Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

4o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Νοσηρός εγωισμός, Προστασία από κακόβουλα σχόλια, Η χρήση ψευδωνύμων, Στη ρίζα των αδυναμιών μας, Ανταλλαγή ενεργειών ανδρός-γυναικός, Ενσυναίσθηση, 1ος Θεός (ανεκδήλωτος) & 2ος (εκδηλωμένος-δημιουργός), Συνετή χρήση της λογικής, Απόδραση από το Μάτριξ, Γαία & Χθόνα, Άνθρωποι-Φίδια]



Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

156 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και από εδώ.
    Πολύ νευρικοτητα, και προθυμία για καυγά, αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια γύρω μας. Πιστεύετε ότι φταίει μόνο η κρίση ή μπορεί να είναι και κάτι πίσω από το φαίνεσθαι;
    Δεν πηγαίνει για κανέναν απλά όντως το τελευταίο αναψυκτήριο, όπως και η καθημερινότητα γύρω μας με την παρατήρηση των ανθρώπων, με προβληματίζει.

    Αρκτούρε όσον αφορά την ερώτηση σου την είδα σήμερα... Θα απαντήσω προσεχώς. Αν και δεν είμαι ο καταλληλότερος.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωπ, σ' έπιασα! Φυλακή μεταγωγών!! Το κρατάω. Μαζί με τους Αγγλοσάξωνες.. :)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγλοσάξονες βρε Κοκκινοσκουφίτσα. Κουλούρααα!!!

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχτές πήγα για φαγητό σε ένα κινέζικο εστιατόριο. Στο τέλος του γεύματος μας έφεραν τα κουλουράκια της τύχης.
    Θα σας απαντήσω με το ρητό που μου έτυχε και είναι το εξής: "Καλύτερα να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο από το να είσαι συνεχώς σε φόβο ". Μπορώ να σας πω ότι προς στιγμή χάθηκα και πέρασα γρήγορα στο μυαλό μου μερικά πραγματικά που φοβάμαι/φοβόμουν ή στα οποία είχα φοβία.; Αυτό που ανακάλυψα είναι πόσο δίκιο έχει αυτό το κουλουράκι. Η αντιμετώπιση μεν δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη και εκ του αποτελέσματος διδακτική, απελευθερωτική. Λοιπόν έτσι καταλήγω Λύκαστρε ότι δεν είναι το πρόβλημα αυτοί που έχουν φοβίες, ούτε αυτοί που τις μεταφέρουν. Το πρόβλημα είναι αυτοί που ΔΕΝ κάνουν τίποτα για να τις αντιμετωπίσουν αλλά αντιθέτως τις αρνούνται ή δημιουργούν νέες προκειμένου να πείσουν, τον εαυτό τους πρώτα, ότι τις ξεπέρασαν. Επιπλέον τον τελευταίο καιρό εντείνεται το πρόβλημα από την εκτεταμένη χρήση φαρμάκων.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρόσφατη συγκρουσιακή στιχομυθία των συνδαιτυμόνων, ήρθε να αποδείξει όχι μόνο το πόσο ατελείς προσωπικότητες είμαστε, αλλά και το πόσο βαθιά μέσα μας είναι ριζωμένος η νοσηρός εγωισμός μας.
    Είναι τόσο νοσηρός μάλιστα, που δεν μας επιτρέπει καν να τον αναγνωρίσουμε, ενώ με ευκολία επαληθεύουμε το ρητό, "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια" ή πιο απλά, απαξιώνουμε αυτό που είμαστε αδύναμοι να κατακτήσουμε.
    Παρατήρησα μάλιστα, πόσο εύκολα θυσιάζουμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας, στον βωμό της εγωπάθειας.

    Μας βολεύει να βαφτίζουμε "ωφέλιμο εγωισμό" το νοσηρό κομμάτι του, όχι επειδή το πιστεύουμε, αλλά επειδή θέλουμε να δικαιολογήσουμε το ελάττωμά μας.
    Ο πραγματικός ωφέλιμος εγωισμός, είναι αυτός που μας επιτρέπει να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και προστατεύει την παρούσα προσωπικότητά μας. Όσο περισσότερο ψυχικά αδιαμόρφωτοι (ή πνευματικά ανεξέλικτοι) είμαστε, τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκη την προστασία του εγωισμού μας.
    Όταν όμως αρχίζουμε να εξελισσόμαστε εργαζόμενοι εσωτερικά, τόσο δεν χρειαζόμαστε την προστασία του εγωισμού και τον αποβάλλουμε ως ανεπιθύμητο. Αποδεσμευόμαστε δηλαδή από το βαρύ κέλυφος του εγωισμού μας, το οποίο ανήκει στον παλιό και αρχικό εαυτό μας.

    Η κατάσταση δηλαδή των πνευματικά εξελιγμένων ανθρώπων, οι οποίοι ξεπέρασαν τα πρώιμα στάδια του εγωισμού και μπορούν να είναι μειλίχιοι, στωικοί, ψύχραιμοι και ταπεινοί, είναι αδιανόητη για αυτούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί. Αυτομάτως, απαξιώνουν αυτή την κατάσταση ακριβώς επειδή δεν μπορούν να την βιώσουν και να την κατακτήσουν. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις συμπεριφορές των εξελιγμένων ανθρώπων, με τα δικά τους ταπεινά κριτήρια και τις δικές τους συμπεριφορές, κρίνοντας έτσι "εξ ιδίων τα αλλότρια"! Έτσι, τους χρεώνουν με αδυναμία, απάθεια, δειλία, ηττοπάθεια, υποκρισία, κτλ.

    Το πρώτο σημείο που θα ήθελα να εστιάσω, ώστε κάποιος να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον νοσηρό του εγωισμό, είναι το να ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ.
    Να μάθει να αποδέχεται την ήττα, διότι μια ήττα σε μια μάχη, δεν σημαίνει τίποτα για τον πόλεμο της ζωής.

    Ο αρχάριος μαθητής των πολεμικών τεχνών, μαθαίνει να χάνει από τους εμπειρότερους αντιπάλους του.
    Αργότερα έρχονται και οι νίκες. Δεν τα παρατάει επειδή έχασε σε κάποιες μάχες, αλλά αντίθετα αξιοποιεί το μάθημα που του προσέφεραν, ώστε στις επόμενες μάχες να είναι καλύτερος και τελικά να κερδίζει.
    Στην πραγματικότητα, η ήττα μας είναι αναγκαία και πολύτιμη, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να μάθουμε και να εκτιμήσουμε τις αξίες.
    Η ήττα, μας κρατά ισορροπημένους και ταπεινούς. Μαθαίνουμε την αξία μας σε σχέση με την αξία των άλλων και έτσι δημιουργούμε στόχους για να τους επιτύχουμε. Κατακτάμε την κορυφή σιγά σιγά, με σίγουρα και σταθερά βήματα.
    Οι γρήγορες αναβάσεις, φέρνουν σίγουρες και επώδυνες πτώσεις.
    Η νίκη, δεν προσφέρεται στους εγωιστές αλλά στους ολοκληρωμένους μαχητές.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΜΦΩΝΩ 1000% ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΥΚΙΕ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΝΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΑΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΓΙΑΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=8B6jOUzBKYc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Λύκαστρε, καταρχήν δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά, αλλά έκανα μια γενική διαπίστωση.
    Δεν χρειάζεται να προσωποποιούμε αυτές τις έννοιες, διότι όπως βλέπεις η ευθιξία (παρεπόμενο του εγωισμού) πάντοτε μας προκύπτει.
    Άρα δεν "σου μιλάω για εγωισμό", αλλά απλώς μιλάω για τον εγωισμό, ως θέμα που πετυχημένα τοποθέτησε ο φίλος μας Αρκτούρος.
    Έχω αναφερθεί πολλές φορές στον ρόλο του διαχειριστή.
    Η προστασία των ατόμων που δέχονται κάποια επίθεση από τον διαχειριστή, περιορίζεται σε
    α) συστάσεις
    β) διαγραφή
    γ) μετριασμό σχολίων.
    Τι θεωρούμε όμως, επίθεση;
    Επίθεση που χρειάζεται την προστασία από τον διαχειριστή, είναι μόνο όταν εξαπολύονται ύβρεις και άμεσες, αναίτιες και απρόκλητες προσβολές κατά του προσώπου ενός σχολιαστή από κάποιον άλλον.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση, που κάποιος εκφράζει εναντίωση, ένσταση, διαφωνία, επιφύλαξη, υποψία, υποκρισία, αντιγνωμία ή δυσαρέσκεια για τον συνομιλητή του, χωρίς να υβρίζει ή να εκχυδαΐζει, δεν εγείρεται θέμα προστασίας από τον διαχειριστή.

    Σε αυτή την περίπτωση, το βάρος της υπεράσπισης σε τέτοια επιχειρήματα ή διενέξεις με ουσιαστικό περιεχόμενο, επωμίζεται ο ίδιος ο σχολιαστής που θεωρεί ότι του επιτέθηκαν.
    Περιττό να πω το πόσο υποκειμενική είναι η αντίληψη της "επίθεσης", η οποία εξαρτάται από την ευθιξία του αποδέκτη μιας φράσης ή ενός σχολίου.

    Εδώ υπάρχει ένα καλό επίπεδο μεταξύ των συνομιλητών, που επιτρέπει να εξελίσσονται διάλογοι με διαφωνίες και ιδεολογικές συγκρούσεις. Αυτό είναι και το ζητούμενο σε έναν παραγωγικό διάλογο.
    Όλοι έχουν την ικανότητα να επιχειρηματολογούν και να συνδιαλέγονται με ανοχή, αλλά και ελευθερία έκφρασης.
    Δεν χρειάζεται λοιπόν ένας παιδονόμος για να τραβάει τα αυτιά των οκτάχρονων παιδιών! Είμαστε μεγάλοι και ώριμοι (θέλω να πιστεύω).
    Με κουράζει επίσης να ακούω "γιατί υπερασπίζεσαι τον τάδε και όχι εμένα" ή "εμένα και όχι τον δείνα"!
    Δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Υπερασπίζομαι μόνο αυτόν που πέφτει θύμα κακόβουλης και άδικης εξύβρισης ή προσβολής και του είναι αδύνατον με άλλο τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

    Αγαπητέ Λύκαστρε, ειλικρινά λυπάμαι κι εγώ που νιώθεις άσχημα. Δεν θα έπρεπε όμως. Δεν έχουν οι άλλοι την ευθύνη για το πως διαμορφώνουμε το περιβάλλον μας. Όταν εκφράζουμε τις απόψεις μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε και πείσουμε γι αυτές. Αν δέχεσαι κριτική για τις απόψεις σου, θα πρέπει να τις αντιμετωπίσεις μόνος σου και με επιχειρήματα (δεν λέω ότι δεν το πράττεις). Αν διαμορφώνεις ένα κλίμα συμπαθειών και αντιπαθειών γύρω σου και πάλι είναι δική σου ευθύνη.
    Γιατί θα πρέπει να χρεώνεις άλλον για τις επιπτώσεις των επιλογών σου;

    Νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις θέσεις σου, για το πότε θα πρέπει να σε προστατεύω.
    Στο κάτω κάτω, ειδικά εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία. Έχεις πολλά όπλα με την λογική και τις γνώσεις σου.

    Κλείνοντας, θέλω να θυμίσω σε όλους και όλες ότι ο Κ.Δ. δεν είναι αρένα μονομάχων, αλλά πεδίο διανοητικής συναλλαγής. Ας το καταλάβουμε ορισμένοι.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Λυκαστρε νομίζω οτι κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να σου έχει συμβεί στην προσωπική σου ζωή για να συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τροπο. Θα μπορούσες να μας μιλήσεις και να βγαλεις το φορτίο που κουβαλας. Σήμερα τουλάχιστον εμένα με εξεπληξες. Δεν έχω συνηθίσει να διαβάζω τα σχόλια του Λυκαστρου απο αυτή την οπτική γωνία. Έχουμε μιλήσει τόσες φορες περί εγωισμού ταπεινότητα μετριοπάθεια και συμφωνουσες και εσύ σε όλες αυτές τις αξίες και αρετές. Επομένως δεν θέλω προσωπικά να πιστέψω οτι μεταλλάχθηκες...(κάτι έγινε μάλλον εκεί πανω στον γαλαξία σου με την Αργώ), λίγο χιούμορ για σπάσει ο πάγος.. Καλή σου νυχτα και εύχομαι αύριο ή μέρα σου να ξεκινήσει με πολλά χαμόγελα και αισιόδοξη φωτεινή διάθεση.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία αγαπητέ Λύκαστρε. Τότε δεν έχεις παρά να μην απαντάς σε σχόλια και σχολιαστές που δεν σου αρέσουν. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Αυτό σε παρότρυνα πάντοτε. Ας αγνοείς κάθε ανώνυμο ή Στοχαστή ή όποιον άλλο, θεωρείς ότι δεν έχει νόημα να συνομιλήσεις.
    Η εναλλακτική που προτείνεις ποια θα ήταν; Να διαγράψω όποιον δεν μας αρέσει, επειδή μας "προσβάλλει" λέγοντας:
    1) "ΛΥΚΙΕ προστάτεψε τον εαυτό σου και την οικογενειά σου υπάρχουν πολλοί καλοθελητές"
    2) Ο Λύκαστρος κρύβεται...και ξέρουμε ποιός είναι
    3) Ο STAR-LORD είναι αυτά που λέει τα έλεγε ο τάδε η ο δείνα...
    Λοιπόν, το ξαναλέω για εσένα αγαπητέ Λύκαστρε:
    Μπορείς να συνομιλείς με όποιον σου αρέσει και να μην απαντάς σε αυτούς που θεωρείς ότι σε θίγουν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί να μην σβήνουμε τα ανώνυμα σχόλια που διαβάλουν; Να μην απαντάμε και να περιμένουμε να τα δει ο Λύκιος και να τα διαγράψει. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να μην μας αναστατώνουν. Αναποδογυρίζει το στομάχι μερικές φορές. Διασπάται η προσοχή μας.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έρρωσθε..


    https://www.youtube.com/watch?v=UzpS8yLcyIU


    ..και Ευδαιμονείτε...



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι αναρτήσεις για ποιο λόγο διεγράφησαν δεν κατάλαβα. Λύκαστρε ενώ θυμάμαι τι περίπου μου έγραψες, έχασα τον ειρμό της σκέψης μου για αυτό που ήθελα να γράψω γιατί η αλήθεια είναι ότι τα ξαναδιαβάζω ταυτόχρονα που γράφω.


    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, αντιλαμβάνομαι τι ζητάς. Όμως εκτός από καταφανώς προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, τα οποία προφανώς και διαγράφονται, τίθεται το θέμα αν έχει κανείς το δικαίωμα να γράφει ανώνυμα και να εκφράζει απόψεις που μπορουν μπορούν να στενοχωρήσουν κάποιον, ασκώντας του κριτική. Το πρόβλημα της τήρησης των ορίων, έρχεται όταν ένα τέτοιο σχόλιο δεν περιέχει ύβρεις ή προσβολή.
    Τι είναι προσβολή:
    Όταν κάποιος βάλλει κακόβουλα την προσωπικότητά μας, προσδίδοντάς μας ιδιότητες που μας υποτιμούν και είναι ανυπόστατες. Π.χ. ο Νίκος είναι κλέφτης.
    Τι δεν είναι προσβολή:
    Όταν κάποιος βάλλει κατά της προσωπικότητάς μας, αιτιολογημένα και τεκμηριωμένα, μετά από αφορμή που δόθηκε από κάποια μας ενέργεια. Π.χ. ο Νίκος είναι κλέφτης, γιατί τον είδα εχτές να παίρνει από την τσάντα μου το πορτοφόλι μου.
    Εδώ δεν έχουμε προσβολή, αλλά κατηγορία η οποία στηρίζεται σε δεδομένα (αποδείξεις ή ενδείξεις).
    Φυσικά, πρέπει να ακολουθήσει μια "δίκη" στην οποία ο Νίκος του παραδείγματος, θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, από την κατηγορία που τον βαραίνει, πριν βγει η "ετυμηγορία" της ενοχής ή της αθώωσης.
    Εδώ βεβαίως δεν στήνουμε δικαστήρια, αλλά παρέχουμε το βήμα σε όποιον κατηγορηθεί, ώστε να μπορέσει να αποκρούσει την κατηγορία.
    Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι δεν είναι δίκαιο να διαγράφεται κάθε σχόλιο που περιέχει μια κατηγορία για εμάς, μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσει, διότι θα θεωρήσει κανείς δικαιολογημένα, ότι λογοκρίνουμε τον ελεύθερο λόγο.
    Όταν ο Λύκαστρος με κατηγόρησε ότι δεν τον υπερασπίστηκα, δεν διέγραψα την κατηγορία, αλλά απάντησα αποκρούοντάς την.
    Συνεπώς χρειάζεται διάκριση στα ανώνυμα σχόλια που τηρούν τον τύπο της ευπρέπειας, αλλά περιέχουν προσωπικές νύξεις για πρόσωπα, πριν τα διαγράφουμε.
    Ήδη έχω διαγράψει πολλά προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, τα οποία απλώς δεν έχετε προλάβει να δείτε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να αφήνουμε ασχολίαστα τα σχόλια που μας θίγουν και να περιμένουμε να τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί του (από τον ίδιον). Αν αυτό δεν συμβεί και ο ανώνυμος δεν επανέλθει με διευκρινήσεις, θα ανακοινώνεται η διαγραφή του.
    Συμφωνείτε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΒΡΙΣΚΩ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΛΥΚΙΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΕΩΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΟΜΩΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το σχόλιο περί ου ο λόγος ήταν χτύπημα κάτω από την ζώνη. Όχι πως και το πρώτο σχόλιο αθωώνεται.. Αυτό μου λέει το περί δικαίου αίσθημα μου. Και οι δυό ανώνυμοι σχολιαστές λάθεψαν ακόμη και μέσα στην πιθανή αθωότητα τους.
    Και έχεις δίκιο. Ο Λύκαστρος το αντιμετώπισε. Με τον δικό του τρόπο.
    Ας παίξει έτσι. Ας μάθουμε να υπερασπίζουμε μόνοι μας τον εαυτό μας από αθώες ή και ύπουλες λεκτικές επιθέσεις. Να απογαλακτιστούμε από τον ισχυρό μας Διαχειριστή που έχουμε συνηθίσει να μας προστατεύει.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    Υ.Γ. Βλέπω εν τω μεταξύ υπέροχη εναλλακτική πρόταση στον ορίζοντα!!!
    Ή αγνοούμε λοιπόν τον προκλητικό σχολιαστή ή ζητάμε εξηγήσεις και περιμένουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μετά αφαιρείται για να μην μείνει η διαβολή και.... την διαβάζουν και οι επερχόμενες γενιές:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το σχόλιό μου είναι "χτύπημα κάτω από την ζώνη"! Πότε παρείχα προστασία υπερβαίνοντας τα όρια που είπα;
      Θύμισέ μου, αν υπήρξε κάτι τέτοιο.
      Το περί δικαίου αισθημά σου, πιστεύει ότι η στάση μου ως διαχειριστής, είναι άδικη;
      Αν ναι, ανάλυσε το σκεπτικό σου για να με βοηθήσεις να δω μέσα από την οπτική σου.
      Να θεωρήσω ότι συμφωνείς με την εναλλακτική που πρόταση ή είναι και αυτή άδικη;
      Την καλημέρα μου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΖΩΝΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Μα πώς νομίσατε έτσι; Αναφέρομαι στα σχόλια των δυο ανωνύμων. Τώρα θα σας τα γράψω ποιά. Αχ αχ σας τάραξα άδικα! Αχ. Είναι δυνατόν να εννοούσα τα δικά σας σχόλια;

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    4. Αχ , παιδάκια μου, και δεν ήμουν εδώ για να σας απαντήσω αμέσως!
      Αλλά θαύμασα την ψυχραιμία και την γλυκύτητα σας παρ' όλο που νομίσατε οτι είναι το σχόλιο μου για σας. Να το επισημάνουμε όλοι αυτό. Είναι μεγάλο μάθημα!!!

      Σχόλιο πρώτο: Αυτό που τα ξεκίνησε όλα:
      Ανώνυμος1 Ιουνίου 2016 - 1:20 μ.μ.
      "Αυτο που εγω καταλαβα σαν ανωνυμος που σας διαβαζει εδω και καιρο,ειναι οτι ο Στοχαστης ζηλευει αφορητα τον Λυκαστρο,και κατ επεκταση μεσα απο την καλη του σχεση με τον Αρκτουρο και τον Αρκτουρο.Εχει αφησει ενα σωρο "μπηχτες" για τον Λυκαστρο και κανεις απο εσας δεν του εχει απαντησει."

      Σχόλιο δεύτερο και επίμαχο. Αυτό που ονόμασα σχόλιο περί ου ο λόγος και δεν καταλάβατε ποιό εννοούσα. Θα προσέχω άλλη φορά να είμαι πολύ σαφής.
      "Ανώνυμος1 Ιουνίου 2016 - 2:19 μ.μ.
      ........
      Τώρα ο Λύκαστρος, θυμήσου ποιός ήταν. Ποιός φοβάται και κρύβεται πίσω απο διάφορα ονόματα.... Αυτό λέει πολλά.....

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    5. ΟΥΦΦΦ! ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΩ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΥΡΘΗΚΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΑΦΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  24. ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ
    Θέλετε ολοκαίνουργιο ποιηματάκι;

    Το Τέλος του Λούνα ~ Παρκ

    Ό,τι συμβαίνει τώρα
    είναι μια φευγαλέα αντανάκλαση
    στον Καθρέφτη*
    Γιατί είναι η εποχή των Διδύμων

    Οι Δίδυμοι είναι Παιδιά*
    Παιδιά που παίζουν
    με Καθρέφτες και Ρόλους*

    Αυτές οι μέρες
    είναι μέρες που παίζεις 
    μπροστά σε Καθρέφτες*
    Και οι Καθρέφτες δεν σου δείχνουν ποτέ
    το πρόσωπο σου
    έτσι όπως είναι πραγματικά*

    Άλλο Βλέπεις κι Άλλο Είσαι*
    Άλλο Βλέπεις κι Άλλο Είναι*


    ή σε Αποθεώνει
    ή σε Πλανά*

    Όλα Τεράστια και Υπερβολικά*


    Όλα υπερβολικά απλωμένα λοιπόν
    αυτήν την στιγμή,
    και όλα κάνουν πολύ ~ πολύ φασαρία*
    Πολύ φασαρία για το τίποτα*
    ''Much Ado About Nothing'' που θά' λεγε
    ο Αγαπημένος Σαίξπηρ*

    Η Ατμόσφαιρα αυτήν την Στιγμή
    είναι σούπερ κινητική
    με τον ρυθμό που κυλά η Ζωή
    σ' ένα Τσίρκο,
    ή μέσα σ' ένα Λούνα Πάρκ*
    Λούνα Πάρκ*
    Το Πάρκο της Σελήνης*
    Το Πάρκο της Σκιάς*
    Το Πάρκο της Ψευδαίσθησης*
    Όσα Συμβαίνουν Τώρα
    κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου
    πως δεν είναι Πραγματικά*
    Όσα συμβαίνουν τώρα
    είναι τόσο θολά
    όσο θολό είναι το Φως του Φεγγαριού*
    Σαν όνειρα ή εφιάλτες θερινής νυκτός
    που θα τα μάγια τους θα λυθούν στο
    Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου*
    Όπως διαλύθηκαν τα Μάγια του Όμπερον
    στο ''Όνειρο Θερινής Νυκτός''

    Ό,τι Συμβαίνει Τώρα
    ό,τι κανονίζεται τώρα
    ό,τι λέγεται τώρα
    μπορεί αύριο και να μην υπάρχει*
    Ό,τι σχεδιάζεις τώρα
    είναι ζωγραφιά πάνω στην Άμμο*
    Σαν τα παιδιά που η προσοχή τους
    φεύγει το επόμενο λεπτό
    και πάει αλλού,
    κι έχουν ξεχάσει το προηγούμενο
    σαν να μην υπήρξε ποτέ*
    Οι Δίδυμοι είναι αυτά τα παιδιά*
    Αυτή η Περίοδος, είναι σαν αυτά τα παιδιά*

    Παίζουν τους Βασιλιάδες τους Ινδιανούς
    τους Καουμπό'ι'δες τις Νεράιδες τους Ανθρώπους
    τα Ζώα, μπροστά σε Καθρέφτες που σήμερα
    δείχνουν αυτό και αύριο το άλλο*

    Κίνηση Επικοινωνία Λόγια
    Επαφές Παιχνίδι Πάρε Δώσε*
    Όλα ένα Υπερβολικό Παιχνίδι
    που συμβαίνει στην Ατμόσφαιρα
    ενός Λούνα Παρκ*

    Στο Πάρκο της Ψευδαίσθησης,
    οι Καθρέφτες φαίνεται πως παραμορφώνουν,
    η Ρόδα γυρίζει συνεχώς γύρω από τον εαυτό της,
    κι όσο κι αν πηδήξεις στο Τραμπολίνο
    δεν πρόκειται να πετάξεις
    μα παραμένεις πάντα στο ίδιο σημείο*

    Στο Λούνα Παρκ, το Πέταγμα στο Φεγγάρι
    είναι πάντα μια Ψευδαίσθηση*

    Κι έρχεται η Στιγμή
    που το παιδί δεν μπορεί να παίζει
    πια με τα παιχνίδια του*
    Δεν βιώνει πια τον κόσμο του παραμυθιού
    σαν αληθινό
    όπως τον βίωνε παλιά*

    Και Τώρα
    είναι αυτή η Στιγμή*

    Η Στιγμή που η Ψευδαίσθηση Διαλύεται*
    Και όλα φαίνονται όπως ακριβώς είναι*
    Η Στιγμή που Μεγαλώνεις*
    Η Στιγμή της Ενηλικίωσης*
    Που το Πέπλο του Λούνα Παρκ φεύγει*
    Κι αρχίζεις και Βλέπεις αυτό που πριν ήταν Θολό*

    Αν όχι αμέσως τώρα, ίσως λίγο αργότερα*

    Μέχρι το Θερινό Ηλιοστάσιο

    Ο Χρόνος θα σε έχει Ενηλικιώσει*
    θα σ' έχει βοηθήσει να δεις 
    πιο καθαρά*

    Ο Θείος Χρόνος* Α. Παπακώστα

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιατί αναλωνόμαστε σε τέτοιες ανούσιες κουβέντες... Πραγματικά δεν μπορώ να διακρίνω πουθενά κάποια ουσία…. Ας διακρίνουμε επιτέλους το ρεαλιστικό από το ουτοπικό. Βρισκόμαστε σε έναν χώρο διαδικτυακό, όπου κανένας δεν γνωρίζει κανέναν. Ολοι μας λοιπόν αυτοοπροσατευόμαστε. Ακόμα και τα γραπτά μας δεν είναι κάν ιδιόχειρα, δεν έχουν γραφικό χαρακτήρα, για να προσδιορίσουν μια ταυτότητα. Η γραφή όλων μας είναι κοινή! Μόνο οι σκέψεις αλλάζουν και από αυτές ΜΟΝΟ σκιαγραφούμε χαρακτήρες. Μέγα λάθος….
    Η προσβολή από δώ και πέρα έχει να κάνει με το κατά πόσο εύθικτος είναι κάποιος στην προσωπική του ζωή. Και ερωτώ. Κανένας δεν έχει βρεθεί να αντιμετωπίσει ανθρώπους δια ζώσης που τον έχουν θίξει, προσβάλλει και χυδαιολογήσει; Σίγουρα ναι…. Ε, σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνουμε συνήθως; Ή έχουμε την υπομονή να αντικρουστούμε και να διαπληκτισθούμε με ότι «όπλα» έχει ο καθένας μας, είτε αφήνουμε τον άλλον να ξεθυμάνει. Το σίγουρο είναι ότι δεν «Διαγράφουμε τα λόγια του».
    Θεωρώ ότι γενικά στα ιστολόγια που προσφέρουν τέτοιες προκλήσεις, γιατί ναι είναι πρόκληση, σε φέρνουν αντιμέτωπο με διαφορετικές κοσμοθεωρίες και παρατηρείς πως πράττουν και σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι, πως μπορούν και απελευθερώνονται, υβρίζουν χωρίς αναστολές, κολακεύουν σκοπίμως, εξυμνούν πρόσωπα και καταστάσεις…. Και όλα αυτά με φίλτρα προστασίας, καλά φυλασσόμενοι βάζοντας μόνο ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο….
    Ας μην ταυτιζόμαστε λοιπόν και ας γίνουμε λίγο πιο σκληροί και δεκτικοί σε τέτοιου είδους προκλήσεις, γιατί μπορούν να λειτουργήσουν ως μάθημα στην πραγματική μας ζωή.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαφνούλα μας, Καλημέρα!
      Όπως έχω ξαναπεί, το εδώ μέσα και το έξω εγώ δεν τα ξεχωρίζω. Είμαστε Πνεύματα /σπινθήρες Νοός, που αλληλεπιδρούν όπου και όπως κι αν βρεθούν. Οι δονήσεις μας είναι συμβατές ή όχι. Μου συμβαίνει στην πρώτη ανάγνωση να πιάνω την δόνηση και να μην δίνω τόση προσοχή στο τί λέει ο συνομιλητής. Στην δεύτερη ανάγνωση αφιερώνομαι στο περιεχόμενο των λόγων του.
      Νομίζω πως όλο αυτό που ζήσαμε είναι πολύ χρήσιμο.. Ακριβώς γιατί εκτός από μαθήματα φιλοσοφίας παίρνουμε εδώ και μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς, γνωριμίας με τον εαυτό. Καθαρίζουμε τον εαυτό μας από τα σκουπίδια που έχουμε σωρεύσει, στρεβλώσεις, πεποιθήσεις, προϊδεασμούς και άλλα που είπαμε. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο, όπως είδαμε. Κάψαμε λαμπάκια χτες. Και πάλι δεν καταλήξαμε. Αλλά είμαι σίγουρη οτι όλοι κάναμε ένα βήμα μπροστά, προχωρήσαμε. Ο Λύκαστρος απελπισμένος οτι δεν τον κατανοούμε, μας άφησε!!! όσο λίγο κι αν κράτησε αυτό. Ένιωσε όμως αμέσως διαισθητικά τη απόγνωση και την λύπη και την αγάπη όλων μας και με την καίρια παρέμβαση και του Λύκιου, γύρισε.
      Είμαστε όλοι εδώ μετά από ένα πολύ δύσκολο μάθημα. Γιατί μπορεί ένα μάθημα για μια "Γαία φυλακή μεταγωγών" να ακούγεται άκρως ενδιαφέρον αλλά και το μάθημα το χθεσινό, άλλης κατηγορίας βέβαια, ήταν νομίζω συγκλονιστικό!

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή μου κοκκινοσκουφίτσα, σαφώς και είμαστε πνεύματα όπως πολύ σωστά το ορίζεις. Το πνεύμα όμως περικλείει τις σκέψεις, τα λόγια, τις πράξεις και είναι αυτό που έχει την ελεύθερη βούληση.
      Το πνεύμα μας πρέπει να είναι ανεπηρέαστο από συναισθήματα, να έχουμε την καθαρότητα του νού ούτως ώστε η αφύπνιση και η επίγνωση να λειτουργήσουν μακριά από προσκολλήσεις που έχουν να κάνουν με ψυχικά φορτία.
      Συμφώνησα και εγώ ότι όλο αυτό λειτούργησε ως εμπειρία, την οποία μάλιστα δεν πρέπει να την ακυρώνουμε αλλά να την προκαλούμε όταν μας παρουσιάζεται, για να δοκιμαζόμαστε και να διαπιστώνουμε ίσως νέες πτυχές του εαυτού μας.
      Ολο αυτό λειτουργεί όπως είπαμε ως μάθημα για την πραγματική μας ζωή!
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  26. Δεύτερος κύκλος - Άσκηση ετοιμότητας

    Είναι παράτολμο αυτό που κάνω. Πάω να ξανανοίξω πληγή που έχει ηρεμήσει. Θα το κάνω.
    Τώρα που έχουν αποφορτιστεί τα πράγματα,
    που μάθαμε ό,τι μάθαμε από το χθεσινό μάθημα ζωής,
    που αποκτήσαμε πάλι την νηφαλιότητά μας.
    Ας δούμε λοιπόν τί απαντάει ο δεύτερος ανώνυμος στον πρώτο, ο οποίος είχε ισχυριστεί οτι ο Στοχαστής ζηλεύει τον Λύκαστρο. Του λέει λοιπόν οτι ο Στοχαστής καλός κακός, αυτός που φαίνεται είναι. Ο Λύκαστρος όμως:
    "Τώρα ο Λύκαστρος, θυμήσου ποιός ήταν. Ποιός φοβάται και κρύβεται πίσω απο διάφορα ονόματα.... Αυτό λέει πολλά....."
    Το επιχείρημα του για να δείξει οτι ο Στοχαστής δεν έχει λόγους να ζηλεύει τον Λύκαστρο -άστοχο βέβαια εντελώς -, είναι οτι ο Λύκαστρος φοβάται και κρύβεται πίσω από διάφορα ονόματα και οτι αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του.
    Για να υπερασπιστεί δηλαδή τον Στοχαστή, που εδώ που τα λέμε άδικα κατηγορήθηκε, χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα που είναι συκοφαντικό και κακόηθες, -κατα την γνώμη μου και μόνο βέβαια -. Βασίζεται στην πεποίθηση του, οτι το τυχαίο ψευδώνυμο που επιλέγουμε κάποια στιγμή για να συνεννοούμαστε πρέπει να το διατηρούμε εσαεί, κι αν κάποτε το αλλάξουμε πρέπει να ενημερώνουμε τον άγνωστο ανώνυμο υποθετικό αναγνώστη. Αλλιώς είναι ύποπτο, κρύβει φόβο, ενοχή κλπ. Έχω κάνει μια σφυγμομέτρηση, γιατί κάνω τις δικές μου τολμηρές σφυγμομετρήσεις όταν βαριέμαι, και βρήκα οτι μόνο 2 στους 600 έχουν μια τέτοια αντίληψη. Είναι τόσο αμελητέο το ποσοστό τους ώστε η γνώμη τους δεν μετράει. Αυτοί όμως δεν το ξέρουν. Και παίρνουν θαρραλέα τον λόγο και λένε την πονηριά τους. Χαχααα Τί την κάνουμε λοιπόν την τόσο θαρραλέα σχεδόν ανύπαρκτη αυτή μειοψηφία όταν θέλει να γίνει το κέντρο προσοχής των άλλων 598;
    Πάντως δεν κάνουμε την φασαρία που κάναμε. Κυρίως δεν υποτιμούμε τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες μας με το να υποψιαστούμε οτι κι αυτοί σκέφτονται έτσι. Αν θέλουμε και δεν βαριόμαστε, εξηγούμε στον ανώνυμο της ανύπαρκτης μειοψηφίας τον λόγο που έγινε η αλλαγή του ψευδωνύμου, όπως τόσο όμορφα κάποια στιγμή του εξήγησε ο Λύκαστρος και μας συγκίνησε ιδιαίτερα.
    Αν θέλουμε τον αγνοούμε.
    Αν θέλουμε αφαιρούμε το σχόλιο και γλιτώνουμε, γιατί αυτές οι μειοψηφίες είναι έστω και άθελα τους επικίνδυνα τρολ. Είδαμε τί πυροδότησε στα καλά καθούμενα.

    Αν με σήκωνε ο Λύκιος σήμερα να πω το χθεσινό μάθημα, αυτά θα έλεγα.
    ( 10 δεν παίρνω. Ένα 8 όμως νομίζω πως το παίρνω.)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοκκινοσκουφίτσα μου ας μην μπαίνουμε πάλι σε επικίνδυνες ατραπούς και ξυπνήσουμε κάποια πνεύματα... Ας το θάψουμε στην άμμο, σε όποια παραλία θές εσύ. Ποιό νησί διαλέγεις;
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    2. Κι όταν ξαναγίνει τί θα κάνουμε; Θα αυτοσχεδιάσουμε πάλι; Γιατί να μην είμαστε πανέτοιμοι; Γιατί να μην έχουμε χαράξει μια κοινή πορεία πλεύσης; Έτσι σκέφτηκα.
      Εντάξει, Δαφνούλα μου! Εγώ δεν το ξαναθίγω το θέμα. Έχεις δίκιο. Το εξαντλήσαμε. Και το θάβω βαθειά μέσα μου σαν ένα πολύ δύσκολο αλλά και πολύτιμο μάθημα που δεν έχω περάσει ακόμη.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  27. Τι καλα παιδια που ειστε. Συγγνωμη για τα αγγλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η δική μου συμβολή στην όμορφη κουβέντα σας, θα είναι στο θέμα των ψευδωνύμων και την χρήση τους.
    Θεωρώ ίσης αξίας τους σχολιαστές που υπογράφουν μονίμως με ένα σταθερό ψευδώνυμο, με αυτούς που υπογράφουν με περισσότερα του ενός. Ακόμα περισσότερο, όταν κάποιος αποφασίζει να αλλάξει το ψευδώνυμό του, με ένα νέο.
    Αυτός που εμφανίζεται ταυτόχρονα με πολλά ονόματα ή ακόμα και ανώνυμα, θέλει απλά να εμφανίσει διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του. Αυτό δεν μας δείχνει αναγκαστικά μια διπολική προσωπικότητα, ούτε βέβαια έναν σχιζοφρενή.
    Αντιθέτως, ο χώρος των σχολίων παρέχει την δυνατότητα, να επιλέγουμε εναν ρόλο χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό μας πρόσωπο. Με λίγα λόγια, μπορούμε να υποδυόμαστε τους καλούς και ευγενικούς, χωρίς να είμαστε μόνο τέτοιοι στην πραγματικότητα. Μπορούμε να υποδυόμαστε τους νευρικούς και αγενείς, χωρίς να είμαστε έτσι στην καθημερινότητα.
    Μπορούμε επίσης να εμφανίζουμε μια ιδανική προσωπικότητα, την οποία θα θέλαμε να έχουμε, αλλά δεν έχουμε!
    Σε καθε περίπτωση όμως, αυτό που υποδυόμαστε ή αυτό που δείχνουμε, είναι γνήσιο κομμάτι της προσωπικότητάς μας, ασχέτως αν βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή ή αποτελεί μια καταπιεσμένη και ανεκδήλωτη πλευρά μας.
    Με όσα προσωπεία και αν εμφανιστούμε, πάντοτε είμαστε ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι. Κάθε προσωπείο και μια πλευρά μας.
    Και αυτό για τον πολύ απλό λόγο, ότι δεν μπορούμε να εξωτερικεύσουμε μέσω του λόγου μας, ΤΙΠΟΤΕ που δεν μας ανήκει.
    Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες πλευρές μας, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από το συνειδητό μας, με άλλο τρόπο.
    Βεβαίως κάποιος μπορεί να αλλάξει το όνομά του με κάποιο άλλο και για άλλους λόγους (π.χ. γιατί έχει στοχοποιηθεί), αλλά κι αυτό είναι απόλυτα θεμιτό.
    Αυτό που έχει αξία, δεν είναι η λεζάντα αλλά το περιεχόμενο του λόγου. Αξία έχουν τα μηνύματα που μεταφέρουμε με τον λόγο και την συμπεριφορά μας. Είναι το ψυχοπνευματικό αποτύπωμα που αφήνει η κάθε προσωπικότητα που γράφει εδώ μέσα και εκτυπώνεται στις καρδιές και τους νόες μας.
    Άρα, είναι άτοπο να θεωρούμε κατακριτέο το να χρησιμοποιούμε διαφορετικά ονόματα στην υπογραφή των σχολίων μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο αλλά μου ήρθε. Λέγεται πως ο Χριστός είχε αγαπημένο του μαθητή τον Ιωάννη.
      Επίσης Λύκαστρε, στον καθένα ο Λύκιος φέρεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται και ανάλογα με τις δυνατότητες του. Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι ο δάσκαλος ή ο εκπαιδευτής μας, αλλά ο φίλος μας, ο οποίος έχει ξεχωριστή σχέση με τον καθένα μας. Υπερασπίζεται αυτοστιγμεί τους πιο αδύναμους παίχτες, γι αυτό και κάθε φορά που κάτι πάθαινα ορμούσατε και με υπερασπιζόσασταν και με νταντεύατε παραχρήμα. Όμως εσύ είσαι ισχυρός παίχτης, Λύκαστρε. Ο πιο ισχυρός εδω μέσα. Μαθαίνει από σένα κι ο Λύκιος. Περιμένει να μάθει. Παρακολουθεί τους χειρισμούς σου. Δεν θα τρέξει να νταντέψει ΕΣΕΝΑ. Είναι ασκήσεις μάχης. Δύσκολες πολύ βέβαια αλλά εσύ καλείσαι να τις δώσεις για να μάθουμε κι εμείς. Φαίνεται όμως πως τελικά και οι πιο ισχυροί έχουν ανάγκη, όταν τους προσβάλουν, έναν παρηγορητικό λόγο. Το έχει πει ο Γάλλος φιλόσοφος Ληοτάρ. Η δύναμη του παρηγορητικού λόγου. Ο Λύκιος δεν το ήξερε αυτό. Είναι πιο ατσαλωμένη ιδιοσυγκρασία από σένα, δεν φαντάστηκε οτι ΕΣΥ το έχεις ανάγκη.
      Αλλά και μετά που ο ίδιος του το ζήτησες, πάλι δεν ενέδωσε σε παρηγορητικό λόγο ή πράξη. Το γιατί δεν το έχω ερμηνεύσει ακόμη στην εντέλεια, αλλά κειμένεται κάπου σ' αυτά που είπα πριν.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Πράγματι αγαπητή μου Κοκκινοσκουφίτσα, τα λες σωστά!
      Είναι πολλές οι φορές που θύμισα στον Λύκαστρο πόσο δυνατός είναι και ότι δεν χρειάζεται την υποστήριξη κανενός. Θεώρησα τον Λύκαστρο και τον Ε.Σ. ισοδύναμους συνομιλητές, που θα μας προσέφεραν πολύτιμους διαλόγους.
      Θα ήθελα να προσφέρω στήριξη στον πιο αδύναμο, αλλά δεν φανταζόμουν ποιός θα ήταν αυτός.
      Σκεφτείτε όμως να ζήταγε την ίδια υποστήριξη και ο Ε.Σ.! Τι θα έπρεπε να κάνω;
      Δεν μπορώ να ασκήσω πολεμική σε κανένα από τα "αγαπημένα μου παιδιά".
      Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν αγαπητό φίλο, διότι ο καθένας έχει την δική του ιστορία, την δική του προσωπικότητα που είναι αξιοσέβαστη και την δική του προσφορά.
      Όμως δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τους διαλόγους καθαυτούς, αλλά για αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή την αντιμαχία.
      Εκεί βρίσκω την πραγματική ουσία, στην οποία επιχειρώ να βοηθήσω. Πόσοι το έχουν καταλάβει αυτό;
      Τι αξία έχουν οι στιχομυθίες και οι φιλοσοφίες, αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά που συζητάμε πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό;
      Και μέσα από τις αντιμαχίες προβάλλουν οι αδυναμίες μας. Δεν μπορούν να κρυφτούν!
      Φαίνομαι σκληρός, γιατί αγαπώ την βοήθεια. Και η βοήθεια που προσφέρεται σε αυτή την περίπτωση έχει σκληρή υφή, διότι αποσκοπεί στον να κάμψει την βαθιά ριζωμένη παθογένειά μας.
      Θα μου ήταν εύκολο να είμαι ευχάριστος και κόλακας, για να έχω την συμπάθειά σας.
      Τότε όμως δεν θα ήμουν αληθινός φίλος, αλλά ένας χειριστικός υποκριτής.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  33. Αγαπητέ Λύκαστρε, αντιλαμβάνομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.
    Διαπιστώνω μια ακατάσχετη και εμμονική παραβολή φράσεων και σχολίων, που για κάθε ένα θα πρέπει να δοθεί και από μια εξήγηση. Αυτό θα οδηγήσει σε μια ατέρμονη και ανούσια αμετροέπεια ή οποία δεν πρόκειται να "θεραπεύσει" την πραγματική αιτία όλης αυτής της κατάστασης, που δημιουργείται μέσα σου.
    Δεν είναι μόνο η παρερμηνεία που δημιουργεί το μυαλό σου, σε όλα αυτά που έχουν γραφεί εδώ μέσα.
    Σε πολλές από τις απορίες σου, έχω ήδη απαντήσει σε προηγούμενα σχόλιά μου, καθώς επίσης έχω ήδη λάβει θέση στο θέμα των πολλών ονομάτων.

    Όμως κάποιες φράσεις σου, νομίζω ότι αποκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες της οργής σου.
    Λες ότι :
    "ΕΙΜΑΙ Η ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ...ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ"
    "ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΔΩΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ;"
    "ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ ΑΙΣΧΡΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ"

    Αγαπητέ Λύκαστρε, η προσφορά σου στον Κ.Δ. όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκε από εμένα, αλλά καταξιώθηκε δεόντως!
    Αλλά όλοι οι φίλοι του Κ.Δ., έχουν προσφέρει πολλά και συνεχίζουν να προσφέρουν ακόμα.
    Εξυπακούεται μάλιστα, ότι η προσφορά όλων μας γίνεται ανιδιοτελώς και εξίσου ...δωρεάν!
    Δεν προσφέρουμε, περιμένοντας απολαβές για να εισπράξουμε.

    Όμως, η προσφορά σου δεν γίνεται εξίσου αποδεκτή απ΄όλους.
    Όσοι δεν πείθονται από αυτά που λες, ζητούν εξηγήσεις. Αθέμιτο κι αυτό;
    Όχι βέβαια, και πολύ καλά κάνεις και προσπαθείς να ερμηνεύσεις ότι μπορείς.
    Πολλά από αυτά τα "κατηγορώ" σου, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αμφισβητήσεις για τις απόψεις σου.
    Δεν αποτελεί προσβολή το να σου ζητούν να αποδείξεις κάτι.

    Πράγματι και ο Ε.Σ., επέδειξε επιθετικότητα που την θεωρώ υπερβολική και πολύ άδικη, στο πρόσωπό σου. Ήταν προκλητικός πολλές φορές και το έχω στηλιτεύσει αυτό, πολλές φορές στους διαλόγους μας.
    Για το εγώ του, έχω επίσης αναφερθεί πολλάκις.

    Όμως δεν θα πάρω θέση στους αναμεταξύ σας διαλόγους. Αυτό το έχω ήδη εξηγήσει πλήρως.
    Διαπιστώνω όμως, ότι σε υπερεκτίμησα όταν πίστευα ότι θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις μόνος σου, τον Ε.Σ..
    Μου αποδεικνύεις ότι χρειάζεσαι την δική μου βοήθεια, την οποία και αναζητείς επιτακτικά.
    Με εγκαλείς, επειδή δεν πήρα το μέρος σου(!) και δεν "ξεκαθάρισα" τον Ε.Σ....

    Θα το ξαναπώ:
    εδώ δεν είναι αρένα (με οπαδούς ομάδων και αντιπάλους), αλλά πεδίο νοητικής συναλλαγής (από αυτόνομες δυνάμεις).
    Αλλά εδώ δεν βρίσκομαι για να σας κρίνω, αγαπητέ Λύκαστρε.
    Βρίσκομαι για να σας προσφέρω ένα καλό πεδίο συζητήσεων. Εγγυώμαι το "καλό" του πράγματος ή προσπαθώ τουλάχιστον.

    Βλέπεις ότι όλοι και όλες οι συνδαιτυμόνες, σε αποδέχονται με αγάπη και κατανόηση. Εντάξει, εκτός του ανωνύμου και του Ε.Σ.
    Ε, και; Και τι έγινε αν κάποιος δεν σε "συμπαθεί";

    Αγαπητέ Λύκαστρε, δεν θα σε ακολουθήσω στην διελκυστίνδα του "σου είπα - μου είπες"! Έχεις παρερμηνεύσει σχεδόν τα πάντα. Για να μπορέσεις να απεγκλωβιστείς από τον μονοσήμαντο τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τους διαλόγους, θα πρέπει να παραιτηθείς από τον εγωκεντρικό τρόπο που σκέφτεσαι.
    Δεν λέγονται όλα για εσένα, δεν υπονοούν όλοι εσένα, δεν σχετίζονται όλα με εσένα!
    Όσο αντικρίζεις υπό αυτό το πρίσμα την ζωή, φοβάμαι πως θα υποφέρεις.

    Γνώμη μου είναι, ότι αποφασίζεις εν θερμώ όταν ζητάς την διαγραφή παλαιών σου σχολίων.
    Αν και εγώ θα σεβαστώ την επιθυμία σου αν επιμείνεις, θα ήθελα να το ξανασκεφτείς και να το ξανασυζητήσουμε σε λίγες ημέρες.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εύρηκα!! Κάπου στο παρελθόν Λύκαστρε, κάποιοι από την τότε παρέα, δεν θυμάμαι αν ήσουν κι εσύ ένας απ' αυτούς και σε ποιό βαθμό και βαριέμαι να το ψάξω αυτή τη στιγμή, ήρξαντο χειρώ αδίκων εναντίον του Στοχαστή. Δεν σας ενοχλούσε καθόλου. Άπλωνε τα όμορφα φιλοσοφικά σεντονάκια του ανεξάρτητα από το δικό σας ξέφρενο διανοητικό παιγνίδι. Τον πειράζατε, τον προγκάρατε, τον αποδοκιμάζατε χωρίς ποτέ να σας έχει πειράξει.
    Το θυμάσαι; Ε, αυτός το θυμάται. Θα είχε πικραθεί κι αυτός τότε. Κι αν μέσα του έχει μείνει κάτι, πράγμα φυσικό, ευνόητο είναι να βγαίνει σ' αυτήν την καινούργια συνάντηση σας. Ίσως χωρίς να το καταλαβαίνει τί κάνει, είναι επιθετικός και φορές προσβλητικός.
    Αλλά να μείνουμε στο σημείο τίς ήρξατο χειρών αδίκων. Τότε Λύκαστρε, όχι τώρα. Τώρα παίρνει τη ρεβάνς. Που ίσως δικαιούται; Σε βλέπουμε Λύκαστρε. Σε θαυμάζουμε, σ' αγαπάμε, σε καμαρώνουμε, περιμένουμε την συνέχεια του μαθήματος στην δύσκολη αυτή καμπή.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν είμαι σίγουρη ποιός ήταν. Μπορεί να μην ήσουν εσύ. Αλλά να φταίει που σας έχουμε στο μυαλό μας όλους μαζί. Αν δεν ήσουν εσύ, σε πιστεύουμε φυσικά και το αποσύρω. Μπουρλότο στο σχόλιο, Λύκαστρε. Θα προχωράμε, δεν θα κολλάμε.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βάλτε ένα νοερό ν στο πρώτο "χειρών αδίκων" γιατί παρ' όλη την σοβαρότητα των στιγμών το βλέπω και ταράζομαι. Χαχα

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ Λύκαστρε, αλήθεια, μόνο εσύ, ο Ε.Σ. και ο ανώνυμος είστε εδώ μέσα; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτά που γράφεις μας είναι αδιάφορα και "δεν θα μας λείψουν";
    Φυσικά και γνωρίζεις ότι τα εκτιμούμε, αλλά θέλεις να εκδικηθείς με αυτόν τον τρόπο.
    Με πόση ευκολία λοιπόν, γυρνάς την πλάτη σε όλους αυτούς που σου έδειξαν την αγάπη τους!
    Πόσο καθαρό μυαλό έχεις σε τέτοιες συνθήκες; Κοίταξε μέσα σου, δες πως ενεργείς.
    Διερωτώμαι αν ήσουν στην θέση μου ως διαχειριστής και είχες έναν Λύκαστρο να μιλάει και να συμπεριφερεται έτσι, πως θα αντιδρούσες...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για να μην πάθουμε και κανένα εγκεφαλικό:

    ΑΝ, λέει, Η ΕΥΑ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΑ
    ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΝΤΙ ΤΟ ΜΗΛΟ
    ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

    Ναι, Λυκαστράκο μας, "Με πόση ευκολία λοιπόν, γυρνάς την πλάτη και σε όλους εμάς..."

    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τελική γνωμάτευση.
    Για τον ανώνυμο έχεις απόλυτο δίκιο. Σε πρόσβαλε.
    Ο Στοχαστής ας πούμε οτι ισοφαρίζει για το λάθος μας να τον υποψιαστούμε οτι σου έκανε επίθεση. Δεν ήταν λίγο. Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν μετά ήταν αποτέλεσμα εκνευρισμού και θυμού, και τα περισσότερα αναφέρονται σε ένα παρελθόν που είχαμε αφήσει στην άκρη και νεκραναστήθηκε.
    Σε παρακαλούμε να δώσεις τόπο στην οργή και να συνεχίσουμε αγαπημένα την όμορφη αναζήτησή μας. Και σβήσε και όλα τα σχόλια σου αν θες, κι όχι μόνο αυτά που δεν μας αξίζουν:-)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν έχει τόσο σημασία αν είναι εξωσχολικοί ή ανώνυμοι όσο το τί λένε. Και πώς το λένε. Και γιατί το λένε. Θυμάμαι τα κατά καιρούς αιχμηρά σχόλια εναντίον σου. Μαχαιριές στην καρδιά. Όλοι τους κανονικά τρολ. Πόσο να τα αγνοήσεις; Είναι πολύ βλαβερά για την υγεία των καλών ανθρώπων. Έχεις απόλυτο δίκιο στην έκρηξη αυτή της αγανάκτησης σου. Κι αυτό ψάχνουμε δυο μέρες να βρούμε. Πώς να διαχειριστούμε τους μικρόψυχους αυτούς συναναγνώστες μας. Και δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε κοινή συναινέσει λύση. Μία πολύ καλή πρόταση είχε κάνει ο Λύκιος αλλά πέρασε στα ψιλά.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΛΥΚΙΟ. ΞΕΣΠΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΔΙΚΕΙ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ. Ο ΛΥΚΙΟΣ ΣΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑΥΤΟ, ΣΤΟ 1 ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ. ΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΩΡΑ? ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ! ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣ, ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΥΜΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΔΟΠΕΔΩΤΙΚΑ.
    ΚΑΛΑ ΡΩΤΑΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ. ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΙΣΙΩΝ. ΜΕΤΑ ΛΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΜΑ ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ? Ε ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ, ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΣΑΤΕ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΑΜΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΠΟΤΕ!
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΧΑΧΑΧΑ! ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ? ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ. ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ, ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ! ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ,ΕΕΕ?
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΙΑΙΘΕΤΟΣΥΡΜΙΚΕΣ ΕΞΑΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΓΕΝΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΗΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τετοια κομπλεξ δεν βλεπουμε και συχνα, αλλα μου αρεσει αυτο που γινεται. Αφηνει εργο νεφωδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΩΡΑ. ΝΕΦΩΔΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Το ξέρουμε οτι σου αρέσει! Για σένα δίνουμε την παράσταση. Είσαι το ...φιλοθεάμον κοινό μας. Όλο το έργο για πάρτι σου. Για την ευχαρίστηση σου. Κι αν τόσο σου άρεσε, να το συνεχίσουμε και σήμερα. Εμάς δεν μας χαλάει αντί για την φυλακή μεταγωγών να μιλάμε για τον τρόπο εξόντωσης ενός χαριτωμένου, παιχνιδιάρικου τρολ, που δοκιμάζει τις αντοχές και την υπομονή μας. Αλλά απ' ότι ξέρω αυτά ξαναγυρνούν στα έγκατα τα Θεοφάνεια. Εσύ πώς τα καταφέρνεις και κυκλοφορείς ελεύθερο όλο το χρόνο; Δεν υπάρχουν τίποτε ελεγκτές κυκλοφορίας των τρολ;

      Διαγραφή
    4. Χι χι, ειναι το κακο που βοηθαει να βγει το καλο.

      Διαγραφή
    5. Εσύ δεν είσαι το τρολ που αναφερόμαστε αγαπητέ! Είσαι άλλος ανώνυμος...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Κουβαλάμε πυώδη αποστήματα και πληγές, από κάρμα αλλά και από την παρούσα ζωή. Εκτός των άλλων ενδιαφερόντων μας, προσπαθούμε να τα θεραπεύσουμε κι αυτά, εδώ. Γιατί εκτός από Συμπόσιο και Αναψυκτήριο, είναι και Θεραπευτήριο..

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Ειμαι το κακο μεσα στο καλο. Ναι, ειμαι αλλος ανωνυμος και εσεις με προσκαλεσατε. Ειμαι το ελαττωμα μεσα στο φθαρτο κοσμο σας. Ειμαι ο βασιλιας σας. Δεν υπαρχει αρχη και τελος.Ειμαι παντοτεινος και αγεννητος. Δεν υπαρχει ωο θεου.
      Ειμαι το πλην και δερκομαι.

      Διαγραφή
    10. Όπως το ακούς, Λύκαστρε, δεν θέλει ερμηνεία. Κατά λέξιν. Εισροή αρσενικής ενέργειας απελευθερώνει θηλυκή ενέργεια. Ωραίο. Έξυπνο.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    11. ΑΝΔΡΕΣ
      1. Ο άνδρας δίνει στη γυναίκα… τον Αιθερικό ηλεκτρισμό ή μαγνητισμό.
      Γι’ αυτό και η γυναίκα χρειάζεται τον άνδρα. Η σχέση ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι η διευθέτηση του επιπέδου του ενεργειακού πεδίου γύρω τους. Αν ο άνδρας έχει πολύ Αιθερικό ηλεκτρισμό, πρέπει να μιλήσει με μια γυναίκα και να αγγίξει μια γυναίκα, προκειμένου να ισορροπήσει. Η γυναίκα μπορεί να απορροφήσει αυτόν τον ηλεκτρισμό από τον άνδρα μέσω του αγγίγματος και της ομιλίας, ακόμη και χωρίς σεξουαλική επαφή.
      2. Ο άνδρας δίνει στη γυναίκα… τη Νοητική ενέργεια.
      Αυτήν την ενέργεια την χρειάζεται η γυναίκα για να γίνει πιο λογική, πιο αποσπασμένη και με μεγαλύτερη διάκριση στις επιλογές της, στη σκέψη και στις πράξεις της.
      3. Ο άνδρας δίνει στη γυναίκα… την ενέργεια της θέλησης ή αλλιώς ατομική ενέργεια.
      Αυτήν πρέπει να την έχει για να μπορεί να συγκεντρώνεται στην εστιασμένη επίτευξη και να εστιάζεται έντονα σε ένα μεγάλο θυσιαστικό έργο.
      ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
      1. Η γυναίκα δίνει στον άνδρα… την Αστρική ή συναισθηματική ουσία και τις ιδιότητες.
      Ο άνδρας πρέπει να τα έχει αυτά για να γίνει ευαίσθητος, στοργικός και περισσότερο συντονισμένος με τις ανάγκες και τις καταστάσεις των άλλων.
      2. Η γυναίκα δίνει στον άνδρα… την Ενορατική ενέργεια.
      Αυτήν πρέπει να την έχει για να αναπτύξει μια αίσθηση πληρότητας ζωής και βίωσης, για να έχει ευσπλαχνία για όλα τα όντα και για να εργάζεται για το καλό και την ευημερία όλων και όχι μόνο για τα δικά του χωριστά συμφέροντα.
      3. Η γυναίκα δίνει στον άνδρα… την ενέργεια της Μονάδας, ενέργεια του Εσωτερικού Εαυτού.
      Ο άνδρας πρέπει να έχει αυτήν την ενέργεια για να απαρνηθεί όλα όσα δεν είναι και να δρα σύμφωνα με την εσωτερική του πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Αρρεν (+) και Θηλυ (-)
      Θετικο (+) και Αρνητικο (-)
      Καλο (+) και Κακο (-)
      Ενεργητικο (+) και Παθητικο (-)
      __________________________________
      Φως (+) Σκοτος (-)
      Ηλιος (+) Σεληνη (-)

      Διαγραφή
    14. Στον ανώνυμο 12:38 χρωστάμε χάρη που μας έδωσε τόσο ουσιαστική και συμπυκνωμένη πληροφόρηση.
      Λύκαστρε, δεν ξέρω αν μπορούμε να το ονομάσουμε δύο σύμπαντα. Να ρωτήσουμε τον Λύκιο. Μιλάμε βέβαια για την δημιουργία του διπολικού κόσμου. Γιατί ο Θεός Νους δεν είναι διπολικός. Πώς λειτουργεί, Λυκιάκο μας; Σκέψου το κι όταν βρεις λίγο χρόνο πες μας την σκέψη σου γιατί έχει βρει εδώ ο Λύκαστρος μιαν άκρη σημαντική και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Φιλοσοφική κατεύθυνση γαρ. Ούτε το πιο απλό δίπολο δεν ξέρω πώς δουλεύει. Έχουμε πει οτι μιλάμε με όρους δονήσεων και συχνοτήτων όταν θέλουμε να κατανοήσουμε το Σύμπαν. Και ενώ στο δικό μας επίπεδο το παράδειγμα είναι ευκολονόητο και κατέστη σαφές με το σχόλιο που μας έδωσε ο ανώνυμος, πώς θα κάνουμε την μεταφορά στον μακρόκοσμο; Αλλά και τον μικρόκοσμο; Εκθέτω τις πενιχρές μου γνώσεις και δεν έχω άλλες στο μανίκι. Το φωτόνιο συμπεριφέρεται πότε σαν κύμα και πότε σαν σωματίδιο. Έχουν δηλαδή και τα υποατομικά σωματίδια μια διπλή υπόσταση.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα, σας το προσφέρω με αγάπη και τροφή για σκέψη.

    "Με τη δύναμη της θέλησης ο άνθρωπος αλλάζει τον εαυτό του. Με τη δύναμη της αγάπης αλλάζει τους άλλους. Με τη δύναμη της σκέψης αλλάζει τον κόσμο.”Ταγκόρ"
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΛΙΚΑ ΟΜΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΝΟΜΟΙΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΓΡΑΦΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΠΩΝΥΜΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΑΛΛΟ ΑΝ ΒΡΙΖΟΥΝΕ. ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Να πω και κάτι άλλο που πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας γενικότερα. Όταν κάποιος κατηγορείται, δεν υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό του. Είναι παράταιρο. Ο ίδιος απολογείται στο τέλος αν χρειαστεί. Την υπεράσπιση την αναλαμβάνει πάντα κάποιος άλλος. Έχουμε βέβαια περιπτώσεις σπουδαίων ανδρών που υπερασπίστηκαν μόνοι τον εαυτό τους. Αυτό όμως δεν έδωσε κατά το πλείστον καλά αποτελέσματα στην έκβαση. Κι έπειτα αλίμονο αν δεν υπάρχει κανείς να μας υπερασπιστεί!! Τί μοναξιά Θεέ μου!:-)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ένα πρωινό Σαββάτου

    Η γεύση της πορτοκαλάδας..
    Γράφει ο Τάσος Γ. Κάβουρας


    Η μητέρα του Παναγιώτη με αγαπούσε ιδιαίτερα και αυτό είχε να το λέει ο Παναγιώτης. Τον διέκοπτα ευγενικά αλλάζοντας κουβέντα κάθε φορά που το ανέφερε μη θέλοντας να ειπωθούν υπερβολές.

    Η κυρά Θανάσω έζησε περισσότερα από 20 χρόνια με μια βαριά αναπηρία που είχε κληρονομήσει από κάποια εγκεφαλικά που δεν τις επέτρεπαν σε μεγάλη πλέον ηλικία να έχει ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής. Με μεγάλη προσπάθεια έμενε λίγες ώρες μόνη στο σπίτι της και ήθελε υποχρεωτικά βοήθεια για το βράδυ και το πρωί πριν και μετά τον ύπνο. Είχε δυσκολία και στην ομιλία , με αποτέλεσμα μόνο οι δικοί της άνθρωποι μπορούσαν να συνεννοηθούν καλά μαζί της.
    Το μόνο που είχε μείνει αναλλοίωτο από την παλιά κυρά Θανάσω ήταν το πλατύ χαμόγελό της. Την επισκεπτόμουν αραιά , όποτε ο δρόμος μου με έβγαζε από τη πόρτα της. Είχα όμως και ένα φόβο για τα σκυλιά στην αυλή της , το ήξερε και έβγαινε στην άκρη του εξώστη και με ενημέρωνε περισσότερο με νοήματα ότι τα σκυλιά έλειπαν. Αυτή τη συνεννόηση την είχα εμπεδώσει και ποτέ δεν το κατάλαβα λάθος.

    Πρέπει να είχα πάει στο μνημόσυνο της κυρά Θανάσως, στο χρόνο θαρρώ, και καθίσαμε στο καφενείο που έδιναν τον καθιερωμένο καφέ.
    - η μάνα μου σε αγαπούσε ιδιαίτερα.. στράφηκε για μια φορά ακόμα σε μένα και το επανέλαβε ο Παναγιώτης.
    Σε αυτές τις περιπτώσεις η συναισθηματική φόρτιση σου απαγορεύει να διακόψεις τον άλλο που έχει χάσει τον άνθρωπο του...
    - ..η μάνα μου.. Πήγαινες στο σπίτι καθόσουν και τα λέγατε ... Άνοιγες το ψυγείο και έπαιρνες από μέσα ότι είχαμε , έπαιρνες το ποτήρι το γέμιζες και έπινες σιγά – σιγά με τη κουβέντα δίχως να βιάζεσαι. Στο τέλος το ποτήρι το άφηνες πάνω στο τραπέζι για να το πάρει η ίδια και να το πλύνει. Έκανε ένα τέταρτο να το πλύνει αλλά χαιρόταν... Δεν μπορείς να φανταστείς πόση χαρά είχε... Ένοιωθε ότι και αυτή είναι νοικοκυρά. Πέρασε ένας άνθρωπος από το σπίτι της και τον κέρασε. Αν και ανήμπορη , τα κατάφερε και τον κέρασε...!!

    Έτσι έμαθα και εγώ γιατί μου είχε αδυναμία η κυρά Θανάσω...
    Με τίποτα δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ότι εκείνη η πορτοκαλάδα που έπινα είχε τόση γλυκιά γεύση για αυτήν !!

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα σε όλους...
    Συμφωνώ με τον Αρκ. Όσον αφορά το θέμα του σβησίματος των γραπτών Λύκαστρε, εγώ νόμιζα ότι είπα κάτι και τα έσβησες γιατί τα πρώτα που διεγράφησαν ήταν αυτά στα οποία μου απαντούσες... Επειδή βρισκόμαστε σε μετά Λύκαστρου εποχή, περιμένω να διαβάσω και άλλα γραπτά στα οποία θέλω όμως να ανατρέχω όποτε χρειαστεί. Άρα θέλω μέλι και εγώ σαν μελισσούλα και μείνε ήσυχος ότι αν έρθει καμία σφήκα το κεντρί είναι ετοιμοπόλεμο, γιατί ξέχασες ότι και οι μέλισσες έχουν κεντρί για όταν χρειαστεί.
    Περιμένω λοιπόν να μας πυρπολήσεις ξανά...

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ!ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ! ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΑΝΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΟΤΙΚΟ! ΧΑΧΑΧΑ! ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΧΩΡΟΥ! ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΝΑ ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑΡΙΟΥΣ ΝΗΣΟΥΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΙΕΣ....
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  53. Χαχα καλά...! Δεν ξέρω αν είμαι καλύτερος χαρακτήρας, αυτό που ξέρω είναι ότι προσπαθώ. Αλλά έπρεπε να διευκρινήσω ότι συμφωνώ ότι εσείς είστε ο Κάπτεν στην Αργώ... Αυτό εννοούσα!

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ή κοκκινοσκουφιτσα ανάρτησε ενα πολύ ωραίο και διδακτικό κειμενακι και με αφορμή αυτό, τί θα λεγατε να αναπτύξουμε την συναισθηματική νοημοσύνη; Ακόμη και τον ορισμο να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς, έχουμε όλοι την ικανότητα να αντιληφθούμε τι πρεσβεύει ή έννοια αυτη.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίαα Κυρίαα εγώ το ξέρω αυτό το μάθημα. Μπορώ να βγω στον αυλόγυρο να παίξω;

      Διαγραφή
    2. Μιληστε για την διαφορα του IQ και EQ. μαθετε γιατι ειναι αντιστροφως αναλογα.
      Κοκκινοσκουφιτσα εισαι δασκαλα σε αυτο, ξεκινα.

      Διαγραφή
    3. Ψάχνω βρε να βρω τις σημειώσεις μου. Όλα τα παιδάκια πίνουν τις πορτοκαλάδες τους έξω κι εμένα μου βάλαν εργασία! Αχ

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορώ. Βγάζει μπουρμπουλήθρες ο εγκέφαλος. Πάω για πορτοκαλάδα.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    5. Η συναισθηματική νοημοσύνη, μου είναι άγνωστο πεδίο.
      Ό,τι μπορώ να πω για την συναισθηματική νοημοσύνη είναι μόνο για μια από τις πολλές κατηγορίες της. Την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Την επέκταση δηλαδή της αίσθησης του ατόμου πέρα από τον εαυτό του.
      Την ικανότητα να συναισθανόμαστε τον άλλον χωρίς βέβαια να ταυτιζόμαστε μαζί του. Να κατανοούμε την συμπεριφορά και τα κίνητρα του.
      Και δεν έχει σχέση με την συμπάθεια, την συμπόνοια ή την διαίσθηση.

      Περιμένω λοιπόν κι εγώ να μάθω από κάποιον που ξέρει και θέλει να μας πει λίγα πράγματα.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    6. Συμπτωματικά ένας φίλος έγραψε χτες για την ενσυναίσθηση. Που είπαμε οτι είναι μια από τις παραμέτρους της συναισθηματικής νοημοσύνης.
      *Να μπορείς να δεις την πραγματικότητα όπως την βλέπουν οι άλλοι.
      *Να καταλαβαίνεις πώς νιώθουν και πώς αντιδρούν.
      *Να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα του άλλου.
      *Να βοηθάς τους άλλους, αφού έχεις κατανοήσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους.

      Και ξέρω επίσης πως υπάρχει και η συναισθηματική μνήμη.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    7. Επιγραμματικά και λακωνικά (λόγω έλλειψης χρόνου για μελέτη) θα πω κάτι που είπε ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια.

      «Το να είσαι οργισμένος είναι εύκολο. Το να εξοργιστείς όμως με το σωστό άτομο, για το σωστό λόγο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό σκοπό και με το σωστό τρόπο, αυτό είναι δύσκολο»
      (Εάν μπορέσουμε να το καταλάβουμε, θα κατανοήσουμε τί είναι συναισθηματική νοημοσύνη - ενσυναίσθηση). Εις το επανιδείν
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  55. Δυο λόγια μόνο, για το διπολικό Σύμπαν που ανέφερε ο αγαπητός Λύκαστρος και ρωτά η αγαπητή μας Κοκκινοσκουφίτσα.
    Το σκεπτικό του Λύκαστρου, στηρίζεται στην ιδέα "ότι μέσα κι έξω, ότι επάνω και κάτω". Αυτό κρύβει μια τεράστια μαθηματική αλήθεια και η εφαρμογή της, εκτείνεται σε απίθανα πεδία και επεκτείνεται αενάως μέσα στην Δημιουργία.
    Έτσι ακόμα και στο Σύμπαν της πολύμορφης ενέργειας, αφού μπορεί να ορισθεί και να προσδιορισθεί, τότε θα πρέπει να υπάρχει και ένα δεύτερο, με τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά ορισμού και προσδιορισμού. Ένα Αντισύμπαν δηλαδή, που θα αλληλεπιδρά εξισορροπιστικά με το Σύμπαν.
    Αν το Σύμπαν ήταν απροσδιόριστο, θα ήταν ενικό. Όμως ότι ανήκει στον Υπαρκτό Κόσμο (εκδηλωμένη θεία Ουσία) έχει αυτομάτως και πρόσημο. Το κάθε πρόσημο χρειάζεται το αντιπολικό του πρόσημο, για να καταργήσει την μορφή του στον Υπαρκτό Κόσμο.
    Να γιατι το Απόλυτο Εν, είναι μη υπαρκτό. Διότι για να εκδηλωθεί στην Ύπαρξη, πρέπει να διαιρεθεί.
    Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το θέμα είναι, ότι δεν υπάρχει μόνο ένα ζεύγος συμπάντων, αλλά απροσδιόριστος αριθμός. Ο προσδιορισμός ενός Σύμπαντος, σχετίζεται με το σημείο αναφοράς στο οποίο βρίσκεται ο παρατηρητής. Συνεπώς έχουμε απροσδιόριστο αριθμό υλικών Συμπάντων, με τις ακόλουθες αιθερικές τους υποστάσεις.
    Αυτά τα λέμε για ευκολία, παράλληλα σύμπαντα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τί ωραία πραγματάκια!!! Άνοιξε μια Πύλη στην αντίληψη μας. Λίγα και περιεκτικά. Εκλεκτή τροφή για σκέψη, homework για το υποσυνείδητο, all night dancing..

    "Να γιατι το Απόλυτο Εν, είναι μη υπαρκτό. Διότι για να εκδηλωθεί στην Ύπαρξη, πρέπει να διαιρεθεί.
    Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ."
    Δεν μπερδευτήκαμε καθόλου. Ήμασταν έτοιμοι να το ακούσουμε.

    (μια πολύ ευχαριστημένη) Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χαίρομαι που δεν σας μπέρδεψα! Ε, τότε ας προσθέσω και ένα μικρό συμπλήρωμα:
    Το Απόλυτο Εν, είναι η Πηγή και όχι η εκδηλωμένη της Ουσία (Λόγος).
    Άρα έχουμε τον 1ο Θεό (ανεκδήλωτος) και τον 2ο (εκδηλωμένος-δημιουργός).
    Το Απόλυτο Εν είναι ανύπαρκτο (δηλαδή δεν υπόκειται σε καμία αρχή-άναρχο) διότι αυτό, είναι η ίδια η Απόλυτος Αρχή.
    Την καληνύχτα μου, σε όλους και όλες.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αγαπητέ μου Λύκαστρε, θα ήθελα τώρα να σε ρωτήσω αν συνεχίζεις να επιθυμείς την διαγραφή των παλαιών σου σχολίων, όπως είχες ζητήσει αρχικά.
    Ρωτώ τυπικά, καθόσον μαντεύω ήδη την απάντηση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. "Ειμαι το κακο μεσα στο καλο. Ναι, ειμαι αλλος ανωνυμος και εσεις με προσκαλεσατε. Ειμαι το ελαττωμα μεσα στο φθαρτο κοσμο σας. Ειμαι ο βασιλιας σας. Δεν υπαρχει αρχη και τελος.Ειμαι παντοτεινος και αγεννητος. Δεν υπαρχει ωο θεου.
    Ειμαι το πλην και δερκομαι."

    Γεια σου "Δρακε". Θελεις να παιξουμε; Να μπορεις αραγε να αντεξεις; Ποσο "Δρακος" (απο το εδρακον) αληθεια μπορεις να εισαι; Ποσα βλεπει η οξεια και διαπεραστικη οραση σου; Το πρωτο σου κειμενο ειναι αρκετα ενθαρρυντικο. Οι δυο πολοι, οι δυο πολικοτητες συν και πλην που πολυ σωστα μας αναφερεις δεν ειναι αλλες απο τις πολικοτητες Γιν (-) και Γιανγκ(+). Χρησιμοποιησα τους αντιστοιχους Κινεζικους ορους, για να αποφυγω τυχον παρεξηγησεις. Ειναι αλλιως να λες πως εχω Γιν πολικοτητα (επικρατουσα) και αλλιως να λες πως εχω θηλυκη πολικοτητα. Τον ξενικο ορο τον δεχεται ευκολοτερα καποιος που δεν εχει εντρυφησει. Ο ανδρας δεν ειναι απαραιτητα Γιανγκ. Ειδικα οσο ειναι μικρο παιδι, ειναι Γιν. Η διαδικασια "ανδρωσης" του μπορει να γινει πολυ αργα ή και ποτέ, ειδικα αν παραμενει κρυμμενη πισω απο πεποιθησεις ταπεινοτητας. Μας ανοιγεις λοιπον το θεμα του "Ιερου γαμου", της σωστης ενωσης ανδρα και γυναικας, φωτιας και νερου. Το μυστικο νοημα του συμβολου του σταυρου. Και πιθανοτατα (εικαζω επειδη δεν το γνωριζω) το αντικειμενο του εσωτερικου χριστιανισμου.

    Δεν περασες καθολου απαρατηρητος, ομως εχεις κατι να προσφερεις περα απο την θεατρικοτητα (με την καλη εννοια) του λογου σου; Το μπαλακι σε σενα, θα αναμενω.

    Στο αλλο θεμα, οπως ορθα ανεφερε ο Λυκαστρος, ειχα ηδη πει τι θα κανω. Ουτε ζητημα δικου μου εγωισμου ειναι, ουτε μικρο παιδι ειμαι να κρατω "μανιατικο" θυμο κατι χρονια, αν με ειχε ενοχλησει κατι.

    "Πλεον ομως δεν ειμαι ιδιος. Δεν θα ειμαι ευχαριστος, οχι επειδη θα ειμαι υβριστικος προφανως, αλλα επειδη θα υποδεικνυω πεποιθησεις που αμφισβητω αν θα αντεξουν. Εξ ου και το ελευθερος"

    Πεποιθησεις σπαω. Εαν καποιοι ταυτιζουν τις πεποιθησεις τους με τον εαυτο τους, δεν ειναι δικο μου προβλημα. Αν ειμαι υπερ το δεον επιθετικος ή προκλητικος, ειναι υποκειμενικο. Δεν σπας την πεποιθηση του αλλου με γλυκολογα. Αυτο δεν γινεται. Με αγαπη αλλαζεις τον αλλο εαν αυτος θελει να αλλαξει. Εαν εχει συνειδητοποιησει το λαθος του. Τοτε η αγαπη σου, τον βοηθαει να τολμησει, να υπερνικησει την φοβια του. Εαν ειμαι αδικος ομως αυτο θελω να μου το δειχνετε. Ημουν αδικος με τον πατερ-Νικολα; Δεν αντιπαθω κανεναν, συμπεριφορες αντιπαθω. Η αντιδραση μου να δοκιμασω την πεποιθηση του πατερ-Νικολα περι κακου Σατανα, κακης κολασης, κακων μπερδεμενων αρσενικοθηλυκων (οι οποιες και φυσικα δεν αντεξαν καθολου) δεν ειχε να κανει τιποτα με τον ιδιο, τον οποιο και εκτιμω, οπως ολους ανεξαιρετως, και ειλικρινα λυπαμαι αν αποθαρρυνθηκε να συμμετασχει στους διαλογους μας, στους οποιους και τον ξανακαλω. Αλλα θα πρεπει να γνωριζεις πατερ-Νικολα (εαν το διαβαζεις αυτο), πως η αποπειρα σου να μας "νουθετησεις" στις εωλες αυτες πεποιθησεις με την απειλη του μπαμπουλα-Σατανα-κολασης, μεσω των χαμηλων ελατηριων του φοβου, μονο σοβαρες κουβεντες δεν ειναι. Αυτα δεν μπορει να γινονται αποδεκτα. Εσυ εισαι καθολα αποδεκτος και εχεις να μας προσφερεις αρκετα πραγματα, σε ισοτιμο επιπεδο φιλων και συνοδοιπορων. Για παραδειγμα, ειλικρινα θα ηθελα να μαθω αν εχεις αποψη στο εξης:

    Εαν οι γονεις μου εχουν βαφτισει μια κοπελα, τοτε αυτη θεωρειται πνευματικο τους παιδι, μεσω του μυστηριου της βαφτισης. Εγω, μπορω να εχω σχεση μαζι της;
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Θεωρω πως ημουν δικαιος λοιπον, θετοντας δικαια ορια. Και διατηρω την ελπιδα, πως καποια στιγμη που θα καθεται με καποιον αρχιμανδριτη σε καποιο παγκακι θα τον ρωτησει: "Γιατι ειπαμε πως ειναι κακος ο σατανας και μας μισει εμας τους ανθρωπους; Πώς το ξερουμε αυτο;" Ισως εμμεσως να σπερνω τον "σπορο" της αμφιβολιας. Και ειναι καλο αυτο, διοτι σημαινει πως ο ανθρωπος αρχιζει να αφυπνιζεται.

    Ημουν αδικος με τον Λυκαστρο; Οχι βεβαια. Το ξαναλεω. Εαν ταυτιζεστε με τις πεποιθησεις σας, θα υποφερετε, διοτι δεν πιστευω να καταφερετε να τις υπερασπιστειτε. Ισως και να το κανετε. Θα χαρω να "χασω". Αλλα θα πρεπει να το δειξετε αυτο. Δεν αρκει να μαθουμε να χανουμε, αυτο ειναι ηττοπαθες. Το δελφικο διδασκει "Ηττω υπερ δικαιω". Εαν δεν δικαιουσαι να χασεις,εαν δηλ δεν εχεις οντως χασει, γιατι να αποδεχτεις την ηττα σου; Απο που και ως πού; Επειδη ο αλλος δεν αντεχει την ηττα; Δικο του προβλημα.

    Το βημα ειναι δημοσιο, που σημαινει πως καθε σχολιαστης θα δεχτει δημοσια κριτικη. Φιλτραρισμος των αρνητικων σχολιων ειναι ατοπος. Δεν ελεγχονται τα σχολια (παρα μονο οταν γινονται καθαρα εξυβριστικα), αλλα εμεις μαθαινουμε να τα αντεχουμε. "Grow up" και κυριως "Man up" ειναι τα μιμιδια (memes). Παραδειγμα "Μαμα, μαμα, με ειπαν στο πανεπιστημιο χοντρο" "Γιε μου, "Man up"". Τι σημαινει αυτο; Γινε πιο πολυ Γιανγκ, υπευθυνος Γιανγκ,με τα δικα σου αρχ.. Γιανγκ. Ανδρας. Αυτο σημαινει πως μεχρι τωρα ημουν παιδι (ή γυναικα, Γιν) και τωρα γινομαι Ανδρας. Μαθαινω να αντεχω και να μην κλαψουριζω/γκρινιαζω (whining like a a little bitch)

    Λυκιε, εδω εχουμε μια διαφωνια αποψεων. Πιστευεις πως τα κανω αυτα λογω εγωισμου, πως εχω μεγαλο εγωισμο. Δεν ισχυει και οι πραξεις τις ζωης μου το αποδεικνυουν, αλλα αυτες δεν μπορεις να τις γνωριζεις. Η αιτιολογηση που δινεις ειναι μια αποψη. Εγω εχω μια διαφορετικη. Η δικια μου λεει πως γινομαι και Γιανγκ. "Μα ποιος σου δινει το δικαιωμα να την λες στους αλλους;". Δεν την λεω σε οποιον ναναι, αλλα σε οποιον παει γυρευοντας, σε οποιον θεωρω πως ειναι δικαιο να του την πω. Μπορω να στοιχειοθετησω σε καθε περιπτωση το γιατι το κανω. Εαν δεν το κανω, θα εχεις δικιο, θα ειναι εγωισμος, κακος εγωισμος. Εαν το κανω, δεν ειναι εγωισμος, ειναι δικαιοσυνη. Εαν δεν "μαζεψω" καποιον που πιστευω πως γινεται αδικος εις βαρος καποιου αλλου, τοτε ποιος θα το κανει; Ο αρχαγγελος Γαβριηλ; Ειμαι σιγουρος πως εχει σημαντικοτερα πραγματα να κανει. Περι ταπεινοτητας, νομιζω εχουμε διαφορετικη αποψη. Εγω την θεωρω χαρακτηριστικο της μιας πολικοτητας, οχι αρετη. Εγω θελω να γινω και καλος και κακος. Και Ανακιν και Darth Vader(απο το star wars). Δυσκολο ο ενας πολος να μην απορροφησει τον αλλο, αλλα θα το τολμησω. Ισως ο ανωνυμος "Δρακος" να εχει να μου προσφερει καποια συμβουλη.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλημερα
    Κρινω απο το εαν θεωρω πως καποιος, ακομα και αν ειναι εν αγνοια του, επηρεαζεται αρνητικα απο μια τετοια συμπεριφορα. Για παραδειγμα, καποιες απο τις θεωριες σου Λυκαστρε που δεν ισχυουν, μπορει να κανουν αρκετους αναγνωστες να αισθανονται ασχημα, ανικανοι ή αναξιοι επειδη δεν μπορουν να ακολουθησουν. Θελω να ξερουν πως δεν υπαρχει καποιο προβλημα σε αυτους, αλλα πως αυτες οι θεωριες εχουν το προβλημα. Γι αυτο και επιτιθεμαι σε αυτες κυριως και οχι τοσο σε σενα τον φορεα τους.

    Το αν θα παιξω εγω με τον "Δρακο" ειναι δικια μου υποθεση. Το ποιοι ειναι οι αρχαγγελοι Γαβριηλ,Μιχαηλ, Εωσφορος, τι πρεσβευουν και με ποιους ειναι, εχω ακουσει καποιες θεωριες, ολες ανιδεες. Εαν θελεις πες και την δικια σου, δεν εχω ομως ιδιαιτερες προσδοκιες για να ειμαι ειλικρινης. Δεν καιγομαι να τους συναντησω λοιπον, διοτι εγω ειμαι ανθρωπος. "Μεμνησο, οτι ανθρωπος ει" (να θυμασαι πως εισαι ανθρωπος)

    Εαν μου κανουν την τιμη ομως να επικοινωνησουν αυτες μαζι μου , θα τους ακουσω με απεριοριστη προσοχη και θα κριθουν σε πρωτο χρονο και οχι βασει πεποιθησεων, αυτο μπορω να το εγγυηθω. Αλλα δεν αναμενω να συμβει κατι τετοιο, πιο πολυ το ειπα επειδη το ανεφερες. Απλος σχολιαστης ειναι ο ανθρωπος, λες να καθεται κανας "Δρακος" , να ανοιγει το pc του, να μπαινει στον ΚΔ, να παταει στο αναψυκτηριο για να απλωσει κανα σεντονι; Τι windows να τρεχει; Αμα δε,μπαινει με linux τοτε θαναι σιγουρα "Δρακος". Αλλωστε δεν χρησιμοποιησε τον ορο Δρακος, απλα τη λεξη δερκομαι.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ούτε πέρασε από το μυαλό μου οτι ο Δράκος κι ο ανώνυμος που μας έγραψε το σχόλιο για το τί δίνει ο άντρας στην γυναίκα και το αντίστροφο, είναι το ίδιο πρόσωπο. Ισχύει κάτι τέτοιο τω όντι; Ο εκπρόσωπος του βασιλιά του κακού που υπερηφανεύεται (το κακό) οτι είναι και δικός μας βασιλιάς, μας έδωσε κι ένα τόσο καλό αρθράκι; Εγώ πάντως αποτάσσομαι από τον πρώτο και χρειάζομαι κάποια επιβεβαίωση οτι ταυτίζεται με τον δεύτερο.
    Δεν είμαι το γιν γιαγκ κατασκεύασμα της ύλης όσο κι αν αυτό καταφέρνει να επικρατήσει μέσω σφοδρών συναισθημάτων. Είμαι θεϊκός νους που προσπαθεί μέσα από υπεράνθρωπη προσπάθεια αφύπνισης, να απεγκλωβιστεί από τον τροχό Σαμσάρα και να ανέλθει στην Πηγή του.
    Περιμένω αντεπιχειρήματα.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Άλλο θέμα που τρέχει παράλληλα.
    Την φαντάζεται κανείς μας την Ανώτατη ανεκδήλωτη Αρχή; Τον πρώτο Θεό; Ποιά από τις υπαρκτές λέξεις θα μπορούσε να την προσεγγίσει κάπως; Είναι Αρχέτυπο; Είναι ο Νόμος; Είναι Νους; Τί είναι;
    Είπαμε οτι είναι αγέννητος. Δεν υπ-άρχει γιατί άρχει.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Να γιατι το Απόλυτο Εν, είναι μη υπαρκτό. Διότι για να εκδηλωθεί στην Ύπαρξη, πρέπει να διαιρεθεί."
      Άρα; Πού θα γυρίσω εγώ όταν απεγκλωβιστώ από τα δεσμά της ύλης;
      Στην ανυπαρξία; Στο ανεκδήλωτο; Πολύ δύσκολο το παράλληλο θέμα. Και πολύ απαιτητική εγώ που ζητώ την διερεύνηση του. Πώς να ξέρουμε; Ποιός ξέρει!! Μόνο ο Λύκιος έχει τέτοιου είδους απρόσιτες πληροφορίες και δεν ξέρω αν πρέπει κάθε τόσο να ζητώ να μοιραστεί μαζί μας τα όσια και τα άχραντα.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Χαχα! Όταν απεγκλωβιστούμε από τα δεσμά της ύλης, θα καταλήξουμε στον 2ο Θεό, τον Δημιουργό. Διότι το ανώτερο σώμα μας, το Πνεύμα, ανήκει στον Υπαρκτό Κόσμο, στον Εκδηλωμένο Θεό.
      Ο τελευταίος όμως, δεν είναι διαφορετικός από την Πηγή, αλλά αποτελεί την ΕΛΟΓΗ έκφρασή Του.
      Όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στην Ανυπαρξία. Αυτό θα συμβεί μόνο με το τέλος του Κόσμου. Και αυτό συμβαίνει με μια περιοδικότητα. Στο τέλος του Κοσμικού Ενιαυτού...
      Λίγο πριν την Γέννηση ενός νέου Υπαρκτού Κόσμου...
      Με την καλημέρα μου
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  67. Αν και δεν έχω χρόνο σήμερα,
    α) αγαπητέ Ε.Σ. μάλλον δεν αντιλήφθηκες το πνεύμα μου περί ήττας. Προσπάθησε πάλι.
    β) δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε, αγαπητέ μου, για το αν η ταπεινοφροσύνη είναι αρετή ή όχι. Ο καθένας εξέθεσε τις θέσεις του και τις υποστήριξε. Δεν με έπεισες και δεν σε έπεισα. Ο καθένας που διαβάζει, μπορεί να επιλέξει.
    γ) Το δίκαιο και η δικαιοσύνη, δεν έχει υποκειμενική υπόσταση. Οφείλει να έχει αντικειμενική υπόσταση, με την έννοια ότι προκύπτει από την εφαρμοσμένη ηθική των πολλών. Συνεπώς εσύ επιδιώκεις να εφαρμόζεις και να επιβάλεις στους άλλους, το δικό σου δίκαιο, αυτό που εσύ και οι πεποιθήσεις σου θεωρούν δέον και δίκαιον. Δεν είσαι φορέας δικαίου, παρά μόνο όταν είσαι σε θέση να γνωρίζεις το κοινώς αποδεκτό δίκαιο.
    Το "δίκαιο" του καθενός, δεν αποτελεί "Δίκαιο". Είναι μόνο οι δικές του πεποιθήσεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος.
    Αν λοιπόν, δεν είσαι δικαστής ή αν δεν έχεις παραπλήσιο ρόλο, ας μην επικαλείσαι τον ρόλο του εφαρμοστή Δίκαιου, αλλά ας μιλάς για το δικό σου "νομίζω".
    δ) και τέλος, πιστεύω ότι όσοι νομίζουν ότι με την λογική τους και μόνο, μπορούν να ερμηνεύσουν τον Κόσμο, πλανώνται πλάνην οικτράν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να είναι δέσμιοι της πεπερασμένης τους "λογικής", αποτελώντας τους γνωστούς έξυπνους-χρήσιμους ηλίθιους (αυτό δεν είναι μομφή, αλλά κρύβει μια μεγάλη αλήθεια). Συνετή χρήση της λογικής και όχι θεοποίηση της.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. Ναι, είμαι αντι-σκεπτικιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ (ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΑ). ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΔΗΛΑΔΗ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. "Κακια" εννοειται εδω η υλη. Βασιλιας του κακου ειναι ο βασιλιας του κοσμου της υλης. Ειναι ο δικος μας βασιλιας, καλως ή κακως, ετσι ειναι, αυτο ειναι γεγονος. Ο Λυκιος το διατυπωσε πολυ ωραια οταν ειπε πως η Πηγη ειναι ανυπαρκτη διοτι ειναι η ιδια η Αρχη, οποτε δεν ειναι κατω απο καμια Αρχη. Στην ουσια ομως το νοημα της λεξης παει αναποδα. Ο κοσμος μας ειναι ανυπαρκτος(οπως την εννοουμε σημερα τη λεξη) και η Πηγη-1οςΘεος-Απολυτο-Ακτινα ειναι το μονο που υπαρχει.(οπως την εννοουμε σημερα τη λεξη)

    Ζουμε οντως σε μια εικονικη πραγματικοτητα και βιωνουμε τον τροχο της Σαμσαρα. Αυτος ο κοσμος ειναι οντως φυλακη-κοσμημα. Η πραγματικη ελληνικη θρησκεια αναφερεται στον δυισμο, αναγνωριζει και το πνευμα και την υλη. Μην την ξεφτιλιζουμε την υλη. Ναι ειμαστε κατι ανωτερο, αλλα η υλη ειναι η προβολη του πνευματος στον κοσμο αυτο.

    Η προσπαθεια αφυπνισης λεγεται και ξεμαγεμα (disenchantment). Τοτε τα βλεπεις τα πραγματα υπευθυνα. Βλεπεις πως εσυ εισαι οι ασθενειες σου, εσυ οι φοβιες, εσυ οι προτιμησεις σου, εσυ τα παντα. Βλεπεις με οξυδερκεια. Δερκεσαι. Οπως ο δρακος, που βλεπει τα παντα. Ο καλυτερος τροπος απεγκλωβισης ειναι να βιωσεις και να συνθεσεις ολες τις πολικοτητες μεσα σου. Αμα βρεθεις σε αδιεξοδο, βγες απο εκει που μπηκες. Λογικο δεν ειναι; Αφου διαχωριστηκες στην ενσαρκωση, τοτε ξαναενωσου. Η υλη ειναι συμμαχος σου σε αυτο, σε βοηθαει να το δεις. Δεν χρειαζεται τιποτα δραστικο, παρα μονο απο-ταυτιση.Ειμαστε ηδη συνδεδεμενοι με το Απολυτο-Πηγη.Μεσω αυτης της ενεργειας τροφοδοτουμε το Ματριξ. Η ρηση σου που θα γυρισω, ειναι ενδιαφερουσα. Ανοιγεις ενα ζητημα. Και εαν εχει υπαρξει καποια κσομικη καταστροφη και δεν μπορουμε να γυρισουμε; Πού το ξερουμε; Τοτε το οτι βρισκομαστε εδω ειναι μονοδρομος. Ζουμε σε μια φουσκα αεναως χωρις να μπορουμε να παμε πουθενα. Αλλα αν ηταν ετσι θα τοξερε ο Γκουρτζιεφ. Αυτος ειχε πει πως μονη λογικη σκεψη οταν μαθουμε πως ζουμε σε μια φυλακη, ειναι να αποδρασουμε. Αρα υπαρχει καποιο καλυτερο σημειο που μπορουμε να παμε, ειναι σιγουρο.

    Λυκιε, συμφωνω για την ηττα. Την εφαρμοζω καθημερινα ως gamer.Ο gamer γινεται καλος, οταν εχει χασει αρκετες φορες. Σχολιασα το να μην τα παραταμε ως την τελευταια στιγμη, γιατι υπαρχουν πολλοι που τα παρατανε γρηγορα λεγοντας "χασαμε". Οταν ειναι στην ομαδα μου, δεν ειναι και πολυ ευχαριστο.
    Το δικο μου "νομιζω" σιγουρα δικαιουται τουλαχιστον να προστατευει τον δικο μου εαυτο και τα δικα του ορια(αν οχι τριτων), σε λογικη ισοτιμιας. Η φυση του Γιανγκ ειναι να πέρνει ακομα και αυτα που δεν δικαιουται. Δεν θα του το επιτρεψω. Τον ρολο του δικαστη, κανεις δεν τον δικαουται στον κοσμο της υλης, ουτε καν ο δικαστης των δικαστηριων.
    Ειναι ενδειξη υγειας να διαφωνουμε, αλλα αυτο να μην μας επηρεαζει στα υπολοιπο. Στο ζητημα της λογικης, αν αναφερομαστε σε στειρους επιστημονες ειμαι συμφωνος. Ομως μπορει καποιος να ειναι ορθολογιστης αλλα ταυτοχρονα να ταξιδευει σε αιθερικους κοσμους. Η επιστημονικη μεθοδος ειναι αυτη που ειναι πεπερασμενη, ακομα και η αναλυση του ασυνειδητου υπακουει σε βασικους κανονες λογικης.

    Τριτογενεια ονομαζονταν η Αθηνα, γιατι ηταν τριτο γενος, γεννηθηκε τριτη σε φθινουσα πορεια απο τα πανω προς τα κατω. Ομως ο Νομος των Τριων οριζει πως η συνθεση απαιτει τρεις αρχες για να υπαρξει η συνθεση. Οι δυο πολικοτητες και ο καταλυτης, η αφανης τριτη δυναμη.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, παιδιά ο Λύκαστρος διαβάζει αρχαίο κείμενο χωρίς μετάφραση!!!!!
      Και ξεχνάει πως κάποιος είπε τις προάλλες: εγώ όταν βλέπω κείμενο αμετάφραστο το παραβλέπω.
      Βρε δεν έχουμε όλοι αυτή την ευχέρεια! Κι εγώ που τάχα ψιλομπορώ, (είμαι νεοελληνικό τμήμα, αλλά έλιωσα και τέσσερα κοτλέ για να μάθω αρχαία ελληνικά, κουράζομαι, δυσκολεύομαι) . Ρίχνε και μια ελεύθερη μετάφραση!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δερκομαι= βλεπω, παρατηρω, βλεπω καθαρα, αντιλαμβανομαι, διακρινω κυρίως με οξεια οραση, είμαι οξυδερκής, απαστράπτω, λάμπω, διαβλέπω, κοιταζω προσεκτικά, βλέπω περα απο το προφανες
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ωραίο Κυριακάτικο πρωινό! Μεταξένιο! Μέχρι και ο Λύκαστρος ξεδιπλώνει σεντόνια. Που έριχνε μια σπίθα και περίμενε τον άξιο συμπαίκτη να το συνεχίσει. Κατάλαβε οτι εμάς έχει, με μας θα παίξει..

    "Διότι το ανώτερο σώμα μας, το Πνεύμα, ανήκει στον Υπαρκτό Κόσμο, στον Εκδηλωμένο Θεό."
    Το ξέρω οτι είμαστε σώμα και πνεύμα. Έλεγα όμως μήπως είμαστε κάτι περισσότερο.
    Έλεγα μήπως ενυπάρχει σύνδεσμος/ ακτίνα που μας ενώνει κατευθείαν με την Πηγή- 1ο Θεό. Έλεγα δηλαδή μήπως ο Άνθρωπος είναι δημιούργημα/εκδήλωση του πρώτου Θεού και αδελφός επομένως του δεύτερου Θεού- Δημιουργού του Μάτριξ.
    Όπως το παρουσιάζει δηλαδή ο Ερμής. Ο Άνθρωπος/θεός/δημιουργός, πριν την Πτώση.

    Αλλιώς "τί να την κάνεις την ζωή κι ας είναι κι άλλη τόση.." (αστείο:)) χαχα)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Θυμήθηκα κάτι που μου έμεινε από την εποχή που διάβαζα λευκή αδελφότητα. Το βάζω στο τραπέζι απλώς για να βρίσκεται. "Είμαστε μετασχηματιστές ενέργειας." Χοάνες.

    Επίσης άσχετος συλλογισμός, : είμαστε μπαταρίες. Φορτιζόμαστε συνεχώς με ενέργεια. Η ενέργεια αυτή είναι ο αιθέρας, ας πούμε.
    Ή είμαστε μετασχηματιστές. Αλλάζουμε τον Αιθέρα σε κάτι. Σε άλλης μορφής ενέργεια.
    Σε ..τροφή αγγέλων που έλεγε κι ένας φίλος μου αστειευόμενος.
    Είναι ψυχαγωγικού τύπου όλα αυτά. Δεν ισχυρίζομαι οτι έχουν κάποια βασιμότητα αφού είμαι η πιο άσχετη των ασχέτων στην Φυσική.
    Είναι Κυριακή πρωί, είναι αναψυκτήριο, είμαι χαρούμενη που είμαστε όλοι αγαπημένοι. Και αυτοσχεδιάζω...

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΜΩΣ ας μην ξεχνάμε οτι ο Μιχαήλ είπε το περίφημο " Στώμεν Καλώς" και σταμάτησε την Πτώση των ταγμάτων που ακολουθούσαν τον Εωσφόρο. Και αυτό το "Στώμεν καλώς" όλοι μας μπορούμε να το επικαλούμαστε στις δύσκολες στιγμές μας για να σταματήσουμε την πτώση μας!!

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  77. Για όσους θέλουν ένα Κυριακάτικο ανάγνωσμα

    Το οριζόντιο ύψος

    Η ιστορία αυτή είναι από το βιβλίο: “Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες” του Αργύρη Χιόνη, εκδόσεις Κίχλη

    Μια φορά και έναν καιρό, πλάι σε ένα πανύψηλο υπερήφανο κυπαρίσσι, ζούσε μια ελάχιστη ταπεινή αγριάδα, που ζήλευε το μπόι του κυπαρισσιού κι ήθελε να το φτάσει, γι’ αυτό και τεντωνότανε αδιάκοπα στις μύτες των ριζών της, πασχίζοντας να σηκωθεί πιο πάνω από το χώμα.
    Μάταιη προσπάθεια και αρκετά οδυνηρή γιατί, κάθε φορά που έκανε αυτή τη γυμναστική, για μέρες μετά την πόναγε ανυπόφορα η μέση της.

    Το κυπαρίσσι, που παρακολουθούσε αφ’ υψηλού τον αγώνα της αγριάδας, σειόταν και λυγιόταν καμαρωτό και της έλεγε υπεροπτικά, με προφορά σχεδόν εγγλέζικη, της Οξφόρδης: “Δεν γνωρίζετε τι χάνετε αγαπητή μου αγριάδα, εκεί στην επιφάνεια του εδάφους όπου βρίσκεσθε.
    Δίχως να θέλω διόλου να υπερηφανευθώ, σας πληροφορώ ότι από την κορυφή μου έχω απεριόριστη θέα του κόσμου και θα ήταν ακόμα πιο απεριόριστη, θα έβλεπα ως τη Γουατεμάλα, αν κάποια αναιδή βουνά, γύρω τριγύρω, δεν την περιόριζαν.
    Ωστόσο ευελπιστώ ή, μάλλον έχω τη βεβαιότητα ότι η βροχή θα λιώσει, σιγά σιγά, αυτά τα αναιδή βουνά και τότε θα δω τη Γουατεμάλα. Το σχέδιο αυτό είναι βεβαίως μακροπρόθεσμο, αλλά μπορώ να περιμένω, αφού ως γνωστόν, ζω επτακόσια χρόνια”.

    Η αγριάδα αν και δεν ήξερε ούτε που βρίσκεται αυτή η Γουατεμάλα ούτε αν τα βουνά λιώνουν από τη βροχή ούτε, ακόμη, αν είναι πολλά τα επτακόσια χρόνια, ακούγοντας αυτά τα ανήκουστα λόγια, ένιωθε την καρδιά της να μαραζώνει και, τις νύχτες που κοιμόταν, έβλεπε πάντα το ίδιο όνειρο.

    Ψήλωνε, λέει, ψήλωνε τόσο, που ξεπερνούσε κατά πολύ στο μπόι το κυπαρίσσι, ξεπερνούσε ακόμη και τα πιο ψηλά βουνά κι έβλεπε από κει πάνω όχι μόνο τη Γουατεμάλα αλλά και το Ακαλακούμπα, χώρα ακόμα πιο μακρινή, ακόμα πιο ωραία, όπου οι άνθρωποι χόρευαν ένα γρήγορο χορό που τόνε λέγανε ρούμπα.
    Βέβαια όταν ξύπναγε το πρώτο πράγμα που έβλεπε μπροστά της ήταν ένα σαλιγκάρι τόσο αργοκίνητο, που έμενε στο οπτικό πεδίο της όλη τη μέρα, προκαλώντας της κατάθλιψη και κάνοντας την να μην βλέπει την ώρα πότε θα ξανανυχτώσει, για να κοιμηθεί και να ονειρευτεί το μακρινό Ακαλακούμπα και τον γρήγορο χορό που τόνε λένε ρούμπα.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Έτσι ζούσαν κυπαρίσσι και αγριάδα, πλάι πλάι, αλλά το καθένα στον κόσμο του, ώσπου μια μέρα φθινοπωρινή (χρόνια πολλά, πάρα πολλά πριν τα επτακόσια), που ο ουρανός είχε ένα χρώμα μολυβί, μια λάμψη ξαφνική, ονόματι αστροπελέκι, χτύπησε κατακέφαλα το κυπαρίσσι και το έκαψε.
    Η βροχή που ακολούθησε, μπόρα τρικούβερτη, αντί να λιώσει τα βουνά που του κρύβαν τη Γουατεμάλα, τη στάχτη του έλιωσε και γκρίζα λάσπη την υπερηφάνεια του έκανε.

    Η αγριάδα, άναυδη στην αρχή, όταν συνήλθε κάπως, μακάρισε το ελάχιστο της μπόι και θρήνησε το κυπαρίσσι, που - πως να το κάνουμε; - αν και φλύαρο και υπερφίαλο, της είχε χαρίσει το όνειρο των μεγάλων αποστάσεων, του απέραντου κόσμου.

    Μετά απ’ αυτό το θλιβερό γεγονός, σταμάτησε την έτσι κι αλλιώς ανώφελη γυμναστική της και μόνο αραιά και που έβλεπε στον ύπνο της το εξωτικό Ακαλακούμπα. Κανένας όμως πια δεν χόρευε εκεί τη ρούμπα.

    Ήτανε, βέβαια, ακόμα νεαρά και εστερείτο πείρας, που καν δεν γνώριζε τις φυσικές τις ιδιότητες. Έτσι, ένα ανοιξιάτικο πρωί, παραξενεύτηκε πολύ, νίωθοντας να τη φαγουρίζουνε οι ρίζες της, κι ακόμα πιο πολύ παραξενεύτηκε σαν είδε, δύο μέρες τρεις αργότερα, λίγο πιο κεί, μεσ’ απ’ το χώμα να προβάλει ένα μικρό, χλωροπράσινο βλαστάρι αγριάδας.

    “Μπα, καινούργια απόχτησα γειτόνισσα!” ήταν η πρώτη σκέψη της, αλλά όταν είπε “καλωσόρισες, γειτόνισσα”, άκουσε, την ίδια ακριβώς στιγμή, να λέει και το βλαστάρι τα ίδια λόγια, να την καλοσωρίζει δηλαδή με την φωνή της. Το ίδιο έγινε, ακριβώς, άλλες δύο μέρες τρεις αργότερα, όταν καινούργιο εμφανίστηκε, πιο πέρα, βλασταράκι.

    Μπορεί, λοιπόν, να ήταν άπειρη, αλλά κουτή δεν ήταν.
    Έτσι, κατάλαβε ότι στον εαυτό της μίλαγε, αφού τα νέα αυτά βλαστάρια από τις ρίζες της ξεπήδαγαν και σαρξ εκ της σαρκός της ήσαν.

    Λόγια πολλά για να μην λέμε και χρόνο να μην κλέβουμε απ’ την αιωνιότητα, μέσα σε χρόνια ελάχιστα, πολύ πιο λίγα από τα επτακόσια, η αγριάδα είχε ρίζα τη ρίζα, καταβολάδα τη καταβολάδα, βλαστάρι το βλαστάρι, όλο το κάμπο καταχτήσει κι όλα τα βουνά ως τη κορφή τους και πιο πέρα.

    Για το πιο πέρα δεν μπορώ να πω, τα μάτια μου μονάχα ως τις βουνοκορφές την ακολούθησαν, πιο πέρα δεν άντεξαν. Έμαθα ωστόσο, από έγκυρες πηγές, πως έφτασε στο Ακαλακούμπα και πως στο δροσερό και καταπράσινο χαλί της χορεύουν τώρα γυμνοπόδαροι εραστές τη ρούμπα.


    Επιμύθιο Ι: Όσο πιο κοντά στη γη βρίσκεσαι, τόσο πιο μακριά από τ’ αστροπελέκια είσαι.


    Επιμύθιο ΙΙ: Δια του οριζοντίου ύψους, η απόστασις, έως το Ακαλακούμπα, καλύπτεται εις χρόνον κατά πολύ συντομότερον των επτακοσίων ετών.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Επιμυθιο 3: Καλυτερα να τολμησεις να πεταξεις και ας αποτυχεις, απο το να ζησεις ολη σου τη ζωη προσγειωμενος. Ο θανατος θα μας βρει ετσι κι αλλιως ως θνητους. Τουλαχιστον θα εχουμε παρει μαζι μας το: "Ναι, τολμησα"

    Επιμυθιο 4: Εαν σε ενδιαφερει το καθε Ακαλακουμπα, τοτε στη γη ειναι ο δρομος σου. Να εξαπλωνεσαι και να επεκτεινεσαι, σκετος φεουδαρχης ή σαν καποιο βιολογικο ιο. Εαν αυτο που ψαχνεις να δεις δεν βρισκεται στην οριζοντια διασταση ενος λαβυρινθου για ποντικια εργαστηριου , τοτε η καθετη ειναι ο δρομος σου.

    Η καθετη ομως διασταση δεν εχει να κανει με το υψος, αλλα με κινηση προς τα πανω, εννοωντας ανωτερο κοσμο. Το πώς θα γινει αυτο, ειναι ακριβως το αντικειμενο συζητησης μας
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό κι αυτό!!!! Έχεις δίκιο.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Υ.Γ. Προς τα πάνω πάντα αλλά χωρίς έπαρση και αλλαζονία. Με εκστατικό βλέμμα για τα θαυμαστά που πρόκειται να αντικρύσουμε και με καθαρή και αγνή καρδιά. Για να ξεχωρίζουμε ποιά είναι τα δικά μας όρια και να μην τα μπερδεύουμε με τα όρια κάποιου άλλου. Γιατί ταυτόχρονα με το ανέβασμα μας έχουμε να κάνουμε κι αυτήν την πολύ λεπτή διάκριση. Γιατί η κακώς εννοούμενη υπερηφάνια προκαλεί την Πτώση.

      Διαγραφή
    2. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, η πραγματική ανάπτυξη γίνεται προς τα μέσα. Οπουδήποτε έξω είναι Μάτριξ.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  80. Φυσικα και η αναπτυξη γινεται προς τα μεσα. Ο μυθος διδασκει και διασωζει πως οταν ο Διας αποφασισε να τιμωρησει τους ανθρωπους επι Ατλαντιδας για την αδικια τους και την πλεονεξια τους, τους αφαιρεσε το θεικο τους κομματι. Ομως αυτο το θεικο κομματι, ως κομματι του ιδιου του θεου-Πηγη δεν καταστρεφεται. Μονο φυλακιζεται. Και ο Διας λοιπον οταν μαζεψε και τους υπολοιπους θεους στην κατοικια τους απο οπου βλεπουν τα παντα, ειπε: "Θα την κρυψω στο μονο σημειο που ο ανθρωπος δεν θα ψαξει ποτέ για να την βρει. Βαθια μεσα του".

    Αρα λοιπον μεσα μας βρισκεται το κλειδι για να ξεκλειδωσουμε τους ανωτερους κοσμους. Το να το βρουμε μεσα μας, ισουται με το να απαλλαξουμε την ψυχη μας απο τους ρυπους, συσσωρευμενα παθη και πεποιθησεις, κρυσταλλωμενες ιδεοληψιες. Μεσα μας και οχι μακρια στο διαστημα. Η ενεργεια ως καυσιμο ομως που θα τροφοδοτησει αυτες τις πτησεις ειναι η σεξουαλικη ενεργεια και εδω κρυβεται το μυστικο των αλχημιστων, του ιερου δισκοποτηρου κτλ. Αυτο το γνωριζω και εμπειρικα. Με χαμηλη σεξουαλικη ενεργεια διαθεσιμη, για παραδειγμα ο χρονος που μπορει καποιος να συντηρησει συνειδητο ονειρεμα ειναι ελαχιστοτατος. Αν και αφυπνιζεται(μεσα στο ονειρο), το ρολοι τικ-τακ, μετραει αντιστροφα και ξανακοιμαται(μεσα στο ονειρο). Το ματριξ καταρρει και στο ξυπνιο, οταν σταματησει ο νους, και επιγνωσει τον εαυτο του. Αλλα αυτο ειναι αρκετα πιο δυσκολο, στο ονειρο ειναι ευκολοτερο γιατι ηδη βρισκεται σε αναστολη λειτουργιας.

    Ομολογω πως ανεφερα εντελως τυχαια σαν παραδειγμα τον Μιχαηλ, αλλα με το σχολιο του Λυκαστρου θυμηθηκα πως το ζητημα Μιχαηλ-Εωσφορου ειναι εκκρεμες και πολυ ενδιαφερον. Κομβικο. Με τον ταξιαρχη Μιχαηλ εχω ειλικρινα σκαλωσει. Αδυνατω να βρω ποιος ειναι μεσα απο την ελληνικη προσεγγιση. Προφανως ο Εωσφορος ειναι ο Προμηθεας, αλλα ο Μιχαηλ ποιος ειναι; Εαν ο Μιχαηλ νικησε τον Εωσφορο και τον εδιωξε απο τον Παραδεισο, τοτε ποιος ειναι αυτος που τιμωρησε τον Προμηθεα; Ο Διας δεν ειναι; Μηπως ειναι αυτος που εφαρμοσε την αποφαση του Δια να δεσει τον Προμηθεα στον βραχο, αναλογο της πτωσης του, καθως και τα δυο συμβολιζουν την πτωση και δεσιμο στον κοσμο της υλης. Δηλαδη ο Εωσφορος και να ηθελε δεν μπορει να απαρνηθει τον κοσμο της υλης αφου ειναι τιμωρημενος εδω, ο κοσμος της υλης υπαρχει λογω αυτου, αλλιως πιθανοτατα δεν θα υπηρχε. Μηπως ο Μιχαηλ ειναι ο Αετος που του τρωει το συκωτι; Δυσκολευομαι να τον βρω τον Μιχαηλ
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεπανάληπτο σεντόνι! Καθαρός στοχασμός χωρίς προσμίξεις! Που τον απολαμβάνεις και σου κινητοποιεί την σκέψη χωρίς να αναμοχλεύει συναισθήματα.
      Αυτός είναι ο Αποστασιοποιημένος Στοχασμός.
      Από παλιά διαβάσματα θυμάμαι οτι ο Μιχαήλ είναι το αγαπημένο παιδί της λευκής αδελφότητας. Τον ταυτίζουν μάλιστα με τον Χριστό. Οτι είναι μια από τις ενσαρκώσεις του στην Γαία. Όμως αυτοί όλο βλακείες λένε. Αλλά θα ψάξω να τα βρω και να τα ξαναδώ.
      Θα μας πει βέβαια ο Λύκαστρος την συνέχεια. Ως εκεί που ξέρει.

      Έχω ξυπνήσει δυο τρεις φορές κι εγώ στον ύπνο μου. Την πρώτη προσγειώθηκα σε γνωστό οικείο δρόμο και ξύπνησα. Κοίταξα λίγο, είδα κάποιους ανθρώπους, ακόμη τους θυμάμαι, έκανα μερικά βήματα. Έγινε πολύ κουραστικό. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, βαρέθηκα. Τα παράτησα κι έβαλα τον αυτόματο πιλότο.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  81. Σιγα το σεντονι, κοψε κατι. Αυτο που θα πρεπει να συνειδητοποιησουμε ειναι το εξης. Πολυ συχνα οταν λεμε πως θελουμε να αποδρασουμε, να βγουμε απο τον κυκλο της σαμσαρα και των επανενσαρκωσεων, το λεμε επειδη ζουμε μια δυστυχισμενη ζωη. Και ζουμε μια δυστυχισμενη ζωη διοτι ακομα υπακουμε στον προγραμματισμο που μας εχει δοθει. Πωε πρεπει να δουλευεις πολυ, να εισαι επιτυχημενος, να εισαι ενταξει με τις υποχρεωσεις σου, να εισαι ευγενης, να εισαι καλος, αν εισαι, να εισαι κτλ. Το να μπουμε προς τα μεσα, ισοδυναμει να σπασουμε αυτον τον προγραμματισμο. Τοτε θα παρατηρησουμε πως η ζωη μας μονο δυστυχισμενη δεν θα ειναι. Αυτο ισοδυναμει με την αρχη του σπασιματος του κυκλου των επανενσαρκωσεων. Σταδιακα τοτε θα επελθει η ελευθερια και ο κοσμος οτυ θαυμαστου θα αρχισει να γινεται καθαροτερος.

    Αρα που ειναι το εμποδιο; Στον προγραμματισμο. Ο προγραμματισμος χρειαζεται να σπασει

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΑΚΟΥΩ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ. ΟΜΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ.
      ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΓΕΝΗΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΩΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΩ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟ? ΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ?
      ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΦΟΒΕΡΗ ΘΕΩΡΙΑ! Α, ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΑΜΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.....
      ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
      ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΟΥ. Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ. ΧΑΧΑΧΑ!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Χαχα ο Αρκτούρος ήρξατο πρωί πρωί χειρών αδίκων:-)
      Όμως δεν μας πειράζει γιατί η συχνότητα του είναι πολύ ευχάριστη, τώρα που μάθαμε το πνεύμα με το οποίο λέει αυτά που λέει, που είναι ένα παιχνιδιάρικο διανοητικό φλερτ! Μια πρόκληση για παραπάνω εξηγήσεις.
      Από πού τα έβγαλες βρε όλα αυτά που λες; Ποιός μίλησε για έναν βρώμικο, αγενή, θρασύ τεμπέλη; Συζητάμε αν ο άνθρωπος της γνώσης, ο πολεμιστής της κόψης του ξυραφιού, που "γειώνεται μόνο για να εξυπηρετήσει τα τρέχοντα και απαραίτητα της υλικής πραγματικότητας με νηφαλιότητα και συναισθηματική αποστασιοποίηση και μάλιστα πολλές φορές με ευχάριστη διάθεση", είναι εκτός προγραμματισμού. Τα τρέχοντα και απαραίτητα της υλικής πραγματικότητας ποιά είναι, Αρθούρο; Δεν είναι η εξεύρεση των προς το ζειν; Δεν είναι η εργασία; Γιατί μας τον έβγαλες τεμπέλη; Απλώς λέμε μήπως αν συμμετέχει στο υλικό γίγνεσθαι με αποστασιοποίηση, χωρίς να ενσωματώνεται ψυχικά και συναισθηματικά αλλά κρατώντας άγρυπνη την νηφαλιότητα του, έχει έτσι την ευχέρεια να κάνει τον ελεύθερο χρόνο του τα κβαντικά του αλματάκια. Κι όταν λέμε για κβαντικά αλματάκια εννοούμε οτιδήποτε τον εξιτάρει και του ανεβάζει τις δονήσεις. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Λύκαστρου, ας πούμε, που το έχουμε πρόσφατο. Τον ελεύθερο χρόνο του κάνει χωροχρονικές βουτιές στα αρχαία κείμενα και με υπομονή ανεξάντλητη κι ένα λεξικό στο χέρι προσπαθεί να ανακαλύψει τί κρύβεται πίσω από την κεκαλυμμένη παράδοση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Άλλος κάνει το ονείρεμα του, άλλος αναμειγνύει το πνεύμα του με άλλα αγαθά πνεύματα ώστε από την σύνθεση των εμπειριών και των γνώσεων να φωτιστεί κανένα κομματάκι Αλήθειας. Και ούτω καθεξής.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    3. ΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ:
      Και ζουμε μια δυστυχισμενη ζωη διοτι ακομα υπακουμε στον προγραμματισμο που μας εχει δοθει. Πωε πρεπει να δουλευεις πολυ, να εισαι επιτυχημενος, να εισαι ενταξει με τις υποχρεωσεις σου, να εισαι ευγενης, να εισαι καλος, αν εισαι, να εισαι κτλ. Το να μπουμε προς τα μεσα, ισοδυναμει να σπασουμε αυτον τον προγραμματισμο. Τοτε θα παρατηρησουμε πως η ζωη μας μονο δυστυχισμενη δεν θα ειναι. Αυτο ισοδυναμει με την αρχη του σπασιματος του κυκλου των επανενσαρκωσεων.
      ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΛΑ, ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΚΙ ΑΠ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ "ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"
      ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ? ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ......
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  82. Γειά σας και χαρά σας..

    ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ = ΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ = ΑΧΡΑΝΤΟ ΠΥΡ = ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ = ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ = ΠΥθΑΓΟΡΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ = ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑθΗΜΑΤΙΚΑ = ΚΑθΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ = ΑΝΑΠΤΕΡΩΜΕΝΟΣ


    Υ.Σ. ( "Γαία φυλακή μεταγωγών".. αν μου επιτρέπεται μια διόρθωση, δεν είναι "Γαία".. είναι Χθόνα. )

    Έρρωσθε


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. "Ο προγραμματισμός χρειάζεται να σπάσει."
    Εννοείται. Ο αιθεροβάτης( με την κυριολεκτική έννοια και όχι όπως έχει εκπέσει), αυτός που γειώνεται μόνο για να εξυπηρετήσει τα τρέχοντα και απαραίτητα της υλικής πραγματικότητας με νηφαλιότητα και συναισθηματική αποστασιοποίηση και μάλιστα πολλές φορές με ευχάριστη διάθεση, είναι εκτός προγραμματισμού.
    Αλλά εκτός από τον αιθεροβάτη ή "ονειρευτή", υπάρχει και ο "διώκτης". Αυτός σπάει το Πρόγραμμα εξασκώντας την τέχνη της παραφύλαξης. Αδυσώπητος, πονηρός, υπομονετικός και γλυκός δοκιμάζεται στο υλικό πεδίο, εξασκώντας τεχνικές αντιμετώπισης των μικρών τυράννων της καθημερινότητας. _

    Το να ζει κανείς μια όμορφη και ισορροπημένη ζωή δεν είναι η ευτυχία. Υπάρχουν παράγοντες έξω από την βούληση και την δύναμη υλοποίησης του ατόμου. Υπάρχει το Κάρμα. Σπάζοντας το Πρόγραμμα, βγαίνεις από τον τροχό του Κάρμα.
    Μια φίλη έγραψε:
    "Το "πολεμάω και οραματίζομαι" είναι η μόνη Αλήθεια μας.

    Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον Θείο Νόμο...Ακόμα και να θέλει να αποσιωπήσει την Αλήθεια, εκείνος είναι εδώ, μέσα μας και δεν καταλαβαίνει από εγωισμούς...

    Κάθε επιλογή έχει και τίμημα...Αν ενώ οφείλαμε να υπηρετούμε την Αλήθεια, τα έφερε έτσι η ψευδαίσθηση μας και υπηρετήσαμε τον εγωισμό μας...ο Νόμος δεν εκδικείται ποτέ, μόνο εκπληρώνεται...Και τότε το τίμημα είναι πολύ ελαφρύ...απλά για να μας θυμίζει ότι ο πολεμιστής είναι εδώ για να αυξήσει μέσα του το Καλό..."

    Υ.Γ. Πάντως σεντόνια λέγονται πλέον όλα τα σχόλια σου, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την έκταση τους. :-)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Σε πρώτη ζήτηση βρήκα αυτό. Για την Γαία νομίζω καλά τα λέει. Όσο για την Χθόνα, επιφυλάσσομαι.

    ΓΑΙΑ ή ΧΘΟΝΑ .Λέξεις και ιστορίες.Παγκόσμια πρώτη
    γράφει ο Παυσανίας

    Αγαπητοί φίλοι
    Είναι καιρός τώρα που ασχολούμαστε με έννοιες που ενώ φαίνονται εκ πρώτης ως κοινές αλλά που στην πραγματικότητα είναι τόσο εντυπωσιακές που απορείς. Η υποτιθέμενη κοινότητά τους μαζί με την άγνοια ήταν που τις άφησαν στην αφάνια. Αν γνωρίζαμε για παράδειγμα το τι σημαίνει ΓΑΙΑ θα είχαμε γλυτώσει τουλάχιστον 1500 χαμένα χρόνια στο σκοτάδι.
    Πάμε λοιπόν στην επεξήγηση.
    Η λέξη ΓΑΙΑ αρχικά όπως ίσως γνωρίζετε είναι η δεύτερη αναφερόμενη έννοια μετά το ΧΑΟΣ στην Θεογονία του Ησιόδου. Είδαμε ότι το ΧΑΟΣ είναι η αιτία της αρχής αλλά η ΓΑΙΑ;
    Προφανώς καταλαβαίνεται ότι η ΓΑΙΑ είναι έννοια και όχι μόνο ο πλανήτης μας.
    Αυτό βέβαια που εύκολα καταλαβαίνετε επί τόσα χρόνια δεν έγινε αντιληπτό από τους "ειδήμονες" αλλά συνεχίζουν να είναι ειδήμονες.
    Τι σημαίνει λοιπόν ΓΑΙΑ. Για να απαντηθεί θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε την συμπεριφορά της ενέργειας κάτω από ορισμένες συνθήκες. Πολλές φορές λοιπόν η ενέργεια αναγκάζεται να περιστραφεί γύρω από έναν άξονα δημιουργώντας φαινόμενα όπως οι σπειροειδείς Γαλαξίες σαν και τον δικό μας. Αν το ποσό της ενέργειας είναι μικρότερο τότε δημιουργεί ήλιους. Όταν όμως είναι αρκετά μικρό για να δημιουργήσει ένα από τα δύο προηγούμενα σχήματα τότε μέσα από μια διαδικασία ταχύτατης περιστροφής αρχίζουν οι αποστάσεις να μικραίνουν, οι δεσμοί να αλλάζουν και τελικά η ενέργεια να παίρνει την μορφή της ύλης που όλοι γνωρίζουμε και να παράγει πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους και όχι μόνο.
    Αυτήν την γνωστή πια διαδικασία εξηγεί η λέξη ΓΑΙΑ. Άρα λοιπόν με την έννοια αυτή ως γαία ορίζουμε τα πυκνώματα, λόγω περιστροφής της ενέργειας και με πιο χαρακτηριστικό τους πλανήτες. Φυσικά και ο δικός μας πλανήτης είναι μια ΓΑΙΑ αλλά δεν είναι ο μόνος.
    Ελπίζω να γίνονται εύκολα αντιληπτά όλα αυτά. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στον έταιρο ορισμό αυτόν της ΧΘΟΝΑΣ.
    Εδώ λοιπόν έχουμε έναν πιο εξειδικευμένο ορισμό του πλανήτη μας, φαινόμενο που δεν αποκλείεται να υπάρχει και σε πολλούς άλλους. Ποια είναι αυτή η εξειδίκευση και ας ετοιμαστούν οι φίλοι του ανεξήγητου και της κούφιας Γης να πάρουν λίγο από το αίμα τους πίσω. Η λέξη ΧΘΟΝΑ σημαίνει ότι το εξωτερικό κέλυφος του πλανήτη μας περιστρέφεται αυτόνομα και αντίθετα από το εσωτερικό του τμήμα. Ναι καλά καταλάβατε. Υπάρχει μια σφαίρα μέσα στην σφαίρα που εκτελεί και λογικά, αντίθετη ακριβώς κίνηση από την εξωτερική κίνηση του πλανήτη. Αυτή η διπλή ύπαρξη εξηγεί καλύτερα το γιατί ο πλανήτης μας έχει ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο, σε σχέση με τους άλλους πλανήτες, που του επέτρεψε να συγκρατήσει στοιχεία και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα, απαραίτητο στοιχείο για την ζωή και ύπαρξή μας.
    Μην με ρωτήσετε για το αν είμαι σίγουρος ή όχι γιατί απλά σας μεταφέρω αυτά που διαβάζω, αν και κλείνω να στο να τα αποδέχομαι όλα ως αληθή.Τουλάχιστον όταν αναφέρονται σε εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως πετρελαιοπηγές, ορυχεία χρυσού,χαλκού,ασημιού είναι πάντα απόλυτα αξιόπιστοι χωρίς ούτε το παραμικρό λάθος. Άρα γνωρίζουν. Το βάθος αυτό της γνώσης δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ξεπερνά κατά πολύ το δικό μας.
    Αυτό λοιπόν το χαρακτηριστικό του πλανήτη μας ήταν που έκανε τους τότε συγγραφείς να μιλούν περισσότερο για την ΧΘΟΝΑ όταν αναφέρονται στον πλανήτη μας παρά για την ΓΑΙΑ.

    Αυτά για την μια σφαίρα μέσα στη σφαίρα εγώ τα ήξερα αλλιώς.
    Οτι υπάρχει φωτιά στον πυρήνα, όλο αυτό το μάγμα που βγαίνει από τα ηφαίστεια το μαρτυρεί, κυρίως λιωμένος Σίδηρος, που χάρη σ αυτό διατηρείται η σταθερότητα της γης στην περιστροφή και στην κίνηση γύρω από τον ήλιο.

    http://operiplous.blogspot.gr/2011/01/blog-post_07.html

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Γράφει ο Γιάννης Καλογερόπουλος
    (Μιλά κι αυτός για τους Ουράνιους Ανθρώπους που λέγαμε χτες, το Ουράνιο Γένος!)

    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ :
Η ΧΘΩΝ ..... της ΧΘΟΝΟΣ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΓΗ - ΓΑΙΑ !!
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑ-ΒΙΩΝΟΥΜΕ !
Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ... ΑΥΤΗΣ ...της ... ΧΘΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο .. ΑΥΤΟ-ΧΘΩΝ !!
ΑΡΑ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΙΝΑΙ .... Ο ΚΑΤ-ΟΙΚΩΝ .... ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ !!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ Ο ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ !!!!
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΠΟ η ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ (σε κοιλοτητες η σπηλιες σκοτεινες και λαγουμια τρωγλο-δυτης δηλ. ) εξ ου και ο ορος ... ΥΠΟ-ΧΘΟΝΙΟΣ !!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤ-ΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ....Ο Ι Κ Ο ..... ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ .. ΚΑΙ ...ΟΛΗ ... ΤΗΝ ΧΘΟΝΑ [ ΠΛΑΝΗΤΗ ] ....
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤ-ΟΙΚΟΣ που εχει ΕΔΩ κατω και ΕΠΙ και ΟΛΟΥ του πλανητη τον ΟΙΚΟ ΤΟΥ ....ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ !!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ
ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!
    ( Η ΜΗΠΩΣ Η ΣΩΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ < Ω > ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ .......δηλ ΠΑΡ-ΕΛΘ-ΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟΥ [ περιουσιας του ΙΔΙΟ- ΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ( ΚΤΙΣΗ -ΚΤΙΖΩ ) και ΔΙΑ αυτου κατασκευασθεντος ] ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΕΛΘ-ΩΝ ....ΣΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ... ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ... ΩΝ = ΥΠΑΡΧΩΝ ... ΑΡΑ ΑΝΕΥ ΑΡΧΗΣ ?? .. ΔΙΟ-ΓΕΝΗΣ )
    ΑΡΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ !!!! ΔΕΝ ΑΝ-ΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ - ΑΙΘΕΡΙΚΟ
    Ο ΜΗ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΑΣ ΟΜΟΙΑ-ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ( εξωτερικη εμφανιση ) ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ .....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ [ ανθρωπος ] ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ !!! ... ΟΙΚΟ-ΓΕΝΕΙΑ !
    ΟΠΟΤΕ :
ΕΙΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΕΧΝΙΤΑ ( ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΗΜΑ δηλ.απο πηλο χωρις θεια υλικα και αιθερα που απλα του εμφυσηθη ζωη .. ζωον )
    ΕΙΤΕ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ - αφεθη ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ ΩΣ ΕΠΙΛΥΣ ....
ΕΠΙ-ΙΛΥΣ = ΕΠΙ =ΕΠΑΝΩ και ΙΛΥ = ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ δηλ ...ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ !!!
    ( ΕΠΙΛΥΣ δηλ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ !!! ( οπως εντεχνα μας το εχουν περασει ΔΙΑ-στρεβλώνοντας το πραγματικο νοημα )
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΑΦΥΗΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΛΗΣ ... ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ !!!! )
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝ-ΗΚΕΙ ( ανω + ηκω = ηρθα ) ΚΑΝ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ !!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ Ο ΕΠ-ΙΛΗΣ !!!
ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ... ΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ !!
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ....
ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ < ΜΕΛΟΣ > ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ-ΔΗΜΟΣ !!
ΑΠΟ-ΔΗΜΟΣ δηλ. Ο ... ΑΠΟ ΔΗΜΟ ( ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΙΣΗ.. ΑΣΤΥ - ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ )
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟ -ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠ-ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ !!
ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ εκτος απο το υποχθονιος και ο ορος ... ΚΑΤΑ - ΧΘΟΝΙΟΣ = ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ .....Ο ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ ΒΑΛΩΝ .... πχ καταχθονια σχεδια > σχεδια κατα της χθονος > ΚΑΤΑ του πλανητη
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ !!!
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛ-ΛΗΝ ΔΙΟ-ΓΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ !!!!
ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ !!!
ΤΑ ΔΕ < ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ > ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ι-ΔΙΑΣ ΟΙΚΟ-ΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΟ-ΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ !!!

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑ-ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟ-ΝΟΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ !!!
ΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ- ΑΠΟ-ΓΟΝΟ ΝΑ ΦΥΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟ-ΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ( ΙΘΥΟΣ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ( ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ) = ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ..... ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ. 
ΝΕΜΩ = ΔΥΝΑΜΑΙ ( εγω ) ΝΑ: ΜΟΙΡΑΖΩ ΤΕΜΜΑΧΙΖΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΩ .
    ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ = Ο ΕΧΩΝ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝ = ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΧΕ ( ΛΑΧΝΟΣ ) .. ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΝΕΜΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ... ΝΑ ΤΟ ΝΕΜΕΤΑΙ !!!
( και ΟΧΙ ΚΛΗΡΟΥΧΟΣ δηλ. να λαμβανει κληρο δια ιδιο οφελος )
    ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ... ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΗ Η ΧΘΟΝΑ ...ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟ-ΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ ΛΑΧΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΘΝΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ....ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠ ΑΥΤΗΣ...
ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ !!!
ΝΑ ΕΙΝΑΙ δηλ. Η ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΝΕΜΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΘΗΚΕ !!!
    Ι.Α.Κ.:
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΣΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΕΝΩ ΟΔΕΥΑΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ, ΛΟΓΩ ΖΕΥΞΗΣ (ΖΕΥΣ) ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΥΛΗ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΙΚΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔΙΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΘΟΝΑ - ΓΑΙΑ

    Έχει εικόνα. Δείτε την κι ας μας εξηγήσει κάποιος Έλληνας αυτόχθων τί βλέπει γιατί δυσκολεύομαι να το καταλάβω.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1712759948943546&id=100006286716949

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ = ΑΝΘΡΩΠΟΔΑΙΜΩΝ = ΣΟΦΟΣ = ΙΕΡΕΥΣ = ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ;;;;

    "ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΕ ΛΟΓΕ,
      Το έχει εξηγήσει ο Λύκιος στο παρελθόν αλλά ας μας το ξαναπεί εν συντομία για να το ξαναθυμηθούμε.
      Ή την παραπομπή.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  88. Πολλά έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για τους φιδάνθρωπους ή ερπετόμορφους και την πάλη για την κατάκτηση της Γαίας-Χθόνας. Ο δε Λύκαστρος, μας τα πετάει κάθε τόσο ..τα φιδάκια του και μας κινεί το ενδιαφέρον. Ας μάθουμε λοιπόν λίγα βασικά κι εμείς για να μπορούμε να τον παρακολουθούμε.

    *ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΦΙΔΙΑ*

    ΚΕΚΡΩΨ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,
    ΕΡΕΧΘΕΥΣ ΚΑΙ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ,
    ΤΥΦΩΕΥΣ Ο ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΦΙΔΙ,
    ΚΑΔΜΟΣ ΟΦΙΩΝ Ή ΟΦΙΟΝΕΥΣ,
    ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ: ΟΙ ΦΙΔΟΘΕΟΙ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ, ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΙΔΙΑ-ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΥΘΩΝ, ΛΑΔΩΝ, ΑΡΓΟΣ ΚΤΛ.

    *Η μάχη του Ηρακλή με τον Αχελώο*
    ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ, ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ. Ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΚΤΑΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
    
Ο ΚΕΚΡΩΨ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΡΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΑΙΑ ΕΙΧΕ ΘΥΜΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ( Επίγειες τερατογενέσεις χωρίς την συγκατάθεση των ουράνιων) ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΦΙΔΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ. ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΔΑ.
ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΗΘΟΣ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ¨¨ΣΥΝΟΙΚΙΣΙΝ¨, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ ΜΙΑΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ.
    Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΦΙΔΙΑ. Ο ΚΕΚΡΩΨ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΩΣΤΕ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΚΕΚΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΕΚΡΟΠΙΔΑΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΚΕΚΡΟΠΑ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΜΥΘΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

    Ο Κέκροπας εικονίζεται στα αριστερά, μισός άνθρωπος μισός φίδι. Μαζί με την Αθηνά παίρνει μέρος σε μια μυστική τελετουργία μπροστά στην ελιά. Στα χέρια του κρατάει μικρό αρνί για τη θυσία. Στη ρίζα της ελιάς βρίσκεται το κιβώτιο με τον Εριχθόνιο, που η Αθηνά εμπιστεύτηκε στις θυγατέρες του. Δεξιά μια γυναίκα, η Ζευξίππη(;) κρατάει τα όπλα της θεάς.

    Ο ΚΕΚΡΩΨ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ Ή ΕΝΑΣ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΣ, ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (!)
    Ή ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ…ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΥ..

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΔΙΦΥΕΙΣ,…
    Ο ΕΡΕΧΘΕΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΕΧΘΕΙΟ, ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΚΕΚΡΟΠΙΔΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΕΡΕΧΘΕΙΔΑΙ. Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ(ΑΤΤΙΚΑ). ΜΗΠΩΣ ΝΑ 'ΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΡΑΓΓΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ? Ή ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ? ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΕΝΟΣ ΦΙΔΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΕΧΘΕΥΣ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙ-ΑΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑΟ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΤΗΣ. Η ΘΕΑ ΑΗΔΙΑΣΕ ΚΑΙ Μ' ΕΝΑ ΜΑΛΛΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΓΗ ΩΣΠΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΘΡΕΨΕ Η ΑΘΗΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟ.(ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ).

    ΓΙΑΤΙ???
    ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΕΚΡΩΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ ΚΡΥΦΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΡΟΣΟΥ, ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΦΙΔΙ,Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΑΦΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΙΔΙ.ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ…

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ο ΤΥΦΩΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ.


    ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΓΓΙΖΕ Τ' ΑΣΤΡΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΔΥΣΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΧΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΑΝ ΕΚΑΤΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΦΙΔΙΩΝ!! ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΝ ΗΧΟ ΣΑΝ ΣΥΡΙΓΜΟ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΦΤΕΡΑ. ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΕΤΟΥΣΕ ΦΛΟΓΕΣ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΔΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΝΗ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ..
    Ο ΤΥΦΩΕΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    Ο ΖΕΥΣ ΜΗ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙ, ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΕΣ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΕΛΩΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΡΑΚΩΝ ΛΑΒΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΤΟΝ ΤΥΛΙΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΔΙΑ-ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΚΙΛΙΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟ ΚΩΡΥΚΕΙΟ. ΕΚΡΥΨΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΙΑΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ, (ΑΡΚΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΔΙΦΥΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΕΙ. ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΩΕΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. Ο ΖΕΥΣ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΑΝΩ Σ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΜΕ ΦΤΕΡΩΤΑ ΑΛΟΓΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ.
    ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ? ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ?
    ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΔΙΑ! ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΔΩΣΑΝ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΨΕΛΛΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΝ ΑΠΟΗΧΟ…
    …ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ!
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΔΙΦΥΗ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΕΙΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΛΙΔΩΤΑ ΠΕΔΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ «ΠΕΘΑΝΕΙ»Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΣΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..
    ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΘΑ.
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΕΛΘΟΝ ΓΕΝΟΣ ΔΙΟΣ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΑ ΟΝΤΑ,
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ.

    - See more at: http://www.xorisorianews.gr/%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%B3/#sthash.b2YVv67o.dpuf


    Τί δουλειά είχε η Αθηνά με τα φιδόμορφα αυτά όντα ή πεδία;
    Τον λόγο έχει ο Λύκαστρος.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, το 5ο Αναψυκτήριο άνοιξε και σας περιμένει...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.