Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

6o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Γενναία καρδιά, Δρόμοι διελεύσεως υποχθονίων όντων & ουράνιοι δίαυλοι, Κιμμέριοι-Σκύθες-Νευροί, ‘Θύματα’ του πελατειακού κράτους, Καταστολή αντίστασης πολιτών από το σύστημα μέχρι την αντίστροφη μέτρηση, Κυβέρνηση & μαφία, Ανατροπή με αποχή, Ζώντας κατά συνείδησιν, Ο Κ.Δ με τα ‘μάτια’ του Ιππόνοου, Ισημερίες & Ηλιοστάσια]


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

109 σχόλια:

  1. .....

    ΕΚΤΟΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΝ = ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ = ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ = ΒΑθΥΓΝΩΜΩΝ = Η ΑΙθΕΡΙΚΗ ΡΟΔΟΔΑΚΤΥΛΗ ΑΥΓΗ ΕΣΤΙΝ = ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟΝ



    Έρρωσθε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ομως αυτη η φωτο επανω, αισθανομαι οτι ειναι γνησια και οχι στημενη. Κραδαζομαι εντονα που την βλεπω. Μηπως ειναι αληθινες ιερειες σε μυστικο υπογειο ναο της Δεσποινας; Ειναι γυναικες σαν εμας η μηπως εχουν αλλο dna;
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΝΑΙ ΓΙΟΥΡΙΚΑ ΜΟΥ! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙ 70 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΖΩΕΣ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ 12000 ΕΤΩΝ. ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 19.930 ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ (ΘΕΙΚΟΣ ΗΓΗΤΟΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ). ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΧΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΛΙΝΟΙ ΣΑΝ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΙΚΟ ΠΥΡ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΓΙΟΥΡΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ, ΕΧΕΙ ΧΗΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΜΟΥΤΣΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ. .....ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΛΑΝΤΖΑ ΦΙΛΕ!!ΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΩ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ!
      Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΑΡΓΩ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ, ΘΕΣ ΕΙΔΙΚΟ "ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ" ΛΑΘΡΟΝΟΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΦΥΣΙΑΚΗΣ ΤΡΙΤΟΛΑΜΠΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΥΡΟΣΩΜΑΤΟΣ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ Ο ΤΑΛΩΣ ΠΟΥ ΦΡΟΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΑΓΡΥΠΝΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΣΥΝΕΧΩΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
      Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΕΙΔΕ, ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΝΕΒΗ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΧΑΛΑΣΤΗΣ ΚΑΟΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ, ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΞΑΙ ΤΞΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΟΦΙΟΔΡΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΡΚΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΑ ΥΠΟΧΘΩΝΙΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ...

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ!!ΧΑΧΑΧΑ! ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΠΑΓΚΑΖΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ? Η ΝΤΠ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΦΛΕΒΑ? ΘΥΣΙΑΣΕ 50 ΑΔΕΡΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΟΝΙΑ? ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ, ΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ...
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ! ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ! ΧΑΧΑΧΑ!
      ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΗ!
      ΤΙΙΙΙ? ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΝΟΗΣΕ ΚΑΤΙ?
      ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!
      Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
      ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτός ο εικονικός κόσμος στον οποίο ζούμε μας έχει καταστρέψει.Από παντού προβάλλεται και προωθείται η έννοια της εικόνας ως αξία.Προσπαθούν όλοι με μανία να χτίσουν την εικόνα τους και να μοιάζει με του άτρωτου ανθρώπου.

      Ξεχάσαμε τις αξίες της παλαιάς κοινωνίας.Ξεχάσαμε τι ποτέ εστι άνθρωπος.Την ομορφιά του παρ'όλες τις αδυναμίες του.Τα πράγματα που έχουν ουσία στην ζωή του.
      Ξεχάσαμε ότι εκτός από σκεπτόμενος ο άνθρωπος πρέπει να είναι και πάσχων.Ξεχάσαμε ότι στην καρδιά εδράζεται όλη μας η αγωνιά και απο'κει απλώνεται στα υπόλοιπα πεδία της ύπαρξης.
      Πρέπει να είναι κανείς πολύ γενναίος σήμερα για να επαναφέρει την καρδιά στην άρχουσα θέση που της αρμόζει.Πρέπει να είναι πολύ γενναίος για να ξορκίσει τους δαίμονες της σύγχρονης κοινωνίας και να πετάξει με την Αργώ του ελεύθερος στον Αιθέρα.

      Υ.Γ. Από χθες δεν έχω σταματήσει να ακούω το τραγούδι των Δραμαμίνη που μου έστειλες.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Τους είδαμε και τους ατρόμητους,φίλε μου,πως λακίζουν σε μια στιγμή και γίνονται καπνός.
      Ανθρώπους ψάχνω.Να μου λένε δεν μπορώ και την επόμενη να τους βλέπω να πασχίζουν για να τα καταφέρουν.Ενάντια σε πιθανότητες,ενάντια στον κόσμο όλο.Πήξαμε στα μεγάλα λόγια.
      Ποιος μένει σήμερα φίλε μου;Ποιος παραμένει σταθερός και υπομένει;Ποιος τιμά τον λόγο του με τις πράξεις του;Ποιος τον τιμά στην πάροδο του χρόνου;Πήξαμε στην βαβούρα της αβασάνιστης φλυαρίας.

      Ωραία η μπαλάντα που έστειλες.Μετά από κάποια αγγίγματα ο κόσμος δεν είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

      https://www.youtube.com/watch?v=C7Du62uPjs8

      Διαγραφή
    7. Ξέχασα να γράψω το όνομα.Δεν κάνεις λάθη μόνο εσύ όταν κάνεις και άλλα πράγματα :)

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  7. ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ! ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΩ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΘΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΖΟΜΠΟΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ PREPEARERS , ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 20-30.000.000 !! ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΜΕΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 53.654.891 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 2.678.312 ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ! ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΑΥΜΑ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΑ (ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΛΕΣ ΑΛΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ Ή ΕΧΘΡΙΚΟ ΟΝ. ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!! ΤΕΛΙΚΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 1.981.309 ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΟΑΝΑΓΕΙΡΩΜΕΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΘΩΝΑΣ. ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΑΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ!! ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΕΚΕΙ!ΧΑΧΑΧΑ.
    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΧΘΩΝΑΣ ΤΟ 2.023 ΘΑ ΕΙΝΑΙ:
    Α' ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: 83.976.890 ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΙ
    Β' ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: 91.874.122 ΚΟΠΡΙΤΕΣ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει ένας τεράστιος δίαυλος επικοινωνίας του επιχθονίου και υποχθονίου κόσμου, εγγύς του Βορείου Πόλου, από όπου ανήρχοντο και συνεχίζουν να ανέρχονται εις τον κόσμο μας υποχθόνια όντα, μεταξύ των οποίων και ο λαός των Κιμμερίων. Το όνομα «Κιμμέριοι», κατά τον Ησύχιο, προέρχεται από το κάμμερος ή κέμμερος= αχλύς, ομίχλη ή αλλιώς «νεφελώδεις» που σχετίζεται με τους σατανικού «νεφελίμ» της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και με το «Νεφελχάϊμ» την ονομασία του σκοτεινού, υποχθόνιου κόσμου των νεκρών εις την Σκανδιναβική μυθολογία.
    Ο υποχθόνιος κόσμος του Άδη έχει διάφορες εισόδους εις την επιφάνεια της χθονός, οι Κιμμέριοι ευρίσκοντο εις κάποια υποχθόνια πύλη του Βορείου ωκεανού. Οι Μακρόβιοι , που είναι ο μυστηριώδης λαός των Υπερβορείων, εις τον οποίο πήγαινε συχνά ο Θεός Απόλλων και δια τούτο έχει και την προσωνυμία Υπερβόρειος, οι οποίοι ζούσαν επί χιλιάδες έτη, με συνεχή νεότητα και απόλυτη ευδαιμονία,

    θεωρείται υπεράνθρωπος και μακάριος λαός, δεν είναι χθόνιος αλλά ουράνιος και το όνομα τους σημαίνει: Υπέρ- βόρειοι =οι πάνω από τον Βορρά. Προφανώς , εγγύς του Βορείου Πόλου υπάρχει μία θετική χωροχρονική πύλη, από την οποία μόνο οι επιλεγμένοι και μυημένοι δύνανται να ανέλθουν εις τον αστρικό ή ίσως και εξωδιαστατικό κόσμο των Υπερβορείων.
    Εγγύς λοιπόν του Βορείου Πόλου υπάρχει και άλλη μία αρνητική, ενεργειακή ή γεωφυσική πύλη, η οποία οδηγεί εις τον σκοτεινό υποχθόνιο κόσμο και εις αυτή κατοικούσαν οι υποχθόνιοι Κιμμέριοι.
    Η πλησίον του Βορείου ωκεανού απέραντη περιοχή της Σκυθίας, δηλαδή η σημερινή Ρωσία, από τον Αρκτικό ωκεανό έως τον Καύκασο και τον Εύξεινο Πόντο ήταν και είναι ο πλέον πρόσφορος τόπος δια την έξοδο υποχθόνιων όντων από την υποχθόνια πύλη του Βορείου Πόλου.

    Οι Κιμμέριοι προήλθαν εξ υποχθονίων ερπετοειδών όντων, τα οποία εξήλθαν εις την Σκυθία από τις βόρειες υποχθόνιες πύλες. Πώς; Ο Ηρακλής όταν κατέληξε εις την Σκυθική περιοχή της Υλαίας, εις την σημερινή Νότιο Ουκρανία συνάντησε εις ένα σπήλαιο ένα αλλόκοτο ον την Έχιδνα, «κάποια μισοπάρθενο, διφυή έχιδνα, της οποίας το σώμα άνω των γλουτών ήταν γυναικός, και από κάτω όφεως»

    Η Έχιδνα τον υποχρέωσε να συνευρεθεί μαζί της , και από την αλλόκοτη αυτή ένωση εγεννήθησαν τρείς υιοί, ο Αγάθυρσος, ο Γελωνός και ο Σκύθης, οι έγιναν οι γενάρχες των ομωνύμων λαών. Η ανωτέρω διφυής έχιδνα πιθανόν αναπαριστά την υπέρτατη χθόνια θεότητα των Κιμμερίων λαών. Οι ερπετοειδείς αυτοί Κιμμέριοι αναμίχθηκαν με βάρβαρες ανθρώπινες φυλές της περιοχής και ούτως προέκυψαν μικτές ανθρωοποερπετικές φυλές. Κατά την ιστορική πλέον εποχή, οι Κιμμέριοι αρχικώς κατοικούσαν εις την σημερινή νότιο Ουκρανία, ακριβώς δηλαδή εις την περιοχή του αλλόκοτου αυτού όντος, το οποίο και ελάτρευαν.

    Αυτές οι διφυείς ερπετοειδείς φυλές που συμβολίζονται με την έχιδνα που συνάντησε ο Ηρακλής αναμίχθηκαν περαιτέρω με ανθρώπινες φυλές που συμβολίζονται με τον Ηρακλή, με βία ή τεχνάσματα όπως υποδηλώνει η ανωτέρω διήγησης και ούτως προέκυψαν οι νέες Σκυθικές φυλές.
    Οι νέες αυτές φυλές ήσαν ως επί της πλείστον ανθρωποφαινότυπες, αλλά όμως ως προς την καταγωγή κατά μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό υποχθόνιες και δρακογόνες.

    Η μίξις αυτή μεταξύ ανθρώπων και δρακοειδών-ερπετοειδών έγινε πιθανόν με διαφόρους τρόπους: Αρχικώς τα υποχθόνια δρακοειδή όντα με κάποια γενετικά πειράματα μίξεως ανθρωπίνου και δρακόντειου-ερπετικού γενετικού υλικού εδημιούργησαν μικτά ανθρωποερπετικά όντα, τα οποία εις την συνέχεια ανεμίχθησαν με απευθείας συνουσία με ανθρώπινα όντα, δια να προκύψουν πλεόν οι ανθρωποφαινότυπες-δρακογόνες φυλές.
    Οι ανωτέρω επιμιξίες έγιναν κυρίως με τα ηγεμονικά γένη των βαρβάρων ανθρωπίνων φυλών και ούτως προέκυψαν οι δρακόντειοι βασιλικοί και αριστοκρατικοί οίκοι, λατρευόμενοι ως υιοί των «θεών» δρακόντων και επιβάλλοντες ανθρωποθυσίες προς τιμή τους, εις τους ηλιθίους βαρβαρικούς όχλους. Ούτως, μερικά ολιγάριθμα δρακόντεια γένη εξουσίαζαν πολυαρίθμους λαούς και απέραντες εκτάσεις της Σκυθίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από τις αρχαίες αναφορές δια τον μυστηριώδη λαό των Σαυροματών. Το όνομα Σαυρο-μάτες σημαίνει οι έχοντες μάτια σαύρας, δηλαδή μάτια όχι με στρογγυλή κόρη όπως οι άνθρωποι , αλλά με κάθετη κόρη όπως οι σαύρες, οι όφεις και γενικώς τα ερπετά. Κατά τον Ηρόδοτο (Δ.21) οι Σαυρομάτες κατοικούσαν ανατολικώς του Τανάϊδος ποταμού (σημερινού Ντόν), δηλαδή εις την σημερινή Ν.Α. Ρωσία, μεταξύ Καυκάσου, Κασπίας και Ευξείνου Πόντου, και έφτιαχναν τους θώρακές τους από οπλές ίππων, ώστε έμοιαζαν με δέρμα δράκοντος.
    Ένας άλλος αλλόκοτος λαός της Σκυθίας ήσαν οι Νευροί, οι οποίοι κατοικούσαν αρχικώς εις την βορειοδυτική Ουκρανία και εν συνεχεία μετανάστευσαν εις την Κ.Α. Ρωσία. Αυτοί κατά τον Ηρόδοτο (Δ.105, Εκδόσεις Πάπυρος), εθεωρούντο μάγοι, διότι καθώς έλεγαν οι Σκύθες και οι Έλληνες άποικοι: «Μία φορά το έτος, έκαστος των Νευρών γίνεται λύκος δια ολίγες ημέρες και πάλι επιστρέφει εις την προηγουμένη του κατάσταση».
    Εκτός από την εγγύτητα της Σκυθίας προς τον βόρειο ωκεανό, ένας άλλος δρόμος διελεύσεως των υποχθονίων όντων, ήσαν και οι υποχθόνιες πύλες της περιοχής του Καυκάσου, όπου κατά πολλές αρχαίες και μεσαιωνικές, αναφορές ο Μέγας Αλέξανδρος εφυλάκισε τα ανερχόμενα υποχθόνια όντα. Τούτο υποδηλώνουν και οι περί της Αργοναυτικής εκστρατείας μύθοι, εις τους οποίους μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, εις την Κολχίδα του Καυκάσου ή άλλως ονομαζόμενη κυτηϊδα αία=κοίλη γή, οι Αργοναύτες αντιμετώπισαν τους δρακογενείς εκ της χθονός αναφυόμενους σπαρτούς και τον φοβερό φύλακα δράκοντα του χρυσόμαλλου δέρατος.
    Η χερσόνησος της Κριμαίας ήταν, όχι τυχαία, το κέντρο του ισχυρότατου κράτους των Κιμμερίων, λόγω της μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας της, επιχθόνιου, υποχθονίου, αλλά ίσως ακόμη και ουράνιας, αν συσχετισθεί η Ταυρική χερσόνησος με τον αστερισμό του Ταύρου.

    Κατά τον Ηρόδοτο (Δ.12): «Φαίνεται δέ ότι, οι Κιμμέριοι διαφεύγοντες από τους Σκύθες εις την Ασία, αποίκισαν την χερσόνησο, εις την οποία τώρα έχει ιδρυθεί η Ελληνική πόλις Σινώπη. Είναι δέ φανερό και ότι, οι Σκύθες καταδιώξαντες αυτούς, έσφαλαν ως προς τη οδό και εισέβαλαν εις την Μηδική γή. Διότι, οι μέν Κιμμέριοι έφευγαν πάντα παρά την θάλασσα, οι δέ Σκύθες έχοντες εις τα δεξιά τον Καύκασο, τους εδίωκαν, μέχρι που εισέβαλαν εις την Μηδική γή, τραπέντες προς την μεσόγεια οδό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διερωτωμαι αν το να ασπαζομαστε τετοιες ιστοριες που στερουνται πασης λογικης υποστιρηξης και αποδεικτικων στοιχειων, ειναι ενδειξη σοβαρους ευφυιας ή αφελους ανοησιας. Τα αναμασαμε και τα εμπλουτιζουμε επειδη τα ειπε ενας Καλογερακης ή ενας Αυφαντης ή ενας Φουρακης. Μα αυτοι εχει αποδειχτει οτι ειναι μασονοι, και κανουν προπαγανδα ή ειναι παραμυθαδες, μιας και το παραδεχτηκε και ο ιδιος ο Φουρακης. Αρα γιατι να δεχομαστε ολη αυτη την μυθολογια που δεν στιριζεται σε κανενα ευρημα, σε κανενα στοιχειο; Αυτα για τις σαυρες αποδεικνυονται επιστημονικα ή θα πουμε οτι οι επιστημονες ελεγχονται απο τους δρακοειδεις και σαμποταρουν τις ερευνες ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ και συνεπως εμεις θα πιστευουμε οτι θελουμε χωρις ποτε να μπορει να αποδειχτει οτιδηποτε;
    Παρανοια!
    Αρκτουρε, νομιζω οτι εισαι τρομερα εξυπνος και δουλευεις τους παντες εδω μεσα, με αριστοτεχνικο τροπο, που σε κανει συμπαθη στους παντες.
    Σε παραδεχομαι φιλε, εισαι ο καλυτερος απ ολους. Με δουλεψες και μενα.....
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΟΥΡΙΚΑ, ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!!ΧΑΧΑΧΑ! Ο ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΜΟΥ. ΝΑΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΩ "ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ" ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΕ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΝΤΟ, ΛΙΓΟ ΚΟΜΙΚ!!! ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ. ΕΓΩ ΡΙΧΝΩ ΤΙΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΓΥΜΝΩΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΚΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ) ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΧΙΟΔΡΟΜΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΩ" ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΑΡΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρα κυριε Λυκαστρε τι πρεπει να κανουμε αφου ουτε ανατροπη, ουτε επανασταση μπορουμε; Να κατσουμε να περιμενουμε υπομονετικα το τελος μας; Εγω πως θα ζησω; Να κλεβω;
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....


    ΖΑΠΠΕΙΟ = ΠΗΔΑΛΙΟΝ = ΑΛΗθΕΣ


    ΙΕΡΕΙΕΣ = ΠΛΕΙΑΔΕΣ = ΑθΛΟθΕΣΙΑ


    ΡΩΣΙΑ = Η ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΙΣ = ΟΛΥΜΠΙΑ ΖΕΥΞΗ


    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ = Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ = θΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ


    ΑΜΗΝ = ΠΗΓΗ = ΝΗΜΑ



    Έρρωσθε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ = STAR LORD = ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ = ΚΥΩΝ = ΜΟΡΦΕΑΣ = ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Άρρωστε

      Ποιητής της Αποκάλυψης

      Διαγραφή
    2. "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"


      Λαική Παροιμία



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  14. Απ οτι καταλαβα, κανενας δεν μπορει να μου απαντησει οταν ρωταω ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. Ποσο ευκολα λεμε λογια και θεωριες οταν εχουμε γεματο στομαχι......
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα το θάρρος να επέμβω για να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα.

      Πρώτον: το να ρίχνουμε τα βάρη στους πολίτες επειδή ψήφιζαν τους σάπιους πολιτικούς τόσα χρόνια δεν βοηθάει στην παρούσα κατάσταση. Έτσι όπως ειναι δομημένο το σύστημα η κάθε ψήφος του καθένα σήμανε και την επιβίωση του, σε ένα βαθμό. Δεν μιλάω για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, μιλάω για τον απλό εργάτη που άμα άλλαζε η εξουσία ταυτόχρονα έχανε και την δουλειά του. Ή άμα έψαχνε για δουλειά δεν τον περνάνε γιατί ήταν το 'ένα' κόμμα και αυτοί ψάχνανε από το 'αλλο'!

      Δεύτερον: σε ένα πελατειακό κράτος όπως η Ελλαδα, που ειναι προτεκτορατο των ξένων από την 'απελευθερωση' μας, το τι πλύση εγκεφάλου έχει πέσει ειναι πέρα από τα όρια της φαντασίας μας. Το να κατηγορούμε όλα τα θύματα αυτής της πλεκτάνης ειναι λίγο τραβηγμένο.

      Ολα ξεκίνησαν από την στιγμή που πάψαμε να είμαστε άνθρωποι και γίναμε καταναλωτές, και επειδή ο ανιψιός ή μπατζανάκης του Freud είχε μελετήσει την ανθρώπινη φύση και τις αντιδράσεις μας, κατάφεραν και φτιάξανε μεταπολεμικά αυτό το μοντέλο που βλέπουμε τώρα σιγά σιγά να καταρρέει. Οι βολεμένοι όμως αυτής της κατάστασης κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην αλλάξει απολύτως τίποτα, δεν τους συμφέρει - αλλά ο κοσμάκης το μόνο που προσπαθεί να κάνει ειναι να επιβιώσει, μα δεν τον αφήνουν. Ειναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς καθαρά όταν είσαι μέσα στο άγχος πως θα την βγάλεις την μέρα, και όλα αυτά βέβαια ειναι μέρος του σχεδίου τους..

      Ας έχουμε λίγο κατανόηση για τους συμπατριώτες μας που ειναι τα θύματα αυτής της πλάνης.

      Άρτεμης

      Διαγραφή
    2. .....


      Άρτεμης = Αρετής Ίστορα - Αρτεμές - Ακέραια

      Κρατύλος 406 b


      Όπως είπε και ο Παπαδιαμάντης μέσα από τα έργα του,

      η "συμπάθεια" πρός τον Άνθρωπο..

      να μπορείς να συν - πάσχεις με τον συνΆνθρωπό σου,

      να συγ(ν)- χωρούμε !




      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω δεν φερω καμια ευθυνη για το τι ψηφιζαν οι συγγενεις και οι γειτονες φιλε Λυκαστρε!! Μονο για μενα εχω ευθυνη και εγω παντα ψηφιζα κομμα μη εξουσιας, οποτε δεν δεχομαι παρατηρησεις και ρεβανσιστικες δηλωσεις. Εγω πληρωνω τις επιλογες των αλλων που ποτε δεν συμφωνουσα. Τι ειναι αυτα που λες τωρα, να ζητησω τα λεφτα απο αυτους που ψηφιζαν κομματα εξουσιας; Πλακα κανεις, πιστευεις οτι θα παραδεχτουν τα λαθη τους και θα μου δωσουν λεφτα; Με δουλευεις και εσυ;
    Εσυ κανεις πλακα και μου λες ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ, χωρις να ξερεις τι ειμαι και τι επιλογες εχω κανει.
    Αλλα το πως θα ζησω κανεις δεν εχει απαντηση. Αν εγω αρχισω να κλεβω και να σκοτωνω, θα φταιω;
    Μου λες να μην αντιδρω, να μην ξεσηκωνομαι, να μην παρω τα οπλα, οτι καλα να παθω γιατι φταιω, αλλα δεν μου λες ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ τωρα που ειμαι ανεργος και τιμιος πατριωτης. Δεν πειραξα ποτε τριχα ανθρωπου και δεν θελω να πειραξω γιατι σεβομαι. Σε λιγο δεν θα εχω ουτε ιντερνετ να σου γραφω και τοτε, δεν ξερω τι μπορει να κανω ειδικα οταν δεν θα εχω ουτε ενα πιατο φαι να φαω.
    Να αυτοκτονησω, οχι προτιμω να κτονησω αλλους που φταινε για την καταντια μας. Αν αυτοκτονησω ομως θα παρω παρα πολλους μαζι μου στον αλλο κοσμο.
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Γιωρίκα, προς επίρρωση όσων σου είπε ο αγαπητός Λύκαστρος περί καταστολής κάθε αντίδρασης πολιτών από το σύστημα, θα σε πληροφορήσω ότι οι υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας, η ΕΥΠ και η ΔΑΕΕΒ, παρακολουθούν κάθε προσπάθεια ή απόπειρα ένοπλης εξέγερσης πολιτών, με μεγαλύτερο ίσως ζήλο, απ' ότι για αντίστοιχες προσπάθειες από τους τζιχαντιστές και την εγχώρια μαφία που πρόκειται να τους υποστηρίξει.
    Αυτά βεβαίως, συμβαίνουν επειδή το επιβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση (και οι ξένοι εντολοδότες τους), καθώς και οι δουλική και επιορκη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η διεφθαρμένη Δικαιοσύνη.
    Είναι όμως παρήγορο γεγονός, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών, δεν συμμερίζεται αυτές τις εθνοκτόνες διαταγές, αν και είναι υπόχρεοι στην εφαρμογή τους. Αυτό όμως, μεταφράζεται ως μια ολόκληρη μηχανή, η οποία πιέζεται να ενεργεί καταναγκαστικά, μέχρι ένα σημείο. Όταν η ελληνική κοινωνία φτάσει στο "σημείο μηδέν", είναι βέβαιο ότι αυτή η μηχανή θα αλλάξει πορεία και θα απεξαρτηθεί από τους εντολείς της. Θα εξοντώσει τους επίορκους ανάμεσα τους και με τους ομοίους του στρατεύματος, θα αναλάβουν δράση, υπέρ του έθνους και του Δικαίου.
    Δεν τρέφω αντίστοιχη αισιοδοξία για τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης...
    Αυτοί θα βρεθούν υπόλογοι.
    Κάνε υπομονή μέχρι την έλευση του ορισμού σημείου μηδέν. Εύχομαι να αντέξεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτα τα ξερω φιλε Λυκιε για την αστυνομια. Ο συγχωρεμενος ο πατερας μου ηταν αστυνομικος και ξερω πως ειναι να παιρνουν εντολες που δεν τους εκφραζουν, και ξερω και ποσο αγαπανε την πατριδα και τον πολιτη και πως θυσιαζονται για αυτα τα ιδανικα οταν χρειαστει. Αλλα πολλες φορες δεν τους αφηνουνε. Συμφωνω και για τους δικαστες που ειναι εκτος πραγματικοτητας και ειναι κλικα και μαφια. Και αυτο το εχω ζησει προσωπικα. Υπαρχουν ομως και σωστοι δικαστες και εγω ελπιζω και σε αυτους.
    Ενταξει Λυκιε, να κανω υπομονη και να υποχρεωνομαι να χανω την αξιοπρεπεια μου ζωντας με δανεικα μεχρι να ερθει η ωρα της καθαρσης. Και τοτε ελα να δεις τι εχει να γινει και τι θα κανει ο Γιουρικας σας!! Μακαρι στο πλευρο μου να ειναι οι παρτιωτες αστυνομικοι και οιστραιωτικοι. Αλλιως θα μπω μπροστα ζωσμενος και οποιον παρει ο χαρος με εμενα μαζι!!
    Ο Λυκαστρος λεει οτι ολα ειναι κανονισμενα απ εξω, και οτι δεν προκειται να ανοιξει ρουθουνι χωρις την εγκριση τους. Πως θα ξεσηκωθουν δηλαδη οι αστυνομικοι μονοι τους και δεν θα το εχει καταλαβει το συστημα από πριν; Θελω να πω πως, το εξυπνο συστημα μπορει να προβλεπει τα παντα, οποταν θα εχει προβλεψει την περιπτωση να αντιδρασουν οι αστυνομικοι και οι στρατιωτικοι. θα εχουν παρει τα μετρα τους και γιαυτο σιγουρα. Η θα ρουφιανεψουν ποιοι απο αυτους ειναι αντιδραστικοι οποταν θα τους διωξουν απο το σωμα , η θα τους μεταθεσουν σε καμια μεθοριο αποκομενους για να μην μπορουν να κανουν τιποτα. Η ακομα χειροτερα, λιγο πριν σκασει η αντιδραση των αστυνομικων και σταρτιωτικων θα εχουν φερει τιποτα Γερμανους αστυνομικους η τιποτα ΦΡΟΝΤΕΞ ενισχυμενους, ακομα και στρατο δηθεν του ΝΑΤΟ για να καταστειλουν την εξεγερση των αστυνομικων και στρατιωτικων. ΚΑι τοτε θα γινει πολεμος, εκτος και αν εχουν προνοησει να τους αφοπλισουν ολους.......
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Λυκαστρε δεν ζητησα ελεημοσυνη απο κανενα σας, ελεος! Εχω φιλους και συγγενεις που με στηριζουν και στο κατω κατω της γραφης μου χρωστανε και ουκ ολιγες χαρες απο το παρελθον που τους βοηθουσα οταν ημουν παντοδυναμος οικονομικα. Ευτυχως δηλαδη...
      Αλλα ντρεπομαι απ την αλλη γιατι δεν ξερω ΠΩΣ και ΑΝ θα μπορεσω να τους ξοφλησω καποια στγμη. Ειμαι πολυ υπερηφανος ανθρωπος και δεν σηκωνω μυγα στο σπαθι για την τιμη μου. Ευχαριστω για την προθυμια παντως Λυκαστρε. Για δουλεια πολυ δυσκολο φιλε, αστο.
      Γιουρικας

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας θυμηθουμε την Θεωρία του Κικέρωνα που επιβεβαιώνεται καθημερινά

    Ο πτωχός, εργάζεται.
    Ο πλούσιος, τον εκμεταλλεύεται.
    Ο στρατιώτης, προστατεύει και τους δυο.
    Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις.
    Ο απατεώνας, εκμεταλλεύεται και τους τέσσερις.
    Ο μεθύστακας, πίνει στην υγεία και των πέντε.
    Ο τραπεζίτης, εξαπατάει και τους έξι.
    Ο δικηγόρος, αγορεύει ξεγελώντας και τους επτά.
    Ο γιατρός, σκοτώνει και τους οκτώ.
    Ο νεκροθάφτης, θάβει και τους εννέα.
    Ο πολιτικός, ζει εις βάρος και των δέκα.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή Άρτεμις, αν και όσα επισημαίνεις είναι βάσιμα, εντούτοις ο πολίτης διατηρεί στο ακέραιο την ευθύνη του για τις επιλογές του. Όπως δεν δικαιώνεται αυτός που γίνεται εγκληματίας επειδή παρασύρθηκε από τους φίλους του, οι οποίοι ζούσαν με άνεση, λόγω του εύκολου χρήματος που προερχόταν από το έγκλημα, έτσι και ο πολίτης δεν δικαιώνεται όταν στηρίζει εν γνώση του ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, επειδή τον βολεύει ώστε να ζει άνετα! Διότι αν δικαιολογήσουμε αυτόν τον πολίτη, θα ζητήσει επίσης δικαίωση και ο διεφθαρμένος πολιτικός, επειδή του παρείχε την δυνατότητα να ζει άνετα και βολεμένα. Και τότε, κανείς δεν θα έχει ευθύνη για την ηθική και αξιακή παρακμή της κοινωνίας μας,η οποία οδήγησε και στην οικονομική.
    Με τέτοια λογική, απεμπολούμε όλο το αξιακό σύστημα μιας υγιούς κοινωνίας, για να το αντικαταστήσουμε με την μοναδική αξία της υλικής ευμάρειας, του πλουτισμού και της ανηθικότητας, μια ηθική που περικλείεται στο "ότι φάμε και ότι πιούμε...", αλλά αδιαφορούμε αν η κατάληξη λέει "...και ότι αρπάξει ο κ@λ@ς μας", μέχρι που θα έρθει η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό! Τότε διαμαρτυρόμαστε και ψάχνουμε τους "άλλους" για να τον πληρώσουν...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Γιωρίκα, τα χθεσινά επεισόδια που προκάλεσαν οι "αντιεξουσιαστές" στην Αθήνα, νομίζω ότι τα είδες. Μια ακόμη απόδειξη, ότι το κράτος και ιδίως το σημερινό, χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του, προκειμένου να καταστέλλει εν τη γενέσει της, κάθε αντίδραση ή διαμαρτυρία των πολιτών.
    Οι "αναρχικοί-αντιεξουσιαστές" κατευθύνονται από το σκοτεινό κέντρο διαχείρισης των πολιτικών εξελίξεων, που λειτουργεί από το 1974, μέχρι σήμερα (με εδρα την Πλατεία Μαβίλη).
    Αυτό βέβαια, δεν αποτελεί κάτι νέο και δεν αποσκοπώ να κομίσω γλαύκας εν Αθήναις! Μπορώ όμως να σε πληροφορήσω, ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεργασία με την ελληνική μαφία (εντός κι εκτός φυλακής) και τα αποτελέσματα αυτής της αγαστής ένωσης, ήδη τα νιώθουν όσοι μηχανισμοί παραμένουν "όρθιοι" μέσα στο κράτος (που σύντομα θα καταπέσουν κι αυτοί), ενώ κάποια στιγμή θα δούμε πως η συνεργασία αυτή διευρύνεται και με τους φανατικούς εχθρούς της χώρας και για να μην κρύβω τα λόγια μου, αναφέρομαι στον εν Ελλάδι ISIS και τους Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοί, σας ευχαριστώ για την απάντηση και με την ευκαιρία να σας συγχαρώ για το αξιόλογο ιστολόγιο σας.


    Όντως, φέρουμε την ευθύνη των επιλογών μας, παρόλο που ζούμε σε μια 'εικονική πραγματικότητα' και οι επιλογές μας ειναι κατευθυνόμενες από τα κέντρα εξουσίας.
    Και εδώ ακριβώς βλέπουμε την πονηριά του συστήματος, την υποτιθέμενη επιλογή που μας δίνουν να διαλέξουμε ανάμεσα από τις υπάρχουσες εξουσίες. Δεν γνωρίζω αν σήμερα όντως υπάρχει μια εναλλακτική που θα μπορούσε να ψηφίσει ο λαός, πάντως στο παρελθόν δεν υπήρχε. Όποτε, το να ψηφίσεις τους προδότες πολιτικούς για να εξασφαλίσεις την επιβίωση σου και της οικογένειας σου, ναι μεν γίνεσαι συνένοχος, αλλά φαίνεται ως η μόνη λύση σε έναν απεγνωσμένο. Τώρα, αυτοί που το μόνο όφελος που είχαν ήταν να βολευτούν σε βάρος των άλλων, που δυστυχώς ειναι οι περισσότεροι, ειναι αυτοί που διαιωνίζουν την την παρούσα πραγματικότητα.

    Βέβαια, όλοι θα κριθούμε για τις επιλογές μας κάποια στιγμή, απλά δεν χρειάζεται να κρίνουμε εμείς τους άλλους, ειδικά από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο καθένας.

    Υ.Γ Συγχωρέστε με για τυχών ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, ομολογώ πως έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω την Ελληνική γραφή.

    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητοί συνομιλητές, αν και συμφωνώ μαζί σας, προσπαθώ να μην ειμαι πλέον απόλυτη και δεν παύω να ελπίζω σε μια καλύτερη φύση του ανθρώπου, που ότι λάθη και να έχει κάνει αν τα συνειδητοποιήσει και μετανοήσει τότε δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.

    Ο ψυχολογικός πόλεμος κατά της ανθρωπότητας γεννάει 'τέρατα', και σήμερα ζούμε τις συνέπειες αυτών των 40 χρόνων που προανέφερες Λύκαστρε. Εγώ προσωπικά έφυγα από την Ελλάδα το 2000 γιατί την είχα σιχαθεί, δεν μπορούσα να καταλάβω την νοοτροπία του μέσου του ρουσφετιού του κομπλεξικου Έλληνα και της προσωπικής του καλοπέρασης εις βάρος των συμπολιτών τους. Βέβαια πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς ειναι η μειοψηφία.. και άντε να βρεις το δίκιο σου!

    Δεν παύω όμως να αγαπάω την πατρίδα μου, και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την τιμή να συνομιλώ με γνήσιους Έλληνες.

    Τα σέβη μου

    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. .....

    Περπατώ σε μια Πόλη που η χάρη της βρίσκεται στο παλαιό, στο διαχρονικό με μια απαράμιλλη ομορφιά στα μικρά της δρομάκια,
    κοιτάω την "κίνησή" της αμυδρά, απλανές, αφηρημένα...

    παρατηρώ και βλέπω μια μαργαρίτα να έχει ανθίσει ανάμεσα από τσιμεντοπλακάκια, ποτισμένη από την βροχή...

    απτόητη, όρθια με το "βλέμμα" της πρός τον Ήλιο...

    το ύψος της έδειχνε ότι δεν "τολμούν" να την..πατήσουν...
    ανάμεσα σε μηχανές, όχλο και θόρυβο...

    απτόητη, όρθια με βλέμμα πρός τον Ήλιο.....



    https://c5.staticflickr.com/8/7157/27193451292_a2f113266b_k.jpg


    https://www.youtube.com/watch?v=rmIYJvaifyo



    Έρρωσθε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κι όμως αγαπητή Άρτεμι, μπορεί το πολιτικό κατεστημένο να φαίνεται αδιέξοδο και επιβεβλημένο ως μοναδική επιλογή, αλλά θα μπορούσε να είχε ανατραπεί. Αν ακόμα και τώρα, απείχε το 90% των ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασια και συμμετείχε σε σιωπηρή διαμαρτυρία, χωρίς βία, φωνές, σύνθηματα και άλλες υπερβολές, μακρυά από κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες, τότε ίσως και το υπόλοιπο 10% να προβληματιζόταν. Σκέψου έναν διάδρομο από δυο σειρές των 10 ατόμων, αντικριστά ο ένας με τον άλλον, να υποδέχονται αμίλητοι και βλοσυροί τον ψηφοφόρο που εισέρχεται στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει. Ούτε φωνές, ούτε σύνθηματα, ούτε πανώ. Απλά αμίλητοι.
    Αν η εκλογική διαδικασία ακυρωνόταν στην πράξη, το πολιτικό κατεστημένο θα εξαναγκαζόταν να αφουγκραστεί και να αναθεωρήσει συθέμελα την στάση του. Αν δεν το έκανε (που δεν θα το έκανε καθόλου πρόθυμα), γρήγορα θα εκτοπίζοντο από νέες πολιτικές δυνάμεις, με το νέο πολιτικό ήθος. Εννοείται ότι το παλαιό κατεστημένο, θα επιχειρούσε να επιρρεάσει και να χειραγωγήσει το νέο. Κάθε φορά όμως που κάποιο νέο, θα επιχειρούσε να επαναφέρει το παλαιό, η αποχή θα έφτανε και πάλι το 90%. Μετά από μια περίοδο ακυβερνησίας και διαρκών εκλογικών αναμετρήσεων (ίσως και ενός έτους), το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο και ωφελιμότερο από το παλιό. Οι πολίτες θα επέβαλλαν στους πολιτικούς, το ήθος και το ύφος που θα τους αναλογούσε. Οι πολιτικοί προσαρμόζονται στους πολίτες (και τους εκφράζουν) και όχι το αντίθετο.
    Αυτά βεβαίως, θα μπορούσαν να ειχαν συμβεί, μέχρι το 2009, πριν την κρίση. Οι παρούσες πολιτικές συγκυρίες, έχουν επιβάλλει μια δικτατορία με ξένο κέντρο εξουσίας, που έχει ακυρώσει στην ουσία κάθε δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.
    Όμως από το 1974 μέχρι το 2009, δηλαδή για 35 χρόνια, αφήσαμε τους πολιτικούς να βυσσοδομίσουν στην Ελλάδα, χωρίς κανείς να αντιδρά σε αυτό, αφού όλοι προτίμησαν το βόλεμα του σήμερα, για την αβεβαιότητα του αύριο. Τώρα ζούμε το ...αύριο, που είχαμε επιλέξει τότε!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ακριβώς λοιπόν, όπως εσύ δεν μπορούσες να ανεχτείς και να κατανοήσεις την νοοτροπία και τα κόμπλεξ του Έλληνα πολίτη και έφυγες για την αλλοδαπή, πολλοί άλλοι Έλληνες εξίσου ενοχλούνται από αυτή την νοσηρή κατάσταση. Οταν λοιπόν διαπιστώνει κανείς ότι βρίσκεται σε δυσαρμονία με το περιβάλλον του και νιώθει "άβολα", τότε έχει δυο υγιείς επιλογές. Μάχεται ενάντια στην νοσηρότητα που αντιμετωπίζει, ή φεύγει αναζητώντας πιο υγιείς χώρους.
    Η τρίτη και δυστυχώς συνηθισμένη επιλογή, είναι ο συμβιβασμός και η εσωτερική καταπίεση που αυτός επιφέρει! Το να ζεις ενάντια στην συνείδησή σου, είναι δυσαρμονικό και προκαλεί ψυχοσωματικές επιπτώσεις. Αν επιλέξεις να ζεις έναν βίο εναρμονισμένο με την συνείδησή σου και την ηθική σου, σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο, ακόμη και αν γίνεσαι δυσάρεστος στους πολλούς. Αν ζούμε κατά συνείδησιν, τότε λειτουργούμε ως ζωντανό παράδειγμα για όσους θέλουν, αλλά αδυνατούν να αλλάξουν. Πρέπει να είμαστε γενναίοι στην ζωή και να έχουμε το θάρρος της καθαρής επιλογής. Να ζούμε κατά συνείδησιν και να επωμιζόμαστε οποιοδήποτε κόστος μπορεί αυτό να προκαλέσει.
    Αλλιώς, η διαρκής υποχώρηση και ενδοτικότητα στις τάσεις, τις ροπές και τις "μόδες" της εποχής, μας αφαιρούν την αυτοκυριαρχία και τον ηθικό και συνειδησιακό αυτοπροσδιορισμό μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκιε, σε ευχαριστώ παρά πολύ για την ανάλυση στο παρών θέμα, μου έλυσες πολλές απορίες που με έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα.

      Τα σέβη μου
      Άρτεμις

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι αγαπητή Άρτεμι, αν όντως σου λύθηκαν κάποιες απορίες. Πάντως, δεν έκανα και καμία σπουδαία ανάλυση...!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Λύκιε, δεν χρειάζονται μακροσκελείς αναλύσεις για να εξηγήσεις ορισμένα πράγματα. Είπες με λίγα λόγια το νόημα, πολύ όμορφα και καθαρά. Και σε ευχαριστώ ιδιαίτερα γι'αυτο. Να είσαι καλά.

      Άρτεμις

      Διαγραφή
  34. ΧΜΜΜ! ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Ή ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ? ΚΑΛΑ, ΚΑΛΑ, ΜΗΝ ΚΛΩΤΣΑΤΕ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ? ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣΣΣΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα σας,

    Καθισμένος για χρόνια στο βάθος του αναψυκτηρίου, παρακολουθούσα σιωπηλός, τις άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις που διεξάγονταν από τους βασικούς θαμμώνες. Αν και δε συνηθίζω να σχολιάζω στο διαδίκτυο αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου και να δηλώσω την παρουσία μου.

    Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά (ακόμα και αυτούς που δεν γράφουν πια) για όλα τα υπέροχα ταξίδια που παρείχατε όλο αυτό το διάστημα στη σκέψη μου. Μπορεί οι απόψεις μου να μην ταυτίζονται σε πολλά από αυτά που αναγράφονται στον ιστότοπο, όμως διακρίνω αξιόλογες ιδέες/θεωρίες από όλες τις πλευρές και για το λόγο αυτό εύχομαι, να συνεχίσουν όλοι να γράφουν, παρά τις διαμάχες που μπορεί να δημιουργούνται ανά διαστήματα.

    Κατα δεύτερον, όλοι ανεξαιρέτως σε αυτό το χώρο καταθέτουν δωρεάν όσα βγαίνουν από την ψυχή τους( πολύτιμο χρόνο, γνώσεις, ποιήματα, τραγούδια κ.α). Επειδή δεν γνωρίζω αν μπορώ να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου, σκέφτηκα να συμμετέχω στην παρέα σας με τον δικό μου τρόπο.
    Θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα έργο εμπνευσμένο από τις εικόνες που έχω λάβει από τον Καταχθόνιο Δαίμονα. Για να μην παρεξηγηθώ, το έργο μου δεν είναι δηλωτικό της εικόνας του ιστοχώρου αλλά μία μεταφορά ενός μικρού μόνο κομματιού του, μέσα από τον δικό μου τρόπο αντίληψης.
    Δεν γνωρίζω, αν θα τροφοδοτήσει νέες συζητήσεις, οπωσδήποτε όμως θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για τα αισθήματα και τις σκέψεις που μπορεί να σας προκάλεσε. Το έργο μπορείτε να το δείτε εδώ :
    https://s20.postimg.org/inecfaqd9/katahthoniosdemon1web.jpg

    Στο μέλλον, αν βέβαια το θέλετε κι εσείς, μπορώ να ετοιμάσω και να σας παρουσιάσω διαφορετικές πτυχές του ιστότοπου, πάντα μέσα από τη δική μου ματιέρα.

    Ιππόνοος

    Υ.Γ Συγχωρέστε με αν σας κούρασα με το μακρόσυρτο κείμενο, όμως θεώρησα σωστό να κάνω μια εισαγωγή καθώς εγώ αισθάνομαι πως σας γνωρίζω, αφού σας διαβάζω χρόνια, ενώ εσείς δεν έχετε εικόνα της παρουσίας μου, πέραν της γνώσης της υπάρξης, κάποιου αριθμού "ανώνυμων" αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Ιππόνοε εκ πρώτης η εικόνα σου είναι εξαιρετική με πολύ φαντασία. Επειδή όμως δεν σκαμπάζω απο αποσυμβολισμούς, θα μπορούσες να μας κάνεις μια επεξήγηση... Ευχαριστώ.
    Κικέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΕΙΣΤΕ Ή ΠΑΛΙΟΙ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ? ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΙΚΕΡΩΝ ΚΑΙ ΙΠΠΟΝΟΟ!! ΙΠΠΟΝΟΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΟΓΟΣ ΙΠΠΟΣ? ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πώς είστε τόσο σίγουρος Λυκαστρε για την ερμηνεία των δυο ανθρώπων; Αντρας-γυναικα; Ή αριστερή μορφή δεν έχει αρσενική πνοή όπως ή δεξια. Χαρακτηριστικο είναι το μαυρο χιτώνιο... Θύμισε μας αν θες την εικόνα που είχε αναρτήσει ο Λύκιος να κάνουμε την σύγκριση.
      Κικέρων

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ας υποθέσουμε οτι έτσι ειναι. Τα υπόλοιπα συμβολα τι είναι; Αυτά δεξια και αριστερά της νεκροκεφαλης. Πολύ μυστήριο αδελφέ μου.
      Κικέρων

      Διαγραφή
    6. Αγαπητοί,

      Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σας βοηθήσω στον αποσυμβολισμό του έργου. Κι αυτό γιατί δεν γνωρίζω... Είμαι καλλιτέχνης και πολλές φορές αφήνομαι στη φαντασία μου. Η γεωμετρία, τα σχήματα και οι λέξεις με καθοδηγούν(πχ θεωρία της Ιερής καρδιάς, η τέταρτη οδός κ.α). Οι εικόνες προβάλλονται κι εγω απλά τις αποτυπώνω χωρίς να γνωρίζω την επεξήγηση τους. Δεν ξέρω τι συμβολίζει, αν στέκει πνευματικά ή όχι ως έργο. Μπορεί να είναι μια προβολή από το υποσυνείδητο μου ή απλά μια εικονογράφηση χωρίς βαθύτερο νόημα. Πραγματικά δεν ξέρω να σας πω...

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου για να βάζεις κάποια σύμβολα σημαίνει οτι κάτι γνωρίζεις. Απο κάπου αλλου τα είδες. Και σίγουρα θα αναρωτήθηκες την ερμηνεία τους. Εξήγησε μας τι είναι το καθενα χωριστά και μετά θα δουμε πως μπορούμε να τα παντρεψουμε όλοι μαζί.
      Κικέρων

      Διαγραφή
    8. Όλα όσα εμφανίζονται στο έργο θεωρώ πως είναι γνωστά, καθώς έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από αρκετά μέλη του Καταχθονίου. Μήπως δεν έχουν γίνει αναφορές στην αλχημεία(βλ. σύμβολα δεξιά και αριστερά από το κρανίο), στα 12-εδρα, στα φίδια και τη σημασία τους, την ενόραση, τα 4 στοιχεία και την ιερή γεωμετρία; Όπως προ-είπα εγώ απλά μετέτρεψα τα λόγια σας σε εικόνες . Ήταν η δική μου κατάθεση ψυχής.

      Αλήθεια, δε μοιάζει το έργο σαν ένα καθρέφτη που αντικατοπτρίζει ένα μικρό κομμάτι του Καταχθονίου Δαίμονα; Αυτό βέβαια εσείς θα μου το απαντήσετε ,και κυρίως ο οικοδεσπότης μας ο αξιαγάπητος Λύκιος.

      Υ.Γ Αν έδινα τίτλο, θα το ονόμαζα : «Η κοιλάδα των επτά»

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Οι μυστικοί επτά είναι καλύτερο! Τα αγοράκια θα τους θυμούνται.....

      Διαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκαστρε,

      Όπως γνωρίζεις πολύ καλά η καθημερινότητα στην πατρίδα μας δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Στο αρρωστημένο πλαίσιο που μεγαλώνουμε η σκέψη μας αναζητά το δικό της καταφύγιο. Εγώ προσωπικά άσυλο έβρισκα στον καταχθόνιο και στα κείμενά σας. Άλλες φορές μου ανεβάζατε το ηθικό ωστε να συνεχίσω να παλεύω, άλλες φορές ενεργοποιούσατε την κριτική σκέψη και την αμφισβήτηση και άλλες φορές πυροδοτούσατε τη φαντασία μου. Ο καταχθόνιος με τα χρόνια μετατράπηκε σε ένα σπίτι που μπορούσα να βρίσκω παρηγοριά & να ξεφεύγω λίγο...Στην πραγματικότητα όμως για να θεωρήσεις ένα χώρο ως οίκο θα πρέπει ο οικοδεσπότης και τα υπόλοιπα μέλη να σε αναγνωρίζουν κι αυτά ως κομμάτι του οίκου.

      Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τώρα έσπασα τη σιωπή μου. 'Ενας δεύτερος λόγος είναι πως μου αρέσει η γνώση, και πιστεύω πως θα μπορέσω να μάθω πολύ περισσότερα αν εκφράζω τις απορίες μου, παρά αν μένω πίσω απ'το πληκτρολόγιο και μέσα μου αφήνω αναπάντητα ερωτήματα.

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
    2. .....

      Καλως ήρθες Ιππόνοε στον Καταχθόνιο Δαίμωνα


      Υ.Σ. ( Σύνοδος Καλλιτεχνών... έσσεται μηνυματοδόνησις.... )


      Έρρωσθε



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ Ποιητή των χρωμάτων! Καλως σας βρήκα!!

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
  39. Κατ' αρχήν να καλωσορίσω τον νέο μέλος της παρέας μας, Ιππόνοο!
    Αγαπητέ Ιππόνοε, αν και θα σχολιάσω εκτενώς πάνω σε όσα μας είπες αύριο, με την ησυχία μου μετά την δουλειά, θα περιοριστώ στο καλωσόρισμα και τον θαυμασμό μου για την εικόνα που δημιούργησες εμπνευσμένος από τα συναισθήματα κσι τα διανοήματα που έλαβες από τον χώρο μας. Η εικόνα αυτή, είναι η δεύτερη μετά της Aya (που βρίσκεται στο τέλος της δεξιάς στήλης), που απεικονίζει τον Καταχθόνιο Δαίμων, οπως τον αντιλαμβάνται όσοι κοινωνούνται με αυτόν.
    Αγαπητέ μου, έπιασα τα μηνύματα που απεικονίζεις και θα τα συζητήσουμε εν καιρώ.
    Για την ώρα, καληνύχτα και θα χαρούμε να απολαύσουμε και τον δικό σου λόγο!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκιε, σε ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή και για την ανάρτηση του έργου μου. Δεν γνωρίζω αν με το λόγο μου μπορώ να συνεισφέρω στα θέματα του Καταχθονίου, καθώς υστερώ πολύ σε γνώσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συνομιλητές. Παρ'όλα αυτά,με τη χρήση περισσότερο των εικόνων και λιγότερο του λόγου θα προσπαθήσω να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου.

      Ιππόνοος

      Διαγραφή
  40. Ομοίως θα καλωσορίσω και τον Κικέρων. Ελπίζω να έχουμε γόνιμους διαλόγους και να βγούμε όλοι ωφελημένοι από αυτούς.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Ιππόνοε, στην νέα ανάρτηση που έχει τίτλο "Ο Καταχθόνιος Δαίμων, με τα μάτια της ψυχής του Ιππόνοου" και εικονίζεται το έργο σου, μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο για νέες συζητήσεις. Εσύ, μπορείς να συμμετέχεις με όποιον τρόπο επιθυμείς ή σε εκφράζει καλύτερα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. .....


    Αφιερωμένο στην παρέα.....


    https://www.youtube.com/watch?v=Dogp6FAfAFI


    Χρόνια Ελληνικά


    Έρρωσθε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΙ ΗΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΑΞΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝ, ΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΑ ΤΗΝ ΠΟ--ΝΑ ΠΟΥ 'ΧΕ ΚΩΛΟ ΣΑΝ ΦΑΚΛΑΝΑ ΚΑΙ --ΝΙ ΣΑΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑ, ΕΕΕΕ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥ 'ΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΑ--ΡΙ, ΕΠΕΣΕ ΜΕΣ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥΤΙΝ)!
    Ο ΔΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, (ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΑ ΣΤΡΙΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ), ΕΝΩ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΦΙ ΜΕ ΤΟ ΕΔΕΣΜΑ "ΕΡΜΟΣΕΛΙΝΟ"! ΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΠΕΟΔΑΡΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΒΑΛΤΕ ΜΑΓΙΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΖΩΟΔΙΟ! ΟΙ ΥΔΡΟΧΟΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ Ο ΗΛΙΟΣ ΨΗΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΙΓΟΚΕΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΙΑ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ. ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπητε Λυκαστρε μη με παρεξηγησεις για τη διορθωση, αλλα δεν υπαρχει θερινη ισημερια που γραφεις. Μιλαμε για θερινο ηλιοστασιο στις 21 Ιουνιου και υπαρχει και το Χειμερινο ηλιοστασιο 21 Δεκεβριου. Η ισημερια ειναι Μαρτιο και Σεπτεμβριο και ειναι μιση 12 ωρες ημερα και 12 ωρες νυχτα.
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εδώ, έχει δίκιο ο αγαπητός Γιωρίκας!
    Η ημέρα είναι ίση με την νύχτα, μόνο κατά την διάρκεια της ισημερίας (εαρινής και φθινοπωρινής), δηλαδή τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο (δεν θυμάμαι ακριβώς τις ημερομηνίες).
    Το Ηλιοστάσιο της 21 Ιουνίου, μας δίνει την μέγιστη διάρκεια της ημέρας σε βάρος της διάρκειας της νύχτας ολοκλήρου του έτους, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο της 21 Δεκεμβρίου, οπου η νύχτα έχει την μέγιστη διάρκεια, σε όλο το έτος.
    Συνεπώς ο αγαπητός Λύκαστρος, προφανώς αναφερόταν στο θερινό Ηλιοστάσιο και εκ παραδρομής έγραψε για θερινή ισημερία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ναι ρε Λυκιε (και Γιουρικα), τί δεν καταλαβαινεις; Μην μπερδευεσαι. Θερινη Ισημερια=Θερινο Ηλιοστασιο. Τωρα αν οι ισημεριες συμβαινουν Μαρτιο και Σεπτεμβριο και τα ηλιοστασια Ιουνιο και Δεκεμβριο, αυτα ειναι λεπτομερειες

    Αυριο θα τα μαθεις αναλυτικα
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο.Κ., πάω πάσο για να μαθω την νέα αστρονομία.
    Άντε να δούμε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΒΡΕ ΣΕΙΣ? ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ. ΧΑ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΑΣ? ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝΕ ΚΟΡΟΪΔΑΑΑΑΑ!
    ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΧΑΧΑΧΑ!! ΑΜ ΠΡΙΤΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ! ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ! ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΩΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΤΕΙΑ. ΖΗΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ! ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΑΣ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ 22 ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ? ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο 22 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ! ΟΠΟΙΑ ΠΛΑΝΗ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΚΟΡΟΪΔΑ! ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ 22 ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΕΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΠΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Ν. ΠΟΛΟ. ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΕ ΤΗΝ 21 ΚΑΙ ΤΗΝ 23! ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΣΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ.
    ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ. ΜΟΝΟ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ενταξει το "σατανιστης" το κατανοω. Αλλα "στανιστης" φιλε παει πολυ, τι θες να πεις πως ακουω πολυ Στανιση; Αυτο ειναι πολυ βαρυ, δεν το αντεχω. Σιγουρα τωρα θα κανω να κοιμηθω τρεις μερες

    Δεν ειναι κακο να κανει κανεις λαθη. Ολοι κανουμε. Κακο ειναι να μην τα παραδεχομαστε απο εγωισμο. Θα γκρεμιζοταν κανας φουρνος ναλεγες "Ωχ ναι εκανα λαθος Λυκιε, "εκ παραδρομης" φυσικα". Ο Λυκιος στο "ζωγραφισε" ετσι, ωστε να μην χρειαστει να πεις καν "Ωχ δεν τοξερα, νομιζα ηταν το ιδιο", για να μην σε φερει στο ελαχιστο σε δυσκολη θεση.

    Αλλα οχι, επρεπε να τον διορθωσεις κι ολας. Πως δεν τα ξερει καλα. Και θα τα εξηγησεις οταν βρεις χρονο. Ε, ναι τοτε θα σου κανω πλακιτσα. Αν ελεγες αυτο που επρεπε, να ξερεις πως δεν θα ελεγα τιποτα. Πες πως εκανες λαθος στις λεξεις και παμε παρακατω. Ουδεν μεμπτον

    Η αστρονομια ειναι η επιστημη που ερευνα και μελετα τα ουρανια σωματα. Η αστρολογια ειναι μια ψευδοεπιστημη(επειδη δεν εχει αποδειχτει) που ερευνα και μελετα μια αιτιακη σχεση μεταξυ της θεσης των ουρανιων σωματων και της ζωης των ανθρωπων. Δεν εχει αποδειχτει διοτι η επιστημη δεν μπορει να ανακαλυψει τον τροπο με τον οποιο συμβαινει αυτη η επιδραση. Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχει. Υπαρχει και παραυπαρχει. Ο Γιουνγκ μαλιστα προσπαθησε να το δειξει μεσω της "συχρονικοτητας" του αλλα χωρις αιτιακη συνδεση.

    Ειναι αστειο αλλα αυτοι ακριβως που εκραξες ειναι οι μονοι που δινουν μια βαση στα λεγομενα σου. Πιθανον η πηγη απο την οποια αντλησες αυτες τις γνωσεις, να τις εχει παρει μαλιστα απο αυτους αλλα με "Φουράκια" τεχνικη και αναμασα κομματια απο γνωσεις που δεν κατανοει. Με το Ηλιακο μας συστημα γενικα συμβαινει οντως ενας χαμος, απο τον οποιο η συχρονη επιστημη δεν εχει παρει ειδηση τιποτα. Και οσοι γνωριζουν εχουν συμφωνησει ενοχη σιωπη. Αλλα μεταξυ μας τωρα, αυτα που οντως γνωριζε ας πουμε ο Γκουρτζιεφ (τον ζηλευεις που τα γνωριζε, ε;), εσυ δεν τα ξερεις και ουτε και εμεις. Εγω ομως τουλαχιστον τον μελεταω αρα κατι μαθαινω

    Οποτε την παλια αστρολογια, την αποκρυφη, πού την εμαθες; Ακουσες τον Λαμπρακη του Σωρρα; Εαν ναι, θα σε ακουσω και δεν το λεω ειρωνικα
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΤΟ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ!! ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ! ΘΑ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΕΙΣΣΣ ΩΡΑΙΟΣΣΣΣΣ!
    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΚΡΙΒΑ, Ή ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΩ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΞΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ?
    ΜΑ ΤΙ ΕΙΠΑ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ? ΠΑΛΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ!
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ, ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΨΑΞΩ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΡΚΑΡΩ! ΙΣΩΣ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΝΑ ΒΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ (ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ).
    ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ! ΣΝΙΦ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η αλήθεια είναι ότι με μπερδέψατε λίγο φίλοι μου. Κόντεψα να ξεχάσω αυτά που ήδη γνωρίζω. Λύκαστρε νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Ο Λύκιος και ο Γιουρίκας έχουν σαφώς δίκιο. Το Θερινό και Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι δύο διαφορετικά πράγματα απο την Ισημερία. Η Ισημερία το λέει και η ίδια η λέξη. Ιση διάρκεια μέρας και αντίστοιχα ίση διάρκειας νύχτας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 20 Μαρτίου και στις 22 Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως το ηλιοστάσιο έχει να κάνει όταν η ημέρα είναι είτε η μεγαλύτερη (το Καλοκαίρι-Θερινό ηλιοστάσιο) είτε η μικρότερη (το Χειμώνα-Xειμερινό ηλιοστάσιο) για όλες τις περιοχές της γης εκτός από τους Τροπικούς.
    Για του λόγου το αληθές :

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1:
    Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με τον κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας[1]. Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF
    Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο , συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.
    Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο ψηλότερο ή στο χαμηλότερο σημείο (ετήσιο ) του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.
    Η ημέρα του ηλιοστασίου είναι είτε η μεγαλύτερη (το Καλοκαίρι-Θερινό ηλιοστάσιο) είτε η μικρότερη (το Χειμώνα-Xειμερινό ηλιοστάσιο) μέρα του έτους για όλες τις περιοχές της γης εκτός από τους Τροπικούς.
    Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται. Εξίσου ορθό ετυμολογικώς είναι και το συνώνυμο «ηλιοτρόπιο» (βλ. παρακάτω, Πολιτιστικές επιδράσεις και λαογραφία). Με την ευρύτερη σημασία, ο όρος «ηλιοστάσιο» σημαίνει και την ημέρα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο. Τα ηλιοστάσια, όπως και οι ισημερίες, συνδέονται αναπόσπαστα με τις εποχές του έτους. Σε κάποιες χώρες ή γλώσσες θεωρείται ότι αρχίζουν ή διαχωρίζουν τις εποχές, ενώ σε άλλες θεωρούνται τα κέντρα τους.
    Τα ηλιοστάσια συμβαίνουν και για τους άλλους πλανήτες. Ορίζονται αντίστοιχα ως οι χρονικές στιγμές κατά τις οποίες ο άξονας περιστροφής του πλανήτη εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη γύρω από αυτόν.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αναμασα γνωσεις που δεν κατανοει και τις μεταφερει αυτουσιες απο τα χειλη αμφιλεγομενων ανθρωπων και αμφισβητουμενης αξιοπιστιας και εντιμοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε σου ζήτησα να μην δώσεις συνέχεια στην διένεξη με επεξηγήσεις και διευκρινήσεις.
      Το εννοούσα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τώρα, αγαπητέ Λύκαστρε, βρίσκομαι στο δίλημμα αν θα πρέπει να παρέμβω για να εμποδίσω την εκτροπή που επαπειλείται ή όχι...
    Αν πάρω τον λόγο και μιλήσω δίκαια, θα σε πληγώσω και δεν το θέλω.
    Αυτό που θέλω, είναι να μην δώσεις καμία συνέχεια στο θέμα από τώρα και να στοχαστείς πάνω σε όσα έχεις γράψει (αποστασιοποιημένα). Θα ζητήσω και από τον Ε.Σ. να μην απαντήσει σε τίποτα από τα ανωτέρω. Όσοι διάβασαν, κατάλαβαν.
    Από τον ανώνυμο που έγραψε, θέλω να μην παρέμβει επίσης, ούτε καν για εξηγήσεις.
    Θα ανοίξω το 7ο Αναψυκτήριο και εκεί, θα ήθελα να κάνουμε σαν να μην έγινε τίποτα.
    Για να προλάβω τυχών απορίες, θα πω ότι η διένεξη που θα ακολουθούσε, δεν πρόκειται να προσέφερε κανένα αποτέλεσμα, καθότι δεν "περνάνε" τα μηνύματα.
    Ευχαριστώ όλους σας, εκ των προτέρων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Να μου στείλεις προσωπικό mail, για να μου δείξεις την επίθεση που δέχτηκες!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Απάντηση δεν μπορώ να δώσω εγώ σε αυτή την απορία, αγαπητέ Λύκαστρε. Δεν είσαι ο μόνος όμως, και το γνωρίζεις αυτό.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  64. Ο.k. Λύκαστρε! προς ενημέρωση όλων, ο Λύκαστρος δέχτηκε μια υβριστική επίθεση στο προσωπικό του e-mail.
    Ως διαχειριστής δεν μπορώ να επέμβω στο προσωπικό e-mail του Λύκαστρου, αλλά δεν θα επιτρέψω ανάλογη επίθεση από τον δημόσιο χώρο του Κ.Δ.. Προσοχή όμως, μιλάω για ΑΝΑΛΟΓΗ επίθεση με ύβρεις. Αν κάποιος "επιτεθεί" με επιχειρήματα και ήπιο λόγο, δεν θα επέμβω.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.