Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Επειδή κοντεύει η ώρα: Η σωστή αντίδραση σε μια έκρηξη βόμβας

Το να νομίζεις ότι η Κωνσταντινούπολη (σ.σ. και πρόσφατα οι Βρυξέλλες) είναι μακριά και σε εμάς «δεν γίνονται αυτά» καταρχήν κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι τώρα που θα αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις – απελάσεις, τα μπαμ κυρίως στην πρωτεύουσα ίσως τελικά δεν θα είναι και τόσο μακριά.
Αν την γλιτώσαμε μέχρι τώρα ευθύνεται όχι και τόσο η αριστερίζουσα τακτική στο μεταναστευτικό, αλλά ο ίδιος ο Έλληνας και η αδιαφορία του. Όσο αυτή η αδιαφορία μικραίνει, τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων και η έκρηξη βόμβας ίσως να μην είναι πια τόσο μακριά όσο νομίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις και είτε από καλό σχεδιασμό, είτε από τύχη τα θύματα δεν ήταν πολίτες (συνήθως αστυνομικοί ήταν), οπότε οφείλουμε να γνωρίζουμε έστω τα βασικά, τα οποία σας παραθέτω προς μελέτη:
1. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης:
1.1 Πέσε κάτω. Απλό αλλά το σημαντικότερο. Πέσε κάτω και μείνε κάτω για 30 δεύτερα. Αν το ωστικό κύμα δεν σε χτυπήσει στα πρώτα 10 δεύτερα τότε την γλίτωσες. Μένεις άλλα 20 δεύτερα για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κύμα επιθέσεων.
1.2 Το σημαντικότερο :Μείνετε ήρεμοι. Σε μια επίθεση να ξέρετε ότι είστε ουσιαστικά μόνοι σας. Αν έχετε μαζί σας και άτομο που χρήζει προστασίας (γέρους, παιδιά κλπ), τότε βγάλτε από το κάδρο τον εαυτό σας, εστιάστε το πρόσωπο που σας χρειάζεται και αποφύγετε τον πανικό. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.
1.3 Μόλις ακουστεί το μπαμ, τα μάτια οφείλουν να σκανάρουν τον χώρο. Προσωπικά στους χώρους που επισκέπτομαι ή διέρχομαι πάντα σκανάρω την περιοχή. Κολώνες, καθίσματα στηριγμένα στο δάπεδο ή στον τοίχο, γωνίες, φυσικά εμπόδια, αγάλματα, αποτελούν πρώτη τάξεως σημεία κάλυψης. Μείνετε μακριά από γυαλί ή εξαρτήματα, όπως τα παράθυρα, καθρέφτες, ντουλάπια και ηλεκτρικές συσκευές.

1.4. Τώρα που είστε κάτω ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΑΣ. Δεν βυθίζετε το πλοίο. Βόμβα είναι και η βόμβα έχει ωστικό κύμα. ΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ. Το ωστικό κύμα χτυπά τον γεμάτο πνεύμονα και τον συνθλίβει. Στο Πακιστάν σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το 55% των θανάτων σε απόσταση άνω των 10μέτρων πέθανε γιατί κρατούσε την αναπνοή του. Οπότε να θυμάστε ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΣ ΑΝΑΣΕΣ είναι το μυστικό για να εξισορροπούμε την πίεση στο εσωτερικό του πνεύμονα μας.
1.5 Καλύψτε το στόμα και τα μάτια με οποιοδήποτε πανί, μπουφάν, μπλούζα. Ύφασμα να είναι και ότι να΄ναι (μόνο να μην είναι ακρυλικό γιατί κινδυνεύετΕ να λιώσει και να σας δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα).
1.6 Αφού είσαι ήδη κάτω βάλε πάνω από το κεφάλι οτιδήποτε κρατάς (τσάντα, λαπτοπ, βιβλίο, μπουφάν) και φρόντισε να είσαι σε θέση που δεν καταλαμβάνει χώρο. Όσο περίεργο και αν σου ακούγετε πρέπει να κάτσεις στο πλάι, γιατί έτσι το σώμα θα δεχθεί το ωστικό κύμα και τα θραύσματα μόνο στο 1/3 της ποσότητας που θα δεχθεί αν είναι οριζόντια στο δάπεδο.
1.7 Αφού περάσουν τα 30 δεύτερα από το μπαμ, κατευθυνθείτε αρχικά μακριά από το θόρυβο. Ξέρω ότι ψοφάτε να μάθετε τι έγινε, αλλά η πιθανότητα σειράς εκρήξεων (σιδηρόδρομος επιθέσεων) είναι πολύ πιθανός. Στο 65% των βομβιστικών επιθέσεων υπήρχε back up plan που χρησιμοποιήθηκε για να προκληθούν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.
2. Μετά την έκρηξη:
2.1 Ακολουθήστε τις εντολές της αστυνομίας ή την ασφάλεια (security). Αν μια εκκένωση διατάσσεται, εγκαταλείψετε το κτίριο, το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνουν. Προτιμήστε να στέκεστε κοντά στον τοίχο και όχι στο κέντρο. Καλό είναι να αποφύγετε το τρέξιμο. Σταθείτε στα δεξιά του τοίχου. Αυτοί που βιάζονται συνήθως τρέχουν στην αριστερή μεριά. Θυμηθείτε ότι το 30% των θυμάτων ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΑΝ κατά την έξοδο.
2.2 Μην ξεχνάτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες που μπορεί να χρειάζονται τη βοήθειά σας για την έξοδο.
2.3 Μην μετακινείτε σοβαρά τραυματίες, εκτός αν είναι σε προφανές, άμεσο κίνδυνο, όπως μια κατάρρευση κτιρίου ή πυρκαγιά.
2.4 Κάθε σωλήνας που βλέπετε είναι μια πιθανή εστία ανάφλεξης. Άρα τους αποφεύγετε.
2.5 Το ασανσέρ (ανελκυστήρας) είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ. Το ίδιο ισχύει και για τον τεμπέλη (κυλιόμενες).
2.6 Εγκαταλείψετε το κτίριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μην σταματήσετε να ανακτήσετε προσωπικά αντικείμενα ή να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις.
2.7 Θυμηθείτε οτιδήποτε μπορεί να σας έρθει στο κεφάλι. Οπότε βλέπε τα πάντα, τα παρατηρείτε και διέρχεστε μόνον όταν είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα πέσει πάνω σας.
3. Σε περίπτωση εγκλωβισμού :
3.1 Αν έχετε εγκλωβισθεί να θυμάστε ότι φωνάζοντας δεν κερδίζετε τίποτα. Μόνο να αναπνέετε πολύ σκόνη. Βρείτε οποιοδήποτε θραύσμα και αρχίστε να το χτυπάτε όπου βρείτε. Οι σωληνώσεις μεταφέρουν τον ήχο μέχρι και 2 χλμ μακριά…
3.2 Δεν κουνιόμαστε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Κρατάμε όλη την ενέργεια μας. Συνήθως τα διασωστικά συνεργεία δεν χρειάζονται πάνω από 1-2 ώρες για να σκανάρουν μια περιοχή και να σας εντοπίσουν.
4. Φθάσετε στην έξοδο… Τώρα;
4.1 Έχουμε πάντα υπόψη ότι μπορεί οι επιθέσεις να είναι οργανωμένες. Οπότε δεν εφησυχάζουμε. Αναφέρουμε οτιδήποτε – ακόμα και απλό να είναι – στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ένα πρήξιμο, ένα μελάνιασμα μπορεί να κρύβει εσωτερική αιμορραγία ή σοβαρή μόλυνση.
4.2 Μην χρησιμοποιείτε σπίρτα ή αναπτήρες. Οι σπινθήρες μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις .
4.3 Το ξέρω ότι θέλεις να μιλήσεις με τη μαμά σου, αλλά εσύ τώρα σώθηκες. Άλλοι μέσα στα συντρίμμια μπορεί να κινδυνεύουν. Οπότε δεν επιβαρύνουμε τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
4.4 Δεν επιβαρύνουμε διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικούς. Είμαστε καλά και αυτοί πρέπει να τρέξουν γι΄αυτούς που έχουν πραγματικό πρόβλημα.
4.5 Αν έχουμε μικροτραυματισμό και μπορούμε να κινηθούμε μόνοι μας ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ να πάμε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εκεί θα σπεύσει το ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους σοβαρά ασθενείς. Θα ταλαιπωρηθούμε και θα ταλαιπωρήσουμε κόσμο χωρίς ουσιαστικό λόγο. Ένα απλό γδάρσιμο μας το φροντίζει ακόμα και ο φαρμακοποιός.
4.6 ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς… Ευνόητο είναι νομίζω…
Oι πληροφορίες έχουν αντληθεί από έντυπα που διανέμονται στο Ισραήλ και από εγχειρίδιο των πεζοναυτών των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Πακιστάν.
ΠΗΓΗ

Στον χώρο των σχολίων, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Αγωγή των Όπλων, Μη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων

86 σχόλια:

  1. Παρότι οι ανόητοι πολιτικοί και οι πολίτες της χώρας μας, αδυνατούν να αποδεχτούν το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει την γενίκευση αυτού του πολέμου, σε βάρος των Ευρωπαίων αμάχων και κατά συνέπεια ΚΑΙ της Ελλάδος, ο Καταχθόνιος Δαίμων θα προετοιμάζει τους φίλους του, για τις εξελίξεις που έρχονται.
    Ενώ οι θολοκουλτουριάρηδες αριστεροί (με δεξιές τσέπες, όπως η κα Κανέλλη) βγαίνουν στα κανάλια και λαϊκίζουν, ψάχνοντας τους "λόγους που δεν μπορούμε να εντάξουμε στην δυτική μας κοινωνία τους ισλαμιστές", λες και το ισλαμικό τους καθήκον να επεκταθούν δια της βίας, οφείλεται στην δική μας αδυναμία να τους ενσωματώσουμε(!), ουδείς εξ αυτών θεωρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο!
    Ούτε ακόμα και ο μικρόνους υπουργός Τόσκας, το αντιλαμβάνεται!
    Θεωρούν ότι τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβει, αφορούν μόνο τις πρεσβείες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας και τους λοιπούς στόχους που αφορούν αυτές τις χώρες (εταιρίες, κατοικίες, κτλ) και άντε για το θεαθήναι να αυξήσουν τις πεζές περιπολίες μέσα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
    Παρουσιάζουν στα κανάλια, δήθεν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο εν λόγω αεροδρόμιο μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό. Στην πραγματικότητα, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχουν λάβει, ούτε και μπορούν!
    Παρουσιάζουν δήθεν, ότι μετέβη εκεί η ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) και τα Κ-9 (αστυνομικοί σκύλοι), αλλά η αλήθεια είναι ότι η ΕΚΑΜ ήταν πάντα εκεί, όπως και οι Κ-9! Στο αεροδρόμιο, υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο της ΕΚΑΜ, με πλήρη εξοπλισμό και οχήματα. Εξάλλου η έδρα της κυρίως ΕΚΑΜ, βρίσκεται πολύ κοντά στο Ελ. Βενιζέλος (περίπου 5 λεπτά μέσω Αττικής Οδού). Ομοίως στο αεροδρόμιο βρίσκεται και μόνιμο κλιμάκιο των ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), με ειδικούς σκύλους (Κ-9).
    Τα πραγματικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, προκειμένου να δυσκολέψουν και όχι βέβαια να αποτρέψουν (αυτό είναι αδύνατον), μια τρομοκρατική επίθεση, δεν έχουν ληφθεί.
    Τέτοια μέτρα θα δυσκόλευαν μεν τους τρομοκράτες, αλλά θα "περιόριζαν τις δημοκρατικές ελευθερίες" των επιβατών, που για την αριστερή κουλτούρα είναι ανώτερες και από τις ζωές δεκάδων ή εκατοντάδων πολιτών!!!
    Η λοβοτομημένη "προοδευτική" λογική, ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι υποδεέστερη των "δημοκρατικών ελευθεριών" και των "ατομικών δικαιωμάτων" και ότι προτιμούμε την άνευ όρων ελευθερία, ακόμη και αν σκοτώνονται άνθρωποι από εγκληματίες ή τρομοκράτες, έχει υπονομεύσει κάθε δυνατότητα του κράτος να αμυνθεί σε μια εσωτερική επίθεση από τρομοκράτες, εγκληματίες ή σε μια γενικευμένη σύρραξη τζιχαντιστών.
    Κατά την άποψη της κυβέρνησης, δεν χρειάζεται καμία ειδική μέριμνα για τα ΜΜΜ (μετρό, σιδηρόδρομο, λεωφορεία, κτλ), διότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να προκληθεί κάποια παρόμοια επίθεση!
    Αντίθετα η κυβέρνηση και τα μέλη της, παρ' όλες τις αρχικές της διακηρύξεις ότι θα μείωνε σημαντικά την φρούρηση των πολιτικών στόχων από την αστυνομία, όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕ την φύλαξη ΟΛΩΝ των κομματικών και κυβερνητικών της στελεχών. Και για να μην "προκαλεί" τους αριστερούς της ψηφοφόρους, διέταξε τα καθήκοντα φύλαξης των οικιών των μελών της, να εκτελούν άνδρες της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή, αντί των ένστολων συναδέλφων τους. Αποτέλεσμα είναι, να έχουν αποδυναμωθεί όλα τα Τμήματα Ασφαλείας από προσωπικό και το έγκλημα να καλπάζει!
    Ο Καταχθόνιος Δαίμων λοιπόν, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων και δεν πρόκειται να προστατεύσει τους πολίτες της, αναλαμβάνει την πληροφόρηση, ενημέρωση και εκμάθηση τεχνικών και τακτικών, προκειμένου οι αναγνώστες του να γνωρίζουν πως να αντιδράσουν σε κάθε περίπτωση.
    Συνεπώς, προχωράμε σε πρακτικά θέματα και κάθε πληροφορία ή γνώση πάνω σε αυτά, είναι καλοδεχούμενη (θα αναρτάται ως άρθρο, εφόσον με βρίσκουν σύμφωνο).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα αυτα λυκιε θα ισχυουν εαν μετα το μπαμ το οποιο δεν ξερεις απο που θα ερθει και ποτε εισε ακομα ζωντανος.εαν εισε τοτε θα χρειαστει να ξερεις ορισμενα πραγματα που θα σε βοηθησουν να γλυτωσεις τα χειροτερα.σε καθε περιπτωση η γνωση ειναι παντα πολυτιμη και καλα κανεις και την μοιραζεσε με ολους για να ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν πεθάνουμε αγαπητέ HUNTER, όντως δεν θα μας χρειαστούν οι γνώσεις! Αν ζήσουμε όμως, θα μας είναι χρήσιμες για να γλυτώσουμε την επόμενη φορά...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ? ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΑΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΟΤΙ ΘΕΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΔΩ. ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΥΠ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ , ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΛΑΘΩΣ" .ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ!! ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΕΛΙΩΣΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟΟΟΟ!
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
  6. The Molenbeek myth (1)

    Five years before he volunteered to walk the path that would lead him to Brussels airport, where he would extinguish his life for the glory of his creator, Brahim el-Bakraoui had been trapped behind a car on a highway in Belgium, firing a Kalashnikov at police officers who had blocked his escape. His god, back then, was cash: Just 24 years old when he was arrested in 2010, el-Bakraoui had held up a van carrying money for ATMs, leading to a shootout that claimed the life of a police officer. El-Bakraoui received a nine-year sentence, serving a little over five. He would emerge from prison along with his brother, Khalid el-Bakraoui, who had been sentenced to five years for a series of carjackings and opening fire with an assault rifle to evade arrest. For the most part, this week’s carnage in Brussels has been read as part of a crisis of Islam in Europe: Jihadism, it is claimed, is being incubated in the decaying urban ghettos home to many of the continent’s Muslims. The idea is widespread: It serves both Europe’s right, seeking to eject immigrants from the polity, and the left, focused on Muslim disenfranchisement as a cause of rage. googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1429260192255-0'); }); The narrative is, at first glance, seductive. The Brussels municipality of Sint-Jans-Molenbeek, a one-time textile industry hub where just under 40 per cent of the population is Muslim, was home to many of the Brussels attackers, and to those who targeted Paris last year. Belgians make up, in population-adjusted terms, the highest number of foreign fighters in the Islamic State, even though just 6 per cent of its population is Muslim. Molenbeek is a leading contributor to this cohort. The el-Bakraouis’ story, though, tells us that a more nuanced answer is needed. The two men radicalised in prison, discovering in jihadism a sense of agency and purpose that their lives as delinquent sons of working-class immigrants had lacked. Their childhood friend, Salah Abdeslam, the architect of last year’s IS attacks on Paris, would help them take the final steps towards becoming suicide bombers. Figures released by Belgium’s government in January make clear that the notion of the ghetto as a medium in which jihadists breed doesn’t rest on robust empirical grounds. Molenbeek contributed 47 of the 451 identified Belgian jihadists in Syria and Iraq — a number identical to Brussels municipality, and followed in close order by relatively affluent, mixed Schaerbeek, with 31. Indeed, the data shows Brussels municipality produces more jihadists, in population-adjusted terms, than Molenbeek. Antwerp municipality, by no reckoning a Muslim ghetto, produ-ced 93 jihadists — almost twice as many as its notorious counterpart. The second reason to question the narrative is that many European jihadists appear to have been exceptionally well-integrated.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The Molenbeek myth (2)

    Salah Abdeslam and his brother, Brahim Abdeslam, who shot up the Bataclan theatre in Paris, were known for spending their time not at the mosque but at the notorious Les Beguines bar. Local residents told media that when everyone in the market would gather at the mosque to pray, the brothers could be seen on the terrace ledge of a building, smoking marijuana. Salah, in particular, had a long string of girlfriends. Salah and his slain associate Abdelhamid Abaaoud also discovered jihadism in prison. In 2010, the two men were convicted of breaking into a parking garage to steal car stereos to sell for drugs. The next year, Salah was jailed again, for a drunken assault near the metro station. The two men were then arrested for armed robbery. Europe’s prison jihadists appear to see religious violence as a kind of redemption. Amedy Coulibaly, friend of Charlie Hebdo killers Said and Chérif Kouachi, illustrated this transformation in a video posted online after he killed four hostages: First, he wore the street-gangster’s leather jacket, then a military uniform and, finally, the white gown of the martyr. Farhad Khosrokhavar, author of an authoritative study on France’s jihadists, casts this transformation as a kind of spiritual experience — “through jihadism,” he writes, “they transform the contempt of the others into fear”. For the European jihadist, this involves abandoning their real communities for an imaginary one, the global Nation of Islam. Indeed, the seduction of violence for a higher cause has allowed jihadist networks to draw in converts seeking refuge from varied cultural discontents. Muriel Degauque, a Belgian convert to Islam, committed a suicide car-bomb attack against a US military convoy south of Baghdad, becoming the first Western-origin woman suicide bomber. Estimates suggest about a third of French jihadists fighting with the IS and al-Qaeda-affiliated al-Nusra Front are converts. The story of Jejoen Bontinck, a one-time contestant on a Belgian music talentshow, illustrates the dynamic. The son of former nightclub bouncer Dimitri Bontinck and his Nigerian-born Catholic wife Rose Bontinck, Jejoen converted to Islam while dating a Muslim girl. He was drawn to Islamist circles by the promise of adventure, and ended up fighting in Syria — only to return home terrified. Sharia4Belgium, led by incarcerated Islamist leader Fouad Belkacem, was among the key groups catering to the needs of this free-floating group of alienated young people. Belkacem, having served time for petty crime and drugs, unleashed street harassment on gay Muslims and women. In 2012, when authorities shut down Sharia4Belgium for hate speech, many of its members concluded the only course open to them was travelling to the IS. It is important to note that organisations like Sharia4Belgium had deeply adversarial relationships with the traditional religious leadership.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. The Molenbeek myth (3)

    The statistically small numbers of Muslims involved in jihad makes clear the cause does not enjoy wide backing. To cast the problem of jihadism as one emerging from the wider Muslim community has three damaging consequences: First, it compels many ordinary Muslims, fearful of consequences for the community, to defend jihadists, breeding conspiratorialism and paranoia. It also allows Islamists to cast themselves as defenders of a vulnerable, besieged community. And it compromises anti-Islamist secularists, since critiques of a politics are read as attacks on a people. Europe’s jihad crisis is not a problem of its Muslim communities. It is, instead, the outcome of wider cultural dislocations that are being preyed on by jihadist networks — networks that draw their inspiration from Islam, but from a version of it on the fringes of Muslim communities. Public policy responses must make these distinctions or risk deepening the social fractures on which the European jihadist movement thrives.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    3. Τα γεωπολιτικά σχέδια των Η.Π.Α. (με την παρούσα κυβέρνηση) είναι σφιχτά συνδεδεμένα με τα σχέδια του μασκαρεμένου ιερατείου που έχεις αναφέρει πρόσφατα. Απλά, ο Δυτικός κόσμος έχει βαθειά μεσάνυχτα γιά όσα μαγειρεύονται σε βάρος του.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. ΝΑΙ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΤΕ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΒΟΥΝΑ , ΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΥΛΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Η ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗΣ. Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΥΣΟ ,ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ,ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΕΚΕΙ.
      ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΛΥΚΑΣΤΡΕ?
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. ΦΛΕΓΡΑ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ.
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. ΚΟΙΤΑ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΨΑΧΝΟΜΟΥΝ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΜΥΑΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΕ ΤΣΙΓΚΛΑΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠ΄ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΡΩΣ ΑΜΑΣΗΤΑ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΟΣΑΛΤΣΑ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΗ ΠΑΓΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΙΜΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΜΙΣΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΙΓΟ ΔΕΙΓΜΑΤΑΚΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ "ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟΝ ΧΟΡΟ, ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΕΙ" ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠ ΕΞΩ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ........!!!
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    14. ΣΕ ΤΣΙΓΚΛΑΩ ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ. Ο ΛΥΚΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
      ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ. ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΛΚΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΟΥΝΙΑ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΛΥΚΑΣΤΡΕ!!!!
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    16. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΠΑΣ. ΠΗΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ.
      ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ
      https://www.youtube.com/watch?v=l55LUEfnbX8

      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    19. ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΥΚΑΣΤΡΕ!! ΜΕ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΑΙΖΕ Ή ΑΠΛΑ ΤΟ "ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΚΟΥΠΕΣ" ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΑ 6 ΣΟΥ. ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΟ Ή ΣΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΔΟΣΕ ΣΤΑ 14? ΤΟ ΕΝΘΕΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΙ ΜΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΡΗΣΚΟ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ "ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ". ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΕΚΕΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
      ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ?
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    22. Αγαπητέ Λύκαστρε, προσυπογράφω όσα ανέφερες για τον πολεμιστή και την Αγωγή του. Όταν κάποιος εκπαιδεύεται ως πολεμιστής, λαμβάνει την Αγωγή των Όπλων. Μαθαίνει να χειρίζεται ως προέκταση της δύναμής του το όπλο και μαθαίνει να ζει με αυτό. Ο πολεμιστής κατέχει το όπλο του, το οποίο γίνεται όργανό του. Το όπλο δεν έχει αξία μόνο του, αλλά λαμβάνει την αξία του κατόχου του.
      Η πολεμική τέχνη, ένοπλη ή άοπλη, είναι η πνευματική ικανότητα του πολεμιστή, η οποία δεν αφορά μόνο την θανατηφόρα δύναμή του, αλλά αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του. Τον κάνει να διακατέχεται από αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, υπομονή, ευθυκρισία, ευστροφία, επιμονή, πίστη, αντοχή και δύναμη. Τον κάνει να έχει αυξημένη αντίληψη της πραγματικότητας, αλλά και να διαισθάνεται καταστάσεις, που δεν είναι απτές και άμεσα αντιληπτές. Έχει ευαίσθητα κοινωνικά και ψυχικά αισθητήρια, ενώ έχει πολύ μεγαλύτερο συντονισμό με την τέχνη κάθε μορφής, από τους μη πολεμιστές.
      Όμως δεν αναφέρομαι σε αυτούς που γίνονται "πολεμιστές" από ανάγκη επιβίωσης, ούτε σε αυτούς που υπηρετούν την θητεία τους και μπορεί να πολεμήσουν ως έφεδροι στρατιώτες σε έναν πόλεμο (επειδή έτυχε)!
      Αναφέρομαι σε αυτούς που γαλουχούνται, μεγαλώνουν, εκπαιδεύονται και ζουν ως πολεμιστές (άρα είναι επαγγελματίες με κάθε έννοια). Σε αυτούς τους οποίους, ο πόλεμος, η μάχη, είναι το μόνιμο πεδίο του δικού τους ενδιαφέροντος, αλλά και σε αυτούς που εργάζονται σε άλλους τομείς (για βιοπορισμό), αλλά τα ενδιαφέροντά τους είναι εστιασμένα σε αυτό το πεδίο και εκπαιδεύονται και συντηρούνται σε αυτό διαρκώς. Σημειωτέων ότι η εκπαίδευση στην οποία αναφέρομαι, αφορά εκτός των πρακτικών θεμάτων, κυρίως την ψυχική προετοιμασία!
      Η μουσική για τον πολεμιστή, αποτελεί την ψυχική του τροφή, η οποία του είναι απολύτως εύπεπτη και αναγκαία...
      Γι αυτό και ο Λύκαστρος, αρέσκεται σε μουσικά ακούσματα επικού χαρακτήρα, διότι αυτή η τροφή του είναι αναγκαία, ώστε να συντηρεί την μαχητικότητά του.
      Και από μένα:
      Two Steps From Hell - Heart of Courage (Extended Version)
      https://www.youtube.com/watch?v=XYKUeZQbMF0&ebc=ANyPxKprrYdWZq2Ey_qPjvZAw3XuXcrVXyWdzskr4oJ5xGhicHFwvczqPoQRJd0MFqpGjKY70RxxbKaRpZZp2tRd1X2dxL9XNw
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    24. Μου αρέσει και σε ευχαριστώ Λύκαστρε! Μιλά την γλώσσα μας...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΥΙ ΛΕΕΙ?
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ , ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΙ !!! ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΜΑΤΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ? ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ. Ε, ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΗΣΣΙΕΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΔΩ.......
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα,
    Θα βοηθήσω εγώ σε αυτό λοιπόν. Η μετάφραση είναι όσον το δυνατόν ακριβέστερη του κειμένου με προσπάθεια απόδοσης της Αγγλικής αργκό στην Ελληνική. Θα γίνει σε 3 κομμάτια όπως είναι το κείμενο.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έσβησα γιατί ήταν μισό

      Ο μύθος του Μolenbeek (1)

      Πέντε χρόνια πριν προθυμοποιηθεί να ακολουθήσει το μονοπάτι που θα τον οδηγούσε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου θα θα έδινε την ζωή του για την δόξα του δημιουργού του, ο Brahim el Bakraoui είχε παγιδευτεί πίσω από ένα αμάξι σε έναν αυτοκινητόδρομο του Βελγίου πυροβολώντας με ένα καλάσνικοφ τους αστυνομικούς που εμπόδιζαν την φυγή του. Ο θεός του τότε, ήταν το χρήμα: 24 χρονών μόνο, όταν είχε συλληφθεί το 2010, ο el-Balraoui είχε κλέψει ένα βαν που κουβαλούσε χρήματα για τα ΑΤΜ, το οποίο εν τέλει κατέληξε σε μία ένοπλη αντιπαράθεση που στοίχισε την ζωή σε έναν αστυνομικό. Ο el-Bakraoui έλαβε μια ποινή 9 ετών, εκτίωντας λίγο παραπάνω των 5. Θα αναδυόταν από την φυλακή μαζί με τον αδερφό του, Khalid el-Bakraoui, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή 5 ετών για μία σειρά από κλοπές αυτοκινήτων όπου άνοιγε πυρ με πολεμικά όπλα προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη. Στο μεγαλύτερο μέρος, το μακελειό αυτής της εβδομάδος στις Βρυξέλλες διαβάζεται σαν ένα μέρος της κρίσης του Ισλάμ στην Ευρώπη: Ο τζιχαντισμός λέγεται πως εκκολάπτεται στα αποσυντιθέμμενα αστικά γκέτο τα οποία είναι το σπίτι των περισσότερων Μουσουλμάνων της ηπείρου. Η ιδέα είναι διαδεδομένη: βολεύει και την δεξιά της Ευρώπης, η οποία ζητεί να αποβάλλει τους μετανάστες από τα πολιτεύματα της, και την αριστερά, η οποία εστιάζει στην στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους Μουσουλμάνους σαν αιτία για την οργή.
      Η αφήγηση είναι, εκ πρώτης όψεως, προκλητική. Ο δήμος Βρυξελλών του Sint-Jans-Molenbeek, κάποτε κέντρο στην εργοστασιακή κλωστοϋφαστουργία, όπου ελάχιστα κάτω του 40 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι, ήταν το σπίτι των περισσότερων από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, αλλά και εκείνων του στοχοποίησαν το Παρίσι πέρυσι. Οι Βέλγοι φτάνουν, όσον αφορά σε όρους πλυθυσμιακής κατανομής, τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, παρόλο που το 6 τοις εκατό του πληθυσμού μόνο είναι Μουσολμάνοι. Ο δήμος του Molenbeek είναι από τους εξέχοντες χορηγούς αυτής της κουστωδίας. Η ιστορία των el-Bakraoui παρ'όλα αυτά, μας λέει ότι μια πιο διαφοροποιημένη απάντηση χρειάζεται. Οι δύο άντρες ριζοστικοποιήθηκαν στην φυλακή, ανακαλύπτοντας μέσα από τον τζιχαντισμό μια αίσθηση σκοπού και παρέμβασης όπου σαν παραβατικοί (εγκληματικοί) γιοι μεταναστών της εργατικής τάξης δεν μπορούσαν να έχουν. Ο παιδικός τους φίλος, Salah-Abdeslam, οργανωτής (αρχιτέκτονας) των περσινών επιθέσεων στο Παρίσι, θα τους βοηθούσε να κάνουν τα τελευταία βήματα προκειμένου να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας. Στατιστικές που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση των Βρυξελλών ξεκαθαρίζουν ότι η αντίληψη των γκέτο σαν μέσα ανάθρεψης τζιχαντιστών δεν βασίζεται μόνο σε εμπειρικές εκτιμήσεις. Το Molenbeek συνέβαλλε με 47 από τους 451 αναγνωρισμένους Βέλγους τζιχαντιστές στην Συρία και το Ιράκ - ένας αριθμός παρόμοιος με την κοινότητα των Βρυξελλών, ακολουθούμενος κατά πόδας από τον σχετικά εύπορο δήμο του Schaerbeek, με 31. Όντως τα δεδομένα δείχνουν ότι η κοινότητα των Βρυξελλών παράγει περισσότερους τζιχαντιστές, σε όρους πληθυσμιακής κατανομής πάντα, από το Moleneek. Ο δήμος του Antwerp, χωρίς αντίρρηση ένα μουσουλμανικό γκέτο, παρήγαγε 93 τζιχαντιστές - σχεδόν διπλάσιους από το διαβόητο ισοδύναμό του. Ο δεύτερος λόγος αμφισβήτησης της αφήγησης βέβαια είναι ότι πολλοί εκ των Ευρωπαίων τζιχαντιστών παρουσιάζονται εξαιρετικά ολοκληρωμένοι (σε ό,τι αφορά εκπαίδευση εννοεί).

      Διαγραφή
  13. Ο Μύθος του Molenbbeek (2)

    Ο Salah Abdslam και ο αδερφός του, Brahim Adeslam, που πυροβόλησε στο θέατρο Bataclan στο Παρίσι, ήσαν γνωστοί για το ότι περνούσαν τον ελεύθερο τους χρόνο όχι στο τέμενος αλλά στο διαβόητο μπαρ Les Beguines. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι όταν όλοι μαζευόντουσαν στο τέμενος για προσευχή, μπορούσαν να δουν τα αδέρφια που κάθοταν στο περβάζι μιας ταράτσας και κάπνιζαν μαριχουάνα. Ο Salah συγκεκριμένα έιχε και μια μακριά λίστα φιλενάδων. Ο ανωτέρω και ο σκοτωμένος συνεργός του, Abdelhamid Abaaoud, επίσης ανακάλυψαν τον τζιχαντισμο στην φυλακή. Το 2010 οι δύο άντρες καταδικάστηκαν για διάρρηξη σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όπου μπήκαν για να κλέψουν ραδιοκασετόφωνα προκειμένου να τα πουλήσουν για να πάρουν ναρκωτικά. Τον επόμενο χρόν ο Salah φυλακίστηκε πάλι για μία επίθεση υπό την επήρεια αλκοόλ κοντά σε σταθμό του μετρό. Οι δύο άντρες έπειτα συνελήφθησαν πάλι, για ένοπλη ληστεία. Οι φυλακισμένοι τζιχαντιστές της Ευρώπης φαίνεται να βλέπουν την θρησκευτική βία σαν ένα είδος εξιλέωσης. O Amedy Coulibaly, φίλος των δολοφόνων τoυ Charlie Hebdo - Said και Cherif Kouachi, εικονογράφησε την μεταμόρφωσή του σε ένα βίντεο που ανέβηκε στον ιστό αφότου σκότωσε τέσσερις ομήρους: Πρώτα φορούσε ένα δερμάτινο μπουφάν στυλ γκάνγκστερ, μετά μια στρατιωτική στολή, και τέλος τη λευκή τήβεννο του μάρτυρα. Ο Farhad Khosrokhavar, συγγραφέας μιας αυταρχικής μελέτης πάνω στους τζιχαντιστές της Γαλλίας, μεταφράζει αύτη την μεταμόρφωση σαν ένα είδος πνευματικής εμπειρίας - "μέσα από τον τζιχαντισμό", αναφέρει, "μεταμορρφώνουν την απέχθεια των άλλων σε φόβο". Για τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές, αυτό περιλαμβάνει να εγκαταλείπουν τις αληθινές τους κοινότητες για μία φανταστική, το παγκόσμιο Έθνος του Ισλάμ. Όντως ο πειρασμός της βίας για έναν ανώτερο σκοπό έχει επιτρέψει στα δίκτυα των τζιχαντιστών να προσηλυτίζουν αυτούς που αναζητούν άσυλο από διάφορες κοινωνικές δυσμορφίες (discontent είναι η δυσαρέσκεια αλλά δεν αποδίδεται καλά το νόημα). Η Muriel Degauque, μία Βελγίδα προσηλυτισμένη στο Ισλάμ, πραγματοποίησε μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο, σε ένα αμερικάνικο κομβόι στρατιωτικών οχημάτων νότια της Βαγδάτης, γινόμενη έτσι η πρώτη βομβίστρια αυτοκτονίας δυτικής καταγωγης. Η ιστορία του Jejoen Bontinck, συμμετεχόμενου σε Βελγικό talent show, σκιαγραφεί την δυναμική. Ο γιος ενός πρώην πορτιέρη νυχτερινών κλαμπ -του Dimitri Bontick- και της Νιγεριανής καταγωγής αλλά Καθολικής γυναίκας του -της Rose Bontinck, ο Jejoen προσυλητίστηκε στον μουσουλμανισμό όταν έβγαινε με μία μουσουλμάνα φιλενάδα. Τον τράβηξε στους κύκλους του Ισλάμ η ιδέα της περιπέτειας, και κατέληξε να μάχεται στην Συρία - μόνο για να γυρίσει στο σπίτι του τρομοκρατημένος. Το Sharia4Belgium το κίνημα το οποίο καθοδηγεί ο φυλακισμένος ισλαμιστής ηγέτης του -Fouad Belkacem, ήταν από τις βασικές ομάδες που μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα ελεύθερα μυαλά αυτών των απομακρυσμένων νέων (πάλι όχι ακριβής μετάφραση χάριν του νοήματος). Ο Belkacem, έχοντας εκτίσει ποινές για μικροκλοπές και ναρκωτικά, εξαπέλυσε μια παρενόχληση στους δρόμους εναντίον των ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων αλλά και των γυναικών. Το 2012, όταν οι αρχές σταμάτησαν την λειτουργία του Sharia4Belgium για ρατσιστικό λόγο, πολλά από τα μέλη του κατέληξαν ότι η μόνη ανοικτή διαδρομή για αυτούς ήταν το ταξίδι στο Ισλαμικό Κράτος. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οργανισμοί σαν τον παραπάνω είχαν έντονα ανταγωνιστικές σχέσεις με την ηγεσία των παραδοσιακών θρησκειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο μύθος του Molenbeek (3)

    Τα στατιστικά χαμηλά νούμερα Μουσουλμάνων που υπεισέρχονται σε τζιχάντ καθιστά σαφές ότι η αιτία ( ο σκοπός) δεν τυγχάνει ευρείας υποστήριξης. Το να καταστήσουμε το πρόλημα του τζιχαντισμού σαν ένα ανερχόμενο από την ευρύτερη Μουσουλμανική κοινότητα έχει τρεις βλαβερές συνέπειες: Πρώτον, αναγκάζει πολλούς συνηθισμένους Μουσουλμάνους, φοβούμενοι για τις συνέπειες για την κοινότητα τους, να υπερασπίζονται τους τζιχαντιστές,γεννώντας έτσι παράνοια και συνομωσιολογίες στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης επιτρέπει στους Ισλαμιστές να καταστήσουν τους εαυτούς τους σαν αμυνόμενους μιας ευαίσθητης, και υπό την πολιορκία άλλων, κοινότητα. Δυσφημεί επίσης αντι-Ισλαμιστές σεκουλαριστές (κοσμικιστές), εφόσον οι επικρίσεις μιας πολιτικής μπορούν να διαβαστούν σαν επιθέσεις εναντίον ενός λαού. Η τζιχαντιστική κρίση στην Ευρώπη δεν είναι ένα πρόβλημα των Μουσουλμανικών κοινοτήτων της. Είναι, αντιθέτως, το αποτέλεσμα μεγαλύτερων πολιτιστικών εξαρθρώσεων εκμεταλλευόμενες από τα δίκτυα των τζιχαντιστών-δίκτυα τα οποία παίρνουν την έμπνευση τους από το Ισλάμ, αλλά από ένα μέρος αυτού που αφορά τις παρυφές των Μουσουλμανικών κοινοτήτων. Δημόσια πολιτικές τοποθετήσεις πρέπει να κάνουν αυτές τις διαφορές αισθητές πριν γίνουν η αιτία για βαθιά κοινωνικά ρήγματα στα οποία μέσα ευδοκιμεί το Ευρωπαϊκό τζιχαντιστικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να προσθέσω ότι δεν έχω καμία σχέση με το περιεχόμενο των κειμένων είτε καλό είτε κακό, παρά μόνο με την προσπάθεια πιστότερης απόδοσής του νοήματος τους στην Ελληνική γλώσσα για δευκόλυνση των αναγνωστών του Καταχθόνιου Δαίμονα και του ΜΗ ΟΝ που ζήτησε μετάφραση.
    Το διευκρινίζω ξανά για να αποφύγουμε άσκοπες συζητήσεις.

    Ευχαριστώ και ελπίζω να βοήθησα
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φιλε Μαθητή, σε ευχαριστούμε πολύ για την φιλότιμη προσφορά σου, να μεταφράσεις όλα αυτά τα κείμενα, δίχως μάλιστα να στο ζητήσει κανείς!
      Η έγκαιρη παρέμβασή σου, δείχνει την απανταχού παρουσία σου και την άμεση ετοιμότητά σου. Εύγε και σε ευχαριστούμε!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΑΑΑΑΑΑ.....
      Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΝΕΟ ΧΡΗΣΜΟΟΟΟΟ!!! ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΩ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΙΠΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑΑΑΑΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ! ΧΑΧΑΧΑ!
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Εδώ το "σβάρα" πρέπει να είναι παραφθορά του "σβάρνα", που σημαίνει διαλύω κάτι, το ισοπεδώνω!
      Γενικά όμως, το "Πάρτε τα ζβάρα όλα κάψτε τα βρε κάψτε κάθε παλιό, για να βγει από μέσα ο πιο όμορφος ανθός" δεν θα έλεγα ότι έχει παντού και πάντα.
      Επειδή δεν μου αρέσει η αναρχική ρητορεία η οποία θέλει να συγχέεται με την αντίσταση και την επανάσταση, διαχωρίζω την νοσηρή μηδενιστική ή αναρχική ιδεολογία, με την γνήσια μαχητική αντίσταση στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εχθρό και όχι σε όψιμους και πλαστούς εχθρούς που επινοεί η αναρχική ιδεολογία (ή καλύτερα ιδεοληψία).
      Αν και μου άρεσε πολύ το μουσικό κομμάτι των Villagers of Ioannina City (θα προτιμούσα το όνομα στα Ελληνικά), δεν συμφωνώ καθόλου με το γενικό ύφος των στοίχων τους.
      Άλλο ένα δείγμα ΔΗΘΕΝ ανατρεπτικών-αντιεξουσιαστών-αναρχικών, που νομίζουν ότι θα "σώσουν" τον κόσμο!
      Τους παραδέχομαι όμως μουσικολογικά... (βέβαια αν και αναρχικοί, γνωρίζουν πολύ καλά την εμπορικότητα της μουσικής για να τα "΄κονομάνε")
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Πολύ καλό κομμάτι, φίλε Λύκαστρε! Είναι το είδος μας. Μεγάλωσα με κλασσική μουσική και στα 12 μου, με epic metal. Βεβαίως αργότερα εμπλούτισα τα ακούσματά μου με πολλά άλλα είδη μουσικής και εκτίμησα δεόντως τις διάφορες εθνολογικές μουσικές, απ΄όλο τον κόσμο. Διαπίστωσα ότι κάποιες έχουν κάτι πολύ κοινό! Κοινές ρίζες...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Ο.Κ., νόμιζα ότι ήθελες την γνώμη μου για την μουσική μόνο. Διότι το βιντεάκι δείχνει σκηνή από ταινία με ξωτικά. Αυτός είναι ένα ξωτικό (όχι άνθρωπος) ο οποίος εχθρεύεται το ανθρώπινο είδος, χάριν της επιβίωσης του δικού του. Αν και στο βίντεο υπάρχουν ειδικά εφέ, η τεχνική του στην χρήση του όπλου, είναι εντυπωσιακή. Πρόσεξε όμως, η εντυπωσιακή αυτή τεχνική, προσφέρεται κυρίως για κινηματογράφο γιατί σε πραγματική μάχη, πρέπει να υπάρχει οικονομία κινήσεων, χωρίς περιττές χορευτικές κινήσεις. Αν για παράδειγμα πολεμούσε με έναν αρχαίο Σπαρτιάτη, δεν θα ζούσε από το πρώτο λεπτό. Και αυτό διότι ο Σπαρτιάτης θα του είχε καρφώσει την ξυήλη στην μηριαία αρτηρία, σε μια συνδυασμένη κίνηση, την ώρα που θα σήκωνε ψηλά την ασπίδα του και θα τον ανάγκαζε να ανασηκωθεί για να χτυπήσει τον Σπαρτιάτη...
      Με δυο κινήσεις λοιπόν, ο Σπαρτιάτης θα τον είχε φονεύσει!
      Το μαγικό δόρυ του PRINCE NUADA, είναι ωραίο αλλά και πάλι πολύ κινηματογραφικό. Δεν κατάφερα όμως να δω καθαρά, τι είναι χαραγμένο πάνω στην λεπίδα.
      Πάντως οι κινήσεις του, είναι δανεισμένες από κινέζικες και ιαπωνικές τέχνες, με μπόλικο εφέ.
      Προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι από αυτές τις σκηνές, διότι γνωρίζω την πραγματικότητα στις αληθινές μάχες.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ. ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ. ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΩ ΟΧΙ ΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ!!!!!!

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.
      ΠΡΟΔΟΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
      ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΣΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

      Ταίσια Ματβέυ24 Οκτωβρίου 2014 - 6:01 μ.μ.
      Ο Γιαχβε δεν ειναι ο Εωσφορος.

      Οσα ξερω για τις Αδελφοτητες και δεν ειναι πολλα, θα σου τα πω με δυο λογια, αγαπητε μου Κωστα, γιατι με εκανες και χαμογελασα με τους ρολους και τους τροπους που ξερεις να χρησιμοποιεις για να μπεις στην ψυχη του αλλου και γιατι ειμαστε συγγενικες ιδιοσυγκρασιες.

      Η Μαυρη Αδελφοτητα δεν εχει σχεση με τον Εωσφορο και δεν συνεργαζεται παραδοσιακα με την εωσφορικη Λευκη Αδελφοτητα, αφου εχουν διαφορετικους σκοπους. Γιατι ενω ο Εωσφορος μισει τον ανθρωπο και θελει απο μειωση του πληθυσμου μεχρι και ολοκληρωτικη εξαφανιση του, τα τερατομορφα της Μαυρης τον χρειαζονται γιατι ειναι η τροφη τους. δεν ξερω με ποιον τροπο γινεται αυτο, αν γινεται μονο ενεργειακα, οπως κανουν οι βολαδορες του Καστανεντα ή μεσω αιματος και σαρκας ή και τα δυο. αυτα για τους διαφορετικους σκοπους τα εχω λιγο συγκεχυμενα μεσα μου . συγγνωμη.

      Η μαυρη επικρατουσε για πολλα χρονια με τις Βασιλείες. οι βασιλιαδες ηταν Δρακονιανοι και γιαυτο τους λεγαμε γαλαζοαιματους.

      καταφερνει ομως η Λευκη Αδελφοτητα να υπερισχυσει οργανωνοντας ολες τις επαναστασεις των λαων, πχ γαλλικη επανασταση και εγκαθιδρυοντας τις συγχρονες δηθεν Δημοκρατιες. ο Λευκος Οικος ειναι η εδρα τους, ενω της μαυρης στο Μοναχο. ετσι ηξερα ως τωρα για την μαυρη.

      τα τελευταια χρονια αποφασισαν να συνεργαστουν για να επιταχυνουν τις εξελιξεις. και η συνεργασια αυτη μας εδωσε Προεδρο τον Ομπαμα, το μοσχοαναθρεμμενο παιδι της Μαυρης Αδελφοτητας μεσα στον ιδιο τον Λευκο ΟΙκο, οπου ολοι οι αλλοι ειναι βεβαια της Λευκης.

      ο Πουτιν ηταν το καμαρι της Μαυρης Αδ., αλλα καταφερε να τους κανει περα αμεσως - να που γινεται κι αυτο - , πιστευτο ή οχι.

      υπαρχει και μια τριτη αδελφοτητα, η αδελφοτητα της Αληθειας, χειροτερη και φοβεροτερη κι απ' τις αλλες δυο, αν μπορει να υπαρξει κατι τετοιο, για την οποια λιγοι ξερουν.

      ακομη πιο προσφατα εγιναν κι αλλες ανακαταταξεις, αλλα δεν εφτασαν ως εμενα πληροφοριες για τις νεες αυτες δομες. κι ετσι δεν ξερουμε αυτην την στιγμη τί ακριβως συμβαινει.

      Όποιος ξερει ας μας πει. - αν δεν βαριεται.

      οσο για τον Γιαχβε, ειναι ενα θεμα που κανε τζιζ. μεχρι χτες θεωρουσαμε οτι ειναι ο ιδιος ο ΕΝΑΣ και πολυαγαπημενος μας Τριαδικος Θεος.

      και φτανουν ξαφνικα πληροφοριες οτι ειναι κατι αλλο. Τί αλλο, Κωστα; ψαξε και πες μας. χαχα περιμενουμε.

      ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
      ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΧΒΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥ VERSION!!
      ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ? ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ
      ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΕΙΜΑΙ?
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  17. ΑΡΧΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΠΤΟ ΛΥΚΑΣΤΡΟ!! ΧΑΧΑ!
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ 'ΓΩ. ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΗΡΑΘΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ. ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΣΑΝ ΚΑΤΩΤΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΓΙΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ. Ο ΠΑΚΙΝΟΣ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΝΙΓΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΎΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ! Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!....
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΔΩ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ? ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΝΙΣΤΕΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΛΓΟΥΣ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ! ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΚΟΙΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΑ ΜΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΗΣΙΑ!! ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΡΩΠΗ!ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ? ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ? ΟΧΙ. ΤΣΑΜΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΠΙΤΙ. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ.
    ΜΗ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα στην πρωινή παρέα του Καταχθόνιου!
    Λοιπόν μπορεί να μετέφρασα το κείμενο με όσο το δυνατόν ακριβέστερη απόδοση (αν και έπρεπε να έχω ξαναρίξει μια ματιά γιατί έχω κάποια συντακτικά λάθη), αλλά αγαπητέ ΜΗ ΩΝ αυτό δεν σημαίνει ότι έγινα κοινωνός του περιεχομένου του.
    Αν θες να σου το σχολιάσω θα σου πω τα εξής: Πρώτον, συμφωνώ στο ότι οι άνθρωποι που είναι "θυμωμένοι" με την κοινωνία, ή απόκληροι αυτής, είναι σίγουρα πιο εύκολα προσβάσιμοι και διαχειρίσιμοι από τον όποιον επιτήδειο. Αυτό σημαίνει ότι και εδώ στην χώρα μας υπάρχει πάντα ο ίδιος άμεσος κίνδυνος για να μην πω και σε μεγαλύτερο βαθμό. Πρέπει να λάβεις υπόψιν και τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της θρησκείας τους καθώς και τον φανατισμό που τους επιβάλλει, καθώς εδώ, αυτό είναι το μέσο διαχείρισης το οποίο δεν σηκώνει και αντιρρήσεις.
    Δεύτερον, στο ότι οι Ευρωπαίοι δεν τους προσφέρουν ελευθερίες κάνεις λάθος. Τζαμιά, υγειονομική περίλθαψη και πολλά άλλα. Απλά όταν σου προσφέρουν ότι καλύτερο υπάρχει η δυνατότητα να σου προσφέρουν, εσύ τι κάνεις; Ζητάς και άλλο, και κάτι παραπάνω, και λίγο παραπάνω, και λίγο κατανόηση παράπανω στα έθιμα, και λίγο, και λίγο... Με αποτέλεσμα να έχουν αλλάξει ολόκληρες περιοχές σε χώρες προς χάρη των μεταναστών αλλά αυτοί τίποτα. Φυσικά παίζει ρόλο η θρησκεία τους όπως είπα η οποία δεν συνάδει με τα της Ευρώπης με αποτέλεσμα όπως είπε και ο Λύκαστρος να ΜΗΝ υπάρχει ενσωμάτωση και ας είναι 2ης-4ης γενιάς.
    Τρίτον, μην ξεχνάς ότι από όλους αυτούς τους θαλασσοδαρμένους και μη, εμείς δεν έχουμε ενσωματώσει ΚΑΝΕΝΑΝ. Αντιθέτως τους έχουμε αμολυτούς σε κάποια χωράφια, λιμάνια, αεροδρόμια, γήπεδα και -δυστυχώς- στρατόπεδα και απλά τους ταϊζουμε και τους ποτίζουμε. Η ενσωμάτωση περιλαμβάνει ταυτοποίηση πρώτα και κύρια (γιατί δηλώνουν ότι στοιχεία θέλει ο καθένας τους), εργασία, φορολόγηση, σεβασμό στα ήθη και έθιμα της χώρας που είναι κτλ. Και ξαναρωτώ τι έχουμε κάνει από αυτά; ΤΙΠΟΤΑ. Σκέψου πώς μπορούν όλοι αυτόι να αντιδράσουν όταν αντιδρούν όπως είδαμε τις προηγούμενες μέρες μετανάστες 3ης+4ης γενιάς.
    Με λίγα λόγια πρόβλημα θα υπάρξει, δύσκολες μέρες θα έρθουν.
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αφήνοντας σε σένα το μπαλάκι, να πω μόνο ότι σε κάποιο σημείο στην παραπάνω ανάρτηση έγραψα "..αυτών των ανθρώπων.." αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε και το έσβησα πριν το δημοσιεύσω...

      Πυρπόλησε την σκέψη μας λοιπόν..

      Ο Μαθητής

      Διαγραφή
    3. ΜΑ ΕΓΩ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ 2Η ΚΑΙ 3Η ΓΕΝΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.
      ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ! ΑΚΕΝΑΚΟΥΜΠΟ (ΝΙΓΗΡΙΑ), ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΕ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΥΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ. ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΟΥΓΚΟΥ ΤΖΑΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ,ΙΡΑΝ, ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΦΡΗΣΚΕΥΜΑ. ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΑΥΤΑΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ? ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΟΕΟΟΟΟ??????
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή
  20. ΝΕΦΕΛΙΚΗ ΟΚΚΥΓΙΑ
    ΝΕΦΕΛΙΚΗ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρεσαι στην Νεφελοκοκκυγία ή σε κάτι άλλο ανώνυμε;
      Το "νεφελική" προέρχεται από τη λέξη "νέφος", αλλά εσύ μάλλον θα εννοείς τα νεφελίμ. Να σου αναφέρω όμως, ότι η λέξη "νεφελίμ", είναι εβραϊκή και μεταγενέστερη της εποχής του Αριστοφάνους ο οποίος επινόησε την λέξη "Νεφελοκοκκυγία".
      Συνεπώς κάτι άλλο θέλεις να μας πεις.
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
  21. Προσπαθώ να ακουλουθήσω την ροή των σχολίων σας, αλλά μάταια! Ο τρόπος που απαντάτε δεν έχει καμία συνοχή... Βοηθήστε και αυτούς που θέλουν να σας διαβάσουν. Εκτός εάν θέλετε να έχετε μονοπώλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΚΚΥΓΙΑ, ΛΕΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΟ (ΟΚΚΟ/ΟΚΚΑ). ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και γιατί όχι.Αφού και η Καλυψώ Ουράνια καταγωγή είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό ακούγεται κι αυτό. Ο πανεπόπτης οφθαλμός. Το μάτι του Ώρου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  24. Για όποιον επισκέπτη παρακολουθεί τους διαλόγους, ένας εύκολος τρόπος για να εντοπίζει τα νέα σχόλια, είναι να κλικάρει τα "πρόσφατα σχόλια" που βρίσκονται στην δεξιά μπάρα της οθόνης σας. Από το κινητό όμως, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, εκτός και αν πατήσετε εκεί που λέει "προβολή έκδοσης ιστού" στο κάτω μέρος, στο τέλος.
    Παρόλα αυτά και επειδή ο ανώνυμος αναγνώστης μας, έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, παρακαλώ όλους τους σχολιαστές να μην χρησιμοποιούν την επιμέρους "απάντηση" σε κάθε σχόλιο, αλλα να γράφουν πάντοτε στο τέλος της λίστας των σχολίων, έστω και αν θέλουν να απαντήσουν σε κάποιο σχόλιο που προηγήθηκε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΛΕΓΡΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λες η καταστροφή της Δύριδος να γέννησε τον οδυρμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περιστρεφόμενη και Κυκλική χαχαχα

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λούνα Πάρκ που καταστράφηκε όμως;Μήπως η απέναντι κατεστραμμένη γη;Από τα άτη,λαας και αντί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάπου εδώ, θα πρέπει να συμμαζέψουμε λίγο το θέμα μας, διότι κάποιος που διαβάζει θα χάσει την μπάλα με τα άλματα που κάνουμε.
    Στα αρχικά σχόλια λοιπόν, ο Λύκαστρος αναφέρθηκε στην ύπαρξη των δυο αντίθετων ιερατείων (του Σετ και του Ώρου), όπου αυτά συγκρούσθηκαν στην περιοχή της Χαλκιδικής (Σιθωνία). Μιλάμε για την Τιτανομαχία, την διαμάχη Τιτάνων και Γιγάντων. Οι τελευταίοι γεννήθηκαν στις Φλέγρες (Πεδίο της Φλέγρας ή Παλλήνη), όπου ο Αριστοφάνης στις "Όρνιθες" μας παρουσιάζει ως Νεφελοκοκκυγία.
    Η παρέμβαση του ανώνυμου βάζει στο τραπέζι την Καλυψώ, το νησί (Ωγυγία) της οποίας ήταν στην δυτική Μεσόγειο (κοντά στην Ιβηρική) και διαμετρικά αντίθετα με την Ατλαντίδα (η μια μέσα από τις Ηράκλειες στήλες και η άλλη απ΄έξω). Η Ατλαντίδα (Δύρις) και η Ωγυγία ήταν κυκλικές και περιστρεφόμενες, ενώ και οι δύο καταστράφηκαν (καταποντίστηκαν). Σημειώνουμε ότι η Καλυψώ ήταν κόρη του Άτλαντα.
    Η Ατλαντίδα λοιπόν, όπως μας λέει ο ανώνυμος, προέρχεται από τις λέξεις "άτη", "λάας" και "αντί".
    Αντίθετα, από την Ωγυγία ή Δύρις, μπορεί να προέρχεται και η λέξη "οδυρμός", δηλαδή θρήνος και κλάμα!
    Κατά τον καθ. Καμαρινόπουλο, η Ατλαντίδα βρισκόταν στην νοτιοδυτική Ιβηρική χερσόνησο και δεν ήταν νησί. Ανατολικότερα ήταν το νησί της Καλυψούς!
    Όλες αυτές οι τοποθεσίες, μπορεί να αντιστοιχούν σε γεωγραφικές θέσεις, όμως επειδή ότι υπάρχει κάτω, υπάρχει και επάνω, αυτές λαμβάνουν χώρα και σε μεγαλύτερη κλίμακα διαστάσεων, στον διαστημικό χώρο του σύμπαντος, αλλά και το αστρικό πεδίο. Όμως δεν λαμβάνουν χώρα μόνο οι τόποι, αλλά και τα συμβάντα σε αυτούς! Όλα με κλίμακες και ...οκτάβες.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣΟΧΗ:
    Το θέμα άνοιξε σε ξεχωριστή ανάρτηση και όλα τα επόμενα σχόλια σχετικά με αυτό, θα γίνονται εκεί.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.