Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΘΕΜΑ: ΠΟΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

kleine foto symbolen

Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Νωνακριάτης Τρικέφαλος Ερμής, Ε-Βοώτου, Υπόγεια περάσματα Αιγύπτου-Αραβίας, Κορύφωση του Πυρός/Ηλίου

86 σχόλια:

  1. Την καλημέρα μου αγαπητέ ΛΥΚΙΕ

    Για επόμενο θέμα ανάρτησης,ίσως θα ήταν καλό να δούμε ποιο Ιερατείο κρύβεται πίσω απο Ν.Α.Τ.Ο, C.I.A ,N.S.A μια και οι αποφάσεις που παίρνουν εκεί αφορούν ΑΜΜΕΣΑ την πατρίδα μας,και τα γεγονότα που γίνονται στο εδώ και τώρα ....παράδειγμα:

    Το 1985 στο Λάνγκλεϊ της πολιτείας Βιρτζίνια, στα κεντρικά της C.I.A. γινόντουσαν επίσημα σχέδια επί χάρτου για το νέο Κουρδικό κράτος…..αλλά και για τον διαμελισμό και ισλαμοποίηση της Ελλάδος.Βέβαια κάποιοι τα έλεγαν ΠΡΙΝ χρόνια...αλλά ποιός τους άκουγε τότε;;;

    "Περιορισμός της ελληνικής επικράτειας νοτίως της Κατερίνης και δυτικά της της Εύβοιας!… Κατοχή εκτεταμένων ελληνικών εδαφών στην δυτική Θράκη και στην Μακεδονία!… Κατοχή των ελληνικών νησιών του Αιγαίου! Αυτά αποβλέπουν τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Ανώτατου Συμβουλίου Αμύνης της γειτονικής χώρας»… Κυριάκου Διακογιάννη – Πωλείται Πατρίς – σελ. 10, εκδ. Γ. Λαδιάς, 1977.
    Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι Κύριοι και Κυρίες...με βίαιο τρόπο θα καθαρίσει η χώρα των Ελλήνων, από τους ψηφοφόρους των ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κ.λ.π. και απο όλον αυτόν τον συρφετό απο τα δίποδα ελληνόφωνα κουνάβια που κοπρίζουν την χώρα των Ελλήνων. Το μεγαλύτερο μέρος των «κολλημένων» παλαιοϊδεολόγων πολιτικά συνανθρώπων μας, είναι τυφλό πνευματικά… και αυτό γιατί παραμένουν προσκολλημένοι σε πολιτικές ιδεολογίες που ήδη έχουν καταρρεύσει είτε σε παγκόσμιο, είτε ακόμα χειρότερα σε τοπικό επίπεδο λόγο μνημονίων.

    Προσωπικά έχω επισημάνει το γεγονός ότι ανεξαρτήτως πολιτικής η θρησκευτικής κατευθύνσεως, η πτυχίων και τίτλων, ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, είναι ανισόρροπος ψυχικά και άρρωστος πνευματικά… το πρόβλημα είναι ότι του δίνετε το ελεύθερο, και αυτό όχι τυχαία, να ορίζει τις τύχες των λίγων πνευματικά υγειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ!! ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ, ΤΟ ΚΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ? ΖΗΤΑΝΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ , ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ? ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ. ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΦΤΩΧΙΑ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ. ΜΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ Η ΨΥΧΗ!! Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ. ΕΞΑΛΟΥ ΒΡΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΑΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝΕ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ?
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗ ΒΑΡΑΣ, ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ! ΕΙΜΑΙ Ο +
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ενδιαφέρει να ανιχνεύσετε τον ΝΩΝΑΚΡΙΑΤΗ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ;


    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάχα,απίστευτο.Χθες που ξεφύλλιζα τον Λυκόφρονα ψάχνοντας κάτι το μάτι μου έκανε στάση σ'αυτό το όνομα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα επίθετα Νωνακριάτης Τρικέφαλος αναφέρονται στον Ερμή.
    Το Νωνακριάτης προέρχεται από την πόλη Νώνακριν της Αρκαδίας στην οποίαν ο θεός αυτός λατρευόταν ιδιαιτέρως.
    Νώνακρις ονομαζόταν μια από τις γυναίκες του Λυκάωνα,μυθικού βασιλιά της Αρκαδίας,από την οποίαν έλαβε το όνομά της και η ομώνυμη πόλη.

    Ο Λυκάωνας τώρα,σύμφωνα,με την παράδοση ήταν γιος του Πελασγού και της Μελίβοιας,ενώ κατά μια άλλη εκδοχή μητέρα του ήταν η νύμφη Κυλλήνη.

    Κυλλήνιος,όμως,ονομαζόταν και ο Ερμής,ο οποίος λέγεται ότι είχε γεννηθεί σε ένα σπήλαιο στην κορυφή του όρους,όπου και λατρευόταν.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νώρακριν λέγεται η Τρίπολη της Αρκαδίας. Τρί-πολή! Αρκά-δες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως ο ψυχοπομπός Ερμής εκτός από πομπός ψυχών τις απέκοπτε και από το υλικό τους φορέα. Μήπως ήταν ο Χάρος;
    Θρώσκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ!!! ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! ΠΑΛΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ!!! ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ....
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτός ο "κλεφτράκος" κ. Ερμής μας 'έκλεψε και το "Νω" και το έδωσε στους Καδμείους που έφτασαν στον Βορρά γιά να μπορούν να λένε "Νο", όπως λέμε "No money".
    Μας πήρε και το "Νώνυμο" δηλαδή χωρίς όνομα και το έκανε "No name".



    Νώ-Ε, λοιπόν γιά όλίγους.



    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε (από τα παλιά),μήπως έχεις κατά νου τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα ή μάλλον καλύτερα τον σχετικό κατακλυσμό;
    Ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς μας πληροφορεί ότι ο Άτλας ήταν ο πρώτος βασιλέας της Αρκαδίας και πως κατοίκησε στο Καυκώνιον όρος.
    Απ'την άλλη πλευρά όπως προαναφέρθηκε,πρώτος βασιλιάς της Αρκαδίας φέρεται και ο Λυκάων,ο οποίος είχε ένα γιο εν ονόματι Καύκων.Σύμφωνα με τον Παυσανία ο τάφος του βρισκόταν στο Λέπρεο της Τριφυλίας και πάνω στον τάφο υπήρχε άγαλμα άνδρα που κρατούσε λύρα,πληροφορία που μας φέρνει στο μυαλό τον Ερμή που γεννήθηκε στην Κυλλήνη και αμέσως κατασκεύασε μια λύρα.
    Ο Άτλας ήταν γιος του τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Ασίας,ενώ ο Πλάτων τον ονομάζει πρώτο βασιλέα της Ατλαντίδος και γιο του Ποσειδώνα.
    Ο Πελασγός τώρα,ο οποίος και εθεωρείτο ως ο πρώτος άνθρωπος αναδυόμενος εκ της θαλάσσης και πατέρας του Λυκάονος,σύμφωνα με κάποιους αρχαίους συγγραφείς ήταν μετανάστης,με την έννοια ότι αυτό σημαίνει το όνομα.
    Στην Ωγυγία διαβάζουμε ότι ο Δευκαλίων ήταν γιος του Προμηθέα και της Κλυμένης και ότι καταγόταν από την Πελλοπόνησο,επειδή όπως λέγεται εκεί είχε καταφύγει ο Προμηθέας και ο Άτλας μετά την Τιτανομαχία.

    Το άκρις έχει την έννοια της κορυφής βουνού.Κατά την διάρκεια του κατακλυσμού κάποιοι άνθρωποι πρόλαβαν να σωθούν καταφεύγοντας στις κορυφές των βουνών.Ίσως το όνομα Νώνακρις να σχετίζεται με αυτό το γεγονός.

    Υ.Γ. Κακή ώρα για σχολιασμό χαχα.Καλό ξημέρωμα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε ΚΥΩΝ, φιλότιμη η προσπάθεια και η έρευνά σου.

    Διαλέγω την τελευταία παράγραφό σου:


    "Το άκρις έχει την έννοια της κορυφής βουνού.Κατά την διάρκεια του κατακλυσμού κάποιοι άνθρωποι πρόλαβαν να σωθούν καταφεύγοντας στις κορυφές των βουνών.Ίσως το όνομα Νώνακρις να σχετίζεται με αυτό το γεγονός."

    Σου λέω λοιπόν, ότι αφού το Νω δηλώνει (στερητικό) τότε ο Νωνακριάτης Ερμής θα μπορούσε να σήμαινε ότι δεν είχε κορυφές/Άκρες. Συμφωνείς;

    Ο Ερμής είχε και ένα γιοκάρι τον Νώραξ ή Νώρακα. Αν τυχόν δεν γνωρίζεις ο Νώρακος ήταν ο προπάτορας των Νώρκων ή Νωρικών (μιά παλιά αρχαία επωνυμία όλων των Σλάβων σύμφωνα με τον Νέστωρ(α) τον παλαιό ιστοριογράφο της Ρωσσίας.

    Αναφέρεται και πόλις Νώρικος της Παιονίας.

    Σημασία έχει ότι Νώραξ σημαίνει κοίλος, γι΄αυτό και δεν έχει άκρες, είναι δηλαδή Νώνακρος, κάτι που μας βοηθά να υποθέσουμε ότι Ο ΝΩΝΑΚΡΑΤΗΣ ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ καλώς χαρακτηρίζεται από τους αρχαίους συγγραφείς και Καταχθόνιος.

    Ο Λυκόφρων λοιπόν γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε και δεν έγραφε ποιηματάκια για μικρά παιδιά.


    Φίλος(από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ένας Πατέρας κι ένας γιός. Ο γιός μεγαλώνει και θέλει να πάρει την εξουσία από τον πατέρα. Ουρανός, ο θεοπάτωρ θεός. Σκληρός πατέρας. Ο Κρόνος τον ευνουχίζει και κυβερνά αυτός. Φοβούμενος μην πάθει τα ίδια παίρνει τα μέτρα του εξουδετερώνοντας τα παιδιά του, αλλά τελικά νικήθηκε από τον Δία μετά από δεκάχρονη τιτανομαχία. Ο ίδιος ο Δίας καταπίνει την Μήτιδα, πρώτη του σύζυγο και θεά της γνώσης για να μην επαληθευθεί ο χρησμός ότι από τον γιο της Μήτιδας μια μέρα θα έβρισκε την ίδια μοίρα όπως ο πατέρας του και ο παππούς του, οι οποίοι εκθρονίστηκαν από κάποιο παιδί τους. Η Μήτιδα όμως ήδη εγκυμονούσε την Αθηνά με αποτέλεσμα να πιάσει τρομερός πονοκέφαλος τον Δία. Ο Ήφαιστος σπεύδοντας να βοηθήσει με τα εργαλεία του, συνέβαλε στην γέννηση της Αθηνάς, η οποία ξεπήδησε πάνοπλη μέσα από το κεφάλι του Δία.

    Η αέναη πάλη των γενεών. Είναι οικογενειακή υπόθεση τα ιερατεία. Πόλεμος των επιγόνων για την εξουσία. Αλίμονο σ' όποιον βρεθεί να πολεμά με το μέρος του ενός ή του άλλου. Θα το μετανιώσει πικρά. Κρατάμε αποστάσεις. Δεν υπάρχει καλό και κακό ιερατείο.
    Απλές σκόρπιες σκέψεις. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όντως πολλά θέματα τέθηκαν ταυτόχρονα!
    Αγαπητοί "φίλε από τα παλιά" και Κύων, πολύ ωραία μας οδηγήσατε στην ανάλυση του ΝΩΝΑΚΡΑΤΗ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΥ.
    Υποχθόνιος ο Ερμής ο Νωνακριάτης, αφού και η Νώνακρις (η πόλη) είχε συνάφεια με τα ύδατα της Στυγός.
    Μήπως από τον Νώρακα, γιό του Ερμή, προέκυψε και η λέξη Νορδικός ή Nord ή North, δηλαδή όσοι κατοικούν βόρεια (Παίονες, Σλάβοι); Πες μας λίγο για τους Καδμείους που έφτασαν στον Βορρά!
    (Εδώ να διευκρινίσω ότι η λέξη Καταχθόνιος, δεν είναι συνώνυμη της λέξης Υποχθόνιος, αλλά της λέξης Επιχθόνιος. Δηλαδή το "κατά" δεν σημαίνει "κάτω από", αλλά "εκεί", δηλαδή "εκεί στην χθόνα". Συνεπώς όταν αναφερόμαστε στους ανθρώπους κάτω από την γη, μιλάμε για τους Υποχθόνιους)
    Αγαπητέ Λύκαστρε, τι να πρώτο πιάσω τώρα;
    Θα σου βάλω όμως μια μικρή φιτιλιά!
    Δίπλα στην Μεγάλη Άρκτο, υπάρχει ο αστερισμός του Βοώτη. Ο Ε Βοώτου (αστέρας) ονομάζεται και Περίζωμα ή Ιζάρ. Αν ψάξεις να βρεις τι άλλο ονομάζουμε "περίζωμα", θα ανακαλύψεις την χρήση του από όλα τα αρχαία ιερατεία, μέχρι και τον σύγχρονο τεκτονισμό. Τι άραγε να συμβαίνει με το Ε Βοώτου, ενώ η ΟΕΑ μας επισημαίνει ότι η προέλευση των Ατλάντων, είναι από εκεί;
    Αγαπητέ Ανώνυμε, η μυθολογία μας έχει συμβολικό χαρακτήρα και όταν αναφέρεται σε μάχη των γενεών, αναφέρεται σε μεγάλες μεταβολές στο ανθρώπινο γένος. Η εξουσία στην οποία αναφέρεσαι, δεν είναι εξουσία με την κοσμική έννοια, αλλά κατάσταση που επιβλήθηκε νομοτελειακά.
    Η σύγκρουση καλού και κακού, είναι και αυτή νομοτελειακή και αναγκαία για την ανθρωπότητα. Δεν μπορεί κανείς να την αποφύγει και να παραμείνει αμέτοχος, διότι αυτή βρίσκεται ήδη μέσα μας!
    Στην ζωή δεν είμαστε θεατές των εξελίξεων, ούτε μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις από αυτήν όσο ζούμε. Αναγκαστικά μας παρασέρνει η δίνη των καταστάσεων και των εκδηλώσεων του "καλού" και του "κακού". Αναγκαστικά πρέπει να διακρίνουμε, να γνωρίσουμε, να δοκιμαστούμε και να κάνουμε τις επιλογές μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΡΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ. ΘΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ Ή ΕΙΜΑΙ ΘΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΟΜΑΔΑ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και τώρα τα δύσκολα:

    "ΙΣΙΣ ΑΙΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ"

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ φίλε (από τα παλιά),βρήκα αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες ψάχνοντας για τον Νώρακα.
    Αρχικώς,ας αναφέρω ότι μάλλον συμφωνώ ότι το Νωνακριάτης θα μπορούσε να σημαίνει χωρίς κορυφές,καθώς προς το παρόν δεν βλέπω κάτι άλλο.
    Όσον αφορά το "Νώραξ" δεν βρήκα κάποια αρχαία πηγή που να το ετυμολογούν,αλλά θα μπορούσε να ετυμολογείται από το "Νω" και "Ράχις" ή το "Νη" και "όρος",δηλαδή χωρίς κορυφές ή οροσειρές,επομένως σχετίζεται με τον Νωνακριάτη και θα μπορούσε να σημαίνει "κοίλος".

    Ο Νώραξ πράγματι εθεωρείτο γιος του Ερμή και της Ερυθείας κόρης του Γυρηόνη,ο οποίος ήρθε από την Ιβηρική χερσόνησο στην νήσο Σαρδηνία και έχτισε την πόλη Νώρα,η οποία βρισκόταν στη μέση της νήσου.
    Αναφέρεται και πόλις Νώρακος της Παιονίας,όπως μας πληροφόρησες,στην οποία εθεωρείτο ότι κατοικούσαν οι λεγόμενοι Βοίοι και οι Ταυρίσκοι.

    Ο Ερμής σχετίζεται και με Κωρύκιον άντρον της Κιλικίας,καθώς οι Ορφικοί τον ονόμαζαν Κυρυκιώτην.Αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο άντρον είναι μεγάλη κυκλική κοιλάδα η οποία έχει γύρω γύρω πετρώδη οροσειρά ωσάν τείχος.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ούπς...γράφαμε ταυτόχρονα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φίλε Κύων, πολύ καλή η παρατήρησή σου. Τα δύο έτυμα Νω+ράχις πράγματι μας δίνουν το Νώραξ ή το παλαιότερο Νω+Ράhς το οποίο εξελίχτηκε σε Νω+Ρακς ή Νώραξ. Κάτι παρόμοιο με την Νάξο/Ναhσο.

    Ας δούμε επίσης τι μας έφερε στην Ελλάδα ο Κάδμων/Ερμής/Τάαυτος;

    Την μεν ουν του Δρακοντος φυσιν, και των οφεων, αυτος εξεθειασεν ὁ Τααυτος, και μετ' αυτον αυθις Φοινικες τε, και Αιγυπτιοι. [1155] Eusebius. P. E. l. 1. c. 10. p. 40.

    Σχετικά τώρα με το τι έλεγαν παλαιότερα για τον Ερμή/Τάαυτο αλλά και στις μέρες μας.



    Ρωτήσε οποιονδήποτε που ζει στην όαση Σίουα τι σημαίνει ΤΑΑΥΤΟ, και αμέσως θα σου δείξει κάτι ( θα σου λύσει όλες τις απορίες για την φύση του Ερμού). Μετά θα σκάσεις στα γέλια.
    Αν επιμείνεις όμως θα σου πει την αλήθεια.

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Την μεν ουν του Δρακοντος φυσιν, και των οφεων, αυτος εξεθειασεν ὁ Τααυτος, και μετ' αυτον αυθις Φοινικες τε, και Αιγυπτιοι. [1155] Eusebius. P. E. l. 1. c. 10. p. 40.

    Μας έφερε λοιπόν την οφιολατρεία,ή να την πούμε καλύτερα πυρολατρεία,την οποία σταδιακά διάφοροι Έλληνες Ήρωες πολέμησαν για να την παραμερίσουν;

    Φίλε (από τα παλιά),είσαι κοσμοταξιδευτής απ'τους λίγους.Τα ταξίδια μαζί σου είναι πάντοτε άκρως ενδιαφέροντα και συναρπαστικά,συνάμα όμως και δύσβατα.Μπορεί να είναι δύσβατα,όμως είναι και επιμορφωτικά ανταμείβοντάς σε πάντοτε στο τέλος.Είναι σαν όλα τα δύσκολα που χρειάζεται κόπος για να τα ξεπεράσεις και που σιγά σιγά τα βλέπεις όλο και περισσότερο να σου μοιάζουν,λίγο πριν επιστρέψουν τελικά σε σένα καθιστώντας σε μεγαλύτερο και καλλίτερο,ίσως και λίγο πιο ταπεινό.

    Εγώ,σήμερα,βρίσκομαι να περιπλανώμαι στην περιοχή της ερήμου Σαχάρας(για την όαση Σιούα πήγαινα)έχοντας χάσει και όλα τα μπαγάζια μου και κινδυνεύω θανάσιμα από την έλλειψη νερού.Μόνο κάτι κοχύλια βρίσκω από δω και απο'κει και μέσα στην παραζάλη αναρωτιέμαι που βρέθηκαν αυτά μέσα στην έρημο.Δεν μπορεί,λέω,κάπου θα χει κάτι να πιω.Αλλά δυστυχώς δεν τα ξέρω τα μέρη καλά ούτε και την γλώσσα.Άσε που μαζί με τα μπαγάζια έχασα και τους χάρτες μου.
    Μόνη ελπίδα τώρα τα φιλαράκια σου από την όαση Σιούα.Πες τους σε παρακαλώ να έρθουν να πάρουν στην παρέα τους τον έρημο τον ΚΥΝΑ,όχι τίποτα άλλο,μην αποπάθει το παιδί μες στην ερημιά.Πες τους να του πουν και κανένα αστειάκι να σκάσει λίγο το χειλάκι του που είναι μαραμένο.
    Τα άλλα άστα πάνω μου.Δεν μπορεί,θα τους πιάσω στο φιλότιμο.Τόσο δρόμο έκανα για να μάθω για ΤΑΑΥΤΑ,εεε για ΤΑΑΥΤΟ εννοούσα.Συγχωράτε με που τραυλίζω,είναι από τον δρόμο και την ζέστη.Πείτε μου όμως να χαρείτε,να χαρώ κι εγώ.

    Αν θέλετε βέβαια,και γνωρίζετε φυσικά,και κάτι σχετικό με τον μεγάλο τον Αλέξανδρο,μπορείτε να μου πείτε,διότι οι παλιοί μας έχουν μπερδέψει λίγο.Μπορώ να κάθομαι γύρω από την φωτιά και να ακούω τις ιστορίες σας για βράδια ολόκληρα.Την μέρα,όμως,καλύτερα να την σβήνουμε γιατί η έρημος μου άφησε σημάδια.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΦΙΛΟΥΣ! ΧΑΧΑΧΑ! ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΙΛΑΜΕ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΣ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΚΑΙ ΜΟΥ 'ΡΘΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΩΤΗΣ. Ο ΜΙΝΟΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ? Η ΤΑΥΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΙΑΣΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΧΕΣΗ? ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΑΥΡΟΣ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΤΑΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΠΑΛΙΟΦΙΛΕ? ΓΙΑΤΙ ΚΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΜΑΪΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΠΕΗ ΕΙΧΕ!! ΡΩΤΗΣΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΕΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΖΩΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΑΧΜΝΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ Ε ΒΟΩΤΗ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ, Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΙ ΕΤΣΙ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χαχα,,, ΜΗ ΩΝ, είσαι όλα τα λεφτά...

    Πράγματι η πρωταρχική λαϊκή ονομασία του ΤΑΑΥΤΟΥ είναι αυτή που είπες.

    "Τα κάτω του", "τα κατινά του" σε ευθυγράμιση με τον ταυτόσημο ΒΑΑΛ ΖΕΒΟΥΒ (Ab AEL ZEBUB) της Αραβικής χερσον.

    Κάποια εποχή στην Αραβία τον έλεγαν απλά BAELO. Μιλάμε εποχή Αβραάμ και καθόδου των Αφγανών ΥΚΣΩΣ μέσω υπογείων περασμάτων από την Ασία (Σαουδαραβία) προς την περιοχή του Σινά.
    Μέσα από ένα τέτοιο υπόγειο πέρασμα στην περιοχή της νήσου Τιράν πέρασε και ο Μωυσής τον διάσπαρτο λαό του στην Ασία. Μέρες έψαχναν πάνω κάτω την ακτή μέχρι να βρούν το άνοιγμα που γνώριζαν μόνο οι Τυφώνιοι ιερείς της Αραβικής Χερσον.

    Η κουβέντα, έρευνά μας, λοιπόν φίλε ΜΗ ΩΝ δεν έχει ξεφύγει, αντιθέτως η ζώνη έσφιξε άλλη μιά τρύπα.

    Η δεύτερη έννοια όμως του ΤΑΑΥΤΟΥ στην διάλεκτο των κατοίκων της Σίουα είναι "Τα πηγάδια" και ότι έχει σχέση με κάτι που βρίσκεται κάτω από την γη. Εξ' ου και η Ελληνική απόδοση ΕΡΜΗΣ Ο ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ.
    Γιά όσους γνωρίζουν η περιοχή είναι διάσπαρτη από υπόγειες εγκαταστάσεις. Κυκλοφορούν επίσης πολλές ιστορίες σε αυτή την περιοχή γιά την έξοδο Αλμπίνων απ' αυτά τα μυστικά πηγάδια.


    Εκτός τούτου ακόμα δεν έγινε κανένα σχόλιο για την φράση του Πλούταρχου

    "ΙΣΙΣ ΑΙΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ"

    Φίλος (από τα παλιά


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΥΓΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΕΡΣΟ, ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΩΗΣΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΞΗΡΑΣ? ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΙΠΛΑ!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΩΤΑΒΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΗΣΙ ΤΙΡΑΝ? ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΤΗ ΜΕΣΩ ΙΩΤΑΒΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ?
    ΑΧ ΠΑΛΙΟΦΙΛΕ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΛΜΠΙΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΣΟΙ ΑΡΥΧΗΣΑΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΑΛΜΠΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!! ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΜΠΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ !!! ΧΑΧΑΧΑ!! ΒΛΑΚΕΙΕΣ!! Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΩΜΟΣΟΜΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόσταση από την είσοδο του ναού του ΒΑΑΛ ΤΥΦΩΝ στην Αιγυπτιακή ακτή μέχρι το Τυφώνειο πάνω στο νησί είναι ελάχιστη, γύρω στα 3 χιλιόμετρα. Την εποχή της εξόδου των Υκσώς/Αφγανών από την Αίγυπτο το πέρασμα στην Αιγυπτιακή ακτή ήταν σφραγισμένο και κρυμμένο και μόνο οι Βασιλείς των Υκσώς το γνώριζαν. Μέρες έψαχναν όλοι μαζί για να το βρούν. Η δεύτερη διάβαση από το Τυφώνειο του νησιού μέχρι την ακτή της Αραβίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει και αυτή τα 3-5 χιλιόμετρα. Πιθανότατα εκείνη την εποχή το νησί να ήταν προέκταση της ξηράς.



      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
  53. ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ , ΝΑΙ ΜΕ ΕΛΚΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ) ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΚΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΣ , ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ 35 ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ. ΚΑΛΑ, ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ? ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ? ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ.....!!! Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ, H ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ 35 ΧΡ. ΠΡΕΠΕΙ ΒΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ.... ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΥΣΕΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΨΩ!! ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ ΟΜΩΣ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ!!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πω ότι το "Κω" βασικά σημαίνει "κοίλος άνευ θυρών τόπος της γης" χαλάω την σκέψη σου;
      Οι αρχαίοι Κορίνθιοι Κω ονόμαζαν το δεσμωτήριο.
      Απομένει λοιπόν να βρούμε το δεύτερο έτυμο το ¨ΡΥΚΙΟΝ" εκτός και αν θες να το αναγραμματίσουμε λιγάκι και μετά να του βαρβαρίσουμε και λίγο την προφορά και να δεις τι βγάζει σε κάποια γειτονική χώρ, ας πούμε στην Κιλικία...
      Μάτι βγάζει. χαχαχα...

      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χθές μιλούσαμε για την αρχαία υπόγεια ζεύξη Αιγύπτου-Αραβίας και σήμερα ...ως διά μαγείας ανακοινώθηκε από τον βασιλιά της Σ.Αραβίας και τον πρόεδρο της Αιγύπτου ότι σ' εκείνο το σημείο θα κατασκευασθεί μία τεράστια γέφυρα που θα ενώνει τις δύο ηπείρους.
    Ποτέ δεν ξέρεις ποιός διαβάζει Καταχθόνιο Δαίμονα...χαχα

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Φίλε Λύκαστρε στην προσπάθειά σου να αποκωδικοποιήσεις την φράση "ΙΣΙΣ ΑΙΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ" δίνεις τον αριθμό 4655 και στην συνέχεια λές ότι μπορεί να συνταυτίζεται με την "Η ΕΧΟΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ=4655" υπονοώντας και πάλι την Ίσιδα.

    Λίγο αν ερευνήσεις αυτή την φράση θα ανακαλύψεις ότι βαρύνεται με μία σοβαρή λαθροχειρία Ευρωπαίων επιμελητών Ελληνικών βιβλίων του 19ου αιώνα, κατά την γνώμη μου καθόλου τυχαία ή στην αντίθετη περίπτωση τελείως ηλίθια.

    Για αυτόν τον λόγο αδυνατώ να δεχτώ την αριθμολογία της φράσης (εύχομαι αυτό να μη σε απογοητεύσει).

    Καλύτερα είναι να δεις ποιά ήταν η αρχική φράση του Πλούταρχου την οποία επειδή δεν κατανοούσαν οι Ευρωπαίοι μελετητές της κακιάς ώρας αποφάσισαν μόνοι τους ότι μάλλον έτσι βγαίνει κάποιο νόημα αν έκαναν δηλαδή την Ίσιδα κόρη του Αιακού. Νόημα όμως δεν βγαίνει και πάλι από την παραποιημένη φράση, εκτός τούτου η Ίσις δεν εμφανίζεται πουθενά κόρη του Αιακού.
    Αντιθέτως με λίγη προσπάθεια, από την αρχική ορθή φράση πολλά ενδιαφέροντα βγαίνουν και μας λύνουν οριστικά όλες τις απορίες.

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες,που κάπως να μπορούν να σχετιστούν με αυτήν την φράση.

    Το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου λέει "ισαιακού δε του Ηρακλέους ο Τυφών".

    Και τώρα θα τολμήσω να κάνω την μεγάλη ερώτηση.Με το "ισαιακού" υπάρχει περίπτωση να εννοείται ο Ισαάκ και με το "Τυφών" ο γιος του Ησαύ;

    Στα Εβραϊκα ο Ησαύ,λέγεται Εσάβ και Εδώμ.Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι "Εδώμ" σημαίνει "κόκκινος",το οποίο μας επιτρέπει να τον συσχετίσουμε με τον Τυφώνα που και αυτός φέρει την έννοια του κοκκινωπού.

    Η ιστορία δε του Εδώμ και των απογόνων του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ένας Πλούταρχος και μπερδεύτηκε, εμείς θα βγάλουμε άκρη; Τι λέτε;

      Εγώ πάντως διασκεδάζω και με την μετάφραση που έκανε σε αυτή την παράγραφο το επιτελείο των φιλολόγων του Κάκτου.

      Νομίζω όμως ότι το αρχικό Φρυγικό κείμενο ήταν πολύ σωστό.

      Αν αγνοήσουμε την λαθροχειρία του Froidefond βρίσκουμε πράγματι ότι στο δυσανάγνωστο αρχαίο κείμενο η φράση ήταν ως εξής:

      "ΧΑΡΟΠΟΣ ΜΕΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΘΥΓΑΤΗΡ ΙΣΑΙ, ΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ"

      Απλά υποθέτω ότι ο χριστιανός καλόγηρος που αντέγραφε τον Πλούταρχο ένωσε τις δύο λέξεις ΙΣΑΙ+ΑΚΟΥ σε μία γνώριμη στα αυτιά του λέξη. Αυτή η λέξη ΙΣΑΪΑΚΟΥ, όχι ότι είναι λανθασμένη ή ανήκει στην Εβραϊκή γλώσσα, μπέρδεψε όμως τους Γάλλους κλασικιστές και μαζί του όλο το επιτελείο των σύγχρονων εκδοτικών οίκων οι οποίοι βασίζονται αρχικά σε όποια μετάφραση υπάρχει έτοιμη από άλλες γλώσσες (Αγγλίκά/Γερμανικά κλπ)και σπανίως τολμούν να κάνουν την δική τους μετάφραση.

      Υπάρχει βέβαια συνέχεια σε αυτό το θέμα αλλά ας μην το μονοπωλώ.

      Είναι όμως αυτό το κείμενο κλειδί σε όλη την ιστορία του Τυφώνος.
      Μην σας τρομάζει καθόλου που ο Τυφών αναφέρεται ως (υιός) του Ηρακλή.

      Καλή συνέχεια...



      Φίλος (από τα παλιά)





      Διαγραφή
  64. ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, Ο ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΒΡΑΙΚΟΣ , Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ, Ή Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ?
    Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΛΙΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ Ο ΚΥΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟΦΙΛΟ. ΟΙ ΥΞΩΣ Ή ΥΚΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ? ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΙΚΟ ΦΥΛΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ, 12 ΦΥΛΕΣ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!!!
    ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΩΣ, ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΙ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ...και το "νέο κόμμα" λέει ότι είναι ο θεματοφύλακας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και όμως δεν μπορεί κάποιος εκεί μέσα να γράψει απλά Ελληνικά. Γράφει έξη¨" και εννοεί "έξι". Που να τους εντάξουμε αλήθεια αυτούς;


    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις εκδόσεις του Κάκτου και άλλων προγενέστερων ακριβώς έτσι εμφανίζεται το αρχαίο κείμενο. Στα σχόλια όμως αναφέρεται ότι έχει υιοθετηθεί η διόρθωση του Froidefond.

      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Φίλε (από τα παλιά),όσο κι αν έψαξα στο ίντερνετ και σε ό,τι είχα διαθέσιμο,την φράση την βρήκα ως εξής "ΧΑΡΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΘΥΓΑΤΗΡ,ΙΣΑΙΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ".

    Στην καλύτερη περίπτωση η φράση στο πρώτο της μισό είχε το κριτικό σημείωμα † (crux).Δηλαδή είχε την εξής μορφή:

    " † ΧΑΡΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΘΥΓΑΤΗΡ, † ΙΣΑΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ"

    Όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις,η φράση που τίθεται εντός των συγκεκριμένων συμβόλων σημαίνει πως είναι φθαρμένη και δεν μπορεί να διαβαστεί ικανοποιητικά,όσον αφορά βέβαια στο χειρόγραφο που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος εκδότης.

    Σίγουρα επικρατεί σύγχυση γύρω από το θέμα.

    Μέχρι και την εξής αγγλική μετάφραση βρήκα "Serapis was the daughter of Hercules, and Typhon, son of Isaicus, son of..." που χρονολογείται από το 1882.

    Βρήκα,όμως,και την μετάφραση του LOEB " Serapis was the son of Heracles, and Isis was his daughter, and Typhon was the son of Alcaeus, who also was a son of Heracles ".
    Προς το παρόν συνεχίζω την αναζήτηση.

    Από βδομάδα θα επισκεφτώ την βιβλιοθήκη φιλολογίας της Φιλοσοφικής για να ρίξω μια ματιά σε εκδόσεις ανάλογου κύρους με αυτήν του Loeb.

    Εγώ προσωπικά δεν δύναμαι να κατανοήσω την φράση στα αρχαία,όπως αυτή μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί.
    Μόνο αν χρησιμοποιήσω διαλεκτικές μεταβολές στα σύμφωνα Σ και Π στις λέξεις ΙΣΑΙ και ΑΚΟΥ αντιστοίχως,πάω να βγάλω κάποιο νόημα αλλά και πάλι μάλλον δεν με ικανοποιεί.

    Να πω επίσης πως το μόνο σχετικό που βρήκα με τον Ηρακλή Χάροπα,είναι πως υπό αυτό το όνομα είχε ένα άγαλμα κοντά στο Λαφύστιον όρος στο σημείο από το οποίο πιστευόταν ότι είχε φέρει τον Κέρβερο από τον Άδη κατά τον τελευταίο του άθλο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου Π,στο τέλος του κειμένου,βλέπε Κ.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  70. Φίλε Λύκαστρε γράφεις:

    "Είδαμε ότι τα "νεύρα" του Διός τα άφησε στην φύλαξη της δράκαινας Δελφύνης....και μια και ανέφερες ότι ο Τυφών είναι γιος του Ηρακλή ,που η λέξη Ηρακλής σημαίνει το κλέος της Ήρας=Αήρ....αλλά σύμφωνα πάντα με την Μυθολογία μας και ο Τυφών είναι γιος της Ήρας με παρθενογέννηση(μύρισε τον Κρίνο)...βλέπουμε ότι ο Ηρακλής έχουν σχέση με την Ήρα τον Αέρα δηλαδή."

    Λακωνικά θα σου καταθέσω την άποψή μου για αυτό το μπέρδεμα, το οποίο βέβαια καλά θα ήταν να ήταν και το μόνο αλλά δυστυχώς δεν είναι.

    Όλη η ανθρωπότητα βασανίζεται με αυτά τα μπερδέματα τα οποία όμως δεν σταματούν εκεί. Προκαλούν έριδες, ταραχές, εμφυλίους, πολέμους, και στο τέλος απομένει μιά γη βουτηγμένη στο αίμα.
    Γράφω σ' ενα χώρο ο οποίος διακατέχεται από ένα κλίμα ακραίας ευαισθησίας όταν καταπιάνεται με θέματα εθνογνωσίας, πατρώας θρησκείας,κλπ, και κινδυνεύω σε κάθε μου φράση αν δεν στρώσει καλά στην μυαλοθήκη του κάθε αναγνώστη, να απαξιωθώ με έντονο χλευασμό, χαρακτηρισμούς τύπου, "αυτός είναι Καδμείος, είναι Εβραίος, είναι Ατλάντιος, είναι βαλτός δεν ξέρω και εγώ από ποιούς γιά να μας χαλάσει την γιορτή, είναι, είναι...και όμως επέμεινα και θα επιμείνω γιά πολύ λίγο ακόμα να καταθέτω κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο γιά τα Ελληνόπουλα.

    Κάναμε τον Ηρακλή άγαλμα, τον φορτώσαμε όπλα, ρόπαλα, τον βάλαμε να πηδάει 50 παρθένες στην καθισιά του, να γδέρνει λιοντάρια που μόλις είχαν πέσει από την Σελήνη, στο τέλος όμως το κάψαμε και τον πετάξαμε στα άχρηστα.
    Μάταια ο Διόδωρος Σικελιώτης προσπαθεί να βρεί τους λόγους απαξίωσης αυτού του τρομερού, γιά άλλους ήρωα, για άλλους θεού, από τους δικούς του, τους Έλληνες.

    Χάσαμε την γλώσσα μας φίλε Λύκαστρε και ψάχνουμε σήμερα να βρούμε ψύλλους στ' άχυρα.

    Η σύνταξη λοιπόν του αρχαίου κειμένου κατά την άποψή μου είναι αυτή που κατέθεσα. Δηλαδή:

    "ΧΑΡΟΠΟΣ ΜΕΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΘΥΓΑΤΗΡ ΙΣΑΙ, ΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ"

    Δεν το βρίσκω δύσκολο καθόλου να μεταφράζεται ως εξής:

    "Σαν είναι ήρεμος ο Ήλιος γεννά την δύναμη και τον πλούτο, σαν όμως κορυφωθεί το πυρ του γίνεται καταστροφή"

    Η λέξη ΙΣΑΙ είναι η ΙΣ η οποία σημαίνει ΝΕΥΡΑ, Ισχύς, πλούτος.
    Η λέξη ΑΚΟΣ, γεν, ΑΚΟΥ, σημαίνει κορύφωση, και η κορύφωση του πυρός (η γνωστή στους αρχαίους εκπύρωση) προκαλεί δεινά και καταστροφές.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι αναπλασμένες ιστορίες από λαϊκούς ποιητές, ανθρώπους που έγραφαν ιστορίες για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο της εποχής, τα γνωστά θέατρα.

    Οι Έλληνες διανοητές τα γνώριζαν όλα αυτά πολύ καλά, έλα μου όμως που υπήρχε και το εισαγόμενο τσούρμο που με την πρώτη ευκαιρία έστηνε τζαμί και κράζανε οι Κύκνοι τις κουταμάρες τους.

    Σήμερα ποιόν να κατηγορήσεις, τον δεξιό που πιστεύει στο αρχαίο εισαγόμενο πάνθεο του Κάδμου, τον αριστερό κρυφοκρόνιο που υποστηρίζει τον Νεοκαδμείο εισβολέα και θέλει να του χτίσει τζαμί ενώ αυτός δηλώνει άθεος, τον Νεοχριστιανό που λατρεύει σαν κεφαλή της Εκκλησίας του ένα αιμοσταγή Οφιολάτρη αυτοκράτορα που έστεινε όπου έβρισκε τρικέφαλα αγάλματα του Όφι, τους εκδότες των βιβλίων, τους ΜΜΕτηδες και κομματάρχες της κονόμας, τον λαουτζίκο που ψοφά γιά πανηγύρια, τις γιαγιές με το εικονοστάσι που κάθε και λιγάκι πιάνει φωτιά από τα καντήλια; Ποιόν;


    Φίλος (από τα παλιά) μαζί σας γιά λίγο ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Λύκαστρε, σε βλέπω να ξεκινάς την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ο ΛΥΚΙΟΣ να είναι μαζί σου.

    Φίλος (από τα παλιά) μαζί σας γιά λίγο ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. TI NA "BΛΕΠΕΙ" ΒΡΕ ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ? ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Φίλε ΜΗ ΩΝ,μήπως είσαι άδικος;Θα προτιμούσα να δω την όποια κριτική σου σε αυτά που έχει καταθέσει ο φίλος (από τα παλιά) υπό την μορφή επιχειρημάτων και διαλόγου.Αν έχεις κάποια αντίρρηση σε όσα έχουν ειπωθεί πες και την δική σου άποψη.Στο κάτω κάτω να κάνεις τέτοιου είδους σχόλια δεν σε τιμάει και δεν συνεισφέρει κάπου,εκτός κι αν είσαι εδώ για την πλάκα σου.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟΦΙΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΤΟ ΤΑΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΤΙ ΘΕΣ ΤΩΡΑ? ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ!!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.