Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

9o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Ελληνισμός-Εβραϊσμός(Λιαντίνης), Ψυχογενείς οι ασθένειες & ζωή αιώνια, Ο αριθμός των αργοναυτών, Ρυθμιστές της ηλιακής ενέργειας, Ευσέβιος Καισαρείας, Μεταρρύθμιση του Θεραπευτή/Ιάσονα/Ιησού, Ιεσσαίοι, Σωτηρία από το ''θηρίο'', Σχέση Πρωτέα με Ορφέα & Εφτά Πύλες, Ισοδυναμία Ιησού-Θηρίου & Δευτέρα Παρουσία, Συγχώρεση, Ενσυνείδητη πειθαρχία, Από τον Απόλλωνα Ήλιο στον Προφήτη Ηλία, Βηθανία-Οίκος της Νηός/Αθηνάς]


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

Θέμα Αναψυκτηρίου:

" Πάντρεμα Ελληνισμού-Χριστιανισμού, υπάρχει σύνδεση;"

152 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνδαιτυμόνες, η συζήτηση πάνω στο θέμα μας πορεύεται αργά και προοδευτικά. Είναι αναμενόμενο να προκύπτουν μέσα από τους διαλόγους, κάποιες μικρές εκτροπές από το βασικό θέμα και αυτό είναι αποδεκτό. Είναι αλήθεια ότι μέσα από τον διάλογο, πάντοτε προκύπτει η ανάγκη διευκρινήσεων και ορισμών που βοηθούν την συζήτηση, αλλά καλό είναι να επανερχόμαστε στο θέμα μας μετά από μια μικρή (περιορισμένη) εκτροπή σε κάποιο παρεμφερές.

    Αποδεχόμενος την πρόταση του αγαπητού Ερίωπα, καλώ όλους τους συνδαιτυμόνες να συνοψίσουν την άποψή τους μέχρι στιγμής και επιγραμματικά, πάνω στο θέμα.
    Η άποψη του καθενός, σαφώς μπορεί να έχει διαφοροποιηθεί από την αρχική, εφόσον μέσα από τον διάλογο προέκυψαν νέες πληροφορίες που μπορούν να εμπλούτισαν τις γνώσεις και να άλλαξαν την γενική μας τοποθέτηση.
    Άρα, τώρα ας ξανατοποθετηθούμε εκ νέου στο θέμα.

    Να θυμίσω ότι θεωρώ κομβικό σημείο του θέματος, ο εντοπισμός των πραγματικών ιδεών του Ιησού (διδαχές) και η συνάφεια ή συνέχειά τους, με αυτές των Ελλήνων φιλοσόφων ή της εν γένει ελληνικής ηθικής.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφης η διαφορα. Παντως Δ, κανεις λαθος. Δεν ειμαστε ελληνες σημερα. Ποια ελληνικη παιδεια κυλαει μεσα μας και την αναγνωριζουμε; Πού την ειδες και δεν την βλεπω εγω; Εβραιοι ειμαστε σημερα ή αν θες "χριστιανοι". Κακως λοιπον ψαχουμε τον χριστιανισμο, αφου ηδη ειμαστε συνειδητα ή οχι εβραιοι, τον ελληνισμο θαπρεπε να ψαχνουμε. Και θα παραθεσω καποια κομματια απο Λιαντινη οπου καταδεικνυονται οσα ανεφερα.

    1.Χριστιανική αγάπη και Ελληνική αγάπη

    «Για τους Έλληνες αγάπη είναι η υποταγή στην φυσική και την ηθική τάξη. Αυτό που διαφορετικά το περιγράψανε με τη μεγαλώνυμη λέξη της «Δίκης». Να επιδικάζεις στον άνθρωπο την τιμή του. Να μη γίνεσαι υπέρογκος και υβριστής απέναντι στους νόμους της Φύσης και στους νόμους των ανθρώπων. Να κατέχεις και να δείχνεις την νόστιμη και την μέτρια ανθρωπιά. Αυτό που οι ευρωπαίοι ερμηνευτικά το λένε ουμανισμό. Και όλα αυτά χωρίς γλυκασμούς και χωρίς ηχηρότητα. Με γνώση, με πίκρα και με βούληση.

    Για τους Έλληνες, δηλαδή, αγάπη δεν σημαίνει να δίνεις τον ένα από τους δύο χιτώνες σου, κατά τον χριστιανικό στοχασμό. Αλλά να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να έχει τρείς χιτώνες, όταν ο διπλανός δεν έχει κανένα.

    Η θέση μάλιστα των χριστιανών να δίνεις από τα δύο το ένα σε εκείνον που δεν έχει κανέναν, είναι η νοσηρή αντίδραση απέναντι στους νοσηρούς όρους. Η ελεημοσύνη δεν ταιριάζει στον αξιοπρεπή και τον περήφανο άνθρωπο. Γιατί ζητεί να λύσει το πρόβλημα προσωρινά, και εκ των ενόντων να «κουκουλώσει» μια κοινωνική αταξία.

    Ενώ η θέση των Ελλήνων να μην αποχτήσεις τρία, όταν ο δίπλα σου δεν έχει ούτε ένα, είναι η υγεία. Σου υποδείχνει να προλαβαίνεις στοχαστικά, να μην χρειάζεσαι ύστερα να γιατροπορεύεις ατελέσφορα.

    Άλλωστε η θέση αυτή είναι, αλλιώτικα, η βάση εκείνης της υπέροχης σύλληψης στο κοινωνικό πρόβλημα, που οι Έλληνες την είπανε Δημοκρατία. Ξέρεις άλλη λέξη με πιο αδρή, πιο γόνιμη, πιο πλούσια, πιο σοφή, και πιο έμορφη αν θέλεις ουσία από τη λέξη δημοκρατία ; Εγώ δεν ξέρω. Και γράμματα γνωρίζω, που λένε στα δικαστήρια.

    Αυτή την πρωταρχική συμπεριφορά των Ελλήνων, που προφταίνει να σε φυλάγει από τη διολίσθηση στο ηθικό χάος, ο Αριστοτέλης τη χάραξε σε μια πρόταση μαρμάρινη. Μοιάζει τις εξισώσεις που διατυπώνουν οι μεγάλοι φυσικοί: «ο αλτρουισμός», λέει ο Αριστοτέλης, «είναι στον ίδιο βαθμό λανθασμένη προκατάληψη με τον εγωισμό».

    Ο αλτρουισμός, όμως, των χριστιανών δεν είναι τέτοιο δώρο. Αλλά η πρόφαση για να διαιωνίζεται ο εγωισμός τους. Σκέφτηκες ποτέ πόσο ατιμωτική είναι για εσένα η στιγμή που ελεείς τον διακονιάρη;; Πως επιτρέπεις, και πως ανέχεσαι, την υπεροχή σου απέναντί του;; Η ελεημοσύνη σου τον φτύνει καταπρόσωπο.

    Οι χριστιανοί ποτέ δεν θα μπορούσαν να ξεστομίσουν αυτό τον λόγο του Αριστοτέλη. Γιατί έρχονται να διακονήσουν την αρρώστια. Δεν έρχονται να στεφανώσουν την υγεία.

    Η πρόταση του Αριστοτέλη είναι ο λόγος ο φυσικός και ο ολόκληρος. Αντίθετα, το «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» των χριστιανών είναι η θέση η μισή και η αφύσικη. Γιατί ο άνθρωπος δεν αγαπά μόνο, αλλά και εξίσου μισεί. Πράμα που είναι και το φυσικό και το καθημερινά συμβαίνoν.

    Το περίφημο odi et amo, αγαπώ και μισώ, πέρα από τη ερωτική κυριαρχία του στην ποίηση του Κάτουλλου και του Ντοστογιέφσκι, έχει και την κοινωνική του εγκυρότητα. Ένας άνθρωπος που δεν ημπορεί να μισήσει ποτέ μοιάζει τη σκύλα που δεν μάχεται το λύκο, σαν έρχεται στο μαντρί, αλλά ζευγαρώνει μαζί του. Έτσι όμως ποιος θα φυλάξει τα πρόβατα;;»
    Δημήτρης Λιαντίνης
    «Τα Ελληνικά», σελ. 143-144
    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.Έλληνες θα ειπεί…

    Έλληνες θα ειπεί δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
    Έλληνες θα ειπεί να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σαυτόν. Όχι να κάνεις την εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
    Έλληνες θα ειπεί να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο:
    στάθι καί οίκτιρον.
    Σταμάτα, και δάκρυσε, γιατί δε ζω πιά. Κι όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήμαα: προσδοκώ ανάσταση νεκρών.

    Έλληνες θα ειπεί το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Κι όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κώχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σα βερέμης.
    Ακόμη και ο Ελύτης, καθώς εγέρασε, τό ‘ριξε στους αγγέλους και στα σουδάρια. Τι απογοήτεψη…

    Έλληνες θα ειπεί όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη και τη θάλασσα. Και σαν πεθάνεις, να μαζεύουνται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί, και να σε τραγουδάνε:

    Τρεις αντρειωμένοι εβούλλησαν να βγούν από τον Άδη
    Ένας τον Μάη θέλει να βγει κι άλλος τον Αλωνάρη
    Κι ο Δήμος τ’ αγια-Δημητριού ν’ ανοίξει γιοματάρι.
    Μια λυγερή τους άκουσε, γυρεύει να την πάρουν.
    Κόρη, βροντούν τ’ ασήμια σου, το φελλοκάλιγό σου,
    Και το χρυσά γιορντάνια σου, θα μας ακούσει ο Χάρος

    3.Παιδεία Ελληνική ή Εβραίικη;

    Θα επιχειρίσουμε μια στατιστική έρευνα. Θα διατρέξουμε τη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Από το χωριό Πυρσόγιαννη της Ηπείρου ως την επαρχία Βιάνου της Κρήτης. Από τη Νίψα και τις Σάππες της Θράκης ως το Παραλίμνι της Κύπρου, κι ως την άκρη το Ταίναρο.
    Θα ρωτήσουμε νεοέλληνες απ' όλες τις τάξεις και όλα τα επίπεδα. Γυναίκες και άντρες, γερόντους και παιδιά, αγράμματους και επιστήμονες, φτωχούς και πλούσιους, ακοινώνητους και αριστοκράτες, πουτάνες και καλόγριες, ξωχάρηδες και αστούς, φιλέρημους και χαροκόπους. Για νά `ναι το δείγμα μας ευρύ και πλήρες, που λένε οι γραφειοκράτες.
    Όλα τούτα τα αθώα και ανυποψίαστα πλήθη θα τα ρωτήσουμε δυό τρεις ερωτήσεις από το Ελληνικό, κι άλλες τόσες από το Εβραίικο.

    Στο Ελληνικό λοιπόν. Να μας ειπούν τι γνωρίζουν για την Αρχαία Ελλάδα. Ζητούμε μια γνώση σοβαρή και υποψιασμένη. Όχι φολκλόρ και γραφικότητες.
    Γιατί γνώση της Ελλάδας είναι εκείνο που ξέρουμε να το ζούμε κιόλας. Όχι δηλαδή ο Ηρακλής μωρό έπνιξε τα φίδια, ότι ο Αρχιμήδης εχάραζε κύκλους στην άμμο, ούτε ταν ή επί τας, μέτρον άριστον, ο Μινώταυρος στην Κρήτη και το πιθάρι του Διογένη, ούτε αν ξέρουν πως η ψωλή του Δία εγίνηκε κεραυνός και χτύπησε τους σχιστούς λειμώνες της Ολυμπιάδας, για να γεννήσει στο Φίλιππο τον Αλέξανδδρο.
    Τέτοια γνώση της κλασικής Ελλάδας θά `τανε τουρισμός στην Τυνησία. Η φουστανέλα και το κόκκινο φέσι στη Μελβούρνη και στην Πέμπτη Λεωφόρο κατά τις εθνικές γιορτές. Θα ζητήσουμε γνώση ουσίας.
    Να μας ειπούνε, δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντίνος, Διογένης Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας, που στον καιρό μας αντίστοιχα σημαίνουν Αϊστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος, Μαξ Πλανκ, Ροντέν, Κολόμβος.
    Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή, κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο, μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη, τόνος στους Στωικούς.
    Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τι τους λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο, μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο, χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μας ειπούνε, πόσοι φιλόλογοι, έξω από τα σχολικά κολλυβογράμματα έχουν διαβάσει στο πρωτότυπο τρεις διαλόγους του Πλάτωνα, δύο Νεμεόνικους του Πινδάρου, την Ωδή στην αρετή του Αριστο-τέλη, έναν Ομηρικό Ύμνο. (Και αυτό δεν είναι ραψωδία).
    Και για να μας πιάσει τεταρταίος και καλπάζουσα, να μας ειπεί ποιός γνωρίζει και διδάσκει από τους ειδικούς προφεσσόρους στα πανεπιστήμια ότι οι τρεις τραγικοί ποιητές μας στη βάση τους είναι φυσικοί επιστήμονες, ότι στη διάλεξή του για την αρετή ο Πλάτων έκαμε στους ακροατές του ένα μάθημα γεωμετρίας, ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι δωρικό, και όχι ιωνικό καλλιτέχνημα, ότι η διδασκαλία τραγωδίας στον θέατρο ήταν κήρυγμα από άμβωνος ότι η θρησκεία των ελλήνων ήταν αισθητική προσέγγιση των φυσικών φαινομένων.
    Δεν νομίζω, αναγνώστη μου, ότι σε όλα αυτά τα επίπεδα η έρευνά μας θα δώσει ποσοστά γνώσης και κατοχής σε βάθος του κλασικού κόσμου από τους νεοέλληνες που να υπερβάινουν τους δύο στους χίλιους.
    Τι φωνάζουμε τότε, και φουσκώνουμε, και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε έλληνες; Για το θεό δηλαδή. Παράκρουση και παραφροσύνη.

    Από το Ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαϊας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα.
    Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην ξεύρει τούτους τους εβραίους; Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα.
    Το ίδιο συμβαίνει και για φράσεις όπως Προς Κολασσαείς, Προς Κορινθίους, Εκ του κατά Λουκάν. Εδώ μάλιστα μεγάλος αριθμός νεοελλήνων ξεύρει απόξω ολόκληρα χωρία και περικοπές. Μόνο που συμβαίνει κάποτε να ακούσετε τους ψαλτάδες στις εκκλησίες το Χριστός Ανέστη να το ψέλνουν, όπως εκείνος ο απόστρατος χωροφύλακας του Παπαδιαμάντη μας:

    Κστό -; μπρε -; Κ'στος ανέστη
    εκ νεκρών θανάτων
    θάνατον μπατήσας
    κ' έντοις -; έντοις - μνήμασι
    ζωήν παμμακάριστε

    Και τα άλαλα τα χείλλη των ασεβών,
    Άλαλα τα χείλη, οι κερατάδες.

    Και δόστου να το γυρίζουν άλλοτε στον αμανέ και άλλοτε στο κλέφτικο.
    Το ίδιο συμβαίνει, αν τους ειπείς για τόπους όπως Ιορδάνης, Γαλιλαία, Γεσθημανή (sic), Όρος Σινά, Καπερναούμ. Τιβεριάς. Αν όμως τους ειπείς για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον, για Περίπατο ή Κήπο (περιπατητικοί, επικούρειοι), σου απαντούν, όπως ο Μακρυγιάννης. Όταν είδε το Σκούρτη και τους άλλους ναυάρχους στα όρη να οδηγούν σε μάχη τους στρατιώτες του Νικηταρά με ναυτικά παραγγέλματα:
    -Τι όρτζα, πόρζα, και γαμώ το καυλί του μας λέει ο κερατάς;
    Το ίδιο συμβαίνει, αν ζητήσεις να σου αναλύσουν την επί του Όρους Ομιλία, ή να σου τραβήξουνε διάλεξη περί νηστείας, περί προσευχής, περί του «Δεύτε οι ευλογημένοι....». Ο κάθε νεοέλληνας εδώ είναι πτυχιούχος και ειδήμονας. Είναι κληρονόμος και καθηγητής. Ξέρει να ταϊσει άχυρα το σκυλί του, και κόκαλα το γαϊδούρι του. Γνώση και πίστη και σοφία, που να ιδούν τα μάτια σου και να μην πιστεύει ο νους σου.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ' ένα λόγο, ο μέγας και ο βαθύς εβραίικος πιλιτισμός -;δεν ειρωνεύομαι, κυριολεκτώ- μέσα από τη χριστιανική του μετάλλαξη, κι αυτή πια δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε βαθιά, πέρασε ως το μυελό των οστών και στη διπλή σπείρα του DNA όλων των νεοελλήνων.
    Ένα μόνον δεν γνωρίζουν. Ότι ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός είναι εντελώς αντίθετος με τον πολιτισμό της κλασικής Ελλάδας. Το αρνί και ο λύκος. Ο πάμφωτος ναός της Αφαίας στην Αίγινα, και το μονύδριο της αγίας Ελεούσας στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, με την αγράμματη καλόγρια που κυνηγά τις έγκυες και τις λεχώνες, γιατί `ναι μαγαρισμένες, λέι.
    Αλλά δεν είναι εδώ ο καιρός και ο τόπος για τέτιες εξηγήσεις. Το θηρίο το καταπάλαιψα σε άλλες εκστρατείες. Ήμουν και εγώ στον πόλεμο τοξότης που ξαστόχησε, λέει ο ποιητής.

    Τέτοια λογής αποτέλεσμα θα μας δώσει η στατιστική έρευνα στον πληθυσμό της χώρας αναφορικά με την απόδραση του Ελληνικού, και την επίδραση του Εβραίικου. Στην επιφάνεια και στον τύπο και στο όνομα είμαστε έλληνες. Στο βυθό όμως και στην ουσία και στην ύλη είμαστε εβραίοι.
    Και μην μας παραπλανά το απλοϊκό δικηγοριλίκι, που κανοναρχούν ιεροκήρυκες και ιερολόγοι, ότι τάχατες άλλο εβραίοι κι άλλο χριστιανοί. Άλλο ορθόδοξοι κι άλλο ρωμαιοκαθολικοί. Ο ισχυρισμός αυτός είναι δόλιο σόφισμα, και αφέλεια ξεχειλωμένη.
    Όσοι λένε τούτη την παλαβομάρα, είναι σα να λένε: Άλλο εταίρα κι άλλο πουτάνα. Μα σε σεμνεία δουλεύουνε και οι δύο. Άλλο δρομέας κι άλλο δισκοβόλος. Μα αθλητές είναι και οι δύο. Άλλο λέμφωμα, άλλο λευχαιμία, κι άλλο νεοπλασία του λάρυγγα. Μα καρκίνοι είναι όλοι τους. Και κακά σπυριά, που σκοτώσανε Καβάφη και Φρόυντ.
    Οι νεοέλληνες εκρατήσαμε το σχήμα από τους έλληνες . Η μάζα όμως, το m που λένε οι φυσικοί, είναι καθαρά εβραίικη. Και ο χώρος, το spatium ή s που λένε οι φυσικοί, μέσα στον οποίο συντελέστηκε η αφελλήνιση των ελλήνων είναι τό χριστιανικό βυζάντιο. Και ο χρόνος ο tempus ή το t που λένε οι φυσικοί, που στη διάρκειά του συντελέστηκε ο εξεβραϊσμός των ελλήνων είναι από τον καιρό του Θεοδόσιου μέχρι σήμερα.
    Ο Θεοδόσιος εγκρέμισε τους ναούς, έσπασε τα αγάλματα, έκλεισε το στάδια, τα θέατρα, τα ελληνικά σχολεία. Όλες τις πηγές που ποτίζανε την ελληνική αντίληψη ζωής. Γι' αυτό τον εβαφτίσανε Μέγα. Όπως εβαφτίσανε Μέγας κι τον προαγωγό του, με τη διπλή σημασία η λεξη, τον Κωνσταντίνο. Τον καίσαρα που έσφαξε τη γυναίκα του και το γιό του. Και τους εβάφτισαν Μέγας, εκείνοι που εβάφτισαν Μέγας και τους Αθανάσιους, τους Βασίλειους, και όσους τέτοιους. Όλοι τους γκρεμιστάδες, παραχαράκτες, αλάριχοι, βάνδαλοι της ελληνικής ιδέας.
    Η άλλη φωνή, που λέει ότι τίποτα δεν εσήμαιναν ετούτες οι φρικαλεότητες των χριστιανών κατά των ελλήνων, για όσους δεν εξεφτίσανε σε εβραιοέλληνες αλλά έμειναν ελληνοέλληνες, έρχεται από πολύ μακρυά και την ακούνε λίγοι:

    Γιατί τα σπάσαμε τ' αγάλματά των
    γιατί τους διώξαμεν απ' τους ναούς των,
    διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί.

    Καβάφης είν' αυτός, αναγνώστη μου, δεν είναι σαράφης. Ούτε Βούδας και Κούδας. Και το ποίημα λέγεται Ιωνικόν. Δεν λέγεται Χερουβικόν.

    Έλληνες λοιπόν στο δέρμα. Και εβραίοι στα κόκαλα και στο αίμα, στην καρδιά, στα άντερα και στη χολή. Ιδού το κλειδί, η αιτία, ο λόγος της εθνικής σχιζοφρένειας.
    Πίσω από τα Σκόπια, από το Αιγαίο, τις Ολυμπιάδες, την Κύπρο, πίσω από τους κατσιβελισμούς, Μεταξάδες και Παπαδοπουλέους, πίσω από μαρίκες και μιμίκες και κατσίκες, και κοσκωτάδες και σκατάδες, πίσω από κορυδαλούς και κοριούς και καθάρσεις και λοιμοκαθαρτήρια, πίσω από ρουσφέτια και βιλλαέτια και κασαβέτια, βρίσκεται η εθνική μας σχιζοφρένεια. Αυτή απεργάστηκε την εθνική πόλωση, και την εθνική αταυτότητα.

    ΥΓ. Ελ+Ενι; Τι ειν τουτο παλι; Ελ εισαι;
    ΥΓ2.Ναι, θεωρω πως προς το παρον αυτη ειναι η θεση μου. Εκτος και αν ανακαλυφθει η ουσια του χριστιανισμου, που ξερω πως κρυβεται πισω απο τον Χριστιανισμο, σε ενα Ζαγρεα, σε ενα Βακχο, σε ενα Διονυσο, αλλα που δεν μπορω ακομα να την ψηλαφισω. Ναναι αραγε ο Ηλιος; Οψομεθα
    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστιος φιλόσοφος ο Λιαντίνης όμως αυτός είναι ο ρομαντικός στην πραγματικότητα. Βλέπει την Αρχαία Ελλάδα όπως αυτός θέλει ό,τι δε του αρέσει το πετάει… (σαν τα παιδιά με τις ψείρες που κορόιδεψαν τον Όμηρο όπως μας ενημερώνει ο Ηράκλειτος). και ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτό; Όταν εμφανίζεις μόνο το ωραίο, το έμορφο, δυσκολεύεσαι να βρεις τις ομοιότητες των αρχαίων με τους σύγχρονους Έλληνες.
      Τότε αρχίζει ο παραλογισμός… Α! Οι Έλληνες είναι Εβραίοι, είναι Εβραιοχριστιανοί, είναι Λουα- Λουα κλπ. Πως τυχαίνει όμως όλα αυτά συνήθως να εκστομίζονται από ανθρώπους που εκπροσωπούν τον ελληνισμό ή εθνισμό; Λες και δε θέλουν ρε παιδί μου να υπάρχουν Έλληνες…
      10000000ψευδέλληνες βλέπει ο μελανοςyuri, 50000000νεκρούς Έλληνες κατά την περίοδο της ρωμιοσύνης βλέπει ο εθνικός καλός γέροντας της Κρήτης, Βλάχους και Αλβανούς το iq 198, εβραιοχριστιανούς παντού η Αμαζόνεια ελληνική κίνηση κ.α
      Τι στο καλό πνευματικό πατέρα το Φαλμεράιερ έχετε όλοι;

      Γι αυτό πιστεύω ότι αξίζει αυτή η αναφορά:
      «Ο λαός που αγωνίστηκε ως απόγονος των Ελλήνων και έτσι αναγνωρίστηκε από ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να απαντήσει σε εκείνους που λένε αυτές τις παραδοξολογίες ότι η ελληνική εθνικότητα μοιάζει με τον ήλιο, είναι τυφλός όποιος δεν τη βλέπει».

      Ιππόνοος

      Υ.Γ Αν θες να τα συγκρίνεις σωστά επέλεξε μία δύσκολη περίοδο περίπου 200 χρόνων για τους Αρχαίους Έλληνες και σύγκρινε τους με τους σημερινούς. Και τα καλά και τα κακά όμως, όχι μόνο το ένα… Τους Έλληνες που διέπρεψαν εντός και εκτός συνόρων,τους Έλληνες οπλίτες στα πεδία των μαχών αλλά και τον απλό πολίτη της κάθε περιόδου. Το δίπολο έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζεις, στην αρχαία Ελλάδα γιατί να γίνει εξαίρεση;

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ Ε.Σ., η προσωπική μου εκτίμηση στο πρόσωπο του Λιαντίνη (και τις ιδέες του) δεν είναι ανάλογη της δικής σου. Επειδή ο άνθρωπος κρίνεται από το τέλος του, η αυτοκτονία του Λιαντίνη, αποδεικνύει την νοσηρότητα και το ατελέσφορο των διανοημάτων του. Πρόκειται περί σοφιστού και όχι φιλοσόφου κατά την άποψή μου. Θα αποφύγω να σχολιάσω και να ακυρώσω ένα προς ένα τα διανοήματα του σοφιστή Λιαντίνη, διότι θα χρειαστώ χρόνο και χώρο, που δεν διαθέτω.
    Όμως και πάλι έχουμε παρεκτραπεί από το θέμα μας. Πρέπει να εντοπίσουμε την ηθική του δίδαξε ο Χριστός και να την συγκρίνουμε με αυτή των Ελλήνων. Όχι να την κρίνουμε, παρά μόνο να την συγκρίνουμε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημαντικά και περιεκτικά όπως πάντα αυτά που μας έγραψες, Στοχαστή.
    Θα ήθελα μια άλλη φορά να μας πεις τί γνωρίζαν και τί σκέπτονταν και έλεγαν οι βοσκοί, οι γεωργοί και οι αλιείς της Κρήτης και απανταχού της Ελλάδας τον καιρό που οι Θεραπευτές ολοκλήρωναν τον 4ο βαθμό μύησης και αποκτούσαν την ιδιότητα του Ιάσονος /Ιάσων –Ιήσων ( ο Θεραπεύων χωρίς άγγιγμα... Ιά σων - ία = βέλη – ενεργειακές ακτίνες ),
    που έλαβε και ο Απολλώνιος.

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ?
    Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΝΗΤΗ ΜΟΡΦΗ. ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΥΑΚΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ?
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΙΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.
    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΣΙ Ο ΙΑΣΩΝ ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΣΗ = ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΑΡΑ ΙΗΣΟΥΣ=ΙΑΣΩΝ=ΘΕΡΑΠΩΝ=ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΠΟ ΤΙ ΤΗΝ ΣΩΖΕΙ ΟΜΩΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε άλλους συνδαιτημόνες, Αρθούρε, για να τα πουν αυτά. Εγώ δεν τα ξέρω. Γι αυτό σας παρακολουθώ με δέος και μάλιστα πρέπει να πω οτι κι εσύ με εξέπληξες με τις παρεμβάσεις σου. Αλλά για να μην είμαι μόνον ακροατής γράφω κι εγώ κανένα ρομαντικό σχόλιο, όπως ας πούμε το παρακάτω:

    Έγραψε το πρωί η φίλη μου Ρόδη:
    "Ανέκαθεν η ζωή ήταν ένας αγώνας αντοχής και διαχείρισης απωλειών. Και δεν χρειάζεται να ζει κανείς σε εποχή γενικής πτώσης για να βγει χαμένος. Ο,τι δεν σου κλέβει η Ιστορία, αργά ή γρήγορα θα στο κλέψει ο χρόνος. Αλλά αυτή η σταδιακή ή η βίαιη απογύμνωση από κάθε βεβαιότητα, είναι ίσως η μοναδική μας ευκαιρία να σκύψουμε πάνω από τα πραγματικά σημαντικά ζητήματα και να προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο σοφότεροι."

    Οι περισσότεροι χριστιανοί έγιναν ποίμνιο με ποιμένα για να εξασφαλίσουν την μετά θάνατον ζωή και ανταμοιβή. Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε λίγο σοφότεροι.

    Ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, Θεολόγος, έζησε μια γλυκιά ζωή ακατάπαυστης προσφοράς, σε μια σκήτη στην Φαιά Πέτρα. Εγώ πάλι ήμουν "πάνω στην τρέλα μου, πάνω στην αλητεία μου" όπως λέει το τραγούδι. Δεν με ενόχλησε ποτέ με καμμία νουθεσία. Μοντέρνος, νεωτεριστής, ρουφούσε τα νεολαιίστικα που του έλεγα. Δεν θα ξεχάσω την αγάπη και το χαμόγελό του.
    Έφυγε από τον μάταιο αυτό κόσμο ύστερα από πολύχρονη ταλαιπωρία από ανίατη ασθένεια. Τους τελευταίους μήνες τους πέρασε πάνω σε μία πολυθρόνα σκηνοθέτη, δίπλα στην οικογένεια του. Η κατάσταση του δεν του επέτρεπε να ξαπλωθεί ούτε να κοιμηθεί. Είχε στα γόνατα του τον Ιώβ και τις δικές του σχετικές σημειώσεις. Μου τις έστειλε. Με τρεμάμενο χέρι μου έγραψε: "Δέσποινα, αν δεν ήταν ο Ιώβ, δεν ξέρω πώς θα άντεχα αυτό το μαρτύριο."

    Μία απλή πινελιά για το "Διδακτορικό" μας.

    Δ.

    Υ.Γ. Και τί σχέση έχει το βιβλίο του Ιώβ με τις διδαχές του Χριστού; Ε, κάποιος πρέπει επιτέλους να τις παρουσιάσει. Εγώ μάλλον δεν θα είμαι αυτός ο κάποιος αν και πήγαινα στο κατηχητικό μέχρι τα 16. Γιατί έχω μέσα μου συνθέσει τόσο αξεδιάλυτα τις επιλογές μου από όλες τις επιρροές που δέχτηκα ώστε πια δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω. Και επειδή τα χριστιανικά διδάγματα που έχω αφομοιώσει είναι των Πατέρων. Και επειδή το μόνο που μπορώ να πω για την διδασκαλία του Χριστού είναι οτι δίδαξε μέσα από παραβολές.
    Του σπορέα, του καλού Σαμαρείτη, του άφρονος πλουσίου, της άκαρπης συκιάς, του ασώτου, των ταλάντων κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η "ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ" ! ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΜΗΤΕΡΕΣ, ΑΓΙΟΥΣ, ΟΣΙΟΥΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΎΕΤΑΙ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Δέσποινα γράφεις..."Ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, Θεολόγος, έζησε μια γλυκιά ζωή ακατάπαυστης προσφοράς, σε μια σκήτη στην Φαιά Πέτρα. "

    Μιλάμε για τον « Μαύρο Βράχο» ο οποίος φιλοξενεί στα σπλάγχνα του το Νυμφαίο του Απόλλωνα.... κρύβει γερά στα σπλάχνα του ο Μαύρος Βράχος ..ένα μεγάλο μυστικό.Η χώρα των υπερβορείων....λαός μυθικός και πολύ ευσεβής που τοποθετείται στην άκρη του Βορρά. Αρχαιολογικό βιβλίο αναφέρει ότι στον τόπο τους είχε πάντα εύκρατο κλίμα και ο μύθος τους συνδέεται με τον Απόλλωνα.... Όταν η Λητώ ήταν έγκυος στον Απόλλωνα και στη Άρτεμη την κατέτρεχε η Ήρα η γυναίκα του Δία, για να την εξοντώσει....ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ σε λύκαινα ... Γι’ αυτό ο Απόλλωνας ονομάζεται και λυκογενής.(Ο Μακεδόνας φορούσε προβιά ΛΥΚΟΥ τυχαίο;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΙΑΣΩΝ-ΙΗΣΟΥΣ-ΘΕΡΑΠΩΝ?

    ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
    Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    Ο ΑΠΟΛΛΩΝ-ΓΙΑΤΡΟΣ (ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ)
    Ο ΙΑΣΩΝ-ΓΙΑΤΡΟΣ
    Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ
    ΝΥΜΦΙΟΣ-ΝΥΜΦΑΙΟΝ

    ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ?

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΑΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΒΓΗΚΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ.
    Ο ΠΑΠΑΣ ΓΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΣΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΙΔΑΞΕ!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Εβραίοι ειναι υποχείρια των Ατλάντων οφιτών ή είναι αυτοί οι ίδιοι; Και με ποιόν τρόπο ελέγχουν την ανθρωπότητα; Καλλιεργώντας τον φόβο, την αμάθεια, την φτώχεια; Και τί σημαίνει οφίτης εν περιλήψει; Είναι ο όφις η ηλεκτρομαγνητική γήινη ενέργεια, η ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα μας, τα τελλουρικά ρεύματα για τα οποία έχουμε μιλήσει; Και με ποιόν τρόπο ελέγχουν και χρησιμοποιούν αυτές τις ενέργειες; Και τί σκοπό έχουν. Ναι μεν ερωτήσεις νηπιαγωγείου αλλά στεγάζεται και νηπιαγωγείο εδώ.
      Δ.

      Διαγραφή
    2. Καθόλου ερωτήσεις νηπιαγωγείου, αλλά ερωτήσεις εκτός θέματος θα έλεγα.
      Τουλάχιστον στην παρούσα φάση, πρέπει να εντοπίσουμε την ηθική απόσταση μεταξύ Χριστού και Ελλήνων, αν υπάρχει.
      Πολύ αργότερα θα μας προκύψει η έννοια του Κακού και τι είναι ο Όφις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Ιππονοε, φυσικα και οι ελληνες σημερα ειναι απογονοι των αρχαιων. Διαθετουν το "εν δυναμει" και αυτο κανει να τρεμουν οι εσωτερικοι και οι εξωτερικοι δυναστες. Ο τροπος ζωης μας ομως σημερα δεν ειναι ελληνικος και αυτο ειναι σαφες. Δεν χρειαζεται να με πεισεις πως ειμαστε απογονοι των αρχαιων διοτι αυτο σαφως το εχουμε αποδειξει μεσω αναλαμπων, οπως στρατιωτικα το επος του 40, το αθανατο 21 κτλ. Αυτο ομως δεν αναιρει πως ο τροπος ζωης μας δεν ειναι ελληνικος.

    Δ, ποιο ηταν το αυτοανοσο του σεβαστου γεροντα; Θα σου δειξω πως δεν ηταν τυχαιο, αλλα απορροια της νοοτροπιας ζωης που ακολουθησε. Αρα η αληθεια που ερχεται απο τη φυση, υπερνικα την αληθεια που φτιαχνει το μυαλο των ανθρωπων.

    Λυκιε, ασχοληθηκα σαφως πανω στην αποψη πως η ηθικη που διδαξε ο χριστος ηταν η αγαπη, το αγαπατε αλληλους, η ταπεινοφροσυνη, και ολα τα αλλα που αναφεραμε. Ολα οσα μας ειπε η Δ, πως ο σεβαστος θεολογος εζησε την ζωη του συμφωνα με αυτα. Εγω λοιπον θα δειξω πως το αυτοανοσο, ηταν απορροια αυτου του τροπου συμπεριφορας, αρα αν το κανω αυτο θα δειξω τον τροπο λαθος.

    Εαν δεν ειναι αυτο η ηθικη του χριστιανισμου, τοτε ποια ειναι;
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κριτικη σου για τον Λιαντινη δεν μπορει να παραμορφωνεται μεσα απο την πραξη του να αφαιρεσει την ζωη του, αν και αυτο πραγματι ηταν μεγαλο λαθος του, για τον ιδιο λογο που δεν ακυρωνεται ενα μεγαλος ποιητης μας, απο το οτι εκανε το ιδιο.

      Δεν χρειαζεται να συμφωνω στις επιλογες ζωης ενος ανθρωπου 100% για να τον ακουω. Δηλ αν ενας επιστημονας που κανει μια σωτηρια ανακαλυψη ειναι gay, τι θα πρεπει να κανουμε; Ειτε να γινουμε και εμεις gay, ειτε να απαρνηθουμε το εργο του; Και θα δεχτουμε το εργο του και δεν θα γινουμε gay (αυτοκτονια). Δεν ειμαστε ουτε προβατα, ουτε ηλιθιοι

      Ποια ακριβως ειναι σοφιστειες απο οσα ανεφερα; Αν και δεν θελω να φυγω απο το θενα, δεν μπορω παρα να ρωτησω. Γιατι τα αποσπασματα του Λιαντινη, ηταν ολα σχετικα νε το θεμα
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Ήταν καρκίνος των εντέρων. Να μας πεις με την ευκαιρία και αν το έχεις πρόχειρο, πότε έχουμε διόγκωση σπλήνας γιατί προέκυψε στο περιβάλλον μου, είναι αμελητέο βέβαια προς στιγμήν αλλά ενώ τα έχω κι εγώ κάπου, δεν βρίσκω που.
      Δ.

      Διαγραφή
    3. Τι εννοεις τα εχεις καπου; Που υπαρχουν γραμμενα; Αν τα βρεις, τα θελω και εγω

      Η διογκωση σπληνας δεν ειναι επικινδυνο προβλημα, στην τελικη μπορει και να αφαιρεθει (δεν συνισταται, αλλα αν χρειαστει, ας συμβει).Το ζητημα ειναι τι κρυβεται απο πισω, για ποιο λογο υπαρχει διογκωση σπληνας, τι παλευει να αντιμετωπισει το σωμα. Να παει συντομα να κανει γενικη λεπτομερη αναλυση αιματος για να δει την κατασταση ερυθρων και πολλα αλλα.

      Ευχομαι να ειναι ολα καλα, στην απευκταια περιπτωση που υπαρξει κατι, πες μου τι ηταν αυτο
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. (Είχα γράψει ανίατο νόσημα, όχι αυτοάνοσο.)
      Λάβε υπ' όψιν οτι η μετάφραση είναι κάκιστη.

      Η ιατρική της ψυχής - Φύτρο (σε τρία μέρη)
      https://fytro.wordpress.com/2014/04/18/%CE%B7-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82/

      Το ίδιο κι εδώ
      Η ιατρική της ψυχής - Εναλλακτική δράση
      http://enallaktikidrasi.com/2013/11/i-iatriki-tis-psyxis/

      Διαβάζω κάπου:
      Ο Χριστιανισμός υπόσχεται στον άνθρωπο σωτηρία από την θνητότητα και ζωήν αιώνιον. Δηλαδή αποκατάσταση από την πτώση στην αμαρτία και τον θάνατο.
      Ο άνθρωπος δεν ορίζεται πια από αυτό που είναι καθαυτός, από την ουσία του (την υλική ή την πνευματική), αλλά από τη σχέση του με τον Θεό και με τους άλλους. Πρόκειται για μια αλλοίωση της όλης Οντολογίας, όπου από το το σχήμα αντίθεσης "σαρξ πνεύμα", το "σώμα", γίνεται το "σκήνος" από το οποίο "ευδοκούμεν μάλλον εκδημήσαι... και ενδημήσαι προς Κύριον", που είναι και η πιο ιερή και θετική οντολογική κατηγορία του χριστιανισμού. Αγάπη και ταπεινοφροσύνη είναι τα μέσα για την τελείωση του ανθρώπου και την εξασφάλιση της μέλλουσας ζωής.

      Να το βαθμολογήσει ο Αρθούρος :-))

      Δ

      Διαγραφή
    5. Οσα διαβασα ειναι πολυ απλοικης αναλυσης και συνηθως λαθος. Ειναι επιπεδου ελαχιστα πιο πανω απο Αγιουρβεδα. Ολα αυτα ειναι του ποδιου αναλυσεις.

      Εμεις αναφερομαστε σε επισημη ιατρικη, πολλαπλως επαληθευμενη. Συμφωνουνω στο τριπτυχο σωμα-ψυχη-νους αλλα το δυσκολο ειναι να εξηγησει κανεις το αιτιο των ασθενειων. Αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

      Οι ιατρικες Χαμερ-Σαμπα εξηγουν γιατι συμβαινει, τι εξυπηρετει, πως βοηθα τον ανθρωπο μια ασθενεια και ως εκ τουτου πως αναστρεφεται, ενω ολα αυτα εντοπιζονται μεσω ιατρικων εξετασεων και οχι σε επιπεδο ψυχολογιας.

      Επισης, βοηθα πολυ να γνωριζει κανεις πως δουλευει το καθε σημειο ή οργανο του σωματος σε επιπεδο συμβολου. (Οπως και στο σεξ)

      Τα παντα εξηγουνται, αρα δεν τα στελνει ο θεος για τεστ πιστεως
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    6. Ναι εχεις δικιο, ανιατο ειχες γραψει αλλα το συγκρατησα λαθος ως αυτοανοσο, επειδη το διαβασα βιαστικα μαλλον. Μπορει παλι, επειδη η λεξη "ανιατο" με βρισκει τοσο αντιθετο που αρνηθηκα να την δεχτω. Ανιατο σημαινει ανευ ιασης, και εκτος του οτι κατι τετοιο ειναι αναποδεικτο δεν μπορω να το δεχτω καν σαν υποθεση εργασιας. Ειναι καθαρα μια χριστιανικη αντιληψη πως κατι πηγαζει απο το Θεο (ή Σατανα). Μακαρι να ισχυε κατι τετοιο, διοτι ερευνωντας τον τροπο εφαρμογης του στο υλικο επιπεδο, υποχρεωτικα θα εντοπιζαμε τον υπευθυνο, δηλ τον Θεο τον ιδιο, κατι που φυσικα δεν ισχυει
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    7. Σωστά. Έγραψα ανίατο μολονότι θυμόμουν εκείνη τη στιγμή πως είχες αναφέρει οτι αποφεύγουμε να πούμε την λέξη καρκίνος από φόβο κλπ. Ξέρω πως ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα κύτταρα που αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και δημιουργούν όγκους. Βρίσκουν οι γιατροί εκ των υστέρων ένα σωρό επασβεστωμένους όγκους που απομόνωσε ο οργανισμός μας χωρίς να έχουμε ιδέα. Όταν όμως το ανοσοποιητικό είναι εξασθενημένο, τότε μόνο με ένα κβαντικό άλμα μπορούμε να επιτύχουμε την ίαση. Και τί άλλο είναι το κβαντικό άλμα από το να αλλάξουμε την στάση μας απέναντι στην ζωή. Βέβαια πρέπει να πούμε οτι όσο κι αν το σώμα μας εμπεριέχει τους μηχανισμούς αυτοϊασης, ωστόσο το τέλος είναι αναπόφευκτο. Κι εδώ έρχεται ο Χριστιανισμός και φέρνει την βεβαιότητα της μετά θάνατον ζωής.
      "Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος"
      Δεν θα ήταν περιττό να κάναμε και μια επιγραμματική μελέτη θανάτου για την αρχαία Ελλάδα.

      Δ

      Διαγραφή
    8. Και για να κλείσει κάπως το θέμα του παντρέματος ελληνισμού χριστιανισμού στο θέμα του θανάτου, να πω οτι δεν φαίνεται να λείπει και καθόλου μάλιστα από την αρχαία Ελλάδα η βεβαιότητα της μετά θάνατον ζωής. Δεν φέρνει επομένως κάτι νέο σ' αυτό ο Χριστιανισμός.
      Μια μικρή γεύση
      Μεταθανάτια ζωή στην αρχαία Ελλάδα
      http://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/esoterismos/715-metathanatia-zoi-stin-arxaia-ellada

      Δ

      Διαγραφή
    9. "Προσδοκω ανασταση νεκρων"
      Ο καθενας μπορει να προσδοκα οτι θελει. Εγω προσδοκω αυριο να ερθει η Scarlet Johansson και να μου πει "ειμαι τρελα ερωτευμενη μαζι σου, σε θελω σαν τρελη". Αλλο να το λεω και να κανω χαβαλε και αλλο να το πιστευω πραγματικα, αν το πιστευω πραγματικα πως θα γινει τοτε "τοχω χασει για τα καλα"

      Εαν θελω την Scarlet Johansson μπορω να παω να την βρω, να σχεδιασω καποιο πλανο για να την συναντησω και να φροντισω να την εντυπωσιασω ετσι, οπως δεν το εχει κανει κανεις αλλος. Τοτε ισως και να πραγματοποιηθει αυτο που επιθυμω

      Εαν ομως κατσω να λεω πως προσδοκω, τοτε ε χαιρω πολυ, δεν προκειται να επιτυχω ποτέ τιποτα. Τιποτα δεν χαριζεται, αλλα κατακταται επαξια, ειδικα στους πνευματικους κοσμους. Οποιος λοιπον ταζει φανταστικες επιβραβευσεις χωρις ουσιαστικη και χειροπιαστη προσπαθεια, κοροιδευει

      Τελος, ενας πονηρονος κανονας που εβγαλα λεει: Στα τρελα ζορια αντι να αλλαξεις νοοτροπια που ειναι το ορθον, κανε το αλμα μπροστα που θα εκανες αν θα τα ειχες λυσει ολα τα προβληματα και η ασθενεια θα εξαφανιστει.
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  14. Αγαπητέ Ε.Σ., το θέμα μας δεν είναι ο Λιαντίνης. Κάποια άλλη φορά που θα τον θέσουμε ως θέμα, θα σου αναλύσω τους λόγους που δεν τρέφω για τον Λιαντίνη, ιδιαίτερη εκτίμηση.
    Θεωρώ ότι έχω συνομιλητή τον Ε.Σ. και όχι τον Λιαντίνη. Ως εκ τούτου, προτιμώ τις δικές σου απόψεις.
    Θα χαρώ αν δω πως θα αποδείξεις ότι η ανίατη ασθένεια του γέροντα, οφείλεται στην χριστιανική ηθική του. Υποθέτω ότι γνωρίζεις επ' ακριβώς τα αίτια που προκαλούν την συγκεκριμένη ασθένεια, καθώς και το ιστορικό υγείας και ηθικής του εκλιπόντος γέροντα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα εχεις ως συνομιλητη και σαφως οχι τον Λιαντινη, διοτι μεταξυ αλλων ο Λιαντινης εχει πεθανει. Μακαρι να τον ειχαμε συνομιλητη, αλλα δεν μπορουμε. Οι αποψεις του Λιαντινη, τις οποιες αντεγραψα, ειναι και οι δικες μου, και οχι φυσικα αυτες που δεν αντεγραψα. Θεωρω περιττο να τις ξαναγραψω με δικα μου λογια, αφου δεν θα τις πω καλυτερα απο αυτον που τις συνεταξε.

      Δεν γνωριζω καθολου ουτε το ιστορικο υγειας του γεροντα, ουτε την ηθικη του, ουτε τιποτα. Εαν γνωριζω την ασθενεια του, αρκει για να τον γνωριζω πολυ καλυτερα απο οτι γνωριζε ο ιδιος τον εαυτο του, διοτι η ασθενεια δεν λαθευει, ειναι παντα δικαιη, με την λογικη πως δημιουργειται παντα για καποιους συγκεκριμενους λογους. Δεν ηξερα καν ποια ασθενεια, τον ταλαιπωρησε. Η πρωτη μου μαντεψια θα ηταν καρκινος στο εντερο αλλα δεν το ανεφερα διοτι η Δ μιλησε για αυτοανοσο, και συνηθως ως αυτοανοσα δεν αναφερομαστε στους καρκινους αλλα σε κατι οπως Σκληρυνση κατα Πλακας.

      Αν γινει μια στατιστικη ερευνα σε αντιστοιχους ανθρωπους θα φανει πως καρκινοι στο εντερο και στον προστατη ειναι συχνοτεροι του μεσου ορου, αρα σαφως κατι υπαρχει εδω. Ειναι πολυπαραγοντικες νοσοι μεν, αλλα ξερω πως θελετε μια απαντηση μιας προτασης και ας στερειται απαοτουμενης ακριβειας. Διατροφικο αιτιο δεν το θεωρω πιθανο διοτι δεν νομιζω να ετρωγε Mcdonalds καθε μερα. Αρα θα πω πως καταπιεζε τα αρνητικα συναισθηματα του και δεν τους επετρεπε εκφραση. Και αυτο για να μην ζαλισω με ορους ιατρικης Χαμερ και Σαμπα, τα βιβλια τα οποια εχω, οπως και τους χαρτες που αντιστοιχουν εσωτερικες συγκρουσεις,σε συγκεκριμενες ασθενειες, οι οποιες και εχουν επιβεβαιωθει σε χιλιαδες περιπτωσεις ασθενων.

      Το να διαβαζει κανεις Ιωβ, ειναι σαφως μια παρηγορια, αλλα μια παρηγορια ψευτικη. Δεν του εστειλε ο θεος την ασθενεια του για να τον δοκιμασει, μονος του την προκαλεσε στον εαυτο του μεσω του τροπου ζωης που ακολουθουσε. Για την ακριβεια, εαν η ασθενεια του του ειχε κλονισει την πιστη του, ή αν ειχε εμενα διπλα του να του την κλονισω, τοτε θα εχανε τον παρηγορητικο του λογο και πιθανον να ειχε σωσει την ζωη του, μονο με το να του εδειχνα πως να εκφραζει τα αρνητικα συναισθηματα. Απο την αλλη ομως, ολοι θα πεθανουμε καποτε, οποτε τι τοτε, τι μετα απο λιγα χρονια. Ε εγω προτιμω το μετα απο λιγα χρονια

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ε.Σ., νομίζω ότι κομίζεις γλαύκας εν Αθήναις...
      Νομίζω ότι με αντιλαμβάνεσαι καλύτερα, απ' ότι θες να δείξεις.

      Όταν λες αγαπητέ, ότι θα "αποδείξεις" κάτι συγκεκριμένο, δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε υποθέσεις εργασίας και σε γενικεύσεις, ούτε να στηρίζεις την άποψή σου για ιατρικά Θέματα, σε ένα-δυο βιβλία που μπορεί να διάβασες. Το θέμα των ασθενειών, δεν εξαντλείται τόσο εύκολα και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωμένη άποψη που να επαληθεύεται στην πράξη αποδεδειγμένα. Αν λοιπόν δεν είσαι ιατρός, καλά θα έκανες να μην εκφράζεσαι με τόσο απόλυτη βεβαιότητα. Οι σκέψεις ότι ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα εχουν έχουν ψυχογενή αίτια, δεν είναι αρκετές για να υπογράψουμε την "διαγνωση" με τέτοια βεβαιότητα, ούτε βεβαίως γνωρίζουμε με την ίδια σιγουριά ποιά ακριβώς είναι τα ψυχικά ελατήρια που πυροδοτούν την νόσο. Μόνο υποθέσεις κάνουμε. Άλλο λοιπόν το "νομίζω" και το "ίσως" και άλλο το "αποδεικνύω".
      Τέλος, δεν γνωρίζω από που αντλείς την βεβαιότητα για τον εαυτό σου, ότι αν ήσουν δίπλα στον γέροντα, θα του άνοιγες τα μάτια!...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ειπα θα δειξω και οχι θα αποδειξω. Η αποδειξη ειναι χρονοβορα και δεν ειμαι διατεθειμενος να μπω στην διαδικασια να το κανω για να πεισω. Αλλο το δειχνω και αλλο το αποδεικνυω. Ημουν σαφης πιστευω

      Δεν υπαρχουν ουτε νομιζω, ουτε ισως. Μπορει εγω να εχω επιβεβαιωσει προσωπικα οσα λεω σε ελαχιστες περιπτωσεις ωστε να μην τεκμαιρεται σιγουρια, υπαρχουν ομως ιατροι με τα πτυχια που ζητας, που εχουν επιβεβαιωσει τις αντιστοιχες θεωριες σε περιπτωσεις της ταξεως του 10000+. Ρχουν συνταξει ολοκληρες Ιατρικες με νομους και τα συναφη.

      Μπορει ο καθενας να τις αναζητησει (πχ Νεα Ιατρικη ή Γερμανικη Ιατρικη) να τις μελετησει και να τις σπουδασει, ελπιζω βεβαια να μην πεθανει απο γηρατεια στο μεσοδιαστημα.

      Τελος, η πεποιθηση μου πως θα επηρεαζα τον χριστιανο γεροντα προκυπτει απο το γεγονος πως θα περνουσα καποιο σεβαστο χρονο μαζι του και στην δυναμη της λογικης. Εαν καποιος βεβαια εχει παρει διαζυγιο με τη λογικη, θα αποτυγχανα οικτρα. Η ποιοτητα του ομως μου εγιβε ευδιακριτη μεσα απο τα λογια του για τον Ιωβ, ειλικρινα με αγγιξε και την συναισθανθηκα.
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  15. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΙΛΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΣΘΈΝΕΙΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΑΚΥΡΗ Η "ΑΠΟΔΕΙΞΗ" ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεψου λιγο πρωτα και μην βιαζεσαι να τις πετας με το κιλο. Ο ιδιος λογος δεν προκαλει σε καθε ανθρωπο το ιδιο αποτελεσμα και την ιδια ασθενεια. Καθε συγκεκριμενη ασθενεια ομως, δημιουργειται απο καποιους συγκεκριμενους λογους.

      Το ιδιο λαθος δεν σημαινει πως το κανουν μονο οσοι ζουν χριστιανικα, αλλωστε τι σημαινει "ζω χριστιανικα" δεν ξερουμε να πουμε, αυτο ψαχνουμε να δουμε. Σαφεστατα ομως στον χριστιανικο τροπο ζωης εσωκλειεται μια ανευθυνοτητα, που μετακυλιει την ευθυνη την δικια μας, σε ενα θεο, που αλλη δουλεια δεν εχει να κανει απο το να τεσταρει του πιστους του, (αφηνοντας τον σατανα να του δοκιμασει) για να τους τσεκαρει να δει αν θα μεινουν πιστοι. Βεβαια, στον Ιωβ, πριν πεθανει ο παθων, του εμφανιζεται και του τα επαναφερει ολα, μεχρι και καινουργια παιδια θα κανει(λες και τα παιδια ειναι τα ιδια σαν τα πορτοκαλια, και δεν πειραζει που του πηρε μερικα). Στην πραγματικοτητα ομως, γιοκ. Δεν υπαρχει επανορθωση σε αυτη τη ζωη.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Τι θα έλεγες αγαπητέ Ε.Σ., αν αντί για τις λέξεις "ο Θεός δοκιμάζει την πίστη μας", βάζαμε τη φράση "η θεία νομοτέλεια επιβάλει κόστος σε αυτούς που επιλέγουν τον λάθος δρόμο" και συνεπώς η "πίστη στο Θεό" ερμηνεύεται ως η αντοχή, η επιμονή, η θέληση και η δύναμη να υπερβούμε την ζωώδη φυση μας και να ανελήξουμε την θεϊκή. Άρα, ο "σατανάς" είναι οι πειρασμοί, δηλαδή τα ορμέφυτα του κατώτερου εαυτού μας, που πρέπει να υποσκελίσουμε.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Θα ελεγα πως εχει τεραστια διαφορα το ενα απο το αλλο. Το πρωτο ειναι σαφως λαθος.

      Η θεια νομοτελεια επιβαλλει κοστος σε ολους, στα παντα και στο καθετι, και αυτο το κοστος ειναι πολυ μεγαλυτερο οσο πιο λαθος πορευεται καποιος.

      Το οτι υπαρχει Θεος δεν ειναι πιστη, ειναι βεβαιοτητα. Το γνωριζουμε πλεον και το γνωριζει και η φυσικη απο τη στιγμη που απεδειξε πως δεν υπαρχει η υλη ανευ συνειδησης. Αρα η πιστη πως υπαρχει Θεος ειναι δεδομενο. Αλλο τοσο δεδομενο ειναι πως ο Θεος απο μονος του δεν θα σωσει τον ανθρωπο, διοτι δεν ασχολειται με τα ανθρωπινα ουτε κανει κερκιδα για να επιλεγει πλευρες. Ομως, υπαρχουν οντοτητες που μεσω συγχρονικοτητων θα βοηθησουν τους ανθρωπους να βρουν τον δρομο τους, αν και μονο αν κινητοποιηθουν. Σε αυτο το πλαισιο ειναι 100 φορες προτιμοτερο να πιστευει ο αλλος πως δεν υπαρχει θεος και πως τα παντα εξαρτουνται απο τον ιδιο διοτι μονο ετσι δεν επαναπαυεται.

      Τελος, η αρχαια ελληνικη θρησκεια ευαγγελιζοταν τον δυισμο. Αρα η υλη δεν ειναι κακια. Η υλη ειναι αυτη που επιτρεπει στον ανθρωπο να αντιληφθει εννοιες,παθη,λαθη και να ωριμασει. Στο νοητο αυτα δεν πολυπαιζουν. Δεν ξερω κανεναν που να αλλαξε μυαλα και νοοτροπια εντος καποιου ονειρου. Με αφορμη το ονειρο ομως, στον ξυπνιο (κοσμο της υλης) αναθεωρησαν πολλοι πολλα. Γιατι η ζωωδη φυση ειναι defacto κακη; Το σεξ ειναι κακο; Το φαγητο ειναι κακο; Αυτο που βλεπω εγω ειναι πως οχι μονο δεν ειναι κακα, αλλα πως ο λογος της πτωσης(σεξουαλικοτητα), ειναι ο μονος τροπος επιστροφης. Εαν τα δαιμονοποιηουμε, χασαμε ηδη.

      Θα πρεπει να βρουμε τον τροπο καταλληλης χρησης
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  16. .........


    Aγαπητέ Λύκαστρε μου γράφεις..

    "Η Αργοναυτική εκστρατεία έχει σχέση με την ΕΛ-ΕΝΙ των Ελλήνων....οι Αργοναύτες ήταν δε 50 των αριθμό με άλλα 2 άτομα...τον Καπετάνιο/Κυβερνήτη και τον Αρχιερέα...που μας δίνει σύνολο 50+2=52.Και ΔΕΝ ήταν καθόλου φανταστικό σκάφος....ΑΛΗΘΙΝΟ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ,ούτε φανταστικό,ούτε μυθοπλασία."

    Και φυσικά δεν έγραψα ποτέ κάτι αντίθετο..ίσα ίσα..

    αλλά,

    ο αριθμός των Αργοναυτών στα αρχαία ελληνικά κείμενα ποικίλλει. Ο Πίνδαρος αναφέρει δέκα, ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος σαράντα οκτώ, ο Ορφέας πενήντα , ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά πενήντα πέντε, ενώ άλλοι συγγραφείς εξήντα.

    Εξάλλου από όσο μπορούμε να κατανοήσουμε και αν πάρουμε τις πληροφορίες του Θεόδωρου Αξιώτη ( Αργώ ) διεκπαιρεωθηκαν πολλές Αργοναυτικές εκστρατείες εκπολιτισμού.

    Μία πολυδιάστατη πληροφορία όμως, που είναι από δική μου έρευνα και ίσως βοηθήσει την παρέα να κάνει ένα Νοητικό Επιστημονικό ταξείδι, είναι ότι στα Αργοναυτικά του Ορφέως οι Αργοναύτες που καταφθάνουν στην Κολχίδα για να πάρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας στο πεδίο του Άρεως είναι από πενήντα ( 50 ) που ήσαν στην αρχή της εκστρατείας.. σαράνταέξι ( 46 ) εναπομείναντες.

    Σαράνταέξι (46) είναι και τα χρωματοσώματα στο δέλτα νί άλφα Δ.Ν.Α ( D.N.A. )

    Δ Ι Α Ν Ν Ο Ι Α

    Επίσης, ο αριθμός πενήντα (50) έχει σχέση με την κίνηση του Σείριου Β ( Λευκός νάνος ) γύρω από τον Σείριο Α, όπου η περιφορά του Σείριου Β είναι εκατό (100) δικά μας συναπτά έτη από τα οποία τα πενήντα (50) είναι Ορατός και τα 50....Αφανής !

    Ο αριθμός 52 που αναφέρεις Λύκαστρε έχει να κάνει με τον Μαίανδρο και κατά επέκτασην με τον Γεω..μετρικό.. Λαβύρινθο.... ( αν γράψεις ηλεκτρονικά το 52 φαίνεται..οπτικά )

    Τώρα... ο ποταμός Μαίανδρος που βγαίνει από το όρος Ταύρος στην Ιωνία και διασχίζει το Αιγαίον πέλαγος ( Αιγηίδα ) υπογείως για να ξανα..αναδυθεί στην Πελοπόννησο από ΒορειοΑνατολικά διαγωνίως πρός Νοτιοδυτικά.. ένα μόνον θα ήθελα να αναφέρω.. ( πάνω στις "συντεταγμένες" )

    το Ιερό των Ναών Του Θεού Απόλλωνος ήταν στραμμένο από ΒορειοΑνατολικά πρός ΝοτιοΔυτικά.. όπως εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις και του Αγίου Γεωργίου .

    Σε συγκεκριμένες Εκκλησίες και Μοναστήρια στο δάπεδο του Ναού ακριβώς κάτω από τον βασικό ( κεντρικό ) τρούλο απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος.. το Άστρο της Βεργίνας και για αρκετούς Ερευνητές ο Αστέρας Σείριος Α !


    "ὁ ἄναξ, οὗ τὸ μαντεῖόν ἐστι τὸ ἐν Δελφοῖς, οὔτε λέγει οὔτε κρύπτει ἀλλὰ σημαίνει".

    ( Ο άρχοντας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το μαντείο των Δελφών, δεν μιλάει ούτε κρύβει, παρά στέλνει σημάδια ).

    Ηράκλειτος



    Υ.Σ. ( Η "εξήγηση" που δίδεται από τα Αρχαία Ελληνικά στα Νέα Ελληνικά είναι "απόδοση" και ουχί μετάφραση.Οπότε το ορθόν είναι να λέμε ΝεοΕλληνική απόδοση και όχι μετάφραση ).





    Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνσχολιαστή Ποιητή των Χρωμάτων....μου γράφεις."ο αριθμός των Αργοναυτών στα αρχαία ελληνικά κείμενα ποικίλλει. Ο Πίνδαρος αναφέρει δέκα, ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος σαράντα οκτώ, ο Ορφέας πενήντα , ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά πενήντα πέντε, ενώ άλλοι συγγραφείς εξήντα."

      Από όλους αυτούς παραπάνω ,ο μόνος που ΕΙΝΑΙ Αργοναύτης είναι ο Αρχιερέας Ορφέας ,άρα ο αριθμός 50 που μας δίνει είναι ο σωστός,μιας και αυτός μαζί με τον κυβερνήτη έδιναν τον αριθμό 52.Άρα δεν μιλάει για κάτι που του είπαν η διάβασε...αλλά για κάτι που το έζησε ο ίδιος προσωπικά.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, έχεις δίκιο για τον όρο "μετάφραση". Προτιμώ κι εγώ τον όρο νοηματική "απόδοση" στα νέα ελληνικά.
      Όμως είμαι στην δυσάρεστη θέση, να κρατώ την συζήτηση μέσα στο θέμα μας.
      Ο διάλογος περί του αριθμού των Αργοναυτών, αν και έχει ενδιαφέρον, αποτελεί ένα άλλο θέμα συζήτησης και δεν σχετίζεται με το παρόν θέμα που εξετάζουμε.
      Γι αυτό θα σας παρακαλούσα, να επανέλθετε στο θέμα μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ η Αργοναυτική εκστρατεία έχει άμμεση σχέση με το θέμα μας.....ΙΑΣΩΝ-ΤΑΛΩΣ-ΙΗΣΟΥΣ μια τριάδα Ηλιακών θεοτήτων που ήταν επιφορτισμένοι να επιτηρούν την εφαρμογή των ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ...τις πυραμίδες δεν τις έχτιζαν οι προγονοί μας τυχαία,είναι οι γήινες κατασκευές που αντικατροπτίζουν πόσο αρμονικά συνδέεται και επικοινωνεί το ΣΥΜΠΑΝ με εμάς εδώ...θα μπορούσα ακόμα να πω ότι ήταν και οι "ρυθμιστές" της Ενέργειας του ΗΛΙΟΥ και των Πυλών του.....αν ανοίξουν οι Πύλες του Ήλιου,την μαμήσαμε εμείς εδώ....και όλος ο πλανήτης.

      Διαγραφή
  17. Φίλε Στοχαστή γράφεις ότι "Δεν ειμαστε ελληνες σημερα. Ποια ελληνικη παιδεια κυλαει μεσα μας και την αναγνωριζουμε; Πού την ειδες και δεν την βλεπω εγω; Εβραιοι ειμαστε σημερα ή αν θες "χριστιανοι". Κακως λοιπον ψαχουμε τον χριστιανισμο, αφου ηδη ειμαστε συνειδητα ή οχι εβραιοι"

    Νομίζω ότι κάνεις κάποιο τεράστιο και πολύ σοβαρό λάθος.
    Αν θες απάντηση γιά το τί είναι ο Χριστιανισμός δεν έχεις παρά να την πάρεις από τον Ευσέβιο.

    Στο Ε κεφάλαιο της "Ευαγγελικής Προπαρασκευής" κάτω από τον Τίτλο "Ότι μη άνευ σώφρονος λογισμού της πατρίου δεισιδαίμονος πλάνης ανεχωρήσαμεν" δηλώνει τα εξής:

    "ο Χριστιανισμός ούθ' Ελληνισμός ων, ούτε Ιουδαϊσμός, αλλά τις καινή και αληθής Θεοσοφία"

    Γιατί πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε εσένα και όλα τά τα ανέδραστα που γράφεις;

    Έλληνας ήταν ο Ευσέβιος και σαν Έλληνας καταθέτει την επιχειρηματολογία του τουλάχιστον σε αυτό το κεφάλαιο.

    Μην το κάνεις πάλι γαργάρα σε παρακαλώ και απάντησε σε αυτό το ερώτημα. Διαφορετικά οι θέσεις σου πάνε όλες στο καλάθι των αχρήστων.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ14 Ιουλίου 2016 στις 6:30 π.μ.

    Ο Ευσέβιος Καισαρείας ο Παμφίλου (205-340 μ.Χ.) συμπληρώνει ως εξής την γνωστή φράση του Ιησού από το κατά Ιωάννη σχετικά με τους έλληνες ότι «ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου»: «, μόνη γάρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον, καί βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίτκτον και οικειούμενον επιστήμη.», Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή (Praeparatio evangelica), βιβλ. 8, κεφ. 14, παρ. 66, γραμμή 7 (έκδ. Παρισίων 1599, σ. 235, Εθνική Βιβλιοθήκη Αθηνών, θεολ. 4391).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ελληνοχριστιανέ, ο Ευσέβιος Καισαρείας δεν συμπληρώνει πουθενά καμία φράση του Ιησού και ιδιαίτερα την γνωστή φράση «ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου».

      Με κάτια τέτοια φίλε μου μάλλον μειώνουμε αντί να ενισχύουμε την αξία του Χριστιανισμού. Άσε που είναι και ανόητη λαθοροχειρία του χειρίστου είδους.

      Αρχικά να πούμε ότι η κολοβή παράγραφος 66 που ανήρτησες δεν υπάρχει στον όγδοο τόμο. Η τελευταία παράγραφος είναι η 56η.

      Στην 52η παράγραφο, ο Ευσέβιος μιλά για το κλίμα της Ελλάδος και πόσο βοηθά την πνευματική διαύγεια του ανθρώπου. Αναφέρεται και σε άλλες χώρες και εξηγεί πως επηρεάζει τα διάφορα κλίματα τον άνθρωπο.

      Ας δούμε όμως τι αναφέρεται στην εν θέματι παράγραφο:

      "Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν, ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη.
      Το δ' αίτιον λεπτότητι αέρος η διάνοια πέφυκεν ακονάσθαι"

      Μιλά ξεκάθαρα για την λεπτότητα του αέρος που βοηθά την διάνοιαν του ανθρώπου. Τίποτα περισσότερο.

      Δεν βρίσκω καμία λογική δικαιολογία γιά να συνδυάσω μία φράση του Ιησού γιά τους Έλληνες με την 52η παράγαρφο του όγδοου τόμου της Ευαγγελικής Προπαρασκευής του Ευσεβίου.

      Φιλικά

      ΕΡΙΩΠΑΣ


      Διαγραφή
    2. Αναφέρεται και σε άλλες χώρες και εξηγεί πως επηρεάζουν τα διάφορα κλίματα τον άνθρωπο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  19. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ:
    Ο Ευσέβιος επίσκοπος Καισαρείας (275-339), ένας αχαλίνωτος ψευδολόγος, άριστος παραχαράκτης και πλαστογράφος της ιστορίας, ένας διαστρεβλωτής της αλήθειας, νοθευτής των γραφών, εμπνευστής της θεϊκής πανουργίας και του ιερού ψεύδους, είναι ο μοιραίος άνθρωπος για τον Ελληνισμό.
    Αποτυχημένος θεολόγος, διέπρεψε ως τυχοδιώκτης ιερωμένος, διπλωμάτης, δουλοπρεπής αλλά και ευφραδέστατος παραμυθάς, που πολλαπλασίασε τα θύματα των διωγμών, με ανατριχιαστικές ιστορίες για τους κακούς ειδωλολάτρες και τους καλούς και ενάρετους χριστιανούς.
    Πρώτος αυτός διόρθωσε τα Ευαγγέλια και στη συνέχεια έκαψε τα πρωτότυπα για να μην φαίνεται η παραχάραξη. Ο ίδιος έλεγε: «Όπως και αν έχουν τα γεγονότα, μόνο τα Ευαγγέλια λένε την αλήθεια» (Κ. Σιμόπουλος «Ο μύθος των μεγάλων της ιστορίας»).
    Ομολογεί κυνικότατα ότι μέσα στην ιστορία του «.....έγραψε ό,τι ωφελούσε την Εκκλησία και παρέλειπε ό,τι την ζημίωνε». Συνέγραψε φανταστικές βιογραφίες ανύπαρκτων αγίων, αλλά και πλήρωνε αδρά όσους του έγραφαν ωραίες ιστορίες για βίους αγίων. Ήταν ένας αργυρώνητος και ελεεινός κόλακας του αιμοσταγούς αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, έγραψε την «Εκκλησιαστική Ιστορία», που είναι το πιο ανιστόρητο και ψευδολόγο έργο που έχει γραφεί ποτέ. Είναι μια μυθοπλασία με φανταστικούς ήρωες. Στη βιογραφία τού Κωνσταντίνου δεν αναφέρει τίποτα για το γνωστό όραμα του «εν τούτω νίκα», αν και στην «Εκκλησιαστική Ιστορία» το αναφέρει πάνω από 100 φορές.
    Οι προσωπικές του απόψεις, και οι καταφανείς ψευδολογίες, παρουσιάζονται άλλοτε σαν ιστορικά γεγονότα, δήθεν τεκμηριωμένα, και άλλοτε σαν θέλημα του θεού. Όλο το έργο του είναι ένα ασύστολο ψέμα.
    Όλες οι ψευδολογίες και ιστορικές αυθαιρεσίες που περιέχονται στο έργο του, το καθιστούν τελείως ανάξιο να χρησιμοποιηθεί σαν ιστορική πηγή, γιατί είναι μια προκλητική διαστροφή της ιστορίας. Οι διάφορες ιστορικές πηγές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των μαρτύρων των τριών πρώτον αιώνων δεν ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες άτομα, και δεν είναι λιγότεροι από χίλιους πεντακοσίους, ενώ ο Ευσέβιος τους έκανε δεκάδες χιλιάδες, και είναι αυτός που βάφτισε και το Χριστό γιο Θεού.
    Ο Ευσέβιος εκδήλωνε προκλητικά την αποστροφή του για την ελληνική σκέψη και ταύτιζε τον Ελληνισμό με το διάβολο, τον Έλληνα με τον ειδωλολάτρη δαίμονα που αγαπάει το κακό και μισεί το καλό.
    Και τον παρουσίαζε σαν ένα λυσσασμένο σκυλί που επιτίθεται με ζωώδη μανία στους δυστυχισμένους και κακόμοιρους χριστιανούς, και καλούσε όλα τα άγρια ζώα και ανθρωπόμορφα τέρατα εναντίον τους. Χαίρεται γιατί εξαφανίστηκε το άθεο γένος των Ελλήνων από το πρόσωπο της γης, τα άγρια θηρία, τα φρικτά και αρπακτικά κτήνη οι Έλληνες (Ευσέβιος «Εκκλησιαστική Ιστορία»).
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Αρκτούρε καλύτερα είναι να μην τον αναλάβεις αυτόν τον ρόλο. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτά που καταθέτει ο καλογεράκης στα έργα του είναι όλα φρικτές και ανέδραστες ανοησίες

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ?
    ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ!! ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
    ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Ευσέβιος δηλώνει ο ίδιος ότι είναι Έλληνας Χριστιανός και το επιβεβαιώνει με αυτή την φράση Στο Ε κεφάλαιο της "Ευαγγελικής Προπαρασκευής" κάτω από τον Τίτλο "Ότι μη άνευ σώφρονος λογισμού της πατρίου δεισιδαίμονος πλάνης ανεχωρήσαμεν"

    Γράφει Ελληνικά και "το παλεύει" με τις υπόλοιπες γλώσσες, Αραμαϊκά, Εβραϊκά.

    Σαν ερευνητής και κρίνοντας από τα γραπτά του νομίζω ότι αντιπροσωπέυει την μάχιμο παράταξη που δικαιολογεί την Χριστιανική Μεταρρύθμιση την οποία όπως λέγει και ο ίδιος δεν αποφασίσαμε χωρίς σώφρονα λογισμό.

    Αντιπροσωπεύει τον κύκλο των 50 Ελλήνων Αποστόλων Επισκόπων υπό τον Εύοδο οι οποίοι αποφάσισαν να μεταρρυθμίσουν την Πέτρα (Εκκλησία) του Πανός η οποία είχε εξελιχθεί σε δεισιδαιμονία έτσι όπως τους είχε ζητήσει ο Ιησούς στην Πανιάδα (Καισάρεια). Βλέπε προηγούμενες αναρτήσεις.




    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΡΙΩΠΑ! Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΧΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΞΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΝΟΘΕΥΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΟΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ.
    50 ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ- ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ.
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΥΡΙΟΥ?
    ΑΡΑ 50 ΜΑΓΚΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ...ΕΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, Ο ΕΥΟΔΟΣ!
    ΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ?
    ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΜΙΛΑΣ ΟΜΩΣ? ΠΑΝ=ΔΙΟΝΥΣΟΣ=ΖΑΓΡΕΑΣ=ΠΟΙΜΗΝ
    ΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΑΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΖΑΓΡΕΑ ΚΣΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΒΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ! (ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ?) ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΤΑ +-50 ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟΙ, ΜΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΥΣΤΕΣ, ΗΡΩΕΣ, ΗΜΙΘΕΟΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΚΤΛ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
    ΙΑΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. ΙΑΣΗ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 'Οχι Αρκτούρε δεν σου επιτρέπω να χρησιμοποιείς αυτό το αισχρότατα επίθετο και απορώ πως τόλμησες.
    Ζητώ να αναλάβει ο Λύκιος να σου σβήσει αυτή την ανάρτηση και να ανεπανέλθεις χωρίς αυτόν τον χαρακτηρισμό.

    Νομίζω ότι γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει.

    Λυπάμαι.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΕΡΙΩΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ. ΔΕΣ ΕΔΩ:
    Ετυμολογία:
    μπαγάσας < μεσαιωνική ελληνική μπαγάσα (=πόρνη) < ιταλική bagascia (=πουτανίτσα)
    Ουσιαστικό:
    μπαγάσας αρσενικό

    (παρωχημένο) υβριστική προσηγορία κατά ατόμων φαύλων που στερούνταν πίστης, παλιανθρώπων ή διεφθαρμένων
    κατεργαράκος, επιτήδειος
    Σημειώσεις:
    σήμερα η έκφραση αυτή έχει χάσει τη παλιά σημασία της και χρησιμοποιείται λιγότερο ενοχοποιητικά και περισσότερο με τη δεύτερη σημασία, ως αστεϊσμός Παράγωγες λέξεις:
    μπαγασάκος

    ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΤΕΙΣΜΟΥ (ΧΙΟΥΜΟΡ). ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΙΩΠΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καλώς.
      Μπαγάσα, είναι τα γιουσουφάκια (ξέρεις τι εννοώ) που έχουν μέχρι σήμερα οι Αφγανοί οι οποίοι λόγω της υποκριτικής κουλτούρας τους απαγορεύουν την ύπαρξη πορνών και στην θέση τους διαφθείρουν μικρά αγοράκια γιά να ικανοποιούν τα πάθη τους.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΛΕΜΕ ΦΙΛΙΚΑ ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΦΕΥ, ΑΝΑΚΑΛΕΣΑ ΗΔΗ.....
      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  27. Αγαπητέ Ερίωπα, αν διαγράψω την επίμαχη λέξη και ξαναποστάρω το κείμενο του Αρκτούρου, το σχόλιο θα τοποθετηθεί αυτόματα κάτω από το τελευταίο και θα χαθεί η σειρά. Συνεχίζεις να επιθυμείς την παρέμβασή μου, ή είσαι ικανοποιημένος από την ανάκληση και την συγγνώμη του Αρκτούρου;
    Αν το ζητήσεις, θα διαγράψω την λέξη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τουρκικές παραβιάσεις Ανατολικά της Άνδρου και από τις Οινούσες μέχρι τους Καλόγερους
    Πτήσεις πάνω από ελληνικα νησιά πραγματοποίησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 11:43 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από την Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσών, στα 1.500 πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αρκτουρε μη περιμενεις να σου απαντησει ο Εριωπας. Τωρα μαλιστα που βρηκε και λογο για να μην σου μιλαει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ....
      ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο χώρος των σχολίων, δεν προσφέρεται για spam.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Λύκιε προσπαθώ γιά τρίτη φορά να σου δώσω μιά απάντηση. Οι δύο προηγούμενες απ' ό,τι βλέπω χάθηκαν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχιστεί ο διαλόγος. Ο Αρκτούρος ήδη μου εξήγησε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Αρκτούρε, όλα δείχνουν ότι κατά βάθος είσαι ένας δίκαιος άνθρωπος, και κυρίως ένας μεθοδικός αναζητητής της Υπέρτατης Αλήθειας.
    Αν και δεν διέθετες τις πηγές της συμβατικής πληροφόρησης το ένστικτό σου, ή μπορεί ακόμη και η κυτταρική σου μνήμη, σε έφεραν πολύ κοντά στην αλήθεια και έκανες ορθούς συνδυασμούς.
    Σε πληροφορώ λοιπόν ότι Ιησούς καλείται επίσημα Θεραπευτής από τους αρχαίους χρονογράφους. Το επιβεβαιώνει και ο Επιφάνιος [κατά Ναζωραίων] γράφοντας ότι …
    «Ιησούς γαρ κατά την Εβραϊκή διάλεκτον ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ καλείται ήτοι Ιατρός και Σωτήρ»
    Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ΘΕΡΑΠΕΥΤΑΙ έχουν άμεση σχέση με την Μεταρρύθμιση του Ιησού ή Ιάσονα.
    Σύμφωνα επίσης με τον Πίνδαρο ο ΙΑΣΩΝ ονομάστηκε ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ από τον Χείρωνα. Προηγουμένως ονομαζόταν Διομήδης.
    Θα αφήσω αυτήν την τόσο σπουδαία πληροφορία ασχολίαστη και θα περιμένω πλέον από όλους τους σχολιαστές και αναγνώστες να ολοκληρώσουν τα σχόλιά τους και τις σκέψεις τους πριν βάλουμε τον κ. ΠΑΑΝ-ΑΙΠΟΛΟ στο στόχαστρο της Μεταρρύθμισης του Θεραπευτή/Ιάσονα/Ιησού.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΙΩΠΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΟΜΗΔΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΘΑΝΕ ΠΟΤΕ Ή ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΣ.
    ΤΟ ΑΙΠΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ "ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ", ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΕΝΑΝΣ ΝΑΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΦΤΙΑΞΑΝ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΓΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΙΠΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ. ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ!! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? (ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΜΩΣ).
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ (ΛΥΚΙΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΩ ΤΕΛΙΚΑ), ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΣΟΝΕΣ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ, ΠΟΙΟ ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ? ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ ωραία αγαπητέ μου Αρκτούρε!
    Έπιασες ακριβώς την ουσία της συζήτησης, την οποία ακόμα δεν έχουμε αγγίξει. Πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες στην αγάπη, την αλληλεγγύη και την συγχώρεση ή ο Ιησούς (Ιάσων, κτλ) κόμισε κάτι νέο στην ηθική και την φιλοσοφία μας;
    Ή με διαφορετική διατύπωση:
    θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον Ιησού ως συνεχιστή της ελληνικής φιλοσοφίας ή όχι;

    "Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι"
    Ματθαίου ε΄14-19

    Απόδοση στα νεοελληνικά:

    "Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να συμπληρώσω"

    Και το πλήρες κείμενο σε νεοελληνική απόδοση:
    "Εσείς είστε το φως τού κόσμου. Πόλη που κείτεται επάνω σε βουνό, δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε ανάβουν λυχνάρι, και το βάζουν κάτω από το μόδι, αλλά επάνω στον λυχνοστάτη, και φέγγει σε όλους αυτούς που είναι μέσα στο σπίτι. Έτσι ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα, και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς. Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω. Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν. Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών."

    Σε ποιους απευθύνεται και τι εννοεί;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητοί συνδαιτυμόνες,παρακολουθώ από την αρχή του τον διάλογο που πραγματοποιείται γύρω από τον χριστιανισμό και ήθελα εδώ και κάποιες μέρες να σχολιάσω,αλλά συνεχώς το ανέβαλα,διότι ένοιωθα ότι μου λείπει πολύ διάβασμα γύρω από το θέμα.
    Θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια έχοντας ερευνήσει λίγο περισσότερο τις τελευταίες μέρες για το θέμα μας και να σχολιάσω αυτά που σχολιάσατε κι εσείς.
    Αρχικώς όσον αφορά τον Ιησού και τον Απολλώνιο τον Τυανέα δεν πιστεύω πως είναι το ίδιο πρόσωπο για διάφορους λόγους.Γεννιούνται σε διαφορετικό μέρος και με λίγα χρόνια διαφορά.Ο Ιησούς φαίνεται πως δρα σ'ένα πολύ συγκεκριμένο χώρο,ενώ ο Απολλώνιος ταξιδεύει σχεδόν σ'όλο τον τότε γνωστό τόπο την εποχή που κηρύττουν και οι απόστολοι.Ο Ιησούς πεθαίνει με μαρτυρικό θάνατο,ενώ ο Απολλώνιος ζει για πολλά χρόνια.
    Απ'την άλλη υπάρχουν και ομοιότητες μεταξύ τους,γεγονός που μας επιτρέπει να τους συσχετίσουμε,γιατί όχι και να τους θέσουμε υπό ένα κοινό "φιλοσοφικό" υπόβαθρο,εφόσον οι ομοιότητες μας το επιτρέπουν.
    Όπως αναφέρθηκε ήδη το όνομα Ιησούς που παραπέμπει στο Ιήσων έχει σχέση με την ίαση.Δεν μου φαίνεται καθόλου δύσκολο ο Ιησούς να ήταν μέλος της κοινότητας των Ιεσσαίων/Θεραπευτών για τους οποίους μάλιστα ο Επιφάνιος Σαλαμίνος λέει ότι πριν την εποχή του ονομάζονταν Οσσαίοι ενώ κατά την διάρκεια της Ναζαρηνοί.Όμως κι ο Απολλώνιος έζησε για κάποια χρόνια της νεαρής ζωής του σ'ένα Ασκληπιείο.Ο τρόπος ζωής του παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αυτόν των Ιεσσαίων και οι δράσεις του με (θαύματα,κήρυγμα)του Ιησού.
    Δεν μου φαίνεται καθόλου τυχαία η αναφορά στο όνομα του Πρωτέα όσον αφορά την ζωή του Απολλωνίου.
    Στο Κουμράν μαζί με τα Χειρόγραφα βρέθηκαν και οι Χάλκινοι Πίνακες για τους οποίους πρώτη φορά άκουσα από τον Ερίωπα.Ο Robert Feather ο οποίος στο επάγγελμα είναι μεταλλουργός χρονολόγησε την κατασκευή των Χάλκινων Πινάκων γύρω στο 1400 π.Χ. και ισχυρίζεται πως κατασκευάστηκαν στην Αίγυπτο καθώς αυτό μαρτυρά το σύστημα μέτρησης βάρους που χρησιμοποιείται στο κείμενο.Δυστυχώς δεν έχω μπορέσει ακόμη να βρω κάποιο ολόκληρο αντίγραφο του βιβλίου του(The Copper Scroll Decoded)παρά μόνο αποσπάσματα.
    Θεωρώ πως όταν εμφανίζεται ο Πρωτέας στην μητέρα του Απολλωνίου και της λέει κυοφορείς εμένα,έχουμε να κάνουμε με μια έμμεση αναφορά στην γνώση που έχει ο Απολλώνιος και την προέλευσή της.Αίγυπτος,δηλαδή,πριν χιλιάδες χρόνια.
    Στα μάτια μου οι Ιεσσαίοι είναι θεματοφύλακες πανάρχαιας γνώσης προερχόμενης από τον χώρο της Αιγύπτου.
    Υπό αυτό το πρίσμα θα δεχόμουν ότι η γνώση και η "λατρεία" του Φωτός των Ιεσσαίων είχε απόκρυφο χαρακτήρα και τρόπον τινά έτσι ήθελαν να παραμείνει,αλλά ήταν οι υποκινητές μια γενικότερης μεταρρύθμισης η οποία όμως και αυτή ήταν μια "λατρεία" του Φωτός προσαρμοσμένη όμως για τις μάζες.
    Επίσης δεν μου φαίνεται καθόλου τυχαία η πληροφορία πως οι πρότερον Ναζωραίοι ή Γαλιλαίοι ονομάστηκαν από τον Εύοδο Χριστιανοί.Όπως είπε και ο Λύκαστρος το επίθετο Εύοδος ήταν αρχαία ελληνική θρησκευτική επίκληση του θεού Πάνα.Στην Πανιάδα υπήρχε μια πηγή η οποία ξεπηδούσε από τους πρόποδες του όρους Ερμών και την συσχέτιζαν με τον Βααλ Γαδ ή τον Βααλ Ερμών.Επομένως το γεγονός ότι ο διάδοχος του απόστολου Πέτρου πραγματοποίησε κάποια μεταρρύθμιση σ'αυτά τα μέρη έχοντας το όνομα Εύοδος δεν μπορεί να είναι τυχαία.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. .....


    ΠΡΩΤΕΑΣ = ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ = ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ ΠΥθΑΓΟΡΕΙΟΣ = ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑθΛΟΣ = ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΝ = 1486


    ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΑΣ = ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ = ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ = ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΙΣΤΕΩΣ = Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ = Η ΥΠΕΡΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΙΣ = ΚΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ = ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΦΩΣ = 2368


    ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ = ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ = Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΣΤΙ = ΣΟΦΙΑ ΑΡΙθΜΩΝ = Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ = ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ = 1791


    ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θΡΗΣΚΕΙΑ = ΑΙθΕΡΙΕΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ = ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΒΙΒΛΙΑ = ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ = ΗΛΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙ = ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ = ΩθΗΣΙΣ = 1227



    Όλα είναι συγκοινωνούντα "δοχεία", όλα συνδέονται...

    Αλλάζει το πεδίο , η απόσταση , η "μεταξύ" τους σύνδεση ( τρόπος ) , ο ήχος ( Μουσική ) και η Εν - έργεια !




    έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ,,,ΜΟΝΟ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΥΡΗΜΑ ,,,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
    ΝΑ ΠΩ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ,,, ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΜΕ ΑΚΡΑΤΗ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΦΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ,, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φυσικά και μας ενδιαφέρουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο. Μόνο που το συγκεκριμένο ιστολόγιο, δεν είναι ειδησεογραφικό. Εδώ ασχολούμαστε με άλλα θέματα και αυτό μας χαρακτηρίζει.
    Αν αναζητάς την είδηση, έχω να σου προτείνω πολλά άλλα ιστολόγια.
    Πολιτικές αναλύσεις γίνονται, αλλά όχι εν θερμώ.
    Αν θεωρείς ότι δεν λέμε "πράγματα της προκοπής" και δεν σ' αρέσει το ύφος μας, μάλλον βρέθηκες σε λάθος χώρο. Το πρόβλημα διορθωνεται εύκολα!
    Ποιά ακριβώς είναι η δική σου "αντίθετη φωνή" πάνω στο θέμα που συζητάμε και στο σβησαμε;
    Εδώ ανώνυμε, δεν είναι "παιδική χαρά" για σχολιαστές, αλλά υπάρχουν κανόνες που τηρούνται.
    Αν διαφωνείς, μπορείς να βρεις αλλού ιστολόγια με ανάλογο περιεχόμενο ώστε να διασκεδάζεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΒΕΒΑΙΑ,,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ
      ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ,,ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ Ή ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ,, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
      ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ Ή ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. Αν έχεις παρακολουθήσει το ιστολόγιο, θα έχεις διαπιστώσει ότι ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου και αναζητά την ελευθερία της σκέψης. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται μη τήρηση κανόνων.Και οι κανόνες αγαπητέ, μπαίνουν από τον οικοδεσπότη και όχι από τον επισκέπτη! Άλλο ελευθερία και άλλο ασυδοσία.
      Ένα ιστολόγιο είναι ο προσωπικός χώρος του δημιουργού του, που φιλοξενεί τους επισκέπτες του σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες.
      Δεν είναι ένας κοινόχρηστος τόπος, που ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει, ότι θέλει.
      Αν το σκεφτείς και στην ελεύθερη κοινωνία, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Παντού υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούμε.
      Το ιστολόγιο αυτό, έχει ένα συγκεκριμένο ύφος και ένα συγκεκριμένο θεματολόγιο. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να το δει και να αποφασίσει αν του αρέσει ή όχι. Αν όχι, το προσπερνάει. Αν ναι, μένει και διαβάζει. Αν έχει να πει κάτι πάνω στο θέμα μας, μπορεί και να γράφει. Τόσο απλά!
      Δεν οφείλει το ιστολόγιο να είναι ευχάριστο στον καθένα, διότι δεν απευθύνεται στον καθένα.
      Είναι όπως τα μαγαζιά σε έναν εμπορικό δρόμο. Περνάς, βλέπεις την βιτρίνα κσι αν σου αρέσει το εμπόρευμα κσι μπορείς να πληρώσεις, μπαίνεις να ψωνίσεις. Αν όχι, προσπερνάς και βλέπεις το επόμενο.
      Δεν απάντησες όμως, ποιά ήταν η δική σου "αντίθετη φωνή" (που σημαίνει αντίθετη άποψη) που σου σβήσαμε; ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  40. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΙΛΙΟΡΩΤΗΜΕΝΗ:
    ΑΠΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΣΩΝ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μέγας Θεραπευτής Ιησούς (έτσι τον ονομάζουν οι Αρμένιοι Χριστιανοί) πολέμησε απ' ό,τι φαίνεται από τις Ιερές Γραφές ένα αιμοβόρο πολιτικό Θηρίο. Δηλαδή ένα φθοροποιό σύστημα εξουσίας το οποίο οδήγησε κατ' επανάληψη την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Ο Ιησούς ήλθε δύο χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς για να μας προετοιμάσει να αντιμετωπίσουμε τον διαχρονικό Δράκο/Όφι και την επανάληψη της καταστροφής των Σοδόμων και Γομόρων.

      Τόσο απλά και τεκμηριωμένα αυτά που υποστηρίζω φίλε Αρκτούρε. Δυστυχώς όμως ο Χριστιανισμός, οι υπόλοιπες θρησκείες και η Δημοκρατία, σε λίγο καιρό θα καταργηθούν από το νέο ανέβασμα του Θηρίου στην επιφάνεια της γης.





      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  41. Αγαπητέ Ε.Σ., το θέμα του θανάτου κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει το επόμενο θέμα μας.
    Τώρα όμως, το θέμα μας είναι άλλο και έχουν ήδη τοποθετηθεί αρκετά ερωτήματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί (όπως το από πάνω, του Αρκτούρου).
    Ας μην απλωνόμαστε άλλο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν ξέρω σύμφωνα με τον εσωτερισμό από τί ήρθε να μας σώσει. Αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω, σύμφωνα με την καινή διαθήκη ήρθε για να ανακαινίσει τον κόσμο, ήρθε να άρει την αμαρτία του κόσμου. Τις συνέπειες από την πτώση των πρωτοπλάστων.
    Δηλαδή αποκατάσταση από την πτώση στην αμαρτία και τον θάνατο.
    Οι ιερείς του νόμου πρόσφεραν τράγους και μοσχάρια με τα οποία επιδίωκαν να πετύχουν την συγχώρεση των αμαρτιών. Σε αντίθεση, ο Ιησούς παρουσίασε στον Θεό ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑ με το οποίο πέτυχε ΑΙΩΝΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ για μας.
    Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε έχοντας από την αρχή μια συγκεκριμένη αποστολή, που ήταν να ζήσει και να πεθάνει, πληρώνοντας με τον θάνατο του την τιμή που απαιτούνταν για την απάλειψη των αμαρτιών μας. Όπως ο άγγελος είπε στον Ιωσήφ, όταν ο Ιησούς ήταν ακόμα στην κοιλιά της Μαρίας:
    Κατά Ματθαίο 1/α/21
"θέλει δε γεννήσει υιόν, και θέλεις καλέσει τo όνομα αυτού Ιησούν. διότι αυτός θέλει σώσει τoν λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών"

    Προς Τίτο 2/β/14 
"Όστις [ο Ιησούς] έδωκεν εαυτόν υπέρ ημών, δια να μας λυτρώσει από πασης ανομιας"
    Ο Ιησούς Χριστός μας λύτρωσε από "ΚΑΘΕ ΑΝΟΜΙΑ", και το πέτυχε ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ. Μ’ άλλα λόγια, ΑΥΤΟΣ ήταν το λύτρο το οποίο πληρώθηκε για την λύτρωση μας από "ΚΑΘΕ ΑΝΟΜΙΑ". Όπως ο ίδιος είπε στο κατά Ματθαίο 20/κ/28:
    Κατά Ματθαίο 20/κ/28 
"Καθώς ο Υιός του ανθρώπου δεν ήρθε για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει, και να δώσει την ζωήν αυτού λύτρον αντί πολλών"

    Προς Ρωμαίους 5/ε/18-19 
"καθώς λοιπόν δι ΕΝΟΣ αμαρτήματος [του αμαρτήματος του Αδάμ] ήλθε κατάκρισις εις ΠΑΝΤΑΣ ανθρώπους, ούτω και διά μιας δικαιοσύνης ήλθεν εις πάντας ανθρώπους δικαίωσις εις ζωήν. Διότι καθώς δια της παρακοης του ενος ανθρωπου [Αδάμ] οι πολλοι κατεσταθησαν αμαρτωλοι, ούτω και διά της υπακοής του ενός [του Χριστού] οι πολλοί θέλουσι κατασταθεί δίκαιοι."

    Προς Εβραίους 9/θ/22 
"χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις."

    Πωπω, τί σημαίνει αυτό;; Πολύ εβραϊκό ακούγεται!!

    http://www.jba.gr/gr/Articles/jbadec97.htm

    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή ερώτηση:
      Ο άνθρωπος πριν τον Χριστό ήταν αλύτρωτος, ενώ τώρα είναι λυτρωμένος από τις αμαρτίες του;
      Αν ναι, πως το αντιλαμβάνεσαι αυτό αγαπητή μου Δέσποινα;
      Επίσης, ποιο το νόημα του ένσαρκου βίου, αν απαλλαχθεί από το βάρος των αμαρτιών του (δηλαδή απαλλαχθεί απ' τις συνέπειες των επιλογών του-καρμική ευθύνη);
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνα με τον χριστιανισμό, γιατί εγώ κολυμπάω αλλού, μεταξύ ενδιάμεσου διαστήματος και πηγής της Μνημοσύνης τρόπος του λέγειν, έχει πλέον ο άνθρωπος νέα διαθήκη με τον Θεό. Ο Χριστός μας συμφιλιώνει με τον Θεό μέσα από τον αγώνα του εναντίον του Νόμου που επικρατούσε και την λατρεία του Γιαχβέ, δίνοντας ακόμη και την ζωή του γι' αυτόν τον σκοπό. Φυσικά δεν ξέρουμε ακόμη ακριβώς τί εννοούμε όταν μιλάμε για την Πτώση του ανθρώπου αλλά με τόσους άξιους συνδαιτημόνες ακόμη κι αυτό μπορεί να το προσεγγίσουμε. Η μυθολογία μας μας βοηθάει πολύ. Πάντως αυτή η Πτώση στην αμαρτία και τον θάνατο αίρεται. Πώς; Πιστεύοντας στον Χριστό. Και τί σημαίνει αυτό; Ακολουθώντας την διδασκαλία του. Εξυγιαίνοντας τον βίο μας από τις πλάνες, τον εγωισμό κλπ, και ακολουθώντας την διδασκαλία του.
      Με τον εξανθρωπισμό μας γεννιέται ο νέος, ο Καινός Άνθρωπος της αγάπης, "συντελείται το θαύμα της απελευθέρωσης από την επιθυμία για την αμαρτία. Τα λόγια του Δαβίδ: «Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί, Θεέ, και πνεύμα ευθές ανανέωσον εντός μου» (Ψαλμός, 51:10), μας καλούν να ενστερνιστούμε την αιώνια αλήθεια πως το χριστιανικό βίωμα δεν μπορεί να εξαντλείται σε έναν αέναο κύκλο αμαρτίας – συγχώρεσης – αμαρτίας, αλλά σε μία πνευματική πορεία, στη διάρκεια της οποίας, μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας, τα ομολογούμε και ζητούμε από τον Θεό τη Σύνεση και τη Σοφία να μην τα επαναλάβουμε. Αυτή η πορεία οδηγεί σε μία ευλογημένη κατάληξη, μόνο όταν η ανθρώπινη καρδιά έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Ουρανό, πέρα από την ειλικρινή και αβίαστη πίστη στην αγάπη του Θεού."

      Κάποιος φίλος έγραψε προχτές

      "Η αληθινή αγάπη χρειάζεται γενναία ψυχή, αφού μόνον οι γενναίοι μπορούν πραγματικά ν΄αγαπούν. Μια τέτοια γενναία αγάπη μπορεί και φτάνει μέχρι και τη θυσία ακόμα. Μια αγάπη πολύ γενναία φτάνει ως την αγάπη προς τους εχθρούς. Αυτή είναι η κορύφωσή της κατά την εντολή του Χριστού!"

      Εμείς λοιπόν εξετάζουμε μεταξύ των άλλων αν είναι όντως γενναιότητα η αγάπη και η συγχώρεση των εχθρών ημών, (και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τις οφειλέτες ημών), ενώ γνωρίζουμε τις μάχες που ο ίδιος έδωσε εναντίον του "Νόμου" του Γιαχβέ και των φορέων του.

      Δ

      Διαγραφή
  43. Λυκιε, δοκιμασε να κανεις ενα μαζεμα των ερωτηματων ωστε να αποπειραθουμε να δωσουμε στο καθενα μια απαντηση, και ας μην την γνωριζουμε καλως
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΛΕΓΕΤΑΙ '9o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ.'
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ,,ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ,,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
    ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΘΕΜΑ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ,,ΕΧΕΙΣ ΥΠΕΡ ΠΗΔΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ,, ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΓΡΑΦΩ ,,ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως διαβάζεις "επιλεκτικά" ότι σου αρέσει, αγαπητέ!
      Σου "διέφυγε" ότι κάτω από το "9ο Αναψυκτήριο" λέει με έντονα γράμματα:

      "Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

      Θέμα Αναψυκτηρίου:

      " Πάντρεμα Ελληνισμού-Χριστιανισμού, υπάρχει σύνδεση;""

      Καλή σου Κυριακή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  45. Προσπαθώντας να συμμαζέψουμε το θέμα μας και τελικά να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα, νομίζω ότι καταλήγουμε στα παρακάτω ερωτήματα:
    1) από ποιά "ασθένεια" θέλησε να μας θεραπεύσει ο Ιάσων-Ιησούς;
    2) οι έννοιες αγάπη, ταπεινοφροσύνη, συγχώρεση, ήταν νέες ιδέες από τον Ιησού ή υπήρχαν διατυπωμένες με κάποιον τρόπο και από τους Έλληνες;
    3) η ηθική που κόμιζε ο Ιησούς, ήρθε να ταράξει τα ύδατα της καθεστηκυίας τάξης της εποχής του (ρωμαϊκή εποχή) ή να μεταρρυθμίσει την ηθική της ανθρωπότητας γενικότερα (επιδίωξη των Εσσαίων);
    4) ο Ιησούς πράγματι εναντιώθηκε στο ιερατείο του όφι ή τελικά αργότερα με τον "δικό τους" Παύλο, κατάφεραν να τον "καπελώσουν" ιδρύοντας τον γνωστό Χριστιανισμό;

    Αν μου διέφυγε κάποιο άλλο ερώτημα που να προέκυψε από τα ως τώρα λεχθέντα, να το προτείνετε.

    Σας καλώ να τοποθετηθείτε με την σειρά σε κάθε ένα ερώτημα, με λόγο σαφή, λιτό και περιεκτικό.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητέ "Ποιητή των χρωμάτων", ψάξε λίγο καλύτερα το όνομα ΠΡΩΤΕΥΣ και εφάρμοσε την μέθοδο που εφήρμοσα και στην αποκωδικοποίηση των Χαλκίνων Πινάκων. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα το οποίο θα σου επιτρέψει να κάνεις αμέσως το κβαντικό σου άλμα μέσα στην ΑΝΑΓΚΗ.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με την σειρά μου αγαπητέ Ποιητή των Χρωμάτων θα σου έλεγα βα ψάξεις τι ακριβώς συμβαίνει με τα ονόματα
    ΠΡΩΤ-ΕΑΣ=ΩΓΥΓΙΟΣ=ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ(υπάρχει μια "μεταμόρφωση" άλλωστε η μυθολογία μας αναφέρει για αυτόν ότι άλλαζε "μορφές" η ονόματα λέω εγώ)
    ΟΡΦ-ΕΑΣ=ΦΟΡΕΑΣ=ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ=ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ=ΚΑΝΟΝΙΚΟΝ ΕΙΚΟΣΑΕΔΡΟΝ(οι εικοσάεδρες ψυχές που λέω καμμια φορά)

    Επίσης να έχεις υπόψιν την σχέση του ΠΡΩΤΕΑ και ΟΡΦΕΑ(πρόφερε λίγο και τα δυο ονόματα να δεις πως ακούγονται ακουστικά,έχουν την ίδια ΣΥΝΗΧΗΣΗ) με την Αίγυπτο και την ΜΕΤΑΒΑΣΗ και των δύο εκεί (σε συνάφεια με τους Χάλκινους Παπύρους η ΚΥΛΊΝΔΡΟΥΣ λέω εγώ που δεν ήταν ακριβώς χάλκινοι αλλά μια μείξη χαλκού και ορείχαλκου.!!Και οι οποίοι ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ μπορεί κάλλιστα να μεταφέρθηκαν εκεί από την περιοχή της Θράκης (Θράξ δεν ήταν και ο Ορφέας;;)

    Αργοναυτικά «στίχος 44 καί 104» βλέπουμε ότι : «Ό Ορφέας εξελόχευσε τόν ιερό λόγο είς Αίγυπτο καί Λιβύη.

    Η περιοχή της Θράκης σύμφωνα με τον Ηρόδοτο είναι αυτή...περιλαμβάνει όμως μέσα και Αμφίπολη/Χαλκιδική/Θάσο με την οποία είχε ΑΜΜΕΣΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ σχέση και ο ΠΡΩΤΕΑΣ.
    «Θρήσκος: Από το Θραξ, γεν. Θρακός. Και η λέξη θρησκεία προέρχεται από την ευσέβεια των Θρακών για τα θεία, και από τις ιερουργίες του Ορφέα»

    https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/_/rsrc/1364585114767/home/orpheas-thrakas-phoinikas-e-aigyptios/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%98%CE%A5.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Επίσης το παλιό όνομα της Θάσου ήταν Ηερία=Αίγυπτος σύμφωνα με τον Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, ΣΤ΄, ζ΄, 207....άσε δε που και ο Μακεδών ήταν γιός του Όσιρι!!Αν βάλουμε δε στο "παιχνίδι" και την Θήβα που παλιά λεγόταν Ωγυγία (έχουμε και τις Ωγύγιες Πύλες που ανάλογα με την φυλή που αντιπροσώπευε είχε και το αντίστοιχο όνομα)...σε συνδυασμό με αυτό που μας έγραψε ο αγαπητός Ερίωπας ότι η Αίγυπτος και Ελλάδα ΕΝΑΣ ενιαίος γεωγραφικός/διοικητικός χώρος με ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...η λέξη Θήβα όμως σημαίνει και κιβωτός,η ρίζα Arg/Αργώ .....αυτές οι ΠΥΛΕΣ ίσως να έχουν σχέση με τους 50 Αργοναύτες για να ανοίξουν οι ΠΥΛΕΣ (ΕΦΤΑΠΥΛΗ Θηβα-ΕΦΤΑΠΥΛΗ Τροία) χρειάζεται να έχει κανείς τα "κλειδιά" (7χ7= 49 Πύλες – κλειδιά και 1 ο άνθρωπος- Αρχικλειδί,που μετράει "διπλός" πάμε στον αριθμό 52 όσοι ακριβώς είναι και οι Αργοναύτες.


    Μπερδευτήκατε;;Μάλλον θέλουμε κανένα μπουκαλάκι βότκα με ξηρούς καρπούς αμβροσίας για να ξεμπερδευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Διαπιστώνω μετά λύπης, ότι η αρχική μας συμφωνία για μεθοδικότητα και προσήλωση στο θέμα μας, πήγε περίπατο και οι εκκλήσεις μου, αποτελούν "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"!
    Ως εκ τούτου, παραιτούμαι της προσπάθειας και δεν θα επανέλθω σε νέα απόπειρα συζήτησης.
    Κάντε ότι θέλετε κύριοι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεραυνός εν αιθρία!!!!!
      Είναι κατακαλόκαιρο, κολυμπάμε σε θολά νερά, εσύ τα ξέρεις όλα, πολλοί από μας αγνοούμε βασικές έννοιες όπως τί είναι Πτώση, τί όφις, αν το Ιησούς από Ιάσων είναι τελεσίδικο, και πολλά πολλά άλλα. Είχες πει δεν βιαζόμαστε. Εξ άλλου ποιά είναι η μέθοδος εργασίας σε ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αρχίζουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες που νομίζουμε σχετικές και που ίσως φανούν χρήσιμες, σημειώσεις, χάος, κι έρχεται κάποια στιγμή, όταν οι πληροφορίες είναι πια επαρκείς, και μόνα τους όλα οργανώνονται και σαν από θαύμα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
      Έλα, Λυκιάκο μας, μην γίνεσαι τόσο αυστηρός με τους τόσο άξιους συνδαιτημόνες σου.
      Μήπως ετοιμάζεσαι να πας με τα λυκόπουλα διακοπές και ως εκ τούτου βιάζεσαι να παραδώσουμε; Αν ναι, να επιταχύνουμε.

      Δ

      Διαγραφή
  50. Χα χα, όχι καλή μου Δέσποινα, δεν βιάζομαι! Απλά βλέπω έλλειψη διάθεσης στο να εστιάσουμε στο θέμα και τα ερωτήματα. Η συζήτηση απλώνεται σε διαφορά Θέματα, ταυτόχρονα, όπως ακριβώς γινόταν και σε κάθε άλλο αναψυκτήριο. Υποτίθεται ότι όλοι συναίνεσαν στο να γίνει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένο θέμα, ενώ ορισμένοι υπέδειξαν και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τον ρόλο του συντονιστή. Παρόλα αυτά, μόνο εσύ παρέμεινες πειθαρχημένα στο θέμα.
    Δεν είναι ότι δεν ανέχομαι την στάση σας. Είναι ότι διαπιστώνω ότι αδυνατούμε να πειθαρχήσουμε στα συμφωνηθέντα. Αυτό με κάνει να αποσύρομαι από την προσπάθεια, εφόσον η παρέα δεν μπορεί ακόμα να λειτουργήσει πειθαρχημένα. Θα αναμένω την "ωρίμανση" της παρέας μας, στο βάθος του χρόνου.
    Δεν είμαι αυστηρός. Είμαι πειθαρχημένος. Υπάρχει διάφορα μεταξύ των δυο εννοιών.
    Σας αγαπώ όλους και ανέχομαι την έλλειψη πειθαρχίας, εφόσον οφείλεται σε αδυναμία. Δεν αναγνωρίζω πρόθεση από κανέναν. Απλά προσαρμόζομαι στην πραγματικότητα που ορίζετε εσείς και περιμένω.
    Θα αστειεύεσαι βέβαια, όταν λες ότι "τα ξέρω όλα"! Εγώ μαθαίνω από εσάς, αγαπητή μου Δέσποινα.
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΥΚΙΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!! ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ , ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ευχαριστώ πολύ. Έχω χορτάσει αγάπη από όλους σας. Τόση και τέτοια αγάπη που εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να αξιωθούν να γευτούν.
    Η έρευνα μας είναι παζλ. Υπάρχουν τα κεντρικά κομμάτια και τα περιφερειακά.
    Βάλε, Λύκαστρε, καμμιά βότκα πορτοκάλι να ξεμπερδευτούμε και πιάσε κανένα κεντρικό κομμάτι. Η σπίθα για τους Θράκες έτσι κι αλλιώς δεν θα σβήσει, ούτε και ο χάρτης.

    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φιλενάδα πίστεψε με ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου,ότι και να του πεις ότι και να του γράψεις θα νομίζει ότι είσαι εκτός θέματος....η παγωμένη βότκα πορτοκάλι είναι θεική γεύση ,προσωπικά προτιμώ την μπλέ....όσο για την αγαάπη...ο καθένας το βλέπει όπως τον συμφέρει η το αντιλαμβάνεται ...αλλά το ΕΥ της αγάπης που γεμίζει την καρδία του ανθρώπου και την ψυχή του ποιός θα μου πει τι είναι;;;Άιντε στην υγειά μας....από μένα για σένα αυτό

    https://www.youtube.com/watch?v=m9vL6JgeRIs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ....οσο για την αγααπη, δεν την ενιωσες ποτε, πως να την καταλαβεις;
    Ταλαιπωρε παντα θα ταϊζεις την υπεροψια και την μικροτητα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ....εισαι πραγματικα πολυ κακος ανθρωπος Μορφεα, σκατοψυχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ξέρω σε ποιόν απευθύνεσαι.....δηλαδή ξέρω για ποιόν Μορφέα μιλάς (βλέπεις σας ξέρω όλους σας) αλλά δυστυχώς ΔΕΝ είμαι ο Μορφέας....το έχω πει πολλές φορές ίσως κάποια στιγμή να το καταλάβεις.Άρα αυτά που λες τα λες για τον Μορφέα....τότε τα λες στο λάθος πρόσωπο....έχει και προφίλ ο συγκεκριμένος στο G+ και μπορείς να του τα πεις αυτοπροσώπως....εδώ που τα λες τα λες στο ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ.Τόσο απλά.!!!Και στην τελική δεν με ενδιαφέρει τι έχετε μεταξύ σας...στους κοχόνες μου... τσάμπα κλάνει η λάμπα στην χώρα των Ελλήνων… όταν ο καθένας ακούει και βλέπει ότι αυτός θέλει μέσα στην δική του και μόνο πραγματικότητα… τότε ότι και να γράψει κάποιος, ότι και να πει… τσάμπα κλάνει η λάμπα στην χώρα των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ....μυγιαστηκες βλεπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ερχομαι απο το παρελθον για να τιμωρησω ως Νεμεσις τον Υβριστη Εωσφορο ή τον αμνοσχημο λυκο.
    Μορφεα σε εμενα δεν κρυβεσαι. Η "νυφουλα" μιλαει ακομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω τώρα τρόμαξα λέμε χαχαχαχα Ορνιθοκόρυττε καρνάβαλε.

      Διαγραφή
  59. Απλά επιβεβαιώνομαι.....για την φύση του ανθρώπου.Εάν η φύση του ανθρώπου ήταν διαφορετική, ο πλανήτης θα έχανε την τωρινή γαλαξιακή του λειτουργία που πάλλεται μεταξύ μαθήσεως και θυσίας, και βεβαίως ο άνθρωπος δεν θα έπεφτε σε θρησκευτικούς, η πολιτικούς φανατισμούς.
    η φύση των πραγμάτων είναι που επιβάλλεται στις μάζες… φόβος, φθόνος, ζήλια… κ.λ.π. είναι υλικά προς πάσα διαχείριση, ακόμα και για θυσία.Οπότε τα πράγματα πάνε όπως πάνε γιατί έτσι είναι η φύση κατά αναλογία των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και κάτι άλλο προς τον διαβολέα...κάτι πιο "φρέσκο" δεν υπάρχει;;;Αυτό με τον Μορφέα πάλιωσε πια...κάτι πιο πρωτότυπο δεν έχει;;;Για πες κάτι πιο έξυπνο ίσως και να με διασκεδάσεις περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα!
    Ο αρχιερεας της διαβολης, ο ιδιος ο Εωσφορος μιλαει για διαβολεα! Χαχαχα! Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης.....
    Γεωργιου τοξικοεξαρτημενος... Καμμενα κυτταρα εγκεφαλου. Σχιζοφρενεια. Να πω κι αλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμε, αρχίζεις να ξεφεύγεις από τα όρια. Μην συνεχίσεις έτσι. Αν δεν σου αρέσει ο Λύκαστρος, μπορείς να του προσάψεις συγκεκριμένες κατηγορίες ώστε να μπορέσει να τις αντικρούσει και όχι γενικότητες και λάσπη.
    Αν δεν έχεις συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν πρόκειται να επιτρέψω άλλο σχόλιό σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Όσα περισσότερα λες τόσο περισσότερο εσύ εκτίθεσαι.Γιατί αν πάμε στο Δικαστήριο...εσύ θα χάσεις την δίκη και όχι εγώ....μιας και εκεί θα αποδειχτεί ότι όχι μόνο ΔΕΝ είμαι ο Μορφέας,αλλά ούτε και ο αρχιερέας της διαβολής ο ίδιος ο Εωσφόρος....και ούτε φυσικά ο Γεωργίου τοξικοεξαρτημένος....και θα έχω μάρτυρες ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ....και πρώτον και καλύτερον τον κύριο Διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Λυκιε ο Λυκαστρος ειναι ο πολυπροσωπος Μορφεας απο τις Σερρες. Ξερεις καλα τι σημαινει αυτο και μην κανεις τον ανηξερο. Στο +G λεει ακριβως τα ιδια που λεει και εδω, αλλα εκει μιλαει και βριζει τους παντες γιατι δεν υπαρχεις εσυ να του τραβηξεις τα αφτια. Ο πραγματικος του εαυτος ειναι εκει, οχι εδω που υποκρινεται. Απορω γιατι τον ανεχεσαι ακομα και δεν τον πετας απο το παραθυρο, που σε προσβαλλει διαρκως κσι δε σε σεβαστηκε ποτε. Μονο σε χρησιμοποιει Λυκιε. Σε μισει και το ξερεις, γιατι τον ανεχεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Προσπάθησα πολλές φορές να σου δείξω ότι κάνεις λάθος...και ότι ΔΕΝ είμαι ο Μορφέας....αν είσαι τόσο σίγουρος/η ότι είμαι ο Μορφέας..τι λες το πάμε δικαστικά να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος κατηγορεί άδικα τον άλλον;;;Δεν με ενδιαφέρει τι έχετε μεταξύ σας....δικό σας πρόβλημα....αλλά αν συνεχίσεις να διαβάλεις το όνομα μου με ψευδή στοιχεία τότε θα κινηθώ ΝΟΜΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκαστρε, ο νόμος προστατεύει τα φυσικά πρόσωπα (με πραγματικό όνομα δηλαδή) και όχι τα ψευδώνυμα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει θέμα "νομικής κίνησης", αλλά θεσμικής τήρησης των ορίων, από εμένα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα πλέον έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια πλαίσια του Καταχθόνιου Δαίμονα αγαπητέ ΛΥΚΙΕ.....ουδέποτε σχολιαστής η κάποιο άλλο άτομο μέσα στον Καταχθόνιο "κυνηγήθηκε" και πολεμήθηκε τόσο όσο εγώ....πότε με την μι η την άλλη αίολη ψευδή διακιολογία....το ότι ΔΕΝ είμαι ο Μορφέας αποδεικνύεται ΕΥΚΟΛΑ και ΑΠΛΑ.Και εγώ φυσικό πρόσωπο είμαι...και μάλιστα με συγκεκριμένο όνομα στην αστυνομική μου ταυτότητα....το ίδιο εύκολα μπορεί να αποδειχθεί και το πραγματικό όνομα του Μορφέα....όπως και του διαβολέα...που συνεχίζει να με διαβάλλει παρότι του είπες ότι ξέρεις ποιος είμαι.!!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Λύκαστρε, ως Λύκαστρος (ψευδώνυμο) δεν είσαι φυσικό πρόσωπο κατά τον Νόμο. Θα ήσουν αν υπέγραφες με το πραγματικό σου (π.χ. Νίκος Παπαδόπουλος). Ως εκ τούτου δεν εγείρεται δικαίωμα εγκλήσεως για "δυσφήμιση δια του διαδικτύου", διότι εκλείπει η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος, αφού δεν είσαι φυσικό προσωπο, αλλά μια "σύμβαση" ότι μόνο για αυτό το ιστολόγιο, εσύ ο άγνωστος Χ, θα λέγεσαι "Λύκαστρος" για να συνεννοούμαστε μεταξύ μας.
      Συνεπώς εδώ μέσα υπάρχεις μόνο με την σχετική έννοια της προσωπικότητας (εικονικός κόσμος) και όχι με την φυσική σου μορφή (ταυτότητα). Άρα δεν εκτίθεται στον πραγματικό κόσμο, παρά μόνον στον σχετικό (εικονικό) του Κ.Δ.!
      Αντιθέτως αν υπέγραφες με το αληθινό σου όνομα, π.χ.Νίκος Παπαδόπουλος και σε δυσφημούσε έστω και ένας ανώνυμος σχολιαστής, θα μπορούσε να έχει επίδραση στον πραγματικό κόσμο, διότι θα ήσουν αναγνωρίσιμος. Όμως ακόμα και τότε, ο Νόμος δεν επιτρέπει την άρση απορρήτου για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα (μόνο για κακουργήματα) και έτσι, ούτε πάλι θα μπορούσες να κινηθείς νομικά με ευκολία.
      Αυτά τα διευκρινίζω για όλους τους επισκέπτες και σχολιαστές του Κ.Δ., ώστε να γνωρίζουν τι ισχύει νομικά.
      Θεματοφύλακας της νομιμότητας και της ειρήνης μεταξύ σχολιαστών, είναι πάντοτε ο διαχειριστής.
      Ενημερώνω τον Τιμωρό ότι αν συνεχίσει έτσι, θα αντιμετωπίσει την διαγραφή.
      Ξανατονίζω ότι δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν του Λύκαστρου, ούτε αν λέγεται Μορφέας, Γιώργος, Πέτρος ή Μαρία!
      Λύκαστρε, επίσης δεν με αφορά αν σε κυνηγάνε παλιοί ή νέοι σου "εχθροί". Το γιατί "εμφανίζονται" κάθε τόσο και τι θέλουν από εσένα, είναι δική σου υπόθεση. Μην την μεταβιβάζεις σε τρίτους.
      Ας τελειώνει κάποια στιγμή αυτή η ιστορία!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. "Ξανατονίζω ότι δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν του Λύκαστρου, ούτε αν λέγεται Μορφέας, Γιώργος, Πέτρος ή Μαρία! "

      Όλοι μας έχουμε παρελθόν κανείς δεν γεννήθηκε σήμερα,το ότι ΔΕΝ είμαι ο Μορφέας αυτό και ένα μικρό παιδί μπορεί να το καταλάβει...άρα γίνεται ΕΠΙΤΗΔΕΣ η συσχέτιση ανάμεσα σε μένα και σε αυτό το άτομο.Επίσης ΔΕΝ είχα ούτε έχω παλιούς η νέους εχθρούς....στο ΜΟΝΟ ιστολόγιο που αντιμετώπισα πρόβλημα ήταν εδώ,πουθενά αλλού...άρα δεν μεταβιβάζω σε κανέναν δικές μου υποθέσεις,μάλλον άλλοι μεταβιβάζουν τα ψυχολογικά τους προς εμένα.Οι συνεχείς και μεθοδικές λεκτικές επιθέσεις προς το άτομο μου μόνο το τονίζω αυτό,και όχι προς τα κείμενα μου (το να μην συμφωνεί κανείς με τις σκέψεις μου δεν είναι κακό) λέει από μόνο του πολλά.

      Σχολιάζω και σε άλλο ιστολόγιο....ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβει εκεί αυτό που συμβαίνει εδώ.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.Πως γίνεται να έχω ΜΟΝΟ εδώ εχθρούς και αλλού όχι;;;Σίγουρα θα τελειώσει αυτή η ιστορία ,όλα κάποτε έχουν ένα τέλος.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Λύκαστρε, ας μην επανερχόμαστε στα ίδια και τα ίδια. Η υπόθεση κλείνει εδώ και αν ο Τιμωρός επιμείνει σε αυτό το ύφος, θα διαγραφεί.
      Τιμωρέ, μπορείς να συμμετέχεις στις συζητήσεις μας, χωρίς όμως βα επανέλθει στο τι είναι ή δεν είναι, ρι κάνει ή δεν κάνει ο Λύκαστρος και ο καθένας μας. Εδώ μας ενδιαφέρουν οι σκέψεις και οι ιδέες μας, ενώ οι συμπεριφορές του καθενός κρίνονται στο παρόν από τους υπόλοιπους.
      Και τελειώνουμε εδώ με αυτή τη διένεξη. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω για το ίδιο θέμα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Είναι εμφανές, βρε Λύκαστρε, οτι πρόκειται για ένα άτομο που είναι σε κάποιο βαθμό διαταραγμένο και έχει φάει κόλλημα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Έχει εμμονή. Τον ψάχνει και τον αναγνωρίζει στο πρόσωπο ανθρώπων πολύ σημαντικών και έξυπνων γιατί έτσι τον έχει μυθοποιήσει μέσα του. Ανάμεσα μας εσύ είσαι ο "εκλεκτός" , εσένα χρίζει Μορφέα, είσαι ...ένας Χριστός! Χαχα, Ψυχραιμία!!!
      Γιατί οτιδήποτε άλλο αν συμβαίνει τότε είναι τρελός. Αυτό είναι όλο. Δεν το βλέπεις; Δεν το βλέπετε όλοι;

      Δ.

      Διαγραφή
    7. Εντάξει αγαπητή Δέσποινα, ας μην το τροφοδοτούμε άλλο!
      Ας επανέλθουμε στο θέμα μας και την πολύ ωραία τοποθέτηση του Αρκτούρου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  66. Τιμωρέ, ξέρω ποιός είναι ο Λύκαστρος και δεν χρειάζομαι την προστασία σου. Όσο για την ανεκτικότητά μου, την παρέχω σε όλους, αρκεί να σέβονται τους κανόνες που θέτω στον Κ.Δ.. Με τον Λύκαστρο έχω ακόμη αρκετά περιθώρια ανοχής!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Είπα να πάω κι εγώ σε ένα παιδικό πάρτυ γενεθλίων και τί βλέπω γυρίζοντας; Οτι έγινε κατάληψη του Καταχθόνιου Δαίμονα από ένα τρολ. Που τρολλάρει μάλιστα άγρια και πολύ επιθετικά, και μας καλεί να δείξουμε τί μάθαμε την προηγούμενη φορά που δεχτήκαμε επίθεση από τρολ. Αλήθεια τί μάθαμε; Τίποτε. Αρχίζουμε από την αρχή. Αποφεύγουμε να μιλάμε στο τρολ. Προσπαθούμε να μην παρασυρθούμε. Δεν κάνουμε τίποτε από αυτά. Κάνουμε ό,τι μας έρθει. Αξιολογούμε το τρολ. Το τρολ αυτό υπάρχουν 2 περιπτώσεις, η μία είναι να παίζει κακόβουλα μαζί μας γιατί αυτό τρέφει τα τρολ. Είναι περίεργες ιδιοσυγκρασίες. Η δεύτερη, να είναι περιορισμένης αντίληψης και να συγχέει πραγματικά τον Λύκαστρο μας με τον Μορφέα. Πρέπει να μισεί αλλά και να θαυμάζει πολύ τον Μορφέα ώστε να τον υπερεκτιμά τόσο ώστε να τον ταυτίζει με τον Λύκαστρο. Τον θεωρεί ισάξιο με τον Λύκαστρο!!! Τον έχει μέσα του τοποθετημένο σε πολύ υψηλή και εξέχουσα θέση. Θέλει να τον έχει και δεν τον έχει. Έχει φάει φραγή. Μπορεί να είναι και κορίτσι. Ένα ερωτευμένο κορίτσι υπερεκτιμά τις δυνατότητες και την αξία του άνδρα που θαυμάζει. Καταλήγω οτι το τρολ παίζει να είναι κορίτσι. Ένα κορίτσι όμως με όχι ιδιαίτερα υψηλό δείκτη ευφυίας. Γιατί;
    Αν ήθελα να δοκιμάσω κάτι στα πλαίσια της χριστιανικής αγάπης, θα του έφτιαχνα δυό πίνακες με κείμενα του Λύκαστρου και του Μορφέα. Εκεί, αν έχει στοιχειώδη διακριτική ικανότητα, θα μπορούσε αμέσως να δει τις διαφορές στο ύφος, στο ήθος, στην γλώσσα, στο επίπεδο γνώσεων και ...στην κλίση των τριτοκλίτων. Τις διαφορές του στυλ και του χαρακτήρα.
    Αν ήθελα. Αλλά δεν θα το κάνω. Στα πλαίσια της χριστιανικής αγάπης θα του πω όμως οτι πρέπει να προσπαθήσει να απεξαρτηθεί σιγά σιγά από τον Μορφέα. Θα είναι δύσκολο, καταλαβαίνω, αλλά δεν είναι σωστό να χαραμίζει την ζωή του πίσω από έναν άντρα που δεν του δίνει σημασία και αγνοεί την βαθιά αγάπη και φιλία του (που δεν κρύβεται πίσω από το άσβεστο αυτό μίσος που είναι καθαρά επιφανειακό).
    Αγαπητό και πονεμένο μου τρολ, αν δεν παίζεις και πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες, σου λέω και δεν έχω κανέναν λόγο να σου πω ψέμματα, οτι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα που είναι απορίας άξιο το οτι τα συγχέεις. Αν θέλεις μπορούμε να γίνουμε εμείς η παρέα σου και να συζητάμε όμορφα κι ωραία και τα δικά σου θέματα που σε απασχολούν. Όμως μόλις τελειώσει το τόσο σοβαρό αυτό θέμα που συζητάμε και που μας κλέβει αυτές τις μέρες όλη μας την ενέργεια. Αν θες πες μας και την δική σου άποψη. Αν θες διάβασε και λίγο σχετικά για να απασχολήσεις το μυαλό σου και να μην φεύγει συνέχεια εκεί που έχει κολλήσει. Όλοι έχουμε τα κολλήματα μας αλλά δεν τα αφήνουμε να μας εξουσιάζουν όλη την ώρα.
    Αυτά, κι αν είσαι τελικά κορίτσι βρες ένα ωραίο ονοματάκι να συμμετάσχεις, να έχω κι εγώ μια κοριτσίστικη παρέα, γιατί η Δάφνη μας έχει χαθεί.

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΓΩ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΙΑΣΩΝ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ Ο ΙΑΣΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΦΙ-ΘΗΡΙΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΑΣΩΝ-ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. ΕΞ ΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ (?) ΤΟ ΘΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ! ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΊΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΧΑΡΗ) ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ-ΙΗΣΟΥ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΞΣΙ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.
    ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΟΜΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑ.ΑΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ (2Α ΠΑΡΟΥΣΙΑ) ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΦΘΟΝΟ, ΖΗΛΙΑ ΚΣΙ ΕΓΩΙΣΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΡΙΟ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΙΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου, αγαπητέ Αρκτούρε. Κρατώ την ισοδυναμία Ιησού και Θηρίου, που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Ως Θηρίο, εκλαμβάνουμε τον Εωσφόρο ως οντότητα και όχι το Κακό, ως κατάσταση. Όπως ακριβώς και ο Ιησούς ήταν οντότητα και δεν ήταν το Καλό, ως κατάσταση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Βλέπω οτι το έληξε πολύ ωραία ο Λύκιος.
    Πάμε τώρα να σχολιάσουμε ένα κεντρικό σημείο του παζλ που έθεσε ο Αρκτούρος.
    ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΡΙΟ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΦΘΟΝΟ, ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ.
    Μπορώ να συγχωρήσω τον "κακό" γείτονα, τον "κακό" αδελφό που μου ξυπνά το θηρίο μέσα μου. Πρέπει όμως να συγχωρήσω τα οργανωμένα ιερατεία, πολιτικά ή θρησκευτικά, όταν μεθοδευμένα και συστηματικά ξυπνούν το εσωτερικό θηρίο των λαών για να πετύχουν τα τρελά παιγνίδια εξουσίας που δεν ξέρω πώς γεννήθηκαν και άνθισαν στα διαταραγμένα μπαλιά τους; Μήπως δηλαδή πρόκειται για δυο διαφορετικές κατηγορίες που πρέπει να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε;
    Άτεχνα και βιαστικά το διατυπώνω, ελπίζω να καταλάβατε τί λέω.

    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διορθώσω. ...άνθισαν στα διαταραγμένα μυαλά τους. Είναι το γνωστό πρόβλημα στις κινητές συσκευές, που γράφει μόνο του ό,τι θέλει..
      Δ

      Διαγραφή
  71. Θα θεωρήσουμε a priori , Λύκιε, οτι υπάρχει Εωσφόρος; Δεν πρέπει στοιχειωδώς να το (απο)δείξουμε;

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Δέσποινα, επιφυλάσσομαι να απαντήσω με ειδικό άρθρο που θα ετοιμάσω μόλις βρω τον χρόνο.
      Αναμείνατε.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  72. Σαφώς και πρόκειται για διαφορετικά πράγματα. Η συγχώρεση αφορά την κατανόηση της ανθρώπινης ατέλειας που έχει ο συνανθρώπος (ο οποίος μας έβλαψε) και από την αγάπη που μας διακατέχει για τον Άνθρωπο (και την αδύναμη φύση του). Κατανοούμε την αδυναμία του άλλου, επειδή την βλέπουμε πρώτα απ'όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Πριν μάθουμε να συγχωρούμε τους άλλους, πρέπει να μπορούμε να συγχωρούμε τον εαυτό μας. Για να γίνει αυτό όπως είπαμε, χρειαζόμαστε επίγνωση της φύσης του ανθρώπου (και του εαυτού μας πρωτίστως) και αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους!
    Αυτά σε επίπεδο ατομικό.
    Η συγχώρεση όμως, δεν μπορεί να αφορά την συνειδητή και μεθοδική κατάσταση που δημιουργούν τα ιερατεία, διότι δεν αφορούν το λάθος του ενός από την αδυναμία του, αλλά την έκφραση μιας ολόκληρης δυναμικής που εχει να κάνει με τον άξονα διαχείρισης της ανθρωπότητας. Μιλάμε για την έκφραση καταστάσεων που άπτονται του δίπολου καλού-κακού. Αυτά ξεφεύγουν από την αδύναμη φύση του ανθρώπου και αναφέρονται σε ανώτερα δυναμικά πεδία της δημιουργίας, που υλοποιούνται από "ειδικούς" ανθρώπους.
    Εκεί λοιπόν, δεν τίθεται θέμα αγάπης και συγχώρεσης.
    Αγαπάμε ανθρώπους και όχι καταστάσεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλημερα
    Ειχα πει "Θελω να το δω αυτο"

    Λυκιος: "Ας μου επιτρέψεις το ύφος "συνέντευξης", αλλά ο ρόλος του συντονιστή της συζήτησης επιβάλλει την επαναφορά του θέματος στην ουσία του, όπως αυτή ορίστηκε εξ αρχής. Το ίδιο θα κάνω σε όλους, γιατί πρέπει να απαντώνται ένα ένα τα ερωτήματα προκειμένου να οδηγηθούμε στο δια ταύτα."

    "Προσπαθώντας να συμμαζέψουμε το θέμα μας και τελικά να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα, νομίζω ότι καταλήγουμε στα παρακάτω ερωτήματα:
    1) από ποιά "ασθένεια" θέλησε να μας θεραπεύσει ο Ιάσων-Ιησούς;
    2) οι έννοιες αγάπη, ταπεινοφροσύνη, συγχώρεση, ήταν νέες ιδέες από τον Ιησού ή υπήρχαν διατυπωμένες με κάποιον τρόπο και από τους Έλληνες;
    3) η ηθική που κόμιζε ο Ιησούς, ήρθε να ταράξει τα ύδατα της καθεστηκυίας τάξης της εποχής του (ρωμαϊκή εποχή) ή να μεταρρυθμίσει την ηθική της ανθρωπότητας γενικότερα (επιδίωξη των Εσσαίων);
    4) ο Ιησούς πράγματι εναντιώθηκε στο ιερατείο του όφι ή τελικά αργότερα με τον "δικό τους" Παύλο, κατάφεραν να τον "καπελώσουν" ιδρύοντας τον γνωστό Χριστιανισμό;
    Αν μου διέφυγε κάποιο άλλο ερώτημα που να προέκυψε από τα ως τώρα λεχθέντα, να το προτείνετε.
    Σας καλώ να τοποθετηθείτε με την σειρά σε κάθε ένα ερώτημα, με λόγο σαφή, λιτό και περιεκτικό."

    "Διαπιστώνω μετά λύπης, ότι η αρχική μας συμφωνία για μεθοδικότητα και προσήλωση στο θέμα μας, πήγε περίπατο και οι εκκλήσεις μου, αποτελούν "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"!
    Ως εκ τούτου, παραιτούμαι της προσπάθειας και δεν θα επανέλθω σε νέα απόπειρα συζήτησης.
    Κάντε ότι θέλετε κύριοι."

    Αυτο περιμενα και ηθελα να δω. Με στενοχωρησε ειναι η αληθεια, περιμενα ισως κατι διαφορετικο. Μηπως επομενως δεν γινεται να φτιαξουμε ομελετα χωρις να σπασουμε αυγα; Μηπως η υπερβολικη ευγενεια και κατανοηση αποτελει τροχοπεδη; Μηπως η κατανοηση δεν σημαινει πως επειδη κατανοουμε κατι, πως πρεπει και να το ανεχομαστε;

    Μπορεις να γινεις λιγο σαφεστερος οταν λες πως οι συστασεις σου, αγνοουνται; Απο ποιον/ποιους; Δεν μπορω να το δεχτω ως γενικευση

    Θα δοκιμασω να απαντησω αν και δεν ξερω αν ξερω. Αφου:
    Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
    Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
    Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
    Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.
    Χαλίλ Γκιμπράν
    (ο τρελος σιγουρα νομιζει πως ειναι σοφος οταν το διαβαζει)
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ε.Σ., μην σπεύδεις να χαρείς για το ότι δικαιώθηκες!
      Έγινε μια απόπειρα να συγχρωτιστούμε και να συζητήσουμε με κανόνες μεθοδικότητας πάνω σε ενα θέμα, εν είδει ερεύνης. Αυτό το πείραμα απέτυχε, διότι συνυπάρχουν συνομιλητές με διαφορετικές αντιλήψεις και δύναμη αυτοπειθαρχίας.
      Η ομάδα μας είναι ετερόκλητη και ανομοιογενής. Αυτό έχει πολλά θετικά (ποικιλότητα), αλλά και αρνητικά.
      Αν και απέτυχε η πρώτη απόπειρα, μας γέμισε με γνώση και εμπειρία. Στην πορεία, η ομάδα θα μπορέσει να συγχρονίζεται όλο και καλύτερα, μέχρι που κάποτε θα καταφέρουμε να συζητάμε-ερευνούμε μεθοδικά.
      Δεν είμαι "υπερβολικά ευγενής" αγαπητέ φίλε.
      Είμαι αρκούντως ευγενής και κατ' αναλογίαν!
      Αν δεν ήμουν όσο είμαι αγαπητέ, ίσως να μην υπήρχε κανείς σας εδώ για να σχολιάζουμε. Κανείς δεν ανέχεται έναν αγενή ή τραχύ οικοδεσπότη. Αν δεν ήμουν ανεκτικός όσο είμαι, θα έπρεπε να είμαι βάναυσος λογοκριτής και φασίζων ιδιοκτήτης του ιστολογίου.
      Αν ήμουν αυταρχικός, θα μπορούσα να επιβάλλω τον διάλογο με τους κανόνες δια της "βίας" και να έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
      Όμως είμαι φύσει και θέσει αντίθετος με την εξαναγκαστική πειθαρχία. Είμαι θιασώτης της ενσυνείδητης πειθαρχίας. Θέλω ο άλλος να ενεργεί συνειδητά και με ελεύθερη βούληση. Θέλω να επιλέγει αυτός, σύμφωνα με τις αντιλήψεις του το να πράττει. Αν συμφωνούμε, θέλω να ευθύνονται οι αντιλήψεις του και όχι το συμφέρον ή ο εξαναγκασμός του γι' αυτό.
      Ήμουν "σκληρός" εκεί που έπρεπε. Εμπόδισα κάποιες διαβολές από ανόητους και από κακεντρεχείς, που πάντα καιροφυλακτούν για να χαλάσουν το κλίμα και την προσπάθεια. Προσπάθησα επίσης να επαναφέρω την κουβέντα μέσα στο θέμα μας (τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ), αλλά κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν. Αντ'αυτού, με κατηγόρησαν ότι "κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου" και δεν μπορώ να καταλάβω τα υψηλά τους ...διανοήματα. Μην περιμένεις να ονομάσω κανέναν.
      Κι όμως, δεν επιδιώκω προστριβές με κανέναν, διότι πρώτον δεν θίγομαι από τέτοια και δεύτερον δεν θέλω να τροφοδοτώ εξάρσεις ματαιοδοξίας που είναι ανώφελες και φθοροποιές για το ωραίο κλίμα που χτίζουμε.
      Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι ο δικός μου ρόλος δεν επιτρέπει να συμπεριφέρομαι όπως ένας απλός σχολιαστής, όπως ο καθένας σας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  74. 1) από ποιά "ασθένεια" θέλησε να μας θεραπεύσει ο Ιάσων-Ιησούς;
    Μπορω να σκεφτω την "ασθενεια" της υλικης υπαρξης (σωμα) και κατ'επεκταση υλικη φθορα και θανατο ή την "ασθενεια" της αγνοιας

    2)οι έννοιες αγάπη, ταπεινοφροσύνη, συγχώρεση, ήταν νέες ιδέες από τον Ιησού ή υπήρχαν διατυπωμένες με κάποιον τρόπο και από τους Έλληνες;
    Θαρρω πως ναι, δεν μπορω να φανταστω πως οι σοφοτεροι ανθρωποι του κοσμου αδυνατουσαν να συλλαβουν καποιες εννοιες τοσο σημαντικες για τον ανθρωπο. Θεωρω πως ηταν ωστοσο διατυπωμενες πολυ ορθοτερα, και πως σημερα εχουν χασει την εννοια που ειχαν παλιοτερα, σε μια προσπαθεια ευνουχισμου των λαων και των ανθρωπων και μεταμορφωσης τους σε πειθηνια προβατα, προς οφελος των δυναστων τους που και συνεταξαν αυτες τις ιδεες στην μορφη που τις αντιλαμβανομαστε σημερα, τοσο πολυ που σημερα δυσκολευομαστε ακομα και να τις διακρινουμε

    3) η ηθική που κόμιζε ο Ιησούς, ήρθε να ταράξει τα ύδατα της καθεστηκυίας τάξης της εποχής του (ρωμαϊκή εποχή) ή να μεταρρυθμίσει την ηθική της ανθρωπότητας γενικότερα (επιδίωξη των Εσσαίων);
    Αν αυτη η ηθικη ειναι η ανω ηθικη, αυτη που σχολιασα και με τα κειμενα του Λιαντινη, δεν θα ελεγα πως ταραξε τα υδατα της Ρωμαικης Εποχης, ισα ισα που με τετοια ηθικη βολευει αφανταστα την καθε αυτοκρατορια αφου οι κατακτημενοι λαοι δεν εξεγειρονται. Αρα την βολεψε αφανταστα. Εαν μιλαμε σε επιπεδο ανθρωποτητας, θα ηταν μια καλη μεταρρυθμιση αν συνεβαινε, αλλα δεν παυει να ειναι μια ανοητη φαντασιοπληξια οπως ενος μοντελου καλλιστειων που ευχεται "Παγκοσμια Ειρηνη". Εαν συμβει μια τετοια "ειρηνη" θα ειναι προς οφελος ενος αυτοκρατορα, τυπου Pax Romana, αρα υπαρχουν καποια ιδιοτελη κινητρα, αρα καποιος κερδιζει και αυτος εχει ονοματεπωνυμο, αρα υπαρχει μεθοδευση και ιθυνων νους(mastermind).

    4) ο Ιησούς πράγματι εναντιώθηκε στο ιερατείο του όφι ή τελικά αργότερα με τον "δικό τους" Παύλο, κατάφεραν να τον "καπελώσουν" ιδρύοντας τον γνωστό Χριστιανισμό;
    Δεν γνωριζω ποιο ειναι το ιερατειο του οφι. Εαν ειναι καποιο σκοτεινο ιερατειο που ελεγχει τις εξελιξεις στην Γη με αρνητικο για τους ανθρωπους τροπο, θα ελεγα πως υποχρεωτικα ενας διδασκαλος θα εναντιωνοταν σε καποιο τετοιο ιερατειο, αφου κανενας δεν εχει το δικαιωμα να στεκεται εμποδιο στην απροσκοπτη εξελιξη και πνευματικη ωριμανση των ανθρωπων. Αρα θα ελεγα πως ο Ιησους εναντιωθηκε, αλλα η διδασκαλια του νοθευτηκε απο πονηρες μεθοδευσεις καποιων οπως ο Παυλος, και ο κοσμος σημερα αδυνατει να ξεχωρισει την μεν διδασκαλια απο την δε.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5)Ο άνθρωπος πριν τον Χριστό ήταν αλύτρωτος, ενώ τώρα είναι λυτρωμένος από τις αμαρτίες του;
      Αυτο δεν μπορει να το δεχτει ο νους μου διοτι κατι τετοιο θα ηταν εξ ορισμου αδικια για τους ανθρωπους πριν το ετος 0, και αδικια δεν μπορει να νοηθει απο αβλεψια του Θεου γιατι θα ρωτουσε καποιος "Και γιατι δεν τον εστελνες τον Υιο σου νωριτερα; Χαζος ησουν και αφησες να "χαθουν" τοσες ψυχες;"" και θαχει δικιο. Αρα εαν ο ανθρωπος λυτρωθηκε με το Χριστο αυτο πρεπει να συνεβη καποια στιγμη αμεσως μετα την Πτωση εαν οχι ταυτοχρονα. Ως αμαρτια στον χριστιανισμο (αστοχια ερμηνευεται η λεξη) νοειται η υλη, και αρα το σωμα μας και καθετι που συνδεεται με αυτο, οπως το σεξ, το φαγητο, η καλοπεραση, η ξεκουραση, το μασαζ, τα ωραια αρωματα κτλ, ως συνεπακολουθα του κοσμου της Πτωσης και της προσκολλησης μας σε αυτον.

      Στον εσωτερισμο καπου λενε για γεννηση του χριστικου σωματος ή χριστικη γεννηση στην ανθρωπινη συνειδηση. Αν και δεν το κατανοω ακομα πως γινεται, εκει βρισκω λογικη. "Κολλαει"

      6)Ποιο το νόημα του ένσαρκου βίου, αν απαλλαχθεί από το βάρος των αμαρτιών του (δηλαδή απαλλαχθεί απ' τις συνέπειες των επιλογών του-καρμική ευθύνη)
      Με την χριστιανικη αποψη, απαλλαγη απο το βαρος των αμαρτιων σημαινει απαλλαγη-αρνηση του ενσαρκου βιου. Αρα αφου δεν πραττει στον υλικο κοσμο δεν δημιουργει καρμα-επιπροσθετη καρμικη ευθυνη, παρα αποδεχεται στωικα οτι αρνητικο του συμβαινει θεωρωντας πως ετσι εξαγνιζεται και καθαριζει το καρμα του μεχρι εκεινη την στιγμη
      ΥΓ.Περιμενω με πολυ ενδιαφερον το αρθρο για τον Εωσφορο
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Ωπ τοκοψα κατα λαθος. Συνεχεια στο 6. Αρα, ο ενσαρκος βιος χανει το νοημα του και θεωρειται τιμωρια που θα πρεπει στωικα να την αποδεχτουμε και μετα θανατον θα ανταμοιφθουμε για την πιστη μας με αιωνια ζωη στο πνευματικο βασιλειο του θεου. Αυτο επειδη η υλικη ζωη θεωρειται εξ οριμσου αμαρτια-αστοχια γιατι μας απομακρυνει απο τους ανωτερους πνευματικους κοσμους. Ολα αυτα ειναι δογματα βεβαιως και δεν ξερουμε αν ισχυει ετσι.

      Στον αντιποδα, εχουμε την αποψη την οποια και ενστερνιζομαι ως λογικοτερη, που συναδει με την θεωρια του δυισμου που ανεκαθεν αποτελουσε ελληνικη θρησκεια, πως οι ανωτεροι κοσμου κατακτωνται επαξια και δεν χαριζονται. Αρα θα πρεπει κανεις να σταθει αξιος, και για να το κανει αυτοθα πρεπει να βρει τον δρομο του ζωντας στον υλικο κοσμο. Η αληθεια που ερχεται απο τη φυση λεει πως σωμα-ψυχη-νους ειναι ενα τριπτυχο ενωμενο, αρα το ενα συμπληρωνει το αλλο. Δεχομαι επισης και ως απιρως λογικοτερο το επιχειρημα, πως αν θελει κανεις να ζησει σε ανωτερους κοσμους θα πρεπει να χτισει και τα ανωτερα σχματα-οχηματα μεσω των οποιων θα μπορεσει να το επιτυχει. Και αυτο δεν ειναι πιστη, καποιοι το εχουν ζησει με τα "ματια" τους με αστρικα ταξιδια και τα συναφη
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Χαχα ας γίνω λίγο τρολ κι εγώ. Πρώτη φορά βαρέθηκα σεντόνι του Στοχαστή. Χίλιες φορές να διαβάζω για την Ωγυγία και τους Θράκες εκτός θέματος. Χαχαχαααα

      Έχει τη χάρη του κι αυτό, να λέμε τη γνώμη μας στους συνομιλητές μας χωρίς ιδιαίτερη ευγένεια και τακτ. Να λέμε ό,τι μας έρχεται στο μυαλό χωρίς την δεύτερη σκέψη οτι μπορεί να τους προσβάλουμε ή να τους στεναχωρήσουμε. Είναι λυτρωτικό. Και μακάρι να φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο μεταξύ μας που να μπορούμε να το εφαρμόσουμε. Αυτό όμως προϋποθέτει ανάπτυξη ισχυρών δεσμών φιλίας, εξοικείωσης αλλά και βεβαιότητας του άλλου οτι τον εκτιμούμε βαθιά.

      Ωστόσο η αβρότητα, η διακριτικότητα και η τρυφερότητα να μην μπουν στο περιθώριο γιατί τίποτε δεν είναι καλύτερο από φίλους ευγενικούς και ψυχικά καλλιεργημένους.

      Δ.

      Διαγραφή
    4. Η κυριοτερη προυποθεση ειναι να εχεις δικιο σε αυτο που λες (να εισαι δικαιη και οχι υποκειμενικη) και να εισαι ετοιμη να δεχτεις το ιδιο. Διοτι οταν μιλα κανεις ανοιχτα, ειναι επομενο να δεχτει και αναλογο υφος. Δεν εισαι ετοιμη

      Καρφι δεν μου καιγεται αν βαρεθηκες ή τι προτιμας να διαβαζεις.
      Βλεπεις;

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Βλέπω, Στοχαστή! Πώς δεν βλέπω. Και όχι μόνο βλέπω αλλά και το έχω κατακτήσει όλον αυτόν τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώντας την στάση σου. Ήταν ευεργετικό και λυτρωτικό για μένα να περάσω στην φάση που δεν με ζορίζει η διαφορετική άποψη του άλλου, με όποιον τρόπο, ευγενικό ή δυσάρεστο κι αν εκδηλωθεί αυτή. Δεν ξέρω πώς έγινε. Ξαφνικά βρίσκει κανείς την δύναμη του. Σταματά να γκρινιάζει,(και εγώ είναι αλήθεια οτι γκρίνιαζα με κάθε αφορμή αλλά είχα και αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη, που δεν ξεχνώ) και μένει στην ουσία. Αν ο άλλος κλονίσει τα επιχειρήματα του, τροποποιεί και ανασκευάζει τον συλλογισμό του. Αν όχι, μένει σταθερός στην άποψη του χωρίς να χρειάζεται αναγνώριση από τον άλλον.
      Και επειδή δεν σε νοιάζει και παρόλο που επιβραβεύτηκε από τον Λύκιο, που πιο μεγάλη τιμή δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου, θα μείνω σταθερή στην άποψη μου:
      Νέκρα το σεντόνι του Στοχαστή αυτή τη φορά. :-)
      Δεν είχε σπινθήρα.

      Υ.Γ. Και ποιόν ενδιαφέρει αυτό; Κανέναν. Διασκεδάζω μόνη μου. Είμαστε ουσιαστικά σε διάλειμμα περιμένοντας το άρθρο του Λύκιου αλλά και κάποιον να μας πει κάτι για τις 20 Ιουλίου που το φως (πρ. Ηλίας, Ήλιος) πολεμάει το σκοτάδι (πανσέληνο) με μεγάλη δύναμη. Μία φίλη μου έγραψε οτι η ίδια ημερομηνία είναι και χρονοπύλη για την εμφάνιση ή εξαφάνιση οντοτήτων στο υλικό πεδίο.

      Δ.

      Διαγραφή
    6. Ξερω πολυ καλα πώς και γιατι εχει ξεκινησει να γινεται. Τυχαια δεν γινεται τιποτα.

      Και οι δυο γκρινιαζουν παντως, και ο γιν και ο γιανγκ,για διαφορετικους λογους ο καθενας, οταν δεν ειναι συνειδητοι. Οταν εισαι συνειδητος δεν γκρινιαζεις. Το μυστικο του συνειδητου και υπευθυνου Γιανγκ ειναι να μπορεις να υποστηριξεις ο,τι κανεις. Με τα δικα σου αρχ.., οχι αλλων. Ο γιανγκ επιβαλλεται, ο γιν ακολουθει/υποτασσεται. Γινεσαι κατι, οταν κανεις αντιστοιχες πραξεις.

      Για μας τους ανδρες ειναι πιο ευκολο, διοτι βοηθα η σωματικη μας ρωμη. Προσεχε ομως, η σωματικη ρωμη δρα υποβοηθητικα. Σκιαζεται ο αλλος, μαζευεται, σου λεει θα με κανει βιδες αυτος. Στο νοητο ομως παιζουν ολα. Ολο το συμπαν ειναι νοητικο. Αρα ο πιο ευκολος και αμεσος τροπος για μια γιν γυναικα, να γινει γιανγκ, ειναι να προσαρτησει φαλικα συμβολα στην εμφανιση της, καθως το "παιχνιδι" ειναι νοητικο, μονο οι χουλιγκαν πλακωνονται. Ητοι να φορεσει ενα ψηλοτακουνο παπουτσι(το κλασσικοτερο φαλικο-γιανγκ συμβολο, το γυμνο ποδι ειναι κλασσικο γιν συμβολο)και να το υποστηριξει. Εαν καταφερει να συντηρει και γιν και γιανγκ στοιχεια (να τα φοραει και να μην την φορουν) τοτε γινεται πληρης. Τοσο απλα,μονο με ντυσιμο (για τις γυναικες). Εμεις ειμαστε αλλη ιστορια

      Δεν ειχε σπινθηρα οντως, διοτι ο χριστιανισμος ο γνωστος, δεν μου τον προκαλει. Ε και; So what? Ρητορικον, να σου το λες συχνα
      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  75. Δύο θέματα, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και τα δυό. Εντός και εκτός θέματος, αν και εδώ που φτάσαμε, εντός θέματος είναι μόνο οι απαντήσεις στις γνωστές ερωτήσεις, που απ' ότι κατάλαβες, αγαπημένε μας Λύκιε, δεν μπορούμε ακόμη να απαντήσουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι. Το περικυκλώνουμε το θέμα όπως μπορούμε.
    Θέμα πρώτο. Επίκαιρο

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
    Οι θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις αδιάψευστο στοιχείο της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού.
    (του Θωμά Δασκάλου, Αρχιτέκτονος, Τρίκαλα)
    
Ένα από τα δεινά που χαρακτηρίζει τον δύστυχο νεοέλληνα είναι η απώλεια της ιστορικής του μνήμης. Δεν έχει συνείδηση της συνεχούς πορείας του στον χρόνο και ότι στον κώδικά του DNA είναι καταγεγραμμένες μνήμες χιλιάδων ετών. Συνήθειες, εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής, συμπεριφορές, αντιδράσεις, ήθη και έθιμα, χοροί κ.λ.π. έχουν τις ρίζες τους σε πανάρχαιες καταβολές. Μία ζωντανή απόδειξη της ιστορικής συνέχειας είναι οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές και οι πανηγύρεις. Μαρτυρούν ότι από την προχριστιανική εποχή ως σήμερα τα έθιμα παραμένουν αμετάβλητα στον χρόνο. Η νέα θρησκεία, μην μπορώντας να εκβάλλει ή να αλλάξει τις πρότερες συνήθειες του Έλληνα, καθιέρωσε τις θρησκευτικές εορτές κατ’ αντιστοιχία του αρχαίου εορτολογίου. Σε κάθε μεγάλη χριστιανική εορτή αντιστοιχεί και μία ανάλογη μεγάλη αρχαιοελληνική εορτή. Δεν είναι επί του παρόντος να γίνει εκτενής αναφορά στο ενδιαφέρον αυτό θέμα, αλλά θα αναφερθώ στην μεθαυριανή γιορτή του προφήτη Ηλία. Αναρωτιέται κανείς, πώς ο Έλληνας υιοθέτησε τόσο εύκολα έναν προφήτη του Ισραήλ και τον τιμά με τέτοια λαμπρότητα κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η καθιέρωση της εορτής στην συγκεκριμένη ημερομηνία και η επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία. Στην αρχαιότητα τον ίδιο καιρό, στις αρχές της δεύτερης περιόδου του μηνός ΕΚΑΤΟΜΒΑΙΩΝ ήτοι στις 20-21 Ιουλίου τότε που η γη δέχεται την μεγίστη συσσωρευμένη ηλιακή ενέργεια, έναν μήνα μετά το θερινό ηλιοστάσιο (22 Ιουνίου), εορτάζετο ο Εκατομβαίος ή Εκατηβόλος Απόλλων – Ήλιος. Προς τιμή του γιόρταζαν όλα τα ιερά τα οποία ήταν αφιερωμένα σ’ αυτόν και βρίσκονταν στις κορυφές των λοφίσκων πέριξ των πόλεων και των οικισμών. Ο Απόλλων ως γνωστό συμβόλιζε το Θείο, το πνευματικό και υλικό φως. Ήταν η έκφραση της ζωοδότου φωτεινής ενέργειας και της κάθε πνευματικής εκφάνσεως και δημιουργίας. Μία συνήθεια αιώνων την οποία δεν ήταν εύκολο να ξεριζώσει η νέα θρησκεία από τον ετήσιο εορταστικό κύκλο του Έλληνα. Γι’ αυτό η εκκλησία, όπως έπραξε και με πολλές άλλες εορτές, αντικατέστησε την εορτή του νοητού ΗΛΙΟΥ με το ομόηχο ΗΛΙΑΣ με μία καταπληκτική σειρά αντιστοιχιών, ήτοι: 
- Κοινή ημερομηνία της εορτής
- Κοινό όνομα ΉΛΙΟΣ – ΗΛΙΑΣ 
- Μάντης ο Απόλλων – Προφήτης ο Ηλίας
- Άρμα οδηγούσε ο ΄Ηλιος-Απόλλων, άρμα οδηγεί τον Ηλία στον ουρανό.
- Ο Κόρακας είναι το ιερό πτηνό του Απόλλωνα σύμβολο της μαντικής. Ο Κόρακας επίσης είναι το πουλί που συνοδεύει τον Ηλία και απεικονίζεται μέσα στην σπηλιά σε όλες τις σχετικές εικονογραφίες.
- Τα ιερά του Απόλλωνα Ηλίου ήταν κτισμένα στις κορυφές των λόφων όπως και τα εκκλησάκια του Αη-Λιά στα ψηλώματα των χωριών και των πόλεων.
- Μία εβδομάδα αργότερα ακολουθούσε η εορτή της Αρτέμιδος (δίδυμης αδελφής του Απόλλωνα) η οποία αντικαταστάθηκε από την Αγ. Παρασκευή η οποία και αυτή, εορτάζει στις 26 Ιουλίου. Η Άρτεμη ήταν προστάτιδα της φύσεως, των πηγών, της ευγονίας, των εγκύων γυναικών, του τοκετού, των οφθαλμών (η Αγ. Παρασκευή απεικονίζεται κρατώντας δύο οφθαλμούς σε δισκο), των ποιμνίων και των βουκόλων οι οποίοι αφιέρωναν προς τιμήν της ζώα προς φιλοξενία των επισκεπτών όπως ακριβώς και σήμερα στις πανηγύρεις σε κάθε γωνιά της υπαίθρου όπου υπάρχουν διάσπαρτα εκκλησάκια της Αγ. Παρασκευής.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Έθιμα αιώνων που για χιλιάδες χρόνια είναι βαθειά ριζωμένα στην συμπεριφορά του Έλληνα. Απλώς οι αντιλήψεις μεταλλάχθηκαν και προσαρμόστηκαν σε μία διαφορετική έκφραση. Οι συνήθειες όμως παρέμειναν ίδιες. Ο Έλληνας εξακολουθεί να ανεβαίνει στην κορυφή του λόφου και στα εξωκλήσια για να γιορτάσει και να πανηγυρίσει χωρίς να ενδιαφέρεται αν το Ηλιος έγινε Ηλίας. Ούτε που τον ενδιέφερε ποτέ αν το όνομά Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎), το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά» ούτε αν τον πατέρα του τον έλεγαν Σωβάκ ή ότι αν καταγόταν από την Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη εξ’ ού και Ηλίας Θεσβίτης και ότι έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο αιώνα π.χ. Λεπτομέρειες που είναι παντελώς ξένες προς την ιστορία του και την κουλτούρα του. Αποδέχθηκε όμως την εκ προθέσεως προσαρμογή του ΗΛΙΟΣ σε ΗΛΙΑΣ, και την Άρτεμη σε Παρασκευή, αφού είδε οτι οι πατρογονικές του συνήθειες και εκδηλώσεις, ουσιαστικά δεν άλλαζαν.

    Θέμα δεύτερο
    ‪ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ‬
    ‪https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/apollon-o-katastropheas-theos-tou-thanatou-kai-ton-epidemion ‬

    ‪Δεν πάω και τα βρίσκω. Ήρθε κι έπεσε επάνω μου. Δεν έχω ιδέα για όλα αυτά και θέλω να παρακαλέσω τον Λύκαστρο και τον Ερίωπα να ρίξουν μια ματιά να δουν περί τίνος πρόκειται. Είναι στρεβλώσεις; Παραποιήσεις; Τί είναι; Δεν ξέρω την ταυτότητα του μπλοκ που το ανάρτησε. ‬

    ‪Δ.‬

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αγαπητέ Ε.Σ. χαίρομαι που μπόρεσες να απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, με σαφήνεια και ολοκληρωμενα. Εξέφρασες τις δικές σου απόψεις που βέβαια χωράνε πολλή συζήτηση.
    Αυτή την φορά, δεν θα σε "κατηγορήσω" για σεντονογραφία(!), αφού οι απαντήσεις σου ηταν λιτές και περιεκτικές, δεδομένου ότι τα ερωτήματα ήταν πολλά και δύσκολα.
    Μπράβο αγαπητέ και άξιε συνδαιτυμόνα!
    Το άρθρο που θα ετοιμάσω, είναι από την μυστική μύηση των ροδοσταύρων και έχει πολύ μεγάλη αξία. Στο διαδίκτυο δεν θα τη βρείτε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δεν χαιρομαι και δεν δικαιωθηκα. Ανεμενα μια εκβαση και μολις την ειδα, οπως ειπα "με στενοχωρησε". Με χαροποιει που δηλωνεις πως δεν θα τα παρατησεις τελικα, και πως θα υπαρχουν επομενες συζητησεις,διοτι ανευ της δικιας σου συμμετοχης, δεν θα υπαρχει ουτε δικια μου.

    Θα ελεγα ωστοσο πως παραησουν σκληρος σε μερικους. Κοινως, αλλοι πληρωσαν τα σπασμενα αλλων. Τελος, το ενδιαφερον μου για το αρθρο που ετοιμαζεις ειναι μεγιστο, θα το περιμενω με μεγαλη ανυπομονησια
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, υπερβολικά ευγενικός (ενδοτικός-ανεκτικός) ή υπερβολικά σκληρός (αυστηρός) ήμουν;
      Νομίζω τίποτα από τα δύο. Προσπάθησα να τηρήσω μια πειθαρχία στον χώρο των σχολίων, τον οποίο ορίσαμε ως μονοθεματικό. Κάποιοι σκοπίμως, θέλησαν να διαβάλουν μιλώντας για "σκατά" και άλλα παρόμοια. Άλλοι επιχείρησαν να μιλάνε για τον Πούτιν και τον Χίο (με παρανοϊκό λόγο), άλλοι με το να βάζουν αποσπάσματα και ρήσεις εντελώς άσχετες με το θέμα και άλλοι προσπάθησαν να προσβάλλουν βρίζοντας το σύνολο των σχολιαστών και το ιστολόγιο. Όλοι τους ανώνυμοι ή με "νέα" ονόματα.
      Ήμουν πολύ σκληρός επειδη προστάτεψα τον χώρο μας και την απόφασή μας να πειθαρχήσουμε σε ένα θέμα; Αν δεν το έκανα,θα ήμουν υπόλογος στην κριτική σας και στην πλημμελή τήρηση του ρόλου μου.
      Εκτός αυτού, παραβιάστηκε και το σύνολο των κανόνων του ιστολογίου. Σε αυτά, δεν μπορώ να είμαι ενδοτικός.
      Άλλο να σου ξεφύγει εσένα μια κουβέντα και άλλο να σχολιάσει κακόβουλα και με ύβρεις, κάποιος άγνωστος. Το πρώτο θα το ανεχτώ, το δεύτερο όχι.
      Δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεσαι, όταν λες ότι "πλήρωσε τα σπασμένα άλλων".
      Για το άρθρο, θα αναμείνετε λιγάκι.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  79. .....


    Πιστεύω ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στην συζήτησή μας.

    Η ταύτιση σίγουρα βρίσκεται στον αριθμό εφτά ( 7 )


    Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια


    Καθαρμός

    Χρίσμα

    Περιβολή

    Ιερός λόγος

    Ενθρονισμός

    Ιερογαμία

    Εποπτεία



    Πηγή
    http://www.diodos.gr/%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%93%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7/%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/133-%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1.html



    Χριστιανικά Μυστήρια


    Βάπτισμα

    Χρίσμα

    Μετάνοια ( Εξομολόγηση )

    Θεία Ευχαριστία

    Ιεροσύνη

    Γάμος

    Ευχέλαιο



    Πηγή
    https://el.orthodoxwiki.org/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC_%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1



    Υ.Σ.
    α) Ερίωπα και Λύκαστρε σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας ως αναφορά τις έρευνες.Η Αλήθεια είναι ότι πρός το παρόν ακολουθώ κάποιες διαφορετικές διαδικασίες για τις έρευνές μου ( δεν απέχουμε πολύ από τους τρόπους ) χωρίς να αποκλείω τις προτάσεις σας για το μέλλον.

    Β) Δέσποινα "ακούμπησες" κορυφή πυραμίδας...


    "Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος: όπως ο κόρφος της μητέρας μου.
    Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα, ήλιο και πράσινο
    ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του
    ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθιές χαράδρες του
    να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές
    να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο.
    Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο.
    Δίψα βαθιά σαν ωκεανό,
    ψηλότερη κι απ’ το φεγγάρι.
    Δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός!
    Γύρω τριγύρω στην καρδιά μου τα γεράνια στέφανα των γκρεμνών του
    ρωγμές για ζώα, νεροσυρμές ελάτια κι αγριοπερίστερα.
    Κ’ ένας αητός απάνω μου να σπαθίζει τα σύννεφα.
    Κ’ ένας αητός απάνω μου να σκάφτει τις βροντές
    Ζητώντας να ‘βρει μέσα τους ένα σπινθήρα!
    Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε
    Τα δυο παιδιά του Θεού μέσα μου: η Ποίηση και η Αγάπη!"

    Νικηφόρος Βρεττάκος


    https://www.youtube.com/watch?v=6JbDBHTiOrM#t=133



    Χρόνια Ελληνικά σε όλους



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, θεωρείς κι εσύ ότι ο Χριστός ήταν συνεχιστής της Ελληνικής ηθικής κσι της φιλοσοφίας;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  80. Απ΄ότι κατάλαβα το θέμα συσχετισμού Ελληνισμού - Χριστιανισμού βαίνει προς το τέλος του! Συμπέρασμα...... Ο καθένας πιστεύει αυτά που θέλει. Θα βάλω λοιπόν την τελευταία πινελιά παραθέτοντας μια αρκετά ενδιαφέρουσα πηγή με αποδεικτικά στοιχεία για την συνέχεια του Ελληνισμού στην μετέπειτα εποχή του Χριστιανισμού με την έλευση του Ιησού και το πώς επηρεάστηκε!
    - Ο Αριστοτέλης λέει ότι ο Θεός είναι πηγή ζωής και καθαρή ενέργεια: «Η γαρ νου ενέργεια ζωή, εκείνος δε ενέργεια. Ενέργεια δε η καθ’αυτή εκείνου ζωή αρίστη και αίδιος», «Ώστε ζωή και αιών συνεχής υπάρχει τω Θεώ».
    - Ο Πλάτων μέσω του Τιμαίου μας λέει ότι ο Θεός είναι ποιητής ουρανού και γης, όπως ακριβώς ισχυρίζεται και η Ορθοδοξία: «Τον μεν ουν ποιητήν και πατέρα τούδε του παντός ευρείν τε έργον και ευρόντα εις πάντας, αδύνατον λέγειν» (Πλάτων, Τίμαιος 5,25,Γ).
    - Η ορθοδοξία λέει ότι ούτε φύλλο δεν πέφτει από ένα δέντρο, εάν δεν το θέλει ο Θεός. Το ίδιο δίδαξε και ο Σωκράτης και έπειτα ο Πλάτωνας. «Ο μεν δη Θεός ώσπερ και ο παλαιός λόγος, αρχήν τε και τελευτήν και μέσα των όντων απάντων έχων» (νόμοι Δ, 715.ε).
    -Ο Θεός για τους χριστιανούς ορθόδοξους είναι αλάνθαστος. Το ίδιο υποστήριζαν και στην Αρχαία Ελλάδα: «Μηδένα γαρ είναι σοφόν αλλ’ ή Θεού» (Διογένης Λαέρτιος, Βίοι φιλοσόφων Α,12)
    -Θαλής ο Μιλήσιος: «Πρεσβύτερον των όντων Θεός. Αγέννητον γαρ» Ο Θεός είναι αγέννητος, όπως υποστηρίζει και η Ορθοδοξία.
    -Την αθανασία της ψυχής είναι κάτι που επίσης υποστηρίζει η ορθόδοξη πίστη. «Οπότε δή το αθάνατον και αδιάφθορον εστί, άλλο τι ψυχή εί (…)Επίοντος αρά θανάτου επί τον άνθρωπον το μεν θνητόν, ως έοικεν, αυτού αποθνήσκει, το δ’ αθάνατον σων και αδιάφθορον οίχεται απιόν, υπεκχωρήσαν τω θανάτω» (Πλάτων, Φαίδων 106ε). Στο διάλογο Φαίδων περιγράφονται οι τελευταίες ώρες του Σωκράτη, ο οποίος εξηγεί για την αθανασία της ψυχής.
    Ο ερχομός όμως του Χριστού είχε προφητευτεί από Έλληνες αναζητητές της αλήθειας, δηλαδή φιλοσόφους, με περισσότερες μάλιστα λεπτομέρειες απ’ ότι στην Παλαιά Διαθήκη.
    «Εἶτα τὸν λοιπὸν βίον καθεύδοντες διατελοῖτε ἄν, εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν – θα περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας κοιμισμένοι, εκτός και αν σας λυπηθεί ο Θεός και στείλει κάποιον άλλο», είπε ο Σωκράτης στους κατηγόρους του (απολογία Σωκράτους 31α).
    (1/2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. 2/2
    Ο Άγιος Αθανάσιος διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, όπου υπήρχαν πολλά αρχαία κείμενα. Είχε λοιπόν τη δυνατότητα πρόσβασης μεταξύ των άλλων στα γραπτά που προέρχονταν από τον ναό του «αγνώστου Θεού» στην Αθήνα.
    Στο έργο του «Ἐξηγητικόν περὶ τοῦ ἐν Ἀθήναις ναοῦ» επεξηγεί σε ποιον πραγματικά ανήκε ο ναός του Αγνώστου Θεού των Αθηνών, παραθέτοντας ταυτόχρονα τις προφητείες των Ελλήνων για την έλευση του Χριστού στην γη. (Υπάρχει και συγκεκριμένη πηγή : https://www.scribd.com/doc/62550806/Athanasius-the-Great-of-Alexandria-Commentarius-de-Templo-Athenarum).
    Αποκαλυπτική είναι και η ιστορία της Αγίας Αικατερίνης, στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ., στην Αλεξάνδρεια. Αφού δήλωσε στον αυτοκράτορα Μαξιμίνο την ελληνική μόρφωσή της (ήταν άριστη γνώστης της ελληνικής κλασσικής γραμματείας) αλλά και την πίστη της στο Χριστό χρησιμοποίησε τις αρχαιοελληνικές προφητείες από τις Σύβιλλες και ανέτρεψε τα επιχειρήματα των 50 ρητόρων που είχε επιστρατεύσει ο τότε αυτοκράτορας, για να την μεταπείσει. Αρχικά, απευθυνόμενη στον αυτοκράτορα, είπε: «βασιλιά μου, έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι θυσίες σου απευθύνονται σε είδωλα φθαρτών ανθρώπων και όχι σε πραγματικούς θεούς, πράγμα που υποστηρίζει και ο διαλεκτικός φιλόσοφος Διόδωρος όταν λέει ότι κάποιους ανθρώπους οι συνάνθρωποί τους τους ονόμασαν θεούς και τους περιέβαλαν με το αξίωμα της αθανασίας, ενώ κάποιους άλλους που επέδειξαν ανδρεία ή κάποια αρετή τους τίμησαν με αδριάντες και αγάλματα, αργὀτερα δε τους θεώρησαν θεούς και επινόησαν θυσίες, τιμές και πανηγύρια, πράγμα που καταδικάζει και ο Πλούταρχος, όταν λέει ότι εισήγαγαν την πλάνη των ειδώλων». Έπειτα ήρθε αντιμέτωπη με τον επικεφαλής των 50 ρητόρων, του οποίου το βασικό επιχείρημα ήταν το ότι κανένας παλαιός σοφός δεν κάνει λόγο για τον Εσταυρωμένο Ιησού και τη θεότητα του, αντέκρουσε η Αγία Αικατερίνη αντλώντας μαρτυρίες απ τους προ Χριστού σοφούς και ποιητές.
    Έτσι επικαλέστηκε τη μαρτυρία της σοφής Σίβυλλας, που είχε πει:
    «Κάποτε θα έρθει στην πολύπαθη γη κάποιος αναμάρτητος και με τους όρους της θεότητας θα λυτρώσει τον άνθρωπο από τη φθορά. Ο άπιστος όμως λαός θα τον φθονήσει και θα τον κρεμάσει ως κατάδικο θανάτου. Κι όλα αυτά θα τα υπομείνει με πραότητα». Στη συνέχεια ανέφερε τη μαρτυρία κάποιου γνωστού στους ρήτορες μάντη Απόλλωνα: «Ένας ουράνιος με πιέζει που είναι φως τριλαμπές. Αυτός δε που θα υποστεί τα πάθη, Θεός είναι, χωρίς να πάθει τίποτα η θεότητά του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι Θεός και άνδρας παίρνοντας όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά από θνητή γυναίκα».
    (Τα στοιχεία είναι παρμένα απο το: http://www.pygmi.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/)
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Συμφωνείς λοιπόν αγαπητή Δάφνη, ότι ο Ιησούς δεν διαφοροποιείται από την ηθική και την φιλοσοφία των Ελλήνων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά κατάλαβες αγαπητέ Λυκιε! Ή διδασκαλία του Ιησού όπως την γνωρίζουν λίγοι και όχι όπως την έχει διαφοροποιήσει ή εκκλησία, είναι συνέχεια των αρχαίων ελληνικών διδαχών και της ελληνικής φιλοσοφίας.
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  83. Αγαπητοί συνδαιτυμόνες, λειτουργεί ήδη το 10ο Αναψυκτήριο, καθώς και η νέα ανάρτηση που σας έταξα. Παρακαλώ τα σχόλια να συνεχιστούν στις νέες αναρτήσεις που ακολουθούν.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτοκράτωρ της γης ήταν ο Έλλην Πρωτεύς [Ευριπίδης]

    Αυτόν επικαλούνται στον όρκο τους οι Αργοναύτες πριν εισέλθουν στο "κοίλον κύτος" Αργώη.[Αργοναυτικά Ορφέως]

    Προϋπήρξε ως εξουσιαστής του Διονύσου [Απολλόδωρος Γ' 5:1]

    Ο Ιησούς είχε ως βάση του την Bethania. Μεταφράζεται "ο οίκος(ναός) της νηός"

    Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην Βηθανία της Ιερουσαλήμ. Εκει που ο Ιησούς ανέστησε τον Λάζαρο και συναναστρεφόταν την Μαρία, τον Σίμονα και την Μάρθα. Αφού ήταν "οίκος της νηός" θα υπονοείς ότι ήταν ο οίκος της Αργώς.
    Πως ακριβώς σχετίζεται ο Ιησούς με τον Πρωτέα, κατά την γνώμη σου;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μιά δεύτερη εξήγηση για την Beth Thania που εμφανίζεται σε αρκετά λεξικά γιά την γεωγραφία της Π. Διαθήκης είναι ο Οίκος της Αθηνάς και ο Οίκος της θείας Χάριτος.
    Αντιγράφω επίσης από την έκδοση The Scripture Gazetter, Edinburgh, 1831 τα εξής:

    "It derived its name from the Greek word Athene"
    Επίσης αναφέρει ότι η Βηθανία ως ονομασία κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή του "Όρους των Ελαιών" και όχι μόνο την πολίχνη.

    Η Ανάληψις του Κυρίου και όλο το κατά Λουκά κεφάλαιο ΚΔ 50-51 αυτό ακριβώς μαρτυρά.
    Αν θες πάρε και την δική μου ερμηνεία:

    'Έβγαλε δε αυτούς έξω από την πόλη και τους πηγε μέχρι τον Ναό της Αθηνάς (Βηθανία) και σηκώνοντας τα χέρια του τους ευλόγησε. και στην διάρκεια της ευλογίας απομακρύνθηκε απ' αυτούς και άρχισε να ανεβαίνει στο όρος (των Ελαιών)Και αυτοί τον προσκύνησαν και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ με μεγάλη χαρά"

    Να θυμήσω μόνο ότι οι αρχαίοι Αθηναίοι τιμούσαν την Αθηνά περιφέροντας στους δρόμους της Αθήνας το ομοίωμα της Αργώης.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΑΡΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣ Ή ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ. Ή ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝ-ΑΓΙΑ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αρκτούρε μιας και ανέφερες την Θεά Αθηνά και την ύπαρξη της Παναγίας στην μεταχριστιανική εποχή, να προσθέσω ότι ο Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος, κορυφαίος Ιστορικός, αναφέρει-διαπιστώνει την ομοιότητα της θεάς των Ελλήνων Ορφικών με την Παναγία και αναφέρει, ότι ο ακάθιστος ύμνος στην Παναγία είναι ολοφάνερα όμοιος με τους χαιρετισμούς των Ορφικών προς την αρχαία Μεγάλη Μητέρα Θεά.
    Επίσης να σημειώσουμε ότι και στα ιερά της Ίσιδας ή Αθηνάς οι γυναίκες των αρχαίων πήγαιναν σέρνοντας το σώμα τους ή προχωρώντας με τα γόνατα, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΙΩΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΉΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΈΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ? ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΓΗ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Έχεις δίκιο αγαπητέ Αρκτούρε να απορείς, αν θελήσει κανείς να διαγράψει την Καινή Διαθήκη γιά χάρη κάποιου διαλόγου. Οι Έλληνες και ιδιαίτερα ο Ελληνισμός της Παλαιστίνης μαζί με τους Ελληνιστές από το 187πΧ βρίσκονται υπό ξένη κατοχή και μάλιστα πολύ βάρβαρη. Οι Ηρωδιανοί όντες μίγμα Αράβων και Σκυθών (σπέρματα της Έχιδνας κατά τον Ιησού) και όχι Ιουδαίοι καταδιώκουν τον Ελληνισμό και τους Ελληνιστές από την εποχή του Αριστόνικου μέχρι τις μέρες του Ιησού. Σκοπός τους η επανένταξη του ποιμνίου στον Μέγα Σεληνιακό Ναό της Ιερουσαλήμ που βρίσκεται αφανώς κάτω από την εξουσία του Ρωμαϊκού Ιερατείου του Εωσφόρου.
    Ποιός συγγραφεύς θα τολμούσε να έγραφε κάτι γιά τον Ιησού και το Ελληνιστικό κίνημά του χωρίς να χάσει το κεφάλι του. Θυμήσου μόνο πόσους Χριαστιανούς έφαγε ο Παούλ (Θησαυροφύλακας) του Ναού και βγάλε συμπέρασμα. Ό,τι γράφτηκε εκείνη την εποχή στα μάτια του στυγνού Θηρίου ήταν προπαγανδιστικό υλικό τρομοκρατικής ομάδας. Δεν αστειευόντουσαν οι αιμοσταγείς Καδμείοι Θηβαίοι αυτοκράτορες όπως τους ονομάζει και ο Απολλώνιος Τυανεύς.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. https://www.youtube.com/watch?v=dcpVrtv2t-M

    Σε αυτό το κλιπάκι βγαίνουν οι μάσκες.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΥΚΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΟΣ ΠΑΠΑΣ? ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρκτούρε ο κύριος αυτός έχει και ένα άλλο όνομα που ετυμολογείται ακριβώς όπως και η Τυφώνια Σφίγξ.
      Η Αποκάλυψη συνταυτίζει το ιερατείο της Βαβυλώνος με την εξουσία της Ρώμης.

      Όσον αφορά την τριπλή υπόσταση που αναφέρεις θα έλεγα ότι έχει κάποια βάση. Ο ιδρυτής και πρώτος Ποντίφικας Κωνσταντίνος λάτρευε τον τριπλό Όφι και έστηνε παντού αγάλαματα του εαυτού με ένα σώμα και τρία κεφάλια.

      Αυτός είναι ο Τρικέφαλος Βεέλ Ζεβούβ ή Σατανάς που αναφέρει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  93. Χρειάζεται όμως κανείς να γνωρίζει ποιός ήταν ο Εωσφόρος που αναφέρεται στην Π. Διαθήκη.
    Ησαΐας 14:12

    "Πως εξέπεσε εκ του ουρανού ο Εωσφόρος ο Πρωΐ ανατέλλων; συνετρίβη εις την γην ο αποστέλλων προς πάντα τα έθνη.

    Σε ολόκληρο αυτό το κεφάλαιο ο Ισαΐας μιλά για τον βασιλιά της Βαβυλώνος και την (πτώση) καταστροφή του. Δεν αναφέρεται σε κανένα πνεύμα ή οντότητα ή Προμηθέα.

    Γιά να τελειώνουμε μιά και έξω με την κάθε βλακεία.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ο ΗΣΑΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ? ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΘΗΡΙΟ"?
    ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αγαπητέ Αρκτούρε,το διαχρονικό πολυπρόσωπο "Θηρίο" είναι όλες εκείνες οι απάνθρωπες Αυτοκρατορίες που θέλουν τον Άνθρωπο δούλο και τον βλέπουν σαν αναλώσιμη τροφή για να μεγαλώνουν και να εξυπηρετούνται οι ίδιες.
    Είναι εκείνο το "Θηρίο" που φθείρει μεθοδικά και σταδιακά τον Άνθρωπο απομακρύνοντάς τον από κάθε τι που τον εξυψώνει και τον εξευγενίζει.Το "Θηρίο" που μας θέλει όλους θηρία να τρωγόμαστε μεταξύ μας για να γελάει αυτό.
    Ρίξε μια ματιά στην σύγχρονη κοινωνία και θα δεις πολλά πρόσωπα αυτού του "Θηρίου",που αρέσκεται να βλέπει χαμένους ανθρώπους να ακολουθούν κάθε είδους ταγούς να οδηγούνε τους ανθρώπους εκεί που αυτό θέλει.
    Φοβάται όμως τους Ελεύθερους.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Παρακαλώ να συνεχίσετε τον διάλογο, στο 10ο Αναψυκτήριο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Καλησπέρα Λύκιε, ηθελα να σε ρωτήσω για τον αριθμο των Αργοναυτών - δνε εχω διαβάσει ακόμη τα τόσα σχόλια. Πότε πιστεύεις κανουν αισθητη την παρουσιά τους. Ποιά η σχέση τους με τους ΕΛ? Πιστεύεις οτι οι Αργοναύτες εχουν την ικανοτητα να μεταμορφωνονται σε φίδια τεράστια? Και αν Ναι γιατι? Πιστεύεις οτι εκτελούν υπηρεσίες της Παναγιάς μας? Θα ήθελα πολυ να διαβάσω τις σκέψεις σου.
    Με εκτίμηση,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.