Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Από μια τριχιά κρέμεται η επιβίωση της Δύσης


Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Για τις ανάγκες του νέου μου βιβλίου για το Αζερμπαϊτζάν, συνομίλησα προ καιρού με ένα μετριοπαθή αλλά πιστό μουσουλμάνο της κοινότητας του Αμπού Μπεκρ, στο Μπακού, που δεν μάσησε τα λόγια του:

"Εδώ στο Αζερμπαϊτζάν έχουμε εξασφαλίσει μια πραγματική όαση μετριοπάθειας και ηρεμίας. Τα πράγματα όμως δεν είναι παντού και για πάντα έτσι. Εσείς στη Δύση" μου σημείωσε με έμφαση, "κρίνετε τα πράγματα μέσα από τις δικές σας θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες και αντιλήψεις. Γι’ αυτό και συνήθως δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει".
"Μα αντιδρούμε με ανθρωπισμό και με στήριγμα την ανοχή" του αντέτεινα.

"Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα σας" αποκρίθηκε. "Οι μουσουλμάνοι στη Δύση δεν ενσωματώνονται στον δικό σας τρόπο ζωής και στις δικές σας αξίες και αρχές. Κι αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο, διατηρώντας άσβεστες και τις αντιλήψεις άλλα και το μίσος που τους πλημμυρίζει. Εσείς σκέφτεστε ανθρωπισμό, λχ με τους πρόσφυγες, κι εισπράττετε τρομοκρατική βαρβαρότητα και φόνους. Απλά και μόνο επειδή είσαστε Δυτικοί και όχι μουσουλμάνοι. Οφείλετε να κατανοήσετε κάποιες θεμελιώδεις ισλαμικές αρχές. Που δεν μπορεί να τις απεκδυθεί κανένας αφοσιωμένος στις παραδόσεις μουσουλμάνος, όπου κι αν βρίσκεται. Λ.χ. η αρχή της "μετακίνησης" (χαιζίρια). Σύμφωνα με το Κοράνι και πολλά "χαντίντ" (πράξεις κι ερμηνείας των εφαρμογής των κανόνων) αποτελεί ιερή υποχρέωση για κάθε πιστό η μετεγκατάσταση σε κομμάτια γης που δεν είναι, καθ’ όλον η εν μέρει, ελεγχόμενα από το Ισλάμ. Με βάση  τις εντολές της "ντα’ ουα", που αποτελούν ένα είδος ισλαμικής επιταγής, όλοι αυτοί οφείλουν να εργασθούν για την διάδοση του μηνύματος του Ισλάμ και την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους".  
"Εννοείς δηλαδή πως η ροή μεταναστών ή προσφύγων γίνεται βάσει σχεδίου για την εσωτερική υπονόμευση των δυτικο- χριστιανικών χωρών;"


"Αυτό που λέω είναι πως, ανεξαρτήτως προθέσεων, οι γραφές καθοδηγούν τον πιστό μουσουλμάνο σε τέτοια συμπεριφορά. Όλοι οφείλουν, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, να ενταχθούν, αυτοί και ο κόσμος στον οποίο ζουν, στο ‘Νταρ αλ Ισλαμ’ –στον κόσμο δηλ. του Θεού. Ενόσω εσείς επιμένετε και ομιλείτε για ανθρωπισμό, υποδοχή προσφύγων με τρόπο ανοικτό και με στόχο την ομαλή αφομοίωση, αυτοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την σταδιακή επιβολή της Σαρία (ισλαμικού νόμου) και την καθυπόταξη των καφίρων (άπιστων). Σε εποχές εντάσεων μάλιστα αυτός ο στόχος μπορεί να πάρει την μορφή τρομοκρατικών κινήσεων και ένοπλων συγκρούσεων. Όλος ο κόσμος αποτελεί δυνάμει προέκταση της εξουσίας του Ισλάμ. Η τζιχάντ (ο αγώνας) για την επιβολή του μπορεί να πάρει (καί να  νομιμοποιείται γι’ αυτό) κάθε μορφή".  
Δυστυχώς η Δύση έχει τα μάτια κλειστά. Αντιδρώντας με την λογική και τον φιλελεύθερό της ανθρωπισμό υπογράφει την θανατική της καταδίκη. Οι φρικαλεότητες στο Παρίσι δεν αποτελούν παρά το ξεκίνημα μιάς σειράς τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων. Εκκολάπτουμε μόνοι μας το φίδι που ετοιμάζεται να μας θανατώσει. Θα συνιστούσα δύο εντυπωσιακά (γαλλικά αλλά μεταφρασμένα στα ελληνικά) βιβλία. Τον "Γερμανό Μουζαχεντίν" και την Υποταγή που περιγράφουν γλαφυρότατα όσα συμβαίνουν στις δυτικές ισλαμοκρατούμενες γειτονιές. Και προδιαγράφουν μάλλον έντονα ανησυχητικές προοπτικές.
Το πρόβλημα είναι το ίδιο το Ισλάμ κι όχι απλά οι τρομοκράτες. Θα σημειώσω μερικά πράγματα για να θεμελιώσω την άποψή μου.
Έχετε διαπιστώσει καμία κινητοποίηση "μετριοπαθών" μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο εναντίον των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν οι φανατικοί; Δεν σας προβληματίζει αυτή η περίεργη σιωπή; 
Γιατί η ροή των προσφύγων από τις εμπόλεμες περιοχές προς την Δύση πήρε τέτοια μεγάλη ένταση τους τελευταίους μήνες; Ο πόλεμος στην Συρία ξεκίνησε το 2010 – 2011. Γιατί τώρα; Μήπως συνδέεται με την δήλωση του ηγέτη του Ισλαμικού Χαλιφάτου τον Φεβρουάριο του 2015 πως "θα πλημμυρίσουμε την Δύση με μετανάστες ώστε να κυριαρχήσουμε στις κοινωνίες αυτές από μέσα" περνώντας το κυρίαρχο μήνυμα του Ισλάμ;
Είναι υποχρεωμένοι ή όχι όλοι οι μουσουλμάνοι να ακολουθήσουν, μόλις υπάρξει ανάγκη, το μήνυμα του Μωάμεθ (μέσα από το Κοράνι και τα Χαντίντ  [ιερές διδασκαλίες]) για μετακίνηση (Al Hijra) ώστε να καταληφθούν πλημμυρισμένες από μέσα περιοχές των απίστων;
Οφείλουν να δείχνουν υποταγμένοι και υπάκουοι μέχρι να είναι σε θέση να κινητοποιηθούν και να εφαρμόσουν την Σαρία; Ηδη σε περιοχές που έχουν σημαντικά μεγάλους αριθμούς απαιτούν αλλαγές στις τοπικές συνήθειες και πρακτικές (στο Ντύσσελντορφ πέτυχαν μόλις την περασμένη εβδομάδα την κατάργηση στα σχολεία της χριστιανικής γιορτής του Αγίου Μαρτίνου και την μετονομασία της σε γιορτή του φωτός, στο Μόναχο ζήτησαν τον Οκτώβριο κατάργηση του Octoberfest διότι γυναίκες πίνουν δημόσια μπύρα, στο Montgomery County των ΗΠΑ απαίτησαν –και πέτυχαν από τριετίας την κατάργηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου ενώ σε περιοχές της Γαλλίας απαιτούν να εξαιρούνται μουσουλμάνοι στα σουπερμάρκετ από τον χειρισμό ποτών και χοιρινού για εξυπηρέτηση πελατών.
Γιατί ουδείς πρόσφυγας από Συρία, Ερυθραία και Αφγανιστάν δεν μετακινείται στις εύπορες μουσουλμανικές χώρες της Αραβίας και του Κόλπου. Και μετακινούνται όλοι μαζικά προς την Ευρώπη. Έχουν μετακινηθεί μοναχά σε Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο και Αίγυπτο. Όπου οικονομικά είναι αδύνατη η συντήρησή τους κι έτσι στοιβάζονται σε στρατόπεδα με στόχο την μετακίνησή τους μετά... προς την Ευρώπη!!!
Η Ευρώπη επιμένει να πιστεύει πως θα λύσει όλα της τα προβλήματα "αγοράζοντας" την έξοδό της από την όποια κρίση.  Με την λογική και νοοτροπία αυτή δεν έκανε τίποτα μετά τις σφαγές στην Μαδρίτη, το Λονδίνο και τις προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες στο Παρίσι. Γεμίζοντας με μουσουλμάνους, που βαθιά όλοι τους πιστεύουν στην μελλοντική κυριαρχία του Ισλάμ, κι ανεξάρτητα τρόπων υποδοχής τους το ζήτημα της εσωτερικής υπονόμευσης εξακολουθεί να υπάρχει.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσουν λύση. Όπως δεν έδωσαν μέχρι τώρα. Μόνο αν προσχωρήσουμε στην Ρωσική λογική αντιμετώπισης του Χαλιφάτου χτυπήματα δηλ από το έδαφος– θα μπορέσει να γίνει κάτι. Η Ρωσική λογική είναι ξεκάθαρη. Χρησιμοποίηση των δυνάμεων του Ασσάντ –που είναι Αλεβίτες και δεν έχουν πρόβλημα να εντοπίσουν και να τσακίσουν τους Σουνίτες του ISIS– και Ιρανούς (πάλι Σιίτες) και Σιιτικές πολιτοφυλακές από το Ιράκ για να επιτευχθεί η αντίδραση στα κελεύσματα των Σαλαφιστών κι η εξολόθρευση των βάρβαρων φονιάδων του Χαλιφάτου.
Διπλωματικά θα πρέπει να απαιτήσουμε (σαν Ελλάδα) από εταίρους και ΝΑΤΟ την υποχρέωση των συμμαχικών χωρών να κόψουν κάθε βοήθεια και οικονομική σχέση με χώρες που είτε δεν δέχονται επιστροφή μεταναστών στα εδάφη τους (λχ Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Σομαλία, Ερυθραία κλπ) είτε διακοπή κάθε (οικονομικής κυρίως) σχέσης με χώρες ενίσχυσης των ακραίων (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα).
Οι ηγέτες της Ευρώπης ανησυχούν ακόμη για το αν έχουμε οργανωμένες καλές υποδομές να δεχθούμε τους πρόσφυγες!!! Ουδείς ανησυχεί για το αύριο. Ποιες είναι οι προοπτικές ή και οι στόχοι αυτών των ανθρώπων. Η Δημοκρατία δεν θα κινδυνεύσει από την οργή μας. Συνθλίβεται από την περιφρόνηση των αρχών της και την εμμονή των μεταναστευτικών φύλων να επιβάλουν τις δικές τους αξίες κι αρχές. Αντί να ενσωματώνονται στην κουλτούρα της Ευρώπης οι μετανάστες / πρόσφυγες, απαιτούν να ενσωματωθεί η ευρωπαϊκή κουλτούρα στην δική τους! Και στις περιπτώσεις που η Ευρώπη αντιδρά, στο όνομα του Άλλαχ γίνονται εγκλήματα εναντίον απλών ανθρώπων.
Η πρωταρχική υποχρέωση κάθε έθνους απέναντι στην ιστορία και τους νεκρούς του είναι ο πόλεμος για την υπεράσπιση του εαυτού του – με στόχο την κατανίκηση του εχθρού του μέχρι την τελική ολοκληρωτική επιτυχία.  Η Δύση όμως εξακολουθεί να αρνείται να αντιδράσει έτσι. Κι ακούγονται φωνές για δικές της ευθύνες απέναντι στις εξελίξεις. Ποιες ευθύνες. Πότε είχε η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισπανία και τόσοι άλλοι αποικίες στη Μέση Ανατολή. Για να μην ξεχνάμε, αν πάμε ιστορικά όσο πίσω πηγαίνουν οι μουσουλμάνοι, πως δώσαμε μάχες και στην Ανδαλουσία, και στο Πουατιέ της Γαλλίας , και στον Τάρανδα και στη Βουδαπέστη και στη Βιέννη για να αποκρούσουμε τις κατακτητικές στρατιές του Ισλάμ. 
Η σωτηρία της Δύσης κρέμεται πλέον στην κυριολεξία από μια τριχιά. Και δεν φαίνεται να το συνειδητοποιεί. Ο Γιούνκερ δείχνει έτοιμος να τσιμπήσει το μαγουλάκι του Αλ Μπαγκντατί, αν τον συναντούσε!!  Με το πορτοφόλι έτοιμο μάλιστα, για να τον στηρίξει αν χρειασθεί και οικονομικά...
Ζούμε πλέον από τις αναθυμιάσεις των επιτευγμάτων των προγόνων μας, κι αυτωνών που πολέμησαν και πέθαναν στο βωμό της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων. 
Η τριχιά όμως πλέον αδυνατίζει. Κι ο χρόνος τελειώνει...


Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Έμπρακτη αμφισβήτηση από Ε.Σ. & λαό στα σχέδια εισβολής, Μυία χαλκή-Κυνάμυγα Αθηνά, Φιλόσοφος μα ΚΑΙ Οπλίτης

35 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΜΗΝΥΜΑ"...ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΚΑΛΟΥΔΙΑ"

    "Χτες το βράδυ κάτοικοι του χωριού Άθυρα όργωσαν και έσκαψαν με τα τρακτέρ τους και άλλα μηχανήματα την έκταση 100 στρεμμάτων, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει 3.000 λαθρομεταναστες.
    Σήμερα το πρωί, το κλιμάκιο του στρατού που έφτασε στο σημείο για να κάνει αυτοψία του χώρου, προκειμένου να στηθούν σκηνές, διαπίστωσε πως ο χώρος είναι σκαμμένος και ακατάλληλος για να φιλοξενηθούν οι λαθρομεταναστες.
    Να σημειωθεί πως αρχικά είχε επιλεχτεί η έκταση του στρατοπέδου Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, αλλά έγινε στόχος εμπρηστών το περασμένο Σάββατο.
    Λίγο πριν το όργωμα, κάτοικοι προπηλάκισαν το δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο...."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.iefimerida.gr/news/254614/katoikoi-tis-pellas-orgosan-ti-gi-gia-na-mi-stithoyn-skines-prosfygon-akatallilos-pleon

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Λύκαστρε, φαίνεται λοιπόν πως ο ελληνικός λαός αρχίζει να συμπεριφέρεται αμυντικά ως προς την απειλή και να μην αποδέχεται πλέον την αριστερή προπαγάνδα των "ανθρωπιστών" και των "ανοιχτών συνόρων" που προσπαθούν να επιβάλλουν. Αυτή η διαδικασία, δηλαδή η συνειδητή άρνηση στην προπαγάνδα τους, διεγείρει την γενικότερη εναντίωση και την επίγνωση ότι μας κυβερνούν προδότες που ευθυγραμμίζονται με τους εχθρούς του έθνους.Αυτό είναι ένα καλό βήμα.
    Τώρα, οι επιλογές που έχει το κράτος, δεν είναι πολλές.
    Τα σημεία που επιλέχθηκαν για Hot Spots, θα φρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα αποκρούουν τις επιθέσεις των τοπικών κοινωνιών και τις δολιοφθορές τους. Όμως η αστυνομία δεν έχει την δυνατότητα να περιφρουρήσει πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, διότι χρειάζονται πολλές δυνάμεις που θα εναλλάσσονται σε τέσσερις βάρδιες (24ωρη κάλυψη). Συνεπώς θα κληθεί ο στρατός να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, εκεί που η αστυνομία αδυνατεί.
    Εκεί διαμορφώνεται η ευκαιρία για τον στρατό, να δείξει την αποφασιστικότητα του, να αμφισβητήσει την κυβέρνηση και την προδοσία. Μπορεί να δείξει έμπρακτα την άρνησή του να παίξει παιχνιδάκια εναντίον του λαού, κρατώντας μια χαλαρή-παθητική στάση και υποχωρώντας συνεχώς με την παραμικρή πίεση. Το μήνυμα θα περάσει αμέσως στον λαό και αυτό είναι ικανό από μόνο του, να γιγαντώσει την αντίδραση (αφού ο λαός θα νιώθει τον στρατό δίπλα του). Στην συνέχεια, πολυ γρήγορα διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα, ώστε το στράτευμα να αναδείξει ηγέτη που θα πάρει "πρωτοβουλιες"!
    Αυτό είναι ένα σενάριο, που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση και ανατροπή των εξελίξεων. Αυτό θα τρομοκρατήσει το σύστημα και θα λειτουργήσει ως παράδειγμα και στους άλλους ευρωπαίους πολίτες.
    Ήδη η απόγνωση των ευρωπαίων πολιτών, τους συσπειρώνει πίσω από ακραίες τοποθετήσεις και ιδεολογίες ολοκληρωτισμού, όπως έγινε στην Ευρώπη πριν τον Β'ΠΠ. Όμως τα ακραία (ακροδεξιά) κόμματα της Ευρώπης, είναι πολύ συστημικά κι ας δείχνουν το αντίθετο.
    Το παράδειγμα λοιπόν, μπορεί να δώσει η Ελλάδα, αν προκύψουν οι νέοι ηγέτες της μέσα από αυθόρμητες και αυτόματες διαδικασίες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ ΛΥΚΙΕ...έχεις δίκιο για άλλη μια φορά,από εδώ και μετά θα φρουρούν κάποια Hot Spots(τι όνομα και αυτό) ,αλλά δεν θα μπορούν να τα φυλλάξουν όλα,ο Στρατός ΔΕΝ πρέπει να ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με όλο αυτό,η δουλειά του Στρατού είναι να φυλάει τα ΣΥΝΟΡΑ ,αλίμονο μας αν τον "τραβήξουν" από τα εξωτερικά σύνορα,για να κάνει την νταντά στους λαθροεισβολείς.Αυτό ακριβώς είναι που θέλουν,να ασχοληθεί ο Ε.Σ με το εσωτερικό της χώρας και όχι με τα εξωτερικά μας σύνορα.Θα πρέπει να αντιδράσουμε με πονηριά και ευφυΐα όπως έγραψε και ο φίλος ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ,και κάθε φορά να έχουμε και διαφορετικό τρόπο αντίδρασης,ο αιφνιδιασμός και η ταχύτητα είναι βασικά ατού για να μπορέσουμε να πάρουμε πάλι πίσω την πατρίδα μας.

      Γιατί η πατρίδα μας η Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο ο χώρος και ο τόπος,τα βουνά και οι κάμποι,τα σπίτια τα χωράφια και ότι άλλο υπάρχει επάνω σε αυτήν εδώ την γη....Η Πατρίδα μας είναι το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ...Γιατί την Πατρίδα την κουβαλάμε ΜΕΣΑ ΜΑΣ.Για αυτό και μιλάμε και λέμε για "Ελληνισμό του εξωτερικου"...ο "υπόλουδος Ελληνισμός"...ο "Ελληνισμός της διασποράς"

      Αν δεν υπάρχουν ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχει κάμμια έννοια ύπαρξης σε οτιδήποτε υλικό..για αυτό και λέω ότι αν χρειαστεί θα τα κάνουμε ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΟΛΑ.Αν αφήσουμε να γίνουν αυτά τα Hot Spots μέσα στην Πατρίδα μας..είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια..ότι θα εξαφανιστούμε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ μέχρι το 2018 θα μας έχουν ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Λύκαστρε, μιλάς σωστά. Το σενάριο που παρουσίασα, εξετάζει ένα κρίσιμο ενδεχόμενο. Το σημείο "κλειδί" είναι (αν τελικά χρησιμοποιηθεί ο στρατός), το να θέλει ο στρατός να απειθήσει στις κυβερνητικές εντολές. Αν όμως πειθαρχήσει, τότε θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.
      Τότε η κυβέρνηση θα έχει βάλει στο παιχνίδι τον ελληνικό στρατό και θα ασκήσει μια κανονική δικτατορία, με όλα τα "παρελκόμενα"!
      Και αυτό θα είναι το εφιαλτικότερο σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί για την χώρα. Σκεφτείτε τον ελληνικό στρατό, να καταστέλλει κάθε αντίδραση των πολιτών. Και οπως γνωρίζετε ο στρατός δεν ενεργεί όπως η αστυνομία. Λειτουργεί απόλυτα, άκαμπτα, αυταρχικά και βίαια. Δεν έχει νομική παιδεία, ούτε αίσθημα δικαίου. Είναι στη λογική του σκοπού που αγιάζει τα μέσα με οποίο κόστος. Το δίκαιο κσι τους νόμους, τα έχει "γραμμένα"! Αυτό το "όπλο" μπορεί να είναι ωφέλιμο για την πατρίδα αν βρίσκεται στα χέρια πατριωτών, αλλά πολύ επικίνδυνο αν βρίσκεται στα χέρια προδοτών πολιτικών!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Και εδώ ο ΥΜΝΟΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

      https://www.youtube.com/watch?v=TR2XFUBKLz8

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ? ΑΠΟ ΤΟ 12 ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΕΣ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΧΛΕΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ;
    ΦΟΥΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους,
    Γιατί προφανώς από τότε κάποιοι "βλέπουν" κάποια πράγματα να έρχονται αγαπητέ. Και κάποιοι έχουν δει το τέλος στο παραμύθι... https://www.youtube.com/watch?v=apMKV5ntITM

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιαγάπητε Μαθητή μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;;Ψάχνω να βρω πως λεγόταν εκείνο το παιχνίδι που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί που απλώναμε τα χέρια μας και προσπαθούσε ο αντίπαλος να μας τα χτυπήσει,και εμείς έπρεπε να αντιδράσουμε πολύ γρήγορα και να προσπαθήσουμε να τραβήξουμε τα χέρια μας ώστε να μην προλάβει ο "αντίπαλος" να μας τα χτυπήσει.Βασικά ήταν εξάσκηση ώστε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά...και όχι μόνο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ήταν.

      Αυτό από μένα

      https://www.youtube.com/watch?v=FP0WUS26fhY

      Διαγραφή
    2. Εσύ ανώνυμε, πως αξιολογείς την επικαιρότητα και τις εξελίξεις; Που πιστεύεις ότι οδεύει η κατάσταση; Ας πούμε, η κυβέρνηση θα δώσει λύσεις στα οικονομικα προβλήματα, στα εθνικά και στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης; Μη μου πεις ότι θα επέμβει ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία και μετά είναι όλα εντάξει! Ούτε ότι μόλις εφαρμόσουμε το μνημόνιο, θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και θα αρχίσει η ανάπτυξη της οικονομίας μας! Λες ο Κοτζιάς, να τρίξει τα δόντια στην Τουρκία και να την αναγκάσει να κάτσει στ' αυγά της; Λες να κάνουμε κανά εμπάργκο αγορών στην Γερμανία και να μποϊκοταρουμε τα προϊόντα από Αυστρία, Γερμανία και Τσεχία; Λες να τους χτυπήσουμε τόσο αλύπητα; Κρίμα θα είναι μωρέ! Εξάλλου οι "οικονομικοί μετανάστες" που έρχονται εδώ, βοηθάνε την οικονομία μας και μας εκπολιτίζουν με άρωμα Ανατολής (οριεντάλ). Έρχονται ειρηνικά για να δουλέψουν οι άνθρωποι! Εξάλλου θα μας λύσουν και το δημογραφικό πρόβλημα οσονούπω.
      Άρα, όλα καλά! Μερικοί συνομωσιολόγοι μόνο, λένε πάντα υπερβολές που έχει αποδειχθεί ότι...ψευδονται. Έτσι δεν είναι φίλε, με το μοντέρνο ψευδώνυμο;
      Κρίμα όμως που δεν σε ψήφισαν οι ψηφοφόροι του κόμματός σου και σε άφησαν έξω απ' τη κυβερνηση. Τώρα το μόνο που έμεινε, είναι να συνεχίσεις να δουλεύεις για το κόμμα, έστω και από την ποταπή θέση του εφησυχαστή και του προπαγανδιστή στο διαδίκτυο. Τι να γίνει φίλε μου, αυτά έχει η ζωή!
      Καληνύχτα και ...καλό κατευόδιο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Μμμμ... κ. Λύκαστρε δεν έχει κάποια ονομασία (και μου κάνει εντύπωση..) αλλά όταν άπλωνες τα χέρια σου ο αντίπαλος ήξερε τι πρέπει να κάνει...

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ο αντίπαλος πρέπει να μας χτυπήσει στα χέρια,αλλά εμείς πρέπει να προλάβουμε πριν από αυτόν να τραβήξουμε πιο γρήγορα τα χέρια μας,και να αποφύγουμε το χτύπημα του.Προσπαθούσα τόσα καιρό να θυμηθώ πως το λέγαμε..."έσπασα" το κεφάλι μου να βρω όνομα για αυτό το παιχνίδι,μέχρι που σήμερα βρήκα το γιατί ...ψάχνοντας μέσα στο αρχείο μου βρήκα αυτό:.."Μυία χαλκή λέγεται το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά που καταμύου(ω)σιν αποτείνοντες τας χείρας άχρις αν τινός επιλάβωνται." Έτσι ονόμαζαν αυτό το παιχνίδι οι αρχαίοι μας πρόγονοι,γιατί αυτό το παιχνίδι είναι χιλιάδων χρόνων.

      ΜΥΙΑ ΧΑΛΚΗ ...και εδώ τρώω την "φλασιά" μου και σκέφτομαι ότι Κυνάμυγα ονόμαζαν την Αθήνα, Κύνας είναι ο σπινθήρ και Μυ(ι)ών ο μύς της χειρός, του βραχίονος σύμφωνα με τον Ησύχιο.Απο εκεί και μετά η μια αποκάλυψη μου ερχόταν πίσω από την άλλη...

      Διαγραφή
    2. Την θεά Αθηνά λοιπόν την ονόμαζαν σε πολύ παλαιότερες εποχές,Κυνάμυ(ι)γα πίσω όμως από αυτό κρύβεται κάτι άλλο πολύ σημαντικό,για το οποίο θα σου γράψω αργότερα,τώρα δεν έχω χρόνο....παράκληση αξιαγάπητε Μαθητή κόψε τα κύριε σκέτο Λύκαστρο θα με λες.. :)

      Διαγραφή
  6. ανωνυμε εσυ μην ακους εμας που τρομοκρατουμε τον κοσμο αλωστε κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να παρει στα σοβαρα αυτα που λεμε εδω. τα φιλαρακια οι λαθρο προς το παρον λιαζονται οπως διατεινεται και καποια κυρα τασια,οταν ομως ερθει η στιγμη φροντισε να βρεις μερος να κρυφτεις αλλιως το μοντερνο ψευδωνυμο σου οπως λεει και ο λυκιος ισως σ ακολουθει στην υπολοιπη ζωη σου'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΑΧΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΣΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ . ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΠΑΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ , ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΧΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΟΤΙ Η ΝΔ ΚΙΝΥΓΗΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ Κ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΚΩΝΣΤΣΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ. Η ΕΝΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ , ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ ΜΙΣΟΦΟΡΕΜΕΝΟ ΣΑΚΑΚΙ, ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ ΕΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΣΙΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!!
      ΦΟΥΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ προοδευτικέ "φούστη", εκτίθεται επικίνδυνα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον την πλεκτάνη και θα σας στοχοποιήσει. Τα ελικόπτερα δεν χωράνε πολύ κόσμο όπως γνωρίζεις, άσε που πέφτουν εύκολα ακόμα και από ένα ταπεινό εννιαράκι! Πάντως η αλήθεια είναι ότι τέτοια ταλέντα υποκριτικής που αναδεικνύει ο πολιτικός στίβος, θα πάνε χαμένα! Πάνε οι εποχές που ο λαός τους χειροκροτούσε από τις πλατείες. Τώρα πράγματι τα πράγματα άλλαξαν. Θα το νιώσεις κι εσύ σύντομα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Άντε εμείς είμαστε υπερβολικοί και δεισιδαίμονες, εσύ σαν "
      προοδευτικούλι" που είσαι πόσους "καημένους"λαθροεισβολείς έχεις φιλοξενείς στο σπίτι σου;;;Επειδή ξέρω πολύ καλά ότι δεν έχεις κανέναν ούτε εσύ αλλά ούτε και άλλοι Συριζαίοι που ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ,θα σας πω ένα πράγμα ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ.Θέλετε να το παίζεται "ανθρωπιστές" και "προοδευτικοί" αλλά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ.

      Όπως και να έχει και γαμώ τα κρέατα είστε… Θα σας χρησιμοποιήσουμε! Το θέμα είναι να προλάβουμε πρώτα εμείς και όχι οι λαθραίοι. Και αυτό γιατί εσείς οι «αριστεροί» διεθνιστές είναι κατά πολύ χειρότεροι των «δεξιών» διεθνιστών.Και αυτό γιατί φέρνετε μέσα στην χώρα των Ελλήνων την ποιο μαζικά φανατική θρησκεία του πλανήτη, για να πάρετε την ρεβάνς του εμφυλίου 1945 – 1949. Έστω και αυτό θα γυρίσει πρώτα σε εσάς μπούμερανγκ… μιας και εσείς θα έχετε την ποιο άμεση επαφή με τους σουνίτες όπου στην πολιτική χροιά είναι ισλαμοφασίστες, τους αρέσει το αίμα να ρέει και να φαίνεται… αργά η γρήγορα στους αριστερούς κ.λ.π.

      Θα σας δοθεί από τους σουνίτες μια πολιτική επιλογή με θρησκευτικές προεκτάσεις… «η περιτομή στο μόριο, η περιτομή στην καρωτίδα»… και κάπου εκεί θα δείτετην προσωπική σας αλήθεια, θα αρχίσετε δηλαδή να καταλαβαίνετε τι έχετε κάνει, έστω και αν είναι αργά για να διορθώσετε κάτι… αυτό θα συμβεί όταν οι φίλοι σας οι Η.Π.Α. θα σας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ.

      Και εκεί μετά θα δείτε τι ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ.

      Διαγραφή
    4. Και όταν λέω ότι είστε ΚΡΕΑΤΑ κυριολεκτώ!!!Γιατί αυτά τα λαθροόρκς που φέρνεται κατά εκατομμύρια στην Χώρα των Ελλήνων είναι και ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ!!!Δές για να μαθαίνεις και εσύ και άλλοι..γιατί όπως λένε ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

      https://gnomeskepistimi.wordpress.com/2011/07/04/%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83/

      Διαγραφή
    5. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ! ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ! ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ ΤΕΡΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΕΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ! ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΦΕΡΝΩ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΩ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
      ΦΟΥΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Τοιρα ουρε ζαγαρ εκιο στου κομμα τσι κυρα τασιας ουλα την ιδια φατσα εχιτι
      κι ου τσιπουρας σας ελυσε κι του προβλημα μι τσι gay για αυτουνου μπουρεις να λιαζεσαι κι εσυ στσι πλατειες κι αμα σι αρεσει κι καποιους κανι κι ενα συμφουνου συμβιουσης εινι συνταγματικου σου δικαιουμα
      αλλα ουρε ζαγαρ αμα εσυ εισι gay εμενα δεν μι καει αλλα μι θες κι ιγο να μπω στου βαρελι για χαρη σου

      μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ σαιτεμενου που κρενεις κι για φουστης
      αλλα μι τετοιου κομμα ολοι φουστηδες εχουν την ιδια απουψη


      Να μι σχουρνας ουρε ζαγαρ ΛΥΚΙΕ αλλα εφτασι ου κομπους στου χτενι μι τουν φουστη
      γαμω τι φραγκια τ μεσα

      ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΗΣ

      Διαγραφή
    7. Φουστη σας ξερω καλα εσας και το συναφι σας. Τρολαρετε στα διαφορα μπλογκς κατ επαγγελμα. Σας βαζει οχι μονο το κομμα σας αλλα καποιος μηχανισμος ισως με προσωπο ΜΚΟ που πληρωνεται απο Σορρος. Δεν ειναι και δυσκολο δα να βρεθουν τετοιοι μαλακες σημερα να υποστηριζουν αυτες αποψεις , γιατι εχουμε τοσους ομοφυλοφυλους που το ΣΥΡΙΖΑ τους εδωσε αξια και πρεπει να το ανταποδωσουν. Και επειδη ειμαι γυναικα και νιωθω την θυλικη φυση των φουστηδων, καταλαβαινω την αναγκη τους για φιλιες με τους αραπαδες και τους σεξουαλικα πεινασμενους ασιατες. Μονο που δεν θα με χαλαγε αν θα εχουν την καταληξη του ηθοποιου εκεινου που τον εσφαξε ο γεωργιανος φιλος του! Οποτε μας χρειαζονται οι φουστηδες σημερα για να ειναι τα προιυμα θυματα σφαγης των ουνων, που θα πηγαινουν με μεγαλη τους χαρα στο κρεβατι της σφαγης τους. Φουστη μου σε ευχαριστουμε!
      Ελληνιδα

      Διαγραφή
    8. Αγαπητή Ελληνίδα και φίλε Τσιουπάνη, ας αφήσουμε τον σχολιαστή με το "χαρούμενο" ψευδώνυμο, να χαίρεται τις επιλογές του, χωρίς να του επιτιθόμαστε.
      Οι απόψεις του σεβαστές, ακόμα κι αν μας εξοργίζουν. Σαφώς μπορεί να διατελεί συγκεκριμένη "αποστολή" μέσα απ' το διαδίκτυο, μπορεί όμως και να είναι...αυτόκλητος.
      Ο καθένας με τις απόψεις του και τις επιλογές του!
      Προσωπικά δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω στα επιχειρήματά σου αγαπητέ Φούστη, διότι γνωρίζεις τις θέσεις μας και τις απαντήσεις που θα λάμβανες. Εξάλλου δεν μας επέλεξες τυχαία για να σχολιάσεις.
      Σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη, αλλά δεν φαίνεται να πείθεις κανέναν εδώ μέσα!
      Καλή σου τύχη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  7. Δυστυχώς διαπιστώνω πλέον ότι ο συγκεκριμένος ιστοχώρος αρχίζει και γίνεται πολωτικός! Λυπάμαι πολύ καθ ότι ένας διαχειριστής με ευρύτητα πνεύματος και οξυδέρκεια μεγάλη εγκλωβίζεται σ'ενα λαβύρινθο απόψεων και πεποιθήσεων δικών του και των υπολοίπων σχολιαστών, χάνοντας έτσι την ουδετερότητα και την διαύγεια που χαρακτηρίζει τον καταχθόνιο! Τα εξελισσόμενα γεγονότα απογυμνώνουν τις πεποιθήσεις των ανθρώπων και άλλους τους κάνουν μενόμενους ταύρους και άλλους παθητικούς παρατηρητές και μοιρολάτρες.... Κανείς όμως δεν μπορεί να βγεί απο την δίνη των κατευθυνόμενων γεγονόντων, προσπαθώντας με την παρατήρηση και τον προβληματισμό να κάνει ένα βήμα μπροστά....
    Μια παλιά φίλη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή "παλιά φίλη", οι καιροί αλλάζουν και οι εξελίξεις τρέχουν. Κάθε εποχή απαιτεί τις δικές της προσαρμογές. Άλλες οι συνθήκες κάποτε και άλλες αυτές που διαμορφώνονται σήμερα. Η παρατήρηση και ο προβληματισμός, δεν αποτελούν θέση στις εξελίξεις, αλλά διαδικασία που συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε. Αν εννοείς την μετριοπάθεια και την στωικότητα, τα οποία αποτελούν θέση απέναντι στα γεγονότα, τότε θα σου πω ότι οι παρούσες συνθήκες, δεν τις δικαιολογούν πλεον. Ποιός είπε ότι δεν υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες απαιτούν ξεκάθαρη τοποθέτηση και δράση; Η φιλοσοφία και ο σκεπτικισμός, δεν αναιρούν την μαχητικότητα, την δράση και τον πόλεμο, αν προκύψουν ή απαιτηθούν. Σχεδόν όλοι οι αρχαίοι φιλόσοφοι, συμμετείχαν ενεργά στους πολέμους και τις μάχες, ως απλοί οπλίτες. Πιστεύεις ότι δεν ταίριαζε στο ύφος και την πνευματικότητά τους; Απεναντίας, είναι απόλυτα συμβατά. Η θεωρία είναι άγονη αν δεν βρίσκει εφαρμογή στην πράξη. Η "πόλωση" στην οποία αναφέρεσαι, δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά πρόκειται για μηχανισμό που απαιτείται από τις πραγματικές συνθήκες. Όποια υπερβολή, έχει την δική της αναγκαιότητα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις αντίπαλες παρατάξεις οι οποίες οδηγούν στην σύγκρουση. Οι διαδικασίες πριν μια σύγκρουση, είναι αυτές της "ταυτοποίησης" του κάθε εμπλεκόμενου. Από εδώ ή από εκεί. Και δεν μιλάμε για αντιπαλλότητα μεταξύ ομοειδών (Ελλήνων π.χ.) αλλά διαμετρικά αντίθετων πόλων. Αν σε μια επιθετική ενέργεια δεν αμυνθείς, τότε θα πεθάνεις. Εδώ, δεν υπάρχει χώρος για μετριοπάθεια και ανοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ΠΟΛΕΜΑΣ με όλες σου τις δυνάμεις. Αν κάποιοι "Έλληνες" συντάσσονται, ανέχονται ή υποστηρίζουν τον εχθρό σου, τότε τους αντιμετωπίζεις ως προδότες.
    Δεν είναι λοιπόν ότι χάσαμε τον πνευματικό μας προσανατολισμό. Απλά προετοιμαζόμαστε για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται. Αγάπη δεν σημαίνει παθητική στάση στην διαβολή του κακού. Ας μην συγχέουμε την αγάπη με την ανοησία. Η νίκη του Φωτός επί του Σκότους, απαιτεί μάχες σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ των οποίων και στο υλικό. Αφαίρεση ζωης; Ναι, αν είσαι αμυνόμενος σε απρόκλητη επίθεση!
    Συνεπώς, αν ενοχλείσαι από την μεταβολή μας σε πιο ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στις εξελίξεις, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί μόνιμης στωικότητας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ρεαλιστική προσέγγιση δεν σημαίνει αυτομάτως πολεμική διάθεση όπως εσύ υπερασπίζεσαι! Η πολεμική συμπεριφορά έρχεται αφού παρουσιαστούν οι πρώτες πολεμικές συγκρούσεις. Μέχρι τότε απλώς καταγράφεις, παρατηρείς, προετοιμάζεσαι ψυχολογικά- σωματικά και ΑΜΑ έρθει η ώρα είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου και ότι επιτάσσει η συνείδηση σου. Το να προδιαθέτεις όμως καταστάσεις είναι αν μη τι άλλο αφελές και "προφητικό". Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι πολλά γεγονότα επαναλαμβάνονται όμως με άλλης μορφής εξέλιξης. Μην έχουμε τίποτα δεδομένο. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια παλιά φίλη........

      Διαγραφή
    2. @ "Μια παλιά φίλη"

      Γράψατε .."Η ρεαλιστική προσέγγιση δεν σημαίνει αυτομάτως πολεμική διάθεση όπως εσύ υπερασπίζεσαι! Η πολεμική συμπεριφορά έρχεται αφού παρουσιαστούν οι πρώτες πολεμικές συγκρούσεις"

      Και ποιος σας είπε Κυρία μου ότι δεν έχουμε πολεμικές συγκρούσεις η δολιοφθορές η ότι δεν χύνεται ελληνικό αίμα;;;Επειδή ΔΕΝ σας το λένε τα συστημικά Μ.Μ.Ε;;Τον 15άυγουστο του 1940 οι Ιταλοί βύθισαν το ''Ελλη'' στην Τήνο και κανείς δεν υποψιάστηκε (η μάλλον ΔΕΝ ανακοίνωσαν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι σε λίγο θα είχαμε ΠΟΛΕΜΟ) ότι η Ιταλία θα μας επιτεθεί.Οι " περίεργες" πυρκαγιές στα ZUBR στο ναύσταθμο Σαλαμίνας,σκάφη που είναι τα μονά που μπορούν σε 8 ώρες να μεταφέρουν ολόκληρη ελληνική ταξιαρχία πεζοναυτών σε όλη την νησιωτική επικράτεια....είναι μια ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.


      Όταν κάτι κράζει σαν κοράκι,πετάει σαν κοράκι,και έχει φτερά σαν κοράκι...όσο και να λέει ότι είναι ελέφαντας για μένα είναι κοράκι.Έχουμε πόλεμο κυρία μου,όλες αυτές οι ορδές που εισρέουν καθημερνά στην χώρα των Ελλήνων δεν είναι παρά μια ΕΙΣΒΟΛΗ εχθρού πίσω από μια προκάλυψη δήθεν και καλά "ανθρωπιστικής" μάσκας...όταν θα έρθει η ώρα να πέσει η μάσκα τότε θα διαπιστώσετε πόσο δίκιο έχει ο αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ σε ότι σας είπε παραπάνω.

      Επίσης για την "πόλωση" που αναφέρατε .. Πρέπει να καταλάβετε κάτι πολύ σοβαρό… ότι το σώμα σας, λόγο βιολογίας πλανήτη, διαθέτει ένα δεξιό και ένα αριστερό χέρι, και τα 2 τους έχουν από 5 δάκτυλα.
      Το παγκόσμιο πολιτικό πεδίο χρησιμοποιεί ένα πλαστό δυαδισμό , προς όφελος του και σωστά πράττει για τα συμφέροντα του… το ότι αυτός ο δυαδισμός είναι πλαστός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει...από ένα σημείο και μετά,η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ είναι καλή για τον κάτοικο της ΕΛΒΕΤΙΑΣ,εμείς όμως ζούμε σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρώτα στάδια του πολέμου,και αυτά δεν είναι "προφητείες".

      Διαγραφή
    3. Για να ατσαλώσει το σίδερο πρέπει να περάσει μέσα από την "φωτιά"...το πέρασμα μέσα από την "φωτιά" είναι ο τρόπος που δίδαξαν οι θεοί μας (Θέτις και Δήμητρα) για να χαριστεί η ΑΘΑΝΑΣΙΑ....γιατί αν δεν περάσεις μέσα από την "φωτιά" για να καεί η φθαρτή σου σάρκα και να ατσαλώσει το σίδερο...τότε ΔΕΝ θα γνωρίσεις ποτέ την δόξα της Αθανασίας.

      Αυτό για απόψε:

      https://www.youtube.com/watch?v=V7OdI-b61qg


      Διαγραφή
    4. Αγαπητή "παλιά φίλη", οι απόψεις μου είναι οι προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα τεκταινόμενα. Δεν πρόκειται για προφητείες, ούτε και για προδιαθέσεις. Οι εκτιμήσεις μου προέρχονται από γενικές και ειδικές γνώσεις και πληροφορίες, καθώς και από την συνεκτίμηση ιστορικών δεδομένων. Μπορεί βεβαίως να σφάλω και η αλήθεια είναι ότι πολύ θα το επιθυμούσα.
      Αν εσύ έχεις διαφορετική εκτίμηση, θα χαιρόμουν αν το συζητούσαμε.
      Το σκεπτικό μου, ξεκινά με την παραδοχή "όλα δείχνουν πως ....."
      Αυτό σημαίνει εκτίμηση δεδομένων και λογικών συνειρμών. Το μέλλον όμως πολλές φορές μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, αλλά συνήθως είναι προβλέψιμο αν οι πληροφορίες μας είναι οι ορθές.
      Αν λοιπόν η ένστασή σου, εστιάζεται στην παραίτησή μου απ' τις αξίες που εκπροσωπώ, θεωρώ ότι κανείς λάθος.Οι αξίες μου παραμένουν οι ίδιες, αλλά αυτή την φορά βλέπεις μια εκδοχή τους, προσαρμοσμένη στις νεες συνθήκες.
      Όσο λοιπόν για την "ρεαλιστική προσέγγιση", φυσικά και μπορεί να περιλαμβάνει και την πολεμική, αν θέλουμε να μιλάμε για ρεαλισμό. Εκτός και αν πιστεύεις οτι η πολεμική δεν ανήκει στο πεδίο της πραγματικότητας!Παρόλα αυτά, δεν "υπερασπίζομαι" τον πόλεμο, επειδή απλά αναφέρομαι σε αυτόν, εκτός και αν τον θεωρείς λέξη "ταμπού".
      Αυτό λοιπόν που κάνω, είναι ακριβώς αυτό που λες:
      Παρατηρώ, επισημαίνω, καταγράφω και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός πολέμου. Δεν το προκαλώ, δεν το επιζητώ, δεν το επιθυμώ, αλλά είμαι έτοιμος να τον υποδεχθώ, αν και όποτε έλθει.
      Η προετοιμασία όμως, περιλαμβάνει ψυχολογική και σωματική εγρήγορση.
      Τέλος, η ιστορία δεν μας δίδαξε ποτέ ότι οι πόλεμοι σταμάτησαν ή δεν είναι βίαιοι και αιματηροί. Επίσης μας δίδαξε ότι ο αδύναμος και συνάμα απροετοίμαστος, είναι το εύκολο θύμα.
      Εύχομαι να μην συμβεί τίποτε, αλλά δεν μένω εκεί. Προετοιμάζομαι για το χειρότερο και ας μην έρθει ποτέ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή "παλιά φίλη", αν και δεν γνωρίζω πόσο παλιά είσαι (δηλαδή από ποτέ και με ποιό όνομα έγραφες εδώ), οι απόψεις σου έχουν ιδιαίτερο βάρος για μένα, αν όντως είσαι παλιά! Επιβεβαιώνοντας το προσκοπικό ρητό "οι νέοι φίλοι είναι σαν τ' ασημί, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί", η καλοπροαίρετη γνώμη και η κριτική του παλιού φίλου, είναι πολύτιμη!
      Πες μου λοιπόν, ποιά είναι η δική σου άποψη για τα γεγονότα και κάνε την κριτική σου ελεύθερα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή "παλιά φίλη", αν και δεν γνωρίζω πόσο παλιά είσαι (δηλαδή από ποτέ και με ποιό όνομα έγραφες εδώ), οι απόψεις σου έχουν ιδιαίτερο βάρος για μένα, αν όντως είσαι παλιά! Επιβεβαιώνοντας το προσκοπικό ρητό "οι νέοι φίλοι είναι σαν τ' ασημί, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί", η καλοπροαίρετη γνώμη και η κριτική του παλιού φίλου, είναι πολύτιμη!
      Πες μου λοιπόν, ποιά είναι η δική σου άποψη για τα γεγονότα και κάνε την κριτική σου ελεύθερα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. φουστηδες και παλικαρια γιναμε μαλλια κουβαρια ,οπως λεει και ο θυμοσοφος λαος.
    αν νομιζεις φουστη μου οτι σε γενικη εξεγερση των λαθρο εσυ δεν θα κινδυνεψεις εισε για γελια.εκτος και αν υπολογιζεις οτι θα την κανεις μολις αρχισουν τα επεισοδια με κανενα ελικοπτερο για την αγκαλια της μαμας μερκελ.θα μπορουσες ομως να κρεμασεις και μια ταμπελα στο λαιμο που θα λεει...ειμαι αριστερος και σας αγαπαω και να κρατας και μια σακουλα με καροτα να τους δινεις.τοτε ειμαι σιγουρος οτι οχι μονο θα γλυτωσεις αλλα θα περασεις και καλα.αρκετα ομως ασχοληθηκαμε μαζι σου.φιλε μαθητη,ειπες στην αλλη αναρτηση αν εννοουσα αυτο που λες,οχι αλλο πραγμα εννοουσα και πιστευω οτι μονο ο αρμαγεδων καταλαβε.οταν το παλιο και το καινουργιο ειναι το ιδιο αλλα δεν εχεις τα κοτσια να το δειξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΑΥΤΟΙ ήσαν οι Βάρβαροι κι εμείς ...ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"

    Στο Μοριά πιάσαν το καρυοφύλλι τους
    στην Πίνδο το δρεπάνι
    και είπαν πως η ΠΑΤΡΙΔΑ τους
    δεν είναι άλλων μποστάνι .

    Στο Σούλι πιάσαν υψώματα κι άφησαν οικογένεια
    ΠΑΤΡΙΔΑ Θρησκεία ήσαν αυτά
    που άξιζαν τόσο παλιά
    και των ΕΛΛΗΝΩΝ η ανέχεια .

    Ωσάν ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ έβριζε,
    βροντούσε ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
    κι όταν ο Μάρκος ( προπάππους μου ) τους αλύχταγε
    φοβόταν ο Βριώνης .

    Άξεστοι ήσαν όλοι αυτοί και βάρβαροι συνάμα,
    κι ας έκαιγε η εννιάριγη νου και καρδιά αντάμα ,
    τρελοί που σκίσαν ουρανό κι άλλαξαν Ιστορία ,
    για να'ρθουν χρόνια τωρινά με την ....δημοκρατία .

    Βάρβαροι ήσαν όλοι αυτοί και δουλικά σημαίας ,
    που φύσησε ένα πρωινό και πήρε ο αέρας ,
    απλώσαμε τα χέρια μας, κάναμε νέους φίλους ,
    αυτούς που οι προπάτορες βάφτιζαν για γραικύλους .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1951 ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ...

    καντε μια βολτα στην σελιδα κι δειτε ...........

    ΠΗΓΗ: http://www.stoxos.gr/2016/03/1951.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.