Σάββατο 21 Μαΐου 2016

2o ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. [Θεοσοφία-Μπλαβάτσκυ, Εωσφόρος-Προμηθέας, Καθιέρωση/Εμψυχοποίηση αγαλμάτων από Ιεροφάντες, ‘Απόλλων&Δάφνη’(Οβίδιος), Η μυστική διδασκαλία του Πυθαγόρα για την Ψυχή, ‘O Οδυσσέας δεν ταξίδεψε ποτέ’(Κ.Φωτεινός), Το Αγαθόν, Περί ‘ονειρέματος’, Ερμητικά κείμενα & Διττός Δημιουργός, Ενεργειακό Πλέγμα της Γης(Α.Αριβάνης)-Τελλουρικά ρεύματα-Λευκή Τίγρης&Γαλάζιος Δράκος]


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

143 σχόλια:

  1. Η αποστολή της Έλενας Μπλαβάτσκυ ήταν να επαναφέρει στο παγκόσμιο προσκήνιο την ιδέα της Θεοσοφίας – μια ιδέα που ανανέωσε τη γνώση για την ενότητα της ζωής και ως εκ τούτου την αδελφότητα των ανθρώπων – ενώ, ανασηκώνοντας ένα τμήμα από τον πέπλο της Ίσιδας, απεκάλυψε στην ανθρωπότητα και κυρίως στους Δυτικούς, τις απόκρυφες όψεις της ζωής μας που έως τότε υπήρχαν κρυμμένες συμβολικά στα μυστήρια και ήταν γνωστές μόνο στους ελάχιστους. Τό έργο της έφερε στον κόσμο ένα τμήμα της Αρχαίας Σοφίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εξέλιξης του δυτικού ανθρώπου. Τον πληροφόρησε ως προς τις μεταφυσικές αιτίες και διαδικασίες του σύμπαντος και του ανθρώπου και τον συνειδητοποίησε ως προς την αιτία και τον σκοπό της ύπαρξής του πάνω στον γήινο πλανήτη.

    Η Ε.Μπλαβάτσκυ, μίλησε για τους νόμους του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης, για τη μεταθανάτια ζωή, για την επταπλότητα των αρχών και των πεδίων, για την απόκρυφη ζωή του πλανήτη και της ανθρωπότητας και κυρίως αποκάλυψε την ύπαρξη και το έργο της Πνευματικής Ιεραρχίας, της οποίας ο φωτεινός ίσκιος βρίσκεται συνέχεια ανάμεσά μας.

    Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι πως έκανε αντιληπτό ότι πίσω από τα φαινόμενα υπάρχει ένα Θείο Σχέδιο που επιδιώκει σταθερά την πνευματική πρόοδο των ανθρώπων που πραγματοποιείται με προσωπική βούληση, προσπάθεια και εμπειρία. Αυτό το εξελικτικό σχέδιο προωθείται και στηρίζεται από Πνευματικά Όντα, τα οποία υπάρχουν και παραμένουν στην ανθρωπότητα προς χάρη της πνευματικής της εξέλιξης. Επεδίωξε επίσης μέσω της θεοσοφικής διδασκαλίας να ενσταλάξει ενωτικές αρχές, τέτοιες ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να υπερβαίνουν τη χωριστότητα, το δόγμα και τη φανατική προσκόλληση στο προσωπικό.

    Η ίδια έγραψε σε κείμενο που δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό της στο περιοδικό Λούσιφερ, τεύχος Σεπτεμβρίου 1891:
    «Υπάρχει ένας δρόμος κακοτράχαλος και γεμάτος αγκάθια, γεμάτος κινδύνους κάθε είδους, αλλά εντούτοις ένας δρόμος που οδηγεί στην καρδιά του σύμπαντος. Μπορώ να σας αποκαλύψω πώς να συναντήσετε Εκείνους που θα σας δείξουν τη μυστική είσοδο, που ανοίγει πάντα προς τα μέσα και κλείνει ερμητικά πίσω από τον νεόφυτο για πάντα.»

    Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ υπήρξε ο πρόδρομος της Νέας Εποχής, ο πρωτοπόρος της οικουμενικής ιδέας και ο σκαπανέας της παγκοσμιότητας. Το έμβλημα-motto του Θεοσοφικού Κινήματος «η αδελφότητα των ανθρώπων» έγινε η βάση της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και άμβλυνε την άγνοια και τη χωριστότητα προτείνοντας περισσότερη κατανόηση, συμπάθεια και αλτρουϊσμό.

    Προσδιόρισε ως «Πρακτική Θεοσοφία» και «Ηθική» την εφαρμογή των θείων αρχετύπων στην καθημερινή ζωή. Για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, θεόσοφος είναι αυτός που εφαρμόζει τα όσα προσδιορίζει η θεία γνώση. Η συμπεριφορά του θεόσοφου είναι το αποτέλεσμα συνδυασμού ήθους και γνώσης των εσωτερικών νόμων που διέπουν σύμπαν και άνθρωπο.
    ΤΟ ΕΚΛΕΨΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://www.blavatsky.gr/biography-ult.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι θεοσοφιστές επίσης πιστεύουν ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός αναπτύσσεται στη διάρκεια ενός κύκλου επτά εποχών ενσάρκωσης και πνευματικής εξέλιξης. Έτσι, την πρώτη περίοδο οι άνθρωποι ήταν πνευματικά πένητες. Στην δεύτερη περίοδο, είναι γνωστοί ως Υπερβόρειοι, στην τρίτη σαν Λεμούριοι, και στην τέταρτη σαν Άτλαντες. Καθώς η Ατλαντίδα ήταν το ναδίρ αυτού του κύκλου, η παρούσα πέμπτη εποχή είναι μια περίοδος αναγέννησης της ψυχικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
    ΤΟ ΕΚΛΕΨΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ακούγονται. Μα κι αυτοί!! Να λένε Λούσιφερ το περιοδικό τους! Τέλος πάντων. Θα παίρνουμε από όλους χρήσιμες πληροφορίες αλλά με πολλή προσοχή, απομονώνοντας τες και αποφεύγοντας να οδηγηθούμε εκεί που ίσως θέλουν εντέχνως να μας κατευθύνουν. Εμείς έχουμε κατεύθυνση δική μας και είναι το Αγαθό, ο Θεός Νους, η πηγή στην οποία θέλουμε να επιστρέψουμε.

    Μολονότι όλοι μα όλοι ταυτίζουν τον Εωσφόρο με τον Προμηθέα και θέλω να συμπλεύσω, όμως δεν τα καταφέρνω να πειστώ. Έτσι το αναφέρω εν παρόδω.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "πρωτοπόρος της οικουμενικής ιδέας και ο σκαπανέας της παγκοσμιότητας" Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ. ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΙΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.....
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ? ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ? ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ? ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ!!! ΧΑΧΑΧΑ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΘΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω υπαρχει σαφεστατα μια "γνωστικη ασυμφωνια". Ειναι δυνατον ο Εωσφορος που τον ξερουμε ως "κακο" να ταυτιζεται με τον Προμηθεα που τον τον ξερουμε ως "καλο"; Αυτη παντως ειναι μια αποψη που στην αρχη οταν οδηγηθηκα σε αυτην, την πιστευα και εγω υπερβολικη. Ομως αργοτερα βρηκα πολλαπλες πηγες που συγκλινουν σε αυτο. Τα στοιχεια δειχνουν σαφεστατα μια συγκλιση. Και δεν αναφερομαι μονο σε ημιανωνυμες πηγες τυπου Αλκιρεα
    ( http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_15.html )
    ή εσωτεριστες συγγραφεις. Εκει δειχνει να καταληγει μετα απο πολυ αναλυση και η επισημη ψυχολογια.

    Στην διεθνη βιβλιοθηκη της Ψυχολογιας ο 11ος απο τους 12 τομους ονομαζεται "Εωσφορος και Προμηθεας". Το εχω το βιβλιο και το εχω διαβασει αποσπασματικα μονο, αλλα καπου εκει μαλλον δειχνει πως καταληγει. Πολυ σημαντικο εργο στο οποιο βασιζεται στις αναφορες του ειναι του Μιλτον το "Παραδεισος χαθηκε" και "Παραδεισος ανακτηθηκε" (Paradise Lost,Paradise Regained). Ομοιαζει αρκετα την τριλογια του Αισχυλου και εχει κεντρικο ηρωα τον Εωσφορο. Το προβλημα ειναι πως ο Βρετανος Μιλτον την ειδε Ομηρος, στραβωθηκε και εκατσε και εγραψε 12 βιβλια σε μορφη επικου ποιηματος. Αντε βρες τα και διαβασε τα.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012
    ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_14.html

    Χαχαα Λύκιος και Στοχαστής συζητούν για το επίμαχο θέμα!
    Από τότε!!!

    Δεν τα διάβασα ακόμη. Πάω να τα απολαύσω.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία επιλογή φίλε Λυκαστρε. Απο τα αγαπημένα μου... Ευχαριστούμε πολύ!
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητές φίλες και φίλοι μου, επειδή η συζήτηση το έφερε να μιλάμε για μαγεία, ιεροτελεστίες, εωσφόρους και μεταφυσικές εμπειρίες, θα σας ετοιμάσω μια μικρή έκπληξη, μόλις βρω λίγο χρόνο.
    Λίγη υπομονή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το καλο πραγμα αργει να γινει. Θα το περιμενουμε με μεγαλη ανυπομονησια (κατι σαν το τελευταιο επεισοδιο game of thrones), πριν ξεκινησουμε να ανοιγουμε το κουτι της Πανδωρας. Προβλεπεται δυνατος "τζερτζελος" στα αναψυκτηρια
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΑΑΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ 12 (ΜΕΙΟΝ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΠΛΑΣΤΟΥΣ ΝΙΟΝΙΔΕΣ ΤΟΥ 32ΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ) ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ 31Η ΤΡΙΚΥΛΙΔΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΤΕΛΛΟΡΙΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΞΥΠΛΑΣΤΗ ΤΡΙΧΟΡΔΙΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΧΙΝΩΝ ΤΗΣ 2ΗΣ ΙΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΟΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΗΤΑΝ Ο ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΟΚΙΦΕΡΩΝ ΘΕΟΣΠΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΒΑΣΤΙΓΚΑΣ ΤΗΣ ΑΧΕΡΟΥΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ. ΑΘΤΗ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΡΕΤΑΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΝΟΒΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΗΣ ΧΛΟΕΡΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ. ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 4523 (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΒΟΥΡΕΙΝΙΑ ΤΕΡΒΗ) ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΒΕΝΙΚΗΣ ΖΩΟΚΛΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΖΟΝΙΚΗΣ ΠΥΡΛΑΜΨΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΡΕΧΤΟΡ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΑΜΨΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΧΝΟΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΕΘΡΙΚΟ ΒΟΥΤΕΛΟΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΡΩΝΤΙΟ ΠΟΡΟ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠΤΟΚΟΤΟΣ ΑΝΑΖΗΡΩΝΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΖΩΝΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ 459Α×32χ+21333-666 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΜΙΤΟΝΟ 32 ΨΙΟΝΙΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΛΕΡΦΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΗΞΕΡΑ, ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕΕΕΕ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ!
    ΑΡΚΟΥΔΑ (ΚΑΛΟ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ομολογώ πως υπάρχει εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ, στην παρέα μας! Λύθηκα στο γέλιο...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Λύκαστρε, θα ήθελα και εγώ να έρθω μαζί σας, αλλά μάλλον θα χρειαστούμε τριθέσιο σκάφος για να χωρέσουμε όλοι!
      Σας ευχαριστώ πάντως για το υπέροχο διάλειμμα που μας προσφέρετε, ως ...δροσερό αναψυκτικό!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  18. Ωραία. Χαρήκατε, γελάσατε, κι εμείς μαζί σας.

    Να δούμε τώρα συγκεντρωτικά τα θέματα που εκκρεμούν.

    1. Το καλό /κακό σε σχέση με το Αγαθό. Φαίνεται πως μάλλον το καλό ταυτίζεται με το Αγαθό. Κι ο λόγος που βρίσκεται σε ζεύγος αντιθέτων με το κακό είναι για να επιλέξουμε εμείς, ο καθένας μας, στον πλανήτη αυτόν της ελεύθερης βούλησης. Είναι έτσι;

    2. "Έβαλαν λυτούς και δεμένους να ανακαλύψουν τον Αχιλλέα. Καθότι ήξεραν ότι χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν τον πόλεμο....τον ανακάλυψε η "πονηρή αλεπού" ο Οδυσσέας (οι Αγγλοσάξονες) κάθε ήρωας στην Ιλιάδα αντιπροσωπεύει και μια χώρα,εκτός των άλλων..." Αυτό με τους Αγγλοσάξονες κλπ μας έχει εξάψει όλους, φαντάζομαι.

    3. Από τα τελευταία σχόλια της ανάρτησης Αειζωία/ το πρόβλημα:
    "Κάθε μύθος όμως εμπεριέχει και πληθώρα γνώσεων πραγματικών όπως και ιστορικών στοιχείων, εκτός απο συμβολισμούς"
Οι συμβολισμοί κρύβουν πραγματικές γνώσεις. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα στοιχεία μέσα στους μύθους, όπως ιστορικά, γεωγραφικά, κλιματικά, ακόμα και τεχνικά.
Στις Βάσσες της Φιγαλείας (Ανδρίτσαινα) ιδρύθηκε ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνος. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ναούς που πάντοτε είχαν από την Ανατολή προς την Δύση.
Ο λόγος της εξαίρεσης ήταν για να τιμηθεί και να τονισθεί η Βόρεια προέλευση του Υπερβορείου Απόλλωνα (όχι όμως καταγωγή), καθότι έφερνε το Φως του από τον Βορρέα.
Οι Ρουτήλιοι Κρύσταλλοι, είναι ρυθμιστές των τελουριακών ρευμάτων ενός πλανήτη, δηλαδή των ενεργειακών του ροών. Συνεπώς το ψυχικό σώμα της Γης, έχει επίκεντρο τον Αιθερικό Ναό του Απόλλωνα στην Υπερβοραία. Ένα αντίγραφο αυτού του ναού, που δημιουργούσε τον αντίθετο πόλο (αρνητικές ροές αποδόμησης) υπήρχε στην Ποσειδωνία της Ατλαντίδος.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι δεν ομιλούμε για αυστηρώς γεωγραφικά σημεία του υλικού πλανήτη, αλλά και για το αιθερικό του σώμα.
Όλως τυχαίως, Ρουτήλιοι Κρύσταλλοι υπάρχουν στους Δελφούς και είναι μεγάλης ισχύος.
http://4.bp.blogspot.com/-VbBtvwO-99k/VUcQ1e2WFxI/AAAAAAAAJNY/N8Q5RdV2yXs/s1600/geoenkristalonellas.gif
Είναι λοιπόν προφανής ο ρόλος του Θεού Ήλιου, δηλαδή του Υπερβορείου Λυκίου Απόλλωνα.
ΛΥΚΙΟΣ 

Ανώνυμος15 Μαΐου 2016 - 6:55 μ.μ.
ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΟ! ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ.

    Καταχθόνιος Δαίμων ΛΥΚΙΟΣ15 Μαΐου 2016 - 7:56 μ.μ.
Πολύ σωστά, αγαπητέ Ανώνυμε! Είναι στο υπέδαφος, κατά φύσιν. 
ΛΥΚΙΟΣ.
    * ***********************************************************

    Εμείς λοιπόν οι λοιποί αναγνώστες το περάσαμε το θέμα στο ντούκου γιατί δεν ξέρουμε τί είναι οι Ρουτήλιοι Κρύσταλλοι ούτε τον ρόλο που
    αυτοί φαίνεται να παίζουν στην λειτουργία και την ισορροπία των τελλουριακών ρευμάτων του πλανήτη και όχι μόνο.
    και ξέρουμε ελάχιστα για τα τελλουριακά ρεύματα.
    Συνήθως σας αφήνουμε να προχωρήσετε χωρίς να σας διακόψουμε και να ζητήσουμε διευκρινίσεις. Κυρίως για να μην σας καθυστερήσουμε και σας κουράσουμε. Τις τελευταίες μέρες όμως έχουμε πάρει τόσα μαθήματα θάρρους από τον Ε. Στοχαστή και ...την ανώνυμη αρκούδα (σιγά το όνομα) ώστε όπου δεν ξέρουμε, θα ρωτάμε.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φαίνεται αυτό που έγραψα κάπως αυταρχικό στην εισαγωγή του, τα φαινόμενα απατούν. Πόνεσα από το πολύ γέλιο. Μπορεί και να είναι η ιδέα μου. Όμως για καλό και για κακό το εξηγώ!

      Διαγραφή
  19. Οι αρχαίοι ιεροφάντες, μπορούσαν να καταστήσουν τα αγάλματα των θεών, έμψυχα!
    Όσο κι αν φαίνεται υπερφυσικό, αυτό ήταν εφικτό. Θα εξηγήσω τον τρόπο που έκανε τα μαρμάρινα αγάλματα των θεών, ζωντανά, μέσα στους αρχαίους ναούς:

    Το μυστικό αυτό, δανείσθηκαν οι ιεροφάντες από την Αίγυπτο. Εκεί κάποια αγάλματα στους ναούς, καθώς και κάποια άλλα που τοποθετούσαν πλησίον των νεκρών-μουμιών στους τάφους τους (για την προστασία των νεκρών), είχαν καθιερωθεί, δηλαδή είχαν αποκτήσει ψυχικές ιδιότητες και μάλιστα παρόμοιες με αυτές των θεών που εικόνιζαν.
    Μια τέτοια, ήταν και η Σφίγγα της Γκίζας που ήταν ένας «φύλακας του κατωφλίου».

    Αυτή η Καθιέρωση (ιεροποίηση ή εμψυχοποίηση), έκανε ένα άγαλμα να αποκτήσει αστρικό σώμα, αν και ήταν φτιαγμένο από «άψυχο» υλικό. Το υλικό όμως έπρεπε να είναι καλός αγωγός της ψυχικής ενέργειας, δηλαδή το μάρμαρο, το ξύλο, η πέτρα, το ελεφαντοστό, αλλά όχι τα μέταλλα.
    Αφού λοιπόν το άγαλμα σκαλιζόταν από αριστοτέχνες γλύπτες, έπρεπε να υποστεί το λεγόμενο «τυπικόν του ανοίγματος του στόματος»:
    Στην αρχή γινόταν η «κάθαρση», όπου το τοποθετούσαν στην άμμο (γη) και έπειτα το θύμιαζαν με αρωματικούς καπνούς (πυρ και αήρ) και τελικά το ράντιζαν με αγιασμένο νερό (ύδωρ).
    Έπειτα γινόταν η «ζωογόνηση» όπου ένας από τους τέσσερις ιερουργούς, προέβαινε στην τελετή του «ανοίγματος του στόματος και των οφθαλμών» του αγάλματος, με το μικρό του δάκτυλο και κάποιο τελετουργικό όργανο. Έθετε μπροστά στο στόμα του αγάλματος, το αριστερό εμπρόσθιο πόδι και την αιμοσταγούσα καρδιά, ενός θυσιασμένου βοδιού και έπειτα άπλωνε βούτυρο και γάλα στο στόμα του αγάλματος.
    Η «τελική φόρτιση» ήταν το τελευταίο στάδιο της καθιέρωσης. Ο τελετουργός, προέβαινε στην επίθεση των χειρών του επί του αγάλματος, ώστε να του παρέξει την αστρική εμψύχωση. Αυτή είναι μια κλασική μέθοδος των ιερουργών, για να μεταβιβάζουν πνευματική δύναμη. Την δίδαξαν οι Αιγύπτιοι στους Εβραίους και έπειτα την παρέλαβαν οι Χριστιανοί. Με αυτό τον τρόπο, ο Χριστός θεράπευε τους ασθενείς, οι Απόστολοι έκαναν το ίδιο, ενώ οι ιερείς επιθέτουν τα χέρια τους κατά την τέλεση των μυστηρίων, όπως στην βάπτιση επί του βρέφους και κατά την χρίση των νέων ιερέων από τους επισκόπους.
    Τελικά, χρωμάτιζαν και έντυναν το άγαλμα με τέσσερα χρωματιστά ενδύματα και το θύμιαζαν.

    Κατά την διάρκεια όλης αυτής της τελετουργίας, οι ιερείς έψελναν ιερούς ψαλμούς διότι χωρίς αυτούς, ΔΕΝ θα μπορούσε να επιτευχθεί ο χειρισμός! Και αυτό διότι ο λόγος έχει τεράστια ΜΑΓΙΚΗ επίδραση και ταυτόχρονα δημιουργική δύναμη.
    Η ηχητική ακολουθία των συχνοτήτων ενός ιερού ψαλμού, δημιουργεί συγκεκριμένους κραδασμούς που ανοίγουν ή κλείνουν πύλες, στο αστρικό και το αιθερικό πεδίο.
    Και μόνη η εκφορά των ιερών ψαλμών (του λόγου) ενεργοποιούν αυτές τις λειτουργίες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της προθέσεως του λειτουργούντος (δηλαδή του ιερουργού ή τελετουργού).
    Η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας «προσευχής», δεν εξαρτάται από την διάθεση ή τις σκέψεις του πιστού, αλλά από την αυτολεξεί εκφορά των λέξεων, του τονισμού ή της μουσικότητας και τις χειρονομίες που την συνοδεύουν.

    Ο Πλούταρχος (αρχιερέας του ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς) μας αναφέρει ότι:
    « Αι καθιερωμέναι λέξεις είναι μία επωδή πού υποχρεώνει τάς ανωτέρας δυνάμεις νά υπακούσουν εις τόν τελετουργούντα, οποιοσδήποτε και αν είναι ο ύπ' αυτού επιδιωκόμενος σκοπός. Κατά τάς καθιερώσεις η πρόσκλησις του ίεροφάντου τάς έξηνάγκαζε νά έλθουν διά νά -εμψυχώσουν τα αγάλματα των και ό λόγος του εδημιούργει ουτω τας θεότητας."
    Ώστε εάν μία θεότης επικληθή συμφώνως προς τους καθιερωμένους τύπους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. είναι έξηναγκασμένη νά υπακούση, ιδίως εάν γνωρίζωμεν νά προφέρωμεν τό πραγματικόν της όνομα.»

    Τα αγάλματα των θεών λοιπόν, στους αρχαιοελληνικούς ναούς, καθιστούντο έμψυχα για να επιτυγχάνεται ή άμεση επαφή των ιεροφαντών και των πιστών, με τους θεούς!
    Ο Λουκιανός μας περιγράφει μάλιστα, πως όταν ο Απόλλων της Ιεραπόλεως θέλει να χρησμοδοτήσει, αρχίζει να δονείται επί του βάθρου του και αμέσως οι ιερείς τον σηκώνουν (μιλάμε για το άγαλμα) και τον κρατούν στους ώμους τους. Δια των ωθήσεων που αισθάνονται οι ιερείς από το δονούμενο άγαλμα, κατευθύνουν την πορεία του και όταν κινείται εμπρός , σημαίνει ότι ο θεός συγκατατίθεται στο ερώτημα που θέτει ο ιεροφάντης υψηλοφώνως. Όταν οπισθοχωρεί, τότε η απάντηση είναι αρνητική.

    Όλη αυτή η διαδικασία λοιπόν, ανήκει στην τελετουργική μαγεία την οποία ασκούσαν οι Αιγύπτιοι και την οποία μετέφεραν στους Εβραίους και τους Έλληνες. Σαφώς αυτά αποτελούν αρχαιότατες παρακαταθήκες από την περίοδο των Ατλάντων και τις ικανότητες που είχαν αναπτύξει.
    Τίποτε από αυτά δεν είναι ανεξήγητο σήμερα (ούτε και τότε βέβαια). Η ίδια η κβαντική φυσική, μπορεί πλέον να εξηγεί.

    Εδώ βέβαια έχουμε μια «αγαθή» χρήση της τελετουργικής μαγείας, αφού ο σκοπός είναι η βοήθεια των ανθρώπων από τις θεϊκές οντότητες και η διεπαφή μαζί τους. Οι ασθενείς ενθαρρύνονταν να κοιμούνται δίπλα στα αγάλματα, ώστε στον ύπνο τους, ο θεός να τους αποκαλύπτει την θεραπεία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Το άγαλμα λοιπόν, γινόταν ένα διάμεσο ή μια πύλη που ένωνε τον συνειδητό κόσμο, με τον υπερβατικό ή τον αστρικό.

    Όμως η τελετουργική μαγεία μπορεί πάντοτε να έχει και επιβλαβή χρήση, αυτό που λένε «μαύρη μαγεία». Και αυτό διότι η δυναμική που εγκολπώνει, περιγράφεται πετυχημένα και πάλι από τον Πλούταρχο:

    «…οι Ρωμαίοι είχον μίαν κατ' εξοχήν προστάτριαν θεότητα, ής ήτο απηγορευμένον να προφέρεται το όνομα.
    Κάποιος Βαλέριος Σωρανός, απέθανε κατά τρόπον ανεξήγητον διότι άπερισκέπτως τό έπρόφερε.»

    Οι Εβραίοι απαγορεύουν την εκφορά του πραγματικού ονόματος του θεού τους, το οποίο είναι μυστικό. Αν το προφέρει κανείς, τότε θα πεθάνει, διότι ενεργοποιεί τεράστιο δυναμικό ενεργειακό πεδίο, το οποίο και μόνο με την ΕΚΦΟΡΑ της λέξης, ξεκλειδώνει μια ακολουθία υψηλών (και επικίνδυνων) συχνοτήτων, που διασπά την συνοχή του υλικού μας σώματος.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "Αιχμηρό Βέλος" ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΡΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΟ "ΑΡΚΟΥΔΑ" ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ !!
    ΕΞΑΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΔΟΛΦΟΥΛΗΣ ΜΟΥ!!!
    ΑΔΕΛΕΦΕ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΤΑΖΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΡΙΟ ΔΙΘΕΣΙΑ ΣΟΥΠΕΡΤΟΥΡΜΠΟ "ΑΡΓΩ" ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΟΥ! ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ "ΕΣΠΕΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΟΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΟΥΠΜΠΑΣΙΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΟΥΤΗΛΙΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΑΜΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΦΕΡΚΟΜΥΖΑΧΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΕΡΟΠΟΡΔΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΑΣΤΟΧΑΣΤΑΝΕΝ (ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ), ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ" (ΕΓΡΑΨΕ Ο ΟΒΗΛΟΣ 4 ΕΠΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ), ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΚΑΛΙΠΟΡΔ (ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ?) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ. θΑ ΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΨΥΧΟ, (ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΟΥ), ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΙΘΕΡΟΠΕΡΔΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΕΜΩ ΓΑΜΩΤΟ! ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΤΑΚΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΡΑΚΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3456 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ. ΑΔΡΕΦΟΥΛΗ ΜΟΥ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΙ ΣΟΥ?
    ΑΡΚΟΥΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρκούδο, τα "σπας" ασταμάτητα! Χαχαχα! Με χαριτωμένη άνεση, μετατρέπεσαι από "αιχμηρό βέλος", σε "χαβαλεδιάρικη αρκουδίτσα" με ιδιαίτερη μαεστρία. Ωραίος!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αρκούδα;; Πολύ αρκουδιάρικο βρε παιδί μου. Και θες να γίνεις και αργοναύτης!! Τόσο ωραία ονόματα αργοναυτών.
      Πηλέας, Ορφέας, Ύλας, Τελαμώνας, Πελέμων, Λαέρτης, Ίδμων, Ίδας, Ευρυδάμας, Αμφιδάμας, Αστερίων, Άδμητος.
      Και τί; Σε κάθε σχόλιο που θα κάνεις, θα γράφεις από κάτω αρκούδα; Χαχαχααα

      Αταλάντη
      (ναι, αυτή που δεν πήραν μαζί τους τελικά οι αργοναύτες, και όχι δεν είμαι η Κοκκινοσκουφίτσα. Άλλη είμαι εγώ. Εγώ έμεινα τελικά στην γη και καθιέρωνα αγάλματα μαζί με τον Λύκιο.)

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  22. Λυκιε εριξες μπομπα. Η πληροφορια που εδωσες για τα αγαλματα των αρχαιων μας προγονων ειναι αληθης. Οχι επειδη το γνωριζα, πρωτη φορα το ακουσα, αλλα διοτι "ταιριαζει το παζλ" (it fits) με οσες γνωσεις διαφορετικων προελευσεων εχω . Πολλες και ενδιαφεροντες πληροφοριες και γνωσεις θα βγουν στο φως, αν ξετυλιχτει αυτο κουβαρι που μας εδειξες, και σιγα μην δεν το ξετυλιξω.

    Πριν το κανω ομως, απορια.
    "είχαν αποκτήσει ψυχικές ιδιότητες και μάλιστα παρόμοιες με αυτές των θεών που εικόνιζαν"
    "η βοήθεια των ανθρώπων από τις θεϊκές οντότητες και η διεπαφή μαζί τους"

    Για ποιες θεικες οντοτητες μιλαμε; Ειναι συγκεκριμενες; Γνωριζουμε κατι επ αυτου;

    Κοκκινοσκουφιτσα, θα απαντησω στα ερωτηματα σου, οσο μπορω φυσικα
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Ε.Σ., χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα την πληροφορία για τα αγάλματα.
    Μιλάμε λοιπόν για αγάλματα Ελλήνων θεών, όπως ο Απόλλων, η Αθήνα, ο Ερμής, η Δήμητρα, ο Δίας, κτλ. Ομοίως και οι Αιγύπτιοι, για τους δικούς τους θεούς. Εχω ήδη μιλήσει για την φύση των αρχαίων θεών, σε πρόσφατο σχόλιό μου.

    Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, θα συζητήσουμε και για αυτές τις εκκρεμότητες.

    Αγαπητέ Λύκαστρε, χαίρομαι που το σκάφος σου έχει μεταβλητή ογκομετρία και θα χωρέσει και εμένα τελικά!
    Ελπίζω να μην τα έχετε τσούξει πριν με τον Αρκούδο (εγώ προτείνω το "Άρκτος") και έχουμε μπερδέματα με την διαγαλαξιακή αστυνομία (intergalactica highway patrol),αφού σας έχει ήδη φακελωμένους, από παλιές αμαρτίες κρεπάλης!

    Αρκούδε, λέω να υιοθετήσεις το αρχαιοπρεπέστερο Άρκτος.
    Αν και δεν μου πέφτει λόγος, νομίζω ότι αξίζει να μπει στο flexyspacecraft "Αργώ" και η Κοκκινοσκουφίτσα με τον Ε.Σ., έτσι για να έχει σασπένς η βόλτα μας.

    Αταλάντη, πάρε την σκούφια σου και ετοιμάσου για την πτήση, γιατί δεν πρέπει να ξαναμείνεις στην πίστα του κοσμοδρομίου, κουνώντας μας το μαντήλι πέρα δώθε...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μ' αυτόν τον Αργοναύτη στο ίδιο σκάφος δεν μπαίνω. Με έχει εξορίσει 10 κελιά μακριά από το δικό του με κακοδικία. Credit lost!
      Θα μείνω στην καθιέρωση γιατί είναι τελικά αυτό που μου αρέσει περισσότερο.
      Ευχαριστώ όμως πολύ, Λύκιε, για την τιμητική πρόσκληση!!

      Αταλάντη

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ14 Μαΐου 2016 - 8:36 μ.μ.
      Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ....Κύριε Πρόεδρε,κύριοι Δικαστές και κύριοι Ένορκοι...θα είμαι καλό παιδί,δεν θα είμαι εγωιστής...και θα είμαι ταπεινός και σεμνός και δεν θα μαλώνω...ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ...θα μου μιλάει συνέχεια για αναρχοκομμουνίστριες Εβραίες(και μόνο που βλέπει κανείς την φωτογταφία αυτής της Γκόλντμαν τρομάζει) και θα βάζει μουσική σκέτη κατάθλιψη....χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Όχι! Δεν θα έρθω. Θα μείνω να επιβλέπω τον Καταχθόνιο Δαίμονα. Ειδικά που θα λείπει και ο Λύκιος.
      Καλό ταξίδι.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΨΥΧΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΑΣ? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΘΕΟΦΕΡΟΝΤΕΣ ΝΟΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΨΙΚΡΑΤΟΥΝΤΟΣ ΟΜΑΤΟΚΛΑΣΤΟΥ ΔΙΟΣ. Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΦΑΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΠΟΛΩΣΗΣ Φ1-25+Ψ666 ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΑΧΝΟΕΙΔΕΣ ΜΟΥ, ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΓΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΙΛΑΜΠΕΣ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΤΟΛΗ (ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΗΡΩΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ) ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΤΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΡΕΤΡΟΝΟΥΚΛΕΪΚΟΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΣΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΡΚΟΥΔΟΚΕΡΑΤΟ Ή ΑΡΚΤΟΚΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΦΩΤΕΙΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΡΙΤΟΓΕΔΩΝΕΣ ΤΟ 4520 Π.Χ., ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ?
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΠΟΛΕΜΑΡΧΟ ΛΥΚΙΟ Ή ΛΥΚΟΣΧΗΜΟ ΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΨΙΟΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΒΟΥΝΟΚΛΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΣ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΩ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ ΤΟ ΑΣΤΡΑΠΟΠΕΛΕΚΟΝΥΣΤΕΡΙ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΔΙΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ.
    Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗ, ΟΛΟ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΜΟΡΦΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑ-ΞΥΔΙΑ ΜΑΣ! ΧΙΚ!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΕ ΥΠΕΡΗΧΟ! ΜΕΓΑΛΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΣΚΙΖΕΙΣ....
    ΑΡΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ του φιλολογικού, με μοριακούς φυσικούς στα τα-ξύδια τους;; Δεν σφάξανε! Θα κάτσω εδώ με τον Στοχαστή να ξεδιπλώνουμε τους ωραίους φιλοσοφικούς μας ρεμβασμούς. Κι αν τελικά δεχτεί να έρθει κι αυτός μαζί σας, θα εμψυχώσω ένα άγαλμα.

      Κοκκινοσκουφίτσα (η τελευταία σε σκούρο ξανθό σαντρέ μετενσάρκωση της Αταλάντης)

      Υ.Γ. Να μάθουμε όμως πριν φύγετε, για τον Αγγλοσάξονα Οδυσσέα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Κοκκινοσκουφίτσα θα κάτσω και εγώ μαζί σου για να εμπλουτίσω τις γήινες γνώσεις μου.....
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    4. ΟΒΙΔΙΟΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ
      ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ

      Αχ, μωρέ Δάφνη μου, τί όμορφα κι ευτυχισμένα θα ζούσες την αιωνιότητα με τον Απόλλωνα, αν δεν σε πετύχαινε το βέλος με την χάλκινη μύτη που σβήνει τον έρωτα!! Όμως κι εδώ καλά θα περάσουμε μόλις φύγει αυτή η ξέφρενη ενθουσιώδης και φωνασκούσα αγορίστικη παρέα αργοναυτών επιστημόνων.
      Θα πίνουμε χυμό πορτοκάλι, θα διηγηθούμε τις αναμνήσεις μας από το μακρινό παρελθόν και θα κουτσομπολεύουμε τους θνητούς και τις περιπέτειες τους.

      Τη Δάφνη πρωταγάπησε κάποτε ο Απόλλων,
που από θυμό τον έσπρωξε ο Έρωτας σε εκείνη.
      Όταν ο Φοίβος σκότωσε το Δράκο και χαιρόταν,
τον Έρωτα ειρωνεύθηκε, για τα δικά του βέλη.
«Τι θες, εσύ, μικρό παιδί κι έχεις τέτοια όπλα;
Αυτά μόνο ταιριάζουνε στους ώμους τους δικούς μου.
Εγώ μπορώ τον κάθε εχθρό με αυτά να εξοντώνω.
Πριν από λίγο ξάπλωσα τον Πύθωνα στο χώμα,
και τον τεράστιο όγκο του τον γέμισα σαΐτες.
Να μην ανακατεύεσαι με τα δικά μου όπλα
και μη ζητάς να σ' επαινούν για τις δικές μου χάρες.
Μείνε με τη λαμπάδα σου, αγάπες να φουντώνεις.»
Αμέσως ανταπάντησε ο γιος της Αφροδίτης.
«Εσύ, που όλους τους στόχους σου με βέλη σημαδεύεις
και κάθε πλάσμα ζωντανό στο έδαφος ξαπλώνεις,
πάντα θα υπολείπεσαι της δόξας της δικής μου,
κι ετοιμάσου να δεχτείς τα ερωτικά μου βέλη.»
      Με τα φτερά του πέταξε σκίζοντας τον αέρα
κι απ' την κορφή του Παρνασσού στρώθηκε στο σημάδι.
Απ' τις χορδές του τόξου του έφυγαν δυο σαΐτες,
που η μια σβήνει τον έρωτα κι η άλλη τον ανάβει.
Η δεύτερη, η ολόχρυση, με αιχμηρή τη μύτη
κάρφωσε τον Απόλλωνα και του ανάβει πόθο.
Η πρώτη, που ήταν χάλκινη με μύτη στομωμένη
στη Δάφνη πάνω κάρφωσε, στου Πηνειού την κόρη.
      Ο Απόλλων ερωτεύεται την όμορφη τη Νύμφη,
μα αυτή δεν καταδέχεται να μάθει το όνομά του,
και μοναχή της κυνηγά αγρίμια μες στο δάσος
με μια ταινία στα μαλλιά, στην Άρτεμη να μοιάζει.
      Πολλοί την ερωτεύτηκαν. Μα εκείνη δε νοιαζόταν
για ειδύλλια και παντρειές και τους απέφευγε όλους
Ευχαριστιόταν μοναχή στα δάση να πλανιέται.
      Κάποια φορά την πίεσε ο γέρος της πατέρας
«Ήρθε η ώρα, κόρη μου, να δω κι εγώ εγγόνια.»
Κι εκείνη που δεν ήθελε τις τελετές του γάμου,
με κόκκινο το πρόσωπο απ' της ντροπής το χρώμα,
απ' το λαιμό αγκάλιασε τον Πηνειό και είπε:
«Πατέρα, σε παρακαλώ, άσε με αγνή να ζήσω,
σαν τη Θεά την Άρτεμη, για πάντα στη ζωή μου.»
      Συμφώνησε ο γέροντας. Όμως η ομορφιά της
δεν την αφήνει να γευτεί αυτό που επιθυμούσε.
Ο Απόλλωνας την αγαπά. Θέλει να την κερδίσει.
Γυρεύει ανταπόκριση, μα όλα τον προδίδουν
κι η μαντική η τέχνη του ανώφελη του είναι.
      Όπως αρπάζουνε φωτιά τα καλαμένια στάχυα,
από δαδί που άτυχα πλησίασε το φράχτη
ή το ‘ριξε απρόσεχτα, σαν έφεξε η μέρα,
διαβάτης κι άρπαξε φωτιά και φούντωσε η φλόγα
έτσι φλογίζεται ο θεός, καίγεται η καρδιά του
γιατί εκεί μέσα κατοικεί ο μάταιος ερωτάς του.
      Βλέπει τα αστόλιστα μαλλιά να χύνονται στους ώμους
-αλήθεια πώς να έμοιαζαν σαν θα ‘ταν στολισμένα;-
Τα μάτια της παρατηρεί, που λάμπουνε σαν άστρα.
Τα δάχτυλα, τα χέρια της με τα γυμνά της μπράτσα
και το μικρό το στόμα της, -τι μάταιο να βλέπει!
Με το μυαλό φαντάζεται και τα κρυφά της μέρη.

      //

      Διαγραφή
    5. Η Δάφνη φεύγει γρήγορα όταν τον συναντάει.
Δεν κάθεται ούτε λεπτό τα λόγια του ν' ακούσει.
«Σε ικετεύω, Νύμφη μου, μείνε! Δεν είμ' εχθρός σου.
Μην τρέχεις όπως φεύγουνε τα αρνιά μπροστά στο λύκο,
τα ελάφια μπρος στο λέοντα κι όπως τα περιστέρια
με τα τρεμάμενα φτερά μπρος στ' αετού τη θέα.
Εκείνα έχουν πίσω τους καθένα τον εχθρό του,
όμως εσύ ξοπίσω σου τον ερωτά μου έχεις.
Φυλάξου να μην γκρεμιστείς και πέσεις στα αγκάθια
και χαραχτούν οι γάμπες σου μ' αταίριαστα σημάδια
και προκαλέσω άθελα τέτοιο δικό σου πόνο.
Μην είσαι τόσο βιαστική! Σταμάτα να φοβάσαι,
θα περπατάω πίσω σου αν πάψεις τη φυγή σου.
      Να μάθεις δε με ρώτησες ποιο είναι το όνομά μου.
Δεν είμαι εγώ απ' τα βουνά, μα ούτε και τσοπάνος
να βόσκω τα κοπάδια μου σε τούτα εδώ τα μέρη.
Αν ήξερες ποιος ήμουνα δε θα ‘τρεχες καθόλου.
Δική μου η χώρα των Δελφών, η Τένεδος κι η Κλάρος,
κι εμένα όλοι προσκυνούν στην πόλη των Πατάρων.
Ο Δίας είν' πατέρας μου, κι εγώ αποκαλύπτω
μελλούμενα και τωρινά κι αυταά που έχουν γίνει.
Με τις χορδές της λύρας μου δένονται τα τραγούδια.
Τα βέλη μου αλάθευτα, βρίσκουν παντού το στόχο,
όπως αυτό που άνοιξε πληγή μες στην καρδιά μου.
Την ιατρική ανακάλυψα κι ο κόσμος με ικετεύει,
στα χέρια μου τα βότανα βρίσκουν τη δύναμή τους,
μα βότανο δε βρίσκεται τον έρωτα να γιάνει
κι όλες οι τέχνες άχρηστες είναι για μένα τώρα.»
      Θα ‘λεγε περισσότερα, μα η Πηνειίδα Νύμφη
τα λόγια του δεν κάθισε ούτε στιγμή ν' ακούσει,
και προσπαθούσε να σωθεί με βήμα φοβισμένο.
      Ο αέρας, καθώς έτρεχε, γύμνωνε το κορμί της,
το ρούχο της ανέμιζε. Και τα λυτά μαλλιά της
η αύρα με απαλές πνοές τα 'στελνε προς τα πίσω.
Και η φυγή την έκανε πιο όμορφη να μοιάζει.
      Ο Απόλλωνας, μη θέλοντας τα κάλλη της να χάσει,
με βήμα που όλο φούντωνε όπως κι ο ερωτάς του,
τα χνάρια της ακολουθεί, πατάει όπου πατούσε.
Κι έμοιαζαν σκύλος με λαγό που τρέχουν στο λιβάδι.
Ο σκύλος τρέχει ορμητικά το θήραμα μη χάσει
και ο λαγός με τη φυγή γυρεύει σωτηρία.
Ο σκύλος κάθε π' ακουμπά το θύμα του στα πόδια
νομίζει πως τα δόντια του μπορούν να το αρπάξουν.
Μα κι ο λαγός πως θα πιαστεί δε θέλει να πιστέψει
και με ύστατη προσπάθεια τη σύλληψη αποφεύγει.
      Όμοια η Νύμφη κι ο Θεός, τρέχουν σαν τα αγρίμια,
εκείνος απ' τον έρωτα κι εκείνη από το φόβο.
Του δίνει ο έρωτας φτερά, αναπνοή δεν παίρνει,
την πλάτη της πλησίασε, μπορεί να την αγγίξει
και των μαλλιών της τ' άρωμα ρουφά με κάθ' ανάσα.
      Η Νύμφη πια ανήμπορη ωχρή και κουρασμένη
απ' την προσπάθεια της φυγής, νιώθει πως δεν αντέχει.
Στο ρέμα που συνάντησε κάνει την προσευχή της.
«Πατέρα, αν έχουν δύναμη ακόμη τα ποτάμια
βοήθα με και άλλαξε την όμορφη θωριά μου
γιατί αιτία είναι αυτή της περιπέτειάς μου.»
      Σαν τέλειωσε η προσευχή, μούδιασε το κορμί της,
φλοιός λεπτός της κάλυψε τα δροσερά της στήθη.
Τα χέρια έγιναν κλαδιά και τα μαλλιά της φύλλα,
τα πόδια της τα γρήγορα στη γη βαθιά ριζώσαν.
Το πρόσωπό της σκέπασε η φυλλωσιά του θάμνου
κι από όλη της την ομορφιά απόμεινε η λάμψη.
      Μα ο Θεός δεν έπαψε και τώρα να τη θέλει.
Το δέντρο σαν πλησίασε τ' αγγίζει με το χέρι
και κάτω απ' το λεπτό φλοιό ακούει την καρδιά της.
Σφιχταγκαλιάζει τα κλαδιά, φιλάει τον κορμό της
-σαν να ‘χε σάρκα και οστά- μ' αυτός τον αποφεύγει.
      «Αφού γυναίκα δεν μπορείς να γίνεις πια δική μου,
το δέντρο τώρα που ‘γινες αιώνια θα μ' ανήκει.
Στεφάνι θα σε βάζω εγώ επάνω στα μαλλιά μου,
στολίδι και στη λύρα μου και γύρω απ' τη φαρέτρα
και τους Ρωμαίους στρατηγούς, εσύ θα συνοδεύεις,
όταν με ατέλειωτες πομπές το θρίαμβο θα ψάλλουν
και θ' αντηχούν στο Λάτιο χαρμόσυνα τραγούδια.
Σαν τα μαλλιά μου που ποτέ δε γνώρισαν ψαλίδι
και το κεφάλι μου ανθηρό για πάντα το κρατάνε,
έτσι κι εσύ τα φύλλα σου ποτέ σου δε θα χάνεις.»
      Κούνησε η Δάφνη την κορφή όπως ένα κεφάλι
που γνέφει καταφατικά, δείγμα πως συμφωνούσε.
       
      Κοκκινοσκουφίτσα

      Υ.Γ. Εντάξει, Αργοναύτη, σκούρο καστανό, όπως το είδες!!

      Διαγραφή
    6. Αχ αγαπητή μου κοκκινοσκουφίτσα, μου αρκεί που η δάφνη θα ήταν το ιερό δέντρο του Απόλλωνα και ο ίδιος θα φορούσε πάντα δάφνινο στεφάνι! Πάντως μπορούμε να πούμε ότι μέσω του μύθου η Δαφνη συμβολίζει την αγαθότητα, την καθαρότητα του νού και της ψυχής, στοιχεία απαραίτητα για να φτάσεις στην αλήθεια! Γι΄αυτό ακριβώς με αντιπροσωπεύει το όνομα αυτό!
      Σε περιμένω στο ανάκληντρο μου να "κάνουμε κους κους"
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    7. Θα με διδάξεις αποσυμβολισμούς μύθων.
      Είναι πολύ δύσκολο για μένα, για όλους τους αμύητους, να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, χωρίς βοήθεια. Είναι μάλλον αδύνατον. Ακόμη και ο Ηρακλής είναι τελικά, απ' ότι διαβάσαμε τελευταία, ένας συμβολισμός του Ανθρώπου. Η ψυχή που αγωνίζεται να επιτύχει την τελείωση και την θέωση.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      "Ποιός να ταϊζει άραγε αυτή τη φωτιά
 που σιγοκαίει εντός μας.."

      Διαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παιδια τα χαιρετισματα στην ουρανια ομαδα ερετρια δελτα, ιφιγενεια και βεβαια στον αξεχαστο ταξιδευτη του χρονοτουνελ....εξωκοσμικο ΕΛ SPACE TIMELORD 9666, που δεν μας αποχωρηστηκε ποτε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Λύκαστρε όταν νιώσω εμπιστοσύνη μαζί σας και μου διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύω, τότε ίσως να έρθω για δοκιμή. Προς το παρών τα αιθερικά μου ταξίδια τα κάνω μόνη μου!
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  31. ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑ! ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ, ΤΡΙΛΟΓΗ, ΤΡΙΠΟΛΙΚΗ, ΤΡΙΑΔΙΚΗ, ΤΡΙΑΡΧΙΚΗ, ΤΡΙΑΝΙΚΗ, ΤΡΙΚΩΛΙΚΗ, ΤΡΙΒΥΖΙΚΗ, ΤΡΙΦΩΤΗ, ΤΡΙΔΩΤΗ, ΤΡΙΨΥΧΗ, ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ, ΤΡΙΓΛΩΣΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΟΜΜΑΤΗ ΕΙΝΑΙ! ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ ΑΜΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Χ2=6Ψ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ , ΕΞΑΓΩΝΕΣ, ΕΞΑΠΛΩΤΕΣ, ΕΞΑΚΩΛΕΣ, ΕΞΑΨΩΛΕΣ, ΕΞΑΨΥΧΕΣ, ΕΞΑΠΛΩΤΕΣ, ΕΞΑΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΖΩΝΕΣ ΑΙΘΕΡΟΠΛΑΣΙΑΚΕΣ ΕΚΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΧΥΜΩΣΕΙΣ.
    Η ΧΥΜΙΚΗ ΧΙΟΥΜΟΡΙΚΗ ΕΦΡΑΙΝΟΥΣΑ ΨΥΧΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΧΥΜΟΤΡΙΠΟΛΙΚΕΣ ΕΞΑΠΤΩΤΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΛΥΚΙΟ. ΛΥΚΙΕ ΑΠΟΛΛΩΝΙΕ ΦΟΙΒΕ ΜΟΥ, ΑΣΚΛΙΠΙΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΕ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΦΩΤΟΣΠΑΘΟΤΡΙΑΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΣΜΙΟΑΙΘΕΡΟΚΕΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΤΙΝΟΦΩΤΟΔΙΑΧΥΘΟΎΜΕ ΣΤΟ ΕΡΥΘΡΟΦΩΤΟΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ ΣΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΕΔΙΟΥ ΣΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΙΓΟΝΙΔΙΑΚΗ RNADIANA ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΛΙΝΤΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΟΥΜΕ!!! ΧΜΜΜ!
    ΑΡΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαα δυσφημείται και συκοφαντείται η αγνότητα και η καθαρότητα του νου και της ψυχής μας, χάριν αστειότητας. Τώρα όμως σε έχουμε μάθει καλά, ανώνυμη αρκούδα. Δεν θυμώνουμε, δεν ψαρώνουμε, δεν κλαίμε. Λέγε ό,τι θες. Δεν μας νοιάζει.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Ε ΔΕΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!!!! Η ΔΑΦΝΗ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΑΝΑΚΛΗΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΣΟ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ.
      ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΘΕΣΙΟ ΚΑΜΠΡΙΟ ΣΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΟΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ.
      ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ. ΜΟΝΟ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠ ΕΞΩ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
      ΠΕΡΑ ΑΠΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ, ΜΑΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΥΛΗ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αν έχεις παρακολουθήσει την πολύ καλή αμερικάνικη κωμική σειρά The Big Bang Theory, θα ξέρεις οτι ο Σέλντον, ο Λέοναρντ και οι φίλοι τους δεν χρειάζονται κορίτσια στα παιγνίδια τους. Μάλλον μπελάς και καθυστέρηση στα διανοητικά επιστημονικά τους άλματα θα ήταν. Άσε που κι αυτές τα βαριούνται αυτά τα τριπλοαιθερομεταβλητικά.
      Ε, το ίδιο συμβαίνει κι εδώ. Εμείς θα περιμένουμε τις ανταποκρίσεις σας και θα μελετούμε και θα κουβεντιάζουμε ήσυχα πίνοντας κοκτέιλς πορτοκαλιού.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  32. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα...

    Η μυστική διδασκαλία του Πυθαγόρα:

    Αν κοιτάτε χωρίς να βλέπετε, ή αν ακούτε χωρίς να ακούτε, ή καταλαβαίνετε χωρίς να κατανοείτε, ο λόγος μου είναι μάταιος. Λάβε υπ’ όψιν Ω, νεόφυτε, αυτή την Αλήθεια:
    "Δεν υπάρχει τίποτα κρυμμένο που να μην μπορεί να ανακαλυφθεί. Αν η καρδιά επιθυμεί και η θέληση επιμένει, κι αν ο ερευνητής είναι ακούραστος και θαρραλέος.
    Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τον Θεό, γι’ αυτό, ψάξε και θα ανακαλύψεις. Κόπιασε σκληρά, γι’ αυτά τα πράγματα, δούλεψε τα με επιμέλεια. Πρέπει να τ’ αγαπήσεις! Γιατί αυτά θα σε βάλουν στο δρόμο της θείας Αρετής, αλλά, πριν πλησιάσεις μια αποστολή, αποφάσισε να την εκπληρώσεις. Και να επικαλεστείς τη βοήθεια του Θεού, για να τη εκπληρώσεις.
    Ο Φόβος είναι ο πιο θανάσιμος αντίπαλος της γνώσης, και η δεισιδαιμονία είναι η μητέρα του φόβου. Ο ανίδεος άνθρωπος φαντάζεται κινδύνους που μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά η γνώση στεφανώνει τον θαρραλέο. Γίνε θαρραλέος, Ω, άνθρωπε! Θείο Έργο είσαι εσύ.
    Είναι απόλαυση να ακολουθείς το έναστρο στερέωμα, και ν’ αφήνεις τη γη και τις πληκτικές της χώρες, πίσω, για ν’ ανέβεις στα σύννεφα. Καθώς ο Θεός σχημάτισε την Ψυχή του Ανθρώπου με τρία συστατικά, η Τρισχιδής Ψυχή του Ανθρώπου έχει επίσης, Διαφορά και Ύπαρξη. Είναι αόρατη στο θνητό μάτι, αλλά συμμετέχει στην αιτιολογία και στην αρμονία και κατέχει νοημοσύνη, ενόραση και δύναμη, ταυτόχρονα εδώ και μετά.
    Υπάρχουν δυο κινήσεις –μία του σώματος που είναι άλογη και μία της ψυχής που είναι το αποτέλεσμα της εσκεμμένης εκλογής. Εκείνο που παύει να κινείται, παύει, επίσης, να ζει.
    Η Ψυχή του Ανθρώπου είναι τριμερής. Είναι διαιρεμένη σε αντίληψη (Νους), σε λογική (φρένες) και σε σκέψη. Αυτό το μέρος που είναι φυλακισμένο στο σώμα αποκαλείται Ψυχή. Αλλά το πιο ισχυρό τμήμα αποκαλείται σκέψη. Και οι χυδαίοι νομίζουν ότι είναι μέσα τους, σαν να φαντάζονται το είδωλο που αντανακλάται από έναν καθρέφτη να είναι μέσα σ’ αυτόν. Αλλά τον πιο πνευματώδη, που γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι, τον αποκαλούν Δαίμονα (που είναι σαν μια ασημένια χορδή, που υποστηρίζει και διευθύνει το βοηθητικό μέρος της ψυχής).
    Έτσι αυτά τα αστέρια που βλέπετε , φαντασθείτε πως είναι ψυχές, των οποίων όλες ο ουσίες είναι βυθισμένες σε σώματα. Υπάρχει ουράνια καλοσύνη ανάλογη με κάθε βαθμό Αρετής. Και υπάρχουν για τις Ψυχές, διάφοροι βαθμοί και μεγέθη, σύμφωνα με το φωτεινό σώμα που ενδύουν. Η ανώτατη ευτυχία ανήκει μόνο στη Ψυχή που έχει ανακτήσει τον εαυτό της από την ύψιστη ένωσή της με τη Νοημοσύνη, της οποίας η ουσία, αλλάζοντας στη φύση της, έχει γίνει απόλυτα πνευματική.
    Είναι απαραίτητο να υψωθεί η Ψυχή προς τη γνώση των παγκόσμιων αληθειών και να βρεθεί, όσο είναι δυνατό, για κάτι τέτοιο η αρχή και το τέλος όλων των πραγμάτων. Τότε, έχοντας φτάσει σ’ αυτό τον υψηλό βαθμό τελειότητας, αφού ήρθε σ’ αυτό τον αμετάβλητο χώρο του οποίου το αιθέριο στοιχείο δεν υπόκειται πια στην κατηφορική κίνηση της γενεάς, μπορεί να ενωθεί με τη γνώση του στο Παγκόσμιο Όλο και ν’ αντανακλάσει σε όλη την Ύπαρξή του το ανεκλάλητο Φως, με το οποίο το Ον των Όντων –ο ίδιος ο Θεός- γεμίζει ακατάπαυστα το Άπειρο.
    Η ψυχή, συμμετέχοντας σε σκέψη, λογική και αρμονία, δεν είναι μόνο έργο του Θεού, αλλά μέρος Αυτού. Δεν είναι μόνο καμωμένη από Αυτόν αλλά δημιουργημένη απ’ Αυτόν, γιατί ο Άνθρωπος είναι ο Γιος του Θεού και έχει το Θεό Πατέρα του, όπως είπε ο Ορφέας, «Είσαι παιδί της Γης και του αστεροφώτιστου ουρανού."
    Η Ψυχή του Ανθρώπου είναι αιώνια: είναι αδιάφθορη γιατί ποτέ δεν είχε μια αρχή, και ήταν με το Θεό από την αρχή, πριν δημιουργηθούν τα ουράνια ή η γη.
    Η Ψυχή του Ανθρώπου είναι αδημιούργητη, επειδή κινείται από μόνη της, έχει διαρκή κίνηση. Προηγήθηκε του σώματος στο οποίο αναπαύεται, επειδή υπήρχε πριν υπάρξει το σώμα.
    Ο Θεός δεν έκανε τη Ψυχή νεότερη από το σώμα και δεν ήταν παρ’ επόμενη στο σώμα. Ο Θεός σίγουρα, δημιούργησε την Ψυχή να υπερτερεί από το σώμα, και τα δυο με σειρά πηγής και δύναμης. Όπως η Ψυχή του ανθρώπου δεν είχε ποτέ μια αρχή, αλλά ήταν με το Θεό, από την αρχή, έτσι, δεν μπορεί, ποτέ, να έχει ένα τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. συνέχεια....
    Ο προορισμός της είναι η ύψιστη ένωση με τη Θεότητα, που είναι η αρχική της πηγή.
    Δεν είναι δυνατό εκείνο που γεννιέται στο Χρόνο να υπάρχει πάντα, ούτε εκείνο που ποτέ δεν είχε μια αρχή να έχει ένα τέλος, αλλά η Ψυχή που δεν είχε αρχή υπάρχει στην αιωνιότητα.
    Η Ψυχή του Ανθρώπου είναι αθάνατη: η ομορφιά και η μουσική είναι τα φτερά που την ανυψώνουν προς τα ουράνια. Η μαγεία της μουσικής, η έκσταση της αγάπης, η χαρά της φιλανθρωπίας ,δεν είναι παρά σκόρπιες νότες από τη συμφωνία της ψυχής.
    Η Ψυχή είναι αθάνατη: όταν αναχωρεί από το σώμα αποσύρεται στην Ψυχή του Κόσμου. Έξω από το οποίο ήταν, και που είναι μια ύπαρξη της ίδιας φύσης μ’ αυτόν. Το αγνότερο τμήμα της Ψυχής είναι εκείνο που εγκαταλείπει το σώμα: ο ίδιος ο Άνθρωπος.
    Ο Άνθρωπος δεν είναι τίποτε άλλο παρά Ψυχή. Ο καθένας από εμάς είναι μια Ψυχή, όχι ένα σώμα που είναι μόνο μια κατοχή της Ψυχής. Το σώμα είναι το άλογο, η Ψυχή είναι ο καβαλάρης.
    Όσο ζει ο άνθρωπος, το σώμα είναι ο δεσμός της Ψυχής: όταν πεθαίνει, η Ψυχή εγκαταλείπει, εδώ που τα λέμε, το μνημείο, ένα μνημείο που φέρει τη δική του αναφορά γιατί η Ψυχή φέρει τη δική της επιγραφή.
    Ενώ όλα τα σώματα είναι ευπαθή και διαιρετά μέσα στο άπειρο, μόνο ο απεριόριστος Θεός και η αθάνατη Ψυχή μπορούν να περάσουν μέσα από το Παραπέτασμα, γιατί τίποτε δεν μπορεί να τους εμποδίσει.
    Καθώς η Ψυχή είναι η απόρροια, του Θεού, είναι αγνή και αδιάφθορη. Δεν έχει πάθη και ποτέ δεν μπορεί να γίνει ακάθαρτη ή διεφθαρμένη. Γι’ αυτό, είναι ανίκανη για αμαρτία και δεν υπόκειται σε τιμωρία.
    Είναι ένας σπινθήρας θεότητας και απλώνεται στο σώμα, σαν ένας μικροσκοπικός σπόρος που μπορεί να έχει γίνει για να λάμπει και για ν’ ανθίζει και για να μεγαλώνει, ανάλογα με τη φροντίδα που του χορηγούν.
    Η Ψυχή του ανθρώπου λάμπει στο πρόσωπό του. Η Ψυχή του ανθρώπου, καθώς είναι ανάμεσα στα πνεύματα που πάντα παρατηρούν τη Θεία Ουσία κι εκείνα που είναι ανίκανα να την παρατηρήσουν, μπορεί να υψωθεί στο ένα ή να βυθισθεί στο άλλο.
    Η Ψυχή είναι η μεγαλύτερη κατοχή του ανθρώπου, επειδή είναι ο αληθινός του Εαυτός (το Εγώ), και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του.
    Η φροντίδα της Ψυχής και το φωτεινό της σώμα είναι στην εξάσκηση της Αρετής, στον ασπασμό της Αλήθειας και στην αποχή απ’ όλα τα ακάθαρτα πράγματα.”
    Αν κάποιος αληθινά πιστεύει ότι η Ψυχή, μόνο είναι το πραγματικό Εγώ, είναι αδύνατο να θρηνεί κανείς το πέρασμα ενός Θεού στον καθαρό Αιθέρα. Δεν είναι γραμμένο, από έναν Άνθρωπο να έχεις γίνει Ένας Θεός; Ένας αθάνατος Θεός, όχι πια Θνητός;
    Ο θάνατος είναι μόνο σωματικός κι όχι ψυχικός, γιατί η Ψυχή είναι αθάνατη. Ο Θάνατος είναι ο χωρισμός της Ψυχής από το σώμα: η ελευθέρωση της Ψυχής από τη φυλακή της, η λύτρωση της Ψυχής απ όλα τα κακά και από όλες τις συμφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. συνέχεια και τέλος....

    Κι όταν, αφού θα έχεις αποστερηθεί το θνητό σου σώμα, θα έχεις φτάσει στον πιο καθάριο Αιθέρα, θα είσαι ένας Θεός, αθάνατος, αδιάφθορος, κι ο θάνατος δε θα έχει πι κυριαρχία πάνω σου. Γιατί οι Ψυχές των δίκαιων είναι στα χέρια του Θεού και ο θάνατος δεν έχει βάσανα γι’ αυτές. Θα λάμπουν σαν ακτίνες από κρυσταλλένιο φως και θα έχουν μεγάλη δύναμη. Έχουν αιώνια ειρήνη. Τέτοια είναι η περίπτωση με τους δίκαιους που διασώζουν τις ψυχές ως το τέλος. Αλλά όχι με τους άδικους που διαχωρίζονται από την ψυχή πριν από το τέλος.
    Η ύλη και η μορφή δε ρέουν το ένα μέσα στο άλλο, επειδή η ύλη μιας ουσίας δε δέχεται το σχήμα της άλλης, χωρίς να αποτυπώσει κάτι . Όταν η Ψυχή αναχωρεί από έναν άνθρωπο, το σώμα δεν γίνεται μπρούντζος ή σίδερο, ούτε είναι μαλλί που βγαίνει από μια πέτρα.
    Υπάρχει μια Τρίτη αρχή που τα ενώνει, και αυτή η αρχή είναι ο Θεός.
    Γιατί η ψυχή συνδέεται με το σώμα με την Έλξη της Θεϊκής Αρμονίας.Κι αν ο φύλακας δεν δείχνει σημάδια Αρετής, αλλά υποβάλλει τον εαυτό του στη διαφθορά και στην παρακμή, το σώμα δε γίνεται πια μια ομοειδής κατοικία για την Αγνή Ψυχή, και η Έλξη που συνδέει την Ψυχή με το σώμα, διαλύεται. Και η Ψυχή αποσπάται κατά τη διάρκεια της θνητής ζωής και αποχωρεί στην Ψυχή του Κόσμου, αλλά δίχως την ατομική ταυτότητα ή την διαφορά.
    Εκεί την περιμένει ένα ευτυχέστερο Πεπρωμένο. Εκείνος που άδικα εκδιώκει ένα σοφό άνθρωπο από το σώμα, παρέχει ένα όφελος σ’ αυτόν από την αδικία του, γιατί, έτσι ελευθερώνεται όπως αν είχε δεσμά. Ο δυστυχισμένος άνθρωπος, με τη θλιμμένη Ψυχή, θα συνεχίσει να ζει ως το ορισμένο του τέλος. Αλλά από τότε δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά σώμα. Όταν μετά από μακρό, πεθάνει, δεν αφήνει ούτε μνημείο ούτε ανάμνηση να χαράξει τη γήινη παραμονή του. Γιατί, είναι νεκρός, πράγματι, ξεγραμμένος από το Βιβλίο των Ζωντανών.
    Κι έχει πάει στην αιώνια λήθη σαν να μην είχε ζήσει ποτέ. Γιατί η Ψυχή είναι ο Ίδιος ο Άνθρωπος και το μόνο του μνημείο και δεν υπάρχει τίποτα που επιζεί της θνησιμότητας. Επομένως, τι μπορεί ν’ αποζημιώσει την απώλεια της αθανασίας;
    Η Ψυχή που βγαίνει από τη θνητή ύπαρξη παραμένει με την Ψυχή του Κόσμου, χωρίς ατομική ταυτότητα. Ώσπου ελκύεται πάλι για να εξαπλωθεί σε κάποιο γήινο σώμα, σ’ έναν από τους κόσμους. και συνεχίζει τον Κύκλος της Γέννησης ώσπου, επί μακρό, φέρει αποτυπώματα ατομικής ταυτότητας. Αλλά οι ψυχές των δικαίων πηγαίνουν στο Θεό..."

    https://plus.google.com/u/0/+%CE%A7%CE%9B%CE%95%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%A0%CE%9B%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3/posts
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έτσι πήραμε μια γεύση από την διδασκαλία του Πυθαγόρα.

      Πλάτωνος Φαίδρος - 246 e
      "Το δε Θείον καλόν, σοφόν, αγαθόν, και παν ό, τι τοιούτον ·
      τούτοις δή τρέφεταί τε καί αύξεται μάλιστα γε το της ψυχής πτέρωμα,
      αισχρώ δέ καί κακώ καί τοίς εναντίοις φθίνει τε καί διόλλυται."

      Το Θεϊκό είναι καλό, σοφό, αγαθό, και έχει όλες τις σχετικές με αυτά ιδιότητες. με τούτες τρέφεται και μεγαλώνει το φτέρωμα της ψυχής, ενώ φθείρεται και καταστρέφεται από το άσχημο, το κακό και τις άλλες αντίθετες ιδιότητες.

      Το Βικιλεξικό δίνει την εξής παράξενη ετυμολογία:
      αγαθός < αρχαία ελληνική ἀγαθός < ἀχασός και ἀγασός (δωρ.) που πιθανόν να προέρχονται από το ρήμα χασέω -είχε την έννοια του χωρίζω αλλά και του επιθυμώ διακαώς

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
    2. Κάνε λίγη υπομονή Κοκκινοσκουφίτσα μου και το πρωί, θα σου λύσω την απορία περί Αγαθού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  35. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΣ ΑΥΤΟ

    Οι δρόμοι κι ο δρόμος

    Ο. – Ο δρόμος χωρίζει, Γέροντα. Ποιον να πάρουμε;
    Γ. – Δεν έχουμε να διαλέξουμε. Νομίζεις πως ο δρόμος οδηγεί;
    Ο. – Να πάρω το δρόμο της αρετής ή το δρόμο της κακίας;
    Γ. – Αφού είμαστε ήδη από πάντα εκεί. Το ίδιο εσύ όσο κι εγώ.
    Ο. – Ας κάνουμε πως διαλέγουμε, Γέροντα.
    Γ. – Ας κάνουμε, σαν νάταν ο δρόμος αυτός που θα μας οδηγήσει. Αυτός που πάει με τα πόδια.
    Ο. – Μα τότε γίνεται σημαντικό το να διαλέξουμε. Και μάλιστα να διαλέξουμε σωστά.
    Γ. – Αν πεις πως είναι σημαντικό θα γίνει. Αν πεις πως είναι και δύσκολο θα γίνει κι αυτό. Μπορείς ακόμα να το κάνεις ακατόρθωτο και παρ’ όλα αυτά να το καταφέρεις με πολύ κόπο και χρόνο. Τότε κατάφερες και συ να γίνεις αξιοθαύμαστος. Ξέρεις ν’ αντιμετωπίζεις τη σκληρή ζωή. Την αντικειμενική πραγματικότητα!
    Ο. – Μα τότε, γιατί οι δρόμοι… Ο κόσμος είναι γεμάτος δρόμους… Αυτοί που πάνε με τα πόδια…
    Γ. – Είναι δοκιμασία… Για να δοκιμαστούμε… Μια ζωή παίρνουμε δρόμους, ταξιδεύουμε, νομίζοντας πως με το ταξίδι θα φτάσουμε… Κι είναι και τα ταξίδια πολλά και διαφορετικά στον κόσμο και στη ζωή. Κι ο καθένας διαλέγει. Ένας διαλέγει αυτό… Άλλος διαλέγει εκείνο… Κι όταν δεν φτάσουμε με το πρώτο, ξαναρχίζουμε μ’ ένα δεύτερο. Κι ύστερα μ’ ένα τρίτο, μ’ ένα τέταρτο… Κι αγωνιζόμαστε…
    Ο. – Και δεν φτάνουμε, Γέροντα, με τα ταξίδια και τον αγώνα;
    Γ. – Οδυσσέα… Οδυσσέα… Δέκα χρόνια πάλευες με θεούς, ανθρώπους και τέρατα στο ταξίδι της επιστροφής για τη Ιθάκη. Κι αν δεν κοιμόσουνα βαθιά την τέταρτη φορά που φτάσατε κοντά στην ακτή, κι αν δεν σε βγάζαν κοιμισμένο να σε αφήσουνε στην παραλία, θα σε ξαναπαίρναν οι άνεμοι και τα κύματα πίσω, στ’ ανοιχτά της θάλασσας.
    Ο. – Κοιμήθηκα βαθιά, Γέροντα…
    Γ. – Ναι … κι έτσι μόνο έφτασες… Έφτασες όταν εγκατέλειψες το ταξίδι και τον αγώνα.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο. – Παρ’ όλα αυτά, ας κάνουμε πως διαλέγουμε…
    Γ. – Αυτή είναι η συμφωνία μας κι έτσι θα γίνει… Όμως να ξέρεις, Οδυσσέα, πως δεν είμαστε φτιαγμένοι από τη φύση μας για να προτιμάμε, και να διαλέγουμε.
    Ο. – Πώς αυτό, Γέροντα;…
    Γ. – Ο άνθρωπος απλώς ΕΙΝΑΙ… Είναι άνδρας, γυναίκα, ψηλός, κοντός, δυνατός, αδύνατος… Και λειτουργεί έτσι. Όμως αυτό δεν ήταν επιλογή του…
    Ο. – Τότε τι είναι η επιλογή του;
    Γ. – Το να προτιμάει ένα και να απορρίπτει το άλλο σαν αξίες.
    Ο. – Κι αυτό δεν είναι σωστό;
    Γ. – Καταστρέφει τον εγκέφαλο. Όμως ας παίξουμε πως διαλέγουμε.
    Ο. – Διαλέγω το δρόμο που πάει δεξιά.
    Γ. – Δεν κάθισες να σκεφθείς πριν… Πρέπει να σκεφθείς… Να παιδευτείς… Πρέπει να φανεί πως διάλεξες μετά πολλή σκέψη.
    Ο. – Γιατί, Γέροντα;
    Γ. – Ξέρεις πολύ καλά γιατί. Αυτό κάνεις από τη μέρα που συναντηθήκαμε στο δρόμο. Όταν σκεφθείς πολύ, μόνο τότε έχεις δικαίωμα να υποφέρεις που διάλεξες το δρόμο της κακίας. Γιατί οπωσδήποτε θα διαλέξεις το δρόμο της κακίας. Από τη μέρα που σε συνάντησα κάνεις σαν να σκέφτεσαι σαν να αγωνίζεσαι να βρεις το σωστό!
    Ο. – Έτσι είναι, Γέροντα. Τόχω πιστέψει… Αρχίζω να υποφέρω. Άφησε να πάω ως το τέλος.
    Γ. – Πάμε δεξιά. Το δρόμο που διάλεξες.
    Ο. – Είναι ο δρόμος της αρετής;
    Γ. – Ότι και να διαλέξεις είναι ο δρόμος της κακίας. Αφού αποφάσισες να διαλέξεις, αποφάσισες να υποφέρεις. Ότι και να διαλέξεις θα υποφέρεις. Ότι και να διαλέξεις είναι ο δρόμος της κακίας.
    Ο. – Μα αφού είναι δύο οι δρόμοι.
    Γ. – Ένας είναι ο δρόμος. Ο άλλος είναι εικονικός. Δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ ο άλλος δρόμος.
    Ο. – Ένας είναι ο δρόμος;
    Γ. – Ένας είναι και είναι ο δρόμος της αρετής.
    Ο. – Μα τότε γιατί είναι δύο οι δρόμοι μπροστά μας; Ποιος είναι ο δρόμος της κακίας;
    Γ. – Το ξέρεις καλά, Οδυσσέα. Ο δρόμος της κακίας είναι το ό,τι διαλέγεις.
    Ο. – Κι αν δεν διαλέξω… πώς ξέρω ότι ο δρόμος που πήρα είναι ο δρόμος της αρετής;
    Γ. – Ρώτα τις πατούσες σου, να δεις τι θα σου πούνε για το δρόμο που περπατάς.
    Ο. – Είναι ευτυχισμένες!
    Γ. – Τότε αυτός είναι ο δρόμος.
    Ο. – Αυτός θα μας οδηγήσει;
    Γ. – Μόνο αυτός. Όταν όλες οι σκέψεις σου και όλες οι πράξεις σου είναι ευτυχισμένες, τότε το σώμα σου γίνεται ευτυχισμένο κι ύστερα ο νους και η καρδιά σου. Τότε, ο ίδιος εσύ γίνεσαι ο δρόμος. Έτσι τα πόδια σου σε πάνε σωστά, όποιον δρόμο και να πάρουν.
    Ο. – Κι αν θέλουμε ν’ αγωνιστούμε; Κι αν θέλουμε να υποφέρουμε;
    Γ. – Οδυσσέα, κανένας δρόμος δεν μπορεί να οδηγήσει αλλού. Όμως, ο δρόμος του κόπου και του πόνου είναι πιο μακρύς… Σε απομακρύνει πολύ στην αρχή… Μόνο ο δρόμος της ευτυχίας σε οδηγεί αμέσως εκεί που είσαι ήδη από πάντα.
    Συνεχίζεται…

    Ο Οδυσσέας δεν ταξίδεψε ποτέ.
    Κώστας Φωτεινός Εκδόσεις: Καφέ Σχολειό

    Κοκκινοσκουφίτσα

    Υ.Γ. Ο δρόμος του Καταχθόνιου Δαίμονα είναι, νομίζω, ένας ευτυχισμένος δρόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το Αγαθόν, πρέπει να γράφεται πάντα με κεφαλαίο, διότι προσδιορίζει την Απόλυτο έννοια του Ενός.
    Αρχικά η έννοια του αγαθού είχε ηθική αξία και αργότερα απέκτησε μεταφυσική και τελικά οντολογική, ένεκα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας (Ελεάτες, Πλάτων), που την προσδιόρισαν ως την πρωταρχική έννοια του Θείου.
    Το αγαθό ως ηθική αξία, είναι ταυτισμένο με το καλό.
    Όμως η φιλοσοφική απόδοση της έννοιας, αλλάζει με τον Νεοπλατωνισμό και αποκτά υπερβατική ερμηνεία, που προσδιορίζει το Απόλυτο Ένα.
    Ο Νουμήνιος (νεοπλατωνικός φιλόσοφος), προσδιορίζει τον «πρώτο Θεό» ως Αγαθό.
    Κατ΄αυτόν, υπάρχει ο «δεύτερος Θεός» που είναι ο Δημιουργός και είναι Διττός (Πλατωνική Δυάς).
    Αυτός ο πρωταρχικός Θεός, το Εν, το Αγαθόν, είναι απροσδιόριστος και για να μπορέσει κανείς να τον αντιληφθεί, θα πρέπει να απέχει από τους περιορισμούς της νόησης και του απτού κόσμου και να τον δει με τα εσωτερικά του μάτια.
    Έτσι για να προσδιορίσουμε την φύση των Ενός, του Αγαθού, με το νοητό μας, θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε μόνο αποφατικά, δηλαδή λέγοντας, τι ΔΕΝ είναι!
    Δεν έχει χαρακτηριστικά, ιδιότητες, μορφή, δεν είναι ύλη, ούτε ενέργεια, δεν έχει νοητική βούληση ή ανάγκες.
    Ωστόσο το Αγαθόν, είναι η Πηγή και το αίτιο της κάθε Ουσίας του Κόσμου. Αν και το ίδιο δεν είναι ενέργεια, κάθε ενέργεια πηγάζει απ΄αυτό.
    Είναι η ίδια η ακτινοβόλος Πηγή, στην οποία έχω αναφερθεί πολλές φόρες στα σχόλιά μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και ένα μικρό αφιέρωμα για τις ψυχές, εδώ:
    "Ο μύθος της πτερόεσσας ψυχής. Πλάτων, Φαίδρος ή Περί έρωτος"
    https://www.youtube.com/watch?list=PL-ej0vnlu2jnepR7q_IIrPVXepcfugRSQ&v=VkfXdjlM8Cw
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο δεύτερος Θεός, ο διττός Δημιουργός, ποιός μπορεί να είναι; Θα μπορούσε να είναι ο Δίας/Ζεύς ή κάποιος άλλος;

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολύ σωστά, αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα! Μπορούμε να θεωρήσουμε ως δεύτερο θεό, τον Δία (διαιρεί-διχάζει)-Ζεύ (ζεύει-συνενώνει).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Άρκτε, απομόνωσα κάποιες φράσεις σου, τις οποίες και θα σχολιάσω:
    "ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΨΥΧΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ."
    και
    "ΠΕΡΑ ΑΠΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ, ΜΑΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΥΛΗ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ..."

    Η Χριστιανική θρησκεία δεν είναι αυθύπαρκτη, αλλά αποτελεί συνέχεια αρχαιότερων θρησκειών, όπως η εβραϊκή, η οποία έχει στοιχεία της Αιγυπτιακής και της Ελληνικής.
    Μιας και προηγουμένως αναφερθήκαμε στο θυμίαμα που τελούσαν οι αρχαίοι ιεροφάντες, σύμβολο Πυρός και Αέρος (Πυρ+Αήρ), βλέπουμε ότι αυτό διατηρείται κανονικά στην χριστιανική ιερουργία (αλλά και την βουδιστική). Μιλάμε για το θυμιατήρι.
    Οι θαυματουργές εικόνες των χριστιανικών ναών, είναι επίσης καθαγιασμένες και θαυματουργές, ποτισμένες από την πίστη των πιστών, αν και δεν έχουν υποστεί την τελετουργική καθιέρωση όπως αναφέραμε με τα αγάλματα. Παρατηρούμε ότι και οι εικόνες είναι ξύλινες, υλικό που επιτρέπει την πύκνωση της ψυχικής ενέργειας που τροφοδοτείται από την πίστη των πιστών. Μιλάμε για ενέργεια πυκνωμένη μέσα στην ύλη, σκεπτομορφή ή στοιχειακό, μεγάλης δυναμικότητας. Τις θαυματουργές ιδιότητες, τις προσδιορίζει η ταυτότητα της εικονιζόμενης αγιότητας.
    Η μετουσίωση του άρτου και του οίνου, σε σώμα και αίμα του Ιησού, είναι μια θεουργική τελετουργία.
    Μετουσιώνεται θεϊκή-αιθερική ενέργεια, μέσα στον υλικό οίνο και τον άρτο. Η Θεία μετάληψη, είναι πρόσληψη ψυχικής ενέργειας μέσω της υλικής τροφής (οίνος και άρτος). Η ψυχική αυτή ενέργεια, έχει χαρακτηριστικές ιδιότητες συναφείς με το "Θείο" και τις αρετές που συμβολίζει.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα σας. Λύκαστρε έχω την εντύπωση ότι με παρέσυρες στα διαγαλαξιακά σου ταξίδια χτές το βράδυ........... Είχα μια πολύ έντονη αστρική εμπειρία.
    Βρέθηκα σ' ενα πλανήτη με αποχρώσεις του γκρί ("χρώμα ποντικί"). Το χαρακτηριστικό του πλανήτη, αυτό δηλαδή που μου αποτυπώθηκε έντονα, ήταν η έλλειψη φωτός - ήλιου. Ξεκίνησα λοιπόν με δύο ακόμα συνοδοιπόρους-φίλους, έναν άντρα και μια γυναίκα, μελαχρινοί και οι δύο, αρκετά ψηλοί και αδύνατοι, με όχημα μια πλατιά σανίδα (φανταστείτε σαν ένα μεγάλο skate), το οποίο αιωρείτο και εκινήτο με σχετικά χαμηλή ταχύτητα αθόρυβα. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν σχετικά ανηφορική. Δεξιά και αριστερά υπήρχαν μεζονέτες νέου τύπου, σε αποχρώσεις του γκρί και αυτές, άλλες ανοιχτές άλλες πιο σκούρες. Επικρατούσε γενικά ησυχία και απόλυτη ηρεμία. Είχα την αίσθηση ότι όλοι οι κάτοικοι είχαν ένα ρυθμό ζωής χαλαρό χωρίς άγχος και απαλλαγμένοι απο βάρη. Καθ΄όλη την διάρκεια της πορείας μας, συνομιλούσαμε μεταξύ μας, θαυμάζοντας παράλληλα και την διαδρομή. Χαρακτηριστικό ήταν επίσης ένα μέρος, που πιθανόν υπήρχε ένα άσπρο σπίτι (ομολογώ ότι αυτήν την εικόνα δεν την έχω ξεκάθαρη) με έντονες φυλωσιές, πυκνόφυτη, και αποκομένο απο τα υπόλοιπα πανομοιότυπα σπίτια.
    Η διαδρομή μας ξαφνικά αλλάζει και βρίσκομαι μόνη πια σε ένα σημείο σαν να ήταν το τέρμα του πλανήτη, (για να καταλάβετε πως βλέπουμε στις καταστροφολογικές ταινίες μετά απο μεγάλους σεισμούς την κατάρρευση των δρόμων....) κάτι τέτοιο. Βρέθηκα δηλαδή μπροστά στο χάος. Κοιτάζοντας προς τα κάτω ανακαλύπτω μέσα στο σκοτάδι μια μεγάλη κάτασπρη μπάλα με έντονο φώς και μέσα απο αυτή μια μορφή με αδημονία να αναδυθεί στην επιφάνεια. Μέσα μου είχα την πεποίθηση ότι ήταν το ΦΩΣ, αυτό που έλειπε απο τον Πλανήτη. Εκανα τεράστιες προσπάθειες να την πιάσω, χωρίς να διακρίνω τελικά εάν κατάφερα να την ανεβάσω πάνω..... Ε....μετά δυστυχώς ξύπνησα....
    Υπ' όψιν δεν σας κάνω πλάκα για την εμπειρία μου αυτή. Πραγματικά την έζησα..!!!
    Περιμένω σχόλια σας..
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που μπορώ να πω, Δάφνη μου, είναι οτι βρισκόσουν στον ενδιάμεσο χώρο, (δηλαδή στον Άδη;). Το καταλαβαίνουμε από το ημίφως που επικρατεί.
      Περιμένω κι εγώ τα σχόλια από τους άλλους, που είναι έμπειροι στα ταξίδια αυτά. (όχι πως κι εγώ δεν έχω κάνει, αλλά λιγότερο.)

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  43. Και όμως δεν είχα αυτή την αίσθηση ότι βρισκόμουν στον κάτω κόσμο. Απλά σε άλλο πλανήτη. Δεν ένοιωθα φόβο και οι άνθρωποι είχαν μια γαλήνια μορφή! Απ' την άλλη όμως τί να σου πώ δεν το αποκλείω...
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λυκιε εσύ τί λές;
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θα σου γράψω κι εγώ μετά για τον ενδιάμεσο χώρο.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ερωτήσεις:
    α) είχες αντίληψη ότι κοιμόσουν; (συνειδητό ονείρεμα)
    β) ξύπνησες από την αγωνία να περισώσεις το φως, δηλαδή να το αναδύσεις στην επιφάνεια του πλανήτη;(όνειρο)
    γ) Οι δυο οντότητες που περιγράφεις, σου άφησαν την εντύπωση ότι είναι συνοδοιπόροι ή καθοδηγητές;
    δ) Στην φάση που βρέθηκες στο χείλος του γκρεμού, ήταν μαζί σου ή όχι;
    ε) Στο λευκό σπίτι, τι κάνατε; Μπήκατε μέσα, ήταν ο στόχος σας;
    στ) Τι συζητούσατε στην διαδρομή με τους δυο ανθρώπους;

    Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για συμβολικό όνειρο, το οποίο προέρχεται από αρχετυπικά σημεία του υποσυνειδήτου σου, σε συνδυασμό με την υπερβατική σου νόηση (λόγω υψηλής πνευματικότητας και ροπής προς την αγαθοεργία).
    Έχει όμως και στοιχεία ενός ταξιδιού σε παράλληλο κόσμο, όπου όμως κάποιος άλλος μπορεί να σε οδηγήσει εκεί (εκτός κι αν έχεις εκπαιδευτεί γι΄αυτό). Ίσως σε οδήγησαν οι δύο οντότητες, οι οποίοι μπορεί να είναι άνθρωποι γνωστοί σου.
    Τα σπίτια, τα φυτά, κτλ, δείχνουν περιβάλλον γης (όχι απαραίτητα), αλλά σε μια διαστατική μετατόπιση, συνήθως βρισκόμαστε και πάλι στην γη.
    Το ημίφως όμως, δείχνει μια κατάσταση χαμηλής κραδασμικότητας, κάτω από τον δικό μας κόσμο.
    Η προσπάθειά σου να αναδείξεις το φως εκεί που απουσιάζει, δείχνει αποστολή ζωής!
    Η μετάβασή σου σε αυτό τον χώρο, δείχνει ανάθεση αποστολής από τις φιλικές αυτές οντότητες.
    Είναι όμως πιθανό να πρόκειται απλά για ένα πεδίο στο αιθερικό, με αποτυπώσεις του απτού κόσμου, που οι δύο συνοδοί σου, θέλησαν να σου αποκαλύψουν κάτι που θα σε βοηθήσει στην ζωή σου.
    Ίσως να έχεις ξεχάσει κρίσιμα σημεία, τα οποία όμως δεν έχουν χαθεί από το υποσυνείδητό σου και θα επιδράσουν μέσα σου, ούτως ή άλλως.
    Χωρίς περιστροφές, είσαι άνθρωπος του φωτός, που έλκει και έλκεται από αυτό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αχ αγαπητέ Λύκιε τί ωραία ανάλυση έκανες! Νομίζω ότι θα μπορούσες να πάρεις μια εκπομπή στην τηλεόραση.... χα χα πλάκα κάνω...
    Απαντήσεις στα ερωτήματα:
    α) Δεν θυμάμαι εάν είχα αντίληψη ότι κοιμόμουν.
    β) Το σίγουρο είναι ότι ξύπνησα την ώρα που προσπαθούσα να αγγίξω αυτήν την μεγάλη φωτεινή μπάλα. Οχι όμως απο αγωνία ή φόβο. Δεν γνωρίζω τί με έκανε να ξυπνήσω. Καθ΄όλη την διάρκεια αυτής της διαδρομής ένοιωθα γενικά όμορφα και γαλήνια, ατάραχη σαν να έπρεπε να επιτελέσω κάποιο σκοπό.
    γ) Μάλλον συνοδοιπόροι
    δ) Οχι δεν ήταν μαζί μου οι άλλες δύο οντότητες
    ε) Οχι δεν μπήκα μέσα. Ημασταν επάνω στην "ιπτάμενη σανίδα" και παρατηρούσαμε. Μπορώ να σου πώ ότι το λευκό σπίτι με την πυκνή βλάστηση ένοιωθα ότι ήταν δικιά μου παρατήρηση. Σαν να μην το είδαν οι άλλοι δύο. Αυτήν την αίσθηση είχα.
    στ) Δεν έχω αποτυπώσει διαλόγους. Πάντως ένοιωθα ότι ταυτιζόμασταν.
    Πάντα μετά απο ένα όνειρο προσπαθώ να εντοπίσω και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Σίγουρα όμως κάτι μου διαφεύγει. Η αλήθεια είναι ότι το συνδυάζω και με άλλα όνειρα πολύ σημαδιακά που έχω δεί τελευταία και τείνω να βγάλω μια κοινή συνισταμένη.
    Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως. Μου έλυσες αρκετές απορίες μου. Θέλω να ακούσω και τον Λύκαστρο.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το λευκό σπίτι, να είναι συμβολίζει έναν Ναό του Φωτός, ο οποίος είναι αδρανής λόγω του αμυδρού φωτός που κυριαρχεί στον πλανήτη. Τον είδες μόνη σου ενώ οι άλλοι όχι. Άρα μόνο εσύ προορίζεσαι να τον φωτίσεις και να τον επαναλειτουργήσεις, ως ιέρειά του.
      Η ερμηνεία είναι δική σου, από ΄δω και πέρα.
      Αναμένω κι εγώ, την ερμηνεία του αγαπητού Λύκαστρου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ναι θα μπορούσε να είναι και αυτή μια ενδεχόμενη ερμηνεία. Θεωρώ όμως ότι η γενικότερη ανάλυση έχει να κάνει με την ιδιοσυστασία του ατόμου και να εξηγήσει σε μερικό βαθμό τα μηνύματα που προσλαμβάνει σε παραλληλία με τα βιώματα του...
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  48. ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΒΡΕ ΔΑΦΝΗ! ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ, ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΣ? ΤΩΡΑ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΣ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΛΙΝΤΡΟ!! ΣΕ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΤΑΓΚΛΑ ΜΙΛΑΜΕ! ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΤΕΡ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΟΥ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!! ΧΑΧΑΧΑ!
    ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΦΩΤΕΙΝΟΠΥΡΙΝΙΚΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΦΑΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΛΟΧΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΥΠΕΡΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ. Ο ΤΡΙΠΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΒΡΕΝΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΤΡΙΚΑΤΑΡΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ SKATEBOARD ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΡΟΔΕΣ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΘΤΟ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.
    ΑΡΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν παίζεσαι Αρκτούρε (έτσι θα σε λέω...) απο την Αρκτο και την αρκουδίτσα....Σου ταιριάζει πιο πολύ!
      Λοιπόν ναι έχεις δίκιο.... Αν και είπα ότι είδα μια γυναίκα και έναν άντρα. Προφανώς ο ένας σας το καβλατζώνει το περπετσι.... Εντάξει δεν τρέχει και τίποτα...
      Μπα το φώς ήταν απο τους μυστικούς 7 που έκαναν εξερεύνηση μέσα στην νύχτα.. Με θάμπωσε ο φακός τους... Ναί... ο Λύκαστρος με πατίνι.. Χενρι ο τερατοαγκαλίτσας, και εσύ Αρκτούρε μου..... όχι δεν θα σου πώς ποιός είσαι.... θα στο αποκαλύψω σιγά σιγά....
      (Ο.Κ. χιούμορ κάνουμε Λύκαστρε δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες..) Περιμένω σοβαρή ερμηνεία απο εσένα και απο εσένα Αρκτούρε, όταν αποφασίσεις να μιλήσεις σοβαρά.
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΤΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ!. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ?
      ΑΡΚΤΟΣ

      Διαγραφή
  49. Και εγώ περιμένω ερμηνεία της, γιατί δεν το κατάλαβα..
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΧΩΡΟΣ
    Έκανα λοιπόν ... μια έρευνα αγοράς και καταλήγω:
    Τί ξέρουμε από τον Λύκιο, που είναι και η πιο αξιόπιστη πηγή μας;
    "Είναι μια ενδιάμεση περιοχή όπου επικρατεί το αστρικό σκότος.
    Κατά τον Πλούταρχο, αυτή η περιοχή βρίσκεται μεταξύ Γης και Σελήνης (μέσα στον κώνο σκιάς της Σελήνης επί της Γης και το αντίστροφο, όταν ανοίγει η πύλη για την μετάβαση των ψυχών στην Σελήνη). Τα πεδία της Περσεφόνης."
    Από τα γενικότερα διαβάσματα μου, από την προσωπική μου εμπειρία και τις προσωπικές μου ερμηνείες μπορώ να πω οτι:
    Τα όνειρα που αμέσως ξυπνάμε ενώ θέλαμε να είχαμε μείνει λίγο ακόμα, είναι τα ταξίδια μας σ' αυτόν τον ενδιάμεσο χώρο.
    Ημίφως και νεκρική σιωπή, μια παράξενη ακινησία του τοπίου. Αν προσέξεις θα δεις πως υπάρχουν τα πάντα -προβολές δικές μας -, αλλά δεν υπάρχει ..πουλί πετούμενο.

    Κάτω από ειδικές συνθήκες μπορούν να μπουν σ' αυτόν και ζωντανοί άνθρωποι, (κάτω από την επίβλεψη οντοτήτων που θα ονομάσω Φύλακες του χώρου), και ίσως να χρειάζεται να έχουν καθαρή καρδιά, "πιο ελαφριά κι από ένα πούπουλο", χωρίς να είμαι όμως σίγουρη οτι αυτό είναι προαπαιτούμενο και σε πιο βαθμό. Ο χρόνος που θα μείνουν εκεί είναι ελεγχόμενος και εξαρτάται και από το πόσα θα τους επιτραπεί να δουν και να μάθουν.
    Είναι καλό κορίτσι η Δάφνη μας και γι' αυτό βρήκε την πύλη ανοιχτή και μπήκε, είχε μάλιστα και οδηγούς. Το τί είδε αφορά το δικό της στάδιο εξέλιξης και μόνο η ίδια μπορεί να ταξινομήσει το υλικό αυτό σιγά σιγά. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, εξ άλλου δεν πρόκειται να το ξεχάσει, τα όνειρα αυτά δεν τα ξεχνάμε ποτέ.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κόκκινοσκουφιτσα μου. Μου έδωσες μια ωραία οπτική την οποία και θα μελετησω όπως και αυτή του Λυκιου και του Λυκαστρου. Ηδη νομιζω οτι διαθέτω κάποια πρωτα στοιχεία για να οικοδομήσω αυτά που νοιωθω και βιωνω.
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
  53. Το κατάλαβα οτι ήσουν εσύ. Με κάποιο τρόπο εχεις μια δυναμική πολύ ισχυρη. Όλα αυτά τα χρόνια στον οικο του Λυκιου έχουν αποτυπωθεί και ισχυροποιηθεί δυνάμεις και ενεργειακά φορτία ικανά να συντονίσουν ψυχές και πνεύματα και να απογειωθουν σε άλλες διαστάσεις. Πάντως να ξέρεις οτι και στην πραγματικότητα έτσι σε είχα φανταστεί. Ψηλό, μελαχρινο με λυγερο κορμι. Ελπιζω να μην πεφτω έξω....
    Ερρωσθε και ευδαιμονειτε συμπαντικοι μου ταξιδιώτες....
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο. Είχα ξεχάσει οτι στα όνειρα αλλάζει ή μορφή. Πάντως ακόμα και έτσι να είναι ή αρρενωπότητα σου και ο μυστικισμός σου στην αυρα σου δεν αλλάζει.
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    2. Βρέ Λύκαστρε μου, τώρα με μπέρδεψες... Να σου πώ την αλήθεια τώρα πρωτοείδα την εικόνα που μου έστειλες... Μου λές δηλαδή ότι είσαι σαν την Παλλάδα Θεά Αθηνά... Ο.Κ. να το δεχτώ. Αλλά βρέ παιδί μου, όταν ταυτίζουμε τον εαυτό μας με κάποιο θεό, συνήθως δεν ξεφεύγουμε απο την φύση μας. Δημιουργούμε μια ιδεατή εικόνα - ένα πρότυπο (Θεός-Θεά) και ταυτιζόμαστε μαζί του/της! Θα σου πήγαινε νομίζω ο Θεός Απόλλωνας ή ο Ερμής του Πραξιτέλη.....
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  55. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ, ΨΗΛΟ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΛΥΓΕΡΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΔΑΦΝΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ! Ο ΞΑΝΘΟΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΓΙΑ ΘΗΛΥΚΟ, ΧΑΧΑΧΑ! ΕΙΔΕΣ ΑΡΡΕΝΟΠΩΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ? ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΡΩΜΑ ΒΑΡΒΑΤΙΛΑΣ ΤΟ ΑΡΡΕΝΩΠΟ ΜΟΥ ΚΟΡΜΙ! EAU DE VARVAR!
    ΑΠΟΨΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΤΕΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ, ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΛΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΗ RETICULI ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΠΛΕ ΗΛΙΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΤΟ DVD ΜΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ, ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙΟ ΤΟΥ. ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙΟ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΓΚΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΧΕΧΕ, ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΟΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΠΗ ΣΤΑ ΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΗΔΙΑΣΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΙ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΓΕ ΦΡΙΧΤΑ. ΜΕΤΑ ΨΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΟΛΟΜΠΑΡΟΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΣΜΟΝΤΑΧΙΡ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ, ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ 1.267 ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΓΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ, Ο ΑΣΜΟΝΤΑΧΙΡ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ.ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΤΟΤΕ (ΠΡΙΝ 12.674 ΧΡΟΝΙΑ) ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΞΑΝΘΟΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΤΙΝΟΨΙΟΝΙΚΟ ΔΟΡΥ, ΤΟΥ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ. ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΒΡΩΜΑΑΑΑ!ΕΙΠΕ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ "ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ", ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΕΙ "ΠΑΡΕ ΩΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ DVD, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟΛΑΟΣ ΣΟΥ"! ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ. ΦΥΓΑΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΚΛΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ.ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΑΤΑΡΤΗ ΑΡΓΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ 3,542 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. ΤΩΡΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΕΧΩ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΣΑΝ ΜΟΥΤΣΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΡΑ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΠΑΤΩΜΑΤΑ.... ΑΧΧΧΧ ΒΡΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΧΩΣΕΣ ΑΓΓΑΡΕΙΑ!
    ΑΡΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΕΓΩ ΣΕ ΑΦΗΣΑ ΣΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ? ΧΑΧΑ!! ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΑΣ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΤΟ ΕΤΡΙΨΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΖΥΜΟΥΘΙΟΤΡΙΚΛΟΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ CYBERCHECKING ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΩΡΙΩΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟΨΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!
      ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ, ΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ......

      https://www.youtube.com/watch?v=rNzTioOdFTI
      ΑΡΚΤΟΣ

      Διαγραφή
  56. Ωραία προσδιορίστηκε απο τον Λύκιο το ΑΓΑΘΟΝ και η σημασία που έχει. Το θέμα είναι πώς εμείς ενσωματώνουμε το Αγαθόν στην ζωή μας; Και να για να βοηθήσω λίγο παραπέμπω στα Ερμητικά Κείμενα και τι καθορίζεται ως Αγαθόν απο τον Ερμή τον Τρισμέγιστο (Λόγος ΣΤ):

    §3. Σχετικά με τον άνθρωπο το Αγαθό καθορίζεται σε σύγκριση με το κακό. …Και το αγαθό εδώ κάτω είναι ένα ελάχιστο μόριο του κακού. Και είναι αδύνατον εδώ κάτω το Αγαθό να είναι απαλλαγμένο της κακίας. Εδώ κάτω το Αγαθό γεμίζει με κακία. Και αφού γεμίζει με κακία δεν μπορεί να είναι αγαθό. Και αφού δεν μένει πια αγαθό γίνεται κακό.

    Κατά συνέπεια το Αγαθό βρίσκεται στο Θεό ή αυτός ο ίδιος ο Θεός είναι Αγαθό. Ως εκ τούτου Ασκληπιέ, μόνο το όνομα του Αγαθού υπάρχει στον άνθρωπο· το έργο του δεν υπάρχει πουθενά. Και δεν υπάρχει, επειδή είναι αδύνατον να χωρέσει σε υλικό σώμα που το περισφίγγει από παντού η κακία και ο πόνος και τα βάσανα και η οργή και οι απάτες και οι ανόητες φαντασιώσεις. Και το πιο κακό απ’ όλα, Ασκληπιέ, είναι ότι το καθένα από όσα αναφέραμε πιο πάνω, εδώ κάτω, θεωρούνται ως το μέγιστο αγαθό, ενώ είναι αναπόφευκτο κακό. …§6 Κατά συνέπεια, εκείνοι που αγνοούν, και δεν πορεύονται στο δρόμο της ευσέβειας, τολμούν να λένε ότι ωραίο και αγαθό είναι ο άνθρωπος. Ούτε στο όνειρό τους δεν έχουν δει τι είναι το αγαθό. Και λένε αγαθό, κάθε τι κακό».
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερμηνεία που έδωσα στο Αγαθό, είναι η οντολογική. Εξήγησα όμως ότι η ηθική αξία του Αγαθού, ταυτίζεται με το Καλό, ασχέτως με το πως αυτό βρίσκει εφαρμογή στον ατελή άνθρωπο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  57. Ενόσω εσείς παίζετε στην παιδική χαρά του αναψυκτηρίου τα υπέροχα παιχνίδια σας, ας ρίξουμε μια μάτια στα Ερμητικά κείμενα για να συμπληρώσουμε τα κενά μας, όσοι από μας έχουμε.

    ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ για αρχάριους
    Δεν ρώτησα ποτέ την γνώμη σας. Θεωρείτε οτι τα συγγράμματα του Ερμή του Τρισμέγιστου έχουν καμμία σχέση με τον ίδιο τον Ερμή ή είναι καθ' ολοκληρίαν προϊόντα της ύστερης αρχαιότητας;
    Χρονολογούνται από 100μ.χ μέχρι τον τρίτο αιώνα. Και η γλώσσα που χρησιμοποιείται συμφωνεί μ' αυτήν την χρονολόγηση. Ωστόσο είναι τόσο ιδιαίτερο και ιδιάζον το περιεχόμενο τους ώστε με δυσκολία γίνεται πιστευτό οτι πρόκειται απλώς για ένα μίγμα πλατωνισμού, αριστοτελισμού, στωικισμού, γνωστικισμού και ορφικής θεογονίας. Αυτή η δυσκολία βέβαια οφείλεται και στην έλλειψη παίδευσης μας ώστε να αναγνωρίσουμε τις πηγές.
    Και κάποιοι λίγοι θα ισχυριστούν οτι τα έργα είναι γνήσια, οι μεταφράσεις μεταγενέστερες και τα μεταγενέστερα ρεύματα δανείστηκαν από τον Ερμή.
    Ενδεχομένως βέβαια και να είναι ιδέες της ευρέως διαδεδομένης ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης. Ποιός μπορεί να το αποκλείσει; Και ο/οι συγγραφέας/συγγραφείς να ακολουθούν την μόδα της εποχής να εμφανίζουν το περιεχόμενο των βιβλίων τους ως θεόπνευστο και υπαγορευθέν από τον Ερμή, για να αποκτά μεγαλύτερη αυθεντία.
    Ίσως πάλι να αποτελούν, σύμφωνα με τον Κύριλλο Αλεξανδρείας, το φιλολογικό προϊόν μιας μικρής φιλοσοφικής κοινότητας της ύστερης αρχαιότητας, για την οποία όμως δεν γνωρίζουμε τίποτε!

    http://www.astrologicon.org/download/Marinis%20PDF/ERM%20TRISMEGISTOS.pdf

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, που στηρίζει την αυθεντικότητα και δεν βλάπτουμε κανέναν να την έχουμε κι αυτήν υπ' όψιν:
    "Μέχρι χθες οι μεγαλύτεροι φιλολογικοί κριτικοί αρνούνταν την αυθεντικότητα των Ερμητικών κειμένων. Αν και υπήρχαν μαρτυρίες φιλοσοφικών αυθεντιών συγκεκριμένα του Ιάμβλιχου που ανέφερε ότι ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων κατά την επίσκεψή τους στην Αίγυπτο «διάβασαν» τις στήλες του Ερμή με την βοήθεια των ιερέων, τα κείμενα αυτά δεν γινόταν πιστευτά μέχρι που ανακαλύφθηκαν αποσπάσματα πάνω σε αιγυπτιακά μνημεία και τάφους των πρώτων δυναστειών.
    Λέγεται οτι τα κείμενα αυτά μεταφράστηκαν στα ελληνικά από τον ιερέα Μανέθωνα, μυημένο στον Ερμητικό μυστικισμό, κατά την περίοδο των ελληνιστικών χρόνων.
    Ο Ποίμανδρος που υπάρχει σήμερα είναι η σύνοψη ενός των βιβλίων του Θώτ ή Ερμή Τρισμέγιστου, από ένα πλατωνιστή της Αλεξάνδρειας. Τον 3ο μ.χ αιώνα ένας Ιουδαίος καβαλιστής αναμόρφωσε το κείμενο και ονομάστηκε η Γένεση του Ενώχ. Ένα βιβλίο που εξαφανίστηκε το προηγούμενο αιώνα. Ο Κλήμης της Αλεξαγνδρείας, ένας από τους πατέρες της εκκλησίας, αναφέρει ότι τα σαράντα δύο ιερά βιβλία της Αιγύπτου αποτελούσαν μέρος των βιβλίων του Ερμή.
    Ο Νεοπλατωνικός Ιάμβλιχος στηρίζεται στην αυθεντία του αιγυπτίου ιερέα Αβαμμών και αποδίδει χίλια διακόσια βιβλία στον Ερμή τον Τρισμέγιστο.
    Ο Διογένης ο Λαέρτιος αποδίδει μια ηλικία 48.863 χρόνων πρίν από την εποχή του Μέγα Αλεξάνδρου στα βιβλία του Ερμή και των ιερών αρχείων των Αιγυπτίων. Η ιστορία του Θώτ ή Ερμή του Τρισμέγιστου χάνεται πίσω στον χρόνο και στον πολιτισμό της μυθικής κόκκινης Αιγύπτου. Πολιτισμός που έφτασε στο απόγειο του πρίν από τον τελευταίο καταποντισμό της Ατλαντίδας. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν εκείνος που δίδαξε στους ανθρώπους όλα όσα γνωρίζουν και ήταν ο ιδρυτής των μυστηρίων. Οι πρώτοι μαθητές του Ερμητισμού υιοθέτησαν τα ονόματα των δασκάλων τους και αυτή η συνήθεια πέρασε από γενιά σε γενιά μυημένων μέχρι την ιστορική εποχή."

    Τα Ερμητικά κείμενα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/02/blog-post_2339.html#ixzz49eBVmQiH

    Πάντως έτσι κι αλλιώς πρέπει να πούμε κάποια στιγμή λίγα πράγματα και για τα αρχαία ορφικά μυστήρια!

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ας δούμε τώρα την δημιουργία του δεύτερου Θεού, του διττού Δημιουργού, (που μπορεί να είναι ο Δίας/Ζεύς), κατά τον Ερμή πάντα.

    "ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς
    ὑπάρχων, ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς
    τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας
    ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ
    διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.
    ἐπήδησεν εὐθὺς ἐκ τῶν κατωφερῶν στοιχείων [τοῦ
    θεοῦ] ὁ τοῦ θεοῦ Λόγος εἰς τὸ καθαρὸν τῆς φύσεως δημιούρ-
    γημα, καὶ ἡνώθη τῷ δημιουργῷ Νῷ (ὁμοούσιος γὰρ ἦν), καὶ
    κατελείφθη [τὰ] ἄλογα τὰ κατωφερῆ τῆς φύσεως στοιχεῖα,
    ὡς εἶναι ὕλην μόνην.

    ὁ δὲ δημιουργὸς Νοῦς σὺν τῷ
    Λόγῳ, ὁ περιίσχων τοὺς κύκλους καὶ δινῶν ῥοίζῳ, ἔστρεψε
    τὰ ἑαυτοῦ δημιουργήματα καὶ εἴασε στρέφεσθαι ἀπ' ἀρχῆς
    ἀορίστου εἰς ἀπέραντον τέλος· ἄρχεται γάρ, οὗ λήγει·"

    Δηλαδή: Ο Νους, ο θεός, ήταν αρρενόθηλυς, ζωή και φως, και γέννησε με το λόγο άλλον Νου, δημιουργό, που όντας θεός του πυρός και του πνεύματος δημιούργησε επτά Διοικητές, οι οποίοι περιέχουν σε κύκλους τον αισθητό κόσμο. Η διοίκησή τους ονομάζεται Ειμαρμένη. Αμέσως από τα κατωφερή στοιχεία πήδησε ο Λόγος του θεού προς το καθαρό δημιούργημα της φύσης και ενώθηκε με τον Νου-Δημιουργό, γιατί ήταν ομοούσιός του.[2] Έτσι τα κατώτερα στοιχεία της φύσης απέμειναν άλογα, να είναι μόνο ύλη.
    Μαζί με το Λόγο ο Νους-Δημιουργός, που περιέχει τους κύκλους και τους κάνει να στριφογυρίζουν με κρότο[3], έθεσε σε περιστροφή τα δημιουργήματά του και τα άφησε να περιστρέφονται απ’ την απροσδιόριστη αρχή ως το δίχως όρια τέλος. Γιατί έχει αρχή, αλλά όχι τέλος.

    «Ο Ζευς ονομάζεται και Αιθήρ» 

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πού θέλω να καταλήξω:
    Στον πρώτο Λόγο λοιπόν αυτών των συγγραμμάτων φαίνεται οτι ο ίδιος ο Θεός, ο Πατήρ, απεκύησεν Άνθρωπον. Όχι βέβαια τον άνθρωπο της σάρκας και της βαριάς ύλης αλλά τον Άνθρωπο από ζωή και φως, την του Πατρός εικόνα έχοντα. Τον Ουράνιο Άνθρωπο!
    Και του παρέδωσε όλα του τα δημιουργήματα.

    12] "Ο δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν Ἄνθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου· περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων· ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε ‹τε› τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, [13] καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός· γενόμενος ἐν τῇ δημιουργικῇ σφαίρᾳ, ἕξων τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν, κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα, οἱ δὲ ἠράσθησαν αὐτοῦ, ἕκαστος δὲ μετεδίδου τῆς ἰδίας τάξεως· καὶ καταμαθὼν τὴν τούτων οὐσίαν καὶ μεταλαβὼν τῆς αὐτῶν φύσεως ἠβουλήθη ἀναρρῆξαι τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων, καὶ τὸ κράτος τοῦ ἐπικειμένου ἐπὶ τοῦ πυρὸς κατανοῆσαι."

    Και ο πατέρας όλων, ο Νους, που είναι ζωή και φως, γέννησε τον άνθρωπο, ίσον με τον εαυτόν του, τον οποίο και αγάπησε ως γέννημα δικό του. Κι ήταν πανέμορφος ο άνθρωπος γιατί είχε την εικόνα του πατέρα του. Επειδή ο θεός αγάπησε την ίδια του τη μορφή, του παρέδωσε όλα του τα δημιουργήματα.
    Και ο άνθρωπος αφού κατενόησε την κτίση του Δημιουργού μέσα στη φωτιά, σκέφτηκε να δημιουργήσει και αυτός. Και ο πατέρας του συγχώρησε αυτό που έκανε στη σφαίρα της δημιουργίας στην οποία είχε κάθε εξουσία. Κατανόησε του αδελφού τα δημιουργήματα και αγάπησαν αυτόν και ο καθένας του μετέδιδε τις γνώσεις της δικής του τάξης. Και αφού κατανόησε την ουσία τους και αφού μετάλαβε της φύσης τους, θέλησε να σπάσει την περιφέρεια των κύκλων, για να κατανοήσει τη δύναμη αυτού που κυριαρχεί μέσα στη φωτιά.

    Ένα αξιοπρόσεκτο σημείο, που το εντοπίζουμε αμέσως από τον πρώτο Λόγο, τον Ποιμάνδρη, είναι οτι η ύλη είναι άνευ αρχής και υπάρχει ανεξαρτήτως του Θεού. Δεν πρόκειται επομένως για τον Θεό των Εβραίων, που είναι ποιητής και προϋπάρχων της ύλης.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική μου άποψη για την ιστορικότητα του Ερμού του Τρισμέγιστου, είναι ότι δεν επρόκειτο για ένα υπαρκτό πρόσωπο αλλά για ένα σύνολο γνώσεων που προήλθαν από αρχαιότερες εποχές και αποδόθηκαν σε ένα "πρόσωπο", με θεϊκό κύρος. Με την ίδια λογική που οι σύγχρονες θρησκείες θεωρούν θέσφατα (ή θεόπνευστα) τα ιερά τους βιβλία (Αγία Γραφή, Κοράνι, Βέδες, κτλ), ώστε να αποκτήσουν αδιαμφισβήτητο κύρος, έτσι και τότε οι διδασκαλία μεταβλήθηκε σε θέσφατη, επειδή αποδόθηκε σε έναν θεό (Θωτ-Ερμή).
      Αυτό όμως δεν αίρει την αξία αυτών των γνώσεων, οι οποίες με διάφορους τέτοιους τρόπους καταφέρνει να διασώζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, για να καθοδηγεί την ανθρωπότητα πνευματικά. Η απώλεια ή η λήθη αυτών των γνώσεων, οδηγεί στην παρακμή ενός πολιτισμού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  61. Παρα πολλες πληροφοριες σε αυτο το αναψυκτηριο σου Λυκιε, αδυνατο να σχολιαστουν ολες.Θα σχολιασω μερικες μονο και το ονειρο της Δαφνης στο τελος.

    Καταρχας ας προσεξουμε την φαντασια μας. Ειναι πολυ πλουσια και μπορει να ειναι μια μεγαλη δυναμη, αυτο ομως ειναι πολυ επικινδυνο. Η φαντασια ειναι μια τεραστια παγιδα, ισως το μεγαλυτερο εμποδιο του ανθρωπου για να βρισκεται εκει που πρεπει, στο παρον. Και αυτο ακριβως θα συμβει εαν πιστεψουμε σε αυτην βαθια, δινοντας της ετσι αρκετη ενεργεια. Επομενως, πχ στα "ταξιδια" αυτα δεν προκειται να συμπλευσω (μπου, ξενερωτε). Προσοχη παιδια, ξεφευγουμε και τον χανουμε τον "μιτο"

    "1. Το καλό /κακό σε σχέση με το Αγαθό. Φαίνεται πως μάλλον το καλό ταυτίζεται με το Αγαθό. Κι ο λόγος που βρίσκεται σε ζεύγος αντιθέτων με το κακό είναι για να επιλέξουμε εμείς, ο καθένας μας, στον πλανήτη αυτόν της ελεύθερης βούλησης. Είναι έτσι; "

    Το Αγαθο οπως μας ειπε ο Λυκιος, ανηκει σε ανωτερο κοσμο, ειναι χαρακτηριστικο του Θεου-Πηγη-Απολυτο. Στα ανθρωπινα μεγεθη δεν ισχυει ακριβως. Εμεις υπακουμε σε αλλα μεγεθη, αυτα του δευτερου θεου-δημιουργου, τον διττο Θεο, πες τον Δια(διαιρει)-Ζευ(ενωνει), ή οπως αλλιως. Στοχος σου ειναι να βιωσεις ολες τις πολικοτητες. Ειναι σημαντικο αυτο. Το να βιωσεις τον αλλο πολο, δεν ειναι κακο. Ειναι απλα ο αλλος πολος. Αν επιθυμεις να ανελθεις και να βιωσεις το Αγαθο που ειναι υπερανω του κοσμου μας, δεν υπαρχει αλλος τροπος. Το γνωριζεις ως γυναικα (στις γυναικες ειναι συνηθεστερο να επικρατει το γιν-θηλυκο στοιχειο) αλλωστε μεσα σου, ετσι δεν ειναι; Δεν υπαρχει ενα κομματι της ψυχης σου (συμπλεγμα) που δεν εχεις αναγνωρισει; Ειναι αυτο ακριβως που προβαλλεις ερωτικα στον συντροφο ή σε επιπεδο συμβολου σε φετιχ και ειναι αυτα που συζητας στα κους κους στα ανακλιντρα μετα απο μερικα ποτα με την φιλη σου. Ο αλλος πολος. Νομοτελειακα θα εκφραστει. Στο χερι σου να επιλεξεις αν θα γινει συνειδητα και με ελεγχο απο εσενα ωστε να τον ενσωματωσεις αρμονικα ή ανεξελεγκτα. Αυτο που εκ πρωτης οψεως σου φαινεται καπως αυταρχικο, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα οι πρωτες αποπειρες γνωριμιας με τον αρσενικο πολο (γιανγκ). Συνεχισε, με την συχνη εφαρμογη επερχεται η κατακτηση, μην φοβασαι να φανεις και λιγο δυσαρεστη.

    "2. "Έβαλαν λυτούς και δεμένους να ανακαλύψουν τον Αχιλλέα. Καθότι ήξεραν ότι χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν τον πόλεμο....τον ανακάλυψε η "πονηρή αλεπού" ο Οδυσσέας (οι Αγγλοσάξονες) κάθε ήρωας στην Ιλιάδα αντιπροσωπεύει και μια χώρα,εκτός των άλλων..." Αυτό με τους Αγγλοσάξονες κλπ μας έχει εξάψει όλους, φαντάζομαι. "

    Αγγλοσαξονες στην εποχη του Ομηρου; Ο Ομηρος τραγουδαει τους Αγγλοσαξονες; Οχι, φυσικα. Η θεωρια κρατων ειναι της Τζιροπουλου νομιζω, και ισχυριζεται πως ο Προμηθεας συμβολιζει τον ελληνισμο. Ομως υπαρχει οντως βασιμη σκεψη πισω απο αυτην την αποψη. Πως οι επιδοξοι πλανηταρχες αυτου του κοσμου (εστω Αγγλοσαξονες) χρειαζονται τον Αχιλλεα (Ελληνες), για να κερδισουν τον πολεμ ή εστω να διατηρησουν την εξουσια. Αυτο ναι ισχυει, τα αλλα οχι. Ωστοσο, οταν λεμε ελληνισμο αναφερομαστε στον Αδαμικο και προαδαμικο ανθρωπο. Μιλαμε για ανθρωπους που εχουν την δυνατοτητα να προχωρησουν στην θεωση και ανθρωπους που δεν την εχουν (ακομα;). Αλλα ειπαμε αυτο να μην το λεμε

    3. Ρουτηλιοι κρυσταλλοι, τελλουριακα ρευματα κτλ.
    Ναι υπαρχουν γραμμες Ley στον πλανητη που εχουν να κανουν μεταξυ αλλων με τη ζωτικοτητα και μπορουν να χειραγωγηθουν. Οχι, κανεις μας δεν ξερει να τις χρησιμοποιησει. Πιθανον να το ξερει μονο η ελιτ και να εφαρμοζει αυτην την γνωση πανω μας, τις μελετουν δεκαετιες τωρα. Οι αρχαιοι το γνωριζαν και εφτιαξαν καταλληλα τους ναους τους. Εδω θελει προσοχη γιατι υπαρχουν δυο ποιοτητες, εξ ου και οι αντιστοιχοι ναοι που ηταν αφιερωμενοι αντιστοιχα σε θεοτητες του κατω κοσμου. Εκει η ενεργεια δεν ευνοει την ζωη. Το δια ταυτα, ας μην παιζουμε με αυτες, γιατι μαλλον θα κανουμε κακο στον εαυτο μας. Νομιζω ειχε γραψει αναλυτικα και κατανοητα ο Λυκιος, δεν θυμαμαι ομως που.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Οπως ας μην παιζουμε με μαγειες, διοτι εχουν τεραστιο βαθμο επικινδυνοτητας. Κανεις μας δεν ειναι διατεθειμενος να θυσιασει την ζωη του στην υπηρεσια τετοιων δυναμεων. Οι αρχαιοι ειχαν την γνωση, και παλι ομως τοσοι ανθρωποι και ιδιαιτερα γυναικες (ιερειες) αφιερωναν την ζωη τους στην υπηρεσια τους. Σκοπος της ζωης μας ειναι η βιωματικη εμπειρια ολων των πολικοτητων, διοτι μονο ετσι επερχεται η ωριμανση και η σοφια. Και αυτο μπορει να επιτευχθει μονο ζωντας την ζωη.

    Τωρα στα του ονειρου. Η γλωσσα που ομιλει το υποσυνειδητο δεν ειναι αυτη των λεξεων και του λογου, αλλα των εικονων, συμβολων και των συναισθηματων. Γι αυτο και καθε ονειρο ειναι ατομικο και η ερμηνεια του υποκειμενικη. Ομως υπαρχει πληθωρα κοινων αποσυμβολισμων, διοτι λιγο-πολυ οι ανθρωποι μοιαζουμε. Το φετιχ πχ δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα συμβολο, που εχει πανω του μια ψυχικη ενεργεια που εχει αποκτησει απο την προβολη μας πανω του ενος ψυχικου κομματιου (συμπλεγματος) που δεν εχουμε συνειδητοποιησει. Η ανακτηση αυτων των κομματιων ειναι εκ των ων ουκ ανευ στην πορεια μας προς ολοκληρωση και γινεται με την ανασυρση τους στο συνειδητο μας νου. Ο ονειρικος τροπος ειναι ενας κυριος τροπος επαφης με τα βαθυτερα μερη της ψυχης και ολοι πρεπει να το κανουμε ως ψυχαναλυτικη πρακτικη

    Παρενθεση. Φυσικα και ο Ηρακλης ως Ηλιακος θεος ειναι συμβολισμος του ανθρωπου και της πορειας του. Μεσα απο την εφαρμογη του προτυπου του Ηρακλη ο ανθρωπος καθισταται Ηρωας και μετα ημιθεος, μια εννοια (του Ημιθεου) που στον ελληνισμο ειναι δυνατοτερη ακομα και απο την εννοια του θεου,αν και φαινομενικα ατοπο. Ο ανθρωπος ο ιδιος μπορει να γινει Ηρακλης (που θα ελευθερωσει τον Προμηθεα). Θα ελεγες τον Ηρακλη λοιπον καλο,πειθηνιο,συμμορφουμενο στους πσντες; Το οτι ο Ηρακλης ειναι αγαθος μεσα του στην ψυχη του, δεν σημαινει πως επι αδικων (οπου τους κρινει ετσι),δεν θα βγαλει το ροπαλο του και θα τους "φυτεψει" κατω. Ο Σουπερμαν (man of steel) αυτο το προτυπο απεικονιζει.Κλεινει η παρενθεση.

    Το ονειρο δεν ηταν συνειδητο ονειρεμα,μεταξυ αλλων δεν ειχε ελεγχο πραξεων, δεν προηγηθηκε γεγονος αφυπνισης εντος του ονειρου. Ωστοσο, το συνειδητο ονειρεμα συνηθως επιτυγχανεται προοδευτικα, θελει 10-15 μερες επιμονης. Τις πρωτες μερες παρατηρουνται πιο ζωηρα ονειρα. Ο καθενας (σχεδον ο καθενας αλλα ειπαμε να μην το λεμε) μπορει να το επιτυχει. Συντομα, απεφυγε αλκοολ, τροφες που βαρυστομαχιαζουν (πχ πολλα κοκκινα κρεατα) και εφαρμοοσε συχνα και καθημερινα ενα τρικ αυτες τις μερες ωστε να σου "βγει" απο συνηθεια και στο ονειρο, ενα τρικ που θα ξερεις συνεχως και βαθια μεσα σου πως ειναι το συμβολο πως ονειρευεσαι. Τα συνηθισμενα τρικ ειναι: Να κοιτας το ρολοι σου συνειδητα και οχι μηχανικα εις διπλουν αφου εστιασεις το βλεμμα σου στο ενδιαμεσο καπου αλλου. Στο αστρικο η ωρα που θα δεις (αν εχεις δεικτες) θα ειναι διαφορετικη. Αν εχεις ηλεκτρονικο, θα σου βγαζει κινεζικα. Σαφεστατο και αμεσο γεγονος ταρακουνηματος και συνειδητοποιησης πως ονειρευεσαι, και αμεση μεταβαση σε συνειδητο ονειρεμα. Επισης μπορεις να κοιτας τις παλαμες και τα δαχτυλα σου (φαινονται διαφορετικα μεσα), ή να κανεις αυτο που εκανα και εγω που βαριομουν ακομα και αυτες τις κινησεις. Μπορεις να ερωτας συχνα αυτες τις μερες στον ξυπνιο σου: "Μηπως ονειρευομαι; Πού το ξερω;" και να αφηνεις λιγα δευτερολεπτα βιωματος του ερωτηματος. Οταν επαναλαβεις το ερωτημα "μεσα στο ονειρο" εχεις δυο επιλογες επιβεβαιωσης. Ειτε κοιτας ρολοι ή χερια ειτε απλα το ξερεις. Διοτι αν ρωτας και ειλικρινα δεν ξερεις, ΤΟΤΕ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το περιεχομενο του ονειρου.Δεν ειναι ιδιαιτερα υποκειμενικο, ειναι κλασσικο προτυπο ονειρου που ειναι και ψυχολογικο τεστ. Παει ως εξης, μπορουν να το κανουν ολοι, το πλεονεκτημα σου ειναι πως οι απαντησεις σου ειναι αυθεντικες γιατι ερχονται κατευθειαν απο την πηγη

    "Περπατας στο δασος(με ποιον/ποιους;), Βλεπεις ενα ζωο (τι ζωο;τι κανεις;), Περπατας βαθυτερα στο δασος, φτανεις σε ενα ξεφωτο και βλεπεις το ονειρικο σου σπιτι. (περιεγραψε το, τι μεγεθος εχει, εχει φραχτη;) Μπαινεις μεσα, πας στην τραπεζαρια (περιεγραψε τι βλεπεις πανω και γυρω απο το τραπεζι), Βγαινεις απο το σπιτι απο την πισω πορτα και βρισκεις κατω μια κουπα, σταμνα, δοχειο.(περιεγραψε το, απο τι ειναι φτιαγμενο, τι το κανεις;) Απομακρυνεσαι απο το χωρο και βρισκεις τον εαυτο σου να στεκεται στην ακρη ενος "σωματος νερου"(τι σωμα νερου ειναι; πως θα το διασχισεις;)

    Το σπιτι ειναι σαφες και συχνοτατο συμβολο. Η ερμηνεια του πολυσχιδης. Μερικοι λενε πως πχ το μεγεθος συμβολιζει την φιλοδοξια σου, αλλοι την φιλοδοξια σου να λυνεις τα προβληματα σου,αλλοι πως συμβολιζει την οικογενειακη σου ζωη.Δεν πολυσυμφωνω με αυτες τις ερμηνειες, ειναι πληκτικα απλοικες, η τελευταια με την οικογενειακη ζωη πρεπει να ειναι κοντυτερα. Μαλλον συμβολιζει την δικια μας οικογενεια-οικογενειακη ζωη. Ο φραχτης δειχνει αν εισαι κλειστο ατομο ή οχι. Α, τα ατομα με τα οποια περπατας ειναι τα σημαντικοτερα ατομα στη ζωη σου. Σημαντικο αν ξερεις ποιους ειδες. Θα μπορουσε να σημαινει και πως οι ιδιοτητες που εσυ δινεις σε αυτα τα ατομα, να ειναι οι ιδιοτητες ή τα χαρακτηριστικα που θεωρεις εσυ πιο σημαντικα και με αυτα πορευεσαι στη ζωη σου. κοκ. Γενικα μονο εσυ μπορεις να δωσεις τις απαντησεις που ζητας, διοτι εσυ ξερεις καλυτερα τον εαυτο σου, εστω και ενδομυχα. Α θα το παω αλλιως, με τις απαντησεις που εδωσες στο Λυκιο

    "α) Δεν θυμάμαι εάν είχα αντίληψη ότι κοιμόμουν."
    Ναι το προσδιορισαμε αυτο

    "β) Το σίγουρο είναι ότι ξύπνησα την ώρα που προσπαθούσα να αγγίξω αυτήν την μεγάλη φωτεινή μπάλα. Οχι όμως απο αγωνία ή φόβο. Δεν γνωρίζω τί με έκανε να ξυπνήσω. Καθ΄όλη την διάρκεια αυτής της διαδρομής ένοιωθα γενικά όμορφα και γαλήνια, ατάραχη σαν να έπρεπε να επιτελέσω κάποιο σκοπό."
    Νομιζω πως ειδες την πορεια μιας ζωης, ισως της τωρινης ζωης σου, απο το πρισμα της ψυχης σου, που σου επικοινωνει αυτην την γνωση που αναζητουσες, με την γλωσσα του βαθυτερου ψυχισμου σου(του υποσυνειδητου) αυτη των συμβολων,εικονων και συναισθηματων. Η φωτεινη μπαλα ειναι μαλλον το φως στο οποιο μπαινεις σαν πυγολαμπιδα με το οποιο "σουταρεσαι" στην επομενη ζωη. Εαν ειδες το βιντεο που ανεβασα με την "Captain Janeway", η μεταβαση γινεται υπο καθεστως ευχαριστησης. Αλλωστε η ψυχη ηδη βρισκεται σε καθεστως χαρας απο μονη της λογω της αγαθους φυσης της. Ξυπνησες γιατι ολοκληρωθηκε το ονειρο, τι αλλο θα βλεπες, νασαι μωρο στην επομενη ζωη και να κλαις; Ο σκοπος σου ειναι κοινος για ολους μας. Αυτος της αυτεπιγνωσης της υπαρξης σου μεσα απο την βιωματικη εμπειρια και συνειδητοποιηση ολων των διασπαρτων κομματιων της ψυχης σου (συμπλεγματα), και τα οποια θα παρεις πισω ενα-ενα και θα τα ενσωματωσεις.

    "γ) Μάλλον συνοδοιπόροι"
    Το απαντησα πιο πανω

    "δ) Οχι δεν ήταν μαζί μου οι άλλες δύο οντότητες"
    Ναι αυτοι ηταν οι συνοδοιποροι σου στην τωρινη σου ζωη, οχι στο θανατο και στην "επανεμφανιση".

    "ε) Οχι δεν μπήκα μέσα. Ημασταν επάνω στην "ιπτάμενη σανίδα" και παρατηρούσαμε. Μπορώ να σου πώ ότι το λευκό σπίτι με την πυκνή βλάστηση ένοιωθα ότι ήταν δικιά μου παρατήρηση. Σαν να μην το είδαν οι άλλοι δύο. Αυτήν την αίσθηση είχα."
    Ναι απολυτως σωστο. Δικια σου παρατηρηση.

    "στ) Δεν έχω αποτυπώσει διαλόγους. Πάντως ένοιωθα ότι ταυτιζόμασταν"
    Προφανως. Εσυ τους επελεξες.

    "Πάντα μετά απο ένα όνειρο προσπαθώ να εντοπίσω και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Σίγουρα όμως κάτι μου διαφεύγει. Η αλήθεια είναι ότι το συνδυάζω και με άλλα όνειρα πολύ σημαδιακά που έχω δεί τελευταία και τείνω να βγάλω μια κοινή συνισταμένη."
    Να το κανεις
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνηθως στα ονειρα βοηθαει να σκεφτομαστε "Ποια κατασταση απο την πραγματικη ζωη μου θυμιζει αυτο;". Εαν το συναισθημα που ειχαμε στο ονειρο, ταυτιζεται με αυτο που μας προκαλειται απο μια αντιστοιχη κατασταση στην πραγματικη ζωη, τοτε πιθανως η ερμηνεια να ειναι σωστη. Και εδω μας βοηθαει η φορμουλα ερμηνειας ονειρων "Ειμαι-χρειαζομαι". (i am, i need)

      Ας την εφαρμοσουμε στο συμβολο του σπιτιου με την θεωρια πως οντως συμβολιζει την δικια μας οικογενεια-οικογενειακη ζωη. Στο ονειρο λοιπον σχετικα με το σπιτι, γραφουμε σε δυο στηλες, θετικες λεξεις και αρνητικες, εννοιες που δειχνουν "περιορισμο,περιφρονηση,αποφυγη,ζημια". Μετα βρισκουμε το "θεμα" του ονειρου.(συχνα εχει σχεση με την τοποθεσια, οχι παντα ομως) Ας πουμε πως το θεμα του ονειρου ειναι το λευκο σπιτι και ας πουμε πως η σημασια του ειναι οντως η δικια μας οικογενειακη ζωη. Μετα φτιαχουμε προτασεις συνδεοντας αρνητικες λεξεις με το "ειμαι" και θετικες λεξεις με το "χρειαζομαι".

      Η φορμα ειναι: Οσον αφορα το (θεμα), ειμαι (αρνητικη λεξη-εννοια)
      Οσον αφορα το (θεμα), χρειαζομαι (θετικη λεξη-εννοια). Μονο εμεις ξερουμε τις λεξεις-εννοιες αυτες, διοτι ειναι υποκειμενικος ο τροπος που τις βλεπουμε. Κατι θετικο για μενα, μπορει εσυ να το βλεπεις αρνητικα.

      Παραδειγμα, τωρα αυτο ειναι γενικο, διοτι δεν ξερω πως αισθανοταν η Δαφνη οταν το εβλεπε το σπιτι, ουτε πιες λεξεις θα καταταξει στις θετικες και ποιες στις αρνητικες. Οσον αφορα την δικια μου οικογενειακη ζωη, ειμαι απομακρος/ ειμαι ανετοιμος/ειμαι φοβισμενος.
      Οσον αφορα την δικια μου οικογενειακη ζωη, χρειαζομαι ηρεμια/χρειαζομαι ησυχια/απομονωση.
      ΥΓ.Για ερμηνεια απλων συμβολων σχετικα καλος ονειροκριτης ειναι αυτος dreamforth.com.
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΛΗ ΠΕΖΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ- ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΑ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΦΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ.
      ΑΡΚΤΟΣ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΥΡΟΞΑΝΘΗ ΠΕΡΟΥΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ!!! ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΒΡΕ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΚΡΥΑ ΜΟΥΣΙΑ,ΧΕΧΕΧΕΧΕ!
      ΑΡΚΤΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πολύ πεζό βρέ παιδί μου το όνειρο σου... Περίμενα να έχεις πιο δημιουργική φαντασία. Μου χάλασες λίγο την εικόνα σου... Βρέ Λύκαστρε ξανθά και μακριά μαλλιά ;;;;; Πάντως για να στα χάιδευα προφανώς η χαίτη σου θα είναι εντυπωσιακή. Για να σου αποτυπώθηκε τόσο έντονα το βλέμμα μου πρέπει να σου έκανα αρκετή εντύπωση. Ο φόβος για μένα είναι κάτι επιδερμικό, δεν με αγγίζει εύκολα... Πάντως εάν με ήξερες σίγουρα το όνειρο σου θα είχε άλλη τροπή! Η νύχτα πέφτει για τα καλά και σε λίγο θα βρισκόμαστε στα χέρια του μορφέα.... Για να δούμε σε ποιούς κόσμους θα βρεθούμε!....... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
      ΔΑΦΝΗ

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. ΜΕΧΡΙ ΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ 1G ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, ΣΕ 6 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΦΩΤΟΝΙΑΚΗ). ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 ΩΡΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
    ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΙΟΥΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=0-3hKtUafvA
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΜΕ ΑΗΔΙΑΖΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ...ΧΑΧΑΧΑ!
      ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ, ΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ. ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ
      https://www.youtube.com/watch?v=eAxzbM-uZOw
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  68. ΟΥΑΚΚΚ! ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ!!!!ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ KLAIN MAIN! ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΦΩΤΟΝΙΑΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!ΤΈΛΟΣ!
    ΜΕ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑΑΑΑΑΑΑ!
    (ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΔΕ Σ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΣΤΟΙΧΟ)
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΜΑΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝ DECK CONTROL ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΑ MANUALS ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ. ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ. ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΙΖΩΝΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΡΦΟΦΑΣΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΝΕΡΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ? ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΡΑΚΤΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ. ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ, ΤΗΝ ΠΡΥΜΝΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ. Η ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΠΟΣΒΕΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΟΡΑΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΣΙΑΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ, ΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΙΚΗ ΡΟΗ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΟΚΑΜΠΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΨΥΧΡΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΡΙΖΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΜΒΟΛΙΚΗΣ ΥΠΕΡΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΖΜΩΤΙΚΟΥ SURPRESSING B56JL7009 ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΩΣΗΣ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΥΡΒΩΔΕΙΣ ΡΟΪΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. ΤΑ ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ...
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ
    Αυτά περίμενα εγώ από αυτούς όταν ονειρευόμουν και προσπαθούσα να είναι αγαπημένοι; Όταν παρακαλούσα τον Στοχαστή να μην τους πειράζει γιατί γίνεται εδώ μέσα μια σπουδαία διανοητική απόπειρα συμπλήρωσης του παζλ της Δημιουργίας; Να τα φορτώσουν όλα στον κόκορα και να γράφουν επιστημονική φαντασία; Και να παρασύρουν και το τόσο σοβαρό αυτό κορίτσι, την Δάφνη μας, σε διαστρικά ταξίδια της πλάκας; Και να το διασκεδάζει και ο Λύκιος, αγοράκι γαρ κι αυτός;
    Αλλά λέω, ας χαρούν! Αναψυκτήριο είναι, ας παίξουν.
    Όμως τί βλέπω στην επόμενη ανάρτηση;
    Ώστε αυτό είναι το όραμα τους για την Ελλάδα; Μια στρατιωτική δικτατορία που θα λύσει όλα τα προβλήματα; Αυτό ήταν λοιπόν;;;
    Γι αυτό κι εγώ θα σας βάλω δύο ολοστρόγγυλες κουλούρες και ένα 10 με οξεία στον Ελεύθερο Στοχαστή για τον κόπο του, τον ζήλο του, την προσήλωση του, τον σύνθετο φιλοσοφικό του στοχασμό. Ναι, χίλιες φορές να τρώω Γκουρτζίεφ στη μάπα όλη μέρα.

    Βεβαίως θα πει ο αγαπητός μας Λύκιος ως διαχειριστής: Και ποιός σε έβαλε εσένα Κοκκινοσκουφίτσα μας, κριτή και βαθμολογητή των συνδαιτυμόνων του Καταχθόνιου Δαίμονα; Ρισκάρω τις παρατηρήσεις του. Εξ άλλου κι εγώ στο αναψυκτήριο βρίσκομαι και δικαιούμαι των προνομίων. Και μην ξεχνάμε τα μαθήματα θάρρους που πήρα τον τελευταίο καιρό εδώ μέσα από όλους σας. Δοκιμάζω το Γιάνγκ μου!!! Κάνω ...τις πρώτες απόπειρες γνωριμίας μαζί του, όπως μου συνέστησε ο εκλεκτός μου φίλος Στοχαστής.

    Φυσικά σας πειράζω!! Είπα να παίξω κι εγώ λίγο σ' αυτό το αναψυκτήριο, αφού πρώτα διάβασα τα μαθήματα μου στο άδειο ανάκλιντρο της Δάφνης, και σε λίγο θα τα μεταφέρω σε σχόλιο. Όχι για σας που τα ξέρετε αλλά για τυχόν φίλους του Καταχθόνιου Δαίμονα που βρίσκονται στο ίδιο γνωσιακό επίπεδο με μένα και θα τους ενδιέφεραν. Για το ΠΛΕΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Και βέβαια αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, δικαιούσαι τα προνόμια που έχουν και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες!

    Καλοδεχούμενη η κριτική σου και την αποδέχομαι ως δίκαια.
    Η αλήθεια είναι ότι το Αναψυκτήριο από την φύση του, επιτρέπει κάποια διαλείμματα αναψυχής, που όμως κι αυτά κρατούν λίγο. Είναι αναγκαία για δυο λόγους. Πρώτον διότι προσφέρουν σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συνδαιτυμόνων, αφού εξωτερικεύουν πλευρές τους οι οποίες με άλλο τρόπο δεν θα μπορούσαν και δεύτερον, χαλάρωση από τον "εξαναγκαστικό" τρόπο να γράφουν βαθυστόχαστες αναλύσεις.
    Δεν είναι κακό το χιούμορ και η φαντασία, στο επίπεδο και τον τρόπο που υλοποιείται από τους φίλους μας. Ας ανεχτούμε αυτό το μικρό διάλειμμα. Παρόλα αυτά, οι συζητήσεις μας συνεχίζονται και συμμετέχουν όσοι έχουν το κέφι.

    Οι απόψεις για στρατιωτικό πραξικόπημα, γιατί να είναι εξ αρχής απορριπτέες; Χωρίς να παίρνω θέση, οφείλω να εξετάζω όλες τις εκδοχές που μπορούν να επιφέρουν μια λύση από το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Από αυτή την οπτική και μια στρατιωτική δικτατορία είναι υπό εξέταση, καθώς έχει θετικές και αρνητικές πλευρές, οι οποίες πρέπει να σταθμιστούν. Εξάλλου και η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, δεν απέχει από το να χαρακτηριστεί ως μια πολιτική δικτατορία. Όμως είναι ευκολότερο να απορρίπτουμε προτάσεις (λόγω ιδεοληψιών ή πεποιθήσεων), αλλά πιο δύσκολο είναι να προτείνουμε κι εμείς μια λύση. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο και χρειάζεται λύση.

    Και κάτι για το τέλος:
    Όταν γράφουμε τις απόψεις μας και δεν ανταποκρίνεται κανείς σε αυτές ώστε να προκύψει διάλογος, δεν σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές δεν διαβάστηκαν και δεν προβλημάτισαν. Για πολλούς λόγους κάποιος μπορεί να μην θέλει να απαντήσει (ή να μην μπορεί). Δεν σημαίνει λοιπόν, ότι οι σκέψεις μας πήγαν στον ...βρόντο! Κάποια μηνύματα και κάποιες γνώσεις δεν χρειάζονται απάντηση, λειτουργούν αυτοτελώς.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    Υ.Γ. Περιμένουμε να διαβάσουμε για το πλέγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΑ. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ! ΤΕΡΜΑ Ο ΚΟΚΚΟΡΑΣ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!
    ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΞΟΦΛΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟΝ ΛΌΓΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Διαβάζοντας το τελευταίο σχόλιο του Λύκιου, με έβγαλε απο την "καρέκλα της σκέψης" (αυτήν που μας βάζανε στον παιδικό σταθμό.....) στην οποία θρωνιάστηκα αυτοβούλως, γιατί θεώρησα ότι πρέπει να απαντήσω σε ερωτήματα του φίλου μας του Λύκαστρου που έχουν να κάνουν με αναλύσεις των Ομηρικών Επών, κάτι το οποίο ομολογουμένως δεν έχω εντρυφήσει και θα αρεσκόμουν στο να απαντήσω με απλοϊκές αναλύσεις. Επομένως περιμένω απο τον φίλο μας τον Λύκαστρο να με διαφωτίσει στο ερώτημα του για τον ρόλο του Απόλλωνα στο πόλεμο της Τροίας. Τώρα όσον αφορά για τον φόβο (το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα πολυ ωραίο θέμα προς ανάλυση για όλους) επιφυλάσσομαι να επεκταθώ κάποια άλλη στιγμή λόγω έλλειψης χρόνου. Και κάτι τελευταίο. Εχει σχέση το Πλέγμα με την Ενεργειακή θρέψη και τα ενεργειακά βαμπίρ που διάβασα σε μια άλλη ανάρτηση; Μπορεί και να είναι άσχετα μεταξύ τους αλλά επειδή νοιώθω "μαθητευόμενος μάγος" ακόμα κάνω αυτήν την χαζή ίσως ερώτηση.
    ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. *ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ*

    Στους κύκλους των πιο πρωτοποριακών ερευνητών συζητιέται τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη ότι ο πλανήτης μας περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πλέγμα που συνδέει όλα τα ζωντανά πλάσματα μεταξύ τους και συντονίζει σε μια κοινή συχνότητα τους εγκεφάλους των ανθρώπων.
     Ένας από τους πρώτους ερευνητές-επιστήμονες που παρουσίασαν αυτό το θέμα στο κοινό, είναι ο πολυσυζητημένος (από τις παλαιότερες εμφανίσεις του στο Strange) συνταξιδιώτης μας -όσο και αινιγματικός- Ελληνοαμερικανός ωκεανολόγος και οικοβιολόγος Άγγελος Αριβάνης:

     Στις αρχές του 1980, συνεργάστηκα με το ερευνητικό κέντρο της σύμπραξης των πολυεθνικών εταιρειών C&W, Mercury και Valtec. Αυτές έστηναν το υπερσύγχρονο τότε δίκτυο οπτικών ινών στον Ατλαντικό Ωκεανό και στη Μεσόγειο Θάλασσα, το οποίο σήμερα καθιστά δυνατή την εξελικτική τηλεπικοινωνία των κρατών όλου του κόσμου. 
    Για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό το δίκτυο είναι που επιτρέπει σήμερα π.χ. τη λειτουργία τού Internet. 
    Τα ειδικά καλώδια περνούν μέσα από τη θάλασσα και διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις ωκεανού, οπότε οι εταιρείες χρειάζονται τη βοήθεια πολλών «θαλάσσιων» ειδικών επιστημόνων για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη σειρά από προβλήματα. (Δεν θεωρώ απαραίτητο να τα αναλύσω, διότι πρόκειται για τεχνικά θέματα, όπως φθορά υλικών, χημικές αντιδράσεις του θαλασσινού νερού με τα πλαστικά και τα μέταλλα των υποθαλάσσιων δικτύων, θαλάσσια «τέρατα», κλπ.) 
    Διεθνείς ομάδες ειδικών δραστηριοποιούνται σε τέτοιες εργασίες (και η επιλογή τους και οι συχνά μυστικοί σκοποί τους είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

    Ως σύμβουλος ωκεανολογικών ερευνών είχα αναλάβει μια πολύ συγκεκριμένη εργασία: τη μελέτη της επίδρασης μιας συγκεκριμένης κατηγορίας θαλασσίων μικροοργανισμών στα καλώδια του δικτύου. Αρχικά, νόμισα ότι κυρίως ενδιέφερε τις εταιρίες να βρεθούν τρόποι να καταπολεμήσουν τη φθορά των καλωδίων, αλλά αργότερα κατάλαβα ότι τους απασχολούσε κάτι τελείως διαφορετικό: αντιμετώπιζαν προβλήματα στη μεταφορά των σημάτων.
     Όταν τα καλώδια περνούσαν από συγκεκριμένες περιοχές, κάθε σήμα που προσπαθούσαν να στείλουν μέσα από αυτά, χανόταν, εξασθένιζε ή γέμιζε παράσιτα. Είχε, όπως λέγαμε, «διαρροή».

     Για παράδειγμα, όταν έστελναν ένα σήμα από τη Νέα Υόρκη στη Λισσαβόνα μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου που περνούσε από το σύμπλεγμα των νήσων Αζόρες, το σήμα έχανε μεγάλο μέρος της ισχύος του ή δεν έφτανε καθόλου. Όταν το έστελναν μέσω μιας τελείως διαφορετικής διαδρομής, πιο βόρεια, στο ύψος της Ιρλανδίας, το σήμα δεν μειωνόταν καθόλου. Ήταν σαν να το «βοηθούσε η διαδρομή», ακόμη και αν το μήκος του καλωδίου διπλασιαζόταν! 

    Αυτό ίσχυε και για τα καλώδια οπτικών ινών αλλά και για τα παραδοσιακά θωρακισμένα καλώδια χαλκού, που στήνονταν τότε με τις υποθαλάσσιες εργασίες. Το πρόβλημα, δεν μου φαινόταν να έχει άμεση σχέση με τις δικές μου ειδικεύσεις στην Οικοβιολογία και την Ωκεανολογία, και στην αρχή απόρησα για τα ακριβή κριτήρια της επιλογής εμού και των συνεργατών μου. 
    Ήταν φανερό ότι το πρόβλημα σχετιζόταν περισσότερο με κάποια άγνωστα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα της ατμόσφαιρας του πλανήτη.

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Όπως διαπίστωσα αργότερα, κάποιοι ειδικοί τεχνικοί των ραδιοεπικοινωνιών και των ραντάρ, γνώριζαν το πρόβλημα και το απέδιδαν στις ηλεκτρομαγνητικές «δίνες» (Vortexes) που εκδηλώνονται σε κάποια σημεία του πλανήτη.
     Τότε νόμιζαν ότι αυτές οι δίνες ήταν τυχαία γεγονότα που παράγονταν από κάποιες ανωμαλίες της επιφάνειας του εδάφους ή του πυθμένα των θαλασσών. 

    Όμως, όπως κατάλαβα αργότερα, οι εταιρείες ήθελαν την άποψή μας, γιατί κάποιοι είχαν παρατηρήσει ότι στις «κακές» διαδρομές, σ' εκείνες δηλαδή που το σήμα είχε διαρροή, αναπτύσσονταν στην επιφάνειά των καλωδίων συγκεκριμένα στρώματα ζωντανών οργανισμών, ενώ στις «καλές» διαδρομές, εκεί που το σήμα περνούσε ισχυρό, τα καλώδια έμεναν τελείως καθαρά.

     Επειδή υπήρχε η υπόνοια ότι κάποιοι ζωντανοί οργανισμοί ίσως επηρεάζουν ή μπλοκάρουν τα μαγνητικά πεδία, ζήτησαν τη συνεργασία ειδικευμένων ερευνητών με σκοπό να διαπιστώσουν αν για τη δυσκολία της επικοινωνίας δεν ευθυνόταν μονάχα κάποιο ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο, αλλά και κάποιο άγνωστο θαλάσσιο ζωικό είδος που εμφανιζόταν σε συγκεκριμένους τόπους του βυθού. 
    Χωρίς τότε να το συνειδητοποιήσει κανένας μας, είχαμε ήδη πιάσει την άκρη του νήματος που αργότερα μας οδήγησε εμένα και αρκετούς άλλους σε.. 

    ..μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών: 
    ότι γύρω από τον πλανήτη μας υπάρχει ένα τεράστιο ενεργειακό «Πλέγμα», που επηρεάζει όχι μόνο την ατμόσφαιρα και τον καιρό ή τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και τη ζωτική ενέργεια και τη σκέψη των ζωντανών οργανισμών και των ανθρώπων! 


    Στην επιφάνεια της Γης υπάρχει ένα «αιθερικό» Πλέγμα μεταφοράς και διάδοσης της ενέργειας, το οποίο προκαλεί τη συγκέντρωση αυτής της ενέργειας σε συγκεκριμένους τόπους και δεν επιτρέπει τη διάχυσή της σε άλλους. Αν κάποιο καλώδιο διασταυρώνεται με κάποια συγκεκριμένη μεγάλη «γραμμή» του Πλέγματος, τότε το σήμα που κυκλοφορεί μέσα στο καλώδιο, είτε είναι φωτονικό είτε ηλεκτρικό, προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό, να ακολουθήσει τη γραμμή, και έτσι προκαλεί στάσιμα κύματα και παρεμβολές.
    Η πρώτη διαπίστωσή μας ήταν ότι το Πλέγμα δεν προκαλούσε μόνο την παρέκκλιση της μαγνητικής ή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και της ζωτικής ενέργειας, (και, όπως εντοπίσαμε αργότερα, και της λεγόμενης πνευματικής ή «ψιονικής» ενέργειας, επίσης). Για αυτόν τον λόγο, στα καλώδια που είχαν παρεμβολές αναπτύσσονταν ασυνήθιστα στρώματα μικρο-οργανισμών, ενώ τα άλλα καλώδια ήταν καθαρά.

    Το συμπέρασμά μας ήταν και είναι ότι όλες οι διαφορετικές ενέργειες μάλλον στην πραγματικότητα είναι μία ενέργεια! Μία, ας την πούμε, βασική ενέργεια, η οποία εξαιτίας διαφόρων γεωμετρικών ανασχηματισμών συχνότητας και διαμόρφωσης, μεταλλάσσεται στις ενέργειες που γνωρίζουμε: 

    Όταν κινείται μέσα σε μέταλλα γίνεται ηλεκτρισμός ή μαγνητισμός, όταν περνά στο ζωντανό σώμα γίνεται βιοενέργεια, στο κενό είναι φωτόνια, στον αέρα είναι ήχος, κλπ. Φυσικά, αυτό είναι ένα άκρως αιρετικό συμπέρασμα. 

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτός ο ανασχηματισμός συνεχίζεται ακόμη και στα μη υλικά πεδία, όπως αυτό της πληροφορίας, όπου έχουμε τη δημιουργία «σκεπτομορφών» ή «memes» -μιμς, όπως τα ονομάζουν οι εξελικτικοί βιολόγοι σήμερα- και τελικά του πεδίου της «θέλησης», το οποίο είναι το πνευματικό πεδίο, όπου έχουμε τη δημιουργία ζωντανών οντοτήτων ή συνειδήσεων. Καταλαβαίνετε ότι αυτές οι θεωρήσεις αγγίζουν τα όρια του αποκρυφισμού.
    
Εμείς, μεταξύ μας, τη βασική αδιαμόρφωτη ενέργεια την ονομάζαμε «The Force», γιατί εκείνη την εποχή οι κινηματογράφοι έπαιζαν το Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων), στο οποίο οι διαστημικοί Ιππότες Τζεντάι χρησιμοποιούσαν τη «δύναμη» (Force), η οποία έρεε μέσα σε όλα τα ζωντανά πλάσματα, για να πετύχουν απίστευτα κατορθώματα, («May the Force Be With You»). 

Ένας άλλος μετασχηματισμός της ενέργειας παράγει την «ύλη», όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ύλη παράγεται από τη «συμπύκνωση» της ενέργειας, από τη συμπίεση μεγάλων ποσοτήτων της σε ένα σημείο του χώρου και την πτώση της σε χαμηλότερο κραδασμό, δηλαδή σε χαμηλότερη συχνότητα. (Ακριβώς αυτό που περιγράφει η εξίσωση e=mc^2.)

Η συμπύκνωση -ή το σταμάτημα- της ενεργειακής ροής, η μετατροπή δηλαδή της ύλης σε ενέργεια, την οποία ονομάζαμε χαριτολογώντας «αλχημική συμπύκνωση», γίνεται ήρεμα, χωρίς βίαιες εκδηλώσεις, (και μου θυμίζει τη σύλληψη του σπερματοζωαρίου από το ωάριο). Αλλά η απελευθέρωση της ενέργειας από την ύλη, προκαλεί πάντα ένα βίαιο σοκ, ανάφλεξη, κρότο, τρόμο, κλπ.
     Εγώ, εσύ, όλοι μας, είμαστε αυτή η ενέργεια που έχει συμπυκνωθεί ήρεμα σε ύλη, και θα μετατραπούμε πάλι κάποια στιγμή σε ενέργεια, με μία βίαιη εκφόρτιση που ονομάζουμε θάνατο. 

    http://erevnw.blogspot.gr/2013/09/o_18.html

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ένα μικρό διαλειμματάκι για μια βόλτα και λίγη πεζοπορία, κατά το "νους υγιής εν σώματι υγιεί."
    Και μετά τα σπουδαία!!
    Χαχαα εσείς τα ξέρετε όλα αυτά, δεν είναι για σας, το είπα πριν.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Η ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

    Στα "τελλουρικά ρεύματα" ρέει ένα μίγμα ηλεκτρομαγνητικής και αιθερικής ενέργειας. Οι διασταυρώσεις τουλάχιστον δυο τέτοιων αρτηριών ή ενεργειακών τελλουρικών γραμμών, χαρακτηρίζονται, στις  παραδόσεις όλου του κόσμου, ως τόποι δύναμης ή ιεροί χώροι ή άβατα . Είναι περιοχές όπου ο ίδιος ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη και η ενέργεια δεν συμπεριφέρονται με τον "φυσιολογικό" τρόπο που γνωρίζουμε. Συνήθως γίνονται αντιληπτές από το έντονο λευκό φως που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο. Τόσο ώστε να είναι δυνατόν να προκληθούν ακόμα και ελαφρά επιδερμικά εγκαύματα. Ένα τυπικό τέτοιο παράδειγμα είναι η κορυφή του Λύκαιου όρους στην Αρκαδία, που εθεωρείτο και τόπος γεννήσεως του Διός.  Άλλωστε το ίδιο το όνομα του όρους σημαίνει έντονο φως. παραγόμενο από τη ρίζα Λυκ (λατινικό Lux , που προφανώς προσέλαβε το Ελληνικό Λάτιον που ίδρυσε ο Ηρακλής, από τον ιερό  ποταμό Λούσιο της Πελλοπονήσου) που σημαίνει φως.

    Οι επιρροές αυτές, ηλεκτρομαγνητικής κυρίως φύσης, οπωσδήποτε επηρεάζουν  αρνητικά ή θετικά  τις αισθήσεις των ανθρώπων που τις δέχονται, με απρόβλεπτες συχνά συνέπειες. Ετούτη η γνώση υπήρξε κτήμα όχι μόνον των αρχαίων Ελλήνων αλλά και των συγγενικών τους φύλων, όπως ήταν οι Κέλτες και οι Γαλάτες της προϊστορικής Δυτικής Ευρώπης, καθώς, κατά τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, ο Κέλτης και ο Γαλάτης ήταν γιοι του Ηρακλή.    Οι Κέλτες, τα κανάλια δύναμης τα αποκαλούσαν, πολύ απλά και περιγραφικά, "φίδια" (woivre).  Η ίδια περιγραφική ονομασία χρησιμοποιήθηκε για να εξηγηθούν υπόγεια ρεύματα, διαφορές στα γεωλογικά στρώματα και γεωλογικές μαγνητικές ιδιότητες. Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να ενταχθούν και τα φίδια της ελληνικής μυθολογίας. Αυτά που έπνιξε στην κούνια του ο Ηρακλής, ο Πύθων που σκότωσε ο Απόλλωνας, μέχρι τον πατέρα, κατά μια εκδοχή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά τον  Ψευδικαλισθένη, στην "Ιστορία  Αλεξάνδρου   του  Μακεδόνος" ή  "Η   Φυλλάδα του  Μεγαλέξαντρου". Αλλά και στη σύγχρονη μας εποχή, ας μην ξεχνάμε τα κατά τόπους "φιδάκια της Παναγίας", όπως τα παγκοσμίως γνωστά, στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, στην Τήνο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, που εμφανίζονται τον Δεκαπενταύγουστο σε εκκλησίες, αφιερωμένες στην Παναγία. Γνωστή είναι η θεά με τα φίδια της Κνωσού,  ο όφις του Ασκληπιού, ο Πύθων  των Δελφών και τα φίδια που ελίσσονται γύρω από τον Πυθικό τρίποδα.

     Η έλιξ και το φίδι σε σπείρα είναι τα αρχαία σύμβολα των γεωενεργειακών ρευστών. Εκεί, πολλές φορές δημιουργούνται είτε θετικοί  (καλοσύνη) ενεργειακοί κραδασμοί ,  είτε αρνητικοί (φόβος).

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Όλοι οι μύστες, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, θεωρούσαν τον πλανήτη γη, ζωντανή οντότητα. Όχι μόνον ο Ορφέας και ο Πυθαγόρας, αλλά και άνδρες σαν τον Γκαίτε και τον Ρούντολφ Στάινερ. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η επιφάνεια του πλανήτη μας πάλλεται ρυθμικά σαν μια γιγάντια καρδιά και ανασηκώνεται περίπου 2 μέτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα συστέλλεται. Για τους αρχαίους Έλληνες η Γαία όχι μόνον είναι ζωντανή, αλλά έχει και νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με το μαγνητικό της πεδίο, με κομβικά σημεία ενέργειας, παρόμοια με τα σημεία βελονισμού που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για μια ακόμα ένδειξη ότι ο κάθε μικρόκοσμος αντανακλά την εσωτερική τουλάχιστον, μορφή και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μακρόκοσμου. Οι ευθείες γραμμές μεταφοράς ενέργειας, γνωστές σήμερα ως τελλουρικά ρεύματα, όταν είχαν σχέση με μια θετική για τον άνθρωπο δύναμη, συμβολίζονταν από φίδι ή δράκο. Ανάλογο συμβολισμό πρέπει να έχουν τα φίδια που περιελίσσονται στο κηρύκειο του Ερμή και στη ράβδο του Ασκληπιού. Όμως έχουμε και τούς δρακοκτόνους Απόλλωνα, Βελλερεφόντη, Περσέα και άγιο Γεώργιο που συνδέουν το ερπετό με τη θετική ενέργεια.  Γι' αυτό ο Απόλλων  καταδικάζεται  από  τούς θεούς  μετά  το φόνο του Πύθωνος, ενώ οι παραδόσεις των Κινέζων θεωρούν έγκλημα τον φόνο του  Δράκοντος.
    Στα τέμπλα των ορθόδοξων εκκλησιών υπάρχουν πάντα παραστάσεις δράκων, οι οποίοι επιβουλεύονται τους ανθρώπους.  Μάλιστα στο Βιβλίο του Ενώχ , αναφέρεται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ , ως ο επιβλέπων τους δράκοντες.  Δεν υπάρχουν θετικοί , παρά μόνο αρνητικοί δράκοι στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Από τα παραπάνω καθίσταται φανερό ότι οι ‘δράκοι’ φαίνεται να είναι μάλλον αρνητικά και επικίνδυνα τόσο για τον υλοποιημένο άνθρωπο , όσο και για τον άνθρωπο   πνεύμα , κανάλια ενέργειας.  Αν αυτό συνδιασθεί,  με αυτά που η ιδρύτρια του Ελληνικού Ινστιούτου γεωπάθειας  και γνωστή γεωπαθολόγος GERARDIS ισχυρίζεται , ότι δηλαδή στο χώρο των τελλουρίων (τα ονομάζει ενεργειακούς τοίχους 400 μέτρων ) κινούνται διάφορες μορφές πνευμάτων , τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα για τον άνθρωπο γίνεται μεγαλύτερο.
    Οι Κινέζοι, τα τελλουρικά ρεύματα ακόμα και σήμερα τα ονομάζουν "γραμμές του ρεύματος του δράκου" και τα χωρίζουν σε δύο είδη, το αρνητικό (θηλυκό ή Γιν) και το θετικό (αρσενικό ή Γιάνγκ), τα οποία παριστάνουν με μία Λευκή τίγρη και έναν γαλάζιο δράκο αντίστοιχα, Όπως αναφέραμε ήδη, οι αρνητικές πηγές ενεργείας ελκύουν, ανάμεσα σε άλλα, τα αιλουροειδή (γάτες) που στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιπροσωπεύονται από την τίγρη.    Οι σύγχρονοι Κινέζοι, κληρονόμοι μιας πανάρχαιας γνώσης,  - προσωπικά πιστεύω ότι συμπίπτει ακριβώς με τη γνώση του Ασκληπιού , ας μη μας διαφεύγει μάλιστα ότι μία τεράστια Κινεζική επαρχία , ονομάζεται ΓΙΟΥΝΑΝ, δηλαδή Ίωνες - εξακολουθούν να πιστεύουν πως το Γιάνγκ τρέχει κατά μήκος των οροσειρών, με σημεία έντασης τις βουνοκορφές, ενώ το Γιν τρέχει κατά μήκος των κοιλάδων, των ποταμών, και των υπογείων στοών.  Γι' αυτό και στην επίπεδη Αίγυπτο οι αρχαίοι κατασκεύασαν Γιάνγκ  πυραμίδες, για να εξισορροπήσουν τον Γιν – Νείλο.   Στην Ελλάδα κατασκευάσθηκαν ελάχιστες πυραμίδες, βασικά σε πεδιάδες (πλην αυτής του Ολύμπου) , διότι η μορφολογία της Ελλάδος εξισορροπεί με φυσικό τρόπο το Γιάνγκ των βουνοκορφών με το Γιν των ποταμών και των αίτιων. Τον ίδιο σκοπό φαίνεται να εξυπηρετεί και η γνωστή Πυραμίδα του Αργούς στην ομώνυμη πεδιάδα.   

    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Για κάποιους άλλους σήμερα δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ρεύμα του δράκου είναι μία φυσική δύναμη που ρέει κατά μήκος του μαγνητικού πεδίου της γης. Ισως είναι η ενέργεια της οργόνης που ξαναανακάλυψε ο Βίλχελμ Ράιχ. Είναι άλλωστε γνωστές οι σχέσεις των Ναζί με τους θιβετιανούς και τη "θρησκεία" της "κοίλης γης". Την αναζητούσαν επίμονα. Και έψαχναν τα χωροχρονικά ή φυσικά περάσματα προς την κοίλη γη. Γνωστές είναι άλλωστε οι "γεωλογικές" τους μελέτες στην περιοχή ΚΟΙΛΑ της Εύβοιας.  Εκεί που κάποτε  μυστηριωδώς χάθηκαν 1000 περσικά πλοία...  
    Επίσης το ρεύμα του δράκου είναι ο ζωικός μαγνητισμός του Φμάντζ Μέσμερ ,ο οδυλισμός του Κάρλ Φον Ράιχενμπαχ, το πράνα των Ινδών, ο Aιθήρ ή Πεμπτουσία των αρχαίων Ελλήνων ή η ενέργεια που σήμερα είναι γνωστή ως πυραμιδική ενέργεια" (οι πλέον ευνοϊκές τοποθεσίες για τον άνθρωπο είναι εκεί που διασταυρώνονται δύο τέτοια ρεύματα), Υποθέτουμε σήμερα πως οι αρχαίοι Έλληνες εύρισκαν αυτά τα σημεία με τη μαντεία ή τη ραβδοσκοπία, αν και πρέπει να υπήρχαν προκατακλυσμιαίες, υψηλού επιπέδου επιστημονικές γνώσεις, μερικές από τις οποίες διατηρήθηκαν από τα αρχαία ελληνικά ιερατεία μέχρι την καταστροφή τους από τον Αλάριχο, τον 5ο αιώνα.
    Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν πάμπολλες βραχομορφές που παριστούν δράκους.  Η ετυμολογία της λέξης σε δεύτερο επίπεδο - σημαίνον - μας παραθέτει τα εξής  :  ΔΡΑΚΟΣ -->  Δ + ΡΟΑΣ + Κ.   Η αναφορά και μόνο στις ΡΟΕΣ ενέργειεας μας φανερώνει πολλά... 
    Το ιδεόγραμμα "Δ" παριστά την Αγία ΘΕΪΚΗ Τριάδα, αλλά και τον πνευματικό άνθρωπο , πριν την πτώση του από τον ουρανό.  
    Το ιδεόγραμμα "Κ" είναι συνώνυμο του ΚΑΚΟΥ .   Εχει να κάνει με την πτώση στον υλικό κόσμο.  Το συμπέρασμα είναι ότι ΔΡΑΚΟΣ , είναι γεωενεργειακά ρευστά στα οποία ταξιδεύουν πνεύματα, αλλά οδηγούν από τον ουρανό στην ύλη και επομένως στην πτώση των ουράνιων δυνάμεων στον υλικό κόσμο. 
     
    http://geoment.e-e-e.gr/ejisoropitesenergias.htm 

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ο Στοχαστής μας είπε οτι το θέμα των τελλουριακών ρευμάτων έχει αναλυθεί ήδη εδώ στον Καταχθόνιο Δαίμονα στο παρελθόν. Δεν μπόρεσα να το βρω. Ε, δεν πειράζει που ξαναείπαμε λίγα.
    Όμως μένουν σε εκκρεμότητα οι Ρουτήλιοι Κρύσταλλοι.
    Αυτοί οι σαν κόκκινα ρουμπίνια κρύσταλλοι που δεν ξέρουμε τίποτε γι' αυτούς οι περισσότεροι.
    Λυκαστράκο μας; (καλόπιασμα!) θα μας πεις;
    Κι όποιος ξέρει. Γίνονται δεκτά και προϊόντα δημιουργικής φαντασίας σαν αυτήν του γνωστού και μη εξαιρετέου ανώνυμου που ακόμη δεν συνθηκολόγησα να τον αποκαλώ Αρκτούρο.

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δεν ειχαμε αναφερθει στο πλεγμα, αλλα στους αρχαιους ναους δυο ειδων, αυτους που αναφερονται σε θεους του ανω κοσμου και του κατω κοσμου. Η διαφορα τους βρισκεται πως οι μεν εχουν χτιστει σε σημεια του πλεγματος οπου ευνοειται η αναπτυξη ζωης και οι δε στο αναποδο. Γι αυτο σε μερικους δεν επιτρεποταν να μεινεις το βραδυ να κοιμηθεις. Και οι μεν και οι δε, εχουν χρησιμες ιδιοτητες στον ανθρωπο αν υπαρχει η γνωση χρησης τους(που δεν υπαρχει σημερα ολοκληρωμενη).

    Το στρατιωτικο πραξικοπημα ειναι ξοφλημενη επιλογη. Αν διατηρουσε καποια χρησιμοτητα, αυτη εχει χαθει πλεον διοτι εχει ηδη χρησιμοποιηθει το "χαρτι" αυτο, οποτε "καηκε". Πλεον αν συμβει, οι αντιπαλοι μας περιμενουν στην γωνια για να τρεξουν ολες τις εκκρεμεις υποθεσεις εις βαρος μας. Κοινως θα τα χασουμε ολα. Και δευτερον, παντα υπαρχει καποιος επιδοξος σωτηρας (και καλα για εμας)για να κανει πραξικοπημα. Ειδικα αν ειναι δημοσιος υπαλληλος στο τετραγωνο, ητοι στρατιωτικος. Αυτο που εκλειπει πλεον ειναι η λαικη συναινεση σε αυτο, η οποια εντοπιζεται κυριως στους 45+. Εαν εγω δεν θελω να με "σωσεις" ετσι, τοτε πως θα με "σωσεις" ετσι; Με το ζορι;

    Ακομα και εαν επροκειτο οντως για σωσιμο, παλι δεν θα ηταν θεμιτο. Βασικος κανονας ειναι ο σωζομενος να θελει. Βασικος κανονας ειναι ο σωζομενος να συμμετεχει (τουλαχιστον) στη σωτηρια του.ι βοηθων προσφερει μονο την γνωση του εξασκωντας μονο την δυναμη της πειθους του. Καλως ή κακως, οι φωστηρες-σωτηρες "πατερουληδες" μας τελειωσανε, μπηκαν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας. Ισως εχει απομεινει μονο ο γερος Καραμανλης με μια μικρη δυναμικη, αλλα σε λιγα χρονια θα την χρησιμοποιησει και θα την εξαντλησει ο Καραμανλης, και τελος.

    Περι κρυσταλλων, ξερω πως εχουν χρηση, αλλα δεν την γνωριζω πρακτικα πως γινεται
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ενεργειακος βαμπιρισμος αφορα ενεργειακο "κλεψιμο" μεταξυ ανθρωπων (εχει αποδειχθει πως ακομα και τα φυτα μπορουν να το κανουν μεταξυ τους οταν υπαρχει αναγκη), ενω το πλεγμα αφορα τη Γη και αφορα κυριως τοποθεσιες. Εμμεση σχεση υπαρχει, οσον αφορα τους ανθρωπους.

      Περι φοβου, αυτος ειναι ο κυριος λογος απο τον οποιο δημιουργειται καθε στρεβλωση στον εαυτο μας. Σπανια γινεται αντιληπτος, διοτι μενει κρυμμενος. Απαιτειται ψυχαναλυτικη πρακτικη για να αναδυθει και να εντοπιστει στη συνειδηση, στο καμινι της οποιας και δεν αντεχει, εξαυλωνεται. Πανω σε αυτο διαβαζω τωρα "Η τετραλογια του φοβου" του Riemann. Ειναι καλο διοτι κανει ακριβως αυτο, παει με ψυχολογικη αναλυση μεσω παραδειγματων ανθρωπων
      Ελευθερος Στοχαστης

      ΥΓ. Θα τα διαβασω αργοτερα τα κειμενα περι πλεγματος

      Διαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυκαστράκο μας χωρίς καλόπιασμα, ποιός έβαλε τους κρυστάλλους αυτούς, (όπως και την μεγάλη πυραμίδα στο κέντρο της χθόνας) εκεί που τους έβαλε; Και πού τους βρήκε; Ξέρουμε μέχρι εκεί που "Ο Νους, ο θεός, ζωή και φως, γέννησε με το λόγο άλλον Νου, δημιουργό, που όντας θεός του πυρός και του πνεύματος δημιούργησε επτά Διοικητές, οι οποίοι περιέχουν σε κύκλους τον αισθητό κόσμο. Η διοίκησή τους ονομάζεται Ειμαρμένη. Αμέσως από τα κατωφερή στοιχεία πήδησε ο Λόγος του θεού προς το καθαρό δημιούργημα της φύσης και ενώθηκε με τον Νου-Δημιουργό, γιατί ήταν ομοούσιός του.Έτσι τα κατώτερα στοιχεία της φύσης απέμειναν άλογα, να είναι μόνο ύλη.
      Μαζί με το Λόγο ο Νους-Δημιουργός, που περιέχει τους κύκλους και τους κάνει να στριφογυρίζουν με κρότο, έθεσε σε περιστροφή τα δημιουργήματά του και τα άφησε να περιστρέφονται απ’ την απροσδιόριστη αρχή ως το δίχως όρια τέλος."
      Μετά τί έγινε;
      Δεν έχω την απαίτηση να μας τα πεις όλα εδώ και τώρα, φυσικά.
      Παίξτε με τα παιχνιδάκια σας μέχρι να πάμε σε κάποια κατάλληλη ανάρτηση.
      Ξέρω οτι ψιλοσπάστηκες με το Γιάνγκ στυλ μου και τις εξυπνάδες μου ( ενώ η καλή γλυκειά αρκούδα χωρίς όνομα, καθόλου), αλλά αυτό ήταν. Απεκδύομαι το Γιάνγκ και ξαναφορώ το υπέροχο Γιν μου που μου ταιριάζει και το αγαπώ. Γιατί το Γιάνγκ είναι σαν ναρκωτικό. Επηρμένο, στιβαρό, ξέγνοιαστο, σκάει από αυτοπεποίθηση, ε, μη μου γίνει και συνήθεια..

      Ψάχνουμε και μόνοι μας, μην νομίζεις πως όχι. Αλλά πάμε και πέφτουμε σε κάτι νεοταξίτικα τύπου Urantia book και ...το τοπικό σύμπαν του Νέβαδον...

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.