Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

7o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Αριθμολεξία, Μεθοδική έρευνα αλήθειας, Επιστήμη-Ορθή Γνώμη-Γνώση-Αρετή, Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια λέξεων, Γνωρίζω-Αγαπώ-Συγχωρώ, Ύβρις-Νέμεσις, Υπέρβαση εγωισμού, Παραδοχή λαθών, Θέσπιση ορίων ανοχής, Ηθική μεταξύ εθνών, Συγχώρεση ανευ(;) ορίων, Δηκτικό χιούμορ, Φίλος vs Κόλαξ, Φυγή ή μάχη, Ετυμολογώντας το ονομα Λ-ΥΚ-ΑΣΤΡΟΣ, Τροπές του Ήλιου, Η μετρικότητα του χρόνου, Γιν & γιάνγκ φύση, Στρέβλωση της αγάπης, Υκ-Ουκ-Όχος]




Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

135 σχόλια:

  1. .....


    θΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ = ΚΑθΡΕΦΤΗΣ = ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟΝ = ΜΕΓΑΣ ΚΩΔΙΞ = Η ΣΚΕΨΙΣ = ΔΥΝΑΜΟΠΟΙΗΣΙΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ


    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


    Έρρωσθε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, αυτές οι ισότητες είναι και αριθμολεκτικές; Αν ναι, τότε θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι:
    Για να ισχύσει η ισότητα στην αριθμολεξία (άρα ισότητα νοήματος) δυο ή και περισσότερων λεξεων, θα πρέπει ή όχι οι λέξεις αυτές να είναι αρχαίες; Διότι άλλο άθροισμα δινει η λέξη "σκέψη" και άλλο η "σκέψις", ορθά;
    Αν ναι, τότε ρωτώ πως είναι δυνατόν να συγκρίνουμε και να εξισώνουμε λέξεις ή φράσεις που έχουν νόημα μόνο στην δημοτική ή μόνο στην αρχαία ή ακόμα χειρότερα σε μικτές φράσεις που περιέχουν αρχαίες και νέες λέξεις ταυτόχρονα; Έπειτα ποιός νοηματικός κανόνας επιτρέπει άλλοτε να χρησιμοποιείται το άρθρο και άλλοτε όχι; (π.χ. το οξυγόνον, καθρέφτης)
    Αν δηλαδή μια λέξη έχει μια δυναμική με το άθροισμα των γραμμάτων-αριθμών της όταν είναι μόνη της, πότε πρέπει να την αλλάζουμε προσθέτοντας το άρθρο και ποτέ όχι;
    Αν δεν ορίσουμε τέτοιους κανόνες, πιστεύω ότι χάνεται όλη η αλήθεια περί νοηματικής εξίσωσης όταν υπάρχει και αθροισματική εξίσωση δυο λέξεων. Τα μαθηματικά είναι "αυστηρά" και λειτουργούν μόνο με κανόνες.
    Αλλιώς μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι "κατασκευάζουμε" την ισότητα όπως μας βολεύει, προκειμένου να βγει έστω και με ορθογραφικά η νοηματικά λάθη (δεν εννοώ ότι έχεις κάνει τέτοια λάθη εσύ, αναφέρομαι γενικότερα).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να προσκαλέσω τον αγαπητό Ελεύθερο Στοχαστή, ώστε από κοινού (και όποιος άλλος επιθυμεί βέβαια), να θέσουμε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όταν κάνουμε μια έρευνα!
    Αναφέρομαι στην μεθοδικότητα που θα κάνει ανθεκτικό το εξαγώγιμο συμπέρασμα μιας έρευνας, σε κάθε δοκιμασία!
    Αν κάτι δεν αντέχει στον παραμικρό έλεγχο της λογικής, δεν σημαίνει ότι απορρίπτεται πάντοτε, αλλά μπορεί να κατατάσσεται στις "εναλλακτικές θεωρήσεις" ή στις "υπερφυσικές" ή "μεταφυσικές" ή "μεταλογικές"(!) ή "παράδοξες" θεωρίες.
    Υπ' όψιν ότι η πραγματικότητα που εκδηλώνεται με τα διάφορα φαινόμενα, δεν είναι πάντοτε ερμηνεύσιμα από την λογική και την επιστήμη. Αυτό δεν τα κάνει βέβαια, λιγότερο πραγματικά ή ανύπαρκτα!
    Η αδυναμία της λογικής και της επιστήμης να ερμηνεύσει, είναι η αιτία και όχι η ανυπαρξία των φαινομένων. Εξάλλου η επιστήμη η οποία πάντοτε έπεται των φαινομένων, σταδιακά κατακτά την γνώση και ερμηνεύει ότι αδυνατούσε στο παρελθόν. Το παραφυσικό γίνεται φυσικό, μόλις η επιστήμη το κατανοήσει...
    Δυστυχώς η επιστήμη έχει εξηγήσει ελάχιστα φαινόμενα μέχρι σήμερα. Η γνώση της είναι ακόμα μηδαμινή, όσο και αν κομπάζουν μερικοί ανόητοι επιστήμονες, για τα "κατορθώματά" τους.
    Παρόλα αυτά, η μεθοδικότητα στην έρευνα, είναι ο μόνος τρόπος που μας δίνει ασφαλή για την νόηση (και επαληθεύσιμη) την αλήθεια την πραγμάτων.
    Προτείνω λοιπόν, κάθε ιδέα που πέφτει στο τραπέζι μας, να υπόκειται στην ενδελεχή και μεθοδική έρευνα αλήθειας, από όσους μπορούν...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ. ΧΑΧΑΧΑ! ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΙ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΧΩΝ.
    Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΟΙ ΗΧΟΙ, ΑΡΑ Η ΨΥΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ.
    ΜΑ ΤΙ ΕΙΠΑ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ!

    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν κανουμε μια ερευνα ειναι σαν να λυνουμε ενα προβλημα. Ολα παιζουν, ολες οι μεθοδοι ειναι θεμιτες. Και αστρολογια και λεξαριθμοι και χειρομαντεια και επιστημη και φιλοσοφια και ορθολογισμος κοκ, τα παντα, οτιδηποτε μπορει κανεις να σκαρφιστει. Ομως, οφειλει καπου να καταληξει, σε καποιο συμπερασμα, καποια θεωρια, καποια αποψη. Μετα αυτη η αποψη ή θεωρια θα κριθει για την βασιμοτητα της ή την γελοιοτητα της. Κοινως, θα ερθει ο καθε "ξερολας" Στοχαστης και θα μας την αποδομησει. Αρα αναλαμβανουμε και την ευθυνη των "εργαλειων" που θα χρησιμοποιησουμε. Μπορει να μας εκθεσουν. Ετσι δουλευει η φιλοσοφια, που ειναι ο ανωτερος τροπος που εχουμε να χρησιμοποιησουμε και που παρακλαδι της αποτελει η επιστημη.

    Γνωστο παραδειγμα. Όταν ο Πλάτωνας όρισε τον άνθρωπο ως ένα «ζώον με δύο πόδια και χωρίς φτερά», ο Διογένης μάδησε ένα κόκορα και του τον παρουσίασε, λέγοντας: «Ορίστε! Σου έφερα έναν άνθρωπο». Τότε, προστέθηκε στον ορισμό του ανθρώπου άλλη μία ιδιότητα: «με πλατιά νύχια».

    Δεν τουπε δηλαδη ο Πλατωνας "Ασε μας ρε σατανιστη βρωμιαρη Διογενη, που θα μου πεις εσυ εμενα τι ειναι ο ανθρωπος.Τραβα στο πιθαρι σου και ξεκουβαλα. Ολοι με μενα τα βαζουνε". Αντιθετως σκεφτηκε "Ουπς. Ρε τον μπαγασα, μου την ειπε. Δεν τοχα σκεφτει αυτο. Εχει δικιο. Θα προσθεσω διευκρινηση τοτε και θα περιμενω. Θα καταφερει αραγε να μου την "ξαναπει"; Θα δει κατι που δεν ειδα; Να τον δω τωρα"

    Δεν μπορουμε δηλαδη να βαλουμε περιοριστικους κανονες, αλλα εχουμε χρεος να ελεγχουμε ο ενας τα λεγομενα του αλλου. Αυτο δεν σημαινει πως αντιπαθιομαστε, τουναντιον. Πχ αν καποιος μου δειξει πως πχ ο Γκουρτζιεφ ηταν τσαρλατανος, θα του ειμαι ευγνωμων, γιατι θα με εχει γλυτωσει απο πολυ χαμενο χρονο. Αλλα θα πρεπει να το δειξει με λογικα επιχειρηματα

    Παραδειγμα.
    θΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ = ΚΑθΡΕΦΤΗΣ = ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟΝ = ΜΕΓΑΣ ΚΩΔΙΞ = Η ΣΚΕΨΙΣ = ΔΥΝΑΜΟΠΟΙΗΣΙΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ = ?
    Ποιος αριθμος μπαινει εδω; Ποια θεωρια αριθμων ακολουθειται; Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ αν συμπεριλαμβανει ή οχι αρθρα, αν υπολογιζει τα 3 χαμενα γραμματα του ελληνικου αλφαβητου, αν εφαρμοζεται σε νεοτερες ή αρχαιες λεξεις. Καθε θεωρια ειναι ελευθερη να θεωρησει οτι θελει. Αλλα να μας το πει να το ξερουμε, το τι θεωρει. Μετα, ευκολα θα την αποδειξω λαθος, βγαζοντας επιτηδευμενα αλλοπροσαλες ισοψηφιες. Πχ Κουνουπι=Μπανανα=Τυρι=Αχιλλεας (στην τυχη εντελως,δεν υπολογισα ισοψηφιες). Σιγουρα δεν ειναι η νεοτερη θεωρια που χρησιμοποιει ο Τραιανου http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2009/11/blog-post_814.html Παντως, ειναι λογικο, πως ουτε αρθρα μπαινουν, ουτε νεοτερες λεξεις της δημοτικης, ουτε συνδυασμοι. Αυτα χειραγωγουνται και βγαζουν οτι θες να βγαλουν στυλ Αργυροπουλου. Καλο επισης θα ειναι να αποφευγονται εντελως ή να δινεται ιδιαιτερη προσοχη στις λεξεις που ξερουμε πως περιειχαν τα χαμενα γραμματα, οπως η ιστορια (h+ιστορια, history)
    Πχ με την νεοτερη του Τριαιανου
    Όφις = Άνδρας = Άρσεν = Πέος = 27
    Θήλυ = Ζωή = Νύμφη = Φύλακας = Βαβυλών = 19
    Σπέρμα = Βρέφος = Μάρτυρας = Άμπελος = 33
    Μήτρα = Ναός = Δομή = Βαβυλώνα = Τάφος = 20
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρα, η κοινη λογικη ειναι το βασικο εργαλειο μας. Αλλα καθενας μπορει να χρησιμοποιησει οτι επιθυμει για να λυσει το καθε προβλημα. Αλλα αν κατσουμε να λεμε τι ειναι η λογικη και πως δουλευει, πως συνηθως χωριζεται σε τρια μέρη, τον επαγωγικο συλλογισμο, τον υποθετικο-παραγωγικο συλλογισμο και τον παραγωγικο συλλογισμο, πως δουλευουν αυτα, πως την ανελυσε ο Αριστοτελης κοκ, θα πεθανουν ολοι απο βαρεμαρα. Εχουμε μαθει σημερα να δουλευουμε με παραδειγματα και μονο. Αυτο λοιπον που θα μπορουσαμε να δειξουμε ειναι το πως, οσοι απο εμας εχουμε μελετησει ολα αυτα, λυνουμε τα προβληματα που μας παρουσιαζονται.

    Θα μπορουσαμε λοιπον να ελεγξουμε την θεωρια των αριθμων, το πώς δουλευει το συμβολο που μας καιει ολους σημερα γιατι σχετιζεται με την ελλειψη ενεργειας που βιωνουμε καθως το συναισθημα ειναι το αλογο που κινει την αμαξα=ανθρωπο, αν ο Χριστος ηταν Ελληνας, αν η Γη ειναι επιπεδη(flat earth theory), και χιλιαδες αλλα. Δυστυχως η ταχυτητα με την οποια βγαινουν αυτες οι θεωριες ειναι ιλιγγιωδης και για να δειξουμε αν ισχυει η καθεμια ή οχι απαιτεται χρονος και ενεργεια, που δεν υπαρχουν. Γι αυτο θα πρεπει να επιλεγουμε συχνα κατι που να μας ενδιαφερει ειλικρινα να μαθουμε και οχι το οτιδηποτε ακουμε.

    Παραδειγμα που ελεγχω. Λαμπρακης (της END του Σωρρα):"Ο Νικολα Τεσλα λεγοταν Νικολαος Θεσσαλος. Επειδη τον 17ο αιωνα σε μια επανασταση οι Τουρκοι αρχιζαν να σφαζουν παρα πολλους, και επειδη ο πατερας του ηταν ορθοδοξος ιερεας στην Θεσσαλια, εφυγε για να γλυτωσει και για να μην χρησιμοποιησει το πραγματικο του επιθετο, ανεβηκε στην ορθοδοξη τοτε Σερβια, και εκει συνεχισε να υπηρετει την ορθοδοξια και τον ελληνισμο"
    https://www.youtube.com/watch?v=9-LbxyJxIDA

    Αν εξαιρεσει κανεις το λαθος του 17ου αιωνα, που ηταν ο 19ος(περ 1840-1860),ολα τα αλλα ειναι λογικοφανη, θα μπορουσαν να εχουν συμβει. Και επαναστασεις υπηρχαν τοτε στη Θεσσαλια, και λογικη κινηση θα ηταν να παει στη Σερβια ο οντως ορθοδοξος ιερεας πατερας του, Μιλουτιν Τεσλα και ο Τεσλα γεννηθηκε το 1856, και θα μπορουσε να το ειχε κοψει το ονομα του σε Τεσλα απο Θεσσαλος. Εαν μιλουσα με το σοι του, θα μαθαινα την αληθεια αλλα κανεις δεν θα το τραβηξει τοσο και το ξερει ο Λαμπρακης. Η μηπως λεει την αληθεια; Παντως ολο αυτο κουραζει πολυ..
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .....


    Αγαπητοί συνοδοιπόροι...

    ο λόγος που χρησιμοποιώ λέξεις και ονόματα σε διαφορετικές κλίσεις σε Αρχαία Ελληνική Καθαρεύουσα και Δημοτική είναι επειδή "μου" ισοδυναμούν ως πρός τον λεξάριθμό τους.

    Η Αλήθεια είναι ότι όταν όλες οι λέξεις – φράσεις προέρχονται από ένα "είδος" υφίσταται κραταιά δυναμική. Ενώ όταν προέρχονται από πολλαπλά είδη δηλώνουν απλά μια δυναμική και ένα συγκεκριμένο ποσοστό ενέργειας.
    Ο ανάλογος συνδυασμός δημιουργεί "αποτελέσματα" ανάλογα με την ανάπτυξη των πράξεων.. γραμμάτων - αριθμών.

    Πιστεύω ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είτε με τον λόγο μας είτε με την σκέψη, είτε με τη γραφή.. "ενεργοποιούν" δυνάμεις, δονούν και ταξειδεύουν στον χώρο πρός πάσα κατεύθυνση.

    Επειδή βιώνουμε σε έναν Κόσμο αντιθέτων αυτονόητο είναι ότι υπάρχουν λέξεις – φράσεις "αρνητικής" δόνησης ( ισοψήφιες ) σε σχέση με της θετικής δόνησης που εν μέρη χρησιμοποιώ, όμως τις αποφεύγω για να μην τις..."ξυπνήσω".

    "Προσπαθώ" λοιπόν.. να ανασύρω "στοχασμούς" είτε ανάλογα με τα γεγονότα είτε ανάλογα με την έμπνευση.

    Π.χ. Η Ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου με βρήκε αργά στον Καταχθόνιο Δαίμωνα να ανακαλύπτω μια "σύγκρουση" Προσώπων οπότε "εκμεταλλεύτηκα" την ισοδυναμία του Θερινού Ηλιοστασίου με τον Καθρέφτη θέτοντας σε κίνηση την σκέψη.. "κοιτάξου".( είδωλο – εγώ – εγωισμός )

    Κατά τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο το άρθρο μπροστά από τις λέξεις – φράσεις.. "οπλίζει".

    Για να έχουμε λοιπόν καθαρή σκέψη ( η σκέψις – οπλισμένη ) χρειαζόμαστε το οξυγόνο ( οπλισμένο ) και συνεχίζω μέγας κώδιξ ( "πολύπλοκην" η Αυτογνωσία ), με την Δυναμοποίηση που επέρχεται με την Ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου λόγο Φωτός για να ολοκληρώσω με το μήνυμα.. σκέψου Ελληνικά ( Φωτεινά )=( Φώς - Ελληνικούς Νούς ).


    Υ.σ. ( Έμμεσα ή ανάρτηση ήταν για να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο να κατευνάσουν οι αρνητικοί κραδασμοί της όποιας σύγκρουσης όπως σε μιά άλλη σύγκρουση που διαπίστωσα, "πρότεινα" ορχηστρικό σε τόνο ήρεμο ( αντάτζιο ).



    Έρρωσθε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΡΑΙΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ:
    1) ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΠΛΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ?
    2) ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ?
    3) ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΟΨΗΦΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ?
    4) ΑΡΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΙΗΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τολμώ να σας γράψω. Βλέπω μια προσπάθεια από ορισμένους να κατακτήσουν γνώση υψηλής αξίας που δεν πουλιέται πουθενά, αλλά κερδίζεται με μόχθο. Βλέπω όμως και κάποιους άλλους που έχουν διολισθήσει σε μονοπάτια παραλογισμού γιατί δεν ξέρουν να βάζουν όρια. Δέχονται τα πάντα, με ευκολία, και χωρίς να μπορούν να επαληθεύσουν και να διασταυρώσουν κάτι λόγω έλλειψης επιστημονικών και φιλοσοφικών γνώσεων. Αυτό φαίνεται και από την γλώσσα που χρησιμοποιούν. Η γλώσσα χρησιμοποιείται αναλόγως της νοητικής ικανότητας και είναι ο καθρέπτης του iq του καθένα μας.
    Και η ορθογραφία, όπως και το συντακτικό ορίζουν τις έννοιες μέσα από τον λόγο. Η παραπληροφόρηση στηρίζεται στηο έλλειμμα ορισμένων ανθρώπων, να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα και το λογικό από το υπερβολικό και το παράλογο. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν εύκολα να πιστεύουν ότι η λέξη "διάλεξη" σημαίνει "Δίας" + "λέξη" = οι λέξεις του Δία = ο λόγος του Δία! Ή ακομα η λέξη "διάρροια" σημαίνει "Δίας" + "ροή" = ο Δίας ρέει! Και επάνω σε αυτή την ανοησία, χτίζουν ολόκληρες θεωρίες!
    Γι'αυτό προσοχή σε όσους έχουν ελλείψεις στην γενική παιδεία και είναι εύπιστοι. Ας ακούνε τους ανθρώπους που έχουν περισσότερη μόρφωση η οποία φαίνεται από την χρήση της γλώσσας και του λόγου.
    Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΗ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ (ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΑΠΟΤΕ....)
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .....

    Χαίρεσθε και ευδαιμονείτε..


    Θα ξεκινήσω με πέντε διευκρινίσεις..


    α) Το να ζητάμε συγκεκριμένο τρόπο έρευνας – μεθοδικότητας από σχολιαστές είναι σαν να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο σκέψης.Απλά το καλύτερο θα ήταν να γνωρίζουμε αν είναι στοχασμός - έμπνευση του σχολιαστή ή αν προέρχεται από κάποια πηγή.

    Εγραψε ο Λύκιος

    Προτείνω λοιπόν, κάθε ιδέα που πέφτει στο τραπέζι μας, να υπόκειται στην ενδελεχή και μεθοδική έρευνα αλήθειας, από όσους μπορούν...

    και φυσικά συμφωνώ.. όμως....

    "ἐὰν μὴ ἔλπηται  ανέλπιστον οὐκ ἐξευρήσει,  ανεξερεύνητον ἐὸν καὶ ἄπορον."

    ( Αν δεν ελπίζεις, δε θα βρείς το ανέλπιστο, που είναι ανεξερεύνητο και απλησίαστο )

    Ηράκλειτος



    β) Η Φιλοσοφία ως Μελέτη θανάτου αναφέρεται στον διάλογο Φαίδων του Πλάτωνος ( βλέπε 81 a )

    "τεθνάναι μελετῶσα ῥᾳδίως• ἢ οὐ τοῦτ᾽ ἂν εἴη μελέτη θανάτου;"

    Και απλά ο Λιαντίνης την μετέφερε και την ανέπτυξε σε ομιλίες του.



    γ) Ως αναφορά η έννοια της Γνώσης ( που χρησιμοποιείται από πολλούς σχολιαστές ) δεν υφίσταται στο υλικό πεδίο όπως μας εξηγεί ο Σωκράτης στην ερμηνεία ονόματος .. του Πανός ( στον διάλογο Κρατύλος του Πλάτωνος 408 )

    Διότι ο Λόγος που εκφράζει τα πάντα, κυκλοφορεί παντού και περιστρέφει τα πάντα έχει δύο όψεις.Το ψευδές βρίσκεται εδώ στον δικό μας Κόσμο ως τραχύν και τραγικόν και το Αληθές κατοικεί άνω στο "λείον και καθαρόν"


    Όπως μας μεταφέρει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος στον Σμαραγδένιο πίνακα..

    7 - ζ ) Θέλει τότε ανέλθει από της γής εις τον ουρανόν και πάραυτα θέλει κατέλθει εκ νέου επί της γής, ένθα θα συλλέξη τη δύναμιν των ανωτέρων και κατωτέρων πραγμάτων.

    8 - η ) Θέλεις ούτω αποκτήσει πάσα του Κόσμου την Δόξαν και πάσα σκοτία θέλει στη μακρά σου.


    Η Δόξα ( οίησιν ) ως κίνηση της Ψυχής να γνωρίσει πως έχουν φυσιολογικά τα πράγματα..( Κρατύλος 420 b ) και η Γνώμμη ( γονής σκέψιν ) είναι η διαδικασία που προσπαθούμε μέσω της νόησης ( νώμησιν ) ( Κρατύλος 411 c ) να εισέλθουμε σε μέρη του Αληθινού.

    Μπορούμε λοιπόν μέσω της έρευνας – μελέτης και της γόνιμης σκέψης να πλησιάσουμε την Ορθή γνώμμη και ουχί την Γνώση.
    Η Ορθή Γνώμμη είναι δε εκείνη που ο ορισμός της, τα στοιχεία της και οι πληροφορίες της είναι αποδεκτές ως πρός το σύνολο της Διάννοιας και ευθυγραμμίζεται με τους Νόμους της Δημιουργίας.



    δ)Κάθε ανάρτηση – σχόλιο από Εμάς κάλλιστα μπορεί να δημιουργεί νέες απορίες.Ο πόρος – πέρασμα αφαιρεί το στερητικό άλφα ( α – πορία ) σε σαφές απαντήσεις που εν μέρη αδυνατούν να αναρτηθούν λόγο ταχύτητας γεγονότων, διάθεσης Σχολιαστή και όπως εύστοχα αναφέρθηκε από τον Ελέυθερο στοχαστή.. "απαιτείται χρονος και ενεργεια, που δεν υπαρχουν."



    ε) Η ζήτηση προσδιορισμού της όποιας ανάρτησης – σχολίου κάποιες φορές αδυνατείται.Οι σχολιαστές μπορεί να θέλουν να μεταφέρουν μηνύματα μέχρι ενός σημείου.. θέλοντας να ενεργοποιήσουν στοχασμούς και νοητικά ταξείδια στους υπόλοιπους αναγνώστες .

    όπως έλεγε ένας Σοφός Άνθρωπος..

    "όταν ταίζεις τα πουλιά.. ξεχνάνε να πετάνε"



    Ευχαριστώ σας



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .....


    Αγαπητέ Αρκτούρε με ρωτάς..

    1) ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΠΛΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ?

    Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος..

    αναφέρεται σχετικά στο όγδοο κεφάλαιο του όγδοου βιβλίου του "Η αλφαριθμητική ευφυία της Ελληνικής Γλώσσης". σελ. 258, 259: Ξεκινά με την ισοψηφία "Η ΙΑΠΩΝΙΑ" = 960. Συνεχίζει με μία άλλη που εμπλέκει τον πρόεδρο των Η.Π.Α. που έδωσε την εντολή για την απελευθέρωση της πυρηνικής βόμβας, τον Τρούμαν και τον πυρηνικό φυσικό και επικεφαλής του εργαστηρίου του Λος Άλαμος όπου κατασκευάστηκε η βόμβα, τον Οπενχάιμερ: "ΤΡΟΥΜΑΝ" = "ΟΠΕΝΧΑΙΜΕΡ" = "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ" = 961. Ο ουρανός, λαμβάνοντας το άρθρο, οπλίζεται-ενεργοποιείται ώστε να καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση της βόμβας (γνωρίζουμε από σύγχρονους φυσικούς ότι μία πυρηνική βόμβα δύναται να ενεργοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένο σημείο, χωρικό και χρονικό, υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις). Καταλήγει με την ισοψηφία "Ο ΤΡΟΥΜΑΝ" = "Ο ΟΠΕΝΧΑΙΜΕΡ" = "ΧΙΡΟΣΙΜΑ" = 1031, από την οποία αντιλαμβανόμαστε ότι οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, έχοντας "οπλιστεί" από το άρθρο, είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν το σχέδιο!

    Γενικεύει τον κανόνα βάσει της ισοψηφίας..

    "ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ" = "ΟΠΛΙΣΜΟΣ" = 700

    ( στο χέρι σου είναι εάν το φιλτράρεις και το αποδεχτείς )


    2) ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ?

    Κάθε φυσικό σύστημα περιέχει (ή εναλλακτικά αποθηκεύει) μία ποσότητα που ονομάζεται ενέργεια. Ενέργεια, συνεπώς, είναι η ικανότητα ενός σώματος ή συστήματος να παραγάγει έργο. ( Βικιπαίδεια )

    Η Ελληνίδα γραφή είναι σώμα και περιέχει στοιχειώδη σωματίδια.

    ( http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/articles/inter.html )

    θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις..

    Ηλεκτρομαγνητική
    Βαρυτική
    Ασθενές δυναμική
    Κραταιά δυναμική

    Οι λέξεις αλληλοεπιδρούν μέσω της Ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στον αναγνώστη και του μεταφέρουν την ανάλογη ενέργεια η οποία είτε είναι στην δική του αντίληψη – Διάννοια μορφής ενέργειας ως αποδοχή .. είτε είναι στην ψυχοσύνθεσή του στο να παραχθεί ενέργεια μέσω αλληλεπίδρασης στον ψυχικό του κόσμο .. ( συναισθήματα )

    Μία λέξη – φράση – πρόταση, μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς.. να πέσεις ψυχολογικά ( π.χ. Βαρυτική ).. να έχεις ανάταση ( π.χ. Κραταιά δυναμική ) ακόμα και θεραπεύσεις !

    Η απάντηση στο ερώτημά σου ως είδος ενέργειας είναι .. Ηλεκτρομαγνητική !


    2) ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΟΨΗΦΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ?


    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ = ΨΕΜΑ ΕΣΤΙ = Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ = ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΗΣ = 1261

    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ = Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ = ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΣ ΕΙΝΑΙ = ΙΑΣΣΩΝ = 1261

    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ = ΑΠΕΙΡΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ = 1261

    ( ελπίζω να σε "κάλυψα" δεόντος εδώ.)


    3) ΑΡΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΙΗΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ?

    Άρα ο τρόπος που χρησιμοποιώ τις λέξεις – φράσεις που ισοψηφούν..

    θΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ = ΚΑθΡΕΦΤΗΣ = ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟΝ = ΜΕΓΑΣ ΚΩΔΙΞ = Η ΣΚΕΨΙΣ = ΔΥΝΑΜΟΠΟΙΗΣΙΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ = 1143

    Είναι ένα πολύπλευρο και πολυδιάστατο μήνυμα ( δική μου άποψη ) που όπως αναφέρω πιό πάνω..
    βρίσκεται στην αντίληψη του καθενός αναγνώστη πως θα αλληλεπιδράσει σε αυτό. ( το μύνημα )



    Έρρωσθε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....

    Αγαπητέ Ελεύθερε στοχαστή..
    γράφεις..

    Ολα παιζουν, ολες οι μεθοδοι ειναι θεμιτες. Και αστρολογια και λεξαριθμοι και χειρομαντεια και επιστημη και φιλοσοφια και ορθολογισμος κοκ, τα παντα, οτιδηποτε μπορει κανεις να σκαρφιστει. Ομως, οφειλει καπου να καταληξει, σε καποιο συμπερασμα, καποια θεωρια, καποια αποψη. Μετα αυτη η αποψη ή θεωρια θα κριθει για την βασιμοτητα της ή την γελοιοτητα της


    Σου απαντώ μέ δικά σου λόγια..

    Όλα παίζουν !


    Επίσης γράφεις...

    Ετσι δουλευει η φιλοσοφια, που ειναι ο ανωτερος τροπος που εχουμε να χρησιμοποιησουμε και που παρακλαδι της αποτελει η επιστημη.

    Θα έλεγα...

    Η Φιλοσοφία είναι η Επιστήμη των Επιστημών διότι δεν δύναται κανείς να έχει Ορθή Γνώμμη συμπεράσματος ( πείραμα – αποτέλεσμα ) κατά αναλογίαν της εκάστωτε Επιστήμης.

    Π.χ. Ο Ιατρός δεν μπορεί να έχει συμπέρασμα εάν δεν συλλέξει τις πληροφορίες συμπτωμάτων - πάθησης και μέσω της επεξεργασίας τους ( έλεγχο ) να έχει ορισμό και αποτέλεσμα της όποιας θεραπείας.

    Φιλοσοφεί ως πρός την επικρατέστερη γνώμμη ( Ορθή γνώμμη )

    Όπως και όλες οι Επιστήμες... επί - ίστημι = στέκομαι από πάνω..γνωρίζω..
    ( σφαιρικά και στρογγύλα. )


    και τέλος γράφεις..

    θΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ = ΚΑθΡΕΦΤΗΣ = ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟΝ = ΜΕΓΑΣ ΚΩΔΙΞ = Η ΣΚΕΨΙΣ = ΔΥΝΑΜΟΠΟΙΗΣΙΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ = ?
    Ποιος αριθμος μπαινει εδω; Ποια θεωρια αριθμων ακολουθειται; Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ αν συμπεριλαμβανει ή οχι αρθρα, αν υπολογιζει τα 3 χαμενα γραμματα του ελληνικου αλφαβητου, αν εφαρμοζεται σε νεοτερες ή αρχαιες λεξεις. Καθε θεωρια ειναι ελευθερη να θεωρησει οτι θελει. Αλλα να μας το πει να το ξερουμε, το τι θεωρει. Μετα, ευκολα θα την αποδειξω λαθος, βγαζοντας επιτηδευμενα αλλοπροσαλες ισοψηφιες

    ως απάντηση λοιπόν...


    θΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ = Αξία = 1143 = Πυθμενικός = 9

    Θεωρώ λοιπόν ότι η Ελληνίδα Γλώσσα επειδή είναι ζωντανός οργανισμός μπορεί να γεννά και να αναπτύσεται με άπειρους τρόπους, έτσι εκείνο που γράφουμε – προφέρουμε "ενεργοποιείται" και αναλόγος μεταδίδεται. ( δράση - επίδραση – αλληλεπίδραση ) και ίσως...πεθαίνει.

    Εκείνο όμως που δεν πεθαίνει.. είναι ο Αντιπεπονθός ( Νόμος του αντιπάσχω - αντιπαθαίνω ) που δημιουργείται από τον Λόγο – σκέψη – πράξη.. που εκφράζει.. ο καθένας από Εμάς.

    Σύ "είπες".. γώ "είπα" και κινήσαμε την Ειμαρμένη ( Συνδεδεμένη ) για να έρθει κάνοντας τον κύκλο της.. φέροντας την ισορροπία των αλληλεπιδράσεών μας !


    κλείνω με αυτό που είπε ο πατέρας της λογικής...


    "Πάσαν Επιστήμην διαχωριζομένην της Αρετής.. πανουργίαν έστιν."

    Αριστοτέλης – Ηθικά Νικομάχεια




    Έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανθρώπινο γένος ......
    Μας διακατέχει το πάθος , η μισαλλοδοξία , ο αυθορμητισμός ένα συναισθηματικό πεδίο υπαρξιακό και όμως προσπαθούμε να συμπορευθούμε ή έτσι πιστεύουμε ....

    Ένας δυνατότερος να συγχωρέσει όπως αναφέρει το κείμενο που μας ανοίγει τις πύλες του φίλε μου ΛΥΚΙΕ ο Κ.Δ. μα ....
    ένας σοφότερος που ακόμη συγχωρεί έστω ...και αν κάποιος δεν ζητά συγνώμη , γιατί απλά είμαστε Άνθρωποι.


    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μου Αρμαγεδών, η δύναμη της συγχώρεσης ανήκει σε αυτούς που νίκησαν τον εαυτό τους, δηλαδή τον εγωισμό τους. Όσοι είναι αδύναμοι και ο εγωισμός τους κυριαρχεί μέσα τους, δεν συγχωρούν.
    Πριν απ' όλα όμως, δεν συγχωρούν τον ίδιο τους τον εαυτό! Και αυτό γιατί δεν ξέρουν να αγαπούν, τον ίδιο τους τον εαυτό. Όχι το μικρό Εγώ τους, μα ολόκληρη την παρούσα τους προσωπικότητα.
    Αυτός που δεν αγαπά, δεν συγχωρεί.
    Συγχωρεί αυτός που αγαπά τον εαυτό του και τους άλλους. Γιατί ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    Συνεπώς η σειρά των πραγμάτων, έχει ως εξής:
    Αυτεπίγνωση
    Αγάπη του Εαυτού
    Συγχώρεση του Εαυτού
    Αγάπη των ανθρώπων
    Συγχώρεση των ανθρώπων
    Επίγνωση του Ανθρώπου
    Επίγνωση της Δημιουργίας
    Επίγνωση του Θεού...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι αγαπητέ μου φίλε ΛΥΚΙΕ .
      Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, τα πάθη μας , τον εγωισμό μας , την μισαλλοδοξία , να μάθουμε να εκτιμάμε και να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας εάν θέλουμε πραγματικά να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε .
      Να απαγκιστρωθούμε από τα θέλω μας να ανοίξουν οι ψυχικοί μας ορίζοντες και να γνωρίσουμε πως κάθε σώμα είναι ένας ψυχικός αμφορέας με μια μοναδικότητα .

      Καλημέρα καλέ μου φίλε .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα σε όλους,
    Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος έχει την δύναμη να συγχωρεί αλλά επαναλαμβάνονται τα λάθη, οι πράξεις, οι αιτίες των συγκρούσεων, των αντιπαραθέσεων;
    Εκεί αν αντιδράσεις πάει να πει ότι βάζεις τον εγωισμό σου, ή ότι δεν αγαπάς τον συνάνθρωπο;

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ με την απάντηση και την αλληλουχία του "Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις" αλλά εν τέλει ποιός την διεκπεραιώνει; Πώς γίνεται να τιμωρήσεις αν έχεις σγχωρήσει; Πώς συγχωρείς αν είναι να τιμωρήσεις;
    Πώς προσδιορίζετε την Ανάγκη;
    Δεν είναι υποκειμενική η ερμηνεία της πάντα;

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλληλουχία "Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις", δεν διεκπεραιώνεται από τους ανθρώπους αγαπητέ Μαθητή.
      Πρόκειται για συμπαντική νομοτέλεια, που έχει να κάνει με την Ειμαρμένη.
      Αντίθετα, η παρανόηση των νομοτελειακών κανόνων του Σύμπαντος και η αντικατάσταση ρόλων από τους αδαείς, αποτελεί Ύβρι. Αυτή επιφέρει την επόμενη αλληλουχία επιδράσεων.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  20. Φίλε συνσχολιαστή Μαθητή οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι ισχυρίζονταν πως "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" .
    Αν θέλεις να αποτελέσεις τροφή και να ασχοληθείς με κάποιον που δεν τον διακατέχει η σοφία σε πιο αέναο κύκλο θα οδηγήσεις τον εαυτό σου ;
    Θα φέρω κάποιο παράδειγμα από τον ιστότοπο μας , που ίσως σου θυμίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις διαβολές ....

    Χαμόγελο , πράα συζήτηση , αποφυγή με ένα χαμόγελο ... αδιαφορία...
    Όταν το λάθος επέρχεται πάνω από μια φορά, ή ίσως γίνεται πράξη πολλές φορές θεωρείται επιτηδευμένη ενέργεια .
    Ένας άνθρωπος που τον διακατέχει η επιτηδευμένη ενέργεια της διαβολής, η χείριστη τιμωρία που του ανήκει είναι η "απομόνωση" , μα σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να θέσεις εαυτόν ως τιμωρό γιατί απλά θα γίνεις εσύ "η τροφή" .
    Εάν το κάνεις είναι ωσάν να πράττεις μια εξίσωση διαβολέας=εαυτός σου .

    Μην αφήσεις ποτέ τον δρόμο που έχει χαράξει η ύπαρξή σου και πόσο άλλοτε για τους διαβολείς .
    Μην κατακερματίσεις ποτέ το εαυτό σου προς τέρψιν ... άλλων ...

    Μια καλημέρα σε όλους τους φίλους του Κ.Δ.

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ. Αρμαγεδών κατανοητό και ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση...

    Λύκαστρε, αφού το Σύμπαν φροντίζει για την απονομή δικαιοσύνης τότε για ποιον λόγο θεωρείς ότι η συγχώρεση και η υπέρβαση του εγωισμού αποτελούν ψυχικό ευνουσχισμό; Κάποιος που στγχωρεί, ίσα ίσα που δεν θα βαραίνει την ψυχή του με οποιοδήποτε τρόπο. Εφόσον δεν την βαραίνει κάνει αυτό, το οτιδήποτε ήρθε να ολοκληρώσει, ευκολότερα. Σωστά;

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μαθητή, αν "η συγχώρεση και η υπέρβαση του εγωισμού αποτελούν ψυχικό ευνουχισμό", τότε θα πρέπει όλοι να "αυτοευνουχιστούμε" από ένα τέτοιο ψυχισμό.
      Έναν ψυχισμό που δεν έμαθε να αγαπά (άρα να συγχωρεί και να σέβεται) και που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εγωκεντρισμό του. Ένας τέτοιος ψυχισμός είναι αρχέγονος, ανεξέλικτος, αδούλευτος. Είναι ζωώδης και όχι ανθρώπινος (με την έννοια του εξελίξιμου ανθρώπου).
      Υπέρβαση του εγωισμού, είναι η αυτοκυριαρχία και η καθυποταγή της ερπετικής μας φύσης στην κυριαρχία της ανώτερης πνευματικής φύσης του Ανθρώπου.
      Πρώτο βήμα για μια τέτοια εξέλιξη, είναι η αποδοχή ότι ζούμε με την ερπετική μας φύση. Αν δεν το αποδεχτούμε αυτό και πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να είμαστε και ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, τότε θα παραμείνουμε ερπετικοί και άνθρωποι με μικρό άλφα!
      Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης και χρειάζονται ερπετικές εμπειρίες για να αρχίσουν σιγά σιγά να εξελίσσονται (σε πολλές μετενσαρκώσεις). Η πνευματική αναζήτηση δεν αφορά όλους τους ανθρώπους. Αφορά μόνο αυτούς που ήδη έχουν απαλλαχθεί από τις αρχέγονες βιωματικές ανάγκες τους και αναζητούν τον δρόμο, για ένα ανώτερο εξελικτικό στάδιο.
      Το δυστύχημα είναι ότι οι "αρχέγονοι" (νηπιακοί) άνθρωποι, μην ικανοί να αντιληφθούν όσους βρίσκονται σε ανώτερα εξελικτικά στάδια, οχυρώνονται (λόγω ανασφάλειας) πίσω από υλιστικές και αφοριστικές ρητορείες, που περιγράφονται στον αηθικισμό και τον αμοραλισμό. Έτσι αποκτούν ένα νοητικό άλλοθι που αντιπαρατάσσουν στον ιδεαλισμό των πνευματικών ανθρώπων.
      Βέβαια δεν μένουν μόνο εκεί... πολλοί προχωρούν και σε άλλου είδους "επιθέσεις" στον πνευματικό χώρο.
      Αυτή είναι και η αιτία της ερμητικής μυστικότητος, των μυστικών ταγμάτων, και των αρρήτων λόγων.
      Τέλος, θα έλεγα ότι είναι άσκοπος κόπος να πείσει κανείς ανθρώπους που αδυνατούν να εννοήσουν κάποιες έννοιες πνευματικού περιεχομένου. Λέω "αδυνατούν", διότι αναφέρομαι σε αυτούς που πραγματικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να εννοήσουν! Αντίθετα αξίζει να προσπαθήσει κανείς να κοινωνήσει σε αυτές τις πνευματικές αξίες, ανθρώπους που αναζητούν την γνώση και την εξέλιξη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπορώ να κατανοήσω, χωρίς να μου φαίνεται διόλου ασύλληπτο, αυτό που εξηγείς με το χαρακτηριστικό παράδειγμα σου. Καταλαβαίνω επίσης ότι όπου βρίσκονται περισσότερα του ενός ατόμου υπάρχει μία μικρογραφία της κοινωνίας, και το βρίσκω λογικό.
    Αν προϋπάρχει κάτι από προηγούμενο αναψυκτήριο, θα με συγχωρέσετε όλοι αλλά δεν παρακολουθούσα, το διευκρινίζω.
    Όμως αφού τον ρόλο απονομής της δικαιοσύνης και της τιμωρίας τον αναλαμβάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια, μπορούμε να πούμε σχεδόν εκ του ασφαλούς ότι κάποιοι μπορεί να έχουν αυτόν τον ρόλο. Δεν μπορούν όμως να κατακρίνουν τα υπόλοιπα "κύτταρα " που μπορεί να έχουν και εκείνα με την σειρά τους άλλους ρόλους. Εγώ εκεί θέλω να καταλήξω, γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα.
    Όσον αφορά το θέμα δικαιοσύνης και τιμωρίας, δεν μπορώ να πω ότι βλέπω να υπάρχει την δεδομένη στιγμή στον κόσμο μας, αλλά επειδή τα πάντα ρει και ο τροχός γυρνάει, έχω μια ελπίδα. Τώρα αν κάποιος μου έλεγε να αποδώσω άμεσα δικαιοσύνη, το σίγουρο είναι ότι δεν θα το έκανα εν θερμώ λόγω της ιδιοσυγκρασίας του ψυχισμού μας. Νομίζω ότι όλοι μας εν θερμώ το ίδιο θα αντοδρούσαμε.
    Δεν ξέρω αν κάλυψα όλα τα γραφόμενα διότι γράφω από κινητό και δεν μπορώ να διαβάσω ολόκληρο το κείμενο.

    Με σεβασμό πάντα
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΣΑΝ ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΤΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΑΝ ΤΥΧΩΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!ΧΑΧΑΧΑ!
    ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΤΟΥΝΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ, ΠΩΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.....). ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ, ΣΟΡΡΥ" ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝΕ ΜΙΚΡΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΑ ......ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ!! ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΦΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ. ΕΙΠΑΜΕ, ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ. ΑΜΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ.ΧΑΧΑΧΑ! ΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙ!!!
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ "ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ".
    ΟΠΩΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ "ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ" (ΧΑΧΑ) ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΠΙΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΤΣΙ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΩΠΑΘΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ. ΧΑΧΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ "ΟΠΑΔΟ" ΤΟΥ! ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ (ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ). ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΔΙΨΑΓΕ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ......ΔΟΞΑ ΧΑΧΑΧΑ!
    ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΜΠΑΓΑΣΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΝΟΧΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΨΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.
    ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΥ ΛΕΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΕΧΤΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!! ΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
    (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως αγαπητέ Αρκτούρε, εμείς δεν "εκδικούμαστε" ούτε "τιμωρούμε" κανέναν για τις πεποιθήσεις ή την ηθική του. Είναι δικαίωμα του Λύκαστρου να πιστεύει σε όποιες αξίες θέλει και να έχει την δική του άποψη, περί ηθικής.
      Νομίζω ότι ήσουν σκληρός μαζί του, ασχέτως αν σε αρκετά από αυτά που είπες, έχεις δίκιο.
      Βλέπω όμως, ότι ο αγαπητός Λύκαστρος διαγράφει τα σχόλιά του, σαν να επιχειρεί να ανασκευάσει το παρελθόν! Αυτό μάλλον δεν μπορεί να συμβεί...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  27. ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ, ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΣ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΦΕΣ ΚΤΛ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΘΗΡΟΣΤΟΜΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ,......ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΛΥΚΙΕ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΩ, ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΟΒΑΡΑ, ΡΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΝΩΡΙΜΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΝΞΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ (ΣΕ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ) ΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΕΔΩ.
    ΕΙΧΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΟΣΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να είμαστε ακόμα εδώ, μετά από ...10-20 χρόνια!
      Σχετικά με την διαγραφή σχολίων που μπορεί να κάνει όποιος έχει λογαριασμό στον blogger, να γνωρίζετε ότι ένας διαχειριστής μπορεί να τα επαναφέρει οπότε θέλει και μάλιστα με τρόπο που δεν μπορεί κανείς άλλος να τα διαγράψει.
      Εννοείται βέβαια, ότι στον Κ.Δ. δεν εφαρμόζουμε τέτοιες πρακτικές.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  28. Εγω θελω να διαβαζω σχολια απο Στοχαστη, Κοκκινοσκουφιτσα, Μαθητη, Δαφνη, Ποιητη χρωματων, Αρτεμις, Αρμαγεδων. Οι αλλοι δε μου αρεσουν.
    Ενας τηλεθεατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξεχασα τον θεϊκο Λυκιο που ηγειται πρωτος πρωτος σε ολους και ολα. Και τον Αρκτουρο επισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα σε όλους...
    Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει "ειπωθεί" σε προγενέστερο αναψυκτήριο και δεν το κοίταξα καθόλου. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι για δεύτερη φορά μπήκα να διαβάσω απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, λόγο στον αντίλογό μου, και είδα πάλι διεγραμμένα σχόλια. κ. Λύκαστρε νιώθω προσωπικά προσβεβλημένος γιατί είχαμε μια συζήτηση και περίμενα ανταπόκριση. Ακόμα δεν μου απαντήσατε στην ερώτησή μου: Είναι ή όχι η Ανάγκη υποκειμενική και πώς την προσδιορίζετε;
    Μεσιέ Αρκτούρε (Kingslayer) νομίζω ότι είσαι σκληρός χωρίς να είναι απαραίτητο, το οποίο βέβαια μπορώ να το εκλάβω με διττό νόημα. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι είπες κάτι παραπάνω από αυτό που ήθελες εσύ, και όχι κάτι που δεν τολμούσε κάποιος άλλος. Όλοι έχουν τον τρόπο τους...

    Λύκαστρε εγώ σας χρεώνω μία δεύτερη κίτρινη και σας εξήγησα παραπάνω για ποιον λόγο...αυτό για εσάς https://www.youtube.com/watch?v=pdy-L7JD3TA

    Τέλος να πω στον κ. Τηλεθεατή μας ότι όλοι προσφέρουν σε αυτό που λέγεται Κ.Δ. με τον δικό του τρόπο ο καθένας, όπως είπε και ο μεσιέ Αρκτούρος.

    Υ.Γ: για τα δελφίνια μου δεν είπε κανείς τίποτα. Μήπως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει ο Δελφίνους;

    Ευχαριστώ
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Μαθητή....ειλικρινά λυπάμαι και μπορείς να μου χρεώσεις όσες κίτρινες θέλεις...το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα για να σου απαντήσω σε ότι τυχόν απορίες έχεις,είναι να σου δώσω το μειλ μου...και εκεί να σου μιλήσω για ότι ξέρω.....για την Ανάγκη για την Βίβλο των Ελλήνων,για του Θεικούς Πολεμιστές και την Αμάλθεια που φυσικά δεν ήταν κατσίκα..και όλα τα άλλα που δεν μπορούσα να γράψω δημόσια.Εκεί θα μπορέσω να σου μιλήσω για τα δελφίνια σου και να σου στείλω την αντίστοιχη μουσική.....μάλιστα θα σου στείλω να ακούσεις την δική μου μουσική.Πες μου αν θέλεις και σου στέλνω το μειλ μου.

    Αρκτούρες σε ευχαριστώ που έδειξες το πραγματικό σου πρόσωπό..."ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΔΙΨΑΓΕ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ......ΔΟΞΑ ΧΑΧΑΧΑ!"

    Σου είμαι πραγματικά ευγνώμων....ελπίζω τώρα να είσαι ικανοποιημένος,έπραξες αυτό για το οποίο η φύση σου είναι φτιαγμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και να μου το στείλετε και ευχαριστώ...

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
  32. ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΣ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΕΡΑΝΑΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ!! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΛΗΓΩΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ , ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ, Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ. ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ. ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ "ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ" ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΊΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ?ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΟΥΝ. ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΣΤΥΛ). ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ!!ΧΑΧΑΧΑ. ΕΙΣΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Δ.! ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΩΜΑΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΣΑΙ, ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΩ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ.
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ. ΑΓΝΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ. ΑΜΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (ΦΑΝΤΑΣΙΑ). ΕΣΥ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΑΩ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥ. ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΑΦΟΣ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΡΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα σας!
    Ο.Κ. αυτή τη φορά σηκώνω τα χέρια ψηλά! Διάβασα όλους τους διαλόγους του αναψυκτηρίου και πραγματικά δεν αντιλήφθηκα κάποια ιδιαίτερη διένεξη για να καταλήξει ο Λύκαστρος να βρεθεί αμυνόμενος! Ο.Κ. τα καυστικά σχόλια του Αρκτούρου είναι λίγο πικάντικα αλλά Αρκτούρος είναι αυτός...... Δεν νομίζω ότι τον παίρναμε και πολύ στα σοβαρά.....
    Γιατί να αφαιρέσεις Λύκαστρε τα σχόλια σου όταν μάλιστα σου τίθενται καίριες ερωτήσεις απο άλλον συνσχολιαστή; Με αυτήν σου την στάση δίνεις λαβές στους "ανώνυμους". Δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις πίσω και να δημιουργείς αρνητικό κλίμα...
    Πάντως φίλε Μαθητή έχεις πολύ βάθος στις σκέψεις σου και τα ερωτήματα σου δείχνουν αγνό και ανοιχτό πνεύμα!!!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΑΦΝΗ ΟΤΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΑΓΝΟ ΜΥΑΛΟ, ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΡΓΩ....!!! ΜΑΘΗΤΗ, ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΕΣ. ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΦΕΡΣΟΥ ΣΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠ ΟΛΑ!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ 100% ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μεσιέ Αρκτούρε νομίζω ότι αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα θα καταλάβεις τι εννοώ. Ανέφερα ότι μπορώ να εκλάβω τον τρόπο σου με διπλό νόημα, στο οποίο και με επιβεβαίωσες 2-3 σχόλια παρακάτω. Δεν ξέρω αν και ποιούς μπορεί να εκφράζουν, δεν θα σου απαντήσω όμως θετικά αλλά ούτε αρνητικά για εμένα, γιατί δεν επιθυμώ να λάβω μέρος σε κάτι τέτοιο. Πιστεύω πάντως ότι αν κάποιος θέλει να πει κάτι, μπορεί. Πίσω από ένα nick είμαστε όλοι.
    Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ειλικρινά, αλλά το μυαλό μόνο αγνό δεν είναι στον κόσμο που ζούμε... Αν θεωρήσω ότι κινδυνεύω στην Αργώ, πηδάω κιόλας, κολύμπι ξέρω και έχω και τα δελφίνια... :) Με ενδιαφέρουν οι απόψεις και οι γνώσεις, είμαι ανοιχτός στο άκουσμα τους, αλλά δεν σημαίνει ότι υιοθετώ αυθαίρετα.
    κα. Δάφνη ευχαριστώ για τα εγκώμια, αν και μάλλον ανήσυχο θα το χαρακτήριζα.

    Τον έμαθα από εδώ, πάντα όταν γράφω τον ακούω και επειδή η μουσική όντως μας μιλάει μερικές φορές, σας συστήνομαι ακριβώς όπως μπορείτε να με καταλάβετε από αυτό το κομμάτι ώστε να μην ανησυχείτε μεσιέ Αρκτούρε...
    Κάθε νότα μια στιγμή, κάθε στιγμή μια εμπειρία και κάθε εμπειρία, εγώ.
    https://www.youtube.com/watch?v=hN_q-_nGv4U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=Xg5gSavszNw

      και το άλλο μέρος Αρκτούρε..

      ;)
      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
  36. Πληθωρα ζητηματων εχει ανοιχτει και δεν δυναμαι να τα σχολιασω ολα.
    Λυκιε, το θεμα που εθεσες περι διατυπωσης σχετικα ασφαλων κανονων στη διεξαγωγη μιας ερευνας, ειναι κομβικο και πολυ σημαντικο να απαντηθει, οπως μπορεσουμε. Θα ηθελα να σε καλεσω να το επαναφερεις σε μελλοντικο αναψυκτηριο για να του δωσουμε την προσοχη και τον χρονο που του πρεπει.

    Θα πω ωστοσο, πως ο καλυτερος τροπος να διατυπωσουμε μια μεθοδολογια ειναι μεσω παραδειγματων επιτυχημενων ερευνων που εχουμε ηδη κανει. Μεσα απο αυτα τα επιμερους παραδειγματα, μπορουμε να θεσουμε καποιους γενικους κανονες ή τροπους με τους οποιους θα βρισκουμε την αληθεια. Προσωπικα, μου αρεσει να βλεπω μια ερευνα σαν ενα μαθηματικο προβλημα. Οποτε οταν καταπιανομαι με ενα τετοιο, υπαρχουν καποιοι στοιχειωδες κανονες που ακολουθουνται.

    1.Πρωτα και κυρια, γινεται η καταγραφη των δεδομενων που θα χρησιμοποιηθουν ως στοιχεια για την λυση του προβληματος(ερευνα). Αυτο απο μονο του ειναι πολυ σημαντικο, αλλα διολου ευκολο. Χρειαζεται αντικειμενικη παρατηρηση και εδω υπεισερχεται η επιστημονικη καταρτιση, ακομα και αν τα στοιχεια αυτα δεν ειναι επαληθευσιμα πειραματικα. Οσα περισσοτερα, τοσο το καλυτερο, καθως θα ειναι πιο ευκολη η λυση.

    2.Μετα σειρα εχει, η διατυπωση του ερωτηματος. Εαν δεν διατυπωθει σαφως και συγκεκριμενα ερωτημα-προβλημα δηλ τι ζηταται, τοτε ποτέ δεν θα βρεθει καποια συγκεκριμενη λυση, παρα θα μεινουμε να αμπελοφιλοσοφουμε, να συζηταμε περι ανεμων και υδατων, και ολο θα διολισθαινουμε και πιο μακρια απο αυτο που αναζητουμε.

    3.Μετα, ερχεται το κομματι του "ολα παιζουν". Καθενας, μπορει να καταθετει τον οβολο του, την ιδεα του, την προσεγγιση του, την θεωρια του,την αποψη του που σχετιζεται παντα με το θεμα. Σε αυτο το κομματι λχ οι λεξαριθμοι ειναι σαφεστατα αποδεκτοι ως "προταση". Καθε προταση ομως πρεπει να "λεει" κατι, να προτεινει κατι. Οι υπολοιποι μετα, καθως αποτελουμε συνολα πολλων διαφορετικων γνωσεων, μπορουμε να τις κρινουμε και να τις δεχτουμε ή απορριψουμε, ως χρησιμες ή αχρηστες (μη χρησιμες) για την περισταση. Ή μπορουμε να παρουμε μια τετοια προταση και να την αναδειξουμε και να την ολοκληρωσουμε βασει των διαφορετικων γνωσεων που κατεχουμε απο τον αρχικο φορεα της. Η φιλοσοφικη προσσεγιση εδω, ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Καταπιανομαστε πρωτιστως με τα "γιατι" και αφηνουμε για αλλη ωρα τα "πώς".

    4.Μετα, καταθετουμε παραδειγματα, οσο πιο πολλα μπορουμε, πραγματικα ή φανταστικα, συνηθισμενα ή ακραια, ωστε να δοκιμαζουμε τις θεωριες που διατυπωσαμε. Εκει ειναι που θα κριθουν στην πραξη οι θεωριες. Η αποψη που θα "αντεξει" περισσοτερο, θα μεινει επικρατουσα, μεχρι να βρεθει (αν βρεθει) καποια καλυτερη. Εαν δεν αντεχει στη βασανο των ερωτηματων, θα σβηνει ολο και περισσοτερο και νομοτελειακα θα αρχισει να ξεχνιεται, εως οτου βρεθουν στοιχεια ή σκεψεις (αν βρεθουν) για να την αναζωπυρωσουν. Ετσι καθισταται ανθεκτικο το εξαγωγιμο συμπερασμα, οταν αντεχει σε "πολυβολα" τυπου Μαθητη. Εαν δεν μπορεις να του απαντησεις λογικα, τοτε αρχιζεις εσυ να αναθεωρεις το συμπερασμα σου

    Ακομα και τωρα που αναζητουμε κανονες για το πως να αναζητουμε, παλι τα "παραδειγματα" αποτελουν το βασικο μας εργαλειο. Γι αυτο και ειπα να το δουμε και σε μελλοντικη συζητηση, για να υπαρχει χωρος για να αναφερθουν παραδειγματα και αντιλογοι. Εκει ας πουμε θα αναφερθω στο πως βρηκα (και οχι ανακαλυψα) την λυση στο πραγματικο προβλημα των αιμορροιδων. Γινεται ευκολο οταν απανταμε στα "γιατι"
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στο ζητημα της συγχωρεσης. Το να πεις συγνωμη ή να συγχωρεσεις δεν μου λεει τιποτα. Δειχνει σαφως μια θεληση, αλλα παντα οι πραξεις ειναι αυτες που μετρανε και οχι τα λογια του αερα. Το να σε συγχωρω συνεχως αλλα εσυ να συνεχιζεις να κανεις το ιδιο ειναι σκετη ανοησια και δειχνει ελλειψη αυτοαγαπης ή υγιους εγωισμου. Ειναι επισης και αδικια, γιατι αδικω συνεχως τον εαυτο μου και δεν εχω το δικαιωμα να του το κανω αυτο. Εαν απαντηθουν οι ερωτησεις του Μαθητη, αναποφευκτα θα καταληξουμε στο συμπερασμα που θα διατυπωσω και εμαθα ως παθων. Ταυτοχρονα, θα καταρριφθουν οι μεχρι τωρα θεωριες ως ανεπαρκεις. Οποτε θα το παω ετσι, για να φανει στην πραξη η μεθοδολογια.

    Μαθ: Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος έχει την δύναμη να συγχωρεί αλλά επαναλαμβάνονται τα λάθη, οι πράξεις, οι αιτίες των συγκρούσεων, των αντιπαραθέσεων;
    Απαντ:Τοτε, ο συγχωρουμενος μαθαινει να εκμεταλλευεται τον συγχωρων( αυτον που συγχωρει).Μεσω της διαρκους συγχωρεσης του καθισταται θυμα και συσσωρευει μεσα του συναισθηματα αδικιας και μισους καομα και αν δεν τα συνειδητοποιει. Αρα συγχωρει με λαθος τροπο. Το σωστο ειναι να συγχωρεις το παρελθον και να μην κρατας κακια για αυτο και αυτο ειναι καλο κυριως για σενα, αλλα να φροντιζεις να μην επαναληφθει στο μελλον αυτο που συγχωρεσες στο παρελθον. Διαφορετικα η σκετη και διαρκης συγχωρεση, καταληγει οντως να γινεται ψυχικος ευνουχισμος.

    Μαθ:Εκεί αν αντιδράσεις πάει να πει ότι βάζεις τον εγωισμό σου, ή ότι δεν αγαπάς τον συνάνθρωπο;
    Απαν:Ναι θα αντιδρασεις.Ο τροπος με τον οποιο θα αντιδρασεις, θα δειξει αν εισαι εγωιστης ή δικαιος. Εαν εισαι δικαιος λοιπον, δεν χρειαζεται να σε απασχολει αν αδικησεις τον εαυτο σου ή τον αλλο με το να αγαπας καποιον λιγοτερο ή περισσοτερο. Θα θεσεις τα ορια σου, και θα ριξεις στον αλλο το μπαλακι της αντιδρασης. Αναλογως μετα θα πραξεις. Απολυτο παραδειγμα αυτου που λεω, εδω απο την σειρα True Detective.
    https://www.youtube.com/watch?v=jAsRpcfglN4 (χωρις υποτιτλους).
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαθ:Συμφωνώ με την απάντηση και την αλληλουχία του "Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις" αλλά εν τέλει ποιός την διεκπεραιώνει; Πώς γίνεται να τιμωρήσεις αν έχεις σγχωρήσει; Πώς συγχωρείς αν είναι να τιμωρήσεις;
    Απαν: Υβρις σημαινει να νομιζεις πως εισαι κατι που δεν εισαι. Παμε με παραδειγματα. Εαν νομιζεις πως εισαι πουλι και πας να πεταξεις πηδωντας απο ψηλα, θα φας τα μουτρα σου, οποτε η υβρις σου θα τιμωρηθει απο την ανοησια των πραξεων σου. Εαν νομιζεις πως εισαι ο πιο δυνατος μαχητης και τσαμπουκαλευεσαι με ολους, καποια στιγμη λογω της υβρεως σου να νομιζεις πως εισαι κατι που δεν εισαι, θα βρεθεις απεναντι στον Μαικ Ταισον και θα του τσαμπουκαλευτεις, και τοτε οχι μονο θα τις φας αλλα θα παρεις και για το σπιτι. Η υβρις σου (οτι τον "εχεις" τον βλακακο τον Ταισον και τον καθενα) θα σου θολωσει το μυαλο και θα του την "πεσεις"(ατη), θα τις φας οπως ειναι το σωστο αφου δεν τον "εχεις" με καμια, ητοι θα εφαρμοστει δικαιοσυνη (νεμεσις=δικαιη διανομη, καθεις οτι του αξιζει και δικαουται), και κατα συνεπεια θα διαλυθεις στα εξ ων συνετεθης μαζι με την ιδεα που ειχες εσφαλμενα για τον εαυτο σου(τισις)

    Αρα ποιος την διεκπεραιωνει; Μπορει οντως να ειναι συμπαντικη νομοτελεια, αλλα μεσω ανθρωπων που θετουν τα ορια τους επερχεται αυτη η νομοτελεια. Αν ολοι λεγαν,πχ "ελα μωρε τρελος ειναι αυτος, μην ασχολεισαι" τοτε θα ζουσαμε σε μια δικτατορια του παραλογου και των τρελων. Ορθοτατο το "δις εξαμαρτειν (ή εξαπατησθειν) ουκ ανδρος σοφου". Δεν τιμωρεις και δεν εκδικεισαι, αλλα θετεις ορια ως ψιλιασμενος πλεον. Και συνεχιζεις να τα θετεις με καθε μεσο. Εαν αδιαφορησεις, εχεις ηδη "ηττηθει", ητοι χασει τον ζωτικο σου χωρο και τον εχεις παραχωρησει ανευ μαχης. Εαν δεν σε νοιαζει ο εν λογω χωρος, τοτε η φυγη (γιατι αυτο ειναι η αδιαφορια) ειναι θεμιτη. Εαν ο χωρος σου ειναι δικος σου, οφειλεις να υπερασπιστεις τον χαρακτηρα του. Ακομα και αν "χασεις". Σημαντικο αυτο. Ο "χωρος" θα μπορουσε να ειναι η γυναικα που αγαπας, τα εργασιακα σου δικαιωματα, η χωρα σου και πολλα αλλα.

    Μαθ:Λύκαστρε, αφού το Σύμπαν φροντίζει για την απονομή δικαιοσύνης τότε για ποιον λόγο θεωρείς ότι η συγχώρεση και η υπέρβαση του εγωισμού αποτελούν ψυχικό ευνουσχισμό; Κάποιος που στγχωρεί, ίσα ίσα που δεν θα βαραίνει την ψυχή του με οποιοδήποτε τρόπο. Εφόσον δεν την βαραίνει κάνει αυτό, το οτιδήποτε ήρθε να ολοκληρώσει, ευκολότερα.
    Απαντ: Αυτο νομιζω καλυφθηκε. Αν οχι, πες μου μηπως δεν το διατυπωσα καλα, να ξαναδοκιμασω

    ΥΓ.Πραττε αμετανοητως, λεει το δελφικο Λυκαστρε. Κακως τα εσβησες, πιθανον να ειχες δικιο. Δεν τα διαβασα, οποτε ειτε αδικησες τις ιδεες σου ή τον εαυτο σου.
    ΥΓ2.Ο Einaudi ηταν αριστη μουσικη προταση του Λυκιου
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ σωστές οι τοποθετήσεις σου, αγαπητέ Ε. Σ.! Πράγματι η συγχώρεση έχει νόημα, όταν ο υπαίτιος που την αιτείται έχει μετανοήσει για την πράξη του και επιζητά την συγχώρεση για εξιλέωση από το θύμα ή από τον κριτή (Θεό) του. Αν έχει μετανοήσει συνειδητά, τότε δεν πρέπει να επαναλάβει το ίδιο ατόπημα. Αν το επαναλάβει, δεν δικαιούται συγχώρεση αλλά πίπτει σε άλλη διαδικασία, πιο τιμωρητική.
    Αυτός που συγχωρεί όμως, δεν το πράττει από φιλανθρωπία μόνο. Το πράττει από αγάπη και κατανόηση της ανθρώπινης αδυναμίας (στην οποία είναι και ο ίδιος διακείμενος). Η δύναμη της συγχώρεσης (δηλαδή η παραίτηση από το μίσος και την εκδίκηση), απαιτεί εσωτερική δύναμη και κυριαρχία στο κατώτερο "εγώ" μας. Κατά την συγχώρεση, κατανοούμε το λάθος του θύτη αφού έχει μετανοήσει και του δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία ατιμώρητα. Πρόκειται για ανθρώπινο έλεος και όλοι το έχουμε ανάγκη, αφού όλοι είμαστε ατελείς και κάνουμε λάθη.
    Η συγχώρεση χάνει το νόημά της, όταν θεωρείται δεδομένη και δίνεται κατ' επανάληψη για τον ίδιο λόγο!
    Αγαπητέ Ε.Σ., θα επανέλθουμε σε νέο Αναψυκτήριο με την μεθοδικότητα στην έρευνα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Βεβαια, υπαρχει και το ζητημα του αν συγχωρουνται τα παντα. Θεωρω πως δεν συγχωρουνται τα παντα. Εαν βιασεις και σκοτωσεις την 2χρονη ανιψια μου, ακομα και αν ειλικρινα το μετανιωσεις, και ας πουμε την γλυτωσεις απο το δικαστηριο με 2 χρονακια, δεν θα σε συγχωρησω, ουτε θα περιμενω καποια θεια δικη. Εσυ, ο δραστης θα πληρωσεις με το ιδιο νομισμα.(;) (Καλα ντε,χωρις τον βιασμο). Τοτε η εκδικηση ειναι η δικαιοσυνη. "Το αιμα κυλαει, εκδικηση ζηταει". Αλλιως γινομαστε ευνουχοι, κοινως γυναικουλες.

    Συμφωνω, και θα ελεγα μαλιστα πως ειναι και προς οφελος δικο μας να συγχωρουμε, διοτι το να ζεις κρατωντας κακια και μισος ειναι επιζημιο πρωτιστως για εμας, καθως αυτα τα αρνητικα συναισθηματα ειναι τοξικα. Αρα και εγωιστικα να το δει κανεις, παλι η συγχωρεση ειναι το ορθον.
    Συγχωρουμε το παρελθον και περιμενουμε στο μελλον. Εαν επαναληφθει η εκμεταλλευση στο μελλον, παταμε ποδι, ειμαστε προετοιμασμενοι. Δεν θα επιτρεψουμε να ξανασυμβει.
    Καπου υπαρχει ενα ρητο "εαν με εξαπατησεις μια φορα, φταις εσυ. Εαν με εξαπατησεις δευτερη φορα, φταιω εγω"

    Επειδη παντως η φυση του καλου ειναι να συγχωρει, δεν πρεπει να βιαζομαστε να συγχωρουμε ως καλοι. Εχει νοημα να συγχωρησεις την Τουρκια (το κοσμικο κρατος)για τις γενοκτονιες του παρελθοντος, οταν η ιδια οχι μονο δεν εχει ζητησει συγνωμη, αλλα ουτε καν τις παραδεχεται; Το καναμε πιο συνθετο τωρα. Εμεις μπορει να βιαζομαστε να συγχωρησουμε αυτα τα εγκληματα επειδη θελουμε να ζουμε ειρηνικα, αλλα οταν το κανουμε μονομερως καταληγουμε ανοητοι και θυματα. Αυτος που εκδικειται το κανει σε βαρος του εαυτου του, πληρωνει ακριβα το νομισμα της εκδικησης. Σε επιπεδο κρατων δεν νοειται εκδικηση με ιδιο νομισμα, διοτι μιλαμε για πολυπληθεις οντοτητες, και μεταξυ αλλων δεν εχουνε το δικαιωμα να υποχρεωσουμε μια ολοκληρη γενια να θυσιασει τη ζωη της για να εκδικηθει. Αλλα αυτο δεν σημαινει πως ξεχναμε κι ολας. Διοτι αν ξεχνουσαμε, θα γινομασταν θυματα και θα επιτρεπαμε πιθανον να ξανασυμβει.
    Μπλεξαμε λιγο, αλλα για να ισχυει η θεωρια μας, πρεπει να αντεξει να εξηγησει τα πιο δυσκολα παραδειγματα

    Παντως, ο καλος δεν μπορει αν δεν εχει σφυρηλατηθει απο την αρσενικη αρχη, που ειναι κατακτητικη, και πολλες φορες καταστρεπτικη, να πεταξει στους ανωτερους κοσμους, διοτι εκει διαβιουν πολλες αρνητικες οντοτητες στις οποιες θα γινει βορα. Οφειλει να εχει ανδρωθει, να μαθει να λεει και να υποστηριζει δυναμικα οχι και να εφαρμοζει την θεληση του, ωστε να αντεξει στις επιθεσεις τους που θα επιχειρησουν να τον καταστησουν το δουλακι τους. Βεβαια, αν δεν ειναι καλος, δεν μπορει να αφεθει, και δεν μπορει καν να προσεγγισει καν αυτους τους κοσμους.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η συγχώρεση ως έννοια, δεν έχει όρια. Τα όρια τα θέτουμε εμείς, ανάλογα με την δύναμη και την αντοχή μας. Ο μηχανισμός της συγχώρεσης είναι ο ίδιος, είτε πρόκειται για ελαφρύ είτε για βαρύ αδίκημα.
    Το θέμα της συλλογικής ευθύνης και της συλλογικής ...συγχώρεσης, είναι πιο σύνθετο, διότι περιλαμβάνει πολιτικές επιλογές (στο παράδειγμα που έθεσες για την γενοκτονία), οι οποίες ξεφεύγουν από την ατομική ηθική και την πνευματικότητα του ενός ανθρώπου.
    Αν το προσεγγίσουμε όμως με την οπτική της ατομικής ηθικής, η γενοκτονία δεν μπορεί να συγχωρεθεί αν δεν έχει προηγηθεί η ειλικρινής μεταμέλεια και η αναγνώριση του εγκλήματος από το σύνολο του Τουρκικού λαού (και όχι μόνο της κυβέρνησης), αφού το βάρος της ευθύνης επιφορτίζει το σύνολο του Τουρκικού λαού που το εκτέλεσε και το αποδέχθηκε. Παρόμοια ευθύνη (συλλογική) έχουν και οι Ευρωπαίοι για τις σταυροφορίες, την σφαγή των ινδιάνων της Αμερικής, τις σφαγές και την εξαθλίωση του τρίτου κόσμου, κτλ.
    Όμως η εκδίκηση σε συλλογικό επίπεδο, είναι κάτι που συμβαίνει μεταξύ εθνών και κρατών.
    Η μεταμέλεια σε επίπεδο κρατών, δεν υπάρχει διότι απαιτείται συλλογική συνείδηση και ταπεινοφροσύνη, πράγμα που σπανίζει ακόμα και σε ατομικό επίπεδο.
    Ο Ερντογάν ζήτησε "συγγνώμη" από τον Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, όχι από ειλικρινή μεταμέλεια βεβαίως, αλλά επειδή το απαίτησε το πολιτικό συμφέρον της χώρας του (μετά από 8 μήνες).
    Ο Πούτιν είχε "υποσχεθεί" βίαιο χτύπημα στην Τουρκία με το επόμενο ατόπημά της (εκδίκηση), ενώ τώρα, μετά την "συγγνώμη" της Τουρκίας, οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν. Όλα αυτά όμως, δεν περιέχουν ειλικρινείς μεταμέλειες και πράξεις κατανόησης, αγάπης και συγχώρεσης, αλλά καθαρά πολιτικά συμφέροντα. Συνεπώς η ηθική μεταξύ εθνών, λαών και κρατών, δεν σχετίζεται με την ατομική ηθική, αν και υπάρχει και η συλλογική καρμική ευθύνη...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Πουτιν εδω εθεσε ενα παραδειγμα του πως αποσπαται μια συγνωμη, θετοντας τα ορια του ή αλλιως, βαζοντας στην θεση του τον Ερντογαν που διαπραττει υβριν, πιστευοντας πως ειναι κατι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που ειναι. Με το ζορι και υπο την απειλη εκδικησης. Βεβαια η δολοφονια ενος πιλοτου (δυστυχως ετσι ειναι) θεωρειται αποδεκτη απωλεια, οταν μιλαμε σε επιπεδο κρατων και τον "παιρνει" τον Πουτιν να την αφησει ατιμωρητη. Εαν ηταν κατι πιο χοντρο οπως μια δολοφονια ενος πληθυσμου Ρωσικης καταγωγης που διαμενει στην τουρκικη επικρατεια, αντιλαμβανομαστε ολοι πως θα ειχε μπει στρατιωτικα μεσα στην Τουρκια για αμεση τιμωρια και εκδικηση.

    Σαφως, η συγχωρεση, ειναι ανευ οριων, αλλα η απεριοριστη συγχωρεση για εμας, δεν ειναι το επιδιωκομενο. Τα ορια οπου η εκδικηση θα ειναι προτιμοτερη της συγχωρεσης, μπορει να ειναι θολα, αλλα στο περιπου μπορουμε να τα θεσουμε. Θα ελεγα στα γρηγορα πως απαιτειται μεγαλη βαρυτητα εγκληματος, μη αναστρεψιμοτητα της καταστροφης (πχ θανατος), και το κοστος που θα επιφερει η εκδικηση, να μην ειναι μεγαλυτερο του κοστους του εγκληματος. Βεβαια, αυτα δεν αφορουν την καθημερινοτητα μας, οποτε ως σπανιες περιπτωσεις δεχομαι να μην χανουμε τον χρονο μας. Η εκδικηση σπανια δικαιολογειται ως ανιδραση απο εμας
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα φέρω ένα παράδειγμα για να δείξω ότι η συγχώρεση δεν έχει όρια ως έννοια και πως τα όρια τίθενται μόνο από τον άνθρωπο που την ασκεί.
    Ο Χριστός, ένας θεάνθρωπος και συνεπώς τέλειος, άμμωμος και με αστείρευτη αγάπη, ζητά από τον Πατέρα του (Θεό) να συγχωρέσει τους ανθρώπους που τον θανατώνουν με μαρτυρικό τρόπο, λέγοντας "Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Την δύναμη να συγχωρούμε αυτόν που μας στερεί ακόμη και τη ζωή, δεν έχουμε φυσικά οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο Χριστός βέβαια ηταν τέλειος και μπορούσε, όπως υπάρχουν και άλλα παραδείγματα ανθρώπων που μαρτύρησαν ή που έχασαν πολύτιμες αξίες και συγχώρεσαν τον θύτη τους.
    Άρα όλα εξαρτώνται από την δική μας δύναμη και αντοχή στην απώλεια και τον πόνο, πριν συγχωρήσουμε τον θύτη.
    Από κει και ύστερα, ο καθένας σταθμίζει τις αξίες και θέτει τα δικά του όρια.
    Απεριόριστη συγχώρεση, απαιτεί απεριόριστη αγάπη! Ποιός έχει απεριόριστη αγάπη αλήθεια; Μόνο ένας τέλειος άνθρωπος!
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Λύκιε νομίζω ότι έχω την δύναμη να τους συγχωρώ όλους, αλλά δεν νομίζω ότι τρέφω και απεριόριστη αγάπη για όλους! Μάλλον εσωτερική αδυναμία θα την έλεγα... Θέλω να τα έχω καλά με όλους, χωρίς προστριβές. Δεν νομίζω ότι αγάπη και συγχώρεση συμπρορεύονται πάντα...
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  44. .....

    "Παντως, ο καλος δεν μπορει αν δεν εχει σφυρηλατηθει απο την αρσενικη αρχη, που ειναι κατακτητικη, και πολλες φορες καταστρεπτικη, να πεταξει στους ανωτερους κοσμους, διοτι εκει διαβιουν πολλες αρνητικες οντοτητες στις οποιες θα γινει βορα. Οφειλει να εχει ανδρωθει, να μαθει να λεει και να υποστηριζει δυναμικα οχι και να εφαρμοζει την θεληση του, ωστε να αντεξει στις επιθεσεις τους που θα επιχειρησουν να τον καταστησουν το δουλακι τους. Βεβαια, αν δεν ειναι καλος, δεν μπορει να αφεθει, και δεν μπορει καν να προσεγγισει καν αυτους τους κοσμους."
    Ελευθερος Στοχαστης

    ---------------------

    Θα ήθελα εάν γίνεται, μία περισσότερο δομημένη εξήγηση για τον συγκεκριμένο στοχασμό, κάποια πηγή , κάποιο παράδειγμα..

    εξάλλου έγραψες πιό πάνω από αυτό...


    "Μπλεξαμε λιγο, αλλα για να ισχυει η θεωρια μας, πρεπει να αντεξει να εξηγησει τα πιο δυσκολα παραδειγματα"



    ευχαριστώ εκ των προτέρων



    Ποιητής των χρωμάτων






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητή Δάφνη, εσύ μάλλον "προσπερνάς" τα περιστατικά που σου συμβαίνουν,"κάνοντας τόπο στην οργή" δηλαδή παρέχοντας μια συγχώρεση σε όλους για ότι σου προκαλούν, ώστε να μην βιώνεις συγκρούσεις.
    Όμως αυτή η συμπεριφορά, δεν βοηθά κανέναν. Ο θύτης λαμβάνει το μήνυμα ότι ανέχεσαι τα πάντα, οπότε μπορεί να σε θίγει χωρίς όρια και χωρίς να νοιώθει τύψεις ή ενοχές. Δεν εγκαλείται για τις πράξεις του, οπότε δεν χρειάζεται να μετανοήσει για καμία. Θεωρώντας δε, ότι οι πράξεις του είναι ανεκτές, τις επεκτείνει και προς άλλους, από τους οποίους αξιώνει παρόμοια ανοχή.
    Εσύ από την άλλη, ανέχεσαι τις επιβλαβείς πράξεις των άλλων, από τον φόβο να συγκρουστείς μαζί τους.
    Όντως, αυτή η ανοχή δεν είναι συγχώρεση, αλλά αδυναμία και βέβαια δεν απαιτεί αγάπη.
    Έτσι, η αδυναμία σου να ανέχεσαι να βλάπτεται από τους άλλους, πηγάζει στον φόβο και την ανασφάλεια.
    Η πραγματική συγχώρεση, πηγάζει από την αγάπη και την κατανόηση της ανθρώπινης αδυναμίας (των άλλων).
    Συνεπώς αν θες να μιλάς για συγχώρεση, θα πρέπει κατά πρώτον να έχεις πραγματικά αδικηθεί από την ενέργεια κάποιου άλλου. Έπειτα θα πρέπει να έχεις κατανοήσει, ότι η πράξη του αυτή οφείλεται σε πραγματική του αδυναμία και ότι αυτός θα εκλάβει την συγχώρεσή σου με χρήσιμο τρόπο, ως μάθημα δηλαδή για να μην το επαναλάβει στο μέλλον.
    Από την άλλη, αυτός που ζητά συγχώρεση, οφείλει να πείσει ότι έχει μετανοήσει και ότι δεν θα το επαναλάβει στο μέλλον.
    Στην ουσία η συγχώρεση, είναι ενα είδος σωφρονισμού χωρίς τιμωρία, που εδράζεται στην ενσυναίσθηση.
    Το θύμα προσφέρει μια εμπειρία-μάθημα στον θύτη. Τον κάνει να συναισθανθεί τον πόνο που προκάλεσε στο θύμα και την απάντηση που έλαβε από αυτό. Δηλαδή, προσέφερε κακό και παρέλαβε καλό, ως αντιστάθμισμα!
    Τον βάζει στην διαδικασία να τοποθετηθεί στην θέση του θύματος και να διερωτηθεί αν θα είχε την δύναμη να συγχωρέσει χωρίς να εκδικηθεί, για αυτή την αδικοπραγία.
    Αισθάνεται τα συναισθήματα που προκάλεσε στο θύμα και κατανοεί.
    Φυσικά, αυτή η ενσυναίσθηση δεν λειτουργεί σε όλους και δεν λαμβάνουν όλοι αυτό το υπέροχο μάθημα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. .....


    https://www.youtube.com/watch?v=nBULw2FY8jk


    Ευλογημένα να κυλήσει ένα όμορφο ΣαββατοΚύριακο, να Είμασθε όλοι καλά...




    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Να 'σαι καλά, Ποιητή των χρωμάτων και να έχεις και εσύ ένα καλό Σαββατοκύριακο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΚΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ.....!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αρκτούρε. Καλημέρα σε όλους!!
      Άφησα λίγο χρόνο να περάσει για να δω πώς θα καθίσει μέσα μου η τελευταία σου τοποθέτηση για την φιλία σου με τον Λύκαστρο. Μια φιλία που όλοι θαυμάσαμε και "ζηλέψαμε" με την καλή έννοια και λαχταρίσαμε να αποκτήσουμε κι εμείς. Μια φιλία σαν αυτήν του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο.
      Κι αν όπως λες ο Λύκαστρος είχε ματαιόδοξα κίνητρα, όμως πρόσφερε τον εαυτό του σ' αυτήν την φιλία, αυτόν τον εαυτό που έχει,τον όποιον. Κι εσύ φάνηκες ισάξιος συνοδοιπόρος, απίστευτα ικανός και επιδέξιος να σταθείς δίπλα του. Χάρη στην άρτια κατάρτηση που έχεις.
      Κι ύστερα; Ύστερα αναποδογύρισες με μια κλωτσιά ...το δοχείο με το πολύτιμο υλικό της φιλίας που είχατε οικοδομήσει. Και το τσαλαπάτησες κιόλας. Κι αυτό γιατί; Επειδή σε μια κρίσιμη για κείνον στιγμή σου ζήτησε με έναν μάλλον παιχνιδιάρικο τρόπο να σταθείς δίπλα του. Το πώς βρέθηκε ο Λύκαστρος σ' αυτήν την κρίσιμη θέση είναι λίγο παιδιάστικο. Αντί να πει αμέσως οτι από αβλεψία της στιγμής έγραψε Ισημερία, κόλλησε το μυαλό του και επέμενε πως έχει δίκιο. Και επέμενε ακόμη κι όταν κατάλαβε, και σίγουρα κάποια στιγμή κατάλαβε, το μπέρδεμα. Το οτι συνέχισε να επιμένει ξαναλέω οτι είναι παιδιάστικο. Το έχω κάνει πολλές φορές σε μικρότερη ηλικία ώσπου είδα οτι είναι αδιέξοδο και σταμάτησε μόνο του. Γι' αυτό και το κατανοώ. Δεν γίνεται ηθελημένα. Αλλά μηχανικά. Είναι μια αυτόματη αυτοάμυνα.
      Κι ας δούμε τώρα εμάς. Την δική μας συμπεριφορά. Εμείς αυτήν την από αβλεψία Ισημερία σπεύσαμε αμέσως να την διορθώσουμε. Παιδάκια κι εμείς των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Δεν ξέρω αν γινόταν σε σας, αλλά σε μας, την ώρα της ανάγνωσης, όταν κάποιο παιδάκι έκανε κάποιο λάθος, όλα τα υπόλοιπα ξεφώνιζαν το σωστό. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε, δεν κατανοούσα τον μηχανισμό. Σκεφτόμουν, αντί να καλύψουν το λάθος, να το αφήσουν να περάσει, αυτά "πρόδιδαν";;; Όχι συνειδητά βέβαια! Μια ακατέργαστη ανθρώπινη φύση..
      Αλλά και στο γυμνάσιο ακόμη υπήρχαν διάσπαρτες και όχι πια ομαδικές τέτοιες φωνές.
      Δεν θέλω να καταλήξω πουθενά. Σκέφτομαι, αν εμείς το αφήναμε να περάσει, η εξέλιξη θα ήταν πιθανόν διαφορετική. Σκέφτομαι, αν ο Αρθούρος έμενε, αληθινός φίλος, δίπλα στον Λύκαστρο, αν με το απαράμιλλο χιούμορ του εκτόνωνε την κατάσταση, όλα θα ήταν ίσως αυτήν την στιγμή αλλιώς.
      Είδαμε όλοι μας πόσο εύκολη είναι η διάσπαση.
      Πόσο περίπλοκη η διαφύλαξη της ενότητας.
      Και να ξέρετε οτι λυπήθηκα πολύ.

      Red Veil

      Διαγραφή
  49. ΑΓΑΠΗΤΗ RED VEIL ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΤΟΥΝ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
    Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΕΓΩ ΑΛΛΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΥΣ ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΠΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΤΙΘΑΣΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΕΝΑ ΩΡΑΙΑ ΔΩΣΜΕΝΟ ΚΡΑΜΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ ΔΙΠΟΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ, ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΙ-ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΛΟΙ-ΚΑΚΟΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ- ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΠΑΔΟΙ ΚΤΛ ΚΤΛ!!
    ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΟΤΑΝ Η ΕΓΩΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΘΟΣΑΝ. ΕΚΕΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΑΝΩ!
    ΤΙ ΕΚΑΜΑ ΛΟΙΠΟΝ? ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΘΕ ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ. ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΣΑΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟ? ΚΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΟΛΑΚΕΙΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. ΕΙΠΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΟ....!!
    ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ "ΦΙΛΙΑ" ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΛΕΝΕ "ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΤΑΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΛΥΠΗΘΗΚΕΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΘΕΑΜΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ. Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ...!
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΝΟΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειαζόταν να μπεις στον κόπο να επαναλάβεις τους αποτρόπαιους χαρακτηρισμούς σου για κάποιον από τους συνδαιτημόνες σου. Μου έχουν μείνει αλησμόνητοι.
      Αν ένιωθες έστω και ίχνος φιλίας γι' αυτόν, θα εύρισκες το μέιλ του και θα του τα έλεγες επί προσωπικού. Λες πως σου αρέσει να μιλάς στα ίσα. Ξέρω να το κάνω κι εγώ. Γνώμη μου είναι πως δεν έχει περάσει χειρότερος χαρακτήρας από σένα, από τον Καταχθόνιο Δαίμονα. Ούτε ακόμη και τα κατά καιρούς τρολ. Μας εξαπατούσες και μας κορόιδευες και είχες την αναίδεια να μας το πεις κατάμουτρα. Το ανεχτήκαμε, το κατάπιαμε. Αμάσητο. Ένα τρολ είσαι, Αρθούρε. Που τρύπωσε και επώνυμα χάρη στα αδιαφιλονίκητα τεχνικά προσόντα του και την ασυναγώνιστη υποκρισία του. Ένας ευφυής και πονηρός διαβολέας.
      Πρέπει να είσαι πολύ ευχαριστημένος.
      Δεν με νοιάζει αν παραβίασα τους κανόνες λειτουργίας του Καταχθόνιου Δαίμονα. Έρχονται κάτι στιγμές που δεν μας νοιάζουν οι κανόνες αλλά οι άνθρωποι. Κι εσύ διέπραξες κακούργημα εναντίον ενός ανθρώπου που δεν σε πείραξε ποτέ μεταφράζοντας τον αγνό ενθουσιασμό του σε ταπεινά και ματαιόδοξα ελατήρια. Ενός ανθρώπου που αναζωογόνησε τον Καταχθόνιο Δαίμονα με την αύρα του, τις γνώσεις του, το στυλ του.
      Συνέτριψες τον ίδιο και διέλυσες το τόσο όμορφο συμπόσιο που διαδραματιζόταν. Ποιόν θα υποσκάπτεις τώρα;
      Λυπάμαι τόσο πολύ σε σημείο που να μην με νοιάζει αν δυσαρεστώ τον αγαπητότατο μας οικοδεσπότη και φίλο μας Λύκιο. Δεν με νοιάζει τίποτε. Αποποιούμαι τον ρόλο του ρέφερι που μου έδωσε η φύση.
      Είμαι ένας άνθρωπος που δεν θα πάψει να υπερασπίζεται το δίκαιο, που έχω κιόλας σπουδάσει, όποιο κι αν είναι το κόστος και οι κυρώσεις. Και κανείς δεν μπορεί να με μπερδέψει, πόσο μάλλον ένα τρολ.
      Αυτά. Και δεν ξαναασχολούμαι γιατί μου είναι επώδυνο. Επίσης έσπασα και το νήμα. Ίσως σε μια καλύτερη εποχή. _

      Τα σέβη μου σε όλους

      (Ταίσια και Κοκκινοσκουφίτσα. Το όνομα μου είναι) Δέσποινα

      Διαγραφή
  50. Αγαπητή Δέσποινα, κατανοώ πλήρως την αγανάκτησή σου! Σου συγχωρώ κάθε "ατόπημα" στον αγανακτισμένο σου λόγο.
    Συνεπώς μην νοιώθεις απολογητέα σε εμένα! Ειλικρινά όμως, μην αποφασίζεις για την αποχώρηση σου εν θερμώ. Νομίζω ότι η έκρηξή σου, λειτούργησε ήδη ως καταπέλτης για όσους αποδέκτες θα έπρεπε.

    Αγαπητέ Αρκτούρε, μόλις εισέπραξες τα "αντίποινα" της ωμής αμεσότητας του λόγου σου. Νομίζω ότι το να εκφραζόμαστε χωρις οξείες γωνίες, δεν αφαιρεί την ελευθερία μας στην έκφραση και σίγουρα δεν προκαλεί εντάσεις και διαξιφισμούς.
    Ενώ έχεις καλό λόγο και δεν σου λείπουν τα επιχειρήματα, χρειάζεσαι περισσότερη ρητορική δεινότητα, ώστε να πείθεις χωρίς να ερίζεις.
    Θα μπορούσες να πεις ακριβώς τα ίδια, με τέτοιο τρόπο, που μπορεί να σου απαντούσε ακόμη και ο ίδιος ο Λύκαστρος. Τότε θα δημιουργείτο ένας εποικοδομητικός διάλογος, που ίσως και να είχε θετικά αποτελέσματα και για τους δύο σας. Έτσι όμως όπως μιλάς, κλείνεις πόρτες και χάνεις όποιο "δίκιο" πιστεύεις ότι είχες.
    Ευελπιστώ ότι αποδέχεσαι την καλοπροαίρετη "νουθεσία" μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "Μαθε ν'αγαπας, αυτο που το "εγω" σου δεν αγαπαει". Νο1 ρηση για τον ανθρωπο που επιδιωκει να γνωρισει τον εαυτο του, και προφανως για καθε μελος του ΚΔ. Νο1 ρηση, που ο Γκουρτζιεφ επελεξε να αφησει ως παρακατηθηκη, αφου εμαθε, οση γνωση ηταν ανθρωπινως δυνατον, να μαθει.

    Ποιο το νοημα να αποχωρει κανεις απο ενα δημοσιο βημα, εαν δεν του ζητηθει απο τον διοργανωτη του συμποσιου; Αυτο ειναι σαφεστατα μια φυγη. Φυγη ομως απο πού; Απο τα κοινα; Και μετα τί; Θα κλειστουμε στον εαυτο μας, στο δωματιο μας, στα βιβλια μας, στην χαζομαρα της τηλεορασης, στην ασφαλεια των συνηθειων μας και της ρουτινας μας; Αντιλαμβανομαι πως ο ΚΔ δρα ως ενα καταφυγιο και εγω τον εχω χρησιμοποιησει ετσι, αλλα αυτος δεν ειναι ο βασικος ρολος του. Ειναι κατι παραπανω. Αποτελει τον νοητο χωρο οπου θα δοκιμαστουν οι πεποιθησεις μας ωστε να δουμε τι θα απομεινει. Πεποιθησεις και συμπεριφορες δοκιμαζονται και οχι οι ανθρωποι. Οι ανθρωποι ειναι ολοι καθολα αποδεκτοι. Μην τα συγχεουμε.

    Ο Λυκαστρος λογου χαρη ειναι εξαιρετο μελος του ΚΔ και τερας γνωσεων, το οτι εχει συγκεντρωσει την περισσοτερη κριτικη δειχνει πως συνεχως κατι καταθετει,σωστο ή λαθος. Εαν αποχωρησει, ο ΚΔ θα ειναι σαφως φτωχοτερος. Η κριτικη ομως ειναι δεδομενη, κανεις δεν ειναι υπερανω αυτης, κανεις δεν μπορει να εχει προστασια απο την πραγματικοτητα. Δεν συνετριβει ο Λυκαστρος, αλλα η πτυχη της υπεροπτικης προσεγγισης του. Αυτα τα δυο, δεν ταυτιζονται. Αυτο ειναι το νοημα του δημοσιου βηματος, θα ακουσουμε τον καθενα ακομα και αν δεν μας αρεσει, αρκει να μην ειναι υπερ το δεον υβριστικος, που σημαινει να χαρακτηριζει συνεχως με ανυποστατες προσβλητικες εκφρασεις(υβριστικες). Εαν σου ειναι επωδυνο να μενεις σε να δημοσιο βημα, τοτε εχεις μια χρυση ευκαιρια να μαθεις γιατι σου ειναι επωδυνο, γιατι το "εγω" σου δεν αγαπαει την παραμονη. Εαν συνεχως φευγεις, δεν θα μαθεις ποτέ, και δεν θα γνωρισεις ποτέ τον πραγματικο σου εαυτο. Και ειναι κριμα, διοτι ο ανθρωπος "τρεφεται" απο τριων ειδων τροφες, με την κυριοτερη να ειναι οι "εντυπωσεις". Οποτε, το να μην επεξεργαζομαστε την κυριοτερη τροφη, ειναι πραγματικα κριμα για εμας.

    Παραδειγμα. Ο Αρκτουρος ασκησε κριτικη σε καποια κειμενα του Λυκαστρου. Επελεξε τον τροπο της υπερβολης, βασικο εργαλειο της ρητορικης τεχνης. Εγραψε λοιπον το ιδιο κειμενο με υπερβολη και φαντασια, καταδεικνυοντας ετσι πως δεν εχουν και μεγαλη διαφορα μεταξυ τους. Αυτο κατεστη σαφες. Αντιμετωπιστηκε με σχολια τυπου "χαχα, τι ωραια τα λες", χωρις να ειδωθει στην ουσια του. Κοινως, δεν μας αρεσε αυτο που εδειξες, και το αγνοουμε παντελως ή το βλεπουμε οπως θελουμε. Πρωτη σκεψη μου ηταν: "Χα.Μας φτυνουν και νομιζουμε πως βρεχει". Μετα ο Αρκτουρος "επαιζε μπαλα" οπως οι υπολοιποι δηλωναν πως τους αρεσε, τυπου "Αφου σας αρεσει μπορω και πιο πολυ".
    Ελ. Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αρα, Ταισια, καλα κανεις και μιλας στα ισια. Να το κανεις συχνοτερα. Αυτο ομως δεν σημαινει πως εχεις παντα δικιο 100% και αν μεινεις να το συζητησεις, θα το διαπιστωσεις και μονη σου. Και κυριως, επουδενι δεν σημαινει πως επειδη μιλησες στα ισια, πως αυτο σημαινει πως πρεπει να αποχωρησεις. Πού το ειδες αυτο γραμμενο; Πως επειδη θεωρεις πως εγινες σε καποιον ή καποιους δυσαρεστη πως πρεπει να φυγεις; Δεν ειναι δικια σου δουλεια να προσφερεις την λυση ειρηνης ποσο μαλλον αποχωρωντας. Δικια σου δουλεια ειναι μονο να θετεις τα ορια σου οπως αυτα τα νιωθεις. Αυτη ειναι η εννοια του να ζεις πραγματικα. Το οτι εκφραζεσαι οπως νιωθεις καθε στιγμη, χωρις να ενδιαφερεσαι υπερβολικα για το τι θα σημαινει αυτο στο μελλον. Να μαθεις να μην σε νοιαζει. Προσοχη, αυτο παει στην Ταισια, λογω της ευγενικης της θηλυκης πολικοτητας που για παραδειγμα θεωρει δικια της ευθυνη την επιτυχια ενος συμποσιου και οχι στον καθενα. Θα σου ειναι παρα πολυ χρησιμο να διαβασεις το βιβλιο "Η τετραλογια του φοβου" του Riemman. Κανε στον εαυτο σου ενα δωρο και αγορασε του το.

    Τωρα, οταν εφαρμοζουμε ψυχαναλυτικες μεθοδους σε αλλους πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι να μην κρινουμε "Εξ ιδιων τα αλλοτρια". Οι αλλοι σπανια ειναι ιδιοι με εμας. Οι αλλοι συνηθως δρουν ως καθρεφτες για να ακταλαβουμε εμεις τον εαυτο μας. Για παραδειγμα Λυκιε, το κειμενο σου στη Δαφνη δεν κολλαει 100%. Αλλη ειναι η Δαφνη και οχι ετσι οπως την περιεγραψες και αλλοι οι λογοι που διεπουν την συμπεριφορα της απο αυτους που υπεθεσες. Οι πρωτες σου προτασεις βρισκουν εφαρμογη σε μενα πριν αρκετα χρονια και πχ στην Ταισια. Για αυτο και μου αρεσε που την ειδα να "παταει ποδι" αν και δεν ειχε απολυτα δικιο, λογικο αφου ειναι στο ξεκινημα μιας πορειας "Breaking Bad". Δεν ηταν υποκριτης ο Αρκτουρος, ξεκαθαρος ηταν απο την αρχη. Το οτι δεν εγινε αντιληπτος, ηταν επειδη δεν βλεπατε αυτο που δεν θελατε να δειτε. Αρα υποθαλψατε μια συμπεριφορα, και επειδη απωθηθηκε ξεσπασε στο τελος πιο αδεξια και με οντως βαρυτερους χαρακτηρισμους. Βλεπουμε λοιπον, πως οτι στρουθοκαμηλιζουμε δεν εξαφανιζεται, αλλα θα ξαναρθει πιο δυνατο και αδεξιο, να μας σφαλιαρισει (bite in the ass). Δικαιωμα του καθενος παντως, ειναι να βαζει τα ορια του. Τι μπορει να ανεχτει στη φαση που βρισκεται. Γιατι αυτο που θα συνεχιστει, ειναι αυτο που εμεις θα επιτρεψουμε. Εαν δεν αισθανομαστε δυνατοι, επιλεγουμε φυγη. Εαν επιλεξουμε μαχη ομως, η εξελιξη μας θα ειναι πολυ μεγαλη. Στον ΚΔ παντως, που δεν υπαρχουν "κακοι" περα απο αυτους που εμεις δημιουργουμε, ειναι μεγαλη ευκαιρια να μεινουμε θετοντας τα ορια μας.("μαχη") Αν δεν το κανουμε εδω, σε χωρο νοητο, τοτε πού και πότε;
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΥΓ.Χρωματων Ποιητη,ευχαριστως, αλλα το θεμα ηταν αρκετα μεγαλο,καποιο ερωτημα πιο συγκεκριμενο θα βοηθουσε. Πχ για τους ανωτερους κοσμους ή για εδω;
    ΥΓ2. Λυκιε, ενσυναισθηση; Σημερα, στην Ελλαδα; Αυτος που την εχει και την προσφερει ειναι παντα το θυμα και οχι ο θυτης. Δεν εχουμε προβλημα με αυτους, ποτέ. Αλλοι ειναι οι τοξικοι ανθρωποι. Και εκει η ενσυναισθηση δεν δουλευει, οποτε χρειαζοτναι αλλοι τροποι αντιμετωπισης,ητοι "ορια". Θα ελεγε ο Πουτιν στον Ερντογαν "Με στενοχωρησε η πραξη σου και θα ηθελα να ξερεις πως πληγωθηκα συναισθηματικα". Και θα ελεγε ο Ερντογαν "Συγνωμη αγαπητε, δεν το ειχα σκεφτει πως οι πραξεις μου θα απεφεραν αυτο το αποτελεσμα και πως θα σε εφερνα σε αυτη τη θεση. Συγχωρεσε μου την αβλεψια."
    Ελ. Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγαπητέ Ε.Σ., οι άνθρωποι είναι θύματα και θύτες ταυτόχρονα. Εννοώ ότι ποτέ κανείς δεν είναι μόνο θύτης ή θύμα. Συνεπώς η ενσυναίσθηση, όπου υπάρχει, αφορά και τον θύτη διότι και ο ίδιος μπορεί να υπάρξει και θύμα.
    Εξ αρχής είπα ότι η ενσυναίσθηση δεν υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, αλλά η διάδραση μεταξύ θύματος και θύτη, μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για να αναπτυχθεί κάποια στιγμή.
    Η απάντηση που έδωσα στην αγαπητή Δάφνη, δεν είχε αποκλειστικό αποδέκτη την ίδια ώστε να αποτελεί μια εξατομικευμένη "ψυχανάλυση", αλλά ήταν μία γενικότερη τοποθέτηση στον ορισμό της συγχώρεσης και την διάκρισή της από άλλες έννοιες. Η Δάφνη μου έδωσε απλά την ευκαιρία

    Η ανάλυσή σου στο θέμα του Αρκτούρου, με βρίσκει σύμφωνο. Όντως δεν εκτιμήθηκε ουσιαστικά, ο λόγος και το ύφος του από ορισμένους. Ουσιαστικά ο Αρκτούρος δεν εκπλήσσει και δεν άλλαξε κάτι στην ουσία όσων έλεγε. Δεν θεωρώ ότι χλευάζει με σκωπτικό τρόπο το ύφος και την λογική των άλλων. Έχει την τέχνη να μιλάει με ιδιαίτερο τρόπο και να περνάει τα μηνύματά του, που όντως κεντρίζουν χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν. Αυτό ήταν αντιληπτό από την αρχή της παρουσίας του.
    Συνεπώς δεν μας αποκάλυψε στο τέλος "ότι μας δουλεύει", διότι αυτό το "δούλεμα" ήταν διακριτό απ' την αρχή. Δεν πρόκειται όμως για κακόβουλο "δούλεμα", αλλά οι προθέσεις του φαίνονται θετικές και ωφέλιμες. Με τον τρόπο του, θέλει να μας δηλώσει ότι βλέπει υπερβολή και παρεκτροπή. Και το δηλώνει με παρόμοιο λυρικό τρόπο.
    Αγαπητή Δέσποινα, πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε το χρήσιμο κομμάτι του λόγου του Αρκτούρου, που σίγουρα υπάρχει. Να δούμε τι θέλει να μας πει. Μας αρέσει το ιδιαίτερο ύφος του αγαπητού μας Λύκαστρου και ανεχόμαστε τις υπερβολές του. Ας δείξουμε την ίδια ανοχή και κατανόηση στον άλλο "ιδιαίτερο" της παρέας μας, που είναι και αυτός χρήσιμος και που μέχρι τώρα μας άρεσε.
    Ναι, κατάφερε να προκαλέσει το θυμικό σε πολλούς. Κατάφερε να διεγείρει αντιδράσεις με τον τρόπο του, που τελικά αποδείχτηκαν τόσο ισχυρές που δεν έχει ξαναγίνει στον Κ.Δ.! Αυτό από μόνο του είναι αξιόλογο και θα πρέπει να μας προβληματίσει προσωπικά τον καθέναν.
    Αν προσπεράσουμε την θυμική μας αντίδραση (άμυνα), θα μπορέσουμε ίσως να δούμε ποιές ακριβώς χορδές μας ταλάντωσε και γιατί η συχνότητα που παρήχθη, μας συγκλόνισε τόσο πολύ. Η φυγή του Λύκαστρου και η δική σου, δεν είναι απάντηση σε αυτή την πρόκληση.
    Ουδέν κακόν, αμιγές καλού!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΣΟΥ ΛΥΚΙΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΩΤΗΤΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!! ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Ή ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ "ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ". ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΞΕΡΩ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ!!
    ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΟΥ ΦΥΣΗ. ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΓΚ ΤΥΠΟΣ, ΤΟΝ ΕΠΑΙΞΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ, ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΙΑ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΈΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΪΔΕΥΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΦΥΓΗ.
    ΤΟ ΞΕΡΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΚΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΟΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΓΑΤΕ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ! ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΧΟΝΤΡΕΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΟΒΑΡΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΣΑΝ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟ ΑΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΡΑΝΙΟ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ΘΟΛΩΣΑ ΜΙΛΑΜΕ! ΛΕΩ, ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΣΩ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ........ΕΦΥΓΕ! Ο.Κ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΩ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ).
    ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΟΠΙΑΣΩ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ, ΦΥΓΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΘΥΜΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το έγραψα πριν διαβάσω το σχόλιο του Αρθούρου. Γι αυτό να το διαβάσετε σαν να προηγείται. Δεν θα το ανασκευάσω μολονότι αυτό το παιδί έχει κι αυτήν την γλυκιά πλευρά που αγαπήσαμε, και γιατί βαριέμαι:-)

    Το έχω ξαναπεί οτι πάντα τα σχόλια του Στοχαστή με υπνωτίζουν και με πείθουν. Όσο για τα σχόλια του Λύκιου είναι μανιφέστο. Και για να γίνω λίγο κουραστική, τί εννοώ μανιφέστο; "Μανιφέστο είναι ένας όρος που προέρχεται από τα λατινικά (manifesto= φανερώνω, καθιστώ κάτι φανερό, εκδηλώνω) και σημαίνει τη γραπτή διακήρυξη πολιτικού, κοινωνικού ή καλλιτεχνικού περιεχομένου, όπου αναφέρονται οι βασικές αρχές μιας ομάδας." 
    Να μην μείνουμε όμως στην λέξη, μπορεί να είναι και άστοχη, αλλά νομίζω καταλάβατε τί θέλω να πω. Βασικές αρχές. 
    Έχω πλήρη συναίσθηση της χθεσινής υπερβολής μου. Και θα ήμουν ακόμη πιο υπερβολική στους χαρακτηρισμούς μου γιατί η απουσία συναισθημάτων που εντόπισα στον χαρακτήρα του Αρθούρου με απογοήτευσε βαθύτατα. Τον αγαπήσαμε όλοι, του συγχωρέσαμε το χοντροειδές του χιούμορ και το δεχτήκαμε. Γιατί κάθε φορά έδειχνε συναίσθηση της υπερβολής του και με γλυκύτατο τρόπο υποσχόταν οτι δεν θα επαναληφθεί. Αυτή τη φορά όμως έδειξε έναν τερατώδη εγωισμό ...για λίγο κατουρημένο άλας. Αυτό ήταν που πυροδότησε τον ασυγκράτητο θυμό και μανία του εναντίον του Λύκαστρου. Μπορεί να πυροδοτούσε και στον καθένα μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Περίμενα από την ευγενική του φύση - έτσι είχα καταλάβει -, να καταφέρει να το ελέγξει και έστω μετά την πρώτη εκτόνωση να το ανασκευάσει. Αλλά παραμένει άσβεστο. Αυτό που έκανα ήταν οτι τον μάλωσα. Για την άκαρδη οξύτητα και την χωρίς αισθήματα συμπεριφορά του. Για το αγεφύρωτο χάσμα που δημιούργησε ανάμεσα σ' αυτόν και τον Λύκαστρο. Δεν είχα δει κανένα σημάδι οτι κορόιδευε τον Λύκαστρο. Θαύμασα το πόσο όμορφα και αυθόρμητα ανθίζουν οι αντρικές φιλίες μέσα σε μια στιγμή ακόμη και ανάμεσα σε διαφορετικούς χαρακτήρες. Ήταν πλάνη.. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, δεν έπρεπε να του προσφέρει διασκέδαση το οτι εξαπατούσε και τον Λύκαστρο κι εμάς. Κι όσοι το καταλάβατε οτι η φιλία αυτή ήταν απάτη και κοροϊδία έχετε τον θαυμασμό μου. Επιλέγω εθελοτυφλώντας να πιστεύω πως ήταν μια αληθινή φιλία που χάλασε για λίγο άλας.

    Όλοι έχουμε ανάγκη από μια "αγκαλιά", όχι μόνο τα παιδιά. Ο Λύκαστρος δέχτηκε πολλά δαγκώματα για τους ευνόητους λόγους που ανέφερε ο Στοχαστής. Αυτό τον έκανε οξύθυμο, τον έβαλε σε κατάσταση μόνιμης άμυνας. Άλλοτε, όταν αισθάνομαι δυνατή, λέω πως μένουμε και αγωνιζόμαστε μέχρις εσχάτων. Άλλοτε πάλι λέω πως αν δεν υπάρχει η παραμικρή στήριξη μ' εκείνον τον τρόπο που να μιλά στην καρδιά την δική μας, τότε είναι η ώρα να αποχωρήσουμε.
    Αυτά τα επί ποδός προχειροδιατυπωμένα, για να μην αργήσω να σας απαντήσω.

    Είμαι πάντα εδώ. Είτε έχω κάτι να πω είτε όχι. Εδώ είναι το οξυγόνο μου. Το ακούμπισμα της ψυχής μου.

    Δέσποινα ..και όλα τ' άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΑΡΔΠΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΜΑΙ ΒΡΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ? ΑΜΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΙΣΩ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΗΜΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΣ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ. ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΓΙΑΝΓΚ ΜΟΥ!! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ....
      ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αν δεν πάρεις άφεση από τον "σταυρωμένο" "πρώην" φίλο σου, "δύστροπε τροποφορέα της άγνοιας", δεν παίρνω τίποτε πίσω!
      (Λύκαστρε έλα να μας πεις τί θα πει τροποφορέας γιατί δεν θέλουμε να φανούμε στον Ερίωπα οτι δεν ξέρουμε, και μετά αν το θες ξαναφεύγεις)

      Διαγραφή
    3. ΣΝΙΦ! ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.... ΤΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΩ ΕΓΩ! ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ....

      Διαγραφή
  56. …ο Λύκαστρος «σταυρώθηκε» πάνω στις 4 «Τροπές» του Ηλίου από δύστροπους τροποφορείς της άγνοιας.

    Ερίωπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά κι αυτός, αγαπητέ μου Ερίωπα, σηκώθηκε και έφυγε σαν μικρό παιδί. Έχοντας επίγνωση οτι είναι βασικός παίχτης εκ των βασικοτέρων της ομάδας. Για μια ισημερία!!

      ..πώς τόσος πόνος τόση ζωή
      πήγαν στην άβυσσο

      για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη.
      (για να θυμηθούμε τον Σεφέρη)

      Επειδή τα άλλα παιδάκια βρήκαμε την ευκαιρία να πούμε κάτι, να παρουσιάσουμε μια γνώση κι εμείς, κι αν θες να διορθώσουμε τον μέγα Λύκαστρο. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση από κανέναν. Και ο Αρθούρος, που περίμενε από τον Λύκαστρο να το προσπεράσει γιατί ήταν μηδαμινό, εξαγριώθηκε που ο "Αχιλλέας" του έπαθε ίλιγγο μπροστά στο τίποτε, πού να γινόταν και καζούρα, και δούλεμα δηλ., όπως γίνεται στις αγαπημένες παρέες. Και ήμασταν, παρά τις διαλογικές συγκρούσεις. Άντρες ισχυροί, σπουδαίοι, σε ένα αιχμηρό συμπόσιο αναζήτησης της Γνώσης και της Αλήθειας. Και ο Αρθούρος στην αγανάκτηση του ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας και της φιλίας. Για μένα ασυγχώρητο. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι για τον Λύκαστρο! Αφού ο ίδιος είχε εγκρίνει τον αψύ τρόπο του Αρκτούρου στο παρελθόν, είχε πει οτι δεν τον πειράζει καθόλου και ξεκίνησε έτσι αυτή η αξιοζήλευτη φιλία.
      ..Και σηκώθηκε και έφυγε.
      Και τώρα; Τί νομίζεις πως μπορεί να γίνει;

      Δέσποινα

      Ως υστερόγραφο να πω, για να υπάρχει στην άκρη του μυαλού μας, πως ούτε ο Λύκαστρος ούτε ο Ακτούρος είναι Γιάνγκ.
      Και πως η ευαισθησία δεν είναι παιδικότητα.
      Επίσης πως τα παιδιά όταν μαλώνουν, σε λίγο συμφιλιώνονται γιατί ξέρουν πως η χαρά του παιγνιδιού είναι πηγή ζωής και δεν αξίζει να την θυσιάσουν για χάρη του όποιου θεμιτού έστω εγωισμού τους.

      Διαγραφή
    2. ΑΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ ΣΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΩ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΛΕΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΣΤΟΝ ΛΥΚΙΟ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ...
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  57. ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ....!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον αρπάξει πάνω στο άλογο και να τον φέρει πίσω. Γιατί αν δεν μπορεί αυτός ο ιππέας, δεν μπορεί κανένας.

      Δ.

      Διαγραφή
    2. ...ΙΠΠΕΑΣ? ΜΟΝΟ? ΑΡΧΙΚΑΒΑΛΑΧΡΟΣ ΕΙΝΑΙ! ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ...
      ΑΡΘΟΥΡΟΣ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
      ΑΡΚΟΥΔΟΣ
      ΑΡΚΤΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: ΑΡΧΙΚΑΒΑΛΑΡΧΟΣ

      Διαγραφή
  58. Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!
    Δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να πω καθώς έχω καλυφθεί από τον κ. Λύκιο και τον κ. Στοχαστή σε κάποια ερωτήματα που έθεσα. Όμως ο Λύκαστρος θα μπορούσε να μου απαντήσει με τον τρόπο του καθώς έχω ανοίξει το mail μου (περιμένω). Για τον Λύκαστρο και για όποιον επιθυμεί.

    Θα ήθελα μια αναλυτικότερη εξήγηση σε αυτό κ. Ερίωπα.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα παρεις απαντηση σφυρα μου

      Διαγραφή
    2. σφφφιτ... και καλό θα ήταν να μην γράφεις ανώνυμα ειδικά αφού έχεις το θάρρος του λόγου σου καθώς και τα κατάλληλα επιχειρήματα για να τον στηρίξεις, υποθέτω.

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
    3. αμα παρεις απαντηση ποτε απο τον Εριωπα να μου σφυριξεις κλεφτικα.
      Παρατηρητης

      Διαγραφή
  59. Αγαπητή Δέσποινα, σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου! Η εκτίμησή μου για εσένα είναι δεδομένη και τεράστια. Από τις πιο αγαπημένες παρουσίες που κόσμησαν και συνεχίζουν να κοσμούν, τον Κ.Δ., είτε ως Ταίσια, είτε ως Κοκκινοσκουφίτσα! Η αστείρευτη γλυκύτητα του λόγου σου, η ενσυναίσθηση, η εύθραυστη φύση σου, αλλά και η δύναμη που κρύβει, η λογοτεχνική σου πένα και ο πλούτος των συναισθημάτων που εκπέμπεις, η σοφία και η θηλυκή σου διαίσθηση, σε κάνουν μια πολύ ζεστή και συντροφική παρουσία, που όλοι θέλουν να έχουν μέσα στην αγκαλιά τους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι αν άλλη σε τούτο τον πλανήτη έχει ακούσει τέτοιο εγκώμιο. Κι αν υπήρξε, τότε μόνο αυτή κι εγώ ξέρουμε πώς είναι.
      Πάντως ήταν τέτοια η τονωτική ένεση ώστε νομίζω θα κρατήσει η δράση της για πολύ πολύ καιρό.
      Ty,ty !!
      ( χτες το έμαθα και δράττομαι της ευκαιρίας να το χρησιμοποιήσω.
      Είναι αγγλική συντομογραφία που σημαίνει Thank you.
      Είναι πιο επίσημο και πιο ευγενικό από το thx (thanks) - που είναι πιο "χύμα"-).

      Ευχαριστώ, Λύκιε.

      Δέσποινα

      Διαγραφή
  60. Αυτό που υποστήριζε ο Λύκαστρος ήταν πολύ απλό και πολύ ορθό. Τα Ηλιοστάσια και οι Ισημερίες (νεώτεροι όροι) είναι απλώς οι «τροπές» του Ηλίου ή αν θέλετε καλύτερα οι θέσεις που παίρνει η γη στην ετήσια(ζιγκ ζαγκ) ζεμπεκιά της. Οι αρχαίοι Έλληνες έτσι τις χαρακτήριζαν.


    Ερίωπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οι Ισημεριες και τα Ηλιοστασια ειναι οντως διαφορετικες "τροπες" του Ηλιου, οπως αντιστοιχα και οι 4 εποχες του χρονου ειναι διαφορετικες "τροπες" του Ηλιου. Το να λες ομως πως η Ισημερια και το Ηλιοστασιο ειναι το ιδιο, ειναι σαν να λες πως το καλοκαιρι και ο χειμωνας ειναι το ιδιο.

    Εαν αυτο ειναι πολυ ορθο και συμφωνεις, τοτε ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα. Τωρα εχουμε καλοκαιρι. Αφου ειναι το ιδιο με τον χειμωνα, φορα πουλοβερ και μπουφαν και πηγαινε μια βολτα στο Θησειο στις 2 το μεσημερι.

    Τί, οχι; Δεν ειναι το ιδιο;

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς κάνω σ' αυτή την "τροπή του Ηλίου" (φοράω πουλόβερ και έξω έχει 4 βαθμούς) μόνο που δεν βρίσκομαι στο Θησείο αλλά στην Μελβούρνη. Το καλοκαίρι σου, ο χειμώνας μου. Ακριβώς την ίδα στιγμή.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαινω μεν τι λες, αλλα δεν αλλαζει κατι. Εσυ ισχυριζεσαι πως καλοκαιρι και χειμωνας ειναι το ιδιο. Αφου εχεις χειμωνα, τοτε η προτροπη ειναι να φορεσεις φανελακι T-shirt και να βγεις εξω για την βολτα σου. ΓΙΑ ΣΕΝΑ και για τον καθενα μας, δεν ειναι το ιδιο πραγμα και το παραδειγμα αυτο αν εχεις τα κοτσια να το τολμησεις, θα στο αποδειξει. Αρα καλοκαιρι και χειμωνας δεν ειναι το ιδιο. Ειναι διαφορετικες "τροπες" του Ηλιου που επηρεαζουν τον καθενα.

      Ποσο μαλλον η Ισημερια και το Ηλιοστασιο που εχουν να κανουν με τον αξονα ολοκληρης της Γης. Ειναι σαν να λεμε πως εχουμε μια φωτια που καιει, και πως ειτε ειμαστε στα 3 μετρα ειτε στα 200 μετρα, ειναι το ιδιο. Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο. Καμια σχεση. Ναι, για την φωτια ειναι το ιδιο. Η φωτια "χεστηκε" που θα κατσουμε εμεις. Ποσως την ενδιαφερει. Εμεις ομως ειτε θα ζεσταθουμε, ειτε θα ξεπαγιασουμε. Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο λοιπον. Δεν ξερω ποσο πιο απλοικο παραδειγμα να φερω
      Ελ Στοχαστης

      ΥΓ. Για την ακριβεια το θερινο ηλιοστασιο για το βορειο ημισφαιριο ειναι το χειμερινο για το νοτιο και αναποδα, αλλα το νοημα παραμενει σωστο

      Διαγραφή
  62. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ (ΗΣΙΟΔΟΥ):479
    « Ει δε κεν ηελίοιο τροπής αρόως χθόνα δίαν»
    Μετάφρ: «Αν όμως με το γύρισμα του Ηλίου (Δεκεμβρίου) οργώσεις την θεϊκή γη»

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΥΡΙΕ ΕΡΙΩΠΑ! ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ"!
    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΤΙΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ.
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΛΕΙΔΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
    ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΟ-ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Όσο προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο απομακρύνουμε την ελπίδα να επιστρέψει ο φίλος μας και συμποσιαστής μας.
    Γιατί καλή η Ισημερία αλλά ας θυμηθούμε λίγο Μπρέχτ κι ας βάλουμε πάνω απ' όλα τον άνθρωπο.
    "Ε, το λοιπόν, όπου και να είναι τ' άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.."

    Βέβαια το κανονικό θα ήταν να έρθει και να πει, εντάξει, το κατάλαβα. Είχα κολλήσει. Ή ακόμα να πει, το είχα καταλάβει πιο πριν αλλά ζύγισα τις δυνάμεις μου να δω μήπως με ένα ευφυές τέχνασμα μπορώ να το ανατρέψω τρόπον τινά, αλλά δεν γίνεται. Και τέλος!!

    Αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να αξιώνουμε από τον άλλον μια τόσο Γιάνγκ συμπεριφορά, την οποία από μας μόνο ο Στοχαστής θα μπορούσε να επιδείξει αφού πιο Γιάνγκ πεθαίνεις:-)) Ίσως και η Δάφνη να το κατάφερνε, αλλά μάλλον θα προτιμούσε να σιωπήσει για λίγο και μετά να εμφανιστεί με νέο θέμα.

    Ακόμη και ο Λύκιος που έχει πλήρως εξισορροπήσει τους δύο πόλους και ωστόσο μπορεί να παίζει και στον έναν πόλο και στον άλλον όταν το ζητούν οι περιστάσεις, κάποιον άλλο τρόπο θα έβρισκε να κάνει είσοδο.
    Βρες, Λύκαστρε μας, έναν τρόπο εκεί πέρα, ό,τι νάναι, να κάνεις είσοδο.
    Να τελειώνουμε μ' αυτό επιτέλους, να πάρει μπρος το Συμπόσιο!

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτο που δεν "βλεπεις" Δ., ειναι πως το συμποσιο οχι μονο εχει αρχισει, αλλα εχει "αναψει" για τα καλα.Το "συμποσιο" εκτυλισσεται παντου ολογυρα σου, ποσο μαλλον εδω, αρκει να το διακρινεις. Οσο το περιμενεις να ξεκινησει, τοσο μηχανικα δεν θα το παρατηρεις, και αυτο που δεν παρατηρεις και συνεπακολουθα δεν συμμετεχεις συνειδητα, ΕΙΝΑΙ το συμποσιο που αναζητεις.

    Δεν νοειται να βαφτισουμε το ασπρο μπλε, απλα για να μην στενοχωρησουμε καποιον. Ακομα και η γυναικα με την οποια θα ημουν αθεραπευτα ερωτευμενος, δεν εξαιρειται απο αυτο τον κανονα. Διοτι ετσι "κακομαθαινεις" τον αλλο, και επιβραβευεις μια λανθασμενη συμπεριφορα, μαθαινοντας τον να την επαναλαμβανει. Το οτι οι περισσοτεροι θελουν να ειναι "γιανγκ", "the boss", ο "Α", ο ηγετης και τα συναφη, δεν μου λεει τιποτα, και κυριως δεν λεει πως εχουν " τα αρχ..." να ειναι. Δεν απευθυνομαι σε Λυκαστρο και Εριωπα, αυτο ειναι γενικο. Σημαντικο, ότι κανει κανεις, γυναικα ή ανδρας, να το κανει με τις δικες του δυναμεις, κοινως με τα δικα του αρχ..Βεβαια, μπορει καποιος οντως να δειξει πως το ασπρο ειναι μπλε. Μεγαλος μαγκας θα ειναι. Προσοχη ομως, επουδενι δεν πρεπει η κριτικη να δρα ευνουχιστικα, δηλ να δειλιαζει καποιος να αποπειραθει να δοκιμασει να διατυπωσει θεωρια φοβουμενος την αντιδραση, αντιθετα να ξερει πως θα μας βρει αρωγους. Την ισχυρογνωμοσυνη ανευ βασης δεν δεχομαστε ακριτα

    Αναγνωριζοντας πως ειμαι "γιν", και ειμαι σαφως ακομα, και επιχειρωντας συνειδητα να γινω και "γιανγκ", παρατηρω παρα πολλα. Δεν ειμαι γιανγκ, ακομα. Ομως, δεν ξερω και πολλους που να ειναι. "Γιανγκ" ή αντρας, σημαινει να αναλαμβανεις την ευθυνη καθε πραξης σου και ολων των συνεπειων της. Δεν σημαινει λογου χαρη να χρησιμοποιεις ενα αλλον ανθρωπο εκμεταλλευομενος τον προσκαιρα. Αλλα αυτο ειναι αλλη μεγαλη κουβεντα

    Στη σεξουαλικοτητα αυτα φαινονται ξεκαθαρα, και εκει δεν χωρουν υποθεσεις και εξορθολογισμοι. Αυτο που χρειαζεται να αναπτυξεις στον εαυτο σου, ειναι αυτο που σε ελκυει στον συντροφο.
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Όλα σωστά όσα είπατε κι εσύ κι ο Λύκιος. Είναι έτσι ακριβώς.
      Πάντως δεν το χάνω το συμπόσιο περιμένοντας άλλο. Χαχα
      Κόλλησα όμως κι εγώ όπως και η Δάφνη στην τελευταία σου φράση. Άναψε φλασάκι μέσα μου.
      Παρενθετικά δε νομίζω οτι απατάσαι αν νομίζεις οτι έχει μείνει ίχνος γιν μέσα σου. Εκτός αν το έχεις μόνο για προσωπική χρήση. Ψιλοαστειεύομαι.

      Δέσποινα

      Διαγραφή
    2. Στο παρενθετικά δε, βάλε κόμμα γιατί μπορεί να το διαβάσεις λάθος.

      Διαγραφή
    3. Κι όμως, ένα γιν χαρακτηριστικό του αγαπητού μας Ε.Σ., είναι η ...φλυαρία του! Χαχα, αστειεύομαι βέβαια, αλλά θέλω να πω ότι η αναλυτική του διάθεση και η υπερβολή στην διήθηση των εννοιών και την φιλοσοφία, είναι ένα γιν στοιχείο, το οποίο χαρακτηρίζει τον Ε.Σ. και ασφαλώς δεν πρέπει να αποβάλλει. Δεν είναι εφικτό, αλλά ούτε και επιθυμητό να έχουμε μόνο γιν ή γιανγκ στοιχεία στον χαρακτήρα μας. Πρέπει να συνυπάρχουν και τα δύο μέσα μας, σε ισορροπία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  66. Αγαπητή μου Δέσποινα, ο φίλος μας Λύκαστρος πρέπει να κάνει την επιλογή του αβίαστα. Η επιστροφή του ή όχι, είναι θέμα δικής του επιλογής αφού σκεφτεί και σταθμίσει με τα δικά του δεδομένα και τις δικές του αξίες, τα γεγονότα και την θέση του μέσα σε αυτά.
    Νομίζω ότι το να τον εκλιπαρούμε να επιστρέψει στον Κ.Δ., δεν του προσφέρουμε μια καλή υπηρεσία.
    Αυτό που μπορούμε να του δηλώσουμε, είναι ότι απολαμβάνει ακόμα την συμπάθειά μας και ότι κανείς μας δεν του ζήτησε να φύγει.
    Η φυγή του, είναι μια αντίδραση-επιλογή που του ανήκει.
    Μόνος του θα επιστρέψει, με το ίδιο ή με άλλο όνομα. Είμαι βέβαιος γι' αυτό!
    Όσον αφορά την ανάκληση του λάθους του, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι θα την επιχειρήσει.
    Όμως η ανθρωπιστική σου προσέγγιση στα γεγονότα, εκτός του ότι με αγγίζει και με παρακινεί, είναι δέον και να δικαιώνεται. Έτσι, η επιείκεια και η ανοχή μας, πρέπει να αγκαλιάσει τον φίλο μας και να τον φέρει πίσω στην παρέα μας!
    Από εμάς λοιπόν, η πόρτα θα παραμείνει ανοιχτή. Μένει να αποφασίσει μόνος του, αν θα την διαβεί ή θα την κλείσει πίσω του οριστικά...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Λύκιε,ο Λύκαστρος δεν έχει καμμία ανάγκη,αν είναι να επιστρέψει,να το πράξει με διαφορετικό όνομα.Ο Λύκαστρος δεν είναι κανένα παιδάκι,όπως πολύ άκομψα τον χαρακτήρισαν διάφοροι σχολιαστές του ιστολογίου.Γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι και ουδέποτε άλλαξε το αρχικό του όνομα.Ας πούμε ότι έκανε μια μεταγλώττιση.Αν αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τον κόσμο του Καταχθονίου Δαίμωνα,δεν ευθύνεται ο Λύκαστρος.
      Αρκετό καιρό τώρα δεχόταν ανώνυμα προσβλητικά μηνύματα ή και υποτιμητικά επώνυμα,των οποίων οι συγγραφείς δεν έκαναν κριτική με επιχειρήματα στα δικά του μηνύματα,αλλά μάλλον είχαν στόχο την αξιοπιστία του ως ατόμου,πράγμα το οποίο λογικό ήταν να τον κάνει να αισθανθεί άβολα και άσχημα.Παρ'όλα αυτά πολλές φορές έδειξε υπέρ του δέοντος ανοχή και επιείκεια σ'αυτού του είδους τα σχόλια,γεγονός που πιστοποιεί το ευγενικό του χαρακτήρα του.
      Αλλά δέχτηκε και απειλητικά μηνύματα στο e-mail του και αισθάνθηκε προδομένος από τον Αρκτούρο.Πληγώθηκαν τα συναισθήματά του,διότι ένιωσε ότι ένας άνθρωπος έπαιξε μαζί του με τον χειρότερο τρόπο.
      Ότι δεν του ζήτησε κανείς να φύγει δεν σημαίνει,ότι και με τις πράξεις του δεν συντέλεσε σιγά σιγά προς αυτήν την κατεύθυνση.
      Καλό θα ήταν να εξετάζουμε τα πράγματα κι απ'τις δυο πλευρές και να προσπαθούμε να ερχόμαστε και στην θέση του άλλου.
      Ο Λύκαστρος είναι μια σπάνια φωνή και η εμπειρία δείχνει,πως πολλές φορές οι σπάνιες φωνές ενοχλούν,διότι μας φέρουν αντιμέτωπους με οπτικές που δεν έχουμε συνηθίσει και μας κακοφαίνεται.
      Το κακό μας είναι ότι είμαστε τραχείς και εριστικοί στην μεταξύ μας επικοινωνία.Οι εποχές που ζούμε είναι τελείως άκομψες και άκομψοι γίναμε και μεις.Δύσκολοι καιροί για ευγενικές και μορφωμένες ψυχές.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κύων, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ο Λύκαστρος πληρώνει το τίμημα της ιδιαιρερότητάς του. Αυτό, όντως είναι αλήθεια. Όμως οι "ιδιαίτεροι" πρέπει να αντέχουν την πίεση που τους ασκεί το κολύμπι ενάντια στο κύμα! Είμαι σίγουρος λοιπόν, ότι θα επανέλθει με κάποιον τρόπο, για να αποδείξει ότι είναι ανθεκτικός και ανυπότακτος!
      Δεν συμφωνώ όμως σε αυτά που είπες για το όνομά του.
      STAR LORD = Κύριος του Άστρου
      ενώ
      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ = Ο έχων τη λύκη (αμιδρό φως) ενός άστρου.
      Οι έννοιες δεν είναι ταυτόσημες και το μονο κοινό τους, είναι η λέξη "άστρο".
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Λύκιε,ο Ιώσηπος μας πληροφορεί ότι,"Το γαρ υκ καθ' ιεράν γλώσσαν βασιλέα σημαίνει".Ένα "υκ" που εμπεριέχεται στην ρίζα "Λ-υκ".
      Αν το δούμε από αυτήν την σκοπιά τότε τα ονόματα δεν διαφέρουν.Και τα δύο σημαίνουν τον Άρχοντα του Αστέρος.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    4. Και το λάμδα (λ), τι θα το κάνουμε, περίσσευμα;
      Μήπως θα έπρεπε να λέγεται "Ύκαστρος" για να ισχύσει η ετυμολογία σου;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Ο αγαπητός ΚΥΩΝ έχει δίκιο,το ΥΚ στην αρχαία Μακεδονική γλώσσα σημαίνει βασιλιάς (ο βασιλιάς των άστρων που έχει συγκεκριμένο και "ιδιαίτερο" φώς)....το γράμμα Λ αυτό ακριβώς κάνει φωτίζει την λέξη δηλαδή ΛΑΜΒΔΑ=ΛΑΜΒ(Δ)Α=ΛΑΜΠΑ ....μπαίνει πάνω από το άστρο σαν "κάλυμμα" και δείνει διαφορετικό φώς...ας πάρουμε κάποιες άλλες λέξεις που έχουν στην αρχή τους το γράμμα Λ ...ΛΥΚΗ-ΛΥΚΟΣ=ΦΩΣ εξ ου και ο Λύκειος Απόλλων δηλαδή φως
      ΛΑΜΠΑΔΑ-ΛΑΜΠΑΣ=ΜΕΓΑΛΌ ΚΕΡΙ
      ΛΑΜΠΩ=ΦΕΓΓΩ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΩ
      ΛΑΜΠΗΔΟΝ=ΛΑΜΨΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
      ΛΑΜΠΡΟΣ=ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΣ
      ΛΑΒΑ=ΔΙΑΠΥΡΟΣ ΜΑΖΑ
      ΛΑΣ=ΛΙΘΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (ΕΛ-ΛΑΣ)
      ΛΕΥΚΟΣ=ΑΗΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ
      ΛΥΧΝΟΣ=ΑΡΧΑΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΣ
      Η-Λ-ΙΟΣ=ΗΛΙΟΣ
      Απο το ελληνικό Λ παίρνουμε και το λατινικό L που μας δίνει την λέξη Lux=φως ...L=Λ ΔΗΛΑΔΉ ΦΩΣ o θεός ήλιος λεγόταν ΗΛ η ΕΛ πάλι με ΛΑΜΒΔΑ ..το γράμμα ΛΑΜΒΔΑ όμως σημαίνει και Αυλός Πυρός....άρα το Λ προσδιορίζει συγκεκριμένο άστρο με συγκεκριμένες ιδιότητες φωτός....αυτό εδώ που υπάρχει επάνω στην ασπίδα της θεάς Αθηνάς....

      http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina1.jpg

      Επίσης μια άλλη, εξήγηση έρχεται από τον Ησύχιο που γράφοντας «λύκοις πληθύειν του όρους» εννοούσε πως ο λόφος ήταν κατάφυτος από τα κρινάκια της Ίριδας που ο λαός ονόμαζε λύκους.Η Ίριδα ήταν η αγγελιοφόρος των θεών...έστελνε "μηνύματα" και έχει άμεση σχέση με τον ΟΦΘΑΛΜΟ του Ο-ΣΙ-ΡΙ...άλλωστε ο Μακεδών σύμφωνα με την Αιγυπτιακή παράδοση ήταν ΓΙΟΣ ΤΟΥ,και ήταν ενδεδυμένος με προβιά ΛΥΚΟΥ....τίποτε τυχαίο.

      Βέβαια αυτά που έχω πει είτε εδώ είτε αλλού ΔΕΝ είναι για τους πολλούς....αλλά για τους λίγους...όποιος θέλει να καταλάβει καλώς ,όποιος δεν θέλει πάλι καλώς....τίποτα δεν αποκτά κανείς χωρίς πρώτα να γίνει αντάξιος του.Μ'αρέσει να ακούω την ψυχή των ανθρώπων και όχι τα λόγια τους.
      Σίγουρα δεν είμαι παιδάκι και μπορεί ο καθένας να με κρίνει όσο θέλει...δεν με πολύ απασχολεί κιόλας, λόγο της πραγματικότητας! Η συλλογική πραγματικότητα με επιβεβαιώνει, και αυτό μου φτάνει. Εδώ μέσα αντιμετώπισα ζήλια , μισός , κακια , μηχανορραφία, κουτσομπολιό … όλα αυτά τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα της θέσεως και φύσεως του κατώτερου εγώ...οπότε πες μου εσύ 3 λόγους για τους οποίους θα μπορούσα να ξαναγυρίσω και να ξαναγράψω εδώ;;;Εσύ στην θέση μου τι θα έκανες;;;Και κάτι τελευταίο μιας και μιλούσατε για αγάπη και συγχώρεση....Ο όρος αγάπη είναι μια έννοια, και οι έννοιες έχουν την τάση από τους ανθρώπους να διαστρέφονται κατά το δοκούν.

      Διαγραφή
    6. Για να δούμε λοιπόν αν ισχύει η ετυμολογία του Λάμδα.
      Λες αγαπητέ Λύκαστρε, ότι όταν το Λ μπαίνει σε μια λέξη, σημαίνει πάντα φως!
      Πες μας λοιπόν εάν επαληθεύεται και με τις παρακάτω λέξεις:
      λείος, λείπω, λάχανο, λεμόνι, λαιμός, λίγος, λιτότητα, λίμνη, λιμάνι, λαχτάρα, λαχείο, λαός, λάθος, λάσπη, λάρυγγας, λεπτός και λαβή.
      Αυτό που λες, θα ίσχυε για το λήμμα -λυκ από το οποίος προέρχεται και το -lux των Ρωμαίων και όχι για το γράμμα -λ- μόνο του.

      Παρόλα αυτά, θα σε ακολουθήσω στον επόμενο συλλογισμό σου περί του Άστρου της Βεργίνας ή της ασπίδας της Αθηνάς.
      Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, επιβεβαιώνεις την δική μου ετυμολογία όταν ανέφερα ότι
      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ = Ο έχων τη λύκη (αμιδρό φως) ενός άστρου
      και βέβαια ότι διαφέρει από το
      STAR LORD = Κύριος του Άστρου.

      Μόνο σε πολύ ελεύθερη ερμηνεία, η οποία δεν καθίσταται καθόλου αυτονόητη ώστε να προκύπτει αυτόματα η "μεταγλώττιση" (κατά Κύων), μπορεί κανείς να δει έναν παραλληλισμό του Κυρίου ενός άστρου με αυτόν που φέρει το φως ενός άστρου!

      Αγαπητέ Λύκαστρε, δεν θα σου πω τρεις λόγους για να ξαναγράφεις εδώ. Αυτούς θα πρέπει να τους βρεις εσύ, διότι έχει να κάνει με τις δικές σου νόρμες. Οι επιλογές είναι δικές σου και εμείς τις σεβόμαστε. Προσωπικά δεν παρακαλάω κανέναν να μείνει ή να φύγει.
      Ο χώρος μας είναι ανοιχτός για όλους και διώχνω μόνο αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες του. Εσύ όμως δεν έχεις παραβιάσει κανέναν κανόνα και γι αυτό είναι ευπρόσδεκτος. Από κει και ύστερα, εσύ αποφασίζεις αν παραμένεις ή όχι.

      Εγώ στην θέση σου, θα παρέμενα και θα έκανα τα εξής:
      α) θα αντιμετώπιζα όσους κακόβουλα με προσβάλλουν, με επιχειρήματα
      β) θα αναθεωρούσα κάποιες θέσεις μου, αν αυτές αποδεικνύοντο ανίσχυρες μέσα από τους διαλόγους
      γ) θα συνομιλούσα μόνο με αυτούς που μπορώ να συνεννοηθώ (εν ανάγκη)
      δ) θα προσπαθούσα να είμαι περισσότερο ανεκτικός στον αντίλογο των άλλων

      Τους όρους Αγάπη και Συγχώρεση, θα θέλαμε να μας τους ορίσεις εσύ, σύμφωνα με την δική σου αντίληψη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Κατόπιν εορτής και αφού συζητήθηκαν πολλά θα βάλω κι εγώ το σχόλιο μου που ενώ το έγραψα αστραπιαία και εγκαίρως, πέρασε δικός σας και του ρολογιού πολύ περισσότερος χρόνος. Σχεδόν μια ώρα. Αποκλείεται να χρειάστηκα τόσο δικό σας χρόνο για να γράψω 5 γραμμές. Παίζει να κυλάει διαφορετικά ο δικός μου χρόνος; Το παρατηρώ συχνά!!
      Είχα γράψει λοιπόν

      Κάτσε και περίμενε την απάντηση του Κύνα, αφού μόνο σ' αυτόν απευθύνεσαι. Πάρτον και στην Αργώ άμα θες.
      Εγώ εν τω μεταξύ λέω οτι αυτή είναι η "τάξη σου" κι αυτοί οι "συμμαθητές σου". Άλλο σχολείο δεν υπάρχει στο διαδίκτυο για να κάνεις μεταγραφή.
      Οτι όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, σου ζητήσαμε να μείνεις γιατί το θέλουμε.
      Οτι κατέβηκε ο ίδιος ο Ερίωπας από τις Νεφέλες για να σε φέρει πίσω.
      Αν όλα αυτά δεν σου φτάνουν, ας δούμε τί θα σου πει και ο Κύων.
      Και επειδή είμαι κι εγώ ένα κακεντρεχές παιδάκι όπως όλα τα παιδάκια θα επαναλάβω οτι
      Τόσον καιρό όταν λέμε ισημερία το μόνο που εννοούμε είναι οτι νύχτα και μέρα έχουν σχεδόν ίση διάρκεια σε όλη την γήινη επιφάνεια. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα).
      Και δεν πιστεύω οτι διαφωνείς ως προς την ετυμολογία και την σημασία της μεταγενέστερης αυτής λέξης. Κράτα τις τροπές, εμείς κρατάμε και την Ισημερία, και πάμε παρακάτω.

      Δέσποινα

      Διαγραφή
    8. Επειδή διαδραματίζονται παρεξηγήσεις, όπου κακεντρεχές παιδάκι, εννοώ ένα παιδάκι του Δημοτικού που διορθώνει τον συμμαθητή του μέσα στην τάξη ενώ ξέρει οτι το λάθος ήταν από αβλεψία. Το είχα εξηγήσει άλλη φορά.

      Διαγραφή
    9. Αγαπητή μου Δέσποινα (έκανα ολόκληρη μελέτη πάνω σε αυτό το όνομα) γράφεις...."Παίζει να κυλάει διαφορετικά ο δικός μου χρόνος; Το παρατηρώ συχνά!! "

      Ναι όχι μόνο παίζει....αλλά το παρατηρώ και εγώ ότι έχει αλλάξει η μετρικότητα του χρόνου...και αυτό ΔΕΝ είναι τυχαίο,άλλωστε σε αυτό το Μάτριξ(το κλειδί είναι η ψυχή) που ζούμε υπάρχουν δώματα που διαφέρουν όχι μόνο ως προς τον χρόνο αλλά και προς την φωτεινότητα...αυτοί που μπορούμε να κάμπτουμε την πραγματικότητα (εγώ μπορώ) το καταλαβαίνουμε...σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτήν την κουβέντα είτε την έχουμε ξανακάνει είτε δεν έχουμε μιλήσει καθόλου,μια επιλογή που εδώ δεν έγινε,σε μια παράλληλη πραγματικότητα έχει γίνει ...είμαι σε θέση να γνωρίζω αυτά που ζει ο "εαυτός" μου εκεί....και αυτός αυτά που ζω εγώ εδώ.

      Ο ΚΥΩΝ είναι Ηλιαδέλφι μου...και τον αγαπώ...βέβαια πριν πούμε την λέξη "αγαπώ" πρέπει να μετράμε το μέσα μας να δούμε αν αντέχει...άρα ΔΕΝ το είπα τυχαία.Δεν ξέρω αν είσαι "παιδάκι"...αυτό που ξέρω είναι ότι είσαι ένας γλυκύτατος ΑΝΘΡΩΠΟΣ...με ψυχή μικρού παιδιού,απο την πρώτη στιγμή που έγραψες σαν "Δίκης Οφθαλμός" κατάλαβα και ότι είσαι γυναίκα...και την ποιότητα της ψυχής σου.Δεν διαφωνώ ως προς την ετυμολογία της λέξεως Ισημερια=Ίση μέρα και Ίση νύχτα αυτό σημαίνει....ΙΣΑ ΜΕΡΗ....ο Σταυρός μέσα στον Κύκλο τον χωρίζει σε 4 ΙΣΑ ΜΕΡΗ...Όλα όσα έχω γράψει είναι η προσωπική γνώμη μου, δεν με απασχολεί αν την αποδέχονται η όχι, δεν γράφω για αυτό τον λόγο.

      Διαγραφή
    10. και ο Υκ ή Ούκ είναι ο Ελληνικός ΌΧΟΣ...

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    11. Και το λάμδα (λ), τι θα το κάνουμε, περίσσευμα;
      Μήπως θα έπρεπε να λέγεται "Ύκαστρος" για να ισχύσει η ετυμολογία σου;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  67. Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλια σας και θα συμφωνήσω με τον Στοχαστή οτι ήδη εξελίσσεται ένα όμορφο συμπόσιο.. Όλοι δύνανται να απολαύσουν απο τα εδέσματα και τον κεκραμενο οίνο του Καταχθονιου Δαιμονα. Ουδείς πήρε κόκκινη κάρτα.... Ο καθένας απο εμάς είναι ελεύθερος να επιλέξει τον δρόμο που θα χαράξει. Στοχαστή.... κολλησα στην τελευταία σου φραση. "Αυτο που χρειάζεται να αναπτύξεις στον εαυτό σου, είναι αυτο που σε ελκύει στον σύντροφο"... Θα στοχαστω πανω σε αυτο και θα το αναπτύξουμε εκεκτενέστερα.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. .....

    Η ζωή
    ξεκινά δυνατά και πατά
    σ’ άλλους γαλαξίες
    συγχωρεί
    τους πολύ τολμηρούς
    τους τρελούς και τις αξίες


    Λύκαστρε στο αφιερώνω....


    https://www.youtube.com/watch?v=Q2PUX-5uWio


    και αν τα έχεις "πάρει" κρανιοεγκεφαλικός, άκου το έτσι...


    https://www.youtube.com/watch?v=0Y5c5hogwz8



    Υ.Σ. ( Ελέύθερε Στοχαστή το ερώτημά μου θα ειπωθεί εν πορεία.. να "καταλαγιάσουμε" λίγο )



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΛΙΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥ ΤΡΟΠΕΣ
    Από τα διάφορα σχόλια που αναρτήθηκαν φαίνεται ότι για πολλούς σχολιαστές η λέξη «Ισημερία» ενεργοποιεί μνήμες που σχετίζονται με τα ανεβοκατεβάσματα της θερμοκρασίας μαζί με κάποιες κλασικές εικόνες του άμεσου περιβάλλοντος, κάτι που θα αφήσω ασχολίαστο.
    Οι δημιουργοί όμως αυτής της λέξης ήταν κάποτε οι ποιητές, οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν τον απλό άνθρωπο να καταλάβει τι έλεγαν. Βλέπουμε όμως ότι ο Ησίοδος, παρ’ όλω που πολλοί τον απαξιώνουν, επιμένει στις «τροπές» και αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τις «Ισημερίες» ή τα Ηλιοστάσια, δηλαδή τους μεταγενέστερους όρους.
    Αρκετοί πάλι συγγραφείς χρησιμοποιούν τον διπλό όρο Τροπή/Ισημερία στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την παρεξήγηση.
    Αρκεί να διαβάσει κανείς όχι μόνο τον Κλ. Πτολεμαίο, αλλά και πολλούς άλλους αρχαίους και μεταγενέστερους συγγραφείς, μέχρι ακόμα και τον 18ο αιώνα που ασχολήθηκαν με την εξήγηση αυτών των φαινομένων για να διαπιστώσει ότι με την λέξη Ισημερία/αι προσδιόριζαν αποκλειστικά την θέση ουρανίων σωμάτων στον ευρύτερο συμπαντικό χώρο.
    Αυτή δεν την θέση ή τροπή μετέφρασαν τα ιερατεία και οι απλοί άνθρωποι με τον συμβατικό τους χρόνο και γεωγραφικό στίγμα ανάλογα.
    Για παράδειγμα η Εαρινή Ισημερία βλέπουμε να συνταυτίζεται με το «Πασέχ ή Πάσχα ή Πέρασμα», την οποία εμείς θα λέγαμε «Τροπή» του Αιγόκερου χωρίς να μας απασχολεί πάλι τι καιρό κάνει, διότι η λέξη Ισημερία είναι απλά γέννημα της φαντασίας των ιερατείων και λαϊκών ποιητών και πόσο είχαν πέσει έξω στους υπολογισμούς τους κάποτε. Να σκεφτείτε ότι είχαν φτάσει το όριο των 13 ημερών.
    «Λιοτρόπι» μας λέει η λαϊκλή γλώσσα και παράδοση ο θεματοφύλακας της Ελληνικής γλώσσας. «Ηλίου τροπή» δηλαδή και τότε γιορτάζουν οι Χριστιανοί ένα δικό τους άγιο.
    Όλοι γνωρίζουν ότι η Τροπική ζώνη ανατρέπει όλα όσα υποστηρίζουν ορισμένοι θαμώνες του Θησείου και της εκλεκτής μας ποτηριοσύναξης για της Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια.
    Εκεί, γιά δύο μέρες μόνο μέσα στο έτος, τα Ηλιοστάσια μετατρέπονται παραδόξως σε Ισημερίες, και όλα αυτά σε ένα γεωγραφικό χώρο που χαρακτηρίζεται από μία διαρκή χρονική Ισημερία, όχι όμως συμπαντική όπως την ήθελαν εκείνοι που περιέγραψαν αρχικώς την Ισημερία, δηλαδή με βάσει την συμπαντική θέση του Ηλίου και της γης στο ευρύτερο ζωδιακό κύκλο και σταθερές κάποια σημεία του.
    Αν τώρα θελήσει κανείς να επιβεβαιώσει ότι για τους αρχαίους λαούς η Ισημερίες βασιζόντουσαν όχι στο καιρό αλλά στην σταθερή θέση ζωδιακών θέσεων δεν έχει παρά να αναζητήσει πληροφορίες και από άλλους λαούς της Γης, όπως τους Ινδούς για παράδειγμα.
    Με βάσει λοιπόν όλα τα ανωτέρω, ποιος υποστηρίζει ακόμη ότι ο Λύκαστρος είχε κάνει λάθος, την εποχή που πετούσε στους αιθέρες με τον (αχάριστο) Αρκτούρο πάνω στην διαστημική τους Αργώ, όταν έγραψε ότι Ισημερίες και Ηλιοστάσια είναι εν και το αυτό;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα, από πουθενά δεν φαίνεται ότι "η λέξη «Ισημερία» ενεργοποιεί μνήμες που σχετίζονται με τα ανεβοκατεβάσματα της θερμοκρασίας..." για κάποιους σχολιαστές.
      Μην συγχέουμε τις Ισημερίες, με τα κρύο του Χειμώνα και τη ζέστη του Καλοκαιριού (και το ανάποδο για το Ν. Ημισφαίριο), διότι ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε κάτι τέτοιο.
      Αυτό ειπώθηκε πάνω στον ορισμό των δυο Ηλιοστασίων.
      Ο Ησίοδος ασφαλώς και δεν χρησιμοποιεί τους όρους "Ισημερία-Ηλιοστάσια", διότι όπως είπες είναι μεταγενέστεροι αυτού, όροι! Άρα, δεν "επιμένει" στις Τροπές και δεν "αποφεύγει" την χρήση των λέξεων Ισημερία-Ηλιοστάσια, αφού δεν είχαν ακόμη επινοηθεί!
      Οι ορισμοί των λέξεων Τροπή, Ισημερία και Ηλιοστάσια είναι σαφείς και δεν συγχέονται κατά κανέναν τρόπο, διότι ορίζουν διαφορετικά πράγματα. Σύγχυση δεν υπήρξε ποτέ λοιπόν.
      Η Ισημερία αφορά ουσιαστικά δυο στιγμές, μέσα στο έτος. Αυτές οι στιγμές (ημέρες) είναι όταν η χρονική διάρκεια της ημέρας, ισούται με την χρονική διάρκεια της νύχτας. Τόσο απλά!
      Συνεπώς η λέξεις Ισημερία και Ηλιοστάσιο, αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την σχέση Γης και Ηλίου και όχι
      την σχέση αυτών των σωμάτων, με το Σύμπαν!
      Η Εαρινή Ισημερία, συμβαίνει στις 20 Μαρτίου και συμπίπτει με την περίοδο του Πάσχα. Η Ισημερία είναι η φάση ενός φυσικού φαινομένου (και όχι δοξασίες ιερατείων), ενώ το Πάσχα αφορά έναν συμβολισμό μιας θεολογικής δοξασίας των ανθρώπων. Το ένα προηγείται και το άλλο έπεται.
      Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, ποιός υποστηρίζει ακόμη ότι ο Λύκαστρος είχε δίκιο, όταν έλεγε ότι Ισημερίες και Ηλιοστάσια είναι εν και το αυτό;
      Μάλλον μόνο ο Ερίωπας και αυτό με δικολαβισμούς!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ο αγαπητός Ερίωπας έχει δίκιο,όπως ακριβώς είχα και εγώ όταν έλεγα ότι Ισημερίες και Ηλιοστάσια είναι το ίδιο....αν δεν μπορείτε να το κατανοείσετε,δεν φταίμε εμείς...ούτε είμαστε "κατηγορούμενοι"...ας καθήσετε να διαβάσετε λίγο περισσότερο Η αν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον αστρολόγο που να έχει διαβάσει Ιππαρχο και Πτολεμαίο στο αρχαίο κείμενο να δείτε τι θα σας πει.

      "Η Εαρινή Ισημερία, συμβαίνει στις 20 Μαρτίου και συμπίπτει με την περίοδο του Πάσχα."

      Μην είσαι τόσο σίγουρος ΛΥΚΙΕ ότι συμβαίνει τότε....οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια ΔΕΝ συμβαίνουν τις μέρες που νομίζετε,αλλά έχουν ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ επειδή δεν έχουμε ακριβή τρόπο υπολογισμού του χρόνου....χάνουμε πολύ ειδικά από τότε που έγινε η τελευταία προσαρμογή.Βέβαια δεν περιμένω ούτε τώρα να γίνω πιστευτός...οπότε άδικα τα γράφω.

      Οι δύο κόσμοι....Βόρειο και Νότιο Ημισφαίριο....είναι το ίδιο. .Σε μια σφαίρα το πάνω και το κάτω είναι ακριβώς το ίδιο....όπως και να γυρίσεις την σφαίρα,αυτό που σήμερα έχουμε για Βόρειο ημισφαίριο κάποτε ήταν Νότιο...και το ανάποδο.

      http://www.schoolshop.gr/images/astronomy_sky_large.jpg

      Βλέπεις το Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο....βάλε τώρα τον έναν Κύκλο μέσα στον άλλο....και σχημάτισε τις 4 "Τροπές" θα σου δώσει αυτό το σχήμα

      http://4.bp.blogspot.com/-1u6f6FOGoOY/VqqxKZE5FBI/AAAAAAAAOR8/-IPp4l-KmPA/s1600/%25CE%25B7%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2582.aspx.jpg

      Ποια η διαφορά από αυτό το σχήμα;;Απολύτως καμία

      http://4.bp.blogspot.com/_Av2goqtc530/TNarQQx4LRI/AAAAAAAAEqc/TLsksyR_2R4/s320/stayros2.png

      Ορφικός Ύμνος στον Ήλιο: "κρᾶσιν ἔχων ὡρῶν, τετραβάμοσι ποσσὶ χορεύων"

      Δηλαδή..."έχεις την ΣΥΝΕΝΩΣΙΝ των εποχών και χορεύεις (κινείσαι κυκλικώς) με τέσσερα πόδια"

      ΕΝΩΝΕΙΣ δηλαδή τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες.....δημιουργώντας ΚΥΚΛΟ....ΔΕΝ ενώνεις όμως ανόμοια αλλά ΟΜΟΙΑ....ΠΟΛΛΟΊ ΣΗΜΕΡΙΝΟΊ ΑΣΤΡΟΛΌΓΟΙ ΈΧΟΥΝ ΆΓΝΟΙΑ.....μόνο ΜΙΑ βρήκα ψάχνοντας που να ξέρει να έχει διαβάσει τα αρχαία κείμενα του Ίππαρχου και του Πτολεμαίου....και αυτή έχει ακριβώς την ίδια γνώμη με μένα,και τον αγαπητό Ερίωπα.




      Διαγραφή
    3. Γράφεις αγαπητέ Λύκιε "Άρα, δεν "επιμένει" στις Τροπές και δεν "αποφεύγει" την χρήση των λέξεων Ισημερία-Ηλιοστάσια, αφού δεν είχαν ακόμη επινοηθεί"

      Και επαναλαμβάνω ο Ησίοδος γνώριζε μόνο τις Τροπές και δεν τις αποφεύγει. Βλέπε:

      Ανώνυμος6 Ιουλίου 2016 - 3:01 π.μ.

      ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ (ΗΣΙΟΔΟΥ):479
      « Ει δε κεν ηελίοιο τροπής αρόως χθόνα δίαν»
      Μετάφρ: «Αν όμως με το γύρισμα του Ηλίου (Δεκεμβρίου) οργώσεις την θεϊκή γη»

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Εάν καταφύγεις στα κείμενα των παλαιοτέρων θα ανακαλύψεις ότι η Ισημερία συνδυάζεται πολύ συχνά με το διπλό Τροπή/Ισημερία. Όσο για το Ηλιοστάσιο είναι δημιούργημα μόλις του 14ου αιώνα. Προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω ότι δεν είναι λάθος αν κάποιος πει οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια είναι το ίδιο πράγμα. Τροπές του Ηλίου είναι και τίποτα περισσότερο. Στον Ισημερινό μάλιστα το φαινόμενο αντιστρέφεται, τα Ηλιοστάσια γίνονται και Ισημερίες. Αυτά τουλάχιστον υποστρηρίζουν οι σύγχρονοι αστρονόμοι.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    4. Γράφεις Λύκιε:
      Η Εαρινή Ισημερία, συμβαίνει στις 20 Μαρτίου και συμπίπτει με την περίοδο του Πάσχα. Η Ισημερία είναι η φάση ενός φυσικού φαινομένου (και όχι δοξασίες ιερατείων), ενώ το Πάσχα αφορά έναν συμβολισμό μιας θεολογικής δοξασίας των ανθρώπων. Το ένα προηγείται και το άλλο έπεται.



      Εά θελήσεις να δεις τι υποστηρίζει η Εκκλησία γι' αυτό το θέμα ρίξε μιά ματιά εδώ:

      https://books.google.com.au/books?id=NygjAQAAMAAJ&pg=PA423&dq=%CE%99%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiF65TTlt7NAhWI2D4KHYPoATMQ6AEIKTAC#v=onepage&q=%CE%99%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1&f=false

      Είναι το Σύνταγμα των θείων και ιερών κανόνων"

      Πήγαινε στην σελίδα 423 και διάβασε για την Εαρινή Ισημερία της 18ης Μαρτίου και τα υπόλοιπα. Θα καταλάβεις τον Λύκαστρο καλύτερα.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ μου Ερίωπα....είσαι ένας φωτεινός ηλιακός νούς,ξέρεις τόσα που μπροστά σου είμαι ένας αμαθής και ανήξερος πιτσιρίκος,εσύ βρίσκεσαι Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο και εγώ ακόμα στο Δημοτικό,για να μάθω αυτά που ξέρεις εσύ θα πρέπει να "λιώσω" στο διάβασμα. :)

      Βέβαια ακόμα ΔΕΝ έχουν καταλάβει τι σημαίνει η τι είναι ο Ερίωπας.....εγώ και ο ΚΥΩΝ όμως που ξέρουμε χαμογελάμε και σου στέλνουμε την αγάπη μας.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Ερίωπα,
      απάντησα στο σχόλιό σου, που ισχυρίστηκες ότι τις "επιμένει" και "αποφεύγει". Συ είπας! Τώρα λες και εσύ, αυτό που είπα.

      Η τροπή του Ηλίου (σε σχέση πάντοτε με την Γη) διέρχεται από τέσσερις φάσεις.
      α) αυτή με την μεγαλύτερη Νύχτα (21 Δεκεμβρίου) ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
      β) αυτή με την μεγαλύτερη Ημέρα (21 Ιουνίου) ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
      γ) αυτή με την ίση διάρκεια ημέρας και νύχτας (20 ή 21 Μαρτίου) ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
      δ) αυτή με την ίση διάρκεια ημέρας και νύχτας (22 ή 23 Σεπτεμβρίου) ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΉ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
      Αυτές οι ημερομηνίες ισχύουν για την εποχή μας (γωνία κλίσης του άξονα της Γης με τον άξονα του Ήλιου περίπου 23° 26΄). Σε άλλες εποχές η γωνία απόκλισης ήταν διαφορετική, οπότε και ο υπολογισμός διαφορετικός.
      Το τι σημαίνουν αυτά για την μία ή την άλλη θρησκεία, ουδεμία επίπτωση έχουν στον ορισμό αυτών των φαινομένων.
      Οι μετρήσεις και οι υπολογισμοί, ανήκουν σήμερα στην επιστήμη της Φυσικής και δη της Αστρονομίας.

      Οι προσωπικές σου απόψεις αγαπητέ Ερίωπα, παραμένουν προσωπικές και είναι σεβαστές. Δεν δύνανται όμως να ανατρέψουν τα Μαθηματικά και την Φυσική.
      Εδώ τελειώνω την εμπλοκή μου στην συζήτηση μερί Ισημεριών, καθότι αρχίζει να εκτρέπεται από τα όρια του λογικού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Χαράς την υπομονή σου Λύκιε......

      Διαγραφή
  70. Ο Λυκιος εχει δικιο, η σκεψη ειναι ενα στοιχειο συγγενες με την θηλυκη πλευρα "γιν". Ο "γιν" ευκολα σκεπτεται, διοτι μπορει να ησυχαζει τον νου του. Ο "γιανγκ" αδυνατει, του ειναι πολυ δυσκολο. Γι αυτο και το ονομα Στοχαστης, δεν μπορουσε πλεον να με εκφραζει πληρως, οποτε προσθεσα το επιθετο "ελευθερος". Το θεμα ειναι πως οι γυναικες δρουν συνηθως με το συναισθημα, ενω οι ανδρες με την νοηση. Επομενως, ενω οι γυναικες λογω της "γιν" φυσης τους, μπορουν να στοχαζονται, συνηθως δεν επιτυγχανουν να βρισκουν την λυση μεσω της λογικης, αν και το καταφερνουν μεσω της διαισθησης. Ενω, οι ανδρες που δουλευουν με την λογικη, μπορουν να το επιτυγχανουν αυτο πολυ ευκολοτερα , ποσο μαλλον ενας ανδρας πολικοτητας "γιν" με μαθηματικο μυαλο.

    Χαρακτηριστικο παραδειγμα. Οταν λενε στον Γιν, "Πηδα", ρωταει "Γιατι;". Οταν το λενε στον Γιανγκ, ρωταει "Ποσο ψηλα;". Ο μεν πρωτος θελει να δει τον λογο, και αν ειναι για να βοηθησει τον αλλο, θα το κανει, ενω ο δευτερος θα το κανει απλα για να δειξει ποσο καλα μπορει να το κανει.

    Ο ανθρωπος Γιν πρεπει να συνειδητοποιησει πως οχι μονο δεν ειναι ο αδυναμος, αλλα αυτος που προσφερει την ανιδιοτελη αγαπη αντι για την κτηση. Ομως, εαν προσφερει συνεχως, νομοτελειακα θα στεγνωσει και θα στραγγισει, διοτι οτι προσφερεται πρεπει και να λαμβανεται. Εαν λοιπον ο ανθρωπος Γιν ειναι απλα το στηριγμα, τοτε αυτο σημαινει πως τον χρησιμοποιουν, διοτι πρεπει και να λαμβανει στηριγμα. Ολοι θελουν ενα Γιν διπλα τους. Ειτε γονεις, ειτε φιλοι, ειτε συντροφοι. Ο Γιν ομως πρεπει να μαθει να διεκδικει, και εν προκειμενω να μαθει να επιλεγει και ποιους θελει αυτος διπλα του, και οχι να αγεται απο τους τριτους.

    Ολοι θελουν τσιρακι για παρεα. Συμφερον του Γιν ειναι να βρισκεται σε παρεα, οπου η αποψη του να γινεται σεβαστη, και οχι απλα να ακολουθει τους αλλους και απλα να χαιρεται που τον παιρνουν και μαζι. Ο Γιν πρεπει να μαθει να σεβεται τον εαυτο του, τον χρονο του και τις αναγκες του ισοτιμα με αυτες των αλλων.Εγω λοιπον γνωριζω καλως πως να "ανεβαζω" ενα ατομο Γιν, λατρευω να το κανω διοτι αυτο ειναι το σωστο, και επειδη γνωριζω αριστα την Γιν πολικοτητα. Πλεον μαθαινω και πως να "ριχνω" ενα Γιανγκ με τον οποιο συναντιονται οι δρομοι μας. Και ειναι ευκολο για καποιον σκεπτομενο να το κανει αυτο αν το επιθυμησει, και χαμογελω οταν τους βλεπω να τους πιανει νευρικη κριση που φυσικα αδυνατουν να κατανοησουν, και που την ξεσπουν αλλου, δυστυχως σε καποιον δυσμοιρο Γιν που δεν μπορω να προστατευσω. Δ, ειμαι τερματισμενος Γιν στους Γιν, και μαθαινω να ειμαι τερματισμενος Γιανγκ στους Γιανγκ.

    Learn to love, what "it" does not love. Μαθε να αγαπας, οτι το "εγω" σου δεν αγαπαει.

    Τωρα, η πολικοτητα προκυπτει επικτητα ή εκ γενετης; Γεννιομαστε και με τις δυο πολικοτητες, αλλα σε καποια δειχνουμε προτιμηση. Τεραστιο ρολο παιζει η παιδικη ηλικια, οποτε σε μεγαλο βαθμο διαμορφωνεται εκει. Αλλα ειναι και εκ γενετης σε καποιο βαθμο.

    Τα ετερωνυμα ομως ελκονται, οποτε ο πολωμενος ανθρωπος κινειται προς τον αλλο πολο, με μια ανικητη δυναμη. Ερωτικα λοιπον, ερωτευεται χαρακτηριστικα που ανηκουν στον αλλο πολο. Αυτη η κινηση εχει ως νοημα να βρεθει κοντα τους ωστε να τα ενσωματωσει. Εαν ομως ο αλλος πολος ειναι κολλημενος, και δεν εχει διαθεση να κινηθει, κατι που συνηθως κανει ο ανευθυνος Γιανγκ, τοτε ο Γιν πεφτει σε αδιεξοδο. Παραδειγμα, βγαζει την κοπελα του "στο κλαρι" ο "φιλος" της.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ..."
    Τους όρους Αγάπη και Συγχώρεση, θα θέλαμε να μας τους ορίσεις εσύ, σύμφωνα με την δική σου αντίληψη.
    ΛΥΚΙΟΣ."

    Αν γινόταν μια χωροχρονική στρέβλωση και πηγαίναμε στην Αρχαία Σπάρτη Αθήνα,και ρωτούσαμε έναν Λεωνίδα έναν Λυκούργο η έναν Σόλων τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεση για αυτούς,τι θα μας απαντούσαν άραγε;;Νομίζω ότι θα μας έλεγαν κάτι τέτοιο..«γλυκός στους φίλους μου, πικρός για τους εχθρούς μου»
    Ο Πίνδαρος (Πυθ.2.83-85) το έθεσε καλύτερα όλων «Φίλον ειη φιλείν ... ατ' εχθρόν έων λύκοιο δίκαν υποθεύσομαι, αλλ' άλλοτε πατέων οδοίς σκολιαίς» Δηλαδή: στον φίλο θα φερθώ φιλικά, αλλά στον εχθρό μου όμως, σαν λύκος θα ορμήσω μπροστά του, από κάθε λογής δρόμο και μονοπάτια σκοτεινά»

    Ησίοδος (Έργ. Και.Ημ.)
    "...τον φιλέοντ' επί δαίτα καλείν,τον δ' εχθρόν εάσαι'..."
    "...Σ' εκείνον που σε αγαπάει να κάνεις το τραπέζι,και αυτόν που σε εχθρεύεται να τον αφήνεις..."

    Άρα βλέπουμε ότι οι προγονοί μας ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μας προέτρεπαν σε μια δουλική αντιμετώπιση των αντιπάλων(να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο όταν μας χτυπάνε και να τους συγχωρούμε).Διότι,ναι μεν,πρέπει ο άνθρωπος να αγαπά και όχι να μισεί,αλλά τι γίνεται όταν ο άλλος σε μισεί και εσύ εθελοτυφλείς; Και στην λέξη αγάπη είχαν την λέξη φιλότητα γιατί η αρχαία Ελληνική λέξη « φιλία » σημαίνει πρωτίστως αγάπη και δευτερευόντως έχει την σημερινή έννοια της λέξεως, καθώς, φιλώ = αγαπώ. (η λέξη φιλία είναι το ουσιαστικό του ρήματος φιλώ)).Περισσότερο μιλούσαν για Έρωτα παρά για Αγάπη...για αυτούς στην θέση της Αγάπης υπήρχε η Φιλότητα...και αυτό γιατί πολύ ορθά γνωρίζανε ότι .....
    Ο Έρωτας είναι ο δρόμος του ανθρώπου προς τον Θεό.
    Η Αγάπη είναι ο δρόμος του Θεού προς τον άνθρωπο.

    Ο δρόμος του Θεού δύσκολα "βαδίζεται" από ανθρώπους....λίγες μόνο ψυχές μπορούν να το κάνουν.Και αυτή η δουλική αγάπη που μας φέρανε ήταν η Αχίλλειος πτέρνα,την οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι εχθροί των Ελλήνων και του Ελληνικού Πολιτισμού! Με τη διαστρέβλωση,λοιπόν, του όρου και της έννοιας της φιλίας και της αγάπης,απώλεσαμε την ικανότητα μας να εξουδετερώνουμε τον εχθρό....για αυτό μίλησα για "ψυχικό ευνουχισμό"...μας αφαίρεσαν την ψυχική ικανότητα της αντιστάσεως και της επιβίωσης....Κάποια μέρα ίσως θα καταλάβετε το έθιμο που είχαν στην «αρχαία» Ελλάδα, όταν κάποιος έκλεβε-έκανε προδοσία και αυτό αποδεικνύονταν, δεν κινδύνευε μόνο η ζωή του κλέφτη…. αλλά η ύπαρξη όλης της οικογένειας… εγγόνια, παιδιά κ.λ.π. δεν τον συγχωρούσαν ούτε τον άφηναν να το ξανακάνει....για αυτό έχουμε τα σημερινά χάλια και την κατάντια στην χώρα μας....γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....που να ΤΙΜΩΡΕΙ αυτούς που πρέπει να τιμωρηθούν.

    Περιέργως η διαστρέβλωση αυτή του όρου/έννοιας της "αγάπης" άρχισε με την εισβολή ξένων και δη ασιατικών σοφιστικών ιδεολογημάτων,στον Ελληνικό χώρο,με την άφιξη των πρώτων Ατλαντογενών τμημάτων..μετά την καταβύθιση της Ατλαντίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συνεπώς να υποθέσω ότι είσαι εναντίον της Αγάπης και της Συγχώρεσης, γενικώς;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντήσω με τα λόγια των προγόνων μου....

      "...τον φιλέοντα φιλείν,και τωι προσιόντι προσείναι.
      και δόμεν,ός κεν δωι,και μη δόμεν,ός κεν μη δωι..."
      "...Αυτόν που σε αγαπάει να τον αγαπάς,και να συντρέχεις όποιον σε συντρέχει.
      Να προσφέρεις σε όποιον σου προσφέρει,και να μην προσφέρεις σε όποιον δε σου προσφέρει..."

      Δηλαδή ελέγχω αυστηρά που δίνω αγάπη και αγαπώ τους ΟΜΟΙΟΥΣ μου.Εσύ αυτούς θα τους αγαπούσες αν σου έγραφαν αυτά για σένα;;Τους κατανοώ γιατί συμπεριφέρονται έτσι....αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να τους αγαπήσω,δεν ταιριάζουν τα "χνώτα" μας.
      ................................................................................................


      Ανώνυμος29 Μαρτίου 2015 - 7:13 π.μ.
      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

      Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ EMAIL ΣΤΟΝ STAR LORD ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ. Ο ΚΥΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΡΕΑ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.
      "Ο ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ"
      Απάντηση
      Ανώνυμος29 Μαρτίου 2015 - 7:25 π.μ.
      ΕΠΙΣΗΣ Ο STAR LORD ΚΑΙ Η Δ EΙΝΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ. ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
      "Ο ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ"

      Ανώνυμος30 Μαρτίου 2015 - 1:57 π.μ.
      ΝΑΙ STAR LORD ΤΣΙΜΠΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΝΕΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΜΟΡΦΕΑ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΡΦΕΑ ΤΟΥ ΕΡΙΩΠΑ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ, ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΤΕ?
      "Ο ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ"

      Ανώνυμος7 Ιουλίου 2016 - 12:45 μ.μ.
      Χαράς την υπομονή σου Λύκιε...

      Ανώνυμος7 Ιουλίου 2016 - 9:53 π.μ.
      emzuliswaneni wesibili

      ................................................................................................
      Και ένα σωρό άλλες προσβολές που τώρα βαριέμαι να κάθομαι να τις βρω και να τις ανεβάσω....τι βαμπίρ είμαι τι αηθής,ότι ξέρετε τι είμαι γιατί γράφω με διαφορετικό όνομα(δεν είναι γιάννης αλλά γιαννάκης).....οπότε ερχόμαστε στο δια ταύτα...

      "Εγώ στην θέση σου, θα παρέμενα και θα έκανα τα εξής:
      α) θα αντιμετώπιζα όσους κακόβουλα με προσβάλλουν, με επιχειρήματα
      β) θα αναθεωρούσα κάποιες θέσεις μου, αν αυτές αποδεικνύοντο ανίσχυρες μέσα από τους διαλόγους
      γ) θα συνομιλούσα μόνο με αυτούς που μπορώ να συνεννοηθώ (εν ανάγκη)
      δ) θα προσπαθούσα να είμαι περισσότερο ανεκτικός στον αντίλογο των άλλων"

      1) το έκανα ΔΕΝ έπιασε
      2) Οι θέσεις μου με επιχειρήματα ΔΕΝ ήταν ανίσχυρες...πάλι ΔΕΝ έπιασε
      3) Το έκανα μιλούσα μόνο με συγκεκριμένα άτομα και πετάγονταν ανώνυμοι και επώνυμοι με κακίες και κακεντρεχή σχόλια...πάλι ΔΕΝ έπιασε
      4) Πόσο ποιο ανεκτικός...ανέχτηκα κάθε είδους προσβολή,και ΔΕΝ μιλούσα ακόμα και όταν διάβαζα να σχόλια που δεν είχαν καμμία σχέση με την αλήθεια π.χ ότι σβήνω τα σχόλια μου γιατί θέλω να σβήσω το παρελθόν,το παρελθόν μου βρίσκεται μέσα μου στο αίμα μου και στο DNA μου,το ίδιο το παρόν και το μέλλον μου....και όχι μέσα στα σχόλια ενός ιστολογίου. Ότι είμαι "παιδάκι"..και ένα σωρό άλλα..ως φαίνεται ούτε αυτό έπιασε.

      Το μόνο που θα είχε αποτέλεσμα είναι αν από την αρχή απέδιδες ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....άλλωστε στο δικό σου σπίτι ήμουν φιλοξενούμενος,ήρθα επισκέπτης εδώ...έδινα έστω αυτά που έδινα και πήρα ως αντάλλαγμα "δαγκωματιές"...και ψεύτικες φιλίες...και μετά μου μιλάτε για "αγάπη" και συγχώρεση;;;Δεν νομίζω να ξέρετε την έννοια ούτε του ενός ούτε του άλλου..και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...ο καθένας συμπεριφέρεται με αυτό που έχει μέσα του,αν κάποιος έχει "σκουπίδια" μέσα του τότε θα τα πετάξει στα μούτρα αυτού που βρίσκεται δίπλα του,ακόμα και μέσα σε ένα ιστολόγιο.

      Είναι το ΜΟΝΟ ιστολόγιο στο οποίο αντιμετώπισα αυτήν την κατάσταση ...ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ,σίγουρα υπήρχαν αυτοί που διαφωνούσαν(σε άλλο ιστολόγιο) με αυτά που έλεγα,αλλά κανείς δεν μου έριξε τόση "λάσπη" όσο εδώ.Αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να σε προβληματίσει...σου το είχα πει.Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας....αυτά που έλεγα εδώ σίγουρα μπορώ να τα πω και αλλού και την δική μου θέση να την πάρει κάποιος άλλος.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι πολύ αγαπητέ Λύκαστρε, αλλά θα πρέπει να διερωτηθείς μέσα σου γιατί σου τυχαίνουν αυτές οι συμπεριφορές. Αν δεν μπορείς να κάνεις μια ενδοσκόπηση και να δεις καθαρά τι σου συμβαίνει, αν δεν σε προβληματίζει το γιατί σου φέρονται έτσι, τότε πάντοτε θα ψάχνεις για θύτες, ώστε να ρίχνεις σε αυτούς τις δικές σου ευθύνες.
      Η στάση μου ως διαχειριστής είναι δίκαια προς όλους, σύμφωνα με την δική μου αντίληψη περί δικαίου και όχι με την δική σου.
      Στο ιστολόγιο του Κ.Δ. δεν έδωσες μόνο αγαπητέ Λύκαστρε, αλλά και πήρες και μάλιστα πολλά!
      Το θέμα είναι ότι συνεχίζεις να παίρνεις, αλλά δεν μπορείς να το αντιληφθείς ακόμα.
      Ένα από αυτά που έλαβες, είναι και αγάπη απ΄όλους, η οποία εκφράστηκε με την ανοχή και την συγχώρεση, καταστάσεις που εσένα σε ξενίζουν μεν, τις απολαμβάνεις δε!
      Εκεί εστιάζεται και το δικό σου πρόβλημα αγαπητέ Λύκαστρε!
      Αν ο κόσμος είχε την δική σου αντίληψη περί "αγάπης", θα βασίλευε η μισαλλοδοξία, το συμφέρον, ο ρεβανσισμός, η έχθρα και το μίσος.
      Ναι, σήμερα αυτά υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι με αγάπη, κατανόηση, ανοχή και φιλανθρωπία. Μάντεψε τώρα, ποιόν ηθικό δρόμο ακολουθούν οι μεν και ποιόν οι δε...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. .."Λυπάμαι πολύ αγαπητέ Λύκαστρε, αλλά θα πρέπει να διερωτηθείς μέσα σου γιατί σου τυχαίνουν αυτές οι συμπεριφορές.'

      Έγραψα και μάλλον δεν έγινε κατανοητό...ότι ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΕΙΧΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ...πουθενά αλλού,άρα το πρόβλημα ΔΕΝ το έχω εγώ ,,αλλά το πρόβλημα υπάρχει στα άτομα που έριχναν την "λάσπη" στο πρόσωπο μου...και βρίσκονται στην ιστοσελίδα σου.

      "Ένα από αυτά που έλαβες, είναι και αγάπη απ΄όλους, η οποία εκφράστηκε με την ανοχή και την συγχώρεση'

      Έλαβα ΑΝΟΧΗ για ποιό πράγμα;;;Επειδή αμύνθηκα στο άδικο;;Όταν γράφω κάτι...και πριν προλάβω να το αιτιολογήσω,με αρπάζουν από τα μούτρα...αυτό είναι αγάπη και ανοχή;;;Ξέρω ποια άτομα εδώ μέσα μου έδωσαν αγάπη και τα ευχαριστώ για αυτό (Δέσποινα-Μαθητής-Κύων) ο Ποιητής των Χρωμάτων ήταν ένας πολύ καλός συνσχολιαστής και τον εκτιμώ βαθύτατα....αλλά όλοι οι άλλοι ήταν από αρνητικοί έως εχθρικοί απέναντι μου.Περίμεναν να κάνω κάποιο "στραβοπάτημα" για να μου την πουν...να γελάσουν ειρωνικά,να με κοροϊδέψουν και να ρίξουν την "λάσπη" τους,τους ευχαριστώ ΒΑΘΥΤΑΤΑ για αυτό...με έκαναν να καταλάβω κάποια πράγματα.

      Σου ζήτησα ευγενικά αγαπητέ ΛΥΚΙΕ να σβύσεις ΔΥΟ σχόλια μου...δεν το έκανες,σου το ζητώ και πάλι....άλλωστε εγώ έχω μισαλλοδοξία,συμφέρον έχθρα μίσος και ρεβανσισμό...οπότε θα σου είναι πολύ εύκολο εσένα έναν ανώτερο άνθρωπο να καταλάβεις γιατί το ζητάω και το θέλω...και όχι φυσικά για να σβήσω το παρελθόν μου...αλλά όταν συμβαίνει ένα "διαζύγιο"...και κάποιος φύγει ΔΕΝ γίνεται να αφήσει πίσω τα "πράγματα" του.Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγράψω εδώ....ούτε με άλλο όνομα,ούτε ποτέ....και για αυτό σου δίνω τον λόγο μου....

      Διαγραφή
    4. Λίγη ποίηση πρώτα, γιατί διαζύγιο είναι αυτό, δεν είναι παίξε γέλασε.

      Από που μπάζει τελικά ο άνθρωπος;
      από που τσακίζει;

      Καθένας έχει την χαραμάδα του την αποκλειστική....

      Κοινός παρονομαστής στην άλωση της ψυχής;
      Κανένας...

      (Σ.Βλαχογιάννη)

      Και στην Τροία;
      Τίποτε στην Τροία – ένα είδωλο.
      Έτσι το θέλαν οι θεοί.
      Κι ο Πάρης, μ’ έναν ίσκιο πλάγιαζε σα να ήταν
      πλάσμα ατόφιο∙
      κι εμείς σφαζόμασταν για την Ελένη δέκα χρόνια.

      Πιστεύω οτι δικαιούμαι να πω και μάλιστα εν βρασμώ ψυχής, οτι το διαζύγιο είναι συναινετικό. Πάρε και τα πλυντήρια, πάρε και τα τιμαλφή και τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά, όλα.
      Κι όταν ξαναπεράσει από δω ο Στοχαστής, τον παρακαλώ να μου πει αν η γκρίνια είναι γιν ή γιανγκ.
      Είσαι πολύ γκρινιάρικο παιδάκι, αγαπημένε μας Λύκαστρε.

      Δέσποινα

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Λύκαστρε, δεν μπορούμε να απαιτούμε απ' όλους να μας αγαπούν, να μας αποδέχονται και να μας κατανοούν. Από αυτούς που κατονόμασες λοιπόν, εισέπραξες την αγάπη και την κατανόηση. Περίμενες να την έχεις απ' όλους; Βέβαια αδικείς κι άλλους που σε αγάπησαν και σου έδωσαν την φιλία τους, μέσα στον Κ.Δ. , έστω κι αν κάποιοι απ' αυτούς υπαναχώρησαν σε αυτά, μόλις είδαν κάποιες πτυχές του χαρακτήρα σου (είναι δικαίωμά τους και δεν μπορούν βα χρεωθούν με "προδοσία").
      Μέσα σε αυτούς που σου προσέφεραν αναγνώριση, σεβασμό και φιλία, είμαι κι εγώ, αλλά αυτό δεν το αποδέχθηκες όπως στο προσέφερα γιατί ήθελες κάτι άλλο. Ήθελες να μεροληπτώ πάντοτε υπέρ σου, ανεξαρτήτως του ρόλου μου ως διαχειριστής που οφείλει να κρατά ισορροπίες. Αυτό όντως δεν στο προσέφερα και δεν θα το προσφέρω σε κανέναν.
      Τέλος πάντων, δεν εχει σημασία το πως αντιλαμβάνεσαι την δική μου προσφορά, το προσπερνώ και δεν σε χρεώνω.
      Όμως το να γυρίζεις την πλάτη σε αυτούς που μόνος σου παραδέχεσαι ότι σε αγαπούν, δεν είναι "προδοσία" κατά τα δικά σου ειωθότα;
      Αν λοιπόν θες "διαζύγιο", ζήτησέ το από αυτούς που δεν σε πρόδωσαν ποτέ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  73. Πάντως, Λύκιε, είναι από τις καλύτερες τοποθετήσεις του Λύκαστρου, που να είναι και κατανοητή από όλους, και τόσο ενδιαφέρουσα ώστε μόνον εσύ μπορείς να την συνεχίσεις και να μας πεις, αφού πάρεις τον χρόνο σου, πώς εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες θα ενσωματώσουμε στην θαυμαστή αυτή κληρονομιά μας την Χριστιανική αγάπη.
    Σκέφτομαι πάντως πως αν δεν υπήρχε αυτή η εξελιγμένη χριστιανική αγάπη και συγχώρεση, δεν θα ήμασταν τώρα εδώ συγκεντρωμένοι και αγαπημένοι (χαχα σε μία ισορροπία της κόψης του ξυραφιού βέβαια), να έχουμε μπροστά μας αυτό το θέμα για το οποίο δίνω τα ρέστα μου, και να περιμένουμε Λύκιο και Στοχαστή να ετοιμάσουν τοποθετήσεις!!!! !! :-))

    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αγαπητέ Λύκιε,συνεχίζω εδώ τον διάλογό μας για να είναι πιο ευανάγνωστος και για να μην χαθούμε ψάχνοντας πάνω κάτω στην σελίδα.
    Θα παραθέσω μερικές λέξεις για να βοηθήσω να γίνει πιο κατανοητή η συλλογιστική μου.

    Άλιος,ο Υψηλός και Δωριστί ο Ήλιος
    Άλια ή Αλίεια,εορτή του Ηλίου στην Ρόδο
    Άλες,το συναθροισμένο πυρ
    Βηλ ή Βάαλ ή Βήλον,ονόμαζαν οι Χαλδαίοι τον Βασιλέα ή Κύριον
    Βέλα,ο Ήλιος και η Αυγή υπό Λακώνων (Ησύχιος)
    Βάλλω,ρίπτω κατά τινός
    Βελτίων και Βέλτιστος,ο συγκριτικός και υπερθετκός βαθμός αντίστοιχα του αγαθός
    Γέλαν,η αυγή του Ηλίου
    Γελείν,λάμπειν και ανθείν
    Γελοδυτία,η Ηλιοδυσία
    Γαλήνη,η λαμπρότητα και και ευθυμία που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο
    Γλήνη,η κόρη του οφθαλμού και αυτός ο οφθαλμός
    Γλήνος,το φάος
    Γελγελ,ο τροχός
    Δήλος,ο φανερός,ο φωτεινός
    Δήλια,γιορτή προς τιμήν του Απόλλωνος
    Έλη,η λαμπηδών
    Ελιά,ο ξανθός καρπός και έλεον η ύλη πυρός
    Καλλίτερος και Κάλλιστος,ο συγκριτικός και υπερθετικός αντίστοιχα του αγαθού(δηλώνει κυρίως ομορφιά)
    Καλώ,όπως λέμε φωνάζω τον Θεό για βοήθεια
    Κέλευθος,η οδός,η ατραπός
    Κλέος,η λαμπρή φήμη ή είδηση
    Κήλον,το ξύλο του βέλους και το ίδιο το βέλος,ιδιαίτερα για τα βέλη του Απόλλωνος(κήλα θεοίο)
    Μήλον και Μήλα,το κυδώνι και οι αίγες αμφότερα κίτρινου χρώματος
    Μέλι (έχει κιτρινωπό χρώμα)
    Σέλας,το φως
    Ταλώς,ο Ήλιος
    Ταλύβιος,ο ιερέας
    Τέλειος,ο ακέραιος,ο άρτιος
    Τήλε,μακρυά (αυτός που βρίσκεται μακρυά)
    Τλήναι,υπομείναι,τολμήσαι,παθείν
    Υαλόεν,διαφανές και λαμπρόν
    Υαλούν,λαμπρόν,τίμιον
    Ύαλος ή Ύελος,αμφίκυρτος φακός εκ κρυστάλλου δι'ου συγκεντρούσι τας ακτίνας του Ηλίου προς παραγωγή πυρός και ανάφλεξιν ευφλέκτου ύλης (L&S)

    Δεν θα αναφέρω άλλες λέξεις αν και υπάρχουν για να μην κουράζω.Όλες οι λέξεις που έχω παραθέσει εμπεριέχουν την ρίζα "ΕΛ" ή "ΗΛ" και το μόνο που αλλάζει είναι το πρώτο γράμμα.Με το πρώτο γράμμα μπορεί να αλλάζει λίγο η ποιότητα της εκάστοτε ρίζας αλλά η ρίζα "ΕΛ" ή "ΉΛ" που ακολουθεί φανερώνει και το σημείο αναφοράς ή αλλιώς την πραγματική ουσία όλων αυτών των λέξεων που δεν είναι άλλη από την ενέργεια του Ήλιου και τον ίδιο τον Ήλιο.

    Τώρα η ρίζα "ΕΛ" ή "ΗΛ" είναι η ρίζα "ΕΙΛ" που μας παραπέμπει στον Είλον,δηλαδή τον Τροχόν.Ο Είλος είναι ό,τι και ο Όχος,ο οποίος πριν γίνει Όχος ήταν Όκχος και ο Όκχος μάλλον Όκκος.
    Το ζήτημα είναι ότι όταν μιλάμε για ονόματα αρχαίων θεών και επιθέτων αυτών,πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με ιερατικούς τίτλους,από τους οποίους άλλοι παρεφθάρησαν με την πάροδο του χρόνο και έφθασαν λίγο αλλοιωμένοι σε μας ενώ άλλοι είναι αυτούσιοι.
    Η ρίζα Ούκ ή Ύκ λοιπόν φανερώνει τον Βασιλέα,γεγονός που σημαίνει πως ο φίλος Λύκαστρος ουδέποτε άλλαξε όνομα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Κυων, τεντωνεσαι (you are reaching). Τεντωνομαστε, οταν κατι δεν το φτανουμε, αλλα εμεις θελουμε να το φτασουμε και γι αυτο γινομαστε τιραμολα. Καλη ηβπροσπαθεια παντως,αυτο ειναι ευδιακριτο.

    Ουκ και υκ μετα απο καποιο γραμμα δεν δηλωνει απαραιτητα το φως ή το βασιλεα. Και υπαρχουν απειρες λεξεις οπως συκο, κουκουναρι που το καθιστουν αυτο σαφες

    Αρα το συμπερασμα στο οποιο καταληγεις δεν ισχυει. Ο Λυκαστρος αλλαξε ονομα, αλλα εγινε αντιληπτο πως ηταν ο ιδιος καθως επελεξε καποιο παρομοιο ή σχετικο, οχι ομως το ιδιο.

    Ο Λυκαστρος τωρα εθιξε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα,το οποιο ειναι ευστοχο. Εχει απασχολησει κορυφαιους φιλοσοφους και δεν καταφεραν να το λυσουν. Ειναι στα θεματα που θελω και εγω να λυσω. Το παντρεμα χριστιανισμου και ελληνισμου.

    Στο νεο αναψυκτηριο η συνεχεια και τα υπολοιπα, αυριο με το καλο. Δ, ευχαριστως, αλλα να ξερεις πως ο "χωρος" και ο χρονος που αφηνουμε και ο Λυκιος και εγω, συμβαινει συνειδητα, γιατι επιθυμουμε να μην μονοπωλουμε την κουβεντα. Θελουμε να επιχειρησουν και αλλοι φιλοι να τοποθετηθουν και ας μην τα καταφερουν πολυ καλα. Εαν κανουν λαθος θα το διαπιστωσουν αργοτερα. Ουδεν προβλημα.

    Παντως Λυκαστρε, ακομα και αν αποχωρησεις, αυτο δεν σημαινει μαυρη πετρα. Ακομα και για την εξοδο υπαρχει διαπραγματευση. Δεν χρειαζεται να φυγουμε ως κυνηγημενοι. Δες το Brexit. Αυτο που περιγραφεις ως διαζυγιο ειναι ενα κακο διαζυγιο, στο οποιο οι συζυγοι θελουν να παρουν πισω οτιβπροσφεραν. Ανοησια. Το κυριοτερο που προσφεραν ηταν ο χρονος τους. Αυτα τα χρονια της ζωης τους πώς θα τα παρουν πισω; Οτι προσφερουμε, το προσφερουμε απο την καρδια μας. Οποτε δεν νοειται να το ζηταμε μετα πισω. Οτι ζηταμε πισω, δειχνει πως δεν το δωσαμε αφιλοκερδως, αλλα ως εναντι για να παρουμε κατι αλλο.

    Μεινε λοιπον να συζητησουμε το θεμα του ελληνισμου χριστιανισμου που ανοιξες και ειναι ενδιαφερον, και στο οποιο συμφωνω ως αρχικη παρατηρηση και μετα μπορεις να αποχωρησεις σιγα σιγα αν το επιθυμεις οχι ως εχθρος αλλα σαν φιλος
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Στοχαστή...από την αρχή ήσουν ξεκάθαρος και ντόμπρος απέναντι μου,δεν κρύφτηκες δηλαδή σε αυτό που σκεφτόσουν,άσχετα αν δεν συμφωνούσες με αυτά που έγραφα(δεν ήταν και απαραίτητο)...και αυτό πρέπει να το παραδεχτώ .Το θέμα το οποίο σε ενδιαφέρει είναι ΔΥΣΚΟΛΟ και ΠΟΝΑΕΙ.

      Διαγραφή
  76. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΒΡΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΥΚΙΟΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕΙΣ , ΤΟ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ!! ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΉ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ!!! ΕΓΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΝΤΩΣ!
    ΑΜΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΑΜΑ ΦΥΓΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΠΕΡΙ ΥΚ, ΟΥΚ, (Μέρος Α)

    Σχετικά με το όνομα ή επίθετο Υκ ή Ουκ και την προέλευσή του σας καταθέτω λίγα σχόλια από την εργασία του περιβόητου ανθέλληνα Jacob Bryant o οποίος έδρασε πριν από περίπου 200 χρόνια.
    Ο άνθρωπος αυτός ενώ ομολογεί ο ίδιος ότι δεν γνώριζε ούτε την Ελληνική ούτε τις γλώσσες της Αραβικής χερσονήσου, έβαζε μονίμως τους Βαβυλωνίους, Χαλδαίους και Αιγυπτίους μονίμως να προηγούνται των Ελλήνων στους οποίους συν τοις άλλοις φορτώνει λόγω φαυλότητας και την ευθύνη για το άλυτο μπέρδεμα της Μυθολογίας, Ιστορίας, Θρησκείας και γλώσσας της ανθρωπότητας.
    Γράφει λοιπόν σε κάποιο κεφάλαιο για την λέξη Uch τα εξής:

    «Uch, Υκ, expressed also Ach, Och, Οχα, was a term of honour among the Babylonians, and the rest of the progeny of Chus; and occurs continually in the names of men and places which have any connection with their history. I have shοwn, in a former [293]treatise, that the shepherds who ruled in Egypt were of that race, and that they came from Babylonia and Chaldea.
    Eusebius informs us, that their national title was [294]Υκουσος; or, as it was undoubtedly expressed by the people themselves, Υκκουσος, Uc-Cusus. [294] Eusebii Præp. Evang. l. 10. c. 13. p. 500.
    It is a term taken notice of by Apion and Manethon, and they speak of it as a word in the sacred language of the country, which signified a king:

    [295]Υκ καθ' ἱεραν γλωσσαν βασιλεα σημαινει. [295] Josephus contra Apion. l. 1. c. 13. p. 445.



    I wonder that this word has been passed over with so little notice; as it is of great antiquity; and, at the same time, of much importance in respect to etymology. Uc-Cusus signified the royal, or noble, Cusean: and, as it was a word in the sacred language of Egypt, we may from hence learn what that language was; and be assured that it was the primitive language of Chus, the same as the antient Chaldaïc. It was introduced among the Mizraïm by the Auritæ, or Cuthites, together with their rites and religion: hence it obtained the name of the sacred language. Diodorus Siculus affords [296]evidence to the same purpose: and it is farther proved by Heliodorus; who says that the sacred characters of Egypt and those of the Cuthites in Ethiopia were the [297]same. This term occurs very often among the titles of which the Babylonish names arc composed; such as Ochus and Belo-chus.
    The name of Osiris seems to have been Uc-Sehor, and Uc-Sehoris. According to Hellanicus, if a person had in Egypt made inquiry about the term Osiris, he would not have been understood: for the true name was [300]Usiris. Philo Biblius, from Sanchoniathon, calls the same Deity [301]Isiris; and adds, that he was the brother of Cna, or Canaan; and the inventor of three letters. Ισιρις, των τριων γραμματων ἑυρετης, αδελφος Χνα του Φοινικος. I
    take Isiris and Usiris, as well as Osiris, to be all Uc-Sehoris softened, and accommodated to the ears of Greece.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΠΕΡΙ ΥΚ, ΟΥΚ (ΜΕΡΟΣ Β)

    The Sun was styled El-Uc, which the Grecians changed to Λυκος, Lucos; as we learn from [302]Macrobius. He was also styled El-Uc-Or, which was changed to Λυκωρευς; and El-Uc-Aon, rendered Lycaon[303], Λυκαων.
    As this personage was the same as El-Uc, Λυκος, it was fabled of him that he was turned into a wolf. The cause of this absurd notion arose from hence: every sacred animal in Egypt was distinguished by some title of the Deity. But the Greeks never considered whether the term was to be taken in its primary, or in its secondary acceptation; whence they referred the history to an animal, when it related to the God from whom the animal was denominated. Λυκος, Lucos, was, as I have shewn, the name of the Sun: hence, wherever this term occurs in composition, there will be commonly found some reference to that Deity, or to his substitute Apollo. We read of [304]Λυκιου Απολλωνος ἱερον: of [305]Lycorus, a supposed son of Apollo: of [306]Lycomedes, another son: of [307]Lycosura, the first city which the Sun beheld.
    The people of Delphi were, of old, called [308]Lycorians: and the summit of Parnassus, [309]Lycorea. Near it was a [310]town of the same name; and both were sacred to the God of light. From Lucos, in this sense, came lux, luceo, lucidus, and Jupiter Lucetius, of the Latines; and λυχνος, λυχνια, λυχνευω, of the Greeks; also Λυκαβας, and αμφιλυκος, though differently expressed. Hence it was that so many places sacred to Apollo were styled Leuce, Leuca, Λυκια, Leucas, Leucate.

    Mox et Leucatæ nimbosa cacumina montis, Et formidatus nautis aperitur [311]Apollo.

    Hence also inscriptions [312]DEO LEUCANIÆ: which term seems to denote, Sol-Fons, the fountain of day. The name Lycophron, Λυκοφρων, which some would derive from Λυκος, a wolf, signifies a person of an enlightened mind.
    The term Υκ, of which I have been treating, was obsolete, and scarce known in the times when Greece most flourished: yet some traces of it may be found, though strangely perverted from its original meaning. For the writers of this nation, not knowing the purport of the words, which they found in their antient hymns, changed them to something similar in sound; and thus retained them with a degree of religious, but blind reverence. I
    have shewn, that of El-Uc they formed Λυκος, Lucus, which was acknowledged to be the name of the Sun: of El-Uc-Aon, Lycaon: of El-Uc-Or, Lycorus, and Lycoreus: [333]Η κιθαριν, η τοξα Λυκωρεος εντεα Φοιβου.
    So from Uc-Ait, another title of the God, they formed Hecatus, and a feminine, Hecate. Hence Nicander speaks of Apollo by this title:

    [334]Εζομενος τριποδεσσι παρα Κλαριοις Ἑκατοιο.

    And Herophile the Sibyl of the same Deity:
    [335]Μοιραν εχουσ' Ἑκατῳ της τοτ' Ανακτοριης.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΠΕΡΙ ΥΚ, ΟΥΚ (ΜΕΡΟΣ Γ)

    The only person who seems knowingly to have retained this word, and to have used it out of composition, is [336]Homer. He had been in Egypt; and was an admirer of the theology of that nation. He adhered to antient [337]terms with a degree of enthusiasm; and introduced them at all hazards, though he many times did not know their meaning. This word, among others, he has preserved; and he makes use of it adverbially in its proper sense, when he describes any body superlatively great, and excellent. Thus he speaks of Calchas as far superior to every body else in prophetic knowledge, and styles him οχ' αριστος:

    [338]Καλχας Θεστοριδης οιωνοπολων οχ' αριστος, Ὁς ῃδη τα τ' εοντα, τα τ' εσσομενα, προ τ' εοντα.

    So on the Trojan side Helenus is spoken of in the same light:

    [339]Πριαμιδης Ἑλενος οιωνοπολων οχ' αριστος.

    So [340]Φωκηων οχ' αριστον, [341]Αιτωλων οχ' αριστος, and
    [342]Τυχιος--Σκυτοτομων οχ' αριστος.

    Βλέπουμε λοιπόν από τα σχόλια του Jacob Bryant ότι αγνοεί παντελώς την Ελληνική γλώσσα και την ετυμολογία της. Γι’ αυτόν όλα ήταν είτε Βαβυλωνιακά είτε Αιγυπτιακά και οι Έλληνες ταραξίες. Φτάνει όμως έξω από την πόρτα του Ομήρου αλλά εκεί την βρίσκει ερμητικά κλειστή.

    Ας του πούμε λοιπόν διαχρονικά «χαιρετίσματα» και ότι «ο Όχος είναι η ετυμολογική ρίζα και Γαιήοχος ο Ζευς».

    *Όχα.=όχημα,επιβήτωρ,άρμα ή τροχός
    *Οχός=Oucous=Ucus
    *Ελ-οχ-ίμ,(πληθ) Eloah(ενικός)


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα, θα σε παρακαλέσω να παραθέσεις μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα τα κείμενα αυτά, διότι δεν είναι δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν την αγγλική.
      Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  80. Γράφεις αγαπητέ Στοχαστή:

    "Ο Λυκαστρος τωρα εθιξε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα,το οποιο ειναι ευστοχο. Εχει απασχολησει κορυφαιους φιλοσοφους και δεν καταφεραν να το λυσουν. Ειναι στα θεματα που θελω και εγω να λυσω. Το παντρεμα χριστιανισμου και ελληνισμου."


    -Αναγκαστικά θα αρχίσουμε από τον Ιάσονα. Τι λες και εσύ;


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Θα παρακαλέσω η συνέχεια της συζήτησης να διεξαχθεί στο 8ο Αναψυκτήριο που λειτουργεί ήδη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.