Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΑΜΥΝΑ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Γράφει ο Λύκιος

Η ασφάλεια που νοιώθουμε όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μας, κάποιες φορές αποδεικνύεται φενάκη, ιδιαίτερα μάλιστα τον τελευταίο καιρό, που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε κορύφωση και το κράτος δεν επιθυμεί να την καταστείλει.
Τα συνήθη μέτρα που λαμβάνει κάποιος αμέσως μόλις πέσει θύμα διάρρηξης ή ακόμα χειρότερα ληστείας μέσα στο σπίτι του, είναι να βάλει ένα σύστημα συναγερμού, πόρτα ασφαλείας και κάγκελα ή πείρους στα παράθυρα. Κάποιοι, συνδέουν τον συναγερμό με κάποια εταιρία Security, ελπίζοντας ότι κάποια «περιπολία» της εταιρίας θα επέμβει ή ότι θα ειδοποιήσει την αστυνομία.

Όλα αυτά βέβαια είναι ημίμετρα και διασφαλίζουν σε κάποιο ποσοστό, ότι δεν θα ξανασυμβεί το απεχθές περιστατικό. Η αλήθεια όμως, είναι ότι όλα αυτά μας προστατεύουν από τον απλό-ερασιτέχνη μπουκαδόρο, αλλά όχι και από τον επαγγελματία εισβολέα που επιθυμεί να μπει στο σπίτι μας.
Ο τελευταίος, είναι σε θέση να παρακάμψει όλα τα μέτρα ασφαλείας που προαναφέρθηκαν και να εισβάλει στον χώρο μας, ενώ εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τον έχουμε αποτρέψει!
Βεβαίως περίπου τα 2/3 των διαρρήξεων, αποτρέπονται από τα συνήθη μέτρα ασφαλείας, αφού οι επαγγελματίες είναι λιγότεροι από τους ερασιτέχνες μπουκαδόρους, οι οποίοι προτιμούν την εύκολη πρόσβαση αντί των δυσκολιών, που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Τα πράγματα όμως γίνονται επικίνδυνα, όταν κάποιος ή κάποιοι έχουν στοχοποιήσει την οικία μας ή ακόμη χειρότερα, εμάς και την οικογένειά μας. Όταν δηλαδή, στόχος τους δεν είναι μόνο τα υλικά αντικείμενα που υπάρχουν στην οικία μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι!
 Τότε, τα συνήθη μέτρα δεν επαρκούν πλήρως για την αποτροπή ή την αποθάρρυνσή τους, αφού πριν επιχειρήσουν την εισβολή έχουν μελετήσει τον χώρο, τα μέτρα ασφαλείας, τις συνήθειές μας και βεβαίως εμάς τους ίδιους (ή την οικογένειά μας)!

Σε αυτή την περίπτωση, η δική μας άμυνα, πρέπει να χωρίζεται σε «ζώνες» προστασίας.

α) Η πρώτη ζώνη διευρύνεται σε απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της οικίας.
Αφορά κάμερες ασφαλείας, οι οποίες πρέπει να επιτηρούν τον χώρο περιμετρικά της οικίας, σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων. Πρέπει να έχουν την δυνατότητα έγχρωμης απεικόνισης, υψηλής πιστότητας (HD), ήχου και νυχτερινής λήψης με υπέρυθρες. Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα, το οποίο θα βρίσκεται καλά κρυμμένο σε κάποιο χώρο, ή ακόμα καλύτερα σε άλλο κτίριο, έξω από την οικία μας. Πρέπει τα αρχεία να διατηρούνται για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν διαγραφούν. Όλα αυτά όμως έχουν νόημα, μόνο αν υπάρχει μόνιτορ (οθόνη) σε εύχρηστο σημείο του σπιτιού, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας, επιτηρούν διαρκώς (π.χ. κουζίνα, υπνοδωμάτιο, καθιστικό).
Σκοπός είναι πρώτον, να καταγράφουμε οτιδήποτε κινείται έξω από το σπίτι μας, ώστε ακόμα και αν δεν μας προξενήσει αρχικά την υποψία, να μπορούμε να ανακαλέσουμε χρονικές στιγμές που παρήλθαν και να επανεκτιμήσουμε απειλές που τις αντιληφθήκαμε σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεύτερον, να έχουμε εικόνα σε πραγματικό χρόνο, για το τι συμβαίνει έξω από την οικία μας. Ποιος πλησιάζει, με ποιο όχημα, ποιος μπορεί να παρακολουθεί, κτλ.
Το μέτρο αυτό, δεν αφορά βεβαίως μόνο τις μονοκατοικίες, αλλά και τα διαμερίσματα. Μπορεί κανείς να τοποθετήσει κρυφές ή φανερές κάμερες στο μπαλκόνι του ή στην είσοδο της πολυκατοικίας. Καλό είναι να υπάρχει ικανός αριθμός καμερών, ώστε να καλύπτονται όλοι οι δρόμοι που περιβάλουν την οικία μας. Ο νόμος απαγορεύει στις κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν τον δημόσιο δρόμο, αλλά αυτό είναι κάτι που αξίζει να παραβλέψει κανείς για την ασφάλειά του (και μόνον)!


β) Δεύτερη ζώνη προστασίας, είναι η αυλή ή η μάντρα. Εκεί είναι χρήσιμο να υπάρχουν προβολείς που ενεργοποιούνται με την ανίχνευση οποιασδήποτε κίνησης (αλλά όχι με την κίνηση μιας γάτας για παράδειγμα). Αισθητήρες με φωτοκύτταρα που ενεργοποιούν έναν ήπιο ήχο μέσα στο σπίτι, είναι ευπρόσδεκτοι. Αν μιλάμε για διαμέρισμα με μπαλκόνια, καλό είναι να τοποθετηθούν συρματοπλέγματα με ακίδες που σκίζουν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να τα περάσει.


γ) Τρίτη ζώνη, οι πόρτες και τα παράθυρα. Αυτά πρέπει να είναι ικανά να καθυστερήσουν και να δυσκολέψουν σημαντικά την εισβολή στην οικία. Όλα μπορούν να παραβιαστούν με βία ή με τεχνολογία, αλλά ο χρόνος και ο θόρυβος, είναι εναντίον του αιφνιδιασμού μας.
Οι λεγόμενες «θωρακισμένες» πόρτες, δεν είναι πραγματικά θωρακισμένες, αλλά είναι ανθεκτικές σε βίαιες επιθέσεις. Η κλειδαριά θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε πέντε χρόνια με νέου τύπου, διότι περίπου σε αυτό το χρονικό διάστημα οι διαρρήκτες καταφέρνουν να παραβιάζουν την νέα τεχνολογία. Αν δεν μπει τέτοια πόρτα, καλό είναι να τοποθετηθεί μια πρόσθετη καγκελόπορτα πριν την κύρια πόρτα, με μασίφ και πυκνά σίδερα. Να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις μεντεσέδες ασφαλείας, που να είναι χωνευτοί εσωτερικά και όχι εξωτερικά της πόρτας. Η κλειδαριά πρέπει να βρίσκεται πίσω από παχιά πλάκα χάλυβα και να είναι ασφαλείας, με πείρους. Η πάκτωση της σιδερένιας κάσας στον τοίχο, πρέπει να είναι με πολλά και χοντρά σίδερα, βαθειά και όχι ρηχά μέσα στο τσιμέντο (και όχι το τούβλο ή τον σοβά). Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε τέτοιες πόρτες ή κάγκελα, τότε ενισχύστε εσωτερικά την πόρτα σας, βιδώνοντας χιαστί σιδερένιες λάμες ικανού πάχους και τοποθετώντας εσωτερικά μια ή δυο μπάρες που θα είναι πακτωμένες σταθερά στον τοίχο με στριφόνια (μας προστατεύει όταν είμαστε  μέσα στο σπίτι μας).
Τα παράθυρα πρέπει να προστατεύονται από κάγκελα αντίστοιχης κατασκευής με την ανωτέρω περιγραφή ή με εσωτερικούς πείρους ικανού πάχους που να ακινητοποιούν υαλοπίνακα (τζάμι) και παντζούρι ταυτόχρονα.  Μια επιπρόσθετη προστασία σας παρέχεται αν επενδύσετε με ειδική μεμβράνη τον υαλοπίνακα (τζάμι), ώστε να μην τεμαχίζεται αν σπάσει. Η μεμβράνη μπορεί να παρέχει ηλιοπροστασία με φιμέ ή καθρεπτιζέ απόχρωση.
Οι πόρτες και τα παράθυρα, πρέπει να είναι παγιδευμένα με αισθητήρες του συναγερμού.
Αν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε σύστημα συναγερμού, αγοράστε τις πάμφθηνες αυτόνομες συσκευές (με μπαταρίες που κρατάνε 1-2 χρόνια), που είναι αυτοκόλλητες μαγνητικές επαφές με ενσωματωμένη σειρήνα και διακόπτη ΟΝ-OFF. Αυτά έχουν νόημα να μας προειδοποιήσουν όταν είμαστε μέσα και κάποιος προσπαθεί να ανοίξει το παράθυρο ή την πόρτα. Δεν έχει σημασία αν θα το εντοπίσει γρήγορα ο εισβολέας. Αρκεί που μας ειδοποίησε. Αυτό ίσως αποτρέψει την εισβολή.
Η ύπαρξη ενός σκύλου, είναι μια επιπρόσθετη ασφάλεια (κυρίως επειδή γαυγίζει) αλλά καλό είναι να μην επισημαίνεται με πινακίδες εξωτερικά, διότι αν είναι γνωστό, ο εισβολέας θα έχει προετοιμαστεί για την εξουδετέρωσή του.

δ) Τέταρτη ζώνη προστασίας είναι η παθητική άμυνα μέσα στο σπίτι, απ΄την στιγμή που τελικά οι εισβολείς κατάφεραν να εισέλθουν εντός. Εκτός από τον συναγερμό που ενδεχομένως έχουμε και ηχεί με την εσωτερική και την εξωτερική σειρήνα, θα πρέπει να έχει μελετηθεί η πιθανή διαδρομή που θα έχει ο εισβολέας μέσα στο σπίτι μας. Για εμάς ο χώρος είναι γνώριμος, ενώ για τον εισβολέα όχι. Αυτό αποτελεί για εμάς, το τακτικό πλεονέκτημα. Έχοντας φωτίσει τους μεγάλους χώρους (π.χ. σαλόνι και κουζίνα) και έχοντας σκοτεινά τα υπνοδωμάτια, τους διαδρόμους και τα μπάνια, εμείς μπορούμε με είμαστε σχετικά αθέατοι, ενώ αυτοί θα φωτίζονται. Ένας στροβοσκοπικός προβολέας (strobe light) τοποθετημένος στον διάδρομο που οδηγεί στα υπνοδωμάτια και «βλέπει» τον εισερχόμενο, μπορεί να τον αποδιοργανώσει πλήρως για αρκετό χρόνο. Ο διακόπτης μπορεί να είναι σε εύχρηστη θέση σε κάθε υπνοδωμάτιο. Όταν λοιπόν, σηκωθούμε από το κρεβάτι μας και αφουγκραστούμε την εισβολή, παραμένουμε στο δωμάτιό μας με κλειστά φώτα και ανοίγουμε το strobe. Ο εισβολέας δεν μπορεί να παρακάμψει αυτόν τον αιφνιδιασμό με κανέναν τρόπο, για αρκετό χρόνο. Είναι σημαντικό να μην ανάψουμε κανένα φως πίσω από το στροβοσκοπικό φως (δηλαδή του διαδρόμου ή των υπνοδωματίων). Εμείς εξοικονομούμε λίγο χρόνο για αντίδραση. Ένας τρόπος είναι να κατευθυνθούμε προς την πόρτα που απομονώνει το φωτισμένο σαλόνι ή την κουζίνα (που ήδη βρίσκεται ο εισβολέας), με τον διάδρομο και να την κλείσουμε. Είναι ένας καλός λόγος να έχουμε προνοήσει ώστε αυτή η πόρτα να διαχωρίζει ασφαλώς τα δυο μέρη του σπιτιού μας. Ας είναι μια σιδερένια πόρτα με κάγκελα, ή μια ξύλινη μασίφ με καλό κλείδωμα και κλειδί που να αφαιρείται. Ακόμα και αν μας δει ο εισβολέας, δεν μπορεί να αντιδράσει στο κλείσιμο της πόρτας διότι τον εμποδίζει το strobe, ενώ εμάς όχι γιατί το έχουμε στην πλάτη.
Η οχύρωση πίσω από την κλειστή πόρτα, μας δίνει χρόνο να σκεφτούμε και να επιλέξουμε την αντίστασή μας.
Σπανίως οι εισβολείς επιλέγουν αν παραβιάσουν τα παράθυρα των υπνοδωματίων την νύχτα, για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα να ξυπνήσουν οι ένοικοι.  Οι εισβολείς θέλουν πάντα να αιφνιδιάζουν και δεν αρέσκονται να τους υποδέχονται προετοιμασμένοι οι ένοικοι.

Εκτός λοιπόν του άμεσου τηλεφωνήματος στην Άμεση Δράση της αστυνομίας (τηλ.100), όπου λέμε:
«τώρα έχουν εισβάλει στο σπίτι μου, στην οδό Κερασούντος 16 Αθήνα, στον 4ο όροφο και το κουδούνι γράφει Ιατρόπουλος Παναγιώτης. Είμαστε τέσσερα άτομα και είμαστε κλειδωμένοι στα δωμάτιά μας. Οι δράστες είναι εντός και έχουν όπλα. Αφήνω το τηλέφωνο ανοιχτό, μέχρι να μου πείτε ότι ήρθατε».

 Αυτό πρέπει να το πείτε, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε αν έχουν όντως όπλα (το πιθανότερο είναι να έχουν έστω και κατσαβίδι), ώστε οι αστυνομικοί να είναι προϊδεασμένοι για το είδος του κινδύνου.

Αν στο σπίτι υπάρχει κάποιο όπλο, π.χ. μια καραμπίνα, θα πρέπει να την έχετε σε ένα σημείο που να την βρείτε εύκολα και να την οπλίσετε αμέσως. Συνεπώς, ποτέ δεν αφήνουμε όπλα στο σαλόνι ή κάπου αλλού. Μόνο στο υπνοδωμάτιο! Ο περιορισμός των τριών φυσιγγίων στο κυνήγι, δεν ισχύει για την άμυνα στο σπίτι. Γεμίστε την αποθήκη φυσιγγίων με όσα χωράει (να έχετε αφαιρέσει τον μειωτήρα) συν ένα ακόμα φυσίγγιο στην θαλάμη.
Εσείς απλά περιμένετε πίσω από την κλειστή πόρτα, με την κάνη στο ύψος του ισχίου σας, να κοιτά προς το μέρος της. Αν η πόρτα ανοίξει, δείτε αν δεν πρόκειται για ένστολο αστυνομικό και φωνάξτε «πίσω ή πυροβολώ»! Αν είναι ο εισβολέας και αρχίσει να κινείτε προς εσάς, πυροβολήστε τόσες φορές, μέχρι να πέσει κάτω! Μην περιμένετε εκείνη την στιγμή να δείτε αν κρατά κάποιο όπλο στα χέρια του ή όχι. Δεν προλαβαίνετε! Αφού τον προειδοποιήσατε και σας αγνόησε, δεν έχετε άλλη επιλογή.


Εσείς που κρατάτε το όπλο, πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να βρίσκονται στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο και ο μεγαλύτερος να κρατά την τηλεφωνική επαφή με την Άμεση Δράση. Επίσης, αφού θα είστε έτοιμοι για την ενέδρα με το όπλο στα χέρι, σβήστε το στροβοσκοπικό φως γιατί δεν σας χρειάζεται πλέον, αλλά παραμείνετε στο σκοτάδι.
Αν δεν υπάρχει κανένα όπλο μέσα στο σπίτι (κακώς), τότε η παθητική άμυνα περιορίζεται σε πιο απλές λύσεις, αλλά λιγότερο αποτελεσματικές. Ένα καλό «όπλο» άμυνας, είναι η λακ μαλλιών, διότι έχει πολύ προωθητικό αέριο ώστε να εκτοξεύει με πίεση το εκνέφωμα.  Πρόκειται για μια κολλώδη ουσία, ή οποία όταν μπει στα μάτια ή εισπνευσθεί, προκαλεί δύσπνοια και δυσκολία στην όραση.
Επίσης ένας πυροσβεστήρας (ιδιαίτερα ο διοξειδίου του άνθρακα), είναι ικανός να σταματήσει μια επίθεση, ενώ όταν τελειώσει μπορεί να προσγειωθεί με δύναμη στο κεφάλι του εισβολέα. Τέλος, ακόμα και ένα μπουκάλι «ακουαφόρτε» (υδροχλωρικό οξύ), που εκτοξεύουμε το περιεχόμενό του στα μάτια του εισβολέα, μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, και όλα αυτά αρκεί να διατηρούμε την ψυχραιμία μας!

ε) ως τελευταία ζώνη άμυνας, θεωρούμε την πρόνοια.
Πρόκειται για πρακτικές που ακολουθούμε καθημερινά και μας προστατεύουν προληπτικά.
Αν έχουμε τακτικές ώρες που βγαίνουμε ή μπαίνουμε στο σπίτι μας, γινόμαστε προβλέψιμοι στα σχέδια ενός εισβολέα. Οφείλουμε να αλλάζουμε (αν μπορούμε) τις ώρες, έστω και κατά 10-20 λεπτά, τακτικά. Παρακολουθούμε αν κάποιος επιβλέπει την έξοδο και την είσοδό μας στην οικία μας, ακόμα και αν μας ακολουθεί αμέσως μετά. Οτιδήποτε ασυνήθιστο εντοπίσουμε, μας απασχολεί και δεν αδιαφορούμε.  Τακτικά επιτηρούμε την περίμετρο του σπιτιού μας, μήπως και εντοπίσουμε κάποια προεργασία που έχει κάνει ο επίδοξος εισβολέας (π.χ. κόψιμο περίφραξης, τοποθέτηση σκάλας ή εμποδίων, κόψιμο καλωδίων, στάθμευση κλειστού βαν κάτω από το μπαλκόνι μας για μέρες, κτλ).
Δεν αποκαλύπτουμε πληροφορίες στην γειτονιά, για το πόσοι ζούνε στο σπίτι μας, τι δουλειά κάνουν, τι χόμπι έχουν, πότε λείπουμε, πότε θα πάμε διακοπές, πότε περιμένουμε επισκέψεις, κτλ.
Όταν αγοράζουμε κάποια μεγάλη συσκευή αξίας, π.χ. μια τηλεόραση ή ένα Η/Υ, δεν πετάμε σε εμφανή χώρο έξω από τους κάδους τις μεγάλες συσκευασίες. Τις κάνουμε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε πολλές σακούλες που τις πετάμε κανονικά μέσα στους κάδους.
Εντοπίζουμε τους γύφτους-γυρολόγους που περνούν αργά αργά έξω από το σπίτι μας με τα αγροτικά τους και τα φωτογραφίζουμε ή καταγράφουμε τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Ποτέ δεν τους προσκαλούμε στο σπίτι, για να καθαρίσουν την αποθήκη μας ή για να τους δώσουμε υλικά! Δεν πρέπει να γνωρίζει κανείς, ότι έχετε όπλο στο σπίτι.

Τέλος, η ανταλλαγή πληροφοριών με έμπιστους γείτονες σχετικά με ύποπτες κινήσεις αγνώστων ανθρώπων στην γειτονιά ή περιστατικά που συνέβησαν εκεί κοντά, θα πρέπει να είναι δεδομένη, ώστε να λαμβάνονται και έκτακτα μέτρα ή να ενημερώνονται οι τοπικές αρχές. Βρείτε αστυνομικούς που μένουν στην γειτονιά και ενημερώστε τους για οτιδήποτε ύποπτο θεωρείτε ότι θα τους βοηθούσε. Ακόμα και αν ο αστυνομικός είναι γενικά αδιάφορος, θα ενδιαφερθεί προσωπικά για την ασφάλεια της κατοικίας του, άρα και της γειτονιάς του.

Σε επόμενο άρθρο, θα ασχοληθούμε με την οργάνωση άμυνας κατοικίας, από επιδρομή εξεγερμένου πλήθους ή φανατισμένων λαθρομεταναστών.


ΛΥΚΙΟΣ.


Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Ψυχονοητικός συντονισμός σε αστρικό επίπεδο-καταλύτης η αγάπη, Φόνος εν αμύνη, Κρυμμένες αλήθειες της Ο.Ε.Α, Αυτόνομες οντότητες & στοιχειακά, Εξελιγμένοι άνθρωποι και τελειωμένοι "Δάσκαλοι", Αστρικό ταξίδι & μετενσάρκωση, Συνειδητός έρωτας-Ιερός Γάμος & πολικοί σύντροφοι

137 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΩ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ?? ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΝ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΛΥΚΙΕ!!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ορκιζόμουν ότι κάπου τα ξανάγραψες αυτά τα σχόλια,φίλε ΜΗ ΩΝ,με την ίδια ακριβώς σειρά και μορφή.
    Πολύ από αυτό που λένε Deja Vu όταν εισέρχομαι στο ιστολόγιο του Καταχθονίου Δαίμονα.
    Κοίτα να δεις τι μου κάνει αυτός ο Κύων.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΑΝΑΓΡΑΨΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΟΥ? ΓΙΑΤΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ? ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ,ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΙΜΙΤΑΙ.ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ με παρεξήγησες.Με το σχόλιό μου δεν είχα πρόθεση να σε "πικάρω".Απλώς όπως εισήλθα χθες στο ιστολόγιο και άρχισα να διαβάζω τα σχόλιά σου έπαθα αυτό που ονομάζουν Deja Vu και σε αυτό αναφέρθηκα.Από τις δύο πρώτες λέξεις ήταν λες και ήξερα τι έγραφε μετά.Και είναι κάτι που μου συμβαίνει συχνά σ'αυτόν τον χώρο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και δεν είσαι ο μόνος, αγαπητέ Κύων!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο.Κ. ΚΥΩΝ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ? ΕΣΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστεύω ότι συμβαίνει συχνά μεταξύ μας. Το πιστεύω και για σένα ειδικά, φίλε Λύκαστρε. Δεν είναι όμως και απορίας άξιο, για να καταλάβουμε ότι κάποιες φορές υπάρχει νοητικός συντονισμός μεταξύ μας. Το φαινόμενο της συγχρονικότητας, επίσης μας έχει συμβεί πολλές φορές μέσα στους διαλόγους μας. Πόσες φορές, ειδικά μέσα σε γρήγορους on-line διαλόγους, δεν έχει συμβεί να γράφουμε και να σκεφτόμαστε ακριβώς τα ίδια και να πατάμε ταυτόχρονα την "Δημοσίευση"! Λύκαστρε, έτσι δεν είναι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το πιστεύω για τον αγαπητό φίλο Λύκαστρο.Όσες φορές μου έχει στείλει μουσική,αυτή μου μιλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  10. Πόσες άλλες φορές που διαβάζουμε κάτι στο γραφείο μας, έπειτα ανοίγουμε τον υπολογιστή, μπαίνουμε στον Καταχθόνιο Δαίμονα και βλέπουμε ακριβώς αυτό που διαβάσαμε, να το σχολιάζει κάποιος φίλος;
    Προσωπικά μου έχει συμβεί πολλές φορές. Πόσες άλλες φορές, που σκέφτομαι να απαντήσω κάτι συγκεκριμένο, προλαβαίνει κάποιος άλλος να πει ακριβώς τα ίδια λόγια που θα έλεγα κι εγώ;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα.Πράγματι φίλε Λύκιε αυτό που λες στην τελευταία σου πρόταση το έχω "άγχος" όταν γράφω ένα σχόλιο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη μας εντυπωσιάζουν αυτά! Είναι εντελώς φυσικό και νομοτελειακό. Όταν κάποιος συντονίζεται ψυχονοητικά σε υψηλές συχνότητες (λόγω νοητικής προσπέλασης σε υπερβατικούς "κόσμους") ή αγγίζει τα όρια της λογικής του, έλκεται από δυνάμεις αντίστοιχης συχνότητας και προωθείται επιταχυνόμενα. Όταν το ίδιο κάνουν πολλοί μαζί, συντονίζονται και η δύναμη αυτή πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά! Γι΄αυτό πολλοί μαζί, καταφέρνουν περισσότερα από έναν μόνο του (ειδικά στον πνευματικό αγώνα για εξέλιξη).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απίστευτη η μουσική σου επιλογή φίλε Λύκαστρε! Εκφράζει ακριβώς αυτό που χτίσαμε μόλις τώρα μέσα από την κουβέντα μας. Έτσι νοιώθω εγώ τώρα που το ακούω! Συντονισμός, και εσύ που έχεις το ταλέντο με την μουσική, έχεις μεγάλη ευκολία να εκφράζεις (μέσα από τις μουσικές επιλογές σου) αυτό που νοιώθουμε όλοι.
    Ξέρετε, μπορούμε να χτίσουμε τα συναισθήματά μας ομαδικά, μόλις με λίγα λόγια! Αρκεί αν είμαστε συντονισμένοι και απηλλαγμένοι από ταπεινά συναισθήματα (ζήλια, εμπάθειες, κακίες, κτλ)...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και μην νομίζετε, και ο φίλος μας ΜΗ ΟΝ, είναι συντονισμένος μαζί μας, έστω και αν έιναι με τον δικό του τρόπο. Δεν πειράζει που ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα και το δικό του μυαλό. Αυτό που μας ενώνει, είναι η ανοχή, η υπομονή και η αγάπη για την αναζήτηση και την πνευματική μας συναλλαγή!
    Συνεκτικός δεσμός, η αγάπη!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να'ταν μια και δυο φίλε Λύκαστρε.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Χαχα.Φίλε Λύκαστρε είχες μαύρα κοντά μαλλιά και μπλέ φωτεινά μάτια.Πολύ φωτεινά και στο χρώμα των Πλειάδων.Ήσουν πολύ όμορφος.Κανονικός Λύκαστρος φίλε μου.
      Εκείνες τις μέρες ο εσωτερικός Κύων έκαιγε σαν πυρήνας άστρου.Ακόμη έτσι είναι,ιδιαίτερα όσο είμαι εδώ.Και η αίσθηση ευχάριστη.
      Κοίτα να δεις τι με κάνεις και λέω.Χαχαχα.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...χαχα! Είπες "εγωισμούς" και όταν έγραφα, ήθελα ακριβώς αυτή την λέξη να γράψω και την ξέχασα! Ευτυχώς την ...θυμήθηκες εσύ και την είπες!
      Ναιεμείς μπορούμε να χτίσουμε ότι θέλουμε. Παραδείσους και κολάσεις! Είναι στο χέρι μας αγαπητέ μου φίλε!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  19. Είναι βέβαιο ότι ο συντονισμός αυτός, μας φέρνει σε αστρική επαφή. Εξάλλου ο "συντονισμός" για τον οποίο συζητάμε, λαμβάνει χώρα μόνο στο αστρικό επίπεδο! Στον ύπνο μας, αποδεσμευόμαστε από το λογικό μας μέρος (συνειδητό) και κινούμαστε ελεύθερα στο αστρικό.
    Εφόσον καθημερινά το συνειδητό μας ασχολείται με την ανταλλαγή πνευματικότητας μεταξύ μας, είναι απόλυτα δεδομένο ότι στον ύπνο μας η αστρική μας επικοινωνία είναι ακόμα περισσότερο άμεση και συνεκτική. Δεν έχει σημασία αν θυμόμαστε ή όχι, τα τεκταινόμενα του ύπνου μας όταν ξυπνάμε. Αυτά συμβαίνουν ούτως ή άλλως.
    Η επαφή μας στο "ξύπνιο" μας, είναι αποτέλεσμα των εργασιών μας στο αστρικό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και βέβαια είναι καλό παιδί, αφού είναι ακόμα μαζί μας και έχει το θάρρος να συμμετέχει! Είναι γενναίος, γιατί ξέρει ότι έχει αντίθετες απόψεις σε μερικά θέματα, δεν εγκαταλείπει, και τελικά αποδέχεται πολλές αλήθειες που ακούει εδώ...Μπράβο του!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια άλλη απόδειξη της διεπαφής μας στο αστρικό, είναι η λαχτάρα που νιώθουμε το πρωί όταν ξυπνάμε να μπούμε στα σχόλια να δούμε τι γράψαμε το βράδυ και τι θα απαντήσουμε. Δεν συμβαίνει και σε εσάς;
    Όμως για να μπορούμε να διακρίνουμε την ταυτότητα του προσώπου που βλέπουμε στο αστρικό, και να την θυμόμαστε όταν ξυπνήσουμε, απαιτεί προχωρημένο στάδιο στην αστρική προβολή. Αν φίλε ΚΥΩΝ, μπόρεσες να θυμηθείς τον Λύκαστρο στο αστρικό, τότε είσαι πολύ εξελιγμένος (εγγενώς ή επικτήτως). Όμως η εικόνα που βλέπουμε στο αστρικό, δεν αντιστοιχεί απόλυτα σε αυτήν του φυσικού. Αλλά, τι σημασία έχει;....
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΥΑΑΑΑΟΥ! ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΑ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ!!!! ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΒΡΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΝΑΙ ΒΡΕ ΛΥΚΙΕ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΣΩ, ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ!!!! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΝΕΧΕΣΤΕ , ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΣΙΓΚΛΑΓΑ (ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ!!!) ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑΤΕ ΠΟΤΕ!!!! ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΑΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ...
    ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΙΤΣΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΞΕΡΩ ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΞΕΡΩ!!! ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ??????
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητό ΜΗ ΟΝ, απλά ζήσε μαζί μας αυτή την εμπειρία! Το πως, θα το καταλάβεις πολύ εύκολα αν ακούσεις την καρδιά σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Λύκαστρε, δεν είναι μόνο ότι μας ταξιδεύεις με την μουσική σου, είναι ότι μας συντονίζεις όλους στους ίδιους κραδασμούς. Οι μουσικοί κραδασμοί δημιουργούν κοινά συναισθήματα (φόρτιση) σε όσους τα ακούνε και επειδή εμείς έχουμε ήδη δομημένο ιστορικό συνταύτισης, συμβαίνει το εξής απίθανο:
    Είμαστε ομάδα, που αν και μας χωρίζει απόσταση στον χώρο, μας ενώνει ο χρόνος και η ψυχονοητική συνταύτιση. Αυτό είναι αρκετό για να πετύχουμε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα μεταξύ μας. Καταλύτης η θέρμη από την αγάπη και τον μουσικό παλμό που μας "σκηνοθετείς".
    Δεν φαντάζεστε τι μπορούμε να πετύχουμε έτσι φίλοι μου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ μου Λύκαστρε, όχι μόνο έχουμε συναντηθεί στο αστρικό, αλλά έχουμε βιώσει και έντονες καταστάσεις, οι οποίες όπως ξέρεις μας έχουν χαράξει κοινό πεπρωμένο για το μέλλον. Θυμήσου το!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπορώ να πω σε βεβαιότητα φίλε Λύκαστρε, πως είσαι ο "μαέστρος" της Ομάδας μας! Είσαι ο DJ της ψυχής μας. Η ομάδα χρειάζεται έναν που να γνωρίζει την έναυση και την σβέση της συλλογικής μας συνταύτισης. Αυτός που έχει το "κλειδί" στα χέρια του και γνωρίζει να το χρησιμοποιεί για το ΚΑΛΟ, είσαι εσύ αγαπητέ Λύκαστρε!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε μου, ...το αγαπημένο μου τραγούδι! Επίσης και εσύ με συγκίνησες πολύ απόψε και αυτή η στιγμή που χτίσαμε εδώ και οι τέσσερίς μας, είναι ο θερισμός της σποράς που έγινε τόσον καιρό στα χώματα του Καταχθόνιου Δαίμονα! Σε ευχαριστώ φίλε και απόψε βάλαμε ένα ακόμα λιθαράκι στην κοινή μας ψυχονοητική εξέλιξη. Βίωμα δυνατό, που το νιώσαμε όλοι. Ελπίζω να ένιωσαν κάτι και όσοι απλά διαβάζουν και μέχρι τώρα δεν έχουν τολμήσει να γράψουν...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ σημαντικό που επικοινωνούμε, διότι έχουμε δουλειά μπροστά μας. Η πορεία μας φαίνεται να συγκλίνει και το κοινό μας πεπρωμένο, μας επιφυλάσσει συνέχεια με μεγάλο βάθος. Σίγουρα ένα τέτοιο πεπρωμένο δεν ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, αλλά πριν πολλές "εποχές".
      Αγαπητέ Λύκαστρε, όλα επιταχύνονται πλέον. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Είμαστε φτιαγμένοι για να αντέξουμε αυτή την εκπύρωση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  32. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΝΟΙΘΩ ΝΑ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΖΕΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ! ΠΩΠΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ......
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρέσουν αυτά που διαβάσεις φίλε ΜΗ ΩΝ στον εσωτερικό σου Κύνα και σου κάνει παιχνιδάκια.
      Πηδάει πάνω κάτω και κυνηγάει την ουρίτσα του.Σε καλεί να παίξετε και να κάνετε παρέα.χεχε

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ωχ, για εκπύρωση έγραψα κι εγώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο.Κ. ΚΥΩΝ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ? ΕΣΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ? (ΜΗ ΩΝ)

    Φίλε ΟΝΤΩΝ ΩΝ(πλέον),αφού η συζήτηση σήμερα μας οδήγησε σε αυτό το σημείο,θα σου αναφέρω επιγραμματικά τι όνειρο είδα χθες το βράδυ.
    Ήμουν σε έναν χώρο που έμοιαζε με το σπίτι μου μαζί με την μητέρα μου,όταν ξαφνικά ο τόπος γέμισε από ανθρώπους,που δεν θα τους έλεγα τζιχαντιστές,αλλά που έμοιαζαν με τους σημερινούς πρόσφυγες που βλέπουμε στην τηλεόραση.Το σκηνικό άρχισε να γίνεται "χαώδες" και επικρατούσε πανικός.
    Κάποια στιγμή βρέθηκαν μπροστά μας δυο πρόσφυγες άντρες και ενώ δεν ένιωθα απειλή,ο ένας έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας μου και πήγε να την σκοτώσει.
    Τότε εγώ έπιασα το μαχαίρι με τα χέρια μου,τον απώθησα και στην συνέχεια παλέψαμε και τον σκότωσα.
    Κάποια στιγμή αργότερα,καθώς ήμουν με την μητέρα μου που είχε τραυματιστεί και μιλούσαμε,ένας άνθρωπος,που δεν έβλεπα ποιος ήταν,μας πλησίασε και άρχισε να μας μιλάει για την άσχημη κατάσταση και με ρώτησε τι θα έκανα αν ερχόμουν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από αυτούς και με απειλούσε.
    Εγώ για απάντηση απλώς του περιέγραψα αυτό που πριν λίγο είχε γίνει με την μητέρα μου.
    Λίγο αργότερα,καθώς ήμουν εκτός του ασφαλούς μέρους που είχαμε βρει για την προστασία μας και έψαχνα πράγματα χρήσιμα για την επιβίωσή μας,συνέπεσα πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιους άλλους πρόσφυγες και αφού και ο μεν και οι δε είδαμε ότι δεν απειλούμασταν συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό για το οποίο ήμασταν σε εκείνον τον τόπο χωρίς να ενοχλούμε ο ένας τον άλλο.

    Στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να σου δώσω μια απλή απάντηση ελαφρά τη καρδία σε αυτό που με ρώτησες και γι'αυτό ελπίζω να σε κάλυψε η σύντομη διήγηση του ονείρου μου.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ομοίως και εγώ να απαντήσω, φίλε ΟΝΤΩΣ ΩΝ! Θέτεις ένα ερώτημα,το οποίο είναι παραπειστικό. Διότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει εκ των προταίρων κανείς, τις πραγματικές προθέσεις ενός εισβολέα ο όποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι του, την ώρα που κοιμάται. Μπορεί οντως η πρόθεσή του αρχικά, να είναι η απλή διάρρηξη και η κλοπή κάποιων αντικειμένων. Μπορεί επίσης να κατέχει ένα όπλο στα χέρια του, για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Αυτό σημαίνει ότι έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να έρθει αντιμέτωπος με κάποιον ένοικο και προκειμένου να μην συλληφθεί, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Δεν γνωρίζει κανείς επίσης, αν ο εισβολέας δεν σκοπεύει μόνο να κλέψει, αλλά όπως συμβαίνει συχνά, να βασανίσει τους ενοίκους (συχνά μέχρι θανάτου) προκειμένου να του παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα. Δεν γνωρίζει τελος, αν σκοπός του είναι να βιάσει, να απαγάγει ή να φονεύσει τους ενοίκους. Γι αυτό στο άρθρο αναφέρω ότι πριν πυροβολήσουμε, προειδοποιούμε λέγοντας "πίσω ή πυροβολώ". Αν δούμε ότι ο εισβολέας παρόλα αυτά έρχεται προς τα επάνω μας, τότε σημαίνει ότι επιθυμεί την συμπλοκή και δεν ειναι η επιλογή του να διαφύγει, αφού έγινε πλέον αντιληπτός! Τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την ζωή μας (και της οικογένειάς μας), από το να πυροβολήσουμε. Ή αυτός ή εμείς, διαλέγουμε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΜΥΝΘΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΑΛΛΑ ....ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΗΡΙΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΤΗΝΟΣ, ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΩ ΠΡΩΤΟΣ! ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΧΑΧΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΔΕΜΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΟΥ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤ ΟΝΟΜΑ.ΧΑΧΑΧΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΩΝ!
    ΧΘΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΑΙΟΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ "ΜΑΛΑΚΑΣ" !
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έτσι ακριβώς ΟΝΤΩΣ ΩΝ. Δεν είναι απάνθρωπο να σώζεις την ζωή σου (και της οικογενείας σου), αν ο επιτηθέμενος επιλέξει μια θανάσιμη σύγκρουση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου αφαιρέσει την ζωή, εκτός κι αν απειλήσεις την δική του! Και το αντίστροφο ισχύει. Αυτός που εισβάλλει στο αρχέγονο άσυλο, την κατοικία, χωρίς να πτοείται απο την παρουσία των ενοίκων, είναι ενεργεία απειλή για την ζωή τους (όχι δηλαδή "εν δυνάμει")! Έσχατη πράξη ανθρωπισμού, η προειδοποίηση "πίσω ή πυροβολώ", ως τελευταία ευκαιρία για αναδίπλωση του εισβολέα. Η τελευταία του ευκαιρία για να σώσει την δική του ζωή. Ο φόνος σε άμυνα, δεν λογίζεται για "αμαρτία"!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν φίλε ΚΥΩΝ, μπόρεσες να θυμηθείς τον Λύκαστρο στο αστρικό, τότε είσαι πολύ εξελιγμένος (εγγενώς ή επικτήτως). Όμως η εικόνα που βλέπουμε στο αστρικό, δεν αντιστοιχεί απόλυτα σε αυτήν του φυσικού. Αλλά, τι σημασία έχει; (ΛΥΚΙΟΣ)

    Φίλε Λύκιε, δεν ξέρω με ποιον τρόπο εννοείς το εξελιγμένος που λες στο σχόλιό σου,αλλά με αφορμή το σχόλιο,θα διηγηθώ και σ'εσένα ένα περιστατικό και ας το σχολιάσεις όπως νομίζεις.Ίσως πάλι σταθεί αφορμή για περαιτέρω συζήτηση.

    Εν έτη 2010 βρέθηκα στο διαδίκτυο στον χώρο της Ο.Ε.Α. και συνέβη η πρώτη επαφή μου με τα κείμενα της εν λόγω ομάδας.Στην αρχή εντυπωσιάστηκα,καθώς ήταν κάτι διαφορετικό,και άρχισα να ψάχνω ώστε να βρω όσες περισσότερες από τις θέσεις της μπορούσα.Αυτό διήρκεσε για αρκετές μέρες και τα κείμενά της ήταν κάτι που σκεπτόμουν για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.Έφτιαχνα,μάλιστα,εικόνες για το τι θα μπορούσε να συνέβαινε σε πιθανές εγκαταστάσεις της και πως θα ήταν τα πρόσωπα που ήταν πίσω από αυτό.

    Κάποια στιγμή,λοιπόν,ένα βράδυ στον ύπνο μου,είδα ότι είχα πάει στο σπίτι του κυρίου που αντιπροσώπευε την ομάδα για να τον γνωρίσω.Τότε ήταν που είδα πεντακάθαρα την μορφή του και δεν ήταν αυτό που φανταζόμουν με αποτέλεσμα να απογοητευτώ.

    Σταδιακά σταμάτησα να ασχολούμαι και να διαβάζω τα νέα άρθρα του ιστολογίου.

    Αυτό όμως που με έκανε να πάθω πλάκα είναι το εξής.Γύρω στους έξι με επτά μήνες μετά,επισκέφτηκα ξανά το ιστολόγιό τους για να δω τι συμβαίνει.Τότε φίλε είδα μια φωτογραφία τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και ο "επίσημος" αντιπρόσωπος της ομάδος.Είχε ακριβώς την μορφή που τον είχα δει να έχει στο όνειρό μου.
    Να σημειώσω ότι τον άνθρωπο δεν τον είχα δει ποτέ στην ζωή μου.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Κύων, διαβάζοντας τα "περίεργα" της ΟΕΑ, σου κινήθηκε το ενδιαφέρον για το τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω. Επιρρεασμένος από τα λόγια του Ι. Καραγεωργίου, φαντάστηκες εγκαταστάσεις, επιτελεία, εργαστήρια και χιλιάδες μυστικά μέλη επιστημόνων και πολεμιστών διαστημικής τεχνολογίας, κτλ. Αυτό ήθελε και ο κ. Καραγεωργίου και έτσι δημιουργήθηκε μια ολόκληρη νεομυθολογία, που επηρέασε χιλιάδες Έλληνες και γράφτηκαν δεκάδες βιβλία πάνω στην "κρυφή δυναμη" των Ελλήνων.
    Βεβαίως η αλήθεια απέχει από τα λεγόμενα του κ. Καραγεωργίου, αλλά αυτό είναι αδιάφορο για τους χιλιάδες Έλληνες που πίστεψαν σε αυτήν την ελπίδα, στην δυναμική που δημιουργήθηκε από το τίποτα!
    Αν και η νεομυθολογία της ΟΕΑ περιέχει πράγματι πολλές αλήθειες, εν τούτοις ο σκοπός της ήταν να απηχήσει στο συναίσθημα των Ελλήνων και να αφυπνήσει την χαμένη τους εγγενή δύναμη.
    Εσύ όμως, όπως φαίνεται, έχεις επίσης την εγγενή ικανότητα να κινείσαι στο αστρικό πεδίο με άνεση και να συμμετέχει το συνειδητό σου στην διατήρηση της ανάμνησης, από τις αστρικές δραστηριότητες του ύπνου σου. Πήγες λοιπόν στο αστρικό πεδίο, να ελέγξεις την πηγή του ενδιαφέροντός σου. Αυτό δεν είναι εύκολο σε κάποιον άπειρο, αν και οφείλετο στην ισχυρή σου θέληση να μάθεις την αλήθεια, με κάθε τρόπο.
    Το γεγονός ότι είσαι μια εξελιγμένη οντότητα, δεν φαίνεται μόνο από αυτό. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου, έχεις ανήσυχο πνεύμα που ξέρει να κινείται με σιγουριά στα δύσβατα μονοπάτια της αναζήτησης της Αλήθειας. Αυτό δείχνει εμπειρία, η οποία δεν είναι δυνατόν να αποκτήθηκε στην παρούσα ζωή. Μεταφέρεις όπλα που απέκτησες αλλού, σε άλλες καταστάσεις και σε προηγούμενες ενσαρκώσεις σου. Το ίδιο συμβαίνει και στον φίλο μας τον Λύκαστρο.
    Δεν είναι τυχαία η παρουσία σας εδώ, όπως έχετε καταλάβει. Είναι εδώ, το σημείο διεπαφής για να ξεκινήσουν οι συνταυτίσεις και η ένωση δυνάμεων. Το απαιτούν οι καιροί.
    Η φύση και των δύο σας, είναι γιν. Μην το παρεξηγήσετε αυτό, γιατί δεν έχει να κάνει με το βιολογικό φύλο. Έχει να κάνει με το ψυχονοητικό και την διφυή σας φύση.
    Ο κ. Καραγεωργίου, όντως δεν εμπνέει κάποιο κύρος ως προσωπικότητα αν τον γνωρίσεις εκ του σύνεγγυς. Όμως πρόκειται απλά για κάποιον άνθρωπο που επιλέχθηκε για να μεταφέρει πληροφορίες και να χτίσει ένα χρήσιμο ιδεολόγημα. Πίσω του κρύβεται μια άλλη κατάσταση, που απλά τον χρησιμοποίησε.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ!! ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΕΙ Ή ΟΧΙ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΞΥΠΝΑΩ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΩ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΧΑΧΑ!
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΧΑΧΑ! ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πίσω από τον κ. Καραγεωργίου, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων με πολύ υψηλές γνώσεις και δυνάμεις. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γι' αυτούς. Όντως ανήκουν στο "ιερατείο Διός" αν και αυτή η ορολογία είναι πολύ τετριμμένη και απέχει από την αληθινή ορολογία αυτών των καταστάσεων. Κάποια στιγμή, επιδίωξαν να ρυθμίσουν παρεμβατικά, το συλλογικό συνειδητό των Ελλήνων. Γνωρίζοντας άριστα τα όπλα του αντιπάλου δέους, έπαιξαν και κέρδισαν την παρτίδα, με κίνηση ματ! Επιστράτευσαν έναν ημιπαράφρονα "ελαφροϊσκιωτο" και προικισμένο άνθρωπο, τον οποίον μύησαν (ουσιαστικά τον προγραμμάτισαν με UMC) και τον έβαλαν να συντάξει τα πρώτα κείμενα της "ΟΕΑ". Τα μηνύματα αυτά, είχαν πολλαπλούς αποδέκτες και όπως αληθώς προειδοποιούσαν, ήταν προγραμματισμένα να "εκραγούν". Και εξερράγησαν! Λίγοι κατάλαβαν τι σήμαινε αυτό. Από εκεί και έπειτα, ο κ.Καραγεωργίου συνέχισε να γράφει έχοντας "κεκτημένη ταχύτητα", αλλά ουσιαστικά είχε κοπεί ο ομφάλιος λώρος του με την υποτιθέμενη ΟΕΑ. Ότι έγραφε και γράφει, είναι αυτά που κατάλαβε ο ίδιος από την "μύηση" που του δόθηκε. Η αντίληψή του όμως, δεν του επέτρεψε να κατανοήσει σε βάθος την γνώση που κρυβόταν πίσω από αυτή την στοχευμένη "μύηση". Στην πραγματικότητα δηλαδή, οι άνθρωποι πίσω από την ΟΕΑ χρησιμοποίησαν και θυσίασαν αυτόν τον άνθρωπο, χάριν του σκοπού τους. Τον άφησαν να παλεύει απεγνωσμένα να περισώσει την φήμη της ΟΕΑ, την στιγμή που αυτή δεν είχε λόγο για να συνεχίσει να παρουσιάζεται πλέον. Ο κ. Καραγεωργίου ζει με αυτό το βάρος και πληρώνει ενα βαρύ τίμημα για την προσφορά του (που ίσως δεν επέλεξε να την κάνει συνειδητά)!
    Όμως οι άνθρωποι που τον εκμεταλλεύτηκαν, έπρεπε να τον θυσιάσουν αφήνοντάς τον ανυποστήρικτο. Αν τον υποστήριζαν, θα "έκαιγαν" το καλύτερο χαρτί του σχεδίου τους. Έπρεπε λοιπόν το χαρτί Καραγεωργίου, να καεί μόνο του, σαν "γραφικό και παρανοϊκό ανθρωπάκι" που προκαλεί την λύπησή μας. Έτσι αποσοβείται κάθε πιθανότητα να υπάρχει κάτι περισσότερο, πίσω από τις ανοησίες και τις ευφάνταστες επινοήσεις ενός ταλαίπωρου παρανοϊκού υβριστή!
    Από 'κει και πέρα, την σκυτάλη παρέλαβαν οι εργολάβοι της αρχαιολατρικής ιδεοληψίας, χτίζοντας έναν πόλο φανατικής "ελληνογνωσίας", που έπρεπε να δημιουργηθεί στον αντίποδα των επερχομένων εξελίξεων (που ζούμε σήμερα).
    Αγαπητέ Λύκαστρε, είσαι από αυτούς που μπορούν να διακρίνουν τις κρυμμένες αλήθειες των μηνυμάτων της ΟΕΑ, αποβάλλοντας το προστατευτικό κέλυφος του χρυσού περιτυλίγματος που μπήκε για να "μαγέψει" τα πλήθη...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω ότι δεν ανήκεις στα πλήθη, αγαπητέ μου Λύκαστρε. Ετσι είναι, όπως τα λες. Συμφωνώ απολύτως.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  48. Και για απόψε θα πρότεινα το εξής:
    Γνωρίζετε ότι υπάρχουν οι σκεπτομορφές ή αλλιώς στοιχειακά.
    Στο αστρικό πεδίο, θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν οι αυτόνομες οντότητες και οι σκεπτομορφές. Για παράδειγμα, μπορεί να συνυπάρχει η οντότητα του κόμη Δράκουλα και η σκεπτομορφή που έχει το ίδιο όνομα, αλλά δημιουργήθηκε από το συλλογικό συνειδητό των ανθρώπων, στο οποίο απέδωσαν ιδιότητες οι οποίες δεν ανήκουν στον πραγματικό κόμη Δράκουλα, αφού του δόθηκαν μυθικές ιδιότητες. Όμως η συλλογική αυτή σκεπτομορφή είναι γιγάντια και τροφοδοτείται διαρκώς από τους ανθρώπους. Είναι δυνατότερη από τον αληθινό κόμη! Και σαφώς διαφορετική. Έτσι οταν είσαι στο αστρικό πεδίο, δεν είσαι σίγουρος αν αυτό που βλέπεις είναι αυτόνομη και φυσική οντότητα, ή ένα απρόσωπο αλλά ίσως και επικίνδυνο στοιχειακό. Βεβαίως υπάρχουν και στοιχειακά με πολυ θετική ενέργεια, που μπορούν να βοηθήσουν (όπως της Παναγίας, π.χ.).
    Έτσι, υπάρχει και μια τέτοια σκεπτομορφή που την έχουμε δημιουργήσει εμείς, εδώ και τέσσερα χρόνια και λέγεται "Καταχθόνιος Δαίμων". Έχει πολύ θετικό πρόσημο, γιατί είναι φτιαγμένο από εμάς και έχει ιδιότητες που του δίνουμε διαρκώς εμείς.
    Απόψε αναζητήστε το και νοιώσετε την ταυτότητά του.
    Αύριο συζητάμε το βίωμα που πήραμε!
    Καληνύχτα φίλοι μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ Λύκαστρε, κανείς δεν αρχίζει από το νηπιαγωγείο και τελειώνει με το διδακτορικό, σε μια και μόνη ζωή! Η εξέλιξη του ανθρώπου χρειάζεται πλήθος ενσαρκώσεων και μάλιστα κάποιες απο αυτές, μας πάνε πίσω αντί για μπροστά! Όμως ακόμα και οι τελειωμένοι Δάσκαλοι, ενσαρκώνονται για να επιτελέσουν έργο, να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Αυτοί γεννιούνται κανονικά, αλλά η πορεία τους φαίνεται από την αρχή πως ξεχωρίζει. Αναφέρονται ως χαρισματικοί, διάνοιες, ξεχωριστοί, ιδιαίτεροι, εκκεντρικοί, απόκοσμοι, κτλ. Το μεγάλωμά τους, διαφέρει από τα άλλα παιδιά και οι γονείς είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται την διαφορά. Ο Ιησούς για παράδειγμα, δωδεκαετής, δίδασκε τους αρχιερείς μέσα στον ναό! Η έναυση, δεν χρειάζεται σε αυτούς τους Ανθρώπους.
    Όμως δεν είναι μόνο οι "αναληφθέντες Δάσκαλοι" που ενσαρκώνονται για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα.
    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται ψηλά στην εξέλιξη, αλλά όχι ακόμα τέλειοι και ενσαρκώνονται εχοντας και αυτοί έμφυτες δυνάμεις (αυτό που λέω "εγγενώς"). Κάποιοι από αυτούς, διαδραματίζουν σημαντικούς ρολους στην ζωή τους, αλλά οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με τους άλλους. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όλοι οι εξελιγμένοι, έχουν ανάμιξη στην βοήθεια της ανθρωπότητας.
    Υπάρχουν όμως και οντότητες μη ανθρώπινες, που βοηθούν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Κι όμως έρχονται κι αυτές ενσαρκωμένες!
    Εδώ να διευκρινήσω ότι με τον όρο "άνθρωπος" εννοώ τον γνωστό γήινο άνθρωπο και όχι οτιδήποτε έχει ανθρώπινη μορφή.
    Οι άνθρωποι της ΟΕΑ, σίγουρα τους λες ...εξελιγμένους. Τα υπόλοιπα τα έχεις ήδη αντιληφθεί με όλες σου τις αισθήσεις!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λύκιε μην εκθέτεις περισσότερο τα απόκρυφα της Ο.Ε.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, δεν έχω "εκθέσει" τίποτα που δεν θα έπρεπε. Μην ανησυχείς, αυτά που λέω είναι γνωστά. Η ουσία παραμένει κρυφή και δεν θίγεται.
      Εσύ, ως τι παρεμβαίνεις;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Γενικά έχεις εκθέσει περισσότερα απ ότι θα έπρεπε. Οι μέρες ειναι δύσκολες και οι άνθρωποι καχύποπτοι και ύπουλοι. Τα μυστικά κέντρα καραδοκούν...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμε, η παρέμβασή σου που οφείλεται; Η διασφάλιση των απορρήτων είναι δεδομένη από τον χώρο αυτό, καθότι "έχουν γνώση οι φύλακες" για πως παίζεται το σκάκι! Και σε αυτό το σκάκι, είμαστε καλοί παίκτες. Άλλοι πρέπει να φυλάγονται...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το σχόλιο @14 Απριλίου 2016-4:58μ.μ. δεν είναι δικό μου. Η παρέμβαση είναι προειδοποίηση για να μην προχωρήσεις σε περισσότερη ανάλυση. Αγγίξεις τα όρια και απλά σε προειδοποιήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί είστε "εσείς" που με προειδοποιείτε; Αυτόκλητοι θεματοφύλακες των ιερών και οσίων της ΟΕΑ; Δεν υπάρχει ΟΕΑ όπως την φαντάζεσαι φίλε μου, ούτε και χρειάζεται φρουρούς του διαδικτύου. Η πραγματική ΟΕΑ, είναι κάποιοι άνθρωποι, τους οποίους δεν μπορεί να "αγγίξει" κανείς. Ούτε και εσύ! Δεν είναι ούτε 5, ούτε 50, ούτε 500, ούτε 5.000 βέβαια! Ούτε εκπαιδευτήρια, ούτε Πρυτανείες, ούτε εργαστήρια έχουν. Τι έχουν, δεν θα το πούμε δημόσια. Όπως βλέπεις, γνωρίζω να διαφυλάττω τα άρρητα, πολύ καλύτερα απ' ότι νομίζεις.
      Αμφιβάλλω αν εσύ γνωρίζεις τι είναι η ΟΕΑ στην πραγματικότητα, γιατί αν γνώριζες, δεν θα παρέμβαινες...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Εσύ μπορεί να γνωρίζεις Λύκιε. Αυτοί όμως δεν γνωρίζουν και δουλεύουν σαν βαμπίρ στο σώμα σου. Αποδειξη.
      Ζητάς επίσκεψη στον αστρικό καταχθόνιο δαίμων. Κανείς δεν μπορεί. Μιλάνε για αστρική ικανότητα. Κανείς δεν μπορεί να σε δει εκεί. Γιατί είναι βαμπίρ και υποκρίνονται ικανότητες.
      Μόνο εμείς, και μόνο εμείς Λύκιε σε βλέπουμε και εδώ και εκεί.
      Εσένα προστατεύουμε Λύκιε, δεν σε απειλούμε.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε, δεν μου αρέσουν οι προστασίες γενικά. Ειδικά δεν μου αρέσουν οι αυτόκλητοι προστάτες. Αφού λοιπόν με "βλέπετε" και εδώ και εκεί, εκτιμάτε ότι χρειάζομαι την προστασία σας; Μήπως "βλέπετε" κάποιον άλλον;
      Για να το κλείσουμε, οι σχολιαστές του Καταχθόνιου Δαίμονα τελούν υπό την δική μου προστασία, από οποιεσδήποτε απειλές προκύπτουν λόγω της παρουσίας τους εδώ. Το τι είναι ο καθένας, το γνωρίζω αρκετά καλά.
      Ευχαριστώ λοιπόν για την προθυμία, αλλά δεν θα πάρω!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  54. "Βαμπιρέλος"! Χαχαχα! Λύκαστρε, με ...ρουφάς με το καλαμάκι! Χαχαχα!
    Ανώνυμε, οι αγαπητοί συνδαιτυμόνες του Καταχθόνιου Δαίμονα, μόνο δίνουν και τίποτα δεν παίρνουν! Το μόνο που παίρνουν, είναι το μερίδιο που τους ανήκει από τον δικό τους κόπο, την δική τους προσπάθεια. Πριν γράψουν εδώ, ψάχνουν, ερευνούν, διαβάζουν, σκέπτονται, δοκιμάζουν. Πρόκειται για πεδίο έρευνας και πραγματείας.
    Τις περισσότερες φορές μάλιστα, εγώ δεν συμμετέχω καθόλου, προτιμώντας να τους παρακολουθώ να δημιουργούν νόηση και ιδέα. Δεν σου κρύβω ότι τους θαυμάζω.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΘ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ.ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΡΟΥΦΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ!!! ΧΑΧΑ! ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ , ΑΠΟΔΕΙΞΗ! ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ! ΛΥΚΙΕ ΤΣΕΚΑΡΙΣΕ ΤΟΝ "ΠΡΟΣΤΑΤΗ" ΑΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΕΓΩ ΝΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ. ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΒΑΜΠΙΡ?

    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Με την ευκαιρία θα ήθελα κι εγώ να ρίξω μια άποψη στο τραπέζι για τα αστρικά ταξίδια, γιατί σας εκτιμώ πολύ και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.
    Η αστρική προβολή δεν είναι σπάνια και μάλιστα όταν γίνεται αυτόματα και χωρίς την δική μας μεσολάβηση, είναι φυσιολογική. Το να πειραματιζόμαστε όμως σ' αυτήν γίνεται παγίδα γιατί είναι πρόβα εγκλωβισμού της ψυχής μέσα στον αισθητό κόσμο με σκοπό την μετενσάρκωση της.
    *Ο αισθητός κόσμος είναι μια κλειστή ενεργειακή δημιουργία το εσωτερικό της οποίας ονομάζεται αστρικός χώρος.* Αν παρομοιάσουμε τον αισθητό κόσμο με μία κλειστή σφαίρα, η ψυχή παραμένει πάντα έξω από την σφαιρική αυτή δημιουργία ενωμένη όμως ενεργειακά με το υλικό σώμα στο οποίο φιλοξενείται, μέσω του αστρικού της λώρου.
    Ο αστρικός λώρος είναι το ενεργειακό μέρος της ψυχής, το οποίο συνδέεται με το υλικό μας σώμα ώστε να αποτελέσουν ένα σύνολο ενεργειακής αλληλεπίδρασης. Ανήκει στην ψυχή, είναι δικό της τμήμα και αυτός την διατηρεί συνδεδεμένη με το υλικό σώμα.

    Η αστρική προβολή αποτελεί την έλξη του αστρικού λώρου της ψυχής μέσα στον αστρικό χώρο του αισθητού κόσμου, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την επόμενή της μετενσάρκωση. Στην ουσία αποτελεί τον εγκλωβισμό της μέσα στο πεδίο του αισθητού χώρου.
    Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής του υλικού σώματος, ο σύνδεσμος αυτός λύεται, το υλικό, βιολογικό σώμα πεθαίνει και ο αστρικός λώρος επιστρέφει στην ψυχή απελευθερώνοντας την από τη σχέση της με τον αισθητό κόσμο.

    Αν όμως τη στιγμή του θανάτου του, το υλικό σώμα είναι πεπειραμένο πια από τις αστρικές προβολές, θεωρώντας οτι θα μπορούσε να επιμηκύνει τον χρόνο της αστρικής του ύπαρξης, έλκει τον αστρικό λώρο της ψυχής μέσα στον αστρικό χώρο, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει στην επόμενη ενσάρκωσή του. Όμως αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, μιας και η ενσάρκωση αφορά μονάχα την ψυχή και όχι το σώμα. Έτσι, στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν - ή αλλιώς κάτω κόσμο -, το υλικό σώμα ελευθερώνει τον αστρικό λώρο, ο οποίος όμως πλέον συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένος αφού είναι αδύνατον να απομακρυνθεί μόνος του από το χώρο αυτό, παρά μόνο μέσω μιας νέας ενσάρκωσης, δηλαδή μιας νέας γέννησης ενός νέου σώματος σε μια νέα ζωή.

    Η ψυχή δικαιούται να επιλέξει ελεύθερα αν επιθυμεί ή όχι να παραμείνει στον αισθητό κόσμο για μια ακόμη ενσάρκωσή της και όχι να εγκλωβιστεί μέσα στο πεδίο του αισθητού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αγαπητέ Ανώνυμε, ο αστρικός χώρος δεν ανήκει στον αισθητό κόσμο και συνεπώς δεν μπορούμε να τον εντάξουμε μέσα στην σφαίρα που περιγράφεις.

    Ο αισθητός κόσμος, είναι το υλικό πεδίο που μπορεί να γίνει αντιληπτό από τις πέντε μας αισθήσεις. Συνηθίζουμε να το περιγράφουμε ως Παχύ Υλικό πεδίο, διότι η πύκνωση της ύλης είναι μεγάλη.

    Ωστόσο, το υλικό πεδίο είναι ευρύτερο από το αισθητό, αλλά οι πέντε μας αισθήσεις αδυνατούν να μας τον παρουσιάσουν. Πρόκειται για υλικό πεδίο μεν, αλλά πιο λεπτοφυές, δηλαδή μεγαλύτερης αραίωσης.
    Αν και οι αισθήσεις μας δεν μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε αυτό το λεπτοφυές πεδίο, αυτό υπάρχει και εμείς έχουμε υπόσταση μέσα σε αυτό.
    Αυτό το πρώτο στάδιο μετά τον αισθητό κόσμο, το ονομάζουμε "αστρικό πεδίο". Είναι πολύ κοντά στον αισθητό κόσμο, δηλαδή στον κόσμο των μορφών (όπου όλα έχουν μια υλική μορφοποίηση δηλαδή, έστω κι αν είναι μη αντιληπτή από τις αισθήσεις μας), αλλά δεν είναι ταυτόσημος με το Παχύ Υλικό πεδίο.
    Για να σου δώσω ένα εικονικό σχήμα, θα σου πω ότι ο ένας κόσμος συνυπάρχει με τον άλλον ταυτόχρονα.
    Δηλαδή δεν είναι εδώ ο ένας κόσμος και κάπου αλλού ο άλλος. Το ένα σώμα μας είναι μέσα στο άλλο σώμα μας. Ο χωροχρόνος μπορεί να γίνεται πιο "αραιός" μαζί με την αραίωση της ύλης, αλλά συνυπάρχει ως προς το σημείο αναφοράς (π.χ. ο άνθρωπος). Αλλάζει λοιπόν η αντίληψη αυτών των πεδίων, διότι αλλάζουν και οι διαστάσεις τους. Η "αντίληψη" βέβαια, έχει να κάνει με το τι θεωρούμε δεδομένο στον χώρο του αισθητού και βάσει αυτού του σημείου αναφοράς, συγκρίνουμε τα άλλα μεγέθη.
    Μια προσπάθεια να περιγράψουμε την "ύλη" του αστρικού πεδίου, μας οδηγεί στην απλοϊκή εξήγηση ότι πρόκειται για τον Αιθέρα (βέβαια ο Αιθέρας είναι πολύ ευρύτερη έννοια).

    Η ψυχή τώρα, ανήκει στο "αιθερικό" πεδίο (το οποίο είναι ευρύτερο από το αστρικό), αλλά ούτε κι αυτή είναι άφθαρτη. Χαρακτηρίζεται από τα συναισθήματα που κυριαρχούν στον κάτοχό της και σαφώς εξελίσσεται.

    Όλα τα σώματα του ανθρώπου είναι ταυτόσημα, δηλαδή ενωμένα. Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος έχει ένα σώμα, αλλά πολυδιαστατικό! Σε κάθε επίπεδο πύκνωσης-αραίωσης ή αλλιώς "διάστασης", ο άνθρωπος έχει παρουσία με ένα αντίστοιχο σώμα.
    Ο θάνατος (δηλαδή η φθορά-αποσύνθεση), ως νομοτελειακή κατάσταση, αφορά τις πιό πυκνές τάξεις των διαστάσεων της ύλης. Όσο αραιές καταστάσεις, τόσο "λιγότερος" θάνατος υπάρχει. Μέχρι που στην ανώτατη διάσταση (πνευματική), απουσιάζει εντελώς!

    Ο λώρος (ασημένιος) που ενώνει ζωτικά το ψυχικό με το παχύ υλικό μας σώμα, είναι ο συνδετικός ιστός.
    Αν κοπεί, το υλικό σώμα αποθνήσκει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο άνθρωπος δεν πηγαίνει ως επισκέπτης στο αστρικό πεδίο, σαν να πρόκειται για κάποιο πραγματικό ταξίδι. Ο άνθρωπος υπάρχει διαρκώς στο αστρικό πεδίο, όσο υπάρχει διαρκώς στο παχύ υλικό.
    Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η αντίληψή μας, δηλαδή ο συνειδητός νους μας, δεν αντιλαμβάνεται άλλες διαστάσεις που υπάρχουμε, εκτός μίας: της παχιάς υλικής (απτός κόσμος).
    Γι αυτό χωρίζουμε τον νου μας σε τρία επίπεδα. Στο συνειδητό (που αντιλαμβάνεται τον απτό κόσμο), στο υποσυνείδητο (που επεξεργάζεται και θυμάται τα αρχεία των εμπειριών μας) και το υπερσυνειδητό (που αντιλαμβάνεται τον υπερβατικό (μη απτό) κόσμο.
    Όταν λοιπόν μιλάμε για αναμνήσεις από το αστρικό πεδίο (ή για αστρικό ταξίδι) ουσιαστικά αναφερόμαστε στην παρουσία του συνειδητού μας, σε έναν κόσμο που ανήκει στο υπερσυνειδητό.
    Αυτή η "επίσκεψη" του συνειδητού μας, σε ένα πεδίο το οποίο δεν έχει μάθει να αναγνωρίζει (του είναι ανοίκειο), αποτελεί υπέρβαση.

    Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο αυτό που αντιλαμβάνεται το πεπερασμένο του συνειδητό. Λέγεται ότι το συνειδητό αντιλαμβάνεται μόνο το 5% του αληθινού Κόσμου, στην καλύτερη περίπτωση!

    Τι νόημα έχει λοιπόν, να βάζουμε το φτωχό μας συνειδητό, στην δοκιμασία της υπέρβασης;

    Πρόκειται για μια δοκιμασία εμπειρικής αντίληψης, της ευρύτητας της ανθρώπινης φύσης. Μια απόδειξη της πλαστότητας του απτού κόσμου.
    Είναι σαν να ανοίγεις την πόρτα μέσα από μια σκοτεινή φυλακή και να αντικρίζεις για πρώτη φορά το φως του Ήλιου και την εικόνα της φύσης.

    Το συνειδητό χάνεται, όταν ο άνθρωπος κοιμάται. Την θέση του καταλαμβάνει το υπερσυνειδητό μαζί με το υποσυνείδητο. Φτιάχνουν μαζί τα όνειρα, αλλά κινούνται και στο αστρικό πεδίο ελεύθερα από τον περιορισμό που τους βάζει το συνειδητό, όταν είναι ξυπνητό.

    Κάποιες φορές μόλις ξυπνάμε, το υποσυνείδητο μεταφέρει την ανάμνηση της αστρικής μας εμπειρίας στο συνειδητό και τότε λέμε πως θυμόμαστε τα όνειρα.
    Όμως τις περισσότερες φορές, αυτό δεν συμβαίνει. Ο λόγος είναι καθαρά για την αυτοπροστασία του συνειδητού, το οποίο ανίκανο να ερμηνεύσει έναν κόσμο πέρα από τις αισθήσεις, τον εκλαμβάνει ως πλαστό κι απατηλό.

    Το θέμα της μετενσάρκωσης όμως, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέμε.
    Η μετενσάρκωση είναι μια νομοτελειακή κατάσταση, για την οποία δεν έχει δύναμη επιλογής η ψυχή.
    Η ψυχή, δεν είναι η ανώτερη φύση του ανθρώπου. Αυτή είναι μόνο του Πνεύμα του. Το τελευταίο είναι σε διαρκή επαφή με την Πηγή (Θεό) και ας πούμε ότι ορίζει την πορεία της εξέλιξής μας. Η ψυχή μας είναι μεταβλητή και πορεύεται αξιοποιώντας τα βιώματα που μας προσφέρει ο ένσαρκος βίος (ο απτός κόσμος, άρα μέσω των συνειδητών μας εμπειριών).
    Η ψυχή λοιπόν είναι υποκείμενη των ενσαρκώσεων και δεν αποφασίζει.
    Η διαδικασία του θανάτου, δεν είναι ένα τρικ της ψυχής και του λώρου. Όταν κοπεί ο λώρος, το σώμα αποθνήσκει και δεν μετενσαρκώνεται με τον ίδιο λώρο.
    Ένας νέος δημιουργείται στην επόμενη μετενσάρκωση, η οποία δεν γίνεται αυτομάτως μετά τον θάνατο.
    Για την μετενσάρκωση και τις συνθήκες του νέου βίου, αποφασίζουν άλλοι σταθμικοί παράγοντες και όχι η ψυχή. Αντιθέτως η ψυχή αξιολογείται για αυτή την στάθμιση. Άρα η ψυχή αξιολογείται και δεν αξιολογεί.

    Εν κατακλείδι, ο λώρος δεν είναι ένα καλώδιο που περιμένει να βυσματωθεί από μια νέα ψυχή ή σώμα.
    Δεν υπάρχουν τρικ που μπορεί να κάνει η ψυχή με το σώμα και την συνήθεια στις αστρικές προβολές.
    Η ψυχή δεν αποφασίζει ούτε επιλέγει την μετενσάρκωση.

    Η περίπτωση της παραμονής ενός αστρικού σώματος σε εγκλωβισμό, με ευθύνη της ψυχής (κοινώς φάντασμα), δεν έχει να κάνει με το αν ο άνθρωπος είχε "εκπαιδευτεί" στα ενσυνείδητα αστρικά ταξίδια ή όχι!
    Σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη έχει η ψυχή, η οποία αρνείται να προχωρήσει επειδή δυσκολεύεται να απεξαρτηθεί από τα εγκόσμια (προσκολλήσεις, εξαρτήσεις, εμπάθειες, εμμονές, κτλ).
    Αλλά αυτό είναι ένα θέμα για μια άλλη συζήτηση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Επτά ουρανοί ή επτά σφαίρες αυτογνωσίας η μια μέσα στην άλλη. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Στην όγδοη σφαίρα κάποιος, αυτός που κατασκεύασε το <>λειτουργίας του σύμπαντος κάνει τον κοσμικό μηχανισμό να βρίσκεται σε κίνηση.
    Είμαστε εκεί που ψάχνουμε να βρούμε ποιός είναι αυτός και τί σχέση έχει με τον Θεό, την Πηγή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Επτά ουρανοί ή επτά σφαίρες αυτογνωσίας η μια μέσα στην άλλη. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Στην όγδοη σφαίρα κάποιος, αυτός που κατασκεύασε το "λογισμικό λειτουργίας" του σύμπαντος κάνει τον κοσμικό μηχανισμό να βρίσκεται σε κίνηση.
    Είμαστε εκεί που ψάχνουμε να βρούμε ποιός είναι αυτός και τί σχέση έχει με τον Θεό, την Πηγή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημέρα σας,
    Καθ΄ότι μιλάτε για το αστρικό πεδίο θα ήθελα να θέσω μια απορία. Είναι δυνατόν να ταυτιστείς πολύ με κάποιον και μέσα απο αυτήν την επαφή να δημιουργηθούν έντονοι δεσμοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμε, αυτό για να συμβεί θα πρέπει και τα δυο μέρη να συνευρίσκονται συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Αλλά τι εννοείς "ταύτιση"; Αν τα δυο μέρη συνευρίσκονται εκεί μη συνειδητά, οι "έντονοι δεσμοί" θα υπάρχουν μόνο εκεί, στο αστρικό πεδίο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω Λύκιε ότι ισχύει αυτό που λές. Δεν είναι δυνατόν οι "εντονοι δεσμοί" να υπάρχουν μόνο στο αστρικό πεδίο. Ο δεσμός εξελίσσεται πρώτα στο αισθητό πεδίο και στην συνέχεια με την δύναμη της σκέψης (δημιουργία σκεπτομορφών ή καλύτερα ενεργομορφών = οντότητες δημιουργημένες με ενέργεια και «προγραμματισμένες» για κάποιο σκοπό). Όταν ο νους και τα συναισθήματα επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε αυτό αρχίζει και «υλοποιείται» ενεργειακά στην αύρα μέσα στο αστρικό πεδίο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, μάλλον δεν με κατενόησες. Η αρχική σου ερώτηση αφορούσε την υπόθεση "αν μπορεί κανείς να ταυτιστεί με κάποιον που βλέπει ΜΟΝΟ στο αστρικό πεδίο". Τουλάχιστον έτσι αντιλήφθηκα εγώ την απορία σου.
      Αν τώρα το δεδομένα αλλάζουν και μιλάμε για γνωριμία που έχει προηγηθεί στον απτό κόσμο, τότε μπορούμε να πούμε ότι σαφώς μια τέτοια περίπτωση μπορεί να ενισχύσει την "ταύτιση" μεταξύ δυο μερών και βεβαίως αυτό είναι αυτονόητο. Μιλάμε για ψυχική ταύτιση. Σαφώς μια τέτοια ταύτιση επιτρέπει την ιδανική διεπαφή δύο ανθρώπων.
      Συνεπώς, όταν αναφερόμαστε σε σχέση δυο ανθρώπων στο φυσικό (απτό) πεδίο, είναι πολύ πιθανόν αυτό να εξελιχθεί και σε ψυχική διεπαφή η οποία εκδηλώνεται στο αστρικό πεδίο. Τέτοιες σχέσεις, είναι "ιδανικές". Βέβαια το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αρνητικό πρόσημο, δηλαδή να υπάρξει και μια "ιδανική" εχθρική σχέση...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  65. Για να υπάρχει ταύτιση στο αστρικό πεδίο, εξυπακούεται ότι έχει προηγηθεί έντονος πνευματικός δεσμός στον αισθητό κόσμο. Το Αστρικό σώμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανταποκρίνεται στις σκέψεις του ιδίου αλλά και των άλλων ατόμων.
    Όλο το Αστρικό πεδίο βρίσκεται σε διαρκή μεταβολή λόγω ακριβώς αυτής της επίδρασης των κραδασμών των σκέψεων. Επομένως ο ένας κόσμος αλληλεπιδράται απο τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αν υπάρχει ταύτιση που έχει προηγηθεί στον αισθητό κόσμο (συνειδητό), εννοείται ότι μπορεί να ακολουθήσει ταύτιση και στο αστρικό!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημερα Καταχθονιε.

    Αυτο το θεμα με απασχολει και εμενα. Βλεπω περιοδικα στον υπνο μου την κοπελα με την οποια ειχα εντονο πνευματικο δεσμο παιδιοθεν (και ταυτοχρονα πρωτη-παιδικη αγαπη, ανομολογητη διοτι υπηρξα δειλος). Για την ακριβεια την ξανα ειδα προχθες και ειχαμε μια συζητηση. Παντα υπαρχει ποιοτικη πνευματικη αλληλεπιδραση και οχι φθηνη σαρκικη. Εχω να την δω κοντα 10 χρονια, ενω η ιδια ειναι πλεον παντρεμενη στο εξωτερικο.

    Το ερωτημα που με παιδευει ειναι το εξης. Προκειται για εντονους πνευματικους δεσμους που συντηρουνται στο αστρικο οπου και η αποσταση και ο χρονος αποκτουν δευτερευοντα ρολο,
    ή για οντοτητες πνευματικους οδηγους, οι οποιες λαμβανουν την μορφη αυτη που εμεις θεωρουμε ευγενεστερη για να ακολουθησουμε λογω της αγαπης μας για αυτην;

    Θα μου πεις τωρα. "Στειλε της ρε αχρηστε ενα μηνυμα και ρωτησε την αν βλεπει και η ιδια κατι παρομοιο ή παρε την ενα τηλεφωνο". Ορθον. Δεν το πραττω διοτι ειναι παντρεμενη και δεν θελω να την φερω σε δυσκολη θεση.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Και γιατί να μην την ενοχλήσεις; Πολλοί άνθρωποι νομίζουμε ότι έχουμε κάνει την σωστή επιλογή την κατάλληλη στιγμή. Αυτό ισχύει μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι στο πλήρωμα του χρόνου, ζώντας το παρόν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ταυτιζόμαστε πλέον με τις επιλογές εκείνης της στιγμής. Είτε η ωριμότητα μας, είτε η ψυχική και πνευματική μας αφύπνιση κάνουν την ροή της ζωής μας να αλλάζει.
      Επομένως θα μπορούσες απο μια πρώτη διερευνητική επαφή να αντιληφθείς τις προθέσεις της και τυχόν κοινή πορεία.
      Μια παλιά φίλη

      Διαγραφή
  68. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, ορθώς πράττεις και δεν την παίρνεις τηλέφωνο, εφόσον είναι παντρεμένη. Δεν διεκδικείς κάτι που δεν είναι διαθέσιμο!
    Η απάντηση στο ερώτημα, θα μπορούσε να αναχθεί στην ψυχολογία και τις εμμονές από ανεκπλήρωτους πόθους (παιδικούς όπως ανέφερες), οι οποίες προκαλούν ανάκληση από το υποσυνείδητο κατά την διάρκεια του ύπνου (απωθημένο στα όνειρα).
    Αλλά η ερώτησή σου, θέλει να το εξετάσει από πλευράς αστρικού πεδίου και τι μπορεί να συμβαίνει εκεί.
    Για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για οντότητες που λαμβάνουν οικεία μορφή, πρέπει να προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν σε κάτι. Αν αυτό συμβαίνει, δεν αποκλείεται να ισχύει η υπόθεση.
    Γενικά όμως, εξ όσων γνωρίζω, οι οντότητες που ερχόμαστε σε αστρική επαφή, είναι υπαρκτές φυσικές προσωπικότητες ή δημιουργημένες σκεπτομορφές.
    Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζω να υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, ώστε διδάσκαλοι για παράδειγμα, να αλλάζουν μορφή για να γίνονται πιο οικείοι. Είναι πολύ πιθανόν, διότι μπορούν να το πράξουν στο φυσικό-απτό επίπεδο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Παλια φιλη, η πνευματικη σου ποιοτητα με ευχαριστει ιδιαιτερα, με χαροποιει να σε διαβαζω. Φυσικα και εχεις δικιο στο σχολιο σου, και φυσικα ειναι θετικη η απαντηση στο ερωτημα σου. Το ζητημα ομως ειναι τι ποιοτητας δεσμοι δημιουργουνται και γενικως τι συμβαινει με αυτους, καθως πλεουμε σε αχαρτογραφητα νερα, τουλαχιστον απο τις ευρεως γνωστες πηγες. Διατηρουνται ή χανονται; Ειναι πραγματικοτεροι του υλικου απτου πεδιου ή οχι; Πώς συνδεονται με τον υλικο κοσμο; κοκ

    Στο προσωπικο μου παραδειγμα, ειμαι ευτυχης και μονο που συμπορευτηκαμε. Εγω υπηρξα αυτος που ηταν κλειστος παρα την απυθμενη αγαπη που της ετρεφα, και αυτο γιατι δεν θεωρουσα πως αξιζα την αγαπη της. Δεν ειχα επιτυχει κατι σημαντικο, οχι τοσο σε υλικες επιτυχιες που παντα τις θεωρουσα φτηνες, αλλα σε προσωπικο εσωτερικο επιπεδο. Τα βασανα στα οποια βαζει ενας δυνατος νους τον εαυτο του ειναι αμετρητα. Γιατι να με αγαπησει; Τοσες πολλες ερωτησεις που φανταζουν ανευ απαντησης. Χρονια μετα που μελετησα την αγαπη και την κατανοησα, ειδα τις απαντησεις, αλλα το πληρωμα του χρονου προφανως δεν περιμενει. Συνειδητοποιησα για παραδειγμα πως εκεινη με αγαπησε περισσοτερο, αν και εγω υπηρξα τοσο απομακρος, τοσο σκληρος, ναι επειδη το παραδεχομαι, φοβομουν πως αν ανοιχθω θα αποδειχθω λιγος και ανεπαρκης. Και ομως, εκεινη ειχε δει σε μενα, την ποιοτητα και αξια που ακομα και εγω μου αρνιομουν, οταν ολη μου την απεδιδαν. Χαρακτηριστικη περιπτωση γιν, γι αυτο και μπορω να καταλαβω πλεον καλυτερα απο τον καθενα, τις γυναικες.

    Απο την αλλη, ειχα και εγω τα δικια μου οπως αποδειχτηκε, καθως υπηρξα υπερ το δεον γιν. Τωρα που θεωρω πως εχω ισορροπησει,μεσα απο τον δρομο της απωλειας, νομιζω πως μπορω να βλεπω και να λεω τα παντα. Ηταν ευκολο πια να κατανοησω τη ρηση του Γκουρτζιεφ:
    "Ο συνειδητός έρωτας προκαλεί την ίδια ανταπόκριση.
    Ο συναισθηματικός έρωτας προκαλεί το αντίθετο.
    Ο φυσικός έρωτας εξαρτάται από τον τύπο και την πολικότητα."

    Και δηλωνω μακαριος που γνωρισα τι ειναι ο συνειδητος ερωτας, καθως στην εποχη μας κυριαρχει ο κατωτερος φυσικος, αυτον μονο γνωριζει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Λυκιε, ορθο αυτο που λες και φυσικα το ασπαζομαι. Ωστοσο, δεν ειναι ο γαμος αυτος που οριζει τη μη διαθεσιμοτητα. Οχι φυσικα. Ο γαμος αποτελει μια κοινωνικη συμβαση της πλακας. Το δε μυστηριο του γαμου που εξασκει η εκκλησια, αποτελει μια φθηνη απομιμηση, μια καρικατουρα, ενα απολιθωμα μιας πραγματικης ουσιας που εχει χαθει εδω και αμετρητους αιωνες. Αυτο αποτελει σκλαβια, φυλακιση. Αυτο με χαρα θα το διαλουσα.

    Σε καμια περιπτωση ομως δεν παρεμβαινω σε ενα ζευγαρι. Ειναι ιερος ο δεσμος, και ο ιερος γαμος κατι πραγματικα μαγικο, εν δυναμει επιτευξιμο απο ενα πραγματικο ζευγαρι. Επομενως, εαν δεν τελειωσει αυτη η συνδεση, δεν υπαρχει κινηση. Εδω παταει και η ρηση "Αν θες να παρεις σπιτι μια ολοκληρη καρδια, χρειαζεται να απαρνηθεις χιλιες μισες αγαπες". Εαν δεν τις απαρνηθεις, θα παραμενεις δεσμιος. Αρα προς το παρον δεν υπαρχει κοινη πορεια και ισως να μην υπαρξει ποτέ.

    Αλλα ξεφυγαμε. Το ζητημα μας ειναι τι συμβαινει στο αστρικο. Σε μενα, που ειναι μια τετοια περιπτωση, ξανατονιζω πως δεν αποτελει ανεκπληρωτο ποθο, διοτι ο ποθος ειναι χαρακτηριστικο του φυσικου ερωτα.Μιλαμε για κατι ποιοτικα ανωτερο. Πνευματικο-συνειδητο ερωτα. Δεν εχω δει δηλ ποτε σεξουαλικο ονειρο με αυτη τη κοπελα, παροτι πιθανοτατα να υπαρχει και μια τετοια πτυχη. Νομιζω, χαρακτηριστικο της σχεσης ειναι ενας ανεκφραστος ειλικρινης αμοιβαιος τεραστιος θαυμασμος, σε μια σχεση απιστευτα τυπικη, μια σχεση φιλικη αλλα χωρις να εχει υπαρξει εγγυτητα.

    Αν προκειται για οντοτητες, προφανως προσπαθει να οδηγησει καπου, εικαζω στην ολοκληρωση, οπως συμβαινει σε καθε ανθρωπο. Οι οντοτητες στο αστρικο φυσικα και δεν ειναι μονο υπαρκτες φυσικες προσωπικοτητες ή δημιουργημενες σκεπτομορφες μονο. Αυτες αποτελουν ενα μικρο κλασμα. Υπαρχει τεραστια δεξαμενη εξωδιαστατικων οντων (4d-χωροχρονος) που συναται να επικοινωνει μεσω του αστρικου.

    Οι δημιουργημενες σκεπτομορφες ειναι μια βασιμη θεωρια που την εχω σκεφτει κ εγω. Θα μπορουσα ας πουμε να εχω εγω δημιουργησει αθελητα μια σκεπτομορφη, διοτι αλλος δεν θα μπορουσε ευκολα να εχει τετοια προσβαση στο υποσυνειδητο μου, η οποια μετα να παιζει το ρολο του διδασκαλου του εαυτου μου κοκ. Νομιζω βαση του Οκαμ, αυτη η περιπτωση καταρρει, μπροστα σε μια απλουστερη να ειναι κατευθειαν ειτε αλλη οντοτητα ειτε επειδη υπηρξε (αμοιβαιος) συνειδητος ερωτας, (κατι πολυ σπανιο) που δεν εκδηλωθηκε στο φυσικο επιπεδο, και επειδη αναφερομαστε σε δυο ειλικρινα πολυ πνευματικα ατομα, (που ως εκ τουτου εχουν προσβαση στο αστρικο καθως προφανως εχουν δημιουργησει τουλαχιστον αστρικο σωμα), να απωθηθηκε στο αστρικο και να απεκτησε ζωη εκει.

    Μιλαμε για συνειδητο ερωτα, οχι για καψουροκαμενιες. Αυτο για την πλειονοτητα θα φανταζει ακαταλαβιστικο καθως μπορει να κρινει μονο με βαση οσων εχει γνωρισει.

    Για να το κλεισουμε λοιπον, νομιζω πως απαντηση δεν εχουμε ακομα την γνωση να δωσουμε. Εδωσα αρκετες πληροφοριες μηπως βρουμε καποιαν ακρη απο μια πραγματικη εμπειρια, που πιθανοτατα να παρερμηνευτουν, αλλα ποσως με ενδιαφερει. Το αστρικο αποτελει τον προθαλαμο στον οποιο ζουν οι ανθρωπινες ενεργειες, μεταξυ του υλικου κοσμου και του πνευματικου κοσμου, και εκτος αυτων εκει γινεται ενας σχετικος χαμος. Ειναι ενα πεδιο οπου τα παντα μπορουν να συμβουν
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Λυκαστρε, ορθα μιλας, και τα 7 σημεια που ανεφερες ειναι σωστα, δεν αποτελουν ομως ουτε το 1% του τι πραγματικα ειναι ο ιερος γαμος, καθως υπαρχουν και πρακτικα ζητηματα οπως το ενεργειακο. Μου αρεσε παντως αρκετα ο τροπος που τα περιεγραψες, ισως θα επρεπε καποια στιγμη να συγκεντρωσουμε αυτα τα χαρακτηριστικα, και μονο να τα ακουει καποιος, ευφραινεται. Και μονο να μιλαει κανεις γι αυτα, δημιουργει ποιηση

    Συνηθως ομως ο σκετος γαμος ή η σχεση, αποτελει μια φυλακη
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκαστρε, αν μια παρουσία δίπλα σου σε πάει εκεί που φτάνεις (στα όριά σου), τότε είσαι ήδη σε Ιερό Γάμο. Αν επενδύεις στην απουσία, δηλαδή σε ένα φανταστικό σύντροφο που δεν υπάρχει, τότε κάνεις "ιερό γάμο" με τον εαυτό σου και την φαντασία σου. Τότε ναι, μπορείς να ταξιδεύεις παντού, εκτός της πραγματικότητας.
      Πράγματι, στο σύμπαν υπάρχει μόνο ένας Πολικός και Ιδανικός σύντροφος για τον καθένα μας. Όλοι οι υπόλοιποι αποτελούν συμβιβαστικές επιλογές. Το να τον βρούμε όμως είναι δύσκολο, αν και υπάρχει η άνωθεν μέριμνα για το εν δυνάμει!
      Ελάχιστοι άνθρωποι, παρόλα αυτά, βρήκαν το Πολικό τους ταίρι. Οι περισσότεροι παραπλανήθηκαν.
      Τα Πολικά ζεύγη είναι γνώριμα στο αιθερικό πεδίο, αλλά άγνωστα στο απτό-υλικό. Η πόλωση υπάρχει και η έλξη ενεργοποιείται μόνο όταν βρεθούν μαζί και στο υλικό.
      Αυτά θεωρητικά βέβαια, διότι η πιθανότητες και οι συνθήκες (τρόπος ζωής, επιλογές, κτλ.) μπορεί να μας αποτρέψουν από αυτή την ιδανική συγκυρία!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      https://www.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic&index=8&list=LLgVV_KIl1-BuAAbQ4SjYj3A

      Διαγραφή
    2. Αυτο που δεν αντιλαμβανομαστε ωστοσο, ειναι πως το διπολο αντρας-γυναικα δουλευει στον κοσμο μας, εδω κατω. Εαν θελει κανεις πραγματικα να "ξεδιψασει", δεν θα τα καταφερει ποτέ εδω. Ο ιδανικος συντροφος αποτελει μια εικονα, ενα μικρο εναντι, της ανωτερης αρχης. Οπως και εμεις αποτελουμε μια εικονα της αντιστοιχης αρχης. Αλλα η αγαπη μας για την θεα μπορει να εμπνευστει μεσα απο τη συντροφο, μια "θεα" επισης σε μικροτερο επιπεδο.

      Στα εγκοσμια, δεν βλεπω πως και γιατι μπορει να υπαρχει ενας μονο ιδανικος συντροφος. Ειναι παρα παρα πολλοι, καθως ολοι αποτελουν εικονες του ανωτερου. Ειδικα πολικοι συντροφοι ειναι πολλα εκατομμυρια. Αλλωστε, ουτε αυτο ειναι σωστο. Ειναι κακομαθημενισμος να βολευομαστε σε πολικο συντροφο. Τουναντιον, ο πολικος συντροφος χρειαζεται για να μας ξυπνησει αυτην την πλευρα-πολο και σε εμας(και εμεις σε αυτον). Αυτος ειναι ο ρολος του και η νομοτελεια του. Να ενσωματωσουμε και τους δυο πολους. Οσον αφορα τον πολισμο, αναφερομαστε συνηθως σε φυσικο ερωτα, και ερωτευομαστε τα χαρακτηριστικα (που απορρεουν απο τον αντιστοιχο πολο) που εμεις χρειαζεται να αναπτυξουμε στον εαυτο μας. Στην ουσια ερωτευομαστε την σκια του εαυτου μας. Ο αλλος αποτελει ομως τον καθρεφτη αυτου του γεγονοτος, καθως χρειαζομαστε να το βλεπουμε για να το αντιλαμβανομαστε ευκολοτερα. Γι αυτο οι ανθρωποι λεγονται και καθρεφτες.

      Ο συνειδητος ερωτας αφορα δυο οντα που βρισκονται εξισου σε υψηλο επιπεδο πνευματικης ωριμανσης. Ο ενας δεν εχει τοσο πολυ αναγκη τον αλλο για να τον συμπληρωνει, καθως και οι δυο μπορου νκαι μονοι τους. Απλα οταν ειναι μαζι η ζωη γινεται ευχαριστη-υπεροχη-παιχνιδι-χαρα, οπως θα επρεπε να ειναι. Αυτη ειναι η πραγματικη εννοια του συντροφου

      Λυκαστρε, ο θανατος δεν ειναι κακος. Αλλωστε δεν υπαρχει πραγματικα. Η αγαπη που αναζητεις βρισκεται στον εαυτο σου. Αν αναφερεσαι σε πραγματικο προσωπο να ξερεις πως εκεινη απλα ξυπνησε την αγαπη που εκρυβες μεσα σου, σε βοηθησε, σε ενεπνευσε να την δεις. Θα γυρισει σε σενα, οταν εσυ δεις πως παντα ηταν μεσα σου και την νιωσεις. Και γι αυτο ποτέ δεν ειναι αργα. Ειπαμε τα αλλα προσωπα αποτελουν καθρεφτες. Δεν μπορεις να αγαπησεις κατι, αν σε ενα βαθμο δεν το εχεις ηδη μεσα σου. Η αγαπη δειχνει πως χρειαζεται να το αναπτυξεις, γι αυτο και υπαρχει ελξη διοτι το χρειαζεσαι ολο και πιο κοντα σου μεχρι να φτασει στην Ουσια σου.

      Σταδιακα, ο ανθρωπος θα συνδυασει και τις δυο φυσεις μεσα του και θα γινει οπως καποιοι γκουρου, αυτη ειναι η εννοια του ερμαφροδιτου.
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. *Ειδικα, εν δυναμει πολικοι συντροφοι ειναι παρα πολλα εκατομμυρια. Οταν επιλεξουμε τοτε δεν μπορει να συνεχισουμε να ψαχνομαστε εδω και εκει. Χρειαζεται να αναπτυξουμε αυτην την σχεση, ωστε να την παμε σε βαθος. Εκει ειναι ο δρομος μας και αυτο το εναυσμα για να φτασουμε στο ανωτερο επιπεδο
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, ο Πολικός μας σύντροφος υπάρχει όσο εμείς είμαστε πολωμένοι, δηλαδή ατελείς. Ένας τέλειος, δηλαδή ολοκληρωμένος άνθρωπος (ερμαφρόδιτος όπως λες κι εσύ), δεν χρειάζεται καν σύντροφο για να ολοκληρωθεί. Είναι αυτόνομος και τετελειωμένος. Αυτός μπορεί να αγαπά απεριόριστα όλα τα όντα της πλάσης, είτε άρρενα είτε θηλυκά, είτε ανθρώπινα είτε μη!
      Αλλά εδώ μιλάμε για αγάπη-έρωτα, που είναι η αναγκαία συνθήκη για την πνευματική ολοκλήρωση, ή μάλλον την εξελικτική μας πορεία προς αυτήν, με την συνεπικουρία μιας άλλης (αλλά εξίσου ημιτελούς) προσωπικότητας, όπου η μια συμπληρώνει ΑΠΟΛΥΤΑ και όχι μερικώς, την άλλη!

      Σκέψου το σαν ένα γρανάζι με μερικά σπασμένα δόντια (εμείς) που για να λειτουργήσει, πρέπει να βρει ένα άλλο γρανάζι (ο-ή άλλος-η) που να έχει δόντια εκεί που λείπουν τα δικά μας και κενό εκεί που έχουμε εμείς δόντια. Τότε τα δύο γρανάζια που θα ενωθούν, θα λειτουργούν άψογα, αθόρυβα και ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ!
      Αν όμως ενωθούμε με ένα άλλο γρανάζι το οποίο έχει έσω και ένα δοντάκι εκεί που έχουμε και εμείς, τότε η ένωση θα φέρει μια ασυγχρόνιστη, θορυβώδη και εύθραυστη κίνηση, η οποία κάποια στιγμή θα επιφέρει την θραύση ή στην καλύτερη περίπτωση την έκκεντρη περιστροφή των γραναζιών.

      Συνεπώς μπορούμε να δέσουμε με εκατομμύρια συντρόφους, αλλά η ποιότητα της σχέσης μας και η αγάπη που θα προκύψει, δεν θα μπορέσει να αποδώσει το 100% αυτής που θα επιτύχουμε με τον μοναδικό Πολικό μας σύντροφο.
      Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δοκιμαζόμαστε σε σχέσεις μέχρι να βρούμε το Πολικό μας ταίρι, διότι αυτό ίσως να μην συμβεί ποτέ.

      Αντιθέτως πρέπει να δοκιμάζουμε εμπειρίες ένωσης με συντρόφους και να εργαζόμαστε πάνω σε αυτές, μαθαίνοντας πως να υποτάσσουμε την εγωπάθειά μας, πως να συνεργαζόμαστε, να ανεχόμαστε, να υποχωρούμε, να συγχωρούμε και τελικά να αγαπάμε τον άνθρωπο!

      Επειδή ο χρόνος δεν είναι ατελείωτος και επειδή οι συγκυρίες δεν είναι πάντα ευνοϊκές για τα σχέδιά μας, μπορούμε να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε ακόμα και μέσα σε μη ιδανικές και τέλειες σχέσεις. Και αυτό μας ωφελεί πολύ. Ποτέ όμως αυτό, δεν θα μπορέσει να συγκριθεί με όσα μπορούν να γίνουν σε μια Ιδανική σχέση με τον Πολικό μας σύντροφο.

      Η πλάνη όμως πάντα καιροφυλακτεί και μας παίζει παιχνίδια. Ένας ενθουσιασμός, μια παρόρμηση, ένας κεραυνοβόλος έρωτας, μπορεί να μας παρασύρει στην εντύπωση ότι αντικρίσαμε τον Πολικό μας σύντροφο, που πάντοτε αναζητούσαμε. Στην πορεία όμως, συχνά αποδεικνύεται η πλανημένη μας επιλογή!

      Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν πρέπει να ζούμε με την ελπίδα ότι ο Πολικός μας σύντροφος θα μας χτυπήσει την πόρτα, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ούτε εμείς, μα ούτε το ταίρι μας είμαστε ιδανικοί σύντροφοι-σύζυγοι-εραστές. Παρόλα αυτά, μπορούμε να φτιάχνουμε σχέσεις και οικογένειες και βεβαίως να ωφελούμαστε από όσα μας διδάσκει αυτή η ένωση.
      Στην περίπτωση μάλιστα που προκύψει και οικογένεια, οι κοινές ευθύνες έναντι των παιδιών μας ωθούν σε ακόμα πιο υπεύθυνες επιλογές και βεβαίως σε μεγαλύτερη ανοχή και γιατί όχι, ...συμβιβασμούς!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      https://www.youtube.com/watch?v=Mln0RciE2o0&list=LLgVV_KIl1-BuAAbQ4SjYj3A&index=12

      Διαγραφή
  74. Δύσβατος ο δρόμος της αγάπης,αγαπητέ φίλε Λύκαστρε.Θυσία και πόνος την τρέφουν.

    https://www.youtube.com/watch?v=-QxFtZBHwIQ

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Τα βιώματα της ζωής μας φιλε Λυκαστρε μας δίνουν είτε φτερά να πετάξουμε πιο ψηλά, ειτε μας δίνουν μια κλωτσιά για να κατεβούμε πιο χαμηλά. Το άτομο που θα συμπορευτεί μαζί μας στον στιβο της ζωής θα μας κάνει να νιώσουμε την αληθινή Αγάπη!

      Διαγραφή




  75. Σ. Χόκινγκ: Πιθανόν «πύλες» για άλλα σύμπαντα οι μαύρες τρύπες


    http://www.naftemporiki.gr/story/1096813/s-xokingk-pithanon-pules-gia-alla-sumpanta-oi-maures-trupes

    12+12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα όνειρο μες το μυαλό μας , αλλά για να το ζήσουμε θα πρέπει να είμαστε ξύπνιοι. Οπως η κοσμική ψυχή διευθύνει και κινεί τα πάντα στο σύμπαν, έτσι και η ανθρώπινη ψυχή ελέγχει και κινητοποιεί τον ανθρώπινο οργανισμό για να ζήσει την Απολυτη Αγάπη, την απόλυτη ταύτιση, την απόλυτη ηδονή!
    Μια παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συμφωνώ απολύτως Λυκαστρε. Η καρδιά ενός ενάρετου ανθρωπου έχει την ικανότητα να κατακτήσει το Όλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά, αγαπητέ Λύκαστρε! Η καρδιά (ως τσάκρα), είναι η πηγή των θετικών συναισθημάτων και κυρίως της αγάπης και της συμπόνιας (ενσυναίσθηση). Γι αυτό και λέμε "σ' αγαπώ απ' την καρδιά μου", "στο λέω απ' την καρδιά μου", "πονάει η καρδία μου".
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Καλά τα λέτε φίλοι.Η καρδία μας είναι ο ένας και μοναδικός πραγματικός Οφθαλμός μας.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  78. Θα ηθελα να μοιραστω κατι μαζι σας. Στο Βιβλίο της Ισορροπίας και της Αρμονίας, ένα μεσαιωνικό ταοϊστικό έργο, λέει: «Η βαθιά γνώση των αρχων ξέρει χωρίς να βλέπει, η δυνατή εφαρμογή του Δρόμου επιτυγχάνει χωρίς να προσπαθεί. Βαθιά γνώση είναι “να ξέρεις χωρίς να βγαίνεις από την πόρτα, να βλέπεις τον δρόμο του ουρανού χωρίς να κοιτάς έξω απ’ το παράθυρο”. Η δυνατή πράξη είναι να “γίνεσαι ακόμα πιο δυνατός και να προσαρμόζεσαι σε όλες τις περιστάσεις”». Κι ακόμα: «Η βαθιά γνώση είναι να αντιλαμβάνεσαι την αναταραχή προτού υπάρξει, ν’ αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο προτού υπάρξει, ν’ αντιλαμβάνεσαι την καταστροφή προτού υπάρξει, ν’ αντιλαμβάνεσαι τη συμφορά προτού υπάρξει. Η δυνατή πράξη είναι ν’ ασκείς το σώμα χωρίς το σώμα να σε βαραίνει, ν’ ασκείς τον νου χωρίς ο νους να σε χρησιμοποιεί, να εργάζεσαι στον κόσμο χωρίς ο κόσμος να σ’ επηρεάζει, να εκτελείς τις αποστολές σου χωρίς οι αποστολές σου να σ’εμποδίζουν. Με τη βαθιά γνώση των αρχών, μπορούμε να μετατρέψουμε την αναταραχή σε τάξη, να μετατρέψουμε τον κίνδυνο σε ασφάλεια, να μετατρέψουμε την καταστροφή σε επιβίωση, να μετατρέψουμε τη συμφορά σε τύχη. Με τη δυνατή εφαρμογή του Δρόμου, μπορούμε να φέρουμε το σώμα στο βασίλειο της μακροβιότητας, να φέρουμε τον νου στη σφαίρα του μυστηρίου, να φέρουμε τον κόσμο σε μεγάλη γαλήνη και να φέρουμε τις αποστολές σε μεγαλοπρεπή εκπλήρωση».

    Και λίγο παρακάτω: «Το να νιώθεις και να κατανοείς αφού πράξεις, δεν αξίζει να αποκαλείται κατανόηση. Το να επιτυγχάνεις ύστερα από κόπο, δεν αξίζει ν’ αποκαλείται επίτευξη. Το να ξέρεις αφού δεις, δεν αξίζει ν’ αποκαλείται γνώση. Αυτά τα τρία είναι πολύ μακριά από τον δρόμο της συναίσθησης και της ανταπόκρισης. Πράγματι, το να μπορείς να κάνεις κάτι προτού υπάρξει, το να συναισθανθείς κάτι προτού δράσει, το να δεις κάτι προτού προβάλει, είναι τρεις ικανότητες που αναπτύσσονται σε αλληλεξάρτηση. Τότε δεν διαισθάνεσαι τίποτα, αλλά κατανοείς· δεν αναλαμβάνεις τίποτα, αλλά ανταποκρίνεσαι· και δεν πας πουθενά χωρίς ωφέλεια».
    Ή ΤΈΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Σουν Τσου περιγραφειμια κατασταση υπαρξης ανωτερη απο αυτην της λογικης, την κανονικη που γνωριζουμε. Μια κατασταση στην οποια μπορουμε και εμεις να φτασουμε, αλλα ουτε με συσσωρευση γνωσεων επιτυγχανεται ουτε με απλες τεχνικες. Ειναι μια εσωτερικη κατασταση,στην οποια ο συνηθισμενος κοσμος ξεδιπλωνεται σαν ανοιχτο βιβλιο, καθως ειναι αυτη ειναι ανωτερη αυτου.

    Στην πρωτη παραγραφο, αναφερεται νε παραδειγματα σε μια κατασταση μη ταυτισης, απαραιτητη για τον επιδοξο μυστη. Ναι ζεις μεσα στα παντα, αλλα δεν εισαι αυτα τα παντα, και το γνωριζεις αυτο, εχεις επιγνωση του γεγονοτος. Ζεις σαν το λαδι μεσα στο νερο, χωρις να χανεις την ιδιοσυχνοτητα σου, δεν διαλυεσαι. Οταν δεν ταυτιζεσαι, για παραδειγμα δεν εκνευριζεσαι, απλα δεν γινεται, δεν υπαρχει κατι που νομιζεις πως θιχτηκε σε σενα για να εκνευριστει. Λεγεται μη-ταυτιση.

    Ο πολικος συντροφος τωρα, ακουγεται ενδιαφερον. Θεωρητικα, δεν βλεπω πως μπορει να υπαρχει μοναδικοτητα, καθως η πολικοτητα αναγεται στο χαμηλο φυσικο επιπεδο, και η πολικοτητα ειναι πλην/συν, γιν/γιανγκ, θηλυκο/αρσενικο και εκτος των αλλων μπορει να μεταβληθει στους ανθρωπους η πολωση. Για να τος λες Λυκιε ομως καπως πρεπει να ισχυει. Θα μπορουσε να ισχυει επομενως σε ψυχικο πνευματικο επιπεδο που ειναι πιο διαρκες, ανωτερο και λιγοτερο μεταβλητο.

    Εδω θυμαμαι τον μυθο συμφωνα με τον οποιο ο Διας, επειδη οι ανθρωποι θα γινονταν πιο ισχυροι απο τον ιδιο, τους χωρισε στη μεση και εκτοτε ψαχνουν να βρουν το αλλο τους μισο για να ολοκληρωθουν. Προφανως αναφερεται σε επιπεδο πνευματικο, στις ψυχες πιθανοτατα. Αλλα αυτο παντα το ερμηνευα πως συμβαινει εσωτερικα στον καθενα και οχι εξωτερικα. Απλα ο ιδανικος συντροφος πως μπορει να ξυπνησει, να εμπνευσει. Τελοσπαντων, το κραταω ανοιχτο στο μυαλο μου. Ο Γκουρτζιεφ ειχε φτιαξει μια παραβολη που ισως να το αναφερει και αυτο, παντα σε αυτην το λευκο φτερωτο αλογο στο τελος, δυσκολευομουν να το εξηγησω, ισως ναναι αυτο στο οποιο αναφερομαστε. Λεγεται Master of the carriage - ο αφεντης της αμαξας. Αργοτερα, που θα ειμαι στο pc θα ψαξω να βρω τον συνδεσμο, διοτι με ελληνικους υποτιτλους ειναι δυσκολο να βρεθει. Ανεβαινει συνεχως, αλλα διαρκως το κατεβαζουν απο το ιντερνετ, καποιους μαλλον ενοχλει να υπαρχει
    Ελευθερος στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, η αποστασιοποίηση ή μη ταύτιση με τα συναισθηματικά ερεθίσματα, που οδηγεί στην νιρβάνα (πλήρης αποστασιοποίηση από τα εγκόσμια), είναι μια πρακτική μύησης της ανατολικής φιλοσοφίας και έχει αξία μόνο ως άσκηση, αλλά όχι ως στάση ζωής. Είναι σημαντικό να μπορείς να αποστασιοποιείται από τα ερεθίσματα που δίνει η ζωή, προκειμένου να αντιληφθείς ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ μόνο συναίσθηματα, πάθος, θυμός, έρωτας, ζήλια, αλλά ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ! Όταν μπορείς να τα παραμερίσεις για λίγο, τότε διαπιστώνεις τι άλλο είσαι όταν αποταυτίζεσαι από τα συναισθήματά σου. Όμως αυτό είναι χρήσιμο όταν το χρησιμοποιείς ως δυνατότητα, όχι μόνιμα. Διότι η εσωτερική μας εξέλιξη, έχει ανάγκη από την διαδραστική επίδραση του εξωτερικού μας περιβάλλοντος (ερεθίσματα), ώστε να μάθουμε να ελέγχουμε τις δικές μας αντιδράσεις.
    Ο Πολικός σύντροφος είναι προσαρμοσμένος στην δική μας ιδιοσυστασία, σε όλα τα επίπεδα. Σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Άρα σωστά μιλάς για εσωτερική και εξωτερική ταυτοσημότητα. Η έννοια της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ύπαρξης του Πολικού μας συντρόφου, έχει να κάνει με την μαθηματική παραδοχή της μοναδικότητάς μας. Κάθε άνθρωπος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο Σύμπαν. Συνεπώς έχει ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, αντίθετο Πόλο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλημέρα σας και από εμένα,
    Να σας πω και την δική μου άποψη η οποία βασίζεται όχι τόσο σε έρευνα θεωρητική, αλλά σε βιώματα, εμπειρίες.
    Νομίζω ότι όντως υπάρχει ένας μοναδικός Πολικός σύντροφος για τον καθένα στον κόσμο και ότι τον συναντούμε τουλάχιστον μια φορά στην πορεία της υλικής ζωής μας. Απλά για άλλους είναι πιο εύκολο και για άλλους πιο δύσκολο να τον αναγνωρίσουν. Αυτό έγκειται στην διαίσθηση και την ικανότητα κατανόησης του Είναι τους, της Καρδιάς τους και είναι απόρροια του βαθμού αφύπνισης του Εαυτού τους, πιθανώς μέσα και από προηγούμενες εμπειρίες, ακόμα και αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει επαρκώς. Ξέρουν όμως στην πρώτη ματιά. Όντως είναι πολλά τα εκατομμύρια των ανθρώπων αλλά λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης όλων αυτών, φροντίζεται έτσι, τουλάχιστον μια φορά.
    Ο Ιερός Γάμος που περιέγραψε ο Λύκαστρος νομίζω ότι είναι ο ολοκληρωμένος ορισμός της σχέσης μεταξύ δύο συντρόφων που είναι πολικά αντίθετα, και όταν τηρούνται οι "προϋποθέσεις" που αναφέρει τότε μπορούν να ολοκληρωθούν και οι δύο. Όχι για να πάνε μέχρι εκεί που είναι να φτάσουν σαν άτομα (individuals), αλλά ακόμα παραπέρα σαν Ένα, πέρα από τις δυνατότητες τους. Γιατί νομίζω ότι όταν ολοκληρώνεσαι τότε καταλαβαίνεις την απεραντοσύνη και την μαγεία του Απείρου.

    Στο Άπειρο και ακόμα Παραπέρα λοιπόν (που λέει κ ο Buzz Lightyear χαχα)!

    Ή

    In Infinitum et Ultra (που λέω εγώ)



    Υ.Γ: Όταν ολόκληρώνεσαι μέσω του Πολικού σου συντρόφου είναι μαγικό το ταξίδι της ρήσης του Γκουρτζίεφ που ανέφερε ο Ελεύθερος Στοχαστής, αλλά από κάτω προς τα πάνω και ίσως αυτή να είναι η ουσία, γιατί τα δύο γίνονται Ένα...


    Ευχαριστώ
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Βρηκα λινκ https://www.youtube.com/watch?v=LMP8MrDksiQ

    Ο τροπος ονομαζεται "external considering" δηλ "νοιαζεσθαι εξωτερικως". η μη ταυτιση δεν λεει να μην αισθανεσαι, αλλα να εχεις επιγνωση του γεγονοτος, να μην ταυτιζεσαι με το συναισθημα εσωτερικα, ναι μεν να αισθανεσαι αλλα οχι εσωτερικα. Προσωπικα, ειμαι ατομο που τα αισθηματα του αλλου τα οικειοποιουμαι, νιωθω τον πονο του και τον κανω δικο του. Μετα απο τοσο χρονια τετοιας υπαρξης, γνωριζω πλεον πως το external considering μου προσφερε ελευθερια, ελευθερια να μην οριζομαι απο τους αλλους. Ποιο το νοημα να ποναω μαζι σου; Θα σε ακουσω, θα δω τον πονο σου πλεον, αλλα οχι δεν θα πονεσω μαζι σου, δεν θα τον απορροφησω, γιατι θα κανω κακο στον εαυτο μου. Θα πρεπει εσυ (ο καθε εσυ) να αναλαβεις την ευθυνη των συναισθηματων σου και δεν μπορω εγω να σε κακομαθαινω με το να σε απαλλασω απο το βαρος τους, επειδη αυτο ειναι ευκολο για σενα. Αλλα νοιαζομαι ομως, δεν σε γραφω κανονικα. Δεν σε κακομαθαινω ομως.

    Δεν καταλαβαινω ομως, τι γινεται οταν εγω εξομαλυνω την πολωση μου. Ο πολικος συντροφος μενει ξεκρεμαστος; Ισορροπει και αυτος υποχρεωτικα; Η εξελιξη της ψυχης του πολικου συντροφου πώς γινεται; Παραλληλα με την δικη μας; Αν το δεχτουμε σαν υποθεση εργασιας πως ειναι οντως ετσι, τοτε προκυπτουν ενδιαφεροντα ερωτηματα. Λχ πρεπει να ειναι ενσαρκωμενοι παραλληλα; Ειναι παντα ανδρας-γυναικα ή μπορει να ειναι ιδιου φυλου με αντιθετη πολικοτητα; Αν ενσαρκωνονται ταυτοχρονα ή εστω χρονικα κοντα, δεν ειναι λογικο να υποθεσουμε πως θα ενσαρκωνονται κοντα ο ενας με τον αλλο απο τη στιγμη που στις ψυχες (τουλαχιστον σε αυτες που το αξιζουν συμφωνα με το Πλατωνα) δινεται η δυνατοτητα να εχουν λογο στις συνθηκες ενασρκωσης; Αρα λογικα εχουμε ζησει διπλα με την αδελφη ψυχη μας. Πιθανοτατα να εχουμε περασει και χρονο μαζι της. Πώς μπορουμε τοτε να το εξακριβωσουμε; Τι θα πει σωματικα προσαρμοσμενος στη δικη μας ιδιοσυστασια; Θαμαστε και οι δυο λευκοι; Θα εχουμε παρομοια σωματικη συσταση ή αλληλοσυμπλρωμενη; Αν εγω ειμαι πολυ ψηλος αυτη θα ειναι πολυ κοντη ή θα ειναι και αυτη ψηλη;

    Η μαθηματικη παραδοχη της μοναδικοτητας μας εχει να κανει με τις απειροελαχιστες πιθανοτητες να εμφανιστει ξανα καποιος παρομοιος με εμας. Ακομα και αν υπαρξει καποιος ιδιος ακριβως με εμας, οι συνθηκες του περιβαλλοντος θα ειναι διαφορετικες αρα ποτέ δεν θα ειναι καποιος ιδιος ακριβως, διοτι θα υπαρχουν αλλες μεταβλητες. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχω και αντιθετο πολο. Ισως να ειναι υποχρεωτικο γεγονος που απορρεει απο την ενσαρκωση. Δηλ την στιγμη της ενσαρκωσης στον υλικο κοσμο που ειναι ο κοσμος της πολικοτητας, να δημιουργειται υποχρεωτικα ο αντιθετος πολος. Μα, αν δημιουργειται τοτε, τοτε εκτος του οτι δεν θα εχει παρελθον, και θα κληρονομει το δικο μας, με καθε νεα μας ενσαρκωση θα επαναλαμβανεται το κακο και θα ξαναδιαιρουμαστε περαιτερω. Εκτος και αν η ψυχη μας δεν φευγει απο την σφαιρα του υλικου κοσμου, πχ παραμενει στο αστρικο ή στη σεληνη, και επανακυκλωνεται που ειναι πιθανο. Παλι, το ερωτημα παραμενει. Εαν το αλλο μας μισο δεν ειναι μεσα μας, η σκια μας οπως νομιζα, τοτε πώς το βρισκουμε;

    Νομιζω πως ο μονος ικανοποιητικος τροπος θα ειναι μεσω του αστρικου οπως συζητουσαμε προηγουμενως. Για να συμβει αυτο ομως θα πρεπει και οι δυο να βγουν συνειδητα στο αστρικο. Χμμ, ενδιαφερον

    Μια ερωτηση ομως πριν αναλωθω στο να το σκεφτομαι. Πώς το ξερουμε οτι υπαρχει οντως πολικος συντροφος-αδελφη ψυχη; Ή αλλιως, την πηγη, Λυκιε την εμπιστευεσαι;
    Ελευθερος στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασα το σχολιο σου Μαθητη και με βρισκει συμφωνο. Αλλα αυτη η διαισθηση ειναι ευκολα παρερμηνευσιμη. Ειναι σαν να λεμε "Την αγαπας;" Η κλισε ερωτηση ειναι αν την αγαπας, μεσα σου θα το ξερεις, ομως δεν ειναι τοσο απλο, γιατι ολους τους ανθρωπους θα πρεπει να τους αγαπαμε, αρα αντε βγαλε ακρη.


      Ξαναγραφω, για να διορθωσω μια σκεψη που εκανα στα γρηγορα. Αν υπαρχει αδελφη ωυψη-πολικος συντροφος, τοτε θα δημιουργειται την στιγμη της πρωτης ενσαρκωσης, αρα θα ξεκιναμε απο μηδενικο προσημο και οι δυο. Εδω δεν υπαρχει προβλημα στη θεωρια
      Ελευθερος Στοχαστης

      Διαγραφή
  83. Θεωρώ ότι αυτή η διαίσθηση είναι η πρώτη ένδειξη της πιθανότητας να είναι το έτερο ήμισυ, στην προκειμένη ο Πολικός σύντροφος σου. Από εκεί και πέρα, μέσα από την ανάποδη εξέλιξη της ρήσης που ανέφερες έρχεται η ολοκλήρωση και η επιβεβαίωση, ή όχι, της σχέσης και των ανθρώπων που την αποτελούν.

    Τώρα όσον αφορά την σκέψη σου, αν υποθέσουμε ότι το πολικό μας αντίθετο δημιουργείται την στιγμή της πρώτης ενσάρκωσης, μπορούμε να υποθέσουμε κιόλας ότι η ψυχή έχοντας την ανάγκη της ενσάρκωσης εξ αρχής προκειμένου να μεταβεί στην Πηγή έχοντας αποβάλλει όλα αυτά που την βαραίνουν, χωρίζεται σε δύο μέρη έτσι ώστε να επιτύχει γρηγορότερα αυτό που έχει ως σκοπό. Ποιος γρηγορότερος τρόπος; Να βελτιώσουμε δύο μισά και μετά να τα ενώσουμε, ή ένα και να μας πάρει περισσότερο χρόνο;

    Έτσι γίνεται περισσότερο κατανοητό και γιατί η συνάντηση με το πολικό μας αντίθετο οδηγεί στην ολοκλήρωση που με την σειρά της όπως ανέφερα μας φέρνει στην συνειδητοποίηση του Απείρου και των δυνατοτήτων της ιδίας (δηλ την έκλυση Άπειρης ενέργειας -Αγάπης φίλε Λύκαστρε- γιατί αυτή η ενέργεια μπορεί να εκλύεται από μια ολοκληρωμένη ψυχή που είναι έτοιμη να ανέλθει στην Πηγή)
    Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τον συλλογισμό μου..

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εφόσον εκλύεται Άπειρη ενέργεια - Αγάπη περικλύει όλους τους ανθρώπους, τα εγκόσμια κ μη. Έτσι καταλήγουμε ότι δεν είναι και τόσο μπέρδεμα φίλε Ελεύθερε Στοχαστή...έτσι συλλογίζομαι τουλάχιστον...

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
  84. Με την καλημέρα μου, η συνέχεια της συζήτησης μπορεί να γίνει στο 1ο Αναψυκτήριο της Δεύτερης Εποχής του Καταχθόνιου Δαίμονα, που μόλις αναρτήθηκε.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Πολύ ενδαιφέρον και συνοπτικό άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ευγενία! Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.