Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές! [«Ο κοιμώμενος» του Ρουσσώ, Ο Αραβικός κόσμος, Το Τέμενος του Βοτανικού & οι πολιτικοθρησκευτικές επιδιώξεις του Ισλάμ]


Καλές βουτιές!
Τα λέμε τον Σεπτέμβρη.

30 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελουνε να χτισουνε τεμενος στην Αθηνα, τωρα που το isis κυρηξε πολεμο εναντιον ολων των χριστιανων και ειδικα των ορθοδοξων. Ο Τσιπρας θα το χτισει με λεφτα των σαουδαραβων σε δημοσιο χωρο. Να δειτε πως απο κει θα ξεκινησει ενα γκετο ισλαμικο που με επικεντρο το τεμενος στο Βοτανικο, θα επεκταθει σε μεγαλη περιμετρι και δεν θα τολμαει να περασει ουτε χριστιανος ουτε καν η αστυνομια, οπως σρα εξαρχεια και στους καταυλισμους των γυφτων. Οποιος περναει θα τον σφαζουν!
    Ξυπνατε και μην αφησετε τους προδοτες δουλικα του Σωρος , να δωσουν οπλα στην 5η φαλαγγα που μας εφεραν μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. WikiLeaks: Η ΕΥΠ ετοιμάζεται για ενδεχόμενο χτύπημα Τζιχαντιστών στην Αθήνα

    http://www.vimaonline.gr/20/article/25116/wikileaks-i-eup-etoimazetai-gia-endehomeno-htupima-tzihadiston-stin-athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, τίποτε δεν δικαιολογεί την τρέλα των Τζιχαντιστών.
    Για τον αραβικό κόσμο όμως πόσα ξέρουμε;

    Ο κοιμώμενος

    Εσύ είσαι ζωγράφος. Ξέρεις εκείνο το μεγάλο πίνακα στο μουσείο, εκείνο τον πίνακα του Ρουσσώ. Λέγεται Ο κοιμώμενος τσιγγάνος.

    -Ναι, βέβαια. Είναι φημισμένος πίνακας.

    – Κανονικά θα ‘πρεπε να λέγεται Ο κοιμώμενος Άραβας. Δείχνει έναν Άραβα ξαπλωμένο στην έρημο, να κοιμάται κάτω από ένα φεγγάρι με τρελή όψη. Ένα λιοντάρι μυρίζεται τον Άραβα, ο Άραβας δεν φοβάται. Ο Άραβας ονειρεύεται. Το ποτάμι που φαίνεται στο βάθος νομίζω ότι είναι το όνειρο του Άραβα. Μπορεί και το λιοντάρι να είναι μέσα στο όνειρο – αν προσέξεις, θα δεις ότι δεν έχει αφήσει ίχνη στην άμμο. Όπως και να ‘ χει, αγαπητή μου, αυτός ο πίνακας είναι το καλύτερο πορτρέτο του χαρακτήρα του Άραβα. Άγριος και ελεύθερος, κοιμάται άφοβα κάτω από τ’ αστέρια της νύχτας. Αλλά, ονειρεύεται. Πάντα ονειρεύεται το νερό. Ονειρεύεται τον κίνδυνο όταν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, για να δείχνει παλικαριά. Οι Άραβες ζουν στις φαντασιώσεις τους. Δεν είμαστε πρακτικοί άνθρωποι, σαν τους Εβραίους. Οι Εβραίοι καταφέρνουν να πραγματώνουν ορισμένα πράγματα. Οι Άραβες ονειρεύονται και μιλούν στο φεγγάρι.

    – Αλλά, αγαπητή μου Έλεν Τσέρυ, τί άλλο υπάρχει σ’ αυτόν τον ωραίο πίνακα του Ρουσσώ; Πες μου;

    – Τι άλλο; Τι άλλο δείχνει ο πίνακας; Για να θυμηθώ. Εε… νομίζω ότι υπάρχει κάτι σαν κανάτα…

    – Ναι. Ναι. Μια κανάτα για νερό. Τι άλλο;

    – Ε…

    – Υπάρχει ένα μουσικό όργανο. Σωστά; Μοιάζει με μαντολίνο ή αυτό που οι Έλληνες ονομάζουν μπουζούκι. Κι αυτό σου δείχνει κάτι ακόμη για τον Άραβα. Σου δείχνει μια άλλη πλευρά του. Εμείς οι Άραβες αγαπάμε την μουσική. Αγαπάμε τη μουσική των άστρων. Αλλά αγαπάμε επίσης την αριθμητική των άστρων. Και τα δύο είναι αραβικές επινοήσεις, το ήξερες αυτό; Α, ναι, οι Άραβες ήταν κάποτε δάσκαλοι στις τέχνες και στις επιστήμες. Η αρχιτεκτονική μας ήταν πρωτότυπη και δυνατή. Επινοήσαμε την αστρονομία, τα σύγχρονα μαθηματικά[1], τη χαρτογραφία, τη ναυπηγική, την αρωματοποιία. Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμη αυτόν τον κατάλογο. Έχουμε μια αρχαία λογοτεχνική κληρονομιά. Στον 8ο, 9ο και 10ο αιώνα. ενώ η Ευρώπη ήταν βουτηγμένη στο βάλτο του Μεσαίωνα. ενώ η Ευρώπη ήταν βουτηγμένη στην άγνοια και στη φτώχεια και τη βαρβαρότητα, στις αραβικές χώρες είχε απλωθεί ο διαφωτισμός. Ο αραβικός κόσμος ήταν πολιτισμένος τότε, πλούσιος, μορφωμένος και ήταν επίσης εκλεπτυσμένος, με το δικό του άγριο και ονειρικό τρόπο. Μαθηματικοί έκαναν βόλτες μέσα σε ροδόκηπους, ποιητές ίππευαν περήφανα άλογα.

    Και τι έγινε τότε; Μα αγαπητή μου, μας έκαναν μια μικρή επίσκεψη οι Σταυροφόροι. Οι χριστιανοί ιππότες από την Ευρώπη. Και έσφαξαν άντρες, γυναίκες και παιδιά, Εβραίους και Άραβες μαζί. Έσφαξαν όλους όσους δεν ήταν χριστιανοί. Οι Σταυροφόροι κατέστρεψαν τη ζωή της διανόησης και της επιστήμης της δυτικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Έκαψαν τη μεγαλύτερη και πληρέστερη βιβλιοθήκη του κόσμου, τη μεγάλη βιβλιοθήκη της Τρίπολης, και γκρέμισαν δεκάδες επιστημονικά και καλλιτεχνικά κέντρα. Μια τέτοια τραγωδία… Μια τέτοια σπατάλη».

    […]

    «Οι ευγενικοί Σταυροφόροι. Οι Άγιοι Σταυροφόροι. Αυτοί έσουραν τις αραβικές χώρες μέσα στον ίδιο βαλτόλακκο όπου βρισκόταν η Ευρώπη. Και οι αραβικές χώρες δεν συνήλθαν ποτέ από τότε. Όσα κέρδη κι αν βγάζουν από το πετρέλαιο, δεν μπορούν να αγοράσουν μ’ αυτά το διαφωτισμό τους. Πόσο διαφορετικές θα ήταν σήμερα οι συνθήκες στη Μέση Ανατολή, πόσο πιο συνετή και ασφαλής θα ήταν όλη η Γη, αν εκείνοι οι χριστιανοί δεν είχαν βεβηλώσει έναν πολιτισμό τόσο προχωρημένο, που να μην μπορεί να τον κατανοήσει το αλαζονικό στενό μυαλό τους. Σας τα έμαθαν αυτά στο σχολείο σας, μικρή μου Τσέρυ;»

    [1] Στην πραγματικότητα, πατήρ (θεμελιωτής) της άλγεβρας –και των συγχρόνων μαθηματικών– είναι ο Διόφαντος ο Αλεξανδρεύς (210-290 μ.χ.). Την άλγεβρα, εν συνεχεία, εξέλιξε ο Πέρσης Αμπού Αμπντουλάχ Μοχάμεντ ιμπν Μουσά αλ-Χουαρίζμι (781-850 μ.χ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται οτι δεν επινόησαν την αστρονομία, τα σύγχρονα μαθηματικά, τη χαρτογραφία, τη ναυπηγική κλπ αλλά ασχολήθηκαν μ' αυτά. Ας μην μείνουμε όμως σ' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αλήθεια ότι οι Χριστιανοί της Δύσης, επέδραμαν και βυσσοδόμισαν στο αραβικό στοιχείο της Ανατολής με τις σταυροφορίες τους. Είναι αλήθεια επίσης, ότι οι σταυροφόροι αποτελούντο από τα κατακάθια της δυτικής κοινωνίας, του σκοτεινού μεσαίωνα. Τα ίδια και χειρότερα έπραξαν και κατά των Χριστιανών της Ορθοδοξίας, με την άλωση του Βυζαντίου!
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άραβες εκείνης της εποχής, είχαν έναν ακμαίο πολιτισμό! Κάθε άλλο...
    Καμία υψηλή πολιτισμική κατάκτηση δεν είχαν επιτεύξει ποτέ, συγκριτικά με την δύση. Ζούσαν φτωχά ως νομάδες κτηνοτρόφων, ως γεωργοί και ως τεχνίτες, αλλά πολιτισμικά δεν είχαν ξεφύγει ποτέ από την υποτέλεια στον βεζύρη, τους σκλάβους, τα χαρέμια και την υποτίμηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Φανάτιζαν και πότιζαν με χασίς τους πολεμιστές (ασασσίνοι) και επέβαλαν την τρομοκρατία ως μέθοδο επιβολής της εξουσίας.
    Πρόσβαση στα γράμματα είχαν μόνο οι εύποροι. Όσα γνώριζαν, ηταν δάνεια από τους Έλληνες και τους Αιγυπτίους. Οι άραβες ως σημιτικό γένος, συγγενεύουν με τους εβραίους. Οι τελευταίοι τους χρησιμοποιούσαν, όπως και σήμερα!
    Αυτά όμως, ανήκουν στο παρελθόν.
    Έκτοτε οι άραβες έμειναν στάσιμοι πολιτισμικά, κυρίως λόγω του Ισλάμ, το οποίο ΔΕΝ είναι μόνο θρησκεία, αλλά και πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχαν μάλιστα την ατυχία(!), να έχουν πετρέλαιο στα εδάφη τους, πράγμα που έγινε αφορμή για τους δυτικούς, ώστε να τους διατηρήσουν πολύ χαμηλά πολιτισμικά, ώστε να τους ελέγχουν εύκολα. Μόνο που όλο αυτό, έγινε με βάναυσο και πολύ αιματηρό τρόπο, τόσο που τώρα επιστρέφει ως μπούμερανγκ στους εμπνευστές των παθών τους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .....


    Μπές στην θάλασσα

    ξάπλωσε ανάσκελα στην επιφάνειά της

    το κεφάλι κόντρα στο κύμα της

    χαλαρές ανάσες αβίαστες

    αφέσου

    μέτρα Νοητικά 50 κύματα που θα σε διαπεράσουν,

    βγαίνεις και συλλογίζεσαι,

    σημασία έχει ότι οι αριθμοί των κυμάτων λένε...

    ότι πέρασες "σαράντα κύματα" !



    Καλό Καλοκαίρι

    να χαιρόμασθε εν Αρμονία και Ειρήνη !




    Υ.Σ
    Καλοσορίζω με την σειρά μου τον Αρμαγεδώνα και τον Χρήστο στην παρέα, Καλώς ήρθατε.




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η εμφάνιση και η εξάπλωση των Αράβων

      Προς τα τέλη της βασιλείας του Ηράκλειου Α΄ εμφανίστηκαν στο ιστορικό  προσκήνιο οι 'Aραβες, ως ένας νέος, καταλυτικός παράγοντας, που επρόκειτο να επηρεάσει τις τύχες όλων των λαών της Μεσογείου. Τα χρόνια που ο Ηράκλειος νικούσε τους Πέρσες, ο προφήτης Μωάμεθ έβαζε τα θεμέλια για τη θρησκευτική και πολιτική ένωση των Αράβων. Υπό την ηγεσία του οι σκορπισμένες φυλές της αραβικής χερσονήσου βρήκαν συνοχή και ξεχύθηκαν να υποτάξουν τους "απίστους". Πρώτος στόχος τους τα δύο μεγάλα γειτονικά κράτη, το περσικό και το βυζαντινό. Η Περσία κατακτήθηκε σχεδόν αμέσως, ενώ το Βυζάντιο έχασε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια τις ανατολικές επαρχίες του, τη Συρία το 636, την Παλαιστίνη το 638 και το 640/2 την Αίγυπτο. Η εξάπλωση των Αράβων στη βόρεια Αφρική περιόρισε το βυζαντινό κράτος στη Μικρά Ασία, τα Βαλκάνια και τις ιταλικές του κτήσεις. Οι 'Aραβες μετά την κατάκτηση της Αφρικής στράφηκαν εναντίον των ευρωπαϊκών εδαφών. Το 711 πέρασαν στην Ισπανία από το Γιβραλτάρ και άρχισαν να κατακτούν το βησιγοτθικό κράτος. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στο κράτος των Φράγκων, η επέλασή τους όμως σταμάτησε όταν νικήθηκαν από τους Φράγκους, με αρχηγό τον Κάρολο Μαρτέλλο στη μάχη του Πουατιέ (ή μάχη της Τουρ) το 732. Η μάχη αυτή αποτελεί ορόσημο για την ευρωπαϊκή ιστορία γιατι σταμάτησε την αραβική επέλαση στην Ευρώπη. Την ίδια σημασία έχει και η νίκη του βυζαντινού αυτοκράτορα Λέοντα Γ επί των αράβων που πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη το 718.

    Έχει κι άλλα μετά για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 
ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

    http://kelliteacher.weebly.com/alpharhoalphabetaiotakappaeta-epsilonxialphapilambdaomegasigmaeta-kappaalphaiota-alpharhoalphabetaiotakappaomicronsigma-piomicronlambdaiotatauiotasigmamuomicronsigma.html

    Φεύγω. Πάω να περάσω από σαράντα κύματα.

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Άραβες ασχολήθηκαν με τα γράμματα και τις επιστήμες, αλλά δεν τα δημιούργησαν (το link δεν μας μεταφέρει στο άρθρο που ήθελες Δέσποινα).
    Αυτό που έχει αξία σε έναν πολιτισμό, δεν είναι τα επιτεύγματα μιας κλειστής ελίτ, αλλά οι πολιτισμικές κατακτήσεις που απολαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας. Εκεί οι Άραβες, δεν πέτυχαν καλή επίδοση!
    Στο θέμα του Τεμένους τώρα, θεωρώ ότι η πρεμούρα του Σύριζα και των υπολοίπων κομμάτων που ψήφισαν την κατασκευή του, ότι δήθεν με αυτή την κίνηση ενισχύουν την ανεξιθρησκεία και την δημοκρατία στην χώρα μας, επιτέλεσαν ένα τεράστιο έγκλημα κατά της χώρας.
    -Διατείνονται ότι οι χιλιάδες μουσουλμάνοι της Αθήνας, δεν έχουν τόπο λατρείας. Ψευδές!
    Η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν περίπου 80 τζάμια στην περιοχή της Αττικής, τα περισσότερα με άδεια "εντευκτηρίου οίκου" (άρα νόμιμα). Η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ευκολότερα, όσους εισέρχονται εκεί.
    -Διατείνονται ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία και αφορά μόνο τις πεποιθήσεις των πιστών του, όπως και ο Χριστιανισμός. Ψευδές!
    Η αλήθεια είναι ότι το Ισλάμ είναι ένα θρησκευτικό-πολιτικό σύστημα, το οποίο επιβάλει δια της βίας τους νόμους της Σαρία στους πιστούς του, οι οποίοι αφορούν την καθημερινή τους δραστηριότητα. Το Ισλάμ εναντιώνεται επιθετικά σε οποιονδήποτε νόμο ή πολιτικό σύστημα διαφέρει από τις δικές του αξίες. Είναι δηλαδή μισαλλόδοξο θεμελιακά. Στην πράξη, η Σαρία επιβάλλεται δια της βίας ακόμα και στους μη μουσουλμάνους, ενώ θεωρείται ότι είναι ανώτερη από κάθε νόμο και Σύνταγμα της κοσμικής εξουσίας μιας χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν επιτρέψουμε την ανέγερση ενος Τεμένους στον Βοτανικό, αμέσως θα εγερθεί το ζήτημα σε ποιούς μουσουλμάνους θα απευθύνεται. Στους Σιήτες ή στους Σουνίτες, οι οποίοι αντιμάχονται μεταξύ τους με αβυσσαλέο μίσος; Τότε θα προκύψει η ανάγκη και για δεύτερο Τέμενος!
    Η έννοια της συγκέντρωσης χιλιάδων μουσουλμάνων σε ένα μέρος με θρησκευτική αξία, θα προκαλέσει μια αλλαγή ευρείας κλίμακας στην χρήση και την νομή της περιοχής, με ισλαμικό χαρακτήρα, όπου λόγω δόγματος θα εκτοπίζεται βιαίως οτιδήποτε χριστιανικό ή μη ισλαμικό. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα γκέτο-άβατο για μη μουσουλμάνους, δηλαδή ένα κράτος εν κράτει και με τους δικούς του νόμους.
    Έτσι θα έχουμε δημιουργήσει εναν πυρήνα-ορμητήριο ισλαμικής δραστηριότητας και επιθέσεων, αφού μέσα στο δόγμα τους, περιλαμβάνονται οι επιθέσεις μίσους στους "απίστους".
    Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας θα είναι αδύνατον να προσεγγίσουν και να ελέγξουν τις εκεί δραστηριότητες, με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.
    Παρόμοια παραδείγματα έχουμε στο Λονδίνο και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τους "Έλληνες" πολιτικούς του δύσμοιρου τόπου μας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σε όλα, Λύκιε. Είναι κρίσιμη η στιγμή. Ο κίνδυνος είναι ορατός και μεγάλος. Μια βραδυφλεγής βόμβα στην αγαπημένη μας Αθήνα.
      Τί είδους νοσηρή προσωπικότητα ήταν αυτός ο Μωάμεθ αλλά και οι συνεχιστές του ώστε να επηρεάζουν τόσο δραματικά την ιστορία και να θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ειρηνική Ελλάδα του 2016;

      Εμένα μου ανοίγει το λινκ. Μπορούμε να το βρούμε και από τον τίτλο
      ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      Δεν είναι κάτι σπουδαίο, είναι από την Ιστορία της Β´ Γυμνασίου.

      Δ.

      Διαγραφή
    2. O.k. και εμένα μου άνοιξε τελικά από το PC μου, γιατί από το κινητό δεν μου άνοιγε.
      Δεν θα έλεγα ότι το κείμενο που διδάσκεται στην Β' Γυμνασίου, βρίθει από αντικειμενικότητα και αλήθεια. Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις του εβραιοκρατούμενου "παιδαγωγικού ινστιτούτου" που μοχλεύουν την παιδεία μας. Πρόκειται για στρεβλή προπαγάνδα.
      Το Ισλάμ δημιουργήθηκε από το εβραϊκό ιερατείο. Νομίζω δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις ακόμα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΩΡΑ ΜΟΥ Ο ΣΟΡΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΒΑΧΕ!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΕ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΧΑΝΕΣΕ ΠΑΛΙ. ΚΑΛΕ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΕΓΩ ΘΑ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΜΠΡΡΡΡ!!! ΤΡΟΜΑΖΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΟΛΑ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΧΙΧΙΧΙΧΙ!)................
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.... ΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΤΡΟΜΑΖΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΜΟΥΝΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΕΝΟΡΧΟΝΤΑΝ!!!!!!!!!!!!!! ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ........

    ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ
    ΜΠΙ ΜΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί νόημα έχει να κάνεις copy-paste απο άλλο ιστολόγιο; Διαβολέα έχεις ήδη καεί!!! Μην το συνεχίζεις... Ξέρεις τις συνέπειες.....Ηδη έχει δρομολογηθεί κατάστασης απεντόμωσης σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν αφού εδώ θα χτίσουν τζαμί στην αθηνα η γενικός στην Ελλάδα γιατι δεν πάμε και εμείς να χτίσουμε εκκλησίες στης χώρες που έχουν ως επίσημη θρησκεία τον μουσουλμανισμό ( ας αναρωτηθούν οι αρμόδιο) αν δεν έχουν πουληθεί ακόμα. Αυτή ειναι η ερώτηση που με βασανίζει;;;
    Εγω θεωρώ ότι οι κάτοικοι του βοτανικού έκαναν την καλύτερη δουλειά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που ξεσηκώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος που θα πληγεί βάναυσα, από την ανέγερση του Τεμένους στην περιοχή τους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορθόδοξες εκκλησίες σε κάποιες αραβικές χώρες, στις οποίες υπήρχε ορθόδοξη μειονότητα. Όμως οι Ισλαμιστές (τζιχαντιστές) κατέστρεψαν πολλές από αυτές και έκαψαν ή έσφαξαν ζωντανούς τους πιστούς τους.
      Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανέγερση του Τεμένους με κανέναν τρόπο. Πρόκειται για ολέθριο λάθος, το οποίο θα μας βάλει σε ασύλληπτες περιπέτειες και δεν θα είναι ανατάξιμες.
      Θα πρέπει να εμποδιστούν πάση θυσία οι εργασίες ανέγερσης και ότι χτίζεται, να γκρεμίζεται αυτοστιγμεί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  15. ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε, μην προσπαθείς να τροφοδοτήσεις μια συνέχεια με το τι είναι και τι κάνει ο ψυχασθενής. Δεν μας αφορά και δεν ασχολούμαστε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΖΗΤΩ ΣΥΥΓΝΩΜΗΝ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, δεν με στεναχώρησες ούτε και προσέβαλες το μπλογκ. Γνωρίζω όσα έγραψες και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά δεν θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτή την ιστορία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν δημοσίευσα το ενημερωτικό σου σχόλιο.
      Έχω αντίληψη ποιός είναι ποιός και με ποιά ονόματα γράφει κάθε φορά. Όμως δεν επιθυμώ να αποκαλύπτω την μυστικότητα της ανωνυμίας κανενός και μένω μόνο στο περιεχόμενο και την ουσία του λόγου του. Ο συγκεκριμένος έχει μόνιμη παρουσία εδώ μέσα, με άλλα ψευδώνυμα, αλλά σέβεται τους κανόνες. Μιλάμε για ...πολυσχιδή προσωπικότητα. Δεν είναι στόχος μου να αποκλείσω τον λόγο, ούτε στον ίδιο τον Διάβολο αν θελήσει να γράψει. Θα αποκλείσω όμως ακόμα και έναν αρχάγγελο, αν δεν σεβαστεί τους κανόνες!
      Καλό σου καλοκαίρι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ


      http://attikanea.blogspot.gr/2016/01/blog-post_827.html

      Βρε τι βγαίνουν στην φορα, από τ' άπλυτα της... Οικογένειας Μπακογιάννη - Μητσοτάκη...
      Είναι να το κρατάς ως ιστορικό ντοκουμέντο, σημαντικών πολιτικών και ιστορικών αποκαλύψεων.

      Από τις... "χορηγίες" της SIEMENS, μέχρι και την κρυφή και φανερή περιουσία των... περιούσιων της ... Φαμίλιας...

      Διαβάζεις και σου πετάγονται τα μάτια έξω... και τελικά, σου ανεβαίνει η πίεση για τα ζώα που ψηφίζουν τέτοια εβραιοσιωνιστικά αποβράσματα...

      Διαγραφή
    4. Χιλιες φορες Μητσοτακης παρα Τσιπρας.

      Διαγραφή
    5. ΤΟΙΣ ΑΓΑΡΗΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ

      Διαγραφή
  17. .....

    https://www.youtube.com/watch?v=j8qqT9GA9so


    http://perierga.gr/wp-content/uploads/2011/08/xwra_naxos.jpg


    Να έχουμε ένα απρόβλεπτα όμορφο ΣαββατοΚύριακο !


    Υ.Σ. ( χρωστάω ένα ( από*) στα "πέρασμα κυμάτων" )



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .....


    https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc



    έρρωσθε και ευδαιμονείτε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΥΚΙΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
    ΕΙΘΕ Η ΧΑΡΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΕΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΑ
    ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
    ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.........ΧΡΗΣΤΟΣ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!
    Εύχομαι να πιάσουν τόπο οι ευχές σου, Χρήστο Π.!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σε όλους!
    Χρόνια Πολλά στους ερτάζοντες αλλά και σε όλους μας!

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πρόσωπο της Παναγίας κατέχει εξέχουσα θέση μέσα στη ζωή, στην πίστη και στη θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Γι᾽ αυτό και η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι βαθειά χαραγμένη μέσα στις καρδιές μας, μέσα στις συνήθειές μας, μέσα στις παραδόσεις μας και ριζωμένη μέσα στη θεολογική αλήθεια της αγίας μας Εκκλησίας.
    Χρόνια πολλά σε όλους στην αδερφή μου Μαρία και στους εορτάζοντες.
    μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.