Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τι επιδιώκει η Τουρκία με την ένταση στο Αιγαίο;


Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων δείχνουν ότι οδηγούν τα πράγματα σε όξυνση της κατάστασης, ώστε κάπου να απαντήσουμε και να υπάρξει θερμό επεισόδιο 

Η συνεχής ένταση των επεισοδίων στο Αιγαίο με την αύξουσα επιθετικότητα της Τουρκίας, είναι φυσικό να απασχολεί τους αρμοδίους, οι οποίοι, υποθέτω, πριν προβούν σε οποιαδήποτε απαντητική ενέργεια αποτροπής, θα έχουν καταγράψει το πιθανό κίνητρο της τουρκικής στάσης.

Και το λέω τούτο, επειδή η γνωστοποίηση, μετά την σχετική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ότι θα εγκατασταθεί μόνιμη στρατιωτική φρουρά στις Οινούσσες και θα κατασκευασθεί ελικοδρόμιο, αλλά και η εμφανής αποστολή δύο υποβρυχίων μας στο Καστελόριζο, καταδεικνύει πως η ελληνική πλευρά σ’ αυτά τα δύο σημεία έχει εντοπίσει ότι η Τουρκία επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (Για την περίπτωση του Καστελόριζου, γράψαμε προ ημερών στην Voria.gr, ότι κατά πληροφορίες υπήρξε ενημέρωση από ρωσικής πλευράς, ότι οι Τούρκοι «μπλοφάρουν» με τις Οινούσσες, αλλά ο στόχος τους είναι το Καστελόριζο).

Αυτά είναι τα εμφανή. Έχω όμως κάποιες απορίες, στις οποίες δεν έχω απάντηση, συμφώνως προς κάποια δεδομένα, που είναι η μεταφορά στρατιωτικών μονάδων από την Ανατ. Θράκη και την Σμύρνη προς τα νότια σύνορα της Τουρκίας, αλλά και η μεταφορά των ειδικών δυνάμεων από τα Κατεχόμενα στην ίδια περιοχή, όπου οι Τούρκοι έχουν ανοικτά δύο πολύ μεγάλα μέτωπα, στις κουρδικές περιφέρειες της Τουρκίας, και στα σύνορα με την Συρία.

Παραλλήλως, ενισχύουν αφενός την άμυνά τους στο ενδεχόμενο εμπλοκής με την Ρωσία, και αφετέρου βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα με την Αρμενία, όπου είναι αποφασισμένοι να ενταχθούν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν σε περίπτωση που οι εκεί συρράξεις γενικευθούν (για να μη προσθέσω πως και κάποιες μικρές μονάδες βρίσκονται στην Ουκρανία).

Το ερώτημα, επομένως, είναι: Πόσα μέτωπα ανοικτά μπορεί να αντέξει μια χώρα, ώστε να ανοίξει ακόμη ένα στο Αιγαίο; Αν είχε σκοπό να οδηγήσει στα άκρα την κατάσταση δεν θα έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει τα νώτα της, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της στρατηγικής; Υπάρχει και δεύτερο ερώτημα: Όσο και αν το ΝΑΤΟ με την -δήθεν- ουδετερότητά του βρίσκεται στο Αιγαίο, θα αφήσει τις μέχρι τώρα εμπλοκές να εξελιχθούν σε ένοπλη σύγκρουση;

Αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ανάλογο περιστατικό των Ιμίων, ώστε να δημιουργήσουν τετελεσμένα, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί εκ νέου η προδοσία του 1996, και ας γλίτωσε ο Σημίτης λόγω της γερμανικής προστασίας, με τον Τύπο της εποχής «μπουκωμένο» να μη αντιδρά, τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο συσσωρευμένος θυμός των Ελλήνων από τους εμπαιγμούς των πολιτικών του επί εξαετία, που ενδιαφέρονται αποκλειστικώς και μόνον για το προσωπικό τους συμφέρον, θα βρει διέξοδο, και θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε μια νέα προδοσία.

Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων δείχνουν ότι οδηγούν τα πράγματα σε όξυνση της κατάστασης, ώστε κάπου να απαντήσουμε και να υπάρξει θερμό επεισόδιο. Γιατί να το θέλουν όμως αυτόν τον καιρό, που δεν βρίσκονται από πλευράς στρατιωτικής στην καλύτερη κατάστασή τους, λόγω διασποράς των δυνάμεών τους; Έχουν διαβεβαίωση των ΗΠΑ, ότι και η σημερινή κυβέρνηση δεν θα αντιδράσει, όπως και του Σημίτη, σε νέο «γκριζάρισμα» νησίδων του Αιγαίου; Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο, που χρησιμοποιεί την Ελλάδα, για σπουδαιότερο στόχο;

Ποιος είναι ο σπουδαιότερος στόχος; Μια ένοπλη σύγκρουση, όσο περιορισμένη και αν είναι, έως ότου διευθετηθεί, οι δύο χώρες θα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπερ σημαίνει πως η Τουρκία, προκειμένου να υπερασπίσει εαυτόν, δικαιούται να «κλείσει» τα Στενά του Βοσπόρου, ως έχει δικαίωμα εκ της Συνθήκης του Μοντρέ. Το οποίο δικαίωμα δεν έχει σε ειρηνική περίοδο. Το κλείσιμο των Στενών όμως, αποκόπτει τους Ρώσους από την κάθοδο στην Ανατ. Μεσόγειο, και τους εξασθενεί

Αν προστεθεί και η παρουσία του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο (που φυσικά μάς «δουλεύουν» όσοι υποστηρίζουν πως ήρθε για τους λαθρομετανάστες), μήπως, μας χρησιμοποιούν πάλι ως εργαλείο, με ανυπολόγιστη φυσικά ζημία μας -όπως και με τις επιθέσεις Τσίπρα κατά Γερμανών το 2015, πριν μετατοπιστεί στην ατλαντική πλευρά- για να δοθεί το πρόσχημα αποκλεισμού των Ρώσων;
Αυτά άραγε, ο σερβιτόρος - σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, τα έχει μελετήσει;

Μακεδών
Πηγή Voria

18 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ. ΑΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΛΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ. ΞΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ? ΑΜΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ...!!!
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην αποκόπτουμε τον λογισμό μας από την αλήθεια την οποία προσπαθούν να μας πασάρουν και ας δούμε το Γαιοπολιτικό παιχνίδι που εντέχνως διαδραματίζεται εδώ και πολλά συναπτόμενα έτη στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ .

    Αν δεχτούμε ότι ο "φάκελος ΚΥΠΡΟΣ" δεν είναι ακόμη για τα μάτια του Ελληνικού λαού και εντέχνως κρατούν "κλειστά τα χαρτιά" τους κάποιοι ακόμη, θεωρώντας ότι απόκοπτουν από τον σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη την αλήθεια τότε πλανώνται πλάνην οικτράν .

    Η θεωρία μου έχει ως εξής :

    ΟΙ Η.Π.Α σαφέστατα θέλουν μια ΕΛΛΑΔΑ υποταγμένη , που να μην μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ , έτσι στοχευμένα καθοδηγεί τον τρόπο τον οποίο θα παραμείνει εντός του Δ.Ν.Τ. με σύμμαχο φυσικά της βλέψεις της Γερμανίας για την Παγκοσμοκρατορία ( εντός τουλάχιστον των ορίων της Ε.Ε.)

    Αν δεχτούμε ότι η διάρκεια της Σύμβασης Cooper έληξε το 2010 και ο τρόπος αναθεώρησης - παράτασής της ήταν η επιβολή της οικονομικής υποτιθέμενα εξυγίανσης ( Οικονομικό έλεγχο μέσω Δ.Ν.Τ. προερχόμενο εκ της απέναντης πλευράς ) όπως ακριβώς βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός , τότε μόνον τυχαία η συνωμοσιολογικά δεν μπορούν να θεωρηθούν οι θεωρίες ότι τα νήματα της Τουρκίας τα κινεί για ακόμη μια φορά οι Η.Π.Α και η παντοτινή φίλη της Ελλάδος Γερμανία .

    Η Γερμανία έχοντας κατά νου τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας και η Η.Π.Α της παράταση της δικαιοδοσίας της και της επιβουλής της στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ ενόψει και της ραγδαίας εξέλιξης της Ρωσίας ως Στρατηγικής Υπερδύναμης εντός της παλαιάς της δικαιοδοσίας .

    Η Τουρκία δημιουργεί το κλίμα που της σιγοψιθυρίζουν στα αυτιά της οι πολλοί και άσπονδοι σύμμαχοί μας ( Η.Π.Α ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ), έτσι ώστε με κάποια καθοδηγούμενη πολεμική σύρραξη να αποκόψουν την γιγάντωση ακόμη της Ρωσικής Υπερδύναμης πλην είναι πλέον αργά .

    Και αυτό πρέπει να γίνει όσο πιο σύντομα μπορούν, έχοντας όμως κατά νου να αποκόψουν πληροφορίες για τις στρατηγικές δυνατότητές της Ρωσίας δημιουργώντας έτσι ένα πλάνο της πολεμικής ζημίας-απώλειας που θα υποστούν όσοι συμμετάσχουν στην επίθεση κατά της.

    Αυτήν ήταν κάπως συνοπτικά η άποψή μου .....


    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ( ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ )

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθώς ο Κύριος, φίλε Αρμαγεδών!
    Εν κατακλείδι, πιστεύεις ότι η Τουρκία εξωθείται σε πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία για να αποκοπεί η δυναμική της στην Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή, ή κατά της Ελλάδας, για να αναγκαστούν να εμπλακούν οι Ρώσοι; Αυτό δεν το κατανόησα επαρκώς.
    Συμφωνώ ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να θέλουν την Ελλάδα υπό τον έλεγχό τους, κάτι που θέλουν για όλο τον κόσμο άλλωστε. Η Γερμανία, ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ και της ΝΤΠ, επίσης θέλει να ελέγχει την Ελλάδα για την πολύτιμη γεωστρατηγική και πλουτοπαραγωγική (ειδικά στην ενέργεια) ικανότητά της. Η Ρωσία απ' την άλλη μεριά, επίσης έχει αντίστοιχες βλέψεις για την χώρα μας, αφού ο έλεγχός της, θα την καθιστούσε κυρίαρχο παράγοντα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.
    Η Τουρκία επίσης έχει τις δικές της εδαφικές βλέψεις εναντίον της χώρας μας, για τους δικούς της λόγους.
    Σαφώς δεν είναι τυχαίο ότι μας έχουν καταστήσει απόλυτα εξαρτημένους, ώστε να είμαστε ανίσχυροι να αντιδράσουμε στα δικά τους σχέδια.
    Όμως η σύγκρουση των γεωπολιτικών συμφερόντων στην περιοχή, δεν αφορά μόνο την χώρα μας, αλλά ολόκληρη την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και ενδεχομένως, ολόκληρη την Ε.Ε.(μέσα από σειρά ανακατατάξεων). Η Τουρκία επίσης, δεν φαίνεται και τόσο προβλέψιμος παράγων για τον σχεδιασμό των ισχυρών (ΗΠΑ, Γερμανία), διότι νιώθει ότι είναι υπερδύναμη που μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις κατά τα δικά της συμφέροντα! Συνεπώς δεν είναι δεδομενοι για κανέναν.
    Αυτό έχει κόστος γι αυτούς, σε ότι αφορά την παροχή κάλυψης των ενεργειών τους, από τους συμμάχους τους. Οι έννοια της συμμαχίας, έχει πλέον τρωθεί ανεπανόρθωτα και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλέον και τα δικά τους κέρδη, αν αφήσουν το σενάριο της διάλυσης του Τουρκικού κράτους, να εξελιχθεί.
    Τίποτα δεν είναι δεδομένο και πολλά πρόκειται να αλλάξουν μορφή, άρδην.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκια θα διαμελιστει αγαπητε Λυκιε απο την συνεργασια ΗΠΑ & Ρωσιας για να μοιρασουν τελικα την πιτα χωρις το τουρκικο παρασιτο που πηρε ξαφνικο μποι. Κουρδισταν , Συρια, Ιρακ, οι κερδισμενοι. Τουρκικο κρατος θα μεινει μονο στα μικρασιατικα παραλια αδυναμο και μικρο. Η Ρωσια μπορει να παρει Ελλησποντο και Πολη, ουσιαστικα την κυριαρχια στην μαυρη θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αγαπητέ μου φίλε ΛΥΚΙΕ , πιστεύω πως η Τουρκία εξωθείται σαφέστατα από τους άσπονδους φίλους της Ελλάδος , να είναι αυτήν η οποία θα δημιουργήσει εκείνο το κατάλληλο κλίμα για έναν πόλεμο που στόχο έχει να αποκόψει την ραγδαία ανέλιξη της Ρωσίας ως η δύναμη που έχει το πάνω χέρι στην Μεσόγειο αλλά και σε Παγκόσμια στρατηγικά .

    Ας μην ξεχνάμε κατά πόσο η Ρωσία έχει "σαμποτάρει" αυτό που ήθελαν οι Η.Π.Α και κάποιες υποτιθέμενα φίλες χώρες εντός Ε.Ε. στην Συρία , που και ως μην αποδεχόμενες κάποια ευθύνη απέχουν από την στήριξη και την είσοδο σε αυτές μερίδας λαθρομεταναστών καταλογίζοντας δε ευθύνες στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος (ανεξάρτητα εάν η εν λόγω Κυβέρνηση ήθελε αυτό ως διαπραγματευτικό χαρτί για την Οικονομική διαπραγμάτευση )......

    Ας θυμηθούμε ποιος δημιούργησε αλλά και στήριξε οικονομικά αλλά και με οπλικά συστήματα τα ακραία Ισλαμικά στοιχεία Αλ Κάιντα ,ISIS Χεζμπολάχ και παρεμφερή ακραίες Ισλαμικές οργανώσεις ( Η.Π.Α ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ )με παραδοχή και βουλευτών των ανωτέρω χωρών .

    Η Τουρκία εάν συμφωνούμε έχει ανοίξει της Πύλες της αβύσσου με το θέμα των Ποντίων των, Αρμενίων, των Κούρδων αλλά και την στήριξη ακραίων Ισλαμικών στοιχείων εντός της Ρωσίας και της πασιφανέστατης στήριξης του και του ακραίου Μουσουλμανικού σχεδίου που γνωρίζουμε όλοι πιο είναι .....

    Μια χώρα όπως η Τουρκία δεν μπορεί να ηγείται υποτίθεται τόσων πολλών αντιπαραθέσεων δίχως κάποια έξωθεν στρατηγική στήριξη αυτό το γνωρίζουμε πιστεύω όλοι μας .

    Η Ρωσία από την άλλη γνωρίζει την μεθόδευση την οποία ακολουθεί η Τουρκία, που προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα , αλλά θυμάται και στην στάση την οποία έχουν κρατήσει μέλη της Ε.Ε. πόσο δε η Γερμανία , η Γαλλία και η Αγγλία στο θέμα της Σερβίας ( πόλεμος την πρώην Γιουγκοσλαβίας και διάσπασης της )και προλογίζει πως αν χάσει και την Ελλάδα θα απολέσει ακόμη έναν Ορθόδοξο σύμμαχο εντός της Μεσογείου ή μάλλον καλύτερα πως δεν θα έχει πλέον Ορθόδοξο σύμμαχο στην περιοχή .

    Σαφέστατα η Τουρκία έχει και θα έχει εδαφικές βλέψεις από την Ελλάδα .... και όχι μόνο ( γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αφορμές τις οποίες έψαχνε για να εισβάλει και σε άλλα κράτη ) μα δεν θα μπορούσε να "κάνει βήμα" εάν από πίσω της δεν είχε στήριξη φυσικά με Παγκόσμια συμφέροντα ....

    Πιστεύω ακράδαντα πως η χώρα μας θα αποτελέσει το "μήλο της έριδος", ή το τυράκι στην φάκα, για έναν πόλεμο τον οποίο δεν έχουμε δει ή δεν έχει ξαναγίνει με πολλές εκατέρωθεν απώλειες εδαφικές αλλά πάντοτε με το γνώμονα της αποτροπής της ραγδαίας ανέλιξης στρατηγικά της Ρωσικής Υπερδύναμης .

    Μεθοδευμένη και μόνον μπορεί να είναι η ενέργεια των υποτιθέμενα εταίρων μας εντός Ε.Ε. και άκρως Προδοτική η Πολιτική βούληση των Ελλήνων πολιτικών , να αποστραγγιστεί η Ελλάδα τόσο οικονομικά ώστε να μην μπορεί στρατηγικά να είναι αξιόμαχη και να μην μπορεί να αγοράσει οπλικά νέα συστήματα τελευταίας γενιάς ( όπως η Τουρκία ) εν γνώσει πως απέναντι έχουμε όχι μόνο μια χώρα που πάντοτε θα τρέφει εδαφικές βλέψεις από την Πατρίδα μας αλλά πολλές και με ένα μεταναστευτικό σχέδιο που θυμίζει πυριτιδαποθήκη με πάνω από 5,500,000 λαθρομετανάστες ( σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση πληθυσμού ) ή με επίσημα στοιχεία πάνω από 4,400,000 .

    Ο εχθρός είναι πλέον εντός των πυλών φίλε μου ΛΥΚΙΕ , αυτό ίσως είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας μας με λυκοφιλίες με διαχρονικούς εχθρούς που προσπαθήσαμε να κάνουμε φίλους μας ...

    Αυτήν είναι η φτωχή μου άποψη φίλε μου και δεν γνωρίζω εάν σε βρίσκει σύμφωνο ;

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ
    Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί μου η Τουρκία πάντα διεκδηκούσε το Αιγαίο
    Το θέμα είναι στο μαύρο χάλι που βρισκ'ομαστε
    θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις
    του επεκτατικού σχεδίου της Αγκυρας και των γεωπολιτικών αλλαγών
    που αυτά τα χρόνια βλέπουμε να παίζονται τόσα παιχν'ιδια γ'υρω μας και το πολιτικό τοπίο στη χώρα μας είναι για κλάματα και εννοώ και τους τριακοσίους μηδενός εξαιρουμένου. Επίσης μην σας διαφεύγει οτι κάποτε η πρόεδρος της βουλής κυρία Μπενάκη τα είχε πει όλα αυτα στον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας . Αραγε τα ήξεραν και εσκεμένα άφησαν την Ελλάδα μας να φτάσει στο σημείο μηδέν.

    Αρμαγεδών χαίρομαι που είσαι εδώ ...Φ Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χαίρομαι που επανήλθες , για δεύτερη φορά .....
      Ήταν άκαιρο και λανθασμένο να στερείς την παρουσία σου, ανάμεσα σε άτομα που έχουν αποδείξει πως μπορούν και χαίρουν εμπιστοσύνης και ακόρεστης δίψας για ανταλλαγή απόψεων .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  10. Ξέχασα να δώσω την καλησπέρα μου σε όλους σας...Φ Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο «σουλτάνος» Ερντογάν κι εμείς

    Η πρόσφατη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Νταβούτογλου, η οποία περιόρισε δραστικά τις ροές προς τα ελληνικά νησιά, ασφαλώς δεν έγινε ερήμην του Ερντογάν. Oμως, δεν γνωρίζουμε αν ο πανίσχυρος πρόεδρος της Τουρκίας ήταν σύμφωνος σε όλα..

    Είναι ενδιαφέρον. Διαβάστε το αν θέλετε.
    http://www.protagon.gr/scripta/editorial/o-soultanos-erntogan-ki-emeis-44341127178

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι εσωτερικές εξελίξεις στην γείτονα χώρα, είναι κρίσιμες και σηματοδοτούν την αλλαγή στο κυβερνητικό μοντέλο, όπου τελικά όλες οι εξουσίες μαζεύονται στα χέρια του ενός (Προέδρου).
    Κάθε συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε ένα πρόσωπο, το οποίο αποκτά υπερεξουσίες σε όλους τους τομείς, απομακρύνει μια χώρα από τις δημοκρατικές αξίες και τον πλουραλισμό. Η Τουρκία μετατρέπεται και επίσημα σε ένα μοναρχικό κράτος, όπου εξουσιάζει ένας Σουλτάνος.
    Τυγχάνει αυτός ο Σουλτάνος να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα γνωρίσματα των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αλαζόνας, απόλυτος, εμπαθής, αυταρχικός, φιλόδοξος και προκλητικός. Αυτά τα απολυταρχικά μοντέλα, δεν έχουν σήμερα περιθώρια συνεργασίας και αποδοχής, στα πολιτικά δρώμενα της Δύσης.
    Η Τουρκία περιθωριοποιείται. Στα μάτια πλέον των ΗΠΑ, η Τουρκία απολύει το κύρος ενός συνεργάτη και αξιόπιστου "συμμάχου" στην περιοχή και μετατρέπεται σε έναν περιθωριακό παράγοντα, ο οποίος προσφέρεται μόνο για εκμετάλλευση χωρίς σπουδαία ανταλλάγματα. Αυτό ήθελε να πετύχει και ο Σουλτάνος Ερντογάν.
    Ήθελε να αποκοπεί από τις εξαρτημένες σχέσεις με την διεθνή νομιμότητα, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Θέλησε να εκμεταλλευτεί τα "λάθη" των νεοταξικών σχεδιασμών με το ISIS και να τα αξιοποιήσει σε όφελός του.
    Ποντάρει στην δυναμική μιας νεας ισλαμικής αυτοκρατορίας, η οποία θα ενώνει όλο το αντιδυτικό μένος της Ανατολής, υπό τον μανδύα του φανατικού και επεκτατικού Ισλάμ. Ελπίζει ότι θα ηγηθεί σε μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία θα προσαρτήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν υποστεί την Δυτική καταπίεση. Η μετατροπή του πολιτικού μίσους σε θρησκευτικό, καθιστά ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του Σουλτάνου, τα στίφη των φανατικών οπαδών του.
    Είναι βέβαιο ότι αυτή η εξέλιξη δεν ήταν σχεδιασμένη από την ΝΤΠ και οφείλεται στην αέναη φιλοδοξία των Τούρκων, να κυριαρχούν.
    Αυτό θα επιστρέψει ως μπούμερανγκ εναντίον της Τουρκίας, διότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε και ο υπόλοιπος κόσμος επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη, όσο το πετρέλαιο αποτελεί δυναμικό στοιχείο εξουσίας παγκοσμίως.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ερντογαν θα γινει ο Σουλτανος του Χαλιφατου και θα απομονωθει απο τον κοσμο ολο. Τοτε θα τον χτυπησει η Ρωσικη Αρκουδα απο τον Βορρα και η Αμερικη απο τον Νοτο και θα δυαλισουν το κρατος του Εωσφορου που ντυθηκε με το προσωπιο του Αλλαχ και του Μωαμεθ. Την Ελλαδα δεν θα προλαβει να την ακουμπισει και ετσι δεν θα παθουμε τιποτα εμεις. Αυτα λενε οι προφητειες αλλα και ολοι οι πολιτικοι αναλυτες συμφωνουν οτι προς τα εκει πανε να συμβουν γεγονοτα. Ομως οπωσδηποτε θα διαμελιστει η Τουρκια αλλα οι μωαμεθανοι που εβρισκονται μεσα στην Ευρωπη θα ξεσηκωθουν και θα βαψουν κοκκινη την ασφαλτο απο αιμα χριστιανων. Μα και η Ελλαδα δεν θα τη γλυτωσει απο αυτους τους μωαμεθανους γιατι ειναι 5 εκατομμυρια πεινασμενοι και φανατισμενοι για να μας ριμαξουν και να μας καταστρεψουν.
    Πρεπει να ειμαστ ε ενωμενοι πατριωτες μου, αδελφια μου. Οσοι θελουν κατω απο τον Μεγαλοσταυρο και οσοι θελουν κατω απο το Ελληνικο πανθεο. Ολοι ειμαστε αδελφια Ελληνες και να μεινουμε ενωμενοι στον κοινο μας εχθρο.
    Νικολαος Σιαφακας
    ιερεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει το πνεύμα σου Νικο-Λαε...!

      Διαγραφή
    2. Εχω πνευμα ελληνοχριστιανικο αδελφε Παλαιχθων και αιμα 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Με την βοηθεια του Θεου η Ελλαδα θα τα καταφερει να ζησει αν και θα υποφερει.
      Νικολαος Σιαφακας
      Ιερεας

      Διαγραφή
    3. Καλωσήλθες στον Κ.Δ. αγαπητέ Νικόλαε! Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον στον χώρο μας. Μας διέπει κι εμάς, το ελεύθερο ελληνικό πνεύμα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.