Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

3o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Η Παθογένεια του νεοέλληνα, Ευθύνες πολιτικών & ψηφοφόρων, Εξάλειψη της απαιδείας με Αρετές, Εμφάνιση & πνευματικότητα, Φόβος-φοβίες, “Thinkers vs Doers”, Γιν-Γιανγκ χαρακτηριστικά, Η δύναμη των λέξεων & εγωικά τραύματα, Η έννοια του «Τρολ»(διαβολέας) & θυμικές εκτονώσεις]


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

185 σχόλια:

  1. Άντε, παίξτε! Σας έβαλε κι άλλο αναψυκτήριο ο Λύκιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ! ....ΧΙΚ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θέλουμε και πολύ την σοβαρότητα, μπουχτίσαμε, χι χι χι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι 37 χρονών και έχω δει να διεξάγονται από το ’81 έως σήμερα 13 βουλευτικές εκλογές. Έχουν αλλάξει 7 πρωθυπουργοί, εκατοντάδες υπουργοί, και χιλιάδες γενικοί γραμματείς, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες κλπ.
    Ακόμα και στην τύχη να ψηφίζαμε θα τον είχαμε πετύχει τον τίμιο και ικανό.

    Αλλά τίποτα.

    Έχω δει να γεννιούνται εκατοντάδες κανάλια, δορυφορικές πλατφόρμες, ιντερνετικές πύλες, εφημερίδες, περιοδικά, blog κλπ. Να εναλλάσονται χιλιάδες παρουσιαστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, σχολιαστές.
    Ακόμα και random να τα αλλάζαμε τα κανάλια θα πετυχαίναμε και κάτι καλό.

    Αλλά τίποτα.

    Έχω δει εκατοντάδες συστήματα να εφαρμόζονται και να αποτυγχάνουν το ένα πίσω από το άλλο, στην υγεία, την παιδεία, την αστυνομία, την φορολογία, την νομοθεσία κλπ.

    Και πάλι τίποτα.

    Γιατί?

    Γιατί υπάρχει εσύ ο μέσος Έλληνας που δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα.

    Εσύ που θέλεις το καινούργιο αλλά ψηφίζεις το παλιό. Όχι μόνο το παλιό σαν κόμμα, αλλά και σαν υποψήφιο και σαν νοοτροπία. Εσύ που ψηφίζεις το κόμμα που σου υπόσχεται τα περισσότερα, τον υποψήφιο που λέει αυτά που θέλεις να ακούσεις. Φροντίζεις έτσι όχι μόνο να ενισχύεις τα πιο λαικίστικα κόμματα αλλά να βρίσκεις μέσα σε αυτά και τον πιο ανίκανο-διαπλεκόμενο-κομματοθρεμένο υποψήφιο και να τον εκλέγεις πρώτο!

    Εσύ που έχεις την απαίτηση κάποιος «αυτόχειρας» να σου πει την αλήθεια, μόνο και μόνο για να τον μαυρίσεις, να τον στείλεις σπίτι του, να ψηφίσεις πάλι τους απατεώνες που σε γλυκαίνουν και μετά από δεκαετίες να λες «αυτός μας τα έλεγε, αλλά…»

    Εσύ που θέλεις ποιοτική δημοσιογραφία αλλά βλέπεις μόνο trash TV, Βραζιλιάνικα σίριαλ, συνωμοσιολογικές εκπομπές και θλιβερές ελληνικές σειρές από αποτυχημένους ηθοποιούς.

    Εσύ που απαιτείς δικαιοσύνη, αλλά δεν κόβεις απόδειξη στο μαγαζί σου, λαδώνεις στην εφορία, σβήνεις την κλήση της τροχαίας, παρκάρεις στην διάβαση πεζών και πετάς την γόπα από το τσιγάρο σου στην παραλία.

    Εσύ που απαιτείς καλύτερη παιδεία, αλλά διαβάζεις κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα βιβλίο το χρόνο (είσαι τελευταίος στατιστικά στην Ευρώπη), επισκέπτεσαι κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα μουσείο το χρόνο, χάνεις άπειρες ώρες σε γυμναστήρια, και αγοράζεις την εφημερίδα που σου χαρίζει την καλύτερη πετσέτα για την παραλία.

    Εσύ που απαιτείς υπηρεσίες υγείας, αλλά είσαι ο πιο παχύσαρκος πολίτης της Ευρώπης, μάχεσαι εναντίον του αντικαπνιστικού νόμου, πας αναίτια στο νοσοκομείο κάθε φορά που έχεις πονοκέφαλο και μοιράζεσαι το βιβλιάριο υγείας σου για να γράφουν τα φάρμακά τους η ανασφάλιστη ξαδέρφη σου, ο κουνιάδος της και η καλοστεκούμενη γειτόνισσά σου που σε καλοπιάνει με καφεδάκι.

    Εσύ που πλημμυρίζεις τα «δελφινάρια» αλλά δεν έχεις πάει ποτέ στο θέατρο τέχνης.

    Εσύ που ξέρεις τα πάντα για τον τελευταίο παίκτη της ομάδας σου, αλλά δεν έχεις ιδέα ποιος ήταν ο Κρυαράς.

    Εσύ που ξέρεις να λύνεις και να δένεις τη μηχανή του αυτοκινήτου σου, αλλά δεν ασχολείσαι να βάλεις ούτε ένα καρφί για να διορθώσεις την σπασμένη κούνια στην παιδική χαρά της γειτονιάς σου.

    Εσύ ο άτολμος που ζητάς ανάπτυξη και επενδύσεις από τους άλλους, αλλά τα δικά σου λεφτά τα κάνεις σπίτι «για να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας».

    Εσύ που γκρινιάζεις για την εικόνα της νεολαίας αλλά το δικό σου παιδί το έχεις «κουμπωμένο» στην τηλεόραση και το αφήνεις να μεγαλώνει στον «αυτόματο» γιατί δήθεν δεν έχεις χρόνο.

    Εσύ που θες θέσεις εργασίας και ελληνική παραγωγή, αλλά ψωνίζεις εισαγώμενα ρούχα γιατί "...άαααλλη ποιότητα το ξένο..."

    Εσύ ο «σοφός μέσος Έλληνας» που δεν έχεις ευθύνη για τίποτα λες και είσαι μωρό.

    Εσύ που έχεις εθιστεί τόσο στο ψέμα ώστε ακόμα και μπροστά στον καθρέφτη ρουφάς την κοιλιά σου.

    Ξύπνα αδερφέ.

    Εσύ είσαι το πρόβλημα.

    Κι όσο εσύ δεν προσπαθείς να γίνεις καλύτερος, μην περιμένεις κανέναν σωτήρα να σε πάρει από το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε συμφωνώ με το άρθρο που ποστάρισες και ελπίζω να μην αποτελεί μια ακόμα αυτοκριτική ενός εγωπαθούς Έλληνα, αλλά μια συνειδητή διαμαρτυρία ενός ανθρώπου που δίνει το παράδειγμα με την δική του, ορθή συμπεριφορά. Διότι όλοι μας φωνάζουμε για την παθογένεια του νεοέλληνα, την ίδια στιγμή που θα μπούμε ανάποδα στον μονόδρομο γιατί "βολεύει να μπω στο σπίτι μου που είναι στα 20 μέτρα", που θα λαδώσουμε τον γιατρό του νοσοκομείου γιατί "θέλω να τον ευχαριστήσω", που θα διπλοπαρκάρουμε εξω από το ζαχαροπλαστείο γιατί "δυο λεπτά θα κάνω" και ο άλλος "ας περιμένει δυο λεπτάκια, δεν χάλασε ο κόσμος" για να ξεπαρκάρει και να φύγει... κτλ.
      Είναι δύσκολο να είσαι συνεπής και νομοταγής, όταν όλοι οι άλλοι δεν είναι. Αλλά δικαιούσαι να καταγγέλλεις, μόνο όταν είσαι σωστός με οποιοδήποτε τίμημα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν ήμουν πολύ μικρή, την ώρα του μεσημεριανού ύπνου το έσκαγα και πήγαινα στο πάρκο. Όμως δεν ήταν το πάρκο που περίμενα, το πάρκο που το βραδάκι ξεχύλιζε από ζωή, που έπρεπε να περιμένεις σειρά για τις κούνιες και τις τραμπάλες. Νέκρα.
    Κάπως έτσι είναι και το Αναψυκτήριο τα Σάββατα ειδικά, που όλοι προσπαθούν να ζήσουν την ζωή που δεν πρόλαβαν όλη τη βδομάδα.

    Θα αφήσω λοιπόν κάτι για τον περαστικό αναγνώστη και ενώ θα ταίριαζε να είναι ένας μύθος ή ένα παραμύθι, όμως δεν είναι.
    Είναι ένας στο πόδι διάλογος με διαδικτυακή μου φίλη, για το χρέος.
    Σκοπός μου είναι να μπει στην κρίση σας και να διορθωθεί αν και όπου χρειάζεται.

    Μου στέλνει status λοιπόν η ΣΟΦΙΑ που γράφει:
    "Δεν θέλουμε τίποτε.. Έναν ηγέτη θέλουμε
    που θα πει στους τοκογλύφους της Ευρώπης
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑ@Η@ΕΙΤΕ

    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ: Ότι δεν τα χρωστάμε αυτά που ζητάνε; Δεν τα φάγανε αυτοί που ψηφίζαμε;

    ΣΟΦΙΑ: Αφού τα φάγανε τα λαμόγια που ψηφίζαμε να τους δικάσουν και να πάρουν πίσω τα κλεμμένα!
    Όμως ποιός να το κάνει;
    Ο ένας καλύπτει τον άλλον και τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης αποπροσανατολίζουν τον κόσμο!

    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ: Τα 200 δις που δόθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία, εκ των οποίων τα 70 στον ΟΓΑ, πώς θα τα πάρουμε πίσω;
    Επίσης οι παράνομες και ψευδείς επιδοτήσεις, οι μαϊμούδες αναπηρικές συντάξεις και κάθε λογής επιχορηγήσεις με αδιαφανή κριτήρια, πού θα βρεθούν να τα πάρουμε πίσω;
    Και τέλος όλες οι αδιαφανείς και παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, από ποιούς θα τα ζητήσουμε όλα αυτά; Από τους πολιτικούς ή από αυτούς που τα πήραν; Και μετά ακολουθούν οι μίζες.

    ΣΟΦΙΑ: Τα πάνω από 100 δις που πήραν οι τράπεζες την τελευταία 5ετία γιατί να τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός; Αλλά βέβαια μοίραζαν εκατομύρια σε καναλάρχες και λοιπούς ημετέρους!
    Πληρώστε λοιπόν κορόϊδα εσείς τώρα γιά όλους αυτούς που έχουν βγάλει δις σε ξένες τράπεζες!!!
    Και σιγά μην κτυπήσουν τη φοροδιαφυγή! Αυτοί έκρυψαν ακόμη και την λίστα Λαγκάρντ με μεγάλους φοροφυγάδες!!!
    Είδες να τιμωρηθεί κανείς;

    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ: Κατ' αρχήν η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκλήθηκε από τον πανικό των αποταμιευτών λόγω της πολιτικής ασάφειας και των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και έγινε από ιδιώτες.Το κράτος συμμετείχε με 5,5 δις. Άρα χάθηκαν τα 25 δις της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης, η οποία έγινε λόγω του PSI με τα οποία ουσιαστικά αγόρασε τις τράπεζες από τους ιδιώτες (μέσος όρος 80%) για να τις χάσει όμως στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση λόγω της πίεσης που προκάλεσε η πολιτική αβεβαιότητα λόγω των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει τώρα γύρω στο 30%.
    Τί είχε γίνει τότε δηλαδή; Μειώθηκε το 200 και κάτι,δις χρέος της Ελλάδας κατα 50% απο τα ομόλογα που κατείχαν τράπεζες (50 δις), ασφαλιστικά ταμεία εσωτερικού και εξωτερικού και ιδιώτες ( εταιρείες fun, άτομα κλπ) . Επομένως είναι σαν να επέστρεψε το κράτος τα 25 δις που έχασαν οι τράπεζες εξ αιτίας της μείωσης του χρέους που έγινε για να μην πτωχεύσει η χώρα και τυπικά.

    Εξ άλλου η χώρα μας δεν χρεωκόπησε εξαιτίας των τραπεζών, όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Ισπανία. Χρεωκόπησε εξαιτίας του αλόγιστου και ασύδοτου δανεισμού του κράτους και των κρατικών οργανισμών κοινής ωφέλειας προκειμένου να κάνουν παροχές οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ο κόσμος ψήφιζε σε ποσοστό πάνω από 85 %.
    Δεν αθωώνουμε τις τράπεζες για τα δάνεια που παρείχαν χαριστικά στους επιχειρηματίες, όμως πολλά από τα κόκκινα δάνεια είναι στεγαστικά, βιοτεχνικά και προς τους συνεταιρισμούς.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΟΦΙΑ δεν απαντά, βαρέθηκε φαίνεται χαχαχααα
    εγώ όμως συνεχίζω απτόητη τον συλλογισμό μου..

    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ: Φυσικά και οι Ευρωπαίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, επομένως έπρεπε να υποστούν ανάλογο κομμάτι της ζημίας.
    Σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και το εθιμικό δίκαιο όταν ο δανειζόμενος δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια που εισέπραξε επανειλημμένως, τότε ΚΑΙ ο δανειστής πρέπει να υποστεί μέρος της ζημίας. Σαν μια κακή επένδυση.
    Αλλά θα πρέπει και ο δανειζόμενος να έχει κάποια δύναμη για να το πετύχει αυτό.

    Άρα το 2010 είχαμε μια δύναμη κι εμείς , μιας και ένα μεγάλο κομμάτι των δανείων ήταν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
    Τώρα δεν έχουμε καμμία. Είναι κρατικά δάνεια, ποιούς να απειλήσουμε; Τα κράτη της Ευρώπης;

    Ένας έμπειρος πολιτικός θα μπορούσε τότε να πει οτι εξ ίσου μερίδιο ευθύνης έχουν και οι δανειστές, δηλ. οι Τράπεζες τους , που αγόραζαν τα ελληνικά ομόλογα προκειμένου να εισπράτουν ποσοστά οι διευθυντές τους, χωρίς καμμία εξασφάλιση.
    2.Όλα τα δάνεια διοχετεύτηκαν στην κατανάλωση, στους εξοπλισμούς στα οδικά έργα και στην ανοικοδόμηση, πραγμα που σημαίνει οτι το μεγαλύτερο μέρος επέστρεφε στις εταιρείες τους μέσω των προϊόντων και των υλικών.
    3.Ένα σεβαστό κομμάτι επίσης των δανείων πήγαινε εμμέσως σε μίζες από γερμανικές κυρίως εταιρείες που εκμαύλιζαν/ δωροδοκούσαν Έλληνες κρατικούς υπαλλήλους προκειμένου να κερδίσουν τα συμβόλαια και να πετύχουν καλύτερες τιμές.
    4.Λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας μας, πολλά νησιά και εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα μαζί με την ύπαρξη απειλής από την Τουρκία, ήμασταν αναγκασμένοι να ξοδεύουμε πολλά για εξοπλισμούς. Μακράν πρώτοι στην Ευρώπη.

    Ένας έμπειρος λοιπόν πολιτικός θα μπορούσε να τα επικαλεστεί, και μόνο αν δεν γίνονταν σεβαστά τα σοβαρά και λογικά επιχειρήματα μας, θα απειλούσαμε με μερική ή ολική αθέτηση πληρωμής των δανείων. Ο Γιωργάκης από απειρία και ατολμία ή για άλλους λόγους δεν το έπραξε.
    Τώρα είναι αργά...

    Τον ζάλισα τον περαστικό αναγνώστη!!!
    -Δεν έχεις βρε Κοκκινοσκουφίτσα τίποτε άλλο να κάνεις απόγευμα Σαββάτου;
    -Έχω και παραέχω και πάω να το κάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, υποκλίνομαι στην λογοτεχνική σου δεινότητα, με την οποία καταφέρνεις να εκφράσεις τόσες αλήθειες, με τόσο γλαφυρό, ανάλαφρο και απόλυτα κατανοητό λόγο! Μέσα σε έναν ελαφρύ διάλογο, είπες όλη την αλήθεια για την κρίση που δημιουργήσαμε και για ποιόν λόγο, δεν μπορούμε να την ξεπεράσουμε...
    Τα συγχαρητήριά μου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕ ΠΑΣΟΚ Ή ΝΔ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρκτούρε, να σου γνωρίσω την Σοφία

    https://lh4.googleusercontent.com/-29MZcHcSVtc/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAPw/ko0QfmaWsP0/photo.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν ήταν τυχερό να την γνωρίσεις.

      Διαγραφή
    2. Θα 'πρεπε να έχεις λογαριασμό Google.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είπα οτι είναι διαδικτυακή φίλη. Αυτή είναι η φωτό προφίλ της. Δεν έχω άλλα στοιχεία.
    Δεν τα ήξερα αυτά. Ήταν ανάγκη κι εσύ να τα βάλεις; Γυρνώ τον χρόνο πίσω. Δεν έχω γράψει τίποτε, δεν ξέρω, δεν απαντώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν τον ανίχνευσες καλά τον διάλογο. Επίσης έμεινες στους τύπους κι όχι την ουσία. Ψηφίζαμε ως λαός. Παίρνεις κουλούρα. Δώσε κανένα τραγουδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ Ή ΝΔ. ΟΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ Ή ΣΥΡΙΖΑ!! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ, Η ΧΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΛΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΣΧΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΣΙ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ.ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ. ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΝΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ "ΕΧΟΥΝ". ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΙ ΜΕ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.
    ΕΓΩ "ΘΕΛΩ" ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔ@ΞΩ ΑΓΡΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΘΑ ΝΟΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΦΙΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΠΗΔ@Ω ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ:
    ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΗΔΟΝΗΣ, ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΕΝΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ.
    Υ.Γ. ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΪ ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΓΑΝΕ.....!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Αρκτούρε, κατανοώ τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, αλλά έχω μια μικρή ένσταση. Ανέκαθεν το σεξ χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο επιβολής και κυριαρχίας του ισχυρού (επιβήτορα) προς τον ανίσχυρο. Στην φυλακή, στους πολέμους, στις γενοκτονίες, στις ληστείες, στις απαγωγές, στα βασανιστήρια και στα διεστραμμένα μυαλά των βιαστών, το σεξ δεν έχει ηδονιστικό κίνητρο, αλλά επίδειξη ισχύος, κυριαρχίας και τιμωρίας.
    Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, που θέλει να είναι πνευματικός, δεν πρέπει να βρίσκει πλάγιους και συμβολικούς τρόπους για να εκφράσει την δύναμή του, ή τις θέσεις του. Γι αυτό τον σκοπό, διαθέτει τον λόγο του. Το σεξ έχει την δική του ιερότητα και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τον σκοπό του και αυτά που εξυπηρετεί. Ηδονή, τεκνοποιία, χαλάρωση από το στρες, συναίσθημα, πάθος, παιχνίδι, αλλά πάντοτε με σεβασμό προς τον σύντροφο που το μοιραζόμαστε, αλλά και προς την ίδια την πράξη. Ας μην χρησιμοποιούμε το σεξ, ως υποκατάστατο άλλων τρόπων επικοινωνίας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΥΚΙΕ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΑΙΧΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 15 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ (ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ) ΜΙΑΣ ΤΟΣΟ ΚΕΝΟΔΟΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΗΔ@ΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΦΤΥΝΑ ΑΠΟ ΑΗΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Αρκτούρε, ασφαλώς τα 15 εκατοστά σου δεν μπορούν να γεμίσουν ενα τέτοιο κενό, ακόμα κι αν ήταν 25! Αυτά τα κενά αγαπητέ μου, δεν γεμίζουν με εκατοστά κρέατος, ούτε καν με μέτρα. Αυτά δημιουργήθηκαν από την απαιδεία μας και την υποκουλτούρα που καλλιεργήθηκε στην παρηκμασμένη μας κοινωνία. Αυτά τα κενά, μπορούν να γεμίσουν μόνο με παιδεία...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα και από εμένα σε όλους,
    Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις αγαπητέ Αρκτούρε. Σίγουρα ναι είναι θέμα ψυχολογίας, αλλά δεν σημαίνει ότι κάποιος που είναι εμφανίσιμος έχει καλή ψυχολογία και κάποιος που δεν είναι δεν έχει και ανάλογα ψηφίζει. Οι λόγοι για τους οποίους επιλέγεις να ψηφίσεις τον ένα ή τον άλλο στην εποχή που ζούμε είναι πολλοί και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιλέγεις πραγματικά εσύ. Αυτοί που μπορούν να κατανοήσουν τον χειρισμό που γίνεται ίσως είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και αντικειμενικοί στην ψήφο τους, χωρίς πάλι να είναι απόλυτο. Θα συμφωνήσω άλλη μια φορά με τον Λύκαστρο στο ποιοι θα έπρεπε να ψήφιζαν πραγματικά, αλλά με ποια κριτήρια θα τους επέλεγες Λύκαστρε;
    Να σημειώσω ότι η παιδεία που αναφέρει ο κ. Λύκιος φυσικά δεν είναι η παρεξηγημένη συσχέτιση με την μόρφωση που έχουμε κάνει στην ΝεοΕλλαδα των πτυχίων, αλλά μια πολύπλευρη παιδεία πολλών Αρετών που εμπεριέχει και την μόρφωση.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΩΩΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ. ΣΕ ΖΗΤΟΥΣΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΩ ΣΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ. ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ? ΕΓΩ ΚΑΜΜΙΑ!! ΣΥΝΗΘΩΣ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, SPA, ΡΟΥΧΑ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΜΠΡΙΟ ΚΑΙ SMART, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΠΑΚΙΑ. ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΧΛΙΔΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΗ ΖΩΗ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ Η ΞΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΜΟΥΛΑ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΖΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ, ΣΚΑΝΕ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΑΠ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!ΧΑΧΑΧΑ. ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΗΧΑΝΕΣ, ΣΚΑΦΗ, ΣΠΙΤΙΑ, ΡΟΥΧΑ, ΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΖΙΠΑΡΕΣ, ΓΚΟΜΕΝΕΣ, ΚΤΛ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΔΠΑΣΟΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ? PORSCHE CAYENNE, ΣΤΡΙΠΤΙΖΑΔΙΚΑ ΜΕ ΡΩΣΙΔΕΣ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ROLEX.
    ΠΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΟΝ ΟΓΑ ΤΟΥΣ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Αρκτούρε! Με ζητούσες ή με αναζητούσες;
    Συνεχίζω να διαφωνώ στα λεγόμενα σου όχι γιατί δεν είναι πραγματικότητα όπως τα αναφέρεις, αλλά γιατί όπως προανέφερα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα πάντα, για να μην συνομωσιολογήσω κιόλας, είναι η οικογένεια. Άρα οι καταστάσεις που περιγράφεις έχουν να κάνουν πρώτα με το τι έχεις βιώσει στο περιβάλλον που μεγαλώνεις. Μετά με το πόσο θέλεις να ταυτίζεσαι με το κοινωνικό σύνολο. Τέλος με το πόσο "υπάκουος" είσαι.
    Φυσικά για να είμαστε και δίκαιοι όλοι έχουμε προσπέσει κάποια στιγμή σε όλα αυτά που περιγράφεις, πρώτος εγώ. Αλλιώς μπορεί να μην είμαστε εδώ. Το θέμα είναι κατά πόσο έχεις την δύναμη να τα προσπερνάς και να κατανοείς την ουσία. Αυτό έρχεται τις περισσότερες φορές μέσα απο δυσκολίες όμως στην φυσική μας ζωή.
    Λύκαστρε συμφωνώ με την περιγραφή σου ως προς τις αρετές του Έλληνα, αλλά περιμένω όντως να δω πως θα αναδυθούν αυτοί που πρέπει μέσα από τις καταστάσεις. Όντως η Γη βρυχάται τον τελευταίο καιρό και όπως τα αιλουροειδή προειδοποιεί για αυτό που έπεται.

    https://www.youtube.com/watch?v=JkcneffiKYI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω Αρκτούρε ότι ούτε η πνευματικότητα και η δυνατότητα σκέψης έχουν να κάνουν με την εμφάνιση. Άλλο τι θέλουν να μας εκπαιδεύουν να μαθαίνουμε. Δυστυχώς αυτό είναι και από τα λάθη του σήμερα. Όλοι κρίνουμε εξ όψεως κατευθείαν. Είμαι σίγουρος ότι αν δώσουμε ένα ραντεβού όλοι οι θαμώνες του Καταχθόνιου σε μια καφετέρια χωρίς περαιτέρω περιγραφές και συνεννοήσεις, κανείς δεν θα καταλάβει κανέναν.

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΡΦΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΑΡΑ ΑΜΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ (ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ) ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ. ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΘΗΤΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΕΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://youtu.be/E4LVDD9guis
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΜΥΤΗ ΓΕΡΑΚΙΣΙΑ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΟΡΘΙΑ Ή ΚΑΘΙΣΤΑ? ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΩΡΑΙΟ ΟΜΩΣ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ ΜΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ?
    ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ?
    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ:
    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ=ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
    ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ= ΕΜΠΟΡΟΣ
    ΛΥΚΙΟΣ=ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
    ΜΑΘΗΤΗΣ=ΛΟΓΙΣΤΗΣ
    ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ=ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ
    ΔΑΦΝΗ=ΓΙΑΤΡΟΣ
    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ=ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ=ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αρκτουρε καλη η πλακα, αλλα δεν πρεπει να μπει στο τραπεζι ποια ειναι η ταυτοτητα του καθενος. Και απ'οτι βλεπω το επαγγελμα του εαυτου σου, το εριξες στην πλακιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα! Χαχαχαχα! Κλαίω από τα γέλια!
    Λοιπόν για αρχή, είπα να το πω και εγώ ότι θα αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλο από την ενέργεια του καθενός μας αλλά με συμπλήρωσες όπως περίμενα. Με την διατύπωσή σου 2.0 με βρίσκεις σύμφωνο, (...ΑΡΑ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ....) άρα δεν μπορείς να βάζεις ταμπέλες, αυτό σου έλεγα και εγώ.

    Αν αποφασίσει να φύγει από το ευρώ (σαν λογιστής που το κατέχω) τελείως, θα πρέπει πρώτα να πτωχεύσει. Αν προσπαθήσουν να το κάνουν χωρίς πτώχευση, είναι η συνταγή Βαρουφάκη με παράλληλο νόμισμα το οποίο όμως δεν σου εγγυάται ότι θα έχεις την ίδια σχέση δραχμής-προϊόντος που είχες. Το πιο πιθανό είναι οι τιμές να παραμείνουν όπως είναι και απλά να τις πληρώνεις σε δραχμές δηλαδή, 2,00 το σουβλάκι ας πούμε ~680 δραχμές.
    Αν όμως είχε κάνει η τότε κυβέρνηση της εισόδου στο ευρώ έναν κατάλογο με τα πλαφόν στις τιμές, πιθανώς να μην είχαμε και πρόβλημα τώρα. Δηλαδή πόσο έχει το σουβλάκι το 2000; 200 δραχμές πλαφόν τα 0,80. Νομίζω καταλαβαίνουμε πώς πάει και πόσο διαφορετικά θα ήταν.

    Ο Μαθητής (μπορεί και Λογιστής...χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑΑ, ΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
      ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΙΝΟ!!!
      ΩΡΑΙΑ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ? ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΩΜΑΣΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ?
      ΑΜΑ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ 1000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΩ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ 1.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΔΡΑΧΜΕΣ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ. Π.Χ. ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 1 ΕΥΡΩ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ 1.000 ΔΡΑΧΜΕΣ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΩ 1.000.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑ 1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΧΑ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΓΡΙΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ HEΑVY METAL ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!! ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΟΠΡΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ!!ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΠΛΗΓΩΝΩ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ Ο ΚΟΠΡΙΤΑΡΑΣ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΣΥΥΥΥ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΑΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟΣ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ...!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=PTDqzH181Es
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΜΠΝΕΕΙ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ 3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Έχω την εντύπωση ότι όποιος δεν μπορεί να δει την "μεγάλη εικόνα", είναι γιατί δεν θέλει. Όπως είπε και ο Λύκστρος η επίσκεψη του Κοντού διόλου τυχαία δεν ήταν, όχι μόνο αν λάβουμε υπόψη την διάρκεια συνάντησης με τον λεγάμενό μας, αλλά και από την επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Είθισται η προσευχή των ηγετών και η ευλογία από ιερείς και Θεούς σε όλη την ιστορία πριν από πολεμικές συρράξεις.

    Μιας και αναφέρθηκε το σιδηρούν γένος, τελευταία είδα την ταινία Gods of Egypt το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι κάποτε υπήρχε και το χρυσό γένος αν κοιτάξεις πέρα από κλασσικό αμερικανοποιημένο σενάριο. Λέει και άλλα πολλά όπως αρκετές άλλες ταινίες του Hollywood, αλλά θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για ποιόν λόγο;

    Τελευταίο το σιδηρούν είπε ο Ησίοδος, μετά την καταστροφή του τι;

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΕΠΊΣΗΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΆΣΕΙ, Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥ. ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΗΨΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 50.000.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ 30.000 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ......
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημερούδια σε όλη την αντροπαρέα που ως γνήσια ανώριμα αγοράκια ξεφύγανε απο τα όρια της ευπρέπειας και εκτοξεύτηκε απο μέσα τους η ορμόνη της τεστοστερόνης! Ως γιατρός λοιπόν μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η ορμόνη αυτή οταν παράγεται φυσιολογικά απο τον ανδρικό οργανισμό, τότε μπορούμε να πούμε ότι η σωματική τους δύναμη, η πνευματική τους οξύτητα,η ενεργεία τους και η εξωτερική τους εμφάνιση λειτουργεί ομαλά. Οταν οι ορμόνες ξεφύγουν απο τα όρια, τότε γίνεται επιθετικός, εκφράζει θυμό και λειτουργεί χωρίς αναστολές.....
    Ας δώσουμε και λίγο σημασία στις ορμόνες των γυναικών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία τους....
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Για να ενταχθούμε πάλι στην αναζήτηση μας προτείνω να αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε την εννοια του φόβου και τον ρόλο που παίζει στην ψυχική μας ισσοροπία.
    Θα κάνω λοιπόν το εναρκτήριο λάκτισμα. Φόβος = προσκόλληση ≠ αρμονία, ευγνωμοσύνη, αυτοέλεγχος, αυτοκυριαρχία!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα που βάζεις είναι της ειδικότητας του Στοχαστή. Όταν ξαναπεράσει και το δει υποψιάζομαι οτι θα μας γράψει πολλά και χρήσιμα. Ξέγνοιαστοι λοιπόν από την άποψη αυτή, και ενόσω ... τα αγοράκια του αναψυκτηρίου θα απαντούν στο ερώτημα τί θα γίνει στην Ελλάδα αν αποφασίσει να φύγει από το ευρώ, ας σκεφτούμε κι ας μελετήσουμε λίγο εμείς το θέμα του φόβου, και με την δική τους συνδρομή βέβαια ας προσπαθήσουμε να το εμβαθύνουμε. Ποιός φοβάται; Το εγώ. Τί φοβάται; Την απώλεια. Πάω να μελετήσω.
      Homework στα καλά καθούμενα!!

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  53. Αυτό που βλέπετε είναι μια πρωτεΐνη μυοσίνη σέρνοντας μια ενδορφίνη κατά μήκος ενός νήματος στο εσωτερικό μέρος του βρεγματικού φλοιού του εγκεφάλου που δημιουργεί την ευτυχία.
    Κοιτάζετε την ευτυχία......

    https://38.media.tumblr.com/…/tumblr_nc5tlfK9NY1s1vn29o1_40…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Νομίζω ότι είναι ωραίο θέμα που ο φίλος μας ο Στοχαστής θα διεισδύσει και θα ξεδιπλώσει τα "μεταξωτά του σεντόνια". Αναμένουμε λοιπόν....
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πριν δούμε την μεταξοτυπία του φίλου μας, ας προλάβω να εκθέσω και την δική μου άποψη!
    Ο φόβος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα του ανθρώπου, που έχει έναν σπουδαίο προστατευτικό ρόλο για την επιβίωσή του.
    Αυτός λειτουργεί ανασταλτικά, όταν απειλούμαστε ή όταν επιλέγουμε να κάνουμε κάτι επικίνδυνο. Μας θυμίζει ότι βάζουμε σε κίνδυνο την ζωή ή την υγεία μας (ακόμα και την ψυχική) και μας αποτρέπει από το να τα ρισκάρουμε.
    Χωρίς αυτόν, δύσκολα θα φτάναμε στην ενήλικη ζωή. Θα είχαμε χάσει την ζωή μας από τα πρώτα χρόνια.
    Συνεπώς είναι το μόνο νοητικό στοιχείο που προφυλάσσει την ζωή μας.
    Στην φυσιολογία του φόβου, κινητοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός του εγκεφάλου, ήτοι η αμυγδαλή που αποτελεί μέρος του λεγόμενου μεταιχμιακού συστήματος. Πρόκειται για ένα σημείο του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με τις "πρωτόγονες" αντιδράσεις του, όπου μια από αυτές είναι ο φόβος. Η ενστικτώδης αντίδραση σε ένα οπτικό ή ακουστικό ερέθισμα, οφείλεται στην αμυγδαλή, η οποία το δέχεται ΠΡΙΝ φτάσει στον Φλοιό. Έτσι, ανεπεξέργαστο από την νόηση, προκαλεί άμεσες και ταχείες ανακλαστικές αντιδράσεις, για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση του κινδύνου. Ενστικτωδώς λοιπόν, επιλέγονται δυο τρόποι αντιμετώπισης:
    α)η απόδραση από τον κίνδυνο (διαφυγή)
    β)η αντιμετώπιση με όλες τις δυνάμεις (μάχη)
    Τέλος, η απειλή καθώς και η αντίδρασή μας καταγράφεται στην μνήμη μας, ώστε την επόμενη φορά να αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο και να τον αποφύγουμε νωρίτερα.
    Υπάρχουν άνθρωποι με "υπολειτουργία" της αμυγδαλής, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα κινδύνου και δεν αντιδρούν. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που εθίζονται στην υπερέκκριση ντοπαμίνης και αδρεναλίνης (που εκλύονται κατά την διάρκεια του φόβου), με αποτέλεσμα να έλκονται από τον κίνδυνο και να τους "αρέσουν" οι επικίνδυνες ενασχολήσεις.
    Άρα ο φόβος είναι ένα πολύ ωφέλιμο συναίσθημα, αναγκαίο για την επιβίωσή μας.

    Όμως ο φόβος δεν είναι μόνο το ενστικτώδες συναίσθημα που προκαλεί την ταχεία αντίδραση.
    Καταστάσεις της ζωής που μπορούν να μας οδηγήσουν σε αποτυχία, συναισθηματική απώλεια, κόπο, πόνο, κτλ. είναι υπεύθυνες για τις φοβίες μας. Οι φοβίες, είναι οι φόβοι που νοιώθουμε επίμονα ή μόνιμα, όταν εκτιθέμεθα σε φοβικά ερεθίσματα. Η εμπειρία του φόβου ως ανάμνηση που καταγράφηκε στο υποσυνείδητο, μπορεί να γίνει εμμονή και να μας παρασύρει σε παθολογικές καταστάσεις φόβου, όπως άγχος, αγωνία, ακόμα και πανικό.
    Η φοβία όμως, δεν έχει τον προστατευτικό χαρακτήρα του φόβου, διότι δεν λειτουργεί λόγω κάποιου επικείμενου ή παρόντος υπαρκτού κινδύνου. Η φοβία είναι μια ψυχολογική κατάσταση που μιμείται την ενστικτώδη λειτουργία του φόβου, αλλά χωρίς να υφίσταται πραγματική απειλή ή κίνδυνος.
    Πολλές φορές σχετίζονται με κάποιο τραυματικό γεγονός που μπορεί να μας είχε προκαλέσει τον φόβο, και απωθήθηκε στο υποσυνείδητο ως κάτι τρομακτικό. Η φοβία οφείλεται στην αδυναμία να εξορθολογίσουμε το περιστατικό και να το αποφορτίσουμε από την φυγοπονία μιας νέας τραυματικής φοβικής εμπειρίας, η οποία όμως δεν είναι ρεαλιστική.
    Έτσι για παράδειγμα, η κλειστοφοβία είναι ένας αδικαιολόγητος από την λογική φόβος, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε μια εμπειρία εγκλωβισμού στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει κανένα λογικό στοιχείο που να συναινεί στην επανάληψή του. Συνεπώς η φοβία ότι "θα ξαναεγκλωβιστώ" κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα ασανσέρ για παράδειγμα, αναστέλλει τις φυσιολογικές δραστηριότητες του ατόμου, διότι φοβάται την ελάχιστη πιθανότητα να επέλθει εκ νέου ο κίνδυνος.
    Ένας ανασταλτικός (φοβικός) άνθρωπος, περιορίζει πολύ την ζωή του, την έκθεσή του σε νέες εμπειρίες και τελικά την εσωτερική του εξέλιξη.
    Ο τρόπος για να ξεπερνάμε τις φοβίες μας, είναι να τις αναγνωρίζουμε και να τις εκλογικεύουμε. Να παρακάμπτουμε δηλαδή την θυμική μας αντιμετώπιση για κινδύνους που δεν υφίστανται στην πραγματικότητα ή που η πιθανότητα να επέλθουν, είναι ασήμαντη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έκανες πολύ καλά Λύκιε που μας πρόλαβες αυτή τη φορά. Αυτός ο διαχωρισμός που έκανες του φόβου από τις φοβίες ήταν απαραίτητος και πολύ φοβάμαι οτι δεν θα τον έκανε κανείς μας.
    Εξ άλλου και από όσα σχετικά έχω διαβάσει από χτες, πουθενά δεν γίνεται αυτός ο διαχωρισμός και όλοι μιλούν για τον φόβο της αποτυχίας, τον φόβο της απόρριψης, τον φόβο της εγκατάλειψης κλπ, ενώ μετά την στοχευμένη βοήθεια σου μπορούμε εύκολα να δούμε οτι πρόκειται για φοβίες, ανησυχίες και αβεβαιότητες που νιώθουμε σαν αποτέλεσμα λανθασμένων πεποιθήσεων τις οποίες έχουμε αναπτύξει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Περιορισμοί τους οποίους βάζουμε εμείς οι ίδιοι ή το περιβάλλον μας και τους αποδεχόμαστε χωρίς να αναρωτιόμαστε αν είναι ή όχι αληθινοί.
    Κι επειδή δεν ξέρω άλλα προς το παρόν αλλά μου φαίνεται λίγο φτωχικό αυτό που έγραψα, θα το κλείσω με κάτι άσχετο αλλά ενδιαφέρον που διάβασα χτες.
    "Ο κύκλος είναι φαύλος. Κι αφού ο κύκλος είναι φαύλος, η λύση είναι ένα βήμα τόσο δα έξω απ' τον κύκλο."

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Και εσύ καλή μου Κοκκινοσκουφίτσα, έδωσες τον ορισμό της φοβίας!
    ΦΟΒΙΕΣ:
    "ανησυχίες και αβεβαιότητες που νιώθουμε σαν αποτέλεσμα λανθασμένων πεποιθήσεων τις οποίες έχουμε αναπτύξει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Περιορισμοί τους οποίους βάζουμε εμείς οι ίδιοι ή το περιβάλλον μας και τους αποδεχόμαστε χωρίς να αναρωτιόμαστε αν είναι ή όχι αληθινοί."
    θαυμάσια!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Αϊνστάιν είπε:
    Δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα αν χρησιμοποιήσουμε την ίδια σκεπτική μ'αυτήν που τα δημιούργησε...
    "We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Επειδή εκτός του αγαπητού Αρκτούρου, μου αρέσουν και εμένα οι Κατσιμιχαίοι, αφιερώνω αυτό το τραγούδι με τους στίχους του, για τις ΦΟΒΙΕΣ.
    (Μην γυρίσεις φοβία!)

    Για θυμήσου καλά
    Μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε
    Βάλε εσύ μια φωνή
    Και αν δεν είμαι εκεί Χάρη να μη με λένε

    Δεν είναι η ανάγκη
    Δεν είναι η μοναξιά που εκεί θα με φέρει
    Έχω αντέξει πολλά
    Δε με ξέρεις καλά κανείς δε με ξέρει

    Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
    Για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις
    Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
    Για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις

    Μπαίνω μες στη σκιά
    Με τυφλώνει το φως, μ' αρρωσταίνουν οι λέξεις
    Έχω βαρεθεί
    Δε θέλω να εξηγώ πρέπει εσύ να διαλέξεις

    Όμως στο λέω ξανά
    Μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε
    Βάλε εσύ μια φωνή
    Και αν δεν είμαι εκεί Χάρη να μη με λένε

    Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
    Για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις
    Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
    Για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις

    Ο Χάρης Κατσιμίχας στο τραγούδι "Μη γυρίσεις" από τη συναυλία στο Terra vibe Park καλοκαίρι 2010.
    https://www.youtube.com/watch?v=UaZw2fK5jeo

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΛΥΚΙΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ "ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΜΑΣ. ΧΑΧΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΟΒΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πολύ ευστοχες αναλύσεις περί διαχωρισμού φόβου και φοβιων. Ο φόβος είναι ενα συναίσθημα όπως η λύπη η χαρά ο θυμός ενώ οι φοβίες μας παγιδεύουν σε ένα πλεγμα προσκολλησεων και πεποιθήσεων για τις οποίες την ευθύνη έχει είτε το εξωτερικό μας περιβάλλον ειτε το σύνολο των σκέψεων μας. Τον φόβο εύκολα τον έλεγχουμε αφού δρά στιγμιαία και πολλές φορές μάλιστα μας σώζει απο απροσμενες καταστάσεις. Τις φοβίες όμως πρέπει να τις φέρουμε αντιμετωπες με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να διερωτηθουμε για την στιγμή εμφάνισης, και τον τροπο δράσης τους. Πολλές φορές οι φοβίες εμφανίζονται ως μικροί σύμβουλοι για την αφύπνιση και εξέλιξη μας. Είναι ίσως ενα μονοπάτι που πρέπει να διαβουμε για να έρθουμε αντιμέτωποι με τις εσωτερικές μας ατέλειες και να παλεψουμε μαζί τους. Ας δουμε λοιπόν τις φοβίες μας ως καθοδηγητή και με όπλα μας τις αρετές, την ευδαιμονία, την αρμονία και την εσωτερική γαλήνη, να αφουγκραστουμε τα μηνύματα που μας αποστέλλονται.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τελικά σε τι ουτοποιια ζούμε!!! Όλοι νομίζουμε οτι μπορούμε να αποκτήσουμε φίλους μέσω διαδικτύου, όταν υπάρχουν δίπλα μας πρόσωπα αξιόλογα που δεν έχουμε ανταλλάξει ουτε μια καλημέρα! Πόσο ανόητοι και θύματα της σύγχρονης εποχής έχουμε γίνει.... Και σου λέει μετα φταίει το συστημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΒΡΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ, ΒΑΖΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ! (ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΓΡΑΦΑ ΑΝΩΝΥΜΑ).....
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ? "ΝΟΜΙΖΕΣ" ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ? ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί λες βρε; Γιατί νόμισες οτι είναι δικό μου το σχόλιο; Δεν μυρίζεις το άρωμα μου, χαχαα εκείνο με το γεράνι, δεν λαμβάνεις την δόνηση μου στα σχόλια μου; Ίσα ίσα που σκέφτηκα να απαντήσω στον ανώνυμο οτι δεν έχει διαφορά το εδώ μέσα με το έξω. Είμαστε καθαρά πνεύματα που επικοινωνούνε, είτε εδώ είτε οπουδήποτε. Αλλά λέω, ας μην του γκρινιάξω εγώ γιατί έχω καταντήσει ο γκρινιάρης της παρέας.
      Άαα πάντα θα γράφει Κοκκινοσκουφίτσα από κάτω. Δεν το ξανααμελώ.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  65. Οτι θα ξυπνούσα μέσα στην νύχτα γιατί σκέφτηκα πως μπορεί να μην σας καθίσει καλά το βρε, ενώ εγώ το έβαλα για πολύ χαριτωμένο, δεν το περίμενα. Αλλά δεν βρίσκω και με τί να το αλλάξω. Το αφήνω, τί να κάνω! Ο ύπνος με τραβάει απ' το μανίκι...

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΩΩ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΘΙΣΕ ΤΟ ΒΡΕ, ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ! ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΕΙΠΑ.....
    ΝΑ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ. Η ΦΟΒΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ "ΚΑΚΕΣ" ΛΕΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΣΙ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ.
    ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡΜΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΓΩ! ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΜΟΥΤΣΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ.........!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημερα. Σεντονι;Σεντονι.
    Με υπερκαλυψες Λυκιε. Τωοντι(πραγματι) ετσι ειναι. Και η περιληψη σου Δαφνη επεσε διανα. Εμενα ομως η πρακτικη βοηθεια που μου εδωσε, ειναι σχεδον αμελητεα. Καθομαστε λοιπον 4 ευφυεις ανθρωποι, με επικρατουσα πολικοτητα Γιν-Θηλυκη (διαφορετικης φυσικα ποσοστωσης) και στοχαζομαστε περι φοβου, καλυτερα φοβιας οπως ορθοτατα το διευκρινησατε. Δεν ειχα καμια αμφιβολια πως θα το αναλυαμε ορθως. Περασε ομως "μεσα"; Noope. Δεν νομιζω και αυτο ειναι ομως που εχει σημασια. Και ηρθες RedVeil να αποδειξεις του λογου μου το αληθες, στο τελευταιο σου σχολιο, καθως σε ταλαιπωρουσε η ιδεα μηπως φανηκε καπως ασχημα το "Βρε". Το "Βρε", ουτε καν το "Ρε". Μηπως παρεξηγηθεις. Απο ποιον σε απασχολει να μην παρεξηγηθεις; Ποιος ειναι αυτος που σε κρινει τοσο, που δεν μπορεις να αναπνευσεις, να εκφραστεις ελευθερα και να αναπτυχθεις οπως χρειαζεσαι και δικαιουσαι οπως ο καθενας μας; Ποιος δεν σε αποδεχεται εξ ολοκληρου γι αυτο που εισαι; Μην ειναι ο Λυκιος; Μην ειναι η Δαφνη; Μην ειμαι εγω; Σε ποιον χρωστας την δικαιολογηση; Χαρακτηριστικο ενος πνευματικου ανθρωπου ειναι πως μπορεις διπλα του απλα να εισαι, χωρις να ανησυχεις πως θα κριθεις επικριτικα. Απλα να εισαι, ελευθερα. Ο πνευματικος ανθρωπος δεν θα σε δει ποτέ σαν μια "τρυπα". Οπως και να φερθεις.

    Παμε στον πυρηνα, στο βαθος. Οσον αφορα την θεωρια, σαφως και η οποια φοβια αποσυντιθεται οταν ανασυρεται απο τα βαθη του ψυχισμου οπου και λιμναζει και βρεθει ενωπιον της συνειδησης. Οπως ειπε και η Δαφνη ομως, δεν ειναι εχθρος αλλα συμμαχος. Εμεις την εχουμε δημιουργησει (ειναι νοητικο μας δημιουργημα) για να μας προστατευει. Την εχουμε αναγκη. Εαν θελουμε (και θελουμε) να την ξεφορτωθουμε, τοτε απλα παυουμε τον λογο να την εχουμε αναγκη, της στερουμε τον λογο υπαρξης. Χρειαζομαι τον σωματοφυλακα, εως οτου μαθω ο ιδιος να ειμαι δυνατος. Τοτε δεν τον εχω αναγκη, μπορω να τον σταματησω. Ετσι ειναι και η φοβια, την πληρωνουμε οπως και τον σωματοφυλακα και την πληρωνουμε και ακριβα (ενεργειακα). Μετα μπορω να τους αποχαιρετησω αμφοτερους ευχαριστωντας τους για την προσφορα τους, που πλεον κρινεται περιττη. Μα, πως θα αποκτησω τοτε αυτην την αυτοπεποιθηση που χρειαζομαι;

    Τωρα παμε στην ουσια. (Now we 're talking.). Ας δωσω μια προχειρη απαντηση γιατι θα το αφησω να εκκρεμει. Πρωτον, απομακρυνε τον επικριτη (τον Captain Obvious). Θεσε ορια, μην του επιτρεπεις να ελεγχει εμμεσα την συμπεριφορα σου. Δεν εχει κανενα δικαιωμα να εχει λογο στη ζωη σου, ακομα και αν ειναι ο ιδιος σου ο γονιος, ποσο μαλλον ενας ασχετος. Βαρυ αλλα ετσι ειναι. Δευτερον, επιλεξε εσυ την παρεα σου αντι να αφηνεις να σε επιλεγει αυτη. Συνηθως αυτα και μονο φερνουν το απαιτουμενο αποτελεσμα.

    Υποθεση εργασιας. Ειμαι γυναικα,σιγουρα εχω τα προτερηματα μου,ομως εχω και καποιες "ελλειψεις". Ειμαι κοντη, ειμαι χοντρη, ειμαι ασχημη, εχω καποια ασθενεια, καποια αναπηρια, ειμαι χαζη, εχω χοντρα ποδια, ειμαι μεγαλη πλεον, εχω παιδι, δεν ειμαι μορφωμενη οπως αυτος, ειμαι ανωμαλη
    κοκ. Πώς να μην εχω ανασφαλεια; Σιγουρα δεν αξιζω, για να ειμαι με αυτον, αυτος ειναι τοσο υπεροχος,θεος, τοσο εξυπνος, τοσο δυνατος κοκ. Γιατι να με θελει, μπορει να εχει οποια θελει.

    Παραδειγμα Β
    Ειμαι αντρας,σιγουρα εχω τα προτερηματα μου, ομως εχω καποιες "ελλειψεις". Ειμαι κοντος, χοντρος, εχω καποια ασθενεια, καποια αναπηρια, δεν ειμαι πετυχημενος, δεν εχω δουλεια, εχω μπακα, δεν εχω "15 ολοκληρα εκατοστα" (ελεος),δεν εχω πτυχια, δεν ειμαι μορφωμενος οπως αυτη, ειμαι ανωμαλος. Σιγουρα δεν αξιζω να ειμαι μαζι της. Γιατι να με θελει; Αυτη ειναι τοσο υπεροχη, τοσο θεα, τοσο ομορφη, sexy, μπορει να εχει οποιον θελει. Γιατι να με θελει;

    Η γυναικα και ο ανδρας του παραδειγματος αγαπουν ο ενας τον αλλον. Ειναι και οι δυο ομως "ταπεινοι". Γιν. Χαμενος ερωτας. Κριμα.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γιατι λοιπον εχουν φοβια να ανοιχτουν; Ειναι και οι δυο αρκετα εξυπνοι για να βλεπουν μπροστα στο μελλον, και στην δυσκολη στιγμη οπου και θα εκθεσουν το κομπλεξ στον αλλο. "Δεν προκειται να το αποδεχτει", θα με απορριψει ως αχρηστη/ανικανη και δεν θα το αντεξω, θα πεσω να πεθανω". Η φοβια ειναι βασιμη. Οταν κρινεις με βαση οσα γνωριζεις και ακους, βγαζεις αναλογο συμπερασμα. Για παραδειγμα, εαν μια γιν γυναικα ανοιχτει και "παραδοθει"(τολμησει να αγαπησει) σε ενα ανδρα που την βλεπει σαν μια αχρηστη "τρυπα", αυτο θα ειναι η καταστροφη της. Γιατι ο τυπος, μπορει να την βγαλει ακομα και στο "κλαρι". Αυτο σημαινει παραδοση, παραδιδω τον ελεγχο. Αρα κλεινεται στον εαυτο της ή καταφευγει σε one-night-stand(παλι κλεινεται). Αυτο ολο προκυπτει απο την αγνοια που υπαρχει σε αυτα τα θεματα, που ειναι ταμπου.

    Καλα κανει λοιπον και φοβαται. Οταν αισθανθει δυνατη και αρκετη αυτοπεποιθηση ωστε να μην επιτρεψει στον εαυτο της τετοιες εξελιξεις, τοτε θα τολμησει να ανοιχτει. Ή ειναι απλουστερο, οταν γνωρισει την αγαπη, τι θα πει καποιος να σε αγαπαει σωστα, τοτε η αναπτυξη επιτυγχανεται αλματωδως, και οι φοβιες πανε περιπατο σχεδον απο μονες τους. Ολες μια-μια, οταν ο αλλος απλα της κραταει το χερι και της λεει "παμε μαζι".

    Αρκτουρε, εχεις αναγκη να μαθεις να αγαπας. Φυσικα και δεν ξερεις και φυσικα φταις εσυ και οχι "οι πουτανες οι γυναικες". Ακομα και αν αυτες ειναι ετσι, εσενα τι σε κοφτει; Εσυ πρεπει να τους δειξεις τι ειναι; Αρα σε εσενα εντοπιζεται το προβλημα, οσο και αν ψαχνεις να το φορτωνεις αλλου. Εισαι ανευθυνος γιανγκ. Απαιτεις να σου δινονται, οσα δεν αξιζεις. Και στην προσπαθεια σου αυτη, χρησιμοποιεις υποκριτικα, στην αρχη γλυκολογα που δεν πιστευεις, απλα για να κανεις την "δουλεια σου" σε οσες καταφερεις να τουμπαρεις. Αναποδραστη εξελιξη για σενα ενος τετοιου δρομου, αποτελει το "υπαρξιακο κενο". Δεν θα σου πω τι χρειαζεται να κανεις, διοτι θεωρω πως πιστευεις πως ξερεις πολυ καλα (nope) τι κανεις, και πως παντα φταινε οι αλλοι-αλλες. Δεν μπορεις να βοηθησεις κανεναν, που δεν ζηταει βοηθεια, διοτι πολυ απλα δεν εχει αναγνωρισει καν πως την χρειαζεται. Εαν με αποδειξεις λαθος, εδω ειμαστε.

    Απαραιτητο καθε ανθρωπος να αναγνωρισει και τις δυο πολικοτητες μεσα του. Νομιζεις RedVeil πως εγω δεν αγαπω την Γιν πλευρα μου; Χωρις αυτην δεν θα ημουν εγω. Δεν θα ημουν ο Στοχαστης. Θα ζουσα μακαριστα στην ημιμαθεια μου, σαν μια μαιμου. Αναγνωριζω ομως πως μονη της αυτη η πλευρα, δεν μπορει να με παει εκει που θελω. Δεν μπορω να ειμαι "ελευθερος" μονο με αυτην. Απαιτειται πχ δραση, και αυτη απλοχερα μονο η Γιανγκ-Αρσενικη πολικοτητα μπορει να την προσφερει. Οπως και την ανεση να λες εκει που χρειαζεται "Αντε γαμ.., ρε μαλακα", και να θετεις τα ορια σου, ακομα και αν χρειαστει να τα καρφωσεις πανω στον αλλο. Και αυτο επειδη οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν σεβονται κανενα οριο, παρα μονο αν τα θεσεις εσυ.

    Απιστευτη ελλειψη πως δεν υπαρχει αναλυτικο αρθρο στις πολικοτητες, ισως να το γραψω καποια στιγμη. Προς το παρον αυτο το αρθρο στα αγγλικα, "Thinkers vs doers" (Ανθρωποι που σκεπτονται VS Ανθρωποι που δρουν-πραττουν ή Σκεπτομενοι VS Δραστηριοι) καλυπτει μια σεβαστη πτυχη του. Σκεπτομενος ο Γιν(θηλ), Δραστηριος ο Γιανγκ(Αρσ). Φανερο πως ο ενας πολος χρειαζεται και τον αλλο.
    http://elitedaily.com/life/motivation/thinkers-doers-pros-cons-personality-weigh/
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ηταν να γραψω και άλλα και να το προχωρησω, αλλά τα ξεχασα, και ηδη εγραψα πολλα,γραφω και απο κινητο και αντε να κανω copy/paste με τον περιορισμο, οποτε αλλη φορα, ας πω μονο αυτο. Υπαρχει σχεδον παντα καποια ανασφαλεια που κανει στο ξεκινημα εναν ανθρωπο σκεπτομενο. Υπαρχει μια αναγκη να κατανοησει τον εαυτο του, περα απο το "ανθρωπος του ειδεναι ορεγεται φυση"(ο ανθρωπος που του αρεσει να μαθαινει, το κανει απο τη φυση του). Μεσα απο αυτο, μαθαινει να αναγνωριζει και να αποδεχεται τις "ατελειες" και στους αλλους. Ολοι ειμαστε ατελη οντα, σε οποιον γουσταρουμε, οι αλλοι τον πουλο

    ΥΓ.Σοβαρα τωρα; Φωτογραφια CGI (ψευτικη) της Σοφιας, και κανεις αναλυση ρε Αρκτουρε βαση φγσιογνωμιας πως ψηφιζε Πασοκ-Νδ τοσα χρονια; Αμα ειναι ετσι η Γιανγκ πολικοτητα, αυτοκτονω τωρα
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΑΠΟΡΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ! ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!ΧΑΧΑΧΑ.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΡΟΫΔΙΚΑ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΥΣΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΡΜΠΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΤΟΝ ΕΚΛΥΤΟ ΒΙΟ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΣΥ ΣΥΠΜΕΡΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ? ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ...ΑΨΥΧΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ!
    ΝΑΙ , ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΣΑΝ ΤΡΥΠΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ.ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΩ ΨΥΧΟΛΟΓΕ ΜΟΥ? Ή ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ ΤΟ ΓΙΝ ΣΟΥ? ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ. ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΨΕΥΤΙΚΗ, ΣΟΦΙΑ, ΓΙΩΡΓΙΑ, ΝΙΚΗ Η ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΑ. ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΓΚ ΜΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ξαναδιαβαζοντας τον Λυκιο (παντα διαβαζω Λυκιο τρεις φορες, την τελευταια σε αλλη ωρα,αργοτερα) παρατηρησα πως αφησαν ασχολιαστο κατι πολυ σημαντικο, που φυσικα και δεν ξεφυγε απο τον λυκιο.

    "Πολλές φορές σχετίζονται με κάποιο τραυματικό γεγονός που μπορεί να μας είχε προκαλέσει τον φόβο, και απωθήθηκε στο υποσυνείδητο ως κάτι τρομακτικό"

    Αυτο ειναι πολυ σημαντικο και αναφερεται απο πολλες πηγες, ακομα και ο Καστανεντα και ο Αλκιρεας το εχουν αναλυσει. Λεγεται δηλαδη πως σε εκεινη την στιγμη και σε εκεινο το περιστατικο, οπου και υπηρξε η απαρχη της δημιουργιας της φοβιας (εν προκειμενω), εχουμε αφησει ενα ενεργειακο ψυχικο μας κομματι. Εχει μπλοκαριστει εκει, και οφειλουμε να παμε να το παρουμε πισω. Νομιζω ο Καστανεντα ειχε χρησιμοποιησει τον ορο "ανασκοπηση", ο Αλκιρεας το ειχε εξηγησει αλλιως (με τον τροπο του) πως η ψυχη κινειται μπρος πισω σε εκεινο το γεγονος και αποστραγγιζεται ενεργειακα.

    Η σημασια ειναι παντως η εξης. Χρειαζεται να εντοπισουμε την στιγμη εκεινη, και να την "παρουμε πισω". Μεσα απο αυτην την διαδικασια της αναβιωσης μεσω αυτου που ειμαστε τωρα,μπορουμε να αποδομησουμε και την φοβια μεσω της συνειδητοποιησης,κατανοησης και της εκλογικευσης της, οπως πολυ ωραια ειπες Λυκιε
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΩΡΑ.
    ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΒΡΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΓΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΓΚ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΝΥΠΕΡΧΟΥΝ, Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΛΥΚΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΙΝ Ή ΓΙΑΝΓΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ? ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ή ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΜΑ ΕΞΕΛΙΧΤΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΓΝΚ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. "Παρατηρησα πως αφησα ασχολιαστο", και οχι "αφησαν ασχολιαστο".

    Αρκτουρε ευχαριστω, με αποδεσμευεις, δεν εισαι ευθυνη μου λοιπον, οπως και ανεμενα.

    Επιγραμματικα. Ειμαι ο καλυτερος ψυχολογος που εχεις γνωρισει ποτέ στην ζωη σου.
    Ασε τον Φρόιντ, ειναι πολυ λιγος, αν θελεις να μαθεις ψυχολογια διαβασε Γιουνγκ, για να μην πω Martin, Jacobi, Adler που ομολογουμενως ειναι δυσκολοι.

    Πασοκ-Νδ ψηφιζε και η μανα σου πιθανοτατα. Αν οχι, το μισο σου σοι σιγουρα. Αυτες θα τις ελεγες λουσατες μπαρμπι που ξεπουλανε την τρυπα τους για καλοπεραση;

    Αν θες να ανοιξουμε το ζητημα ψυχης, να το ανοιξουμε. Θελεις πραγματικα να μαθεις, εισαι ετοιμος να ακουσεις;
    Ναι εχω αγαπησει και αγαπαω ακομα. Το προβλημα το δικο μου ηταν πως αγαπουσα υπερ το δεον, χωρις να αγαπω τον εαυτο μου. Οταν λοιπον αγαπας πραγματικα, η αποκριση που λαμβανεις ειναι παντα η ιδια. Εαν καποιος δεν την λαμβανει, τοτε δεν αγαπαει πραγματικα. Δεν ανοιχτηκα ομως, διοτι πιστευα πως δεν θα μπορουσα να της προσφερω το παν, πως ημουν λιγος, αν και ημουν απο τους καλυτερους, πως ημουν ανεπαρκης. Δεν επετρεψα στον εαυτο μου λοιπον να βιωσει αυτο που λαχταρουσε, αν και τους προσφεροταν. Και εκανα λαθος, διοτι μπορει να μην μπορουσα να προσφερω το παν, ομως θα προσεφερα το καλυτερο που θα μπορουσε να εχει.

    Η θεωρια των πολικοτητων ειναι τοσο στερεη, που πιο στερεη πεθαινεις. Κανε στον εαυτο σου την χαρη, και δεξου την σαν δεδομενη. Ας πουμε πως εκανα ολο το χαμαλικι και σου προσφερω τζαμπα γνωση. Να σου γραψω 10 τομους ομως, δεν θα το κανω διοτι βαριεμαι. Πιστευε, οτι θες.

    Τα γιν-γιανγκ χαρακτηριστικα ειναι απαραιτητα αν ζεις στο βασιλειο της υλης. Ειναι παντου γυρω σου, απλα δεν το εχεις συνειδητοποιησει. Ανισορροπια προκυπτει οταν δεν υπαρχει ισορροπια στον ανθρωπο. Αυτη η ανισορροπια συνηθως απωθειται στο υποσυνειδητο και μετα προβαλλεται εξωτερικα του εαυτου μας, σεξουαλικα. Σε εσενα ειναι ευκολο, γιατι δεν εισαι πολυπλοκος. Ξερω ακριβως τι σου αρεσει. Αλλα το κοβω, ψυχαναλυση αλλη για εσενα δεν εχει, αλλωστε δεν την χρειαζεσαι, λες. Καλη σου τυχη

    Οι γυναικες που λες πως "ετσι τις αρεσουν αυτες" συμβαινει επειδη εχουν απωθησει τοσο πολυ την γιανγκ πλευρα τους, δεν εχουν επιτρεψει την αναγνωριση της, που αυτη προβαλλεται σεξουαλικα στο συντροφο, και οι ιδιες γινονται συνηθως ο αποδεκτης ολων οσα δεν επιτρεπουν να αποδεχτουν σαν στοιχεια του εαυτου τους. Η μεγαλυτερη απωθηση, προκαλει εντονοτερη "ανωμαλια". Αυτα τα κομματια ψυχης δηλαδη, ως αθανατα δεν εξαφανιζονται, αλλα εκδηλωνονται εξωθεν του εαυτου. Η λυση ειναι η εξομαλυνση της πολικοτητας απο τα ακρα.

    Ο Λυκιος εχει κανει την επιλογη να δειχνει μονο κατανοηση και συμπαθεια. Αυτα ειναι γιν χαρακτηριστικα. Δικαιωμα του να δειχνει οτι θελει, σιγα μην του πουμε να μας δειξει ολο του το ειναι. Στο ιστολογιο του μας φιλοξενει, δεν μας παντρευτηκε για να μας δωσει λογαριασμο.

    Υπαρχει το ενδεχομενο ενας ανθρωπος να ανελθει της αναγκης για πολικοτητα, και αυτος ειναι να ζει σε ανωτερους κοσμους. Για εναν τετοιο ανθρωπο, ας πουμε,τα αστρικα ταξιδια, και οι συνειδητοι διαλογισμοι ειναι συχνο φαινομενο. Εαν δεν κανεις συχνα, τοτε δεν εισαι.

    Εγωισμο ουδεποτε ειχα. Τον ανεπτυξα ομως, διοτι ηταν απαραιτητος, για να με βοηθησει να αγαπαω και τον εαυτο μου. Αυτος ειναι υγιης εγωισμος και ειναι χρησιμος, αρκει να τηρειται υπευθυνοτητα

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΤΕΤΟΙΑ ΨΩΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!ΧΑΧΑ. ΜΕΓΑΛΕ ΠΕΣ ΤΟ "ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ, ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΕ, ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΩ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ"!!!! ΦΙΛΕ ΤΡΑΒΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΟΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΦΙΛΕ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΥΧΙΚΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ. ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ "ΟΣΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΙ"? ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ. ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΙ, ΣΑΦΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ?
    ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙΣ: Για εναν τετοιο ανθρωπο, ας πουμε,τα αστρικα ταξιδια, και οι συνειδητοι διαλογισμοι ειναι συχνο φαινομενο. Εαν δεν κανεις συχνα, τοτε δεν εισαι.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΓΩΙΣΜΟ (ΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!
    ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΕ ΛΕΩ ΑΨΥΧΟ, ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ. ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΒΛΕΠΩ ΑΡΡΩΣΤΗ ΕΓΩΜΑΝΙΑ, ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ "ΗΜΟΥΝΑ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΩ"ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΑΨΥΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ......!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χαρακτηρισμοί, όπως "ψωνάρα" κτλ, σε παρακαλώ φίλε Αρκτούρε, να εκλείπουν. Αντιλαμβάνομαι τον αυθορμητισμό σου, αλλά θα πρέπει να τηρείς τα όρια του κόσμιου διαλόγου. Ο Στοχαστής δεν σε χαρακτήρισε άμεσα με τέτοιες λέξεις. Ας μην το πράττεις εσύ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  75. Ο καλύτερος ψυχολόγος που έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας; Χαχαχααααααα θα μας πνίξεις.
    Πού το ξέρεις, βρε; Τους έχεις γνωρίσει όλους; Πλάκα κάνω.
    Όλα καλά. Και το Red Veil λέω να το οικειοποιηθώ. Το καβαντζάρω, να ξέρετε, αλλά δεν θα το υιοθετήσω αμέσως. Γιατί όταν με λέτε "βρε Κοκκινοσκουφίτσα μου" νιώθω να δια-λύομαι εις τα εξ ων συνετέθην, από την τρυφερότητα και την αγάπη που περικλείει!
    Δεν θα αντιπαρατεθώ πουθενά. Απλώς θα βάλω δίπλα δυο παραδείγματα προς προβληματισμό και ζύμωση.
    Παράδειγμα πρώτο: Χρόνια πολλά πριν, σε μια επαρχία μιας Ελλάδας της βιοπάλης, μιας και δεν είχε πέσει ακόμη το δανεικό χρήμα του ΠΑΣΟΚ για να την ανακουφίσει, ο αδελφός της μητέρας μου, τελειόφοιτος της "εβδόμης" συνάντησε έναν φίλο του στον δρόμο. Του λέει: "Γειά σου φάπα μάπα!"
    Εντελώς τυχαία σε κάποιο σημείο απέναντι έτυχε να περνά ο πατέρας του και παππούς μου και τον άκουσε. Γύρισε στο σπίτι και έπεσε να πεθάνει. "Γι' αυτό κάνουμε όλον αυτόν τον σκληρό αγώνα να τον σπουδάσουμε; Για να λέει Γειά σου φάπα μάπα;" Να πεθάνει, όμως, λέμε! Όχι της πλάκας.
    Παράδειγμα δεύτερο: Έχω έναν φίλο, μεγάλο αλάνι. Μπορώ να του πω, του λέω, όταν τον συναντώ, "Γειά σου μόρτη απ' τον Περαία!".

    Δεν θέλω να προϊδεάσω συμπέρασμα αλλά θα πω οτι
    Ο σεβασμός, η ευγένεια και η λεπτότητα είναι μεγάλες αρετές.
    Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο.
    Εδώ μέσα δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν άνθρωποι πολύ σεβαστοί που παρακολουθούν χωρίς να γράφουν. Ίσως για λόγους ηλικιακούς ή ανατροφής να μην είναι εξοικειωμένοι με την σλαγκ ή μια νεανική ελευθεριότητα στην έκφραση.
    "Άντε σπάσε ρε μ@@@@@!"
    Δεν έχουν έρθει από άλλον πλανήτη. Τα ξέρουν, απλώς δεν τους ακούγονται ευχάριστα στ' αυτιά. Χαλούν την αισθητική τους.
    Επίσης να ξέρει ο ψυχολόγος οτι το μεταμεσονύχτιο σχόλιο ήταν καθαρά χιουμοριστικό (κουλούρα στο χιούμορ, κρύψτην κάπου μην την περάσει για τρύπα ο Αρκτούρος μας:) ), και μολονότι λάμβανε υπ' όψιν και όλους αυτούς τους παράγοντες που προανέφερα, ωστόσο ήταν ένα παιχνίδισμα για σας που πάντα σας έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου, ακόμη κι όταν ξυπνώ τα χαράματα για νερό, και ρίχνω μια ματιά να δω αν υπάρχει κάτι καινούργιο. Και δεν με πειράζει να ξαγρυπνίσω δυο λεπτά παραπάνω για να βρείτε εσείς κάτι ευχάριστο στον πνευματικό αυτόν παράδεισο, όταν μπείτε.

    Yours sincerely που γράφαμε και στο φροντιστήριο αγγλικών μικροί και έμεινε αχρείαστο! (slang: γεια σας αλάνια. Καλημέρες!!!)
    (Μετά τιμής, σεβασμού, αγάπης και όλα τα δέοντα, για τον εποπτεύοντα Ιεράρχη μας.)

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Θα προσπαθήσω να κατευνάσω τα πνεύματα. Εριξες πολλά ζητήματα στο τραπέζι Στοχαστή και πολλές σκέψεις μου θα μπορούσα να καταθέσω αλλά θα μείνω στον επίλογο του σχολίου σου για τον υγιή εγωισμό. Ο Αρκτούρος είναι λίγο παραπάνω καυστικός αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι ούτε άψυχος είσαι ούτε εγωιστής.
    Προφανώς στο στίβο της ζωής σου ήρθες αντιμέτωπος και συγκρούστηκες έντονα με τον εσωτερικό σου εαυτό. Εχεις ένα υπόβαθρο γνώσεων στο οποίο στηρίζεις όλο σου το οικοδόμημα, αλλά στερείται «αυτό το υλικό που θα ισχυροποιήσει το Είναι Σου»
    Όταν σου παρουσιάζεται μια κατάσταση που προσκρούει σε βαθιές προσκολλήσεις προσπαθείς να την εκλογικεύσεις και να της δώσεις έναν ορισμό δικό σου μέσω των βιωμάτων σου. Αυτό σου αρκεί για να προχωρήσεις. Νομίζεις δηλαδή ότι με το να ονοματίσεις και δικαιολογήσεις αυτό που σου συμβαίνει, αυτοθεραπεύεσαι. Είμαι σίγουρη ότι έχεις διαβάσει πολύ ψυχολογία. Ξέρεις όμως που είναι κατ’ εμέ το πρόβλημα; Όταν ακολουθούμε τον δρόμο αποκλειστικά της ψυχολογίας για να λύσουμε τα προβλήματα του (μικρού) μας Εγώ, τότε ο δρόμος που διαλέγουμε είναι καθαρά εγωιστικός. Η Ψυχολογία προσπαθεί να θεραπεύσει τον πληγωμένο μας εαυτό που τραυματίστηκε ίσως από την παιδική μας ηλικία και δεν καταφέραμε εμείς μέχρι τώρα να τον ιάσουμε. Εν μέρει βοηθάει, αλλά μόνο για να εντοπίσει ακριβώς το κέντρο που έχουμε το τραύμα. Από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι ακόμα πιο επίπονη. Αν δεν αναγνωρίσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και δεν ζητήσουμε συγχώρεση γι’ αυτά, δεν θα ελευθερωθούμε ποτέ και θα παραμείνουμε θύματα στη φυλακή του «εγώ» μας
    Εντοπίζουμε-αποδεχόμαστε-συγχωρούμε τον ίδιο μας τον εαυτό (ακόμα και αυτούς που ίσως μας έβλαψαν)-και πλημμυρίζουμε Αγάπη..
    Ακριβώς αυτό είναι το φάρμακο η ΑΓΑΠΗ. Όταν νοιώσεις να σε πλημμυρίζει αυτό το συναίσθημα από την κορφή εως τα νύχια, όλη σου την εσωτερική ολότητα, τότε δεν θα χρειάζεσαι δεκανίκια για να προχωρήσεις και να δικαιολογείς κάθε σου ενέργεια.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΓΛΥΚΙΑΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ, ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΛΥΚΙΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΩ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΕΓΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΟΣΜΙΑ ΟΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΩΡΑ: "ΧΕΧΕ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ"!! ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΛΑΩ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΑΣΧΗΜΑ ΟΜΩΣ! ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΧΥΜΑ!!!
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.
    ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΟ "ΨΩΝΑΡΑ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΠΟΛΥ. ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΡΥΠΕΣ, ΧΑΧΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΑΛΛΕΣ....!!!! (ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Ο ...ΑΨΥΧΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ)
    ΑΡΚΤΟΥΣΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εγωισμο ουδεποτε ειχα. Τον ανεπτυξα ομως, διοτι ηταν απαραιτητος, για να με βοηθησει να αγαπαω και τον εαυτο μου."
      Το κατανοώ απόλυτα. Το ίδιο έκανα κι εγώ.
      Δεν σημαίνει Αρκτούρε οτι ήμασταν τέλειοι. Αγνοί και αθώοι ήμασταν. Νομίζαμε, θέλαμε, να είναι όλοι έτσι. Αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή να αναπτύξουμε κάποιους μηχανισμούς άμυνας και αυτοπροστασίας. Αυτό είναι όλο.

      Κοκκινοσκουφίτσα
      (ας πει κάποιος τί είναι το Red Veil πριν το αγαπήσω και απογοητευτώ μετά αν δεν είναι κάτι καλό!)

      Διαγραφή
    2. Red Veil ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΕΠΛΟ ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ. ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!! ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΑΣ....
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Υ.Γ. ΣΣΣΣΣΤ! (ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ!) ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΑΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ.

      Διαγραφή
    3. :-))
      Εκτός από ένα γλυκό χαμόγελο σε σένα, να πω με την ευκαιρία στον Στοχαστή οτι η Δάφνη μας δεν είναι γιν. Χειρίζεται με έναν αριστοτεχνικό τρόπο το γιν και το γιαγκ ανάλογα με τις περιστάσεις και τα συναισθήματα που της προκαλούν. Με ένα ίσως μικρό προβάδισμα του γιαγκ ως τώρα, χωρίς όμως να είμαι και βέβαιη.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    4. Κοκκινοσκουφίτσα μου πάντα με το γλυκό σου λόγο. Αριστοτεχνικό τρόπο δεν νομίζω ότι έχω στον γραπτό μου λόγο. Αυτό όμως που μπορώ να σε διαβεβαιώσω, όπως πολύ σωστά αντιλήφθηκες, είναι ότι προσπαθώ έστω και διαισθητικά να αφουγγραστώ τα συναισθήματα του άλλου. Εξασκώ όσο περισσότερο γίνεται την ενσυναίσθηση, δημιουργώντας ένα πλέγμα προστασίας για να μην εμπλέκονται προσωπικές πεποιθήσεις. Τώρα όσον αφορά έαν είμαι γίν ή γιανκγ, αυτό το αφήνω να το ανακαλύψεις εσύ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι λειτουργώ και με τις δύο πολικότητες για να επέλθει εσωτερική αρμονία!
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  78. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ......ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ

    ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΝΙ (Λευκοθέα Φιλιππίδη)
    https://www.youtube.com/watch?v=qHDfpJ5loyk

    ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ Ο ΜΑΓΚΑΣ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=bOPfvc9vS28

    Sotiria Bellou - Aliti M'eipes Mia Vradia (Αλήτη μ' είπες μια βραδιά)
    https://www.youtube.com/watch?v=1U5_SgIDY0c

    ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΛΗΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αχ βρέ Αρκτούρε μου όλοι τα έχουν βάλει μαζί σου. Καταλαβαίνω ότι είσαι ένα πλάσμα αυθόρμητο, χωρίς αναστολές, αυθεντικό, γι΄αυτό είμαι και σίγουρη ότι έχεις πολλούς φίλους αλλά και πολλούς -οχι εχθρούς- αλλά αυτούς που σε αντιπαθούν για τον τραχύ σου χαρακτήρα.... Ενα θέλω να σου πώ. Η δύναμη των λέξεων όπως άλλωστε έχει ειπωθεί παλαιότερα, και ο τρόπος που εκφραζόμαστε, σηματοδοτούν και στοιχειοθετούν την προσωπικότητα μας! Η δυναμική που έχουν κάποιες εκφράσεις-λέξεις, είναι απόρροια ενός κατεστημένου που έχει παγιωθεί απο εμάς τους ανθρώπους και τον ορίζουμε ως υβριστικό και απρεπή. Δεν αλλάζει εύκολα ο τρόπος αντίληψης που αντιλαμβάνεται ο κόσμος τα πράγματα , γι αυτό προσπάθησε να αλλάξεις εσύ!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Λείπει απο την παρέα όμως ο αγαπητός Λύκαστρος να βάλει τις δικές του πινελιές!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτο που εγω καταλαβα σαν ανωνυμος που σας διαβαζει εδω και καιρο,ειναι οτι ο Στοχαστης ζηλευει αφορητα τον Λυκαστρο,και κατ επεκταση μεσα απο την καλη του σχεση με τον Αρκτουρο και τον Αρκτουρο.Εχει αφησει ενα σωρο "μπηχτες" για τον Λυκαστρο και κανεις απο εσας δεν του εχει απαντησει.Ειδικα η Κοκκινοσκουφιτσα θα επρεπε αφου ο Λυκαστρος την εχει υπερασπιστει τουλαχιστον στο προσφατο παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιές είναι οι "μπηχτές" για τον Λύκαστρο; Θα σε απογοητεύσω αλλά χρειάζομαι την βοήθεια σου για να τις εντοπίσω.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ωχ Παναγία μου! Ξέρεις τί φαντάστηκα; Οτι αυτά τα ονόματα, Red Veil, Captain Obvious είναι μάλλον από κάποια γνωστή καλή ξένη σειρά που οι περισσότεροι έχουν παρακολουθήσει, πες π.χ game of thrones, κάτι τέτοιο, που εγώ δεν τα βλέπω. Έψαξα λίγο, δεν βρήκα κάτι σε πρώτη ζήτηση, γι' αυτό και ρώτησα μήπως ξέρει κανείς αν το red veil είναι κάτι καλό. Περίμενα περιγραφή ρόλου.
      Θα απολογηθώ για την βλακεία και την απερίσκεπτη αθωότητα μου,
      για το οτι δεν δούλεψε ο σκληρός μου δίσκος,
      για το οτι ο όποιος δείκτης ευφυίας μου με πρόδωσε,
      θα πάρω μια μεγάλη κουλούρα
      και θα πω τώρα που κάπως πήρε μπρός το μυαλό μου, και πριν πάω να τα ξαναδιαβάσω: Τί παπαριές είναι αυτές βρε Στοχαστή; Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια; Να εννοούσες αυτά τα πράγματα;;;;;
      Αχ αχ αχ τί μας βρήκε σήμερα!! Κι αν δεν ανακατευόταν ο ανώνυμος για να ρωτήσω απορημένη τί εννοεί, θα είχα την αίσθηση οτι είμαστε όλοι πολύ αγαπημένοι. Αφού σκέψου περιμέναμε κι εσένα στην ωραία παρέα μας. Και θέλω να ξέρω οι άλλοι τα κατάλαβαν; Η Δάφνη αποκλείεται. Αφού σε φώναζε να βάλεις την ..πινελιά σου: "Λύκαστρεε, έλα κι εσύ που περνάμε τόσο ωραία!!" Χαχαχαααα Συγνώμη για το γέλιο, είναι νευρικό.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Μα πότε με επέκρινες ώστε να εννοεί εσένα; Είναι ανυπόστατο να εννοεί εσένα. Το ξαναδιάβασα. Μόνο το captain δεν στοιχειοθετεί απόδειξη. Γι' αυτό και δεν μου κίνησε καμμιά υποψία. Μιλά γενικά. Εσύ αντίθετα πάντα με στήριξες. Άρα πρέπει να τον περιμένουμε. Να μας πει ο ίδιος. Ας δώσουμε αυτόν τον χρόνο. Ο ανώνυμος πάλι είναι ένα τρολλ. Όχι από τα χαριτωμένα. Γιατί κατά καιρούς κυκλοφορεί κι ένα χαριτωμένο εδω μέσα. Ούτε και μας νοιάζει γιατί σε τρολλάρει. Τον αγνοούμε.

      //
      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    6. Ο Στοχαστής έχει μια πορεία χρόνων εδώ με τον Λύκιο. Έχουν κάνει κι έχουν αφήσει στην αιωνιότητα μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους φιλοσοφικούς διαλόγους. Δεν μπορεί αυτός ο ίδιος Στοχαστής να είναι τόσο μικρόψυχος και μάλιστα να λέει τέτοιες ανακρίβειες!!
      Έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη του Λύκιου κι έχουν ζήσει στιγμές μεγάλης ψυχικής ανάτασης. Θέλω λοιπόν να πιστεύω οτι δεν θα σε αδικούσε τόσο με το να εννοεί εσένα και θα περιμένω να το ακούσω από τον ίδιο.
      Όμως να ξέρεις οτι σε αγαπάμε πολύ και είμαστε δίπλα σου σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι δεδομένο.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Φυσικά και θυμάμαι την επίθεση του. Και είχα πάρει θέση. Όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν. Το ξεπεράσαμε όλοι μαζί. Μας ενδιαφέρει να δούμε με νηφαλιότητα αν υπάρχει επίθεση στο παρόν. Κι αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί να μας το πει.
      Όσον αφορά τον Στοχαστή και τον Λύκιο, αν διαβάσεις παλιούς διαλόγους τους θα δεις οτι κατά καιρούς έχουν ζήσει στιγμές μέθεξης παρόμοιας μ' αυτήν που ζήσατε και μαζί πρόσφατα, οι δυό σας και κάποιοι όντως όντες που έχουν χαθεί. Θυμάσαι;
      Ε, έτσι το ανέφερα, για να δείξω οτι ένα άτομο αξιόλογο κι αν ακόμη υπέπεσε στο λάθος μια φορά να σε αδικήσει και να σε προβοκάρει, αυτό δεν σημαίνει πως θα το επαναλάμβανε.
      Κι όσον αφορά την δικαιοσύνη μου, κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Όπως και την δική σου εξ άλλου.. Ίσως ήταν λάθος η διατύπωση.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  82. Παιδικές ανοησίες μεγίστου είδους!!! Χαλάρωσε ανώνυμε (όσο ανώνυμος μπορεί να είσαι). "Αν ήταν η ζήλια ψώρα θα γέμιζε όλη την χώρα". Μάλλον εσύ που σκέπτεσαι έτσι έχεις μέσα σου τόνους ζήλιας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ?ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ "ΛΕΕΙ" ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΖΗΛΕΥΩ? ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  83. Σκέψου λίγο ανάποδα.... Ο Στοχαστής ήταν πάντα ο Στοχαστής, χρόνια τώρα με όλα του στραβά και τα καλά. Δεν κρύφτηκε απο κανέναν. Δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί έστω και με άσχημο τρόπο. Επειδή δεν σχολιάζει και πολύ συχνά, δεν προλαβαίνει να απαντήσει σε όλα... Τώρα ο Λύκαστρος, θυμήσου ποιός ήταν. Ποιός φοβάται και κρύβεται πίσω απο διάφορα ονόματα.... Αυτό λέει πολλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Νομίζω ότι κάποιος επιχειρεί να προκαλέσει κλίμα έντασης, εκεί που δεν υπάρχει.
    Ο Λύκαστρος έχει τέτοια ευχέρεια στον λόγο και τα επιχειρήματα, που δεν χρειάζεται κανέναν συνήγορο υπεράσπισης. Ακόμα και αν υπήρξε (ή υπάρχει) κάποια διχογνωμία μεταξύ Ε.Σ. και Λύκαστρου ή ακόμα και "αντιπαλότητα", αυτή πάντα λήγει με εκατέρωθεν επιχειρήματα. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουν ή να "αγαπηθούν"!
    Συνεπώς κανείς δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν. Ούτε συμμαχίες ούτε συνασπισμοί χρειάζονται, όταν συνομιλούν άνθρωποι του δικού μας επιπέδου σκέψης.
    Μην αφηνόμαστε σε λογικές ανταγωνισμού. Δεν είναι το ζητούμενο η νίκη, πάνω στον άλλον!
    Αν ο Λύκαστρος την "λέει" στον Στοχαστή και ο Στοχαστής την "λέει" στον Λύκαστρο, θα τα βρουν μόνοι τους, γιατί έχουν την ικανότητα.
    Δεν είναι αναγκαίο επίσης να "γουστάρουμε" ο ένας τον άλλον, γιατί είναι ανθρώπινο η συμπάθεια και η μη συμπάθεια. Σ΄αυτό που δεν πρέπει να αφηνόμαστε, είναι το μίσος και η ζήλια.
    Γι΄αυτό παρακαλώ, να μην τροφοδοτούμε εντάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αγαπητέ μου Λυκαστρε με θλιβει πραγματικά να διαβάζω τέτοιες πικροχολες κουβέντες από ένα άτομο σαν και εσένα. Έχεις δωσει το στιγμα σου σε αυτο το ιστολογιο και ξερουμε ολοι μας ποσο σημαντικό ρόλο έχεις παίξει στην αναγέννηση του καταχθονιου δαίμονα. Μην δίνεις τροφή στους επικριτές σου. Όσο τους ταιζεις τόσο αυτοί θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Ως γνήσιος Έλληνας θα έπρεπε να δείξεις ταπεινότητα, μετριοφροσύνη και ιπποτισμό. Τα όπλα σου χρησιμοποίησε τα στις επερχόμενες μάχες. Κράτα δυνάμεις και μείνε πράος.
    Ξέχασα να σου πω τα θερμα μου συλλυπητήρια μου για αυτον που έφυγε.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Περιττό να σας πω πως ξαναδιάβασα τα υπονοούμενα και έμεινα μ...... . Κοκκινοσκουφίτσα μου μην στεναχωριέσαι δεν εισαι μονη..... Δεν περίμενα ποτέ οτι αντρικά μυαλά μπορούν να περιπλέκουν ετσι τα πράγματα σαν κουβάρι. Νόμιζα οτι τα ηνία σ αυτό τον τρόπο σκέψης τα εχουν μονο κάποια γυναικεία ποταπα μυαλά.... Αρχίζω και αναθεωρω!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αγαπητέ μου Λύκαστρε, αιφνιδιάστηκα από την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, όσο λείπω στην εργασία μου.
    Νομίζω ότι έχει επικρατήσει μια σύγχυση η οποία περιέχει παρερμηνείες, παρεξηγήσεις και πολύ ...πάθος. Αντιπαρέρχομαι την νύξη ότι "προστατεύω" μονομερώς τους σχολιαστές και μένω στην παρανόηση κάποιων εννοιών, όπως πιστεύω ότι τις κατέθεσε ο Ε.Σ.
    Αυτός αναφέρθηκε στις φοβίες και όχι σε υπαρκτά πρόσωπα!
    Τέλος πάντων, θα επανέλθω το βράδυ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβάνομαι την ευθιξία σου, αγαπητέ Λύκαστρε και πράγματι δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο ανώνυμο σχόλιο που γράφτηκε. Νομίζω ότι κανείς μας δεν έδωσε αξία σε αυτό το σχόλιο, καθότι όπως γνωρίζεις κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοια πικρόχολα σχόλια, από κακόβουλα άτομα. Είναι οι γνωστές διαβολές, τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά τις αγνοούμε και συνεχίζουμε απτόητοι. Δεν έχει νόημα να απαντάς στον διαβολέα και να μπαίνεις στην παγίδα του. Εσύ αγαπητέ μου Λύκαστρε, συνομιλείς με εμάς!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  93. ΤΡΟΛ


    Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.

    Ετυμολογία
    Η σύγχρονη χρήση του όρου φαίνεται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στα τέλη της δεκαετίας του 1980[3], αλλά η πιο γνωστή καταγεγραμμένη αναφορά προέρχεται από συζήτηση του 1991[4].
    Σύμφωνα με αυτή την έννοια, Troll είναι αυτός που κάνει trolling, αγγλική λέξη που αναφέρεται σε σύρσιμο του δολώματος μέσα στο νερό κατά την τεχνική της αλιείας θύννου (τόννου) και ξιφία, παρόμοια με την συρτή.
    Η λέξη παραπέμπει επίσης και στα τρολλ (trolls), δαιμόνια πλάσματα που παρουσιάζονται στη σκανδιναβική λαογραφία. Τα τρολλ είναι πλάσματα αντίστοιχα των Καλικάντζαρων της ελληνικής λαογραφίας που με την σειρά της πηγάζει από την αρχαιοελληνική δοξασία περί «δαιμόνιων». Σύμφωνα με την σύγχρονη δοξασία οι Καλικάντζαροι εμφανίζονται κατά το Δωδεκαήμερο 25 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου.

    Ορισμός
    Τρολάρισμα ή trolling είναι η προσπάθεια (επιτυχημένη συνήθως) εκνευρισμού ή ενόχλησης ενός ή περισσοτέρων ατόμων ώστε να δημιουργήσουν αντιδράσεις με τελικό σκοπό τη διασκέδαση του τρολ.

    Τρολ και τρολάρισμα
    * Τρολ είναι αυτός που έχει σκοπό να κάνει κακό σε μια διαδικτυακή κοινότητα, προκαλώντας αναταραχή.
    * Το τρολάρισμα είναι αποτέλεσμα συμπεριφοράς, όχι απαραίτητα με κακό σκοπό από τους φανερά εμπλεκόμενους, μια κατάσταση στην οποία μπορεί να έρθει η αλληλεπίδραση των χρηστών. Το τρολάρισμα κάνει την εμφάνισή του υπό διάφορες συνθήκες, όπως:
    1. Λόγω ενός πονηρού τρολ, στα καμώματα του οποίου ανταποκρίνονται, ανυποψίαστα, αδαείς χρήστες.
    2. Λόγω κάποιου αδαούς που παρασύρεται, ακούσια, σε συμπεριφορά αγανάκτησης.

    Αντιμετώπιση του τρολ
    Ένα ιδιαίτερα επίμονο και ενοχλητικό τρολ μπορεί να αποτρέψει άλλους χρήστες από το να συμμετάσχουν σ' έναν κοινό διάλογο, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη διάλυση μιας διαδικτυακής κοινότητας. Αν ένα τρολ αγνοηθεί από την υπόλοιπη κοινότητα (πρόκειται συνήθως για το πιο αποτελεσματικό μέτρο), συνήθως αρχίζει να παράγει όλο και πιο ενοχλητικά και προσβλητικά μηνύματα με μόνο στόχο να προκαλέσει αντίδραση. Αν αυτή δεν έρθει, τότε το τρολ συνήθως εγκαταλείπει την κοινότητα.
    Η συμμετοχή ή απάντηση σε συζήτηση που συμμετέχει το τρολ, σατιρικά περιγράφεται ως "τάισμα" του τρολ, γι' αυτό και υπάρχει η συνήθης παραίνεση «μην ταΐζετε τα τρολ» (Αγγλ. "Don't feed the trolls") ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα ικανοποιήσουν το τρολ, ή περαιτέρω δυσάρεστες τροπές.
    Εκτός από την αδιαφορία, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν χρήσιμα τεχνικά μέσα για την καταπολέμηση ενός χρήστη - τρολ, όπως η άμεση αφαίρεση των μηνυμάτων του, η τεχνική με κατάλληλα φίλτρα προστασίας ώστε αυτά να καθίστανται αυτομάτως αόρατα, ή η φραγή του.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ. ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΜΙΛΗΣΩ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΛΙ.ΕΝΑ ΛΕΩ ΜΟΝΟ: Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΤΡΙΦΑΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΤΙΝΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΙΚΕΡΑΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΔΥΑΛΥΣΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΡΔΟΜΑΓΚΑ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ, ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗΗΗΗΗ! Ο ΛΥΚΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Τα τρολ δεν είναι συνήθως χαμηλής νοημοσύνης. Είναι ενημερωμένοι για όλα, παρακολουθούν το μπλογκ με φανατισμό, είναι καλοί μελετητές, είναι καλοί ερευνητές. Αλλά είνα τρολ !!!
    Δεν γνωρίζει τον Στοχαστή φυσικά. Έχει διαβάσει όλα τα σχόλια από το 2012. Είναι ολοφάνερο οτι ο Στοχαστής λείπει κατά διαστήματα και ίσως αυτό να έχει να κάνει με την δουλειά του. Θα μπορούσε να ταξιδεύει σε Ανατολική χώρα όπου δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. ( τί κάθομαι και λέω;;; Χαχαχααα)
    Ετούτο εδώ το δικό μας είναι του 10. Τα κατάφερε θαυμάσια. Έχω γνωρίσει ακόμη πιο δυνατά τρολ στην διαδικτυακή ζωή μου. Έχουν διαλύσει μπλογκς αξιόλογα.
    Προτείνω να μην το ταϊσουμε άλλο. Του προσφέραμε μια πολύ ευχάριστη Τετάρτη!! Μην το πάμε και την Πέμπτη. Θα σκάσει από το πολύ και νόστιμο φαγητό!

    Κοκκινοσκουφίτσα

    Κόκκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλουμε να βρούμε ποιος είναι θα πρέπει να ανατρέξουμε σ¨ αυτούς που εξαφανίστηκαν την εποχή που πρωτοεμφανίστηκες εσύ. Όμως εγώ τα βαριέμαι αυτά. Θέλουν αρχαιολογική σκαπάνη. Εμένα μου αρέσει το live πρόγραμμα. Εξ άλλου, ένας φίλος του Καταχθόνιου Δαίμονα είναι κι αυτός αλλά πολύ κακού χαρακτήρα. Και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κάνουμε λάθος και να υποψιαστούμε έναν αθώο. Ωστόσο αν εσύ νομίζεις οτι ένα κακό παιδί μπορεί να εξουδετερώσει ένα τρολ, τότε να το δούμε. Αλλά δεν νομίζω. Δεν είναι κανένα κοροϊδάκι κι αυτό.. Θα εξαφανιστεί μέχρι το επόμενο χτύπημα.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Όταν λέω φίλος εννοώ ακόλουθος, φαν, αναγνώστης.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΑΣ? ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ, Η ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ , ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ. ΞΕΡΩ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΣ. ΣΕΒΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΛΥΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
      ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  99. Σαφώς ο ανώνυμος διαβολέας, μπορεί να είναι γνωστός ή άγνωστος. Μπορεί να είναι κάποιος που παρακολουθεί και επεμβαίνει μόνο κακόβουλα (και το διασκεδάζει) ή είναι κάποιος που γράφει επώνυμα, αλλά η δειλία του (ή της), δεν τον αφήνει να γράψει ΟΛΕΣ τις σκέψεις του, με την υπογραφή του. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με ανθρώπους που δεν εχουν το θάρρος της γνώμης τους.
    Το γιατί στοχοποίησε τον Λύκαστρο, μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις. Κατά την γνώμη μου, δεν θα πρέπει να μας απασχολήσουν.
    Κατά καιρούς, άλλοι διαβολείς ειχαν στοχοποιήσει άλλους.
    Μην ταυτιζόμαστε με έναν διαβολέα και μην παίζουμε το παιχνίδι που θέλει να μας επιβάλλει. Αγαπητέ Λύκαστρε, πρέπει να αντιληφθείς την παγίδα και να μην πέσεις μέσα. Αγνόησε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καληνυχτώντας κι εγώ, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι ο δικός μου ρόλος, είναι να εμποδίζω τος διενέξεις που ξεπερνούν τα όρια. Δεν μου επιτρέπεται να λαμβάνω υπερασπιστική θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, όταν υπάρχει διαφορά ιδεών, με την έννοια της καταδίκης της μιας άποψης για να κατατροπώσω την προσωπικότητα του φορέα της. Μπορώ φυσικά να εκφράσω την δική μου άποψη, αλλά όχι για να την επιβάλλω στην "λάθος" μεριά!
    Αυτό σημαίνει ότι μία διένεξη που προέκυψε από την διάσταση απόψεων, οφείλει να επιλύεται από τους αντιδίκους με επιχειρήματα και κόσμιο τρόπο. Μόνο αν ζητηθεί η δική μου διαιτησία, μπορώ να την παρέχω.
    Αυτά για τις διενέξεις μεταξύ επωνύμων σχολιαστών.
    Όταν όμως ένας ανώνυμος διαβάλλει (τρολλάρει) έναν σχολιαστή μας, τότε η πρώτη αντίδραση που ενδείκνυται, είναι αγνόησή του. Αν συνεχιστεί η τακτική του και κάποιοι ενοχλούνται βάναυσα, τότε μετά από την τελευταία προειδοποίηση, τα σχόλιά του διαγράφονται. Αν συνεχίσει κι άλλο, τότε ενεργοποιείται ο "μετριασμός σχολίων" όπου δημοσιεύονται όλα τα σχόλια, μετά από έλεγχο. Συνεπώς ΚΑΝΕΙΣ δεν δύναται να προσβάλλει καίρια τον χώρο μας και να ενσπείρει την διχόνοια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΟΙ ΕΠΙΤΙΔΕΙΟΙ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ! ΧΑΧΑ ΑΜ ΠΩΣ! ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΚΛΕΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΡΟΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΟΡΔΟΜΑΓΚΑΣ? ΑΠΟΨΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ Η ΑΡΓΩ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΛΙΓΑΚΙ. ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΤΩ!! ΧΑΧΑ! ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ?
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μαλιστα. Τουλαχιστον πεντε απανωτα facepalms (παλαμη στο μετωπο, δειγμα εδω http://imgur.com/gallery/iWKad22 )

    Veil σημαινει "βελο", RedVeil σημαινει "κοκκινο βελο". Internet εχουμε, παταμε "google translate" και μεταφραζουμε αμεσα οποια λεξη θελουμε. Εαν θελουμε και να την δουμε σε εικονα, παταμε στα αποτελεσματα ερευνας του google, στο κουμπι "εικονες". Δειγμα απο βελο εδω (https://www.theknot.com/fashion/ione-veil-sara-gabriel-wedding-accessory ?). Η λεξη βελο χρησιμοποιειται και μεταφορικα ως πεπλο, διοτι συνηθως πεφτει μπροστα στα ματια, οποτε δρα και ως πεπλο. Η λεξη "πεπλο" χρησιμοποιειται και μεταφορικα για τον κοσμο μας, τον κοσμο της υλης, διοτι τον παρακολουθουμε μεσα απο ενα πεπλο, δεν βλεπουμε την πραγματικη μορφη του, παρα την προβολη του. Γιατι με βαζετε να τα εξηγω αυτα; Κοκ/τσα, θες την αδεια τριτων για να σου αρεσει κατι; Εαν σου αρεσει κατι, και στους αλλους δεν αρεσει, συμβιβαζεσαι και μαθαινεις να μην σου αρεσει, προτιμωντας να καταπιεσεις τον εαυτο σου απο το να ρισκαρεις πιθανη ενοχληση των αλλων; Αυτο το εφαρμοζεις μεχρι και στην κρεβατοκαμαρα σου, πχ ρωτας για επιβεβαιωση τον περιπτερα σου; Αυτο ηταν υπερβολη ως εργαλειο ρητορικης τεχνης για να σε βοηθησει να αντιληφθεις το λαθος σου.

    Captain Obvious=Λυκαστρος; Σοβαρα τωρα Λυκαστρε; Πότε σου μιλησα, πότε αναφερθηκα σε σενα; Εσυ εχεις εμπαθεια μαζι μου που πιστευεις πως καθε τι που λεω αναφερεται σε σενα. Το απιστευτο ειναι μεσα απο αυτη την παλινωδια που παρακολουθησα απο πολλους, πως συμφωνα με εσας, που αγνοειτε τι ειναι η ψυχολογια,εγω εχω θεμα με τον εγωισμο μου. Πιο ασχετοσυνη, πεθαινεις. Ας το εξηγησω και αυτο. Δεν θα συνεχισω για πολυ ομως. Οφειλετε να μαθετε να ειστε υπευθυνοι για τον εαυτο σας και για οσα καταλαβαινετε, και οχι 9χρονα παιδια. Οταν αναφερομαι σε καποιον βαζω και το ονομα του μπροστα. Τι αλλο να κανω δηλ; Ελεος. Εχω αποδεχτει την προτροπη του Λυκιου να μην αραδιαζω πολλα ερωτηματα, αλλα νιωστε και εσεις λιγο, Λυκιε σημερα δεν θα το τηρησω

    Λεω:
    "Χρειαζομαι τον σωματοφυλακα, εως οτου μαθω ο ιδιος να ειμαι δυνατος. Τοτε δεν τον εχω αναγκη, μπορω να τον σταματησω. Ετσι ειναι και η φοβια, την πληρωνουμε οπως και τον σωματοφυλακα και την πληρωνουμε και ακριβα (ενεργειακα). Μετα μπορω να τους αποχαιρετησω αμφοτερους ευχαριστωντας τους για την προσφορα τους, που πλεον κρινεται περιττη.
    Μα, πως θα αποκτησω τοτε αυτην την αυτοπεποιθηση που χρειαζομαι;
    Τωρα παμε στην ουσια. (Now we 're talking.). Ας δωσω μια προχειρη απαντηση γιατι θα το αφησω να εκκρεμει. Πρωτον, απομακρυνε τον επικριτη (τον Captain Obvious). Θεσε ορια, μην του επιτρεπεις να ελεγχει εμμεσα την συμπεριφορα σου. Δεν εχει κανενα δικαιωμα να εχει λογο στη ζωη σου, ακομα και αν ειναι ο ιδιος σου ο γονιος, ποσο μαλλον ενας ασχετος. Βαρυ αλλα ετσι ειναι. Δευτερον, επιλεξε εσυ την παρεα σου αντι να αφηνεις να σε επιλεγει αυτη. Συνηθως αυτα και μονο φερνουν το απαιτουμενο αποτελεσμα."

    Γιατι με βαζετε να το εξηγω; Ειστε ανικανοι να το κατανοησετε; Μονο ο Λυκιος καταλαβε πως αυτο το κειμενο αναφερεται στην φοβια; Πού ηταν το δυσκολο δηλ; Αλλα οοοχι, ηταν ολα κεκαλυμμενα υπονοουμενα για να την "πω" στον Λυκαστρο, επειδη τον ζηλευω. (kill me now-σκοτωστε με τωρα). Γιατι τον ζηλευω; Γιατι.. "ετσι"; Μεχρι εδω ηταν η ικανοτητα ψυχολογικης αναλυσης; Δαφνη, εμεινες μαλακας απο τα γυναικουλιστικα υπονοουμενα; Αισθανεσαι τουλαχιστον λιγο ντροπη για τον εαυτο σου τωρα που ως "μη-γιν,αλλα γιανγκ" γυναικα, αφεθηκες να οδηγηθεις απο τον πρωτο τυχοντα που ειχε διαφορετικη αποψη απο εσενα και να αρχισεις να αναθεωρεις με τον εαυτο σου ή μπα;
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά. Όλα καλά. Αλλά δεν διάβασες (βρε) οτι νόμισα πως είναι ρόλοι από κάποια σειρά; Κι αν ήταν πχ από το Star Trek, λέμε τώρα, που δεν το είδα, ήθελα να ξέρω αν ήταν καλός ρόλος. Γιατί δεν ήταν σαφές; Ε; Αφαιρείται βαθμός από αδικία!! Πάω να δω το παρακάτω. Δάφνη το έφαγες κι εσύ το μάλωμα σου. Χαχαα τζάμπα γιαγκ σου λέει...

      Διαγραφή
  108. "Captain Obvious" (Καπεταν-Προφανης)ειναι μια εκφραση σε παρενθεση για να βοηθησει ως meme (μιμιδιο-αυτοαναπαραγομενη πιασαρικη φραση). Ειναι θεμιτο να μην γνωριζει καποιος καλα την αγγλικη, αλλα αυτο δεν ειναι λογος για να μην βοηθηθει καποιος που την γνωριζει. Η παρενθεση δεν ενοχλει τον μη-γνωριζων. Εαν δεν γνωριζεις αγγλικα, την αγνοεις και δεν εκτιθεσαι. Εαν θελεις να μαθεις τι σημαινει η εκφραση και ξερεις να διαβαζεις αγγλικα, ειναι πολυ δυσκολο να συμβει. Googlαρεις την φραση "captain obvious", πατας κλικ στο πρωτο αποτελεσμα απο τη wikipedia και διαβαζεις 3 προτασεις. Θα το κανω εγω για να μην σας κουραζω, που δεν το χρειαζομαι διοτι το γνωριζω. Μεταφραζω λοιπον: Ο "Captain Obvious" ειναι ενα ονομα που το επικαλουμαστε σε μια συζητηση για να επιστησουμε την προσοχη σε ενα προφανες/αυτονοητο/αυτοφανες συμβαν. Η φραση χρησιμοποιει τον ορο Καπεταν-(captain) με την εννοια του κομικ υπερηρωα. Καποιος λεει: "Ευχαριστω "Καπεταν-Προφανη" για να ευχαριστησει σαρκαστικα καποιον που μολις ειπε το προφανες."

    Αλλα οοχι, το captain ειναι υπονοουμενο για τον Λυκαστρο, επειδη ετσι τον φωναζε ο Αρκτουρος στα φανταστικα ταξιδια που κανουν. Που ειναι δειγμα ζωηρης φαντασιας, και οχι φυγης απο την πραγματικοτητα μεσω ονειροπολησης. Απο την αλλη, απο το να παιρνανε ναρκωτικα, καλυτερο ειναι αυτο, το δεχομαι σε ενα βαθμο. Για να το κλεισω. Ο Captain Obvious ειναι ο επικριτης στη ζωη μας, που ειτε αμεσα ειτε εμμεσα, δεν μας αφηνει να εκφραστουμε ελευθερα. Ας πουμε ειναι αυτος που σου λεει: "Αα, παχυνες;", "Αα, χωρισες;" "Αα, απολυθηκες;". Πχ προχωρας και τρως μια ξεγυρισμενη τουμπα. Θα σου ερθει αμεσως και θα σου πει: "Επεσες;". Απαντας: "Ευχαριστω Καπεταν-Προφανη." (Thanks Captain Obvious). Ελληνιστι θα λεγαμε: "Δεν το βλεπεις ρε μαλακα; Τι ρωτας;". Αυτος πρεπει να απομακρυνθει απο τη ζωη σου γιατι σε αποστραγγιζει ενεργειακα. Ενα δεν εχεις εγωισμο και εισαι πολυ καλος ανθρωπος, θα πιαστεις στα διχτυα του και στην αρνητικοτητα, μεχρι να "στεγνωσεις" ενεργειακα και να πεσεις σε καταθλιψη, οποτε και θα απομονωθεις σαν μια απελπιδα προσπαθεια, να επιβιωσεις και να ανασυγκροτηθεις. Τελος, ασχετος, ειναι αυτος που δεν ειναι μερος της ζωης σου, οπως ο γονιος που ανεφερα

    "ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ σου γράφει;;Σου λέει μην είναι ο Λύκιος;;Μην είναι η Δάφνη;;Μην είναι αυτός;;ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ;;;Εμένα και τον φίλτατο Αρκτούρο."

    Δεν ανεφερε τα ονοματα αυτων που δεν βλεπει καν. Αλλα εγωισμο που θιγεται και μετερχεται γλυκολογων για να ικανοποιηθει εχω εγω, και οχι εσεις. Γραφω "παπαριες"; Βρες μου μια και θα στην εξηγησω. Παραληρημα φιλε. Μονο αυτο το αναψυκτηριο χριζει ψυχολογικης μελετης (σκετο case study), αλλα αναθεμα και αν το εχει κατανοησει κανεις. Και χρονο και ιντερνετ εχω καθημερινα για να γραφω, αλλα εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να νταντευω. Προτιμω να σας αφηνω στο παραληρημα και στην αγνοια σας. Αλλα μερικες φορες λεω: "Εχεις χρεος να βοηθας, παντα ελεγες πως θελεις γνωση για να βοηθας ανθρωπους" και αναθεωρω. Φλερταρω ομως με την αποχωρηση, διοτι ουδεμια προσκολληση εχω. Μια λεξη να μου πει ο Λυκιος και χαιρετω χωρις κακιες. (Cheerios!).
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Δευτερον. Εγω ειμαι ο ανωνυμος. Οικειοποιουμαι τα σχολια του. Ας γραφει "Ελευθερος Στοχαστης" απο κατω και ας ξεκινησει η συνεδριασις. Παρενθεση. Πώς ξερει ο ανωνυμος:1) ΠΩΣ ξέρει ότι ο Στοχαστής ήταν πάντα έτσι;;
    2) ΠΩΣ ξέρει ότι ο Στοχαστής ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να απαντήσει σε όλα;;
    3) ΠΩΣ ξέρει ΠΟΙΟΣ είμαι αφού ΔΕΝ με ξέρει καθόλου;;;
    4) ΠΩΣ και από πού ξέρει αν έχω ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...αφού εγώ μόνος μου σου έχω πει γιατί είμαι ΕΝΤΙΜΟ άτομο πάντα με τι όνομα έγραφα;;;
    5) ΠΟΙΟΣ του είπε ότι φοβάμαι και κρύβομαι;;"
    Τα ξερει διοτι μαλλον δεν ειναι ανοητος, μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.

    Αυτο σε προβληματιζει; "Τώρα ο Λύκαστρος, θυμήσου ποιός ήταν. Ποιός φοβάται και κρύβεται πίσω απο διάφορα ονόματα.... Αυτό λέει πολλά". Ακομα και εγω που δεν δινω καμια σημασια σε ονοματα, αλλα σε ιδεες, δεν μπορω παρα να εχω την εντυπωση πως εισαι ο "StarLord". Εαν ισχυει αυτο, τοτε αντικειμενικα το γεγονος ειναι πως κρυβεσαι με την αλλαγη ονοματος, και αυτο υποχρεωτικα ειναι πραξη δειλιας και σαφως ενδειξη ελλειψης θαρρους. Το οτι το ειπες στον Λυκιο δεν το αναιρει αυτο. Δεν θα επρεπε να συμβαινει καθως ειλικρινα δεν βλεπω το λογο. Το οτι διαφωνησα μαζι σου δεν σημαινει πως σου κανω πολεμο.Δεν εχει διαφωνησει ποτέ με κανενα στη ζωη σου; Δεν εχεις κανει ποτέ διαλογο; Αν οχι, τι πληκτικη ζωη που θαναι.. Εαν δεν εισαι ο Star Lord, τοτε κανω λαθος εκτιμηση. Δεν συμβαινει συχνα, αλλα συμβαινει πού και πού. Οποτε το παιρνω πισω.

    Ειναι αστειο ομως να περιμενεις ακομα να σε αποδειξω λαθος για την μπαρουφα που αναπαρηγαγες μαιμουδιστικα, αντιγραφωντας μια ρηση του Χωκινγκ, πως το συμπαν εχει 12 ή 24 διαστασεις, την πηγη της οποιας και εδειξα σαφως ως αστηριχτη κοτσανα. Εσυ πρεπει να αποδειξεις αυτο που λες και οχι εγω πως αυτο που λες δεν ισχυει. Αυτο δειχνει ελλειψη κρισης και κατανοησης. Copy/paste ξερει να κανει ο καθενας.

    Ειναι αστειο πραγματικα πως ολοι κανετε το τρολ, εχετε φυγει εκτος θεματος κατι χιλιετιες, αρεσκεστε να κραζετε τους αλλους και μενα (τουλαχιστον να πεφτατε και καπου μεσα, θαλεγα παει στο διαολο),αλλα εν χορω ασκειτε πολεμικη στον ανωνυμο που τολμησε ξεδιαντροπα να εκφρασει μια σκεψη του διαφορετικη απο την επικρατουσα. Εν χορω, ο επικεφαλης της κλικας δειχνει το θυμα, ολοι επηρεασμενοι, για διαφορετικους λογους ο καθενας, μπαινουν στο χορο και πετουν τα βελη τους, χωρις καν να συμφωνουσαν ωσαν προβατα. Και το εκπληκτικο ειναι πως ο επικεφαλης της κλικας κατηγορει για αλλη κλικα. Που επιβουλευεται την δικια του. Facepalm. Ξανα.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άλλα όλα καλά. Περνάν από το φίλτρο το δικό μου τουλάχιστον, αυτό εννοώ. Αλλά να συντάσσεται και με το τρολ και την κακοήθη συκοφαντία του εναντίον ενός συνδαιτυμόνα σου είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί και να μην περάσει απαρατήρητο. Γιατί θα ξαναπώ ήταν μια κακοήθης συκοφαντία άνευ προηγουμένου. Κατανοούμε οτι έχεις εξοργιστεί. Γι' αυτό όταν θα ξανααποκτήσεις την νηφαλιότητα σου, είναι νομίζω αίτημα όλων μας να το ξανασκεφτείς και να το ανασκευάσεις.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωσε: να συντάσσεσαι ήθελα να πω.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  110. Πολλα αφησα ασχολιαστα, αλλα ας ειναι. Οπως για παραδειγμα δεν ειμαι ψυχολογος, ουτε ειδικοτητα μου ειναι. Αυτο δεν σημαινει ομως πως δεν ειμαι καλος σε αυτο, οπως και στα περισσοτερα με τα οποια καταπιανομαι, διοτι οταν ασχολουμαι με κατι το κανω με πραγματικο ενδιαφερον. Βρισκουμε την αγαπη σε οσα κανουμε.

    Δεν ειμαι ο καλυτερος λοιπον ψυχολογος που εχετε γνωρισει, ουτε εχω διαβασει πολλα βιβλια για το θεμα. Εχω διαβασει περισσοτερα απο τους περισσοτερους, αλλα κυριως η διαφορα βρισκεται στην κατανοηση οσων γραφουν και οσων δεν γραφουν. Δεν χρειαζεται να γραψεις κατι για να κατανοησω τι θελεις ακριβως να πεις. Συνηθως αντιλαμβανομαι περισσοτερα απο οσα αντιλαμβανονται οι αλλοι για τους εαυτους τους. Αυτη ειναι η λογικοι που οι ανθρωποι λεγονται και καθρεφτες, διοτι βλεποντας αυτους μπορουμε να γνωρισουμε τον εαυτο μας, καθως ο εαυτος μας ειναι ο δυσκολοτερος ανθρωπος να αναλυσουμε λογω πεποιθησεων. Στους αλλους τα βλεπουμε ευκολα.

    Ειπα λοιπον πως ειμαι ο καλυτερος ψυχολογος που ΕΧΕΙΣ γνωρισει ποτέ, Αρκτουρε. Δεν ειπα για ολους. Γιατι μπορει να μην ξερω ποια βιβλια εχει διαβασει, ξερω ομως ποια βιβλια ΔΕΝ εχει διαβασει.

    Τελος περι της φασιζουσας πρακτικης "προστασιας" απο σχολια και του "καλου κλιματος" ας παραθεσω δυο καρτουν, στα αγγλικα δυστυχως

    http://southpark.cc.com/full-episodes/s19e08-sponsored-content#source=6154fc40-b7a3-4387-94cc-fc42fc47376e%3A19eabca7-b00f-4a06-ac66-c9529cef2834&position=8&sort=!airdate

    http://southpark.cc.com/full-episodes/s19e05-safe-space#source=06bb4aa7-9917-4b6a-ae93-5ed7be79556a:19eabca7-b00f-4a06-ac66-c9529cef2834&position=5&sort=!airdate

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Δεν σου αρεσει το case study κρατα το "χριζει ψυχολογικης αναλυσης". Εξακολουθεις να πιστευεις πως το καπτεν πηγαινε σε σενα, μετα την εξηγηση που εδωσα; Τοσο αδιορθωτος; Στα ελληνικα Καπεταν-Προφανης εχει το ΙΔΙΟ νοημα που εχει και στα αγγλικα. Μην κρυβεστε γενικα οτι και καλα φταιει η ξενη γλωσσα. Πριν βρηκαμε μαυρο προβατο για να παρει πανω του ολον τον αρνητισμο μας τον ανωνυμο, τωρα μας φταιει η κακια ξενη γλωσσα που οδηγει σε παρανοησεις; Πότε επιτελους ως ανθρωποι θα μαθουμε να παιρνουμε την ευθυνη οσων λεμε και κανουμε;

    Πού βρισκεται η αδικια και η αναγκη για δικαιοσυνη; Φιλαρακι μου ειναι ο καθενας που πληττεται αδικα. Και επειδη προσπαθω τον φοβο μου να τον κοιταω παντα καταματα, τουλαχιστον κατι τετοιες περιπτωσεις πλεον τις εχω για χαβαλε.

    Δεν πεταξες λασπη νομιζεις; Πιστευω πως οντως το πιστευεις αυτο, αλλα ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα. Με εχεις χαρακτηρισει με αναληθεις υβριστικες εκφρασεις πολλες φορες. Το οτι εμενα δεν μου καιγεται καρφι, δεν σημαινει πως δεν το εκανες. Σε αντιθεση με σενα και αρκετους σχολιαστες-φιλαρακια σου, καθε ισχυρισμος μου δικαιολογειται. Εδω δεν βλεπεις αλλα ομως, αυτο θα δεις; Ειλικρινα δεν με νοιαζει, αλλα να το λες και να το διατυμπανιζεις, παει πολυ. Και τον ανωνυμο, τον ξεφτιλισατε αδικα και ειναι μεγαλη σας ντροπη και ξεφτιλα αυτο. Εσεις ξεφτιλιστηκατε και οχι αυτος. Εγω αν κανω το ιδιο σε καποιον, το κανω εφαρμοζοντας βασικες αρχες Δικαιου. Μερα με τη νυχτα.

    Αρα αφου εισαι εσυ ο StarLord, τοτε που ειχε αδικο ο ανωνυμος; Λινκ δεν βλεπω να εδωσες, αλλα ακομα και να το εγραψες καπου για καβατζα, αυτο δεν σημαινει πως δεν απεφυγες να το αναφερεις. Ξαναλεω, αυτα ειναι ευτελη πραγματα με τα οποια ΕΣΕΙΣ ασχολειστε και οχι εγω, αλλα να βγαινετε και απο πανω παει πολυ. Ποιος σου δινει λοιπον το δικαιωμα να κραυγαζεις και να φορτωνεις ολα σου τα νευρα και τον θυμο, σε καποιον που απο οτι φαινεται δεν ειναι σε θεση να αμυνθει; Εχεις νευρα λογω της δικιας ανοησιας να καταλαβαινεις αλλα αντ αλλων, σε κατι που εγραψα εγω, και τα ξεσπας σε καποιον τριτο, που στην τελικη το σχολιο του λοιπον αποδειχτηκε ευστοχο; Γιατι δεν εκφραζεις τα νευρα σου σε μενα, που βαση της λαθος σου αντιληψης σε μενα προοριζονταν; Μηπως γαιτι με μενα σεν σε παιρνει; Μαζεψου λοιπον και ασε τις κορωνες περι δικαιοσυνης

    Εξυπνος=Εκ+υπνος. Αντε να δεχομουν και εξις+υπνος, οπου εξις=η συνηθεια. Εξι φορες υπνος ομως... ημαρτον. Παει στην λιστα με τις κοτσανες. Κρατα αρχειο

    Δεν εχω εμπαθεια μαζι σου, ειλικρινα. Με ενοχλει αφανταστα ομως οταν την πεφτεις σε αλλους. Ειναι τρομοκρατικη πρακτικη εξοντωσης της ελευθερης αποψης του αλλου. Θα την ακουσεις, σ'αρεσει δεν σ'αρεσει. Δεν θα την φιμωσεις
    Ελευθερος Στοχαστηςα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέραμε ποιός είναι ο Λύκαστρος. Πριν μας το πει τον είχαμε αναγνωρίσει από τη δόνηση του, από τα πρώτα του κιόλας σχόλια. Αλλά γιατί δίνεις βαρύτητα σ' αυτό; Τί σημασία έχει αν άλλαξε όνομα; Γιατί να μην μπορούμε να αλλάζουμε ονόματα; Είμαστε Πνεύματα βρε Στοχαστή! Δεν έχουμε ονόματα. Αυτά είναι χρηστικής αξίας για να μην γράφουμε ο ανώνυμος ώρα τάδε! Σημασία έχει τί λέμε, οι ιδέες που εκφράζουμε κι όχι το όνομα που γράφουμε από κάτω. Κι αν ο ανώνυμος τρολ είναι ακοήθης και δεν μπορεί αυτό να το αντιληφθεί, δεν το χωράει το μυαλό μου οτι Εσύ συντάσσεσαι μαζί του.

      Διαγραφή
    2. Ό,τι νάναι! Όπου ακοήθης βάλε κακοήθης.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    3. Καμια σημασια δεν εχει αυτο, σωστα μιλας. Ουδεποτε με απασχολησε. Φυσικα και μιλαμε σε επιπεδο ιδεων.

      Γιατι ειναι κακοηθης ο ανωνυμος τρολ; Γιατι ειναι τρολ; Το οτι τον βαφτισατε ετσι, δεν σημαινει πως ειναι. Τρολ δεν ειναι καθε ενας που λεει οτι δεν μας συμφερει ή δεν μας αρεσει. Να σεβαστουμε το δικαιωμα του στην αποψη. Τον περασαμε δικαστηριο ηδη και τον κριναμε ενοχο; Ντροπης πραγματα για μας, που αυτοαποκαλουμαστε πνευματικοι ανθρωποι
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
  116. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. "Τώρα ο Λύκαστρος, θυμήσου ποιός ήταν. "
    Ο Star Lord. Γιατι ψαχνεις να βρεις φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν; Φυσικα και μπορω να σου εξηγησω γιατι εαν θελεις να μαθεις. Ποιος σου κανει πολεμο; Καθενας εχει το δικαιωμα να εχει την αποψη του και την κριση του. Αυτο δεν σημαινει πως σου κανουν πολεμο.Ξεκολλα

    ".άρα ανήκεις στην παλαιά "φρουρά" για να μην πω "κλίκα"...μια κλίκα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ απο την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να γράφω εδώ."
    "Ποιος νομίζεις ότι είσαι και μπορείς να κατηγορείς ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι εγώ είμαι ο επικεφαλής της κλίκας"
    "αι μάλιστα ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ και την ύπαρξη και ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΛΙΚΑΣ....και ότι γίνεται μια διαμάχη ανάμεσα σε αυτές τις δύο κλίκες;;;;ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ συγκεντρωσου!"
    "Εγώ Στοχαστή ΔΕΝ έχω καμία κλίκα...γράφω κάποια σχόλια εδώ μέσα...αν αυτά τα σχόλια αρέσουν σε κάποιους η ταυτίζονται με αυτά που γράφω,αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κλίκα....και άντε να ρίχνεις λάσπη σε μένα...αλλά είναι προσβλητικό,ψευδές, αναληθή και υποτιμητικό για τους υπόλοιπους να τους λες ότι ανήκουν σε κλίκα...."

    Διαβασε τα και νιωσε τι κανεις. Κατηγορησες τον ανωνυμο για κλικα επειδη εκανε 1-2 διστακτικα σχολια. Βαση του δικου σου ορισμου κλικας, τοτε εσυ εχεις κλικα επι 1000. Εαν διαφωνεις, τοτε να φροντιζες να μην πεταγες στον ανωνυμο λασπη, και να κλαψουριζεις μετα, πως εγω σου πεταω λασπη, οταν σε φερνω αντιμετωπο με τον εαυτο σου. Για να το κλεισω, εαν εξακολουθεις να μην βλεπεις την "γνωστικη ασυμφωνια" στην οποια περιεπεσες, βαζω τελεια. Και δεν ξαναασχολουμαι. Μην με σερνεις σε μια παρωδια διαλογου

    Σου εξηγησα τοτε τι σημαινει "i call bullshit". Στο ειχα γραψει διπλα, σε παρενθεση, με λημμα απο wikipedia, εξακολουθεις να δηλωνεις αγνοια. Κανενα δικαιωμα δεν ειχες, και κανενα δικιο. Διοτι στην ευθεια αμφισβητηση που εκανα (i call bullshit), δικαιωθηκα. Δεν ειναι υποτιμητικο δηλαδη να λες πως ειμαι μια παστα φλωρα; Δεν θα ανατρεξω να βρω και αλλα και θα σου κανω χαρη με αυτο.

    Πώς καταλαβαινω πως δεν ειναι σε θεση να απαντησει; Διοτι κατανοω λεπτα ζητηματα, που χρειαζεται ησυχια και ηρεμια νου για να τα ακουσεις. Αυτο δεν ειναι ενα απο αυτα, αυτο ειναι φανεροτατο. Το θεμα ειναι πως εσεις δεν το βλεπετε, στη μανια που σας καταλαμβανει. Το σχολιο του ηταν μια ψιθυριστη σκεψη ενος μυαλου που μολις εχει αρχισει να πονηρευεται, με την καλη εννοια. Ειναι στην απαρχη αυτης του της πορειας. Μια πορεια που του την ποδοπατησατε αγριως στο ξεκινημα της. Εγω αντιθετως την καλωσοριζω,διοτι δεν εχω κατι να φοβηθω απο αυτην. Εσεις σκεφτειτε γιατι το κανετε
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο σου σχόλιο είναι ό,τι νάναι. Δίνεις τα ρέστα σου για τον συκοφάντη, βγάζεις φωτιές από τα ρουθούνια. Οκ. Δεν ξαναμιλώ. Θα περιμένω να ξαναβρείς την νηφαλιότητα σου. Ίσως έχεις εν μέρει δίκιο. Σε υποψιαστήκαμε άδικα, κι εγώ θα γινόμουν θηρίο στην θέση σου. Αλλά όχι και να φτάσω να αποθεώσω έτσι το τρολ!

      Διαγραφή
    2. Γιατι ειναι συκοφαντης;
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. "Τώρα ο Λύκαστρος, θυμήσου ποιός ήταν. Ποιός φοβάται και κρύβεται πίσω απο διάφορα ονόματα.... Αυτό λέει πολλά......"
      Γιατί συκοφαντεί τον Λύκαστρο οτι κρύβεται πίσω από διάφορα ονόματα γιατί φοβάται. Αφήνει υπονοούμενο οτι υπάρχει θέμα: "λέει πολλά αυτό..." .
      Οτι θα έχουμε και ανώνυμο ληξίαρχο σε ένα αέναο συμπόσιο πνευματικής αναζήτησης που θα μας στήνει στον τοίχο για το όνομα με το οποίο θα υπογράφουμε είναι ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο. Οτι θα πρέπει να του υποβάλλουμε ληξιαρχική πράξη αλλαγής ονόματος είναι τραγελαφικό..
      Δεν το βλέπεις;

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  121. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Νομίζω ότι πρέπει να εξορθολογίσουμε λίγο τα πράγματα για να κατευνάσουμε και τα πνεύματα! Το κύριο θέμα μας ήταν οι φοβίες και αναλύθηκε πολύ σωστά απ' όλους μας και όλοι αποκομίσαμε κάτι απ' αυτό. Σίγουρα υπάρχουν και διαφωνίες. Συνέπεσαν λοιπόν κάποια σχόλια ανωνύμων και σείστηκε το σύμπαν. Γιατί; Τι φοβόμαστε; Μήπως μας θίξουν; Τι να θίξουν; Μας ξέρουν; Αυτό δεν είναι μια φοβία; Σ’ αυτήν δεν πρέπει να επικεντρωθούμε και να πολεμήσουμε; Όπως πολύ σωστά είπε και ο Λύκιος και η κοκκινοσκουφίτσα να μην τροφοδοτούμε τις τρολιές και να μην πέφτουμε σ΄αυτήν την παγίδα. Η αδιαφορία είναι το λειτουργικότερο όπλο άμυνας και για εμάς αλλά και για τον εισβολέα. Και με όλη αυτήν εξέλιξη έκανα κάποιες σκέψεις που αφορούν τον τρόπο που διαβάζουμε σχολιαστές και λαμβάνουμε ακούσια ή εκούσια συναισθήματα.
    Όταν λοιπόν διαβάζουμε σχόλια διαφόρων προσώπων αποκτούμε είτε μια ρεμβώδη εικόνα για τον τρόπο που γράφει (γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τον κρίνουμε), είτε εισπράττουμε μια αρνητική και απόμακρη αίσθηση. Εδώ νομίζω ότι είναι και η παγίδα. Από αυτήν την συγκεκριμένη αντίληψη λείπουν κάποιες βασικές μας αισθήσεις για να αποκρυσταλλώσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη. Για να νοιώσουμε συναισθήματα (λύπης, χαράς, θυμού…) πρέπει να τον νοιώσουμε τον άλλον, να τον δούμε, να ανταλλάξουμε λέξεις, απόψεις… Πως λοιπόν μπορούμε να ζηλέψουμε, να φθονήσουμε, να συμπαθήσουμε τόσο εύκολα από το διαδίκτυο; Αυτή την εύπλαστη εικόνα που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος μέσω του διαδικτύου είναι επικίνδυνη, και γι΄αυτό δημιουργούνται έριδες. Ο αληθινός κόσμος δεν είναι το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο προσφέρεται για ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, γνώσεων. Τον αληθινό κόσμο τον αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Σκεφτείτε να έχουμε ήδη κάπου συναντηθεί και να μην το ξέρουμε… Να έχουμε ανταλλάξει κουβέντες, να έχουμε ταυτιστεί και χωρίς να το γνωρίζουμε επικοινωνούμε όλως τυχαίως διαδικτυακά και κοντραριζόμαστε μέχρι τελικής πτώσεως…. Πόσο άδικο! Γιατί; Γιατί στο διαδίκτυο απελευθερώνουμε τις αναστολές μας, εκφραζόμαστε ελεύθερα χωρίς να νοιώθουμε ταμπού. Βεβαίως στους περισσότερους επικρατεί και η σύνεση.
    Ισως σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η λογική. Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. ΟΥΦΦΦ, ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Η ΕΝΤΑΣΗ. ΠΑΙΔΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΑΡΕΤΟ. ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
    ΛΕΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΛΥΚΙΕ ΒΑΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ Ή ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΑΝ ΘΕΣ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Στο μαυλό μου μπήκες βρέ αρκτούρε.. Πάνω που ήμουν έτοιμη να προτείνω στον Λύκιο να βάλει καινούργιο αναψυκτήριο γιατί βρέ παιδάκι μου είναι κουραστικό να φτάσεις στο τέρμα της σελίδας για να διαβάσεις και να γράψεις ένα σχόλιο...
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ας γράψω κάτι πριν σβήσει το μήνυμα ο Λύκιος επειδή είναι σε greeklish, εκτός αν ο ανώνυμος ζει σε αγγλόφωνη χώρα και δεν έχει πρόσβαση σε ελληνικούς χαρακτήρες.
      Να και κάποιος που του άρεσε η ζύμωση που έγινε.
      Και πραγματικά, αν εξαιρέσουμε το οτι εξαντλήθηκε το νευρικό σύστημα του Λύκαστρου και του Στοχαστή, και λίγο λιγότερο το δικό μας, έγινε αυτό που μας προέτρεψε ο Λύκιος στην εισαγωγή του αναψυκτηρίου: "ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα..."
      Και θα βρίσκαμε την άκρη αν δεν επέμενε ο αγαπητός μας Στοχαστής να μην καταλαβαίνει οτι ο ανώνυμος δεν νομιμοποιείται σε καμμιά περίπτωση να λέει αυτά τα πράγματα. Ο Λύκαστρος και συγνώμη δημόσια θα του ζητούσε/ του ζήτησε για την παρεξήγηση.
      Όμως θα ήθελα να γίνει μια αναφορά και στον πρώτο ανώνυμο, "τον όφι" ουσιαστικά του παραδείσου μας, ο οποίος πρώτος το ξεκίνησε και μας δημιούργησε όχι την υποψία αλλά ουσιαστικά το ερώτημα μήπως ο Στοχαστής επιτίθεται στον Λύκαστρο.
      Τέλος καλό, όλα καλά, που θα έλεγε και ο Σαίξπηρ..
      Κι αν κάτι έμεινε στην καρδούλα και των δύο, να του δώσουν μια και να το διαλύσουν. Για το χατήρι όλων μας..

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Όπως πολύ σωστά πρόβλεψε η αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, το σχόλιο διαγράφηκε διότι ήταν γραμμένο σε greeklish.
      Το αναπαράγω στα ελληνικά:
      "Πολύ ενδιαφέρον μπλογκ σας και συζητήσεις σας. Μπορώ γράφω."
      Αγαπητέ ανώνυμε, ξαναγράφεις μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες.
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
  132. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Καλησπέρα και από εμένα...
    Προσωπικά λέω ότι αναλώνεστε ενεργειακά σε μία σύγκρουση θυμικού. Όπως είπε και ο κ. Λύκιος νομίζω ότι είστε ενός άλλου πνευματικού επιπέδου. Βέβαια δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι οπότε κατανοητά τα πάντα. Δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός το ξεκαθαρίζω και νομίζω ότι δεν πρέπει κιόλας. Θα σας παρακαλούσα όμως να μην σπαταλάτε τον χρόνο σας έτσι, είναι σημαντικός. Τείνω να το ξεχνάω και εγώ βέβαια γιατί όπως είπα άνθρωποι είμαστε.
    Συνεχίστε όμως τους διαλόγους που διεγείρουν και δίνουν.


    Υ.Γ: όλοι έχουμε το δικαίωμα του λάθους και της συγχώρεσης και ισχύει για όλους. Αυτά από εμένα που γράφω και καμιά βλακεία σαν μαθητής λογιστής.

    Υ.Γ.2: ανυπομονούσα να διαβάσω αλλά πράγματα όταν είδα τόσες αναρτήσεις είναι η αλήθεια.

    Μέχρι το επόμενο επεισόδιο
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Αγαπητοί, φίλοι, λειτουργεί ήδη το 4ο Αναψυκτήριο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Θέλω τον άντρα μου για να αφήσει τη μαρτυρία μου και την ευτυχία μου με όλους σας σε αυτήν την τοποθεσία Web, τελευταία μου χρονιά για μια άλλη γυναίκα στη δουλειά του και εγώ και 2kids μου δώσει, όλα ήταν τόσο δύσκολο για μένα, γιατί εγώ τον τόση αγάπη, έτσι είδα τα στοιχεία του μεγάλου Mutaba κάνει αυτός, έχει βοηθήσει τις γυναίκες στο Check-άνθρωπος πίσω, γι 'αυτό επικοινώνησε μαζί του και να τον βοηθήσει για μένα, η επιστροφή σημάνει για το σύζυγό μου και 2 ημέρες για να αφήσει το σύζυγό μου, την άλλη γυναίκα και έρχεται πίσω στην μου με τόση αγάπη και φροντίδα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη βοήθεια, η μεγάλη Mutaba μου έδωσε και μου children.If είστε εδώ, χρειάζεστε βοήθεια για να σας πάρει πίσω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω e-mail εραστή greatmutaba@yahoo.com Είμαι περήφανος για την κατάθεσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.