Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η πυγολαμπίδα, ο όφις και ο τρίτος δρόμος



Υπάρχει ένα σημείο "κεντρικό" στην συζήτηση της προηγούμενης ανάρτησης. Ζωτικής φύσεως. Και το μυαλό μου έχει βάλει μια καρφίτσα, ένα σημάδι, στην χωροχρονική εκείνη στιγμή, και ...τσαλακώνεται ο χωροχρόνος μου.

Γράφει ο Ελεύθερος Στοχαστής: 

"Ο Στοχαστης, σαν Στοχαστης σαν πεθανει, δεν θα ξαναυπαρξει. Ταπαμε και αντιο, δεν θα σε δω στο πλοιο. Ο Στοχαστης μια ευκαιρια εχει μονο για να τα καταφερει να βγει απο το κοτετσι και ειναι αυτη η ζωη. Μοναδικη ευκαιρια. Αν αποτυχει, τελος. Μηδεν. Και μεχρι τωρα η αποτυχια ειναι σαφεστατη. Το παιχνιδι ομως δεν εχει ληξει. 

Εαν ομως δυστυχως ληξει, δευτερη ευκαιρια δεν υπαρχει. Η ψυχη "φαγωνεται". Ομως, επειδη δεν διαλυεται αν εχει δημιουργηθει εστω και σε μικρο βαθμο, πιθανοτατα θα επιστρεψει. Εγω ομως δεν θα εχω καμια συνειδηση του γεγονοτος της επιστροφης. Αρα θα ειναι σαν να ειναι μια αλλη ζωη. Ισως να ειμαι ο Αυστραλος Jason, και να ειμαι παικτης του χοκευ και να συλλεγω πεταλουδες. "Μα δεν θα επιβιωσει τιποτα;" Θα επιβιωσει μονο οτι εχει κρυσταλλωθει σε τετοιο βαθμο, ωστε να "περασει", κατι που υπηρξε τοσο δυνατο και εντονο και μονιμο, που χαρακτηκε στην ψυχη, ειτε αυτο ειναι για καλο ειτε για κακο (πχ καποιο παθος). Καποιο χαρακτηριστικο που θα χαρακτηριζει τον Jason επειδη ακριβως χαραχτηκε βαθια στη ψυχη του. Ολα τα αλλα τα επιφανειακα, μας χαιρετουν. Ο Jason και αυτος με τη σειρα του μια ζωη θα εχει, μια ευκαιρια να καταφερει να χτισει τα ανωτερα σωματα, ωστε να ξεφυγει απο φαγωματα και επανακυκλωσεις και "φτου και απο την αρχη" και τα καλα και τα στραβα. Εαν τα καταφερει, θα εχει checkpoint, καποιο σημειο δηλαδη που θα μπορει να στεκεται και να πηγαινοερχεται κατα βουληση, γλυτωνοντας τα ανθρωπινα δραματα. Θα εχει αρχισει να γινεται ο ιδιος σιγα σιγα περισσοτερο θεος απο ανθρωπος, γι αυτο θα τα καταφερει."


Η ψυχή "φαγώνεται". Ας πούμε οτι το κατανοούμε. Οτι εννοεί δηλ. κάτι σαν αυτό που "βλέπουν" οι οραματιστές της γενιάς του Δον Χουάν, δασκάλου του Κάρλος Καστανέντα και το αποδίδουν σαν έναν τεράστιο αετό, μια σκοτεινιά που καταπίνει τις φλογίτσες της επίγνωσης των ανθρώπων που πεθαίνουν και οι οποίες σωρηδόν κατευθύνονται προς το μέρος του σαν πυγολαμπίδες.
Εδώ να πω οτι στο αντίστοιχο βιβλίο, το Δώρο του Αητού, μαθαίνουμε οτι
σε κάθε   ζωντανό  πλάσμα  έχει δοθεί  η  δύναμη,  αν  το   επιθυμεί,  να  αναζητήσει  ένα άνοιγμα. Αυτό βρίσκεται κάτω αριστερά από την σκοτεινιά αυτή που απλώς την ονομάζουν Αητό. Το δώρο αυτό έχει δοθεί προκειμένου να διαιωνιστεί η επίγνωση!!
Δεν θα ήθελα να μείνουμε στον Καστανέντα. Απλώς το θυμήθηκα και το ανέφερα. 
Έχουμε άρα τρεις πιθανότητες για την ψυχή; 
Η μια είναι να φαγωθεί, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Τρέφοντας με επίγνωση κάποια άγνωστη σκοτεινή ή φωτεινή Δύναμη. 
Η δεύτερη είναι να είναι αφυπνισμένη και να ψάξει να βρει το πέρασμα αυτό που θα της εξασφαλίσει την έξοδο από των κύκλο των μετενσαρκώσεων και θα βρεθεί έτσι σε κόσμους λιγότερο ταξιδεμένους για να τους εξερευνήσει και δεν ξέρω τί άλλο. Άνθρωπος Δημιουργός. 
Η Τρίτη είναι η ανακύκλωση. Να μετενσαρκωθούμε, να γυρίσουμε δηλαδή στον γνωστό αυτό κόσμο που συνηθίσαμε, και να πληρώνουμε την κάθε χαρά και κάθε γέλιο μας με το αντίθετο του χάριν της ισορροπίας και της νομοτέλειας ενός μηχανιστικού διπολικού κόσμου. Να ζήσουμε δηλ. την ταλάντωση ενός εκκρεμούς, που μόνο με εγκράτεια, αυτοέλεγχο και μέτρο σε όλα, και χωρίς εξάρσεις, μπορεί να γίνει υποφερτή αφού μόνο έτσι μπορούμε να περιορίσουμε την ταλάντωση στα δυο άκρα σε μία θέση σχετικής ισορροπίας. 

Αυτά που γράφω χάσκουν και δεν έχουν καμμία αξίωση στην αλήθεια . Έναν πρόχειρο σκελετό προσπαθώ να κάνω σαν εφαλτήριο για να μοιραστείτε μαζί μας εσείς που κάτι ξέρετε παραπάνω, τις γνώσεις σας για το μεγάλο αυτό θέμα της εξόδου της ψυχής από το σώμα. 

Ενδεχομένως έχουν ειπωθεί και βρίσκονται κάπου στις σελίδες του Καταχθόνιου Δαίμονα. Αλλά είναι τόσο ζωτικά ώστε μια επανάληψη θα βοηθούσε πολύ μερικούς από μας. 

Ποιό ήταν το έναυσμα; Αναρωτήθηκα, εμείς εδώ που ύστερα από λίγο καιρό γνωριζόμαστε και αναγνωριζόμαστε εδώ μέσα από το "άρωμα" μας, οι άνθρωποι γενικότερα που γνωρίζονται σ' αυτήν την ζωή, είτε ξαναγεννηθούν είτε την κάνουν για άλλες δημιουργίες, αν τύχει και ξανασυναντηθούν, δεν αναγνωρίζονται, με την έννοια μιας ανερμήνευτης έλξης ή άπωσης; Χάνεται το άρωμα τους; Είναι μιας χρήσεως; 
Εδώ ήθελα να καταλήξω μέσω σεντονιού τύπου Ελεύθερου Στοχαστή:-)
Καλημέρα! 

Κοκκινοσκουφίτσα


Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Ψυχοστασία & 2ος θάνατος προς τα Ηλύσια Πεδία, Έλξη-άπωση Ψυχών, Βολαδόρες, Εωσφορικές & Χριστιανικές ‘’πρακτικές’’

51 σχόλια:

  1. Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, αναρωτιέσαι αν οι άνθρωποι που έχουν γνωρισθεί σε αυτή την ζωή, μπορούν να αναγνωρισθούν και σε μια επόμενη, αλλά και ποια μπορεί να είναι η πορεία μιας ψυχής μετά τον θάνατο του φυσικού της σώματος.
    Βεβαίως για να απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημα, θα πρέπει πρώτα να έχουμε απαντήσει στο δεύτερο.
    Μετά τον θάνατο του φυσικού μας σώματος (1ος θάνατος), το ψυχικό μας σώμα διέρχεται από μια φάση που ονομάζεται ψυχοστασία. Είναι μια δύσκολη και σκληρή διαδικασία, διότι λαμβάνει χώρα σε μια ενδιάμεση περιοχή που επικρατεί το αστρικό σκότος. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξαρτάται από τα βάρη που απέκτησε το ψυχικό σώμα κατά την διάρκεια του ένσαρκου βίου. Για τις ενάρετες ψυχές κρατά λίγο, ενώ για τις βεβαρυμμένες κρατά περισσότερο. Πρόκειται για μια καθαρτήρια διαδικασία, όπου η ψυχή καλείται να αποβάλλει όλα εκείνα τα μιάσματα που απέκτησε μέσω του ένσαρκου βίου της.
    Κατά την φάση αυτή, η ψυχή τρομοκρατείται διότι φοβάται να αποκολληθεί από τα πάθη και τις προσκολλήσεις με την ύλη. Εκεί λοιπόν απαιτείται το θάρρος, μια αρετή που αποκτά κανείς στην Γη. Μια ψυχή ακάθαρτη και απαίδευτη στον ένσαρκο βίο της, θα ταλαιπωρηθεί και θα πονέσει πολύ, μέχρι να κατορθώσει να φτάσει στο επόμενο στάδιο, τον 2ο θάνατο, τον θάνατο του ψυχικού σώματος.
    Αν δεν έχουμε μάθει από τώρα να εργαζόμαστε μέσα μας και να κατανικούμε τα πάθη μας, όταν θα φτάσουμε στην φάση της ψυχοστασίας, θα πρέπει να τα καταφέρουμε με δυσκολότερους όρους, χωρίς το σαρκικό σώμα μας (που μας βοηθούσε να μάθουμε)!
    Διαφορετικά, θα εγκλωβισθούμε σε μια ατέρμονη κατάσταση σκοτεινή και τρομακτική, διότι θα επιθυμούμε το σώμα μας, αλλά δεν θα το έχουμε. Εκεί οι ψυχές κραυγάζουν από αγωνία μέσα στην Άβυσσο της Εκάτης, για απροσδιόριστο χρόνο.
    Κατά του Πλούταρχο, αυτή η περιοχή βρίσκεται μεταξύ Γης και Σελήνης (μέσα στον κώνο σκιάς της Σελήνης επί της Γης και το αντίστροφο, όταν ανοίγει η πύλη για την μετάβαση των ψυχών στην Σελήνη). Λέει δηλαδή ότι
    -το Υλικό μας σώμα ανήκει στην Γη
    -το Ψυχικό μας σώμα ανήκει στην Σελήνη
    -και το Πνευματικό μας σώμα ανήκει στον Ήλιο.
    Στον 1ο θάνατο, χάνουμε το σώμα στην Γη,
    στον 2ο θάνατο, χάνουμε το σώμα στο Σελήνη
    και τελικά μένουμε με το Πνευματικό μας σώμα στον Ήλιο το οποίο είναι αθάνατο.
    Η Σελήνη λοιπόν, είναι η μεταστάθμευσή μας, πριν την επιστροφή στην Πηγή (συμβολικά ο Ήλιος), όπου εκεί γίνεται η «κρίση» των ψυχών μας. Όταν αυτή τελικά επιτελεσθεί, τότε το ψυχικό μας σώμα αποθνήσκει και απελευθερωνόμαστε πλέον για την πορεία μας στην Πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστόσο, για τις ενάρετες ψυχές η διαδικασία είναι καλύτερη. Ναι μεν διέρχονται κι αυτές από την Άβυσσο της Εκάτης, αλλά πολύ γρήγορα μεταβαίνουν στους «λειμώνες του Πλούτωνος», ένα πεδίο λεπτοφυέστερο, που τους δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουν ταχύτερα προς τον 2ο θάνατο.
    Αφού λοιπόν οι ψυχές καταφέρουν να φθάσουν στην Σελήνη, τις περιμένουν δυο πύλες:
    -τα Ηλύσια Πεδία, που είναι στραμμένα προς τον Ήλιο (Πηγή) και από εκεί οι μακάριες ψυχές εκτινάσσονται προς τον ακτινοβόλο αιθέρα μετά τον 2ο θάνατο.
    -τα Πεδία της Περσεφόνης, που είναι στραμμένα προς την Γη. Από εκεί οι ψυχές επανέρχονται στο Υλικό πεδίο μέσω της Μετενσάρκωσης και συνεπώς ΔΕΝ επιτυγχάνουν τον 2ο θάνατο.
    Είναι προφανές, ποιες ψυχές ολοκληρώνουν την ύπαρξή τους και αποθνήσκουν και ποιες αναγκάζονται να επανέλθουν μέσω της μετενσάρκωσης.
    Οι δικαιωμένες και τετελειωμένες ψυχές, απελευθερώνονται και κατευθύνονται προς την Πηγή, ενώ οι ατελείς οφείλουν να υποστούν εκ νέου την δοκιμασία της φυσικής (υλικής) υπάρξεως.
    Συνειδητοποιούμε λοιπόν, ότι ο μηχανισμός αυτός απαιτεί την μετενσάρκωση για κάθε ψυχή που αδυνατεί να αποβάλλει τα συναισθηματικά της φορτία, ώστε να διαλυθεί και να απελευθερωθεί . Ποια είναι αυτά τα φορτία;
    Μας λέει και πάλι ο Πλούταρχος:
    «Εκείνες των ψυχών που υπήρξαν σώφρονες, επιτυγχάνουν διάλυση ταχυτέρα, διότι προτίμησαν εδώ κάτω ειρηνική ύπαρξη και απαλλαγμένη περιπλοκών, που επιδόθηκαν στην φιλοσοφία. Γιατί αμέσως μόλις αποχωρισθούν από το νοητικό στοιχείο (Πνεύμα), ουδεμία πλέον συμπάθεια αισθάνονται και αμέσως αποσυντίθενται. Εκείνες όμως των πλεονεκτών, των ανθρώπων των επιχειρήσεων, των κατεχομένων από πάθη, των βιαίων χαρακτήρων, διατηρούν πάντοτε ως εν ύπνω, τις αναμνήσεις του βίου τους, όπως η ψυχή του Ενδυμίωνος. Η αστασία τους και η ορμή των παθών τους, τους απομακρύνουν από την Σελήνη και τους οδηγούν προς μια νέα γένεση.»
    Τελικά, οι ψυχές αυτές θα μετενσαρκωθούν τόσες φορές, όσες χρειάζεται ώστε κατά την ψυχοστασία, να καθαρθούν ολοκληρωτικά και να επιτύχουν τον 2ο θάνατό τους.
    Όμως η Θεία Πρόνοια, έχει φροντίσει ώστε επανερχόμενοι σε μια νέα μετενσάρκωση να μην ενθυμούμαστε κανένα στοιχείο της προηγούμενης ζωής μας, ώστε να μην επιβαρυνθούμε με ενοχές, τύψεις και άλλες συναισθηματικές εμπλοκές με το νοσηρό παρελθόν μας. Αυτό ονομάζεται και Θείον Έλεος.
    Έτσι, ένας άλλος μηχανισμός στον οποίο ΔΕΝ συμμετέχει η ψυχή, αλλά εκλαμβάνει τις αδυναμίες της, καθορίζει τις συνθήκες του επόμενου βίου.
    Σε αυτόν τον βίο, προϋπάρχουν οι συνθήκες που απαιτούνται ώστε η ψυχή να έχει την ευκαιρία να βιώσει εμπειρίες που θα την βοηθήσουν να εξελιχθεί.
    Μέσα σε αυτό, συμπεριλαμβάνονται και επαφές με κατάλληλους ανθρώπους, που θα της προσφέρουν ευκαιρίες για εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ψυχές λοιπόν, έλκονται και απωθούνται. Υπάρχει κάποιος εσωτερικός «προσαρμοστής» στο Υπερσυνειδητό μας, που μας κατευθύνει για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Για κάποιος ανθρώπους νιώθουμε μιαν ανεξήγητη έλξη, ενώ για άλλους μια απώθηση.
    Το πιθανότερο είναι να νιώσουμε απώθηση για κάποιες ψυχές οι οποίες μας είχαν βλάψει σε προηγούμενο βίο και είναι πιθανό να το επαναλάβουν. Η απώθηση λοιπόν έχει προφυλακτικό χαρακτήρα.
    Αντίστοιχα η έλξη, μπορεί να οφείλεται σε θετικές επιδράσεις που είχαμε σε παρελθούσα ζωή από κάποια ψυχή και επιθυμούμε να συνεχίζουμε αυτή την ωφέλιμη επαφή μαζί της.
    Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι την διαδικασία της ανθρώπινης εξέλιξης, υποστηρίζουν κάποιες άλλες δυνάμεις που μας ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝ. Αυτές είναι οντότητες μη ανθρώπινες και μη υλικές. Η επικουρική τους δράση, αποτελεί και τον λόγο ύπαρξής τους απ΄ αρχής της Δημιουργίας.
    Ελπίζω αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, να πήρες κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
    Ο λόγος σε εσένα τώρα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι μάταιο να ψάχνουμε για κολπάκια και τρικ για να ξεγελάσουμε το Θείο Σχέδιο. Την βρίσκω πολύ φθηνή και ...ανθρώπινη σκέψη! Χωρίς να κοπιάσουμε και να αγωνιστούμε μέσα μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δικαιωθούμε. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξής μας. Η επαναφορά μας στην Πηγή, μέσω της αυτεπίγνωσης.Η αυτεπίγνωση απαιτεί την κατάκτηση της γνώσης ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ και όχι θεωρητικά. Δεν αρκεί να γνωρίζεις το "αγαθό", πρέπει και να το βιώσεις, να το κάνεις κτήμα σου.
    Όσο λοιπόν και να ...στοχάζεται κανείς, αν δεν έχει σκοπό να γονατίσει από την προσπάθεια και τον εσωτερικό του αγώνα, για να καταστείλει την ερπετική του φύση, δεν πρόκειται να ωφεληθεί ούτε στο ελάχιστο. Η φυγοπονία και η αδράνεια, είναι κακοί σύμβουλοι. Η πονηριά και η εξυπνακιά για να γλυτώσουμε και να αποφύγουμε τα ανθρώπινα δράματα, απλά δεν "παίζει" στην Συμπαντική Νομοτέλεια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μας Λύκιε δεν έμεινε κάτι να πω. Δεν άφησες κάτι που δεν ειπώθηκε. Χρόνια περιπλανιόμαστε όλοι μας να βρούμε αυτά που μας είπες. Έχουμε διαβάσει κάθε πιθανό και υποθετικό σενάριο, και τίποτε δεν μας ικανοποιούσε. Η ψυχή μας ακούμπησε στα λόγια σου και ευχαριστήθηκε και ησύχασε. Η διαίσθηση μας τα αγκάλιασε.
      Τί μένει τώρα για μας;
      Να βιώσουμε με ομορφιά, με Σοφία, με καλοσύνη και χαρά την ανθρώπινη μοίρας μας.
      Να καλλιεργήσουμε τις αρετές μας κι όταν ανθίσουν θα είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε το επέκεινα χωρίς φόβο και ανησυχία.

      Με πολύ ενδιαφέρον μελετώ τώρα όσα μας έγραψε ο Ελεύθερος Στοχαστής.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  5. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΝΙΑ, ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ. ΛΥΚΙΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχο το κειμενο σου Λυκιε, το θεωρω σταθμο και βαση αναφορας για τα ζητηματα της "επανεμφανισης", ζωης και θανατου. Η καλως εννοουμενη πονηρια ομως, σαφως και παιζει. Οι αρχαιοι για παραδειγμα εκαναν τελετες καθαρσης, εμεις σημερα εχουμε την εκκλησια να ιερουργει. Αν δεν ειχε κανενα ρολο ή επιδραση, απλα θα τους ειχαμε καταργησει ολους. Αρα οντως κατι παιζει, δεν ειναι υποχρεωτικο ο ανθρωπος να ειναι τραγικο προσωπο, μπορει να γνωριζει και να αποφυγει δεινα, οπως και να ξεπληρωσει καποια "χρεη" με γρηγορο τροπο και οχι με τον συνηθη, των βιωματων. Μπορει να παρει "απομειωση" χρεους.

    Το κειμενο λεει αληθειες πολυ σημαντικες, θα το βαλω και σελιδοδεικτη μαλιστα. Ομως λειπει το "αλατοπιπερο". Λειπουν οι Αρχοντες, οι Γνωστικοι, και λοιποι "φιλοι". Κια μιας και αναφερθηκαμε στον Καστανεντα, θα χρησιμοποιησω τα λογια του.

    "Τα ανθρώπινα όντα βρίσκονται σε ένα ταξίδι επίγνωσης,
    Που έχει διακοπεί στιγμιαίως από εξωτερικές δυνάμεις
    Carlos Castaneda, Magical Passes"

    "Εξωτερικες δυναμεις". Αρκετα γενικο. Ας πουμε κατι ακομα απο τον Καρλος

    "Οι βολαδόρες είναι μαύρες σκιές που ορισμένες φορές εμπίπτουν στην αντίληψή μας, αλλά ξεμπερδεύουμε με αυτές εξηγώντας τες ως ξένα σώματα πάνω στον αμφιβληστροειδή μας. Οι μάγοι, μέσω της ικανότητάς τους να βλέπουν άμεσα την ενέργεια, γνωρίζουν το γεγονός ότι αυτές οι σκιές είναι αρπακτικές και ότι μας κρατούν ζωντανούς για να καταβροχθίζουν την επίγνωσή μας. Οι μάγοι λένε ότι η επίγνωση εμφανίζεται σαν λάμψη ή σαν γυαλάδα πάνω σε ολόκληρο το ενεργειακό μας πεδίο, το οποίο αυτοί βλέπουν σαν μια φωτεινή σφαίρα. Για τους μάγους, αυτή η λάμψη της επίγνωσης μοιάζει με πλαστικό βερνίκι που θα έκανε τη φωτεινή σφαίρα να λάμπει ακόμη περισσότερο, αν δεν κατατρωγόταν μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.

    Εδώ βρίσκεται το σημείο όπου η περιγραφή των μάγων γίνεται πολύ ενοχλητική. Οι μάγοι λένε ότι η μόνη λάμψη επίγνωσης που αφήνουν σε μας αυτοί που μας κατατρώγουν είναι η επίγνωση της αυτοανάκλασης, που σε εμάς τους ανθρώπους εμφανίζεται ως αυτοεκτίμηση ή εγωκεντρισμός. Δηλαδή, το μόνο που μένει σε εμάς είναι το ενδιαφέρον που αναπτύσσουμε για το πρόσωπο μας, τον εαυτό μας και το εγώ μας. Στην προσωπική μας ζωή έχουμε επιβεβαιώσει ότι η μόνη δύναμη που έχει απομείνει στον άμεσο κόσμο γύρω μας είναι η δύναμη της αυτο-σπουδαιότητας και της έπαρσης, που έρχεται μασκαρεμένη με τη μορφή της ταπεινότητας, της ευσπλαγχνίας, του αλτρουισμού, της καλοσύνης – πέστε την όπως θέλετε. Η περιγραφή αυτή των μάγων είναι βέβαια η ύστατη *Νέμεση για μας- δεν θέλουμε να δεχτούμε (το εγώ) ότι κάποιοι μας μεγαλώνουν ως τροφή."

    Αχα. Δεν αναιρω επουδενι το κειμενο του Λυκιου. Ειναι θεμελιος λιθος γνωσης. Απλα λειπουν καποιοι παραμετροι. Ας πουμε νομιζετε αληθεια πως θα σας αφησουν ετσι απλα να φυγετε; Καταρχας θελουμε να φυγουμε; Αυτα τα ερωτηματα πρεπει να τα ρωτησει ο καθενας στον εαυτο του υποχρεωτικα. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε πως το μονο λογικο που μπορει να θελησει ενας ανθρωπος οταν μαθει πως ζει σε μια φυλακη, ειναι να αποδρασει. Στο εργο και ταινια Ειρηνικος Μαχητης (peaceful warrior) ειχε μεταξυ πολλων αλλων και την εξης ωραια φραση: "Προσεξες πως η σωστη μοχλευση (leverage)μπορει να ειναι πολυ αποτελεσματικη; Αυτο ειναι το νοημα της εκπαιδευσης σου, ακομα και της ιδιας σου της ζωης. Να αναπτυξεις την σοφια, να εφαρμοζεις την σωστη μοχλευση, στο σωστο μερος, την σωστη στιγμη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετα εχουμε και τους Γνωστικους που θεωρω πως η γνωση τους αυτη προερχεται απο τα Μυστηρια.
    «Ο Κυριος είπε: ‘‘James (Ιάκωβε) πρόσεξε, θα σου αποκαλύψω το δρόμο της λύτρωσης. Όταν σε καταλαμβάνει θανάσιμος φόβος, πολλοί Archons θα στραφούν εναντίον σου, νομίζοντας ότι θα σε αιχμαλωτίσουν. Και ειδικά τρεις από αυτούς θα σε πιάσουν, αυτοί που παριστάνουν τους εισπράκτορες διοδίων. Όχι μόνο απαιτούν διόδια, αλλά κλέβουν τις ψυχές. Όταν βρεθείς κάτω από τη δύναμή τους, ένας από αυτούς που είναι ο επιβλέπων θα σου πει: “Ποιος είσαι, και από πού έρχεσαι”;Πρέπει να του πεις: “Είμαι ένα παιδί της ανθρωπότητας και προέρχομαι από την πηγή”
    «Τότε αυτός θα σου πει: “Τι είδους παιδί είσαι και σε ποια πηγή ανήκεις”;
    «Πρέπει να του πεις: “Είμαι από την προϋπάρχουσα Πηγή, και είμαι γέννημα της Πηγής”.
    «Τότε θα σου πει: “Γιατί στάλθηκες έξω από την πηγή”;
    «Τότε εσύ θα του πεις: “Ήρθα από Αυτόν που Προϋπάρχει, ώστε να παρατηρώ αυτούς του είδους μου και τους αλλογενείς”.
    «Και θα σου πει: “Ποιοι είναι αυτοί οι αλλογενείς“;
    «Κι εσύ θα του πεις: “Δεν είναι πλήρως αλλογενείς, γιατί προέρχονται από τη Σοφία που εξέπεσε (Achamoth), τη θηλυκή θεότητα που τους παρήγαγε όταν έφερε την ανθρώπινη φυλή κάτω από την Πηγή, την περιοχή του Προϋπάρχοντος. Έτσι δεν είναι τελείως αλλογενείς, αλλά είναι συγγενείς. Αυτό όντως είναι έτσι, γιατί αυτή που είναι η μήτρα από την οποία προέρχονται. Σοφία Achamoth, είναι από την Πηγή. Ταυτόχρονα είναι αλλογενείς, διότι η Σοφία δεν συνευρέθηκε με το όμοιό της στην Πηγή (το θείον αρσενικό έτερον ήμισυ), όταν τους παρήγαγε’’.
    «Όταν επίσης σου πει: “Πού θα πας τώρα”;
    «Εσύ θα του πεις: “Στο μέρος από το οποίο ήρθα, στην Πηγή, εκεί θα γυρίσω”.
    «Και αν απαντήσεις με αυτό τον τρόπο, θα ξεφύγεις από τις επιθέσεις τους».

    Ποιες επιθεσεις; Μα αυτες μετα τον θανατο, οταν θα μας βουτηξουν. Θα μας βουτηξουν για να ξαναμπουμε μεσα, χωρις μνημες και γνωση, παλι απο την αρχη. Σιγα, ποσα θα προλαβεις να μαθεις παλι απο την αρχη; Αρα θα μεινουμε εδω, να τους τρεφουμε με την επιγνωση μας. Το ειχα προσεξει αυτο στο αστρικο. Με την αφυπνιση της συνειδησης επερχεται η "γυαλαδα" που ελεγε και ο Καστανεντα, και γινεσαι αντιληπτος. Και μετα αυτο το πλεονασμα ενεργειας γινεται μεζες. Χωρις πονηρια, δεν υπαρχει ελιγμος.

    "Η μια είναι να φαγωθεί, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό." Φαγωνομαστε ηδη συνεχως και αδιαλειπτως, τροφοδοτουμε ενεργειακα καποιους αλλους. και μετα το θανατο "φαγωνομαστε" απο τη Σεληνη, εγκολπονωμαστε, και ο "μονολιθος" (μετα απο καποιες διαδικασιες φυσικα) μας σουταρει πισω. Βλεπε "2001: A Space Odyssey". Οι διαδικασιες τωρα, ομοιαζουν ονειρικο χρονο. Μπορει να ειναι "κολαση" σαν ενας εφιαλτης που δεν λεει να φυγει, ή ηρεμος υπνος που ολοκληρωνεται χωρις να πολυκαταλαβουμε τι και πως. Εδω εξαρταται απο οσα ανεφερε ο Λυκιος.

    Επισης εχουμε και μια τιτανομαχια αρχοντων εν εξελιξει, γινεται γενικα ενας πανικος. Για βγεις πρεπει να εισαι Μαικλ Σκοφιλντ απο το Prison Break,θελει Το Κολπο.

    Παντως αν αποφασισει καποιος να φυγει και να μην ξαναγυρισει, τοτε ειναι σαφες πως σαν ανθρωπος οφειλει να ειναι αψογος με ολους. Ειναι λογικο, απο την στιγμη που φευγεις για παντα. Ετσι οπως ηταν οι μυημενοι στα ελευσινια μυστηρια. Ολοι οι αλλοι ανθρωποι που τους γνωριζαν ειχαν να λενε για το ποσο ανωτεροι και θαυμασιοι ανθρωποι ηταν. Γι αυτο και μεχρι και στη Β.Ευρωπη θελανε να εχουν και αυτοι Μυστηρια. Ειναι λογικο οταν εχεις ετοιμαστει να φυγεις να εισαι μονο καλα λογια, οι εχθρες και τα μιση χανουν το νοημα τους. Εγω δεν λεω πως ειμαι ετοιμος να φυγω. Πιθανον να το μπορουσα μετα θανατον, στη διαδραση με τις οντοτητες καπου Σεληνη μερια, στις διαπραγματευσεις ειμαι δυνατος. Ομως ακομα υπαρχουν πραγματα στον υλικο κοσμο που τα θελω, δεν ειμαι υπερανω ολων αυτων
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως θα μπορουσε να λειπει και αυτο το ΕΠΙΚΟ βιντεο περι αυτων των οντοτητων (αρχοντες) που εμφανιζονται την στιγμη του θανατου για να διευκολυνουν την "μεταβαση". Μπρρρ. Τι της λεει στο τελος;

      "Κανεις επικινδυνο επαγγελμα, αντιμετωπιζεις τον θανατο καθημερινα. Θα υπαρξει μια αλλη στιγμη. Και θα σε περιμενω. Αργα ή γρηγορα θα ερθεις στο Matrix μου, και θα με τρεφεις για παρα παρα πολυ καιρο"
      Ρε τον Αρχοντα, δινει πονο λεμε

      https://www.youtube.com/watch?v=ghSq2qlwrs0
      Δυστυχως χωρις υποτιτλους

      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΟΙ ΒΟΛΑΔΟΡΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ-ΠΗΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ? ΠΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ? ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ? ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΑΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΖΕ? ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΑΓΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ. ΕΣΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ? ΠΩ ΠΩΩΩΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, προσπάθησε να γράφεις με λίγο ηπιότερο ύφος, ώστε να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα. Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ ,ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΝΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε πολλα αξιωματα σου ειναι λαθος. Εφτασε η στιγμη να αρχισουν να σου "σπανε". Διαφορετικα δεν μπορεις να συνεχισεις, θα σκαλωνεις σε τετοιου ειδους ερωτηματα.

      Καταρχας ποιος σου ειπε πως ο Θεος-Πηγη-Απολυτο επεμβαινει κατα το δοκουν και πιανει απο το σβερκο τους "αδικους"; Εχεις δει πολλες "πηγες" να το κανουν αυτο; Ο Ηλιος, που στα μεγεθη μας, ομοιαζει αναλογικα το Θεο-Πηγη, το κανει αυτο; Δηλαδη ο Ηλιος δεν φωτιζει τον δολοφονο; Δεν εχει παρει χαμπαρι το εγκλημα; Για να μην τα πολυλογω, ο Θεος-Πηγη δεν εχει προσωπικοτητα, δεν δρα με αυτο τον τροπο, δεν δουλευει ετσι το πραγμα. Εαν στο μυαλο σου αυτο φανταζει αδυνατον, τοτε ισως το "δεν υπαρχει θεος", να ειναι πιο κοντα στην αληθεια δεδομενου των ιδιοτητων που του αποδιδεις. Ή αυτο, ή υπαρχει αλλα εντελως διαφορετικα απο οτι νομιζες. Η μπορεις να θεωρεις Θεο καποιον κατωτερο θεο, πχ τον Ηλιο ή τον Σειριο. Και αυτο θεμιτο.

      Δεν σε δημιουργησε ακριβως ο Θεος που νομιζεις. Εισαι (και ειμαστε) μπασταρδακι. Και αυτο ισχυει στην καλη περιπτωση. Ο Αρχοντας δεν ειναι κανας βλακακος. Ειναι "Αρχοντας". Αρχει. Ειμαστε τα δουλακια του, ηδη, θες δεν θες, σ'αρεσει δεν σ'αρεσει. Να και αν γουσταρεις, να και αν δεν γουσταρεις. Το ιδιο ισχυει. Παραμενεις το δουλακι του. Κοτζαμ θεικος Αχιλλεας και εκανε τουμπεκι ψιλοκομμενο οταν καποιος "θεος" πηγαινε κοντρα. Μονο οταν εχεις και εσυ αλλον "θεο" απο πισω μπορεις να το παιζεις και λιγο ιστορια. Αλλιως ρουφας το αυγο σου (και το ρουφαμε). Καθονταν σουζα οι ομηρικοι ηρωες, και εμεις το παιζουμε "γ...αω και δερνω;" Οτι ναναι.

      Εγω βγηκα στο αστρικο πριν διαβασω Καστανεντα, με την μεθοδο του συνειδητου ονειρεματος (lucid dreaming). Οποιοσδηποτε μπορει να το δοκιμασει και πιθανον να το καταφερει αν ακολουθησει καποιους κανονες. Στην ξεφτιλα, τουλαχιστον θα επιτυχει να βλεπει πιο ζωντανα ονειρα. Σταδιακα ομως αν επιμεινει, αυτο θα αναπτυσσεται. Οταν και αν καταφερεις να κανεις νταραβερι με οντοτητα, τα ξαναλεμε, αλλα σε προειδοποιω. Οταν σε αντιληφθει και σε "καρφωσει" με τα ματια, θα τα "κανεις πανω σου" και θα ξυπνησεις. Μετα να σε δω αν θα κανεις ακομα αστειακια με "διπλο καλαμακι". Εσυ εισαι αυτος που μαλλον γυαλιζεις και οχι οι αλλοι. Υποθετω οτι γυαλιζεις, ισως να γυαλιζουν τα ματια, η αυρα, το περιβλημα σου, δεν ξερω. Αλλα γινεσαι αντιληπτος και τοτε δεν ειναι πια ονειρο, δεν ειναι ταινια που παρακολουθεις αμετοχος. Μετα πρωταγωνιστεις. Και αν η ταινια ειναι θριλερ, ταπαμε.

      Φυσικα και φαινεται παραμυθας ο Καστανεντα, αλλα μαντεψτε: Δεν ειναι. Μαγεια ονομαζει τους ανθρωπους που καταφεραν να δουν περα απο το πεπλο. Και μαγους αυτους που το εκαναν.

      Μπορει να ειμαστε φυλακη και να λεμε για αποδραση και τα λοιπα χαριτωμενα. Αλλα η φυλακη, εχει δυο ιδιοτητες. Προστατευει τους εξω απο τους μεσα, ή τους ΜΕΣΑ απο τους εξω. (ή και τα δυο). Οσο μπορει τουλαχιστον
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
  10. Το θέμα Ψυχή έχει πολυεπίπεδη διάσταση. Ανάλογα με φιλοσοφική σχολή ο κάθε φιλόσοφος ασπαζόταν την δική του θεωρία για την πορεία της ψυχής. Κοινό όμως σημείο ήταν η ύπαρξη της ίδιας της ψυχής. Εγώ θα ήθελα να μείνω λίγο στην Πλατωνική θεωρία περί ψυχής. Ο ίδιος υπερασπιζόταν την ελευθερία της εκλογής της ψυχής και τη μεταφυσική ευθύνη που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη ζωή του. Ο καθένας είναι απόλυτα ελεύθερος να διαλέξει τη μοίρα του με απόλυτη ευθύνη, χωρίς την θεϊκή παρέμβαση. Γι' αυτό και η εκλογή μιας νέας ζωής, στηρίζεται στην ανάμνηση της γνώσης και της πείρας που έχει η ψυχή, η οποία βέβαια δεν αναιρείται.
    Μια παλιά φίλη (ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΑΦΝΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σου, Δάφνη! Ένα τόσο ωραίο όνομα θα βρω κι εγώ κάποια στιγμή.
    Πολύ ενδιαφέροντα πάντα αυτά που μας λες. Είσαι σκαπανέας κειμένων κι εσύ, πράγμα πολύτιμο για μας που δεν είμαστε.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα βρω το θάρρος να σας πω οτι τις σκιές αυτές τις έβλεπα μικρή. Ήταν μαύρες και αναδεύονταν. Σάλευαν. Κάτι σαν να σπαρταρούσαν αναδιπλωνόμενες. Δεν τρόμαξα ποτέ. Ήμουν πολύ μικρή για να ξέρω οτι δεν τις βλέπουν οι άλλοι. Επίσης είναι πολύ θορυβώδεις. Αργά τη νύχτα, όταν δεν υπάρχουν πια άλλοι θόρυβοι, ακούει κανείς, έναν αδιάκοπο βόμβο σαν παράσιτα μέσα στο δωμάτιο, σαν να δουλεύει το ψυγείο. Μόνο που δεν υπάρχει ψυγείο σε απόσταση ικανή να ακουστεί και οι πόρτες είναι κλειστές. Πολλές φίλες μου ομολόγησαν οτι τους είναι πολύ γνωστός αυτός ο θόρυβος γιατί τον ακούν κάπου κάπου. Άνδρα όμως που να τον έχει ακούσει δεν έχω βρει.
    Δεν έχω ιδέα τί είδους οντότητες μπορεί να είναι. Όταν μεγάλη πια τις συνάντησα στον Κάρλος Καστανέντα, τις αναγνώρισα αμέσως και δεν παραξενεύτηκα. Μας λέει οτι τρέφονται με τα συναισθήματα μας. Μας προτείνει να μην τις θρέφουμε. Πώς; Με το να πιαστούμε σφιχτά από το κέντρο μας. Από τον άξονα μας. Έτσι σταματά κάθε σκέψη και καθώς δεν βρίσκουν τί να φάνε διαλύονται ησύχως. Το δοκίμασα. Είναι εύκολο να κρατηθείς από το κέντρο σου. Οι σκέψεις σταματούν αμέσως.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξήγησέ μας αν θες, αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα πως κρατιέσαι απ' το κέντρο σου και δεν σκέφτεσαι.
    Αγαπητή Δάφνη, θεϊκή παρέμβαση δεν υπάρχει πουθενά όπως το εννοείς. Όλα είναι νομοτελειακά. Επίσης, τι σημαίνει "...ελευθερία της εκλογής της ψυχής και τη μεταφυσική ευθύνη...";
    Οι περισσότερες σχολές, είχαν την άποψη των Πυθαγορείων, στα περί ψυχής. Η σημαντικότερη "απόκλιση", ήρθε από τον Αριστοτέλη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ βλέπουμε πώς περιγράφει ο Δον Χουάν, ένας άνθρωπος της γνώσης, στον Κάρλος Καστανέντα, που κάνοντας την διατριβή του στο Τμήμα Ανθρωπολογίας μαθητεύει κοντά του, τις σκιές αυτές.

      http://wwwaporrito.blogspot.gr/2013/10/carlos-kastaneda.html

      "Οσο πιο  εγωμανιακο     ειναι το  ενδιαφερον  που τρεφουμε  για τον εαυτο μας, τοσο πιο  γευστικοι ειμαστε για αυτους.
      Παρολαυτα  μπορουμε  να παραγουμε  ενα ειδος Επιγνωσης  που απεχθανονται   οι Βολαδορες,  επιγνωση   που αναπτυσεται   μεσω της  Αυτοπειθαρχιας.  Αυτη  η  επιγνωση  εχει  πολυ δυσαρεστη  γευση  για αυτους  και ετσι μπορουμε  να την κρατησουμε."

      Μια παλμική δύναμη μας συγκροτεί ως σύμφυρμα ενεργειακών πεδίων. Αν έχουμε την αυτοπειθαρχία να αρπαχτούμε από αυτήν την δύναμη και να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση για λίγη ώρα επιτυγχάνουμε την εσωτερική σιωπή.
      Με απλά λόγια, υπάρχει ένας κάθετος άξονας που διασχίζει το σώμα μας. Το να αρπαχτούμε σφιχτά από το κέντρο μας σημαίνει οτι πιανόμαστε νοερά από το κέντρο του άξονα. Το κέντρο αυτό μπορεί να είναι είτε κάπου στο ύψος της καρδιάς, είτε κάπου κοντά στον αφαλό (ηλιακό πλέγμα). Εκεί που νιώθει οτι ισορροπεί ο καθένας, αυτό το ενεργειακό κέντρο επιλέγει. Ή και ανάμεσα.
      Στην πράξη είναι ευκολότερο απ' ότι φαίνεται. Είναι θέμα αυτοπειθαρχίας το πόση ώρα θα το κρατήσουμε. Όμως! δεν χρειάζεται να ακινητοποιηθούμε. Πετυχαίνοντας την εσωτερική σιωπή, την περνάμε στην δεύτερη προσοχή μας. Και εμείς συνεχίσουμε την δράση μας στον εξωτερικό κόσμο. Υπάρχει απλώς κάπου βαθιά, στην "δεύτερη προσοχή" μας αυτή η υπενθύμιση, αυτό το καρφίτσωμα, δεν ξέρω πώς να το πω.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Λύκιε ο Πλάτωνας ακολουθώντας τον Σωκράτη ίδρυσε την ακαδημία στην οποία και και δίδαξε περίπου 40 χρόνια. Οι ιδέες του στηριζόντουσαν στην λογική και το κέντρο της φιλοσοφίας του ήταν μια ορθολογιστική ηθική.
      Ακολούθησε την διδασκαλία των Πυθαγορείων και των Ορφικών αλλά εξέλιξε κάποιες ιδέες τους, όπως την μεταμψύχωση, την οποία την προσδιόρισε με λίγα λόγια όπως ανέφερα παραπάνω. Ότι δηλαδή κάθε ψυχή όταν πρόκειται να κατέλθει στην γή επιλέγει μόνη της το είδος της ζωής που θα ζήσει με ότι κουβαλάει μέσα της (δεινά-αγαθά-αμαρτήματα…). Στην ουσία η απόκτηση της γνώσης λειτουργεί ως διαδικασία αναμνήσεων..
      Λές Λύκιε ότι όλα είναι νομοτελειακά. Ακόμα και σ’ αυτήν την πλατωνική θεωρία δεν θα μπορούσε να λείψει η νομοτέλεια αφού κάθε επιλογή εχει δράση-αντίδραση
      Υπάρχει και ένας ωραίος μύθος με τον Ηρ, γιος του Αρμενίου, που ήταν γενναίος πολεμιστής και ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη.
      Δεν θα κρίνω εγώ εάν αυτή η φιλοσοφική άποψη είναι σωστή ή όχι, καθ΄ότι σίγουρα την θεωρία του Πλάτωνα την αναθεώρησαν μετά άλλοι μεταγενέστεροι φιλόσοφοι, όπως ο Αριστοτέλης που στήριξε λίγο πιο ακραίες θεωρίες.
      Η ουσία όλων δεν είναι ποιος είπε τι και να τους κρίνουμε, (αφού είμαστε πολύ λίγοι ανάμεσα τους) αλλά σύμφωνα με την εξέλιξη της ανθρώπινης ύπαρξης και φτάνοντας στο σήμερα, να δούμε τι αποκομίζουμε από όλα αυτά «τα τέρατα» της φιλοσοφίας και πώς μπορούμε να μετουσιώσουμε αυτές τις γνώσεις ώστε να τις κάνουμε κτήμα μας. Να βρούμε «την κοινή συνισταμένη».
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  14. Το ερωτημα τι ειναι λοιοπον ο διαβολος, δεν το αποφευγω αλλα δεν ειναι του παροντος. Ο Ρωσος πανεπιστημονας Ουσπενσκι, ενας απο τους γνωστοτερους μαθητες του Γκουρτζιεφ, ειχε γραψει το πονημα: "Ο καλοκαγαθος/φιλανθρωπος(benevolent) διαβολος" το οποιο και εχει εκδοθει και σχολιαστει εκτενως απο τη Σοφια Αντζακα στο βιβλιο η "Αποκατασταση του Εωσφορου". Εκει φαινεται λοιπον πως για τον καθημερινο ανθρωπο ο διαβολος ειναι ο καλυτερος του φιλος. Αρνητικα επιθετα δικαιουται να χρησιμοποιει ΜΟΝΟ αυτος ο οποιος εχει ηδη απαρνηθει ολα τα εγκοσμια, και δεν κρυβεται απλα απο τον εαυτο του.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ" ΤΗΣ ΑΤΖΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΗΛΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΙΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΙΣΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΟΨΗ? ΕΧΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ. Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ? ΟΤΙ Η ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΡΙΑ ΑΤΖΑΚΑ, Ο ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗΣ ΓΟΥΡΤΖΙΕΦ ΚΑΙ Ο ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ? ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ?

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι, ανώνυμε, όπως τα λες. Το ξέρουμε. Δεν κινδυνεύουμε από το πονηρό πνεύμα γιατί είμαστε παλιές και έμπειρες ψυχές. Δεν μπορεί να μας παρασύρει στο κακό.
      Εν προκειμένω απλώς διαπραγματευόμαστε την υπόθεση οτι το καλό και το κακό ανήκουν στον διπολικό κόσμο. Και οτι πάνω και πέρα απ' αυτά βρίσκεται το Αγαθό στο οποίο τείνουμε και το οποίο στοχεύουμε. Είναι δηλαδή μια υπόθεση εργασίας όλο αυτό το σενάριο. Εξετάζουμε δηλαδή μήπως ανάλογο με τα δίπολα του κόσμου αυτού, τύπου μέρα/ νύχτα, καλοκαίρι/ χειμώνας κλπ, είναι και το δίπολο καλό/κακό. Μια διερεύνηση κάνουμε. Εγώ προσωπικά το βλέπω όπως εσύ αλλά και τότε πάλι τί είναι το Αγαθό; Θα το ταυτίσουμε με το καλό στην υπέρτατη μορφή του; Ή είναι κάτι διαφορετικό;
      Όπως βλέπεις υπάρχει θέμα για έρευνα. Και διόλου δεν κινδυνεύουμε από τις απόψεις θεοσοφιστών ή άλλων αφού η διαίσθηση και η θεϊκή σπίθα μέσα μας μας προφυλάσσει από τέτοιου είδους κινδύνους.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  15. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΑΤΖΑΚΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΡΙΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ? ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ ΦΙΛΑΡΑΚΟ. ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ, ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΣΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ .....ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ:
    ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
    ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ
    ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ
    ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΨΥΧΟΣ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ!
    ΣΕ ΒΑΦΤΙΖΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΡΚΟΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ


    "Δεν έχω γονείς. Ο Ουρανός και η Γη είναι οι γονείς μου.
    Δεν έχω Θεία δύναμη. Η υπακοή είναι τα μέσα μου.
    Δεν έχω μαγική δύναμη. Η εσωτερική δύναμη είναι η μαγεία μου.
    Δεν έχω ζωή ούτε θάνατο. Το αιώνιο είναι η ζωή και ο θάνατός μου....
    Δεν έχω σώμα.Η ανδρεία είναι το σώμα μου.
    Δεν έχω μάτια. Η αστραπή είναι τα μάτια μου.
    Δεν έχω αυτιά. Η ευαισθησία είναι τα αυτιά μου.
    Δεν έχω μέλη.Η ταχύτητα είναι τα άκρα μου.
    Δεν έχω σκοπούς. Η ευκαιρία είναι οι σκοποί μου.
    Δεν έχω αρχές. Οι αρχές μου είναι η προσαρμοστικότητα σε όλα τα πράγματα.
    Δεν έχω φίλους. Ο Νους είναι ο φίλος μου.
    Δεν έχω εχθρούς.Η αφροσύνη είναι ο εχθρός μου.
    Δεν έχω πανοπλία.Η βούληση και η δικαιοσύνη είναι η πανοπλία μου.
    Δεν έχω κάστρα. Το ατάραχο πνεύμα είναι το κάστρο μου.
    Δεν έχω σπαθί. Το όνειρο του πνεύματος είναι το σπαθί μου."

    (ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΗΣ BUSHIDO- ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ)

    Μου φάνηκε καλό.
    Έχω μια μικρή αδυναμία κατανόησης του δεύτερου στίχου.

    Τώρα μόλις διάβασα την επίθεση του Ανώνυμου στον Στοχαστή. Είναι άνευ προηγουμένου. Η κόκκινη κάρτα είναι σίγουρη και όχι χάριν αστειότητας αλλά δεν μπορώ να την δώσω αφού μόνο στ' αστεία είμαι διαιτητής και όχι στα σοβαρά!!

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΓΩ ΜΕ 2 ΣΤΙΧΟ.
      Η ΥΠΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΔΙΑΤΑΓΕΣ.
      ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ?
      ΔΕΚΤΗ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ? ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ? ΕΣΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ?

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω. Με επιχειρήματα. Ή δεν θα συμμετείχα στο concept.
      "Στώμεν καλώς". Δεν κινδυνεύουμε από προσυλιτισμό εδώ μέσα. Συζητάμε χωρίς αφορισμούς.
      Έφερα κείμενο αναρχοαυτόνομο τις προάλλες. Σημαίνει οτι είμαι αναρχοαυτόνομη; Δεν ήξερα τίποτε για Αναρχία. Σιγά μην ασχολιόμουν ποτέ. Κάτι είδα, κάτι μου κίνησε το ενδιαφέρον, το έφερα σε σας, λύθηκε.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  18. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΟΡΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα!
    Επειδή η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται ας μην δώσουμε άλλο τροφή σε κατώτερες δυνάμεις και ας συντονιστούμε σε κάτι πολύ όμορφο που θα διώξει κάθετι σκοτεινό!!!

    Ο ύμνος της αγάπης
    (Α’ Κορινθίους κεφ. ιγ’ στίχοι 1-13 του Απ. Παύλου)

    Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,
    αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον
    αλαλάζον• και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια
    πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν,
    ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν είμι• και εάν
    ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα
    μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι• Η
    αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη
    ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα
    εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί
    τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία• πάντα στέγει, πάντα
    πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει• η αγάπη ουδέποτε
    εκπίπτει• είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται• είτε γλώσσαι
    παύσονται• είτε γνώσις καταργηθήσεται• εκ μέρους δε
    γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν• όταν δε έλθη το
    τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται• ότε ήμην νήπιος,
    ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος
    ελογιζόμην• ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου•
    βλέπομεν γαρ άρτι δι’ εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε
    πρόσωπον προς πρόσωπον• άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε
    επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην• νυνί δε μένει πίστις,
    ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα• μείζων δε τούτων η αγάπη•

    Στη νεοελληνική γλώσσα

    Αν τις γλώσσες των ανθρώπων μιλώ και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη,
    θα είχα γίνει χαλκός που ηχεί ή τύμπανο που κροταλίζει• Και αν έχω το χάρισμα
    της προφητείας και κατέχω όλα τα μυστήρια και κάθε γνώση,και αν έχω όλη την
    πίστη, ώστε να μετακινώ βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν θα είμαι τίποτε•
    Και αν ακόμα μοιράσω όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψωτους πεινασμένους,
    και αν παραδώσω το σώμα μου να καεί στην πυρά, αλλά δεν έχω αγάπη,
    δεν θα έχω κανένα όφελος• H αγάπη μακροθυμεί, είναι ελεήμων•
    H αγάπη δεν φθονεί• H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν ματαιοδοξεί,
    δεν ασχημονεί, δεν κοιτάζει το συμφέρον της, δεν θυμώνει, δεν κρατάει το κακό,
    δεν χαίρεται για την αδικία, συγχαίρει την αλήθεια• Πάντα προστατεύει, πάντα
    πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει• H αγάπη ποτέ δεν εκπίπτει•
    Είτε είναι προφητείες, θα καταργηθούν, είτε είναι γλώσσες θα πάψουν,
    είτε είναι γνώση, θα καταργηθεί• Γιατί μέχρι ενός σημείου γνωρίζουμε
    και μέχρι ενός σημείου προφητεύουμε• Όταν όμως έρθει το τέλειο, τότε
    το μέχρι ενός σημείου θα καταργηθεί• Όταν ήμουν παιδί, σαν παιδί μιλούσα,
    σαν παιδί σκεφτόμουν, σαν παιδί συμπέρανα συλλογιζόμενος• Όταν όμως
    έγινα άντρας, σταμάτησα να κάνω ό,τι κάνει ένα παιδί• Γιατί, πραγματικά,
    ακόμη και τώρα βλέπουμε σαν σε θολό καθρέφτη• τότε δε πρόσωπο
    με πρόσωπο• ακόμη και τώρα γνωρίζω μέχρι ενός σημείου, τότε όμως
    θα γνωρίζω τα πάντα όπως ακριβώς με έχει γνωρίσει ο Θεός• Μετά ταύτα μένει
    η πίστις, η ελπίδα, η αγάπη, τα τρία αυτά• μείζων όλων αυτών η αγάπη•

    Και αν θέλετε να το συνδυάσετε με μια πολύ συγκινητική ταινία δείτε το βραδάκι την ταινία Η «Μπλε» του Κριστόφ Κισλόφσκι μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες που έχει αφήσει παρακαταθήκη η Έβδομη Τέχνη και ακούγεται ο πιο πάνω ύμνος!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αστο μην αγχωνεσαι. Ειπα ηδη πιο πανω οταν εδειξα σαφως μια γνωστικη ασυμφωνια στη θρησκεια, πως ο ευκολος τροπος να την αντεξει νοητικα καποιος απαιδευτος, ειναι η αρνηση. Και ο καλυτερος τροπος να εκφραστει αυτο, ειναι να κατηγορηθει αυτος που την επισημανε ως διαβολος ή συνηγορος του διαβολου. Αναθεμα και αν εχεις ιδεα τι ειναι, θεος και διαβολος.

    Deja vu, μεσαιωνας. Αλλα κατα τα αλλα Ελληνες και μαλιστα Ευρωπαιοι. Να καψουμε και καμια γυναικα στη πυρα ως μαγισσα, επειδη μας εκανε μαγια και την γουσταραμε. Αν κολλησαμε δε και με δαυτην(και δεν μας εκατσε), τοτε την εβαλε ο διαβολος να μας κανει μαγια. Κικιρικου

    ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
    ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ 
    ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ
    ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ 
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΨΥΧΟΣ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ!
    ΣΕ ΒΑΦΤΙΖΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΗ

    Μισει τον Χριστιανισμο. Παλι δεν εχεις ιδεα τι ειναι ο Χριστιανισμος, τι σημαινει, τι εκφραζει. Δεν φταις εσυ, ποτέ κανεις δεν σου ειπε, και δεν σου ειπε διοτι σε θεωρει ανικανο και αναξιο για να σου πει, διοτι προφανως να μαθεις να ζεις ελευθερος δεν εχει σημασια γι αυτους και ειναι επικινδυνο. Αλλα εαν δεν ξερεις, δεν μπορεις να λες πως εγω τον μισω. Ισα ισα,η Αντζακα που κραζεις για τον Ιερο Γαμο γραφει και το πως γινεται.

    Καθαγιαζει τον Εωσφορο. Παλι δεν ξερεις τι ειναι. Εωσφορος=Προμηθεας παντως. Νομιζω πως αρχιζω να τον κατανοω

    Επιζητει την μαγεια. Αν δεν σου αρεσει η μαγεια, εισαι υποχρεωμενος να αποκυρηξεις την εκκλησια και τον χριστιανισμο μαζι. Τοση μαγεια μαζεμενη που ασκειται, δεν εκανε ουτε ο Γκανταλφ με τον Χαρι Ποτερ μαζι. Ο Χριστος να δεις. Και το συνειδητο ονειρεμα το ιδιο ειναι. Και οι μοναχοι στο Αγιο Ορος αυτο προσπαθουν και ας μην το λενε ετσι.Κοινως για να κανεις μαγεια χωρις αλλοτριες δυναμεις, θελει α..ιδια και μεγαλη ποιοτητα. Καταφερε πρωτα, και μετα κραξτη και σταματα. Οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια, ή του ...Σατανα.

    Τελετουργιες. Σοβαρα τωρα; Γι αυτα κατηγορησε κανα παπα οχι εμενα.

    Αψυχος. Τωρα τα πετας στην τυχη; Οντως δεν εχουν ολοι σχηματισμενη ψυχη, αρκετοι δε καθολου, αλλα αυτο δεν κανει να το λεμε, διοτι θελουμε να διατηρουμε την ελπιδα πως μπορουν να σχηματισουν και το δεχομαι. Εηω ξερω πως εχω διοτι το εχω φιλοσοφησει, αλλωστε καταφερα συνειδητο ονειρεμα. Να καποιες ιδιοτητες για καποιον που εχει. Ικανοτητα δημιουργιας, πρωτοτυπη σκεψη, πραξεις χωρις κανενα ορατο αμεσο ή εμμεσο οφελος, αμφισβητηση, ικανοτητα να σταθει μοναχος, ελκυει ενεργειακα βαμπιρ κ.α. Γενικα, οι αμερικανοι εχουν αναλυσει τον ορο sociopath (κοινωνικοπαθη) που μοιαζει με το psychopath(ψυχοπαθη). Εχουν φτιαξει και αρκετα τεστ. Αυτα ειναι καμουφλαρισμενα τεστ για τον αψυχο. Παντως αν βγει αρνητικο, απλα προσπαθει ο ερευνων να εφαρμοσει τα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει. Συμφωνα με τονΑριστοτελη η συνεχιση αυτη των πραξεων αρετης, καθιστα τον ανθρωπο εναρετο, επικτητα. Αντιστοιχα οι πραξεις ενος εμψυχου, μπορει να καταστησουν ακομα και εναν αψυχο, εμψυχο. Ποιος ξερει;

    Το κλεινω για να μην επεκταθω, στο ιδιο πνευμα θα ηταν και τα υπολοιπα
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΥΓ. Θα λεει τωρα ο Λυκιος. "Ε, τι τον προκαλεις. Και ταβλεπα και ταλεγα, δεν ταλεγα;"χεχε
    ΥΓ.θα την δω την ταινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Θα αξιζε τον κοπο να ερευνησει κανεις γιατι ο Χριστιανισμος, που εμφανιζεται ως θρησκεια της αγαπης, παρουσιαζει στην ιστορια του τοσο πολυ μισος,βια και πολεμους. Μηπως εχει σχεση αυτο με την χριστιανικη ιδεολογια, που εχει ως βαση την ταπεινοφροσυνη, την οποια και εκμεταλλευεται εκκλησιαστικη εξουσια για να κρατα ανηλικους τους πιστους, με την υποσχεση της ανταμοιβης στην αλλη ζωη, για οσα δεινα υφιστανται στην επιγεια ζωη τους;

    Τα συναισθηματα μισους, ζηλειας, πικριας, που δημιουργουνται απο την αδυναμια να εισαι ο εαυτος σου και που εχουν αναχθει σαν λυση λυτρωσης σε ιδεολογια με βαση την ταπεινοφροσυνη, την σεμνοτητα,την πιστη για ειρηνικη διευθετηση των παντων και την ολιγαρκεια, θεωρουνται τοτε δικαιολογημενα και μπορουν να εκδηλωθουν "νομιμα" με τη μορφη της μισαλλοδοξιας,που πυροδοτει τον αγωνα εναντια στους αλλοθρησκους ή στους αποστασιοποιημενους. Οπως συνεβη με το διωγμο των αιρετικων ή το καψιμο των μαγισσων καιοπως συνεβη στην ιερα εξεταση, οπου ξεθυμανε ενας εντονοτατος σαδισμος"
    Fritz Riemann

    Αλλα μην σε κουραζω. Πιο ευκολα πες πως με βαζει ο σατανας, ειμαι εωσφοριστης, ή ακομα καλυτερα, πως εγω ειμαι ο σατανας. Ακουγεται πιο κουλ
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ας θυμηθούμε παλαιούς διαλόγους για το εοσφώρο...............
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Ανώνυμε, θα στο ξαναπώ για μια ακόμη φορά:
    μπορείς να εκφράζεις ελεύθερα και ειλικρινά τις απόψεις σου, αλλά θα πρέπει να το κάνεις με έναν πιο κομψό και ευγενικό τρόπο.
    Ασφαλώς μπορείς να έχεις τις απόψεις σου για κάποιον συνομιλητή σου και να τις εκφράζεις ελεύθερα, αρκεί να τεκμηριώνεις τον λόγο σου για να πείθεις. Όμως για να έχει αντίκρυσμα σε αυτόν η γνώμη σου και να γίνει αποδεκτή, πρέπει να εκφέρεται με τέτοιο τρόπο που να πείθει ότι είναι καλοπροαίρετη. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ΄το να μιλάμε με κομψότητα.
    Μπορείς λοιπόν να πεις ότι οι απόψεις του Ε.Σ. ταιριάζουν με αυτές των εωσφοριστών, ή ακόμα και ότι πιστεύεις ότι είναι εωσφοριστής, αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορείς για προσηλυτισμό, επειδή εκφράζει τις απόψεις του.
    Το να έχεις αιχμηρό λόγο, έχει τον κίνδυνο να οδηγήσει μια κουβέντα σε διένεξη. Αλλά ούτε εσύ, ούτε και εμείς επιθυμούμε κάτι τέτοιο. Αντίθετα θέλουμε να διατηρούμε ένα ήπιο και ευγενικό περιβάλλον συζητήσεων, που να μιλάμε μεν ελεύθερα, αλλά προπαντός αρμονικά.
    Σου δίνω λοιπόν μια δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την ελπίδα ότι θα είσαι στο εξής ηπιότερος στον λόγο σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.
    Υ.Γ. Προς Ε.Σ., η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα κάπως έτσι:
    "τώρα βρήκε άτομο να την πέσει ο Ανώνυμος! Του δίνει χαστουκάκι για να εισπράξει ντιρέκτ!" χαχα! Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι την προστασία μου από κάτι τέτοια, γιατί σου δίνουν τροφή για δυνατή κουβεντούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΡΙΞΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΩ. ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΩ ΣΩΣΤΕΣ. ΟΜΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΙΧΜΗΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ ΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ. ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΩ ΘΑΡΡΑΛΕΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΜΨΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΣ. Ο ΙΕΡΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΖΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ?
    ΛΕΩ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ (ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ.
    ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΝΕΙΡΕΜΑ. ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΝΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΟΥΙΚΑ?
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ. ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Ή ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΪΝ ΜΑΪΝ! ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ (ΕΩΣΦΟΡΟ).
    Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΧΙ ΚΑΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑΣ.ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΝΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΑ ΠΛΟΙΑ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΟΛΑΚΟΣ.
    ΑΨΥΧΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ. ΑΨΥΧΟΥΣ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ, ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΗΣ , ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΒΩ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ. ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ! ΑΡΑ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΗΣ. ΕΓΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ? ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙΩ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΧΡΙΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΥΤΗ, ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΗΣΩ. ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΔΙΛΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ. Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΔΕΜΕΝΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οκ παμε. Τι ειναι ο χριστιανισμος; Τι λεει; Τι μηνυμα φερνει στον ανθρωπο για να πετυχει την θεωση και με ποιο τροπο μπορει να συμβει αυτο;

    Δεν εχω παρει ακομα την ουσια DMT που εμπεριεχεται στην αγιαχουασκα, ουτε μανιταρια ψιλοκυβινης. Και αυτο διοτι δεν την εχω ιδιαιτερα αναγκη διοτι εχω καταφερει να δω περα παο το πεπλο του κοσμου της υλης, με τις δικες μου δυναμεις και μεσω διαλογισμου και ονειρων. Επισης προσπαθω να αναλυω τον εαυτο μου και τις ασυνειδητες πτυχες του καθημερινα μεσα απο την ερμηνεια των ονειρων, που δεν ειναι ευκολη. Ομως αυτο ελαχιστοι μπορουν να το επιτυχουν. Αυτο που χρειαζεστε (και ισως το κανω και εγω), ειδικα οσοι ειναι κολλημενοι σε δογματα και πεποιθησεις, ειναι αυτο ακριβως. Μια πνευματικη εμπειρια, η οποια για να συμβει χρειαζεται κυριαρχια του νου. Καλο το σταματημα των σκεψεων, αλλα αυτο ειναι απλα το ξεκινημα του ταξιδιου. Και μονο η πραξη του σταματηματος υποδηλωνει προσπαθεια, κατι που δεν ειναι αυτο που επιζηταμε. Μονη της επερχεται αυτη κατασταση της ηρεμιας του νου. Αυτη η εμπειρια λοιπον μπορει να προελθει με την ουσια αυτη που ανεφερα, και επειδη εχω κανει ηδη την "ερευνα αγορας" για εσας (οπου εσας οποιοι το πραξετε), ειναι η αγιαχουασκα. Το εκανα ευκολο για οποιον ψαχνεται και δεν ξερει τι να κανει, ειναι ασφαλες το τσαι αυτο, αλλα οπως καθε τι πρεπει να χρησιμοποιηθει με τη δεουσα προσοχη.

    Αρα, οι υποθεσεις σου περι τελετουργιας δεν ισχυουν σε μενα. Τωρα, αμα εισαι αντιθετος, βαφτιση και γαμο γιατι κανεις; Γιατι συμμετεχεις; Η μηπως δεν τα θεωρεις αυτα τελετουργικη μαγεια; Εαν θεωρεις ακομα και την χρηση ουσιων, ειδικα αυτη που ανεφερα μεσω του τσαγιου αγιαχουασκα, μια ουσια που την παραγει φυσιολογικα ο ιδιος ο οργανισμος σου,, (αρα προκειται για ενισχυση και οχι αλλοτριες δυναμεις) ως τελετουργικη μαγεια, τοτε καφε γιατι πινεις; Η καφεινη ειναι πολυ πιο δυνατη ουσια απο αυτη που ανεφερα, για να μην αναφερω για τσιγαρο ή νικοτινη διοτι δεν ξερω αν καπνιζεις. Αν καπνιζεις ομως και τα λες αυτα, τοτε το εχεις τερματισει απλα δεν το αντιλαμβανεσαι.

    Ξαναλεω δεν εχεις ιδεα τι ειναι ο διαβολος. Στο επιπεδο που βρισκομαστε, ξεχασε το, απλα δεν υπαρχει. Ειναι υπευθυνος για καθε τι υλικο, για καθε τι που ομορφαινει την υλικη ζωη. Απο ενα ομορφο γευμα, ενα μπανιο με αρωματα, κτλ. Αν τον βριζεις οπως κανεις, για να μην εισαι υποκριτης, οφειλεις να τα κοψεις ολα. Μαχαιρι. Τι, κοκο;

    Χεστηκα για τον Εωσφορισμο. μεχρι σημερα δεν τον ειχα καν ακουσει, ποσο μαλλον να τον μελετησω. Τον γκουγκλαρα ομως και βρηκα τριχες. Αρα της πλακας ειναι το κινημα, ή οπως αλλιως λεγεται. Δεν ανηκω πουθενα αγαπητε. Με ενδιαφερει ομως πως λες πως το εχεις ξαναδει το εργο. Ποιο εργο; Εδω εγω πασχιζω να κατανοησω τον ψυχισμο μου και δεν τα καταφερνω. Και εσυ τοχεις ξαναδει κιολας σε φιλη σου; Τι ειδες δηλαδη; Τι κανω που ανηκει και σε νορμα-φορμα δηλαδη, γιατι θα με τρελανεις.

    Τι εκανε η φιλη σου δηλαδη και μας συγκρινεις ως παρομοιες περιπτωσεις; Πώς την ονομασες εωσφοριστρια; Τι σκατα σημαινει αυτο, διοτι ακομα δεν εχω καταλαβει, μπορεις να μου το εξηγησεις εσυ ή οποιος αλλος; Ειναι σαν να σου λεω "Ααα, εισαι μπαμπουινιστης, σας ξερω καλα εσας τους μπαμπουνιστες, ειχα και μια φιλη που την πατησε μαζι σας". Και οταν με ρωτας "Ποιοι ειναι οι μπαμπουινιστες;", να σου λεω. "Ελα τωρα που κανεις πως δεν γνωριζεις. Μπαμπουινιστες ειστε ολοι εσεις οι περιεργοι που δεν ειστε το ιδιο με μενα, δεν ταυτιζεστε με τις αντιληψεις ή πεποιθησεις μου".
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Αψυχοι δεν υπαρχουν." Πες το και ετσι. Δεν υπαρχουν. Αμα ανηκεις στην αυτη κατηγορια μαλιστα, τοτε σιγουρα δεν υπαρχουν.
    Για οσους εχουν μπλεξει με ανθρωπους "αποκομμενους συναισθηματικα" (πες το και ετσι), και με ενεργειακη αποστραγγιση, φανταζομαι μονοδρομος ειναι η απομονωση (τα ορια που ελεγα) ωστε να επανελθουν σε ισορροπια. Αλλα συνηθως καταληγουν και αυτοι να κανουν τον ιδιο ενεργειακο βαμπιρισμο για να την παλεψουν. Το ενα ζομπι (οπως ειπες) κανει ζομπι τον ανθρωπο που δαγκωνει.

    Ειτε χριστιανος(που φυσικα δεν ξερει τι σημαινει αρα μονο κατ'ονομα), ειτε αντι-εωσφοριστης το ιδιο μου κανει. Προπαγανδισμενο ατομο δειχνουν και τα δυο. Και νομιζω καταδεικνυεται σαφως απο την αδυναμια εξηγησης του ορου. Κατι σαν "μπαμπουινισμος", η κοτσανα ανευ νοηματος που μολις ανεφερα.

    Τι συνεβη στη φιλη σου στο τελος; Τι εκπληξη φυλαγε ο διαβολος στην υπηρετρια του του κακου; Πως της ξηγηθηκε αλμυρο φυστικι, με ποιον τροπο; Πως τον υπηρετουσε η φιλη σου μεχρι τοτε; Κανοντας τι ακριβως;

    Ο Προμηθεας δεν ειναι στον βραχο. Τον ελευθερωσε ο ημιθεος Ηρακλης, ο ηλιακος θεος. Πλεον ο Προμηθεας ειναι λυμενος. Και πυρφορος. "Προμηθεας Δεσμωτης-Προμηθεας Λυομενος-Προμηθεας Πυρφορος" ειναι η τριλογια. Μονο στο πρωτο πηγες στο σινεμα; Εχασες το τελος
    Ελευθερος Στοχαστης
    ΥΓ.Λυκιε, νασαι καλα μεκανες και γελασα. Εννοειται πως αυτα τα σχολια μου αρεσουν γιατι ειναι τροφη για κουβεντουλα
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχααα καλός ο παίχτης!

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  28. Εγώ ένα κατάλαβα για τον στοχαστή. Βρίσκεται σε μια διαδικασία αναζήτησης αναθεώρησης των ηδη κεκτημένων (δοθεντα από αλλους, εξωγενείς παράγοντες-περιβάλλον), θεωρεί τον εαυτό του αδογμαστιστο, αδεσμευτο και χρησιμοποιει την έρευνα μονο μέσω της λογικής με ελάχιστο συναίσθημα. Φίλε μου εαν ακουσεις λίγο παραπάνω την καρδιά σου, αφουγκραστεις τις δονήσεις της ψυχής σου, ίσως τοτε δεις πτυχές του εαυτού σου που δεν πιστευες πως έχεις. Και τοτε ακόμη και ο λογος σου θα έχει άλλη χροιά και θα γινοσουν πειστικός ακόμη και στους επικριτές σου.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΑΜΕ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ!
    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΘΕΩΣΗ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΑΙ, ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΩΝ. ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΚΙΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ. ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΕΔΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ. Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ. ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ. ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΣΕΝΑ, ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανωνυμε δεν γελασα με εσενα, αλλα με την παρομοιωση του Λυκιου. Δεν θελω να δειξω πως ειμαι ανωτερος, αλλα πως ούτε και εσυ γνωριζεις οπως και αλλωστε και σχεδον ολοι οι υπολοιποι. Οι οροι και οι ονομασιες με μπερδευουν και με αποπροσανατολιζουν, δεν τους γνωριζω καλως. Ας πουμε δεν ξερω τι θα πει "νεοπλατωνισμος" οποτε ας το αφησουμε προς το παρον στην ακρη. Λες πως χριστιανισμος σημαινει "αγαπη" και "ταπεινοτητα" και πως μεσω αυτων θα φτασουμε στη θεωση. Δηλαδη αμα το τερματισω και εχω πολυ αγαπη και πολυ ταπεινοτητα, θα φτασω στη θεωση; Θα φτασω διαδοχικα ή ξαφνικα και αποτομα; Υπαρχει κατι που να με πεισει πως ειμαι στο σωστο δρομο; Αν μου την πεσει καποιος στο σπιτι μου με οπλο, να του το παιξω αγαπη και ταπεινοτητα; Ειναι αυτες οι δυο λεξεις εφαρμοσιμες ακριτα προς ολους ή μπορω να επιλεγω πότε να τις εφαρμοζω; Πώς ακριβως δουλευει η διαδικασια που επιτυγχανει την φωτιση, γνωριζουμε; Γνωριζουμε καποιον που να το εχει κανει ωστε να μας πει; Εχουμε καποιο παραδειγμα-προτυπο;

    Παραισθηση απο το παρα+αισθηση, σημαινει την υπερβολικη αισθηση, ή την παρακαμψη της. Εαν θεωρησουμε τον υλικο κοσμο ως τον μονο υποαρκτο, τοτε ναι η παραισθηση ειναι κατι αρνητικο, γιατι υποδηλωνει κατι ψευτικο, φανταστικο. Ομως, πλεον ακομα και η επισημη επιστημη εχει αποδειξει πως ο κοσμος της υλης δεν υπαρχει απο μονος του, αρα δεν υπαρχει. Οποτε τι φοβασαι απο την παραισθηση; Δεν εχεις να φοβηθεις κατι. Τουναντιον, θα σου δειξει αυτο που πραγματικα χρειαζεσαι να δεις. Μεσα σου βυθιζεσαι, στην πραγματικη σου υπαρξη. Οποτε η παραισθηση δεν ειναι τιποτα αλλο, απο εναν ενδιαφερον οδοδεικτη, που τον χρειαζομαστε για να βρουμε τον δρομο μας. Σημασια εχει τι "παραισθηση" θα δεις.

    Εαν αναφερεσαι σε μασονικες τελετες, θα συμφωνησω διοτι και εμενα με απωθουν αυτα. Ομολογω ομως πως δεν τα γνωριζω σε βαθος. Ισως και να εχω λαθος αντιληψη, δεν ξερω.

    Τι σημαινει πως εκπροσωπω τον σκοταδισμο; Ποια ειναιη ατζεντα που εχω;

    Ομολογω αγνοια και καταθετω ειλικρινες ερωτημα πως δεν γνωριζω. Τι συνεβη με την φιλη σου; Δεν θα ηθελα επουδενι να την εκθεσουμε, αλλα απο την στιγμη που μιλαμε ανωνυμα, δεν βλεπω προβλημα.

    Για τον Προμηθεα παλι, δεν ξερω. Καταθετω μονο οτι μας εγραψε ο Αισχυλος στην τριλογια του. Να υποθετουμε σαφως και μπορουμε, αλλα ειναι λογικοτερο να ακουσουμε την ιστορια που μας αφηγηθηκε ο ιδιος ο δημιουργος της. Δυστυχως, εντελως τυχαια, δεν διασωθηκαν τα δυο δευτερα εργα του, ωστοσο οι τιτλοι τους ειναι σαφεις.

    Γαμος και βαφτιση ειναι μαγικες τελετες. Για την ακριβεια ειναι ο ορισμος της μαγικης τελετης. Πιο μαγικη τελετη δεν γινεται.

    Δαφνη ο δρομος που μου υποδεικνυεις ειναι ο δρομος τον οποιο εχω ηδη βαδισει στο τερμα. Μπορω να σου πω πως οδηγει σε αδιεξοδο. Δεν λεω πως απαιτειται αναστροφη να παμε εντελως απο την αλλη μερια, αλλα σιγουρα απαιτειται διορθωση πορειας εστω και αν αυτη ειναι μικροτερης κλιμακας. Πλεον λοιπον δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα να γινω πειστικος στους "επικριτες" μου. Και αυτο γιατι πραγματικα ελαχιστοι ειναι αυτοι που ακουνε και ειναι διατεθειμενοι να "ακουσουν". Δεν ειναι δηλαδη ζητημα πειθους. Ο Θεος ο ιδιος να ερχοταν εδω να πει κατι, οι περισσοτεροι θα τον αγνοουσαν ως ασχετο ή σατανα. Εγω προσωπικα οταν βρισκομαι απεναντι σε μια γνωστικη ασυμφωνια, κανω το προφανως λογικο. Προσπαθω να απορριψω την πιο αυθαιρετη αποψη. Η εμπειρια μου εχει δειξει πως οι περισσοτεροι εφευρισκουν μια ανοησια, ωστε να συμβαδισει η γνωστικη ασυμφωνια.

    Κατι σαν το "Γιατι ο Θεος επιτρεπει να πεθαινουν μικρα παιδια απο καρκινο;" "Ο Θεος εχει τους λογους του που δεν μπορεις να τους κατανοησεις, εμπιπτει στο γενικοτερο σχεδιο του". Ζντουφ. Εγω μπορω να εξηγησω σαφως γιατι τους δημιουργειται, ποιος ευθυνεται (ανθρωποι ευθυνονται παντα, απλα χωρις να το θελουν), και πως αντιστρεφεται.

    Ας δοκιμασουμε λοιπον να συζητησουμε χωρις τσιτατα και σλογκαν και να δουμε τι θα απομεινει. Ειμαστε ομως διατεθειμενοι να χασουμε την ασφαλεια που μας προσεφερε η ψευδαισθηση της γνωσης μας;
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οκ συμφωνώ οτι δεν θελεις να γίνεις αρεστός στους επικριτές σου. Το δια ή ταύτα όμως δεν αλλάζει οτι λειτουργίες απόλυτα ορθολογιστικα και με ελάχιστο συναίσθημα. Εκεί νομιζω οτι χάνεις λιγο την ισσοροπια του κέντρου σου. Όταν λες ότι το εχεις φτάσει μέχρι τέρμα τί εννοείς;
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://i66.tinypic.com/2dsin0k.jpg
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Κάτι δεν πάει καλά και δεν ανοίγει.
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    3. Το λινκ δουλευει, ειναι δυο σελιδες απο ενα βιβλιο, που εξηγουν αυτο ακριβως μεσα απο το πρισμα της ψυχολογιας. Αγνοησε τις διαφημισεις γυρω-γυρω,,αυτες ειναι συνεπακολουθο της σελιδας που δεχεται δωρεαν το ανεβασμα φωτογραφιων.

      Το τερματισα, εννοω πως υπηρξα παγκαλος(παν+καλος). Δεν γνωρισα αλλον που να ηρθε καν κοντα. Το προβλημα ειναι πως ο καλος μπορει να διαχειριστει τον κακοβουλο. Ναι, η καλοσυνη τον επηρεαζει, ομως πολλες περιπτωσεις ειναι αδιορθωτες. Ολα αυτα ξεζουμιζουν τον καλο, διοτι παντα βαζει τον εαυτο του σε δευτερη μοιρα.

      Απαιτειται η πλαισιωση των καλων χαρακτηριστικων με "κακα", τα οποια ομως να ξερει να χρησιμοποιει κατα περιπτωση. Προσωπικα, πλεον γινομαι σκληρος οταν βλεπω λαθος συμπεριφορες που βιαια επηρεαζουν ειτε εμενα ειτε κυριως τριτους. Κοινως, μπορεις κυριε να εισαι οσο μαλακας θες και να πιστευεις οτι πιπα θες. Οταν ομως επηρεαζεις την ζωη τριτων, τοτε υπαρχει προβλημα.

      Η δυσκολια βρισκεται στην συνθεση των δυο ζαρακτηριστικων. Η μια πλευρα να μην επικρατησει της αλλης. Να μπορεις να κρατησεις την ευγενικη σου πλευρα, την οποια να εμφανιζεις εκει που θεωρεις της αξιζει. Πχ ο στρατιωτης ειναι πολυ σκληρος στον πολεμο, αλλα στο σπιτι,στην γυναικα του καινστα παιδια του, οφειλει να μην ειναι Ραμπο, αλλα να κρατησει την ευγενικη του οψη. Εκει ευκολα,χανεται το παιχνιδι, ομως και εγω δεν ειμαι κανας αμπαλος. Θα δειξει.
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ.
      ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ "ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΝ ΓΥΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΝ" ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@ΚΙΑ. ΑΜΑ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΝΕ ΑΔΙΚΑ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΙΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΛΙΜΠΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ. ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΔΛΔ "ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΩ ΚΙ ΑΥΤΟ". ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!ΧΑΧΑ ΠΟΙΟΣ, Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, "ΠΕΤΡΟ, ΚΟΨΕ ΤΙΣ Μ@Λ@ΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ,ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕ ΜΕ LOGO. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ, Ε?
      ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. Η ΚΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΙΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ STATUS Ή ΕΓΩ Ή ΕΣΥ. ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΤΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ.

      Διαγραφή
    5. Σωστα, το ζητημα ειναι να καταφερεις να διασφαλισεις πως και εσυ και οι αλλοι θα απολαμβανουν ισα δικαιωματα και ανταποδοση, και οχι λιγοτερα. Αυτο ειναι δικαιο και σωστο, και ας λες πως δεν τα θες, αν απο τη φυση σου εισαι αλτρουιστης. Πρωτα θα τα λαβεις και μετα μπορεις να τα κανεις οτι θες, ακομα και να τα καψεις ή να τα χαρισεις.

      Αυτο ανατρεπει μεταξυ αλλων και την χριστιανικη ιδεολογια (μεταξυ αλλων)και την εκθετει ως "δουλεμα" και εκμεταλλευση.
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
  32. μ αρεσετε.και ο στοχαστης και ο ανωνυμος.ο ενας προσπαθει να πεισει και να χαρακτηρισει τον αλλο.οταν εχεις κανει την αναζητηση σου και εχεις καταληξει καπου δεν χρειαζεται να πεισεις ουτε να χαρακτηρισεις κανενα.οταν εχεις αμφιβολια για αυτο που εχεις καταληξει προσπαθεις να βρεις ομοιδεατες να σε στηριξουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.