Κυριακή 24 Απριλίου 2016

1ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. (μ.Λ.) [Νεποτισμός, Εξωπολιτική 'σωτηρία', Αττεσλής & Γκουρτζίεφ, Αλληλεπίδραση πολικών συντρόφων, "Παρούσα Vs Μόνιμη" Προσωπικότητα, Αστυνομία-Πολιτεία, Πολυδιαστατική Καρδιά, 'Ελιτισμός' γνώσεων ή ελευθερία έκφρασης;, Διόνυσος-Ορφέας-Χριστός, DEA-SPINA-VORTEX ΚΕΑΡΔΙΑΣ, Μαύρες Τρύπες]

Η πρόταση της Aya

Εγκαινιάζουμε το Πρώτο Αναψυκτήριο της Δεύτερης Εποχής του Καταχθόνιου Δαίμονα 
(μετά Λυκάστρου εποχής, αφού εξαιτίας του ο Κ.Δ. αναγεννήθηκε με νέο Φως)!

Τους κανόνες τους ξέρετε, μιλάμε με αγάπη μεταξύ μας.

133 σχόλια:

  1. Καλημέρα κ. Λύκιε!
    Πολύ χαίρομαι που βλέπω ξανά ένα ανοιχτό αναψυκτήριο και κάνω και το σχόλιο ανοίγματος.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μαθητή και εγώ χαίρομαι που κάνεις εσύ το πρώτο σχόλιο στο νέο Αναψυκτήριο!
      Αφιερώνω την Νέα Εποχή του ιστολογίου μας στον φίλο Λύκαστρο, διότι με την δική του εμφάνιση κινητοποίησε έναν ...δαίμονα που κοιμόταν για καιρό!
      Και ο Δαίμονας αυτός έχει νέα Πνοή, πιο καθαρή, πιο αγνή, περισσότερο φωτεινή!
      Τον ευχαριστώ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Λύκαστρε, εσύ είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και όλα τα εύσημα σου ανήκουν!
      Έγινες η αιτία για να επαναφέρω τον Κ.Δ. σε λειτουργία, ενώ είχα αποφασίσει να τον αδρανοποιήσω! Η επέμβασή σου, έφερε και άλλες αλλαγές. Έφερες πίσω όλους αυτούς τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ φίλους του Κ.Δ. που μπόρεσαν να φωτοδοτήσουν τον χώρο, με τις σκέψεις και τους διαλόγους τους.
      Όλοι αυτοί οι αγαπητοί φίλοι και εμείς μαζί τους, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα εκτός των διαλόγων μας. Αυτό το δείξαμε πριν λίγες ημέρες.
      Κάποια στιγμή, θα μάθουμε να συντονιζόμαστε όλοι και να επικοινωνούμε ακόμα πιο ολοκληρωμένα από το να πατάμε πλήκτρα στο πληκτρολόγιο!
      Και πάλι σε ευχαριστώ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Λύκιε. Το γεγονός ότι αποφάσισες να ξανανοίξεις το αναψυκτήριο, δίνει έναυσμα για περισσότερη πνευματική τροφή και νέους στοχασμούς, νέες γνώσεις και συνάμα συνεχίζει και εξελίσσεται μια δυναμική με ανθρώπους υψηλής κρασδαμικότητας και διανοητικής δεινότητας.
    Μια παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προσπαθήσω να γράφω περισσότερο, αν και δεν ξέρω αν έχω να πω πολλά ή σημαντικά. Σίγουρα πάντως ο διάλογος γεννάει ιδέες και ενέργειες... :)

    και για να συνεχίσω τον συλλογισμό μου μια και ο δικός σας διάλογος το έπραξε σε εμένα,
    Θεωρώντας ότι η ψυχή έχει την ελευθερία επιλογής των ενσαρκώσεων, μπορεί όταν έρχεται η ώρα της ολοκλήρωσης μια άλλης ψυχής (μέσω των πολικών αντιθέτων) μια καινούρια που πρέπει να έλθει στον ένσαρκο βίο να διαλέγει αυτά τα πολικά αντίθετα που φθάνουν σε ολοκλήρωση. Έτσι έχουμε το θαύμα της γέννησης. Η νέα ψυχή που έρχεται για την ολοκλήρωσή της, μπορεί να είχε συμπορευτεί με τα κομμάτια (πόλους) αυτής που επιλέγει να την ενσαρκώσει σε προγενέστερες περιόδους. Έτσι καταλήγω να διαχωρίσω και την αδελφή ψυχή από τους πολικούς συντρόφους, γιατί οι μεν είναι κομμάτια της ίδιας ψυχής ενώ οι αδελφές ψυχές (ή τα κομμάτια τους) έχουν κοινά βιώματα από προηγούμενους ένσαρκους ή όχι βίους. Φίλοι δηλαδή :)

    Σας μπέρδεψα;

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνοντας μια πρωτη αναζήτηση στα θέματα του ιστολογιου διαπίστωσα σε αρκετές αναρτήσεις, αναφορές και ενδείξεις μύησης στο σύστημα Γκουρτζιεφ. Ομολογουμένως κάποιοι έχουν ιδιαιτερα εκπαιδευτεί και εντρυφήσει στην διδασκαλία του συγκεκριμένου μύστη,και δεν σας κρύβω οτι με προβληματίζει γιατί έως τώρα τουλάχιστον την διδασκαλία μεγάλων Δασκάλων οπως ο Αττεσλης δεν την αναλυετε.
    ΗΡΙΚΕΠΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ηρικεπαίε με εκπλήττεις για ορφικός, όταν αναφέρεσαι σε Αττεσλή(!), ...αστειεύομαι βέβαια!
    Κατ΄αρχήν χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον το ιστολόγιό μας και σε καλωσορίζω και πάλι.
    Αλλά ο προβληματισμός σου, σε τι ακριβώς συνίσταται;
    Στο γιατί ενώ υπάρχουν σχολιαστές που έχουν εντρυφήσει στον Γκουρτζίεφ, δεν υπάρχουν άλλοι που να έχουν εντρυφήσει στον Αττεσλή; Ε, τότε γιατί να μην υπάρχουν και άλλοι που να έχουν εντρυφήσει στον Σάι Μπάμπα, στους Ρασταφάρι, στην Kabbahal, στον Ελιφάς Λεβύ και στην Μπλαβάτσκυ!
    Εντάξει, ο Καταχθόνιος Δαίμων, δεν έγινε ακόμα ένα πολυσυλλεκτικό παζλ του εσωτερισμού και της φιλοσοφίας!
    Ας γίνεις εσύ ο πρώτος εκπρόσωπος του Διδασκάλου Αττεσλή! Θα το χαρώ ιδιαίτερα.
    Παρόλα αυτά, έχω κάνει πάρα πολλές αναφορές στον Διδάσκαλο Αττεσλή στο παρελθόν, αλλά και κατ΄ουσίαν αναφορές στην διδασκαλία του, μέσα στον λόγο μου.
    Τυγχάνει μάλιστα, να του είχα γνωρίσει κι από κοντά! Ο κύριος εκφραστής του εσωτερικού χριστιανισμού.
    Ιδού λοιπόν, το ελεύθερο πεδίο για να αναλύσεις κι εσύ τον Αττεσλή!
    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
    ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΙΒΥΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΤΟ
    ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑΡΑΞΕ

    Οικογένεια Μητσοτάκη. Σαν να λέμε γεννημένη να ρουφάει κρατικό χρήμα... Και μην ξεχνάμε siemens και Cia...
    Μπαμπάς Κωνσταντίνος: 3 συντάξεις, 3 συσσίτια επί κατοχής, κρατικοδίαιτος από τα 28 του όπου εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1946.
    Κόρη Ντόρα: Κρατικοδίαιτη από τότε που γεννήθηκε, πρώτα στο πολιτικό γραφείο του μπαμπά της και έπειτα εξαργύρωσε πολιτικά την εκτέλεση του άντρα της από τη 17Ν και έγινε βουλευτής.
    Γιος(;) Κυριάκος-Κούλης: Κρατικοδίαιτος από τότε που γεννήθηκε. Πέρα από βουλευτής και...
    υπουργός διετέλεσε και Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Τώρα; Και πρόεδρος της Ν.Δ.. Για να δούμε τι του επιφυλάσσει… ο πατέρας (;) του;
    Κόρη Αλεξάνδρα: Πρόεδρος ActionAid – Σκάνδαλο ActionAid (βλέπε www.logiastarata.gr)
    Εγγονή Αλεξία: Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων στον «Ερυθρό Σταυρό». (βλέπε http://olympia.gr)
    Εγγονός Κώστας: Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στη Παγκόσμια Τράπεζα µε έδρα το Κόσσοβο, ενώ διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά η μαμά τον έκανε δήμαρχο Καρπενησίου στα 30κάτι του όπου παραιτήθηκε για να αναβαθμιστεί ιεραρχικά σε περιφερειάρχης όπου θα παραιτηθεί μόλις βρει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί σε βουλευτή.
    Ανιψιά Αντιγόνη Λυμπεράκη: Πρώην αριστερή και στέλεχος Συνασπισμού. Πρώην αντιπρόεδρος της νεοφιλελεύθερης “Δράσης”, νυν βουλευτής του Ποταμιού του Θεοδωράκη. Στέλεχος της “οικογενειακής” ActionAid. Μεταξύ 2000-2004 ήταν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων των Υπουργείου Εργασίας και ήταν συντονίστρια στην εκπόνηση τριών Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την Απασχόληση. Διετέλεσε ακόμα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (2004-2007) και του “Όμιλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας” (2008-2010). Γνωστή για φράσεις όπως “Οι φτωχοί δεν ξέρουν να ψηφίζουν σωστά και πολλές φορές κρίνουν λάθος”, και “ας κάνουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με τους δανειστές.”.
    Σύντροφος Αλεξίας: Ανδρέας Παπαδόπουλος, τέως βουλευτής ΔΗΜΑΡ.
    Σύντροφος Κώστα: Σία Κοσιώνη. Δημοσιογράφος-Παπαγαλάκι του Αλαφούζου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΤΑΡΑΧΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
      ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ
      ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΕΙΚΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΠΙΝΑΜΕ
      ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΕΕ ΜΟΥ
      ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ Ανώνυμε που έθεσες το σχόλιο για τους πολιτικούς μας, ίσως να είναι λίγο αργά που τώρα ταράσσεσαι από όσα διαπιστώνεις για αυτούς!
    Μέχρι τώρα, δεν είχες ταραχθεί από όσα γίνονται;
    Να υποθέσω ότι ταράχτηκες επειδή ήθελες να ελπίζεις πως μόλις πέσει αυτή η κυβέρνηση, θα ακολουθήσει μια νέα κυβέρνηση με τον φέρελπι Μητσοτάκη.
    Ταράχτηκες επειδή είχες επενδύσει στην ελπίδα ότι η Ν.Δ., θα κατάφερνε να αλλάξει την κατάσταση και να μας "σώσει"!
    Ίσως ξέχασες πως η Ν.Δ. συμμετείχε στις κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες και υπόλογες για την κατάστασή μας, σήμερα. Ναι, η παρούσα "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση Τσίπρα, έφερε την χώρα μας σε ακόμα πιο δεινή θέση, ακόμα πιο χαμηλά στον βούρκο της ανυποληψίας, της εθνικής ταπείνωσης και της προδοσίας.
    Η αρχή όμως έγινε από άλλους. Η οικογένεια Μητσοτάκη, δεν αποτελεί κάτι νέο στην πολιτική του τόπου μας. Έχει βαρύ παρελθόν και έπρεπε να το γνωρίζεις. Ο Κυριάκος δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, αφού κι αυτός εξετράφη από των Τεξανικών συμφερόντων κέντρο που υπηρέτησε ο πατήρ του.
    Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη όλων όσων στήριζαν την Ν.Δ., να δουν ελπιδοφόρα την πιθανότητα του κόμματος αυτού, να κυβερνήσει την χώρα σωστά, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Πιθανών μέσα στους επόμενους μήνες, ο Κυριάκος να είναι πρωθυπουργός.
    Όσοι εχέφρονες νεοδημοκράτες γνωρίζουν την αλήθεια για αυτόν τον άνθρωπο, νομίζεις πως πιστεύουν πραγματικά ότι θα κυβερνήσει με διαφάνεια, εντιμότητα, πατριωτισμό, ανιδιοτέλεια και με εθνοσωτήριο πρόγραμμα;
    Ή μήπως γνωρίζουν πολύ καλά, ότι θα κυβερνήσει εξυπηρετώντας κάποιο συγκεκριμένο "μαγαζάκι", απ΄το οποίο ελπίζουν να πάρουν κι αυτοί ένα μερίδιο της πίτας;
    Η Ελλάδα φίλε μου, δεν σώζεται πλέον από ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα, πόσο μάλλον από κανένα πολιτικό σχηματισμό που συμμετείχε στην δημιουργία του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.
    Η όποια λύση για την χώρα μας, πιθανών να έρθει από εξωπολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι θα βρίσκονται σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας, από αυτό των πολιτικών που προκάλεσαν το πρόβλημα. Συνεπώς μιλάμε για ανθρώπους εντελώς άλλης λογικής.
    Να δεις όμως που αυτό θα συμβεί μετά από ένα μεγάλο σοκ, που θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία!
    Αν θέλεις να είσαι από αυτούς που θα αντέξουν αυτό το σοκ και θα έχουν ρόλο στο αύριο αυτού του έθνους, κάνε τώρα μέσα σου την μεγάλη ανατροπή! Βγες από την νοοτροπία της υλιστικής ζωής και αναθεώρησε τις αξίες που διέπουν την ζωή σου και την ζωή των συμπολιτών σου. Ιεράρχησε εκ νέου, όλες αυτές τις αξίες και δες τι αξίζει να θυσιαστεί για να διασωθεί το μείζων.
    Τότε αγαπητέ, θα είσαι έτοιμος για την μεγάλη τροπή των πραγμάτων και θα μπορείς να ελπίζεις για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του έθνους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυκιε, να υπενθυμισω την απορια μου. Φυσικα ειναι αυτονοητο πως αν δεν θες, δεν απαντας. Πώς ξερουμε πως εχουμε οντως πολικο συντροφο; Εχουμε αλλες μηπως πληροφοριες σχετικα που θα μας βοηθησουν στην κατανοηση του τι ειναι ή πως δουλευει; Αν ελεγες ας πουμε πως το ανεφερε ο Αττεσλης, θα ηταν αρκετο να το δεχτω ως πιθανοτατα ισχυον γεγονος.

    Τι θα πει συστημα Γκουρτζιεφ; Ο Γκουρτζιεφ αγαπητε εχει πει 1000 φορες περισσοτερες και μεγαλυτερες αληθειες ακομα και απο τον Χριστο. Θα μου πεις ναι αλλα ο εσωτερικος χριστιανισμος λεει πολλα περισσοτερα απο τον χριστιανισμο που μας μαθαινουν. Δεκτον, αλλα εγω κρινω ελευθερα τις πληροφοριες που παρεχονται, οχι αυτες που δεν παρεχονται. Απο εσωτερικο χριστιανισμο ξερω απειροελαχιστα, αρα δεν μπορω να μιλησω γι αυτον. Τι εκανε ο Γκουρτιεφ; Πηγε και διδαχτηκε ολες τις αποκρυφες γνωσεις που υπηρχαν στον πλανητη. Ξοδεψε ολη τη ζωη του σε αυτο, αλλα η διαφορα του ηταν πως αυτος τα καταφερνε. Μυηθηκε σε αποκρυφες σχολες που εμεις δεν εχουμε ουτε ιδεα πως μπορει να υπαρχουν. Τις αληθειες που εμαθε, ουτε να τις φανταστουμε μπορουμε.

    Επομενως, εγω οταν τον διαβαζω, το βουλωνω και προσπαθω να καταλαβω τι λεει. Προσωπικα μ'αρεσει να ανακαλυπτω παπατζες στους παντες, ακομα και σε αυτους που θαυμαζω απεριοριστα οπως τον Αριστοτελη. Μπορω λοιπον να σου πω πως ενας ο Σωκρατης και ενας ο Γκουρτζιεφ. Ο Σωκρατης ειχε απιστευτη ποιοτητα, ο Γκουρτζιεφ ομως μπορει να μην ειχε την ποιοτητα ενος Σωκρατη, αλλα μαγκα μου ειχε γνωσεις, που ακομα και στον Σωκρατη θακανε χαβαλε. Μπορεις να διαφωνεις με τις ιδεες του, δεκτον. αλλα οταν μιλαει απλα ακους.

    Παραδειγμα οταν σου λεει πως ο Ηλιος οχι μονο δεν ειναι καυτος, αλλα κρυος, τοτε γραφεις τους παντες και τον εαυτο σου τον ιδιο, και σπας την κουτρα σου μεχρι να καταλαβεις τι παιζει, ποιος σου ειπε ψεμματα, πού εκανες λαθος κτλ. Γιατι το ειπε ο Γκουρτζιεφ. Γιατι δεν εχει βρεθει ακομα ο μαγκας που θα τον διαψευσει καπου, που θα τον δειξει λαθος. Γιατι αποτελει τον μεγαλυτερο σε προσφορα στην ανθρωποτητα συγχρονο Ελληνα. Αλλα προσεξε, δεν ειχε την ποιοτητα του Σωκρατη. Οταν εβλεπε φαυλους ανθρωπους τους εκανε χαβαλέ. Για παραδειγμα το βιντεακι που ανεβασα κρυβει τοση σοφια που αν και φαινεται παιδικο, απεικονιζει ολοκληρη την πορεια προς την φωτιση.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ελλαδα οντως δεν σωζεται απο κανενα ΥΠΑΡΧΟΝ κομμα. Η κριση ομως γινεται για να σωθει η Ελλαδα. Θα κρατησει τοσο οσο χρειαστει μεχρι να εξορθολογιστει η ηλιθιοτητα μας ως λαος. Εμεις καθυστερουμε την ιαση μας. Ειναι γνωστο πως οταν μπλοκαρεται η πορεια ανελιξης των ανθρωπων, τοτε επεμβαινει η θεια δυναμη, ωστε να τους ξαναδωσει την δυνατοτητα να προχωρουν, οπως συνεβη με τον Δια που εστειλε τον Ερμη να πει στην Καλυψω πως δεν μπορει να μπλοκαρει τον δρομο του Οδυσσεα. Το ιδιο συμβαινει και στα γηινα. Οταν ο ελληνικος λαος αποδειξει πως θεωρει πως τον εχουν μπλοκαρισμενο απο παντου, μονο τοτε θα αναδυθουν οι δυναμεις που θα του επιτρεψουν να απελευθερωθει.

    Κοινως, οταν το βουλωσει ο "πανσοφος"(sic)λαος, παραδεχτει την αγνοια του και ανικανοτητα να ελιχθει, οταν παψει να σκεπαζει την λυση με την ανοησια του, τοτε η λυση θα καταστει εμφανης. Δεν εχουν χαθει οι πνευματικοι ανθρωποι, παντα υπηρχαν και υπαρχουν, αλλα σκεφτειτε 50 ατομα σε μια ταξη να οχλαγωγουν για να λυσουν ενα προβλημα. Ενας μαθητης γνωριζει τη λυση, αλλα ειναι απο τη φυση του ησυχος και ηρεμος. Η λυση θα ακουστει μονο οταν το βουλωσουν οσοι δεν γνωριζουν, ωστε να υπαρξει η καταλληλη ησυχια για να ακουστει αυτο που πρεπει.

    Οταν λοιπον η αποχη ξεπερασει το 50% κατα πολυ, τοτε τα ξαναλεμε. Οσο συμμετεχουμε σε ενα πολιτικο συστημα και το νομιμοποιουμε, οσο δηλ δινουμε ψηφο εμπιστοσυνης σε καθε ασχετο αγροικο που μας κοινοποιει την βλακεια του που ξερουμε πως δεν δουλευει αλλα τον στηριζουμε επειδη ειναι λιγοτερο ηλιθιο απο αυτο που προτεινουν οι αλλοι, ε τοτε καλα να παθαινουμε. Τοτε ας το βουλωσουμε και ας τα λουζομαστε. Κυριως μην διαμαρτυρεστε. Κοινως, αν διαμαρτυρεσαι αλλα ψηφισες, τοτε βουλωσε το. Τοσο απλα

    Ενδιαφερον ομως το σοκ που "βλεπεις" Λυκιε. Πιθανον να ειναι μια τετοια παρεμβαση που περιεγραψα, αλλα δεν μπορω να φανταστω πως θα μπορουσε να εκδηλωθει
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ ΔΕΝ ΤΑΡΑΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ Ν.Δ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ
    ΤΑΡΑΧΤΗΚΑ ΠΟΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Ανώνυμε, στο σχόλιό μου επιχειρώ να ανιχνεύσω τα αίτια της ταραχής σου. Στόχος μου, δεν ήταν βέβαια να σε "νουθετήσω", ούτε να σε διασύρω προσωπικά, αλλά με την ευκαιρία που μου έδωσες, να απευθυνθώ σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που σκέπτονται και ψηφίζουν με την ελπίδα ότι το "κόμμα τους", θα σώσει την Ελλάδα γιατί είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα.
    Χαίρομαι που εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς τους Έλληνες, όπως λες.
    Το ότι η θάλασσα δεν χορταίνει γλυκό νερό, είναι εξίσου γνωστό για την ανθρώπινη απληστία.
    Και η απληστία είναι αποτέλεσμα της παρηκμασμένης κοινωνίας μας. Είμαστε υπεύθυνοι για αυτές τις συμπεριφορές μας, διότι αν και εύκολα τις καταγγέλλουμε, στην πραγματικότητα είμαστε και εμείς φορείς τους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, η δίψα σου για κουβέντα είναι άσβεστη! Μπράβο ανήσυχο πνεύμα.

    Την στιγμή που γεννιόμαστε δημιουργείται μια νέα ΜΟΝΑΔΑ ανθρώπινης ύπαρξης. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται για νέο άνθρωπο, διότι η γέννηση απλά σηματοδοτεί μια νέα ενσάρκωση.

    Αυτό όμως που είναι νέο, είναι ότι με την γέννηση δημιουργείται μια νέα "παρούσα προσωπικότητα" (σε αντιδιαστολή με την "μόνιμη προσωπικότητα" του πνευματικού μας σώματος).
    Αυτή η προσωπικότητα, φέρει εγγενώς κάποια συγκεκριμένα βιολογικά και ψυχικά χαρακτηριστικά. Αυτά έχουν κληρονομηθεί από τα γονίδια των προγόνων του (συνεπώς έχουμε εγγενή βιολογικά, αλλά ΚΑΙ ψυχικά γνωρίσματα).

    Κατά την διάρκεια της ζωής μας, εξελισσόμαστε εμπλουτίζοντας με νέα χαρακτηριστικά την παρούσα προσωπικότητά μας, μέσα από τα διάφορα βιώματά μας.

    Όμως η κάθε δράση που ασκείται στην φύση, δημιουργεί μια πόλωση. Αυτή εξάλλου είναι και η ιδιότητα της ύλης και της ενέργειας, να πολώνεται! Κάθε μας επιλογή, κάθε μας σκέψη, κάθε μας πράξη, δημιουργεί πόλωση. Ακόμα και η ίδια μας η γέννηση, προκαλεί πόλωση. Γεννιόμαστε πολωμένοι.
    Χωρίς πόλωση δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχει ροή!
    Κάθε μας πράξη και κάθε μας σκέψη, δημιουργεί ένα αντίρροπο αντιστάθμισμα κάπου "αλλού".
    Η αλληλεπίδρασή μας με τον Πολικό μας σύντροφο, ΔΕΝ αρχίζει και τελειώνει με την γέννηση, αλλά συνεχίζει την διάδρασή της ΔΙΑΡΚΩΣ όσο ζούμε. Κάθε μας πράξη, τον επηρεάζει και ας ζει αυτός στην Αμερική!

    Είναι νομοτελειακή λοιπόν η πόλωση. Η νομοτέλεια αυτή όμως, έχει και μια άλλη πτυχή. Θέλει την φύση σε ισορροπία, ώστε η πόλωση απλά να τέμνει την ΜΟΝΑΔΑ σε δυο ΜΙΣΑ, τα οποία μετά τον διαχωρισμό τους, θα έλκονται ώστε κάποια στιγμή να ξαναενωθούν σε ΕΝΑ.

    Η φύση λοιπόν, διαιρείται και γίνεται διττή με σκοπό να ξαναγίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ και πλήρης, μετά την αυτεπίγνωσή της.

    Εύκολα τώρα, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο άνθρωπος είναι ΜΙΣΟΣ και η ίδια η φύση ως αντιστάθμισμα έχει φροντίσει να δημιουργήσει το έτερο ΗΜΙΣΥ του. Αλληλοσυμπληρώνονται και εν τη ενώσει τους, μπορούν να εξελιχθούν ΙΔΑΝΙΚΑ!

    Οι λεπτομέρειες που επιθυμείς να αναλύσουμε, δεν αλλάζουν την ουσία αυτής της πραγματικότητας.
    Δεν μιλάμε για διαφορές διαμετρικά αντίθετες, βιολογικά.
    Δεν μιλάμε για ζεύξη λευκού και μαύρου, ψηλού και κοντού, όμορφου και άσχημου, χοντρού και αδύνατου, ούτε βέβαια για σχέση ομόφυλων ζευγαριών!
    Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος κόπηκε στην μέση και θέλει να ξαναενωθεί. Μιλάμε για τον ανδρόγυνο άνθρωπο, ο οποίος διαχωρίστηκε σε άνδρα και γυναίκα. Μιλάμε για τον λευκό άνδρα και την λευκή γυναίκα (άρα της ίδιας φυλής) για παράδειγμα, διότι αυτοί μοιράζονται κοινά ψυχικά χαρακτηριστικά (γονιδιακά γνωρίσματα της φυλής).

    Συνεπώς, ο Πολικός μας σύντροφος γεννιέται μαζί με εμάς στον υλικό κόσμο και είναι αδιάφορο αν θα τον βρούμε για να ενωθούμε ή όχι. Υπάρχει διότι πρέπει να υπάρχει ώστε να εκπληρωθεί η νομοτέλεια.
    Εμείς μπορεί να τον συναντήσουμε και να τον προσπεράσουμε, διότι δεν τον αναγνωρίσαμε ή και να ενωθούμε τελικά μαζί του. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς θα εξελιχτούμε με τον ρυθμό μας.
    Ακόμα και αν τον συναντήσουμε και τον αναγνωρίσουμε, μπορεί οι συγκυρίες και οι επιλογές μας να μην μας επιτρέπουν την ένωση. Και πάλι, ο καθένας θα συνεχίσει την πορεία του ανεξάρτητα.
    Τάδε έφη Λύκιος αγαπητέ μου Ελεύθερε Στοχαστή και ας μην αποδεικνύομαι ...θέσφατος!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ επεξηγηματική η απάντηση σου Λύκιε.
    Οταν ένα ζευγάρι ενωθεί με κάτι το ανώτερο,και ο καθένας γίνεται περισσότερο απο ένας αγαπημένος ή μια αγαπημένη και κρατά στην ψυχή του, στην καρδιά του, στην αγκαλιά του κάτι απο την απεραντοσύνη, τότε απο αυτήν την απεραντοσύνη θα βγαίνουν ακτίνες και ρεύματα πιο αιθέρια! Τότε οι άγγελοι και τα πνεύματα της φύσης, θα μεταφέρουν τις δυνάμεις τους και την χαρά τους στο ζευγάρι, το οποιο θα εκφράζεται με την πιο ωραία γλώσσα της δημιουργίας, την γλώσσα της αγάπης, της απεριόριστης αγάπης!
    Μια παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν και λίγο δεικτικός Λυκιε για αρχή, θα αναφέρω τα εξής. Το ΗΡΙΚΕΠΑΙΟΣ ως όνομα έχει έναν τεράστιο συμβολισμό που υποδηλώνει το φώς και θεωρείτο φωτεινός δημιουργός του κόσμου. Το ότι ήταν ερμαφρόδιτος αυτό δεν αλλάζει την αξία του.
    Γιατί να σε εκπλήσσει η σύνδεση του ορφισμού με τον εσωτερικό χριστιανισμό μέσω ενός εκ των εμπνευστών του Αττεσλή;
    Τώρα η απορία μου έγκειτο στο γεγονός ότι διαβάζοντας ως πρωτάρης διάφορους σχολιασμούς ανακαλύπτω μια δυναμική στον Γκουρτζίεφ. Χωρίς αυτό να σημαίνει αυτομάτως κατακριτέο. Απλώς μια επισήμανση, δεδομένης ότι όταν χρησιμοποιούμε μια θεωρία και την αναλύσουμε- ασπαζόμαστε-επενδύουμε πάνω σ’ αυτή, οι δονήσεις που απορρέουν τείνουν να επηρεάζουν την συλλογικότητα, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη διδασκαλία που βασίστηκε «στον άνθρωπο πείραμα» και απαιτούσε άμεση βίωση των μαθημάτων και των ερεθισμάτων.
    Προσωπικά δεν είμαι ασπαστής ακόμα κανενός συγκεκριμένου συστήματος, καθοδηγητής. Αρέσκομαι στο να αναζητώ – ερευνώ απ’ όλους τους φιλοσοφικούς κύκλους και τους κύκλους του εσωτερισμού.
    Όταν παρεμβαίνω ως σχολιαστής κάπου, τείνω να θέτω απορίες και να λαμβάνω απαντήσεις, τις οποίες θα τις αξιολογήσω μέσω εσωτερικών διεργασιών και αναλυτικής σκέψης. Δεν μου αρέσει να καταθέτω τις πεποιθήσεις μου ειδικά στα θέματα αυτά, καθ΄ότι είναι ένας κύκλος ζωής τεράστιος με μεγάλο φάσμα γνώσεων και προσωπικά κρατάω λεπτές ισορροπίες ως τι θα θεωρήσω κεκτημένο.
    «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα»
    ΗΡΙΚΕΠΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Ηρικεπαίε, καθόλου δεικτική η πρόθεσή μου. Εξέφρασα απλά την θέση μου για τον τρόπο που εξέφρασες την απορία "γιατί Γκουρτζίεφ και όχι Αττεσλή"! Τα σχόλια όμως που διαβάζεις, φιλοξενούν τις απόψεις εκάστου ενός εκ των συνδαιτυμόνων μας και ως εκ τούτου, δεν προκύπτει κοινή συνισταμένη που να χαρακτηρίζει δεσμευτικά τον χώρο μας. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα και γι' αυτό σε καλωσόρισα!
    Η τοποθέτησή σου όμως, ήταν αυτή που ανέμενα από σένα. Ότι δηλαδή ο Ορφισμός έχει πολλά να μοιραστεί με τον εσωτερικό χριστιανισμό. Εγώ απλά αστειευόμενος, έδωσα το ερέθισμα για να τοποθετηθείς. Η ανδρόγυνη φύση του, υποδηλώνει το άφυλο (ή το πλήρες) της Υπερουσίας του Ενός!
    Χαίρομαι λοιπόν, που είσαι ένας αδογμάτιστος ερευνητής και που διέπεσαι από την ελευθερία του πνεύματος, με την συμμετοχή της διαισθητικής (εσωτερικής) σου αντίληψης.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ! ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ? ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ ΑΥΤΟ!ΧΑΧΑΧΑ! ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΥ ΑΝΟΙΞΕ.....!!
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευχαριστούμε ΟΝΤΩΣ ΩΝ για τις ευχές σου. Δεύτερη Εποχή διότι ή Πρώτη έληξε μόλις αποφάσισα να αδρανοποιήσω τον Κ.Δ. εδώ και πολλούς μήνες, για διάφορους λόγους. Η Δεύτερη Εποχή προέκυψε απο την εμφάνιση του αγαπητού σχολιαστή Λύκαστρου, ο οποίος "επανεκκινήσε" τον Κ.Δ. με την επιμονή και την δίψα του για διάλογο. Παρότι δεν είχα σκοπό να ξανασχοληθώ επισταμένως με τον Κ.Δ., τελικά αυτή ή επίμονη στάση του, με κινητοποίησε. Μαζί του, όχι μόνο επανήλθαν όλοι οι παλιοί φίλοι του Κ.Δ., αλλά προσελκύθηκαν κι άλλοι όπως κι εσύ αγαπητέ φίλε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας αρχίσουμε με μια μικρή υπενθύμιση σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι Αστικού τύπου Δημοκρατίες.

    Ποιος ο λόγος, θα
    αναρωτηθεί κάποιος.

    Αστική δημοκρατία δεν έχουμε στην Ελλάδα?

    Θα δείξει…

    Στα πολιτισμένα κράτη της Δύσης, το μονοπώλιο της βίας το έχει η πολιτεία και το εξασκεί μέσω της Αστυνομίας. ( η λέξη police άλλωστε προήλθε από την λέξη «πολιτεία»)

    Σε αυτές τις χώρες λοιπόν η αστυνομία κυριαρχεί στους δρόμους και επιβάλλει την τάξη.

    Δια της παρουσίας της αποτρέπει την τέλεση εγκληματικών πράξεων και καταστέλλει όσες εκδηλωθούν.

    Η αστυνομία είναι ο μόνος κρατικός θεσμός που κινείται σε 24ωρη βάση ανάμεσα στους πολίτες, είναι αναγνωρίσιμος και αποτελεί τον πιο ξεκάθαρο τρόπο της οργανωμένης πολιτείας να δείξει στους πολίτες ότι «είναι εκεί» και τους προστατεύει.

    Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της χώρας και την ευημερία της.

    Κάτι ακούω… «Γνωστά είναι αυτά».

    Αλήθεια? Τότε μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα..

    Στη χώρα που ζω εγώ ομάδες κουκουλοφόρων με τσεκούρια καταστρέφουν ανενόχλητοι σταθμούς ΜΕΤΡΟ, την περιουσία δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών.

    Στη πόλη που ζω, στοχοποιούν ελεγκτές των ΜΜΜ με τον πιο αισχρό και βάναυσο τρόπο, διαπομπεύοντάς τους στις γειτονιές που μένουν ως ρουφιάνους και αλήτες.

    Στη χώρα που ζω, «αλληλέγγυοι» καταλαμβάνουν άδεια ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης και τα παραχωρούν σε μετανάστες.

    Στη χώρα που ζω, οι αστυνομικοί πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους (22/4 –ομάδα ΖΗΤΑ)

    Στη χώρα που ζω, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται από τη χώρα και οφείλουν να σέβονται τους Νόμους της, δε διστάζουν να καταλάβουν δημόσιο χώρο και να απειλούν στελέχη των σωμάτων Ασφαλείας.

    Και ενώ οι άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας μέσα σε συνθήκες εξευτελισμού δίνουν καθημερινά τιτάνια μάχη ως το τελευταίο οχυρό πριν την απόλυτη ανομία, εμπαίζονται από την πολιτική τους ηγεσία.

    Η τελευταία, πνιγμένη μέσα σε έναν ποταμό ιδεοληψίας και ανικανότητας, διαλύει αποτελεσματικές ομάδες και αφήνει την πόλη ανοχύρωτη.

    Μέσα στις ψευδαισθήσεις περί… αυτορρύθμισης (!) των ασχημονούντων περνά το πιο φρικιαστικό μήνυμα σε κάθε έναν που επιβουλεύεται την ασφάλεια των πολιτών.

    Το κράτος πλέον είναι ένας «σπιτονοικοκύρης που δεν νοιάζεται» ( absenteelandlord)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι το αντίστοιχο ενός ιδιοκτήτη που δεν ασχολείται με την περιουσία του και πιστεύει ότι η.. καλή πλευρά των ανθρώπων θα επικρατήσει και όλοι μαζί θα βγούμε στους δρόμους αγκαλιασμένοι και θα τραγουδήσουμε το «Ωσαννά»…

    Τα σώματα ασφαλείας διοικούνται από ανθρώπους που μέχρι να γίνουν κυβέρνηση υποστήριζαν τον αφοπλισμό της αστυνομίας, δήλωναν πως « η καταστολή δεν είναι λύση»… και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στις κοινωνικές αιτίες της εγκληματογένεσης!

    Μας καλούσαν δηλαδή να αναλύσουμε ακαδημαϊκά το έγκλημα ενώ είχαμε ένα πιστολι στον κροταφο..

    Ανικανότητα ή ανοησία?

    Όπου και αν το αποδώσουμε, η ουσία είναι μια:

    Η κυβέρνηση έχει ρίξει λευκή πετσέτα, αποθρασύνοντας περιθωριακά στοιχεία, με τα οποία άλλωστε νιώθει ιδεολογική συγγένεια.

    Το κράτος απαξιώνεται συνεχώς στα μάτια του πολίτη ο οποίος παρακολουθεί τις τιμημένες στολές της Αστυνομίας να εξευτελίζονται από κρανοφόρους με τσεκούρια, σ ένα ιδιότυπο αντάρτικο πόλεων.

    Οι πολίτες? Αγανακτούν, ανησυχούν άλλα και φοβούνται.

    Επίσης, έχοντας υποστεί έναν ιδιότυπο «κοινωνικό μιθριδατισμό», όπου μικρές δόσεις ανομίας συχνά επαναλαμβανόμενες έχουν οδηγήσει σε συνήθεια και απάθεια, θεωρούν όλα αυτά ως κομμάτι μιας νοσηρής μεν, «συνηθισμένης» δε πραγματικότητας.

    «Συνηθισμένο» να χτυπούν αναρχικοί αστυνομικούς…

    «Συνηθισμένο» να απειλούν οι μετανάστες τα στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας.

    «Συνηθισμένο» να μοιράζεται η Πολιτεία την εξουσία της με το κοινωνικό περιθώριο.

    Είμαστε σ έναν επικίνδυνα ολισθηρό δρόμο ( slippery slope) όπου το ένα ολίσθημα, κάνει το επόμενο να φαίνεται ευκολότερο, αναμενόμενο και ίσως ακόμα.. επιτρεπτό.

    Οτιδήποτε παγιώνεται αποκτά χαρακτήρα φυσιολογικού, ακόμα και αν δεν είναι.

    Αυτά τα φαινόμενα οδηγούν τα στελέχη της Αστυνομίας στον κυνισμό και την απάθεια.

    Ως εγκληματολόγος, τρέμω στην ιδέα ότι οι αστυνομικοί, απροστάτευτοι και χωρίς ηθικό, μπορεί να οδηγηθούν σε «λευκή απεργία».

    Ως πολίτης, εύχομαι να μη το ζήσουμε ποτέ…



    *Ο Κωνσταντίνος Δούβλης είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας/Εγκληματολογίας (University of Essex, UK), ειδικευμένος σε θέματα Αστυνόμευσης, Ασφάλειας και αντεγκληματικής πολιτικής στις ΗΠΑ ( Loyola University of Chicago)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η κυβερνηση ειναι απο το ιδιο βαρελι που εχει μεσα του αναρχικους, αντιεξουσιαστες, εγκληματιες του ποινικου, τρομοκρατες, παιδεραστες, ναρκεμπορους, ισλαμιστες, πρακτορες CIA -MOSAD- MIT, πουστηδες και λεσβιες, ψυχασθενεις και πρεζονια! Ολοι αυτοι μαζι ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφισατε για να μας κυβερναει. Μεσα σε αυτο πηγανε και χωθηκαν οι βρωμιαρεοι του ΠΑΣΟΚ γιατι μυριστηκαν εξουσια και πολιτικη συγγενεια, διοτι ειναι ιδιας ποιοτητας λαμογια.
    ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χαιρομαι που ο αορατομπεσαλης μπι μπι δεν ξεχναει τον καταχθονιο λυκιο χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΛΥΚΙΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ; ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΧΟΛΛΙΑΖΑΝΕ. ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε, προσωπικά δεν προτίθεμαι να σε διαψεύσω σε όσα αναφέρεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν το κείμενο του δρ. Δούβλη, το ποστάρισες εσύ, δεν θα διαφωνήσω καθόλου ούτε και με αυτό.
    Η ιδεολογική προέλευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που το απαρτίζει, είναι γνωστά! Πρόκειται για το περιθώριο της κοινωνίας, ένα άρρωστο και επικίνδυνο μόρφωμα από ανθρώπους που διακατέχονται από έντονες ψυχώσεις και διαστροφές (όπως είναι κάθε περιθώριο)!
    Δυστυχώς ο ελληνικός λαός, ανέδειξε στην εξουσία ένα παθογενές μόρφωμα επικίνδυνων ανθρώπων.
    Η κατάσταση αυτή, επιταχύνει τις εξελίξεις της αποδόμησης (μέσα από την καταστροφή) του πολιτικού κατεστημένου και την έλευση μιας νέας αρχής.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε με τα κεφαλαία γράμματα, δίνω τα εύσημα στον Λύκαστρο για τους λόγους που εξέθεσα (και δεν θα τα επαναλάβω).
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω δώσει στο παρελθόν αναρίθμητες φορές τα εύσημα στον Αρμαγεδών και τον Ελεύθερο Στοχαστή (πρώην Στοχαστή) ή ότι δεν τα δίνω και τώρα!
    Ο Αρμαγεδών, ένας από τους παλαιότερους θαμώνες του Κ.Δ., όχι μόνο τυγχάνει το πιο προβεβλημένο πρόσωπο στον χώρο μας, αλλά απολαμβάνει και την αμέριστη εκτίμησή και σεβασμό μου, ως ο πιο πιστός φίλος! Οι απόψεις και τα ποιήματά του, φιλοξενούνται σε ιδιαίτερο χώρο στο θεματολόγιο του Κ.Δ. που θέλει να τιμά αυτόν τον σπουδαίο συνδαιτυμόνα μας. Ο αγαπητός Αρμαγεδών ήταν και είναι πάντοτε παρών, είτε γράφει είτε απλά μας παρακολουθεί. Μαζί έχουν αποκρούσει πολλές άδικες επιθέσεις στο παρελθόν, τις οποίες και κατατροπώσαμε.
    Ο ίδιος θα έχει να σου πει, ουκ ολίγα περί αυτών. Πρόκειται λοιπόν για μια εκ των ουκ άνευ σταθερά, μέσα στον Κ.Δ.!
    Ο Ελεύθερος Στοχαστής, επίσης τυγχάνει ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της παρέας μας, με ατελείωτους διαλόγους να έχουν διαμειφθεί μεταξύ μας και με αναρίθμητες εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις! Η αναγνώριση της αξίας του είναι δεδομένη, ως ένα τέρας διανοίας και αμφισβήτησης (θετικό στοιχείο) με στοιχεία ενός γνήσιου στοχαστή που αναζητά την Γνώση και την Αλήθεια!
    Η αλήθεια είναι ότι εμφανίζεται κατά περιόδους και μετά εξαφανίζεται, αν και είμαι σίγουρος ότι παρακολουθεί τακτικά τον Κ.Δ. ασχέτως αν δεν γράφει συνεχώς. Ο Ελεύθερος Στοχαστής γράφει όταν θέλει να εκφράσει τις ιδέες του σε κάτι συγκεκριμένο και δεν φλυαρεί επί παντός επιστητού.
    Οι διάλογοι μάλιστα που ανοίγουμε είναι άκρως παραγωγικοί, διότι τον τοποθετούν σε διαδικασία σκέψης, αναθεώρησης, ανακάλυψης, απόρριψης, διαφωνίας ή συμφωνίας και αποδοχής. Στην ίδια διαδικασία βεβαίως μπαίνω κι εγώ. Τα εύσημα λοιπόν, έχουν ήδη δοθεί και σε αυτόν πολλές φορές μέχρι τώρα.
    Επίσης τα εύσημα έχουν δοθεί και σε άλλους συνδαιτυμόνες που πέρασαν από εδώ κατά καιρούς, αν και πολλοί βρίσκονται ακόμα εδώ παρακολουθώντας μας, αμίλητοι! Ας μην τους απαριθμήσω διότι μπορεί κάποιους να λησμονήσω και να παρεξηγηθώ.
    Συνεπώς δεν ισχύει η κατηγορία που θέλεις να μου προσάψεις, περί ασέβειας και μεροληψίας υπέρ του Λύκαστρου και κατά των εξίσου αγαπητών φίλων μας.
    Οι δυο συγκεκριμένοι αγαπητοί φίλοι μάλιστα, δεν νομίζω ότι θα συμμερίζονται την ζηλότυπη τοποθέτησή σου, καθότι τυγχάνουν εξελιγμένοι σε επίπεδο που να μην νοιώθουν σαν οκτάχρονα παιδιά που ζηλεύουν το αδελφάκι τους!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΕΦΥΓΑΝ /ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο Α.Ω Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ Ο ΤΣΙΟΥΠΑΝΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν θα συνεχίσω τον διάλογο με έναν κακόπιστο συνομιλητή! Απ΄ την στιγμή που σου απάντησα (χωρίς να οφείλω) και απαξιώνεις τον λόγο μου, τελειώνουμε εδώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΠΑΝΤΑ? Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ , ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΓΙΑ ΔΕΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΤΥΛ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΕΣΥ ΘΑ ΚΛΑΙΣ? Ή ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΝΙΑΞΕΙ?ΧΑΧΑΧΑ! ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟ , ΕΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΚΥΩΝ, ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ, ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ, ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΤΩΡΑ....
    Α... ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΧΙ?
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αντιλαμβάνομαι από το ύφος και τον δειλό λόγο σου, ότι είσαι κάποιος από αυτούς που αναφέρθηκες (αποκλείεται να είσαι ο Αρμαγεδών ή ο Ελεύθερος Στοχαστής, καθότι έχουν το θάρρος της γνώμης τους) και που αποχώρησες για δικούς σου λόγους. Από τα λεγόμενά σου και τη δική σου "αλήθεια", σε ενοχλεί το "πολύ μορφωμένο δήθεν στυλ" και αυτό έχει τις απώλειες που ανέφερες!
    Φαίνεται πως αρχικά ήμουν αμόρφωτος και σου άρεσα, αλλά τώρα που "πολυμορφώθηκα με δήθεν στυλ" έπαψα πια να σου αρέσω.
    Εντάξει έχεις δίκιο, λυπάμαι πολύ μου εντωμεταξύ "μορφώθηκα"! Δεν θα το ξανακάνω...
    Εκτός αυτού, φαίνεται πως με την μόρφωση που απέκτησα, έχασα και τον καθαρό κατανοητό μου λόγο και τώρα γράφω ασυναρτησίες. Το χειρότερο είναι ότι χάνοντας τον καθαρό μου λόγο, σας χώρισα! Χάθηκε αυτή η ενότητα που ένιωθες και γι΄αυτό αποχώρησες.
    Πάντως από το δείγμα γραφής σου, φαίνεται πως ακατάληπτος λόγος μου επηρέασε κι εσένα!
    Τελικά βρε παιδί μου, σου έκανα μεγάλο κακό...
    Καλά έκανες και έφυγες από τις κακές γειτονιές μας, τουλάχιστον σώθηκες!
    Αλλά ας μιλάς καλύτερα μόνο για τον εαυτό σου και την δική σου αλήθεια και μην γίνεσαι αυτόκλητος υπερασπιστής άλλων προσώπων για να ενισχύσεις τις δικές σου απόψεις!
    Καλό Πάσχα και να είσαι υγιής και δυνατός!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Λύκιε, δυστυχώς τα κακόβουλα στοιχεία παρεισφρήσαν με το άνοιγμα του Αναψυκτηρίου, νομίζοντας ότι μπορούν να βρούν πρόσφορο έδαφος για να διαταράξουν την αρμονική και επικοδομητική επικοινωνία όλων των αξιόλογων σχολιαστών. Εσύ όπως πάντα κατέχεις τα όπλα (γνωστικά-πνευματικά) και μπορείς να τους αφοπλίσεις και να τους καθηλώσεις εξιλεώνοντας τους.
    Μια παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση, αγαπητή παλιά φίλη. Όντως είναι πιθανόν κάποιοι να θεώρησαν ότι το Αναψυκτήριο άνοιξε για άλλους λόγους και ίσως ενοχλούνται από τις συζητήσεις που διεξάγονται εδώ.
    Όμως πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχουν και άλλα ιστολόγια που μπορούν να φιλοξενήσουν σχολιαστές που θέλουν πιο "ελαφρές" κουβεντούλες, όπως το "Ξ ρε" και άλλα αυτού του είδους.
    Ο Κ.Δ. έχει ήδη μια ιστορία 4 ετών και πορεύεται προς τον αρχικό του στόχο, που ποτέ δεν ξέχασε. Αν κάποιοι ήθελαν να εκτρέψουν τον Κ.Δ. σε άλλη κατεύθυνση, μάλλον απογοητεύτηκαν και το καταλαβαίνω, ότι αυτό ...πονάει. Λυπάμαι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΧΑΙΡΕ ΔΑΙΜΟΝΙΕ ΛΥΚΙΕ. ΩΡΩΜΕΝ ΣΕ ΕΚ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΩΝ. ΟΥ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΜΩΡΟΥΣ ΕΙ ΜΌΝΟΝ ΔΙΨΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΝ.
    ΙΕΡΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γονυκλινώς αποτείω φόρον τιμής εις την μεγαλειότητάν σου, φίλτατε Ιεράρχα!
    Καλώς ήλθες αγαπητέ.
    Η συμβουλή σου, ήδη περαιώθη εις την πράξιν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΩ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ.
    ΟΝΤΩΣ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ή επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. KAI EΔΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΡΙΩΠΑ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΞΑΝΑ...ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝΤΟΣ;;;ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ....ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΑΝΙΣΟΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ Η ΕΝΑ ΟΒΑΛ ...ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΚΟΕΙΔΕΣ ΟΡΓΑΝΟ(VORTEX) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΕΣ,ΕΛΙΚΟΕΙΔΗΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ .

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ....ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΚΟ....Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ(ΠΑΛΜΟΣ) ΕΝΩ Η ΠΕΜΠΤΗ Η ΖΩΗΡΗ ΣΥΣΤΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ανέβασες σωστά....έπρεπε να πεις που πρωτογράφτηκε για πρώτη φορά εδώ:
      http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2014/12/21-12-2014.html

      Kαι από ποιόν...λες να μην ξέρω τι είχα γράψει τότε;;;Την συνέχεια όμως ΔΕΝ την είπα ποτέ.Το ΠΩΣ μπορεί κανείς να "περνάει" μέσα σε αυτές τις διαστάσεις,και να "επικοινωνεί" με την ΚΑΡΔΙΑ του Σύμπαντος Κόσμου....αυτό μόνο ένας Λύκαστρος μπορεί να το ξέρει.

      Διαγραφή
    2. https://youtu.be/jBjWY33UG0Y

      Διαγραφή
    3. αυτο ειναι το σωστο

      https://endzog.wordpress.com/2014/05/16/watch-mel-gibsons-the-passion-of-christ-full-movie-2004/

      Διαγραφή
  39. Ξεφυλλισα τα σχολια και θα μπορουσα να πω πολλα, ομως πλεον αρεσκομαι να λεω λιγα εως τιποτα, παρολο που αντιλαμβανομαι οσα δεν ειπωνονται, οπου και βρισκεται η ουσια, η οποια διαφευγει της προσοχης. Δεν θα μπορουσα ομως να απεχω απο ενα νεο ξεκινημα του Κ.Δ, στο "καλεσμα"-προσκληση του οποιου δηλωνω παρον.

    Πλεον ομως δεν ειμαι ιδιος. Δεν θα ειμαι ευχαριστος, οχι επειδη θα ειμαι υβριστικος προφανως, αλλα επειδη θα υποδεικνυω πεποιθησεις που αμφισβητω αν θα αντεξουν. Εξ ου και το ελευθερος

    Ξεκινωντας λοιπον, i call bullshit (δηλωνω πως δεν ισχυει) αυτο το κειμενο σου Λυκαστρε
    "Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΚΟ....Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ(ΠΑΛΜΟΣ) ΕΝΩ Η ΠΕΜΠΤΗ Η ΖΩΗΡΗ ΣΥΣΤΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ"

    Ποσο μαλλον πως γνωριζεις τον τροπο εναλλαγης στα αλλα συμπαντα.

    Αποδειξε με λαθος
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά υπάρχουν δύο τρόποι....για να φτάσει κάποιος στην κορυφή του Όρους Όλυμπος υπάρχουν 2 δρόμοι – οδοί. Η μια οδός είναι ποιο τραχιά, απότομη και επικίνδυνη, αλλά ποιο σύντομη χιλιομετρικά, σε αυτή υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κάποιος τον Μέγα Παν.Η άλλη οδός είναι ποιο ομαλή…. ποιο βατή, αλλά πολύ ποιο μεγαλύτερη σε χιλιομετρική απόσταση από την πρώτη, σε αυτή μπορεί ο ταξιδιώτης να συναντήσει τον θεό Ερμή. Στην διάθεση του ταξιδιώτη είναι ποια οδό θα ακολουθήσει….. αναλόγως. Είναι θέμα πρόσημου τροπικών… οι Ιδαίοι χρησιμοποιούν χορευτικά και τις 2 οδούς….

      Πλέον ΔΕΝ είμαι ούτε εγώ ίδιος Ελεύθερε Στοχαστή....και ο καιρός που έδινα ΔΩΡΕΑΝ γνώση χωρίς να υπολογίζω την ασφάλεια για μένα,πέρασε ανεπιστρεπτί .Πλέον ότι γράφω το γράφω κατόπιν ώριμης σκέψης,αλλά κυρίως περνάω ευχάριστα τον καιρό μου στο καψιμί ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.

      Διαγραφή
  40. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, χαίρομαι για το παρών που δηλώνεις. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσεις ψίχουλο να πέσει κάτω ασχολίαστο. Όμως ο υπαινιγμός σου, ότι μας διαφεύγει η ουσία η οποία δεν ειπώνεται και έχει διαφύγει της προσοχής μας, νομίζω ότι θα πρέπει να μας το διευκρινήσεις. Κάτι τόσο ουσιαστικό το οποίο βλέπεις, δεν γίνεται ως Ελεύθερος Στοχαστής, να μην το καταδείξεις!
    Διακρίνω μια συστολή στο να εκφραστείς ελεύθερα σε αυτό το σχόλιο, που δεν συνάδει στο ελεύθερο ύφος σου. Είμαι σίγουρος ότι θα βάλεις τα χέρια σου, επί τον τύπο των ήλων.
    Το να αμφισβητείς και να δοκιμάζεις τις απόψεις των άλλων, όχι μόνο είναι θεμιτό, αλλά είναι και αναγκαίο για την ανακάλυψη της Αλήθειας.
    Το μόνο που θα σου ζητούσα, με όλο το θάρρος που σου έχω, είναι να μην αραδιάζεις δεκάδες ερωτήματα μέσα σε κάθε σου σχόλιο, διότι αποθαρρύνεις τον συνομιλητή σου από να να απαντήσει διεξοδικά σε κάθε ένα από αυτά, μέσα από "σεντόνια" σχολιασμών. Κάνε μια λελογισμένη οικονομία στα θέματα που βάζεις στο τραπέζι, ώστε να μπορεί να απαντήσει ο άλλος χωρίς να χρειάζεται να γράφει για ...μέρες (εντάξει, υπερβολή!).
    Την καλημέρα μου και καλές γιορτές.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημερα και σε σενα Λυκιε και στην υπολοιπη παρεα. Φυσικα και δεν υπαρχει συστολη απο ατολμια, παρα αυτη ειναι η εμπρακτη προσπαθεια να μην ανοιγω πολλα θεματα, επιλεγοντας κατευθειαν αυτο ή αυτα που θεωρω πιο ουσιωδη, οπως και ορθα μου συνεστησες. Η προσπαθεια ειναι να αποφυγω εντελως τα "του 'πες, σου 'πε", ειδικα οταν δεν συμμετειχα ο ιδιος για ναναι "σου 'πα, μου 'πες", τα θεωρω ευτελη

    Καθε ανθρωπος φερει την οπτικη του, οποτε μεσα απο το προσωπικο του πρισμα εχει τα δικια του. Ο ανωνυμος δεν ειναι εκτος τοπου και χρονου, ουτε εμπαθης περιεργος. Κατι λεει, απλα δεν το διατυπωνει με πολιτικα ορθο τροπο, οποτε δειχνει αγενης(και ειναι), και αναποφευκτα εισπραττει μιαν απαντηση τυπου "ελα, αντε, ξεκουβαλα". Θα μπορουσε να ειναι πικρια 8χρονου επειδη πλεον δεν τον παιζει η παρεα και κυριως ο Αλφα που εισαι εσυ, ενω η παρεα πλεον ασχολειται με αλλους, αλλα δεν ειναι αυτο, αυτο ειναι μια ευκολη απλοικη εξηγηση που δεν στεκει. Δεν στεκει διοτι πχ δεν εχεις αρνηθει ποτέ τον διαλογο, απο οσο εχω παρατηρησει.

    Ο φιλος ομως δεν θελει να κανει ο ιδιος διαλογο, πιστευω πως παρακολουθει το μπλογκ διοτι θελει να ρουφηξει γνωση, το χρειαζεται, το εχει αναγκη. Δεν ειναι μαζοχας να παρακολουθει κατι που δεν του αρεσει, αποτελει το βασικο κοινο σου, αλλα κουραστηκε να περιμενει και ισως γι αυτο να εκνευριστηκε. Θεωρω πως αυτος ακριβως αποτελει το παραδειγμα του ανθρωπου που εχει περισσοτερο αναγκη το μπλογκ σου και την ωριμη κατασταλαγμενη γνωση που μπορεις να του προσφερεις, δεν νομιζω να εχει αλλη τοσο αξιοπιστη πηγη που να εμπιστευεται, καποιον που να θεωρει εκτος απο δασκαλο και δικο του ανθρωπο. Πιθανον να εχω χασει επεισοδια, καθως δεν τα παρακολουθω αυτα και δεν με ενδιαφερει να τα παρακολουθω για ναμαι ειλικρινης, τα διαβασα με speed reading, με απλο περασμα. Δεν επιζητω απαντησεις (ποιος να απολογηθει και σε ποιον;) απλα καταθετω μια οπτικη που διαφευγει, την αισθηση θελω να περασω.

    Κατηγορει ευθεως ο ανωνυμος για "δηθεν στυλ", "ελιτισμο", "το παιζετε υπερανω" κοκ. Εχει λαθος; Περα απο το αναγωγο του υφους που προφανως εχει. Λυκαστρε, σε ρωτησα ευθεως και με δηκτικο τροπο (δεν γνωριζεις) να εξηγησεις την ρηση σου, τον τροπο εναλλαγης στα συμπαντα. Μου απαντησες πως υπαρχουν δυο τροποι, ενας αργος (περναει απο το Παν) και ενας γρηγορος (περναει απο τον Ερμη). Ποσο απεχει νομιζεις απο τη εξης ρηση του Βερυκιου οταν ηταν πολεμικος ρεπορτερ στη Μεση Ανατολη, οπου ειχε πει : "ΔΥΟ πραγματα τρεμουν κυριολεκτικα οι Αμερικανοι πριν εισβαλλουν στην πρωτευουσα, απλα δεν ξερω ποια ειναι αυτα"
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εαν γνωριζεις και δεν λες, δικαιωμα σου, αλλα τοτε τι μας το διαφημιζεις πως εγω ξερω; Για να σου πουμε μπραβο; Για να σε θαυμασουμε, για να τραφεις ενεργειακα; Οχι ευχαριστω δεν θα παρω, αυτο μονο αξιο θαυμασμου δεν ειναι.
    Εαν δεν γνωριζεις και δεν λες, ακομα χειροτερα, διοτι το ανωθεν παλι ισχυει μαζι με αλλα χειροτερα

    Εαν φοβασαι να το πεις οπως διατεινεσαι, διοτι κινδυνευεις, τοτε μην μιλας καθολου. Προσωπικα, θεωρω πως εχετε χασει την διακριση, ισως μερικα απο ολα αυτα που εχετε διαβασει να ισχυουν, αλλα τι να το κανεις οταν δεν ξερεις ποια ειναι αυτα, πως λειτουργουν, και τι επιτυγχανουν. Εσυ προσωπικα εχεις βγει σε παραλληλο συμπαν; Στοιχημα πως οχι. Εγω ισχυριζομαι πως οχι μονο εχω βγει στο παρελθον, αλλα μπορω να βγαλω και τον οποιοδηποτε μεσω ασφαλων ουσιων.

    Προσωπικα δεν με ενοχλει, διοτι πριν πολλους μηνες εκανα ενα πειραμα και διαπιστωσα πως δεν ειχα πολλα να παρω, διοτι απλα δεν υπηρχαν. Με θεωρω μελος του ΚΔ, αλλα δεν επιθυμω να χανω τον χρονο μου, με το να τρεφω καποια υπερφιαλα 'εγω'. Περιστασιακα, μπαινω να διαβασω εν ταχει λιγο Λυκιο και μονο διοτι αυτος προσφερει. Θυμαμαι προσφατα, σε ενα πολυ ενδιαφερον ζητημα, και ο Λυκιος εκανε το ιδιο. Κατεθεσε ερωτημα για ενα θεμα απιστευτα ενδιαφερον, υπονοωντας πως γνωριζει την απαντηση προφανως, αλλα δεν την απαντησε. Αυτο με στενοχωρησε λιγο σαν κινηση, αλλα το προσπερασα. Προσωπικα δεν θυμαμαι καν σε ποιο θεμα αναφεροταν.

    Ειναι αδιαμφισβητητο ομως πως υπαρχει μια αισθηση πως υπαρχουν 3-4 ατομα που πιστευουν πως ξερουν αληθειες, αλλα χαριεντιζονται μεταξυ τους τυπου "χαχαχα, το ξερεις ποιος ειναι ο τροπος να μην πεθανεις; χαχαχα, το ξερω, τοχει πει ο Πλουταρχος, χαχχαχα ρε κουτε, τοχει πει και ο Στραβωνας, χαχαχα μα φυσικα πωςβτο ξεχασα, χαχαχα εισαι και ο πρωτος". Κατι τετοιο οδηγει σε ελιτισμο, αναποφευκτα απο την στιγμη που δεν προσφερονται απαντησεις, καποιος που βρισκεται σε ευπαθη θεση και που εναγωνιως αναζηταει γνωση να τον στηριξει, θα καταρρευσει ψυχολογικα. Μονη ορθη λυση που εχει ειναι η αποχωρηση. Ξαναλεω, προσωπικα δεν με ενοχλει, αισθανομαι πολυ δυνατος για να αγομαι απο τετοιες καταστασεις, αλλα εγω δεν αποτελω το βασικο αναγνωστικο κοινο του ΚΔ, ουτε το target group των ανθρωπων τους οποιους καλειται να βοηθησει

    ΥΓ. Δεν θα ξαναγραψω σεντονι, εδω εκανα εξαιρεση, για να γινω κατανοητος επειδη μου ζητηθηκε. Θεωρω πως και μονο με την απαντησε που μου εδωσε ο Λυκαστρος (star lord;), αυτα και 10 φορες περισσοτερα κατεστησαν προφανη.
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, ο ανώνυμος με τον τρόπο που εκφράστηκε, δεν κατάφερε να δηλώσει το πρόβλημά του με τρόπο που θα άξιζε μια απάντηση. Όπως γνωρίζεις ποτέ δεν αρνούμαι τον διάλογο σε κανέναν, ο οποίος τον επιζητεί ειλικρινά και καλοπροαίρετα. Ο ανώνυμος δεν ήθελε διάλογο, αν και του τον προσέφερα. Έτσι, δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα. Οι υποθέσεις σου για το τι θα μπορούσε να εννοεί, είναι απλώς εικασίες.
    Πάνω σε αυτές λοιπόν, έχω να πω ότι ακριβώς επειδή δεν αρνήθηκα τον διάλογο σε κανέναν, δεν έχω ευθύνη για την αποχώρηση ή την προσέλευση κανενός. Δεν διαλέγω σχολιαστές και όπως γνωρίζεις έχουν διέλθει από τον Κ.Δ. δεκάδες σχολιαστές, διαφόρων ειδών και πεποιθήσεων. Όσοι θεωρούν ενδιαφέροντα τα θέματα και τους διαλόγους, παραμένουν. Άλλοι αποχωρούν όταν δεν τους ταιριάζει ο χώρος. Δεν μπορώ να δεσμεύσω κανέναν εδώ, ούτε θα απολογούμαι γιατί ο Κ.Δ. δεν αρέσει στον τάδε ή τον δείνα!
    Θα δεχόμουν όσα είπες περί ελιτισμού, αν οι 3-4 που αναφέρεις δεν επέτρεπαν τον διάλογο σε όποιον το επιθυμούσε. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ. Κανείς δεν αποθαρρύνθηκε από το να συμμετέχει στους διαλόγους. Η δική μου πεποίθηση είναι ότι πάρα πολλοί αναγνώστες διαβάζουν τους διαλόγους, ασχέτως αν δεν γράφουν.
    Λες ότι "κουράστηκε να περιμένει" ο ανώνυμος. Να περιμένει τι;
    Το ότι ο κάθε ένας από τους σχολιαστές που θεωρείς "ελίτ" έχει το δικό του ύφος, χαρακτήρα, ιδέες, κτλ, είναι κάτι που ισχύει για όλους μας και για σένα βεβαίως. Η δική μου ευθύνη, περιορίζεται στο να μην επιτρέψω τις κακόβουλες προσβολές εκατέρωθεν (που ευτυχώς δεν συμβαίνει), αλλά όχι να λογοκρίνω τις απόψεις ή το ύφος τους.
    Κανείς δεν είναι αυθεντία γνώσης και κανενός οι απόψεις δεν είναι θέσφατες. Οποίος επιθυμεί, συμμετέχει και αντικρούει με επιχειρήματα. Χαίρομαι που εσύ, επιδιώκεις να δοκιμάσεις τις ιδέες του Λύκαστρου.
    Με εγκαλείς ότι δεν απάντησα σε ερώτημα που έθεσα ο ίδιος(!), αν και γνώριζα την απάντηση, αλλά δεν θυμάσαι τίποτα για αυτό! Πως να σου απαντήσω τώρα, σε μια νύξη χωρίς αντικείμενο; Αυτό είναι αδέσποτο και τυφλό βέλος. Δεν σου ταιριάζει.
    Τέλος, είμαι πάντα εδώ για να ενθαρρύνω τους διαλόγους. Προχωρήστε και εγώ είμαι εδώ παρών.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ηδη ανεφερα πως δεν εχεις αρνηθει ποτέ τον διαλογο εξ οσων γνωριζω. Οταν λεω διαλογο, εξυπακουεται με τους κανονες που αυτος εχει, οπως πχ ο σεβασμος στους αλλους. Το θεμα ομως ειναι να μην κολλαμε στα "σουπα,μουπες" και να δουμε την ουσια. Δεν μου αρεσει που διακρινω ενα απολογητικο υφος,δικο σου μπλογκ ειναι, δεν μου "χρωστας" εξηγηση, ουτε σε μενα ουτε σε κανενα αλλο. Δεν χρειαζεται να παιρνεις αμυντικη σταση.

    Εικασιες ειναι τα πάντα. Τι ακριβως δεν ειναι εικασια απο ολα οσα γραφουμε; Σχεδον τιποτα.

    Εδω πιστευω πως κανεις λαθος. Δεν ειναι διαλογος αυτος. Σε καμια περιπτωση. Ο διαλογος στηριζεται σε ερωτησεις και απαντησεις (βασικο!) και προυποθετει αντιλογο (επισης βασικο!). Πώς αλλιως θα υπαρξει συνθεση; Διαλογος ειναι αυτο που κανουμε εμεις τωρα. Το αλλο μαλλον ειναι μονολογος εκπεφρασμενος απο 3-4 ατομα.

    Να περιμενει να μαθει κατι.

    Προφανως καθενας μας εχει το υφος του. Ας πουμε εγω δεν θυμαμαι να αρνηθηκα να απαντησω ερωτηση. Δεν το επαιξα ψηλομυτης. Αν δεν ηξερα, ελεγα δεν ξερω. Αν ηξερα, ελεγα αυτο που ηξερα. Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω.

    Δεν σε εγκαλω και λυπαμαι που το εκλαμβανεις ετσι. Αυτη ειναι η αληθεια που εγω βλεπω, δεν ειναι επιθεση επι προσωπικου, αυτο θα ηταν πολυ κατωτερο μου, τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω. Πιστευα πως θα το θυμοσουν και δεν θα χρειαζοταν να το δειξω. Ειλικρινα παλι σου λεω, πως βαριομουν να το ψαξω. Αλλα πιστευα πως αρκουσε ο λογος μου ωστε να καταδειξω αυτο που ηθελα και να καταστω αντιληπτος. Αδεσποτο και τυφλο βελος; Αουτς! Πολεμαμε και δεν το ξερω; Εμενα με ποιους με βαζεις; (ρητορικον)

    Ανετρεξα και βρηκα καποια παραδειγματα απο μια τελευταια συζητηση. Τα παραθετω διοτι οντως θα ηθελα να διαβασω τις απαντησεις σε αυτα.

    Τι σημαίνει όμως "της είπε ο Ερμής να αφήσει τον Οδυσσέα", φίλε ΜΗ ΩΝ; Τι είδους δεσμά είχε εφαρμόσει στον Οδυσσέα και τι ήταν τελικά ο Οδυσσέας;
    ΛΥΚΙΟΣ.
    Γιατί οι Άτλαντες έχασαν την επαφή με την δύναμη που τους έδινε πρόσβαση στο θεϊκό Πυρ; Πως εγκλωβίστηκαν στην Ύλη και γιατί έχασαν την λειτουργία της Επίφυσής τους;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ούτε αμυντική στάση έχω, ούτε απολογούμαι, αγαπητέ Ε.Σ.. Απλά απαντώ στις αιτιάσεις σου.
    Πολεμική από εμένα δεν υπάρχει για κανέναν, πόσο μάλλον για σένα! Υπερβάλλεις αγαπητέ.
    Επίσης θα διαφωνήσω στην εκτίμησή σου ότι οι "3-4" κάνουν μονόλογο. Κάθε άλλο θα έλεγα. Διάλογος όμως, δεν σημαίνει αναγκαστικά διαφωνία. Μπορείς να συμφωνείς και να συμπληρώσεις τον άλλον. Αυτό δεν συνιστά μονόλογο.
    Αλλά και έτσι να ήταν, γιατί να το εμποδίσω. Από την στιγμή που ο μονόλογος (υποθετικά) δεν βρίσκει αντίλογο, θα πρέπει να φιμώνεται;
    Δεν έχει σημασία η δική μου άποψη για το ύφος και το περιεχόμενο των σχολίων, του κάθε σχολιαστή. Κάποιοι δεν μου "αρέσουν" και εμένα, αλλά αφού σέβονται τους κανόνες, δεν δικαιούμαι να τους εμποδίσω. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως θα διαπίστωσες, έκανα την ευγενική υποχώρηση να αφήσω το πεδίο ελεύθερο στην αλαζονεία κάποιων, με το σκεπτικό ότι θα κριθούν από τους υπολοίπους. Όπερ και ...γίνεται!
    Το ξαναλέω, δεν συνάδει ο ρόλος του κριτή με τον ρόλο του οικοδεσπότη.
    Για το ερώτημά σου, επιφυλάσσομαι να σου απαντήσω με την ησυχία μου, όταν πάω σπίτι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν αντιλεγω. Ισως μονο θα προσεθετα πως και ο μονολογος για να ειναι μονολογος πρεπει να λεει κατι, και οχι απλα να λεει τι δεν θα μας πει. Αν θελαμε απλα να διαβαζουμε μεγαλοστομες ερωτησεις, θα διαβαζαμε Λιακοπουλο. Ειναι καλυτερος

    Παντως, σιγουρα γνωριζεις πως ο οικοδεσποτης αποτελει την κοινη συνισταμενη. Την δικια σου κριση και αποψη θελουμε, περισσοτερο απο καθε τι
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Έτσι ακριβώς όπως τα καταθέτει ο Λύκαστρος έχουν τα πράγματα φίλε Στοχαστή.
    Γύρω στον Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2014, είχε αναπτυχθεί ένα δραστήριος και δημιουργικός διάλογος, στον Κ.Δ. με εισαγωγικά σημειώματα για τις 12 ή και 24 εναλλασσόμενες διαστάσεις, για τις οποίες είχαν αναφερθεί ακόμη και στην αρχαιότητα κάποιοι συγγραφείς, οι οποίες, σύμφωνα με τον STAR LORD και δικές μου ερμηνείες, εναλλάσσονται μεταξύ σκότους και φωτός.
    Είχαμε μιλήσει τότε και για το μυστηριακό συμπαντικό Ω.
    Ο STARLORD εκείνες τις μέρες « πετούσε» κυριολεκτικά και γεννούσε θεϊκή γνώση την οποία κάποιοι θέλησαν να απαξιώσουν. Τότε είναι που του ζήτησα να σταματήσει πάραυτα να ρίχνει ιερή γνώση …«τοις κυσί». Αλληγορικά τον πέταξα μέσα στο καταχείμωνο, παραμονή Χριστουγέννων μέσα στον κρύο Ωκεανό.
    Μόλις χθες όμως ο παγκόσμιος τύπος βούϊξε ξανά παρουσιάζοντας τις νέες αναθεωρημένες θέσεις του Stephen Hawking ο οποίος δειλά υποστηρίζει ότι η μαύρη τρύπα είναι Πύλη/Οπή σε νέα διάσταση. Τι νεώτερο και τι περισσότερο έχει να μας πει;
    Όσον αφορά τώρα την Καρδία και την Ιερή Καρδία, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να ξαναδιαβάσουν πάλι όλοι τα υψηλά διανοήματα του STAR LORD που μας κατέθετε εκείνη την εποχή για την Καρδία και τα λέμε πάλι.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τον Αριστοτέλη η αληθινή γνώση είναι δυνατή γιατί αποτελεί ταυτισμό. Η συνείδηση ταυτίζεται με το υπερφυσικό αντικείμενο της. Αν η έμμεση και διαφοροποιούσα γνώση εξαρτάται απο το πνευματικό και την λογική, η αποτελεσματική και άμεση γνώση που συνδέει το όν με τις ανώτερες καταστάσεις, εξαρτάται απο την "νοήμονα καρδιά" που δεν είναι μια ατομική ιδιότητα αλλά παγκόσμια. Η καρδιά είναι όργανο της γνώσεως, ενώ όργανο της πνευματικής αγάπης είναι το πνεύμα εξαιτίας του συνδέσμου με την ζωή.


      Διαγραφή
  48. Κατ’ αρχήν δεν έθεσα θέμα Γκουρτζιεφ ή Αττεσλής. Ο λόγος μου ήταν σαφέστατος. Εξέθεσα απορία για τοποθετήσεις ορισμένων συνσχολιαστών που τείνουν να υπερασπίζονται μια θεωρία. Μέχρι εκεί. Ενάς νεοσύλλεκτος σε ένα ιστολόγιο, όταν αρχίζει την ανάγνωση και την αναζήτηση, το πρώτο πράγμα που αφουγκράζεται είναι μια συντονισμένη ενέργεια δράσης-αντίδρασης. Δεν ήτο δυνατόν λοιπόν να μην προσλάβω κάποιες έντονες δονήσεις.
    Είναι βεβαίως γνωστόν (προσδίδω την λέξη βεβαίως γιατί απευθύνομαι σε αναζητητές της αλήθειας και συνοδοιπόρους) την συνέχεια του Χριστιανισμού ο οποίος οικοδομήθηκε στα θεμέλια που είχαν βάλει οι προηγούμενες θρησκείες, και κυρίως, τα αρχαία ελληνικά μυστήρια. Ιδίως ο χριστιανικός εσωτερισμός, είναι επέκταση των Ελευσινίων και των Ορφικών Μυστηρίων και γιατί όχι των Αιγυπτιακών και οποιωνδήποτε άλλων που τυχόν μου διαφεύγουν.
    Μια άλυσο που θα μπορούσαμε δημιουργήσουμε είναι ότι ο Ορφισμός υπήρξε η εξέλιξη της Διονυσιακής λατρείας που οργάνωσε και αναδιαμόρφωσε τις βακχικές τελετές. Και στην συνέχεια η μετεξέλιξη της ο Χριστιανισμός με την έλευση του Ιησού.
    Διόνυσος-Ορφέας-Ιησούς Χρηστός = οι ποιμένες – σωτήρες που εξυψώνουν, αναμορφώνουν τις θρησκείες.
    Φτάνοντας στον Χριστιανισμό και προφανώς μιλάμε για την εσωτερική διδασκαλία του, θα ήθελα να αναρωτηθώ γιατί να μην θεωρήσουμε σύμφωνα με την εξέλιξη της γνώσης και την αναζήτηση της αλήθειας, μια πηγή γνώσεων προερχόμενη χιλιάδες χρόνια πριν προς περαιτέρω ανάλυση και μελέτη, ούτως ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή σε κάποια πιστεύω…
    (Ελπίζω να μην θεωρηθώ οπαδός του Χριστιανισμού. Είμαι απλώς ένας οδοιπόρος που ψάχνει το νήμα της αλήθειας μέσα από αλληλουχίες για να μπορέσω να φτάσω κάποια στιγμή προς το τέλος της ζωής μου και να πώ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΥ… )
    ΗΡΙΚΕΠΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ Ε.Σ., ούτε την κοινή συνισταμένη οφείλει να εκφράζει ο οικοδεσπότης, θα μου επιτρέψεις να πω! Μπορούν άνετα να εκφράζονται ακραίες απόψεις εδώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε ότι οφείλω να πάρω θέση, ούτε όμως και να εκφράσω την μέση οδό, αν δεν την πιστεύω. Πάντοτε εκφράζω την δική μου άποψη, χωρίς να αποτελώ την συνισταμένη φωνή των απόψεων που εκφράζονται από τους άλλους.
    Με τιμά αν κάποιοι αναμένουν και την δική μου τοποθέτηση σε κάθε θέμα, αλλά αυτή παραμένει η δική μου και μόνον.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ισως να συμφωνούσα με τον Ελεύθερο Στοχαστή. Ο λόγος μας πηγάζει απο την εσωτερική μας ηθική και τα αρχέτυπα μας (ψυχικά-γνωστικά-πνευματικά). Οταν η γραπτή έκφραση αναδύει υπεροψία-μεγάλες ιδέες και αναπάντητα ερωτήματα,τότε η πνευματικότητα του ατόμου αποδυναμώνεται αφήνοντας μόνο στίγματα γνώσεων για όποιον είναι σε θέση να τις αξιολογήσει.
    Προσωπικά ως νεοσύλλεκτος όπως είπα προσπαθώ να εντοπίσω διάνοιες με γνώσεις και ταπεινότητα. Δύο δυνάμεις για να επέλθει ισορροπία.
    ΗΡΙΚΕΠΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ Ηρικεπαίε, συμφωνώ σε όλα αυτά που είπες, αλλά θέλω να εστιάσω στην αδήριτη ανάγκη σου να καταλήξεις σε ένα "πιστεύω". Πως εννοείς αυτή την λέξη; Στα δικά μου αυτιά, ακούγεται σαν "ψάχνω ένα δόγμα στο οποίο θέλω να ανήκω". Θέλω όμως να πιστεύω ότι εννοείς ότι θέλεις να καταλήξεις σε μια αποκρυσταλλωμένη Αλήθεια.
    Δώσε μας λοιπόν έναν ορισμό, για αυτόν τον όρο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λυκιε, ορθα μιλας. Αυτο εννοουσα, αλλα η διατυπωση μου ηταν κακη και βεβιασμενη μαλλον. Αυτο ακριβως θελουμε ολοι απο εσενα, την δικια σου αποψη, οποια και αν ειναι αυτη. Αν κατι βλεπεις λαθος, να το λες "Μαγκα, αυτο εδω που πιστευεις ειναι εκτος τοπου και χρονου", δεν ειναι προσβολη, ειναι μεγιστο ευεργετημα, διοτι θα μας σωσεις απο πολυ χαμενο χρονο. Λεγοντας "κοινη συνισταμενη", εννοουσα το κοινο σημειο αναφορας ολων των σχολιαστων, τον συνδετικο κρικο που χαιρει της εκτιμησης και σεβασμου ολων και οχι απλα μια μεση οδο, αλλα μια κοινη συνισταμενη που μεσα της μπορει να αντιλαμβανεται ολες τις αλλες δυναμεις. Το πού θα δειξει ομως δεν μπορουμε να το ξερουμε, περιμενουμε να το διαβαζουμε καθε φορα.

    Εριωπα, i call bullshit (αμφισβητω ευθεως) και την ρηση σου για 12 ή/και 24 (48 μηπως;) διαστασεις. Οσο για τον Χωκινγκ, αστο, με μενα μιλας, οχι με καμια κυρα Λεξω που διαβαζει National Geographic και δεν ξερει τι της γινεται. Επικαλεισαι αυθεντια σε εναν επιστημονα που εχει πει (μεταξυ σωστων) και ΤΙΣ κοτσανες. Εγραψες ενα σχολιο και δεν ειπες ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα. Τι το εγραψες τοτε; Πιστευεις θα βρεθει εστω και ενας (εκτος απο εσας) να ανατρεξει στο παρελθον να δει τι δεν ειπατε και τοτε; Πιο αμπελοφιλοσοφια, πεθαινεις. Το κορυφαιο ειναι πως θεωρεις πως παραγεται γνωση με το κιλο και πρεπει να σταματησετε να τη ριχνεται στα σκυλια (εμας) διοτι ειμαστε ανικανοι να την εκτιμησουμε. Μου θυμιζεις κατι περιπτωσεις ταλεντ σοου, με τις οποιες γελαει ολη η Ελλαδα, που οταν φανε ακυρο απο τη κριτικη επιτροπη, βγαινουν και λενε "Δεν ξερουν οι ασχετοι να κρινουν, παιρνω το ταλεντο μου και φευγω μονος μου". Απο την αλλη το κατανοω, καπως πρεπει να την παλεψει καποιος οταν τα πιστευω του αποκαλυπτονται της πλακας. Στο μυαλο του θεωρει τους αλλους ανικανους να εκτιμησουν. Θα σου αφιερωσω μια ρηση του Γκουρτζιεφ ως ΥΓ.

    Ηρικεπαιε, οντως αναζητωντας την πηγη των αρχαιων μυστηριων καταληγουμε στα Ορφικα. Οντως οτι αξιζει απο Χριστιανισμο (εσωτερικος χριστιανισμος), βρισκει πολλα κοινα εκει. Στα Ορφικα λατρευοταν ο Βακχος ή Ζαγρεας, που τον γνωριζουμε και ως Διονυσο. Χαρακτηριστικο του ειναι ο μυθος πως φαγωθηκε απο τους Τιτανες. Τελευταια, δουλευω στη θεωρια πως αυτη η ιστορια που αντλουμε απο την αρχαια Ελλαδα ταυτιζεται με αυτη του χριστιανισμου, την ιουδαικη. Η διαφορα ειναι πως η ελληνικη προηγηθηκε της ιουδαικης ( και εμεις πιθανοτατα να την πηραμε απο Αιγυπτο) και κυριως πως ενω ειναι η ιδια ιστορια, υπαρχει μερικη αντιστροφη καλων-κακων. Εαν ισχυει αυτο θα πρεπει να αρχισουμε να αναγνωριζουμε ποιος ειναι ποιος, κυριως να μαθουμε επιτελους τι λεει η ελληνικη αφηγηση. Πχ μερικα γνωστα ειναι Προμηθεας=Εωσφορος, Αθηνα=Παναγια, Χριστος=Διονυσος, κοκ
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ.Ο Γκουρτζίεφ ήταν πολύ δηκτικός και σαφής για την πλεκτάνη που πλέκει το τρίπτυχο Φαντασιώσεις-Προσκολλήσεις-Οδύνη: «Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να θυσιάσουν μόνον αυτό που φαντάζονται ότι έχουν και που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν. Θα πρέπει να θυσιάσουν τις φαντασιώσεις τους. Όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο…. Αυτό που θα πρέπει να θυσιάσουν είναι η οδύνη τους και δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο να θυσιαστεί. Ο άνθρωπος προτιμά ν’ απαρνηθεί οποιαδήποτε ευχαρίστηση παρά την οδύνη του. Είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσκολλημένος στην οδύνη περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο… Όποιος δεν θυσιάσει την οδύνη του, δεν μπορεί να εργαστεί.

      Διαγραφή
    2. Ελεύθερε(;) Στοχαστή.....

      Βλέπω ότι η τακτική των ύβρεων (για τα ταυρόσκατα) και της ειρωνείας,είναι χαρακτηριστικό όπου η ανυπαρξία επιχειρημάτων , αλλά και η αδυναμία εκφράσεως με αποδείξεις σε κάνει να μοιάζεις μικρόψυχος και αγενής απέναντι στο πρόσωπο ένος ανθρώπου τον οποίο ΔΕΝ τον ξέρεις καθόλου.Αλήθεια στον πατέρα σου θα μιλούσες με αυτόν τον τρόπο και θα του έλεγες την λέξη ΣΚΑΤΑ;;;Τι έγινε έχασες την ψυχραιμία σου;;Εγώ απάντησα με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα..το πρωί ...Ας είναι. Η σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη, είναι κατά κανόνα, για τον βλάκα, στο έπαρκο προκλητική. Το μίσος και το θράσος, συμπλέκονται κατά τρόπο που δηλώνει - με την υποτίμηση και την ειρωνεία - μια κατάσταση άμυνας. Η ένστικτη καχυποψία του βλακός, είναι τέτοια, ώστε μια πραγματική ειλικρίνεια να εκλαμβάνεται ως υποκρισία.

      Αλλά "δυο κεφαλές για να συνεννοηθούν πρέπει να είναι ή εξ ίσου κενές, ή εξ ίσου πλήρεις", είπε κάποτε ένας σοφός. Η "ευφυϊα" του βλακός, την οποία πιστεύει ότι κατέχει, συνίσταται στο να ακόύει τα λεγόμενα των άλλων, συνοδεύων αυτά με ένα ειρωνικό ηλίθιο μειδίαμα...Και έχει την..."ευφυέστατη" άποψη ότι όλοι οι έχοντες γνώμη, οι επιστήμονες, οι γράψαντες βιβλία, διέπραξαν ηλιθιότητα!!! Μα έτσι είναι. Ο βλάξ "σκέπτεται" όχι με νοητικούς μηχανισμούς, αλλά με χονδροειδείς έξωθεν εντυπώσεις, δεν ερευνά τις αιτιοκρατικές σχέσεις, αλλά περιορίζεται στο γεγονός μιας επιτυχούσης απάτης, αλλά και στην κολακία άλλων βλακών.
      Να, γιατί ο βλάξ σκορπά την υποτίμηση, τις ειρωνείες και τις ύβρεις προς όσους δεν μπορεί να κατάλάβει. Είναι μια "προστατευτική" στάση...Ως τέτοια, δεν την αποδέχομαι, αλλά την κατανοώ...

      Υ.Γ Μπορείς να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι δεν υπάρχουν 12 η 24 διαστάσεις και να διαψεύσεις τον Χωκινγκ;;Όχι εμένα αλλά ένα επιστήμονα γνωστό στο ευρύ κοινό...αντε να σε δω...πάστα Φλώρα.

      Διαγραφή
  53. ΛΥΚΙΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ
    ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΛΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ?
    π.χ μια σελιδα με το λυκαστρο μια με
    τον ιεραρχη μια με καποιον αλλο
    οι αλλοι γιατι δεν συμμετεχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγώ από την άλλη, βλέπω τον Λύκιο να συνομιλεί ταυτόχρονα με Ελεύθερο Στοχαστή, Ηρικεπαίο, Λύκαστρο, Όντως Ον, Μαθητή, Παλιά φίλη, Ιεράρχη και με 2-3 ανωνύμους, μόνο στο παρόν αναψυκτήριο! Μήπως είσαι λιγάκι υπερβολικός αγαπητε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γράφεις Ελεύθερε Στοχαστή...." Με θεωρω μελος του ΚΔ, αλλα δεν επιθυμω να χανω τον χρονο μου, με το να τρεφω καποια υπερφιαλα 'εγω'. "

    ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ελεύθερε Στοχαστή αφού θεωρείς τον εαυτό σου μέλος του Καταχθόνιου Δαίμων;;;Τόσα θέματα ανέβασε ο αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ και ΟΥΤΕ ένα σχόλιο απο εσένα....όπως εδώ:

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/01/blog-post_15.html
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2016/01/1940-1941.html

    H εδώ που σου/σας ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...και μόνο ο Μαθητής και άλλα 2 άτομα του ευχήθηκαν χρόνια πολλά...ενώ εσύ ΟΧΙ.!!!!
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2015/12/blog-post_30.html

    Τότε ΔΕΝ υπήρχαμε εμείς εδώ όπως έγραψες... "υπαρχει μια αισθηση πως υπαρχουν 3-4 ατομα που πιστευουν πως ξερουν αληθειες, αλλα χαριεντιζονται μεταξυ τους τυπου "χαχαχα, "

    Γιατί τότε δεν έγραφες που και που να στηρίξεις τον ΛΥΚΙΟ που σκεφτόταν να απενεργοποιήσει τον Καταχθόνιο....και μου το κάνεις τώρα και μιλάς για 3-4 άτομα που νομίζουν ότι ξέρουν αλήθειες;;;Τι σε ενόχλησε αλήθεια;;;Γιατί να μην γράφεις τότε αφού δεν γράφαμε μεταξύ μας εμείς που σύμφωνα με αυτά που εσύ λες ΔΕΝ κάναμε διάλογο και το παίζαμε ξερόλες...αφού είχες όλο το πεδίο να "παιξεις" μπάλα δικό σου;;;Μήπως να σου πω το γιατί;;;Αλλά εμφανίστηκες με ύφος δικαστή να μας πεις ότι ο Ερίωπας σου θυμίζει περιπτώσεις τάλεντ σόου με τις οποίες γελάει όλη η Ελλάδα..;;;;

    Αγόρι μου θα σου κάτι που λένε στα μέρη μου ...ΞΕΡΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΚΟΛΑΝΕ....αν θέλεις διάλογο με ειλικρίνεια και σοβαρότητα....θα πρέπει να τον ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ,με την αξία σου....και αν δεν ξέρεις κάτι να το ρωτήσεις...η αν δεν συμφωνείς να πεις την γνώμη σου...η αν μπορείς ακόμα καλύτερα να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ την ορθότητα τον λόγων σου.....αλλά όχι με ειρωνείες και προσβολές απέναντι σε πρόσωπο που ΔΕΝ έχεις ιδέααααα τι είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγαπητέ φίλε Λύκαστρε,

    Πως άραγε να ετυμολογείται ο κεραυνός;Η άποψή μου είναι ότι ετυμολογείται από το "κέαρ" και το "αύω".
    Το "αύω" σημαίνει ανάπτω,διαχέω,θερμαίνω.Το "κέαρ",όμως που δηλώνει την καρδιά που κολλάει;

    Στον Ησύχιο διαβάζουμε ότι το "κέαρ" σημαίνει και ψυχή,πληροφορία που μου επιτρέπει να συσχετίσω την λέξη με το "έαρ",δηλαδή την άνοιξη,εποχή που οι καρδιές και οι ψυχές όλων ανοίγουν και ελαφρύνονται.
    Μάλιστα,οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί πίστευαν ότι εκείνη την εποχή του έτους ο χυμός που κυριαρχούσε στο σώμα ήταν το αίμα,το οποίο έδρα είχε την καρδιά.
    Πράγματι,ο Ησύχιος αναφέρει ότι οι Κύπριοι το αίμα το ονόμαζαν "έαρ".

    Το "έαρ",όμως με οδηγεί και στον αέρα που υπάρχει μεταξύ ουρανού και γης,ο οποίος την εποχή της άνοιξης είναι σχετικά υγρός και ζεστός και πολύ θρεπτικός.

    Ο Πλούταρχος,τώρα,μας πληροφορεί πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι απεικόνιζαν τον ουρανό ως μια καρδιά.

    Μήπως όλες αυτές οι πληροφορίες σου θυμίζουν κάτι;

    Επιπλέον σ'αυτή την ΚΑ-Ρ-ΔΙΑ,συναντάμε και την ροή του ΚΑ που είμαι σίγουρος πως ξέρεις τι αντιπροσώπευε για τους αρχαίους Αιγυπτίους.
    Ίσως συναντάμε ακόμη και την ΚΑΔΥΤΙΣ.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα αγαπητέ μου φίλε ΚΥΩΝ....χαίρομαι πολύ για το τόσο σημαντικό σχόλιο που έκανες....ότι έγραψες είναι αληθές...οι προγονοί μας πίστευαν ότι η ψυχή τρέφεται με αίμα και ότι οι συλλογισμοί είναι ανάσες της ψυχής. Και ότι η ψυχή και το σκεπτικό είναι αόρατα επειδή και ο αιθέρας είναι αόρατος…αυτή η ΚΑΔΥΤΙΣ είναι η αιθερική μετάγγιση στην κα-ρ-δια μας ενός βιολογισμικού από την Ουράνια ΚΑ-Ρ-ΔΙΑ...έχει σχέση με το spin και τα γλουόνια....και τον ΠΥΡΣΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αστο, με την ψυχολογια απλα δεν το χεις, μην το κουραζεις διοτι και παλιοτερα ειχες καταφερει να πεις 5 πραγματα και να πεσεις εξω και στα πεντε. Διαβασε λιγο Λυκιο πιο πανω, να δεις τι θα πει να ξερεις να ψυχολογεις ορθα

    Bullshit ή bs, ειναι μια κλασικη αμερικανικη εκφραση που χαρακτηριζει επακριβως αυτο που θελω να δειξω. Δεν αποδιδεται ταυροσκατα, αυτη ειναι μια κυριολεκτικη μεταφραση που δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα, στις παρενθεσεις απεδωσα το πραγματικο νοημα της για να βοηθησω.

    Σιγα μην κατσω να αποδειξω πως δεν ειμαι ελεφαντας. Για το δουλακι τινος με περνας; Αμα ηταν ετσι θα ελεγα και εγω την κοτσανα μου, ας πουμε το συμπαν βρισκεται στη κοιλια ενος βατραχου, και θα ελεγα αποδειξε πως κανω λαθος. Δεν δουλευει ετσι η επιστημη αγαπητε, μαλιστα αυτη η ταση να λεει ο καθενας μιαν αστηριχτη κοτσανα και απο κατω οι αλλοι να τον ακουνε στα σοβαρα, δειχνει τον εκφυλισμο της επιστημης σημερα. Οι αδυναμοι νοες ευκολα παγιδευονται, αυτο το κατανοω

    Μα γραψω τι στον Λυκιο, καλημερα, καλησπερα, νασαι καλα, χρονια πολλα, χριστος ανεστη; Τα γνωριζει δεν χρειαζεται να του τα λεω, η εκτιμηση ειναι αμοιβαια. Χαρακτηριστικο ενος πνευματικου ανθρωπου ειναι πως ερωταται για να απαντησει, δεν αερολογει γενικως. Κανε μια πραγματικη ερωτηση, που να βγαινει απο μεσα σου και θα εκπλαγεις. Κατι που να σε ποναει, που να σε απασχολει, οχι το κολπακι πινγκ-πονγκ που εσεις κανετε. Δεν γνωριζω το λογο που θα ηθελε ο Λυκιος να σταματησει τον ΚΔ, (κοπωση ισως;) αλλα θα ηθελα να τον ακουσω, δεν εχω ομως δικαιωμα να το ζητησω. Καθενας κοινοποιει οσα θελει οχι οσα του ζητουνε

    Σας εχω ρωτησει ευθεως τουλαχιστον 5 φορες με απιστευτα ευγενικο τροπο και εχω λαβει 0 απαντησεις. Αλλα ξεχασα, αν τα πειτε θα σας σκοτωσουν διοτι η ελιτ τρεμει τι θα πειτε. Ξκαθε μερα η cia παρακολουθει τα σχολια μηπως και πεις κατι που δεν πρεπει, και στα ρεπο της την καλυπτει η μοσαντ.

    Στην πραξη κολλαει το σιδερο. Πες μου ενα σημαντικο πραγμα, μια σημαντικη γνωση η οποια ηταν χρησιμη για τον ανθρωπο γενικως και λογω της απουσιας μου την εχασα. Εαν μου βρεις ενα, ατακα και επιτοπου θα αναφερω εγω τρια που θα τα πω τωρα.

    Σιγα μην δωσω εξετασεις για να αποδειχθω αξιος να κανω διαλογο μαζι σας, ξεκαβαλα απο το αλογο μην πεσεις. Αληθεια ο Εριωπας δεν εχει το θαρρος της γνωμης του να τα λεει αυτα σε πρωτο προσωπο; Ποδοσφαιρο νομιζεις πως παιζουμε για να κανεις το δεξι εξτρεμ; Μου θυμιζεις στον μεσαιωνα κατι κηρυκες που προηγουνταν των ευγενων για να τους αναγγελουν, διοτι φοβονταν μηπως περασουν απαρατηρητοι. Σημερα αυτο ειναι πολυ αστειο.

    Τελος, επι της ουσιας δεν εχεις απαντησει,σε τιποτα. Ευθεια ερωτηση σου εχει ηδη γινει και σημερα και η απαντηση σου ειναι πως εισαι εμπορακος της γνωσης, ξερεις αλλα δεν δινεις τιποτα τζαμπα. Επισης ξερεις αλλα μπορει να σε φανε, οποτε φοβασαι. Ε, αμα φοβασαι παρε σκυλο. Επεισης οποιος φοβαται, πεφτει και κοιμαται
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί της ΟΥΣΙΑΣ...μπορείς να αποδείξεις ότι ο Χώκγκιν είναι λάθος όταν μιλάει για 12 η και 24 διαστάσεις;;;Γιατί όπως μας έγραψες ....

      "(αμφισβητω ευθεως) και την ρηση σου για 12 ή/και 24 (48 μηπως;) διαστασεις. Οσο για τον Χωκινγκ, αστο, με μενα μιλας, οχι με καμια κυρα Λεξω που διαβαζει National Geographic και δεν ξερει τι της γινεται. Επικαλεισαι αυθεντια σε εναν επιστημονα που εχει πει (μεταξυ σωστων) και ΤΙΣ κοτσανες."

      Μπορείς να μας αποδείξεις ότι αυτό το σκεπτικό είναι λάθος;;;

      Διαγραφή
  59. Το ΚΑ - σημαίνει Πνευμα....απο την συΖΕΥξη αυτών των δύο Πνεύματος και Ψυχής έχουμε την Έλλογή Ζωή.

    Η καρδιά είναι αυτό που μας κρατά μαχητικούς ακόμα και στις μεγαλύτερες αντιξοότητες, που μας εμψυχώνει και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε θριάμβου. Μας πλημμυρίζει χαρά όταν ανακαλύπτουμε την αγάπη και πόνο όταν την χάνουμε.Η καρδιά είναι αυτό που μας κρατά μαχητικούς ακόμα και στις μεγαλύτερες αντιξοότητες, που μας εμψυχώνει και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε θριάμβου.

    https://www.youtube.com/watch?v=OVC42uR_GyE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Επειδή λες ότι δεν σου απαντώ Ελεύθερε Στοχαστή....και επειδή ΔΕΝ πιστεύεις στις διαστάσεις της ΚΑ-Ρ-ΔΙΑΣ όταν έχουμε κραδασμούς όπως στην καρδιά και γνώση αυτών των κραδασμών ...τότε έχουμε ένα δονούμενο και συμπυκνωμένο ηχητικό πεδίο ..το οποίο μπορεί να εξουδετερώσει την δύναμη της βαρύτητας.Το πρωί σου έγραψα ότι οι Ιδαίοι χρησιμοποιούν χορευτικά και τις 2 οδούς…κάτι σου έδειχνα να ψάξεις....αλλά δεν το έκανες.Οι Ιδαίοι χρησιμοποιούσαν τα ηχοφασματικα ΠΕΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ωραια τι μας ειπες; Πως με την καρδια ποναμε και αγαπαμε; Θες βραβειο νομπελ για την ανακαλυψη αυτη; Μπορω να αναφερω 100.000 προτασεις με την καρδια που ειναι πολυ σημαντικοτερες απο τις αερολογιες που εσυ ανεφερες. Τι μας ειπες παλι; Το απολυτο τιποτα

    Καταλαβε και νιωσε επιτελους πως οταν παραπεμπεις καπου, οπως εδω στους Ιδαιους, ειναι διοτι η "γνωση"(sic) σου, μεχρι εδω ηταν. Διαβασες καπου,κατι σε ενα βιβλιο και απλα μαιμουδιστικα το αναπαραγεις ακριτα. Μολις καποιος σε ζορισει, οπως τωρα καλη ωρα, πετας την μπαλα στην εξεδρα, και στο μυαλο σου χτιζεις με τη φαντασια σου πως αυτοι δεν ειναι ικανοι να βρουν αυτο που εσυ δεν ειπες. Ετσι προστατευεσαι και χτιζεσαι σε ενα κοσμο μπαρουφολογιας. Η συμβουλη μου σε τετοιες περιπτωσεις βρισκεται στους τριτους. Μην τους τρεφετε, κακο τους κανετε. Αφηστε τους μονους τους μηπως και καποτε νιωσουν και λιγο και πουν:"ρε μπας και δεν ηταν παντα ολοι οι αλλοι βλακες και φταιγαμε εμεις;" Οσο τους τρεφετε, τοσο θα δημιουργειται κενα ειδωλα, σαν τον "αγαπη μονο" ή την Θωδη και ολοι ξερουμε που καταληγει αυτο. Στο ψυχιατρειο

    Εαν νιωσεις και παιξεις αλλιως,εδω ειμαστε
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγαπητοί μου φίλοι, ειρήνη υμίν!
    Αν αποστασιοποιηθείτε από τις θέσεις σας και παρατηρήσετε τους εαυτούς σας από ψηλά, τι θα δείτε;
    Βρίσκεστε σε έναν χώρο που προσφέρεται για πνευματικότητα και φιλοσοφία, σε ένα πεδίο που προορίζεται για όμορφες και πολιτισμένες συζητήσεις που προάγουν το πνεύμα, τον νου και την ψυχή μας.
    Μέσα σε αυτό, επιτρέψατε στο κατώτερο εαυτό σας να βγει και να ξιφουλκήσει εναντίον του άλλου, με τον οποίον κανονικά θα έπρεπε να χαίρεστε να συνομιλείτε, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή διαφέρετε στις απόψεις!
    Επιτρέπετε στους εαυτούς σας να εξωτερικεύουν τα χαμηλότερα συναισθήματα που μπορείτε να έχετε, χωρίς πραγματικό λόγο, παρά μόνο και μόνο για να εκτονώσετε τα φορτία σας.
    Αν το δούμε ως μια "αγχολυτική" πράξη την οποία είχατε ανάγκη, τότε καλώς! Αλλά ας είναι, μην το συνεχίσετε άλλο.
    Εγώ θα έλεγα όλη αυτή την ενέργεια που νιώθετε μέσα σας, να την μετασχηματίσετε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διάλογο, που θα στηρίζεται σε επιχειρήματα, αλλά που θα συνοδεύεται με καλή πίστη, ανοχή και ηρεμία!
    Μπορείτε και οι δύο.
    Παρατηρώ ότι όταν κάποιος λειτουργεί υπό το κράτος του θυμού, ακόμα και ο λόγος του υποβιβάζεται. Η έκφρασή του πτωχεύει, χάνει την αίγλη και την ποιότητά της.
    Πραγματικά, ίσως κάποιοι να χαίρονται που σας βλέπουν να διαπληκτίζεστε. Αυτό δεν είναι υγιές.
    Ας μην τροφοδοτούμε αρνητισμό μέσα σε αυτόν τον χώρο.
    Και οι δυο διατρανώνετε ότι σέβεστε αυτό τον χώρο, αλλά αυτή την φορά μάλλον το ξεχάσατε.
    Αγαπητέ Ε.Σ., έχεις πολύ δυνατά όπλα στον λόγο και την σκέψη σου.
    Θα σε παροτρύνω να τα χρησιμοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να πείσεις για τις απόψεις σου και όχι για το άτοπο των απόψεων των άλλων.
    Αγαπητέ Λύκαστρε, έχεις γνώσεις τις οποίες μπορείς να εκφράσεις με συντεταγμένο λόγο και μεθοδικότητα, ώστε να πείσεις όλους αυτούς που δεν βρίσκονται στην δική σου λογική και δεν γνωρίζουν την δική σου ορολογία. Ας μιλάς, όπως θα μίλαγες σε απλούς ανθρώπους. Απλά και κατανοητά!
    Κάθε απορία των άλλων, είναι ΛΟΓΙΚΗ και δικαιούται επεξήγησης.
    Ας μην υποτιμά ο ένας τον άλλον. Παίξτε το παιχνίδι ανάποδα και θα βγείτε (και όλοι εμείς μαζί) κερδισμένοι.
    Να θυμάστε αγαπητοί μου φίλοι, ότι ένας διάλογος δεν είναι μια διαμάχη μεταξύ δυο διαφωνούντων (στην προκειμένη περίπτωση), αλλά μια κατάκτηση γνώσης για όλους αυτούς που θα σας διαβάζουν και βεβαίως θα συμμετέχουν.
    Είμαι σίγουρος ότι τελικά οι διαφωνίες σας, δεν είναι τόσες όσες φαίνονται. Σε πολλά θα συμφωνήσετε τελικά, αν υποχωρήσουν οι αιχμές και οι αντιδικίες.
    Απλά ανοίξτε καλά τις αντένες σας και αφουγκραστείτε ο ένας τον άλλο.
    Εγώ θα είμαι εδώ, μαζί σας και θα συμμετέχω. Δεν θέλω να μεροληπτήσω υπέρ κανενός, γιατί είστε και οι δυο άξιοι σεβασμού, ο καθένας με την δική του προσωπικότητα.
    Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσετε να καταστείλετε τον εσωτερικό σας θυμό και θα κυριαρχήσει η λογική, η σύνεση και η καλή πρόθεση.
    Αφήστε το παρελθόν και πάμε μπροστά για μια νέα προσέγγιση στην γνώση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αγαπητέ Ε.Σ., πιστεύω ότι έχεις καταλάβει πως η θέση μου δεν μου επιτρέπει να κρίνω το ήθος και τις απόψεις των άλλων,εκτός κι αν παραβιάζουν τους κανόνες του υγιούς διαλόγου. Εσύ όμως που είσαι οξυδερκής και παρατηρητικός, θα έχεις αντιληφθεί από κάποια σημάδια της στάσης μου, ότι παίρνω αποστάσεις από κάποιους προκειμένου να μην γίνω ...αφιλόξενος!
    Συγκεκριμένος θα γίνω μόνο αν μου απευθύνει τον λόγο, αυτός που αντιλήφθηκε την στάση μου. Η αδιάφορη στάση του όμως, δεν μου επιτρέπει περαιτέρω σχόλια. Είναι ας πούμε, μια "εύθραυστη ισορροπία" μεταξύ κυρίων.
    Εσείς όμως, μπορείτε να κάνετε αυτό που δεν μπορώ εγώ. Δώστε αξία ή απαξιώστε κατά βούληση!
    Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο και η αναλογικότητα.
    Όπλα μας είναι ο συνετός διάλογος και κερδισμένοι βγαίνουμε είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, σε μια τέτοια "μάχη"!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εντάξει κ. Στοχαστή της κατηγορίας «Chicken shit», (άστο μάλλον το Αγγλικό δεν το έχεις), δεν σου γεμίζει το μάτι ο Stephen Hawking. Εδώ σου λέμε «αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά σου».
    Παραβλέπεις όμως κάτι πολύ σημαντικό. Αντί να κάνεις διάλογο καταφεύγεις σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και προσπαθείς να απαξιώσεις πρόσωπα που σου απευθύνουν τον λόγο με όλο τον σεβασμό.
    Ταρακουνήθηκες επειδή ο Λύκαστρος κυριολεκτικά και μεγαλόψυχα σου χάρισε μια σπάνια σκέψη προϊόν μακροχρόνιας έρευνας και μελέτης και ξαφνικά ένιωσες πολύ μικρός μπροστά του. Και αντί να μακαρίσεις την τύχη σου αντέστρεψες ουνανό και γή και του επιτέθηκες με πρωτοφανή μανία.
    Φαίνεται ότι δεν μπορείς να αντιληφτείς την εναλλαγή των διαστάσεων. Τολμώ να πω ακόμα ότι είσαι κολλημένος μόνο στις δύο διαστάσεις της οθόνης σου και μπερδεύεις το Chicken salad με το Chicken shit.
    Η εναλλαγή των διαστάσεων μέσα στο σύμπαν είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Λέγανε ότι ο Όσιρης έβαλε μέσα σε ένα κιβώτιο 12 λευκές Πυραμίδες και ο Τυφών άλλες 12 μαύρες. Σού λέει τίποτα αυτό; Όχι τίποτα, αλλά επειδή μας κατέθεσες σοβαρές αρχαίες πηγές για τα λεγόμενά σου.
    Για να καταλάβεις φίλε μου τι προσπαθεί ο Λύκαστρος να μας πει, πάρε ένα μεγάλο χαρτοκιβώτιο στο οποίο να χωράς μέσα του και σφράγισέ το να μην μπαίνει καθόλου φώς. Στην συνέχεια άνοιξε μια μικρή τρύπα που να βλέπει ας πούμε στον δρόμο που έχει κίνηση. Άφησε το φώς να περάσει και να φτάσει στην εσωτερική απέναντι πλευρά του κιβωτίου και τότε καθώς θα βρίσκεσαι μέσα στο κιβώτιο παρέα με τον …Τυφώνα θα δείς όλη την κίνηση του δρόμου να επαναλαμβάνεται σαν κινηματογραφική ταινία πάνω στην εσωτερική επιφάνεια του κιβωτίου. Είναι η θεωρία της φωτογραφικής τέχνης.
    Είναι λίγο δύσκολο να βρείς ισχυρό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο για να δεις τον πυρήνα του ατόμου να πάλλεται , να συστέλλεται και να διαστέλλεται, έτσι ακριβώς όπως σου έγραψε ο Λύκαστρος γι’ αυτό και δεν θα επιμείνω προς το παρόν να σε πείσω. Το περίεργο όμως είναι ότι εκείνο το φωτεινό σημείο του πυρήνα βρίσκεται μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Αν θες και συνέχεια, σου λέω υπάρχει, και τέτοια μάλιστα που δικαιώνει απόλυτα αυτά που γράφει ο Λύκαστρος.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Θα βοηθήσω λίγο στο θέμα της καρδιάς.
    Λύκαστρε λες ότι "Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΚΟ....Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ(ΠΑΛΜΟΣ) ΕΝΩ Η ΠΕΜΠΤΗ Η ΖΩΗΡΗ ΣΥΣΤΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ"
    Πάμε τώρα να το εξηγήσουμε αυτό που είπες.
    Όλοι συμφωνούμε ότι η καρδία έχει τρεις διαστάσεις στο φυσικό πεδίο.
    Η 4η διάσταση, λες ότι είναι ο ρυθμός της. Ο ρυθμός (παλμός) υπάγεται στην χωροχρονική διάσταση, διότι μεταβάλλει τον χώρο ως προς τον χρόνο. Η λογική λοιπόν, λέει ότι ο ρυθμός ανήκει στην 4η διάσταση (χρόνος).
    Η 5η διάσταση, λες ότι είναι η "ζωηρή συσταλτικότητά της". Προσπαθώντας να το ερμηνεύσω, αντιλαμβάνομαι ότι η συστολή (αλλά και η διαστολή) της, χαρακτηρίζεται από την ...ζωηράδα της. Αν εννοείς την ταχύτητά της ή την δύναμή της, και οι δυο έννοιες άπτονται εξίσου του χωροχρονικού συνεχούς, αν και η δύναμη ορίζεται ειδικότερα και από την ενέργεια που καταναλώνει. Η ενέργεια όμως που χρησιμοποιεί η καρδιά, είναι μηχανική, ηλεκτρική και χημική.
    Αλλά όλα αυτά ισχύουν για κάθε σχεδόν όργανο του ανθρωπίνου οργανισμού.
    Τι είναι αυτό που θέλεις να πεις, όταν αναφέρεσαι σε 5η διάσταση; Μήπως ενέργεια κάποιας άλλης μορφής; Μήπως αναφέρεσαι στην αιθερική ενέργεια ή σε κάτι άλλο;
    Αφού λοιπόν το εξηγήσουμε αυτό, μήπως θα πρέπει να αναφερθούμε στο πόσες διαστάσεις υπάρχουν;
    Αν το πούμε όμως και αυτό, θα πρέπει να το στηρίξουμε με πηγές και στοιχεία (έστω και από παραδόσεις, μυήσεις, πεποιθήσεις, κτλ) ή ακόμα καλύτερα, στην λογική και τα μαθηματικά μας (απλά για να είναι κατανοητά).
    Ας δούμε πόση γνώση μπορούμε να κερδίσουμε, όταν πηγαίνουμε βήμα βήμα ώστε να λύνουμε κάθε απορία που θα προκύπτει.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αγαπητέ φίλε ΛΥΚΙΕ μου λές να εκφράζομαι με συντεταγμένο λόγο και μεθοδικότητα, ώστε να πείσω όλους αυτούς που δεν βρίσκονται στην δική μου λογική και δεν γνωρίζουν την δική μου ορολογία...προσπαθώ,ειλικρινά προσπαθώ...ο Ε.Σ αμφισβήτησε αυτό που έγραψα πριν ένα χρόνο και κάτι εδώ μέσα στον Κ.Δ για την ΚΕΑΡ-ΔΙΑ....κάτι που και ο ίδιος ο Stephen Hawking είπε δημόσια χθές....ότι η μαύρη τρύπα είναι Πύλη/Οπή σε νέα διάσταση.!!Ναι αλλά δεν μας το εξήγησε,δηλαδή πως έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα;;

    Ο Ηράκλειτος μας έλεγε ότι..."οὕτως οὖν ἀναγκαίαν πρὸς τὸν οὐρανὸν ἔχων συμπλοκὴν καὶ συναρμογὴν ὁ χρόνος οὐκ ἁπλῶς ἐστι κίνησις ἀλλʹ, ὥσπερ εἴρηται, κίνησις ἐν τάξει μέτρον ἐχούσῃ καὶ πέρατα καὶ περιόδους"

    Δηλαδή .."Κατά συνέπεια ο χρόνος διατηρώντας μία απαραίτητη συναρμογή και σχέση με τον ουρανό δεν αποτελεί απλώς κίνηση, αλλά κατά μία έννοια διατεταγμένη κίνηση που έχει μέτρο, περιοδικότητα και πέρατα" ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ....ο χρόνος δεν υπάρχει κατά την στιγμή της εκπύρωσης!!!Μίλησα πριν για SPIN.....τα γλουόνια συνεισφέρουν στο SPIN του πρωτονίου....η ακμή του πυρός....όλα είναι θέμα αιθερικού spin....(SPINA όμως σημαίνει και κορύφωση του πυρός) όπου μεταβάλλεται η συχνότητα στροβιλισμού (ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗ ΚΙΝΗΣΗ VORTEX) όταν παγώνει ο χρόνος,τότε παγώνει και ο χώρος....παρελθόν-παρόν-μέλλον όλα είναι ένα,απλά αλλάζει η πυκνότητα του χώρου.

    http://egno.gr/2014/07/ta-glouonia-sinoisferoun-sto-spin-tou-protoniou/

    H DEA-SPINA όμως κάποτε ονομαζόταν "ΩΠΙΣ άνασσα" δηλαδή βασίλισσα του ΠΥΡΟΣ..ποιού πυρρός όμως;;Απο την λέξη DEA-SPINA παίρνουμε το SPINA που το SPINA σημαίνει και ΠΥΡΣΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ
    https://books.google.com.au/books?id=R901_NMFHQYC&pg=PA170&lpg=PA170&dq=dea+spina&source=bl&ots=0lX7UuumiS&sig=kJS4mCMzoiYigWjDZYJ9_P9CU8k&hl=en&sa=X&ei=6mwvVfHeAoKXuASPloDABw&ved=0CBwQ6AEwADge#v=onepage&q=dea%20spina&f=false

    Αλλά η λέξη SPIN είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα της ύλης,καθαρά κβαντική....η κατανόηση της δομής της ύλης είναι αδύναμη χωρίς το SPIN ....το μέγεθος του Σύμπαντος δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί,το SPIN και η εντροπία είναι οι δύο έννοιες της ηλεκτρονικής φυσικής που χωρίς αυτές δεν θα είχαμε ώθηση στην πειραματική φυσική...θέλω να πω ότι το όνομα DEA-SPINA έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ με την δόμηση της ύλης και άρα κατ'επέκταση με την ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ και του ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

    SPIN=η ιδιοπεριστροφή ενός σώματος η κίνηση του δηλαδή σε ΣΠΕΙΡΩΕΙΔΗ ΚΙΝΗΣΗ ακριβώς όπως και το VORTEX ΤΗΣ ΚΕΑΡ-ΔΙΑΣ...όπως ο Άνθρωπος έτσι και το Σύμπαν....επίσης η έννοια μέσα απο την σύνθεση όλων αυτών μας δίνει την ετυμολόγηση της διαδρομής =ΕΛΑΝ του ΠΗΝΙΟΥ προς τα ανοίγματα της Οπης των χωροχρονικών επιλογών.!!Ας μας πει τώρα το παλικάρι ο Stephen Hawking πως έφτασε στο δικό του συμπέρασμα.!!!


    armat spina rosas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  67. Από το αγγλικό ρήμα spinnan=που σημαίνει ΚΛΩΘΩ αλλά και SPINNER=ΚΛΏΣΤΗΣ...έχουμε και το SPINDLE=Άτρακτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σχετικά με όσα αναφέρει ο Λύκαστρος και πόσο δίκαιο έχει.

    Astronomers Find "Monster" Black Hole Formed from Three-Galaxy Collision

    The black hole at the center of our galaxy is extremely large--4 million times the mass of our Sun--but a newly discovered black hole makes it look like a needle prick. Astronomers just found a supermassive black hole in a distant galaxy that was formed from three spiral galaxies that are in the midst of a collision.

    The black hole was discovered after the observation of an astrophysical maser in the faraway galaxy IRAS 20100-4156. A maser is an emission from a galaxy that can be detected as radio waves from Earth, and lead author Dr Lisa Harvey-Smith from CSIRO Astronomy and Space Science decided to test the spectrum of radio waves emitted from this maser. She discovered that the gas in the maser was moving twice as fast as previously thought, at 600 km/s. Since the velocity of the gas is dependent on the gravity of the black hole, this led to the discovery of the gargantuan size of the black hole, which was caused by the merger of the central black holes of three different galaxies.


    Opening quote
    "The black hole at the centre of our galaxy is only 4 million solar masses, so this one is a monster in comparison," Harvey-Smith told the ABC. "This very fast motion of the gas tells us about how massive the black hole is. The really exciting thing about this is it is a direct measurement of the mass of the black hole by stuff that's swirling around it."
    Closing quote
    When galaxies' black holes merge to become supermassive black holes, they become hotbeds for star formation, a phenomenon called a "starburst." During a starburst, stars form hundreds of times more quickly, which enables astronomers from Earth to see the galaxy, even from many light years away. As a result, studying supermassive black holes may shed light on early galaxy formation.


    Opening quote
    "We want to know whether galaxy collisions, and the formation of supermassive black holes, have really driven the star formation rates that we see in galaxies and how that's changed throughout time," said Harvey-Smith.

    http://www.outerplaces.com/science/item/11967-astronomers-find-monster-black-hole-formed-from-three-galaxy-collision


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. A black hole made of sound waves.

    Physicist Simulates a Black Hole in a Lab to Prove Hawking Radiation Theory

    http://www.outerplaces.com/science/item/11957-physicist-simulates-a-black-hole-in-a-lab-to-prove-hawking-radiation-theory

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Νους ορά και νους ακούει, τ' άλλα κωφά και τυφλά"
    (Μόνον ο νους βλέπει και ακούει, όλα τα άλλα - δηλαδή τα αισθητήρια όργανα είναι κωφά και τυφλά. Με τους πνευματικούς οφθαλμούς ο άνθρωπος ατενίζει το Νοητό φως... )
    Επίχαρμος, 530-440 π.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σχετικά με την 5η διάσταση που ανέφερε ο Λύκαστρος.


    A Black Hole in Five Dimensions Would Break Down the Laws of Physics


    http://www.outerplaces.com/science/item/11294-a-black-hole-in-five-dimensions-would-break-down-the-laws-of-physics


    Αν δεν σου φτάνουν αυτές οι πηγές φίλε Στοχαστή υπάρχουν και άλλες αρκετά σοβαρότερες.
    Περιμένω να σερβίρεις πάλι την νέα Chicken salad σου.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε Ερίωπα...μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι ακριβώς είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...και τι πρέπει να κάνει κανείς για κερδίσει;;;

      Διαγραφή
    2. Φίλε Λύκαστρε,

      «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» αν επιτύχει θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια θεαματική ολοκληρωτική αφύπνιση και μαζική έξοδο από το πνευματικό και οικονομικό Μάτριξ στο οποίο βρίσκεται έντεχνα παγιδευμένη από τα «Τυφώνια Πνεύματα» (βλ. Πλάτων).
      Διαφορετικά έτσι αμέριμνη όπως ΟΔΕΥΕΙ, εσύ Φίλε Λύκαστρε γνωρίζεις εκ των προτέρων πολύ καλά που θα καταλήξει για άλλη μια, ίσως και τελευταία, φορά.

      Την ίδια ώρα, οι «Καλικάντζαροι» ανενόχλητοι ροκανίζουν ακόρεστα το Δένδρο της Ζωής νύχτα μέρα, ενώ οι άνθρωποι ολόγυρά τους βουτηγμένοι στον άθλιο εγωισμό τους έχουν σαν μόνο μέλημά τους να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου έτσι για να ταιριάζουν στον Μεγάλο Μονόφθαλμο θεό τους και να είναι αρεστοί στους Κύνες του.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Για άλλη μια φορά, η απάντησή σου είναι άτοπη και δεν απαντά στην ουσία της ερώτησης.

      Διαγραφή
  72. Το να μην μπορεί κανείς να ανταποκριθεί σε ερωτήσεις γνώσεων δημιουργεί φθόνο. (Όχι πάντα, όχι σε όλους.) Ο φθόνος οδηγεί στην έριδα. Κι η έριδα στην διάλυση. Διάλυσε τα όλα Στοχαστή κι ύστερα εξαφανίσου 5-6 μήνες.
    Λεπτές ισορροπίες, εξέχοντες άνθρωποι, ένας σπάνιος διανοητικός αγώνας. Κομμάτια του παζλ ανασύρονται για να βρουν ίσως κάποια στιγμή την σωστή τους θέση.
    Τίναξε τα στον αέρα.
    Εμείς θα κάνουμε επανάληψη τον Οντίν και τον Θωρ.

    Δίκης οφθαλμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γεια σου Δικης Οφθαλμε. Στους 5-6 μηνες λοιπον που ελλειψα, προκλητικα ζητησα και ζητω να μου παρατεθει ΜΙΑ χρησιμη γνωση, που προεκυψε απο την παρωδια διαλογου που εκτυλισσεται. Να δω ρε γαμωτο, τι εχασα και αν εκανα λάθος εκτιμηση να αναθεωρησω. Ελεος, ομως οχι αλλη ψυχολογηση σας εκλιπαρω ολους. Οχι αλλο καρβουνο, ειλικρινα ομως. Εμαθα τωρα πως εχω και αλλο ψυχολογικο ελαττωμα, αυτο του φθονου. Ζηλευω τις απεριοριστες γνωσεις δηλαδη, ενω εκλιπαρω τοση ωρα να ακουσω μια, μια μονο ρημαδα προταση που να λεει κατι, οτιδηποτε χρησιμο! Πριν εμαθα πως δεν το εχω με τα αγγλικα, (να τα καψω τα proficiency δεν γαμιεται) και τοσα πολλα αλλα, που πρεπει να γραφω ωρες.

    Τι στην ευχη να πρωτογραψω; Ενδεικτικα μονο θα πω δυο τρια πραγματα, δεν ειμαι για πολλα σεντονια, ειπα να τα κοψω αλλα δεν με αφηνετε να αγιασω. Ας ξεκινησω αναποδα. Ο Λυκαστρος λεει για 5η διασταση, προφανως την βαρεθηκαμε την 4η, ηταν πολυ λιγη και συνηθισμενη οποτε πηδηξαμε κατευθειαν στην 5η. Να δουμε την πρωτη "πηγη" του Εριωπα.

    A Black Hole in Five Dimensions Would Break Down the Laws of Physics
    (Μια μαυρη τρυπα σε 5 διαστασεις θα κατερριπτε τους νομους της Φυσικης). Μεσα στο λινκ τωρα. "Πολλες ιδεες για το συμπαν υποστηριζουν πως υπαρχουν πανω απο 4 διαστασεις. Η θεωρια υπερχορδων υποστηριζει πως υπαρχουν 11 διαστασεις, η μποζονικη θεωρια χορδων 26 διαστασεις. (ειναι και αλλες οπως η υπερσυμμετρικη θεωρια χορδων με 10 διαστασεις, θεωριαΜ κοκ).Αν ο χωροχρονος αποτελειται απο 4 διαστασεις, τοτε οι προβλεψεις της γενικης θεωριας της σχετικοτητας αντεχουν (μεχρι τωρα τουλαχιστον). Αλλα αν υπαρχουν απο 5 και πανω, οι ιδιοτητες μιας μαυρης τρυπας θα καταστουσαν τους νομους της φυσικης συζητησιμους.

    Η γενικη θεωρια της σχετικοτητας εχει αποδειχθει αληθης σε ολες τις περιπτωσεις που παρατηρησαμε εκτος απο την μοναδικοτητα των μαυρων οπων. Εικαζεται πως μεσα σε μια μαυρη τρυπα υπαρχει ενα σημειο που εχει καταρρευσει σε απειρη πυκνοτητα οπου η βαρυτητα ειναι τοσο εντονη, που οι νομοι της φυσικης καταρρεουν. [..] Αλλα συμφωνα με μια νεα προσομοιωση, μια μαυρη τρυπα 5 διαστασεων ΘΑ ΗΤΑΝ διαφορετικη ιστορια. ΘΑ ΗΤΑΝ διαμορφωμενη σαν ενα λεπτο δαχτυλιδι που θα δημιουργουσε εξογκωματα συνδεδεμενα με αυξανομενα αδυνατισμενες χορδες. [..] Αυτο θα μπορουσε να σημαινει πως πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι να ανακαλυψουμε πως η γενικη θεωρια της σχετικοτητας( και κατ' επεκταση ολα οσα νομιζαμε για τη φυσικη) ειναι ΛΑΘΟΣ ή θα μπορουσε να ειναι ενα σημαδι πως το συμπαν μας μπορει να εχει μονο 4 διαστασεις.

    Εριωπα και μονο με την ανω μεταφραση "κοτοσαλατα" τα εχετε κανει εσεις. Ειλικρινα αν πρεπει να εξηγησω τη διαφορα μεταξυ εικασιων, θεωριων και πραγματικοτητας, δηλαδη αν καποιος και μονο απο την αναγνωση του κειμενου που μετεφρασα απο το λινκ-πηγη(sic) του Εριωπα, δεν καταλαβε τι παιζει, ε τοτε απαξιω. Προσωπικα γνωριζω την απαντηση αλλα αποτελει γνωση ανευ ουσιας, τι θα αλλαξει στη ζωη του καθενος αν γνωριζει τον αριθμο; Εαν καποιος θελει να δουλεψει, ή να μελετησει σχετικα, αυτο που θα του ειναι καπως χρησιμο ειναι να ακουσει για την 4η διασταση, για τον χωροχρονο. Σε αυτο δεν χρειαζεται να διαβαζει αγγλικα κειμενα και να γινεται ρεζιλι με το να μην τα καταλαβαινει. Ας μπει στο youtube και να ακουσει τις διαλεξεις του Δανεζη. Υπεραρκετο για τον οποιονδηποτε.

    Αφου αποδειχτηκα σωστος στο "bullshit call" λοιπον, ας μην φανω ανηλεης και κραξω και το κειμενο του Λυκαστρου, με τα spin που βγαινει απο το Δε-spin-a.(οπως και το σπινιαρω) Ευτυχως ο τοιχος ειναι μακρια, διοτι μπορει να βαραγα το κεφαλι μου πανω του. Μην αγχωνεσαι παντως, και ο Χωκινγκ καπως ετσι εφτασε στο δικο του συμπερασμα. Ουτε ο Λυκιος δεν σε σωζει.Ουτε ο Λυκιος..
    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Για τον φθονο βεβαια, δεν ξερω αν αναφερεται και σε μενα, ηταν πολυ αμφισημο. Anyway

      Διαγραφή
  74. "ας μην φανω ανηλεης και ΚΡΑΞΩ και το κειμενο του Λυκαστρου" ...γράφεις φίλε Στοχαστή.

    -Πράγματι ο κρωγμός είναι πολύ άσχημη φωνή και δεν ταιριάζει σ΄ενα Στοχαστή. Γι' αυτό λυπήσου τον εαυτό σου και μην μικραίνεις περισσότερο μπροστά στον Λύκαστρο.

    Εντάξει ρε φίλε από εδώ και μπρός θα πίνουμε τις ...κοτόσουπές σου αδιαμαρτύρητα.

    Άραγε όμως γνωρίζεις γιατί η θεά ονομαζόταν DEA SPINA από τους Ρωμαίους; Όχι τίποτα, αλλά γιατί μας λες ότι αναλύεις τις ιδιότητες των αρχαίων θεών.
    Θας φας πολλές κοτόπιτες μέχρι να μάθεις.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στοχαστής που έγινε Επικριτής. (Ισχύει και το Κατακριτής)
      Ο καθένας λέει αυτό που ξέρει. Αν δεν συμφωνείς, πες την γνώμη σου. Τί παθαίνεις;
      Για πες μας. Τί ξέρεις για την dea spina; Κι όποιος ξέρει ας πει. Κι αν δεν ξέρει κανείς, να το πάρει το ποτάμι. Εκτός κι αν ούτε το ποτάμι δεν ξέρει, πράγμα απίθανο σ' αυτήν την περίπτωση αλλά πιθανό σε άλλες.

      Δίκης Οφθαλμός

      Διαγραφή
  75. Δίκης Οφθαλμέ, πες εσύ αυτό που θέλεις επεξηγηματικά και μην προκαλείς τον συνομιλητή σου. Ούτε διαγωνισμός γνώσεων γίνεται εδώ, ούτε δάσκαλος που βαθμολογεί είσαι.
    Εγώ λέω ότι πάντα θα την "παίρνει το ποτάμι",την οποία γνώση μπαίνει στο τραπέζι, διότι αλλιώς αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός σκοπός δεν είναι η συζήτηση για την ουσία, αλλά ο υστερόβουλος εντυπωσιασμός.
    Πες λοιπόν με απλό και σαφή λόγο, αυτό που ξέρεις για το dea spina και άσε μετά να γίνει διάλογος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ.ΔΥΟΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΡΙΩΠΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ).
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
      ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΕΚ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ.

      ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ συμφωνώ με το ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ. Η ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ εντελώς αδικαιολόγητα ταυτίζει τον Ερίωπα με μένα. Τίποτε τιμητικότερο δεν μου έχει συμβεί, από την άλλη όμως είναι πλάνη. Όσον αφορά το άλλο σκέλος, συμφωνώ και βάζω εγώ τουλάχιστον τελεία σε μια χιουμοριστική και καλοπροαίρετη παρέμβαση που ομολογώ πως μετανοώ που έκανα.

      Δίκης Οφθαλμός

      Διαγραφή
  77. Δεν θα φτιάξουμε κερκίδα οπαδών, αγαπητέ! Ούτε είναι γήπεδο για να διαμαρτύρεσαι για την ...διαιτησία.
    Διατηρώ το δικαίωμα να εγκαλώ και να θέτω τους κανόνες.
    Ο Ε.Σ. και ο Ερίωπας (Δίκης Οφθαλμός) θα πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους, χάριν της γνώσης!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Φίλε Λύκιε δεν έχω υπογράψει ποτέ ως (Δίκης Οφθαλμός). Απλά για να ξέρουμε όλοι τι λέμε.

    Το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το όνομα ΕΡΙΩΠΑΣ το εξηγήσαμε κάποτε.

    Όσον αφορά την ονομασία DEA SPINA που μας ανέφερε ο Λύκαστρος εγώ απλά ρώτησα τον Στοχαστή αν γνωρίζει "γιατί η θεά ονομαζόταν DEA SPINA από τους Ρωμαίους". Τίποτα το ειρωνικό.

    Ο Στοχαστής αντιθέτως είπε με το πλέον σεμνό τρόπο:

    "Αφου αποδειχτηκα σωστος στο "bullshit call" λοιπον, ας μην φανω ανηλεης και κραξω και το κειμενο του Λυκαστρου, με τα spin που βγαινει απο το Δε-spin-a.(οπως και το σπινιαρω) Ευτυχως ο τοιχος ειναι μακρια, διοτι μπορει να βαραγα το κεφαλι μου πανω του. Μην αγχωνεσαι παντως, και ο Χωκινγκ καπως ετσι εφτασε στο δικο του συμπερασμα. Ουτε ο Λυκιος δεν σε σωζει.Ουτε ο Λυκιος.."

    ...και ρωτώ πάλι με την σειρά μου:

    "Ο Στοχαστής είναι ή δεν είναι με αυτή τη φράση ααυτοαναιρούμενος, και πέρα ως πέρα αντιφατικός για να μη πω τίποτα πιό βαρύ;"

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μέχρι να απαντήση ο Ε.Σ που κάνει την "πάπια" για το DEA-SPINA που τον ρώτησε ο Ερίπας....κανείς να μην το πει τι σημα΄νει....είμαι περίεργος τι θα μας πει.Μετά φυσικά θα του αποκαλύψουμε τι και πως...αν και είμαι σίγουρος ότι ακόμα και να του εξηγήσουμε με πηγές και παραπομπές πάλι θα μας την "πεί" και θα απορρίψει την αλήθεια,όχι γιατί δεν μπορεί να το κάνει αλλά γιατί ΔΕΝ θέλει.Το γιατί είναι άλλη μεγάλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης.

    Ερωτώ ξανά Ε.Δ και περιμένω απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα και πριν...

    Επί της ΟΥΣΙΑΣ...μπορείς να αποδείξεις ότι ο Χώκγκιν είναι λάθος όταν μιλάει για 12 η και 24 διαστάσεις;;;Γιατί όπως μας έγραψες ....

    "(αμφισβητω ευθεως) και την ρηση σου για 12 ή/και 24 (48 μηπως;) διαστασεις. Οσο για τον Χωκινγκ, αστο, με μενα μιλας, οχι με καμια κυρα Λεξω που διαβαζει National Geographic και δεν ξερει τι της γινεται. Επικαλεισαι αυθεντια σε εναν επιστημονα που εχει πει (μεταξυ σωστων) και ΤΙΣ κοτσανες."

    Μπορείς να μας αποδείξεις ότι αυτό το σκεπτικό είναι λάθος;;;ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ και όχι απαντήσεις του τύπου "ξέρω την απάντηση αλλά τι χρησιμότητα έχει στην ζωή μας"...ούτε κάποιος καπού κάποτε είπε κάτι αόριστο.....ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Συμφωνώ απόλυτα γαπητέ μου ΕΡΙΩΠΑ με αυτό που έγραψες...""Ο Στοχαστής είναι ή δεν είναι με αυτή τη φράση ααυτοαναιρούμενος, και πέρα ως πέρα αντιφατικός για να μη πω τίποτα πιό βαρύ;""

    Είναι όχι μόνο αυτοαναιρούμενος αλλά και ειρωνικός και υβριστής και πολλά άλλα...επίσης αφού τόσο εύκολα βγάζουμε για το ποιός είναι ποιός όπως ότι εσύ και η Δίκης Οφθαλμός είστε το ίδιο πρόσωπο...τότε και εγώ με την σειρά μου θα μπορούσα να πω ότι ο Ε.Σ είναι η ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ και γράφει με διπλό η τριπλό χαρακτήρα κάθε φορά.....

    Ο Αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ νομίζω ξέρει ότι κάποια άτομα ότι το κάνουν αυτό....

    Υ.Γ Αγαπητή (αυτό νομίζω τουλάχιστο) ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΕ μου αρέσει πολύ η ποιότητα και το πνεύμα στα λεγόμενα σας ...και θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ αν θέλετε και έχετε χρόνο να μας κάνετε την τιμή να γράφετε πιο συχνά....έχω την εντύπωση ότι είστε αξιόλογο άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Απευθύνομαι προς όλες τις πλευρές:
    Κανείς δεν πρέπει να προκαλεί με ερειστικό ή περιπαικτικό τρόπο τον συνομιλητή του. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη, στην σιωπή, αλλά και στην αποχή. Όταν όμως αποφασίσουμε να συνδιαλεχθούμε, πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που να αναλωνόμαστε στην ουσία του θέματος και όχι στο πως θα θίξουμε τον άλλον. Δεν χρειάζεται να επιστρατευουμε τεχνάσματα, διπλά και τριπλά ονόματα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δόξα τω θεώ, έχετε καλό λέγειν όλοι σας! Μιλήστε άφοβα και ειλικρινά.
    Ξαναλέω ότι δεν θα βγάλει πουθενά η αντιπαράθεση για το ποιός είναι γνωστικός, λογικός ή παράλογος.
    Ας μάθουμε να ελέγχουμε το εύθικτο εγώ μας και να συζητούμε ουσιαστικά, με επιχειρήματα και λογική.
    Άντε να δούμε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε ΛΥΚΙΕ...ΈΓΡΑΨΕς.." και να συζητούμε ουσιαστικά, με επιχειρήματα και λογική."

      Μα αυτό ζητάω και εγώ ο έρμος τόσο καιρό...ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΛΟΓΙΚΗ....αλλά δεν είδα κάμμια απόδειξη,να μου φέρνει ο Ε.Σ πάρα μόνο κάτι έγραψε περί "ψυχιατρείου" και "Θώδη" (αλήθεια τι είναι το Θώδη;;) ...."Οσο τους ΤΡΕΦΕΤΕ, τοσο θα δημιουργειται κενα ειδωλα, σαν τον "αγαπη μονο" ή την Θωδη και ολοι ξερουμε που καταληγει αυτο. Στο ψυχιατρειο".

      Πως να συζητήσω εγώ μετά ο έρμος με λογική...όταν με έχει κάνει για το ψυχιατρείο;;;; χαχαχαχα

      Διαγραφή
  82. Αγαπητέ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ....έγραψες..."ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ."

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ....μόλις ο Ε.Σ φέρει αποδείξεις για αυτό που τον ρώτησα....θα βάλουμε μια τελεία...θα μιλήσουμε για την DEA-SPINA και για ότι άλλο βγεί στην πορεία...ελπίζω να σε κάλυψα.Νομίζω ότι είναι λογικό ότι αφού απαξιώνει την θεωρία μου που έγραψα εδώ πριν ένα χρόνο και κάτι...πριν τον Χώγκιν....θα πρέπει να μας αποδείξει και το ΓΙΑΤΙ την απαξιώνει...με αποδείξεις όμως και όχι αερολογίες και γενικότητες.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ είναι ποιός καθορίζει το ΤΙ είναι ορθό και ποιό το ΜΗ ορθό γύρω απο κάποιο θέμα.Γιατί ο Ε.Σ είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει ,αλλά αυτό δεν πάει να πει και ότι είναι σωστός για τους άλλους....η μέλισσα για να κάνει το "μέλι" τρυγάει το νέκταρ από όλα τα λουλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπέρα κι από εμένα... Είμαι θαμώνας του (ιστο) χώρου περιπου 30 ημέρες και χαίρομαι που βρηκα μιά τέτοια παρεα με τόσο ενδιαφέροντες συνδαιτυμόνες...Δέν σας γνωρίζω αλλα νιώθω τήν αξία τών σχολιαστών , τό "βάθος" γνώσης και ευγένειας του οίκοδεσπότη και χαμογελώ στή σκέψη πώς βρέθηκα σε μια ομήγυρη πού προσπαθεί να σηκώσει το "βάρος" τέτοιων ερωματικών... θα ειμαι περισσότερο ακροατής μεχρι να σας γνωρίσω-κατανοήσω καλλίτερα.Θα παρακαλούσα τον Ε.Σ να σταματήσει να φέρεται ως troll καί νά συνδράμει χωρις θυμό όσο πιο θετικά μπορει σ αυτόν τον αγώνα, οπως επισης και τον πολύ ενδιαφέροντα Λυκαστρο να μήν σηκώνει τό γάντι από τις επιθέσεις του, αλλά να του απαντά προάγοντας την συν-ζητηση που εχει αρχίσει...Ελπίζω και εύχομαι ολοι εδω μεσα να είναι αναζητητές ελέυθεροι από στοές καί περίεργες αδελφότητες... Θά ήθελα επίσης να ζητήσω από την παρέα να μην γίνεται ο διαλογος σαν τηλεπαιχνίδι αλλα να καταθέτονται σαφεις αποψεις-πληροφοριες(πηγές..) επι του θεματος ουτος ώστε να μπορουμε ολοι να "δουλεψουμε" ο καθένας προσωπικά με τις αγωνιες-ερωτηματικά μας... Αυτό θα βοηθούσε στην ταχύτητα κατανόησης και συνεννόησης... Σας ευχαριστώ εκ τών προτέρων.... Παλαιχθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Παλαιχθών χαίρομαι που σε έχουμε στην διαδικτυακή μας παρέα....και σε καλωσορίζω.

      Διαγραφή
    2. Και γω το ιδιο με τον Παλαιχθων θελω να δηλωσω. Παρακολοθω το μπλογκ σας εδω και μερες και βρισκω οτι κρυβονται πολλα μυστικα γνωσεως. Πολλα σπουδαια κεφαλια σκεφτονται και μιλανε εδω περα και εγω διαβαζω και μαθαινω. Μη τσακωνεστε παιδια ολοι ειστε πολυ πολυ καλοι καιεγω απο ολουσ σας διαβασα ωραια λογια και ενδιαφεροντα πραγματα. Μονο σε κατι φορουμ παλια παρακολουθουσα τετοιες συζητησεις. Ποιος ειναι ο admin απο εσας; Δεν εχω καταλαβει ακομα.
      Αγνοημων.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Αγνοημων και σε σένα...ο Διαχειριστής του μπλογκ είναι ο αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ...και μόνο αυτός ουδείς άλλος.

      Διαγραφή
    4. Καλησπερα Λυκαστρε και ευχαριστω, τελικα το βρηκα οτι ηταν ο Λυκιος λιγο μετα που εγραψα το σχολιο. Αλλα θα επρεπε να το ειχα καταλαβει αμεσως.
      Ευχαριστω και παλι αγαπητε Λυκαστρε.
      Αγνοημων.

      Διαγραφή
  84. Τελικά όταν αγαπάμε πραγματικά, είμαστε παγιδευμένοι στον πόνο και δεν νοιαζόμαστε να ξεφύγουμε απ’ αυτόν ακόμα κι όταν κάποιος μας δείχνει το δρόμο.
    « Όπου είναι η καρδιά σου, εκεί είναι ο θησαυρός σου! »Paulo Coelho
    Μια παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Είναι Αγιες Ημέρες! Μην τρέφεστε με εγωισμούς και εμπάθειες. Αφήστε ελεύθερο το πνεύμα σας και συντονιστείτε ψυχικά! Αποδείξτε στους ίδιους σας τους εαυτούς την ανώτερη φύση σας και απαλλαγείτε απο "διαδικτυακές" συγκρούσεις που τρέφουν μόνο την κατώτερη σας φύση. Ακόμα και ο χειρότερος σας ο εχθρός να βρίσκεται εδώ μέσα αποδείξτε του ότι αυτός που κερδίζει την μάχη είναι αυτός που καταφέρνει να αφοπλίσει με την καρδιά του τον αντίπαλο!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΑΣ.....
    Μια παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥ "ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΗ" ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ! ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΜΙΛΗΣΕΣ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Σ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. ΕΓΩ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ Η "ΔΙΚΗ ΟΦΘΑΛΟΥ" ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΖΙ. ΑΜΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ!! ΧΕΧΕΧΕ! "ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ" ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΧΤΥΠΗΤΟ!! ΧΕΧΕΧΕ! ΟΜΩΣ Ο ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ, Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο Ε.Σ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΩΡΑΙΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΟΡΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΟΡΘΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ !
    ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ(αληθινά σκέτη απόλαυση το όνομα χαχα) το ξέρω ότι δεν είσαι ο Στοχαστής...απλά είπα ότι αν το πάμε εκεί το θέμα,ΘΑ μπορούσες να είσαι ..έβαλα ένα "ΘΑ" έδωσα ένα μικρό δείγμα σαν παράδειγμα.Ο Ερίωπας είναι άντρας και η ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ νομίζω γυναίκα...αυτή την αίσθηση έχω, αν κάνω λάθος ...βαράτε αλύπητα εμένα χαχαχα.Έχεις δίκιο ο αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ και η Παλιά Φίλη είναι πιο συνετοί και ψύχραιμοι από εμένα....τέλειος δεν είμαι αλλά ξέρω τα στραβά μου,καλύτερα από τον καθέναν και δεν κρύβομαι.

      Καλές γιορτές και σε σένα...με υγεία....και πολλές ΦΛΟΓΕΡΕΣ χαχα εννοώ το γλυκό σιροπιαστό φλογέρα γεμιστό κρέμα πατισερί.

      Διαγραφή
  87. Μπαίνοντας στο ιστολόγιο είχα την διάθεση και την ευχέρεια χρόνου να καταθέσω τις απόψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Δυστυχώς όμως Λύκιε αντιλήφθηκα ότι οι συνοδοιπόροι σου δεν έχουν την ευγενή καλοσύνη να ανταλλάξουν σκέψεις και γνώσεις, αλλά εμπλέκονται σ' ενα παιχνιδάκι εντυπωσιασμού και επιβλητικότητας που μόνο αρνητική εικόνα αποπνέουν στον Καταχθόνιο Δαίμονα. Σ'ευχαριστώ για την πολύ σύντομη συνομιλία που είχαμε αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου τέτοιου είδους συνδιαλλαγές. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
    ΗΡΙΚΕΠΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΓΙΑΜ ΓΙΑΜΜΜ! ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ!!!ΧΕΧΕΧΕ.
    ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΑΡΕΣΕΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ;
    ΕΙΠΑΜΕ 'ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ" ΚΑΙ "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ, ΑΛΛΑ!!
    ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ "ΠΑΣΧΑ" ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!ΧΕΧΕΧΕ
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
    ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ (ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ) ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ ΖΩΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΗΛΙΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
      ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ

      Διαγραφή
  89. Αγαπητέ Ηρικεπαίε, λυπάμαι για την απόφαση που πήρες, εν θερμώ! Η παρούσα κατάσταση προέκυψε μόλις σε αυτή την ανάρτηση (αναψυκτήριο) και δεν είναι μόνιμη, αλλά συγκυριακή.
    Ακόμα όμως κι αν μας προέκυψε μια διένεξη με 2-3 σχολιαστές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι εξίσου αξιόλογοι θαμώνες, που ως πιο νηφάλιοι να μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους.
    Βεβαίως ακόμα και οι αγαπητοί Ερίωπας, Ε.Σ., Λύκαστρος, ήδη αποκλιμακώνουν την διένεξη και είμαι σίγουρος ότι θα συζητήσουν ήρεμα και λογικά.
    Ωστόσο εσύ μπορείς να συμμετάσχεις στις συζητήσεις ή να θέσεις ένα νέο θέμα σχετικά με τις σκέψεις και τις αναζητήσεις σου και να αναμένεις ανταπόκριση κι από άλλους συνδαιτυμόνες.
    Καλή Ανάσταση!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ευχομαι στον Αρμαγεδωνα τον Λυκιο τον Τσοπανι
    σε ολες τις κυριες και τους κυριους που γραφουν
    στο φιλοξενο ιστιοτοπο του καταχθονιου καλη Ανασταση
    και Λαμπρη τοσο σε σας οσο και τις οικογενειες σας
    ιδιαιτερα στον αγαπημενο μου Αρμαγεδωνα να χαιρεται
    και να καμαρωνει τις κορουλες του
    με αγαπη σε ολους Φ.Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ΑΝΑΣΤΑΣΗ αξιαγάπητη Φ.Ρ και καλή ΕΘΝΙΚΗ ανάταξη .
      Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε ευχή χαράς να σε συντροφεύει ,
      Μου έχεις λήψη όπως και ο ήπιος και ορθός λόγος σου .
      Ο χώρος μας πλέον προστατεύεται και θα είναι ευχής έργο να "επιστρέψεις" και πάλι με τους τόσο ανθρώπινους σχολιασμούς σου.

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  91. Αγαπητή Φ.Ρ., ευχαριστώ και αντεύχομαι Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, υγεία, αγάπη, ειρήνη και φώτιση! Ο αγαπητός μας Αρμαγεδών, σίγουρα θα σου ανταποδώσει!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πολύ φοβάμαι ότι τελικώς υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική ορισμένων σχολιαστών. Στόχος τους είναι να ρίχνουν τα βέλη τους σε σχολιαστές που έχουν να προσφέρουν ουσιαστική γνώση και να παίζουν μπάλα στο γήπεδο τους δίνοντας πάσα ο ένας στον άλλον. Αυτή είναι μια δυναμική εγωπαθής και μη αλτρουιστική. Δεν νομίζω ότι ο Στοχαστής και κάποιοι άλλοι να ξανατοποθετηθούν. Τελικά όντως υπάρχει βαμπιρισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ!! ΑΠΛΑ ΚΟΝΤΡΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΟΒΕΛΙΑ!!!ΧΕΧΕΧΕΧΕ!
    ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αγαπητοι φιλοι εγω εχω υποστει τα πανδηνα
    για καποια μου απερισκεψια που στο κατω κατω
    αφορουσε εμενα δεν προσβαλλα κανενα
    γι αυτο το λογο δυομιση χρονια δενν εγραφα
    μα στιγμη τους καλους μου φιλους δεν
    σταματησα να τους αγαπω κι ας μην τους
    γνωριζω απο κοντα
    ο δε Λυκιος ειχε σταθει τοτε διπλα μου
    με συμβουλη
    χρησιμη και νουθετικη μπορω να πω
    ο δε καλος μου Αρμαγεδωνας αυτος ο θαυμασιος ανθρωπος
    παντα απο αυτα που εγραφαν για μενα στεναχωριοταν
    και προσπαθουσε με την ευγενια που τον
    διακρινει να με υπερασπιζεται .ακομα και σημερα μου εχει μεινει
    βιωμα και φοβαμαι να γραψω το ονομα μου
    Λυκιε σε ευχαριστω για ολα και σε αγαπω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ανώνυμη (αντιλαμβάνομαι ότι είσαι γυναίκα), νομίζω ότι δεν έχεις λόγο να απέχεις από τα σχόλια, ότι κι αν είχε συμβεί κάποτε. Εδώ μπορείς να γράφεις χωρίς κανένα φόβο, διότι εγώ θα σε προστατέψω από οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση σε απειλήσει.
      Γράψε το παλιό σου όνομα και θα είσαι απόλυτα σεβαστή από τους συνδαιτυμόνες μας!
      Καληνύχτα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Υ.Γ. Παρακαλώ η συνέχεια των σχολίων, μπορεί να γίνει στην καινούργια ανάρτηση, με τις ευχές μου για όλους και όλες σας!

      Διαγραφή
    2. Και πάλι ο χώρος μπορεί να διασφαλίσει την ιντερνιακή σου ηρεμία μέσα από τον φιλόξενο χώρο του Καταχθόνιου Δαίμονα .
      Θεωρώ (αν μη τι άλλο) ότι εξυπακούεται η επιστροφή σου στις αγκάλες μιας παρέας με "πολλές ανησυχίες" .
      Θα είμαι εδώ να σε περιμένω όπως και οι φίλοι του Καταχθόνιου Δαίμονα.

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.