Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

5o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Οι 12 Φύλακες του Αοράτου, Σπάζοντας τον προγραμματισμό, Αυτοπραγμάτωση, Γέφυρα σε αρχαιοελληνικές&χριστιανικές θεότητες, Τόρος, Προ-ολύμπια Δέσποινα, Κάδιθ/Γάδειρα-Ηρακλής-Γηρυόνης, Αμαρτίες(Κατά Σάρκα&Πνεύμα) & Μετάνοια, Ουράνιοι άνθρωποι & Δημιουργία, Γεωπολιτικά σχέδια, Αλβανοί & Αρβανίτες, Μυθωδία, ‘Σύγχυση’ περί θείου, Δελφοί Ιερείς & Αδελφοί(Αδελφότητες), Έλληνας-αγγελιοφόρος, Βύζας ή Βύζαντας]


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

124 σχόλια:

  1. «Κάποτε πίστευαν πως αν θέλεις να ταξιδέψεις πέρα από τα όρια του ορατού και να λάβεις μυστική γνώση θα πρέπει να βρεις τους δώδεκα φύλακες που προστατεύουν τις πύλες του ουρανού. Αυτοί θα σου βάλουν δοκιμασίες για να δουν αν είσαι άξιος να λάβεις την γνώση τους. Ο πρώτος θα δοκιμάσει την θέληση σου, ο δεύτερος την υπομονή σου, ο τρίτος την ευφυΐα σου, ο τέταρτος την στοργή σου, ο πέμπτος την αυτοεκτίμηση σου, ο έκτος την μεθοδικότητα σου, ο έβδομος το ήθος σου, ο όγδοος την επιμονή σου, ο ένατος την σοφία σου, ο δέκατος την πειθαρχία σου, ο ενδέκατος την αλληλεγγύη σου και ο δωδέκατος την φαντασία σου. Αν σε βρουν άξιο θα σου χαρίσουν τα μυστικά τους.»

    Τα ξαναγράφω

    ΘΕΛΗΣΗ
    ΥΠΟΜΟΝΗ
    ΕΥΦΥΪΑ
    ΣΤΟΡΓΗ
    ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ
    ΗΘΟΣ
    ΕΠΙΜΟΝΗ
    ΣΟΦΙΑ
    ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
    ΦΑΝΤΑΣΙΑ

    Επιστρατεύω την αλληλεγγύη του Λύκαστρου στο θέμα της μετάφρασης και ερμηνείας (αυτό προαιρετικό), των αρχαίων κειμένων που μας παραθέτει.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα συνδεονται.
    Τι ειναι η Αθηνα, ομολογω πως δεν το εχω αντιληφθει. Αυτα που ξερω ομως ειναι πως η Αθηνα ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με την Παναγια. Αυτο και μονο, υποχρεωτικα μας βαζει σε ενα οργασμο σκεψεων. Πώς σκατα γινεται να ειναι το ιδιο; Η Αθηνα εχει την ανθρωποτητα υπο την σκεπη της, στρατηγος προστατρια. Πώς το κανει μενει να το αναλυσουμε. Ο Εριχθονιος ειναι ενας θεος με μορφη φιδιου, γιος του Ηφαιστου και της Αθηνας, που τον απεκτησε χωρις να το κυοφορησει. Μας προεκυωε απο τον γνωστο μυθο που αναφερατε που ο Ηφαιστος εκσπερματωσε στο μπουτι της θεας Αθηνας, και αυτη πηρε μαλλι, το σκουπισε, και το εριξε στη Γη, "γεννωντας" ετσι τον Εριχθονιο. Εριχθονιος=Εριο(μαλλι)+χθονα(Γη).

    Το ζητημα ειναι τι σοι πληροφοριες διασωζει η ελληνικη παραδοση μεσω των μυθων, που απεκρυψε η Εβραικη. Αθηνα=Παναγια, ειπαμε. Ειναι ξεκαθαρο αυτο. Δεν τιθεται θεμα στρατοπεδων, αλλα κοσμοαντιληψεων. Δεν τιθεται θεμα "καλων" Ελληνων και "κακων" Εβραιων, διοτι θα μπορουσε καποιος να σου πει, πως ειναι "κακοι" Ελληνες και "καλοι" Εβραιοι και δεν θα μπορεις να του πεις τιποτα. Αφου δεν ειναι στρατποεδα λοιπον, ειναι παλι αστειο να λεμε πως ο Αρχαγγελος Γαβριηλ ειναι δικος μας και οι αλλοι εχουν τον Μιχαηλ. Τους βλεπουμε σαν οπλα, σαν τα δουλακια μας, σαν σωματοφυλακες, διαπραττοντας ετσι υβρι καθως γινομαστε το λιγοτερο ασεβεις.

    Γνωριζω πως ο Ταξιαρχης Μιχαηλ εχει βοηθησει πολυ κοσμο να σωσει την ζωη του απο σοβαρες ασθενειες. Μαλιστα μου ειχαν ζητησει την "συμβουλη"-αποψη μου. Δεν ειμαστε αρνητικοι σε εξωθεν βοηθεια, απλα ειμαστε πολυ προσεκτικοι σε αυτο. Δεν παιζουμε με αυτες τις δυναμεις. Ακομα και το ξεματιασμα επιληση στον ταξιαρχη Μιχαηλ ειναι, και ας κανει η εκκλησια τον Κινεζο. Οποτε Λυκαστρε, μην βιαζεσαι να μας τον βγαλεις "κακο", γιατι εχουμε μπερδεψει τα μπουτια μας, κατα το "Εισαι με μας ή με τους αλλους;" "Εσας" "Ναι, αλλα εμεις ειμαστε οι αλλοι". Προγραμματισμος και πεποιθησεις ειναι και αυτα.

    Αρκτουρε, λες: "ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΓΕΝΗΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΩΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΩ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟ? ΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ?"

    Δεν σου ειπα να εισαι αγενης, αλλα να σπασεις τον προγραμματισμο που σε θελει ευγενη προς ολους.Αυτο που μου λες ειναι να αλλαξεις τον ενα προγραμματισμο, με τον αντιθετο του.Τοτε σου λεω, να σπασεις τον προγραμματισμο που σε θελει αγενη. Με πηγες στην αντιθετη προσεγγιση, στην αναρχοαριστερη. Η αληθεια και το σωστο ειναι καπου στη μεση. Ουτε τεμπελης, ουτε και συγχρονος σκλαβος. Τοσο οσο. Το συμπερασμα αυτο που σου δινω δεν το δινει ενας κακομαθημενος αναρχοαριστερος που δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του. Στο δινει καποιος που εχει τερματισει τον προγραμματισμο που ανεφερα και αντιληφθηκε πως ειναι αδιεξοδος.Οταν ειδα το
    12 χρονια σκλαβος", ειπα "Σιγα, ευκολακι". Η μεγαλη πλειονοτητα των ανθρωπων, δεν θα καταφερει να το τερματισει ποτέ, ωστε να αντιληφθει αυτο που λεω. Οσοι το αντιληφθουν, θαναι κοντα στα 60, αργα για να αλλαξουν την κοινωνια, καθως δεν θα παλεψουν για να επιβεβαιωσουν πως τους πιασανε κοροιδα. Αν εχεις κανει 40 μηνες στρατο, τοτε δεν θα παλεψεις για να μειωθει το 15 μηνο. Λογικο δεν ειναι; Θα πεις "Εγω μαλακας ημουν που εκανα 40; Να κανετε και εσεις"
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Καθε πραξη εχεις την τιμη της και την απολαυση της. Ο μαχητης αναγνωριζει και τις δυο πλευρες, και ετσι γινεται ρεαλιστης και υπευθυνος για τις πραξεις του"
    Peaceful Warrior (Ειρηνικος/Γαληνιος Μαχητης). Αρα, αν δουλευεις για να εχεις λεφτα, ωστε να σε κανουν παρεα ή για να εχεις κοπελα, τοτε δουλευεις γι αυτο ακριβως. Ειναι θεμιτο, τοτε δουλευεις πολυ γιατι το θελεις. Ολα οκ. Το προβλημα βρισκεται διοτι ακολουθουμε ενα προγραμματισμο που δεν αντιλαμβανομαστε. Πιο απλα, ετσι σε κραταει η κοινωνμια στο χερι της και μακρια απο την αυτοπραγματωση, με το να σε εξαναγκαζει να κυνηγας την ικανοποιηση των βασικων σου αναγκων. Ετσι σε/μας κραταει συγχρονο σκλαβο. Το οτι συμβαινει δεν σημαινει πως θα επρεπε να ειναι ετσι. Δες εδω http://mythagogia.blogspot.gr/2014/11/maslow.html . Η αυτοπραγμτωση βρισκεται στην κορυφη της πυραμιδας των αναγκων. Εαν δεν καλυψεις τις βασικες πρωτα, δεν μπορεις να πας παραπανω. Ο Βουδας για παραδειγμα που βρηκε την φωτιση ηταν πριγκιπας, εχοντας εξασφαλισμενες τις βασικες του αναγκες.(εδω υποννοει πως ηταν και ανθρωπος που ειχε την δυνατοτητα να βρει την φωτιση, λογω θειας καταγωγης). Εμεις σημερα ξεκιναμε απο μια πιο δυσκολη αφετηρια (με χαντικαπ), απο το μηδεν. Μπορει να ειναι πολυ πιο δυσκολο, αλλα αν το καταφερεις θα εισαι πολυ πιο αρχιδατος ακομα και απο τον Σωκρατη, που ηταν ευπορος και ειχε δουλους για να του εκπληρωνουν τις καθημερινες εργασιες.

    Και μιας και κραζεις τους αριστερους, θα σου δωσω δικαιο Αρκτουρε, στο επιτηδευμενο γελιο σου (fake laugh). Οι αριστεροι θελουν αυτα, που δεν δικαιουνται. Εχουν δικαιο πως αυτα που ζητουν, ειναι δικαια, και ια επρεπε ολοι οι ανθρωποι να τα εχουν. Αυτα ομως δεν δινονται "γιατι ετσι". Κατακτωνται τιμια. Κλαψουριζουν, ζητωντας συνεχως. Δεν προσθετουν υπεραξια, αφαιρουν. Γι αυτο και οι αριστεροι ειναι συνηθως δημοσιοι υπαλληλοι, αιωνιοι φοιτητες που ζουν με το χαρτζηλικι του μπαμπα, λαμογια, και βολεμενοι. Και ανοητοι συγχρονοι σκλαβοι που αφαγαν την προπαγανδα. Αυτο δεν σημαινει πως οι δεξιοι ειναι καλυτεροι. Κανεις δεν τηρει το ρητο που ανεφερα.

    Τελος, αυτο που ειπε ο μαχητης ειναι σωστο,το εχω παρατηρησει και εγω. Υπαρχει γενικοτερα ενα κλιμα που ωθει σε ξεκαθαρισμα λογαριασμων. Αυτο μονο απο τα αστρα μπορει να προερχεται. Ειναι γενικοτερος νομος, και ολοι οι ανθρωποι θα επηρεαστουμε απο αυτο. Αλιμονο σε αυτους που εχουν πολλα καταπιεσμενα. Θα γινουν στρατιωτες, χρησιμοι ηλιθιοι σε ενα στημενο πολεμο. Ας προσπαθησουμε λοιπον να συνειδητοποιησουμε τι μας δυστυχει, και σε ποιους προγραμματισμους ειμαστε δουλοι και να λυσουμε οσες διενεξεις προλαβαινουμε, δικαια.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αυτο που ειπε ο Μαθητης (οχι μαχητης)
      Και μιας και ξαναγραψα ας βαλω και αυτο το αποφθεγμα (quote) παλι απο την ταινια Ειρηνικος μΑχητης

      "Δεν υπαρχει "καλυτερος". Ποτέ δεν θα γινεις καλυτερος. Με τον ιδιο τροπο που δεν θα γινεις ποτέ "λιγοτερος" απο καποιον αλλο.
      Η συνηθεια (προγραμματισμος) ειναι το προβλημα. Το μονο που χρειαζεται να κανεις ειναι να εισαι συνειδητος με τις επιλογες σου και υπευθυνος για τις πραξεις σου"

      Καλυτερος μπορει να μην ειναι καποιος, αλλα μπορει να γνωριζει περισσοτερα. Μπορει να ειναι εξυπνοτερος, που σημαινει περισσοτερο εκτος υπνου (εκ+υπνος). Αυτο σημαινει και δαιμων, δαημον, αυτος που γνωριζει. Καταχθονιος σημαινει αυτος που βρισκεται επι της Χθονας(Γη). Η ονομασια ειναι ξεκαθαρη, αν σε καποιους δημιουργειται αρνητικη εντυπωση, τοτε ευκαιρια ειναι. Ας αναζητησει τον προγραμματισμο που του την δημιουργησε και ας τον σπασει. Γιατι σε μια τοσο καθαρη ονομασια, φανταζεται "σατανιστικα πραγματα" (sic)
      Ελευθερος Στοχαστης
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. «Τούς τέ καταχθονίους σέβε δαίμονας, έννομα ρέζων»
      (Και τους επίγειους μεμυημένους δαήμονες να σέβεσε, απονέμων τα νενομισμένα)

      https://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  4. Δήμητρα ή Δέσποινα;

    Η Τέχνη των Σοφών - Αναδρομές
    Συντάχθηκε απο τον/την Βελανιδιά   
    Το θέμα με το μπέρδεμα των δυο ονομάτων Δήμητρα-Δέσποινα 

Συνήθης απάντηση ερωτώμενων "Ε, μπερδεύομαι και τα δυο από "Δ" αρχίζουν..." 
Ναι, και το Δανάη και το Δάφνη και το Διονυσία επίσης, αλλά δεν τα μπέρδεψαν ποτέ αυτά... αχμμμ.... 
Το όνομα Δήμητρα λοιπόν, προέρχεται όπως σωστά ανέφερες από το -ΔΑ- (Δωρικός τύπος, Ιωνικός τύπος =>-ΔΗ-)= Γη. [εξ'ου και δα-πεδο]. Μητέρα Γη λοιπόν. Το Δέσποινα είναι στην ουσία επίθετο, διγενές και δικακατάλητο, με αρσένικο τύπο τον γνωστός μας Δεσπότη, εξ'ου και οικο-δεσπότης, οικο-δέσποινα. 
Το Δέσποινα από πού ήρθε και τι σημαίνει... Δεμπότνια. Πότνια=κυρά, αφέντρα, κυρίαρχη. Γι'αυτό και προσωνύμιο της θεάς Αρτέμιδος είναι το "Πότνια θηρών"= η κυρά των θηραμάτων (του κυνηγιού). Το πρώτο συνθετικό τώρα, πιθανολογώ ότι προέρχεται από την ίδια ρίζα -ΔΗ- που έχει να κάνει με τη Γη, και αυτή η... πιθανολόγηση ενισχύεται από τον παρακάτω όχι ιδιαίτερα ευρέως γνωστό μύθο: Κάποτε λοιπόν η Δήμητρα του γυάλισε του Ποσειδώνα... εκείνη όμως δεν ήθελε! Άρχισε λοιπόν να τρέχει, μπρος η θεά, πίσω ο θεός... Για να του ξεφύγει η καλή σου, δίνει μια και μεταμορφώνεται σε άσπρη φοράδα (πάντα οι μύθοι των θεών των υδάτων έχουν κι ένα άλογο μέσα, σύμβολο εξάλλου των περισσότερων υδάτινων θεών π.χ. στο άρμα του Ποσειδώνα, άσπρα κύματα παρομοιάζονταν με άλογα, επίσης σύμβολο της κελτικής θεότητας των υδάτων Επόνα). Απτόητος ο θεός, μεταμορφώνεται κι αυτός σε επιβήτορα, και τη βάζει κάτω... Από την ένωση (sic!) αυτή γεννήθηκε μια Κόρη, της οποίας το όνομα ήξεραν μόνο κάποιοι μυημένοι στα Ελευσίνια, και απαγορευόταν αυστηρά να προφερθεί. Για να μην προφέρουν λοιπόν το απαγορευμένο όνομα, την έλεγαν "συνθηματικά" Δέσποινα.... (=η Κυρία).
Είπατε κάτι;! 
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ετυμολογικό σκάλισμα, χρειάζεται βέβαια και προσοχή, κατά καιρούς έχω βρεθεί μπροστά σε πολλές "ό,τι θυμάμαι -και με βολεύει- χαίρομαι" ετυμολογίες. 
Συμπεράσματα ως εδώ...
1. Ξύνοντας την επιφάνεια κάθε μύθου και αναλύοντας τα συστατικά του, έχουμε και από ένα κομμάτι της Αλήθειας... 
2. Δήμητρα και Δέσποινα σχετίζονται στενότατα (ετυμολογικά, μυθολογικά, εννοιολογικά), οπότε ανακατεύοντας μέσα και το συλλογικό ασυνείδητο ας συγχωρήσουμε προσωρινά όσους φωνάζουν τις μεν ως δε... 
3. Και για να μην ξεφύγω εντελώς μα τελείως από το θέμα, η συμβολιστική εικόνα της χριστιανικής Παναγίας απλώς ενσωμάτωσε και απορρόφησε τα συστατικά όλων των θηλυκών προχριστιανικών θεοτήτων. Παρά την πατριαρχική αυστηρότητα της νέας θρησκείας, δεν ήταν εύκολο να πείσουν έτσι απλά τους ανθρώπους να μην απευθύνονται στη Μάνα, στη μητρική ενέργεια, τη Θηλυκή αρχή, την Πηγή. Βέβαια, της αφαίρεσαν τη σεξουαλική-οργιαστική ουσιαστικά δηλαδή τη δημιουργική της δύναμη- διότι αυτήν μάλλον φοβόντουσαν και ήθελαν να υποτάξουν τότε...
    Αυτή η πλευρά της Θηλυκής Ενέργειας και των συμβολισμών των θεοτήτων, πέρασε λάθρα στο χριστιανισμό με τη μορφή της Μαρίας της Μαγδαληνής, που από κάποια ηθελημένη ή όχι σύγχυση πέρασε στην ιστορία και το μύθο ως πόρνη, ενώ πουθενά στα επίσημα κείμενα δεν υπάρχει τέτοια αναφορά για την αφεντιά της.
    Επιπροσθέτως σε όσα ιστορικά αναφέρει στην αρχή η Elena η λατρεία της Παναγίας δεν υπήρχε από την αρχή, αλλά προέκυψε στην πορεία... Προέκυψε από την ανάγκη και τη συνήθεια των ανθρώπων να έχουν μια παρηγορητική μητρική αγκαλιά εκεί ψηλά, και μια ιδανική ερωμένη, έτσι όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια πριν, και η επίσημη πλευρά της θρησκείας αναγκαστικά την ενσωμάτωσε, όπως και τόσα άλλα στοιχεία άλλωστε. Διαφωτιστικό πάνω σ'αυτό το θέμα της συνέχειας της Θηλυκής Θεϊκής παρουσίας, της Θηλυκής Αρχής, είναι το βιβλίο της Ann Shearer, Αθηνά.

Και εδώ να πω ότι καταγγέλω το ελληνόφωνο Διαδύκτυο, γιατί καθόλου δε με βοήθησε στο παραπάνω σεντόνι, κι όσο κι αν ρωτούσα το καλό μου Google, σήκωνε τους ώμους και με κοιτούσε περίλυπο...

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προθεμα "ερι" πριν απο τη λεξη μπορει να χρησιμοποιηθει και για να τονισει την σημασια της λεξης που ακολουθει.Αρα ναι, μπορει να ερμηνευθει και ως "ο πολυ χθονιος". Σωστο ειναι αυτο
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ γλυκό από μέρους σου που μεταφράζεις και αναλύεις για χάρη μας. Το εκτιμούμε βαθύτατα και ευχαριστούμε.
      Όμως θα διαβάζουμε και το αρχαίο κείμενο, και για την εξάσκηση μας και για να απολαμβάνουμε την μουσικότητα του.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σας και χαρά σας..

    Ησίοδος

    αὐτὰρ ἔπειτα
    Γαῖ᾽ εὐρύστερνος, πάντων ἕδος ἀσφαλὲς αἰεὶ
    ἀθανάτων οἳ ἔχουσι κάρη νιφόεντος Ὀλύμπου,

    Κι ύστερα
    η πλατύστερνη η Γη, η σταθερή πάντοτε έδρα όλων των αθανάτων
    που την κορφή κατέχουνε του χιονισμένου Ολύμπου

    Η Χθόνα ευρύστερνη δεν είναι........ ούτε σταθερή...

    --------------------------

    Η κινούμενη φωτογραφία στο άρθρο του Ιωάννη Καλογερόπουλου είναι ο λεγόμενος "Τόρος" ο οποίος είναι η κίνηση της Ενέργειας σε κάθε ζωντανό Οργανισμό στο Σύμπαν ( από την κορυφή ωοειδές κίνηση πρός τα κάτω εισροή προς πάνω εσωτερικά μέσω του άξονα και τούμπαλιν )

    ..ακόμα και σε Εμάς... ( σε Εμάς κορύφή της κεφαλής και κάτω μέρος γεννητικά όργανα, άξονας δε, η σπονδυλική στήλη )

    Ο ΤΟΡΟΣ = ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ = ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΔΙΟΣ = θΕΙΑ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ = ΚΟΣΜΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ = ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΟ = ΤΥΡΒΗ

    Και επειδή έλεγε η παρέα για το Έριον.. Ο ΤΟΡΟΣ = ΕΡΙΟΝ ΛΕΥΚΟΝ

    TΟΡΟΣ = ΖΕΥΣ ΑιθΗΡ = ΙΣΟΣΚΕΛΕΣ = ΠΑΡθΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΝ = ΚΥΚΛΟΣ = ΕΣΤΙΝ Ο ΕΛΙΞ

    -------------------------

    Η ρίζα Δαν σημαίνει την ξηρή Γή..
    Έτσι και οι Δαναοί..οι ξηροί Άνδρες...

    Η επιγραφή που ανάρτησε ο Λύκαστρος περί Ιερού Δέσποινας..
    δεν σας "βγάζει" λίγο θεωρητικά ότι για να εις..χωρήσει κάποιος στο Ιερό της...
    Θα πρέπει να είναι "λιγάκι".. "Ξηρός"..:

    Όσο αναφορά περί Ελευσίνιων Μυστηρίων και Κόρης... η Δέσποινα είναι Θεότητα Προ – Όλυμπια Αρκαδική και Ιερό της βρίσκεται μόνο στην Αρκαδία...

    Τώρα όσο αναφορά το μυστικό όνομα της Κόρης στα Ελευσίνια και ουσιαστικά ως Ολύμπια Θεότητα, εν μέρη μας το εξηγεί "ερμητικά" ο Σωκράτης στον Κρατύλο...
    ( μία εκδοχή είναι..ότι προκαλεί τρόμο.. η εκφορά του ονόματός της )

    --------------

    Βασκανία, μάτιασμα ή κακό μάτι ονομάζεται η πεποίθηση κατά την οποία είναι δυνατό να επηρεαστεί αρνητικά ένας άνθρωπος εξαιτίας του φθόνου ή μονάχα ενός βλέμματος από έναν άλλο άνθρωπο (πιθανόν και ακούσια). Η διαδικασία αυτή καθώς και οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισής της, διαφέρει από τόπο σε τόπο.
    =Βικιπαίδεια

    Γι αυτό και αρκετούς Φιλοσόφους μας δεν τους γνωρίζουμε γιατί εγκατέλειπαν τις Πόλεις και τα χωριά και ασκήτευαν σε μέρη μακρυά από Ανθρώπους για να μην συσσωρεύουν.. το...φθόνο τους !

    Υ.Σ.

    α) Είσθε αρκετά γρήγοροι για εμένα στις δημοσιεύσεις οπότε να με συγχωρέσετε που μου είναι δύσκολο να σας παρακολουθήσω και να μετέχω στις ανάλογες ταχύτητές σας.. είμαι "αργός"... ( υφίσταται έλλειψη χρόνου )

    β) Λύκιε... και την προγηγούμενη φορά που έγραψα σχόλιο άνοιξες καινούργια σελίδα εφόσον είχαν μαζευτεί πολλά σχόλια... έχω στατιστικά δύο σχόλια και άνοιξαν δύο καινούργια θέματα, αλλά νιώθω ότι όποτε γράφω..."πέφτω" σε...μετακόμιση ! ( χιούμορ)



    Έρρωσθε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, σαφώς και είναι τυχαίο που πέφτεις πάνω στις μετακομίσεις, για τα επόμενα αναψυκτήρια.
    Αν και το ένα αναψυκτήριο αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου (άρα δεν χάνεται η σειρά των διαλόγων), λόγοι οικονομίας του χώρου και χρηστικότητας από τους επισκέπτες, επιβάλλουν ένα όριο σχολίων για καθε αναψυκτήριο, περίπου 100-130 σχόλια. Πολλές φορές μου έχει διαφύγει αυτό το όριο, καθότι δεν προλαβαίνω την ταχύτητα των σχολίων με την οποία γράφουν οι φίλοι μας.
    Υπ' όψιν, ότι για να αναρτήσω νέο αναψυκτήριο, πρέπει να βρεθώ μπροστά στο PC μου, πράγμα που δεν συμβαίνει τακτικά στην διάρκεια μιας ημέρας.
    Με την ευκαιρία, να σε καλωσορίσω στον Καταχθόνιο Δαίμονα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκιε..
      καταρχήν καλώς σας βρήκα στον Καταχθόνιο Δαίμονα και σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα..
      το γνωρίζω ότι ήταν τυχαίο απλά έκανα χιούμορ..

      γνωρίζει κανείς αλήθεια τι σημαίνει τυχαίο..:


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που κάνεις χιούμορ αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, διότι έχουν περάσει από τον Κ.Δ. και κάποιοι οι οποίοι θεωρούσαν ότι τους υπονομεύαμε...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Ποιητή των χρωμάτων,
    Είναι πολύ ανακουφιστικό να έχουμε ανάμεσα μας έναν "τύπου παλαιάς κοπής φιλόλογο" που να τα ξέρει "όλα" και να περνάνε έτσι από το φίλτρο του. Θα ξεκουράσει αυτό και τον Λύκιο. Δεν χρειάζεται να πω ευχαριστίες για τις πολύτιμες πληροφορίες αφού εδώ μοιραζόμαστε ό,τι ο καθένας ξέρει και μπορεί.
    Και για να μην περάσουμε την μέρα μας ψάχνοντας στον Κρατύλο τί ακριβώς έχει ερμητικά πει ο Πλάτωνας για την Δέσποινα, όταν βρεις χρόνο, δώσε μας αν θέλεις το σημείο αυτό.
    Λύκαστρε μας, τίνι τρόπω θα το πάμε παρακάτω; Έχουμε μια Αρκαδική προκαταλκυσμιαία προολύμπια θεότητα, ..ολίγον τι ξηρή, η οποία παρουσιάζει ομοιότητες με την Αθηνά. Αλλά και για την Αθηνά να μας ξαναθυμίσεις τί μας έχεις πει κατά καιρούς. Έχεις πει οτι είναι ο Αιθήρ; Αλλά Αιθήρ και ο Ζεύς;
    Και επίσης μολονότι δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε, έχουμε στην άκρη του νου μας σε εκκρεμότητα τα περί τα Γάδειρα χάσματα που φαλκιδεύουν τις ψυχές των αποθνησκόντων, από το σχόλιο σου:
    * Δηλαδή θέλεις να πάμε στα Γάδειρα αγαπητέ Αρκτούρε...όπου εκεί πήγε ένας άλλος Αργοναύτης ο Ηρακλής ...για να φέρει τα "βόδια" που έβοσκε εκεί ο Γηρυόνης.Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς ""…ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΓΑΔΕΙΡΑ ΧΑΣΜΑΤΑ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΝΤΩΝ ΦΑΛΚΙΔΕΥΟΥΝ…" 


    Κοκκινοσκουφίτσα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτα..
      δεν είμαι Φιλόλογος απλά ΚαρδιοΨυχοΠνευματοχτυπημένος με την Ελληνίδα Φιλοσοφία..
      και σίγουρα γνωρίζεις ότι δεν τα ξέρω όλα, αλλά όσο "μπαίνω" σε αναζητήσεις τόσο συνειδητοποιώ ότι.. δεν κατέω πράμα. ( όι δεν είμαι από την Κρήτη )

      Για το σημείο του Κρατύλου δεν αναφέρθηκα στην Δέσποινα αλλά στην Περσεφόνη

      οπότε βλέπε στο 404 c ( να"σαι καλά που με έβαλες να ανοίξω μετά από τόσο καιρό Κρατύλο )


      και για όταν θα έχετε χρόνο να "ταξειδέψετε"..

      http://www.dailymotion.com/video/xlfd3f_%CF%80%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF-o%CE%BB%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%B1-o%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80-01-o%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%B1_travel


      http://www.dailymotion.com/video/xlfeo6_%CF%80%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF-o%CE%BB%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%B1-o%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80-4-o-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82_travel

      για όσους δεν τα έχουν δεί είναι καταπληκτικά


      ευχαριστώ για την κατανόηση



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  14. ΚΑΔΙΘ
    Το Κάδιθ (ισπ. Cádiz), είναι πόλη της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Πρόκειται για την αρχαία πόλη Γάδειρα (ιωνική γραφήΓήδειρα) κοντά στο Στενό του Γιβραλτάρ (Ηράκλειες στήλες), το οποίο στην αρχαιότητα ήταν γνωστό και ως Γαδειρίδαι Πύλαι.

    Ονομασία
    Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τη ελληνική ονομασία Γάδειρα (=γα + δηρός =γης λαιμός).
    Στα φοινικικά ήταν γνωστή ως Gadir (גדר, οχυρό, τείχος) παρουσιάζοντας ομοιότητες με τη λέξη agadir, που απαντάται στη Βόρεια Αφρική, όπου υπάρχει και πόλη του Μαρόκου με αυτό το όνομα. Λεγόταν Γκάντες (Gades) στα λατινικά, Qādis' (قادس') στα αραβικά, από όπου προήλθε και η σύγχρονη ισπανική ονομασία Cádiz.
    Πηγές αναφέρουν τα Γάδειρα ως νησί, που παλαιότερα αποκαλούνταν Κοτινούσα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η πόλη συνδέεται με τον Ηρακλή, ο οποίος έφτασε ως εκεί για την ολοκλήρωση του δέκατου άθλου του, την απαγωγή των Βοδιών του Γηρυόνη. Τύμβος που ανακαλύφθηκε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. κοντά στο Κάδιθ θεωρήθηκε ως η "τελευταία κατοικία" του Γηρυόνη.

    Ιστορία
    Το Κάδιθ είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Ευρώπης, καθώς σύμφωνα με τον μύθο ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα π.χ. από τον Ηρακλή που απεικονίζεται και στον θυρεό της πόλης. Μάλιστα γύρω του υπάρχει η λατινική φράση Hercules Fundator Gadium Dominatorque, δηλαδή "Ο Ηρακλής που ίδρυσε το Gadium".
    Απ'την άλλη, σύμφωνα με τον Ρωμαίο ιστορικό Livy ιδρύθηκε το 1104 π.χ. από τους Φοίνικες, που φημίζονταν για την παραγωγή του μωβ χρώματος το οποίο ήταν το κύριο εξαγώγιμο προϊόν τους. Το χρώμα αυτό το βλέπουμε σήμερα και στην σημαία της πόλης.
    Κατά τον 7ο αιώνα π.Χ., η πόλη αποτελούσε πλούσιο εμπορικό κέντρο κεχριμπαριού και κασσίτερου. Μετά την κατάκτηση της Φοινίκης από τους βαβυλώνιους ο έλεγχος της πέρασε αποκλειστικά στα χέρια των Καρχηδονίων το 501 π.Χ., αποτελώντας τη βάση των επιχειρήσεων του Αννίβα στο σχέδιό του για την κατάκτηση της νότιας Ιβηρίας. Πέρασε στους Ρωμαίους με αρχηγό το Σκιπίωνα το 206 π.Χ. κατά το Δεύτερο Καρχηδονιακό Πόλεμο. Ο Ιούλιος Καίσαρας έδωσε τη ρωμαϊκή υπηκοότητα στους κατοίκους της το 49 π.Χ., καθώς είχαν πάρει το μέρος του εναντίον των Πομπηίων.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γηρυόνης ο τρισώματος

    Ο Γηρυόνης ήταν γιος του Χρυσάορα και της Ωκεανίδας Καλλιρρόης.  Κρατούσε από θεϊκή γενιά. Παππούς του ήταν ο Ποσειδώνας, γιαγιά του η Γοργόνα  Μέδουσα και θείος του, αδελφός του πατέρα του, το πτερωτό άτι Πήγασος.
    Ο Ησίοδος αναφέρει: «Ο Χρυσάωρ παντρεύτηκε την Καλλιρρόη, την κόρη του Ωκεανού, που του γέννησε τον τρικέφαλο Γηρυόνη.   Αυτόν τον Γηρυόνη  σκότωσε ο Ηρακλής και του πήρε τα βόδια».  

    Ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος εξ’ άλλου διασώζει πως ο Γηρυόνης «είχε τρία σώματα που αποτελούσαν ένα μόνο.  Ενώνονταν στην κοιλιά και ξαναχωρίζανε από τα πλευρά και τους γλουτούς».
    Στην ελληνική μυθολογία πράγματι ο Γηρυόνης  (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάορα, (κατ’ άλλους γιος του θεού Ποσειδώνα), και της  κόρης του Ωκεανού Καλλιρρόης.  Και στις δύο εκδοχές είναι εγγονός της Γοργόνας Μέδουσας.   Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.
    Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού.  Στα ιστορικά χρόνια στα Γάδειρα, σημερινό Κάντιξ,  έδειχναν τον τάφο του και στην  Ολυμπία και στην Θήβα οστά του.  Παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Γηρυόνης  υπήρχαν στις ανάγλυφες μετόπες του θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς περ. 500 π. Χ. , στο ναό του Διός στην Ολυμπία πριν το 450 π. Χ. (σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο), και στο ναό του Ηφαίστου, γνωστό ως Θησείο, μετά το 450 π.Χ.  Σώζονται  παραστάσεις του  επίσης και σε πολλά αγγεία.
    Ο Γηρυόνης, ο εγγονός του Ωκεανού,  με τα τρία σώματα ενωμένα μεταξύ τους στην κοιλιά, όπως στα σιαμαία, με τρία κεφάλια, έξι χέρια και έξι πόδια  ήταν όντως ένα τέρας.  Τα κοκκινότριχα βόδια του Γηρυόνη  ο Ευρυσθέας ζήτησε από τον Ηρακλή ως δέκατο άθλο να του φέρει ζωντανά,    με την υπόδειξη να επιτύχει το κατόρθωμα ο ήρωας χωρίς να παρακαλέσει ή να πληρώσει γι’ αυτό. Ο Γηρυόνης είχε τη φήμη του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τα πανέμορφα κοκκινότριχα  βόδια του φύλαγαν κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη,  ο βουκόλος Ευρυτίων, γιος του Άρη, και το δικέφαλο τσοπανόσκυλο Όρθρος – παλιότερα άνηκε στον Άτλαντα – βλαστάρι του Τυφώνα και της Έχιδνας και αδελφός του φύλακα του κάτω κόσμου Κέρβερου, τον οποίον επίσης εξόντωσε ο Ηρακλής.
    Ο Ηρακλής στο δρόμο για τη χώρα του Γηρυόνη έφτασε στην Ιβηρική χερσόνησο, στον πορθμό που χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική.  Εκεί σε ανάμνηση του ταξιδιού του έστησε δυο κολόνες,  μια στην Αφρική και μια στην Ευρώπη, τις γνωστές «Ηράκλειες στήλες».

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φτάνοντας στην άκρη του  κόσμου ο Ηρακλής έπρεπε να περάσει τον ωκεανό για να φτάσει στην Ερύθεια. Σ’ αυτό τον βοήθησε το άρμα του Ήλιου. Πρόκειται για ένα κύπελλο, που μ’ αυτό ταξίδευε στον ωκεανό ο θεός.  Ο Ήλιος του το έδωσε μόνο για μια ημέρα.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε το ταξίδι του έχοντας μαζί του επίσης ως δώρο από τον Ερμή το Κέρας της Αμάλθειας, γεμάτο τρόφιμα. Στα μισά του δρόμου όμως εμφανίστηκε στον Ηρακλή ο Ωκεανός. Ο παππούς του Γηρυόνη, για να σταματήσει τον ήρωα και να τον υποχρεώσει να γυρίσει στην πατρίδα του  προκάλεσε σφοδρή θαλασσοταραχή. Ο ήρωάς μας όμως δεν πτοήθηκε καθόλου. Απείλησε μάλιστα τον Ωκεανό και τον τρόμαξε με το τόξο του. Ο Ωκεανός  υποχώρησε και ο Ηρακλής συνέχισε το ταξίδι του.
Μόλις έφτασε στο νησί του Γηρυόνη, τον αντιλήφθηκε πρώτο το σκυλί-τέρας, ο Όρθος, και του επιτέθηκε. Ο Ηρακλής χωρίς να διστάσει του ‘σπασε και τα δυο κεφάλια με το ρόπαλό του και το σκότωσε. Μετά εξόντωσε και τον Ευρυτίωνα, ο οποίος ακούγοντας τα γαβγίσματα του Όρθου έτρεξε να τον βοηθήσει. Ο Ηρακλής πήρε τα βόδια και κίνησε να φύγει. Ένας βοσκός όμως, που στην ίδια περιοχή έβοσκε τα κοπάδια του  Aδη, ειδοποίησε τον Γηρυόνη. Ο Τρισώματος  έτρεξε να σταματήσει τον Ηρακλή και να πάρει πίσω τα βόδια του.  Ο Ηρακλής όμως με μια σαϊτιά του έκοψε το νήμα της ζωής.
Λένε ότι στην περιοχή που σκοτώθηκε  ο Γηρυόνης φύτρωσε από το αίμα του ένα δέντρο με κόκκινους καρπούς.
Στο δρόμο της επιστροφής ο Ηρακλής,  αφού παρέδωσε το κύπελλο στον Ήλιο, αντιμετώπισε πολλούς ληστές και λαούς που όλοι ήθελαν να του κλέψουν τα βόδια. Τελικά όμως  στη Θράκη η Ήρα που τον μισούσε του σκόρπισε τα βόδια.  Με όσα κατάφερε να μαζέψει ο ήρωας γύρισε στις Μυκήνες και παρέδωσε τα βόδια στον Ευρυσθέα, ο οποίος τα θυσίασε προς τιμή της Ήρας.
    Ο Γηρυόνης ταυτοποιείται μερικές φορές ως  χθόνιος  δαίμονας του θανάτου, κυρίως εξαιτίας του συνειρμού με την ακραία δυτική κατεύθυνση. Στη Θεία Κωμωδία του Δάντη ο Γηρυόνης εμφανίζεται ως φτερωτό θηρίο με ουρά σκορπιού  αλλά με το πρόσωπο ενός τίμιου ανθρώπου, να κατοικεί στην πλαγιά ανάμεσα στον έβδομο και τον όγδοο κύκλο της Κολάσεως.  Για όσους έχουν διαβάσει την Θεία Κωμωδία, ο έβδομος και ο όγδοος κύκλος στην Κόλαση εκπροσωπούν την  βία και την απάτη αντιστοίχως.
    https://chryssablog.wordpress.com/2013/12/02/%ce%b3%ce%b7%cf%81%cf%85%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82/#comments

    Μας μένει ο αποσυμβολισμός του Άθλου. Ειδικότητα της Δάφνης, φυσικά!
    (Αστειεύομαι, Δαφνούλα. Είσαι πολυάσχολη αυτές τις μέρες. Θα προσπαθήσω να σε υποκαταστήσω εγώ. Ως ένα σημείο βέβαια:)
    Και τα "καλά" θα μας τα πει φυσικά ο Λύκαστρος.)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρώτα μία ρεαλιστική ερμηνεία
    Για την ερμηνεία του άθλου της αρπαγής των βοδιών του Γηρυόνη ερευνητές αναφέρουν ότι εκτός από δεινός ταξιδευτής, ο Ηρακλής ήταν γεωλόγος και μηχανικός. Το ταξίδι του στην σημερινή Ιβηρική χερσόνησο έγινε για να εκμεταλλευτεί τον χρυσό, τον άργυρο και τα διάφορα μέταλλα. Μην ξεχνάμε ότι η εποχή εκείνη ήταν η εποχή των μετάλλων. Αλλά, κατά τον άθλο αυτόν έγιναν επίσης τα εξής ενδιαφέροντα: Χώρισε ένα … βουνό στα δύο και δημιουργήθηκαν οι Στήλες του Ηρακλέους που χωρίζουν την Ιβηρική Χερσόνησο από την Αφρική - ήτοι το σύγχρονο Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ τιμά το ταξίδι και τον άθλο απεικονίζοντάς τον σε κέρμα 2 (βρετανικών, βέβαια - είναι η τελευταία αποικία!) λιρών. Εξέδωσε επίσης γραμματόσημο με τον Ηρακλή και τις "στήλες" του.

    http://xemandrios1.blogspot.gr/2011/12/blog-post_8109.html

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Ηρακλής, αυτός ο ημίθεος, γιος του Δία και μία θνητής, της Αλκμήνης, σε μία εποχή μακρινή, δεν δείχνει παρά τη πορεία του ανθρώπου προς την αποδέσμευση από την ύλη. Η θνητή μητέρα του προσφέρει ένα σώμα φθαρτό, αλλά ο θεϊκός πατέρας, του προσφέρει τη δυνατότητα να ενωθεί με τη συμπαντική ενέργεια, μετά από αγώνα προσωπικό και επίπονο.
    Το ίδιο το όνομα «Ηρακλής» σημαίνει το «κλέος της Ήρας», δηλαδή η δόξα και η λάμψη της ψυχής, η δοξασμένη ψυχή.
    Ο Ζευς (Δίας), είναι ο νους του κόσμου, ενώ η Ήρα είναι η ψυχή του. Από τον αναγραμματισμό του ονόματος "Ήρα" προκύπτει το αήρ και κατ' επέκταση η άυλη ουσία που αποτελεί τη δομή της ανθρώπινης ψυχής.
    Ο μύθος αναφέρει πως ενώ ο Ηρακλής είχε γίνει ένας γενναίος και σημαντικός άντρας, απέκτησε οικογένεια, αλλά κάποια στιγμή η Ήρα που τον ζήλευε και τον καταδίωκε από βρέφος, τον τρέλανε κι εκείνος σκότωσε την οικογένειά του και τα στενά φιλικά του πρόσωπα. Όταν συνήλθε από τη τρέλα αυτή, ζήτησε βοήθεια στο μαντείο των Δελφών, για να βρει το δόμο προς τη λύτρωση και τη συγχώρεση.
    Η Πυθία τον συμβούλεψε να ΕΙΝΑΙ για 12 χρόνια υποτακτικός του Ευρυσθέα και να υπακούει σε ό,τι του ζητήσει, ώστε να γλιτώσει από το κακό. Ο Ευρυσθέας, του ζήτησε να εκπληρώσει 12 δύσκολα κατορθώματα, που μόνο ένας ημίθεος μπορούσε να ολοκληρώσει.
    Η Ήρα φαίνεται να τον καταδιώκει από τη γέννησή του, αλλά πέρα από την εξωτερική μορφή του μύθου, αν σκεφθούμε πως το όνομά του φέρει σαν πρώτο συνθετικό τη λέξη «Ήρα», τότε πρέπει να σκεφθούμε τον συμβολισμό. Η Ήρα είναι η ψυχή που επιζητά τη δόξα και την λάμψη. Αλλά, πριν βρει τον δρόμο της, κάνει λάθη, άλλοτε απλά κι άλλοτε τραγικά.
    Το συμπαντικό νόημα του Ηρακλή, είναι ο μαθητής που επιδιώκει την εσωτερική του τελείωση. Ωστόσο έχει να παλέψει με τα θηρία που κρύβει μέσα του. Η τρέλα κάτω από την οποία ο Ηρακλής σκοτώνει τα αγαπημένα του πρόσωπα, είναι ένα από τα πρώτα λάθη του αρχάριου, ο οποίος στην ανάγκη του να απελευθερωθεί το συντομότερο, θυσιάζει τον καθένα και το καθετί στην εξελικτική του πορεία. Ένα λάθος συχνό σε πολλούς αναζητητές, με καταστροφικά αποτελέσματα.

    «Τα κόκκινα βόδια του Γηρυόνη»

    Ο Γηρυόνης ήταν ένα γίγαντας με δύο πόδια, από τη μέση και πάνω όμως χωριζόταν σε τρία σώματα. Είχε λοιπόν, τρία κεφάλια και έξι χέρια. Του ανήκε ένα ξακουστό κοπάδι με όμορφα κόκκινα βόδια. Το κοπάδι φύλασσε ένας πιστός βοσκός κι ο τρομερός του σκύλος, που είχε δύο κεφάλια. Ο Ηρακλής έπρεπε να κλέψει τα όμορφα βόδια.
    Ο ήρωας φθάνει και σκοτώνει τον σκύλο και τον βοσκό. Όμως με τον Γηρυόνη δεν μπορούσε να τα βάλει σώμα με σώμα. Άφησε το ρόπαλό του και χρησιμοποίησε τα δηλητηριασμένα βέλη του. Έτσι τον εξουδετέρωσε και πήρε τα βόδια.
    Τα κόκκινα όμορφα βόδια συμβολίζουν τις κατώτερες επιθυμίες μας, φρουρούνται από ένα βοσκό (τον νου) κι ένα σκύλο με δύο κεφάλια (τη μορφή της ύλης και το συναίσθημα της ψυχής). Ο Ηρακλής σκότωσε τις δεσμεύσεις του νου της ύλης και της ψυχοσυναισθηματικής του φύσης. Κατόπιν είχε να παλέψει με το τέρας του ανθρώπου σε όλες τις διαστάσεις (σώμα, πνεύμα, ψυχή). Χρησιμοποιεί πάλι το δηλητήριο του Σκορπιού, στοιχείο που πήρε μετά την επαφή με το εσωτερικό του πυρ, τον εξαγνισμό.
    Το ανθρώπινο τέρας εδώ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και πεθαίνει. Ο άνθρωπος γίνεται κοσμοσωτήρας και λυτρώνεται από τη κατώτερη φύση του.

    http://diogeneis.blogspot.gr/2012/06/12.html

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχα εγώ το χρέος μου το έκανα.. Νομίζω οτι μου αξίζει να μάθω για τα χάσματα που φαλκιδεύουν τις ψυχές :)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε κι αυτό. Τρόπος τινάχτηκε εξηγεί τα χάσματα που φαλκιδεύουν τις ψυχές.
      Στον δέκατο άθλο του, ο Ηρακλής ξεκινάει για να πιάσει τα βόδια του Γηρυόνη, που είναι ένα αιμοδιψές τέρας με τρία ζευγάρια ποδιών, τρία κεφάλια και μια θανατηφόρα καταγωγή. Είναι εγγονός της Μέδουσας, και συνεπώς είναι κι αυτός ένα είδος ημι-τέρατος και δεν πρόκειται να παραδώσει τα βόδια χωρίς μάχη.
      Αλλά η καταστροφή του Γηρυόνη είναι μόνο ο μισός άθλος. Ο άλλος μισός είναι το να φτάσει μέχρι εκεί. Για να φτάσει στον Γηρυόνη, ο Ηρακλής πρέπει να περιπλανηθεί πέρα από τη Μεσόγειο, στον Ατλαντικό ωκεανό. Αλλά ένα ογκώδες εμπόδιο στέκεται στο δρόμο του. Είναι μια σειρά από βουνά που ενώνουν την Ευρώπη με την Αφρική σε μια ήπειρο και χωρίζουν τη θάλασσα από τον ωκεανό. Ο Ηρακλής αποφασίζει να μη πάει γύρω από το βουνό, αλλά να περάσει μέσα από αυτό. Χωρίζει το βουνό στα δύο με ένα χτύπημα του ξίφους του. Αυτό το τμήμα του μύθου δημιουργήθηκε για να εξηγήσει πώς ενώθηκαν η Μεσόγειος με τον Ατλαντικό. Οι απότομοι βράχοι σε κάθε πλευρά θα συνδέονται για πάντα με τον Ηρακλή.
      Τα στενά του Γιβραλτάρ ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες σαν «οι Στήλες του Ηρακλή». Κανένας δεν μπορούσε να πάει πιο πέρα, κανένας δεν ήξερε τι υπήρχε πιο πέρα. Για τους ανθρώπους του αρχαίου κόσμου οι Στήλες δεν ήταν μόνο μια πύλη προς το ανεξερεύνητο ωκεανό, αλλά και μια πύλη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον μύθο.
      Όταν ένας Έλληνας μίλαγε για ένα κόσμο πέρα από της Στήλες ήταν σαν εσείς κι εγώ να μιλάμε για έναν κόσμο πέρα από το ουράνιο τόξο, και το γεγονός ότι ο Ηρακλής πήγε εκεί και επέστρεψε, αύξανε ακόμα περισσότερο τη φήμη του.
      Όλοι οι αρχαίοι ναυτικοί που ταξίδευαν για τον Ατλαντικό, έπρεπε να πλεύσουν ανάμεσα από τις «Ηράκλειες Στήλες». Μια πρόσφατη ανακάλυψη δείχνει ότι ήταν πολλοί εκείνοι που έριχναν άγκυρα εκεί, για να υποβάλλουν τα σέβη τους στον ήρωα. Σε μια σπηλιά στο βράχο του Γιβραλτάρ, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εκατοντάδες χειροποίητα αντικείμενα που θεωρούν ότι συνδέονται με τον Ηρακλή.
      Έτσι πήραν δείγματα και τα έστειλαν για χρονολόγηση με τη μέθοδο του άνθρακα 14 και όλα ταίριαζαν απόλυτα μεταξύ τους, καλύπτοντας μια περίοδο περίπου 400 ετών, από το 800 μέχρι το 400 π.Χ. Αυτά τα αντικείμενα τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερο τρόπο, για έναν συγκεκριμένο λόγο και οι ειδικοί είναι αρκετά βέβαιοι ότι εκεί υπήρχε ένας μεγάλος ναός.
      Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι Έλληνες ναυτικοί έρχονταν στο ναό για να προσευχηθούν για τη ζωή τους, καθώς ετοιμάζονταν να ακολουθήσουν τον Ηρακλή στο άγνωστο. Δεν γνώριζαν τι υπήρχε, ούτε αν υπήρχε κάτι πέρα από τις Στήλες.
      Στον μύθο, ο Ηρακλής αντιμετωπίζει την ίδια αβεβαιότητα, καθώς διασχίζει αυτό το κατώφλι προς το άγνωστο. Πέρα από τις Στήλες περιμένουν ο τρικέφαλος Γηρυόνης και τα βόδια του. Το τέρας βγαίνει πολεμώντας, κατρακυλώντας τεράστιους βράχους από το βουνό πάνω στον Ηρακλή. Αλλά ο Ηρακλής έχει ένα μυστικό όπλο: τα βέλη που είχε βυθίσει στο δηλητηριασμένο αίμα της Λερναίας Ύδρας. Στοχεύει και ρίχνει. Ο Γηρυόνης πέφτει νεκρός και ο Ηρακλής παίρνει τα βόδια του. Δέκα άθλοι ολοκληρώθηκαν.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Το παράδοξο "τρόπος τινάχτηκε" είναι απλώς "τρόπον τινά".

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω Λύκαστρε ότι στην Υεμένη έχει μαζευτεί ο μεγαλύτερος στόλος της Νεότερης Ιστορίας από 27 κράτη ( άκου 27..: ) και πάνω στα περισσότερα πλοία των μεγάλων δυνάμεων ( τρομάρα τους ) έχουν τοποθετηθεί τα τελευταίας υψηλής τεχνολογίας όπλα που ούτε κάν γνωρίζουν οι περισσότεροι.

      Υ.Σ. Χωρίς πιστεύω να σε θίγω να κάνω ένα λογοπαίγνιο ( να λειτουργήσει ενεργειακά υπέρ μας ).. στο επερχόμενο πόλεμο.. οι Ρώσοι προσπαθούν να είναι μαζί μας...



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  21. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

    ~ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑΤΑ~

    ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ?

    Οι περισσότεροι άγιοι προτρέπουν τους ανθρώπους να μετανοήσουν… 
Ποιος  όμως μπορεί να ορίσει τι είναι αμαρτία στον κόσμο της ατέλειας όπου ζούμε, όταν η ίδια η φύση αμαρτάνει ως προς τα δημιουργήματά της;


     
    ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΜ (ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ) ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΣΤΙΧ. 13-17
    «Ποια είναι η αμαρτία του κόσμου; Ο διδάσκαλος απάντησε: Δεν υπάρχει αμαρτία. Εσείς είστε που κάνετε την αμαρτία να υπάρχει, όταν ενεργείτε σύμφωνα με τις συνήθειες της φύσης σας, που είναι επιρρεπής στη μοιχεία». Η ίδια η φύση της ύλης καταλήγει ως φύση μοιχός και η λέξη «μοιχεία» εδώ, δεν έχει καμιά σεξουαλική χροιά.
    Οι άνθρωποι πάλι θεωρούν πως θα πρέπει να μετανιώσουν για τις αμαρτίες που έχουν διαπράξει απέναντι στους συνανθρώπους τους.
    Αλλά ο Χριστός  διευκρινίζει:
«Εσείς κατά την σάρκα κρίνετε· εγώ δεν κρίνω ουδένα. [Ιωάν. Η:15]»
    Η λέξη «Μετανοώ» δηλώνει την εκ των υστέρων νόηση πάνω σε κάποια πράξη που διαπράχθηκε χωρίς νου. Αφού δηλαδή ο άνθρωπος ενήργησε χωρίς νόηση (νου) και διέπραξε την αμαρτία, μέσω της μετάνοιας θα έχει την ευκαιρία να εννοήσει εκ των υστέρων, και να αναθεωρήσει.
    Οι σοφοί όμως του κόσμου μας δηλώνουν ότι υπάρχουν δύο νόες: ο νους του σώματος και ο Νους του Πνεύματος. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος αποκαλεί τον πρώτο νου (του σώματος) υπηρετικό νου και τον δεύτερο, Αγαθό Νου.

    ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, ΛΟΓΟΣ Ι (Χ):23
    « …Νομίζεις τέκνο μου ότι κάθε ψυχή έχει Αγαθό Νου; Γιατί γι’ αυτόν μιλάμε τούτη τη στιγμή και όχι για τον υπηρετικό νου.»
    Το Ινδικό έργο Ανουγκίτα που αποτελεί μέρος της Ασβαμέντχα Πάρβαν του Μαχαμπχαράτα, αναφέρει:
    «Υπάρχουν δύο νόες: ο ‘κινητός’ και ο ‘ακίνητος’. Ο ακίνητος πράγματι, είπε, είναι μέσα μου (στο Πνεύμα), ο κινητός είναι στη δική σου κυριαρχία (στην κυριαρχία της ομιλίας) στο πεδίο της ύλης.»
    Άρα υπάρχουν δύο ειδών «μετάνοιες».
    Το πρώτο είδος περιλαμβάνει τις αμαρτίες που διέπραξε ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της υλικής ζωής του, και γι’ αυτές θα πρέπει να μετά-νοήσει (εκ των υστέρων) με τον υπηρετικό νου.
    Ο Σωκράτης —αναφερόμενος στις υλικές αμαρτίες— ισχυρίζεται ότι: «Ουδείς εκών κακός».  Δηλαδή κανένας άνθρωπος δεν πράττει το κακό με τη θέλησή του, αλλά πάντα έχει την εντύπωση ότι πράττει το καλό!

    Αυτό οφείλεται στον δυαδικό νόμο του σύμπαντος, όπου ανάλογα με τη διαφορετική θέση/σημείο που κάποιος κατέχει στον κύκλο της ζωής, δημιουργεί αυτόματα ένα δίπολο. Έτσι, αν κάπου επικρατεί η αδικία, τότε στο εκ διαμέτρου αντίθετα βρισκόμενο σημείο, επικρατεί το δίκαιο και τανάπαλιν. 
Κάθε παράταξη/θέση, όσο πιο γερά είναι δεμένη στην τοποθέτησή της (παλεύοντας για τις αξίες της), τόσο περισσότερο ανταγωνιστική γίνεται ως προς την αντίπαλη θέση (που ζητάει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα). Κάποια στιγμή όταν τα όρια διεκδίκησης ξεπεραστούν, τότε σαν παρενέργεια προκύπτει η αμαρτία.


    Αυτός όμως είναι ο νόμος της δυαδικής φύσης, ο νόμος του Γιν και του Γιανγκ, και μοναδικός «κριτής» αυτής της ελαττωματικής δημιουργίας, γίνεται ο ίδιος ο δημιουργός της —ο άρχοντας αυτού του κόσμου— ρίχνοντας το φταίξιμο πάντα στον άνθρωπο και απαιτώντας το καρμικό του ισοζύγιο να είναι μηδενικό.
    Όμως ο Χριστός  διευκρινίζει:
«Περί δε κρίσεως, διότι ο άρχων του κόσμου τούτου εκρίθη. [Ιωαν. ΙΣΤ:11]»
    Έτσι σ’ αυτό εδώ το επίπεδο, ο βασικός υπόλογος δεν είναι άλλος παρά ο άρχων του κόσμου τούτου!
    Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία αμαρτημάτων, που δεν  είναι «κατά σάρκαν» αλλά είναι «κατά Πνεύμα», τις οποίες ο άνθρωπος διέπραξε ως Πνευματικό Ον και γι’ αυτές θα πρέπει να μετά-νοήσει με τον Πνευματικό Νου.
Ο άνθρωπος δεν έχει διανοηθεί ποτέ για την ύπαρξη αυτών των αμαρτημάτων, επειδή το πέπλο της ΛΗΘΗΣ καλύπτει το Νου του. Σ’ αυτό λοιπόν το άρθρο θα εστιάσουμε σ’ αυτό το δεύτερο είδος αμαρτίας που αφορά την μετά-νόηση (=μετάνοια) του Ανώτερου Νου. Έτσι, αφού κάθε άνθρωπος συνειδητοποιήσει ποιες είναι αυτές οι (πνευματικές) αμαρτίες του, να μετανοήσει και καθαρός πλέον να είναι έτοιμος για την επιστροφή στην Πνευματική του Πατρίδα.

    //


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πριν προχωρήσουμε στο ξεδίπλωμα των στοιχείων που συνθέτουν αυτή την πνευματική αμαρτία του ανθρώπου, θα ξεκαθαρίσουμε τη θέση που κατέχει ο άνθρωπος σ’ αυτό τον κόσμο.
    Όπως επιστημονικά έχει αποδειχθεί, ο εγκέφαλός μας είναι έτσι κατασκευασμένος, όπου ενώ συλλαμβάνει κύματα (ταλαντώσεις) συχνοτήτων, τα μεταφράζει σε σχήματα, ακούσματα, οσμές κ.λ.π. Με αυτόν τον τρόπο, προβάλλει ένα Μάτριξ, έναν κόσμο ψευδαίσθησης, μέσα στον οποίο ζει.
Όλος αυτός ο μηχανισμός όμως ‒όπως υποστηρίζει η θεωρία του βιβλίου «Αντέχεις την Αλήθεια; Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας»‒ στηρίζεται από μια κατώτερη  οντότητα, η οποία χρησιμοποιώντας ως πρότυπό της, τους Κόσμους της Αλήθειας, δημιούργησε ένα εικονικό ομοίωμα τους. Μέσα σ’ αυτό, παγίδευσε τον Ουράνιο Άνθρωπο εγκλείοντάς τον μέσα σε θνητά υλικά σώματα.


    ΠΛΑΤΩΝ, ΤΙΜΑΙΟΣ  Ή ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ (στοίχοι: 37c6-37d7, Χ)

    «Μόλις ο δημιουργός είδε τον κόσμο ζωντανό να κινείται, ΚΑΘΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΘΕΩΝ, εθαύμασε και ευχαριστημένος σκέφτηκε να κάνει τον κόσμο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΟΙΟ προς το πρότυπο που χρησιμοποίησε. Εφ’ όσον λοιπόν το πρότυπο τυγχάνει ον ζωντανό και αιώνιο, τέτοιο επεχείρησε να κάνει, όσο μπορούσε καλύτερα και τον κόσμο που δημιουργούσε.
    Η φύσις όμως του ζωντανού αυτού προτύπου, ετύγχανε να είναι αιώνιος, και τούτο το στοιχείο δεν ήταν δυνατόν να το μεταδώσει ολοκληρωτικά στον δημιουργημένο κόσμο.
    Διανοείται λοιπόν, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΤΗΣ  ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ και διακοσμώντας συγχρόνως τον ουρανό δημιουργεί μια ΕΙΚΟΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ της σταθεράς και αιωνίου αιωνιότητος, αιώνια και αυτή κινούμενη σύμφωνα με τους νόμους των αριθμών.* Αυτή την διαρκή κίνηση ονόμασε χρόνο. … (38a7) Αλλά όλα αυτά είναι είδη του χρόνου, ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ.»
    *Θεός αεί γεωμετεί.
    Η ιστορία μας λοιπόν ξεκινά από πολύ-πολύ παλιά, πριν ακόμη ο Ουράνιος Άνθρωπος προβληθεί (εμφανιστεί) στην ορατή ύλη:
    Μια οντότητα των Αιώνιων Υπερ-Κόσμων της Αλήθειας, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει.
    Ο Πατέρας των Αιώνιων Κόσμων δεν αρνήθηκε, επειδή σ’ Εκείνους τους Κόσμους η Ελευθερία είναι καθεστώς.
«Ο δε όφις ήτο το φρονιμώτερον πάντων των ζώων του αγρού, τα οποία έκαμε Κύριος ο Θεός. [Γένεσις 3:1]»
    Η οντότητα διάλεξε ένα παλιό κατάλοιπο δημιουργίας και έβαλε στόχο να το αναδιαμορφώσει.
    Ζήτησε από τον Πατέρα περισσότερη βοήθεια και Εκείνος την έδωσε, επειδή η καχυποψία στους Αιώνιους Κόσμους της Αλήθειας είναι ανύπαρκτη.
    Ζήτησε από τα αδέλφια του (τους Ουράνιους Ανθρώπους) να τον ενισχύσουν και εκείνα δεν αρνήθηκαν, επειδή η δυσπιστία στους Αιώνιους Κόσμους της Αλήθειας δεν υπάρχει.
    Η οντότητα αυτή, μέσα στο νέο της χώρο, αυτοκλήθηκε «θεός» και προκειμένου να τον ζωοποιήσει άρχισε να ταλαντώνεται όμοια με την κίνηση του φιδιού.

    ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ 1:11«Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους, ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με τον Λόγο έστρεψε τα δημιουργήματά του, κι αυτά άρχισαν να περιστρέφονται από μια αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος».



    ΠΛΑΤΩΝ ‘ΤΙΜΑΙΟΣ’ (ΧΙΧ 52d4-53)«Η δε τροφός της δημιουργίας, η οποία υγραίνεται και πυρακτούται και δέχεται τις μορφές της γης και του αέρος, … ταλαντευόμενη ανωμάλως προς όλες τις κατευθύνσεις συμβαίνει να σείεται η ίδια από τις ευρισκόμενες μέσα της δυνάμεις, και καθώς εκείνη κινείται, να σείη πάλι αντιστοίχως εκείνα.»
    Έτσι ο Ουράνιος Άνθρωπος προσχώρησε μέσα στον κόσμο αυτού του κατώτερου θεού και γεύτηκε τους καρπούς του δένδρου της διττότητας.
    Όλο αυτό το εγχείρημα, ΔΕΝ ξεκίνησε αρχικά ως μια παρακοή. Η απόφαση όμως των εμπλεκομένων να προσχωρήσουν στα βαθύτερα επίπεδα και να χτίσουν μια δημιουργία στην βαριά (πυκνή) ύλη, έθετε έναν μηχανισμό ενεργοποίησης των χειρότερων προβλημάτων, που ο Πατέρας των Αιώνιων Κόσμων επισήμανε, ως άκρως επικίνδυνο!
    Ήταν τότε που κάποιοι Ουράνιοι Άνθρωποι αγνόησαν την επισήμανση κινδύνου και μαγεμένοι από την ελκτική/ερωτική δίνη της ύλης αφέθηκαν να παγιδευτούν. 


    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ‘ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΝ’«Την στιγμήν καθ’ ην η Θεία Νοητικότης, ηννόησεν Εαυτήν ως μίαν ατομικοποιηθείσαν μερίδα της θείας ζωής του σύμπαντος, (ως ο Ουράνιος Άνθρωπος), της εδόθη η εκλογή του ελευθερίου της θελήσεως προς απόφασιν εις το εάν ή όχι θα εξηκολούθει, ως μια ατομικοποιηθείσα μερίς του δημιουργού, …ήτις θα την καθίστα ικανή να δημιουργεί, ως ο Πατήρ. …Δια κάθε μίαν ατομικοποιηθείσαν  Ύπαρξιν ήτις εδέχθη την ευθύνην να αποβεί συνδημιουργός, ήσαν τουλάχιστον μια δωδεκάς ή και περισσότεραι αίτινες ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩΣΙΝ».Δηλαδή ενώ οι περισσότεροι επέστρεψαν στους Αιώνιους Κόσμου, ένας στους δώδεκα παρέμενε για να δημιουργήσει, πλάθοντας γεννήματα με τον θάνατο της βαριάς (πυκνής) ύλης!
    Όσο και να δυσαρεστούν κάποιους οι αναφορές που πολλές φορές κάνω στην Έλενα Μπλαβάτσκυ, δεν μπορώ να παραβλέψω την εκτεταμένη έρευνα που εκπόνησε.
    Βέβαια τα στοιχεία αυτής της έρευνας οδηγούν μεν στην αλήθεια, πως ο κόσμος μας είναι ένα κατασκεύασμα του Εωσφόρου, αλλά υπογραμμίζω με έμφαση και το λάθος της Μπλαβάτσκυ για την παντελή έλλειψη αναφοράς στους Αιώνιους Κόσμους της Αλήθειας, αυτούς για τους οποίους έκανε νύξη ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Πλάτων, οι Γνωστικοί και περιέγραψε με σαφήνεια (στα απόκρυφα Ευαγγέλια) ο Χριστός.
Ήταν όμως λάθος της Μπλαβάτσκυ αυτό, ή μια εσκεμμένη παράλειψη; …
    Αναφέρει λοιπόν η Μπλαβάτσκυ στο έργο της Μυστική Δοξασία:
    «Ο ‘όφις’ ήταν ο ό ίδιος ο ‘Κύριος ο Θεός’ ο οποίος σαν Όφις, Λόγος ή φορέας της θείας δημιουργικής σοφίας δίδαξε στους ανθρώπους να γίνουν με τη σειρά τους δημιουργοί».
    Και ήταν λοιπόν αυτό ―δηλαδή η δημιουργικότητα‒ μια αμαρτία;
… Εξαρτάται από το τί δημιουργεί κανείς …
    ΓΕΝΕΣΗΣ B:19-20«Έπλασε δε ο κύριος ο θεός εκ της γης πάντα τα ζώα του αγρού και πάντα τα πετεινά του ουρανού και έφερε αυτά προς τον Αδάμ, για να ίδει και να ονομάσει αυτά. Και ό,τι όνομα (μορφή) ήθελε δώσει ο Αδάμ εις παν έμψυχον, τούτο να είναι το όνομα αυτού.
    Και έδωσεν ο Αδάμ ονόματα (μορφή δια του Λόγου) εις πάντα τα κτήνη και εις τα πετεινά του ουρανού και εις πάντα τα ζώα του αγρού».
    Τι σημαίνει αυτό;
Γένεση και ονομασία, είναι ταυτόσημα.
Πολύ συχνά, μ’ ένα διπολικό τρόπο λέγεται το ίδιο πράγμα σε δύο επίπεδα π.χ.
    ΕΝΟΥΜΑ ΕΛΙΣ (ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΟΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ)
    Πινακίδα 1η:§1«Όταν ψηλά ο ουρανός δεν είχε ονομασθεί, το στέρεο έδαφος χάμω δεν είχε ειπωθεί με όνομα, το τίποτα, μόνο ο πρωταρχικός Απσού (=Εωσφόρος / δημιουργός), ο γεννήτοράς τους, και η Μουμού Τιαμάτ (=τα λείψανα των προηγούμενων δημιουργιών), αυτή που τους γέννησε όλους, με τα νερά τους ανακατωμένα ένα.
    …Όταν από τους θεούς κανείς δεν είχε έρθει σε ύπαρξη, ανονόμαστοι μ’ όνομα, οι μοίρες τους ακαθόριστες, τότε έγινε κι οι θεοί πλάστηκαν μέσα τους. … Ο Λαχμού και Λαχαμού γεννήθηκαν, μ’ όνομα ονομάστηκαν».

    ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:«§47. Το Όνομα δεν είναι απλή πολυλογία, ούτε είναι μόνο ορολογία, αλλά μάλλον είναι υπερβατικό. …Όποιος δεν υπάρχει δεν έχει όνομα ‒διότι τι ονόματα δίνονται στην ανυπαρξία; Αλλά ο υπάρχων, υπάρχει μαζί με το όνομά του»
    Προέτρεψε λοιπόν ο θεός/Εωσφόρος τον άνθρωπο να δημιουργήσει τα ζώα! …Με ποιο τρόπο;

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ, ‘Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ’«§17. Έτσι λοιπόν αφού (ο δημιουργός) στάθηκε στην ωραιότατη βάση του αιθέρα και αφού προσκάλεσε τα υπάρχοντα είδη των όντων, είπε:“Πνεύματά μου και δημιουργήματα της φροντίδας μου, ψυχές, ωραία παιδιά, τα οποία αφού πλαστούργησα με τα δικά μου χέρια, σας τοποθετώ στον δικό μου κόσμο. Ακούστε τα λόγια μου αυτά που είναι και νόμοι, και να μην προσεγγίζετε άλλο τόπο εκτός από εκείνο που σας όρισα με απόφασή μου. (Η αρχή του περιορισμού).Εάν είστε σταθερά εσείς, και ο ουρανός με όμοιο τρόπο θα παραμένει στη θέση του και ο διορισμένος αστερισμός και οι θρόνοι οι γεμάτοι αρετή.

    Εάν όμως κάνετε κάτι αντίθετο προς τις δικές μου θελήσεις, ορκίζομαι στο πνεύμα και στο μίγμα από το οποίο σας πλαστούργησα, και στα χέρια μου τα ίδια, που δημιουργούν ψυχές, ότι δεν θα περάσει πολύς χρόνος που θα κατασκευάσω δεσμά και τιμωρίες εναντίον σας”.
    §18. Τόσα μόνο αφού είπε ο θεός και δικός μου κύριος, ανέμιξε τα υπόλοιπα συγγενή στοιχεία, δηλαδή το νερό, και τη γη, είπε επίσης μερικά απόκρυφα λόγια δυνατά, αλλά όχι όμοια με τα πρώτα, τα ανακίνησε καλά-καλά, ενέπνευσε ζωοποιό δύναμη στο κράμα, πήρε από την καλοβαλμένη και καλοπηγμένη κρούστα, που επέπλεε, και από αυτήν έπλασε τα ανθρωποειδή όντα.
    § 19. Το υπόλοιπο τμήμα [το αρχαίο κείμενο γράφει: ‘το δε του μίγματος λείψανον’], το έδωσε στις ψυχές, που είχαν ήδη προκόψει. Στις ψυχές αυτές που είχαν προσκληθεί στους τόπους των θεών και κοντά στους τόπους των άστρων και των ιερών δαιμόνων είπε:
“Να πλάθετε παιδιά μου, γεννήματα της δικής μου φύσεως· δεχθείτε της δικής μου τέχνης τα υπολείμματα, και η κάθε μια σας ας πλάθει παραπλήσιο προς τη δική της φύση· θα παραδώσω ακόμη σ’ εσάς και αυτά τα υποδείγματα” τα οποία τους πήρε και τους τα έδωσε·§ 20. Διευθέτησε με τάξη και ομορφιά και σύμφωνα με τις κινήσεις των ψυχών το ζωδιακό κύκλο, αφού τοποθέτησε πλάι στα ανθρωποειδή όντα τα υπόλοιπα, δηλαδή τα ζώα στα οποία προσέθεσε και τις πανούργες δυνάμεις, καθώς και το πολύτεχνο γεννητικό πνεύμα για όσα πρόκειται να υπάρχουν αιώνια.
    § 21. Και αποχώρησε υποσχόμενος να εμφυσήσει στα ορατά έργα τους αόρατο πνεύμα και ουσία ομοιογονίας στο καθένα, έτσι ώστε να μπορεί να γεννά το κάθε ένα άλλα πάλι όμοια προς τον εαυτό του, και αυτά να μην έχουν πια ανάγκη να κάνουν κάτι άλλο παρά όσα πρόφθασαν να δημιουργήσουν.
    §22. “Τι λοιπόν μητέρα έκαναν οι ψυχές;”

Και η Ίσιδα είπε: “Αφού έλαβαν παιδί μου Ώρε το κράμα της ύλης, πρώτα προσπαθούσαν να το συλλάβουν με τη νόηση, προσκυνούσαν το κράμα του πατέρα και έψαχναν να βρουν από τι είναι φτιαγμένο.
    Αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο, να το αντιληφθούν. Γι’ αυτό λοιπόν φοβήθηκαν μήπως προκαλέσουν την οργή του πατέρα, επειδή έδειξαν αυτήν την περιέργεια και στράφηκαν προς την πραγματοποίηση των προσταγών του.
    §23. Ύστερα απ’ αυτό χρησιμοποιώντας το επάνω μέρος της ύλης που είχε υπερβολικά ελαφριά κρούστα, μορφοποιούσαν το γένος των πουλιών· στο διάστημα αυτό, με το κράμα που είχε ήδη μισοπαγώσει και στερεοποιηθεί, έπλασαν το γένος των τετράποδων, το λιγότερο ελαφρό, και το γένος των ψαριών που είχε ανάγκη άλλου είδους υγρασίας για να μπορεί να κολυμπάει.
    Από το υπόλοιπο, που ήταν ψυχρό και είχε διάθεση προς το κακό, έπλασαν οι ψυχές μια νέα φύση, τη φύση των ερπετών.»
—

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σ’ αυτό το σημείο θα αντιπαραβάλλουμε την διήγηση του Σωκράτη που αναφέρεται στο ίδιο θέμα.

    ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΜΑΙΟΣ (42e5- 43a3, XV)«Και ο μεν πλάστης, αφού τακτοποίησε όλα αυτά, έμενε σε αυτοσυγκέντρωση κατά την συνήθειά του. Ενώ το διάστημα αυτό ησύχαζε, τα τέκνα του, αφού εννόησαν τις διαταγές του πατρός, τις ακολουθούσαν πιστά και αφού έλαβαν την αθάνατο αρχή του θνητού ζώου, μιμούμενοι τον πατέρα,αφού δανείζονταν μόρια πυρός και χώματος, ύδατος και αέρος από τον κόσμο ―με τη σκέψη ότι θα τα επέστρεφαν πάλι‒ τα συγκολλούσαν για τον σχηματισμό ενός ενιαίου όλου.
    Δεν τα συγκολλούσαν όμως με τους ακατάλυτους δεσμούς με τους οποίους και αυτοί είχαν συγκολληθεί αλλά με αόρατα λόγω της μικρότητάς τους πυκνά καρφιά συνδεδεμένα με τάξη, δημιουργώντας ένα ενιαίο σώμα με όλα αυτά τα μόρια.»



    Έτσι οι άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία της δημιουργίας των υλικών όντων!
    Χωρίστηκαν λοιπόν σε ομάδες. Και κάθε ομάδα ανέλαβε το «χτίσιμο» ενός ξεχωριστού ζώου.
    Και μπήκαν σ’ έναν πυρετό δημιουργικότητας καθώς η κάθε ομάδα ανταγωνιζόταν την άλλη ως προς το ποιας το δημιούργημα θα ήταν επικρατέστερο και ισχυρότερο από τα υπόλοιπα.
    Συνεπαρμένοι όμως καθώς ήταν από την δημιουργική τους φρενίτιδα και μέσα από τον ανταγωνισμό τους —παίζοντας με το Αρχέτυπο της ζωής— δημιούργησαν ζωντανές φονικές μηχανές που προορίζονταν να μετατρέψουν την υλική φύση σε ένα πεδίο μάχης υποκείμενο στον πόνο τον φόβο και την απόγνωση!

    //
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τότε, κάποιοι Ουράνιοι Άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι διέπρατταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα παίζοντας με τη ζωή και τον θάνατο. Ξεκίνησαν λοιπόν να εγκαταλείπουν  τους χώρους εκείνους και να επιστρέφουν στην Ιερή Γενέτειρα.

    ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ, ‘Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ’ §24.«Και οι ψυχές αυτές παιδί μου, σαν να είχαν εκτελέσει ένα ανδραγάθημα, οπλίζονταν μ’ ένα θράσος περίεργο, και παρά τις διαταγές, εγκατέλειπαν τα τμήματα και τις αποθήκες τους και δεν ήθελαν να παραμείνουν στον ίδιο τόπο, γιατί θεωρούσαν πως ήταν θάνατος το να εξακολουθούν να μένουν στην ίδια κατοικία.»
    Εκείνοι όμως που απέμειναν παγιδεύτηκαν στην ενέδρα που σκοπίμως, τους είχε στήσει ο αυτοαποκαλούμενος «θεός», και μέσα στην κατωφερή δίνη της ύλης εγκλωβίστηκαν στον κύκλο των μετενσαρκώσεων ως δούλοι του άρχοντα του κόσμου τούτου … μέχρι σήμερα…
    ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ, ‘Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ’ §25.
    «Αυτό όμως που έκαναν οι ψυχές, δεν διέφευγε από την προσοχή του κυρίου και θεού όλων, γι’ αυτό αναζητούσε τρόπο τιμωρίας και δεσμά, τα οποία με υπομονή θα υπέφεραν. Και λοιπόν αποφάσισε ο ηγεμόνας και κύριος όλων (ο άρχων του κόσμου τούτου), να δημιουργήσει το σύστημα των ανθρώπων για να τιμωρείται μέσα σ’ αυτό, το γένος των ψυχών».
    Έτσι ο άρχων του κόσμου τούτου, παγίδευσε τον Άνθρωπο στον τροχό του χρόνου και τον έκανε «κύριο» του ζωικού βασιλείου:

    ΓΕΝΕΣΙΣ Θ:2«Και ο φόβος σας και ο τρόμος σας θέλει είσθαι επί πάντα τα ζώα της γης, και επί πάντα τα πτηνά του ουρανού, επί παν ότι έρπει επί της γης, και επί πάντας τους ιχθύας της θαλάσσης· εις τας χείρας σας εδόθησαν».
    Η μορφοποίηση λοιπόν των ζώων και η κτηνωδία που τα συνοδεύει, είναι η δεύτερη μεγάλη αμαρτία του ανθρώπου μετά την πρώτη, που ήταν η παραμονή σ’ αυτό το απαγορευμένο δένδρο της διττότητας, το υλικό σύμπαν. Στη συνέχεια ενσαρκωμένος όντας στην ύλη, συνέχισε αυτή τη θηριωδία με τον ανελέητο βασανισμό αυτών των ζωών χρησιμοποιώντας τους πιο «εφευρετικούς» και διεστραμμένους τρόπους.
    Ας μετανιώσουμε λοιπόν για τα αίσχη μας!!!

     antexeistinalitheia.gr


    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ, ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΟΥ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Κ Υ Ρ Ι Ω Σ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ! ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ!! ΧΑΧΑ! ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1) Δεν ειναι 25ος Παραλληλος, αλλα 25ος Μεσημβρινος.
    2) Ποια γεγονοτα στην Κωνσταντινουπολη θα γινουν που ειναι κανονισμενα πριν 50 χρονια; Βασει ποιων στοιχειων, ποτε, γιατι και απο ποιους;
    3) Τι παει να πει εστω και προσωρινα; Θα δωθουν εδαφη σε Τουρκους για λιγο; Ειναι ευκολο να φυγουν ποτε οι Τουρκοι απο μονοι τους, βασει συμφωνιας;

    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ. Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΞΑΝΑΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΙΣΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑΝΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ!! ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ. ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΑ. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΜΕ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΣΥΡΙΑ. Η ΑΣΑΝΤ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΝΤΕΦΑΚΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΕΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ. Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΡΑΓΕΙ ΜΕ ΦΥΤΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ. ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΛΑΜ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-ΙΣΛΑΜ ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ-ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ (ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ (ΓΕΡΜΑΝΟΙ-ΗΠΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΤΟΥΡΚΟΙ-ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ). ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΦΑΝΤΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΡΑ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:
    ΜΙΛΑΓΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΙ.ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΩΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΛΟΓΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ. ΜΗΠΩΣ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ? ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΓΚΑΙΡΩΣ......!
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ. Ε, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΨΗΦΗΣΕΙ Ο ΛΑΜΟΓΙΟΕΛΛΗΝΑΣ? ΜΑ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγω θελω να πιασω το οπλο και να τους ξεπαστρεψω ολους αυτους τους προδοτες. Το ποντιακο μου κεφαλι, δεν ανεχεται και αυτη την προδοσια και το ξεπουλημα στον Τουρκο και τον Γερμανο. Παλι την ιδια ιστορια θα ζουμε; Ποιος ειναι μαζι μου; Ουτε και ξερω. Να παμε να τους χτυπησουμε μεσα στη βουλη τους και μετα να παμε στο Μαξιμου να στησουμε πατριωτικη κυβερνηση. Να βρεθουν ατομα με μυαλο, ορχεις, και περισσο πατριωτισμο. Να μας κυβερνησουν. Ναι ρε, να παμε σε πολεμο με τους προδοτες και οτι γινει.
    Ποιος ειναι μαζι μου ωρε ζουλαπια;
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονη και πονηρια; Ποσο υπομονη να κανουμε, οσο περναει ο καιρος ολο και χανουμε την ελπιδα μας, μπαινουμε ολο και πιο βαθια στο βουρκο. Αν δεν αντιδρασουμε δυναμικα θα ειναι αργα οταν θα μας εχουν αφοπλισει και οταν θα μας κοψουν το οξυγονο. Τι υπομονη να κανω που δεν εχω δουλεια ενα χρονο τωρα; Με ρωτας πως ζω και τι τρωω; Σε λιγο θα χασω υπομονη και ανθρωπια και θα την πληρωσει οποιος βρεθει μπροστα μου. Να το ξερεις
      Γιουρικας

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ!!! ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ 20.000.000 ΓΥΦΤΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ, ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΗ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ, ΧΑΧΑ! ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΚΟΜΕΙΟ. ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ? ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΑΣ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ. ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΧΑΠΙ.
    Η ΚΟΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ( ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ) ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ή ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΡΩΤΑΩ ΚΙ ΕΓΩ? ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ STAR LORD ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ. ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ- ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΒΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΜΟΥ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω πει πουθενά τέτοιο πράγμα. Λέω και ξαναλέω οτι ο Ουράνιος Άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό. Και είναι αδελφός τρόπον τινά του δεύτερου δημιουργού, είτε αυτός είναι ο Εωσφόρος είτε κατ' άλλους ο Δίας.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ. ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ.
      Όσο και να δυσαρεστούν κάποιους οι αναφορές που πολλές φορές κάνω στην Έλενα Μπλαβάτσκυ, δεν μπορώ να παραβλέψω την εκτεταμένη έρευνα που εκπόνησε.
      Βέβαια τα στοιχεία αυτής της έρευνας οδηγούν μεν στην αλήθεια, πως ο κόσμος μας είναι ένα κατασκεύασμα του Εωσφόρου, αλλά υπογραμμίζω με έμφαση και το λάθος της Μπλαβάτσκυ για την παντελή έλλειψη αναφοράς
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ο κόσμος μας, όχι εμείς. Είναι ό άρχων του κόσμου ετούτου κατά γενική ομολογία, και της εκκλησίας μας.
      Άλλο όμως ο κόσμος κι άλλο ο Ουράνιος Άνθρωπος πριν την πτώση στην ύλη.
      Εντάξει, Αρκτουράκο μου, κατάλαβα τί λες.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    4. Κατά την ομολογία και της εκκλησίας μας.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Χριστιανός Ορθόδοξος:-)
      Τί ρωτάς βρε; Υπάρχει τέτοια ερώτηση;

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    7. Ή θες να πεις: αυτοί που χρησιμοποιούν τους όρους όντως Ων και μη Ων σε τί θρησκεία ανήκουν;

      Διαγραφή
    8. Για τιμωρία που μας μπέρδεψες πάρε να διαβάσεις αυτό και να μας πεις την περίληψη, γιατί το αποκλείω να έχει κανείς την συγκέντρωση να το διαβάσει όσο φιλομαθής και να είναι, και θα περιμένουμε να μας πεις την περίληψη. Χαχαχαααα

      https://eleysis69.wordpress.com/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B8/%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9%CE%BD/

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  40. Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί και ποιό είναι το σχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία της Ενέργειας Σχίσμα;
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ:
      "Ο δε Προμηθεύς εξ ύδατος και γης ανθρώπους πλάσας έδωκεν αυτοίς και πυρ λάθρα Διός εν νάρθηκι κρύψας.."
      ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ "ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΛΙΓΟ ΠΥΡ". ΔΕΝ ΛΕΙ ΛΙΓΟ Ή ΠΟΛΥ ΠΥΡ. ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ. ΑΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΪΚΟ. ΑΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΟΝΕΣ? ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ. ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΑ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΕΝΟΣ, Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ, ΤΟ ΑΡΓΥΡΟ? ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΝΗ.
      ΠΑΝΤΟΣ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΩΣ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ.
      ΜΕΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΝΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ, ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ? ΑΜΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ, ΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!! ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ.
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απογευματάκι Σαββάτου..

    "ΕΣΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Ώρα λοιπόν να το μάθεις! Άλλο Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες"

    (Κάτι γενικό: Αυτά που αναδημοσιεύω για να τα μοιραστούμε, δεν τα χρεώνομαι. Απλώς βρίσκω πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία μέσα και είναι δική μας δουλειά να τα ξεχωρίσουμε από τις τυχόν εσφαλμένες πληροφορίες που εμπεριέχονται.)

    Άγνοια ή και
    διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί.
    Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα :
    Ο Μάρκος Μπότσαρης, στην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : »Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρεττανική σημαία». Το δε Λεξικό που έγραψε ήταν της αρβανίτικης – όχι αλβανικής – και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής). Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι κάτι τέτοιο εμφανίζεται μόλις το 1878 με την Λίγκα της Πριζρένης – Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνιτό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδών. Κατά την Τουρκοκρατία δεν υπήρχε έθνος Αλβανών. Οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας διεκρίνοντο με κριτήριο την θρησκεία τους. Οι Ορθόδοξοι ήσαν Ρωμιοί, εντεταγμένοι στο ίδιο Γένος με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι Μουσουλμάνοι ένοιωθαν Τούρκοι, εξ ου και ο όρος Τουρκαλβανοί. Εάν μιλούμε για αλβανική συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους Μποτσαραίους, την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες, αλλά στους Τουρκαλβανούς που χρησιμοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά ως σφαγείς των Ελλήνων.
    Οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας δεν ανέφεραν Αλβανούς στην Βαλκανική. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ονομάζει Αλβανούς μία φυλή του Καυκάσου. Ο Γεώργιος Καστριώτης – Σκεντέρμπεης, που θεωρείται εθνικός ήρωας των σημερινών Αλβανών, ονόμαζε εαυτόν Ορθόδοξον Ηπειρώτη (15ο αιών). Σε έγγραφα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στα τέλη του 15ου αιώνος η λέξη «Αλβανός» ερμηνεύεται » Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο» χωρίς να αμφισβητείται η ελληνική συνείδησή τους. Η αλβανική συνείδηση είναι οπωσδήποτε ξενόφερτο κατασκεύασμα όπως αποδεικνύουν και μαρτυρίες των ιδίων των ενδιαφερομένων , τις οποίες κατέγραψε ο σύγχρονός μας διαπρεπής Βαλκανιολόγος Αχιλλεύς Λαζάρου.
    Όταν η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν να κατασκευάσουν αλβανικό κράτος ώστε να ελέγχουν την είσοδο της Αδριατικής, οι Τουρκαλβανοί ύψωναν στο Δυρράχιο την οθωμανική σημαία !
    Προτιμούσαν την τουρκική παρά την άγνωστη σ’ αυτούς αλβανική εθνική συνείδηση. Άλλωστε και στους Βαλκανικούς πολέμους οι Μουσουλμάνοι της Αλβανίας πολέμησαν, και μάλιστα δυναμικά, στις τάξεις του Οθωμανικού στρατού. Μετά το 1908 πολλά από τα μέλη του Νεοτουρκικού κομιτάτου, το οποίο σχεδίασε και ξεκίνησε τον διωγμό των Ελλήνων ήταν Τουρκαλβανοί.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η λέξη Αλβανία, σημαίνει Λευκή Χώρα από το λατινικό ΑΛΜΠΑ : λευκή. Είναι όρος με γεωγραφική και όχι εθνολογική σημασία.
    Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και πολλούς κατοίκους των Μεσογείων, προέρχονται από τελείως διαφορετική ρίζα. Συγκεκριμένα από τη λέξη «Άρβανον», τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικοτάτη Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες. Παρεμφερές παράδειγμα μας δίδουν οι σλαβόφωνοι Μακεδονομάχοι Κώττας, Κύρου, Νταλίπης και άλλοι, οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της Ελλάδος κατά των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Καθώς και οι τουρκόφωνοι Ορθόδοξοι της Καππαδοκίας που κράτησαν μέσω της Εκκλησίας την ελληνικότητά τους αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Οι δίγλωσσοι Έλληνες αρβανιτόφωνοι, βλαχόφωνοι, σλαβόφωνοι, κ.λ.π. μας προσφέρουν χαρακτηριστικές αποδείξεις ότι στα Βαλκάνια κατά τους τελευταίους πέντε τουλάχιστον αιώνες η Ορθόδοξη πίστη – και γενικότερα η θρησκεία – διαμορφώνει την εθνική συνείδηση πολύ περισσότερο και από το γλωσσικό ιδίωμα.
    Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ Shqip(ë)tar Shqiptar και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ; Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση… Μην ξεχνούμε ότι Σέρβοι, Κροάτες και Βοσνιομουσουλμάνοι μιλούν ακριβώς την ίδια γλώσσα, παρά ταύτα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους με οδυνηρές συνέπειες.
    Σέβομαι και κατανοώ τις προσπάθειες πολιτικών και δημοσιογράφων να περιορίσουν τα ενδεχόμενα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας – αν και οι ρίζες των προβλημάτων δεν έχουν μελετηθεί σωστά – στην κοινωνία μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται με άγνοια η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Ας μάθουμε καλά την Ιστορία μας ώστε και τους Έλληνες Αρβανίτες να τιμούμε για την εθνική τους προσφορά και με τον γείτονα αλβανικό λαό να διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας, χωρίς βεβαίως να λησμονούμε την ελληνική κοινότητα της Βορείου Ηπείρου.

    Του Κων/νου Χολέβα,
Πολιτικού Επιστήμονος

    http://www.makeleio.gr/?p=639709

    Και ένας σύνδεσμος στην τύχη για το ποιοί είναι οι Αλβανοί.

    http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μυθωδία
      ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΙ (Απόλλωνα μου) Παρακαλεί τον Απόλλωνα. Συνεχίζοντας....τον αποκαλεί πατέρα. Στη οθόνη εμφανίζονται μινωικές φιγούρες να κρατούν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, της πρώτης γλώσσας παγκοσμίως. (Σημ. Προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε το αλβάβητο...ως εξής... «Αλ φαβή τα γα μ’ αδ’ ελ τα ε ψιλόν» να δείτε τι κωδικά μηνύματα κρύβει!) ΠΑΤΕΡΑ ΠΥΡΩΜΑ ΣΟΥ ΑΙΤΩ (=πατέρα (Δία) σημάδι σου ζητώ) Μυθολογικά, μπορεί ο Δίας κι ο Απόλλωνας να έχουν σχέση πατρός – υιού, αλλά στη ουσία η δωδεκαθειστική θρησκεία είναι μονοθειστική. Δηλ...ο Δίας, έχει όλες τις θεικές ιδιότητες, που για ευκολία τις έχουν μοιραστεί τα παιδιά του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως πολλές θεότητες είναι τμήματα του σώματος του. Η Αθηνά, βγαίνει από το κεφάλι του, ο Διόνυσος από το πόδι του...Ακόμη κι ο Αδης (ΑΔΗΣ/ΑΔΙΣ), αν γίνει
      αναγραφή στο όνομα του, βγαίνει ΔΙΑΣ. (Περισσότερα περί των Θεών, βλ. ΝΙΚΟΣ ΛΙΤΣΑΣ.) ΤΙ ΕΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑ (Τι Έλληνες ζουν στη Γη)

      Το ΓΑ είναι δωρικός τύπος και μορφή αττικής διαλέκτου για την επονομασία της
      Γης. ΓΑΙΑ > ΓΑ > ΓΗ. Η αοιδός αναρωτιέται, τι Έλληνες υπάρχουν πλέον στην Γη; Πόσοι απέμειναν από αυτούς που εσύ έπλασες, πάτερ ω Ζεύ; Το ΕΙ εδώ δε μπορεί να έχει υποθετική σημασία, καθώς υπάρχει ρηματική φράση που να το συνοδεύει και μάλιστα σε δημοτική γλώσσα, άρα πρόκειται προφανώς για το δωρικό τύπο του γράμματος Ε (του αρχικού γράμματος της λέξης Ελλην) σε θέση υποκειμένου, κάτι που συναντάμε και στην προμετωπίδα του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς, στο μέσον της γνωστής σε όλους φράσης ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (ΕΙ) ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ. Ο Πλούταρχός στο έργο του «Το Ε το εν Δελφοίς»
      αναφέρεται στην ιστορία αυτού του Ε(Ι).

      Αν το ΕΙ ήταν υποθετικός σύνδεσμος, θα έπρεπε με βάση το συντακτικό της αρχαίας ελληνικής να έχουμε αμέσως μετά Οριστική ή Δυνητική Ευκτική έγκλιση ρήματος, και μάλιστα ο τύπος του ρήματος να είναι σε αρχαία γλώσσα, κάτι που φυσικά δε γίνεται με το «ΖΟΥΝ». Άρα το ΕΙ είναι σε θέση άρθρού κι ουσιαστικό. Θα μπορούσαμε δηλαδή να το χαρακτηρίσουμε ως
      αντωνυμικό ΕΙ.

      Επίσης σε επόμενο Movement, μια εκ των σοπράνο θα πει «ΕΙ ΤΙΣ ΕΙ ΜΗ ΤΗΝ ΕΦΟΒΗΘΕΙ ΕΙ ΤΗΝ ΔΕΙ...» που σημαίνει... «Αν κάποιος ΕΙ (=Έλλην) την δει, να μην την εφοβηθεί». Αν πάλι κάνουμε καθαρή συντατική ανάλυση, το ρήμα της φράσης «ΤΙ ΕΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑ», είναι το «ΖΟΥΝ». Ποιοι ζουν ή μάλλον τι ζει; Οι ΕΙ ζουν, που, όμως; «Στη ΓΑ». Άρα, προφανώς, το ΕΙ δεν είναι υποθετικό σύνδεσμος, αλλά κωδικοποιημένο μήνυμα σε θέση ουσιαστικού.

      Ο Χορός σύσσωμος τραγουδά τώρα ένα ύμνο στο Δία. Τον αποκαλεί ΑΓΓΕΛΕ, δηλ αυτόν που απεστάλει, ΑΜΕΜΠΤΟ και ΑΧΡΑΝΤΟ. Η μοναδικότητα του Θεού και οι θεικές του ιδιότητες τονίζονται. «ΠΑΛΙΝ ΣΥ ΕΡΧΟΜΕΝΕ ΘΕΕ»...Θεέ εσύ που και πάλι θα έρθεις. Μια άφιξη δηλώνεται εδώ από το σύμπαν, όπως και ο προηγούμενος ερχομός του Θεού στη Γη. Για να έρθει πάλι, έχει ήδη έρθει μια φορά τουλάχιστον.

      ΤΩΡΑ ΑΠΟΟΟΟΛΛΩΝ ΔΕΙ (=Τώρα Απόλλωνα πρέπει) ΠΥΡΩΜΑ ΔΕ ΘΕΕ ΖΗΤΩ (Σημάδι σου Θεέ ζητώ) ζητούν οι σοπράνο. Κι ο Χορός ανταπαντά ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΜΕΝ ΕΕΕΕΕΕΕΥ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ((Αυτοί) που ήρθαν (όχι από σένα) είπαν μεν σε σένα καλά ονόματα. Η λέξη ονόματα είναι συντακτικά σύστυχο αντικείμενο στο «είπαν». Άρα μπορεί να μεταφραστεί κατά παράφραση....πως «αυτοί που ήλθαν όχι απο σένα όμως, είπαν για σένα καλά πράγματα...» ΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΙ (=Εσύ, όμως να μην (τους πιστέψεις)) ΟΥΧΙ ΜΗ ΔΕΙ ΠΟΤΕ (=Ούτε και πρέπει (να τους πιστέψεις) ποτέ).

      http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2549&page=3

      Πες μας την ερμηνεία, Lord

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Περί Διός και λοιπών θεών θα απαντήσω με εκλεκτό copy paste:
    Για να καταλάβουμε την πρόοδο του ανθρώπου στην αντίληψη της πληροφορίας, θα πρέπει να χωρίσουμε την περίοδο από την καταστροφή της Ατλαντίδας και τον κατακλυσμό (περίπου το 10.000 πΧ.) μέχρι σήμερα σε περιόδους. Θα πρέπει να σκεφτεί ο αναγνώστης, ότι από μια περίοδο όπου υπήρχαν μεγάλες αυτοκρατορίες και υψηλού επιπέδου πολιτισμοί σε τεχνολογικό αλλά και πνευματικό επίπεδο, ο άνθρωπος επέστρεψε στα σπήλαια. Από εκεί που είχε την γνώση να δημιουργεί πλάσματα δυνατότερα από τον εαυτό του, κλωνοποιώντας τη βιολογία του με άγρια ζώα, ξαφνικά, έφτασε στο σημείο να μη μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει θεός. Διότι το 8.000 πΧ. 2000 χρόνια μετά, όταν δηλαδή η ανθρωπότητα έφτασε στην περίοδο να κάνει την πρώτη της αλλαγή μετά την καταστροφή της Ατλαντίδας, ο άνθρωπος είχε πλέον ξεχάσει ακόμη και την ύπαρξη του θεού.

     Μπορεί να το κατανοήσει αυτό ο κάθε αναγνώστης; Μιλάμε για τους προγόνους μας, εκείνους που κατάφεραν και επέζησαν της μεγάλης καταστροφής, και μπόρεσαν ύστερα να επιβιώσουν έξω, εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης ενός άγριου πλέον πλανήτη, έχοντας ξεχάσει ακόμη και τα βασικά. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη τραγωδία του γένους μας. Από το 8.000 πΧ έως το 4.000 πΧ, για 4000 περίπου χρόνια, όταν ο άνθρωπος καταφέρνει να οργανώσει τις πρώτες του κοινωνίες, από θρησκευτικής και πνευματικής άποψης επικρατεί το απόλυτο χάος… Ένα χάος όπου επικρατούν τα πάντα… Θυμάστε; Όταν καταστρέψουμε κάτι ολοσχερώς, η συνειδητότητα αγνοεί το κενό και στη θέση του «κατεβάζει» υλοποίηση χαοτικά, κατευθείαν από την πέμπτη διάσταση. Μπορεί να κατανοήσει ο αναγνώστης τι σημαίνει πνευματικό και θρησκευτικό χάος; Υπάρχουν τα πάντα, για τα πάντα, από παντού, για οτιδήποτε… Και σε όλο αυτό το χάος, πάντα κυριαρχεί η ισχύς. 

    Έτσι οι άνθρωποι θυμούνται τους τιτάνες. Τους κλώνους που δημιουργούσαν και τους οποίους χρησιμοποιούσαν σε οτιδήποτε ήθελαν. Από εργασία έως ενεργειακή μεταφορά. Αυτούς τους τιτάνες, που άλλοι είχαν κεφάλι ανθρώπου, άλλοι πουλιού, άλλοι λύκου ή ταύρου, οι άνθρωποι τους θυμούνται και τώρα τους λατρεύουν σαν θεούς. Έτσι κι αλλιώς, έτσι όπως είχαν δημιουργηθεί τότε στην Ατλαντίδα, τώρα φάνταζαν θεοί. Όμως στην πραγματικότητα, αυτό που θεωρούν διαχρονικά θεό οι άνθρωποι είναι η υπέρτατη δύναμη, ή ενέργεια, την οποία όμως είναι υπερβολικά δύσκολο να την κάνεις λέξεις ώστε να την αντιληφθεί κάποιος σε εκείνη την νοητική κατάσταση… 

    Διότι αν ακόμη και σήμερα, σε αυτό το επίπεδο συνείδησης που βρισκόμαστε πάλι μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια, αδυνατούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς το θείο σαν έννοια, ενέργεια ή ότι άλλο, φανταστείτε τί μπορούσε να αντιληφθεί και να προσδιορίσει ο άνθρωπος εκείνης της εποχής. Τίποτε… Έτσι οι ιερείς (στην Ελλάδα κυρίως των Δελφών), αναμορφοποίησαν τη νέα θρησκεία μέσα από τις «μορφές» που μπορούσαν πια να δουν και να αντιληφθούν οι άνθρωποι. Έτσι, μέσα σε μια περίοδο 2000 περίπου, σταδιακά υποχώρησε ολοκληρωτικά η θρησκεία των τιτάνων-κλώνων, δίνοντας τη θέση της στην «μορφική» θρησκεία του δωδεκαθέου. 
    Οι άνθρωποι τότε, άρχισαν να κατανοούν σιγά-σιγά, την έννοια της θεότητας, σαν υπέρτατη δύναμη, όμως συνέχισαν να της δίνουν ανθρώπινες προεκτάσεις φτάνοντας έτσι να συνδέουν με τον τρόπο αυτό, τις οντότητές τους με την πηγή του θεϊκού σχεδίου. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επαναλάβω πάλι το εξής: Σε περίοδο σύγχυσης, μάθε να σκέφτεσαι απλά. Γιατί; Ποιος είναι ο σκοπός μιας απλής σκέψης; Για να κάνεις το επόμενο βήμα της συνείδησής σου… Γιατί; Προσέξτε αυτό που θα γράψω… Μόλις δημιουργήσεις ένα πεδίο αμφισβήτησης γύρω από ένα θέμα, η συνειδητότητα από μόνη της, σου παρουσιάζει «όλες» της εναλλακτικές που διαθέτει, ώστε να αποφασίσεις… Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει χάος… Πάλι το ίδιο; Ναι… Αν απουσιάζει κάποιος πλήρης σχεδιασμός από την τέταρτη διάσταση, τότε κατεβαίνει η πέμπτη η οποία είναι χαοτική… 

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για να αποφύγεις λοιπόν, το χαοτικό σκηνικό, σκέφτεσαι απλά… Απλά αλλά όχι απλοϊκά. Απλά και με σεβασμό… Έτσι το «απλά», σου φέρνει αυτόματα ένα άμεσο σχέδιο από την τέταρτη διάσταση, και αυτόματα σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις το επόμενο βήμα… Άμεσα… Εκείνη τη στιγμή… Γιατί γίνεται αυτό; Διότι η συνειδητότητα είναι ένα ενεργειακό πεδίο που επηρεάζεται άμεσα από τον νου. Είναι ένα νοητικό ενεργό πεδίο που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει συνεχώς… Από ποιόν; Από τη σκέψη σου… Είναι ένας δέκτης όπου το «τηλεκοντρόλ» του είναι η σκέψη μας… Κι όσο η σκέψη είναι χαοτική (σε σύγχυση) το πεδίο είναι χαοτικό… Όσο γίνεται ομαλή, το πεδίο συμμορφώνεται και αυτό σε ομαλό… Για να γίνει όμως ομαλό το πεδίο, πρέπει να επαναφέρεις τη σκέψη στην τέταρτη διάσταση. Και να κρατάς στην πέμπτη, ότι θέλεις να προσδιορίσεις απλά σαν εναλλακτικές αυτού που θέλεις να δημιουργήσεις. Και ποιο είναι το συναίσθημα που ξεκινά ένα χαοτικό πεδίο; Ο φόβος… Ο οποίος μόλις δημιουργήσει το πεδίο, αλλάζει σε αγωνία, η οποία με τη σειρά της «κλειδώνει» τη σύγχυση… Όμως τη στιγμή που επικρατεί χάος, κερδισμένος είναι αυτός που έχει να παρουσιάσει κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο… Το έχουμε ξαναπεί αυτό… Και ποιο σχέδιο είναι ολοκληρωμένο αυτή τη στιγμή και μας περιμένει να βυθιστούμε στη σύγχυση; Το ενιαίο αλλά πολύπλοκο σχέδιο των αδελφοτήτων… Και ποιο είναι το σχέδιο; Παγκόσμια θρησκεία μέσα σε μια παγκόσμια κυβέρνηση πλήρους ελέγχου των μαζών… 

     Επιστρέφουμε… Για να υπογραμμίσουμε ότι το παρόν άρθρο γίνεται για να καταλήξει σε κάποιο διαφορετικό σημείο από το να κάνει ανάλυση πως έγιναν ή πως γίνονται οι θρησκείες διαχρονικά. Για αυτό θα φτάσω απ' ευθείας στο σημείο που ο Πλάτωνας, στο τέλος της «μορφικής» περιόδου, γνωρίζοντας το χρονικό σημείο της συνειδητότητας που ζούσε, αποφασίζει να διαμορφώσει τις πρώτες σκέψεις περί ψυχής και περί εικονικού κόσμου (στην ιστορία με το σπήλαιο), ώστε να προετοιμάσει τη συνείδηση για την επερχόμενη τότε αλλαγή που επέτρεπε απλώς να αναβαθμίσει το εικονικό μέρος της θρησκείας σε αόρατο. Έτσι κάνει ένα άλμα στην συνείδηση και μεταλλάσσει την ενέργεια του Απόλλωνα στις πρώτες πληροφορίες περί ψυχής. Διότι η «εσωτερική» μυστηριακή ουσία του Απόλλωνα και της ψυχής είναι ίδια. Απλά είναι διαφορετική η έκφρασή της. Κι όμως… Η πράξη του αυτή, πέρασε απλά στα ψιλά γράμματα της ιστορίας…

    Γιατί; Διότι είχε αδυναμία να περάσει στις μάζες. Όπως ολόκληρο το φιλοσοφικό δυναμικό της Ελλάδας τότε, έμεινε με αριστοτεχνικό τρόπο, στους «πνευματικούς» ανθρώπους, αγνοώντας το υπόλοιπο δυναμικό της ανθρωπότητας… Τη μεγάλη μάζα… Δυναμικό που είχε εντοπιστεί και χειραγωγηθεί κατάλληλα, από εκείνους που γνώριζαν. Διότι το ίδιο γινόταν και τότε στην αρχαία Ελλάδα, που γίνεται και σήμερα στον κόσμο. Υπήρχαν κάποιοι πολύ σοφοί άνθρωποι, που η ιστορία σεβάστηκε όμως πολύ αργότερα. Αφοί πρώτα τους λοιδόρησε και τους ταπείνωσε τόσο ώστε να χαμηλώσει τις φωνές τους και να τις εξαφανίσει από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Γιατί; Διότι όπως και σήμερα έτσι και τότε επικρατούσε από τους υπόλοιπους κομφούζιο.… Όχι τυχαία, αλλά με σχέδιο που οδηγούσε σε συγκεκριμένο σημείο… Σχέδιο που δημιουργούσε σύγχυση, και σύγχυση που δρομολογούσε γεγονότα…

    http://vickytoxotis.blogspot.com/2013/05/blog-post_22.html#ixzz4Az6vXuBH

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κυριακή πρωί
    Οι συνδαιτημόνες του Λύκιου, κουρασμένοι από την ερμηνευτική προσέγγιση της Μυθωδίας, αποκοιμήθηκαν στα ανάκλιντρα τους και ξύπνησαν κατευθείαν στο ατέρμονο αυτό Συμπόσιο. Οι θεραπενίδες του Λύκιου σέρβιραν αμέσως καφέ και τσάι μαζί με κουλουράκια και ευωδιαστό κέικ πορτοκαλιού.
    Και πιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε.
    (Θα ήθελα να πω οτι συνηθίζω να χρησιμοποιώ το copy paste όχι επειδή δεν θα μπορούσα να τα πω με δικά μου λόγια. Αλλά γιατί αφ' ενός είναι γραμμένα ήδη όμορφα από κάποιους άλλους και αφ' ετέρου γιατί όλα αυτά δεν είναι άποψη ζωής. Είναι υλικό για ζύμωση μεταξύ μας. Ή έστω πληροφορίες ατάκτως ερριμμένες για να επεξεργαστεί το υποσυνείδητο μας και να κρατήσει όποιες τυχόν θεωρήσει πιθανές και χρήσιμες.
    Επίσης να πω οτι στην επιλογή των κειμένων δεν αφήνω να παίξει ρόλο η συμβατότητα μου ή μη με τους συγγραφείς τους. Απομονώνω κείμενα ή κομμάτια κειμένων ανεξάρτητα από την πηγή τους, όταν αντιλαμβάνομαι πως έχουν κάτι ενδιαφέρον να μας πουν.)

    ~ΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ...ΑΔΕΛΦΟΙ (Αδελφότητες)~
    Ενώ έχουμε την έννοια της λέξεως «δελφύς» που σημαίνει μήτρα (πηγή), μέχρι σήμερα εξετάστηκε μόνο ως προς την θηλυκή αναπαραγωγική της έννοια. Δηλαδή το όργανο από το οποίο προέρχονται μονάχα οι α-δελφοί, χωρίς να θεωρήσουμε σημαντικό να συμπληρώσουμε το κανονικό της παράγωγο, δηλαδή πρώτιστα τον Δελφό. Δελφοί, οι ιερείς του ναού, οι οποίοι προήρχοντο από την μήτρα (την πηγή) και κατείχαν ολόκληρο το εύρος της απαραίτητης αρχικής πληροφορίας και όχι Δελφοί δηλαδή η περιοχή στην οποία ήταν κτισμένος ο ναός στους Δελφούς. Και ποια είναι η γνώση ή η πληροφορία που κατέχει ένας Δελφός ιερέας;

    Μπορούμε να κατανοήσουμε σήμερα γιατί η «εσωτερική» ενέργεια της ψυχής αποφασίστηκε να κωδικοποιηθεί στον Απόλλωνα; Ίσως όχι ακόμη… Ίσως είναι νωρίς…
    Όμως σκεφτείτε του ανθρώπους που ζούσαν την περίοδο μετά τον κατακλυσμό. Εκείνους που από την λάμψη ενός υπερμεγέθους πνευματικού και υλιστικού επιπέδου, επέστρεψαν εν μία νυκτί, στις σπηλιές και στα δάση χάνοντας οποιαδήποτε σύνδεση με την αρχαία σοφία.
    Σκεφτείτε εκείνους που ανέλαβαν την ευθύνη της διατήρησης της μνήμης της ανθρωπότητας ζωντανής. Εκείνους που έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να διατηρήσουν μέρος της πληροφορίας μέσα στη συνείδηση της αποδεκατισμένης από την καταστροφή ανθρωπότητας. Μπορείτε να φαντασθείτε τον άνθρωπο του 4000 πΧ για παράδειγμα, να προσπαθεί να καταλάβει τι σημαίνει ενέργεια, πληροφορία, σωματίδιο, ηλεκτρόνιο, και εικονικός αισθητός κόσμος; Για φαντασθείτε το… Για εκείνον οι ερωτήσεις ήταν άπειρες… Ποιος το είπε; Γιατί είναι έτσι ο κόσμος; Τι είναι ο άνθρωπος; Από πού ήρθαμε; Σκεφτείτε τους τότε ιερείς, να προσπαθούν να διατηρήσουν αυτή τη μνήμη ζωντανή αλλά κωδικοποιημένη διαχρονικά, για μια περίοδο δώδεκα χιλιάδων ετών, ώστε να φτάσει ακέραιη και ασφαλής στο σήμερα. Στο σημείο όπου η ανθρωπότητα θα μπορέσει να ανακαλέσει μνήμες και να αντιληφθεί τι πραγματικά συνέβη τότε και τώρα και τι πήγε στραβά… Τώρα, σιγά-σιγά, ίσως αρχίζει ο αναγνώστης να διαμορφώνει μια καλύτερη εικόνα, για το πως άρχισε να διαμορφώνεται η έννοια μιας ενέργειας στη μορφή ενός θεού...

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μας αρέσει να πλάθουμε ιστορίες και να δημιουργούμε μυθικά πλάσματα γύρω μας, από τα οποία κινδυνεύουμε τόσο, που καλό θα ήταν να περιμένουμε κάποιον να έρθει να αναλάβει τη δουλειά. Θέλουμε να σκεπτόμαστε σύνθετα και ίσως κάπου μέσα μας, αρεσκόμαστε να υπάρχουν τέρατα, πλάσματα από ερπετά, που έφτασαν στη γη με διαστημόπλοια ή με τη σελήνη, κι απ την άλλη όμως έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε απλά… Έχω διαβάσει σχεδόν παντού για τα διαστημόπλοια που έρχονται μέσα από πύλες αλλά μόνο μια φορά διάβασα κάπου τη σκέψη οτι: «Καλά, πού και πώς εξυπηρετούν ας πούμε τα φώτα και οι προβολείς, ένα διαστημόπλοιο που έρχεται από την Ανδρομέδα; Να βλέπουν οι εξωγήινοι στη νύχτα μη χαθούν στο διάστημα;» Αδυνατούμε να δημιουργήσουμε με σύνθεση λογικής και συναισθήματος για αυτά τα απλά ζητήματα, αφήνοντας έτσι και εκτός οποιαδήποτε σκέψης, το γεγονός ας πούμε ότι οι Αθηναίοι, συμμετείχαν στην καταστροφή του πολιτισμού της ανθρωπότητας τότε.
    Τι έγραψα αγαπητέ αναγνώστη τώρα; Φυσικά… Ότι οι Έλληνες, ήταν ο λαός που είχε ενεργό συμμετοχή σε εκείνη την καταστροφική αλλαγή της ανθρωπότητας στην Ατλαντίδα, πριν από δώδεκα χιλιάδες περίπου χρόνια ίσως. Δεν το σκέφτηκε κάποιος; Τι επιπτώσεις και συνέπειες συνεπάγεται κάτι τέτοιο; Πως γίνεται και σε κάθε αλλαγή της ανθρωπότητας, οι Έλληνες είναι εκεί; Καλώς ή κακώς, άσχετα που υπάρχει δίκιο ή άδικο στην τελική κρίση της καταστροφής, ο αναγνώστης θα πρέπει να σκεφτεί ότι κάποιοι από τους προγόνους μας, την εποχή που τα πράγματα είχαν αρχίσει να παίρνουν μια καταστροφική τροπή για ολόκληρο τον πλανήτη, τη στιγμή που η τότε τεχνολογική εξέλιξη άρχισε να επιδρά με τόσο πολύ αρνητικό τρόπο στις επόμενες τότε ημέρες του ανθρώπου, κάποιοι Έλληνες από την τότε κραταιά αυτοκρατορία των Αθηνών, ήταν πάνω στην Ατλαντίδα ήδη σαν κατακτητές. Πράγμα που τους έδινε την ευκαιρία να γνωρίζουν λεπτομέρειες των τότε ημερών που θα ακολουθούσαν. Το έχει σκεφτεί αυτό κάποιος; Οι αδελφότητες όμως όχι μόνο το σκέφτηκαν αλλά έχουν και στοιχεία από τις μέρες εκείνες. Στοιχεία και από τις δύο πλευρές…

    Διότι οι Αθηναίοι στρατηγοί, επιστήμονες και ιερείς της τότε εποχής, άνθρωποι δηλαδή που είχαν γνώση ειδική και γενική για τις καταστάσεις που ίσως ακόμη και σήμερα μοιάζουν επιστημονικής φαντασίας, είχαν πληροφόρηση μέσα από την πηγή. Ζούσαν εκεί, γνώριζαν την αιτία που έγινε η εκστρατεία και η απόβαση όπως και γνώριζαν την επικίνδυνη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από τις Ατλάντιες αδελφότητες. Διότι η τελική καταστροφή ήρθε αφού οι Αθηναίοι είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της χώρας και αφού πέρασε αρκετός καιρός από την στιγμή που οι Άτλαντες άρχισαν να χάνουν από την κυριαρχία τους.
    Θέλω δηλαδή στο σημείο αυτό, ο αναγνώστης να κάνει ένα νοερό ταξίδι μέχρι εκείνη τη μακρινή εποχή και να προσπαθήσει να φέρνει στη σκέψη του, σκηνές σταδιακής εκκένωσης της χώρας, τόσο από τους Άτλαντες όσο και από τους Αθηναίους, όπως και τις συνθήκες για την προετοιμασία της επόμενης μέρας. Να σκεφτεί δηλαδή ότι κάποιοι ιερείς και επιστήμονες, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και του κακού που θα επακολουθούσε, δρομολόγησαν τη διάσωση σημαντικών πληροφοριών όπως και τον τρόπο που αυτές έπρεπε να μείνουν χαραγμένες πάνω στον πλανήτη ώστε να φτάσουν στις επόμενες γενεές. Πληροφορίες που θα δίνουν γνώση ικανή να αναπτύξει αλλά και να προστατέψει από τα ίδια λάθη.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Θεωρείτε ότι η καταστροφή έγινε εντελώς ξαφνικά; Όχι φυσικά… Αυτό μπορεί να συνέβη την τελευταία ημέρα, αλλά σύμφωνα με τα αρχεία που φυλάσσονται στις αδελφότητες, δόθηκε σημαντικός χρόνος σε αρκετά μεγάλο πλήθος να μεταναστεύσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και οι τρεις αυτοκρατορίες , τόσο των Ατλάντων όσο και των Αθηναίων αλλά και των Σανσκριτών στην Ασία είχαν ένα διάστημα μερικών μηνών όπου κατόρθωσαν με μεγάλη ταχύτητα να μαζέψουν και να φυλάξουν αρκετές πληροφορίες για το μέλλον. Και τελικά η Ατλαντίδα καταποντίστηκε εντελώς παίρνοντας όλες τις πληροφορίες στον τάφο της, η Αθήνα καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και η μόνη περιοχή που διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος τους αποθηκευμένες ήταν η Ασία. Τόσο από τους ίδιους τους τότε κατοίκους της όσο και από τα μεταναστευτικά καραβάνια που έφτασαν εκεί… Και μαζί με τις πληροφορίες, ο κάθε λαός, κράτησε και το υποσυνείδητο μίσος για τον άλλον, κατηγορώντας τον βουβά για εκείνη την καταστροφή… Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα το εξετάσουμε σε ειδικά άρθρα…

    Αυτοί είναι λοιπόν οι Δελφοί. Οι Αθηναίοι ιερείς των Δελφών, οι οποίοι, πρώτο τους μέλημα μετά την καταστροφή, ήταν να δημιουργήσουν το χώρο στον οποίο θα φύλασσαν και θα διατηρούσαν τα αρχεία τους διαχρονικά. Το χώρο και τον τρόπο που θα κρατούσαν ζωντανές, ζωτικές πληροφορίες για τη πηγή της ψυχής (δελφύς), την ζωή του ανθρώπου, τη φύση, την ενεργεια και την "εσωτερική" λειτουργία της, τη σχέση του με τον ήλιο, την αρμονία του σύμπαντος και την κωδικοποιημένη πληροφορία της δημιουργίας του. Αυτοί ήταν οι Έλληνες δελφοί. Διότι υπήρχαν και άλλοι... Ποιοι άλλοι; Οι άλλοι από την άλλη πλευρά… Δύο γιγάντιες για την εποχή τους αυτοκρατορίες συγκρούστηκαν με τέτοια σφοδρότητα που μέσα σε λίγους μήνες, ίσως και λίγο πάνω από χρόνο, επέστρεψαν την ανθρωπότητα στη λίθινη εποχή… Και οι διασωθέντες και από τις δύο πλευρές, διατήρησαν τα δικά τους αρχεία κάθε μία… Αρχεία δηλαδή που έχουν μια διαφορά… Οι Αθηναίοι, κατάφεραν και διέσωσαν τις πληροφορίες εκείνες που είχαν σχέση με τη «ροή» της ζωής και αυτό για εκείνους ήταν αρκετό, ενώ οι Άτλαντες τις πληροφορίες για την «αναπαραγωγή» της, και έτσι κάτι τους έλειπε…

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κι έτσι δημιουργήθηκαν οι Δελφοί και οι Αδελφοί. Δηλαδή εκείνοι που κατάφεραν και διατήρησαν την μητρική πληροφορία από την πηγή και εκείνοι που κάτι αγνοούσαν…  Φυσικά αυτές οι διαφορές ήταν γνωστές, μιας και πριν την καταστροφή κάπως έτσι ήταν επίσης τα πράγματα… Κι αυτός ήταν και ο λόγος που οι Άτλαντες πίεσαν και πειραματίστηκαν προς απαγορευμένες περιοχές γνώσης… Οι Αδελφότητες είναι διαχρονικές… Μετά την καταστροφή, τα πράγματα ήταν στην αρχή σχετικά ομαλά, αλλά όσο περνούσαν οι αιώνες, οι άνθρωποι που αποτελούσαν το ιερατείο των Δελφών, άρχισαν να απομακρύνονται από την πλήρη αντίληψη της ιερότητας του ρόλου τους… Άρχισαν να δημιουργούν τις δικές τους σέχτες και αδελφότητες –τις γνωστές αμφικτιονίες-, με τελικό αποτέλεσμα να φτάσουμε στους ιερούς πολέμους μεταξύ των πόλεων της Ελλάδας στις οποίες είχαν επίδραση οι ιερείς. Η ίδια ακριβώς ιστορία με σήμερα, μόνο που το ντεκόρ του πλανήτη είναι διαφορετικό.
    Αδίστακτοι άνθρωποι, με ροπή στον άκρατο υλισμό, στο χρήμα και στην εξουσία, μπήκαν μέσα στους κόλπους των Δελφών, με αποτέλεσμα να καταφέρουν τελικά να οδηγήσουν ολόκληρη την τότε Ελλάδα στην καταστροφή του πολιτισμού της. Τουλάχιστον να επιδράσουν σε αυτό δραστικά. Και πριν εγκαταλείψουν τα ιερά, μάζεψαν ότι πληροφορίες διέθετε ο ναός και έφυγαν… Που πήγαν; Που έφτασαν; Σε τι χέρια έπεσε όλος αυτός ο πλούτος των πληροφοριών που τόσους αιώνες διατηρούνταν, κειμήλιο της ανθρωπότητας; Αγνοείται η τύχη τους;…  Όχι… Όσο κι αν κάποιοι θα βιαστείτε να κρίνετε τους Χριστιανούς για όλο αυτό, οι υπαίτιοι κρύβονται ανάμεσα στους τότε ιερείς… Για αυτό πριν το κάνετε, θα πρέπει να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα… Να δείτε δηλαδή γύρω και τους άλλους λαούς, που άλλαξαν κι εκείνοι θρησκεία. Λαούς όπως του Ρωμαίους, τους Γαλάτες, ή ακόμη πιο δύσκολο τους Κέλτες… Πριν κρίνετε τα γεγονότα στην τότε Ελλάδα, δείτε γύρω ολόκληρη την περιοχή. Προσπαθήστε να δείτε την συνολική εικόνα, ανθρώπων παραστρατημένων και υποταγμένων στην απληστία τους, ανθρώπων που με την εξουσία που κατείχαν, άρχισαν να καταπιέζουν υποσυνείδητα ολόκληρους λαούς για μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο… Και αντί να κρίνουμε μόνο αυτούς που «ήρθαν», ας κρίνουμε συγχρόνως και αυτούς που «έφυγαν», ή ας αποφύγουμε να κρίνουμε τον οποιοδήποτε… Διότι σε μια κρίσιμη στιγμή που η ανθρωπότητα ετοιμαζόταν, όπως και σήμερα, να μπει σε μια φάση αλλαγής, κάποιοι αδίστακτοι και ασυνείδητοι, την εγκατέλειψαν στη βία, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ολόκληρου πολιτισμού…

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τα δελφικά σύμβολα, όσο και οι έννοιες που ήταν χαραγμένες στη συνείδηση του απλού λαού, άρχισαν να εξευτελίζονται, χωρίς κανένας να μπορεί να τα διορθώσει. Τα σύμβολα που δίδασκαν στον άνθρωπο την ιστορία του και τη γένεση του κόσμου του, διαλύθηκαν μέσα στην ιστορία, διότι οι πνευματικοί του ηγέτες, τη δύσκολη στιγμή της αλλαγής της συνείδησης της ανθρωπότητας, φάνηκαν αδύναμοι να μπορέσουν να κρατηθούν στο ύψος τους. Ο αναγνώστης δηλαδή στο σημείο αυτό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι από τη στιγμή που άρχισε η διαφθορά του ιερατείου μέχρι την εποχή που ήρθε ο Χριστιανισμός και άλλαξε την κατάσταση, επαναφέροντας την ιερότητα στο λαό, μεσολάβησαν περίπου πεντακόσια χρόνια. Πεντακόσια χρόνια πνευματικού χάους και συνειδησιακής απογύμνωσης, πού όλοι σιγούν ή παριστάνουν πως αγνοούν.
    Μια ολόκληρη εποχή που αναλογιζόμενη την ιστορία της, μας δίνει σήμερα, πάλι λες και είναι από σύμπτωση, μια μοναδική ευκαιρία. Ποια ευκαιρία; Να αναλογιστούμε τη δική μας προσωπική ευθύνη. Όλοι μας σαν σύνολο και ο κάθε ένας ξεχωριστά, θα πρέπει να σοβαρευτούμε σαν λαός και να κατανοήσουμε, ότι όσο κι αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε εμείς οι Έλληνες την πραγματική ιστορία μας, μας εμποδίζει η ευθύνη μας. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε και να διαγράψουμε από τη μνήμη μας τις στιγμές πριν από αυτές που μας δίδαξαν, εκείνες είναι εκεί, περιμένοντας να τις ανασύρουμε με σεβασμό ώστε να μας οδηγήσουν να ολοκληρώσουμε και πάλι το χρέος μας. Ποιο είναι όμως αυτό το χρέος μας; Τι είναι αυτό που κάθε τόσο βγαίνει μπροστά μας και πάλι εξαφανίζεται μέσα σε ένα ακαθόριστο πέπλο;

    Η Δελφικός κύκλος του «Μηδέν Άγαν». Ή αλλιώς εστία. Ένα «μηδέν άγαν» εντελώς διαφορετικό από αυτό που τόλμησαν να λεηλατήσουν κάποιοι. Ο ιερός κύκλος της ανθρωπότητας, ο οποίος μας καλεί να παραδώσουμε στους παραλήπτες του την πληροφορία της δημιουργίας των πολιτισμών τους, διατηρώντας μέσα της αυτά που κάποιοι θεώρησαν πως είναι περιττά. Να την παραδώσουμε αυτούσια και ολοκληρωμένη. Ανεξάρτητα από θρησκείες και κοινωνικές δομές, οι Έλληνες έχουν στη συνείδησή τους την υποχρέωση και την ευθύνη διαχρονικά, να παραδίδουν κάθε φορά στην ανθρωπότητα τον επόμενο κύκλο του πολιτισμού της. Μια υποσυνείδητη εντολή, χαραγμένη μέσα μας, κάθε φορά μας οδηγεί με ένα μυστήριο και ανεξήγητο τρόπο, να βάλλουμε "πλάτη" εμείς, ώστε ολόκληρη η ανθρωπότητα να περάσει στην επόμενη αποχή της. Σύμπτωση; Πεπρωμένο; Ίσως τίποτε από τα δύο, ίσως και τα δύο… Μια εσωτερική εντολή, που κάποιοι, στην άγνοιά τους ίσως, τόλμησαν να αγγίξουν και να αποπειραθούν να εκμεταλλευτούν για άλλα συμφέροντα...
    Ο Δελφικός κύκλος του Μηδέν Άγαν… Αυτό που κρύβεται και που σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται μπροστά μας ώστε να μας οδηγήσει στο πεπρωμένο μας… Η δύναμη ή η αδυναμία μας να συνθέσουμε τις ολοκληρωμένες εκείνες πληροφορίες, που ολόκληρη η ανθρωπότητα περιμένει από μας να «διαβάσει». Όχι επειδή είμαστε εκλεκτοί. Όχι φυσικά… Αλλά επειδή είμαστε οι αγγελιοφόροι της. Και καθώς προχωράμε στο αστείρευτο κόσμο της συνείδησης καθημερινά, θα αντιλαμβανόμαστε τον Εαυτό μας, τη ψυχή μας και την ανάγκη να βρούμε πάλι τα σημαντικά στοιχεία που είναι απαραίτητα σε κάθε πολιτισμό. Βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο του χρόνου που οφείλουμε να βρούμε τη δύναμη της σύνθεσης των ιερών εστιών μας. Των συνόλων εκείνων που θα μεταλλάξουν τις πνευματικές ομάδες όλων των ειδών από σημεία υπακοής, σε φορείς και κύκλους συνειδητότητας.

    http://diogeneis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_21.html

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγαπητέ φίλε Λύκαστρε την καλημέρα μου.Αρχές Απρίλη νομίζω,είχαμε πει κάποια πράγματα για την Αγάπη και μου είχες γράψει ένα πολύ όμορφο μήνυμα.Δυστυχώς δεν το αποθήκευσα κάπου.Σήμερα ήθελα να ανατρέξω,αλλά προς μεγάλη μου λύπη τα σχόλια δεν υπάρχουν πλέον.
    Τα λόγια σου ήταν λόγια για να δίνουν δύναμη στις καρδιές,όποτε αυτές ήθελαν κάπου να παρηγορηθούν.Να'σαι καλά φίλε μου και γερός,όπου και να'σαι.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εδώ είμαι φίλε μου...Παρακολουθώ και απολαμβάνω τα ταξίδια της Αργούς που κάνεις παρέα με τον σημαιοφόρο σου Αρκτούρο.Είμαι σίγουρος πως εσύ καλύτερα απ'όλους γνωρίζεις ότι ο Κύων αρέσκεται στην σιωπή.
      Αν και πήγα να βγάλω τα "δοντάκια" μου στα προηγούμενα αναψυκτήρια,αλλά κρατήθηκα.
      Ένας Λύκαστρος σαν εσένα είναι λογικό και επόμενο να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του.Μην σε τρομάζει αυτό.
      Και τον Ήλιο άλλοι τον αγαπούνε και άλλοι τον μισούνε.Άλλους τους ζεσταίνει και άλλους τους καίει.Αυτός όμως λάμπει για όλους.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο εκείνο το τραγουδάκι Ηλιαδέλφι :)

    https://www.youtube.com/watch?v=iXn2WyO1ZYY

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πολύ όμορφο και αυτό Λύκαστρε.Αύτο όμως που με είχε αγγίξει πιο πολύ απ'όλα ήταν ένα μήνυμα σου που μέσα μιλούσες για το όνειρο.Είχες την φράση "θα περιμένω μέχρι να γυρίσει και πάλι η αγάπη μου σε μένα".Μπορεί να ήταν το επόμενο ή το προηγούμενο μήνυμα από αυτό που έγραψες τώρα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Την κατάλαβα με το που την είδα.Πριν την γνωρίσω.
    Περπάτησα μαζί της για πάντα,κι ας ήταν μόνο για λίγο.
    Είδα στα μάτια της να λάμπει το φως του κόσμου.
    Βιάστηκαν οι ψυχές μας να ενωθούν στου κόσμου τον παράξενο δρόμο.
    Την έχασα,φίλε μου,εξαιτίας της ανεμελιάς και της αμεριμνησίας μου.
    Η απουσία της σαν σφαίρα τρύπησε και άφησε κενό στην καρδιά μου.
    Και τώρα την βλέπω μόνο στα όνειρά μου.
    Εκεί που η εσωτερική φλόγα ανάβει και για λίγο δημιουργεί αυτά που επιθυμεί πολύ η ψυχή.
    Θα περιμένω όμως,μήπως μια μέρα γυρίσει και πάλι σε μένα και πάψει να είναι η ζωή μου μισή.

    Το σημείωσα το mail σου Λύκαστρε.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημέρα όλη μέρα...


    Από τα βάθη της ψυχής
    κι από του νου τα ύψη
    απ' το βυθό της θάλασσας
    ως τις βουνοκορφές
    ψάχνω να σε βρω

    Μια σφαίρα υγρή γύρω απ' τη γη
    μια ουράνια δεξαμενή
    εκεί που λούζονται οι ψυχές
    πριν να χαθούν στο σύμπαν
    με ένα πήδο ένα πρωί
    να μπω με μια βουτιά εκεί
    απ' τον βυθό, απ' τον πάτο
    να δω τα πάνω κάτω
    να βρω όλα τα χαμένα
    ίσως να βρω κι εσένα

    Αχ, να σε βρω, αχ, να σε βρω
    μόνο για λίγο να σε δω
    ν' ακούσω τη σκιά σου
    να μου φωνάζει γεια σου

    Ακούς στα δέντρα τα πουλιά
    άνθρωποι είναι με φτερά
    που φέρνουν τα μηνύματα
    από τον άλλο κόσμο

    Φυσάει αέρας στα κλαδιά
    μου απαντούν ψιθυριστά
    κι αυτό που ψάχνεις θα στο πουν
    τα πιο βαθιά πηγάδια

    Έψαξα γη και ουρανό
    μια περπατώ και μια πετώ
    στων δύο κόσμων το κενό
    να βρω την χαραμάδα

    Στα βάθη των ωκεανών
    ακούω τον ήχο των σεισμών
    κι από την γη που άνοιξε
    περνάω στον κάτω κόσμο
    να βρω όλα τα χαμένα
    ίσως να βρω κι εσένα


    https://www.youtube.com/watch?v=X_inrK_5acU





    Έρρωσθε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έχουμε.. αγαπητέ Λύκαστρε και βασικά εγώ σε ευχαριστώ που "εκπέμπεις" Νοητικούς κραδασμούς και δονήσεις δημιουργώντας.. "Εγρήγορση Αναμνήσεων".


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  69. .....


    Όταν ο Βύζας ή Βύζαντας Βασιλιάς των Μεγαρέων ( Υιός του Νίσου και της νύμφης Κερόεσσας κόρης του Δία ) σε μια επιχείρηση έρευνας και αναζήτησης έφτασε στον Βόσπορο υπάκουσε σε έναν χρησμό που είχε λάβει από τους Δελφούς όπου τους παρότρυνε να δημιουργήσουν Πόλη απέναντι από την χώρα των τυφλών.
    Στοχαζόμενος λοιπόν ο Βύζας στην σημερινή θέση της Κωνσταντινούπολης που θα μπορούσε να είναι αυτή η τοποθεσία και αγναντεύοντας την Χαλκηδόνα ( πόλη όπου βρίσκεται απέναντι από την Κωνσταντινούπολη ) συνειδητοποίησε ότι το σημείο όπου καθόταν ήταν πολύ καλύτερο Γεωφυσικά - Γεωγραφικά από την ήδη υπάρχουσα πόλη ( Χαλκηδόνα ). ‘Ετσι αποκρυπτογράφησε τον Χρησμό ότι οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας ήταν "τυφλοί" εφόσον δεν είδαν την διαφορά και έχτισαν την πόλη τους στην "λάθος" μεριά.
    Το Βυζάντιο ( Ονομαστικά αφιερωμένο στον Ιδρυτή της Πόλης Βύζαντα ) και η μετέπειτα Κωνσταντινούπολη είναι κομβικό σημείο μεταξύ δύο Ηπείρων αλλά στην Νεότερη Ιστορία η υψηλή σημασία του αποδίδεται στο γεγονός ότι ενώνει "κομβικά" τον Δρόμο του Μεταξιού.


    Υ.Σ. ( Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους "αντιπάλους" μας...ο δρόμος του Μεταξιού.. διότι τα περισσότερα αίσχη που έκαναν εις βάρος του Ελληνισμού ήταν "αφορμή" αυτός ο...δρόμος. )



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. .....


    Η ονομασία Δωδεκάθεο δεν υπάρχει στην Ελληνική Γραμματεία..
    Είναι θα λέγαμε έκφραση των Ρωμαίων όπου λανθασμένα οικειοποιήθηκε.

    "Πάντα πλήρη θεών και δαιμόνων" μας λέει ο Θαλής χωρίς να "βγαίνουμε" από τον βασικό κορμό της σύστασης των Κοσμικών Δυνάμεων, Υπέρτατων εκφάνσεων, από τον αριθμό 12 πρός την Υπέρτατη Αγία Τριάδα.. Πατήρ <-> Υιός <-> Άγιον Πνεύμα .

    ----------------

    Κάθε Πλανήτης, Ηλιακό σύστημα.. κάθε Γαλαξίας.. Αστερισμός αλλά και κάθε Σύμπαν θεωρείται ένα "κλειστό κύκλωμα" όπου διατελεί τις όποιες "διεργασίες"
    του.
    Όλα όμως επικοινωνούν... τα πάντα συνδέονται.. είναι "συγκοινωνούντα δοχεία" με "Πύλες" και "κανάλια".

    -------------

    Ο Προμηθέας έκλεψε μέρος του Πυρός ( θήρωμα ) σαν να λέγαμε "σπινθήρες".. και πέραν και των άλλων "στοιχείων" του Μύθου έχει μεγάλη διαφορά από την Ουσία του Θεικού Πυρός.

    Το "κλειδί" στον Μύθο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας είναι ο.. "Λίθος". ( Λίθοι )


    http://www.krassanakis.gr/Greek%20nautical%20history.htm

    --------------------

    Ο Ναός των Δελφών ανήκε πρώτιστα στην Θεά Γή με φύλακά της τον Πύθωνα όπου σκότωσε ο Θεός Απόλλων και με την βοήθεια Κρητών ναυτικών ( μετέπειτα Ιερέων του ) δημιούργησε τον Ναό του.
    Το ότι "επέλεξε" Κρήτες ( μεταμορφωμένος σε Δελφίνι ) για τον Ναό του έχει την "Μυστική" σημασία του.

    Αν χωρίσουμε στα δύο την Γή ( Χθόνα ) σε δύο ημισφαίρια από Βορρά πρός Νότο έχοντας ώς σημείο κοπής τους Δελφούς "ωσάν" κέντρο... ( που είναι το κέντρο Αληθές ) τότε η ποσότητα ύδατος και γής είναι όμοια ακριβώς και στα δύο ημισφαίρια.



    Υ.Σ. ( Αγαπητέ Λύκαστρε συμφωνώ με την ρίζα αρκ – κιβωτός αλλά πιστεύω η ρίζα αργ έχει να κάνει με το..Λευκόν - Λαμπερόν και ουσιαστικά το..πολύ γρήγορον ( όπως το Φώς )
    Δηλαδή... Αργώ.... η πολύ γρήγορη ! )



    Έρρωσθε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....


      Αγαπητέ Λύκαστρε

      δεν θα διαφωνήσω με ότι γράφεις αλλά πρέπει να "βλέπουμε" όλες τις παραμέτρους.

      Έχεις κάνει μια σωστή ακολουθία ως αναφορά το.."βυσσόν".. αλλά αν το δούμε από μια άλλη μεριά..
      π.χ. από το ρήμα "βύω" ( Βυνέω - βύσω ) "στουπώνω",βουλώνω,κλείω,φράσσω.. ( Λεξικόν Αρχαίας Ελληνικής Σταματάκου ) μήπως ο Βύζας ( ως "Βουλωτής" πήγε εκεί να επιχειρήσει ένα "βούλωμα", να "φράξει" κάποια "δίοδο" ένα "κανάλι" Μυημένος σε Ελληνικά Μυστήρια όπως λέγεται και ο Αλέξανδρος έφραξε τις Πύλες στον Καύκασο..: ( και όι μόνο )

      Το Μέγαρον είναι ο ευρύς χώρος η μεγάλη Οικείαν και συνήθως Ιερός χώρος..εξού και τα υπόγεια δώματα της Δήμητρος και της Περσεφόνης ως..Μέγαρα ή Μάγαρα, μεγάλο σπήλαιον μεγάλα δώματα.

      Μεγ = Μέγαν - Μεγάλος Μέγιστον - Μέγας εκτεταμένος υψηλός.

      ( η ρίζα μεγ "βγάζει" σε ευρύ χώρον - τόπον - σχήμα )

      η Ημισέληνος όπως πιστεύω θα γνωρίζεις είναι σύμβολο "κλεμμένο" της Θεάς Αρτέμιδος που το συνέδεσαν με μια συγκεκριμένη περίοδο της Ανατολής του πλανήτη της Αφροδίτης ( βλέπε αρκετές σημαίες του Ισλάμ ) κα αυτό και μόνο που οικειοποιήθηκαν θα είναι και ένα κυνήγι πρός αυτούς με την Βοήθεια της Θεάς.
      ( Εξηγώ ως ύβρη για την Ημισέληνο και ουχί με το αστέρι δίπλα της )

      Δεν υπάρχει Πόλη ( σχεδόν ) που να μην είναι εν μέρη και υπόγεια..όπως και η Αθήνα και η Ρώμη.. και άλλες... ειδικά η Κωνσταντινούπολη.. σαν "κεφαλοτύρι".
      ( η Αλεξάνδρεια να δείς )

      Μήπως και Εμείς δεν είμασθε σε ένα "σπήλαιον"..: Οπότε μιλάμε για σπήλαιο μέσα σε σπήλαιο. ( Μύθος του σπηλαίου από τον Πλάτωνα στην Πολιτεία )

      Την σύνδεση με την Μέκκα δεν την θεωρώ αρνητική και ένα ψήγμα σε αυτό ( υπάρχουν και άλλες πληροφορίες ) είναι ότι εάν το εξετάσουμε βαθέως θα φτάσουμε στον Νεστόριο ( Τελευταίο Ιερέα της Ελευσίνος ).

      ( Γνωρίζεις ότι άλλο είναι το αντίπαλον Ιερατείον )

      Για τον Άνουβι δεν το συζητάω κάν ως αρνητική Θεότητα ( συμφωνώ εντελώς ) αλλά το "Εστία Πυρός" μου "βγάζει" πολλά θετικά σε σχέση με την δική μας Μυθολογία.

      Τυχαίο ότι το "μαγαρίζω" έχει αρνητική - μειωτική χροιά μετά την Έλευση του Χριστιανισμού..: ( Ποιοί άραγε το διέβαλαν σε κείμενα..: )


      Υ.Σ.
      α)( Επαναλαμβάνω ότι δεν διαφωνώ μαζί σου απλά παραθέτω και άλλες παραμέτρους πρός συλλογισμόν )

      β)Ο Βύζας θεμελίωσε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Υπήρξε και ιδρυτής των Υβλαίων Μεγάρων και Σελινούντα στην Σικελία καθώς και της Ηράκλειας στον Πόντο.



      Έρρωσθε


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. ...


      Περί κεραυνών που αναφέρεσαι.. δεν θα αναφερθώ αναλυτικά για να μην δώσω τροφή σε "άλλους"... αλλά σου έχω εμπιστοσύνη ότι.."σχηματικά" θα το..βρείς.


      Φιλικά


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ..πάμε λίγο στα Βουνά...


      https://www.youtube.com/watch?v=SWI1-KKgGz0



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    5. Η απάντηση είναι στην Καρδιά του καθενός μας...


      https://www.youtube.com/watch?v=hgaMlc4X2V8



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....


      Σημείο έλέγχου του Πλανήτη... ( πέρα απο τις συντεταγμένες που δίνεις )


      Αιγηίς...!


      Συμφωνούμε !


      Υ.Σ. ( άσε που πιστεύω ότι Είμασθε σε "δυσάρεστη" θέση και οι δύο, στο ότι δεν μπορούμε να γράψουμε..περισσότερα )



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Διαφωνια πρωτη.
    Το νοτιο ημισφαιριο εχει πολυ περιοσσοτερο νερο απο το βορειο, με διαχωριστικη γραμμη τον ισημερινο. Αν ανεβασουμε την διαχωριστικη γραμη ψηλοτερα στο υψος των Δελφων, το νερο στο νοτιο ημισφαιριο γινεται ακομα περισσοτερο, οποτε δεν ισχυει αυτο για ισοσκελισμο των υδατων.
    Διαφωνια δευτερη.
    Τι παει να πει "φτιάνεις ένα πλέγμα με το οποίο ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ" οταν ενωσεις την γραμμη Ισλανδια-Αιγιηδα-Αυστραλια; Με ποια εννοια ελεγχεις τον πλανητη;
    1) Με ποιο τροπο ενωνεις τα σημεια
    2) Με ποιο τροπο τα ελεγχεις
    3) Με ποιο τροπο ελεγχεις και τον πλανητη επειδη "τα ελεγχεις"
    Αυτα ειναι ασφαφειες που πρεπει να εξηγουνται για να μην παρεξηγουνται.
    Γιουρικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη, εννουσα ασαφειες

      Διαγραφή
    2. ...

      .."έκοψες" οριζοντίως.. ενώ εννοούσα καθέτως...


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    3. Καθετως μπορει και να εχεις δικιο. Ο Λυκαστρος ομως θα ηθελα να μου εξηγησει τα 3 ερωτηματα μου που οποσδηποτε θα ειναι και αλλονων. Ευχαριστω Ποιητη των χρωματων για την απαντηση.
      Γιουρικας

      Διαγραφή
    4. ...

      Παρακαλώ Γιουρίκα... αλοίμονο...

      να Είμασθε καλά...



      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  75. ...

    https://www.youtube.com/watch?v=9RXErMbnic4



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, το 6ο Αναψυκτήριο περιμένει τα επόμενα σχόλιά σας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.