ισχυριζοταν το αντιθετο. Και αυτο επειδη υπαρχουν δυο ειδων εγωισμοι. Ο υγιης εγωισμος της υπευθυνης αρσενικης αρχης και ο εγωισμος του ηλιθιου. Ο πρωτος ειναι αυτος που θετει δικαια ορια και τα εφαρμοζει δικαια αναλογως της συμπεριφορας του αλλου και ο δευτερος ειναι ο ανοητος εγωισμος που δημιουργηθηκε υποσυνειδητα ως ψυχολογικο κατασκευσαμα για να μας βοηθησει να ανταπεξελθουμε σε ψυχολογικα δυσκολες καταστασεις και επομενως ως μη συνειδητος, φερεται σαν μωρο παιδι και παραμενει κολλημενο σε αποψεις και ιδεες ακομα και οταν εξοφθαλμα του δειχνουν πως ειναι λαθος. Αυτος εκει, αδυνατει να ανασκευασει ή να αναθεωρησει. Κολλαει, σκιζεται απλα να επικρατησει.

    Ο Ερωτας ειναι κινηση προς ολοκληρωση. Σε ενα κοσμο νοητικο (αυτον που ζουμε), η υλικη ολοκληρωση που ειναι η συνθεση των δυο πολικοτητων-αρχων, γινεται παλι νοητικα. Κοινως, δεν χρειαζεσαι φαλλο για να "πηδας". Με το μυαλο γινονται αυτα, στο υλικο ειναι αρκετα κατωτερα και συντομα καταντουν βαρετα. Ο επομενος ερωτας ειναι πνευματικος.Ερωτας προς το θειον, αρα να γινω και εγω Θεος. Προφανως αυτο θελει πολλη δουλεια στον εαυτο. Σε πρωτη φαση, ειναι ερωτας προς ανθρωπους πιο πνευματικους, εξυπνους, γνωστες ή απλουστερα που ειναι πιο "πανω". Η λογικη παραμενει η ιδια, αναλογικα. Οπως μεταξυ ανθρωπων, ετσι και με τους θεους. Οι κανονες δεν μπορει να αλλαζουν. Φυσικα υπαρχουν και αναβαθμοι του ερωτα ακομα και διαφορετικοι τυποι ερωτα στα επιμερους κεντρα του ιδιου του ανθρωπου. Η αγαπη τωρα ειναι μια κατασταση στην οποια εισερχομαστε η οποια χαρακτηριζεται απο ελλειψη αντιστασης, απο αποδοχη ανευ ορων. Αυτη η κατασταση μας επιτρεπει να πλημμυρισουμε απο θεικη ενεργεια αλλα ειναι και επικινδυνη διοτι προυποθετει αντιστοιχη αποκριση. Ο ερωτας πρεπει ναναι ελεγχομενα, μη ελεγχομενος. Διοτι αν δεν αφηνεσαι, δεν θα βιωσεις αυτο που επιθυμεις, ουτε και οργασμο. Αν παλι αφηνεσαι στον καθενα ή σε κανα μαλακα, την εκατσες την βαρκα.

    Εαν οι θεωριες δεν επαληθευονται σε παραδειγματα ομως, ειναι αχρηστες. Παραδειγμα, μου ειπες αγαπητε Λυκανθρωπε πως πρεπει να χασω βαρος για να ξεκλειδωσω κατι. Αληθες ειναι αυτο. Παρεμπιπτοντως σε ευχαριστω Λυκιε για το "Ωχ" που αισθανθηκες, αλλα μην ανησυχεις, "τοχω", αλιμονο αν δεν τοχα, εννοωντας πως ειναι διαχειρισιμο. Συνεπεια της αναπτυξης της αρσενικης αρχης ειναι πως πολυ δυσκολα καποιος σε φερνει σε δυσκολη θεση. Η θηλυκη αρχη λεει "ας τον ακουσουμε" και η αρσενικη αρχη "τωρα, τον ξεφτιλισα τωρα επιτοπου"(αν μπορει φυσικα, διοτι αλλιως κατανταει ηλιθιος). Ο ερμαφροδιτος λεει "ποια αρχη να χρησιμοποιησω σε αυτην την περιπτωση; Προφανως με τον Λυκανθρωπο επελεξα την Θηλυκη αρχη διοτι ειναι ενα θεμα που με ενδιαφερει και εκτιμω και διακρινω πως κατι υπαρχει απο πισω. Αυτο δεν σημαινει πως το "παιζω", ειλικρινης ειναι η σταση μου. Εαν ηθελα ας πουμε Ανωνυμε που σχολιασες πως ο Λυκιος τον ειρωνευτηκε, θα σου εδειχνα τι σημαινει Ειρωνια/Πραγματικοτητα/Και αλαζονια μαζι "ολα σε ενα" νοικοκυρεμενα ε πακετο για το σπιτι. Δεν θα μιλαγα ευγενικα και γενικα οπως ο Λυκιος για "αναγκη για ελπιδα σωτηριας απο τον ανθρωπο" αλλα κατευθειαν το μαχαιρι στο κοκκαλο και οποιον παρει ο χαρος. Επιστρεφω. Καποια χρονια παλιοτερα, ισως να ανεβαζα παλμους και να αγχωνομουν και καλα πως η "εικονα" μου δεχτηκε πληγμα. Αυτο θαταν ο εγωισμος που αναφερθηκαμε. Πως δηλαδη ο κακος εγωισμος ενεργοποιειται για να μας προστατευσει απο μια σοβαρη ζημια του "εγω" μας, γρηγορα να τρεξουμε να το διορθωσουμε ή να του επιτεθουμε του προσβολεα. Τωρα, ουτε καν σαν σκεψη. Δεν θα μπορουσα να νοιαζομαι λιγοτερο (couldn't care less).
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παμε ομως λιγο τα βασικα. Λυκανθρωπε τα 2/3 που ειπες ειναι κοτσανες. Τα μισα εξ αυτων ο Λυκιος στα εβαλε σε μια στοιχειωδη ταξη. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι ολα ψεμματα ομως. Δεν μπορω να ειμαι βεβαιος οποτε διατηρω σταση αναμονης γιατι υπαρχουν στοιχεια στο λογο σου και καποια προσπαθεια να μιλησεις ανοιχτα και αυτο μετραει πολυ σε μενα. Σου υποσχομαι ναμαι δικαιος. Επιπροσθετα "περασες" ενα απροσμενο τεστ ή μαλλον το περασε η "πηγη" σου. Λιγο πριν τα ενδιαφεροντα σχολια σου ειχα γραψει παλι ενα αναλυτικο μεγαλο σχολιο αρκετα ενδιαφερον για τα θεματα που θιγεις. Αυτο το σχολιο ομως το εσβησα και δεν το εστειλα, αρα δεν θα μπορουσες να ξερεις τι εγραφα, παρα μονο αν εχεις βαλει trojan στον υπολογιστη μου. Και ομως μερικα απο οσα εγραψες που σου ειπε ο "αλλος" να τα πεις, απαντουσαν σε αυτο, ενω δεν περιμενα να παρω απαντησεις ακομα και αν το εγραφα. Ακομα και αν ο αξιωματουχος εχει βαλει trojan τοτε εχει μεγαλο σεβασμο απο μενα (respect) και παλι θα παιξω. Στο δια ταυτα, τα ψιχουλα στο ιντερνετ τα εχω αφησει συνειδητα (ενα google search μπορει να κανει ο καθενας) ωστε αν θελει καποιος με βρισκει. Η τελευταια φωτογραφια ομως ειναι πανω απο τρια χρονια και αν ειδε αυτη, εχει χασει επεισοδια. Ισχυει παντως πως ειμαι εκτος φορμας οπως και οι 4στους5 Ελληνες το Σεπτεμβρη και αυτο οχι επειδη δεν ξερω τον τροπο, αλλα επειδη δεν εχω μιαν απαντηση στο "γιατι" να φορμαριστω περα απο τα κλισε "για την υγεια σου" κτλ. Δυσκολα με συγκινει κατι. Μου λειπει μια μουσα. Ακομα και ο "πολεμος" Ολυμπιων-Ερπετων μου φαινεται πολυ χαζος.

    Κατι σαν τους Ρωσους και τους Δυτικους που διαλυουν ολοκληρες πολεις και χωρες για να βρουν τους ισλαμοπιθηκους που δεν ξερουν να δεσουν τα κορδονια τους. Ναι οκ, οτι ναναι. Flush them out - Βγαλτους εξω ανθρωπε μου αν εχεις την υπεροπλια, δυσκολο ειναι; Δυσκολο δεν ειναι, αλλες ατζεντες κρυβονται απο πισω. Μπορει αγαπητε Λυκανθρωπε εσυ να μην τις αντιλμαβανεσαι, δεν συμβαινει ομως το ιδιο σε ολους μας. Εστω πως και ο Λυκιος και εγω πως λεμε πως δεχομαστε να στρατολογηθουμε στον πολεμο σας. Γιατι να το κανουμε; Για το καλο της ανθρωποτητας; Αποδειξε το μου. Τελοσπαντων, εξακολουθω να μην περιμενω τιποτα (αρα δεν προκειται και να απογοητευθω) ωστοσο δεν θα επιτρεψω να μου χρεωθει πως αρνηθηκα καλεσμα. Εντος 2-3 μηνων θα ειμαι σε πληρη φορμα αγαπητε, τοσο χρειαζομαι και ξεκινησα ηδη. Εαν ο "Απολλωνας" εχει κατι να πει ας ετοιμαζεται. Δεν αργουν οι 3 μηνες να περασουν, δεν αργουν καθολου. Εαν μου τα μασησεις μετα σαν τη ρυθμιση του χρεους της Ελλαδας, θα σε ψυχαναλυσω και δεν θα το κανω σαν την RedVeil, θα πονεσει. Θα σου γειωσω μια και καλη και την ελπιδα και την σωτηρια, με απλη Πραγματικοτητα. Δεν θα ειναι τιποτα μπροστα στον αγαπητο Λυκαστρο, που ειμαι σιγουρος θα επιστρεψει δυνατοτερος και ρεαλιστικοτερος και του μεταφερω τους χαιρετισμους μου. Δοκιμασια αποδεκτή (challenge accepted)

    Τελος, θα μου επιτρεψετε ενα αποσπασμα απο το Pulp του Μπουκοφσκι που αναφερεται σε αρκετα θεματα μαζι, αλλα τι να κανει κανεις. Τα θεματα που ανοιγονται στα αναψυκτηρια σου Λυκιε ειναι ανεξαντλητα. Δυστυχως στα αγγλικα. Αυτοματη μεταφραση με αντιγραφη/επικολληση εδω https://translate.google.com/

    ΥΓ. Πολλα παλι εμειναν ασχολιαστα, αλλα ετσι ειναι αυτα
    ΥΓ2.Τουλατος; Σοβαρα τωρα;
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΑΣ ΛΥΚΑΣΤΡΟ, ΤΟΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟ (ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ). ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΑΣΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΖΕΤΕ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ......
    ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΜΑΣ!!! ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΑΧΑΣΤΗΗΗΗΗ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειμαι ενας ενδιαμεσος που μεταφερει λογια απο πανω στοχαστη. Δε με νοιαζει να περασω τεστ εγω σασ λεω αυτα που πρεπει και εσεις ξερετε τι να κανετε μονοι σας. Εχεις και περισσοτερο χρονο απο 3 μηνες που λες εισαι οκ. Σε ενα δυνατο σωμα υπαρχει αυτοπεπηθηση για μαχη και δεν το βαζεις κατω. Αυτος ο λογος ειναι. Ο πολεμοσ αυτος χαζος ξεχαζος γινεται απο αρχαια χρονια και δεν θα σταματησει τωρα επειδη τον βλεπεις για χαζο. τους λογους που γινεται τους ειπα. Ναι ο Λυκιοσ τα εβαλε σε ταξη αλλα ειπε πολυ λιγα ενω ξερει πολλα πολλα παρα παρα πολλα και απο οσα ειπαν επανω ειναι σε σιωπηρη αποστοιλη δηλαδη δεν ξερει ο ιδιος σε τι αποστολη μπηκε αλλα μονο στον υπνο του ξερει τι γινεται. Στον ξυπνιο του δεν ξερει τι αποστολη κανει. Και εσυ νομιζεις οτι γραφεις εδω απειδη σε αρεσει αλλα στον υπνο σου εχεις και εσυ κατευθυνση να γραφεις εδω.Οι πολεμιστες του φωτος ειναι ενυπνωση για λογους ασφαλειας και θα ξεκελιθδωθουν οταν ερθει η ωρα. Μη που ξαναρωτησεις ποτε ειναι η ωρα γιατι σου ειπα δεν ξερω μπορει και μεσα στο 17 μπορει και το 22 μπορει και καθολου λενε αλλα δεν το πιστευω. Αρκτουρε ο Λυκαστρος δεν ειναι δικος μου. Ειναι τρελος και δεν μας κανει για επανω. Ειναι ψευτικος και οι ψευτικοι ανηκουν στα ερπετα. Εμενα δεν μπορεις να με χλευασεις Αρκτουρε ουτε και ο στοχαστης γιατι πρωτον δεν απευθυνομαι σε εσενα και δευτερον γιατι ο στοχαστης στον οποιο απευθυνομαι μπορει να λαμβανει τα μηνυματα μου και καλα κανει και ρωταει και αμφισβητει γιατι αυτο δειχνει οτι ειναι σοβαρος και οχι της πλακας. Εχει ανοιχτομυαλο και εμεις θελουμε τετοιυς ανοιχτομυαλους και αληθινους οχι εξυπνακιδες και ψευτικους εγωμανεις ερπετικους ανθρωπους. Το ξαναλεω εγω απευθυνομαι στον Λυκιο και τον Στοχαστη και σε κανεναν αλλο. αυτη ειναι οι αποστολη μου μεχρι να φυγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είστε δηλαδή υπνωτισμένοι !Και καλά ο Λύκιος και ο Ε.Σ δεν το γνωρίζουν..εσύ όμως πως το δέχεσαι αυτό
    Δεν είναι δική σου επιλογή. Είσαι σίγουρος πως βρίσκεσαι στην σωστή μεριά;
    Oλο αυτό βγάζει βία και καταπάτηση της προσωπικότητας σου. Απαντησέ μου Λυκάνθρωπε.


    Ουρανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εχεις δικιο να ενιστασαι Λυκιε, γιατι εγω βιάστηκα να γραψω χωρις να θυμαμαι καλα αυτο που ειχα ακουσει. Και ζητω συγγνωμη για την αστοχια μου(Σιγουρα θα αστοχησω πολλακις ακομα. Και ειμαι βεβαιη πως θα υπαρχει ευτυχως παντα καποιος να με διορθωνει) Ξαναγραφω λοιπον.
    Αγαπη. Αν εχει να κανει με τα πεντε στοιχεια γιατι τελειωνει σε Η και οχι σε Υ=υδωρ; Το Η δηλωνει το Ηλιον που στον πυρηνα του εχει υδρογονο. Για την ακριβεια 74% Υδρογονο. Απο τον Ηλιο ξεκινανε το ταξιδι τους οι Υιοι Του. Ως προβολες του Θειου, παιρνουμε σαρκα για να μαθουμε να αγαπαμε.Εχει να κανει με τους 7 ηχους, που δονουν μεσα μας τα στοιχεια απο τα οποια αποτελουμαστε. Τα ερεθισματα που λαμβανουμε διεγειρουν μεσα μας, άλλα περισσοτερο και άλλα λιγοτερο, τις συχνοτητες εκεινες που ειναι ο ιδιος ο Θεος. Στην πραγματικοτητα, αγαπαμε αυτους και αυτα που γινονται η αιτια της αφυπνισης του θειου μεσα μας. Το Η επισης ειναι ο αριθμος 8 που ειναι το απειρο και δειχνει οτι η ΑΓΑΠΗ απειριζεται.
    Σε αυτο το λινκ οι λεπτομερειες που εσυ ισως μπορεις να κατανοησεις και να εκφρασεις καλυτερα μια και διαθετεις ομολογουμενως μεγαλυτερο γνωσιολογικο υποβαθρο(υπνος κ ξυπνιος μαζι...χαχα).

    https://www.youtube.com/watch?v=tq0X0GICULc&list=PLC8PnYwmWK8TfckznWojv3kctQMDB1KMI

    Αγαπητε Ε.Σ. σοβαρα πιστευω πως ο Τουλατος εχει προσφερει πολλα θετικα μεσα απο την ερευνα του, την διαδικτυακη προβολη της και τα βιβλια του. Θεωρω πως ο καθε ανθρωπος προσεγγιζει την αληθεια με τον δικο του τροπο. Οι δρομοι μπορει να ποικιλλουν αλλα η "καταληξη" παραμενει και περιμενει αγερωχη την επιστροφη του ασωτου....
    Το ποια ερεθισματα(εμψυχα ή αψυχα) θα αποτελεσουν στη ζωη μας κινητρα για να σκεφτομαστε, να απορριπτουμε και να ξανασυνθετουμε μεχρι να γινουμε ολακεροι ΑΓΑΠΗ ειναι για τον καθενα προσωπικα. Σοβαρα λοιπον.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αρκτουρε, ο Λυκανθρωπος εχει περασει αρκετα ποιοτικα "τεστ". Μην φανει καπως πως βαζω επιτηδες τεστ για να ελεγχω ανθρωπους, διοτι ακουγεται ασχημα. Απλα συμβαινει και προκυπτουν. Για παραδειγμα "δεν τσιμπαει" σε τεστ εγωισμου(Probing). Αυτο απο μονο του δειχνει πολλα. Δειχνει για παραδειγμα εναν ανθρωπο που δεν τον ενδιαφερει να πεισει για τις αποψεις του, διοτι δεν το εχει αναγκη. Εχει γνωση απο πρωτο χερι, απο βιωματικη εμπειρια. Αρα ξερει ηδη, ακομα και αν δεν μπορει να τα επεξηγησει καλως. Αλλωστε κοτζαμ Σωκρατης δεν εγραψε τιποτα, γιατι "δεν τοχε". Ο Πλατωνας τον εφτιαξε, αποδιδοντας δικαισυνη και επεξηγωντας τον με τροπο που να τα καταλαβαινουμε και εμεις. Συμβαινει αυτο σε οσους κοβουν βολτες στα ανωτερα επιπεδα. Ομως καποια ποιοτικα χαρακτηριστικα μενουν σταθερα

    Και το τελευταιο σχολιο παλι χτυπησε καποιο "νευρο" παρα τις απλοικες εκφρασεις που χρησιμοποιει. Εχω αντιληψη του γεγονοτος για παραδειγμα πως στον υπνο κατεχω καποιες γνωσεις που μολις ξυπναω απλα τις χανω. Αυτες συμβαινουν απο τα συνειδητα ονειρεματα. Αποκταται επιγνωση της ζωης του ανωτερου εαυτου μας. Οταν ξυπναμε ομως, τα ξεχναμε ολα αυτα γιατι μετα ζουμε μεσω του κατωτερου εαυτου μας. Μονο ενας μπορει να ζει καθε φορα, αυτος ειναι ο μυθος των Διοσκουρων, Καστορα και Πολυδευκη. Γνωριζω ομως πως εαν επανελθω στιο επιπεδο αυτο του ονειρου θα τις ξαναβρω.
    http://www.astrology.gr/ZODIA/enallaktiki-gonia/item/16597-kathara-deytera-o-aposymbolismos-toy-chartaetoy

    ΥΓ. Βιβλιο στα αγγλικα απο Μπουκοφσκι, πολυ χαλαρο και ευκολοδιαβαστο αλλα αναφερει πολλα με χιουμοριστικο τροπο
    http://www.megafileupload.com/k9bg/Charles_Bukowski_-_1994_Pulp.pdf
    Καλα εκανες Λυκιε, συγνωμη αν σε εφερα σε δυσκολη θεση, το περιμενα να βγει ενα μικρο σχολιο και οχι μεγαλο

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Α και κατι που πρεπει να ειπωθει για να μην περασει στο ντουκου. Λυκανθρωπε, "Το συμβολο του οικου των Ελ σημαινει ελπιδα. Ενσωματωμενη σε αυτο ειναι η θεμελιωδης πεποιθηση στη δυνατοτητα καθε ανθρωπου να γινει μια δυναμη καλου". Ο πολεμος με τα ερπετα νικιεται οπως καθε πολεμος πολιτισμων. Με το να κανεις τον "αντιπαλο" να μην θελει να σε πολεμησει, ή ακομα καλυτερα να τον αφομοιωσεις στην κοσμοθεωρια και τροπο ζωης σου.

    Ο Ελληνισμος ειναι δυισμος με εμφαση στο πνευμα. Επιστροφη στην πνευματικοτητα. Για να συμβει αυτο χρειαζεται να δωθει πολιτισμος στο λαο. Σε καποιο ποσοστο ολοι μας ειμαστε ερπετα. Ουτε εγω εχω λοβο και δεν με νοιαζει κιολας. Εαν ψαξω σε αρχαια αγαλματα μπορει παλι να σε βγαλω λαθος. Το πε ο Αριστοτελης και ετσι ειναι πως "Εισαι οτι κανεις". Και ερπετο να εισαι, αν σου εχει δοθει το οραμα, που ειναι και αληθες, πως μεσα απο τις πραξεις σου θα μετασχηματιστεις, τοτε εχεις την επιλογη. Και οι ανθρωποι οταν τους δοθει σωστα η επιλογη, επιλεγουν παντα το ποιοτικοτερο που ειναι το ανωτερο. Δεν χρειαζεται να γινει κανενας παγκοσμιος πολεμος. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που χρειαζεται να πολεμηθουν. Δεν μπορουμε να δικασουμε και καταδικασουμε ανθρωπους πριν τους δωσουμε το δικαιωμα να επιλεξουν. Και φυσικα δεν χρειαζονται πολεμοι που μπορουν να αποφευχθουν
    Και φυσικα οχι ευκολοι αφορισμοι. Μπες στη θεση του "απεναντι" λιγο, του "εχθρου". Εσυ τι θα εκανες στην θεση του; Εισαι δικαιος απεναντι του; Του προσφερες κοινα συμφερουσα λυση συμφωνα με την θεωρια παιγνιων; Ο Ελληνας δεν γενοκτονει. Αυτη ειναι επικινδυνη ατραπος. Ο Ελληνας ειναι παντα με το δικαιο ή αυτον που αδικειται, ειναι στο DNA του. Εαν αδικουνται τα ερπετα, μπορει να τα υπερασπιστει. Οποτε αν ειναι να γινει κατι, ας γινει σωστα

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν πειραζει που δεν εχεις λοβο αφου σε επελεξαν κατι θα ξερουν αυτοι.Μπορει να εχεις μια μικρη συμμετοχη στο γονιδιο απο ερπετα και περισσοτερο Ελ. Στοχαστη καλη η φιλοσοφια σου και συμφωνω αλλα εδω μιλαμε για πολεμο που δεν ακουει απο τετοια. Ειναι κατι σαν τον παρανομο που τον κυνηγαει η αστυνομια καπως. Οι αποστατες δεν εχουν σχεση σε τον αποστατη διαβολο και τους εκπεσοντες αγγελους και κατι τετοια που διαβαζω εδω. Τα ερπετα ζουνε παρασιτικα σε ανθρωποτητες. Τωρα αν τους κατευθυνει κανενας σατανας δεν το ξερω αλλα θα ισχυει οτι με τους κακοποιους που καταστρεφουν τη ζωη. Η φιλοσοφια η ελληνικη που λες μου αρεσει αλλα οι αλλοι δε χαμπαριαζουν απο τετοια και ζουν για να καταστρεφουν. Το δικιο επιβαλεται με τα οπλα οταν ο αλλος δεν καταλαβαινει αλλιως. Τι νου σου κανω και μεις ετσι τα βρηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/2018.html

    Λυκάνθρωπε ο χρόνος ίσως τελειώνει μέχρι τα μέσα του '17 !Πρακτικά πες μας πως θα διακρίνουμε τους εχθρούς από τις φίλιες δυνάμεις , τι σύμβολα χρησιμοποιούν αυτοί , πως θα χτυπηθούν η Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Κόρινθος που αναφέρεις και γιατί Καστοριά για ασφάλεια; ( απομονωμένη πόλη και σε βουνά , είναι ευάλωτη σε εχθρική κατάληψη , όταν μάλιστα βορείως αυτής έχεις μή φίλιες δυνάμεις ).
    ΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μη τρελενεστε ανθρωποι που τρεμετε μη και πεθανετε. Δεν υπαρχει ταμπελακι στο μετωπο για να ξεχωριζετε.Η διακριση γινεται απο τους Ελ βαση της εικονας της ψυχης και της σκεψησ σας. Κατι σαν την αυρα με το χρωμα της ας πουμε. Τα εξωτερικα στοιχεια του σωματος δινουν μια πρωτη ιδεα αλλα υπαρχουν Ελληνες που νοθευτικαν ψυχικα απο τα ερπετα και ειναι πλεον με αυτους. Και υπαρχουν και καποια υβριδια ερπετα που εχουν ξεφυγει απο την επιδραση και αντισταθηκαν στο κακο γονιδιο και αλλαξαν. Γιαυτο μη νομιζετε οτι μονο απο τη μορφη φαινονται ολα. Οι φιλιες δυναμεισ δεν ειναι διπλα σας ειναι αλλου κρυμενες. Θα τις δειτε μονο την ωρα της συγκρουσης στον ουρανο την γη και την θαλασσα. Μη δας πιανει ο πανικος ποιος σου ειπε για μεσα του 17. Εγω ειπα πως δεν ξερω ποτε ακριβως μπορει το 17 αλλα μεχρι και το 22 μπορει να γινει η συγκρουση. Ειπα πως μπορεο και να μη γινει αν τα ερπετα συνθηκολογησουν . Εγω λεω οτι για να γινει αυτο πρεπει να συνθηκολογησπυν παντου οχι μονο στη γη. Χλωμο το βλεπω εγω. Αν ζητε με Ελληνικες αρχες και με το λογο του Χριστου τοτε μην φοβαστε και πολυ. Οχι οτι θα την γλυτωσετε εξαιτιας αυτου αλλα τουλαχιστον δεν θα ειστε στοχος μας γιατι μπορει αν πεθανετε απο παραπλευρη απωλεια δικια μας αλλα πιο πιθανο να πεθανετε απο χτυπηματα των ερπετων γιατι και αυτοι σας ξεχωριζουν απο τους δικους τους. Η Καστορια προστατευεται για καποιο λογο και τα ερπετα τα ξερουν αυτο δεν θα τολμισουν εκει. Δεν μπορω να τα πω ολα.Εμεις δεν θα χτυπησουμε καμια πολη ετσι γενικα ουτε θελουμε αμαχα θυματα αυτο ειναι ξεκαθαρο για τους επανω. Τα ερπετα θα χτυπησουν τυφλα σε πολεις για να μας χρεωσουν σαν φονιαδες και δε τους νοιαζει αν θα πεθανουν και δικοι τους.Εμεις θα χτυπαμε μονο στοχους που βρισκονται πανω και κατω απο τη γη. Δεν θελουμε να πεθανουν ανθρωποι χωρις λογο ακομα και υβριδια ερπετων που δεν συμμετεχουν δεν θα τους πειραξουμε οσο το δυνατον. Αλλα εκτιμουνε οι επανω οτι τελικα με αυτα και με εκεινα αν γινει η συγκρουση θα μεινει το 1/3 του πληθυσμου. Γιατι δεν τους νοιαζει αν θα θυσιασουν τοσους ανθρωπους. Ολοι οι στρατοι του κοσμου θα ειναι εναντιον μας και αναγκαστικα θα τους εξαυλωσουμε. Πιο πριν θα τουσ βαλουνε να χτυπανε αμαχο πληθυσμο δηθεν οτι κρυβομαστε εμεις. Ειναι εκδικητικοι και αψυχοι. Ο Γκιολβας και ολα αυτα με την ομαδα ε ειναι αστειοτητες καμια σχεση. Δεν ξερω το ρολο πσιζουν αλλα πουλανε πολυ διαστρεβλωση. Αυτα που σας λεω τα εχετε ξανακουσει αλλα δεν μπορειτε να βγαλετε ακρη γιατι ειναι μπερδεμενα επιτηδες οποτε λογικα αναρωτιεστε τι συμβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυκάνθρωπε έγραψες,

      "Ο Γκιολβας και ολα αυτα με την ομαδα ε ειναι αστειοτητες καμια σχεση. Δεν ξερω το ρολο πσιζουν αλλα πουλανε πολυ διαστρεβλωση"


      Με κάθε σεβασμό, μήπως να ρώταγες τον Απόλλωνα να σου ξακαθαρίσει τι ακριβώς ήταν ο Γεώργιος Γκιόλβας και ποιός ήταν ο ρόλος του :

      Διότι έχω την εντύπωση ότι λοιδωρείς τις Μνήμες μιας Ψυχής που μη τι άλλο, έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα.

      Τον θεωρώ και φωτισμένο από το Απολλώνιο Φώς !


      Θα περιμένω είτε να αναιρέσεις, είτε να καταθέσεις ικανοποιητικά επιχειρήματα.


      ευχαριστώ εκ των προτέρων


      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με την ομάδα Ε
      , το θέμα πήρε διαστάσεις νεο-μυθολογίας , όμως αλλοιώς ξεκίνησε...
      Διάφορα ονόματα ασχολήθηκαν με την ομάδα , όμως όποιος δημιουργεί ... ομάδα , γνωρίζει και την ΔΙΗΘΗΣΗ
      ΞΕΝΟΣ

      Διαγραφή
  35. Ο Λυκιος και ο Στοχαστης εχουν κανει καλη δουλεια πιασαν δυο πολους σημαντικους. Οσοι τους παρακολουθησατε να τους ακολουθειτε σε γενικες γραμμες στο τροπο σκεψης στο καθαρο μυαλο που δεν θολωνει και κλεινει την οπη επικοινωνιας με τους επανω. Οσοι ακολουθησατε δεν θα ειστε στοχος και μπορει να ειστε χρησιμοι σε οσα ερθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εφορία δηλαδή να μην την πληρώσω; πές μου..
      Oυρανϊα

      Διαγραφή
    2. Να την πληρώσεις κανονικά. Από τον Τσίπρα, δεν σε γλυτώνει ούτε όλος ο γαλαξιακός στόλος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  36. Αγαπητέ Λυκάνθρωπε, όλα όσα αναφέρεις προβληματίζουν όπως αντιλαμβάνεσαι, τους θαμώνες του ιστολογίου μας.
    Συνεπώς είναι αναμενόμενο να αμφισβητηθείς, να ερωτηθείς, ακόμη και να απορριφθείς.
    Σε ότι αφορά το δικό μου μέρος, σου γνωρίζω ότι έχω επίγνωση του ποιός είμαι, σε ικανοποιητικό βαθμό. Έχω επίσης ικανοποιητική επίγνωση της "αποστολής" μου, δηλαδή του σκοπού που υπηρετώ μέσα από αυτό το ιστολόγιο, αλλά και αλλού.
    Αφού λοιπόν ο εντολέας σου από ψηλά με γνωρίζει (ή με αναγνωρίζει ως "κατάλληλο"), θα γνωρίζει επίσης πόσο αυτόνομος είμαι, αλλά και πόσο δυσπρόσιτος. Πράγματι στον ύπνο μας, ζούμε μίαν "άλλη ζωή" παράλληλη, αλλά διαφορετική με αυτή της ξυπνητής μας ζωής. Όντως το συνειδητό μας μέρος αγνοεί τι πράττει το ασυνείδητο του ύπνου μας. Και έτσι πρέπει! Όμως κάποιοι, μπορούμε να επικοινωνούμε με το ασυνείδητο και να γνωρίζουμε κάποια πράγματα της "άλλης" μας ζωής.
    Φαίνεται πως έτσι κάπως λειτουργείς κι εσύ.
    Εδώ δεν θα αναφερθώ περαιτέρω, στο ποιός είμαι και τι κάνω εκεί.
    Αυτοί που θέλουν να με συναντήσουν σε εκείνο το επίπεδο, ξέρουν πως να το κάνουν και το κάνουν ήδη.
    Συνεπώς η διαδρομή σου μέσω του Κ.Δ. προκειμένου να με "συντονίσει" με τους "επάνω", είναι άστοχη. Δεν χρειαζόταν με αυτό τον τρόπο. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι έτσι επιδιώκεις συνένωση περισσότερων προς τον ίδιο στόχο. Να μου επιτρέψεις να πω, ότι η μέθοδός σου δεν θα δρέψει σπουδαίους καρπούς.
    Αν δεχτώ ότι έχεις καθοδήγηση από "καθαρή πηγή", τότε θα σεβαστώ την τακτική της. Αν όχι, κοπιάζεις μάταια.
    Σε κάθε περίπτωση, ο Θεός να σε φωτίζει.
    Οι εξηγήσεις που δίνεις, είναι πολύ απλοϊκες και αντιλαμβάνομαι ότι δεν σε ενδιαφέρει (και ορθά) το κόστος της χλεύης. Εσύ στοχεύεις ευθέως εκεί που θέλεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Με βρίσκουν σύμφωνο οι απόψεις σου για τον αγαπητό Ε.Σ.! Σου αναγνωρίζω ότι κατάφερες να του ξεκλειδώσεις ίσως, μία νέα δίοδο. Του αξίζει σίγουρα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα σε όλους,
    Άργησε λίγο η χρονιά για εμένα αλλά είδα ότι τα μαθήματα έχουν αρχίσει εντατικά! Ελπίζω σε ηρεμία αν και τα γεγονότα άλλα δείχνουν. Την καλημέρα μου και πάλι!

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήμερα αγαπητέ Μαθητή! Είμαστε ήρεμοι, στωικοί, αλλά πάντα προετοιμασμένοι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Μαθητη.
      Παντα αισιοδοξουμε και μαλιστα συνειδητα. Οπως λεει και ενα ωραιο που κυκλοφορει στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης : ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
      :-)
      Ελενη

      Διαγραφή
  38. ο ερωτας λυκιε ειναι παθος και η αγαπη ιδεα
    οταν ανακατωθουν
    βγαινει μελι
    και οταν βαραιθεις
    πας σε αλλη βασιλισσα


    κηφηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. !!!!!!!
    Χαχαχαχαχα
    Καλο....
    Αρκει να μην σπερνει κανεις παιδια, δεξια κι αριστερα κι ολουθε.
    Μεγαλο θεμα η πολυγαμια-μονογαμια παντως. Και πολλες οι στρεβλωσεις που εχει δεχτει η σεξουαλικοτητα κατω απο τα "θρησκευτικα" πρισματα. Αλλα και απο τα δηθεν "απελευθερωτικα" κινηματα.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. XA! ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!
    ΤΟ ΠΡΟΩΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.
    ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ Ή ΠΟΛΥΓΑΜΙΑ?
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΓΑΜΙΑ!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΑΜΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΣ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είναι λάθος να λέμε πολυγαμία και μονογαμία. Οι έννοιες αυτές έχουν σχέση με τον γάμο. Η πολυγαμία δηλαδή σχετίζεται με την δυνατότητα το άτομο να βρίσκεται σε κοινωνία γάμου με περισσότερα του ενός πρόσωπα, ταυτόχρονα. Ε, νομίζω ότι το φαινόμενο αυτό το συναντάμε κυρίως σε μουσουλμανικές κοινότητες. Το αντίθετο συμβαίνει με την μονογαμία. Επομένως οι όροι που πρέπει μιλάμε είναι πολυανδρία και πολυγυνία.
    ΑΡΕΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΕΤΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥΓΑΜΙΑ-ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΓΑΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΑΜΑΩ-ΓΑΜΩ-ΓΑΜΗΣΙ-ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ-ΑΓΑΜΗΤΟΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα! ξεφύγαμε πάλι..Αρκουδάκι μου εσύ !
      Ουρανία

      Διαγραφή
    2. Το οτι καθιερώθηκαν ως χυδαίες εκφράσεις, δεν σημαίνει οτι χρησιμοποιούνται και σωστά.
      Στα αρχαία ελληνικά γαμεω=νυμφευομαι, παντρεύομαι.
      ΑΡΕΤΗ

      Διαγραφή
  43. Στην Καινη Διαθηκη λεει σε καποιο σημειο, πως υπαρχουν δυο δρομοι για να ακολουθησει κανεις.
    Ο πρωτος ειναι ο Μοναχισμος. Επειδη ομως αυτος ο δρομος ειναι δυσκολος, και απαιτει προσηλωση, αφοσιωση και καποια "χαρη" ή αν θελετε κλιση, την οποια δεν ειναι ετοιμοι ολοι να ακολουθησουν και να υπηρετησουν, τοτε ο ανθρωπος καλο ειναι να παντρευεται. Δηλαδη ο δευτερος δρομος ειναι ο Γαμος. Μεσα απο τον οποιο εξελισσεσαι χερι χερι και ταυτοχρονα δημιουργεις ή αλλιως διαιωνιζεις την ανθρωπινη υπαρξη. Αυξανεσθε και πληθυνεσθε ηταν η εντολη αλλωστε. Αυξανεσθε σε γνωση, ικανοτητες, δεξιοτητες, χαρες, αρετες και επειτα να αναπαραγετε τη ζωη. Αυτη τουλαχιστον ειναι η επισημη θεση της Ορθοδοξης Εκκλησιας.
    Βασικη προΫποθεση βεβαια ειναι ο ερωτας για την σμιξη δυο προσωπων. Ο ερωτας που ολα τα ομορφαινει και ολα τα αναζωογονει.
    Κι αν καποιος δεν θελει ουτε τον ενα δρομο ουτε τον άλλο; Ή αν θελει να ειναι μελισσουλα οπως ειπε και ο φιλος Κηφηνας παραπανω; Και αν καποιος δεν περναει καλα ως μοναχος; Κι αν ζοριζεται στον εγγαμο βιο;
    Νομιζω πως ειναι πρεπον να κανει κανεις τις οποιες επιλογες του με βαση τις επιταγες της συνειδησης του. Ολοι μεγαλωνοντας, χτιζουμε μια φιλοσοφια κ σταση ζωης. Οι αντοχες, τα παθη, οι επιθυμιες, οι αναζητησεις, οι προτεραιοτητες....για καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικες.
    Οσο γινεται να απεχουμε απο προκαταληψεις, δεισιδαιμονιες, ατεγκτους νομους και κανονες, και να χαιρομαστε την ζωη μας σεβομενοι παντα την ζωη των αλλων και την δικη μας βεβαιως βεβαιως.
    Χαιρεσθε και αγαλλιασθε ανθρωποι....
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σοβαρά τώρα,δεν αντέχω ν'ακούω ''είμαι μονογαμικός'' ,ή '' είμαι πολυγαμικός''
    Οταν σου 'ρθει κατακέφαλα δεν έχεις ταμπέλες..Το θέμα είναι πόσο νιώθεις πληρότητα από την σχέση σου.Αν είσαι πλήρης είσαι σίγουρα μονογαμικός κ τα λοιπά
    Ουρανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη σε βρισκω Ουρανια!
      Ειπες τις καταλληλες λεξεις! Κατακεφλια και πληροτητα!
      Ελενη

      Διαγραφή
    2. Η επικρατούσα στάση των γυναικών ! Όταν νιώθεις πλήρης στη σχέση σου ή στο γαμο σου, δεν εχεις ανάγκη ουτε να ξενοκοιταξεις ουτε να γευτεις αλλους καρπούς. Το πρόβλημα ξεκινάει απο απωθημενα βαθειά ριζωμένα και την αδυναμία να τα ξεπεράσεις. Την ευτυχία μπορείς να την βιωσεις και με ενα μονο ταίρι. Αρκεί να θέλεις...
      ΑΡΕΤΗ

      Διαγραφή
  45. Όπως ορθά ειπώθηκε, το να παραμείνεις πιστός στην σχέση σου, είναι θέμα εσωτερικής εξέλιξης, αυτογνωσίας και επιλογής.
    Αν γνωρίζεις τι ζητάς, τι σου λείπει, τι σε συμπληρώνει και το βρεις σε ένα πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα έχεις διαχειρισθεί τις ορμέφυτες ανησυχίες σου και έχεις ικανοποιήσει τις αναγκαίες σου επιθυμίες (βιώματα που χρειάζεται να αποκτήσουμε για να έχουμε εμπειρική επίγνωση της ταυτότητάς μας), τότε το μόνο που θα χαλάσει μια "ιδανική" σχέση, θα είναι η αδυναμία μας να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.
    Όσοι δεν πληρούν τους παραπάνω όρους, θα κατατρέχονται απο την αγωνία να εναλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους με την πρώτη ευκαιρία, αενάως και ματαίως. Με την πρώτη ευκαιρία που θα συναντήσουν, θα κάνουν σύγκριση του νυν με τον εν δυνάμει σύντροφο και θα δοκιμάζουν την νέα εμπειρία, με την ελπίδα ότι θα είναι κάθε φορά και κάτι καλύτερο (κυρίως με επιφανειακά κριτήρια, δηλαδή εμφάνιση, χρήμα, κοινωνική θέση, στυλ, κτλ). Βεβαίως αυτό το προσδοκώμενο "καλύτερο" δεν βρίσκεται...ποτέ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι εννοείς''βιώματα που χρειάζεται να αποκτήσουμε για να έχουμε εμπειρική επίγνωσή της ταυτότητας μας'' ; Tώρα εγώ σκέφτομαι πως ακριβώς και η πολυγαμία,μπορεί να είναι μία τακτική που συμπεριλαμβάνεται.
      Ουρανία

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό. Όσοι δεν πληρούν τους όρους που προείπα, έχουν ανάγκη από ποσοτική ερωτική και συντροφική εμπειρία, προκειμένου να εμπλουτίσουν τα βιώματα που θα τους προσφέρουν επίγνωση. Τι επίγνωση;
      Των προσωπικών τους αναγκών στην σεξουαλικότητα και την συντροφικότητα. Αυτά αποτελούν την ερωτική μας ταυτότητα, όπου ο όρος "ερωτική", δεν αφορά τόσο το σεξ, όσο την ικανότητά μας να συνενωνόμαστε με το σύντροφο και να επικοινωνούμε μαζί του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την αναγκη τέτοιων βίωματων. Τα σεξουαλικα βιώματα δεν ολοκληρώνουν παντα τιν άνθρωπο .
      ΑΡΕΤΗ

      Διαγραφή
    4. Γι αυτό και εγώ, δεν χρησιμοποιώ όρους γενίκευσης. Ούτε "όλοι", ούτε "πάντα". Αυτοί λοιπόν που δεν έχουν τέτοιες ανάγκες (που σημαίνει ότι τις έχουν ήδη εκπληρώσει αν όχι ποσοτικά, σίγουρα ποιοτικά), μπορούν πιο εύκολα να παραμένουν πιστοί στην σχέση τους, συνειδητά!
      Τα σεξουαλικά βιώματα, φυσικά και δεν ολοκληρώνουν τον άνθρωπο. Έχουν όμως την δική τους χρησιμότητα στην εξέλιξη του ανθρώπου, ιδίως στο κομμάτι του ελέγχου των ορμεφύτων, αλλά και στην ψυχική του υγεία (απαλλαγή από εμμονές, ενοχές και συμπλέγματα).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  46. Λυκιε τα ειπες ακριβως ως έχουν.
    Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγοτερο.
    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για αλλη μια φορα ο Λυκιος εκλεισε το θεμα λεγοντας ολη την αληθεια σε 5 σειρες. Πως μπορεις βρε φιλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. .....


    https://www.youtube.com/watch?v=ElY3qGUAYtI


    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. https://www.youtube.com/watch?v=2yHgImYkFoU

    ΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...

      https://www.youtube.com/watch?v=LFZNSKtqpWs


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  50. .........


    Διαλογή

    Έκπλυση

    Φυγοκέντριση

    Διύληση

    Διήθηση



    Δια - δικασία Ψυχής, Ελιάς, Στάφυλου .


    Υ.Σ
    ( Σωστά τα έγραψες... Ξένε )



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διήθηση είναι το καταστάλαγμα της γνώσης που διήλθε από την βάσανο της λογικής και της ψυχικής αφομοίωσης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Χμ! Πιο λιανά τώρα:
      Τα ερεθίσματα που μας δίνει η ζωή, περνάνε από την επεξεργασία της σκέψης μας (λογική) και της ψυχής μας (ψυχική αφομοίωση). Αυτό που μένει στο τέλος, ως εμπειρία και σοφία, είναι το διήθημα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. .....

      Ο τρόπος προσέγγισης σε Πνευματικό επίπεδο έχει ανεπανάληπτη δομή, καθαρότητα, ευκρίνεια, ειλικρίνεια,λεπτομέρεια απλότητας και κραδασμό σκιρτήματος.. κυτταρικά.

      Δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας διότι εκφράζεται με μαθηματική ακρίβεια σε δεδομένα λήθης, τα οποία ενεργοποιούνται ως "Εκλάμψεις μνήμης".


      Αναδύει..... Ενθύμιση !



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  51. καποιος παλιος σχολιαστης
    γραφει με γυναικεια ονοματα

    κηφηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ παλιος σχολιαστης εισαι που γραφεις ως κηφυνας

      Διαγραφή
  52. Ας είναι, δεν μας ενδιαφέρει. Λίγο πολύ, όλοι καταλαβαίνουμε και συμπαραστεκόμαστε με ανοχή και συγκατάβαση, στην ανάγκη του αυτή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. .....

    Να καλωσορίσω με την σειρά μου όλα τα παιδιά που ήρθαν στην παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα.

    Καλώς Ήλθατε !



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Λυκιος εκανε λογο για λογικη κ ψυχικη αφομοιωση. Και ο Ποιητης των χρωματων για ενθυμηση.
    Και τα δυο φερνουν στο νου ενα πραγμα:Η Γνωση ειναι Αναμνηση(Πλατωνας).

    Μα η διαδικασια της αναζητησης απαιτει θαρρος και υπομονη. Κι ο ανθρωπος ξεχναει γρηγορα. Συγκαλυπτει. Και με την εγωιστική λογικη του αμφισβητει τον λογο της καρδιας. Και μπλοκαρει τη διαδικασια της αφομοιωσης. Και φτου κι απ'την αρχη...Να πεφτεις και να σηκωνεσαι και να σκαλιζεις....Να αναθεωρεις τα ηδη αναθεωρημενα.

    Τι ειναι αυτο που ξεμπλοκαρει το λογισμο αποτελεσματικοτερα; Τι ειναι αυτο που ξεκλειδωνει τα μεσα μας;

    Καλημερα.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Μές τα λόγια σου κρυμμένο το κλειδί.........


      Ο λόγος της Καρδιάς νε μετέχει Αρμονικά με την Λογική !


      Υ.σ

      ( Το μυαλό παίζει τα παιχνίδια στο υλικό πεδίο, όταν αναλαμβάνει η Νόηση κατόπιν διαδικασίας, όλα ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Για να ανα - λάβει η Νόηση χρειάζεται να προηγηθεί.. το "άνοιγμα της Καρδιάς" )



      καλημέρα όλη μέρα



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. Σοφα τα λογια σου Ποιητη των Χρωματων...Ωραιο ψευδωνυμο παρεμπιπτοντως. Εικονοδονουμενο!
      Τωρα θα εκανα αλλο ενα λογοπαιγνιο απο τα γνωστα σχετικα με το ανοιγμα που λες αλλά θα με κυνηγησει ο φιλτατος Λυκίος!Χαχαχαχα!
      Γιαυτο θα περιοριστω σε μια πιο κλισε συγκριση!
      Γρηγοροτερα ανοιγεις μαγαζι στην γραφειοκρατουμενη Ελλαδα μας, παρα την καρδια σου σαν τριανταφυλλο. Ποσο μαλλον να ισορροπησεις αρμονικα τον Νου της Λογικης με τον Νου της καρδιας. Να αποτιναξεις το πεπλο που συσκοτιζει και διασπα την Ενωση.
      Ελενη.

      Διαγραφή
    3. Ελένη, πάτα ...γκάζι! Μίλα ελεύθερα και κάνε ότι λογοπαίγνιο θέλεις, εγώ δεν θα σε δαγκώσω, χαχα!
      Αρμονία νου και συναισθήματος, χμ! Κόντρα ρόλοι αρχικά, αλλά με την εξέλιξη αρμόζουν...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα! Δραττομαι της ευκαιριας πριν αλλαξετε γνωμη κυριε Διοικητα!
      ΑΝΟΙΓΑ την ΑΓΝΟΙΑ της ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ(ΚΑΡΔΙΑ). Ο οποιος Λυκιε φημολογειται οπως ολοι γνωριζουν, πως γεννηθηκε στο ΛΥΚΕΙΟ ορος της ΑΡΚΑΔΊΑΣ(ΚΑΡΔΙΑ). Δηλαδη το Ανοιγμα δεν ειναι παρα Γνωση του Θεου που γεννηθηκε στην καρδια μας. Ο δια-χωρισμος σε λογικο ΝΟΥ και καρδιακο ΝΟΥ επομενως μαλλον δεν ειναι παρα αποτελεσμα της ενδυσης του σαρκινου φορεα των παθων μεχρι να επιτευχθει η Ζευξη τους. Το μονο σιγουρο ειναι πως για να εχω την
      Φ-ΩΤΙΑ (δηλ το ΦΩΣ) πρεπει να την
      ..ΑΙΤΩ. Αν δεν ζητω τοτε
      ΦΤΑΙΩ. Αιτειτε και δοθησεται υμιν. ετσι δεν συμβουλεψε ο Θεος της Καρδιας μας;
      Ελενη

      Διαγραφή
  55. Στοχευω εκει που πρεπει οπως μου ειπαν απο πανω Λυκιε. Μου ειπαν για σενα οτι εχεις μεγαλη δυναμη που δεν την ξερεις στο ξυπνιο σου και οτι εισαι απογοητευμενος και ετοιμος να τα παρατησεις γιατι δεν βλεπεις συμμετοχη στον αγωνα και βλεπεις οτι ο αντιπαλος μας εχει νικησει. Σου εκλεισε το μυαλο και την θεληση αυτη η κατασταση αλλα στον υπνο σου εισαι αλλος διαφορετικος και πιο δυνατοσ. Εγω ηρθα εδω στο ξυπνιο σου να σου πω ποιος εισαι στον υπνο σου κσι νσ ξερει το ξυπνιο σου οτι εχεις επιλεχθει απο πανω. Τα ιδια μου ειπαν και για τον Στοχαστη. Λοιπον εγω αυτα ειχα να σασ πω και το εκανα. Εσυς σκεφτειτε τα αυτα και θα τα πουμε επανω οταν εθρει η ωρα. Αυτα και γεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΛΥΚΙΕ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΚΑΦΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΗ ΕΡΠΕΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΣΑΝ ΕΡΠΕΤΟ. ΤΑ ΣΚΑΦΗ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ Ή ΑΣΤΡΙΚΟ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ. ΕΓΩ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΕ ΕΓΩ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκτουρε ειπες σημαντικες κουβεντες....
      Ελενη

      Διαγραφή
  57. Αρκτουρε ο πολεμος ειναι και στο αστρικο και καθρεφτιζετε στο υλικο. Και εγω σας μιλαω προπαντως για αυτα που θα συμβουνε στο υλικο. Σωστα μιλας ομως και εσυ για το πνευματικο πεδιο που γινεται ναχη. Ο Λυκιος εκει ειναι γνωστος μαχητης δεν ειναι κατι καινουργιο γιαυτο τον ξερουν εκει και γνωριζουν την δυναμη του. Τη θελουνε και για το υλικο. Ο Στοχαστης δεν ειναι γνωστος μαχητης εκει αλλα ειναι πανετοιμος και με αξιωσεισ. Δεν το λεω εγω αυτο αυτοι το λενε.
    Ψαξε να δεις τις γεωλογικες ερευνες του υπεδαφους που δειχνουν ευρηματα υαλοποιησης απο πυρηνικο πολεμο που εγινε πριν 30000 χρονια και προν 200000 χρονια επισης. Αυτα τα σημαδια που εμειναν ειναι απο πολεμο στο υλικο απο την συγκρουση Ελ και ερπετων. Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ετσι οπως βαδιζει η ανθρωποτητα καθολου παραξενο να συμβει. Αν και οι προφητειες εχουν προειδοποιητικό χαρακτηρα υποτιθεται, για να αποφυγει ο κοσμος με την μετανοια την αυτοκαταστροφικη του πορεια, η ιστορια εχει δειξει μια ανακυκληση πτωσης κ ανατασης. Στην Αποκαλυψη του Ιωαννου παντως, αναφερεται χαρακτηριστικά η καυση της Γης μεχρι στοιχειου, πραγμα που δειχνει οτι ο πυρηνικος πολεμος θα φερει τον ολοκληρωτικο ολεθρο. Αναφερεται επισης ο διωγμος των πιστων που θα προηγηθει καθως και η προστασια τους με παραλαβη τους(αρπαγη την ονομαζουν πολλοι) στους ουρανους πριν τον ολεθρο, σε αναμονη ανακαινισης του κοσμου. Τι πιστευει η παρεα; Ποσο αλληγορικα ή μη τα κρινει τα ανωτερω;
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ειναι τοσο βαθυς ο στοχασμος, που εξωτερικα κυριαρχει εκκωφαντικη σιωπη. Δεν μπορω να μην γραψω κατι ωστοσο, σε τοσο σπουδαια περισταση. Το μηνυμα εληφθη μεν, αλλα ανησυχω μηπως ξεχαστει οπως τοσα και τοσα ονειρικως εκμαιευμενα. Ο μονος τροπος να μην ξεχαστει, ειναι να διατηρειται συνεχως επαγρυπνηση με το να κρατειται ζωντανη αυτη η ανησυχια. Μιας και ο ΚΔ αποτελει μια βαση, ενα ορμητηριο, ελπιζω να συνεχισει να εξασκει αυτο το ρολο του ξυπνητηριου επιτυχως

    Ο νεος αυτος κοσμος του αιθερικου ειναι υπαρκτοτατος. Στο υλικο αντιλαμβανομαστε τις προβολες του, τα καθρεφτισματα οπως λες Λυκανθρωπε. Μια τετοια παρεμβαση στο υλικο, την ειχα ζητησει νοητικα, και ναμαι ειλικρινης δεν την περιμενα. Ευχομαι να δρασει ως αφυπνιστικη και να δωσει την κινητηρια δυναμη που απαιτουνταν

    Τι να πρωτοσχολιασει κανεις.. τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Πιστευω σθεναρα πως η δικια μου προσφορα ειναι αυτη των πολικοτητων. Θαρρω πως εφαρμοζεται παντου. Για παραδειγμα στο "αιθερικο" επιπεδο για να βγει κανεις γινεται χρηση της γιν θηλυκης αρχης. Αυτη της παθητικοτητας, την ηρεμιας, του ζεν, του ησυχασματος του νου. Ομως, πολυ συντομα μου κατεστη αντιληπτο πως δεν θα μπορουσα να παω μακρια μνο με αυτην, και γρηγορα μαζευτηκα και τοκοψα. Δεν μ'αρεσει να ασχολουμαι με κατι, στο οποιο ξερω πως ειμαι αμπαλος. Προετοιμαζομαι ομως, για να επανελθω δριμυτερος, ολοκληρωνοντας την ελλειψη μου. Και μετα απο χρονια ερευνων ανακαλυψα πως αυτη η ελλειψη ηταν ελλειψη αναπτυξης της αρσενικης αρχης. Τωρα που προσπαθω να την αναπτυσσω πιστευω θα μπορεσω να σταθω αρκει να ειμαι κατοχος και των δυο αρχων.

    Παραδειγμα. Μονογαμια ή πολυγαμια ειναι σωστοτερο για τον ανθρωπο; Μονογαμικος με τα μπουνια ειναι οποιος εχει πλεονασμα γιν-θηλυκης αρχης και αυτο διοτι βλεπει στη/στο συντροφο του μια θεα/ενα θεο. Πώς θα μπορουσε να ζηταει και αλλους; Πολυγαμικος ειναι αυτος που εχει πλεονασμα αρσενικης αρχης, οσο περισσοτερο εχει, τοσο περισσοτερο πολυγαμικος θελει να ειναι και αυτο διοτι απλως θελει να κατακταει, να βρισκει να κυριαρχει. Δεν τον καλυπτει αυτο, μολις επικρατησει θελει μετα να το αναδειξει και σε τριτους, μετα θα βαρεθει και θα θελει καποιο "ανωτερο" "θυμα" να κατακτησει. Επομενως ειναι αδιεξοδο καποιος/καποια να υποταχθει σε ενα τετοιον ανθρωπο, διοτι νομοτελειακα αυτος/αυτη θα βαρεθει και θα ψαχνει για αλλα. Ποια η λυση λοιπον; Ενδιαφερον ερωτημα. Καθε ανθρωπος σιγουρα θα πρεπει να αποκτησει στοιχεια και απο τις δυο πολικοτητες διοτι η μια ειναι ο ελεγχος της αλλης. Τιποτα σε υπερβολη, μηδεν αγαν.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πρακτικα, θα προτεινα στην ανωνυμη φιλη "18 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:00 μ.μ." να διαβασει σε αυτο το λινκ του Μπουκοφσκι ενα παραδειγμα απο την αναποδη.
    http://www.megafileupload.com/k9bg/Charles_Bukowski_-_1994_Pulp.pdf (πατα δυο φορες εκει που λεει slow download και διαβασε σελιδα 70) εναν ανδρα να πεφτει στα ποδια μιας γυναικας. Ειναι χαρακτηριστικο της γιν αρχης, να θεοποιει. Επειδη επισης αυτο ειναι χαρακτηριστικο περισσοτερο των πνευματικων ανθρωπων, αποτελει ταυτοχρονα και την συνηθεστερη παγιδα τους. Αντιμετωπιζεται με την αναπτυξη της αρσενικης αρχης. Αργοτερα το διαβασα και απο τον Ντενωφ αυτο. Πως δηλαδη στους ανωτερους πνευματικους κοσμος απαιτειται αυτη η υπευθυνη αναπτυξη της αρσενικης αρχης πλαισιωμενη παντα απο τη θηλυκη, διοτι διαφορετικα θα καταντησουμε παιχνιδι της εκαστοτε οντοτητας. Το πώς θα συμβει αυτη η αναπτυξη απο ενα γιν ανθρωπο, ειναι βεβαια συζητησιμο.

    Αν υπερπηδησουμε τις πολικοτητες που βρισκουν εφαρμογη στο υλικο και το αντιστοιχο αστρικο επιπεδο, θα μπορουμε να ανελθουμε στο αιθερικο και τα ανωτερα. Μετα ο ερωτας ειναι πνευματικος και οχι υλικος. Οποτε ερωτευομαστε συνειδητα οπως παιδια ισως, και οχι υλικα.

    Αιχυλος- Περσες
    "εστ' αρ' Αθηνων εστ' απορθητος πολις.
    ανδρων γαρ οντων ερκος εστιν ασφαλες."

    Ερκος=φραγμα,πυλη πχ ερκος των δοντιων

    ΥΓ.Λυκανθρωπε, θα σε ξαναμελετησω απο την αρχη. Ζητειται επεμβαση στο υλικο επιπεδο εκτος απο το αιθερικο; Και αν ναι, σε ποιο σημειο, με ποιον τροπο, κατα ποιανου;
    ΥΓ2. Λυκιε, την αντιλαμβανεσαι την αρσενικη αρχη; Ειναι αυτη που απογοητευεται ευκολα διοτι δεν εχει υπομονη, ειναι ενα απο τα "αρνητικα" της στοιχεια.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε.Σ., εννοείς την αρσενική αρχή μέσα μου ή γενικά;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΛΥΚΑΚΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ.
      ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
      ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ.
      ...ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ...
      ΜΠΙ ΜΠΙ

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους και καλό φθινόπωρο.

      Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή είναι χαρακτηριστικό του ανδρός να απογοητεύεται εύκολα;Τι είναι η υπομονή;

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    4. Αορατε γιατι δεν λες αορατη αφου ως γνωστον εισαι γυναικα;

      Διαγραφή
    5. Υπομονη ε;.................

      Αυτο που κανεις περιμενοντας απαντηση απο τον Ε.Σ.! Χαχαχαχαχαχαχαχα!

      Νομιζω οτι η σταση του ειναι διδακτικη και to the point....

      Υ.Γ. Αγαπητε Ε.Σ. ελπιζω να μην παρεξηγηθει το χιουμορ μου.....Αλλωστε ειναι εκδηλο πως δινεις παντα μαθηματα γραφης και σκεψης :-)

      Ελενη

      Διαγραφή
  61. .........


    Ημέρες που το Μυστήριο πλησίασε τον Άνθρωπο

    εικόνες που έδωσαν συνάντηση στο μετά

    λέξεις και λόγια που διέφυγαν από το μηδέν - ένα της άψυχης γραφής

    ένα πέρασμα από την σκέψη που προσπαθούσε να κρυφτεί

    η Αγάπη της συντροφιάς προσφέροντας άδολα κυματισμούς κατανόησης

    κι ανάμεσα στο γιατί και το πώς

    σαν φύλλα Φθινοπωρινά πέφτουν στο έδαφος οι λάθος συλλογισμοί

    απομακρυσμένα από πόλους σε τόνους εναρμονισμένα

    έτσι όπως μας μιλά ο Άνακτας έτσι μιλούν και τα παιδιά του





    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΗΤΗ ΜΑΣ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΥ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ? Π
      ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ? ΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΩ ΟΛΑ, Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  62. Λυκιε, ναι αναφερομαι στην αρσενικη αρχη μεσα σου οπως και μεσα στο καθενα μας.Κατα καποιον τροπο και σε ενα βαθμο ως παρεα ειμαστε συνδεδεμενοι, οποτε η αναγνωριση της αρσενικης αρχης (που ξαναλεω δεν ειναι δικο μου εφευρημα) και η παρατηρηση της ελευθερωσης της απο πεποιθησεις ειναι σημαντικο να μην περναει απαρατηρητη. Χωρις τον συνεχη ελεγχο της (check απο το σκακι) απο τον νου ή την πλαισιωση της απο την θηλυκη αρχη, μπορει να οδηγησει σε σκοτεινες ατραπους και να καταστρεψει ακομα και τους καλυτερους οπως τον Darth Vader (αναφορα σε star wars). Αυτο ομως θα συμβει μονο αν δεν ειναι συνειδητη η διεργασια της μεσα μας, αν δουλευει απαρατηρητη. Ωω, τι εχει να γινει ομως εαν ελεγχθει και αναπτυχθει..Αλιμονο σε καθε κατεργαρη. Αρα παρατηρω πως πρεπει διαρκως να παρατηρειται μεσα μας. Και αυτο προσπαθω να κανω. Την παρατηρησα και σε σενα, οχι τοσο πολυ απο οσα ειπες και τον τροπο που τα ειπες, αλλα κυριως απο οσα δεν ειπες. Αλλα το σημαντικο ειναι να την παρατηρεις εσυ.

    Υπομονη σημαινει να υπομενεις. Υπο-μενω. Μενω κατω απο την επιδραση, επιρροη, εξουσια καποιου αλλου. Παραδειγμα. Ακουω καποιον να μιλαει. Διακρινω πως δεν τα λεει σωστα. Η θηλυκη αρχη ακουει και υπομενει. Περιμενει να δει που θα καταληξει, να κατανοησει το σκεπτικο του ομιλουντα. Καθε ανθρωπος κατι γνωριζει και εχει την σοφια να περιμενει να το δει. Η αρσενικη αρχη δεν υπομενει. Εκνευριζεται και μονο να δεχεται να ακουει καποιον αλλο, ποσο μαλλον αν δεν μιλαει σωστα. Δεν προκειται ακριβως περι απογοητευσης, παρα ελλειψη υπομονης. Απο αυτο το συναισθημα του θυμου, λογικα ελκει την ενεργεια της. Ο θυμος δημιουργειται οταν η πραγματικοτητα που παρατηρουμε να συμβαινει δεν συμβαδιζει με τις αντιληψεις μας για το πως αυτη θα επρεπε να ειναι. Το συναισθημα ομως ειναι το αλογο που κινητοποιει την αμαξα (ανθρωπο). Εαν λοιπον ο ανθρωπος χρησιμοποιησει αυτην την ενεργεια του συναισθηματος, θα γινει turbo-diesel, θα βρει μεγαλα αποθεματα ενεργειας. Για να γινει ομως μεταστοιχειωση του θυμου με χρησιμο τροπο, θα πρεπει ολη αυτη η διαδικασια να παρατηρειται, διαφορετικα καταληγουμε σαν ενας μηδενιστης πιικροχολος γέρος.

    Ο λογος που αργω να απαντησω ειναι κυριως για να ζυγιζω τις απαντησεις μεσα μου, να τις κατανοω, δεν ειναι εγωιστικος. Εχω παρατηρησει για παραδειγμα ποσα και ποσα που εχει πει ο Λυκιος μου εχουν διαφυγει παντελώς στην πρωτη αναγνωση, ουτε που τα ειχα παρατηρησει. Και επειδη σπανια ανατρεχουμε στο παρελθον, πάντα θελουμε φρεσκα κουλουρια, τα μαργαριταρια αυτα μενουν αχρησιμοποιητα στο βυθο. Ειναι διδακτικη σταση λοιπον πρωτιστως για μενα, και σαφως και σε οποιον εχει την σοφια να την ακολουθησει, να μην "τρεχει".Δεν προκυπτει παρεξηγηση, αν δεν υπαρχει ελλειψη σεβασμου, δεν το λεω για μενα, αλλα γενικα, σαν κανονα.

    Τελος, ανωνυμη που παρεθεσες το Αρχαίο ερωτικό ποίημα αγνωστης ποιήτριας από την αρχαία Ελλάδα "Αρρωστησα". Θελω να μου απαντησεις στο εξης, μιας και υπαρχει ανωνυμια που μπορει και προσδιδει ελευθερια εκφρασης, κατι σπανιο στην καθημερινη μας ζωη, ας το εκμεταλλευτουμε.
    Ας υποθεσουμε πως οι ρολοι αντιστρεφονται και εμφανιζεται ενας ανδρας που σου αρεσει, που επιθυμει διακαως να ειναι ο δουλος σου και να πεφτει στα ποδια σου και να σε λατρευει με την δυναμη του συναισθηματος που το ποιημα περιγραφει και την αντιστοιχη ενταση. Πώς αισθανεσαι, πώς νιωθεις για αυτο, τι συναισθηματα σου προκαλει. Ελεγξε τον εαυτο σου. Η απαντηση σημαντικη κυριως για εσενα

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αγαπητέ Ε.Σ., έχεις δίκιο σε όλες τις αιτιάσεις σου. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να βρω, που απώλεσα τον έλεγχο της αρσενικής (yung) φύσης μου. Αν καλώς το εντόπισα στην απάντηση που έδωσα στον αγαπητό Λυκάνθρωπο, θα ήθελα να πω ότι αυτή ήταν μια συνειδητή τοποθέτησή μου σε όλα όσα μας είπε. Προηγήθηκε προσεκτική ανάγνωση όλων των μηνυμάτων του και τολμώ να πω ότι κατάλαβα περισσότερα από όσα θέλησε να μας πει. Είδα πίσω από τις λέξεις του και ακούμπησα τον συλλογισμό των εντολέων του. Λέει αλήθεια ότι μεταφέρει μηνύματα άλλων. Ο Λυκάνθρωπος δεν ψεύδεται, αλλά μεταφέρει γνώσεις που παρέλαβε από τρίτους, επεξεργασμένες από αποδωσμένες με τον δικό του τρόπο, με την δική του αντίληψη.
    Το μήνυμα που του μετέφερα, δεν αφορά τον ίδιο, αλλά τους εντολείς του.
    Η αλήθεια είναι, ότι δημόσια δεν θα μπορούσα να πω περισσότερα πράγματα, ούτε βέβαια να δώσω συγκεκριμένο στίγμα μου. Νομίζω ότι όσα ήθελε να μας πει ο Λυκανθρωπος, μας τα είπε ήδη, οπότε θεώρησα ότι ήταν ώρα να πάρω θέση.
    Αγαπητέ Ε.Σ. το μήνυμα όντως απευθύνεται στους δυό μας, αλλά κοινωνούνται όλοι σε αυτό. Ίσως είναι ώρα να μιλήσουμε και ιδιωτικά για να δούμε το γιατί είναι έτσι τα πράγματα.
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΥΣ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΑΠΟ ΠΑΝΩ" ΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ "ΑΠΟ ΠΑΝΩ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΟΥΛΟΥΠΩΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  64. Φρένο παιδιά! Σας κοροϊδεύει. Κάνει την πλάκα του.
    Είναι φαεινότερο του ηλίου οτι παίζει με την ματαιοδοξία και την δίψα σας για πληροφορίες. Σας παρακαλώ να βγείτε από την ψευδαίσθηση.

    ΑΠΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πόσο λυπηρό είναι να βρίσκεις ανθρώπους που νομίζεις ότι μπορούν να σου ανοίξουν τον δρόμο και να διαβείς σε σκοτεινά μονοπάτια δύσβατα αλλά με περίσσεια εσωτερικού φωτός και ξαφνικά όλο αυτό να καταρρέει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μην ανησυχείτε φίλοι μου. Δεν έδειξα ευπείθεια στα λεγόμενα του Λυκάνθρωπου.
    Αναγνώρισα όμως το γεγονός, ότι μεταφέρει γνώσεις και πληροφορίες, οι οποίες δεν του "ανήκουν". Αυτό ας το εκλάβει ο καθένας, όπως νομίζει.
    Όμως μέσα στα λεγόμενά του υπάρχουν και αληθή στοιχεία, όσο κι αν ξενίζουν κάποιους. Το μήνυμα που απευθύνεται σε εμένα και το Ε.Σ., έχει "ειδική ανάγνωση" και δεν εννοώ ότι κυριολεκτικά μας ...επιστρατεύουν για τον πόλεμο, όπως μπορεί να φαίνεται!
    Καμία επιστράτευση δεν γίνεται. Το μήνυμα είναι άλλο και είναι εσωτερικό.
    Είναι τρόπον τινά, αφυπνιστικό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ποιητη των χρωματων, εθσαι οντως ποιητης; Ωραιες οι νοτες που παρεμβαλεις στη συζητηση:-)
    ................
    Ο λογος του Λυκανθρωπου ηταν απο την αρχη απλοϊκός κ φανταζε υπερβολικος αλλά εχει μια γνησιότητα μικρου παιδιου που ειναι αξια προσοχης. Σημασια εχει να ειναι κανεις σε θεση να αντιλαμβανεται την προθεση/προαιρεση πισω απο την εικονα. Για ολους ισχυει αυτο.
    Καλημερες.
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τι σημαίνει αφύπνιση; Η αφύπνιση είναι μια εσωτερική διαδικασία, είναι ένας μετασχηματισμός της ανθρώπινης συνειδητότητας, υποβοηθούμενη κατα περίπτωση απο ανθρώπους και εξωτερικά βιώματα, τα οποία όποιος έχει την δύναμη και την γνώση να τα επεξεργαστεί προχωράει, όποιος όμως χρειάζεται δεκανίκια, γίνεται υποχείριο του κάθ' ενός, ο οποίος παρουσιάζεται ως σωτήρας και ως απεσταλμένος άνωθεν.
    Τα οράματα που ίσως έχουν κάποιοι, η δυνατότητα της επικοινωνίας με άλλες οντότητες ή να προβλέπουν το μέλλον, αυτά δεν είναι αφύπνιση. Εχουν την αξία τους από μόνα τους αλλά είναι πλάνη να λέμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι και πνευματικά αφυπνισμένος.
    Η πνευματικότητα εμπεριέχει καθαρές σκέψεις, αγνή καρδιά, καλοσύνη, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό μακρυά από πάγιες πεποιθήσεις που σε εγκλωβίζουν να έχεις διαύγεια του νού, της ψυχής και της καρδιάς.
    Την άνωθεν βοήθεια δεν είναι ανάγκη να την επικαλείς και να την αναζητάς, ούτε και να «γίνεσαι σκιά της». Στους εν δυνάμει αφυπνισμένους ανθρώπους, στους ανθρώπους που έχουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό ρόλο στο δώρο που τους δόθηκε και λέγεται ζωή, έρχεται από μόνη της. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την δύναμη να αντιμετωπίζουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες της ζωής με σοφία, στωικότητα και φειδώ στα λόγια τους, γίνοντας έτσι παράδειγμα για τους γύρω τους! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει να ισσοροπήσουν τις δύο φύσεις μέσα τους (όπως πολύ σωστά λέει και ο Στοχαστής) και κατακλύζονται από μια απίστευτη αρμονία για το Όλον.
    ΑΡΕΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει ενα αφυπνιστικό μήνυμα, ακόμα και αν δεν είναι ο ίδιος αφυπνισμένος. Σωστές οι σκέψεις σου Αρετή, αλλά η αφύπνιση ως μήνυμα ή παρότρυνση δεν είναι απαραίτητο να εκφέρεται πάντοτε από άξιους και αφυπνισμένους ανθρώπους. Όπως το κήρυγμα ενός παπά, περιέχει ορθές κι ενάρετες προτροπές, ο ίδιος μπορεί να μην είναι ενάρετος χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αξία του μηνύματος.
      Όπως είπες, η αφύπνιση είναι μια εσωτερική διεργασία, που όμως μπορεί να δεχτεί εξωτερικά ερεθίσματα παρότρυνσης και ενθάρρυνσης, προκειμένου να επιτευχθεί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αρετη ωραιο το σχολιο σου. Η αφυπνιση ομως δεν συμβαινει απαξ (μια φορα) και τελος. Ειναι πολυ σημαντικο να συμβει εστω μια φορα διοτι σηματοδοτει ενα ξεκινημα, αλλα μην νομιζεις πως αυτο ηταν. Τοτε ξεκιναει. Το ζητουμενο δηλαδη ειναι να παραμενεις αφυπνισμενος. Οποιος εχει περασει απο αυτη τη φαση, γνωριζει πως αυτο δεν γινεται. Νομοτελειακα θα ξανακοιμηθεις. Υπαρχει αναγκη να δημιουργεις συνεχως ξυπνητηρια για να σε αφυπνιζουν. Και παλι ομως μονη σου νομοτελειακα θα αποτυχεις. Μετα θα μαθεις πως εχεις την αναγκη μιας παρεας, με κοινους στοχους να παραμενει αφυπνισμενη οσο μπορει, ωστε ο ενας που ξυπναει να ξυπναει και τους αλλους. Μονο αυτο μπορει να δουλεψει με καποιες ελπιδες. Και αυτος ειναι ο ρολος του ΚΔ.

      Εαν αφυπνιστει καποιος λοιπον, θα παρατηρησει αμεσα πως θα αρχιζει να αφυπνιζεται και στα ονειρα του. Κοινως, θα αντιλαμβανεται πως ονειρευεται οταν ονειρευεται. Και μετα ανοιγει ενας νεος κοσμος, ενας κοσμος των ιδεων, ενας πνευματικος κοσμος ασυληπτων δυνατοτητων. Καποιοι τα γνωριζουν απο πρωτο χερι, αυτα δεν ειναι θεωριες.

      Εαν δεν διαθετει καποιος τα στοιχεια που ανεφερες, τοτε δεν νομιζω να τα καταφερει ποτέ μονος του χωρις ουσιες, μπορει βεβαια και να κανω λαθος, δεν μπορω να ειμαι βεβαιος για αυτο. Μιλω για οσα ξερω.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  69. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή,

    Ο καταδρομέας που υπομένει και βαστάει τον φόρτο του -πολλές φορές και συντρόφους του- για δεκάδες χιλιομέτρων χρησιμοποιεί εκείνη την στιγμή κάποια θηλυκή αρχή;
    Όταν η αρχαίοι συγγραφείς γράφουν "υπομένειν Ξέρξεα επιόντα" ή "υπομονή πόνων" ή "η της μαχαίρας υπομονήν των πληγών" ή "υπομονετικός των δεινών",εννοούν ότι το υποκείμενο μένει κάτω από την επιρροή ή εξουσία κάποιου;
    Όταν ο Χριστός λέει "μακάριοι οι υπομένοντες",μας προτρέπει να παραμείνουμε κάτω από την εξουσία κάποιου;

    Ο Ησύχιος γράφει υπομονή σημαίνει καρτερία.

    Όταν οι αρχαίοι συγγραφείς γράφουν "καρτερώ εν πολέμω" , "καρτερώ από του ύπνου" ή "καρτερώ εν ταις ηδονές" τι εννοούν;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Να υπομενεις την παιδεια σου. Σημαινει να αντεχεις τις ταλαιπωριες και τις δυσκολιες που αυτη συνεπαγεται. Βρισκεσαι κατω απο αυτες τις ταλαιπωριες. Τις υπομενεις καρτερικα. Η θηλυκη αρχη ειναι μια και εχει καποια χαρακτηριστικα οπως το οτι της αρεσει πιοτερο να υπομενει, να παραδινεται στην εξουσια καποιου αλλου απο το να επιβαλλεται η ιδια. Το καρτερω νομιζω εχει περισσοτερο την εννοια του περιμενω και αναμενω. Οι φρασεις δεν ξερω αν ειναι ετσι στο πρωτοτυπο ή απο οχι καλη αποδοση. Θα ελεγα παντως πως πιθανον να χρησιμοποιουνται με την εννοια του "απεχω", που μαλλον ειναι λαθος σημασια της εννοιας του καρτερω.

    Η γνησια υπομονετικοτητα προερχεται απο την θηλυκη αρχη. Σιγουρα απο εγωισμο μπορει καποιος να υπομενει επισης, αλλα αυτη δεν ειναι γνησια υπομονη και ως εκ τουτου δεν θα κρατησει πολυ. Θα κρατησει μονο με μηχανισμους της πλακας οπως φοβος τιμωριας ή για εγωιστικους λογους. "Υπομονη πονων" σημαινει να μενεις κατω απο την επιδραση των πονων, αρα και κατα καποιο τροπο να αποδεχεσαι την εξουσια τους πανω σου. Αυτη ειναι η εννοια του "υπο".

    Μακαριοι οι υπομενοντες χωρις να λεει υπομενοντες κατι, νομιζω αναφερεται γενικα σε οσους εχουν την ικανοτητα να υπομενουν, σε οσους εχουν αναπτυγμενη την θηλυκη αρχη. Φανταζομαι να αναφερεται πχ σε βασανα και ταλαιπωριες. Αυτος που "υπομενει" με το ζορι, φαινεται διοτι συνεχως γκρινιαζει και εξανισταται. Αυτος που κατεχει την αρχη δεν μουρμουραει.

    ΥΓ.Λυκιε, ειναι σημαντικο θεμα οποτε ας με συγχωρησεις για το μη αμεσο της απαντησης.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Οι φράσεις έτσι είναι στο πρωτότυπο"Καρτερώ εν τω πολέμω" σημαίνει αντέχω στον πόλεμο,δεν καταβάλλομαι."Καρτερώ από του ύπνου",αντέχω στην έλλειψη ύπνου."Καρτερώ εν ταις ηδονές",δεν παραδίδομαι σ'αυτές,δεν με νικούν.

    Η καρτερία έχει την έννοια της αντοχής,της δύναμης.
    Ο Αριστοτέλης,που σου αρέσει πολύ,στα Ηθικά Νικομάχεια γράφει "αντίκειται δε τω μεν ακρατεί ο εγκρατής,τω δε μαλακώ ο καρτερικός".Δηλαδή,απέναντι σε αυτόν μου είναι ανίσχυρος στέκεται αυτός που εξουσιάζει τον εαυτό του,απέναντι στον μαλθακό ο ανθεκτικός,αυτός που δύναται να υπομένει.

    Ο κρατερός,δηλαδή αυτός που είναι ισχυρός και ρωμαλέος,αυτός που είναι κύριος κάποιου πράγματος,απαντάται στα αρχαία κείμενα και ως καρτερός,διότι και οι δύο λέξεις έχουν την ίδια ρίζα.Κράτος και κάρτος εν και τ'αυτό.

    "Υπομονή πόνων" σημαίνει να μπορείς να τους αντιπαρέρχεσαι,όπως η μάχαιρα μπορεί και αντιπαρέρχεται τα χτυπήματα εναντίον της,όπως κάποτε οι άνδρες αντιπαρήλθαν την επίθεση του Ξέρξη.

    Επομένως άλλο πράγμα μάλλον το υπομένω κι άλλο το υποτάσσομαι.Όταν υποτάσσομαι,ναι,δεν σηκώνω κεφάλι,αλλά η υπομονή,λένε,είναι αρετή.

    Γιατί να ξοδεύουμε την ενέργειά μας ψάχνοντας να βρούμε αρσενικές και θηλυκές αρχές στο μονοπάτι για την πνευματική ανέλιξη;Αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα μήπως δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε;Μήπως όλα αυτά είναι μια ακατάσχετη θεωρία;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΛΟΡΔΟΙ ΚΟΜΗΔΕΣ ΜΑΡΚΙΣΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΛΥΚΙΟΣ
    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    ΟΡΑΤΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. .....


    Αγαπητέ Αρκτούρε,

    Αφέσου...

    Μην συγκεκριμενοποιείς αυτό που έγραψα, δέστο με την δική σου ματιά, με την δική σου Φαντασία, κάνε με τις λέξεις και τα Νοήματα το δικό σου Ταξείδι.
    Κράτα ότι σου κάνει, ότι σου ταιριάζει και συνδύασέ το με ότι εσύ θέλεις.
    Αν πάλι αυτό που έγραψες ( πάνω σε αυτό που έγραψα ) σαν ερώτημα είναι η δική σου εκδοχή το σεβόμασθε.Έστω και σαν δίλημμα.

    Τώρα αν θές να μάθεις γιατί το έγραψα έχω να σου πώ ότι αφέθηκα...
    Απλά έγραψα μέσα από την ανάγνωση του δωδέκατου αναψυκτηρίου και τα βιώματα των προσφάτων Ημερών.
    Σαν το ξανα..διαβάζω... κάνω παρομοίως ταξείδια συλλογισμών και συνειρμών.




    Αγαπημένη Ελένη,

    Η αλήθεια είναι ότι οτιδήποτε έχω ως ενδιαφέρον και δραστηριότητα, έχει να κάνει με την Καλλιτεχνική φύση.
    Αλλά θα πρέπει να σου επισημάνω ότι τίποτα δεν είναι δικό μου.
    Το νιώθω ότι δεν είναι δικό μου.
    Όλα μου δίνονται κατά Χάρην.Απλά εύχομαι να έχουν Ευλογία.Χωρίς Ευλογία δεν πάμε πουθενά.. δεν Είμασθε τίποτα.( Άποψή μου )
    Παρεμπιπτόντως το ψευδώνυμο Ποιητής των χρωμάτων μου το έδωσε μία "Μπλόγκερ". Πάντα έγραφα με το Ονοματεπώνυμό μου στα Ιστολόγια αλλά δέχθηκα πολλαπλές πολυεπίπεδες "επιθέσεις" που κάποια στιγμή με κούρασαν.Οπότε δεν το θεώρησα τυχαίο ότι με αποκαλούσε έτσι, δίνοντάς μου την ευκαιρία να ξεκουρασθώ.Τα συγχαρητήρια πάνε σε εκείνη. ( Καλή της ώρα όπου και να είναι )

    Ευχαρισθώ πάντως, για τα καλά σου λόγια.



    Υ.σ.

    ( Με σεβασμό Αρετή, είτε είναι το όνομά σου, είτε είναι ψευδώνυμο, δεν χρειάζεται ούτε κάν να σχολιάζεις.. το όνομά σου τα "λέει" όλα. )




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ...


    Λυκάνθρωπε,

    Το μήνυμά μου που αφορούσε τον Γεώργιο Γκιόλβα,( πάνω σε αυτό που έγραψες ) Θα δεχθώ ότι δεν είδες .

    Εξάλλου δεν περίμενα απάντηση και δεν περιμένω.
    Οτιδήποτε και να νοηματοδότησες , θα πάρει το δρόμο του και θα συναντηθείτε.Επειδή δείχνεις ότι γνωρίζεις, δική σου και η συνάντηση.

    Όσα χρόνια και να εκπαιδευτείς για να δώσεις μάχες, ο Γεώργιος Γκιόλβας έδωσε ήδη τις μάχες του και νίκησε.
    Προσφέρθηκε και τα κατάφερε.
    Προηγήθηκε από Εμάς και μας έκανε υπερήφανους.
    Δεν χρειάστηκε να του αλλάξουν τίποτα, ούτε να του δώσουν χρόνια, ούτε να τον κάνουν νεότερο.
    Γεννήθηκε στον Όλυμπο και στο τόπο του συνάντησε Οντότητες Κοσμικών δυνάμεων.
    Αδιαμφισβήτητο γεγονός με σύμπακτες πληροφορίες στον στενό του κύκλο.
    Σε όσους τον γνώρισαν πρόσφερε την Ελληνίδα Νεότητα.Έζησε και έφυγε με τα μάγουλα ροδοκόκκινα... ωσάν αγαθό παιδί !

    Το γνωρίζεις δεν το γνωρίζεις, το είδες δεν το είδες, θέλεις δεν θέλεις... συνέβη.....!



    Οι στρατιώτες Του Χριστού... οι Απολλώνιοι...

    Αγαλοπροσφέρουν...

    Πυροφαίνουν...

    Δικαιοσυνθέτουν...

    Μετέχουν στα... του Αιθέρος !




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ψαξου λιγο ποιητη των χρωματων. Για ποιον Γκιολβα μιλας για τον Χρηστο η τον Γιωργο; Ποιος ειναι ο αληθινος και ποιοσ η προκαλυψη. Προσεξε γιατι πισω απο το θεμα της εψιλον παιζει πολυ παραμυθι και θρυλος προπαγανδα αλλα η αληθεια ειναι κρυμενη αλλου. Ομαδα εψιλον ειναι σανο για τα προβατα που τα κοιμιζει φιλε ποιητη. Υπαρχει ομαδα που δεν εχει γνωστο ονομα και εννοειεται οτι δεν θα ηθελε να γινει γνωστη γιατι τοτε καηκε. Τι ειδος ομαδα μυστικη ειναι μια ομαδα που την ξερουν ολοι που εμφανιζονται δηθεν αρχηγοι και πλακωνονται στα καναλια ποιος ειναι και ποιοσ δεν ειναι αληθινος; Και εσυσ τα πιστευετε; πιστευετε οτι ειναι σοβαρη ομαδα ελληνικη με υπερδυναμεις καποιοι καραγιοζηδες που πουλανε βιβλια και κανουν διαλεξεις για να τα οικονομανε; μυστικη ομαδα αυτη; υπαρχει οντως μυστικη ομαδα αλλα ποτε δεν θα μαθετε οτιδηποτε γιαυτη γιατι ειναι μ υ σ τ ι κ η.

      Διαγραφή
    2. Αληθινά ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ έχει δίκαιο!
      Ηταν , είναι και θα είναι μυστική! Όμως εκ του προσανατολισμού της,αναγκαστικά, έρχεται σε επαφή με διάφορους ανθρώπους, εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς.
      Άλλοι πάλι αναζητούν αυτούς τους ανθρώπους για τους δικούς τους σκοπούς , και , τέλος κάποιοι αναζητούν αυτήν την ίδια την ομάδα , οι τελευταίοι έχουν έλληνες λαγούς και αλλοδαπούς κύρκους , προσπάθησαν πολλάκις στην ελληνική επικράτεια , κατάφεραν ατομικά μόνον πλήγματα .
      Τελικά , δεν έχει σημασία η ύπαρξη της ομάδας για τους έλληνες , σημασία έχει η πρόταση βίου που κομίζει.Σημασία έχουν τα βιβλία που σώθηκαν και κυρίως αυτή η ίδια η ελληνική γλώσσα , με το βιβλίο της ιστορίας της , την ετυμολογία
      ΞΕΝΟΣ

      Διαγραφή
  75. Να εισαι καλά φιλε Ποιητη, εσυ και ολη η αξια παρεα που συνθετει το παζλ του Κ.Δ.
    Ο Λυκιος ειναι τυχερος που με την παρουσια σας υποστηριζετε τον χωρο του και το εργο του κι εμεις υπερτυχεροι που μας φιλοξενει.

    Λυκιε το εριξα λιγο στην μελετη των προηγουμενων σταθμων και αναψυκτηριων(απο το 2012 δηλαδη...) για να καλυψω οσο εδαφος γινεται. Για οτι αποριες, θα επανελθω.

    Καλημερα.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Χαρά στο κουράγιο σου, Ελένη! Όλα τα αναψυκτήρια μαζί, φτιάχνουν ένα ογκώδες βιβλίο.
    Έχω ξαναπεί στο παρελθόν, ότι ο Καταχθόνιος Δαίμων δεν μου ανήκει. Είμαι μόνο ο δημιουργός και διαχειριστής του. Ανήκει στο σύνολο των φίλων και αναγνωστών του, οι οποίοι του δίνουν ζωή, χρώμα, ύφος και αξία, με τα σχόλια, τις σκέψεις, τους διαλόγους, τα ποιήματα, τις εικόνες, τα άρθρα και με την μουσική τους. Ανήκει σε όλους αυτούς που συμβάλλουν στην διατήρηση αυτού του καλού επιπέδου, που τον προστατεύουν από κάθε διαβολή και που τον στηρίζουν στα εύκολα και στα δύσκολα!
    Εγώ απλά, ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς που πέρασαν, έμειναν, έφυγαν, αγάπησαν, θύμωσαν, ζήλεψαν, υπέμεναν, αναθάρρησαν, πόνεσαν, νίκησαν, χάρηκαν, γνώρισαν και φωτίστηκαν από αυτό τον χώρο.
    Ευχαριστώ και αυτούς που συνεχίζουν να το ζουν, μαζί μας.
    Είμαστε όλοι, τυχεροί!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Απαξ, τα λογια που απευθυνονται στη ματαιοδοξια και οχι στην πραγματικοτητα, να εισαι σιγουρος πως γινονται διακριτα και δεν επηρεαζουν την κριση. Οσον αφορα την διψα για πληροφοριες θα ελεγα πως δεν υφισταται ιδιαιτερα διοτι υπαρχει ικανοποιητικος ογκος. Μην τα παιρνεις κυριολεκτικα, κρατα μονο την "γευση".

    Φιλε ανωνυμε, που ειπες για σκοτεινα μονοπατια δυσβατα και για οδηγους και καταρρευση. Μιλα λιγο πιο συγκεκριμενα και ευχαριστως θα απαντησω αναλυτικα. Οταν δεν εκφραζεις σαφως την αποψη σου δεν συναται να υπαρξει αντιλογος-σχολιασμος και αυτο βγαινουν ολοι χαμενοι.

    Κυωνα, το θεμα των πολικοτητων μπορει μεν να το κατανοησα μετα την ρηση του Γκουρτζιεφ "Ο φυσικος ερωτας εξαρταται απο την πολικοτητα", υστερα δε ερευνωντας το βρηκα σε πολλαπλες πηγες.Αναφερεται στη επισημη διεθνη ψυχολογια, σε βιβλια ιατρικης, απο εσωτεριστες, απο δασκαλους, και αλλους. Τι θα πει ακατασχετη θεωρια; Ακατασχετη θεωρια ειναι το big bang. Ακατασχετη θεωρια ειναι η νευτωνια φυσικη. Ελα ομως που δουλευει και πρακτικα επαληθευεται ακομα και αν ξερουμε πως δεν ισχυει. Ακατασχετη θεωρια ειναι ακομα και η βαρυτητα. Ειναι πρακτικοτατη ομως και χρησιμοτατη. Αντιστοιχα, το ζητουμενο για την πνευματικη εξελιξη ειναι να ολοκληρωθεις. Για πες μου πως θα το κανεις; Στην τυχη; Ολοκληρη ψυχολογια και ειναι μονο θεωριες που δεν επαληθευονται στην πραξη. Η θεωρια των αρχων, ειναι ο μυστικος νομος των τριων που αναφερεται και ως νομος της πολικοτητας. Αυτα ειναι κοινος τοπος στις εσωτερικες επιστημες, γνωστικισμο, αποκρυφισμο, ερμητισμο κτλ. Εφαρμοζεται και επαληθευεται πρακτικα διοτι μπορει κανεις να καταλαβει μονο απο την πολικοτητα, τροπο συμπεριφορας, σεξουαλικες προτιμησεις, ασθενειες και πολλα αλλα. Πραγματα που κανεις δεν εκμυστηρευεται.

    Αλλο κρατερος και αλλο καρτερος, που δεν υπαρχει ως λεξη για να ισχυσει η λεξαριθμικη ισοψηφια. Υπαρχει πχ καρτερικος. Η καρτερια εχει την εννοια της αντοχης οντως, οχι ομως και της δυναμης σκετα, αλλα της δυναμης να αντεχει. Ειναι διαφορετικο πραγμα. Καρτος ειναι ιωνικος τυπος του κρατος, δεν αναφερεται στο καρτερικο αλλα παλι στο κρατος. Αλλο το υπομενω και αλλο το υποτασσομαι, σωστα, δεν ειπα πως ειναι τα ιδια. Προσεξε ομως, οταν πχ βρισκεσαι υπο την επιδραση και εξουσια του πονου, και τον υπομενεις, τοτε κατα καποιον τροπο τον αποδεχεσαι, οποτε υποτασσεσαι στην επιδραση σου, δεν τον αρνεισαι. Αυτο καθιστα την αντοχη σου μεγαλυτεη και μπορεις να τον υπομενεις ευκολοτερα. Οταν τον αρνεισαι και εξανιστασαι, θα πονας περισσοτερο και δεν θα τον αντεχεις.

    Η υπομονη δεν ειναι αρετη. Ειναι χαρακτηριστικο της θηλυκης αρχης.
    Αρετη ειναι η πραοτητα με ελλειψη την αοργησια και υπερβολη την οργιλοτητα, που φαινομενικα μονο μπορει να ομοιαζει με την υπομονη. Φυσικα και δεν ειναι αρετη. Δεν ειναι καλο απλα να κανεις υπομονη. Οχι να μην κανεις. Γιατι να κανεις; Ποιος σου λεει να κανεις; Για ποιον λογο να κανεις; Αν υπαρχει λογος να κανεις, αλλα αν δεν υπαρχει να μην κανεις. Καρτερω απο του υπνου. Για ποιον λογο να καρτερας; Αν νυσταζεις, πηγαινε κοιμησου. Με μετρο παντα.

    Στο δια ταυτα. Οι δυο αρχες υπαρχουν και ειναι αποκρυμμενες απο τη μαζα. Οι νοημονες ας ακουσουν αυτο. Οσο μικροτερη η πολωση, τοσο πιο ελευθερος γινεσαι. Τωρα οσον αφορα το πως, μια επιλογη ειναι η εναντιοδρομια. Ισως υπαρχει και καλυτερη
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΥΓ. Στα χρυσα επη του Πυθαγορα που παρεμπιπτοντως ειχε και τις δυο αρχες, αρσενικη και θηλυκη, αναφερεται
    "Ταύτα μεν ούτω ίσθι, κρατείν δ’ ειθίζεο τώνδε· γαστρός μεν πρώτιστα και ύπνου, λαγνείης τε και θυμού· πρήξης δ’ εισχρόν ποτέ μήτε μετ’ άλλου μήτ’ ιδίη· πάντων δε μάλιστ’ αισχύνεο σαυτόν."

    Αυτά μεν, μάθε τα έτσι. Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός. Απ’ όλους πιο πολύ, τον εαυτό σου να ντρέπεσαι.

    Ηταν σχετικο και τοπα
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΗΔΕΣ ΜΑΡΚΙΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΡΔΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
    ΟΡΑΤΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάτερ Οράτιε, από τον Κ.Δ. έχουν παρελάσει σχεδόν όλες οι απόψεις και οι ιδεολογίες. Όσες άντεξαν τον διάλογο, παρέμειναν και δικαιώθηκαν. Πάντα καλοδεχούμενη η κάθε άποψη που αποδέχεται τον διάλογο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  80. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή,

    Αρχικώς,η λέξη καρτερός υπάρχει στην ελληνική γραμματεία από τα χρόνια της Ιλιάδος ήδη.Υπάρχουν ακόμη λέξεις όπως καρτερόχειρ,καρτερόψυχος κ.α.Στα ελληνικά τα επίθετα που έχουν κατάληξη -ρος σημαίνουν πλησμονή από εκείνο που δηλώνει το πρωτότυπο όνομα.Επομένως,καρτερός είναι ο πλήρης δυνάμεως,πλήρης κάρτους.Το καρτερικός που ανέφερες παράγεται από το καρτερός,όπως και η καρτερία.Αν κάποιος δεν είναι δυνατός δεν μπορεί να καρτερεί.

    Δεν έχω κανένα σκοπό να ηθικολογήσω και ο μόνος λόγος,που παρέθεσα τις ανωτέρω φράσεις,ήταν για να δούμε τον νόημα των λέξεων καρτερία και υπομονή.Για μένα η αριστοτελική ηθική θεωρία της μεσότητας είναι μια πνευματική μετριότητα και τίποτα παραπάνω.

    Με ρωτάς τι σημαίνει ακατάσχετη θεωρία.Ακατάσχετη θεωρία είναι η ψυχολογία και η κάθε νεοεποχίτικη ψευδοεπιστήμη και παραφιλολογία.Αν πάρεις για παράδειγμα την ψυχολογία,θα δεις ότι έχει κτιστεί ένα τεράστιο χαώδες θεωρητικό οικοδόμημα,το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και καμία συστοιχία.Είναι κοινή διαπίστωση αρκετό καιρό τώρα,πως οι κάθε είδους ψυχολόγοι,εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα,ελάχιστα βοηθούν αν δεν κάνουν την κατάσταση χειρότερη.Συνήθως παγιδεύουν τους "ασθενείς" σ'ένα φαύλο κύκλο,που σταδιακά φθείρει την ψυχολογία τους χωρίς να έχει κανένα θετικό αντίκτυπο.Υπάρχουν άνθρωποι,που μετά από χρόνια ψυχοθεραπειών,τους βλέπεις να είναι πολύ χειρότερα απ'όταν άρχισαν και αναρωτιέσαι,αν είναι παιχνίδι στα χέρια του κάθε ψυχοβαρεμένου.
    Μου φαίνεται,επίσης,γελοίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψυχολόγοι ακολουθούν συνεδρίες έχοντας προσωπικό ψυχολόγο.

    Η συγκεκριμένη "επιστήμη" μεταχειρίζεται πάρα πολλές έννοιες τις οποίες κανείς δεν υποβάλλει σε καμία εξέταση και καλό θα ήταν να δούμε,αν μπορούν να υπομείνουν κάποια κριτική.Το όλο οικοδόμημα πιο πολύ μοιάζει με δόγμα παρά με επιστήμη.
    Εμένα μου φαίνεται χαζό να νομίζουν,ότι με τις κρυάδες τους μπορούν να προσεγγίσουν την ζεστασιά που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.Γιατί όλο αυτό που ονομάζεται ψυχολογία σήμερα,δεν είναι παρά ένας βαρύς χειμώνας αποτελούμενος από σύνδρομα και συμπλέγματα,και τίποτα περισσότερο.
    Τι έχει κάνει για τον άνθρωπο η ψυχολογία;Που τον βοήθησε;Τι του πρόσφερε ο εσωτερισμός και τι είναι;

    Δεν γνωρίζω πως εννοεί ο καθείς την πνευματική εξέλιξη και την ολοκλήρωση,αλλά πιστεύω ακράδαντα πως ο άνθρωπος μπορεί να νιώσει ψυχική και πνευματική ολοκλήρωση μέσα από την δύναμη του Λόγου.Όλα αυτά περί πολικότητας και αρσενικής και θηλυκής αρχής έχουν κάποια σχέση με τον Λόγο;Στο κάτω κάτω τι σημαίνει ολοκλήρωση;

    Φίλε Ελεύθερε Στοχαστή,κάποια πράγματα δεν τίθενται προς ανάλυση,παρά μόνο παίζονται στο πεδίο της "μάχης".Εμείς σήμερα ως Έλληνες έχουμε να δώσουμε κάποια μάχη;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μέσα από την δύναμη του Λόγου" είπες αγαπητέ Κύων και μου θύμισες τον Λόγο του Κυρίου. Ξέρεις υπάρχει και αυτή η εκδοχή του Λόγου, η οποία υπάρχει στο χριστιανικό κήρυγμα. Ο Λόγος του Κυρίου είναι ο μόνος φωτεινός δρόμος, που οδηγεί στην ψυχική και πνευματική ολοκλήρωση.
      Σε αυτόν τον Λόγο αναφέρεσαι;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  81. Η Δυναμη του Λογου.......!!! Ακριβως αυτο Κυον.
    Εν Αρχη Ην ο Λογος(...το Ενα που Άρχει ειναι Λογιον )
    Μα ακριβως αυτο κανει ο Λογος. Χτιζει επιστημες και ψευδοεπιστημες, κουλτουρες και θολοκουλτουρες, ψυχολογικα προφιλ και αποδομησεις τους, ηθικες διδαχες και πλανες,....κτλ....
    Και ολα αυτα πώς τα πετυχαινει ο ΣΥΝ-ΠΑΝ-τικος Λογος; Με την σειρα που ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να βαλουμε τα 24 γραμματακια για να δημιουργησουμε σκεψη και να σπειρουμε ΑΝΑΣΤΑ-ντες ή ΣΑΤΑΝΑ-δες. Και οι πραξεις μας φυσικα πρεπει να ειναι αναλογες του Λογου που εκφερουμε. Τα Ναι σας να ειναι Ναι και τα Οχι Οχι δεν ειπε ο Χριστος; Δεν ειπε οτι ΔΕΝ θελει χλιαρους; Ναι μεν αλλά... Οι κοινωνιες τι εφαρμοζαν ολα αυτα τα χρονια; Ο κοσμος που αναδεικνυει τους "αρχοντες" δεν βολευτηκε στην ουδετεροτητα και χλιαροτητα των αποφασεων και επιλογων; Τοσο σε κοινωνικο οσο και σε ατομικο επιπεδο το βολεμα και το συμφερον διεφθειρε τον Ορθο Λογο(σκεψη και πραξη) και φτασαμε να κοροιδευουμε και να κοροιδευομαστε για το τι και πως και να στολιζομαστε με πλειστες φιλοσοφιες κενες περιεχομενου. Και μη θεωρηθω μηδενιστρια ή απαισιοδοξη ή υπερβολικη. Ειμαστε ακριβως στο σημειο που πρεπει να ειμαστε συμφωνα με την τροχια που διαλεξαμε να διαγραψουμε. Θα το παρουμε και αυτο το μαθημα. Αλλος αργα, άλλος πιο γρηγορα. Η επιστροφη στην Αγαθη Πηγη ειναι μονοδρομος. Ας μην απορουμε ομως για την καταντια του σημερα. Αν εχουμε να δωσουμε μαχη;;;; Καθε ΤΩΡΑ ειναι και μια μαχη. Δεν ηταν χτες. Δεν θα ειναι αυριο. Τωρα μαχομαστε. Ποιος εχει υπαρξει ολα αυτα τα χρονια εχθρος μας; Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ή η ΒΙΑ+ΔΟΛΟΣ;
    Δεν φταιει κανενας Διαβολος αν του επιτρεψαμε να μας κατευθυνει και δεν υπαρχει κανενας Σωτηρας να μας τραβηξει απο το χερι γιατι πολυ απλα μας εδειξε τον δρομο της ελευθερης βουλησης που οδηγει στην αυτεπιγνωση.
    Καλα προχωραει ΛΥΚΙΕ η γρηγορη ματια. Μπαινω αισιως στο 2014! Χαχαχαχα! Εχω ηδη σημειωσει και τις πρωτες αποριες μου αλλά θα τις θεσω στο τελος.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη,μου αρέσει η διαίσθησή σου.Πρέπει όμως να ξέρεις ότι από τον Λόγο μόνο Αλήθεια και Φως εκπορεύεται και τίποτα άλλο.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  82. ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΛΥΚΙΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΗΔΕΣ ΛΟΡΔΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΚΗΣΙΟΙ ΟΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΗ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑ

    ΟΡΑΤΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. .....


    Λυκάνθρωπε,

    Από ότι θα είδες μίλησα για τον Γεώργιο Γκιόλβα.

    Εκείνον που συνάντησε τον Τέσλα σε μικρή ηλικία στην Ιταλία και αντάλλαξαν αρκετές πληροφορίες μεταξύ τους.

    Εκείνον που επινόησε και κατασκεύασε το τελεφερίκ στην Κένυα και κατεβάζουν πλέον τις ποσότητες του καφέ από τα υψίπεδα.

    Δεν θα σου μιλήσω αναλυτικότερα για την αυτοϊχνηλατούμενη φωτοακτίνα , ούτε για την σύντηξη του πλάσματος της ύλης αλλά ούτε για για το δεσμοηχητικό κανόνι.

    ( Αν υπονοείς ότι από πίσω εφευρέσεις ήταν ο Χρήστος Γκιόλβας αυτό είναι δική σου άποψη )

    Εσύ ξέρεις και μου προτείνεις με την σειρά μου ότι πρέπει να ψαχτώ.

    Έτσι κι αλλιώς Ερευνητής είμαι και αναζητητής έστω για σένα, σε άγνοια.

    Πιστεύω ότι έθιξες την μνήμη ενός ( άποψή μου ) άξιου Έλληνα ο οποίος προσφέρθηκε άδολα και με ανιδιοτέλεια για την Ελλάδα μας.

    Εσύ δεν είδες κάν.. κάποια λοιδωρία σε αυτό.

    Δεν μίλησα για καμιά ομάδα,

    εσύ απλά άρχισες να στριφογυρίζεις πληροφορίες, να μιλάς για ομάδες και για πρόσωπα που το παίζουν αρχηγοί, για καραγκιόζηδες που διαπληκτίζονται, και κατέληξες σε μια μυστική ομάδα που υπάρχει και είναι όντως μυστική.

    Το αστείο είναι ότι αρκετοί εδώ μέσα είναι... μυστικοί. ( Με ψευδώνυμα μια ομάδα προσώπων που ανταλλάσει πληροφορίες )

    Ευτυχώς που με διαφώτισες ότι υπάρχει μυστική ομάδα και δεν είναι η συγκεκριμένη ομάδα που αρκετοί ασχολούνται.

    Με τοποθέτησες σε ένα πλήθος προσώπων που πιστεύει καραγκιόζηδες και παραμύθια.

    Με υποτιμάς ενώ εσύ ο επίλεκτος δεν είδες καμία ύβρη στα γραπτά σου για μια Ψυχή που έχει αποθάνει.

    Πλέον είναι καθαρά δική σου Ειμαρμένη, ότι είχα να πώ το είπα.


    Δεν χρειάζεται να ξαναασχοληθείς με αυτό το θέμα, δεν θα θα το ξαναθίξω από την πλευρά μου, άσε με στην λήθη μου και ολοκλήρωσε την αποστολή σου με επιτυχία.

    Και για να σε βοηθήσω να κλείσουμε αυτό το θέμα και να επανασυντονισθούμε...



    "θα απευθύνω τους λόγους μου προς εκείνους, προς τους οποίους είναι θεμιτόν να ομιλήσω. Αλλά εις τους αμύητους, εις όλους ομαδικώς, κλείσατε τας θύρας…".

    Ορφέας




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αγαπητε Κυονα,
    Στο νεοελληνικο λεξικο μου δεν αναφερεται η λεξη καρτερος για να δω την ετυμολογια. Μπορει να ναι παραλειψη, μπορει και οχι.Δεν βρισκω το αρχαιοελληνικο λεξικο για να κοιταξω και εκει. Η καρτερικοτητα δεν ειναι συνωνυμη της δυναμης, η δυναμη ειναι μια λεξη που μπορει να παιρνει χιλιες διαφορετικες ερμηνειες, με την συνηθεστερη εννοια της παντως, αλλο η δυναμη αλλο η καρτερικοτητα. Μπορει καποιος να ειναι δυνατος και να μην ειναι καρτερικος. Τι πιο συνηθισμενο. Ενας δυνατος αθλητης στο 100αρι με φοβερες δυναμεις και επιδοσεις, τουμπανο απο μυες. Μαραθωνιο ομως δεν βγαζει. Στον αντιποδα εχουμε εναν αθλητη λιτο, φαινομενικα αδυναμο, που λες να του δωσω κατι να φαει μην μου πεσει κατω, που ομως εχει αστειρευτη αντοχη και υπομονη, και βγαζει μαραθωνιο αθορυβα και αγογγυστα, με καρτερικοτητα υπομενει την κουραση. Αρα δειξαμε πως αλλο πραγμα καρτερικοτητα και αλλο δυναμη. Συνδεονται μεν αλλα δεν ειναι το ιδιο. Αν διαφωνεις φερε παραδειγματα

    Την αριστοτελικη θεωρια της μεσοτητας δεν την εχεις κατανοησει, διοτι εαν την ειχες κατανοησει δεν θα εγραφες πως ειναι μια πνευματικη μετριοτητα. Ο Αριστοτελης ηταν ενας παμμεγιστος φιλοσοφος, μπορει να μην ειχε το αλαθητο του παπα(sic), αλλα πριν τον πουμε αμπαλο και ασχετο στα φιλοσοφικα, τουλαχιστον θα πρεπει να στοιχειοθετησουμε αυτον τον ισχυρισμο, διοτι διαφορετικα καταντουμε τουλαχιστον γραφικοι. Αστειο δηλαδη να λεμε πως ο Αριστοτελης δεν τα πε καλα, και εμεις τα ξερουμε πολυ καλυτερα. Ποιος; Ο Αριστοτελης. Να του την βγουμε σε νοηση. Εμεις. Οκ. Εν προκειμενω. Απο http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/o.html διαβαζουμε:

    "Η αρετή είναι μια επίκτητη και όχι εγγενής ποιότητα, ενδεικτική της ψυχοσύνθεσης μας, που εκδηλώνεται σε ορισμένους τύπους συμπεριφοράς. Δεν είναι φυσική προδιάθεση αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης και συνειδητής δραστηριότητας, που γίνεται εν τέλει σταθερή ιδιότητα της ψυχής με την επίμονη άσκηση και τον εθισμό.

    Οι αρετές χωρίζονται σε διανοητικές (σοφία, σύνεση, φρόνηση) που αναφέρονται στην ενεργητικότητα του νου και του λόγου και 12 ηθικές που αναφέρονται στην πρακτική ενεργητικότητα του ανθρώπου στις οποίες επιζητάται η απόκτηση της μεσότητας, με τα άκρα να ορίζουν τις αρνητικές έννοιες της έλλειψης και της υπερβολής."

    Αρα, οταν λες για πνευματικη μετριοτητα, αναφερεσαι σαφως σε πνευμα ητοι νου, ητοι διανοητικη αρετη. Βλεπεις λοιπον πως στις διανοητικες αρετες δεν επιζηταται μεσοτητα. Τερματισε το. Μεσοτητα επιζηταται στις ηθικες αρετες, που ειναι αυτες που διεπουν τις πραξεις του ανθρωπου. Στις πραξεις σου χρειαζεται να εφαρμοζεις την μεσοτητα των 12 ηθικων αρετων. Αρα δειξαμε πως ο ισχυρισμος αυτος ειναι λαθος.

    "Ακατάσχετη θεωρία είναι η ψυχολογία". Φυσικα και ειναι. Οπως και η βαρυτητα και ολη η φυσικη που ξερεις. Οσο εχει ομως πρακτικη χρησιμοτητα, την κραταμε τουλαχιστον μεχρι να βγει μια πιο χρησιμη. Για παραδειγμα γνωριζουμε πως το μοντελο του ατομου με το ηλεκτρονιο δεν ισχυει. Χρονια τωρα. Το κραταμε ομως, διοτι στη χημεια και στο μακροκοσμο πρακτικα επαληθευεται. Πώς θα κανεις χημεια με το ηλεκτρονιο ως πιθανοτητα αντι για σωματιδιο; Η ακατασχετη εσωτερικη "θεωρια" των πολικοτητων ειναι η απλουστερη που υπαρχει που εξηγει τον ψυχισμο του ανθρωπου πολυπλευρα.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. "Τι έχει κάνει για τον άνθρωπο η ψυχολογία;Που τον βοήθησε;" Εμενα με εκανε να καταλαβω τον ψυχισμο μου και την συμπεριφορα μου. Πρακτικα. Εστω πως εχεις αγχος. Γιατι εχεις και πώς μπορεις να μην εχεις; Αυτος που δεν ξερει απο ψυχολογια που τωρα γινεται ψυχιατρικη, δεν εχει πολλες επιλογες. Αναποφευκτα θα αρρωστησει σωματικα και θα ειναι με φαρμακα που του καταστελουν τα συμπτωματα, για οσο το κανουν. Ο φιλοσοφος αναζηταει το γιατι. Και βρισκει πως εχει αγχος γιατι κανει κακη χρηση του νου του και ζει στο μελλον. Ειναι τοσο απλο. Αρκει λοιπον να ζει στο παρον, στο τωρα, και να μην ταξιδευει στο μελλον πριν την ωρα του για να εξαφανισθει το αγχος. Ο ψυχολογος αναζηταει γιατι να το κανει αυτο. Και αντιστοιχως βρισκει και κατανοει τον ψυχισμο του. Αυτη ειναι ο τροπος προς ολοκληρωση. Καθε ασθενεια, καθε προβλημα πρεπει να εξηγηθει και να αντιμετωπιστει στην ριζα του.

    Αυτα ειναι δυσκολα και λιγοι μπορουν να τα κατανοουν. Ολοι ομως τα εχουν αναγκη, γι αυτο και ειναι καλο να καταφευγουν σε ειδικους. Ομως προσοχη. Αρκετοι ειναι ασχετοι. Εαν παω σε 3 οδοντιατρους ασχετους και μου καταστρεωουν τα δοντια, δεν φταιει η οδοντιατρικη. Φταινε οι επιλογες των οδοντιατρων που εκανα, και η αμελεια που εδειξα στην υγεια των δοντιων μου. Τα αντιστοιχα συμβαινουν και με την ψυχη. Ο φιλοσοφος αναλαμβανει αυτο το εργο μονος του για να φτασει στο "γνωθι σαυτον". Οποιος δεν μπορει μονος του, συμβουλευεται αυτους που μπορουν. Κανενας φιλοσοφος δεν θα αρνηθει ποτέ να απαντησει σε ερωτηση καποιου, διοτι γνωριζει την αγωνια του διοτι εχει περασει και αυτος απο αυτον τον δρομο. Δεν θα κατσει ομως να ασχολειται οταν βλεπει πως δεν "ακουγεται", διοτι σεβεται τον χρονο του.

    "Εσωτερισμός εν γένει εννοείται η ύπαρξη εσωτερικών πεποιθήσεων ή πίστεων, δηλαδή ιδεών που γίνονται κατανοητές από μικρές συνήθως ομάδες ανθρώπων ή μυημένους ή είναι αποτέλεσμα εγγενούς ενδιαφέροντος. Ο όρος πηγάζει από τη λέξη ἐσωτερικός, σύνθετη του ἔσω, που υποδηλώνει την εσωτερικότητα ή μυστικισμό του συστήματος.
    Παραδειγματα ειναι: η Αλχημεία, η Αστρολογία, η Ανθρωποσοφία, ο πρώιμος Χριστιανικός μυστικισμός, ο Ελευθεροτεκτονισμός, ο Γνωστικισμός, η Καββάλα, ο Νεοπλατωνισμός, η Μαγεία, ο Μυστικισμός Μερκαμπά,ο Μεσμερισμός, ο Ροδοσταυρισμός, ο Ταοϊσμός, η Αριθμολογία, ο Σβεντενμποργκιανισμός, η Σαϊεντολογία, ο Πνευματισμός, οι Αλεβίτες, ο Ερμητισμος και αλλα"

    Πεποιθησεις σημαινει καποια πιστευω ή αντιληψεις που δεν μπορουμε να αποδειξουμε με τον τροπο της επιστημης, δηλ μετρηση και επαναλαμβανομενο πειραμα. Οι ψυχικες ικανοτητες εχουν ερευνηθει πειραματικα και εχουν αποδειχθει πολλακις, αλλα δεν δυνανται να μετρηθουν, διοτι αυτες εξαρτωνται απο το φορεα τους, δεν ειναι ανεξαρτητες, οποτε ποικιλουν. Αυτες οι ομαδες ανθρωπων βαρεθηκαν να χανουν χρονο να προσπαθουν να πεισουν κλειστομυαλους ανθρωπους για αυτα που επιτυγχανουν, διαμορφωσαν κλειστες ομαδες και μιλουν για αυτα μεταξυ τους. Διαφωνω μεν με αυτην την πρακτικη, αλλα απο την αλλη τι νοημα εχει να μιλας για πεταγμα σε αυτους που δεν μπορουν να πεταξουν; Εγω ομως διαφωνω διοτι ολοι θα πρεπει να μαθουν τον τροπο, και ας γινει η κριση του ποιος μπορει και ποιος δεν μπορει, να φανει μετα απο την επιτυχια ή οχι του καθενος και οχι a priori (απο πριν). Δεν ειναι δικαιο ετσι.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Λογος.Τεραστιο θεμα. Μπορει και να ισχυει αυτο που λες, αλλα ετσι οπως το λες δεν λεει τιποτα. Και εγω θα πω "η αγαπη σωζει". Αντε να σωθει ο αλλος απο καρκινο ετσι. Πολυ σπανιο. Ενω αν του πεις ακριβως γιατι δημιουργηθηκε ο καρκινος, εχει πολλες ελπιδες να παυσει αυτην την συμπεριφορα και νοοτροπια και να γλυτωσει. Ο Λογος τωρα νομιζω δεν βρισκει καν σημαντικη δραση στο υλικο επιπεδο. Αλλα πολυ μεγαλο θεμα για να απαντηθει, οποτε δεν το ανοιγω τωρα, αλλωστε δεν το ξερω και καλα, εχω κανει και υπερβαση με 3 σχολια. (αμαν ρε Κυωνα) Σωστη παντως η Ελενη, αξια του ονοματος της. Τον ελεγχει τον νου της ως β συνθετικο του ονοματος της.

    Εμεις ως Ελληνες εχουμε να δωσουμε τοσες μαχες που χανεται το μετρημα.

    Εγω δεν ειδα καποια λοιδωρια του Γκιολβα παντως. Ειδα μια κριση σκληρη, χωρις συναισθημα, οπως και για αλλους. Αυτο δειχνει πως δεν κατανοει ο αγαπητος Λυκανθρωπος τον ψυχισμο αρκετων ανθρωπων, και τι επιδραση μπορει να εχουν οι λεξεις. Η ενσυναισθηση ομως ειναι σπανιο χαρακτηριστικο και δεν μπορουμε να κατηγορουμε καποιον επειδη δεν την εχει αναπτυγμενη. Ειναι υπερβολικο να λεμε λοιδωρια την ελλειψη ενσυναισθησης

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή,

    Δεν θα πρότεινα νεοελληνικά λεξικά για την καλύτερη δυνατή κατανόηση της ελληνικής.Μόνο ως υποβοηθήματα είναι χρήσιμα.Αυτά που λες για την δύναμη,την καρτερικότητα και τους αθλητές μόνο σήμερα έχουν κάποια ισχύ,που μας αρέσει να τεμαχίζουμε τον άνθρωπο,να κρατάμε ό,τι μας αρέσει και τα υπόλοιπα στον κάδο.Οι αρχαίες αναφορές για τον Μαραθωνοδρόμο λένε,ότι έτρεξε την απόσταση όντας ακόμη θερμός από την μάχη φέροντας μαζί τον οπλισμό του.Τι να πουν οι σύγχρονοι αθλητές για την καρτερικότητά του;Το κάρτος πηγάζει από την καρ-διά και όμοιό του δεν έχει.

    Την θεωρία περί αρετής του Αριστοτέλη μια χαρά την γνωρίζω,αλλά όταν την χαρακτηρίζω πνευματική μετριότητα δεν χρησιμοποιώ Αριστοτελικούς όρους.Ο Αριστοτέλης στην εποχή του καλά ήταν βολεμένος και είχε τον Μ.Αλέξανδρο να του χτίζει Περιπάτους.Έβρισκε χρησιμότητα και στους δούλους ο μπαγάσας,αρκεί να μην είχαν να επιδείξουν ικανότητες.

    Αντιπαθώ την ψυχολογία,διότι το μόνο που κάνει είναι να τσουβαλιάζει χωρίς σταματημό.Οι αξιωματικές προτάσεις που χρησιμοποιεί και τις θεωρεί ως αληθείς είναι τελείως αυθαίρετες.Δεν έχουν κάποιο αντίκρισμα στην πραγματικότητα,όπως για παράδειγμα η βαρύτητα.Επομένως,μην μου συγκρίνεις το θεωρητικό υπόβαθρο της φυσικής με μια εξ'ολοκλήρου θεωρητική επιστήμη.
    Να σκεφτείς,ο Πλάτων παρατήρησε τον δογματικό και υποθετικό χαρακτήρα των επιστημών και έκανε αντικείμενο κριτικής ακόμα και τις βασικές έννοιες των μαθηματικών,της πλέον ακριβούς επιστήμης.
    Φαντάσου τι θα έλεγε για την ψυχολογία.

    Ας μου εξηγήσει κάποιος,γιατί ο Κ.Καραμανλής στον λόγο που έβγαλε μετά την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ μέσα στην ατελείωτη φλυαρία του σε κάποιο σημείο λέει "Η πρόκληση της επιβιώσεως του πολιτισμού αυτού(του Ευρωπαϊκού εννοεί)μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την αναμόρφωση των θεσμών και την επανασύνδεση του ορθολογισμού με τον συναισθηματισμό,του Απόλλωνα με τον Διόνυσο",φράση την οποία έχω βρει σε βιβλία εσωτερισμού.
    Ο ίδιος απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους λέει αρχίζοντας τον λόγον του στην ίδια ομιλία "Κύριοι,επιθυμώ να εκφράσω την ειλικρινή χαρά μου,που είναι και χαρά του Ελληνικού λαού,για την παρουσία σας στην χώρα μου που γίνεται από σήμερα και δική σας χώρα".
    Τι είναι αυτά που ξεστομίζει ο αθεόφοβος ο Καραμανλής,που μας ήρθε από τα βάθη της Ασίας;

    Τι είναι Ελληνικό,φίλε μου,στην Ελλάδα σήμερα;Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ... χτενίζεται.
    Τι να πουν οι ψυχολογίες στον γνήσιο Έλληνα;

    Αγαπητέ Λύκιε,οι Έλληνες κάποιοι εποχή με το σύμβολο του Ήλιου,αυτό που υπάρχει στο παρόν αναψυκτήριο,εννοούσαν τον Λόγο.
    Ο Ιωάννης αρχίζει το ευαγγέλιό του,το οποίο απευθύνεται κυρίως στον χώρο της Ιωνίας,με την φράση "Εν αρχή ήν ο Λόγος,και ο Λόγος ήν προς τον Θεόν,και Θεός ήν ο Λόγος".
    Ο Ίωνας Ηράκλειτος όλο για κάποιον καθολικό Λόγο μιλάει,για τον οποίο λέει "τρέφονται γαρ πάντες οι ανθρώπειοι νόμοι υπό ενός του θείου".
    Λέει ότι "ειδένει δε χρην τον πόλεμον εόντα ξυνόν,και δίκην έριν,και γινόμενα πάντα κατ'έριν και χρεών".Ο ίδιος που λέει "πόλεμος πατήρ πάντων".
    Όχι τίποτα άλλο,γιατί λέμε για πολικότητες οι οποίες έχουν την ίδια ρίζα με τον πόλεμο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πω πωωω....!!!!!
    Θαυμαζω το κουραγιο σας Ελευθερε Στοχαστη και Κυονα με την τοση υπεραναλυση που δωσατε στο θεμα/θεματα και νομιζω αρχισα να βραχυκυκλωνω! Χαχαχαχαχα! Για καλο βεβαιως βεβαιως.

    Μικρες παρεμβολες επιτρεπονται;
    -Το κρατερος απο το κρατος=ισχυρος δυνατος.
    Το καρτερικος απο το καρτερος απο το κρατος=υπομονετικος(με σταθερη επιμονη). Ομοιαζει με την
    εγκαρτερηση και την στωικοτητα που με την σειρα τους εχουν να κανουν με την απαθεια/
    αταραξια(απεναντι σε αυτα που δεν μπορεις να αλλαξεις και φερνουν πονο-αγχος-ταραχη οταν ματαιως
    υπο συγκεκριμενες συνθηκες προσπαθεις).
    Ποιος ομως λεει πως η υπομονη δεν απαιτει και αυτη δυναμη(του νου και της ψυχης πρωτιστως) για να
    την επιλεξεις εναντι μιας αλλου ειδους "δυναμικης δρασης" ;
    Αποδεχομαι μια κατασταση.....Χμ........Η αποδοχη μπορει να ειναι και δυναμη γιατι εξοικονομεις
    ενεργεια οσο ο δυνατος ισως την σπαταλαει ανωφελα...
    Ο δυνατος ντοπέ αθλητης υπομενει τις παρενεργειες του φαρμακου με στοχο την ευκολη νικη....Και ο
    καρτερικος/καρτερος αθλητης με τον σταυρο στο χερι, δυναμωνει το ποιόν του και τη αξια του αγωνα
    του, υπομενοντας την ηττα του...Οχι;

    -Περι Λογου ο λογος...
    Ο Λογος μεσα μας ειναι ορθος. Εγγενως. "Μονον αληθεια και Φως εκπορευεται απο τον Λογο". Καθολου δε
    θα διαφωνησω με την αγαθοτητα του Θειου. Ο Λογος ομως εκδηλωνεται σε εναν κοσμο που εξουσιαζεται
    απο την αρμονια αντιθετων(στωικη φιλοσοφια). Αρα; Εγκειται σε εμας αποκλειστικα ή οχι να γνωρισουμε
    την πολωση και να την ελεγξουμε κανοντας χρηση του εκδηλουμενου Λογου; Χρηση κατα βουληση...
    (...αυτο το αποκλειστικα...καπως μου κανει...Ειναι και η μεσοτητα που λεγατε πριν....)

    “Δεν είναι τα πράγματα(...βαλτε Θεος-Λογος) που με κάνουν να πονώ αλλά η ΑΠΟΨΗ που έχω ΕΓΩ για τα πράγματα”...

    -Μεσοτητα
    Χμ...................................




    Δυσκολακι....και νυσταξα....Καλο ξημερωμα σε ολους.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Θεωρω πως εξακολουθεις να παραμενεις αγκυλωμενος στην αποψη σου παρολο που δεν τεκμηριωνεται λογικα, οποτε δεν θα επιμεινω. Σαφεστατο δικαιωμα σου και του καθενος να επιλεγει τον δρομο του, αυτο ειναι αυτονοητο. Ελπιζω να σε οδηγησει καπου αν και αμφιβαλλω, προφανως ομως δεν θα σε ακολουθησω σε κατι που θεωρω παραλογο. Ας μην ξεχναμε πως ουσιαστικα την επιστημη οπως την ξερουμε σημερα την δημιουργησε ο Αριστοτελης. Αν θα τον πω εγω ή ο Κυων αχρηστο, μετριο, gay, εκμεταλλευτη ή οτι αλλο ειναι αστειο. Και φλουφλη θα τον πω και καραγκιοζη. Ξερεις ποσο μετρανε αυτα τα λογια; Στρογγυλο μηδεν. Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. (sour grapes αγγλιστι) Φαντασου το εξης σκηνικο. Σε ενα παγκοσμιο φιλοσοφικο συμποσιο, οπου συζητουνται εννοιες που εχει αναλυσει ο Αριστοτελης και προσπαθουν οι συνεδροι να αντιληφθουν το βαθος των νοηματων του, και δεν αναφερομαι καν στα μετα τα φυσικα του Αριστοελη, ανεβαινει ενας συνεδρος και λεει: "Κυριοι, ο Κυων ειπε πως η θεωρια περι Αρετης του Αριστοτελη ειναι πνευματικη μετριοτητα, και απλα προβληθηκε γιατι τουσκαγε χρημα ο Μ.Αλεξανδρος". Φανταζεσαι πως δεν θα ξεσπασουν ολοι στα γελια; Ανεξαρτητως αντιδρασης ομως, ο καθενας ειναι ελευθερος να διαλεξει την πορεια του, οποια και αν ειναι αυτη, ανεξαρτητως αν μπορει να την τεκμηριωσει λογικα ή οχι.

    Για την ψυχολογια ισχυουν τα ιδια. Μονο που την αντιπαθεια σου αυτη μπορει να την εξηγησει, εσυ οχι. Εσυ εισαι δεσμιος της αντιπαθειας σου διοτι δεν κατανοεις την προελευση της. Για την ακριβεια εισαι δεσμιος ολων των συναισθηματων σου αφου δεν μπορεις να τα κατανοησεις αφου δεν αποδεχεσαι και αντιπαθεις την ψυχολογια. Καλη τυχη λοιπον εδω. Σε 30 χρονια πολυ πιθανον να λενε,"οι ανθρωποι πριν 30 χρονια πιστευαν στη βαρυτητα" και να γελανε. Ολες οι αξιωματικες προτασεις ειναι εντελως αυθαιρετες, αυτη ειναι η εννοια του αξιωματος. Και η γεωμετρια δεχεται αξιωματικα πως απο 2 σημεια διερχεται παντα μονο μια ευθεια. Και εχουμε την Ευκλειδια Γεωμετρια.Ομως υπαρχουν και αλλες γεωμετριες οπως αυτη του Ριμαν που διαφωνουν σε αυτα τα αξιωματα. Κρατα ανοιχτο μυαλο διοτι τιποτα απο οσα θεωρεις στερεα δεν στεκεται στο τελος. Οι φαντασιες της ψυχολογιες, οπως τα βλεπεις, ειναι τα μονο που θα μεινουν. Και τα μαθηματικα εχουν αξιωματα, ενα σορο απο αυτα. Εργαλεια ειναι αυτα. Ολες οι επιστημες. Απλα εργαλεια που τα επινοησε ο φιλοσοφος για να τον βοηθουν να φιλοσοφει. Σημερα ομως εχουν θεοποιησει αυτα τα σπουδαια εργαλεια.

    Για τον Λογο πιστευω πως αν ανεβεις επιπεδο υπαρξης μπορεις με τον λογο να μορφοποιεις την υλη και να δημιουργεις ακομα υλη. Εδω, ετσι οπως ειμαστε κοιμισμενοι, χλωμο το κοβω.

    Το Απολλωνιο και το Διονυσιακο στοιχειο ειναι γνωστο σχετικα. Παντου βρισκεις αναφορες, ο Νιτσε εχει γραψει ολοκληρο βιβλιο σε αυτο. Χοντρικα, το απολλωνιο στοιχειο μεσα μας ειναι το θεικο, ομορφο, φωτεινο, λογικο στοιχειο ενω το διονυσιακο, ειναι αυτο που απελευθερωνεται απο τη μεθη, "το κατωτερο",το τιτανικο, φαντασου διονυσιακα οργια με την αρχαια εννοια τους, απελευθερωση καποιοων ορμων κτλ.

    Ο Ελληνας ειναι παιδι του ουρανου και της γης. Θεωρει σπιτι του και τα δυο. Ενωνει τους παντες και τα παντα, και αποτελει τον κοινο τοπο. Ο Ελληνας βλεπει την προσπαθεια της ψυχολογιας να γνωρισει την ψυχη του ανθρωπου, και οχι μονο δεν την κατακρινει, αλλα ασχολειται μαζι της και την φωτιζει με τον καθαρο του νου. Διοτι ο Ελληνας τα γνωριζει αυτα τα πραγματα, ειναι η κληρονομια του. Αυτος ασχοληθηκε σοβαρα πρωτος και αυτος τα γνωριζει καλυτερα απο τον καθενα. Αν δεν υπαρχουν και πολλοι Ελληνες στην χωρα των Ελληνων σημερα, αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Εαν λοιπον οι ψυχολογιες δεν λενε πολλα στον Ελληνα, ας μιλησει αυτος για το θεμα να δουμε τι εχει να μας πει

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ελενη, ειναι απλα τα πραγματα. Ο μεγιστος φιλοσοφος μας τα ετοιμασε ετσι για να μας βοηθησει. Σημερα δεν υπαρχει μεσοτητα γι αυτο και οι ανθρωποι σκουντουφλανε ηθικα. Εχει χαθει παντελως, για λογους που δεν ειναι της παρουσης, η εννοια της ελλειψης.

    Παραδειγμα, η αρετη του θαρρους. Νομιζουμε πως οσο πιο πολυ θαραλεος ειναι καποιος πως ειναι και καλυτερο. Και λιγο πριν εβλεπα ενα βιντεο, που ευχομαι να ηταν ψευτικο αλλα δεν το νομιζω,απο ενα εφηβο που πηγε να βγαλει selfie κρεμασμενος απο την ταρατσα ενος κτιριου και τελικα επεσε και σκοτωθηκε. Το εκανε για να διαφημισει το θαρρος του. Εαν γνωριζε Αριστοτελη δεν θα το εκανε. Διοτι αυτο που εκανε ηταν υπερβολη της ηθικης αρετης του θαρρους, ηταν θρασος, ηταν υπερβολικο θαρρος, ητοι ηλιθιο, καθως επικινδυνο υπερ το δεον. Η ελλειψη του θαρρους ειναι η δειλια και η υπερβολη ειναι το θρασος. Επειδη εχει "χαθει" σημερα η ελλειψη, νομιζουμε πως ισχυει δειλια-θαρρος, ενω ειναι δειλια-ΘΑΡΡΟΣ-θρασος, με την μεσοτητα να οριζει το σωστο. Λες να ηταν ο Αριστοτελης χαζουλης ή κανας βλακακος που ναθελε να πουλησει ξερολισμο και βιβλια και να μην ηξερε τι ελεγε;

    Η υπομονη οντως απαιτει δυναμη ψυχης. Αποδοχη μιας καταστασης ή πολεμος εναντιον της; Θηλυκη αρχη ή αρσενικη αρχη; Δεν υπαρχει σωστο ή λαθος. Θα κριθει αναλογα με την περισταση. Ας πουμε εχουμε εχθρο τον χρονο. Αποδεχομαστε τον χρονο ή τον πολεμαμε; Θαμασταν ανοητοι αν τον πολεμουσαμε γιατι ειναι υπερανω των δυναμεων των θνητων. Τον αποδεχομαστε και δεν χανουμε χρονο να τον νικησουμε, παρα κανουμε την λαυτερη δυνατη χρηση του που μπορουμε. Ο νους ως ηνιοχος αποφασιζει. Η υπομονη ειναι η δυναμη της θηλυκης αρχης. Οταν ομως λεμε σημερα "δυναμη" εννοουμε την δυναμη της αρσενικης αρχης που ειναι η δυναμη επιβολης

    Κατεβασε τα πινακακια των φωτογραφιων, εκτυπωσε τα και κανε μια ειλικρινη ψυχομετρηση
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/o.html

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. .....


    Δεν αλλάζουν οι Θεϊκοί Νόμοι για τον Άνθρωπο, αλλάζει ο Άνθρωπος με τους Θεϊκούς Νόμους.


    http://www.inout.gr/attachment.php?attachmentid=54426&d=1274197109


    Η υπερβολή δεν είναι μόνον θέμα αντίληψης, είναι και μια Μαθηματική πράξη που έχει την δική της ακολουθία, φέρει δε αποτελέσματα σε εναντίωση, δια χάρην της Ισορροπίας.


    http://images.slideplayer.gr/10/2678462/slides/slide_23.jpg

    http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B100/491/3190,12938/images/img3_266.jpg



    Αλλάζουν οι ΘεΙκοί Νόμοι για τον Άνθρωπο όταν η Προσευχή του είναι από τα βάθη της Ψυχής .


    https://www.youtube.com/watch?v=anrPL3KLUxI



    Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η <-=-> Υ Π Ε Ρ Η Χ Ο Σ




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.