Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΘΕΜΑ: Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ιερατεια τιτανομαχια
Μεταφέρεται εδώ η συζήτηση που ξεκίνησε στην προηγούμενη ανάρτηση, μεταξύ των σχολιαστών.
Παράκληση, να είστε σαφείς και απλοί στον λόγο, ώστε να μπορείτε να γίνετε κατανοητοί από οποιοσδήποτε μας παρακολουθεί.
(σ.σ. να σχολιάζετε πάντα στο τέλος των σχολίων και όχι ενδιάμεσα) 



Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Τιτανομαχία-Νεφελοκοκκυγία-Καλυψώ, Λίλιθ-Σελήνη & Ο.Ε.Α., «Νεύρα» Διός-Ενεργειακές Ροές, Επίφυση-η Πύλη των Θαυμάτων, Έλλην & Κάδμειος Ερμής, Καταγωγή των Γεφυραίων 

123 σχόλια:

  1. Κάπου εδώ, θα πρέπει να συμμαζέψουμε λίγο το θέμα μας, διότι κάποιος που διαβάζει θα χάσει την μπάλα με τα άλματα που κάνουμε.
    Στα αρχικά σχόλια λοιπόν, ο Λύκαστρος αναφέρθηκε στην ύπαρξη των δυο αντίθετων ιερατείων (του Σετ και του Ώρου), όπου αυτά συγκρούσθηκαν στην περιοχή της Χαλκιδικής (Σιθωνία). Μιλάμε για την Τιτανομαχία, την διαμάχη Τιτάνων και Γιγάντων. Οι τελευταίοι γεννήθηκαν στις Φλέγρες (Πεδίο της Φλέγρας ή Παλλήνη), όπου ο Αριστοφάνης στις "Όρνιθες" μας παρουσιάζει ως Νεφελοκοκκυγία.
    Η παρέμβαση του ανώνυμου βάζει στο τραπέζι την Καλυψώ, το νησί (Ωγυγία) της οποίας ήταν στην δυτική Μεσόγειο (κοντά στην Ιβηρική) και διαμετρικά αντίθετα με την Ατλαντίδα (η μια μέσα από τις Ηράκλειες στήλες και η άλλη απ΄έξω). Η Ατλαντίδα (Δύρις) και η Ωγυγία ήταν κυκλικές και περιστρεφόμενες, ενώ και οι δύο καταστράφηκαν (καταποντίστηκαν). Σημειώνουμε ότι η Καλυψώ ήταν κόρη του Άτλαντα.
    Η Ατλαντίδα λοιπόν, όπως μας λέει ο ανώνυμος, προέρχεται από τις λέξεις "άτη", "λάας" και "αντί".
    Αντίθετα, από την Ωγυγία ή Δύρις, μπορεί να προέρχεται και η λέξη "οδυρμός", δηλαδή θρήνος και κλάμα!
    Κατά τον καθ. Καμαρινόπουλο, η Ατλαντίδα βρισκόταν στην νοτιοδυτική Ιβηρική χερσόνησο και δεν ήταν νησί. Ανατολικότερα ήταν το νησί της Καλυψούς!
    Όλες αυτές οι τοποθεσίες, μπορεί να αντιστοιχούν σε γεωγραφικές θέσεις, όμως επειδή ότι υπάρχει κάτω, υπάρχει και επάνω, αυτές λαμβάνουν χώρα και σε μεγαλύτερη κλίμακα διαστάσεων, στον διαστημικό χώρο του σύμπαντος, αλλά και το αστρικό πεδίο. Όμως δεν λαμβάνουν χώρα μόνο οι τόποι, αλλά και τα συμβάντα σε αυτούς! Όλα με κλίμακες και ...οκτάβες.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΤΙ Η ΩΓΥΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ? ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΏ , ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ? ΤΟ ΒΡΗΚΑ! ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ "ΙΚΗ" ΑΡΑ "ΥΞΩΣ" ΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΣΑΛΑΤΑ!!!
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΛΑΚΑ! Ο ΟΔΥΡΜΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΤΥΧΑΙΟ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ! ΧΑΧΑΧΑ
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σημαίνει όμως "της είπε ο Ερμής να αφήσει τον Οδυσσέα", φίλε ΜΗ ΩΝ; Τι είδους δεσμά είχε εφαρμόσει στον Οδυσσέα και τι ήταν τελικά ο Οδυσσέας;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Οδύσσεια, και το "οδύσσομαι" παράγονται από το "οδύρομαι" το οποίο αρχικά ήταν "ΔΥΡΟΜΑΙ" όπως και ο "ΔΥΡΜΟΣ" και το "ΔΥΡΕΣΘΑΙ".
    Όλα ταυτίζονται με την απώλεια, συνήθως της πατρίδος.
    Αφού λοιπόν η ΔΥΡΙΣ χάθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέω,μήπως η απέναντι κατεστραμμένη γη βρισκόταν έξω από τον πλανήτη μας;Μήπως ήταν και η ίδια η Σελήνη ή ουράνιο σώμα παρόμοιο;

    http://www.foxnews.com/story/2008/05/09/nasa-earth-may-once-have-had-three-moons.html

    Υ.Γ. Τα χαιρετίσματά μου σε όλους.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχικά πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς ήταν τα ΝΕΥΡΑ του Δία που έκλεψε ο Αιγιπάν ή Παν μαζί με τον Ερμή και γιατί τελικά οι θεοί συγκρούστηκαν για αυτά με τον Τυφώνα.
    Τόσο σπουδαία ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΤΟΡΝΕΥΩ ΔΗΛΑΔΗ ΓΥΡΝΑΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ. Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΡΝΕΥΕΙ ΤΗ ΓΗ. ΧΜΜΜΜ! ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ (ΟΧΙ ΛΟΥΓΚΡΑ!ΧΑΧΑ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΛΙΛΙΘ. ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΡΝΕΥΑΝΕ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ Η ΛΙΛΙΘ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΑΡΑ Η ΛΙΛΙΘ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΝΔΙΚΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!
    ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΦΑΡΑΣΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΕΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΩΡΑ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ? ΜΠΑΑΑΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΡΑΣΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ......!!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο νέος πόλεμος θα γίνει πάλι για τα κρυμμένα "ΝΕΥΡΑ" του Δία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΩΝΥΜΕ "ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΔΙΑΣ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ!!!! ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ? ΕΝΝΟΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΕΣ!!!! ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΥΤΑ? ΕΝΝΟΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΗΩΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΣ

    Έτσι υμνούσαν οι άνθρωποι ήδη από την δεύτερη χιλιετηρίδα π.Χ, την Ηώ την θεά της αυγής.

    «Εισάκουσέ με θεά, που δίνεις το φως στους ανθρώπους, ω Ηώ, ακτινοβολούσα με το κόκκινο λαμπρό φως κι αγγελιοφόρε του ενδόξου θεού, του λαμπρού Τιτάνα. Εσύ είσαι που τη σκοτεινή διαδρομή της νύχτας απομακρύνεις με την εμφάνισή σου στέλνοντάς την στα έγκατα της γης. Εσύ προηγείσαι των ανθρωπίνων έργων, αφού διευκολύνεις τη ζωή των ανθρώπων. Με την εμφάνισή σου ζωογονείται η γενεά των ανθρώπων, διότι κανείς δεν αποστρέφει το πρόσωπό του από εσένα, που είσαι η μεγαλύτερη θεά όλων, απομακρύνοντας το γαλήνιο ύπνο απ’ τα ανθρώπινα βλέφαρα κάνοντας κάθε άνθρωπο να τέρπεται αντικρίζοντας σε, όπως αυτό συμβαίνει σε κάθε ερπετό, σ’ όλες τις οικογένειες των ζώων, των πτηνών και πολλών γενών των θαλασσινών ζώων. Εσύ που οδηγείς συνεχώς τους ανθρώπους δίδοντάς τους την εργασία στη ζωή για να επιβιώσουν. Μακάρι, ω, αγνή και ευτυχή θεά, να καλύψεις με το άγιο φως σου τους μυημένους».

    Όλα τα επίθετα που συνοδεύουν την Ηώ στα αρχαία κείμενα:
    ΑΦΘΙΤΟΣ- ΑΙΓΛΗΕΣΣΑ- ΑΜΒΡΟΤΟΣ- ΑΚΡΟΦΑΝΗΣ- ΑΜΑΙΜΑΚΤΗ- ΑΕΞΙΦΥΤΟΣ- ΑΡΓΕΤΙΣ- ΒΟΩΠΙΣ- ΓΑΝΗΝΑΙΑ- ΓΛΑΥΚΗ- ΔΙΖΥΓΟΣ- ΔΝΟΦΕΡΑ- ΔΡΟΣΕΡΑ- ΔΥΣΩΝΥΜΟΣ- ΕΓΕΡΣΙΜΟΧΘΟΣ- ΕΥΣΜΗΡΙΞ- ΕΥΘΡΟΝΟΣ- ΕΥΠΛΟΚΑΜΟΣ- ΕΚΗΒΟΛΟΣ- ΗΡΙΓΕΝΗΣ- ΘΑΛΕΡΩΠΙΣ- ΘΕΣΠΙΗ- ΘΑΛΑΜΟΠΟΛΟΣ- ΘΕΣΚΕΛΟΣ- ΙΕΡΑ- ΙΠΠΟΤΗΣ- ΚΑΘΑΡΑ- ΚΡΟΚΟΠΕΠΛΟΣ- ΚΥΚΛΑΣ- ΛΑΜΠΕΤΗΣ- ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ- ΛΕΥΚΑΙΝΟΥΣΑ- ΛΙΜΕΝΟΣΚΟΠΟΣ- ΜΟΝΟΠΩΛΟΣ- ΠΟΤΝΙΑ- ΠΟΛΥΝΟΣΤΟΣ- ΠΑΛΙΔΡΟΜΟΣ- ΠΟΛΥΔΕΡΚΗΣ- ΡΟΔΟΕΙΔΗΣ- ΡΟΔΟΠΗΧΥΣ- ΡΟΔΟΠΕΠΛΟΣ- ΡΟΔΟΣΤΕΦΗΣ- ΤΕΡΨΙΒΡΟΤΟΣ- ΤΕΛΕΣΙΜΟΡΟΣ- ΦΑΕΣΙΜΒΡΟΤΟΣ- ΦΑΕΙΝΗ- ΦΑΕΣΦΟΡΟΣ- ΦΑΙΔΙΜΟΣ- ΦΛΟΓΕΡΑ- ΧΡΥΣΟΘΡΟΝΟΣ- ΧΡΥΣΟΠΕΔΙΛΟΣ- ΧΟΡΟΤΕΡΠΗΣ- ΧΕΙΟΝΟΠΕΖΑ- ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ- ΧΡΥΣΗΝΙΟΣ.

    Το ΛΙΛΙΘ δεν υπάρχει πουθενά κύριοι!

    http://www.metafysiko.gr/?p=1203

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ιστορία της θηλυκής ανθρώπινης παρουσίας δεν ξεκινά από την Εύα, αλλά από την Λίλιθ που υπήρξε το πρώτο δημιούργημα του Θεού για να συντροφεύσει τον Αδάμ, και όχι μετά την δημιουργία του Αδάμ, αλλά ταυτόχρονα.

    Ο Θεός είχε ήδη δημιουργήσει όλα τα ζωντανά πλάσματα της Γης διαχωρισμένα σε αρσενικά και θηλυκά και το ανθρώπινο είδος δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Έτσι, το επιστέγασμα της μεγαλειώδους δημιουργίας Του ήταν το ανθρώπινο ζεύγος: Ο Αδάμ και η Λίλιθ, που δημιουργήθηκε ταυτόχρονα. Το ζεύγος ζούσε ευτυχισμένο μέσα στον πανέμορφο κήπο που είχε δημιουργήσει ο Θεός γιʼ αυτούς, μέχρι που ο Σατανάς ήρθε να ταράξει την ηρεμία, διδάσκοντας στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι μονάχα για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση. Η Λίλιθ με την σειρά της διδάσκει το ίδιο στον Αδάμ μα ο Θεός δεν το ενέκρινε, χαρακτήρισε την ερωτική πράξη απαγορευμένη απόλαυση όταν δεν γίνεται για αναπαραγωγή και εξοργισμένος εξόρισε την Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ. Η Λίλιθ περιπλανήθηκε μόνη και καταδικασμένη να μην ξαναδεί τον κήπο της Εδέμ, μέχρι που την ξαναπλησίασε ο Σατανάς, την έκανε γυναίκα του και Αρχόντισσα του Σκότους.

    Στο μεταξύ, ο Αδάμ την νοσταλγούσε και την αναζητούσε. Ο Θεός μην αντέχοντας να βλέπει το πολυαγαπημένο Του δημιούργημα λυπημένο, έστειλε τρεις Αγγέλους να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω. Οι τρεις αυτοί Άγγελοι είναι ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμεγκελάφ.

    Οι τρεις Άγγελοι αναζήτησαν για πολύ καιρό την Λίλιθ, όταν τελικά την συνάντησαν κάπου στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι τότε η Λίλιθ είχε πια ασπαστεί οριστικά τον ρόλο της ως Αρχόντισσα του Σκότους, είχε μεταλλαχθεί σε δαιμόνισσα και είχε μάλιστα γεννήσει πάμπολλα παιδιά με τον Σατανά. Οι τρεις Άγγελοι της ανέφεραν ότι ο Θεός και ο Αδάμ την συγχωρούν και την θέλουν πίσω, μα η Λίλιθ απάντησε με βρισιές. Οι τρεις Άγγελοι απαίτησαν να γυρίσει πίσω, αλλιώς θα έσφαζαν όλα της τα παιδιά. Η απάντηση της Λίλιθ όμως ήταν και πάλι κατηγορηματικά αρνητική, προσθέτοντας μάλιστα κατάρες για τα παιδιά και όλους τους απογόνους του Αδάμ. Έτσι, οι τρεις Άγγελοι τήρησαν την απειλή τους σκοτώνοντας τα παιδιά της και επέστρεψαν στον κήπο της Εδέμ.

    Από εκείνη την στιγμή, η Λίλιθ απέκτησε και τον τίτλο της Παιδοκτόνου, που επιτίθεται στα νεογέννητα μωρά, στις έγκυες γυναίκες που φέρουν αρσενικό έμβρυο καθώς και στα νεαρά αγόρια και τα πνίγει στον ύπνο τους για εκδίκηση.

    Η ιστορία συνεχίζει λέγοντας πως όταν οι τρεις Άγγελοι επέστρεψαν και ανέφεραν στον Θεό το τι συνέβη, Εκείνος για να παρηγορήσει την μοναξιά του Αδάμ, δημιούργησε άλλη μια γυναίκα, την Εύα, που όμως δεν ήταν εξίσου τέλειο δημιούργημα όσο υπήρξε αρχικά η Λίλιθ και ο Αδάμ, μιας και η Εύα δημιουργήθηκε από ένα πλευρό του Αδάμ.

    Τα γεγονότα εξελίχθηκαν κατά την γνωστή πλέον ιστορία του Αδάμ και της Εύας και η Λίλιθ ξαναεμφανίζεται αργότερα στον Κάιν κατά την εξορία του και ζευγαρώνει μαζί του, συνεχίζοντας έτσι το ανθρώπινο είδος, μόνο που πλέον το είδος «μολύνθηκε» από την δαιμονική πλευρά της Λίλιθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσέξτε κύριοι την πορεία της Λίλιθ. Ο Σατανάς-Εωσφόρος της προσέφερε τη Γνώση, ότι το σεξ είναι και για απόλαυση. Αυτό δεν το δέχθηκε ο Θεός, λες και δεν το ήξερε. Ο Θεός επιλέγει την άγνοια για τον άνθρωπο και ο Σατανάς την γνώση, την αλήθεια. Ποιός μεριμνά για το καλό του ανθρώπου;
    Η Λίλιθ, είναι η Περσεφόνη η κόρη της Δήμητρας. Η Δήμητρα είναι η Σελήνη και η Περσεφόνη είναι η Λίλιθ. Είναι δυο δορυφόροι της γης και είναι αγκαλιασμένες σαν μάνα και κόρη. Είναι η αλήθεια που θέλει να σας κρύψει ο Ήλιος! Εύχομαι να αποκαλύψετε την αλήθεια του Εωσφόρου στις συζητήσεις σας και να μάθετε ποιόν υπηρέτησαν στ΄αλήθεια οι Άτλαντες και ποιοι είναι αυτοί που εμφανίζονται ως καλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    Φλόγα, φλόγα Προμηθέως, φλόγα Ελληνική.
    Φλόγα, φλόγα νέας Δόξης, φλόγα Ιστορική.
    Φέγγε δρόμους αρετής και καθήκοντος τιμής,
    δείχνε δρόμους ηθικής π΄ακολουθούμ΄εμείς.


    Επωδός
    Φλόγα, φλόγα, φλόγα, φλόγα, φλόγα Ελληνική.
    Φλόγα, φλόγα που φλογίζεις λευτεριάς πυρσούς.
    Φλόγα, φλόγα ας φωτίσεις σκλάβους αδελφούς.
    Με πυρπολητών δαυλούς κατενίκησες εχθρούς
    και σαν φως πολιτισμού εδίδαξες λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με την καλησπέρα μου, να καλωσορίσω τους παλιούς φίλους που επανήλθαν δριμύτεροι στην παρέα μας. Το θέμα μας, έχει μπει σε μια ωραία ρότα! Δεν έχουμε ξεφύγει, διότι και το θέμα της Σελήνης είναι καίριο, αλλά επίσης και το ζήτημα της τιτανομαχίας και οι "λεπτομέρειες" για την μάχη του Ζηνός με τον Τυφώνα, έχουν επίσης μεγάλη σημασία.
    Η πληροφορία περί δύο δορυφόρων (Σελήνης και Λίλιθ) που ανέφερε το ΜΗ ΟΝ, κυκλοφόρησε πράγματι από τα περίφημα κείμενα τους Ο.Ε.Α., αλλά η γνώση αυτή μας παρέχεται από την αρχαία αστρολογία όπου η Λίλιθ ταυτίζεται με την "Μαύρη Σελήνη", δηλαδή με το μέρος εκείνο της Σελήνης το οποίο παραμένει μη ορατό από τη Γη. Δηλαδή η Λίλιθ κρύβεται πίσω από την Σελήνη, όχι ως ουράνιο σώμα, αλλά ως ψυχικό (κατά την αστρολογία πάντα)! Για την Ο.Ε.Α. βέβαια, η Λίλιθ είναι υπαρκτό ουράνιο σώμα, παρόμοιο με την Σελήνη (Λεβάν) και πρόκειται για γιγαντιαία τεχνητά σκάφη τα οποία αρχικά τέθηκαν σε τροχιά γύρω από την Γη, πριν 24.000 χρόνια. Κυβερνήτης της Σελήνης, ...ποιος άλλος; Ο Γιαχβέ.
    Όταν μιλάμε λοιπόν για θεϊκή τεχνολογία, την οποία υπέκλεψε ο Τυφώνας απ΄τον κυβερνήτη Δία, ίσως και να μην πρόκειται για τεχνολογία όπως την εννοούμε σήμερα, αλλά για ψυχοτονική σε διάδραση με τον Αιθέρα. Η κατοχή αυτής της γνώσης, κυριαρχεί επάνω στον κόσμο των μορφών ΑΠΟΛΥΤΑ!
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε έναν κανόνα:
    Όλες οι αρχαίες μυθολογίες, έχουν τρία διαφορετικά επίπεδα ορθής ανάγνωσης. Υπάρχει δηλαδή ο συμβολικός τρόπος αποκρυπτογράφησης (αποσυμβολισμός), που χρειάζεται την κατοχή "κλειδιών" για να επιτευχθεί.
    Η αναφορά στον Προμηθέα, φέρνει την ανάγκη να διευκρινισθεί η διαφορά του Προμηθέα-Εωσφόρου, από τον Δία. Ποια η διαβολή του Προμηθέα και ΓΙΑΤΙ ενόχλησε τον Δία, δηλαδή την επιθυμία του Θεού για τον άνθρωπο.
    Να σημειώσω ότι το ποίημα του ανωνύμου, με τίτλο "ΦΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" είναι ένα τραγούδι των προσκόπων.
    Τραγουδιέται σε τελετουργικό δρώμενο γύρω από την Πυρά, ενώ ταυτόχρονα ο αρχηγός που φορεί μαύρη μπέρτα διατάζει τους τέσσερις "πυρφόρους" να προσέλθουν στο κέντρο της Πυράς από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Πρόκειται για τεκτονικό τελετουργικό, που εξυμνεί τον Προμηθεά!
    Νομίζω ότι ο αγαπητός Λύκαστρος, πήρε μια καλή πάσα για την συνέχεια... (όπως και οι άλλοι βέβαια)!
    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και για να δώσω λίγο ακόμα έναυσμα, θέτω στο τραπέζι το ερώτημα:
    Γιατί οι Άτλαντες έχασαν την επαφή με την δύναμη που τους έδινε πρόσβαση στο θεϊκό Πυρ; Πως εγκλωβίστηκαν στην Ύλη και γιατί έχασαν την λειτουργία της Επίφυσής τους;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά θα ήταν να σχολιασθεί πρώτα η ιδιότητα του ΔΙΑ και στην συνέχεια να δούμε αν όλα αυτά που αναφέρονται ως Ελληνική Θρησκεία αντέχουν να υποστούν κάποια κριτική.

    Στο "ΒΙΒΛΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Α Λ Φ Α ΔΕ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ" του ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΤΖΕΤΖΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΕΛΊΔΑ 166 ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΌΤΙ

    "...τους βασιλείς γαρ άπαντας 'ΔΙΑΣ' οι πριν εκάλουν"

    Επίσης αναφέρεται ότι

    "...Δία μεν νυν τον ΌΣΙΡΙΝ καλών τον βασιλέα"

    Παρατηρείται εδώ ότι μέχρι και πριν χίλια χρόνια ο ΔΙΑΣ είχε την έννοια του βασιλιά και τίποτα περισσότερο.

    Επίσης ο ΟΣΙΡΙΣ ήταν και αυτός ένας βασιλιάς που είχε ένα συνωμότη αδελφό, τον ΤΥΦΩΝΑ.


    Τώρα το γιατί έγιναν μαλλιά κουβάρια για κάποια ΝΕΥΡΑ είναι και αυτό κάτι που πρέπει να διερευνηθεί όπως και η παρουσία του ΕΡΜΟΥ και του ΑΙΓΙΠΑΝΑ ή ΠΑΝΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η Ο.Ε.Α. αρχικά, αγαπητέ Λύκαστρε, υπήρξε μια ομάδα κάποιων ανθρώπων η οποία δρούσε σε διάφορα επίπεδα (πολυδιαστατικά). Κάποια στιγμή επέλεξε να κοινοποιήσει κάποιες πληροφορίες προκειμένου να προκαλέσει την έναρξη μιας αλυσίδας εξελίξεων. Μέσω αυτής της αλυσίδας, κάποιοι θα αποκαλύπτονταν, κάποιοι θα αφυπνίζονταν και κάποιοι άλλοι θα παραπλανούντο. Έτσι έβαλαν έναν ημιπαράφρονα τύπο από τον Βόλο (Ι. Καραγεωργίου), να αναλάβει την σύνταξη και κοινοποίηση κειμένων, μέσα από ειδική μύηση στην οποία τον υπέβαλαν. Δεν θα αναφερθώ στην μέθοδο νοητικού ελέγχου που χρησιμοποίησαν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί.
    Όσοι είχαν ειδικές γνώσεις και ευαίσθητες "κεραίες", μπορούσαν να διακρίνουν τα αληθή από τα πλαστά στοιχεία των πληροφοριών. Και τότε η αφύπνιση για κάποιους ξεκίνησε. Δεν έχει σημασία τι έγινε με τους υπόλοιπους αποδέκτες και την λοξή πορεία που ακολουθήθηκε στην πορεία. Ήταν και αυτή επιθυμητή και σχεδιασμένη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ σωστά ανώνυμε φίλε (από τα παλιά)! Ας ξεκινήσουμε από τον Δία και τον ρόλο Του Ερμή αρχικά.
    Η άποψη ότι "Δία" αποκαλούσαν κάθε βασιλέα, δεν αποκλείει απαραίτητα την χρήση του ονόματος και για τον υπέρτατο θεό, καθότι υπήρξαν περίοδοι που ο εκάστοτε βασιλιάς είχε ταυτόχρονα και θεϊκό ρόλο (όπως οι Φαραώ) ήταν δηλαδή θεοποιημένοι. Ας μην ξεχνάμε ότι το ίδιο έκαναν και με τον Μ. Αλέξανδρο μεταγενέστερα!
    Άρα Βασιλέας-Θεός (Δίας), ήταν δόκιμο για εκείνη την εποχή.
    Ο Ερμής δώρισε στους ανθρώπους την δια της Επιφύσεως, φώτιση και γνώση.
    Όμως διαισθάνομαι ότι θέλεις να προχωρήσεις παραπέρα στον συλλογισμό του και δεν επιθυμώ να τον ανακόψω.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανιχνεύοντας την ετυμολογία της λέξης "νεύρο",βρήκα ότι στο Ετυμολογικόν το μέγα αναφέρεται ότι ονομάζεται έτσι "παρά το νείσθαι δι'όλου του σώματος".Το ίδιο αναφέρεται και στο λεξικό Σουϊδα.

    Το "νείσθαι" είναι απαρέμφατο του ρήματος "νέομαι" ,που σημαίνει πορεύομαι,έρχομαι.
    Θα μπορούσαμε,ίσως,να πούμε ότι το νευρικό σύστημα του ανθρώπου μοιάζει αρκετά με ένα οδικό δίκτυο.
    Στο μεταξύ το ρήμα "νέομαι" φαίνεται να έχει κοινή ρίζα με το ρήμα "νέω",το οποίο σημαίνει κολυμβώ,δηλαδή πορεύομαι,μετακινούμαι εντός της θαλάσσης.Επομένως έχει σχέση με το υγρό στοιχείο.

    Στην Βεδική παράδοση αναφέρονται δυο θεότητες,που παρουσιάζουν εκπληκτικές ομοιότητες με τον Δία και τον Τυφώνα,τόσον όσον αφορά τις ιδιότητες τους όσο και τα μεταξύ των γεγονότα.Ο ένας είναι ο Vritra,ο οποίος παρουσιάζεται ως ερπετό ή δράκος και προσωποποίηση της ξηρασίας.Ο άλλος είναι ο Indra,ο οποίος παρουσιάζεται ως βασιλιάς των θεών και άρχων του Ουρανού,καθώς και θεότητα των βροχών και κεραυνών.

    Σύμφωνα με την Βεδική παράδοση ο Vritra κρατούσε αιχμάλωτα τα νερά του κόσμου,έχοντας 100 φρούρια.Ο Indra πολέμησε και τελικώς νίκησε τον Vritra καταστρέφοντας τα φρούρια και ελευθερώνοντας τα νερά.

    Εφόσον το θέμα μας είναι η σύγκρουση των δύο ιερατείων,λαμβάνοντας υπόψην τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί έως τώρα,η σκέψη μου με οδηγεί στην υπόθεση ότι κάποτε τα ιερατεία συγκρούστηκαν για τον έλεγχο κάποιων διόδων.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. -".Το ίδιο αναφέρεται και στο λεξικό Σουϊδα. [ΚΥΩΝ]

    -Στο λεξικό Σουΐδα γράφει ότι "ΝΕΥΡΑ μάχης ο πλούτος"

    Παραθέτει μάλιστα απόσμασμα του Πισίδη "...βλέπων μάλιστα και τα ΝΕΥΡΑ της μάχης, τον πλούτον εκρεύσαντα προς τους βαρβάρους"

    Να υποθέσουμε λοιπόν ότι τα ΝΕΥΡΑ είναι ο πλούτος και γι' αυτόν τσακώθηκαν τα δυό ιερατεία;


    Φίλος (από τα παλιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπάρχει και ένα ακόμη του Τζέτζου:

    "Χρυσός τα πάντα κατορθοί, χρυσός ΝΕΥΡΑ πολέμου" [Αλφα, του Ιωάννου του Τζέτζου]


    Φίλος (από τα παλιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εξετάζοντας λοιπόν, αγαπητέ Κύων, τον αποσυμβολισμό των "νεύρων" του Διός που αποκόπηκαν από τον Τυφώνα, βρήκαμε ήδη δυο πιθανές ερμηνείες.
    α) την τεχνολογία (γενετική, ψυχοτρονική)
    β) τον έλεγχο κάποιων διόδων σε κάποια ρεύματα (προφανώς ενεργειακά-τελλουρικά) ή διόδων σε παράλληλα σύμπαντα (κοσμικές διαστάσεις).
    Το πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος τέτοιων ρευμάτων, είναι ευνόητο για κάποιον που "βασιλεύει" ως θνητός ή θεός!
    Να λοιπόν γιατί ο Vritra κρατούσε τα "νερά" φτιάχνοντας 100 "φρούρια" που εμπόδιζαν την ροή τους (έλεγχος), ενώ ο Indra μετά από πόλεμο, τα ελευθέρωσε.
    Αν λοιπόν ο Indra είναι ο Ζεύς και ο Vritra ο Τυφώνας (ή Σετ ή Σατανάς, κτλ), τότε θα πρέπει να ερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο Vritra, ήθελε κλειστούς αυτούς τους διαύλους (διόδους).
    Όταν μιλάμε για ρευστά (ύδατα), αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ενέργειες (που ρέουν).
    Και οι ενέργειες εδώ, δεν είναι απλά οι ηλεκτρονιακές ροές (ηλεκτρική ενέργεια), ούτε και οι μαγνητικές ροές. Είναι η ρεύση του Αιθέρα, δηλαδή της κοσμικής αυτής ενέργειας που κατακλύζει το Σύμπαν και από την οποία σχηματοποιείται η ύλη (prima materia).
    Συνεπώς ο έλεγχος της ροής αυτής (και ενδεχομένως η αποκοπή της), μας αποστερεί από την δημιουργική δύναμη.
    Η Σοφία Βλάχου στο "Βιβλίο" της, το περιγράφει ως "Ελεύθερο Πεδίο Δημιουργίας". Λέει λοιπόν:

    "Το κακό πού εξουδετερώνει το δώρο του Ερμή, είναι ο όφις, η υπογήϊνη ενέργεια του Εωσφόρου.
    «Θα γνωρίσει {ο άνθρωπος} επίσης να σταματήσει το σφύριγμα του δράκοντος, πού βαδίζει κατά γής , και να σβήσει το δηλητήριο των φιδιών πού έρπουν.»
    Υπόσχεται δε πώς ο Ερμής {νούς} έχει μέσα στο σπήλαιό του {το κρανίο του εγκεφάλου}, πλείστα δώρα , αθάνατα και αληθινά , «…τά οποία εκτελούν τά πάντα ταχέως, και όποιος επιτύχει αυτά, είναι ημίθεος και ευτυχής.»
    Μπορεί δηλαδή να έχει πρόσβαση στο Ελεύθερο Πεδίο Δημιουργίας , πού γίνεται Πύλη Θαυμάτων. "

    Λέει λοιπόν, ότι ο δώρο του Ερμή είναι η Επίφυση του εγκεφάλου μας, που ο Όφις θέλει να είναι ανενεργό, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στην "Πύλη Θαυμάτων" από τον άνθρωπο. Να τα "φρούρια"-εμπόδια του Vritra.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να προσδιορίσουμε τότε αγαπητέ φίλε, τι μπορεί να εννοεί με την λέξη "πλούτος" και "χρυσός". Εννοεί το υλικό χρήμα ή κάτι βαθύτερο;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Υπάρχει πράγματι στο λεξικό Σουϊδα το λήμμα "Νεύρα μάχης" που σημαίνει τον πλούτο,καθώς και το απόσπασμα του Πισίδη.

    Αναφερόμουν στο λήμμα "νεύρον".

    Πάντως,με αυτά,θυμήθηκα για τον Ερμή,που λέγαμε,ότι τους σήκωσε το ταμείο και έφυγε κλέφτικα.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Να μη μπερδεύετε τον Ερμή με τον Κάδμο Ερμή Τρισμέγιστο της Αιγύπτου κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας αγαπητέ ανώνυμε, την διαφορά...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Η ανάρτηση από:
      Ανώνυμος31 Μαρτίου 2016 - 11:22 π.μ.

      Να μη μπερδεύετε τον Ερμή με τον Κάδμο Ερμή Τρισμέγιστο της Αιγύπτου κύριοι.

      -----------------------------------------------------------------------------

      Δεν έγινε από εμένα


      Φίλος (από τα παλιά)!


      Διαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θελω να εκφρασω τον θαυμασμο μου για τις συζητησεις υψηλου επιπεδου που κανετε. Μπραβο σας και να συνεχισετε ετσι για να μαθαινουμε πραγματα που δεν θα μαθουμε αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σίγουρα τα ονόματα των αρχαίων θεών φέρουν πολλές έννοιες λειτουργώντας πολυεπίπεδα.

    Αυτό που έχει σημασία,όταν προσπαθούμε να αποσυμβολίσουμε κάποιον μύθο,είναι να ανακαλύψουμε ποια απ'όλες τις ιδιότητες που τους έχουν προσάψει οι διάφοροι ποιητές ή μυθογράφοι,φέρουν τα εκάστοτε ονόματα,ώστε να εξάγεται νόημα από τον μύθο.

    Ίσως σε ένα δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να προσπαθούμε να εξετάσουμε,ποιο νόημα(αν υπάρχουν περισσότερα του ενός) θα μπορούσε να αναφέρεται στο αρχικό γεγονός που στάθηκε έναυσμα για την δημιουργία του μύθου,πάνω στον οποίο πολλές φορές στηρίζονται μεταγενέστεροι οι οποίοι δεν έχουν απαραίτητα άμεση σχέση με την πηγή.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. #Σχετικά με το όνομα ΕΡΜΗΣ.


    Πηγή:

    Ευσεβίου του Παμφίλου: Ευαγγελικής Προπαρασκευής: Λόγοι ΙΕ

    "Αρτάπανος δε φήσιν εν τοις Ιουδαϊκοίς, τους μεν Ιουδαίους ονομάζεσθαι ΕΡΜΙΟΥΘ, ο είναι μεθερμηνευθέν κατά την Ελληνίδα φωνήν ΙΟΥΔΑΙΟΙ, καλείσθαι δε αυτούς ΕΒΡΑΙΟΥΣ από ΑΒΡΑΑΜΟΥ...

    Φίλος (από τα παλιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αρτάπανος μας πληροφορεί επίσης ότι

      "Διά ταύτα τον Μώϋσον υπό των όχλων αγαπηθήναι και υπό των ιερέων ισοθέου τιμής καταξιωθέντα προσαγορευθήναι ΕΡΜΗΝ διά την των ιερών γραμμάτων ερμηνείαν".



      Λίγο δε παρακάτω λέει:

      "...και κατοικισθήναι εν τη πόλη Καϊσάν και τους Σύρους πλεονάσθαι εν τη Αιγύπτω, τούτους δε φησι και το εν Αθώς και το εν Ηλιουπόλει ιερόν κατασκευάσαι, τους ΕΡΜΙΟΥΘ ονομαζομένους.


      Φίλοι σχολιαστές και ερευνητές, τα συμπεράσματα δικά σας, αρκεί να μη σας τρομάζουν.




      Φίλος (από τα παλιά)!

      Διαγραφή
  47. Κύριε φίλε (από τα παλιά) φέρνετε πηγή από τον Ιουδαίο Αρτάπανο και τον θεωρείτε αξιόπιστο; Πρόκειται για έργο γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, που στόχευε στην παραπληροφόρηση των Ελλήνων ώστε να κάνουν τους Ιουδαίους περισσότερο αποδεκτούς στις συνειδήσεις τους. Οι Ιουδαίοι ήταν απεχθείς από τους Έλληνες και ο Αρτάπανος εργάσθηκε ως προπαγανδιστής υπέρ Ιουδαίων. Όμως ο Καδμος Ερμής Τρισμέγιστος, ήταν Ιουδαίος. Διαχωρίστε τον από τον ψυχοπομπό Ελληνα θεό Ερμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. -Όμως ο Καδμος Ερμής Τρισμέγιστος, ήταν Ιουδαίος. Διαχωρίστε τον από τον ψυχοπομπό Ελληνα θεό Ερμή.[Ανώνυμος1 Απριλίου 2016 - 4:44 π.μ.]

    -Ο Κάδμος/Ερμής ήταν Άτλαντας σύμφωνα με τον Λυκόφρονα. Αυτά τα γνώριζε πολύ καλά ο Σωκράτης γι' αυτό ζήταγε από τους νέους της Αθήνας να σπάζουν όπου έβρισκαν το Ερμητικό σύμβολο της εξουσίας των Καδμείων εισβολέων.

    Φίλος (από τα παλιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Οι Κάδμιοι εισβολείς είχαν εισβάλει και στην Αττική φίλε απο τα παλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ 'ΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ.......
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Ερμής σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες θεολόγους ήταν ένας ιερέας στον ναό του Διός και τίποτα περισσότερο.

    "Και τον υπηρετούντα τῳ ιερώ του Διός αμφιθαλή παίδα λέγεσθαι Κάμιλλον, ᾡς και τον Ἑρμήν· ούτως ένιοι των Ἑλλήνων Κάμιλλον απο της διακονίας προσηγόρευον. [383] Πλούταρχος , Νουμά. 61.

    Φίλος (από τα παλιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό όμως που γράφει ο Πλούταρχος δεν μπορεί να πείσει κανένα ερευνητή της Μυθολογίας.

    Σχεδόν κανένας δεν ετυμολογεί τον τίτλο ΚΑΜΙΛΛΟ ή ΚΑΣΜΙΛΛΟ στην Ελληνική γλώσσα.

    Αν δεν γνωρίζαμε ότι ο Ληϊστήρ (ληστής) ΕΡΜΗΣ/ΚΑΔΜΟΥ είχε μεταφέρει (ως Courier, ή Mercury) κάποιο πολύτιμο φορτίο στην Θράκη τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους σύγχρονους πολεμίους του.

    Δυστυχώς επαναλαμβάνω γιά άλλη μιά φορά ο ΕΡΜΗΣ/ΚΑΔΜΟΥ ήταν Ατλάντιος πρόσφυγας άρχιερέας της Ατλαντίδος Μαίας, ήταν δηλαδή ένας Μαίονας παρόμοιος με τους ξακουστούς Μαίονες που μετέφεραν και αυτοί τον πακτωλό τους στην Δήλο.

    Σας βοήθησα καθόλου;

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγαπητό ΜΗ ΟΝ, ο λόγος που ασχολούμαστε με το θέμα του εντοπισμού των λόγων της ρήξης των δυο ιερατείων, είναι επειδή αυτό ορίσαμε ως θέμα συζήτησης.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι μένουμε μόνο εκεί και αδιαφορούμε για το σήμερα! Εξάλλου και εσύ έχεις συμμετάσχει σε ανάλογες συζητήσεις για το σήμερα και το Επέκεινα.
    Αλλά αν δεν ανατρέξουμε στο παρελθόν, δεν θα προλάβουμε το ...μέλλον!

    Αγαπητοί Λύκαστρε, φίλε απ΄τα παλιά (βρες κανένα πιο δόκιμο ψευδώνυμο), Κύων και ανώνυμε, νομίζω ότι θα βοηθήσει την συζήτηση, αν στην παρούσα φάση, αναζητήσουμε ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ του Έλληνα Ερμού και του Κάδμειου-Άτλαντα Ερμού (αν τελικά υπάρχουν).
    Ίσως να το πετύχουμε αυτό, αν οδηγηθούμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για τις διαφορές των δύο Ιερατείων.
    Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Διόνυσος, ο Ήφαιστος, ο Ερμής και ο Ποσειδών, ταυτίζονται με τον Κάδμο και τον Τρισμέγιστο Ερμή;
    Ο Ερμής είχε μητέρα την Μαία, κόρη του Άτλαντα και πατέρα τον ίδιο τον Δία.
    Ένα από τα χαρακτηριστικά του, ήταν η κλοπή! Έκλεψε από τον Ποσειδώνα την τρίαινα, από τον Άρη το ξίφος, από τον Ήφαιστο την πυράγρα, από τον Δία το σκήπτρο, από την Αφροδίτη την θαυματουργό της ζώνη και από τον Άδμητο το κοπάδι με τα βόδια που φύλαγε ο ίδιος ο Απόλλων (παρόμοια περιγραφή υπάρχει και στις Βέδες, όπου ο Πανίς ή Βαλά, κλέβει το ποίμνιο του θεού του φωτός Ίντρα)!

    Η μυημένη στον ερμητισμό και ιδρυτής της Θεοσοφικής Εταιρίας Έλενα Μπλαβάτσκυ, αναφέρει περί της καταγωγής του μύθου του Σατανά:
    "...Ο Σήθ, θεωρούμενος ως απόγονος του Ισραήλ, δεν είναι ειμή απλή μεταμόρφωσις του Έλληνος Ερμού, του Θεού της Σοφίας, καλουμένου επίσης Θωθ, Τατ, Σηθ, Σετ, Στάν, είναι ωσαύτως ο Τυφών, όπως επίσης και ο Άποφις, ο Δράκων ο φονευθείς υπό του Ώρου, διότι ο Τυφών εκαλείτο επίσης και Σετ. Παριστά απλώς την σκοτεινήν πλευράν του Οσίριδος, του αδελφού του, όπως και ο Άγκρα-Μαινγιού (Αριμάν) αποτελεί την μαύρην σκιάν του Αχούρα-Μάζδα (Ωρομάσδου)"

    Από την εποχή του Πλάτωνα και έπειτα, ο Ερμής ταυτίζεται πλέον με τον Αιγύπτιο θεό Θωθ και συμβολίζει τον μέγα αποκαλυπτή της γραφής και του Λόγου. Ταυτίζεται δηλαδή με τον εσωτερισμό και την πνευματικότητα και γι΄αυτόν τον λόγο ιδρύονται όλα τα τάγματα κι οι εσωτερικές σχολές.
    Ας θυμηθούμε εδώ ότι και ο Κάδμος, θεωρείται ότι έφερε το "φοινικικό" αλφάβητο στους Έλληνες!

    Ακόμα και στον χριστιανισμό, το σύμβολο του Ιησού-ποιμένα, αντιστοιχεί στον Ερμή τον κριοφόρο (που κρατά έναν κριό στους ώμους του) που είναι, ο καλός ποιμένας!

    Ο Desarm αναφέρει:
    "Χωρίον τι του Κικέρωνος, φαίνεται υποδεικνύων εις ημάς ότι ο Ερμής, όστις συνεταυτίζετο εν Σαμοθράκη με τον Κάδμον ή τον Καδμίλον (έναν από τους Καβείρους Θεούς) παριστάνετο εις τα μυστήρια της νήσου ταύτης ως εραστής της Περσεφόνης, με την οποίαν καταφλέγετο υπό του πόθου να ενωθεί."

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Τρισμέγιστο Ερμής;

      Μα ο Τρισμέγιστος Ερμής δεν ήταν ούτε άνθρωπος, ούτε θεός, ούτε βασιλιάς, ήταν ....κάτι που δεν μπορεί να προσλάβει ο νους του ανθρώπου. Υπήρξε όμως.

      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
  57. Αγαπητέ φίλε απ΄τα παλιά, σχετικά με τον ΚΑΜΙΛΛΟ ή ΚΑΣΜΙΛΛΟ, διάβασε εδώ:

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B4%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%82

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τι αναφέρει η el.wikipedia.org/wiki:


    Στην ελληνική μυθολογία ο Καδμίλος ήταν ένας από τους μυστηριακούς θεούς Καβείρους στη Σαμοθράκη, τέταρτος στη σειρά που επιπροστίθεται στους «κλασικούς» τρεις. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Διονυσόδωρος, ο «Καδμίλος» δεν είναι παρά μία προσωποποίηση του θεού Ερμή).

    Η ταύτιση του Καδμίλου με τον Ερμή απαντά και στον Καλλίμαχο, όπως αναφέρει ο Σέρβιος. Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά «Καδμίλος ο Ερμής εν Τυρρηνία» (παρόμοια, και ο μεγαλύτερος στην ηλικία Κάβειρος ταυτιζόταν στη Θήβα με τον Διόνυσο). Ο πιο συνηθισμένος τύπος του ονόματος είναι Καδμίλος, συναντάται όμως και ως Κασμίλος, Κασμείλος, Κάμιλλος ή ακόμα και Κάδμος. Κατά τον Ακουσίλαο, ο Καδμίλος ήταν γιος του θεού Ηφαίστου και της Καβειρούς, και πατέρας των υπόλοιπων Καβείρων και των τριων Καβειρίδων Νυμφών. Πολλές φορές αναφέρεται ως γιος του Καδμίλου και ο μάντης Πρύλις της Λέσβου.

    Απεικονίσεις του Καδμίλου-Ερμή αναγνωρίζουν μερικοί αρχαιολόγοι σε αναθηματικά ανάγλυφα της Κυβέλης πάνω στη ζωφόρο του βωμού της Περγάμου, καθώς και σε ανάγλυφα της Σαμοθράκης.


    -Εντάξει όλα αυτά αλλά κανένας δεν μας ετυμολογεί τό προσωνύμιο ΚΑΔΜΙΛΛΟΣ. Εκεί είναι όλο το μυστικό.

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, όπως και οι Θεοί, είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και όχι πρόσωπα, φυσικά! Είναι ΥΠΑΡΚΤΟΙ διότι είναι η ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ νομοτέλεια της κοσμικής λειτουργίας. Ο Ερμής το Τρισμέγιστος ως κατάσταση, διήρκεσε χιλιάδες χρόνια αγαπητέ φίλε.

    ΚΑΔΜΙΗΛ= (εβραϊκά) "Η ανατολή του Θεού". Στην εβραϊκή Καββάλα, είναι το δαιμόνιο της Αφροδίτης.
    ΚΑΔΜΙΛΟΣ= (ελληνικά);;;;

    Αδυνατώ να το ετυμολογήσω ικανοποιητικά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, τώρα κάτι μου λες, χαχα με το σταγονόμετρο σου τα βγάζουμε.

      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
  60. Επειδή το θέμα με τον Κάδμο και τους Γεφυραίους είναι άκρως ενδιαφέρον, ας δουν και οι άλλοι αναγνώστες την διχογνωμία που επικρατεί.

    Γεφυραίοι..... ένα ξεδιάντροπο μύθευμα
    Πρώτα έρχεται η αδιάντροπο κοροϊδία από ημεδαπούς ...; ...; Σχεδόν οι περισσότεροι έχουμε πέσει θύματα. Δώστε προσοχή για να ξελασπώσουμε:



    Η κατάφωρη κοροϊδία .οπως βρέθηκε και δεν είναι η μόνη

    «Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. ΑΙΩΝΙΟΣ ΞΕΝΟΣ, ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Σ' ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΑΝ ΕΡΠΕΤΟ, ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΗ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ, ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
    ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. ΕΦΥΓΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΫΣΗ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΙΨΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΫΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.
    ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ, ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ, ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΚΑΡΑΒΙΕΣ, ΕΤΡΑΒΗΞΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ. ΕΦΘΑΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΚΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗ ΔΥΤΙΚΟΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ ΣΑΝ ΜΟΝΟΘΕΪΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ. ΤΗΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΑΝ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΦΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΑΚΕΣ, ΟΧΙ ΠΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΙ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΩΝΟΜΑΣΘΗΚΕ ΕΥΟΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. ΟΣΟΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΟΝ ΑΠΙ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΑΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ (=ΤΑΥΡΟΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΝΟΜΑΣΑΝ ΚΑΔΜΕΙΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΕΝΑΪ ΚΑΙ ΕΤΡΕΜΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΑΛΟΥΝΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΧΒΕ (=Ο ΘΕΟΣ) ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΕΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΔΙΟΛΟΥ ΤΗ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΕΦΥΡΑΙΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ "ΈΒΕΡ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ.
    ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΟΣ, ΑΦ΄ΟΤΟΥ Ο ΘΗΣΕΥΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΗ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΙ ΒΟΙΩΤΟΙ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΜΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΦΥΡΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑΝΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΝΟΜΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΒΟΙΩΤΙΑΝ. ΟΙ ΚΑΔΜΕΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΙΑΟΝΩΝ (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΩΝΑΣ) ΕΙΧΕ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ. ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΕΝΕΣΘΕΥΣ ΤΟΥ ΠΕΤΕΩ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΪΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΚΕΚΡΟΠΟΣ. ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΕΝΕΣΘΕΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟN. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ. ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΗ; . ΟΣΟΙ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ ΗΣΑΝ ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΟΙ, ΚΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΕΣ, ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΦΕΛΛΑΧΙΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΕΙΑΣ ΗΣΑΝ ΧΑΛΚΕΙΣ, ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΙ, ΚΑΡΡΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΗ ΛΟΙΠΟΝ;
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΟΙΩΤΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΕΣΘΕΥΣ ΝΑ ΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΣΑΝ "ΗΜΙΠΟΛΙΤΕΣ" ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΤΟΤΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΘΗΣΕΥΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΕΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΗΤΟΝ ΟΡΟ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΕΦΥΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΤΡΕΙΑΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΩΡΗΘΗ. ΦΙΛΕΡΓΟΙ, ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΕΚΤΙΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΚΑΜΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΚΑΙ ΩΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ "ΜΕΛΤ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΙΤΗ. ΣΤΗ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΠΗ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ".
    ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ. ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΣΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΡΝΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΑΓΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ. ΚΟΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ ΕΔΙΑΛΕΞΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ, ΤΟ ΕΜΑΝΤΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΩΝΟΜΑΣΑΝ "ΑΛΚΕΔΑΜΑ" ΔΗΛΑΔΗ "ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ". ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ.
    ΕΚΟΨΑΝ 12 ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΛΚΕΔΑΜΑ" ΤΟΥΣ. ΟΙ 12 ΑΥΤΕΣ ΕΛΗΕΣ ΩΝΟΜΑΣΘΗΚΑΝ "ΜΟΡΙΕΣ". ΕΠΕΙΔΗ "ΜΟΡΙΑ" ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΦΥΤΕΨΕ Η ΑΘΗΝΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΤΟΥΣ. Ο ΑΛΚΕΔΑΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ 12 ΕΛΗΕΣ, ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΘΗΚΕ ΣΑΝ ΤΕΜΕΝΟΣ. ΕΚΕΙ ΕΣΤΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΗΧΗΣΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Η ΦΩΤΟΒΟΛΟΣ ΔΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ.»

    ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ - "ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ"



    ΠΗΓΗ http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=5267

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία αυτά τα παραμύθια αλλά οι Καδμείοι ήταν διάσπαρτος λαός (Σπαρτοί) και όχι Εβραίοι αποκλειστικά.
      Μη ξεχνάμε ότι λάτρευαν την ΟΓΓΑ την οποία ο παραπάνω συγγραφέας ούτε καν αναφέρει.


      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
  62. Η ιστορική παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!! Καμία σχέση δεν είχαν οι Εβραίοι (βάρβαροι όντες που έκαναν 40 χρόνια ψάχνοντας να βρούν την γή της επαγγελίας και όταν έβλεπαν την θάλασσα τους έπιανε ναυτία) με τους Έλληνες και καμία έξωθεν εποίκηση δεν έγινε στον Ελλαδικό χώρο, πλην των επαναπατριζομένων Αιγαιακών (Ελληνικών) φύλλων. Όλη αυτή η παραμυθολογία περί Γεφυραίων Φοινίκων οφείλεται στην λαθεμένη αν όχι σκόπιμη πληροφορία του Ηροδότου, ο οποίος δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητά του στα παλαιότερα των Περσικών πολέμων γεγονότα. Άλλωστε για τις ανακριβείς αυτές πληροφορίες του, ο Πλούταρχος έχει γράψει ειδικό βιβλίο με τίτλο "Περί της Ηροδότου κακοηθείας". Οι Γεφυραίοι δεν ήταν αλλόφυλλοι αλλά καθαρό και πανάρχαιο Βοιωτικό γένος, όπως μας πληροφορεί ο Εκαταίος ο Μιλήσιος και ο Στράβων αναφέροντες:
    "ΓΕΦΥΡΑ: πόλις Βοιωτίας, τινές δε τους αυτούς είναι και Ταναγραίους φασίν, ως Στράβων ΙΧ 2, 10 και Εκαταίος. Αφ ού και Γεφυραία η Δηώ".. ..
    "και ΓΡΑΙΑ δ' εστ' τόπος Ωρωπού πλησίον και το ιερόν του Αμφιαράου και του Ναρκίσσου.. ... τινές δε τη Τανάγρα την αυτή φασιν, Ποιμανδρίς δ' εστιν η αυτή τη Ταναγρική, καλούνται δε και Γεφυραίοι οι Ταναγραίοι.."
    Αλλά για μία πλήρη επί του θέματος γνώση παραθέτω τις δύο παρακάτω αξιόλογες και πλήρεις στοιχείων αναλύσεις, έτσι ώστε, αφού αποκτήσουμε την σωστή άποψη επί του παρόντος, να μην αναπαράγουμε άκοντες τα παραμύθια που συγκεκριμένοι κύκλοι προωθούν και έχουν φθάσει μάλλιστα να διεκδικούν ως εβραίους και τους Λακεδαιμονίους!!!
    Μεγιστίας.

    Οι αποδείξεις που αποδεικνύουν την πλεκτάνη . Να τελειώνουμε με αυτό το πρόβλημα

    http://www.tetraktys.org/greg/mid%20gefyraioi27.htm

    http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5569.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Απλώς τα βρήκα εδώ σε μία πρώτη αναζήτησή.
    http://diaelefsis.pblogs.gr/2012/09/gefyraioi-ena-xediantropo-mythefma.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν είναι όμως παράξενο να είναι η Ανατολή του Ηλίου και συγχρόνως το δαιμόνιο της Αφροδίτης;

    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο ερχόμενος εξ Ανατολών φέροντας μαζί του την λατρεία της Αφροδίτης;

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μα ο Τρισμέγιστος Ερμής δεν ήταν ούτε άνθρωπος, ούτε θεός, ούτε βασιλιάς, ήταν ....κάτι που δεν μπορεί να προσλάβει ο νους του ανθρώπου. Υπήρξε όμως.[φίλος(από τα παλιά)].

    Υπήρξε όμως λες,αγαπητέ φίλε(από τα παλιά),πράγμα που σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει κατά την γνώμη σου.

    Αν το όνομα "Ερμής" παράγεται από το "Haram",που σημαίνει ναός,και σημαίνει "Ιερέας",τίτλος ο οποίος ταιριάζει και με τις ιδιότητες του Ερμή,τότε ο Τρισμέγιστος Ερμής μήπως θα μπορούσε να είναι τρεις πολύ μεγάλοι ναοί;
    Το θέμα είναι τι εννοούμε όταν λέμε ναοί σε αυτήν την περίπτωση.Η ρίζα της λέξεως σχετίζεται λογικά και με την ναυν.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σςςς... κρύβε λόγια. χαχαχα

      Φίλος (από τα παλιά)

      Διαγραφή
  67. Με αυτά που λέει ο Ανώνυμος @ 2 Απριλίου 2016 - 2:29 π.μ. πετυχαίνει το ίδιο, δηλαδή να ελληνοποιήσει τους εβραίους της αρχαιότητας. Εκτός από τον Ηρόδοτο υπάρχουν και άλλες πηγές για τους Γεφυραίους και Ταναγραίους. Έτσι κουκουλώνουμε αλήθειες, γιατί, τι έχουμε να φοβηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΛΥΚΙΕ όπως κατάλαβες, ο "μέγας διδάσκαλος" από τα παλιά, ξαναπροσγειώθηκε με την παρέα του και όλο το ύφος αυθεντίας και ειρωνείας που είχε!! Καλώς τους δέχτηκες, εγώ αποχωρώ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε, γνωρίζω ποιός είναι ποιός. Ουδέποτε όμως απέκλεισα κανέναν για το ύφος και την προσωπικότητά του, ούτε βέβαια για τις απόψεις του. Η συζήτηση που διεξάγεται εδώ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται και αυτό οφείλεται στους σχολιαστές.
      Αλλά αναφέρεσαι σε εμένα και τους άλλους, χωρίς να μας δείχνεις το δικό σου στίγμα (ψευδώνυμο) αφού προφανώς, είσαι και εσύ παλιός-ά!
      Αν αποχωρείς θέτοντας τον εκβιασμό "ή εγώ ή αυτοί", χωρίς να μας γνωρίζεις το ποιός-ά είσαι, τότε δεν έχω παρά να σου ευχηθώ, καλό ταξίδι!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι ειρωνικός. Πασχίζει να βρει την άκρη της δημιουργίας του κόσμου, κι αυτό γίνεται καλύτερα όταν υπάρχει ομάδα. Όταν συνεργάζονται πολλοί νόες. Το κάνει σαν παιγνίδι για να μην είναι βαρετή η έρευνα και σίγουρα είναι καλύτερος μαθητής γιατί διαβάζει πολύ. Χρειάζεται τον Λύκιο για να κάνει το αυστηρό του ξεσκαρτάρισμα αλλά και όλους όσους βρίσκονται σ' αυτήν την βαθμίδα αναζήτησης. Και είναι κάποιοι εδώ.

      Διαγραφή
    4. Όλοι εδώ μέσα, αγαπητέ Ανώνυμε, πασχίζουμε να βρούμε την άκρη με την δημιουργία του κόσμου. Όπως ορθά λες, η αναζήτηση εδώ, γίνεται συλλογικά και μοιραζόμαστε απόψεις και γνώσεις. Αλλιώς ο καθενας θα τα κράταγε για τον εαυτό του, στο ...σπίτι του. Η συλλογικότητα όμως αυτή, πρέπει να διέπεται από ισοτιμία και αλληλοσεβασμό.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  68. Αγαπητέ φίλε από τα παλιά (βρες ένα ψευδώνυμο ή επανέφερε το παλιό), δεν μου "βγάζετε κάτι με το σταγονόμετρο", ούτε με "περνάτε" από εξετάσεις. Κάνουμε διάλογο επί ίσοις όροις. Αν νοιώθεις διαφορετικά, θα σε αφήσω να μονολογείς. Εδώ όμως προάγουμε τον ισότιμο διάλογο και δεν αναγνωρίζουμε ρόλους δασκάλου και μαθητών.
    Θέλω λοιπόν λίγη προσοχή στις διατυπώσεις, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό εννοώ και 'γω. Δεν είναι κατι σαν παιχνίδι αυτός ο τρόπος. Το παιχνίδι πρέπει να διασκεδάζει όλους και όχι μόνο έναν, γιατί αν οι άλλοι παρεξηγούνται τότε δεν είναι καλοπροαίρετο παιχνίδι αλλά είναι κομπλεξισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μάλιστα!Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους λόγους, παλιοί σχολιαστές που υπέγραφαν με συγκεκριμένο ψευδώνυμο, τώρα επιλέγουν να γράφουν ανώνυμα. Όμως, θα τους προέτρεπα να ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές τους και να εκδηλωθούν άφοβα. Παρόλα αυτά όμως, έστω και έτσι αν συνεχίσουμε, θα πρέπει να εγγυηθούμε για τον αλληλοσεβασμό και το καλό επίπεδο των διαλόγων μας. Για αυτό, είμαι βέβαιος και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ως γνωστόν λοιπόν, της ανατολής του Ηλίου προηγείται η ανατολή του πλανήτη Αφροδίτη (ο γνωστός Αυγερινός). Το φως της Αυγής, ανήκει στην Αφροδίτη την Ουρανία (υπάρχει και η Πάνδημος).
    Η καταγωγή της Αφροδίτης όμως, είναι φοινικική-σημιτική και ταυτίζεται με την Ιστάρ.
    Η λατρεία της λοιπόν, προέρχεται από την Ανατολή και ο συνδυασμός του φωταυγές και των Σεληνιακών θεοτήτων, μας οδηγεί σε σκέψεις...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σχετικά με το άρθρο του Ανώνυμου για τους Γεφυραίους, θέλω να τονίσω ότι απουσιάζει η ανάλυση της καταγωγής των Βοιωτών, από τον Κάδμο και την (συμβολική αλλά και ρεαλιστική) ιστορία με τους Σπαρτούς!
    Το επιχείρημα ότι οι Γεφυραίοι είναι οι πανάρχαιοι(!) Βοιωτοί-Ταναγραίοι, δεν μας βοηθά να μάθουμε την προέλευσή τους...
    Εκτός και αν ο Κάδμος ήταν ...Έλληνας!
    Και βέβαια αν κατά συνέπεια τα Καβείρια Μυστήρια, Ελληνικά...
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ενώ εσείς ψάχνετε να βρείτε την πηγή του κακού, θεωρείτε τον εαυτό σας ανήκοντα στο καλό. Για ψάξτε να δείτε γιατί συμβαίνει αυτό, κύριοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΣ ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΘΥΝΑΤΕ ΠΟΛΥ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ Ή ΕΝΑΣ ΕΡΜΗΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΟΙ ΒΟΙΩΤΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΦΟΙΝΙΚΕΣ Ή ΑΤΛΑΝΤΕΣ Ή ΕΒΡΑΙΟΙ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!!
    ΚΟΙΝΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΛΑΤΑ Η ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ.
    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Φοβάμαι οτι υπάρχει μια συγκεχυμένη πηγή γνώσεων, απ'οπου ο καθένας προσπαθεί να προβάλει και να τεκμηριώσει τις δικές του θέσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνδετικός κρίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΑΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ? ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΡΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΧΑΧΑΧΑ!! ΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΞΕΡΟΛΙΣΤΙΚΟ ΥΦΑΚΙ....
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Φοβάμαι οτι υπάρχει μια συγκεχυμένη πηγή γνώσεων, απ'οπου ο καθένας προσπαθεί να προβάλει και να τεκμηριώσει τις δικές του θέσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνδετικός κρίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Η σύγκρουση των δυο ιερατείων. Να διευκρινίσουμε ποια είναι αυτά, γιατί έτσι όπως πάει θα βγάλουμε όλο το ελληνικό πάνθεον, φοινικικό! Αλήθεια, ξέρετε ποιά ηταν η παλιά θρησκεία των Ελλήνων πριν το Δωδεκάθεο και πριν την Διονυσιακή (ορφική); Αν απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα, τότε ίσως να βγει μια άκρη για να χαρεί και ο ΜΗ ΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτό είναι θέμα ηθικής, υποκειμενισμός. Στον αντικειμενισμό οι έννοιες είναι ευδιάκριτες. Κακό είναι η καταστροφή της δημιουργίας και η κατάργηση των νόμων.
    Πριν την λατρεία του Κρόνου ποια θρησκεία υπήρχε; Ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Δεν υπήρχε θρησκεία ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ!! Υπήρχε ελεύθερη φιλοσοφία. Αλλά τότε ήταν άλλη ανθρωπότητα.
    Θρώσκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Εκεί στην Balaclava Road και πέριξ, το 45% των κατοίκων είναι Άτλαντες. Τυχαίον;
    Θρώσκων (αναπηδών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!Μ΄ΑΡΕΣΕΙΣ ΛΥΚΑΣΤΡΕ!! ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙΣ"!!! ΜΗΠΩΣ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ?
    ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΞΑΝΑΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ, ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΝΩΝΥΜΕ!
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ...με βάζεις σε σκέψεις κ. Θρώσκων. Όπου και αν βρίσκεταικανείς στην Μελβούρνη, η ένδειξη είναι αυτή η περιοχή που είναι 100% από αυτούς. Λες να φιλτράρουν τα πάντα απ' εκεί;

    'Oταν ήμουν στο Williamstown (Δυτικά) έδειχνε αυτή την περιοχή. Τώρα που είμαι στο Pascoe vale (Βόρεια) πάλι την ίδια περιοχή δείχνει.
    Μιά δυό φορές μόνο έχει δείξει Bundoora (Βόρεια).

    Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο.


    Φίλος (από τα παλιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δεν ξέρω, μάλλον ύποπτον μου φαίνεται και μένα!
    Θρώσκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αγαπητοί φίλοι, βλέπω ότι ήδη ξεπεράσαμε τα 100 σχόλια και η συζήτηση άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον σας.
    Απολογιστικά, δεν θεωρώ ότι καταφέραμε να ξεδιαλύσουμε πλήρως τις διαφορές των δυο ιερατείων και να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το ποιοί εκπροσωπούν το ένα ή το άλλο.
    Καταφέραμε όμως να προβληματιστούμε και να αναδείξουμε τα αδύνατα σημεία των επιχειρημάτων μας.
    Θα επανέλθουμε εν καιρώ στο θέμα, όταν θα εμπλουτίσουμε περισσότερο τις γνώσεις μας μέσα από τους μελλοντικούς διαλόγους μας.
    Για επόμενο θέμα ανάρτησης, προτείνω την μεταφορά μας στο σήμερα. Να εντοπίσουμε δηλαδή πίσω από ποιές εκδηλώσεις βρίσκεται το ένα και από ποιές το άλλο ιερατείο. Να ανακαλύψουμε δηλαδή, πως θα αναγνωρίζουμε την προέλευση των καταστάσεων που υπάρχουν και εξελίσσονται σήμερα, ώστε να μην παγιδευόμαστε στην πλάνη τους. Άλλη πρότασή μου, είναι η διερεύνηση στον εαυτό μας, ώστε να αντιληφθούμε από ποιό ιερατείο προέρχεται η γονιδιακή μας ταυτότητα και ο ψυχισμός μας, αλλά και τι δυνατότητες υπάρχουν για να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας (άσχετα να "το πεπρωμένον φυγήν αδύνατον")...
    Προτείνετε και εσείς την δική σας πρόταση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Την καλημέρα μου αγαπητέ ΛΥΚΙΕ

    Για επόμενο θέμα ανάρτησης,ίσως θα ήταν καλό να δούμε ποιο Ιερατείο κρύβεται πίσω απο Ν.Α.Τ.Ο, C.I.A ,N.S.A μια και οι αποφάσεις που παίρνουν εκεί αφορούν ΑΜΜΕΣΑ την πατρίδα μας,και τα γεγονότα που γίνονται στο εδώ και τώρα ....παράδειγμα:

    Το 1985 στο Λάνγκλεϊ της πολιτείας Βιρτζίνια, στα κεντρικά της C.I.A. γινόντουσαν επίσημα σχέδια επί χάρτου για το νέο Κουρδικό κράτος…..αλλά και για τον διαμελισμό και ισλαμοποίηση της Ελλάδος.Βέβαια κάποιοι τα έλεγαν ΠΡΙΝ χρόνια...αλλά ποιός τους άκουγε τότε;;;

    "Περιορισμός της ελληνικής επικράτειας νοτίως της Κατερίνης και δυτικά της της Εύβοιας!… Κατοχή εκτεταμένων ελληνικών εδαφών στην δυτική Θράκη και στην Μακεδονία!… Κατοχή των ελληνικών νησιών του Αιγαίου! Αυτά αποβλέπουν τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Ανώτατου Συμβουλίου Αμύνης της γειτονικής χώρας»… Κυριάκου Διακογιάννη – Πωλείται Πατρίς – σελ. 10, εκδ. Γ. Λαδιάς, 1977.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΒΓΑΛΕΣ ΛΥΚΙΕ, ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΥΠΜΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΤΛ. Ε, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ!!! ΧΑΛΚΙΔΑ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΙΟΤΙΑ, ΑΡΓΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΘΡΑΚΗ, ΚΡΗΤΗ, ΚΥΠΡΟ, ΣΠΑΡΤΗ, ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ? ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΜΑΝΑΡΙΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ ΜΑΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ "ΑΛΛΟ" ΙΕΡΑΤΕΙΟ? ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΕΚΡΟΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΦΙΔΙ ΑΡΑ ΑΤΛΑΝΤΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ? ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ, ΟΛΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΔΩ? ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΛΥΚΙΕ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι, Λύκαστρε και ΜΗ ΟΝ. Βλέπω ότι ήδη φίλε Λύκαστρε μπήκες βαθιά και ζωηρά στο επόμενο θέμα μας, που ...καίει! Αγαπητό ΜΗ ΟΝ, οι απλές αλλά έξυπνες σκέψεις σου, τελικά μας είναι χρήσιμες. Σίγουρα θα πάρεις τις απαντήσεις σου, εν καιρώ. Οι διάλογοι εδώ, μας κάνουν να αναθεωρούμε απόψεις, να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και τελικά να κατακτούμε κάθε φορά και ένα ανώτερο σκαλοπάτι προς την Αλήθεια. Έτσι είναι, ουδείς γεννήθηκε σοφός και παντογνώστης. Ζούμε για να μαθαίνουμε και εδώ έχουμε μια ωραία ευκαιρία, να συνθέτουμε γνώσεις. Μην ξεχνάς και το ρητό " έν είδα, ότι ουδέν είδα"! Όσο περισσότερα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε την άγνοιά μας και την απεραντοσύνη της γνώσης που υπερβαίνει τον άνθρωπο...
    Αφού λοιπόν συμφωνείτε, ξεκινώ νέα ανάρτηση, με το νέο θέμα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Αγαπητό ΜΗ ΟΝ, για να βοηθήσω λιγάκι (πιστεύω πως θα συμφωνήσει και ο αγαπητός Λύκαστρος), δες την εικόνα αυτή:
    http://2.bp.blogspot.com/-Eq7sRiYQqXY/UqL8X-icNnI/AAAAAAAAPo0/Gid6sYyxa6s/s640/11-861114fc6d.jpg

    Ελπίζω πως θα καταλάβεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΟΜΩΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ , ΓΙΑΤΙ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΛΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΛΥΚΙΕ ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ.....
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΤΛΑΝΤΕΣ. ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΛΑΝΤΩΝ? ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ'ΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ?ΚΑΙ Ο ΚΑΔΜΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΨΥΧΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΥΚΑΣΤΡΑΚΟ ΜΟΥ! ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΗΤΑΝ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ? ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ Ή ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ? Ή ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Αγαπητέ Λύκιε,θα ήθελα να πω πως,δεν πιστεύω ότι το παρόν θέμα έχει χάσει το ενδιαφέρον που είχε και ελπίζω αυτό να εκφράζει και τους υπόλοιπους σχολιαστές.

    Έχουν κατατεθεί κάποια στοιχεία,των οποίων ο σχολιασμός προαπαιτεί ενδελεχή έρευνα κάποιων πηγών και φυσικά σκέψη.Εγώ προσωπικά εδώ και 4-5 μέρες έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα.Δεν έχω σχολιάσει ακόμη,διότι δεν μου αρέσει να εκφράζω αβασάνιστα κάποια άποψη.

    "Η βραδύπους βουλή μεγ'αμείνων.η δε ταχεία αιέν εφελκομένη την μετάνοιαν έχει".

    Βεβαίως,συμφωνώ μαζί σου ότι μπορούμε να επιστρέψουμε αργότερα στο θέμα έχοντας μελετήσει περισσότερο.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Αγαπητέ Κύων, φυσικά και το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει, αντίθετα θα 'λεγα μόλις το ανοίξαμε! Δεν είπα λοιπόν ότι θα θέμα δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά ότι οι συνομιλητές "φαίνεται" να έχασαν το ενδιαφέρον τους. Όμως έχεις δίκιο σε όσα είπες.
    Είναι αλήθεια ότι ο χώρος των σχολίων έχει κάποιους περιορισμούς και ιδιαιτερότητες.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας διαβάζουν πολλοί άνθρωποι, κι ας μην σχολιάζουν. Ένα κατεβατό από 100+ σχόλια, με δυσνόητο περιεχόμενο, αρχίζει να γίνεται αποθαρρυντικό σε κάποιον που θα θελήσει να κοινωνηθεί στους διαλόγους μας.
    Δυστυχώς υπάρχει μια ροή σχολίων, που έχει μια ταχύτητα, όχι υπερβολική μεν, αλλά λογική. Έτσι, είναι ας πούμε αναγκαίο να γράφει κανείς τακτικά, ώστε να προλαβαίνει την εξέλιξη.
    Αυτό βέβαια υποβαθμίζει ποιοτικά το επίπεδο της συζήτησης για δυο λόγους:
    α) γιατί η ροή αναγκάζει τους σχολιαστές να απαντούν γρήγορα, άρα πρόχειρα και με λάθη, και
    β) γιατί δεν προλαβαίνει ο σχολιαστής να ερευνήσει από τις πηγές του με την αναγκαία άνεση χρονου, αφού δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να ασχολούνται ολημερίς με τον Καταχθόνιο Δαίμονα.
    Πάντως παρόλα αυτά, η κουβέντες αυτές μας βαζουν όλους στην ερευνητική διαδικασία και να ψάχνουμε τα κιτάπια μας, πριν τοποθετηθούμε.
    Κι εγώ προσωπικά, όπως και όλοι σας, ξοδεύουμε πολύ χρόνο διαβάζοντας, πριν απαντήσουμε. Είναι μια ωραία ώθηση για έρευνα.
    Σίγουρα λοιπόν θα επανέλθουμε, αλλά ούτως ή άλλως και το καινούργιο μας θέμα, είναι σχετικό με το παρών. Μπορείς να τοποθετηθείς για ότι καινούργιο βρήκες, είτε εδώ είτε στο νεο μας θέμα!
    Τελος, χαίρομαι αφάνταστα για το ερευνητικό και υψηλό επίπεδο των συνδαιτυμόνων μας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ερμής = 353

    Ερμής = Ακασικά Πεδία = Διάκριση = Θρησκεία



    Ιερατεία = 432

    Ιερατεία = Εντίθημι ( θέτω κάτι Εντός )


    Ερμητικα = 484

    Ερμητικά = Γενική Μελέτη = Δρόμος = Αιγαίο Πέλαγος = Είναι οι Έλληνες = Πανθρησκεία





    Έρρωσθε και ευδαιμονείτε



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.