Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τζιχαντιστικές επιθέσεις: Πώς αντιμετωπίζονται; Κινδυνεύει η Ελλάδα;

Image

Συγκλονίζουν το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις που σημειώνονται στα Δυτικά κράτη από άτομα που χαρακτηρίζονται ως "μοναχικοί λύκοι" και σκορπούν το θάνατο για θρησκευτικούς λόγους. 

Το χθεσινό περιστατικό στην Γαλλία με τη δολοφονία του ιερέα από έναν 19χρονο και άλλον ένα τζιχαντιστή. Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η αύξηση αυτών των περιστατικών έχει αναστατώσει όλη τη Δύση. Τι κοινά σημεία έχουν; Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν; Κινδυνεύει η Ελλάδα; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει ο αναλυτής Ιωάννης Μιχαλέτος. 


 Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος*


Οι πολλαπλές επιθέσεις Τζιχαντιστών το τελευταίο διάστημα διακρίνονται από τα εξής σημεία:

Οι δράστες είναι φονταμενταλιστές (λέγονται πλέον και ριζοσπαστικοποιημένοι), μέσα από μια διαδικασία πλύσης εγκεφάλου που βασίζεται σε Αρχέτυπα και Νόρμες που μεταδίδονται συνεχώς από τα κοινωνικά δίκτυα-και όχι μόνο.

Δρουν σε χώρους που σαφέστατα ενυπάρχουν ήδη ευρύτατες μάζες Μουσουλμάνων δεύτερης και τρίτης γενιάς και ούτως μπορούν να αποκρύπτουν την παρουσία τους καθότι αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη σημασία. 

- Σε δεύτερη ανάγνωση προσβλέπουν και σε συνεργασίες με ομόθρησκους τους που συνειδητά ή όχι τους βοηθούν

Οι καθοδηγητές των δραστών αλλά κατ'ουσία και τα εκτελεστικά στελέχη δεν προσβλέπουν στις πράξεις και τα αποτελέσματα αυτά καθαυτά , αλλά στη δημιουργία "κινηματικής-συναισθηματικής" δράσης που θα κινητοποιεί διαρκώς και νέους δράστες. 

Σε αντίθεση με μια υφέρπουσα φημολογία που διακινείται σε ΜΜΕ ανά το "Δυτικό κόσμο", οι Τζιχαντιστές δεν επιδιώκουν "σύγκρουση πολιτισμών" και "πόλεμο μεταξύ Ισλάμ και Δύσης". Δεν είναι ούτε αφελείς ούτε μικρόνοοι (οι καθοδηγητές) για να μην αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια άμεση σύγκρουση απλώς θα ερημοποιούσε στη κυριολεξία τις γενέτειρες τους καθότι ούτε το Ισλάμ είναι ενιαίο ούτε θα είχαν συμμάχους από άλλους πολιτισμούς. Το δε τεχνολογικό επίπεδο του Ισλάμ είναι στην ουσία ανύπαρκτο, είναι απλά χρήστες Αμερικανικής, Γαλλικής ή και Ρωσικής τεχνολογίας. Σε ενδεχόμενη πλήρη ρήξη με συμβατικούς πολεμικούς όρους με τη Δύση, απλώς θα εξαφανίζονταν από το μελλοντικό ιστορικό γίγνεσθαι. 

Αυτό που ξεκάθαρα επιδιώκουν οι Τζιχαντιστές είναι να αποχωρήσουν οι Δυτικές χώρες από τα εδάφη που οι ίδιοι ελέγχουν (λ.χ. το Ισλαμικό κράτος Ιράκ/Συρίας)

Σε δεύτερη φάση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να ελέγξουν τις Δυτικά-ελεγχόμενες Μοναρχίες και πολιτικά συστήματα στη Μέση Ανατολή. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν η Δύση φοβούμενη περαιτέρω επιθέσεις στο έδαφος της, ενδώσει και αποχωρήσει. Ταυτοχρόνως ευελπιστούν ότι ο Δυτικός τρόπος ζωής βαθμιαία παρακμάζει και σε συνδυασμό με δημογραφικούς λόγους, θα υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο ειρηνική μετάβαση στο δικό τους πολιτισμικό πρότυπο. 

Το όλο σκεπτικό τους βασίζεται στον λεγόμενο "Ανατολικό τρόπο πολέμου" που αποφεύγει τις κατά μέτωπον τακτικές αντιπαραθέσεις και δρα μέσω του ανταρτοπολέμου, εξάντλησης του ηθικού του εχθρού, χρήσης της τρομοκρατίας ως πολεμικού εργαλείου και δίνει τεράστια σημασία στην παραπλάνηση και την μυστική δράση. 


Η αντιμετώπιση του Τζιχαντιστικού "ρεύματος" πρέπει να είναι ολιστική.


Η αρχή οφείλει να γίνει με την αντιμετώπιση των Αρχετύπων που κινητοποιούν μέσω κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο, τους δράστες και αποτελούν βεβαίως και τα εύχρηστα νοητικά εργαλεία των καθοδηγητών. Υπό αυτή την έννοια , οφείλει η συντεταγμένη Πολιτεία του κάθε κράτους και σε συλλογικό επίπεδο να αντιτάξει τις άμυνες αυτές που θα αποτρέπουν τους Τζιχαντιστές. 

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση αντιστοίχων Αρχετύπων που προκαλούν "σοκ και δέος"προς τους ιδίους και σε αυτή τη φάση χρήσιμοι είναι όσοι κατέχουν εμπειρική ικανότητα ανάλυσης, διαίσθησης και 'εργαλειοποίησης" της κοινωνικής ψυχολογίας των κατά βάση Αράβων δραστών. Σχετικές έρευνες και σε επιστημονικό επίπεδο γίνονται σε ιδρύματα των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ρωσίας ενώ έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό σε αυτό το τομέα υπάρχει σε πλείστες χώρες της Ε.Ε.

-Σε πολιτικό-στρατιωτικό επίπεδο είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρέπει να καταστραφεί εξ'ολοκλήρου το Ισλαμικό Κράτος τόσο σε υλικό όσο και έμψυχο επίπεδο. 

-Σε επίπεδο συνεργασίας κρατών της ΕΕ για την ανταλλαγή πληροφοριών, το προτεινόμενο μοντέλο συνεργασίας εκπορευόμενο από ένα κεντρικό σύστημα μεταξύ 27 κρατών θα οδηγεί σε δυσλειτουργίες και διαρροές, ενώ ένας διαμοιρασμός ευθυνών και τομέων αρμοδιοτήτων θα ήταν περισσότερο πρακτικός-αντίστοιχος του μοντέλου του ΝΑΤΟ ως προς το σύμφωνο της Βαρσοβίας (Δ. Γερμανία έναντι Α. Γερμανίας, Ελλάδα έναντι Βουλγαρίας, Ιταλία έναντι Γιουγκοσλαβίας, κ.ο.κ.). Αντίστοιχο διαμοιρασμό είχαν και το Ανατολικό μπλόκ έναντι του Δυτικού. 

-Τα ανωτέρω προϋποθέτουν σαφέστατα ότι οι χώρες της Ε.Ε. αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με έναν εχθρό ο οποίος διαμοιράζεται και εντός και εκτός των συνόρων του και δεν έχει συμβατική μορφή. Επιπλέον σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται ότι το φαινόμενο θα απαιτήσει ιδιαίτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση του δεδομένων των περιορισμών που υφίστανται καθότι δεν υπάρχει διακριτός, κρατικός δρών αλλά μυριάδα ομάδων και δικτύων με ασαφή και μεταβαλλόμενη κρατική υποστήριξη από ορισμένα Ισλαμικά καθεστώτα αναλόγως των εξελίξεων. 

-Πρώτα λοιπόν πρέπει να οριοθετηθεί ο "εχθρός", μετέπειτα τα όρια & ικανότητες δράσης του και εν συνεχεία να τεθούν σε κίνηση οι ενέργειες - όπως οι παραπάνω και πολλές ακόμα- ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτή είναι και η σημαντικότερη δυσκολία σε σχέση με το ζήτημα.

-Οι επιθέσεις των Τζιχαντιστών θα συνεχιστούν στο προσεχές μέλλον και θα είναι πολύνεκρες. 

-Η Ελλάδα σαφέστατα κινδυνεύει από τη δράση παραφρόνων , αλλά προς το παρόν η όποια πιθανή δράση τους δεν θα είναι αποτέλεσμα εντολής καθοδηγητών αλλά παράταιρη ενέργεια μεμονωμένου ατόμου ή πυρήνα

Οι χώρες της Ε.Ε. όπως η Γαλλία, Βέλγιο, ιδιαίτερα είναι σε πολύ σοβαρό κίνδυνο και δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό από τους εκεί "λήπτες αποφάσεων", κρίνοντας από μια σειρά ανησυχητικών ενδείξεων σε πολιτικό επίπεδο πρωτίστως.

Σημειώσεις:

-Σε αντίθεση με την κρατούσα πεποίθηση της "κοινή γνώμης" ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών γίνονται πανίσχυρες στο Δυτικό κόσμο λόγω του "πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία" αυτό δεν αληθεύει, τουναντίον η ισχύς τους στην ευρύτερη αρχιτεκτονική πολιτικής -κοινωνικής ισχύος διαρκώς μειώνεται. 

-Ο λόγος είναι η τεχνολογία και η διαβρωτική της επίδραση τόσο στο επίπεδο ελέγχου των υπηρεσιών αυτών από τους πολιτικούς προϊσταμένους μέσω της τεχνολογίας, -γιατί υπάρχουν αλληλοεπικαλυπτόμενες υπηρεσίες που παρακολουθούν η μία την άλλη-, όσο και γιατί η νεώτερες γενιές στελεχών "χάνουν" εκ των πραγμάτων διαρκώς επαφή με τις ζυμώσεις στο πραγματικό κοινωνικό επίπεδο.

-Οι εποχές που ένα μεσαίο -αλλά εντελώς άγνωστο- στέλεχος μιας υπηρεσίας πληροφοριών λ.χ της Γαλλίας μπορούσε με το ανθρώπινο δίκτυο που διαχειριζόταν να διεισδύει σε ποικίλα και ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και άρα να είναι ισχυρός-έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

-Αντιθέτως τα περισσότερα κράτη αποτρέπουν συστηματικά τα στελέχη τους σε αυτές τις υπηρεσίες (εσωτερικής ασφάλειας) να αναπτύσσουν ανθρώπινα (και άρα δυναμικά και εξελίσσομένα δίκτυα) και τους υποχρεώνουν να βασίζονται στη τεχνολογία, άρα σε μηχανήματα που είναι διαρκώς σε συλλογικό και θεσμικό έλεγχο και δεν επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη "ατομική χρήση".

-Το παραπάνω αποτελεί βασικό μειονέκτημα για την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών καθότι οι ίδιοι βασίζονται σε ανθρώπινα δίκτυα και μόνο ζώσες πηγές κατάλληλα τοποθετημένες και εκπαιδευμένες μπορούν να τους εξακριβώσουν. 

-Ταυτοχρόνως, μόνο ανθρώπινες πηγές εντός των κοινοτήτων τους μπορούν να ενσπείρουν μόνο με τη εικαζόμενη παρουσία στους, διαλυτικά σύνδρομα, διαιρέσεις, διενέξεις και εν τέλει αποσάθρωση του κοινωνικού χώρου που κινούνται.

Σε τελική ανάλυση, χρειάζεται μια ισόρροπη προσέγγιση που να χειρίζεται την τεχνολογία ως βοηθητικό μέσο και όχι ως κύριο. 


Πηγή: rimse.gr


*O Ιωάννης Μιχαλέτος είναι σύμβουλος & αναλυτής για θέματα ασφάλειας με εξειδίκευση στην έρευνα των εξελισσόμενων ασύμμετρων απειλών στην Ν.Α Ευρώπη (Δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, Ισλαμική τρομοκρατία, πολιτικός εξτρεμισμός, παράνομη μετανάστευση, ομάδες πολιτικής αποσταθεροποίησης) και τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της περιοχής (Ενεργειακά έργα υποδομής, επενδύσεις, ασφάλεια υποδομών, περιφερειακές ενεργειακές πολιτικές).

Συνεργάζεται με το “Ελληνικό Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας”, το IHS Jane‘s Group και με κέντρα ερευνών και εξειδικευμένες εκδόσεις στη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Καναδά, Ιταλία, ΗΠΑ κ.α. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια προσκεκλημένος του ΝΑΤΟ,ΕΕ, ΥΠΕΞ διαφόρων κρατών και συχνά παραθέτει συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ.

5 σχόλια:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΓΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ. ΑΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΛΛΑ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ, ΓΙΝΟΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ. ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΥΤΙΝ, ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΘΡΟΝΟ Ο ΠΑΡΤΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ-ΑΝΑΤΟΛΗ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΛΑΚΕΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι ένας κορυφαίος παίκτης της πολιτικής σκακιέρας, κατάτι ανώτερος των άλλων δυτικών ηγετών και βεβαίως του πανάξιου προέδρου Ερντογάν!
    Τα σενάρια που μπορούν να γίνουν από τις τρίπλες του Πούτιν, είναι πολλά.
    Σε όλα τα πιθανά σενάρια που κατέγραψες, θα προσθέσω και την πιθανότητα να παγιδέψει (ο Πούτιν) την Τουρκία σε δεύτερο χρόνο, ώστε σε συνέργεια με την Δύση να διαμελίσει την γείτονα και να πατάξει ολοσχερώς τον ισλαμικό παράγοντα. Λέγοντας "να τον πατάξει", δεν εννοώ βεβαίως ότι θα εξαφανιστεί το ισλάμ ως θρησκεία, ούτε ως λαός βεβαίως, αλλά θα αποδυναμώσει την ισχύ του από χρήμα και όπλα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να αφεθεί ο Πούτιν να μεταβληθεί σε μέγα Σουλτάνο του ισλαμικού κόσμου και να συγκεντρώσει όλη την εξουσία (κοσμική, θρησκευτική και οικονομική), στα δικά του χέρια.
    Επειδή αυτό θα μπορέσει να το πετύχει μόνο με την βοήθεια μιας μεγάλης δύναμης όπως η Ρωσία, θα επιτρέψει στην Ρωσία να καρπωθεί με γεωστρατηγικά ωφελήματα, όπως η πρόσβαση του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο, με δημιουργία ναυστάθμου στην Ίμβρο ή την Τένεδο, αλλά και την αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, ώστε να γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Κύριλλος της Μόσχας (με έδρα την Μόσχα).
    Σε δεύτερο χρόνο όμως, μπορεί να υποδαυλιστεί εσωτερική εξέγερση των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, λόγω του θρησκευτικού και πολιτικού απολυταρχισμού του Σουλτάνου Ερντογάν και να προκληθεί ένας γιγάντιος εσωτερικός "εμφύλιος" πόλεμος, που θα αποδυναμώσει και θα διαλύσει ολόκληρο το Σουλτανάτο και όχι μόνο την Τουρκία. Αυτό διότι ως γνωστόν, το Ισλάμ έχει τόσες πολλές εκφάνσεις και τόση πολλή μισαλλοδοξία λόγω δογματικών διαφορών, που δεν γεφυρώνονται σε καμία περίπτωση και δεν μπορούν να διατηρήσουν ενωμένο τον ισλαμικό κόσμο σε ένα κράτος!
    Άρα, η υποστήριξη της δημιουργίας ενός θνησιγενούς ενιαίου παν-ισλαμικού κράτους, μπορεί να δελεάζει τον άπληστο Ερντογάν και τον νεοοθωμανικό του μεγαλοϊδεατισμό, όμως θα είναι ένα πολύ εύθραυστο τερατούργημα, που η πυροδότηση μιας θρυαλλίδας, θα είναι πολύ εύκολο να την τινάξει συθέμελα στον αέρα! Το Ισλάμ μπορεί να επιβιώνει μόνο διαιρεμένο σε κρατίδια...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....

    Κάποιες κινήσεις - συνεργασίες γίνονται για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.Τα αδικαιολόγητα των πονηρών ανθρώπων.

    Το χειρότερο στην όλη Ιστορία είναι ότι εμπεριέχει κανόνες του παράλογου.Αλλά έτσι κι αλλιώς για να φθάσει σε αυτή την κλίμακα το παιχνίδι, εκφράστηκαν παράλογες καταστάσεις.

    Η χειρότερη ενεργοποίηση μια ομάδας ανθρώπων είναι ο Φανατισμός. Μια ομάδας που λειτουργεί ξεχωριστά ανά μονάδα και που την κάνει ακόμη χειρότερη.Ο Φανατισμός τυφλώνει, με αποτέλεσμα να χάνεται εντελώς η λογική, αφού η λογική του Φανατικού δημιουργεί δικά της πλαίσια μέσα σε παρωπίδες που γεννά με την σειρά της εμμονές και είναι ουσιαστικά αντίθετη με την ίδια την ουσιαστική Λογική .

    Αυτό που θα συμβεί είναι να πληρώσουν με το ίδιο τίμημα (σχεδόν ) οι Φανατικοί, αφού όταν αγανακτήσει ο απλός Κόσμος της Δύσης θα βλέπει στον οποιοδήποτε Άνθρωπο της Ανατολικής φυσιογνωμίας έναν τρομοκράτη.Έτσι θα ανταποδίδεται ασύμμετρα με οργή από το πλήθος του Δυτικού Κόσμου μια επιθετικότητα πρός πάσα κατεύθυνση σε Ανθρώπους της Ανατολικής φυσιογνωμίας.
    Πως να μην καταλήξει εκεί η κατάσταση όταν θα βλέπει ο γείτονας ( Δυτικός Άνθρωπος ) ότι η ήσυχη και ευγενική οικογένεια στο διπλανό σπίτη, γέννησε έναν έφηβο που ανατίναξε μια μέρα τον εαυτό του σε μια πλατεία σε ένα τραίνο και πάει λέγοντας( ήδη συμβαίνει ) .

    Όσο δύσκολο φαντάζει το να φυτέψεις μια Ιδέα στο μυαλό κάποιου Ανθρώπου τόσο πιό δύσκολο είναι να αφαιρέσης μια Ιδέα.Λένε ότι το πιό δύσκολο είναι να βγάλεις από το μυαλό ενός Άνδρα την σκέψη μιας γυναίκας και μεταφορικά στους Φανατικούς είναι η σκέψη της πίστης τους με όλα τα επακόλουθα αυτής.( η πίστη είναι γένους Θηλυκού )

    Θέλουν να δημιουργήσουν μια Κοινωνία μίσους, εξασφαλίζοντας την αίσθηση του φόβου και του τρόμου, δικαιολογώντας την καθολική καταστολή μέσω ομάδων αστυνόμευσης και στρατού.. ελέγχοντας τα συναισθήματα και τις εκφράσεις των Ανθρώπων.

    Ουσιαστικά πίεση ( διοχέτευση πρός το συμφέρον τους ) και έλεγχο της ενέργειας ( Ηλεκτρομαγνητικής ) των Ψυχών.

    Οι Άνθρωποι με τις Αληθινές Αξίες θα δώσουν τις λύσεις.

    Θα δώσουν την τελευταία μάχη με τους πονηρούς και πλανεμένους ανθρώπους για να επανέλθει το επίπεδο Πολιτισμού.Ενός Πολιτισμού που δεν θα ξαναέχει δεί η Ανθρωπότητα.

    Δεν είναι ο βίος αυτό που μας παρουσιάζουν.Δεν θα περάσει το μίσος τους.

    Η Λογική άρχει του Επιθυμητικού όταν καταρέει η πλάνη και το ψεύδος του.Και θα καταρεύσει.

    Νομοτελειακά ο Άνθρωπος θέλει να σταματήσει να κομματιάζεται.

    Το βάθος της Ψυχής του.. το πρωτοκύτταρό της θέλει να ενωθεί με το Όλον.

    Αυτό έχει ήδη παλμούς Ασυνείδητους και Συνειδητούς γιατί η Φιλότητα κραδαίνει να ξεκινήσει την κίνησή της και η Αγάπη πρίν δύο χιλιάδες χρόνια γειώθηκε.

    Το σιδηρούν Γένος έχει μπεί στην τελική του ευθεία.

    Αυτό δίδεται μαθηματικά με σημάδια ως πρός την Έλξη και την έκφραση των Ανθρώπων και άμεσα - έμμεσα με την δράση – αντίδραση της Φύσης ( Πλανήτη μας ).Πρός το τέλος αναπαράγονται πληροφορίες διπολικού χαρακτήρα.Με λίγα λόγια ζυγιζόμασθε.

    Ζυγιζόμασθε μέσω της διήθησης και διύλησης των Ψυχών μέσα από την σπειροειδή πίεση των βιωμάτων.. των κρίσεων.. των απρόβλεπτων καταστάσεων που κλονίζουν τις Αξίες και τα Ιδανικά, την ποιότητα και την αισθητική του Κόσμου μας.

    Η κάθαρση δεν περιμένει Εμάς πλέον, έρχεται εκείνη σε Εμάς.

    Το απόσταγμα της εποχής των Ιχθύων.

    Το μεσοδιάστημα φεύγει.

    Από το ύδωρ περνάει ο Άνθρωπος στον Αήρ.

    Η ανέλιξη θα αφήσει τα βαρέα στοιχεία.

    Η Θεική Μουσική θα ακούγεται και θα συντονίζεται στις καρδιές μας.

    Τίποτα δεν θα είναι εύκολο, τίποτα δεν θα γίνει χωρίς πόνο.

    Ο Ηρακλής θα σηκώσει τον Αίαντα στον αέρα.

    Οι Έλληνες θα δώσουν την λύση και θα την απλώσουν στον Κόσμο όλο.

    Γιατί διαχρονικά, έτσι είναι... γραμμένο !


    Όστις δύναται... ( Όποιος μπορεί )



    .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .........

      Πρίν χρόνια δοκιμάστηκε η Ιεραρχία στην πυραμίδα της Ορθόδοξης πίστης ξεκινώντας από τον Πανάγιο τάφο.Δόθηκαν Ομηρικές μάχες με μνηστήρες της Ορθόδοξης πίστης να διεκδικούν τον Πανάγιο τάφο και το Άγιο Φώς.Αλλά επειδή λειτουργεί στο διηνεκές Ιερότητα πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη όλοι οι μνηστήρες της Ορθοδοξίας... πήραν τα μηνύματά τους.

      Διότι μόνον οι Έλληνες κατά το Πνεύμα έχουν Την Χάρην να λαμβάνουν - μεταδίδουν το Άγιο Φώς... να λαμβάνουν - μεταδίδουν το Απολλώνιο Φώς... πρός την Ανθρωπότητα ( αδεκάστου Ιστορίας ).


      Αυτό μας μαρτυρεί και ο Ιάλυσσος...


      Έλληνες αεί παίδες εισίν

      Ηλίου κύκλον βιούντες

      Νεότηταν επί Κόσμον φέρουσιν

      Αθάνατον Νόμον υπηρετούντες.



      Νεοελληνική απόδοση:

      ( Οι Έλληνες είναι αιώνια παιδιά

      που βιώνουν σε κύκλους γύρω από την Ήλιο,

      Ανανεώνουν το Φώς στον Κόσμο ( Φώς - Νεότητα – Πολιτισμός )

      διότι υπηρετούν... Αθάνατο Νόμο ! )





      έρρωσθε και ευδαιμονείτε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  4. "ἄθλιος παρ᾽ ἀθλίου δι᾽ ἀθλίου πρὸς ἄθλιον."

    [Διογένης ο Σκύλος < Διογένης Λαέρτιος ΣΤ' 44]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.